Skip to content


       Szűrés lista

A Magyar Hírlaptól távol áll mindenfajta rasszizmus és antiszemitizmus

Bayer Zsolt cigányozós publicisztikájának hosszú utóélete van.

Még január végén 24 civil szervezet arra szólított fel a Magyar Hírlapban hirdető vállalatokat, hogy vonják vissza azokat. Többek között az NFÜ hosszabb választ írt a Kreatívnak amelyben "külön vastagon kiemeli, hogy ahogy a Magyar Hírlap esetében, úgy más médiumok kiválasztásánál sem a tartalom, hanem a független médiapiaci mérőszámok a mérvadóak”. A MATESZ-adatok szerint az újságot már csak 8842-en vásárolták 2012. harmadik negyedévében, viszont az NFÜ 2012-ben 23 millió forint értékben hirdetett náluk. A 8842 eladott példányt már egy közepes blog látogatottságával sincs szívem összevetni.
A Magyar Hírlap ma a vezércikkben reagált az eseményekre, ami az utóbbi idők legjobbja.
Prémium buzizás, prémium lóhúsozás egy kis gyurcsányozással megfűszerezve.

"Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy huszonnégy „civilszervezet” sajtóközleményben tudatta a minap: az általuk megkeresett tizenöt cégből öt nem kíván lapunkban hirdetni. Mint a közleményben olvasható, a „civilek” azt kérték a megkeresettektől: „fontolják meg, nem reklámoznak addig az újságban, amíg a szerkesztőség el nem határolódik a Bayer Zsolt által képviselt rasszista, homofób és antiszemita nézetektől.” A „civilek” megfogalmazásán nem csodálkozhatunk, hiszen a rasszizmusnak, homofóbiának, antiszemitizmusnak olyan neves szakértőit, mi több, megszállott kutatóit találjuk köztük, mint a Háttér Társaság a Melegekért, a Labrisz Leszbikus Egyesület, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség és a többi.

A Magyar Hírlap visszautasítja a sajtóközlemény hazugságait. Nem igaz, hogy Bayer Zsolt kirekesztő lenne, a fenti szervezetek ellenben gyűlöletet és előítéletet táplálnak és gerjesztenek a többségi társadalom iránt. A többségében balliberális kötődésű szervezetek voltaképpen a sajtószabadságot, a szabad véleménynyilvánítást akarják korlátozni, ők szeretnék megmondani, hogy mit lehet írni, mit nem. Ez az erőszakos, félelmet keltő magatartásuk inkább emlékeztet a bolsevista-fasiszta diktatúrák időszakára, mintsem a demokráciára. Az is hamis és rosszindulatú megnyilvánulás, hogy lapunk „eladott példányait ötezer alá taksálják”, ugyanis ennek sokszorosára tehető az olvasótáborunk.

Olvasótáborunk az online-nal együtt százezernél is többre tehető. De nem ez a lényeg. A lap témaválasztásával többször bizonyította, távol áll tőle mindenfajta rasszizmus és antiszemitizmus.

Szerkesztőségünk emlékeztet rá: a bojkottfelhívást támogató cégek korántsem függetlenek a magyar belpolitikai eseményektől. Az Erste Bank Hungary Zrt. kommunikációs igazgatója például az a Danks Emese, aki az országot megnyomorító Gyurcsány Ferenc kormányszóvivőjeként visszhangozta hivatali főnöke „reggeli, éjjeli meg esti” hazugságait. Sajnálatos, hogy a CIB Bank Zrt. is támogatja a konzervatív újságírás elleni bojkottot. A lapunkat elítélő IKEA-nak pedig – minősítgetés helyett – inkább meg kellene fejtenie a terebélyesedő talányt, miért etetik fél Európát lóhúsos gombóccal.

A Magyar Hírlap elleni hisztérikus kormányzati és civilnek álcázott balliberális fellépés nem újdonság számunkra. Amikor Gyurcsány Ferenc – hivatalban lévő miniszterelnökként – bojkottot hirdetett ellenünk, előfizetéseink nőttek, országos ismertségünk megugrott. A 24 „civilszervezet” mostani akcióját támogató cégek egyébként sem hirdetnek lapunkban, látszólag tehát semmiféle kárt nem okoznak nekünk. Sajnos, azonban akadnak – még volt kormányzati tényezők is –, akik hitelt adnak az antiszemita vádaskodásnak, ahelyett hogy alaposan tájékozódnának, nem beszélve a megtévesztett, a hazai politikában járatlan külföldi vállalatokról.

A felhívást aláíró és további nyomást gyakorló szervezetek súlyos erkölcsi és anyagi kárt okoztak lapunknak, amiért a jogi felelősséget természetesen viselniük kell. Köszönjük azoknak a magán- és állami hirdetőinknek, akik nem dőlnek be a Magyar Hírlap elleni hazug rágalmaknak, amelyek alapvető célja az általánosan nem létező antiszemitizmus és rasszizmus magyarországi ébrentartása."

Címkék: média bayer

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr225111714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_most_ 2013.03.02. 16:56:29

@bigthereal: haha, eléggé el vagy tévedve, az újságot 8842-en olvassák, tehát az emberek 99,912% nemet mond a rasszizmusra.

Muad\\\'Dib 2013.03.02. 16:56:35

@_most_:
OMFG!!!!
Az IKEA és a többi magáncég politikai nyomásra hirdetett egy újságban.
Köszönöm ez a nap bestof kijelentése...

rezvez 2013.03.02. 17:14:29

Akikről Bayer Zsolt írt, azokat valóban nem kirekeszteni, hanem berekeszteni kellene, de minél előbb és végleg.

Romboljuk le a modern világot... (törölt) · http://www.youtube.com/watch?v=9vq63q45qfk 2013.03.02. 18:20:35

Én igazi fotelfasiszta vagyok! Nem ilyen beszari magyarhírlapos köcsög. Rohadt zsidók!

2013.03.02. 18:23:36

@campobaszo:

Ne keverjük már ide az értéket, ha szabad kérnem, ég és föld. Vörösmartyt, Csokonait, Petőfit, Aranyt, stb. is lehetne még felhozni, ilyen alapon, de valahogy mégsem ez jut róluk az emberek eszébe. Még a "rút, szibarita váz"-ról se.

Van aki irodalmárként, ha valóban szereti ezt az országot, és a népét, azért próbál keményen írni NEKI, hogy jobbá tegye azt, féltőn, szomorúan, avagy haraggal, ahogy pl. a rokonával is bánik az ember - jó esetben. DE a többi hozzá hasonló toprongy között ez a zesterházy is nem HOZZÁ beszél, hanem csak RÓLA mond piszkosat, aljasat, és vérig alázót, olyat, amelyet a föld egyetlen más népe sem tűrne el, s még röhög is hozzá, teli szájjal, a rajongóival, meg a sleppjével együtt,

mégpedig azért (is) hogy hites társai a keblükre fogadják őt, bevonva a többi hozzá hasonló szintű és lelkivilágú mai írói "nagyság" közé, akiket ezek fizetnek és istenítenek, mégpedig főleg abban az országban, ahol annak idején a hasonló irományok tűzre vetésévelo egyetemben az ő szellemiségük és pénzelőik, meg nem kis részben az ő kiirtásukat tervezgették, s ahol ma a legtöbben zabálják azt, amit az író "urak" az orrukból kipiszkálva odavetnek nekik.

esterházy gyakorlatilag szarnak, állatnak, nullának nevezi a magyart, és vele a nemzetet is, azt, amihez, ezen írása által kinyilvánítottan is, semmi köze nincs.

De tökmindegy, mondhatom én ezeket sokadjára is a sok "kiművelt" emberfőnek, ittbe-ottki. Mert nekik a magyarfikázás, a magyarbántás az, amiről már az iskolában megtanulják a hasonlóan "színvonalas" tanáraiktól, hogy ezzel az országgal, és a benne magát valóban otthon érző népével szemben ez a helyes eljárás ... Nincs még egy ilyen ország a földön, ahol ennyire természetes érzés az sokaknak, hogy úgy és ott rúghatnak bele, ahogy csak tetszik. Annak anyanyelvén szólva, és akár még abban benne élve is.

Tehát irodalmi gyöngyszemek citálása piszkolmányokkal szemben nem arányos, mondhatni, nem kissé etikátlan is. S azért én megnézném, hogy a ma élő, magyart piszkoló top 10-es "írók" neve hol, és milyen kontextusban lesz majd egyáltalán LEÍRVA itt, olyan kb. 50 év múlva, mert hogy tuti nem ott és úgy, ahogy a rajongóik tételezik, arra mérget veszek.

Démonmac1 2013.03.02. 18:34:50

Én kimondottan szeretem a lóhúst, nem értem mi a baj vele?

Kandeláber 2013.03.02. 18:47:34

Na, még egy cigóimádó poszt.
Ezért nem fognak itt nyerni a ballerek jövőre, mert ilyen szócsöveik vannak, mint ez a Vastagbőr is.

Fejesrob 2013.03.02. 19:08:41

"Civilek" Na persze.

Jó lenne tudni, mely cégek hallgattak a "civilekre",mert azokat a jövőben kihagynám.

Fejesrob 2013.03.02. 19:13:37

@Fejesrob: Közben elolvastam. Az IKEA az érintett a többi nálam idáig sem nem játszott.

Balliberális kollégáim, ezentúl vásároljatok helyettem is az IKEA-ban.

_most_ 2013.03.02. 19:22:58

@Fejesrob: ne légy ennyire kegyetlen, szegény IKEA teljesen össze fog omlani, ha megtudják, hogy egy ekkora troll, mint te, nem náluk vásárol :D

vallatas 2013.03.02. 19:25:04

hogy megsértődtek, szánalmas... :D
kapálózzatok csak, esélyetek nincs ilyen Bayer félékkel.

vallatas 2013.03.02. 19:26:02

@Kandeláber:
miért ne lenne?
Jobb oldalon is elítélik az antiszemitizmust, rasszizmust, vagy azt mondod mégsem?:D
LOL
egyre viccesebb ez nap, térdre csuhások!

2013.03.02. 19:54:26

@vallatas:

A nagy szar bizony az, kedves szélballibsi koma, hogy általad nevezett fogalomkörök "hívószó" értéke a rengeteg őrjöngő, - s pl. csak azért, mert valaki fel merte vetni azt, hogy idegen állam polgára csak úgy lehessen ezen ország politikusa, hogy ezen körülménnyel a választói tisztában vannak, ugyanúgy, ahogy bármely más demokráciájában a Földnek - ad absurdum sárga csillagot (bennem spec. rettegést keltő, szélsőséges önkényuralmi jelkép, mely rettenetes korokat idéz meg !!!) kitűzve vonyító antifa, hites szektás,

meg a nyilvánvaló elmebeteg és a minden elképzelhető határt rég túllépett, ám általuk őszintén megbecsült, s tiszta szívből szeretett cigánybűnözés miatt lassan, de biztosan konvergál a nullához.

Itt már csak az marad ezekkel a félnótásokkal, a csak azért is másságimádókkal, a minden érző lénnyel szembe menőkkel, s csak az az szavaz rájuk, a bankárokra, meg az "éhezőkre", ezekre a szuperszabad és szuperdemokrata világcsodákra, (akik alatt 76 éven át mindenki láthatta, milyen egy kiváló világ is az, amiben élnünk kellene), a külföldön az országunkat gyalázókra, akinek tényleg nem volna már semmi dolga itt. Vagy tényleg annyira mérhetetlenül sötét, hogy 23 év után is elhiszi róluk, hogy csakis jót akarnak.

Secnir 2013.03.02. 22:20:57

"Az is hamis és rosszindulatú megnyilvánulás, hogy lapunk „eladott példányait ötezer alá taksálják”, ugyanis ennek sokszorosára tehető az olvasótáborunk. Olvasótáborunk az online-nal együtt százezernél is többre tehető."

az ugye megvan mindenkinek, hogy a webaudit szerint a top 100-ban nincs benne a magyarhirlap.hu ? pedig az ezermester.hu-t olyan 5000-en olvassák :D mystaton nem jegyzik?
maradjunk annyiban, hogy a százezer elképzelhető - éves szinten.

campobaszo 2013.03.02. 22:21:53

@ekszvájzed: Én örülök,hogy nekem nincs olyan felelősség a vállamon,mint magának,aki eldönti,hogy Ady érték,Esterházy meg nem.
Meg hogy ki a magyar,ki nem.A második világháború után 70 évvel Németországot lenácizni pedig igen ignoráns dolog.

Secnir 2013.03.02. 22:27:14

@Vidéki:
ezt a madninerre írtam, ugyanerre, de neked is pont megfelel:

na jó, kicsit felfüggesztem a melót, annak a néhány troll kedvéért, amelyik se olvasni, se szöveget értelmezni nem tud.
tehát bayer a következőket állítja (zárójelben pedig az, amit ÁLLÍTÓLAG nem írt)

"Soha nem írtam, hogy a cigányok állatok."
(E két idézet között található a magyarországi cigánykérdés.
2013 egy újabb Cozma-üggyel indult. A különbség annyi, hogy az áldozatok nem nemzetközileg ismert sportolók, hanem „csak” ifjúsági élsportolók. Akiket megkéseltek a gyáva, undorító, kártékony állatok. )

"Soha nem mondtam, hogy be kell ásni a zsidókat nyakig a földbe az orgoványi erdőben. Nem is írtam ilyet."
(írja valami Cohen névre hallgató, bűzlő végtermék valahonnét Angliából. Cohen, meg Cohn-Bendit meg Schiff. [...] Nincs új a nap alatt. Sajnos nem sikerült mindet beásni nyakig az orgoványi erdőben…)

"Soha nem mondtam, hogy a zsidók beleturháznak az »ország medencéjébe«. Nem is írtam ilyet."
(Mindez pedig azért jutott eszembe, mert a minap, egészen pontosan hétfőn, március 17-én este, az ATV-n, Friderikusz Sándor műsorában egyszerre hárman fútták taknyukat a medencébe. Az ország medencéjébe.[...] Aztán most még beléfújja orrát a medencénkbe Ungváry meg a többi, és eközben persze versenyt futnak immár nagy magyar íróval a medence körül, azt sikítozva, hogy "itt inzultálják a zsidókat!". )

és most lehet azon fikázni, hogy "bayer nem is azt írta, mert hogy szó szerint nem az van benne, hogy nem, de....". de az baromság.
nem tudom, aközött, hogy : "lelőnék minden cigányt", meg a "igen. lelövöldözném. fegyver híján, csak szóban. Az összes palesztinszármazékot" között nincs különbség.

titokmacsek 2013.03.02. 22:33:34

@Jani haverja: ölni tudnék egy Nobel-békedíjért :D

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.03.02. 22:46:00

@Muad\\\'Dib: @willdataa: @FILTOL: A sajtószabadság nem jelenti azt, hogy magáncégek kötelesek lennének bárhol hirdetni. Az már necces, hogy állami cégek és állami megrendeléseket kapott cégek szinte kizárólag kormánypárti lapokban hirdetnek, de ez gondom a Ti gazdáitokat nem zavarja, viszont rögtön ajvékoltok, ha öt magáncég (vajon hány magáncég van Magyarországon, ez hány százalék?) egy újságban nem hirdet.
Nyeljátok BZs nagymagyarország-matricás (melléknév) szlovák rendszámú autóját inkább.

2013.03.02. 23:30:26

@campobaszo:

És Magyarországot 67 (és nem 76, bocs) után MASSZÍVAN nácizni, egyfolytában fasiszta veszélyről, "barna esőről", "gyűlöletbeszédről", stb. hablatyolni, ráadásul ebbe még az ő egykor volt jó barátaikat, a velük együtt szintúgy magyarpiszkolni "rendszerváltó" útra kelt fityeszt is belemártani, a magyarság ellen felhergelt és uszított szélsőséges baloldali-liberális csoportoknak, miután vezetőik 23 év alatt gondoskodtak számukra a megfelelő számú széljobb bagázsról és műbalhéról, a mindennapi betevő rettegnivalójukról, szerinted micsoda?

Nem is azt mondtam, hogy mi fogjuk eldönteni, elég, ha megnézed a történelmet, hogy mi mindent rostált ki, s most nem a szellemi értékek fizikai pusztitásáról, vagy katasztrófa általi pusztulásáról beszélek. De a világon SEHOL nem becsüli azt senki, aki a saját szülőföldjét mocskolja be, maximum azok, akik ezzel bízták meg, de azok sem sokáig.

Úgyhogy, ha lesz is valami emlékezetük ideig-óráig, azt hamar helyre fogják tenni, mert senki sem hülye. A legnagyobb irodalmi elrettentő példák lesznek, akik valaha ezen a nyelven írtak, kb. valahol a legprimitívebb dalszövegek tőszomszédságában, bár a baj, mind a ketten tudjuk, nem az ún. "minőséggel" van - épp ez benne a csavar, mert ezért tudják rá azt mondani a "felkentek" hogy érték ....

Adyt is az tartotta meg a jövő számára, hogy SZERETTE hazáját, és volt emberhez méltó hite, és magatartása, minden árnyoldala ellenére is, és nem mért kettős mércével senkit és semmit soha. Ha ítéletet mondott, azt nem azért tette, hogy ő, és vele együtt mások is csúfolhassák és kiröhöghessék az országot,

és csak azt mondom neked: próbáld meg elképzelni a zesterházy, meg a többi, Magyarországot, magyar jelképeket, történelmet, népet megalázó, fikával és szarral dobáló, stb. "irodalmár" irományát az ő tollából - ha egy kicsit is ember vagy, megsúghatom, hogy nem fog menni egykönnyen. S gondolj bele, hogy ezek a maiak sem azért vannak jobbára "odakinn" hanem mert valahol, a lelkük maradéka mélyén még érzik vagy tudják, hogy ezek után itt lenniük már tényleg csak aljasság volna.

Vidéki 2013.03.02. 23:30:26

@Secnir:

Nem értesz magyarul, vagy érteni nem akarsz, csak félreérteni.
Illetve tolmácsolod magyarról magyarra Bayer szövegét.

Az a tolmácsolás, ahogyan te csinálod, olyan tolmácskodás, amit Karinthy Frigyes frappánsan kifigurázott. Rámutatott, hogy a tolmácsolás, az ide-oda információáramlás milyen következményekkel járhat.

Ady Endre szép versét fordította kétszer oda vissza a magyar és német nyelvet használva.

Az eredeti szöveg így hangzott:

„Jöttem a Gangesz partjairól,
Hol álmodoztam déli verőn,
A szívem egy nagy harangvirág,
S finom remegések az erőm.”

Az oda-vissza műfordítás végeredménye ez lett:

„A Herz féle szalámiban,
Sokkal sűrűbb a só,
Mint más efféle terményekben,
Hidd el ó nyájas olvasó!”

.
„2013 egy újabb Cozma-üggyel indult. A különbség annyi, hogy az áldozatok nem nemzetközileg ismert sportolók, hanem „csak” ifjúsági élsportolók. Akiket megkéseltek a gyáva, undorító, kártékony állatok. )”
Ez a kijelentés nem feltételezi, hogy minden cigány szükségszerűen késelő gyilkos lenne!

Aki az Investigation Discovery ismeretterjesztő csatornát nézegeti, betekintést nyerhet az Egyesült Államokban elkövetett bűnesetekre, az elkövetők motivációira, a felderítés menetére és a bűneseteket követő jogi eljárások finomságaira és buktatóira.

Gyakori szóhasználat, hogy bestiális (vadállati) gyilkosokról beszélnek megtörtént bűnesetekkel kapcsolatban.
Szexuális indíttatású sorozatgyilkosokról elterjedt szóhasználat: „szexuális ragadozók”. Tehát állatokhoz, ragadozó állatokhoz hasonlítják ezeket a veszélyes, elvetemült gátlástalan embereket.

Abból, hogy Amerikában is sűrűn előfordulnak ilyen gonosz emberek, nem racionális arra általánosítani, hogy minden amerikai gonosz lenne.

Hasonlóan irracionálisan általánosítasz Cohn-Bendit meg Schiff urakkal kapcsolatban.

Azt a mondatot, hogy „Friderikusz Sándor műsorában egyszerre hárman fútták taknyukat a medencébe.” nem józan dolog úgy tolmácsolni, „hogy a zsidók beleturháznak az »ország medencéjébe«”

Egyik népdalunk így kezdődik:
„Három marha, nem nagy csorda”

picur3ka 2013.03.02. 23:53:26

@csárli hárper:

Bayer bacsi az atkosban nem jatszott, mert pelenkaban volt.

Bee-zony 2013.03.03. 00:23:13

Hogy is van ez?
Van egy akció-reakció sor, aminek ez a blokkja két cigány bűnözésével kezdődött.
Bayer Zsolt megírta a cigányozós publicisztikáját a cigány bűnözők kapcsán, hogy elítéli, és ők ne legyenek, és erre odamentek a szerkesztőség elé tüntetni a bűnözőket védő judeonácik, hogy Urundi-burundiban és Hátsó-Hátasztában is ilyen Bayer-féle véleményekkel kezdődött... Persze sehol sem így kezdődött, hanem mindegyik Bayer-féle reagálás már az akció-reakció sor része volt, de hát a judeonácik igen ritkán, leginkább csak véletlenül mondanak igazat, amikor nem figyelnek oda, pl. amikor Gy. Ferenc (legyen fegyenc) freudilag elszólta magát az összecsórt fontokról.
Közben Vidéki is lebukott (utána pedig mellébeszél, és terel, ahogy szokott), hogy Bayer olyat nem mondott, illetve írt, pedig de. A tükörkép-hatás működik – hiszen a judeonácik is hazudnak – hiszen a náci-nácik is hazudnak... és hazudnak mind a két oldalon. Ha háború van – és már az van, folyamatosan zajlanak a különleges műveletek – akkor a háború első áldozata az igazság, utána a civilek, létszámban, és általában időrendi sorrendben is, aztán a katonák.
Bár a judeonácik célja Bayerék elítélése volt, de egyben az összetartozásukat is demonstrálták a cigánybűnözőkkel. Cigánybűnözés és zsidóbűnözés kéz a kézben... aki esetleg ezt még nem tudta volna, pl. Gy. Ferenc és társai „Én is cigány vagyok” nyakba akasztós papírjai által .(A neje viszont nem az, ő „csak” zsidó.) (Valamint, kis ország vagyunk, és csak egy csőcselékünk van.)
Ezután következett a judeonácik bojkottra való felhívása Bayerék ellen. Mit tanultak a történelemből? Semmit.
Jewish boycott of German goods (1933)
en.wikipedia.org/wiki/Judea_Declares_War_on_Germany

Jewish boycott of Hungarian News newspaper (2013)

Apropó, ha Bayerék nem reagálnak a judeonáci bojkottra, akkor miről lett volna post, hm?
De hát reagáltak, és kellett ez a post – mint a magyarul beszélő politikailag aktív csoport spektrálanalízise arról, hogy milyen összetételű, és milyenek az arányok.
Alapvető, hogy nem befolyásoljuk azt, amit-akit mérni akarunk, úgyhogy az elemzésnek és szintézisnek a kommentek végén van a helye. Vannak helyzetek, amikor fontosabb a tisztánlátás, mint a befolyásolás, és ez pont ilyen.
Látható, hogy vannak
1.) judeonácik, Talmud és Tóra ideológiával, vagy egyszerűen csak ilyen szellemű háttérrel;
2.) zsidócsahosok, zsidóbérencek, bővebben erről lásd itt: hu.metapedia.org/wiki/Zsid%C3%B3csahos
3.) nácik, Hitler, Harcom, és a többi;
4.) kompország lakói, avagy a döglött halak akik midig az árral úsznak, elvként az aktuális fősodorhoz igazodnak;
5.) vannak a bizonytalanok, akik még keresik a saját identitásukat és útjukat a politika erdejében;
6.) van néhány önálló véleménnyel és világképpel rendelkező ember is.
(Mindenki sorolja be magát valamelyik kategóriába, legyen legalább ennyi önismerete.)
Nézőpont kérdése, hogy problémának vagy megoldásnak tekintjük, hogy a judeonácik, a nácik, és a döglött halak mind a történelem szemétdombján végzik. Probléma ez annyiból, hogy nagyon üres lesz az ország, és beáramlanak a többiek...
Az ember felnőttként lassan és keveset változik, és azt is a meglévő múlt-jelen vonala mentén teszi. Ami a személyiséget és a gondolkodásmódot alapvetően meghatározza, genetikusan és memetikusan, az nagyon mélyen van az emberben, legyen szó akár a Talmud és a Tóra tanairól, a cigány viselkedésről, vagy a szenvedélybetegségekről, és ennek a megváltoztatásához a szavak szinte mindig kevesek; tehát marad két működő lehetőség, a működő példa amit követni lehet, és a kényszer, és a kényszerpálya, pl. az az egyenes út, amiről a kényszerítés miatt az illető nem tud letérni, és nem tudja érvényesíteni a hibás akaratát, tehát olyasmi, mint a gerincferdülteknek a gipszágy, ami kiegyenesít és egyenesben tart.
A működő példához egészséges elméjű emberek kellenek, az egyenesben tartó kényszerhez pedig ilyen többség. Ehhez képest a jelenlegi Magyarország Szodomagyarország, és arányaiban olyan, mint a bibliai Szodoma város és a Lót család aránya.
Másként nézve, az arányok olyanok, mint a partizánok és a nácik aránya 70 évvel ezelőtt. Csak a náci-nácik gyorsak voltak, a judeonácik pedig lassúak, ennyi a lényegi különbség közöttük, egyébként egymásnak tükörképei, a kiválasztott és a felsőbbrendű egymásnak szinonimája, az ideológiai gyökereik közösek (persze a nácik voltak később, az ős-rasszizmus a judaizmus).
Hogy abban mennyi a túlzás, hogy a hozzám hasonlók Magyarországon olyan arányban fordulnak elő, mint E. T. a Földön, majd kiderül.
Az én szellemi gerincem, és szellemi útvonalam a minél hibátlanabb logika, és pl. amikor a judeonácik részéről 0% érv és 100% anyázás van visszajelzésként felém, akkor ebből is tudom, hogy jó úton járok.
A 3 bites judeonácik (úm. zsidók, birka gójok, náci gójok felosztás) persze betesznek a náci kategóriába; ám tegyék, hülyén élnek, és hülyén halnak meg.

A történetben van egy fontos eldöntendő kérdés: mi a helyes, ha judeonáci / náci van a családtagjaink, a szeretteink között?
Mert ugye kötődünk hozzájuk, és megvédjük, stb., akkor is, ha logikailag levezethető, hogy rossz úton járnak, rossz a világnézetük, kártékonyak, ragadozók, élősködők, 0 összegű játszmásak a mindenkire vonatkozó nyer-nyer helyzet helyett; és mert nem az utóbbiak, ebből eredően igazságtalanság, elnyomó és elnyomott, szembenállás, harc és háború van, mert nem teljesülnek a béke feltételei, úm. igazságosság, kölcsönös előny, stb., hanem ehelyett kártékonyság, kihasználás, pusztítás van.
A zsidók igazi Messiása az, aki végleg megszabadítja őket a Talmudtól és a Tórától, és az összes felsőbbrendű / alsóbbrendű, kettősmércés, megosztó és szembe állító tantól, eszmétől, világnézettől. A judeonácik uralkodnak a Nyugaton, rajtuk pedig a sátáni eszme uralkodik; aztán csodálkoznak, hogy hanyatlás és pusztulás az eredménye.
A gójok Megváltója pedig az, aki szintén megszabadítja őket a fent említett tanoktól.

Amikor az érzelmi kötődés és a logika útja nem esik egybe, akkor gond van, mert egyszerre a kettő nem megy.
Ha jól működő rendszerről van szó, akkor a logika útját kell követni. Amiről a görbe úton járók szeretete levisz, úgyhogy valamelyik fel lesz áldozva, vagy a logikailag helyes út, vagy a helytelen úton járók szeretete, és amikor a logika kontra szeretet avagy szerelem a tét, az szép nagy dilemma.
Nézhetjük ezt onnan is, hogy Isten a szeretet vs. Isten a Logosz.
A rossz úton járók szeretetét választja valaki, vagy a hibátlan utat? A kettő logikus hogy nem esik egybe, és aki egyszerre akarja mind a kettőt, az meg fog szakadni. Nem kellenek ehhez se judeonácik se nácik, elegendő hozzá egyetlen szenvedélybeteg...
A szeretet élőlényi tulajdonság, más szóval az egymáshoz való vonzódás, a logika pedig egyetemleges és érzelemmentes.
Mi a helyes döntés?
Tekintsük ezt bírósági ügynek.
Hibátlan logika = korrekt ítélet.
Szeretet = részrehajlás, nem korrekt ítélet. Mert ugye nem mindenkit szeretünk egyformán, hanem vannak a(z általunk) választottak...
Korrekt bíró nem is vállal el olyan ügyet, amiben érzelmileg érintett.
Ha rendszerről van szó, akkor a logika az elsődleges. Ha pedig a személyes kapcsolatainkról, akkor ott van helye az érzelmeknek.
A bírótól azt várjuk el, hogy ne legyen részrehajló, még a saját szerettei ügyében sem, vagy ha ez nem megy neki, akkor hagyja az ügyet másra.
Szeretet ide vagy oda, a bűnöket és az elkövetőiket el kell ítélni, úgyhogy a jól működő rendszernek van elsőbbsége az érzelmek felett, mert ha az érzelmeknek van elsőbbsége, az rosszul működő rendszert eredményez, sógor-koma-haverost, a mi bűnözőnk jó bűnözőst...
A végső következtetésem, hogy nem az én logikámban és értékrendemben van a hiba.
A bűnöket és az elkövetőiket, az össztársadalomra kártékonyakat el kell ítélni, akkor is, ha ez fáj a hozzátartozóknak.
A judeonácik olyan rendszert és szervezetet akarnak, amelyben ők uralkodnak a gójokon, kb. mint az ember az állatokon, a saját céljaikra felhasználva őket. A gójok ezt nem akarják – naná hogy nem akarják hogy le legyenek fokozva a háziállat, baromfi szintjére –, tehát érdek-ellentét, szembenállás, konfliktus, harc és háború van.
Szerintem a gójok meg fogják nyerni a háborút, minden judeonáci erőlködés és csatanyerés ellenére.

Ami mondandóm van még ebben a témában, az az új judeonáci csodafegyver:

Obama feltérképezteti az emberi agyat
index.hu/tudomany/2013/02/18/obama_felterkepezteti_az_emberi_agyat/

Freund Tamást Barroso tudományos tanácsadó testületének tagjává választották
hetivalasz.hu/vilag/tehetseggel-szuletni-kell-de-mindenki-tehetseges-valamiben-61188/

Vannak ott gazdasági, tudományos, orvosi indokok, de van egy másik lényeges érv is, ami persze nincs megemlítve, az, hogy a judeonácik hagyományos agymosó és gójhülyítő arzenálja a lehetőségei végére ért, és terjed az antiszemétizmus. Ehhez képest ők szeretnék vezérelni a gójokat, hogy szolgálják a zsidó érdekeket, dolgozzanak és haljanak meg értük, támadják meg Iránt, stb., és ehhez új tudatmódosító (mód)szerek kellenek, új agykontroll. Akkor az orwelli 1984 piskóta lesz ahhoz az új világhoz képest... Szigorúan titkos kísérlet, a programozható és távirányított agyú tyúk; aztán a kétlábú laposkörmű... zombi, biodroid hadsereg. Az egyének önálló vezérlése megszűnik, és minden irányítás a judeonácik kezébe kerül, és nincs értelme az ellenállásnak (akkor használj kondenzátort, vagy fojtótekercset). Ha pedig sugároznak a judeonácik, akkor használj alufóliát.
Akárhogy is nézem, a gójok elleni judeonáci hadviselés egy újabb szintre érkezett.
Persze nincs olyan módszer, aminek ne lenne kivédési módszere...
Érzem, hogy küldik a parancsot, megyek tüntetni Bayerék ellen.
Vagy nem.
Nem küldik, és nem megyek; küldik, de nem megyek...
Akinek küldik és megy... az a sátáni eszme zombija lett, és csinálja a Földön a poklot. Aztán végül áldozatául esik maga is, mert az a történet az öngyilkosság egy bonyolult módja, ahol az első ok öngyilkos előtt haljon meg mindenki más a pusztító spirálban, és végül csak egy marad, de az is minek, már szaporodni sem tud.
A judeonácik a szélsőséges létükkel életre keltik a saját tükörképüket a másik oldalon, hogy a két szélőség által meglegyen az ellensúly, és a teljesen instabil egyensúly, és ezzel kezdődik a pusztító spirál.
Ettől teljesen el kell határolódni, ez alapvető, és középen kell állni, elutasítva úgy a judeonácikat, mint a náci-náci tükörképüket, mert az ugyanaz a rendszer „pepitában”. Megérteni és leleplezni mind a két rendszert, és kiküszöbölni mind a kettőt az életünkből, ez a megoldás az élethez.
Állítólag az indiánok megmosolyogták az elmebetegjeiket, és nem hagyták őket érvényesülni, vezető szerephez jutni. Ehhez képest Magyarországon szinte csak beteg elméjűek vannak vezető szerepben, és a többség szintén fogyatékos elméjű, akik megválasztották őket. 93 ezer négyzetkilométeres „sárga ház”; sárga ötágú csillag is van hozzá a Szabadság téren, és azon a környéken van az epicentrum.
Végső soron bűnözésről és bűnmentességről, egészséges elméről és beteg elméről van szó.
Ahol egészséges elme van és bűnmentesség, ott nincs helye sem judeonáciknak, sem náciknak, sem semmilyen más szélsőséges (balszél, jobbszél), kettősmércés eszmének és rendszernek.
Ehhez képest Magyarország úgy bal- és jobboldali lövészárokra van osztva, szándékosan, mesterségesen, hogy középen szinte nincs senki. Így el van érve, hogy viszonylag kis csoport uralkodik a megosztott tömegen, viszont instabil az ország, billeg a két szélsőség között.
A megoldás, Normális Magyarország Program.
Szerintem.

Secnir 2013.03.03. 06:28:53

@Vidéki:
"Ez a kijelentés nem feltételezi, hogy minden cigány szükségszerűen késelő gyilkos lenne! "
akkor folytatom bayer idézetét:

"A tények pedig ezek: a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik."

kiemelem A CIGÁNYSÁG JELENTŐS RÉSZE [...] ÁLLAT ÉS ÁLLATKÉNT VISELKEDIK. megy? fogod? nem azt írja, hogy az a néhány, aki késelt a diszkóban!

Vidéki 2013.03.03. 09:03:41

@Secnir:

Karinthy Frigyes: „Így írtok ti” című művében fellebbentette a fátylat az irodalom területéről.
Gyurcsány Ferenc fellebbentette e fátylat a propaganda területéről.

Ezt mondja Gyurcsány, Debreczeni József író úrnak Gyurcsányról írt könyvében:

"Mi csináltuk meg a 'köteles akciót' is. Semmi kétség: ami elhangzik, az képileg erőteljes, sőt durva, de nem agresszív, és nem fenyegető.

Kövér nem akar akasztani.

De amit mond, az - egy kis rossz szándékkal - ellene fordítható.
Még kiforgatni se nagyon kell, csak kihasználni a benne rejlő lehetőségeket (...) És összerakjuk.
Fölhozatjuk még aznap reggel az egy szem kazettát, ami van, lejátsszuk a sajtónak.
Szili Kati félig oldalra hajtott fejjel, sírós hangon mondja el, hogy ez milyen borzasztó.
Nagyszombaton Lendvai Ildikó még a Fidesznek kézbesít mindenfajta leveleket,
és elindítjuk azt az SMS-kampányt, amelynek a vége a köteles tüntetés"
Hasonlóan működik a „szabad sajtó” tolmácsolása is Bayer Zsolttal kapcsolatban.

Bayer Zsolt írja: Önsorsrontás - Mandiner

„Soha nem mondtam, hogy a cigányok állatok.
Soha nem írtam, hogy a cigányok állatok.
Minden más: Hazugság.

Te viszont azt tolmácsolod a hiszékenyeknek, hogy azt mondta és azt írta.

Írod: „kiemelem A CIGÁNYSÁG JELENTŐS RÉSZE [...] ÁLLAT ÉS ÁLLATKÉNT VISELKEDIK. „

A „jelentős rész” fogalma nem egyezik, a „minden” fogalmával. Tetszik érteni magyarul?

Az, hogy ki mit érez jelentős résznek, az már a szubjektív megítélés kérdése.
Egy bölcs szerint:

„Egy hajszál egy fejen lehet kevés, de egy levesbe sok!”
.
Az Egyesült Államokat még nem hódította meg annyiira a „Polkorrekt Beszéd” (Nem Egyenes Beszéd), mint Magyarországot,

ezért ott nyilvántartják a bűnözőkről, hogy afro-amerikai, ázsiai, latin stb eredetű.
Ennek alapján statisztikák is készülhetnek.

Meglepő módon például az afro-amerikaiak , lakossági számarányukhoz képest messze-messze túlreprezentáltak a börtönökben.

Nálunk a „Polkorrekt Beidegzés” (hasonlít a Pavlovi Reflexekhez) nem engedi meg ilyenfajta statisztikák készítését, ami segítené a tisztánlátást.

Ha készülne, talán valószínű, hogy lehetséges, hogy meglepő módon kiderülhetne, hogy például a magyarországi romák, lakossági számarányukhoz képest messze-messze túlreprezentáltak a magyarországi börtönökben.

Arra is fény derülhetne, hogy ők bűnözésre legkevésbé hajlamos részei a magyarországi lakosságnak.

Akkor ezt bizonyítottan jelentős résznek lehetne tekinteni, avagy azt állítani, hogy ők a hasonlítanak leginkább a ma született bárányra..

Meridian74 2013.03.03. 09:50:01

"Megdöbbenéssel értesültünk arról, hogy huszonnégy „civilszervezet” sajtóközleményben tudatta a minap: az általuk megkeresett tizenöt cégből öt nem kíván lapunkban hirdetni"

Nekem erről a helyzetről az jön le, nem jó ha más tollával ékeskedik valaki.
Azaz, Bayer jól megszivatta magát is meg a lapját is, hogy a Jobbik helyett "cigányozott". Ugye.
Kellett ez nekik? Megérdemlik...!

Meridian74 2013.03.03. 09:52:54

A másik dolog meg az, hogy most megtapasztalják azt is a MH-nál, milyen is az amikor valaki ténylegesen igazat ír/szól... (a cigányokról).

sjános 2013.03.03. 10:11:07

@willdataa: Hááát ember....nem vagy jogász...az tuti!
De úgy általában...a fejekben nagy a gáz!
De mondjuk szaladjunk neki elölről.
Vannak itt állítólag kronológiai sorok..
Állítólag, a kirobbantó ügy egy bűntett...erre reakcióként ír Bayer...majd erre lépnek "Civilek"....majd Cégek...és végül az újság.
1. Bűntett. Ha valóban ez a kirobbantó ok?
Nap mint nap van bűnözés Magyarországon!
Nem etnikai alapon! Hanem mert van bűnözés!
Nem etnikailag különbözőek ezek az esetek, hanem vagyoni és értelmi képességek miatt mások! (Pl. nem úgy rémlik, hogy egy roma származású ember vitte volna csődbe a Postabankot, vagy adta volna el jó pénzért az államtól ingyen kapott székházat!...sorolhatnánk hosszan!...ellenben nagy valószínűséggel a roma származású ember lopja el Mariska nénitől a tyúkokat!)
2. Bayer cikk. Szánalmas. Genetikai alapú megközelítés. Eddig csak hitleri Németországnak adott ideológiai muníciót, ott tudósok próbáltak bizonyítani de nekik sem sikerült! A végeredményt ismerjük! Pár millió halott....piha..:(... Egyébként B. Úrnak nem kell különösebb ok ahhoz hogy cigányozzon, zsidózzon, megy az simán, bármikor!
3. "Civil" szervezetek. Szót emeltek. Valakinek kellett, ha már az állam nem tette meg, aki felelős minden! állampolgáráért, jogvédelmet és jogbiztonságot nyújtva!
Tagadhatatlan a politikai tartalom és cél, az elköteleződés a pártok bűze körbelengi mindet....mint minden, nem csak saját tagsági befizetéseiből gazdálkodó szervezetet!
Mindkét oldalon! De engedjük meg Nekik azt a naiv feltételezést, elhivatottságból tették!
Nekem mondjuk kifejezetten "érdekes" a Lungo Drom hallgatása, minden romákat érintő kérdésben! Pénz a zsebben..és kuss? Tán nem roma érdekvédelmi szervezet, most kormánytagként?
4.Cégek reakciói.
Példa, Lance Amstrong.....azt hiszem nem roma, sőt kifejezetten árja típus!
Bűnözött! Csalt!
A szponzorcégek kérik vissza a pénzt! Vissza is fogják kapni, megnyugtatok mindenkit! Ha kell kiperelik a gatyájából! Mert van olyan hogy Cég arculat!
Egy Nike-t, egy bankot nem köthetnek össze egy csalóval! Remélem eddig érthető!
Az Erste és a többi cég is gondolhatja úgy, gondolja is...nem jelenhet meg egy olyan médiában, ami ilyen íróhoz, cikkekhez, botrányokhoz köthető! Ennyi.
Nyilván vannak olyan Cégek amiknek meg kifejezetten jól jön egy ilyen média, így lehet benne magyar mentét, butykost, roma riasztó sprét, bugylibicskát, AK47et, kifejezetten fehér bőrűeknek magyar naptejet reklámozni!
5. Az Újság.
A szokásos. Mosom kezeimet. Kikérem magamnak. Támadnak.
Na és persze előjön a szólásszabadság....a vélemény nyilvánítás szabadságának hangsúlyozása!
Egy újságban X ezer példányban megjelenő cikk, nem magányvélemény!
Ezek szerint, ha én legyártatok 8800 db szórólapot és bedobálom 8800 postaládába "Tisztelt" Bayer Úr "lakókörnyezetében, és azon elhordom mindenféle pedofil állatnak, fotót mellékelve ahogy kézen fogva megy vagy megölel egy kisfiút, esetleg pont cukrot ad neki!
Akkor ez magánvélemény???
(utólag...kb 2-3 év múlva kiderül ugyan hogy a rég látott kisfia....na de ugye...tévedhetek, magánvéleményem!)
Előre bocsájtom...csak a példa kedvéért írtam! Nem gondolom hogy így van!
Ezt csak itt, Magyarországon lehet megtenni, mert úgy szarok az idevonatkozó a törvények, ahogy vannak! Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy direkt csinálták tele kiskapukkal!
Ez ugye, megint az állam felelőssége!
Mint ahogy a társadalmi csoportok közötti feszültség kiélezése, fenntartása is!
Köszönhetően 23 év impotens, hozzá nem értő, hazug, rabló gazdasági és társadalom politikai kormányzásának! Vagyis nem kormányzásának!

sjános 2013.03.03. 10:26:30

@Vidéki: Jó reggelt! :)
Hmm...ma úgy látom felkészültebb vagy! :)
De ez a marhaság az USA-ról....:(
Na ha van ország ahol iszonyúan érzékenyek a politikailag korrekt megnyilatkozásokra...az az USA!
Igen.
Készülnek etnikai alapú statisztikák az USA bűnözési tendenciájáról!
Nem ulibuli kutató intézet, nem kétes "civilek" készítik hanem a Rendőrség és a Büntetés Végrehajtás!
Etnikai alapú információk csak akkor és csak akkor jelennek meg médiában, ha különösen veszélyes vagy szökésben lévő bűnöző beazonosításához ad segítséget! Akkor is kényesen ügyelve a polkorrekt elnevezésekre!
Ellenben az elkészült statisztikát fel is használják! Világosan látható belőle, milyen társadalmi problémák vannak az országban!
Mely régiók vannak lemaradva! Mely társadalmi rétegekkel kell fokozottan foglalkozni!
Nem karanténnal....nem üldözéssel, hanem megelőzéssel! Felzárkóztatási programok indításával, képzéssel, munkahely teremtéssel...stb...
És nem utolsó sorban pl azért kell ez a statisztika, hogy a Rendőrség és BV is reagálni tudjon, az etnikumba tartozó emberek alkalmazásával, hogy legyen hely és kultúra ismeretük!
Mesélj..:)
Nálunk szerinted mire lenne jó egy ilyen lista? Mire használnák??
Azt garantálom hogy nem erre!

sjános 2013.03.03. 10:32:52

@Vidéki: Egyébként a gondolkodás módoddal egy baj van...de az nagy!
Óriási baj!
Nem tudod, nem akarod megérteni hogy az Emberből lesz bűnöző vagy sem!
Ilyen...olyan okokból!
Van akit a szükség, van akit a lehetőség visz rá!
Nem kételkedem....van akit a gonoszság, az irigység!
De nem a SZÜLETÉSE miatt lesz bűnöző!

Vidéki 2013.03.03. 11:15:43

@sjános:

Nagy-nagy utópista vagy, de még nőni fogsz.
Írod: „De nem a SZÜLETÉSE miatt lesz bűnöző!”.

A naív utópista manapság is elfogadja azt a gondolatot, hogy az ékesszólás, a racionális érvelés a szép szó eltérít minden a potenciális törvénysértőt szándékától.

Élt egyszer egy szocialista író, Makarenko, aki egy híressé vált könyvet írt: „Az új ember kovácsa” címmel.

Ebben azt bizonygatta, hogy az antiszociális magatartás, a bűnözés egyedüli oka a rossz társadalmi berendezkedés (a kapitalizmus).

Ha ez megszűnik és helyébe a szocializmus lép, megszűnik „embernek ember által való kizsákmányolása”, ezáltal a bűnözés is megszűnik. Nem lesz szükség kényszer alkalmazására a társadalom életében.

A szocializmus a Szovjetúnióban felépült, a magántulajdon leépült, létrejött az „osztálynélküli társadalom „, megszűnt „embernek ember által való kizsákmányolása”, mégis amikor Sztálin elvtárs meghalt, több, mint tízmillió ember sínylődött kényszermunka táborokban, köztük köztörvényes bűnözők is. Nem sikerült a kényszert kiiktatni a társadalom életéből, sőt hatalmas létszámú erőszakszervezetek működtek.

Ha egy józan ember megvizsgálja a való világot, érzékelheti, hogy mindig voltak és vannak olyan ragadozó természetű aberrált emberek, akik semmibe veszik normális embertársaik jogait, gyakran élvezik embertársaik megfélemlítését, megerőszakolását, megkínzását, megölését és akiket az ékesszólás, a racionális érvelés, a szép szó nem tud eltéríteni a bűncselekmények végrehajtásától.

Mi késztet sorozatgyilkosokat arra, hogy embereket gyilkoljanak tömegével, még olyan fejlett országban is, mint az Egyesült Államok, amely már több, mint 40 éve képes volt űrhajósokat juttatni a Holdra?

Talán azért gyilkolnak önként és kéjjel ölve, mert anyukájuk nem mondta meg nekik, hogy ezt nem szabad?

Secnir 2013.03.03. 11:31:41

@Vidéki:
"Írod: „kiemelem A CIGÁNYSÁG JELENTŐS RÉSZE [...] ÁLLAT ÉS ÁLLATKÉNT VISELKEDIK. „
A „jelentős rész” fogalma nem egyezik, a „minden” fogalmával. Tetszik érteni magyarul?
Az, hogy ki mit érez jelentős résznek, az már a szubjektív megítélés kérdése."

magyar mivoltom miatt értem, hogy a jelentős rész mit jelent. nem szükséges elmagyaráznod. Ezért értem (és aki AKARJA érteni, az is érti), hogy a jelentős (mint rész) mit jelent. szinonimája a túlnyomó, például. és ez a súlyos dolog, amit említettél, hogy szubjektív megítélés kérdése. mert egy újságíró nem lehet szubjektív (jó, tudom, bayer nem újságíró).

mindamellett érdekes, hogy makarenkó műveit fejből vágod...

Secnir 2013.03.03. 11:49:36

@Vidéki:
"Ezt mondja Gyurcsány, Debreczeni József író úrnak Gyurcsányról írt könyvében:
"Mi csináltuk meg a 'köteles akciót' is."

és örülünk, hogy szabadidődben van lehetőséged debreczenit és gyurcsányt olvasgatni. én utoljára cirka két éve tudtam venni könyvet (és elolvasni)...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.03. 15:59:03

@Vidéki:
Sok szerepben voltál már tökéletesen hiteltelen, de még egyikben sem annyira, mint amikor a nagy megmondó pszichológust akarod játszani.

Oszt' akkor szerinted mi lenne a megoldás, kedves Vidéki? Kivétel nélkül alávetni mindenkit Az Ország (Pszichológia)Tesztjének, hogy kiszűrhetők legyenek a "ragadozó egyének"? Vagy mindenkinek adunk egy esélyt, hogy kiderüljön, pszichopata-e? Vagy etnikai alapú billogozással akarnád kiszűrni, nagyobb felügyelet alá vonni bizonyos embercsoportokat, akik "felülreprezentáltak a börtönökben"? Vagy van valami kurvajó vegyszered, amit rácseppentesz a bőrre, és kimutatja a "ragadozó hajlamot", mint valami allergiát? Vagy mint a Down-kórt, szűrjék már ki az embrióknál?

LuciFerko 2013.03.03. 16:27:44

Lehet mondani akármit az MH-ra és Bayer Zsoltra, de a "cigányozós" cikkben csak a valóságot írták le.

Vidéki 2013.03.03. 17:13:34

@Rufus78:

Írod: "vagy van valami kurvajó vegyszered, amit rácseppentesz a bőrre, és kimutatja a "ragadozó hajlamot", mint valami allergiát?"

Nekem sincsen, de neked sincsen és a hatalmas szuperhatalomnak az Egyesült Államoknak sincsen.

De egy szadista perverz állat mindig talál indokot arra, hogy vérengzését miért kell elkövetnie.

Nemrég a gazdag és kiegyensúlyozott Norvégiában Breivik 77 védtelen embert mészárolt le és 210-et nyomorított meg.

Ő határozottan meggyőzte magát arról, hogy neki ezt gaztettet a „társadalom érdekében” el kell követnie.

Vidéki 2013.03.03. 17:34:08

@Secnir:

Írod: "Egy újságíró nem lehet szubjeltív!"

Mégis, kik voltak azok, akik megcsinálták a "köteles akciót"?

Mégis kik azok akik azt mondták, hogy Bayer Zsolt azt mondta, hogy a cigányok állatok?

Ki az, aki nem tudván magyarul azt állítja, hogy a jelentős (mint rész) = túlnyomó= minden?

Nézz a tükörbe! Te vagy ez a magyarul nem tudó alak!

Secnir 2013.03.03. 17:48:40

@Vidéki:
debreczeni annyira nem újságíró, mint amennyire bayer.

"Mégis kik azok akik azt mondták, hogy Bayer Zsolt azt mondta, hogy a cigányok állatok?"
mire gondolsz? ez valami kvízműsor?

"Ki az, aki nem tudván magyarul azt állítja, hogy a jelentős (mint rész) = túlnyomó= minden?"
ezt megszavaztassuk? komolyan? ennyire debil vagy?

BadSimpson 2013.03.03. 17:57:42

@Vidéki: Még véletlenül sem Kövér László vagy Bayer Zsolt a felelős azért , amit mondott ,hanem az aki a mondanivaló ellen tiltakozott vagy ,pedig szóvá teszi ,hogy ezt nem kellene . Nem hiába undorodik az ország nagy része attól amit ma jobboldalnak neveznek.

2013.03.03. 19:56:11

Márpedig a felelősök CSAKIS azok, akik a cigánybűnözést elszabadulni hagyták, felbátorították, és semmit sem tesznek sem megfékezésére, sem visszaszorítására, hanem melléjük állva visítanak rasszizmust és kirekesztést, ezzel biztatva őket a továbbiakra. S még igazolni is akarják ezt, a cigányok "kultúrájáról" :) "mélyszegénységről", a "magyarbűnözésről" hangoztatott cinikus és aljas szólamaikkal. Mindezt pedig valamiféle áldemokrácia, és olyan "szabadság" nevében, ami max. a cigóknak szabadság, de körülöttük már SENKI MÁSNAK nem az, és ez a "senki más" lassan több lesz már, mint az ország fele ...

greybull 2013.03.03. 20:27:56

@sjános: Baromi egyszerű párt kellene: a magyar munkahelyteremtés és magyar iparfejlesztés pártja. Ennyi, semmi több. Csak ENNYI!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.03. 21:37:58

@Vidéki:
Akkor mégis mi a picsa alapján beszélsz itt "ragadozó hajlamról", he?!

A "ragadozó hajlamot" úgy hívják, hogy "emberi ösztönök"! Kellő jellem és kellő érdek találkozásánál bárkiből előjöhet a gyilkos, az ölési hajlam. Van, akinél akkor, amikor a gyerekét a szeme láttára próbálják megölni. Van, akinél akkor, amikor megfélemlíteni akar egy politikai csoportosulást az illető szerint hibás politikai alapelveik miatt. Van, aki egy csoport előtt akarja bizonyítani a rátermettségét és az erős jellemét egy gyilkossággal. Van, aki féltékenységből agyonveri egy kalapáccsal a párját, akit évekig mindennél jobban szeretett. Van, aki idegenektől irigyli a boldogságukat, a problémamentes életüket, és az ő megölésükkel akar a sérelmekért, a vélt megaláztatásért és gúnyolódásért bosszút állni. Van, aki az unalmas, kilátástalan életét akarja "feldobni" a gyilkosság titokzatosságának izgalmával.

Ha már ennyire játszod a pszichológust: Miért van az szerinted, hogy amikor egy gyilkosság, mondjuk egy családi tragédia helyszínén meginterjúvolják a szomszédokat, az ismerősöket, akkor tízből kilencszer az a mondat hangzik el, hogy "Nem volt semmi előjel, hisz olyan szépen éltek, a fiatalember is mindig köszönt."?

Vidéki 2013.03.03. 22:02:39

@Rufus78:

Nagyon egysíkú vagy, mindent egybe maszatolsz.

Vannak emberek akik olyan hajlammal születtek, hogy erős ösztönzést éreznek bűncselekmények elkövetésére.

Vannak erőszakra hajló, ragadozó természetű emberek.

Shakespeare III. Richard monológjában jól szemlélteti azt az életérzést, amelyik bűnözés útjára visz olyan embereket is, akik erre helyzetüknél fogva nem lennének rászorulva:

„York napsütése rosszkedvünk telét,
Szelíd tavaszra változtatta át…

De én e fuvolázó békekorban nem érzem jól magam
S elhatároztam, hogy gazember leszek."

A "vörös brigádok"-hoz hasonló terrorista szervezetek tagjai jól szituált polgári családok gyermekei közül kerültek ki. Úgy gondolták, hogy egy jogállamban, amelyik nehézkesen működik egy diktatúrához képest, lebukásuk kockázata minimális.

Élvezték azt, hogy élet-halál urai.

Kalandosnak tartották azt is, hogy időnként bankrablásokkal kellett feltölteni a szervezet kasszáját.

Az ideológia, aminek nevében felléptek, csak arra volt jó, hogy legitimálja erőszakos életformájukat, amely biztosította számukra a kívánatos adrenalin szintet és azt az érzést, ami számukra perverz gyönyört okozott:

Istennek érezték magukat, amikor másokat meg tudtak félemlíteni, olyan helyzetben voltak, hogy mások életéről, vagy haláláról dönthettek.

Vannak szexuális ragadozók is akik tucatjával erőszakolnak meg és gyilkolnak meg többnyire nőket, mire sikerül elkapni őket.

Vannak olyanok, akikben az erőszakra való hajlamot féken tartja a társadalom rendezettsége, ami növeli a bűnelkövetés kockázatát.

Ha viszont ez a rendezettség felbomlik, szabadjára engedik rejtett erőszakos hajlamaikat.

Ilyen helyzetről írt Radnóti:

"Oly korban éltem én e Földön,

Mikor az ember úgy elaljasult,

Hogy önként, s kéjjel ölt,

Nem csak parancsra!"

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.03. 23:17:49

@Vidéki:
És miután irodalmi idézetek és törtélelmi példák mögé bújtál, elárulnád, az általad leírtak mégis mennyiben kevésbé "maszatolások", amennyiben a mondataim szerinted azok? Egysíkúságról papolsz panelekben és idézeteken tobzódva, csak mert neked könnyebb abban hinni, hogy a hajlam, az úgy van, születéstől, és hogy úgy egyáltalán az örökölt tulajdonságok, a jellem, az ellesett és felvett viselkedésminták, a család belső viszonyai, a szűkebb környezet, a nevelés, és az össztársadalmi folyamatok, köztük a képmutatás, az önáltatás és a hazugságok ebben semmifajta szerepet játszanak, csak mert lám, királyok és "jól szituált polgári családok gyermekei" is lehetnek szociopaták?
Szerintem ezek mind szerepet játszanak egy erőszakos, gyilkos, "vérengző" ember felbukkanásában, szerinted meg csak a gének. Van még kedved arról beszélgetni, hogy ki az egysíkú?

Vidéki 2013.03.04. 07:33:51

@Rufus78:

Magyarról magyarra tolmácsolásod terméke:

„Szerintem ezek mind szerepet játszanak egy erőszakos, gyilkos, "vérengző" ember felbukkanásában, szerinted meg csak a gének”.

Nem írtam sehol sem, hogy csak a gének!

Van a normális többség, amelyik nem akar bűnözni.
Ahogy írod: „ a jellem, az ellesett és felvett viselkedésminták, a család belső viszonyai, a szűkebb környezet, a nevelés, és az össztársadalmi folyamatok” hatására.

Vannak köztük olyanok is, akik bűnözők áldozataivá válnak.

Írtam azt , hogy „Vannak olyanok, akikben az erőszakra való hajlamot féken tartja a társadalom rendezettsége, ami növeli a bűnelkövetés kockázatát.

Egykor New York város impotens liberális vezetését a bűnözés megfékezésével kapcsolatban a téveszmék jellemezték.

Az 1960-as években a liberálisok szerint : a bűnözés, mint mondták, a társadalmi igazságtalanság, a strukturális gazdasági egyenlőtlenség, a munkanélküliség, a rasszizmus, több évtizednyi intézményi és szociális elhanyagoltság eredménye; ezért, ha meg akarjuk állítani a bűnözést, nagy és hősies lépések megtételére van szükség.

Ehhez képest az őket követő új rendőrfőnök Bratton és az új polgármester Giuliani a "zero tolerancia" elve alapján álltak. Mint mondták, a kicsiny, látszólag jelentéktelen, életminőséget rontó bűncselekmények okozzák az erőszakos bűncselekmények elterjedését.

Nem fogadták el a bocsánatos bűn a „Megélhetési Bűnözés” teóriáját, ami nálunk Kuncze Gábor belügyminiszter úr regnálása idején nyert polgárjogot.

A HVG 2009 nov. 9. számában részletesen ismerteti, hogyan sikerült New York az új, 1994-ben megválasztott polgármesterének, Rudy Giulianinak és híres rendőrfőnökének Brattonnak hatalmas mértékben visszaszorítani a bűnözést, az ún. „betört ablak”-elméletét felhasználva. (Broken Window Theory).

A „betört ablak” James Q. Wilson és George Kelling kriminológusok elmélete.

Wilson és Kelling szerint a bűnözés a zűrzavar, a rendetlenség elkerülhetetlen következménye. Ha betörnek egy ablakot és kijavítatlanul marad, az arra járók azt gondolják, hogy senki nem törődik a házzal. Hamarosan egyre több ablakot törnek be, és az anarchia szelleme az épülettől az utcára terjed; jelzést adva arra, hogy mindent szabad. Egy városban viszonylag kis problémák – graffiti, köztéri rendetlenség, zűrzavar, agresszív koldulás – azonosíthatók a betört ablakkal; ezek mind felhívásnak számítanak komolyabb bűncselekmények elkövetésére.

Rudy Giulianinak és híres rendőrfőnökének Brattonnak tevékenysége hatására egy titokzatos, kritikus ponton a bűnözési ráta megfordult.

Öt éven belül a gyilkosságok száma 64,3 százalékkal csökkent,
az összes elkövetett bűncselekményeké pedig a felére.

Mindez úgy, hogy a bűnözési hullám csúcsán és mélyén ugyanannyi pszichológiailag sérült és ugyanannyi bűnözésre hajlamos ember élt a városban, és mégis, valami okból több tízezer ilyen ember abbahagyta a bűnözést.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.04. 08:33:19

@Vidéki:
De, írtad: "Vannak emberek akik olyan hajlammal születtek, hogy erős ösztönzést éreznek bűncselekmények elkövetésére.". Magyarról magyarra tolmácsolva: Vannak emberek, akiknél csak a gének számítanak.
De még ebbe a mondatban is benne van: "Mi késztet sorozatgyilkosokat arra, hogy embereket gyilkoljanak tömegével, még olyan fejlett országban is, mint az Egyesült Államok, amely már több, mint 40 éve képes volt űrhajósokat juttatni a Holdra? Talán azért gyilkolnak önként és kéjjel ölve, mert anyukájuk nem mondta meg nekik, hogy ezt nem szabad?"
Meg ebben is, amit Sencir mondatára ("„De nem a SZÜLETÉSE miatt lesz bűnöző!”) mondatára írtál: "Nagy-nagy utópista vagy, de még nőni fogsz."

Erre a mondatra meg nem akartam rögtön "lecsapni", meghagyva a lehetőséget, hogy magad vedd észre, mekkora baromságot írtál, de mert legalább másodszor másolod be, láthatóan mindenfajta visszaolvasás és értelmezés nélkül, talán ideje lenne felülvizsgálni:
„Vannak olyanok, akikben az erőszakra való hajlamot féken tartja a társadalom rendezettsége, ami növeli a bűnelkövetés kockázatát."
Most akkor mi növeli a bűnelkövetés kockázatát? Nem "csökkenti"-t akartál véletlenül bemásolni oda, hogy a társadalmi rendezettség féken tartja, csökkenti a bűnelkövetés kockázatát? Csak mert így véletlenül még értelme is lenne, plusz köze ahhoz, amit utána leírtál...

Vidéki 2013.03.04. 08:57:08

@Rufus78:

"Vannak emberek, akiknél csak a gének számítanak."

Ez így van. Vannak olyanok, akik akármilyen jó nevelést kaptak, akármilyen jó példát mutattak nekik szüleik és környezetük, akármennyire nincsenek rászorulva arra, hogy bűnözés útján szerezzék meg a betevő falatot, a bűnözés útját választják .

Az Investigation Discovery TV csatornán bemutattak egy olyan esetet, ahol két leszbikus nő puszta szeszélyből jó néhány hímnemű kamionost lőfegyverrel meggyilkolt, mielőtt elkapták volna őket.

Vidéki 2013.03.04. 09:03:30

@Vidéki:

Helyesbítek: "a társadalmi rendezettség féken tartja, csökkenti a bűnelkövetés kockázatát"

De ha nem csak szőrszálat akarsz hasogatni, akkor érzékelhetted, hogy Bratton és Giuliani példájával bőven ebben az irányban érveltem!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.04. 09:13:35

@Vidéki:
Szerintem nincs így, és ezen a ponton be is fejezhetjük ezt a meddő vitát. Fingod sem lehet, hogy akik anyagilag nincsenek rászorulva, hogy bűnözzenek, mégis azzá válnak, hogy mennyire kaptak jó nevelést, milyen példákat láttak, hogy milyen ingerek érték őket, milyen hatásokat váltottak ki, nyomokat hagytak azok bennük. És ugyanekkora alapod van megkérdőjelezhetetlenül kijelenteni, hogy azok a nők "szeszélyből" öltek. Pont.

Ez, egy indok nem mentesíti őket a tettük súlya alól, de segíthetne a megelőzésben, segíthetne az okok feltárásában, bármilyen fájdalmas vagy kellemetlen is az ezekkel való szembenézés, mert ez segíthetne a megelőzésben.

Ez a kérdésem pedig még mindig él:
Miért van az szerinted, hogy amikor egy gyilkosság, mondjuk egy családi tragédia helyszínén meginterjúvolják a szomszédokat, az ismerősöket, akkor tízből kilencszer az a mondat hangzik el, hogy "Nem volt semmi előjel, hisz olyan szépen éltek, a fiatalember is mindig köszönt."?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.04. 09:15:34

@Vidéki:
Egy szimpla "Bocs, köszi, hogy szóltál!" is megtette volna:)...

Ironfist 2013.03.04. 09:21:11

@Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠:
"Mocskos zsidó!"

Köszönjük épületes hozzászólásodat, te transzfesztita majom! :D,

A rage-elő kommentekből látom, hogy Vidéki is megint itt van, hogy tereljen, és hazusdjon. Tényleg, trükkösBélabá, meg Enrico, meg a többi ilyen hulladék fideszbuzzancs merre lehet vajon? :D Azok manapság megelégelték, hogy a gerinctelenek már kikérik maguknak a fidesszel való összehasonlítást? :D

Bee-zony 2013.03.04. 09:52:24

@Vidéki: Csak egy kérdésem van ezzel kapcsolatban: miért nem ezt valósítja meg a Fidesz?

Bee-zony 2013.03.04. 09:58:43

Mi számít, vagy legalábbis melyik számít többet, a gének vagy a környezeti hatások? Jól belefutottak néhányan az eldöntetlen kérdésbe...
A szakértők itt tartanak a témában:

Örökölhető-e az intelligencia?
index.hu/tudomany/2012/10/16/az_intelligencia_genetikai_hattere/
(...)
"A klasszikus genetikai vizsgálatok kimutatták, hogy a biológiai szülőktől elkülönülten nevelkedő gyermekek észbeli képességeik sokkal jobban hasonlítottak a valódi, mint a nevelő szülőkére. Az IQ meghatározásában a genetikának 40-80 százalékot tulajdonítanak, de nem világos, hogy mi lehet ez a genetikai háttér."
(...)

A szülők génjei harcolnak a gyerekben
index.hu/tudomany/egeszseg/2012/07/25/apai_es_anyai_genek_harcolnak_a_gyerekben/
(...)
"A gének és az elme konfliktusa
A fő kérdés persze az, hogy képes-e az emberi elme ellenállni a gének diktátumának vagy sem. Az erre a kérdésre adott válasz meghatározhatja az egyes népek, sőt az egész emberiség jövőjét. A vak önzés tönkreteheti az emberek és a népek közötti együttműködés törékeny hálóit. Ahol nem értik azt, hogy a Barcelona és a Real Madrid csupán két focicsapat, és az identitásunk nem attól függ, hogy melyik szurkolói csapathoz tarozunk, ott azt sem veszik észre, hogy egy nemzet nem természeténél fogva kettéosztott, és hogy nem feltétlenül kell legyőznünk a másik felet, amely gyakran csak virtuálisan tartozik egy másik közösséghez.
Egy manipulálható társadalom nem érzékeli annak veszélyét, amikor egy politikus mást mond, mint amit cselekszik. Egy megosztott, és ezért uralható társadalom nem érti, hogy más népek és nemzetiségek gyűlölete a vadászó társadalmakban ugyan adaptív lehetett, ma azonban garantáltan a társadalmi lesüllyedés felé vezet. A rombolás ugyanis romokat és nem építményeket eredményez. A génjeinkben benne van az együttműködés is, de ha mégis önzésre sarkallnának, fel kellene ezt ismernünk, és tennünk is ellene. Elvégre ennyiben is többek volnánk az állatoknál."
(...)

Politikai nézetekkel születünk?
index.hu/tudomany/2013/02/20/politikai_nezetekkel_szuletunk/

Megtalálták a jó főnök génjét
index.hu/tudomany/2013/01/15/megtalaltak_a_jo_fonok_genjet/

A bűnözés úgy néz ki, hogy tabunak számít, és csak legutoljára kerül sorra.

Vidéki 2013.03.04. 10:47:18

@Bee-zony:

Elolvastam az index.hu/tudomany/2012/10/16/az_intelligencia_genetikai_hattere/ cikket, amire felhívtad a figyelmem.
A szerző egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Biológiai Intézetének intézetvezető igazgatója.
Különösen érdekes az "Askenázi Nobel-díjak" fejezet.

Noha a zsidók a világ lakosságának alig több, mint egy ezrelékét teszik ki, de
a Nobel-dijjal kitüntetett legkülönbözőbb nemzetiségű tudósok kb. 1/3-áról ismert, hogy zsidó származású.

"A kelet-közép-európai zsidók nagyon sikeresek a tudományban, amit az általuk elnyert Nobel-díjak nagy száma is mutat. Ennek több magyarázata is létezik...

. A harmadik lehetőséget a genetikai háttér jelenti.

Egy érdekes feltételezés a 15. kromoszómán elhelyezkedő hexózaminidáz (HEXA) gén mutációját gyanítja a héttérben.

A HEXA enzim a zsíranyagcserében játszik szerepet. Ha mind az apai mind az anyai génkópia mutáns, akkor – elsősorban az idegsejtekben – káros mennyiségben felhalmozódnak az úgynevezett GM2 típusú gangliozid molekulák, és emiatt az idegeket körülvevő mielinhüvely nem alakul ki megfelelően.

Ez a Tay-Sachs-féle szindróma, egy rendkívül súlyos betegség, ami viszonylag gyakori az askenázi zsidóknál.

A feltételezés szerint a kór a heterozigótákban (egy mutáns és egy nem-mutáns HEXA gént tartalmazók) nem okoz betegséget,

hanem az intelligenciát növeli.

Ezt a jelenséget nevezik heterozigóta fölénynek, már amennyiben szelekciós előnyt is biztosít a hordozóknak. A mikéntre nincs magyarázat."

Híres genetikusunk, Czeizel Endre is: "Az érték bennünk van" című művében rámutatott arra, hogy a modern genetikai kutatások bizonyítják, hogy genetikai okoknak tulajdonítható az, hogy, noha a zsidók a világ lakosságának alig több, mint egy ezrelékét teszik ki, de
a Nobel-dijjal kitüntetett legkülönbözőbb nemzetiségű tudósok kb. 1/3-áról ismert, hogy zsidó származású.

Czeizel szerint a zsidó emberek askenázinak nevezett csoportjánál kimutatták, hogy van egy csakis rájuk jellemző gén, ami azért nem tűnt el, mert a szigorú házasodási szabályok ellene hatottak a "felhígulásnak".

Azok az emberek, akik több ezer évvel ezelőtt a zsidó házasodási szabályokat megfogalmazták és leírták jól ismerték a növénytermesztés és állattenyésztés fortélyait.

Tisztában voltak vele, hogy az ember, mint biológiai lény szintén része a természetnek és intuitíve ráéreztek a genetika törvényszerűségeire, noha nem ismerték a genetikai kódot, amit az emberiség a közelmúltban ismert meg.

A törvényalkotók szándéka világos volt:

El akarták kerülni, hogy a zsidó nép általuk kedvezőnek tartott genetikai állománya felhíguljon, ezért alkották meg a szigorú házasodási szabályokat.

A szigorú házasodási szabályok tették lehetővé, hogy a genetikai állomány ne híguljon fel, hanem megőrződjön, mint a lóversenyzés estében a híres angol telivéreknél.

Az angol telivérek nyerési esélyei évszázadok óta messze felülmúlják a nem ilyen kedvező genetikai adottságokkal rendelkező egyedek nyerési esélyeit.

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2013.03.04. 13:12:40

Egy uszító kurzuslovag. Erőszakoskodó kis himpellérek, akik úgy érzik, megmondhatják, ki mit mondhat. Becses kompánia.

Bee-zony 2013.03.04. 14:24:58

@Vidéki: A legújabbkori mondás szerint a zsidók három nagy ünnepe a Purim, a Nobel-díj, és az Oscar-díj átadás (valamint a Peszah és a Hanuka).

A Nobel-csontról:
Korunk nagy hazugságai: a Nobel-díj és a zsidók
szentkoronaradio.com/2012_07_03_korunk-nagy-hazugsagai-a-nobel-dijas-zsidok-cimmel

Bee-zony 2013.03.04. 14:29:16

@Vidéki: A kérdésem viszont még mindig az, hogy miért nem a „betört ablak”-elmélet szerinti dolgokat, és a zéró toleranciát valósítja meg a Fidesz(+KDNP)?

A magam részéről támogatok minden olyat, ami akár csak egy kicsit is javít a közbiztonságon.
Túlnépesedett már a bolygó, szelektáljuk ki a bűnözőket a társadalomból, ha nem képesek megjavulni akkor végleg, és a bűnözők kivételével mindenki jól jár.

Azt olvastam a zero tolerancia szócikknél, hogy a XVII. századi Angliában lopásért egy shilling érték fölött halálbüntetés járt.
Akkor még normálisak voltak az emberek, és akkor még feljövőben volt a Nyugat, nem hanyatlóban...
Ehhez kell visszatérni, és meg kell húzni egy lopási értékhatárt, ami fölött már halálbüntetés jár. Ez ne legyen túl alacsonyan, legyen 1 mFt, hogy ne az legyen, hogy kevésért és sokért is ugyanaz jár, tehát lopjunk sokat, viszont összesített ellopott értékre vonatkozóan is járjon, tehát ha valaki részletekben lopott annyit.

Hogy ehhez esetleg ki kell lépni az EU-ból? Nem baj, úgyis a felbomlás felé tart már... én az egyedi szerződések híve vagyok, amit Svájc is megvalósított.

Bee-zony 2013.03.04. 14:32:38

@Thasaidon: Azt hiszem, hogy sejtem, de mégiscsak hiányzik, hogy ki, miért, hol, mikor...

Vidéki 2013.03.04. 14:54:03

@Bee-zony:

Elolvastam az index.hu/tudomany/2012/10/16/az_intelligencia_genetikai_hattere/ cikket, amire felhívtad a figyelmem.

Ebben tudományos, genetikai érvek szólnak amellett, hogy mi lehet a háttere annak a csodálatos teljesítménynek,

hogy noha a zsidók a világ lakosságának alig több, mint egy ezrelékét teszik ki, de a Nobel-dijjal kitüntetett legkülönbözőbb nemzetiségű tudósok kb. 1/3-áról ismert, hogy zsidó származású.

Ettől eltérő vélekedések nincsenek tudományosan alátámasztva, és lehet, hogy csak az irígység motiválja az eltérő vélekedéseket.

A Biblia ugyan nincsen a genetikai tudomány által egzakt módon alátámasztva, mégis azt olvashatjuk benne, hogy a zsidó nép Isten kiválasztott népe!

Bee-zony 2013.03.04. 17:49:26

@Vidéki: „A Biblia ugyan nincsen a genetikai tudomány által egzakt módon alátámasztva, mégis azt olvashatjuk benne, hogy a zsidó nép Isten kiválasztott népe!”

Kiválasztottak – ki kell őket választani a népek közül, hogy tűnjenek már el a pokolba, ez kétségtelen.

Ezt már idéztem, de neked külön még egyszer:
„Ésaiás próféta könyve 65. rész
8. Így szól az Úr: Mint a mikor mustot lelnek a fürtben, ezt mondják: ne veszesd el, mert áldás van benne, ekként cselekszem szolgáimért, és nem vesztek mindent el!
9. És nevelek Jákóbból magot, és Júdából, a ki hegyeimnek örököse legyen, és bírják azt választottaim, és szolgáim lakjanak ott!
10. És lesz Sáron nyájak legelőjévé, és Ákhor völgye barmok fekvőhelyévé népem számára, a mely engem keresett.
11. Ti pedig, a kik az Urat elhagyátok, a kik szent hegyemről elfeledkezétek, ti, kik Gádnak asztalt készítetek, és Meninek italáldozatot töltötök,
12. Titeket én a kard alá számlállak, és mindnyájan leborultok megöletésre: mert hívtalak és nem feleltetek, szóltam és nem hallottátok: a gonoszt cselekedtétek szemeim előtt, és a mit nem szerettem, azt választottátok.
13. Azért így szól az Úr Isten: Ímé, szolgáim esznek, ti pedig éheztek, ímé, szolgáim isznak, ti pedig szomjúhoztok, ímé, szolgáim örvendnek, de ti megszégyenültök!
14. Ímé, szolgáim vígadnak szívök boldogságában, és ti kiáltani fogtok szívetek fájdalmában, és megtört lélekkel jajgatni fogtok;
15. És átok gyanánt hagyjátok itt neveteket az én választottaimnak, és megöl titeket az Úr Isten, és szolgáit más névvel nevezi,
16. Hogy a ki magát áldja e földön, áldja magát az igaz Istenben, és a ki esküszik e földön, esküdjék az igaz Istenre, mert elfeledvék a régi nyomorúságok, és mert elrejtvék szemeim elől.
17. Mert ímé, új egeket és új földet teremtek, és a régiek ingyen sem emlittetnek, még csak észbe sem jutnak;
18. Hanem örüljetek és örvendjetek azoknak mindörökké, a melyeket én teremtek; mert ímé, Jeruzsálemet vígassággá teremtem, és az ő népét örömmé.
19. És vígadok Jeruzsálem fölött, és örvendek népem fölött, és nem hallatik többé abban siralomnak és kiáltásnak szava!
20. Nem lesz ott többé csupán néhány napot ért gyermek, sem vén ember, a ki napjait be nem töltötte volna, mert az ifjú száz esztendős korában hal meg és a bűnös száz esztendős korában átkoztatik meg.
21. Házakat építnek és bennök lakoznak, és szőlőket plántálnak és eszik azok gyümölcsét.
22. Nem úgy építnek, hogy más lakjék benne; nem úgy plántálnak, hogy más egye a gyümölcsöt, mert mint a fáké, oly hosszú lesz népem élete, és kezeik munkáját elhasználják választottaim.
23. Nem fáradnak hiába, nem nemzenek a korai halálnak, mivel az Úr áldottainak magva ők, és ivadékaik velök megmaradnak.
24. És mielőtt kiáltanának, én felelek, ők még beszélnek, és én már meghallgattam.
25. A farkas és bárány együtt legelnek, az oroszlán, mint az ökör, szalmát eszik, és a kígyónak por lesz az ő kenyere. Nem ártanak és nem pusztítnak sehol szentségemnek hegyén; így szól az Úr.”
biblia.hu/biblia_k/k_23_65.htm

És mi van a többi vallással? Szerintük nem kiválasztottak a zsidók...
Az öndicséret pedig büdös. De hát ezt csinálják a zsidók, a fajtársaikat felmagasztalják, a gójokat pedig lehúzzák, kivéve ha zsidóbérencekről van szó, mert azokat előre tolják, és kiteszik „karácsonyfadísznek”, hogy ha gond van, vigyék el ők a balhét.
Ehhez is volt egy link, nem is olyan régen, keresd vissza, ha valóban érdekel a téma.

Bee-zony 2013.03.04. 19:34:35

@Vidéki: A Nobel-csont lerágva:

Az ominózus rész az "Örökölhető-e az intelligencia?" cikkből:
(...)
"Askenázi Nobel-díjak
A kelet-közép-európai zsidók nagyon sikeresek a tudományban, amit az általuk elnyert Nobel-díjak nagy száma is mutat. Ennek több magyarázata is létezik. Egyik a szokásos cionista összeesküvés alesete, amely szerint a Nobel-díj bizottságnak a „maguk fajták” felé hajlik a keze – de ezt persze nem vehetjük komolyan."
(...)

Miért nem vehetjük komolyan? Netán megtiltották a zsidók?
A korrupciót nem a genetikusok vizsgálják, úgyhogy ők ebben nem mérvadók. Viszont pl. a Transparency International vizsgálódhatna, vagy valamelyik nyomozó hatóság - a Nobel békedíj és irodalmi díj kategóriában úgy néz ki, hogy a korrupcióhoz több köze van a döntéseknek, mint a józan észhez és bármiféle józan értékrendhez.
Alapból van két Nobel-díj, ami a közröhej kategóriába tartozik...
Imre Kertesz is „nyilván” nem azért kapta az irodalmi Nobel-díjat, mert zsidó, és mert holokauszt, hanem mert olyan kiváló könyvet írt, hogy „A Sorstalanságot a 70-es évekbeli megjelenése idején pár száz példányban adták ki és a 90-es évek elején ezen példányok fele még raktáron volt.” Beleolvastam a Nobel-díjas alkotásba, és megállapítottam, hogy szar, és nem kicsit, hanem nagyon, és nem gyötörtem tovább magam az olvasásával. Aki igen, kérje a zsidóktól a Kiváló Mazochista díjat.

A másik „csodálatos” Nobel-díj (legalábbis annyiben, hogy sokat lehet rajta csodálkoni):

Obama nyerte a Nobel-békedíjat
index.hu/kulfold/2009/10/09/obama_nyerte_a_nobel-bekedijat/
(...)
"Arra az újságírói kérdésre, hogy miért őt választották győztesnek, miközben még egy év sem telt el elnöki beiktatása óta, és látványos eredményeket sem ért el, a bizottság vezetője, Thorbjoern Jagland azt mondta, azért, mert támogatni akarják őt céljai elérésében."
(...)

Obama átvette a Nobel-díjat
index.hu/kulfold/2009/12/10/obama_atvette_a_nobel-dijat/
(...)
"Barack Obama amerikai elnök - az első vezetőként, akinek országa háborúban áll - Oslóban átvette a idei Nobel-békedíjat."
(...)

Szólni kéne Orbánnak, hogy tűzze ki célul a világbékét, hátha kap érte egy plecsnit... (Iraki és afganisztáni háborús szerepvállalás nem akadály.) Vagy ő nem annyira fontos valakiknek a háttérben?

+1
Obama a testépítés világbajnoka lett
index.hu/velemeny/eheti/2009/10/12/obama_a_testepites_vilagbajnoka_lett/

Meridian74 2013.03.04. 20:44:30

OFF:
Azért az sem semmi, ahogy éppen magyarázkodik egy msz(m)p-s szarzsák a HírTV képernyőjén, az MSZP reklámfilmje tulajdonképpen milyen eredménye is van... ROFLMAO!
ON..

Meridian74 2013.03.04. 20:47:34

@Meridian74: LOL, percről percre mélyebbre süllyed.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.04. 21:51:57

@Vidéki:
Akkor nyilván azt is sikerült elolvasnod, hogy a korreláció bizonyos alig eltérő genetikai minták és a szintén nem egzakt tudomány intelligencia között 0,4%. De legalább látom, hogy a pszichológia és a genetika után a statisztikában is mekkora ász vagy!

Vidéki 2013.03.05. 07:09:35

@Rufus78:

Te a statisztikában mekkora ász vagy?

A statisztika azt mutatja, hogy noha a zsidók a világ lakosságának alig több, mint egy ezrelékét teszik ki, de a Nobel-dijjal kitüntetett legkülönbözőbb nemzetiségű tudósok kb. 1/3-áról ismert, hogy zsidó származású.

Ez a statisztikai adat szignifikáns és utal arra, hogy az Index szerzőjének. az egyetemi tanár, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kara Orvosi Biológiai Intézetének intézetvezető igazgatójának ismertetett genetikai érdekes magyarázata, mely a 15. kromoszómán elhelyezkedő hexózaminidáz (HEXA) gén mutációját gyanítja a háttérben, a leginkább tudományos magyarázat a zsidóság kimagasló intelligenciájára.

Vidéki 2013.03.05. 07:13:17

@Bee-zony:

Idézel a cikkből:

"A kelet-közép-európai zsidók nagyon sikeresek a tudományban, amit az általuk elnyert Nobel-díjak nagy száma is mutat. Ennek több magyarázata is létezik

. Egyik a szokásos cionista összeesküvés alesete, amely szerint a Nobel-díj bizottságnak a „maguk fajták” felé hajlik a keze – de ezt persze nem vehetjük komolyan."

Egyetértek a professzor úrral: Ezt én sem tekintem tudományos magyarázatnak.

Szerintem az a magyarázat, mely a 15. kromoszómán elhelyezkedő hexózaminidáz (HEXA) gén mutációját gyanítja a háttérben, a leginkább tudományos magyarázat a zsidóság kimagasló intelligenciájára.

Vidéki 2013.03.05. 07:16:59

@Bee-zony:

Írod: "Azt olvastam a zero tolerancia szócikknél, hogy a XVII. századi Angliában lopásért egy shilling érték fölött halálbüntetés járt.
Akkor még normálisak voltak az emberek, és akkor még feljövőben volt a Nyugat, nem hanyatlóban..."

Én ezt rendkívül aránytalan, barbár büntetésnek tartom.

Hasonlít ahhoz, mint amikor egy feleség elsózza a levest és ezért férje agyonüti.

Vidéki 2013.03.05. 07:42:56

@Bee-zony:

Te cinikus hangon írsz a világ legnagyobb katonai hatalmának elnökéről is.

Vergilius egykor sokkal reálisabban ítélte meg a politikai vezetők fontos szerepét.

Így fohászkodott a kétarcú Janus istenhez:

"Jóakaratúan állj a vezérek (vezetők) mellé,

Akiknek gondos munkája által,

Békét élvez a vad Föld és a Tenger!"

Melchi Zadok 2013.03.05. 09:12:30

@Meridian74: Csak egy dologgal lehet ennél mélyebbre süllyedni, ha hírtv-t nézel.

bispora 2013.03.05. 09:29:05

@Rufus78:
Bocs hogy a partvonalról beleszólok, de a legújabb publikált egypetéjű adoptált- tehát különböző családnál felnőtt- ikerkutatás adatai szerint az intellektus genetikai meghatározottsága 70% fölötti.
A Thomas J. Bouchard professzor által vezetett, harminc évig futó projekt eredményeiről tavaly nyáron jelent meg az első átfogó jelentés. A külön családoknál felnövő ikreket felnőtkorban vetették alá átfogó személyiség és intellektus teszteknek- döbbenetes eredményeket kapva. A felnőttkori intellektusvizsgálatoknál sokszor olyan eredményeket kaptak a sokszor külön országban felnőtt ikerpárok esetében, mintha ugyanaz a személy csinálta volna egymás után a teszteket. Egy ismertető a Minnesota Study of Twins Reared Apart (MISTRA)-ról:
www.amren.com/features/2012/07/science-versus-ideology/

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.05. 09:53:25

@bispora:
Nincs miért, nincs itt partvonal, legalábbis szerintem nincs, főleg, mert nem vagyok genetikus.
A hivatkozott cikk is külön említi az ikrekkel végzett IQ-kutatásokat, viszont úgy érzem, itt inkább másról van szó.
Az ikrekkel végzett kutatások inkább arra világítanak rá, hogy a teljes génállomány és az IQ között mekkora összefüggés mutatkozik (hiszen ez az ikreknél csaknem azonos, és a külön felnövőkben szinte ez az egyetlen közös pont), az általam kiemelt 0,4% pedig arra vonatkozik, hogy egy bizonyos vizsgált génszekvencia és az IQ között mekkora ugyanaz a szám. Főleg azért venném ezt külön, mert itt már a téma az IQ és a nemzetiség körül zajlik (amire azért igen erős szám lenne a 70%), a kiindulási alap meg a "ragadozó hajlamok" megélése és a gének voltak...

bispora 2013.03.05. 10:44:26

@Rufus78:
Az amerikai Lynn professzor 2012-es könyvében igen jelentős intelligencia különbségeket publikált nemzetek-rasszok(?) között, ami ráadásul korrelált adott ország GDP eredményeivel.
Az indiai átlag 81 IQ volt szerinte, míg az izraeli askenázik 115, a szefárd zsidók meg 90 körüli értéket adtak. A szerbiai cigányoknál Rushton 2006-ban 70-es átlagot mért. Ja a magyar átlag adat ebben a könyvben 98 iQ volt.
lesacreduprintemps19.files.wordpress.com/2012/08/intelligence-a-unifying-construct-for-the-social-sciences-richard-lynn-and-tatu-vanhanen.pdf

bispora 2013.03.05. 12:36:44

Az intelligencia genetikai determináltsága ötvenéves vita tárgya, a jelenlegi konszenzus alapján nagyjából 50-50%os a környezet-szociokulturális és a genetikai hatás. Ebben a kérdésben rendkívüli áttörést ígér a kínai kutatók újgenerációs humángenom szekvenálási projektje a BGI-ben. A program során majdnem kétezer, rendkívüli intelligenciával rendelkező (IQ 160 fölött) személy és normális intellektusú emberek teljesgenom projektjét futtatják párhuzamosan, majd a különbségek átfogó statisztikai elemzéseit végezik. Nyár végére ígérik az első eredményeket, melyek igen nagy változásokat fognak előidézni a területen. Az intelligencia sokfaktoros tulajdonság, hasonlóan a testmagassághoz. A testmagasság genetikai faktorait tíz éves kutatómunka után csak napjainkban kezdik feltárni. A jelzett intelligencia kutatás kb. olyan mintha 2500 db kétméter húszcentis ember genetikai elemzésével keresnék a magasságért felelős genomi eltéréseket, géneket.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.05. 12:44:04

@bispora:
Ezt sem kétlem, de erről meg az jut eszembe, hogy Stanley Garn amerikai antropológus szerint: "Ha a bennszülöttek összeállítanának egy IQ-tesztet, a nyugati civilizáció úgy ahogy van, elhasalna rajta.".
Inkább maradok annál, hogy olvasom az eszmecseréteket.

bispora 2013.03.05. 12:58:11

@Vidéki: továbbá...
A Nobel-díjas zsidók az askenázi ághoz tartoznak, mely az összes etnikai csoport közül a legnagyobb átlagos intelligenciával rendelkezik a fellelhető irodalmak szerint: 115 IQ. A magyar átlag ~98 IQ, érdekes módon a szefárd zsidóké meg 90 körüli, pedig hasonló szociokulturális-vallási közegben nőnek fel mint askenázi társaik. A Nobel díjhoz, legalábbis a természettudományokban, 160 IQ feletti szellemi kapacitás kell. Egy populáció IQ eloszlása Gauss -vagy haranggörbe lefutású. Számoljunk! Kell egy Gauss görbe kalkulátor
www.stat.tamu.edu/~west/applets/normaldemo.html
Ahol a mean az etnikum átlagos intellektusa (pl 115, 98) St.Dev (szórás) legyen 15. Az area right of mezőbe írjuk azt a keresett IQ értéket, amiről tudni szeretnénk a populáció hány százaléka rendelkezik vele (1,0= 100%, 0, 01= 1% stb.).
Nézzük meg, hogy a 160 IQ fölötti arány az askenázi zsidóknál ezer emberből 2, míg a magyaroknál százezerből kettő. Százszoros a különbség!
Milyen érdekes a 13 magyar származású Nobel díjasból tíz zsidó három magyar etnikumú. A zsidó Nobel-díjasok túlreprezentáltsága tehát nem cionista összeesküvés, hanem tiszta fizika- azaz inkább genetika.

bispora 2013.03.05. 13:05:33

@Rufus78:
Akkor egy találós kérdés: szerinted egy kultúra független, nyelvet nem használó Raven-tesztben melyik bennszülött csoport teljesítene jobban az inuitok északról, vagy a déli bushmanok?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.03.05. 13:54:41

@bispora:
Az első válaszom az, hogy passz.
A második, ha tippelnem kéne, azt mondanám, hogy a busmanok, oknak pedig azt mondanám, hogy mert valamivel ingergazdagabb környezetben élnek, valamivel intenzívebb küzdelmet folytatva a túlélésért.
De tényleg, elsősorban passzolom a kérdést.

bispora 2013.03.05. 14:13:13

@Rufus78:
A válasz nem is annyira váratlan: az inuitok sokkal jobban szerepelnek ezekben a tesztekben, átlagos 90-es IQ értékükkel vagy 25 pontot vernek az intellektus felmérésekben sereghajtó busmanokra. Egyébként az inuitok még az USA afroamerikai populációjánál is jobban teljesítenek. A magyarázat a hideg, az ahhoz való alkalmazkodás. Az antilop vagy a fóka elejtésének technikájában nincs különbség, de az élelmiszerkészletek felhalmozása, az iglu kialakításának technikája, gyors helyzetfelmérés és előrelátó tervezés, a nagyon pontos tájékozódás azért iszonyatos szelekciós nyomást gyakorolt a sarkvidéken élő humán populációkra.

Vidéki 2013.03.05. 14:33:48

@bispora:

Írod: "A zsidó Nobel-díjasok túlreprezentáltsága tehát nem cionista összeesküvés, hanem tiszta fizika- azaz inkább genetika."

Egyetértek, én is ezt állítottam, 2013.03.05. 07:13:17 hozzászólásomban
@Bee-zonynak címezve: Egyetértek a professzor úrral: Ezt én sem tekintem tudományos magyarázatnak. (mármint a cionista összeesküvést).

Egyébként én is olvastam olyan felmérést, mely szerint az Egyesült államokban élős zsidók IQ-ja 115 körüli volt, míg az afro-amerikai csoporté jóval 100 alatt volt.

Ettől a felméréstől viszont az afro-amerikaiak csoportja nem volt boldog!

Bee-zony 2013.03.05. 16:51:06

@Vidéki: „Egyetértek a professzor úrral: Ezt én sem tekintem tudományos magyarázatnak.”

Nem kell _tudományos_ magyarázatnak tekinteni, hanem csak magyarázatnak, és azt kell eldönteni, hogy igaz-e vagy hamis.

Valamint, van még néhány eldöntendő kérdés:
1.) A zsidók (főleg az askenáziak) sohasem hazudnak, néha hazudnak, gyakran hazudnak, mindig hazudnak?
2.) A zsidók (főleg az askenáziak) alacsony erkölcsűek, átlagos erkölcsűek, magas erkölcsűek?
3.) A zsidók (főleg az askenáziak) inkább hasznosak, átlagosak, vagy inkább károsak a többi ember életét illetően?
4.) Ha az egészséges elme első számú kritériumának a kölcsönösen hasznos, nyer-nyer helyzetet tekintjük az egész emberiségre vonatkozóan, hogy állnak ezzel a zsidók (főleg az askenáziak)?
5.) Ha nem csak IQ és EQ lenne, hanem MQ is, a morális hányados, hogy állnának ezzel a zsidók (főleg az askenáziak)?
+1) Igaz-e, hogy az intelligens és aljas emberek okozzák a legnagyobb anyagi és életminőségbeli károkat?

Megjegyzésem -- úgy veszem észre, hogy te egy szervilis, felfelé nyaló (seggnyalonc) és zsidóbérenc típus vagy. Ilyenek kellenek a Fideszbe (Fides = hűség) ez, és a lojalitás az első számú prioritás; a jó erkölcs hiánya és a hülyeség megléte nem akadály; ott is vagy, és ezzel a kör bezárva. A Fidesz-KDNP egy motivált és kitartó harácsoló tolvaj banda, akik egymás közt saját maguknak osztogatnak, és a többieket fosztogatják. Rajtuk kívül még a gazdagok jártak relatíve jól, az egykulcsos szja-val, és a gazdagok még gazdagabbak lettek, a többiek mind rosszul jártak és járnak, beleértve a középosztályt is, a társadalom gerincét.
Hány ember járt jól a Fidesz-KDNP-vel, kiknek lett több a fizetése, jobbak az életkörülményei általuk? Szerintem kétmillió alatt van az ilyenek száma. A társadalom nagy többsége kárát látja a Fidesz-KDNP-nek.
Már most is látszik, hogy az MSZP-nél is több kárt tesztek, per év.
A kártevési arányt kellene megszavaztatni majd a 4 éves ciklus végén... Persze a frissebb dolgokra jobban emlékeznek az emberek, de ha le is vonunk emiatt 10-15%-ot az eredményből, szerintem akkor is a Fidesz nyeri az országkárosítást. Az Elkúró II. brigád túlszárnyalja az elődjét; és ez elég borzasztó.

Bee-zony 2013.03.05. 17:03:50

@Vidéki: „Én ezt rendkívül aránytalan, barbár büntetésnek tartom.

Hasonlít ahhoz, mint amikor egy feleség elsózza a levest és ezért férje agyonüti.”

Már miért hasonlítana? Az elsózott leves nem Btk.-tétel, a lopás viszont az. Az elsózott leves kellemetlen, ahogy pl. az odaégett sütemény is. A megoldás az, hogy nem kell megenni, és persze nem is szándékosan történt. Ha ezért a férj agyonüti aki készítette, pl. a szakácsot, az az ő saját defektje.
Azt elhiszem, hogy minden bűnöző úgy érzi, hogy a lopásért halálbüntetés „aránytalan, barbár” büntetés.
A cigányok nagy része lop, a zsidók nagy része is, fehérgalléros módon, és ezek szerint te is lopsz; ugyanabba a körbe tartozol, és ez a kör tiltakozik a halálbüntetés ellen, a saját bűnöző érdekére való tekintettel.
Há' mos' mé', má' lopni se lehet, amikor ez itt a többségi bevett népszokás, a „sport”?
Ez itt „Spárta”... A bűnözés az abnormálisok „sportja”, úgyhogy ketté kell hogy váljon az ország, mert alapvető világnézeti különbségek vannak a bűn- és bűnözőpártiak és a bűn- és bűnözőellenesek között, olyan szinten, mint két ellentétes vallás között, ahol a világnézetet tekinthetjük (hit)vallásnak is.

New Yorkban is sok a zsidó (vö. Jew York), ott mégis a „betört ablak” elmélet és a zéró tolerancia szerint jártak el. Ha Magyarországon nincs meg ez, az nem a zsidók sara, hanem a tiétek, a kormánypárté.
A New York-iak rendet akartak, és el is érték.
De mit akar a Fidesz?
Van egy olyan sejtésem, hogy amíg az MSZP-Fidesz hatalmon van, addig nem lesz rend Magyarországon, és az is világos, hogy szét kell hogy váljunk: ti nem fogadjátok el, hogy bűnözők halálbüntetést kapjanak (azt viszont elfogadjátok, hogy bűnözők halált osszanak ártatlanoknak, mert nem akadályozzátok meg, se megelőzéssel, se megtorlással, se semmivel), én viszont nem tolerálom a bűnözést, sem a bűnpártolást, ami a bűnözés egyik formája, és ez a kép csak annyiban árnyaltabb, hogy nem a bűnöző mondja meg, hogy ki a bűnöző, tehát aki a bűnözők ellen fellép, pl. a politikusbűnözők ellen, széles körűen értelmezett önvédelemből, egyén-csoport-nemzetvédelemből, azt nem tekintem bűnözőnek, hanem partizánnak, forradalmárnak, tényleges rendszerváltást akarónak, és akkor már csak arról van szó, hogy az adott körülmények között melyek az elfogadható módszerek a hatalmon lévő bűnözőkkel szemben és melyek nem. Én meg a bűnözőkkel szembeni fellépést illetően vagyok toleráns, hogy örüjjé'.
Az MSZP-Fidesz miatt megváltás Magyarországnak a problémamegoldó polgárháború, mint a beteg szervezetnek a magas láz, ha így sikerül legyőzni a kórokozókat.
Közöttünk két egymást kizáró, egymással össze nem egyeztethető világnézetről van szó.
A Nyugat az elpuhulás, az elhülyülés, a bűnözés szabadon hagyása és a bűnöző tenyésztés, a süllyedő erkölcsi és szellemi szint miatt hanyatlik.
Én nem akarok hanyatlani, úgyhogy el kell hogy váljunk, amennyire csak lehetséges, nem csak világnézetileg, hanem térben, földrajzilag is.
Erre a következtetésre jutottam.
Amikor egy országban az MSZP-Fideszt, és a hozzájuk hasonlókat támogatja a többség, akkor ott a kisebbség számára nincs jobb megoldás, mint az elválás, elhatárolódás, elkülönülés, hiszen mindenki hisz a maga igazában és útjában, viszont nem hisz a másikéban.
Világos, hogy a kisebbség van hátrányos helyzetben, és jobban is érződik, hogy halál vagy élet a tét a számukra; ahogy az első keresztényeknél is volt. Végül is, mindkét helyzetnek megvan a veszélye, a hatalmon lévőknél az elpuhulás, elkényelmesedés, elhülyülés, eldegenerálódás a probléma, és ha ezt érik el, akkor mehetnek a „lecsóba”, mint a Római Birodalom. A másik rossz húzás a területi, vagyonszerző rablóháború, amit manapság leginkább a zsidók művelnek, a többiek vesztére, és végül a saját vesztükre is.
Mivel tudom hogy mi van, és tudom, hogy rossz, nem akarok részt venni benne, és elhatárolódok, és a saját utamat járom. Az is igaz, hogy Nyugaton judeonáci túlsúly van, viszont a szemben álló másik oldal, a tükörkép sem engem képvisel, mert arról van szó, hogy ők akarnak a zsidók helyébe lépni, egy hasonló rendszerrel,a „kiválasztottak” helyett a „felsőbbrendűek”. Ez nem minőségi javulás, hanem csak szerepcsere, és az egyik van a mérleghintán fenn, és a másik lenn, aztán a másik, de egységes társadalomban gondolkodva, logikailag ez csak szerepcsere és tükörkép, az egész társadalom javulása helyett.
Az igazság az, hogy a konfrontációban csak a szükséges minimális energiát érdemes befektetni, hogy a támadók lepattanjanak, és az energia javát az építésbe fektetni: új rendszer új emberekkel, akik még nincsenek elrontva, illetve már sikeresen kifejlődött az ellenálló képességük, és nem hagyják magukat elrontani: szilárd elveik vannak, és tudják, hogy mit akarnak, és tudják hogy amit akarnak az logikailag rendben van, és el is érik.
Akkor a seggnyalók az új segget fogják nyalni, mert seggnyalók pedig vannak, amíg ki nem halnak.

Bee-zony 2013.03.05. 17:11:50

@Vidéki: „Te cinikus hangon írsz a világ legnagyobb katonai hatalmának elnökéről is.”

Van némi probléma veled, az, hogy én a Nobel-díjról és Orbánról írtam név szerint, a többi az index-cikkekből vett idézet, amiket nem én írtam, hanem idéztem, egy részt kommentár nélkül, illetve egyetértően (+1). Két eset lehetséges, vagy Orbánt tekinted a világ legnagyobb katonai hatalma vezetőjének, ami téveszme, vagy hazudtál rólam.
Lehet hogy cinikus hangon írnék Obamáról is, ha írnék – de akkor is csak úgy lenne jó a mondatod, ha „írsz” helyett „írnál” van.
Az (is) a baj veled, hogy ha az a hír, hogy X. Y.-tól elloptak egy kabátot, akkor úgy adod tovább, hogy X. Y. kabátlopási ügybe keveredett. Tehát lehet hogy tőle loptak, és az is lehet, hogy ő lopott. A jó hírnév nem csak akkor van ám megsértve, ha valakiről az ellenkezőjét állítják, mint ahogy volt, hanem akkor is, ha gyanúba keverik, vagy ha így jobban tetszik, „hamis színben” tüntetik fel. Azzal, hogy egy fekete-fehér ügyet szürkévé változtatsz, maszatolsz, a jó hírnév megsértése megvalósul.
A jó hírnév védelme
hu.wikipedia.org/wiki/A_j%C3%B3_h%C3%ADrn%C3%A9v_v%C3%A9delme
Aki egy kicsit is odafigyel, az észreveszi a terelést, maszatolást, és rajtad keresztül meg van ítélve a Fidesz is.
Tartozol egy korrigálással és egy bocsánatkéréssel, a továbbiakban pedig a rossz szokásod abbahagyásával.

"Jóakaratúan állj a vezérek (vezetők) mellé,
Akiknek gondos munkája által,
Békét élvez a vad Föld és a Tenger!"

Ezzel az idézettel „csak” annyi gond van, hogy az „akinek gondos munkája által békét élvez a vad Föld és a Tenger” feltétel nem teljesül, Obama két háborút vett át G. W. Bushtól, és hiába volt szavakban a háború ellen a választási propagandájában, utána ugyanúgy vitte tovább ezeket mint az elődje, és nincs béke – pl. a 2009-es hivatalba lépése után is magyar katonák haltak meg Afganisztánban, más nemzetiségűekről és a civilekről nem is szólva...

Balesetben meghalt két magyar katona Afganisztánban
www.origo.hu/nagyvilag/20110517-meghalt-ket-magyar-katona-afganisztanban.html

Egy problematikus díj egy problematikus elnöknek... Nem azt mondom, hogy meglep, hanem azt, hogy nem tetszik, és hogy számomra az a díj már hitelét vesztette.

Vidéki 2013.03.05. 19:18:52

@Bee-zony:

"Ira furor brevis est", "A harag rövid őrület".

Mondták a rómaiak.

Hozzászólásod tele van haraggal, ami szerintem elveszi tisztánlátásodat.

A politikai vezetés hasonlít a művészethez.

Gondolj bele: A hidegháború csúcspontján a nagyhatalmak sokkal több nukleáris fegyverrel rendelkeztek, mint amennyivel el lehetett volna pusztítani az emberiséget. "Overkill" szóval jellemezték ezt az elképesztő pusztító potenciált.

Mégis győzedelmeskedett a józan ész a vak gyűlölködés felett.

Megegyeztek a fegyverzet csökkentéséről, a légkört rendkívül veszélyes rádióaktív anyagokkal szennyező kísérleti robbantások beszüntetéséről.

Ha annyira szűk látókörűek és gonoszok lettek volna a felelős vezetők, ahogyan te feltételezed, nem következhetett volna be ez az enyhülés.

Bee-zony 2013.03.06. 00:02:41

@Vidéki: Látom elfogytak az érvek, és már csak a sablonok maradtak. A mostanit már jónéhányszor beírtad-bekopiztad ebbe a blogba is, itt van példának kettő:

vastagbor.blog.hu/2012/12/28/boldogat_oroshaza/fullcommentlist/1#c18670694

vastagbor.blog.hu/2012/08/31/a_penzert_barmit/fullcommentlist/1#c17723572

"A harag rövid ideig tartó őrület, annak testi és lelki jeleivel" – Seneca.
„A harag legnagyobb gyógyszere az idő” – ezt is Seneca írta, az ókori igen gazdag ember, aki arról elmélkedett, hogy nem az a szegény akinek kevese van, hanem aki többre vágyik, és hogy először legyen meg a szükséges, aztán mindjárt az elégséges. Nem teljesen aszerint élt, amit írt, és csúful is végezte, neveletlen nevelt fia öngyilkosságra késztette. Persze Seneca ezt is megideologizálta... Nem kellett volna. Sok filozófus legnagyobb baja, hogy kitalál valamilyen eszmét, vagy eszmerendszert, aztán idővel kiderül, hogy nem jó, viszont ragaszkodik hozzá a végsőkig, ahelyett hogy azt merné mondani, amikor tévedett, hogy bocsánat, ebben és ebben tévedtem; és téved mindenki, mert tökéletes ember nincs, ha lenne, akkor Istennek hívnák.

„A filozófia tenni tanít, nem beszélni, s arra késztet, hogy mindenki a maga törvénye szerint éljen, hogy élete ne mondjon ellent nyilatkozatainak vagy magának az életnek, hogy minden cselekedete egy színezetű legyen. (...) Mi a bölcsesség? Mindig ugyanazt akarni és ugyanazt nem akarni.” /Seneca/
Nála az egy színezetűség nem mindig jött össze, valamint nem olyan nagy bölcsesség mindig ugyanazt akarni és ugyanazt nem akarni annak, aki nem áll isteni szinten, mert így nem tudja korrigálni a tévedéseit.

„Ha annyira szűk látókörűek és gonoszok lettek volna a felelős vezetők, ahogyan te feltételezed, nem következhetett volna be ez az enyhülés.”
Most meg a szalmabáb-érvelési hiba, de unalmas tudsz lenni...
hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b_%C3%A9rvel%C3%A9s

Hogy reagáljak a szalmabábodra is, megúsztuk a hidegháborút atomháború nélkül, mert...
Sztanyiszlav Petrov szovjet tiszt, az ember, aki megmentette a világot az atomháborútól?
www.urbanlegends.hu/2012/10/az-ember-aki-megmentette-a-vilagot-az-atomhaborutol/

Figyelmeztetés, és a belőle következő jótanács: „Életünk legnagyobb része úgy telik el, hogy rosszul cselekszünk, nagy része úgy, hogy semmit sem csinálunk, szinte egész életünk pedig úgy, hogy mást csinálunk, mint amit kellene.” /Seneca/

Vidéki 2013.03.06. 07:36:16

@Bee-zony:
Te nem hasonlítasz Tacitusra, aki képes volt "Sine ira et studio", "Harag és részrehajlás nélkül" megírni Róma történetét.

Vidéki 2013.03.06. 07:49:17

@Bee-zony:

Nagyon szellemesen jellemzi a helyzetet ez a mondatod:

"megúsztuk a hidegháborút atomháború nélkül,"

De ennek örülni kell!

A II. Világháború végén olyan rossz volt a helyzet, hogy sok ember annak is tudott örülni, hogy a fenekén luk van.

Pedig a II. világháborúban mindössze csak két kb 20000 tonna trinitro-toluol robbanóerejével egyenértékű atombombát dobtak le.

A hidegháború csúcspontján felhalmozott nukleáris fegyverek között már a megatonnások is gyakoriak voltak. Volt száz megatonnás hatóerejű is!

Szenthomárság 2013.03.06. 08:08:11

@Vidéki: interpretáld már nekünk ezt az újabb sikersztorit, légy szíves, mert mi nem találjuk benne kormányzat zsenialitását:

index.hu/gazdasag/2013/03/06/nem_tudni_honnan_lesz_aram_a_korhazakban/

Vidéki 2013.03.06. 08:20:17

@Szenthomárság:

Az Index vastagbetűs címben rettegtetve sugallja: "Nem tudni, honnan lesz áram a kórházakban.?

Szerintem volt is lesz is áram a kórházakban.

Csak az Index propagandistáinak ferde szemléletével van baj.

Egy optimista orosz gyerekdalra emlékeztetném:
„Puszty vszegdá bugyet szonce,
Puszty vszegdá bugyet nyébo,
Puszty vszegdá bugyet mama,
Puszty vszegdá budu já.”

Szenthomárság 2013.03.06. 09:32:44

@Vidéki: nem engedni a kórházaknak, hogy maguknak szerezzék be, utána nem szólni nekik, csak később, hogy a központi beszerzés nem sikerült és utána mégiscsak megengedni nekik, hogy maguknak szerezzék be az utolsó pillanatban
tehát akkor jól gondoltuk, hogy ez is egy sikertörténet.??

Vidéki 2013.03.06. 11:09:27

@Szenthomárság:

Te biztosan mindent tökéletesen meg tudnál szervezni!

Te mindent jobban tudsz!

Szenthomárság 2013.03.06. 12:25:27

@Vidéki: mondjuk a lelkemet a fidesznek vagy bármelyik pártnak ilyen módon eladni, mint te is teszed, nem tudnám.
még ha pillanatnyilag azt hiszed jól jársz, hosszú távon te is megszopod, a te gyerekeid is szarban nőnek fel.

picur3ka 2013.03.07. 01:37:36

@Vidéki:

"a Nobel-dijjal kitüntetett legkülönbözőbb nemzetiségű tudósok kb. 1/3-áról ismert, hogy zsidó származású."

A Nobel-dijjal kitüntetett legkülönbözőbb nemzetiségű tudósok kb. 1/3-áról ismert, hogy nem erdemli meg a dijat.

Ironfist 2013.03.07. 10:59:23

@Szenthomárság:
"mondjuk a lelkemet a fidesznek vagy bármelyik pártnak ilyen módon eladni, mint te is teszed, nem tudnám."

Ezt miből gondolod? Ezeknek a hernyóknak generációi nőnek fel úgy, hogy nekik mindig jó, azoknak meg, akikre rálépnek, mindig rossz.

Szúrófény 2013.03.12. 04:23:38

@_most_: De legfőképp a "magyarizmus!" "Akit Isten el akar pusztítani, annak eszét veszi el!"

süti beállítások módosítása