Skip to content


       Szűrés lista

Plusz 3 forint és ócska védőruha a tűzoltóknak

5-6 év blogolás alatt láttunk már egyet s mást, de arra azért felszaladt a szemöldökünk, hogy a 2010-es bruttó 90 forint után idén bruttó 93 forintot terveznek kifizetni a más településekre átvezényelt tűzoltóknak a munkaidejükön túli árvízi védekezésért. Akárcsak akkor, most is készenléti díj a jogos túlóra helyett.

Három év, három forint. Még hogy nem fejlődik az ország!

Kicsit később jött a hír, hogy megégtek a tűzoltók az új védőruhájukban. Szerencsére nem nagyon.

"Az R13-as típusú védőruhát januárban mutatták be a tűzoltóknak. A csapatpróba során azonban hamar kiderült, gond van a felszerelés hővédő képességével. Ennek ellenőrzésére a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatot szervezett, amely során egy tűzoltó égési sérüléseket szenvedett, ezért a fővárosi katasztrófavédelmi igazgató Budapesten azonnal beszüntette a védőruha csapatpróbáját. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője tagadta a sérülés tényét, és szerinte minden rendben van az R13-assal, a tűzoltók csupán a kialakítással kapcsolatos apróbb módosítási javaslatokat tettek.

A Katasztrófavédelmi Érdekegyeztető Tanács ülésén a szakszervezetek számon kérték az OKF-et a történtek miatt. Ekkor a katasztrófavédelem illetékesei bevallották, valóban történt sérülés, nem volt valós a szóvivő nyilatkozata. Ugyanakkor megállapodtak, a szakszervezetek részvételével egy újabb tűzpróbát tartanak.

A repülőtéri tűzpróbán egy tűzoltó térde égett meg az R13-banA közös gyakorlat június 13-án a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon zajlott. Bár a katasztrófavédelem vezetői tisztában voltak azzal, hogy gondok vannak, mégis élő embereken, tűzoltókon tesztelték a védőfelszerelést. Az eredmény borítékolható volt, két tűzoltó az R13-as védőruhában égési sérüléseket szenvedett, ellentétben azokkal, akik a már rendszeresített - két különböző gyártmányú - felszereléssel mentek be a több száz fokra hevített konténerbe.

Az egyik tűzoltó a jobb vállán, felkarján, a másik pedig a térdén égett meg. A tapasztalataik szerint az R13-asban jóval rövidebb ideig lehet bírni a magas hőmérsékletet, mint a jelenleg használatos védőruhákban, a gyenge pont a térdnél és a vállnál van." - Lánglovagok.hu

"Tollár Tibor tű. dandártábornok, a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese úgy fogalmazott, a ruhának szigorú előírásoknak kellett megfelelnie, nemzetközi elismertségű minősítő laboratóriumból van tanúsítványa, a  A repülőtéri tűzpróbán egy tűzoltó válla, felkarja égett meg az R13-bancsapatpróbán háromszáz öltözetet használtak a tűzoltók, a próba eredménye jobb lett, mint gondolták. A fővárosban végrehajtott úgymond „bátorságpróbáról” azt mondta, ott aggodalomra okot adó dolog nem történt, a ruha úgy működött, ahogy kellett. (...) Először fokozatos hőterhelésnek tették ki a védőruhákat, ekkor bírták a legtovább, nagyjából negyedóráig a hőségben. Ezután 380 fok körülire emelték a belső hőmérsékletet, vagyis már a forróságba kellett belépniük a tesztelőknek. Az R13-t viselő tűzoltók azt tapasztalták, hogy amikor letérdeltek, vagyis kiszorították adott ponton az egyes szigetelő rétegek között lévő levegőt, azonnal és hirtelen jött a hő, a ruhát levéve bőrpír volt tapasztalható. Az utolsó fordulónál még a tűz táplálásakor Rollover/Flashover alakult ki, a konténerben ekkor a reptéri parancsnok és egy R13-t viselő tűzoltó tartózkodott. Előbbi ruhájának a lánggal égéskor se lett különösebb baja, az új felszerelés membránja azonban „rázsugorodott” a viselőjére. A gyártó jelenlévő képviselője a teszt utáni előzetes megbeszélésen kijelentette, noha a mérési eredményeket, tapasztalatokat ki kell értékelni, az már most látszik, hogy a térdpárnázat megerősítésére megoldást kell találni, ahogy arra is, hogyan lehet eltartást képezni azokon a pontokon, ahol a légzőkészülék hevedere ráfeszül a tűzoltó testére. Felhívta ugyanakkor a figyelmet a méretezés fontosságára, arra, hogy az öltözet inkább legyen picit bővebb, mintsem testhezálló." - BM OKF

A védőruha egyébként magyar termék, mert a tűzoltóságok államosítása után az OKF egységesíteni kívánta a parancsnokságonként eltérő típusú egyéni védőeszközöket.


"Az OKF feladatul tűzte a központi ellátórendszer feltételeinek megteremtését, ezen belül is kiemelt fontosságú volt egy korszerű, új, hazai gyártású bevetési védőruha kifejlesztése és bevezetése. Ennek eredményeképpen, a hazai gyártási tapasztalatok, a korszerű alapanyagok tanulmányozása alapján fejlesztették ki az R13 típusú tűzoltó bevetési védőruházatot.(...) Az egységesítésre való törekvés és a beavatkozó állomány megfelelő védelmi képességű védőruhával történő ellátása érdekében idén háromezer darab, az azt követő években évente kétezer darab védőruha beszerzésére kerülhet sor. A tervezett ütemezéssel 3 év alatt a szükséges védőruházat teljes cseréje megtörténik."

A gyártóról egy szó sincs sehol, a balul elsült múlt pénteki kipróbálásról szóló cikk is csak név nélkül említi, de néhány másodperc guglizással sok minden kiderül.

Az R13 tűzoltó bevetési védőruha gyártója a Respirátor Vegyivédelmi és Tűzvédelmi Zrt., melynek tulajdonosa (a Gamma Befektetési és Innovációs Kft.-n keresztül) Zsitnyányi Attila, a magyarországi védelmi ipari és biztonságipari kutatók, fejlesztők, gyártók, szolgáltatók és kereskedők szakmai érdekképviseleti és érdekvédelmi egyesületének, a Magyar Védelmiipari Szövetség elnöke.

Zsitnyányi tavaly márciusban, megválasztása kapcsán adott interjút a biztonsagpiac.hu-nak:

"zsitnyanyi_attila.jpgLegfontosabbnak most azt látom, hogy itthon képesek legyünk ellenállni a külföldi nyomásnak, merjünk hazai termékeket vásárolni és nehéz gazdasági helyzetben a hazai beszerzéseket részesítsük előnyben. Akik a beszerzésben dolgoznak, valamint a HM, a Belügyminisztérium, a katasztrófavédelem szakemberei legyenek büszkék arra, hogy hazai eszközöket alkalmaznak. Akik a diplomáciában dolgoznak az ország érdekében, merjék felvállalni, hogy hazai megoldásokat akarunk preferálni, és lobbizzanak azért, hogy külföldön is kapjunk lehetőségeket. Ehhez persze az is szükséges, hogy ne érje őket itthonról az a vád, hogy ez esetben biztos „valamelyik cégnek dolgoznak”. Ez csak a központi irányítás támogatásával történhet. Ezt ha elérjük, ez lesz az alap, erre lehet építkezni, hogy újra nemzetközi sikerekről is be lehessen számolni. Természetesen ehhez megfelelő hazai termékek is kellenek.
(...)
A hazai termék értékének több mint ötven százaléka – adóként – visszaforog az államhoz, így bár a minisztériumok költségvetése szempontjából nem, de a központi költségvetés szempontjából akár kétszeres ár mellett is a hazai gyártású lenne az olcsóbb. A GDP növekedés mellett ez közvetve újabb forrásokat biztosít további fejlesztésekhez.
(...)
A védelmiipari szövetség életében ez egy nagyon fontos változás: érdekképviseleti szerepből elmozdultunk egy lobbi és marketingszervezet irányába. Azt gondolom, hogy nem az az elsődleges feladatunk, hogy sérelmes ügyekben képviseljük tagcégeink érdekeit, hanem az üzleti lehetőségeiket bővítsük, hogy el tudják adni szolgáltatásaikat, termékeiket itthon és a világban."

Arról egyelőre még nincs információ, hogy mennyibe került EZ a védőruha, de talán jobb is.

Címkék: abszurd tűzoltó okf

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr535371530

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.06.21. 11:26:35

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.21. 12:52:27

Nem a ruha szar, hanem a pofátok nagy. :)

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.21. 12:57:33

@ColT:

Kár, hogy a 444-nek a legérdekesebb kérdéseket megint nem sikerült feltenni. Ami az arroganciát illeti, egy ilyen "de hát a mi kutyánk kölyke!" duma után egy normális országban akkor is repülne, ha leöntené magát egy vödör mézzel, és elkezdene játszani egy pamutgombolyaggal. Egyébként pedig de, egy normális párt vezetőségének pont az lenne a dolga, hogy az ilyen polgikat a faszuknál fogva fellógassa.

Összegezzük: kis dolgoknak is tudunk örülni.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 13:06:22

@CSENDES: Tényleg, ebben nagy eredményeket értek el :D

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Lehet, hogy feltették, csak nem jelenhetett meg. Nem lennék meglepve.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.06.21. 13:08:51

@ColT: Még jó, hogy szabad a sajtó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 13:13:45

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Letiltani akkor is lehetett, amikor szabad volt.

lyken 2013.06.21. 13:19:58

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Az megvan, hogy 1-2 hete mikor egy rádió azt taglalta, hogy a helyi fidesz hogyan halmozott fel százmilliós kaliberű adósságot, akkor a helyi fidesz potentát utasítására lekapcsolták az áramot, majd közölték, hogy nem nyilatkoznak, nincs ott semmi látnivaló?

dr. Aullah 2013.06.21. 13:23:57

Szerintem a politikusok arcából kéne csinálni ruhákat. Azon tuti nem megy át semmi, olyan vastag.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 13:27:39

@lyken: Ez már inkább nevezhető a sajtószabadság lábbal tiprásának, de normális helyen az ilyesmit csak büntetnék... de nem itt...

lyken 2013.06.21. 13:52:11

@ColT: Ugyanmár, mindenki teljesen szabadon megírhatja, hogy mennire marha jó hely az ország és milyen királyságosak a vezetők. A kedves vezetők. A népszerű vezetők. A jóságos vezetők. Őőő... remélem nem hagytam ki semmit.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 13:56:14

@lyken: :D Nem mondtad, hogy milyen jól teljesít!!!! Hazaáruló!!! :D

JosephSmith 2013.06.21. 15:12:22

@Vidéki: Remélem kigyulladsz egyszer, te geci.

yxcvbnma 2013.06.21. 15:12:52

Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk a tűzoltókat.
NERtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A szállítókat? Azok örülnek, a pénz ott van a számlájukon. A széles tömegeket? Azok meg úgyse égnek meg. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar tűzvédelmi ruha! És lett magyar ruha. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.

Semmi se változik...

Tetszik a Zsitnyányi levezetése is, hogy nem baj ha kétszer drágább, mert a költségvetésnek mindegy. De a felhasználónak kurvára nem mindegy, hogy az adott dolog használatra alkalmas e... Valaki magyarázza meg a gyökérnek, hogy ne csak a közgazdászkodjon, hanem mérnöki szemlélete is legyen egy kicsi ...
Ha meg nem tud kétszer olyan drágán se megfelelő terméket előállítani, akkor meg ne erőlködjön.

De most már értem, hogy miért kétszer magasabb a magyar autópálya kilométerre, mint a pl románé. Mert a költségvetésnek mindegy, viszont Simicska több sárga pallmaltt vesz, ezáltal pörög a magyar gazdaság.

2013.06.21. 15:28:04

@Vidéki: Hogy lehet valaki ekkora barom, állat mint te vagy ?
Mert leszarom hogy magyar vagy nem, de ne égjen meg benne az, aki a más életét , vagyonát védi--ha kell az élete árán is ! Ha valami szar, az akkor is szar, ha magyar !

Én a gyártóval megfizettetném a sérültek kórházi ellátását, majd utána jól megbüntetném selejt gyártásáért, forgalmazásáért és a tűzoltók életének veszélyeztetéséért !

Bár lehet hogy ez is egy sárga nyalókás és igy senkit nem érdekel más,csak a visszaosztásra kerülő lovetta nagysága határozza meg a szar minőségű ruha forgalomba kerülését és felhasználásának engedélyezését.
De vajon ki adta ki az engedélyt ezeknek a szaroknak a viselésére ?

yxcvbnma 2013.06.21. 15:32:05

Minden beruházásnál megy a polémia, hogy miért nem magyar terméket részesítenek előnybem. A közlekedési eszközvásárlásoknál fél ország azon pörög, hogy miért nem Ganz villamost, ikarusz buszokat, Suzuki rendőrautót vesznek.

Itt megpróbálták.

Tapasztalat nélkül, nulláról indulva ez lesz az eredmény. Mert rendszerint annyi tőke már nincs, hogy a gyerekbetegségeit a terméknek kijavítsák. Gyakran még idő se, ha politika oldalról időprés is megjelenik. Olcsóbb megvenni pár műszaki szakértőt, meg jogászt, akik majd bebizonyítják, hogy minden rendben.

Legfeljebb a tűzoltó nem megy be az égő házba, a magyar vonat/busz többet van a szervizben, kit érdekel...

De félre ne értsetek! Nem azt mondom, hogy a magyar termék törvényszerűen szar. Figyelsz Vidéki? Csak azt, hogy ha ma eldönti a király, hogy holnaptól pedig gyártunk valamit, akkor az sose lesz olyan jó minőségű, mint annak a (külföldi) gyárnak a cuccai, amely ezzel foglalkozik 25 éve, és folyamatosan finomítva a motyót.

tucano 2013.06.21. 16:21:08

@ColT: nem. Sőt nagybetűvel határozottabban: NEM.
Ha egyszer elmondta és megvolt, akkor tiltogathatott, amit csak akart.

Egyébként tényleg, mi van a megégett tűzoltók kártérítéseivel? Ugyan már kemény legények, bírják a lángokat vagy kaptak 93 ft égési járulékot?
Mégsem atombombát teszteltek, hanem védőruhát.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 16:47:34

@tucano: Komplett interjút le lehetett tiltani.
Amúgy valószínűbb, hogy meg sem kérdezték, mert akkor nagybetűvel ki lenne írva, hogy NEMVÁLASZOLTAKÖCSÖG

Tücsök1 2013.06.21. 16:51:35

Nem kellene bevezetni,hogy ezeket a"védőruhákat először a katasztrófavédelmi főfasz és szeretve tisztelt főnöke,(akinek aseggében lihegett a gátakon) próbálja ki? Úgy megvédhetik a katasztrófát,hamár ilyen elcseszett nevet tudtak adni ennek a jobb sorsra érdemes szervezetnek.

buddha 2013.06.21. 17:17:10

legyen elég annyi,hogy Bakondi és Pintér közös cége szállítja majd ezeket...

Secnir 2013.06.21. 17:26:22

saját nézőpont:
én egy ilyen ruhagyártó cég vagyok. az utolsó próba az az, hogy műanyagbábukra ilyen ruhát húzok, azt bebaszom a hőkamrába, hőfok föl.
cég nézőpontja:
élő emberekkel kísérletezzünk, mert azok majd el tudják mondani, mi fáj.

saját nézőpont: megkérdem, mik a követelmények
cég nézőpontja: az alacsony beszerzési ár és a drága eladás.

én nézőpontom: minőségi ruhát gyártók, és talponmaradok külfölddel szemben is.
cég nézőpontja: "érdekképviseleti szerepből elmozdultunk egy lobbi és marketingszervezet irányába."

következtetés: céget felgyújtani, és a ruhapróbát előíró tábornokokat kivezényelni oltani. ebben a ruhában.

Pernahajder Viktor 2013.06.21. 17:29:08

Ez a vidéki tényleg ekkora sudribunkó kretén geci faszfej imbecillis állat?

Horizont 2013.06.21. 17:29:23

"Tollár Tibor tű. dandártábornok, a BM OKF gazdasági főigazgató-helyettese :
aggodalomra okot adó dolog nem történt, a ruha úgy működött, ahogy kellett.
az új felszerelés membránja azonban „rázsugorodott” a viselőjére"
A dandártábornok "úrra" is rázsugorodhatna az amire én gondolok.
"A gyártó jelenlévő képviselője a teszt utáni előzetes megbeszélésen kijelentette:
az öltözet inkább legyen picit bővebb, mintsem testhezálló."
Hát ez remek, olyan magyarosch. Az egész poszt egy döbbenet vagyis a poszt jó a történet iszonyat. Szavakat nem talál már az ember, az anyázás már ide kevés!
@Vidékiről. Le kéne szarni a kommentjeit annyi figyelmet se érdemel meg mint a köröm alatt a piszok. Mert ő egy piszok!

Secnir 2013.06.21. 17:33:04

@Vidéki:
szasz' díszfasz!
két dolgot mondasz: egy tényt, hogy betiltották januárban az élőteszteket, meg szidod vastagbőrt (az ki?), hogy megszimatolta előre, hogy szar lesz.
szövegértelmezés egyes.
januárban kiderült egy élő teszten, ÁMDE csakazértis csináltak még egy tesztet júniusban, hátha. (laspalmas nem mondott meg előre semmit). és csodálkoztak, hogy a kínai műanyag rádeformálódott a tűzoltókra (az milyen gáz már).

nudniq 2013.06.21. 17:36:07

"Ugyanakkor megállapodtak, a szakszervezetek részvételével egy újabb tűzpróbát tartanak."

És ezt a tűzpróbát miért nem a gyártó cég vezetősége végezte, saját magán? Ha szerintük olyan jó az a ruha, akkor lehettek volna elég bátrak...

zsg? 2013.06.21. 17:37:46

Egyre biztosabb vagyok benne, hogy a @vidéki és hasonló barnanyelvűek nem egy embert takarnak, hanem egy komplett csapat dolgozik ezek mögött a nick nevek mögött. Ugyanis, egy csöppet is ép elméjű ember nem képes arra, hogy az élet minden területén, a tűzoltóktól a gazdaságpolitikáig olyan mértékű és mennyiségű kreténséget fejlesszen ki önmagában, amit a blogokban @vidéki rázúdít az internet népére.

Ha ezt egy ember csinálná, napok alatt kiégne, belefásulna az állandó és tömeges leoltásba, de leginkább a saját hülyeségébe. Ehhez képest ez a @vidéki itt kommentelget már évek óta és kiszámíthatóan dől belőle az arcpirító hülyeség. Ez csak egy csapat lehet, aki több műszakos váltásban dolgozik, és az egyes műszakok között napokat pihen. Másként ezt képtelenségnek tartom. Illetve, egy elképzelhető megoldás van: ha @vidéki elmebeteg, valami súlyos paranoid, mániás kórképpel. Ez esetben talán elképzelhető, hogy csak egy emberről van szó.

csárli hárper 2013.06.21. 17:46:06

elbaszott egy narancsköztársaság lettünk, vidéki neked meg a jó kurva anyádat!

Bretschneider detektív 2013.06.21. 17:58:30

@Vidéki: Tok vicces, amit írsz, mert sokkal több szar van a palacsintában, amit a Vastagbőr megírni merészelt. Ugyanis Pintér Sándor feleségének börtönvarrodái gyártják e cégnek az alapanyagot, ha az életetben beszéltél volna élő emberrel, aki esetleg tűzoltó, tudnád, hogy honnan fúj a szél.

De kár beléd.

Most írom a rólad, rólatok szóló kis tanulmányomat, amit 2010 óta gyűjtögetek, teljesen amatőr módon, senki által nem fizetve, sőt! Juszt is megvárom vele a jövő év elejét, mert lesz még itt mit öszvegyűjteni...

A családom már azt sem tolerálja, hogy titeket olvaslak, nektek miből telik kommentelésre???

Virág et. 2013.06.21. 17:59:35

Gondolom ezzel hálálja meg a kormányzat a "bohóckodást" meg a tüntetéseket. Ennyire becsüli a Fidesz a hivatásosokat. Mit üzen nekik:
- katonák, rendőrök, tűzoltók: TB-csaló, 30 éves nyugdíjas gazemberek és bohócok
- rendőrök: mindegyik hazug (Balsai-féle semmisségi törvény)
- tűzoltók: égjenek meg bátran, pénzt meg ne is reméljenek
- titkosszolgálati dolgozók: dolgozzanak úgy, hogy bármikor kicsavarva/kitakarva, részlegesen nyilvánosságra hozzák a fedés alatt végzett munkát és büntetőbíróság elé állíthatják, ahogy pillanatnyi politikai érdekük kívánja

Ha ezek után egyetlen hivatásos is, aki a Fideszre szavaz és nem soha nem dolgozó, 10 forintot nem érő szervilis senki főtiszt, akkor az szégyellje magát már előre. Nagyon, nagyon. Aki olcsó, demagóg és hazug Bayer cikkek (mint a kommandós mesterlövészből általánosító szemét, amit wc-papírra vetett) után ilyet rendes hivatásos nem tehet.

Totof 2013.06.21. 17:59:56

@Vidéki: Ha ismernéd a sztorit, tudnád, hogy a tűzoltóság vezetése már korábban tájékoztatva volt, hogy problémá a ruha, e jó fideszeshez méltóan szartak rá. Sőt, kijelentették, hogy a szóvivő nem mondott igazat, mikor azt állította, hogy nem tudták, hogy problémás a ruha.
www.langlovagok.hu/tuzvonal/797_igy-nem-egnek-meg-a-tuzoltok-az-uj-vedoruhaban
A te kedvedért idézek:
"a katasztrófavédelem illetékesei bevallották, valóban történt sérülés, nem volt valós a szóvivő nyilatkozata."
"Bár a katasztrófavédelem vezetői tisztában voltak azzal, hogy gondok vannak, mégis élő embereken, tűzoltókon tesztelték a védőfelszerelést."
Úgyhogy takarodj innen te aljas, bunkó geci, aki azoknak a pártját fogja, akik azokat szopatják, akik a vészhelyzetekben az életüket is odaadják még a tiedért is, holott tudják, hogy szart se ér.

Bretschneider detektív 2013.06.21. 18:02:03

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:
A sok bába között ez is elveszett, de ha bárki ráguglizik, megtalálja:
A jelenlegi törvények szerint az állami cégek ruháit a börtöncégeknek kell előállítani. Ha ők nem tudják, utána lehet pályáztatni. Ez kb. két éve így van. Én is csak azért tudom, mert közeli rokonaim dolgoznak ilyen cégeknél. Nem mint rabok. Mint őrök. És nem csak ruhákról van szó, pl. Állampusztán megtermelt zöldségekről is, amelyeket állami (BOCS!!! Nemzeti) konyhákon kell felhasználni.

Bretschneider detektív 2013.06.21. 18:06:22

@Petrow: Eddig is magyar cégek gyártották a tűzvédelmi felszereléseket, privát cégek ma is vannak. Az a tűzoltó, aki életben akar maradni, az vesz is magának.

Emlékezzetek Pintér hóhelyzet utáni sajtótájékoztatójára, amikor mindent rendben lévőnek vélt, csak az nem tetszett neki, hogy a védőfelszerelések nem voltak egységesek. (Nem linkelem be, keresse meg, aki nem hiszi.) Vajon miért nem? Már előtte is kb. harminc helyen írtam két év alatt, a kutyát nem érdekelte (a NOL-on sem), pedig baromi érdekes téma...

Ez a hír is minimum kéthónapos.

Reszelő Aladár 2013.06.21. 18:09:20

Emberen kísérletezni nem szép dolog. Létezik a garancia a ruhára is, elmennek, elemeznek, javítanak. Ha az egész szortiment szar, akkor le lehet gyártani a R14 modellt, ami jobb lesz. Ez legyen az előállító kockázata.
Ha jó lesz, akkor lehet exportálni is.
Gondolom a posztolónak nincs sok lövése egy termékfejlesztés menetéről, főleg nem a teszelés fontosságáról. Csak egy apróság: még az Airbus380-ról sem lehetett tudni, hogy tud-e repülni, amíg fel nem szállt. Pedig addigra elköltöttek nem kevés lóvét...

Bretschneider detektív 2013.06.21. 18:09:45

@1116001: Börtönökben gyártják, onnan kell rendelniük elsősorban. Egyike volt az első kormányzati intézkedéseknek. Mint "csökkentés", és mint a büntetés-végrehajtás reformja, mintha addig nem lettek volna börtöncégek.
Azóta is a börtöncégek jó része Pintér Sándor (felesége) érdekeltsége.

lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló 2013.06.21. 18:14:49

úúú, zsíros-lógós állami melók, nagyon vágyom rájuk :)

Bretschneider detektív 2013.06.21. 18:18:09

@yxcvbnma: Baszki, láttam ezt az "új " ruhát. Két "fólia" között egy olyan cucc van, amit szigetelőanyagként szoktak felhasználni a padló alá. Nem tudom sajnos a nevét, fél centi, szürke, szivacsos. Olvad, mint a vaj. NEM MERIK felhúzni a tűzoltók, helyettük pofázok, mert ők már hozzászoktak ahhoz, ill. nem mernek csak barátoknak megnyílni, hogy kockáztatnak, de egymás közt osztják szét a leselejtezésre kiadott (!) /mert muszáj(!) lecserélniük(!)/ ruhákat, hátha azért akció közben senki nem ellenőrzi, hogy ki mit ránt magára.

Az egészségügyben dettó ugyanez van, a feleségem bevásárol saját pénzünkből munkába menet, hogy el tudja látni a betegeket.

Jobban teljesít.

Bretschneider detektív 2013.06.21. 18:23:05

@zsg?: Banyek, nem olvastam végig a hozzászólásokat, de ha megnézed, alattad kettővel épp erre készülök én is, ill. ez a benyomásom. Pusztán a saját józan eszem megőrzése érdekében monitorozom ezeket a barmokat, s a statisztikával mindenhol előállo majdk, ahol pl. egyszer is megfordult Vidéki (Agricola a HVG-n) vagy pl.Fejesrob, csak hogy két aktívat említsek.

Egyelőre azt merem kijelenteni, ha bármelyik nicknek lenne munkája, nem lenne ideje kommentelni. Nekem csak az olvasgatásuk rengeteg pénzembe kerül.

Totof 2013.06.21. 18:23:13

@Reszelő Aladár: Csak az Airbus az első repülésén nem volt tele fizető utasokkal.

redriot77 2013.06.21. 18:23:36

"a HM, a Belügyminisztérium, a katasztrófavédelem szakemberei legyenek büszkék arra, hogy hazai eszközöket alkalmaznak."

Büntetni kéne azokat akik a magyar eszközöket, a magyar technológiát, a magyar tudósok munkáját gyalázzák! :)
Azt hiszem Szolzsenyicin könyvében írt olyan esetekről amikor a második világháborúban azért kaptak 15-20 GULAG-ot emberek, mert olyanokat mondtak hogy a német fegyverek jobb minőségűek mint az orosz gyártmányok. Fasiszták dicsőítése / rémhírterjesztés volt a vád. Lassan itt is elérjük ezt a szintet. :/

redriot77 2013.06.21. 18:24:16

@redriot77: javítom: "15-20 év GULAG-ot"

Liquid_Night 2013.06.21. 18:34:23

Buta kérdés: ez a ruhaügy nem meríti ki a szabotázs fogalmát?:)

Algopirin 2013.06.21. 18:39:41

@redriot77: persze, égessük el az összes tűzoltónkat, velük sincs több gond. pffffffffffff

M_R 2013.06.21. 19:17:47

A védőruha tökéletes ha a leírásnak megfelelően használják "Sugárzó hőnek, nedvességnek és mechanikai hatásoknak kitenni tilos, csak 20-25 fok között, elsősorban lakásban használható - pl. farsangi jelmez, szóvivő pózolás MTI sajtófotósának, stb."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 19:37:35

Aszongya a Híradó, hogy a kormány nem tervez költekezést :D

@Bretschneider detektív: Nem lenne ez olyan nagy baj, megtermelik a rabok a költségeik egy részét. De a szokásos mutyinak itt is meg kell lennie... :S

@Liquid_Night: Simán, de itthon nincs olyan bíróság, amin kimerítené :D

@Reszelő Aladár: Nem szép dolog, de ha elvileg specifikációilag megfelel, akkor valahogy ki kell próbálni, mert élesben nem biztos, hogy kijöhet a kamrából, ha meleg van...
Az Airbus meg elég rendesen le van szimulálva az első repülés előtt, lehetett tudni még azt is, hogy mennyit fog fogyasztani.
Talán te is olvashatnál a termékfejlesztésről.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 19:38:32

@Virág et.: Csak aztán nehogy kormányépületeket kelljen oltani :D

hot-spot (törölt) 2013.06.21. 19:39:07

Nálunk 35 fok van a lakásban. 35 fokig véd vajon?

bearman 2013.06.21. 19:42:26

Ott az ára, megmondta a csávó, kétszer annyiba kerül, mint az eddigi.

Démonmac1 2013.06.21. 20:03:46

Van megoldás:)
Aki szerint biztonságos az új védőruha az vegye fel, és menjen bele a tesztelő konténerbe. :))

Démonmac1 2013.06.21. 20:04:40

@svetapop: Koholt vádak alapján perbefogni valakit (ket) nem szép dolog.

JohnHenry 2013.06.21. 20:05:03

a kommenteket olvasva érzem, hogy jó döntés volt vidékit szűrni, most megúsztam egy idegrohamot :) mit írt az az isten barma? hogy majd használat közben kijavítják a felmerülő hibákat....?

rcfan 2013.06.21. 20:25:18

Nem baj, hogy nem rongyos a régi, jó védettséget adó tüzoltó ruházat, KELL újat rendelni. Ráadásul rosszabbat és az adófizetők pénzéből.

Hajrá egységesítés. Nehogy már "Tűzoltóság" felirat legyen a hátán, hiszen "Katasztrófavédelem" szó az új kötelezvény.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.06.21. 20:45:33

@Vidéki: Na az ilyen Vidéki féle faszoknak:
"Az R13-as típusú védőruhát januárban mutatták be a tűzoltóknak. A csapatpróba során azonban hamar kiderült, gond van a felszerelés hővédő képességével. Ennek ellenőrzésére a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság gyakorlatot szervezett, amely során egy tűzoltó égési sérüléseket szenvedett, ezért a fővárosi katasztrófavédelmi igazgató Budapesten azonnal beszüntette a védőruha csapatpróbáját. Petróczi Tímea, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője tagadta a sérülés tényét, és szerinte minden rendben van az R13-assal, a tűzoltók csupán a kialakítással kapcsolatos apróbb módosítási javaslatokat tettek. A Katasztrófavédelmi Érdekegyeztető Tanács ülésén a szakszervezetek számon kérték az OKF-et a történtek miatt. Ekkor a katasztrófavédelem illetékesei bevallották, valóban történt sérülés, nem volt valós a szóvivő nyilatkozata. A repülőtéri tűzpróbán egy tűzoltó térde égett meg az R13-banUgyanakkor megállapodtak, a szakszervezetek részvételével egy újabb tűzpróbát tartanak. "
www.langlovagok.hu/tuzvonal/797_igy-nem-egnek-meg-a-tuzoltok-az-uj-vedoruhaban
Tehát a szóvivő letagadta, h bajok lennének az új ruhával, persze lebukott, ennek ellenére újabb emberes csapatpróbát csináltak (mikor már tudni lehetett, h megégnek benne az emberek).

vénkujon 2013.06.21. 20:53:10

sztem attila tudná a legügyesebben hordani a nemzeti védőruházatot a konténerben. az esélyt meg kellene adni neki, hogy bizonyítsa a termék minőségét-ami csakis zseniális lehet, mert magyar. szóval nem kéne itt gecizni trólok.

CyberDog 2013.06.21. 21:10:52

@zsg?:
Van benne valami mert az esetek 90%-ában hasonló a stílusa tipikus sudribunkóvidéki. De mikor szabin vagy táppézen van akkor szerintem más veszi át a helyét mert akkor különböző stílusokban ír.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.21. 21:14:53

@MolnarErik: Megoldás : van egy kannibál a csapatban, aki sült husit akart!

Le_Penseur 2013.06.21. 21:39:08

Mióta a tűzoltóknak csak a bohócügyi államtitkár jut, azóta ott ütik őket, ahol csak lehet....
Hiszen már tűzoltóság sincs csak katasztrófavédelem, tűzoltó sincs csak katasztrófavédő!

Vu, de ja vu 2013.06.21. 22:47:18

Hát, én nem értem a Katasztrófa-védelmiseket: véd a ruha??? VÉD!!!

Nem kék' benne mozogni, 'oszténg "KÁF", vagyis kiváló áruk fóruma:-(((

De érdekelne az is, hogy a lövedékálló-mellényes botrány után, - gondolom immár szem előtt lévő téma - a valóságban li is cserélték ezeket, vagy megint majd egy rendőr halála után derül ki, hogy a lejárt szavatosságúakat pótlás nélkül - papíron - bevonták, vagy nyugodt szívvel nyomják a kollégák kezéne, hogy "azért ez legyen rajtad, biztos-ami-biztos... ja, hogy 10 éves orosz ólomkabát vagy 8 éves könnyű mellény, az lényegtelen...

Az úkságíróknak-olvasóknak bizonyosan, hiszen a 'NAGY Ő' megmondta, hogy amúgy az ellen..."nem... igeb... ja, az ellen nem véd...". Kérem "kapcsojja ki":-(((

Nyilván, a cikkben említett esetekben a vétkes főcsővezető és Kiss II. alcsővezető megkapta méltó büntetését, amiért megégettették magukat... pedig ugye a jóságos Sanyi bácsi agyon is lövethette volna őket:-(((

Hobbisebész 2013.06.21. 22:49:19

Attól még felvonulási egyenruhának jók lesznek.

Secnir 2013.06.22. 06:12:46

@jatti1:
a videóhoz:
1- zsitnyai töltötte fel (ezt tudni kell, amikor a kommenteket olvassa az ember)
2- fa lángjától 30mp alatt nekem ne gyulladjon ki egy tűzoltóruha
3- keresi az aláöltözetet: a videó elején lehet látni, hogy lekapta magáról, hogy tudják kenni.
4- nem igaz az, hogy a ruhák égéskor automatikusan zsugorodnak. műanyagokra igaz lehet, de pl. a farmer nem az. nem véletlen, hogy akin farmer van (és tűzből hozzák ki), az nem sérül annyira, mint akin nylonbázisú ruha. ugyanis az azonnal ráolvad az emberre, le sem lehet szedni, tűzoltók ilyen égési sérültekkel nem is foglalkoznak, vízzel hűtik, majd a kórházban az orvosok lenyúzzák a bőrével együtt.

JosephSmith 2013.06.22. 19:10:09

@lógós versenyszférás és állami dolgozó adócsaló: Szasz endike, az sg.hu-n te szoktál kommentelni gombabácsi néven? Megismerni a kisköcsög stílusodat ám messziről :)

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2013.06.22. 19:12:06

@JosephSmith: mocskos seggszennyember, mivel ott az aláírásomban hogy ki vagyok, ahogy itt is 1 kattintás és látható

veled ellentétben, mocskos sunyi seggszennyember

Vidéki 2013.06.22. 21:39:10

@Secnir:

Legyen Vastagbőr a Tűzoltóság Dandártábornoka, és akkor lesz majd itten jó világ!

Végre akkor a "Szakértelem" foglalja majd el az őt megillető pozíciót!

Vidéki 2013.06.22. 21:41:21

@Virág et.:

"Virágéknál ég a világ,

Sütik már a rántott békát!"

Vidéki 2013.06.22. 21:45:06

@Virág et.:

Lehet-e rántott békát R13-ban sütni?

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.06.23. 00:07:51

@Vidéki: Szevasz fideszgeci, anyád üzeni hogy menj már le a sorra egy marék apróval. Nem tud visszaadni, mindenkinek százasa van.

Secnir 2013.06.23. 06:26:03

@Vidéki:
sajnos olyan sötét vagy, hogy az már fizikai fájdalmat okoz. Vastagbőr a blog neve, te ökör, laspalmas volt a szerző. (és/vagy zero)

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):
nem ismeri szerintem a viccet.

Meridian74 2013.06.23. 08:05:54

Nem értem fijjúg a posztot...! Ez nem vastagbőr, hanem vékonybőr esete... azért égtek meg benne.

lyken 2013.06.23. 08:22:55

Bájos.
HA nem_fidesz kormány idején baja van a tűzoltónak, akkor felháborító, skandallum, majd mikor fidesz lesz ők garantálják a korai nyugdíjukat, megvédik minden egyéb jogukat és gondoskodnak róluk.
HA fidesz kormány idején van baja a tűzoltónak, akkor nincsen semmi gond, nincs itt semmi látnivaló.

Iskolapéldája a kettős mércének, ahogyan itt a narancsszemüvegesek kereagálják a helyzetet. Apropó, valami tűzoltó kínálja már fel ezt a problémás tűzoltórucit egy kanna benzinnel kipróbálásra a vidékinek.

Vidéki 2013.06.23. 09:16:47

@Meridian74:

Nincsen olyan tűzoltó ruha, amiben nem lehet megégni.

Tegyük fel, hogy a tűzoltó. aki a teszthez beöltözik szerelmes a német tűzoltóruhába és nem szeretne magyar gyártmányú tűzoltó ruhát viselni (mert az olyan ciki) és a tűzoltó szakszervezet is így gondolkodik,

akkor a teszt könnyen produkálhat olyan eredményt, hogy a magyar gyártású tűzoltó ruha eleve csak vacak lehet.

Vastagbőr szemében ez is fontos szempont, ami miatt magyar tűzoltónak nem szabad magyar tűzoltóruhát viselni:

"A hazai termék értékének több mint ötven százaléka – adóként – visszaforog az államhoz, így bár a minisztériumok költségvetése szempontjából nem, de a központi költségvetés szempontjából akár kétszeres ár mellett is a hazai gyártású lenne az olcsóbb.

A GDP növekedés mellett ez közvetve újabb forrásokat biztosít további fejlesztésekhez."

A mostani választások előtti nehéz helyzetben, minden olyan lépés, amely hozzájárulhat a GDP növekedéshez káros, ha Vastagbőr nagy célját az Orbán kormány leváltását valaki mindenek felett valónak akarja gondolni!

2013.06.23. 10:47:52

@Vidéki: Látod, már megint mekkora egy barom vagy és dől belőled a hülyeség, mint tehénből a trágya, mert marha vagy. Nem kicsit, nagyon nagyon nagy marha. Cimeres ökör.
A védőruhának a feladata az, hogy a viselőjét megvédje egy ideig--kb 3-5 percig , a nagy tűztől és hőhatástól, hogy ne égjen meg, tudod ,te igen nagy barom?!.

A régi, amit rossznak mondanak, mert nem "olajos" Sanya és "vakondi " Gyuri , vagy haverjainak cége csinálja ezért rossz. Bár megvédi -- rövid ideig --a ruhában dolgozó tűzoltót, de a magyar, ami szar, mert megég benne a tűzoltó,-- az jobb ! Erre mondják hogy van az a pénz, amiért a becsület, a tisztesség eladó ! Csak az árát kell megtudni!

Ezekre mondják hogy gerinctelen patkányok . És van is benne valami !

Vidéki 2013.06.23. 12:05:37

@jános515:

Kifejezi irracionális magyar gyűlöletedet ez a mondatod: "a magyar, ami szar,"

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.06.23. 12:13:39

@Vidéki: Te ökör, nem arról van szó, hogy az idegen, ti megfogalmazásotokban "rohattmulti", szép-e vagy sem. Itt pusztán arról van szó, hogy ha egy magyar tűzoltóruha nem megy át a teszteken, akkor nem kell (szabad) erőltetni a rendszerbe állítását. A tűzoltók munkája mg megfelelő védőruházatban is veszélyes, nem kell ezt orosz ruletté alakítani a magyarosch ruházat erőltetésével. Az OKF vezetése inkább lássa be, hogy a németek(?), dánok(?), svédek(?), vagy nem tudom kik sokkal jobb védőruhákat csinálnak, és akkor azt kell megvenni és rendszeresíteni.
Nyugodtan felejte már el a kormány és az OKF, hogy azokon spórol, akik nap mint nap veszélyeztetik az életüket a mi védelmünkben.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.06.23. 12:48:10

@Bretschneider detektív: el tudom képzelni, mennyit spórol az állam ezzel a megoldással. De Don Alessandro biztos jól jár ezzel, ha már az őrzővédő cégeit eladta . :)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.06.23. 12:58:58

@jatti1: Idefigyelj. A tűzoltók mindenütt a civilizált világban a legjobb védőruhát kapják, és nem azt amelyiket csókos haver cége gyártat. Ennyi!

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.06.23. 14:39:56

@Vidéki:
Mennyit fizet neked a zsiti, a tűzoltók fikázásáért?
Ami szar, az szar.
Az irracionális gyűlölet (külföldi termékek iránt) te benned van fityiszribi.

dr. Aullah 2013.06.23. 15:28:23

Nem értem, mit vitatkoztok vele. Ő pénzt kap azért, hogy felhúzzon titeket. Olyan, mintha falnak beszélnétek és közben pofozna valaki.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.23. 16:10:13

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Lehet ezt fordítva is. Nem megy át a teszten -> magyar cégeket tendereztetni, hogy milyen paramétereket teljesítő ruhákat akarunk venni.
Ha nincs megfelelő, akkor külföldit.
Nem kellene az első szart megvenni...

@dr. Aullah: :D

alte trottel 2013.06.23. 16:53:31

Hány éves vagy királyfi?

A tender első kérdése: Kinek a rokona, barátja, szeretője, vadász-, ivó- avagy kurvázós cimborája vagy?
Második kérdés: Hány százalékot forgatsz vissza a pártkasszába?
Harmadik kérdés: És mennyit kp nekem?
Negyedik: Mit iszol?

A tender eldőlt.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.06.23. 16:55:50

@alte trottel: Tata, tudsz még olvasni? Ki mondta, hogy azt írtam le, ahogy most van? Azt írtam, ahogy kéne!

alte trottel 2013.06.23. 19:08:07

@ColT:
Olvasni? ÉÉÉÉN? Ezekben a NEReszdelahajamat időkben?

Örülök, hogy még az írás megy valahogy!

Minorkavidor 2013.06.23. 21:06:06

Bocs, fiúk, de nem értem mit pöröltök! Ezek a dolgok ui. a szervezet nevéből következnek: Katasztrófavédelem! Értitek! Nem katasztrófa megelőzési és/vagy katasztrófaelhárítási szervezet, hanem a katasztrófát kell megvédeni, azaz kimagyarázni, hogy miért nem lehetett másként (jobban) csinálni, miért b....tuk el! Ez van!

alte trottel 2013.06.23. 21:44:18

@Minorkavidor:
Nyugi, nem komoly!
Régi játék ez, még az Index idejéből.

2013.06.24. 06:21:07

@Vidéki: Na idesüss, tebüdös tahó !
Egyszer már halálát kivántad az itt, a blogon iró társadnak, még most a GDP -t számolgatod és az emberi életet megpróbálod pénzben kifejezni és a pénzhez kötni.
Szerinted mennyit ér egy ember, egy tüzoltó élete, mennyi az ára ?

No lám, már csak ezt tudod írni, hogy magyargyűlölő vagyok ?
Nincs érvelés sem seggnyalás ?
Basszus, mit szívsz te húgyagyú?

7esbusz 2013.06.24. 10:21:07

Ettől nem függetlenül k. kezd elegem lenni azzal, hogy a nemzetieskedést meglovagolva egyes szarháziak (minden területen) kezdik kihasználni a "vegyél magyar terméket" vonalat és kritikán aluli, kínai áruknál, spanyol és marokkói élelmiszereknél szarabb vackokat próbálnak lenyomni a torkunkon és vegyem meg csak azért mert "magyar". Hát nem. Én ezentúl is csak minőséget fogok venni, akár magyar, akár nem.

Vidéki 2013.06.24. 12:44:40

@7esbusz:

Ne végy magyar terméket!

A te beteg agyadnak az árt!

nincs1itt 2013.06.24. 12:48:57

@Vidéki: Baz+, te tényleg ennyire fax vagy, esetleg valaki súg??? Figyelj nyomingerkém, szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, pl. Togo és Burundi esetleg Felső Maszályföld, ilyenért kicsontozzák a felelőst és felszolgálják ebédre!
Szóval kicsi baromarcú, vannak helyek a világban, ahol egy munkaterületre belépni sem engednek MEGFELELŐ védőszemüveg stb. nélkül darabja 1,50 euró, baz+ éstök mindegy hol és ki gyártotta, csak megfelelő védelmet nyújtson!!!
erre olyan ruhát adnak a tűzoltóra, ami HŐRE MEGOLVAD??? Tényleg nincsenek szavak arra, mekkora segg vagy!

nincs1itt 2013.06.24. 12:55:39

@Vidéki: figyelj, mindenki durva boldog lenne, ha magyar termék megfelelő lenne, de mivel NEM az, ezért kénytelenek mást venni... Mert ugyanakkor ez nem opcionális. Szóval, pont telibeszarná mindeki, hogy fideszes cég gyártja, ha ellátná a rendeltetését! DE drágább, mint a régi, bevált, és cserébe még szar is!! Akkor ezt hogyan magyarázod meg??? Nem baj ha nem jó! Akkor is magyar???

Ironfist 2013.06.24. 13:04:10

@nincs_itt:
Nem látod, hogy teljesen feleslegesen mérgelődsz vidékivel? Az ő lényege, hogy MINDENT támogasson, ami fideszes döntés. Ő nem fideszhívő, hanem ő egy droid. Egy fideszbérenc hazaáruló troll. Nem vitázni akar, hanem felmérgelni mindenkit, aki a fidesz ellen mer szólni.
A helyes hozzáállás az, hogy ignorálni kell.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.24. 13:17:06

@7esbusz:

Ez nem városi legenda:
Feleségem vásárolt magyar (makói-termelöi) fokhagymát. A címkén az állt: származási hely: Kína.

Három hete történt, a kukában landolt.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.24. 13:19:47

@Vidéki:

Olyan zaklatott mostanában a NICK-ed...

Elö a farbával, melyik fidesz-honvéd bújt bele a "VIDÈKI"-jelemezébe?

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.06.24. 13:35:04

@zsg?:

"Ez csak egy csapat lehet, aki több műszakos váltásban dolgozik, és az egyes műszakok között napokat pihen"

Pontosan. Ha jól megfigyeled, a @Vidéki: NICK-nek több személyisége van:

1.) Az egyik a ironizáló @Vidéki: . Aki amúgy meglehetösen olvasott, a stílusa kifejezetten csiszolt. Még akár szimpatikus figura is lehet a való életben.

2.) A másik a mocskolódó @Vidéki: , aki már nem érvel, csak piszkálódik. A stílusa ha nem is faragatlan, de látszik rajta, hogy ezred részét sem olvasta annak a könyv-mennyiségnek, amit az elsö @Vidéki: .A második NICK csak melegen tartja az érdeklödést, semmi több.
A való életben egy üres, unalmas és érvtelen figura. Zombi-Nicknek azért jó.

titan 2013.06.24. 13:46:42

@Pernahajder Viktor: ne sértegesd a sudribunkó kretén geci faszfej imbecillis állatokat :)

alte trottel 2013.06.24. 20:47:51

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:
Nem értitek ezt fiúk!
A fószer pár éve megpróbáltbetörni a piacra egy új szénsavas üdítőitallal, encián-macskamenta-gyalogbodza ízesítéssel, kihasználva régebbi ismeretségét a lósporttal: a nagyapja csődörös (aka. lófaszigazgató) volt Kisbéren, de a kis bér miatt átment a szórakoztató iparba - a Május 1 moziban lett pereces, emiatt unokájának 73-szor kellett megnéznie a "Lenin Lengyelországban c. szovjet örökbecsűt. Innen az ifjonc olthatatlan gyűlölete a komcsik iránt. Szóval nagyapjára hivatkozva kapott 1 percet a két Lázártól akik hajlandók voltak kipróbálásra ingyen átvenni a mintagyártást. Sajnos a NER apróbb mellékhatásaként az ÁNTSZ (volt Köjál) kirúgott (bolsi) szakértői helyére ültetett NER kompatibilis megbízható jófiúk apróbb félreértés folytán letiltották az encián (vazze, méreg!), a macskamenta (nem ment a macska sehova!) és a gyalogbodza (nem gyalog, VONATTAL vazze!) összetevőket, így a sokat ígérő kezdeményezés az Agri Cola forgalmazására hamvábaholt, magával rántva kisbarátunk (barátja a hóhér, ez csak egy szófordulat) belefeccölt vagyonát.

7esbusz 2013.06.24. 21:58:23

@Vidéki:
Ja. A te beteg agyadnak (már ha van egyáltalán) már nem árt semmi.
De látom tényleg elfogytak az észérvek (voltak valaha?) marad a szánalmas személyeskedés. Ennyit tudtok.

Vidéki 2013.06.26. 09:39:53

@nincs_itt:

Írja: "szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban, pl. Togo és Burundi esetleg Felső Maszályföld, ilyenért kicsontozzák a felelőst és felszolgálják ebédre!"

Miért Nem disszidál ilyen szerencsésebb fejlődésű országokba?

Talány azért, mert ott a törzsfőnök szuverén joga, hogy rámutasson a felelősre.

Ön is könnyen olyan helyzetbe kerülhetne, hogy a törzsfőnök Önt nevezné ki felelősnek.

Akkor bizonyára nem tetszene a kicsontozás ötlete annak a perverz szadistának, aki szeretne már másokat kicsontozni!

nincs1itt 2013.06.26. 10:20:36

@Vidéki: Húúú de hülyének teccik lenni!! Nem azért csontozzák ki mert Kolompár Winettou kinevezte, hanem azért, mert lopott, csalt, hazudott. De törzsfőnököt is, mert annyira dinka-inka, hogy ekkora szarzsákot nevezett ki!
"Talány azért, mert ott a törzsfőnök szuverén joga, hogy rámutasson a felelősre."
Hát ez Orbanisztánban így is van! De még akkor sem mutat rá, mert az egy következmények nélküli ország!! Ja és a legnagyobb zsivány, éppen a törzsfőnök, mert olyan sötét, hogy csak magánál is hüjébbeket nevez ki! de legalábbis olyanokat, akik istenítik, de minimum, hogy visszaadnak a lopott pénzből!
Nyugalom,már desztilláltam onnan Hátsó Hátasztánból! Magának meg kellemes, dagonyázást a híg fosban! de legalább meleg!

süti beállítások módosítása