Skip to content


       Szűrés lista

Ha a Pető Intézetnek lenne futballcsapata ...

Dr. Pető András az 1940-es években hozta létre a központi idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült személyek helyreállítását célzó konduktív pedagógiai rendszert (Pető módszer), amelyet az általa vezetett intézet alkalmazott először. Az intézet két helyen található, a Villányi úton (XI. ker) és a Kútvölgyi úton (XII.ker).

Augusztus végén írta meg az Index, hogy a nemzetközi hírű intézet anyagi problémákkal küzd, a bevételek az évi 2,2 milliárdos szintről 1,5 milliárd forintra apadtak.

Pár óra múlva az Emberei Erőforrás Minisztérium közleményt adott ki, mely szerint "tekintve az intézmény szerepének fontosságát, 2013. augusztus 24. napján Sipos Imre köznevelésért felelős helyettes államtitkár és munkatársai a MPANNI képviselőit fogadták, és egyeztették a Minisztérium és a MPANNI között köthető új köznevelési szerződés részleteit. Ezen új köznevelési szerződés alapján 230 000 Ft/Fő/év támogatási összeggel, a jelenlegi létszámadatok alapján a minisztérium 100,5-110 millió Ft támogatásban tervezi részesíteni a MPANNI-t a következő egy éves időtartamban. Ezen túlmenően a minisztérium Felsőoktatásért Felelős Államtitkársága is támogatja a Pető Intézetet összesen 317,615 millió forinttal."

Ezután robbant a múlt héten az erőforrás-bomba, amikor az EMMI közölte, hogy bocs srácok, de mégsem, mivel a minisztériumi közleményben egyszerűen a törvény által biztosított, 2013–2014-es tanévre szóló keretösszeget számolták össze, ami nem extra pénz, hanem valójában az összes állami forrás, amivel az intézmény gazdálkodhat a következő egy évben, ha minden jól alakul.

index.jpg


Puskás Akadémia támogatók vs. Pető Intézet támogatók
/kattintva bejön nagyban/

támoagtók.jpg

"És ebben nincsen egyetlen fillér közpénz sem. Ezért lógunk ki a sorból. Ezt két okból tartottam fontosnak. Az egyik, hogy így is támadnak bennünket eleget, ne adjunk felesleges támadási felületet. Minden klub kap állami támogatást a stadionjára, egy klub van, amelyik nem, ez pedig mi vagyunk. A miniszterelnöknek helyzeti előnye van, az üzleti élet szereplőit meg tudja győzni arról, ha egy ügy fontos. És nekem magánadományokból sikerült is annyi pénzt ide összegyűjteni, hogy meg tudjuk építeni az új centerpályát." - nyilatkozta Orbán Viktor az épülő felcsúti stadionról. Arról még nem olvastunk-hallottunk, hogy Pető Intézet támogatásáról győzködi az üzleti élet szereplőit ...

Ezután maga az MTI kereste meg az EMMI-t, ahol közölték, hogy "az alanyi jogon és a jogszerű igénylések alapján járó állami támogatás mellett az intézetnek volt egy, az oktatásért felelős miniszter mérlegelési jogkörébe tartozó, tehát nem alanyi jogon járó további támogatása is, amelyet közoktatási megállapodás keretében kapott a fenntartó. Ez a szerződés - illetve az az alapján folyósított többlettámogatás - szűnt meg szeptember 1-jével, és bár ennek a továbbfolyósítása nem lenne kötelező, a köznevelésért felelős államtitkárság jelezte, hogy további egy évre előkészíti a fenntartóval közösen az újabb szerződést.

Az Átlátszó tette közzé az EMMI első féléves támogatási listáját, amely szerint Balog Zoltán összesen 105 milliárd (!) forintot osztott ki a kasszából. A Puskás Akadémia 500 millió forintot kapott, a katolikus egyház 19,9 milliárd forintot, a debreceni stadionra 9,1 milliárdot, azt MLSZ 1,7 milliárdot, a Lezsák Sándor Népfőiskolai Alapítvány pedig 435 milliót ...

Nekik biztos megvolt az az extra szerződés, ami a Pető Intézetnek lejárt ...

De ez csak a kassza egyik oldala, ott van még a másik, a költségvetés tartaléka, az a 100 milliárd forint, aminek a kétharmadát már elköltötték, csak augusztusban 30 milliárd forintot szórtak ki:

tartalék.jpg  

A pletykák szerint szemet vetettek a Pető Intézet Kútvölgyi épületére, de a polgári kormányzás alatt elképzelhetetlennek tartom, hogy emiatt kivéreztessenek egy világhírű, beteg gyerekekkel foglalkozó intézetet ... ja, várjunk csak ...

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr55501148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.09.09. 15:45:53

@SohaMike: Hát igen, ezt már nyilván nem akarják nagydobra verni:
"Valójában közjogi értelemben közpénz, állami támogatás, a bevezetésekor így kellett engedélyeztetni az Európai Bizottsággal."
atlatszo.blog.hu/2013/08/14/felcsuti_stadion_nem_csak_maganadomanybol_epul

tryclops 2013.09.09. 16:33:29

@MolnarErik: Lol, nem tudtam, elég magas labda.
Költői kérdés: miért nem csapta még le egyik portál/média sem?

kifordított nagyanyó 2013.09.09. 16:42:54

Pedig akik a Pető intézetben vannak,legalább annyira tudnak focizni,mint a "profik".

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.09. 16:59:04

Én csak azt kívánom, hogy a ráhelká' első ivadéka központi idegrendszeri károsodás következtében mozgássérült legyen... >=)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.09. 17:09:22

@csárli hárper:
A Pető Intézetben fényévekkel jobb mozgású emberek vannak, mint az a 11 kétballábas, akiket hülyére picsáztak a szőröstalpúak. X-DDD

SohaMike 2013.09.09. 17:47:05

@MolnarErik: Ráadásul a lista NEM nyilvános??? WTF?

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.09.09. 18:19:12

Nem meglepő, hogy a Pető intézetet nem támogatják annyian. A rokkantakat ki kötelezné arra, hogy magukra vagy a tolókocsijukra kitegyék az emblémákat, meg az épületet se lehet olyan jól telirakni transzparensekkel, pláne hogy jól is látsszon a tévében...

Crip Lee 2013.09.09. 18:54:49

@Énbagoly: Mivel nincs pár millájuk svájci bankszámlán így - LJ óta tudjuk - annyit is érnek.

2013.09.09. 19:00:15

Miért kellett a külföldi támogatókat elhajtani ?
Nem kellett, mert akkor ott nem tudtak volna sem lopni, sem beleugatni a munkájukba.

De igaza van Viktornak, a dakoták nagyfönökének, ha ennek az intézetnek ad pénzt, akkor miből fognak tudni a haverok lopni ?
Már pedig a stadionok, a trutyi trafikok, a haverok , a seggnyalók előbbre valók, mint a betegek, hiszen velük csak a baj van. Ez mind a keresztény erkölcs, a keresztény értékrend ?
Ezek nem keresztények, hanem patkányok !

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.09. 22:41:51

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Az nem derült ki, hogy ebből ki adta csak az adóját (vagyis a többi adófizető számlájára volt nagylelkű).

BPO654 2013.09.09. 22:45:38

@kifordított nagyanyó:
Ja.
Meg is kérdezném a labdafejű Gönczi G nőjétől ettől a Tatár Csillukától, h most a román meccs után is uez a véleménye ami nyár közepén volt a Lamborghini-törő Dzsudzsákról?
www.hir24.hu/szines/2013/07/09/tatar-csilla-megvedte-dzsudzsak-millios-fizeteset/

kifordított nagyanyó 2013.09.10. 07:43:23

@BPO654: Azért Dzsudzsi egész jó.
A meccset nem láttam,nem tudom milyen volt.
De tartok tőle hogy elpazarolja a tehetségét ott ahol van.
Nem tudom mostanában nem láttam meccsét.
De amikor a PSV-ben játszott jó volt és tetszett a stílusa.
Vezeti a labdát a szélen,felnéz és beadja.
Akkor nagyon jó volt.

Csak szólok 2013.09.10. 10:33:42

"A miniszterelnöknek helyzeti előnye van, az üzleti élet szereplőit meg tudja győzni arról, ha egy ügy fontos." Elképzelem, amint miniszterelnök úr telefonál egy üzleti élet szereplőjének, hogy lenne itt egy fontos úgy, amit támogatni kellene. Szerintetek van olyan, aki erre azt mondja, hogy bocs, de most erre nincs pénzem? Vagyis van valamilyen különbség a miniszterelnök és a kopasz izomkolosszus között, aki bejön a boltomba és némi anyagi támogatásért esedezik védelem fejében? Szerintem nincs sok...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.09.10. 12:49:15

Polgári kormányzás? Hol? Itt? Én csak ifjúkommunistákból álló maffiakúrmányt látok. polgári kormányzás..bruhhahaha.

Az intézetet sajnálnám, de összességében tökmindegy, évek óta csak azt nem lopnak el és tesznek tönkre amit nem akarnak, arra meg majd évek múltán úgyis fény derül, hogy kihez vándorol a terület, ki vetett szemet rá.

Horizont 2013.09.10. 16:33:43

Csodálkoztam volna ha kihagyják ezt a két "szerencsétlent" minden bajunk okozóit :)
"A Gyurcsány–Bajnai-kormánnyal ellentétben a Fidesz nem hagyja sorsára a mozgáskorlátozott gyermekek fejlesztésével foglalkozó Pető Intézetet – így reagált a kormánypárt "
Ajajjaj ha a Fidesz megment valakit vagy ha nem hagyja cserben őket az már régen rossz!
"A hatalmi harcokkal elfoglalt baloldal" figyelmét bizonyára elkerülte a Pető Intézet vezetésének azon kérése, hogy a politikusok ne használják fel őket és a beteg gyermekeket kampánycélokra – írta reagálásában a kormánypárt, hozzátéve: a Pető Intézet vezetése kifejezetten bizalmát fejezte ki a jelenlegi kabinet iránt, hiszen eddig is megkaptak minden támogatást, és biztosak lehetnek abban is, hogy a Fidesz-kormány ezután sem hagyja őket cserben."

Nézegetem ezt a tartalék pénzszórást:
Orbán Viktor védelmére :) ??? Külön még plusz védeni kell? Hát kitől? Őt szeretik, nagyon szeretik akkor mi a baj? Van baj? Na ne má.....
A listából még :
Határon túli cserkészek támogatása.
Holokauszt Gyermekáldozatainak Emlékhelye.
Megértem én mind a kettőt. Vagyis igyekszem. Na de az itt ÉLŐ gyermekek nem érdemelnek semmit?? A sérült gyerekek pláne nem??
A Fidesz vagyis Orbán fontossági sorrendjén mindig ámulok és bámulok!!!!!

Walter Hartwell White 2013.09.10. 17:57:09

Ugyanakkor az álkeresztényi KDNP-s és fideszes szájakből állandóan hallható a rettegés és jajveszékelés a magzati élettel kapcsolatban, viszont ha már a nem egészségesen születettek esélyegyenlőségéről van szó, ők már nem fontosak. Egyszerűen köpedelem...

01234567 2013.09.10. 17:57:40

Több intézkedésük láttán nyilvánvaló, a aktuális hatalmat, amelyben domináns Orbán véleménye, taszítja, valahogy feleslegesnek látja, eltüntetendőnek a sérült, beteg, egyszóval a nem egészséges, nem 100%-os munkaképességű, nem sportoló, sportos, szellemileg nem teljes embereket. Lásd rokkantak, halláskárosultak, vakok intézete, csökkent munkaképességűek járulékai, foglalkoztatása, rokkant bányászok..stb..

Kakimaki0123456789 2013.09.10. 18:07:15

A kormany nem a betegsegek ellen harcol hanem a betegek ellen. Nem a fogyatekossagok ellen hanem a fogyatekosok ellen. Nem a szegenyseg ellen hanem a szegenyek ellen.

Kakimaki0123456789 2013.09.10. 18:09:21

@01234567: Taszitjak oket a nem-tokeletes emberek akarcsak a tobbi beteges onkepu egyedet. Emlekezteti oket arra hogy ok sem tokeletesek es ezt keptelenek elviselni, ebbol a hazugsagbol elnek meg, szo szerint es atvitt ertelemben is.

Szádbafingok 2013.09.10. 18:48:28

Szerintem ez a Pető már nem az a Pető.
www.peto.hu/start/images/files/npak_beszamolo_2012.pdf
De persze azért, kösz, Orbán!

Mindemellett gyomorforgató a Vastagbőr ilyetén lealjasodása. Ezek a kommentek, baszod...

Zebulon10 2013.09.10. 18:56:42

@:: M/OR ::: Mert a foci az kultúra. Pláne a magyar.

jogalany 2013.09.10. 19:08:18

Nagyon sok pénz megy el olyanra, ami tudomáynos szempontból indokolható, de a hatékonyság szempontjából kidobott pénz - ez a Pető intézet.
Szomszédom ott dolgozik és mint mondja több tucat olyan szakértő kap fizetést, akiket még nem is láttak, 16 személyes buszt küldenek egyetlen beteg gyermekért, felújítanak olyan helységeket amik tavaly is fel lettek stb., szóval két kézzel szórják a pénzt.
Majd annyi külföldi beteg van, mint magyar, de költség térítést nem fizetnek, nos az én adomból ne más országok kapjanak.
Nem kell stadion sem az országnak, az aranycsapat grundokon tanult, Pelé szintén, és szinte minden nagy játékos. Orbán nézzen magába.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.10. 19:15:27

Honnan is lenne pénz, amikor elloptatok mindent, lipsibolsi gazemberek!
45+4+Nyolc, nyóc, 8, VIII év alatt kiraboltátok az országot, mint a tatárok.

szuperkrumpli 2013.09.10. 19:15:36

Az én szememben ha valaki a Puskás Akadémiát támogatja az azt nem azért teszi, mert hisz a fiatal focizni akaró srácokban, hanem így tesznek gesztusokat a miniszterelnök irányába!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.10. 19:16:18

Bocs, azt kifelejtettem, hogy már Kúhn Béla is ellopta a magyar államkincstár pénzét.
A lipsibolsik keze ragadós.

Stenonis 2013.09.10. 19:18:18

@Kara kán:
Hmmm...

Akkor focistadionokra, foci EB rendezésére honnan van pénz?

Stenonis 2013.09.10. 19:20:41

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Ha tudnál olvasni, akkor megértetted volna, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma adott ki egy nyilatkozatot...
Kurvára nincs semmi köze ehhez az mszp-nek. Ezt biza a jaffások kúrják el.

_most_ 2013.09.10. 19:27:33

hihetetlen hogy a fidesz mennyire leszarja a nem egészséges embereket, persze Orbán hobbijára mindig akar pár milliárd közpénz.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.10. 19:28:15

Jaj, hány lélégéztőgépet lehetne ebből venni! Valaki gyorsan hívja Lendvai Ildikó nénit, ő majd kiszámolja!

wanekus 2013.09.10. 19:41:32

Két unokaöcsém jár a Pető oviba. Mindketten (ikrek) a szüléskor károsodtak. Szerencsére mentálisan semmi gáz, a két kiscsákó nagyon jópofa, okos kiskölyök, de az egyikük, dacára annak, hogy már 5 éves, még mindig nem tud járni csak kerettel. Azért a kezdeti állapotához képest ez is hatalmas fejlődés hála a konduktorok áldozatos munkájának. Mert azok az emberek tényleg a szívüket és a lelküket is kiteszik a gyerekekért, erre a bizonyíték az, hogy a srácok szeretnek oda járni, dacára annak, hogy nap mint nap sokkal többet kell a gyerekeknek dolgozniuk a csekély eredményért, mint amit egy (a) tetves csuti focista az edzésein melózott. A kissrácoknak nap végére fáj minden tagjuk, de azért szeretnek oda járni. Ez nekem mindent elmond a Petőről. Meg arról a köpedelem kormányról, ami ezt teszi a Petővel.

komplikato 2013.09.10. 19:44:14

Jelenleg az ÖSSZES cikket és megnyilatkozást megosztom a Pető Intézet ügyében.
Mert fontos. Sokkal fontosabb mint pl. Én vagy fontosabb mint egy bármilyen Stadion. Fontosabb mint egy bármilyen bedőlő munkahely vagy sima iskola, hiszen másik céget vagy iskolát bármikor lehet csinálni újat. Ez a kormány meg a vívmányai sem tartanak örökké.

De basszus a Pető Intézetből EZ AZ EGY van! Az egész világon! És NEM lehet pótolni!

komplikato 2013.09.10. 19:51:48

@Virág et.: Erre írta azt valaki a Facebookon, hogy a Pető Intézetben meg a Stadionokban is mozgássérült fiatalokat próbálnak felfejleszteni, csak a Pető Intézetnek legalább sikerül is.

Mondjuk ha valaki tudja milyen csatákat vívott meg anno Pető András a komcsikkal, akik pár évente sóval akarták beszántani az intézmény helyét ... és MIND meg is nyerte!

vontod75 2013.09.10. 19:52:01

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: És te jó kereszténynek gondolod magad?

David Bowman 2013.09.10. 19:59:36

Mert a magyar foci is úgy néz ki mint a Pető Intézet.

01234567 2013.09.10. 20:01:08

@Kakimaki0123456789: Nem, szerintem ők egyszerűen nem a társadalom problémás részeként élik meg a fizikailag, szellemileg sérült, vagy egyszerűen lecsúszott, elesett, kiszolgáltatott, nem teljes munkaképességű beteg embereket, hanem társadalmi problémaként. Azaz nem a problémára keresnek megoldást, hanem a problémásokra. Egyszerűt. Kizárják, kirekesztik, kívül helyezik őket a társadalmon, az eddigi nekik kedvező vívmányokat eltörlik, teljesen magukra hagyják őket. Kinézem belőlük azt a mocskot is, ha ennek ellenére egy mozgássérült, hajléktalan, nem teljes munkaképességű személy még is áttör ezeken a falakon és a társadalom teljes tagjává válik önerőből, majd futtatják mutogatják hűséges kutyájuk a média által, tessék íme a precedens! Igazi pszichopaták. Alja népség.

crapman 2013.09.10. 20:08:21

és labdarúgó utánpótlás képző intézet

Csak ennyit kell hozzácsapni a csőd szélén álló állami intézményeknek a nevükhöz, hogy egycsapásra megoldódjon az anyagi gondjuk.

Nem olyan bonyolult.

David Bowman 2013.09.10. 20:10:37

@crapman: És megkérni a Viktor kezét.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.10. 20:15:34

Ukrajnának, Szerbiának, Romániának komolyabb stadionjai vannak mint nekünk, pedig keletiek. Nem ártana a mocsadék libsiknek tájékozodni. Értem én hogy gyülölitek a focit, de vannak szép számmal akik szeretik itthon is.
Petö intézet meg egy sima korház fogyatékosokkal. Ilyenböl sok van. És még csak csödbe sem ment ez és nem is fog. Ismét ferdit, hazudik a mocsadk ballib!

komplikato 2013.09.10. 20:20:35

@Szádbafingok: ???
Továbbra is arról van szó, hogy az intézménytől pénzt vontak el és arról mennyire fontos.
Nem változtat ezen a belinkelt dokumentum.
(Ki az a marha aki 24 bites színesben szkenneli a a fekete fehér dokumentumokat?)

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.10. 20:23:19

@komplikato:

Pető intézet igen, de ugyanilyen intézmény még annyi van mint égen a csillag. Stadionunk viszont csak a Puskás F. ami már stadionnak nevezhető. Ezért kell több. Lesz is.
Múltkor jártam a Népligetnél. A Fradi stadion is épül szépen.

Szocik idején mi volt? Alagútak az M6 alatt, ""Völgy""híd... BAHHH!!!!

WLaci 2013.09.10. 20:27:07

Katolikus egyház b+

_most_ 2013.09.10. 20:28:33

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: aki tényleg szereti a focit az kijár meccsekre akkor is, ha szar a csapat, ha szar a stadion, abszolút nem pénz kérdése, a divatszurkolók meg úgyis a Barcának fognak szurkolni. Viszont a fogyatékosok segítése alapvető feladata lenne az államnak, és az Pető Intézetből pont hogy egy van, nemcsak az országban, hanem a világon is.

komplikato 2013.09.10. 20:30:46

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Petö intézet meg egy sima korház fogyatékosokkal. Ilyenböl sok van."

Vagy hülye vagy hazudsz. Nyilván azért járnak oda még USA-ból, Kanadából vagy a Föld bermely más távoli nagy és gazdag országából, mert minden sarkon van egy ilyen???

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.10. 20:32:23

@_most_:

PETŐ INTÉZETBŐL 1 VAN. IGEN!!

De ugyanilyenböl MÉG TÖBB TUCAT!!

MIT NEM LEHET ETZEN ÉRTENI??!!

na mindegy mentem meccset nézni, pukkadjatok meg ha nyernek a magyarok az észtek ellen és kijutunk a VB-re idén! :)))))

Ti meg szurkoljatok az észteknek...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.10. 20:33:47

@komplikato:

persze meg fogorvoshoz is ausztráliából járnak hozzánk az ottani magyarok....még az ausztráklok is!!

na csá!!

_most_ 2013.09.10. 20:38:07

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: szóval nem is a helyszínen nézed a meccset, akkor minek neked stadion? :D

Szádbafingok 2013.09.10. 20:43:06

@komplikato: 4 alkalmazott. 1,5 Mrd a megcsonkított támogatás. Ennyiből nem jönnek ki. Pedig még a rezsi is alacsonyabb.

regress 2013.09.10. 20:49:24

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: te oxigénhiányos,miért nem a meccsen ugatsz?

komplikato 2013.09.10. 20:59:17

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Hagyjál már a "völgy-híddal", baszki mikor fogadták el a tervét? Na ki volt akkor kormányon??? És csak nem azért kellett mert környezetvédelmi területen ment át??? Persze a tények nem zavarnak. Ott nem a völgy-híddal volt baj, hanem azzal, hogy picit odébb olyan helyre tettek hidat, ahová pont alagút kellett volna.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2013.09.10. 21:06:21

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"
na mindegy mentem meccset nézni, pukkadjatok meg ha nyernek a magyarok az észtek ellen és kijutunk a VB-re idén!" Kb ennyi a viszonyod a valósággal.

komplikato 2013.09.10. 21:11:43

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ha nem írtál volna ekkora hülyeséget, akkor legalább azt hihettem volna, hogy csak teteted mekkora hülye vagy. A Pető intézet és annak konduktori tapasztalatai éppen úgy egyedül állóak és idejárnak miatta, mint a Kodály módszer ... ha hiszed, ha nem az utóbbi miatt tanulnak Budapesten akár pont Japánból is. És kismillió riportfilm, cikk van ami a te hülyeségeddel ellentétben azt bizonyítja amit leírtam.

tobeor 2013.09.10. 21:30:05

Égek a SZÉGYENTŐL hogy egy ilyen ország szülötte vagyok.

Mai hír: "A kormány újabb 40 milliárdot költ stadionokra"

A nyomor hömpölyög az utcán, a megőrült király meg önti a pénzt a fociba. A világszintű, világhírű Pető is tönkremehet, az ott fejlesztett gyerekeket meg leszarja, de a suttyó amatőr-balek focistáinkat a mi pénzünkből tömi. Ez egyszerűen nemzeti szégyen.

vlgymir 2013.09.10. 21:31:12

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Jártál már a Pető intézetben? Láttad a gyerekeket? Láttad, hogy hogyan foglalkoznak velük?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.10. 21:36:13

3-0!

Na irány a 2. félidö!!

A holland füvesek hogy is állnak egy kicsiny hegyvidéki országal szemben?? :))

Ööööö... :OO :DD

Szádbafingok 2013.09.10. 21:40:35

@komplikato: Iszonyatos erőforrás-igénye lehet a Kodály-módszert titokban tartani. Pláne, hogy pont, mint a Pető-módszer miatt, hát ide is kell költözni, hogy valaki vágja a forszát.
Bakker, fogadjunk, hogy nő vagy...

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.09.10. 21:42:44

@Szádbafingok: A tudás az már csak olyan, mint egy csirkebelező gépsor. Felpakolják a kamionra, odaviszik, ahol kell, lerakják, lecsavarozzák és már üzemel is.

yard 2013.09.10. 21:45:42

Tehetnek ezek már bármit, megverhetik a grönlandi fókákat, Malawi válogatottat, ezt az oltári blamát évekig cipelik a milliárdjainkért. Még a trafikmutyinál is szégyenletesebb.

Mr. Waszabi 2013.09.10. 21:47:05

Az nagy baj, ha a kormány nem érzékeli, mit, mikor kéne, vagy milyen arányban. A Pethő intézet nem tolakodott, nem követelt semmit, csak akkor adott hangot szükségének, amikor a fizetésképtelenség határára került. Azaz, amikor a kormány politikája, osztási szokásai a körmükre hágtak. Kevés eredeti magyar kezdeményezés él ma, így Orbán személyes felelőssége, hogy a kurva nagy focimániában nem látta meg, hogy más elvárások is vannak a társadalom részéről. Például ez.
Parasztnak lenni nem bűn - csak épp nem is hálás cselekmény. Itt se, ma sem, hiába regnál ő három és fél éve. Amit a minisztérium összelapátolt a kérdésben, az nettó bénaság, nem több. Ez olyan, mintha Szilárd Leónak nem akarna nyugdíjat fizetni, mert nem igényelte azt a magyar államtól. Erkölcsi vesztesége egy idióta kormánynak, nem több.

Szádbafingok 2013.09.10. 21:49:13

@Counter: Nem, a tudás ennél sokrétűbb. Amit lecsavaroztak, az a kagyló. Laikus szemlélőnek majdhogy' egyforma. Bárki belakiabálhat.
Próbálj a ketrecen kívül gondolkodni.

yard 2013.09.10. 21:49:38

Ez a Pető Intézet hibája, hogy nem tud eligazodni viktóriában. Mért nem igényeltek trafikokat? Nekik külön kell szólni?

c.miller 2013.09.10. 21:50:48

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
akkor most letörlöm a vigyort az arcodról: van persie öt perc alatt rúgott nekik kettőt a szünet után.
menjél fogd meg ifjabb jenő kezét, és matekozzatok együtt a kommentátorállasban...

hamisnero 2013.09.10. 21:52:34

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: nincs gyereked, magad is gyermek vagy még. ezért jobban izgat egy sportesemény, mint mások élete, sorsa. nem kívánom neked (de pusztán csak azért nem, hogy az idióta fajtád ne szaporodjon, írmagja sem maradjon) hogy egy aranyos, értelmes gyermekkel ajándékozzon meg a sors, aki a PETŐ intézetre szorul. de nagyon. és akkor rájössz, hogy egy hobby, meg az emberi sors között milyen különbség van. de ez egy teljesen felesleges intelem, nézd a focidat, ennyi voltál, ennyi vagy, ennyi maradsz (persze, ha egy balesetben véletlen lebénulsz, majd taknyod nyálad egybefolyva vartyogsze te is, de hát józan belátást neked nem kölcsönözhetek, meg minek is).

yard 2013.09.10. 21:55:32

@hamisnero:
egyszerűen álmodja azt egy hétig, hogy gimibe jár, a rémálmok után lecsendesedik.

komplikato 2013.09.10. 22:04:52

@Szádbafingok: Már elnézést de 2013-ban mióta érdemi infó, hogy PAPIRON hány alkalmazott van? A BKV jegyek és bérletek eladásából élő cégecskének papíron 2db alkalmazottja van, valójában több száz eladó, biztonsági ember, szállító, stb. Akkor most hány embernek adnak munkát és bért? Nyilván az intézetben és intézetnek sem 4 ember dolgozik, annyi még a vezetés és adminisztrációt sem teszi ki. Tehát mit akartál ezzel bizonyítani?

Szádbafingok 2013.09.10. 22:18:43

@komplikato: Szimpla szociológiai kísérlet. Pont úgy reagáltál, ahogy a gép jósolta. A kockacukrot csak a végén kapod meg.

Neoprimitív 2013.09.10. 22:33:46

@Szádbafingok: A kormány a kft-n keresztül működteti a Pető Intézetet. A Kft-nek van négy alkalmazottja, a 1,5 milliárd Ft viszont az Intézet működésére kell. Comprende?

(Ja igen: azért van ez a cseles felállás, mert anno, amikor az angolok Diana budapesti látogatása után egy tudományosabb összeggel beszálltak az intézet fejlesztésébe, hogy legyen pénz a totálisan lerohadt épületek és infrastruktúra felújítására, akkor azt a pénzt - ki tudja miért - nem akarták a magyar kormány zsebébe nyomni, hanem egy alapítványba ment át az egykori MSI. Majd amikor az angol támogatás megszűnt - elegük lett abból, hogy a mindenkori magyar kormányok a kötelezettségük dacára sem járulnak úgy hozzá az alapítványhoz, ahogy azt vállalták [ki hinné] - akkor a közalapítványok általános megszűnésével együtt az alapítványt kft-vé alakították át. Fehér Miklós, a kft. ügyvezetője ugyan úgy a jelenlegi kormány csicskája, ahogy korábban az alapítvány kuratóriumának a négyévente menetrendszerűen cserélődő tagjai is azok voltak.)

Nem mellesleg a Pető módszer 2006-ban lett az első olyan hivatalos Hungarikum, amelyik szellemi "jav", nem valamilyen termék. Ennyit a magyar értékek és kultúra védelméről.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.10. 22:44:37

@Mr. Waszabi:

"Az nagy baj, ha a kormány nem érzékeli, mit, mikor kéne, vagy milyen arányban. A Pethő intézet nem tolakodott, nem követelt semmit, csak akkor adott hangot szükségének, amikor a fizetésképtelenség határára került. Azaz, amikor a kormány politikája, osztási szokásai a körmükre hágtak. Kevés eredeti magyar kezdeményezés él ma, így Orbán személyes felelőssége, hogy a kurva nagy focimániában nem látta meg, hogy más elvárások is vannak a társadalom részéről. Például ez. "

Mi a szarról ugatsz ittt??!!!

Amig a ballib média nem foglalkozott ezzel a szar épülettel addig az emberek asse tudták mi az a petö intézet. Persze a legtöbben még most se tudják..és hát nem is érdeklik öket.

Ellenben Lipótót szinte mindenki ismeri, na azt újra meg kellene nyitni majd utánna oda kellene a magadfajta összeesküvés elmélet gyártó faszokat bezárni!! De megteszi Sümeg vagy Vác is...

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2013.09.10. 22:45:20

Ja és 5-1... :))

Micsoda hörgés lesz ha kijutnak a Magyarok a 2014-es VB-re... :DD

Stenonis 2013.09.10. 23:15:24

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Miért lenne hörgés?
Először is a hollandokat kellene megverni Amszterdamban.
Ha ez nem jön össze, akkor reménykedni abban, hogy a törökök és a románok is szenvednek vereséget.
Ez azért is necces, mivel a románok az észtekkel és Andorrával játszanak. Szóval nekik kinéz a 6 pont. Nekünk annyira nem.

Ha mégis csoportmásodikok leszünk, akkor jöhet a pótselejtező kör (kivéve ha a leggyengébb 2. leszünk, mert akkor kiestünk).
Jelenleg pótselejtezős helyen vannak:
Horvátország
Bulgária
Svédország
Norvégia
Portugália
Görögország
Anglia
Franciaország

Ezek közül csak a bolgárok és a horvátok ellen van esélyünk. Szóval a selejtező körös mázli után hihetetlenül jó sorsolás kellene.

Csoky113 2013.09.10. 23:45:35

Na emberek!
Leszek egy kicsit ( nagyon) demagóg.. Valóban, egyetértek azokkal a véleményekkel, hogy Pető-t meg kell védeni, támogatni, mert ez valóban egyedül álló intézmény... De! És akkor kérdezek a sápítozóktól: a hír megjelenése után érdeklődtél e, hogy hol lehet támogatást ( még ha csak csekély is) nyújtani az intézet megmentésére? Az évente felajánlható 1+1 százalékodat hányszor ajánlottad fel a Pető intézetnek? Szóval tényleg az Intézet sorsa érdekel, vagy csak ok arra, hogy diktatúrázz, orbánozz, meg fasiztázz egyet..???
Az az igazság, hányhatnékom van az olyan (magukat "demokrata, nyugatos, felvilágosult és bölcs, okos" emberektől, akik egy bajba jutottat felhasználnak a kormány ócsárolására, de hogy valamit segíteni is??? Hát baszódjon meg az összes ilyen ember!

Szádbafingok 2013.09.10. 23:48:40

@Neoprimitív: Vigyázz, mert ha azt mondod, hogy a nyomingerek most sem fontosabbak, mint a boldog békeidőkben, akkor maholnap tányérnyaló láncos pincsi leszel itten a liberál-progresszív gondolatkör ezen utolsó européer menhelyén.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.11. 00:35:47

@Csoky113:

Amikor a tavalyi SZJA 1%-át ajánlottam fel, akkor azt olyan egyesületnek adtam, akikről tudtam, hogy nehézségeik vannak és tevékenységüket hasznosnak ítélem.

Az idei SZJA 1%-át a Pető kapja, ha még meg lesz akkor.

komplikato 2013.09.11. 00:58:10

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: "Amig a ballib média nem foglalkozott ezzel a szar épülettel addig az emberek asse tudták mi az a petö intézet."

Már 20-30 éve is bőven mindenki tudta mi az a Pető Intézet.

kifordított nagyanyó 2013.09.11. 09:42:05

Mi a kurva anyátok van fideszgecik?!
Prémiumosztás volt a pártszékházban?!

kifordított nagyanyó 2013.09.11. 09:44:22

Mondjuk tény és való hogy fecóék is bezártak valamit.
Azért haragszom rájuk is.

yard 2013.09.11. 10:59:50

@komplikato: de azt ö honnét tudta volna? Lehet a Pető Intézetben MÁV kocsikat szétverni? Lehet részegen üvöltözni, nyálcsorgatva másokat gyalázni? Olcsó pálinkát kunyerálni?

noirp 2013.09.11. 13:03:13

Mint egykor Pető-terápiában részesült alany, ezúton szeretném kormányunknak felmutatni --- kissé nehezen mozgó, de üzemképes --- középső ujjamat. Nem először, mióta kirobbant az ügy, de oly szívbőljövően.

noirp 2013.09.11. 13:14:29

@wanekus: Hajrá a két _kiscsákónak_!!

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.09.17. 15:24:32

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: ki a faszt érdekel, hogy másnak milyen stadionjai vannak te paraszt? Az Angoloknál meg sokkal több a krikettpálya, nekünk is kell 500! Fasz.

gipsz.jakab 2013.09.18. 07:44:53

gerinstelen gátlástalan alkalmatlan (szumma hitvány) bűnszervezet = mafia

noirp 2013.09.18. 18:18:04

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Legyen neked a három szobádba csak 1-1 Pető-terápiára szoruló gyereked, akkor megtudod, hol lakik az Úristen.

Impavidus Mortalium 2013.09.19. 17:54:00

www.peto.hu/hu/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=1&Itemid=58

Ez a közlemény a Pető intézettől a téma kapcsán, nem fest olyan vészes képet, mint amekkora mesterséges-pánik keletkezett itt és mindenfelé a médiában.

Lassan megszokjuk, ha valami narancsszínű akkor diktatúraépítés van, ha piros, akkor a komcsik alattomoskodnak vissza, ha zöld, akkor meg a libbantak szervezkednek, ha magyar neve van akkor náci ármány, ha kalap van rajta, akkor meg zsidó mozgolódás, attól függően melyik oldalon olvassuk :)

Mindettől függetlenül, szerintem jól jönne már egy kis világégés az emberiség pusztulásával.
Ott tartunk, hogy válogatás nélkül minden ezredik embert hagyunk meg magnak, akkor is nagyon kicsi az esélye, hogy normális is lesz az elhullottak közt.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.20. 00:23:52

@Kara kán:
MUHAHAHA!!!!
Csak szólok, hogy a törpecsútid kisz titkárként kezdte, de amikor megérezte a gazdapárt (mszmp) végét, akkor liberálissá vedlett.
Szal' a törpecsútid és bibó káderképzős haverjai a libsibolsik.
Abban igazad van, hogy ragad a kezük. Szétlopják az országot a narancsos mszmp utódpártod: TTT (Termőföld, Trafik, Takarékszövetkezet)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.20. 00:30:01

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
"Értem én hogy gyülölitek a focit, de vannak szép számmal akik szeretik itthon is. "

Azok mazochisták. Az meg ugye a nemi eltévelyedés egyik fajtája. X-DDD
sport.hir24.hu/labdarugo-valogatott/2013/09/06/romania-magyarorszag-elo/

kifordított nagyanyó 2013.09.20. 15:01:42

@Kara kán: Fáj az igazság te tetves utolsó gerinctelen féreg?!
Több most nem jut eszembe.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.20. 15:17:25

@kifordított nagyanyó:
Te sertés!
Nem adhatsz mást, mint lényeged: sértést.

kifordított nagyanyó 2013.09.20. 15:30:22

@Kara kán: Neked meg a többi lelketlen gerinctelen fideszgecinek ez jár!
Eddig összesen 1 azaz 1 darab normális gondolatod volt.
Általában ilyenkor hasraesek és megdícsérem az illetőt de te azt sem érdemled.
Na csá!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.20. 20:41:18

@kifordított nagyanyó:
Ne irkálj nekem, te gazember!
A szádat pedig fogd be, mert habzik és bűzlik!

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2013.09.21. 20:01:58

FYI

Az intézet 40 millió ft-ot fizetett ki egy volt alkalmazottjának végkielégítésként.

süti beállítások módosítása