Skip to content


       Szűrés lista

Ez a harc lesz a végső

Ahogy arra számítani lehetett, a kormánypárt nyerte a februárban kezdődött rezsicsökkentő-versenyt. Méghozzá kiütéssel.

Orbán Viktor már Kötcsén megadta az alaphangot: "2014 a rezsiharc éve lesz".
Remélhetőleg külön Facebook-oldallal, ha már az idei rezsicsökkentésnek van.

rezsiharc.gif
forrás: tumblr

Gyakorlatilag erre fűzték fel a kampányt. A rezsire, amit nehezen tudnak az emberek fizetni. Mondjuk nem azért, mert annyira magas, hanem inkább a magyar fizetések alacsonyak, ezt a portfolio.hu már tavasszal megmutatta, a 444.hu pedig most megint. De a kormánynak a rezsit csökkentenie könnyebb, pláne hogy még harcolni is lehet közben a nagy közös ellenség ellen. Döbbenetesen passzol erre az egészre az Internacionálé szövege, mintha csak erről írták volna....

A csúnya rezsidémon elleni aláírásgyűjtés résztvevőinek külön levélben köszönte meg Orbán a szignót, egy hete pedig elindítottak egy csuda találmányt, afféle elő-kampányeseményt, a rezsicsökkentést támogató fórumokat  "Magyarország nem hagyja magát! Védjük meg a rezsicsökkentést!" címmel. Már 56 ilyen találka volt, amelyeken a Fidesz politikusai személyesen köszönik meg az állampolgároknak a rezsicsökkentés támogatását. Az aláírásgyűjtés körüli anomáliákra szépen rámutat a szigetvári választókörzet példája: 22 ezren írták alá a rezsicsökkentési íveket, az eseményen ebből kb. hetvenen jelentek meg.

rezsifórummeghívó.jpg

A miniszterelnök a múlt péntek reggeli rádióinterjújában még azt mondta a Kossuthon a közműszolgáltatások tervezett nonprofittá alakításával kapcsolatban, hogy "Van egy olyan reflex a képviselőtársaimban és bennem is, hogy úgy tudjuk megvédeni a szocialistáktól az embereket, hogy kétharmados törvényeket fogadunk el" – mondta Orbán, aki hozzátette, európai jogász szemlélete szerint azért nem egészséges, ha árszabási dolgokat is abban rögzítünk.".

Viszont péntek délután Rogán Antal bejelentette, hogy a rezsicsökkentés alkotmányba foglalását javasolja a Fidesz-frakció. Rogán kiemelte, hogy a lépésre azért van szükség, mert a "szocialisták nem megbízhatóak”. Vagyis bár szerinte "egyáltalán nem biztos”, hogy az MSZP kormányzati lehetőséghez jut jövőre, garantálni kell, hogy a gyakran monopolhelyzetben lévő magánközmű-szolgáltatók később ne tehessenek szert ismét óriási haszonra.

Hát igen, az örökös extraprofit-mantra..... pedig a villamosenergia-ipari szolgáltató vállalatok mindegyikénél veszteséges a lakossági áramszolgáltatás, a nyereség  a nem lakossági áramszolgáltatásból származik. Az E-ON pedig már be is jelentette, hogy elbocsátások lesznek náluk a rezsicsökkentés miatt. A távhőszolgáltatók meg akkora "óriási haszonra" tesznek szert, hogy a januári 10 százalékos rezsicsökkentés miatt a zömében önkormányzati tulajdonban lévő távhőszektornak 52 milliárd forintos kompenzációt adott az állam, a most tervezett 11,1 %-os csökkentés miatti bevételkiesés pótlására szintén hasonló összegre lehet majd szükségük az államtól. - írta meg a Magyar Nemzet. Tehát így is úgy is a lakosság fizeti az árakat, mivel semmi sincs ingyen, de persze valakit boldoggá tesz a rengeteg adó és világbajnok áfa ellenére is, hogy a rezsiszámlákon párezer forintos megtakarítást lát.

A rezsicsökkentés hozhat választási győzelmet a Fidesznek, de ezt a parasztvakítást az Alaptörvénynek nevezett alkotmányba foglalni mégiscsak túlzás. Már ott van az egykulcsos adó, a földtörvény és a röghöz kötés is, holott az alkotmány egy normális demokráciában a hatalomgyakorlás kereteit, illetve az állam és a polgárok kapcsolatának alapelemeit rögzíti. Amit a Fidesz csinál, hogy a saját szájíze szerinti irányt belemerevíti, az azt eredményezheti, hogy ha jövőre (vagy bármikor) csak sima többségük lesz, nem kétharmados, akkor abban az esetben sem tudnak változtatni a most még jónak tartott gazdaságpolitikai döntéseken, ha közben belátják, hogy rossz ötlet volt. - ezt szépen megfogalmazta az Ígyírnánkmi-blog.

A HVG pedig megkérdezte a képviselőket, hogy mégis hogy írnák alkotmányba a rezsicsökkentést.

Szokásos példavideó, fogalmuk sincs az egészről, de a kedvencünk Wittner Mária:

"Énnekem megvan még a Kádár-rendszer-beli számláim is, és össze tudom vetni az akkori számlákat a jelenlegivel"

Címkék: fidesz rezsi

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr505530502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyken 2013.09.24. 11:30:36

@Secnir: "még ilyen jó híreket a hétre. minden napra egyet, mondjuk. "
Csak hogy értsd: a jelenlegi fidesz képviselőtestület szabályosan ellehetetleníti a város működését, hogy közben elmantrázhassák újra meg újra, hogy mindez Tétényi hibája (bár a képviselőtestület szavaz és irányít). Az egyébként vérfideszes Esztergomi a jelenlegieket semmi körülmények közt nem választaná meg. Az nem zavarja az Esztergomiakat, hogy a fidesz gyártott pár törvényt, ami "véletlen" pont a várost lehetetlenítette el. Lásd például:index.hu/belfold/2013/09/20/vitte_a_nav_esztergom_autoit

Sokan be fogják nyalni, hogy a fidesz mint párt, nem tehet az elmúlt 16 év történéseiről. Szóval nagy örülnivaló nincs a dolgon, egyszerűen csak lecserélik az eddigi végrehajtókat új arcokra.

lyken 2013.09.24. 11:41:23

@ColT: "Hát ilyen ellenzékkel nem is csodálom. Igazából gondolkodjunk el, ha ezek jutnának hatalomra, mennyivel lenne jobb?"

Semmiben. Ha lenne egy jelölt meg mgötte egy egységes párt, akkor se lenne könnyű dolga a 9 évre odabetonozott "független" "exfideszes" tisztviselőkkel.

Ugyanakkor gondolj bele, hogy közgazdasági szemüveggel nézve mi folyik az országban?
Nézd meg a rezsidémon baromságot is. Nem az van, hogy növeljük a jólétet, emelkedjenek a fizetések. Nem, rezsicsökkentés-rezsicsökkentés-rezsicsökkentés. (Apropó, MVM meg az adó még mindig 60% feletti hasznot hajt az államnak az energiaárakból? azt nem csökkentik?)

Azt látni, hogy a folyamat még akár 4-12 évig eltarthat. Aztán jöhetne bármilyen esetleges változás. Egyetlen dolog biztos, hogy a lábadozás sohase gyors. Csoda, hogy akit ez nem érdekel, csak jól akar élni az csomagol és megy külföldre?
Normális helyeken a politika az emberek boldogulásáért dolgozik. Magyarországon meg mindkét oldal fanatikusai boldogan tapsikolnak, ha a saját kedvencpártjuk dézsmálja a kasszát. Az, hogy utána kasszásbácsi rég nem lesz a szinen mikor ők meg az unokáik nyögik a törlesztőt, az nem zavarja őket. Fő, hogy most megvan a nekem-van-igazam életérzés. Éljen a párt!

Secnir 2013.09.24. 11:48:40

@lyken:
köszönöm, ismerem a sztori (és meggyes) hátterét. :D
én örülök a legjobban - Esztergom népe után. nem véletlen, hogy a kdnp összefogott a fidesszel, és fullba nyomják a hadjáratot áprilisig. A legfőbb gondjuk az, hogy semmit nem tudnak felmutatni a kölcsönözhető bicikliken kívül...

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2013.09.24. 12:17:51

Aztán a számla mellé lehet mellékelni a narancssárga fejlécű öntömjénezést.

Amikor a kenyér feldrágul, azt meg a kapzsi burzsoá pékekre fogják és nem arra, hogy a közműszolgáltatók ezt az ipari fogyasztókon verik le.

labrabbit 2013.09.24. 12:29:51

Azt nem értem miért kéne mindenben egyetérteni, akár pártoknak akár embereknek. Egy a tábor egy a zászló? Ettől minden színben hányok és látható h csak selejtet termel.
Amíg a fejekben a kompromisszum a vereséggel egyenlő addig a fidedzmaffia pont megfelel Magyarországnak.

labrabbit 2013.09.24. 12:34:54

@Gerusz:
Vajon a nemzeti újföldművesek nem világpiaci árat fognak kérni a gabonáért? S az vajon nem fog emelkedni?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.24. 12:39:19

@lyken: "Normális helyeken a politika az emberek boldogulásáért dolgozik. "
Nana, én máshol sem látom ezt. A politikusok a saját érdekeikért dolgoznak, csak máshol van annyi eszük, hogy ha a lakosság jól elvan, akkor nem zavarják az ügyleteiket. Itthon meg ez sem számít, szarnak a saját országukba.

A bebetonozott vezetőket bele se vettem a számításba, ha azok nem lennének is, mennyire konszenzusképes az ellenzék, főleg egy esetleges olyan koalícióban, ahol együtt kéne működniük? Tartok túle, hogy semennyire se lennének azok.
Aztán megint jönne a rétestészta politika, ami csak nyúlik, de érdemi lépésekre nem alkalmas.

Vagy ez van, vagy idióták kétharmaddal, akik ugyan tudnak változtatni, csak éppen 1. hülyék, 2. nem az országnak akarnak jót... Szép kilátások.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.09.24. 13:00:26

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:

Téged pedig provokátorkám egy tökös "ballib" fog legyalulni, erre vegyél nyugodtan mérget. Na, most már provokálhatsz tovább.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.09.24. 13:07:04

@Secnir:

"még ilyen jó híreket a hétre. minden napra egyet, mondjuk"

Ugye azt azért nem gondolod, hogy ez nem egy stratégiai húzás a Viktortól...?!

Ugyanis a Meggyes volt a legjobb a Viktornak, ami Esztergomban történhetett. Ugyanez van Balatonlellén és még párszáz Ortschaft-ban ebben a szaros országban. Ahol nem egy fidesz patkány van a város élén, ott van elakasztás és generált állóháború. Ilyenek ezek a NER-es marionettek, bazmeg. Pfejjj... (köp)

lyken 2013.09.24. 13:10:47

@ColT: "A politikusok a saját érdekeikért dolgoznak, csak máshol van annyi eszük, hogy ha a lakosság jól elvan, akkor nem zavarják az ügyleteiket."
Igen, pontosan erre gondoltam. A politikus már csak ilyen. De normálisabb helyen már tudják, hogy először az embereket kell élni hagyni. Utána jöhet a többi.

2013.09.24. 13:56:04

Éljen a rezsicsökkentés és az eddigi 38 féle adó ujbóli bevezetése ! Éljen Viktor, éljen a fidesz
és éljen a 27% áfa. Vajon a béfát, a céfát, és a többi fát mikor akarják bevezetni ?
Én támogatom ! ( Hová, kinek küldjem el a bankszámlaszámom, amire ráutalják a támogatási díjat? Nem kell 3 milliárd, elég lesz másfél és még vissza is adok belőle, csak mondják meg hogy kinek .)

És "tessen má mondani ", a Meggyes visszaadja az ellopott pénzt ? Vagy azért kell kiszálnia a politikából, mert többet mert lopni, mint a " fideszes maffia" ?
Mert Cusi, 70 misiért, amit lenyúlt, majd ebből több mint a felét visszanyálazta, 6 évet kapott.
Meggyes akkor helyszinen és azonnali kötél vagy előtte még "Bumm a fejbe "?
És a fideszes városi frakció tagjainak a vagyonelkobzása mikor lesz ?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.24. 13:58:17

@lyken: Vagy ott kiharcoltak maguknak ennyit az emberek. Vagy ott van ennyi eszük a kussoknak..

@jános515: Nem az a baj, hogy a cusi mit ült, hanem hogy a többi lopósgeci meg nem ül. Se a Meggyes, se a Hagyó... Mert még ehhez is bénák/leszarják.

toportyánzsóti 2013.09.24. 14:06:02

Budai Andris http://polgarda.blog.hu [Hozzászóló kiszűrése] 2013. szeptember 23. 20:45

25
5

Sajnos azt kell mondanom 2002 és 2006 után, hogy akár csalással is, de elébük kell menni. Az ilyen mocskos, szemét banda, mint az MSZP ellen, minden eszköz megengedett...........Tegnapi narancshitvallás,igazi leninfiúk lettek örületükben szegények.Pedig csak azt kellett volna csinálni amit ígértek.

ketroot 2013.09.24. 14:08:11

@toportyánzsóti:

Te meg fideszes. Az még rosszabb.

Secnir 2013.09.24. 14:13:24

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:
pontosan. és ezeken a településeken KELLENE visszavonnia MÉG, ha akar valamit kezdeni.
szerintem későn. nem tud olyat ígérni esztergomnak, hogy még egyszer valaki a fideszre szavazzon...

2013.09.24. 14:30:56

@ColT: Ezt Meggyes ,a Viktor tudta és beleegyezése nélkül nem tudta volna megcsinálni.
Véleményem szerint, abból csurgott ám neki is rendesen.
Ám az igazat soha nem fogjuk megtudni, csak ha valamelyikük, ha nem kerül a húsosfazék közelébe és netán eljár a szája.
De van az a pénz, a politikusi oldalon, amiért gerinctelen, szarrágó, képmutató, hazug lesz és ha érdeke úgy kivánja, még a saját anyját is eladja. Hiszen a politikust onnan ismeri meg az ember, hogy lop, csal, hazudik és közben hányja magára a keresztet, mint egy igazi keresztény.

Ja és mos ta templomban ül az első sorban, holott nem is olyan régen még a párttaggyűlésen ült az első sorban vagy az elnökségben. Akkor az Internacionálét, most pedig a "Mária segíts " éneket énekli, harsányan . Ez a magyar gerinctelen politikai elit ! És ezekre szavazzak ?

toportyánzsóti 2013.09.24. 15:01:31

@ketroot: Mellément,pedig durva sértés.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.24. 15:10:23

@jános515: Simán elhiszem bármelyiket. De inkább a Viktátor tudtával, mert a Meggyes a választás előtt is egy elmebeteg volt.

szmoker (Homo Trollicus) 2013.09.24. 15:18:54

Hol lehet csatlakozni a harchoz? Ha győzünk, lehet fosztogatni (nemzetileg)? Ha lehet, akkor megyek.

Secnir 2013.09.24. 15:46:22

@jános515:
"Ezt Meggyes ,a Viktor tudta és beleegyezése nélkül nem tudta volna megcsinálni.
Véleményem szerint, abból csurgott ám neki is rendesen."

esztergom, debrecen és hódmezővásárhely volt a fidesz kifizetőhelye 2002 és 2010 között. további kérdés?
egyedül meggyes bukott meg 2010-ben (nem lett polgármester). mivel esztergom szíve szerint akasztaná, nem mellesleg több eljárás is van ellene folyamatban, hogy ne derüljenek ki, megpróbálták elsikálni ezeket. Csak egy dologgal nem számoltak, Tétényivel, és úgy fúrják, ahogy tudják. Elindította az adósságrendezési eljárást, ami nyíltan azt jelentette, hogy esztergom csődben van - ez meggyes és a fidesz bukásának beismerése. hiába küszködtek még országos szinten is (Lex-Tétényi I. Lex-Tétényi II.), illetve próbálták meg ellehetetleníteni Tétényit (kövér például kitiltotta a parlamentből, völner megpróbált egy olyan sajtótájékoztatót adni, mintha ő lenne a polgármester [a polgármesteri hivatal előtt, mert tudta, hogy Tétényi külföldön van. aztán a felszólalás kezdete után derült ki, hogy mégsem, és Tétényi megjelent völner mellett és rámosolygott.], lejáratókampányok sora), de nem megy.
ezért hullottak a fejek esztergomban, többek között meggyesé is.

Minorkavidor 2013.09.24. 16:02:24

Bonyhádon, a Fáy lakótelepen történt. Egy keksz bácsi nevű aláírásgyűjtő (vagy 30 éve ismerem, de rendes polgári nevét máig nem tudom:)) )2x végig tarhálta a társasházunkat: 24 -ből 6 hatan Németországban dolgoznak, 4 -en nem írtuk alá, 14 lakásból szereztek 22 aláírót. Mind2x ugyanaz a 22 fő írta alá. Ez nem volt elég, nyáron 35C MELEGBEN du 7-kor még egy köztisztviselőt is küldtek, aki újból "beszedte" ugyanazt a 22 aláírást! Mivel egy rokonszenves ismerős volt, így megitattuk hűsítővel és kérdezgettük. Kiderült, kötelezték, hogy "önkéntes alapon, társadalmi munkában" tarhálja végig a rábízott körzetet. Édesanyám- aki abban a társasházban közös képviselő- egy, a házat érintő ügyben bement a hivatalba ügyintézni, kivel fut össze? Az alpolgármester úrral! Kérdőre vonja: ti 3x íratjátok alá az íveket, nem csalás ez? Mire az alpolgi: igen, így legalább többnek számít, így jelentjük! Mikor anyám sokaknak (kb.80-90 embernek) elmondta a hallottakat, kb. 70 fő vagy közömbösen hümmögött, vagy lehazugozta.

Más: itt az Internacionálé dalban: users1.ml.mindenkilapja.hu/users/partizani/uploads/internationale-hu1.mp3

Más: A 2/3-D 2/3-dolt: 5, 5 éve még 300 ft-os népszavazásra hívták azzembereket:)) Ma meg csak 100 ft-ot fizetnek az aláírás darabjáért!:)) De még azt sem fizetik ki, csak 1/9-dét, mint annak a 17 éves lánynak akinek a 900 aláírásért járó 90.000 HUF helyett csak 10 kilót fizettek ki.:))

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.24. 16:19:43

@Minorkavidor: Gondolom kvóta van, hogy mennyit kell összeszedni :D
De különben nem mindegy? Kutya nem nézi, Szelmeszi Gabika annyit mondana, amennyit akar.

kifordított nagyanyó 2013.09.24. 16:47:04

gránitszilárd alptörvény(muhahaha) 15. módosítás...

eMM2 2013.09.24. 16:52:10

@Minorkavidor:
Azt kell csinálni mijnt a Sakál napjában,ki kell menni a temetőbe azt leírni az ívre a neveket.
Oszt a Zorbán küldje a 22 parcellába a leveleit.Szerintem még azt sem vennék észre hiszen nem egy halott kapott már a Zorbántól levelet.

Horizont 2013.09.24. 17:03:48

Ez a félőrült focibuzi, hatalommániás törpediktátor le merte írni a következő mondatot??
"Elmondhatjuk, hogy Magyarország ma olyan hely, ahol a legfontosabb kérdésekben a magyar emberek szava és akarata dönt."
Megáll az ember esze! Tudjuk, hogy csak az ő szava, akarata számít, bár magyar ember az igaz. Kétségeim azért vannak ez ügyben is:D
Ki ellen akar harcolni? Ki ellen kell védeni a rezsit? És kik azok a barmok akik beszopják ezt a rezsicsökkentés maszlagot? Eladják magukat hitvány morzsákért amibe fentről beleszartak és összekeverték és lenyomják a torkukon és még ízlik is nekik??
Orbán pajtinak egyetlenegy harcot kéne megvívnia és győzelemre vinnie! Önmaga ellen..... Hajrá!!!

Sikonya Gyula 2013.09.24. 17:23:59

Miért is kell az alkotmányban rögzíteni bármilyen oda nem illő dolgot azzal az indokkal, hogy egy következő, DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁS ÚTJÁN hatalomra kerülő erő ne tudjon rajta változtatni? Ezek már nem is tudják, hogy miért nevezik őket "képviselőnek"...

szmoker (Homo Trollicus) 2013.09.24. 17:53:01

@ColT: sirály. Én bevállalom az amszterdami coffee shopok fosztogatását. Utána irány a vörös lámpás negyed, a büszke szittya hódítóknak biztos jár valami kedvezmény :)

szmoker (Homo Trollicus) 2013.09.24. 17:56:12

@szmoker (Homo Trollicus): talán már volt, de biztos-ami-biztos:
www.imdb.com/title/tt0053084/

Harc, ja. Angela Merkel összevonja a szemöldökét, Viki meg sírva hazatakarodik.
Ha csúnyán néz, össze is sz.rja magát.

Uva 2013.09.24. 18:29:10

@lyken: ez nekem is feltunt!!
kulfoldi multik meg luxusprofit, egy faszt. a magyar ceghuz le milliardokat a magyarokrol, igy teljes a kep.

zobod 2013.09.24. 18:47:21

A rezsicsökkentés zseniális húzás, az ötlet, a kivitelezés profi munka. Nem ok nélkül irigykedik és dühöng ennyit az ellenzék, persze semmit sem ér vele.

czjanos 2013.09.24. 18:50:38

Én szívesebben beszélek REZSIM csökkentésről, egészen a nulláig! Azt aztán Alkotmányba lehet foglalni!

czjanos 2013.09.24. 18:53:14

@Uva: Az a hír járja az interneten, hogy jelentős mértékben nő a kórházak eladósodása a kifizetetlen közmű-számlák miatt. Na, az lesz szép világ, ha az állami kórház az állami közmű-cégeknek fog tartozni, a kifizetetlen közmű-számlák miatt!

Kodomo 2013.09.24. 18:57:53

És a kenyér mikor lesz már 3,60?

campobaszo 2013.09.24. 19:05:16

@Kodomo: Ha véget ér a rezsi harc,akkor lesz három hatvan.Nem úgy,ahogy te írod persze.360.

czjanos 2013.09.24. 19:08:35

@Kodomo: A kenyér már soha nem lesz 3,60,-. Az az idő elmúlt, soha nem jön vissza. Ha nem lesznek észnél a választók 2014-ben, akkor inkább 460,- lesz az ára. Állami pék fogja sütni, állami lisztből, de nem állami földön, hanem a cimborák földjén termett búzából. Akinek pedig nem fog tetszeni, az ehet fényt, ha még lesz világosság ( a fejekben).

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.24. 19:14:51

@czjanos:

Szerintem ez csak alaptalan rettegés, olyan mint amikor sokan elkezdték mondani, hogy Matolcsy jegybankelnökség esetén heteken belül 350-400 lesz az euró. Nézz utána, ha nem hiszed, rengetek ilyen huhogó volt.
Nekem egyébként abszolút nem szimpatikus Matolcsy. Viszont hogy tömegek hurrogtak amiatt, hogy majd "jön a 400-as euró" ha Matolcsy lesz a jegybankelnök az blődség volt.
Így lett? Nem.

valaki senki 2013.09.24. 19:26:01

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Nem kérdés, hogy az olyan zsenik, mint akik a rezsicsökkentő maszlagot megeszik, meg hogy minden szép, és jobban teljesítünk, majd megsztavazzák ezt a sok Rontó Pált újból. Az persze sokat elárul önről, hogy ön is egy sok megvezethetőből... Az önálló gondolokodás képessége, sajna' túl kevesek sajátja. Immáron nem titkolt cél az is, hogy a képesség ne is alakulhasson ki, már az elsősök nyomorítását is megkezdték! Előre a lenini úton! Vagy arccal a vasút felé! Miénk lesz a Dunaferr is juszt is, mert a vas és acél országa leszünk! ..és már padlássöprögető miniszter is van! Nem baj! Majd abból ismét csinálunk hőst is! Csak idő kerll hozzá! Önnek hány élete van? Mert nekem tudtommal, ez az egy. S ha így van, tudod, hogy nincs bocsánat!

christophe 2013.09.24. 19:31:21

@Kodomo: 1-2 èv ès annyi lesz,de euroban,mert a forintot nem fogjàk sehol elfogadni :-)
Egyèbkènt rohej ,hogy az elmult 3èvben nem volt,semmi komolyabb tuntetès,orszàgos sztràjk ,hogy szèkhàz ègetèsrol ne is beszèljek,10Xgalàdabb intèzkedèseik,beszolàsaik vannak mint kurcsànynak.Egyèbkènt Gyurcsànynak igaza volt mutyiorszàg az volt, az ,ès az is fog maradni(ahogy a dolgok jelenleg àllnak)

_most_ 2013.09.24. 19:35:49

várjunk, akkor ha jól értem most az a terv, hogy államosítják a közműszolgáltatókat, és a mesterségesen alacsony tartott árak miatt keletkezett hatalmas veszteséget az adóbevételekből fedezik, hát ez elég ismerős módszernek tűnik, de nem hittem hogy a tényleg ennyire birkák az emberek, hogy ezt megint beveszik :D

hardw 2013.09.24. 20:00:11

volt már egyszer, nem is olyan régen egyszerű jelszavak mentén történő érzelemre épülő rendszer építése, annak 89-ben lett vége. ugyanezek a sötét gyökerek asszisztáltak hozzá.

wittner máriára mondjuk korrekten, hogy elfogytak a sejtek, de a közepkorú kdnp-s seggtarisznya tényleg annyira alagútsötét hogy azt gondolja, hogy a baloldalnak is jó, ha eltűnik.

nem baj bérencek, nyerjetek csak jövőre, minden év a fidesszel 3 évvel veti vissza az országot, a következő ciklus végére elérjük a 25 évet. akinek lesz esze, majd integet a határon túlról, ti meg majd későn eszméltek, hogy pontosan addig fogtok kelleni, amíg lesz tétje a választásoknak, onnantól pedig kifacsarnak és eldobnak benneteket, mint az egyszeri cigány a kisgazdát.

hajrá magyarország, hajrá magyarkodók! :D

kvadrillio 2013.09.24. 20:03:48

Tagadja a drogvádat a Fidesz

Index

2013. szeptember 24., kedd 13:17 |
Címkék
drog, kábítószer, szombathely

Ilyen sajtótájékoztató még nem volt Szombathelyen.

Ezt mondta Czeglédy Csaba, az ellenzéki MSZP-SZTKE-frakció vezetője a városháza előtt a Nyugat.hu tudósítása szerint.

A politikus azt állítja, hogy az egyik szombathelyi fideszes városvezető drogfüggő, és erre bizonyítékai vannak. Nevet nem mondott, de 48 órás ultimátumot adott neki, hogy lemondjon posztjáról. „Már csak azért is, hogy egy drogfüggő ne irányítson egy nyolcvanezres várost” – tette hozzá Czeglédy. Ha lemond, akkor nem hozzák nyilvánosságra a bizonyítékokat.

EZ A MENTÁLIS DEFICIT TÉLLEG MONDJON LE !!!

KÁBSZERESAGYÚ NE VEZESSEN EGYETLEN VÁROST SE !

KÁBSZERFOGYASZTÓ-FÜGGŐ, NEM TUD MINDEN HELYZETBEN MEGFELELŐEN DÖNTENI !!!!!

jpmjpm 2013.09.24. 20:04:17

ezt a süket dumát!

ob.szerver 2013.09.24. 20:04:51

Rezsicsökkentés ide, alkotmányba foglalás oda, mégiscsak csalniuk kellett, hogy kibaszott önkormányzati választást hozzanak a 2010-es 58:22-es előnyükről.

Ki érti ezt?

bioLarzen 2013.09.24. 20:13:10

Az ezzel az egésszel a baj, hogy felesleges szócséplés: akinek van annyi esze és intelligenciája, hogy ezt felfogja, az, ha netá korábban az is volt, már nagyon rég nem fidesz-szavazó... akinek meg nincs, az úgyis csak azt fogja látni, hogy

1.) ócsóbblesszagáááz!
2.) libásbajnaiiiiiiifúúúúúúj
3.)hazaárulógyurcsányiiiiii
4.) libsikomcsifasisztákszíííííívnakjajjdejóóóó

bio

bioLarzen 2013.09.24. 20:15:42

@triumphator: Azt azért "szeressük", hogy amikor a nyugat vagy az USA olyat csinál, ami hasonlít arra, amit a fidesz csinál/tervez, akkor mutogatják két kézzel, amikor meg annak az ellentétét, akkor védjük meg Magyarországot a nyugattól/Amerikától...

El kéne már egyszer dönteni, hogy akkor a Nyugat most irányadó példa, vagy ellenség...

bio

kvadrillio 2013.09.24. 20:21:18

az egyik hírcsatornán tárgyalták , hogy a megemelkedett rezsiszámlák tartalmazták a menedzserek 2 hetenkénti piknikjeinek költségeit, valamint a cégek gépkocsihasználatának költségeit is többek között...

nagyapám erre szoptavolt mondani: HÁT A F.SZOM NEM KŐNE ?????..

Makkasz 2013.09.24. 20:21:56

Rezsi.

Maga ez a szó ótvar.

Állami. Ez is ótvar.

Ennyi buta embert mint a videón, ritkán látni. Van amelyik el is hiszi amit mond.

Jajj nekünk. Jajj Magyarországnak.

vénkujon 2013.09.24. 20:26:19

viktor egy év mulva:
"2013-ban Magyarországon nem akartunk rezsicsökkentést igazából, a rezsigyőzelmet sem interpretáltuk rezsiforradalomként , pedig indokolt lett volna"

Vidéki 2013.09.24. 20:35:56

Érdekes dolgokra világítanak rá a 2012. novemberi, háztartásokra vonatkozó adatok a Europe's Energy Portalról származó adatok.
Például az Egyesült Királyságban a háztartások bevételei bizonyára sokkal magasabbak, mint Magyarországon.

Mégis az áramért a magyarországi ár 96 %-át, a gázért 67 %-át fizetik a magyar fogyasztókhoz képest.

Az ember azt gondolná, hogy a magyarországi alacsony bérköltségek „begyűrűznek” a magyarországi áram és gáz árakba, ezért ennek az árak lealacsonyításában kellene megjelenni.

De úgy látszik, valami titokzatos oknál fogva az árak lealacsonyítása nem tud „begyűrűzni” csak az a hatás képes érvényesülni, ami a magyarországi lakossági árakat az Egyesült Királyságban észlelhető árak fölé emeli!

Vastagbőr most mégis elhiszi az energiaszolgáltatóknak, hogy ha a nekik olcsóbban kéne adni a gázt és villanyáramot mint a hozzánk képest gazdag Egyesült Királyságban, akkor sorsuk az elpusztulás lenne!.

Miért lehet például, hogy egy német vállalat 20%-al drágábban veszi számunkra a gázt, mint az anyaországa számára?

Miért van, hogy az abszolút monopól helyzetben lévő energiacégek saját érdekköreikből jelentősen magasabb áron szereznek be, és a beszedett díjak hasznának jelentős része az anyacégekhez történő befizetésekből áll, amiből minő furcsa, már az anyaországban lesz adóbevétel?

A költségelszámolás területén óriási lukak vannak az áram és gázszolgáltatók érvelésében és az eredmény kimutatásaikban!
Miért lehet például, hogy egy bennünket ellátó német vállalat 20%-al drágábban veszi számunkra a gázt, mint az anyaországa számára?"
Monopóliumok működnek manapság Magyarországon többek között a gáz és villamos energia szolgáltatás területén is.
Egy lócsiszár virágvasárnapja dráma Kleist Kolhaas Mihály című kisregénye alapján született, mely az egyén és a hatalom konfliktusának, az emberi tisztesség kiszolgáltatottságának példázata. Kolhaas története az eszelős jogérzet drámája.

A tronkai vámos 50 garast követel a tronkai báró nevében, különben Kolhaas lovát nem hajlandó átengedni birtokán.

Az jogvita emberhalálba , majd parasztlázadásba torkollik.

A feudalizmusban a tronkai báróhoz hasonló nagyuraknak árú megállító joguk volt.

Napjainkban hasonló helyzetben vannak nálunk a víz-, csatorna- és szemétdíjat szedő vállalkozások is.

Saját területükön monopol helyzetben vannak és szolgáltatásaikért annyit kérnek, amennyit nem szégyellenek.

Ideje rendet teremteni a mai bárók területén.

Vidéki 2013.09.24. 20:37:28

A monopolellenes tevékenység az Egyesült Államokban a 19. század végére nyúlik vissza!

Már akkor látszódott, hogy a túl nagy vállalatotok a piaci erőfölényükkel tisztességtelenül visszaélve az iparban is korlátozhatják a versenyt.

Ennek hatására meghozták 1890-ben a Sherman-féle monopolellenes törvényt. Ez és a szellemében megalkotott további jogszabályok a mai napig meghatározzák az Egyesült Államok egyes ipar és szolgáltatási ágazatait.

A törvény leghíresebb alkalmazása az volt, amikor 1912-ben a világ akkori legnagyobb olajvállalatát, az USA olajiparának 90%-át birtokló Standard Oil-t több mint 36 vállalatra darabolta fel az amerikai Legfelsőbb Bíróság.

Vidéki 2013.09.24. 20:43:44

@kvadrillio:

„A Kendermag Egyesület egy magyarországi non-profit civil szervezet, mely céljául elsősorban a könnyű drogok legalizálását, és minden drog dekriminalizálását tűzte ki. Elnöke Felső László, alelnökei: Juhász Péter, Borszéki Attila, titkára: dr Fazekas Tamás.” (Wikipédia)

Vannak olyan deviáns alakok, mint az Együtt 2014 társelnöke, akik azzal próbálnak hírnévre szert tenni, hogy a normális emberek, a józan többség érdekei ellenében a bűnpártolás ingoványos talajára merészkednek.

Józan embereknek nem szabad elfogadni elképesztő meredek szövegeiket.

Bajnainak el kellene határolódnia az Együtt 2014 társelnökétől a Kendermagos Juhász Pétertől, (de nem teszi!)

Seres László a HVG „A rezsimváltás 22-es csapdája” című cikkében foglalkozik azzal az ellentmondásos helyzettel, hogy Bajnai ilyen Milla-Szolidaritás típusú szervezetekre támaszkodva akarja leváltani a mostani kormányt.

Seres nagyon jól láttatja:

„Azaz, formállogikailag: előbb-utóbb Bajnaira sem lesznek vevők.

Ergo: vagy Bajnai pálfordul, és lesz egy őt sakkban tartó adóemelő, protekcionista, szociális-populista-zöld-szakszervezeti kormány első embere,

vagy még másnap lecserélik őt a Szabad Marijuana Mozgalom elnökére,
aki a válsághoz nem ért ugyan,
de hangulatjavító intézkedésként legalizálja a kendert.”

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2013.09.24. 20:45:28

'56-ban Wittner Maris cekcuálisan inzultáltam volna egy kiégett orosz tankon.
Akkor tán nem csúszik félre az élete és nem lesz képviselő a jelen korban.

high up! 2013.09.24. 20:55:08

@Vidéki:

Te oksotóni, te nem vidéki vagy, hanem agymentesített. Az egész világ tudja, hogy a magyar energiaköltségek 65%-a adó. Teccik fogni matematikailág, hogy azokban az országokban, ahol a kormányok nem kúrják el és a 10%-os elit nem lop ehhez még ki évi 500 milliárd bevételt az államkasszából, ott nem kell annyi állami sarcot rakni a népre meg a termékekre. Oszt ezért lehet magas életszínvonalú országokban is alacsonyabb a fogyasztói ár, mint Mo-on.

Amúgy látom, hogy azt se tudod, hogy az energiaszolgáltatók lakossági üzlet ága évről évre veszteséges. Ezt a veszteséget a vállalati szektoron szedik be. A vállalatok meg a termékeik árában a lakosságon, de ez neked már felfoghatatlan absztakt tudomány.

Szerintem maradj a birkamenetnél, ott legalább nincsenek érettségi színvonalú kérdések.

high up! 2013.09.24. 20:58:44

@kvadrillio:

Hát igen, egykulcsos szja, végtörlesztés, családi adókedvezmény, földrablás, trafikrablás, meg rezsi csökkentés: az elit 10% mindent elvisz, a hülye 90%-os alattvalói réteg meg láthatóan boldogan finanszírozza a gazdáinak a dolce vitáját.

Tiborpapa 2013.09.24. 20:58:58

Lesz itt még 99%-os Fidesz győzelem. Hajrá Orbán elvtárs!

birkakhoz 2013.09.24. 21:06:40

ORBANNAK SEMMILYEN EUROPAI SZEMLELEYE NINCS ES NEM IS LESZ ! O ELETE VEGEIG MEGMARAD EGY MARADI , FEJLODES ELLENES , VIDEKI PARASZT GYEREKNEK NINCSENEK MEG A KVALITASAI AHHOZ HOGY SIKERRE VIGYEN EGY ORSZAGOT! AMIT MOST MUVEL HATALMI HARC A PENZERT SEMMI MAS NEM FOGLALKOZTATJA NEM SZERETETT KORFOLYOSOS LAKASBAN LAKNI A KILENCBEN A MESTER UTCABAN HISZEN O AZT GONDOLJA NEKI KULDETESE VAN ! SAJNOS AZ EMBEREK MEG ISSZAK A LEVET A BUTASAGAINAK MERT TULAJDONKEPPEN SZO SZERINT SEMMIHEZ NEM ERT AZ EROSZAKOS ELVTELEN PARANCSOLGATASON KIVUL ! GAZASAGI PROGRAMJA SOHA NEM VOLT , MINT AHOGY AZ EGYSZEMELYES PARTJA SEM JOBBOLDALI KONZERVATIV HIABA SZAJKOZZAK MINDENHOL! JOBBOLDALI KONZERVATIV PART SOHA NEM NYULT VOLNA IGY A TRAFIKOKHOZ, ES NEM VASAROLGATNA ALLAMOSITANA DRAGAN MINDENT!
AMI A LEGFONTOSABB NEM ULHETNE EGY IDIOTA BOHOC MINT MATOLCSY SEMMIJEN GAZDASAGI POZICIOBA ! ORBAN TELJESEN HULYENEK NEZ MINDENKIT A SAJAT BIRKA ES MEGTEVESZTETT SZAVAZOIT IS! HA MAJD A TENYEKRE HIVATKOZVA VALAKI EL KEZD HINNI A SZEMENEK LATNI FOGJA AMIT MINDEN KULFOLDI LAT HA VISSZATER MAGYARORSZAGRA HOGY NAGYON NAGY BAJ VAN MINDEN LE VAN PUSZTULVA PEDIG AZ UNIO RENGETEG PENZT ADOTT NEKUNK FEJLESZTESEKRE!! AZT IS LENYELTEK MINT MINDENT!! EZERT AZTAN CSAK A FIDESZRE SZAVAZZON MINDENKI , CSAK IGY DON VITO HATHA MEG JOBBAN LEMARADUNK A VILAGTOL ES BEVARJUK A LEGSZEGENYEBB AFRIKAI ORSZAGOKAT AHOL OLYAN VADBARMOK ULNEK MINT NALUNK A VEZETO POZICIOKBA!

birkakhoz 2013.09.24. 21:10:03

@Tiborpapa: Tenyleg elvtars ORBAN ! AZ IS MARAD LATSZIK A TETTEIN KAMU AZ EGESZ JOBBOS DUMAJUK!

Pop40 2013.09.24. 22:07:30

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:

Bolsikám, nem tűnik fel, hogy ezeket az arányokat a fidesz az égvilágon SEHOL nem hozza?
Az abszolút jobber körzet Baján sikerült vmi 6% különbséget összehozni, azt is csalással. :D
A balos körzeteket meg, ahol 20-30%-kal szétverték őket, meg sem említem.
A kvk-adatokat, amikkel számol a cikk, még tán akkor sem tudnák összehozni, ha a fidesz pártházában rendeznék a választást. :DDD

Persze ütögesd csak a kvk-számokat, annál nagyobbat koppansz a maffiáddal együtt jövőre... :DD

fidesz=mszp 2013.09.24. 22:10:46

orbán! Nem kéne ismét Ausztriába menni kezelésre? Kezdesz megint nagyon fideszes lenni!

Vidéki 2013.09.24. 22:19:44

@high up!:

.Írja: "Az egész világ tudja, hogy a magyar energiaköltségek 65%-a adó."

Nem az egész világ, hanem csak az egész világ legnagyobb balfácánjai hiszik ezt!

Ppix 2013.09.24. 22:27:47

Mindig segtettem, hogy viktorka a legsötétebb talpnyaló bunkókat válogatta ki, de az ilyen videók elszomorító bizonyítékai annak, hogy idióta beszari söpredék az egész banda.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.24. 22:50:57

az orszag legfobb katonaja is a rezsidemon elleni harcban sebesult meg!
nem vicc am ez! ez komoly ellenseg, az ilyen ellen minden eszkozzel fel kell lepni!
minel tobb lakossagi forumot kovetelek!!!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.24. 22:52:32

az MI6 -ban egy kisse elfilozhatnanak hogy mibe kerul a keslekedes, lasd Kadhafit is tul keson likvidaltak... most kell ilyen europa kozepere?

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.24. 22:59:11

@Vidéki: van ismerosod UK -ban hogy ilyen jol tudod? esetleg az u.n. monopol a gaz teruleten nem ervenyes? ugy ertem hogy nem lehet hogy tobb gazszolgaltato van UK -ban?

a nemet ceg beszerzeset meg kell vizsgalni es ralepni a tokere, azert nem kell allamositani!
az allamositassal az a gond, hogy a hatekony strukturat nem fogjak fenntartani, azt allandoan potolni kell

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2013.09.24. 23:00:51

Ezekre egy üveg tejet nem bíznék, nemhogy egy ország vezetését. Komolyan modom, ennél az is jobb lenne, ha kis hazánknak nem lenne kúrmánya... Igen, mert ez az...

sanyidili 2013.09.24. 23:20:51

www.facebook.com/photo.php?v=10151844562484836 Ez a harc lesz a végső,csak összefogni hát, és rezsimentes lesz holnapra a világ.Ez volt az eredeti beírás.

sanyidili 2013.09.25. 00:43:16

@Vidéki: Gondolom arról is tudsz hogy Anglia az északi tengeri gáz és olaj mezők miatt kicsit önellátóbb mint Magyarország tán ezért is alacsonyabb az energia ára arrafelé.

Pagnar 2013.09.25. 00:52:18

Nyiiigjatok csak ballibsi tetvek, alig varom, hogy '14-ben a fidesz 3/4-es (esetleg 4/5-os) gyozelme utan telebasszam "szmajli"-val az osszes balliberalis blogot.

Pagnar 2013.09.25. 00:54:09

Like this:

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2013.09.25. 06:40:24

Papcsák elvtárs körül is forrnak az indulatok és dúl a mutyi !.
Már ott is van testületbe MR 20 % !

Viktor ! Egy kormánybiztos közelében pénzt kell visszaosztani ?
Én mikor kapok már vissza zsebbe ? Mert a rezsicsökkentés az szart sem ér.
Hiába ugat a tökorrú Hipp-Hopp, vagy zsigó, netán a sajtosstanglicsücsökzabáló és hiába mekeg makog Giró is, Kocsissal támogatva. Mind hazudnak, nem is kicsit, hanem nagyon.

Kinek kell elküldeni a számlaszámom, kérlek írjátok meg.
Biztos szavazótok leszek 3 milliárdnak a feléért is !
Elmegyek a CÖF tüntetésére is, ha megfizetik.
Na mikor jön a lóvé?

kifordított nagyanyó 2013.09.25. 07:01:13

@Pagnar: Sőt,ne álljunk meg itt!
Legyen inkább 5/4 -es győzelem.
Anyádat te köcsög féreg!

kifordított nagyanyó 2013.09.25. 07:03:49

@Pagnar: Ja és anyádat seggbebasztam 3 forintért de 2 forintot visszaadott.
Ebből lettél te.

Pagnar 2013.09.25. 07:25:42

@kifordított nagyanyó:
Ezzzzzaaaaaz lol.
A te tehetelen vergodesed / orjongesed szamomra nagyon sokat jelent hidd el, ezek utan ha tenyleg akkora folennyel nyer a fidesz ahogy josoltam, tuti agyverzest fogsz kapni te kis senkihazi ballibsi tetu lol

:))))))))))))))))))))

BénaBéni 2013.09.25. 08:07:33

Tisztelt hőbörgő ballibek!

Mindennek el lehet ezt a kormányt mondani. Aláírom.
Azt azonban jó látni, hogy a bukott nómenklatúra próbál visszasunnyogni, a szivárvány minden színe alatt. Különös pikantéria, hogy Ferenc még nekik is büdös!
A szombathelyi példáról csak annyit, hogy ki is van az E- 2014 vezérkarában?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.25. 08:25:40

@szmoker (Homo Trollicus): Na persze, egyből magadnak a jó mi? :D

@BénaBéni: Le van szarva a baloldal, rohadtul nem róluk volt szó. Jelen pilanatban kb. semmit nem számítanak, sajnos, vagy szerencsére. De ettől még ezt a dillettáns bandát sem szeretné okos ember még egyszer a Parlamentben látni, mert semmivel nem jobbbak a bukottbaloldalnál.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.25. 08:30:57

@Vidéki: "Miért van, hogy az abszolút monopól helyzetben lévő energiacégek saját érdekköreikből jelentősen magasabb áron szereznek be, és a beszedett díjak hasznának jelentős része az anyacégekhez történő befizetésekből áll, amiből minő furcsa, már az anyaországban lesz adóbevétel?"

Miért van az, hogy az energiaár fele adó?
Miért van az, hogy minden kormány elmutyizza az adóval beszedett lóvét? Ha narancs, ha vörös?

Erre felelj!

Nem vagyok oda az energiacégekért, az első 10%-os fricskánál még röhögtem rajtuk, mert szopattak pont eleget, de ezt egyszer lehetett meglépni, ennek a második 10%-nak már lesz némi következménye is gondolom. És nem a Viktátornak, hanem a választók számára. Pl. neked is.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2013.09.25. 11:06:00

@bioLarzen: ??? én csak egy cikket mutattam, ami szerint a brit ellenzéki munkáspárt mivel akar választást nyerni. hogy ezt "szeressük"-e, vagy el kellene dönteni a nemtudommit, no, azt és nemtom. csak annyi volt a célom, hogy lássátok, még a nagyon távoli nyugaton is akkora gond az energia ára (úm. rezsi), hogy ezzel vezetik fel az ellenzéki kampányt. ez tehát egy létező probléma, amit - így, vagy úgy - de meg kell oldani.

Minorkavidor 2013.09.25. 14:48:16

@Vidéki:

Pedig jól számolt, sőt alá is becsülte:
itt van a benzinár jelenleg hatályos adótartalma: www.napi.hu/magyar_gazdasag/dobbenetes_benzinar-adatok_a_magyar_autosok_fizetnek_moszkvanak_is.547960.html
Érdekes, hogy mennyit "hozott" az ún. keleti nyitás.
és ez is érdekes: ado.hu/rovatok/ado/no-az-uzemanyag-es-sor-jovedeki-adoja
Itt az áramdíj adótartalma: 75 5
www.aram.hu/files/pdf/aram_hu_ha_tobbre_kivancsi.pdf
Ezt is olvashatod:
ww.elmu.hu/uzleti-dijtablazat

kifordított nagyanyó 2013.09.25. 15:14:33

@Pagnar: Dehát én szélsőjobbos vagyok!

@BénaBéni: Te meg a másik fele,gyökér!

bioLarzen 2013.09.25. 15:22:04

@triumphator: Jajj, bocs, nem "neked" szólt a dolog, csak eszembe jutott arról, mit írtál.

bio

Meridian74 2013.09.25. 16:20:33

A rezsicsökkentéssel egyetértek, van miből (majd később megindoklom miért). De az vicckategória, hoyg ezt már az alkotmányba is bele kell foglalni.
Inkább azzal törődnének _alkotmányos szinten_, hogy legyen tényleges szólásszabadság - kivételek nélkül (ugye, ha valaki izraelt, vagy pár idióta zsidót kritizálni merészel, vagy holokauszttal kapcsolatosan felmerült aggályaival kapcsolatban kérdezni meresézel, azt azonnal nyakig beássák a szaros gödörbe), továbbá a magán tulajdon védelméhez való jog ne csak üres szavakban merüljön ki. Azaz ha valakit önvédelemből agyon ütők, amikor rám támad, mert megleptem az ingatlanom kirablása közt, akkor ugyan már ne engem ültessenek le, hanem az esetleges elmenekült túlélő bűnsegédeket. Jelenleg az van, hogí ezek miután elmenekültek, visszajönnek többedmagukkal és agyonverik az illetőt (nehogy feljelentse őket), aztán utána meg még szabadlábon védekezhetnek...

A rezsicsökkentés ellenzőinek meg annyit mondanék, vessük már össze azokat a fizetéseket, amelyeket az energiaszolgáltató cégek "anya"-országában ugyanezért a melóért otthon fizetnek, és azt amit itt fizetnek az alkalmazottjainak. Mindent egybe vetve.
Aztán várjuk az indokokat is mellé, ugyan miért ér itt kevesebbet ugyanaz a meló? Jah, hogy mert piac ezt diktálja, és a profitmaximalizálás? Akkor ne sírjanak, ha kurtítanak a haszonkulcsukon. Az meg esti mesének se megy el, hogy jajj, de veszteségesek emiatt. A nagy lófaszt, csak ügyesen könyvelnek! Az anyaországban a sokszoros bérköltségek mellett miért nem veszteségesek?

Meridian74 2013.09.25. 16:47:03

@birkakhoz: normálisan tudsz írni, vagy nem? Mert ahogyan teszed, az totál olvashatatlan...

Meridian74 2013.09.25. 16:54:23

@Minorkavidor: Az aram_hu-s pdf nettó hazugság. 15 Ft szállítási költség? Az áramnál...? A teljes ár harmada? A legkönyebben szállítható energiánál? LOL!

Akkor ezek szerint a 400Ft-os benzin szállítása 135Ft/l... ROFLMAO!

ork1234 2013.09.25. 21:34:17

bírom, hogy a sok fogyatékos szerint aki a fideszt szidja az ballib
ebből is látszik, hogy a figesz hívők mind agyhalottak
tudjátok, IMHOTEP-IMHOTEP!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.26. 00:19:01

Kádár-rendszer-beli, jaj tudtam h laspi írta így

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.26. 00:19:31

Kádár-rendszerbeli, amúgy hatalmas a gif

titan 2013.09.26. 16:04:09

@Meridian74: mesélj kérlek a könnyen szállíthatóságról. Mármint érted, az összes csomópontról, amin áthalad az áram onnantól kezdve, hogy a generátor az erőműben megtermeli, egészen addig, hogy a konnektorban a laptopod felveszi. Aztán beszélgessünk arról, hogy mennyire szereted az áramszüneteket, vagy azt, ha leég valamilyen elektromos eszközöd egy nullaszakadás miatt.

Meridian74 2013.09.26. 16:17:56

@titan: Aztán beszélgessünk arról, hogy mennyire szereted az áramszüneteket, vagy azt, ha leég valamilyen elektromos eszközöd egy nullaszakadás miatt.

Inkább arról mesélj te nekem, hogy melyik az a magyarországi és nagyobb cég, ahol nem ügyeskednek így vagy úgy a könyvelésekkel. Mesélj már arról is, amiről eredetileg írtam: mennyire arányos már az egy termék árában, ahol a szállítási költség szinte egyenlő a termelői árral, és végső ár harmadát teszi ki. Aztán mesélj még arról is, hogy kik vették meg szarért-húgyért az egész energiaszektort, tudván azt, hogy monopolhelyzetben később majd azt csinálnak amit csak akarnak?

Meridian74 2013.09.26. 16:19:09

@titan: egyébként áramingadozások miatt meg nem félek. Szünetmentes tápegység, plusz túlfeszvédelmes konnektoraim vannak ott, ahol huzamosabb ideig működik valami.

titan 2013.09.26. 17:13:40

@Meridian74: "melyik az a magyarországi és nagyobb cég, ahol nem ügyeskednek így vagy úgy a könyvelésekkel." - nem volt téma, így nem lehet érv. Amire reflektáltam, az a "legkönyebben szállítható energiánál" volt.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.27. 18:58:49

@Meridian74: "Az aram_hu-s pdf nettó hazugság. 15 Ft szállítási költség? Az áramnál...? A teljes ár harmada? A legkönyebben szállítható energiánál? LOL!"

segitek ertelmezni
nemcsak a szallitas hanem a nagy es kiskereskedelem is benne van
benne van az hogy majmoskodnak a villanyoraleolvasassal meg a sok lakossagi rinyabajnoknak az ugyfelszolgalaton valo leapolasa is ebben a koltsegben van benne

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.09.27. 19:01:10

amugy ez a pdf baromsag ahogy van...

de ha a marineniket celozzak meg akik a rezsidemonnl hadakozo viktort felistenkent tisztelik akkor jol teszik

Meridian74 2013.09.27. 20:47:11

"nemcsak a szallitas hanem a nagy es kiskereskedelem is benne van
benne van az hogy majmoskodnak a villanyoraleolvasassal meg a sok lakossagi rinyabajnoknak az ugyfelszolgalaton valo leapolasa is ebben a koltsegben van benne"

nem mondod... akkor miért CSAK szállítási költségnek van feltüntetve ez?
De ha úgy van, ahogy mondod, akkor a kisker bevétele nem 2Ft hanem 17Ft. Abból most lefaragnak 9 Ft-ot.

süti beállítások módosítása