Skip to content


       Szűrés lista

A pártkongresszus felkészült a rezsiháborúra

A Fidesz kongresszus az alábbi nyilatkozatot fogadta el:

printscreen_2013.09.28_00465.jpg
"Meg kellett küzdenünk a múlt hibáival és haszonélvezőivel. Meg kellett küzdenünk azokkal az európai bürokratákkal, akik a valóság ellenében ragaszkodnak egy elhibázott gazdaságpolitikához és csődöt mondott válságkezelési módszereikhez. Kiálltunk mindenkivel szemben, aki gátolni próbálta a megújulást, aki megpróbálta lefogni a kezünket, és kalodába akarta zárni a magyarokat. A rezsicsökkentés intézkedései kapcsán azt mondta, „ne legyen kétségünk afelől, hogy mindenki, a bülbülszavú bankárok, a multinacionális vállalatok, az őket kiszolgáló brüsszeli bürokraták és hazai apródjaik is fel fognak vonulni ellenünk. Az említett körök bármit meg fognak tenni azért, hogy a kormány erőfeszítéseit „visszacsinálják, hogy visszaszerezzék azt a pénzt, amit a rezsicsökkentéssel eddig elvesztettek”, és hogy megakadályozzák a Fidesz programjának folytatását. Minden jel arra mutat, hogy Magyarország polgárai felsorakoztak, a küzdelem sikeres megvívásához szükséges nemzeti egység létrejött és fennáll, a kormányzat egységes, a parlamenti kétharmad sértetlen. Meg fogják védeni hazánk gazdasági függetlenségét és a rezsicsökkentést. A kormányfő 2014-et a rezsiharc évének nevezte, a harc terepének pedig a választást. Már negyed évszázada harcolunk hazánk függetlenségéért, már csak egy utolsó csatát, a gazdasági függetlenség, a gazdasági önrendelkezés csatáját kell megvívni" - Orbán Viktor

Volt már ebben az országban harcias retorikájú pártkongresszus, nem is egy. Érdekes volt hallgatni, hogy a felszólalók milyen sokat foglalkoztak a baloldallal, Bajnaival, a pénztőkével, az EU-val, a kommunistákkal, vagyis mindenkivel, aki támadja az országot.

Nézzük, hogy csinálták ezt az igazi kommunisták.
Ezt a szöveget például az MSZMP XIII. kongresszusa fogadta el 1985-ben.


"A nemzetközi feszültség növekedése és a gazdasági nehézségek miatt szocialista társadalmunk nagy teherpróbának volt kitéve. Népünk - pártja vezetésével -fokozta erőfeszítéseit, nagy és eredményes munkát végzett. Megőriztük szocialista vívmányainkat: a népi hatalom szilárdságát, a nemzeti összefogást a szocialista célok jegyében, a létbiztonságot.

A párt szövetségi politikájának eredményeként a szocializmus építésének gyakorlatában formálódott, vált tartóssá és tartalmassá a szocialista nemzeti egység. A szocializmus építésének fő kérdéseiben változatlanul megvan népünk túlnyomó többségének egyetértése, de helyzetünk megítélésében, további fejlődésünk útjait és módjait illetően a korábbinál jobban megoszlanak a vélemények. Ilyen körülmények között még inkább megnőtt a jelentősége, hogy fokozzuk erőfeszítéseinket az egység megerősítéséért.

A szocialista állam a jövőben is fontos és nélkülözhetetlen szerepet tölt be alkotmányos rendünk, szocialista vívmányaink külső és belsővédelmében, a gazdaság és a kultúra irányításában, szervezésében. Az állam egyes funkcióinak tartalma, a társadalmi viszonyok állami szabályozásának mértéke, az állami szervek tevékenységének eszközrendszere és szervezete a követelményeknek, a feladatoknak megfelelően módosul. Az új választójogi törvény kedvezőbb feltételeket teremt a népkép-viseleti testületek tartalmasabb munkájához. A többes jelölés törvénybe iktatásával az idén esedékes országos képviselő- és tanácstagválasztások során tovább szélesedik a szocialista demokrácia, bővül a közéletben részt vevők köre.

Az Országgyűlés fokozottabban vegyen részt az állami feladatok meghatározásában. A lakosság széles körét érintő ügyekben erősödjön törvényalkotó tevékenysége. Növelni kell ellenőrző szerepét, és nagyobb figyelmet kell fordítani a törvények végrehajtására.
Tovább kell fejleszteni a kormányzati munkát. A hatáskörök pontosabb elhatárolásával, az állami és a társadalmi szervek tevékenységének jobb összehangolásával, a közigazgatás és az ügyintézés egyszerűsítésével is növelni kell az irányítás hatásfokát. Folytatni kell a hatáskörök és a velük járó felelősség decentralizálását. Jogos igény, hogy javuljon az államszervezet működése, és csökkenjen a bürokrácia. Ez megköveteli az államigazgatásban dolgozók magasabb felkészültségét, a munkafolyamatok korszerűsítését. Fel kell lépni a jogi-adminisztratív megoldások mindenhatóságába vetett hit ellen. Gyakori még, hogy az érdekeltség megteremtése és a meggyőzés helyett pusztán jogi előírásokhoz folyamodunk.

A szocialista haza védelme pártunk, államunk, népünk közös ügye. A feszültebbé vált nemzetközi helyzet még inkább ráirányította a figyelmet békés építőmunkánk, szocialista társadalmunk védelmére.

Gazdasági fejlődésünket a jövőben is mindenekelőtt saját munkánk eredményessége határozza meg. A nemzeti jövedelem növekedését csak akkor tudjuk gyorsítani, ha a rendelkezésre álló eszközökkel, természeti feltételekkel, szellemi erőforrásokkal jobban, eredményesebben gazdálkodunk.

A párt vezető szerepe érvényesül a társadalmi élet minden fontos területén. A vezető szerep érvényesítésének, a politika megvalósításának fő módszere változatlanul a meggyőzés, az eszmei ráhatás, az érvelés,a politikai irányító, szervező tevékenység, a tömegek mozgósítása. Politikájának alakításában és végrehajtásában a párt igényli a tömegek támogatását.

A beszámolási időszakban a párt egysége a korábbinál nagyobb erőpróbának volt kitéve. A nemzetközi helyzet éleződése, a gazdasági problémák és a társadalmi feszültségek a párt soraiban is éreztették hatásukat, esetenként politikai bizonytalanságot is okoztak. Növekedett azoknak a száma, akik a párt vezető szerveinek egyes döntéseit nem értették meg vagy nem értettek velük egyet. A párt kiállta az elmúlt évek nehéz próbáját. A párttagok döntőtöbbsége a párt programjának, politikájának, szervezeti szabályzatának megfelelően, kommunista módon él, dolgozik, teljesíti állampolgári és a párttagsággal járó kötelességeit. Bálrabban és határozottabban lép fel a hibák ellen, segíti megszüntetésüket, igényli a politika következetesebb végrehajtását. Tisztelet és megbecsülés illeti a kommunistákat, akik önzetlenül, áldozatkészen szolgálják a párt és a dolgozó nép ügyét."


"Szocialista rendszerünk létrejötte és népünk alkotókészségének ki bontakozása a felszabadulástól eltelt korszak és különösen az utóbbi negyedszázad legnagyobb műve. Ez a mű közös erőfeszítésből született, ezért az egész közösség érdekelt megvédésében, továbbépítésében.Továbbhaladásunk egyik fontos politikai feltétele, hogy az egész nép lássa: az országnak olyan vezető pártja és kormányzata van, amely nemcsak felismeri, hanem kezelni is tudja a bajokat. A kongresszusi dokumentumok, a beszámoló, a határozattervezet és Kádár elvtárs előadói beszéde meggyőztek arról, hogy jól bevált politikánk lenini főirányvonalának, az MSZMP nagy történelmi tettekben kialakult és kipróbált módszereinek megerősítésével, folytatásával birtokolhatjuk azokat az eszközöket, amelyeknek segítségével eredményesen végezhetjük el a jövendő nagy feladatait." - mondta azon kongresszuson Pozsgay Imre.

Akár ma is beszélhetett volna, és nagyon sok mindent nem kellett volna átírnia a szövegben.

Címkék: fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr905538283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.28. 18:25:59

Egyre idegesítőbb és szánalmasabb ez a forradalmi zsargon. És ami mögötte van... az a hülyeség lassan tényleg félelmetes.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.09.28. 18:50:45

Az a legnagyobb probléma, hogy sok embernek ez csak azért tűnik fel, mert ezzel is tud párhuzamot vonni a "régen minden jobb volt"-al, és nosztalgiázik.
Erre az egyébként hülye nosztalgiára játszik rá a Fidesz, azon kevesek meg nem érdeklik, akik Vastagbőrt olvasnak...

Fónagy "nem hiszek a versenyben" nyilatkozata a legjobb példa arra, miért is van halálra itélve ez az ország.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.28. 19:02:20

Köpködés helyett inkább nézzétek végig Orbán 30 perces beszédét, és tanuljatok belőle. Így beszél egy csatára készülő államférfi. Ez a mai beszéd a szívekre és elmékre egyaránt nagy hatást gyakorolt.

Török Gábor is többször leírta már, hogy ma Magyarországon egyedül Orbán Viktor képes ilyen retorikai teljesítményre.

Hasonlítsátok össze a mai Orbán-beszédet bármelyik Bajnai-előadással, és rögtön megértitek, hogy miért fog Orbán nyerni 2014-ben.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.28. 19:02:57

Köpködés helyett inkább nézzétek végig Orbán 30 perces beszédét, és tanuljatok belőle. Így beszél egy csatára készülő államférfi. Ez a mai beszéd a szívekre és elmékre egyaránt nagy hatást gyakorolt.

Török Gábor is többször leírta már, hogy ma Magyarországon egyedül Orbán Viktor képes ilyen retorikai teljesítményre.

Hasonlítsátok össze a mai Orbán-beszédet bármelyik Bajnai-előadással, és rögtön megértitek, hogy miért fog Orbán nyerni 2014-ben.

Meridian74 2013.09.28. 19:18:43

A sok okosnak íme mi történik angliában is:
index.hu/kulfold/2013/09/28/kitort_a_gazrozsak_haboruja/

Nem az a lényeg az egészben, hogy ott is nekiállnak majd rezsit csökkenteni, hanem egészen más. A kiváltó okot kell nézni, ami nem más, mint a következő: "...Fogyasztóvédelmi csoportok szerint csak az energiahordozók árának emelését építik bele saját szolgáltatásuk árába, a csökkenéseket már nem követik olyan rugalmasan." (ez magyarországon is, sőt még pofátlanabbul is így ment)

Az eredmény sem maradt el: "...Így azután nem csoda, hogy a Hat Nagy által zsebre vágott profit is hetven százalékkal nőtt 2009 óta..."

Szóval ez tipikusan az az eset, amikor a béketűrő cirkuszi oroszlán bajszát húzogatod. Mikor már két marokkal tépkedet (jé, ez nem törődik ezzel felkiálltással), biztosan meg fog harapni, sőt, rosszabb esetben meg is esz az az oroszlán...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.28. 19:27:13

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Na persze.
Olvastad a Fahrenheit 451-et?
Az egyik legjobb pillanat, amikor az elnökjelöltről beszélgetnek, és hogy a vesztes jelölt hogy nézett ki - de a programját senki nem ismeri. Nem is érdekes.

Kit érdekelnek a szónoki képességek? Mit akar csinálni?
És a megválasztása után mit csinál?
Mert ígérgetni mindegyik banda nagyon tud, de általában a közelében nincs, amit csinálnak.
Orbán sem.
Felőlem néma is lehetne a miniszterelnök, csak ne hagyja szétlopni az országot.

Secnir 2013.09.28. 19:27:55

jóreggelt!
(annak, aki most ébred rá, hogy semmi különbség az mszmp és a fidesz között)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.28. 19:34:33

1241 szavazatból 1240-nel választották újra a törpét -> újabb komcsi párhuzam :D
Meg hogy a neheze most következik? :D Eddig már mondták ezt párszor...

Amadeus62 2013.09.28. 19:35:46

@Meridian74:

Te barom! A brit MUNKÁSPÁRT kampányol ezzel, vágod?

Egy munkáspárttól ez teljesen természetes.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.28. 19:36:22

@Meridian74: Ezen kívül nem kcsit üres frázisokat puffogtatott.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.28. 19:37:01

@Amadeus62: Meg a populizmus is. Bár az minden politikai erőtől mostanában.

Meridian74 2013.09.28. 19:42:17

@Amadeus62: értem. Akkor a MUNKÁSPÁR angliában a "Fogyasztóvédelmi csoportok". Értem. Azt, hogy nem figyeltél, mit írtam.

Secnir 2013.09.28. 19:48:09

@Kőmíves Kelemen:
"Fónagy "nem hiszek a versenyben" nyilatkozata a legjobb példa arra, miért is van halálra itélve ez az ország"

továbbmegyek: amikor egy X gazdasági miniszter, akinek a gazdasági VERSENY fenntartása ÉS koordinálása a feladata, jelenti ki, hogy nem hisz benne, akkor azt le kell ütni egy lapáttal, és Sanyi (Imi, Feri & Pista) beöntik a koszorúba. Elvégre 3%-ig...
mekk-elek.blog.hu/2009/09/29/epitesi_naplo_koszorubetonozas

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.09.28. 19:52:57

@Secnir:
Már iródik a folytatás, október 1-től indul.

dr. Aullah 2013.09.28. 20:03:37

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: "...ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok..."

Vajon ezt ki mondta? persze ha úgy jó nekünk, akkor legyen pont az ellenkezője.

Baján kimondták, hogy csalt a fidesz, meg kell ismételni a választást. (nem mintha bármi is változna, mert ugyanúgy csalnak majd, csak nem kamerák előtt).

dr. Aullah 2013.09.28. 20:05:31

Amúgy ő max annyit csinál, hogy felolvassa, amit leírtak neki a papírra mások.

Secnir 2013.09.28. 20:07:24

@Kőmíves Kelemen:
várom...
(izé, várjuk, többen is)

Meridian74 2013.09.28. 20:12:00

@Secnir: "nem hiszek a versenyben"
Ez szvsz nagyon szűken van kiragadva a szövegkörnyezetéből. Az energiaszektorban nemigazán van verseny. Monopoliumokkal rendelkező cégek szolgáltatnak, a látszólagos versenyt ott állítják mesterségesen elő, hogy kiskereskedő cégeket iktattak be a importőr/termelő és a végfogyazstó közé.

Ennek a legszebb és egyben legátlászóbb példája a Magyar Telekom. Az MT-ről mindekinek leginkább az jut az eszébe, hogy ez egy távközléssel foglakozó cég. Pedig gázt és asszem villanyt is vehetsz tőlük. Hogy is van ez? Az MT épített akár egy méter gáz/vízelektromos közmű-vezetéket is valahol? Nemigazán jellemző ez rájuk. Akkor meg minek vesznek részt az értékesítésben? Hoyg számlázzanak? Azt az alapszolgáltató is könnyedén meg tudja oldani, úgyszintén az ügyfélszolgálatot is. Most van 20-30(?) cég, mindegyiknél külön-külön számlázó rendszer, ügyfélszolgálat, apámfasza, stb-k, ami mind költségtényező, ami persze mind drágítja a végső árat, nem beszélve a saját kis lecsippentett hasznukról is. Amúgy melyik az olcsóbb? Egy ügyfélszolgálatot (mindennel együtt) fenntartani, vagy 20-at?

És hol van az igazi verseny, mikor mindegyik esetében a forrás ugyanaz az alapszolgálató? Sehol. Ez csak arra jó, hogy probléma esetén egymásra mutogathassanak. Verseny itt nincs.

Szvsz így értette azt, hogy "nem hiszek a versenyben".

Link elek 2013.09.28. 20:49:17

>És a megválasztása után mit csinál?

felemeli a Simicskanak atutalt heti 2milliardot legalabb a duplajara, de inkabb a haromszorosara

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.28. 20:53:47

@Meridian74: Akkor mondja meg.
Az amúgy baj, ha nem hisz a versenyben, mert akkor hülye.
Az a baj, hogy nincs verseny. Se a szolgáltatószektorban, de a versenyszférában sem nagyon van már, max. látszólag. De hát neki pont versenyt kéne csinálnia...

Marcellusca 2013.09.28. 21:00:10

"Mi, magyarok példamutató összefogással rántottuk vissza az országot 2010-ben a csőd széléről, és védtük meg idén hazánkat az évszázad árvizétől." - WTF???
Hogy jön össze a kettő??????

Foresty 2013.09.28. 21:14:33

@Marcellusca: Sehogy, de az agyhalott birkák erre tudnak leginkább tapsolni. :)

Minorkavidor 2013.09.28. 21:16:45

„Szerinte a Roxette-dal működik: "Hallgass a szívedre, úgysem tehetsz mást, ahogy az a csinos, szőke lány énekelte annak idején". Ez a dal megragadta és láthatóvá tette az akkori magyar élet összefüggését: a szívedre kell hallgatnod, ha személyes életedről van szó, és nem szabad eltűröd a hazugságot a közéletben. Számunkra ez a dal a Kádár rendszer-tézisének eleven tagadása volt”

Hol volt, hol nem volt… Talán igaz sem volt..

„Már 1990-ben is azok a fickók voltunk, akik azt mondták, nincs magánszabadság, ha fogságban, szürkeségben, kilátástalanságban, idegen elnyomásban, az elpárt rendszer mocsarábaní”

Már 90-ben is álmodtatok a saját egypártrendszeretekról?

„kiszabadították az országot az adósságcsapdából,”

„2013.09.20-án a központi költségvetés adóssága az előzetes adatok alapján 22 053,3 milliárd forintot tett ki,”
a link itt: www.akk.hu/object.8F795A09-653C-4C74-A293-63A17D6EEC49.ivy
Ugyanez az adat 2010. május 31-én a kormányváltáskor: 19.933 milliárd HUF
A link itt: www.akk.hu/object.c693e119-153c-49bc-bc3d-71f805d83db1.ivy
„Mostantól más világ lesz Magyarországon, nem tűrjük el a monopóliumokat, nem tűrjük el az erőfölényt.”
)Szabadságharc? A horvátok is átvették, csak ott a MOL az ellenség
„A nemzetközi helyzet fokozódik – mondta”
) Pontosabban Tanú I. mert már elkészült a Tanú II. ami a rendszerváltozásról szól…Hja, az a szép Rákosi rendszer!, Kár, hogy nem mi csináltuk! :))Bacsó Péter: Tanú

„Orbán Viktor szerint a "hazai helytartók" már szolgálatra jelentkeztek. - A volt kommunisták adták Magyarországot a multik és a spekulánsok kezére”

Kövér László – MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
Schmitt Pál – az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa – MSZMP-tag
Vonza András – MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc – MSZMP-tag
Boros Imre – MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
Harrach Péter – MSZMP-tag
Balogh Gyula – MSZMP-tag
A Kommunista Ifjúsági Szövetség (KISZ) tisztségviselői voltak:
Orbán Viktor – gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály – KISZ-titkár
Rogán Antal – KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár
Stumpf István – jelenleg alkotmánybíró, volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront volt alelnöke,
Járai Zsigmond – jelenleg a Költségvetési Tanács elnöke, volt MSZMP-tag, volt kormánytag, III/II-es együttműködő,
Matolcsy György – az Orbán-kormány nemzetgazdasági minisztere, volt MSZMP-tag, III/II-es együttműködő,
Martonyi János – jelenleg külügyminiszter, volt MSZMP-tag, kormánytag, III/II-es együttműködő,
Pintér Sándor – jelenleg belügyminiszter, volt MSZMP-titkár,
Boross Péter – jelenleg a Fideszt segíti, volt MSZMP-tag,
Pozsgay Imre – részt vett az új alaptörvény megalkotásában, volt MSZMP KB-tag,
Csintalan Sándor – jelenleg a Fidesz házi csatornájánál, a Hír TV-nél dolgozik, volt MSZMP- és MSZP- tag,
Schmitt Pál – jelenleg köztársasági elnök, 1989 előtt pedig miniszterhelyettes
Kerényi Imre – miniszterelnöki megbízott, volt MSZMP alapszervezeti titkár,
Szita Károly – jelenleg fideszes kaposvári polgármester, volt III/III-as együttműködő,
Mikola István – az első Orbán-kormány egészségügyi minisztere, 2006-ban a miniszterelnök-helyettesi poszt jelöltje, a Hazafias Népfront alelnöke volt,
Fónagy János – jelenleg a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, volt MSZMP-tag,
Varga Mihály – jelenleg fideszes országgyűlési képviselő, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár, volt KISZ-titkár,
Deutsch Tamás – jelenleg EP-képviselő, volt KISZ-titkár,
Orbán Viktor – miniszterelnök, volt KISZ-titkár
Kövér László – fideszes országgyűlési képviselő, a narancsos kormány házelnöke

„Kövér László: nem adtuk el magunkat soha senkinek…."milliárdos haverokkal”

Simicska, Nyerges, Tiborcz esetleg?))
’” Ne hagyjátok, hogy az ország haramiák prédájává váljon!”

Manyup lenyulás: 3.000 milliárd, MOL-paket: 500 milliárd, trafikmutyi: 500 milliárd, E.ON 2 üzletágának megvétele: 310 milliárd HUF, ez a 4 legnagyobb már 4.310 milliárd HUF, Ehhez vegyök hozzá a földmutyit, benne a Hortobágyi Nemzeti Park 13.000 hektárjának fidesz közelivé tételét, eddig ezeket még nem számszerűsítették! Nézzük a kisebbeket: Ócsai „lakópark”: eddig 5 milliárd, stadionépítések : pár tizmilliárd. A devizahitelesek „megmentését” eddig még nem lehet számszerűsíteni, mert most is van bent egy újabb csomag…

Minorkavidor 2013.09.28. 21:18:08

„KKósa Lajos, aki aztán a rezsicsökkentést méltatta, és 2 és fél millió támogató aláírásról beszélt.”

Nálunk, Bonyhádon, a Fáy lakótelepen 3x is végig tarhált a fidesz (1x önkormányzati dolgozó jött „kötelezően önkéntesként” ) Ha ez általános akkor max. 834 ezer ember, de már kapott levelet O.V.-től halott ember is). Mikor anyám megkérdezte az egyik alpolgit az csak annyit mondott: „nem baj, így többet jelentünk!”

„Kósa Lajos meglátása szerint "kicsit ijesztőek, de inkább mókásak" az ellenzéki, MSZP-s versenytársak, hiszen épp akkor hirdetnek megújulást, amikor Zuschlag Jánost éppen kiengedik a börtönből”

Zuschlag ellen 72 milliós értékű károkozás volt a vád, ebből ő 50 milliót visszafizetett, amit a bíró nem vett enyhítő körülménynek sőt! A nettó 22 millióért 6 évet kapott. Nézzük a fideszt: Manyup lenyulás: 3.000 milliárd, MOL-paket: 500 milliárd, trafikmutyi: 500 milliárd, E.ON 2 üzletágának megvétele: 310 milliárd HUF, ez a 4 legnagyobb már 4.310 milliárd HUF. Ha zuschlagi módon számoljuk ez 1.197.222 , azaz egymillió-egyszázkilencvenhétezer- kettőszázhuszonkettő év, ami 59.681,11 életfogytiglan. . Ugyanis az életfogyt az valójában 20 év, ha vkit valódi életfogytra ítélnek, akkor az ítéletben úgy jelzik, hogy tényleges életfogytra ítélik (a vádlottat.)
„Mi már akkor is az EU mellett álltunk, amikor a többiek Moszkva ukázait lesték - kezdte beszédét Szájer József,”

Mi van a keleti nyitással, a Nyugat hanyatlásával, a Kelet elsőbbségével? No és persze a baltás gyilkossal?

„Szájer József, aki a kongresszus előtt "egy áprilisi és egy májusi választásról" beszélt”

Mi van az a pár milliárd HUF többletköltséggel?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.28. 21:40:02

Kaptam meghívót, hogy tanácskozzunk a rezsicsökkentésről.

chronometere 2013.09.28. 21:40:13

És wastaps..Goebbelset megölné az irigység:

A kongresszus csúcsa volt a Best of Orbán klip

Videoklip Kaminski Fanny sajtós és videós zseni munkáinak legjavából Roxette-re vágva!
...és wégig wastappps...wastapps...wastappsi....

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=rlXyyN48kO4

Van itt minden,hó,árvíz ,vörösiszap,gumicsizma ,Mercik,Gripenek,EU ,brékamenet és egy szerényen mosolygó "álamfőt "kinevező focista ..

Undorító!

jpmjpm 2013.09.28. 21:45:31

Mi, az ifjú úttörők köszöntjük a népet, hogy a szebb jövő felé megint nagyot lépett...

pufff, ott a fal! (by hofi)

jpmjpm 2013.09.28. 21:48:35

egyébként pedig: úristen!!!!

ez a 3 pont mindennél lejjebb van.

jpmjpm 2013.09.28. 21:51:26

egyébként mikor rúgnak ki minket az EU-ból?

jpmjpm 2013.09.28. 21:59:44

@Kőmíves Kelemen: "Fónagy "nem hiszek a versenyben" nyilatkozata..."

jujjj, jujjj, jujjj. én is olvastam.

jpmjpm 2013.09.28. 22:01:07

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: nem tudom, hogy ironizálsz vagy komolyan beszélsz.

2013.09.28. 22:04:33

@chronometere: egyetértek, göbbelsi propaganda sehol sincs! Egyébként azért készülnek erre a csatára, mert teli van a nadrágjuk és baromira félnek. Kőkemény fideszes ismerőseim köpködik őket és mennek a Jobbikba. :( Szerintem olyan pofára esés lesz nekik, hogy öröm lesz nézni! Szóval hattyú dalukat írják és ünneplik a fiúk!

jpmjpm 2013.09.28. 22:14:30

@Kőmíves Kelemen: ez a záró bekezdés: Előadásából kiderült, a kínai befektetők jönnek-mennek. Nagyon hasonlítanak egymásra, de a névjegyükről tudja, hogy ez egy másik csapat, nem azok, akikkel a múltkor tárgyaltak. Mosolygós, de nehéz emberek, nem olyan könnyű velük megállapodni.

realllyyyy?????

jpmjpm 2013.09.28. 22:20:25

@jpmjpm: "...a névjegyükről tudja, hogy ez egy másik csapat, nem azok, akikkel a múltkor tárgyaltak..."

ez csodaszép. :)

jpmjpm 2013.09.28. 22:22:06

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: akkor majd légyszi meséld el, hogy mi is történik egy ilyen fejtágítón.

Meridian74 2013.09.28. 22:48:10

@ColT: ez mondjuk igaz. Versenyhelyzetet kellene teremtenie, nem hitkérdést belőle.

Meridian74 2013.09.28. 22:51:47

@Minorkavidor: "Manyup lenyulás: 3.000 milliárd"

A manyupot nem lenyúlták, hanem visszavették. Vagyis lenyúlták addig, amíg vissza nem vették. Persze ettől végül is nem lett jobb. Csak annyival, hogy csak emiatt már külön nem nőtt az államadósság évi 1%-okkal.

Meridian74 2013.09.28. 22:56:16

@Minorkavidor: "Zuschlag ellen 72 milliós értékű károkozás volt a vád, ebből ő 50 milliót visszafizetett, amit a bíró nem vett enyhítő körülménynek sőt! A nettó 22 millióért 6 évet kapott. Nézzük a fideszt: Manyup lenyulás: 3.000 milliárd, ..."

Csakhogy ezek nem személyhez köthetőek, hanem a "fidesz"-hez. Azt meg tudjuk, hogy mindezek csak akkor lesznek ténylegesen személyi felelősséghez hozzárendelve, ha a Jobbik kerül a hatalomra. Addig nem. Erről mindkét fél letette az asztalra a bizonyítványát. Keller elvtárs is, meg Budai elvtárs is. Addig meg lehet itt listázgatni a folyamatosan bővülő bűnlajstromot, kábé mint a pusztába kiálltott szó gyanánt... semmit nem érsz vele.

Meridian74 2013.09.28. 22:58:13

@jpmjpm: nem fognak kirúgni. Kellünk nekik, csak éppen nem azért, amiért neked kell az EU.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.28. 23:30:04

@Meridian74: Max. azért nem, mert egy ország kilépése eléggé megingatná az EU megítélését. Különben szerintem örülnének, ha megszabadulnának tőlünk (a görögökkel, és egyebekkel együtt). (Bár a görögök elviselhetőbbek számukra.)

Lajos Bocsi 2013.09.28. 23:56:27

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. te egy igazi barom agymosott vagy.

Lajos Bocsi 2013.09.28. 23:59:44

@Meridian74: te igazi barom nekem ez 3 milliómba került te patkány agymosott bunkó

Horizont 2013.09.29. 00:00:23

"bülbülszavú bankárok" kapzsi bankok"
Ezt a focimeccsen szotyi köpködés közben mondta Csányinak?

Amúgy meg befejezhetné ezt a kib@szott harcolást, mert már tényleg több mint sok(k) ! Sztálin+Rákosi nem harcolt ennyit mint ez az elhízott felcsúti törpediktátor! Valaki cipelje már el egy pszichiáterhez, vagy a megszokotthoz, bánom is én! Hát nem maradt egy csak egyetlenegy normális ember a környezetében aki odaszólna neki: Viktor ne röhögtess már!!!!
Csak ennyit legalább! Ennyi hülyét tudott "csinálni" az elmúlt sok év alatt!!!???

labrabbit 2013.09.29. 00:26:45

Összehasoígottam a 2 nyilatkozatot. Az MSZMP-s progresszívebb, önkritikusabb és főleg békésebb. Ez elég gáz.

Meridian74 2013.09.29. 00:55:16

@Lajos Bocsi: meglehetősen rövid az eszed. Pénz nem les semmiből. Az amit te a saját hárommilliódnak hittél, sosem volt a tiéd. De ezt be is bizonyították neked, és most hörögsz. De elmondom másképpen is. Ahhoz hogy a neveden futó számlaszámon összegyűljön 3millió csak neked, ahhoz az államnak 3 millió kölcsönt kellett felvennie, mert forrás máshonnan nem volt (tudod, a nyugdíjasok nem haltak ki egy másodperc alatt, sőt újabbak is beléptek ebbe a körbe ) - a növekedés elmaradása miatt - amit viszont kamatokkal együtt kellett neked is meg mindenki másnak is visszafizetnie. A végeredmény: mínusz 13%. Ennyivel elenne kevesebb az államadóságunk hozzávetőlegesen, ha egyesek nem birtokolhottak volna és élhettek volna jól az ingyen manyup pénzek összegeiből.
Az nem opció, hogy miért kellett visszavenni. Ha nem vették volna vissza államcsőd. Akkor most még rendes fizetésed sem lenne, nemhogy szép álomképeid arról, hogy volt 3 milliód. Viszont ugyanazok akik jól éltek a te hárommilkódból, azok ne félj, ugyanúgy jól élnének ebben a helyzetben is, mert az igazi szarkeverőknek pont az ilyen helyzetek a legjobbak.
Gondolkodj is néha...

Az államcsőd közeli helyzetet és államadóságot meg korrektül csak a Jobbik akarta kezelni, de ezt kevesen látták be, és nem szavaztak rájuk. Pedig az LMP-n kívül csak nekik volt egy korrekt választási programjuk, a fidesznek nem volt semmi az elszámoltatás beígérésén kívül. Az mszp-t meg hagyjuk. Miattuk van 2/3-a egyeseknek, ugye.

Megdobbent 2013.09.29. 03:52:49

Wehe, ha en beszelnek az altalam fizetett es az en seggem nyalo 1241 labtorlonek, akar azt is mondhatnam, hogy holnap leparittyazm a Nap-ot, es udvrivalogva tapsolnanak, szopnank es szavaznanak egyszerre mind :> Nem nagy kunszt.

drzsivago 2013.09.29. 08:33:00

Pelikán: Azért van egy kis rossz érzésem. Miért kell ekkora felhajtást csinálni? Mégiscsak becsaptuk az embereket.
Virág elvtárs: Ugyan, kit csaptunk be? Magunkat? Mi tudjuk, miről van szó. A kutatókat? Azok örülnek, hogy plecsni van a mellükön. A széles tömegeket? Azok úgyse esznek se narancsot, se citromot, de boldogok, hogy velünk ünnepelhetnek. Az imperialistákat? Ühüm, azoknak alaposan túljártunk az eszén. Nem szeretnék most a helyükben lenni! Kiadtuk a jelszót: legyen magyar narancs! És lett magyar narancs. Mi nem ígérgetünk a levegőbe, Pelikán.

Doberdo 2013.09.29. 09:14:45

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. Merem reméllni, hogy a retorikai teljesítmények helyett 2014-ben az ország Orbán Viktor által egyenes szándékból előidézett katasztrófális gazdasági helyzet pontos polgári értékelése fog dönteni. Orbán megérett a bukásra, hiszen a " Magyarország
nem hagyja magát" jelszó helyett azt kellene felsorolni, hogy mit nem hagyott Orbán Viktor és ezek együttes következménye a magyar nyomor létezése........

protézisesh 2013.09.29. 10:16:22

@Meridian74: ez egy baromsag, amit irkalsz. Az en cegem az en altalam termelt javak eladasabol a REALgazdasagban erteket teremt, ebbol bert fizet es utana NEKEM fizet nyugdijjarulekot. A fociganyod ezt a penzt lenyulta. Mind egy szalig.

A csusztatas ott van a bulidban, hogy
1: az elozo osszes kormany eron felul tulfizeti a nyuggereket (az en anyamnak is TOBB a nyugdija, mint az utolso fizetese volt!), erre kellett az ujabb es ujabb hitel
2: a mnyp visszaallamositasaval annak a lehetoseget is elvettek, hogy a sajat jovomrol gondoskodjak
3: annak a lehetosege is megszunt, hogy ha ido elott feldobom a pacskert, a gyerekeime legyen az a penz, amit sajat oregkoromra felreraktam.
4: igy osszessegeben a mostani nyugdijasok szavazatait (= a tulmagas nyugdijak fenntartasaval) a jelenleg aktiv reteg elraabolt megtakaritasaibol vette meg a kurmany.

Minorkavidor 2013.09.29. 10:37:57

@Meridian74:

Figyelj, latom kb. 50-es az IQ-d ezért lassan,tagoltan mondom:
A je-len-leg mű-kö-dő nyug-díj-rend-szer a fel-osz-tó-ki-ro-vó el-ven, vagy ha szeb-ben a-ka-rod meg-fo-gal-maz-ni az é-let-ko-ri szo-li-da-rí-tás el-vén mű-kö-dik! Ez azt je-len-ti, hogy min-de-ki az e-lőt-te lé-vő ge-ne-rá-ci-ó nyug-dí-ját fi-ze-ti. A-ZAZ ÉN FI-ZE-TEM A SZÜ-LE-I-MÉT, AZ E-NY-MET A gYE-RE-KE-IM. A-ZAZ A REND-SZER FEN-TAR-TÁ-SÁ-HOZ 210 GYE-REK KELL 100 CSA-LÁ-DON-KÉNT, JE-LEN-LEG 130 GYE-REK E-SIK 100 CSSA-LÁD-RA. TO-VÁB-BÁ AZ SEM MIND-EGY, HOGY A MUN-KA-KÉ-PES KO-RÚ LA-KOS-SÁG, HÁNY %-A DOL-GO-ZIK KÜL-FÖL-DÖN!
A MA-GÁN-NYUG-DÍJ- REND-SZER AB-BAN SE-GÍ-TETT VOL-NA, HOGY A GYE-REK-SZÁM-BÓL, A KÜL-FÖL-DI MUN-KA-SZÁM-BÓL A-DO-DÓ BI-ZONY-TA-LAN-SÁ-GOT CSÖK-KENT-SÉK!
SŐT, A MA-GÁN-NYUG-DÍJ NEM FÜGG A MIN-DEN-KO-RI KOR-MÁNY NYUG-DÍJ-E-ME-LÉ-SI HAJ-LAN-DÓ-SÁ-GÁ-TÓL, IL-LET-VE KÉ-PES-SÉ-GÉTŐL!!!
A-MÚGY MEG AZ EL-SŐ MA-GÁN-NYUG-DÍJ KI-FI-ZE-TÉSEK 2013. JA-NU-ÁR 1-JÉ-TŐL IN-DUL-TAK VOL-NA, 2020 U-TÁN NAGY-MÉR-TÉKBEN TE-HER-MEN-TE-SÍ-TET-TE VOL-NA A KÖZ-PON-TI KÖLT-SÉG-VE-TÉST! AZ, HOGY CSÖK-KENT VOL-NA AZ ÁL-LAM-A-DÓS-SÁG, NEM I-GAZ, AD-TAM LIN-KET IS! TÖBB, MINT 2000 MIL-LI-ÁRD-DAL NŐTT, A 3000 MIL-LI-ÁR-DOS LE-NYU-LÁS EL-LE-NÉRE!

A F-DESZT IS EM-BE-REK AL-KOT-JÁK, ÚGY-HOGY -LE-HET NE-VE-SÍ-TE-NI!
MA-GÁN-NYUG-DÍJ E-SE-TÉ-BEN PL: OR-BÁN, MA-TOL-CSY, SEL-ME-CZI

A JOB-BIK: RÖ-HE-JES!

@Lajos Bocsi:

Ebben Te is hibás vagy! A 3 MILLIÓ pénztártag közül csak 104 ezren álltunk sorba, hogy fenntartsuk a tagságunkat! A FIDESZ joggal számított az emberek kényelemszeretetére, azzal, hogy nem annak kellett sorban állnia aki váltani akart az állami nyugdíjra, hanem annak aki maradni akart! Ha legalább 1 millióan lettünk volna ,akkor a fidesz meghátrált volna, ugyanis ők csak az erőből értettek és értenek! Már csak azért is mert a rendszer látványosan összeomlott volna, mert nem készítették fel arra, hogy olyan sokan maradni akarnak!
Ráadásul nekünk , akik végül is 75 ezren, -a 2.kör után is-maradtunk a beigért állami nyugdíjelvételtünk elmaradt!

szmoker (Homo Trollicus) 2013.09.29. 10:50:31

@Horizont: "Valaki cipelje már el egy pszichiáterhez"
Volt, másfél évig, de kiengedték.

Horizont 2013.09.29. 10:55:08

@szmoker (Homo Trollicus):
Ez bizonyítva van vagy csak legenda? :)
Mellesleg az az anya aki a Duna parton hagyta a gyermekét meghalni, na ő is pszichiátriai kezelés alatt állt:( Úgyhogy jó lesz nagyon vigyáznunk, mert ez nem játék!!!

nu pagagyí 2013.09.29. 10:59:26

A Fidesz a rezsicsökkentéssel csak azt lelplezi, hogy a rezsibbűnözők oldalán áll. Az ellenzéknek nulla forint rezsit kell követelnie.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.29. 11:00:26

@Lajos Bocsi: Sajnos azt a 3 millát odaadtad egy cégnek, ami valamit csinált majd volna vele. Nem biztos, hogy a magyar viszonyok között nyugdíj lett volna belőle.
De ettől még nem így kellett volna megszüntetni a manyup rendszert (leginkább bevezetni se kellett volna), mert legalább anyit ártott, mint használt.

Minorkavidor 2013.09.29. 11:07:57

@protézisesh:

Ez így túlzás! Ahhoz, hogy konkrétan megítéljük édesanyád nyugdíjának mértékét tudni kellene, hogy mikor ment nyugdíjba, mert nem mindegy, hogy idén, 2013-ban, vagy mondjuk 1993-ban!
a link itt: www.ksh.hu/docs/hun/xstadat/xstadat_eves/i_qsf001.html

Már csak az infláció miatt sem mindegy. Amúgy meg a nyugdíjas nyugdíjának nagy része visszakerül az államhoz, adók formájában pl. áfa.
Az, hogy nem mind, az a feketegazdaság miatt van, az meg nem az ő bűne, ő kifizette a tejet, kenyeret stb.., hogy számlát nem kapott róla? Az nem az ő bűne, hanem az adóztató államé és pl. példánkban az adófizető boltosé. Azt sem érdemes elfelejteni, hogy a nyugdíjasok nagy többsége besegít a gyerekek háztartásába (pénzügyileg és nem pénzügyi szolgáltatás pl. főzés, unokaőrzés stb...). Ez utóbbiak ugye nincsenek megfizetve.:)) Csak éppen csökkentik gyerekeik anyagi terheit is.
Amúgy meg az véggképp nem az ő bűnük, hogy sokan idő előtt kényszerültek pl. rokkantnyugdíjba. Volt egy rendszerváltozás, amely során 1,5 munkahely elveszett. Ez önmagában még nem lett volna nagy probléma, de az már igen, hogy nálunk az elveszett munkahelyeknek csak 10 %-a épült vissza. Ugyanez az arány Csehországban 70 %! Azaz magyar viszonylatban 150.000 az 1.050.000 helyett! A különbözet 900.000 fő. Emlékeztett ez valamire?
Az persze igaz, hogy egy pl.1993-ban állását vesztett 45 éves vagy idősebb ember ma már nyugdíjas, csak az nem mindegy, hogy a köztes időtt rokkantnyugdíjban és/vagy a feketegazdaságban töltötte el, vagy pedig adót és járulékot termelve.

2013.09.29. 11:17:37

Annyira a csőd szélén volt az ország 2010-ben, hogy futotta párszázmilliárd a MOL-ra, meg 500 milliárdot egykulcsossal bele lehetett tömni a jobban keresők zsebébe, meg a Kósa-Rogán duó a vicces kis beszólásaikkal jól megrángathatták a forintárfolyamot, és mindez csak azért nem baszta bele a szakadék mélyére az országot, mert Bajnai úgy adta át egy évnyi kormányzás után az országot, hogy az képes volt túlélni a fidesz barmainak ámokfutását. Ésa csődtől az államosított manyup pénzek meg az irdatlan mértékű adóbehajtás menti meg az országot, nem pedig az idióta kormány unortodoxiája, aminek jótékony hatását csak Orbán és Matolcsy látja.

Ha a fidesszel hasonlítjuk össze a bankokat, akkor utóbbiak nem is tűnnek kapzsinak.
A rezsicsökkentés akkor lenne hiteles, ha az MVM haszna is látványosan csökkenne, mert amíg a MVM jobban keres a rezsin, mint korábban bármikor, addig nem igazán hiteles a kormány melldöngetése.

De majd a Kádár korszakot visszasírók kormányon tartják őket, hiszen még a közszolgálai m3-at is beindítják nekik, amin a szocialista korszak műsorait adják majd. Nosztalgia. Ez kell a sok idiótának.

Hátrafele bámulva nem lehet előre jutni!!!

Minorkavidor 2013.09.29. 11:20:38

@Kőmíves Kelemen:

Hát tudod, az a nagy büdös helyzet, hogy 2010-ben az életszínvonalunk 97%-a volt az 1989.évinek, erről a Históra történelmi magazin egyik 2010. évi számában olvashatsz. Azóta sem ment feljebb, sőt!
Csakhogy ma már 24 év eltett a rendszerváltozás óta, amennyiben 1989-től számítjuk! Gondolj bele egy ebben az évben 48 éves ember életének a fele! Ha csak a munkaviszonyban eltölthető időt nézem, akkor pl. egy egyetemet végzett ember esetében ez a 24 év már 60%-ot tesz ki.
(Ugye 23 évesen diplomázik 63 év a nyugdíjkorhatár, ez max. 40 éves munkaviszonyt jelent a férfiaknál, a nőknél meg- ha gyereket is szülnek- kevesebbet).

Minorkavidor 2013.09.29. 11:24:19

@Ylim:

A nosztalgiáról lásd Kőmíves Kelemennek írtakat. A haszonról az energiák költségeinek 75 %-a adó, ami az államot illeti!

Ianas 2013.09.29. 11:26:26

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Mégis, kit érdekel, hogy tud szónokolni? Ne szívet melengessen, hanem talán oldja meg a problémákat, amire felhatalmazást kapott a 2/3-ával. Ja, hogy büdös a munka, ha nem a haverok zsebének megtöméséről van szó?

Hát szónokoljon csak nekik.

A börtönben.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.09.29. 11:27:37

A rezsicsökkentés jegyében továbbra is lopunk, csalunk, hazudunk!
- Lenyúltuk a nyugdíjpénztárakat,
- növeltük az államadósságot,
- újabb, rosszabb hiteleket vettünk fel,
- trafikmutyi, földmutyi, simlicska pályázatok a mi "nemzeti " találmányunk
- házi focistadion építése Felcsúton a nép akaratából
- ellopjuk a Takarékszövetkezeteket
- államosítjuk a szeszforgalmazást
- levédettük a "magyar seggszájúakat"
/selmeczi, szargyártó péter, zsigó, hopppá.../
- összeugrasztjuk a családokat, barátokat, sportolókat, művészeket,...a "nemzeti" szarháziságunk jegyében
- csak a fidesz, ha ez nem tetszik, akkor a kurva anyátok Rákai filip fidesztévé intendáns szerint
- lehet, hogy a "nemzeti" érdekek miatt csak 20 évente lesznek választások és kuss.

Ez szivárgott ki a fidesz banda gyűléséről!

Meridian74 2013.09.29. 11:52:24

@protézisesh: mindezek együtt még mindig az álomvilágról szól. A manyupra nem volt fedezet. Amikor elindították azt állították, hogy majd a csökkenő infláció és a növekvő gazdasági fejlődés visszahozza a kezdeti veszteségeket, de mint azt tudjuk nem így történt. Főként 2008 után, ugye. De már előtte is szopás volt az egész, mert elmaradt a gazdasági növekedés 2003-2004 után.
Ettől függetenül prá gazember a pénzintézeteknél ingyen jövedelemhez jutott.

Meridian74 2013.09.29. 11:54:13

@Minorkavidor: lassan mondol, hogy te is megértsd: 155 feletti IQ-val rendelkezem. De ez relatív, mert ha azt mondod, nekem 50 van, akkor neked mennyi van? 20-30?

yard 2013.09.29. 11:56:30

Nagyszerű beszéd volt.
Csak a végére kellett volna (a hitelesség kedvéért): ha netán beszédemben hazudtam, ferdítettem, mellébeszéltem volna, sújtson rám Isten haragja, egy heten belül pusztuljak el szörnyű kínok között.

Meridian74 2013.09.29. 12:00:17

@Minorkavidor: valami olyasmit taglaltak nemrég, hogy '89 óta a GDP (vagy a reál életszínvonal? nem emlékszem pontosan) összesen ~30%-ot emelkedett... ami nem jelent mást, mint évi 1,3%-os növekedés átlagosan... ami lófaszt sem ér.

Meridian74 2013.09.29. 12:02:32

@Minorkavidor: ha a történelmet vesszük, Horthynak 5 év alatt sikerült gatyába ráznia egy megnyomorított országot. '89-es helyzetet hasonlítva a '21-es-hez képest jobban álltunk, és 23 (24) év alatt semmi nem lett rendezve.

tomwar 2013.09.29. 12:03:49

@Meridian74: Akkor mi a megoldas a nyugdijra? Mert a mostani sem egy sikersztori....

czjanos 2013.09.29. 12:03:58

Populista, demagóg szöveg ez a nyilatkozat, amiből kifelejtették, hogy akár csalás árán is meg akarják tartani (ragadni) a hatalmat.

ob.szerver 2013.09.29. 12:04:04

@Meridian74:

A manyup rendszer előnyeiről és hátrányairól, arról hogy érdemes-e belevágni vagy sem, lehet vitatkozni.

Arról viszont nem lehet, hogy a fideszmaffia kirabolt 3 millió leendő nyugdíjast és nyomtalanul eltüntetett 3000 milliárd forint megtakarítást aminek egy részét a folyó költségvetés befoltozására költötték, a másik részéből államadósságot csökkentettek, ami azóta magasabb mint annak előtte.

Minden más csak mellébeszélés és hazudozás.

déjá vu39 2013.09.29. 12:04:40

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: "Köpködés helyett inkább..."

Ember, ez miért köpködés? A Te szöveged is olyan, mint anno a szocializmus virágzásának idején volt.

Meridian74 2013.09.29. 12:07:59

@tomwar: az előző sem volt az, de ez nem azt jelenti, hogy pont nekem kellene tudnom azt, mi a jó megoldás erre a problémára.

déjá vu39 2013.09.29. 12:11:14

@Marcellusca:' "Mi, magyarok példamutató összefogással rántottuk vissza az országot 2010-ben a csőd széléről, és védtük meg idén hazánkat az évszázad árvizétől." - WTF???
Hogy jön össze a kettő??????'

Úgy, hogy Orbán kétségtelenül jól tud szónokolni. Ahol az érzelmek játszanak (és az árvízi sikerek ezért jönnek elő) ott a hallgató nem vizsgálja az értelmet, csak örül hogy ebben is mi voltunk a legjobbak. Gondolom, nem véletlen hogy a március 14-i havazást nem hozta fel.

acetil 2013.09.29. 12:12:14

@Meridian74: ez is azt bizonyítja, hogy a magyar és angol célkitűzés pont az ellentétje egymásnak. a magyar hülyék meg akarják szüntetni a versenyt, megszüntetni ebben a szektorban a kapitalizmust, államivá és non-profittá akarják tenni, azaz a tőke előállító-képességet megszüntetni és így a további fejlődést megakadályozni, megállítani az időt a szektorban. új BKV, új MÁB, új MALÉV létrehozása a soroltak nagy sikereire való tekintettel.
az angoloknál pont ellenkező a cél, a kartelező cégek megbüntetése (teljesen jogos, nálunk ellenben hatósági árak vannak, teljesen más történet), és feldarabolásuk a verseny fokozása céljából.

és ezek csak a hivatalos verziók különbségei. a valós cél nálunk az ami a fidesznél mindig: a lenyúlás. fideszbűnözők kinézték maguknak az energiaszektort, és lenyúlják. ahogy lenyúlták a manyupot, a trafikokat, a földeket, a tankönyvterjesztést, a takarékokat. lenyúlják, két felé választják: külön lakossági, külön ipari fogyasztókat kiszolgáló cégekre. előbbi marad az állam nyakán, folyamatos rezsicsökkentésekkel és lázas sikerpropagandával, a veszteséget pedig az adónkból fedezik, azaz ugyanúgy fizetünk majd mint most az adókon keresztül, csak az átláthatatlanság és korrupció miatt még többet, továbbá a fogyasztás elszakad a fizetéstől, az is finanszírozza majd más fűtését aki egyébként spórol, ez pazarlásra ösztönöz majd mindenkit.
a zsíros ipari fogyasztókat meg átadják simicskának, aki ezeken még jobban megszedi magát.

nu pagagyí 2013.09.29. 12:12:38

A Rózsadombi Burzsújszövetség nevében felszólítom Orbán Viktort, hogy nem elég megoldani a kerti úszómedencék és mesterséges tavak olcsó fűtését, de meg kell oldani azt is, hogy a vízhez vezető utak és a parti sétányok is olcsón kivitelezhetőek legyenek. Gondolkodjon el azon, hogy mit lehetne tenni az utakhoz szükséges dolomit extraprofitjának letörése érdekében. Amennyiben nem talál megoldást záros határidőn belül, kénytelenek leszünk felmondani titkos megállapodásunkat a pénzügyi támogatásról, amely Önt hatalomra juttatta. Embereink már szemrevételezik az Őn utódját, de döntésünk Őntől függ.

sorhajóhadnagy 2013.09.29. 12:13:52

@protézisesh:
A manyupokról úgy 2008 körül - tehát a válság kirobbanásával egy időben, illetve részint amiatt - kirobbant szakértői vitát elrabolta a politika, vagyis elsősorban a Fidesz. Ugye sokan panaszkodtak arra, hogy az államkötvények menetrendszerű felvásárlásával a manyupok államadósságot gerjesztenek. Akárhogy is nézem, ez így van, ha már az állam saját papírjait adja el valakinek, akkor eladósítja saját magát és polgárait.
Nade! Arról nem nagyon hallottam, hogy ezt úgy tette volna, hogy a manyupok esetleg nem fizettek érte. Vagyis a magánnyugdíj-alapokból származó pénz tetemes része a költségvetésben landolt. Mindegy, erre jajgattak sokan, hogy hát uramisten, növeli az adósságot.
Most a nyugdíjbefizetések közvetlenül áramlanak a költségvetésbe, ahol fel is olvadnak teljesen. Az ugye minden vita nélkül kimondható, hogy az egyszeri háromezer milliárdos bevétel makroökonómiai szintű javulást nem generált. Az állam finanszírozási igényei azonban ettől sem csökkentek, sőt, most a belföld helyett zömében külföldre adósodik el, egyáltalán nem csökkenő mértékben, devizában. Mert hogy kell a lóvé.
Szóval még egyszer: nem értem, miért nem csökkent drámai mértékben a magyar állam hitelfelvételi szükséglete, ha a manyupok jelentette anomáliát kiiktattuk. Mert akkor arról van szó, hogy még gyorsabb mértékben adósodunk el.
Már csak azért, mert a belföldi adósság esetén - azért lásd Japán és egyebek - nem kis puffert biztosít. Mindenesetre most, hogy a lengyelek is szemet vetettek az ottani manyupokra, kíváncsi vagyok, mennyivel vannak nagyobb bajban, mint a látszat szerint.
A posztra visszatérve: a régebbi időket látott korosztály erre már csak legyinteni tud. A handabandázás legtöbbször a szorongás és a fenyegetettség jele.

déjá vu39 2013.09.29. 12:17:44

@Meridian74: "Ahhoz hogy a neveden futó számlaszámon összegyűljön 3millió csak neked, ahhoz az államnak 3 millió kölcsönt kellett felvennie, mert forrás máshonnan nem volt"

Tudod, a hozzászólásod amiből ez az idézet való, egy komplett baromság (bocs).

sorhajóhadnagy 2013.09.29. 12:23:55

@Meridian74:
Bár okfejtésed egy részével egyetértek, abban nincs igazad, hogy a nyugdíjbefizetés összegére vett fel hitelt az állam. Nem, mert az átutalt nyugdíjjárulékért adott állampapírt (papírfecnit) a pénztáraknak, tehát az a pénz beérkezett az államkasszába. Használták is valamire. Lehet - technikailag akár lehetséges is - hogy éppen az esedékes nyugdíjak kifizetésére. A konstrukcióról nyilván akkor lehetne elfogulatlanul ítélkezni, ha eljutottunk volna puding próbájához, a nyugdíjfizetésig. Így aztán az egész egy merő politikai töltetű hitvita, amin már túl kellene lépni.

nandras01 2013.09.29. 12:29:44

azért az kínos, hogy nem akadt egyetlen józan gondolkodású ember sem már a fideszben, aki azt mondta volna, hogy
"gyerekek, azért ezt ne. ez már nagyon gáz"

gipsz.jakab 2013.09.29. 12:30:59

ugyanazok a zemberek, ugyanazok a szövegek...
a hitvány komcsi ügynökök pusztán enynire képesek...
a zombihad párszázezer birka enynit ér és ért...

Apeiron (törölt) 2013.09.29. 12:33:23

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:

"Ez a mai beszéd a szívekre és elmékre egyaránt nagy hatást gyakorolt. "

A bálványaik bornírt baromságainak beszopása egyedül a fideszeseket minősíti.

Nemzeti Dohányos 2013.09.29. 12:35:22

Az, hogy a távhő napok óta baszik fűteni a hideg ellenére, már a rezsicsökkentés okozta veszteségek mérséklése miatt van? Mert akkor remélem a te valagad is befagy, viktor!

Meridian74 2013.09.29. 12:42:36

@déjá vu39: pedig de, ez így volt. Évi 1%-al növekedett csak emiatt az államadóság. Ráadásul ennek még kamatterhei is vannak. Nem volt meg a megfelelő mérétékő gazdasági fejlődés, ráadásul a GDP lobogtatása önmagában még nem is elég, azt is kell nézni, hogy ebből mennyi marad itt fejenként, ami állítólag mostanában a szomáliai szintet verdesi már... persze biorobotszerű bérmunkákból - amit egyébként maga az állam fizet közvetett módon (a beruházó cégek támogatása révén) - nem lehet jobbra számítani.

szuperkrumpli 2013.09.29. 12:44:51

Harcolni kell bmeg! A munka ezeknek túl büdös, inkább hibáztassuk Brüsszelt, a bankokat, multikat és az mszp-t!

Meridian74 2013.09.29. 12:45:19

@sorhajóhadnagy: "nyugdíjjárulékért adott állampapírt (papírfecnit) a pénztáraknak". Azaz kölcsönt vett fel az állam. Amit kamataival együtt kell visszafizetnie.

Rátóti Mutyikos 2013.09.29. 12:46:03

nem hiszem hogy offtopic, de muszaj betenni:
www.youtube.com/watch?v=hBPr0SIZWao

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/3552/beatrice/en-is-egy-kicsit-zeneszoveg.html

...Azért szar ez az egész világ,
Mert ti emberek szarok vagytok!
És én, én is egy kicsit!
Sajnálom, én is egy kicsit!
Jó lenne elhinni, hogy van még itt remény,
Jó lenne tudni, hogy otthon vagyok én,
Jó lenne mondani, hogy sikerül talán,
Hogy vár még ránk, egy szép és új világ...

jah es kuldom orban viktornak es az egesz kibeb***tt fidesznek es mindenki aki oket szereti! :DD

Meridian74 2013.09.29. 12:48:29

@Nemzeti Dohányos: abban ne reménykedj. A fő gazemberek mindig jól fognak élni. Szted nekik számít bármit is az, hogy ebben az országban a lakosság harmadának alig jut élelmiszerre is? Nyaralni évek óta nem voltak, stb. Ők ezt a milliós fizetéseik (és a zsebbe csúsztatott borítékaik) mögül sosem fogják látni vagy átérezni ezt.

gipsz.jakab 2013.09.29. 12:53:13

@szuperkrumpli: "A munka ezeknek túl büdös"

hitvány alkalmatlan gerinctelen söpredék ez...
szerinted ki megy politikusnak? nyilván aki még taxisnak is alkalmatlan...
plusz aki még eléggé erkölcstelen és hitvány is hozzzá...
szerinted egy percet is dolgozott vmejik? mind csak lopni tud ...

gipsz.jakab 2013.09.29. 12:54:56

@Meridian74: élősködő hitvány férgek !

niklex 2013.09.29. 13:00:28

Nem Pozsgai szöveggel kell összehasonlítani, hanem Rákosi szöveggel. Ahhoz sokkel közelebb áll.

Észmegálló 2013.09.29. 13:21:13

Ami Pozsgayt illeti, butaság őt elvtelenséggel vádolni. Tudta Ő nagyon jól, hogy hova kell állni, hogy hol képviselheti tovább töretlenül a lenini eszméket. Csak a vak nem látja: a Fidesz nem jobboldali, hanem neonkommunista párt, ahol a "neo-" előtag a régi kommunizmus reinkarnációján felül a harácsolás magasabb fokát is magában foglalja.

Gera 2013.09.29. 13:28:55

Engem már a konkrét fizikai rosszullét környékez, amikor meghallom a "rezsicsökkentés" kifejezést. Fullasztóan tömény esszenciája ez a magyar nép kollektív ostobaságának és a politikusmaffiáink gátlástalanságának.

Sir Galahad 2013.09.29. 13:30:45

Lehet, hogy a harcias retorika nektek nevetségesnek vagy anakronisztikusnak tűnik, de - tessék megnézni az e tárgyban készült felméréseket - tetszik, nem tetszik, a többség vevő rá. Ez a Fidesz részéről nem több, mint kommunikációs fogás, ami úgy tűnik, nagyrészt működik. Az ellenzék kommunikációja meg nem annyira.

Achmed, a hitetlen 2013.09.29. 13:30:46

@niklex: számból vetted ki a szót. Nem volt útban a nyelvem? :D

"A kommunista pártok politikáját az az elmélet vezeti, amelyet Marx dolgozott ki. Lenin és Sztálin pedig az imperializmus, a proletárforradalmak és a szocializmus építésének korszakára alkalmazott, elmélyített és továbbfejlesztett. Ez az elmélet, mint Sztálin mondja, megköveteli, hogy:

>>Minden adott pillanatban meg kell találni a folyamatok láncolatában éppen azt a láncszemet, amelynek megragadásával az egész láncot kézben tartjuk és előkészíthetjük a stratégiai siker eléréséhez szükséges feltételeket.

Arról van itt szó, hogy a pártra váró feladatok sorából kiválasztjuk azt az aktuális feladatot, amelynek megoldása központi jelentőségű s amelynek megvalósítása biztosítja a többi aktuális feladat sikeres megoldását.<<

Ha a fenti követelmény szemszögéből nézzük a mi pártunk működését, amelyet a felszabadulás óta kifejtett, megállapíthatjuk, hogy nagyban és egészében meg tudtuk találni a fejlődés mindenkori láncszemét. Közvetlenül a felszabadulás után, a nemzeti demokratikus erők összefogását tartottuk ennek. A fiatal demokrácia következő láncszeme a földreform volt, ezt követte az újjáépítés megindítása. A 45-ös választások megmutatták, hogy a reakció komolyan veszélyeztette demokráciánk alapját: veszélyeztette nemcsak politikailag, de gazdasági téren is, a pénzromlással. Pártunk ebben a helyzetben az infláció megszüntetését és a jó pénz megteremtését tartotta olyan szemnek, amelyet, mint Lenin mondta, "ha teljes erővel megragadunk, akkor ezzel az egész láncot kezünkben tartjuk és előkészítjük a biztos átmenetet a következő láncszemhez". A stabilizáció sikere megerősítette demokráciánk gazdasági alapjait s lehetővé tette az átmenetet a Kisgazda Pártban meghúzódó reakció szétverésére. Ezután az államosításokra és a hároméves tervre került a sor. A demokrácia gazdasági és politikai eredményei megérlelték a két munkáspárt egybeolvadásának és a nemzeti demokratikus front elmélyítésének, szorosabbra fogásának feltételeit. Ez a feladat most áll megoldás előtt. Melyik a legközelebbi láncszem?"
(RÁKOSI MÁTYÁS: ÉPÍTJÜK A NÉP ORSZÁGÁT)

Azt hiszem ez magáért beszél. Van itt minden: alacsony infláció, államosítás, földreform, demokrácia... Csak pár szót kell kicserélni, pl: reakció, imperializmus = multik, komcsik; Kisgazda Párt = MSZP; munkáspárt = konzervatív keresztény párt; proletár = fülke; felszabadulás = rendszerváltás; stb...
Hogy melyik lesz a legközelebbi láncszem, arra én is kíváncsi lennék, ha nem a bőrömre menne ki a játék.

Jhonnyq 2013.09.29. 13:35:51

@Meridian74: Figyelj ha a te 155- ös IQ - val rendelkeznèl akkor nyilvàn eszed is lenne de mivel jobbikos vagy ezért max annak harmadàra teszem a valós szàmot.
Okoska mondd màr meg nekem,a jobbiknak milyen programja van a gyűlölködès,az antiszemitizmus ès a lépjünkkiazeubólon túl?

Achmed, a hitetlen 2013.09.29. 13:47:01

@Sir Galahad: no igen, ezzel lehet megfogni a régi rendszerben szocializálódott tömeget. Kollégák közül is, akik legjobban köpködnek a komcsikra, azoknak homályosodik el a szemük egy-egy ilyen baromság hallatán. A szöveg írója tudja nagyon jól, hogyan indítsa be retorikájával a "régi szép idők" nosztalgiáját. Amikor még minden jobb volt. Amikor még fiatalok voltak. Amikor még Kádár volt az úr...
De a fidesz sajnos nem a Kádár-rendszert akarja visszahozni.

@Gera: ezzel sajnos egyet kell értenem :(

@Észmegálló: mint föntebb írtam, sajnos nem neokommunista. Bár az lenne. Ez valami sokkal undorítóbb elegy, amitől komolyan hányinger kerülget, ha csak rágondolok.

@szuperkrumpli: Orbánnak ez a lételeme, és CSAK EZ A LÉTELEME. Képtelen lenne nyugodt, békés körülmények között vezetni egy országot, vállalatot, családot, bármit. Neki harc kell, ellenség, pörgés, pezsgés... és ha nincsenek ellenségek és sikerek, majd hazudik.
Az is hülye aki rá szavaz.

illaim 2013.09.29. 13:52:43

@Meridian74: Az hogy a te IQ 150 /az állításod szerint/, az egy dolog. De miért titkosítottad 150 évre azt nem értem.LOL

Fullánkos Algol 2013.09.29. 13:56:06

Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...

Fullánkos Algol 2013.09.29. 14:02:08

@Sir Galahad: Nem az anakronizmus a baj, hanem hogy ugyanazok csinálják, csak a köpönyeget fordították meg, ld. egyel feljebb. Akkor rühellted, mert nem a hozzád hasonló felül lévőknek kedvezett, most szereted mert most igen, ennyi.

gipsz.jakab 2013.09.29. 14:02:40

komancsok, dakoták... mind rézbőrű benzűlött...
orbán elftárs ugyanúgy harcol és győzi le a komancsokat
mint a zálamadóságot és a multikat oligarchákat rezsit stb...
javaslom neki... inkább véggyék meg a komcsikat mint a manyupot...
na akkor mind elpusztulna egy szálig... még tán ő maga is...

Netuddki. 2013.09.29. 14:04:03

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: A vastag szöveghez, meg neked balfasz fideszes!
Tököm kérte tőletek, hogy védjetek meg a képzelt ellenségeitektől. Ellenben azt elvárnám, hogy ne mutyizzatok, ne lopjatok a közpénzből és ne hazudozzatok összevissza amivel a gazdasági töketlenségeteket akarjátok leplezni. Kidobott pénz amit rátok költünk.
Ja, és nagy pofával libsizhettek, legfeljebb be lesz verve az a nagy pofátok...

Napkutya 2013.09.29. 14:11:48

Nem tudom, miért van, de áttekintve néhány blogot, a hétvégi trollok sokkal szerényebb forgalmat és képességeket mutatnak, mint hétköznapi társaik.

Választások előtt, amikor (kerül, amibe kerül) nyilván beleadnak majd apait-anyait-népnemzetit, nem is lesz már rendes műszak a Fidesznél??

Nem hiányzik, de kicsit büdös...

Meridian74 2013.09.29. 14:12:22

@Jhonnyq: te aztán már csak tudod. Amúgy jókat röhögök azon erőlködéseken, amelyek során be akarjátok bizonyítani (vagy le akarják vezetni), hogy kinek mennyi az IQ-ja. Ilyesmivel eddigi tapasztalataim alapján csak a sötétek próbálkoztak, nem sok sikerrel.
Amúgy "hülye taxis" nem vagyok már...?

Meridian74 2013.09.29. 14:15:55

@gipsz.jakab: "nyilván aki még taxisnak is alkalmatlan"
Amúgy tudod te azt, hogy manapság mit kell tenni ahhoz, hogy taxis legyél? Kurva sok mindent. Pl. össze kell szedned annyi pénzt, amiből fussa egy vadiúj és nem a legkisebb kategóriájú autóra... de ez még csak a kezdet, és a legkönnyebb része.

Szóval a hasonlat inkább úgy jobb, hogy még utcaseprőnek sem alkalmas (mert ahhoz például dolgozni kell).

Napkutya 2013.09.29. 14:16:31

@Meridian74: Ne bántódj meg, de már NINCS hülye taxis.

Amióta a cimboráid a bőrt is lenyúzzák róluk, a hülye feladja, vagy éhen hal. A maradék túl fogja élni.

De van olyan csoport, akit úgy utál, mint a hígfosást.

Találgass!

gipsz.jakab 2013.09.29. 14:23:07

@Meridian74: @Napkutya: bocsi... igaz

előítéletem van és azokat legalább anyira utálom mint a HAZUG CSALÓ REGINCTELEN ALKALMATLAN, azaz az összes politikuszt...

Meridian74 2013.09.29. 14:30:12

@Jhonnyq: "Okoska mondd màr meg nekem,a jobbiknak milyen programja van a gyűlölködès,az antiszemitizmus ès a lépjünkkiazeubólon túl? "

Én nem a Jobbik vagyok.
Viszont miért nem néztél már utána? Ezek szerint te úgy becsmérled őket, hogy nem tájékozódtál erről, nem nézted meg a közzétett választási programjukat - amelyet ha jól tudom, mindig frissítenek is, aktualizálnak is. Utánajárni nem olyan nehéz ám ennek.

De önmagában a választási program elolvasása kevés, mivel az csak egy cselekvési lista, de annak magyarázata már nincs benne (azaz a how-to). De minden egyes elemét itt-ott amott alkalomadtán el is magyarázzák.
Különböző lakossági fórumokon, előadásokon, gyűléseken, amelyek videófelvételét a netre felrakják, ha meg személyesen is elmész, akkor akár kötözködhetsz is velük ha nem tetszik valami, nem fognak kidobni onnan. Sőt, mindig várják az észrevételeke, esetleg konstruktív javaslatokat.

De ha csak odáig jutsz el az egészben, hogy a Jobbik egy antiszemita, rasszista, fasiszta kirekesztő párt, hááát... akkor csak sajnálni tudlak, mert akkor ezek szerint a közmédia szemetén élsz nap, mint nap.

Meridian74 2013.09.29. 14:33:01

@Napkutya: "cimboráid" ? Milyen cimboráim...? Nem vagyok fideszes, ha erre gondoltál.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.29. 14:34:38

@Meridian74: Ahhoz képest, hogy nem a lyobbik vagy, feszt kardoskodsz mellettük folyamatosan. Logikus elvárás lenne, hogy a programjukról is tudj mondani valamit.

Vagy nincs nekik programjuk.
Vagy nem értékek mentén szimpatizálsz velük.
Vagy nincsenek olyan felvállalható értékei ennek a pártnak, amit le mersz írni.

Minorkavidor 2013.09.29. 14:39:23

@sorhajóhadnagy:

Idén, azaz 2013. január 1-től indult volna a kifizetés

.

Meridian74 2013.09.29. 14:49:15

De ha már OFF-olunk:
kuruc.info/r/42/118297/

A bérszínvonal különbség kb 10x.
A termékek árszínvonala kb ugyanaz. Vagy max 10-30%-os különbség van csupán.

Ugyannakkor egy átlagos svájci fogyasztó szvsz nem fogyaszt 10x annyit, mint egy magyar.
Legyen a különbség 3x-os a svájci javára.

Ebben az esetben itthon kb 300-350ezres fizetéseknek kellene lennie a Lidl-ben a jelenlegi brutto100-130ezres helyett, ugye, de mégsincs ennyi.

gipsz.jakab 2013.09.29. 14:51:03

@Meridian74: egy svéd postás kevesebb munkáért 10-12 szer anynit keres mint egy magyar...

van még kérdés ?

Fullánkos Algol 2013.09.29. 14:58:16

@Sir Galahad: Onnan hogy a hozzászólásaid 99%-ában véded, ahelyett hogy támadnád. Ha ez nem szeretet, akkor gyávaság.

Meridian74 2013.09.29. 15:01:25

@gipsz.jakab: érdés csupán annyi, mikor látja be mindenki azt, hogy sem a jelenleg kormányzó képviselők sem pedig a korábban már kormányozó képviselők nem fognak érdemi pozitív változást hozni ennek az országnak az életébe. Azaz nem szabad szavazni se fideszre, se mszpre, se bajnaira, se gyurcsányra, se bokrosra, se fodorra, se kisgazdákra, egyedül az lmp azon tagjai maradtak akik az erdeti elvükhöz hűek maradtak, és a jobbikra szabad csak.

Veszíteni velük semmit sem lehet, mert ha ők sem váltják be a hozzájuk fűzött reményt mit veszítettünk? Semmit sem. Ha ők is tolvajokká válnak, többet ezeknél úgysem tudnak - mivel nincs meg hozzá a kapcsolati tőkéjük, és rutinjuk. Viszont ezer oldalról vizslatnák árgus szemekkel őket - ha tolvajokká válnak, villámgyorsan belebuknának.

gipsz.jakab 2013.09.29. 15:02:44

@Meridian74: a jobbikban nem értek egyet...

de az elempé '"naív" nem sifferes ügynök szárnya akik kiváltak azok egyedül a NORMÁLISAK

Makkasz 2013.09.29. 15:10:25

Úgy tűnik a népnek ilyen végtelenül primitív hazugságra van szüksége.

Ezért az összes aláírót falhoz állították volna Horthy rendszerben.

Rákosi esetén meg tapsvihar.

Meridian74 2013.09.29. 15:12:58

@gipsz.jakab: az LMP-sek közül akik kiváltak, és befekedtük bajnainak a hatalomért cserébe, azok nálam erkölcsi hullák. Kábé hanyatt feküdtek, majd függőlegesen felköptek a magasba.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.29. 15:41:05

@jpmjpm: Magyarország nem hagyja magát (kirúgni sem)!
@Meridian74: Ha tényleg magkapják a hatalmat, akkor jól tették. Magyarország nem hagyja magát! Nem leszünk FIDESZ-gyarmat!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.29. 15:43:06

@Meridian74: A magas IQ hibás valóságérzékeléssel párosulva életveszélyes (egyébként az IQ elég specifikus készségeket mér). Mennyi az EIQ-d?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.29. 15:46:40

@Meridian74: Nem a lopás a legnagyobb baj. Mondjuk ami most megy, az tényleg túlzás, de még mindig az ország tönkretétele a rossz politikával, ami sokkal több kárt okoz (és okozott a szocik alatt is). És ez utóbbiban a Jobbik és az LMP külön-külön is világbajnok lenne. Minden önállóságot, vállalkozó szellemet megölnének, elzárnák az országot a lételemét jelentő kapcsolatoktól, természeti és tudásbeli erőforrásoktól. Viszont szép zöld rovásírással lenne kiírva a kapura: "Lasciate omni speranza, voi qui entrate".

Sir Galahad 2013.09.29. 16:06:00

@Fullánkos Algol: Ha épp egyetértek vele, akkor támogatom, ha nem, akkor nem. Ezt a többi párt esetében is így csinálom.

Fullánkos Algol 2013.09.29. 16:20:40

@Sir Galahad: Nem nem, a gusztustalan rugdosásaid abszolút egyoldalúak, az erősebbet soha. Mindenesetre szerintem majd akkor szóljál ha érdemi hozzáfűznivalód van.

Gera 2013.09.29. 16:27:12

@Meridian74: "Veszíteni velük semmit sem lehet"

Ez sajnos nem igaz, pedig abban igazad van, hogy a többiektől tényleg nem várhatunk semmi jót és így papíron ez a két párt az utolsó reményünk, csak az az apró probléma, hogy az egyik sötétzöld kommunista, a másik meg barna kommunista, nekünk meg úgy általában kommunistákra van a legkevésbé szükségünk, ilyen színesekre meg még annyi se. Ha ez a két párt lehetőséget kapna, hogy megvalósítsa az ökörségeit, még nagyobbat szívnánk. Nekünk egy liberális jobboldali párt kellene, aminek se híre, se hamva, ezért tartunk itt. Ettől függetlenül az lmpre lehet szavazni, mert ellenzéknek nem rosszak, egész következetesen képviselik a korrupcióellenességet, amit tudok támogatni és szerencsére esélyük nincs a hatalomba bekerülni.

Minorkavidor 2013.09.29. 16:29:20

@Meridian74:

Dehogy nem! Te kardoskodtál a kizárólagos állami nyugdíj mellett!

Ha már nagyon érdekel, hogy hogyan gazdálkodott az állam a nyugdíjpénzekkel:
index.hu/gazdasag/2013/02/19/az_allam_280_milliard_nyugdijpenzt_elbukott/
De ez se semmi: nol.hu/gazdasag/hoppon_maradt_2_8_millio_magyar_?ref=sso
Hogy mennyit jelentett volna, ha nem robbantják szét a magánnyugdíjpénztárakat?
m.privatbankar.hu/cikk/a-kormany-tudomast-sem-vesz-a-nyugdij-katasztrofarol-254701

Ha neked 155-ös IQ-d van, akkor nekem 465-ös:)) DDdDDddd

Sir Galahad 2013.09.29. 16:32:04

@Fullánkos Algol: Jól van, nyilván nem olvasod minden hozzászólásomat, semmi baj.

Fullánkos Algol 2013.09.29. 16:45:15

@Sir Galahad: Oké, mutass egy olyan hozzászólásodat, amelyikben "jobboldali" pártot ekézel a tőled ismert többé-kevésbé burkolt cinizmussal / gúnnyal. Bár továbbra is jobb lenne ha az érdemi dolgokkal foglalkoznál.

Meridian74 2013.09.29. 17:03:04

@Kuviklacz: EIQ-t pontokban nem mérték... (ez az érzelmi intelligencia, ugye?) egyszer egy állásinterjún tesztelték ezt is, a 2x10 főből az enyém volt legjobb teszt a pszichológus csaj szerint. Legalábbis ezzel kezdte mikor felhívott, de végül nem engem vettek fel, annak ellenére, hogy ő is, meg a vezető rendszergazda is engem javasolt szakmai tudásom alapján (2 teszt volt, plusz később elbeszélgetés is), hanem a cégtulajdonos rokonának a fiát. Meg is érdemelték ;) mivel a sors úgy hozta, hogy szolgáltató cégen keresztül szembesülhettem a "rátermettségével"...

(azóta is jót röhögök az egészen, mivel ez még 2003-ban volt, akkoriban még naív voltam kissé, szóval eléggé megviselt, hogy mindenben okés voltam, és mégsem én lettem a választott. Vissza is hívtam a pszichológus csajt, hogy talán a fizetési igényemmel volt a baj, túl aláértékeltem volna magam és úgy gondolták ha kevésre tartom saját magam, akkor annyit is érek? Nem, azzal nem volt gond, bár az még alku tárgya lett volna... lefele. Hát hmm, végülis jobb is, hogy nem oda vettek fel.)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.29. 17:08:01

@Marcellusca:
A márciusi hókáoszról persze mélyen kussol... X-DDD

Meridian74 2013.09.29. 17:09:16

@Gera: liberalizmussal az a baj, hogy világméretekben is sorra megbukott. Nem véletlenül jöttek elő orbánék ezzel a fene nagy unortodoxiával is.

Ha belegondolsz, a gyereknevelésnél is ha mindent ráhagysz a kölyökre, az elkanászodik. nem minden égeti meg a kezét, hogy tanuljon belőle... Valamivel fegyelmezni kell, különben baj lesz belőle. Ugyanez igaz a piacra is, a piac egyáltalán nem old meg semmit sem. Rohadtul szabályozni kell, különben visszaélnek vele.
Az a nem mindegy, hogy milyen mentalitású és erkölcsű emberek ülnek abban a székben, akik a szabályokat megalkotják. Többnyire a férgek, és aljas szándékú emberek kerülnek oda - aki nem mellesleg a jobbító szándékúakat eltapossák, saját önzésük okán.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.29. 17:16:31

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
"Ez a mai beszéd a szívekre és elmékre egyaránt nagy hatást gyakorolt. "

Ez csak az agyatlan, bugris, proli Dummkopf hívőknek emlékeztető.
Az értelmes emberekre azt a hatást gyakorolta, hogy egy ilyen államcuclista kisz-es faszkalapra nem szabad szavazni. X-DDD

Meridian74 2013.09.29. 17:17:58

@Minorkavidor: az első linkben tőzsdei árfolyam veszteségről szól. ez bárhol, bármikor fennállhat. Később azoknál is, aik maradtak a manyupban. Lásd pl 2008-as esetet, ameriában, ahol több nyugdíjalap szőrén-szálán megszűnt, csődbemenetelek okán... meg ott van most a legfrissebb, Detroit esete is. Persze az amerika, mondhatod, de a mechanizmus ugyanaz. Ne menjünk messzire, Ciprus. Görögország... hamarosan Spanyol és Olaszország, Portugália. Nem mellesleg az USA ismét szarban van (majd kína megint kisegíti őket - ha jól viselkednek).

A második az jogos, mert ez a színtiszta szarkavarás a Fidesz részéről. helyükben megmondtam volna: mindenki vissza, ezért és ezért (bőven volt rá ok akkoriban: ha nem így tesznek, akkor államcsőd van).
A harmadik linkben lévő problémával leginkább a Jobbik foglalkozik, de persze minden mást, mégcsak napirendre sem veszik a javaslataikat... helyette inkáb azzal szarakodnak, hogy a képviselők munkáját támogató szakértőiket kizárták a parlamentből (belépőkártyás letiltás).

gipsz.jakab 2013.09.29. 17:19:26

@Meridian74: jaaa neked a lemp azon fele szímpatikus akik viktor segjukából bijtak ki és a fideSS nek húzzák a zenét...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.29. 17:23:23

@Doberdo:
"Orbán megérett a bukásra"

Normális, demokratikus pártokban két egymás utáni elvesztett választás után a pártelnök repül.
Az autokrata pártok, kisebbség komplexusos törpecsúti vezénylő tábornokaik meg "harcászkodnak". :-)

Meridian74 2013.09.29. 18:21:27

@gipsz.jakab: azok akik elárulják a saját elveiket, azok emberileg nullák. Az LMP gyurcsány-bajnai alatt jött létre, és ellenük kampányolt, a választásokor. Most meg egyesek közülük átpártoltak hozzá(juk)? Elvtelen, gerinctelen, jellemtelen emberek ezek. Bajnaival együtt semmi keresnivalójuk az ország élén. Ők már leszerepeltek, többször is.

gipsz.jakab 2013.09.29. 18:59:42

@Meridian74: az lemp orbánék kitalációja azoknak a zombiknak akik se komcsik se dakoták...

ráparancsoltak az ügynökök Mr siffer ügynökre aki orbán segjukából lóg ki... hogy legyen a "3dik út", kamuból...
lásd másodikkerületi választás... ahol HAZUDOTT is a fideSS érddekében...

amikor ezt látták a tisztességes értelmes tényleg jószándékúak akkor kiváltak...
amugy a tisztességes szándék amiatt is továbbra is feltételezhető róluk metrt orbánnál tényleg minden jobb...
azér orbán-simlicska egy FEUDÁLIS sötét középkori komcsi náci országot épített fel...
ennél még a diszkréten lopkodó maszop libajnai is jobb...
(amugy szerintem nem... de azért ebbe a tévedésbe eshetnek értelmes emberek szerintem...)

gipsz.jakab 2013.09.29. 19:00:22

@Meridian74: szerintem nincs különbség a pártok között

kis ország egy csőcselék és egy mafia van...

csak van délelőttös és délutános műászak is...

Meridian74 2013.09.29. 19:10:12

@gipsz.jakab: LMP-vel kapcsolatos dolgokat nem igazán követtem, mivel nekem a sötétzöld meglátásaik nem jönnek be (pl paksi atomerőművet felszámolni? Pfff... aztán mivel termeljünk áramot, mókuskerékkel?), személy szerint jobbik szimpatizáns vagyok. ha ők nem nyernek szvsz semmiféle javulás, változás nem lesz itt. A mszpnek már régről kiépült a klientúrája, a fidesz meg láthatóan most építi (erősíti) meg. h akihúzzuka listáról az LMP-t és a Jobbikot (a kisebbek meg nem fognak labdába sem rúgni, mert mégúgyse ismertek, mégúgyse bíznak bennük) akkor marad az mszp és fidesz. Nos, ezek kormányoztak a rendszerváltás óta. Ehhez nem kell több komment... ha valaki köpdösi a fideszt hogy mocsok szar senkiházi hazug tolvajok, és a bajnai-ra vagy mszpre szavaz, akkor gyakrolatilag saját magát köpi le, mert akire szavaz, az ugyanúgy mocsok szar senkiházi hazug tolvajok. És vica versa ugyanígy.

gipsz.jakab 2013.09.29. 19:12:29

@Meridian74: szerencsére a dzsobbikos srácok azok meg dzsentlemenek...

nem azok verték szét a tvszékházat...

vona nem orbánsegjukából lóg ki...

labrabbit 2013.09.29. 19:38:37

@Meridian74:
Különös, van h tök ertmesen írsz, eltűnődöm rajta, de a liberalizmusról elég ködös fogalmaid vannak. A politikus-szavazó viszonyt, az elveket meg úgy nézed mint a törzsi háborúk resztvevői.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2013.09.29. 20:02:52

@ColT: Lehet, hogy "csak egy cég", akinek odaadod a lóvét, de pont ez egyben az előnye is. Ha elsuttyóskodják a nyugdíjadat, trükköznek, (rendes országban) szólsz a felügyeleti szervnek és seggbekúrják érte. Vagy pereled és a bíróság helyreteszi.
Mint ahogy ki lettek igazítva a reálhozamok is utólag a zúgolódásokat követően. Állambácsit 20 évig pereled, mire oda jut az unió, hogy popónbillentse, ha egyáltalán, mert rányomják, hogy "hát kéremszépen ez a törvény, így van rendjén".

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.09.29. 20:54:15

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: " Ha elsuttyóskodják a nyugdíjadat, trükköznek, (rendes országban) "
Akkor itt a vége. Szerinted itthon majd nem dőlt volna ki a lóvé valami ciprusi bankba?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2013.09.29. 20:59:25

@ColT: Én nagyon erősen akarom, hogy ez egy rendes ország legyen és nap, mint nap teszek is érte, hogy a törvény betűje vonatkozzon mindenkire...

tomwar 2013.09.29. 21:09:00

@Meridian74: Ha azt meg tudod mondani, hogy rossz volt, akkor gondoltam azt is tudod, mi lenne jo...
A tokeletestol messze volt, de nem javithatatlan....es messze nem futott annyit, hogy tonkre kelljen tenni. 30-40 ev viszonylataban kellett volna nezni.
En maradtam, mar reg "ledolgoztam" a valsag okozta veszteseget, es tavaly 17%-ot hozoott. Az onkentesem 14% felett hozott...
Ezt vegigbongeszve a szamok nem igazan tamasztjak ala, hogy huuuuu de rossz lett volna:
www.pszaf.hu/data/cms2391441/nyp_hozamok_2003_2012.pdf

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.29. 21:15:16

@Meridian74:

" azok akik elárulják a saját elveiket, azok emberileg nullák. "

- Kik égettek EU zászlót? És veszik fel utána is a brüsszeli pénzt?

Meridian74 2013.09.29. 21:22:15

@saravad: ez azért van, mert 2009-ben láttam egy lakossági forumot, amit Vona Gábor tartott Várpaoltán (rá lehet keresni a youtube-on)

Ebben elhangzott egy dolog a radikalizmussal kapcsolatban. Ez nem szélsőséget jelent, meg kirekesztést, hanem a szükséges rosszt.
Egész pontosan így adta elő: amikor egy balesetet szenvedett embert bevisznek a kórházba, igen rossz állapotban van, amputálni kell a sérült lábát, akkor az orvosok nem állnak neki tanakodni heteken keresztül felette, hanem a beteg életének megmentesée érdekében azonnal levágják a lábát - ha egyértelműen látszik, más megoldás már nincs. Különben a beteg meghal... persze lehet nagyon hosszú ideig halogatni a halált, az orvosi kezelést, de végül csak meghal (miközebn szenved), ha nem végzik el a műtétet (amputációt). Sajnos ez utóbbi zajlik a magyar gazdaságban. Halogatják azokat a döntéseket, amiket már rég meg kellett volna hozni, de nem merik megtenni, mert drasztikusak. Holott rövidtávon gyors hatásai lennének. Vona azt ígérte, hatalomra kerülés esetén meghozzák ezeket a döntéseket. Ettől egyébként nem kell félni, mert hoyg éppen mit kell tenni, ahhoz van neki szakembergárdája. Ezek nem azok az emberek, akik 20 millióért Fradi stadion esettanulmányt ollóznak össze a netről. Olyanok, akik ezzel foglalkoznak, ebből élnek meg a versenyszférában, de igazából nem politizálnak a nyilvánosan előtt.
De más példa: ott van pl Balczó Zoltán. A Kandó-n docens, a BME-n végzett villamosmérnök. Egyébként a _kényelmes_ EP képviselőségéről mondott le, hogy itthon cirkuszoljon a parlamentben. (persze gondolom, anyagilag rosszabbul így sem járt). De maradhatott volna a seggén is, a Kandó-n docensként nyilván nem keresett rosszul... Vagy ott van Volner János. Ő meg a versenyszférából jött, mivel már 18 évesen dolgozott, igaz 5-6 évig volt rendőr is, de aztán vállalkozásba fogott (amivel kapcsolatban próbálták besározni, nem tudom végül mi lett a végeredmény). Csak két példát mondta, ezek olyan emberek akik érdemben már dolgoztak is... nem úgy, mint pl az olyan nyikhajok, mint pl Zsiga Marcell, vagy Vitézi Dávid akik a semmire vesznek fel irgalmatlan nagy pénzeket...

Meridian74 2013.09.29. 21:26:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: miért is égettek EU-s zászlót? Azt elfelejtetted már? Oka volt annak a cirkusznak is, azt ne feledd ki a mondanivalódból. Viszont a kiugrott LMP-seknek mi nem tesztett a saját maguk által létrehozott (és egyébként elég keményen megdolgoztak a választásokkor ezért szvsz) pártban? A nevük is azért volt az ami, mert azt vallották, lehet másképpen is csinálni mint a fidesz, mszp vagy gyurcsány vagy bajnai vagy orbán... ehhez képest ezt egyszercsak 180°-os fordulattal feladták. nyilván miért. Pénzért hatalomért, a többi csak üres duma.

Meridian74 2013.09.29. 21:29:44

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "(rendes országban) szólsz a felügyeleti szervnek és seggbekúrják érte..." USA is egy "rendes" ország... 2008 óta perelnek egyes pénzintézeteket és azok felelős vezetőit, hogy hol a lóvé? Úgy, hogy azoknak a kárvallotatknak most abszolút nincs semmi nyugdíjuk (perdig tisztes összegű lett volna egyébként), legfeljebb segélyt ha kapnak, azt se a pénzintézettől, hanem az államtól...
Szóval szerintem erre ne alapozz. Magyarország meg, ugye, nem rendes ország, hanem inkább abszurdisztán.

Meridian74 2013.09.29. 21:31:59

@gipsz.jakab: "sötét középkori komcsi náci országot" ezt nem tudom honnan vetted, de itt nincs se nácizmus, se fasizmus, a középkorban nem volt se villany, se net, se kommunizmus...
Ennél azért sokkal jobb a helyzet, mert amit írtál, az még kínára sem igaz. Teljesen...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.29. 21:41:07

@Meridian74:

NE terelj!

Ha az asztalodra szarok, akkor nem verem a balhét, hogy nálad akarok vasárnaponként ebédelni.

Meridian74 2013.09.29. 22:38:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ok nélkül nem szarsz az asztalra, ilyen egyszerű ez.

Meridian74 2013.09.29. 22:46:22

@gipsz.jakab: félig vidéken lakom... persze Érd az még nem vidék. de vidéken a problémákat egyedül csak a Jobbik akarja kezelni, a többinek vagy úgy jó ahogyan van, vagy csak az indulatokat gerjeszteni, hogy aztán antiszemitizmus/rasszizmust kiálltson ki. Lásd LMP Gyöngyöspatai kirándulását...

De az alapvető problémát ténylegesen csak a Jobbik akarja kezelni. elég sokszor elmondták, az EU-s kvótákat fel akarják rúgni, mivel a kvótákat ránk erőltették, de helyette mást már nem biztosítottak. Még biorobot jellegű futószalagos munkát sem. A Kádár rendszert azért sírják vissza, mert akkoriban még volt értelme dolgozni amezőgazdaságban, meg a háztájiban - ami felszívta az ottani munkaerőt. De most nincs semmi jószerivel, csak a képzetlen munkaerő (ami korábban a mezőgazdaságból úgy-ahogy megélt), és szarért húgyért dolgoztatni akaró szarkeverők. Amúyg meg hirtelen hiába termelnének, ha nincs feldolgozó ipar hozzá, mert elhordták az üzemeket, vagy hagyták tönkremenni. A Libás tevékenysége sem javított, hanem rontott a helyzeten, és nem egy ilyen húzása volt, és nemcsak ő csinálta ezt. Könnyű meggazdagodni a más munkájának eredményét fizetés nélkül elvéve.

gipsz.jakab 2013.09.29. 22:46:47

akkor jövőre mégis KÉTFORDULÓS választások lesznek ?

egyik a rendes, rá kéthétre meg a fideSS CSALÁS miatt MEGISMÉTELT ?

Meridian74 2013.09.29. 22:58:11

@gipsz.jakab:
ismét OFF: ebben a cikkben is a radikális megoldást tartják célravezetőnek. Schobert Norbi eredtileg egyébként rendőr volt, ha jól tudom...
Egyébként itt is oka van annak hogy a halálbüntetést kívánják vissza.

Mondjuk, ez valóban középkori állapotra vall... Csak akkoriben nem szarakodtak. Hajtóvadászat, és kötél/karóba húzás/stb. Egyébként az ilyen állat nem is érdemel mást.
helyette majd 1 éven keresztül mentegeti pár ügyvéd jó pénzért, aztán majd kap 20 évet, vagy életfogytott, azaz mi tarthajuk el.

Meridian74 2013.09.29. 22:59:39

@gipsz.jakab: ugyanmá... nem ismered akkor még pintért. Aki fel mer kiáltani, hogy "csalás", annak szilárd helye lesz. Betonban.

gipsz.jakab 2013.09.29. 23:02:15

@Meridian74: nehéz lesz az 5% ból 99-et csinálni...

persze képesek akár 110% ra is jobban tejjesíteni mint a választók

Zedder 2013.09.30. 08:05:49

@Meridian74: "A bérszínvonal különbség kb 10x.
A termékek árszínvonala kb ugyanaz. Vagy max 10-30%-os különbség van csupán. "

Te nagyon buta vagy, hogy beszoptad ezt. Éltél Svájcban? Mert én igen! svájci és magyar árszínvonal "kb ugyanaz"??? Meg "10-30%-os különbség"???

Röhög a vakbelem bazdmeg. Ez az év poénja, te szerencsétlen... Nem is értem miért nem mennek ki magyar dolgozók milliói Svájcba élni magyar fizetéssel vagy nyugdíjal, ha ugyanaz az árszínvonal... Te idióta.

Sunder 2013.09.30. 08:33:12

@Zedder: azért ne idiótázz ekkora hévvel, mert pont a Lidl esetében nincs _akkora_ eltérés az árak között.
A magyar azért nem megy ki, mert a lakás és a szolgáltatások marha drágák kis hazánkhoz képest. De egy élelmiszerdiszkont termékei esetében nincs akkora különbség, ha azonos termékeket vizsgálunk. Ami ott felhúzhatja a statisztikát, az legfeljebb az, hogy több "luxus"/"prémium"/whatever terméket is tartanak a polcokon, amire Magyarországon minimális a kereslet.

Zedder 2013.09.30. 08:57:06

@Sunder: azért idiótáztam, mert aki képes _csupán_ az élelmiszerárakat felhozni érvelésként egy ilyen témában, az idióta. Mert ugye hol van a lakhatás, a rezsi, a közlekedés, a milliónyi biztosítás és egyéb költség, ami Magyarországon vagy eleve nem is létezik, vagy "okosba" meg van oldva. A szolgáltatásról eleve ne is beszéljünk, de azt nyilván te is vágod.

Most felmentem a Lidl oldalára, hát szerintem lenne odahaza szűkölés, ha 6-7-800 forint lenne 100 gramm szalámi! Vagy már annyi? Nem tudom, nem odahaza élek. Mondjuk jobban érdekelne a nyers, nem feldolgozott alapanyag, mert szeretek magam főzni. Svájcban a nyers hús kb. 4-5x drágább, mint Magyarországon. Ennyit a 10%-os különbségről. Nem hiszem, hogy luxuscikkeket vásároltam volna magamnak, pl. a fél kilós kenyér sem luxus, aztán mégiscsak 3 frank, megintcsak milyen sírás lenne egy ilyen árért otthon...

Kicsit arra emlékeztet ez a szituáció, mikor svájci létem alatt állandóan voltak melós-bevándorló kinézetű emberek a kasszánál, akik CSAK az 50%-osan leértékelt kaját vették meg. Na úgy lehet kijön a matek. Csak tudnám mit esznek, ha éppen nincs semmi leárazva a turkálós részen, vagy épp kifogyott aznapra. Egy életen keresztül erre építeni, hááát....

Meridian74 2013.09.30. 10:25:59

@Zedder: nézzük csak. Olvasni tudsz? Mert úgy veszem észre diszlexiás vagy... mivel az árszínvonalat a Lidl-re értettem, nem mindenre átfogóan svájcban. A Lidl-ben kapható termékekre.

De ha már itt vagy, akkor legyél olyan kedves és saccold meg nekünk, hogy az ottani Lidlben kapható háztartási és fogyasztási termékek árai hogyan viszonyulnak az itteniekhez, mert én tényleg nem éltem Svájcban, csak arra alapoztam, amit mások mondtak, akik ott éltek. Meg kábé azt is, hoyg ott mennit vásárolnak (költenek) az emberek egy-egy hétvégi bevásárlás alkalmával, és ez nagyjából szted hányszorosa az ittenihez képest. Csakhoyg pontosítsuk az egészet, ugye.

Amúgy személy szerint az osztrák árakkal vagyok tisztában. +10% max. Sok minden olcsóbb, van ami drágább, kábé +10% a különbség. Ja, a minőségük valamivel jobb, mint az itthoniak. Pl nagyon sokféle finom sajt kapható osztrákiában, ami olcsóbb mint nálunk, és sokkal jobb a minőségük.

Meridian74 2013.09.30. 10:32:39

@Zedder: "ha 6-7-800 forint lenne 100 gramm szalámi!" szvsz van ennyiért itthon is, kérdés hogy melyiket választottad?
Pl ez annyi: bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004010803253

Rúdban azért még mindig olcsóbb... a pick téliszalámi 4600 Ft/kg a Tesco-ban, bár nem ma néztem. Viszont meg lehet nézni az árakat mostmár online.
bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004010489716
(bár ez sem téliszalámi.. de hasonló termék)

titan 2013.09.30. 14:23:08

@Meridian74: első rendű logika: nem keverni az univerzális kvantort az egzisztenciálissal...
azaz az, hogy van egy ami annyiba kerül, nem jelenti azt, hogy mind annyiba kerül. Persze ez nem feltétlen azt jelenti, hogy nincs igazad, csak épp nem is feltétlen van. Csupán az érvelésed hibás.

kifordított nagyanyó 2013.09.30. 15:13:53

A legjobb az,hogy a kommunisták kommunistáznak!:))

titan 2013.09.30. 15:16:44

@kifordított nagyanyó: és volt olyan is, hogy a kommunistázó kommunisták lekomcsizták a kommunistázókat :)

stoppos76 2013.09.30. 16:52:56

Nem tudom miért hozta fel, hogy "megvédtük" az országot az árvíztől. Az árvizet kellett volna megvédenünk a fidesztől. Jóval kevesebb kárt okozott volna és ritkán is jön.

Meridian74 2013.09.30. 19:17:13

@titan: OK, és ezzel mit akartál mondani? De ami azt illeti, megkértem arra hogy ha már úgyis ott él, akkor vesse össze az árakat, és saccolja meg a forgalmat. Nyilván egy pénztáros a Lidl-ből pontosabban tudná megmondani, de ettől függetlenül ha valaki jár bevásárolni, látja azt mit vesznek mások és mennyit fizetnek.

Meridian74 2013.09.30. 20:30:30

vitézi dávidka v2.0
index.hu/gazdasag/2013/09/30/alkalmatlannak_tunik_az_uj_mt-tag/

ROFLMAO... ez már tényleg abszurdisztán.

Zedder 2013.09.30. 20:49:49

@Meridian74: "nézzük csak. Olvasni tudsz?"

Hát te? Mert ugye leírtam egyéb árakat is, pl. hús, kenyér, stb. Nem értem, miért kéred számon rajtam.

Egyébként pedig rajta, coop.ch, migros.ch, aztán lehet nézegetni az árakat. Hadd ne én dolgozzam már helyetted.

Azt azért kikerestem, hogy az általad sztárolt Lidl-ből van kb. 90 üzlet az egész országban (www.presseportal.ch/de/pm/100016795/100742605/biel-lidl-schweiz-eroeffnet-die-90-filiale), miközben a helyi Migros és Coop boltok kb. minden utcasarkon megtalálhatóak, és bőven 1000 felett van a számuk. Ha nem laksz Lidl mellett elérhető közelségben, akkor mit csinálsz?

Hadd ne kommentáljam, hogy az akciós termékekre és árakra ugrasz rá, mint a legutóbb belinkelt cikkben is tették (ahogy látom csak létfontosságú "kaját" vettek. LOL.) OK, persze akciósan kell vásárolni, én is kihasználom az ilyesmit, csak hát arra nem lehet építeni egy életen át!!!

Azzal pedig, hogy bármilyen relációt teszel a x-szeres fizetés és a "közel azonos árú élelmiszerek" közé, nos, fenn kell, hogy tartsam azt a véleményemet, hogy idiótának tartalak. Te zacskóban élsz, vagy mi van? Mamahotel? Az élelmiszerek ára kb. semmit sem árul el, mert ott van mellette a lakhatás, rezsi, közlekedés, biztosítások, szolgáltatások, stb. Persze ha a te ismerősi körödben a 6 pakisztánival egy 30nm-es kecót megosztó londoni mosogatók vannak többségben, akkor én kérek elnézést. Számukra lehet tényleg a kaja A nagybetűs költség. Direkt visszanéztem a pénzügyi nyilvántartásomat, mind Magyarországon, mind jelenleg kb. átlagosan a fizum 10%-a megy étkezésre, táplálkozásra. Marginális összeg, luxuscikkek nélkül.

A világbajnok 27%-os ÁFÁ-ról nem is beszélve...

- Svájc: 8%, élelmiszerre 2.5%
- Ausztria: 20%, élelmiszerre 10 körül
- Németország: 19%, élelmiszerre 7%

Meridian74 2013.09.30. 21:04:48

@Zedder: már ne is haragudj, de abszolút nem érted miről írtam.

Zedder 2013.09.30. 21:12:24

@Meridian74: erre a szösszenetedre reagáltam: 2013.09.29. 14:49:15

Minden hozzászólásom arról szólt. Nem tehetek róla, hogy nem látod a fától az erdőt, és képtelen vagy összefüggéseiben szemlélni ezt a kérdést.

Walter Hartwell White 2013.09.30. 21:16:32

A tacepaon említett tisztességes versenyről beszélhetnének az állami erővel kiseprűzött külföldi cafeteria-cégek vezetői. Lett helyette kizárólagos Bözsiutalvány. Ez nem kettős mérce?

Bee-zony 2013.09.30. 22:56:05

Ugyanazok a káderek (vagy már a gyerekeik) ugyanazt a szöveget nyomják, amely szövegnek a valósághoz nem sok köze van, viszont a kábítás, a szófosás az most is ugyanúgy megvan.
Orbánnak ellenzékben volt posztkommunistázós korszaka, amikor erről nyomta a szájkaratét az MSZP irányába; most lehet szembesíteni önmagával: ezt a posztkomcsi szöveget ugyan melyik párt nyomja? Ennyit a „rendszerváltásáról” – és most lehet jól lemérni Magyarország fáziskésését: a normális állapotokhoz az MSZP-Fidesz-KDNP-nek is ott kellene tartani már, ahol a DK, 5% alatt, és új elvű új pártoknak kellene az ország vezető erejének lennie.
Az egy dolog, hogy posztkomcsi pártok posztkomcsi emberei posztkomcsi dumákat nyomnak, de hogy ezekre szavaz a többség, és ezek a pártok az ország vezető ereje, ahelyett hogy már a történelem szemétdombján lennének… A legnagyobb probléma a valódi ellenzék és a tömeg agyi lebénultsága; és így persze hogy az van, ami, mert nincs a helyébe téve semmi normális. Ezen az agyi lebénultságon, kondicionált tehetetlenségen kell túl lenni sürgősen.
De amíg az a helyzet, hogy a parlamenti többség aljas, a szavazói többség ostoba, és egy dologhoz értenek sokan, a lopáshoz, addig ez van… mindenféle színű zsírdisznó reinkarnációk a most éppen szegfűs (a szeghez kalapács kell, a fűhöz meg sarló) és magyarnarancsos (= citrom) Állatfarmon.

Az állandóság:
L'art pour l'art - Interjú egy politikussal
www.youtube.com/watch?v=fpyLiGV4jDg

L'art pour l'art - Parlamenti közvetítés
www.youtube.com/watch?v=EAOw7vjHsFk

Laár András Pour Laár - A politikusok végső indítéka
www.youtube.com/watch?v=heQF3psYJLo

titan 2013.10.01. 12:20:45

@Meridian74: azt akartam mondani, hogy ha érvelni akarsz, akkor azt úgy tedd, hogy megállja a helyét, mert különben csúsztatásnak tűnhet. Azt meg gondolom te sem akarod.
Bár ezt tudnod is kell, 155-ös IQ-val. (ne köss bele, hogy erre hivatkozok, ugyanis te hivatkoztál rá első sorban)

süti beállítások módosítása