Skip to content


       Szűrés lista

A Jobbik új imidzzsel próbálkozik

Régóta tudjuk már, hogy az egyik legkommunistább magyarországi párt a Jobbik, a rezsicsökkentő-versenyben ezt végképp nyilvánvaló is tették, de úgy látszik, ezt kevésnek gondolják egy mérhető választási eredményhez, úgyhogy most bedobták az új arculatot. Új kampány, új imidzs, hátha hülye mindenki, és rájuk szavaz.

Ezt a videót mondjuk csak egy rajongójuk készítette, de azóta elkészült a hivatalos kampányvideó is, amit Vona Gábor büszkén tett ki ma reggel a Facebook-oldalára. 

Ahhoz képest, hogy a videó címe "A jövőt nem lehet megállítani", a pöcegödörben rég elsüllyedt SZDSZ legtündöklőbb pillanataira hajaz. Sehol egy gárdista, csak színes ruhába öltözött mosolygó fiatalok, és még egy kutya is belefért.

Csak egy kommentet idéznék a videó alól:
"Sokatmondó az is, hogy a Deák téri gyűlésen egyszer nem merték kiejteni a szájukon azt a szót, hogy "cigány" és azt a szót, hogy "zsidó". Becsicskultatok? Decemberben már mentek majd a hanuka ünnepségre? Az egzisztencia fontosabb az elveknél?"

Címkék: kampány politika vicces jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr375598871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2013.10.25. 14:03:51

Ha meg lenne gárdista, akkor az lenne a baj :D

InversioN 2013.10.25. 14:13:25

Eddig is éreztem, hogy csak a szélsőjobb iránti politikai-piaci rést lovagolták meg. Ahogy a fidesz esetében is, náluk is rég volt már az amikor őszintén hittek az általuk képviselt ideológiában, akármilyen is volt az. A politikai kaméleon minden szélsőséges nézetnél aljább, mivel bármit hajlandó megtenni, nincsenek elvi/ideológiai korlátai.

Bee-zony 2013.10.25. 14:47:05

„Új kampány, új imidzs, hátha hülye mindenki, és rájuk szavaz.”
A hülyék az MSZP-re és köreire, és a Fidesz-KDNP-re szavaznak. :)

„Sokatmondó az is, hogy a Deák téri gyűlésen egyszer nem merték kiejteni a szájukon azt a szót, hogy "cigány" és azt a szót, hogy "zsidó".”
Mi köze a cigányoknak október 23-hoz? A „zsidó” nem hangzott el, az hangzott el, hogy „háttérhatalom”, és ez pontosabban lefedi ezt a lényeget és módszert, aminek a része az is, hogy kimentek a tankok, bejöttek a bankok, és amiről szó volt.

Felpuhult a Jobbik? Mégis ezt a pártot szélsőségesezik az egész judeonáci birodalomban, Jew-Yorktól Jeruzsálemig (az Arany Hajnalt meg nácizzák). Ha ez egy puha ellenzéki párt, akkor a többiek mik? Ők csak ál-ellenzékiek, hogy meglegyen a demokrácia látszata a politikai bábszínházban, ahol a számukra közös a színházigazgató, aki irányít?

Fel lehet tenni olyan magasra az elvárás-mércét, hogy az a Jobbiknak is magas legyen, de akkor parlamenti pártként Magyarországon nem marad senki… és akkor vagy a magasmérce-feltevőknek kell pártot alakítani, és megmérettetniük magukat, vagy a rossz értelemben vett anarchia következik, az uralom nélküli rendetlenség, ahol az aktuálisan legerősebb köztörvényes bűnszervezet fog uralkodni, nem lévén semmilyen visszatartó erő a szabad bűnözés útjában, és az lesz a „liberalizmus” csúcspontja, amihez képest most korlátozott bűnözés van. Akinek a szíriai állapotok hiányoznak, oda lehet menni.

Vona meg már kezd beleőrülni ebbe az egészbe. Petőfis-Széchenyis alkat, és jobb lenne, ha átadná a stafétabotot és a háttérbe vonulna; megáll az a párt a lábán már nélküle is, lehet menni „nyugdíjba”, vagyis nyugodtabb életet élni.

Transylvanianmixedgrill 2013.10.25. 15:02:00

Jól látom, hogy ebben a klipben Dúró Dórán kívül szerepe szerint mindenki SZINGLI???

2013.10.25. 15:08:35

@Transylvanianmixedgrill: persze hogy, babakocsikat tologató családanyákra nem izgulnának rá a mélyen tisztelt választók.

Transylvanianmixedgrill 2013.10.25. 15:14:29

@Lazybones:
Egy háttérben megvillanó McDonald's még hiányzik ebből a filmecskéből... www.borsonline.hu/cikk.php?id=54068

2013.10.25. 15:25:08

@Transylvanianmixedgrill: :) Más dolog a munka, és más dolog a magánélet, mint tudjuk...

Egyébként érdemes megfigyelni, hogy Vona arcát alig mutatják a kampányfilmen, összesen nem látni tíz másodpercig, és még a videó elejére sem képes kipréselni egy mosolyt magából. Azt mondják, kész van idegileg.

Ezen a McDonald's-os képen legalább vigyorog egy jóízűt. Lehet hogy többet kéne a Mekibe járnia.

dr. Aullah 2013.10.25. 15:27:49

@Transylvanianmixedgrill: LOL Ez a bors szánalmasabb, mint hittem :D

Transylvanianmixedgrill 2013.10.25. 15:27:56

@Lazybones:

Cink.hu-n egy kommentelő sokkal érdekesebb filmecskét fedezett fel...kis mai Magyarország svéd szemmel...itt azért a Jobbik nem ilyen kis puszibarát képet mutat.
www.svtplay.se/video/1537178/del-4-av-12

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 16:16:04

ez nem imidzs, ez csak egy videó
k unalmas, h minden senkiházi ezen pattog török gábortól a széljobber sittesig

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 16:18:48

a Kormánykárosultak dalát én nem tudom végighallgatni mondjuk, de nem a jobbik csatornája tette közzé. ez a legjobb komment a videójánál:

"Azért, mert egy unatkozó megcsinál egy ilyen videót nem biztos, hogy a Jobbik megbízásából készítette.
Jobbik IT elnök vagyok, nem kaptam értesítést arról, hogy ilyen dalt készítenek.
Írhatok egy jobboldali témájú zenét és felrakom, hogy az mszp választási dala, elhinnétek ti is, hogy ők csinálták?"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 16:21:45

@Transylvanianmixedgrill: A Jobbik elnökét szinte berángatta kisfia az amerikai gyorsétterembe, ahol jókedvűen falatoztak"

azonnal főbe kéne lőni valóban, szerintem számítógépet se vesz, meg autót se, mert multik gyártják

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 16:35:57

@InversioN: és ezt ebből a videóból szűrted le? gyorsan mondd mielőtt még leostobáználak

házelnök 2013.10.25. 16:36:55

@tesz-vesz:
Ezért erőltetik a rovásírást.

házelnök 2013.10.25. 16:38:05

kipu, vagy más néven zsinórírás

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 16:41:50

@házelnök: nem értelek, és úgy érzem ennek oka nem bennem keresendő

InversioN 2013.10.25. 16:46:15

@tesz-vesz:
Jé, a Jobbiknak is van Vidéki-je hozzájuk illő stílusban. És nyugodtan ostobázz le, paraszt szavának nincsen súlya.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 16:51:16

@InversioN: ha ezt amit mondtál , csak ebből a videóból szűrted le, akkor ostoba vagy, ezt írtam, te meg elfogadod , hogy leostobáztalak, nem válaszolsz érdemben, nem fejted ki, tehát az is vagy.
Vidékihez meg légyszi ne hasonlíts

B.Lajos 2013.10.25. 17:59:12

Én tényleg szeretném, ha a jobbik nyerne, és betartanák ígéretüket a többi párt szavazóinak hangadói ennek eredményeként, és elmennének az országból és soha többé nem jönnének vissza, az itt maradt sámánmagyarok és indiaimagyarok pedig leöldösnék egymást halomra.

Persze ez csak fantázia és vágy az értelem védelmében a reboot-ért, sajnos nem fog megtörténni, pedig semmi esély arra, hogy itt tisztességes élhető társadalom legyen, míg az indiaimagyarok adják egy generáción belül az adófizetőkorú többséget, a mű-toleránsmagyarok pedig mindent előrébb valónak látnak az ország sorsánál - főként a zsebüket -, a sámánmagyarok pedig valami téveszmés, a világtól elzárkózó őshitből fakadó népközösségi gazdaságpolitikában és szentkoronában látják a megoldást.

@Transylvanianmixedgrill:

2 percig bírtam nézni röhögés nélkül a filmet, - ami már akkor elkezdett gördülni kifelé, amikor a meleg riporter belekezdett táncába a felvonulók előtt,- akkor tűntek fel a szlovák temető képei ahová a szlovák cigányok - a mi borsodi és szabolcsi cigányainkhoz hasonló önmerényletként - fordított horogkereszteket fújkáltak fel. Itt egy kicsit hiteltelenné vált a film, aztán mikormegyünklopnipityinger mint a baloldali értelmiség bázisembere amikor megjelent, kénytelen voltam kikapcsolni, reménytelennek láttam bárminemű elfogulatlan valóságközeliséget láttató alkotást kinézni a továbbiakból.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 18:02:25

@InversioN: én amúgy nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a jobbik vezetői nem azok aminek mondják magukat, de ezzel nem egy ilyen videónál kell előjönni, aminek csak két üzenete van: a jobbikot a fiatalok szeretik, és a jobbik nem csupán menetelős, szűklátókörű emberekből áll.

Zeppeliner 2013.10.25. 18:08:39

Amit a közbiztonság terén akarnak tenni az ellen nincs kifogásom.
De amit a világról, meg a gazdaságról gondolnak....hát az túltesz még a fideszsen is.
Mi, mint EU csatlakozás vesztesei,ráfizetői több ezer milliárd ft támogatással a hátunk mögött. LOL
Tényleg megérné kilépni. Lenne egy fekete lyuk, kietlen sztyeppe Európa közepén.
Az lenne SuperHungária.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 18:43:39

@Zeppeliner: miért te nem vagy azzal tisztában hogy tagdíjat kell fizetni az eu-ba? és az eu-pályázatok nyertesei ilyen trafikosok és földügygyesek

tehát az EU-nak tagdíja, amit még politikus szájából nem hallottam kiejteni (ez se véletlen), és ennek a tagdíjnak valahányad részét kapjuk vissza támogatásként (én úgy tudom, de erre nincs bizonyítékom, mindenesetre ha beleszámítjuk a multik hasznát, amit kivisznek innen, és nem az ország gazdasága részesül belőle, akkor nyilvtán tényleg deficites az EU-mérleg és az államháztartás...)

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2013.10.25. 18:55:25

@tesz-vesz: "miért te nem vagy azzal tisztában hogy tagdíjat kell fizetni az eu-ba? és az eu-pályázatok nyertesei ilyen trafikosok és földügygyesek"
Jobbikos agyhalott!
Csak itt lézervárosban az elmúlt 3.5 éveben 35.6 MILLIÁRD FORINT támogatást adott az EU.
Ha ez nem jött volna akkor most csak azzal tudna kampányolni a helyi csúti csicskások bandája, hogy kimeszelték a Kossuth téren a nyilvános budit közadakozásból!
A város összes iskolája/óvodája/bölcsődéje EU PÉNZBŐL ÚJULT MEG!
A városon áthaladó 47-es számú főút mind az 5 körforgalma EU PÉNZBŐL készült!
A város új "sétálóutcája EU PÉNZBŐL készült!
A novemberben "munkába" álló 200.000 közrbaszolga bérét EU PÉNZBŐL fizeti a fidesz!

Szóval jobbikos agyhalott, húz az anyádba!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 19:12:55

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !):

és mennyit volt a tagdíj?
persze nem mondom, hogy az össze pályázaton nyert pénzt csókosok kapnak meg, kb az arány ua lehet, mint a trafiknál és a földpályázaton.
www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292

2004-2010 időszakában pl 5152,6 millió eurót fizettünk be tagdíjnak áfa alapú befizetésben, ebből a legtöbbet mindig a GNP-alapú befizetések adják.
ebből futotta volna a lézervárosnak is ,és a város összes iskolája/óvodája/bölcsődéjének is.
és támogatásokat hiv. kaptunk ue az időszakra 15 000 millió eurót

de én úgy tudom az eu előtt az ország egyik legnagyobb bevétele a vámbevételekből jöttek össze, ami megszűnt az euval, mi ebben az agyhalott jobbikosság?

InTheGajd 2013.10.25. 19:16:13

Inkább 10 Jobbik pártot a parlamentbe, mint egyet is ezek közül a noname (másnéven újra alapított) pártok közül, mint az Lmp, DK, Együtt 2014. Az Mszp-t meg a pöcegödörbe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 19:16:25

@tesz-vesz: áfa alapú befizetésben - ez törölve,

az 5 milliárd eurós befizetés az az összes

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.25. 19:59:43

van nekik szavazotaboruk, hivatalossan egy part, akinek nem tetszik ne szavazzon ra, demokracia van. Engem nem gyoz meg sem a hozzaertesuk sem a mondanivalojuk de hat van mas.

( a "kifele a multikkal" az jol hangzik de mi lesz ha tenyleg elmegy az osszes? Nincs magyar ipar, abbol nem lesz jolet ha 2 millio munkavallalo az arokpartot tisztitja )

a rettegok meg mindig rettegni fognak, azert fizetik oket.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.25. 20:04:54

a fidesz ha akarna kb egy honap alatt lenullazna a jobbikot

- pl megkeresnek az "anyagiasabb" jobbikos kepviseloket es egy tisztessegesnek latszo palyazatpenzzel nyakig besaroznak az egesz partot, nem kerulne tobbe mint par millio es levan a gond a jobbikrol - lehet ez mar megtortent azert ilyen "szolid" a jobbik.

A Jobbik torekeny, es nincsenek IGAZI politikusai, szerintem egyenlore nem kormanykepes. Vona Gabort egy becsuletes magyer embernek tartom de inkabb lenne tortenelem tanar vagy muzeum igazgato, ahhoz hogy politikus legyen ahhoz meg kene tanulnia beszelni es nem artana tobb "tuz". Orban karizmaja legyurhetetlen a mai viszonyok kozott.

amugy meg a DK mszp LMP LPG Lakarmi 8K XX nel MINDEN JOBB.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.25. 20:10:42

Egyszer az a baj,ha van cigányozás,egyszer az,ha nincs,Ejj ezek a "demkraták"
Mindeközben baloséknál : lm3.biz/532735

kantonpárti (törölt) 2013.10.25. 20:14:28

csak szavaznának rájuk mennél többet, met akkor kellene őket venni kormányba. de sajnos ez a film nagyon béna. mert pont ez az, amitől egy átlagos jobbikos szakmunkás - a túladagolt hápén kívül - hányni szokott.

micsoda? 2013.10.25. 20:17:54

Nem hiszem el, hogy a fiatalok körében a legnépszerűbbek. Különben is honnan veszik, még semmiféle adattal nem bízonyitották.

kantonpárti (törölt) 2013.10.25. 20:23:38

@tesz-vesz:
az oké, hogy szeretik a fiatalok. de pont nem azok, akik ilyen nyálas reklámfilmre vágynak. mert ez ugye tipikusan olyan kisfilm, amit a "zsidók", vagy a "buzik" szoktak készíteni. hepi lájfsztájl, a végére azt is oda lehetne írni, hogy ropogtassál csió csipszet. vagy fizessél elő az akciós tarifacsomagra. ez a tipikus reklám kurválkodás.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.25. 20:24:54

@kantonista: Az nem zavar,hogy az orvosi,jogi és info karokon a legerősebb a jobbik?

@micsoda?: Tessék: lm3.biz/766982

kantonpárti (törölt) 2013.10.25. 20:27:25

@micsoda?:
a fiatalok körében a legnépszerűbb az "egyik sem". de utána a jobbik következik. minden korcsoportos felmérés szerint. ezt teljes joggal írták ki.

kedves okos honfitársaim 2013.10.25. 20:29:52

A lakásér' van minden. Az a rohadt pénz mérgez meg mindent. A Vonáék, vagy a sémi tanácsadóik végre rájöttek, hogy hatalmas jövő van a "markáns" európai far right-ban, csakhogy annak 'illik' ma már enyhén filoszemitának, és határozottan palesztin-ellenesnek lenni. Akkor tényleg a csillagos ég a határ. A cigók is csak azért nem férnek most bele, mert hát hogyan zavarnák Magyarországra a francia/olasz/spanyol/stb táborok oláh lakóit, ha itt úgymond "közvetlen veszélybe" kerülnének. Olyan embertelenséget még a nyugat-európai szélsőjobb sem tenne. Egyszóval szeretne kikerülni a pária karanténból a Jobbik, amibe a náci felhangok sodorták. Aztán majd része lehet az összeurópai politikai biznisznek, amire ugyebár nem a zs.idók a legveszélyesebbek, hanem akik ellen a nyugati szélsőjobb is fenekedik: az euromuszlimok.

kantonpárti (törölt) 2013.10.25. 20:30:18

@wanker cunt:
és akkor mi van ha ők a legerősebbek? az mit jelent? az, hogy majd jó lesz, vagy azt, hogy ha a fidesz nem csinál teljes balkánt, akkor megcsinálja a jobbik. de ez nem probléma, mivel külföldre lehet menni. és addig kurvára nem izgat, hogy kik vannak többségben. hajrá jobbik. mutassák már meg egyszer, hogy mit tudnak. azon túl, hogy a nyálas reklámfilmet képesek állami pénzből megrendelni. szuper. ezen túl mit még.

Gerilgfx 2013.10.25. 20:37:08

ez mi a szar? egy kampányvideóban rövid konkrétumoknak kell elhangzania a programból, társadalmi, gazdasági irányvonalakat 1-2 rövid mondatban ismertetni, részletezni. és alapvetően nem kutyákat kell benne simogatni. szánalom.

p.a.r.t.i.z.a.n 2013.10.25. 20:40:08

Rájöttek, hogy a néhány idióta faszfejen kívül, akiket meg lehet téveszteni a történelem szemétdombjára került ostoba eszméikkel, másokat nem tudnak megszólítani. Ők pedig nemhogy a választásnyeréshez, de még a bejutáshoz is kevesek. a vastagon kitömött iráni pénzes borítékok ide vagy oda.. Arról nem is beszélve, hogy ami Vona (rém)álma volt, egyesíteni a különféle szélsőjobber szervezeteket dugába dőlt, főleg az ő zászlaja alatt.

Bolsi Buster 2013.10.25. 20:40:28

A jobboldali radikálisok és a baloldali radikálisok GAZDASÁGI programja mindig is ugyanaz volt.

A Jobbiknak van jövője. Sőt a fidesz után a második legbiztosabb jövőjü párt.

Zeppeliner 2013.10.25. 20:45:05

@tesz-vesz:Hát persze 90 és 04 között aztán dőlt a lé mindenre, olyan qrva gazdagok voltunk, hogy csak na. Most meg eltartjuk ezt a sok ingyenélő németet,hollandot, meg angolt.
Ti még hülyébbek vagytok , mint Matolcsy.
Az összes cég aki beruház valamit ebben az országban még egy csavarhúzó vásárlásához is támogatást vesz igénybe, nemhogy komoly szerszámgépekhez.
Nem tudom te hol élsz, de hogy csukott szemmel jársz az biztos.
Jaj persze majd ha kilépünk senki nem pofázik majd bele semmibe, visszaállítjuk a vámokat aztán mindenki magyar csirkét fog zabálni a turulban. Vona visszaállítja a királyságot a töri diplomájával oszt fasza lesz minden.
Nem olyan qvra bonyolult dolog ám megérteni, hogy rögtön Mongólia szintjén lennénk az EU nélkül.Trafiknak meg semmi köze ehhez.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.25. 20:46:05

@p.a.r.t.i.z.a.n: Az nem igazán zavar látom,hogy pont az ellenkezője a valós,annak amit írsz :D Kitalálom,bal-lib vagy :D

én már a fény gyermeke vagyok 2013.10.25. 20:46:34

Nekem tetszik ez a változás. Ha Vona Gábor a következő rendezvényen elénekli hogy aranyesőt a jóanyámba, tőlem megkapja a szavazatot áprilisban.

Bolsi Buster 2013.10.25. 20:46:58

@Zeppeliner: 'Nem olyan qvra bonyolult dolog ám megérteni, hogy rögtön Mongólia szintjén lennénk az EU nélkül'

1. 2004ben sem voltunk lejjebb mint most
2. senki nem akar kilépni az EUból ezt még a Jobbik sem vállalja így

Bolsi Buster 2013.10.25. 20:49:37

@kantonista: Azért jobb mint amit az ex szuperpárt rendelt Bajáról.Hehe

Zeppeliner 2013.10.25. 20:53:59

@visszakettopadlogaz: Ha egy jakobinus disznóólat kell még ebből a szerencsétlen országból csinálni, akkor már most életképes párt a jobbik.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 20:55:07

@Trollcsány rising:
"A Jobbiknak van jövője. Sőt a fidesz után a második legbiztosabb jövőjü párt. "
Nem igaz.A jobbik támogatottsága folyamatosan csökken,
A kimutatásról meg semmit sem tudunk, ki, mikor készítette.
Jó duma, így választások előtt, csak kamu.
Gondolom senki sem hiszi hogy választást fognak nyerni.
Sztem 10%körül lesz.

lyken 2013.10.25. 20:56:48

Se metéltfarkincázás, se gárdista, se nagykereszténykedés?
Bár igazuk van, a kormánypárt is elvileg fiatal demokratákból áll, csak véletlen kicsit magasra sikerült a tagságban az mszmp-sek és hasonszőrűek száma. És nem lett tőle semmi bajuk.

kantonpárti (törölt) 2013.10.25. 20:57:51

@Trollcsány rising:
nem tudom, hogy te hogy vagy ezzel, de én az egyik szart a másikhoz nem szoktam hasonlítani. hanem ha valami szar, akkor szar, és kész.

Bolsi Buster 2013.10.25. 21:00:02

@Sexual Harassment Panda: Amíg cigány van, Jobbik is van. Ezért biztosabb a jövője mint pl. az mszp-é. De egyetértek nem lesz annyi nekik mint 2010ben.

Bolsi Buster 2013.10.25. 21:01:20

@kantonista: Én meg azt hittem választási kampányt tartasz.

Nem?

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 21:05:40

@tesz-vesz:
Tévedsz.
2007-14 között van tagdíj, ami 2500milliárd ft.
Kapzunk/lehívható 10500MFT.
Ha kilépnénk az euból, mint ahogy ajobbik fröcsögi, az addíg felvett összes összeget vissza kellene fizetni.Miből?
Ma nincs olyan fejlesztés, amit nem az eu fizet!
Előjönnek mindenféle vámokkal, amiket kapnánk.
Nos, a világ jelentősen megváltozott, megbaszhatnád a vámokat, amikor körülöttünk mindenki eu-tag.
Az összes nagy gyár, stb egyszerűen kikerülne minket, és átvinné a termelését 100km -el arrébb.
A magyar gdp 80%!!! át az eu adja, azon belül is Németország egyedül 40%-ot.
Nos, ha megszűnik a tagság, és nem vagyunk tovább tagjai a piacnak, akkor az összes áru, 20%-os vámterhet kap.Amit kivisznek, így versenyképtelenné válik.Ami bejön, az meg megdrágul.
Tehát gyakorlatilag a piacaink jelentős részét elveszítenénk.
Ezeket a piacokat miből pótolná a jobbik?
A kint dolgozó emberek szépen hazajönnének.Nem kellene azon agyalnod, melyik egyetemen akarsz tanulni külföldön.
Tehát összeomlana a gazdaság, hazajönne vagy 300.000 ember, csodálatos lenne!
Szerintem az a kormány amelyik belekezdene a kilépésbe, az pár héten belül megbukna.
Lehet itt népszavazást erőltetni, de sztem senki sem akarna kilépni, és nem lehetne tovább lebegtetni a témát.
Amit szorgalmaznak, hogy legyünk Svájc/norvégia meg nem működik.
Még a legbamabb politikusaink (mint pl OV, hehe) is felismerte hogy öngyilkosság lennne kilépni.
(jelenleg)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.25. 21:06:07

Ebben nem vágom mi a vastagbőr?

Az első videó egy szvsz eléggé elqrt darab. Adott a koncepció, hogy csinálunk egy vicces retródalt Orbánról, aztán képesek ezután odatenni a saját teljesen komolynak szánt kampányszövegüket.

A második videó egy gyengén sikerült Benetton-reklám, viszont szerintem üdvözlendő, hogy úgy látszik 3 parlamenti év után rájöttek, hogy ők mégsem a reinkarnálódott NSDAP, és inkább a fiatalos imidzsre gyúrnak rá.

Szóval passz. Azt azért csak nem várhatjuk el Vonáéktól, hogy hamut szórjanak a fejükre, és tiltakozásul a saját színvonaltalanságuk ellen bojkottálják a választásokat.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 21:07:03

@Trollcsány rising: Ja értem, félreértettelek!
Ebben igazad van!
Antiszemitizmus mindíg lesz!
És sok mindenben igaza van a jobbiknak, mindenki tudja, csak a mai világban nem lehet kimondani, illetve a jobbiknál sokkal okosabbak sem tudják a megoldást!

Zeppeliner 2013.10.25. 21:08:15

@Trollcsány rising: Nem voltunk lejjebb?
Nem tudom te hol élsz, de felénk Egerben és Heves Megyében azóta van pár autóipari beszállító, fejlődőképes magyar cég. Ha belegondolok mennyivel jobb is volt a 90-es évek.
Apám 6 évig járt Százhalombattára dolgozni. Kéthetente láttuk őt.
Segélyen élet az összes ember és nézték, hogy megy tönkre az összes ócska szocialista nagyüzem. Falun pedig gazdálkodást mímeltek a TSZ-ből kiszuperált szar MTZ-kel.
Biztos visszasírják a légkondis JohnDerre-ben ülve amit úgy tettek a seggük alá.
Sosem mondtam, hogy most aranyéletünk van, de ennél sokkal szarabbul élnénk.
Mondanom se kell amióta a fityesz hatalmon van minden változatlan, már ami a komolyabb beruházásokat illeti.

Csigataposó 2013.10.25. 21:14:33

@tesz-vesz: "de én úgy tudom az eu előtt az ország egyik legnagyobb bevétele a vámbevételekből jöttek össze, ami megszűnt az euval, mi ebben az agyhalott jobbikosság? " Ezt rosszul tudod. Elegendo lenne megnezned EU koltsegveteset ahol az attengedett Vambevetelek meglehetosen kis szeletet kepeznek az AFA-hoz kepest. De meg ha mondjuk elerne az osszes befezietesunk felet akkor is ugye plusz 7-8000 millio az egyenleg. Ami ebben a eus koltsegvetesi ciklusban a novekvo mezogazdasagi tamogatsok miatt jelentossen javult.
Az mas kerdes hogy a tamogatasok jelentosreszet szetlopjuk es vagy faszsagra koltjuk de konyorgom azt ne az eun kerd szamon.

Bolsi Buster 2013.10.25. 21:14:45

'Előjönnek mindenféle vámokkal, amiket kapnánk.
Nos, a világ jelentősen megváltozott, megbaszhatnád a vámokat, amikor körülöttünk mindenki eu-tag.
Az összes nagy gyár, stb egyszerűen kikerülne minket, és átvinné a termelését 100km -el arrébb.'

- Ez hülyeség, ma is gy csomó ország kereskedik az EUval vámmentesen. És az itt levő beruházásaik miatt ez így is maradna. Másrészt mérlegelni kell hogy a vámmentesség nem okoz-e több kárt mint hasznot.
- A mai külföldi cégek nagy része már 2004 előtt itt volt és EU tagság nélkül is maradna. Számolás kérdése.

'A magyar gdp 80%!!! át az eu adja, azon belül is Németország egyedül 40%-ot.'

- Mármint exportot akartál írni. Az importot elfelejted.

De mind1, jelenleg tényleg nem kell kilépni az EUból csak fokozatosan több lábra állni, függetleníteni magunkat. Aztán lehet róla szó. De nem feltétlen, az EU is változhat de ma szvsz Mo. gazdaságpolitikája megy jó irányba és az EU-é rossz irányba.

Húsleves 2013.10.25. 21:14:56

Hú mekkora leleplezés ez a cikk! Gúvadt szemmel figyeli a sok toleranciabajnok, hogy mikor lehet rasszistázni vagy antiszemitázni, aztán amikor nem lehet, akkor arról írnak egy kurva nagy leleplezést.

Hogy teljes legyen az örömötök, itt van egy még nagyobb leleplezés, nézzétek és ájuldozzatok, cigány tagja is van a Jobbiknak:
alfahir.hu/vincze_ferencne_a_cigany_jobbikos

A cigányok is egyre többen fel fogják ismerni, hogy nem arról kell megítélni a "segítőiket" hogy "Én is cigány vagyok" táblákkal hakniznak, hanem arról, hogy ellopták a felzárkóztatásukra kapott pénzt, meg hogy letitkosították a titkosszolgálati sofőrrel megtámogatott cigánygyilkosságok hozzájuk vezető szálait.
nol.hu/belfold/20120822-biztos__hogy_csak_negyen_voltak_?ref=sso
"És ki tudja, hogy mi mindent tudott még a romavadászokról a polgári titkosszolgálat, amit nem osztott meg a rendőrséggel és később a tevékenységüket vizsgáló parlamenti bizottsággal, illetve annak munkacsoportjával sem?! Bár a jelentés jelentése erre nem tér ki, Gulyás lapunknak nyilatkozva nyugtalanítónak és egyben elgondolkodtatónak nevezte, hogy a nyomozó hatóságok nem ástak a mélyére annak: milyen alapon választották ki áldozataikat a támadók? Beérték azzal az amúgy igaz és kézenfekvő magyarázattal, hogy az autópályák közelében lévő települések cigánytelepeinek szélső házaiban élő romákra támadtak. Csakhogy a vádirat szerint a támadók 2009 tavaszától tudatosan büntetlen előéletű, illetve törvénytisztelő dolgos családok tagjaira támadtak. Ez pedig helyismeretet, illetve előzetes felderítő munkát, esetleg tippadói közreműködést igényel. A segítői, támogatói szál feltárására a Gulyás által megismert nyomozati iratok és a bírósági tárgyaláson elhangzottak szerint nem volt „erős igyekezet”. Gulyás emlékezett rá, a bíróság előtt lévő dokumentumokból is kiderült: a romavadászok célja volt az is, hogy olyan ellenlépéseket provokáljanak ki a cigányságból, amellyel tartósan és mélyen megmérgezhető a roma–magyar viszony."

Szúnyog 2013.10.25. 21:14:57

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): figyelj Fing! keményen be is kell fizetni az EU-ba. Tényleg azt hiszed, hogy ezek a pénzek ajándékok?
Nagy feladat volna, valamiért senki nem kezd hozzá, hogy megnézzünk egy egyenleget, mi megy ki közvetlenül és közvetve, s mi jön be.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 21:15:03

@visszakettopadlogaz: a kifelé a multik az a adózzanak a multik-kal egyenlő szerinted?
nyilván amúgy se mennének ki egyszerre
www.youtube.com/watch?v=xbuVkoA34mI

Bolsi Buster 2013.10.25. 21:17:12

@Zeppeliner: Ez nem reprezentatív.

Az EU hatását nehéz kiszürni. Tény hogy 90-04ben nagyobb volt a magyar átlagos GDP növekedés mint az EU tagság óta.

Tény hogy az adósság is kevésbé emelkedett 2004ig, mint utána.

Az okokon lehet vitázni de a tények tények.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 21:17:27

@visszakettopadlogaz: orbán karizmája már a legbutábban is megcsorbult aki hallotta az Ángyánnal való afférját

kkbk.blog.hu/2013/04/03/angyan_pecsen

apropó Ángyán, ő is az élelmiszerbiztonságra törekszik, tehát a fidesz programja is az volt a választás előtt hogy "kifelé a multikkal az országból"

Szúnyog 2013.10.25. 21:17:34

@Sexual Harassment Panda: Te ezt a sok hülyeséget el is hiszed. Azt is tudod, mennyi lesz jövőre az ÁFA bevétel. Merthogy annak is egy része, azt hiszem 25%-a megy ki az EU-ba.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.25. 21:17:55

@Zeppeliner: ertem en hogy magyar part, ( a tobbi? ) meg jot akarnak, meg a szegenyek melle allnak, meg szeretik a fiatalok, stb, de nem latok szamokat, nem latok komoly terveket ( a "LE A MULTIKKAL " az nem terv ) szoval elhiszem en hogy nepszeruek meg jofiuk meg nem lopnak de erre nem lehet szavazni, ez nem program. Az se program hogy termesszunk gombat, a tobbiek meg tisztitjak az arokpartot. Kene valaki komoly kaliberu ember oda.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.10.25. 21:19:47

Egyébként a Jobbik attól radikális, hogy kimondjon nem mainstream tételeket, akár egymásnak ellentmondva is ha kell, nem attól hogy értelmes vagy igaz dolgokat mondjon.

És ez így szép.

Bolsi Buster 2013.10.25. 21:21:20

@Zeppeliner: Hoppá bocsánat az államadósság 2004ben megegyezett a 89essel.

Azóta csak nőtt. Tehát nagy biznisz ez nem nekünk...:(

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.25. 21:21:38

@tesz-vesz: a fidesz - ahogy en latom - kommunikal egy nagyon rokonszenves es populista programot, de kozben viszi az mszp altal 2004korul megkezdett utat.

Agyannal az volt a baj hogy o azt is akarta csinalni amirol beszelt - azt ugye meg nem lehet.

Orban amit mond az mindig attol fugg hol mondja: Brusszelben mast mond ugyanarrol mint Szekesfehervaron egy kocsmaban. ( erre konretan volt pelda azert irtam ezt )

Mindazonaltal - es most jojjenek a szidalmak - talan a fidesz lenne a legjobb valasztas jovo tavasszal mert egyaltalan kormanykepes. Ide jutottunk 23 ev demokracia utan - sajat magunk elol zarjuk el az igazi valasztasokat.

Bolsi Buster 2013.10.25. 21:23:55

@TaTa86.: Egy csomó dolgot azért csinált meg a fidesz (butítva) mert van Jobbik. Igy a hatásuk megvan, anélkül hogy kormányoznának.

Zeppeliner 2013.10.25. 21:26:24

@Trollcsány rising: Ja mert 2006-ban a csuti fűrászeltlábú kiadta az ukázt a hű polgármestereinek, hogy vegyétek csak fel a hiteleket, építsetek azokat szökőkutat,parkokat, majd mi hatalomra kerülünk eccer úgyis.
6-9% volt a költségvetési hiány minden évben, plusz volt 13. havi nyugdíj, cigánysegély,családi pótlék. Nem csoda hogy nő az államadósság ha két kézzel szórja a pénzt az állam.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.25. 21:26:38

@Trollcsány rising:

"Egy csomó dolgot azért csinált meg a fidesz (butítva) mert van Jobbik. Igy a hatásuk megvan, anélkül hogy kormányoznának."

jo otleteik vannak, de szerintem vannak neked is meg nekem is. A tandijjal ( legyen barmi a neve ) meg az mszp programjat csinalta meg? Szerintem arrol van szo hogy sok mozgastere nincs a kormanynak, sok uj dolgok nem tud kitalalni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 21:26:54

@kantonista: nem értek egyet, de mi van ha neked van igazad? kit érdekel? számít ez bármit is? aki ez alapján választ pártot, az idióta, aki ez alapján hoz bármiféle érdemeleges véleményt, szintén.
ez pl jobbikos körökben is nagyon népszerű:
www.youtube.com/watch?v=nT8-JPGDK2o
meglepő mi? mert nem a főáramlat által felvázolt csoportdinamikába illik bele? minden ember különböző és minden ember szabadnak születik, az ízléseiben is. a jobbik nem buta, de ennek akarja mindenki beállítani, pl a legfelső béna zenét is pártzenének hitték sokan, a mandarinok is.

Bolsi Buster 2013.10.25. 21:29:41

@Zeppeliner: Az önkormányzati tv-t a parlament hozta/módosította, az önkorik pénzét és feladatát is a parlament állapította meg. Amiben a patás kisebbségben volt.

De ne menj le ennyire, azt hittem értelmes vagy. Meg minden.

Netuddki. 2013.10.25. 21:30:50

"A jövőt nem lehet megállítani"

Ja, meg "Az élet nem habostorta". Csak nem az orbán bullshitbonbonjaira pályáznak?

Bolsi Buster 2013.10.25. 21:32:40

@visszakettopadlogaz: Elég sok dolog történt 2010 óta. Olyan dolgok is, amik szvsz nagy jelentőségüek, de pénzbe alig kerülnek (könnyített 2s áp). De tény hogy a nagy rendszerreformokat fokozatosan lehet meglépni 80% adóssággal pangó gazdasággal.

Csigataposó 2013.10.25. 21:33:16

@tesz-vesz: Bocsi kozben rajottem, nem egyrol beszelunk. Te a teljes korabbi vam bevetellel kalkulalasz en meg csak az eun kivulivel. Ha teljeset figyelembe veszem akko tenyleg konnyen lehet az az egyenleg negativ, csakhogy a vamok lebontasa plusz export es annak hatasait nem veszi figylembe, illetve a btelepult munkahelyeket es bevetleket sem. Meg persze ezek negativ hatasait sem. Illetve hogy 04-10 es ciklusban azert eleg korlatozottan fertunk forrsokhoz.

zobod 2013.10.25. 21:36:35

Érdekes fordulat, a semmi kis széttöredezett un. "demokratikus" ellenzéknek pont az kell, hogy az összes protestszavazót elvigye a jobbik :DD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 21:38:31

@TaTa86.: akár egymásnak ellentmondva is ha kell"

esetleg tudnál példát mondani az utóbbi időben mi volt ellentmondó? vagy elkezdesz megint sipákolni, hogy bántalak

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.25. 21:40:20

@wanker cunt: ezzel az a baj hogy "atlagszavazo" nem fog elmenni a jobbik.hu ra, o csak bekapcsolja a tvt es nezi az rtlklub hiradot ahol szelsosegesnacijobbik van.

bevallom, az elobb eletemben eloszor voltam a jobbik.hu n, igy elso benyomasnak szerintem a szakadek a valosag es a weben latottak kozott atlagos. ( a fidesz.hu ra elmentem most a kedvedert, ott sem irnak rosszat, sot, vegigneztem a tobbit, az mszp.hu -n is jo dolgok vannak. Persze tudjuk e mogott mennyi lehet a valosag.

Csigataposó 2013.10.25. 21:40:37

@Szúnyog: 1.25% majdnem eltalatad. :)

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.25. 21:40:55

Még egy videó,amit az egy bites bal-lib nehezen tud értelmezni www.youtube.com/watch?v=9ytekvOn3eQ

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 21:41:56

@Gerilgfx: nem tudom mire mondjátok ti hogy kampányvideó, de ez nem olyan Kampányvideó, mert úgy nagyon ciki lenne, a konkrétumok miatt, ez csak ilyen időközi pártvideó, választói figyelemfenntartás, semmi jelentősége nincsen.
csak két üzenete van: a jobbikot a fiatalok szeretik, és a jobbik nem csupán menetelős, szűklátókörű emberekből áll.

dr. Aullah 2013.10.25. 21:44:40

@tesz-vesz: Megtaláltam. Kettővel e fölött :D

Húsleves 2013.10.25. 21:49:26

@tesz-vesz:
Ne próbálj meggyőzni olyan entellektüeleket, akik német drámából értesültek róla, hogy a Jobbik ártatlan cigányokra támadt.

Zeppeliner 2013.10.25. 21:51:04

@visszakettopadlogaz: A pártvezetés főleg törisekből,meg jogászokból áll.
Megyei szinten sincs ez másképp ahogy én látom.
Jól fossák a szót,hülyítik vele a népet,tüzelik vele a fiatalokat mert jól hangzik.
Konkrétum viszont tényleg semmi.Anno a MIÉP is ilyen volt oda is kerültek ahová valók.
Ezt az országot jelenleg is a Trianon fóbia tartja vissza.
Csakhogy akinek komoly elképzelése van,tehetséges,tanult fiatal az most az húz innen a picsába oda ahol van jövőkép.Egy percig nem érdekli a 100 meg 80 évvel ezelőtti marhaság.
Ergo nem feltétlen a legjobbak szavaznak rájuk, hanem az ilyen tenyeres talpas kocsmahuszárok(mint némely munkatársam) Na azokat tényleg leszarják, hogy mondjuk visszaállítják a vámokat, a munkahely ahol dolgoznak kibaszott nagy szarba kerül és kirakja őket az utcára.Mert az előre gondolkodás nem nagy erősségük sajnos.
Remélem érthető mi a bajom velük.
De amit a Vona mond annak is csak a felét kell komolyan venni. Találkoztam én már vele személyesen is. Nem olyan veszedelmes, mint aminek lefestik.Ezért van ez az "arculatváltás".
Röhej amit ez az index,atv meg a többi vinnyogó balos,rettegő szar néha leművel.
Eddig Gyöngyöspata volt a mélypont.

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.25. 21:56:23

@Zeppeliner: igen, ezt a dolgot ugyanugy latjuk szerintem.

jelzem, en leleptem mar tobb mint 15eve, szavazni nem jarok haza es itt kint ( california ) sem teszem mert nem lenne erkolcsos ( 1 nem fizetek magyarban adot, es igy jogom sincs beleszolni hogyan osszak ujra azt 2 dontse el az aki otthon lakik hogy milyen legyen az elet otthon. )

zobod 2013.10.25. 21:57:35

@Zeppeliner: a jobbik aligha fog nyerni, vagy akár koalícióba kerülni bárkivel. Az általad bemutatott protest szavazókat viszont elviszi a szocik elől.

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.25. 21:58:00

@tesz-vesz: Egyedul lenyom 200-250 libsit :)
Job well done bro'

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.25. 21:58:47

@dr. Aullah: köszi, már azt hittem nem lelem :)

kantonpárti (törölt) 2013.10.25. 22:03:28

@tesz-vesz:
a jobbik választóinak többsége érzelmileg akar azonosulni a párttal. nem ady endrét olvas, hanem kuruc infót. és az abban található világmagyarázatra vevő. ami nagyjából az, hogy a felemelkedést a zsidók gátolják, és a társadalmi problémák okozói kizárólag a cigányok. engem egyáltalán nem zavar ha ezzel a filmmel kampányolnak. de egy átlag jobbikos, a főszereplő zöld pólós gitárost azonnal lebuzizza. és ha jobban megnézed, akkor zsidó feje is van. na most még mielőtt rasszizmust kiáltanál, ezt nem én gondolom így, hanem egy átlag jobbikos véleményem szerint.

elképzelni nem tudom, hogy ezzel a videóval megerősítést kapnak. új szavazókat a semmivel nem lehet szerezni. az szdsz is így bukott el. ők is népszerűek voltak a fiatalok körében. mert legyünk szabadok, meg vidámak, meg mit tudom én. ez eddig rendben van. csakhogy semmitmondó videókat gyártottak. semmitmondó politikát csináltak. és szűk kör csinálta a politikát. és ez a videó is ezt sugallja. a jobbikos vezetés egy szűk család. ott mindenki nagyon happy. csakhogy egy átlag vidéki jobbikos két, vagy három műszakban dolgozik a gyárban. ezek meg eregetik a sárkányt. a lányok egymás vállát fogdossák. a zöld pólós vonát fényképezi. én értem pontosan, hogy mindenféle szexuális mintát el kell egy reklámvideóban helyezni. de ha a jobbik valamit permanensen kifogásol az például ez. ezzel a videóval valami nem klappol.

Zeppeliner 2013.10.25. 22:06:34

@Trollcsány rising: Bokros óta ebben az országban folyamatosan csak nő az államadósság.
Szóval lehet mondani, hogy ami reformot eddig ebben az országban bevezettek az a 2000-es közepére kifújt. Felélték a növekedés lehetőségeit a pazarlással.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 22:06:37

@tesz-vesz:
De.Az a párt, aki csak zsidózni, meg cigányozni tud, illetve lezárná a határokat, és minden nemzetközi szervezetből kilépne az primitív.
Én nem szeretnék elszigetelten, Albánia szinten vegetálni.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 22:08:52

@Trollcsány rising:
Nem.A megvalósítható dolgokat azért valósítja meg a fidesz, hogy szavazókat szerezzen a jobbiktól.
Kizártnak tartom a koalíciót, mert a fidesz nem antiszemita, és az euból sem lépne ki.
A jobbik igen.
Azt nyilatkozta a ma reggelben a Volner, hogy a jobbik hatalomrakerülése esetén 4-5%-os lenne a fejlődés.
És méfg egy egészségeset zsidózott.
Valóban nem primitívek!

Bolsi Buster 2013.10.25. 22:10:45

@kantonista: 'új szavazókat a semmivel nem lehet szerezni.' - A Jobbik új párt, minden szavazója új

'az szdsz is így bukott el.' - hogy így? Az szdsz teljesen más pályát járt be, 20 év folyamatos zsugorodás és több kormányzás után kimúlt.

'mert legyünk szabadok, meg vidámak, meg mit tudom én. ez eddig rendben van. csakhogy semmitmondó videókat gyártottak. semmitmondó politikát csináltak. és szűk kör csinálta a politikát. ' - Az szdsz kizáróla Bp-i párt volt (zsidópárt korában) ebben sem hasonló a vidéken is erős Jobbikhoz.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 22:14:03

@kantonista: Teljesen igazad van!Rendszeresen látogatom a kurucinfót, és iszonyat nagy ott a sötétség.
Kb úgy van ahogy mondod, mindenért a zsidók/cigányok okolhatók, illetve ha nem értesz egyet, akkor rohadt hazaűruló vagy akit majd a dunába fognak lőni.
A jobbikot leginkább az iskolázatlan, primitív rétegek támogatják.
A felmérés meg semmit nem jelent, előszöris ki a faszom az iránytűíntézet, másodszor egy felmérésből semmit nem lehet lemérni.
Az ismert hazai közvéleménykutatókban is azt kell nézni, hogy hónapról hónapra mit mérnek.
És ebből látható, hogy 2010ben a jobbik azért erősödött, mert agy volt a kiábrándultság, de ez azóta szép lassan gyengül, ma már nincsenek 17%-on.
Talán volt is egy olyan időszak, amikor a jobbik megközelítette az mszp-t, de ez azért mára már nem így van.

Zeppeliner 2013.10.25. 22:20:36

@visszakettopadlogaz: Ne aggódj majd szavaz az erdélyi magyar helyetted.
Viktorka mond egy két piros-fehér-zöldet aztán máris 2/3-ad lesz megint.
Néha bánom, hogy hazajöttem Németországból sokszor nem is nagyon találom a helyem.
Nem érett ez az ország a demokráciára. Középréteg,polgárság megszűnt a kommunizmus miatt, van helyette ez a Dél-Amerikai lumpen modell.(Venezuela,Argentína)
Szerintem ez a sok nyomorult szappanopera is azért van a tv-ben, hogy szokjuk.
Na mindegy a gyerekeimet én is arra nevelni, hogy irány külföld, mert itt nem fog változni soha semmi jöjjön itt bárki.

Bolsi Buster 2013.10.25. 22:22:01

@Sexual Harassment Panda: 'A megvalósítható dolgokat azért valósítja meg a fidesz, hogy szavazókat szerezzen a jobbiktól.' - ezt én is így látom de ha nem lenne Jobbik a fidesz nem lenne erre kényszerülve

'Kizártnak tartom a koalíciót, mert a fidesz nem antiszemita, és az euból sem lépne ki.' - Egyetlen okból zárható ki a koalíció, ha a fidesznek meglesz a többsége. Ha nem koalíció lesz v. kisebbségi kormány Jobbikos supporttal (ezt mind2 párt tagadni fogja az eredményhirdetésig mert érdekükben áll)

'Azt nyilatkozta a ma reggelben a Volner, hogy a jobbik hatalomrakerülése esetén 4-5%-os lenne a fejlődés.' - Kampány van, mindenki mond mindent. Matolcsy is mondott 7%-ot. Bumm..:DD

visszakettopadlogaz (törölt) 2013.10.25. 22:22:40

@Zeppeliner: jah, lanyom mar itt szuletett, en ha hazamegyek - egyre ritkabban - mindig csak a sok remenyvesztett embert latom az utcan meghogy mindenki buskomor meg durva a masikkal.

'89 ben nem ezt akartuk.

Bolsi Buster 2013.10.25. 22:23:07

@Zeppeliner: 'Bokros óta ebben az országban folyamatosan csak nő az államadósság.'

- Ennek azért utána is nézhetnél. Hehe

komplikato 2013.10.25. 22:23:37

@Bee-zony: Valódi ellenzék? A tényleg vérgyenge kamu ellenzékkel szemben hány hathatós tiltakozásuk volt bármivel kapcsolatban? Pont annyit érnek mint a többi, sajnos.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 22:25:12

Huh, most jövök a kuruczról, nagy ott a bál!Az M-berek kiakadtak ezen:
nepszava.hu/cikk/1001577-martonyi-magyarorszag-helye-az-europai-unioban-van/

Egyébként néha jó cikkek vannak.
Múltkor volt egy írás, abban az állt hogy:
"Zserár" biciklit szerzett magának, ám a rasszista autóbusz elrontotta az örömét.
Hát gecc, majd megfulladtam a röhögéstől!:)
kuruc.info/r/2/115475/

Bolsi Buster 2013.10.25. 22:26:58

@Sexual Harassment Panda: Ne hisztizzél már.

Ausztria széljobb 23%

LePenék 25%

Belgiumban szintén. Baromira elszigetelődtek.

Szerintem a fidesznek meglesz a többsége, de ha koalícióra kényszerül egy 10%-os Jobbikkal attól ugynúgy kel majd fel a nap. A bársonyszék majd puhít a radikalizmuson.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.25. 22:29:23

Elöljáróban szeretném kijelenteni: teljesen értetlenül állok e cikk előtt.

"Régóta tudjuk már, hogy az egyik legkommunistább magyarországi párt a Jobbik, a rezsicsökkentő-versenyben ezt végképp nyilvánvaló is tették"

Azt nem tudom a szerző hol szocializálódott, de mifelénk az álláspontot _érvvel_ szokták alátámasztani.

Enélkül csak levegőbe süketelés van.

Ami az első videót illeti: egy _rajongó_ készítette, nem hivatalos Jobbik-anyag. Ilymódon ZÉRÓ köze van a Jobbik _hivatalos_ véleményéhez. Ennyire disztingválni azért tudni kéne gyerekek, mert ez így kurvára gáz.

"Sehol egy gárdista, csak színes ruhába öltözött mosolygó fiatalok, és még egy kutya is belefért."

Ééééés? ez a "vastagbőr"? tényleg?
Ritkán mondok ilyet, de ez most tényleg kritikán aluli.....

Sokatmondó az is, hogy a Deák téri gyűlésen egyszer nem merték kiejteni a szájukon azt a szót, hogy "cigány" és azt a szót, hogy "zsidó". Becsicskultatok? Decemberben már mentek majd a hanuka ünnepségre? Az egzisztencia fontosabb az elveknél?"

Az megmondaná valaki, mennyiben jelenti az elvek elárulását a fiatalok jelenléte?
A Jobbik-programnak tán nem sarokköve az Érpataki Modell, mely pont a cigánybűnözést szorítja vissza?

Ez így ELÉGTELEN, gyerekek.

@wanker cunt: @tesz-vesz:

Nagyon ott van a tesó...:D

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 22:30:46

@Trollcsány rising: Nem hiszem a koalíciót.Annyira tagadja mindkét párt, hogy szerintem ha ezt meglépék, a saját választóik kötnék fel őket.És mivel eltérő a program, melyik párt programját valósítanák meg?
A fidesz, aki eddíg azt mondta hogy védi a kissebbségeket, blablabla, teljesen hiteltelen lenne továbbiakban.
Bár sztem elvi síkon létezhet az egész, a fidesz könnyen behúzza jövőre.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 22:33:26

@Trollcsány rising: El is hinném, ha oV nem hangoztatta volna többször hogy kizárt.
Nem hiszem hogy lenne.
A jobbik azt fröcsögi, hogy ők az út a két szar között, a fidesz ugyanolyan hibás mint a többi.
Akkor ezt hogy?
Vona hetente zárja ki a koalíciót, fidesz dettó.
Fidesz-Lmp igen.

Bolsi Buster 2013.10.25. 22:37:01

@Sexual Harassment Panda: Mint a kisgazdákkal. Azt is tagadták. Kényszr szüli az ilyet.

Bolsi Buster 2013.10.25. 22:40:06

@Sexual Harassment Panda: Fidesz - Lmp nem lehet mert az LMP nem jut be. Ez biztos, és valszeg Bajnaiék se. Szerintem Fidesz-Mszp-Jobbik-DK a bejutó pártok mandátum sorrendben.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 22:41:13

@Trollcsány rising: Vártam ezt a böfögésedet fasz.
A kisgazdákat összekeverni egy antiszemita párttal, aki egész nap fröcsögi hogy rohadt fidesz, ők aztán csak egyedül kormányoznak, és kardinális kérdésekben teljesen más a program, baromság.
A fidesz jó kapcsolatokat ápol mind a zsidókkl, mind a cigányokkal.Hülyeségeket beszélsz, ki is szálltam!

Vezérezredes 2013.10.25. 22:42:51

@Sexual Harassment Panda:
"Az a párt, aki csak zsidózni, meg cigányozni tud"

Egyáltalán nem csak azt tud. Hallgattad a parlamenti felszólalásaikat? nem, mert egy sötét segg vagy.

"illetve lezárná a határokat, és minden nemzetközi szervezetből kilépne az primitív.
Én nem szeretnék elszigetelten, Albánia szinten vegetálni."

Szerintem meg túl sok bélyeget toltál, attól haluztad be ezen baromságokat. Nyugodj meg, józanodj ki, vegyél mély levegőt.
A Jobbik csak az EU-ból lépne ki, de azt is csak akkor, ha minden tárgyalás kudarcot vallott. Ha sikerül megegyezni, nyilván nem lépne ki.

Sexual Harassment Panda 2013.10.25. 22:42:52

e14 ugyanúgy be fog jutni.
fidesz 50%
mszp 30%
jobbik 10%
dk 5%
e14 5%
na léptem.

Anselmo 2013.10.25. 22:47:03

Ez a stílus nem újdonság, régebben voltak a Jobbiknak fiatalos plakátjai. Egyébként is az ő szavazóik a legfiatalabbak, fiatalabbak a liberálisoknál (magam is végeztem kutatást erről, és ez jött ki).

monddazigazatmar 2013.10.25. 22:50:22

@Zeppeliner: Te valami hihetetlenül primitív barom vagy.
"Ja mert 2006-ban a csuti fűrászeltlábú kiadta az ukázt a hű polgármestereinek, hogy vegyétek csak fel a hiteleket, építsetek azokat szökőkutat,parkokat, majd mi hatalomra kerülünk eccer úgyis"..
Előtte meg 2 sorral azt irod, hogy minden amit látsz Eu pénzből épült, meg eu támogatásból. Most akkor hogy is van? Láss tovább az orbánfóbiádon, te szerencsétlen hülye! Mondok egy kisvárost, Budapest. Ott is egy Orbánhű alattvaló volt a polgármester 2010-ig ugye?
Beszélsz baromságot.
@Trollcsány rising: Te sem vagy komplett. Miből gondoltad, hogy ez értelmes?

kuki123 2013.10.25. 22:53:18

@Bee-zony: Like!

Hát Laspalmas...erre most mi szükség volt? Minta magadról írtad volt:

Bedobtátok az új arculatot. Új kampány, új imidzs, hátha hülye mindenki és titeket olvas.

Lekomcsizol egy pártot 1 mondatra:
"Le kell állítani az egészségtelen pénzszivattyút. Egy tisztességes elszámoltatási folyamatra lenne szükség, meg kell nézni ki írta alá az extra profitot kezdeményező szerződéseket."

Egyszerűen nem értem ebben mi a komcsi (hűtlen kezelésért elítélni valakit?...az már komcsi?) gyagyás nő vagy

Bevágtok egy jobbikhoz nem köthető amatőr videót

" Sehol egy gárdista, csak színes ruhába öltözött mosolygó fiatalok, és még egy kutya is belefért."

És ez téged mi a faszért zavar?
Jobb lenne egy politikus villanypóznára felkötős verzió? ha azt csinálták volna te abba kötöttél volna bele, tök mindegy
Egyébként az az oka, hogy messze magasan vezet a diplomás fiatalok közt!
(igen nagy részük szingli és ilyen anyagi körülmények elhelyezkedés mellett az is marad még jó 5-6 évig)

Komment -> csak 1 vélemény
oktober 23 nem a cigókról szólt...kivételesen...(megjegyzem messze el kerülték Budapestet akkor még)
Nem is értem a faszkalapot...mit várt nyilvános zsidó véráldozatot.
Egy balos provokáló faszkalap

Dettó mint te Laspalmas
Helyedben letörölném ezt a nagy 0 írást. Bloghoz nem méltó.

kuki123 2013.10.25. 22:55:48

@Sexual Harassment Panda:

fordítva:
mszp 10%
jobbik 30%

Jelenleg is így áll, vidéken végképp, sőt van vannak helyek ahol fideszt előz már most.
és lesz egy kemény telünk....szerinted mennyi fát fognak lopni a cigók?

kuki123 2013.10.25. 22:57:45

@Trollcsány rising:
LMP
Bajnai a drogos haverjával
meg úgy a teljes baloldal

komplikato 2013.10.25. 22:57:55

@Trollcsány rising: Nekem is az rémlik, hogy 2001-ben kezdett el emelkedni nem kicsit. Persze a szelektív emlékezet ugye. Mint pl. ki tette lehetővé a deviza hiteleket vagy ki privatizálta a gáz üzlet ágat ... ilyen apróságok.

monddazigazatmar 2013.10.25. 22:58:33

@Sexual Harassment Panda: "Fidesz-Lmp igen. "
Az nem létezik. Akkor tényleg égni fog a város, és a jobboldaliak kötik fel a fidesz vezetését az első fára.
A fidesz szavazók 90%a jobban utálja az lmp-t mint bárki mást.

Bolsi Buster 2013.10.25. 22:59:11

@kuki123:

egyéb 3%
Lmp 3%
E14 3%
DK 7%
Jobbik 10%
Mszp 25%
Fidesz 49%

Anselmo 2013.10.25. 22:59:53

@Trollcsány rising: az SZDSZ szavazókat értettem liberálisok alatt. OK, lehet vitatkozni azon, hogy liberálisnak tekinthetőek-e. Szerintem az egykulcsos adó az első liberális törvény az utóbbi időkben, és az nem SZDSZ.

Bolsi Buster 2013.10.25. 23:01:21

@komplikato: Emelkedett 2001ben de 2002ben még mindig alacsonyabb volt mint 1998ban. GDP arányosan persze. És 2002ben alacsonyabb volt mint 1990ben, as well.

GERI87 2013.10.25. 23:33:10

"Sokatmondó az is, hogy a Deák téri gyűlésen egyszer nem merték kiejteni a szájukon azt a szót, hogy "cigány" és azt a szót, hogy "zsidó". Becsicskultatok? "

:)Panaszkodó náci:)

Talán rájöttek hogy a büdös bunkók, kabátfeladogató nyilasmisik nincsenek olyan sokan hogy a parlamentbe jutásnál többet lehessen elérni...meg aztán ahogy a mónika só meg a valóvilág sem bassza már ki a biztosítékot, a cigányozás, zsidózás is uncsi lesz és elöbb utobb ebben is radikálisabbnak kell lenni, (ami rossz hatással van a megszerezhető mandátumokra) ahogy a villába is több kurva meg ripacs kell, azt szereti a proli.....

Annyit nem nézek ki belőlük hogy rájöttek a cigány, zsidó "kérdés" soha nem fog megoldódni, így ítéletnapig tetszeleghetnének a messiás szerepében, ami a farkast kiáltó nyilas esete lenne....

Hogy a 'fiataloknak' mennyire tud többet, mást nyújtani "haza, család, erkölcs" populista fronton a jobbik a Fidesznél az kérdéses....

kuki123 2013.10.25. 23:57:27

@Trollcsány rising: Jah...múltkor még a az 5%-os köszöbre se tartották..aztán 15 lett belőle.

Legrosszabb esetben is annyit szereznek mint az mszp

szerinted akinek elege lett a fideszből az majd a baloldli kompániára fog szavazni...
álmodj, úgy be húzz az X-et a jobbik mellé mint a sicc

kuki123 2013.10.25. 23:58:36

@GERI87:
:)Panaszkodó náci:)

vagy éppen balos (esetleg fideszes) röfögő

Bálint Anna 2013.10.26. 00:16:01

Most ezzel a videóval mi baj??? Az, hogy már nem lehet rájuk sütni a neonáci bélyeget.

Huncutkukac (törölt) 2013.10.26. 00:20:09

Én biza hülye vagyok, és ha a fejetek tetejére álltok is, akkor is a Jobbikra szavazok.
És szemét rasszista, náci vagyok. És akkor mi van?
Az ország 78%-a rasszista.
Ha esetleg Te nem vagy az, akkor legyen a szomszédod néhány retek...

Huncutkukac (törölt) 2013.10.26. 00:23:59

@GERI87:

"...Annyit nem nézek ki belőlük hogy rájöttek a cigány, zsidó "kérdés" soha nem fog megoldódni,..."

De meg fog oldódni gyíkarc.
Úgy szaporodnak a segílyért, hogy 50, de akár 100 év múlva ők lesznek a többség.
És akkor az utódod átkozni fogja még a nevedet is.

GERI87 2013.10.26. 01:17:28

@Huncutkukac:

"És szemét rasszista, náci vagyok. És akkor mi van?"

Hülye vagy az van, de a legnagyobb baj hogy ez téged nem zavar.

"Az ország 78%-a rasszista. "

Butanyomi! NEM rasszista, max olyan műveletlen mint te és azt hiszi magáról, pedig ellenérzésének semmi köze ehhez, mivel a cigányokat NEM puszta rasszizmus miatt bélyegzi meg a többség, hanem a viselkedésük miatt, ami nem rassz kérdése, hanem szocializációé...

Ha a cigányok integrálódnának a többséghez, senkit nem érdekelne a bőrük színe, amúgy meg ők is az europid rasszhoz tartoznak mint mi.

GERI87 2013.10.26. 01:20:16

@Huncutkukac:

"50, de akár 100 év múlva "

Ekkora távlatokban nem lehet gondolkodni.
Amúgy meg nem nagyon érdekel mi lesz itt 100 év múlva....vagy akár 50.

"És akkor az utódod átkozni fogja még a nevedet is."

Ha lesz, nem itt fog felnőni, szóval leszarja majd hogy mennyi lesz itt a cigány.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 01:26:48

@GERI87: 'Ha lesz, nem itt fog felnőni, szóval leszarja majd hogy mennyi lesz itt a cigány. '

- Azért gondolom nem baj hogy a normális emberek nem így gondolkodnak?

Pokémon 2013.10.26. 01:28:01

Szegény :) Te szerintem eltévesztetted az országot, AFGANISZTÁN. Ott vannak a kedves "demokrata" elvtársaid :)

GERI87 2013.10.26. 01:31:12

@Huncutkukac:

"Ha esetleg Te nem vagy az, akkor legyen a szomszédod néhány retek... "

Ebből is látszik mennyire hülye vagy...hogy lennék már retek? az egy zöldség bazdmeg! nincs neki keze! hogy írna már?
Amúgy meg mit ártanak pár zöldség a szomszéd kertben?
fóbiás vagy?

Engem a szomszéd echte magyar prolik jobban zavarnak, mert a levelet égetni kell bazdmeg, hiába viszik el ha zsákba teszed...meg ordibálva beszélni...hátha nem hallják a szomszéd utcában is...
Szóval mint mondtam: ez szocializációs és mentális kérdés, nem bőrszín probléma.

GERI87 2013.10.26. 01:34:56

@Lucky Larry Silverstein:

Lehet másképp gondolkodni, bár aki itt képzeli el a gyermeke jövőjét az nem nagyon él vele, vagy nem normális.

Kandeláber 2013.10.26. 06:44:02

Savanyú a szőlő, kis bajnaisták.
A Jobbik fél kézzel lenyomja a libást :D

Szúrófény 2013.10.26. 06:45:41

@kantonista: Egy szép Szálas ember kell! Egyenest Szálassjan(kó) Az is bunkó volt!

nemecsek ernő áruló 2013.10.26. 06:59:48

Én azt hittem, hogy ez egy United Colors of Bennetton reklám. :D

Vajda Gábor (Gabor_V) · http://www.linkedin.com/in/gaborvajda1984 2013.10.26. 07:26:08

Hű, majd amikor a kurucinfón szélsőbalozzák a Jobbikot (vagy már teszik is?)!

Kard 2013.10.26. 07:40:07

@Transylvanianmixedgrill: Hehe lehet, hogy mások :). Ebben a választási videóban jobban hasonlít a jobbik egy liberális pártra mint valami szélsőségesre. Egy csókolózó homó pár kéne a videóban és kész is.

Steve123 2013.10.26. 07:48:06

Terjed a populizmus, butulnak az emberek és a politikusok ezt kihasználják, pl a jobbik, de Rogán is.

kerdezzbatran.blog.hu/2013/10/25/mi_lesz_a_penzugyi_rezsicsokkentes_masodik_lepese

Mária 2013.10.26. 07:54:04

Miért baj, ha Vonáék tanulnak a hibáikból és nem csak újrapozicionálják, de a valóságban is újragondolják a pártot?

Nagyon sok bizonytalan szavazót megszerezhetnének, ha elhajtanák a vérbe a sok nettó kétbites rasszista barmot, akik csak a gyűlölködés lehetősége miatt vannak körülöttük, és csak akkor és annyira mennének neki más csoportoknak, amikor valóban van oka, hogy nekimenjenek.

Secnir 2013.10.26. 07:56:20

@Trollcsány rising:
" ma is egy csomó ország kereskedik az EUval vámmentesen"
-konkrétan? mármint az EU-tagországokon kívül?

"Hoppá bocsánat az államadósság 2004ben megegyezett a 89essel."
-1989: 22mrd $, 2004: 64mrd$ 2010-ben Bajnai 97,3 mrd-al adja át, 2013-ban 109mrd (ha valóban áldását adják odakint matolcsy kérésére, hogy kibocsájthassunk újra dollár-alapú államkötvényt zsákszámra, akkor 110mrd)

"Az önkormányzati tv-t a parlament hozta/módosította, az önkorik pénzét és feladatát is a parlament állapította meg."
-igen, 2000-ben hozták azt a rendeletet, miszerint önkormányzat is vehet föl hitelt, akár svejci franyk alapút is. föl is vették, 2007-ben az önkormányzatok összadóssága 1,9mrd $.

Mária 2013.10.26. 07:56:39

@Kandeláber:

"A Jobbik fél kézzel lenyomja a libást :D"

A libást bárki lenyomná fél kézzel, ha a jelenlegi csürhe nem uralná a médiát mind bal-, mind jobboldalon.

nu pagagyí 2013.10.26. 07:58:53

A Jobbik készül a hatalomra. Leendő gazdasági szakembereinek erkölcsét az általuk kibitorolt, korrupt egyetemi HÖK-ökben pallérozza. A konditermek bikanyakú népének bakkancsos túrákat szervez a falusi szegénység problémáinak kiabálással történő megoldására. A vallási tagozat komolyan dolgozik egy túzok madár imádatának kultuszán, ami a a művelői által pedofíliába fullasztott katolikus vallást leválthatná. Világképének origója a a vudu-bábuként szolgáló, ismeretlen, minden létező rossztulajdonsággal felruházott zsidó. Saját kultúrát is fejlesztenek, amelynek egyik legfontosabb elemét a kutyák viselkedésének tanulmányozásából merítették. Területüket rovásírásos táblákkal jelölik, amelyen belül a vezérkant zsínóros mentében találhatjuk. Fontos értékük a család, de csak a magukfajtáké, amelynek eltartását mások kötelességévé tennék.

dr. Aullah 2013.10.26. 08:01:05

@GERI87: Látom leszarod, mi van az országgal, mi lesz vele. Remélem nem is szavazol te seggfej.

nu pagagyí 2013.10.26. 08:02:13

@Mária: Azért felhívnám a figyelmed arra, hogy itt utoljára szakszerű kormányzás Bajnai alatt volt. Kár lenne lenyomni, mert magunkkal cseszünk ki.

Zeppeliner 2013.10.26. 08:12:29

@monddazigazatmar: 1.Budapest nem ment csődbe
2Esztergom,Heves két város ami technikailag is csődbe került. Az ok a felelőtlen gazdálkodás.
Az egyiket 23milliád a másikat 1,5 milliárd forintos banki követelés vitte a padlóra.
Ártéri parkolóházra, sportcsarnokra nem adtak pénzt sehonnan, luxusnak számítanak.
Te agyonművelt fideszfan.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 08:17:36

@kuki123: jobbik 30%
Hahahahaha!!!!!
te hulye kis náci fasz!
Lófasz!A jobbik 2010óta csökken, folyamatosan.

Mária 2013.10.26. 08:18:40

@nu pagagyí:

"Azért felhívnám a figyelmed arra, hogy itt utoljára szakszerű kormányzás Bajnai alatt volt."

Bajnai alatt nem volt szakszerű kormányzás. Bajnai egy kétbites végrehajtója volt a mások által kapkodva és vázlatosan megírt feladatoknak.

A szakszerű kormányzásba az is beletartozik, hogy a kormány képes úgy kommunikálni, hogy elfogadtassa a döntéseit, és nem hagyja meghekkelni magát az ellenzékétől például olyan bugyuta és átlátszó trükkökkel, mint a szociális népszavazás volt.

Bajnai egy kesztyűbáb.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 08:20:00

@Huncutkukac: 78% rasszista.
Ja hogyne.anyád az.
A jobbikot pont az iskolázatlan barmok, a tanulatlan primitív bunkók éltetik.
Mint te.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 08:22:22

Valójában az mszp tábora a dupléja a jobbiknak.
Jövőre nagyot fognak bukni, az új rendszer nem kedvez a kis pártoknak.

Hypofx 2013.10.26. 08:22:25

A nàci szèpruhàban is nàci

Bogyó 2 2013.10.26. 08:31:00

@Trollcsány rising: "Az önkormányzati tv-t a parlament hozta/módosította, az önkorik pénzét és feladatát is a parlament állapította meg. Amiben a patás kisebbségben volt."

Te se menj le! Az önkorik feladatait 2/3-os törvény állapítja meg. A Fidesz minden volt csak konstruktív nem. A vidéki önkorik jelentős része, főleg a legnagyobb adósággal rendelkezők, fideszesek voltak, s akkoriban nem kellett kormányzati jóváhagyás a hitelfelvételhez.
A legtöbb önkormányzat a járási, iskolai feladatok elvitele ellenére is mínuszban van a Gyurcsány-érához képest, elsősorban a kicsik és az adósság nélküliek, amelyek jól megszívták, hogy nem gazdálkodtak felelőtlenül. Kósáék, Lázárék meg röhögnek a markukba, s már készítik elő a sok milliárdos adósságaik teljes állami konszolidációját.

nu pagagyí 2013.10.26. 08:47:41

@Mária: Ha arra gondolsz, hogy gyakorlatilag be kellett volna tiltani a népszavazást, akkor itt van neked a szép új világ. Demokráciában jogod van elmondani a véleményedet. Mellesleg a szociális népszavazás Bajnai miniszterelnöksége előtt volt, ennyit a téveszméidről. Bajnai egy világgazdasági válság hatásaitól sújtott országot vett át. Szűk egy év alatt visszaállította az ország és fizetőeszköze iránti bizalmat, a vállalkozásokat terhelő adók csökkentésével beindította a gazdaság fejlődését, méltányos és átlátható adóváltozásokat indított el. Ő vezette be a kvázi egykulcsos adót (szuperbruttó 15 millióig 17%-os SZJA), amely mellé egy vagyonadót is tervezett, amelyt az antiszolidáris vagyonos réteg megfúrt. Számtalan különadót szüntetett meg (például szolidaritási adó, tételes EHO). Mindezt úgy, hogy senkinek nem rontotta az esélyét arra, hogy önerőből boldogulhasson. Ezt a folyamatot cseszte szét a Fidesz, amely a kivételezettek államilag biztosított jólétét tekinti fő céljának, teljesítmény helyett alázatot vár.

kuki123 2013.10.26. 08:54:47

@GERI87: cigány e vagy? zsidó
:)

Takarodjál közéjük élni...pontosabban lakni

Fasznak kell nektek védeni őket

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 08:56:17

@nu pagagyí: Húha, erősen csúsztatsz.
Szóval szerinted Bajnai a legnagyobb rendben adott át mindent?
Nem ők basztak szét mindent 8év alatt, ugye?
Ezt nehezen hiszem.

Bogyó 2 2013.10.26. 09:01:05

@Mária: "Bajnai alatt nem volt szakszerű kormányzás. Bajnai egy kétbites végrehajtója volt a mások által kapkodva és vázlatosan megírt feladatoknak."

Konkrét bizonyíték? Vagy csak a szokásos összeesküvés-elmélet? Kik azok a mások?

"A szakszerű kormányzásba az is beletartozik, hogy a kormány képes úgy kommunikálni, hogy elfogadtassa a döntéseit"
Akkor a populizmus és a demagógia a legszakszerűbb kormányzás.
Nyilván kell az elfogadtatás, de ez nem a szakszerűség, hanem pont a politikai része a dolognak, a szakszerűséghez fel nem érő tömegek befolyásolása. Nyilván lehet ezt szakszerűen csinálni, akkor a kommunisták nagyon szakszerűek.
Ha mindenki kellően értelmes lenne és átlátná a gazdasági törvényszerűségeket és szükségszerűségeket, szakértők kormányozhatnának, és nem jóképű meg "karizmatikus" emberek. A tudás számítana, de nem így van. Jelenleg pl. esélye nem lenne nálunk egy félszemű vagy dadogó politikusnak, mert az kell az embereknek, hogy jól mutasson meg erős embernek látszódjon. Erre épül Orbán, Bajnai, Vona, vagy Gyurcsány valamennyire meglévő népszerűsége is.

", és nem hagyja meghekkelni magát az ellenzékétől például olyan bugyuta és átlátszó trükkökkel, mint a szociális népszavazás volt."

Az Gyurcsány alatt volt.
A háborús retorikát alkalmazó jobboldali pártoknak mindig van egy olyan előnyük a valóban konzervatív vagy a balos és liberális pártokhoz képest, hogy a szavazói hisznek bennük és túlzottan nem gondolkodnak. Eleve több az olyan vallásos ember közöttük, akik megszokták az ilyen nem racionalitásra épülő gondolkodást, mert nálunk nincs is igazi konzervatív jobbos párt keresztényi értékekkel, felebaráti szeretet meg békesség, na ez az ami távol áll a Fidesztől, a KDNP meg észrevehetetlen igazi egyéniségek nélkül létezik vele szimbiózisban. Így ezek a pártok tehetnek bármit, nagyobb az a réteg amelyik mindig kitart mellettük, míg egy balos pártot előbb elhagynak a híveik, ha "elkúrják". Csak a szélsőséges pártoknál van ez még így.
Ezért Orbán nyugodt lehet, a békemenetesek a tankok elé is odavetnék magukat a nevét kiáltva, mint Sztálin idején.

kuki123 2013.10.26. 09:03:07

@Sexual Harassment Panda:

Diplomások közt vezet....gyagyás

nah meg persze...azok szerint a felmérők szerint, akik 5 %-ot se adtak volna 2010-ben...
lesznek nagy szem meresztgetések kispajtás
egyébként direkt megnéztem a neten hát öcsém az egyik azt írja hogy már 5 %-on sincs a másik meg azt hogy 25%...gondolom milyen hiteles lehet az egyik vagy a másik

Hülye kis rasszista(magyargyűlölő) fasz zsidó

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 09:03:51

@kuki123: A náculással az a baj, hogy teljesen primitív.
Addíg nincs baj, amíg nem téged pécéznek ki.
Először csak a zsidókat, cigányokat kezdik el vegzálni, majd elfajul a dolog, és aztán mindenki mást is, aki nem ért egyet a beteg ideológiával.
Na akkor leszel szarban.
A híres mondat:
"először a kommunistákért jöttek, de én nem szóltam semmit, mert nem vagyok kommunista.
Aztán a zsidókért jöttek, és én nem szóltam, mert nem vagyok zsidó.
Amikor értem jöttek, nem volt már senki aki szólhatott volna."
A jobbikkal az a baj, hogy primitív.
Ha egyszerűen kilépnénk minden szervezetből ahogy állítják (nato, imf, eu)
kb Albánia szintjére süllyednénk.
Baszhatnád a határontúli nemzetegyesítést, a környező országok be sem engednének.
De sztem ha a Jobbik kormányt alkítan, nyíltan anticionista dumával, Izrael rövid időn belül lépne.
Vona is úgy járna mint az a bizonyos Jörg Heider, aki véletlenül tarkónlőtte magát 20 méterről 3szor..
Vagy úgy gondolod, akkora hatalom vagyunk, hogy leigáznánk a világot???DDDD..
Leoltanának egy perc alatt mint a villanyt.
Kizárt dolog hogy ajobbik 20%-nál többet kapjon.Az országbn élő zsidóság, és romák szerinted kire fognk szavazni?
És a határontúliak?
Azt is elképzelhetőnek tartanám, hogy ha a jobbik kapna pl 40%-ot, akkor az mszp fidesz képes lenne nagykoalícióra hogy megállítsák.
A 20-30% ról álmodozni, meg kormánzásról, nem reális.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 09:05:34

@kuki123: kérlek, mutasd meg, melyik hozza 25%-ra?
Nem azt kell nézni, hogy egy adott hónpban mit mérnek, hanem hogy folyamatosan milyen a tedencia.
És azt sem értem, hogy aki nem antiszemita, az miért magyargyűlölő???

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 09:06:56

Nem.A jobbik az aluliskolázott emberek között vezet.Nem a diplomások között.

Bogyó 2 2013.10.26. 09:11:39

@Sexual Harassment Panda: Bajnai fél évig kormányzott. Oké, hogy miniszter is volt, de nyilván nemcsak az ő elképzelései érvényesültek, hiszen még Gyurcsányé sem. Gyurcsány saját pártján se tudott keresztül verni mindent, pluszban Orbánék is tették alá az aknákat folyamatosan.
És most lehet mondani, hogy milyen fasza, hogy bezzeg Orbánnál mindenki vigyázzban áll, neki minden ötletét mindenki azonnal végrehajtja.
Tényleg, mennyivel jobb egy gyengébb, sikertelenebb miniszterelnöknél egy diktátor!
Szerintem más is megtehetné amit Orbán csak nyilván valakinek nincs hozzá mersze, valakinek meg gyomra. Orbán a könnyebb utat járja.
Aknamunka nélkül meg demokratikusan kormányozva népszerűnek lenni, egyedül a kormányzati teljesítmény miatt, s nem a mások levadászásával. Az volna az államférfihoz méltó teljesítmény, de valójában ő is csak egy multi a saját pártjában, s lassan az egész magyar politikában. A sikere jelentős részben a konkurrencia kiiktatása és az egészséges versenyhelyzet megszüntetése miatt van. Így van ez már Fodorék '93-as kipenderítése óta.
Tény, hogy ügyes ebben, de most istenítsük AL Caponét is, mert az is ügyes volt, hogy ne Hitlerrel vagy Sztálinnal jöjjek?

Zeppeliner 2013.10.26. 09:26:18

@kuki123: Az 14%-os EP választási eredmény után(ami annyi embert se érdekel mint az önkormányzati választás) meg jött az ország 2/3-a jobbikos csak még nem tud róla c kampányszöveg és lett belőle 12%-os parlamenti részvétel.
Sokat nem szoktak tévedni azok a közvélemény-kutatók se.
Pont a minden ellenesség miatt vannak ott ahol.De ha a keménykedésük egyik feléről lemondanak , hogy többi higgadtabb szavazót megszerezzék akkor az egyik felük elpártol tőlük.
Szóval a feszültség szításával ennél több szavazatot nem lehet elérni az országban.
Max a történészek között vezet a jobbik.

micsoda? 2013.10.26. 09:27:00

Nem hiszem, hogy az egyetemen tanulók szűklátókörűek lennének. Vagyis nem látnák a jobbik igazi arcát., Inkább poénkódnak:)

zollerbá 2013.10.26. 09:27:57

Az elmúlt három és fél év tapasztalata, hogy csak a Jobbik és az LMP forszírozza az ügynöklisták nyilvánosságra hozatalát.
Legjobban a fideszisták félnek ettől, meg van az okuk.
Bajnai kezében voltak a mágnesszalagok, mégsem hozta nyilvánosságra.
Jó lenne felismerni, hogy ügynökök hada szervezte és működteti ezt a poszt Kádári rendszert!!!

nu pagagyí 2013.10.26. 09:30:06

@Sexual Harassment Panda: Bajnai egy évig volt miniszterelnök. Ezt lehet rajta számonkérni. Kivezette a válságból az országot és rendben átadta a következő kormánynak.

A kontraszt különösen éles, ha megnézzük, hogyan sáfárkodott mocskolódó utódja az örökséggel. A Fidesz mára tökéletesen kifosztotta hazánkat. Felélte a polgároktól elsinkófált 3000 milliárdnyi magánpénztári vagyont, növelte az államadósságot mintegy 2000 milliárddal. Az állami intézmények gyakorlatilag fizetésképtelenné váltak, ez is oka a magyar vállalkozások tömeges csődjének. Utóbbihoz persze jelentősen hozzájárul a piacok szegmentálása, hogy teljesítmény-kényszer nélküli monopolpozíciókat juttason haveroknak. Minden fontos helyre megtalálták a legalkalmatlanabb személyt. A kultúra élére például a semmilyen érdeklődést nem generáló életművet felmutató Fekete Györgyöt. Az immár kötelező és a vállalkozókra kirótt újabb adóból eltartott kamarák élére a legsötétebb maffiózókat, mint például a magánvállalkozásait rendszeresen csődbe vivő Parragh elvtársat. Sajnálom azokat, akik a hatalom figyelő szeme miatt kénytelenek ájtatos arccal végigülni a Nemzeti Színház áporodott, belterjes előadásait, ők majd a Katona jövőbeli habos, könnyed operettjein lazíthatnak. Gondolkodás helyett hittan, erkölcs helyett jogászkodás, tények helyett hangerő.

♔bаtyu♔ 2013.10.26. 09:34:06

Sok dologra a Jobbik megoldása a jó, fontos, hogy erős legyen. Azt pedig megértem, hogy a ballibsik hiányolják a zsidózást, a Jobbik lassan már nem csak a fiatalok körében veri az MSZP-t. A "demokratáknak" pedig mindenképpen fontos lenne egy ürügy amivel betilthatnák.

val 2013.10.26. 09:34:20

@Sexual Harassment Panda: Ezzel magadat probalod megnyugtatni? :D

♔bаtyu♔ 2013.10.26. 09:36:39

@nu pagagyí: "Az immár kötelező és a vállalkozókra kirótt újabb adóból eltartott kamarák élére a legsötétebb maffiózókat, mint például a magánvállalkozásait rendszeresen csődbe vivő Parragh elvtársat. "

Érdekes, hogy ebbe a kötelező kamarai adóba egyetlen ballibsi párt sem kötött bele, pedig szerintem tökéletesen igazad van. Leegyszerűsítve egy csomó csókos eltartása a vállalkozók pénzén. Tudom, hogy elég sok hasonló van a másik oldalon is, de ez nem menti fel Orbánékat.

nu pagagyí 2013.10.26. 09:38:19

@zollerbá: Megmondom őszintén, engem már nem érdekel az ügynök-lista. Volt húsz éve rá mindenkinek, hogy egy szabad világban bizonyítsa milyen ember. Engem inkább a mai listák érdekelnek, mint például ki és miért jutott trafikhoz, örökletes földbérlethez. Kik az offshore cégek mögé bújó milliárdos megbízásokat kapó cégek valódi tulajdonosai. Aztán érdekes lenne egy stróman-lista is, hény álneve van az Orbán-családnak?

Gáz van! 2013.10.26. 09:42:49

Hát nem is tudom, elhiszem, hogy nyuszika akkor is pofont kap, ha zsidózik és akkor ha nem zsidózik, mert "Méé nem zsidózoooo, k*cs*g?".
A vastagbőrtől pedig kérdezem, hogy mégis neki hol vastag a bőre? A fenekén?

nu pagagyí 2013.10.26. 09:43:45

@♔bаtyu♔: A bőség zavara. A kamarai adó csak egy csöpp a tengerben. Engem leginkább az zavar, hogy úgy látszik, az ázsiai despota viszonyokat előidéző alaptörvény nevű fércművet lenyelte az ellenzék.

nu pagagyí 2013.10.26. 09:48:05

@Gáz van!: A nem zsidózással az a probléma, hogy mi lesz a zsidózó tagsággal. Keressenek új pártot?

a kormány embere 2013.10.26. 09:49:07

Nocsak-nocsak!
Vicceskednek a felcsúti korcsok?
@nu pagagyí:
A mai listák érdekelnek?
Kérd el a simliska-pintér duótól.Aki az övékén nincs rajta,az nincs.

kukatr 2013.10.26. 09:49:56

@Bee-zony: Hát ne aggódj, én még mindig szélsőjobboldalinak nevezem őket. Remélem nyugodtabban fogsz aludni.
A lángoszlop vonamessiásról meg annyit, hogy egyik cimborám azért lépett ki a jobbikból, mert még hőskorszakukban egy korai gyűlésen azt mondta a Vona, hogy ha bejutunk a Parlamentbe, megszedjük magunkat.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 09:54:53

@val: Én pont leszarom a jobbikot, távol vagyok Budapesttől, úgyhogy tök mindegy.
Szerintem nem reális az, hogy kormányozni fognak, meg verik az mszp-t.Lófaszt.
Max a répát verik.
Tudom a nácik szerint ők aztán hatalmas támogatottsággal rendelkeznek, szerintem meg nem.A jobbik támogatottsága állandó, nem változik, kicssé talán csökken.De iyen 30%-ról álmodozni?

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 09:55:53

Max ha jól benyalnak a fidesznek, és lehajtják a fejüket akkor lehet koalíció.De amit Vona mond hogy ő akarja írni a programot, hát persze.

martineden 2013.10.26. 10:09:38

@tesz-vesz: Az hogy te magad le irod hogy minimum haromszor annyit kaptunk vissza.A vamrol csak annyit,most 28 orszagba viheted a bovlit amit gyartunk eladni,vam nelkul.Hulye jobbikos

tlvajferi 2013.10.26. 10:13:22

kíváncsi lennék,hogyha 2014-ben a jobbik nyerné a választást, akkor 2014.október 23-án bohóckodhatna-e még szabadon a gyurcsány, bajnai, kuncze és társaik?
és vajon elő tudnák-e keríteni a simort, oszkót és kókát? hiányolom őket, nagyon eltűntek a színpadról

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 10:15:03

@martineden: Az meg semmi, a barom szerint az euba más országok is szállítanak vámmetesen!
DDD...
Az eu lényege az 500.milliós piac!
A szabad munkavállalás.
A többi nem érdekes.
A sok fasszívó egyetemista, aki a jobbikot élteti milyet néz majd, ha lezárják a határokat, aztán nincs külföldi munka, se tanulás.
Lehet itthon maradni.
Persze ha az összes multi kivonul, hol fognak dolgozni?
Majd díszmagyarban sétágatnak az utcán.
Na ezért primitív a jobbik.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 10:17:09

@tlvajferi: Nem.egész biztosan börtönben ülnének, ha még élnének.De ez vonatkozik a fideszesekre is.Orbánra, Martonyira, és Navracsicsra is.
És persze a romakérdés is rövidre lenne zárva.
Na eg persze azok is, akik sem nem zsidók, sem nem cigányok, de nem tetszik a rendszer, akkor ők egyszerűen hazaárulók!
Lenne megint nyilvánis kivégzés a dunaparton!:)

nu pagagyí 2013.10.26. 10:17:18

@Sexual Harassment Panda: Koalíció biztosan nem lesz, de majd kívülről támogatják a megroggyant népszerűségű pártot, hogy meglegyen az 50% plusz egy fő. A Jobbik a Fidesz kreálmánya. A Fidesz szalonképtelen híveit tömöríti, arra való nehogy felüsse a fejét valami radikális párt, ami a kormány nyomorpolitikája ellen szerveződhetne. Fontos feldata a kiszolgáltatottságról elterelni a figyelmet mindenféle ellenségkép kialakításával: zsidó, cigány. Az ellenségkép persze rugalmasan változhat a gazdi igényei szerint, most a választások közeledtével a megfoghatatlan kommunista lesz a favorit, ezért zsidóznak és cigányoznak mértékletesebben.

Mária 2013.10.26. 10:17:53

@nu pagagyí:

"A Jobbik készül a hatalomra. "

Elvileg minden normális, választáson induló párt a kormányzásra - nem a hatalomra! - kellene, hogy készüljön.

Arra a söpredék megélhetési politikus csürhére, amelyik nem a pártja kormányzására készül, hanem arra, hogy újabb négy évre bevackolja magát a parlamentbe és felmarkolja az adófizetők pénzét, arra a csürhére épeszű választó nem is szavaz.

martineden 2013.10.26. 10:19:32

@Sexual Harassment Panda: Pontosan.Jol megfogalmaztad.De mit varhatunk ilyen primitiv barmoktol.

tlvajferi 2013.10.26. 10:25:46

@Sexual Harassment Panda:
egyszerűen gusztustalan a kijelentésed, jóérzésű ember ilyent nem mondd...pfujj
kétlem, hogy a jobbik nagy dolgot tenne,hiszen elképzelhető, hogy ugyanazok teremtették őket és csak az isteni színjáték részei
magyarán, az lehet, hogy "iránból" kapnak támogatást, de sokkal valószínűbb, hogy "máshonnan a közel -keletről",
na üdv., megyek,mert sábesz van!

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 10:28:37

@nu pagagyí: Nekem egyenlőre úgy tűnik, hogy nem a fidesz népszerűsége roppant meg!
Valószínű inkbb az újabb 2/3-ad.
Már soxor elmodtam, a jobbik annyiszor hangoztatta azt, hogy a fidesz ugyanolyan hibás, cionista párt mint az mszp, és kizárt a koalíció, kivéve persze ha ők írhatják a kormányprogramot.
Volner pl tegnap a mareggel-ben egy jó egészségeset zsidózott, majd közölte, hogy ha ők kerülnek hatalomra, akor 5% gdp +/év
A fidesz szemmel láthatóan sokat tesz a roma /zsidó integrációért, romaprogramok, holokusztemlékév, stb.
Naponta 3x elmondják hogy záró tolerancia az antiszemitizmussal, meg zsidók isten ajándékai, stb.
Ehhez még jön az:"Abban a kormánybn amit én vezetek nem lesz sem mszp-s, sem jobbikos"
illetve a zsidó kongresszuson is azt mondta hogy sem koalíció, sem kisebbség kormányzás nem lesz.
Ha ezekután mégis lenne küéső támogatás, lehúzhatják magukat a wc-n, az isten nem mossa le róluk hogy antiszemiták.
Ezért nem hiszem a koalíciót.
Az eutagságról lehet meg tudnának egyezni, de sztem hiába fröcsög a vona a népszavazásról, nem akarnak kilépni az emberek,

2013.10.26. 10:29:34

@Sexual Harassment Panda: Most is ott vagy, te szerencsétlen.

Mária 2013.10.26. 10:30:04

@nu pagagyí:

"Ha arra gondolsz, hogy gyakorlatilag be kellett volna tiltani a népszavazást"

Nem erre gondoltam.

Arra gondoltam, hogy egy kompetens és támogatott kormány el tudta volna adni az intézkedéseit a válaszók felé úgy, hogy a népszavazáson a szar a Fidesz nyakába borult volna vissza.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 10:30:12

Azt oersze nem tudom, de érdekes kérdés, hogy ha kiépnénk, mi lenne a már kint dolgozó magyarokkal?
Szerintem a nagy része mehetne haza.

2013.10.26. 10:30:16

@tlvajferi: A fenét!
A fidesztől kapnak némi pénzmagot a kussolásért cserébe.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2013.10.26. 10:30:53

poszter:" hátha hülye mindenki, és rájuk szavaz"

Nem hátha, ez egyértelmű. Nem tudom, hogy a főköcsögnek megvan-e még a fideszes pártkönyve és jár-e még a Viktorral a polgári körébe?

"még egy kutya is belefért"

Ja, ez Magyarország új nemzeti jelképe, a dög. Egy csomó divatmajom tart ilyen állatot.

Sexual Harassment Panda 2013.10.26. 10:31:24

@Jóképességű Takarítónő:
?
Talán vedd eb a gyógyszered, szerencsétlen.

Mária 2013.10.26. 10:33:30

@Bogyó 2:

"Konkrét bizonyíték?"

Bajnai 2009-10-es kesztyűbábságának és alkalmatlanságának a konkrét bizonyítéka az, hogy 2010-ben kétharmados Fidesz-győzelemmel büntette őkat a kedves választópolgár.

kutyás majmok vagytok (törölt) 2013.10.26. 10:36:11

@Sexual Harassment Panda: "ha jól benyalnak a fidesznek, és lehajtják a fejüket akkor lehet koalíció"

Milyen koalició, te majom? A jobbik a fityesz náci tagozata. Még ennyit sem tudsz?

zollerbá 2013.10.26. 10:38:27

@nu pagagyí:
Sziciliában is csak maffia emberei építhetnek autópályát, a trafik ügy is csak a hálózati emberek pénz szivattyúja, ezért kell megtudnunk pl. mit csinál ma az 1500 egykori szigorúan titkos tiszti állomány!
A D-209 -est látjuk, hogy milliomosként tengeti nyugger életét, kiemelt nyugdíjjal.

bontottcsirke 2013.10.26. 10:42:38

komolyodnak a srácok, nincs ebben semmi különös. Vagy induljanak pufikabátosok, meg unokáik az biztos jobb lenne.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.26. 10:48:23

Nem igazán látom a hasonlóságot az SZDSZ-szel, valaki elmagyarázná? Amikor az SZDSZ még népszerű volt, akkor nem a fiatalok pártja volt, azt a szerepet a Fidesz vitte...

Falkbeer_ellencsel (törölt) 2013.10.26. 11:02:21

"Csak egy kommentet idéznék a videó alól:"

Ha zsidóznak-cigányoznak az a baj, ha nem zsidóznak-cigányoznak, az a baj :)

Semmi extrát nem látok a lépésben, sőt, stratégiailag szerintem megalapozott a fiatalokra koncentrálniuk. Az idősek között már fel van osztva a torta (Fidesz-MSZP-Fletópárt), ott nem nagyon tud új szavazókat toborozni a Jobbik. A fiatalok körében viszont eléggé népszerű a párt, plusz a fiatalok szavazási hajlandósága sem verdesi az egeket, itt még lehet új szavazatokat szerezni. A nyugdíjasokon hadd marakodjanak a többiek, a középkorúak meg (szokás szerint) le vannak szarva (mint ahogy kb. az összes pártnál), csak arra vagyunk jók, hogy adót fizessük.

nu pagagyí 2013.10.26. 11:35:58

@Mária: A kormányzás milyenségének nem feltétlenül az a mércéje, hogy el tudja-e adni a kormánypárt az intézkedéseit. Egy despota a kezében tartott nyilvánosság és erőszakszervezetek segítségével bármit el tud adni.

Nekem a kormányzás minőségét az ország versenyképességének növelése, a becsületes piaci viszonyok garantálása, az alapvető szabadságjogok tiszteletben tartása, a legkevesebb korlátozás politikája, a polgárok gazdasági öntevékenységének elősegítése, átlátható kormányzás, a közpénzek és közvagyon kezelésének nyilvánossága, a hátrányos helyzetű gyerekek kiemelt nevelése és oktatása, az emberi méltóság tiszteletben tartása, a polgárok személyes ügyeibe való be nem avatkozás és választási szabadságának biztosítása jelenti.

Rövidebben is megfogalmazhatom: az egyetlen valódi hajtóerőt jelentő egyéni érdekek érvényesülésének legnagyobb szabadsága mellett biztosítani azt, hogy ezek az érdekek ne kioltsák egymást, hanem társadalmilag összegződjenek.

Bajnaiék szabadon hagyták a piacot, aki tudott fejlődhetett, ehhez csökkentették a közterheket (általánosan, nem pofára szabott módon), nem vonták ki a pénzt sem az oktatásból, sem az egészségügyből. Valóban nem csináltak rezsicsökkentést, kivégezve egy csomó közműveknek beszállító magyar vállalkozást, nem hoztak létre exkluzív bolthálózatot garantált profittal árusítható monopol termékekre, nem zavarták el a biogazdálkodó (magyar) vállalkozást azévek alatt méregtelenített földjeiről, kiosztva azt növények helyett támogatási pénzbokrot termesztő álparasztoknak.

Nem Bajnaiékkal volt gond, hanem azzal, hogy teret nyert az ostobaság és kapzsiság a nép körében, melynek következményeként a nép megfosztotta magát minden szabadágjogától. Gratulálok mindannyiunknak.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2013.10.26. 11:49:31

KIM OR BÁN takarodj a fenébe és vagy a p.csába! Még van egérút!

GERI87 2013.10.26. 12:12:15

@kuki123:

Miben védtem őket?
Abban hogy leírtam nem a bőrük színe miatt olyanok amilyenek és vannak magyarok közt is pont ilyen idióta suttyó fogyatékosok?
Látom a szövegértelmezés nem megy nyomi.

Lucky Larry Silverstein 2013.10.26. 13:05:35

@nu pagagyí: 'Koalíció biztosan nem lesz, de majd kívülről támogatják a megroggyant népszerűségű pártot, hogy meglegyen az 50% plusz egy fő. A Jobbik a Fidesz kreálmánya. A Fidesz szalonképtelen híveit tömöríti'

- van ebben vmi de a ballib oldalnak csak szalonképtelen hívei maradtak. A jobbratolódás folytatódik 2014 után is.

Bee-zony 2013.10.26. 13:30:43

@komplikato: „Valódi ellenzék? A tényleg vérgyenge kamu ellenzékkel szemben hány hathatós tiltakozásuk volt bármivel kapcsolatban? Pont annyit érnek mint a többi, sajnos.”

Így hirtelen nem emlékszem egy emblematikus jobbikos parlamenti akcióra sem. De mi is a parlamenti ellenzék? Papírdzsungelben élő hivatalnoksereg, mert ilyenre van ez kitalálva, és amibe a Jobbik is betagozódott. Vannak ellenzékileg képviselt álláspontok, meg felszólalások, oszt’ jónapot.
Az, hogy ezt így kevesled, arra enged következtetni, hogy te jobban csinálnád. Nosza, rajta.
(Úgy veszem észre, hogy dél-amerikai, mexikói szintű katyvasz van itt; ebből kihozni valami értelmeset, szép feladat.)

Bee-zony 2013.10.26. 13:39:35

@kuki123: „Like!”
Kösz’. :)

Bee-zony 2013.10.26. 13:42:22

@kukatr: „A lángoszlop vonamessiásról meg annyit, hogy egyik cimborám azért lépett ki a jobbikból, mert még hőskorszakukban egy korai gyűlésen azt mondta a Vona, hogy ha bejutunk a Parlamentbe, megszedjük magunkat.”

Ha ez volt (van) Vona hozzáállása, az nem a különbség, hanem az azonosság, azokkal, akikkel nem kéne. Kis ország, egy csőcselék, és egy politikusgarnitúra, hitványság balról, és hitványság jobbról is, se nem lángoszlop, se nem szent – bár Vona már fejlődés Kovács Dávidhoz és társaihoz (pl. Nagy Ervin, Fári Márton, Molnár Tamás) képest, és van rá esély, hogy jönni fog egy harmadik vezető, aki fejlődés Vonához képest – és akkor legalább van fejlődés, ami a jelenlegi Magyarországon nagy szó és nagy dolog, mert nem ez a főáramlat.

Bee-zony 2013.10.26. 13:57:35

Ami leginkább zavar, a pártoktól függetlenül is, hogy „akárhová nyúlsz, egyből eléred a szart”; az hogy ez a társadalmi alap, a civil világ, ami szintén tele van hibbantakkal, degeneráltakkal, inkorrektekkel, csalókkal, stb. és ebből a közegből nőnek ki a pártok – úgyhogy a pártok és többség Magyarországon szinkronban és egálban vannak. Ha valaki korrekt dolgot akar, akkor nagyon kevés megfelelő embert talál hozzá; és ez persze nem csak Magyarországra igaz, hanem a többi hanyatló, vagy már régóta nyomorúságos állapotban lévő országra is. Jobbat akarsz, csakhogy nincs miből – vagyis túl kevesen vannak hozzá a szükséges szinten álló emberek – és így eljutunk oda, hogy szarból nem lehet jó dolgot, várat építeni, és aki megpróbálja, az csak erre az igazságra jön rá tapasztalatból is, és hogy ebből az anyagból, építőkészletből milyet lehet építeni, hát ilyet, hacsak nincs valamilyen egyértelmű és erős erkölcsi-szellemi szűrő és válogatás, és az e szerinti strukturális átrendezés, ennyi potenciál benne van ebben a halmazban-készletben is.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.10.26. 14:43:16

@Mária: A szociális népszavazás Bajnai alatt volt? Időgéped is van?
Szerintem meghekkelték a nickedet.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.10.26. 14:51:23

@Sexual Harassment Panda: Általában: szerinted ez lenne az első, amikor az ellenkezőjét csinálják annak, amit mondtak (Torgyán, csuhások stb. - az MSzMP-t Te is idézted).
"Volner pl tegnap a mareggel-ben egy jó egészségeset zsidózott, majd közölte, hogy ha ők kerülnek hatalomra, akor 5% gdp +/év
A fidesz szemmel láthatóan sokat tesz a roma /zsidó integrációért, romaprogramok, holokusztemlékév, stb.
Naponta 3x elmondják hogy záró tolerancia az antiszemitizmussal, meg zsidók isten ajándékai, stb."
Na itt a baj: 1., A +5% nem fog jönni a Jobbik elképzelései mellett, sőt (nem kell kilépés az EU-ból sem - az padlóra küldené a mezőgazdaságot -, elég az ijesztgetés, még kevésbé lennének beruházások és vállalkozás, mint most)
2., A holokauszt-emlék mennyiben integrál? A zsidókat nem kell integrálni, integrálódtak azok eléggé, van egy szép listám zsidók által létrehozott hungarikumokból, pont azért utálja őket a Jobbik, mert túl sikeresek a közös pályán, amelyet a J. szeretne saját sleppjének fenntartani. A romaprogramok meg nincsenek (a közmunka qrvára nem integrál).

Vezérezredes 2013.10.26. 17:22:24

"Az állítólag a egy jobbikostól azt hallottam hogy Vona gyerekekket eszik" című kamuidézetek helyett , csak tiszta forrásból:

Vona Gábor szombaton a Budapest Kongresszusi Központban a párt küldöttei előtt tartott programadó beszédében saját kormányfő-jelöltségéről azt mondta, 2010-hez képest emberileg, lelkileg és szakmailag is erősebbnek, jobbnak érzi magát.
Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy ő nem hatalmat akar, mert mint mondta, neki kevés a kormányfői tisztség, annál nagyobb az ambíciója. Más pártok jelmondataira utalva azt mondta, neki nem csak az a célja, hogy mindenki lakjon jól, hogy a magyarok többet fogyaszthassanak, vásárolhassanak, hanem az, hogy "a magyarság mutasson példát a világnak, a magyarság legyen az a nép, az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazabb módon, legtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal".
Szavai szerint azonban ahhoz, hogy a Jobbik megnyerje a nemzet egészének a bizalmát, először magát kell "méltó állapotba hoznia", ehhez pedig tagjainak egymásban való bizalomra, csapatmunkára, valamint fegyelmezettségre és szorgalomra van szükségük. Azt kérte a párt tagjaitól, hogy a választásig hátra lévő hónapokban mindenki hozza ki magából a maximumot.
Vona Gábor a tavaszi választási kampányt ahhoz hasonlította, mintha vadgalambokkal kellene sakkozni; az állatok ugyanis "felrúgják a szabályokat, ledöntik a bábukat, rátrottyantanak a sakktáblára, majd a végén elégedetten turbékolnak, hogy nyertek". Hozzátette: a bajai időközi választáson szerinte ez történt, és "egyik is csal, másik is csal".
Azt hangoztatta, tiszta választásokat szeretnének, ezért oda fognak figyelni, és nem fogják engedni, hogy "arról szóljon a választás Magyarországon (...), hogy ki tud több cigány embert megvásárolni", ahogy szerinte Baján bebizonyosodott.
Arról is beszélt, pártja közbiztonsággal kapcsolatos programpontjai sokak számára "sokkolóak" lehetnek. A "csendőrség, halálbüntetés, kémiai kasztráció, önfenntartó börtönök" valóban sokkoló szavak, de szerinte ennél sokkolóbb az, hogy gyermekeket, nőket, időseket ölnek meg nap mint nap - fűzte hozzá.
Szerinte a közbiztonság kérdése nagyban érinti a "cigány-magyar együttélés" kérdését. "Azt mondják, hogy a bűnözésnek nincs színe, ez így is van, de ha bemegyünk a börtönökbe, azt látjuk, hogy a bűnözők 90 százalékának viszont van". Hozzátette: senkivel nem az a bajuk, hogy más a bőrszíne vagy a kultúrája, hanem az, hogy vannak akik úgy érzik, nem kell betartani társadalmi normákat, csak azért, mert ők cigányok.
A foglalkoztatásról azt mondta, valóban egymillió új munkahelyre lenne szükség, és ez az egyik legfontosabb kérdés ma Magyarországon, ám nem közmunkahelyek, hanem tisztességes munkahelyek kellenek.
Arról is beszélt, az elszámoltatásnak ott kellene kezdődnie, hogy eltörlik a mentelmi jogot, továbbá szerinte a képviselőknek nagyobb felelősséget kellene viselniük, hiszen ők hozzák a törvényeket.
Vona Gábor azt is mondta, hatalomra kerülve nyilvánosságra hoznák, hogy az országgyűlésben, a kormányban kik kettős állampolgárok, "és hová húz a szívük vagy a pénztárcájuk", és nyilvánossá tennék a külföldről kapott civil- és párttámogatásokat, hogy így megtudják, "kik irányítják valójában Magyarországot".
A pártelnök arról is beszélt, a Jobbiknak vannak olyan céljai, amelyek túlmutatnak a választásokon. Ezek között említette a történelmi jogfolytonosság és a magyar eredet- és történelemfelfogás helyreállítását, valamint a gazdasági szabadságharcot; ez utóbbit az államadósság újratárgyalásával, saját bankrendszerrel, önálló monetáris politikával és termeléstámogató adórendszerrel képzelik el.

További részletek: kuruc.info/r/2/119508/#ixzz2iqFnCmWV

GERI87 2013.10.26. 18:14:24

"a magyarság mutasson példát a világnak, a magyarság legyen az a nép, az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazabb módon, legtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal".

Magyarán, őszintén és teljes meggyőződéssel legyen a saját szarában fetrengő maradi, a világot nem értő és attól gőgösen elzárkózó idióták halmaza.
Ez a cél?
Szánalom....

"ám nem közmunkahelyek, hanem tisztességes munkahelyek kellenek."

És ezt hogy fogja elérni a globális tőke nélkül?
Pénzt nyomtat ahogy azt a 6 évesek elképzelik?

" a kormányban kik kettős állampolgárok"

Kurva fontos, tényleg...persze ha a Pozsonyi parlamentben ülne kettős állampolgár magyar képviselő akkor az nem lenne neki gáz...sőt.

"a történelmi jogfolytonosság és a magyar eredet- és történelemfelfogás helyreállítását... "

ja igen Jézus magyar volt, meg szittyák, sumérok....pffff
Nemzeti mesekönyvet minden iskolába!

"az utóbbit az államadósság újratárgyalásával, saját bankrendszerrel, önálló monetáris politikával és termeléstámogató adórendszerrel képzelik el."

Teljes izoláció?
Hm...a volt komcsi Albánia meg Észak-Korea...a példa?

53mc 2013.10.26. 18:37:04

Nagy az Isten állatkertje. Avart nem lehet égetni mert gyűjteni kell egy 150ft-os zsákban aminek az előállítása 15ft, aztán meg elégetik központilag. Nem lenyúlás ugye?? A műanyagzsák előállítása mennyire környezetszennyező? Geri te mást lehülyézel, magad meg egyszerűen szellemi fogyatékos vagy(vagyis egy agyament hülye). Írjááá még sok-sok blogot vazze!!

Vezérezredes 2013.10.26. 18:40:36

@GERI87: "Magyarán, őszintén és teljes meggyőződéssel legyen a saját szarában fetrengő maradi, a világot nem értő és attól gőgösen elzárkózó idióták halmaza.
Ez a cél?"

Nem, ezt a liberális nyomorékok gondolják (hallucinálják) bele. talán kevesebb szert kéne szedniük.

"És ezt hogy fogja elérni a globális tőke nélkül?
Pénzt nyomtat ahogy azt a 6 évesek elképzelik?"

Loaded question en.wikipedia.org/wiki/Loaded_question

Ha olvastad volna kár a Jobbik 2010-es programját, akkor tudnád a választ. gondolom megkímélted magad a fáradtságtól, hogy annál őszintébben nyomasd a baromságaidat.

Egyébként meg az EU kilépéséből nem következik hogy elhagy minket az összes nemzetközi tőke, hiszen most is vannak olyan nem EU-tagok (kb 150+ ország a világon), ahol mégis van nemzetközi tőke.

"ja igen Jézus magyar volt, meg szittyák, sumérok....pffff"

Szalmabáb-érv
hu.wikipedia.org/wiki/Szalmab%C3%A1b_%C3%A9rvel%C3%A9s

"Teljes izoláció?"

Újabb kérdésbe bújtatott szalmabáb... elégtelen.
Minden egyes mondatod valamely érvelési szabály megcsúfolása.
Így érvel egy degenerált liberális hülyegyerek, mint te.

53mc 2013.10.26. 18:42:01

Igen, a bőr elég vastag, úgy látom.

GERI87 2013.10.26. 19:14:36

@Vezérezredes:

"ezt a liberális nyomorékok gondolják"

Gondolhatják is, hiszen pont ez a célja a Jobbiknak, te is ezt idézted.

"Ha olvastad volna kár a Jobbik 2010-es programját, akkor tudnád a választ. "

Nem olvastam, populista hülyeségek nem érdekelnek, nemzeti díszeb csomagolt fantazmagóriák meg végképp nem...az idézett beszéd bőven elég, amúgy sem mondott semmi újat.
Külföldi tőke nélkül semmit nem lehet elérni ebben az országban.
Az önfenntartás, belső piac ekkora (és relatíve szegény) országban nem működik.

"vannak olyan nem EU-tagok (kb 150+ ország a világon), ahol mégis van nemzetközi tőke."

MO-ág az EU-ból él, a kilépés padlóra vinne.
Az EU-s pénzek nem pótolhatóak.

"Szalmabáb-érv"

Linkelgethetsz felőlem, ez akkor is a Jobbik és szavazóinak hülyeségei.
Nem én találtam ki.
De ha gondolod kifejtheted mit értenek a "történelmi jogfolytonosság és a magyar eredet- és történelemfelfogás helyreállítása", vagy "a saját bankrendszer" , önálló monetáris politika" alatt...
Mert eddig csak hülyeségekkel tudtak e téren előjönni.

Vezérezredes 2013.10.26. 20:05:32

@GERI87: gondolják, de zárójelben odaírtam: hallucinálják, vagyis beképzelik. Nem tudsz olvasni, vadbarom?

"Külföldi tőke nélkül semmit nem lehet elérni ebben az országban."

Attól függ mennyi külföldi tőkéről van szó. Nyilván itt azt próbálod selejtes degenerált eszközeiddel megfogalmazni, hogy ha kilépnénk az EUból akkor a külföldi tőke 100%-a , nem kevesebb, pontosan 100%-a elmenekülne.
Azért 100%- mert csak. Mert ekkora nagy barom vagy, hogy ezt gondolod.

"Az önfenntartás, belső piac ekkora (és relatíve szegény) országban nem működik."

Miért is? mert te azt mondtad? Egyébként megsúgom, te sötét állat: az Eu-belépés _előtt_ is volt kereskedelmünk a külfölddel, azon belül az EU-val is...annyira sötét vagy hogy az már fáj.

"MO-ág az EU-ból él, a kilépés padlóra vinne.
Az EU-s pénzek nem pótolhatóak."

mondod te, magad 26 évével, hülyegyerek. Mi tudsz te közgazdaságtanból? Csak nagy pofád van, tőmondatokban kijelenteni baromságokat.

"Linkelgethetsz felőlem, ez akkor is a Jobbik és szavazóinak hülyeségei."

A _Jobbik_, mint párt biztos nem állított ilyet soha hogy pártusjézus, meg hasonlókat, tehát máris hazudsz. A Jobbik a történelem alaposabb vizsgálatát követeli, ami teljesen rendben van, hisz az őstörténelmünkben még most is számos fehér, vagy szürke folt van.

"De ha gondolod kifejtheted "

Azok után, amit idehánytál, te szánalmas idióta? Azt hiszed neked fogok magyarázgatni? Így is látszik, hogy annyi eszed van mint egy veszett marhának.
Aki nemzeti oldalon van, jobbikos, de még a fideszesek többsége is, ezt érti az első kettőt. Az önálló magyar monetáris politika és bankrendszer pedig már a 2010-es programjukban is bőven el van magyarázva. Ott van, el lehet olvasni, nem titok, te hülyegyerek.

Ne rajtam kérd számon, amit barom voltál elolvasni.

Bee-zony 2013.10.26. 20:10:46

@Vezérezredes: Tiszta forrás, az jobb, mint a másodkéz… Tehát:

1.) „Vona Gábor szombaton a Budapest Kongresszusi Központban a párt küldöttei előtt tartott programadó beszédében saját kormányfő-jelöltségéről azt mondta, 2010-hez képest emberileg, lelkileg és szakmailag is erősebbnek, jobbnak érzi magát.”
Hogy a szavazók mit gondolnak erről, az őt nem is érdekli, a lényeg az, hogy ő emberileg, lelkileg és szakmailag jobbnak érzi magát. A nála még jobbak pedig Napóleonnak érzik magukat… Ki tudná jobban, hogy ő egy teljesen egészséges és fitt Napóleon, mint ő maga. Vagy nem?

2.) „Azt hangoztatta ugyanakkor, hogy ő nem hatalmat akar, mert mint mondta, neki kevés a kormányfői tisztség, annál nagyobb az ambíciója. Más pártok jelmondataira utalva azt mondta, neki nem csak az a célja, hogy mindenki lakjon jól, hogy a magyarok többet fogyaszthassanak, vásárolhassanak, hanem az, hogy "a magyarság mutasson példát a világnak, a magyarság legyen az a nép, az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazabb módon, legtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal".”
Legutóbb ekkora ambíciói Hitlernek voltak, neki is kevés volt a kormányfői tisztség, és rá is ment a német nép, és ő maga is.
„…az a nemzet, amelyik a legbátrabban, legigazibb módon, lgtisztábban fordul szembe a globális kapitalizmussal.”
Először is, a tisztázandók:
1. Mi a globális kapitalizmus?
2. Hány tagja van, mekkora erőt jelent, hány hadosztálya van (utóbbi Sztálin vs. pápa)?
3. Háború esetén hány nap, vagy óra alatt tudják elsöpörni Magyarországot? (Kb. mint a lengyel lovashadsereg a német tankok ellen. (Tel:. 127-120 (egy két hét, egy kettő nulla)).
4. Már eddig is nagyon „mesés” az egész, te tegyük fel, hogy szembefordult a globális kapitalizmussal, és legyőzte. Mi lenne helyette? Szocializmus? Nemzeti szocializmus? Hungarizmus? Ezek az eszmék, a vezetőik és a tagjaik már leszerepeltek, pardon. (A röhej országa, valóban.) Érdekel, hogy ha az ország elindulna a vonagábori úton, hova jutna, szerintük?

3.) „Szavai szerint azonban ahhoz, hogy a Jobbik megnyerje a nemzet egészének a bizalmát…”
Ennek az esélye egész jól konvergál a 0-hoz, és a dátuma: sohanapja, úgyhogy aki erre alapoz és erre vár, az minimum legyen örökéletű. Az pedig már egy másik párt kampányígérete, amit a komolytalansága miatt nem vett lajstromba a bíróság…

4.) „Azt kérte a párt tagjaitól, hogy a választásig hátra lévő hónapokban mindenki hozza ki magából a maximumot.”
Ferenczi Gábor már kihozta magából a maximumot.
„Felfüggesztették a jobbikos Ferenczi Gábor mentelmi jogát
Halálos közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja miatt felfüggesztette a jobbikos Ferenczi Gábor mentelmi jogát az Országgyűlés hétfőn.
A mentelmi jog felfüggesztését indítványozó legfőbb ügyész átirata szerint a politikus májusban Ajka belterületén autójával elütött egy 93 éves asszonyt, aki a mentőautóban elhunyt. Az ügyészség szerint a képviselő annak ellenére nem fékezett, hogy az idős nő egyértelműen át akart kelni az úttesten, és csak akkor vészfékezett, amikor a lecsökkent távolság miatt a balesetet már nem lehetett elkerülni.
Ferenczi Gábor a mentelmi bizottság ülésén elmondta: a baleset helyszínén nem volt gyalogátkelő, és nem lépte túl a megengedett sebességet. Fékezett, de nem tudott megállni, álláspontja szerint a balesetet nem lehetett elkerülni. (A Jobbik a májusi baleset utáni közleményében azt írta: a szabályosan közlekedő politikust a szembesütő erős napfény akadályozta a megfelelő kilátásban, ezért nem vette észre az autója elé kerékpárját kitoló asszonyt.)”
index.hu/belfold/2013/10/14/felfuggesztettek_a_jobbikos_ferenczi_gabor_mentelmi_jogat/
Az is érdekel, hogy mi volt az a nagyon sürgős és fontos ügy, és hogy a „politikustempó”-ban mekkora szerepe és felelőssége van V. Gábor párthajcsár kis magyar fáraónak.

5.) „Azt hangoztatta, tiszta választásokat szeretnének, ezért oda fognak figyelni, és nem fogják engedni, hogy "arról szóljon a választás Magyarországon (...), hogy ki tud több cigány embert megvásárolni", ahogy szerinte Baján bebizonyosodott.”
Bár Baján engedték, de most már nem fogják engedni. „Apró kis részletkérdés”, hogyan nem fogják engedni? A cigányvásárlók megkérik rá az engedélyt, ők meg nem adják meg? Engem a „hogyan?” is érdekel.

Bee-zony 2013.10.26. 20:12:42

@Vezérezredes:
6.) „Vona Gábor azt is mondta, hatalomra kerülve nyilvánosságra hoznák…”
Vona Gábor „ha a Jobbik hatalomra (kormányra) kerül” című ígérgetés-halmaza újabb darabbal bővült. Elegem van az ígérgetésekből, tele van már vele a padlás, nem kérek belőlük.
Amikor a Jobbik hatalomra kerül, az kb. „amikor piros hó esik” kategória: esetleg az is megtörténhet a távoli és bizonytalan jövőben. Úgyhogy az érdekel, hogy mit tesznek most, a következő héten, a következő hónapban konkrétan, és hogy azok a konkrét dolgok mennyivel teszik jobbá az országot, és az életet Magyarországon.

Engem itt és most Vona Gábor sokkol: újabb rekordot döntött hülyeségből, és itt bukott meg nálam. Amíg Vona Gábor a Jobbik elnöke, addig tőlem nincs rájuk szavazat. Aki ellenzékben is hülyeségeket beszél, mit tenne kormányon? Őrült Néró jobbról is? Ami sok(k) az sok(k). Bár nem sanszos hogy hatalomra kerülnek, de így sem adok szavazatot olyanra, akiről az a véleményem és a meggyőződésem, hogy nem a párt élén kellene lennie, és olyan pártra sem szavazok, akik megszavazzák, hogy de igenis ez így jó és helyes, mert akkor saját magukról állítanak ki bizonyítványt, hogy ők még rosszabbak, alkalmatlanabbak lennének a párt vezetésére, és hogy még így is Vona a legjobb közöttük (amit egyébként én nem így gondolok, hanem úgy, hogy lenne közöttük alkalmasabb, csak nem pályázott a posztra, mert… ő tudja. Így pedig a Jobbiknak is van egy becsavarodott vezére, „csodálatos”).
Ha továbbra is Vona marad a Jobbik elnöke – akit épp most szavaztak meg –, abból nem fog kijönni jól a Jobbik, a szavazatvesztés a minimum. Van az a szint, ami alatt gondolkodó és kritikus emberek nem adnak szavazatot, és nem én vagyok az egyetlen ilyen.

Meridian74 2013.10.26. 20:19:31

@Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !): "Csak itt lézervárosban az elmúlt 3.5 éveben 35.6 MILLIÁRD FORINT támogatást adott az EU."

Nem így ekll ezt nézni... van kiadás és bevétel. Amit írtál az a bevételi oldal. A kiadásba az is beletartozik, hogy összeveted azt, hoyg EU-s beruházó cégek itt a munkaerővel a nyugat-európai termelékenység 75-80%-át kipréselik a dolgozókból, de munkabérként ehhez képest csak az ottani bérek 20%-át fizetik ki. Ja és felmarkolják a beruházás okán néhény évig (5-10?) járó adókedvezményeket is.
A különbözetet egy-az-egyben kiviszik.

Szóval ez nem fekete és fehér ahoygan azt gondolod. A teljes képet kell nézni. Amúgy meg EU nélkül sem áll meg az élet, mert előtte is elvoltunk. Szarul igaz. De változott-e ez a dolog azóta, hoyg beléptünk az EU-ba? Csak egyvalamiben: a munkaerőnk könnyeben talál és vállalhat melót külföldön. Hogy ennek van-e haszna vagy sem, na azon lehet vitázni...

A poszthoz meg csak annyit tennék hozzá: most akkor már az is baj, ha éppen nem cigányoznak meg zsidóznak? Akkor mi a jó nektek? Egymás farkának szopása, vagy mi?? Arra akkor jó lesz a kétfarkú kutyapárt, vagy mifene. Duplán.

Meridian74 2013.10.26. 20:54:38

@nu pagagyí: "Bajnai egy világgazdasági válság hatásaitól sújtott országot vett át. Szűk egy év alatt visszaállította az ország és fizetőeszköze iránti bizalmat, a vállalkozásokat terhelő adók csökkentésével beindította a gazdaság fejlődését, méltányos és átlátható adóváltozásokat indított el...."

te micsoda szép álomvilágban élsz... ! Hihetetlen!. Amúgy nem bajnai volt az aki az IMF kölcsön 20milliárdjából felhasznált pénzek felhasználási módjáról nem tudott épkézláb magyarázattal szolgálni?

GERI87 2013.10.26. 21:20:19

@Vezérezredes:

"vagyis beképzelik"

Nem képzelik be, ez a valóság: a szélsőjobb/radikálisok a világot és a globális gazdaságot nem értő prolik, akik a saját képzeteikbe zárkózva fröcsögnek hülyeségeket saját frusztrációjukban.

"EUból akkor a külföldi tőke 100%-a , nem kevesebb, pontosan 100%-a elmenekülne. "

Nem, csak azt hogy a protekcionizmus nem vezet sehová, mert nincs rá alap és a mai világban amúgy sem célravezető.
Semmi olyanunk nincs amit önerőből el tudnánk adni.
Vásárlóerő meg nem nagyon van.
A helyzet az hogy idejön a német ("zsidó") és az olcsó munkaerőként a szalonnáci meg buta kétbites agyával összeszereli amit ők ott nyugaton kitaláltak, megterveztek és megvesznek.....és ebből lesz a szittya GDP....aztán lehet itt "víz készletezni" meg "mezőgazdaságozni" csak épp szart sem ér...

"Az önfenntartás, belső piac ekkora (és relatíve szegény) országban nem működik."
Miért is? mert te azt mondtad?"

Mivel akarsz kereskedni a 3 millió nyugdíjas, rokkant és 1 millió nincstelen cigány országában?
őstermelők uborkájával?
Ne vicceljünk már...

"Mi tudsz te közgazdaságtanból?"

Nálad többet ezek szerint.

" A Jobbik a történelem alaposabb vizsgálatát követeli, ami teljesen rendben van, hisz az őstörténelmünkben még most is számos fehér, vagy szürke folt van."

És ez olyan kurva fontos hogy pártprogram? És gondolom majd ŐK megmondják mi az "igazi" magyar történelemfelfogás ugye?
És miért gondolják azt hogy ezt ma senki nem kutatja hitelesen?

"Az önálló magyar monetáris politika és bankrendszer ..."

Ami már most is van azt hogy hozod létre?

GERI87 2013.10.26. 21:34:18

@Meridian74:

"EU-s beruházó cégek itt a munkaerővel a nyugat-európai termelékenység 75-80%-át kipréselik a dolgozókból, de munkabérként ehhez képest csak az ottani bérek 20%-át fizetik ki."

Miért fizetne ugyanannyit? Van olyan erős gazdaságunk és olyan mennyiségű és minőségű munkahely ami felnyomná a béreket? nincs, akkor?
Ezen rugózni gyerekes dolog. Mivel valós oka van.

"Ja és felmarkolják a beruházás okán néhény évig (5-10?) járó adókedvezményeket is."

Különben nem jönnének ide, tehát ez nekik jár.

"A különbözetet egy-az-egyben kiviszik."

Miért ne vinnék ki? az az ő pénzük.
Azt csinál vele amit akar (kivéve ha pl szerződés másképp rendelkezik)
Te is arra költöd a pénzed amire akarod....tetszene ha megszabnák hol költheted el a saját pénzedet?

Vezérezredes 2013.10.26. 22:04:52

@Bee-zony: "Hogy a szavazók mit gondolnak erről, az őt nem is érdekli, a lényeg az, hogy ő emberileg, lelkileg és szakmailag jobbnak érzi magát.

Ha én kijelentem, hogy jobban érzem magam (emberileg, szakmailag stb) mint tegnap, akkor hogy jön ahhoz a szavazók véleménye? egyébként meg Vonát akkor "nem érdekelné a szavazók véleménye", ha a Jobbik nem indulna 2014-ben a választáson.
De indul, így a szavazók elmondhatják (és el is fogják) a véleményüket.

A nála még jobbak pedig Napóleonnak érzik magukat… Ki tudná jobban, hogy ő egy teljesen egészséges és fitt Napóleon, mint ő maga. Vagy nem?"

Gagyi pszichologizálás. Ilyen hamuba sült baromságot bármi kapcsán lehet mondani. Azért mert Vona kijelentette, hogy "jobban érzi magát", innen hogy a faszba jutottál el Napóleonig... gondolom a liberális képzelet(torzítás) nem ismer határokat.

"Legutóbb ekkora ambíciói Hitlernek voltak, neki is kevés volt a kormányfői tisztség, és rá is ment a német nép, és ő maga is."

Ez nálatok a trükk? Mindenki aki nem tetszik, ő a Hitler? A "főgonosz"? Most ilyenkor minden liberális összeszarja magát? 2010-ben még nem ő volt Hitler? Azóta lett azzá?
Nagyon betegek vagytok....
A legnagyobb liberális lapok sem engedték még meg maguknak, hogy lehitlerezzék Vonát. De íme, a vastagbőr.blog egyik önjelölt mitugrásza ezt is megteszi. Beszarás.

2) 2010 előtt is ismert volt a "vonagábori út" (a jobbik programját Vona Gáborral azonosítani súlyos hiba, legalább 5 emberből áll a Jobbik vezetése, mindegyikük elég aktív a politikában, és a programot sem Vona Gábor írta), ott volt a Jobbik programjában. Hiába dobálsz hozzám dolgokat, a Jobbik nem tegnap materializálódott a semmiből egy csöndes éjszakán, eddig is volt programjuk, el lehetett olvasni. Láthatólag te sem tetted meg így pedig nagyon nehéz vitatkozni, de annál könnyebb mindenféle alap nélküli orbitális baromságokat föltételezni. Láthatólag ezen ösvényt koptatod.

3) A sportban is úgy megy föl a csapat a pályára, hogy ők győzni fognak. az önbizalom sesem árt. Esetünkben meg nem oszt-nem szoroz. Vajmi kevés fog ezen múlni 2014 áprilisában.

4) "Ferenczi Gábor már kihozta magából a maximumot."

Argumentum ad hominem, egyébként meg ő _maga _kérte_ mentelmi jogának fölfüggesztését, . Ezt elmulasztottad megemlíteni, te aljadék féreg. Ennyire tájékoztatsz hitelesen, szardarab.

5) "Apró kis részletkérdés”, hogyan nem fogják engedni? A cigányvásárlók megkérik rá az engedélyt, ők meg nem adják meg? Engem a „hogyan?” is érdekel"

számtalan módszere van, pl a cigányt beugratni mint a hogy hvg-s tette "hogy megkapta a tüzifát?" "Meg" és már lehet följelentést tenni. Baján még volt elég pénz (hisz csak egy vál.ker.ről volt szó) hogy mégegyszer lefizessék a cigánysort, de egy egész ország esetében ezt már sokkal nehezebb lesz megtenni.

"Vona Gábor „ha a Jobbik hatalomra (kormányra) kerül” című ígérgetés-halmaza újabb darabbal bővült. Elegem van az ígérgetésekből, tele van már vele a padlás, nem kérek belőlük.
Amikor a Jobbik hatalomra kerül, az kb. „amikor piros hó esik” kategória"

Ezt el lehet mondani az LMP-re, sőt el lehet mondani a DK-ra, és a kvk-eredményeket nézve az Együtt2014-re és az mszp-re is. 2014-ben egyik se fog hatalomra kerülni. A 2014 nagy esélyese a számok tükrében a Fidesz.

Most akkor a te logikád alapján mindenkinek azt kell mondania zt hogy "basszameg úgysem jutunk hatalomra jövőre, hagyjuk a picsába az egészet, és menjünk Kukutyinba zabot hegyezni". Ez alapján minden kicsi párt dobja be a törülközőt rögtön, mert "úgysem jutnak hatalomra". Primitív egy állat vagy az biztos.

"Úgyhogy az érdekel, hogy mit tesznek most, a következő héten, a következő hónapban konkrétan, és hogy azok a konkrét dolgok mennyivel teszik jobbá az országot, és az életet Magyarországon."

Ekkor baromságot hogy lehet mondani? Nem az ellenzék irányítja az országot, hanem a kormánypárt, méghozzá kétharmaddal. Hol élsz te? Mert nem Magyarországon, az biztos.

"Engem itt és most Vona Gábor sokkol: újabb rekordot döntött hülyeségből, és itt bukott meg nálam"

Bla-bla-bla. Nagyon igyekeztél hogy a végére beszúrd ezt a "hitvallást", de mivel az egész premisszád egy óriási nagy hazugsággömböc, hibás érveléssel párosulva, ezért a nevetséges "vallomásod" a levegőben lógó, szánalmas baromság. Bolhafing, amit kinyomtál magadból.

Vezérezredes 2013.10.26. 22:23:10

@GERI87: "Nem képzelik be, ez a valóság"

Erre nézve ZÉRÓ bizonyítékod van, semmivel nem támasztod alá állításaidat, csak fröcsögsz a levegőbe. Ezt egyébként minden egyes állításod után el lehet mondani. Csak a levegőbe süketelsz, baromarcú.

"Nem, csak azt hogy a protekcionizmus nem vezet sehová, mert nincs rá alap és a mai világban amúgy sem célravezető."

Nem fogok (mert nem is lehet) liberális ex cathedra dogmákkal vitatkozni, MINDENFÉLE ALÁTÁMASZTÁS NÉLKÜL Nem tudom hol szocializálódtál, de valami nagyon sötét hely lehet.

civilizált világban az állítás _indoklással_ párosul. Nálad ez hiányzik teljesen. Csak az pofád van, de az nagy.

"Mivel akarsz kereskedni a 3 millió nyugdíjas, rokkant és 1 millió nincstelen cigány országában?
őstermelők uborkájával?"

Ki mondta hogy ha kilépnénk az EUból, akkor csak uborka lenne? szalmabáb.
Úgy látszik a nagypofájú liberálisok csakis hibás érveléssel bírnak -ha egyáltalán "érvelni".

"Nálad többet ezek szerint."
Meg ahogy azt móricka elképzeli.

"És ez olyan kurva fontos hogy pártprogram?"
Mért? nem lehet? megtiltod, te barom?
Mindenki olyan programot ír, amilyet csak akar, és a választók (nem ez alapján, de) döntenek jövőre.
Ez a demokrácia. Tudom hogy ti mindenkit betiltanátok aki nem a selejtes baromságaitokat harsogja, de ennek szerencsére a liberális politikai megmondásnak2010-ben egyszer s mindenkorra vége lett.

Már csak pár eldugott, halódó blogocska marad, nosztalgiázni. "Sej amikor még a Jobbikot náci beszéddel lehetett vádolni! :)

"Ami már most is van azt hogy hozod létre?"

Jajj édes Uramisten, mekkora nagy idióta vagy te. "Most is van" önálló magyar monetáris rendszer? Mekkora egy sötét , tudatlan idióta vagy...
ekkora nagypofával ugató, tudatlan ostoba állatot, mint te...

GERI87 2013.10.26. 23:52:17

@Vezérezredes:

"Most is van" önálló magyar monetáris rendszer? "

Miért ne lenne?

jaj tudom!: Zsidók kezében van...
ügyes vagyok?

"Erre nézve ZÉRÓ bizonyítékod van,"

Az egész nemzeti radikalizmus ezt bizonyítja, köztük a jobbik is....persze ha fidesz szintű nemzetieskedő populista jobbközép tömegpárt akar lenni akkor visszább vesz ebből..

"ekkora nagypofával ugató, tudatlan ostoba állatot, mint te... "

bla bla bla...töröld majd meg a monitorod.
hívjak mentőt vagy már idegbajt kaptál hülyebaromállat?:)

Bee-zony 2013.10.27. 00:23:33

@Vezérezredes: „Ha én kijelentem, hogy jobban érzem magam (emberileg, szakmailag stb) mint tegnap, akkor hogy jön ahhoz a szavazók véleménye?”
Nálad sehogy, de hogy ha ezt egy pártelnök jelenti ki önmagáról, a szavazók pedig úgy látják, hogy az Elnök Úr valójában még sincs jól… így jön ez ehhez.
Pl. Plagi bá’ is azon a nézeten volt, hogy vele minden rendben van, de a szavazók egy nem kis része nem így látta… aztán Plagi bá’ lemondott. Most pedig az a kérdés, hogy Vona mikor mond le; önként, vagy pedig protest-szavazók, tüntetők, vagy ápolók kellenek hozzá?

„De indul, így a szavazók elmondhatják (és el is fogják) a véleményüket.”
A szavazok elmondják a véleményüket, szavazás útján is, és Vonát mégsem érdekli, mert saccperkábé egy autista-szkizofrén-megalomán keverék van a fejében – a pontos diagnózisért keresse fel a pszichiáterét. Már írtam, hogy elvesztette a kapcsolatát a tömeggel, és hogy most okt. 23.-án a sor végén állók nem tapsolták meg a beszédét, és nem véletlenül nem tapsolták meg, hanem mert nem, mert ott már nem a kritikátlanok, hanem a kritikusok álltak.
Az is eléggé jól érzékelhető, hogy Vonához képest Orbán egy jól kezelt paciens – és az lehet, hogy az utóbbi sokkal aljasabb, viszont kevésbé elmebeteg, és ez is számít.

Apropó, ha már így és ennyire véded, te mennyit buksz anyagilag, ha nem Vona a pártelnök?

"Legutóbb ekkora ambíciói Hitlernek voltak, neki is kevés volt a kormányfői tisztség, és rá is ment a német nép, és ő maga is." -> „A legnagyobb liberális lapok sem engedték még meg maguknak, hogy lehitlerezzék Vonát. De íme, a vastagbőr.blog egyik önjelölt mitugrásza ezt is megteszi.”
Most nem tűnik fel a szalmabáb-érvelés, ugye? Én rámutattam egy hasonlóságra, te pedig kitetted az egyenlőségjelet, de úgy csinálsz, mintha én tettem volna ki – csakhogy itt ilyesmivel már nem sokakat lehet átejteni.

»Amikor a Jobbik hatalomra kerül, az kb. „amikor piros hó esik” kategória"«
„Ezt el lehet mondani az LMP-re, sőt el lehet mondani a DK-ra, és a kvk-eredményeket nézve az Együtt2014-re és az mszp-re is.”
Igen, de ők legalább nem nyomatják azt az ígérgetés-lózungot, hogy „ha az LMP, DK, E-14, MSZP hatalomra kerül, akkor majd x, y, z lesz”.
Még ha valahogy hatalomra kerülne is a Jobbik, akkor is kétesélyes, hogy mi lesz, vagy az lesz, amit Vona mond, vagy nem, és ezzel kb. 100-as IQ felett mindenki tisztában is van, aki hajlandó rajta néhány másodpercet gondolkodni.

„2) 2010 előtt is ismert volt a "vonagábori út" (a jobbik programját Vona Gáborral azonosítani súlyos hiba, legalább 5 emberből áll a Jobbik vezetése, mindegyikük elég aktív a politikában, és a programot sem Vona Gábor írta), ott volt a Jobbik programjában.”
Nem a Jobbik programja a vonagábori út, hanem az, ami Vona Gábor fejéből kijön a beszédei során, amiket mond, főleg mostanában – de hogy ez a dolog neked nem felfogható, azon nem csodálkozom.

4) "Ferenczi Gábor már kihozta magából a maximumot."
„Argumentum ad hominem, egyébként meg ő _maga _kérte_ mentelmi jogának fölfüggesztését, . Ezt elmulasztottad megemlíteni, te aljadék féreg. Ennyire tájékoztatsz hitelesen, szardarab.”
Ez nem ad hominem, mert nem tulajdonság, hanem cselekedet. A link ott van, egyébként pedig a felvetett téma szempontjából lényegtelen, hogy kérte-e a mentelmi jogának felfüggesztését vagy sem, mert a téma a gázolás, és nem az, ami utána a részéről történt. Melyik része nem hiteles a tájékoztatásomnak? Hogy hol jön össze ez a hiteles tájékoztatással, azt csak te tudod – viszont akkor azt hogy nem vetted észre, hogy pl. Ferenczi Gábor nemi életét is kihagytam? Ha már minden mindennel összefügg, és nálad csak a teljes körű tájékoztatás a hiteles tájékoztatás, akkor ne is álljunk itt meg, született, anyja neve, szeme színe…

Liberális lettem hirtelen, persze csak a te fejedben; ez pedig az argumentum ad hominem, a sértegetés, a jelzők, ezek az „érveid”: „Gagyi pszichologizálás.” „Ilyen hamuba sült baromság…”, „a liberális képzelet(torzítás) nem ismer határokat”, „a vastagbőr.blog egyik önjelölt mitugrásza”, aljadék féreg, szardarab, primitív egy állat vagy.

„az egész premisszád egy óriási nagy hazugsággömböc,”
Melyik premisszám?

„hibás érveléssel párosulva”
Hol hibás az érvelésem?

Tehát az, hogy „Engem itt és most Vona Gábor sokkol: újabb rekordot döntött hülyeségből, és itt bukott meg nálam”, „nevetséges "vallomás" a levegőben lógó, szánalmas baromság. Bolhafing, amit kinyomtál magadból.”
Ahogy gondolod – de ne lepődj meg, ha „a nevetséges vallomások, a levegőben lógó szánalmas baromságok, bolhafingok” vissza fognak tükröződni a kapott szavazatokban.

Bee-zony 2013.10.27. 00:25:38

@Vezérezredes: Amit te írtál, annak nem sok köze van ahhoz, amit én írtam, éppen ezért a szarkeveréseden nem is igazán van mit megcáfolni, és meg is győztél, olyan jól megvédted a Jobbikot, hogy tőlem szavazatot már nem kap. Pont olyan sötét vagy, mint a judeonácik – ugyanaz jobbról –, és jó szórakozást egymáshoz.
A jobb és bal oldalon, és a szembenálláson kívül van köztetek bármi lényeges különbség? Mert ilyen nem látszik; ugyanaz „pepitában”, és csak beigazolod a tükörkép-elméletet a gyakorlatban.

Még egy „vallomás”, be kellett látnom ezek után, hogy Laspalmasnak volt igaza, és erre a Jobbikra csak az „izék” szavaznak, és hogy nincs egyetlenegy normális politikai erő sem az Országházban. :(
Kár – de a rossz jó oldala az, hogy legalább így már elfogyott az összes csalódási lehetőség.

Meridian74 2013.10.27. 00:30:52

@GERI87: ezen állításokban azért ne legyél annyira biztos.

GERI87 2013.10.27. 00:47:25

@Meridian74:

De.
MO-ág periféria, olcsó munkaerővel, de romló infrastruktúrával és kedvezőtlen gazdaságpolitikával, egy zsebnapóleonnal az élen....örüljünk hogy jönnek ide munkát adni, persze nyilván olyan feltételekkel ami nekik jó, de ez van....nekik van jobb, több, náluk van a pénz a tudás.
mivel nem úgy néz ki hogy Dél-Korea vagy a hajdani Japán útjára lépünk és már a mi cégeink mennek máshová dolgoztatni...ezért rinyálni nincs okunk.

Főleg hogy a kormányzó párt és a kisebbek is (köztük a jobbik) a kétkezi munkában, a "földtúrásban" a "külön magyar útban" meg a bankok baszogatásában látják a megoldást, meg mások zsebében való turkálásban (magánnyugdíj, adó).
Közben meg MOST is ez van és jó? nem.
A jövőben talán nem ebben kéne látni a sikert.

Bee-zony 2013.10.27. 01:31:23

A jobbikos témájú probléma az, hogy Vona Gáboron egyre jobban elhatalmasodik az elmebaj, és neki is, és a Jobbiknak is az lenne a legjobb, ha visszavonulna, viszont az a slepp, akiknek Vonától függ a pénze, a végsőkig hatalmon tartja, és ez így jó az ellenzéknek is, hogy a Jobbik minél látványosabban, minél nagyobbat égjen és bukjon. Aztán majd pl. csinálnak róla „Bukás” videót, bár elmebetegről „Bukás” videót csinálni bunkóság. Hatalmon tartani pedig aljasság – és milyen szépen egymásra talált Vona sleppje, és az ellenzék, Mammon és Moloch isten szolgálatában…
A Jobbik jelenleg a bukás felé halad, és az is kérdéses, hogy Vona és sleppje nélkül is vajon nem csak MIÉP 2 lenne-e belőle – a jelenlegi helyzet szerint viszont biztosan az. De sebaj, majd a tagok és a szavazók átmennek az új MIÉP 3-ba, ugye… Vándorlás a hosszú úton, jobb- és baloldalon egyaránt, és ez az a ház, ahol semmi sem változik, ez az a ház, ahol áll az idő… csak az életünk ideje fogy.

Vezérezredes 2013.10.27. 11:36:02

@GERI87: egy vitaképtelen szar vagy, minden egyes szavad torzítás, szalmabáb.

@Bee-zony: Hiába próbálod sokadszorra Vonát elmebetegnek beállítani, mert erre nézve semmi bizonyítékod nincs. Olyan ez, mint amikor Csurka 2009-ben "kiderítette" róla, hogy Vona "szefárd zsidó". ennyik vagytok.

"mert saccperkábé egy autista-szkizofrén-megalomán keverék van a fejében"

Egy sznalmas szardarab vagy, aki így akarja vonát sározni. Egy vagy a pár idióta közül aki ezzel próbálkozik. Semmi különleges, egyedi nincs benned.

"Én rámutattam egy hasonlóságra"

A kettő általad vélt elmebaja közé tettél egyenlőségjelet, egyébként mindegy hogy hitlerrel egyenlősíted vagy "csak" hasonlítod, mert mindkettő a degenerált liberálisok szardobáló propagandája.

"Igen, de ők legalább nem nyomatják azt az ígérgetés-lózungot, hogy „ha az LMP, DK, E-14, MSZP hatalomra kerül, akkor majd x, y, z lesz”."

Mondom hogy nem Magyarországon élsz, te barom. Ekkora állatságot én még nem hallottam. Igenis mindegyik párt elmondja, vagy ha most nem, hát a választásokig legalább egyszer el fogja mondani hogy mi lesz ha "hatalomra kerülnek". Lehet hogy a Jobbik mondta _először_ de attól még a többi párt is el fogja mondani. Egy sötét segg vagy aki megragadt az első szereplőnél. Jövő áprilisig még hosszú az idő, mindegyik párt el fogja monfnai, mit várhatnak a szavazóik kormányra kerülésük esetén.

"ami Vona Gábor fejéből kijön a beszédei során, amiket mond, főleg mostanában "

Semmi baj azzal, amiket Vona Gábor mond mostanában. Jellemző hogy konkrét példát nem tudsz mondani, csak a pofázol üresen a levegőbe.

"a felvetett téma szempontjából lényegtelen"

egyáltalán nem lényegtelen, mert a fideszesek-mszp-sek stb sosem kérik a mentelmi joguk fölfüggesztését, ezért nem is adják ki őket soha.
De így most a bíróság előtt ki fog derülni, ki a felelős. A jog szerint ugye amíg el nem ítélik az embert, addig ártatlannak kell tekinteni. Egy közlekedési baleset elég konkrét dolog, hamer meg lesz az eredmény.

"Melyik premisszám?"

Az hogy eleve eldöntötted hogy a Jobbik csak ostoba-rossz-gonosz-elmebeteg stb párt lehet a szemedben. Egyáltalán nem arról van szó, hogy "miattam" nem szavazol a Jobbikra, mert EDDIG SEM szavaztál volna... csak így akarod a szart kavarni.

"Hol hibás az érvelésem?"

Konkrétan leírtam, mely pontokon. lényegében személyükben támadod a jobbikosokat, amikor pedig a párt által képviselt irányvonal a fontos. Attól hogy valaki tegyük föl ,a példa kedvéért valóban elütött valakit, még nem következik az, hogy pl. a Jobbik gazdaságpolitikája egy nagy szar lenne.

"éppen ezért a szarkeveréseden nem is igazán van mit megcáfolni"

:D pont hogy te kevered a szart, azáltal hogy mindenféle suttogó propagandával, egybites hangulatkeltéssel próbálod kelteni Vonáról hogy "elmebajos". Konkrétan _ez_ a szarkeverés, egyébként persze mindenféle valóságalap nélkül.

"olyan jól megvédted a Jobbikot, hogy tőlem szavazatot már nem kap"

:DD Eddig sem kapott volna, te vadbarom. Aki Vonát egyfolytában elmebetegezi, az kizárt hogy a Jobbikra szavazzon.(Elvégre: ki szavaz egy "elmebeteg" által vezetett pártra?) Annyira szánalmasan átlátszó vagy...:DDD

"be kellett látnom ezek után, hogy Laspalmasnak volt igaza, és erre a Jobbikra csak az „izék” szavaznak, és hogy nincs egyetlenegy normális politikai erő sem az Országházban. :("

:DDDD Egyre jobb vagy. Nem láttál be semmit (fentebb magyarázott okok miatt), csak a hangulatot próbálod kelteni, te huszadrangú kis szar suttogó.

"a rossz jó oldala az, hogy legalább így már elfogyott az összes csalódási lehetőség. "
Végső megoldásnak ott van még egy jó magas fa meg egy kötél. Ne késlekedj. :D

Vezérezredes 2013.10.27. 11:42:45

@Bee-zony: "A jobbikos témájú probléma az, hogy Vona Gáboron egyre jobban elhatalmasodik az elmebaj, "

Láthatólag megint magadból indultál ki.

"milyen szépen egymásra talált Vona sleppje, és az ellenzék, Mammon és Moloch isten szolgálatában…"

:DDDD ekkora baromságot hogy bírtál magadból kinyomni? Szerintem megint magadból indulsz ki, és azt próbálod visszájára fordítani, amikor emigránsként mosogattál (vagy még most is azt teszed) "Mammon és Moloch" istenek szolgálatában, valamelyik nyugati országban. Igazam van, ugye? Egy szar külföldre menekült emigráns vagy. USA, Kanada?

Annyira szánalmas vagy amikor saját elmebajodat és lelkiismeretfurdalásodat próbálod a külvilágra vetíteni...

Bee-zony 2013.10.27. 15:41:04

@Vezérezredes: Mivel a hozzáfröcsögéseiddel bebizonyítottad – előttem legalábbis –, hogy te sem vagy normális, nem csak Vona, innentől 2. számú elmebetegnek foglak szólítani.

A dolgok közepébe vágva, a „véletlenül” elkerült kérdés ismét:
-> Apropó, ha már így és ennyire véded, te mennyit buksz anyagilag, ha nem Vona a pártelnök? <-
A tényleges motivációd jobban érdekel, mint az abból következő fröcsögésed.

Ami a többit illeti:
„Hiába próbálod sokadszorra Vonát elmebetegnek beállítani, mert erre nézve semmi bizonyítékod nincs. Olyan ez, mint amikor Csurka 2009-ben "kiderítette" róla, hogy Vona "szefárd zsidó". ennyik vagytok.”
Világosan leírtam már, hogy mely megnyilvánulásai alapján tartom Vonát elmebetegnek. Nem, még nem húzott bohócsipkát, és nem rohangált meztelenül, csak arrafelé tart. Hivatalos diagnózist orvos állít ki, nem én. Én csak az érzékszerveimre és a józan eszemre hagyatkozok, és nekem ennyi elegendő is. Neked viszont, mivel nincs meg az utóbbi, ennyi nem elegendő, úgyhogy te nyilván meg fogod várni a hivatalos orvosi diagnózist, megvárod, amíg odáig fajul a helyzet. Arról is írtam már, hogy ez kiknek az érdeke és kiknek jó.

Az engem nem igazán érdekel, hogy Vona szefárd zsidó-e vagy sem, a felmenői és a származása tőlem lehet az ő magánügye; ami zavar, az az, hogy túl van azon, amit én normálisnak nevezek és tartok, és hogy ilyen ember akar az ország első embere lenni, meg még azon is túl…
Másik apropó, nálad miért vagyok többes számban?

»mert saccperkábé egy autista-szkizofrén-megalomán keverék van a fejében«
„Egy sznalmas szardarab vagy, aki így akarja vonát sározni. Egy vagy a pár idióta közül aki ezzel próbálkozik. Semmi különleges, egyedi nincs benned.”
Nem is kell, hogy minősítselek, megteszed ezt te magad.
Nem tartottam igényt az egyediségre, nem ez a lényeg (legfeljebb nálad). Eddig még nem tudtam, hogy rajtam kívül is van már pár „idióta” akik észrevették ugyanazt, amit én. Akár el is gondolkodhatnál ezen – ha lenne mivel. Hogy azt mikor és mivel fogod felfogni, hogy ha valaki azt mondja valakire, hogy beteg, az nem sározás… Folyamatosan azt nyilvánítod ki indirekt módon, hogy te meg akarod várni a hivatalos orvosi diagnózist, amíg ilyen szintre súlyosbodik a betegsége. Mondogatod, hogy nem beteg, nem beteg… aztán eljön az a pillanat, amikor már a többségnek is nyilvánvaló lesz, hogy de. Akkor mit fogsz mondani? Antall József sem volt rákos, ugye? Valamint, szegény Vona nagybetű…

»Én rámutattam egy hasonlóságra«
„A kettő általad vélt elmebaja közé tettél egyenlőségjelet, egyébként mindegy hogy hitlerrel egyenlősíted vagy "csak" hasonlítod, mert mindkettő a degenerált liberálisok szardobáló propagandája.”
A hasonlóság nem egyenlőségjel. A hasonló az hasonló, az egyenlő pedig egyenlő, és van különbség a kettő között. Ha nálad nincs, az a te defekted.
Mondj igazat, és megkapod a 2. számú elmebetegtől, hogy az „a degenerált liberálisok szardobáló propagandája”. Akkor viszont ezek szerint hazudni jó dolog, azért teszed azt folyamatosan.
Nem, hazudni nem jó dolog, és az a fordított értékrend, a sátáni, a judeonáci, és a náci-náci.
Az szép-szép, hogy hadakozol a tükörképed ellen, de nem veszed észre, hogy az a lényegét tekintve pont ugyanolyan, mint te?

Egy példa: valakinek az anyja (nyugodtan vedd magadra) összeállt egy zsidóval, és lett tőle egy gyereke. Aztán rájött, hogy tévedett, és összeállt egy nácival, a gyerekét ott hagyta a zsidó apánál, és a nácitól is lett egy gyereke. Aztán megunta a nácit is, és a változatosság kedvéért összeállt egy négerrel (polkorrekt nevén feketével), és a náci apától született gyerekét ott hagyta a náci apjánál.
A zsidó gyerek fejét a környezete feltöltötte Talmuddal, a náci gyerek fejét a környezete feltöltötte Mein Kampffal – és persze mindegyik teljes erőből gyűlöli a másikat, és mindezt úgy, hogy minden lényeges szellemi tulajdonságuk azonos.
Ha jön egy harmadik személy, aki se nem zsidó, se nem náci, és megkérik, hogy álljon az ő oldalukra, mert nekik van igazuk, melyik oldalra fog állni?
Egyikük oldalára sem, hanem azt mondja, hogy hülyék vagytok, és hagyjátok abba.
Egyikőtök sem különb a másiknál, és a zsidó is és a náci is, két szélsőségként, és állandó konfliktusforrásként, marakodóként és háborúzóként, alatta vannak a normális emberek szintjének.
Valamint, ha már egy szélsőség létezik, akkor előbb-utóbb meglesz a szélsőség-tükörképe is, úgyhogy a szélsőségből legjobb az egy sem, mert aztán egyből lesz a kettő, ha nem több.

Bee-zony 2013.10.27. 15:47:39

@Vezérezredes: »Igen, de ők legalább nem nyomatják azt az ígérgetés-lózungot, hogy „ha az LMP, DK, E-14, MSZP hatalomra kerül, akkor majd x, y, z lesz”.«
„Mondom hogy nem Magyarországon élsz, te barom. Ekkora állatságot én még nem hallottam. Igenis mindegyik párt elmondja, vagy ha most nem, hát a választásokig legalább egyszer el fogja mondani hogy mi lesz ha "hatalomra kerülnek". Lehet hogy a Jobbik mondta _először_ de attól még a többi párt is el fogja mondani. Egy sötét segg vagy aki megragadt az első szereplőnél. Jövő áprilisig még hosszú az idő, mindegyik párt el fogja monfnai, mit várhatnak a szavazóik kormányra kerülésük esetén.”
Ó, a nagy jövőbelátó… Csakhogy te nagyon magadból indulsz ki. Én arra tippelek, hogy a kormányzásra nem esélyes pártok vezetői nem fogják magukat „hatalomra kerülés esetén…” című lózung-ígéretekkel égetni, ez csak Vona „kiváltsága”. Ahogy ez eddig is volt. Az igaz, hogy Hibbant Néró Gy. Ferenc mondott pl. olyat, hogy „adósságcsökkentés ígértem már?”, de ők kormányra is kerültek. A kormányra kerülő párt részéről persze hogy ígérnek valami szépet. Aztán az vagy úgy lesz, vagy nem… De az, hogy egy 10-15%-os párt vezetője arról vízionáljon a népnek, hogy mi lesz a hatalomra kerülésük esetén, és teszi ezt rendszeresen, szériában, az túl van a normálison, a józan észen; Vona kábítószer nélkül is „el van szállva”, én pedig nem hagyom magam kábítani, senkitől.

»ami Vona Gábor fejéből kijön a beszédei során, amiket mond, főleg mostanában «
„Semmi baj azzal, amiket Vona Gábor mond mostanában. Jellemző hogy konkrét példát nem tudsz mondani, csak a pofázol üresen a levegőbe.”
Neked nincs semmi bajod azzal, amit Vona Gábor mond mostanában, mert te a 2. számú elmebeteg vagy, és kb. szinkronban vagy az 1. számúval. Bolondok jól elvannak egymás között, és mindegyik „teljesen épelméjű”, mármint szerintük.
Az első hsz.-ben sorra vettem, hogy miket mondott, konkrétan, és hogy az miért nem normális. Nincs ennél konkrétabb – még – és normálisoknak és gondolkodóknak ennyi elegendő is. Neked viszont csak a kiállított orvosi diagnózis lenne a konkrét és az elegendő; értem én, csak nem szeretem, amikor valaki a kőagyú és gyógypedagógiai eset szintjén áll…

Bee-zony 2013.10.27. 15:53:08

@Vezérezredes: »a felvetett téma szempontjából lényegtelen«
„egyáltalán nem lényegtelen, mert a fideszesek-mszp-sek stb sosem kérik a mentelmi joguk fölfüggesztését, ezért nem is adják ki őket soha.
De így most a bíróság előtt ki fog derülni, ki a felelős. A jog szerint ugye amíg el nem ítélik az embert, addig ártatlannak kell tekinteni. Egy közlekedési baleset elég konkrét dolog, hamer meg lesz az eredmény.”

Aha, tehát azt akarnád beadni a jónépnek, hogy ha ő (Ferenczi) nem kéri a mentelmi jogának felfüggesztését, akkor nem lenne elítélve.
A helyzet az, hogy te jelenleg háromszoros tévedésben élsz:
1. „a fideszesek-mszp-sek stb sosem kérik a mentelmi joguk fölfüggesztését,”
Bár nem vagyok naprakész mentelmijog-felfüggesztésben, de tessék, itt van egy MSZP-s:
„Juhász Ferenc lemond mentelmi jogáról”
www.hir24.hu/belfold/2011/02/25/juhasz-ferenc-lemond-mentelmi-jogarol/
Ezt buktad.

2. Bűncselekményt elkövető nem mondhat le a mentelmi jogáról. Vagyis nem kell neki lemondani róla ahhoz, hogy fel legyen függesztve a mentelmi joga.
„A mentelmi jog felfüggesztésére irányuló indítványt a vádirat benyújtásáig a legfőbb ügyész, azt követően, illetve magánvádas ügyben a bíróság terjeszti elő az Országgyűlés elnökéhez.”
„Az Országgyűlés az ügyben vita nélkül határoz, de az érintett képviselő jogosult ismertetni álláspontját. A mentelmi jog felfüggesztése tárgyában hozott döntéshez a jelenlévő képviselők kétharmadának a szavazata szükséges.”
„A képviselő mentelmi jogáról - a szabálysértési eljárás kivételével - nem mondhat le. E jogát mindenki köteles tiszteletben tartani.”
„- Lemondhat-e önként a mentelmi jogáról az érintett?
- Bűncselekménnyel kapcsolatosan nem lehet lemondani. Más kérdés a szabálysértési eljárás, ott le lehet.”

„Felelni kell a halálos balesetért a jobbikos Ferenczi Gábornak
Felfüggesztették a mentelmi jogát, ahogy egyébként ez közvádas ügyekben lenni szokott.” (…)
444.hu/2013/10/14/felelni-kell-a-halalos-balesetert-a-jobbikos-ferenczi-gabornak/

„Felfüggesztették Ferenczi Gábor mentelmi jogát - a jobbikos képviselő maga is kérte az eljárást
kuruc.info/r/1/119001/
(...) A Ház - a közvádas ügyekben követett gyakorlatnak megfelelően - ellenszavazat nélkül, egy tartózkodással döntött a mentelmi jog felfüggesztéséről, amit a képviselő is kért.” (...)
Ha kérte, akkor azt egyrészt jogszabályellenesen kérte, másrészt pedig nem is több, mint egy jó pont a bíróság és a közvélemény előtt.

3. Hogy a Fidesz-KDNP 2/3 megvonná-e a mentelmi jogot egy jobbikostól, ha ő nem kéri a megvonását (szabálysértési ügyben)? Dehogynem vonná meg, mint a sicc.

»Melyik premisszám?«
„Az hogy eleve eldöntötted hogy a Jobbik csak ostoba-rossz-gonosz-elmebeteg stb párt lehet a szemedben. Egyáltalán nem arról van szó, hogy "miattam" nem szavazol a Jobbikra, mert EDDIG SEM szavaztál volna... csak így akarod a szart kavarni.”
A 2. számú elmebeteg „jobban tudja”, hogy én kire szavaztam, de durva…
Itt egy link (nem az egyetlen, aki keres, az talál többet is):
vastagbor.blog.hu/2013/08/15/az_egyenlito-blog_szot_fogad_a_szociknak/fullcommentlist/1#c20434617
Kettőnk között csak egy hazudozó van, te.
Bármennyire is hihetetlen neked, Vona, te, és a hozzád hasonlók miatt már nem szavazok a Jobbikra. Igen, ilyen „ügyesek” vagytok. Senki nem árt annyit a Jobbiknak (mint pártnak), mint ti, és hiába van a Jobbiknak normális része is, ez így kevés, és nem jó.

Bee-zony 2013.10.27. 15:59:51

@Vezérezredes: »Hol hibás az érvelésem?«
„Konkrétan leírtam, mely pontokon. lényegében személyükben támadod a jobbikosokat, amikor pedig a párt által képviselt irányvonal a fontos. Attól hogy valaki tegyük föl ,a példa kedvéért valóban elütött valakit, még nem következik az, hogy pl. a Jobbik gazdaságpolitikája egy nagy szar lenne.”
Konkrétan, három jobbikosról írtam, Vonáról, rólad, és megemlítettem Ferenczit is Vona hajcsár kis magyar fáraóval kapcsolatban.
Fontos a párt által képviselt irányvonal, de nem csak az, hanem a személyek is, mert nem igazán lehet elválasztani a kettőt. Ez olyan, mintha azt írnád, nem Orbán a fontos, hanem a Fidesz, nem Gyurcsány a fontos, hanem a DK (irányvonala). A pártprogram az csak egy szöveg, konkrét tartalommal a személyek töltik meg, és elsősorban a vezetők. Éppen ezért, lehet a szöveg bármilyen jó, szépen megírt, azok csak szavak, a tettek viszont a személyek által valósulnak meg, és ha problémám van a személyekkel, akkor hiába van jól megírva a szöveg. Láttam már olyat, hogy szépen szól, csúnyán cselekszik, mindjárt Orbánnal kezdve… Ne azt figyeljék amit mond, hanem amit tesz. Vonánál már a szöveggel is van bajom, hát még ha kormányzóként szabad kezet kapna a tettekhez is… De szerencsére nem kap, hogy ne legyen még nagyobb a baj.
Valóban nem következik a gázolásból az, hogy a Jobbik gazdaságpolitikája egy nagy szar lenne (nincs közöttük közvetlen ok-okozati kapcsolat), és én nem is írtam a Jobbik gazdaságpolitikájáról semmit, úgyhogy ez megint csak egy szalmabáb.

»éppen ezért a szarkeveréseden nem is igazán van mit megcáfolni«
„:D pont hogy te kevered a szart, azáltal hogy mindenféle suttogó propagandával, egybites hangulatkeltéssel próbálod kelteni Vonáról hogy "elmebajos". Konkrétan _ez_ a szarkeverés, egyébként persze mindenféle valóságalap nélkül.”
Már írtam róla, hogy kinek mi a valóságalap, és nem írom le még egyszer. Az, hogy valaki beteg, nem hangulat(keltés) kérdése. Szerintem az, és menjen orvoshoz, hozzon diagnózist, és ha van olyan orvos, aki egészségesnek nyilvánítja, lelke rajta, az lesz a hivatalos, ez meg az én magánvéleményem. Viszont ha megvárják, amíg súlyosbodik a betegsége, és egyre többeknek nyilvánvaló lesz, hogy mi a helyzet, az csak annál kínosabb lesz a Jobbiknak.
A „suttogó propaganda” amúgy normálisan ideológiaterjesztés lenne, és egy betegség nem az, kevered a szezont a fazonnal, bár kétségkívül terjedhet egyik is meg a másik is.

»olyan jól megvédted a Jobbikot, hogy tőlem szavazatot már nem kap«
… (Elvégre: ki szavaz egy "elmebeteg" által vezetett pártra?) …
Egyre kevesebben, most már csak te, meg a hozzád hasonlók. Vona nem volt mindig ennyire súlyos eset, nem így kezdte, csak aztán egyre jobban elhatalmasodott rajta a kór, megártott neki a hatalom - ennyi is, hát még ha több lenne belőle neki.

„A politikus is ember volt, de te megválasztottad.” /Ismeretlen/
Már nem választom meg, maradjon csak ember, és ne legyen emiatt lelkiismeretfurdalásom, hogy kifejlődött egy szellemileg torz személyiség, egy szörnyeteg, ahelyett hogy ember maradt volna.

www.youtube.com/watch?v=fpyLiGV4jDg
„Nézze, én egy önző takony vagyok.”
„A választások idején összevissza ígérgetek mindent. Ha hatalomra kerülök, akkor meg már úgyis azt csinálok, amit csak akarok, úgyhogy ennyi az egész.”
„…a hozzám hasonlók általában valamilyen személyiségzavarral küzdenek, innen a hatalomvágy, ugye…”
„Szarok bele.”

Felismertem Vonában (is) a L'art pour l'art által megszemélyesített politikust, és kösz”, ez nem kell.

»a rossz jó oldala az, hogy legalább így már elfogyott az összes csalódási lehetőség. «
„Végső megoldásnak ott van még egy jó magas fa meg egy kötél. Ne késlekedj. :D”
A célzásodból nem egyértelmű, hogy kit kössek fel, úgyhogy döntsd el, hogy öt évig terjedő köztörvényes bűnöző vagy-e, vagy „csak” aljas.
Öngyilkosságban közreműködés
hu.wikipedia.org/wiki/%C3%96ngyilkoss%C3%A1gban_k%C3%B6zrem%C5%B1k%C3%B6d%C3%A9s

Bee-zony 2013.10.27. 16:36:51

@Vezérezredes: »milyen szépen egymásra talált Vona sleppje, és az ellenzék, Mammon és Moloch isten szolgálatában…«
„:DDDD ekkora baromságot hogy bírtál magadból kinyomni? Szerintem megint magadból indulsz ki, és azt próbálod visszájára fordítani, amikor emigránsként mosogattál (vagy még most is azt teszed) "Mammon és Moloch" istenek szolgálatában, valamelyik nyugati országban. Igazam van, ugye? Egy szar külföldre menekült emigráns vagy. USA, Kanada?”

Ez igazán szép logikai bakugrás volt a részedről (és a kisnyúl szőrösségét mint hivatkozási alapot még nem is említetted).
Érdekes dolgokat hallucinálsz össze – annyit mosogattam emigránsként, mint bárki más a háztartásában, és nincs igazad. (Nálatok cseléd van?)
Emigráns vagyok, igen, külső-belső, leginkább a hozzád hasonlók miatt, és legutóbb egy kis, 96 ezer km2 országba emigráltam Kanadából – persze mindegy, az egyik vödör, a másik csöbör, judenácik kormányoznak itt is – ott is, és rossz mind a kettő, sőt, Kanada meredekebb lejtőn van, mint Mo., de legalább magasabb szintről indult.
Az emigráns legalább megtanult még egy nyelvet (ha nem többet), vette a fáradságot és világot látott, nem csak úgy, mint turista, és meg is élt így vagy úgy – te pedig helyben maradtál, mint egy növény, és az eszed is kb. annyi.

Az pedig a kihagyhatatlan érvelés, hogy Vona normális, és én nem vagyok az. Mint a mesében, ahol mindenki ivott a kút vizéből, és meghülyült, kivéve egy valakit, akit kikiáltottak bolondnak.
Továbbra sem változott a véleményem, hogy Vona már nem normális, és lesz még rosszabb is, ha nem kezelteti magát, és hogy le kellene már lépnie a párt éléről.
Kádár simán szenilis lett a végére, Horn tropa alkoholista, most meg itt van Vona, mint a következő, a soros (kisbetűvel). Én szóltam, a többi pedig már a hivatalosok dolga.

Bee-zony 2013.10.27. 16:48:40

„Morvai Krisztina szerint a magyar nemzet igazságkeresése és igazságkövetelése vérmérséklettől függően nyilvánul meg, vagy a harcos radikalizmusban, vagy a higgadt, racionális elemzésben.
Hangoztatta: a Jobbik feladata, hogy a kettőt összekötve összehozza a magyar nemzetet.”

Ennek van egy másik vetülete is, egy rész flúgos (pl. Vona), egy rész normális (pl. Volner). Az igaz, hogy egységben az erő, de az is igaz, hogy az abnormálisok magukkal rántják a normálisokat is, és Vona a vezér, Volner csak egy alvezér – ennyit arról, hogy kik vannak hatalmon a jelenlegi Jobbikban.
A Jobbik két részből áll, két arca van, és pl. Dúró Dórának soha nem a bakancsos-menetelős volt a formája-stílusa, hanem az, ami a „fiatalos” videón van, úgyhogy ez nem kaméleonság, hanem a jelenlegi Jobbik ilyen, két részből áll össze.

„Harc a rottyantó galambok ellen
index.hu/belfold/2013/10/26/jobbik/
(…) Balczónak most is volt egy árulkodó mondata. „Harc idején félre kell tennünk minden különbséget, ellentétet.” (…)

Hogy a különbözők meddig maradnak együtt, majd kiderül.
Az is kérdéses, meddig működik az a taktika, hogy a két különböző részből álló, de egységet képező Jobbik meg tudja kapni mindkét rész szavazatait. (Az enyémet pl. már nem.)

Erre a helyzetre Alfonzónak volt egy hasonlata: van egy szépen terített asztal, minden a helyén, csak az egyik szalvétán van egy kis darab szar – és már nem jó az egész.
Én sem ülök le ilyen asztalhoz enni, vagyok olyan igényes.

Orbán jól látja, hogy a magyar(országi) szélsőségek kapnak 10-15% szavazatot, és kész, ennyi – mégpedig azért ennyit, mert jelenleg Magyarországon nincs ennél több szélsőséges, szerencsére, se bal, se jobb oldalon, és ez már régóta így van, vö. SZDSZ, MIÉP… Ehhez képest Vona vad dolgokról szónokol – ha a Jobbik hatalomra kerül… – most vagy nem tudja, hogy mi a valóság, tehát buta, és az nem jó, vagy tudja, de ennek ellenére ígérget, hitet, hazudik, és az sem jó. Vona monnyon le – mielőtt még érte jönnek az ápolók.

Meridian74 2013.10.27. 17:53:04

@GERI87: de nem. Mivel én nem vagyok közgazdász, csak informatikus, így más szakemberek véleményét tudom erre ellenérvként felhozni. Ennek kapcsán a most az echoTV-n a Háttérkép című műsor második felét nézd meg, pont ezzel kapcsolatosan megy a témázgatás. Döbbenetes információk hangzanak el.
Továbbá megemlítenek egy harmadik közgazdászt is, Gazdag Lászlót is, aki ugyancsak témázgatott ezzel kapcsolatosan
mandiner.hu/cikk/20120212_gazdag_laszlo_igy_kormanyoztak_a_magyar_gazdasagot#

Meridian74 2013.10.27. 17:57:49

@Meridian74: jah, a mostani háttérkép című műsor aktuális adását érdemes mindenkinek megnézni, továbbá Gazdag Lászlónak kurva sok cikke, műve van, nem most kezdte.

Vezérezredes 2013.10.27. 18:12:18

Na, akkor foglaljuk össze.

1) Egy uccsó rohadt emigráns vagy, akik kint adta el a lelkét a Mammon és Moloch istenek szolgálatában és ebből adódó lelkiismeretfurdalását kompenzálással másra próbálja vetíteni.

2) Már pr hónapja biztos nem akartál a Jobbikra szavazni, mert aki egy potenciális Jobbik (vagy bármely más párt) szavazója,nem támadja olyan veszett dühvel azt a pártot, akivel szemben megfordult benne, hogy rászavaz. Itt van egyébként a kifogásolt beszéd, amiből te "rájöttél" hogy Vona "elmebeteg".
www.youtube.com/watch?v=vpuy7wiUOIQ
Mindenki eldöntheti ebből hogy Vona mennyire elmebeteg.nyilvánvaló, hogy semennyire, hiába próbálsz szartdobálni, te féreg

3) Ferenczi Gábor: a balesetének semmi köze nincs az általa is képviselt párt programjához.Ferenczi még csak nem is tagja a vezetésnek, nincs befolyása a Jobbik politikájára, a programot sem ő írta, tehát lényegtelen. Autóbalesetek történnek nap-mint-nap, és amíg ki nem derül bűnössége (HA bűnös egyáltalán) addig megilleti az _ártatlanság vélelme_. Tudom hogy te erről sosem hallottál, azt sem tudod mit jelent, de attól még létezik.

4) Nem kapok egy fillért sem a jobbiktól, sem más párttól.

5) a meséd a zsidóról meg a náciról: liberális baromság úgy ahogy van. Háborúk midig voltak és mindig is lesznek, amíg az emberek olyanok amilyenek. A zsidók és nácik utoljára 1940-es években harcoltak egymás ellen. Le kéne már kattani e témáról, mert abszolút idejétmúlt baromság ezen rugózni. Kivéve persze ha te vagy az örök rettegő, ki még a paplan alatt is masírozó nácikat vizionál. De az megint a te elmebajod, és nem a külvilágé.

6) Eddig sem szavaztál a Jobbikra, ezt úgy értettem, hogy e bejegyzésre már rég kiábrándultál, nyilván a saját selejtes okaid miatt, a Jobbikból. Az idézet így hangzik:
"Az hogy eleve eldöntötted hogy a Jobbik csak ostoba-rossz-gonosz-elmebeteg stb párt lehet a szemedben. Egyáltalán nem arról van szó, hogy "miattam" nem szavazol a Jobbikra, mert EDDIG SEM szavaztál volna... csak így akarod a szart kavarni."

Vagyis: most augusztusban vagy még korábban eldöntötted hogy nem szavazol a Jobbikra, és most októberre már rég eldöntött helyzet volt ez. az idézetem tehát ebben az értelemben tökéletesen megállja a helyét. Eddig sem= augusztustól mostanáig. Ha azt akartam volna írni és írtam volna hogy SOSEM, akkor igazad lenne, így azonban nincs.

7) "L'art pour l'art"? :DDDDDD
Ezt ilyen szempontból bármely politikusra rá lehet húzni. az hogy mit "ismertél fel", teljesen szubjektív.

8) "A „suttogó propaganda” amúgy normálisan ideológiaterjesztés lenne, és egy betegség nem az, kevered a szezont a fazonnal, bár kétségkívül terjedhet egyik is meg a másik is."

H valaki pl. paranoid elmebeteg, mint pl. Te is, és fejébe veszi hogy pl. Vona Gábor az UFÓk ügynöke, s úton-útfélen terjeszti is, akkor öntudatlanul propagandatevékenységet végez, még akkor is, ha normális emberek többsége, érthető módon, nem hisz neki. Te annyiból különbözöl, hogy elmebetegséggel rágalmaztad meg, hisz semmiféle bizonyítékod nincs. Itt nem segít a "józan észre" való hivatkozás, amikor bizonyítékul csak egy tetves l'art pour l'art -videót tudsz fölmutatni. Ez így kurvára kevés.

9)" Ennek van egy másik vetülete is, egy rész flúgos (pl. Vona), egy rész normális (pl. Volner)."

Hamis párhuzam: meg kéne tudni ugyanis mondani, mitől helytálló a párhuzam. Ez itt nyilván nem történt meg.

10) Továbbra is egyértelműen állítom és vállalom, hogy a választásokig minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén. Még Az LMP, DK, a kicsi pátok is, akiknek nyilván max. matematikai esélyük van. egyszerűen ilyen a politika. Hogy ezt nem bírod fölfogni ésszel, igen nagyfokú ostobaságra enged következtetni.

11) "A célzásodból nem egyértelmű, hogy kit kössek fel, úgyhogy döntsd el, hogy öt évig terjedő köztörvényes bűnöző vagy-e, vagy „csak” aljas."
:DD Szerinted? jelents föl buzigyerek, oszt majd kiderül.
:DDDDDDD

Bee-zony 2013.10.27. 20:21:03

@Vezérezredes: „1) Egy uccsó rohadt emigráns vagy, akik kint adta el a lelkét a Mammon és Moloch istenek szolgálatában és ebből adódó lelkiismeretfurdalását kompenzálással másra próbálja vetíteni.”
Hogy mit össze tudsz fantáziálni... szívsz is valamit, vagy alapból vagy ilyen flúgos?

„2) Már pr hónapja biztos nem akartál a Jobbikra szavazni, mert aki egy potenciális Jobbik (vagy bármely más párt) szavazója,nem támadja olyan veszett dühvel azt a pártot, akivel szemben megfordult benne, hogy rászavaz. Itt van egyébként a kifogásolt beszéd, amiből te "rájöttél" hogy Vona "elmebeteg".
www.youtube.com/watch?v=vpuy7wiUOIQ
Mindenki eldöntheti ebből hogy Vona mennyire elmebeteg.nyilvánvaló, hogy semennyire, hiába próbálsz szartdobálni, te féreg”
Ha nem csak írnál, hanem olvasnál is, akkor észrevetted volna, hogy már írtam Vona elmebajáról itt és ekkor, 3 linket is mellékelve hozzá: 2013.10.24. 16:47:56
vastagbor.blog.hu/2013/10/22/bekescsaba_nem_lesz_az_uj_baja/fullcommentlist/1#c20881890
Még mindig te akarod eldönteni, hogy én mit mikor döntettem el, ez nem normális dolog, 2. számú elmebeteg. Viszont te egész jól le tudod járatni magad önerőből, nem kell ehhez senki.

„3) Ferenczi Gábor: a balesetének semmi köze nincs az általa is képviselt párt programjához.Ferenczi még csak nem is tagja a vezetésnek, nincs befolyása a Jobbik politikájára, a programot sem ő írta, tehát lényegtelen. Autóbalesetek történnek nap-mint-nap, és amíg ki nem derül bűnössége (HA bűnös egyáltalán) addig megilleti az _ártatlanság vélelme_. Tudom hogy te erről sosem hallottál, azt sem tudod mit jelent, de attól még létezik.”
Igen, 2. számú elmebeteg, már kitárgyaltuk, hogy Ferenczi Gábor gázolása, és az általa is képviselt párt programja között nincs közvetlen kapcsolat.
Nagyon ne hadoválj az ártatlanság vélelméről egy egyértelmű gázolás esetében, ahol nem kell sokat agyalni azon, hogy ki a felelős. Ez is olyan eset, amikor az ártatlanság vélelme csak egy jogi formula, és legfeljebb az olyan elmebetegek vélik ártatlannak, mint te.

„4) Nem kapok egy fillért sem a jobbiktól, sem más párttól.”
Na most megleptél. Vidéki és társai legalább pénzért csinálják. Te meg fullba nyomod a hülyét ingyen. Oké, nagy az Isten állatkertje.

„5) a meséd a zsidóról meg a náciról: liberális baromság úgy ahogy van. Háborúk midig voltak és mindig is lesznek, amíg az emberek olyanok amilyenek. A zsidók és nácik utoljára 1940-es években harcoltak egymás ellen. Le kéne már kattani e témáról, mert abszolút idejétmúlt baromság ezen rugózni. Kivéve persze ha te vagy az örök rettegő, ki még a paplan alatt is masírozó nácikat vizionál. De az megint a te elmebajod, és nem a külvilágé.”
Struccolsz, 2. számú elmebeteg, és szórod a jelzőket, amik érvként 0-át érnek. Te ezt nem akarod felfogni – tiltja a szoftver a fejedben – a részleteket viszont neked kell tudnod, hogy miért van ez így.

„6) Eddig sem szavaztál a Jobbikra, ezt úgy értettem, hogy e bejegyzésre már rég kiábrándultál, nyilván a saját selejtes okaid miatt, a Jobbikból. Az idézet így hangzik:
"Az hogy eleve eldöntötted hogy a Jobbik csak ostoba-rossz-gonosz-elmebeteg stb párt lehet a szemedben. Egyáltalán nem arról van szó, hogy "miattam" nem szavazol a Jobbikra, mert EDDIG SEM szavaztál volna... csak így akarod a szart kavarni."

Vagyis: most augusztusban vagy még korábban eldöntötted hogy nem szavazol a Jobbikra, és most októberre már rég eldöntött helyzet volt ez. az idézetem tehát ebben az értelemben tökéletesen megállja a helyét. Eddig sem= augusztustól mostanáig. Ha azt akartam volna írni és írtam volna hogy SOSEM, akkor igazad lenne, így azonban nincs.”
2. számú elmebeteg, még mindig jobban akarod tudni, hogy én mit mikor döntöttem el. Bár mondhatom, hogy nyáron még szavaztam volna rájuk, már csak azért is, mert nem igazán foglalkoztam velük azidőtájt se pro se kontra, de inkább kérdezek: mégis mi okom lett volna a nem-szavazás mellett dönteni augusztusban vagy akörül? Az okozatnak oka van (legalábbis nálam), és azidőtájt a Jobbiknak nem volt semmilyen megmozdulása a külvilág felé, ami okot adott volna rá. Az pedig, hogy egy napon bal lábbal keltem, és azt mondtam, hogy mostantól pedig a Jobbikra nem szavazok, mert csak, ilyen legfeljebb a te fantáziádban van. Bármilyen hihetetlen a számodra, ezek a dolgok úgy és azért történtek, amit leírtam.

„7) "L'art pour l'art"? :DDDDDD
Ezt ilyen szempontból bármely politikusra rá lehet húzni. az hogy mit "ismertél fel", teljesen szubjektív.”
Nem éppen. Egy politikustípust személyesített meg, és mindezt úgy, hogy kijelentve, nem minden politikus ilyen („biztos akadnak kivételek”). M. K. Gandhira pl. melyik illik? Az önző takony? Vagy a szarok bele? Szerintem egyik sem.

Bee-zony 2013.10.27. 20:26:19

@Vezérezredes: „8) "A „suttogó propaganda” amúgy normálisan ideológiaterjesztés lenne, és egy betegség nem az, kevered a szezont a fazonnal, bár kétségkívül terjedhet egyik is meg a másik is."

H valaki pl. paranoid elmebeteg, mint pl. Te is, és fejébe veszi hogy pl. Vona Gábor az UFÓk ügynöke, s úton-útfélen terjeszti is, akkor öntudatlanul propagandatevékenységet végez, még akkor is, ha normális emberek többsége, érthető módon, nem hisz neki. Te annyiból különbözöl, hogy elmebetegséggel rágalmaztad meg, hisz semmiféle bizonyítékod nincs. Itt nem segít a "józan észre" való hivatkozás, amikor bizonyítékul csak egy tetves l'art pour l'art -videót tudsz fölmutatni. Ez így kurvára kevés.
Azt terjeszteni, hogy Vona Gábor az UFÓk ügynöke, vagy pedig azt állítani, hogy Vona Gábor elmebeteg, az két különböző dolog, az előbbi politikai (vagy legalább rá lehet fogni, hogy idegen hatalmat szolgál), az utóbbi viszont orvosi vonatkozású, és mint ilyen, ideológiamentes. Az autizmus, a szkizofrénia, a paranoia, azok nem ideológiák, hanem betegségek, úgyhogy ne csúsztass.
Azért vagyok én paranoid elmebeteg, mert úgy látom, hogy Vona elmebeteg; ebben annyi logika van, mint a te fejedben, semmi.

9) »Ennek van egy másik vetülete is, egy rész flúgos (pl. Vona), egy rész normális (pl. Volner).«
„Hamis párhuzam: meg kéne tudni ugyanis mondani, mitől helytálló a párhuzam. Ez itt nyilván nem történt meg.”
Jópár A/4 oldalnyit írtam már arról, hogy Vona miért flúgos. Volnerről még nem írtam, hogy miért nem az. Nézd meg ezt a videót, ilyen egy normális ember, nem defektes:
kuruc.info/r/34/119444/
Hogy karizmatikus-e vagy sem, az ebből a szempontból mindegy, mivel voltak/vannak karizmatikus emberek, akik viszont defektesek, pl. Jim Jones (és a Népek Temploma), sőt, karizmatikus és defektes, annál rosszabb nincs vezetőként, mert duplán veszélyes.
Ha szerinted csak árnyalatnyi különbség van, vagy nincs különbség Vona és Volner között, akkor nem érzékeled a dolgokat. Van ilyen, vannak akiknek ilyen vagy olyan érzékük hiányzik, de az hiányosság, defekt.

„10) Továbbra is egyértelműen állítom és vállalom, hogy a választásokig minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén. Még Az LMP, DK, a kicsi pátok is, akiknek nyilván max. matematikai esélyük van. egyszerűen ilyen a politika. Hogy ezt nem bírod fölfogni ésszel, igen nagyfokú ostobaságra enged következtetni.”
Továbbra sem hiszem, hogy minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén. Nagyfokú ostoba, tudsz róla, hogy a „minden párt” csak Magyarországon kb. 300 pártot jelent? Szerintem még az 1% szintű pártok mindegyike sem fogja kinyilatkoztatni a médiában, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén, mert van a megmondóembereikben annyi józan ész, vagy legalábbis taktika, hogy ne tegyék – de ez a jövő zenéje, és most még hiábavaló ezen rugózni.

„11) "A célzásodból nem egyértelmű, hogy kit kössek fel, úgyhogy döntsd el, hogy öt évig terjedő köztörvényes bűnöző vagy-e, vagy „csak” aljas."
:DD Szerinted? jelents föl buzigyerek, oszt majd kiderül.
:DDDDDDD”
Egyelőre beérem annak a tudásával, hogy szar alak vagy.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.27. 21:21:20

@Csigataposó: @martineden:

"A vamrol csak annyit,most 28 orszagba viheted a bovlit amit gyartunk eladni,vam nelkul."

idióta, ezt a multik ifzetik nem a magyar állam, a vámbevételt viszont az országnak, a maygar államnak fizetik, amikor hozzák be terméket, alapanyagot, ezekután ne hülyézz már le könyörgöm.

több mint 4 milliárd euró volt a vámbevétel 2004-ben eu előtt itthon, és ez nem teljes év és az eu csatlakozás miatt ilyen kevés. de 2003-ban 8 milliárd euró volt.
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=19418

mit is mondtam? @Sexual Harassment Panda:

2004-2010 időszakában pl 5 milliárd eurót fizettünk be tagdíjnak és visszakaptunk 15 milliárdot.

www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292

tehát megérte? számoljunk a 2003-as adattal: ha nem lépünk be az euróba nemcsak hogy nem kell 5 milliárdot befizetni, de a vámbevételünk 2004-2010-ig:
32 milliárd euró lenne! + a tagdíj nélküliség kb 20 milliárd euró, tehát megérte belépni?
és most nem nézzük, hogy az eu pályázati pénzeket csányiék, demjánék, raskóék és leisztingerék ellopják, ahogy a trafik- és földpályázatokon.
(jól számoltam? jól váltotttam át?)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.27. 21:22:26

+ a tagdíj nélküliség 5 milliárd euró , na !

Vezérezredes 2013.10.27. 22:32:30

@Bee-zony:
1) Egy utolsó rohadt emigráns vagy, Mammonról meg Molochról te fantáziáltál (vagy annyira szétestél hogy nem emlékszer arra mit pár órája írtál), és csak láttam, hogy a rossz lelkiismeret dolgozik benned, ezért megfordítottam. Nem kell megköszönnöd.

2) Vona egy évvel ezelőtti beszédét összehasonlítani a mostanival? Egyáltalán semmiféle konkrét észrevétel nincs megfogalmazva, csak az hogy "nesztek, ebből mindenki láthatja". Ez pedig csak a magadfajta elmebeteg faszfejeknek "bizonyíték"
Egy vitában az állítón van a bizonyítás súlya. odadobni pár linket hogy "ez a bizonyíték" a magadfajta kretének ócska és hatástalan eszköze.

3)"Ferenczi Gábor gázolása, és az általa is képviselt párt programja között nincs közvetlen kapcsolat."
Igen és pont ezért tudnád, ha több lenne az IQd egy fej salátánál, hogy ez argumentum ad hominem, mivel Ferenczi nem döntéshozó, vagy irányadó a jobbik politikájára nézve. Csak sajnos sötét vagy mint a segg.
Egy párt (mindegyik párt) esetében a programja a döntő, illetve meghatározó fontosságú emberei. Ferenczi mindkét kategóriából kiesik, így hát csak a magadfajta elmebetegek csimpaszkodnak bele rögeszmésen.
Az ártatlanság vélelme "ugyanúgy jogi formula", mint a "bírósági tárgyalás", vagy az "ítélet". Egy külön szabályrendszer, és ha elkezdjük az elemeket önkényesen kiragadni és szelektálni, akkor idővel összeomlik az egész. Egyébként is ki vagy te hogy megmondd, a jogrendszerből mi jó és mi nem, mit kell komolyan venni, mit nem?
A bíróság majd eldönti az eljárás hamarosan megindul, minden ki fog derülni.

6) "Bár mondhatom, hogy nyáron még szavaztam volna rájuk,"
Örülök hogy megerősítettél abban hogy igazam van, magam is úgy gondolom. Nem olyan bonyolult, mint szeretnéd tudni magadról.

7) Teljesen szubjektív, hogy egy humorműsort néző paranoid elmebajos mikor mibe mit képzelsz bele. Gandhira pedig rá lehet húzni, hogy a működése eredménye lett A brit domínium felosztása Indiára és Pakisztánra, ami alaphangon 1,5 millió ember halálát eredményezte, tehát eg naív balfasz volt, akinek rossz döntései másfélmillió ember halálát okozták. Egyébként meg Ho Shi Minh írta róla, hogyha Gandhi Indokínában születik és ott fejti ki tevékenységét, akkor egy szép csöndes éjszakán nyomtalanul eltűnt volna, és többet soha nem hallanak felőle. (A franciák ugye kissé más módszerekkel dolgoztak, mint az angolok.) Ennyit erről.

8) "Azt terjeszteni, hogy Vona Gábor az UFÓk ügynöke, vagy pedig azt állítani, hogy Vona Gábor elmebeteg, az két különböző dolog, az előbbi politikai (vagy legalább rá lehet fogni, hogy idegen hatalmat szolgál), az utóbbi viszont orvosi vonatkozású, és mint ilyen, ideológiamentes."

Nem. Mindkét esetben a hazugságot terjesztő személye fejti ki a propagandát, és mindkét esetben az illető besározása a cél. az egyik esetben azért mert "idegen hatalmat szolgál",a másik esetben pedig azért, mert "alkalmatlan posztjára". A suttogó propagandának nem kell ideológiát képviselnie, célja nagyon egyszerű: lejáratni a másikat. A suttogó propagandát alkalmazója használhatja egy ideológia szolgálatában, pl. az illető kommunista, és az ufós sztorival karja lejáratni vonát, miközben valószínűleg ős sem hisz benn (mármint a sztori igazában), de abban hihet, hogy az egyszerű babonás emberek egy részénél hatást érhet el vele. Ha csak egy ember elhiszi és emiatt nem szavaz Vonára, máris megérte.
A téveszmésnél ugyanez a helyzet: ha meséli boldog-boldogtalannak hogy Vona "elmebeteg", ha sok ember sikerül meghülyíteni ezzel, vagy akár csak egyet, propaganda-szempontból máris célt ért el vele. Nem egy ideológia szolgálatában teszi ezt, de a végeredmény szempontjából édesmindegy.
Ezért fejtesz ki suttogó propagandát, ne meg persze azért, mert mindenféle alátámasztás, indoklás, észérv hiányzik, hogy Vona mitől lenne "elmebeteg". Ez is a suttogó propaganda sajátossága, hogy észérvekkel nem lehet alátámasztani.

9)Ha szerinted csak árnyalatnyi különbség van, vagy nincs különbség Vona és Volner között, akkor nem érzékeled a dolgokat.

Kategóriai hiba: Volnernek és Vonának sok tulajdonsága van. Melyik a normális tulajdonsága Volnerne, ami Vonánál abnormális?
Ez a tipikus "you know!"-("tudod te azt!") duma. No, I dont know. Ha anynira tudod, el is tudod magyarázni, ékes magyarsággal. Amiről nem tudunk beszélni, arról hallgatni kell. Tehát ha csak "you know"-ra futja tőled, akkor inkább maradj csöndben.

10)"Továbbra sem hiszem, hogy minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén."

Eddig még minden párt elmondta 2010-ben és előtte is, hogy mit tenne ha kormánya kerülnének. Ezért írnak pártprogramot, hogy egyedül vagy koalícióból megvalósíthassák azt. Ellenzékből Magyarországon nem lehet pártprogramot végrehajtani, tehát kizárásos alapon aki programot ír, az már a kormányzásra készül.
De persze nyilván azt hiszel amit akarsz, nem az én hibám ha hülye seggként halsz meg.

11) Igen, részemről meg kiderült "annak tudása", hogy egy üresfejű fenyegetőző senki vagy
:DDDDDDD

Bee-zony 2013.10.28. 01:12:03

@Vezérezredes: „1) Egy utolsó rohadt emigráns vagy, Mammonról meg Molochról te fantáziáltál (vagy annyira szétestél hogy nem emlékszer arra mit pár órája írtál), és csak láttam, hogy a rossz lelkiismeret dolgozik benned, ezért megfordítottam. Nem kell megköszönnöd.”
Mit? Hogy hülye vagy? Amíg én írtam Mammonról és Molochról, addig volt benne logika, te meg visszafordítottad, és persze onnantól elveszett belőle a logika, és csak a beteg agyad kreálmánya lett belőle, az hogy én kint eladtam a lelkem és Mammont és Molochot szolgáltam, egyszerre. Miért? Hogyan? Miért és miből gondolod, hogy többet tudsz rólam, mint amit én leírtam (sőt, amit leírtam, azt sem hiszed el, és a kákán is a csomót keresed). Nálad az ilyesmi már nem számít. Nálam meg már az nem számít, amit irkálsz, 2. számú elmebeteg.

„2) Vona egy évvel ezelőtti beszédét összehasonlítani a mostanival? Egyáltalán semmiféle konkrét észrevétel nincs megfogalmazva, csak az hogy "nesztek, ebből mindenki láthatja". Ez pedig csak a magadfajta elmebeteg faszfejeknek "bizonyíték"
Egy vitában az állítón van a bizonyítás súlya. odadobni pár linket hogy "ez a bizonyíték" a magadfajta kretének ócska és hatástalan eszköze.”
Mindenki számára ott vannak a linkek, és vonja le a hallottakból mindenki maga a következtetéseit. Ami a bizonyítékokat illeti, már régen világos, hogy neked legfeljebb a hivatalos orvosi diagnózis lenne a bizonyíték (ha ugyan, esetleg), az pedig még nincs, én azt akartam, hogy ez ne is legyen megvárva, hogy ne legyen még nagyobb a kár, úgyhogy ez innentől már ki van tárgyalva, és ha rugózol rajta, ha reszeled a fingot, akkor sem változik meg. Ami nekem bizonyíték, vagy legalábbis betegségre utaló jel, az neked nem az, és kész. Amikor olyan súlyú lesz a bizonyíték, hogy az már neked is megfelel (ha ugyan van olyan bármi is, ami neked megfelel), akkor én már csak visszamutatok, hogy én már ekkor megmondtam, de le lettem ugatva, hogy én vagyok a hülye, a rágalmazó, stb.

„3)"Ferenczi Gábor gázolása, és az általa is képviselt párt programja között nincs közvetlen kapcsolat."
Igen és pont ezért tudnád, ha több lenne az IQd egy fej salátánál, hogy ez argumentum ad hominem, mivel Ferenczi nem döntéshozó, vagy irányadó a jobbik politikájára nézve. Csak sajnos sötét vagy mint a segg.
Egy párt (mindegyik párt) esetében a programja a döntő, illetve meghatározó fontosságú emberei. Ferenczi mindkét kategóriából kiesik, így hát csak a magadfajta elmebetegek csimpaszkodnak bele rögeszmésen.
Az ártatlanság vélelme "ugyanúgy jogi formula", mint a "bírósági tárgyalás", vagy az "ítélet". Egy külön szabályrendszer, és ha elkezdjük az elemeket önkényesen kiragadni és szelektálni, akkor idővel összeomlik az egész. Egyébként is ki vagy te hogy megmondd, a jogrendszerből mi jó és mi nem, mit kell komolyan venni, mit nem?
A bíróság majd eldönti az eljárás hamarosan megindul, minden ki fog derülni.”
2. számú elmebeteg, egyszer már leírtam, hogy az argumentum ad hominem tulajdonságról szól, itt pedig cselekedet van. Ami Ferenczit és a pártprogramot illeti, a szalmabábod nagyon messzire van már attól, ami eredetileg a téma volt. Erről van szó: (Vona) „Azt kérte a párt tagjaitól, hogy a választásig hátra lévő hónapokban mindenki hozza ki magából a maximumot.” Ferenczi Gábor már kihozta magából a maximumot. Vona párthajcsár kis magyar fáraó hajszolja és stresszeli a párttagokat, és az volt a kérdésem (és most is az), hogy mi volt olyan sürgős-fontos Ferenczinek, és hogy a Vona-féle hajszolás nem játszott-e szerepet abban, hogy Ferenczi elütötte a nénit, és hogy a saját magánfuvarja volt-e, vagy pedig „sürgős-fontos” pártfuvar, és remélem, hogy ez is ki fog derülni. Hiába olyan rövid az emlékezeted, mint az aranyhalnak, akkor sem írom le már ezeket többször, olvass vissza.

„6) "Bár mondhatom, hogy nyáron még szavaztam volna rájuk,"
Örülök hogy megerősítettél abban hogy igazam van, magam is úgy gondolom. Nem olyan bonyolult, mint szeretnéd tudni magadról.”
Ha így gondolod, akkor miért azt írtad, hogy szerinted augusztus körül már meggondoltam magam, és nem csak most? Miben van igazad? Különben, hagyjuk, a rögeszme az rögeszme, úgyhogy persze, 1.) neked mindig igazad van. Te már csak tudod, hogy igazad van, és ki tudhatná ezt jobban nálad – és ha netán mégsem lenne igazad, lásd az első pontot. Te vagy már annyira becsavarodott, hogy rád hagyjam. Te jobban tudod, hogy én nikor mit gondolok. Azt talán mondanom sem kell, hogy ezekben a dolgokban nem győztél meg, nincs mivel. :)

Bee-zony 2013.10.28. 01:16:30

@Vezérezredes: „7) Teljesen szubjektív, hogy egy humorműsort néző paranoid elmebajos mikor mibe mit képzelsz bele. Gandhira pedig rá lehet húzni, hogy a működése eredménye lett A brit domínium felosztása Indiára és Pakisztánra, ami alaphangon 1,5 millió ember halálát eredményezte, tehát eg naív balfasz volt, akinek rossz döntései másfélmillió ember halálát okozták. Egyébként meg Ho Shi Minh írta róla, hogyha Gandhi Indokínában születik és ott fejti ki tevékenységét, akkor egy szép csöndes éjszakán nyomtalanul eltűnt volna, és többet soha nem hallanak felőle. (A franciák ugye kissé más módszerekkel dolgoztak, mint az angolok.) Ennyit erről.”
Megint kezded a teljesen szubjektívezést, monomán rögeszmés. Már leírtam egyszer, hogy miért nem szubjektív, olvass vissza.
A kérdés: Gandhi mint politikus tulajdonságai, úgyhogy egyrészt ne terelj, másrészt pedig téveszméket terjesztesz, mert nem Gandhi miatt vált szét India és Pakisztán, ő az egybenmaradás híve volt. Pakisztán léte Muhammad Ali Jinnah kezdeményezése és műve volt.
„1942-ben az Össz-indiai Kongresszusi Bizottság Gandhi által megfogalmazott határozata: „Britek, távozzatok Indiából!” (British, quit India). Gandhit és a többi vezetőt letartóztatták. 1943-ban 21 napos éhségsztrájkot tartott. 1944. május 6-án Wavell alkirály kiengedte; szabadulása után szembesülnie kellett azzal, hogy politikai küzdelme nem érte el a célját: a hinduk és muzulmánok kiegyezése nem jött létre, nem tudta elejét venni a véres zavargásoknak, és a volt gyarmat 1947-es függetlenné válásával két országra szakadt: Indiára és Pakisztánra. 1946-ban Gandhi Noakháliba ment, hogy lecsillapítsa a vallásközösségi vérengzést. A zavargásokban legjobban sújtotta területeket járta gyalog egyik faluról a másikra, hogy a békét helyreállítsa. 1947-ben Bihárban békített. Nem járult hozzá az ország felosztásához, amit így a Kongresszus nélküle fogadott el.
1948-ban éhségsztrájkkal elérte, hogy India adja át Pakisztánnak a nemzeti vagyon neki járó részét. Január 30-án, miközben arra akarta rávenni a hindu közösséget, hogy tegyen engedményeket a muzulmán kisebbségnek, Újdelhiben egy szélsőséges nacionalista, Náthúrám Vinájaka Godsze lelőtte.”
hu.wikipedia.org/wiki/Mohand%C3%A1sz_Karamcsand_Gandhi
Ha Gandhit Indokínában eltűntették volna, az Indokínát minősíti, nem Gandhit. Vannak a világnak olyan részei most is, ahol életveszélyes erőszakmentes politikai békeharcosnak lenni, pl. a megdemokratizált Irak, a korrupt és kriminális Mexikó, stb.
Nem Gandhi rossz, hanem a többiek.

„8) "Azt terjeszteni, hogy Vona Gábor az UFÓk ügynöke, vagy pedig azt állítani, hogy Vona Gábor elmebeteg, az két különböző dolog, az előbbi politikai (vagy legalább rá lehet fogni, hogy idegen hatalmat szolgál), az utóbbi viszont orvosi vonatkozású, és mint ilyen, ideológiamentes."

Nem. Mindkét esetben a hazugságot terjesztő személye fejti ki a propagandát, és mindkét esetben az illető besározása a cél. az egyik esetben azért mert "idegen hatalmat szolgál",a másik esetben pedig azért, mert "alkalmatlan posztjára". A suttogó propagandának nem kell ideológiát képviselnie, célja nagyon egyszerű: lejáratni a másikat. A suttogó propagandát alkalmazója használhatja egy ideológia szolgálatában, pl. az illető kommunista, és az ufós sztorival karja lejáratni vonát, miközben valószínűleg ős sem hisz benn (mármint a sztori igazában), de abban hihet, hogy az egyszerű babonás emberek egy részénél hatást érhet el vele. Ha csak egy ember elhiszi és emiatt nem szavaz Vonára, máris megérte.
A téveszmésnél ugyanez a helyzet: ha meséli boldog-boldogtalannak hogy Vona "elmebeteg", ha sok ember sikerül meghülyíteni ezzel, vagy akár csak egyet, propaganda-szempontból máris célt ért el vele. Nem egy ideológia szolgálatában teszi ezt, de a végeredmény szempontjából édesmindegy.
Ezért fejtesz ki suttogó propagandát, ne meg persze azért, mert mindenféle alátámasztás, indoklás, észérv hiányzik, hogy Vona mitől lenne "elmebeteg". Ez is a suttogó propaganda sajátossága, hogy észérvekkel nem lehet alátámasztani.”
Persze, minden alátámasztás, indoklás, észérv hiányzik, leszámítva a néhány A/4 oldalt és a linkeket – most már hazudozzál kevesebbet.

Bee-zony 2013.10.28. 01:24:37

@Vezérezredes: „9)Ha szerinted csak árnyalatnyi különbség van, vagy nincs különbség Vona és Volner között, akkor nem érzékeled a dolgokat.

Kategóriai hiba: Volnernek és Vonának sok tulajdonsága van. Melyik a normális tulajdonsága Volnerne, ami Vonánál abnormális?
Ez a tipikus "you know!"-("tudod te azt!") duma. No, I dont know. Ha anynira tudod, el is tudod magyarázni, ékes magyarsággal. Amiről nem tudunk beszélni, arról hallgatni kell. Tehát ha csak "you know"-ra futja tőled, akkor inkább maradj csöndben.”

Az érzék hiánya a kategória hiba. Aha, persze.
Bizony el tudom magyarázni a dolgokat, eddig is ezt tettem, csak az a probléma, hogy neked ebből semennyi sem elég. Bármire azt lehet mondani, hogy I don’t know, I don’t understand. Nem vagyok gyógypedagógus, és nem is vállalom fel a totál debileket, Ennyi volt a felvilágosítás, ha neked ennyi nem elegendő – és nyilván nem, mert neked semennyi sem elegendő, lévén a te felfogóképességed ezen a blogon az abszolút 0 pont – akkor hülyén élsz, és hülyén halsz meg. Lehet hogy van végtelenül idióta, viszont nincs végtelenül magyarázás, legalábbis nálam nincs. Neked valójában egy magyarázó robotra van szükséged: szerezd be, vagy ha még nincs, találd fel.

„10)"Továbbra sem hiszem, hogy minden párt el fogja mondani, hogy mit tenne hatalomra kerülése esetén."
Eddig még minden párt elmondta 2010-ben és előtte is, hogy mit tenne ha kormánya kerülnének. Ezért írnak pártprogramot, hogy egyedül vagy koalícióból megvalósíthassák azt. Ellenzékből Magyarországon nem lehet pártprogramot végrehajtani, tehát kizárásos alapon aki programot ír, az már a kormányzásra készül.
De persze nyilván azt hiszel amit akarsz, nem az én hibám ha hülye seggként halsz meg.”

Ha szerinted minden párt elmondta, hogy mit tenne, ha kormányra kerülnének, akkor kérem az állításodra a bizonyítékokat, pártonként. Szerény vagyok, nem a világ összes pártjára vonatkozóan kérem, és nem is az összes magyar(országi) pártra vonatkozóan, hanem csak e szerint a lista szerint: hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_p%C3%A1rtok_list%C3%A1ja
Ha már valaki ennyire vad dolgot állít (Vona 2, 2. számú elmebeteg), akkor bizonyítson.

„11) Igen, részemről meg kiderült "annak tudása", hogy egy üresfejű fenyegetőző senki vagy
:DDDDDDD”

Mivel százezerszámra vannak Magyarországon olyan szar alakok, mint te, és mivel 1 ügy is évekig tart, és mivel nekem már 2 is van, és persze sokkal komolyabb ügyek, mint a te eseted, jelenleg nekem ennyi elég. De addig élsz vissza a magyarországi nyomorral, amíg meglesz az embered, akinek van rád ideje és kapacitása, és egyszercsak a lábadra lép az úthenger, hogy a bűn elnyerje a büntetését.

Bee-zony 2013.10.28. 10:32:36

@Vezérezredes: Már arra is rájöttem, mitől őrült meg Vona. Tőled, meg a hozzád hasonlóktól.
Azon is gondolkodtam, hogyan juthatott eszébe a „vadgalambok a sakktáblán” hasonlat. Úgy, hogy te is olyan vagy, összerondítasz mindent a fröcsögéseddel, feldöntöd a logika szabályait, aztán kijelented, hogy neked van igazad és győztél. Belőled egy is sok, ha több is van, az már kész őrület. Alapos ok vagy rá, hogy Vona lemondjon. Ha nem teszi, mert pl. a hatalom- és pénzmánia ott tartja, az olyan kettős csapda, amibe mások is beleőrülnének, nem csak ő.
A társaság kész őrület, Ferenczi gázolása pedig ennek az egésznek a lecsapódása, manifesztálódása is lehet.
Ilyen társaság vezetőjének győgypedagógiai hajlandósággal és kötélidegzettel rendelkező ember kell, és ezeknek a kritériumoknak Volner jobban megfelel, mint Vona.

Mivel Vona állapota évről-évre rosszabbodik, végül menthetetlen lesz. Most még menthető, de alaposan ki kell vizsgálni, hogy „csupán” a környezete teszi tönkre idegileg, vagy van hozzá öröklött/szerzett betegség is, mert az utóbbi esetben csak a környezetváltozás nem lesz elegendő.

Itt van Semmelweis Ignác tragikus sorsa, és hogy milyen csúnya véget ért az egész történet. Ma már többet tudunk, és nem kell, hogy ilyesmi megismétlődjön.
hu.wikipedia.org/wiki/Semmelweis_Ign%C3%A1c#Hal.C3.A1la

Bee-zony 2013.10.28. 10:35:28

@Transylvanianmixedgrill: A svéd film utóélete:
„Ezúttal a svéd televízió ügyködött hazánk lejáratásán nemzeti ünnepünkön - Heller Ágnes 40 évet fiatalodott”
kuruc.info/r/26/119569/
Svédország még Magyarországnál is jobban judonáci uralom alatt áll; nem véletlenül van ott annyi, Svédországot lezüllesztő bevándorló.

Csigataposó 2013.10.28. 11:54:19

@tesz-vesz: "jól számoltam?" Nem. Sajnos teljesen rosszul. A teljes vamrol nem mondutnk le az EU javara az nem hianyzik a koltsegvetesbo, nem fizzetuk be tagdijkent. Sot nyakatekert logika alapjan kozelebb allunk ahhoz hogy a te 20 milliardodat, a 15 milliard haszonhoz adjuk amit az eutol kaptunk. :)
Na elmagyarazaom kozgaz.: Az import vamot nem a kulfoldimultik, bolsevikiok fizetik a koltsegvetesbe. Hanem az egy termek araba 100%ban beepulo kozvetlen koltseg, igy magyar emberek cegek fizetik. Peldaul a Sonyi idehoz Japanbu lapostevet 100k forintert a Sonyi magyarorszag kft kifizeti az 5% vamot akkor a tv a botban nem 100k+Afa lesz hanem 105k+Afa. Tehat a vamlebontas egy olyan adocsokkentes amire eu kotelezte a kormanyt, de azert mert nem jelenik meg vam soron a tetel azert meg nem a multik talicskaztak ki az eu burokratak zsebe hanem ott maradt a te zsebedben. Illetve ott maradt volna, ha ennyivel csokken az ujraelosztas, de koltsegcsokkentes magyarorszagon nem divat igy adoemlesekkel, uj adokkal szepen beszedt. Szoval a szerinted 20 milliard Euro hinyzo penz sajnos megvan ugyanugy a koltsegvetesben csak mas sorokban. Az mas kerdes hogy vam lebontasanak voltak gazdasagi hatranyai (meg elonyei is). A fidesz oldalarol meg legyszives ne idezz mert nem fogom elolvasni. A Ksh kiad statisztikai evkonyvet abban megtalalod koltsegvetes szamait a fidesz manipulacioi es hazugsagai nelkul szepen osszehasonlithatoan. Es regibbeiket szerintem google megtalalja online.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.28. 12:48:22

@Csigataposó:
a teljes vámról nem mondtunk le? ukrajna és szerbia az olyan sok? szerbia hamarosan belép
miért mennyi most a vámbevétel, tudod?

nem "fizzetuk" be a mit ? "nem fizzetuk be tagdijkent."
ez mi a fene?

"kozelebb allunk ahhoz hogy a te 20 milliardodat, a 15 milliard haszonhoz adjuk amit az eutol kaptunk"

elég merész ilyeneket kiejlenteni, mikor 2003-ban 8 mrd euró volt a vámbevétel
2004-ben meg csak 4. de számolhatunk a 4-el is.
nincs meg, pontosan ezért csökkent 2004-ben is, megnézted a fideszes linket?
mi az hoyg nem fogod elovlasni a fideszes odlalt? hülye vagy? szerinted hazudnak a vámbevételekről? ennyire ne legyél már retardált, mutass másik linket akkor a vámbevételekről.

A vám az államok által kivetett adószerű kötelezettség a vámhatárukat átlépő árukra, a cégek a termékeiket nem biztos hogy itthon építik be az árba, mert a multi már csak olyan, hogy nem csak a magyarokat akarja ellátni, ezért multinacionális, tehát lehet hogy semmit nem fog eladni abból, amit it összeszerelnek, de a nagyobbrészét a termékeinek valószínű hogy kiviszi innen.
mivel 2004 előtt is voltak multik, és ugyanúgy adták el a termékeiket itthon, ezért 2004 után ha jól gondolkozol jelentős árcsökkenésnek kellett volna lennie, ez nem történt meg.

Az uniós csatlakozás után az EU-tagállamokkal folytatott kereskedelemben teljes mértékben megvalósul a vámok és a vámeljárások nélküli szabad forgalom.

Ez az állampolgárok esetében azt jelenti, hogy szabadon vásárolhatnak a belső piacon, vásárlásaikat nem korlátozza jogszabály. A termékek behozatalakor nem kell vámeljárást kérniük, illetve vámot fizetniük, ide értve a vámteher részeként ma még megfizetendő áfát is. Az adóalany gazdálkodók belső piaci kereskedelmére vonatkozóan is megszűnik a vámrendszer hatálya, a forgalmi típusú adókat azonban mindig a fogyasztás helyén kell megfizetni, s ez az önbevallásos rendszerre épül majd.

www.euvonal.hu/index.php?op=tenyek_hatteranyagok&ha=6&id=362

A vámunió egységes kereskedelmi térség, ahol mind az Unióban előállított, mind az Unión kívüli országokból importált áruk szabadon mozognak. A Finnországban gyártott mobiltelefonokat például anélkül lehet Magyarországra behozni, hogy vámot kellene értük fizetni, illetve hogy a termékeket vámellenőrzésnek kellene alávetni.

Az Európai Unión kívüli országokból importált áruk – például a Dél-Koreából behozott tévék – esetében csak akkor kell vámot fizetni, amikor a termékek átlépik az EU külső határát. Ezt követően nem kell további vámtételeket fizetni utánuk, és további ellenőrzésekre sem kerül sor.

europa.eu/pol/cust/index_hu.htm

Vezérezredes 2013.10.28. 12:59:20

1) az hogy én kint eladtam a lelkem és Mammont és Molochot szolgáltam, egyszerre. Miért? Hogyan?
Hát pénzért te barom. Mammon=pénz istene a ókorban. ennyire barom vagy hogy még ezt sem tudod? kimentél, hogy pénzért eladd a lelked, és kulimunkát végezz.

2) "Mindenki számára ott vannak a linkek, és vonja le a hallottakból mindenki maga a következtetéseit. Ami a bizonyítékokat illeti, már régen világos, hogy neked legfeljebb a hivatalos orvosi diagnózis lenne a bizonyíték"

Én arra voltam kíváncsi a normális emberekkel -akik olvassák a handabandáidat- egyetemben, hogy milyen konkrét mondanivalóból vontad le a következtetést. Odabaszni három linket NEM konkrét mondanivaló.
Köszönjük Emese, ennyi volt. Egy levegőbe süketelő fasz vagy.

3) "egyszer már leírtam, hogy az argumentum ad hominem tulajdonságról szól, itt pedig cselekedet van."

Igen, pont ez a lényeg, hogy hiába próbálod Ferneczivel sározni a Jobbikot, amikor pedig a pártprogram és a vezető emberek minősége a lényeg. Ferenczi se nem pártprogram, se nem vezető, tehát teljesen lényegtelen, irreleváns, hogy mivel vádolják, mivel a Jobbik programja, iránya szempontjából semmi értelme.

6) mi ebben a bonyolult? amikor először megláttalak ennél a bejegyzésél, már tudtam hogy jó ideje biztos nem vagy Jobbik-szavazó, Ez derült ki a linkedből is. Ennyi.

7) "Már leírtam egyszer, hogy miért nem szubjektív, olvass vissza."
Pont attól szubjektív, hogy csak a te érzelmi álláspontodat közvetíti, semmiféle ÉSZÉRVET, INDOKLÁST nem tartalmaz. Ez már "visszaolvasva" is így van, most csak megerősíted, hogy semmiféle objektív érved nincs arra, hogy hagymázas fantáziáidat alátámaszd.

Gandi és Jinna: ezzel én is tisztában voltam, de attól még Indokínában Gandhit nem csupán bebörtönözték, hanem meg is ölték volna, és akkor máris más irányban ment volna a történelem. Köszi hogy bemásoltad a wikibejegyzést, teljesen fölöslegesen tetted, hiszen másról beszéltem.

8) "Persze, minden alátámasztás, indoklás, észérv hiányzik, leszámítva a néhány A/4 oldalt és a linkeket"

A terjedelem, értsd: valaki mennyit habzik össze virtuálisan, nem jelent semmit. Most is, hiába írtál 5 képernyőnyit, ha a háromnegyede az én szövegem.:DDD
Így könnyű "oldalakat írni"...:DDDD

9) "Bizony el tudom magyarázni a dolgokat, eddig is ezt tettem, csak az a probléma, hogy neked ebből semennyi sem elég"

:DDD Ez egyre jobban tetszik. Mikor, hol magyaráztál bármit is el? Komolyan. Hol, mikor?
Sehol, semmikor. Csak ontod magadból ezt a buzis kamuszöveget, hogy "nem az én hibám, hogy nem tudod megérteni".
Hát ha nem írsz EGYETLEN ÉSZÉRVET SEM, akkor mi van? Akkor az kinek a hibája?

10) "Ha szerinted minden párt elmondta, hogy mit tenne, ha kormányra kerülnének, akkor kérem az állításodra a bizonyítékokat, pártonként"

Fidesz: elmond 2010-ben is, elmondja majd most is.
MSZP: "el akarják zavarni Orbán Viktort" ezt nyilván nem ellenzékből fogják megtenni:D, tehát "elképzelhető" :) hogy hatalomra akarnak kerülni.
A KDNP nyilván fidesz-csatlós, tőlük ilyet nem lehet és nem is kell várni, dehát ők egy kamupárt amúgy is
LMP: www.origo.hu/itthon/valasztas2010/kampanynaplo/20100324-az-lmp-2010es-valasztasi-programja.html
"Ha az LMP kormányra kerülne, akkor a program szerint radikális adóreformot hajtana végre. Eltörölnének egy sor adónemet (a gépjárműadót, a luxusadót, a regisztrációs adót, a cégautóadót, az energiaadót, a magánszemélyek különadóját, valamint az iparűzési adón kívül az összes önkormányzati adót, például az idegenforgalmi adót és a jelenlegi kommunális adót) és a nyugdíjjárulék kivételével az összes járulékot."

Ez csak egy részlet. Nyilván a párt nem azért írta a programját, hogy ne kerülhessen kormányra, és ne valósíthassa meg az adóreformjait. Persze nyilván nem kerültek kormányra 2010-ben, de a szándék megvolt.
A Jobbik pedig , más párthoz hasonlóan, nyilván hatalomra akar kerülni.

11) Én nem hiszek ebben.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.10.28. 13:21:32

@Csigataposó: @tesz-vesz: Ez talán egy kicsit olvasmányosabb, könnyebben érthető:

Magyarország külkereskedelmi mérlegével és az EU-val kapcsolatban:

Power Point bemutató (1,67 MB, le kell tölteni)
www.mkt.hu/docs/2010-10-03-11-12-40-Lorant_Karoly.ppt

html
www.penzvilag.info/lorant-karoly-kozgazdasz-az-europai-unios-penzszivattyurol/

Csigataposó 2013.10.28. 14:09:24

@tesz-vesz:
BEVÉTELEK (millio Ft) 1996/1997/1998/1999/2000/2001/2002/2003/2004
Vám és importbefizetések 247171/159904/130582/140174/136566/122925/125731/131312/39324
(forras KSH, allamkincstar, PM)
a ksh 2009 xstdataban nagyonszepen megtalalaod google kozponti koltsegvetese beveteli/merlege stb..)
Ha van turelmed bogaraszni akkor itt az www.allamkincstar.gov.hu/kincstar/koltsegvetes_merleg_1/2

1) Evi szaz milliardokrol van szo nem ezer illetve ha ez 8 vagy 4 milliard euro akkor kurva eros volt a forint. 2) Igen fidesz hazudik mindenrol. :P 3) Beleneztem es amikor valtogatjak a vpop bevetelek es vambeveteleket kifejezest egy felkepzet mar kiszurja hogy hazudnak. Leven elobbi tartalmazza a jovedekiadot is utobbi meg nem igy modszeresen ket kulonbozo dologt allitanak olyan osszefuggesbe hogy az az o fickiojukat jobban alatamasza.

"nem "fizzetuk" be a mit ? "nem fizzetuk be tagdijkent."
ez mi a fene?" Az allitolagos 20 milliard eurodrol beszelek amit egy kalap ala vettel a tagdijbefizetesekkel sjanalom ha nem erted mit irtal.

"a teljes vámról nem mondtunk le? ukrajna és szerbia az olyan sok? szerbia hamarosan belép
miért mennyi most a vámbevétel, tudod?" Ezt konkretan nem ertem mi ez, hogy jon mihez, mi a relevanicaja.

A vám az államok által kivetett adószerű kötelezettség a vámhatárukat átlépő árukra, a cégek a termékeiket nem biztos hogy itthon építik be az árba, mert a multi már csak olyan, hogy nem csak a magyarokat akarja ellátni, ezért multinacionális, tehát lehet hogy semmit nem fog eladni abból, amit it összeszerelnek, de a nagyobbrészét a termékeinek valószínű hogy kiviszi innen.

"mivel 2004 előtt is voltak multik, és ugyanúgy adták el a termékeiket itthon, ezért 2004 után ha jól gondolkozol jelentős árcsökkenésnek kellett volna lennie, ez nem történt meg." A vamok lebontas nem egyszerre, nem egylepcsoben es meg csak nem is szimetrikusan tortent (mivel teljesen kepzetlen vagy temaban es modnaivalodat leginkabb masik hulye/retardalt ervekkel tamasztod ala ezert nem feltelezem hogy az aszimetrikus vamrendszer sokat mond neked igy elmagyarazom). Az unios csatlakozas soran kotlezeteseget vallaltunk mi is es unijo is hogy nuku vam. Ez ketoldalu, de pl nemetorszag ennek reszekent pikk-pakk azonnal megszuntette az 5%-os vamot a magyar ipartermekekre, mert nemet gazdasagon sok vizet nem zavarat a videoton exportja mig mi csak evekkel kesobb az eloirt idopntban toroltuk. Az unio lebontotta vamokat eleg hamar, mi nem ezert a vamok felszamolasa aszimetrikusan tortent. Tobbek kozt ezert ruhaztak be mar joval 2004 elott is olyan autogyarak mint opel, audi...
Lenyeg a lenyeg vam 5%+afa volt es ez fokozatosan szunt meg igy brutalis "arcsokkenest" nem okozott foleg mivel pl gepkocsiknal eleg jol tulkompenzaltak a regisztracios adokkal. De az inflacios nyomast eleg jol enyhitette akkortajt.

A vam mimicsodakat meg nem nagyon kell bekopiznod, inkabb olvasd el oket. Mivel en eleg jol ismerem oket, ha sokat googlizol olyat is talalsz amit en irtam. Anno 10+ eve evvel foglalkoztam (unios vam es afa afarendszerek, magyarorszagi harmonizacioja es ezek hatasai...)

"A vám az államok által kivetett adószerű kötelezettség a vámhatárukat átlépő árukra, a cégek a termékeiket nem biztos hogy itthon építik be az árba, mert a multi már csak olyan, hogy nem csak a magyarokat akarja ellátni, ezért multinacionális, tehát lehet hogy semmit nem fog eladni abból, amit it összeszerelnek, de a nagyobbrészét a termékeinek valószínű hogy kiviszi innen." Es szerinted importunk hany szazalaeka forintban merve fogyasztas es mennyi lesz export?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.28. 14:35:00

@Csigataposó: "Evi szaz milliardokrol van szo nem ezer illetve ha ez 8 vagy 4 milliard euro akkor kurva eros volt a forint."

300 forint /euróval váltottam át, most mivan? de lehet hogy akor 250-nel kellett volna, akkor még jobban szörnyülködnél.

1298 milliárd forint az 4 326 666 666 euró, ez nem 4 milliárd? de oszthatjuk 250-nel is felőlem:
5 192 000 000 euró.

2000-ben 1851,2 milliárd forint rekordbevételt ért el, ami 20 százalékkal, 314,3 milliárd forinttal több mint 1999-ben elért eredmény

www.origo.hu/gazdasag/hirek/2001012218512.html

1851,2 milliárd forint az nem 6 milliárd euró 300-as árfolyamon?

és a fenti az origo, nem fidesz.

azt nem értem amit te írtál, de már közöltem fenn

tehát a négyéves ciklusra: 16 + 15 - 5 = 26 mrd. euró

míg a ha nem lépünk be az unióba, akkor 2003-as vámbevétel alapján: 32 + 5 = 37 mrd. euró.

ezt te írtad: " A teljes vamrol nem mondutnk le az EU javara az nem hianyzik a koltsegvetesbo"

én meg erre válaszoltam:
a teljes vámról nem mondtunk le? ukrajna és szerbia az olyan sok? szerbia hamarosan belép, de ezen kivül is vannak még biztos valami adók, amik nem érik el így sem hogy megérné.

bocs, de te mondtad hogy kis nyitottad a fideszes linket, most akkor mit mondjak rád? hogy okos vagy? amúgy is csak kérdeztem, hogy retradált vagy-e, nem mondtam.
ne csúsztass ilyen amatőr módra, senki nem mondta hogy a hülyézés érv lenne, nem is szántam annak.

"Es szerinted importunk hany szazalaeka forintban merve fogyasztas es mennyi lesz export? "

nem tudok tippelni se, de jóval több az export, mint a fogyasztás.
magyar gazdaság fejlődése szempontjából kimagasló jelentőségű a döntően multinacionális tulajdonú cégek által végzett feldolgozóipari tevékenység, gépgyártás, autógyártás, elektronikai cikkek. Néhány ilyen vállalkozás termeli meg az exportra kerülő termékek több mint felét.
Az import 60, az export 70%-át az Európai Unió tagállamaival bonyolítja le Magyarország.
A legfontosabb exportcikk a mobiltelefon, amit a gépjármű követ.

wiki

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.28. 14:36:31

@Csigataposó:
a mostani vámbevétel (népszabadásgos linken megven) kb 4. mrd. euró évente,

tehát a négyéves ciklusra: 16 + 15 - 5 = 26 mrd. euró

míg a ha nem lépünk be az unióba, akkor 2003-as vámbevétel alapján: 32 + 5 = 37 mrd. euró.

de:

A vámunió 60 milliárdos bevételkiesést okoz

Az európai vámunióhoz való csatlakozás következtében hatvanmilliárdos bevételtől esik el a magyar költségvetés, közölte a Külügyminisztérium. A csatlakozást követően várhatóan 80 milliárdos vámbevétellel lehet számolni, de az uniós előírások miatt ennek csak a negyede maradhat nálunk, a többit be kell fizetni a közösség kasszájába - írja a Világgazdaság.

www.origo.hu/gazdasag/hirek/hazaihirek/20030307avamunio.html

"Evi szaz milliardokrol van szo nem ezer illetve ha ez 8 vagy 4 milliard euro akkor kurva eros volt a forint."

300 forint /euróval váltottam át, most mivan? de lehet hogy akor 250-nel kellett volna, akkor még jobban szörnyülködnél.

1298 milliárd forint az 4 326 666 666 euró, ez nem 4 milliárd? de oszthatjuk 250-nel is felőlem:
5 192 000 000 euró.

2000-ben 1851,2 milliárd forint rekordbevételt ért el, ami 20 százalékkal, 314,3 milliárd forinttal több mint 1999-ben elért eredmény

www.origo.hu/gazdasag/hirek/2001012218512.html

1851,2 milliárd forint az nem 6 milliárd euró 300-as árfolyamon?

és a fenti az origo, nem fidesz.

azt nem értem amit te írtál, de már közöltem fenn

tehát a négyéves ciklusra: 16 + 15 - 5 = 26 mrd. euró

míg a ha nem lépünk be az unióba, akkor 2003-as vámbevétel alapján: 32 + 5 = 37 mrd. euró.

ezt te írtad: " A teljes vamrol nem mondutnk le az EU javara az nem hianyzik a koltsegvetesbo"

én meg erre válaszoltam:
a teljes vámról nem mondtunk le? ukrajna és szerbia az olyan sok? szerbia hamarosan belép, de ezen kivül is vannak még biztos valami adók, amik nem érik el így sem hogy megérné.

bocs, de te mondtad hogy kis nyitottad a fideszes linket, most akkor mit mondjak rád? hogy okos vagy? amúgy is csak kérdeztem, hogy retradált vagy-e, nem mondtam.
ne csúsztass ilyen amatőr módra, senki nem mondta hogy a hülyézés érv lenne, nem is szántam annak.

"Es szerinted importunk hany szazalaeka forintban merve fogyasztas es mennyi lesz export? "

nem tudok tippelni se, de jóval több az export, mint a fogyasztás.
magyar gazdaság fejlődése szempontjából kimagasló jelentőségű a döntően multinacionális tulajdonú cégek által végzett feldolgozóipari tevékenység, gépgyártás, autógyártás, elektronikai cikkek. Néhány ilyen vállalkozás termeli meg az exportra kerülő termékek több mint felét.
Az import 60, az export 70%-át az Európai Unió tagállamaival bonyolítja le Magyarország.
A legfontosabb exportcikk a mobiltelefon, amit a gépjármű követ.

wiki

Csigataposó 2013.10.28. 23:48:21

@tesz-vesz: Kerhetnek egy szivesseget. Megnezned a linket amit kuldtem? Vagy elovlvasnad legalab a kibaszott cikket mielott belinkeled. ha mar kpese voltal egy sort idezni belole.
Az altalad linkelt cikkbol: "A 2000. évi teljes bevételből 136,5 milliárdot tesznek ki a vám- és importbefizetések, ami az átlagos vámszint csökkenése miatt 3,7 milliárddal kevesebb, mint 1999-ben, ám 18,5 milliárddal meghaladja az idei eredeti éves előirányzatot."

Az 1800 meg az 1400 milliardok azok a VPOP teljes bevetele. belertve a vamot az AFAt es a jovedeki adot is. EBBOL a vam 100-200 milliard.
Igen. kepes vagy belinkelni hogy kulugy szerint evi 60 milliard FORINT a kieses majd ezt folvaltani 4 milliard eurora. erre mondom hogy vehetek nalad eurot?

Ennek fugvenyeben akkor ujraszamolnad nekem, hogy az evi 60 milliard forintbol, hogyan lett
20 milliard euro?

(Egyebkent rajottem miert nem ertettem hogy jon ide a szerb-ukran peldadl, hogy szerinted kinabol, japanbol, koreabol, hongkongbol, oroszorszagbol, torokorszagbol nem impotalhatunk csak olyan orszagbol amivel szarazfoldi hatarunk van...)

Csigataposó 2013.10.29. 00:08:32

@tesz-vesz: "bocs, de te mondtad hogy kis nyitottad a fideszes linket, most akkor mit mondjak rád? hogy okos vagy? amúgy is csak kérdeztem, hogy retradált vagy-e, nem mondtam.
ne csúsztass ilyen amatőr módra, senki nem mondta hogy a hülyézés érv lenne, nem is szántam annak." 1) Nem magaval a fidesz.hu val van gond vagy origoval hanem idezes szabalyival. Gondolom tudomanyos publiakaciokat nem keszitesz, de szkadolgozatot csak irtal vagy te is megscmittelted? Tehat illendo lenne olyan elvekkel tisztaban lenned, hogy idezes szabalyai. Nem idezgetunk feldolgozott adatokat, ha az eredeti is rendelkezesre all, hogy elkeruljuk a feldolgozas soran kerult torzulasokat. kulonosen ha tovab szamolsz veluk.
2) a 4 meg 8 milliard eurokat amikkle dobalozol semmivel nem tamasztottad ala ennyierovel 20.000. milliardot is irhattal volna. Majd rogton kovetkezo bekezdes ahol ala tamasztanod kene kijelented hogy retardalt vagyok. Ezek szerint fogalmad nincs mi kulonbseg kerdes es az alitas kozott. Nehez nem ezt ervnek tekinteni ha mast nem irsz.

Csigataposó 2013.10.29. 00:22:10

@tesz-vesz: Meg egyszer nekifutok: Vambevetel 2003: 131 milliard forint , 2004 39 milliard forint. A ketto kulonbsege <100 milliard forint ebbol hogyan lesz evi 4 milliard euro kiesett bevetel? A vambeteleket evenkent kigyujtottem neked 96-04ig (lasd fent). illetve raktam neked egy linket ahol megtalalod 04-13ig evnekent meg havonta is. Ez az allamkincstar ezek a hivatalos adatok. Ha ezt nem tudod felfogni csak hulyez le nyugodtan.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.10.29. 09:01:04

Mi történt itt?
Néhány napig nem nézek ide és két jobbikfikázó cikk?
Ki fizet benneteket Palmi?:))
Azért látom némi vitát generáltatok.:))
Én egyelőre még rájuk szavazok.

dbeata 2013.10.29. 21:12:46

Kultúrsokkot kaptam. Nem értem a váltást. Nem értem a koncepciót. Arculatváltásnak ugyan markáns, de ez csak akkor lesz hiteles, ha izé, értitek, belülről fakad. Ha nem a választások kényszerítik ki.

Nekem semmi bajom a polkorr mentes beszéddel, az egyenességgel, de azt nagyon nehéz megcsinálni, mert ahhoz kurva nagy fegyelem kell.
A két szélsőség, tehát a rasszizmus, és szélsőségesség, valamint a bárgyú birka mosóporreklámos mosolyú, kutya-gyerek sztereotípiákat sokkal könnyebb megcsinálni.

A Jobbikban ennél több van, mint amit most láttam. Én azt a Jobbikot szeretném látni, amelyik ő maga. Nem vagyok kíváncsi ilyen olcsó klisékre. Engem ezzel nem lehet megvenni.

Szúrófény 2013.10.30. 05:49:15

@♔bаtyu♔: 80 éves a lemaradásotok! Szabó Dezső: Mit jelent ez a jobb és baloldaliság? Azt, hogy az illetők egy az országot érintő egyetemes, vagy részletkérdésekben nem fizikai és pszihikai adottságok összes ismeretéből s a szóban forgó probléma elképzelhető minden hatásából alkotják meg az ítéletüket: hanem egy híg tudományellenes, elemeiben ellentmondó piszkos frázeológia szerint mely őket jobb- vagy baloldaliakká kötelezi” — aszerint, hogy melytől reméli a maga boldogulását, zsákmányát, mondom hozzá én.

Demokrácia? Ez a hazug népképviselet egy az állatvilágban teljesen lehetetlen, perverz helyzetet hozott létre. A vágómarhát a mészárosok letaglózzák: szegény marhák nem tehetnek róla. De van-e olyan örült képzelet, mely elképzelje, hogy a szarvasmarhák zászlós felvonulásban, éljent rikoltozva Kossuth-nótát énekelve válasszák meg azokat a mészárosokat, aki letaglózza őket?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.30. 19:18:08

@Csigataposó: ja, lehet onnan is importálni

"kulugy szerint evi 60 milliard FORINT a kieses" igen, ezt elovalstam megértettem, de nem hozom össezfüggésbe ezekkel a számokkal:

vpop bevétel:
2003-as vpop-bevétel 300 forintos euróval olyan 8 milliárd euró, akkori 250 forintos euróval meg 9 mrd. euró.

2000-ben 1851,2 milliárd forint (6-7 milliárd euró) bevételt ért el a VPOP, ami 20 százalékkal, 314,3 milliárd forinttal több mint 1999-ben elért eredmény,

a mostani, Unió utáni 2010-es vpop-bevétel kb 3-4. mrd. euró évente (lásd a Népszabdaság cikket,)
nol.hu/gazdasag/csokkentek_a_vambevetelek?ref=sso

az azért mégiscsak kevesebb mint a 6-7-8 mrd euró évente, nem?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.30. 19:25:24

@Csigataposó: mégegyszer mondom a retardált arra ment, hogy nem nyitottad ki a fideszes cikket, csak azért mert fideszes.
az az igazság, ahogy már utaltam előző kommentemben is, hogy érzem, hogy ezeket az adatokat kozmetikázzák, meghekkelik már a forrásnál,
a fidesz felelőssége, ha nem képes egy adatot jól átvenni. minek hozza le a főoldalán

itt vannak a forrásaim:
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=19418
www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292
www.origo.hu/gazdasag/hirek/2001012218512.html
nol.hu/gazdasag/csokkentek_a_vambevetelek?ref=sso

úgy hiszem nemcsak a vámbevételt érinti a vámnélküliség

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.30. 19:30:36

@Csigataposó: ja, nézem én , csak most ki kell másolnom, és függőleges oszlopokba rakni, mert ahogy te bemásoltad nem lehet értelme, néztem is a linkedet, de nem fogom havi lebontásban nézegetni őket, az éviben meg nem találtam

BEVÉTELEK (millio Ft)

1996 247 171
1997 159 904
1998 130 582
1999 140 174
2000 136 566
2001 122 925
2002 125 731
2003 131 312
2004 39 324

Vám és importbefizetések //////// folytathattad volna a sort 2013-ig.
(forras KSH, allamkincstar, PM)

Csigataposó 2013.10.30. 21:01:12

@tesz-vesz: "vpop bevétel:
2003-as vpop-bevétel 300 forintos euróval olyan 8 milliárd euró, akkori 250 forintos euróval meg 9 mrd. euró....a mostani, Unió utáni 2010-es vpop-bevétel kb 3-4. mrd. euró évente (lásd a Népszabdaság cikket,)
az azért mégiscsak kevesebb mint a 6-7-8 mrd euró évente, nem? "
Igen csak ennek semmi koze uniohoz. Segitek ha pl a folyoszamlat amire az afabefizeteseket utaljak a cegek egy torvennyel attettek volna az apehhez akkor a vpop bevetelei csokkentek volna tovabbi 1500 milliardal (az apehe meg no ugyanennyivel). Ezert a vpop bevetelek egy teljesen irrelevans szam.

Csigataposó 2013.10.30. 21:12:49

@tesz-vesz: "néztem is a linkedet, de nem fogom havi lebontásban nézegetni őket, az éviben meg nem találtam." Bocsi vegul is mar eszrevettem hogy penzugyi kepzettseged nagyon minimalsi igy igazan gondolnom kellett volna erre, hogy ezt nem tudod magadtol. Allamhaztartasi adatokat gongyolitett elszamolasban vezetik, tehat mondjuk x. havi tblazat az nem csak oktobert tartalmazza, hanem ahogy a fejlece is mutatja I-X. ho vagyis a teljes elso 10 honapot egyutt, igy eves adatert eleg csak a decemberit megnyitnod minden evben.

Csigataposó 2013.10.30. 21:44:55

@tesz-vesz: "a fidesz felelőssége, ha nem képes egy adatot jól átvenni. minek hozza le a főoldalán"
Talan mert az celjuk a cikkeknek hogy velemenyt formaljanak. Pl a tiedet, ezert kiragadnak egy adatot es olyan kornyezetbe helyezik hogy az alatamssza a mondaivalojukat. VPOP bevtel csokkenesnel ugye tobbszor beszeltek az osszegrol, de sehol nem irtak le hogy miert csokkent.

Elolvastam cikket csak te kedvedert. Ha megnezed datumot ugye ekkor fidesz ellenzekben volt es teljes komuikaciujuk a rosszbul elunk/gonosz eu volt.
Focim:
1) "A Vám- és Pénzügyőrség idei bevételi előirányzata - 1298 milliárd forint - a tavalyinak mindössze 55 százaléka. A jóval kisebb bevételi tervet az európai uniós csatlakozás indokolja. "
Lent a cikkben ehez egyetlen kapcsolodo gondolat sincs igy allitas teljesen kibintatlan, alatamasztatlan marad de arra alkalmas hogy aki nem ert hozza es csak ezt olvassa a fuj eu-zon.
(Teged siman megetettek vele:P)

2) "Így míg a VPOP 2003-ban a költségvetési bevételek 48 százalékát hozta, idén ennek az aránynak alig a felét adja, ebben szerepet játszik a vámbevételek drasztikus csökkenése. Ez tavaly még 131 milliárdra rúgott, 2004-re - a EU-határok felszámolása miatt - ez összesen csak 76 milliárd lehet, s ez sem marad mind az országban."
Es ha tudnal olvasni sorok kozt itt kiszurhattad volna hogyan hazudnak manipulanak. Fent irjak vpop 1200milliardal csokken koltsegvetesi szerepe 48% rol 22% ra csokken. //Jelentes A) felepenzel fele %os reszesedes azt jelenti koltsegvetes ugyanakkora tehat penz nem tunt el ment euba. B) Majd a tenyleges vam atadasunkat 100 milliard evente ugy allitjak be hogy "ebben szerepet jatszik", ja kb 10%a az osszegenek szerinted mi a jelentos a 90% vagy a 10%, ha a 90% a jelentos miert nem avval foglalkoznak avval milett miert 10% talan mert az a 10% az ment euba alkalmas volt az eu ellenes hangulat novelesere. a 90% meg nem. Mert az hogy eu miatt csokkent vpop bevetele azt jelentette gyakorlatban hogy unios szamviteli alapelvek miatt az afa bevetlet ezentul nem vpopnal hanem apehnel konyveltek fol.

Majd koveti egy cikk ami sehogy nem kapcsolodik a fent megfogalmazott sugalmazott szalagcimhez.

(("kulugy szerint evi 60 milliard FORINT a kieses" igen, ezt elovalstam megértettem, de nem hozom össezfüggésbe ezekkel a számokkal" Hat ha nem hozod veluk osszefuggesbe akkor sajnos nem ertetted meg. ))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.31. 13:21:40

@Csigataposó: Igen csak ennek semmi koze uniohoz. Segitek ha pl a folyoszamlat amire az afabefizeteseket utaljak a cegek egy torvennyel attettek volna az apehhez akkor a .."

ha? volna?
és áttették? miért kevesebb? 2011-ben lett csak NAV

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.31. 13:24:25

@Csigataposó: igen, ezt próbáltam én is, mindig a decemberit néztem, de egy idő már meg se nyílt, mert gondolom vmit "modernizáltak" a rendszeren, nem nyitja már meg kb 204-től.
Amúgy kösz a segítséget.

I-X. hó - ja ezt nem is értettem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.31. 13:35:54

@Csigataposó: igen, csak ne felejtsd el, hogy a fidesz pártolja az uniós tagságot. ezért nem etettek meg vele, mert unionisták, pontosan tudom milyen primitív retardált az összes narancskomcsi.
pl:
kkbk.blog.hu/2013/04/03/angyan_pecsen
kkbk.blog.hu/2013/06/01/a_kommunista_keresztapa
kkbk.blog.hu/2013/08/14/orban-kampany_900_milliobol_hirdeti_gyozelmet
kkbk.blog.hu/2013/08/07/a_vitezy-hankiss-erdos-klan

a fidesz csak szavakban utálja az eu-t, meg szavakban gyarmatozik, nem véletlen ez a gyere ide takarodj paródia se:
kkbk.blog.hu/2011/11/18/egyuttmukodes_lesz_az_imf_fel

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.10.31. 13:51:55

@Csigataposó:
most a 2) még mindig a fideszes link.
bevallom a 2-es pontot most nem tudom rételmezni, de sietek is nagyon, kifejtenéd, mint egy 8 éves gyereknek?
milnye 22%-ra csökkenés? ez hol van?
szerintem amúgy egy az egybe átvették: a Forrás: OS - Napi Gazdaság

a vpop bevételeivel nem hozom összefüggésbe a 60 mrd kiesést, és eddig még te se cáfoltad.

mivel minden nagy párt unionista, ezért gondolom a hiányt kozmetikázzák, tehát hazudoznak róla, nehogy már egyértelmű legyen akárkinek is, hogy tényleg nem éri meg

"ha pl a folyoszamlat amire az afabefizeteseket utaljak a cegek egy torvennyel attettek volna az apehhez akkor a vpop bevetelei csokkentek volna tovabbi 1500 milliardal (az apehe meg no ugyanennyivel). Ezert a vpop bevetelek egy teljesen irrelevans szam. "

erre mondtam, itt a "ha". ezt tették? nem. akkor mit?

a Vám- és Pénzügyőrség bevétele nemcsak a vámból jött össze, de nemcsak a vámbevételt érinti a vámnélküliség.

titan 2013.10.31. 14:38:15

@tesz-vesz: gondolom mivel - az általad linkelt cikk szerint - a VPOP az ÁFA-bevételt is vezette, és az addig vámolandó áruk onnantól nem voltak vámkötelesek, egyszerűen az APEH-hez folytak ezek az ÁFA-bevételek. Meg még tán más pénzek is átcsatornázódtak.

Csigataposó 2013.11.01. 14:04:30

@tesz-vesz: Bocsi hogy ilyen kesve reagalok, de hataridos munkaim vannak.

A vamnelkuliseg erinti meg afat is mert vamon is van afa igy kozvetlen hataskent ott is buktunk kb 20 milliardot. Illetve meg kreal uj munkahelyeket, megszuntet munkahelyeket, kreal plusz fogyasztast (+afa, +tao), kieso fogyasztast... De egyik sem rovidtavu sem kozvelten ezek evrol evre 2003-2004 szintjen par szaz millios illetve 1-2 milliardos tetelek.

Kettes pontnal azt probaltam elmagyarzni hogy, hogy fideszes cikk irja: 2004 vpop eloiranyzat 1298 mrd tavalyi 55%a (ergo 2003as eliranyzat 2360 mrd volt).vpop kolsegvetes 48%at adta 2003ban (ergo mo ktgvetse volt 4917 mrd volt) "mig iden ennek aranyank felet adja" ergo 2004es 24% tehat koltsegvetes 5408 mrd. Magyarul fidesz cikk alapjan koltsegvetes 4917rol 5408 milliardra nott.
A penz nem hianyzik

Szerinet ha vamunio miatt eltunik 1200 mrd az hogyan lehetseges. A amit en mondok hogy ez a penz egy pillanatra sem tunt el csak adminisztrativ okok miatt mashol lett kimutatva. Kb mintha fleseged nyomasara nem a sajat hanem kozos bankszmlara kell utalnod penzt beszelhetsz rola kocsmaban hogy munkaltatotdtol egy fillerse jon bankszamladra, de csak kozonseg megtevesztese hiszen a csaladi kasszaban bent van ugyan az az osszeg. Avagy forditva kerdezem meg :
2003 2004
Tarsasagi ado 414 Mrd 449 Mrd
Vam 131 39
AfA 1700 1728
Jovedeki 656 716
SZJA 909 905
Illetek 90 100
Osszes 4945 5352
Szerinted melyiket tudja ezek kozul a vamunio olyan mertekben befolyasolni hogy eltunjon 1200 milliard? Foleg hogy rovidtavu hatasai 90%a a vambevetelek kiesesen jelentkezik. Illetve ha kiesett volna ez a penz hol a nyoma mert egyik koltsegvetesi sorrol sem hianyzik. Illetve fooszeg erdemben nem valtozott (+400mrd az kb az inflacio) akkor az 1062 milliardot be kellett volna szedni plusz adokban es annak sincs nyoma a koltsegvetesben. Sem a sajtoban mert az kb egy teljes bokros csomag arrol hallottunk volna, ha peldaul megduplazzak az szjat.
Nem tudom milyen adminisztartiv valtoztatas tortent, az apaeh vpop szervezetevel nem foglalkoztam. az afa tolem tipp mert a fenti szamokat latva kb az lehet realis.

Csigataposó 2013.11.01. 23:55:47

@tesz-vesz: Meg ha erzesre igy meg is mondom, hogy az afarol van szo nem szertetek talalgatni ezert utana kerestem.
fn.hir24.hu/itthon/2004/01/26/220_milliarddal_n_337_ttek?action=PrintPage

Szepen leerjak hogy a 2003as 1700 milliard afa bevetelet azt vpopnal konyveltek fel.
Mivel a 2004es tlejes bevtelei pedig nem erik el csak az afa 1727 milliardjat ezert 2004ben nem vpopnel konyveltek fol.
Azert jo erzes hogy bar 10+ eve nem foglalkoztam koltsegvetessel ilyen dolgokat egybol kiszurok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.05. 15:42:08

@titan: miért folytak volna az apehhez? nem ott voltak kezdetektől fogva?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.05. 16:03:47

@Csigataposó: "ezek evrol evre 2003-2004 szintjen par szaz millios illetve 1-2 milliardos tetelek. "

tehát pár száz milliótól 2 milliárdik is terjedhet a hiány?

hát ha egyszer az biztos, hogy kevesebb a vámbevétel, akkor kevesebb az ezzel járó áfa is.

akkor ez nem csupán máshova lett elvezetve a köynvelés, itt tételszerűen kevesebb összeg foyik ba, a kérdés, ez kevesebb-e, mint amit támogatásként kapunk?
ahogy vette a magyar állam a grippeneket, ill. vérli a kb 6 db gépet, annyiért amennyiért már kb 12 miget lehetett volna venni. tehát tudjuk, hogy minkét pártot lefizette a grippenes cég. ez történhet az uniós tágsagunkkal is.

nem gondolom hogy pont annyi a hiány, amit én kiszámítottam. én csak feltételezem, hogy lehetséges, hogy van.

azt már látom, hogy nagyonkönnyű manipulálni az adatokat. és szerintem ezek nem is nyilvánosak, avagy nem bontják ki a sajtóban az igazság összes szeletét.

"az afa 1727 milliardjat ezert 2004-ben nem vpopnel konyveltek fol."

2003-ban 8 milliárd euró volt a vpop-bevétel
2004-ben 4 mrd euró
2010 3 mrd euró

1727 mrd ft az 5-6 mrd euró, akkor hol van a vámnak és az áfának a hiánya?
pedig ebből blogposztot akartam volna csinálni, ami már félig kész volt

Csigataposó 2013.11.05. 18:59:00

@tesz-vesz: Ok megegyszer lassan. mert meg mindig nem erted. 2003ban 8mrd euro VPOP bevetel es 3 Mrd Apeh bevetel volt. 2004ban meg 4mrd VPOP es 7 Mrd apeh bevetel volt. Mert 2004tol Apehenel szedtek be az AFAt. Ezt eddig erted? EU miatt eltunt 130 milliard forint vam meg ehhez tartozo kb 20 milliard afa. Ez ot ev alatt nincs 4 milliard Euro sem nem hogy 20. Azt ugye balatod hogy az evi 4 milliard euro az eszement irrealis butasag.
"1727 mrd ft az 5-6 mrd euró, akkor hol van a vámnak és az áfának a hiánya" ennek mondtodnak konkretan nincs ertelme. A hiany szot nem tudod mire es hogyan hasznalajak. A csokkenes az nem hiany. :)
De azt hiszem tudom mire gondolhatsz szoval itt van: Vam 131 ->39= -100mrd meg itt AfA 1700 -> 1728 (segitek jooban kellett volna nonie hiszen forintban van igy minimum inflacioval kene nonie).
((UI: Alapveto fogalmakkal es folyamatokkal sem vagy tisztaban meg nagysagrendileg sem koltsegvetessel kapcsolatban, igy ha ram hallgatsz nem irsz blogot mert nevetsegesse teszed magad.))
Nem, nem konnyu a szamokat manipulani. Az mas kerdes hogy sok szambol melyik keveset milyen kontextusban hasznalnak fel, az ujsagiras. Tehat tagdijon felul van meg koltseg de ez is elhanyagolhato a plusz bevetelekhez kepest.
Unio legnagyobb kara hogy a szocializmus szetrohasztott cegei egy csoportba kerultek tokeros hatekony versenykepes cegekkel. Nana hogy tesco elsomenetben le KOzta a skalat meg centrumot meg afeszt meg hasonlokat.

Csigataposó 2013.11.05. 19:15:22

@tesz-vesz: "tehát pár száz milliótól 2 milliárdik is terjedhet a hiány?" 2 milliardnal jova tobb is lehet hisz "tetelek" szinte minden adot es jarulekot befolyasoltak egyenkenet. De egyszerre befolyasoltak oket pozitivan es negativan is. Radasul kozvetve ezert ahhoz nalamnal nagysagrendel jartasabb emer kell aki ezeket kiszamolja.
Pelada: Unijo mijatt idetelpul ausztiabol egy kecskemelleny gyarto ceg mert olcsobb munkaero es az osztakvamok nelkul mar megeri neki innet termelni az osztrak piacra. +Afa, +tao, +szja, +tb, +eu, +munkadoi, +munkvallaloi, +szakkpezesi, +kisfaszom. Ugyanakkor magyar picra is fog arulni es a hataztani textiluzem a 60 eves gepeivel egy ev utan csodbe megy. -Afa, -tao, -szja, -tb, -eu, -munkadoi, -munkvallaloi, -szakkpezesi, -kisfaszom.

titan 2013.11.06. 11:40:23

@tesz-vesz: te linkelted fentebb a cikket, de el se olvastad?
www.origo.hu/gazdasag/hirek/2001012218512.html
"Általános forgalmi adóból december végéig 1211,8 milliárdot szedett be a vámhatóság,"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.08. 19:03:19

@titan: én humán ember vagyok, abszolút nem reál, nekem a számokat mondatokba se rakja be senki, szavak közé, csakis táblázatba.
"Általános forgalmi adóból december végéig 1211,8 milliárdot szedett be a vámhatóság,"

honnan tudjam, hogy ez nem-e a vámbevételek után járó áfa?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.08. 19:10:32

@Csigataposó: értem,
a csökkenés nem hiány, azt tudom eddig is,
posztot nem írok ebből, de blogot igen, tényleg nem tudom ált. mennyi pénz jön be miből. és nagyon sok mindent még nem tudok ezenkívül, de ez nem akadályoz meg abban, hogy próbáljam felfogni a dolgokat.

és ezzel mi van?
www.mkt.hu/docs/2010-10-03-11-12-40-Lorant_Karoly.ppt

html
www.penzvilag.info/lorant-karoly-kozgazdasz-az-europai-unios-penzszivattyurol/

Csigataposó 2013.11.09. 00:14:48

@tesz-vesz: Huh. Ez mas kerdes. Lorant Karcsi nagy kopony, de erdemes eros fentartassal kezelni. Kicsit megszallot es mindent alarenedel megszallotsaganak. Kb mint a kutatok akik dollar szamilliokat kapanak, hogy bizonyitsak nincs globalis felmelegedes es eleg jo eredmenyeket is produkalnak.
Elfogadom mondjuk Karcsi szamat hogy -30 mrd euro. Mert letudja vezetni ezt a tokekiaramlast. Viszont ott komolyan santit az, hogy a leglenyesegesebb pontot, az ok-okozati osszefugges vizsgalatat kihagyta. Mert neki ez axioma. Nekem meg csak bizonyitasra varo tetel. Kb hogy kijelent a tej ehetetlen mert tegnap azt reggeliztem es hasmenesem volt. Majd utana foglalokozik a hasmanessel hogy hogyan lehet megakadalyozni. Azert en nem fogadnam el csak ugy bemondasra, lehet hogy nem mindenkinek okoz, lehet hogy az ebedje volt a bunos....
Temaba kapcsolodva. A 30 milliard az unio hibaja szerinte. De ugyanez a kiaramlas mekkora lett volna ha nem csatlakozunk? Akkor ma is ikarus buszok lennek meg videoton szamitogeprol neteznel? Nem hiszem a szocializmus azert omlott ossze mert nem birta finanszirozni tovabb sajat mukodeset. A MOM, Taurusz, Videoton meg vam, kozospiac, unios tagsag ide vagy oda bedoltek temekeik, ertekesitesuk megszunt a piacon meg ott volt a kereslet igy gorenje hutok philips tevek magan improtban is jottek es generaltak jovedelem kiaramlast. Hogy mennyivel lett volna kisebb unio nelkul na azt erdemes lenne kiszamolni. Abban igzavan hogy sok terulueten beengedtunk kulfoldi toket ahol nem feltetlen kellett volna, de azok inkabb privatizacio hibai mint unios csatlakozas. Persze unios csatlakozas soarn is mai szemmel latni szarvas hibakat. De 20 evre nehez elore latni, kulonosen hogy magyar poltikius alt egy evre tervezesre nehez ravenni.

süti beállítások módosítása