Skip to content


       Szűrés lista

Adj fel egy csekket a csekkek ellen!

Van ugye ez az Orbán Viktor által a rezsiharcosoknak írt levél, melyben közli, hogy ezután "Magyar Csapat" néven futnak majd neki a közműszámlák elleni harcnak (egyébként Angela Merkel pártjának is van csapata, annak Team Deutschland a neve). Az egy dolog, hogy a Magyar Csapat az olimpiára utazó küldöttség neve már nagyon régóta, tehát tulajdonképpen ellopta tőlük a Fidesz, de persze ebben semmi kivetnivalót nem találnak a párthű MOB-osok, például Kemény Dénes sem, aki úgy reagált a HVG megkeresésére, hogy "az áthallás kétségtelen, de szerinte ez „akkor lenne gáz, ha a politika csak akkor beszélne a sportról, ha abból a hasznát látja. Márpedig a költségvetési pénzek vagy akár a tao-források biztosításán keresztül a politika sokat is adott a sportnak”. Hát ennyi, ez már tényleg a legkevesebb ebben a történetben.

Ami sokkal komolyabb, hogy a korábbi rezsilevelekhez hasonlóan ezt is több halott megkapta, köztük egy olvasónk 1969-ben elhunyt édesapja, aki sosem lakott az ő mostani lakcímükön, ahova a levél jött. Pécsen pedig egy másik olvasó 14 éven aluli kislányának jött a behívó Orbán tábornoktól. Persze a korábbi hasonló eseteket már régen megmagyarázta Semjén Zsolt: "csak azt jelentheti, hogy valaki tudatosan visszaélt az illető személy adataival", tehát most is biztos csak a gyurcsánybajnai ármánykodott megint, véletlenül sem Kubatov cseszett el valamit, haladjunk.

Az igazán érdekes a levélben az, hogy sokan csekket is kaptak mellé, és az ő levelük alján szerepel plusz két sor: "Ha pénzadománnyal is hozzá tud járulni a küzdelemhez, akkor ezt - az Ön által megjelölt összeggel - a mellékelt csekken tudja megtenni." (forrás: Hír24)

rezsi.jpg

Zseniális ötlet! Fizess be csekken a csekkek ellen! Támogasd a kormány rezsiharcát! Illetve.... a levelet Orbán Viktor nem miniszterelnökként, hanem pártelnökként írta alá, és a csekk is a Fidesz nevére szól.... szóval adakozz a pártnak! Aztán majd ők arra költik, amire akarják, és akkora összeget magyaráznak meg adományként, amekkorát nem szégyellnek.

Ilyen már volt 2010-ben is, ugyanígy január elején.

Orbán Viktor először szétküldött egy kuncsorgós levelet: "Ha pénzadománnyal kíván hozzájárulni a közös sikerhez, akkor pedig - az Ön által megjelölt összeggel - a mellékelt csekken vagy átutalással tudja kampányunkat támogatni.(...) Kérem, még ma küldje el nagylelkű támogatását. Ne feledje: Itt az idő, hogy Magyarország újra sikeres legyen!"

Pár nappal később pedig Nyitrai Zsolt és Szijjártó Péter bemutatta az első "Itt az idő!" feliratú plakátot. Nyitrai arról szólva, hogy mennyi plakátot helyeznek ki, és mindez mennyibe kerül, emlékeztetett arra, hogy az év elején a támogatóikat levélben keresték meg, egyrészt azért, hogy anyagilag támogassák a Fideszt, másrészt pedig jelentkezzenek önkéntesnek. Hozzátette: nagyon sok pénzügyi támogatás és adomány érkezett eddig a Fideszhez, és ezt használták fel arra, hogy az önkéntestoborzás szakaszában egy ilyen óriásplakáttal a közterületi felületeken is megjelenjenek.

Szóval ez egy aduász.
Miből futja a rezsifórumokra? Adomány.
Miből telik hirdetésekre? Adomány.
Mennyi adományt kaptak? Nagyon sok támogatónk van.
Kik adományoztak? A rezsicsökkentés iránt elkötelezett magyarok.

Címkék: kampány fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr75736988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schnee 2014.01.08. 09:21:49

Én még nem kaptam, de ha kapok csekket akkor feladok 1 Forintot. Ha jól tudom a posta többet számol fel kezelési költségként 1 Ft-nál :)

GreatMoe 2014.01.08. 09:25:08

A csekkes dolog szerintem jó ötlet (lenne), ha a pártok nem háttér lobbiérdekektől és elzsinnyegtetett állami pénzekből finanszíroznák magukat, hanem a híveik adományából.

Aki akar Orbán vagy Gyurcsány (tiszteletlenség a kivételeknek) agymosásában részt venni, az járuljon hozzá egy szép sárga csekkel.

Mindenki másnak a zsebpénzét meg hagyják békében.

Szép napot!

InversioN 2014.01.08. 09:29:16

"A küzdelemhez". Nem tudom, hogy ki kajálja be ezt a háborúsdit meg kinek szól, de úgy csinálnak, mintha átírni egy törvényt számukra(!) valami megerőltető, elhúzódó küzdelem lenne a valósággal szemben, ahol valamelyik tirpák benyújtja egyéni képviselői indítványként a sok droid meg lenyomja a gombot. Akkora látszatcirkusz ez az egész közpénzen, hogy az egyik fal adja a másikat. Kizárólag arra kell ez az egész gyűlésesdi-levelezősdi, hogy a sok majom elégedetten hátradőljön egy szimpla törvény megszavazása után abban a téves tudatban, hogy ő aztán jól kiharcolta magának a rezsicsökkentést. Én személy szerint csak azt nem vagyok képes felfogni, hogy ki az aki elhiszi, hogy tényleg van befolyása erre a "harcra"? Van érettségijük, esetleg gyámság alatt élnek? Mert aki ilyet benyal az csak szigórúan korlátozottan cselekvőképes, önálló döntések meghozatalára képtelen személy lehet. Esetleg képzeletbeli barátokkal, álomvilágban él. De tényleg. Ezt a masszív hülyeséget ami itt folyik a politikában már nem bírom ép ésszel, kiégek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 09:36:38

"Márpedig a költségvetési pénzek vagy akár a tao-források biztosításán keresztül a politika sokat is adott a sportnak”."
Mert olyan kurva jól állnak mondjuk a kajakosok, úszók, röplabdások... :D

"Az igazán érdekes a levélben az, hogy sokan csekket is kaptak mellé"
He?
Milyen alapon válogattak vajon? Csak nem a Kuba... ja bocs olyan nincs is.

Beer Ninja 2014.01.08. 09:50:23

Jól sejtem, hogy nem fog a Vastagbőr adományozni a FIDESZ-nek??? Ekkora pofátlanságot! :) Csoda, hogy még működhet. :D

DexterMorgan78/Séfbácsi 2014.01.08. 09:53:51

@ColT:
"Mert olyan kurva jól állnak mondjuk a kajakosok, úszók, röplabdások... :D"

Jobban állnak mint 4 éve...hmm mondjuk ez a pornóválogatott jelmondata is lehetne.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.08. 10:02:16

Amennyit az emberek kaptak a rezsicsökkentéssel, igazán megérdemli a korm... Fidesz, hogy egy kicsit visszacsorgassanak nekik.

Azt egyébként ugye mindenki tudja, hogy a rezsicsökkentést addig lehet "megvédeni", amíg a szerződött gázárak viszonylag alacsonyan vannak, és amíg el nem fogy a párnagáz?

Conchobar 2014.01.08. 10:17:16

"Márpedig a költségvetési pénzek vagy akár a tao-források biztosításán keresztül a politika sokat is adott a sportnak” - Hát a kitartott kurvámnak csak fölvehetem tán a (címeres) melegítőjét, és megmutathatom magamat benne a haverjaimnak?! Persze, azt nem érteni, hogy minek. A 'Magyar Csapat' megnevezésről csak nagyon kevesek ugrik be a "az olimpiára utazó küldöttség", nincs a két dolog összeforrva. És legfőképpen lejáratni, devalválni ilyen dolgok miatt, mint ez a mostani kuncsorgás, a 'magyar' (és a 'nemzeti') jelzőket

Zedder 2014.01.08. 10:23:20

Tudjátok azért ironikus ez az egész, a kör bezárult...

Régen amennyire toltátok a fidesz szekerét, és ekéztétek a szocikat (általában jogosan), nagyban hozzájárultatok a fidesz sikeréhez... Most ti vagytok az "ellenség", ti kerültetek a másik oldalra (miközben az elveitek mintha nem változtak volna), ti vagytok libsi-bolsinak nevezve, és őszintén mondom, bármiféle káröröm vagy szánalom nélkül, egyszerűen semlegesen, megkeseredve: számotokra talán ez a legnagyobb büntetés azért, hogy annak idején nem értettétek meg és nem mértétek fel mekkora generációkra kiterjedő veszély lesz újra visszaengedni a narancskomcsikat a kormányrúd közelébe.

Valahogy belefásultam az egészbe, lehet könnyen beszélek már a határon túlról, de hát ez van, egy életem van, azt kell élnem a lehető legjobban... Nem volt kánaán az "elmúttnyócév", de egyértelműen viktorék alatt határoztam el véglegesen, a végletekig mérgezett társadalom és a romló jövőkép miatt, hogy lépni kell.

Hát most egyétek meg, amit főztetek.

:(

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2014.01.08. 10:27:05

@InversioN: Én régóta nem értem, ezt a bizonyos harcot ki ellen vívják, ki az ellenség, és mihez kell a nép (meg az ő pénze.). Kicsit nekem olyannak tűnik, mint ha a 7-es busz vezetője a Keletinél elkezdene adományokat gyűjteni a Borsodból épp befutó vonatról átszálló utasoktól, és közösen harcba indulna velük a gonosz menetrend-démon ellen, aki a Blahán el akarja téríteni a buszt.

kifordított nagyanyó 2014.01.08. 10:29:20

Szerintem lesz olyan hülye aki fizet is nekik ezért.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2014.01.08. 10:30:12

@Zedder: Én is toltam a Fidesz szekerét a komcsik ellen, mert 98-2002 közötti teljesítménye alapján reális alternatívának tűnt egy Orbán-kormány, legalábbis Gyurcsányhoz képest mindenképp (mondjuk az tény. Bajnaihoz képest már nem ennyire egyértelmű a dolog)

Szerintem nem sokan gondolták volna, hogy ez lesz a vége...

Achmed, a hitetlen 2014.01.08. 10:40:55

@// Gery Greyhound: én emiatt meglehetősen haragszom rád. Minden tisztelem mellett: aki nem egy szűk látókörű Orbán-szerelmes (igyekeztem finoman fogalmazni), az tudta, hogy ez lesz a vége. Én is tudtam, és a környezetemből is sokan, pedig egynek sincs diplomája. Te pedig értelmes ember vagy, mégis toltad ennek a komcsi bandának a szekerét. No mindegy, rájöttél magadtól, hogy mi a helyzet, ez is valami.
A videódat pedig ismét nagyon várom :)

Más
@poszt: "...szóval adakozz a pártnak!"
Íme a Fidesz új indulója:

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi kommunista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

Széttörte népe láncát, elmúlt idők homályát,
Ifjúi vére árán annyi vértanú.
Kövesd a példát, a párt szavát,
És győzni fogsz, te büszke ifjúság!

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi kommunista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

Hajnali friss erőben éled a hegytető fenn,
Most van csak zsendülőben népünk tavasza.
Országunk békéjét védi már
S apái mellett küzd az ifjúság.

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi kommunista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi kommunista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

Hajnali friss erőben éled a hegytető fenn,
Most van csak zsendülőben népünk tavasza.
Országunk békéjét védi már
S apái mellett küzd az ifjúság.

A párttal, a néppel egy az utunk,
A jelszavunk munka és béke.
Mi kommunista szívvel indulunk,
És bennünk a népünk reménye.

Zedder 2014.01.08. 10:41:24

@// Gery Greyhound: Óóó, tudom ki van, ne aggódj, a másik virágszá.:) "Remekbeszabott" kampányvideót készítettél!

"Szerintem nem sokan gondolták volna, hogy ez lesz a vége..."

Akinek egy kis esze volt és látta, hogy mik történtek I. Viktor alatt, annak egyértelmű volt, hogy sose szabad visszaengedni őket a hatalomba. Ti akkor még alsó tagozatba jártatok, vagy mi van?

Igen, rühellem a szocikat (az szdsz-t még jobban rühelltem, amíg léteztek), mégis behúztam az X-et rájuk, majd utána otthon leköptem a tükröt. Egyszer kellett megtennem, azóta is tiszta a lelkiismeretem, nem rajtam múlott a dolog.

Ti tudtok tükörbe nézni, minden egyes áldott reggel?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 10:43:49

@Zedder: Azért erre az idiotizmusa-dilettantizmusra-rosszindulatra nem sokan számítottak.
És ebben az országban csak kétharmaddal lehet valamit elérni, mert a magyar politikai óvoda teljesen alkalmatlan az együttműködésre.
A szociknak mennie kellett, és nyilván nem hitte senki, hogy ha majd más lesz hatalmon, akkor jön a Kánaán, de ezt... ezt szerintem senki nem gondolta.

Amúgy, ha már Vastagbőr. Az miért baj, ha valaki pártfüggetlenül kritizál? Mert ők akkor is megírtál a Fidesz ballépéseit, amikor a szocik voltak hatalmon.
Illetve én is így vagyok, nincs nekem pártpreferenciám, a teljes politikai elitet kiszórnám, ha lehetne.

InversioN 2014.01.08. 10:44:54

@// Gery Greyhound: Én végig éreztem, hogy ez lesz a vége. Olyanok, mint a kiéheztetett kutyák: 8 év éheztetés most meg elengedték a pórázt és habzó szájjal harapnak amit tudnak. Eléggé várható volt. Orbán a kétszeres veszteséget ('02 és '06) szerintem nagy traumaként élte meg (és ez nem a mostani kormányzásuk alatt, hanem már a választások előtt felötlött bennem), gyakorlatilag belekattant, komplexusos lett és most paranoid módon retteg, hogy ez újra bekövetkezik. Azért van is van ez a gátlástalan hatalomépítés. Én reménykedtem abban, hogy nem lesz 2/3-uk pont emiatt és le is adtam egy másik hányadék pártra a szavazatom, de úgy látszik nem gondolták át ezt elegen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 10:46:25

@Achmed, a hitetlen: A francot tudta.
Azt esetleg, hogy lesz nagy Orbán tömjénezés, azt meg ki nem szarja le? Azért egy trafikmutyira, stadiongründolásra, rezsicsökkentésre, nem sokan számítottak szerintem. Illetve a módszerekre.

Zedder 2014.01.08. 10:48:34

@ColT: "A francot tudta."

Ezen lehetne napestig vitatkozni, de aki

1. követte az első fidesz kormány tevékenységeit
2. figyelte, hogyan viselkedett ellenzékben, a két elvesztett választás után

az csak igen durva erős vakhit mellet hihetett abban (igen, végül is ez egy hit, egy vallás, egy a párt, egy a tábor!), hogy bármi pozitív vár az országra!

SirTocy 2014.01.08. 10:50:30

@Zedder: +1. Már a középiskolai osztályunkban is sokan tudták, mi várható, ha ezek visszakerülnek a hatalomba. Nem azért, mert olyan baromi tájékozottak vagy okosak voltunk, hanem mert egyszerűen ömlött a gyűlölet, a megosztásra való törekvés, az ostoba, demagóg uszítás minden szavukból.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.08. 10:51:23

@Zedder:
Ahogy a szocik idején megjelent kritikák jogosak-valósak voltak, ugyanúgy jogosak lehetnek a mostaniak, nem?
Ez nem az "egyétek meg, amit főztetek" esete, hanem ez egy kritikus jellegű blog, amelyik a tudomására jutott problémákat/jelenségeket gyűjti és helyezi a maguk által vázolt összefüggésekbe.

Vagy a szocik idején arról kellett volna írni, hogy nyílik a pitypang?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.08. 11:01:25

@Zedder: Szóval a gonoszfidesz teljes felmentést ad a nemfidesznek. Hát ez nem haladja meg a gonoszfidesz működését, ahol, ugye, a gonosznemfidesz adja meg a teljes felmentést.

Vörös Szonja, a tetovált lány 2014.01.08. 11:01:57

@InversioN: "Én reménykedtem abban, hogy nem lesz 2/3-uk pont emiatt és le is adtam egy másik hányadék pártra a szavazatom, de úgy látszik nem gondolták át ezt elegen."

Dettó ugyanezen okból szavaztam a Jobbikra, nem másért. És akik ezt nem gondolták át, azok - amikor szóba került - egyszerűen meg sem hallották az indokomat a miért-re, csak annyi jutott el az agyukig, hogy "jujj, te a jobbikra szavaztál? hogy lehetsz ilyen hülye/buta/rasszista/egyéb-jelzők??"

@// Gery Greyhound: "Szerintem nem sokan gondolták volna, hogy ez lesz a vége..."

Most hirtelen eszembe jutott ez a svájcifrank-mizéria. A legdurvább elképzelések – a jövőbeni árfolyamot illetően – sem közelítették meg a jelenlegi valóságot. "Nem sokan gondolták volna, hogy ez lesz a vége."

Egyébként amíg ilyenek vannak, a remény is halott. Kérem szépen:

24.media.tumblr.com/933db7778043711cf2260dab2d1423d6/tumblr_mxcp70EteO1ridh7no1_1280.jpg

Conchobar 2014.01.08. 11:04:27

@Zedder: "Nem volt kánaán az "elmúttnyócév", de egyértelműen viktorék alatt határoztam el véglegesen" - Értelek. Hát, valamivel csak meg kell indokolnod (a magad számára is), hogy miért is léptél le. Indoknak megteszi a politika is. Azt nehéz az embernek bevallania, hogy ő nem egy szikla, hogy ő csak egy könnyen szálló éji lepke, amelyet a fények és villódzás könnyen rabul ejt. Nyugat-Európa (Anglia, Németország) nemcsak magyarokkal van tele, vannak lengyelek, baltiak stb. Tehát igazából nem politika miatt van ez a migráció

Zedder 2014.01.08. 11:06:52

@Counter: Örömmel olvasom, hogy egyesek még mindig csak az egybites "ők-mi" gondolkozást ismerik... Hajrá, Magyarország!:)

InversioN 2014.01.08. 11:07:56

@Vörös Szonja, a tetovált lány:
"24.media.tumblr.com/933db7778043711cf2260dab2d1423d6/tumblr_mxcp70EteO1ridh7no1_1280.jpg"
Na ezzel részben meg is válaszoltad a mai első kommentem végén feltett kérdésemet. Érettségije már pedig ennek az embernek nem létezhet.

Zedder 2014.01.08. 11:09:10

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Vagy a szocik idején arról kellett volna írni, hogy nyílik a pitypang?"

Szó sincs róla. Sosem volt baj, ha megírod az igazságot, még ha kellemetlen is, hát hajrá, erről szólna a minőségi (oknyomozó) újságírás, ami praktikusan nem létezik hazánkban.

Csakhogy volt ott némi pártosság és erősen szubjektív elhajlás is. Én erre utaltam, de vissza is lehet olvasni. Emlékeztek pl. erre? vastagbor.blog.hu/2010/04/10/vasarnap_iteletido_varhato

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 11:10:02

@Zedder: Utólag könnyű. Akkor ez egyáltalán nem tűnt ennyire gáznak - pl. azért a szocik legtöbb intézkedése tényleg agyrém volt, persze, hogy megvétózták - meg lásd amit fentebb írtam a 2/3-ról.
Ha most a Fidesznek nem lenne kétharmada, akkor ugyanaz lenne, mint a zelmútnyócévbe', hogy az ellenzék mindent leszavaz.
Részemről a 2/3 egy esélynek látszott, hogy végre valaki akár rendet is tehet az országban, hát mivel eddig a parlamentáris demokrácia működésképtelennek bizonyult, meg kellene próbálni.. Hát, kurvára nem jött be. De az se lenne jobb, ami az alternatíva lett volna, hogy nincs 2/3.

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Áh, ezt érteni kéne. Sokan nem fogják fel, hogy vannak nem pártokban gondolkodó emberek, hanem helyes/nem helyesben.

Zedder 2014.01.08. 11:12:53

@Conchobar: "Indoknak megteszi a politika is"

Tökmindegy minek nevezzük, nem konkrétan A fidesz miatt mentem el, ennyire hülye nem vagyok. Túléltem jópár garnitúrát.

Az indok a kilátástalanság volt, az hogy fenntarthatatlan pályára állt (mit állt, mindig is ott volt, csak most még löktek rajta) az ország, és az, hogy a 10-20 éven belüli pozitív változások esélye a nullához közelít.

Mondom, egy életem van, saját magam és a családom jóléte érdekel. Semmi gondom nincs azzal, hogy elmondom: igen, a könnyebb utat választottam, mert nem vagyok hülye, hogy direkt szopassam magamat.

Zedder 2014.01.08. 11:15:01

@ColT: "Ha most a Fidesznek nem lenne kétharmada, akkor ugyanaz lenne, mint a zelmútnyócévbe', hogy az ellenzék mindent leszavaz."

Ezért is mondtam, hogy az ország menthetetlen, velejéig romlott és megkeseredett a társadalom, az emberek jelentős része azt nézi, hol tehet keresztbe a másiknak és ha egy forinttal többet keres már gyilkos szemekkel néz rá a szomszéd.

Egy életem van, nem akarom ilyen környezetben leélni, illetve nem engedem, hogy a gyerekeim ilyen állapotok között szocializálódjanak. Ennyi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 11:16:28

@Zedder: Ez viszont igaz.
De ha mindenki elmegy, mi lesz itt?
Meg én nem is akarok elmenni. Menjenek azok, akik ezt a szart okozták.

Achmed, a hitetlen 2014.01.08. 11:16:54

@ColT: nyilván nem a trafikmutyit tudtuk előre, hanem a diktatórikus módszereket - az első ciklus alatt már látszott, merre fog ez továbbmenni -, és a szabadrablást, megint csak az első ciklus tapasztalatai alapján. Amire nem számítottam még én sem, az hatalomkoncentráció mértéke, és a tömény komcsi ideológia, amivel napi szinten pofán csapnak a médiából. Ami teljességgel áldozatul esett a hatalomkoncentrációnak.

@Vörös Szonja, a tetovált lány: üdv a klubban. Én is ugyanezért szavaztam a Jobbikra.

Achmed, a hitetlen 2014.01.08. 11:18:31

@ColT: én úgy néz ki, el fogok menni, mégpedig azért, mert nem vagyok hajlandó ebben az országban iskolába járatni a gyerekemet. "Magyar" Bálintot is gyűlöltem, de ő kutya fasza nem volt ezekhez képest.

Zedder 2014.01.08. 11:20:38

@ColT: van egy rossz hírem: az átlag magyar ilyen. Nekem is van egy csomó rossz tulajdonságom, amivel nem tudok mit kezdeni, mert ezt nevelték belém, ezt láttam az országban. Nem mostanra lett ilyen, mindig is ilyen volt. Száz éve is, kétszáz éve is, még régebben is. Lehet történelmet tanulni és kutatni, na nemcsak a középiskolai szinten tanított felszínt... Nem volt kellemes ezzel szembesülni, de le kell, hogy hulljon a romantikus máz: a világraszólóan kedves, hős és áldozat őseink egy mese.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.08. 11:35:45

@Zedder:
A szubjektivitás természetes, hiszen ez nem oknyomozás, hanem egy blog.

A belinkelt posztra nem emlékszem, de nem tudom, hogy mi lenne benne a pártoskodás. Az, hogy a szocik felett ítéletet mondtak akkor, tény, ahogy tulajdonképpen az is, hogy ugyanez fog történni 2014-ben. Helyezkedhetnek meg osztoszkodhatnak, szövetkezhetnek ameddig jólesik, a matematikát nem lehet kijátszani (összeadva a közvéleménykutatási adataikat sem tudják még megközelíteni sem a Fideszt), és igazából csak azt érik el az egész tilitolival, hogy azokat az éveket idézik fel az esetleges alternatívát keresőkben, amikor másról sem szólt az MSZP, mint a tökölésről meg a belviszályokról.
Az MSZP-ről most is az látszik, ami négy éve: hogy nem kormányzóképes erők, és nyolc éve a sebeiket nyalogatják, amióta Gyurcsány ezt megmondta nekik.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 11:50:28

@Achmed, a hitetlen: A szabadrablást én azért nem mondtam volna előre, mert kétharmaddal, minek? Pár értelmes intézkedéssel lazán biztosíthatták volna a következő 2-3 ciklust, és mindenkinek jó lett volna + a háttérben lehetett volna nyúlni.
Sajnos a hosszú távú gondolkodás nem a magyar politikus erőssége.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.08. 11:54:12

@Zedder: Hadd idézzelek:

"Akinek egy kis esze volt és látta, hogy mik történtek I. Viktor alatt, annak egyértelmű volt, hogy sose szabad visszaengedni őket a hatalomba. Ti akkor még alsó tagozatba jártatok, vagy mi van?

Igen, rühellem a szocikat (az szdsz-t még jobban rühelltem, amíg léteztek), mégis behúztam az X-et rájuk, majd utána otthon leköptem a tükröt. Egyszer kellett megtennem, azóta is tiszta a lelkiismeretem, nem rajtam múlott a dolog.

Ti tudtok tükörbe nézni, minden egyes áldott reggel? "

Magad állítod, megadtad a nemfidesznek a felmentést a gonoszfideszre hivatkozva, azaz az egybitesnek bélyegzett gondolkodást vállaltad, szavazatoddal támogattad, és ezt "én mindent megtettem"-érzésnek éled meg.

QED.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.08. 12:03:47

@ColT:
Nem csak a hosszú távú gondolkodásról van itt szó.
Szerintem őket lepte meg a legjobban, hogy a hívek, az apátia és a valós alternatíva hiánya miatt tulajdonképpen nincs olyan intézkedésük, ami ellen jelentősebb és tartósabb ellenkezés lenne. Emiatt fogalmuk sincs, melyik lesz az a pont, amelyiknél borulna a mutatvány, ezért pöckölgetik a határokat, hogy minél nagyobb sebességgel tudjanak felporszívózni minél több pénzt, és közben nagy csinnadrattával szórják a morzsákat. Hiszen ahogy a gazda szeme hízlalja a disznót, úgy a politikai hangerő teszi elégedettebbé a választópolgárt...

Conchobar 2014.01.08. 12:04:40

@Zedder: "Az indok a kilátástalanság volt, az hogy fenntarthatatlan pályára állt (mit állt, mindig is ott volt, csak most még löktek rajta) az ország...saját magam és a családom jóléte érdekel" - Csak belátod tán, hogy a te esetedben az 'ország', meg a 'politika' csak ürügy, kibúvó, önigazolás, de nem ok. Lehet, persze, hogy te 'civilben' egy országosan ismert politikus, államférfi vagy és mint ilyen valóban az ország és a politika helyzete miatt távoztál

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.01.08. 12:23:27

De ezzel hivatalosan is el kell számolni, nem? Vagy ott is elég azt mondani, h hát nagyon sok pénzt kaptunk nagyon sok embertől.

Amadeus62 2014.01.08. 12:28:28

@kifordított nagyanyó:

SÍRNI TUDNÉK NÉHA! És ezek között élünk!

www.facebook.com/ferenc.kalmar.509

"Ferenc Kalmár
január 3.
Bizonyára ti is kaptatok levelet a Miniszterelnök Úrtól, melyben "rezsiharcosokat" toboroz a rezsicsökkentés megvédéséért a kizsákmányoló bankok, szolgáltatók ellen.
"Magyar CSApatként" indul a szerveződés. Ehhez a levélhez ti is kaptatok egy csekket, melyet be kell fizetni? Ti befizettétek?? Én ma kaptam ilyen levelet és hozzá egy csekket is. Befizessem?? "TÁMOGATÁS: VÉDJÜK MEG A REZSICSÖKKENTÉST! "
Megosztom

Ez 5 embernek tetszik.
Szakács István Nem kaptam hozzá csekket4
január 3., 23:49 · 2
Ferenc Kalmár És levelet???
január 3., 23:49
Szakács István ez a csekk dolog kicsit fura.
január 3., 23:49 · 2
Szakács István azt igen.
január 3., 23:49 · 2
Ferenc Kalmár Én kaptam egy csekekt hogy fizessek be, hogy megvédjük a rezsicsökkentést! Ezzel én egyetértek teljes mértékben, de miért fizessek be??
január 3., 23:49
Szakács István hagyad,lehet a csekk a komcsik műve.
január 3., 23:50 · 2
Ferenc Kalmár Mitől függ ,hogy ki kap csekket is? Lakóhely, vagy hogy van ez?? Majd megkérdezem a miskolci ismerőseimet!! Nem értem én ezt!
január 3., 23:50
Ferenc Kalmár eggyütt jött a levéllel!
január 3., 23:52
Darnyik András Levél jött, csekk nem!
január 3., 23:52 · 3
Ferenc Kalmár Fidesz-MAgyar Polgári Szövetség a feladó!
január 3., 23:52 · 1
Darnyik András --pontosan: Orbán Viktor ( feladó) alatta, elnök Fidesz - Magyar Polgári Szövetség!
január 3., 23:55 · 2
Ferenc Kalmár No én még érdeklödök effelöl hogy ki kapott levelet és csekket is!!!
január 3., 23:57 · 1
Ambrus Jolika Én is kaptam levelet sőt beszéltem a parlamenti képviselőmmel,és egy Fideszes hölggyel is aki hívott,telefonon semmi csekk nem volt benne,ezt csak az ellenzéki oldaltól hallhatjuk.Én már adtam a segítségemet a kampány munkához.Sok sikert.Hajrá Fidesz!
január 4., 6:38 · 5
Ambrus Jolika Kalmár Ferenc hol a képed ez nem igaz,amit írsz és az sem igaz hogy te csekket kaptál,vagy nem vagy igazi Fideszes érzelmű,ez szégyen a részemről!!!!!!!!!!
január 4., 8:35 · 1
Ambrus Jolika Én Miskolci vagyok és senki nem kapott,ez átverés akar lenni.
január 4., 8:36 · 1
Barát Julika Tegnap kaptam én is a fenti levélből, de NEM VOLT BENNE CSEKK!!!
január 4., 8:47 · 1
Mogyorósiné Zsóka Mielőtt behergelnétek magatokat én kaptam csekket. És kaptam legutóbbi választás előtt is és fizettem is. Valószínűleg a Fidesz tagok kaptak, vagy akikre eddig is számíthattak anyagi támogatóként!
január 4., 9:26 · 8
Varga Sándor MI MAGYAROK MEGVÉDJÜK A REZSICSÖKKENTÉST is...
január 4., 11:02 · 4
Deutschné Fazekas Ilona Én is megkaptam de csekk nincs!!Átverés vigyázzatok!!!!A bal oldal hazugsága lehet!!
január 4., 13:59 · 1
Szájbely Erzsébet Nem átverés mert mi is kaptunk a férjemmel levelet és benne c sekket is! Igaz, hogy mi régen is támogattuk, ahogy tudtuk őket!! Nem vagyunk milliomosok, de értük mindent! Lehet, hogy csak azok kaptak csekket, akik már hozzájárultak valamikor!!
január 4., 14:04 · Szerkesztve · 3
Deutschné Fazekas Ilona Valaki tréfát űz,vagy beszedi a pénzt!!Nem kell fizetni!!!Gondoljátok át, Orbán ilyet nem csinál!!!A családomban több FIDESZ tag is van és csekket nem kapott!A ballib csinálja szerintem!
január 4., 14:06 · Szerkesztve · 1
Zsóka Uracs Én ugyan kaptam levelet , de csekket nem itt egy telefon és egy meghívó időpont van megjelölve ! A lakhelyem szerint Heves város jan , 30 este 18 óra , helyszín
január 4., 14:12 · 1

Amadeus62 2014.01.08. 12:29:04

Zsóka Uracs : Aranykehely étterem és rendezvényház !
január 4., 14:13 · 1
Katalin Gyarmatiné Na, akkor jól nézünk ki ! Nézzetek már utána és írjátok meg, mert ez irtó nagy galádság lenne !!!
január 4., 14:14
Deutschné Fazekas Ilona Valamikor amikor a FIDESZ ellenzékben volt kaptunk csekket ,én is fizettem,de az más volt!
január 4., 14:15 · 2
Ferenc Kalmár No hát utánna érdeklödtem és tényleg azok kaptak csekket is, akik eddig mindenben támogatták a jelen Kormányt! (mint én is) Nekem ennyit megér hogy ne jöjjenek vissza a balliberálisok!!
Ezt nem a balliberálisok csinálják kivételesen!
január 4., 14:31 · 4
Moldovánné Éva Én is kaptam csekket is. S nem az ellenzéktől jött a levél, utánajártam.
január 4., 14:37 · Szerkesztve · 3
Ambrus Jolika Nem kaptam csekket csak a levelet,szerintem azok kaptak akik tagdíjat fizetnek,és ez nem rezsi miért nem fizette a tagsági díjat aki mint tagsági tag,szerintem kötelessége fizetni!!!
január 4., 14:39 · 2
Moldovánné Éva Ne vádolj meg senkit sem, nem vagyok Fidesz tag, így tagsági díjat sem fizetek, s még is kaptam és be is fogom fizetni! Itt mindenki csak hozzászól, aki kapott, vagy nem, egyre megy. De a másikba nem kell belerúgni csak, mert más a véleményed.
január 4., 14:45 · Szerkesztve · 3
Anna Tomasekné Vida Én is kaptam levelet is, csekket is! Még nem érdeklődtem, de szerintem, csak a Fidesz-tagok kapnak csekket is, mert azok neve szerepel benne a nyilvántartásba, és ilyenkor szokták kinyomtatni az éves tagdíj befizetéséhez szükséges csekket is, tehát lehet, hogy a tagoknak nyomtattak ilyen sárga csekket is. Persze, lehet, hogy arra nem fizetek, az önkéntes, elég lesz most a tagdíj befizetése is, azt is évente 1x, ilyenkor elején szoktam.
január 4., 15:37 · 1
Anna Sztopka Ezt nem akarom elhinni!!!....aprópénzre váltanátok a jövőt?...ezen megy a szócsata,hogy befizessem-ne fizessem?Én nem vagyok FIDESZ tag,nem tudom milyen csekkről van szó,én nem kaptam.Csak kíváncsi lennék mennyibe kerül gyermekeink,unokáink és a hazánk sorsa???...
január 4., 15:47 · 1
Ferenc Kalmár Mire akar kilyukadni kedves Anna??
január 4., 16:08 · 1
Csermely Csaba Megy a poénkodás de nem mindenki érti ezért nem kell poénkodni!!!
január 4., 16:20
Szájbely Erzsébet Kedves Anna én sem vagyok FIDESZ tag, mint ahogy semmilyen pártnak eddig és ezután sem leszek tagja! Itt csekély támogatásról van szó, nem a tagsági pénzről!
január 4., 16:31 · 4
Ferenc Kalmár És aki nem kapott az miértt nem kapott??
január 4., 16:35
Ferenc Kalmár csekket
január 4., 16:35
Csermely Csaba Bármelyik Fidesz irodában vagy interneten is lehet adományt küldeni Ferenc!
január 4., 16:38 · 4
Moldovánné Éva Azok kapnak csekket, akik már szerepelnek abban az adatbázisban, ha valamikor támogatták a pártot. Általában én a kerületi Fidesz irodában szoktam befizetni, mikor mennyit tudok erre szánni. Valószínű ezért kaptam csekket. De egyáltalán nem kötelező fizetni, kivéve ha valaki Fidesz tag, annak a tagsági díját. Ezen nem kell megbotránkozni, sem összeveszni, aki kapott majd eldönti, hogy befizet rajta, vagy sem. Aki pedig nem kapott és volna benne hajlandóság, annak is meg van a lehetősége csekk nélkül is. Semmi nem kötelező. Részemről lezártam.
január 4., 16:40 · 3
Anna Sztopka Azt hiszem félreértették néhányan amit írtam....én minden erőmmel támogatom Orbán Viktort...nagyon sokba kerülne nekünk a régi banda!
január 4., 16:55 · 3
Balogh Rózsika Igen szoktak csekket küldeni, de nem kötelező be fizetni! ezzel támogatjuk a Fideszt, a rezsi csökkentést.
január 4., 16:56 · 6
Ferenc Kalmár Én TÁMOGATOM! Ennyit megér nekem a Haza!
január 4., 17:02 · 5
Moldovánné Éva Fizetünk, vagy nem fizetünk, mindenki maga tudja, mit engedhet meg magának, illetve a pénztárcája, de attól még ha nem fizet, ugyanolyan hasznos polgára a társadalomnak, támogatója a Fidesznek, s ugyanúgy részesül a rezsicsökkentésből, mint mások. Ez teljesen más, csak ha már úgyis küldik a levelet - azt is azoknak, akik aláírták annak idején a rezsicsökkentés támogatását - hát beleteszik a csekket. Pont!
január 4., 17:26 · 3
Vargáné Fehér Gabriella Nem kaptam csekket! A Szövetség a Nemzetért Alapítványtól kaptam,de ez megszokott,mert kezdetektől támogatom őket!
január 4., 17:52 · Szerkesztve · 2
Moldovánné Éva A húgom sem, és a fiaim sem....
január 4., 17:49
Erzsébet Pálinkás Nekünk ma jött meg a csekk, és rajta az egész évi csökkenés eredménye: 200.- Ft hijján 30.000.- Ft. Hurráááááááá! KÖSZÖNÖM FIDESZ! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.08. 12:39:12

@Amadeus62: Íme, hitünk szent titka. Itt a földön más-más módon élünk, ám a rezsicsökkentésben mindnyájan egyenlőek vagyunk. Ámen.

Ezek egyszerűen lemásolták a kommunizmust. Viszont nem függvényei egy látható nagyhatalomnak – és maguk sem azok, így aztán elég szép feladvány rájönni, hogy mitől roppannak össze.

Amadeus62 2014.01.08. 12:42:36

@ColT: @Zedder:
..és még másoknak:

Én is nap mint nap szembesülök a magyarok primitívségével, demagóg ostobaságaikkal, higgyétek el tudom miről beszéltek. Folyamatosan elmúttnyócéveznek, meg kiakadnak azon amikor Kertész Ákos le genetikai alattvalózza a magyarokat. De azon nem háborodnak fel amikor a felcsúti fasz félázsiai szerzeteknek hív minket, akiknek egy vezér kell, burkolt formában utalva arra, hogy képtelenek vagyunk önálló gondolatokra és sötétek vagyunk mint a nomád vadkeleti népek. Ezen bezzeg nem háborodnak fel. Meg azon amikor Bajnai kijelentette hogy "fájni fog", vagy valami ilyesmit mondott, ezen bezzeg megint felháborodnak, mert ha ezt nem mondják, akkor nem veszik észre a zemberek. Ostobák, mert nem képesek átlátni, hogy átbasszák őket most sokkal jobban mint az elmúttnyócév alatt. És félek, hogy áprilisban is ők lesznek többségben. Ostoba idióták, akiknek egy vezér kell, de ha ezt valaki kimondja, akkor az a szar szemét.
Kertész a szar alak, mert kimondja az igazságot, de a felcsúti ganaj meg az isten mert rezsit csökkent, meg félázsiai idióták vagyunk.

Mi a fasz különbség van Kertész Ákos kijelentése és orbán kijelentése között?!

SEMMI BAZMEG! Ugyanazt jelenti, csak a "vezér" ezt burkoltan közölte! Ennyi bazmeg! És 100 ezrek nem veszik észre!

SirTocy 2014.01.08. 12:52:45

@Amadeus62: "hol a képed ez nem igaz,amit írsz és az sem igaz hogy te csekket kaptál,vagy nem vagy igazi Fideszes érzelmű,ez szégyen a részemről!!!!!!!!!!"

Mi lenne, ha ezek az emberek mondjuk Trinidadban alakítanának egy Hitlerjugend alakulatot nyugdíjasoknak, minket "nem igazi Fideszes érzelműeket" meg hagynának megülni a seggünkön.

lyken 2014.01.08. 12:53:48

"Márpedig a költségvetési pénzek vagy akár a tao-források biztosításán keresztül a politika sokat is adott a sportnak”

Drága Dénes... Az adófizetők adták azokat a pénzeket. A politika max a zsebéből adhatna, de nem ez a jellemző, hanem inkább az, hogy még a költségtérítési keretüket is 100%-ig felveszik.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.08. 12:54:33

@Amadeus62: A különbség annyi, hogy az egyik mondja, a másik csinálja.

@SirTocy: A nem fideszes érzelműek sajnos a fideszes érzelműek elpusztítására, megnyomorítására és általában véve senyvesztésére törekednek, tehát nem mennek ők sehova se.

lyken 2014.01.08. 12:58:35

@schnee: "Én még nem kaptam, de ha kapok csekket akkor feladok 1 Forintot. Ha jól tudom a posta többet számol fel kezelési költségként 1 Ft-nál :) "
Én is ugyanerre gondoltam, csak mondjuk többezer darab csekkel.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 13:08:01

@Amadeus62: Amit leírtál, nem attól van, hogy magyarok, hanem hogy félrevezetik őket. Ezt a politikai elitet, amelyik egy követ fúj, akármilyen színű, nagyon le kéne már cserélni, mert itt tényleg nem volt rendszerváltás.

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Vagy talán tényleg valami másik világban élnek, mert fogalmuk sincs már a valóságról.

Algopirin 2014.01.08. 13:11:33

@lyken: először én is. aztán eszembe jutott hogy az én adómból megy. bár végülis mindegy mire kúrják el.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.08. 13:12:42

@Amadeus62:
Azért van némi bukéja, ahogy egymást hergelik bele a hülyeségbe meg hazudtolják meg egymást.
Az egyik folyamatosan azon vergődik, hogy nincs is csekk, az csak a baloldal hazugsága (???, Fidesz pártközpontból érkező levélben is szoci ármánykodást látni az mi?), aztán ahogy egyre többen mondják, hogy nem, ők is kaptak, és fizettek is, ahogy eddig, akkor gyorsan eltűnik, a másik meg már egyenesen a Fidesz-hit és a hazafiasság mércéjét látja abban, hogy ki mennyit fizet be a nem is létező csekken.

Amadeus62 2014.01.08. 13:15:48

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

A fidesz tudorok szerint állítólag csak azok kapnak levelet, akik aláírták azt a szart, csekket meg azok akik tagok, vagy eddig is hozzájárultak minden fideszes ostobasághoz, vagy miket irkáltak itt ezek össze-vissza.

Úgyhogy én tuti nem kapok semmit, megnyugodtam.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.01.08. 13:24:25

@Amadeus62:

Az, hogy Kertész ingyen birkázott le téged (én pl nem vettem magamra), Orbán viszont ráadásul a te pénzeden nevez agyatlan csürhének, hogy most olyan apróságokról ne is beszéljek, hogy Kertész (vagy bárki) nem tartozik neked elszámolással a véleményével, Orbánnak, mint első szolgának viszont elvileg tartoznia kéne. Egyébként két tényt: az állam pénze a te pénzed, a politikus általad fizetett alkalmazott, aki a választások útján tőled kapta a felhatalmazását, a magyar egyszerűen képtele értelmezni. És nem százezrek, de milliók.

Ennek aztán két fatális következménye van: a magyar a politikát valami focimeccsnek nézi, és egyszerűen nincs tisztában a politikai döntései súlyával, a másik, ami persze ezzel összefügg, hogy azonnal felmenti magát mindenféle felelősség alól, mintha "ezeket" nem ő szabadította volna a saját nyakára, és nem ő tűrne el tőlük mindent.

Ja, és akkor a klasszik elmebeteg rajongó típust még ne is vettem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 13:25:53

@Amadeus62: Remélhetőleg elég sok megélhetési adatvédelmi hőbörgő van azok között, akik aláírták az ÍVET :D és most kapnak csekket... De az tuti, hogy nem jut eszükbe, mi is történik.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.08. 13:27:35

@SirTocy: Csak idő kérdése volt ;-)

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A kettő egyszerre igaz.

A bukott baloldal a csekkekről szóló rémhírekkel igyekszik gyengíteni a rezsicsökkentést? Igaz, hogy ne volna igaz, hiszen szemét hazudozók azok mind.
Kaptunk csekket, hogy "hozzájáruljunk a rezsicsökkentéshez (rotfl)"? Persze hogy igaz, a bukott baloldal támadja a rezsicsökkentést, mindenkinek áldozatot kell vállalnia, hogy megvédhessük.

Ennyike.

yanchi 2014.01.08. 13:36:31

@schnee: Adj fel kettőt, légy nagyvonalú. Azt még úgyis lefelé kerekítik :D

InversioN 2014.01.08. 13:38:18

Egyébként azt veszem észre, hogy sok fideszjankó letojja a rezsicsökkentés pénzügyi hozadékát. Főleg ha még fizeti is a tolvajcsekket. Egyszerűen ezt a kurucos melldöngetést élvezik, hogy ők most aztán jól megmutatják a galád cégeknek. Vajon azokról az emberekről akik csődbe ment cégeknél dolgoztak mit gondolhat ez a csőcselék? Megérdemelték a munkanélküliséget mert az ellenséget szolgálták? Nagyon bírom ezt a szelektív érzékelést/memóriát a fideszes zombik részéről, a rezsim okozta hátrányokról tudomást sem vesznek. Vagy csak simán rákenik valami szélmalomra.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.08. 13:43:25

@InversioN: Anyám pl. hithű fideszes, ő csak azt szokta mondani, hogy most nem a szocik vannak hatalmon, és neki ez elég.
Nekem meg tök nem, mert ugyanúgy mi szopjuk a szopnivalót, és csak a kormányzat színe változott. És ez a baj, nem az, hogy hogy hívják az aktuális rablóbandát.

SirTocy 2014.01.08. 13:51:25

@ColT: Az a baj, hogy szerintem igenis nagyon sok köze van hozzá, hogy magyarok. Valahogy úgy veszem észre, hogy itthon nem divat a politikáról beszélgetni, nem divat észérvekkel vitatkozni, nem divat vitázni (veszekedni, kurvaanyázni, azt igen, de észérveken alapuló, egymás kölcsönös tiszteletben tartásával zajló vitát folytatni nem sűrűn, főleg nem olyanokkal, akik a miénkkel ellentétes állásponton vannak), tisztességesen tájékozódni pedig még annyira sem divat.

A kritikus gondolkodásmód gyakorlásáról már nem is beszélek.

Az, hogy ennyi embert félre lehet vezetni, az, hogy NEGYED ÉVSZÁZADDAL a rendszerváltás után a választás még mindig csak retorikai verseny, és az nyeri, aki többet és szebben ígér, az igenis azért van, mert mi, magyarok olyanok vagyunk, amilyenek.

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2014.01.08. 14:01:22

@Achmed, a hitetlen: @Zedder: @InversioN: Az első Orbán-kormány hatalomra kerülésekor én 16 éves taknyos hülyegyerek voltam, úgyhogy valóban nem volt teljesen tiszta a kép velük kapcsolatban. :) Csak az ország akkori mutatóit utólag összehasonlítva a 2002-2010 közöttiekkel bennem az a benyomás alakult ki, hogy jobban ment az ország szekere, mint a Gyurcsány-féle nyócévben. Persze tudom, hogy már akkor is mentek azok a dolgok amiket most Kerényi tol, mint például koronaúsztatás, és volt némi halovány fogalmam az ezüsthajóról, meg Kaya Ibrahimról is, de úgy voltam vele, hogy ha van miből, akkor mégiscsak inkább az, mint az MSZP-SZDSZ ámokfutás, ami nyomorba dönti az országot. Nem vártam csodát és kolbászból kerítést a Fidesztől, de azért úgy gondoltam, egy fokkal jobbak lesznek, mint elődeik. Tévedtem, belátom, de szerintem ezzel sokan vannak ma így.

Egyébként nem tartozik szorosan ide, te talán egy kicsit más megvilágosításba helyezi a dolgokat, ha elmesélem, honnan kerültem én a Fideszhez 2007-ben: egy kézi autómosóban dolgoztam napi 14 órában, nulla perspektívával, kilátástalanul és reménytelenül, mielőtt megkeresett volna a Fidesz. Szerintem bolond, aki egy ilyen kilátástalan helyzetben nemet mond bármilyen politikai megkeresésre - igen, akkoriban még az MSZP-nek is szívesen eladtam volna a lelkem, ha cserébe kiszabadít abból a nyomosúgásos proli mocsárból, amiben 2007-ig éltem, ahol egyetlen pozitív és reménykeltő lehetőség a jövővel kapcsolatban az, hogy örökre elhúzok az országból. Lehet, hogy így kellett volna tennem, nem tudom, máshogy alakult, ebből kell kihozni a legjobbat, ami most van. Ezért is nyomom gőzerővel az "Elszámolás" című következő nagy projektemet, amit terveim szerint a mi éveink 4. évfordulója környékén, március elején láthattok.

Énbagoly 2014.01.08. 14:02:51

@SirTocy: egyetértek.
Egész egyszerűen, ha azt mered mondani egy nagyobb társaságban, hogy az összes politikus bekaphatja, mert te ezek közül az egyik oldalt sem vagy hajlandó támogatni, akkor mindenki a saját szája íze szerint kikiált balosnak, vagy jobbosnak, pedig te egyértelműen megmondtad, hogy mind a két oldal egy nagy fostalicska, szerinted.
Senkit nem érdekel a másik véleménye, a másik érvei, csak a saját mantráját hangoztatja.
Hol van már az, hogy mondjuk egy barátoddal nem azonos oldalra szavaztatok, de ez nem számított, mert a barátságotok fontosabb volt. Most már családon belül sem szabad politizálni, mert háború lesz belőle.
Szerintem ezeknek a politikusoknak ez az egyik legnagyobb bűne, hogy uszítják az embereket egymás ellen. Csak és kizárólag önös érdekből, csak a pénz és a hatalom miatt. És boldogok, ha sikerül.

lyken 2014.01.08. 14:03:59

@Algopirin: "először én is. aztán eszembe jutott hogy az én adómból megy. bár végülis mindegy mire kúrják el. "
A fidesz a csekk címzettje, nem az állam. Tehát a díjat is a fidesz fizetné.

yanchi 2014.01.08. 14:04:18

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Na és, három hónapig csak kitart, nem? Utána meg a vízözön, majd csak kitalálnak valamit a birka nép etetésére...

Algopirin 2014.01.08. 14:14:36

@lyken: és szerinted miből fogja fizetni?

yanchi 2014.01.08. 14:15:21

@// Gery Greyhound: " Csak az ország akkori mutatóit utólag összehasonlítva a 2002-2010 közöttiekkel bennem az a benyomás alakult ki, hogy jobban ment az ország szekere, mint a Gyurcsány-féle nyócévben." - ha megnézed mondjuk '95-től a történetet, az derül ki, hogy a Bokros-féle emelkedést a fidesz szépen stagnálásba fordította, majd a Medgyessy-féle agybaj megszavazásával segédkeztek a masszív lejtmenetre taszításban. Ehhez jött hozzá a világválság, amelyik gonosz módon nem a magyar választási ciklusoknak megfelelően tört ki. Aztán a 2006-ban indult sikertelen puccskísérlet illetve az arra adott szocialista "válasz" totális töketlensége lökte még mélyebbre az országot, amin a Bajnai-Oszkó páros tudott egy kicsit fékezni, leginkább technikai lépésekkel. De mondjuk többre nem is volt sem idejük, sem felhatalmazásuk.

Achmed, a hitetlen 2014.01.08. 15:54:32

@// Gery Greyhound: így érthető. Most én is hasonló helyzetben vagyok, és tényleg ott tartok, hogy eladom a lelkemet, csak jussunk végre valamire.
Laptopod előkerült már?

Szelid sunmalac 2014.01.08. 16:46:55

@kifordított nagyanyó: Miert? Gyakorlatilag igaza van. Valahogy tenyleg most senki nem vallja be, hogy o negy eve csakis a fideszre, pedig valakik, valahogyna megszavaztak. En biztosan tudom, hogy en nem voltam. Az erdekes az, hogy senki mas sem. Te ezt nem furcsallod?

s 2014.01.08. 16:48:16

Adjá' bazdmeg! Leírhatod a kajapénzedből.

Ebben pont az a nagyszerű, hogy a fidesz épp azokat az idiótákat fosztja ki, akik még hisznek benne. Ennek hatására azok valamivel szegényebbek, a fidesz valamivel gazdagabb lesz. A folyamat végén beálló egyensúly helyzetben lesz egy geci gazdag fidesz és egy lerongyolódott fidesz tábor. Nem rossz. Egyébként a hülyéket arról lehet felismerni, hogy hosszú távon elszegényednek.

Szelid sunmalac 2014.01.08. 16:51:47

@ColT: Nem szamitottak?! Kaya Ibrahim, Ezusthajo? De ha csak a magam dolgat nezem: Mar akkor lenyultak bujtatottan majd 3 millaval! Igen. Kobe volt vesve az akkori diakhitel kamata. Aztan ok szepen kamatos kamatra valtoztattak es az MNB kozeparfolyamahoz igazitottak. Egyoldaluan.
Mar akkor is ugyanilyen sunyi, alattomos rohadek mocskok voltak, csak nem volt ennyi hatalom a kezukben.

Megis ki az a hulye pocs, aki nem gondolta, hogy megegyszer kiengedik a hatalmat a kezukbol, latvan, hogy bizony ilyen is megtortenhet veluk?! Ki az a barom, aki nem gondolta, hogy egy rakas semmihez sem erto hulye, aki a politikai koron kivul ehenhalna, majd az orszag kormanyzasara koncentral, ahelyett, hogy jol teletomne a zsebeit, mielott megint levaltjak?!

Ehhez kurvara nem kellett am atomfizikusnak lenni!

Szelid sunmalac 2014.01.08. 16:55:08

@Énbagoly: Hosszu evek ota most eloszor lehet politikarol beszelgetn ia csaladban, es azt mondanom, hogy mindegyik szar. Az aposom kofideszes (volt, mar lagyul), a sogorom fideszes (mar epp csak), a felesegem nagynenje jobbikos, en magam meg partatlan mocskos szemet, aki csak boldogan szeretne elni a csaladjaval, nem akar bantani senkit, cserebe elvarja, hogy hagyjak beken a faszsagokkal.
Iden eloszor senki nem horkant fel, amikor azt mondtam, hogy az osszes magyar part egy rakas szar. Iden eloszor nem kezdtek azonnal tiltakozni, meg magyarazkodni, amikor a nemet nagykoaliciot felhoztam peldanak. Szerintem, ebben a tekintetben haladunk, csak hat most mar keso.

s 2014.01.08. 16:56:06

Rendes tőlük, hogy csekket küldtek. Le is emelhették volna a számlámról.

Persze azon már nincsen sok pénz. Valószínűleg pont ezért.

tobeor 2014.01.08. 17:00:21

@InversioN: "Érettségije már pedig ennek az embernek nem létezhet."
Viszont ha fideszes, még köztársasági elnök is lehet belőle.

vontod75 2014.01.08. 17:10:25

@ColT: Tetszettek volna forradalmat csinálni... Vagy valami ilyesmi ugye... Én is az Orbán kormány alatt kaptam meg a végső lökést, hogy lelépjek, pedig én Hoffmann Rózsa szerint extrém magas jövedelmet kaptam...

tobeor 2014.01.08. 17:14:21

@// Gery Greyhound: Korrekt tőled hogy elismered a tévedésed és még meg is próbálod helyrehozni, vagy kiegyenlíteni a dolgot, de az új cuccod messze nem lesz akkora hatású mint a 4 évvel ezelőtti volt. Egy ismétlés, reprint sose ér fel az elsőhöz. Azért csak csináld, korrekt. Remélem a trafiklenyúlás benne lesz, meg benne lesz simicska is, a félázsiaizás, a mszmp-s kormánytagok, pozsgay, stb.

vontod75 2014.01.08. 17:26:48

@tobeor: Földbérlet, kéthétalattrendlesz, olyatkérdezzenamirepozitívválasztlehetadni...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.08. 18:10:03

@vontod75:
matolcsyszerintmindenminimálbéresadócsaló, bármelyikpercbenmegtudjukkezdeniatárgyalásokatazIMFfel-egyévvelkésőbbmegtakarodjanakagyarmatosítók, nemhittükhogyabaltásthazaengedik, tranzakciósilletékelőirányzat-nemteljesülésiadó...

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2014.01.08. 18:10:45

@tobeor: Amiket összegyűjtöttünk, az elég ütős cucc :) És technikailag is sokat tanultam/gyakoroltam a mi éveink óta, úgyhogy jó lesz ez. Szándékosan nem "a mi éveink 2" készül, hanem egy teljesen új látványvilág, tartalmában a Best of Gyurcsányra hajazó anyag előtte-utána mondatokkal plusz számok egy látványos, 3 dimenziós idővonalon. De ezt majd meglátjátok, és eldöntitek ti, a nézők :)

Tyreo 2014.01.08. 18:11:46

@Amadeus62: Ezt a sötétséget már 2006-ban is észre lehetett venni. Ott volt ugye kedvenc ferenc testvérünk, aki megnyeri a választásokat adócsökkentéssel.
Utána azonnal adóemlésbe kezd. Mikor akadtak ki ezen a tömegek?
Amikor Gyurcsány ki is mondta ugyan ezt..

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.08. 18:24:04

Felháborító..

A Fidesz egyedülálló módon támogatókat keres.

Ilyet az MSZP, meg Bajnai, meg a DK meg a többiek soha nem tennének..

Vagy igen ?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.08. 18:27:09

@// Gery Greyhound:

Majd recskáztok rá a ballib haverjaiddal, meg az indexes MSZP csicskákkal akik lendületesen gratulálnak neked.

Vigyetek budipapírt a bemutatóra !

Mi meg majd röhögünk, mikor kiesik az Együtt és a DK, az MSZP meg eltűnik a sűlyesztőben.

Szelid sunmalac 2014.01.08. 18:30:50

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Remelem igy lesz! De azt elore megmondom, hogy nem sokaig fogsz rohogni! Remelhetoleg akiket felsoroltal mennek a levesbe. Akkor viszont nem lesz kire fogni a nagy rakas uruleket, amit osszelapatoltatok es nem lesz aki khuzzon belole! A sajat szarotokba fogtok belefulladni, amikor mar nem lesz honnan lopni!

Amadeus62 2014.01.08. 18:36:12

@Tyreo:

Tudod az a különbség, hogy az mszp szinte lenullázta magát (és joggal) A fidesz viszont sokkal szarabb, sokkal populistább, sokkal demagógabb és sokkal arrogánsabb mint az előzőek mégis kitartanak mellette a zemberek a végsőkig. Ez különbség!
Sokkal ostobább szavazói vannak orbánnak mint amilyenek gyurcsánynak meg medgyessynek volt!

Én például 2002-ben ss 2006-ban is a szocikra szavaztam. Legutóbb viszont az LMP-re meg megelégeltem a faszságaikat! A sok hülye fidesz nyalonc viszont kitart a végsőkig! NEm veszik észre hogy át vannak basszarintva! Szerintem minimum 2 millió szavazója biztos lesz nekik, de ne legyen igazam!

tit.joey 2014.01.08. 18:51:45

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Nyugi, a legendás igazmondó addig ügyeskedett míg közösültek, illetve egyesültek és így meg van sok sok fentebbi emberkének a vágya: el lehet zavarni Orsikát a p....ba. Egy dolgot kell átgondolni, Gyurcsány, Bajnai, Mesterházy, a vének, Boldvai, Szigetvári, Baja, Szekeres jobb lesz? De most tényleg jók lesznek????? Vajon van olyan aki azt mondja, hogy jobb lesz bankadó, multiadó, telekomadó nélkül. Jobb lesz ha duplájára emelika családi pótlékot, jobb lesz ha nem kell a segélyért közmunkát végezni, jobb lesz ha újra beindul a hitelezés?

Tyreo 2014.01.08. 19:28:22

@Amadeus62: Dehogy vannak ostobább szavazóik. csak az MSZP ahhoz is hülye volt, hogy találjon egy ó marketingest, a Fidesz meg nem.

tobeor 2014.01.08. 19:33:14

@// Gery Greyhound: Oké :) Az időzítéssel-tálalással csak nagyon ügyesen, az sokat számít, ne halványítsa el más (talán a Fb lenne a legjobb hely a publikálásra, de te majd eldöntöd). Meg a maffia bele akar majd kötni, és lecsapnak bármire amibe beleköthetnek, szóval csak óvatosan. már készülnek is rá...

Marcellusca 2014.01.08. 19:37:19

@Vörös Szonja, a tetovált lány: +1!!!
A képre az első reakcióm (ki is mondtam nagy magányomban): hinnyebazmeg! :D

Marcellusca 2014.01.08. 19:46:17

@ColT:
"Utólag könnyű. Akkor ez egyáltalán nem tűnt ennyire gáznak" - Nem a lóf@szt (már megbocsáss)!
Voltunk itt páran, akik már akkor mondtuk:
1) szociknak menniük kell;
2) Csak NE !2/3-ot a Fidesznek, mert ... (és a valóság túlszárnyalta legnagyobb félelmeinket), de le lettünk hurrogva, hogy ugyanúgy rémképeket látunk, mint Debreczeni. :(

Marcellusca 2014.01.08. 19:49:50

@Achmed, a hitetlen: Hehe! vagyunk így egy páran (itt is). :)

Csak ez a kispöcs Tigeri/Kifordított nagyanyó lett igazi jobbikos. :DDD

kela-bá 2014.01.08. 20:31:56

Én kaptam ilyen levelet, de abban egy szó sincs adományról és csekkről ! Lehet, hogy van olyan is de talán pontosítani kellene , mert így csak a hülyítés megy...

Más: A sokat számítógép mellet és egyéb "szemmunkát" igénylőknek ajánlom ezt:
YOUTUBE : A SZEM HELYREÁLLÍTÁSA EGYSZERŰ TORNÁVAL ( Egy orosz professzor nagyon hasznos videója, magyarországon : szemtorna.hu - n Vén Péter a szakértője ) Fő az egészség !

@Marcellusca: @tobeor: @zoldblog: @tit.joey: @Amadeus62: @Szelid sunmalac: @Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): @Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

bpbp78 2014.01.08. 20:32:25

@ColT: hogyne lehetett volna ezt tudni? Ezüsthajó Kft, Országimázs központ, korona úsztatás, kétéves költségvetés, autópálya-cégek / fizető kapuk, id. Orbán kőbányái...szóval voltak előjelek...

csak egy néző 2014.01.08. 20:32:32

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
Te baromarcú, te is csak azért maradtál életbe, mert anyádék lusták voltak elvinni a dögkútig.
Mekkora lenne a pofád, ha kaptál vona egy ilyen "kódus" levelet valamelyik ellenzéki párttól??
"Vigyetek budipapírt a bemutatóra ! "
Ne aggódj, már megrendeltük elég sokan a Vaterán, Orbán Viktorka képével.
butor-lakberendezes.vatera.hu/wc_furdoszoba/egyeb/orban_arckepes_vecepapir_1848698306.html

efi 2014.01.08. 20:47:22

Én kicseszek velük. A számlára ráírom, hogy 3 millió, csak teszek elé egy mínusz előjelet. Így ők jönnek nekem 3 millával.

Bee-zony 2014.01.08. 20:54:19

Kb. mindegyik postnál aktuális: mi lenne, ha valamelyik politikus nyíltan felvállalná azt, ami látszik, hogy ő egy erkölcstelen politikus? Utána pedig mondjuk egy pufajkás Horn-féle reagálással: – Na és?
Lenne egy kis vihar a biliben, és kész, tehát gyakorlatilag nem lenne semmi.
Amíg Magyarország ilyen, addig lesznek erkölcstelen politikusok is, mert megéri nekik a szabadrablás, rájuk nézve komoly következmények nélkül.

Ez az a csattanó maszlag, amit 4 évente a politikai színházat üzemeltető fehérgalléros gazemberek beadnak az ostobáknak, akik aztán eldöntik a választást a fehérgalléros gazemberek akarata szerint:
„Nem tűrhetjük tovább, hogy országunkat hazug, jellemtelen gazemberek vezessék, akik Magyarország számára jelentős visszafejlődést hoztak. (Az elmúlt időszakban már elkezdődtek a felelősségre vonások, azaz sok, jelenleg kormányon lévő politikusra minden bizonnyal ítéletidő vár.)”
Következik az újabb felmérés, hamarosan kiderül, hogy aktuálisan mennyi a szavazati joggal rendelkező hülyék száma; és amíg hülyíthető a többség, addig a néphülyítő gazemberek lesznek hatalmon.

Ebből a választékból kire szavazz? Nem kire, hanem mire: a legkisebb kárra, a fehérgalléros bűnözők parlamenti erőegyensúlyára, mert így tudnak a legkevesebbet lopni – így tudják a legjobban lefogni egymás lopkodó kezét, és erre legalább hajlandók.

2014.01.08. 21:21:33

@schnee: Az ugye megvan, hogy azt a kezelési költséget az állami tulajdonú Magyar Posta kapja?

tryclops 2014.01.08. 21:44:06

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: Gratulálok te nagyon hülye. Tudod te kit szocibérenceztél most le? Azt aki ezt a videót csinálta 2010-ben a kedvenc szektádnak.
www.youtube.com/watch?v=2cX80z6TRc0

Biztos tárt karokkal fogadják a Jókai utcában, Puch Lacika majd vesz neki egy bémevét hálából. :)
Segg.

lyken 2014.01.08. 22:29:04

@tryclops: Mókás lenne megcsinálni ezt a videót, kiegészítve 2014-ig.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2014.01.08. 22:42:44

@zoldblog:

be volt linkelve, de most ki is írtam rendesen, peace

Megdobbent 2014.01.08. 22:47:56

@InversioN: Jogos a 2 pont, az eheztetett kutya nem jutott eszembe, csak az a "kurva eletbe, lehetett volna tobbet is lopni" mentalitasuk megerosodese. A komplexuasaik es a paranoiajuk amugy mar a szenne frusztralt gentorzult beltenyeszet miatt gyerekkoruktol kiserti oket.

komplikato 2014.01.08. 23:08:08

@Bee-zony: "Kb. mindegyik postnál aktuális: mi lenne, ha valamelyik politikus nyíltan felvállalná azt, ami látszik, hogy ő egy erkölcstelen politikus? Utána pedig mondjuk egy pufajkás Horn-féle reagálással: – Na és?"

Ezt a Buday "dinnyekartel" Gyuszi megcsinálta. Kamerák előtt. És?

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2014.01.09. 08:27:14

"Erzsébet Pálinkás Nekünk ma jött meg a csekk, és rajta az egész évi csökkenés eredménye: 200.- Ft hijján 30.000.- Ft. Hurráááááááá! KÖSZÖNÖM FIDESZ! HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ MAGYAROK!"
Ez sírnivalóan gyönyörű. Havi 2483 forint megtakarítás, ennyibe került a fidesznek egy szavazó.

Más.
1995 óta dolgozom, eddig 2x vágtak ki a munkahelyemről. Először 2002 kora tavaszán, amikor egy céges bulin azt mondtam hogy el kell zavarni a csúti patkány kormányát mert visszataszító pofátlan módon lopnak. Akkor szegeden dolgoztam, a városnak akkor fidesznyik polgármestere volt, én egy iskolában voltam rendszergazda. 1995 óta dolgoztam ott, a Tocsik ügy kirobbanáskor mindennek lehordtam a Horn kormányt, 1998-ig szegednek szoci polgármestere volt, nem vágtak ki. 1998-ban a fideszre szavaztam.
2002 júniusában találtam új munkahelyet, ahol 2011.01.05-ig dolgoztam, kirúgásomat az év záró céges bulin elhangzott véleményem okozta, melyben némi ital hatása alatt részletesen fejtettem ki gondolataimat a csúti patkányról és kormányáról.
Annyi fejlődés volt a dologban hogy akkor fegyelmivel akartak kirúgni, szerencsémre 9 éve alatt nekem is voltak adu ászaim, így közös megegyezés lett a vége. A cégnél 2010 tavaszán természetesen teljes vezetőváltás volt.
2012 óta nem találok állást, tegnap ünnepeltem a 1200. CV elküldését. Jelenleg orbánia téli közrabszolga programjában veszek részt. Nagyon tanulságos.

RT76 2014.01.10. 10:47:40

@laspalmas: köszi, neked is béka.

süti beállítások módosítása