Skip to content


       Szűrés lista

Felcsút híressége, Puskás Ferenc

Szombaton a Puskás Akadémia fogadta a Kispest Honvédot Székesfehérváron a Mennyei Bajnokság tavaszi 2. fordulójában, ami Puskás Ferenc miatt eleve pikánsnak ígérkezett, és nem is kellett csalódni.

A Puskás Akadémia tudósítása szerint:
"2. perc:Néhány száz kispesti drukker elkísérte a vendégcsapatot Székesfehérvárra, és a jelek szerint ők is nekünk szurkolnak, mert fennhangon Puskás Ferenc nevét skandálják."

A kispesti szurkolók szerették volna kitenni a szokás drapériájukat, amin az állt, hogy „Puskás, Kispest, Hungary”, amik ugye a száraz tények tömör felsorolása. 

Időszak Klub Mérk. (gól)
19421956 Magyar 1949-1956 Kispest AC / Bp. Honvéd 349 (358)
19581966 Spanyol 1945-1977 Real Madrid 179 (159)

A stadionban hátulról. 

(Külön öröm, hogy a legnagyobb osztrák autópálya-építő és építőipari cég éppen a felcsúti szurkolók körében keresi az új, potenciális megrendelőit.)

20140308kispest-foci-futball-stadion1.jpg(Fotó: origo.hu)

A drapéria azonban csak kétharmadosra sikeredett, az eleje, a Puskás felirat hiányzik.

"Nimsz Ádám, a három részből álló drapéria egyik készítője mondta el az Origónak, hogy a Kispest és a Hungary felirat mehetett, de amikor a Puskás felirathoz értek, odajöttek hozzájuk a biztonsági őrök, és leszedették velük. „Jó fejek voltak, mondták is, hogy nem értik a dolgot, de sajnos meg kell kérniük minket, hogy ne tegyük ki a drapit – mondta Nimsz.

„Csak annyit mondtak, hogy a felcsúti vezetőség határozott kérése volt, hogy ne engedjenek semmilyen Puskás nevét tartalmazó transzparenst kitenni, mert ez az ő csapatuk neve. Az volt az utasítás, hogy a Puskás név használata tilos. Ennél nevetségesebb dolgot én még nem hallottam – tette hozzá Nimsz, aki a kispesti tábor egyik vezérszurkolója."

A Honvéd egy két soros közleményt adott ki az ügyben, mely szerint  a rendező olyan molinót távolít el a stadionból, amilyet akar. Ennyi. Ja, talán 2 hete jelentette be a kormány, hogy pár milliárdért akadémiát szeretne építeni Kispesten, meg új stadiont is kapnának ... Bravó, Kispest!

A kispesti szurkolók hazafelé útba ejtették Felcsúton, ahol megálltak a Puskás Akadémia előtt és kirakták a teljes molinót. Le a kalappal!

drap.jpg 

Ritka bizarr egy történet, és kevés undorítóbb dolog van annál, ahogy a Puskás Akadémia görcsösen igyekezve próbálja kisajátítani Puskás Ferenc nevét és örökségét. 
Ugye, hamarosan jön a felcsúti stadionavató, húsvét hétfőn: Puskás Akadémia Pancho Aréna.

puskas1.gif

puskas2.gif

puskas3.gif


Természetesen ápolni kell a legendás felcsúti játékos hagyományát, a minap például új, eddig sehol nem látott fényképek kerültek elő a híres játékosról:

puskás_felcsút1.jpg

puskás_felcsút2.jpg

Címkék: puskás felcsút

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr305851412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Žďárský 2014.03.09. 17:17:14

A ZTE bajnoki címe óta nem örültem annyira semminek a magyar fociban, amennyire ennek a társaságnak a kiesésének fogok. Lopott identitással, lopott pénzből épített stadionban lopott pénzből igazolt játékosokkal szerepelni az akadémiai rendszer és Puskás nevének a megcsúfolása.
A Honvédnak jár a gratuláció a négy gólért, a szurkolóiknak meg a kiállásért!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.03.09. 17:26:02

Az mkor jön, hogy "a repülőgépet is a Párt találta fel"?
Nem esik le, hogy vlami szovjet agyszüleményben, vagy az 1984-ben olvastam.

Bee-zony 2014.03.09. 18:02:01

@ColT: A repülőgépet talán nem a Párt találta fel, de az energiacellát és a gravitáció-kikapcsolást igen, és ez azóta is jön, jön... vagy megy.

Bee-zony 2014.03.09. 18:13:51

A puska után a Puskás is be lett tiltva, illetve monopolizálva lett. Nem csodálkozom; teljes leszerelés. A tilcsákbe is be lesz tiltva? Avagy monopolizálva lesz... és azt hívhatjuk szocializmusnak, vagy államkapitalizmusnak, ahogy tetszik.
Ha nem tetszik, akkor el lehet menni. Még.
Aztán végképp lehull az álarc a judeonácizmusról.
Nekik további jó hörgést, és "érdekes időket", a többieknek jobbulást, és minden szépet és jót.

BadSimpson 2014.03.09. 18:19:07

A giffen b@szartam a nevetéstől :)))))))))

Csekkliszt#10 2014.03.09. 18:30:35

"A Puskás Akadémia tudósítása szerint:
"2. perc:Néhány száz kispesti drukker elkísérte a vendégcsapatot Székesfehérvárra, és a jelek szerint ők is nekünk szurkolnak, mert fennhangon Puskás Ferenc nevét skandálják."
Igen, Józsi, hogyne, és eközben milliós tömeg a Parlament előtt azt skandálja, hogy Viktor, Viktor. Zárjátok el a csutit minél jobban a valóság elől, nehogy felébredjen. Tényleg, TV-t mer még nézni, tudja-e mi történik a világban, vagy minden már csak zártláncún megy, előre felvéve, színészekkel?

Csekkliszt#10 2014.03.09. 18:34:02

Egyébként ez sz egész relikvia-lopás, hagymakupolás stadionépítés a diktátor kertje végébe, idétlen Pancho névadás Puskás Ferenc hagyatékának szembeköpése. Ekkorát senki nem rúgott bele, mint a pocakos csuti. Szégyen! És röhej !

freehckr 2014.03.09. 18:37:13

„Honvéd egy két soros közleményt adott ki az ügyben...”

Kicsit jobban beleásnátok magatokat a kispesti tulaj egyéb ügyes-bajos dolgaiba, legalább fél évre elegendő „vastagbőr” sztorijaitok lennének... :) Az állatorvosi lova a hazai foci korrupt és szervilis holdudvarának...

Zeppeliner 2014.03.09. 19:16:30

Szegény Öcsi bácsi, nyugodjon békben!

Secnir 2014.03.09. 22:22:51

ööö...
...mikor tegnap olvastam ezt, ős-honvédos mivoltom miatt hangosan kifakadtam, minek eredményeképpen anya befogta a növőfélben lévő gyermekek füleit, nehogymá'.

nem kívánom elismételni -kimoderálnák-, de mindent elmond, hogy NEM mert kiállni az, aki elrendelte.
és a kispest-felcsútra kimegyek (ha még bent lesz a felcsút), a felcsút-kispestre is (majd' húsz éve nem voltam mecsen), és csakazértis készítek egy "puskás öcsi-honvéd" feliratú zászlót, hogy dögöljenek meg bazmeg a szarevő gerinctelen mocsokállat...

NYJetsTD 2014.03.09. 23:24:15

Ez a történet is annyira gusztustalan, hogy egyszerűen felfordul az ember gyomra.
Puskás a Honvéd és a Real Madrid focistája volt és pont.
Most meg egy elbaszott politikus kibaszott sportimádatának köszönhetően egy falusi csapat kisajátítja magának, mintha bármi köze is lenne hozzá.
Kíváncsi vagyok, a nyomorult idióta felcsúti vezetők legközelebb a futball szót is levetetik, mert benne van a nevükben?
De Hemingway is elmehet a francba, képtelen megvédeni legalább szóban a szurkolókat. Hányinger ez a hozzáállás.
Hiába voltam Honvéd drukker, Détáriék óta nem mentem ki meccsre, de ezek után nem is sajnálom.

Kíváncsi vagyok, ez az elmebeteg megalomán kísérletezés Felcsúton megél-e annyi napot, mint Stadler pusztába épített focipalotája.
Ez ország tényleg egyre inkább egy tébolyda.

belgabela 2014.03.10. 06:32:30

@freehckr: Ingyen odaadott hatalmas területek stadionnal, amire most plusz sok milliárdot ad az állam. Ezért megéri csicskázni a vezérnek nem? Másnak bezzeg pénzért sem adják oda a stadiont, amit megvenne és fejlesztene. Az állam akarja fenntartani, de a füvesítést ötven millióért már nem végzik el. Azt csinálja meg az aki nem is tulajdonos, de anélkül nem tudnak focizni a pályán. Ha már ragaszkodnak hozzá, a költségeket is fizessék!

És még az az érdekes, hogy a Honvéd tulaj mindig is közösségi tulajdonban lévő stadiont kapott meg ingyen (meg hozzá nagy területeket, sokmilliárdos támogatással), az Újpest tulaja meg a régen magánkézben lévő stadiont sem veheti meg és nem is részesülhet támogatásban még az építeni akart akadémia legalább fele költségére sem.-

Nesze neked egyenlő feltételek, nesze neked sportszerűség.

Azért abban én a Fidesz helyében nem lennék biztos, hogy nyernek Újpesten. Ahogy a kb. félmillió Újpest-drukkert sem nagyon nyerték meg, akkor sem, ha az utolsó pillanatban hirtelen pármillát odavetettek, hogy legalább szépségműtéteket végrehajtsanak a félig szétrohadt stadionon.

Majd nézzétek meg az újpesti választási eredményeket! És az a röhej, hogy még a kispestit is megnézhetitek, ott van bolsi polgármester, akkor is, mikor mindrnhol máshol (Angyalföld kivételével), fideszes van. az ilyen billegő körzetekben elég egypár százalék plusz elégedetlen és kész is a Fidesz bukta. Márpedig az azért van. Vagy ezért, vagy azért, de van.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.10. 06:42:33

Anno, amikor még szerettem a focit én is Honvéd drukker voltam, de az már régen volt. Azóta nem érdekel a foci, de ebben lehet, hogy az is közrejátszott, hogy történt néhány gusztustalanság a futball háza táján. Ez a gusztustalanság méltó koronája az egész eddigi gusztustalanságoknak.
Ahogy előttem már írta valaki, hogy legközelebb a "futball" szót is ki fogják sajátítani, mert az is benne van az "akadémiájuk" nevében.
Hajrá Viktor, Hajrá Magyarok! :(

Meg majd a Hoffmann Rózsika beleveszi a "Nemzetbutító Alaptantervbe" a történelemoktatásnál, hogy Puskás Felcsúton született, és a Felcsútban játszott mindig is, csak néha kölcsön lett adva a Honvédnak, meg a Real Madridnak. :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2014.03.10. 07:34:24

Mindeközben lent a Pokolban Rákosi Elvtárs elégedetten hátradől az üstben, két könyökét az üst szélére támasztva, a víz hőmérsékletét kellemes jakuzzinak érezve, és elgondolkodik, hogy lám-lám, nem élt hiába. Az Eszme magja, amit ő elvetett milyen szépen szárba szökkent...

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2014.03.10. 08:29:22

@freehckr: No, menj a picsába. Az orbán szarát is másra kennétek?

colonel Tigh 2014.03.10. 08:37:27

Én nem értem ezt a foci akadémia dolgot. Akadémiához kellenének akadémikusok is, nem?

ErrOr 2014.03.10. 08:55:44

@belgabela: azért azt tisztázzuk, hogy az öreg miután átvette s stadiont, amit az önkormányzat már nem tudott fizetni, felújította, létrehozta rajta az akadémiát, tehát stadionfejlesztést hajtott végre(még ha el is maradt az ígéreteitől)

stikasz_1 2014.03.10. 09:05:12

Az lenne a szép, ha mindenki bojkottálná a P. Akadémia nevét, és cikkekben, blogbejegyzésekben, beszámolókban kizárólag Felcsút nevet írnának ki. A Fradit is írják FTC-nek meg Ferencvárosnak, szóval csak úgy lenne velük, mint a nagyokkal... Tudom, a komoly sajtótermékekben ezt úgyse merik megtenni, hiszen még a végén nem hirdet a Strabag meg a MOL, pedig milyen szép lenne, ha a futballszerető közönség ilyen formában visszavenné tőlük a Puskás nevet!

Ibn al-Haiszam 2014.03.10. 09:12:27

Mindjárt jön Vidéki, meg a nem-nicknév-mögé-bújók társasága és be fogják bizonyítani, hogy Öcsi bácsi honvédos élete csupán az emúttnyócév zavaros agyszüleménye.

Dr. Smart 2014.03.10. 09:16:11

Szuper a poszt.
Csak igy tovabb, ahogy szoktad.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.03.10. 09:31:18

Ezek már nem tudnak hova süllyedni a Felcsúti Csüngőhasúnak történő megfelelési kényszerükben. Mi lesz a következő, Puskást poszthumusz Felcsút játékossá avatják? Mindenki aki a Puskás futball akadémia környékén tevékenykedik s részt vesz ebben a színjátékban dögöljön meg. Én soha az életben nem voltam Honvéd szurkoló, és Puskásért sem vagyok/voltam oda különösebben, de az gusztustalan amit a Felcsúti Csüngőhasú és talpnyalói művelnek Puskás nevében.

juzsuka 2014.03.10. 09:41:35

Egy valamit szeretnék csak megemlíteni: Puskás Ferenc, aki itthon is jólétben élt, otthagyva a válogatottat, disszidált. Ettől a perctől fogva nem Magyarországnak hozta a dicsőséget, hanem magának, illetve a befogadó országnak. Nem értem, hogy itthon miért magasztaljuk az égig!! Nem érdemli meg.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2014.03.10. 09:58:42

Ha valami olyan transzparens (molino az egy textilfajta!) kerülne ki, ahol Puskás valami negatív kontextusban tűnne fel, akkor megérteném ezt a dolgot. Különben is, akkor rúgjanak bele a symbolba is, mit él vissza öcsi bácsi nevével az a rohadt sznobtanya...

Pancho aréna?! Már botsáska, de mikor becézték így Puskást Kispesten vagy a magyar válogatottban? Ha a Real edzőpályáját átnevezik így (mert a Bernabeu stadiont úgyse fogják), az teljesen rendben volna, nade ez...

Az első kép viszont annyira jellemző (mint ahogy bármelyik mérkőzés televíziós megtekintése is) hogy mindig megvan a biztos kétharmad... - üres helyekből! Még akkor is, ha egy fradi vagy egy loki jön el játszani. Ezeknek minek építeni stadiont?! Még ha ezzel a koncertfelhozatal jobb lenne, de ettől még nem fog ide gyakrabban jönni a Metallica vagy az Iron Maiden (illetve akinek arra van igénye, annak a Bon Jovi, Rolling Stones, U2 sem...)

@Csekkliszt#10: Ja, én figyuszos haveromat cukkoltam mindig azzal, hogy Viktornak milyen mesteri fellépése volt, és hogy az egész közönség az ő nevét skandálta... mindezt a RAGE-koncertek után, ahol a gitáros neve Viktor Smolski...

belgabela 2014.03.10. 09:58:56

@ErrOr: És cserébe sok milliárdos vagyonhoz jutott, párszáz millióért. Közben meg kapta az állami pénzeket, az utánpótlásképzésre, amit ki tudja pontosan mire is költött. A világban ilyen nem nagyon van, hogy a közösség ajándékozzon akkora vagyonokat magánszemélyeknek, amekkorát földi halandó, százezer év alatt sem keres meg, ha még jól fizettet akkor sem.

De nem a Szabó úrral van bajom. Ő csak kihasználja a lehetőségeit.

Is 2014.03.10. 09:59:34

Amikor ezt először hallottam, azt hittem, csak viccelnek. Úgy sokkal jobb lett volna. Már szinte várom, hogy Bözsi nénitől mikor veszik el az asszonynevét, vagy kényszerítik rá, hogy költözzön Felcsútra, ahol mindig is lakott.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.10. 10:00:17

Öröm nézni, ahogy a NER-család saját magát írtja. A családon kívül rekedteknek csak türelemmel kell várniuk, ezek a toronyeszü hübéresek ugyanis maguk ácsolják a bitóikat.

Kicsit olyan fílingem támadt, mint a legújabb vérteszt-fall. Öt éven belül kimutatható a tuti halál.
Nyehehehehhehehhehhee

dr kíváncsivagyok 2014.03.10. 10:01:06

"Kicsit jobban beleásnátok magatokat a kispesti tulaj egyéb ügyes-bajos dolgaiba, legalább fél évre elegendő „vastagbőr” sztorijaitok lennének... :) Az állatorvosi lova a hazai foci korrupt és szervilis holdudvarának... "

Itt most nem egyk , vagy másik szarjankó zuros ugyeirol van szó, hanem a jellemtelensegrol , a szervilizmusról és a megalomániáról...

GRANDFUN 2014.03.10. 10:01:59

@juzsuka: Szerintem olvass többet a témárol! Elöször is Puskás 56 öszén nyugateurópában túrázott a Honvéddal (végig vertek mindenkit aki számított ) és kimentek braziliába is játzsani néhány meccset mivel ez volt a játékosok álma! Tették ezt annak ellenére hogy a magyar szövetség ezt nem engedte meg nekik. Mivel nem jöttek haza időben szárnyra keltek olyan hírek hogy ha hazajönnek a renitens játékosok rögtön bíróság elé állítják öket! A játékosok egy Bécsi szállodában leültek és átbeszélték mitévőek legyenek.....ezután voltak akik nem mertek hazajönni. Igen Puskás is kinn maradt, de bárhol járt a világban mindenhol magyar maradt. Mikor 30 éve hazajött akkor pedig a reptérről egyből kispestre ment a családjához majd a Honvéd pályára. Amikor már súlyos beteg volt és nem mindig volt öntudatánál akkor is kivitette magát Honvéd meccsekre és szinte az utolsó pillanatig ott ült a tribünön. Most pedig a felcsúti tolvajok ellopták az eszmeiségét is....vagy legalább is probálják.

Rob67 2014.03.10. 10:03:29

Mi bajotok van ma? Ha Csau adhatott stadion a falujanak, akkor Viktor elvtars miert ne?
Es addig hergelitek itt a nepeket, hogy akademianak akademikus is kell, amig lesz az is.
Levai Aniko. Akarcsak Elena asszony. Elvegre O volt az akademikusok csucsa.
Ezek megoldjak csaladon belul az akademiai kerdeseket is.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.03.10. 10:05:48

Lehet, hogy Öcsi bácsi csak a Kispestben és a Real Madridban focizott, de szívében mindig is Csút szurkoló volt. Innen ered a gyakran hibásan írt és ejtett Panchut (Pancsút) beceneve is. :)

colonel Tigh 2014.03.10. 10:09:46

@juzsuka: Amikor Amsterdamban a Central Stationön odajött hozzám egy homelessnek kinéző afro cigit kérni megkérdezte honnan jöttem. Miután válaszoltam neki erre fülig érő vigyorral elkezdte veregetni a vállam, közben azt hajtogatta, hogy ”ááá, hángöri, puszkász, puszkász”. Tudod, akkor érti meg az ember, amikor ezt átéli. Az az ember több respektet termelt az országnak, mint bármi más a múlt században. És ezért megérdemli a tiszteletet. Ez a ” nem Magyarországnak hozta a dicsőséget ” duma meg a legnagyobb bullshit.

ex-dr. vuk 2014.03.10. 10:10:27

@Bee-zony: "Ha nem tetszik, akkor el lehet menni. Még."

En emiatt a "Meg" miatt mentem MAR el :) Nem szeretnem kivarni, amikor mar bevonjak az utlevelet meg ilyenek. Sot: meg az EU-bol valo kirugas elott akartam tavozni, hogy eselyem is legyen.

belgabela 2014.03.10. 10:12:23

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: De a bolsik más soha nem jöhetnek vissza. A döntően nyugger szavazóik fele addigra kihal, a másik fele (a nem nyuggerek egy része) meg elvlégez egy középiskolát és már nem szavaz rájuk.

"Az MSZP hagyományosan idős szavazótábora némileg fiatalodott a Demokratikus Koalíció
kiválása óta (mely a legidősebb szavazótábort tudhatja magáénak), ám ezzel együtt is igen
magas az idős, hatvan év feletti szavazók aránya

A szavazótábor egyik legmarkánsabb különbsége az iskolai végzettségben mutatkozik: a
szocialista szavazók fele legfeljebb nyolc osztályt végzett: ez jóval magasabb arány, mint amit
bármelyik másik párt táborában látunk."

www.republikon.hu

grünweinsalz 2014.03.10. 10:13:04

@Свобода: Azért ne kapkodjuk el azt a kiesést. Olyanról még nem hallottunk, hogy megnövelik a bajnokságban a csapatok létszámát? Csak feljutás van, nuku kiesés. Magyarország jobban teljesít!

belgabela 2014.03.10. 10:14:57

@ex-dr. vuk: Minek ostobaságokat beszélni, pártfeladatként? Ettől több szavazója lesz bármelyik pártnak? Kötve hiszem.

belgabela 2014.03.10. 10:16:06

@grünweinsalz: Az bizony lehet. Ráadásul nagyon jól meg is magyarázzák majd. Láthatóan semmit nem szégyellnek.

shwarcz bácsi 2014.03.10. 10:16:54

Amíg viktorék kormányon vannak, a felcsút fc NB1 tagsága biztosított... őst, sanszos egy bajnoki cím is... valahogy összehozzák.
De, áprilisban itt a lehetőség le kell őket váltani. mindegy kire, csak leváltani, után téglánként le lehet bontani a stadiont.

stefiapo 2014.03.10. 10:22:56

Ez van mikor emberek egy csoportja hagyja elszemtelenedni az általa imádottakat. Ez nem ellenzéki kérdés egyébként. Szóval amíg értelmes jobboldali emberek nem szabnak megálljt ennek a parasztnak addig ez lesz! És lehet tapsolni, vagy mosolyogni ahogy Pintér úr mondta...

Namely 2014.03.10. 10:24:05

@Csekkliszt#10:
köszi, a Hegyvidék Bevásárlóközpontban vettünk lazacot és tonhalat, nagyon jó... :)

christvhu 2014.03.10. 10:24:52

@juzsuka: Nem kellett volna megemlítened.........
Mindannyian jobban jártunk volna. Minket nem vetne szét a düh, Te meg nem csináltál volna hülyét magadból. Egyik sem kellemes.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.10. 10:26:37

@shwarcz bácsi:

"mindegy kire, csak leváltani"

Lószart, mama. Ha szavaznék, csakis a fidesz-maffiára szavaznék, ugyanis annyira szarul csinálják, hogy az már jó :)

Egyébként komolyra: nincs az a versenypilóta, aki megélné az öreg kort. Csak még egy ciklust kell kapnia, oszt´ kivégzi saját magát (a hübéresivel együtt).

Nyehehehhehehheehehe

Netuddki. 2014.03.10. 10:31:14

1 hónap múlva választás. El kell menni és szavazni akinek nem tetszik. Úgy kell szavazni, hogy a vajda el legyen számoltatva a pereputtyával együtt, a felcsúttól meg el legyen véve a Puskás névhasználat. Ennyi.

belgabela 2014.03.10. 10:32:17

@shwarcz bácsi: Nulla esély. Ilyenért meg főleg nem, max egypár százalék szavaz emitt és csak ott lehet fontos, ahol nagyon kicsi a különbség. Ha még jó lenne a magyar foci........

old_field 2014.03.10. 10:37:44

@juzsuka: Puskás a világsztár jól élt...már ez is zavar egyeseket !? iszonyatosan szánalmas emberek élnek ebben az országban... :( Puskás az a magyar, akit a legtöbben ismernek a világban és talán az egyetlen, akit még az ellenfelei is tiszteltek, szerettek... aki ezeket a dolgokat tagadja, az hazudik, mint a szemét politikusok...:( Puskás akkor maradt külföldön, amikor itthon kádárék már megkezdték az akasztásokat :( , akiknek nagy pofája van a disszidálók miatt, biztosan hazajöttek volna a helyében... Puskás egész életében segítségére volt az őt kereső magyaroknak, akár ismerte az illetőt, akár nem , segített mindenkin, aki hozzá fordult Madridban! 1 egyszerű, jó szándékú, tiszta ember volt, aki megmaradt egész életében annak a kispesti srácnak, aki versenyt futott a villamossal, hogy javítsa a kondiját...:) aki ott született a Honvéd pálya és Bozsikék szomszédságában... akit persze bedarált valamilyen szinten a rákosi rendszer (ahol szemrebbenés nélkül felakasztottak válogatott focistát, ha úgy gondolták jónak !!!) , de az vesse rá az első követ, aki az Ő tehetségével és fociimádatával nem a focit választotta volna a "hősi halott" alternatívával szemben !!
__

Puskás - Kispest(Honvéd) !!
CS.A.K.

Namely 2014.03.10. 10:39:42

Megoldás csak akkor lesz, ha CSAK annak lesz választójoga, aki a versenyszférában dolgozik.
Diák, nyugdíjas, közalkalmazott, munkanélküli és egyéb inaktív köszi, jó volt hallani a véleményeteket, de majd mi döntünk.
Mi, akik az adónkkal eltartjuk a seggeteket. Ha szavazni akarsz, dolgozz baszd meg.

belgabela 2014.03.10. 10:41:28

@Namely: Az orvos se szavazhasson, meg a tanár se, a a segédmunkás két általánossal az építőiparban igen. Okos.

pistola 2014.03.10. 10:52:08

szegény Öcsi bá forog a sírjában :(

erdomester2 2014.03.10. 10:54:19

@juzsuka: Zlatan sem svéd, mégis az egekbe marasztalják a svédek. Koman sem magyar aki az ifiben behozta a magyar válogatottat a világbajnokság 3. helyére, mégis mindenki imádta akkor, pedig nem is itthon játszik. Attól magyar valaki, hogy annak tartod. És ettől becsülöd meg.

erdomester2 2014.03.10. 10:56:02

@Namely: Kösz de belőled sem kérnek a diákok, akik elmennek szavazni és képzeld nem a narancsoknak fogják behúzni az ikszet.

Peterpapo 2014.03.10. 10:56:51

@Namely:

Dolgozna baszd meg, csak nem tud, mert nincs hol. Mellesleg akkor senki sem szavazhatna, mert egyetlen magyar sincs a Forma 1-ben baszd meg.

Peterpapo 2014.03.10. 10:58:34

@erdomester2:

És még csak nem is kapus, aki beáll a kapuba é(s)véd.

dr. Aullah 2014.03.10. 11:00:30

OFF:

Beszarok. Most hallottam a cusi könyv reklámját a rádióban. (utána megy egyből egy rezsicsökkentés).

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.03.10. 11:15:20

@freehckr: Mert a Felcsút az nem állatorvosi lova a magyar foci körül zajló botrányos dolgoknak ugye? Csak a Honvéd.

csárli hárper 2014.03.10. 11:21:55

@juzsuka: nem akarlak megbántani, de menjél te a jó k**** anyádba, de most tényleg

fvipera 2014.03.10. 11:24:04

@Secnir: Puskás felcsúti kötődése közismert volt mindig is. az pedig csak kommunista legenda, hogy érdemben köze lett volna Kispesthez.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.10. 11:26:15

@juzsuka:

"Ettől a perctől fogva nem Magyarországnak hozta a dicsőséget, hanem magának"

Egészen pontosan.

fvipera 2014.03.10. 11:26:23

@juzsuka: a tehetség nem feltétlen jár kézben a morállal, de Puskás esetében éppen a disszidálás nem elítélendő.

fvipera 2014.03.10. 11:28:11

@erdomester2: mióta akkor magyar valaki, ha valaki más annak tartja? van esetleg egy ilyen bizottság?

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2014.03.10. 11:29:57

@dr. Aullah: Szintén OFF, És nem erre az esetekre hozták azt a törvényt még a Viszkis és a Stohl esetére, hogy bűnöző nem írhatja/írathatja meg az emlékiratait? Vagy ez most más?
Ha jól emlékszem még az a buzi TV2-ős Trutymó terjesztette be a törvényjavaslatot.

Namely 2014.03.10. 11:31:18

@erdomester2:
"Kösz de belőled sem kérnek a diákok, akik elmennek szavazni és képzeld nem a narancsoknak fogják behúzni az ikszet. "
mert csak azokkal van a baj, akik orbán baromságait eszik meg, ugye? Ez valami vicc? A válaszod simán rávilágít a magyar politikai élet általános problémájára, miszerint mindig az a hibás, aki a másik oldalra szavaz.
@Peterpapo:
"Dolgozna baszd meg, csak nem tud, mert nincs hol."
jééé, akkor én és még sok-sok ember hol dolgozik, ha nincs hol? Jaaaa, van szaktudásunk, így van munkahelyünk is? Sírni könnyű, tanulni, átképezni magad nehezebb. Épp ezért mondom, hogy csak az szavazzon, aki fizeti az adót. Akkor majd számon fogjuk kérni, hogy az általunk befizetett adó mire megy el. Mert jelenleg többségében olyanok döntenek, akik egy fillért nem raknak a közösbe.

@belgabela:
"Az orvos se szavazhasson, meg a tanár se, a a segédmunkás két általánossal az építőiparban igen. Okos. "
Igen, mert nem tanár és orvos van többségében a közalkalmazottak körében, hanem a sok minisztériumi/önk-i/stb/közfoglakoztatott siserehad. Akik abban érdekeltek, hogy az állam minél nagyobbra duzzadjon.
Ellenben a segédmunkás is felfogja, amikor egy nehéz nap után elmegy pl az orvoshoz, hogy hoppá, fizetek adót, tb-t, itt ül a sok lógós, és szart sem kapok a pénzért, amit befizetek.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 11:36:37

Nem szeretnék senkinek a lelkivilágába belegázolni, de azért nem Orbán az első, aki kisajátítja Puskást. Azt már csak Farkas Mihály tudhassa, miért a Honvéd adta az Arancsapat gerincét. :-)

csak egy néző 2014.03.10. 11:37:14

Amikor meghallom ezt a Pancho nevet , mindig Sancho Pansa ugrik be. Vajon, ha már nevet kellett adni ennek az építményre, amit, ha egy idegen meglát, kizárt dolog, hogy egy stadion jusson eszébe, akkor vajon Magyarországon vajon ha már ott a Puskás "akadémia", akkor miért nem lehetett a stadion neve is Puskás, akinek a világon mindenki ismeri a nevét?? Kíváncsi lennék, ha valahol a világban megkérdeznének focirajongókat, hogy mi jut eszébe a Pancho névről, vajon hányan vágnák rá, hogy Puskás, vagy azt, hogy Magyarország??

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 11:41:16

Meg hogy miért kellett a filmben Hidegkutival újravenni a jeleneteket, ugyebár.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 11:42:51

@Jani haverja: Az megvan még az előző Orbán-ciklusból, hogy Szent István Alcsúton ajánlotta fel Máriának az országot?
Semmi se szent.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 11:46:36

@belgabela: A bolsik már sose jönnek vissza. Itt vannak.

ertelmetlensegi 2014.03.10. 12:00:29

Szép volt fiúk! Szép volt fiúk!

Tapmancs 2014.03.10. 12:01:03

@NYJetsTD: A Google is nyakig benne van:

https://www.google.com/maps/@46.6902493,19.2143211,2169m/data=!3m1!1e3

A környéken sehol egy felhő, de - mit ad Isten - az akasztói stadiont teljesen kitakarja egy. Nyilván véletlenül.

Namely 2014.03.10. 12:04:50

@Sárga Pecsenyekacsa:
őszintén.... mit várhatunk egy olyan országban, ahol kollektíven amnéziás a társadalom kb 80%-a?
Így működnek:
"Olvastam a pártújságban, tehát igaz. Után sem kell gondolni, mert a vezető mondta." és itt bármelyik vezető neve behelyettesíthető.... :DDD
Ez mind-mind a múltban gyökeredzik. A legtöbbnek fel sem tűnik, hogy kommunista szólamokat hallanak minden párttól.
Amúgy szerintem nem véletlen, hogy az oktatást rombolják a legjobban, mivel a céljuk a minél egysíkúbb gondolkodású ÉS tőlük függő embertípus elterjesztése (itt nem csak orbánra gondolok, hanem úgy minden magyar politikusra)

(ajánlott Kornait olvasni)

Namely 2014.03.10. 12:05:33

@Sárga Pecsenyekacsa:
őszintén.... mit várhatunk egy olyan országban, ahol kollektíven amnéziás a társadalom kb 80%-a?
Így működnek:
"Olvastam a pártújságban, tehát igaz. Után sem kell gondolni, mert a vezető mondta." és itt bármelyik vezető neve behelyettesíthető.... :DDD
Ez mind-mind a múltban gyökeredzik. A legtöbbnek fel sem tűnik, hogy kommunista szólamokat hallanak minden párttól.
Amúgy szerintem nem véletlen, hogy az oktatást rombolják a legjobban, mivel a céljuk a minél egysíkúbb gondolkodású ÉS tőlük függő embertípus elterjesztése (itt nem csak orbánra gondolok, hanem úgy minden magyar politikusra)

(ajánlott Kornait olvasni)

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 12:10:04

@Namely: Áh, nem olyan okosak, hogy direkt bomlasszák az oktatást.
Én rosszabbat sejtek: egyszerűen le se szarják.
Az előző Orbán-kormány idején a koalíciós partnernek odadobták a mezőgazdaságot és a környezetvédelmet (akkoriban még nem volt benne pénz), most a KDNP-nek a "szellemi" tőkét.
Nem is merek belegondolni, hogy mi lesz, ha a Jobbik-kal kell alkut kötniük.
Megkapják a nemzetiségi / kisebbségi politikát.

Secnir 2014.03.10. 12:12:30

amikor a stadionátnevzésről először hallottam, azt mondtam magamban, hogy látszik mekkora büdöslábú tapló újgazdag parasztokról van szó. csak egy kolbásztöltögető gyökér tud ilyen nevet adni: "Puskás Akadémia Pancho Aréna."
normális ember ilyen nevet adott volna:
Puskás 'Pancho' Aréna.
mégsem puskás stadion, és olyan neve van, amit esetleg egy külföldi is ki tud ejteni. És ott van benne a Pancho név is. de nem, áááá....

belgabela 2014.03.10. 12:14:03

@Namely: De. a legnagyobb tömegben az egészségügyiek és az oktatásban szereplők vannak a közalkalmazottak közt. Ennyi tudással, ilyen felkészültséggel, ekkora intelligenciával nem csoda, hogy ilyen a véleményed.

belgabela 2014.03.10. 12:15:01

@Secnir: Tényleg ez lesz a neve? Ez maxi gáz.

Tikel 2014.03.10. 12:16:06

Árulja már el nekem valaki, hogy hogy a francba van az, hogy se itt a kommentek között, se az ismeretségi körömben nem látok senkit aki elégedett lenne ezzel a maffiával és a csúti csüngőhasú ámokfutásával, mégis azt olvasom, hogy az összes véleménykutató szerint, újra 2/3-addal fognak nyerni. HOGYAN?

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 12:16:47

@Secnir: De ez csak ideiglenes, hiszen a stadionfelújítás keretében a Puskás Ferenc Stadion is "felújításra kerül". Gondolom majd át is nevezik, úgyhogy megnyílik az út Felcsút előtt.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 12:18:19

@Tikel: Rosszul választasz barátokat, ismerősöket, rossz blogokat olvasol. :-)
Vagy nem voltál Bibó kollégista. :-D
Menj ki egy Békemenetre, új perspektívák fognak megnyílni előtted.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 12:20:19

@Tikel: Ja, amúgy az internetről nem szabad tájékozódni. Én pl. a neten felöltözött nőt még alig láttam, az utcán meg egyik sem rohangál pucéran. :-) (Jó, láttam már olyat is, de az zavart volt.)

csárli hárper 2014.03.10. 12:24:04

@Secnir: és a Pancho a Francisco beceneve, Ferike stadionnak nevezik el ezek a marhák a kutyaólat...:) :) :)

Narancskommunista (törölt) 2014.03.10. 12:26:07

@Namely:
Ha csak a versenyszférában dolgozók szavazhatnának, annak az lenne az eredménye, hogy a teljes versenyszférát kezükbe vennék politikusaink, és olyan törvényeket hoznának, hogy rivális ne is léphessen piacra. Esetleg a közmunkaprogramot is továbbfejlesztenék úgy, hogy állam munkaerő kölcsönadással is foglalkozna, így a haveri vállalatok részben velük végeztetnék el az alja munkát.

belgabela 2014.03.10. 12:26:31

@Tikel: Mert ez a helyzet. Fontosabb ezer dolog, mint ez.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.10. 12:34:26

@Tikel:

"hogy se itt a kommentek között, se az ismeretségi körömben nem látok senkit aki elégedett lenne ezzel a maffiával"

Az elégedettek a mandin találhatóak.

Egyébként nekem vannak olyan cimboráim, akik fidesz-maffia pártiak. Nem haragszom rájuk miatta, legfeljebb azzal érvelek (csendben magamnak), amivel az öreg Jézus-bá:

"bocsáss meg nekik, mert nem tudják, mit cselekszenek"

belgabela 2014.03.10. 12:56:25

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust: Ők meg éppen rád mondnak hasonlókat.:))

Na, kinek van igaza?

Peterpapo 2014.03.10. 12:58:05

@Namely:

Azért, mert te szerencsés vagy, hogy van munkád. Pláne, ha az még a szaktudásodnak is megfelelő. Én több mint 30 éve dolgozom folyamatosan, de ilyen baromság eszembe sem jutna, hiszen tudom jól, hogy mi a helyzet az országban és nem egy általam megálmodott világban élek. De tudod mit? Meg is fordíthatjuk. Csak az lehessen miniszter, aki éveket dolgozott a versenyszférában és aki egy percet sem dolgozott rendes munkát, az takarodjon el a politikai életből. Szerintem ez korrektebb, mint, amit te javasolsz. És mi legyen azokkal, akik a polgármesteri hivatalokban dolgoznak, például az okmányirodában, vagy a szociális osztályon. Azok se szavazhassanak? Gondold át újra, amit javasolsz, mert azzal több embert zárnál ki jogtalanul, mint jogosan!

Az igazi Trebics 2014.03.10. 13:05:15

@Tikel: olvass mandinert, megérted.

Kovács Ferenc 14 2014.03.10. 13:10:27

@csak egy néző: Mert már van egy Puskás Stadion. (A régi Népstadiont hívják ma így.)

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.10. 13:11:11

@belgabela:

A legnagyobb gond az, hogy sajnos tényleg "HírTV" tudatlanok. Amikor megpróbálok érvelni, mintha latinul beszélnék. Kurva sok dologgal nincsenek tisztában. Így inkább nem érvelek.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.10. 13:15:10

@belgabela:

Az a legszarabb, hogy a felvilágosítást az alapoknál kellene kezdeni náluk. Alapvetöen semmit nem hisznek el, azt hiszik, hogy hoazudok. A Habony nem véletlen alapoz "erre" a rétegre.

buddha 2014.03.10. 13:19:27

lógni fog a csúti csüngőhasú!!

safranek 2014.03.10. 13:20:14

Hát, nem volt dugig a szíp új stádion!

ex-dr. vuk 2014.03.10. 13:34:01

@belgabela: remelem nem kell majd azt mondanom, hogy "ugye megmondtam".
En olyan orszagban akartam elni, ahol nem kell felni egy masodik kommunizmustol (vagy ukrajna-fele forradalomtol). Ezert leptem le.

Netuddki. 2014.03.10. 13:35:26

@Secnir: "Puskás Akadémia Pancho Aréna."

Na, azér' azt megnézném ahogy az orbán család megküzd az oroszlánokkal és a medvékkel (nem a ruszki, igazi) az arénájában. Valóságsónak se lenne utolsó...

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.10. 13:36:14

@buddha:

"lógni fog a csúti csüngőhasú!!"

Ezzel a Lévai Anikó is tisztában lehet, mert kurvára néz ki az ábrázata.

Nyehehehhehhehee

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.10. 13:37:24

@kovi1970:

"Valóságsónak se lenne utolsó..."

Nagyon jó ötlet. Feljegyezzük :)

Secnir 2014.03.10. 13:41:17

@safranek:
"Hát, nem volt dugig a szíp új stádion! "
ez a vidi stadionja, gondoltam, szólok.

Netuddki. 2014.03.10. 13:42:07

- Mér' Puskás Ferencről nevezték el a felcsuti stadiont?
- ???
- Mer' a habony mondta a pocakos focistának, hogy gondolja meg mégegyszer azt az "orbán viktor aréna" elnevezést...

dingó29 2014.03.10. 13:43:10

Az hogy a molinót nem engedték kirakni az visszataszító. De az ért megkérdezném a rengeteg hőbörgő seggfejet hogy ugyan a honvéd milyen alapon sajátítja ki Puskást? Ő nem csak Honvéd hanem magyar válogatott játékos is volt. Nem csak a pártízezer kispestinek hanem az egész országnak örömet okozott. Zalaszabáron és Pécsen sem játszott soha, de ott ugye nem baj hogy közterületet neveztek el róla? Ja tudtommal a 82656 számú kisbolygón sem járt soha mégis róla nevezték el. Egyébként hol a faszomba volt a drága honvéd mikor Puskás kórházba került és di Stefano és a Real fizette a kezelését, Le se szarták. Anyázzátok inkább a Hemit, ha rajta múlt volna , akkor a Puskás örökségből semmi nem lenne itthon. Ja persze tudom inkább Madriban legyen mint Felcsúton hogyne. Csak az bassza a csőrötök hogy a gyökér orbán szerezte meg a jogokat. Nem vagyok se Felcsút , se Vidi drukker sem pedig Fideszes, de Puskás emlékét nem a Felcsút meg orbán mocskolja hanem ez a hányingerkeltő fröcsögésetek. Gyökerek

Netuddki. 2014.03.10. 13:43:16

@Secnir: Ja, először én is hiányoltam a fa oszlopokat, oszt' rájöttem magamtól is. Muhaha!

Netuddki. 2014.03.10. 13:45:55

@dingó29: Balfasz fidesztroll, na az vagy, te gyökér, te!

"dingó29 0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban. 2014.02.18. óta tag."

Csató 2014.03.10. 13:51:46

Nem árt tisztában lenni azzal a történelmi ténnyel, hogy Öcsi Bácsi a legjobb cseleit Orbán Viktortól tanulta, még anno a felcsúti téesztelep mögött. Aki mást mond az hazudik.....

buddha 2014.03.10. 13:52:10

@dingó29: ha az öreglány lenyel,akkor ma te nem vagy és a világ több

NYJetsTD 2014.03.10. 13:59:57

@dingó29: Kérlek mesélj még...
Azt a kedvenc történeted, amikor a Real Felcsút legendás hármasa bevette a Barca hálóját. Tudod amikor Puskás beívelte, szíjjártó tovább fejelte, orbán meg bebombázta...

"Csak az bassza a csőrötök hogy a gyökér orbán szerezte meg a jogokat. "

Pontoan, ez volt az egyetlen igaz mondatod.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 14:01:03

@kovi1970: Bocs, nem fejeztem be: ki kell várni, amíg a nép nem követeli. Szerénység elvtársak.
Amit szeretünk magunkban, az főleg a szerénység.

Secnir 2014.03.10. 14:03:02

@dingó29:
"De az ért megkérdezném a rengeteg hőbörgő seggfejet hogy ugyan a honvéd milyen alapon sajátítja ki Puskást? Ő nem csak Honvéd hanem magyar válogatott játékos is volt. "

stop.
senki nem mondta (én sem), hogy a puskás név használata kispeste, a honvédot vagy bárkit kizárólagosan illet meg! én/mi azt mondjuk, hogy a puskás név használata NEM TILTOTT, és pont amiatt, hogy magyar volt, madridi, kispesti, stb., nem is tiltható be. vágod?
ez olyan, mintha betiltanák a michael jackson nevet, hogy nem lehetne felírni egy zászlóra, teszemazt.

"Egyébként hol a faszomba volt a drága honvéd mikor Puskás kórházba került és di Stefano és a Real fizette a kezelését"
talán illene kicsit tájékozódni, mielőtt faszságokat írsz.

"Anyázzátok inkább a Hemit, ha rajta múlt volna , akkor a Puskás örökségből semmi nem lenne itthon."
a puskás-örökség itthon volt, csak szólok. puskás özvegyéé - volt, amíg orbán el nem kunyizta.

"Csak az bassza a csőrötök hogy a gyökér orbán szerezte meg a jogokat."
nem. az bassza a csőrünket, hogy egy ízig-vérig magyar példaképet KISAJÁTÍTJA magának a Jóllakott Óvodás Kinézetű Csatár.

Csekkliszt#10 2014.03.10. 14:11:58

@Csató:
:-)) én is láttam !!! a hírTV nemrég mutatta ezt be a dokfilmet, amikor az aranylabdás csuti megsimogatja a kispesti kisfiú buksiját és elárulja neki a tutit: "merjünk nagyok lenni"

Különben a pocakos egész politikai (elv,-és gerinctelen) pályafutása ilyen cselezős, focistás: arra fut s labdával, amerre helyet lát, cselez, majd eljut valahová, megint cselez, oszt gólt rúg. Ezt csinálta a (phuj, levele, cúna gyarmatosító) IMF-el is, rohangált egyik oldalról a másikra, állandóan valami Cselényi törte a fejét (pedig tuti volt, h nem engedi h belenézzenek hamis kartyaiba)

spqr1 2014.03.10. 14:13:49

@dingó29: Én azt nem értem, hogy a kispestiek miért nem hype-olják fel egy másik játékosukat? Van ott bőven, akit lehetne. Nem, nekik Puskás kell. Elvitte előllük más. Van ez igy:-( Résen kellett volna lenni. Azt is meg kéne kérdezni Szabó Györgytől, hogy miért nem jött haza a temetésre, amikor ide tudott jönni Blatter, Samaranch, a Real elnöke....Neki mi a faszom fontos dolga volt? Akkor miért csodálkoztok, hogy nem Kispesten van az örökség? És mellesleg mit akartok, a Real kupáit, a Realban szerzett gólkirályi címeket? Mert sok más ereklye nem nagyon van, ha jól tudom, de utánna lehet olvasni, hogy mi maradt meg.

arckönyv 2014.03.10. 14:20:21

@dingó29: te figyi, azt értetted e, hogy itt csak egyetlen gittegylet sajátította ki Puskás nevét?

dingó29 2014.03.10. 14:32:26

@Secnir:" mi azt mondjuk, hogy a puskás név használata NEM TILTOTT"

Én is ezt mondom. Nem azzal kezdtem hogy a molinó levétele visszataszító?

"talán illene kicsit tájékozódni, mielőtt faszságokat írsz."
Megtettem már igen régen bár bevallom nem a honvéd honlapjáról

a puskás-örökség itthon volt, csak szólok.
Nagyon jól tudom , de ha az orbán nem szerzi meg akkor is itthon lenne még?

dingó29 2014.03.10. 14:34:20

@kovi1970: Te gyökérfejű libsigeci. Gondolom te már rögtön 150000000 hsz -el regeltél mi ? Faszfej

dingó29 2014.03.10. 14:36:13

@NYJetsTD: A humrorérzéked már -már gyurcsányi magasságokban szárnyal. gyakorolj még egy kicsit

christvhu 2014.03.10. 14:37:04

@Secnir: ""Csak az bassza a csőrötök hogy a gyökér orbán szerezte meg a jogokat."
nem. az bassza a csőrünket, hogy egy ízig-vérig magyar példaképet KISAJÁTÍTJA magának a Jóllakott Óvodás Kinézetű Csatár."

Leginkább az bassza csőrünket, hogy már annyi mindent kisajátított, (kokárda, nemzet, haza, magyar csapat, MANYUP, MOL, trafik föld, fél erdély... etc.) és akkor még Puskás is?????
Soha nem lehet tudni, hogy a feszített cérna mikor szakad el. nem véletlen, hogy nem lesz április 6.-án meccs a bajnokságban.

sandokan 2014.03.10. 14:43:48

Puskás Ferenc apai ágon szegény sváb származású családba született Purczeld Ferenc néven. Édesapja, id.Puskás Ferenc a Felcsút TC játékosa volt, majd a Felcsút AC és jogutódja, a Felcsút FC edzőjeként dolgozott.

A család 1937-ben magyarosította nevét Purczeld-ről Puskásra. A családban az anya és a gyerekek már nem beszéltek németül. Korai éveit egy felcsúti házban töltötte, 32 felnőtt és 132 gyermek társaságában.

Tehetséges labdarúgó volt, már gyerekkorától kezdve remekül futballozott. Legjobb barátja, későbbi csapattársa, a szomszédban lakó Bozsik József volt. A másfél évvel idősebb „Cucut” tizenkét éves korában, az akkori szabályok szerinti korhatárt elérve, leigazolta a Felcsút AC kölyökcsapata. Puskás ezt látva addig könyörgött a klub intézőjének, hogy hamis igazolással, Kovács Miklós néven bevette őt is a csapatba.

Puskás már 15 évesen bekerült a felcsúti felnőtt csapatba (a húszéves alsó korhatár kijátszása érdekében a korábban készített hamis adatokkal), nem sokkal azután, hogy édesapja edzőként átvette azt.
A csapat tagjaként 1943 őszén játszott legelőször, miután egy járvány miatt több játékosnak is távol kellett maradnia a NAC elleni mérkőzéstől. Ekkortájt kezdték idősebb játékostársai „Puskás Öcsinek” szólítani, és ebből az időszakból származik a „Sváb” becenév is.

1949-ben a Felcsútii AC a Sportminisztérium védnöksége alá került, új néven, Felcsútii Honvédként működött tovább. Mivel a klub ezután a Magyar Néphadsereghez) tartozott, az állandó játékosai többnyire hivatásos katonák is voltak. Puskás másik közismert beceneve, a „Száguldó Őrnagy” innen ered.

Már első évben 50 alkalommal talált a kapuba és ezzel elnyerte első bajnoki címét. Ebben az időben a Felcsúti Honvéd volt a legjobb magyar futballcsapat. Játékosai a nemzeti válogatott arculatát is meghatározták. Puskás a Felcsúttal ötször nyerte meg a magyar bajnokságot és négyszer szerzett gólkirályi címet.

dingó29 2014.03.10. 14:48:59

@arckönyv: Miért van kisajátítva? Mert nem engedtek kifeszíteni egy molinot? (szerintem is helytelenül) A honvédosok maguk által is bevallottan provokatív szándékkal akarták kirakni. Én engedtem volna, az ilyen hozzá tartozik a szurkolói kultúrához. De még ha a szöllősinek nincs is igaza azért valahol érthető ha nem szereti ha basztatják.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.10. 14:50:38

@spqr1:
"Elvitte előllük más. Van ez igy:-( Résen kellett volna lenni."
Rég olvastam ekkora kapitális ökörséget ezen a blogon, pedig elhiheted, nagy a konkurencia! Még két komment, és kihozod, hogy igazából az lett volna a minimum, hogy a Kispestiek önként lemondanak a Puskás név használatáról a felcsúti stadion és a fociakadémia tiszteletére!

spqr1 2014.03.10. 14:58:50

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Mi ezzel a problémád? Nem így történt? Tett a Honvéd valamit is érte, hogy ne így legyen? Épitett muzeumot, stadiont, akadémiát,? Lófaszt se. Többet látogatták a Realtol a korházban, mint a Honvédtól. Az özvegyet a tenyerükön hordozzák, de nem a Honvédosok.
Akkor lázadtatok volna, amikor a stadion bejáratánál Diego volt kitéve, mint etalon. Na, az a szégyen.

arckönyv 2014.03.10. 15:09:53

@dingó29: most akkor mit nem értesz?

Secnir 2014.03.10. 15:13:23

@dingó29:
"Én is ezt mondom. Nem azzal kezdtem hogy a molinó levétele visszataszító?"

akkor elbeszéltünk egymás mellett, van ilyen ;)

_most_ 2014.03.10. 15:15:44

szerintem szar a kispest, de ebben igazuk van, persze a fidesztől a lopás nem szokatlan dolog, következő az lesz a Hungary feliratot is csak Orbán használhatja.

futobolond a kozeleti paranoiás · http://suzukimaffia.blog.hu/ 2014.03.10. 15:18:34

Az is megérne egy misét, hogy miért Suzuki-Puskás kupa?
Miért is finanszírozza a stadiont a Kedves Vezetőnek?

ghater 2014.03.10. 15:19:38

LE A KALAPPAL.

Miért is? Mert provokáltak?

Ja, kettős mérce. Ha mi provokálunk, az rendben van, ha más az náci.

Az MTK mezén meg Fradi címer volt a hétvégén! Erről bezzeg nem ír senki, mert nem a tudjuk ki kedvenc csapata, tehát nem lehet vele politizálni, hírértéke nulla.
Pedig szép gesztus volt!

ErrOr 2014.03.10. 15:24:53

@dingó29: Havi 1 milliót fizetett a klub Öcsi bácsi kezelésére éveken át. Tudatlan...

ErrOr 2014.03.10. 15:30:00

@dingó29: A probléma ott van, hogy csináltak egy akadémiát, majd megpróbálnak történelmet hamisítani pénzért, amihez az asszony asszisztál. Aztán nb1es csapatot csináltak ebből a förmedvényből, akadémia néven fut, az átlag életkor meg valahol 28-30 környékén van és talán pályára lép 2 akadémista...

Secnir 2014.03.10. 15:35:29

@ErrOr:
" akadémia néven fut, az átlag életkor meg valahol 28-30 környékén van "
figyelj, az MTA-n egy rendes akadémista nem lesz senkiből 50 éves kora előtt, akkor felcsúton se' legyen elvárás egy 18 éves akademista...
:D

GQ 2014.03.10. 15:36:24

@dingó29: van néhány probléma a hozzászólásoddal. az első mindjárt a stílus, ami maga az ember, ugye...
a második, ámbár nagyobb, hogy hiányolja a logikát úgy egészében. pl hol olvastál olyat a cikkben, hogy a Kispest kisajátította Puskás nevét? csak kérdem, ne haragudj...

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 15:41:20

@sandokan: Ismerem ezt az életrajzot, de nem fért bele, hogy miként versenyezhetett a villamossal a fiatal Purczel? Direkt ezért felszaladt Kispestre? :-)
Persze Kispesten már ma se nagyon jár villamos.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 15:44:20

@dingó29: Mi ezen a provokatív? Tegyük fel, hogy engem Sárga Pecsenyekacsának hívnak, van egy lányom, akinek Picsányikacsa a neve, de ilyen néven világhírű kőfaragó és balettáncos.
Az Operában nem tapsolhatok neki, még a szimbolát se szerelhetem össze a szivarvéggel, mert elfelejtettünk gazemberekkel szerződést kötni névbitorlásról?

dingó29 2014.03.10. 15:44:26

@arckönyv: Mit nem értek? A következőt. Lehet anyázni a Felcsútot hogy nem engedték kirakni a molinót, ez jogos (már az anyázás) De itt a hsz-ek 99 százaléka nem erről megy hanem hogy ellopták a Puskás nevet és hogy buzi orbán milyen köcsög hogy elvette őt a honvédtól. Pedig Puskás 91 től itthon élt még 15 évig de a honvéd vezetők szartak bele. Mi a faszért nem védették le a nevet vásárolták meg a hagyatékot stb? Azután mikor más megtette akkor rögtön nekiálltak sírni.
Tehát csak arra akarok kilyukadni hogy nem az orbánt kellene szidni aki tett is valamit Puskás emlékéért (van egy raklapnyi dolog amiért lehet ezért nem) hanem a saját házuk táján kellene körbe nézni, hogy miért nem tettek semmit hosszú évekig az ügy érdekében. Na persze az orbánt szidni sokkal kényelmesebb mint a saját klubunk jelenlegi és egykori vezetőit

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 15:45:22

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ha olvastad a Kispest FC nyilatkozatát, lemondtak, gyakorlatilag. (A posztban is szerepel.)

dingó29 2014.03.10. 15:46:56

@ErrOr: Ne haragudj de hamár a neveknél tartunk akkor a Kispestnek mennyi lóvét tol a honvédség

dingó29 2014.03.10. 15:48:57

@GQ: Nem arról pampog itt mindenki hogy itthon csak a Kispesthez van köze Puskásnak ? Olvass már vissza ugyan

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 15:50:00

@dingó29: Tulajdonképpen azt kéred számon a Honvédon, ami miatt most a Felcsútot ekézzük.
Ők voltak olyan tapintatosak (remélem, hogy azok), hogy nem feszegették ezt a korszakot. Nem volt ám az olyan sima dolog. Ha annyira kerek lenne a történet, amilyennek láttatni szeretnéd, akkor nem is ismernék Puszkászt. Mert Puszkászt azért jobbára nem a magyar válogatottból ismerik.
Pl. én annyira szeretem, hogy Hrabal Zsebcselek címmel még könyvet is írt Hidegkuti Nándorról.
És ő (mármint Hidegkuti) járt jobban. Olvasva pl, ezeket a kommenteket.

csárli hárper 2014.03.10. 15:54:29

@ghater: mivan? már hogy lett volna az mtk-án fradi címer? ezt honnan szedted?

zsitva 2014.03.10. 15:55:05

Amig hatalmon volt Csauszeszkunak is volt NB I-es focicsapata.

ErrOr 2014.03.10. 15:55:17

@dingó29: Mert mindenki számára egyértelmű, hogy Puskás, Kispest, Hungary. Csak az öregasszony pénzéhsége hozta azt az eredményt, hogy a hagyaték ma felcsúton "rohad". Kispesten életében foglalkoztak Öcsi bácsival (illetve emlékeznénk rá halála után is, de pl nem engednek be a Bazilikába halottak napján, csak egy héttel később), míg ezeknek a férgeknek csak halála után lett fontos, amikor a nevével pénzt és kapcsolatokat tudnak szerezni.

GQ 2014.03.10. 15:56:28

@dingó29: még mindig nem érted. nem arról van szó, hogy a köcsög orbán sajátította ki, hanem a tényről, hogy megpróbálja a HATALOM kisajátítani. nem arról, hogy a kispest nem tette, vagy hogy mikor élt itthon és mikor kint. hanem egy név kiírását mégis milyen alapon lehet megtiltani?

dingó29 2014.03.10. 15:57:23

@ErrOr: Ha így van megkövetlek, de én valahol ezt olvastam. (a Puskás könyvben ez szerepel meg talán a wikin is)

ErrOr 2014.03.10. 15:57:49

@csárli hárper: 204. örökrangadó, az mtk csináltatott erre a meccsre egy olyan mezt, aminek a karján a 204-es szám és a mtk-fradicímer látható

ErrOr 2014.03.10. 15:59:29

@dingó29: Az életrajzi könyvét az a faszi írta, aki most nem engedte, hogy kint legyen a neve a kerítésen...

dingó29 2014.03.10. 16:03:08

@ErrOr: Ti pedig azt nem értitek hogy Hungary-nak része Mátészalka Gergelyiugornya meg bizony Felcsút is. Mi a faszomért nem mindegy neked hogy hol játszik az akadémia, meg hogy hol a hagyaték? Muszáj mindennek pesten lenni hogy legyen ott egy 10. néző nélküli csapat meg egy 117. múzeum?

Namely 2014.03.10. 16:08:39

@belgabela:
" tanár és orvos"
nem egyenlő
"az egészségügyiek és az oktatásban szereplők " fogalmával. Tanárról és orvosról beszéltél az első reakciódban, feltételezem azért, hogy szembeállítsd a tanultságukat a segédmunkáséval.
Ne csúsztass úgy, ahogy a politikusok szokták.

@Peterpapo:
a probléma az, hogy azért tartunk itt, mert az eltartottak döntenek arról, hogy a mi pénzünket hogyan osztják szét közöttük. És arra szavaznak, aki a legmeggyőzőbben hazudja, hogy nem ők a hibásak. Csak abban térnek el a pártok, hogy kiket hibáztatnak a saját elbaszott életükért.
"Csak az lehessen miniszter, aki éveket dolgozott a versenyszférában és aki egy percet sem dolgozott rendes munkát, az takarodjon el a politikai életből."
támogatom.

@Narancskommunista:

lenne 1-2 ötletem ennek a kivédésére. Csak egy pár kemény ítéletet kellene hozni a korrupt állami emberekre, és máris más lenne a felállás (30/40 év sitt, teljes vagyonelkobzás, rá és a teljes családjára is). Higgyétek el, rend lenne még ebben a kupiban is. De ez addig nem fog megvalósulni, ameddig a választók nem változnak meg, de őket pedig a politikusok szándékosan tartják hülyeségben. Na, itt a kígyó bele is harapott a saját farkába.
:D

ErrOr 2014.03.10. 16:12:24

@dingó29: Hol egyszerűbb elérni a hagyatékot, a Határ úton kiállítva, vagy Felcsúton? Mellesleg érdekes érvelés nézők nélküli csapatról érvelni Felcsúton :D
Mi értjük, semmi gond azzal, hogy egy akadémiát elneveztek róla, mint ahogy az sem gond, hogy a nyíregyi akadémiának Bozsik nevét adták. Semmi gond azzal, hogy A Népstadionnak Puskás lett a neve. Azzal sincs gond, hogy tereket neveztek el róla, nálunk ugyebár utcát. A probléma ott van, hogy magukénak akarják az életét mindenki mást kizárva.

csak egy néző 2014.03.10. 16:12:42

@Kovács Ferenc 14:
" Mert már van egy Puskás Stadion. (A régi Népstadiont hívják ma így.)"
Ez igaz, akkor lehetne Felcsuti Puskás Aréna, mint ahogy van Nemzeti Színház, Pesten, Győrben, Miskolcon, Szegeden, Pécsen.

ErrOr 2014.03.10. 16:15:53

@dingó29: valahol 50-100 millió között, amiben nem csak a név van benne, hanem a reklámtáblák is.

Peterpapo 2014.03.10. 16:16:24

@Namely:

Még egyszer leírom:

Az általad eltartottaknak nevezettek nagy része nem tehet arról, hogy eltartott. Ráadásul, ha megnézed, hogy mekkora a részvétel a választásokon, akkor azt láthatod, hogy vagy az "eltartottak" el sem mennek szavazni, vagy az "eltartók" szarnak az egészbe, mert nekik tök mindegy, hogy melyik párt mit ígér, ők jól el vannak így is, úgy is. De miért nem lépsz tovább? Mondjuk aki több adót fizet, annak többet számít a szavazata. Az milyen klassz lenne?

Secnir 2014.03.10. 16:24:53

@dingó29:
" a Kispestnek mennyi lóvét tol a honvédség "
egy fillért sem, ezt eltaláltad.

@Sárga Pecsenyekacsa:
"Persze Kispesten már ma se nagyon jár villamos."
az 50-es és a 42-es kivételével (a 42-es visz ki a Bozsik-stadionig.). még vonatállomás is van kispesten.

ErrOr 2014.03.10. 16:26:56

@Secnir: szerintem tolnak, elég sok reklám van kint a stadionban

csárli hárper 2014.03.10. 16:28:26

@ErrOr: tudatlanságom botrányos...több bohócligát kellene néznem.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.03.10. 16:34:16

@Secnir: Tudom. Erről beszélek. Felsoroljam a kocsmákat a megállók közelében? (Bár néhány helyen sokat kell caplatni.)

Gyorgy Nagy 2014.03.10. 16:41:48

Mi az hogy Puskás akadémia? Miért nem Viktor akadémia? Ja azt nemlehet mert nem a privát vagyonàból csinálta hanem a MI ADONKBÓL! A háza és a disz pàholy között van alagút?

fabatka2 2014.03.10. 17:11:39

Ez Panchozás olyan, mintha "Öcsi Stadion"-nak nevezték volna el a magyar foci emez új katedrálisát.
Csak még hülyébb...

Dinkainka 2014.03.10. 17:37:50

@csárli hárper: Búsképű Orbán és Pancho Arénája! De szerintem átadás után ezt is gyorsan lebontják mint a Petőfi Csarnokot. Így lehet gyorsan lopni sok pénzt.

Bee-zony 2014.03.10. 18:57:36

@ex-dr. vuk: Menni kell, minél előbb, annál jobb. Magyarországon mostanában semmi sem lesz jobb, csak még több lopás, még több adó, még több lehúzás, még több szemétség van és lesz. Külföldön pedig be kell illeszkedni, munka, nyelv, lakni valahol, és a többi, és ehhez idő kell, és legyen ez minél gyorsabban, amíg még Mo. EU tag, és amíg nem árasztja el a normálisnak mondható helyeket a többi, túlnépesedett és más egyéb bevándorló.
Miért is vándoroltak el a magyarok az Urál vidékéről? Mert ott nem volt jó? Most ugyanez a helyzet a Kárpát-medencében is…

Ovi: „Szeretnék szólni néhány szót a fiatalokról is, mert rendszeresen azt hallom itt, a Házban, hogy Önök megpróbálják a fiatalokat gazdasági menekültnek beállítani. Ezt nem először hallom. Ismét szeretném kérni az Önök körültekintését ebben az ügyben. Olybá tűnik, ahogy itt hallgatjuk, minthogyha a külföldön dolgozó emberek valami rosszat tennének a hazájukkal. Bizonyára látták azokat a számokat, hogy a külföldön dolgozó magyarok az elmúlt évben, 11 hónap alatt több mint kettőmilliárd eurónyi pénzt utaltak haza. Egy dolgunk van itt, hogy köszönetet mondjunk nekik, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Nemcsak a Fidesz, a szocialisták is, a Jobbik is meg az LMP is. Köszönjük meg nekik, hogy nem a munkanélküli segélyt választották itthon, hanem fogták magukat, vállalták a versenyt; nagyon nehéz körülmények között, idegenben vállalták a versenyt, és nemcsak hogy dolgoztak és magukat eltartották, hanem hazaküldtek komoly összegeket Magyarországra. És miért akarjuk megtámadni azokat a fiatalokat, akik egyébként lassan már – Európában ez nem szokatlan – az élet természetes részének tekintik, hogy egyébként más országokban vállalnak munkát? Szeretném jelezni Önöknek, hogy nemcsak Közép-Európából mennek fiatalok más országokba dolgozni, hanem franciák is sokan vannak Londonban, aztán Németország is tele van spanyolokkal. Miért kell azokat a fiatalokat, akik vállalják egyébként az életkoruknak megfelelő, nagyon komoly kalandot, hogy elmennek dolgozni, és idegenben próbálnak helytállni, miért kell őket állandóan megbélyegezni itt, a parlament ülésén azzal, hogy menekültnek nyilvánítják őket? Önök igazságtalanok, tisztelt Hölgyeim és Uraim! Azt kell mondanom, hogy úgy tűnik, a modern idők szavát sem értik. Ennek ellenére nekünk egyetlen dolgot azonban itt a fiatalokkal kapcsolatban, mint erkölcsi kötelességet érdemes azért megemlíteni: ez pedig az, hogy nekünk olyan Magyarországot kell építeni, ahova a fiatalok, amikor akarnak, haza tudnak jönni; amikor haza akarnak jönni, akkor értelmes élet lehetőségét találják itt, Magyarországon. S azt kell mondanom, hogy abban biztosak lehetnek Önök is meg a választópolgárok is, hogy a mi kereszténydemokrata–Fidesz-koalíciónk a következő években egy ilyen Magyarországért fog dolgozni.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket!”

A pártutasítás, avagy az idők szava: Gyurcsótány elküld, Ovi pedig megmagyarázza, hogy ez így helyes.
A szavaik küldenek, a tetteik elűznek.
1940-ben meg az volt az idők szava, hogy a szovjetek feladták a fél Szovjetuniót, a felperzselt föld taktikájával vonultak vissza, hogy aztán ellentámadást indítsanak. Van ez így.
És ha netán honvágyam támad közben, megnézek néhány videót, pl.:

„Orbán Viktor éjjel-nappal! Veszekedő nyugdíjassal!”
www.youtube.com/watch?v=MVcnF4Ag8cM

„Orbán Viktor Hazaárulása / Teljes videó nem vágott !!! ezt nézd AtyaÚristen és tényleg!!”
www.youtube.com/watch?v=tjXEKcJZBiw

„Ez a Fidesz igazi arca”
www.youtube.com/watch?v=CJeA9dkdJ0Q

Hamajd 2014.03.10. 19:20:24

@Peterpapo: " Az milyen klassz lenne?"

Az milyen klassz lenne, ha a szavazólapon lenne egy indoklás rovat, ahová egy bővített mondatban le kellene írni, hogy miért is oda került az 'X'.

vomit 2014.03.11. 08:31:05

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: emlekiratot vagy meinkampfot irhat szazat. a bori letoltese kozben a fizetos teveinterjukat tiltottak meg, vagy azt is csak a szajukkal akartak.

süti beállítások módosítása