Skip to content


       Szűrés lista

Már majdnem igazi a kampány, megjött az első névtelen szórólap

Hozzánk sose csöngetnek be az aláírásgyűjtők, kampányanyagot sem szoktunk kapni, aminek lehet sokan örülnének, én viszont bánatos vagyok, mert így nincs elég kampányanyag a blogra. Ezért volt nagy öröm  a héten, amikor felfedeztem a postaládában az az első névtelen szórólapot, amin a zuglói Összefogás-Kormányváltás jelöltjével rémisztgetik a zuglói lakosokat.


névtelen.jpg

Ilyen debil kampányra nem számítottam, a legfrissebb hírek szerint nem lesz miniszterelnök-jelölti vita sem. Pedig ha Orbán szeretné szórakoztatni a Zembereket, akkor mind a 18, országos listát állító párt listavezetőjét meghívná egy élő vitára. Nem lenne annál szórakoztatóbb műsor aznap a tévében. A kamupártok kamuvezetőinek élő adásban kellene vitatkozniuk Mesterházyval meg Vonával, háttérből figyel: Orbán.

De nem lesz semmilyen vita, a Fidesznek még programja sincs, mondjuk ehhez már tényleg pofa kell, hogy legalább egy 10 oldalas pdf-szerűséget se dobjanak össze, arról hogy mi a búbánatos faszt akarnak kezdeni az országgal a következő négy évben. Mindenn folytatódik tovább? Ennyi?

Úgyhogy én nem látok más választást, mint újra feléleszteni a 2010-ben népszerűvé vált "Tavasszal szavazz fasszal" mozgalmat. Idén már nem A4-es, hanem már A3-as lesz a szavazólap, köszönhetően a professzionálisan megírt új választójogi törvénynek.
Ami a Fidesz szerint soha nem látott mértékben szélesítette ki a demokráciát, míg mindenki más szerint pofátlan csalássorozatot tett lehetővé.

Mindegy, a nagyobb szavazólap, nagyobb ....

szvazz.jpg

 

Címkék: választás

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr735858347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szarfaszú kommentelő 2014.03.13. 16:03:18

Látom milyen sok a ballibes lihegő, és micsoda jó tanácsokat adnak! A szétfogás vezetőinek képét nézve visszajött a múlt.... helyet gyurcsánynak - kunczénak,bajnaiak,fodornak,molnárnak......lassan elfogy a lopott pénz! Pláne ,hogy lebukott az egyik pihentetett vagyon őrzője !!! Most már hozzá kell jutnunk a bödönhöz! Helyet a szétfogásnak, a fidesz adja már át a helyét, lejárt a zseton ....

Bobby Newmark 2014.03.13. 16:06:56

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Kívánok neked is boldog megélhetést és családalapítást a negyedmillió új munkahely egyikén, havi hatvannyolcezer forintért, közmunkásként!

Ennyire azért ne szopjuk már be tövig a propagandát, ajókurvaéletbemár!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.13. 16:08:46

@Virág et.:
"Az a szomorú, hogy ezt az egyébként jogos elvárást csak baloldalról fogalmazzák meg. A Fidesznek nem kéne megújulni? Levonni konzekvenciákat? Ha a Puch meg a Boldvai gazember, az baj, de ha a Simicska meg a Nyerges viszi a pénzt, az oké? Oda nem kellenek új arcok?"

Nagyon szomorú, de nem. Az ő szavazóik megelégednek, sőt ünneplik ugyanazokat az arcokat, és jól mondtad, 20 éve ugyanúgy bejuttatják őket a Parlamentbe. A lényeg meg ez a demokrácia szabályai szerint.

béla a görög (törölt) 2014.03.13. 16:11:16

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te ugye tipikus élősködő fehércigány magyar vagy? Igen az! Nem kell hogy válaszolj! :)
---
Fidesz-szórólap úgy nézne ki, hogy:
-Papcsák? Ez még a spájzba is bemásznak azt kieszi a nagymama lekvárját!
---
Pénzem nincs az országba, remélem az EU is bevagja a satut - aztán most már nyúlkáljanak a fehércigányok a sajátjaik zsebeikbe azt örüljenek annak amit ott találnak. Tökmag, szotyi.

Virág et. 2014.03.13. 16:14:35

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ezért nem lesz soha kormányváltás. Van egy elvtelen kisebbség, amelyiknek minden mindegy és van egy többség, amelyik lényegében maga sem tudja, hogy mit akar. Profin nyilatkozó, profi politikusokat, értelmes programmal, de nulla politikai előélettel. Ez eléggé teljesíthetetlen.

Ez a mázlija Orbánnak, az országnak meg ez a tragédiája. Lehet itt korrupcióval maszatolni, de a fidesz alatt lopásból is több van. Csak most már nem baj úgy látszik.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.13. 16:16:22

@Bobby Newmark:

Csak szolok hogy ebböl a 250 ezer uj munkahelyböl 80 ezer a közmunkás a többi a versenyszférában és ITTHON dolgozik, ugyhogy ne hazudj!

flort 2014.03.13. 16:18:30

@Nagyzee: figyelj, akkor szavazz kispártra. Bár nem tudom, mi alapján érzed közel magadhoz pl. a ólét és Szabadság Demokrata Közösséget, vagy a A korszakváltók Pártját, vagy tudod-e hogy mit is akarnak ezek. Mert én pl. sohasem hallottam róluk és garantált hogy a választók 99.99%-a sem, tehát médiaháttér és ismert arcok hiányában annyi esélyük van, mint Szálasinak a népbíróság előtt. Amúgy szerinted egy olyan, papíron önálló pártnak, mint a KDNP optikai mikroszkóppal látható lenne a támogatottsága?
Tehát garantált, hogy a választók 0.01%-ának az a része, aki rájuk szavaz, egy reménytelen formációt támogat és így elveszik a szavazata. Ámde a töredékszavazatok a magát alighanem amúgy is túlnyerő győztes pártot fogják gyarapítani a mindössze egy párt által támogatott, de elfogadott törvény miatt.
Tehát, szavazz rájuk nyugodtan, de ezzel bizony a későbbi győztest támogatod, és semmiféle "mást" nem.

flort 2014.03.13. 16:26:50

@flort: Jólét és Szabadság
vagy A korszakváltók

bocs

nincs1itt 2014.03.13. 16:27:48

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Te fidióta, mesééjé má', milyen 250 ezer munkahely???
Sötét gyalo, csak Németországba vándoroltak ki 32 ezren! Ez a hivatalos, tehát ismert adat, lehet ennél akér 2x több is! Anglia? Ausztria???? a 250 ezer úgy jött össze, hogy 3 hónap után mindenféle nyilvántartásból kikerül a munkanélküli, a külföldön dolgozókat is "új munkahelynek" számolják, a közmunkásokat is!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.13. 16:27:52

@Virág et.:
Már régóta nem a lopás ténye a fontos, hanem az, hogy ki lop. A Fidesz bőven tudta fanatizálni annyira a rajongóit, hogy elhitesse, amikor ők lopnak, akkor az igazából a nemzetnek jó, mert ők, gazdaságilag megerősödve majd le tudják győzni a nagy ellenséget, a Mindenki Mást, név szerint a szocilibsibolsikat meg a tudjukkiket.
Az MSZP meg túlságosan el volt foglalva a saját belső harcaival és a teszetoszaságával ahhoz, hogy párhuzamos lépéseket tegyen ebben az ügyben, például hogy kiépítse a saját polgári köreit, amik a Békemenet emberbázisát adják, vagy felépítse azokat a civilnek mutatkozó szervezeteket, amikre most, a kampányban oly nagy szüksége lenne. Mert mondjuk fele ennyit nem kéne a médiafelületek hiánya miatt nyígni, ha a szoci kampányt a szoci-CÖF zászlója alatt csinálnák. Ez a gáz, hogy a Fidesz megmutatja, hogyan kell kijátszani a saját rendszerüket (miközben nem lennének rászorulva), és még arra sem képesek, hogy lemásolják, helyette viszont zsinórba mennek bele olyan kommunikációs pofáraesésekbe, mint aktuálisan a kokárdás-állatos kampány.

Bobby Newmark 2014.03.13. 16:32:06

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Csak azt tudom mondani megint, mint az előző kommentemben, hogy nem kéne tövig beszopni a propagandát, mert rohadtul ciki.

Hamajd 2014.03.13. 16:35:55

Egyszer majd elfogy a rezsicsökkentés és akkor lesz kormányváltás.

Thule 2014.03.13. 16:37:26

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: MILYEN versenyszférában te szerencsétlen? Mutasd már meg azt a 170 ezer új munkahelyet a versenyszférában kérlek.

Én meg tudom neked mutatni az 500 ezer magyart aki külföldön dolgozik.... meg azt is, hogy 2010-ben hányan dolgoztak külföldön és most hányan teszik ugyanezt.

Na, ki mutasson akkor mit?

wantaan 2014.03.13. 16:39:24

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:500 ezer külföldre ment! Milyen 250 ezerről hazudsz ?? ...s főként a versenyszférában??????????????

Hamajd 2014.03.13. 16:40:40

250.000 Új munkahely létesült és mennyi Régi szünt meg????

kvadrillio 2014.03.13. 16:44:16

A helyi fideszes fia és menyasszonya kapott lakást szociális alapon

Index

2014. március 13., csütörtök 16:29 |
A szűkös szülői házra való hivatkozással utalt ki önkormányzati bérlakást az III. kerület a helyi fideszes önkormányzati képviselő fiának. Menczer Erzsébet -, aki a Fidesz parlamenti jelöltje is egyben - maga is megszavazta a döntést, és nem jelezte, hogy saját családjáról van szó. A polgármesteri előterjesztés Menczer leendő menyének nevén ment át a testületen...

....ERRE SZOKTAM AZT MON DANI MAGAMBAN: EZEK A ZSIDÓK MÁR MEGINT LENYÚLNAK EGY INGATLANT ! ÉS KÁROMKODOM EGY JÓÓÓÓT !

tobeor 2014.03.13. 16:47:14

Egy tizenéves taknyosnak talán még jól áll ez a faszozás, de egy önmagát eddig sokkal komolyabbnak vevő blognak nem.

Aki már felnőtt, az tudja hogy a valóságban - a mesékkel ellentétben - nem a Jó és a Rossz között kell általában választani, hanem a Rossz, a Borzalmas, és a Rettenetes között. Lehet szórakozni ezzel a kínosan tárgár és dedós faszozással, vagy lehet magadat kicsit komolyabban venni, és vállalni a hogy a legkisebb rosszra törkeszel.

Tyreo 2014.03.13. 16:47:34

@Virág et.: Már bocsi, de ha az MSZP annyira balfaszokból áll, hogy nem tudja lefizetni a tizenvalahány kamupárt miniszterelnök jelöltjét, hogy akkor tartsunk jelölti vitát, közben mutogatni Orbánra, hogy nem mert eljönni, akkor nem érdemlik meg a szavazatunkat. Ne csak panaszkodjanak, hogy Orbán mennyire csal, próbáljanak meg tenni ellene valamit.

tobeor 2014.03.13. 16:49:17

@InversioN:
Pontosítanám a FideszMaffia programját:

Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább! Lopunk tovább!

Aláírás:
Simicska-Orbán

dr. Aullah 2014.03.13. 16:51:44

Az érvénytelen szavazás meg a fasszal szavazás nem megoldás. Az tényleg olyan, mintha nem érdekelne és jó lenne az, ami most van. HISZEM azt, hogy pártilag elértük a legalját, jöhet ezután bárki...
Igenis be kell húzni egy X-et... bárkire a két nagy közül.

Virág et. 2014.03.13. 16:59:04

@Tyreo: ??? Komolyan azt várnád el a szociktól, hogy korrumpáljanak embereket, lefizessenek a választási győzelemért? Mert két sorral feljebb másvalaki meg a teljes megújulást és szentté avatást várja el az ikszéért cserébe.

Ez baj, hogy ti, a választók se tudjátok, hogy mi kell nektek. Neked tökös és merész, a határon lavírozó párt, a másiknak Teréz Anya.

@tobeor: Bizony.

Kalmár 2014.03.13. 16:59:12

Értem én, hogy a Fidesznek nincs programja.......

Pedig csak az ő programjuk világos!
A többi homályos jóakarat. Gyurcsány jóakarata meg egyenesen ijesztő!!

Bár most elmondták mi lesz.
Nyugdíjasoknak 24 ezer (a múltkor is bejött a 19ezer)
Áfa- 20% a kajára
Jövedelemadó föl az égbe.

Sajnos nem értik, hogy a jövedelmeket akkor kell adóztatni amikor elkölti valaki, nem akkor amikor megkeresi!

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.03.13. 17:03:06

Felesleges pénzkidobás az ellenfél lejáratására szórólapokat nyomni, Orbán úgyis nyer. Emlékszem a 70-es években, amikor tanácsadóként dolgoztam Imi Famin Tata mellett a kváziföldi kampányban, fáradhatatlan munkámnak köszönhetően előre lefutott volt a választás.

Szívesen adok tanácsokat a miniszterelnök úrnak is.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.13. 17:04:13

@nincs_itt: @wantaan:

Akik külföldre mentek, azok nincsenek benne a nyiévántartásba. Szerintetek aki már 4 éve Amerikában él és dolgozik, azt ide számolják be, mintha itt dolgozna?

Hagyjatok már a ballib hazugságokkal. Persze meg, aki évtizedek óta külföldön él, öt is beleszámolják a hazai foglalkoztatottságba, hát hogyne, hülye aki elhiszi.

Thule 2014.03.13. 17:24:57

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Ja, nincsenek benne. Te meg elhiszed a nagy szentjeid hazugságait mert egy seggfej baromarcú ökör vagy.

BENNE VANNAK, BEVALLOTTA A FIDESZ. Felfogtad?

OLVASS te szerencsétlen: www.origo.hu/gazdasag/gazdasag-plusz/20130927-alig-nott-a-versenyszferaban-dolgozok-szama-a-kulfoldre-vandorlok-es-a-kozmunkasok-a-kormany-kezere.html

és befoghatnád a mocskos propaganda büdös pofádat, nyomod itt FOLYAMATOSAN a kibaszott kamu dumádat, IQ szinted kb 80, ezzel vered a f@szodat hát gratulálok.

Felteszek neked egy találós kérdést:

Van két állatkert. Mindegyikben van 100-100 birka. Mindkét állatkertben van 1-1 fekete birka. Az első állatkertben a 100 birkából 50 szürke birka van. Hány szürke birka van a második állatkertben?

Várom a (helyes) választ...

Tyreo 2014.03.13. 17:25:57

@Virág et.: Hát mivel a megújulás láthatóan elbukott, akkor jöhetne a B verzió.

Csekkliszt#10 2014.03.13. 17:38:08

@Thule:
:-)) jo ez a birkás kérdés.
Miért pont ilyen állatkertes feladat jutott eszedbe, ki érti ...
Én annyit hozzátennék segítségül a válaszhoz, hogy a formál logika es a számelmélet, nem pedig a KSH szerint...

♔bаtyu♔ 2014.03.13. 17:47:51

Mi a gond? Ezt hívják negatív kampánynak. Vagy ezt csak a balliberálisoknak lehet?

J.László 2014.03.13. 17:52:17

Az lenne mindannyiunk számára a legjobb, ha az SZDSZ után most az MSZP is kiesne a parlamentből.

♔bаtyu♔ 2014.03.13. 17:56:08

@J.László: Az SZDSZ hiába esett ki. Az SZDSZ-esek ott vannak az MSZP satellit pártjaiban és az LMP-ben.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.13. 17:56:24

@Thule:

Értelmetlen a kérdésed.

Másrészt nem én csusztatok hanem az origo.....

Kalmár 2014.03.13. 17:56:43

@Thule:
Tök jó, hogy ilyenek vagytok.
Tök jó, hogy meglesz újra a 2/3.

Köszi, ne hagyd abba!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.13. 17:57:36

@J.László:

Ki fog. Még idén. Nem lesz meg nekik a 15% az fix. Lopcsány elintézte (ezt is) :)

J.László 2014.03.13. 18:00:40

@♔bаtyu♔:
Ezért lenne mindannyiunk számára a legjobb, ha az SZDSZ után most az MSZP is kiesne a parlamentből.

Kalmár 2014.03.13. 18:02:36

A sok különböző pártból összeállt kormányváltás, (vagy mi a nevük,) első 50 helyéből 46 MSZP-ben kezdte a politikai karrierjét......

Megújulás?
Különböző erők összefogása?
Sokfélék?

A baloldal igazi esélye, ha most kiesnek a parlamentből!!!

14,9%-ot nekik! Akkor lehet megújulás!
Ha Fletó, Fodor, Kuncze, Bokros, Bajnai stb. ott ül az élen, akkor minden baloldali kezdeményezést megmérgeznek!

Aki a baloldal megújulását igazán akarja, az most a Fideszre szavaz!

J.László 2014.03.13. 18:03:05

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Az a baj, hogy nem kampányolnak. Ha kampányolnának, biztos nem jutnának be.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.03.13. 18:04:02

@♔bаtyu♔:

Akkor az édesanyád is ballibsi, mert a faszomra szavaz...

Nyehehehhehehehheee

J.László 2014.03.13. 18:04:48

@Kalmár:
"Aki a baloldal megújulását igazán akarja, az most a Fideszre szavaz!"
Pontosan.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.03.13. 18:07:12

@J.László:

Ebben nem értek egyet. 2002-ben is és 2006-ban is erös, durva kampánnyal nyertek. Jobb ha nem kampányolnak inkább!

nincs1itt 2014.03.13. 18:13:20

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: De! Benne vannak! Ugyanis a zemútt4év alatt, megduplázódott a kivándorlók(értsd: gazdasági menekültek, a fidesz és elődeik ámokfutása miatt)száma! Továbbá a közmunka NEM munkahely! Továbbá, 4 év alatt ígértk az 1millió ÚJ munkahelyet, csak ezt "módosították"(visszavonták a hazugságot) 10 évre, de azt nem árulták el, hogy honnan kezdik számolni a 10 évet!
@Thule: Ne mérgelődj, ez fidióta csak bosszantani akar! Ismeri az adatokat, de inkább hisz a csúti Rámszesz szavának, mint a saját szemének! Gondold el, ennek a nyomorultnak Matolcsy, aki Frei könyvből tájékozódik a pénzügy világról, szakembernek számít!

J.László 2014.03.13. 18:13:32

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
Azt akkor a maguk módján profin csinálták. Most nevet nem tudnak választani maguknak. A "baloldal"-ból kiveszett a machiavellsita politika iránti érzék, amiről egykoron ismertek voltak. Egyelőre érthetetlen, vagy legalábbis új számomra ez a jelenség. A magam részéről sajnálom, hogy nem kampányolnak, mert így van esélyük a bejutásra.

nincs1itt 2014.03.13. 18:17:12

@Kalmár: Tök jó lesz nektek!!! Biztos?
A hülye, mindenben halál biztos! A bölcs kételkedik!
Azért a jelenlegi állás szerint ( a valóság alapján, nem Matolcsy féle, ráolvasós, kristálygömbös, frei-regényes alapokon) kibebaxott szar néz ki arra felé, Háccsó Hátasztánban! De a sok szerencsétlennek, akik tehetetlenek, nem kívánok rosszat!

J.László 2014.03.13. 18:17:51

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
De végül is lehet, hogy bevált Kádár jóslata, aki a '80-as évek végén megjövendölte, hogy (az akkori) KISZ-esek fogják majd tönkre tenni az MSZMP-t.

nincs1itt 2014.03.13. 18:18:53

@♔bаtyu♔: egyem azt a polgári, keresztény/keresztyén stílusodat, te iskolázatlan fidióta!

Kalmár 2014.03.13. 18:19:40

@nincs_itt:
Jobb lesz, mert jobb lett a baloldali bukása után!

Olyan messze vagyunk még a JÓ-tól......
Nagyon mélyre lökött a 40 év kommunizmus és a 8 év elkúrás.

♔bаtyu♔ 2014.03.13. 18:26:07

@nincs_itt:

Eheted b+
1.Tükröt tartottam a haverod elé
2. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten, ez a tanyán furcsa?

sírjatok 2014.03.13. 18:27:59

@Thule:
"Van két állatkert. Mindegyikben van 100-100 birka. Mindkét állatkertben van 1-1 fekete birka. Az első állatkertben a 100 birkából 50 szürke birka van. Hány szürke birka van a második állatkertben?"

ennek mi a megoldása?

bgp 2014.03.13. 19:00:19

@Énbagoly: meg a trükkös egyfordulós választás miatt, meg a külföldi szavazók miatt. N omeg, nem utolsósorban a balfasz Összefosás (vagy mi a neve ezen a héten) kampány hiány miatt.
Majd elfelejtettem, Simon 240 vagy 400? millás dugipénze is nagyon jókor jött.

bgp 2014.03.13. 19:03:22

@sírjatok: 50 körül, de 0-99 bármennyi lehet.

bgp 2014.03.13. 19:05:24

@wantaan: Gyurcsány is hülye és korrupt. Mondj valami jobbat. Tény hogy Orbán veri ebben is, de akkor is, valami jobb érved nincs?

Csekkliszt#10 2014.03.13. 19:15:16

@bgp:
Nem, a helyes válasz 0-99, az 50-ről semmilyen infók nincs, max a Gauss-féle egyenletes eloszlásból kovetkeztethetnénk, ha tudnánk hogy a 2. állatkertben biztos van szürke birka, de ugye ezt nem tudjuk.

sírjatok 2014.03.13. 19:28:12

@Csekkliszt#10: jó de hát akkor az a megoldás hogy nem tudjuk? Ezt már az elején is tudtam (már hogy ennyi infóból nem lehet rájönni), azt hittem valami ennél trükkösebb vagy mélyebb dolog :(

Csekkliszt#10 2014.03.13. 19:28:26

@bgp:
Bocs, nem is neked matekozom :-)

explanatus 2014.03.13. 19:29:40

Mondjuk, azon kellene elgondolkodni, hogy mé' ne szavazzunk az új jövevényekre, mindre. Ki melyikre. Így biztosan kihullana a mostaniak kétharmada :) nem, nem a kétharmad, a kétharmad majd. Mivel nem lesz ki ellen harcoljon, okafogyottá válik és szétszéled. Tudom, most nevet még ezen mindenki. Még igen. Majd egy év múlva.

Csekkliszt#10 2014.03.13. 19:36:25

@sírjatok:
Jól gondolkodtál akkor. A helyes válasz az, hogy nem tudjuk pontosan, mert több értéket vehet fel egy bizonyos tartományban (nyilván nem lehet 0-nál kisebb es 99-nélkül nagyobb). Erről szól a fuggvenyanalizis meg az egyenletek megoldása: megmondjuk h melyik szám tuti nem, vagy melyik halmaz tuti igen. A kérdés - feladat teljesen értelmes volt, de jo példa arra, hogy a szövegmegértés mennyire fontos es nehéz.

nincs1itt 2014.03.13. 19:42:59

@♔bаtyu♔: Milyen Orbán-hívő vagy te?? Alcsút, na az tanya, láccik is a gumicsimmás hízott kappanon! De ha neked jó, egy bugris seggében túrkálni...
Szóval, ahogy nem egyszer megbeszéltük(én elmondtam, te nem figyeltél) telibeszarom, magasról, nagy ívben a magyar "baloldalt" is! Csak az a gond, kicsi fidióta, hogy az Orbán féle bandánál, még azok is jobbak voltak! Tudod, szart, vagy fost kérsz vacsorára?

_most_ 2014.03.13. 19:45:54

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: haha, hol létesült 250 ezer munkahely, ja külföldön :D

nincs1itt 2014.03.13. 19:47:07

@Kalmár: Te figyelj, a zemútt8év FELE azaz 4 év a fideszé volt! bocs, de ez a helyzet! Annyira jó, hogy alig másfél éve NEM VOLT eladó ház 1 millió forint alatt, most meg... Szóval a 1 euró, már hónapok óta több mint 300 forint! Ez a jó? Nincs beruházás, hazai meg pláne nincs. Ez jó? Az adósság az egekben, az MNB dilettáns, idióta balfasz kezében, a kormány szintén... Ez jó? Mennyivel jobb, mint a baloldal idején? Ja, hogy nem a "baloldal" a hülye?! Értelek! Kellemes estét!

_most_ 2014.03.13. 19:53:28

tényleg nem értem azokat, akik azon nyafognak, hogy nincs kire szavazni, nem értem hol éltek az elmúlt 24 évben, eddig se volt normális párt, ezután se lesz, a demokrácia már csak ilyen, amúgy meg a fidesznél bármelyik párt jobb választás, szóval most kifejezetten könnyű a döntés.

Csekkliszt#10 2014.03.13. 20:08:59

@_most_:
Szerintem a rendszerváltó azaz 89-és SZDSZ-te, v akár az akkori Fideszre szabadott szavazni. De legjobb teljesítményt a Horn es a Bajnai kormány nyújtotta. Az első az MDF szarát mosta, a másik a Gyurcsány kormányét. Magyarország akkor lesz élhető ország, olyan mint németek, Anglia v Norvégia, amikor kb tok mindegy kik vannak kormányon , annyira kicsi a különbség a politikában mert csakis a közjót szolgálják. Egyébként Belgium legsikeresebb másfél éve akkor volt amikor a Flamand vallon vita odáig fajult, hogy másfél évig nem volt kormány! Egy cég is akkor jo, ha a vezeto nem ráül az alkalmazottakra, hanem megy magátol is az üzlet. Drága Magyarország, te mikor leszel ilyen ?

Csekkliszt#10 2014.03.13. 20:17:02

Magyarország terhe az, hogy sámánok (orban és Gyurcsány ) akarják irányítani, egy miniszterelnök nem (pocakos) tábornok, hadvezér, hanem közszolga, fizetett hivatalnok aki nem lángba borítja a várost , hanem dolgozik hivatalában. Nem hazudik éjjel nappal es nem folytat háborút mindenkivel, aki nem keleti diktátor.
De mondom, ez a mániám : ezek mond mi vagyunk. Előbb nekünk , a népnek kell változnia, hogy jöjjön egy méltó politikus (Bajnai szerintem esélyes volt), ha készen állunk majd, meglesz ez is. Természetesen mindkét oldal felelőssége hogy ilyen buta maradt a nép a közember az átlag magyar de ebben orban felelőssége a legnagyobb.

jet set 2014.03.13. 20:19:24

mszpre, fideszre, jobbikra értelmes ember nem szavaz szerintem. Nem jó stratégia, hogy hányászacskóval szavaz valaki, ezeknek el kellene takarodniuk, mindnek. A fasszal szavazás sem megoldás. Pont a net lenne legjobb lehetőség arra, hogy mindenki válassza ugyanazt a kis pártot. Nem azért, mert bármi esélyük lenne, hanem hogy látszódjon, hogy hány embernek van tele a töke az eddigi bagázzsal. Bár úgy látom, hogy a SEM-et nem merte ráírni a NVB a szavazólapra (mármint a rövidítést). Túl sok szavazatot vittek volna el? :-)

bandinyúl 2014.03.13. 20:39:47

@♔bаtyu♔:
A tieddel vagy az enyémmel?

GizGazGéza 2014.03.13. 20:39:58

Utópia, hogy bárki is kispártra szavazzon, fõleg most amikor gyakorlatilag a demokráciát análba dugva be van tíltva a kampány... Egyedül a Rezsicsökkentés folyik a csapból.... Mert az persze rendben van és a sok tudatlan meg cumizza.. (Putin is szájtátva tanul). Viszont a baloldal is egy impotens kiskakas... Hogy a búsba gondolják, hogy Gyurcsánnyal labdába rughatnak? Bohócnak a cirkuszban a helye!!! Annyira negatívan hat a pali, hogy abban a pillanatban leégne a fél város, ha visszakerülne hatalomra!!...nem csak a Tv székház. Most borítékolható a fidesz gyõzelem... Remélem nem 2/3-d....

nincs1itt 2014.03.13. 21:13:05

@jet set: szeva!!!! komissiózol még az Gyűrök Uránál??

nincs1itt 2014.03.13. 21:16:17

@♔bаtyu♔: hahóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!! elakadt a szavad...

nincs1itt 2014.03.13. 21:17:38

@Kalmár: hahóóóóóóóóóóóóóóóóóóó!!!!!!!!!! elakadt a szavad...

Nagyzee 2014.03.13. 21:43:26

@Virág et.: Ez egyelőre még egy többpártrendszer. Teljesen kifacsart logika az, hogy ha nem tetszik a kormányzás, akkor csak a legnagyobb ellenzéki pártra szabad szavazni, mert különben a kormányt támogatod. Ha nekem a 3. vagy 4. legnagyobb párt a szimpi, akkor rájuk szavazok. Ha nem tetszik egyik nagy párt múltbeli és várható teljesítménye sem, akkor egyikre sem szavazok, hanem keresek mást. Nem kötelező választani a két rossz között. Mellesleg ha nem kormánypártiként mindig csak a legnagyobb ellenzéki formáció támogatása a helyes magatartás, akkor soha nem is lesz más alternatíva. Nem jellemző, hogy egy teljesen új párt egyből választási győzelmi reményekkel induljon, és ha mindenki a ti logikátok szerint szavazna, soha nem tudna megkapaszkodni, elkezdeni építkezni.

És őszintén szólva ez a pszichikai nyomásgyakorlás, a kispártok szavazóinak / mindkét nagyból kiábrándultak azzal vádolása, hogy ők a Fideszt támogatják, és előre is rájuk kenni a kormányváltás elmaradását pont olyan agresszívként és taszítóként jön át, mint az egybites fideszdroidok trollkodása. Minden egyes olyan hozzászólás után, ami azt bizonygatja, hogy ha nem a szocikra szavazok, akkor bizony a Fidesz támogatom, egyre kisebb késztetést érzek, hogy valaha is csak számításba vegyem a szocikra szavazást. Teljesen kontraproduktív, amit csináltok. Szerintetek működik ez a "bullying"?

Egyébként ránéztél már a közvélemény-kutatási adatokra? A baloldalnak pontosan 0% esélye lenne megnyerni ezt a választást a kb. 5%-nyi LMP-s és egyéb szavazóval is. A hibát pedig talán magukban kellene keresniük. Az csakis az Összefogás felelőssége, ha nem bírnak elég vonzóak lenni azon kb. 60%-nyi választó számára, akik inkább kormányváltást szeretnének. Az bizony az ő felelősségük / a ti felelősségetek, ha nem lesztek elegen.

Meridian74 2014.03.13. 21:52:37

ez itt hibátlan:
kuruc.info/r/57/125062/

Amúgy a Jobbik nem akar mindenáron kilépni az EU-ból, hanem normalizálni akarná a működését. Nagy különbség.

A szavazz fasszal az meg egy faszság, miértelme van? Semmi. A jobbikban legalább megvan a potenciál, és a remény, de a többitől mit várhatunk? Már megmutatták az elmúlt 24 évben.

Nagyzee 2014.03.13. 21:52:50

@flort: Nem kamu bizniszpártokra fogok szavazni. Ha pedig elvész a szavazatom, akkor elvész. Az MSZP-nél sem lenne jobb helyen, mivel nem érzem úgy, hogy velük előrébb lennénk bármivel is. Mellesleg az 5%-ot el nem érő kispártok elvesző töredékszavazatait nem a győztes kapja meg tudtommal, hanem senki sem. Arányaiban az összes bejutó szavazata ugyanannyival ér többet ezek miatt.

De amúgy ha az megnyugtatja a lelketeket, és jobban alszotok tőle, felőlem nyugodtan gondoljátok azt, hogy a kb. 5-10%-nyi LMP-s, fasszal szavazó, egyéb kispártot támogató, stb. miatt marad majd el a kormányváltás, nem pedig azért, mert a baloldali formáció továbbra is egy vállalhatatlan csődtömeg.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.03.13. 22:44:31

@jet set:
Erre lett volna jó a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. Nem is véletlen, hogy mindenféle kifogással gáncsolták, dehogy indulhasson, és azzá a viccpárttá és "fehér négyzetté" váljon, ami a politika maga.

Meridian74 2014.03.14. 07:06:20

@Nagyzee: nem mellesleg a mostani baloldali összefogásnak csúfolt formáció közül egyik sem baloldali, hanem mind-mind szélsőségesen liberális pártok. A fidesz már inkább baloldali, ők sem teljesen, az igazi baloldaliság a Thürmer Gyula-féle őskomcsi pártnál kezdődik.

Kovács Ferenc 14 2014.03.14. 08:45:29

@J.László: Kádár csak Sztálint plagizálta. Hiszen Sztálin megmondta, hogy a forradalom győzelmével az osztályharc nem ér véget, mert éppen a belső párt válik a munkásosztály ellenségévé. Ezért hozta létre az NKVD-t, és ezért vitetett azonnal Szibériába mindenkit, akire csak a gyanú árnyéka vetült. Sztálin meghalt, Hruscsov azt mondta, hogy ez hülyeség, megkezdődött az enyhülés, és bizony a nyolcvanas évekre már jól látható volt, hogy az állampárt csecsein felnövekedett egy új generáció, amelyik nem fogja beérni holmi TSZ elnöki vagy párttitkári székekkel. De akkor már késő volt bármit is tenni, meg hát Kádárnak sem volt már akkora hatalma, hogy felléphessen ez ellen. Lassan, de biztosan kicsúszott az irányítás a kezéből, ő ezt látta is, de egyebet nem tehetett, minthogy "az utókor majd igazol" végszóval leköszönjön a színpadról, átengedve a hatalmat Grósz elvtársnak, aki mögött akkor már ott állt a prédára leső ifjú orbán és gyurcsány.

ork1234 2014.03.14. 09:01:02

az érvénytelen szavazat a lehető legjobb megoldás
ha lesz belőlük 51%, akkor lehet a fejeket vakarni a politológusoknak

Bee-zony 2014.03.14. 09:12:01

Bár fasszal szavazni faszság (le se szarják a hatalmon lévők, annyit ér ez, mint egy tüntetés, utána hazamennek az érvénytelenül szavazók, és kész, ennyi volt), de ha valaki mégis ezt választja, akkor csakis metszett fasz legyen, ahogy az ábra mutatja.

Megint látszik, hogy ha szavazásról van szó, a nép többsége megdönti a saját hülyeségrekordját.

O.gy. választás 2014:
Fidesz-KDNP kétharmad ismét = nagyon hülye a többség, (f)idióta, negatív eset;
Fidesz-KDNP győzelem = szimplán hülye a többség, negatív eset;
Bármelyik másik, már bizonyítottan tolvajpárt győzelme a bennük való tévhit által = még mindig hülye a többség, negatív eset;
A tolvajpártok erőegyensúlyára s(z)avazás = nem hülye a többség, tudják már mi az elérhető legkisebb rossz abból a választékból ami van, de egyébként tehetetlenek, negatív eset;
Korrekt, becsületes, hozzáértő emberekből alakult pártok, és rájuk szavazás = nem hülye a többség és nem is tehetetlen, pozitív eset.
Ez utóbbihoz a jelenlegihez képest egészen más társadalmi rendszer kell , kb. már az óvodáskortól, sőt, figyelembe véve, hogy a négyéveseknek már eléggé kialakult személyiségük van. Ehhez viszont agyilag fel kell nőni.

A lábbal szavazás opcióként még nem szerepelt a kommentekben, itt pótolom ezt a hiányosságot. (Az előnyeit, és hogy mennyire hatásos, találja ki mindenki maga.)

Ködoszlatás:
Az elveszett szavazat az, amikor pl. egy szavazatokkal tele urnát elhagynak valahol útközben.
A leadott érvényes szavazat az nem elveszett szavazat, abból lesznek a képviselői mandátumarányok az 5% felettieknél, az alattiaknál abból lesz némi állami támogatás-pártpénz, akik pedig még az 1%-ot sem érték el, azoknál a gyengeségi mutatószám, hogy itt tartanak most, és ehhez képest kell fejlődni.
Az elveszett szavazat hazugságát a legnagyobb esélyű párt hívei terjesztik, és azok a hülyék, akik beveszik a szövegüket, és mindezt abból a célból, hogy ne is szavazz a többiekre. Így lehet elérni az egypártrendszert és a 99%-os szavazati arányt.
Ezzel szemben, mindenki szavazzon a kedvenc pártjára, amelyik szerinte a legjobb, avagy a legkevésbé rossz, vagy pedig pártpreferencia nélkül a legkisebb rossz állapotára (Magyarországon ez gy.k. a legkevesebb közpénzlopást jelenti), stratégia szerint.
Aki elvesztette a szavazatát, pl. útközben kiesett a zsebéből, az kérje meg a becsületes megtalálót, hogy adja le a talált szavazatot a legközelebbi választási urnánál. :)

Nem kapja meg a más pártokra leadott töredékszavazatokat a Fidesz-KDNP, még nem tartanak ott a lopásban. A töredékszavazatokból lesznek az egyes pártok területi és országos listájának a szavazatai. Nem egyszerű a számítási módszer, de igazságos.
„Magyar választási rendszer - Mandátumszámítás, töredékszavazatok”
hu.wikipedia.org/wiki/Magyar_v%C3%A1laszt%C3%A1si_rendszer#Mand.C3.A1tumsz.C3.A1m.C3.ADt.C3.A1s.2C_t.C3.B6red.C3.A9kszavazatok

Bee-zony 2014.03.14. 09:22:13

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): +1
Kösz’ hogy a stóc judeonácival, pártkáderrel, szellemi fogyatékossal szemben tartod a frontot.
Mondom, hogy kb. százból egy normális ember van Magyarországon. De az is minek, lévén hogy egyértelműen kisebbség – és a végén még te fogod szégyellni magad, hogy még mindig Magyarországon vagy, ahelyett hogy kimenekítetted volna a szeretteidet a nagy szabadtéri elmegyógyintézetből, ahol demokratikusan az ápolandók vannak hatalmon.

„Egy beteg társadalom beteg politikai elitjéből csak beteg tulajdonságokkal emelkedhet ki valaki.” /Zuschlag János, magyar hangja Szalai Vivien/

Bee-zony 2014.03.14. 10:10:06

Apropó, Zugló...
„Egy MSZP-snek tűrnie kell a pocskondiázást
Az MSZP politikusának tűrnie kell a kemény kritikát, még ha nevét erőszakos nemi közösüléssel is hozzák összefüggésbe. A Fidesz politikusának viszont kijár a nyomozás – erre az álláspontra jutott a BRFK VI. kerületi bűnügyi osztálya. Zuglóban Tóth Csaba szocialista és Papcsák Ferenc fideszes jelölt két megtévesztésig hasonló kampányszennylappal ment egymásnak. Mindketten feljelentést tettek a másik ellen, de a rendőrök csak a Papcsákot ért rágalmazást vizsgálják.”
index.hu/belfold/2014/03/14/egy_mszp-snek_turnie_kell_a_pocskondiazast/

Hogy van az, hogy a zuglóiak Weinek SZDSZ Leonárdot, és Papcsák WC-király Ferencet választják, amikor úgy néz ki, hogy akárhány erkölcsileg jobb, intelligensebb, szebb ember él Zuglóban? Ezt elkúrtátok picinyeim.
Ha már valaki nem akar belelépni a hányadék pártokba, akkor legalább induljon függetlenként. Igaz hogy az ál-független Gyenesei már lejáratta a Somogyért-ot, de Magyarországon kb. már minden le van járatva…
Így csak azt lehet elmondani, hogy a pöcegödörben és a zuglói önkormányzatban az a közös, hogy mindkét helyen a legnagyobb darabok vannak legfelül.

Hamajd 2014.03.14. 12:53:03

@Bee-zony:" Egy MSZP-snek tűrnie kell a pocskondiázást"

Kettőnek meg pláne.

Bee-zony 2014.03.14. 15:45:09

@Hamajd: Háromnak meg über alles. Az MSZP-s fogyóeszköz, a maffidesz viszont megvédi a tagjait.

Csekkliszt#10 2014.03.14. 16:13:44

@Bee-zony:
Anno még a választások elott haverok kérdezték mi bajom a Fidesszel, nem látom h az MSZP lop. De, mondtam, mindkettő lop, a különbség annyi, h a Fidesz törvényt hoz rá, hogy nekik szabad és még egyet arra, hogy neked meg kuss legyen, nehogy megszólalj. Arra még en sem gondoltam, hogy nem Nokia dobozban fognak lopni, hanem az egész Nokia gyárat elviszik.
De hogy mennyire elmebeteg ez a rendszer es besúgót v rabszolgát akar faragni mindenkiből arra legjellemzőbb amit most a közös képviselők bejelentési kötelezettségével művelnek. Na, azt hittem ez már nem lehet igaz, es ha szegény elbassza, ő fizeti a rezsicsökkentést.
Várom hogy holnap az iskolában hittanóra szünetben a gyereknek is 100x kelljen leirnia, hogy VIKTOR!
Ezek a kommunistáknál is kommunistábbak. Hruscsov? Pályakezdő !!!!

Csekkliszt#10 2014.03.14. 16:20:31

Múltkor erőt vettem magamon es megnéztem a csutival készült riportot, amit még anno, koleszosként a fekete doboz készített. Nem akart politikus lenni. Mit akart ? Államelméletet tanítani !! Mégegyszer, azt gondolta, hogy a jövő generációja számára a demokrácia, jogállamiság, igazságos igazságszolgáltatás, hatékony államapparátus működéséről van mondanivalója!! Hát bazki, most ilyen szemináriumokat vezethetne a Csillagban:
- Zsebmetszőknek : Merjünk nagyok lenni
Stb

Horizont 2014.03.14. 17:07:25

@Csekkliszt#10:
Közben elhízott, leamortizálódott és zombi lett! Liberálisból egy nagy barom. Annyit mondják mindenhol, hogy Grazba sűrűn látogat, hogy már hihető:) Nagyon sok tragédia történt az elmúlt 25 évben. Nehéz lenne rangsorolni őket. De a legnagyobb tragédiánk az, hogy kapott az ország egy Orbánt és görcsösen fogva tart minket ha ellenzékben ha kormányon van. Remélem valamikor ő is elnyeri méltó büntetését.

A szórólap annyira méltatlan, kritikán aluli, aljas és a béka segge alatt van, hogy szóra sem lenne érdemes. De mégis! Inkább üvölteni kéne naponta ezerszer: nekik, hogy mit tesztek, eszeteken vagytok? Magunknak meg azt, hogy : " Miért hagytuk, hogy így legyen" ????
" El ne hidd azt, bárki mondja, hogy ez jó így
El ne hidd, hogy minden rendben, bárki szédít
El ne hidd, hogy megváltoztunk vezényszóra
El ne hidd, hogy nyílik még a sárga rózsa, sárga rózsa"
Inkább a bicska nyílik a zsebemben!!!

sanity 2014.03.14. 18:59:58

Posthoz:

Elég komolytalan dolog ez a f*sz rajzolgatás, Egervári Sándor-szindróma javából:) Bár páran biztos azt képzelik ilyen tett után, hogy ők most aztán szabotálták a rendszert. Ezekkel a hülyeségekkel csak a politikai elit kezére játszanak.

Hozzászólásokhoz:

Az ilyen Virág elvtárs-féléknek is fizetnek, mint Vidékinek? :D Most komolyan, itt tartunk 2014-ben, hogy páran még mindig erre akarják kihegyezni a választást, hogy Fidesz vagy baloldal? Nem 2002-ben járunk, szerencsére bővebb a választék. Azokat csak sajnálni tudom, akik Karácsony Gergőktől, Bajnaiktól, Fodor Gáboroktól, Gyurcsányoktól várják a megváltást.

Csekkliszt#10 2014.03.14. 19:04:12

@Horizont:
Nagyon igaz! Bár azt gondolom ez sosem volt liberális, inkább a Fideszben belül voltak liberálisok, hegedus vonala, akiket eluldoztek. Ezek koverrel nem liberálisok voltak hanem lázadók, a liberalizmus nekik egy érthetetlen es megvetendo dolog volt, mert a pesti értelmiséggel azonosítottak akikkel szemben mindig kisebbségi komlexusuk volt. El is kergették őket a pártból. Ami maradt Orbánéktól az egyszerűen verciki, gáz, égő, szégyellem magam h ilyen ember találkozik külföldi politikusokkal.

Igen üvölteni kene. Mi azt tesszük de a többség lelkületével találkozik ez a mucsai szellem így elvannak meg egy darabig. Azt szoktam mondani h Magyarország egy rossz politikai kockázatközösség.
Üvölteni kell, hátha meghallják.

Horizont 2014.03.14. 19:33:20

@sanity: Miért te kitől várod? És ha várod gondolod eljön?
A f@szrajzolgatás pont olyan mint a mai politikai élet és elit(nek ) nevezett undormány!!

@Csekkliszt#10: Igen a "mucsai szellem" tarol! Nekem nagyon megrázó volt amikor sok sok éve rádöbbentem arra, hogy nem csak a politikusokkal van itt nálunk probléma!

Bee-zony 2014.03.14. 19:46:55

@Csekkliszt#10: Hitlert nem vették fel a bécsi Művészeti Akadémiára, eltanácsolták a festészettől, aztán az építészettől is, így lett politikus.
Orbánt viszont tudtommal nem tanácsolták el sehonnan, hanem politikust csináltak belőle. Kik is? Miért is?
Orbán még Hitlernél is kevesebbet dolgozott tényleges munkát, kezdettől fogva megélhetési politikus lévén, és „bevált” ő is, és most bármelyik politikával foglalkozó egyetemen tarthatna előadást „Hogyan lopjunk közpénzt profi módon a gyakorlatban?” és „Hogyan kormányozzunk erőből, kényszerítéssel, megfélemlítéssel a demokrácia keretei között?” témákban.
Minden feltétel adott ezekhez, ő, a hűbérurai, és a rájuk szavazó hülye nép, és kész a rendszer, a hozzá tartozó pályával – és ez a rendszer is csak a pusztulást hozza el az ország számára, az n+1 társadalmi katasztrófával, polgárháborúval. Ez a többség ennyit tud, ennyire képes, és közben elönti a népszaporulatban és gazdaságban sikeresebb népek árja, és apránként így vagy úgy fel is számolja az itteni rossz többséget, illetve a rossz többség saját magát. Sokáig büntetlenül ostobának lenni nem lehet, beleértve az aljasokra hallgatást is, úgyhogy aki nem akar kihalni, annak el kell szakadni ettől a többségtől, beleértve az összes ilyen rendszerű többséget, és a saját útját kell járni, a főáramlati hanyatlással és kihalással szemben. Ez már az „Erik a viking”-féle szétválás, ahol a királyhűek azt ismételgetik, hogy „nem süllyedünk”, miközben süllyednek, és végül elsüllyednek teljesen.

sanity 2014.03.14. 19:58:08

@Horizont: Csodát senkitől se várok, kinőttem már abból. Mivel én alapból nemzeti érzelmű ember vagyok, valószínűleg vagy a Jobbikra, vagy a Kásler Árpád-féle Haza nem eladó Mozgalomra fogom tenni a voksom, de mindenképpen harmadikutas megoldásban hiszek. A Kádár-nosztalgiásokat és kozmopolitákat ki nem állhatom, jórészt nekik is köszönhető az, hogy jelenleg ott tartunk ahol.

"A f@szrajzolgatás pont olyan mint a mai politikai élet és elit(nek ) nevezett undormány!!" -> Ebben valószínűleg egyetértünk.

Csekkliszt#10 2014.03.14. 21:08:57

@Bee-zony:
Hmmm...
Ha az az állítás, h anno a liberalisok, a "demokracia vedelmezoi" fantáziát látták Orbánban (lsd ösztöndíjak), akkor igen, ez így volt, tolták ezt a szekeret, de nem hiszem h ők intézték volna el, h orban hatalomra jusson, ez annál bonyolultabb mechanizmusokon múlik. Bár ég egy nagyon ingoványos téma, azt hiszem az simán igaz, h sokszor a demokrácia nemcsak exportcikk, hanem ürügy, vagy horribile dictu fegyver is, avagy Trojai Faló. Láttunk sajnos ilyet.
Azt hiszem a magyarságnak az a törtenelmi feladata h az áramló eszmék között történelmet es földrajzi beágyazottságát figyelembe véve jól döntsön, h melyik szólam kedves szívének avagy csak simán : melyik lesz a nyerő ló: a Nyugat összes hibajaval (most ezt lehet nyomni), v a bezárkózás, a múltba revedes es ennek velejárója a feudalis államforma (megint). Miközben tudjuk, hogy vannak kihivasok: demográfiai, vallási jellegű , stb. En önmagában a kínai nyomulást nem tartom rossznak, nem fogjak kiszorítani a "fehér embereket", ha megnézed a történelmük nem ilyen, sőt egy a kulturális "sokk" csak jobbra ösztökél(mi kéne), és az emberek közti keveredés az emberi faj túlélésnek egyik kritériuma. Ez az evolúció. Ha ebben a harcban elvéreznénk , akkor a mi nemzetünk életképtelen, mint olyan, ez sajnos a történelemben előfordul, az egyen túlélése ennél fontosabb !!! Én nem szeretnek az életképtelen többséggel együtt pusztulni - meg látok némi esélyt , h nem így lesz

Hamajd 2014.03.15. 10:37:17

@Bee-zony: Aki politikusnak áll az vállalja a következményeket azért a picike jóért, ami szerinte jár neki.:)))

süti beállítások módosítása