Skip to content


       Szűrés lista

Kövér és az élénkpiros

Március elején a Kossuth téren található Néprajzi Múzeum egy kicsit kidekorálta magát.

"Élmény, érték, ember, emlék" szavak díszítették az élénkpiros díszítésű oszlopokat, "a múzeum által március elején kiadott sajtóközlemény szerinta Múzeum új ruhája”, amely szintén a stílusváltás egyik – arculati – elemeként működik. Ennek szellemében a múzeum egy demokratikus tér, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmiságra, a kultúrák és emberek sokszínűségének bemutatására, megértésére és elfogadására. A molinók is ezt tükrözik, hiszen a frissen felújított Kossuth tér tágas és szabályos szürkeségéből kiugrik a múzeum épülete, amely immáron véletlenül sem keverhető össze mondjuk egy kormányhivatallal – azokat ugyanis ritkán díszíti velocipéden ülő hipszterlány, ücsörgő drótóstót, vagy Freddie Mercuryra hajazó, tollkoronában pompázó fiú."

néprajzi1.jpg

 

néprajzi2.jpg(fotók: Néprajzi Múzeum)

2013 devember 14-én azonabn módosult az örökségvédelmi törvény, és létrehozták a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottságot.

Az epitesjog.hu összeírta, hogy mi változik:

- A Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság – feltételek teljesítéséhez is köthető – előzetes hozzájárulása szükséges a kiemelt nemzeti emlékhely területén, valamint az annak részét képező közterülettel határos ingatlanon végzett építési, kereskedelmi, vendéglátási vagy szolgáltatási tevékenységhez, továbbá minden más olyan tevékenységhez, amely a kiemelt nemzeti emlékhely nemzeti kulturális értéke megőrzését akadályozza. 

- A Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság a hozzájárulását akkor tagadhatja meg, ha a kérelemben érintett tevékenység vagy az annak megvalósítása során létrejött épület, építmény megjelenését tekintve nem illeszkedik a kiemelt nemzeti emlékhely és annak környezete történelmi és műemléki megjelenéséhez, egységes arculatához, vagy sérti a kiemelt nemzeti emlékhely méltóságát, vagy megakadályozza az országos megemlékezések méltó lebonyolítását 

- Kiemelt nemzeti emlékhelyet érintő közigazgatási hatósági eljárás során a hatáskörrel rendelkező hatóság engedélyt csak a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság előzetes hozzájárulásával adhat ki. Vagyis például az építésügyi hatóság a Bizottság pozitív döntése nélkül akkor sem adhat építési engedélyt, ha egyébként a beruházás az országos és helyi építésügyi előírásoknak megfelel. A Bizottság elutasító döntése alapján született építési engedély iránti kérelem elutasítást nem érdemes megfellebbezni, azonban arra van lehetőség, hogy a bíróság – a tulajdonosi hozzájáruláshoz hasonlóan – ítéletével pótolja a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság hozzájárulását.

A kiemelt nemzeti emlékhelyen, valamint a kiemelt nemzeti emlékhelyhez tartozó közterületen bejelentéshez, nyilvántartásba vételhez kötött tevékenység is csak a Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság előzetes hozzájárulásával kezdhetők meg.

Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság tagjai:
- dr. Kövér László Elnök
- Halász János a kultúráért felelős miniszter által delegált személy
- dr. Such György a Házbizottság által kijelölt személy
- dr. Szakály Sándor a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság által delegált személy
- Wachsler Tamás az Országgyűlés kulturális ügyekkel foglalkozó bizottsága által delegált személy

Vagyis kik döntenek? A fideszes házelnök, a fideszes államtitkár, a fidesz kedvenc házi történésze, a volt fideszes képviselő jelenleg kormánymegbízott és a házelnök által kivezett országgyűlési főigazgató. Szép csapat.

Részletes szabályozzák a működést, amiből csak 2 pontot emelnék ki
- Az Emlékhely Bizottság ülése nem nyilvános.
- Az Emlékhely Bizottság üléséről készült emlékeztető nem nyilvános. 

A Bizottság megtárgyalta a Néprajzi Múzeum ügyét is:

határozat.jpg

Ez alapján Néprajzi Múzeum nem reklámozhatja saját magát a saját épületén, főleg nem ilyen színekkel.
Kövér Laci a legkiszámíthatóbb politikus, az aza mebr, akinek mindenről a kommunisták jutnak az eszébe, főleg az élénkpirosról.

Mivel állami intézmény a Néprajzi Múzeum, így nem valószínű, hogy borsot törnének Kövér bajsza alá, de a helyükben én beadnám újra a látványterveket, csak most narancssárga színnel, és egy aktuálisabb reklámmal.

Mondjuk valahogy így:

néprajzi1_fidesz2.jpg

A viccet félretéve, a Néprajzi Múzeum nem tehetett mást, leszedte a reklámot. 

néprajzi3.jpg

Címkék: kövér

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr135888825

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.04.01. 13:13:03

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Secnir 2014.04.01. 15:13:45

@Algopirin:
"hogy nem egyedül döntött, hanem a törvényben meghatározott bizságban vett részt, és a döntés így született. "

te, az megvan, hogy írt magának egy ilyen törvényt? ugyanúgy, mint a fel-alá sétáló házőrség meg az egyéb katonásdik?

Secnir 2014.04.01. 15:15:29

@Marcellusca:
ketten is ütjük főnök, de még mozog!
:D

amúgy rohadtul nem szeretem, ha idejön valaki nyolc általánossal, be is ismeri, hogy nem ért hozzá, sötét, mint az alagút, de azért okoskodik.

vontod75 2014.04.01. 15:15:54

Ez basszus, na ez vastagbőr...

Szabó László Zsolt válaszlevelében Rogán ügyét nem is említette, csak annyit közölt, hogy „a pártok, politikai szervezetek továbbra sem szólhatnak bele sem a független hírügynökség, sem pedig a közmédia műsorszerkesztésébe, ezért engedelmével a szerkesztésre vonatkozó észrevételeivel nem kívánok foglalkozni”.

index.hu/belfold/2014/04/01/mti_rogan_vs_simon_0-43/

Csigataposó 2014.04.01. 15:17:03

@tryclops: Szerintem eleve turhetetlen hogy magyar zaszloban van piros szin, plane, hogy narancs meg nincs. Dupla turhetetlen. Ilyenkor remelem, hogy gyoznek a kormanyvalto balfaszok es csakazertis alapon a Kossuth teren az osszes gyepet telultetik piros szegfuvel a betont bevonjak valami piros csuszasgatlo festekkel, hogy Kover kapjon agyfaszt.

Algopirin 2014.04.01. 15:18:10

@vontod75: ebből is látszik, hogy a döntésnél számos szempontot figyelembe tudtak venni, nameg gondolom a tér látványtervezőjét is megkérdezték.

@Marcellusca: Dehát most én tehetek róla, hogy a nemzeti együttműködés rendszerét folyamatos kritika illeti és résen kell lennem, meg kell védenem? :D Aztnem tom a biboldó hol lehet. :D

@Secnir: De nem magának írja a törvényt, a törvényeket az országgyűlés szavazza meg. ha nem lenne jó a törvény, nem fogadták volna el.

SirTocy 2014.04.01. 15:29:47

@Secnir: Szerintem csak naiv. Mármint te minek neveznél valakit, aki szerint Kövér bizottsága azért áll négy FIDESZ-es talpnyaloncból meg egy történészből, mert ők böcsületesen, mindenkivel szemben fair módon szeretnének eljárni? Őszintén szólva én nem tudnám firkálni az intellektusa miatt, inkább csak szomorúan mosolygok rajta: "kis hiszékeny." :\

SirTocy 2014.04.01. 15:34:31

@Csigataposó: Javaslom, hogy a magyar zászlóból száműzzük a piros színt! Esetleg cseréljük narancsra. Ja, meg a zöldet is, azt is használja valamelyik bolsilibsi baloldali párt (talán kettő is?). Igazából - basszátok meg, legyen a magyar zászló csak narancssárga! Sőt, a KRESZ-szel kapcsolatban is igaza volt... őőő... tryclops-nak: vegyük le a pirosat (ÉS A ZÖLDET IS!) a jelzőlámpákról, valamint indítványozom, a behajtani tilos táblákat is hordjuk el: legyen helyettük inkább olyan tábla, amit mindenhova kötelező kirakni, ahova szabad behajtani (figyelitek a mutyi-lehetőséget, ugye?), és az természetesen legyen narancssárga!

dr. Aullah 2014.04.01. 15:35:57

Nekem tetszett az eredeti terv.
Ezzel most megint két legyet ütöttek egy csapásra: Létrehoztak egy értelmetlen pénzlopó bizottságot. Hánynom kell ezektől a f*szoktól! Szálljanak ki a vonalból!

7esbusz 2014.04.01. 15:53:36

Aczél György valahol röhög....

titan 2014.04.01. 15:53:55

@Algopirin: annyira én még nem unatkoztam a munkahelyemen, mint amennyire úgy tűnik te igen a tiéden :) Egyébként minden elismerésem, a már amúgy is figyelemreméltó érvrendszer egyre és egyre fejődik, ez az "a törvényeket az országgyűlés szavazza meg. ha nem lenne jó a törvény, nem fogadták volna el." már-már V-szintű (nem írom ki a nevét, nehogy idetaláljon)

Algopirin 2014.04.01. 15:55:40

@titan: igyekszem :D
hát ez van. gép előtt ülök, és momentán nem adott melót a főnök. rendetraktam meg egyebek, de nem találtam mást, szóval netezek :D

alte trottel 2014.04.01. 16:05:42

@Algopirin:
"nem magának írja a törvényt, a törvényeket az országgyűlés szavazza meg. ha nem lenne jó a törvény, nem fogadták volna el"
Krisztus ereje! Ez az elmebeteg mindezt _VÉRKOMOLYAN_ gondolja! Rögvest magam alá defekálok, eleinte azt hittem, hogy csak trollkodik!

Csigataposó 2014.04.01. 16:09:28

@alte trottel: Nalam itt erkezett el a pillanat, hogy szurore kerult, mert ugyan kepes normalis modon vitazni, de ez netto trollfaszsag. Asszem igy egy Fideszes sem maradt szuretlenul nalam immar. :(

dr. Aullah 2014.04.01. 16:10:57

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: Itt az ideje zászlószínt cserélni... legyen narancs, fehér, zöld.

Secnir 2014.04.01. 16:20:34

@Buta belpesti balliberális biboldó barmok!:
" A piros a kommunizmus szine. "
a sok geci lengyel is kommunista. meg a geci vöröskereszt. meg a liverpool, meg a manchaster united meg kommunista vér folyik a magyarok ereiben - kivéve a fideszeseket, mert ők kékvérűek. meg kommunisták a törökök, a mentősök, a tűzoltók, kommunista a stoptábla is az út szélén, aki nem engedi tovább a kommunista ferrarit.

(neked valami fóbiád van, ugye? kiskorodban megdugott a pirosruhás mikulásbácsi, egy kommunista gyereknapi rendezvényen, és azóta piros= kommunizmus)

Netuddki. 2014.04.01. 16:29:03

"A Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság tagjai:
- dr. Kövér László Elnök
- Halász János a kultúráért felelős miniszter által delegált személy
- dr. Such György a Házbizottság által kijelölt személy
- dr. Szakály Sándor a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság által delegált személy
- Wachsler Tamás az Országgyűlés kulturális ügyekkel foglalkozó bizottsága által delegált személy"

Oszt' mennyi pluszt fizet a kassza egy ilyen bizottsági helyért?
Attól ne féljetek, hogy sokat fognak dönteni, mer' az munka, ahhoz meg nem fűlik a foguk az "uraknak"...

oszt jónapot 2014.04.01. 16:30:59

@Algopirin: ez egy darabig vicces volt, de szerintem ne trollkodj szét minden postot.

Netuddki. 2014.04.01. 16:32:19

Szóval a kötéllaca azt mondta, hogy még nincs itt az ideje kommunista színekbe öltöztetni az épületet...

Szelid sunmalac 2014.04.01. 16:35:14

@Algopirin: Nemzeti oldalon? :) Mert aki baloldali, az nem nemzeti?

2014.04.01. 16:35:51

@dr. Aullah: A zöld nem jó, az az LMP színe. A fehér meg a békéé, ezek meg állandóan harcolnak.
Legyen az egész narancs, ne törje meg más szín az egységes arculatot.

oszt jónapot 2014.04.01. 16:36:07

@dr. Aullah: az árpádsávos is menő lenne vörös nélkül: fehér. :D

belekotty 2014.04.01. 16:37:08

Speciel igazuk volt. Ez tényleg nem illik az épülethez.

oszt jónapot 2014.04.01. 16:40:28

@belekotty: De az, hogy a Kossuth tér en bloc okádás lett, az nem zavarja őket.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.04.01. 16:45:44

@Marcellusca:

Vártam, leesik-e nekik Algopirin, de nem, beírod hogy, essen már le, de még akkor sem. :DDD

Mondjuk tényleg egyre nehezebb megkülönböztetni a hülyét játszót, meg a tényleg hülyét. Bár a hejjesírásuk néha segít.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2014.04.01. 16:48:29

@oszt jónapot:

Az árpádsáv jó lenne, csigavonalban, és akkor úgy nézne ki mint négy hatalmas nyalóka.

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.04.01. 16:50:47

Kevesen tudják, de a Kossuth-tér eredetileg Orbán-tér volt, csak az 1996-os nagy árvíz után az ismert árvízi hajós fiáról átkeresztelték. Érdekes az is, hogy Keseréti Miklós hogyan kapcsolódik Orbánhoz: nos az történt, hogy Keseréti egy, a tajtékzó Duna felszínén vasbölcsőben ringó és keservesen síró kisgyermekre lett figyelmes. Mivel a vas felhajtóereje kb. 10x-ese a vízének (bár ezt több tudós is cáfolja, én magam is folytattam kísérleteket ez ügyben, ha gondoljátok, átküldöm az eleddig befejezetlen tanulmányaimat), a bölcső süllyedésnek indult és csak az utolsó pillanatban sikerült kimenteni a kisgyereket. Napokig senki sem jelentkezett érte, így Keseréti fiává fogadta.

De mivel a semmitmondó, ostoba és unalmas okoskodásom – teljesen jogosan – a kutyát sem érdekli, így akár bármi, ide nem illővel is szennyezhetem tök feleslegesen a blogszférát, pl. Descartes Tiszta ész kritikájával, az sem lesz sokkal olvasottabb, a lényeg, hogy mindenhol észrevetessem magam, ahelyett, hogy valami értelmesebb dologgal tölteném ki az időmet.

Az okadatok ugyanis, véleményem szerint, ott úgy következnek egymásra, hogy az elsők, mint az utolsók okai, bizonyítják ezeket az utolsókat s viszont az utolsók, mint az elsők okozatai, bizonyítják az elsőket is. Ne is higgye senki, hogy ezzel a logikusoktól körben forgásnak nevezett hibát követem el; mert a tapasztalás oly bizonyosakká teszi ez okozatok legnagyobb részét, hogy az okok, melyekből leszármaztatom őket, nem annyira bizonyításukra, mint magyarázatukra szolgálnak; ellenkezőleg, az okok itt az okozatok által bizonyíttatnak.

csak egy néző 2014.04.01. 16:52:01

Gondolom ennek az idióta bajuszos bunkónak a kék csillagos EU-s zászló is csípte azt a sunyi szemét, azért nincs egy EU tagországban kitűzve a lobogója. Persze a kék, aranycsikos, napos, holdas lobogó nem zavarja, igaz így tippelhetnek az idelátogató külföldiek, hogy vajon az milyen lobogó a Magyar Parlament házán.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2014.04.01. 16:52:43

Én is egy az egyben fideszbirkának néztem Algopirint!

oszt jónapot 2014.04.01. 16:54:50

@vontod75: a napirajz sűrűn üt, de ez különösen telitalálat. dagilaciról nekem mindig egy igazi büdös paraszt döbrögi ugrik be.

Secnir 2014.04.01. 16:59:24

@csak egy néző:
" Persze a kék, aranycsikos, napos, holdas lobogó nem zavarja, igaz így tippelhetnek az idelátogató külföldiek, hogy vajon az milyen lobogó a Magyar Parlament házán. "

nálunk is ki van rakva a városházán. mikor mentem ügyet intézni, megkérdeztem: mit keres kint az uruguayi zászló, várunk valakit?
vörös fejek meg néma csönd. szerintem, ha leváltják a polgármestert ősszel kitépik onnan azonnal.

Takács Sándor hentes és mészáros (Hatvan) 2014.04.01. 17:03:57

Van olyan szaros döntése ennek a kövérnek, amelyet ne akarna megvédeni azonnal néhány barnanyelvű fidesznyik? :((((((((((((

csak egy néző 2014.04.01. 17:04:29

@Secnir:
Fogadok, hogy a sok fidióta köcsög most tapsikolna, de minimum kussolna, ha kirakták volna Viktor plakátját, hogy Magyarország jobban teljesít.

ob.szerver 2014.04.01. 17:12:44

Kövér elvárs virtigli kommunista családból származik. A nagyapja "szochazás" tehár olyan kitüntetés birtokosa volt, amelyet '56 leveréséért osztottak. A kitüntetettek családtagjai automatikusan felvételt nyertek a felsőoktatásba, ha a minimumpontszámot (10-et a 20-ból) elérték. Első munkahelyére, a párttörténet intézetbe tehát kitaposott útja volt.

A kommunista vér tehát nem válik vízzé. A kérdés csak annyi, hogy hogy nem okádja le magát, ha a tükörbe pillant.

Indriq 2014.04.01. 17:16:26

remélem a bajszos paraszt beperli istent is, amiért piros a vér színe.....

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 17:21:07

Azért nem semmi hogy mennyi ballibsinek tetszik a piros szin :)) Vicces.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 17:26:21

@Algopirin:

Ja! Hát lesz pislogás vasárnap :D Bajnai ugyis mestere ennek :D

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 17:32:29

@Algopirin:

Folyamatosan azon röhögök hogy mennyire besértödtek azon hogy másmilyen lesz a múzeum kinézete. Ennyire nem lehetnek szerencsétlenek :DD

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 17:39:23

Vörös ökör ördögök röhögtök ördöngve

Algopirin 2014.04.01. 17:40:31

@oszt jónapot: jólvanjól.
@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Persze csak akkor, ha az ember odafigyel a helyesírásra. Én pl fórumokon direkt melléírok. Néha.
@ob.szerver: Attól még nem kéne kommunistának lennie, mert olyan családból származik. @Buta belpesti balliberális biboldó barmok!: No igen. Kinek mi tetszik.

nyünyüge 2014.04.01. 17:59:09

@belekotty:
Hogy milyen ideiglenes reklám "illik" egy épülethez és mi nem (egy eleve kétséges értelmű) emlékhely bizottságnak kellene eldönteni. Ennyit talán rá lehetne bízni egy kulturális intézményre.
(Ha közizlést sértő dolgot tesz vagy a városképet rontja, akkor meg majd a hatóság eljár).

Az meg tökéletesen érdektelen, hogy kinek tetszik, kinek nem.

lyken 2014.04.01. 18:02:46

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
vastagbor.blog.hu/2014/03/31/lazar_janos_es_hodmezovasarhely_22_5_milliardos_adossaga/fullcommentlist/1#c22007215
vastagbor.blog.hu/2014/03/31/lazar_janos_es_hodmezovasarhely_22_5_milliardos_adossaga/fullcommentlist/1#c22007736

De lehet linkelni tovább azokat a kellemetlen tényket, amiket "véletlen", hogy-hogynem, de átugrottál. Naszóval csak annyi van Esztergommal, hogy most akkor füllentettél (lézerjanival egyetemben) vagy árnyéktestvér elfelejtette törölni a sajtó kellemetlen cikkeit visszamenúleg?

dr. Aullah 2014.04.01. 18:04:20

Ha a nemzet örökségét akarják védeni, akkor talán nem kéne az elítélt bűnözőket, a mi pénzünkön nyaraltatni.

index.hu/belfold/2014/04/01/rendorgazolobol_itelet_utan_ket_hoanppal_varosi_utazonagykovet/

mikka 2014.04.01. 18:05:04

A helyzet az hogy aki ezt a bunkó reklám fogást kitalálta egy igazi faszkalap. Évek óta lázadok az ellen hogy a középületeinket, különösen a budai várat és egyéb, hasonló kaliberű épületeinket becsomagolják valami kibaszott reklámba. Nem kell. Nincs szükség rá. Igaza van mindenkinek aki ezt a reklám gyakorlatot megszünteti vagy kritizálja. Aki ebbe csak azért köt bele mert nincs jobb dolga vagy más pártra szavaz, az egy faszkalap.

lyken 2014.04.01. 18:07:34

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Jut eszembe: múltkor borzasztóan felháborodtál egy politikusbűnözőn. Itt van még egy, nyugodtan reagálj erre is.Matematikai alapon egyértelmű, hogy több likvid kiadása van mint bevétele.

index.hu/belfold/2014/04/01/mti_rogan_vs_simon_0-43/
"Az MTI-nek még egy olyan cikkbe is sikerült belecsempészni a Simon-ügyet, ami a Fidesz-fórumokon dolgoztatott közmunkásokról szólt.
Rogán Antal 240 négyzetméteres lakása viszont tabu."

Nyugodtan véleményezd.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 18:07:44

@mikka:

Ez igaz mondjuk, de nem magával a reklámmal volt a baj hanem annak szinével. Amugy igazad van.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 18:08:58

@lyken:

Véleményezem. Amennyiben emiatt az állitolagos ügye miatt lecsukják Rogánt ugy mint Simont, akkor elhiszem. Amig a rendőrség ezt nem teszi meg, addig csak kitaláció.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 18:18:03

@dr. Aullah:

Majd ha emiatt feljelentik és le is csukják Varga Mihályt, akkor elhiszem, addig nem. És más szavazói sem :)) Addig csak rágalom, semmi más.

dr. Aullah 2014.04.01. 18:21:44

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: lol, milyen rágalom? Há most vallotta be, hogy annak idején hazudott. Ez nem rágalom. Persze nem is értem miért vitázok olyannal, akiket fizetnek, hogy bosszantsák az embert.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 18:25:19

@dr. Aullah:

Értem. Akkor miért nem indítanak ellene eljárást? Gondolom ez azért büntetőügy...

csak egy néző 2014.04.01. 18:33:20

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
Te idióta, hogy vizsgálnák saját magukat, ahol egy maffiózó Pintér a belügyminiszter és ahol egy Seggnyaló Polt a főügyész és ahol ilyen köcsög ügyén szó nélkül túllépnek.
Fogadni mernék, ha a havi több, mint 1/2 milliós támogatást az utazásaira nem egy fideszes szemétláda (Zsigó) vette volna fel immár 4 éve, miközben a városa fizeti a kocsijába az üzemanyagot és a barom még ki is áll a mikrofon elé és mosakodik, hogy nem csak ő használja az autót, hanem a város is, de a támogatást CSAK ő veszi fel, akkor ezt a hírt az összes fideszes média minden órában 15 percig csak ezen csámcsogna, hogy micsoda egy moslék, csaló ellenzéki képviselő és azonnal mondjon le és fizesse vissza a jogtalanul felvett több millió forintot. Ugye nincs is kettősmérce?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 18:36:03

Simon Gábornál már 600 milliónál tartanak!!! ÉS még az ilyen szar alakot mentegetik a szocik? UNDORITÓ!

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 18:37:50

@csak egy néző:

"egy maffiózó Pintér a belügyminiszter és ahol egy Seggnyaló Polt a főügyész "

Jaja mindig evvel jöttök. Uncsi már. És ráadásul csúsztatás is.

Más?

csak egy néző 2014.04.01. 18:46:15

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
"Jaja mindig evvel jöttök. Uncsi már. És ráadásul csúsztatás is."

Kiskancsó, mindig ezzel jöttök, de cáfolni persze nem sikerül

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 18:51:58

@csak egy néző:

Ha az lenne amit írsz, akkor Magyarország nem lenne jogállam.

Apropó, Brüsszel miért nem szol emiatt?! Pl. médiatörvény, ilyenek. Ugy tünik mégis tetszik nekik.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 18:56:51

Ennyi:

Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint az lenne a furcsa, ha nem támadnák meg a kampány utolsó hetében.Rogán Antal kedden az MTI-nek arról beszélt: 16 éve országgyűlési képviselő, 8 éve polgármester, élete, családja, mindene "nyitott könyv" az emberek előtt, polgármesterként és parlamenti képviselőként is eredményeket ért el.

Álláspontja szerint miután munkájába nem tudtak belekötni, most személyét és családját támadják. Ezek a támadások szerinte a kampányról szólnak, amelyeket "reménytelen helyzetben lévő baloldali politikusok utolsó kétségbeesett próbálkozásának"

lyken 2014.04.01. 18:57:50

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Te most arra a rendőrségre hivatkozol, aki nem volt hajlandó nyomozni, mikor a felcsúti polgármester emberei elloptak egy halom kecskeszart? Arra a rendőrségre, akiket a 2006-os események miatt tavaly még ekézett a fidesz?

"Amíg a rendőrség ezt nem teszi meg, addig csak kitaláció."
Nem tudom, hogy lesz pontosan egy 240 ,m2-es ingatlan kitaláció. Ha valakinek hónap végére marad 250.000 forintja, abból nem lesz 240 m2-es lakás egy elit kerületben, akkor se, ha hitelt vesz fel. Tudniillik, a hitel törlesztője magában nagyobb, mint amit törleszteni tud abból az összegből. Ha minimálkamatos VIP hitelt kap, amit az utca embere a büdös életben nem kapna, akkor is 350.000 körüli törlesztője lenne. Biztos jön majd itt is a Zsigamarci féle segített a feleségem motívum. Mindegy. Fideszessimonjósimon. Fideszescuslágjócuslág.

Ja. Azt még mindig nem magyaráztad meg, hogy mik azok az adók és nem EU-s hozzájárulások amiből a "Kormány maga ilyen-olyan forrásokból." kifizette az önkormányzati adósságokat. Szerintem nem csak engem érdekelne. Itt a publikum előtt fogok hálaköszönetet rebegni, ha bebizonyítod, hogy Viktor meg Simicska dobták össze a magánvagyonukból és nem az adófizetők kontójára osztogatnak bizonyságleveleket.

Esztergom: itt se derült ki, hogy hantáztál, vagy csak rosszul tájékozott vagy és nem tudsz róla, hogy Esztergom adósságát nem vállalták át.

csak egy néző 2014.04.01. 18:58:41

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
Hangosan röhögök.
Brüsszel????
Csak nem gondolod, hogy ezt a pávatáncos által vezetett bandát és cselekedeteiket komolyan veszik?

Meridian74 2014.04.01. 18:59:00

Nehéz ezt a fenti szöveget végigolvasni. A konklúzió, hány ingyenélő jutott ismét meg (nem) érdemelt zsírosan jól fizető alibi munkához? ÖÖö... munkához? Helyesbítek: fizetéshez!?

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 19:00:42

@lyken: @csak egy néző:

Itt van Rogán Antal indoka:

"Rogán Antal, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint az lenne a furcsa, ha nem támadnák meg a kampány utolsó hetében.Rogán Antal kedden az MTI-nek arról beszélt: 16 éve országgyűlési képviselő, 8 éve polgármester, élete, családja, mindene "nyitott könyv" az emberek előtt, polgármesterként és parlamenti képviselőként is eredményeket ért el.

Álláspontja szerint miután munkájába nem tudtak belekötni, most személyét és családját támadják. Ezek a támadások szerinte a kampányról szólnak, amelyeket "reménytelen helyzetben lévő baloldali politikusok utolsó kétségbeesett próbálkozásának"

Lépjünk tovább amondó vagyok. Kampány van, a baloldal meg kétségbeesett szálakba kapaszkodik. Igaza van Antalnak.

lyken 2014.04.01. 19:01:23

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: " ÉS még az ilyen szar alakot mentegetik a szocik?"
Tudnál linkelni, hol mentegették? Csak úgy bizonyítandó, hogy igazat állítasz?
Eddig itt is, meg máshol is csak olyan véleményeket láttam, hogy rohadjon rá a börtönlakat. Kíváncsi vagyok, te miket olvasgatsz, amit más nem.

Algopirin 2014.04.01. 19:01:48

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: szerintem a Rogán sokat lenyúlhatott a belvárosi építkezésekből. persze bizonyítva sosem lesz.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 19:03:17

Aki meg azt hiszi, hogy emiatt a kitalált ügyek miatt Varga meg Rogán nem nyerik a körzetüket és nem kerülnek be a Parlamentbe az egy ostoba barom. :))

Ez a baloldal hazug kampánya. Ennyit tudnak. Rogán, Varga, Mészáros lejáratása. Ennyit tudtok.

Kevés lesz ez vasárnap :)

Na pá!

lyken 2014.04.01. 19:03:36

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Jó, lépjünk tovább. Csak előtte vezesd le számokban. 2008-ban adtam el házat a 12. kerületben, képben vagyok. Vezesd le kérlek, hogy jön ki a 240-es ház a hó végén megmaradó megtakarításokból.

zobod 2014.04.01. 19:09:29

No para, én sem rakhatok az ablakomba klímaberendezést, sőt, még az ablakot sem cserélhetem le korszerűbb, hőszigetelt műanyag nyílászáróra. Ilyen az, ha az embere műemléki védelem alatt álló ingatlant birtokol, el kell fogadni, hogy nem tesz vele azt amit akar.

lyken 2014.04.01. 19:20:13

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: " lecsukják Rogánt ugy mint Simont, akkor elhiszem. Amig a rendőrség ezt nem teszi meg, addig csak kitaláció. "
Szeretném tisztába tenni az ismereteidet. A bíróság csukhat le bárkit is. A rendőrség előzetes letartóztatást rendelhet el.

De nézzük meg akkor, hogy hogyan néz ki a fidesznél mikor valakit elítél a bíróság, ha már sittes fideszest hiányoltál. Érted, ez az amikor nem a rendőrség csukja le a nyomozás idejére, hanem elítélik.
index.hu/belfold/2014/04/01/rendorgazolobol_itelet_utan_ket_hoanppal_varosi_utazonagykovet/

csak egy néző 2014.04.01. 19:23:00

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
Gondolom, ha egy ellenzéki kepviselőről derült volna ki ugyan ez, akkor őt is ugyan így megvédenéd, ahogy a Tónit.

lyken 2014.04.01. 19:24:23

A független rendőrségről meg csak ennyit: "A gázolásról a rendőrkocsiból videofelvétel is készült, ennek ellenére a nyomozó ügyészség a feljelentés után kétszer is úgy döntött, hogy bizonyítottság hiányában megszünteti a nyomozást.
Az eljárás csak akkor indult meg, amikor a videofelvétel végül nyilvánosságra került. Ez alapján a bíróság egyértelműnek és megalapozottnak találta a vádat."

A tanulság az adófizetők és a rendőrök számára: A rendőr is csak fogyóeszköz, ha ittas kormánypárti aki ellen intézkedik.

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.01. 19:31:08

@csak egy néző:

Amennyiben hamis a vád mint Rogán, Varga esetében, igen. :))

De Simon esetében bebizonyosodott a sumák.

Kovács Ferenc 14 2014.04.01. 19:56:30

@tryclops: cö-cö-cö... nem kell ahhoz tyúknak lennem, hogy tudjam, ha záptojásból készült a reggelim!

csak egy néző 2014.04.01. 20:00:11

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
"De Simon esetében bebizonyosodott a sumák."
Mesélj már komám, mit tudsz Simon ügyben, mert a rendörség nagyon kussol.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2014.04.01. 20:16:45

Nem tudom, minek kellett itt politizálni, ez egyszerűen ronda volt. Egy nagyon szép utcafronton, a klasszicista épületeken ez a piros, "új arculatként", ez elég surmó, fantáziátlan, ízléstelen. Ha egy alkalmi rendezvényt akarnak így hirteni, hát az még beleférhet, de mi a tököm ez az új arculat? Taláják meg azt a stílust, ami illeszkedik egy turisztikailag kiemelten fontos és látogatott terület nagyon szép látványába.

tryclops 2014.04.01. 20:21:55

@Kovács Ferenc 14: Ööö, lécci fejtsd ki bővebben, mert ennyiből nem értem mit akarsz mondani.
@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Te meg tündesd már el azt a kurva helyesírási hibát a nickedből baszki. Adtam linket, tanulj tinó!
Amúgy meg mutasd már meg ki tapsol annak, hogy a Hagyó kijön a börtönből, meg hogy a Simonnnal szenvednek. Mind a kettő ott rohadjon meg, oszt csapjuk hozzá a maradék 384 naplopót is. De kurva gyorsan. Élen a böszmével meg a Viktoroddal, nem tudom mit véded itt őket te szerencsétlen.

csak egy néző 2014.04.01. 20:27:29

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

"Jelenleg épp börtönben csücsül :)"
Ez is csak a fidesz politikai marketing fogása.
A fos M1-en minden este a hiradónak nevezett szarban min negyed órát mutogatjátok a pórázon, talpig vasban vezetett idióta Simont, aki azóta is kurta vason van. A Dankó utcában éles fegyverrel lövöldöző kancigókat lerohanja a TEK, majd estére hazaengedetik őket a Pintér huszárok, egy ejnye-bejnyével, Arogán Tóni 300 millás vagyonkájáról persze szó sem esik a fidióta médiában, pedig ő is osztozhatna a cellán Simonnal az tuti, csak hát ugye......csak a fidesz. Behubesza!

csak egy néző 2014.04.01. 20:39:33

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
"Nincs miről szó essen."
Nincs is miröl tovább beszélgetni veled fidióta komám.

Secnir 2014.04.01. 21:08:30

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
"Akkor ennyi volt, pá!"
na, vége a műszaknak, indul az utolsó 4-es metró a lendvay utcából?

"Mesélj már komám, mit tudsz Simon ügyben, mert a rendörség nagyon kussol."
Válasz erre
Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!! 2014.04.01. 20:03:08
@csak egy néző:
Jelenleg épp börtönben csücsül :) "

a helyzet az, hogy ehhez SEM értesz. börtönben CSAK ÉS KIZÁRÓLAG elítéltek ülnek, simon esetében MÉG csak a NYOMOZÁS folyik. ebből ered, hogy börtönbe nem vihetik. egyszer próbálnák meg, eljárásbeli hiba miatt az első jöttment bíró felmentené hibás nyomozás miatt, simont hazaengedné, az ügyészségnek pedig elrendeli, hogy kezdjék nulláról a nyomozást.
lásd viszkisdoboz per. ott IS faszok voltak a KATONAI(!) ügyészek (nem egy! több!). ott még nem is nyomoztak!

csak egy néző 2014.04.01. 21:27:07

@Secnir:
Feladtam a vitát ezzel az idióta @Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
Egy csiga is gerincesebb, mint ez a csúszó-mászó. Ez csak a beletáplált lózungokat kepes papagáj módjára ismételgetni.

DarkFuture 2014.04.02. 00:34:12

Nem szedték le teljesen két piros tábla fennmaradt Laca bezáratja?

SirTocy 2014.04.02. 08:21:11

@lyken: Na ez, baszd meg, ez gyönyörű. Kíváncsi vagyok, mikor találják ki ezek után, hogy azonnal el kell tüntetni a rendőrautókból a kamerákat. :) Mindegy, örülhetünk neki, hogy egyáltalán történt valami, és nem az intézkedő rendőr lett beperelve, mert K. Józsefről a hozzájárulása nélkül készített felvételt a szolgálati gépjárműben található kamerával.

lyken 2014.04.02. 09:22:33

@SirTocy: Nem fogják. Ha a fenti esetet megnézed azt látod, hogy megpróbálták eltussolni. Akkor kezdtek nyomozni, mikor valaki kiszivárogtatta a nyilvánosságra a felvételt. A rendőri vezetők a saját embereiket nem védik meg. Persze így se lett belőle semmi, mint látható, képviselgeti boldogan a várost az ítélet után is.

@csak egy néző: "Feladtam a vitát ezzel az idióta..."
Felesleges vele vitázni. Dugj tényeket az orra alá, azok elől elmenekül. Aztán gyújtsd csokorba és dugd az orra alá. Tegnapelőtt behazudta, hogy a kormány saját maga fizeti az önkormányzatok adósságát. Nem adóból vagy EU-s forrásból, á nem. Azóta se tudta igazolni.
Behazudta, hogy minden önkormányzat adósságát átvállalták. Mivel ugye nem, ezért ezt se tudta igazolni.
Azt is állította, hogy a Simont mentegetik, de ezt linkkel nem tudta alátámasztani, hogy hol látott ilyet.
Közben nincs tisztában a vizsgálati fogság meg a letöltendő börtön közti különbséggel.
A Rogán vagyongyarapodása nem zavarja, pedig matematikai alapon nem jön ki se hitellel, se anélkül.
Szóval felesleges. Vagy egy lelkes birkamentes, vagy ez a napi munkája amiért fizetést kap. Meggyőzni nem lehet, mert a tények nem izgatják (ha fizetett bérmunkás, akkor meg nem is érdekli, nyilván látja ő is a valóságot a "cégnél").

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.04.02. 10:08:23

@Algopirin: Egy pillanatra bejön a kép is. De van jobb link is: www.pinterest.com/pin/485614772290293560/ vagy fotomuzeum.hu/fotografiak/escher_karoly__varakozasi_allasponton__lovas_disz__rseg_sorfala__mogottuk_utcasepr. Csak megjegyzem, hogy a kép készítője azonos azzal, aki a Petőfi-daguerrotípiát restaurálta. De ettől még meglátta a neobarokk álpompa mögött a valóságot.

Algopirin 2014.04.02. 10:14:04

@Kuviklacz: arra utalsz, hogy szar az egész? :v

Agyalap 2014.04.02. 10:38:32

Király - amikor egy volt MSZMP-s harcol a piros szín ellen :)

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.04.03. 20:51:59

@Algopirin: Ennél kicsit szofisztikáltabb az üzenet. A fényes homlokzat mogott rejtezik a szaros valóság (ha már feltétlenüül szarozni kell).
A Kossuth tér egyébként nem teljesen szar, csak sokkal életidegenebb, mint volt. És ezzel a műtekintélyesdivel még élhetetlenebbé teszik.

Algopirin 2014.04.03. 20:55:02

@Kuviklacz: nemtudom. sosem jártam ott. nem is tartom valószínűnek, hogy fogok.

süti beállítások módosítása