Skip to content


       Szűrés lista

Minden rendben: A Magyar Nemzet, a Nézőpont Intézet és az NMHH a magyar médiáról

A Nézőpont Intézet készített egy pompás elemzést, amelynek az a címe hogy "Az esti híradók a kampányban", és a február 17 - március 23. közötti időszakot vizsgálta a Tv2, az RTL, az M1, a Duna, az ATV és a HírTV híradóiban. 

1. A kereskedelmi híradókban nincs politika.
"A kereskedelmi csatornákon volt a legalacsonyabb a politikai hírek aránya, így továbbra is ezekből a forrásokból kaphatja a legkevesebb politikai információt a magyar választópolgár. Az összes tudósítás viszonylatában a politikai hírek aránya az öt vizsgált hétben átlagosan csupán 16 százalék volt a TV2 műsorában, míg az RTL Klub esetében 23 százalék."

2. A legfontosabb témák:
ps_2014.04.02_10h19m33s_001_.jpg

3. A közmédia a csúcs! A magyar BBC!
"Fontos kiemelni, hogy a pártok programjának az M1 adott teret a leginkább. A csatorna közszolgálati feladatainak eleget téve a kampány alatt naponta mutatta be az országos listát állító pártok elképzeléseit, terveit. Mindez a közszolgálati médiumok magas politikai híraktivitásával hozható összefüggésbe, melynek eredményeképpen részletes képet tudnak adni a legkülönfélébb politikai szereplő napi tevékenységeiről. A közmédiával szemben a naponta átlagosan csupán 5-6 politikai hírt közvetítő kereskedelmi csatornák csak a legfontosabb politikai eseményeket emelik napirendjükre. A közmédiumok a baloldali pártok botrányai mellett kiemelt figyelmet szenteltek azok kampányutazásaira és üzeneteikre is."

4. Rengeteg szerepelt az ellenzék is, így minden rendben!
" A szereplők megjelenéseinek arányában a HírTV és az ATV között jelentős eltérés nem mutatkozott, a két hírcsatorna közel ugyanakkora mértékben adott teret mind az ellenzéki, mind a kormánypárti szereplőknek. Az
ellenzéki pártok szerepléseinek aránya az ATV híradójában 56 százalék, a HírTV-n 55 százalék volt. Az ellenzéki megjelenések minden vizsgált csatorna műsorában az 1/3-os arány felett alakultak: a Duna Televízió műsorában 43 százalék, a TV2 esetében 45, az m1 híradójában 49, az RTL Klub műsorában pedig 52 százalék volt. Egyértelmű tehát, hogy az ellenzéki pártokkal minden csatorna széleskörűen foglalkozott, ezzel teret biztosítva a választópolgároknak az ellenzéki pártok tevékenységébe, belső ügyeibe való rendszeres betekintésre."

Tehát ha az ellenzéki pártok "belső ügyeivel" behatóan foglalkoznak (Simon, Zuschlag), ugyanannyi percben, mint ahányszor felszopják az aktuális kormánytagot a híradóban, aki elskandálja az agitpropagandát (REZSICSÖKKENTÉS! JOBBAN TELJESÍT! CSAK A FIDESZ), az a kiegyensúlyozott tájékoztatás kézzelfogható bizonyítéka.
OKÉ!

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) korlátozott választási megfigyelő csapata is készített egy jelentést, abban viszont az szerepel
-a Magyar Televízió pártatlansága megkérdőjeleződött,
-a legnézettebb kereskedelmi csatornák pedig vagy jó viszonyt ápolnak a kormánnyal, vagy csak szórakoztató műsorokat sugároznak,
-A Magyar Távirati Iroda függetlenségét is bizonytalannak látják a megfigyelők (az MTI legutóbb a Tiborcz-család falopási ügyéről szóló sajtótájékoztatót nem adta le, de az Rogán-ügyről tartott ellenzéki sajtótájékoztatóról sem tudósítottak.)
-a médiaügyeket felügyelő Nemzeti Média és Hírközlési Hatóságban pedig kormánypárti többség uralkodik.

Itt azért legyen meg, hogy Szabó László Zsolt MTVA-elnök szerint azért nem tudósítottak az ellnzéki sajtótéjákoztatóról, mert "a pártok, politikai szervezetek továbbra sem szólhatnak bele sem a független hírügynökség, sem pedig a közmédia műsorszerkesztésébe".

Ezt a két hírt tegnap megrágta, megemésztette a Magyar Nemzet, csodálatos tartalommal büfögte vissza. Én meg voltam győződve, hogy csak április elsejei tréfa, mivel én aztán tényleg mindent elhiszek ezen a napon.
De sajnos nem tréfa volt. Deák Dániel, legyen meg a neve is az újságírónak:


A közmédia a legsokoldalúbb a kampányhírközlésben

Téves állításokat közölt az EBESZ-jelentés a média kiegyensúlyozottságról.

A múlt heti EBESZ-jelentés a legkeményebb kritikákat a média függetlenségével kapcsolatban tette. A jelentés kiemelte például, hogy a Magyar Televízió pártatlansága megkérdőjeleződött. A jelentés nem vett ugyanakkor figyelembe számos, kvantitatív adatokkal alátámasztható tényt, melyek viszont jelentősen árnyalnák a lefestett képet.

A Nézőpont Intézet a negyedévenként megjelenő híradóelemzése mellett elkészítette a választási kampány esti híradóinak elemzését is. Az EBESZ véleményéhez hasonlóan az elemzés is megjegyezte, hogy a hivatalos kampány kezdetével nem növekedett a politikai híraktivitás a kereskedelmi csatornákon, így a magyar választók továbbra is e forrásból kapják a legkevesebb politikai információt. Az viszont tévedés, hogy a kereskedelmi csatornák jó viszonyt ápolnak a kormánnyal, elég csak arra az ellenállásra és a kormányellenes riportokra gondolni, melyeket e csatornák naponta sugároztak például a reklámadó bevezetésének tervezésekor.

A jelentés által sugallttal ellentétben továbbá épp a közmédia hírműsorai adják a legnagyobb teret a kampányhíreknek, leginkább tehát az M1 esti híradójában ismerkedhetnek meg a választók a pártok programjaival. A közszolgálati média a kiegyensúlyozott tájékoztatás kötelezettségének eleget téve szinte minden adásában beszámolt Mesterházy Attila kampányútjáról, a Jobbik programjáról, Szili Katalin kampányáról, Schmuck Andor akcióiról, és sok egyéb párt kampánytevékenységéről is. Ugyanez viszont nem mondható el például az ATV hírműsorairól. A baloldali ATV csak nagyon ritkán, mindössze 1 százalékos arányban számolt be a Jobbik megjelenéseiről. A vasárnapi baloldali tüntetés közvetítése során ráadásul a színpadon megjelenő kampányhirdetéseket is mutatta a televízió, ami sértheti a politikai hirdetések kiegyensúlyozott közlésének kötelezettségét.


A Viággazdaságnek nyilatkozott az NMHH kommunikáció igazgatója, aki szerint "páratlan szabadságot kaptak az újságírók" ...

"A médiahatóság szerint Magyarországon a sajtó szabad. „A 2011-ben hatályba lépett új médiaigazgatási jogszabályokat a Médiatanács gördülékenyen ültette át a hatósági jogalkalmazói gyakorlatba, és törvényben megszabott feladataként folyamatosan biztosította és biztosítja a véleménynyilvánítás-, a szólás- és a sajtó szabadságát” – válaszolta lapunk kérdésére Zsuppán Attila, az NMHH kommunikációs igazgatója. A médiaalkotmány szerinte európai szinten is páratlan szabadságot ad a médiában dolgozóknak a tulajdonostól, illetve a reklámozóktól, szponzoroktól való függetlenségre. Ugyanakkor hozzátette: a tulajdonos természetesen továbbra is meghatározhatja a tulajdonában álló médium alapvető irányultságát, jellegét, de közvetlen, a függetlenséget sértő utasítást az újságíróknak, szerkesztőknek nem adhat. További, a sajtó szabad működését garantáló szabály, hogy a Médiatanács miden közigazgatási döntése tekintetében a bíróság teljes körű ellenőrzési hatáskörrel rendelkezik."

Éljen a szabad magyar sajtó, a páratlan szabadságban, függetlenségben dolgozó újságírók, szerkesztőségek!
A Simicska-Nyerges-Liszkay-Fonyó birodalom röhögő vakbele vagyok.

A 2013 júliusi állapot a Kreatív ábráján, azóta pár változás történt, például a Class FM átkerült Nyerges útról Simicska úrhoz.

2013_médibirodalom.png

Címkék: média sajtó nézőpont nmhh

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr825890266

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Már a látszatra sem adnak 2014.04.02. 20:07:48

Turbófokozatra kapcsolt a fideszes torzítómező: a tegnapi napon két olyan hír is napvilágot látott a nemfideszes sajtóban, amelyből egyértelműen látszik: a kampány hevében a kormányzat már a sajtószabadság látszatára sem ad.  Az egyik eset Rogáné, a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Algopirin 2014.04.02. 11:49:37

Na erre jó a statisztika. Semmire.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2014.04.02. 12:46:23

Öszödi beszéd 76 %, (2014-ben) Ellenzéki szereplés pipa.

Bee-zony 2014.04.02. 12:47:14

A narancsbolsik pont úgy hazudnak, mint a kádárbolsik.
Magyarországon minden rendben van, zavartalanul folyik a parasztvakítás.
A szeretett vezető megmondja a birkáknak, hogy mit kell látniuk és hinniük, és ők azt látják és hiszik, és láttatják és hitetik, a teljes hűbérúri és birka-láncban.

„Ezeken lovagol maga? Amit a vaksi szemével lát? A süket fülével hall? A tompa agyával gondol? Azt hiszi, fölér az a mi nagy céljaink igazságához?!”

Mit mond neked Olstein-Orsós-Orbán isten és az összes alvezére és kis segéde ma?
Amit már eddig is, hogy a világ legjobb és legtökéletesebb helyein, Magyarországon (és Észak-Koreában) minden rendben van.

Akinek nem barna a nyelve, az tanuljon nyelveket. Megszoksz vagy megszöksz. Itt még mindig ez a rendszer. A többségben lévő barna nyelvűeknek megfelel ez a rendszar, a többieknek pedig el lehet menni. Sőt, muszáj, jelenleg nincs jobb választásuk, ha nem akarnak beállni a barna nyelvű hűbérúri láncba, és annak is a végére, mert ott van hely, vagy valamelyik nagyon hasonló elvű és mentalitású osztogató-fosztogató másik király-jelölt láncába.

„Virtuális kormányfő – avagy A szeretett vezér, aki mindig örök, mindig megunhatatlan és mindig leválthatatlan”
internetfigyelo.wordpress.com/2013/11/12/virtualis-kormanyfo-avagy-a-szeretett-vezer-aki-mindig-orok-mindig-megunhatatlan-es-mindig-levalthatatlan/

Bőven ki lett már elemezve, hogy miért kap a rossz csürhe rossz pásztort (legutóbb pl. a cuslágjani írta ki- és le magát, és az egész politikai bandát).
Ennyi év után már minden gondolkodó embernek tudni kéne a miérteket, és a problémák megoldásán kellene már ügyködnie.
Ehhez képest Magyarország még ott sem tart, hogy korrekt és hozzáértő emberekből összeálljon egy párt, tehát ha ez a mérce, akkor Magyarország 100%-a megbukott.

stoppos76 2014.04.02. 13:12:35

Az jutott eszembe, amikor a Trónok harcában Joffrey azt kiabálja, hogy ő a király. A nagyapja válaszát egy az egyben rá lehet erre húzni.

Akinek hajtogatnia kell, hogy "Én vagyok a király", az nem igazi király.

magyaridióta · http://magyaridiot.blog.hu 2014.04.02. 13:53:29

"a tulajdonos természetesen továbbra is meghatározhatja a tulajdonában álló médium alapvető irányultságát, jellegét, de közvetlen, a függetlenséget sértő utasítást az újságíróknak, szerkesztőknek nem adhat. "

...de erre nincs is szükség, mivel mindenki tisztában van az elvárásokkal... :-D

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.04.02. 14:10:10

@Algopirin:

A fidesz-maffia gyözelem is egyelöre "statisztika". Voila.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.04.02. 14:15:47

Egy rózsaszínü sorkihúzóval készítek egy jó nagy FASZt az "A3"-asra, és le is fotózom, ugyanis egy ballibsi így tesz.

István Tamasi 2014.04.02. 14:37:36

Ez a "+jelentés" ugyebár elsején készült április hónapban.

Bee-zony 2014.04.02. 14:46:04

A barna nyelvűek hite, amit terjesztenek széltében-hosszában: „Orbán Viktor (X. Y., N. N....) egy igazi hazafi! Csak ő képes egy ilyen primitív országot az európai színvonalra felzárkóztatni. Aki ezt nem érti vagy terrorista vagy totál idióta.”

A falkaszellem megvan, a hülyeség megvan, az aljas és rafinált vezér megvan, a legnagyobb és legerősebb bűnszervezet megvan, mi kell még – a többiek lerablásához?

Magyarországon a pártok egymást váltogató, és a történelem szemétdombjára való rablóbandák, és ennyi telik az országtól, amely eközben értelemszerűen hanyatlik.

„Civilizáció

Ezelőtt a háborúban
Nem követtek semmi elvet,
Az erősebb, a gyengétől
Amit elvehetett, elvett.

Most nem úgy van. A világot
Értekezlet igazgatja:
S az erősebb ha mi csínyt tesz,
Összeül - és helybenhagyja.”

/Arany János/

Mi változott bőven több mint száz év óta? Az erősebb kutya egyre rafináltabb módon baszik, lop, csal és hazudik, de a lényeg maradt ugyanaz.
A valódi rendszerváltás az, amikor már nem becsapók és becsapottak, rablók és kiraboltak, és nulla összegű játszmások vannak (amennyit nyer az egyik, annyit veszít a másik), hanem korrekt és együttműködő emberek, és mindenki esetében megvalósul a nyer-nyer helyzet; ez egy másik mentalitás és másik életforma, amire a jelenlegi Magyarország lakosságának kb. 1%-a alkalmas, és akik nem fognak mostanában választást nyerni, mert „megelőzték a korukat”. Tehát először a ragadozó, osztogató és fosztogató rendszer összeomlik, aztán a saját kárukon tanulva a fejükhöz kapnak a nehéz felfogású túlélők; őket az alapos természeti és társadalmi csapások tanítják meg arra, hogy mi a helyes.

Bee-zony 2014.04.02. 14:51:57

@István Tamasi: 2014. március 28. a dátum a nagy művön. Lehet hogy komolyan gondolják...
Náluk bolondok éve van, és az is 4 éves ciklusokban.

Hamajd 2014.04.02. 14:52:38

Az év eseménye a fociVB lesz, nem a választás.

Hamajd 2014.04.02. 15:00:20

@Bee-zony:

Szép ez a hosszú komment, de pusztába kiáltott szó, viszont véleménynek nem rossz.

Hamajd 2014.04.02. 15:03:12

@Svájc kiadta a szökésben lévő elítélt expolitikust:" Egy rózsaszínü sorkihúzóval készítek egy jó nagy FASZt az "A3"-asra, és le is fotózom, ugyanis egy ballibsi így tesz."

Mindjárt ráharapnak, csak türelem.:)))

Buta belpesti balliberális biboldó barmok! 2014.04.02. 15:49:11

Van még olyan hörcsögeszű elmeháborodott aki azt gondolja hogy Gyurcsótányék bekerülnek a Parlamentbe?!

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/megvan-a-simon-penzek-egyik-forrasa-1219124

Gyorgy Nagy 2014.04.02. 15:58:53

A Magyar Nemzet nevü ujság már olyan SZAR, hogy seggtörlésrese jó!

safranek 2014.04.02. 16:08:38

Meg kell hallgatni pl Kocsis Évát reggel a Kossuthon, amikor az ellenzéket és amikor a kormányoldalt kérdezi. Egyből látszik, hogy melyik oldalon áll a Közmédia.

1349973572759 2014.04.02. 16:10:10

Valahogy az az érzésem van, hogy a szabadság érdekében minden demokratát el kellene zárni a hatalomból, mert az önállóság rabság. A vezért kell követni, nekünk jobboldali embereknek vezér kell. Nem gondolkodás kell ide, hanem követés.

Mindenki attól fél, hogy becsapják, ha követ, de mire való a katolikus templom, ha nem arra, hogy a jobbos papok lecsendesítsék a sátáni gondolatokat?

Szelid sunmalac 2014.04.02. 16:21:31

@Gyorgy Nagy: Nem jo. Probaltam, de a festek osszefogja a seggem.

bonabear 2014.04.02. 16:27:03

Ellenzéki megjelenés: Simon Gábor vagyona (+1 Összefogás), Összefogás válasza (+1 Összefogás), Jobbik reakciója a válaszra (+1 Jobbik), LMP hozzászólása (+1 LMP), meg esetleg még JESZ vagy Szili féle párt reakciója.
Rögtön megvan 4 vagy 5 ellenzéki megjelenés. Ebből 0 db kínos a FIDESZ-nek, de mégis mindegyik ellenzéki megjelenés volt. Ne firtassanak már fő műsoridőben FIDESZ számára kényes témákat ellenzéki oldalról...

Hamajd 2014.04.02. 16:40:05

@Gyorgy Nagy:" A Magyar Nemzet nevü ujság már olyan SZAR, hogy seggtörlésrese jó!"

Olvasd fordítva, hátha úgy üzen valamit.:))

Behajtó70 2014.04.02. 16:58:08

NAPKELTE 7 évig a köztévén? Arról hol vinnyogtál?

Szelid sunmalac 2014.04.02. 17:17:30

@Behajtó70: Gratulalok! Sikerul az osszes narancsagyunak kiemelnie EGY, na jo, esetleg ketto musort, ami partkozeli volt. Itt meg az EGESZ rendszerrol van szo, de az nem problema.

Thule 2014.04.02. 17:17:48

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

Milyen coki te szerencsétlen? Várjuk a választ a tegnap feltett kérdésekre amúgy, még mindig... szóval mielőtt a baromságaidat ideböfögöd, a KONKRÉT kérdésekre adj KONKRÉT, tényeket bemutató választ te idióta orbán seggnyaló buzi.

Segítek, jó?

"Esztergom"
"finanszírozzuk ilyen-olyan (!!) forrásokból"

Várjuk a válaszokat! Ezen kívül pedig várom azt a bizonyítékot, ami megmutatja, hogy Magyarország az EU nettó befizetője, tehát évente legalább 1500 milliárd Ft-ot tol devizában (tudod mi az a deviza? google használata nem ér... ha egyáltalán tudod mi az a google ) a brüsszeli kasszába.

Kérjük a LINKEKET, az összes felvetett kérdésre, kommentár nélkül.... köszi.....

házelnök 2014.04.02. 17:20:47

Ha van valakinek műholdas Digitv adása, jelenleg a superone csatornán KDNP-s választási műsort láthat.

Netuddki. 2014.04.02. 17:21:21

Ó, nemcsak a TV, a rádió is egy külön téma.
Mindegyik "köz" médiumot megszüntetni a picsába, és a helyét behinteni sóval! Kár 1 forint közpénzt is rájuk pazarolni.
Független újságírásról meg hol lehet beszélni, ha az újságíró, a riporter, a szerkesztő fidesz szimpatizáns? Vagy csak lement kutyába némi aprópénzért. Rengeteg ügye lett volna a fidesznek ez alatt a 4 év alatt amiből 8 évnyi anyagot lehetett volna összeszedni. De nem, e helyett unalomig, papagáj módjára ismételgették a maszop elmúlt8éves, már unalomig ismert ügyeit. De mint tudjuk 2014-re "kellett" gyúrni, ennek esett áldozatul a köztájékoztatás. 4 évig fidesz reklámot nyomatott a "köz"-nek csúfolt média. Közpénzből. Szánalmas és felháborító. Ráadásul sikkasztás is, ami bűncselekmény.
Vasárnap majd kiderül mennyire sikerült beszopatni mindezzel a 4 évi hazudozással a jónépet...

dr. Aullah 2014.04.02. 17:22:10

@Thule: Úgy látszik glitch lépett fel a narancsos kommentelő gépezetben :D

Thule 2014.04.02. 17:28:43

@dr. Aullah: jah :D én inkább fatal error-nak hívnám, nyomom is a resetet, hátha.... :D

Szelid sunmalac 2014.04.02. 17:29:03

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!: Menj el innen? Ez aranyos! Mi van? Megijedtel tole? A szamonkerestol, mint ordog a fusttol?

házelnök 2014.04.02. 17:32:03

Ha van valakinek műholdas Digitv adása, jelenleg a superone csatornán KDNP-s választási műsort láthat.

Thule 2014.04.02. 17:35:22

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

Nosza hát hova menjek? :D Téged senki sem hívott ide, mégis itt vagy. Ha neked szabad, akkor nekem is ;) No de tényleg, hova menjek? Brüsszelbe, megkeresni a Magyarország által állítólagosan 'befizetett' 180 ezer milliárd Ft-ot? Vagy Esztergomba, megnézni hány Ft adósságot vállalt át orbáncvezér a várostól?

A kedvencem mégis az "ilyen olyan források"-nak a keresése lenne, igazán útbaigazíthatnál, merre is induljak? :D

Egyébként pedig te jöttél ide böfögni a hazugságaiddal, kiragadsz 1-1 dolgot a 100-ból, aztokat fújod folyamatosan, a többi 99-ről meg tudomást sem szerzel. Ráadásul hazudsz, minden egyes szavaddal hazudsz és ha rádszólnak, hogy pofa alapállás akkor azt ignorálod.

Mondd csak, milyen ember vagy te? Jajj, tudom már.... BIRKA :D Beeeeee-beeeeeee, így kell bégetni :D Halljam, ismételjük át újra:

Beeeeee-beeeeeee! Nagyon ügyes! Akkor most halljuk, próbáld meg egyedül (ne izgulj menni fog), figyelünk ám!

_most_ 2014.04.02. 17:41:43

azért van bőr a fideszesek képén, most komolyan azt állítják, hogy független a köztévé, ezek tényleg ennyire hülyének nézik az embereket? Elég csak ránézni az ábrára, fő témák között őszödi beszéd meg rezsicsökkentés, ez tényleg rendkívül kiegyensúlyozottnak tűnik :D

centenárium 2014.04.02. 17:53:58

Minden rendben csak a "KAPU" nevű balliberális hírportál "orbánozása" már lassan unalmas.
De a kék-vörös lepelbe burkolódzott elvtársak és elvtársnők beveszik tövig. S még el is élveznek rajta.
Állítólag bezárják majd az efféle Kaput. Véglegesen.
S Székelykapuként működik tovább vagy marad a Startlap.

Szelid sunmalac 2014.04.02. 17:56:53

@_most_: Na es? A ("fuggetlen") felmeresek szerint a szavazatra jogosultak 51%-a Fidesz szavazo, tehat ok boldogok. Az orszag 49%-a meg ugyebar kisebbseg, tehat ok nem szamitanak demokraciaban, hiszen a tobbseg szava szamit.

vontod75 2014.04.02. 18:25:25

Nincs itt semmi látnivaló! Oszoljunk kérem!

Algopirin 2014.04.02. 18:45:57

@vontod75: hát ez kemény :D

de eleve figyeld: _szőke_ nőtől olyat kérdezni, hogy van-e valamiben logika :D nem tudom mire számított :D

dr. Aullah 2014.04.02. 18:46:19

@vontod75: :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

vontod75 2014.04.02. 18:47:03

@Algopirin: Oké legyen politikus, legyen szőkenő. De könyörgöm Selmeczi SZÓVIVŐ!

Algopirin 2014.04.02. 18:49:15

@vontod75: ennek megfelelően zárta rövidre a riporteri kérdést.
végülis ha nem úrnő lenne azt is mondhatta volna neki, hogy mennyen a picsába, vagy akár ki is dobathatta volna.
nyilván a fontos dolgokról szeretett volna beszélni, mint rezsicsökkentés... :D

csak egy néző 2014.04.02. 18:59:35

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
Ugye nincs itt semmi látnivaló, fidióta csicska?
"Rogán Antal egyébként a máskor oly’ szorgos Mentelmi Bizottság látókörébe sem került bele, hiába módosítgatja lázasan folyamatosan szaporodó négyzetmétereivel a vagyonnyilatkozatát"

Hoppácska, vigyáztam!!!!!

"A mentelmi bizottságot vezető Rubovszky kész vizsgálódni. Csakhogy ő évek óta pénzt kap a Rogán vezette V. kerülettől, ahol a lánya az alpolgármester"
Nahát, nahát, hogy mik vannak??? És még ez is???

"Rubovszky azonban nemcsak parlamenti képviselő és bizottsági elnök, de legalább 2010 óta a Rogán vezette belvárosi önkormányzat Tulajdonosi és Elidegenítési bizottságának állandó fizetett külső szakértője"
Hogy is mondta az a csaló, hazug Zsigó papagáj? "Nincs is Rogán ügy"
Hát már, hogy is lenne.
Hányinger.

dos passos 2014.04.02. 19:09:28

"A Magyar Nemzet szerdai számában azt állítja, hogy Simon a zárkatársa előtt bemártotta Gyurcsány Ferencet és Mesterházy Attilát, és erről a napilap is tudomást szerzett."

Drámavázlat

2014. március 31. éjjel fél kettő.

Simon Gábor fogvatartott az igazak álmát alussza, amikor csörren a zár, és az ügyeletes foglár gyengéden megveregeti a vállát.

- Simon úr, ha nem haragszik, hoztunk egy zárkatársat - majd kedélyesen egy jól öltözött fiatalemberre mutat, aki Luis Vuitton táskáját lazán a vállára vetve elfoglalja a fölső ágyat.

Simon fölnéz, majd nagyvonalúan útjára engedi a még mindig szabadkozó őrszemélyzetet.

- Jól van, Béla, menjen aludni, tudom én, hogy maga csak a kötelességét teljesíti.

A foglár mély meghajlással köszöni a méltatlanul bebörtönzött mártír udvarias gesztusát, de kifelé menet még megjegyzi:

- Holnap grenadírmars lesz.

Simon megnyugodva konstatálja, hogy van fejlődés, aztán a frissen bebörtönzött fiatalemberhez fordul.

- Hozott mobilt?

- Hát persze - méltatlankodik a férfi, és már tárcsázza is a Magyar Nemzet főszerkesztőségét.

- Zsolti? Szevasz! Adom a Simont, szeretné bemártani a Gyurcsányt, meg a Mesterházyt. Átutaltátok a "dokumentumot"?

A választ nem halljuk, de a cellatárs széles mosollyal nyújtja át a készüléket Simonnak.

- Helyén van minden, mesélhet ...

És mesél.

csak egy néző 2014.04.02. 19:11:54

Nincs Rogán ügy, mint, ahogy nincs Zsigó ügy sem.

Fogadni mernék, ha a havi több, mint 1/2 milliós támogatást az utazásaira nem ez a fideszes szemétláda (Zsigó) vette volna fel immár 4 éve, miközben a városa fizeti a kocsijába az üzemanyagot és a barom még ki is áll a mikrofon elé és mosakodik, hogy nem csak ő használja az autót, hanem a város is, de a támogatást CSAK ő veszi fel, akkor ezt a hírt az összes fideszes média minden órában 15 percig csak ezen csámcsogna, hogy micsoda egy moslék, csaló ellenzéki képviselő és azonnal
mondjon le és fizesse vissza a jogtalanul felvett több millió forintot. Ugye nincs is kettősmérce?

dr kíváncsivagyok 2014.04.02. 20:03:11

Azért szólni kéne a rokonoknak , hogy a gyogyszereket és az éles tárgyakat zárják el 6 - án este a Fideszgyíkok elol...

lyken 2014.04.02. 21:10:05

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
Eszergom?
Azt se sikerült linkelned, hogy miből fizeti a kurmány az önkormányzati adósságátvállalást ami nem adó és nem EU-s forrás.
Nem linkelted, hol mosdatják a Simont.
Nem linkelted, hogy ki záratta börtönbe.
Nem sikerült levezetned, hogy miből futotta Tóninak a lakására.

Nézem szegény Tónit és eszembe jut, hogy a tankönyv törvénynél milyen csúnyán beszopatta a fidesz. Olyan érzésem lett, hogy most is csak bedobtátok a cápák közé, hogy addig se a Viktorral foglalkozzanak az emberek. Ügyes.

Marcellusca 2014.04.02. 21:11:09

Megjelenés és megjelenés közt kurva nagy különbség van.

Míg a fityiszes hírek mind örömódák (mert a kínosakat meg sem említik, mert "csak"), addig az ellenzéki hírek meg mind fröcsögések, csúsztatások.
Rezsicsökkentés+jobbanteljesít =/= Őszöd+Simon-ügy
Darab, darab, de nem egyenlő!

alisarboissay 2014.04.02. 21:14:38

Miért nem müködik a "Szürés"???? Hiába nyomkodom, nem történik semmi.

zobod 2014.04.02. 21:24:55

Nem az számít milyen a fidesz, az számít hogy a baloldali alternatívához képest hogyan ítélik meg a választók. Abban igaza lehet TGM-nek, hogy a fidesz sikerrel tett egyenlőségjelet maga és a nemzet közé. Ezt a realitást a baloldalnak el kell fogadnia, bármennyire frusztrálja.

Ami viszont érthetetlen, hogy a baloldali médiafölény és közéleti dominancia idején miért nem volt ekkora hiszti. Mikor a kilencvenes években határozottan a ballib felé lejtett a pálya, az miért nem volt gond... sajnos nagyon kevés hiteles értelmiségi van, aki objektíven tudná ezeket a folyamatokat összegezni, ha van is, akkor nem kap teret, mert a két tábor hangadói számára nem az objektív értékelés, hanem a maguk propagandájának erősítése fontos.

Tulajdonképpen mindegy is, a szavazók majd voksolnak, ha lesznek is visszaélések akár a szocik akár a fidesz részéről azok minőségben nem fognak semmit befolyásolni, pár százalékokon itt és most nem fog múlni semmi. Ezért is lesz jó nagy farok a ballib ha a negatív kampányát tovább tolja, semmit nem nyer vele, eddig sem nyert semmit, csak a nyakára nőtt a jobbik.

legeslegujabbkor 2014.04.02. 21:31:39

@alisarboissay: Ha magadat szűröd, az nem megoldás.

alisarboissay 2014.04.02. 21:49:02

@legeslegujabbkor: nem magamat szüröm/szürném... :-(

Thule 2014.04.02. 22:01:00

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:

Ki a tökömet érdekli, hogy TE sírni fogsz. Az a jó.. Inkább a kérdésekre válaszolj amit feltettünk, KONKRÉT adatokkal légy szíves, fityisz-propaganda szöveg nélkül.

A kérdések akkor is fennállnak ha a barom barátaid nyernek a választáson. Attól függetlenül is egy hazug paraszt maradsz, a helyzeteden nem befolyáson a választási eredmény.... csak negatív irányba.

Bee-zony 2014.04.02. 22:15:01

@Hamajd: Pusztába kiáltott borsó, amit írok; viszont az illúzióikat veszített szavazók tömege mégiscsak a józan ész irányába mozdul el, önerőből; van, aki érvénytelenül szavaz, van, aki a parlamenti közpénz-tolvajok erőegyensúlyára, mert így a legkisebb a kár…

Ezt pedig már Hofi is megmondta: „Te, a magyar ember ilyen: nem találja a helyét, ha nem szaros a szája. Hát, ez valami borzasztó.”
És még büszkék is rá, hogy milyen sokan vannak…
És a szaros száj még semmi ahhoz képes, hogy erre az alapra épült fel a legnagyobb fehérgalléros bűnszervezet, és működik; és aki nem áll be abba a sorba, vagy egy másik ugyanolyanba, annak a puszta életben maradás a tét ebben a közegben, a kilátás pedig a békaperspektíva (mint pl. közmunka és hasonló szintű társai); és ha már a puszta életben maradás, akkor inkább a jól megválasztott külföld, ott jobb a perspektíva.
A seggnyaló (új-neandervölgyi) többség pedig előbb hal ki annál, minthogy korrekt és semleges legyen; nem tud, és nem is akar megváltozni. Együtt él és hal a nagy élősködő hűbérúri lánc, és csak addig él, amíg van hozzá gazdaállat, aztán következik az, hogy egymást falják fel.

Meridian74 2014.04.03. 02:05:15

@Böszmelopás 14,9%. Szavazz hogy meg legyen nekik!!:
"Van még olyan hörcsögeszű elmeháborodott aki azt gondolja hogy Gyurcsótányék bekerülnek a Parlamentbe?!"

Amemnnyi idióta itt él, szvsz be fog kerülni.

Amúgy láttam az indexes videót, amelyben 4 bizonytalan választottak ki, sorsot húztak ki melyik pártot kapja. Na amelyik a Összefogást (lopott név, és jól tudták, hogy lopják a nevet - ezek nyíltan TOLVAJOK!), vagyis mostmár a faszom se tudja milyen néven futó formációt kapta, ott volt egy jelenet a "libással". Hangosbemondóval a kezében billegett, és sorolta: az emberek nem szeretik azokat akik átveri... na itt máris megállhatott volna, mivel ő meg a libásokat verte csúnyán át. Az szomorú, hoyg jogilag nem ítélhető el ezért, de ettől ő még ezeket az embereket ÁTVERTE!

Azzal meg még senki nem is foglalkozott, hogy miután átvette a libákat, erről még ÁFA-s számlát is kapott, amely után visszaigényelték az ÁFA-t. A Pesty László féle dokumentumfilmen az egyik termelő azon keserget, hogy nem volt az elég hogy a költségeik után nem kapták meg a pénzt, és emiatt a hitelező bankok jártak a nyaukora, egyszercsak megjelent az APEH, és hivatali erővel követelte a nyomorúságos helyzetben lévő termelőktől, hogy, no akkorszépen fizessék csak be az ÁFA-t! A számlát ki kellett állítaniuk, mivel csak így vették át tőlük a libát, és csak így számíthattak arra hogy ki is fizetik őket, amúgy is ez a rendje a dolgoknak. De az külön csavar, hogy aki átvette a libákat, értékesítette, az meg azt az ÁFA-t visszaigényelte, amit ki sem fizetett a termelők felé!

És még ezt az embert nevezik "szakpolitikusnak"? Én inkább nevezném egy nagyon nagy darab szarnak, amit most már nagyon időszerű lenen elásni, legalább haszna volna belőle mindenkinek.
Ugyanakkor vasárnap sokan fognak erre és ezekre szavazni, ami nagyon szomorú dolog.

imres 2014.04.03. 06:45:17

Jaj, Vastagbőr elvtárs!
Úgy teszel, mintha a Napkelte fénykorában más lett volna a helyzet. Ellenkező előjellel.
Azt üdvösnek tartottad.
Akkor most miért sírsz, mint a fürdőskurva?
Szanyinál átveheted a 2 szemle+10 deka párizsi kombót.
Jó étvágyat Vastagbőr elvtárs!
:)

lyken 2014.04.03. 07:48:35

@imres: "Úgy teszel, mintha a Napkelte fénykorában más lett volna a helyzet. Ellenkező előjellel.
Azt üdvösnek tartottad."

Erre írj már légy szíves konkrét linket. Nem lesz nehéz (ha igazat mondtál), mindenhol ott az archívum.
Írok addig én is kettőt, hogy hogyan viszonyult 2010 előtt a médiához:
vastagbor.blog.hu/2009/10/02/ujabb_bojkott
vastagbor.blog.hu/2009/10/26/ujabb_aldozat_1

Érdekes, 2010 előtt a fidesz fanok nem sírtak, hogy szidja a kormányt a vastagbőr. Vastagbőr elvtársazás sem volt.
Viszont érdekes módon a fidesz fanokat most nem zavarja a kormány mutyi. Csak az, hogy erről ír a vastagbőr, ugyanúgy ahogy a szocikét is megírta.
Pedig a fideszes paks hitelt ugyanúgy nekik is kell fizetni, mintha a szocik vették volna fel.

Ez itt a gond: hataratkelo.blog.hu/2014/03/31/magyarorszag_egy_elhetetlen_hely_lett

"Szerintem a magyarok legalapvetőbb hiányossága, hogy fogalmuk nincs a gazdaságról, még kevésbé a pénzügyekről. Nincs még egy ország a földkerekségen, ahol a lakosság fele devizával spekulálna, évtizedekre előre sokmilliós tételben, miközben fogalma nincs arról, mi történik vele, de még csak arról sem, mi az, hogy árfolyam.

Gyakorlatilag előre kitöltve egy biankó csekket, amire később kerül csak rá az összeg. Számomra ez a mai napig felfoghatatlan, viszont gyönyörűen mutatja be az átlagmagyar tudatlanságát/ostobaságát és kapzsiságát."

A szerző gyönyörűen megfogalmazta a problémát. Amíg az emberek jelentős részének mindegy mit mutatnak a VALÓS számok, csak a kedvenc pártja vezessen, addig cumi van. Meg vastagbőrelvtársazás, ha épp a kedvencpárt mutyijáról számol be.

közrabszolga 2014.04.03. 08:16:17

@Meridian74: Csá szararcú. A fajtád helyében azon izgulnék bekerül-e a stadionos patkány pártja. Tudod 10% kell nekik.
Élő emberrel nem találkoztam aki rájuk akarna szavazni.
A birka menet százezer agyhalottja meg kevés a bejutáshoz.

Algopirin 2014.04.03. 08:21:06

@közrabszolga: kétharmaduk lesz. minimum. ahogy elnézem egyébként, a jobbikon meg fideszen kívül nemigen jut be más. ez a realitás szerintem.

Zedder 2014.04.03. 08:22:35

@közrabszolga: jobbikos a szívem, ők pedig bentlesznek, jobban is mint most. Tehát ő pezsgőzni fog vasárnap este, mert azt már nem fogja fel, hogy mennyire rossz dolgok történnek a szeme előtt... A kilátástalanság, reménytelenség, társadalmi feszkók eddig mindig a szélsőségesek előretörését hozta.

közrabszolga 2014.04.03. 08:46:27

@Algopirin: Valamit nagyon félre néztél. Mondjuk ha a nácik meg a gazdáik lennének csak a parlamentben az nagy buli lenne.
Ez a pöcegödör az év végére teljesen elsüllyedne.

közrabszolga 2014.04.03. 08:47:22

@Zedder: Tegyük fel a jobbik bent lesz 20%-al a stadionos tahó alakít kormányt megint. Mi fog megváltozni? Azon kívül hogy minden sokkal szarabb lesz?

Algopirin 2014.04.03. 08:48:27

@közrabszolga: hát fasz tuggya, lehet az lenne a legjobb.

közrabszolga 2014.04.03. 08:52:46

@Algopirin: Az valljuk be ez valahol alapos indok lenne egy lázadásra:
"Ahol esélyegyenlőség van, ott esélyegyenlőség van.

És itt az van. A választási körzeteket úgy rajzolják át, hogy az ellenzéknek 6 százalékkal több szavazat kell a győzelemhez, mint a kormánypártnak, tehát eleve 0:2-ről indul a meccs. Ez még éppen belefér az esélyegyenlőség követelményébe. Az is, ha a teljes közmédia (nem magántulajdon) a Fidesznek kampányol."

Zedder 2014.04.03. 08:54:23

@közrabszolga: ezt Meridiantól kérdezd, nem én vagyok a dzsobbik fan.

Algopirin 2014.04.03. 08:54:51

@közrabszolga: indoknak jó. de lázadás nem lesz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.04.03. 10:18:37

@lyken: annyiban csatlakoznék csak, hogy ne tegyünk már úgy, mintha most rosszabb lenne, mint az mszp idejében

én még emlékszem, amikor a köztévék nem hozták le az szdsz-es botrányokat, ott nevettünk rajtuk a vbőrön, hogy az szdsz nem kerül be a hírekbe, mikor óriási korrupciók, hazugságok voltak.
nehogy eazt higgyük már, hogy az mszp alatt olyan nagy viták voltak a köztévébe, mikor behívtak vitazkozni egy civil nem párttag, de a holdudvartól fizetést kapó embert, meg egy valódi mszp-s, szdsz-es politikust, nehogy azt higgyük, hogy az olyan baromi jó volt ám, csak elfogultak vagytok, nem látjátok azt, belefulladtak az unalomba ezek a másorok, ez persze nem menti az ostoba fideszeseket ma a köztévében, node a mandiner is kritizálja a kormányt, ahogy tóta w a pártját, hiszen kishantosról is volt itt szó, kb olyan szinten kritizálja ahogy tóta w, most bajerzsoca is beszólt szelepként kóka miatt, csak tótáék elvileg már több párton vannak, több lábon állhatnak, mivel van dk, mszp, mely mind ua, de ezt ők lebegtetik, hogy milyen kritikusak lehetnek vele
a fidesz még nagy párt, majd ha a szavazók összetörik a fideszt is, és szétesik apró darabokra, majd akkor itt is lehet majd válogatni a "jobboldali" kritikák között

igen emlékszem már, a magyarok nyilai kapcsán, draskovics, vagy szilvási hazugsága:
kkbk.blog.hu/2013/09/05/draskovics_es_a_kommunista_koncepcio

mekkora botrány ez már, hogy diákcsíny videóját a magyarok nyilai ellen használják fel terror bizonyítása végett
és a magyar közmédia erről semmit se beszélt egy hétig, aztán is csak épp hogy sms-formulában.

Meridian74 2014.04.03. 10:19:52

@közrabszolga: "A fajtád helyében..."
Na, mesélj, hadd tudjuk már meg mi is mire gondolsz ez alatt?

Amúgy ha Orbánra gondolsz, neki nincs félnivalója. Nagyon úgy néz ki, hogy két lehetősége van. Vagy simán nyeri a választásokat, vagy 2/3-al nyeri a választásokat.

Természetesen egyik sem jó nekünk. Nekünk az lenne jó, ha most a Jobbik nyerne, és annyival is okosabbak lehetnénk - ha más nem is -, hogy érdemes-e másra szavazni? Mert azt már tudjuk hogy a korábbi pártok képviselői mit tettek, és jól tudjuk, hogy ugyanazt fogják tenni ezután is - mert miért ne tennék azt, ha visszaszavazzák bármelyiket is a hatalomba?

lyken 2014.04.03. 10:21:26

@imres: "Akkor most miért sírsz, mint a fürdőskurva?
Szanyinál átveheted a 2 szemle+10 deka párizsi kombót.
Jó étvágyat Vastagbőr elvtárs!"
Ja, és az lemaradt az írásomból, hogy akkoriban kevesebb volt a bérkommentelőnek tűnő troll, mint most. Szóval az, hogy ki veheti át manapság a gazditól a párizsiravalót, a linkeltek alapján elég egyértelmű.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2014.04.03. 10:21:42

@Behajtó70:

"7 évig?"

Igazad van, nektek 8 év "pofátok-lapos" kellett volna :))))

Nyehehehehhehehheheheeehehheheh

SirTocy 2014.04.03. 10:43:30

@lyken: Tudod jól, hogy ennek a majomnak hiába mondod, hogy illik alátámasztani valamivel az álláspontját (főleg, ha amit állít legtöbbször ordas nagy, vérmes hazugságnak tűnik), illetve ők is és a barátaik is 100%-ig lepergetik magukról azt a teljesen jelentéktelen részletinformációt, hogy ez a blog pont az az oldal, ami a baloldalnak is bőven megadta, ami megjár.

A Határátkelős bejegyzéssel meg 100%-ig egyetértek: egy olyan országot nem merek demokratikusan működő, európai államnak nevezni, ahol legfeljebb csak ellenszavazni tudsz négy évente.

lyken 2014.04.03. 10:49:37

@SirTocy: Tudod, a legnagyobb dícséret az, mikor mély csendben elsunnyognak mert nincs mit reagálni.
A logikájuk kb. a gazdijuk szintjében merül ki: "nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni?"
hvg.hu/itthon/20140106_Video_Kosa_Lajos_csak_arra_valaszol_amire

Secnir 2014.04.03. 10:56:11

szerintem itt az ideje, hogy 5B-t kibassza innen valaki a picsába...

lyken 2014.04.03. 21:43:34

@tesz-vesz: "annyiban csatlakoznék csak, hogy ne tegyünk már úgy, mintha most rosszabb lenne, mint az mszp idejében"

Azért nem hinném, hogy tudsz mondani 2010 előttről olyat, hogy egyszer csak közölték veled, hogy akkor most a hivatásod holnaputántól állami monopólium, így jártál. Utoljára ilyen 1948-1952 közt volt megszokott.
Az objektív számokat nézve egyébként elmaradt az életszínvonal a régiótól, a nyugatétól meg pláne. És bármit is mond a birkamenetes, ő is inkább nyugati életszínvonalat meg bért akar a keleti 5 dolláros napi megélhetés helyett.
Még számok: az alacsony kamatú IMF hitelt magas kamatú deviza kötvényre cserélték.
Eddig magántulajdonnak ítélt megtakarításokat állami zsebbe tettek.
A megígért adócsökkentés helyett még több adónem jött létre. Megjelentek a nem adónak hívott adók.

Lehet, hogy nem élünk rosszabbul, de az embernek nem ez az érzése. A választások után 2010-ben mindenki visszafojtott lélegzettel várta, hogy jöjjön a gazdasági csoda és csináljanak valamit amitől nem zuhanunk tovább. Ehelyett nekiálltak hidakat meg köztereket átkeresztelni, a gazdasági csoda pedig abból állt, hogy néha megszólalt egy-egy fidesz prominens és összeomlott a forint.

lyken 2014.04.03. 21:57:32

@tesz-vesz: "én még emlékszem, amikor a köztévék nem hozták le az szdsz-es botrányokat, ott nevettünk rajtuk a vbőrön, hogy az szdsz nem kerül be a hírekbe, mikor óriási korrupciók, hazugságok voltak...."
Egyetértek, az SZDSZ rengeteget tett azért, hogy a liberális szavazók jó részéből közép-konzervatív legyen. Ez meg is látszott a 2010-es eredményeken. Ugyanakkor nem hinném, hogy lesz változás, bárkit is válasszanak. Amíg az emberek 2-3 nemzedékét nem képzik ki gazdaságilag, addig populista ígéreteknek bármikor be fognak dőlni. Ugyanakkor a politikusoknak nem érdeke a gazdasági oktatás. A kis pártok hozzáállását nem ismerem, de ezekből van össz. kettő. A Jobbikról azt lehet tudni, hogy rovásírást, íjászatot, hagyományőrzést, meg busongós magyar történelmet oktatna. Gazdaságot eddig nem emlegették. Az LMP esetében oktatáspolitika esetében a gazdasági ismeretek fontosságát szintén nem hallottam még. Szóval sok jóra nem lehet számítani. Árvízkor látszott, hogy csak akkor képes az ország önzetlenül összefogni, ha összedőlt minden. Addig meg dögöljön meg a szomszéd tehene is.

süti beállítások módosítása