Skip to content


       Szűrés lista

Átütő erejű győzelem

"A Fidesz-KDNP olyan átütő erejű győzelmet aratott, amelynek jelentőségét ma még fel sem lehet mérni.
Magyarország ma a legegységesebb nemzet Európában." - mondta tegnap éjjel Orbán a győzelmi beszédében.

Az "átütő erejű győzelem" azt jelentette, hogy elveszítették a 2010-es szavazóik negyedét, 650 ezer embert.

 




De ezzel a jelentős veszteséggel is újra a kétharmadon vannak, így most már érthető, hogy miért a választójogi törvény volt a Fidesz legátgondoltabb, legalaposabban kidolgozott "műve".
Sőt, ha úgy nézzük, akkor 44,54% szavazott a "folytassa" címmel futó programra, 51,76 pedig arra, hogy inkább mégse.
De a Fidesznek áll kétharmadon. És a nemzet egységes.



Most már csak az a kérdés, hogy vajon írnak kormányprogramot, vagy benyújtják azt, hogy "csak."

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr565974365

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Stockholm-szindrómás ország 2014.04.07. 12:43:02

A Stockholm-szindróma egy stockholmi túszdrámáról kapta a nevét. Lényege, hogy a túszok – és a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek általában – szeretetet kezdenek érezni kínzóik, rabtartóik iránt. Ez furcsa; józan ésszel azt hihetnénk, hogy gyű...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyken 2014.04.08. 10:54:13

@monddazigazatmar: "gyártod itt az elméleteket"
Ok, nem gyártok akkor elméletet. Mond meg helyette te az alábbiakat:
1. Mennyivel nőtt a 2010-es 2,7 milliós fideszes szavazóbázis?
2. Az egyéni választókörzetek meghatározásánál volt egyeztetés más pártokkal, vagy nem volt?

" Ha itt csak fele akkora az elégedetlenség, mint ahogy azt szajkózta a ballib, akkor most 80% lenne az mszpnek."
Nem lenne. Hogy miért: lásd 2010-es választásokat, mikor a keménymagon kívül senki se szavazott rájuk. Ők ott és akkor kinyírták magukat, csak nem hajlandók tudomásul venni és próbálnak Viktor egyetlen esélyes ellenfeleként tetszelegni.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 10:56:16

@monddazigazatmar:
"Szavazókkal lehet nyerni. Ha itt csak fele akkora az elégedetlenség, mint ahogy azt szajkózta a ballib, akkor most 80% lenne az mszpnek.".
Az elégedetlenség éppen elég nagy, különben nem csak a választókorúak kb. 27%-a szavazott volna a Fideszre. Az már a Fidesz szerencséje és taktikájának eredménye, hogy az elégedettlenség nem lett egyenlő a ballibbel való "elégedettebbséggel"... sőt, én a helyükben igen komoly figyelmeztetésnek venném, hogy minden körülményt (mondjuk a mindent felülíró rezsicsökkentési propagandát, ami úgy folyt a csapból is, hogy még egyszer tutira nem lehet arra apellálni, ahogy sok más egyéb intézkedésükre sem) figyelembe véve is "csak" a korábbi eredményük megismétlésére voltak képesek.
Igen, szavazókkal kell nyerni, és ezt a Fidesz "ügyesen" kihasználta, a baloldal meg képtelen volt felfogni, nemhogy alkalmazni... de ez ahhoz azért bőven kevés, hogy Orbán Viktor "egységes nemzet"-ről meg "soha nem látott társadalmi támogatottság"-ról hadováljon... vagy hogy te messzemenő következtetéseket vonj le a "valóságról".

Vádló Bitófa 2014.04.08. 11:01:07

27% - ennyien szavaztak az egységes nemzeti támogatottságról hazudozó Fideszre:
kuruc.info/r/57/126270/

tobeor 2014.04.08. 11:04:34

@monddazigazatmar:
Ha az alapokkal sem vagy tisztában akkor hozd be a lemaradást, ne engem kérj meg ingyen korrepetálásra. Pontosan lehet tudni melyik körzet hova húz, így lehet manipulálni a körzethatárokkal. A fideszmaffia pontosan ezt tette. Eleve csal a rendszer nekik.

Oké, azt mondod fel lehet utazni Londonba. Oké, fizeted a költségeiket? Vagy te is más faszával akarod verni a csalánt? Ők miért nem szavazhattak levélben mint az erdélyiek? Noha nekik még magyar lakícimük is van? AZÉRT hogy akadályozzák őket, mert akik nyugatra mennek azok között a jobbosok kevesebben vannak. na látod EZ IS CSALÁS.
Az erdélyi meg szintén miért a miénkkel veri a csalánt? Fizet itt adót? Vonatkozik rá a törvényünk? Akkor milyen alapon? ja, azon az alapon, hogy csont fideszes mind, azaz elv , logika, jogosultság nem számít. EZ IS CSALÁS. CSAK A FIESZ. ez számít más nem.

Kamupárt: az a kamupárt, amelyik csalással szedte össze az ajánlóíveket, amelyik a bejegyzett központjában fel sem lehető, mint valami fantom-cég amelyik menekül a NAV elől! Amelyik nem is folytat semmilyen politikai tevékenységet, nem csinál semmit, nincs politikai állásfoglalása, nincsenek emberei, vezetője, arca, láthatatlan, csak a pénze megy meg a megtévesztésre. Jó kis bizniszpártok amit a kibaszott fideszmaffia tett lehetővé a törvényeivel, ezt is direkt csinálta a szemét csaló.

És látom az illegális kampánypénzekről még te is gyáva vagy dumálni, pedig eddig jó sokat hazudtál.

Úgyhogy nyekereghetsz te csaló-párti, de csaltatok. A 2/3 soha nem lesz legitim, mert KURVA CSALÓK VAGYTOK. Azt a gyalázatot, hogy még gúnyolódsz is szegényeken, a meglopott tarfikosokon, meg a többit, arra büszke lehetsz te utolsó rongy csalókat szercsenmosó féreg.

lyken 2014.04.08. 11:06:28

@monddazigazatmar: Jut eszembe: A fidesz kedvenc hozzáállása az, hogy aki nem velük van az ellenség. Őket szokás ballibnek csúfolni. Akkor most az ország szavazóinak 73%-a balliberális? Vagy számoljuk le a jobbikot. Akkor most az ország szavazóinak 63%-a balliberális?

lyken 2014.04.08. 11:08:27

@tobeor: "attól, hogy egy csalást törvénybe foglalnak, még csalás marad. "
Jogilag nem csalás. Erkölcsileg meg: "Iuris praecepta sunt haec: honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tribuere."

monddazigazatmar 2014.04.08. 11:15:28

@lyken: 1. És mennyivel csökkent a baloldal bázisa? Mi a faszt törődsz azzal, hogy hány ember nem megy el szavazni? Ha elégedetlen, meg éhezik akkor elmegy.
Miért kéne bármit is váltani, ha csak egymillió agymosott ballib barom van?
2. Nem tudom, hogy volt e, de nem is érdekes. Úgy nem lehetett volna megcsinálni, hogy egy 20% os támogatottságú párt nyerjen. PONT.
De mondom, gyártsátok csak az elméleteket, meg számolgassátok, hogy ha még csepel felét hozzácsapták volna a 3. kerülethez, akkor pont kettővel több ballib jut be. Nekem teljesen mindegy, hogy észreveszitek e a realitásokat - ez a ti érdeketek lenne, de egy szerencsétlen önkritikát nem hallottam még. Ha eltűntök a francba akkor talán jön egy értelmesebb brigád.

monddazigazatmar 2014.04.08. 11:21:43

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "Az elégedetlenség éppen elég nagy, különben nem csak a választókorúak kb. 27%-a szavazott volna a Fideszre. "
Ja. Meg 10% a ballibre. Hagyjuk már ezt a hülyeséget.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 11:25:22

@tobeor:

A rendszer nem "csal", legfeljebb manipulál. A csalás törvényi kategória, innentől a "legitimitása" és a "csalása" is pont az a túlzás, ami nevetségessé teszi a baloldalt, és nyafogássá silányítja a tiltakozását. Ha a baloldal is kevesebbet nyafogott volna, hanem alkalmazkodott volna a körülményekhez, miután kimerítették az összes tiltakozási lehetőségüket, "lehet", hogy más lenne az eredmény, még annál is másabb, mint hogy ha átrajzolják a körzeteket. Még mindig megy a hiszti az ál-civil CÖF miatt, ahelyett, hogy ők is megcsinálták volna a sajátjukat, aztán kényükre-kedvükre kampányolhattak volna.

Ugyanez a véleményem az erdélyiek meg a határon túliak szapulásáról. Az erdélyiekre talán nem vonatkozik a magyar jogszabály, de a magyar kormánynak igenis van, kell, hogy legyen érdekérvényesítő képessége a szomszédos országokban, ezért a határon túliakra is hatással van a kormány politikája, tehát jogos, hogy valamilyen formában beleszólnak. Természetesen nem minden önérdek nélkül volt, hogy a Fidesz szavazójogot adott nekik, sőt!, de hogy a baloldal egy szalmaszálat sem nagyon tett keresztbe, egy halk "bocsi"-n kívül, hogy őket megszólítsa, az tuti. Az is látszik egyébként, hogy túl van ez is lihegve, a határon túliak töredéke sem akar beleszólni az itteni politikába, és a Fideszből sem kérnek, mert a Fideszes hátszelű határon túli magyar pártok igencsak leszerepeltek tudtommal.

lyken 2014.04.08. 11:28:02

@monddazigazatmar: Szép komment, már csak az alábbi két kérdésre kell válaszolnod (ez valahogy elmaradt, lehet véletlen):
1. Mennyivel nőtt a 2010-es 2,7 milliós fideszes szavazóbázis?
2. Az egyéni választókörzetek meghatározásánál volt egyeztetés más pártokkal, vagy nem volt?

monddazigazatmar 2014.04.08. 11:28:43

@tobeor: Nem nem fizetem a költségeidet. Leszarlak. Ugatni tudsz, mozdulni nem. A postára ne menjek el helyetted? Az is költség, meg az is idő.
Minden kibaszott körzetben a narancs nyert, húzogathatod a határokat ahova akarod. Kétszer annyit kaptak mint a baloldal.
Semmi bizonyítékod nincs, hogy az angliában dolgozók mind balra szavaztak volna.

Az angliában dolgozó fizet itt adót? Akkor ő miért szavazhasson?

De csak ugasd, hogy csalás volt-senkit nem érdekel. Vigyél ki 3 millió embert az utcára mint kievben, aztán biztos elértek valamit.
És amennyire hülye vagy, még mindig szajkózod a meglopott trafikosokat, ahelyett hogy felfognád, HOGY KURVÁRA NEM VOLT 50ezer, hanem pár száz ember összesen.
Le vagy szarva NOT TO BE.

monddazigazatmar 2014.04.08. 11:33:50

@lyken: Te ismét milyen jogon veszel mindenkit egy kalap alá, aki nem ment szavazni. Sose fogod megtudni, hogy ha elmegy hova teszi. De nem ment el. Baszik mindenre, a jogaira. Viszont ha annyira éhezik, és annyira szarul járt akkor elment volna.
Na mindegy, hagylak titeket itt röfögni a saját szarotokban, semmit nem fogtok tanulni úgysem. Mert lejtett a pálya. Pff. Ha a csapat 1-0ra veszít akkor lehet mondani, hogy idegenben nem könnyű, esetleg csalt a bíró. 8-1 nél meg szar a csapat.
Szűklátókörű seggfejek vagytok, de csak még jobban bizonyítjátok, hogy így járt jobban az ország.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 11:33:53

@monddazigazatmar:
Igen, ott kezdődnek a bajok, amikor a tények "hülyeség"-gé válnak, csak mert kényelmetlenek. Hogy nekünk (értsd: Fideszen kívüli világ) hazudtok, az még lehet is indokolt politikailag, de ha magatoknak hazudtok, ha kizárjátok a tényeket is a kis világotokból, az nem vezet jóra.
Ott kezdődött a baloldal bukása is, ott van előttetek az elrettentő példa, de ha azt akarjátok, nyugodtan csináljátok csak...

lyken 2014.04.08. 11:41:02

@monddazigazatmar: " de egy szerencsétlen önkritikát nem hallottam még. "
Fentebb linkelte valaki: bunkobrendelmatyi.blog.hu/2014/04/08/46_vereseg
Egyébként számtalan elv-társaddal imádjátok egy kalap alá venni az összes veletek ellenkezőt. Te vagy erre az élő példa: " ti érdeketek lenne", "Ha eltűntök a francba akkor talán jön egy értelmesebb brigád.", és hasonlók. Ahhoz képest, hogy az mszp ugyanolyan távol áll tőlem mint a fidesz, elég vehemensen ragaszkodsz a dologhoz.

De visszatérve a "Ha eltűntök a francba akkor talán jön egy értelmesebb brigád." mondatodhoz:
A szociknál meg a narancsosoknál is bőven van exMSZMP-s meg ex-vérkomcsi, meg ahogyan az ügynökkérdés kezeléséhez állnak, valószínűleg exbesúgó is. Ebben teljesen igazad van, hogyha mindkét párt követte az MDF-FKGP-KDNP-t a nemlétezésbe, akkor jöhet valaki helyettük.

lyken 2014.04.08. 11:43:19

@monddazigazatmar: "Na mindegy, hagylak titeket"
Valamiért úgy tűnik, hogy nem akaródzik leírni azt a két választ, inkább selmecigabriellásan oldod meg. Pedig állítólag Magyarország jobban teljesít.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 11:47:00

@monddazigazatmar:
"de egy szerencsétlen önkritikát nem hallottam még"...
Bajnai azzal kezdte, de ne zavajon :). De persze, őt nem hallhattad, hiszen az a "libás"...

Achmed, a hitetlen 2014.04.08. 12:09:26

@Marcellusca: @Horizont: ne strapáljátok már magatokat! Olyan fölösleges, mint ősembernek elmagyarázni a kovalens kötést.

Minden fidesz-fasznak: mi a picsáról beszélünk akkor, amikor a mocskos ballibsi kormány szőnyegbombázó miniszterének maga Szijjártó intéz diplomata útlevelet, hogy Orbán kíséretében utazva egy Gyurcsány érdekeltségi körébe tartozó cég érdekében lobbizzon külföldön??? Ahelyett, hogy húsz év börtönt intézett volna neki, ahogy megígérte.
Igaza volt Orbánnak, itt nincs jelentősége a kétharmadnak. Az országot egyetlen maffia irányítja, a pártok csak a pénzmosodái, teljesen mindegy, hányan ülnek a Parlamentben narancs színű trikóban, az lesz, amit a keresztapa parancsol.

monddazigazatmar 2014.04.08. 12:15:19

@lyken: "1. Mennyivel nőtt a 2010-es 2,7 milliós fideszes szavazóbázis?"
Honnan tudjam? Kevesebben mentek el szavazni. Mivel az otthon maradók nem nyilvánítottak véleményt nem lehet kitalálni, hogy mit szeretnének. Még az is lehet, hogy kint dolgoznak külföldön, és nem akartak annyit utazni-és meg is van félmillió szavazó.
"2. Az egyéni választókörzetek meghatározásánál volt egyeztetés más pártokkal, vagy nem volt?"
Fogalmam sincs. Lehetett volna egyeztetni a világ végéig, fele annyi szavazatot kapott a baloldal mint a fidesz, sehogy sem nyert volna.

Achmed, a hitetlen 2014.04.08. 12:18:00

@lyken: én nem vagyok egyik sem, csak aznap épp nem tudtam a vécétől 5 (azaz öt) méternél messzebb menni. Vírusfertőzés vagy mi a tököm, de nagyon odavágott. :(
Viszont a család elment szavazni, és senki nem a fityiszre tette le a voksát.

Achmed, a hitetlen 2014.04.08. 12:21:39

@monddazigazatmar: a Romániában élő fizet itt adót? AKKOR MIÉRT SZAVAZHAT???

Achmed, a hitetlen 2014.04.08. 12:26:48

@Geza: ÁLNÁCZI! Még le sem tudod írni Nietzsche nevét :DDD
Egyébként ezt párszor én is felvetettem már. Szerintem a fidesz-trollok nagy részét az mszp fizeti, hogy járassák le a fideszt.

Bee-zony 2014.04.08. 12:28:00

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): „Alkalmazkodott volna a körülményekhez”: ezzel egy a baj, de az nagy: azt mondod, hogy ha simliskedik (ügyeskedik, trükközik, umbuldázik, erkölcstelenkedik, stb.) a Fidesz, akkor simliskedjen a többi párt is. Ha ők bevisznek egy „övön aluli ütést”, akkor vigyél be te is egyet, vagy inkább kettőt. Így viszont eljutunk oda, hogy a harcnak egy szabálya és célja van, a győzelem, bármilyen módon. Tehát a győzelem érdekében vigyük lejjebb az erkölcsi mércét, az ellenféllel-ellenséggel azonos szintre, mert a győzelem a fontos, erre megy a meccs. Akkor viszont oda jutunk, hogy a királyok utolsó érve az ágyú, öljük meg őket, mint a hutuk a tuszikat, vagy fordítva. Abban a negatív spirálban a polgárháborúhoz lehet eljutni, és úgy látom, hogy ez így is lesz.
Úgy néz ki, hogy van egy erkölcsi természettörvény, amit még nem sikerült pontosan megérteni és megfogalmazni, de ettől még van, működik és hat.

Achmed, a hitetlen 2014.04.08. 12:29:51

@lyken: dehogy akartak ezek nyerni. Szart sem tudtak volna tenni ebben a rendszerben. Jó nekik négy évig ücsörögni a páholyban, nyomogatni a gombokat, és amikor elcsakliznak az orruk elől valami zsíros üzletet, akkor demokráciadeficitet kiabálnak. Ennyi, milliókért. Fasza kis politikai elitünk van.

monddazigazatmar 2014.04.08. 12:49:11

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Ja. Bajnai azzal kezdte. Hallottam, képzeld. Mondtam is magamban, hogy ha ez a szerencsétlen így beszélt volna az elmúlt évben, akkor nem lenne ekkora a szar. Na, az volt az első három mondata. Aztán belekezdett a hülyeségbe, meg a csalásba, amikor meg fent állt az egész vert banda akkor már ugyanúgy hibáztatott mindenkit csak magukat nem mint a picsaszájú meg a fletó.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 12:50:37

@Bee-zony:
Az erkölcsi természettörvényeket értem, fontosnak is tartom őket. Csakhogy itt most azokról a szocikról van szó, akik éppen eléggé bizonyították már, hogy mijüket törlik ki ezekkel... nem is véletlen, hogy hova jutottak. Úgyhogy nem azt mondtam, amit nekem tulajdonítasz :).
Az alkalmazkodást úgy értettem, hogy a természettörvények és a civilizációs törvények között azért még mindig van mozgástér (ld. az említett ál-civil kampányt), amivel erkölcsi mércétől függetlenül lehet(ett volna) élni. Főleg úgy, hogy az "erkölcsi mérce" hirdetésétől a szocik baromi messze vannak, és hogy még a lehetséges eszközökkel sem éltek, az nem az erkölcsi mércéjük oka, hanem a teszetoszaságuké és a lustaságuké.
A politikai győzelem érdekében pont nem az erkölcsi mércét kellett volna levinni, hanem olyan dolgokat kellett volna mondani olyan emberek által, akik tisztességesek és tisztességeseknek is tudnak látszani. Például némi őszinteséget gyakorolni a kormányváltás esélyeiről...

SirTocy 2014.04.08. 12:57:48

@mikka: A faszodat, azt. Azért ahhoz kell ám vér legyen az ember pucájában, hogy a szavazóképes állampolgárok szavazatainak kb. negyedének birtokában (A 60% 44%-a az kb. az egész 26%-a) valaki kijelentse, hogy ami történt, az a többség akarata. Jelen pillanatban úgy áll a dolog, hogy az emberek cirka 40%-a NEM a FIDESZ-re szavazott, kb. 35%-a az ELLENZÉKRE szavazott, és a maradék jelentette ki egyértelműen, hogy "igen, szeretném, ha Orbán Viktorék irányítanák az országot".

Az a duma meg, hogy "aki otthon maradt, kussoljon", az meg a legnagyobb demagóg faszság, amit valaha hallottam. Az, hogy valaki nem szavazott, nem jelenti azt, hogy tájékozatlan, vagy egyszerűen csak neki mindegy, ki van a szekér bakján. Bár persze, van köztük ilyen, de azon is el kéne gondolkodni, miért vannak ilyen emberek, mert az, hogy az ország egy igen jelentős része már annyira sem foglalkozik a politikával, hogy csak azért nem megy el szavazni, mert "nem érdekel", na az mit jelent, annak mi az üzenete. Ráadásul nem csak ilyenek vannak, hanem olyanok is, akik egyáltalán nem értenek egyet azzal, hogy a FIDESZ alapítson kormányt, de nem hajlandóak ELLENSZAVAZNI, mert úgy gondolják, az saját maguk szembeköpése lenne (én ebbe az utóbbi csoportba sorolom magamat).

Gondolkodni kéne, nem pedig arról fröcsögni, hogy "de a többség", meg "a nemzeti oldal", meg a kis faszom, mert mindannyian tudjuk, hogy szó sincs arról, amit te ide leírtál. Szó sincs többségről. Szó sincs itt "erős, egységes Magyarországról".

A kisebbség gyakorol teljes uralmat a többség felett, pont, ezt többségi akaratnak nevezni pofaleszakajtó hazudozás.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 13:00:29

@monddazigazatmar:
"amikor meg fent állt az egész vert banda akkor már ugyanúgy hibáztatott mindenkit csak magukat nem mint a picsaszájú meg a fletó."
Ez megint nem nyert, ugyanis Bajnai az össznépi vereségsiratón idézte a korábbi szavait az önvizsgálatról, amit aztán Szabó Tímea is követett. Az meg, hogy Mesterházy nem lát ki a saját seggéből, legyen az ő meg a szocik baja.
Tehát nem csak hogy volt balos politikus, aki önkritikát IS gyakorolt (mert naná, hogy megemlítette, hogy a korábbi rendszerben más lett volna az eredmény, még ha akkor sem lett volna elég a győzelmükhöz... amúgy megérdemelten), hanem még hallottad is, úgyhogy duplán nem mondtál igazat :), amúgy is olyan kényelmes általánosítani, meg ugyan miért is hagynád, hogy a tények bezavarjanak az örömmámorba :)?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 13:05:57

@SirTocy:
"A kisebbség gyakorol teljes uralmat a többség felett, pont, ezt többségi akaratnak nevezni pofaleszakajtó hazudozás."
Pontosabban a kisebbség gyakorol teljes uralmat a kisebbség felett, amelyik az ellenzéket szívesebben látta volna kormányon, és a többség felett, amelyik leszarja, hogy melyik kisebbség gyakorol felette uralmat. Az önámítás rész stimmt.

BattleCry (törölt) 2014.04.08. 13:06:24

Most komolyan.. volt olyan ember Magyarországon, aki elhitte, hogy ez az Összefogás nevű bűnszövetkezet leválthatja a Fidesz Kormányt ?! :D Azért, mennyire kell már sötétnek lenni ehhez bazdmeg :DD

Gyurcsánnyal... Bajnaival.. Szarházy Attillával.. Fodorral... Kuncze-val ???? :DDDDDDDDDDD Bukott sz@r az összes emberek.. térjetek már észhez bsszátok meg!!! Szánalmas... és ezeknek a szarevőknek volt pofájuk program nélkül kiállni és "kormányváltó" szövetségnek kikiáltaniuk magukat...beszarás.. vastagbőr az van a pofán.

Úgyhogy ennek a szar blognak is nem csak Fideszt kell "Csak"-ozni... régen még azért volt valamennyi objektivitás ebben a blogban, de ahogy látom elkanászodtatok.. :) Nem baj, most majd fortyoghattok még 4 évig :D:D Ja, és nem vagyok fideszes narancsdroid még mielőtt valamelyik magát kurvaokosnak képzelő segghülye benyőgné.

Egyedül a Jobbiknak volt programja, azt tolták végig, vitát akartak, kommunikációt akartak, ezért nekik jár a tisztelet. A többi párt kutyaszar volt, de messze-messze a legeslegbüdösebb, az Összefosás pöcegödre volt. Ezért szomorú, hogy 1,2 m ember ennek ellenére rájuk adta a szavazatát... ez szégyen.. nem tudom mi lehet ezekkel az emberekkel, de sürgősen ki kellene vizsgáltatniuk magukat.

SirTocy 2014.04.08. 13:10:34

@BattleCry: Biztos nem vagy droid, de azért "Fidesz Kormány". Egyébként meg neked úgy fest, addig volt "objektív" a blog, amíg legnagyobb részt a szocikat ekézte, most meg, hogy a kis kedvenceid is a célkeresztbe kerültek, fujjolod. Jól van. Ha nem tetszik, nem kell idejárni hergelni magadat, oszt' csókolom.

BattleCry (törölt) 2014.04.08. 13:20:59

@SirTocy: Nem azzal van a baj, hogy a fideszt ekézik, hanem azzal hogy, az Összefosást NEM. Amikor nyilvánvalóan a balosoknak sem volt programja... ők még annyit sem bírtak összehozni, hogy "folytatjuk" .

Ne legyen kettős mérce... ez régen ment a blognak.. manapság már nem annyira.

Pl... ahhoz a cikkhez is akartam írni.. amikor valamelyik gyökér elkezdte ekézni a Jobbikot és Vonát, amiért a maguk módján "vitáztak" Orbánnal, ahelyett, hogy éppen az Orbánt ekézte volna, amiért ennyire fosik Vonától és a szembesítéstől.. Vona ízekre szedte volna, sok lett volna a kellemetlen kérdés Orbánnak... na ez egy olyan dolog, amiért lehet ekézni valakit.

Na mind1... lehet, h majd megfogadom a tanácsod és nem olvasom ezt a kalapfos blogot. Már nincs miért. Nem hiteles. :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 13:22:37

@BattleCry:
Csak tényszerűen:

Az Együtt-PM-nek volt programja:
parbeszedmagyarorszagert.hu/hir/te-jovod-az-egyutt-pm-szovetseg-valasztasi-programja
Az MSZP-nek volt programja:
mszp.hu/sites/default/files/ajanlat_magyarorszagnak_kongresszus20131019_0.pdf
A DK-nak volt programja:
dkp.hu/documents/10327/411194/DK+program

A Fidesz "programja" az volt: "Folytatjuk.".

Vajon melyik formáció vette komolyabban a programírást?

SirTocy 2014.04.08. 13:34:30

@BattleCry: "Nem azzal van a baj, hogy a fideszt ekézik, hanem azzal hogy, az Összefosást NEM." Ez, ha jóindulatú vagyok, egyszerűen butaság, ha rosszindulatú lennék, simán csak hazugságnak nevezném. Hadd ne kelljen nekem kikeresnem a cikkeket, légy oly' jó, és tedd meg magadnak!

tobeor 2014.04.08. 13:45:24

@lyken: Ne szórakozz velem. Ha törvénybe foglaljuk hogy a fidesz lophat csalhat hazudhat, és a fidesz lop is csal is hazudik is, attól még nem lesz a bűne egy cseppet sem kevesebb, és nem lesz tisztességes. Továbbá a fidesz csalásainak egy része még a saját törvényei alapján is csalások, pl. a 800 milliós támogatás nyilvánvalóan kimeríti a hűtlen kezelés-sikkasztás, illegális párttámogatást, minden független bíróság előtt. Varrjuk el ezt a szálat is: az hogy Polt Péter eltussol mindent, az sem teszi tisztességessé a fideszbűnözést.

tobeor 2014.04.08. 13:51:18

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
csak lovagolsz a szavakon. a manipuláció és a csalás rokon értelmű szavak, ebben az esetben mindkettő használható, de a csalás szó pontosabb. a nevetséges az, aki próbálja védhetetlent védeni. sőt, szánalmas is. a fideszért mindent, de mind szart nyalnak a fiúk...
az már az abszurditás csúcsa, hogy a baloldalon kéred számon, hogy nem csaltak ők is. tényleg csak száni tudlak amiért ennyire feladtad a becsületed a fideszért.

a határon túliak szavazatára is kár erőlködnöd, nem itt adóznak, nem vonatkoznak rájuk ami törvényeink, sőt mi sem szavazunk az ő politikusaikra, szóval nagyon ne verjék más farkával a csalánt. csak a fideszességük miatt kapták meg a jogot (lásd: Mikola...), ahogy éppen a várható fidesz-ellenességük miatt lettek akadályozva a nyugatra menők. menthetetlen, védhetetlen, ne erőlködj.

tobeor 2014.04.08. 13:58:37

@monddazigazatmar:
" Leszarlak. Ugatni tudsz, mozdulni nem. "
:D
Na látod, csak kibújt belőled az igazi fidesz-tahó, ezt már szeretem, amikor nem alakoskodsz :DD tudod te is hogy szétcsaltátok szégyentelenül ezt a választást és végre nem véded a védhetetlent, hanem gyökérként még büszke is vagy rá. helyes, helyes, vállald csak magad.

"Minden kibaszott körzetben a narancs nyert, húzogathatod a határokat ahova akarod."
Na látom azért ordasan nagy hazugságokat még csak kipréselsz magadból, hazudsz ahogy a csövön kifér. Pesten, Szegeden és Miskolcon is az ellenzék vitt el körzeteket, és több körzetet (pől. Pécs) pont a csaló körzethatár-manipuláció miatt tudtatok átcsalni a fideszhez. Ez a TÉNY, nem a hazugságaid.

"Semmi bizonyítékod nincs, hogy az angliában dolgozók mind balra szavaztak volna."
Látod ezt szeretem ezt az őszinte álszentséget, amikor te is tudod hogy hazudsz, de mégis hazudsz :)) Nyilván azért mentek el, mert itt olyan jó volt nekik, annyira tetszett nekik a simicska--rezsim, meg nagy jólét és tündérmese :DD

"Az angliában dolgozó fizet itt adót? Akkor ő miért szavazhasson?"
Tőlem ne szavazzon, de akkor az erdélyiek sem, pont ezt magyarázom okoska... olvasni nem tudsz?

Hazudozz tovább fidesztahó! És magyarázd hogy nem volt csalás, tagadd le a tagadhatatlant, lassan igazi kis netes Obersovszky válik belőled, lassan diplomát érdemelsz a gátlástalan seggnyalásból :)

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 14:00:59

@tobeor:
"A manipuláció és a csalás rokon értelmű szavak, ebben az esetben mindkettő használható, de a csalás szó pontosabb."
A fanatikus és a seggfej is rokon értelmű szavak, és rád most az utóbbi tűnik pontosabbnak!

"Tényleg csak száni tudlak amiért ennyire feladtad a becsületed a fideszért."
Ezt ugyanis sértésnek veszem! Hihetetlen, hogy aki nem fanatikus, azt mindkét politikai oldal és a rajongóik eldobják, sőt, megvetik, csak mert nem akarnak szembenézni a hibáikkal!

Bee-zony 2014.04.08. 14:02:38

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Az egy másik vetülete a dolognak, amikor erkölcsileg kb. ugyanazon az alacsony szinten állnak a szemben álló felek, és a vesztés oka az, hogy az egyik fél agyilag bénább, gyengébb képességű, és nincsenek olyan hatásos övön aluli ütései, mint a másiknak.

Ha a mérce az őszinteség a kormányváltás esélyeiről, akkor pl. a Jobbik mindenki alatt van, Vona brutálisan el van szállva ebben a témában… vagy tényleg ennyire nincs realitásérzéke, vagy van, de szándékosan hülyíti az embereket arról, hogy mindjárt itt a jobbikos kormányváltás. A valóság meg az, hogy ha 4 évenként 5%-kal feljebb tudják tornászni magukat a szavazatok számában, az már jó teljesítmény – és ebből ki lehet számítani, hogy mikor lesz jobbikos kormányváltás békeidőben. Háborús időben, az más, ott borul a bili, és a nemzetközi helyzettől függően akár azonnal is lehetnek kormányon, vagy egyáltalán nem.

A lényeg meg az, hogy a béke játékszabálya, és alapfeltétele az, hogy nem követünk el semmilyen aljasságot a többiekkel szemben, se egyéni, se csoportszinten (beleértve a felsőbbrendűsködést, kihasználást, kettősmércézést, és az összes ilyen többit) és ezért tud mindenki békében élni a másikkal. Van persze egyéni tűréshatár is +-, de ez véges, és akinek sokáig mondják hogy tűrjön, és sokáig tűr, az végül annál nagyobbat üt, mert a feszültség, az halmozódik.
A háború játékszabálya pedig az, hogy a cél a győzelem az ellenség felett, a semlegesítésével, a teljes megsemmisítésével vagy az uralom alá hajtásával, és mindezt bármi módon és eszközzel, amivel a cél elérhető, tehát a cél szentesíti az eszközt, és itt az erkölcs is csak egy eszköz, mert az erkölcsösebb győzelem magasabb értékű, több pontot ér a megítélés szerint, mint a kevésbé erkölcsös – de ettől még a cél a győzelem, és ennek van minden alárendelve.
Valamint, minél több aljasság jelenik meg egy országban egyéni és csoportszinten, annál közelebb kerül az ország a háborúhoz, mert egyre többen vonják le azt a következtetést, hogy nincs más megoldás a problémákra, csak az, hogy semlegesíteni kell az ellenséget fizikailag – avagy megsemmisíteni, ölni kell.

Ezek alapján a Fidesz negatív spirálban van, kezdeményezőként egyre több aljasságot visz bele a rendszerbe (zsidó tanácsadókkal, naná), és ezzel egyre közelebb kerül Magyarország a háborúhoz. Úgy látom, hogy ex-Jugoszlávia és Ukrajna után Magyarország a következő a térségben, ahol összejön ez; és összejön ez nagyban is, mert a nagyhatalmak se állnak sokkal jobban.
Semmi véletlen nincs abban, hogy melyik országban van (polgár)háború és melyikben nincs; minden távolság, közelség és elérés kellően meg van alapozva. Avagy semmi sem történik ok nélkül (legfeljebb nem ismert az ok), és az ok és okozat kiszámítható (több-kevesebb képesség azért kell hozzá).

tobeor 2014.04.08. 14:30:16

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Egészségedre faszfaj, azért máskor ha hányni akarsz ne egy blogon okádj :)

tobeor 2014.04.08. 14:32:09

HOPPÁ :D

hvg.hu/itthon/20140408_Nocsak_megsem_epitkeznek_a_Madach_teren

"Nocsak, mégsem építkeznek a Madách téren"

Fidesz, fidesz, kisstílű szarrágó voltál mindig is, az is maradtál....

SohaMike 2014.04.08. 14:56:09

@Meridian74: Azért, mert ők sivataggá tették az országukat, nekünk nem kellene.

SohaMike 2014.04.08. 14:58:48

@lagarderlovag: Bocskait díszítő kitűző, narancs póló, fideszes bögréből kávézás - lehet, h igazad van, és csak véletlen :)

SohaMike 2014.04.08. 15:02:32

@BattleCry: Mondjuk, ha már sötétség: FIDESZ kormány pl.
Egyébként meg igazad van, egy GyF-cel és tsival teletűzdelt kompániának ne is legyen esélye. Bajnaiék jobban tették volna, ha egyedül, jól megnyomott kampánnyal indulnak.

Hamajd 2014.04.08. 15:19:09

Ha valakit lefideszeseznek az sértés, akkor mit keres a fidesz még mindíg a hatalomban??????

Hamajd 2014.04.08. 15:22:57

Az átütő erejű győzelem mit ütött át, az ingerküszöböt?????

monddazigazatmar 2014.04.08. 16:21:55

@tobeor: Na, vesztes kispofám. Kezdjük ott, hogy nem vagyok fideszes, ergo én biztos nem csaltam semmit.
Neked volt 4000 hozzáugatásod mindenhez, de ha arról van szó, hogy mozdítsd meg a segged, és utazz 2 órát, hogy szavazhass, akkor jössz a falhugyozó szöveggel, hogy sokba kerül.
Na, pont ennyit érsz, ugatni tudsz, mozdulni nem. Meg volt a lehetősége a "félmilliónyi"? "balos"? angliában élőnek, nem mentek el. Ebben nincs csalás.

Egyébként meg hazudik a kurvaanyád. Vesztettetek, kussolj.
Ne gyere ilyen elbaszott körzethatárokkal, ami nektek nem jó az csalás. Hol van a 4 millió éhező? Velük lehet választást nyerni, azt nem mentek el?
Egymillió szavazatot kaptatok. Egy 10% os pártszövetség ne durrogjon.
Szopj lovat, leszarlak

tobeor 2014.04.08. 17:08:33

@monddazigazatmar: hahaha, nem vagy fideszes, de minden megszólalásodban a fidesz seggét nyalod. értem... esetleg mi lenne ha egyszer nem hazudnál?
másodszor nyugodj meg én szavaztam, na nem mintha bármi közöd lenne hozzá, vagy lenne bármi köze ahhoz amit korábban írtam. nem velem van a baj hanem a fidesz csalásaival, amiket te oly lelkesen próbálsz kimosni mint egy kis selmeczigabika, de hát tudod a fekete az fekete marad akárhogy akarod fehérnek hazudni.
Az nettó csalás, hogy egy rétegnek semmibe, vagy fillérekbe kerül, egy másiknak meg megnehezítik a szavazást, méghozzá az első csoporthoz képest sokszorosára. Ez nem más, mint az a választók egy csoportjának bürokratikus akadályozása a szavazójogának gyakorlásában, azaz : csalás.

Látom, a fideszes tahó stílust kedveled, ezért úgy beszélek hozzád ahogy érdemled: kussolsz bazdmeg hazug disznó narancsféreg. hagyd abba a rohadás hazugságaid. ja, hogy képtelen vagy abbahagyni mert narancsféreg vagy. szarj sünt, féreg.

nál 2014.04.08. 17:29:52

@monddazigazatmar:
Most bekapcsolódok ebbe a beszélgetésbe én is, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre.
Mit válaszolsz arra, ha leegyszerűsítjük a kérdést így:
"Szerinted igazságos és erkölcsös dolog a határainkon kívül élő magyar állampolgárok egy részhalmazát pozitív megkülönböztetésben részesíteni?"

tobeor 2014.04.08. 17:45:26

hoppá - 2:

"Tőkés: Nekünk köszönheti a Fidesz a kétharmadot
Az erdélyi magyar politikus örömmel nyugtázta: a külhoni szavazatoknak döntő szerep jutott abban, hogy a Fidesz megszerezte a kétharmadot."

Még büszkék is rá....

lyken 2014.04.08. 19:01:56

@monddazigazatmar: "Honnan tudjam?"
Itt van ennek a posztnak a tetején. A bal oldal olyan impotens és diszfunkcionális, amilyen. Viszont a jobboldalon valahogy senki nem mert még felállni és kimondani, hogy elbukták a magyar választóik 26%-át az elmúlt 4 év politizálásával. Ezt a tényt még te magad is kerülöd és ódzkodsz ennek kimondásától. Pedig itt az adat az oldal tetején. Erről szól ez az írás. Nem sikerült elolvasni, hogy mire reagálsz?
Bajnai azzal kezdte, hogy önvizsgálat. A fidesznél ki merte egyáltalán kiejteni a száján, hogy 26%-nyira elcseszték? Mármint ha az a céljuk, hogy a választóikat szolgálják.

@Achmed, a hitetlen: "dehogy akartak ezek nyerni."
Nem írtam én, hogy akartak, nem véletlenül. Csak be akartak jutni. Gordon, meg Feri megvannak magukban, de sokuknak ez az élete, a versenyszféráról azt se tudja eszik-e vagy isszák. Egy parlamenti ciklus 2006-2010-es ciklusban politikusonként ha jól emlékszem átlag 100 milliót vett ki a zsebünkből. Most majd szépen odaülnek, lesz kocsi, laptop, fizetés, kamerák. Kamerák előtt majd gyakják egymást a fidesszel, hogy mindkét párt tudja tüzelni a saját hülyéit és hogy addig se arra figyeljenek, hogy megint a tér átnevezgetésekben merül ki minden.

@tobeor: Nem szórakozok, ez a realitás. Nem véletlenül az ügyészség volt az egyik első állomás amit átvettek 2010 után. Mindenesetre nyafogással sehova nem jutunk. Az ország azt kapta, amit a többség választott. Nem tetszik, akkor legközelebb tessék mást választani. A fidesz a régi rendszer szerint is nyert volna, bár nem ennyivel. Ha a félmillió külföldit nem lehetetlenítik el, akkor meg pláne. Tök mindegy, mert produktív ellenzék akkor se lenne.

lyken 2014.04.08. 19:05:05

@tobeor: Ezekszerint már megszámolták a Simon exkörzetét?

tobeor 2014.04.08. 19:09:12

@lyken: még nem, most "dolgoznak" rajta...

tobeor 2014.04.08. 19:11:21

@lyken: Épp ez az hogy az ország NEM választott 2/3-ot, csak sima többséget, a csalásokkal most lehet mégis összehozzák. Nehogy már el kelljen ismerni hogy a fidesznek joga van csalni, csak mert hatalmával visszaélve még törvénybe is foglalja a csalását...
(A félmillió nyugatra vándoroltat épp azért lehetetlenítették el, mert tudják hogy többségükben nem fideszesek)

Bee-zony 2014.04.08. 19:39:10

@tobeor: Tőkés egy erősen fideszközeli politikai karrierista reverendában.

Egyháza elitéli Tőkés Lászlót méltatlan viselkedéséért
www.haveaniceday.hu/itthon/1-1/20749-egyhaza-eliteli-tkes-laszlot-meltatlan-viselkedeseert.html

Válókeresetet adott be Tőkés László ellen felesége...
vakbarat.magyarnarancs.hu/publicisztika/el_a_kezekkel_a_csaladtol-73448?pageId=77

Annó még a módszerváltáskor a politikus haverjai körbehordozták Magyarországon, mint a véres kardot, és közben elütöttek valakit, erre emlékszem, de a nyomát már nem találtam a neten.

Minorkavidor 2014.04.08. 19:43:21

@Meridian74:

Hülyeséget írsz, mert csak 22 körzetben nem lett volna 2.forduló.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 19:57:20

@tobeor:
Nem, és pár Fidesz-hívőn kívül nem is tette ez senki, akiknek minden mindegy, csakafidesz!

De azért nehogy már el kelljen ismerni, hogy a balos Összeadás akár a felét megtette annak, ami a kétharmad megakadályozása érdekében megtehetett volna, akár a törvényeket, akár a frissen újraértelmezett tisztességüket figyelembe véve. Ennél nagyobb hülyeséget még nem hallottam a vereség körüli magyarázatokról, mint hogy tisztességesek akartak maradni, és ezért nem éltek nemhogy a törvény adta, de még a józan ésszel és erkölccsel magyarázható eszközökkel sem.

Azt meg nem nekem kell bemutatnod, hogy ezek a törvények milyen okból születnek, hogy mekkora jogkatyvaszt okoztak, hogy mennyire megkérdőjelezhetők erkölcsileg, legutoljára éppen azzal, hogy a svájcinál is hatékonyabb pénzmosodává tették az országot.

Kár, hogy ahogy nekik, úgy neked sem sikerült megérteni az "alkalmazkodás" szó jelentését, és ezért ugyanúgy akartak kampányolni, ugyanolyan eszközökkel, ugyanolyan szlogenekkel, mint négy éve, magasról leszarva, hogy eltelt négy év, hogy nem kormányzati pozícióból kampányolnak, hanem ellenzékiből, hogy milyen üzeneteket tudnak hitelesen és kell megfogalmazniuk, és hogy ehhez milyen eszközöket tudnak felhasználni.

Minorkavidor 2014.04.08. 19:58:28

Egy adalék ahhoz, hogy többek között miért vesztett a baloldal:
www.origo.hu/valasztas2014/20140408-ezek-a-kepviselojeloltekk-teljesitettek-jobban-vagy-rosszabbul-mint-a-kozos-lista.html
Itt többek közt az szerepel, hogy az egyéniben indított DK-ok közül 46 %-uk kevesebb szavazatot kapott, mint ugyanabban a körzetben a pártlista, ugyanez az arány az Együtt-PM esetében csak 18 %. Az MSZP a kettő közötti sávban helyezkedik el.
Azaz azzal kell kezdeni, hogy Gyurcsányt el kell távolítani a baloldal közeléből. Utána jöhet a többi: hiteles emberek (nem csak politikailag, vagyonbevallásilag is), kratív csapat, választási program, média megteremtése ill. internet jobb használata stb...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 20:11:23

@Minorkavidor:
Azért remélem, hogy ezt azért "fent" is tudják, csak legfeljebb a belső hatalmi játszmák és az egyéni érdekek ezeket felülírják. Azt, ha nem is fogadnám el, de érteném. Mert semmi nem lenne nagyobb égés a baloldalnak, ha a hozzánk hasonló laikusok látnák azt, amit ők nem.

tobeor 2014.04.08. 20:13:14

@Bee-zony: ismerem én a Tőkést, nem kell bemutatni.....

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Te áruld már írtam eyg szót az ellenzékről? talán ők csaltak? És ha nem akkor mégis mire reagálsz, talán belelátsz a fejembe?
Vagy kötelező minden kommentemben relativizálnom a fidesz csalását az ellenzék bénázásával és ha nem teszem megdorgálsz vagy mi van?

Minorkavidor 2014.04.08. 20:26:31

@Meridian74:

nol.hu/belfold/csak-22-korzetben-nem-lett-volna-masodik-fordulo-1455179
E szerint 84 körzetben lett volna 2.forduló.
Hogy változtatott volna ez valamint?
Fideszes bértollnokhoz méltóan hülye kérdés:))
Hogy miért?
Mert már csak eggyel többet nyer az ellenzék egyéniben mint most, nincs 2/3-dos többség, a Fidesz nyer, de nem 2/3-dal.
Ez azért fontos, mert ha nincs 2/3-da, akkor nem tudja önállóan meghozni a minősített többséget igényló törvényeket.
Így nem tudja 3-4 havonként átírni a gumigránit szilárdságű alaptörvényt, önkormányzati törvényt stb.. Ja a választási törvény is 2/3-dos, ami azt jelenti, hogyha nincs 2/3-da nem tudja a 2018 évi választások előtt, az aktuális közvélemény kutatás eredményeinek ismeretében- ha szükséges számára- átírni a törvényt.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 20:28:38

@tobeor:
Tőlem azt csinálsz, amit akarsz, csak már most baromi unalmas azt hallgatni, hogy az Összefogás azért vesztett, mert Orbánék lelkiismeret-furdalás nélkül a maguk javára fordították a választási rendszert.

Mertcsak 2014.04.08. 20:45:21

@Munchausen:

Igazad van...de amíg nincs a szavazólapon "egyiksem" lehetőség...

Minorkavidor 2014.04.08. 20:59:16

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):

Igazad van!

Bajnai nagy 1+1 hibát követett el:
Az E14 jól kezdett 14%-on, de kreatív kampány és pártszervező csapat hiányában nem tudta feljebb tornászni az eredmény, sőt sikerült 5 %-ra visszaesniük. Ezért tavaly év végén összefogásra kényszerült az MSZP-vel
+1 hiba amit már együtt követtek el: engedtek Gyurcsány zsarolásának, pedig 2006 óta minden közvélemény kutatás azt mutatta, hogy ő a legellenszenvesebb politikus, szavazatszerző képessége a DK max 150 ezer elkötelezett híve, cserébe legalább 1 millió bizonytalant taszít el, akik ha nem is a baloldal mellett, hanem a Fidesz ellen szavaztak volna az Összefogásra pl. azért mert a Jobbikot nem kedvelik. Ne felejtsük el, hogy a 8,3 millió szavazásra jogosultból csak 62 % ment el szavazni, 3 millióan otthon maradtak...
A Simon-ögyet én nem sorolnám a vereség elsőrendű okaként, mert Simonnál sokkal fajsúlyosabb fideszes politikus : Rogán Toncsi is bukott. Itt lép be a kreatív kampánycsapat: ők nem tudtak hasznot húzni belőle. Ez nem fogható kizárólag arra, hogy a média 90 %-a fidesz kézen van. Ez igaz, csakhogy a hagyományos médiára igaz, a netre nem! Pedig az országban több, mint 4 millióan netezünk. Pl. max. 30 másodperces ütős és szellemes kampányvideók kellettek volna, nemcsak Rogánról, hanem a föld-és trafikmutyiről stb..
A fentiekhez még egy jellemző adalék: A fideszes politikusok közül nem csak Toncsi bukott, hanem az én választókerületem ogy-i képviselője Potápi Árpád János. PÁJ az ingatlanainak mennyiségét harmadolta meg első körben:)) Dobott be a postaládánkba az összefogás valamilyen anyagot pl. az Origóban megjelent cikk fénymásolatát? Nem! Társasházunkban én szórtam tele a postaládákat, Ennyi... A dolog pikantériája, hogy még ez a módosított bevallás sem tartalmazza a majosi földjeit::))
Bajnaira visszatérve, vele az a fő gond, hogy ő végrehajtónak jó: miniszterelnökként jó teljesítményt nyújtott, de nem jó politikus, olyan értelemben, hogy nem tud szervezni, mozgósítani. Hiányzott mögüle a kratív stáb. Ennek hiányában előbb az MSZP-vel, majd a DK-val szövetkezett, ami stratégiai hiba.

Meridian74 2014.04.08. 21:14:31

@Minorkavidor: amit felsoroltál teljesen logikátlan... amúgy is túl nagy arányokkal nyert a fidesz a legtöbb körzetben, csak 2-3 olyan van ahol kétséges a kimenet, de a fidesz sem fülest olvasott volna a második fordulóig. Van még aduász a kezeik közt megmondták, és el is fogják sütni, az EP választásokra.

Az meg kurva jó lenne ám nekünk, hogy a hibás vagy megkifogásolt törvényeket nem tudnák kijavítani, mert nem lenne 2/3-uk, mert ne hidd azt, hogy megegyezések lennének. Helyette lenne mutogatás a balfasz baloldalra, meg ijjesztgetés a szélsősjobbal, de eredmény a lófasz, az aztán kurva jó lenne. Látszik miért jutott oda ez a "kurva" ország ahová, mert olyan idiótákkal van tele mint te. És erre van hivatkozási alapon bőven, mivel most is csúnyán lebőgtettek, de 94-98 között nektek is volt 2/3-otok, nagyon is, és mégsem tudtatok élni vele, azért mert akkora balfaszok vagytok, hogy az orbitális nagy lehetőségekkel sem tudtaok élni, és akik nem képesek mást, csak csődbe vinni az országot. Nézd már meg a 4-es metrót is, az is a ti "érdemetek". Ez ügyben duplán balfazsok is voltatok, mert a ruszkik a 60millió dolláros államadóság fejhében felajáénlották, hoyg megcsinálják a metrót. Az már régen kész lenne, működne is, meg jó is lenne. Lehet, nem lenne olyan csili-vili, de nektek kell a rongyrázás, de nézd meg mi lett belőle.

lyken 2014.04.08. 21:29:17

@tobeor: "még nem, most "dolgoznak" rajta... "
Eddig csak a leheggesztett ajtót láttam. Bár lehet megszámolták és most izzadnak, hogy meg merjék-e mutatni Viktornak, hogy nemlettmeg... Végülis épp most nyitnak Észak Koreára. Lehet az lesz az új szibéria.

lyken 2014.04.08. 21:32:51

@Meridian74: "Már miért bukták volna be, ha már az elsőben is megnyerték, legfeljebb _nem_ 50% + 1 szavazattal? "
Aha. Akkor két dolog:
1. Kb. 70 körzet a 2. fordulóban.
2. Rémlik a Kiska név?

lyken 2014.04.08. 21:41:58

@Virág et.: " Ne mondja senki, hogy ez minőségi csere volt a régi választójogi törvényhez képest! "
Pont fordítva kellett volna lennie. Kétharmadhoz a 8 millió voksoló kétharmada kelljen. A cél viszont az volt, hogy könnyű legyen kétharmadot szerezni.
De nyugi, a fideszesek is csak addig mondják, hogy ez így jó, míg vissza nem nyal a fagyi és kiemelkedik egy fajsúlyos ellenfél. Az igazi cumi akkor lesz, ha bukják a Simon körzetét, mert akkor 2018 előtt nem sokat tehetnek a választójogi törvény hirtelen megreformálása ellen.

@Minorkavidor: Nem menne, ezek az emberek hatalomra akarnak kerülni. Megélhetési politikusok. Ugyanakkor hatalomra soha nem fognak kerülni. A keménymag viszont láthatóan megvan alattuk aki bejuttatja őket a bársonyszékecskékbe.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2014.04.08. 22:18:02

egyertelmuen kijelentheto hogy valasztasi csalas volt

ugy mondjak hogy 3 Mrd egy nagypart kampanya, ennek ellenere a FideSS 4.3 Mrd allami adopenzt eltapsolt arra hogy kamupartok legyenek, amik MIND a cociktol vettek el a protest szavazatokat

ha lett volna Fiatal Demokratak Szaktestulete akkor nem lenne igazam,
amugy meg csodalom, hogy a cociknak nem jutott eszebe lezavarni 10 kamupart bejegyzeset hogy kiegyenlitett lett volna a csalas

tobeor 2014.04.08. 23:14:57

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Csakhogy ezt egy árva szóval sem mondtam. Soha. Baromi unalmas kiforgatni a szavaim, azaz: hazudni arról mit írtam.

tobeor 2014.04.08. 23:17:28

@lyken: A hegesztés látványos blöff, eleve nem is abban a körzetben a legszorosabb a verseny, aztán meg az ablakokat is lehegesztették? És hegesztés előtt ki figyelte hogy volt -e csere? És mi van a másik tucatnyi körzettel ahol szoros? szóval ez médiablöffnek szép lufi volt. Sajnálom, de én már eljutottam oda hogy ezekből bármit kinézek. Az hogy eddig is csaltak, az tény, nem látom be hirtelen miért válnának jókisfiúkká.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.08. 23:39:09

@tobeor:
Mer' aztán ki a bánatos lópikula sírja tele a Fidesz csalásával a topikot, miközben ha valaki (nevesítve: én) melléteszi a szoci bénázást, az már rögtön relativizál, meg eladta a becsületét a Fideszért, ha nem te?! Aztán meg nyígsz, hogy kiforgatom a szavaid meg hogy a gondolataidból próbálok olvasni.
Csak azért, mert balos troll vagy, attól még ott a helyed a többi között, a szűrőn. Agyő!

tobeor 2014.04.08. 23:56:06

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Na most léptél túl a határon, miután nem elég hogy kiforgattad-elhazudtad a szavaim, még neked áll feljebb és trollzzol. Te fasz.

Na akkor lássuk az igazat:
- tobeor 2014.04.07. 21:14:25
"... Nem gátlásosak a fiúk, szanaszét csalták a választást, lejtett a pálya nekik rendesen. A sima többség ettől még talán meglett volna a 4 éve tartó elképesztő folyamatos agymosás, hazudozás miatt (ennek eredménye azért jól látszik pl. a birkameneteken), de a 2/3-nak a halvány közelébe sem jutottak volna."

- tobeor 2014.04.07. 16:25:12
" illegitim ha összejön a 2/3. "

- tobeor 2014.04.08. 00:17:01
" a 2/3 közelébe se jutottak volna csalások nélkül. "

Biztos írtam többször is, de lófaszt fogok neked többet keresgélni, ez a három idézet bőven igazol engem. Tisztán látható, hogy VÉGIG arról beszéltem, hogy a 2/3 (ha meglesz) illegitim, mert a 2/3 már csak a csalással jön össze.

Ezzel szemben te azt hazudtad, hogy:
"Tőlem azt csinálsz, amit akarsz, csak már most baromi unalmas azt hallgatni, hogy az Összefogás azért vesztett, mert Orbánék lelkiismeret-furdalás nélkül a maguk javára fordították a választási rendszert."

Mint látható hazugságoddal szemben egyszer sem írtam hogy a Fidesz azért nyert (illetve az Összefogás azért vesztett [ez az Összefogás felőli megközelítés amúgy is a te mániád] ), mert csaltak. Nem, nem azért nyertek, a sima nyerés csalás nélkül is meglett volna. (Nyilván ha a 4 éves hazudozást, agymosást nem vesszük csalásnak.) Ellenben a 2/3... na de ezt minek írjam le sokadjára, ha te úgyis elhazudod majd megint?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2014.04.09. 06:39:34

@komplikato:
Gery "munkásságát" én is követtem.
Ahogy így utólag visszanézem a dolgokat, egyre inkább az az érzésem, hogy az az elszámoltatós videó soha nem is volt az egész csak egy kamu.
Ezt főleg arra alapozom, hogy a srác össze vissza beszél a videóval kapcsolatban.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2014.04.09. 06:39:34

@komplikato:
Gery "munkásságát" én is követtem.
Ahogy így utólag visszanézem a dolgokat, egyre inkább az az érzésem, hogy az az elszámoltatós videó soha nem is volt az egész csak egy kamu.
Ezt főleg arra alapozom, hogy a srác össze vissza beszél a videóval kapcsolatban.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.09. 07:55:20

@tobeor:
Na, csak megérkeztünk a "csak lovagolsz a szavakon" részhez is :)!
Engem nem érdekel, hogy melyik szoci álmodozott kormányváltásról, vagy hogy milyen mélyen csúzott a keze a bilibe.
Nálam a vereség kategóriája éppen az, hogy egy ILYEN kormányzás után még arra is képtelenek voltak, hogy a 2/3-ot megakadályozzák. És ehhez szerintem sokkal több köze van a töketlenségüknek, mint bármilyen változtatásnak a választási rendszerben. Pont.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.09. 08:01:27

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): @tobeor:
És még mielőtt azzal jönnél, hogy még megakadályozhatják a kétharmadot, mert még van két-három körzet (de inkább csak egy), ahol még változhat a dolog: az a "megakadályozás", ami 66%-ot ad a Fidesznek, nem 67%-ot, az nevetséges. Valamelyik ellenzéki lebetegszik, és máris ott a kétharmad.

Minorkavidor 2014.04.09. 08:24:50

@Meridian74:
Figyelj!
Mikor az észt osztották lyukas zacskóval áltál oda:
1. A 2/3 hány olyan törvényt hozott amelyik megérte a 2 hónapos születésnapját?:))
2. Nem kell egyeztetni, mondod te, mert csak egymásra mutogatás lesz belőle, az mennyivel jobb, hogy egyeztetés nélkül önálló képviselői indítványként nyújtanak be még 2/3-dos törvényeket! Melyek max. 2 hónapot élnek meg, sőt nem , nem kettő olyan törvény volt amelyet 24 órával később már módosítani kellett:)) Az eredeti még megsem jelent a Magyar Közlönyben:))
3. A 4-es metróval meg alaposan mellélőttél, szedjél be Cavintont:)) Ugyanis az Orbán-kormány 1998-2002 között jegelte a beruházást, más részt meg a jobboldalhoz köthető Védegylet, bírói úton, többször sikeresen akasztotta meg a beruházás építését 2002-2010 között, 2010 után viszont egyszer sem. Aztán meg a 4-es metró mostani műszaki hibái azt bizonyítják, hogy a választások előtti avató csak a politika miatt volt, műszakilag még egy félév próbajárat kellett (volna).
4. Az, hogy 94-98 között a Horn-kormány nem élt vissza a 72 %-os többségével az politakai kultúráját bizonyítja, ami a fideszes bagázsnak nincs.

tobeor 2014.04.09. 10:19:33

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye):
Érdekes ezek szerint mégse tettél szűrőre? Nahát, pedig már azt hittem egy pillanatra hogy igazat írsz :)

A válaszod egy nagy nulla (félrebeszélés), ha lenne gerinced most kellett volna bocsánatot kérned amiatt hogy kiforgattad-elhazudtad a többször és egyértelműen kifejtett álláspontom.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.04.09. 12:17:02

@tobeor:
Nem, csak nem egy helyről fórumozok, zsenikém!
Azok után meg, amivel te kezdted ezt a "beszélgetést", kérjen tőled bocsánatot a harapós magas ló, amiről beszélsz!
Pótoltam a hiányosságom, itt is szűrve leszel. Agyő!

tobeor 2014.04.09. 12:30:32

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Szóval miután szénné égetted magad, és triplán cáfoltam a hazugságod, még továbbra is neked áll feljebb :) Huh... érdekes egy jellem vagy te... eddig vicces voltál, de már inkább sajnállak.

Bee-zony 2014.04.09. 14:23:51

Átverő erejű győzelem...
Elemzés a kétharmadról:
„Így is, úgy is meglehet a Fidesz kétharmada”
index.hu/belfold/2014/04/09/igy_is-ugy_is_meglehet_a_fidesz_ketharmada/

Az 1 db kopogtatócédula helyett az aláírásgyűjtő ívekkel, a 750 helyett az 500 db-os támogatói aláírással (a többeknek is adhatóval), az ellopható támogatási milliókkal, és a kétfordulós választás helyett az egyfordulóssal, a szomszédos országokban élő magyarok levélben szavazásával ámde a távolabb élő magyarok külképviseletre küldésével („a több százezer külhonba szakadt magyarnak – érthető okokból – csak egy töredéke, 24059 fő vette a fáradságot, hogy éljen a választójogával.”) a Fidesz az ellenzéktől vont el szavazatokat.
Ez egy manipulált, egyenlőtlen feltételrendszerű, „lejtős pályájú” választás volt, és a Fidesz által alkalmazott, illetve lehetővé tett manipulációk által éri el a Fidesz a kétharmadot, amelyek nélkül kellő távolságban lenne a kétharmadtól.
Így viszont, ezek által lesz meg a kétharmad.
Enélkül is nyert volna a Fidesz, de nekik manipulálni is kellett. Miért? Csak. Mert ilyen a természetük.
Röviden: ez egy elcsalt választás, amit a fideszesek a módszereikkel a maguk javára csaltak el.
Már csak azért is érvénytelen ez a választási eredmény (és itt most nem arról van szó, hogy nyert volna-e a Fidesz), mert az aláírásokkal csaló kispártokat ki kell zárni („a rendőrség már összesen 32 választási csalásos ügyben nyomoz”). Ha nincs kizárás, akkor is csalás történt a választáson, tehát érvénytelen az eredménye.
Ha nem érvénytelenítik, a Fidesz akkor is egy olyan választáson nyert, ahol csalások történtek, amit a Fidesz tett lehetővé (gondatlanságból vagy szándékosan).
Tehát a Fidesz egy korrupt és kártékony párt (bár nem az egyetlen).

Ha meglesz a Fidesz-KDNP kétharmad, az bőven elegendő ok egy össz-ellenzéki tüntetésre.

Csal a Fidesz!

Bee-zony 2014.04.09. 15:37:45

+1…
„Az idősek otthona, ahol nem szavazhattak
index.hu/belfold/2014/04/09/az_idosek_otthona_ahol_nem_szavazhattak/
(…) „Elnézést és megértést kérünk mindenkitől, akihez nem ért el a mozgóurna a szavazás zárásáig. Sajnos ilyen esetekben nem létezik jogorvoslati lehetőség.” (…)
„Sajnos” nem vagyok se elnéző, se megértő. Sajnos elfogyott a mozgóúrna, talán próbáljanak meg szavazni 4 év múlva, hát ez kurva Fideszes… „Véletlenül” pont a XII. ker.-ben fogyott el, máshol nem, és „véletlenül” pont a nyugdíjasotthonnak nem jutott…
Ahogy a Fidesz halad, legközelebb már az lesz, hogy aki nem a Fideszre szavaz, azok számára sajnos elfogyott a szavazóív, elnézésüket és megértésüket kérjük, és sajnos ilyen esetekben nem létezik jogorvoslati lehetőség.
Dehogynem létezik, a királyok végső érve, az ágyú, meg az LMPVS, ugye népfelség? Ezek még a jogászállamban és érvényesek, sőt… , és mindenütt, ahol az igazságból elveszik az i betű.

Meridian74 2014.04.09. 20:05:48

@Minorkavidor: "1998-2002 között jegelte a beruházást"
látom szereted a balibsi szemszögből tálalni a dolgokat. Nem jegelték, hanem eltörölték az egészet, mivel jelentős korrupciós tényezőket fedeztek fel a pályáztatásban, meg az egész projektben. Aztán saját projektet nem indítottak, mert jött egy-két árvíz, dotcomlufi, meg 2001.09.11 is. Na meg az idióta demszky miatt is. Szóval bagoly mondja verébnek, hogy nagyfejű, szvsz szedjál te sok-sok Cavintont.

De ebben igazad van, egyetértünk: "hogy a választások előtti avató csak a politika miatt volt, műszakilag még egy félév próbajárat kellett (volna)." Ugyanakkor ritka nagy gáz, hogy 2x annyi idő után is még további csúszás kellett volna a befejezésig, ráadásul a pofátlan 500miliárdos ár sem engedhette már meg azt a luxust hogy tovább halogassák... amúgy állítólag szart sem ér ez az új metróvonal, bár a forgalom egy része így lekerül a föld alá. Csak egy bibi van, hogy a 2-es és 3-as metró holnap meg fog állni, és helyette lófasz sem lesz.

Meridian74 2014.04.09. 20:08:50

@tobeor: "Ellenben a 2/3... na de ezt minek írjam le sokadjára, ha te úgyis elhazudod majd megint? "

Amúgy arra gondoltál-e már, hogy a baloldalnak is pont ugyanannyira könnyű lett volna megszereznie ezt a 2/3-ot, mint a fidesznek. Csak rájuk kellett volna szavazni. De nem szavazták rájuk, meglehetősen nyomós okok miatt...!

Na, vajon miért nem szavaztak rájuk, ez már nem érdekes?

Meridian74 2014.04.09. 20:16:20

@Minorkavidor: " Az, hogy 94-98 között a Horn-kormány nem élt vissza a 72 %-os többségével az politakai kultúráját bizonyítja, ami a fideszes bagázsnak nincs"
Ez nem kultúra kérdése - nem mellesleg pont ezeknek semmiféle kultúrájuk nincs e téren -, hanem balfaszságé. Marakodtak a hatalmi kérdéseken, és marakodnának most is, ha ők nyertek volna. Pont ezért nem nyertek - mivel orbánt kurvára gyűlöli a többség - de mivel a balosok mind balfaszok, ezért a nagyobb többség eleve el sem ment szavazni. A szomszédunk végig mszp-re szavazott 2010-ig, 2010-ben már nem ment el szavazni, csak köpdösték a szocikat, most sem mentek el, de mostmár csak legyintettek, monták, ők orbánt nem szeretik, na de "ezekre" szavazzanak, akikben csalódtak 2010 környékén? Azt mondta "- EZEKRE? Soha többet! Elmennek a kurva anyjukba, de én tőlem többet nem kapnak voksot...!"

monddazigazatmar 2014.04.09. 22:00:52

@nál: "Most bekapcsolódok ebbe a beszélgetésbe én is, mert nagyon kíváncsi vagyok a véleményedre.
Mit válaszolsz arra, ha leegyszerűsítjük a kérdést így:
"Szerinted igazságos és erkölcsös dolog a határainkon kívül élő magyar állampolgárok egy részhalmazát pozitív megkülönböztetésben részesíteni?""

Igen. Elmondom, hogy miért. Mondjuk most az ukrajnában élő magyarok jogaiért ki tud kiállni, ha nem a magyar állam. Az életüket nagyon befolyásolja, hogy az anyaország milyen politikát folytat, támogatja e őket, kiáll-e értük, számíthat-e rá. Oda született, kisebbségben van, el van nyomva. Az angliába kiköltözött a saját szabad akaratából húzott el- tulajdonképpen az ő életére a kormány nincs semmi hatással.
Adózásilag pedig igaz, hogy egyik sem fizet ide adót, de ezzel az erővel a munkanélküliek, segélyezettek, tanulók és nyugdíjasok sem szavazhatnának.

Minorkavidor 2014.04.10. 08:20:45

@Meridian74:

Rosszul emlékszel:))
Nem törölték el, mert az önkormányzati választások előtt még Vitya is támogatta. De a fidesz megbukott, így utána megtorlásként jegelték a beruházást. Bp a "bűnös város" pozicíójába került megint.

nál 2014.04.10. 09:25:53

@monddazigazatmar:
No de aki önszántából "elhúzott Angliába" - és azért jegyezzük meg, nem csak oda vándorolnak el Magyarországról -, az önszántából haza is jöhet. Magyarország nincs olyan helyzetben, hogy megengedhesse magának azt a luxust, hogy saját állampolgárait csak úgy elengedje, és azt aki kivándorolt, nem túrórudireklámokkal, hanem ilyen gesztusokkal lehetne más döntésre sarkallni. A kormány pedig simán hathat arra, hogy hazajön-e vagy sem, gondoljunk csak arra, hogy sokan pont az alapján döntenek kivándorlásról vagy hazajövetelről, hogy ki van kormányon...
Sem te, sem én, sem az állam nem tudja, hogy ki miért is tartózkodik másik országban. Nem büntetheted azért, mert éppen a határon túl van, főleg, ha mást ugyanezért jutalmazol.
Az "elhúzott Angliába" c. nóta egyébként pont annyira sarkított, mint hogy "oda született, kisebbségben van, el van nyomva".
A bővebb rokonságomban ukrajnai magyarok is vannak, rajtuk keresztül képet kapok arról, hogy mi is történik arrafelé. Elnyomásról, szenvedésről, kiszolgáltatottságról szó sincs. Ez már nem a kilencvenes évek, és igazából most már a HTM-ok elnyomása kezd olyan lenni, mint a magyarországi antiszemitizmus. Időről-időre egyes érdekcsoportok felkapják a témát, és olyankor a csapból is az folyik, de valahogy a hétköznapi életre ez nem igazán van hatással.
(Mellékesen jegyzem meg, Ukrajna - szerintem - egy borzalmas ország, de egyformán borzalmas szinte mindenkinek, bár most mondjuk orosznak lenni kicsit jobb, mint másnak.)
Ne érts félre! Én is úgy gondolom, hogy vannak még a magyar külügynek elintézendői. Fontosnak tartom azt, hogy Magyarország kiálljon minden magyar állampolgárért, és ha valakit bárhol a világban a magyarságáért támadás ér, akkor igenis felemelni a szavát, és minden jogi és diplomáciai eszközt bevetni annak érdekében, hogy ezen változtatni tudjanak. De attól, hogy valaki HTM, nem lesz jobb ember, nem érdemel több jogot, és nem lehet őket azok fölé emelni, akik a jobb élet reményében külföldön vállaltak munkát.

monddazigazatmar 2014.04.10. 10:44:41

@nál: Mo miért nincs olyan helyzetben, hogy bárkit elengedhessen? Egész pontosan erről szól az unió, az áru -ebbe beleértve a munkaerő szabad áramlását.
Mehet mindenki ahova akar. Reálisan nézve vajon gondolkodik e úgy ember, hogy "ez a kormány milyen jó fej, szavazhatok innen is levélben", hát ez mekkora gesztus, haza is megyek ezért.
Egyébként, aki kiment az gazdasági okokból ment ki, csak akkor jön vissza, ha itthon is ugyanúgy jár anyagilag. Magyarán nézi a pénztárcáját, aztán oda megy ahol a legkönnyebb neki. Csak azért nem fog visszajönni, mert X vagy Y van hatalmon.
Mondom ezt úgy, hogy éltem kint, én még a fletó hülyeségei miatt mentem ki.

Tehát továbbra is adva van valaki, aki a saját pénztárcáját nézve elmegy valahova, ahonnan bármikor hazajöhet - feltételezhetően számára jobb helyen van.
És adva van a másik, aki azért szív, mert kisebbségi. Elnyomásról nincs szó? Hát, tudja a franc, végül is csak az anyanyelvét nem használhatja.
Egyébként meg tényleg örvendetes, hogy nincsenek pogromok éppen, de tulajdonképpen bármikor előkaphatja bárki a magyarkérdést.
Aki a jobb élet reményében vállal külföldön munkát az nyilván olyan helyre megy ami jobb, gondolom angliában nem akar magyar iskolát, nyelvtörvényt, és a kocsmában sem verik meg mert magyarul beszél. Vagy ha igen, akkor eljön.

nál 2014.04.10. 11:15:38

@monddazigazatmar:
Nyelvhasználat: igen, ez egy olyan kérdés, amire fentebb úgy utaltam, hogy " vannak még a magyar külügynek elintézendői". De ez nem a magyarság mint kisebbség elleni támadás, hanem az adott országok rossz törvénykezésének hatása, aminek megváltoztatása érdekében nekünk (a magyar politikai vezetésnek) lobbiznunk kell. Meg kell oldani, ez nem vitás! Én teljes mértékig elfogadom, hogy a HTM-okat pont ezek miatt a kérdések miatt megilleti a szavazati jog. A problémám azzal van, hogy az állampolgárok között különbségeket teszünk.

Mikor azt írod, hogy "mondom ezt úgy, hogy éltem kint, én még a fletó hülyeségei miatt mentem ki", nem érzed, hogy az én álláspontomat támasztod alá? Van aki Gyurcsány, mások Orbán hülyeségei miatt mentek, mennek ki. De pont azért kell nekik is megadni a lehetőséget a választásra, hogy ne azt érezzék, hogy ha kimennek, akkor Magyarország számára már másodrendű állampolgárok.

Igen, "egész pontosan erről szól az unió, az áru -ebbe beleértve a munkaerő szabad áramlását". De Magyarország azért nem engedheti meg magának, hogy tömegesen veszítsen a népességéből, mert a demográfiai mutatóink egyre romlanak. Ráadásul akik kimennek, azok döntő többsége aktív korú, gyakran még gyermekvállalás előtt álló fiatal. Ha úgy érzi, hogy Magyarországon nem érdemes családot alapítani, akkor majd alapít más országban, és ez a magyarországi népesség borzalmas reprodukciós rátájával együtt hosszú távon az ország lakosságának drasztikus csökkenéséhez vezet.

monddazigazatmar 2014.04.10. 14:57:04

@nál: Hát ez a nyelvhasználat baromira nem a "vannak még elintézendő dolgok" kategória. Nem olyan, hogy egyszer megcsinálod, aztán úgy marad. Nem vagyok szakember, de a 4 országban körlöttünk vagy 20 szor változtattak ezeken a dolgokon.
Szóval szerintem szükséges a folyamatos támogatás, és odafigyelés. És akkor itt jön a képbe, hogy mit lehet várni egy olyan kormánytól, aki 23 millió románnal ijeszteget.

És nem érzem, hogy a te álláspontod lenne alátámasztva. Én elmentem, mert elegem volt. Elfogadtam az adott ország szabályait, és baromira nem szorultam a magyar külügy segítségére, támogatására.
Az én döntésem volt.

Teljesen mindegy, hogy mit engedhet meg magyarország, meg mit nem, nem tarthatod itt azt aki menni akar. Abban meg biztos vagyok, hogy amiatt nem fog soha visszajönni senki, mert "hű, szavazhattam levélben." Abban is biztos vagyok, hogy igen pici százalék az, aki véglegesen kint marad.
Mert lehet nagy pofával határátkelőblogozni, meg kommentelni, de pár év után nagyon sokan rájönnek, hogy semmit nem értek el. De a véleményem továbbra is az, hogy elsősorban az itt élők szavazata számít, aztán azok akik ránk vannak szorulva, aztán azok akik elmentek mert nekik ettől jobb jár.

nál 2014.04.10. 15:28:17

@monddazigazatmar:
Nem azt mondtam, hogy egyszer kell elintézni, hanem hogy jelenleg is elintézendő dolog.

Aki menni akar, nyilván nem tarthatom itt, de ne tekintsük már őket ellenségnek! Joguk van beleszólni a politikába, és bár nem jogtalan, de ocsmány dolog ezt megnehezíteni nekik, hiszen egyrészt magyar állampolgárok, másrészt - ahogy te mondtad - "igen pici százalék az, aki véglegesen kint marad".

monddazigazatmar 2014.04.10. 16:18:59

@nál: Szerintem volt joguk, szavazhattak. Elvileg úgy mint 4 éve, nem?

nál 2014.04.10. 16:47:17

@monddazigazatmar:
Magamat idézem:
"Joguk van beleszólni a politikába, és bár nem jogtalan, de ocsmány dolog ezt megnehezíteni nekik."

Azért szignifikáns különbség van a levélszavazás és az "utazz a legközelebbi konzulátusra" lehetőségek között...
Persze, ha valaki nagyon akar, így is szavazhatott. A félreértések elkerülése végett: nem az érdekel engem, hogy ezek az emberek konkrétan szavaztak-e vagy se (az ő döntésük, ez rájuk tartozik, hogy megéri-e nekik), csak értetlenül állok az előtt, hogy miért teszünk ilyen különbséget az állampolgárok között.

monddazigazatmar 2014.04.10. 17:55:39

@nál: 2010ben nem ugyanez volt? vagy előtte?
Magyarán, a londoninál változott valami? Vagy csak az a gáz, hogy egy teljesen más szituációban lévő állampolgárt máshogy kezeltek? Mert ugye a határon túlinak nincs magyar lakcíme. Ha a londoninak sincs magyar lakcíme akkor szavazhatott levélben, nem?

Meridian74 2014.04.10. 18:00:49

Na, ezt így már elfogadom választási csalásnak, pontosabban szólva a választási rendszer súlyos hibájának:
index.hu/belfold/2014/04/10/az_egyutt-pm_nekimegy_a_valasztasi_rendszernek/

Mert milyen alapon kegyen egy egyénire leadott szavazatból listás szavazat, mikor aki ezt a szavazatott adta a listán is szavazott egyszer? Ez azt jelenti, hogy sok fideszes nyertes körzetben egy fő szavazónak nem egy-egy szavazata volt listán és egyénin, hanem egyes fidszes szavazóknak olykos 2 listás szavazata és egy egyéni szavazata volt, szemben azokkal akik nem a nyertesre szavaztak...! Hát ezt meg mégis hoygan képzelik? Ez tutira nem igazságos így!

Meridian74 2014.04.10. 18:08:34

@Meridian74: viszont a táblázat adataival bajok vannak szvsz:

párt egyéni győzelem (db) szavazat listás hely összesen szavazat listás hely összesen
Fidesz-KDNP 96 3049697 37 133 2305190 30 126

Mivel 99 fő-nek a 45,05%-a az 44,5, kerekítve 45 fő, és nem 30!!

süti beállítások módosítása