Skip to content


       Szűrés lista

Indul a Vastagbőr Farsang Event-je...

Több okból is szerencsésnek mondhatom magamat ha a farsang mint témakör kerül szóba. Egyrészt, buliztam már harminc 17 éves kiscsaj társaságában, focistajelmezben, egyedüli pasiként, másrészt a szüleim sosem erőltettek rám semmilyen ciki, elcseszett jelmezt a sulibálra. Szerencsére megértették, hogy én nem akarok semmi más lenni csakis cowboy és hogy magasról szarok a jelmezversenyekre. Az én célom az volt, hogy a korosztályom szintén Eastwood-on, Bronson-os , Franco Nero-n szocializált kölykeivel, minden évben megalapítsuk a vonatrablók rettenthetetlen bandáját. Ez gyakorlatban csak annyit jelentett, hogy míg a többiek sorszámokkal felcímkézve  órákig sorban álltak, mi csúsztunk másztunk a poros iskolai folyósón és lődöztünk játék fegyvereinkel. Az őseim meg egyszerűen örültek, hogy gyermekük jólérzi magát. Sajnos Zero kevésbé volt szerencsés. Az ő szülei de inkább tanárai nagyon komolyan vették a farsangot. 8 évesen az osztály koncepcióját követve neki is rovarnak kellett öltöznie , így ő  egy ciripelő, kerepelő hőscincér lett, a besózott seggű, felajzott közönség legnagyobb örömére.















Így felvezetve a heti Farsang Eventünket kijelenthetjük: Elbaszott egy dolog volt a farsangolás és mára sem változott semmi. A szülők büszkeségi kérdést és élet-halál versenyt csinálnak gyermekeik felvonulásából, hogy tökig felfegyverkezve fényképezővel, digitális kamerával és tartalékaksikkal, az első sorba furakodva szurkolhassanak porontyuknak és önön ötletességüknek. A Vastagbőr ezúton üzenné nekik, hogy ha nincs eredeti jelmez ötletük, akkor hagyják a srácokat hagy öltözzenek annak aminek akarnak, és felejtsék el a lufiember, a toronyóra, a macskanő, a rab, meg a többi már százszor lesajnált jelmezt...

 
...hisz ezeknél még egy szegénykés Slipknot performance-ot is jobban élveznek a fiúk. Slipknot, Vatagbőr osztályzat: 6/10 - ha a maszkot is felhúzták volna a srácok járt volna a 10es!

 
Serdülőkoruk ébredésekor aztán, a korábban versenyeken edződő fiatalok, próbáltak valami nagyobbat is gurítani, -mielőtt elhúznának középsuliba, hogy nulláról indulva újraépítsék önértékelésüket- Így előtérbe kerültek a csoportos, szöveges énekes próbálkozások. Ezek között az értékes(értsd: nem szánalmas) ritkább volt, mint Velencében a napsütés. Körbekérdezgettünk itt a cégnél és olyan csoportokról és műsorokról szereztünk tudomást mint a csikos pizsamás rabok, a Ewing család, Micimackó és barátai vagy az egyetlen valamire tartott fellépés: az összevert női focisták meccse. Sajnos a lányokról nem készült videó, de itt egy tavalyi 8/b "sokfélék vagyunk" műsora. Vastagbőr osztályzat :1/10



Ha eddig nem sikerült volna lerombolnunk az általános iskolás farsangok egyébbként is halovány nimbuszát, íme a Fesztys tanári kar és igazgatóság fellépése egy zseniális konferansziéval keretezve: Osztályzat: 2/10



Folytatás:
2.rész erre
3.rész erre
4.rész erre

Címkék: farsang

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr43334737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.11. 13:46:59

Várjuk Tőletek, ki milyen jelmezben/produkcióban szerepelt általános és középiskolában !

Mivel MINDENKI szerepelt valamiben, nem kell szégyelősködni ...!!!

moRtiZ 2008.02.11. 13:53:13

Én is cowboy voltam kisikolasként, műbőr szerkóval, meg világoskék és piros műanyagpisztolyokkal :D, produkciókat kerültem nagy ívből ha jól emlékszem. Mindig utáltam magam megalázni :P.

Moks · http://vastagbor.blog.hu 2008.02.11. 14:00:04

én törpilla voltam meg királylány+piroska oviban. általánosban már nem érdekelt annyira azokra nem emlékszem

zero anyukája 2008.02.11. 14:05:37

Majd ha szülők lesztek megtudjátok milyen tragédia egy iskolai farsang!!Mire megtaláltuk hogy néz ki egy hőscincér!!És mire megcsináltuk!!!Az se biztos hogy felismerték!!!Röhögni fogok ha zero is odaér hogy a gyerekének jelmez kell a suliba!!!!

Thaddeus Griffin · http://osztgyunamigyun.blog.hu 2008.02.11. 14:07:13

Én Hunter S Thompson voltam most szombaton:) Kocsma-farsang, semmi iskolai téma:) Középiskolában nekünk soha nem volt farsang:S

DrSzöszi 2008.02.11. 15:44:17

Én voltam egyszer Tina Turner. Szerintem viccesen néztem ki.

Ehhez képest rendkívül megviselte az idegrendszerem, hogy második helyezést értem el a jelmezbálom, mint kurva (a tanárnő konferálásában "utcalány"), különös tekintettel arra a tényre, hogy a helyezések felolvasása előtt bejelentették, azt is értékelték, kinek mennyire reflektál a jelmeze az egyéniségére...

Ha amerikai lennék, szerintem pereltem volna. Vagy a szüleim. Pedig nekik közük nem volt az egészhez.

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.02.11. 16:42:43

Oviban huszár és az nagyon bejött.
Ált. Isk. Varázsló (akkor még nix Henry P. és társai), Cowboy, meg később csoportos megmozdulás keretében, aminek kapcsán az osztály cirkusz volt (természetesen átvitt értelemben sem voltunk egyszerűek) én voltam a bűvész (két ultra piti trükkel, amiket így is beszívtak sokan. :) )

Az iskolás korból ugyan már kicsusszantam egy ideje, de beöltözni akkor is poén.

A múlt héten Elvis voltam és az ütött mint a légkalapács!!! :)))

aranyhaj.blogspot.com · http://aranyhaj.blogspot.com 2008.02.11. 21:12:06

Unokaöcsém középkori lovagnak öltözött a pénteki farsangon, és megnyerte a jelmezversenyt, nagyon büszkék vagyunk rá (ő is magára).
Tavaly a Micimackó Tigrise volt ("mert Tigris olyan, mint én, vidám, és szeret sokat ugrálni", magyarázta).

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.11. 21:35:48

aranyhaj

Innen is gratulálunk neki !

Hírmondó Helén · https://szopizmus.blog.hu 2008.02.12. 09:52:12

Általános suliban voltam Nap, Piroska, táncoslány, baseball-os és 8-ban az Ace of Base-el léptünk fel, a The sing c. dallal. Én voltam a szőke énekes csaj. nagyon tuti volt. Életem legszupibb farsangja volt. Tiszta koncert-feeling-et varázsoltunk a kicsi falusi kultúrházba. Később ezzel a produkcióval felléptünk egy megyei versenyen, ahol különdíjat kaptam. lehet pályát tévesztettem, és énekes-színésznőnek kellett volna állnom:-) Azzal lehet többet keresnék, mint most irodakukacként...bár számomra ez is csak egy farsangi szerep...

úrilány 2008.02.12. 14:38:10

hát nekem csak az rémlik, hogy egysze Piroska voltam, és hgy volt kis kosárkám is... kb hatodik osztálytól kezdve megráadásul, ha jól emlékszem, ciki volt beöltözve menni farsangi buliba.. csa ka buli volt a lényeg, na :)

Gladia Delmarre 2008.02.12. 21:50:12

Áltisiben: voltam pattogatott kukorica (Anyám kb. 10 kiló kukoricát varrt fel 1 ruhára, és akkor még nem sejtettem, h én is megteszek majd az enyémekért hasonló áldozatokat:-)), csavargó (ezt nagyon díjazták, h lány létemre), kisördög, és 1x a tamnári kart akartuk lemásolni, de betojtunk a végén... vmiért akkoriban (87-88) még ez nem volt olyan "jópofa" dolog.
Oviból egyetlen dologra emlékszem,5évesen királylány voltam, de olyan gyönyörű ruhában, amitől a szívem majd kiugrott (akkor még nagyon jó cuccok is votak kölcsönzőkben, és Anyám valahonnan szerzett egy földig érő, uszályos babarózsaszín miniestélyit) , és a mai napig ha rágondolok, úgy érzem, az a nap volt életem egyik legszebb napja:-)

Mai napság pedig a gyerekeim mondják meg, h mik szeretnének lenni, én semmit nem erőltetek, pedig 1xűbb lenne. Idén a nagyobbik fiam (7 év) egérke (egy kicsit játszott a pókember-témával is, de szerencsére elvetette), a kisebbik (4)kutyus. Tavaly a nagy Kisvakond, kicsi kutyus (ő ráfixálódott a kutyatémára, csak a fajta változik:-)), tavalyelőtt nagy panda, előtte plüssmackó.
És igen, törtem magam, h legalább annyira megtanuljak varrni, h egy kezeslábast kapucnival összehozzak! És örülök, h törtem magam, mert ilyenkor még hónapokig abban a cuccban ugrálnak itthon:-)

feketefene · http://feketefene.wordpress.com/2008/02/11/fabry-lendvai-es-a-csodorszamar/ 2008.02.12. 22:41:38

Beszarás mik vannak a videókban...

Voltam
indián saját költeménnyel, rabbi zsidóviccekkel, nyúl (közben salátát kellett zabáljak), bűvész elszart mutatvánnyal (következő évben ugyanazt a húgom rontotta el). Kb. ennyi jut eszembe...
Így utólag tényleg gáz volt :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.02.12. 23:20:11

feketefene

Nekem eszembe sem jutottak ezek a régi farsangok, sajnáljuk, ha ezzel régi sebeket tépünk fel ...xDD

A héteen minden nap lesz farsang témájú írás, lesz még ennél keményebb videó is :-)

S.F. · http://tinyurl.com/6o2cb3a 2008.02.13. 00:32:06

Ha nem a pénzről szól a jelmezbál, akkkor jó, épp azért mert amatőr és öszinte.

Professor Pizka 2008.02.14. 04:51:34

Nekem edesanyam ketszer szerzett jelmezt. Egyszer hasznalaton kivuli paplanokbol es mas hasonlokbol tininindzsaharciteknoc jelmezt varrt, tobb napos munkaval, miutan szerettem azt a sorozatot, abbol kezdtem angolul tanulni... Ugy egtem vele, mint a Reichstag. Mindenki masnak profi helyrol kolcsonzott jelmeze volt. Elethu teknospancel nikecelbol. (az enyem egy ocska barna volt valami barnas szinu anyagba csavarva, en nagyon szerettem, de a pontozosdiban, ami naturlich kotelezo volt, termeszetesen eselytelen voltam.) Kovetkezo evben anyam osszebeszelt egyik nagynenemmel, miutan nem ugyanaznapon volt az unokatestverem iskolajaban meg az enyemben a farsang, kettonknek bereltek egy macijelmezt. Ekkor azonban verset kellett mondani, amit en nem tudok. Szuveren modon mindent atfogalmazok. Igy aztan ebbol is utolso hely lett. A kovetkezo evet masik iskolaban kezdtem, ahol nem volt farsang, jatekos vetelkedo, osztalylegugyesebbgyereke-verseny, szegyenpad, meg ilyenek. Ha valaha lesz gyerekem, akit iskolaba adok, nagyon alaposan utana fogok jarni az ilyesminek, mert azt hiszem, hogy az ilyen uniformizalo, izlesrombolo dolgok nehezen fognak kimenni a divatbol. En meg nem akarom a nyolc eves fiamnak magyarazni, hogy Gizike, az osztaly legugyesebb kislanya majd beleragad az ugyessegbe, es nem o fog nyerni a vegen. Hogy majd az alkalmazkodok maradni fognak egy szinten, o meg megy tovabb, mert volt aki elmondja neki, hogy a legugyesebbgyerek (sic) versenyen kivul vannak mas megmerettetesek az eletben.
Igy visszanezve (26 eves vagyok) piszok nehez dolga lehetett az oseimnek (vagy mostanaban a testveremnek) ha a gyereket tavol akarja tartani igenytelen es izlestelen dolgoktol. Nem vagyok hive a burokban nevelesnek, mert en abban nottem fel. De fogalmam sincs, hogy mit kezdenek egy tanerovel, aki valami marhasagot probal a gyerekre eroltetni es meg raadasul ahhoz meri a teljesitmenyet. A gyereknek meg kudarcelmenye van. Nehez lehet. Velemeny?

Professor Pizka 2008.02.14. 04:52:37

corrigendum: ocska barna parna

süti beállítások módosítása