Skip to content


       Szűrés lista

83 év alatt adózom le a kormanyszovivo.hu árát

Elindult a nagy médiakampánnyal beharangozott kormanyszovivo.hu weboldal.
"Segítségével bárki nyomon követheti az interneten a kormányszóvivői tájékoztatókat, az újságírók kérdéseket tehetnek fel és visszakereshetik a korábbi tájékoztatók tartalmát."

(A Google + email ugyanezt tudja, ingyé' ...)

Rendben, egy újabb oldal a kormánypropaganda nevében, imádják többféleképpen magyarázni a semmit. Na és, legyinthetnénk ...

De:
"Az oldal létrehozása eszközökkel együtt 200 millió forintba került, ez egyévnyi üzemeltetés költségét is tartalmazza. A közbeszerzési eljárást a Synergon Nyrt. és a HP nyerte meg, az internetes oldalt a Kopint Datorg üzemelteti."

200 000 000 forint! 83 évi munkával adózok ennyit ...

Kukkantsunk be, nézzük meg mi kerülhetett 200 millió közpénzbe:

Kormánytagok fotói, linkjei, igazi tartalmas copy+paste munka:






























Kormányszóvivők nevei, címei, igazi tartalmas copy+paste munka:




















Galéria üres ,egy fotó sincs benne, itt már megbicsaklott a copy+paste munka:




















Videó szekció üres,egy árva videó sincs benne:






















És a fekete leves, az "english version":












A "Spokesmans" link oldalt mintha egy ordas helyesírási hibát is tartalmazna ...

Bármelyik kiscégnél kínos lenne ez, de egy kormányzati oldalon, ami 200 millióba került, egyenesen megbocsájthatatlan!

Richárd a Próbadolog blogon kiszámolta, piaci árakon mennyibe kerül egy ilyen oldal szerverrel együtt 1 éves üzemeltetéssel:

Weboldal költsége: 500 000 ft - 3 000 000 ft
Szerver: 1 000 000 ft - 3 000 000 ft
Egy éves üzemeltetés: havi  50 000 ft

Ez összesen maximum bruttó 8 millió forint.

Hölgyeim és uraim, ismét az orrunk előtt loptak el 192 millió forint közpénzt.
Persze, ezt ők nem lopásnak hívják, az a neve, hogy: közbeszerzés.


Címkék: politika pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr29524276

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2008.06.19. 09:12:53

kormanyszovivo.hu 200 millióért?Na, ez mellett már nem lehet elmenni szó nélkül… 200 milliót adni egy ilyen weboldalra (ami mellesleg aztán semmi szükség nem volt…) az már közröhely. Ráadásul úgy, hogy ugyanezel a CMS-el már több oldalt gyárto…

Trackback: alternatíva 2008.06.17. 12:18:40

200 milliós honlap (jó, igaz: vakbarát) Örvendezünk, hiszen elindult a kormanyszovivo.hu, valamint a sajto.kormanyszovivo.hu. A cél nemes, azonnali információszerzés, teljes nyilvánosság, stb. Az első vicc az az, hogy a vakbarát felületre egy 21x22-es ki…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.17. 09:01:40

Hello

Mi is rohogtunk a cegnel ezen a hiren, hogy megint mekkora sikkasztasrol van szo.
Fejlesztettem par igazan nagy portalt a "palyafutasom" alatt. Nagy portal alatt pl. Bea Weblogic-on, Webspheren futo j2ee-s java portalokat ertek, tele uzleti funkcioval. Ilyen pl. a Mol vagy a raiffeisen portal. Ezekben el tudom kepzelni, hogy van 200 millionyi fejlesztes es munkaora, de funkcio is van benne boven.

Ez a fos, ami rohelyesen bena, kb. megint ugy keszult, hogy van benne nyolc alvallalkozo es kormany kozeli haver ceg. Es a sanyi, aki megcsinalta az egeszet otszazezerert.

Szanalom.

Persze ebbol sem lesz ugy, illetve nem basznak erte senkit seggbe, pedig azt kellene.
Egyik fapina nyilatkozott az indexen, hogy ar-teljesitmeny aranyban ez volt a legjobb valasztas.

Persze. Anyadban szakadt volna a fejed, mar jobb ar/teljesitmenyt ersz el, mint ezzel.

A mi cegunk 50 millaert megcsinalta volna ezt a szart 30 millas haszonnal. :))

Kozika · http://www.k-1.hu 2008.06.17. 09:12:01

Tegnap vezetés közben hallottam a hírt a rádióban, majdnem nekimentem egy másik kocsinak, olyan ideges lettem... még büszkén be is jelentik, hogy 200 misibe került egy weblap!!!!!

krtek 2008.06.17. 09:14:24

Ez a projekt is ékes bizonyítéka annak, hogy mindenféle korrupció-lenyúlás (ez a közbeszerzés szinonimája a politikusférgeknél) ellenes törekvés (hablaty) ellenére, becses kormányunk simán pofán meri köpni az adófizetőket egy ilyen nyilvánvaló lenyúlással.
Mottó: Úgy sem lesz semmi, akkor lopunk-sikkasztunk-hűtlen kezelünk amikor akarunk. Te kis hülye adófizető jártathatod a pofád (egy szintig) de a dolgod az, hogy fizess.

zero
Járjatok már utána kik és milyen szakmai ismérvek alapján ítélték meg ezt az összeget ezért a szarért. Kérdezzük már meg nyilvánosan kik mernek ma ilyen döntést hozni? És a kis politikusseggevégnek egy kis nyilvánosság után van-e pofája tovább "szakérteni"?
Szval keressétek már meg a neveiket a döntéshozóknak. Őket is legalább annyira meg kéne köpködni (mielőtt feljelentenénk a rohadékokat), mint ezeket a szerencsétlen médiaribancokat.

w8mym8 2008.06.17. 09:49:58

Ez az oldal 8 millióért is szar, nemhogy 200-ért... Ez már tényleg pofátlanság :(

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2008.06.17. 10:30:48

Hát ezen most nagyon felb***tam az agyamat. Olvastam az indexen, megnéztem, ezen már nem tudtam röhögni. Van sok webfejlesztő cég, akik értenek ahhoz, amit csinálnak és úgy is örülnek, ha túlélnek egy-egy újabb hónapot. Irdatlan nagy pofátlanság, nagyon dühös lettem!!!

DArchAngel 2008.06.17. 10:32:31

Ez a magyar közbeszerzési rendszer. Nem más, mint a kormányzati pénzek átmentése a haverok cégeinek.
Gratulálok. Ezt a szart száz ezerért összedobtam volna, másik száz ezerből meg kijött volna egy jobb dizájn is.

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2008.06.17. 10:49:08

Weblapkészítéshez nem értek...de...

Ha ez is olyan minőség lesz, mint a magyarorszag.hu, ami ugye néhány díjjal is dicsekedhet (szégyenkezhet).
Próbáljátok ki nyugodtan.

A hivatalkereső funkció: Kistamási (Baranya m.) polg. hivatalt keresem. Mit talál?

"Kistamási Község Polgármesteri Hivatala
Cím: 129. Kistamási, Fő u. 11.
Telefon: (73) 348-005
Fax: (74) 471-623
Email: polgarmester@tamasi.hu "

Mi a 129? Baranyában nincs is 74-s körzet. Az email is Tamási városé..
Nem ez az egy hiba van benne. Leveleztem a Miniszterelnöki Hivatallal, üzeneltetővel.. Tavaly december óta sem javították ki.

A kormány igazán tudja a weboldalak titkát :D

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.17. 10:49:34

hello

Azert annyit tudni kell errol a dologrol, hogy ha jol latom egy java alapu alkalmazas szerverre epulo cumo. Rengeteg ficsor van benne, nem csak egyszeru statikus, vagy php jellegu oldal.

Akik ezzel foglalkoznak - j2ee - eleg jo arat kapnak a piacon. A hp es a synergon kb. 200.000 plusz fa aron dolgozik embernaponkent.
Egy projectre / mondjuk kisebbre / van delegalva 2-3 fejleszto, 1 manager, 1 teszter altalaban. Ha ezt nezzuk, akkor mar 1 milla per nap a project koltsegvetese.

Tehat van eddig 200 *5 embernapunk ennyi penzert.

Maga az alkalmazasszerver sem olcso. Erdemes megnezni pl. egy userlimit nelkuli websphere vagy bea weblogic arat. Nem akarok hulyeseget mondani, es regi infoim vannak, ezert inkabb nem irok semmit. Aki akar, utana nez.

Ha ez az 5 ember 100 napot dolgozott rajta, ami 5 havi munkanap, akkor kb. keszen is van az ar.

Igy atgondolva, azert kicsit sokallom a raforditott munkamennyiseget, ismerve, hogy 3 j2ee-s ember milyen mennyisegu munkat kepes elvegezni.

Tehat: az a ket ceg mindenkinek kb. ilyen aron dolgozik. Plusz minusz 20%. Ezzel nincs mit kezdeni, nekik igy eri meg. Aki veluk csinaltat valamit, az elvarja a minoseget, a supportot, es a szakertelmet. Lehet hoborogni, ennek ez az ara ceg szinten.

Termeszetesen van olyan is, hogy ennek a ket cegnek alvallalkozok dolgoznak atlagosan 70-32.000 ft per embernap aron. Az, hogy ok alkalmaznak-e programozokat 2500-5000 ft-os oraberben, az mar az o dolguk.

Szoval vegen meg azt kell mondanom, hogy igy utana szamoltam, ismerve ezeket a cegeket / es csak becsulve a munkaidot! / nem dolgoztak olyan kirivoan magas aron.

A lo masik oldala viszont az - es szerintem ezert sokkal jobban fel kell haborodni - hogy ki volt az, aki ezt megrendelte. Meger-e ez az oldal ennyi penzt - nem bekerulesi ertekben, hanem HASZONBAN gondolkozva - mint amennyit rakoltottek.

Van-e az oldalnak ertelme? Miert nem volt jo az eddigi egyeb fajta tajekoztatas az ujsagiroknak es a tobbi firkasznak? Szerintem itt van a hiba igazabol. Agyuval lottek verebre, vagy inkabb atombombaval tucsokre. Megertem, hogy pl. egy MOL-nak szuksege van ilyen portalra, sot, meg a magyarorszag.hu -t is megertem. DE szerintem erre a funkciora es feladatkorre egy egyszeru php-s oldal megfelelo admin felulettel boven eleg lett volna - ahogy irta is valaki - 8-10 millio forint ertekben.

Ez az oldal a technologiai hatter miatt lett ilyen draga, plusz a beszallitok miatt. Mert ha direktbe megkeresik mondjuk a hp alvallalkozoit, akkor harmadannyibol kijon ugyanez a minoseg.

Persze ezt mindenki tudja,, hogy ebben az orszagban az alvallalkozoi lancot megkerulni nem lehet. Tehat csak ugy jogos haborogni az aron, ha mas teren is felszamoljuk az alvallalkozoi lancot. Ha elfogadjuk hogy mondjuk egy kocsi bejon a gyartotol 1 millioert, es te megveszed 6 millioert, es eltartasz kozben 5 kereskedot...
Vagy a 30 ft-ert atvett meggybol pesten 300 ft-os lesz, es ez is elfogadott.. addig nincsen okunk ezen az aron haborogni.

Remelem nem voltam tul szakmai es sikerult ravilagitanom hogy szerintem nem az elkeszites volt elkepesztoen draga, hanem minosegi helyrol rendeltek a celon messze tulmutato termeket.

Baszkurátor 2008.06.17. 10:52:15

Jézusom.... Erre egyszerűen nemtudok mit mondani.

Bit Rot 2008.06.17. 10:59:31

Dinin:
Itt egyszerűen nincs mit védeni!

Nem érdekel, hogy a Synergon milyen árakkal dolgozik!

Ha a Synergon 50 millió Forintért épít össze egy autót, de a piacon ugyanaz 5 millióért kapható, akkor nyilván az 5 milliósat kötelessége megvennie az államnak! Mert ez közpénz!

Szerintem 10-20 millióétr is bőven nyereséges lett volna, 200 millió egyszerűen LOPÁS!

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2008.06.17. 11:01:26

John42: Pont ezt akartam leírni én is...

krtek 2008.06.17. 11:06:57

Annyira kezd tele lenni a zsákom azzal, hogy csak sopánkodunk. Miért nem lehet a döntéshozó "tisztelt" bíráló bizottság tagságát legalább szarrá cikizni, ha már a szar törvények miatt úgy sem támadhatók?

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.17. 11:11:11

john, en nem vedek semmit. Engem is felhaborit az osszes penzkidobas es korrupt kocsog politikus.

Csupan azt irtam le, ha manapsag java alapu portalt akarsz magadnak - mindegy milyen celra - es minosegi, ertsd: megbizhato szallitotol, akkor a hp, az iqsys, a tsystems mindenkeppen beleesik abba, aki tud neked megfelelo kapacitast biztositani egy ilyen oldalhoz. Es ez a piaci az ezen a teren. De az siman lehet hogy mondjuk a 100 embernapos project valojaban csak 50 embernap volt, es akkor az a netto haszna a cegnek.

Amit leirsz az a helyzet, hogy tegyuk fel van egy vagyalmod. Nyaron olasz tengerpartra akarsz menni valami lenyithato teteju kocsival vakitani a dzsigoloknal, majd a nyaralas vegen a tengerbe kuldeni a kocsit es hazajonni repulovel.

Mit teszel? Veszel 5 millaert egy valamennyire hasznalt opel cabriot es kurvajol nez ki es olcson megusztad es fasza. Vagy veszel 50 millaert egy ferrarit.

Te hiaba akarsz venni ferrarit ot millioert, ha nem adnak annyiert. Annyiert kapsz valami kozepkategorias cuccot oszt jol van. Amit aztan nem sajnalsz bezuzni.

Szoval ugyanazt nem kapod meg sokkal olcsobban. Es az allam meg nem fog a kismisitol rendelni valamit, mert nem ismeri a kismisit. Kismisi meg nem palyazik, mert nem tud megfelelni a palyazati felteteleknek - ami nem veletlenul van ugy kiirva. :))

Ellenben mondjuk a hp az nem fog eltunni egy ev mulva, es ha hozza kell nyulni es fejleszteni, akkor ott lesz.


Termeszetesen tokre igazad van mindenben, csak az autos hasonlat nem jo.

"Szerintem 10-20 millióétr is bőven nyereséges lett volna"

Igen, igy van.

Bit Rot 2008.06.17. 11:24:11

@Dinin:

Értem amit írsz, de a példád helyesen: 50 milláért Ferrari, vagy csókos havertól 500 milláért ugyanaz a kateróriás Lamborghini.

Amikor megszorítás van.

Én pl. lehet körbenéztem volna, hogy nézzük, ki csinálja az Népszabadság site-ját, ki a Magyar Nemzetét, TV2-ét, RTL-ét, stb? Azért ezek már jó referenciák!

Ezek közül szerintem 10-20 millióért bármelyik megcsinálta volna, de ha nem 10-20-ért, akkor legyünk nagyvonalúak, 30-40-ért.

DArchAngel 2008.06.17. 11:25:29

Nah, azért én is belenéztem egy kicsit a kódba:
www.kormanyszovivo.hu/javascripts/prototype.js


/* Prototype JavaScript framework, version 1.6.0.1
* (c) 2005-2007 Sam Stephenson
*
* Prototype is freely distributable under the terms of an MIT-style license.
* For details, see the Prototype web site: www.prototypejs.org/
*
*-------------------------------*/

Egy gyöngyszem, mert csak magyarnak a magyar nemzeti ünnepeket:
www.kormanyszovivo.hu/page/national_highdays?lang=en

A hibaoldalon van egy érdekes sor a forrásban:


Ez beírva a Google első találata egy on-line verziókövető rendszer, illetve az abban lévő kód.
Kicsit feljebb meg is van a dolog összegzése:
comunidade.berimbau.ba.gov.br/berimbau/browser/trunk/berimbaulinux/LTSPManager/README

DArchAngel 2008.06.17. 11:28:11

A rejtett szöveget kivágta a blog motor:
!-- This file lives in public/404.html --

krtek 2008.06.17. 11:35:16

Dinin,

HP nem fog eltűnni 5 év múlva, de a most alkalmazott technológia igen, meg a jelenlegi menágersereg és azok haver cégei szintúgy. Hülye duma az egész. A lényeg nem tudnak mit kezdeni egy nagy céggel.

Azért lehet nagy cégekkel simán megcsinálni ezt a nyilvánvaló hűtlen kezelést, mert simán készítenek az APEH, az ÁSZ, vagy bármilyen ellenörző ostoba hivatal felé olyan szofisztikált üzleti tervet, hogy egy szaros kis ellenőr (ráadásul politikai ellenszélben) azt se tudja mihez szóljon.

"A sok meeting, brainstorming, meg internal-external experts viszi a költségeket, de így lehet hatékony és költségtakarékos megoldást találni" azaz, a sok szarházi nagyarc után (tetü politikusok és azok sleppjei), jön egy kis ügyes webműhely és 500KHUF-ból lazán megcsinálja egy hét alatt.

Persze "használva a mély és hatékony tervezés eredményeit" azaz, három fél-profi gyerek összerakja, az xmilkós használhatatlan (de kúrvára profi) tervdokumentációt meg használja akinek Imre az annya.

Tipikus okádék kicsimagyar mutyibiznic.

Gondolom, a Bernadett már a gyönyörtől beleévezett a májkrofonba a sajtótájékoztatón.
Végül is "jópénzé" egy ribanc is eljátsza ,hogy jó neki hogy kúrják...

Su_n · http://firkak.blog.hu/ 2008.06.17. 11:37:13

Nem értem, nem azt mondták, hogy megérte. Hanem hogy NEKIK megérte. Szóval nem hazudnak, csak nem mondanak igazat.

Aszi 2008.06.17. 12:35:57

Nektek az a Fókuszban c. flash működik? Ahol ezek a címek vannak, hogy Munka, tudás, tulajdon, stb. Hiába kattintok a címekre, nem történik semmi.

skandigraun 2008.06.17. 12:38:44

Ha csak a sajtótájékoztatók miatt, hogy feldobják a videókat kulcsszavakkal, akkor olcsóbb lett volna YouTube-ot használni. Ingyér van, kép van, hang van, kulcsszavak is vannak. Vagy ha nem akarnak youtube reklámokat, akkor indítanak egy ingyenes blogot, és embeddelik a videókat. És ott is vannak kulcsszavak. A képvidelők képei meg mehetnek a flickr-re.

Aszi 2008.06.17. 12:38:58

Egyébként van ott ugye egy bejelentkezési lehetőség a sajtó számára. Amíg nem tudjátok, hogy az újságírók milyen szolgáltatást kapnak pontosan a weboldaltól, addig nem tudjátok megítélni a mögötte lévő munkát sem.

Aszi 2008.06.17. 12:40:51

ja már látom, popupozik, azért nem működik...

ikszD 2008.06.17. 12:55:12

Oldal grafikai kialakítása: 50,000 Ft
Határidő: 2 nap
Mivel egy aránylag egyszerű, ún. b2b jellegű oldalról van szó, az oldal megtervezése nem igényel jelentős költség- vagy időráfordítást. Több sablont is bemutatunk, amelyekből Önök választhatják ki a legmegfelelőbbet.

CMS rendszer programozása: 300 000 Ft
Határidő: 2 hét
A Content Management System, amelynek révén publikus cikkeket, írásokat, közleményeket lehet feltölteni, a fejlesztés érdemi részét képezi. Definiálhatóak továbbá más oldalakra mutató linkek.

Védett aloldal a sajtó munkatársai számára: 200 000 Ft
Határidő: 2 hét
Az SSL kódolású oldalon a sajtó munkatársai megadhatják személyes adataikat, a Kormányszóvivői Hivatal pedig ezen adatok révén értesítheti őket a közelgő eseményekről. A személyes adatok biztonsága érdekében az alrendszer SSL (Secure Socket Layer) titkosítású lesz. A bevitt feliratkozások a CMS rendszer adminisztrációs felületén tekinthetőek meg és kezelhetők.

Vakbarát oldal elkészítése: 100 000 Ft
Határidő: 1 hét
A vakbarát oldalon ugyanaz olvasható, mint a többi publikus oldalon, de a csökkentlátók számára nagyobb betűkkel és kontrasztaránnyal. Mellékelve letölthető egy ingyenes szövegfelolvasó szoftver.

Mutyidíj: 199 350 000 Ft
A mutyidíjat a szokásos módon számoljuk el, 50-50 százalékos arányban. Célja a büdös parasztok pénzének elszívása, és mindannyiunk luxusvillájának épülése.

Bombagyárról szedtem

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.06.17. 13:41:22

Háát igen. Egy gyakorlott Ajax programozó 2 hét alatt cakumpakk összedobja. Semmi különleges technológia nincs benne. Ezzel az erővel lehetne statikus weboldal is. Siralmas.
A design-er kezét pedig ólomba kellene mártani.
200 guriga. Hol van ez az ár/érték arány??????
S ez volt a legjobb???

KEhelyKE · http://kehelyke.blog.hu 2008.06.17. 13:48:55

tegyük fel, hogy nem kúrtak át, és így volt a legjobb! de ki fogja megnézni, ha az embernek lassan már kilóg a segge a gatyából, nem fog számítógépet venni,meg netezni...ki fogja elolvasni? az újságírók, akik amúgy is neteznek egész nap? vagy kik? mariska néni?

DArchAngel 2008.06.17. 13:58:41

Igen, az is egy jó kérdés, hogy mi a létjogosultsága. Szerintem semmi. Persze jó, hogy van egy hely, ahol a kormányszóvivői nyilatkozatok egy helyen vannak, de szerintem nem pont erre kellett volna pénzt áldozni...

Gart 2008.06.17. 14:19:48

"2008.06.16. 20.15.

Ma egész nap ez az új kormányzati portál ügy foglalkoztatott...Azt hittem a pofátlanságnak is van határa....hát nincs!
Egy ilyen oldal elkészítése egy tartalomkezelővel, egy hosszú hétvégén megvalósítható (ha közben valaki vigyáz a gyerekre).
És ha el merek kérni érte 100e Ft-ot akkor a megrendelő felhördül...ilyen a vidéki webesek sorsa...
Úgy döntöttem, hogy ma nem alszok és megcsinálom ugyanezt a sz@rt...csakEz az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javasriptet jobban...
Akit érdekel az majd nézzen fel rá...lemegyek veszek egy doboz cigit és kezdem...
kormanyszovivo.g-art.hu
Drukkoljatok...hátha sikerül :)

Hozzászólni és ötleteket adni a kormanyszovivo.blog.hu - lehet.

"

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.06.17. 14:20:17

ikszD 2008.06.17. 12:55:12 után szabadon:

Oldal grafikai kialakítása: 39000 Ft
Határidő: 2 nap

egyedi CMS rendszer kialakítása (nem a gyári joomla telepítés kategóriák átnevezésével, hanem specifikus rendszer nulláról fejlesztése): 45000 Ft
Határidő: 2 hét
hírek feltöltése, képek, videók feltöltése, emberkék, és elérhetőségeik szerkesztése

Védett aloldal a sajtó munkatársai számára: 50000 Ft
Határidő: 2 hét

Vakbarát oldal elkészítése: 50000 Ft
Határidő: 1 hét


kb én erre ilyen ajálatot adnék ha megkeresnének. de ez csak így hirtelen fejből, lehet hogy még ennyi sem lenne. mindenesetre lehet hogy olcsón dolgozom, viszont mindíg van megrendelés.

Bit Rot 2008.06.17. 14:21:27

@Cowboy:
"Hol van ez az ár/érték arány??????"

Biztos a többi ajánlat se volt rossz, de csak ez tartalmazott olyan elemeket, hogy:
- 2 db nyaraló (csókosoknak)
- 6 db AUDI autó (csókosoknak)
- pártkassza feltöltése X millióval

Ilyen szempontból valóban jobb lehet az ár/érték arány :-)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.06.17. 14:22:59

GART pont ezt akartam mondani én is.

csak a kormány gondolja hogy egy weboldal az olyan nagy wasistdas. meg néhány cég, akik részt vesznek ilyen meghívásokon. igen kb 199 milliós haszonnal dolgoznak.

Gart 2008.06.17. 15:10:51

Ma hajnak 2-re elkészültem a lappal...nézzétek meg...lehetne szebb is...de ingyér van...
kormanyszovivo.g-art.hu

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.17. 15:18:22

"A honlap 200 millió forintos költségével kapcsolatban Daróczi Dávid leszögezi, hogy a pénz körülbelül fele a szükséges hardverek beszerzésére ment el, illetve tartalmazza a szoftvereket és fejlesztési költségeit, továbbá a rendszer üzemeltetésének és feltöltésének első éves árát."


www.hirszerzo.hu/cikkr.gyurcsany_volt_uzlettarsa_jart_jol_a_200_millios_honlappal.69463.html

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.17. 15:21:45

kormanyszovivo.g-art.hu/

LOL, ez kurva jó .... 0 forint közpénzből :)
nagyon ócsón dolgozol :) így sose fogsz közbeszerzési eljáráson nyerni .....xD

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.06.17. 15:26:07

Miafaszom szoftverért fizettek?????????
Milyen hardveren kell ennek futni?????
Bazz Egy Sun szerver ORACLE-vel kerül ennyibe.
Mi a pöcsnek ehhez ekkora vas?????

Bit Rot 2008.06.17. 16:48:58

Köszönjük, Ferenc, de állampolgárainknak nem ilyen megoldásra van szüksége!

Pötyy 2008.06.17. 17:14:12

Most mit hőbörögtök, legalább kiderült, hogy igenis létezik kormányprogram! Ott van a baloldali menüben. Este majd elolvasom :)

Hurrá Torpedó · http://www.youtube.com/watch?v=br-D7UneS0E 2008.06.17. 17:15:01

nem tudom nektek mi a helyzet de nálam itthon WIN XP SP2 - IE6 SP2 @ 1024×768-on totál szét van esve az eredeti oldal. a melóhelyen FF-ről néztem ott jó volt...

GÁÁÁÁZ

Horizont 2008.06.17. 18:45:27

Az ember időnként felhördül úgy dobálóznak a száz milliókkal!Kinek,miért,minek készült?
Miért ennyiért?Annyira hülyének nézik az embereket hogy arra nem gondolnak hogy aki ebben a munkában jártas az ki tudja számolni a reális árát?
Hát a VASTAGBŐR az ő pofájukon van!
Mindegyiknek,jobb és baloldalon egyaránt!

2008.06.17. 20:56:45

javaslom a "kormányszóvivő" szóra valamelyik kamuoldalt felhozni a googleben. ki van benne?

Baszkurátor 2008.06.17. 21:22:51

@ Optimista 2008.06.17. 18:45:27

"Mindegyiknek,jobb és baloldalon egyaránt!"

Sajnos ez igaz.Teljesen mindegy, hogy ki van hatalmon.Szétlopják azt a keveset is ami még maradt.

Bit Rot 2008.06.17. 21:38:35

Ki gondolta, hogy visszasírjuk mi még a "ne mi lopjuk a legtöbbet" fajta önmegtartóztató mentalitást!?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.17. 23:09:39

Angol nyelvtanfolyam, 1. óra

man/woman - férfi/nő
men/women - férfiak/nők

erre basszák meg 200 millióért :
"Spokesmans" (kormányszóvivők) a link ....!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.18. 10:14:24

Reakció kollega kiszedte a részleteket Daróczitól:

"A honlapok teljes költsége mintegy 200 millió forint, ebből a szerverek és az adattároló egységek ára bruttó 80 millió forint. Ehhez a tervezés, a rendszerintegráció, a folyamatkialakítás, a szabályozás, az adatfeltöltés, az oktatás, és a kapcsolódó szolgáltatások ára adódik hozzá, amely bruttó 100 millió forint. A rendszer szállítója a 2007. májusi központosított közbeszerzési eljárás során kiválasztott Synergon, valamint a HP Magyarország volt.

A szoftverekért, illetve a szoftverek örökös licenszéért kevesebb mint bruttó 20 millió forintot fizettünk. A szoftvereket a Synergon 4,1 millió forint értékben (MySQEL), a Digital Natives 9,6 millió forint értékben (közvetítő-, archiváló-, beszédfelismerő-, és kereső szoftver) és a Szoftver ABC 5,5 millió forint értékben (Adobe licencek) - biztosította a honlaphoz. A rendszert - biztonsági okokból és az ehhez kapcsolódó törvényi kötelezettségéből fakadóan - a kormányzati gerinchálózatot is üzemeltető Kopint-Datorg Zrt. működteti."

reakcio.blog.hu/2008/06/18/mysql_negymillioert_egy_kormanyszovivo_hu_ara

Matteo79 2008.06.18. 14:21:41

Nyilvánvaló, hogy a közpénzzel megint nem takarékosan jártak el.
Sajnos azonban itt is csak a höbörgés megy, ahelyett hogy valaki lépne is valamit.
Hogy mit? Feljelentés, vizsgálat inditás, üvegzsebre hivatkozás, felelősök felelőséggrevonásának elérése még magasabb szintről, tüntetés, nyilt levél fasztudja.

Bit Rot 2008.06.18. 21:58:45

Itt az új szlogen!

"Merjünk nagyot lopni!"

krtek 2008.06.19. 10:06:09

A legszebb az, hogy ez a 200milcsi csak a jéghegy csúcsa. Ha utána menne valaki pl. a kórházi "informatikai fejlesztés"-nek csúfolt dolognak, esetleg pár EU támogatás sorsának....

A nép dünnyög-köpköd, aztán jön a szóvivő szagértő és beleokád a pofánkba egy átverős magyarázatot. Nincs vizsgálat, nincs felelős, nincs felelősség. Madeinhungary. Kicsi balkán mutyi-operett. És nagyon büszke szarházik.

Más,
Arra lennék kíváncsi, hogy ez a Daróczi gyerek hogyan kezeli le magában ezt a "huzug egy kis geci vagyok" problémakört? Milyen lelki világa lehet egy hivatásos hazudozónak? Lehet - hogy ne okádja le saját magát - nem is gondol bele a dolgokba, csak darálja a betanult cuccot, gépiesen, jópénzééé.

Szerinte nincs a kormánynak egy meglévő szervere, adattárolási kapacitása, licenszei, stb. Miért nem írtak bele egy atomerőművet is, hiszen a szervereknek kell a villany is?

Köpedelem...

ZetoR 2009.01.05. 14:09:47

nem is értem mit várunk az ilyen daróczi zsidócigány féléktől...

süti beállítások módosítása