Skip to content


       Szűrés lista

A galgagyörki incidens két forrásból

Nézzük meg, hogy írja le a Galgagyörkön történteket Bayer Zsolt, a Magyar Hírlap újságírója és a Magyar Távirati Iroda, az ország első számú hírforrása, melynek tudósításait minden hazai médium használja (eleve érdekes, hogy egy MTI hír hogy lehet tele az "úgy tudják", "egyesek szerint" szókapcsolatokkal). Érdemes végigolvasni, tanulságos lesz:

Bayer Zsolt, Magyar Hírlap (innen):

"Nézzük először a hírt, amely számos hírportálon olvasható: "Két család viszálya miatt a Magyar Gárda tagjai is megjelentek a Pest megyei Galgagyörkön vasárnap. A rendőrség nagy erőkkel vonult ki a településre, ám beavatkozásra nem volt szükség. A helyiek tájékoztatása szerint az ügy hátterében a két szomszédos család tagjainak szerelmi ügye áll. A két családfő összeszólalkozott, majd pedig vasárnapra virradóra felgyújtották a roma család házát, de megrongálták a másik érintett, nem roma család házát is. Az egyik kárvallott ezek után úgy döntött, elköltözik a faluból, és segítségül a Magyar Gárda tagjait hívta. Körülbelül 30 önkéntes jelent meg, akiket a rendőrök kísértek a faluban."

Mindez ocsmány hazugság. A vasárnap estét jómagam Galgagyörkön töltöttem. Megtudtam, hogy "balhé" van a faluban, és sietve odamentem, velem volt kollégám, az Echo tévé operatőre is. A mi kameránkon kívül más filmes eszközt nem láttam. De ez mindegy is. Áldom az eget, hogy ott voltam, és elmondhatom, megmutathatom mindenkinek, mi történt. Ha nem lettem volna ott, a magyarországi alja média tálalná az esetet, és még jobban megalázna két ártatlan magyar családot.

Ami vasárnap Galgagyörkön történt, az nem "balhé". Maga az iszonyat. S ha ez megtörténhetett, akkor megtörténhet immár akármi. Bár – teszem mindjárt hozzá – ezt mondogattuk Olaszliszka után is. S akkor lássuk az ocsmány hazugságok után a tényeket.

Galgagyörkön, a cigánysor egyik házában élt egy fiatal magyar házaspár. Amikor házukat megvették, még csak egy cigány család lakott ott, rendes, dolgos emberek, a mi házaspárunk jó barátságot ápolt velük. Aztán jó sok cigány lett Galgagyörkön is. S történt három évvel ezelőtt – mondom, három éve! –, hogy néhány alja ember egyszerűen beköltözött a magyar pár házába. (Hogy értsék: a mi párunk telkén áll egy száz négyzetméteres ház, abban lakott a család, s a telek másik részén áll egy húsz négyzetméteres ház, azt nyári konyhának használták. No, ebbe a nyári konyhába költöztek be a rohadékok egy szép napon, három esztendeje immár. S a rohadékok nem azért rohadékok, mert cigányok, hanem mert nem valók emberi közösségbe, azért.)

Már innentől érdekes a hír, amelyet az alja média világgá kürtölt: "két szomszédos család viszálya". Tehát ha holnap néhány rohadék beköltözik a sufnimba, attól fogva mi szomszédok vagyunk. Még jó, hogy nem szomszéd úr, a keserves mindenit!

Beköltöztek hát a romák, a mi párunk pedig próbált jogorvoslatot keresni. Rosszul tették, az ugyanis nincs ebben az országban – de erre még később visszatérünk. Mikor elmentek a rendőrségre, azt a választ kapták, hogy hozzanak a polgármestertől és a jegyzőtől kilakoltatási papírt. Mentek a polgármesterhez, ott meg nem adtak nekik ilyen papírt. Hogy miért nem? Mert féltek azoktól, akik időközben szépen belakták a fiatal pár kis házát, akik aztán fizethették utánuk a közüzemi díjakat, mert azt természetesen nem fizették. S így suhant el három esztendő. A fiatal pár szaladgált fűhöz-fához, a "vendégek" meg még inkább elszemtelenedtek, miután látták, hogy őket az elfoglalt házból senki sem fogja kivágni. Hogy elszemtelenedtek végképp, onnan lehetett tudni, hogy elkezdték terrorizálni a mi fiatal párunkat. Naponta fenyegették őket, hogy "meg lesznek ölve, ki lesznek irtva". Így, ebben a légkörben érkeztünk el néhány nappal ezelőttig, amikor is az egyik úgy megütötte a fiatal pár férfi tagját, hogy annak beszakadt a dobhártyája. A fiatalember elment a rendőrségre, és feljelentést tett. Ettől annyira felmérgesedtek, hogy vasárnap hajnalban betörték a fiatalok autójának ablakait, és kidöntötték a házuk kerítését. Majd vagy ötvenfős, kaszával, kapával felfegyverkezett csürhe körbevette a pár házát, és azt üvöltözték, hogy megölik őket. A pár ekkor kihívta a rendőrséget. A rendőrök három óra múlva jelentek meg a helyszínen. Négy (!) rendőr vonult ki, kicsit nézelődtek, majd elmentek. A fiatalember ekkor felhívta a Magyar Gárdát, és kérte, jöjjenek már oda, védjék meg az életüket, és segítsenek elköltözni, mivel a fiatalasszony az idegösszeomlás határán van, és nem csinálják tovább. Tehát 2008-ban Magyarországon egy fiatal pár úgy dönt, hogy elköltözik a saját házából, mert néhány roma terrorja erre készteti…

A Magyar Gárda meg is jelent a településen. Jelenléte akadályozta meg, hogy a támadók behatoljanak a pár házába, és ott csak a jó ég tudja, mit műveljenek. Érdekes fejlemény, hogy a gárda megjelenése után azonnal meg tudott érkezni a Készenléti Rendőrség. A háznál a fegyvertelen gárdisták néztek farkasszemet a kapával, kaszával és szamurájkardokkal felfegyverkezett cigányokkal. Ebben a helyzetben a Készenléti Rendőrség a legfontosabb feladatának azt tekintette, hogy akkurátusan igazoltatni kezdje a gárdistákat. A cigányokhoz a készenlétiek nem is szóltak. A gárda később a cigánysorról levonult a faluközpontba, ahol a község lakói már összegyűltek. A falubeliek vastapssal köszöntötték a gárdistákat, majd elénekelték a Himnuszt. Ezt követően a rendőrök vezetője megkérte a gárdistákat, hogy vagy tízen menjenek vissza a fiatal pár házához, és segítsenek bepakolni a holmikat a teherautóba, mert a pár költözik. De – tette hozzá a rendőrök vezetője – az egyenruhát vegyék le, mert az "irritálja a cigányokat". Irritálja szegényeket – hogy mindjárt megszakad a szívem…

Ez történt tehát Galgagyörkön, drága barátaim. A fiatal pár és egy másik család – anya három gyermekével – elköltözött a házából. Beszéltem velük, az interjúkat megnézhetik vasárnap este a Mélymagyarban. Ja, el ne felejtsem! Az anya a három gyermekével azért költözött el, mert még délelőtt, mikor látta, hogy mi készül, átment a mi fiatal párunkhoz, hogy segíthet-e valamiben. Mikor kijött a házból, a romák közölték vele: "Te is meg fogsz dögleni a malacpofájú kölykeiddel együtt!" Ekkor úgy döntött, elmegy. Este, a falujától való búcsúzáskor az egyik gárdista autójában ült, hátul a gyermekei. Arcát tenyerébe temette…

Miközben a Magyar Gárda költöztette házaikból a magyarokat, még egy nagyon fontos személy érkezett a faluba. Az Országos Cigány Önkormányzat valakije. Nagykutya lehetett, mert bazi nagy Audi hozta. Ő eltűnt odafönt a cigánysoron, az övéi között. Akik nyilván beszámoltak neki a "rettenetes magyarokról" meg a "rettenetes gárdáról" s arról, hogy nekik pokol az életük. Mert gombnyomásra hazudnak. S bár vasárnap este nem volt kamera Galgagyörkön, csak a miénk, de most majd lesz. Hiszen a fiatal magyar családok már elköltöztek. Most már semmi sem zavarhatja az idillt, amelyben majd a házfoglalók bele fogják vernyogni a kamerába, hogy a szemét gádzsók bántják őket.

S még egy apróság: tegnap este Galgagyörkön egyetlen ház sem égett. Értsd: a nyári konyha sem – amelyben a "szomszéd úrék" élnek. "


Ugyanez az MTI-től (innen):

A Pest megyei Galgagyörk cigányok által lakott részében két család között tört ki a viszály - erősítette meg a falu polgármestere, Szabadi Mónika kedden azt, amit az MTI munkatársa a helyszínen hallott.

Féltékenység miatt robbant ki a háborúskodás - mondták a helyi romák. Az ügy egyik főszereplője, P. L. néhány éve költözött a romák által lakott településrészre. Az ő élettársa a szóbeszéd szerint összeszűrte a levet a szomszédos O. család 18 éves fiával. Az ügy a szombati ballagási buli után szóváltásba torkollott, végül a megcsalt férfit -, aki a szemtanúk szerint részeg volt - a fiú pofonvágta.

P.-ről a helyiek úgy tudják, hogy korábban felvételét kérte a Magyar Gárdába, sőt egyesek szerint már tagja is a szervezetnek. A férfi a veszekedés után telefonon kihívta a gárdistákat, akik még aznap éjjel megjelentek, és "végigverték a cigányokat" - mondták a környékbeliek.

Balogh József, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese és Angeli Tamás, az EKE Jogvédő Egyesület képviselője vasárnap este a helyszínen arról számolt be, hogy előző éjjel csuklyás magyar gárdisták hetven-nyolcvan tagú csoportja támadt a háromgyerekes O. család házára, amelyet felgyújtottak, a tévéjükbe pedig többször is belelőttek. Akkor ők úgy tudták, hogy több száz gárdista ólálkodik a környéken.

Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya ugyancsak vasárnap este, Galgagyörkön az MTI tudósítójának azt mondta, őket szombat éjjel azzal riasztotta P., hogy védjék meg a háza köré gyűlt cigányoktól és segítsenek neki elköltözni a faluból.

Vasárnap délután mintegy harminc gárdista érkezett a faluba, ahol már sok rendőr fogadta őket. Hét embernek megengedték, hogy odamenjen P. házához, a többiek pedig onnan másfél kilométerre várakoztak. Vasárnap késő este a P. bútoraival megrakott teherautó erős rendőri kísérettel elhagyta a falut, kis idő múlva a gárdisták is távoztak.

A rendőrök folyamatosan igyekeznek megnyugtatni a helyieket, hogy megvédik őket, a polgármesternő pedig már két éjjel a romák között aludt, hogy félelmüket csillapítsa. Hétfő este azonban ennek ellenére pár perc alatt nagyobb csoport fegyverkezett fel, mert valaki azzal kereste fel őket, hogy visszajöttek a gárdisták. Ez azonban tévedésnek bizonyult, mint kiderült, vadászok voltak a falu határában.

P. és az élettársa négy éve költözött az 1,7 millió forintért megvásárolt házba - ismertette Szabadi Mónika polgármester az előzményeket. A ház előző tulajdonosa azonban a nyári konyhát zsebszerződéssel eladta a szomszéd O.-éknak, akik azóta is használják.

Eddig ebből nem is volt összeütközés, nemrégiben azonban a "rendezetlen életmódot folytató" P. előző felesége oda akart költözni a közös gyerekükkel, tehát kellett volna a hely - mondta a polgármester. Végül is ez a tisztázatlan hátterű jogvita és a féltékenység vezetett a viszályhoz. A polgármester szerint - a híresztelésekkel ellentétben - nem gyújtották fel senki otthonát, de az O.-ék nyári konyhájában talált holmit valóban kiszórták az udvarra.

Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense kedden azt közölte: rendőrök cirkálnak az ominózus településrészen, és a rendőrség jelenleg is vizsgálódik az ügyben - bővebbet egyelőre nem kívánnak mondani.

Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán az MTI-nek kedden azt mondta, hogy a Magyar Gárda "burkolt és burkolatlan fenyegetéseit" valóra váltja, és most már fizikai erőszakot is alkalmaz a cigányság ellen. Megjegyezte, a múlt héten a Fejér megyei Pátkán Dósa István, a gárdisták kapitánya feltette neki a kérdést, hogy hajlandó-e meghalni népéért, mint azt tette a feketék egyenjogúságáért Martin Luther King. Az OCÖ elnöke - mint mondta - igennel válaszolt, de hozzátette, ezek szerint "akár merényletet is képesek elkövetni ellene és a cigányság ellen".

Raffael Gyula, a Pest megyei kisebbségi önkormányzat elnöke az MTI-nek azt mondta: "aljas hazugságok" jelentek meg a sajtóban kedden a Galgagyörkön történtekről. Hozzátette: figyelemmel kísérik az ott zajló eseményeket; naponta többször is beszélnek telefonon a helyiekkel és a szomszéd települések kisebbségi önkormányzatainak képviselőivel, mivel az eset óta a környéken félelemben élnek a cigányok."

A képek (videók itt):

Az elmenekült család:

























Pakolnak, menekülnek a betört ablakú autóval:

























Mindent vittek ami belefért:

























Összegyűltek:


























Címkék: közélet abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr20529229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dj Tometkow · http://electro-art.gportal.hu/ 2008.06.19. 15:48:42

öcsém ez dúúúúúrva
frankón mondom nagyon dúúúúrva!

az összes ilyen sunyi, köcsög, állat cigányt ki kellene irtani!!!!!!!!!!!!!!!!

persze a rendes cigányokat nem bántanám, nekem is van cigány haverom és rendes a srác, de az ilyeneket kinyírnám!

Tassadar 2008.06.19. 15:49:40

Annyira jellemző, hogy a kapával kaszával felfegyverzett "tömeggel" nem csináltak semmit, kiváncsi vok mi lett volna ha a gárda megy kapával kaszával?!
MTI hozza a formáját, még szerencse hogy Echot tv kint volt

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.19. 15:54:05

Olyan szintű hamisítás folyik a szemünk előtt (MTI), hogy nem csak én, de az összes kollegám kiakadt ....

Írjátok be a Google-be hogy Galgagyörk és 10 találatból 8 az MTI tudósítása, szépen mindet portál szolgain átvette.
Tiszta cenzori hivatal, vissza a szocializmusba ....

bloodhound v2.0 2008.06.19. 15:57:04

miért nem működik az mti linkje?

Dr. derelye vágó · http://www.freeworldgroup.com/games6/gameindex/castlewars.htm 2008.06.19. 15:57:33

miért kell mindig el titkolni ha a cigányság csinál valamit?

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:05:24

beírtam a Google-be, hogy Galgagyörk, de csak a második oldalon (szóval 10-20 hely között) jött ki 2 olyan link, ami az ügyhöz kacsolódik, az egyik kurucinfo a másik meg cigányország. hogy is van ez most akkor a cenzúráról?

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.19. 16:05:45

Ha valakinek gondja van a gyerekgyárosokkal (mondjuk meg akarják lincselni) hívja ki a Gárdát, akkor tuti kijönnek a rendőrök. Különben nem biztos. Tiszta vicc, hogy itt tartunk. Mi jön még?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.19. 16:06:13

bloodhound v2.0

javítva, a Firefox 3 néha meghülyül.
Amúgy az MTI fizetőssé tette ezt a hírt, így ott már nem találtammeg :(

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:09:16

én se találtam mti-n, de akkor ez az ok. ok. ill. nem ok... :(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.19. 16:09:27

Valószínű hogy a csinos feleség összeszűrte a levet a 18 éves roma suttyóval ...hogy tudnak ilyet kitalálni?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2008.06.19. 16:10:24

Most akkor gondoljunk bele, hogy akkor ez a fajta csúsztatás nem először történhetett meg... Vajon hány olyan hír látott napvilágot ebben az országban, amiből egy szó se igaz? Hová fog ez fajulni?

Tassadar 2008.06.19. 16:11:48

Mert naponta többször lenne hírekben hogy ezt meg ezt követték el, és mivel nem igen tesznek semmit az országért, pozitív dologról nem igen hallani felőlük a legutóbbi dologra amire emléxek, hogy a cigányVBn jól szerepeltek de ennyi--->Több tucat negatív dolgot tudok felsorolni, pozitív pedig csak cigányzene (bár már jelentős része tuctuc némi hegedűvel)

Prophet 2008.06.19. 16:14:18

Akartam is írni róla. Épp kajálok, benézek a dohányasztal alá, ott egy kinyomtatott cikk. Valaki kedveskedni próbált nekem... persze már tegnap is hallottam róla, most el is olvastam a Bayer cikkét. Hogy is állunk? Illegális lakásfoglalók miatt menekülniük kell az ottlakóknak. Hát nem szimbolikus erejű? A saját házukból. A kibaszott rendőrség addig rá sem szarik a dolgokra, amíg őket (mármint a családot) fenyegetik ezek a genetikai hulladékok, de amint megjelenik a gárda, máris ott a Készenléti egység. Mesés. Utánna meg az együttérző OCÖ-s képviselő érkezik AUDI-n, aki tudja milyen szegénynek lenni. Persze, ő is lop, csak nagyobb tételben. Nem a rendőrséget kellett volna hívni, tényleg pár keménylegényt, akik mondjuk az éjszaka rágyújta a kisházat ezekre a patkányokra...

Tényleg kimerültek a lehetőségeink? Ennyi? Menekülnünk kell? Hát ez nem fajüldözés?

Egyébként kinek az érdekében áll, hogy így utáljuk a cigányokat? Talán azért, hogy őket ne.. Hm

flamer 2008.06.19. 16:16:35

Csak ugy kerdezem: Bayer Zsoti tutira az igazsagot irta meg?

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:18:53

1. aszondja bayer, csak úgy megjelentek, beköltöztek a nyárikonyhába...
2. aszondja polgármester, előző tulaj suttyomban, zsebszerződéssel eladta nekik a nyárikonyhát...

valahogy úgy érzem, hogy a 2. verziónak több köze van a valósághoz...

DrSzöszi 2008.06.19. 16:22:15

Flamer,

nem feltételnül. De az MTI hírből nem orbitálisan furcsa, hogy P. a gonosz, rendezetlen életű, birodalmi lépegetőhöz hasonlító gárda-seregeket mozgósítani tudó emberünk, akitől - és csapatától - mindenki retteg, azt mégiscsak ő menekül a saját családi fészkéből?

DrSzöszi 2008.06.19. 16:23:55

Bloodhound,

és miért?
Sosem láttál még jogcím nélküli foglalókat?

Én nem tudom, mi történt, de bármelyik lehetett. Kb azonos eséllyel.

Mellesleg ha zsbszerődéssel történt, akkor P. kománknak szintén nem kellett tudnia róla, tehát joggal hihette, hogy az bizony az övé...

_dave_ (törölt) 2008.06.19. 16:24:06

zero · vastagbor.blog.hu/ 2008.06.19. 15:54:05

pontosan. most döntsd el, hogy kinek van igaza. mindenesetre azt az eljárást, amit bayer leírt abszolút elképzelhetőnek tartom mint a zsebszerződéses szarmaszatolást. meg kéne nézni az echo tv felvételeit.

egyébként ajánlom magam:
szubjektivfranko.blog.hu/2008/06/18/kisebbsegek_a_hazban

_dave_ (törölt) 2008.06.19. 16:24:37

pontosabban: elképzelhetőbbnek

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2008.06.19. 16:26:27

Az egyik kollégám nyaralójába ugyanígy beköltöztek a cigányok lassan 2 éve. Senki nem csinál semmit, a rendőrök, a helyi önkormányzat b*szik az egészre. Zsebszerződés, persze...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.19. 16:27:55

Szerintem a mancs cikk is érdekes, pl a polgármester megkérte a gárdát, hogy ne demonsrtáljanak, csak költöztesenek, minek 300 gárdista költöztetni?
azért az mti még mindig hitelesebb mint a kuruc

Nzoltan 2008.06.19. 16:28:44

Ingatlant zsebszerződéssel eladni? Ugyanmár.
Ahhoz kell ügyvéd, földhivatal,stb...

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2008.06.19. 16:29:40

a zsebszerzödés pont arról szól, hogy ilyen nincs

DrSzöszi 2008.06.19. 16:29:47

"előző éjjel csuklyás magyar gárdisták hetven-nyolcvan tagú csoportja támadt a háromgyerekes O. család házára, amelyet felgyújtottak, a tévéjükbe pedig többször is belelőttek."

na, nekem ez a szürreális.

főleg ezzel:

"Hétfő este azonban ennek ellenére pár perc alatt nagyobb csoport fegyverkezett fel, mert valaki azzal kereste fel őket, hogy visszajöttek a gárdisták. Ez azonban tévedésnek bizonyult, mint kiderült, vadászok voltak a falu határában."

Ahamm. Vasárnap este még nem volt fegyverük, de hétfőre lett, mer' visszajöttek a gárdisták...

Peeersze.

"polgármester szerint - a híresztelésekkel ellentétben - nem gyújtották fel senki otthonát, de az O.-ék nyári konyhájában talált holmit valóban kiszórták az udvarra."

Értem. Ebből eredően tök normális a felfegyverkezés innentől kezdve.

Muad\\\'Dib 2008.06.19. 16:30:28

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:18:53
Igen, mindig az a valószínűbb. Én is mindig azt látom a városban. Mindenki suttyomban eladja a bontásra ítélt házakat is a cigóknak és nem ők költöznek be önhatalmúlag. Meg mindig belekötnek a rasszista magyarok az ártatlan fényesszemű cigánygyerekekbe, pl. a Blahán. És a sok tahó magyar üvöltözik a járműveken, meg lop a villamoson. És egyébként is a cigányok nem lehetnek bűnözők ,mert az maga a rasszizmus, ugye?
De nem baj. Hergeljék csak tovább ezt az országot a média segítségével, aztán majd legalább lesz okok évtizedekig sírni, mert hosszú tömött sorokban vonulhatnak a Dunához. Mert sajnos ez a helyzet, hogy a büdös korcsok mindent megtehetnek (történetesen pl. Pátkát rokontól hallottam miket művelnek ott) ahhoz fog vezetni...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.19. 16:31:45

flamer

nem tudjuk hol az igazság ...valahol félúton, sajnos :((

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:32:36

de láttam, sőt ki is tettem a szűrüket, - a bayer által hiányolt - jogi úton. csak épp szerintem nem költöznek be akárhová még ők se (magyarán, ahol már lakik valaki). mindegy, nem tudom, hogy mi az igazság, de érzésem szerint valahol középúton, bayer pl. egyértelműen indulatból kezel olyan dolgokat tényként (pl. pont ezt a beköltözéses momentumot a sztoriban), amiket szintén csak valakinek az elmondásából tud, elvégre nem hiszem, hogy három évvel ezelőtt is ott volt. ennyit az egyes médiumok szavahihetőségéről.

kw 2008.06.19. 16:32:53

igyvan, vedjek csak a cigany mocskokat..azok meg csak bunozzenek.

egyszer ugyis megunja a magyar es akkor kiirtja oket..

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:34:07

Nzoltan 2008.06.19. 16:28:44

pont attól zsebszerz, te... :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.19. 16:34:22

Nem fogok albérletet fizetni, beköltözök a Rózsadombon egy házba, ha jön a tulaj akkor örménynek vallom magam. Ha bántanak, telesírom a médiát, hogy az örmények terror alatt vannak ..---> máris ingyé' lakok :_)

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:35:33

mármint, hogy nem jegyzik be az ingatlan-nyilvántartásba, mert nem is jegyzné be a földhivatal

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.19. 16:35:47

zsebszerződés nem attól szebszerződés, hogy leírják egy darab fecnire, de csak ők tudnak róla ? Vagyis nem hivatalos ?

Írok egy zsebszerződést az albérletemre, onnantól az az enyém ?

DrSzöszi 2008.06.19. 16:36:33

Zero,

elég PC vagy, ne erőltesd túl. :)

(Nem, nem vagyok Magyar Gárda fan vagy támogató. Csak ebben az országban élek. És nekem nehezebb elhinnem, hogy a Gárda robbantott ki egy konfliktust ártatlan romák ellen, mint a fordítottját. Miért? Kurva eccerű a válasz: mert azt mindannyian látjuk, hogy a romák nem/SEM mindenhol ártatlanok ebben az országban - ergo ha a Gárda romákkal akar konfrontálódni, per definitionem, akkor könnyen talál "sáros" romákat, akikkel lehet, úgy, hogy a közvélemény nem fogja őket megítélni. Ergo az "ártatlan romákra támadt a gárda" felállás nagyjából teljesen hiteltelen elképzelés.)

efhábé 2008.06.19. 16:37:45

Hát most nem azért a két fillérért, de a második verzió jóval életszagúbb, mint a bayerzsoca féle.
Cigányok be önkényesen, fenyegetnek, szegény magyar menekül, vs. rendezetlen és kibogozhatatlan jogvita, ami idáig fajul, megspékelve némi félrekúrogatással. A kép alapján simán kinézek a fickóból napi 3-4 óra kocsmát, abba kényelmesen belefér az otthonhagyott feleség kúrogatása, pláne, ha telken belül van a szerető.

Az egyébként senkinek sem gyanús, hogy a pasi csak úgy felhívta a magyar gárdát? Az itt kommentelők közül kinek van elmentve a mobiljában a magyar gárda éjjel-nappal hívható telefonszáma? És kinek jutna eszébe egyáltalán, hogy hirtelen ugrasztani lehet 30 (70-80) gárdistát azonnal?
Szóval ez a része is azt támasztja alá, hogy a 2. verzió az igaz, amiben szerepel, hogy az ember jelentkezett már gárdistának korábban.

Persze vérmérséklettől és politikai beállítástól függően el is lehet hinni bayer minden szavát, csak nem feltétlenül érdemes...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.06.19. 16:38:17

Speciel az az MTI hírben is benne van, hogy nem volt gyújtogatás. Tisztára egy Tarantino filmben érzem magam. Ugyanaz a sztori két szemszögből teljesen más. És valahogy Bayer Zsoltit ismerve nem vagyok benne biztos, hogy az ő verziója áll közelebb az igazsághoz. Az egész cikke fröcsög a gyűlölettől...

DrSzöszi 2008.06.19. 16:38:51

"pont attól zsebszerz, te... :)"

Ami jogilag azt jelenti, hogy érvénytelen, semmilyen joghatása nincs.

Vagyis aki zsebszerződéssel vesz ingatlant, az nem tulajdonos. és pont.

Ugyanolyan jogcím nélküli foglaló az ingatlan valós tulajával szemben, mint az, akinek semmilyen szerződése nincs.

Dj Tometkow · http://electro-art.gportal.hu/ 2008.06.19. 16:38:59

rájöttem mit kellene csinálni az ilyen degenerált fajtával!

kifejleszteni egy vírust amely értelmes udvarias normális élő organizmussá alakítnaá őket hogy beilleszkedhessenek a társadalomba.
VAGY
amíg ez a humanitárius technológia nem elérhető
megteszi egy atombomba is.................

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:40:41

DrSzöszi 2008.06.19. 16:38:51

azért vannak bizonyos joghatásai, pl. jogalap nélküli gazdagodás az eladóra nézve, stb. ezért nem értem, hogy az eredetileg ott lakó család miért nem fordult bírósághoz

gurur 2008.06.19. 16:41:31

Nem hiszem, hogy a Gárda végigverte a cigányokat, bár én semmit nem tudok Róluk, mégsem tudom elhinni. Ezért aztán a Bayer verziót tudom igaznak elfogadni. Mindenki nézze meg a műsort, Velük volt kamera is.

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:41:44

mármint azért, mert jogilag tényleg nem tulajok, bár az ererdetileg ott lakók szerződését sem ártana látni, hogy ők tulképp mit is vettek meg...

rolika 2008.06.19. 16:42:27

ebből az egészből egy tanulság van.
ha véletlenül úgy alakul az ember élete, hogy egyik reggel a sufnijába idegenek költöztek, még véletlenül sem az önkormányzathoz, vagy a rendőrséghez szabad fordulni. minimum az erősebb felépítésű haverokat kell összetrombitálni, megfelelően felszerelkezni, és az utcára tenni őket.
ez 2008, magyarország.
miféle ostoba f.szbarom hoz olyan törvényt, hogy a saját birtokomról nem dobhatok ki senkit?!

pestisuttyó 2008.06.19. 16:43:48

Mit is mondott Balogh József és Angeli Tamás? Olvassuk csak el!
"Előző éjjel csuklyás magyar gárdisták hetven-nyolcvan tagú csoportja támadt a háromgyerekes O. család házára, amelyet felgyújtottak, a tévéjükbe pedig többször is belelőttek. Akkor ők úgy tudták, hogy több száz gárdista ólálkodik a környéken."
A polgármester szerint nem gyújtották fel senki házát, a nyári konyhában talált ruháikat szórták ki az udvarra.
Szerintetek mi ez, ha nem hisztériakeltés? A jogvédő urak bárkire, bármit fröcsöghetnek következmény nélkül? A Magyar Gárda helyében feljelenteném őket jó hírnévhez való jog megsértéséért vagy mifenéért..

Komolyan mondom, ott tartunk, hogy a magyar húzza meg magát, ha csak kinyitja a száját, mert valami nem tetszik neki a dakoták életvitelében már rasszista, fasiszta, uszító, idegengyűlölő...

Sokat járom az országot és tessék elhinni, ez megy. Pl. Ózd és környéke. Emberek reggel úgy mennek dolgozni (akinek még van munkája) hogy nem tudja, hogy mire hazaér, beköltözött-e már valaki a házába vagy sem. Elköltözni meg nem tud, mert ki az a hülye, aki manapság a dakoták közelébe vagy dakotás településre költözik?
Egyszer szívesen kérném a tisztelt jogvédő urakat meg OCÖ fejeseket, hogy vegyék magukhoz szegény testvéreiket és egyengessék a sorsukat a saját lakásukban...

efhábé 2008.06.19. 16:43:54

Ja, látom közben a kommenteket, szerintem szó sincs arról, hogy ártatlanok lenénnek a romák, a második cikk sem mondja ezt, ott van benne a jogvita, az, hogy a roma srác vágta pofon a férfit, ezzel kezdődött a ramazuri.
Az egyértelműen túlzó és kamurész meg így szerepel benne:
Balogh József, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese és Angeli Tamás, az EKE Jogvédő Egyesület képviselője vasárnap este a helyszínen arról számolt be

Egyik ember sem volt ott, utána odamentek és mondtak egy szép nagyot.
Szóval, kezeljük már helyén a dolgokat. Ez egy klasszikus pofozkodós szitu, jogvita + megcsalás, teljesen függetlenül attól, hogy mindkét fél cigány, mindkét fél magyar vagy 1:1, ilyen helyzetben lesz pofozkodás, hacsak nem belvárosi értelmiségi az ember...

DrSzöszi 2008.06.19. 16:46:13

"rendezetlen és kibogozhatatlan jogvita,"

Nem az.
Ld fent.
Érvénytelen semmire sem jó szerződés - ha valóban volt ilyen, a jogi helyzet egyszerű:
zsebszerződést kötő ingatlanra tuljogot, de még használati jogot SEM szerzett,
ha a zsebszerződést vele kötő tulaj őt megtévesztette, akkor kártérítésre perelheti.
Pont.

"Az egyébként senkinek sem gyanús, hogy a pasi csak úgy felhívta a magyar gárdát? "

De. Őrült gyanús.
Gyanús, hogy a srác egy enyhén paranoid mélymagyar lökszike.
Ennyi.
De ettől még ne hinném, hogy cigányokat gyújtogat üres óráiban önszántából - jaaa, bocs, féltékenységből.

BTW ha nem volt gyújtogatás - ahogy valóban az MTI cikk is "elismeri" - akkor mi a ló merev f@száért fegyverkezett bárki másnap?

Az, hogy az igazság kettő közt van, valószínűleg amúgy igaz.
Mégpedig ott, hogy a srác (P.) valószínűleg komoly előítélettel van a romák felé, és nem ápolt velük túl jó kapcsolatot.
Vagyis valószínűleg tényleg vannak "előzöngéi" a jelen konfliktusnak.

Ettől függetlenül az igazság valószínűleg BZs cikkéhez áll közelebb, szerintem, mert őszintén szólva könnyebben tudok elképzelni a roma szonszédtól rettegő családot, mint a Gárdától rettegő ártatlan személyeket.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.06.19. 16:46:42

"Mindenki nézze meg a műsort, Velük volt kamera is. "

Ó, a vágóolló meg a megfelelő kommentálás csodákra képes...

DrSzöszi 2008.06.19. 16:48:43

"pl. jogalap nélküli gazdagodás az eladóra nézve, stb. ezért nem értem, hogy az eredetileg ott lakó család miért nem fordult bírósághoz"

A jogalap nélküli gazdagodás megáll.

De emiatt NEM az eredetileg ott lakóknak kell bírósághoz fordulni.

A beköltözőkkel szemben a birtokvédelem őket illeti.
A beköltözőket birtokvédelmi eljárásban a jegyző kiteheti, ha kérik.

Bírósághoz a beköltözőknek kellett volna fordulnia, hogy jogalap nélüli gazdagodás vagy kártérítés címén az "eladó" adja nekik vissza a zsebszerződés alapján neki megfizetett összeget.

DrSzöszi 2008.06.19. 16:50:32


"azért vannak bizonyos joghatásai"

Mint fent írtam, az ingatlan jogos tulajával szemben NINCSENEK.
Az "eladóval" (itt korábbi tulaj) szemben vannak.
Ennyi.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.19. 16:51:35

Óóóóó, hogy elmennek ezek a jó büdös picsába!

És az ilyen hamisitások, susmákolások, cigánymentegetések miatt működik még a kurucinfo meg az összes többi szar. Ha ezeket tiz perccel az első bejelentés után bebasznák húsz évre börtönbe megoldódna az egész probléma. Hát én bazmeg nagyon nem pártolom ezt a gárdás témát, de mégis ki a faszomat hivjon az ember, ha a rendőr leszarja?!

Hol a viharba élünk mi????

moophlander 2008.06.19. 16:52:23

efhábé!!!
Olvasd már el rendesen azt a Bayer írást!!! Ne csak azokat a mondatokat jegyezd meg, amik tetszenek neked! Amúgy meg tutira nem azért írtál ide valami baromságot, hogy a véleményed elmond, csak "Bayerfób"-vagy, szóval nagy valószínűséggel komcsi szimpatizáns is, és ez egy rúgási lehetőség neked! Jól sejtem ugye??? :)
....Először a rendőrséget hívták, csak nem igazán vették sietősre a rend őrei a dolgot!.....

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:53:42

jegyzői birtokvédelemről inkább ne beszéljünk, általában kistelepüléseken katasztrófa ennek gyakorlati megvalósulása, lehet, hogy itt is erről van szó, ha volt egyáltalán ilyen eljárás ezt megelőzően.
nem is mondtam, hogy az eredetileg ott lakónak kell jogalap nélküli gazdagodás miatt perelnie (ill. dehogynem, most visszaolvastam, és ez a mondatom értelme, schuldigung...) sőt, önkényes beköltözőket bírói út megkerülésével is ki lehet tenni, hatvan napon belül asszem

bloodhound v2.0 2008.06.19. 16:55:12

DrSzöszi 2008.06.19. 16:50:32

én is erről beszélnék, írnák, ha végre le tudnék írni egy épkézláb mondatot. el kellne mennem szabira, de nagyon... :)

DrSzöszi 2008.06.19. 16:56:23

Bloodhound,

igen.
Sőt, amikor próbálnak beköltözni, önhatalommal is.
Csak az a baj, hogy ez a gyakorlatban tényleg nehezen működik.

Mondjuk épp ezért mondtam, hogy nehezen hiszem el, hogy a "rettegésben" tartás abban az irányban valósult meg, ahogy az MTI cikk írja...

lacasz 2008.06.19. 16:58:04

Ha jól tudom, egy alkotmánybíró a köztársasági elnökünk. Gondolom vakargatja a micsodáját, mint az összes kibaszott jogász és jogalkotó, ugye, ebben a kurva országban, mi a faszt csinálnak, hogy a saját házából kell elmenekülnie az embereknek. Most miért nem nyitja ki a pofáját a közt elnök, hogy mi a pálya. Szánalmas ország

fynndafrail 2008.06.19. 17:01:05

Külön tetszik amikor megjelenik az efféle topikokban néhány liberó megmondóember és elkezdi a magyarokat szidni meg a cigókat védeni, ilyen dumával hogy "kinézek belőle napi 3-4 óra kocsmát".

A tetves kurva életbe, a cigókból mit nézel ki, te szerencsétlen? Két diplomát hat nyelvvizsgával, meg Rotary Klub tagságot? Nem ártana esetleg kitolni a lottyadt valagadat a fingszagú belvárosi budoárodból és körülnézni kicsit a való életben, de addig meg ne minősítgesd azt aki ilyen módon válik áldozatául a híg fos liberális "jogvédő" dumátoknak, amely lehetővé tette hogy ezek a burjánzó orkok következmények nélkül dúlhassák ezt az országot.

Az összes ilyen gyökeret kiköltöztetném ilyen világvégi cigólakta falvak végére, éljenek egy kicsit együtt ezekkel, és tapasztalják meg milyen terrorban vergődni, félelemben élni.

sanya64 2008.06.19. 17:03:37

ha valaki beköltözik, nem kilakoltatást kell kérni, egyszerűen hívni a rendőröket, hogy betörők vannak az ingatlanban...

hisz ugye, ha nincsenek oda bejelentve, és nincs ott semmi keresnivalójuk,akkor bizony azok...

sanya64 2008.06.19. 17:07:59

önkényes házfoglalás esetén ajánlott még az adott ingatlant rövid időre bérbeadni a Magyar Gárdának... ))

Muad\\\'Dib 2008.06.19. 17:09:16

Gondolom a kommentelők nagyrésze pösti faszkalap, akinek fogalma nincs mit csinálnak vidéken a cigók. Itt sem semmi, de az ottani állapotok kategóriákkal szarabbak. Ráadásul attól tartok a kommentelők egy része valahol a rózsadomb vagy hasonló környékén élhet, ahonnan biztos qrva jófejeknek tünnek a cigányok, de sajna nem tud az egész ország odaköltözni...

Alexnorman 2008.06.19. 17:09:54

"És az ilyen hamisitások, susmákolások, cigánymentegetések miatt működik még a kurucinfo meg az összes többi szar. Ha ezeket tiz perccel az első bejelentés után bebasznák húsz évre börtönbe megoldódna az egész probléma. Hát én bazmeg nagyon nem pártolom ezt a gárdás témát, de mégis ki a faszomat hivjon az ember, ha a rendőr leszarja?!

Hol a viharba élünk mi???? "

CSATLAKOZOM.

Spéter46 2008.06.19. 17:10:01

Kérlek benneteket, hogy olvassátok el a "Devecseri újságban megjelent egy olvasói levelet a cigánysággal kapcsolatban.
Az írás kering az interneten címe: "Kedves roma barátom, barátaink!"

fynndafrail 2008.06.19. 17:10:37

Így volt ez Olaszliszkán is: a kurvázásból hazatérő, erkölcstelen életvitelében gyermekeit is magával cipelő, lecsúszott, bűnöző hajlamú tanárember szándékosan elsodort egy roma kisgyermeket, majd oda-vissza még háromszor áthajtott rajta, miközben géperejű járművével életveszélyesen fenyegette a gyermeket megvédeni szándékozó, összesereglett lakosságot. Ezt követően a saját csemetéit magára hagyva, gyilkos, rasszista indulattól vezéreltetve üldözőbe vette a helyi roma lakosságot, akik csak megpróbálták szelíden visszaterelni a kocsijához, ne hagyja már ott a kölykeit. Eközben a tanár véletlenül elesett és beütötte a fejét. Így volt ez kérem, bárki bármi mást állít, azt Józsikával koncoltatjuk fel...

JBQA

Alexnorman 2008.06.19. 17:10:45


Rózsadombra a cigányokkal!

Horizont 2008.06.19. 17:11:25

Annyit már elértek a cigányok hogy minden velük kapcsolatos hírre ugrunk és általánosítunk és itélkezünk.Én nem hiszek Bayer Zsoltnak,de az MTI-nek sem igazán.Nem voltunk ott,nem tudjuk a teljes igazságot.Még Bayer sem.
Lehet a rendőrségen egy újabbat rúgni,bár a helyzet tényleg az hogy nem tudják ezt a cigánykérdést a helyén kezelni sem ők,sem a törvényhozás,sem a hatalom.
Egy biztos a Magyar Gárda olyan kérdéshez nyúlt (szerintem nem a legjobban) ami nagyon foglalkoztatja az embereket,hivatalosan nem tudnak mit kezdeni vele,ezért egyre több embernek bejön a Gárda.
2010-ben be fog kerülni a Jobbik (és vele a gárda) a parlamentbe.(sajnos)
Az egyik legnagyobb bajuk a romáknak az, hogy nincs egy hiteles,normális vezetőjük.
Nekünk NEM romáknak pedig az a legnagyobb bajunk , hogy lassan mi leszünk a kisebbség!

w1209 2008.06.19. 17:11:45

"velem volt kollégám, az Echo tévé operatőre is"

Ezt az Echo TV-s tudósítást nem lehet esetleg vhol megnézni?

bazalt 2008.06.19. 17:14:04

Talán ez magyarázatot nyújthat arra, miért olyan nehéz kitenni a szegény, gyámoltalan, légynekseártó, önkényes beköltözőket:
(forrás: www.ingatlanjog.hu/index.php?action=21)

"A tulajdonoson kívül minden más birtokost is megillet a birtokvédelem, ha a birtokost birtokától jogalap nélkül megfosztják ( a dolgot hatalma alól elvonják), vagy a birtoklásban zavarják ( akadályozzák a hatalom gyakorlásában). A birtokost a birtokvédelem mindenkivel szemben megilleti, annak kivételével, akitől a birtokot tilos önhatalommal szerezte meg. Ebből a szempontból nincs különbség a birtoklás minősége szerint (jogos vagy jogtalan, jó- vagy rosszhiszemű birtoklás). Különleges eset, a kölcsönös tilos önhatalom. Ha az, akitől a dolgot tiltott önhatalommal szerezték meg, maga is tiltottnak minősülő önhatalommal szerzi vissza, mint tiltott önhatalmat elkövető fél, nem jogosult birtokvédelemre, a vitát a Ptk. alapján lehet csak megoldani.

A birtokvédelemnek a közigazgatási, illetve a bírósági eljárásban kétféle módja van.

Az egyik a birtoklás tényén alapuló kérelem, illetve kereset, a másik pedig a birtokláshoz való jogon alapuló kereset.

A birtoklás tényére alapított kereset lényege az, hogy a birtokosnak csak azt kell igazolnia a birtokvédelem elnyeréséhez, hogy birtokban volt, és a birtoklásban tilos önhatalommal megzavarták (elsősorban közigazgatási eljárásban lehet kérni). A birtokláshoz való jog eldöntése nem tartozik erre az eljárásra. A birtokláshoz való jogra alapított birtokvédelmet viszont a birtokos csak akkor nyerheti el, ha a birtoklás tényén felül azt is igazolja, hogy a birtoklásra érvényes jogcíme van (bírósági úton lehet kérni).

A közigazgatási úton nyújtott birtokvédelem

Akit birtokától megfosztanak vagy birtoklásában zavarnak, a jegyzőtől egy éven belül kérheti az eredeti birtokállapot helyreállítását vagy a zavarás megszüntetését. A jegyző az eredeti birtokállapotot helyreállítja és a birtoksértőt e magatartásától eltiltja, kivéve ha nyilvánvaló, hogy az aki a birtokvédelemért folyamodott, nem jogosult birtoklásra, illetőleg birtokának zavarását tűrni volt köteles. A jegyző határozata ellen államigazgatási úton sem fellebbezésnek, sem jogorvoslatnak helye nincs; a birtoklás kérdésében hozott határozatot három napon belül végre kell hajtani, akkor is, ha ez ellen a felek valamelyike keresetet indított. A jegyző 30 napon belül köteles határozatot hozni. Az a fél, aki a határozatot sérelmesnek tartja, a kézbesítéstől számított 15 napon belül a bíróságtól kérheti a határozat megváltoztatását. A bíróság felfüggesztheti a jegyző határozatának végrehajtását. Az eljárásra a jegyző székhelyének bírósága illetékes. A keresetlevelet akár a jegyzőnél, akár a helyi bíróságnál be lehet nyújtani. A birtokos az eredeti birtokállapot helyreállítását vagy a zavarás megszüntetését egy év eltelte után közvetlenül a bíróságtól kérheti."

Ha jól értelmezem, ez azt jelenti, hogy ha valaki önkényesen beköltözik hozzád, amikor ott találod, nincs jogod kidobni, mert azzal önbíráskodsz. Jogod van elmenni a jegyzőhöz birtokvédelmet kérni, erre ő kiad egy lakáskiürítő határozatot. Ezt a beköltöző vagy az ügyvédje megtámadja bírósági úton. A bíróság ekkor felfüggeszti a jegyző határozatát, utána elkezdtek pereskedni, a közüzemi díjakat, hitelt, stb. persze továbbra is te fizeted. Jó esetben 5 év múlva lesz jogerős kilakoltatási határozatod. Jogászok, cáfoljatok meg, remélem hogy csak rosszul értelmezem, mert ha mégsem akkor ez nagyon gáz...

Zigomer Trubahin · http://ertedmar.blog.hu/ 2008.06.19. 17:14:04

Pestisuttyó, ott a pont. A gárda tegyen feljelentést rágalmazás miatt az ellen, aki aki a 70-80 csuklyás gárdista végigverte, felgyújtotta, lövöldözött stb. hazugságot először is kitalálta, másodszor is terjesztette. Teljesen mindegy már az is, hogy volt-e félrekúrás, zsebszerződés, ehhez hasonlók: ez a hazugság olyan mértékig pofátlan és rosszindulatú, hogy Bayer Zsoltika hozzáállása ehhez képest még jóhiszeműnek nevezhető.

Ha ugyanilyen hazugságokat cigányokról terjesztenének (80 cigány megtámadta egy magyar család házát, felgyújtotta, a magyarokat ronggyá verte, összevissza lövöldözött stb.), már másnap tele lenne az összes média a cáfolattal meg a szegény cigányokat megrágalmazó, fajgyűlölő hazudozók elleni uszítással. Így meg csak a lapítás van, hátha elfelejtik a népek, mekkorát hazudoztak össze a cigányjogvédők, és hogy milyen pofátlanul tolta a szekerüket az MTI.

fynndafrail 2008.06.19. 17:14:46

Az nem merült fel senkiben hogy ha a "kikapós menyecske", akit a kert aljába költözött deli kancigó kurogatott, "míg a férje kocsmázott", miért menekült el?

Elég lett volna kipakolnia a férjét, majd boldogan s jól dugva éldegélni tovább Galgagyörk remek kis közösségében.

DArchAngel 2008.06.19. 17:20:50

Nem tudom, melyik sztori a hihetőbb, de az biztos, hogy OCÖ megéri a pénzét, és kap is bőven eleget. Tudnám BIZONYÍTANI, mire költik...
Az is kiverné a biztosítékot.

fynndafrail 2008.06.19. 17:23:36

Csinálhatnának egy Cigány Gárdát, és rendet tarthatnának a saját portájukon.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.06.19. 17:26:20

Egyszerűen nem is találok szavakat...

Té, mint Tamás 2008.06.19. 17:26:25

Akkor most tényleg igaz a hír, hogy Moszkvában Volgákat osztogatnak?

Dr Kangörény 2008.06.19. 17:35:15

Fingom sincs mi az igazság, de ha 70-80 dühös ember felfegyverkezve összeáll, akkor nem kell semmilyen gárda tagjának lenni ahhoz, hogy darabokra szedjék azokat, akik ellen összegyűltek.

Mivel nulla cigány áldozatról szólnak a hírek, hát egy lófaszt gyűlt ott össze ennyi ember.
Rühellem a magyar gárdát, de a cigányok mostani sírás-rívása szemmel láthatóan gyomorforgató mocskos hazudozás.
Ha véletlenül ilyen esetben valamelyik megélhetési cigány vezető igazat szólna, kicsit megnőne a hitelességük a nemcigány körökben.

efhábé 2008.06.19. 17:37:41

"elkezdi a magyarokat szidni meg a cigókat védeni, "

Esetleg idéznéd, hogy konkrétan hol szidtam a magyarokat? És hol védtem a cigányokat? Netalán az lenne a védelem, hogy:
"szerintem szó sincs arról, hogy ártatlanok lenénnek a romák"
"a roma srác vágta pofon a férfit, ezzel kezdődött a ramazuri."

hát tudod, ha szerinted én ezzel a cigányokat védtem, akkor tényleg nem tudom, hogy kell mocskolni őket...

efhábé 2008.06.19. 17:40:05

moophlander, elolvastam, rendesen. Nem vagyok komcsi, de még liberális sem, viszont fogalmam sincs, hogyan tudnám kideríteni a gárda szombat éjjel hívható számát, miközben bezárkózva várok a rendőrökre, kint meg őrjöngnek a romák. Szerintem nem én vagyok a kisebbség azzal, hogy nem tudom a gárda számát fejből és a telefonomba sincs elmentve...

huta9020 2008.06.19. 17:43:53

Ha leszámítjuk BZs személyes megjegyzéseit és jelzőit, akkor az MTI hír semmivel sem tűnik hitelesebbnek. Sajnos, tényleg úgy tűnik, hogy a cigányok - a jog(?)védők és a számtalan, a nagypolitika által korrumpált képviseleti szervük vezetőinek védőszárnya alatt - a törvény fölött állnak. Amilyen balfácán, impotens rendőrségünk van, attól meg mindent lehet várni, csak a védelmet nem.

Ez megint példa arra, hogy a demokratikus rendszerünk képtelen kezelni azt a helyzetet, amikor egy egész csoport szándékosan nem tartja be a szabályokat. Nem lehet, hogy a rendszer a rossz?

efhábé 2008.06.19. 17:45:42

"A tetves kurva életbe, a cigókból mit nézel ki, te szerencsétlen? Két diplomát hat nyelvvizsgával, meg Rotary Klub tagságot? Nem ártana esetleg kitolni a lottyadt valagadat a fingszagú belvárosi budoárodból és körülnézni kicsit a való életben,"

Nyuszika, higgadás. A cigókból napi 5-6 óra kocsmát nézek ki, de attól még annak a faszinak is alkesz feje van. Nézd meg a képen. Ez van. Just for your record, nem Bp.-n lakom, nincs fingszagú belvárosi budoárom.
A Bayer-féle történet, ha agyvérzést kapsz is, ordít a vonalasságtól, szegény ártatlan magyar párocska vs. tomboló, nem ember orkok. A másik verzió szerint meg itt fokozatosan eszkalálódott a dolog, összeadódott néhány egyébként nem összetartozó tényező, és így lett a balhé. Lényegesen életszerűbb, mint a bayer-féle verzió (természetesen leszámítva azt a két köcsögöt, aki másnap pofázott bele a dolgokba és magyarázta a hülyeséget lövöldözésről).

krumplifejűpalacsinta 2008.06.19. 17:48:38

Héló!

nem tudná v.ki belinkelni az Echos-s videót? Akkor talán okosabbak lennénk és nem hülye elméleteket gyártva szidalmaznátok egymást teljesen feleslegesen...
lehet, hogy béna vagyok - bár nem hiszem :-) - de hiába turkáltam az echo.hu-n nem találtam meg a Bayer Úr által említett video-anyagot.
Egyébként meg fasznak vitatkozni, mikor verekedni is lehet.

bazalt 2008.06.19. 17:49:03

FHB:
"És hol védtem a cigányokat?"

Íme:
"Hát most nem azért a két fillérért, de a második verzió jóval életszagúbb, mint a bayerzsoca féle."

Ha a rózsadombon laknék és csak néphazugságot olvasgatnék, nekem is a MTI-s lenne az életszagúbb. De ha neked ennyire baj van a szaglásoddal, nézz körbe pár cigánytelepen. (jótanács: értékes holmit ne vigyél magaddal...)

"viszont fogalmam sincs, hogyan tudnám kideríteni a gárda szombat éjjel hívható számát"

Hát ha már hónapok óta a telkeden élne egy cigány família, neked is fellendülne a kreativitásod ez ügyben...

krumplifejűpalacsinta 2008.06.19. 17:50:21

lehet h. nem véletlenül nem találtam? nagytesó, miazmás, neszítsukakedélyeket, hm?
nemengették a komonisták? ilyen egy tüdő népeket...

INkvizítor 2008.06.19. 17:51:07

Amit most leírok az politikailag végtelenül nem korrekt!!

azé' nem bántam volna ha 70-80 csuklyás alak végigveri azt a rohadt putrisort, vagy akár fel is gyújtják az egészet!!!

toxikus 2008.06.19. 17:54:37

hozzunk létre országos nem-cigány önkormányzatot, illetve nem-cigány ombudsmant. végre kaphatnék saját házat ezér mer nincs pénzem rá.


valahogy úgy érzem egyből tüntetéseket szerveznének a két testület ellen, meg rasszista, meg kirekesztő, meg stb lennék. de könyörgöm ha van ocö akkor méne lehetne nem-cigány????

efhábé 2008.06.19. 17:59:09

bazalt, azzal, hogy kétféle tálalás közül az egyikre azt mondom, hogy életszagúbb, azzal a romákat védem? Ne légy már ennyire 1 bites gondolkodású. A második verzióban is ott van, hogy a cigók ütöttek, ott van, hogy zsebszerződéssel vették a nyárikonyhát (amit egyébként a gárda leírása is igazol, mert már ott laktak, amikor a pár megvette a házat. Azt ígérték nekik, hogy a náyrikonyha lakói is kiköltöznek majd. Szóval ebben is füllentett bayer, hmm-hmm.). Azzal, hogy a két leírás közül az egyiket valószínűbbnek tartom, mint a másikat, nem védem egyik felet sem, csak a leírás hihetőségéről beszélek.

krumplifejűpalacsinta 2008.06.19. 18:00:21

toxi:

neked nem jár. max. a pofád, vagy ami a 7. gyereknek: az apja faxa.
tudod mér? mert bár nem vagy egy nobel-díjas atomfizikus, de azért belőled nehéz volna egy buta, kézivezérelhető szavazógépet csinálni, belőlük meg könnyű, segélyen tartva, a nyomorban, mint kutya a láncon...
Tudod, pont a cigányoknak lenne a legnagyobb érdekük, hogy a helyzet megváltozzon, erre kéne vezetőiknek törekedniük...csak sajnos azoknak meg "jobb" dolguk is van, meg aztán tudomásukra is hozták, hogy ne ugrájjanak mer le lesznek mondatva, oszt lesz helyettük másik.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.19. 18:00:35

Akkor felteszem a kérdést, hátha lesz rá értelmes válasz:

Miért nem lehet korrektül beszámolni az ilyen dolgokról?

Miért kell részrehajlónak (esteleg durván hamisítónak) lenni?

Miért csinálják ezt, mi ebben a biznisz nekik?
Egyszerűen nem értem ....

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2008.06.19. 18:00:56

"Pokollá tették az életüket. P.-éknek van egy kutyájuk, amolyan család kedvence, gyerek helyett gyerek, köztudottan imádták a jóravaló ebet, tehát ő volt az első áldozat: füvet nyírt a betolakodó gazda, s valami megfoghatatlan szadizmustól vezényelve összeroncsolta a kutya pofáját, cafatokban lógott a hús rajta. Hatalmas bátorságra vall a kutyát a kerítésen keresztül összekaszabolni. Állatvédők, remélem, hallották Önök is!

A családfő a munkahelyén kapta a hírt, mi történt a kutyával, hazafelé menet szembetalálkozott az elkövetővel, aki szó nélkül úgy vágta fülön, hogy rohanhattak az ügyeletre, ahol kiderült: beszakadt a dobhártyája az ütéstől, azonnali beavatkozásra volt szükség. Feljelentés megtéve, az orvos hivatalból is megtette, hisz ez a kötelessége. "

magyargarda.hu/node/1753

TD223 2008.06.19. 18:02:28

Magyar Távirati Iroda. Magyar? Magyarellenes! Ideje lenne a többségi társadalom oldalára állni azoknak, akik magyarnak vallják magukat... Mi a fa..ért kell a médiának a mocskos cigányok pártján lenni??? Az OCÖ egy bűnbanda. Köszönjük Mszp, Szdsz, Sólyom, Fidesz ...

A rendőrség menjen a pokolba. Amikor akarnak, akkor vannak elegen. Félnek? Akkor legyen kibiztosítva a pisztolyuk. Szálljon be a hadsereg és csináljanak rendet. Kisebbségi ombudsmanoknak meg fajvédőknek meg be kell törni a pofáját.

krumplifejűpalacsinta 2008.06.19. 18:07:50

különben az egészben a legnagyobb paradoxon, amin kurvára szoktam mindig röhögni, hogy ők maguk sem tudják eldönteni, hogy most cigányok vagy romák?
Ha lecigányozod? rasszista náci vagy, hogy a boncmester hajoljon föléd, beletiporsz a rózsakert lelkébe, hisz a cigány az ő nyelvükön rosszbácsit jelent! Ha ő mondja magára, hogy "mi, cigányok" az más, őneki az az anyanyelve, jobban tudja tenálad...
Ha leromázod! hűjjön rád a bűr, ő nem vallotta magát annak, hogyan jössz te ahhoz!
ettől mindig kész vagyok, komolyan, jobb mint a hollószínház...

hhh. 2008.06.19. 18:08:15

majdnem mindegy, hogy Bayer Zsolt mit ír: az mti hír önmagában döbbenetes.
A fogalmazás, az egymásnak ellentmondó információk, és a folyamatos sugallmazás.
Majdnem mint Zsanett esetében. Ott külön érdekes volt a pálfordulás, ahogy a védtelen, kiszolgáltatott áldozatból 2 nappal később szopós kis kurva lett, aki az éppen házasodó sorállománnyal hancúrozott (majdhogynem kényszerítette őket...)
Óh, Magyarország...ez most akkor hogy lesz itt?

Tassadar 2008.06.19. 18:11:21

Erzsébeten lakom és itt van közelben három putri szóval én sejtem mien lehet a helyzet ott, mti hírhez képest jóval "életszagúbb" a Bayer féle elmondás.

SheronComb 2008.06.19. 18:14:46

La Fontaine: A tücsök és a hangya (mai magyarra aktualizálva)


[1]La Fontaine: 400 éve semmi sem változottJean de La Fontaine tanmeséiről, fabuláiról volt híres már korában, a XVII. században is.
Népszerűsége ma is töretlen, történetein generációk nőnek fel.

Íme egy örök klasszikus, mai magyar viszonyokra "hangolva".

A tanmese körlevélben terjed a neten, szerzője ismeretlen.

Egy nagy rét kellős közepén éldegélt a tücsök és szomszédja, a hangya. A hangya szorgalmasan dolgozott, hisz tudta jól, hogy munkájának gyümölcsét élvezheti majd szabadidejében.

A tücsök? Ő ugyan nem! Táncolt, dalolt, mulatozott. Aztán, egyszer csak beköszöntött az ínséges idő. A hangyának megvolt mindene, hiszen megteremtette létbiztonságát. A tücsök, hogy ne kopjon fel kicsiny álla, a hangyák vezetőihez fordult segítségért.

Ők szemügyre is vették a tücsök nyomorát, és úgy döntöttek, hátrányos
helyzetűnek nyilvánítják tücsök komát. Tücsök koma megörült, örömében be is rúgott a kocsmában a kapott segítség egy részéből, majd a többit a játékgépbe dobálta. Gyermekei otthon várták az élelmet, meleg ruhát,
egyikük éhen is halt.
Tücsök koma ismét a hangyákhoz ment, ismét kapott segítséget.

Nem ám szépen megköszönte, toppantott egy nagyot. Kikérte magának az alamizsnát. Hiszen ő is teljes jogú tagja a rét közösségének, ezért neki több jár!
És mivel hátrányos helyzetű, gyermekei sem lehetnek mások:
- "Tessék szépen kiszámolni, mennyi is jár nekem, és gyermekeimnek!" - rendelkezett.

A hangyák sóhajtottak egy nagyot. Igyekeztek intelligensen kezelni a
helyzetet, így hát megadták a tücsöknek, amit kért. Tücsök koma úton
hazafelé ismét jól berúgott, majd másnap reggel magához térvén
elgondolkodott, hogyan tehetne szert még több segítségre:
- "Hohó! Saját magamat nem sokszorozhatom meg... no de gyermekeimet...!"-rikkantotta.

Így hát féktelen és felelőtlen szaporodásba kezdett, hiszen gyermekeinek sanyarú sorsa jó érvnek bizonyult, valahányszor visszament a hangyákhoz.

A hangyák megadóan bólintottak, ismét segítettek, ám néhányan közülük elégedetlenkedtek a kialakult helyzettel:
- "Miért adunk a tücsöknek? Miért nem teremti elő magának, ha szüksége van rá?"

Erre a tücsök agresszívan visszavágott:
- "Mit mondtál? Tücsöknek neveztél??? Az én nevem ízeltlábú hegedűvirtuóz! Jó, ha megjegyzed, barátom!"- mondta fenyegetően, majd útjára indult.

Napokig forrongott magában. "Még hogy tücsök... teremtsem elő... nem
tudják ezek, ki vagyok én!!!"
Ezzel útnak indult, megkereste fajtársait.
- "Össze kell fognunk, meg kell védenünk magunkat ellenségeinkkel szemben!"- duruzsolta társai fülébe.

Így is lett. Megegyeztek, ki lesz közülük a szószóló. Neki nincs más dolga, csak fülelni. Ha azt meri mondani valaki, hogy tücsök, rá kell vágnia hogy rasszista és kirekesztő.

Taktikájuk bevált. A buta hangyák nem akartak rasszistának tűnni, így mind több és több segítséget nyújtottak. Közben dolgoztak keményen, hogy a saját számláikat is be tudják fizetni. Fel is tűnt ez a tücsköknek. Úgy gondolták, nem szép dolog a hangyától, hogy csak magára gondol, amikor pluszműszakot vállal. Valahogy ezt is el kéne venni tőle...

Így hát elkapták a hangyát az éjszakás műszakból hazafelé, kifosztották, és jól elverték. A hangya, a törvények szerint a rét rendfenntartóihoz fordult:
- "Segítsenek, kirabolt egy csapat tücsök!"

A rendfenntartók csak csóválták a fejüket:
- "Honnan tudod, hogy tücskök voltak? Annak vallották magukat?"

A hangya inkább legyintett, és hazament. Napokig emlegette barátainak,
hogy csúnyán elbántak vele a tücskök. A barátok csak bólogattak, hiszen
velük is ugyanez történt. A rémhír gyorsan terjedt a rablókedvű
tücskökről, míg az éppen mulatozó tücskök fülébe nem jutott:
- "Miiii? Már megint tücsköznek? Tanítsuk móresre őket!"

Ezzel elindult egy soha nem látott erőszakhullám a réten. A tücskök raboltak, fosztogattak, vagy puszta kedvtelésből verték félholtra a hangyákat. Erről nem is szólhatott a fáma, mert a tücskök szószólója résen volt, valahányszor felröppent egy kósza hír, ő habzó szájjal üvöltötte "RASSZISTAAAA!"

A hangyák mindenféle dologgal próbálkoztak. Megalapították a hangyagárdát, de ezt még saját fajtársaik is lehurrogták. Fegyveresen egy hangya sem merte megvédeni magát, hiszen egy tücskökkel teli börtönben nem sok jó várt volna rá. A tücskök (hm, elnézést ízeltlábú hegedűvirtuózok) senkit sem kíméltek. Öreget, fiatalt, nőt, gyereket egyaránt megtámadtak, szemrebbenés nélkül.
Még egy köztiszteletben álló hangyatanárt is meggyilkoltak sok más hangyával együtt. A hangyák csak tűrtek, dolgoztak, hiszen a rét komoly gazdasági válságba sodródott.

Közben a tücskök csak szaporodtak, egyre több volt az éhes száj. A hangyák etették őket, míg a kis éhes szájakból kifejlett tücsökbűnözők nem cseperedtek. A hangyák egyre demoralizáltabban élték hétköznapjaikat. A tücskök egyre többen lettek. Végül az egész rét fölött átvették az irányítást. Elszennyezték a rétet, feléltek minden tartalékot, büntetlenül kaszabolták le az utolsó hangyát is.

Minden La Fontaine mesének van tanulsága. Ennek is. Nem mondjuk ki.
Nem vagyunk rasszisták.

forrás: internet

Gylippos 2008.06.19. 18:18:00

Ne feledjük: BZS publicisztikát írt, azt MTI tudósítást. Mások a műfaji követelmények. A tudósításé az, hogy az ellentétek nézőpontokat ugyanúgy meg kell jeleníteni.

Nézzük meg az MTI által használt forrásokat:

- “helyi romák”, “helyiek”, “szemtanúk”
- Balogh József, az Országos Cigány Önkormányzat elnökhelyettese
- Angeli Tamás, EKE Jogvédő Egyesület
- A falu polgármestere, Szabadi Mónika
- Az Országos Cigány Önkormányzat elnöke, Kolompár Orbán
- Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense
- Raffael Gyula, a Pest megyei kisebbségi önkormányzat elnöke

Jól látom, hogy a P.-nek nevezett sértettet senki sem kérdezte? Az ő történetére nem volt senki kíváncsi?
Az ő “oldaláról” csak egy megszólaló van, Dósa István, a Magyar Gárda főkapitánya, akit ilyen terjedelemben idéznek: “őket szombat éjjel azzal riasztotta P., hogy védjék meg a háza köré gyűlt cigányoktól és segítsenek neki elköltözni a faluból.”
Azt pl. már nem kérdezték meg tőle, tényleg mondta-e a burkolt fenyegetést jelentő dolgokat Kolompárnak. Akit persze idéznek, hogy meg lett fenyegetve, de a fenyegetőt nem kérdezik, igaz-e.

Inkompetencia? Csúsztatás? Propaganda? You decide.

bazalt 2008.06.19. 18:25:02

FHB!

Ha az egyik "tálalás" a cigányokat védi, és te arra azt mondod hogy életszagúbb, azzal közvetve a cigányokat véded, mert a cigányvédők mellett állsz ki.

Pár idézet:
"a romák között aludt, hogy félelmüket csillapítsa"
"a Magyar Gárda "burkolt és burkolatlan fenyegetéseit" valóra váltja, és most már fizikai erőszakot is alkalmaz a cigányság ellen"
"az eset óta a környéken félelemben élnek a cigányok"

Ja persze. Félelemben élnek. Nyilván ezért "fegyverkezett fel" egy "nagyobb csoport" "pár perc alatt". Mert félnek az amúgy fegyvertelen, összesen 30 gárdistától, akik közül a rendőrök (szolgálunk és védünk!) összesen hetet (!) kegyeskedtek odaengedni. Arról nem is beszélve, hogy az "és most már fizikai erőszakot is alkalmaz" kitétellel praktikusan elismerték, hogy EDDIG MÉG NEM! Azaz, röviden, a Gárda még nem követett el törvénytelenséget. Ellentétben a füstösökkel.

Másik:
"amit egyébként a gárda leírása is igazol, mert már ott laktak, amikor a pár megvette a házat. Azt ígérték nekik, hogy a náyrikonyha lakói is kiköltöznek majd. Szóval ebben is füllentett bayer"

Ehhez képest ezt olvasom, kuruc verzió:
"Galgagyörkön, a cigánysor egyik házában élt egy fiatal magyar házaspár. Amikor házukat megvették, még csak egy cigány család lakott ott, rendes, dolgos emberek"
"néhány alja ember egyszerűen beköltözött a magyar pár házába"

Azaz a szövegkörnyezetből az jön le nekem, hogy az "ott" kitétel Galgagyörkre vonatkozik. Tehát a "Gárda" leírása nem igazol semmit.

MTI verzió:
"a nyári konyhát zsebszerződéssel eladta a szomszéd O.-éknak, akik azóta is használják."

"Használják"! Nem "laknak benne"! Egy nyári konyhát remekül lehet pl. konyhának használni (surprise!), a használat nem okvetlenül az ott lakást jelenti.

Az "azt ígérték nekik..." kitételedre vonatkozó információt pedig sehol nem találtam.

Szóval ha "füllentés" miatt fikázod a bayert, akkor javaslom hogy köpj fel és állj alá, mert pontosan ugyanazt csinálod.

dzsalal 2008.06.19. 18:27:45

Forgatókönyv szerint zajlanak az események. A cigók bujtogatásával is tesztelnek minket a libsik, hogy meddig birjuk még cérnával. A PC-beszéd a legnagyobb gazemberség, ami létezik, amolyan önkéntes cenzúra, mint a szocializmusban volt ... undorító. Ideje lenne felébredni emberek!

efhábé 2008.06.19. 18:32:46

bazalt, igazán nem akarlak kiábrándítani, de te a bayer-verziót idézted, én meg a gárda saját leírásáról beszéltem, amit itt találsz meg:

magyargarda.net/pest/Kepek/Galgagyork/Eletmentes_Galgagyorkon.html

És ezt írják:
Kezdjük a legelején. A család 2005-ben beleszeretett a kedves kis környékbe. Megvásárolták az ingatlant, mely egy nagyobb, önálló házból állt, illetve rendelkezett egy kicsi, amolyan „nyárikonyha” rendeltetésű épülettel, melyben laktak ugyan, de értelemszerűen a tulajdonossal együtt költöznek ők is. Elvileg. Gyakorlatilag ráköltöztek a családra, az Önkormányzat szerint természetesen folyamatban van a kiköltözés, kis türelmet.

Úgyhogy a 4 év sem stimmel Bayernál...

Egyébként, ha figyelmesen elolvasod a második leírást, a neked nem tetsző dolgok mind idézetek (kivéve azt, hogy a polgármesternő ott aludt a romáknál, ami akár lehetett is így), amiket valaki mondott, mint pl. az a két iq-bajnok, aki odament másnap. Tudjuk már elválasztani a búzát az ocsútól.

Az, hogy félnek, természetes. Az, hogy a félelmüket úgy reagálják le, hogy egyből kapára-kaszára kapnak, na az a durva, meg az, hogy a rendőrség nem sitteli le ezért őket automatikusan...

Baszkurátor 2008.06.19. 18:33:24

Én csak azt nemértem, hogy miért mindig egymást anyázzuk???!!!

efhábé 2008.06.19. 18:35:02

Baszkurátor, azért, mert ha valaki gondolkodik és nem politikai sátortáborok alapján formálja a véleményét (tehát pl. nem fogadja el automatikusan igaznak és autentikusnak Bayer véleményét, az egyből mocskos liberakomcsi lesz. A másik oldal meg persze egyből náci, bár ez itt hál' istennek eddig kimaradt).

efhábé 2008.06.19. 18:37:26

Ja, és kedves Bazalt. Nem. Ha én azt mondom, hogy az egyik verzió életszagúbb, akkor ezzel annyit mondtam, hogy az a verzió szerintem életszagúbb. Az, hogy te egyből cigányvédést is belelátsz, már a te készüléked hibája.
Attól, hogy szeretem a pörköltet, még nem következik automatikusan, hogy a galuskát is, már ha érted a hasonlatot.

Lemúr Miki · http://hosszutav.blog.hu/ 2008.06.19. 18:38:43

"A polgármesternő pedig már két éjjel a romák között aludt, hogy félelmüket csillapítsa."

Azért ez nem rossz ötlet, remélem, elterjed ez a módszer. :)

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.06.19. 18:40:43

Szerintem a bejegyzést frissíthetnéd Dósa István véleményével, ha már Bayer olyan faszán hiteltelenítette magát - és így a gonosz gagyarmárdának is jut egy levegő, ha már az MTI oldaláról baxták megkérdezni őket.

Egyébként ez az egész már a végmérleg miatt is abnormális: a kutya megcsonkítva, a házból el kell menekülni, mindent újrakezdeni... szabad fegyverviselést a népnek!

firefly 2008.06.19. 18:40:52

Megoldás? Nincs családi pótlék, helyette családi adózás. Mi is lenne velük vazzeee. Nincs tőbbé fejőstehén, lehetne éhenhalni.

DrSzöszi 2008.06.19. 18:43:20

"Gondolom a kommentelők nagyrésze pösti faszkalap, akinek fogalma nincs mit csinálnak vidéken a cigók. Itt sem semmi, de az ottani állapotok kategóriákkal szarabbak. Ráadásul attól tartok a kommentelők egy része valahol a rózsadomb vagy hasonló környékén élhet, ahonnan biztos qrva jófejeknek tünnek a cigányok, de sajna nem tud az egész ország odaköltözni..."

:)))
Az "ultraliberális", nem a szememnek hiszek, hanem a megtanított PC álláspontnak, semmi köze nincs ahhoz, hogy hol élsz.
Vagy de, lehet, hogy mégis, minél jobban érint, annál jobban látod

de ez nem azt jelenti, hogy a XII. ker legközepebb közepéből nem lehet látni...
Én látom.

Szóval, ne keltsünk indulatokat rétegek ellen,

Előítéleteket szül.

*és most elvonul magában röhögni* :)))

firefly 2008.06.19. 18:45:29

Ui. túl sok a roma munkavállaló ma MO.-ban.

DrSzöszi 2008.06.19. 18:46:36

"Az, hogy félnek, természetes. "

Tényleg?

Őszintén kérdezem.

Te az elmúlt években láttál Magyarországon olyan tendenciát, amiből természetes, hogy a romák félnek? Csak úgy? Ha nem tettek semmit?

ŐSZINTÉN!

csavargo 2008.06.19. 18:47:13

rendőrség? hol van már egy tökös újságíró, aki megkérdezi a főrendőröket, hgy milyen jogrendünk van? 16 éves deszkás srácot simán lepofoznak, de ha két család kapával kaszával megy egymásnak és rendőr is sérül ott meg még letartóztatás sincs?

bazalt 2008.06.19. 18:48:10

FHB:

Kiábrándítottál, azzal hogy most írod le először a linket. És azzal, hogy nem tűnik fel egyből, hogy az nem a Gárda oldala. Mert az a magyargarda.hu és nem a magyargarda.net. A regisztrátoruk is különbözik a whois szerint, a magyargarda.net legfeljebb egy szimpatizáns műve lehet.

DrSzöszi 2008.06.19. 18:48:50

"nem fogadja el automatikusan igaznak és autentikusnak Bayer véleményét, az egyből mocskos liberakomcsi lesz. A másik oldal meg persze egyből náci, bár ez itt hál' istennek eddig kimaradt"

Ez márpedig így van kishazánkban.
Nem bújhatsz ki alóla.
Pedig gyűlölöm rendesen.

Egy liberanáci

firefly 2008.06.19. 18:49:08

DrSzöszi

A közeledben lakom, itt azért nem tapasztaltam hasonló inzultusokat hiperpigmentáltaktól. Vagy te igen?

Baszkurátor 2008.06.19. 18:49:52

@ efhábé 2008.06.19. 18:35:02

Egyszer ebbe a qrva életbe érné meg az ember, hogy összefogunk.Most mindegy, hogy miért.De mi aztán nem.Inkább dögöljön meg a szomszéd tehene is... Ez a mi legnagyobb problémánk.

A sztorival sem az a legnagyobb baj, hogy esetleg nem igaz vagy nem úgy ahogy leírták hanem az ( szerintem ), hogy AKÁR igaz is lehetne.Így ahogy levan írva.

Én egyébként azt is megkérdezném, hogy amikor a külföldi jog meg mittomén mivédők hujjogatnak, hogy oldjuk meg a cigánykérdést akkor azok méiért nem visznek magukkal néhányat.Ha meg kimennek mi az oka, hogy ott sem kellenek és amilyen gyorsan lehet "haza" zavarják őket.

Aztán engem az is érdekelne, hogy aki szerint elvannak nyomva meg kivannak rekesztve azok mégis hogyan magyarázzák a diplomás romákat ( figyelem! nem cigányokat! ), hogyan magyarázzák a megbecsült !!! szakmunkás romákat?? ( én is ismerek olyat akiért éppen, hogy ölre nem mentek a cégek amikor az előző munkahelye megszünt )Vagy hogyan magyarázzák az emberként élő és viselkedő romákat akiket soha, senki nem büdöscigányoz le!!! Szóval én ezekre a dolgokra is kíváncsi vagyok...

efhábé 2008.06.19. 18:52:17

bazalt, a linket persze, hogy nem írtam le eddig, ott van a posztban benne, csak rá kellett volna kattintani.
Nem tudom, mennyire hivatalos a magyargarda.net, az egészen biztos, hogy meglehetősen autentikus leírásnak tűnik, olyannak, amit az írt, aki ott volt és látta a dolgokat. Ha nem is hivatalos gárda-honlap, az egyik gárdistáé lehet.

DrSzöszi 2008.06.19. 18:52:48

Firefly,

nem, én sem.
Csak arra akartam rávilágítani, hogy az, hogy látod-e, mi történik a környezetedben, nem feltétlenül függ attól, hogy hol élsz.

Én munka-család szinten be vagyok szorulva a XII. ker - VI. ker - Bécs háromszögbe. Nem az a klasszikus terület, ahol elsőkézből kapsz infót a hasonló dolgokról. E
Épp arra akartam ráilágítani, hogy attól még, hogy hol élsz, lehet rálátásod arra, hogy az országban mi történik.

efhábé 2008.06.19. 18:53:57

"Tényleg?

Őszintén kérdezem.

Te az elmúlt években láttál Magyarországon olyan tendenciát, amiből természetes, hogy a romák félnek? Csak úgy? Ha nem tettek semmit?

ŐSZINTÉN!"

Te nem félnél, ha megjelenne az utcádban a Gárda, akikről minden roma úgy tudja, hogy rettenetes cigányevő bagázs?
Te is félnél.

bazalt 2008.06.19. 18:54:20

FHB!
"Attól, hogy szeretem a pörköltet, még nem következik automatikusan, hogy a galuskát is"

Értem én. Csak az is sántít. A pörköltet ugyanis általában galuskával adják, tehát implicite következik hogy szereted a galuskát IS. Ha már hasonlat.

2008.06.19. 18:56:16

nem olvastam minden kommentet

off:
ahhoz szólnék hozzá, h milyen híreket is kapunk. szóval fodor gábor még a megválasztása előtt beszélt azokról a feltételekről, melyek alapján elfogadná az előrehozott választásokat: index.hu/politika/belfold/szfg0607/

tegnap olvasom az indexen, h orbán meg gyurcsány mikor tárgyal fodorral... a hír végén összefoglalásul az előzmények: fodor megválasztása után beszélt a feltételekről index.hu/politika/belfold/fodor9947/
hát kapja be az index is! meg az is aki írta! ennyire analfabétákat!
mert ám ez is nagy különbség! nem mindegy!

on:
ez van a jelen esetben is az mti-s hírrel.
mocskok ezek minden...
fejétől bűzlik a hal?

efhábé 2008.06.19. 18:56:17

baszkurátor, ezekre én is. Mondjuk azért az éremnek van két oldala, arról se feledkezz meg, hogy a szakképzett romát sem feltétlenül az első munkahelyére vették fel, nem tudod, hány helyen telt be már a munkakör hirtelen, mire odaért.

efhábé 2008.06.19. 18:57:51

bazalt, vagy főtt krumplival, rizzsel, tésztával, ugyebár...
Attól, hogy neked csak egy dolog ugrik be mindenről, nem feltétlenül csak az az egy létezik.

DrSzöszi 2008.06.19. 18:58:09

Firefly,

azért mindenesetre most volt nálunk lomtalanítás, és hát nem örültem neki.
Lehet, hogy ez nem PC, de nem örültem neki. Nem örültem, amikor éjszaka is üvöltözés volt ott, ahol egyébként szupercsend van, nem örültem, amikor a kislányom olyan szavakat hallott, amiket azóta kérdezget, hogy mit jelentenek...
És nem, nem pakoltam ki a lomokat, mert nem akartam, hogy közvetlenül előttünk legyen mindez.
Majd elszállíttatom őket a Vörös Kereszttel később.

És igen, tudom, hogy ez a legenyhébb változat, és azt is, hogy lehet, hogy túlérzékeny vagyok, de akkor is, ha őszinte akarok lenni, nem örültem...

És ha belegondolok abba, hogy én ennek mennyire nem örültem, akkor csak elképzelni tudom, hogy mások, más helyzetben mennyire nem örülhetnek. Ha érted, mire célzok.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.06.19. 18:59:20

"Te nem félnél, ha megjelenne az utcádban a Gárda, akikről minden roma úgy tudja, hogy rettenetes cigányevő bagázs?
Te is félnél."

Valóban, de ez nem a gárda hibája: az ő rendeltetésükből az fakad, hogy annak kellene félnie, csak és kizárolag, akinek vaj van a füle mögött / véres a keze. Hogy a média n+1-szer elátkozta őket még mielőtt bármit is csinálhattak volna, az más kérdés, és elég szomorú.

Különben a gárdisták amúgy is 'jógyerekek': még tüntetéseken sem virgonckodhatnak, mert avval az egész testületet képviselik, és tényleg szétcincálnák őket.

DrSzöszi 2008.06.19. 18:59:49

"Te nem félnél, ha megjelenne az utcádban a Gárda, akikről minden roma úgy tudja, hogy rettenetes cigányevő bagázs?
Te is félnél."

Igen. Félnék.

Csakhogy nekem nem is lenne egy "csapatom", "rokonaim", akiket másnapra felfegyverezhetnék...

Ha lenne, akkor nem félnék.

firefly 2008.06.19. 19:00:38

Dr Szöszi

Rálátásom az bőven megvan, akár tapasztalati szinten is. Volt néhány év, hogy tanárként dolgoztam (szeretem a kihívásokat:)), olyan intézményben is többek között, ahol voltak jelen kisebbségben élő diákok is. Nos ezért is hagytam ott a PÁLYÁT.

DrSzöszi 2008.06.19. 19:02:31

"Rálátásom az bőven megvan, akár tapasztalati szinten is. Volt néhány év, hogy tanárként dolgoztam (szeretem a kihívásokat:)), olyan intézményben is többek között, ahol voltak jelen kisebbségben élő diákok is."

Firefly,

hasonló háttér. :)

firefly 2008.06.19. 19:02:53

DrSzöszi

Természetesen értem. Talán jobban is, mint más.

efhábé 2008.06.19. 19:04:08

Demo, tökmindegy, hogy a gárda hibája-e vagy sem, a tényen, hogy félnek, nem változtat.

DrSzöszi, hogyne félnél, akkor is félnél, csak éppen közben rettentő erősnek éreznéd magad.
Én egyébként ezt speciel irigylem a romáktól, meg tudták őrizni a családi kötelékeket és ha kell, azonnal összeszalad a nagycsalád (most nem feltétlenül lincselésre gondolok természetesen).

firefly 2008.06.19. 19:04:42

DrSzöszi

:)) Most megyek 1 kicsit fejlesztgetni. Örülök, hogy beszélgettünk.

Pista Bácsi 2008.06.19. 19:13:03

Szerintetek miért teszi azt egyre több önkormányzat (valószínűleg jogtalanul, de nagyon helyesen!!!), hogy a segélyek folyósítását a gyerekek iskoláztatásához, közmunka elvégzéséhez köti?

Szerintem azért, hogy valami hasznos tevékenységre vegye rá az egyre inkább semmittevésre szocializálódó "indiából jött" honfitársainkat.

Persze az is lehet valaki szerint válasz, hogy ameddig közmunkán vannak, addig se érnek rá lopni...

Mint írtam, lehet válasz ez is, ez nem az én véleményem, én elhatárolom magamat ettől a verziótól :-))

DrSzöszi 2008.06.19. 19:14:19

"Demo, tökmindegy, hogy a gárda hibája-e vagy sem, a tényen, hogy félnek, nem változtat"

A tényen valóban nem változtat. De a történeten igen. Egyébként ebben az országban minden oldalról szívesen operálnak a félelemmel. Szerintem ez az egyik legszomorúbb tény errefelé.

A családi kötelékek megőrzését én is irigylem, de a kötelék megőrzéséhez nem érzem elengethetetlenül szükségesnek a közös fegyverkezést. Ha annak érezmém, akkor legszívesebben egy szicíliai családba házasodnék...:)

Firefly,

jó fejlesztgetést.:)

efhábé 2008.06.19. 19:19:16

a közös fegyverkezés nyilván, én sem arra gondoltam, még ki is emeltem külön, hogy nem feltétlenül lincselésre gondolok :)
Pista bácsi, ez az egész segély-dolog el van baszva. Én csak annak adnék segélyt, akinek a munkaügyi hivatal igazolja, hogy nem tudta elhelyezni sehova. Nehogy már olyanoknak osszuk a segélyt, akik "azért a 6ezer forint különbségért nem éri meg elmenni", lenne hova elmennie dolgozni, de túl kicsi a különbség a segélyhez képest. Hát lófüttyöt, akadna meló neked? Akkor nincs segély, azt coki...
És nem közmunkáról beszélek, mert azzal ugyanazt az állami pénzt fizetjük ki, csak más jogcímen. Ha van lehetősége dolgozni, dolgozzon. Ha nincs lehetősége, akkor közmunka. Ha meg tényleg munkaképtelen, akkor segély, de csak akkor.

DrSzöszi 2008.06.19. 19:24:22

Demo,

nagyon nem fog ide kapcsolódni, de azért elmesélek valamit. Érted, ha érted - szerintem fogod.

Adott nekem a leges-leges-legjobb barátom, vagy talán nem is az, de az Ember, akit a legjobban tisztelek. (Pedig nem vagyok egy "tiszteletből -élő" fajta.:))) Na, ez az ember történetesen zsidó. Történetesen viszont - nem pártpolitikai, hanem valós értelemben - konzervatív. Ezért úgy hozta a sorsa, hogy anno volt egy bizonyos (iger, AAAZ A) választás, amin a Fideszre szavazott... Nem azért, mert egy orbánista (én sem vagyok az), hanem mert ott, akkor, az tűnt a jó választásnak... (most nem ez a vita tárgya)

Két-három héttel a választás után összefutottunk közö s, zsidó ismerőssel. A választásokról beszéltünk. Kiderült, hogy a általam legjobb barátként tisztelt úr hova szavazott...

Másik emberünk - hölgy - magából kikelve ordítani kezdett vele, hogy egy áruló, hogy képelte, hogy arra szavaz, aki Dunába fogja lövetni a saját fajtáját! (Siccccc!)

Igaz-e, hogy félt a hölgy?
Szerintem igen.

JUelent-e az ő félelmebármi valósat a társadalom szemszögéből?
Szerintem nem.

Történet lényege?
Mindig más-más személynek/szervezetnek/bárkinek lételeme a félelemkeltés.

Tény, hogy valaki, valamitől fél.
De ez közel sem mindig annak a felelőssége, akitől félnek.

Szerintem itt sem.

A Gárdát én pl egy elég buta viccnek találom.
Értelmes ember ettől nem fél.

Aki igen, az komolyan meg van tévesztve.
Ezt gondolom.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.19. 19:26:27

efhábé

Most akkor szedjük szét a témát. Az, hogy az összes romát összevonják az gáz.

Na, most esetünkben van egy jól behatárolható embertömeg nevezzük cigánynak/léhűtőnek/semmirekellőfaszkalapnak (én az ingyenélő kifejezést szoktam használni), akik nyilvánvalóan nem képesek a többségi társadalom normái szerint élni.
Teszem azt, nem lincselünk, nem lopunk, nem költözünk be más házába stb. A történet szempontjából lényegtelen. A gárda (akiket én személy szerint nagyon nem szeretek) kimegy a településre és ott lesz. Azok a cigányok/magyarok/zsidók/baszkok, akik rendesn élnek, ha odamennek hozzájuk biztos, hogy normálisan fognak velük szemben viselkedni, nem azért mert szentek, hanem mert az egész társaság nevében teszik azt és tisztában vannak a felelősségükkel. Ezek a milicista barmok ilyenek.

Azok pedig akik a fent emlitett ingyenélő kategóriába tartoznak meg igenis rettegjenek!

Yasashi Tanuki 2008.06.19. 19:34:22

Teljesen mindegy, hogy mik voltak az előzmények a tények szerint a fiatal pár a tualjdonos a cigányok jogcim nélkül laknak ott.
A megoldás volt rossz. Első körben őrző-védőkkel kellett volna a lakásfoglalókat kirakni aztán valakit beköltöztetni a helyükre vagy földig rombolni a viskót.

Én hajlok rá, hogy az első verziónak higgyek mert az ismerősöm szinte ugyanezen ment keresztül.
Idős édesapja - akitől az anyja már elvált mert az apuka kicsit sokat ivott - a lakásába odavett egy cigány családot akiket megsajnált. Mikor az öreg meghalt a cigányok úgy gondolták, hogy nekik joguk van ott maradni. Mikro az ismerősöm (nő) odament, hogy elmondja nekik, hogy van rá egy hónapjuk, hogy elköltözzenek fülük botját se mozditották viszont a cigány családapa - nyilván mert bántotta az agresszivitás - felpofozta a középkorú asszonyt.
Ezután stilust váltottad, jöttek az erős emberek és el is takarodtak a cigányok.
Rendőrségre fölösleges menni - azok csak ott intézkednek ahol nincs ellenállás.

efhábé 2008.06.19. 19:35:17

d.z. a probléma az, hogy ha ott élsz a putrisoron, akkor pontosan tudod, hogy ha jön a gárda és üt, akkor előtte nem fog erkölcsi bizonyítványt kérni.
Nem csak az a gond, hogy az összes romát összevonják, de az is, hogy ha nem vonják össze őket, akkor két halmaz van, a zenészcigányok (általában ők a "rendes romák, akik dolgoznak", meg a büdös cigók és aki a putrisoron lakik, automatikusan lesz büdös cigó, pedig nem feltétlenül lop és rabol. Félnek, és tök mindegy, hogy ez reális-e, DrSzöszi nagyon szépen írta le a dolgot, olvasd át a hsz-ét figyelmesen.

Pelso 2008.06.19. 19:41:12

Sajnos, a sajtó mocsok-hazug-aljas-kilóramegvett, ugy, ahogy van, tisztelet a kevés kivételnek.
Ezekből a gárda vs romák villongásokbol hamarosan lesz néhány haláleset, na, akkor lesz itt világ......

fynndafrail 2008.06.19. 19:45:36

"Jön a gárda és üt" — Már elnézést, de ilyesmivel majd akkor tessék dobálózni ha akár egyetlen egy alkalommal ment a gárda és ütött.

Itt egyelőre arról van szó hogy a cigók ütnek, aki meg nem közéjük tartozik az retteg, vagy hív valakit — jobb híján a Magyar Gárdát — hogy megvédje. Majd sírva menekül a saját házából, mert fél és nincs aki *valójában* megvédje. (Ugye tudjuk hogy csak idő kérdése lett volna hogy a felfegyverkezett romák tizenhatszoros túlerővel — mert alapvetően gyávák — nekiessenek a [megszámoltam:] 36 fegyvertelen gárdistának.

Bezzeg a cigók. őket védi a jogrendszer, a rendőrség, az ÖCO, meg a magadfajta szájtépők is. Holott a legcsekélyebb mértékben sincsenek rászorulva. Sőt. Alapvetően az efféléktől kellene megvédeni a magyar társadalmat.

DArchAngel 2008.06.19. 19:46:54

Hol a fenében jelent ez meg hírként a jobbos médián és az MTI-n kívül? Se RetekKlub, se TV2, se MTV se Index...

Tassadar 2008.06.19. 19:50:08

"d.z. a probléma az, hogy ha ott élsz a putrisoron, akkor pontosan tudod, hogy ha jön a gárda és üt, akkor előtte nem fog erkölcsi bizonyítványt kérni."
Pff ha jön a gárda, ha piros hó esik, ha egy yeti a ház elé szar, sok a ha...Hány gárdista vert meg cigányt azért mert cigány, sőt tovább megyek hány magyar vert meg egy cigányt mert cigány pusztán bőrszíne miatt(nem azért mert mondjuk tetten érték)?
És hány cigány vert meg egy magyart pusztán azért mert magyar?
A kolompár féle főgengszerek tudatosan szítják a feszültséget mert ők azok akik ebből profitálnak.

Demo · http://nepkoztarsasagot.blog.hu 2008.06.19. 19:56:07

Darchangel: a 'b' kategóriás hírportálokon még, mint a stop.hu.

Meh. A zavart emberekről, meg az őket kihasználókról, és a zavart kitermelőkről csak Deák Ferenc jut eszembe, aki annyit hozott volna sajtótörvénynek, hogy hazudni nem szabad.

Viszont most én is félek. Éjszaka, az utcán. Nem zavartságból. Akkor pedig mi van? Lépjek be én is a Gárdába, tegyem gyorslistára a telefonszámukat? Csak rendőrautók nyomvonalán járjak?

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.19. 20:02:24

A probléma az, hogy kéne nekünk egy tökös kormány, aki felvenne még párezer rendőrt, vasszigort tartana fenn, a börtönöket átalakitaná olyanra, hogy tényleg szar legyen ott lenni, átalakitaná a segélyezést úgy, hogy csak a rászorultak kapjanak, felépitene egy erős oktatási rendszert, ahol a felnőttek gyorsan szakosodhatnak...ÉSATÖBBI

Na most, amig az államigazgatásunkba ilyen töketlen idiótákat választunk, addig nem lesz itten semmi. Illetve lesz, gárdásdi meg üldöznek minket a magyarok...blabla...

Röhej ez az egész ország.

A helyzet az, hogy az egész probléma onnan indul ki, hogy el van baszva az államunk, illetve a kormányunk, de még az ellenzékünk is. És kik a nyertesei a problémának? Ugyanazok. Ez a helyzet mindenkinek szar.

Lehet ezen itt vitázni, de igazából értelme az nem sok van. Előrébb nem leszünk, a dolog nem fog változni.

Nzoltan 2008.06.19. 20:04:38

Irigylem a szlovákokat. Ott helyre teszik a dolgokat. Ha mással nem is, hát a hadsereggel.

Petike82 2008.06.19. 20:11:02

Nem olvasom el a kommenteket, csak leírom mit gondolok:

A cigány családot beköltöztetni az szdszes liberális cigányfajvédők irodáiba házaiba és a probléma megoldva.

Amit tenni kellene. Pogromot hirdetni, és kinyírni az összes geci cigányt aki kezet emel vagy korlátozza a másik embert, egytől egyig családostól mindenestől, az őseiket kihantolni, becsomagolni a maradványokat és elégetni.
1000-1500 ilyen eset után úgy gondolom, hogy megszűnne a cigányokra eső bűnözés Magyarországon. Lehet, hogy nem leszünk EU-konformok, kizárnak az ENSZből, de akkor mi nagyon szívesen nekik adjuk őket és integrálják ők őket. Nekünk nincs rá pénzünk.

Petike82 2008.06.19. 20:13:06

Kolompár Orbánt és a tolvaj cimboráit meg nyilvánosan fel kellene akasztani, meg azokat is akik ott tartják őket, ahol vannak, párttól függetlenül. Tudja már hogy hol a helye.

Petike82 2008.06.19. 20:14:46

És nem vagyok rasszista. Csak a szívem szakad meg a képeket látva, és a bejegyzést olvasva, hogy ilyen lehet ma Magyarországon.

==T== 2008.06.19. 20:17:41

Bayer Zsolt verziója életszerű sajnos...

SheronComb 2008.06.19. 20:56:41

Ma egy átlagos, két gyermekes magyar család cirka 150-200ezerből (munkával megkeresett) gazdálkodik. Ebből fizetik a rezsit, óvodai-iskolai étkezést, bérletek, tankönyvek, ruházkodás, élelem stb.....Ezzel szemben egy 6-7 gyermekes cigány család 220-250ezerből (gyerm.v.tám, rendszeres szocsegély, családipótlék, esetleg alkalmi munka). Plusz a természetbeni juttatások: étkeztetés ingyenes, utazás ingyenes, tankönyvek ingyenes, rendszeres élelmiszer segély, ruházat.....rezsit nem fizetnek. A városban, ahol jelenleg lakom, a cigánysoron senki nem fizet az áramért. Merthogy rég kikapcsolták, nincs villanyóra, ennek ellenére mindenkinek plazmatévé, PC és egyéb cuccaik vannak. Működnek is:D Minek is menne el dolgozni? Én persze dögöljek bele a munkába, hogy ne haljak éhen, mert én aki bejelentve dolgozik, épp nem vagyok jogosult semmilyen támogatásra, mert bevallom a jövedelmem! Biztos vagyok benne, hogy ezek nem csak cigányokra vonatkoznak, de ne legyünk álszentek, igenis a többség cigány.

"Az elmúlt három évben mintegy hárommilliárd forintot fordított a kormányzat a cigánytelepek felszámolására, idén a célra 875 millió forint áll rendelkezésre - erről Korózs Lajos, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára beszélt csütörtökön az MTI-nek.

Eddig összesen 211 család költözött új lakásba és 563 lakást újítottak fel az eddigi programokban részt vevő településeken - mondta Korózs Lajos. A felmérések szerint Magyarországon mintegy százezer ember él "telepszerű lakókörnyezetben", csaknem ötszáz cigánytelepen, amelyek jelentős része kistelepüléseken találhatóak."

A gyermekem természetesen nem fog lakást kapni, én sem kaptam, megdolgoztam érte, kuporgattam. Hát hogy is van ez?
Na és még egy kis olvasgatni való.

www.a100leggazdagabb.hu/default.asp?cCenter=article&nID=372100

DArchAngel 2008.06.19. 21:04:20

Gennyes szemét vagyok, ha azt feltételezem, nem teljesen tisztán szerezték azt a pénzt, és még szemérmetlenül kérkednek is vele, nekem meg túlórznom kell, ha előbbre is szeretnék jutni.
Tuom, hogy minden társadalomban vannak egyenlőbbek, de azért ez túlzás!

Kedves politikusaink! A nép egyszerű, dolgos becsületes tagja kéri, követeli, hogy gondoljatok rá is.

Vagy ahhoz már kevés szavazatot képviselünk?!

SheronComb 2008.06.19. 21:11:40

Spéter 46
Rákerestem, itt a link
www.halasinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=4068
Érdekes olvasmány, de vajon annak akit érint, eljut a tudatáig?

DArchAngel
Ott a pont!

efhábé 2008.06.19. 21:58:45

fynndrafail, nem olyan bonyolult ám megérteni, hogy teljesen mindegy, ütött-e már a gárda, ha ezek az emberek meg vannak arról győződve, hogy fog ütni.

Egyébként tudsz idézni bármit tőlem, ahol védem őket? Akkor leszel szives idézni. Meg utána azt is, ahol épp nem védem őket. Meg fogsz ám lepődni keresgélés közben, ugyanis nem védtem őket, csak éppen nem vagyok agyatlan rasszista és időnként elgondolkodom az ő indítékaikon is. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy megértem őket vagy egyetértek velük, pláne nem azt jelenti, hogy védeném az ingyenélő bűnözőket...
De persze meggyőzhető vagyok, idézz tőlem olyat, amikor védem a bűnöző cigányokat...

mirejmatyiő · http://www.antikkonyv.hu 2008.06.19. 22:14:41

d.z.

"Hát én bazmeg nagyon nem pártolom ezt a gárdás témát, de mégis ki a faszomat hivjon az ember, ha a rendőr leszarja?!"

Max. igazad van.

redriot77 2008.06.19. 22:16:05

Lehet hogy P. nem volt szentéletű ember, lehet hogy megitta a magáét, lehet hogy néha az asszonnyal is ordibált. Még az is lehet hogy a cigányoknak is beszólt.

De mégis, képzeljétek el a szitut, hogy az udvaron szétverik a kocsidat, halálos fenyegetéseket ordibálnak rád és a családodra, és lassan 30-50 fős hőbörgő tömeg gyűlik a házad előtt, majd kapustól bedöntik a kerítést... Aztán mikor hívod a rendőrséget, (3-4 perc kicsöngés után unott "halló", közben a nappaliablakot betöri egy arra repülő féltégla) nem történik semmilyen érdemi intézkedés!

Nem kívánom hogy veletek megtörténjen, csak képzeljétek magatok elé a helyzetet, próbáljátok magatokat beleélni! A szar magyar törvény nem védi az állampolgárokat, ellenben a deviáns elemek terrorjához szilárd alapokat biztosít. A Gárda nem "csak úgy" jött létre: szükség volt hozzá egy minden képzeletet felülmúlóan impotens, cselekvőképtelen, hazug, a saját holdudvarától távolabb nem néző szarházi politikai elitre is.

Nem Galgagyörk az igazi botrány, hanem hogy GY.F. és a szarevő ombudsmanok és falvédők megpróbálják a porba taposni a monoki kezdeményezést! Amikor végre valakik tettlegesen próbálnának orvosságot találni a problémára! Nem nyilasruhában masírozással, hanem munkával, felzárkóztatással. Még a helyi romák is elismerően szóltak a programról.

Erre jön Fletó és az öltösnyöscigányok galerije, és kijelentik, hogy a monoki program megalázó és diszkrimináló a romákra nézve.

Én mondom gyerekek: nem ország ez, hanem egy 10 millió szereplős, végtelen hosszúságú Monty Python jelenet.

redriot77 2008.06.19. 22:22:47

efhábé:
"fynndrafail, nem olyan bonyolult ám megérteni, hogy teljesen mindegy, ütött-e már a gárda, ha ezek az emberek meg vannak arról győződve, hogy fog ütni."

Meg vannak győződve? Mégis milyen alapon??? Csak nem... Csak nem??? Csak nem előítéleteik vannak?????? Hát szabad ilyet? Ejnye-bejnye!

Tegyük fel szembe jön velem 8 cigány a járdán, csatárláncban, óbégatva, járókelőket feltaszigálva. Feltételezhetem én róluk, hogy nem becsületes emberek, és talán valakit meg fognak támadni/kirabolni? Vagy ez már előítélet?

Kettős mérce körvonalazódik?

mutant · http://universal.blog.hu 2008.06.19. 22:28:58

"pozitív pedig csak cigányzene "--> ilyen nem létezik. az magyar muzsika,amit pl. a 100 tagú cigányzenekar nyom.nem a romantic meg a Bódi Guszti féle szarra gondolok.de ez olyan,mint a "cigánykonyha".merthogy olyan sincs. csak fogták a magyar ételeket és tettek bele burgonyát-az őnyelvükön kolompért- meg mondjuk paradicsomot és tessék:" ramkaja".se kultúrájuk,seintelligenciájuk nincs. egy szarrágó csürhe.fel kell lépni ellenük!

efhábé 2008.06.19. 22:37:13

Miért lenne előítélet? Ha feltaszigálják a járókelőket, akkor nem normális, becsületes emberek, nem? Épeszű ember ilyenkor átmegy a másik oldalra.
Ahogy az sem előítélet, hogy ha valakik épp fekete egyenruhában érzik jól magukat, véletlenül épp a leventemozgalom és a nyilasok által kedvelt szebb jövőt köszöntést tartják a legmegfelelőbbnek, tagjai közül többen Szálasi-idézeteket tartanak identifikáló tényezőként aláírásukban a fórumukban, akkor azok minden valószínűség szerint szervezett hungaristák. Azoktól meg épeszű cigányember tart, joggal...

Annyira vicces, amikor jönnek ezzel a kettős mérce szöveggel, ami semmi másra nem szolgál, mint arra, hogy saját előítéleteiket igazolják. A bűnőző cigányoktól félni kell, megjegyzem halkan, a bűnőző magyaroktól, sváboktól, ruszinoktól, zsidóktól is.

guga 2008.06.19. 22:46:48

Hajrá magyarország :))
Ezt érdemlitek!

Nem óbégatni kell a zinterneten névtelenül, hanem csöndben dolgozni, adózni és eltartani az ingyenélőket.
Van valami problémád?
Menj tüntetni, majd feribá ad neked vízágyúval ázze.

Ha meg nem akarsz Kossuth téri huggyos csürhe lenni, akkor fogd be a mocskos pofád és fizess.
Ha esetleg ez a szitu veled esne meg, hát Istenem, elszigetelt eset, ezt osztotta rád a sors.

Attól tölteléknek még jó vagy :)
Viszont fizetned így is, úgy is kell, akárhová jár a pofád.

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.19. 22:57:08

Amúgy annyit tegyünk hozzá, hogy tényleg nem ordibálni kell a zinterneten keresztül, hanem csinálni valamit!

Nem felvonulgatni, nem cigányozni, vannak jobb módok is.

Mondjuk csinálni egy párszázezer aláirásos peticiot, hogy NEM vagyunk hajlandóak olyan pártra szavazni, amely nem indit azonnal átfogó közmunka programot és alakitja át a szociális rendszert olyanra, hogy valóban a rászorulók kapjanak támogatást!

Ha lenne egy kevés civil kurázsi ebben az országban már jóval beljebb lennénk. Volnának itt opciók, hogy hangot adhassunk annak, hogy ebből kurvára elég, csak hihetetlenül csekély a középosztály, igy meg nem lehet normális tömegbázist találni ilyesmihez.

area51 2008.06.19. 23:00:48

Video a Galgagyörki esetről. Vita nincs, és nem is lehet.

magyargarda.net/pest/Galeria/Video_Galeria_Galgagyork.html

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.19. 23:02:17

Az eloiteletrol par eszkombanjnak:

Ha van egy akvarium, benne egy krokodil vagy egy capa, bele mersz-e menni, uszni egyet.
Nem?? Miert nem, csak nem eloiteletes vagy...
azert mert a TOBBI CAPA ES TOBBI KROKODIL harap, attol meg honnan tudod, hogy ez az egy is fog?

Ugye miert is altalanositanak az emberek a ciganyokkal kapcsolatban? es ez most eloitelet vagy tapasztalat?

grigorij (törölt) 2008.06.19. 23:07:59

Csak azt nem értem, hogy ha valaki engedély nélkül elfoglaja más tulajdonát, akkor a törvény miért nem biztosítja a helyzet megszüntetését???

area51 2008.06.19. 23:14:32

Rendőrség által aktívan támogatott,magyarellenes etnikai tisztogatás magyar(?)ország(?)on.

Bűnpártolás, szolgálatmegtagadás, szolgálat alól való kibúvás? Nem kéne feljelenteni a rendőri egység parancsnokát?

Host 2008.06.19. 23:21:28

Sztem egyszerű a dolog! Elég hallgatni a híreket. Reggel 5-kor még csak a hírolvasó van bent. Ő megírja a hírt. Ez megy reggel 7-ig. Ekkorra már felébred az egyik hírszerkesztő ő az aktuális politikának megfelelően kiigazítja. 9-re már a politikus és kinyitotta a szemét akkor megint módosul. Az itt belinketl MTI hír 11-12 körül készülhetett :)
A jelenlegi politikai elitünknek lételeme nem basztatni a tésztáért és konzervért, fejletteb régiókban a vajdákon keresztül pénzért megvett cigány szavazatokat!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.19. 23:33:29

durvak ezek a videok, ezeket magyarazzak ki a jogvedok. Foleg a kotekedo es beugato ciganyokat.
meg az oket vedo zsarukat.
na, valaki?

szanalom.

"Nehogy irritalja a romakat"

pfff..

Skulo · http://politoxi.blog.hu/ 2008.06.19. 23:52:45

Csak némi dízelolaj kell és egy pár tolólapos buldózer. Nem kell kiköltöztetni őket, velük együtt lehet síkra tarolni az egészet, legalább megvan rögtön a sírjuk is. Praktikus, egyszerű megoldás. Az amcsik alkalmazták már az öbölháborúban is, csak ott M1A1-eken voltak a tolólapok és az iraki lövészárkokat temették be arabostul.

Nem tudom mire várunk, jobb úgysem lesz, csak rosszabb, lassan el kéne kezdeni. Az lesz a vége, hogy túl sokan lesznek és kitesznek minket az országból, esetleg kissebbségben melózhatunk, azért, hogy ők gond nélkül élhessenek a munkanélküliségből.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2008.06.20. 00:00:01

Valahol a kettő között lehet az igazság..Aki nem hisz a "c"-k(lassan le se meri írni az ember mert egyből büdösnácipatkány lesz)önkényes házfoglalási szokásaiban az egyszerűen idióta.Ez tény kéremszépen,ez létező dolog fogadjuk el ,tudom ,hogy ez onnan ahol a cigó ritkán jár nehéz elképzelni de ettől ez van...Vannak falvak ahol az emberek arra gyűjtenek(ha van rá módjuk...) ,hogy ha kihal mellőlük egy idős akkor a szomszéddal közösen megvegyék a házát-telkét az örökösöktől,viszont még ez sem életbiztosítás..szögesdrót,habzószájú kuvasz a minimum,fákat jobb kivágni vagy jönnek az "önkéntesek".Ismerek olyat aki inkább eladta az autóját ,hogy abból fizesse ki...kik vannak itt megfélemlítve kéremszépen?Gondolkozzunk már...

frikazojd · http://kocs.ma 2008.06.20. 00:58:39

minden cigányt költöztessünk egy adott területre, pl borsodba vagy ilyesmi, és jól kerítsük őket körül. aztán éljenek ahogy tudnak. nem fogják sokáig húzni.

bjela szila 2008.06.20. 01:06:54

A Kádár rendszer bukása óta elszabadult a retek cigányokkal a ló . Ezt a közhatalom , politika , média zsidók által megszállt többsége még adja alájuk , félve utánuk ők jönnek . A kisembert addig csavarják , amíg bele nem döglik . Vagy önvédelemi mozgalmakka , vagy őket gyülölő politikai erők hatalomra juttatásával védekezünk , vagy a Kárpát Medence palesztinjai leszünk . Vége közeleg Abszurdisztánnak remélem !

átlátó 2008.06.20. 02:59:29

A vidéken egyedül élő 78 éves anyám kertszomszédságába egy népes és hangos, büdös-tetves- rohadék-gázkamrába való cigány család költözött kb. egy éve. Az idén eddig öt alkalommal tettem feljelentést ellenük, mert jól rögzíthető nyomot hagyva maguk után rendszeresen átjárnak és visznek mindent amit találnak. A házba 1965-ben költöztünk és mára az udvar minden helységét zárni kell. Kiderült, hogy ennek az élve máglyára való családnak előző házát elárverezték és most az új vételnél a M A G Y A R Á L L A M adott 450.000 Ft otthonteremtési támogatást nekik, hogy az önrészt az OTP. kölcsönhöz biztosítsa. Évtizedek óta a férfi családtagok felváltva börtönben, a nők felváltva szülnek. Bűnöző életvitelüket a M A G Y A R Á L L A M támogatja. Mi a jó kurva isten van ebben az országban pállottszájú, hintaló politikusok? He? Hogy húzzon az isten a faszára benneteket!

ftxpmj 2008.06.20. 03:56:28

Az a legjobb amikor a cigány mondja, hogy a gárdisták belelőttek a PLAZMATÉVÉJÜKBE!!!! MIBE? Hát igen. Ez Magyarország 2008-ban! Szerencse, hogy ilyen jól megy nekünk, hogy még a mélyszegénységben élő romákoknak is Plázmátévére fussa....

Baszkurátor 2008.06.20. 06:35:58

@ redriot77 2008.06.19. 22:16:05

Ez az egész pártállástól teljesen független szerintem.

A kibaszott közpénzen fenntartott királyi TV erről miért hallgat?Ez nem hír csak az, hogy qrva afgánok felmásztak a rühes villanypóznára??He??

redriot77 2008.06.20. 06:39:49

átlátó:
az, hogy az édesanyád, és hozzá hasonlóan többezer kisnyugdíjas a kelet-magyarországi falvakban rettegésben él, nem létező probléma a politikusoknak.

Bezzeg mikor a Gárda megjelent Kerepesen, mit is mondott Gusztos Péter? "Nem fogjuk hagyni, hogy a kerepesi romák rettegésben éljenek!!!"

Ne haragudjatok, de ez olyan abszurdum, amitől minden épeszű ember csak kapkod a levegő után.

Egyetlen olyan példát mondjon már valaki, hogy a Gárda tettlegesen bántalmazott volna valakit! Ellenben a bűnügyi hírek televannak idős, védtelen emberek sérelmére elkövetett, súlyos testi sértéssel /gyilkossággal végződő betörésekkel.

Még mindig azt mondom nem gázkamra kell ide, hanem egy népszavazás, amivel törvény szintre emlnénk a monoki rendszabályokat. Hogy ne azt lássa a következő roma generáció, hogy az egész család otthon lebzsel, hanem azt, hogy apa reggelente elmegy munkába. Nincs ebben semmi megalázó, Kállai Jenő úr. Ezek nem cigányok elleni törvények lennének. Ez csak egy kísérlet arra, hogy a jó útról letévedt embereket visszaterelje a társadalomba.

Egy ilyen népszavazásnak több értelme lenne mint a húgyagyú albert házaspár baromságának.

redriot77 2008.06.20. 06:46:20

Igazad van Baszkurátor. Csak azért szoktam kiemelni rendszeresen az szdszt, mert ők hangoztatják a legőrültebb vadliberális baromságokat. Náluk a liberalizmus és a jogállamiság azt jelenti, hogy mindenkinek mindenhez joga van akkor is, ha esetleg többmillió másik embert is sért ezzel.

OFF: pl. nálunk a kapzsi önkormányzatok és néhány hibbant telektulajdonos miatt évtizedek óta nem lehet befejezni az M0-ást. Meg néhány sötétzöld miatt. Az hogy a főváros megfullad a kipufogógázban, összeomlott a közlekedés, hogy pl. a Szlovák úton szétesnek a házak a nagy forgalomtól, az másodlagos tényező. Max. 50 ember miatt szív kb. 3 millió.

Baszkurátor 2008.06.20. 07:07:07

Szerintem ezzel, hogy agyon hallgatják és főleg, hogy nemtesznek ellene semmit egy dolgot biztosan elérnek.HA előbb nem két év múlva ha a Gárda ( vagy az általa támogatott akármi ) indul a választásokon kurva sokan fognak rájuk szavazni.Ez tuti!

Itt vagyok én például ;)
Engem qrvára nemérdekel, hogy valaki fehér, sárga ződ.Zsidó, muszlim vagy voodoo hívő egészen addig amig hasznos tagja a társadalomnak.Amíg a saját vallását, stílusát mittoménmijét nem akarja rákényszeríteni a másikra.De ez ami itt van már nekem is sok.
Ha nem változik semmi és tényleg lesz ilyen induló akkor +5 - 6 szavazat a részünkről ( kiccsálád :D ) kinéz.

És mit annyiszor most is azt mondom:
ha ez Brüsszelnek vagy a faszom tudja kinek nemtetszik lehet őket vinni.
Bár ha jól belegondolunk akkor ugye ha kimennek igen hamar visszazavarják őket és úgy pofáznak.Milyen érdekes ..

renesis 2008.06.20. 07:30:30

Én cigányudvarban nőttem fel. Mikor oda költöztünk mégcsak 1 cigány család lakott ott.Ahogy haltak ki az öregek úgy nőtt a cigány családok létszáma.Persze nem megvették a lakásokat, hanem feltörték.Mikor eljöttünk már csak 1 magyar család maradt ott. Fiatalkoromban (voltam vagy 50kg) három kan cigány fényes nappal minden ok nélkül megvert.Rendőrök 30 méterre, inkább elfordultak és elindultak a másik irányba.
Úgyhogy a jóédes anyját az összes cigánynak és beszari rendőrnek.
Én csak annyit kívánok,azoknak akik annyira védik a cigányokat, hogy le lehet költözni hozzájuk. Ja, azt meritek?!

Ui: ismerek rendes cigányt is, de Ő nekem : roma.

Nzoltan 2008.06.20. 07:38:42

Én abban látom a megoldás felé az elmozdulást, hogy valakinek össze kéne fognia a normálisabb cigányokat, akik felemelnék a szavukat a cigánybűnözés ellen. A normálisabbja elég sokat kaphat a többségi társadalomtól a csürhe miatt.
Addig míg biznisz az államot fejni segélyért, különböző juttatásokért addig nem fog itt változni semmi. Csak szét kell nézni. Az összes 'roma' vezető egytől egyig bűnöző. A cigányvajdákról nem is beszélve.

Nzoltan 2008.06.20. 07:43:17

És még valami.

Amiért ma érdemes megtanulni vastagot köpni, az a rendörség.

hejesirasbalynok 2008.06.20. 08:12:41

azért két dolog furcsa itt. Milyen ország már az, ahol:
1. A Bayer cikke életszerűbb mint az MTI jelentés
2. A rendőrség szarik rád és a Gárdát kell hívni

hejesirasbalynok 2008.06.20. 08:14:37

egyébként meg Európa is előbb utóbb rádöbben, mert a Róma körül élő 200.000 román, meg a Spanyolországban lévő mittoménmennyi cigó majd kibassza náluk is a biztosítékot.

vicso 2008.06.20. 09:00:00

kellett nekünk ez a nagy "cigánykérdés"... jaj szegény romák, minden nap diszkriminációval szembesülnek, nem tudnak beilleszkedni a társadalomba (nem is akarnak).
most aztán senki sem állítja meg őket... nem, mert nekik "jogaik" vannak.
a büdös cigány életbe!
a segélyekről pedig, itt nem csak arról van szó, hogy egyszerűen felveszik őket, nem-nem. a romák ugyanis nagyon "kiokosodtak" az elmúlt évek alatt. vannak olyan "áldott állapotban" levő roma asszonyok, akik gyógyszerezik magukat a terhesség alatt, hogy fogyatékos gyermekek jöjjenek a világra, akik ezáltal még magasabb juttatásokra lesznek jogosultak. UNDORÍTÓ és FELHÁBORÍTÓ!!!!!
az is megszokott jelenség, hogy lemond a gyermekéről, akit vmilyen intézetbe dugnak, és végül az "anya" vmelyik szomszédja fogja vállalni a gyermek felnevelését, természetesen könnyen rájöhetünk, hogy ki kapja meg a szociális jutattásokat ebben az esetben is.
ELFOGADHATATLAN!

Tassadar 2008.06.20. 09:15:44

hjesirasbalynok:
A renőrség eddig is szart rád(ilyen esetekben), amikor engem kiraboltak a cigányok 2óra kellet ahhoz, hogy kijöjjön a rendőrség (Budapesten)a gyalog tízpercre lévő kapitányságról, és akkor is mit csináltak? Bementek a 40-50méterre lévő putriba mert ők ismerték az elkövetőket(két 18 alatti is volt köztük), azt csá mindenki mindent tagadott nekünk meg még mondták hogy tudják hol lakunk és ne merjünk tanúskodni.Ennyi a legidősebb cigányt valszeg az "értelmiszerzőt" letartóztatták autólopásért:)
Akkor még nem volt gárda, úgyhogy a vajdához kellet fordulni, és voilá azóta is be-beszólnak de nem raboltak ki/vertek meg (na persze,elszoktam kerülöm a hangosabbakat )

Yasashi Tanuki 2008.06.20. 09:19:48

Lakik egy ismerősöm az ukrán határ közelében. Azt mesélte, hogy a cigányok Ukrajnában körbekeritett őrzött telepeken élnek ahová este be kell menniük és nem jöhetnek ki reggelig.
Érdekes, hogy Ukrajnáról még nem olvastam az Amnesty jelentésben. Valamelyik kereskedelmi TV elmehetne oda riportot csinálni, hátha a magyar politikusoknak támad valami jó ötletük.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.20. 09:27:51

Szenzációs ötletem van.
Létre kell hozni egy alapítványt, mondjuk Társadalmi integráció elmélyítésért. Lakásokat venni szétszórva a Rózsadombon, Hűvösvölgyben, Újlipótvárosban, stb, stb. És igazi putris cigókat költöztetni be családostul. Fizetni nekik a rezsinek azt a részét, amit nem kapcsolhatnak ki. Persze a lakás marad az alapítvány nevén, a cigók csak mint szociális lakhelyet vehetik igénybe. Nagy vicc lenne az tuti :)

Baszkurátor 2008.06.20. 09:42:59

@ Őrnagy Őrnagy · kriegsmarine.fw.hu/ 2008.06.20. 09:27:51

Hát ez qrva nagy ötlet bakker!!!!Komolyan!

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.06.20. 09:48:53

Tegnap volt a radio1 hireiben ebben az evben 200 roma csaladnak vett az allam uj hazat.
Nem ertem, az ilyen magyaroknak miert nem vesznek??? mi ez a faszom nagy negativ etnikai diszkriminacio?

redriot77 2008.06.20. 09:54:55

Kiegészíteném az alapítvány projectet azzal, hogy a környékbeli elitiskolák mindegyikébe beiratni néhány hátrányos helyzetű, magatartászavaros cigánygyereket.

Úgy meghallgatnám egy rózsadombi jogvédő nyilatkozatát, miután a gyereke bőgve rohanna haza suliból, mert a Lólé Kálmánka belebaszott egy tollbetétet a kezébe vagy utánament a vécébe és fogdosni kezdte a micsodáját.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.20. 09:57:25

Jó ötlet redriot77.:). Meg kéne csinálni az alapítványt, szerintem hamar összegyűlne a pénz :DDDDDD

skandigraun 2008.06.20. 10:35:23

Fúúú bazzeg, tegnap nem volt kedvem elolvasni a postot, milyen jól tettem. De azt milyen rosszul, hogy most igen. Annyir a felhúzott, majd szétvet az ideg. De különben tök érdekes, hogy olyan 35-40 év felett a legtöbb cigány viszonylag normális. Én is Erzsébeten lakom immár 7 éve. Amikor odaköltöztem, akkor baromira paráztam, de a vagy én lakom viszonylag normális részén, vagy itt vannak mutáns cigányok, de az én környékemen még nem történt velem kapcsolatos atrocitás. Viszont egy kerülettel arrébb (Csepelen és Kispesten is) futottam már össze velük úgy, hogy eredetileg csak 1 cigiről volt szó.

Nem igazán tudom mit lehetne csinálni. Bezárni, kitelepíteni baromi nehéz. Azt szerintem minden józan gondolkású ember belátja, hogy a "telepítsük ki Indiába őket" verzió vicces, de semmiképp sem megvalósítható. Viszont egyre inkább érzem, hogy létre kell hozni egy jobb oldali pártot, melynek a fő programja a vasmarok-politika. Szerintem lehetne nyerni választás. (Tudom, a kurucon is felvetették nemrég, de nekem ez már 5 éve is eszembe jutott anélkül, hogy "vér"rasszista lennék). Legalább 2-3 évig kellene büntetni cigányokat minden bűncselekményért (persze nem csak a cigányokra lenne kihegyezve, aki gyökér, az pusztuljon), azután csak megtanulná mindenki.
Valami ilyesmi Új Magyarország program kellene szerintem:
- Eleinte 100 napos program: cigányregula. Olyan Happy Hours szerűség. Büntetés nélkül lehet gyepálni a bizonyíthatóan gyökér cigányokat.
(Mivel jelenleg el kell tűrnöd, hogy vernek, de ha visszaütsz, akkor rasszista uszító vagy. Ez szerintem nem jó. Meg hogy a bírókat is meg lehet félemlíteni. Felháborító.)
- Indok nélküli segélyek azonnali beszüntetése (Ez a közmunkás rendszer tetszik, ezt simán átvenném, és kiterjeszteném országos szintre)
- Éjszakánként országosan, nappal a cigányos részek környékén civilruhás rendőrök, akikbe ha beleköt a cigány, azonnal intézkedhetnek. (Persze nem puhapöcsű rendőrökre gondolok)

Szerintetek? Alapít valaki velem? Esetleg egy szponzor, hogy 2 év múlva már hatalmon lehessen a párt?

Egyébként még érdekes mostanában az olaszoknál a helyzet. Valami ilyesmi kellene ide is. Csak hogy megtanulják, hol a helyük. Csak ehhez nem elég egy ember, egy egész ország szükséges.

hejesirasbalynok 2008.06.20. 10:57:44

a pártalapításnál (amit egyébként támogatok) sokkal egyszerűbb és beszédesebb lenne, ha mondjuk naponta ezrével álnának be az emberek a gárdába.
Szerintem elgondolkodtatná a politikusokat a 2 millió gárdatag...

DArchAngel 2008.06.20. 11:11:04

kinek1986 -
Ameddig a jelenlegi politikai és hatalmi (pénz) elitnek megfelel ez a helyzet, elég nehéz lesz támogatókat találnod. Szavazókat könnyebb lenne. Biztos, hogy sokan támogatnának, ha ki mernél állni és érdemben, értelmesen foglalkozni ezzel a problémával.
(Valószínűleg én is.)
Amit én nem értek, hogy Ratyiland ratyi politikusai miért nem foglalkoznak érdemben a dologgal?
Nehéz 4 évnél hosszabb távra gondolkozni? Kellene a könnyen megvehető szavazatok? Hülyének tetszenek lenni?

Kitől lehetne megkérdezni ezeket? Mert a Parlamentbe nem engednének be, az biztos...

fynndafrail 2008.06.20. 11:39:47

A cigány egyetlen dologtól retteg: ha dolgoznia kell. Ergo ha már nevelni akarjuk őket, akkor bizony szigorú közmunkatáborokba kell őket zsuppolni, mármint azt, amelyik képtelen beilleszkedni és bűnözőként él. Van ebben az országban mit takarítani, meg kell csak nézni az utak szélét, vagy neadjisten az erdeinket. Ki lehetne velük takaríttatni azt a sok szart amit odahordtak, vissza lehetne telepíttetni velük amit kivágtak.

Ha keresnek egy kis pénzt, azt nem odaadni hogy elszórakozzák, hanem olcsó építőanyagot vásárolni és abból falvakat (újjá-) építeni nekik. A házak tulajdonjogát megtartani, ha egyetlen csempét eltörnek vagy elvesztenek akkor visszabaszni őket a táborba. A lakás tulajdonjogát ESETLEG megkaphatja majd a legjobb tanulmányi eredményt felmutató gyerekük ha leérettségizett és igazol 5 év kiváló munkaviszonyt. Addig meg kuss van.

fynndafrail 2008.06.20. 11:43:22

"olaszoknál a helyzet" — Nálunk ilyesmi már csak akkor lesz amikor túl késő lesz, puhapöcsű, töketlen és nemtörődöm ez a nép. Mi is csak itt tépjük a szánkat, de még senki nem kászálódott ki a karosszékéből hogy tegyen is valamit. Nem is fog, amíg rá nem törik a cigók az ajtót. Akkor majd fülét-farkát behúzza és elsompolyog, ahelyett hogy tűzbe borítaná a cigánysort.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.20. 11:47:05

Mindjárt feltöltöm a 2 videót a Youtube-re .....

Megnéztem, és elment a kedvem az ebédtől ...:-(
Ilyen nincs ...

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.20. 12:25:08

"A cigány egyetlen dologtól retteg: ha dolgoznia kell. Ergo ha már nevelni akarjuk őket, akkor bizony szigorú közmunkatáborokba kell őket zsuppolni, mármint azt, amelyik képtelen beilleszkedni és bűnözőként él. Van ebben az országban mit takarítani, meg kell csak nézni az utak szélét, vagy neadjisten az erdeinket. Ki lehetne velük takaríttatni azt a sok szart amit odahordtak, vissza lehetne telepíttetni velük amit kivágtak.

Ha keresnek egy kis pénzt, azt nem odaadni hogy elszórakozzák, hanem olcsó építőanyagot vásárolni és abból falvakat (újjá-) építeni nekik. A házak tulajdonjogát megtartani, ha egyetlen csempét eltörnek vagy elvesztenek akkor visszabaszni őket a táborba. A lakás tulajdonjogát ESETLEG megkaphatja majd a legjobb tanulmányi eredményt felmutató gyerekük ha leérettségizett és igazol 5 év kiváló munkaviszonyt. Addig meg kuss van."

Ez idáig legkidolgozottabb ötlet a témában, amit idáig olvastam!

Grat

és mélységes sajnálat, hogy ezek tűnnek már csak megoldásnak...

fynndafrail 2008.06.20. 12:33:43

Höhö, fynndafrail for president... ööö... king... ööö... VAJDA! :-DDD

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2008.06.20. 12:34:41

"vannak olyan "áldott állapotban" levő roma asszonyok, akik gyógyszerezik magukat a terhesség alatt, hogy fogyatékos gyermekek jöjjenek a világra, akik ezáltal még magasabb juttatásokra lesznek jogosultak. UNDORÍTÓ és FELHÁBORÍTÓ!!!!!"

Azert ez mar frocsoges kategoria, ezt nem hiszem el. :D

fynndafrail 2008.06.20. 12:34:44

Ja, még egy érdekes adalék: a 8 éven aluli magyarországi gyermekek között 52-54% a romák aránya. No comment.

redriot77 2008.06.20. 12:43:53

Olaszország, Olaszország... Ha ott eldurvul a helyzet, nekik azért egyszerűbb lesz megoldani: az ottani rétinégerek nem őshonosak, hanem román állampolgárok, így náluk a "Project India - menjetek vissza, ahonnan jöttetek!" könnyebben kivitelezhető mint nálunk. :/

redriot77 2008.06.20. 12:46:21

Ettől eldobjátok az agyatokat! Valaki kicsiben megvalósította a "Társadalmi integráció elmélyítése" c. ötletünket!!! :D

forum.index.hu/Article/viewArticle?a=80114941&t=9179590

Balacy for president!

Baszkurátor 2008.06.20. 12:50:28

zero még nem fenyegetek meg ?? 0.o

d.z. · http://masikmagyarorszag.blog.hu 2008.06.20. 13:04:28

redriot

Bazmeg ez nem lehet igaz, annyira kurvajó....

Tassadar 2008.06.20. 13:06:33

redriot77:
Ez annyira szép, már jókedvű leszek egésznap:, kösz redriotDDDD

Tassadar 2008.06.20. 13:07:24

amióta elolvastam nem bírom abbahagyni a mosolygást/röhögést

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.20. 13:09:41

redriot ez qrvajó :)))
Balcay-t fel kéne kérni az alapítvány elnökének .)

fynndafrail 2008.06.20. 13:14:49

Sztorinak jól hangzik, csak kevésbé hihető. :-D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.20. 14:01:45

redriot77

LOL, a nap sztorija ...

Mindjárt összeszedem az összes liberális, jogvédős, Helsinki Bizottságos emberke lakcímét, oszt megnézzük, van-e kiadó/eladó lakás a szomszédban :)

Baszkurátor 2008.06.20. 15:10:45

Nyomjad fater, nyomjad! :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.20. 16:40:49

Az Echo TV-én a műsor vasárnap 20:00-tól lesz !

"Mélymagyar"
Bayer Zsolt műsora
Vendég: Gaudi-Nagy Tamás jogász és a kitelepített galgagyörki házaspár, Pölöskei László és felesége

Spéter46 2008.06.21. 12:48:46

Balacy ezt nyomd le a Fábry Sanyinak!!!!

másodrendűpolgár 2008.06.23. 12:53:39

Csak egy kis adalék, galgagyörki lakos vagyok, az események óta kis falunkban folyamatos a rendőri jelenlét, mindezek ellenére "valakik" tegnap éjszaka több utcában is felszedték és elvitték a vízlefolyókat takaró vasrácsokat, ez egyik utca (mivel zsákutca) ennek köszönhetően autóval (pl. mentő) megközelíthetettlenné vált, a rendünk békés őrei az egyik helyszíntől 300 m-re kocsijukban űlve őrizték a falu cigány lakosságának nyugalmát :-)

hirokin (törölt) 2008.06.23. 14:32:02

Egy másik Alapítvány pedig szerelhetne ellophatatlanul rögzített éjjellátó és térfigyelő kamerákat a falvakba, mondjuk 72 órás felvételi időkorláttal. A réggebbi felvételekre ráveszi az újat, csak hogy a személyiségi jogokat se sértsük.

hirokin (törölt) 2008.06.23. 14:34:26

mármint: [...]se sértsenek.

BLovi 2008.06.26. 17:57:37

efhábé:
"A bűnőző cigányoktól félni kell, megjegyzem halkan, a bűnőző magyaroktól, sváboktól, ruszinoktól, zsidóktól is. "

Aha. Csak hát az arányok...vazze az arányok...Ne legyél álszent. Voltál már vidéki faluban?
Miért van az, hogy ha késő este a sötét utcában jön szembe három cigány fiatal, inkább átmegyek a másik oldalra, vagy kerülő utat nézek, ha nem cigányok azok akkor ált. megyek tovább? Talán mert rasszista vagyok? Hát nem.

Természetesen előfordulhat, hogy pechemre pont a három magyar/ruszin/sváb/zsidó kötne belém és a romák csendben elmennének mellettem...De most őszintén: te mit tartanál valószínűbbnek?
Néhány ember úgy írkál, mintha nem ebben az országban élne...

Borsod, Szabolcs, Heves, stb. megyék falvaiban nagyon nagy mértékben van jelen cigánybűnözés. Ez tény! Aki nem hiszi (mondjuk pestiek) járjanak utána...


Üdv:
egy szabolcs megyei

süti beállítások módosítása