Skip to content


       Szűrés lista

Újabb bukott politikus a kádertemetőben - vagyis EU-s pozícióban

Budapest lett a székhelye az Európai Innovációs és Technológiai Intézetnek (EITI).
Az Európai Innovációs Intézet feladata az EU tudományos életének irányítása, a kutatásfejlesztés, az oktatás és az innováció összefogása. - örült is ennek a hírnek még 2 napja mindenki, pártállástól függetlenül.

De 1 nap után máris magyaros fordulatot vett ez a szépnek induló történet:

Az Intézetet 18 független jelölt és négy EU-s szervezeti képviselő fogja vezetni.

Magyarországról összesen 8-an pályáztak, a magyar jelölt végül .... Magyar Bálint (SZDSZ) lett. Pár Nobel-díjast is sikerült megelőznie ....

Azt gondoltam a pofátlanság "Guinness Rekordját" felállító 200 milliós kormányszóvivői honlap legalább egy ideig überelhetetlen lesz, de íme, már is itt az új, erős hazai induló ezért a címért!

"Mivel az EP-nek csak véleményezési joga van az ügyben, a listán már nem változtathat, tehát Magyar jelölti státusza gyakorlatilag azt jelenti, hogy biztosan ő lesz az EITI egyik igazgatója" - mondta Boda Miklós, a négy fős jelölőbizottság magyar tagja, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektori tanácsadója.


A Fidesz mindjárt le is csapta a labdát:
"Az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet nem bukott miniszterek kádertemetőjének, illetve nem a kisebbségi kormány szavazatvásárlási terepének kell használni. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen posztra a tudományban jártas és nemzetközi hírnévnek örvendő szakembert kell kinevezni. Magyar Bálint jelölése a magyar tudományos élet súlyos megsértése".

Nocsak-nocsak, én azt hallottam már végetért a koalíció... Hogyan került a már sokszor bizonyított, a K+F témához is nagyszerűen értő Magyar Bálint a képbe? Baja Feri vagy Csehák Judit nem ért rá? A nincs egy jó öreg, bejáratott szoci K+F témában? Azt hittem a "jó elvtárs "minden területen kiválóan teljesít, legyen az bármilyen pozíció, pártpénztáros vagy közlekedési államtitkár, közpénzügyi államtitkár vagy pénzügyminisztériumi államtitkár, bulvártelevíziós vagy kormányszóvivő vagy kommunikációs igazgató ...

Akik nem ismernék a derék "szakembert", íme pár mondatban összefoglalva eme csodálatos karrier:
Magyar Bálint történelem és szociológia szakon diplomázott az ELTE-én, volt oktatási miniszter, 2006-2007 között a Nemzeti Fejlesztési Tanács és a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület alelnöke, 2007-2008 között államtitkár, 1990 óta SZDSZ képviselő.

Címkék: politika pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr63530760

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baszkurátor 2008.06.20. 15:09:24

Hehe.Ezért vajon ki és kit szopott le.Nyolcszor ..??

Láttam - olvastam · http://lattamolvastam.blog.hu 2008.06.20. 15:45:02

Legalább kicsit adtak volna a látszatra, hogy tudósabb embert jelöljenek. De egyre jobban hiszem, hogy "nekik" semmi sem számít már a pofátlanságban.

Szánalmas hatalom. Vajh mennyi lové jár vele? Meg autó, meg jutalom, meg mittudomén.

Tessék szidni, hogy megint csak az irigység beszél belőlem. Csak azt vallom, hogy a pénzért meg kell dolgozni. Dolgozni. Ennyi

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.06.20. 16:09:42

Van jó oldala is: egy élősködővel kevesebbet kell fizetnünk.

SheronComb 2008.06.20. 16:37:29

Az Intézetet 18..... FÜGGETLEN ......jelölt és négy EU-s szervezeti képviselő fogja vezetni


höhö

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.20. 17:11:47

Ja, azon már ki sem akadtam :

"Molnár Károly, tárca nélküli miniszter a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy a független jelöltek közé Magyarország Magyar Bálintot delegálja."

Magyar Bálint, a FÜGGETLEN ----> a világ vicce!

110/800 2008.06.20. 18:28:46

a retkes k*rva életbe, hogy ezeket a szenny selejt embereket nem lehet kipaterolni a picsába

xstranger 2008.06.20. 18:42:52

Erdemes belegondolni hogy Magyarorszagot harom ember kepviseli majd a kozeljovoben:

Gyurcsany Ferenc, Kovacs Laszlo, Magyar Balint

Ezt nevezem aztan teritett betlinek.

Baszkurátor 2008.06.20. 19:39:06

@ xstranger 2008.06.20. 18:42:52

:D :D :D

Horizont 2008.06.20. 20:05:41

Az se lenne sajnos jobb ha Magyarországot a következő 3 ember képviselné:Orbán.Szijjártó,Kövér.
Jöjjenek már új arcok könyörgöm!!
Mi változott az "átkosi" régi káderek óta?Megsúgom semmi.
Ezektől is csak kihalásos alapon tudunk megszabadulni.
Jobb és baloldalon egyaránt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.20. 20:09:44

Optimista

Gyurcsany Ferenc, Kovacs Laszlo, Magyar Balint

vs.

Orbán.Szijjártó,Kövér

Azért ne hasonlítsuk már a millárdos volt KISZ vezetőt, a MSZMP KB tagját és a legellenszenvesebb liberálist (Elender-mutyi Kókával, pl.)

a demokratikus ellenzék 2 emblematikus figurájával és egy szóvivővel!

Horizont 2008.06.20. 20:25:58

Én ezt nem így látom.A múltunkból nem élhetünk egész életünkben!
A jelen is számít.

" demokratikus ellenzék 2 emblematikus figurájával "-hosszú utat tettek meg.......

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.06.20. 21:07:17

Figyeljétek,olvassátok, tanuljatok! Ezt is megmagyarázzák:
index.hu/politika/belfold/magyarb08062/

Az SZDSZ reagálásában közölte: az ilyen típusú tiltakozás nem segíti a parlamenti együttműködést. A kormányszóvivő pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, Magyar Bálint jelölését a kormányban betöltött korábbi tisztségei is indokolják.

Magyar Bálint liberális politikus korábban oktatási miniszter volt, a koalíciós kormány felbomlásáig fejlesztéspolitikai államtitkárként tevékenykedett a Miniszterelnöki Hivatalban. Meggyőződésünk, hogy egy ilyen posztra a tudományban jártas és nemzetközi hírnévnek örvendő szakembert kell kinevezni.

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője reagálásában az MTI-vel közölte: az ilyen típusú tiltakozás nyilván nem segíti a parlamenti együttműködést. Budai Bernadett kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta, Magyar Bálint olyan háttérrel, múlttal rendelkezik, ami alapján joggal jelölte Molnár Károly erre a posztra. Utalt arra, hogy Magyar Bálint korábban oktatási miniszter volt.

Bence1 2008.06.20. 21:35:17

Hello!
Magyar Bálint szerintem tökéletes választás a posztra, hisz kiváló érdemei vannak szakmailag és emberileg egyaránt, erre bizonyíték az, hogy…ööööö most így hirtelen semmi nem jut eszembe, de ez nem is számít. Ő az, aki ráadásul kimeríti a függetlenség fogalmát, hisz nem tagja semmilyen pártnak, és mégcsak soha nem is állt semmilyen kapcsolatban egyikkel sem…és ezt mindenki tudja és láthatja, mint ahogy azt is, hogy a kemény munka, amit ő is végzett az ország és ezzel közvetve az egész emberiség érdekében, meghozza a gyümölcsét. Aki meg egyébként nem ért egyet azzal, hogy a független Magyar Bálint kapja ezt a poziciót az fasiszta, kirekesztő, és nem érdemli meg hogy az emberi faj egyedei közé számítsuk. + irigy is, mert ő nem tud örülni mások sikereinek. Az ilyen áskálódó férgek miatt olyan az ország amilyen, még véletlenül sem a független Magyar Bálint miatt, és a hozzá hasonlók miatt, hisz ők csak pozitívan hatnak bármire aminek csak a közelébe kerülnek. Éjjen Magyar Bálint! Éjjen az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet! Csak így tovább ! Remélem betelepítenek még néhány ilyen fontos „izét” az országba, ez egyértelmű jele annak hogy jó úton haladunk, ráadásul még sok olyan tehetséges emberünk van, mint a független Magyar Bálint akiket ilyen helyekre elhelyezhetünk.

Yasashi Tanuki 2008.06.20. 22:14:12

Nemrég volt egy interjú Kovács Lászlóval talán az indexen ahol elmesélte, hogy bár ő nem tudná kitölteni az adóbevallását meg egyáltalán nem is ért hozzá deazér kiválóan megállja a helyét adóügyi biztosként.
Ez alá a szint alá már nem nagyon lehet lemenni azt hittem, és mégis...
Kovács legalább megállta a helyét pártelnökként és győzelemre vezette az MSZP-t a gázáremelésről és egyébről szóló parasztvakítással. Magyar Bálint viszont már minden pozícióban megbukott és mégis.
Valószínűleg ezt kérte az SZDSZ búcsúajándékként a költségvetés megszavazásáért.

Most már kíváncsi lennék, hogy a többi tisztségviselőnek akiket ebbe a testületbe ültetnek milyen az előélete.
Vélhetően pont annyira szakértők mint Magyar Bálint - akkor meg jobb is, hogy nem küldtek oda valami akadémikust, szegény szakember csak rosszul érezné magát a sok potyaleső politikus között amazokat meg frusztrálná, hogy még egyszer kiderül, hogy mire is költik el a milliárdokat.
Ezek után nincs mit csodálkozni azon, hogy az EU-s gazdaság olyan impotens amilyen az ázsiai mellett. Kínában az ilyen korrupt semmirekellőket, mint amilyenekkel az SZDSZ-t feltöltötték simán főbelőnék de minimum teljes vagyonelkobzással életfogytiglannal bebörtönöznék.

SheronComb 2008.06.20. 22:51:48

Nos, igen...átvehetnénk néhány szokást a Kínaiaktól, Japánoktól. (Bár hozzáteszem, tele van a tököm a sok adócsaló kínaival is) Szóval, mi lenne itt Abszurdisztánban, ha követnék a példájukat. Japán közlekedési miniszter lemondott, mert pár percet késett egy vonat. Vagy kis korrupciógyanú miatt harakiri.....Kínában a babagyáros vezér öngyilkos lett, miután hírbehozták, hogy egészségkárosító játékokat készítenek (utóbb kiderült, tévedtek!). Ez a harakiri nem is rossz ötlet:D Hogy kongana a parlament az ürességtől!

Majd egyszer, ha sok pénzem lesz, és nem kell olyan alantas dolgokkal töltenem napjaimat, mint munka, akkor lehet, hogy népszavazást kezdeményezek a kérdésről.

Akarja-e, hogy osztályvezetőtől, államtitkártól felfelé általános felelősséggel bírjon mindenki? Döntéseit teljes vagyoni felelősége, súlyosabb vétség esetén lámpaoszlopra lógatás kilátásba helyezésével hozza meg . Igen-Nem

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.06.23. 21:49:17

SheronComb, ázzegh mi ez a radikálszélsőségesfasiszta lámpavas-emlegetés? Maschinengewehr 42, az kellene :D

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.06.23. 22:03:55

Egyébként anno mikor először volt oktatási miniszter, akkor volt a középiskolánkban egy fórumon. Akkora faszságokat beszélt, hogy csak pislogtunk mi is, meg a tanáraink is. Tette mindezt roppant büszkén és teljes komolysággal. A sok fasz talp- és seggnyalója vajon mekkora amplitúdóval bólogathatott, mikor kitalálta egy minisztériumi értekezleten a sok bullshit-et? "Hogyne miniszter úr -nyelv beszalad a meleg szarig- kiváló elképzelés az oktatás jövőjéről, amit az imént felvázolt..." Azbeszt... Remélem egyszer megkapja a méltó "jutalmát".

SheronComb 2008.06.25. 21:27:01

www.mno.hu/portal/568879

Na, akkor ugye most tessék szépen hamut szórni a buksikra, merhogymár az ajrobizottságban is megaszonták......kíváló szakember!

misikeh: "Maschinengewehr 42, az kellene :D "
ez sem éppen liberális gondolkodásra hajaz:)

Mondjuk mindenki kielégítésére lehetne váltogatni a módozatokat. Kinek a lassú, mindenpillanatotkiélvező, kinek a "villám" numera:D

süti beállítások módosítása