Skip to content


       Szűrés lista

A családi pótlék a megszorítások célkeresztjében

A szociális és családügyi miniszter az M1 - Szólás szabadsága vendége volt:
Szűcs Erika szerint társadalmilag elfogadható és elfogadtatható, hogy a legmagasabb jövedelműek ne kapjanak családi pótlékot. 

A miniszter úgy fogalmazott: "elég világos üzeneteket kapunk, hogy tudomásul kell venni, hogy különösen ilyen helyzetben nem célszerű a legmagasabb jövedelműeket is családi pótlékkel támogatni". Ha akarjuk, akkor ezt meg lehet csinálni: megnézem, hol lehet egy ésszerű határt meghúzni, valahogy körbeírjuk, mi az a kategória, ahol ez már nem jár - fogalmazott. Hozzátette: más típusú rendszerszerű átalakításra nem érkezett javaslat.

A családi pótlékra 2008-ban 330 milliárd forint került kifizetésre, 2,2 millió gyermek után.
2009-ben már egy csapást kapott a csalási pótlék, ugyanis még inflációkövetően sem emelték. A 2009 évi költségvetési tervezetben nem szerepel az öregségi nyugdíjminimum inflációval való emelése, így az ahhoz viszonyított szociális támogatások összege sem fog emelkedni és a 2008. évi szinten marad. (nem emelkedik a gyes, a gyet, az anyasági támogatás és a segélyre jogosultság jövedelemhatára.)

Persze, fel lehet tenni úgy a kérdést, a jól kereső család kapjon családi pótlékot?

Egy gyermekes család esetén:

12.200.- Ft

Egy gyermeket nevelő egyedülálló esetén:

13.700.- Ft

Két gyermekes család esetén (gyermekenként):

13.300.- Ft

Két gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként):

14.800.- Ft

Három vagy többgyermekes család esetén (gyermekenként):

16.000.- Ft

Három vagy több gyermeket nevelő egyedülálló esetén (gyermekenként)

17.000.- Ft

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermek esetén:

23.300.- Ft

Tartósan beteg, illetve súlyosan fogyatékos gyermeket egyedül nevelő esetén:

25.900.- Ft


Kb. 13-14 ezer forint egy gyermek után, hány adag pelenkára elég? És Szűcs Erika húzza meg a vonalat, ki számít jól keresőnek? Amilyen szociális helyzetben van az ország (3 millióan a létminimum közelében), simán el tudom képzelni, hogy egy átlagkeresettel rendelkező család már a vonal fölé kerül, mint jól kereső. Vagyis nem jól keresnek, csak jobban. A nullánál a 70 000 forintos bér is több, de attól még hasznos és szükségük van még erre a 12-13 ezer forintra is. Itt miért nem lehet sávosan bevezetni, mint a gázártámogatásnál?

Másrészt: attól még, hogy valaki a Rózsadombon lakik, Audival jár még lehet minimálbéres vállalkozó, és így jogosult a családi pótlékra. A magyar ember pedig imádja a kiskapukat, láttuk a gázártámogatási rendszernél. Mellesleg pont annyit (60 milliárdot) akarnak megtakarítani a családi pótlékon, amennyi az egész gázártámogatási keret... - forrás.

Pont azért találták ki az alanyi jogon juttatásokat, mert iszonyú nagy adminisztráció lenne 3-4 millió igénylést begyűjteni, feldolgozni, elbírálni, kihirdetni. A megspórolt pénz nagy részét elvinné a bürokrácia. A szakmai indok pedig az, hogy így nem lesz lyukas a szociális háló, azaz aki rászorul, semmiképpen nem marad ki belőle.

Illetve az igénylést ott hazudnák tele, ahol csak lehet. Vagy az APEH minden egyes igénylést meg fog vizsgálni, hogy tényleg valós jövedelmeket tüntettek fel benne a kedves Zemberek? 

De Szűcs Erikának az a szívfájdalma, hogy más típusú rendszerszerű átalakításra nem érkezett javaslat?

Tessék: 
A harmadik gyerektől a GYES összegét a kedves szülő az csak adójából írhassa le. Ezzel több legyet ütünk egy csapásra: nem fognak a családi pótlékért gyereket "csinálni", támogatjuk a legális munkavégzést a feketegazdasággal szemben, és csökkentjük a családi pótlékra kifizetett összeget.

Vagy visszahozhatnánk a családi adókedvezményt, amit pont ez a kormány dobott ki az ablakon... (Amit pont azzal az érvvel dobtak ki az ablakon, hogy nem részesülhet belőle mindenki egyenlően. Megint lesznek egyenlőbbek, úgy érzem.)

Szerintem az nem reform, hogy ahova tudunk, ott belekapunk a dolgokba és"valahogy" összekaparunk 200 milliárdot.

Címkék: közélet mszp családi pótlék

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr55888516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Asidotus 2009.01.19. 15:21:01

Családi adókedvezményt nem kapnak a minimálbéresek, az épen munka nélkül lévők. (Igen van ilyen, hogy az ember hónapokig állást keres, nem csak naplopó cigányok vannak.)
Viszont magas jövedelműek sokat leírhatnának.
A helyes megoldás szerintem a kettő ötvözete lenne, ahogy a cikk is említi.

movhu 2009.01.19. 15:31:28

Most komolyan be vagyok ijedve. Jó keresek, de egyedül, 5 emberre, azaz 2 felnőtt+3 gyerek.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nincs szükségünk erre az összegre. Igenis kell, és még nem is tudom, hogy milyen trükköt eszelek ki, hogy megmaradjon, ha változás lesz.
De kérdem én: Azért, mert én nem vagyok cigány? Aki soha életében nem járt munkahely felé, az kaphat 8 gyerek után, én 3 után sem???? Jó irányba megy ez az ország...

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2009.01.19. 15:33:50

Kiegészítés a nagytudásúerika közleményéhez:

Az intézkedéssel az alábbi célokat kívánjuk elérni:

1.) A semmittevő, családi pótlékból élő söpredék számát tovább emeljük, ezáltal konzerváljuk, vagy ha úgy tetszik, intézményesítjük a nyomort

2.) Elérjük, hogy a még itthon maradt, keresőképes családok is elhagyják az országot.

3.) A keresőképes fiatalok nem vállalnak gyereket.

4.) Nekünk nem kell tovább gondolkodnunk, ülhetünk a valagunkon tovább ennek az egyre büdösebb szemétdombnak a tetején.

rolika 2009.01.19. 15:34:36

kíváncsi leszek, hol húzzák meg a határt.
megint lesz egy szám, amit meg kell jegyezni a gázár-támogatások, a minimálbér, a minimálnyugdíj, a maximál-13-ik-havi-nyugdíj mellett. gratulálok.

nem lenne egyszerűbb egy nagyon alacsony egykulcsos adószintet megállapítani, és lényegében megszüntetni az állami újraelosztást? szegény megélhetési politikusaink vajon mihez kezdenének?

movhu 2009.01.19. 15:34:45

Ja, hogy mennyi is ez a pénz?
Pénteken beteg lett a nagyobbik lányom. Sajna mára sem gyógyult, még egy kört mentünk az orvosnál. Ki sem váltottuk az összes gyógyszert, amit ajánlott, csak ami feltétlenül kell. Így járunk 5000 forint alatt egy kicsivel.

Vámos Sándor · http://passport.blog.hu/ 2009.01.19. 15:36:04

jah, bocs
5.) minden (gyerekes) vállalkozó veszteségesre írja magát.

movhu 2009.01.19. 15:36:45

Azt hiszem válunk :) Asszony egyedülálló lesz, mehet sírni segílykéért, és nem csak marad minden a régiben, de többet is kapunk.

mumli 2009.01.19. 15:37:03

hát igen.
belegondoltam:
nem sok pénz az a 12200 ft egy gyerek után, ha mindkét szülő a minimálbér körül visz haza (ha egyáltalán megmarad a munkahelye...). legrosszabb (bár ez még a jobbik) esetben van még lakáshitel is a nyakukon, vagy fizetik az albérletet.
Mennyibe is kerül egy csomag pelenka? valamelyik reklámújságban láttam egy noname csomagot 1900-ért, 40 db pelenkával. (elég az egy hétre??)
babaruhák, 800 ftos 50 ml-es babafürdető, kaja, aztán ovidíj, suli+tankönyvek. ja meg gyógyszerek ha itt a bárányhimlő/kanyaró/mumpsz.
nem csodálkozom a sok szocpoloson, akik a türelmi idő lejárta után inkább visszafizetik, mint gyereket vállaljanak.
szomorú.

Geza 2009.01.19. 15:38:11

Szerintem ez a Szűcs Erika túl enyhén fogalmazott, mert igazából tokkal-vonóval _mindenestől_ és _minden jövedelmi kategóriára_ el kéne törölni a családi pótlékot, mármint a jelen készpénzes formájában legalábbis.
Ehelyett mindennemű cs.p.-ot adókedvezmény formájában kellene nyújtani, mondjuk az első gyerek után havi 40e, a második után plusz 20e, a harmadik után plusz 10e Ft adókedvezmény, afölött semmi.
Ezzel az emberek (a kohányok és mi fehérek is) annyi gyereket vállalnának, amennyit fel is tudnak nevelni, aki viszont dolgozik és keres, attól nem szednék el azért, hogy az ingyenélőket tápolják.
Az adókedvezmény azért lenne megoldás, mert a dolgozó pont ott van vele, mintha leadózná és visszakapná cs.p. címén, az élősködő meg pont ott van vele, ahol a part szakad. Kissé unom, hogy olyan purdék után fizetem a gyerektartást, amihez semmi közöm, (pluszba még a szüleik után is).

rolika 2009.01.19. 15:38:43

@movhu: a kislányom köhécsel egy ideje, elvittük orvoshoz, 10 rugó volt az immunerősítő lötty meg a vitamintabletta. tök jó.

gyakorlatilag a felső tízezer kivételével mindenkinek szüksége van a csépére. de ott biztos nem állnak meg, mert az nem hozna semmit.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.01.19. 15:40:57

És olyat nem lehetne, hogy csak 3 gyerekig járhasson a cs.p.?
Aki ennél több gyereket vállal, az biztosan azért teszi, mert biztos benne, hogy el is tudja tartani őket.

Vagy ez már rasszizmus?

movhu 2009.01.19. 15:41:00

@Geza:
Jelentem, hogy tőlem akár holnaptól lehet a csp és gyes adókedvezmény. Én jelen pillanatban több szja-t fizetek egy évben, mint amennyit gyes+csp formájában visszakapunk.
Legalább legalizálna egy csomó ma fekete jövedelmet az intézkedés. Csak ezt fel kellene ésszel érni valakinek.

mumli 2009.01.19. 15:41:13

"hát"-tal nem kezdek mondatot!!

reKorrekt 2009.01.19. 15:41:30

"A harmadik gyerektől a GYES összegét a kedves szülő az csak adójából írhassa le."

Nos igen. De ez miért nem nekik jut eszükbe? Vagy eszükbe jut, csak tudják hogy ez kb. 0,5 millió cigány szavazót érintene?

Hát valaki lépjen már a léhűtőkkel szemben az Istenit már!!! Azzal ne akarjon takarózni senki hogy hát akkor 0,5 millió amúgy is nyomorban élő 'megélhetési-cigány'-tól vonjuk el a pótlékot. Mert ha emiatt nem lépik meg, akkor elismerik hogy eszük ágában sincs munkára ösztönözni azokat! Ennyi erővel nyugodtan meg lehet billogozni mindet vagy külön arany-kártyát adni nekik miszerint:
- adó fizetés
- járulék fizetés
- közüzemi díj fizetés
- munkavégzés
...alól egy életre felmentve! azonban alanyi jogon a következő kifizetésekre jogosult:
- családi pótlék
- munkanélküli segély
- tököm tudja még milyen segély

rolika 2009.01.19. 15:46:29

egyébként a legnagyobb bűn a családokat célba venni. egy gyerekre nem lehet elég pénzt költeni, és most el akarják venni? nem tudják, hogy az olyan államilag szervezett legális piramisjátékok, mint az egészségügyi ellátás és a nyugdíj arra épül, hogy egyre több gyerek szülessen, akik majd munkába állva előteremtik ezek fedezetét?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.01.19. 15:47:32

egykulcsos adót akarok, azonnal.
utána elvehetik az összes szociális támogatást.

sajnos nekem nem fér bele az értékrendembe, hogy progresszívan adózok, különadót fizetek, meg egy fél borsodi falu járulékköltségét, és lófaszt se kapok. kicsit unalmas program már, hogy a fizetésem 70%ával nem én rendelkezem.
ez az egész már szerintem elvekről szól.

ne azt kérdezzem, mit tehet értem az állam. ugye?!

DArchAngel 2009.01.19. 15:54:04

zero: Azt mondod, ez nem reform. Miért, te láttál ebben a rohadt országban Bokros óta igazi reformot? Ami úgy jól odabaszott a népeknek, nem számított, mennyien sírnak. Persze annak is meglett ugye a következménye...
Politikai öngyilkosság. S hát melyik politikus akarná feláldozni kényelmes karrierjét a haza és haladás oltárán?
Bezzeg mi, átlagpolgárok feláldozhatjuk a fél életünket, hogy összeszedjünk annyit, hogy egy akkora házacskára teljen belőle, ami harmad akkora, mint a T. képviselőké.
Szeretném, ha valahol azért végre látnám legalább a megbecsülést az után, hogy 2 millió ember tart el 10 milliót, és az arány egyre szarabb lesz...

Tilcsák Bea (törölt) 2009.01.19. 15:58:03

nos
ad egy. összehasonlításképpen: egy mr1-es rádióműsorban hallottam, hogy ma az önkormányzati rendszer, és a benne szereplő léhűtők fenntartása évi 300 milliárd forint.
ad kettő: a csp adókedvezményben való "folyósítása" roppant jó dolog, és hatamlas ötlet, támogatom. de: az egyedülálló anya/apa miből is vonja le, ha amúgy gyesen van?

Nanehogymá 2009.01.19. 15:58:10


Hát drága testvíreim! Elmondom mi van.
A segílyt nem lehet megpíszkálni mert akkó' nem szavazünk az MSZMP-re... Vagy valami lyen MSZ-szel kezdüdű tagsági szervezetre... No már most..
Én nem adózhatok mert: a bicikliért amit a gyerekedtől lopok, nem kapok számlát. Hiába viszem be a rezet a kereskedőhő ott sem kapok. (Bár! Eszmeráldát most lépezik könyvelőnek 2 misiért.)
Ha panaszkodó, rasszista vagy!
Egy hálás személy aki az adódon él:
Kolompár Színes Réz Szapora Géza

Tilcsák Bea (törölt) 2009.01.19. 15:59:09

@DArchAngel:
"Miért, te láttál ebben a rohadt országban Bokros óta igazi reformot? Ami úgy jól odabaszott a népeknek, nem számított, mennyien sírnak. Persze annak is meglett ugye a következménye..."
nem lett meg a következménye, mert igazmondó viktor nem fejezte be a reformokat.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 16:01:58

@mumli: kérdezz bátran, 11 hetes a prücsök, kurvára képben vagyok :)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.19. 16:02:03

Akkor számoljunk: Dugónak van 6 gyereke, a papíron az anya egyedül neveli a gyerekeket (és most tegyük fel, hogy egyik sem fogyatékos, bár a svédeknél ilyet kijelenteni merészség), akkor egy hónapra: 102.000.
Ennyit kapnak arra, hogy meresztik a seggüket. Ha Dugesz kimozdul néha feketézni, akkor 150.000 lazán összejön. Vegyük hozzá, hogy nincs beiskolázási költség, kaphatnak még más segélyt is, nincs lakáshitel-törlesztés, + nem fizetnek közüzemi díjakat.
A végeredmény: mélyszegénység plazmatévével 127,33 csatornával, hifitoronnyal sztereóval, és még piára is jut.
Ez is kávé helyett kategória.

Csak hogy egy kicsit Zorbánozzak: 2002 előtt a családi pótlékot ha jól tudom az adóból lehetett leírni. Szörnyű faschiszta rendszer volt az... (Szerintem 3 gyereknél már az adóból kéne leírni. Egy normálisan dolgozó magyar család 2 gyereknél nem igazán engedhet meg többet, pont az adók miatt.)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.19. 16:08:00

@DArchAngel: Azért Bokrost nem kell annyira isteníteni. Pl nem voltak nála sem reformok. Fűnyírás volt, azt egy értelmesebb kisgimnazista is meg tudott volna csinálni. A MÁV, BKV, TB stb stb ugyanúgy maradtak pénznyelők, a bürökrácia maradt, ugyanúgy 3200 önkormányzatunk volt. 2/3aduk volt a parlament számát valahogy mégsem sikerül csökkenteni. Közben viszont a nemzeti vagyon nagy részét eladták.
Bokros után nem azért került egyensúlyba a költségvetés, mert megszorítottak,(egyébként a megszorítással nyert pénz nagy részét el is viszi a pangó gazdaság miatti gdp növekedéskiesés) hanem mert eladtak mindent amit találtak, és a birkanépnek nem tűnt fel azonnal.

Ha már tényleg bevállalós hozzáértő reformert akarsz keresni ott van Bethlen István. (Bár nagyon mély reformokat ő sem tudott csinálni, azt majd csak Rákosi :P.)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.19. 16:08:23

"A családi pótlék szabályainak változására idén nem kell számítani – mondta Lövétei István alkotmányjogász hétfőn annak kapcsán, hogy a szaktárca minisztere felvetette: a legmagasabb jövedelműek ne részesüljenek ebben a támogatási formában. Lövétei István ezzel kapcsolatban megjegyezte: még a 90-es évek közepén, a Bokros-csomaggal összefüggésben kimondta az Alkotmánybírság, hogy az e fajta rendelkezések bevezetésénél megfelelő időt kell adni az érintetteknek a felkészülésre, ami a jogalkotáshoz szükséges idővel együtt azt jelenti, hogy jövő január elseje előtt nem valószínű a családi pótlék szabályainak változása. Nehezen körvonalazható, mit jelent a legfelső réteg, hiszen ha túl szűkre szabják ezt a kört, akkor a rendelkezéstől várható megtakarítás nem éri el a bevezetéséhez szükséges adminisztrációs költségeket sem, ha viszont túl tágra, akkor azokat is sújtja, akiknél anyagi nehézségeket jelent a gyereknevelés. És azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyermekek zöme olyan társadalmi rétegekben jön világra, ahol minimális a szülők, a családok jövedelme – magyarázta Lövétei István."

www.mno.hu/portal/610240

Tilcsák Bea (törölt) 2009.01.19. 16:10:14

@TaTa86.: "2002 előtt a családi pótlékot ha jól tudom az adóból lehetett leírni."
nem.

movhu 2009.01.19. 16:11:43

@TaTa86.: Dugó felesége még kap GYES-t is, ami kézhezkpapva olyan 26.000. Mivel ennek eredeti összegéből vonnak nyugdíjjárulékot, ezért Dugó feleségének ez az idő még a nyugdíjába is beleszámít.
Egyébként Dugó családja az összes segéllyel, cspvel, gyesel együtt tuti kap 200 ezret, erre fogadni is merek.
És ezek után jön az ingyen kaja a suliban, ingyen tankönyv....

derelyegrádi szellem 2009.01.19. 16:13:57

@Lukrécia Bögre:

Árulja már el nekem valaki, hogy a Bokros csomagban mi volt a "reform". Mert ezt sokszor hallom, de soha nincs melléírva mi volt abban a reform (rendszerszintű struktúrális átalakítás), mert amennyire én visszaemlékszem kizárólag egy megszorító (kiadáscsökkentő, ott is szinte csak primer eszközökkel élő) csomagról volt szó. Mi abban a "reform"?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.19. 16:14:01

@Lukrécia Bögre: Akkor bocsánat.
A lényeg hogy így kéne:)

becsületes adózó 2009.01.19. 16:15:12

@denever: mintha rólam írnál :) a különadóról, amikor még szolidaritási adó néven futott, valami olyat állítottak, hogy átmenetileg kell szolidarítani. Most már a 3. év hogy fizetem.
Így utólag már talán késő, de alkotmányos egyáltalán? Mert nem SZJA, de mégis jövedelemhez kötött és mégsem mindenki fizeti.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.19. 16:16:45

Nagyon nehéz megkülönböztetni a tényleg pechhes munkanélkülieket a megélhetési gyerekgyárosoktól.
A peches munkanélküliek jellemzője, hogy _akar_ dolgozni. Ebből kifolyólag élete során legalább egyszer sikerült is ez neki.
Csépé jöhet készpénzben, amennyiben az alanya _életében akár egyszer is_ adózott, maximum a befizetett adója mértékéig.
Ezzel elkerülhető, hogy 18 évesen egy napig dolgozik Gazsi, aztán halidéj. Valamint, aki dolgozik, küzdeni fog azért, hogy ne papíron minimálbéres munkát kapjon (ha senki nem vállalna ilyen munkát, akkor nem is lenne ilyen trükközés).
Így nem a dolgozók fogják eltartani a munkanélkülieket, és lőn a magyarságnak az felvirágozása.
Nem olyan nehéz összefésülni az APECH adatbázisát a családügyi minisztérium adatbázisával, a pluszmunka csak minimális. Meg lehetne tendereztetni 2 milliárdért ügyesen okosan a Bubu Bt.-nek (akiknek a tevékenységi köre mondjuk pék, vagy mozdonyfűtő) de akkor is megérné.

mind2 (törölt) 2009.01.19. 16:16:50

Nem lehetett leírni az adóból, hanem na mihez is kötötték ????? Hát az iskoláztatáshoz. Iskolalátogatásit kellett vinni, és az érintett korosztály után úgy fizették. Volt is belőle nagy liberáljogvédőkirekesztőszegregációs apjuk f....., hogy hogy merik eztet megcsinálni a patásördögék.

Nos a képlet egyszerű. Szétcsapni a nyugdíjrendszert, a szociális ellátó rendszert, és még sok-sok mindent, de ezt az öngyilkos lépést nem meri felvállalni ebben az országban senki.
Képzeljétek el, patásördög nyer, aztán robbant egyet ezeken a területeken. Azt a rikácsolást, sztrájkhullámot, lázadást ami itt lenne.... És a vége biztos bukás 20 évre a jobboldal számára.
Úgy hogy kedves barátaim, gyerünk tegyünk a dolgunkat, dolgozzunk és tartsunk el mindenkit, öregkorunk beköszönte előtt pedig kötelességtudóan dögöljünk meg. Ennyi.

movhu 2009.01.19. 16:17:12

A sok oktalan állat ott a magasban egy alapvető képletet nem ért:
Minden olyan intézkedés jó, amely arra ösztönöz, hogy többet dolgozz, és magasabb jövedelmet vallja be önként. Minden ezzel ellentétes rossz.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.19. 16:20:36

@DArchAngel: Tán' egy hete volt itt néhány közgazdász emberke, akik pont azt ecsetelték, hogy a hivatalos (oktatási) anyag szerint sem volt annyira hűdenagyon jó az a bokros csomag, nem emberileg, mert az sux volt, hanem közgazdaságilag is gáz volt sok tekintetben.

lanyi 2009.01.19. 16:22:00

Komolyan mondom ezek nem normálisak!
De azok se akik ezekre szavaznak!

Komolyan mondom, vissza lehet nézni, Gyurcsány egy interjúban mondta hogy nagyon nehéz kérdés ez, mivel egy tanár házaspár már nem kapna családi pótlékot, pedig őket nehéz lenne gazdagnak tekinteni.

Erre most mintha nem is Ő mondta volna meg akarják tőle vonni.

Most már biztos vagyok abban amit erről gondoltam:
Gyurcsány egész normális, de akikkel körülvette magát teljesen hülyék.
Ennyi tehetségtelen lusta gyáva embert mint az mszp holdudvaráraban van nem láttam soha.

Példa szlovákia egykulcsos adórendszer. Jelenleg gazdasági növekedés van náluk nem is kicsi, azt sem tudják hogy világválság van magyarországon.(Legfeljebb röhögnek rajtunk vagy a jobb érzésűek sajnálnak ...)
Nálunk az ellenzék ajánlotta vezessük be mi is.Erre mszp-s holdudvar: Juj ne összeomlik a pannon puma a szlovákok is majd jó megbánják !
Juj juj nem merjük üljünk csak a langyos fosban..

A világgazdasági és európai gazdasági folyamatokra mióta hatalmon vannak 2002 óta még egy értelmes választ nem adtak.

Ezek a szánalmas bohócok nemrég 2 millió románnal fenyegették az országot, most mi járunk romániába dolgozni...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.19. 16:23:23

@movhu: Nem oktalanok azok, csak teljesen mások motiválják őket, mint azt mi szeretnénk. Elcsépelt hasonlat, de számukra a pórnép tényleg csak sakkfigura, szükséges rossz.

Petrow 2009.01.19. 16:24:12

@mind2: ezt sajnos nagyon jól látod. Maszop szépen felperzsel mindent maga mögött, aztán az utánuk következők sorra buknak meg.
3-4 évvel utána (az átlagpolgár hosszútávú emlékezeti ideje) lehet majd jönni fényespáncélzatú média-fanfárral, hogy bezzeg a patásördögék alatt már kenyérre kenhető kutyaszart sem találni, nálunk legalább az még volt.

mind2 (törölt) 2009.01.19. 16:24:59

Egyébként meg nagyon szar a helyzet, biztos forrásból tudom, hogy fejvadász cégeknél sírva könyörögnek munkáért 40- 50 éves emberek / figyelem, ők már gimnazista - egyetemista gyerekeket nevelnek, nem kis költségen ! / de nincs munka, mert igény sincs rá, gyakorlatilag senki nem keres senkit, mármint munkaadó munkavállalót. És majd megint jönnek, hogy mutasd be a tavalyi adóbevallásodat, majd az alapján osztályoznak te marha, te meg hiába mondod, hogy bocsi, tavaly még volt munkám.
Senki nem bővíti a cégét az ismerőseink közül, mindenki szűkül, túlélni próbálnak és leredukálni mindent. A java még ezután jön, most még nem érzi igazán senki, hogy milyen 2009.elé nézünk.
:(

jozicsenko 2009.01.19. 16:26:49

@derelyegrádi szellem:

elég sok olyan apróságot tettek akkor rendbe, ami szükséges volt, nem csak pénzügyi értelemben (majd kijavít aki okos), pl
1. játékgépek állami engedéllyel, gyárilag beállított "nyerő" értékkel (100 Ftból mennyit ad vissza), csak az xy hivatal által bevizsgált gép elfogadható, addig bármit beállíthattál és ha 100 Ftból 1 Ftot adott vissza, akkor igy jártál, ezt és más ezeregy dolgot a szerencsejátékban szabályoztak
2. szesz és környéke: a hegybiróságok erősítése volt, sörfőzdék, szeszfőzdék szigorítása: a veszprémi egyetemen 96ig volt sörfőzés, Bokros Lali bá után már nem, mert valami 1 millió Ft-os kaució lett volna, pl, vagy hogy a nem művelt szőlő visszaszáll a közösbe (konkrét félelem volt hogy a franciák felvásárolják Tokajt és nem lesz ott bor)

az okosok majd kijavítanak, de ilyen apróságokkal szabályoztak egy halom pénzfialó dolgot

uff

Perverzsrac 2009.01.19. 16:31:08

Merőben egyetértek, bár a kommenteket nem olvastam. Viszont kedves zero, örömmel közlöm, hogy az szmm 2 államtitkárának felhívtam a figyelmét a cikkedre és kértem hogy továbbítsák a miniszternek, hogy érkezzen hozzá rendszerátalakító javaslat is. Kiváncsi leszek mit írnak vissza...

Perverzsrac 2009.01.19. 16:32:35

@rolika: de. egyszerűbb lenne, élhetőbb lenne, de ezek faszok ehhez.

Perverzsrac 2009.01.19. 16:33:39

@movhu: nem kell válni! Kövesd a kisebbség példáját: adjátok örökbe a nagymutternak aki ugye nyugdíjas... máris minden fain lesz

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.19. 16:33:43

@mind2:
Mindehol leépítések vannak.

Most egy 55 éves nő mihez kezd vidéken ha kirúgják mondjuk a gyártósorrol? és még van hátra 8 év a nyugdíjig.

nagyon durva világ jön, mindenki tegye össze a kezét akinek megvan a munkahelye ...

becsületes adózó 2009.01.19. 16:34:36

Van egy gerinctelen haverom aki a szokásos minimálbéres témát nyomja. Eddig is szarul esett hogy ő minden kedvezményt igénybe tud venni. De ha az utolsó dolgot azaz a CSP-t is elveszik, akkor nem magam miatt, hanem a 2 gyermekem miatt térek le 10 év után a fehér pályáról és szürke, fekete irányt veszek.
Munkatársaimmal épp azon filózunk, hogy a Zorbánéknak már 3 éve készen van a 2010-es kampánya. Most el lehet majd sütni a rosszabbul élünk cuccot sajnos :(

irrelevant 2009.01.19. 16:34:57

Ez a kormány nevezi magát b a l o l d a l i n a k???

movhu 2009.01.19. 16:35:01

@Perverzsrac:
Félek, hogy a válaszokat ők is tudják. De a kérdés az, hogy ki vesszen. 100.000 jólkereső szavazó, vagy 1.000.000 cigány életmódot folytató?
Rövidtávú érdekeket figyelembe véve nem kérdéses sajnos a válasz.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.19. 16:36:18

@Perverzsrac: Nagyon kedvesen megköszönik majd az információt és küldik a rebiszt további intézkedésre.

Perverzsrac 2009.01.19. 16:37:28

@Korrekt Standartenführer: A szomorú az, hogy ha ma nem lépnek 5 év múlva már nem 500.000 ingyenélő lesz hanem 1.000.000, még 10 év és 1.500.000 ... aztán hopp, nincs aki fizetne elég adót. Államcsőd és/vagy polgárháború. Szép kilátások, csak ne legyen igazam...

irrelevant 2009.01.19. 16:38:42

Szerintem az a szám közelebb van már az 1 millióhoz, mint a 0,5 millióhoz.

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.01.19. 16:40:09

@Perverzsrac: óh az még nem is lenne olyan rossz, mint a valóság. A szaporulat sajnos nem lineáris, hanem kissé meredekebb görbe....

Perverzsrac 2009.01.19. 16:40:32

@DArchAngel: Bokros nem csinált reformot. Ahhoz az nem volt elég hosszú idő. Az csak programocska maradt, amit rövidesen rendesen visszanyírbáltak. Igen. Reform kéne. Valódi. Csakhogy akkor ki kéne rúgni 200 képviselőt, 200.000 közszolgát és meg kéne vonni a segélyt vagy 400.000 embertől és elzavarni dolgozni vagy természetben adni nekik juttatást. Na ezt meg egyik fél se vállalja fel.

Edömér 2009.01.19. 16:40:37

Teljesen összekeveritek a GYES meg a családi pótlék fogalmát.

A GYES-t nyilván nem nagyon lehet az adóból leírni, hiszen az lenne a célja, hogy amíg az ember otthon van a babával és nem dolgozik, addig is legyen valamilyen jövedelme.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.19. 16:40:38

No, de, hogy valami vidámról is szó essen:

Elérte az MSZP-t a terézvárosi ingatlanügy:
index.hu/politika/belfold/terez090119/

Perverzsrac 2009.01.19. 16:43:02

@Lukrécia Bögre: nah persze MR1 a független adó... hát basz... majdnemmondtam valami csúnyát. Miért is az önkormányzatokat veszik mindig elő? JAAAAAA mert azok ellenzékiek! Vágjunk ott mihamarabb ami ellenzéki és nem hagynák, hogy lehessen rájuk kenni hogy szekérakasztók. Hát lófaszt kedves barátaim. Kezdjük a saját házunk táján és utána lehet menni a másikhoz is, hogy "látod vazz, itt nyírtunk, most ti jöttök". oszt jónapot.

Perverzsrac 2009.01.19. 16:44:33

@Lukrécia Bögre: igazat mondott. Tiltakozott a lépések ellen és amint tehette megszűntette azokat. Én legalábbis így emlékezem a tandíjjal kapcsolatban...

mind2 (törölt) 2009.01.19. 16:47:17

@zero: igen, és sokan nem is sejtik, mi az ami már MOST is megy. Valahogy nem jött át az emberek ingerküszöbén. Mert sok ezer ember az több tízezer érintett embert jelent most , majd pár hónap után több százezret jelent majd, de nem róluk szólnak a hírek. Nagy a csend. A betelefonálós műsorokban olyan emberek fröcsögnek, akik általában nyugdíjasok és a való világból nem sok mindent szagolnak. A közbeszéd is tematizálva van, hogy véletlenül se Kovács János friss munkanélküliről és szintén friss munkanélküli feleségéről szóljon, akik 2-3 gyereket nevelnek, és esetleg van egy hitelük is, amit 15 év albérlet után felvettek életük első lakására. Gumicsont a családi pótlék is, mert addig sem figyelsz azokra, akiket jelzálogjog alapján kizavar a lakásból a bank. mindez leöntve, a nem mi tehetünk róla, hanem a világválság szósszal... Népirtás. Pont.

derelyegrádi szellem 2009.01.19. 16:47:54

Az egykulcsos adórendszer nem biztos hogy jó, egy előnye van, hogy egyszerű.

A családi adózás az biztos jó lenne, mert az figylembe veszi, hogy a jövedelemből hányan élnek, és csak az tudja igénybe venni aki dolgozik is. Ráadásul jelentős leépítést tesz lehetővé az újraelosztó rendszereknél, mert nem kell újraelosztani.

A gyest a terhességet megelőzően megvolt munkaviszonyhoz kötni. (mint 2003-ig)

A szociális segély kizárólag átmeneti lehet, egy évnél tovább senki nem kaphat. Olyan, hogy valaki egy éven keresztül nem kap soha munkát, nincs. Illetve van, de az nem a munkarőpiac hibája.Akinek munkát ajánlanak, de azt nem fogadja el az elesik minden segélytől.

Iskolaköteles kortól a családi pótlék iskoláztatási támogatássá alakul, így csak az kaphatja meg, aki a Btk-ban is előírt, tehát a legalapvetőbb kötelezettségét teljesíti (ez 2003-ig így volt). Meg kéne vizsgálni, hogy esetleg ezt is megvolt munkaviszonyhoz kötni, ha az nincs akkor közmunkához.

Az ilyen primitív trükköket, hogy beadom a gyerekeket a zaciba, a sógor meg kihozza, aztán ugyanott vannak a gyerekek, de fejenként 80 e jár értük, olyan szigorúan szankcionálni, hogy eszébe se jusson senkinek.

A rokkantnyugdíjasokat újaszűrni. Egyesével. Van egy olyan érzésem, hogy megérné a ráfordított pénzt és energiát.

Minden segély természetben, tűzelőben, élelemben ruhában. Pénzt senkinek,a veszélyeztett helyeken teljes kocsmatilalom, ez vonatkozna játékgépekre is. Akit elkapnak bögrecsárdázással 10 év várfogság nehéz vasban.

A rendvédemi szervek drákói szigorra lépjenek fel, ideértve az állományt is, akit elkapnak összejátszáson az hosszú letöltendő börtön, szintúgy a közigazgatásban is.

Első lépésként ennyit várnék, ha már válság van.

Maximio 2009.01.19. 16:48:49

Kíváncsi leszek, hogy hol fogják meghúzni a családi pótlékra való jogosultság határát, mert ha nagyon magasan, akkor azzal nem sok pénzt takarítanak meg, ha pedig alacsonyan, akkor kibasznak a fél országgal, ami nem lenne túl meglepő. Arra biztos ügyelnek, hogy a megélhetési gyerekgyárosoknak ezután is jusson.

Kurva okos húzás a gyerekvállalásra ösztönző kevés dologból kivenni az egyiket, miközben demográfiailag ekkora szarban vagyunk.

Perverzsrac 2009.01.19. 16:51:06

@lanyi: "Gyurcsány egész normális" ezt vond vissza de kurvagyorsan. Az egy tehetségtelen, beképzelt fasz akit az ismeretsége juttatott valahova. és a saját mondataidban is ott van: egyszer kijelent valamit, oszt nemsokára mégseúgyvanaz. Ez nem normális. megrögzött hazudozó.

Perverzsrac 2009.01.19. 16:53:22

@mind2: én is ezt hallottam...mivel járok állásinterjúkra magam is. fejér megyében kb 20%os munkanélküliség meg hasonló riogató adatokról hallok...

Jim Raynor 2009.01.19. 16:53:28

én csak egy dolgot nem értek.

1. kaptunk ugye kb. 20 milliárd euró kőcsönt (IMF, Világbank, EU)

2.van 200 milliárd hiány a kaccában.

3. ezt úgy próbálják (részben) orvosolni, hogy csökkentik a csp kiadásokat, meg emelik az áfá-t.

4. HÁT HOL A FASZOMBAN VAN AZ 1. PONTBAN ÍRT PÉNZ, FERI?!

Jim Raynor 2009.01.19. 16:55:23

2. ponthoz: 200 millárd Forint hiány....

Perverzsrac 2009.01.19. 16:55:43

@Félkupica_Fehér_Főnök: leszarom:) munkanélküliként van időm fogdában poshadni:)))) Aztán beperelem őket pár misire:) Még jól is járhatok. Pert úgyse nyernek sose:)

Perverzsrac 2009.01.19. 16:56:28

@A_Harlem_Fekete_Führere: nem akarok rásszistázni ezért nem exponenciálist írtam, pedig igazad van:)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.19. 16:56:54

@derelyegrádi szellem: Magyarországon évszázadokig jól működött az a rendszer, hogy a különböző "kultúrája" kisebbségekre, más más törvény vonatkozott. Mindenkire az ami a legjobban illett hozzá.

"Az ilyen primitív trükköket, hogy beadom a gyerekeket a zaciba, a sógor meg kihozza, aztán ugyanott vannak a gyerekek, de fejenként 80 e jár értük, olyan szigorúan szankcionálni, hogy eszébe se jusson senkinek."

Szerintem ezt egyszerűen értelmetlen lenne megcsinálni. Ilyen civilizált ember nem csinál. És nem azért mert a törvény bünteti. Inkább egy zárt rendszert kéne a cigányoknak adni. Oldják meg házon belül a segélyezést, orvosi ellátást, munkahelyteremtést, saját pénzből, ahogy akarják. Akkor abba fogják, hagyni, ha látják, hogy a saját közösségüket lopják meg. Ugyanis a cigányok nagyon is normakövetőek. Csak rossz normákat követnek. (De erről mi tehetünk, mert kényelmesebb hinni a budai szociológusoknak, vagy fikázni őket, mint ráerőltetni a cigányokra a saját normáinkat.)

Spielberg 2009.01.19. 16:57:19

EMBEREK!!
Értsük már meg, a cigányokhoz ez a kormány (sem) mer hozzányúlni.
Én nem hiszek a nagy zsidó összeesküvés elméletben, mert az szerintem kivitelezhetetlen, de ennyire impotens barmok hogy akarják megállítani a magyarság fogyását???
Gyurcsány, Szűcs, meg a többi nagyeszű! MI A CÉL??????
De nem vagyok nyugodt, Viktor ugyanekkora takony. Akkor???? MI A FASZT CSINÁLJUNK EMBEREK????

derelyegrádi szellem 2009.01.19. 16:57:39

És valamit kifelejtettem, a készenléti rendőrség teljes állományának levezénylése vidékre, elősorban a veszélyeztetett falvakba.

Ott lehet emberkedni, meg ok és szükség is van rá.

Edömér 2009.01.19. 16:58:17

@derelyegrádi szellem: sok mindenben egyetértek veled, de abban nem, hogy ha valaki nem tud elhelyezkedni 1 évig, akkor biztos nem is akar dolgozni.
Pl: falusi, gyerekeit egyedül nevelő nő vagy 50 feletti, alulképzett embernél simán elképzelhető, hogy hiába akar dolgozni, nem tud.

becsületes adózó 2009.01.19. 17:00:06

@derelyegrádi szellem: Az egykulcsosnak az is előnye hogy teljesítményre ösztönöz. Mert aki látott már túlóráról vagy prémiumról kivonatot az tudja, hogy szarul esik, hogy jóval kevesebb mint a fele marad meg a bruttóból.

Spielberg 2009.01.19. 17:00:30

Ja,most hallottam, 2 ismert vállalkozót behívott az APEH.
Kérdés: Honnan van a vagyona?
Válasz: Bűncselekményből, amelynek büntetését a jogerős ítélet után letöltöttem (befizettem/ledolgoztam/stb.)
Válasz APEH:...Köszönöm, viszontlátásra.
Egyik esetben 150 millióról volt szó.
Családi pótlék? Minek.

Perverzsrac 2009.01.19. 17:02:38

@derelyegrádi szellem: a csalási adózással ugyancsak trükköznének... mert ki is tartozzon a családba... lásd a gázkompenzációt. Ott is ment a ki be jelentgetés, hogy jövedelemhatár alatt legyen a háztartás.
Nem kérem. Egy kulcs. és törölni MINDEN adókedvezményt. 20% szja, erre 20% munkáltatói teher összevontan. Oszt csókolom. 20% áfa, 20% társasági adó (ami tartalmazza a helyi iparűzési adót is). Aztán ha jön elég bevétel, akkor majd fél év után lehet beszélni arról, hogy milyen adókedvezményt rakjunk vissza. Esetleg családi adózás. De a társasági adónál is minden kedvezményt ki kell írtani.

Lopásért meg igenis, a legkisebb érték után is minimum 1 év letöltendő. Simán el lehetne küldeni őket szibériába az orosz állammal megegyezve. Németországban már csináltak ilyen csereüdültetést pár éve...

Perverzsrac 2009.01.19. 17:03:46

@Jim Raynor: A felét már felvették. Észrevetted? NEM! Na ez az... Arra a pénzre már keresztet vethetsz.

mind2 (törölt) 2009.01.19. 17:06:13

@derelyegrádi szellem: Aham, meg a 43 éves nyugdíjasokat , bár azokat késő, mert szerzett jog alapján mentek nyugdíjba, nem akarok itt okoskodni, te vagy a jogász. Ezekhez a rétegekhez hogy nyúlhatnánk hozzá ?
Fel sem fogja senki, hogy a saját öregkorunk a tét, már amennyiben megérjük, meg a nyugdíjunk... Múltkor azt mondja nekem a nagyobbik gyerekem ( fesőfokú angol, + olasz, német nyelvtudás, és kibírom az egyetemét, bármily nehéz lesz is ) hogy ne izgulj anyu, majd tanulok, szerzek valami zsíros állást külföldön és segítek nektek amiben tudok. Majd mindig adok pénzt. Hozzáteszem, sosem " sírok" itthon, hanem a politikusok anyját szidom, a gyerek ezt hallja. Most erre mit mondjak egy 19 éves gyereknek ? Hogy 18 éves korom óta tanulok meg dolgozom , és munka nélkül el sem tudnám képzelni az életemet ? És hogy megdolgozom a nyugdíjamért ? És hogy rohadt szar érzés lenne, ha neki külföldre kéne mennie és ott is maradnia ?
Mi is hibásak vagyunk. Mert hagyjuk, hogy így legyen.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.19. 17:06:35

Tök vicces azt látni, hogy azokat szopatják, akik a legnagyobb adóhozzájárulást adják az országban, ahelyett hogy a szájbakúrt 13. havi nyugdíjat törölnék el a faszba a szociális segélyekkel együtt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.19. 17:07:59

@derelyegrádi szellem: Szerintem amíg a magyar szolgaként viselkedik, addig a cigány is úgy fog rá tekinteni. Akkor is ha magát Songokut vezényeled le az összes faluba.

Perverzsrac 2009.01.19. 17:08:13

off

@mind2: hmmmm. lány az illető? :) tesztelném a nyelvtudását:))

on :)

Perverzsrac 2009.01.19. 17:09:11

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: azt élből visszaszívták. meg a közszféra megvonását is harmadára. Ott pedig ugyanúgy meglehetne az a 200-250 milliárd simán.

irrelevant 2009.01.19. 17:09:12

@Maximio: ami a demográfiát illeti, ebből a szempontból ez az ország már nagyon rég el lett cseszve, ez a megvonás csak egy újabb szög lesz a koporsóban. Az ország jelenlegi állapotát elnézve szerintem a nyugdíjrendszernek már nemhogy húsz, de tíz év sem kell, hogy összeomoljon. Akkor pedig szépen elhúz egymillió ember az országból, és a magyar történelemnek vége.

Az ATV-ben ilyenkor, amikor családi pótlék-megvonás van, előszedik a zombikat és a betelefonálós műsorban elmondatják velük, hogy "jaj, miért kell a fiataloknak mindig sírni, amikor háború volt, mi megtanultuk összehúzni a nadrágszíjat! Meg kellene tanulniuk spórolni a mai fiataloknak is!"

Edömér 2009.01.19. 17:09:28

@Perverzsrac: meki sincs mindenhol :( én egy 38000 fős kivárosban (nem faluban) lakom, és a legközelebbi meki 30 km-re - 1órányi buszútra van tőlünk.

Perverzsrac 2009.01.19. 17:10:18

@otvospeter: aki képes ATVt nézni meg is érdemli:)))))

Jim Raynor 2009.01.19. 17:11:21

szerintem mindenki - a norvégok kivételével - húzzon el ebből az országból a faszba, az utolsó meg oltsa le villanyt......

mind2 (törölt) 2009.01.19. 17:11:23

@Perverzsrac: aham. Nagyon talpraesett, nyáron mindig keres magának munkát, olyan kidobnak az ajtón, bemászik az ablakon típus. Megél majd a jég hátán is, erre neveltük. És nem bírná az ilyen szóvicceket ;). De nincs harag:)

irrelevant 2009.01.19. 17:11:51

@Perverzsrac: Én szoktam, ismerd meg ellenségedet alapon.

Perverzsrac 2009.01.19. 17:17:27

@Edömér: 1 óra...hmmm kemény. Én minden kibaszott napon 1,25-1,5 órát utaztam PESTEN BELÜL!!! csak oda és még egyszer vissza, hogy tanuljak a PSZF-en (gy.k. Pénzügyi és Számviteli Főiskola). Nem tudom sajnálni aki mondjuk 1 órát nem képesbuszozni melóért úgy, hogy azt minimum!!! 86%ban meg kell térítenie a munkáltatónak.
Hozzátenném még: Pest közelébe kerestek szakképzett embereket, és nem találnak! Mert a magyarok basznak utazni. Ezt is most hallottam fejvadásztól.

És a legdurvább: Átlagfizetésem az utóbbi 3 éveben nagyjából 800.000 ft/hó volt bruttóban. Többet fizettem adóban mint kézhez kaptam és most kaphatok 86 napig havi 82.000!!!!! álláskeresési támogatást (gy.k. munkanélküli segélyt), amiből még adót is vonnak, (mivel egyszercsak lesz állásom és élből túllépek minden határt), de ha mégsem, akkor 86 nap után a következő 85 napra már csak fele ennyi jár!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jó mi? Na ezért lófaszt a seggükbe. Hogy arról ne most kezdjek el beszéklni, hogy milyen jó is a bokrosi magánnyugdíjpénztári rendszer, amibe befizettem 100 egységet mégis kamatok után jó ha 90-92 marad. Ez aztán a megtakarítás! Jah, hogy az állam szabja meg mennyi lehet a működési kiadás maximuma? Jaaa, hogy ez kurvamagas %? Naugye...

Perverzsrac 2009.01.19. 17:18:14

@mind2: képet követelünk, magam és perverz társaim nevében:)))

Perverzsrac 2009.01.19. 17:19:14

@otvospeter: :) Erre azt tudom mondani, vigyázz, mert úgy jársz mint ezek a szegémnyek a kapcsolat.hu-val...elnyel a mély. De ezt már régebben kifejtettem:)

derelyegrádi szellem 2009.01.19. 17:20:43

@Spielberg:

A bíróságnak el kellett volna rendelnie egy vagyonelkobzást az ítéletben, azt kész. Csak nem teszik, mert a végrehajtása nagyon melós.

jozicsenko 2009.01.19. 17:23:31

derelyegrádi szellem 2009.01.19. 16:55:49

boldog gyermekkoromban, kb 8 éve tanultam közgazdaságtant, ott részletezték, mi minden volt benne, de nem figyeltem oda (minek is...)
a játékgépek legalizálása, keretbe illesztése akkor volt, ez fix...

de feljebb írták: a legjava fűnyírás volt: 20% bukta, ami pl szegeden az xy hivatal, iskolat, óvoda alkalmazottainak keserves bukta volt...

KennyOMG · http://etkt.blog.hu 2009.01.19. 17:24:23

65 év felett szavazati jog megvonása.

Ugyancsak szavazati jog megvonása azoktól, akiknek az adott ciklusban nem volt legalabb fél minimálbér bejelentett jövedelmük (2 év minimálbéren).

Hopp, elhatárolódok.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.19. 17:24:37

A 2,2 millió gyerekből, aki után jár a családi pótlék max. 200-300 ezer a roma, szóval itt feleslegesen cigányozi.

Maximio 2009.01.19. 17:26:45

@otvospeter:
El van cseszve itt már minden, nem csak a demográfia.

sertésmájkrém 2009.01.19. 17:28:22

diktatúra nélkül az összeomlás jön. Amíg az el nem jön, azokat fogják szivatni akik fenntartják a rendszert, az azt kihasználókat pedig jutalmazni.

Perverzsrac 2009.01.19. 17:29:04

@mind2: 19 év után rájöttél, hogy fiú? HA HA HA mindjárt el is hiszem, mint Gy. Ferenc minden szavát! :)

mind2 (törölt) 2009.01.19. 17:33:37

@Perverzsrac: Te, ez itt nem a társkeresők klubja az Isten áldjon már meg :) Az apja egyébként is egy igazi macho,én meg anyatigris, úgy hogy reménytelen és rendkívül nehéz téma ez.:)

Maximio 2009.01.19. 17:35:15

@zero:
Nem teljesen felesleges, mert ez a lépés őket megint nem fogja érinteni, az fog szopni, aki tisztességesen próbál boldogulni. Mikor jut eszébe a mélyen tisztelt szociális miniszternek, hogy az ő tökeiket is megcsavargassa egy kicsit?

Abban egyetértek, hogy ez nem elsősorban cigánykérdés.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.01.19. 17:36:22

a maszop azzal érvelt a kettős állampolgárság szavazásakor, hogy

"aki nem ide adózik, az ne is szavazhasson"

nos, ezt határon belül is lehetne ám alkalmazni.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.19. 17:38:37

@zero: Az egész pontosan 20-30 család :D

Perverzsrac 2009.01.19. 17:41:48

Jó hogy bezárt az OPNI...ezt is sikerült elérni vele és mennyi ilyen lesz még:
index.hu/politika/bulvar/gyujt3458/

Horizont 2009.01.19. 17:41:58

Még nem tudjuk hol húzzák meg a határvonalat!?
Bármerre nyúlnak valakiket mindig sért!
Ha példa lebeg a szemem előtt akkor például a Gyurcsányra és az Orbánra gondolok.Egyiknek 4 a másiknak 5 gyereke van. Nekik is JÁR a családi pótlék! Jár? Kell nekik? Az ő anyagi helyzetükben? Nem!
A "családi pótlékért szülök" mozgalom miatt át kellen dolgozni a családi pótlék rendszerét.
De ettől függetlenül a milliomosok szintjén élők ne vegyenek már fel családi pótlékot.Más kérdés, hogy ki hogyan ellenőrzi? JÓ lenne ha ott tartanánk, hogy aki úgy áll magától is rájöjjön erre és ne vegye fel a családi pótlékot!!! Ettől sajnos nagyon, de nagyon messze vagyunk!
Régebben a 3 gyerekes családoknak automatikusan ingyen adták a tankönyveket. Megkapta a nagyon gazdag is, de a szegény 2 gyerekes nem ! Nehéz megtalálni a helyes utat!
Az élet minden területén be kéne vezetni a teljes szigort és spórolást és akkor lehetne adót csökkenteni!
De ez a kormány gatya ehhez!:(((

derelyegrádi szellem 2009.01.19. 17:42:30

@jozicsenko:

Oké biztos akkor volt, de szerinted az akkori és akár mostani gazdasági rendszer sarkallatos, feltétenül szabályozást kívánó kérdése a játékgépek keretbe illesztése? Az reform?

Miközben az alábbi égető kérdésekre kéne választ találni:

1/ Nyugdíjrendszer, jelenlegi nyilvánvalóan nem tartható fenn
2./ Foglalkoztatás, adórendszer (ez sem, a jelenlegi szabályozás nem ösztönöz munkavállalásra)
3./ Az újraleosztás rendszere, és maga az ójraelosztó szervezetrendszer (mert a PM ablakából nem feltétlenül látszik, hogy ki a tényleg rászoruló, stb, stb.).
4./ Szociális háló teljes újragondolása, mert jelenlegi csak és kizárólag arra jó, hogy jelenlegi problémákat exponenciálisan megnövelve újra-, és újratermelje
5:/A közigazgatás (most gyakorlatilag a felbomlás előtti állapotban, ráadásul hihetelenül drágán diszfunkcióval működik)

A hegyközségek, meg hegybírók rendszerére majd ráérnek egy miniszteri rendelettel intézkedni, ha ezek megvannak. Szerintem

Perverzsrac 2009.01.19. 17:43:33

@zero: honnan az adat? én többnek érzem:))))) Amúgy meg: "aki nem dolgozik, ne is egyék" résgi jó elv volt.én hiszek a klasszikusokban. Mint lopásért kézfej levágás...

Agyalap 2009.01.19. 17:44:09

Sziasztok!
Azzal egyet tudnék érteni, hogy a magasabb jövedelműeket kicsit vágják meg. Kérdés, hol kezdődjön a vágás :)
Ettől függetlenül, ebből és az ÁFA emelésből bejött többlet is még mindig kutya f@sza, semmire sem megyünk vele. Statisztikának talán jó lesz, de ott maradunk a gödör fenekén.
Egyszer végre hozzányúlhatnánk a szociűlis juttatásokhoz, családi adózáshoz, adósávokhoz.
Attól félek, bár a következő év létfontosságú lenne, de megint kezdődik az ígéret és adománydömping a 2010-es választásokra, és ha lenne is egy kis többlet - pártjaink nagyívben ki fogják dobni az ablakon.
Nem az országnak - a pártoknak kell fennmaradni.

Perverzsrac 2009.01.19. 17:47:24

@Horizont: jah. Most sokkal jobb. Csak a papíron alacsony keresetű kapja ingyen a könyvet a másik meg fizessen érte 20 rugót. Mennyivel jobb rendszer!
Igenis az optimális 3as gyerekszámot kéne támogatni, de azt agyon. Afölött, meg mint az adójóváírás: sávosan csökken. 4 gyerekre már csak annyi jut mint 2.re... Bár az adójóváírást én még mindig jobbnak tartom. És igenis egykulcsos adóval. És igenis, a magasabb jövedelműeknél is. Nem olyan gyakori a magasabb jövedelemnél se az 5-6 gyerek. És tudod mit? Inkább a gazdag, de keményen dolgozó szaporodjon és ha kap hozzá támogatást, áldásom rá, mint az aki életében egy napot se dolgozott, suliba nem járt, de lopni meg bűnözni már gyerekkorban tud...

Perverzsrac 2009.01.19. 17:52:37

@Agyalap: Nekem itt senki ne jöjjön az ÁFa emelésével, mert pisztolyt rántok. MINDEN ÉPELMÉJŰ KÖZGAZDÁSZ MEGMONDTA, HOGY NE CSÖKKENTSÉK, MERT LENYELIK A KERESKEDŐK, SZARRA SE LESZ HATÁSSAL ÉS ELVE BUKÓ ÖTLET.
Mi történt? Lecsökkentették! Megcsináltuk! Hogy baszná őket seggbe az ipari áram meg a Terry black. Inflációcsökkentő hatása kb 0,9% volt ha jól emlékszem. Az 5 %os emelésnek meg 5%os növelő hatása lesz. Persze. Megint növeljük az adókat, mert a 13 havi nyögdíjat nem mertük elvenni, a 13 havi bért se, a parlament létszámát nem csökkentettük...

Perverzsrac 2009.01.19. 17:55:17

@Agyalap: a másik, hogy mindig előjön ez a tudatos csúsztatás: "magasabb jövedelműek"...aha. És ki az? Aki már diplomás és dolgozik pár éve az tuti. Ugyan nekem sincs lakásom és nem is lesz, pedig jól kerestem... Csakhát el kell tartanom néhány cigányt és nyugdíjast az adómból és egyre többet. Akik meg majd szépen elisszák és játékgépezik.

Ezzel kapcsolatban meg csak annyit: Én minden kocsmából kitiltatnám a játékgépet. Ahol játszani lehet ott inni ne és fordítva. Józanul talán kevesebb pénzt basznának el.

Perverzsrac 2009.01.19. 17:56:46

Az adórendszeren mindig felbaszom magam:) úgy tűnik mindenkit kinyírtam a gondolataimmal és szinte egyedül maradtam:)

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.01.19. 17:58:08

@zero: Én egy zöldség-gyümölcs termelő és felvásárló telepen dolgoztam mint műszaki vezető. Amint jött a válság a zRT tönkrement és 80 embert eresztettek szélnek (ebben nincsnek benne az idénymunkások! volt olyan nap, amikor 280 ember dolgozott a telepen!).
Most itt vagyok én, egy 28 éves mezőgazdász, akinek semmi esélye arra, hogy melót találjon. Még segédmunkát se, mert sehol sincs felvétel.
A Párommal már letettünk arról, hogy a közeljövőben gyerekünk legyen, mert nem tudjuk hogyan tudnánk felnevelni. Így is elég lesz a 2007-ben vásárolt házat fenntartani...

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.19. 17:58:13

A lényeg az, hogy mindenkitől el kell vonni, csak a seggvakaró lumpen cigánynak járjon minden. Aki meg becsületesen dolgozik és saját keresete van az nem kap semmit, mert nem rászoruló.
Hogy basszák telibe a jó kurva anyjukat! Fellógatni mind!

Perverzsrac 2009.01.19. 18:01:44

@Lecso5: Külföld?
Amúgy meg a sok szar áru amit idehoztak jól betett a magyar mezőgazdaságnak és ezt tudni lehetett már az EU csatlakozáskor. A szart kiszűrni valahogy nem nagyon akaródzik senkinek...
De ugyancsak: népnevelés= 0. Igenis minden nap el kéne magyarázni, hogy ha ócsóért megveszed a szlovák meg cseh szart, akkor holnap józsibácsinak nem lesz pénze ételre. Németországban működik. Nálunk csak az ár számít. Semmi más...
Mint az autó 10 éves 0%önerős hitelre...

KiNG 2009.01.19. 18:01:46

K: Mi a probléma? Miért nem történik semmi?
V: A politikusok nem mernek az agyonsegélyezett ("roma") társadalomtól elvonni, mert félnek, ezzel szavazatokat vesztenének.
K: Hogyan lehet ez ellen tenni?
V: A befizetett adó mértékéhez kötni a szavazatokat.

Perverzsrac 2009.01.19. 18:03:36

@The King & Kinga: utópiákban nem hiszek. Itt, ahol minden szaréért valami jogvédő nyivákolni kezd...
Olaszországban valahogy simán megoldották ezt a kérdést...

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:03:52

@Perverzsrac: néha rám is rámjön, ami rád, fogd fel egyfajta stresszcsökkentő terápiának:)
Egyébként vallom, hogy nem fog ez így sokáig menni, a gőz is emelgeti a fedelet egy ideig, de aztán kifut a leves, ha tetszik, ha nem. Az hogy még csend van, az csak a k... nagy szerencséjüknek tudható be, nem hiszem, hogy sokáig tartható lesz ez az egész. Így is nagymértékű politikus-utálat van már az országban, sőt undor, az a bizonyos cérna elszakad egyszer, az tuti.

Perverzsrac 2009.01.19. 18:05:09

tessék zero... neked való:
index.hu/gazdasag/magyar/pek190109/
Kérdem én, mire is megy el a termékdíj? :) Ha megnézted már kész is az új cikked:)

Perverzsrac 2009.01.19. 18:07:34

@mind2: ebben nem hiszek. Lettországban már elszakadt a cérna kevesebbért is. Itt faszányosan árkot ásunk mindig, hogy nehogy összefogjanak az oldalak, mert akkor politikus nem marad itt sok az biztos. Az elit érdeke a helyzet fenntartása. Nehezen megy, de működik. és sajnos működni is fog. Ahogy a mester mondta: "majd megunják, hazamennek..."
Lenne itt olyan mint az usában, hogy könnyen fegyverhez jutsz, szerintem már 10-20 politikai gyilkosságon túl lennénk...

KiNG 2009.01.19. 18:10:36

@Perverzsrac:
itt lépni kell, még nyár előtt, mielőtt szétszéled a tömeg...
lehet, írok Gyurcsánynak egy levelet, és elküldöm a képviselőknek is

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:10:51

@Perverzsrac: hát a HACCP- ről is írhatna, hogy is fojtsuk meg a magyar vállalkozásokat ? - címmel.
Öljük itt egymást bazz, a németek meg a franciák ( sajt-tej-zöldség/gyümölcs...stb ) meg röhögnek a markukba.
Lehet az a különbség, hogy az ottani politikusok szeretik a népüket ?
Láttátok Ficót a Timosenkóval szemben ülni és tárgyalni ?
Nah, hát valahogy így kéne képviselni egy országot és az érdekeit. Szidhatunk bárkit, de a mieinket mi választottuk.Kollektíve:(

Perverzsrac 2009.01.19. 18:11:25

@mind2: Ezek barmok. lásd a kapcsolaton a sok agyhalottat. És igen...Ezek sokan vannak! Meg a közönyösek... A többit meg lehet riogatni vandálokkal/barna esővel...
A fennmaradó rész meg cigó, aki meg kussol és lop, nem ártja bele magát amíg nem őt bántják. Őket meg látványosan nem meri senki bántani...

Perverzsrac 2009.01.19. 18:12:38

@mind2: Lófaszt! én ezekre nem szavaztam. Sose. Már ránézésre tudtam hogy balfaszok.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.19. 18:13:25

@Perverzsrac: A szlovák szart leginkább csallóközi magyarok gyártják. És egyáltalán nem rossz a minősége. A Kárpát-medence gazdaságát amúgy is össze kéne fogni, nem véletlenül volt 1000 évig egy állam.

Inkább a chilei, kínai, spanyol stb. árukkal van baj. Amit ott kifizetsz, azt a pénzt sosem látod viszont.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.01.19. 18:14:21

@Perverzsrac: Már körüljártuk ezt a témát is, és oda jutottunk, hogy ott meg az Aszonykámnak nem lenne munkája. Ergo: cseberből vederbe kerülnénk...

A többiben meg igazad van. Népnevelés kéne, de nagyon. Nem is tudom, hogy hány termelővel beszéltem tavaly, aki 'bezárta a boltot' mert a termelésből nem lehet megélni...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.19. 18:15:19

Kapcsolódik!

Ha eddig nem tudtátok volna, a válság okai:

Miért mindig az MSZP a hibás???Könnyebb mást okólni a hibáinkért, tévedéseinkért!


Hallgatom a rádiót, melyben Boros Péter volt ME. azt nyilatkozza, hogy az MSZP is hibás, hogy a válság ennyire súlyos, mert kádári osztogatást folytatott. Kérdezem: nem Orbán kormányzása alatt kezdődőtt az osztogatás??? Amikor a minimál bért 25000 Ft-ról emelte 40000 Ft ra???? Azok kaptak az ő idejében nagyobb béremelést akiknek nem igazán volt érettségije, szakmunkás végzettsége! Egy hat általánost végzett udvari munkás az ő idejében megkapta azt a 40000 Ft-ot amit egy éretségivel, szakmunkával és nemsokkal több jövedelemmel rendelkezö orvrs és tanító kapott. A Meggyesi kormány ezért rendezte a közalkalmazottak bérét, ezeket az igazságtalanságokat próbálta korrigálni. Nem beszélve a nyugdijjakról, mert OV. azoktól vette el az emelést (melyet a parlament jóváhagyásával törvénybe rendeltek), akik több szolgálati időt dolgoztak le, és azok csekéj nyugdijját növelte meg, akiknek kevés szolgálati ideje volt, ezért keveset fizettek be a nyugdijjárulékba és kevesebb nyugdijra voltak jogosultak!!! A bajok okát NEM A KÖZEPÉN KELL KERESNI ÉS KRITIZÁLNI, hanem a baj okának kezdetét kell legfőképpen mérlegelni, és a tapasztalásokból tanulni erre ez a véleményem!!! Könnyebb másokat hibáztatni akkor, amikor magunk vagyunk a baj okozói!!! Legjobb védekezés a támadás!!!! Így hárítani, félrevezetni a könnyebb és nem elismerni, hogy tapasztalatlanságunk miatt tévedtünk. A BÜSZKESÉG nagy úr, de a néppel szórakozni bűnös dolognak tartom.

Perverzsrac 2009.01.19. 18:16:02

@mind2: Ficót meg rühellem. De jobban játsza a szerepét mint a feri...
Kezdjük azzal, hogy gázt adunk szerbiába...ok, ok emberbaráti cselekedet, de talán kormány szinten suttyomban kellett volna kérni cserébe némi erőteljes reakciót, ha magyarokat bántanak. 2 nappal később magyar táblákat zúztak le a vajdaságban. Na ekkor kellett volna kiállnia ferinek és elmondania: köszönjük elvtársak, akkor kaptok gázt, majd ha a kisebbséggel normálisan bántok és a mol vezetőjével karöltve széles mosollyal becsukni az ajtót maguk mögött. 1-2 nap múlva sírva könyörögtek volna a szerbek azért a kevés gázéért is és tettek volna némi szívélyes cselekedetet a magyar kisebbség irányába. De ahol egy ilyen baéfasz a miniszterelnök és ilyen elbaszott a külügyminiszter, ott ne várjunk csodát.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.01.19. 18:16:25

@TaTa86.: Most a macedón zöldség-gyümölcs a sláger!
Minden -ill. a legtöbb- cucc onnan jön be. És az a baj vele, hogy nem lehet versenybe szállni az áraikkal....

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.19. 18:16:53

@Perverzsrac: Amúgy meg a sok szar áru amit idehoztak jól betett a magyar mezőgazdaságnak és ezt tudni lehetett már az EU csatlakozáskor. A szart kiszűrni valahogy nem nagyon akaródzik senkinek...

Lófaszt. A magyar mezőgazdaságnak a kibaszott magas adóterhek tettek be. Ha beépítik a költségeiket a zöldségeik gyümölcseik vagy állataik árába a gazdák akkor az olyan drága lesz, hogy nem lesz versenyképes. Ha meg versenyképes áron próbálnak árulni akkor veszteségesek lesznek.
Jóhogy minden multi külföldről hozza be a cuccot.

Perverzsrac 2009.01.19. 18:17:22

@TaTa86.: az csak egy példa volt, de amúgy igazad van. A lényeg a minőség és az ár. De nálunk mindig csak az ár a lényeg, hogy ki hal bele az le van szarva. Fogadok itt ide is került melamimos cucc, de arról is hallgatnak...

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:18:41

@Perverzsrac: és a megoldás ? Nem tudok rá megoldást, mert nem nekem kell rá találni. Húzzak én is el a famíliával együtt, mint ahogy már sokszor megfordult a fejünkben? Vagy maradjunk és várjuk meg amíg a kölykeink húznak el? Olyan társadalomban élünk amelynek az alapjai rendültek meg és porladnak szét nap mint nap. Azt hittem mindig, hogy a legendás széthúzós történelmi időszakok csak olvasmányos fejezetek maradnak az életemben.( a 3 részre szakított ország...stb ) Eddig volt 1-2 dolog, ami azért összetartott bennünket, kereszténység, hazaszeretet, az ünnepeink, kis közösségek, baráti társaságok, stb. Most meg ?

Horizont 2009.01.19. 18:19:04

Ha kevés a bér, jó a családi pótlék, de én egyik gyerekemet se azért szültem, mert kapok családi pótlékot.
Vagyis akkor is megszültem volna őket, ha nem kapok családi pótlékot!
Ha spórolni kell akkor MINDENEN spóroljunk. A Fidesz se különb, amint valami szigorítás lenne, röktön egybe folyik taknya-nyála a sirámtól, hogy szegény nyugdíjasok stb.
Bármennyire fáj, csinálják már meg a teljes szigort (magukon is) mert felzabáljuk a holnapunkat!
Vagy felzabáltatják velünk!

Perverzsrac 2009.01.19. 18:19:41

@VonPerez: remélem ezt nem magadtól írtad, hanem kapcsolat.hu-ról MÁSTÓL szedted. :)

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.01.19. 18:21:00

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Igazad van! Jó példa volt erre a dinnye....

Itthon a dinnyemag kb. 10-18 Ft. Ezt öntözni, trágyázni, múvelni és növényvédőzni kell. Ezeken minden van valamilyen adó, így 1 kg dinnye termelői ára 26-31 Ftra jön ki.
A macedónok idehozták 15-ért.
Szerinted melyiket vette meg a (volt)főnököm?

Perverzsrac 2009.01.19. 18:23:53

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: nem csak az adó... a szabályozás is szar. Mert ugye a multi árulhatta olcsóbban is a portékát mint beszerezte! Elég sokáig... Aztán a B,c,d, minőségű árukat behozták, és versenyeztették az A minőségű magyarral. Persze az árak is ilyen arányban voltak, de ki törődik a minőséggel? Lásd az aluljáróban zöldséget vásárlókat...
Még régen mesélte a tanárom hogy készül a fénylő paprika az aluljáróba (OKJ virágkötő is volnék, ott tanította a pasi, aki a nagybanin dolgozott). Szóval, a rohadó paprikát a kukából ki a nagybanin...kis dörgölés, forgatás némi vegyszer és már mehet is az aluljáróba. ÉS MEGVESZIK! :) Ennyi. És igenis, egykulcsos adóval ezt is visszább lehetne szorítani, meg rendes termékellenőrzéssel...

Perverzsrac 2009.01.19. 18:24:47

@mind2: bizony. "ha nem tetszik, el lehet menni"

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:26:12

@Perverzsrac: Te sosem szavaztál senkire ? Figyelj már, a mieink - kel azt akartam mondani, hogy a mi politikai "elitünk " Nem Mszp-t. :(@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Aham, meg az, hogy a nyugati gazdát támogatják a kormányaik, mernék nem támogatni.
De ha ez is előjön, akkor meg mindenki a John Deer traktorral jön, meg a kulák-gazdag-síró-rívó gazdálkodókkal.... Majd ha nem lesznek, akkor a földjüket is eladják a külföldieknek... és cselédkedhet mindenki a hollandoknak, franciáknak..stb. Addig a pontig sem jutunk el gondolatban, hogy ne irigyeljük a gazdálkodó hitelre vett csilivili munkagépeit. Csak dögöljön meg az is, hogy mindig sír. Irigység és széthúzás = magyar a neved :(

Perverzsrac 2009.01.19. 18:26:18

@Horizont: már megint...mindig ez a fidesz se különb. Leszarom én a fityeszt is nagyívben. ÉN SZAKÉRTŐKET AKAROK! Olyat aki KORMÁNYOZ, ÉRT HOZZÁ, NÉPNEVEL, A NEMZETÉRT VAN és nem csak egyes részeiért...

Perverzsrac 2009.01.19. 18:26:52

@Lecso5: és utána eladta magyarként. Ez a szégyen!

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.19. 18:29:28

@mind2: Ja. Az valóban igen vicces mikor a gazda sír, hogy így szar meg úgy szar mögötte meg a minimum 100 millió forintos géppark aláfestésnek :)

Perverzsrac 2009.01.19. 18:30:21

@mind2: de szavaztam:) általában listán olyan pártra aki be se került. :)) Most nem tudom fogok e szavazni...lehet a móka kedvéért a jobbikra.. Úgyse ért szarse az egész.
Én még várom a messiást...az ELNÖK urat. Bárcsak csinálna egy hozzáértőkből álló csapatot, nem leharcolt balfaszokat, egy faszányos új pártot. De őt nem érdekli a politika sajna:(

Elnök úr= Csányi Sándor az OTP vezér, csak a gy.k: . :)

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:30:47

@Perverzsrac: Figyi, Te már tényleg üvöltesz itt ? A nagybetű azt jelenti nem ? Nemrég tudtam meg ::))))

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.19. 18:30:54

Jó példa erre keresztapám falun. Ő fóliában dolgozik paradicsommal, kijön a fóliatulaj a 30 millás terepjáróval, elsírja, hogy neki milyen szar, mert több milliót kell kifizetni erre meg arra, aztán szépen elad egy kamionnyi paradicsomot kb 10 millás haszonnal.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.01.19. 18:30:58

Amúgy tud valaki valamit a robogók rendszámozásáról?
Mert nekem van kettő is, de ha azt is műszakiztatni/z.kártyáztatni/stb. kell, akkor inkább eladom őket, pedig nagy robogófan vagyok...

Perverzsrac 2009.01.19. 18:33:17

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Igen. De az is hitelből van. Amúgy valahol volt egy cikk nemrég, hogy uniós forrásokból egyes gazdák már túlgépesítettek, mivel volt pénz elköltötték, ne vesszen kárba. Az egész eu pénzosztás lényege a mutyi és baszottul nem oda megy ahova kéne. A térségi kedvezményeket sem vették jól ignybe, hisz a lemaradás tovább nőtt. Azt hiszem indexes cikk volt. Persze a fontos amit pistabácsinak kihangsúlyozott a média: MINDEN FILLÉR EUS pénzt lehívtunk. Keressetek rá. Kár, hogy a jelentés többi része pont azt ecseteli, hogy szarul és szarra költöttük és sok a mutyi, de sebaj. Lehetett mellet döngetni.

Perverzsrac 2009.01.19. 18:34:29

@mind2: igen:) én régóta tudom mit jelent:) és nyomatékosítok vele. Itt lenne egy mszp-s főfax akkor a képébe üvöltenék jó lassan hogy ő is megértse...:)

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:34:54

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: de most komolyan, Te el tudod még dönteni, hogy kinek higgy, ha már a szemed is becsap néha ? Lehet hitelre vette a gépeket, és jelzálog van még az anyósa házán is, nem ? És tényleg van sírnivalója....
Mátrix.

Perverzsrac 2009.01.19. 18:36:30

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: nagytételben megéri a gazdálkodás már most is. Csakhogy Magyarországon az átlagos birtoknagyság túl kicsi. Közgazdaságtan: méretgazdaságosság elérése. Bizonyos méret alatt kurvára nem éri meg termelni. Afelett ha nem vagy fasz működik. Nézzétek csak meg az ELNÖK urat. Fél húságazat és tejipar a kezében van és nem épp a csőd felé száguld, hanem évről évre gazdagabb...

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:39:06

@Perverzsrac: Te, addig gazdag, amíg ki nem varázsolják alóla az OTP-t, nem ?

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.19. 18:39:19

@Perverzsrac: Amúgy megmondom melyik gazdáknak megy jól és nyereségesek. Akik régen tsz-elnökök voltak, vagy annak jóbarátai és/vagy közeli beosztottjai.
Ők voltak azok akik szépen a tsz-ek gépparkját meg földjét szépen saját névre átírogatták.

Perverzsrac 2009.01.19. 18:42:12

@mind2: nem. Az otpben már alig van tulajdonrésze... csak cégein keresztül:) Nem abból van pénze. Fél somogy az övé. Pick, Délhús, Sole-mizo... Van egy faszányos tangazdasági amiből ellátja a saját húsfeldolgozóit. Nemrég kezdte el. Szinte teljesen automatizált. 1-2 éve olvastam róla. Persze másoktól is vesz, de maga is belekezdett...

Perverzsrac 2009.01.19. 18:43:13

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: na jah:) de van azért aki magától nőtt nagyra, de az a ritka holló sajna...

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:49:48

Na, eljutottunk Csák Mátéhoz és a többiekhez :)))
Javaslom, hogy küldjük ki mind a 386 képviselőt Brüsszelbe, tudom, csak huszonkettőt ( ? ) lehet, de talán mindenkinek jobb lesz :)) Ajándékba adjuk őket, vigye aki akarja az egész bagázst.:)

Perverzsrac 2009.01.19. 18:52:43

@mind2: ezek a faszok ne brüsszelbe menjenek hanem a jó krva anyjukba:)
És el is határolódnék rögtön.

Perverzsrac 2009.01.19. 18:54:32

@mind2: Ezek ölik egymást a brüsszeli helyekért. Sok zsé, dupla annyi mint itthon és még szem előtt sincsenek. Ergo azt csinálnak amit akarnak (főleg kurváznak). Ezeknek ez jutalomüdülés lenne...

Perverzsrac 2009.01.19. 18:56:18

286,75 ft az auró...nagyon szép. Kinek gratulálhatok?

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:56:57

@Perverzsrac: bammeg, hát Szocsiba nem küldhetjük őket TEEEE ! Még megüt a guta, úgy nyomod itt :))))

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.19. 18:58:08

@mind2: Csodás lenne Brüsszelben. EU válságtanácskozás, vmi mszpés felszólal, fideszesek kimennek a teremből, Navrasics felszólal, it's all Gyurcsány's fault.

mind2 (törölt) 2009.01.19. 18:58:12

@Perverzsrac: A nemzetközi karvalytőkének, ki a francnak.

mind2 (törölt) 2009.01.19. 19:00:58

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: ja, jönnének mennének mint zsidóban a fájás:) Kinn is vagyok, benn is vagyok, jaj de nagyon boldog vagyok:) Bevinnék a parlamenti kultúrát az EU-ba. :)))

mind2 (törölt) 2009.01.19. 19:03:45

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Azért képzeld el, egy szép napon megjelenne mind a 386 az ajtóban, és Pöttering (?) megkérdezné, hogy hát Önök hölgyeim és Uraim mit keresnek itt ? Mi? Nem kellettünk odahaza, pi...án lettünk rúgva...:)))

Perverzsrac 2009.01.19. 19:17:44

@mind2: csak belendültem:) éhes voltam:)

mind2 (törölt) 2009.01.19. 19:21:12

@Perverzsrac: Szerintem Ukrajna be fog dőlni márciusban, 130.milliárd dollár külső államadósság ?
Nem fog nekik menni. Akkor pedig ősszel megint leshetjük a gázt.

Perverzsrac 2009.01.19. 19:23:18

@mind2: gyurcsótány katarban tárgyal cseppfolyós gázról:) most olvastam a szalagcímet indexen:) Szóval nem kell félni:))) Amúgy meg ha mexikót nem hagyták bedőlni akkor ukrajnát se fogják...

jozicsenko 2009.01.19. 19:25:26

@VonPerez: kellett az a 40e Ft-os minimálbér: nem volt tartható, hogy itt, az eu seggében ennyi a bér - a könnyű ipart a kinai egyébként is kivégezte volna, ezzel csak előrébb hozták a véget (sajnos)

de kellett

gondolj arra, hogy utána mennyire pörgött fel a gazdaság, hogy olyan minden napos cikkek kerültek be a köztudatba, mint a mobiltelefon, internet: elötte nem volt mindennapos (jó, ez pl nagyon áttétes, nincs hely levezetni, de innen indult, no meg a sulinettel, ami másik dolog)

tudomásul kellett venni a multinak, hogy nem rabmunkások vannak itt, azokat eleve megtalálja vietnámban, kinában, stb

jót tett a munkásoknak, jót tett a szolgáltatóknak, sok-sok új munkahely jött így létre (és mivel vele párhuzamosan Orbánék a társasági adót is ÉS a TBjárulékokat is csökkentették, a munkaadónak nem volt olyan tragikus költségnövekedés)...

mind2 (törölt) 2009.01.19. 19:29:56

@Perverzsrac: De Argentínát hagyták. Mexicót is csak azért nem, mert ott van az USA közelében. Stratégiai okokból. Most érdeke bárkinek, hogy ne dőljön be ? Az oroszok végre megvehetnék a gázvezetékeket, az EU meg nem fog kapálózni, mert nekik más így sokban van Ukrajna. Na akkor aztán azt hiszem nem az lesz a téma itt minálunk, hogy ki kapjon csépét:(

kill004 2009.01.19. 19:41:01

@mind2: Bezony! Mexikóban amerikai hitelek voltak kihelyezve, ha dől Mexikó, dőlnek az amerikai bankok is.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.01.19. 19:45:47

@Perverzsrac: csak a helyközi utazási költség megtérítésére kötelezett a munkáltató....

Spielberg 2009.01.19. 21:09:07

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Lófaszt. A magyar mezőgazdaságnak Torgyán doktor és tisztelt barátai tettek be.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.01.19. 21:14:54

"A harmadik gyerektől a GYES összegét a kedves szülő az csak adójából írhassa le. Ezzel több legyet ütünk egy csapásra: nem fognak a családi pótlékért gyereket "csinálni", támogatjuk a legális munkavégzést a feketegazdasággal szemben, és csökkentjük a családi pótlékra kifizetett összeget."

Kiváló ötlet! Az eddigi legjobb, amit a témában hallottam, komolyan.

Ám attól tartok, hogy az elitnek rohadtul nem érdeke a helyzet méltányos és fejlődéspárti megoldása. A mostani javaslatuk is bűzlik: akasszuk ki a "fizessenek a gazdagok" zászlót a szellemileg alultáplált tömegek elé, hátha mégis elkapunk pár potyaszavazatot. Ez sajnos mindig bejön: egy olyan országban, ahol az adófizetők abszolút kisebbségben vannak. Nem lehet mivélünk választást nyerni, bezzeg a szépkorú és roma tömegekkel...

Perverzsrac 2009.01.19. 21:22:12

@Lukrécia Bögre: és szerinted ha egy órányira kell utaznia az helyi vagy helyközi B+? :)

Perverzsrac 2009.01.19. 21:24:40

@mind2: ukrajna pont azért mert sokban van azért nem dőlhet be:) Legalábbis szerintem. Max a kormányuk lesz oroszbarát meg az elnök...

Perverzsrac 2009.01.19. 21:26:18

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): szépkorú helyett inkább mondd könnyen manipulálható balfasznak, jobban jellemző:)

lanyi 2009.01.19. 21:27:10

OK
Visszavonom:)))

Azért a hozzászólásokat olvasva, meglátszik a baloldali média hatása.
Szerintetek az okozza a válságot nálunk hogy sok családi pótlékot fizetünk ki.Meg sok a nyugdíjas.
Meg sok a képviselő.Meg a fidesz felemelte a minimálbért.

Szerintetek máshol nincs nugdíjas?
Eddig nem voltak?
Szlovákiában kiírtották őket?:))

Egyébként a családi pótlékon a Gyes-en és a munkanélküli segélyen kívül az összes szociális kiadást meg kellene szüntetni.
Az alapítványok és egyéb civil szervezetek támogatását is minimálisra kellene csökkenteni.
Meg kellene szüntetni a minisztériumok pénzosztogatását.

Az adózásba be kellene vonni a leggazdagabb réteget is.A leggazdagabb réteget is felelősségre kellene vonni súlyosan ha védenek az adózási szabályok ellen.

Fel kellene állítani egy teljesen önálló szervezetet akik a politikai elitet ellenőrzik, korrupciós szempontból.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.19. 21:27:52

@jozicsenko: Aranyos vagy, de ez a kapcsolat.hu-ról ollóztam be.:)

reKorrekt 2009.01.19. 21:29:04

@Periwinkle (aka A 40-es fantomja): ezt bedobtam a kapcsolat blog azonos témájú postjába, rágódjanak rajta, kváncsi leszek a reakciókra. Bár sejtésem szerint erre sem lesz épkézláb válasz, reakció...

sertésmájkrém 2009.01.19. 21:47:41

máshol nincs 10 millás országban 3 milla+ nyugdijas
nincs is ekora nyugdijuk arányaiban sehol az oecd országokban, te barom
nincs 13. havi nyugdij sem.
nincsenek a halálba szivatva akik dolgoznak és mg sorolhatnám

Roxvox 2009.01.19. 21:55:46

@lanyi:
Aztán kikből állna ez a teljesen önálló szervezet, a politikai elit tagjaiból, vagy azok ismerettségi köréből, ugyanis nálunk más nem szokott hozzáférni az ilyen önszerveződésekhez.
Ki, vagy kik fogják ezt megcsinálni?
UTÓPIA!!!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.19. 22:01:11

@lanyi:

Olvasd el az Index-en a nagy elemzéseket.
Annyit költünk mint a skandináv államok jóléti kiadásokra, de a bevételek nagyon alacsonyak.

Máshol nincs 800 000 rokkantnyugdíjas. Szlovákiában csak 27 000 van. Szerinted ez egy normális különbség?
Hogy 3 millióan dolgoznak csak az országban és tartanak el 3.5 millió nyugdíjast?

Roxvox 2009.01.19. 22:06:38

A békés rendszerváltás nem működik, mert nincs megtisztulás, így nincs következménye, felelőse a múltbeli "elbaszott" dolgoknak.
Hajdan 1989-ben azt hittük, majd mi megmutatjuk a világnak, hogy lehet ezt békésen is csinálni....sikerült!

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.01.19. 22:10:45

@lanyi: "Fel kellene állítani egy teljesen önálló szervezetet akik a politikai elitet ellenőrzik, korrupciós szempontból."

Ez a Tiszta Kezek Minisztériuma, mely még a kitalálójának is csak üres választási ígéretnek volt jó. Köszönjük, kedves MDF! :D


@Korrekt Standartenführer:
Rákeresek, bár még sosem jártam az említett oldalon. Elrontasz engem! :DDD

Sloane (törölt) 2009.01.19. 22:12:51

Igazi kommunista megoldás, amivel megint az ingyenélő cigányok meg az adóelkerülők járnának jól. Én híve volnék, hogy szüntessék meg a segélyeket, ne kapjon az én családom se, csak épp az adómban vehessem figyelembe, hogy nem egy, hanem 4 embert tartok el. Vagy átmegyek én is Szlovákiába, adózok Ficóéknak, aztán dőljön rá az egész szemét rendszer az mszp szavazóbázisára, és harapják át egymás torkát a rokkantnyuggerek meg a segélyből élő álmunkanélküliek serege.

Perverzsrac 2009.01.19. 22:20:07

@Sloane: de szép is lenne... Elképzelem, ahogy a kapákkal és kaszákkal felfegyverzett cigók rárontanak a nyuggerek járókeretes és botos tömegeire. Komolyan...adhatná a tv...megnézném:) Aki felülkerekedik az kap pénzt az államtól a másik fél meg semmit:)

Perverzsrac 2009.01.19. 22:21:07

Amúgy meg nekem is egyre inkább azon jár az eszem, hogyan csaljak az adón és fizessek inkább a szlovákoknak bármit mint ezeknek egy garast is. Ez a szomorú...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 22:24:38

'estét:))

Érdekes, az agyhalottak erre a felvetésemre nem reagáltak:

'Ja, míg el nem felejtem: valaki korábban említette a csodálatos reformok között a viztídíj magasztos intézményét :)

Ha már számokkal alátámasztva ütköztetjük a nézeteket:

www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_UVEGZSEB/KOLTSEGVETESEK/72.PDF


23 milliárd 353 millió Ft. ELŐIRÁNYZATTAL szemben 13 milliárd 316,7 millió Ft TÉNYLEGES bevétel (gálánsan tekintsünk el a tervezett, és a valós összeg különbségének okaitól...), a lényeg: a EÜ alap TELJES BEVÉTELI ELŐIRÁNYZATA 1 676 MILLIÁRD Ft (meg az apró)

Kérem kapaszkodni: az a TELJES BEVÉTELI OLDAL 0.78%-a. Ha nagylelkűek vagyunk kerekítünk: 1%-a...

Azt hiszem kérdést nem is kell feltenni... '

Roxvox 2009.01.19. 22:28:05

@Perverzsrac:
Cigány valószínűleg nem leszel, de még nyugger lehetsz. Milyen jó is lesz nézni a Tv-ben ahogy téged ütnek a cigók.

Perverzsrac 2009.01.19. 22:28:12

@Seduxen: de mennyivel jobb vót! Múltkor voltam dokinál, vártam 1,5 órát ott az egyik nyugger nyanya épp ezt sírta vissza...hogyasszongya: "há mé nincs itt sorszám? Kifizetem! Azt az 5 forintot. Meg maguk is..." Mondom tipikus vizitdíjra szavazó. Nem volt kedvem leállni szívni az agyhalottal...

Perverzsrac 2009.01.19. 22:29:57

@Roxvox: nem nem. Jobb ha felébredsz. A várható átlagléletkor mostanság alacsonyabb mint a felemelés után a nyugdíjkorhatár lesz és mivel én keményen dolgozom (már amikor van melóm), ezért borítékolható hogy hamarabb megpusztulok mint a lógós tvzős. Vagyis a lényeg: hamarabb kipusztulok mint valaha egy fityinget kapnék a híres nyugdíjbiztosítótól....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 22:32:02

Nocsak, az agyhalottaknak "beszólt" egy (minden bizonnyal náczifasiszta) közgazdász, és holmi "Kilábalás_2008." programot emleget...

www.kilabalas.hu/publikaciok?order=getLinks&categoryId=62

Perverzsrac 2009.01.19. 22:33:03

@Seduxen: nem félsz hogy beszippant az IQ posvány? Ők mindig szelektíven válaszolnak. csak arra ami nekik tetszik és csak azzal jönnek elő ami az ő igazukat támasztja alá. Ha nem, akkor a patásürdeg lefizetett embere vagy. Ennyi. Ez egy végtelen történet. Soha nem változnak már meg. Ezért van az mszpnek biztos 12-15%a akár mit is csinál. Ha Gy. Ferenc embert öl egyenes adásban, akkor az is csak a viktór trükkje és továbbra is rájuk szavaznak. Nem véletlenül áll ez az ország úgy ahogy...

Perverzsrac 2009.01.19. 22:34:31

@Seduxen: az a program már frissítésre szorul:) Újak a feltételek...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 22:34:56

@Perverzsrac: én meg azt mondom, hogy fizettessen azzal vizitdíjat, meg kórházi napidíjat, akinek TÉNYLEG ingyenes az egészségügy. Én minden HÓNAPBAN fizetem :)))

Na jól van, Te FŐNÁCZI, ébredezik a miniatürizált terrorista, most elhagyom a süllyedő hajót, de holnap folytathatjuk :)))

Jó lét! :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 22:36:56

@Perverzsrac: ja nem, én jól elszórakozok, már várom, hogy valamelyik IQ-réndzsör kioszt:)))

De ettől nem alszok rosszabbul (mint 4 éve :)) muhahahaha) :))))

Elhiszem, hogy "avétos", de kiindulásnak nem lehet rossz... holnap kinyomtatom, és megsasoljuk :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 22:40:44

Tévedtem, visszaaludt (még) :)))

Na itt is van:

"Válasz Tamas30_megint felhasználó #397823 számú bejegyzésére:

A vizitdíjnak nem a bevétel a lényege, hanem az egészségügyi szolgáltatások ígénybevételének szabályozása. Aki volt a vizitdíj idején és utána is egy körzeti orvos rendelőjében az érti. A többi meg magyarázza!!!! "

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.19. 22:46:22

@Seduxen: Nah, megkaptam a legacélosabb indokot mindenre:
Van az Orbán, van a Gyurcsány. Ez a választék, ebből kell választani.

Félek, valahol még igaza is van... Miért a mi osrszágunk szól tényleg arról, hogy 2 kupac szarból melyik a kisebbik és az kell választani?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 22:49:38

Jut eszembe: ha a kedvenc videóim közé felveszem a HornGabis "Lássuk be" videót, vajon kibaxnak?

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.01.19. 22:52:24

hogy még mindenki agya felbaszódjon, ideraknám az örökös non-plus-ultra linket:

adozona.hu/kalkulator_ekho.aspx

számold ki, mit keresnél, ha ekhóval adóznál.
rögtön meglátod mellette, most mennyit kapsz kézhez és mibe kerülsz a munkáltatódnak.

a gyenge idegzetűek ne kattintsanak, elég ha tujdák, hogy most szarul járnak.

aki nem tudja, mi az ekhó. minden adó- és járulékteher egybecsomagolva. 15%-os kulccsal, évi max 25 millió forintig. teccikérteni?
igénybevételének feltétele havonta az ekhón kívül minimum a minimálbér megléte "rendes" (értsd: mint a pórnép) adózással.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.01.19. 22:53:26

ekhó mellett az emberben fel sem merül a családi adózás ötlete. és a szociális támogatások sem hiányoznak.

Perverzsrac 2009.01.19. 22:58:30

@Seduxen: én értem. A haveroknak volt pár eladó automatája utána meg széfjei. Ez volt a lényeg! Üzenem az agyhalottnak:)

Perverzsrac 2009.01.19. 23:01:27

@denever: én nem nézem meg. tudtam ezt már akkor mikor bevezetni tervezték. Tessenek körülnézni hogy hány színész nyal nekik ezerrel. Azoknak adni is kell!
És biza. Sas józsi is még az EVA mellett is csalt, pedig az a másik ilyen szarkupac.
Én meg rájöttem mit fogok tenni. Küldök egy önéletrajzot a patás ördögnek, hogy képviselő szeretnék lenni, benne van-e ő is:) Azt hiszem holnap elküldöm. Szerintem ők se fogják érteni, hogy ez most komoly vagy vicc:)

Perverzsrac 2009.01.19. 23:03:54

@Seduxen: Amúgy pontosan ezekkel a plakátokkal csinálnék én választási kampányt meg a feri beszédeivel. Mindig más plakát, mindig más részlet oszt tessenek összehasonlítani a valósággal.
Jó, melléírnám: IGen? Ezt megcsinálták?

Nem véletlenül végeztem én PR szakon:) Kár, hogy ehhez kéne pár 10 misi, de ütne nagyon:) jobb lenne, mint a szarabbul élünk mint 4 éve...

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.01.19. 23:04:48

Mar vartam, hogy mikor kezd valaki elkezdeni arrol vitatkozni, hogy mi szamit magas jövedelemnek!
Nalunk mindere van kibuvo kis kapu:

Az en javaslatom lenne, meg kellene adoztatni a csaladi potlekot- persze elötte valaicsket emelni a savhatarokon - es akkor nem lenne gond.

Perverzsrac 2009.01.19. 23:05:38

@Félkupica_Fehér_Főnök: na mi van, fáj az igazság? Eddig nem tudtad, hogy mi megy?

Amúgy meg zero helyében megkérdeznék pár balra húzó színészt mi a véleményük az ekhoról és idevágnám:) Vagy tegye meg az index:) Jó móka lenne...kb mint mikor a politikusok magyarázzák a költségtérítést...

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.01.19. 23:05:40

ugyan főnök, nem gondolod hogy én ekhózok?
az a kiemelt kasztnak jár. a kockafejű buherátorok sajna nincsenek benne a pikszisben.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.19. 23:06:44

@Perverzsrac: Na ezt küldd el a patásördögnek, oszt máris médiatanácsadó leszel az én pénzemből, meg bérelheted a körúti kecót huszaskáért...

Perverzsrac 2009.01.19. 23:06:47

@kornelia: az kurvajó valóban. És ki járna jól? az aki kibaszottul semmit sem adózik... Nagy ötlet! Küldöm a nyeremény szekérnyi cigánypurdét ajándékba Önnek postafordultával

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 23:07:36

@Perverzsrac: nem kellenek milliók: egy-két éjszaka alatt (ha összefog a blog) teleplakátoljuk az országot (mire leszedetik az újabb 1-2 nap), ha gondoljátok megkérdezem a nyomdai vonalat, mennyiért tudnának segíteni a megvalósításban :)))

Perverzsrac 2009.01.19. 23:08:12

@VonPerez: ááá. az ötleteimet simán lenyúlnák és nem vennének be a buliba. Amúgy meg nekem nem kéne kecó se 20ért, se 100ért. "Anyámmal élek, babettával járok, macskám van és ÉN NE LEGYEK KEMÉNY?"

jozicsenko 2009.01.19. 23:10:03

derelyegrádi szellem 2009.01.19. 17:42:30
egy kicsit késve, bocs
ezeket emlékezetből soroltam fel, mert mindenki a pénzügyi részeit mondja
akkor és ott, abban a rendszerben nagyon-nagyon sok kiforratlan pont volt, ami nem volt leszabályozva, ezeket a bokros csomag idején rakták rendbe (szerencsejáték, pl: bárki nyithatott elötte "casino"-t, oszt ugy fosztottak ki, ahogy akart: utána beszállt egy állami cég is: igazolt gép lehetett, a cég iszonyat kaukcióval dolgozhat, stb: bürokrácia, undorító, de PÉNZ-t hozott és a játékbolondoknak is maradt valami 30-40%...
ahogyan a borgazdaságok felbomlása utána az ilyen olyan bortenyésztők között is szét kellett csapni, mert látható volt hogy az eu megkövetel dolgokat -mégha azok a célok akkor még messze is voltak- de volt valami kiindulo pont, sőt a megmüveletlen föld sem hoz pénzt, tehát ugyanott vagyunk) szumma: olyan alapokat teremtettek, ami után tisztult a kép Vadkeleten...

a kérdéseidre: nem vitatom őket, igazad van: nemrég, a 2006os választások idején (azt hiszem utána, de még a vizitdíj bevezetése elött) jött Lali bá a Bokros2.0-val, akkor letettem a hajamat

azt akkor végig számoltam és szidtam, de nagyon:

az akkori 61500 Ft-os minimálbérből maradt volna 39700 Ft, a létminimum 39200 volt, tehát pont két korsó sör maradt volna egy kiskocsmában

ugyanis velünk tőkésítette volna fel a magáneü biztosítókat, úgy, hogy min hav 10e Ft lett volna az xy járulékod, felette a béred pár %-a (nem keresem vissza, ne haragudj, hvg-n biztos fenn van), plusz adójóváírás teljes eltörlése, iszonyat szivatások, már a minimálbéresekkel kezdve (éljen a szolidaritás, alig másfél millióan vannak, kb millió aki tényleg ebből is él)

mondom, a magáncégeket TE tőkésítette volna fel (én nem, mert mentem volna Újzélandra péknek)

VonPerez · tokfa.blog.hu/ 2009.01.19. 21:27:52
ok, viccnek erős, de jó :-)
(gondolom a nyuggerek sem gondolták végig, hogy a minimumnyugdíj a minimálbér 30%-a: képzeld el, ha azt mondanád: vissza a minimálbér a 40e Ft-ra, vele együtt a nyugdíjuk is, utána 21e Ft helyett 12e Ft lesz a minimálnyugdíj, sőt mindenki bukja a nyugdíja 43%-át...

Perverzsrac 2009.01.19. 23:11:58

Egy ilyen akcióval simán lehetne pártot alapítani. Mint a kétfarkú kutya párt. Igaz ők csak pukkasztanak és viccelnek, de ha komolyan gondolnák, simán szavazna rájuk 5 %. Na és ők áttörik a média hírhatárát, ha mást nem néha a fókuszba bekerülnek. Az meg elég az 5 %hoz. Minimális médiaismertséggel simán parlamentbe lehetne jutni egy új pártnak, HA! friss emberek lennének bennük. Senki régi. Csak szakemberek, csak hozzáértők, akik soha nem politizáltak nyilvánosan eladdig. Ha meg valakiről stikli derülne ki mégis, azonnal kizárni, Bevenni alapszabályba...
Simán lehetne itt értelmes pártot összerakni, csak ahhoz vagy pénz vagy megfelelő alulról szerveződés kell:)
Pár ilyen plakát, semmi mocskolódás, csak a tények és sima ügy én azt mondom...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.19. 23:12:11

@jozicsenko: Váháháháhá, miért nem előbb mondtad!:))))

Perverzsrac 2009.01.19. 23:12:40

@VonPerez: olvastam. tipikus:) gondoltam zero majd cikkez róla, ő szereti pécset:)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 23:13:41

mekkora egy surmó állat ez a jessyke nevű félbites droid...

jozicsenko 2009.01.19. 23:14:59

úúúúúúrristen

ti a kapcsolatra jártok erősíteni?

ahogyan cimbi mondja: ez a kemény, nem a f@om...

ahhh: nekem ahhoz nincs gyomrom: volt fekélyem, a szondát egyszer nyeltem le, köcce, többször nem kell

Perverzsrac 2009.01.19. 23:15:29

@jozicsenko: az adójóváírások teljes eltörlésével továbbra is egyetértek, de ennyi. Bokros egy elefánt a porcelánboltban. Járai sokkal közelebb áll a finomabb de még mindig célravezetőbb technikákhoz...

Perverzsrac 2009.01.19. 23:16:49

@jozicsenko: én oda nem járok már jó rég...kb mikor elkezdte a blogot a feri még a másik oldalán, az első 2 nap után rájöttem hogy ez csak saját töknyalogató lap. Ahhoz én meg nem asszisztálok.

Perverzsrac 2009.01.19. 23:17:30

@Seduxen: fentebb párral az neked szólt, nem tom miért nem rakta ki elé...

Perverzsrac 2009.01.19. 23:19:10

Tudom, összeesküvés elmélet, de miért van az, hogy ezek a blogok szinte sose kerülnek ki indexre? :) az iszkráékról is utólag írtak cikket ott meg se említve a vastagbőrt...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 23:23:20

VonPerez: az lehet, de surmó paraszt is...

cserébe besegítettem Főnöknek, és kapott az ostobenkokurva 2 linket is a hőn áhított 1994-2002-es államháztartási hiányról. Jobban járt volna ha kussol...

Perverzsrac 2009.01.19. 23:23:59

index.hu/politika/bulvar/diszn6181/
vártak volna még 5 percet a cigók elviszik. :))
Máig emlékszem Hankiss elemér egy kísérletére az astoriánál. A 3 sávos út középső sávjába kitettek egy kukát. Aztán figyelték az emberek reakcióit és Hankiss kommentált, hogy "igen, manapság senki nem áll meg, ha megállna és kitenné szélre, akkor mindenki haladhatna, de mindenki csak magával törődik..." Aztán 5 percen belül egyszercsak egy lada elmegy a kuka mellet, majd egy újabb 5 perc múlva feltűnik megint. (az időt ők mondták be, meg számláló is ment asszem. A lényeg hogy nem volt sok) Szóval másodszor feltűnik. M?egáll. kiszáll a sofőr (alig barna) kinyitja a csomagtartót, bebassza a kukát és elhúz a helyszínről. Ők meg csak lesnek és nem tudják mit mondjanak hirtelen:))))))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 23:35:18

ja, az :)))

szerintem még bele se' lehetne kötni, mi csak a TÉNYEKET tesszük közzé. Az meg, hogy illetéktelenek olyan helyekre ragasztják ki a plakátjainkat, ahova nem lehetne... Mossuk kezeinket :)

A T. Szerkesztőség koordinálhatná az erőfeszítéseket... :)))

ajjaj, most viszont TÉNYLEG megyek, megébredt az emberpalánta, végre cserélünk Asszonnyal, már ami az alvást illeti :)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.01.19. 23:40:45

@Seduxen: Hű B+ Sedux!
Én is elküldtem neki, de csak emlékezetből (tudod ki keresgél helyettük), imádkozhatunk, hogy passzoljanak a számok, mert agyon leszünk fikázva, ha nem :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.19. 23:55:18

na elég finoman osztottam ki a picsát... szerintem... jó éjt mindenkinek, az erkölcsi győztesek önelégült vigyorával térek nyugovóra :)))

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.01.20. 00:24:09

@Seduxen:

jók a számok a linkelt oldalon.
viszont jó tudni, hogy a 3%os recesszió hatására - amit 2009re várunk - a tavalyi hiánnyal egyező összeg jövőre már +3% lesz GDP arányosan.
és ugyanígy nő az államadósság is (GDP arányában), még ha abszolútértékben nem is változik.

most majd meglátjá az eftársak, milyen amikor a százalékok ellenük dolgoznak...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 03:17:07

@lanyi:

"Egyébként a családi pótlékon a Gyes-en és a munkanélküli segélyen kívül az összes szociális kiadást meg kellene szüntetni."

Sok hülye kommenten rágtam már itt túl magam, de most már muszáj beírnom. Tehát például az egyedül maradt kisnyugdíjasok vagy az elhelyezkedni nem tudó valódi rokkantnyugdíjasok dögöljenek meg. Végülis, volt egy olyan felvetés is, hogy 65 éven felül ne szavazzanak, illeszkedne a fölöttébb szociális érzékenységű koncepcióba.

"Az alapítványok és egyéb civil szervezetek támogatását is minimálisra kellene csökkenteni."

Fasza, éljen a visszatérés a pártállami diktatúrához. Arról nem is szólva, hogy a civil szféra kontrolljának hiányán túl ezeket a feladatokat újra az államnak kéne átvállalnia, így óhatatlanul szakszerűtlen lesz a működés, illetve sokkal többe kerül, ha belevesszük még a bürokrácia útvesztőit is. Egyébként 2009-ben elvileg nagyon sok nem kormánypárthoz közel álló civil szervezet összes támogatását meg akarták szüntetni egy tollvonással. A végén az lett belőle, hogy némi alamizsnával kiszúrják a szemüket.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 03:18:01

@Korrekt Standartenführer:

Hát nem tudtad, hogy a nácifasiszták és a reakciósok ide fészkelték be magukat?:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 03:27:24

@Seduxen:

"Aki volt a vizitdíj idején és utána is egy körzeti orvos rendelőjében az érti."

Na igen, aki nem volt orvosnál vizitdíj idején, az mondjuk talán azért nem ment el, mert nem volt miből kifizetni a napi 500 Ft-ból. Vagy ha valahogy ki tudta szűkölni az illető azt a 300 forintot, akkor meg lehet, hogy gyógyszerre nem jutott már pénz. Mert igen, ott tartunk, hogy 3 millió embernek vannak ilyen filléres gondjai. Persze mindig lehet arra hivatkozni, hogy unatkozó nyugdíjasok meg smucigok, csakhogy ez nem fedi az igazságot, ráadásul rosszindulatú is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 03:35:39

@jozicsenko:

Bortenyésztők?!:) Az milyen, élőflórás?:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 03:36:38

@Perverzsrac:

Értem már miről kaptad a nicked, az optimizmusod perverzi magaslatairól.:P

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.01.20. 06:21:19

Kedves Szűcs Erika szamárszex.
Kedves Szűcs Erika kakiszex.
Kedves Szűcs Erika kutyaszex.

"...egyebet nem tudok elmondani, kérem kapcsolja ki..."

2009.01.20. 06:45:48

Aki itt szidja a "nuggereket" az remélem nem várja majd , hogy anyucit és apucit az "állambácsi" tartsa el, hanem magához veszi és nem dugja otthonba!Már csak azért sem mert ezt is a közösböl fizetik ! Amellett csak megjegyzem, a vizitdijjal én sem értettem egyet, ám röhelyes hogy olyanok tiltakoztak nem egy tv adón, mondván nincs rá pénzem--ahol egy sms ára 260+áfa volt! Ám egyetértek azokkal akik azt mondják, hogy a segélyen élöket nem kéne ennyire megfizetni, hiszen a gyerekcsinálásból lassan jobban élnek, mint aki dolgozik!Csak nem ez az "uj magyarország" programja? Jelszó: Ne dolgozz, csinálj minnél több gyereket és jól fogsz élni, mert ezt fizetik! De meddig?

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2009.01.20. 07:08:47

@janos551: "Aki itt szidja a "nuggereket" az remélem nem várja majd , hogy anyucit és apucit az "állambácsi" tartsa el, hanem magához veszi és nem dugja otthonba!Már csak azért sem mert ezt is a közösböl fizetik !'"

Mit? Az idősek otthonát? Nekem úgy rémlett, hogy leginkább Hild életjáradékból, meg a nagyi lakásának árából lehet otthont fizetni... de javítson ki valaki, aki járatosabb a témában.


"Ne dolgozz, csinálj minnél több gyereket és jól fogsz élni, mert ezt fizetik! De meddig?"

Amíg a léhűtők száma el nem éri azt a kritikus arányt, ami fölött nem képes őket a dolgozó réteg eltartani. Az állatvilágban ezt a határvonalat asszem úgy hívják, hogy az adott környezet eltartóképessége.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.01.20. 07:13:29

@Perverzsrac: gőzöm sincs. ha én bkv-val járnék, egy óra lenne az utazás, pedig csak 11 km BP-en belül.

Tilcsák Bea (törölt) 2009.01.20. 07:14:16

@Lukrécia Bögre: mármint a bkv útvonaltervezője szerint. vagyis a gakorlatban másfél. minimum.

sasika61 · sasika61mondja.blog.hu 2009.01.20. 07:57:31

Nem először veszem észre, hogy hasonlóan gondolkodunk. A poszt minden sorával egyetértek.

Corry 2009.01.20. 08:03:07

A nyugdíjasokat lehet szidni, de mindig hozzá kell tenni, hogy nyugdíjas sokféle van:

öregségi nyugdíjas
kamu rokkantnyugdíjas
tényleg rokkantnyugdíjas
elő és egy humbug okán korábban nyugdíjba menők

ebből kettő fikázható a másik kettő nem.

Egyébként lesz még egy nyugdíjas kategória, ha megtartanánk a mai politikus garnitúrát:
azok, akik önhibájukon kívül zsebbe kapták a fizut és elfelejtettek belőle járulékot fieztni és most a nyugdíjkorhatárt elérve jöttek rá saját önnön hibájukra... Erre majd ki lesz valami szicoális rizsa találva, meg az alanyi jog. Télleg, az aki a családi pótlékból meg az összes egyéb kitalált támogatásokból él, annak miből lesz majd nyugdíja?????

jozicsenko 2009.01.20. 08:08:58

reggelt, kv-t!

Mj · www.szajtepo.blogspot.com 2009.01.20. 03:35:39 : a rettenetes tömegborra gondoltam, amit az orosz piac (még) felvett, de ny-on nem értették miaz...

Mj · www.szajtepo.blogspot.com 2009.01.20. 03:17:07 :

ne szálljunk el, nem a 65 évesek kilövetését várom, hanem hogy a 42 éves volt Bm-es/katona/rendőr , akinek "joga" hogy nyugdíjas legyen az utolsó két éve nettója alapján (mig téged valorizálnak) és vidáman dolgozik utána feketén, szürkén, no ezek kapjanak egyet az arcukra: nem azért adózok 70%-ot mert ferikéék félnek tőlük...
(tudom, hogy szerzett jogairol nem mond le senki, de lesz egy államcsőd (=Oroszo, 98), oszt csókolom, nincs nyugdíj mert nincs miből utalni: lehet gondolkodni, ki a fontosabb és hogy 50 évesen miért inkább rokkant mindenki (=ok, hogy nem veszik fel őket dolgozni, DE EZ erika feladata, kényszerítsék rá a multikat, vagy takarodjanak)

jozicsenko 2009.01.20. 08:11:21

@Corry: igen, ezt kifelejtettem: most kb másfél millió minimálbéres van

ők csak minimálnyugdíjat kapnak és valamilyen segélyt kapnak majd

talán, ha lesz pénz

és ha nem? sokan fognak éhezni...
(és velük is több szavazó lesz, akit az adócsökkentés nem hat meg)

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.20. 08:29:35

@Corry: Az öregségi nyugdíj is fikázható, főleg ha munkásőr meg hasonló csini foglalkozásokban dolgozott előtte a tisztelt nagyérdemű.

reKorrekt 2009.01.20. 08:37:14

Egy elég pofás kis komment from overthere (bocs, ő írta naggyal, nincs kedvem átírni):

"#397958 | professzor | 2009-01-20 07:24 |
AMI MOST TÖRTÉNIK AZ NEM MÁS,MINT BEISMERÉSE ANNAK,HOGY NEM LÉTEZNEK IGAZÁBOL ELKÉPZELÉSEK ÉS REFORMKEZDEMÉNYEZÉSEK A SZOCIÁLIS SZFÉRÁBAN. EZ A TERÜLET AZ IDÉN IS MEG FOGJA TERMELNI A MAGA 4OO MILLIÁRD FORINTOS TÖBBLETDEFICITJÉT.EZ ELLEN RADIKÁLISAN NEM IGY LEHET KÜZDENI,HANEM UJ BEFIZETÖK VGYIS UJ MUNKAHELYEK TEREMTÉSÉVEL.
EZ CSAK A KEZDET,A KÖVETKEZÖ LÉPÉS A NYUGDIJKORHATÁR,SZOCIÁLIS NYUGIJAK VISSZAFOGÁSA,ROKKANTNYUGDIJAK FELÜLVIZSGÁLATA ÉS MEGVONÁSA, KORKEDVEZMÉNYEK VISSZAMENÖLEGES ELTÖRLÉSE.
ÉS MINDEZ MÉG MINDIG NEM HOZZA BE A JELZETT HIÁNYNAK CSAK MINIMÁLIS HÁNYADÁT.
NA EZ A JOLÉTI KORMÁNYZÁS... ÉS ANNAK EREDMÉNYE... VÁLASZTÁSOK ELÖTT OSZTOGATUNK, AZTÁN ÉVEKEN ÁT FOSZTOGATUNK....MINDEZT RÁFOGVA BIZONYOS VÁLSÁGJELENSÉGEKRE...SÖT BELEHAZUDVA ,HOGY EBBÖL A RECESSZIOBOL VÉGÜL IS MI RÉSZBEN PROFITÁLHATUNK IS.
EGY BIZTOS ..ÉS NEM PÁLYÁZNÉK A MINISZTERELNÖKI SZÉKRE gYURCSÁNY UTÁN.A KÖVETKEZÖ ÁLDOZAT NEM LESZ HOSSZU ÉLETÜ A HATALOMBAN."

Az áfa emeléssel meg elmehetnek a jó anyukájukba bele. Az 5%-os áfa csökkentésnek 0,9%-os(!!!!) árcsökkentő hatása volt, mert a 4,1%-ot benyelték a kereskedők. Ha most ráhúznak 5%-ot, akkor összeségében 4%-os áfa emelést csináltak. Köszönjük.
m.blog.hu/re/reakcio/image/0801/MSZP_afa_megcsinaltuk.jpg

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 08:38:32

'reggelt fasiszta csőcselék :))) /btw: provokátorok, fidesiszták, bértollnokok, stb-stb./

agyhalottéknál ez a rovarírtó is egy nagy agysebész, milyen vicces(nek szánt) kommentet bírt kipréselni magából válaszul az államháztartási hiányt ecsetelő kommentemre...

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.20. 08:48:47

Korrekt ezt hogy a faszba nem moderálták ki? :D

mind2 (törölt) 2009.01.20. 08:51:42

Reggelt ! Pocsék éjszakám volt, azt álmodtam, hogy a feri meg a szűcs erika kergetnek az udvarunkon :(

DArchAngel 2009.01.20. 09:02:58

Uhhh, tegnap délután óta kicsit megszaladtak a kommentek.
Szóval Bokrossal nem azért példálództam, mert akkora marha nagy reformot csinált, hanem azért, mert utoljára akkor mertek meghozni egy ilyen szinten népszerűtlen döntést.
Mint írtam, a következmények ismeretesek. Politikusaink a lényeget levonták: jobb nekik a langyos szarban tartani az országot, csak maradjanak a pikszisben.

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.01.20. 09:24:16

Mondjuk azt nem értem, hogy miért kárognak emberek a családi és 20%-os jövedelemadó ellen. Roszabbul járnak a keveset keresők? Jól azok akik sokat? Na most akkor hoszabb távon egy nemzetnek mi az érdeke? Melyik réteg termelje újra és növelje a létszámát? Lehet, hogy rosszul (és érzéketlenül) látom a dolgokat, de pl. anyukám textilipari segédmunkásból kétdiplomás vezetővé küzdötte fel magát (látva azt, hogy a szülei példája nem feltétlenül követendő -"alacsony jövedelmű réteg"). Emlékszem, rengetegszer vittem vajaskenyeret benne némi piros arannyal uzsonnára, két mackónadrágom volt ált. isiben, váltogatva jártam bennük. Szóval nem sípolni kell, hogy így alacsony jövedelmű réteg, meg úgy (panelprolik?), hanem motiválni őket, hogy tanuljanak dolgozzanak.
(de jó egyszer sem írtam le, hogy cigány. Ja de, mosat :D)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 09:38:31

Gyerekek! Egészen más dimenzió az agyhalottak oldalon kommentelni. Olyan gyermekien egyszerű minden hülyeségüket egy pillanat alatt cáfolni, hogy az már szinte bűn :)))

Itt meg csak egyetérteni tudok ugyebár, ez nem túl nagy kihívás...

reKorrekt 2009.01.20. 09:40:45

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: nemtom, enyém is bejutott, melynek ez volt a zárszava:

"...Csak halkan kérdem meg, hogy ez a verzió már eszébe sem jut senkinek, mert ez egy félmilliós stabil szavazótábort érintene?
Első az ország, jó reggelt! Menjetek és tegyétek már a dolgotokat!"

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 09:46:10

@Korrekt Standartenführer: köszi, de én ma már voltam wc-n, és megformáltam véleményemet a mai napról... vagy nem erre gondoltál? :)))

Nzoltan 2009.01.20. 09:50:28

Én semmilyen támogatást nem adnék annak akinek megvan mind a két keze, két lába, és egy feje.

Adóból lehessen leírni gyerekek után mindent. Nem számlával igazoltan, hanem fix összeg/fő családon belül. Gyerek után a szülők csak ruhát élelmet stb kaphatnának. És azt is csak akkor, ha rendszeresen járatják iskolába, ovodába, orvoshoz, stb.

A másik megy a gyerekmunka. Miért nem segíthet egy gyerek a családi gazdaságban (mert hivatalosan nem dolgoztatható a gyerek)? Nevelő hatása van.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.20. 09:53:44

@Seduxen: "Itt meg csak egyetérteni tudok ugyebár, ez nem túl nagy kihívás... "

Bee-bee-beeeeeee :D

reKorrekt 2009.01.20. 09:56:32

@denever: most látom csak. juj de falbaszott.
Az én nettóm a munkaadómat terhelő költségek 44%-a. Ezzel szemben az ekho-soknál ez az arány 70%!!!!

Vajon nekik miért kell kevesebb mint fele annyi nyugdíjjárulékot és negyed! annyi EÜ járulékot fizetni? Ők nem lesznek öregek és betegek?

Nézzük csak kikről is van szó:
Az Ekhó-ról szóló törvény tételesen felsorolja azokat a foglalkozási ágakat, amelyeknek művelői az Ekhót választhatják adózási formaként; ezek az alábbiak:
- 2615 Könyv- és lapkiadó szerkesztője
- 2616 Újságíró
- 2617 Rádióműsor-, televízióműsor-szerkesztő
- 2619 Egyéb magasabb képzettséget igénylő kulturális foglalkozások
- 2621 Író (újságíró nélkül)
- 2622 Műfordító
- 2623 Képzőművész
- 2624 iparművész
- 2625 Zeneszerző
- 2626 Rendező
- 2627 Operatőr, fotóművész
- 2629 Egyéb alkotóművész foglalkozások (díszlettervező, jelmeztervező, dramaturg)
- 2631 Színész, előadóművész, bábművész
- 2632 Zenész, énekes
- 2633 Koreográfus, táncművész
- 3714 Rádióműsor-, televízióműsor-szerkesztő munkatárs
- 3715 Könyv- és lapkiadó-szerkesztő munkatárs
- 3721 Segédszínész
- 3722 Segédrendező
- 3723 Népzenész
- 3725 Cirkuszművész
- 3729 Egyéb művészeti foglalkozások
- 5341 Fényképész, fotó- és mozgófilmlaboráns
- 5342 Világosító és egyéb filmgyártási foglalkozású
- 5349 Egyéb kulturális, sport-, szórakoztatás, szolgáltatási foglalkozások, feltéve, hogy azok a mű elkészítésének folyamatában alkotó jelleggel, attól elválaszthatatlan módon vesznek részt. Ilyen foglalkozás különösen a fotóriporter, a korrektor, a designer, képszerkesztő, művészeti vezető, a hangmérnök.

Ez vajon hogy jött ki nekik-e?

mind2 (törölt) 2009.01.20. 09:57:07

@misikeh: egyetértek. Nálunk dettó ez volt a helyzet. Sőt egy egész korosztálynál. De érdekes, hogy mindenkinek volt otthon főtt étel, , és ahogy mondod, két gatya, egyenmelegítő. Sosem az volt a kérdés, hogy miért nem mennek dolgozni a szüleink, hanem tök természetes volt - az élet rendje- kötelesség - hogy mentek. Ezt láttuk. Nem hiszem, hogy a szolidaritásomnak odáig kéne terjednie, hogy lassan 2 ingyenélő generációt kelljen eltartani. És a gazdasági környezettel se jöjjenek, mert ha ingyen van a tanszer- tankönyv- étkezés, már az magában rengeteg pénz megtakarítás. És most nem azokról beszéltem, akik dolgoztak, de elvesztik a munkájukat, hanem a fentebb említett, az ország számára tökéletesen elveszett néprétegekről :(

Float 2009.01.20. 10:05:06

Persze 25mrdért elsuhan megint egy microsoft-tender -- így lehet pl megint ingyé windóz az egyemistáknak --, de a CSP-t azt csökkenteni kell

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 10:12:08

@Float: hogy említheted a kettőt egy lapon? A Csp lemászárlása majd hoz kb 40 md-t (az egész struktúra átalakítása ugyan belekerül kb 60-ba, de ez nem szempont), miközben a vindóvz-tender "csak" 25 md?

Határolódj el Magadtól de kurva gyorsan :))))

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.20. 10:14:32

@Seduxen: Na akkor már csak fel kell emelni az adósávokat.
Minimálbér 36%
Minimálbér-3.000.000 48%
3.000.000- 72%
Képviselői fizetés adómentes :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 10:16:46

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: hm, nem rossz. Szerintem kűggyed el SzínesfémJánosnak, tuti tetszeni fog neki az ötlet.

De szerintem merjünk nagyok lenni:)))

48% --> 60%
72% --> 80%

A képviselői TISZTELETDÍJ (az NEM fizetés) pedig Adó, ÉS JÁRULÉKmentes...

Hm?

mind2 (törölt) 2009.01.20. 10:24:56

@Seduxen:
Csak egy tételt vegyünk már :
Külső tanácsadó cégek éves bekerülése az összes minisztériumnál és háttér intézményeiknél : lásd : hatástanulmányok, jogi szaktanácsadás, marketing tanácsadás, stb. Ez hány milliárd is összesen ? Mert hogy nem csak százmillók mennek el rá, az is biztos.
A Zrinyi Nemzetvédelmi Egyetemről kirúgták az összes nyelvtanárt, és külsős céget bíztak meg 400 millióért. Csupa racionális lépés.

2009.01.20. 10:26:31

T.Periwinkle! Sajnos kénytelen vagyok ellentmondani neked. Az, amit megemlitettél, az "önrészes beugróval" megy és csak és kizárólag Bp-re és Pest-megyére érvényes!A többi az --állami vagy megyei,esetleg egyházi (sicko jedno) fenntartásu intézmény!( hivhatják szoc. otthonnak vagy öregotthonnak,gondoskodó háznak) De azt hiszem Corry leirta mindazt, amit még le akartam irni! Ja és még valamit, senki ne tévedjen el--mert a nyugdijkassza azért fogy vészesen, mert ebböl fizetik a szoc. és egyébb segélyeket! Ha ettöl( szoc. segély, lakhatási, nem rendszeres,gyerekvédelmi, stb) "megtisztitanák" a nyugdijalapot, mindjárt más lenne a kép!De igy nyugodtan lehet köpködni, a mostani és a majdani nyugdijba készülöket is!( bennünket és benneteket)

Homoktövis 2009.01.20. 10:29:18

Először is szeretnék elnézést kérni minden nálam hátrányosabb helyzetű honfitársamtól, hogy egészséges vagyok, dolgozom és adót fizetek. Másodszor, kérem az MSZP-t, hogy magas jövedelmemre tekintettel feleségemnek ne járjon a GYES, és természtesen a családi pótlékra sem tartok igényt. Tisztelettel kérem továbbá, hogy rám magasabb ÁFA-kulcs, jövedéki adó, víz, gáz, áram és szemétszállítási díj legyen érvényes. Kérem, hogy az óvodában és az iskolában gyermekeim után magasabb térítési díjakat fizethessek. Amennyiben van rá lehetőség, felajánlanám az autómat a mentőszolgálat megsegítésére és szívesen örökbe fogadok még egy hajléktalant az általam eddig támogatott Laci bácsi mellé. Mindezek után egyetlen kérésem lenne csupán: halálom esetén (amely szándékaim szerint nyugdíjba vonulásom előtt következik be, hogy ne terheljem fölösleges kiadásokkal a költségvetést) az MSZP nyilvánítson saját halottjának, mivel temetésem költségeiről, bár szégyellem magam, sajnos már nincs módom gondoskodni.

Nzoltan 2009.01.20. 10:33:51

@Korrekt Standartenführer:

Én is ekhos vagyok. Ez úgy ment végbe, hogy a bruttó összeget a munkaadó lecsökkentette.
Azóta a nyugdíjalapomba befolyt összeg a töredéke, a fizetés nem változott sokat.
Szóval nem mindenki járt húdejól vele.

Az egész azért jött létre, mert nagy volt az edóelkerülés. Ilyen szakmákban nem lehet sok mindent elszámolni, ebből következik hogy sokat kellett volna adózni. Plusz még ezek a szakmák voltak azok, ahol az "alkalmazott" is vállakozó volt.

A rendszer szar úgy ahogy van. A túladóztatott réteg pénzét osztják szét a "rászorulók között". Nem kellene mindenféle pótlékkal eltartani a sleppet, hanem adókedvezménnyel terelni mindenkit a munkavállalás felé. A mostani eva és ekho méretű köztehervállalásnak plusz forgalmi adónak bőven kéne fedezni az államháztartást, mint az oly sok országban működik már.
Szlovákia ugye...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 10:38:59

@mind2: így van. van ezzel valami problémád?

mind2 (törölt) 2009.01.20. 10:54:38

@Seduxen: Ááááá, semmi.:) Homoktövis felszólalása nagyon tetszett, azt hiszem csatlakozni fogok hozzá.:)
@Homoktövis: Bár kiegészíteném annyival, hogy eltemetni sem kell bennünket, majd odamegyünk a Dunához és beleugrunk. Aztán levisz bennünket a szerbekhez, vagy románokhoz, és még az sem kerül pénzébe senkinek.
Indítsunk inkább mozgalmat, " hogy költsük el az IMF hitelt is minél gyorsabban " szlogennel.
Sedux off: Hogy van a Pici ?

kopaszfarkas 2009.01.20. 11:13:04

Ez nagyon jó hsz volt Homoktövis.
Nem rakná fel valaki a kapcsolat.hu-ra? Ahogy olvasom, néhányan járatosak arra.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 11:23:39

mind2: köszi, egész jól. Ugyan csak feb 1-jén lesz 3 hónapos, de lassan duplázza a születéskori súlyát, szóval szépen gyarapodik. Pocifájás már csak nagy ritkán jön elő, az alvási szokásaival vannak még bajok :)) De nagyon cuki, már gügyög, mosolyog, mint a vadalma, de ezt szermérmesen teszi, ha sokáig mosolygunk rá, először ő is visszavigyorog, de utána "szemlesütve" elfordítja a fejét... Imádom :)

Bastie (törölt) · http://www.hirmax.net/ 2009.01.20. 11:24:19

@Homoktövis: Nagyon ott van.

A legnagyobb gondnak azt érzem, hogy mesterségesen visszahúzza az állam azokat, akik hajlandóak tenni magukért. Nemhogy elismerné őket, hogy letettek valamit az asztalra, hanem jól megkopasztja, hogy nehogy véletlenül ki tudjanak törni a középszerűségből.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 11:25:11

muhahaha: az egyik biorobot - a "jogi szaktájékoztató" = KÖNYVTÁROS BAZZE :))) - "tiltólistára" vett fel...

Mint a "régi szép időkben":))))

mind2 (törölt) 2009.01.20. 11:36:55

@Seduxen: Kis skorpió jegyű :) Mint az enyémek :)
Örülök neki. Süt belőled a szeretet:) Elképzelted már bézbólsapiban, meg farmernaciban, kockás ingben, ahogy melletted tipeg :))) ? Vigyázzatok magatokra.:)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.20. 11:41:48

@mind2: az utóbbi időben egyre gyakrabban :)) már nagyon vároma játszóterezéseket, "közös" olvasgatást, első bölcsis-ovis napokat, meg ilyeneket :)))

jozicsenko 2009.01.20. 12:17:13

@Nzoltan:

ne haragudj, de ez ezzel jár: minimálbérért minimálnyugdíj jár majd

fel kell készülnöd az élethosszi munkára, az önkéntes kiegészítésre, a segítőkész gyerekeidre vagy az önkormányzatod rendszeres látogatására, szoc segélyért

s ezért van az is, hogy nagy feró és a többiek alig 25e Ftos nyugdíjból élnek, tehát nekünk lesz a feladatunk az ő eltartásuk

ahogyan az EKHO-val megvásárolt médiamunkások nyugdíjköltsége is...

jozicsenko 2009.01.20. 12:29:21

ui: aki nem érti: az ekho lényege, hogy a minimálbér összegéért minden adót és járulékot megfizettetnek veled, de felette, 25 millió Ft-ig lineárisan adózol, 15%-kal

vagyis aki ekhos, a minimálbér után fizeti a TB járulékot, csak ebből van nyugdíj alap

vagy abból a pénzből, amit megtakarítasz és TE magad fizetsz be a magánnyugdíjpénztárba

Nzoltan 2009.01.20. 15:06:20

@jozicsenko:

Én ezt értem. Én azt mondom, hogy ez sokaknak nem választható, hanem a béredet csökkenti a munkaadó annyira, hogy a nettód marad amennyi, de az utánad fizetett járulékok, közte a nyugdíjad csökken amit meg a nettódból pótólhatsz.

De nem kell beszarni, aki negyven fölött alkalmazott az egy lúzer.:D
Hallotttam másoktól. Még szerencsére van néhány évem.:)

Perverzsrac 2009.01.20. 16:33:14

@janos551: én már eddig is a nyugger mutterral + a dolgozó faterral laktam és ezután is vele fogok

Perverzsrac 2009.01.20. 16:34:36

@Lukrécia Bögre: akkor meg olvasd el mit írt...azt hogy kisvárosban lakik vanyeg:)

Perverzsrac 2009.01.20. 16:40:38

@Korrekt Standartenführer: megmondom én: sírtak a szoci haveroknál. Lásd heti 7es...azok is mind baloldaliak. Teszünk egy gesztust, hogy a jó médiamunkások mindig tudják ki az aki kedves hozzájuk. Ennyi. Kár, hogy te csak most fedezted ezt fel, pedig az ekho nem újkeletű...

Perverzsrac 2009.01.20. 16:44:44

@Nzoltan: lófaszt nem jártak jól. Nem egyszer szó volt arról is, hogy az ekhosok nyugdíját KIEGÉSZÍTIK!!! mert hát ugye olyan alacsony. Hát gratulálok. Tehát aki rendesen befizet az még az adócsaló művészkémet is eltartja. Micsoda ötlet!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 19:14:52

@janos551:

Szerinted tényleg ennyire jól állnánk a korfát tekintve, hogy úszunk a csecsemőáradatban? (Az megint más kérdés, hogy a segélyekből élők miért vállalnak/csinálnak gyereket és miért nem.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 19:18:08

@jozicsenko:

Na ezért jó különböző kategóriákban beszélni a nagy nyugdíjasmasszáról, mert így nem lesznek félreértések.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 19:22:53

@Seduxen:

Én egész jól elvitáztam Bezuhovval, és végülis levontam a konzekvenciát, hogy igazam volt, és kvázi náci elméletei vannak.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 19:25:51

@Korrekt Standartenführer:

Nem is rossz, folytatom a családi hagyományt, és megyek fényképésznek vagy fotóriporternek!:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 19:37:03

@mind2:

Azért azt elfelejted, hogy ha akkoriban "csak úgy" nem dolgoztak volna, akkor az közveszélyes munkakerülés, ráadásul fáintos Niké cipőt sem lehetett volna a lurkókra adni, mint most.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.20. 19:42:38

@Seduxen:

Végülis Lendvai Ildikó is cenzor volt, ő csak követi ezt a régi szép szokást.;-)

öööö...izé 2009.01.21. 10:23:12

Részlet Imádott Miniszterelnökünk Megegyezés című publikációjából:

"A segélyezési rendszer kritikája az utóbbi hónapokban átterjedt a családi pótlékra is. Megismerve jó néhány polgármester álláspontját, különböző civil és szakmai szervezetek véleményét, továbbra is azt gondoljuk, hogy a gyermekszegénység mérséklésében pótolhatatlan szerepe van az univerzális jellegű, alanyi jogon járó családi pótléknak, ezért ezen változtatni nem kívánunk."

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.21. 21:44:32

@öööö...izé:

"továbbra is azt gondoljuk", mármint hogy "továbbra is kapjátok be".

esef 2009.01.21. 22:36:23

Mi két, tartósan beteg gyerekre kapunk kőkemény 46.600 Ft-ot. Az anyázásokat kérem mellőzni, a kezelésekre/fejlesztésekre ez egy az egyben el is megy. HA most ezt a miniszter elvtársnő és a pártfőtitkár/miniszterelnök elvtárs elveszik, akkor:

- elválunk, a két beteg gyerek marad a feleségemmel, aki megigényel minden lehetséges segélyt/támogatást
- ezt persze nem csak mi fogjuk csinálni, tehát sokkal többe lesz az államnak a sok segély (mert már nem csak a putris cigányoknak kell majd fizetni)
- ha már milliós összegben fizetek évente adót és járulékot, akkor azért el is várok valamit
- összepakolok, lelépünk innen, aztán jót röhögünk az összedőlő szarkupacon

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.22. 00:40:13

@esef:

Kösz az utolsó mondatot, tök jó érzés mit mondjak.:-/

reKorrekt 2009.01.23. 08:03:32

"Több tucatnyi visszaélésre derült fény Észak-Magyarországon a családi pótlékkal, és más, szociális juttatásokkal kapcsolatban, az ügyben már vizsgálódik a Magyar Államkincstár és az ügyészség. A visszaélés lényege: börtönben lévő gyermekeik után igényeltek jogtalanul szociális ellátást. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészségen egyelőre nem nyilatkoznak az ügyben, arra hivatkoznak, hogy senki ellen sem indítottak még büntetőeljárást."

süti beállítások módosítása