Skip to content


       Szűrés lista

Köpd be az Antiprovidentet!

Mindig van új a Nap alatt. Soha nem gondoltam volna, hogy egy Provident-dolgozó blogot ír, melyben munkahelyét védi. Pedig van ilyen. Azt mondják, ez a fajta blogolás valamiféle modern marketing. Eddig rendben van. De ez a "Provident-inszájd" kifejezetten az Antiprovident Akciócsoport (A.P.A.) miatt íródik, ezt az első bejegyzésében közli a szerző, Providentes. Január 29-én kelt bejegyzésében pedig felhívást tett közzé: "Mondd el nekem, kik az A.P.A. tagjai!" Azokat az A.P.A. - tagokat keresi, akik maguk is a Providentnél dolgoznak, mégis beléptek a szervezetbe.

"Ne gondold, hogy ez besúgás, vagy árulás!! Ez éppen hogy a belső informátorok és árulók leleplezése! A fent leírt gondolatmeneten kívül, a cégre vonatkozó bármilyen üzleti titok, banktitok megosztása harmadik féllel bűncselekmény, melyet a Büntető Törvénykönyv büntetni rendel el!"

Nem tudom, ki hogy van vele, nekem nagyon undorító ez a besúgásra való bíztatás, a régi komcsi időket idézi. A blogger azt írja, hogy azért lép fel az Antiprovident ellen, mert veszélyben van 5300 dolgozó állása, így a családjuk boldogsága is. Ennyire hülye senki nem lehet. Nem gondolhatja komolyan, hogy most az Akciócsoport miatt bezárják és hazaküldik a Providentet. Világos és érthető az antiprovidentesek célja: a kamatok törvényi szabályozását, maximalizálását szeretnék. Erről több hírportálon írtak, mindenki elolvashatta, Providentesnek meg főleg kell tudnia, ha már egyszer ellenük blogol. Szerintem tudja is, de ugye az 5300 szép kerek szám, remekül lehet vele szítani a hangulatot.

Az Antiprovident-szimpatizánsokat is megszólítja ezzel a tanácsköztársasági plakáttal és pár mondattal:            

"Talán már ebben a pillanatban is tudjuk, hogy ki vagy!?
Talán valaki azok közül aki tud arról hogy benne vagy, elgondolkodott és megosztotta ezt másokkal? Talán pont velem?

Még nem késő meggondolni magad és jóvátenni valahogy, amit tettél!"

 A bejegyzést így zárja:

"Ez háború, kedves kollégáim! Ellenünk folyik, személy szerint mind az 5300-unk ellen. Nem mi akartuk, nem mi kezdtük. A háború célja viszont az ellenfél legyőzése - bármi áron. A mi ellenfelünk nem habozott azonnal a legaljasabb eszközöket bevetni ellenünk, kérdés nélkül. Nos, ezúttal én sem gondolom hogy fehér kesztyűs úriembereknek kellene lennünk akik a párbajkódexhez és az udvari etiketthez igazítják a tetteiket.
Ha övön alul ütnek, övön alul fogok visszaütni."

A Beol január 31-én cikket írt erről a blogbejegyzésről, hogyne írt volna, hisz az Antiprovident Gyuláról indult, és eddig is minden velük kapcsolatos hírt lehoztak. Természetesen egy kicsit túloznak, de nem meglepő, hogy egy volt kommunista országban mindenki idegesen felkapja a fejét a "besúgó" szó hallattán. Mindenesetre innentől érdekes, mondhatni durva fordulatot vett az ügy. Alt Norbert fideszes képviselő, az Antiprovident tagja a Beol-cikbben elmondta, hogy az adatgyűjtés miatt az ombudsmanhoz fordul, mert szerinte az jogi és adatvédelmi aggályokat is felvet. Szerintem is, de leginkább erkölcsieket, az ombudsman viszont semmit nem tud kezdeni a Google tulajdonában lévő Blogspottal. Viszont kemény, Sajtosszenyán gyakorlatot szerzett rendőrségünk elővarázsolhatná a bloggert egy kis beszélgetésre. Lényeg a lényeg, Providentes nagyon berágott, és a Beol-cikkre reagálva két postot is írt. Az elsőben egy levelet közölt, amit állítólag a megyei újságnak is elküldött, hogy hozzák le. A második postban pedig hülyézi, szidja Alt Norbertet, majd óriási piros betűkkel kiírja, hogy másnap (február 1-én, vasárnap) este 21:00-kor kiteszi az oldalra az A.P.A. általa ismert, feltételezett tagjainak névsorát. "bárki szemezgethet az információk között, felőlem lehet az a Provident vezetése vagy az ORFK nyomozói.
Holnap kiderül, kik is vagytok Ti, és kik is a ti köztörvényes bűnöket elkövető támogatóitok."

Aztán a nagy leleplezés elmaradt, az időközben két fősre bővült blogger-csapat azt írja, egyszerűen nem tartották etikusnak nyilvánosságra hozni a névlistát. Mindenképpen pozitív, hogy a korábbi bejegyzésekből áradó zsigeri gyűlölet itt már nem érezhető, az A.P.A. általuk vélt céljaira, a háttérben álló mozgatórugóira próbálnak rávilágítani. A kezdeményezés mellé állt három politikus (Mali, Alt, Karsai) múltját veszik végig, és azt állítják, mindhárman csupán szavazatszerzési céllal lettek az Akciócsoport szószólói. Az A.P.A elindulását pedig konkurenciaharccal magyarázzák, amelynek hátterében szerintük az Athlon Pénzügyi Zrt áll, élén Gergényivel. Ha eleve így kezdte volna a blogolást, sokkal szimpatikusabb lenne...

A Provident Zrt természetesen még a Beol-cikk megjelénésének napján elhatárolódott a blogtól, állítják, semmi közük hozzá, viszont megértik munkatársaik frusztráltságát. - Hírszerző

 

Címkék: társadalom abszurd megyei hír

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr11914257

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudtad? 2009.02.03. 06:50:44

Besúgókat toboroz a Provident alkalmazott! Kölcsön, vagy uzsora? Akcióba lépett a gyulai illetőségű "Anti Provident Akciócsoport" alias A.P. A.! A csoport nem titkolt szándéka felhívni az emberek figyelmét, a Provident által nyújtott h…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.02. 13:07:10

Nem ertem ezt a Provis hiszteriat - nem csinalnak belöle titkot, hogy ennyi a kamat, plakatokón hirdetik, senkire nem tukmaljak ra a penzt, mi a baj vele.

Letezhet olyan helyzet, amikor ekkora kamattal is megeri felvenni.

Akinek nem kell az ne vegyen fel kölcsönt.

Kinek jutna eszebe a zaloghazat baszogatni, csak mert magas a kamat.

Ahogy boldogult Zsüti mondta: a zaloghaz a te baratod - ö csak tudta, ha futnak a pacik, akkor nincs mese, menni kell....

DArchAngel 2009.02.02. 13:08:06

Biztos zsíros állása lehet a Providentnél, és érthetően félti. Én meg érthetően féltem hazánk pár millió, pénzhez nem értő, vagy egyszerűen elesett emberét az uzsorától, legyen az akár legális is...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 13:19:50

Kérem, aki bármilyen információval rendelkezik a providentinside.blogspot.com szerzőinek kilétéről, kérem ossza meg velünk, nem tűrhetjük, hogy besúgókra vadászó besúgók tevénykedjenek közöttünk!

murcicomp 2009.02.02. 13:22:52

@Prinzessin Erbsen: Persze hirdetik a heti kamatokat, szerinted hányunknak van heti fizetése, persze tudom hogy egy szorzással ki lehet számolni a havi részt és a teljes futamidőre is kiszámolható, de ez akkor sem etikus és főleg nem korrekt tájékoztatás! (gondolom szerinted a kisbetű és hasonló trükkök is teljesen normális hiszen le van írva az is...)

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.02.02. 13:38:19

Ezt a mocskos bolsevik bandát is szeretném lámpavason látni!

Hihetetlen, hogy még meg is magyarázzák. 5300 család mi? És hány ember életét tettétek tönkre szemetek?! Az ÁVH hány munkahelyet teremtett? Akkor jó az is?

@Félkupica_Fehér_Főnök: Alapítsuk meg az AAPA-t!

Plutonic 2009.02.02. 13:42:17

Ez most komoly...?????
Fura, mostanság mindenütt ez megy, csak más a lépték....
De azért a pakisztáni kommunista retkes anyját megbaszhatja az ilyen jellemtelen csótány!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.02.02. 13:42:27

@Prinzessin Erbsen: Még a végén tök korrekt kis cég lesz ez a Provident, és szó sincs arról, hogy kánaánt ígérve lehúzzák a bepalizható embereket, akik majd HETENTE fizetnek a semmiből. Világos...

Johnny336 2009.02.02. 13:48:41

Mali as in Mail Zoltán, Drávapiski polgármestere?
Valószínűleg csak szavazatszerzés céljából állt be a csoportba, nem pedig azért, mert az általa irányított községben virágzik a legális és illegális uzsorázás...
Ez kicsit olyan, mint a nácivadászok, vagy hogy híjják a blogjukat.

Johnny336 2009.02.02. 13:54:20

@Jancsibohóc: Még jó, hogy a provident hétvégén is házhoz jön a pénzzel, így tudok venni az onokáknak ajándékot.
"Apjuk faszát az onokáknak Dezső!" :D

mumli 2009.02.02. 13:59:38


Kicsit-off:
egyébként milyen munkahely lehet ez a provident? nem ilyen másodállás-szerű (itt nem a fejesekre gondolok)? a sima hitelügynököknél: a bepalizottak arányában emelkedő fizu, ha nem sikerül havi 3 hitelt rátukmálni az emberre, akkor nincs fizetés ?
és 5300-an képesek voltak eladni a lelküket? :D ez az igazi szégyen, nem a besúgók.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.02.02. 14:01:31

5300 CSALÁDOT veszélyeztet az antiprovidenakciócsoport!!!!!! :D:D:D:D

toxikus 2009.02.02. 14:02:32

szánalmas uzsorabanda az egész provident:D ez a két blogszarcsimbók meg pláne:D

mumli 2009.02.02. 14:02:49

@Johnny336: :D :D

legalább azoknak az onokáknak legyen jó soruk, akiknek a nagyapja a hitelt veszi fel, mert ha esetleg providentes pénzbehajtó volt a gróßvater akkor csak a verés marad :)

Egaesz Homo 2009.02.02. 14:16:26

Egészen elkeserítő ez ha arra gondolok, hogy mondjuk két öreg akik egész életükben dolgoznak felveszik ezt a szaros kölcsönt valami marhaságra mondjuk az unokának. Persze jó szándékból. Utána meg rájönnek, hogy a 100 ezerből 400 ezer lesz etc.

Tassadar 2009.02.02. 14:20:37

@Jancsibohóc: Az MSZP meg 10Millió embert :)

Lithium78 2009.02.02. 14:24:40

szeretnék belépni ehhez az antiprovident csoporthoz. tudjátok milyen jó érzés este a munka után eldőlni a fotelben, rágyújtani és arra gondolni, h "na, ma is veszélyeztettem 5300 családot"

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.02.02. 14:31:46

Attól függetlenül, hogy szerintem szemétség a pénzhez nem értő (nem mitha én értenék hozzá) szerencsétlen balfékeket lehúzni, fel lehet ezt fogni egyfajta evolúciós erőnek is: aki hülye, az anyagilag tönkremegy, és megy a süllyesztőbe.
A gond az, hogy a - feltételezett - családját is magával rántja.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.02. 14:38:23

@Jancsibohóc:
nem kötelezö fel venni a kölcsönt, es az embereknek jogukban all hülyenek lenni

Meg kellene mar tanullni vegre gondolkozni, esetleg irni -olvasni - szamolni sem artana, ha valaki tudja hogy mennyi a bevetele, azt is ki tudja szamolni, hogy ebböl mennyit tud törleszteni ez nem nagyon bonyolult

Elegem van mar abbol, hogy mindig a hülyeknek kell a kezet fogni, ahelyett hogy gonolokzni tanitanak meg öket.

Most hogy hogy a devizahitelek emelkednek, most mindenki segitsegert kiabal. Ebben volt kockazat, hiszen magas kamatra forint alapu hitelt is lehetett valasztani.

Amikor a € ert tavasszal csak 230 at adtak, akkor persze jo volt, nem mentek a bankhoz, hogy jaj de jol jartunk, befizetenenk belöle egy kicsit

Johnny336 2009.02.02. 14:38:48

@Vizibusz: A gond az, hogy az állam fogja eltartani. Azt pedig csak a te pénzedből tudják. Ezek után még mindig megéri?
Ez már nem az a fajta természetes szelekció, mint az antilopoknál...

molaris 2009.02.02. 15:02:41

Állítólag, sok volt MSZP korifeus van a tánckarban.

molaris 2009.02.02. 15:04:52

@Prinzessin Erbsen:
Ez csak annyiban sántít, hogy az utóbbi időkben, mintha a hozzáértők is csak kapkodnák a fejüket. És nem csak kis hazánkban.

Karma17 2009.02.02. 15:15:51

Kedvencem a THM-ről szóló rész a FAQ-ban :)

www.provident.hu/faqs/view/25

Ha ez nem megtévesztés, akkor nemtom mi az. De tuti politikus írta, csak ők ennyire profik.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.02.02. 15:19:56

Karma tegyük ki egészben ezen korrekt cég ajánlatát:

A THM és a Provident

A Provident rövid lejáratú, kis összegű, gyakori törlesztésű hiteleket nyújt ügyfeleinek. A képlet szerint a THM annál magasabb, minél rövidebb a futamidő, minél kisebb a hitelösszeg és minél gyakoribb a törlesztés. A THM ezért is lehet félrevezető a kis összegű, rövid lejáratú, gyakori törlesztésű hitelek esetében.

Példák a Provident hitele esetén

Kölcsön összege: 200 000 Ft
Hitelköltség: 167 200Ft
Visszafizetendő összeg: 367 200 Ft
Heti törlesztőrészlet: 6 800 Ft
Futamidő: 54 hét
A THM értéke ebben az esetben: 262,44%

Tök megéri, és eltartasz 5300 családot!!!!!!

Perillustris 2009.02.02. 15:32:26

Szerintem a "Provident-mizéria" egészen másra világít rá, kíméletlenül: arra, hogy az alapszintű iskolai oktatás évek, évtizedek óta nem követi a változásokat. Tök jó, hogy megtanultunk sok verset, tudjuk, hogy a százéves háború 116 évig tartott, de az iskola nem készít fel a hétköznapi életre. Nincs alapszintű pénzügyi ismeretek oktatás, nincs általános KRESZ-oktatás, elsősegélynyújtó tanfolyam, nincs tisztázva egy "bevezető a jogba" órán, hogy az állampolgárnak kötelességei is vannak, stb.

Nem kéne sok, 10-10 óra a fentiekből, s máris életképesebbek lennének a tanulók. Legalábbis az esélyük meglenne rá.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.02. 15:34:50

@Jancsibohóc: akinek nem eri meg az ne vegye fel ezt a hitelt, akiknek meg megeri vegye fel, fizesse es kussoljon

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 15:37:46

@Prinzessin Erbsen:

Nem erről van szó, a post azért íródott, hogy bemutassa azt az embert (most már kettőt), aki ilyen gyűlölködő blogot képes írni a munkahelye védelmében.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.02.02. 15:37:59

Szerintem az általános iskolában tanítják az összeadást-kivonást, a szorzást-osztást, meg a SZÁZALÉKSZÁMÍTÁST is. Attól, hogy bevezetnék ezeket a nevezzük most "életre felkészítés alapjai I." tárgyakat, még ugyanúgy lesznek szegény emberek, ugyanúgy lesznek buta emberek, és ugyanúgy lesznek megvezethető, becsapható emberek. Ez a cég belőlük él.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 15:39:24

Szent Ibrahim

Senki nem kíván Téged ennyire megismerni. Bőven elég, ha a gondolataidat osztod meg velünk.

Solmenir 2009.02.02. 15:39:44

Hát ezeknek tényleg semmi szégyenérzetünk nincs.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 15:40:26

@Szent Ibrahim:

Írj olyat, amit nem kell kitörölni. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 15:43:34

@Jancsibohóc:

Teljesen nyugodt vagyok. :)
Azt hittem, több érdeklődést vált ki belőletek a blogíró szinte kézzel fogható gyűlölete.
Néztétek a blogját amúgy? Még nyomkövető is van rajta, ami mutatja, hogy honnan olvasol. Bár engem nem talált el, szóval nem túl pontos. :)

Szent Ibrahim 2009.02.02. 15:43:54

Múltak az évek jöttek kommunisták
Magyarhont a vörös sárba taposták
Majd elmentek a ruszki pribékek
Jöttek a bankok s fennen hirdették:
Keveset sokért! Had örüljön e nép!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 15:44:24

@Szent Ibrahim:

Így van. Szeretnél esetleg gondolkodási időt, vagy mostmár menni fog?

Szent Ibrahim 2009.02.02. 15:46:12

Úgy utálom ezt mert mindig észreveszem a hibáimat és nem tudom javítani...

Adjatok admin jogot
S felpezsdítem a blogot.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.02. 15:48:29

@laspalmas: a munkahely vedelmeben bar ki meg nagyobb aljassagokra is kepes

nezd csak meg a feri blogjat

meg az összes föemlöst a parlamentben

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 15:54:35

@Prinzessin Erbsen:

Providentest olvasva az az érzésem, hogy ha a keze közé kerülnének, meg is fojtaná az A.P.A. tagjait.

Feri blogja szemfényvesztő, népszerűséghajhász, ez valóban aljasság egy igen-igen gyengén teljesítő miniszterelnöktől, viszont nem gyűlölködő, tart még az arcán a kultúrmáz.

Szent Ibrahim 2009.02.02. 15:54:52

Provident! Provident!
Ne vigyél el mindent
Hátha bármit, ne a plazmát
Videotonon nézzek Mónikát?
Inkább a halál mint Győzike
Pofáját éhbérért nézni, győzik-e?
Hall sirámom ó Provident!
S ne vigyél el MINDENT...

Szent Ibrahim 2009.02.02. 15:55:39

jav.: hetedik sor "Halld..."

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.02. 15:57:29

@Szent Ibrahim:

Na pont ezért olvasom át a kommentemet, mielőtt elküldöm.:P

Szent Ibrahim 2009.02.02. 16:01:35

Vajh elég vastag e bőr?
S rejtezik mosolyokban tőr?
Ó laszpalmasz ó laszpalmasz
Mi végre élünk? Ha hallasz...
Kritika a társadalom ellen (ért)
S ölni egymást puszta kommentér?
Jó volna ó bizony cselekedni
De félünk szembekeveredni
Bizony feleim tele már nadrág
S süllyed a szarban az ország.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.02. 16:01:37

Egyébként megnéztem a blogot, ők is elmehetnek a fenébe.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 16:03:28

@Mj:

Valami komoly üzemzavar lehet nála. :DDD

Szent Ibrahim 2009.02.02. 16:05:16

@Mj:

Olvasni? Talán. Meglátni? Soha.
Önmagammal nem vagyok mostoha.
Bár számos benne a hiba
(Ebből sok biz' a galiba)
EMJÉ bizony mondom néked.
Jobb szeretem tollam. A kéket.

Szent Ibrahim 2009.02.02. 16:07:19

@laspalmas: De miért? Csak rímekben mesélem el a gondolataimat.

Szent Ibrahim 2009.02.02. 16:10:13

@laspalmas:

Üzemzavar, üzemzavar
Csak szó mi téged megzavar
Szó mely talán felkavar
De nem (NEM) üzemzavar.

Szent Ibrahim 2009.02.02. 16:16:58

Amúgy azt tudtátok, hogy a négerek főleg mentolos cigit szívnak és ezt úgy nevezi a jenki zsargon, hogy niggarette?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.02. 16:22:24

@Szent Ibrahim:

Most erre mit mondjak? Írj kevesebbet, olvass többet.

molaris 2009.02.02. 16:22:59

@Perillustris:
Nos azt igen kétlem, hogy ezen tantárgyakat úgy lehetne tanítani, hogy az legyen érvényes a záróvizsgán, ami a kezdeteknél. Ez kérem magyarország, sajnos ez esetben, így kisbetűvel. Angliában még nagyvonalakban az van érvényben, ami a mi Werbőczi féle Hármaskönyvünkkel egyidőben keletkezett. Úgy könnyű! Itt egy könyvelő nem képes lekövetni az éves változásokat!!

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.02. 16:24:10

@Szent Ibrahim: en is mentholos cigit szivok, most akkor en is negernek szamitok

söt Helmuth Schimit is, tehat a jobbak....

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.02. 16:32:50

@Mj: erdekes , nekem valami dist emelegettek, ez a pech nem remlik

blogszemle (törölt) · http://magyar-blogszemle.blog.hu/ 2009.02.02. 16:36:50

Nem értem, hogy süllyedt a Providencia ilyen mélyre, Pedig valamikor jó hírű biztosító volt, nem?

molaris 2009.02.02. 16:40:51

@blogszemle:
Mellékes is kell, még ha a bicnic megy, akkor is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.02.02. 16:45:05

@blogszemle:

Nem, ez a Provident, amivel sosem jössz egyenesbe.

Agyalap 2009.02.02. 16:56:06

Lenne pár szavam a Provident-megmentő emberhez, de nem tudok regisztrálni (mer béna vagyok biztos).
Így most Titeket nyaggatlak:
-Miért gondolja valaki, hogy egy olyan cég, amelyik ügyfeleinek totális kifosztásából él, erkölcsi alapot tud adni az életéhez?
-Miért építi családjának fennmaradását 5300 ember erre a cégre, hisz ha belelátnak tudják merrora átverés?
-Miért kérdés az, hogy miért nem sztrájkolnak a bankszektorban?
-Miért nem alkalmaznak a galvanizálóüzemek és esztergályosműhelyek olyan jogászokat mint a bankok - hogy elő ne fordulhasson, hogy valamivel veszteségesek lesznek?
De tudjátok még mindig naiv vagyok...

Perillustris 2009.02.02. 16:59:32

@Jancsibohóc: Elvileg olvasni is megtanítanak, mégis funkcionális analfabéta a fél ország.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 17:02:16

@BummBummBasszameg:

Nem kötelező olvasni, fáradj át máshova.

BummBummBasszameg 2009.02.02. 17:05:36

@laspalmas: De engem a puszta léte is zavar. Töröljétek.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 17:26:13

@BummBummBasszameg: Akko' menj vissza puruttyára, Te puruttya xD

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.02.02. 18:01:40

atyaég,megtámadtak minket az ápoltak..segítség..

Johnny336 2009.02.02. 18:24:16

HAHA!
Nem néztem, csak sejtem, de rátippelek: INDEX-CMLAP?! :D

trewq 2009.02.02. 18:24:59

"hátterében szerintük az Athlon Pénzügyi Zrt áll, élén Gergényivel. "

Szemkilövés után az uzsorásmaffia vezére. Ebből egy kávé helyett post is születhetne.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.02.02. 18:53:18

Szent Ibrahim mester, szép volt, drakulálok :)

trewq: meg a főmaffiózó Pintérrel is van valami biznice, tán' valami utazási iroda.

Amúgy sem az index, sem a bloghu főoldalán nincs kint. A Vastagbőr nem PC, (szinte) soha nem teszik ki.

Tarackos Sül (törölt) 2009.02.02. 19:40:53

Alarm! Alarm!

index.hu/politika/belfold/budapest/villam7/

Kis magyar sitcom, 1 felvonásban, 4 milliárdos összköltséggel.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 19:46:53

@Tarackos Sül:

Jaj, hát megmondták, hogy Prágában is így van, akko'?
Egyébként 5,5-ből tudták ezt a kis malőrt megoldani...

rennie 2009.02.02. 20:35:35

Rohadtul semmi értelme a blognak (mármint nem ennek, a providentesnek). Fog kapni x nevet, és....??? Azt azért még hitelt érdemlően bizonyítani kéne,hogy a kapott emailek tartalma fedi a valóságot, ellenkező esetben - és főleg ha nyilvánosság vagy a főnökség elé tárja - az bizony rágalmazás, ami szintén bűncselekmény.
Meg különben is, nem parázni kéne az ellenhadjárattól, hanem úgy dolgozni hogy szó ne érhesse a ház elejét. Ja, hogy olyan cégnél dolgozik a blogger, akinél a tisztességes üzleti haszon fogalma nem ismerős, hát így járt.

csikósnindzsa 2009.02.02. 20:41:42

OFF

Mindenkitől szemlesütve bocsánatot kérek az OFF-ért, de ez annyira a vastagbőrre kívánkozik, hogy az kész:

"SZŰK A VILLAMOSOKNAK A FELÚJÍTOTT SZABADSÁG HÍD

A szembejövő járatok tükreit be kell hajtani, vagy esetleg el kell engedni a másik szerelvényt."

index.hu/politika/belfold/budapest/villam7/

Szólok az asszonynak, hogy csomagoljon, indulunk disszidációba.
:D
HUNGARY vaze.

ON

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.02. 20:46:30

jaja, aki felveszi magára vesse.
de ezek nem is az átlagműveltségúekre lőnek.
ezek a maúnikasó szereplőkre lőnek, meg Imre bácsira, aki szerint van ötvennégyezres bankó.
én nem utálom a bélabácsit annyira, hogy hagyjam vele ezt csinálni, főleg ha módom is van tiltakozni.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 22:46:40

OFF
"A legnagyobb lakáscélú ingatlannal Horváth Csaba szocialista főpolgármester-helyettes rendelkezik, akinek egy 400 négyzetméteres háza áll egy 1278 négyzetméteres II. kerületi telken. Ezen kívül mintegy százmillió forintos megtakarítása is van."

Szeretnék én is politikus lenni.

Egyéb finomságok itt: index.hu/politika/belfold/budapest/vagyin4686/

toni1977 2009.02.03. 08:42:19

Szerintem egyszerű a Provident probléma megoldása

Sávosan növekvő kamatadó:

thm 20 % adó 20 %
thm 38% adó 38 %
thm 267% adó 267%

Horizont 2009.02.03. 12:09:02

"megértik munkatársaik frusztráltságát"
Csak úgy engednék bárkit dolgozni vagy akármit csinálni a Providentnél ha felveszi előtte a kölcsönt háromszor egymás után és vissza is fizeti! Na aztán dumáljon!

Ghunner 2009.02.03. 19:16:53

@laspalmas: Milyen gyűlölködésre gondolsz? Azon az oldalon senki nem uszít senkire, ellenben a kommentekben bőven terjed a zsidózás, a drávapiski polgármester blogja meg maga a komplett fröcsögés.

Meg hát ez a blog is felfogható úgy, mint gyűlölködő blog, folyamatosan valakik köpködése megy.

Én sem védem ezt az "érdekes" céget, de ha valakinek elmondják hogy kettő meg kettő az öt, és ezt aláírja, akkor kussoljon utána és ne jöjjön oda hogy nem is annyi csak négy.
Ez nem pénzügyi kultúra hanem hülyeség kérdése.

Ghunner 2009.02.03. 19:25:28

@Félkupica_Fehér_Főnök: :))) A kémelhárítók is kémek! :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.03. 19:59:41

@Ghunner:

Ezt már egyszer leírtam:

"Providentest olvasva az az érzésem, hogy ha a keze közé kerülnének, meg is fojtaná az A.P.A. tagjait."
Szinte tapintható a blogger A.P.A iránt érzett gyűlölete. A kommenteket nem olvastam, nem az volt a téma.

"Meg hát ez a blog is felfogható úgy, mint gyűlölködő blog, folyamatosan valakik köpködése megy. "
Mi a "valakiknek" a szerintünk (és még sokak szerint) pofátlan, abszurd cselekedeteit írjuk meg (a szereplők folyton változnak, hisz ez Abszurdisztán) hírforrásokra támaszkodva, de nem gyűlölünk senkit azért, mert levegőt vesz. Ez nagy különbség!

Igazság12 2009.02.22. 09:22:11

Heheh...nekem többször volt Provis hitelem, eddig mindegyiket vissza tudtam fizetni. Igaz, volt olyan, hogy egy-két hétig nem tudtam fizetni, olyankor hívtak a cég telefonos pénzbehajtói, hogy fizessek, mert kurva nagy balhé lesz, rábasznak a KHR-re, elviszik a lakásomat, ingóságaimat stb...mindezt 5000 Ft elmaradás miatt:DDDDDDDD Amikor belenevettem a telefonba szeretett pénzintézetem operátorának, és mondtam, hogy se lakásom (albérletben élek), se vagyonom (minden, ami a lakásban van, a tulajé, és ez papírokkal is bizonyítható), agresszív hangon azt válaszolta, hogy akkor letiltják a béremet. Én csodálkozva, ártatlankislány-hangon mondtam az operátornak, hogy de hát én nem bankszámlára kapom a pénzem, hanem kézbe...erre még agresszívabban ilyet szólt, hogy reszkessek, mert addig nem fogják abbahagyni a telefonálást, amíg ki nem fizetem egy összegben a tartozást (az 5000 Ft-ot) és a fennmaradó részleteket (a hitelből hátralévő X Ft-ot, ami akkor már nem volt sok, kb. 30-40 ezer Ft), és hogy majd a behajtási csoporttól jönnek és izé meg hozé, mire én már nem bírtam tovább és hangosan beleröhögtem a telefonba, és megkérdeztem az operátort: "Ezt azért Ön sem gondolhatja komolyan?"-mire ő a válaszával lebuktatta saját magát, mert az így hangzott: "Én csak a munkámat végzem, ez a dolgom!!!"-ebből tökéletesen látni, hogy akár kicsi, akár nagy összeggel tartozol a Providentnek, a telefonos megkeresés, a felszólító levelek és a "behajtók" megjelenése csupán pszichikai fegyverek, hogy megfélemlítsék a szerencsétlent, aki sokszor be is dől ezeknek.
És akkor most elárulok valamit: egy nagyon jó barátom majdnem egy évig dolgozott a Providentnél, egy körülbelül 15-16 főből álló területi képviselőkből álló csapat vezetője volt, és ő járkált ki az adósokhoz, ha nem fizettek, és meg kellett fenyegetnie őket, hogy irgum-burgum, fizessenek, mert elárverezik még a lyukas zoknijaikat is. Ő mesélte nekem egyszer, hogy egyetlenegyszer nem találkozott olyan esettel, hogy a Provident az adósok lakását vagy akár ingóságait is elárverezte volna, holott 100-200 ezer Ft-os elmaradások bőven voltak. Azzal magyarázta ezt, hogy a Providentnek még a kintlévőségek mellett is megéri működtetni magát, mert baromi sok a bedőlt hitel.
Szóval, ha bárkit is inzultálnak a cég gorillái, akár telefonon, akár levélben, akár személyesen, ne szarjon be, mert ez csak locsogás, megfélemlítés, az ember pszichéjére hatni akarás.
:DDDDDDDDDDDDDDD

picur3ka 2009.02.22. 15:41:52

Honnan jottek ezek a furcsa figurak?

A banki mukodes keretei szabalyozva vagynak szerte a vilagban, ugyhogy ez egyaltalan nem hulyeseg kerdese szerintem. Es meg akkor is sokan megprobalnak kibujni a szabalyok alol, pl tesco reklamok es sok minden mas.

süti beállítások módosítása