Skip to content


       Szűrés lista

Budapestről nem értik és még bele is pofáznak

Kellemes, nyugodt, eseménytelen hétvége volt. Hírportálok címei hétvégéről:

"Újra főkapitány a cigányozó Pásztor Albert" - Index
"Visszatáncolt Draskovics, marad Pásztor a helyén" - Mno.hu
"Folytathatja munkáját a miskolci rendőrkapitány" - Origo.hu
"Csak figyelmeztetik a miskolci rendőrkapitányt" - Nepszava.hu
"Rasszista nagykoalíció" - Nepszava.hu
"Maradhat a "romaszámláló" miskolci rendőrkapitány" - Nol.hu

Eseménydús 3 nap áll az ország mögött. Mindenki a saját szája íze szerint tálalhatta a történteket, a hírportálok remek címekkel bombáztak minket, a vezércikkíróknak akad téma, gondolom a reggeli Nap-Keltében és Mokkában is meg fog szólalni minden érintett.

"Meddig várunk? Amíg etnikai összecsapás lesz? Nem kellene ez ellen tenni? Nem az elhallgatás a megoldás. Én felelősséget érzek, és nem feszültséget gerjesztek, hanem rávilágítok a helyzetre, és megoldást próbálok kezdeményezni. Büszke leszek, ha valami ezáltal megindul." - mondta Pásztor még péntek délelőtt.

Nos, valami tényleg elindult. Kezdődött a "híres-hírhedt" sajtótájékoztatójával, majd Pásztor aznap esti (!) kvázi leváltásával, majd a vasárnap reggeli visszahelyezésével. Soha ilyen gyors lefolyású rendőrségi vizsgálatot nem láttam, főleg nem hétvégén! Emlékszünk ugye Gergényire? A szemkilövő rendőrökre? Érdekes, akkor nem siettek ennyire...
Vajon miért nem lehetett megvárni a hétfőt? Soha, semmilyen hivatalt nem láttam volna, ami akár egy ceruzát is kihegyezett volna hétvégén ...

Hétvégén senki sem arról beszélt, hogy 301 forint az euró, hogy 202 forint a svájci frank, hogy február 1-től 2 év börtönt (!) kaphat az aki tojást vagy papírgalacsint dob el egy rendezvényen. (2 év börtön, mikor a milliárdos lopásokért sikkasztásért, csalásért, hűtlen kezelésért, adócsalásért felfüggesztett kapnak? Hol élünk? Ennyire tartanak a tavasztól, március 15-től?)

Hétvégén a sláger Pásztor Albert volt, és az ájult Budai Bernadett, akit ölben vitt el Ferenc lovag. 

De vajon sikerült-e Pásztor Albertnek rávilágítani a problémára? Mindenképpen, hiszen mindenhol vezető helyen tárgyalták a dolgokat, aki csak tudott, nyilatkozott.
De vajon mi fog történni ezután? Minden megy tovább, mint eddig? Akarom mondani nem megy?

Pár dolgot azért jó lenne leszögezni


1, Pásztor Albert kinevezése utáni első évben több mint harminc százalékkal csökkent a bűncselekmények száma a borsodi megyeszékhelyen és a környező harminchat településen. Pásztor Albert jó rendőri vezető, a város és a városi vezetés mögötte áll.

2,  Pásztor Albert ezredes a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést kapta Sólyom Lászlótól 2008. augusztus 19-én.

3, "Megélhetési bűnözés" mint kategória nincs, nem létezik. Csak a jogvédők takaróznak vele.

4, Az erőszakos utcai rablás nem falopás, nem áramlopás, nem bolti csokilopás, nem csínytevés! Az utcai rablás erősen demoralizáló hatású, és rendkívül módon csökkenti az  emberek közbiztonság "érzetét". Attól, hogy ellopnak 10 hektár erdőt (ami szintén bűncselekmény), vagy elsikkasztanak 1 milliárd forintot (ami szintén bűncselekmény), még haza lehet sétálni biztonságosan. Ha viszont hetente történik egy utcai rablás a környéken, akkor már nem annyira.

5, A 20 000 forintnyi érték alatti lopás is bűncselekmény, nem szabálysértés. Nem a jegyző az illetékes, hanem a rendőrség! Csak a rendőrség lepasszolta (lepasszolja) az eseteket a jegyzőnek, hogy jobb legyen a statisztikájuk!
"Ha elkövetési értékhatár nem éri el a húszezer forintot, de a BTK 316. §  a)-j) pontokban meghatározott módon követik el a cselekményt, az bizony bűncselekmény, és nem szabálysértés." - jogiblog

Lopás

316. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a lopást kisebb értékre, vagy a szabálysértési értékre elkövetett lopást
a) bűnszövetségben,
b) közveszély színhelyén,
c) üzletszerűen,
d) dolog elleni erőszakkal,
e) 1045
f) helyiségbe vagy ehhez tartozó bekerített helyre megtévesztéssel vagy a jogosult (használó) tudta és beleegyezése nélkül bemenve,
g) hamis vagy lopott kulcs használatával,
h) lakást vagy hasonló helyiséget az elkövetővel közösen használó sérelmére,
i) zsebtolvajlás útján,
j) másnak a bűncselekmény elhárítására képtelen állapotát kihasználva
követik el.

6, Mit is mondott konkrétan Pásztor? 8 konkrét(!) utcai rablás, 11 elkövető. Mind roma. A 11-ből 3 gyermek (!), 3 fiatalkorú és 5 felnőtt.
Munk Veronika (29 éves, volt ELTE-s, "újságíró") nagy port kavart írása szerint a rablások valódi okát nem vizsgálják. Vagyis a nyomort: "Vagyis lehet, hogy az ő nyolc rablásának elkövetői tényleg mind cigányok voltak (mint megtudtuk, ezt a kihallgatáson maguktól vallották be, hiszen jogszerűen ilyen adat nem kérető és nem tartható nyilván), de ennek a ténynek a hangsúlyozásával éppen a bűnözés valódi okát - egyszerűen szólva: a nyomort - hazudta el."
Biztos nagyon éhesek voltak a szegény, szerencsétlen roma kisgyerekek, vagy kellett a pénz a villanyszámla befizetésére, ezért verték össze a nyugdíjas néniket a táskájukért, mobiltelefonjaikért, pénztárcájukért, ugye, kedves Veronika?!

Mivel rablásról és nem lopásról van szó, a sértettek minden esetben pontos leírást adtak az elkövetőkről. A pontos leírásba pedig beletartozik a magasság és a testsúly mellett az is, hogy roma, hiszen nem mindegy, hogy a rendőrök magyar, kínai, néger vagy roma tiniket keressenek. Vagy tiltja valami, hogy ezt közöljék a rendőrökkel?

7, A vizsgálat megállapította, hogy sem személyiségi jog, állampolgári, sem egyéb jogokat, jogszabályokat nem sértett a kapitány, de mivel nyilatkozata általánosításra adhat alkalmat, ezért figyelmeztetést kapott.

Draskovics kissé elszámította magát, mivel tényleg egy példátlan koalíció állt ki Pásztor mellett:
Káli Sándor polgármester (MSZP), Simon Gábor képviselő (MSZP), Szűcs Erika miniszter, Lakatos Attila borsodi cigányvajda, Farkas Félix (Mezőkövesdi Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke), miskolci Fidesz, a miskolci SZDSZ(!), Jobbik, a megyei közgyűlés Fideszes elnöke, 2 rendőri szakszervezet ...

A hétvége legjobb mondata pont Farkas Félixtől származik:
"amikor támadás ér egy cigányt, akkor a jogvédők ordítva kiáltják, hogy cigányt ért támadás, ha mondjuk jelen esetben cigány a támadó - és valaki ezt ki is mondja - akkor az rasszista. (...) Nem igazán értek vele egyet cigányként sem."
No igen, a kettős mérce. Én benne vagyok, hogy semmilyen esetben se utaljanak sem a tettesek, sem az elkövetők származására. Vagyis: "Nagycsécsen meggyilkoltak 2 magyar állampolgárt." Pont. Ja, ez mégsem jó, mert akkor nem rohanhat a helyszínre Mohácsi Viktória, hiszen ha megölnek 2 magyar állampolgárt, őt ez a tény a legkevésbé sem izgatja.

Külön érdekes, hogy a miskolci SZDSZ elnöke, T. Asztalos Ildikó belerúgott egyet Gusztos Péterbe: "... ezt nem Budapestről kell megítélni, itt kell élni, és megtapasztalni ezeket a viszonyokat. "

Maga Gyurcsány is nyilatkozott:
"a problémát az okozza: egyre több konfliktus van egy-egy helyi közösségben, sok a mindennapi életet zavaró, irritáló bűncselekmény és egyre nő a feszültség." Nocsak, a Rózsadombon is megütötte valami az ingerküszöböt?
Vajon ki lehet az, akinek a legtöbb lehetősége van tenni a feszültség növekedése ellen?  Csak nem az ország miniszterelnökének?! Akit most az érdekli a legjobban, hogy csak listán lehessen a parlamentbe bejutni és csak 199 képviselő legyen (mivel nem sok esélyük van egyéniben semelyik körzetben sem, szóval ügyes!).
Az viszont nem, hogy például 14 ezer(!) roma gyerek(!!) tanulmányi ösztöndíja késik, mert a Szociális Minisztériumban elküldtek a pályázatelbíráló osztályról 8 embert a 14-ből, és  a maradék 6 kollega nem bírja határidőre feldolgozni a 14 ezer pályázatot. (TV2-ős riport.) Ez a példátlan, hogy pont azokkal szórakoznak, akik ki akarnak törni, tanulni szeretnének. Ebből miért nincs "botrány"? Miért nem ezért veri Gusztos, Fodor meg a többi az asztalt?!

Egy ember azért még mindig köti az ebet a karóhoz, Fodor Gábor, ki más:
"Pásztor Albert kijelentésével egy népcsoportot bélyegzett meg. Azért, mert a rendőrkapitány hibát követett el, nem lehet egy társadalmi csoportot kollektíven elmarasztalni. A szókészletnek nem lehet része a cigánybűnözés kifejezés."

Dési János a Népszavánál is teljesen el van képedve a rasszista nagykoalíció láttán:
"miért nem mondhatja azt, amit mondott a rendőrkapitány: mert a minden bűnöző = cigány képlet túl könnyen megfordítható a minden cigány = bűnöző formulára a hétköznapokban. Ennek a következményei pedig elképesztőek lehetnek egy társadalomban. Illetve, részben már azok is. Arról a módszertani problémáról nem is beszélve, hogy megmondhatja e egy rendőrkapitány, akár Miskolcon is, hogy ki a cigány és ki nem? Az ő szóhasználatában a cigány az, akit nem szeretünk."

És mi lesz a megoldás? Káli Sándor miskolci MSZP-és polgármester azt kérte többek között, hogy a REBISZ-es alakulatok maradjanak tovább a városban. Ez is egy megoldás, olyan olaszos-szlovákos. (Ha bekövetkezik az államcsőd, a teljes összeomlás, akkor viszont a REBISZ édeskevés lesz, ez teljesen nyilvánvaló ...)
 
A vasárnapi esti tüntetést végül megtartották. Videó erre. Az Index amúgy talán az összes hírportál közül a legmocskosabb legelfogultabb (még a Népszabadság is korrektebb!), Pásztor Albert az összes cikkben a "cigányozó" jelzőt kapta meg ("Még össze se gyűltünk, és már meghátráltak”. Így értékelték a jobbradikális szónokok, hogy a pénteken cigányozó és leváltott Pásztor Albert miskolci rendőrkapitányt már vissza is helyezték posztjára." "Folytathatja Miskolc cigányozó rendőrkapitánya", "Újra főkapitány a cigányozó Pásztor Albert".) 
A képgaléria címe pedig "A Kossuth tér Miskolcra költözött", ugye nem kell mondani, hogy mit sugall nekünk az Index ... gőzerővel megindult az elbagatellizálás és csőcselékezése a békés tüntetés (!) 3000 résztvevőjének.

Miért, kedves Index, azt mondjátok meg hogy miért? Ez nektek örömet, elégtételt okoz? Vagy duplán végzetétek el a "Hogyan manipuláljunk szemináriumot?" Vagy ennyire szeretnétek megfelelni "valakiknek"? Az nem megy, hogy egyszer az utóbbi évek egyik legjobb Index-es cikke ("A negyedszázados esély avagy a féltudású politikai elit alkonya"), utána meg Munk Veronika meg a többi ehhez hasonló cikk ...

"Az „ezígy” meghatározó médiumai öntik majd ránk a magyar–cigány ellentétről, a fasiszták vagy az idegenszívűek jelentette veszélyről, és persze a Gyurcsány–Orbán-párharcról szóló anyagokat."

Ti is az "ezígy" tagjai vagytok, ahogy "Publius Hungaricus" megírta ...

Címkék: politika rendőrség botrány társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr86916332

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tudtad? 2009.02.02. 09:11:24

Feri a megmentő? A mai rendkívüli kormányülés utáni sajtótájékoztatón Gy.F. bejelentette, a kormány javaslatait. A csökkentett létszámú, 199 fős parlament lehetőségét, a képviselők átlagkeresetének maximalizálását, valamint a 26 ezer önkormányzati ké…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 08:42:44

zero: "Az Index amúgy talán az összes hírportál közül a legmocskosabb legelfogultabb "

Ejnye, nem szokás megharapni azt a kezet, amelyik etet :)))

Azért azt vegyük számításba, hogy "finoman" az ezredes úr tudtára adták, hogy ilyen többet ne legyen, mert most még megúszta egy "ejnye-bejnyével", de legközelebbe lesújt a párt, öö, izé, szóval az igazságszolgáltatás ökle...

Szerintem az a legszomorúbb, hogy még igaza is van...

Nzoltan 2009.02.02. 08:46:12

Szerintem meg az MSZP befosott.
Ez van. Most nem népszerűek, nem mernek ekkora széllel szembe hugyozni. Mert a végén tényleg előrehozott választások, zavargások lesznek.A többség meg egységes.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.02. 08:46:35

Jó reggelt mindenkinek!

mint megtudtuk, ezt a kihallgatáson maguktól vallották be, hiszen jogszerűen ilyen adat nem kérető és nem tartható nyilván),

Ezt nem zárójelbe tenném, hanem vastagon kiemelném! Bár legszívesebben az egész cikket az összes értetlen hülye homlokára süttetném.

Bocs a GOJ-októl, meg a gárdásoktól, de most pont rohadtul nem kellett volna odamenni, mert itt a civilek, a polgárok, a korántsem radikálisok fogtak össze. Ilyenkor én is károsnak ítélem a jelenlétüket, mert tudják jól, hogy akkor a média csak erre fog harapni...

jozicsenko 2009.02.02. 08:50:07

hi!

jelzem, hogy az euro az ECB-nél (európai központi bank) 299 Ft...

rolika 2009.02.02. 08:51:50

"De vajon mi fog történni ezután?"

semmi. megint felveszünk 1 milliárd euró (!!!) hitelt...
www.hirszerzo.hu/cikk.nagy_a_baj_-_egymilliard_euros_hitel_felvetelere_keszul_a_kormany.96239.html

egyébként ha jól olvasok a sorok között, az történt, hogy budapestről jól lerasszistázták miskolcot, és vele együtt az ország többi részét. mert csak budapesten tudják, mi a frankó. örültem, hogy még a miskolci szdsz is normális hangot ütött meg

rolika 2009.02.02. 08:53:38

@VonPerez: nekem kezd az a véleményem lenni a radikálisokról, hogy ők előbb eszméltek, mint a többség

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.02. 09:05:45

@rolika: jó de ez azért van, mert bedobod bárhol, hogy cigány, zsidó, gyurcsány és már indul is a pavlovi reflex...

Virág et. 2009.02.02. 09:06:01

Na, akkor sorjában:

"(2 év börtön, mikor a milliárdos lopásokért felfüggesztett kapnak? Hol élünk? Ennyire tartanak a tavasztól, március 15-től?)"

Ez nettó hülyeség. Az ugye megvan, hogy az, hogy egy szabadságvesztés végrehajtását felfüggeszti-e majd a bíró vagy sem,äz nincs benne a büntetési tételben? A milliárdos lopás (szerintem csalásra gondoltál, elég nehéz ma olyan műkincset találni, ami milliárdokat ér, pláne azt ellopni) egyébként pont olyan, amit nem lehet felfüggeszteni. Lapozgasd a Btk általános részét.

Lopás

Ez most meg hogy jön ide? Eddig is így volt, csak a szabálysértési érték növekedett az infláció stb miatt. Volt az 5 ezer meg 10 ezer is. Most 20 ezer. A minősített esetek bcs-ek. Ebben nincs semmi új, nem is értem minek hoztad fel. Az okok is nyilvánvalóak: nincs erre elég ember meg errőforrás.

"Az viszont nem, hogy például 14 ezer(!) roma gyerek(!!) tanulmányi ösztöndíja késik, mert a Szociális Minisztériumban elküldtek a pályázatelbíráló osztályról 8 embert a 14-ből, és a maradék 6 kollega nem bírja határidőre feldolgozni a 14 ezer pályázatot. (TV2-ős riport.) "

Kedves zero, ők azok a láblógató, passziánszozó, ingyenélő köztisztviselők, akiket annyira trendi utálni. Végülis "mi tartjuk el őket" és amúgy is fogalmuk sincs az igazi munkáról.
A fagyi visszanyal.

A kapitány visszahelyezése meg egyébként a helyi szociálista erősemberek nyomására történt. Korai lenne a Jobbiknak pezsgőt bontani a diadalra, nekik, a Gój motorosoknak, a Gárdának meg a többi bohócnak semmi köze nem volt Pásztor visszahelyezéséhez.

Én egyébként jó döntésnek tartom, hogy nem küldték el. Egy rendőrkapitánynak nem diplomatikusnak kell lennie, hanem őszintének.

Petrow 2009.02.02. 09:09:55

A legjobb: Pásztor a helyén maradhat, de kérték, hogy a jövőben "tartózkodjon a félreérthető nyilatkozatoktól."

Hát a jóqrv@ nénikéteket, AZON, hogy 10 rablásból 10-et cigányok követnek el, mi a félreérthető?

Tényleg teljes erővel visszajön az a rendszer, hogy ha a párt azt mondja, hogy a vízen lehet járni, akkor mocskosszemétnépellenség vagy, ha ki mered mondani, hogy ez hülyeség...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 09:10:20

@Virág et.:

"Ez most meg hogy jön ide? Eddig is így volt, csak a szabálysértési érték növekedett az infláció stb miatt. Volt az 5 ezer meg 10 ezer is. Most 20 ezer. "

Kérem a BTK-ből kimásolni hol van benne hogy a LOPÁS csak szabálysértés ha 20 000 alatt van!

Tilcsák Bea (törölt) 2009.02.02. 09:10:44

zero, ha ideges vagy, helyesírási hibákat ejtesz.
szúszáá...

Plutonic 2009.02.02. 09:12:28

Annak a bizonyos puskaporos hordónak a kanócát már meggyújtották....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 09:13:28

@Lukrécia Bögre:

ez így van ... dobj egy emailt hogy hol

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 09:14:58

@Virág et.:

Mellesleg a lopás úgy jön ide, hogy ez bassza vidéken mindenki csőrét, hogy nem intézkednek a rendőrök pont emaitt.

És "nő a feszültség", ha idézhetem Ferit ...

Hadrian VII. · HTTP://KONZERVATORIUM.BLOG.HU 2009.02.02. 09:15:37

@br: Ezt nem mondod, ilyet ír Gusztos? Mindenki megbukott? Komolyan, ezt nem hiszem el...

Az van, amit írtam: előjöttek azzal, hogy váltsuk le a népet...:((((((

konzervatorium.blog.hu/2009/02/01/a_szurke_lovag_visszater

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.02. 09:16:11

@Virág et.:

Na akkor sorban. A milliárdos (valóban) csalás vagy sikkasztás, vagy hűtlen kezelés, nehogy már arányosan enyhébb kategória legyen, mint ha "megdobállak játékkatonááákkaaaaal". Ez egy nonszensz! zero erre céloz, mindenki levágja, csak te nem... Azonkívűl oda van írva, ha csoportosan van elkövetve az súlyosbító körülmény, tehát hiába van értékhatár...

Azt is mindenki tudja, hogy azok a köztiszviselők az "utálat" tárgyai, akik szemmel láthatóan nem csinálnak semmit! Mert kishazánkban a leépítés nem szakmai alapon történik, hanem haveri alapon...

Ha én ennyira nagy esélyegyenlőségi vagyok, akkor mondjuk nem itt építek le, hanem mondjuk a honvédelmi minisztériumban, ahol csak azért veszünk új futógépeket, hogyha a Szeki lejön kondizni, neki mindig legyen gépe!

A többivel egyetértek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 09:18:48

@Virág et.:

316. § (1) Aki idegen dolgot mástól azért vesz el, hogy azt jogtalanul eltulajdonítsa, lopást követ el.
(2) A büntetés vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztés, közérdekű munka vagy pénzbüntetés, ha a lopást kisebb értékre, vagy a szabálysértési értékre elkövetett lopást
a) bűnszövetségben,
b) közveszély színhelyén,
c) üzletszerűen,
d) dolog elleni erőszakkal,
e) 1045
f) helyiségbe vagy ehhez tartozó bekerített helyre megtévesztéssel vagy a jogosult (használó) tudta és beleegyezése nélkül bemenve,
g) hamis vagy lopott kulcs használatával,
h) lakást vagy hasonló helyiséget az elkövetővel közösen használó sérelmére,
i) zsebtolvajlás útján,
j) másnak a bűncselekmény elhárítására képtelen állapotát kihasználva
követik el.

F pont tessék -> ellopják az uborkádat, nem szabálysértés, F pont, bűncselekmény, nem számít hogy 20 000 ft alatt van !

Virág et. 2009.02.02. 09:19:15

@zero: Ez az, hogy rossz helyen keresed. Nem Btk, hanem Btké.

Tessék:

28. §e)

28. § Nem bűncselekmény, hanem szabálysértés valósul meg, ha
(...)
e) a lopást (316. §), a sikkasztást (317. §), a jogtalan elsajátítást (325. §) és az orgazdaságot (326. §) húszezer forintot meg nem haladó értékre,
(...)"

Virág et. 2009.02.02. 09:20:25

@zero: És én mit írtam? Hogy a MINŐSÍTETT ESETEK bcs-ek. a)-j) az a minősített eset. Az alapeset az szab sértés, ha nincs 20e.

És ez már jó ideje így van, csak a szab sértési értékhatárt emelgetik, ahogy romlik a forint.

Virág et. 2009.02.02. 09:21:38

@VonPerez: zero csúsztatott. A milliárdos értékre elkövetett lopás az 5-10 év. Ez itt 2 év.

Ennyit a példáról.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 09:22:50

@Hadrian VII.: Pont, mint mikor a 10 éves kisgeyerek magyarázza a bizonyítványt.

Virág et. 2009.02.02. 09:23:47

@VonPerez: A bűnszövetség az nem súlyosító körülmény, hanem minősített eset.

És én hol mondtam, hogy akkor nem bcs? Pont ezt írom (valaki azért olvas is?), hogy a minősített esetek bs-ek, az alapeset szab sértés 20 e-ig.

Ráadásul Miskolcon rablás történt, ahol az egész nem is játszik, mert az alapból bcs, elkövetési értéktől függetlenül.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 09:24:39

@zero: bocs, de amiről Ti itt beszélgettek, az a szabálysértési törvényben keresendő, 1999. évi LXIX. törvény. 157. § (1) bek., a) pontja.

De tegyünk már különbséget a "lopás", meg a "rablás" törvényi tényállása között, mert nagyon nem mindegy.

Virág e.t.: a "tojásdobálós" rész, február 1-től került be a Btk.-ba, igazából a 271. § (5) bekezdése ad okot "aggodalomra":
"E § alkalmazásában erőszakos magatartásnak minősül a más személyre gyakorolt támadó jellegű fizikai ráhatás is, abban az esetben is, ha az nem alkalmas testi sérülés okozására."

Háát, ez szerintem nincs éppen pontosan megfogalmazva, kíváncsi leszek, hogy az alkotmányossági próbát kiállja -e...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 09:26:27

@Virág et.: "A milliárdos értékre elkövetett lopás az 5-10 év. "

NEM! Az felmentés :))))

Virág et. 2009.02.02. 09:27:06

@Seduxen: Ezt én nem is vitatom.

De azért a milliárdos lopással egy napon emelegetni, az enyhén túlzás.

És mielőtt még valaki jönne, hogy "azt úgyis elsimítják", itt nem erről van szó, hanem az egyes bcs-ek összevetéséről.

Egyébként ha már felfüggesztett, akkor nem árt tudni, hogy eléggé ritka, hogy valaki garázdaság miatt letöltendő szabadság vesztést kapjon.

Virág et. 2009.02.02. 09:27:52

@Seduxen: Akkor Zuschlag nem lopott eleget, mert nekem úgy rémlik, hogy most már jó ideje ül előzetesben. :)

Plutonic 2009.02.02. 09:30:22

@br: Ez egy retardált egysejtű.
Hányni ér???

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 09:31:09

@Virág et.: MILLIÁRDOST írtál... Az a kis lúzer pocs meg valami 70-80-100 MILLIÓ körüli összeggel próbálkozott. Itt követte el a hibát :)))

Különben ezért írtam a Szabs.tv. vonatkozó rendelkezését, mert nagyon két malomba őröltetek zero-val... Tudom, mert egy ideig csináltam hasonló ügyeket helyi önkormányzatnál (akkor még 10.000 volt az értékhatár), és baszki: úgy tudták, hogyan kell "összeválogatni" a cuccost, hogy ne legyen bcs, hogy azt a fejszámolást egy pénzügyes is megirigyelhetné...

movhu 2009.02.02. 09:31:14

@Seduxen: Szerintem itt nincs megharapva az Index, csak olyan ez, mint amikor a főnöknek megmondjuk, hogy most nagyon elb*szott valamit.
Továbbra is azt mondom, hogy az Index bulvár jellege ellenére igyekszik objektív maradni majdnem mindig. Ez a véleményem nyilván ellentétes a Zsindex-et kiáltókkal :)
Most viszont széllel szemben pisiltek, ráaádsul megtaláltak Magyarországon azt az újságírót - Munka Vera személyében - akinek a lehető legkevesebb lövése van a témához. Gyakorlatilag bár, hangsúlyozom BÁRKI objektívebb véleményt adott volna, még azok is, akiknek a vezetékneve Kolompár vagy Lakatos.
Tehát a hiba csak annyi, hogy van egy hozzánemértő személy, aki billentyűzetet kapott, és valaki meg kiengedte az írását a netre. Munk írása nélkül az Index közel sem volna ilyen csúnya az ügyben.

binike 2009.02.02. 09:33:24

aki látta reggel a napkeltét vagy a tv2-ös beszélgetéseket igazán linkelhetne ... egy példa a kunhegyesi romák tiltakoztak munkáért. erről beszélgettek a polgmesterrel. müsorvezető meg folyamatosan azt mondta hogy kiskunhegyesi polgmester. Felkészült műsorvezetők vannak manapság :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 09:33:33

@movhu: tudom, ezért tettem szmájlit a végére... De zero most mással van elfoglalva, csak úgy röpködnek a jogszabályi hivatkozások, ahogy Virág e.t-vel győzködik egymást :)))

Virág et. 2009.02.02. 09:34:19

@Seduxen: Persze. A rendőrséget sem kell félteni. Ha tehetné, mindent áttolna a szabálysértési érték alá, csakhogy ne legyen vele munka. Alulmotivált, alulfizetett munakerő ennyire képes.

Nem őrlünk két malomban, csak nem értem ezt a rugózást a lopás szabálysértési értékhatárával kapcsolatban. Attól még nem lesz kevesebb, ha kriminalizáljuk a cselekményeket. Mert az igazi bajt az okozza, hogy a felderítettsége az ilyen kisértékű vagyonelleni bcs-eknek nagyon alacsony. Ezen az sem változtat, ha az eddigi szabálysértésből bcs-t csinálunk.

Magyarul: a cigány lopni fog. A rendőr meg ezután sem fogja megtalálni. Adunk egy pofont a szarnak magyarul.

Johnny336 2009.02.02. 09:35:04

Nem viccből helyezték vissza azonnal.
Képzeljétek, mi lett volna, ha az MSZP-s polgármester, képviselők, rendőrök, civilek mind együtt békésen tüntetnek...
Konkrétan egy egész városnak szartak volna bele a képébe. Rájöttek, hogy ez már túl merész.

Mondjuk vicces lett volna, hogy a rendőrszakszervezeti vezetők, civil járőrök, nyomozók, irodisták a miskolci rk-ról benn állnak a tömegben, míg körbeveszik őket a pesti rebiszesek, birodalmi rohamosztagos outfit-ben.
Aztán valaki civil elhajít egy félpár cipőt a kordonon túlra, a rebiszesek közé... :DDD

Virág et. 2009.02.02. 09:36:37

@movhu: Az a véleményrovatba ment le. A Munk Verás cikk. Neki ez a véleménye. Ez nem hivatalos index álláspont, akármi is legyen az.

Kampfer 2009.02.02. 09:39:42

Üdv Mindenkinek! Szevasz Seduxen! :)

Azt mondja a gusztostalan, hogy mindenki megbukott a hétvégén... (feltételezem úgy értette, hogy ő nem)! Nos, nem lehetséges, hogy ő (és a jellemtelen bagázsa) az egyetlen, aki szél ellen hugyozik??? Nem tűnik fel neki, hogy ő megy a rossz sávban? Ha mindenki dudál és villog rá, akkor is a többi a fasz, mert szembemegy a menetiránnyal? Rossz lenne a helyzet, ha ez a féreg el is hinné, amit mond. Szerintem akkor is egy életképtelen nyomoronc lenne, akit el kell távolítani a közélet környékéről is! De szerintem inkább csak vetít! És akkor méginkább el kéne takarítani!
Erre lenne is némi esély mostanában, de a fletó ugye épp most világosodott meg a kisebb parlamentet és olcsóbb közéletet illetően. És ki is találta a rendszert, ami a mostaniakat bebetonozza a parlamentbe, míg esélyt ad a vörösöknek is a totális szarráveretéssel szemben. Gratula...! A jellem diadala!
Népszaváról, napkeltéről, munkribancról, bárdosandrisokról, bethlenjanikáról (akkor sem mondunk bizonyos tényeket, ha azok tények - ma reggeli napkelte), mohácsivészről teljesen felesleges és érdemtelen beszélni is...! Annyi figyelmet sem érdemelnek már ezek!
Mellesleg közben szépen kinyírják az országot és a jövőt!
Kampfer

Virág et. 2009.02.02. 09:39:53

"Hétvégén a sláger Pásztor Albert volt, és az ájult Budai Bernadett, akit ölben vitt el Ferenc lovag."

Ez viszont szép volt, azt el kell ismerni. :) Nagyon megható jelenet volt. :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 09:43:29

@Virág et.:

"Nem őrlünk két malomban, csak nem értem ezt a rugózást a lopás szabálysértési értékhatárával kapcsolatban. Attól még nem lesz kevesebb, ha kriminalizáljuk a cselekményeket"

Nem értek veeld egyet.

Ellopnak tőled 2 zsák krumplit. 20 000 ft alatti. Bejelented a rendőrségnek. Ott azt mondják TÉVESEN hogy szabálysértés, és átpasszolja a jegyzőnek! Eleve nonszensz, a jegyző fog nyomozni?!
Persze hogy nem lesz kinyomozva, mert a rendőrség nem foglalkozik vele.

Miközben kellene, mert "f) helyiségbe vagy ehhez tartozó bekerített helyre megtévesztéssel vagy a jogosult (használó) tudta és beleegyezése nélkül bemenve," alapján ez lopás.

Ja, és ha mindennap ellopnak tőled 18 000 ft értéknen ezt-azt? 10 alatt az már 180 000, szát nap alatt 1 800 000 ft.
Téged ez hogy érintene? Vajon szétbaszna-e az ideg?

Grafikuszoli 2009.02.02. 09:44:33

Na, én pont ezen a hétvégén jártam Miskolcon rokonlátogatáson, és pont egyetértettem a szimpátiatüntetéssel, hát részt is vettem. Most azt nem is ecsetelném, hogy mi a véleményem a cigányokról, illetve a szociális alapon bűnöző-gyerekcsináló-nemdolgozó réteggel,
Egy apróság:
Azt, hogy a politikai elit megfutamodott volna még a tüntetés előtt, nem egészen így látom. Egyszerűen azért léptek még vasárnap délelőtt, mert így az egész megmozdulást egy sima árpádsávos hőbörgéssé degradálták. Ez látszik a sajtóvisszhangon is: a radikális felszólalóktól idéznek, pedig azért elég sokan felszólaltak, és korántsem szélsőséges nézeteket valló emberkék is kifejtették a véleményüket. Ezenkívül a háromezer résztvevő jelentős része a miskolci középkorú illetve idősebb korosztályból került ki, volt jó pár egyetemista is. Egy alapvetően szocialista városban, ahol a szocialista városbezetésnek elég nagy a támogatottsága. Tehát itt tényleg az volt a főcsapás, hogy a békés többségnek elege van abból, hogy a városukban olyan a közbiztonság, amilyen, ráadásul a saját adójukból tartják el maguk ellen azokat, akik rettegésben tartják őket. Aztán ha valaki tenni akar ellene, azt a felsőbb vezetés meggátolja.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 09:44:39

@Kampfer: helló! ezer és egy éve nem "láttalak" a hipertérben :)))

Virág e.t.: de a kis értékű lopás szabálysértésének szankcionálása ha a rendőrség hatáskörébe kerülne, akkor se' lenne jobban "büntetve". Szerintem teljesen mindegy, hogy a polg.hiv-ban Gizike csinálja az ügyeket, vagy a kapitányságon mondjuk Gizike hadnagy :) Ugyanabból a jogszabályból dolgoznak:)

Az meg nem várható, hogy 1 üveg "Sétáló János", meg 2 doboz "Malbi" eltulajdonításáért 5 év kötél legyen a kiszabható büntetési tétel... :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 09:46:06

@Virág et.:

Bocs, de ami az Index-en jelenik meg az valamilyen szinten "Index-álláspont" ...

nem láttam odaírva, hogy az Index tuljadonsa, szerkesztősége nem ért egyet Munk Verinkával, és csak "felültetet" adtak neki ...

Akkor adjanak nekem is "felületet" ..."véleményem" nekem is van ...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.02. 09:48:11

@zero: Te csak maradj csöndben zero "mester"... ha érted mire célzok...:))))

kopaszfarkas 2009.02.02. 09:51:06

Jaj, Virág(om) basszus, jössz ezzel a jogi csűrés-csavarással, mintha az lenne a cikk lényege.
Tipikus liberális vitatkozó-séma:
1. válasszunk ki az adott írásban egy nem túl lényeges morzsát (ha csak a megfogalmazás nem pontos esetleg, bőven elég)
2. cáfoljuk 1000rel lehetőleg minél bonyolultabban, innen-onnan kiragadott idézetekkel.
3. súlykoljuk végig, hogy ha a szerző ebben 'túlzott', akkor valszeg az egész cikk nem igaz.

Ha igazad is lenne, kiragadhattad volna ezt is: "Az utcai rablás erősen demoralizáló hatású, és rendkívül módon csökkenti az emberek közbiztonság "érzetét"." Ebben nincs szó a 20000Ft jogi helyzetéről, de egy alapigazság.

Mindegy.

Az meg hogy miért a radik mennek ki, elég egyszerű: ha a birka magyar simán hagyja, hogy a tolvajkormány 6 éve folyamatosan fosztogassa, egy rendőrkapitámyért (akit szinte minden nézettebb média rögtön rasszistáz) biztos nem megy ki.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 09:54:37

@Kampfer: A Gusztos egy mintapéldánya a megélhetési politikusnak. Még soha nem fordult elő, hogy ez az ember valami más témában felszólalt volna, mindig csak a rasszista veszély tudta elérni az ingerküszöbét. Máshoz nem is ért, vagyis ehhez sem, de ha már ezért fizetik, akkor nyomja is rendesen. Az már az ő saját tragédiája, hogy a téma kezd kimenni a divatból. :o)
Amint ez megtörténik, eltűnik majd magától is, a másik 200-300 társával együtt.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 09:54:39

Gusztos 2010ig pofázhat még aztán viszlát. 1 évet fél lábon is kibírok, aztán viszlát álliberális párt.

mind2 (törölt) 2009.02.02. 09:55:25

Jó hetet mindenkinek ! Tényleg igaz,hogy ha papírgalacsint dobok az 2 év, ha kukákat borogatok, meg beesek egy telefonfülke ajtaján az 5 év ?????
Ahham. És egy ország tönkretétele, az vajon mennyit kóstál ??

Egaesz Homo 2009.02.02. 09:55:31

Én pedig nem értem, hogy nektek miért jó kiállni egy nyíltan rasszista rendőr mellett.

Johnny336 2009.02.02. 09:55:31

@Virág et.:
Dettit én is szívesen ölelgetném :D

@zero: A vélemény olyan mint a segglyuk. Mindenkinek van, de senki nem kíváncsi a másikéra.

Egyébként attól függően kapsz felületet, hogy mi a konkrét véleményed, és azt mennyire tudod alakítani az elvárásnak (elvtársnak - muhaha!) megfelelően. Vagyis inkább ne legyen véleményed :)

belzebubó 2009.02.02. 09:55:31

Tegnap valaki belinkelte ezt az oldalt. Az angol Ministry of Justice statisztikája,hány fehér,fekete (igen black-nek van irva),ázsiai,stb. van a börtönökben és regisztrálva vannak még az állampolgárság szerint is,pl. fekete brit állampolgár,ázsiai rasszú brit állampolgár,kevert vagy teljesen fekete,fekete nem brit,stb,ezekről az elkövetők nyilatkoznak,hogy milyen etnikumhoz tartoznak.Természetesen az ő sérelmükre elkövetett büncselekményeket is számontartják,ugyanúgy mint azt,hogy ők mennyit követnek el.
Ha ez müködik Angliában ezzel mi a gond Mo-on?
8.,10. oldal
www.justice.gov.uk/docs/stats-race-criminal-justice.pdf

Kampfer 2009.02.02. 09:57:00

Seduxen!

Olvasgatok, olvasgatok. Figyelőn azért nem írok, mert már nem használom a bkv-t, akkor viszont nem pofázok bele!
Ettől persze más gondok még foglalkoztatnak. Nem jó érzés látni, tudni, érezni, hogy épp eladják, ellopják, kirabolják, tönkreverik az ember hazáját, otthonát. Mert most ez történik, elég komoly méretekben!
Jó kis pr volt ez az elájulós, megmentős lovagkori hőstett is! Nyilván sok agyment ember szemébe könnyeket csal. Ettől még azonban nem lesznek fényesebbek a gazdasági kilátások! És valóban tenni kellene (kellett volna) már valami érdemi dolgot is! Persze ez nem ment, hát maradt a hetente változó elképzelés, programok repkednek itt már felettünk, sűrűbben, mint a MALÉV gépek...! És valóban nem változik semmi! Balhék, botrányok jönnek-mennek, de ezek maradnak és a következmények nélküli ország, Abszurdisztán tovább menetel a végzete felé! "Tetszettek volna forradalmat csinálni...!" Csak óvatosan a kívánságokkal, mert még valóra válnak!
Kampfer

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 09:58:30

Azért nem kell elájulni attól, hogy kiállt Pásztor mellett a miskolci MSZP és SZDSZ. Nyerni szeretnének ők a következő helyhatósági választáson. Nyilván elégedettek is a kapitánnyal, de saját érdekeiket is szem előtt tartották.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 09:59:37

@mind2: Két év felfüggesztett.
@Egaesz Homo: Anyád picsájáért seggfej.

Hetfield 2009.02.02. 09:59:46

@Egaesz Homo: Szerintem ezzel ne itt próbálkozz! :D

Amúgy jóreggelt!

Egaesz Homo 2009.02.02. 10:01:04

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Köszi a diplomatikus választ.

Amúgy meg tényleg Jó Reggelt!

Virág et. 2009.02.02. 10:01:31

@zero: Ööö... nyomozni nyilván a rendőr fog, de azért vessél egy pillantást a jelenlegi vagyonelleni bcs-ek felderítettségi mutatóira: siralmasak. Tényleg azt gondolod, hogy ez bármit is javítani fog? Semmit. Hozzám életem során kétszer törtek be (még máshol laktam). Ez kettő darab nyomozás megszüntetéséről szóló határozatot jelenetett. Senkit nem találtak.

Ennyit ér a bcs-i alak.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 10:01:32

@mind2: "meg beesek egy telefonfülke ajtaján az 5 év ?????"

Nem öt év!!! KÖTÉL!!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 10:01:43

@Egaesz Homo:

Tévedésben vagy, olvasgass. Pásztor Albert nem rasszista, csupán a statisztikát mondta el. Az igazság mellett kiállni pedig minden jóérzésű ember kötelessége.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.02.02. 10:02:55

ha már euróárfolyam, akkor érdemes megnézni, hogy pl az euro dec 31 óta 11%kal erősödött a forinthoz képest. a dollár meg 23%kal.

volt nekünk az AKK jelentése szerint dec 31-én 18103mrd ft államadósságunk, amiből 6774mrd deviza.

ez kb 7950mrd huf most, a jelenlegi árfolyamon. tehát ujjmozdulat nélkül 19200mrd-re nőtt az államadósság.

ehhez hozzávéve a 440MEUR felvett és 1MrdEUR felvenni készült hitellel sikeresen elérjük a 19629mrd ft államadósságot. ez pedig GDP arányosan...

75% körül van. (a tavalyihoz nézve)
78% körül ha a 3% recessziót is belevesszük.

forrás:
akkadmin.ivyportal.com/object.00f398f6-77c6-49b7-9804-67fa9e76e93d.ivy

Virág et. 2009.02.02. 10:03:12

@zero: Vélemény rovatban van. Az azt jelenti, hogy valakinek a véleménye. Mint a PH cikk vagy TWÁ írásai.

Szerintem kérd meg őket, hátha te is kapsz felületet. Bár te nem vagy alkalmazott, nem lenne ez példátlan. Gyakran írnak más újságokban is külsősök. Pl TGM a népszabadságban. Aztán 5 másik értelmiségi meg vitatkozik TGM-mel. Akkor most melyik a népszabi hivatalos álláspontja?

binike 2009.02.02. 10:03:35

@Egaesz Homo: ezért „Ha húsz rablásból huszat cigány követ el, azt minek nevezzük ha nem cigánybűnözésnek, testvéreim? Arabnak?" - miskolci vajda

Virág et. 2009.02.02. 10:03:48

@kopaszfarkas: Nyilván, mert ügynök vagyok.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 10:04:07

@Egaesz Homo: A rasszizmus meg a tényközlés nem ugyanaz. Egy rendőrkapitánynak nem tiszte diplomatikus válaszokat adni, hogy megfeleljen a pesti szociológuspalántáknak. Ha egy bűnelkövető cigány, akkor azt mondja, ha kínai akkor kínai, ha urguj akkor urguj. Ennyi és nem több.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 10:05:54

@Virág et.: TGM meg a független újságírás...muhahahahahahaha

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.02. 10:06:49

NEM MONDOD HOGY 300 Ft felett az €!
hat ez nagyon jo! Semivel sem dolgozok többet, mint tavaly a több a fizetesem - megyek haza a hovegen

Egaesz Homo 2009.02.02. 10:09:21

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Ez nem ilyen egyszerű. Ugyanis ezzel a nyilatkozattal megbélyegez Gondolom ti sem örültetek mikor Ausztriában kirakták, hogy magyar ne lopj pedig ott is sok lopást követtek magyarok mégis gyk. egy nemzet érezte sértve magát.

mind2 (törölt) 2009.02.02. 10:10:02

@laspalmas: Minden szinten mentik a bőrüket . Közelednek megyei - városi szinteken is a jobboldalhoz, egészen szembetűnő egy csúszás és kihátrálás a dolgokból. Ezt viszont nem érzékelik Bp- en, nincsenek tudatában annak, hogy a jó elvtársaknak fontosabb a saját pozíciójuk és a következő éveik, mint a nagykutyáknak ott fenn.
Beindult a seggnyalás, biztos forrásból tudom. Most őszintén, Miskolc polgármesterének lenni még mindig biztosabb poszt 4 - 8 - 12 évre, mint a süllyedő hajón merni a vizet.. Nem csak a Pásztorról szólt a dolog. Ez a kiállás maguk miatt történt. A saját túlélésükért. Szvsz.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 10:10:23

@Virág et.: Kedves Virág et.!

Nem érted zero logikáját: Pont azért kerülnek át a jegyzőhöz a minősített lopások (bcs), hogy ne jelenjenek meg a rendőrségi statisztikában -> mert, ha ez megtörténne, akkor a most is szar statisztika ennél sokkalta szánalmasabb lenne -> talán még arra is rákényszerítené a politikát, hogy jelentősen fellépjen ez ellen. (De legalábbis nagyobb lenne az erre irányuló nyomás.)

Visszautalva rád: Ha valami nem segít a felderítettségben, akkor az pont a statisztikák kozmetikázása!!!
Te azt mondod, hogy így is szar - úgy is szar, akkor tartsuk meg inkább a kevésbé randa szart és azt együk jó étvággyal. ez viszont baj

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 10:12:06

@Kampfer: ez esetben jó helyre jöttél, itt MINDENKI Level 88-as vérnáczi (aki még nem, az azzá lesz, vagy "elüldözzük")... Na jó, néha átruccanunk a "lövészárok" túloldalára, de ezek csak partizánakciók :)))

Johnny336: A kormányszóvívő tyúk Neked TETSZIK??? Kövezettek meg, nekem az első gondolatom az volt, hogy ez megjátszott (utóbb beláttam, hogy nem: látni Bernike fején, meg szemein, hogy TÉNYLEG nincs magánál), kettő: szerintem nem az influenza okozza... Valami egészen más :) Gratulálunk Berni, mikorra jön a trónörökös!?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.02. 10:14:05

@Egaesz Homo: Na, ez a különbség! Én nem SÉRTVE éreztem magam, hanem SZÉGYELLTEM magam! Ugye kapizsgáljuk a különbséget?

Plutonic 2009.02.02. 10:14:07

@Egaesz Homo: Ezt nem jó helyen írod.... :)

toxikus 2009.02.02. 10:14:31

VonPerez · tokfa.blog.hu/ 2009.02.02. 10:14:05
dettó

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 10:14:44

@Egaesz Homo:

Jaj, mindenki ezzel jön most, az osztrák "Magyar, ne lopj!" táblákkal. Pásztor nem azt mondta, hogy minden cigány tolvaj, rabló, betörő, hanem a miskolci statisztikát hozta nyilvánosságra. Szerintem ezt Te is nagyon jól tudod, csak szándékosan teszed itt az értetlent.

belzebubó 2009.02.02. 10:15:09

@Egaesz Homo: Igaz volt vagy nem volt igaz?

mind2 (törölt) 2009.02.02. 10:16:34

@denever: detto Argentína, pontosabban az összmutatókat tekintve még szarabb is a helyzet.
Néha arra gondolok, mi lehet emögött az egész mögött ? Nem hiszem el, hogy így meg kell fektetni egy országot. Nem hiszem már el, hogy emögött nincs kimódolt szándék. nem hiszem el.. :(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 10:17:50

@mind2:

Pont ezt mondom én is. Menekülnek a patkányok a süllyedő hajóról.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 10:18:21

@Egaesz Homo: Nem bélyegez meg senkit. Nem azt mondta, hogy az összes roma származású ember bűnöző.

Virág et. 2009.02.02. 10:19:30

@Félkupica_Fehér_Főnök: Ez nem zero logikája, hanem a rendőrségé. Csakhogy engem nem érdekel a statisztikák kozmetikázása. Nekem eredmény kell.

Optimista ember vagy, hogy azt gondolod, hogy politikai akarat kérdése, hogy ezeket az elkövetőket elfogják. Én szerintem nagyon sok pénz kérdése, amiből jóval több embert kellene felvenni. És még ez sem garancia.

toxikus 2009.02.02. 10:19:37

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: pedig ha azt mondta volna, akkor sem tévedett volna igazából.

Plutonic 2009.02.02. 10:19:46

@z666: Ez 10 pontos kép! :D
@laspalmas: Ha nem is szándékosan, de hajlamosak az emberek nem figyelni a részletekre....

Egaesz Homo 2009.02.02. 10:20:31

@VonPerez: Jaj ez rossz duma. Ha téged külföldön minősítenek, de csak a magyarságodból kifolyólag akkor te szégyenled magad?

@laspalmas:Szerintem ezzel az a baj, hogy amúgy is nagyon érzékeny a helyzet ez esetben. Egyébként meg teljesen mindegy, hogy cigány vagy magyar ezért fölösleges az információ tehát ezért gondolom, hogy rasszista okból mondta amit mondott.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.02. 10:21:30

OFF megyek a kaccsolatra egész pályás letámadásra....istenem, van igazság az életben: index.hu/gazdasag/magyar/tarolo878/

ON

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 10:23:09

Szerintem az esetben is felesleges információ az etnikai hovatartozás, ha áldozattá válik az illető. Erre az elmúlt időszakban is jó pár példa akadt (köztudott üzleti leszámolás, uzsora miatti bcs), de minden esetben mi volt az első, ami elhangzott az okos jogvédőktől? Igen, az...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.02. 10:24:01

@Egaesz Homo: Te biztos, hogy DIREKT vagy ilyen hülye! Nem a "magyarságomból" minősítettek bazdmeg, hanem mert loptunk! Ezt történt itt is te címeres ökör! Nem lopnak a cigányok, hanem akik loptak cigányok voltak! Az isten rohassza meg a gusztospétererörsimátyás fajtáját az ilyennek...

Elnézést mindenkitől...

sertésmájkrém 2009.02.02. 10:24:33

Ma feltettem egy ad blockert, csak az indexre. Az elfogult köcsögségük ellen nem tudok mást tenni, legalább lóvét ne kapjanak utánam.
Eddig úgy voltam vele, hogy ha már a netes időm jó részét itt töltöm, szórakozok a lapjaikon, akkor értékelem amennyire tőlem telik a munkájukat.

Eddig tartott, ha véletlenül errefelé is tévedek, abból nem fognak pénzt látni. Amilyen fórumon csak lehet a rossz hírüket fogom kelteni, ugyanolyan elfogultan, amilyen cinikusan ők szarnak az borsodi viszonyokra..

Ajánlom ezt másnak is.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 10:24:44

@Virág et.:

Vajon ki dönti el, mennyi pénz jut a rendőrségnek? Na ki? Ugye, hogy a politikusok. Tehát ha közvetetten is, de politika áll a rossz felderítési statisztika mögött. Amennyit kidobnak pl. felesleges, haveri cégek által készített tanulmányokra, az a pénz a rendőrségen nagyot lendítene.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.02. 10:24:48

Egyébként ismerőstől hallottam, hogy pontos statisztika 20 nap alatt 17 vagyon elleni bűncselekmény, ebből volt a példa a 8 gyakrolatilag rablás, a többi más esetnek minősült jogilag, de ott is egytől egyig cigányok voltak az elkövetők. Szóval ettől volt kiakadva a miskolci rendőrkap. 20 nap 17 eset, egytől egyig cigány elkövető.

Virág et. 2009.02.02. 10:26:09

@laspalmas: És ez az ami soha nem fog megtörténni. Inkább cserélgetik a főkapitányokat.

Ez a "naivitás" része a fenti írásomnak.

Egaesz Homo 2009.02.02. 10:27:38

@VonPerez: Ha ezt írják azáltal téged minősítenek ergo a magyarságod megbélyegez.

mind2 (törölt) 2009.02.02. 10:27:48

@Egaesz Homo: Figyi, van egy lépcsőház, ahol adott számú ember él. Mindenki a normák szerint, kivéve egy családot, Kovácsékat, akik törnek-zúznak, rombolnak, rongálnak ..stb., ráadásul rendszeresen. Csak ők. Ami kárt a lépcsőház állagában okozni lehet, az mind a hozzájuk kapcsolódik. Na most akkor, mit mondasz ? Hogy ebben a lépcsőházban olyan emberek élnek, akik tönkretesznek mindent ? Nem. Azt fogod mondani, hogy ebben a lépcsőházban az összes rongálást a Kovács család követte el, nem ?
Pásztor kijelentését kiemelték egy szövegkörnyezetből, és direkt félremagyarázták.
Ne értetlenkedj már !

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.02.02. 10:27:52

A másik hogy más nyugati államokban igenis van statisztika az etnikai bűncselekményekről, mivel vannak bűnelkövetői minták amik alapján lehet szűkíteni a keresési kört. Arról meg nem is beszélve hogy mindenki hallott már nyomozós filmekben hogy van olyan a rendőrségen belül hogy profilozó, adott körülmények, elkövetési mód, időpont alapján azt monsdják hogy egy 20-30 év körüli fekete férfit keresünk...ez is rasszizmus??

sertésmájkrém 2009.02.02. 10:28:31

@Egaesz Homo: Az usában mi a bánatos picsáért nem fölösleges információ, hogy az elkövető white, black, hispano, asian, stb???? Ot tmiért lehetnek statisztikák?

Nálunk ha már így van miért szükséges információ, hogy az áldozat cigány???

Bazd meg.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 10:29:47

@Egaesz Homo: Költözz ki az Avasra pár hónapra. Ha esetleg sikerül visszajönni élve utána meghallgatom a véleményed. Vagy javaslom itt Bp-én a 24es villamos használatát végállomástól végállomásig este 9 után.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 10:33:44

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Illetve ha az Avasi lakótelep messze van, megpróbálhatod a Népszínház utcát.

Egaesz Homo 2009.02.02. 10:33:55

@mind2: Ha ott lakom akkor tudom, hogy a Kovácsék csinálják, de ha csak Tóthékhoz megyek látogatóba akkor ezt nem tudom ergo gondolhatom, hogy itt olyanok élnek akik rongálnak.

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: Nézd ha valakit bántanak a romák akkor megértem, hogy az alapján ítéli meg őket de nem biztos, hogy helyesen.

mind2 (törölt) 2009.02.02. 10:34:35

@laspalmas: jah, ő kisnyugdíjas reinkarnációja talán ? ha ez örömöt szerez,... vagy már csak ez szerez örömöt ;)

kopaszfarkas 2009.02.02. 10:35:15

Amúgy ezek a Káliék teljesen megkavarták kb. 3000000 ember lelkivilágát: akkor most ettől a Pásztortól elhatárolódjak, vagy ne?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 10:38:21

@Egaesz Homo:

-Rendőrségi statisztika az is, hogy a hazai kínai kisebbségen belül az erőszakos, különösen kegyetlen bűncselekményeket (lefejezés, családok/gyerekek kivégzése) 99,9% -ban a kínaik követik el, vagyis egymás között kegyetlenkednek.
Ha ezt le merik írni, ki merik mondani, az megbélyegzés? Ha ezt a tényt elhallgatnák és úgy állnának a dologhoz, hogy _bárki_ lehetett az elkövető, majd nem is szűkítik le a kört a helyi kínai populációra, akkor soha a büdös életben nem találnák meg az elkövetőket. Pedig az áldozat és a tettes is magyar állampolgár volt.

Ezzel szerinted tényleg azt sugallják számodra, hogy a sarkon lévő étterem tulajdonosa biztos megcsonkított már néhány embert?

-Vagy, ha az apeh azt _meri_ mondani, hogy a meglátogatott fodrászok és vendéglátósok 70% -a nem adott számlát, holott a többi szolgáltatónál ez az arány csak 25-30% volt, akkor ez is megbélyegzés?

-Hogy az építőiparban a munkások 30% -a feketén dolgozott, és sehol máshol nem találtak ilyen mértékű illegális foglalkoztatást, az megbélyegzés?

Ezekben az esetekben nyílván az a megoldás, hogy elhallgatjuk a problémát, mert amúgy megbélyegeznénk a kínaiakat, fodrászokat, projektvállalatokat, vendéglátósokat stb... gratulálok hozzá!

mind2 (törölt) 2009.02.02. 10:39:56

@Egaesz Homo: Én meg tudod mit gondolok Kovácsékról ? Hogy az anyjuk p....ért sem fogom helyettük is fizetni a közös költséget, az újrafestést, liftszerelést, stb, SŐT, egyáltalán nem akarok semmit sem fizetni csak azért, hogy egész nap dögöljenek, meg purdékat csináljanak. Azt gondolom, hogy a közteherviselésnek a kurva rossz oldalán állok, és baromira nincs már kedvem hozá. Szóval tőlem Kovács család éhen is dögölhet. Mindenki másnak szívesen szolidarítok, de ha már én és mi fizetünk, szóljon olyan zene amit mi szeretünk !!!

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 10:41:06

@Egaesz Homo:

Az a helyzet ti áljogvédők forgatják ki az egész beszédet. A rendőr semmi másról nem beszélt csak a tényekről. Egy szóval nem mondta minden cigány bűnöző lenne csak azt mondta Miskolcon az utcai terror a cigányokhoz kapcsolódik, ahogyan azt is mondta a bankrablásokat meg pl. magyarok produkálják. Mégsem vettem magamra, hogy bankrabló lennék ... tutod, akinek nem inge. -

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 10:41:33

Mi a picsa.....a felhasználónevek nálam átmentek kb. 26os félkövér betűméretbe.

Egaesz Homo 2009.02.02. 10:42:10

@Félkupica_Fehér_Főnök: Igen ezáltal gyanút keltenek a kínaiak ellen az pedig, hogy valaki betonkeverőt kezel nincs ráírva az arcára, meg az sem, hogy építési vállalkozó.

toxikus 2009.02.02. 10:43:51

@Egaesz Homo: szimplán azt kell mondjam,h hülye vagyol és cigányt csak állatkertben...öö.. tv-ben láttál egész életedben...

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 10:46:26

@Virág et.:
Márpedig zero pont erre utalt, amit Te nem akarsz még most sem megérteni. Neked az a fontos, hogy a lopás az nem (bcs), Zeronak meg az, hogy akkor is lopásnak ítélik meg egy biciklinek az eltulajdonítását, ha előzetesen kést tartottak a tulajdonos gyerek torkához. (és ez megtörtént eset)

B+ a rendőrség költségvetéséről ki a tököm dönt?
Az mindig politikai döntés lesz, hogy mennyi embert foglalkoztathat a rendőrség, hogy mennyi járőrt fizetnek, hogy hány km -ert futhatnak egy nap az autók, hogy milyen továbbképzést, milyen felszerelést biztosítanak részükre.
Nem, hogy pénzt nem akarnak többet adni nekik, hanem rajtuk (is) spórolnak már közel egy évtizede. Ez kizárólag a poitikai akarattól függ, nem attól, hogy mennyi pénzt nyertek a lottón az egyes rendőrségi vezetők.

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 10:47:02

A másik poszt többszőáz hsz-ét nem olvason végig.

Nézzük ezeket szerecsétlen idiótákat "nagyságrendi" sorrendben:

1./ Draskovits Tibor. Drazsé elvtárs talán legkifejezőbb ikonja a gyurcsányizmusnak. Alkalmatlan, ostoba, tevékenysége kapcsán szakmai kérdések felvetését a szakmai kérdések meggyalázásának tartom, így ezeket mellőzném. A történtek tökéletesen leírják drazsét, mindenféle kommentár nélkül.

Talán annyit a jogi kérdésekkel kevesebbet foglalakozók, és esetleg gyengébb memóriájú topictársakért megjegyznék, hogy amikor a kordonügy zajlott (körbekordonozva a fél belváros "műveleti terület" jogcímén) akkor az volt a kormány és személyesen Gyurcsány és régi tettestársa Petrétei dumája, hogy ők sem értenek egyet a kordonokkal, de hát sajnos a kormányfő és kormány még az rendészeti miniszteren keresztül sem utasíthatja rendőrséget. Most úgy tűnik mégis. (egyébként utasíthatja)

2./ Gusztos Péter. Az érettségivel rendelkező "szakemberrel" kár fogalakozni, remélem 2010 után ok sem lezs erre, mert a hozzá haosnló többi megélhetési hülyével együtt visszmenehtenka belvárosi kéváházakba "demokráciát menteni", és vadbaromságoat beszélni. Aztán ha azt már unja lemehetne az Avasra, tudok ott egy jó kis kérót. De előtte elterjesztem, hogy módos emberről van szó, tele értékekkel, meg egy-két célzást nemi irányultságra is. Aztán majd meglátjuk. :-)

3/ Bencze: Állítólag rendes ember, jelen ügyben neki döntési mozgástere nem volt, fel sem róható neki, talán annyi, hogy neki egy kicsivel több esze van, szólhatott volna a drazsének, hogy ekkora hülyeséget ne csináljanak már. A leváltom/áthelyezem-nem váltom le csak figyelmeztetem kombó 24 órán belül talán egy kicsit rombolni fogja a imázst, amivel egyébként sem állnak jól.

4./ Munk Veronikát nem minősítnem, mert még kimoderálnátok. És joggal. Csak egy valamit: még üresen áll a gadnai néni háza ahol megerőszakolták, levágták a lábát, kiszúrták a szemét, megölték és kifosztották. Kibérelem neki. Aztán ha mindez vele is megtörténik, akkor viszont tényleg az okokat (pl szegénység, nehéz gyermekkor, stb.) kell majd csak megvizsgálni, hoyg igaza is lehessen...

A miskolci MSzp-és és SZDSZ-es (!)vezetőknek/szimpatizánsoknak meg respekt. (a többinek azért nem, mert tőlük ez elvárható és el is várom) Végre egyszer szembeszálltak a "központtal", és szükebb hazájuk egyszer végre fontosabb volt mint a "párthatározat". Nagy dolog.

Egy baj van csak: Pásztor ezredes tudja már, hogy ezt még egyszer nem teheti meg, a következő ilyet nem ússza meg, úgyhogy inkább ő is PC (a valóságot eltagadó) nyelven fog beszélni. Kár.

F. T.- (törölt) · http://www.metacafe.com/watch/2123225/ 2009.02.02. 10:47:23

Gyermekeim!
Ami itt a napokban történt, abban nincsen semmi meglepő. Ki van ez találva. Az utóbbi napok híre ugye a miskolci rendőrkapitány, és a cigánykérdés körül forgott. Az első reflexből adott ball reakciót ismerjük, nagyrészt a teli torokból kiáltott "RASSZISTAAA!!" fejezi ki legjobban. Aztán a széleskörű tiltakozására ezek a gerinctelen senkiházik visszakozni kezdtek, és már csak szerényen "szerencsétlen kijentésről" kezdtek susmusolni. A zsIndex alázatosan asszisztált az ügy elmaszatolásába: gondolom észrevettétek a napokban egy a cigányokkal vagy a miskolci üggyel kapcsolatos blogot nem linkeltek a főlapra, inkább ilyen jelentéktelen hülyesgeket: amit elhallgatunk az nem létezik.
A ballib propagandagépezet nagyon ügyes: pontosan tudták, hogy a multikulturalista dogmáik körülbelül párezer magát okosnak hívő ütődöttön kívül senkit se érdekelnek az országban, így inkább szemérmesen elkendőzték az ügyet.
Aztán a ballib proaktívan beavatkozott: ne a cigányokról beszéljenek az emberek, mert azon a terepen csak kiütéses vereséget szenvedhetünk, beszéljenek inkább az n-edig programcsomagról, amiből valszeg semmi se lesz (és ha nem, azt is rákenik gonosz fideszre), és mintha nem lenne teljesen mindegy hány fős a parlament, ha megkéselnek az utcán, és eltűnik a nemzet. Ja, hogy még tetézzük: Gyurcsány, mint hős lovag, karjaiban viszi ki a kormányszóvivőt.
Nesze paraszt, zabálj!

toxikus 2009.02.02. 10:47:59

Carnivora 2009.02.02. 10:41:06
igen. valahogy a sok faszkalap azon nem háborodott fel,h ezexerint lebankrablózták, és csalózták az összes magyart:)))


szelektív olvasás, hallás, látás mármár tökéletes szintre elmelték ezek a véglények

Egaesz Homo 2009.02.02. 10:49:12

@toxikus: Ez nem igaz, de akiket megismertem cigányokat általában kiváló emberek voltak. A cigányságnak nem szubsztanciája a bűnözés, bármennyire szeretnék is egyesek ezt sugallni.

Kampfer 2009.02.02. 10:52:43

Seduxen!!! :)

Akkor jó a hely! Bár, én is csak azóta tudom, hogy náci vagyok, mióta magyarnak vallottam magam egy ballibnek...! Na mindegy, ha náci, akkor náci! :D Majd karszalagot is veszek!!!

Mind2!

De van mögöttes szándék! Ennyi véletlen nincs! És egyértelműen látszik, hogy pénzügyi, jogi vonalon akarják kinyírni az országot! Nyilván mehetne másképp is, anno a XV. USAAF is megoldotta, de az ma olyan "ciki" lenne a nemzetközi politikai körökben, meg annyira "szalonképtelen" lenne... Más megoldást kerestek! A peresz megmondta úgyis! A fletó meg liboldó banda (gusztostalan) mindehhez boldogan vállalja az V. hadoszlop szerepét! Látnivaló, hogy ennyi pusztítás után végre sanszos, hogy ki lesznek qrva, erre kitalálják a módját, hogy tudnának mégis valahogy kisebb picsázást kapni, esetleg még a zsidókat is bent tartani! Ha nem figyelünk eléggé, még sikerülhet is nekik...!

Homo!

Szerintem Te nem vagy ennyire hülye! Egyszerűen csak adod az értetlent, miközben nagyon jól tudod, hogy az illető megnyilatkozás annyira volt rasszista, mint Sztálin humanista! Szóval ok, rendben, elhisszük, teljesítetted kötelességed, mehetsz! Gerincet majd a sarki hentesnél vegyél magadnak!

Bernikére mint szexuális vágy tárgyára gondolni? Nos, nálam ez ott bukott meg, mikor egyszer bemutatták a rokonságát... Cigány, cigány de kultúrcigány... Na de a rokkonsága... Bakker...!
Kampfer

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 10:53:08

@Egaesz Homo:

Na igen én is sok rendes, derék cigány embert ismerek még alkalmazottam is van cigány származású ... na őket hallanád te vagy Gusztos megnyilatkozni ezekről a derék telepi késelős cigányokról azt hiszem nem is tudom hirtelen mi lenne a rózsaszín világnézeteddel ... -

Combi a ballibes Ferkófan 2009.02.02. 10:53:33

@Egaesz Homo: Ez rád amúgy tökéletesen igaz: "Budapestről nem értik és még bele is pofáznak"

toxikus 2009.02.02. 10:55:02

@Egaesz Homo: tényleg nem szubsztanciájuk. az életmódjuk (nagyon nagy százalékban. statistzikát tanultál, ez tudhatod mit jelent) (asszem modoros blogban nagyszerű cikk van azokról, akik fölölsegesen használnak ilyen szavakat, remélem te kivétel vagy és nem olyan mint az ott leírtak:DD amúgy ez a szó a mondatodba nem is illik bele, de sebaj:D)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.02.02. 10:56:34

Ügyvedhez bemegy a roma:
ügyved ur, hat benn van a gyerek, ki kene hozni1
Mivel kinaltak meg?
Artatlan az a gyerek, ügyved ur! CSak keregetettek.
Keregettek? na azert nem csukjak le.
De eröszakosan keregettek, ügyved ur.
Meg aztan volt mar a Ricsinnek ez a kis ügye, tudja a leüteses lopas.

Hetfield 2009.02.02. 10:57:01

@Egaesz Homo: Pont erről van szó, nem érted?? A rendőrkapitány nem azt mondta, hogy az összes cigány ezt csinálja, hanem az elmúlt két hónap összes erőszakos rablását (amivel a rendőrségen foglalkoztak) cigányok csinálták! Érzed a különbséget?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 10:58:14

@Egaesz Homo: Tehát szerinted teljességgel rossz az a rendőri gyakorlat, hogy egy kínai közösségen belül történt, kegyetlen kivégzésnél a helyi kínaiakra kezdenek koncentrálni... még akkor is, ha az esetek 99% -ban ez vezet eredményre. Valószínűleg Te is tudod a jó választ, csak a GYP óráin nem ezt hallottad, így bekapcsol az öncenzúrázó modul, esetleg egyszerűbb az szdsz.hu -ról copy/paste -elni a gondolataidat, mintsem sajátokat létrehozni.

Amúgy pedig, ha emiatt valaki megbélyegző, akkor azok nem a rendőrök, hanem a statisztikák.
Megoldás: Tiltsuk be a statisztikákat, első körben a közgazdaságban kéne ezt megtenni, mert akkor rögtön ki.ba derűlátóak lehetnénk az ország jövőjével kapcsolatban! (Végre megvan a válság ellenszere is)

öööö...izé 2009.02.02. 10:58:25

Jó poszt, igaz is:)

Gratulálok.

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 11:00:24

@Hetfield:

Direkt nem érti. Nem kell neki magyarázni.

epres négercsók 2009.02.02. 11:03:18

@zero: Kedves zero!

A húszezer forintos értékhatár szabálysértés részhez ajánlanám szíves figyelmedbe az 1999. évi LXIX. törvényt a szabálysértésekről. Ezen belül is (ha minden igaz) a 157.§ (1) bek. a) pontját. A Btk-ban nincs ilyen leírva, hogy húszezer alatt szabálysértés (már csak az összeg folyamatos változása miatt sem), de ajánlanám szíves figyelmedbe továbbá Erdősy-Földvári- Tóth: Magyar büntetőjog. Különös rész c. opusnak a lopás bűncselekmény utáni meglehetősen kimerítő elemzését, annak is a legvégét.
Ebbe nem érdemes belekötni. Húszezer forint értékhatár alatt, amennyiben nincs minősített eset, a lopás szabálysértés, nem bűncselekmény. Slussz.

Maximio 2009.02.02. 11:06:00

Dési köpedelme a Népszavában a legszarabb vélemény, amit a témában sikerült összehozni. Munk ehhez képest picsafüst.

Egaesz Homo 2009.02.02. 11:06:31

@derelyegrádi szellem: Értem a ti álláspontotokat sőt bizonyos szempontból meg is tudlak érteni titeket. Viszont akkor szeretném megkérdezni, hogy nektek mi a javaslatotok. Magyarul mi a cigányválasz szerintetek?

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 11:06:56

@Maximio:

A Népszavát pár fanatikus nyugdíjas komcsin kívül senki nem olvasgatja már :D

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 11:07:45

@Egaesz Homo:

Cigány válasz? Nem kell kirabolni az embereket az utcán nem mond ilyen csúnyát a kapitány úr. ;)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 11:15:20

@epres négercsók:

Szia!

"Húszezer forint értékhatár alatt, amennyiben nincs minősített eset, a lopás szabálysértés, nem bűncselekmény. Slussz."

Rendben, értem.

DE!

Minősített esetm, vagyis NEM szabálysértés ha
"f) helyiségbe vagy ehhez tartozó bekerített helyre megtévesztéssel vagy a jogosult (használó) tudta és beleegyezése nélkül bemenve,"

Van olyan lopás vidéken, ami nem ez a kategória? Mármint ami ház körüli: uborka, krumli, hízó, kerékpár ?

/Kicsit félreérthető voltam, ez a lopásos dolgot nem az utcai rablások miatt tettem bele a posztba, azok "tiszta ügyek", hanem mert Gyurcsány azt mondta, hogy "nő a feszültség". Nos, éppen emiatt nő .../

eeepunk 2009.02.02. 11:16:36

BREAKING NEWS: A roma vajda rasszista kijelentést tett (cigányság vs magyarság): www.indavideo.hu/video/Polgarhaboru_fenyeget
Leváltani!!!!

mind2 (törölt) 2009.02.02. 11:17:48

@Egaesz Homo: Cigányválasz ? Ha nem haragszol, nem töröm a fejem a megoldáson, mert ha nekünk bajunk van, és Állam bácsi elveszi a pénzünket azt mondják : segíts magadon Isten is megsegít.
Tudod, én sem mosakodni, se gyereket iskolába járatni, se fogamzásgátlót szedni, se takarítani, mosni, nevelni, kertet művelni, az udvar és szoba közepére oda nem szarni, nem tudok helyettük !!!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.02.02. 11:17:53

Muhahahahah! szegény index, senkinek nem tud megfelelni:)))

Kaccsolatról...

#411105 | Agglegeny | 2009-02-02 11:00 | Válasz

Válasz VonPerez felhasználó #411083 számú bejegyzésére:

Nahát, nahát...

Az Indexről ideráncigálni egy cikket olyan, mintha az mno-ról hoznál hírt...
Sajnos semmi különbség nincs közöttük sem stílusban, sem tartalomban.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 11:18:11

@Egaesz Homo:

Mi más lenne?

Én miért nem rabolok ki idős néniket az utcán?

-azt tanította a család/iskola hogy ezt nem szabad
-nem szorulok rá anyagilag
-nem szeretnél elítélt lenni és börtönbe menni

Vagyis el is jutottunk a megoldáshoz:
-családi is iskolai nevelés
-munkahely (dolgozzon 8-10 órát hogy elfáradjon és legyen pénze, ne segélyből éljenek)
-legyen elrettentő a büntetés mértéke, hogy eszébe se jusson rabolni

Johnny336 2009.02.02. 11:19:47

@Seduxen: Én is egyből arra gondoltam, hogy bruttósították :D
És szerintem jó csajszi az, kis töltöttgalamb, kerek pofival.

Virág et. 2009.02.02. 11:20:54

@Félkupica_Fehér_Főnök: Két dolgot mosol össze. Attól, hogy szab sértési alakot megszüntetik a lopásnál, attól még a rablást ugyanúgy félreértelmezheti a rendőr, aminek akarja. Akár lopásnak is. A rablás ugyanis bcs , eddig is az volt és ezután is az lesz.

epres négercsók 2009.02.02. 11:21:21

@zero: Elbeszélsz mellettem. Sajnos a válasz erre funkció csak a nevet írja ki. Arra a felszólításodra reagáltam, hogy mutassuk meg, hol van leírva a Btk-ban, hogy 20000 alatt szabálysértés. Én meg megválaszoltam, hogy a Btk-ban nincs leírva, mert, ellenben le van írva az Sztv-ben. Kérdeztél valamit, válaszoltam. Amúgy nem szükséges huszadjára ismételgetni a törvényi tényállást. Nekünk ebből vizsgázni kellett az egyetemen, és aki nem tudta szó szerint idézni, az helyből egyes. Szóval köszi, tudom :)
A minősített eset az ok, de ezt is leírtam fenn, hogy HA NEM minősített, akkor szs. De most uborkalopó hogy is jön Pásztor Alberthez?

Maximio 2009.02.02. 11:23:00

@Carnivora:
Nyilván nem, de attól a befolyásuk a közbeszédre megvan, mert Dési is ott van az ATV-n, a Klubrádióban, mint a többi díszfasz. Dési gondolkodásmódja a PC abszolút megtestesülése, ami mostanra annyira elfajult, hogy a tények és az igazság kimondását akadályozza. Ez pedig nagyon dühít.

Egaesz Homo 2009.02.02. 11:23:22

@zero: Igazából ez így nem igaz hiszen sok magyar bűnözik csak esetleg nem egy késsel a kezében fosztogat. Tehát nem biztos, hogy visszatartó erő az iskola vagy az anyagi függetlenség. Tudom, hogy demagógia de gondolj pl. Iszkráékra akik milliárdos vagyonuk mellett sem tudták abbahagyni.
Lehet erre mondani, hogy ezért kéne szigorítani a büntetést de erre nem nagyon vannak eszközeink.

mind2 (törölt) 2009.02.02. 11:24:12

Inkább azt találjátok ki, hogy hogy lehet büntetés nélkül megúszni azt, hogy esetleg már nagyon mérges vagyok, és ezt szeretném valakik tudomására hozni ? Vagy már az Alkotmányt is felfüggesztették ;) ::))

Maximio 2009.02.02. 11:24:19

Ja még Désihez egy kis olvasnivaló. A munkássága igazán figyelemreméltó, egy hős antirasszistával állunk szemben.
hu.wikipedia.org/wiki/Dési_János

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 11:27:14

@Maximio:

A Klubrádiót kb. ugyanaz a szűk fanatikus bolsi réteg hallgatja aki pl. a Gyurcsány blogra jár a nyálát csorgatni ... az ATV szintén ugyanazt a réteget szolgálja ki + pár hitgyülis idiótát.-

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 11:27:18

@Egaesz Homo:

Én a következőben látom a megoldást:

1./A REBISZ (már nem így hívják, csak hogy tudd melyikről van szó) levezénylése vidékre a veszélyeztetett településekre. Ha ez sem hoz eredményt a katonaságot is.

2./ A veszélyeztetett településeken teljes kocsma (és játékgép) tilalom.

3./ Példás rendőri szigor, példamutató ítéletek bíróságokon. A legkisebb normaszegéseknek is a felderítése, és szankcionálása (a valódi 0 tolerancia, nem az amivel ez a félhülye Kondorosi szélhámoskodik)

4./ A segélyek természetbeni kiosztása, uzsoráshálózat felszámolása.

+ 1 Mindenféle PC szempont mellőzésével, teljes őszinteséggel való beszéd a problémáról, mert azért fajulhatott ez idáig, mert az un. "liberálisok" a PC.re, rasszizmusra való hivatkozással eltagadták a problémának létezését is, és még az arról való vitát is megakadályozták. Emiatt a felelősség oroszlánrésze az ilyen gusztosoké. Remélem a lakosság majd meghálálja áldásos tevékenységüket 2010-ben egy kb 1 % körüli eredménnyel.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 11:29:29

@Virág et.: Csak itt nem félreértelmezésről van szó, hanem tudatos átnevezésről, -mint azt már leírtam- a statisztikák javításának céljából. Azoknak a statisztikák tudatos megváltoztatásáról, amik a politikai hozzáállást is formálják.

.: mimino :. · http://chinacar.blog.hu 2009.02.02. 11:29:38

Nagyon szépen összegezted az elmúlt napok eseményét.
/// Azért mentsd át a blogjaid tartalmát más blog oldalra is, nehogy a sokat fikázott indeksz (ami ugye a blog.hu-t üzemelteti) azt mondja, hogy JÁJJvéletlenül elszállt 1 winchester a szerverröl és JÁJJpont kedves vástágbőrÚr posztja is rajta volt. ///

Kampfer 2009.02.02. 11:29:51

Homo!

Még mindig nem jutottam el oda, hogy egyszerűen csak elküldjelek a feri mellé horngáborka büdös picsájába, így inkább kérdeznék valamit!

Rendben, rasszista a magyar, mert nem tolerálja a szegíny kisebbségét...! Ok. Hadd kérdezzem meg: a lengyel, román, cseh, szlovén, spanyol, brit, finn (tőlük személyes a tapasztalatom) is mind rasszista, mert nem tudja tolerálni ezt az indiai bagázst, a XI. századi "kultúrájával" együtt?
De mást is kérdezek!
Szlovákiával nem túl baráti a viszony. Ennek ellenére nem beszélhetünk haza szlovákkérdésről, szlovák bűnözésről, de sváb, szerb, szlovén, horvát bűnözésről sem. Szerintem jó, hogy itt vannak, barátaim is vannak köztük és nem zavar, ha a maguk nyelvén írnak ki a településeiken dolgokat, az sem, ha a maguk nyelvén beszélnek! És még a zászlójuk sem zavar, ha nem bántják a magyart! De nem is hallottam erről problémákat. Ellenben dzsipóákat most már huszonakárhány éve abajgatnunk kéne, mert szegínyek nem tudnak beilleszkedni. Nos, ezen végre el kéne gondolkodniuk! Érdekes módon Szlovákiában kuss lett a nevük, mikor az ottani rendőrség odabaszott nekik! Persze odabasztak a fradistáknak is! De ez az ottani lakosokat nyilván kevésbé zavarta, mint az ottani cigánybűnözés...!
Gondolkodtál már ezen, vagy esetleg még mindig a gusztostalan sebbégől tudod az ostobaságokat szedni? Ahogy a mohácsivész ribanc is...!
Kampfer

Egaesz Homo 2009.02.02. 11:34:43

@derelyegrádi szellem: Igen de szerinted ez megoldható lenne Magyarországon? Komolyan úgy gondolod, hogy ezt meg tudnák valósítani? Mondjuk akkor te azon kívül, hogy megfogalmazod a probléma megoldásának egy alternatíváját mit tudnál tenni azért, hogy az amit leírsz megvalósuljon akár csak ha annyit, hogy a saját környezetedben teszel érted bármit?

Egaesz Homo 2009.02.02. 11:35:57

@Kampfer: Nem így értem hanem az, hogy az ilyen dolgok csak a szakadék elmélyüléséhez vezet amiből még nagyobb elfordulás lesz a cigányoktól.

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 11:37:12

"Gusztos Péter szerint mindenki megbukott: a miniszterelnök, a rendészeti miniszter, a Magyar Demokratikus Charta, az SZDSZ, T. Asztalos Ildikó és még sorolhatnánk.

Mindenki szembe megy az autópályán, egy csak egy legény tudja az igaz utat."

:D

Hetfield 2009.02.02. 11:39:32

@Egaesz Homo: Igen, ezt meglehet valósítani. Minden csak akarat kérdése! Ha a rendőrség is ezt akarná, a politikusok is ezt akarnák, és a cigányok is ezt akarnák (azok a cigányok, akikkel te is példálozol)

mind2 (törölt) 2009.02.02. 11:40:13

@Egaesz Homo: Te mit teszel a saját környezetedben értük ? Halljuk, .....?

Egaesz Homo 2009.02.02. 11:42:36

@Hetfield: Igen de egy alapvetően korrupt és szétszakadt országban szerinted mikor lesz meg az ehhez szükséges egyetértés?

irrelevant 2009.02.02. 11:42:59

Tudom, hogy ez egy fontos esemény volt, de azért a Vastagbőr is bekapja a csalit, amit a kormány dob be a gazdasági helyzet elkendőzésére.

Lesz valami poszt ami érinti a devizaárfolyamot, ingatlanadót, btk-módosítást, stb., hogy ne csak a cigányokról legyen szó?

Hetfield 2009.02.02. 11:44:11

Jah és igen! Szellem is, és mi is tudunk tenni ezért! Pl. nem ütjük le az utcán elsőnek szembejövő cigányt.

Hetfield 2009.02.02. 11:45:52

@Egaesz Homo: Hogy mikor? Amikor az érdekek ezt kívánják!

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 11:49:11

@Egaesz Homo:

Minden további nélkül megvalósítható. Politikai akarat kell hozzá, semmi más.

Én a saját kis környzetemben azt teszem, hogy magas adókat fizetek az államnak, értsd: pénzt adok hozzá. Hoyg ők ezt elb..sszák másra, az nemaz én felelősségem, és beleszólásom is csak 4 évente van.

Ezt meghaladóan a probléma kezeléséhez még azt teszem hozzá, hogy felfegyverkeztem és a környzetemben másoknak is ezt propagálom. :-)

Hetfield 2009.02.02. 11:49:28

De amúgy láthattad, az egyetértés most megvolt. Mindenki a rendőrkapitány mellé állt, kivéve azokat akiknek nem ez az érdekük (gusztos genya).

Kampfer 2009.02.02. 11:49:38

Homo!

Az semmiképp sem megoldás, hogy vadul és demagóg zsidó módjára elkendőzzük a problémát, megtiltjuk és kirekesztjük a közbeszédből a téma említését is! Ez egyszerű ballib struccpolitika!
A zászló a cigánynak is áll! Szabad tanulnia, szabad dolgoznia, szabad külföldön munkát vállalnia! Nem fog. És nem is tud. Nem a többség miatt, hanem mert képtelen rá! Egy előző melóhelyemen azért kellett eltávolítani a cigányt, mert tetves és büdös volt. Nem azért mert lopott, vagy alkalmatlan lett volna arra az egyszeű munkára! Egyszerűen ápolatlan volt és nem tudtuk megértetni vele, hogy miért kell kezet mosni és miért kell fehérneműt váltani.
Jelenleg Magyarországon senki nem lövöldöz Dunába, nem csapkod le ásóval senkit azért, mert cigány. Még akkor sem, ha ezt a zsidók mindenáron el akarják hitetni a közvéleménnyel és a világgal! Egyetlen szegregáció, ami éri őket az szigorúan piaci alapú! Nincs igény a munkapiacon és a gazdaságban arra, amit ők képviselnek, ők birtokolnak. Ugyanazon melóhelyen egy másik cigány hölgy a mai napig ott dolgozik, még próbáltam is őt áthozni a mostani helyre, mert emberileg, szakmailag egy olyan jelenség, aki érték és meg is becsülik! Van egy rossz hírem számodra! Senki sem bántja, nem cseszteti, nem sértegeti! Mert egy roma nő, egy ember, aki él a lehetőségeivel és ezért áldozni is képes! És mily meglepő, még most sem vesztette el az állását! Nos, amikor cigányválaszról beszélünk, én ezt tudom elképzelni részükről válaszként! És abban biztos lehetsz, hogy a társadalom is más választ ad nekik! Persze tudom, zsidóék épp ettől fosnak leginkább! Mindig kell valami ellenségkép, akárcsak párezer kilométerre innen...
És még valami! Ahol a telkünk van, egy 850 lakosú kis faluban, szinte mindenki vagy munkanélküli, vagy a mezőgazdaság romjain él! Nos, ennek ellenére meg lehet nézni a falu utcáit! Tavasszal, nyáron, ősszel! Gereblyézett, virágosított, takarított közterek, festett kerítések, de legalább rendben tartott udvar! Nem élnek cigányok a faluban! Még...
Nos mit látsz Tarnabodon vagy Borsodban??? Cigányt ugyanis általában nem jellemez sem az önigény, sem a hajlam arra, hogy másként éljen! Vannak roma nemzetiségűek, akikre ez nem igaz. Nem is róluk szólt ez a vita!
Kampfer

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 11:50:11

@Hetfield: "nem ütjük le az utcán elsőnek szembejövő cigányt..."

...SEM. Szerintem már ezzel is elég sokat hozzátesz a "magunkfajta" a normális együttélés írott, és íratlan szabályainak érvényesüléséhez...

Különben meg nem tudom konkrétan mire gondolt Egaesz kolléga ezzel a "saját környezetedben mit teszel" dologgal... Én a magam részéről letudom azzal, hogy
1: befizetem a rohadt közterheket
2: betartom a jogszabályokat (és egyéb társadalmi normákat).

Ezen kívül nekem, mint individumnak MIT KELLENE MÉG tennem?

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 11:52:41

@Egaesz Homo:

Ez ügyben az országban nagyjából 100%-os egyetértés van. Nemre, korra, politikai irányulságra tekintet nélkül.

A kivételt néhány megélhetési antirasszista képezi, aki ebből él, mint pl Mohácsi Viktória, Kolompár Orbán, Gusztos Péter, meg még néhányan.

Egaesz Homo 2009.02.02. 11:55:50

@Kampfer: "Nos, ennek ellenére meg lehet nézni a falu utcáit! Tavasszal, nyáron, ősszel! Gereblyézett, virágosított, takarított közterek, festett kerítések, de legalább rendben tartott udvar!" Ez sajnos egy álom. Egyáltalán nem élnek így a legszegényebb magyarok.

@Seduxen: Igen de láthatod, hogy szart sem ér ha befizeted tehát a jelenlegi helyzetben változásra van szükség. De nem nagyon látom, hogy a nép akarat megdöntené a rendszert. Mindenki itt vagy máshol pofázik közben meg nem történik semmi mert mindenki belekapaszkodik a hamis jólétbe amit persze hitelből él meg.

mind2 (törölt) 2009.02.02. 11:58:41

@Seduxen: Befogadnod egy famíliát és szocializálni őket....
@otvospeter: Igazad van. Arról valahogy szó sem esik, hogy mi lesz ezzel az országgal. Illene betárolni antibiotikumokból, gyertyából, lisztből stb. Kedves Honfitársak , Hogy is fog ez kinézni ? Felteszi az ország a kezét, hogy nem tudunk fizetni ? Írjátok le ! Meg bennünket is ! Mi lesz a forgatókönyv ?
Utálok már cigányokon agyalni. Kurvára nem érdekel, hogy vannak, akik magukért nem akarnak tenni semmit. Én nem tudom őket megvédeni saját maguktól. És nem is akarom.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 11:59:38

@Egaesz Homo:

A felét megcsinálta Olaszorzság, a másik felét meg Szlovákia.

Mi nálunk kellene mindegyik pont ...

Egaesz Homo 2009.02.02. 11:59:51

@derelyegrádi szellem: De nem teljesen mindegy, hogy mekkora az egyetértés ha egyszer azok akiknél a pénz és a hatalom van másképp gondolják?

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 12:00:14

@Egaesz Homo:

Te tényleg miről beszélsz? Befizetem az adót és - bár nem vagyok rendőr - menjek én járőrözni meg az uzsorásokat üldözni Taktaszadára?

Áruld már el mit kéne még tennem nekem meg Seduxennek? Mit?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 12:01:21

@Egaesz Homo: és ezt a változást ki(k) fogja/fogják elindítani?
A megdönti a rendszert meg egy szép álom. A jelenlegi szarból (ez alatt értem a jelenlegi ÖSSZES politikai erőt) nem lehet várat építeni.
Különben meg, nem lehet ám "őket" olyan egyszerűen megdönteni. Vannak ám "demokratikus" szabályok, amelyek ez esetben sem a "szürke kisegerek" érdekeit szolgálják...

Szellem: remélem van engedélyed a fegyverre?! Mert simán kapsz 5 év kötelet, oszt nézhetsz :)))

off: tegnap valahol megint szóbekerült a "tojásos-törvény", sarkítottam a dolgot, de azon röhögtem, ha megyek haza a közértből egy 10 (depláne egy 30) darabos tojástartóval, az már minősülhet előkészületnek? Mert akkor inkább elkezdek tyúkokat tartani a X. emeleten :)))

Kampfer 2009.02.02. 12:01:32

Homo!

Megintcsak van egy rossz hírem! Én meg így látom. Nyáron és szezonban még szoktunk is venni tőlük dolgokat. Tojást, csirkét, borjúhúst meg egyebeket. Ha ez Neked álom, akkor ébredezz...! Zsidóék talán el tudják hinteni a sódert a "te sem vagy különb" dumájukkal! Persze...
Egyébként Seduxennek teljesen igaza van! Mi a faszt tehet még? Befizeti a közterheket, nem ver le indulatból egy nyomorult cigányt sem és nem dobál kukoricagránátot minden nyomorult szadeszes irodára. Dolgozik... Elmegy szavazni. Ennyi lehetőséget biztosít jelenleg számára a társadalom és a jogrend. Vagy Te mire gondoltál? Mit kéne még tenni? Fletó elbaszta, ezért mindenki ugorjon fel a monitor mögül és kezdjük a Dunába csapkodni a vörösöket, utána meg a cigányokat? Nos, ez nem így működik! Még akkor sem, ha valóban vannak személyek, akiknek a halálával tényleg egy szebb világban élhetnénk... Te mi a faszt tennél még???
Kampfer

mind2 (törölt) 2009.02.02. 12:01:47

@derelyegrádi szellem: mossátok meg a lábukat, mint Jézus Krisztus....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 12:01:57

@otvospeter:

Nos, 300 ft-os euróárfolyam nem igazán pofátlan tény ...

Ingatlandó: még semmi sem biztos, nem merem elhinni hogy csak a nm2 számítson

BTK-módosítás: fent írtam róla 3 sort, igazából sokat ragozni nem lehet ...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 12:03:09

@mind2: köszi, jó gondolat. Ugyan mi a 46 nm-en még épp' elférünk 3-an, bár az igaz, hogy eme "népcsoport" híres arról, hogy a "sok jó ember kis helyen is elfér" tézist magas fokon alkalmazza a gyakorlatban :)))

Hetfield 2009.02.02. 12:03:23

@Egaesz Homo: Nem, egyáltalán nem mindegy! Ha nincs köztünk egyetértés, azzal csak a hatalmon levőknek segítünk!

mind2 (törölt) 2009.02.02. 12:03:24

@Seduxen: Már az előkészület, hogy mindig nálad van eleve kettő ! Mondjuk dobálózni nem tudtok vele :(

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 12:04:26

@Egaesz Homo:
Konkrét példánál maradva csak a szigor és a null-tolerancia lehet a kezelés. (az okok megszüntetéséről lejjebb)
Gondolok itt arra, hogy elfogadhatatlan az a liberális hozzáállás (mint, ami a hétvégén többször, több helyen elhangzott, és ami ilyenkor rendszeresen előkerül) hogy erőszakos bűncselekményeket azért kellene tolerálni, mert az elkövetők roma származásúak (és szerintük ebből egyenesen következik, hogy nyomorúságos helyzetben vannak, bár a konkrét ügyekről fogalmuk sincs).

Ez a hozzáállás nem csak bátorítás, hanem egyenesen felbújtás is.

Borsod önmagában nyomorúságos és méltatlan helyzetben van az ország többi részéhez képest. Borsodban a cigányság kisebbségben van, mint bárhol máshol, ebből egyenesen következik, hogy többen vannak a nem roma nyomorúságos helyzetűek.
Ha ezután mégis a kisebbségben lévő nyomorúságos emberek követnek el erőszakos cselekményeket a többi nyomorúságos helyzetben lévő emberekkel (nyugdíjasok, fiatalkorúak, hisz őket rabolták ki) szemben, akkor az semmilyen esetben sem tolerálható, mert a tolerancia nem erről szól.

Ahol -mint például Borsodban is- pedig kiugróan magas a vagyon elleni cselekmények száma, ott igenis fokozni kell a rendőri jelenlétet. Akkor is, ha ezáltal Borsodban ezután sokkal több rendőr lesz szolgálatban, mint az ország többi részén... továbbmenve, ha az kell, hogy a roma kisebbséget, vagy a gyakori előfordulási helyeiket fokozottabban ellenőrizzék, akkor tegyék ezt.

De már tudom is a válaszod, statisztikai alapon szerinted nem lehet növelni a rendőri állományt, mert ezzel egész Borsodot megbélyegeznénk...

Nincs időm 10-20 oldalt ideírni, de a blogon számtalanszor szóba kerültek a romakérdés egyéb aspektusai is, ha érdekel olvasgass az ilyen tematikájú bejegyzésekben.

Röviden összefoglalva: A mostani megengedő elbánás helyett ugyanazokat az elveket kell betartani velük kapcsolatban is, mint amit megkap egy nem roma -hasonló körülmények között élő- ember. Ugyanazok a juttatások (ezer milliárdos keretek vannak elkülönítve csak az ő részükre), ugyanazok a szankciók (lsd. megélhetési bűnözés, ami egy nem roma embert nem illet meg, illetve ezzel csak a romákat védik).


Rá kell kényszeríteni őket az iskoláztatásra, a közmunkára és/vagy a betöltetlen munkákra (idénymunkák, fizikai munkák, szakmunkák, amiből adott helyen van felvétel.) Mert jelenleg úgy áll a dolog, hogy nem éri meg dolgozni, mert ha elmegy egy 3 vagy több gyerekkel rendelkező roma apuka dolgozni, akkor néhány ezer forinttal kap csak többet, mint segélyből... és ez nem éri meg, nem is dolgozni mennek az így megmaradó 24 szabad órájukban...

És rengeteg helyen igenis van betöltetlen munkahely, Bp.-en is, vidéken is, csak valamiért méltatlannak érzik a segély után 50+ ezer forintért dolgozni. Lásd még a közmunkákról szóló cikkeket, rengeteg helyen betöltetlenül maradnak... ugyanez igaz pl. az idénymunkára és rengeteg fizikai munkára is.

Mielőtt belekötsz, a kényszerítést természetesen nem erőszakkal gondoltam elérni (mert az náci felfogás lenne, amit természetesen elítélek), elég lenne a segélyek normális keretek közötti megállapítása, vagy éppen a segélyek közmunkához/iskolalátogatáshoz való kötése.

Lehet, hogy ezekre a dolgokra csípőből rámondod, hogy rasszista, kirekesztő, büdösnyilas hozzáállás de a magyar közélet fényében én magasról teszek rá. Amíg ilyen és ehhez hasonló rendszer működik Angliában, Svédországban, Olaszországban, Franciaországban, addig én nem lehetek nagyobb rasszista, mint a fent említett országok lakossága, hisz ők meg is szavazták azokat a rasszista kormányokat, amik ezt a rendszert bevezették, míg itt csak a töküket vakarászták a nem rasszista politikusaink. :o)

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.02.02. 12:06:15

Nem volt itt semmiféle vizsgálat.Ebben az esetben lássuk mit neveznek annak."Váltsuk le ezt a rasszistát,aztán majd a kitörő népharag mértékétől függően eldöntjük,hogy mit csináljunk vele".Ez volt,semmi más,nem volt semmiféle vizsgálat.Ezt csak meg akarják etetni a birkákkal.A tegnapi nap viszont egy össznépi forradalom gyújtópontja lehetett volna (volt is rá esély,kb. 0,01%),ezért gyorsan le kellett törni az egész kezdeményezés szarvát,ahogy meg is tették a visszahelyezéssel.Én már régóta mondom,hogy a cigányok egy multifunkciós fegyver a gátlástalan politikai elit kezében,ezért adnak nekik minden pofátlanságon túlmenő jogokat.Hiszen a rasszizmus kártya bármikor előrántható és segítségével a fontosabb dolgokról kiválóan el lehet terelni a figyelmet,a cigányok szavazóbázisként is mozgósíthatóak és az elégedetlenkedő emberekkel szemben bármikor bevethetőek.Ha már nem lesz elég nekik a nyomor,a tönkretett egészségügy és az "el lehet menni innen" generálta népességfogyás,akkor úgyis kirobbantják majd a polgárháborút.Ha pedig betelepülnek a zsidók - a magyarok tekintetében elnéptelenedett országunkba,akkor majd lenullázzák a cigány jogokat és gettósítják őket.Bár ne lenne igazam...

mind2 (törölt) 2009.02.02. 12:06:20

És ha tojásrántottával dobálózom, az minek minősül ? Vagy kézilabdával ? Úgy teszünk, mintha adogatnánk, aztán néha félreadogatunk ::)))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 12:07:11

@Kampfer: he-he a kaccsolaton javasolta az egyik - kevésbé degenerált - kommancs, hogy adott a lehetőség, hogy nagyobb nyilvánosság előtt is megpróbálhatom megvalósítani az elképzeléseimet, nekem is áll a zászló, akár pártot is alapíthatok (ha nem rozsdásodtak be alkotmányjogi ismereteim, talán 10 ember elég is egy párt alapításához)... muhahahaha...
arra kérdésemre már nem érkezett érdemi válasz, hogy MIBŐL???

Ja, MEGAOFF: az Örsön múlt hét pénteken "seresmarcsi" aláírásgyűjtés volt... Ha valaki arra jár: "Tegyük a dolgunkat, Drága Barátaim!" :)))

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 12:07:59

@zero:

"még semmi sem biztos, nem merem elhinni hogy csak a nm2 számítson"

Az is számítani fog, hogy KIÉ az ingtalan, mint a luxusadónál, amikor Gyurcsiék kérója véletlenül más (alacsonyabb) besorolási övezetbe került, mint a szomszédja. Ez biztos számítani fog még.....

Egaesz Homo 2009.02.02. 12:08:32

@Félkupica_Fehér_Főnök: De abban az országban ahol a társadalom többsége mutyizik, protekciós etc. szerinted itt fognak, itt tudnak bevezetni null toleranciát?
Itt azért nincs szigorú rendszer mert az egész társadalom (főleg a "hatalmasok") a csalásra és a kijátszásra épül.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 12:08:41

@Egaesz Homo: Nem ettől lesz nagyobb az elfordulás... olyan dolgokról beszélt a rendőrkapitány, amit mindenki tudott már:
Nézd meg, hogy kik, mennyien demonstráltak mellette!
Ő azt mondta, hogy az általad említett elfordulás már létezik, és amíg nem beszélnek róla, addig megoldást sem lehet rá találni, ergo az elfordulás mértéke is fokozatosan nőni fog! Pont ő beszélt arról, hogy nem szeretne polgárháborús helyzetet látni...

mind2 (törölt) 2009.02.02. 12:08:55

@Jack/rendetteremt: Kolompár Orbán, mint Hamasz vezér 20 év múlva :::)))

Egaesz Homo 2009.02.02. 12:12:12

@Seduxen: Nincs alternatíva mert a székhez nőtt seggű mágnásokat kerüljön bár akárki a parlamentbe nem lehet választással kisöpörni.

@derelyegrádi szellem: Nem tudom mit kéne tenned de annak, hogy gyilkolásról vizionálsz meg gettókról vagy egyszerűen "pofánverésről" semmi értelme nincs mert a gyakorlatban nem megvalósítható.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 12:12:46

@mind2: húhh, tényleg. Délután hazamegyek, és "átalakítom" lecsatolhatóra, és ha kimegyek a zuccára, előtte otthon lecsatolom... :))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 12:14:06

@Egaesz Homo: ennyi. azt hiszem nem kell tovább ragozni...

mind2 (törölt) 2009.02.02. 12:14:28

@Egaesz Homo: nem tisztem megvédeni szellemet, de már kb. egy órája csak megoldásokat vázol, érezhető jóindulattal :)
TE most direkt játszod az értetlent, vagy tényleg ennyid van ?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 12:19:43

@Egaesz Homo:
Ez egy teljes mértékben értelmetlen és a vitára nézve (remélem nem szándékosan) káros hozzászólás volt.

Pont azért kell változtatni, mert szar, azt senki nem mondta, hogy a rendszer más részeit békén kell hagyni... Ott is változtatni kell, de ha majd a költségtérítésről lesz szó, akkor majd azt mondod, hogy még a cigánykérdésben is mutyizás megy, ezért miért pont a költségtérítést vesszük terítékre...

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 12:20:21

@Egaesz Homo:

"Nem tudom mit kéne tenned de annak, hogy gyilkolásról vizionálsz meg gettókról vagy egyszerűen "pofánverésről" semmi értelme nincs mert a gyakorlatban nem megvalósítható."

Támaszd már alá valamivel (pl egy idézettel tőlem) ezt, mikor és hol "vízionáltam" én ilyenekről, mint:

1./Gyilkolászás
2./ Gettók
3/ Pofánverés

Köszi.

Várnám!

Egaesz Homo 2009.02.02. 12:23:54

@mind2: Értékelem ha válaszolnak csak azt mondom, hogy addig míg a rendszer feje bűzlik addig a cigánykérdést nem lehet semmilyen módon megoldani.

@derelyegrádi szellem:Oké erős volt ezt mondanom bocs.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 12:26:43

Basszus, most látom, hogy hiába pötyögtem itt oldalakat, Sedux és Szellem beelőzött szinte mindenben :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 12:31:46

@Félkupica_Fehér_Főnök: ne aggódj, szerintem mindhárman az egyedüli lehetséges kérdést tettük fel... csak mi gyorsabban 'pötyögünk'. :)

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 12:38:45

www.hirszerzo.hu/cikk.az_ep_elme_vedelmeben.96278.html

Nocsak Veronikának akadt egy hasonló gyengébb képességű kolleginája?

more 2009.02.02. 12:40:12

jonapot nacikok! londoniat belepte a ho, hokotro az egesz varosban nincs, ugyh buntetlenul lehet ma logni...:)))

ON: bennem mindegyre csak egy kerdes merul fel: hogyan veszi a pofabort/vastagbort egy olyan torpepart kepvseloje, akinek kb 12 szvazoja van, beleertve sajat magukat is. szeretnem megtudni, ha elegendo penzem es partkapcsolatom van, akkor ha valamelyik nagy part nyakan felkapaszkodom es mongyuk azzal uvoltozom tele a mediat, ahol szinten a haverjaim vannak, h 'nem letezik a zold szin es mindenki aki ezt allitja, bolsevik', akkor engem is igy fognak eltetni??

gusztospetifodorgabo: demokracia=tobbseg uralma!!!! ezt lecci gondoljatok at, es huzzatok a budos pitlibe, mert ti ebben az orszagban SENKIK nem vagytok kovetkezeskeppen a velemenyetek annyit sem jelent, mint szaron a zsebkendo, foleg egy olayn dologban amihez lovesetek sincs

tovabba egy klasszikus: hanyszor lehet buntetlenul enekelni egy refrent??? ezt is gondoljatok at gusztuskak

Plutonic 2009.02.02. 12:45:13

@Carnivora: :DDDDD
Termékeny promotáló vagy Te! :)))

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.02.02. 12:47:15

"Senkinek ne legyenek illúziói, nem véletlen, hogy ez pont egy olyan városban történt, ahol MSZP-s polgármester van, sem az nem véletlen, hogy a zsindexen egy nap alatt két cikket hoztak a cigánybűnözés elismeréséről, főoldalon, majdnem egymás mellett. Mikor a miskolci kapitány ki merte mondani, hogy cigányok voltak az elkövetők, vele párhuzamosan de tőle elvileg függetlenül érdekes módon a Tesco szóvivője is ki merte mondani, csak vele nem foglalkozik senki, mert magánérdeket képvisel.
Az egész cirkusz nyilvánvaló oka, hogy mivel a cigánybűnözés kezd képtelen volument ölteni az ország egyes vidékein, a kormánynak hallgatólagosan el kellett ismernie, hogy cigánybűnözés létezik, és ezáltal megvillantani az illúzióját, hogy tenni is próbálnak ellene, miközben természetesen a konkrét intézkedések terén legfeljebb szemkiszúrós jellegű változásokra számíthatunk. Innentől a közrend fenntartásáért felelős kormányról az indulatok át tudnak terelődni magukra az elkövetőkre, ami tovább növeli a megosztottságot az ország lakosságában. Egyszerűen kifejezve, furcsányéknak az az érdekük, hogy ha polgárháború lesz az országban, azt ne kormányellenesek és kormánypártiak vívják, hanem cigányok és magyarok.
Kedvező mellékhatás, hogy ha a cigányokkal szembeni indulatok sűrűsödni kezdenek, egyre több vaktában célzott atrocitás érheti majd a cigányokat, így megint lehet a médiában a nácifasisztaveszélyt villogtatni a kádárista agymosásban felnőtt generációknak.
Ne felejtsük el az állampolgári közakarat érvényre jutásának megítélésében azt az apróságot sem, hogy 2009-et írunk, egy év múlva ilyenkor már Gyurcsány "Halálmadár" Ferenc pofájával lesz kitapétázva a nagykörút - a választás előtti utolsó év mindig a popularista politizálás éve."

Na ez egy érdekes komment egy másik blogról.Egyet kell értsek megint.Ezeknek minden egyes rohadt megmozdulása egy előre kitalált lépés egy marha nagy sakktáblán.A kérdés csak az,hogy végül ki kapja majd a mattot?

Plutonic 2009.02.02. 12:50:16

Mi az a 3 szó, amit sosem akarok cigány szájából hallani?
Na mi lehet?
Az, hogy "Jó reggelt szomszéd!".

molaris 2009.02.02. 12:51:26

@derelyegrádi szellem:
Hadsereget itthon bevetni?- vagy tudtomon kívül rendkívüli állapotot hirdettek?

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.02.02. 12:52:25

OFF:
Magyarország felvásárlóját (Simon Peresz) leosztotta a török miniszterelnök..
www.youtube.com/watch?v=qHZusFgq3QU
ON

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 12:52:44

@molaris:

Mire lehetne bevetni? vagy van v.hol hídverési, víztisztitási feladat? :D

molaris 2009.02.02. 12:57:22

@Carnivora:
A közrendvédelem nem katonai feladat- még.
A rendkívüli alkalmakkor a területet átminősítik. De itt még egy pofon sem csattan, csak őrültek szabadultak be az Országgyűlésbe, minisztériumokba.

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 12:58:45

@molaris:

Nem vágod látom. Nincsen hadsereg ... kapise? víztisztitók vannak, orvosi egységek ... a harcképes állomány határontúl tartózkodik.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 13:00:20

@more: Nem tudtad, hogy mindig a legkisebbnek van a legnagyobb hangja? _Mindenki_ tudja, hogy a _csendes többség_ bölcsen otthon marad és bekapcsolja a televíziót, mert kezdődik a barátok közt :o)

more 2009.02.02. 13:00:24

egyebkent meg megerdemeljuk...miert csak 2000en voltak miskolcon tegnap??? a tobbi,aki ciganyterrorban el nap mint nap, hol volt?? dumalni, kopkodni, panaszkodni azt kivaloan tud mindenki, de amikor arrol van szo, h legyen mar fizikai tomeg a duma mellett, ami tud is tenni vmit, es nem kukakat gyujtogatni, akkor mar mindenki otthon kussol, mert jaj mit veszitek....
megmondom, a jovojet veszti el ez a qrvaorszag, mert igy all hozza mindenki

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.02.02. 13:01:39

Oké, mostmár elhiszem, hogy ezek az antifasiszta harcosok tényleg sötétek, mint az éjszaka.
Gyermekeim!
Ha nem vezetünk arról statisztikát, hogy kik bűnöznek, hogyan előőzük meg a problémát?
Az ánglusok is ezért tesznek így, nem azért mert rohattmocskosrasszistaférgek.
Ez olyan, mint amikor János bácsi a Zetorjával pöfög a vetésben, a traktor köhög, zihál, le-lefullad, rázkódik, minden baja van, de nem nézheti meg mi a gond, mert az motorizmus. Beláthatjuk, hogy így a büdöséletben nem fogja tudni megjavítani.

molaris 2009.02.02. 13:01:55

@Carnivora:
Miért?- azok is igen alkalmasak lennének némely jellemzően az etnikumot érintő probléma megoldására.:)( ha meg bohóckodsz, tessék jelezni!!)

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 13:09:15

@Egaesz Homo:

Az a mondat nem "erős" volt, hanem hazug (és emellett rágalmazó is). De mivel némi megbánást érzek nálad, így az ezért egyébként jogosan járó elküldésed melegebb éghajlatra most elmarad.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.02.02. 13:09:23

Azok után, amit az Index (zsIndex?) az utóbbi időben elkövetett, és követ, csak azt szeretném, hogy Uj Pétert bassza meg egy talicska aprómajom.

Még most is kint van a címoldalon a "cigányozó" rendőrfőnök.

Uj Péter Index szamárszex.

A többi félhülye ballibről inkább nem is írok semmit.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 13:10:07

@more: Azért ne felejtsd el azt sem, hogy Pásztor mellett tüntettek volna, de mire a tüntetés elkezdődött, addigra már bejelentették, hogy Pásztort visszatették a korábbi pozíciójába.

more 2009.02.02. 13:13:22

@Félkupica_Fehér_Főnök: micsoda veletlen......most mondjam azt, h nem ez lett volna az egyetlen ok a tuntetesre...? node nem jatszom a forradalmart, mert kezdodik a baratok kozt, az sokkal fontosabb:)))

Maximio 2009.02.02. 13:21:00

A Népszabi is csatlakozott a hülyék kórusához, egyből két cikk is
nol.hu/velemeny/lap-20090202-20090202-19
nol.hu/velemeny/lap-20090202-20090202_3-11

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 13:25:24

@more: Szerintem tévézés helyett mégiscsak a hókotrók mellett kéne tüntetned, mert az mégsem járja, hogy becsületes, dolgos emberek nem jutnak el a munkahelyükre.

(ha most rögtön elindulsz, akkor a mónikára még időben hazaérsz) xD

Plutonic 2009.02.02. 13:36:14

Eltűnt a frissítéskor az Index főoldaláról egy cikk, az újabb IMF hitelről....
Tudtok róla valamit?

mind2 (törölt) 2009.02.02. 13:44:41

@Psychonaut: EBRD nem ? most az Uniótól vettünk fel 1 milliárd eurót, múltkor kettőt, előtte meg az IMF - től.:((

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.02.02. 13:45:05

@Psychonaut:

Szóltak nekik a MEH-ből, hogy ne nagyon reklámozzák :)

Plutonic 2009.02.02. 13:57:53

@mind2: Csak egy pillanatra láttam, amikor ráfrissítettem az oldalra....
És az IMF nevét biztosan láttam.

@zero: A MEH-rő inkább semmit....
A KÜK-ben dolgozom és hányi tudok az egész bagázstól...
És még el is tudom képzelni, csont nélkül. :(

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 14:06:44

@mind2: De ebrd-s kölcsönről van szó... én csak aztat szeretném megkérdezni ez ügyben, hogy egy "ingatlant" hányszor lehet jelzáloggal megterhelni? :)))

(mert nekem 1-nél nem engedne többet nyuszómuszó...)

Tündér_Lala 2009.02.02. 14:22:07

A probléma megoldásához nem lehet a probléma felvetése nélkül neki kezdeni. Ezt ismerte fel a kapitány úr. A fenti megoldások mellé javaslom a jogvédők,mert a legtöbbet ők ártanak nekünk és saját fajtájuknak, villágá zavarását. Mohcsi V. és társai többet ártanak bárki másnál, mert az egyébként is rasszista bünöző cignyokat még rasszistábbá, még magyar gyűlölőbbé teszk. Lakatosnak pedig azért respekt, mert felismerte, hogy népének valódi érdeke az integráció.

zrobasé 2009.02.02. 14:25:21

Sziasztok,
eddig csak olvasgattam, gondoltam mostmár hozzá is szólok a bloghoz...
Ugye, nem oly' rég, még azon ment a szájkarate, hogy az milyen rasszista dolog, ha a segélyt pl. iskolalátogatáshoz kötik, mert ez kirekesztő, meg blabla...
Miért is ? Nem arról ment a nagy kiáltozás, hogy a mélyszegénységből szinte csak a tanulás a menekülési út ? Akkor meg ?
Ehh...vicc ami itt folyik :(

Tündér_Lala 2009.02.02. 14:31:58

@zrobasé: Erről beszélek én is! De a politika széttapos minden pozitiv kezdeményezést. Alapvető tarsadami probléma,mert 800 e embert képtelenség eltartani, őket integrálni kell.

mind2 (törölt) 2009.02.02. 14:42:21

@Seduxen: én már nem tudom ... nekünk már semmink nem maradt, az tuti....Építek kőfalakat, betárazunk, meg spájzolok.... mikor megkérdezték a Varga Mihálytól, hogy mit szól ahhoz, hogy még a Szent Korona is jelzálogtárgy lett, elmosolyodott, és azt mondta, hogy szerencsére az Európai Központi Bank vezetői úriemberek, és azért mégis csak kultúrnépek.... Az hogy mennyi a tényleges sarunk, senki nem tudja.... de sokkal több, mint amennyit az orrunkra kötöttek... Zuhanunk a sötétségbe....már nem találok szavakat arra, amit ezzel az országgal műveltek... legyen átkozott az egész bagázs...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 14:50:19

@mind2: ejnye-bejnye... látogass át inkább az agyhalott-blogra, ott szembesülhetsz a "valósággal", legalább is azzal, amit az oda kommentelők valóságnak gondolnak :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 14:59:20

Egy újabb indexes cikk:

"A háttérben az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete áll, ami kőkeményen lobbizott Pásztor megmentéséért – és az MSZP egyik legnagyobb taglétszámú szervezeteként jelentős a zsarolópotenciálja. BAZ megye 16 képviselőt küldött 2006-ban a parlamentbe, így majdnem 10 százalékát teszi ki a 188 fővel üzemelő szocialista frakciónak.

És ami még hangsúlyosabb: az MSZP legfontosabb döntéshozó szerve, a 650 küldöttet tömörítő kongresszus 16-18 százalékát adja Borsod-Abaúj-Zemplén. És ez még nem minden. Számos megyétől eltérően e küldöttek nem szoktak szétszavazni, hanem egységesen támogatnak vagy épp gáncsolnak egy ügyet.

Márpedig március 22-én országos tisztújító kongresszusra gyűlik össze az MSZP, így szerencsétlen dolog lenne kivívni a borsodi blokk haragját. Így valószínűleg nem véletlen, hogy vasárnapi sajtótájékoztatóján Gyurcsány markánsan elítélte azt, aki cigányozik, de csak általánosságban. Pásztor esetében mindössze arra szorítkozott, hogy ő magánemberként nem nyilvánít véleményt, miniszterelnökként viszont köteles elfogadni az országos rendőrfőkapitány megállapítását, miszerint Miskolc első rendőre csak tényeket közölt.

Mindenesetre pártforrásaink szerint az meglehetősen érdekes, hogy miután a szocialisták meginvitálták szombat délutáni megyei tisztújító küldöttgyűlésükre Pásztort, ahol szívélyesen támogatásukról biztosították, este már le is zárult a Pásztor ominózus mondatát firtató rendőrségi vizsgálat, pedig az ORFK eredetileg azt ígérte, hogy a vizsgálat napokig tarthat."
index.hu/politika/belfold/borsodiizom9/

Carnivora (törölt) 2009.02.02. 15:01:56

A kormányfő szerint bántóan magas most az euró árfolyama, ugyanakkor felhívta a figyelmet arra is, nem szabad hagyni, hogy a bankok ezzel trükközzenek. Példaként erre megmutatott a bankszövetsége elnökének egy levelet, amelyben 315 forinttal számolják az eurót.

index.hu/gazdasag/magyar/gyub090202/

-

Ez vezeti az országot? járt már ez életében bankban? minden bankban a hivatalos középárfolyamnál 10-15 forinttal adták drágábban mindig is a külhoni pénzeket ... -

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 15:20:06

@Carnivora:
A miniszterelnök szerint bántóan magas az euro árfolyma!

Hát igen, csak azt nem tette hozzá, hogy kinek a működésének eredményeként ilyen bántóan magam az euro árfolyama. Mert ha pl euro lenne itt is már mint pl. Szlovákiában, akkor akár le is szarhatnánk az euro bántóan magas árfolyamát.

Ezekről nem beszélt ez a "megbántódott" ember?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.02.02. 15:49:42

@Carnivora: Hazudik, megnéztem két-három honlapot, az otp pl. 299 -ért adja az eurót, 298 a középárfolyam... gondolom elment a keletibe egy pénzváltóhoz és most nagy a szája :o)

k@h - 305
rafi - 303
erste - 307
gyurcsány - hülye gyökér

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 15:59:27

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Mondjuk lehet neki annyiért adják, meg is érdemelné! :-)

laptalan_monitor 2009.02.02. 16:08:28

Munk Veronika nem a cukiság blogot írja?
Vagy tévedek....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.02.02. 16:16:47

@Félkupica_Fehér_Főnök: NEM hazudik... csak "nem bontotta ki az igazság minden részletét"...

Szellem: no-no ezzel óvatosan, lehet, hogy az IMF-hitelt vette fel ez a félkegyelmű 315.-Ft/ojró árfolyammal (bár jobban belegondolva még jó, hogy nem a providenttől vettek fel pár ezer milliárdot 250%-os thm-mel:))) )

Reformer 2009.02.02. 16:20:24

ehhez csak Groucho Marx szavait tudom hozzáfűzni:

"Politics is the art of looking for
trouble, finding it, misdiagnosing it and then misapplying the wrong
remedies."

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.02.02. 16:20:43

zero, híres lettél:

"Zéró toleranciát hirdetett meg a borsodi rendőrség annak érdekében..."
Az mno híre :) Grat.

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 16:30:47

@Seduxen:

:-))

A providentes verzió sincs kizárva, de az sem, hogy az egyszerűség kedvéért a kilencestől. Ettől, meg a verestől bármi kitellik. Aztán lerajzolták nekik is az uzsorásbácsit, hogy felismerjék. :-)

Atrox 2009.02.02. 16:37:27

Itt egy cikk a témából. Lehet ott is kommentezni. A szerző állítólag kedveli a Vastagbőrt :)

probadolog.blog.hu/2009/02/02/a_nacik_nem_voltak_fajgyulolok_ok_csak_tenyeket_kozoltek

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 17:26:23

Richárd -aki Pásztort Hitlerhez hasonlítja- várja a kommenteket a címlapos postjához. :)

probadolog.blog.hu/2009/02/02/a_nacik_nem_voltak_fajgyulolok_ok_csak_tenyeket_kozoltek

dr.justice 2009.02.02. 17:36:44

Ha azt mondom, hogy a cigányok bőre sötétebb, mint a Magyarországon élő nem cigányoké, akkor cigányozok ?

Mi az a cigányozás ?

Ha a cigány helyett a roma szót használjuk a probléma meg van oldva ?

Ha a sértett cigány származását közlik egy bűncselekményről szóló hírben, az nem azt sugallja, hogy rasszista támadás áldozata lett ? Ez miért nem probléma ?

Hány estben ítélt el a bíróság Magyarországon embereket rasszista motivációjú bűncselekményért ? Mert ez a Magyarországon élő rasszisták száma.

derelyegrádi szellem 2009.02.02. 17:39:56

@laspalmas:

Majd az elmegyógyászattal foglalkozók írnak neki.

belzebubó 2009.02.02. 18:47:16

@dr.justice: nem roma! Mert akkor a többit rekeszted ki. Például a sintiket. Cigány Kisebbségi Önkormányzat a neve,nem véletlenül.
A sintik kikérték maguknak,hogy ők nem romák.Nem minden cigány roma,viszont azzal egyetértettek a sintik,hogy ők nem romák de cigányok.
Na most légy okos :)))

HZ323F · http://www.hotdog.hu/user_prof.hot?user_id=33417 2009.02.02. 19:14:45

A lényeg, hogy visszahelyezték és a sok nagyszájú, akinek fogalma nincs, miről beszél, most egy kicsit pihenhet. Bár úgysem hagyják annyiban sajnos...

Spielberg 2009.02.02. 19:26:53

@Carnivora: eztet pofázom énis. NINCS HADSEREG!!!
tankból egy század van (24 (!) üzemképes darab)
még a flottillát is felszámolták, ahol anno szolgáltam!

E_E 2009.02.02. 19:43:19

"Itt világosan ki kell mondani azt, hogy lehet, hogy a rendőrkapitány jól végzi a dolgát, de nem ez most a vitakérdés. A vitakérdés az, hogy felelős állami vezető képviselhet-e olyan álláspontot, amelyben egy népcsoportot kollektíven bűnösként marasztal el" - fogalmazott Fodor Gábor. - forrás www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=256659

A fenti hírhez, illetve igen mélyen tisztelt Fodor elnökúr szavaihoz csak egy hozzáfűznivalóm lenne:
KI A FERDE KICSI FASZOM beszélt itt kollektív bűnösségről? KICSODA? 11 elkövetőből 11 cigány volt, de ebből nem következik (remélhetőleg) egyenesen interpolálva, hogy 600ezer cigányból mind a 600ezer bűnelkövető.

ÉPPEN AZ VALLJA A KOLLEKTÍV BŰNÖSSÉG ELVÉT, aki ezt az interpolációt alkalmazza, tehát jelen esetben maga Fodor Gábor.

Szépen, leírva, levélben küldeném el neki ezt, hátha megértené, hogy a szavazatvadász hőzöngés ebben az esetben még károsabb, mint máskor.

Roxvox 2009.02.02. 20:29:56

Tisztelt Homo Úr
Nem szeretem ha nekem azt mondják, hogy miért nem teszek a békés egymásmellett élés érdekében semmit.
Kérem én adót fizetek, élem az erkölcsileg is elfogadható "normális" életemet, ergo PÉLDÁT MUTATOK!!!!
Ennél többet én a magam eszközeivel tenni nem tudok.
Tisztelt cigány honfitársaim most önökön a sor.
Ha nem képesek legalább hasonló életvitelt produkálni, akkor a hiba nem az én készülékemben van.
Mindenhol a kisebbség alkalmazkodik a többséghez (asszimilizálódik), ha ez nem megy, akkor elöbb-utóbb jön az erőszak.

Hannibal22 2009.02.02. 20:31:28

Pásztort véditek emberek?Hova tettétek a szemeteket?
Megbélyegzett bennünket! Le vagyunk bankrablózva!
Vagy szerintetek minden magyar bank vagy benzinkutrabló?

Mr. Acid 2009.02.02. 20:31:43

Nos, megszólalt Mohácsi Viktória is megnyilvánult: "...Draskovics legutóbbi döntésével megvédte a rasszistákat."

Gratulálok. Úgy tűnik, kommunikáció szakon szövegértést nem tanítottak.

Mr. Acid 2009.02.02. 20:32:55

Hoppá, elnézést: - 1 db megnyilvánult

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.02.02. 20:35:18

@hannibal22:

Közel vagyunk hozzá, nagyon közel...

dr.justice 2009.02.02. 20:39:04

@belzebubó:

Hát, igen. A Gipsy Kings is gipsy, nem roma. Egyébként mi van a sintérrel ? :))

Roxvox 2009.02.02. 20:43:45

@hannibal22:
A repi bűncselekményeket a magyarok, a kisstílűeket a cigók követik el. Mindenki képességei szerint. :))))

Aa 2009.02.02. 23:00:02

gusztustalan kapott egy szívélyes meghívást a blogján:

"Meghívás!

Ezennel szereném meghívni Miskolcra egy pár napra! :) Akár egyedül, akár a miniszterelnökkel, akár drazséval, bárkivel.

Közlekedés: az MVK tömegközlekedési eszközein.

Szállás: Avas lakótelep, Lyukóvölgy, Bábonyibérc és Húszemeletes, bármelyiket választhatja, akár minden nap másikat.

Programok: Találkozás a miskolci polgárokkal, nevezetes helyek (amelyeket eddig csak fényképen láthatott) személyes megtekintése, szíves vendéglátás a "roma polgártársak" által porig rombolt hétvégi telkemen.

Ne aggódjon, a csomagjaira és értékeire nem lesz gondja sokáig, ezektől hamar megszabadítják a kis védencei, viszont ön biztosan jól fogja érezni magát köreikben, valószínűleg felejthetetlen emlék marad élete végéig!

Aki ezt végigcsinálja, annak lehet véleményt alkotnia! Aki nem, az fogja be a mocskos pofáját és ne ítélkezzen, amíg nem tudja, hogyan kénytelenek élni a maguk hibájából(!) mindennapjaikat azok a Magyar emberek, akik eltartják az összes hazaáruló társával együtt!!!!!!!

Hogy törte volna el az összes ujját mielőtt leírta volna ezt a sok baromságot!

Egy miskolci állampolgár, akik eltartják magát és a bűntársait, de már nem sokáig! "

Vajon elfogadja?

ferenckovacs · www.ferenckovacs.com 2009.02.03. 21:41:15

Egy megjegyzés, én is kint voltam a tüntetésen és nem 3 ezren, hanem legalább 6-7 ezer ember volt kint.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2009.02.03. 22:03:25

@ferenckovacs: ez azonnal az eszembe ötlött, amikor olvastam a cikket, hogy 'aha, és vajon a valóságban hányan voltak kint?' :D

süti beállítások módosítása