Skip to content


       Szűrés lista

Tagadás

"Bat" küldte ezt a levelet nekünk. Mi meg szépen lehozzuk. (A Reakció posztját előbb olvassuk el.) 

"Hiller István, oktatási és kulturális miniszter volt szíves ismét előrántani a "tilcsákbea" szólamokat. Legyen büntethető a holokauszt-tagadás. Vegyék bele a BTK-ba soronkívül. Azért ízlelgessük már ezt a dolgot.

Adva van egy két tíz ember, aki saját hatáskörben - mindenkitől függetlenül - megpróbálja megdöntetni a taplóság Guiness-rekordját, ezért úgy dönt, hogy a Holokauszt-emléknap fényét emeli azzal, hogy odaáll és arról kántál, hogy ilyen nem is volt sohase. Zsidó összeesküvés, ésatöbbi. Bunkóság? Az.

Anélkül, hogy pro vagy kontra véleményt nyilvánítanék a dologról, megkérdezném az oktatási miniszter urat: vajon, nem antidemokratikus dolog más emberek véleményét (gondolatait) törvényi szinten szabályozni?

Történetesen a renegátok tagadhatták volna a gravitáció létezését is, mégsem szakad ki tőle az univerzum szövete. De még az sem történik, hogy ők a nézetüktől hajtva helyben levitálni kezdenek.

Saját véleményem szerint a még élő holkoauszt áldozatokon nem segít az, ha én hiszek az ügyükben, és vélhetőenaz sem árt, ha nem. Azok az emberek, akik ott meghaltak, azok nem fognak felháborodni. Azok az emberek, akik túlélték azokat a borzalmakat, azoknak nem fáj kevésbé a saját vagy családjuk vesztesége, ha én is odaballagok - mondjuk nyakamban a gyerekemmel - és vonulok.

Ha Hiller István a HK tagadás büntethetőségét egy pozitív gesztusként éli meg, akkor az összes létező fonalat elvága maga körül, ami még a valósághoz kötötte őt. Hiszen bárkit a saját véleményéért elítélni már nem áll túl messze a származás alapú törvénykezéstől.

Ez a demokrácia, mindenki mondhat hülyeségeket. Sőt, vállalhatja a saját hülyeségét, és ezt nekünk - a maradéknak - tolerálnunk kell. illetve tolerálni illik. Még ha nem is veszik bele a törvénybe. Mi is kerülhetünk még ilyen helyzetbe.

Persze az is szép, hogy vannak ám olyanok is, akiket nem érdekel, hogy véleményük kiket sért, kikben ébreszt ellenérzést, mégis kinyilvánítják. Nem kérdezik, mit vált ki belőled, büszkén odatolják. Nekik ehhez még rendőri védelem és kordon is jár.

De vajon mit szólna a miniszter úr, ha történetesen az Isten létét tagadókat ítélnék el, és börtönöznék be? Esetleg kardélre a hitetlenekkel? Vagy mondjuk megúsznák egy laza Istenítélettel."

Demcsák vs. TASZ a reggeli Mokkában:

Címkék: közélet társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr921081671

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Szombatblog 2009.05.03. 12:05:36

A tagadás tiltása Azt hallani mindenhonnan, hogy a Harmadik Köztársaság a legsötétebb időszakát éli - ám hogy pontosan miért is, abban már közel nincs egyetértés. A pénzügyi válság, a baloldali kormányzás tehetetlensége, az országban elharapózó…

Trackback: Konzervatórium 2009.04.23. 16:48:32

Újabb veszély fenyegeti a demokráciátBár egy demokráciában kevésbé lehet korlátozni a szabadságjogokat, mint egy népi demokráciában, de bizonyos jelenségek esetén azt gondolom, hogy meg kell húzni a határt. A szabadságjogok túl széles felfogása egyértelmű…

Trackback: Reakció - polgári underground 2009.04.23. 13:42:10

Demcsák vs. TASZ holokauszt-deathmatch Mivel nagyon ritkán látok hasonlót, ezért különösen hálás vagyok Pisti, az aragornnak, hogy felhívta figyelmünket a Mokka mai adásának lélegzetelállító szellemi teljesítményére. Kedvenc kormányszóvivő-jelöltünk,…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:04:54

Tomcat ötlete, hogy holnap kivonulnak az MTA elé, és tagadni fogják a tatárjárást. Kíváncsi leszek.;-)

jozicsenko 2009.04.23. 13:08:32

ööö, azért itt valami sokkal-sokkal érdekesebb van a háttérben

a holocaustot nem tagadom - szomszéd néni megjárta, fél családja ott maradt

ami viszont csípi a szemem, hogy itthon mindent felnagyítottak, konstans 600-700e áldozatról szólt a történelemtanítás, miközben Ny-on 300e magyar áldozatról van szó?

valahogy a belem fordul ki attól, hogy egy ekkora tragédiából szimpla pénzügyi/kártérítési szinházat, vagy -ami még rosszabb- mezei politikai purparlét csinálnak

csak azért, hogy a fideszt le nácizhassák, mertugye a patásördög velük van, a jobbikkal tart...

jozicsenko 2009.04.23. 13:09:20

ui, nem elég tiszta, bocs: Auschwitz-ot járta meg a hölgy, apja, anyja, testvérei maradtak ott

szmoker (Homo Trollicus) 2009.04.23. 13:11:04

"De vajon mit szólna a miniszter úr"

Helyesen: miniszter elvtárs.

Őszintén: ezek után kurva nehéz elhinni, hogy a "magyar" politikusok nem a zsidó pénzemberek és hatalom aljas kiszolgálói.
Akár volt holokauszt, akár nem (vagy nem úgy), ez már gusztustalan.

Kötelező olvasmánnyá kéne tenni Orwelltől az 1984-et.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.04.23. 13:13:36

@jozicsenko: igen, tényleg érdekes, hogy több zsidó halt meg a holokauszt folyamán, mint amennyi összesen a világon élt.

Meg a faszom, az.

Most is megy a fesztivál amiatt az ukrán-amerikai tata miatt, akit személyesen tizenhuszonszázezer millió zsidó megölésével vádolnak.

Petrow 2009.04.23. 13:16:02

@szmoker: "Kötelező olvasmánnyá kéne tenni Orwelltől az 1984-et."

Amit aztán majd az erre kialakított hivatalban cenzúráznak, átszerkesztenek, és átírnak újbeszélre, nehogy gondolatbűnre add a kis fejedet :)

buckafej 2009.04.23. 13:16:34

Demcsák és a TASZ
webcast.tv2.hu/mokka/index.php?m=video&video_id=394225

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:19:43

Szanyi Tibor egyébként már aláírásokat is gyűjt a kaccsolaton, és a legfőbb méltóságok viselőit is felszólította - még a "paraszt" Sólyomot is -, hogy azonnal támogassák, mert ha nem, náczikok. Gusztustalan, mások halálával és szenvedésével kufárkodni meg pláne az. És ezt úgy mondom, hogy anyai ágon volt, akit csak gettósítottak, volt, aki két haláltábort is megjárt, de visszajött, és volt, aki Auschwitz felé halt meg a vagonban.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.04.23. 13:21:13

Gallileit is üldözték, mert azt állította, hogy mozog a föld. Oszt végül tényleg.
Reméljük nem ilyen sorsra jut a HK Tag sztori!

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 13:22:03

huhh...ez a Németország akkor nagyon mocsok diktatúra, mert ott bezony büntetik

Plutonic 2009.04.23. 13:26:11

"De vajon mit szólna a miniszter úr, ha történetesen az Isten létét tagadókat ítélnék el, és börtönöznék be? Esetleg kardélre a hitetlenekkel? Vagy mondjuk megúsznák egy laza Istenítélettel."

Itt a pont.
Ezért borult el egy kissé a homlokom a hír olvastán.
Mindenkinek legyen hite szerint.
Ez meg már a sosem volt demokrácia.
"Épeszű ember nem hisz a demokráciában."
Mostanság meg pláne!

Jim Raynor 2009.04.23. 13:26:30

a következő lépés lehetne azoknak a börtönbe zárása, akik tagadják, hogy a zöszödi beszéd "szenvedélyes igazságbeszéd" volt......

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:28:38

@Bezuhov:

Németországot 1945 óta nemcsak azzal büntették, hogy már az egységes államot is megszüntették, hanem azzal is, hogy azóta folyamatosan lelkiismeret-furdalást erőltetnek rájuk, azokra is, akik akkor még nem is éltek. Pontosan olyan kollektív bűnös kategóriába sorolják őket, mint a zsidókat 1945 előtt, vagy a magyarokat 1945 után Csehszlovákiában. (Bár mondta már nekem egy SZDSZ-es srác azt is, hogy a magyarok is kollektíve bűnösök a zsidók kiirtásáért, ergo ennek alapján én skizofrén is lehetnék.:D) Ráadásul azzal, hogy a zsidók holokausztját politikailag tematizálják, azt sem hagyják, hogy tabuk nélkül kutatható történelem legyen, magyarán, hogy kiderüljön, hogy mi is történhetett. Erről még a '80-as években szólt egy német konferencia, és elég nagy szakirodalma is van az Ernst Noltéból kiinduló vitának.

eldiablomismo 2009.04.23. 13:29:11

Kéne már szervezni egy jó kis vöröskatonás megemlékezést '45 emlékére, hogy megértsétek miről is van szó :P
Azt ezért megnézném mi sülne ki belőle.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:30:16

@Plutonic:

A demokráciában miért kellene hinni? Az is csak egy uralmi rend, de persze szentimentálisabbak meg is ideologizálhatják maguknak.;-)

f.m.j. 2009.04.23. 13:30:16

@buckafej: vajon ez a demcsák honnan szedte fel ezt az idegesítő arroganciát? Vagy mindig ilyen volt?
Bár tudom, ez lényegtelen kérdés... a taszos ürge rendben volt. Szerintem se kéne büntetni hogy 60 hülye mit gondol... az már sokkal nyugtalanítóbb, amit pl. a Gusztos-klán csinál demokrácia címszó alatt... az legalább akkora jogsértés :):)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.04.23. 13:30:55

Demcsákról nem fognak utcát elnevezni.

Szócsőnek jó lett volna. 0 önálló gondolat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:31:20

@fmj:

Azért itt nem elsősorban gondolatrendőrségről, hanem véleményrendőrségről van szó.:) Na nem mintha sokkal jobb lenne.:-/

Combi a ballibes Ferkófan 2009.04.23. 13:32:03

@Bezuhov: A németeknek muszáj kimosniuk magukat ebből a történelmi örökségből, ezért egyértelmű, hogy tűzzel-vassal "irtják" a holokauszt-tagadókat, meg a neonácikat.
Egyébként viszont nem értem miért ne lehetne tagadni. Ha vkinek ez a véleménye legyen ez. Nem kötelező vele foglalkozni. A Katolikus Egyház tanítása szerint a Föld körül kering a Nap, stb.stb. mégse akarják őket börtönbe zárni mert "fizika-tagadók".

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 13:33:05

@Mj: ezt a bla-blát egy bizonyos gondolkodású emberektől szoktam újra és újra és újr látogatni.... :)

tessen kihúzni az adott országba és helyben tájékozódni. ott bezony nem kell törvényi szinten erőltetni ezt a dolgot, hanem a kis simafejű patkányokat, kell rendőri védellemmel ellátni, nehogy bántódásuk essen - véletlenül

hát igen. az Németország, ez MO. ott elítélik, itt pártolják..

f.m.j. 2009.04.23. 13:33:13

Azt mindenki tudja, hogy a demokrácia a létező legszarabb rendszer, de jobbat még senki se talált ki helyette,-ide se írom a forrást (úgyse pontosan idéztem) annyira ovisszint :):):)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.23. 13:34:31

@Bezuhov: Ugye te sem gondolod, hogy németország mint fő háborús bűnös tehet mást, ugye?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 13:34:59

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
"nem értem miért ne lehetne tagadni"

az emberi erkölcs hiányában, hidd el, ezt nem is csodálom az esetedben

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.04.23. 13:37:13

Itt azert osszemosnak ket dolgot.

Valodi "tagadoval", tehat aki az esemeny megtortentet vonta volna ketsegbe, meg nem talalkoztam (azert biztos akad nehany).

Revizionistaval, tehat aki a dogmakent kezelt "tenyek" egy reszet es a folyamatosan novekvo szamadatokat vonta ketsegbe, annal tobbel.

Valamint ismerek "holokasztrofobiasokat" is, akik nem ertik, miert csak errol esik szo, a vilagban megtortent, valamint manapsag is zajlo egyeb nepirtasokrol pedig egyaltalan semmi...magam is kozejuk tartozok. Minden formajat a kettosmercenek megvetem. Ha holokauszt, akkor mar a kommunizmus aldozatai is (minimum otvenszer annyi ember, hamar a szamokon lovagolnak allandoan, meg nem is volt annyira regen), valamint a burok, kurdok, palesztinok hobbiszeru irtogatasa, meg a tobbi szepseg.

Ide tartozik meg, hogy harom generacioval kesobb is meg karpotlast kerni, megsarcoltatni allamokat, az bizony a kollektiv bunosseg eroltetese. Mert peldaul miert fizessen egy fiatal nemet srac karpotlast MA, ha egyszer a nagyapja volt az, aki a haboruban reszt vett. Azon az alapon fizet, hogy NEMET, mghozza sulyos oszegeket. Mi is azon az alapon vagyunk fajgyuloloknek kikialltva, es fizetunk, hogy magyarok vagyunk. Tessek mondani, ez nem pont ugyanaz az elv, mint amikor bezarattak valakinek a boltjat, mert zsido volt?

Na es EZT akarjak torvenyerore emelni! Ez 1984.

f.m.j. 2009.04.23. 13:38:17

@Mj: azért azt nem tagadhatod, hogy mostanában a demokrácia őrzői ráugrottak olyan esetekre is, amikor a vélemény, vagy cselekedet csak "vélhető", vagy "gyanítható, hogy meg fog valósulni" fázisban volt... mondjuk ezek a legmulatságosabb történetek (lásd 215. Célpont)

reKorrekt 2009.04.23. 13:40:52

A szerb '44-ben 40.000 magyar embert irtottak ki, pusztán mert magyarok voltak. Az nem holokauszt? A túlélőknek nem jár kárpótlás 65 évvel később? Mééér nem?!?!
Dögöljön meg az összes parlamenti-hazaáruló kettősállampolgár.

f.m.j. 2009.04.23. 13:41:32

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Ja, ja valami ilyesmi... kapisgálod :):):)

Plutonic 2009.04.23. 13:42:35

@Mj: Pontosan így van. :)
Sosem hittem benne.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.04.23. 13:44:34

@Bezuhov: Istenem még egy ilyen keményfejű vitaképtelen embert mint te...Egyébként mesélj már légyszives mit tudsz az erkölcseimről? :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:45:08

@Bezuhov:

Vannak kint rokonaim, és kint is azt lehet látni, hogy évtizedek óta sulykolják az emberekbe azt, hogy "mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa". Ezek után naná, hogy azért is szégyellni fogják magukat, amiért nem is felelősök. És ezek után naná, hogy meg sem merik kérdezni, hogy biztos minden úgy és azért volt-e. Te el mernéd képzelni pl., hogy a főbűnös Németország akár csak egyszer is ne támogassa Izraelt?;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:45:46

@fmj:

Igen, pontosan ezt tartottam fölöslegesnek leírni.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:47:15

@Bezuhov:

Az emberi erkölcs az diktálja, hogy mások halálát és szenvedését tartsuk tiszteletben. Az emberi erkölcs viszont azt is diktálja, hogy az igazságot kutassuk, és ne higgyük el azt, amiről tudjuk, hogy hazugság.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:48:53

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Na pont ezt nem volt időm már leírni, úgyhogy köszönöm, hogy megtetted helyettem is.:)

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2009.04.23. 13:49:13

Hát... tényleg 1984. Tagadni a holokausztot nettó hülyeség - viszont büntetni a tagadását nettó diktatúra. Én személy szerint még azzal sem értek egyet, hogy külföldön büntetik - hát még ha itt büntetnék!
A másik kérdés pedig: mi számítana holokauszttagadásnak? Az, ha az egész megtörténtét tagadom, vagy már az is, ha az áldozatok számáról van más véleményem, mint Wiesenthaléknak (és nem nagyobbra taksálom, mint ők)?
Ezt itt és most bevezetni nem lenne éppen jó ötlet, amikor amúgy is puskaporos hordó az ország...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:50:56

@fmj:

Mondtam én, hogy nincs a céljaik között a gondolatrendőrség?:P Állandóan az folyik a csapból is, hogy ha már gondolni merek pl. a cb-re, bűnös náczirasszista vagyok. Viszont attól még mindig nincs gondolatrendőrség, egyelőre.;-)

irrelevant 2009.04.23. 13:53:23

Ahogy Puzsér mondta az egyik rádióadásban: büntetni valakit azért, mert bizonyos módon mozgatja a nyelvét, száját, hangszálait, hangképző szerveit, azért, mert bizonyos fonémákat formál a szájával, ez egy demokráciában egész egyszerűen nonszensz.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 13:54:06

@Gerusz:

A Jad Vashem Intézet főigazgatóját, Jehuda Bauer jeruzsálemi professzort is antiszemitizták már le azért, mert szerinte Auschwitzban nem 4,5 millió, hanem kb. "csak" 1,5 millió ember halhatott meg. Mintha bármit is számítana, hogy hány szerencsétlen halt meg.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 13:55:52

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: annyit amit az igazságról, semmit. mivel egyik sem létezik.

na de hadd idézzek a Sárdobálóról:

"Az áldozatok számáról lehet vitatkozni, csak nincs értelme, mert nincs jelentősége, hogy négy, öt, vagy hatmillió embert öltek meg. Ezen nem változtat az sem, hogy más népirtások alkalmával hány ember pusztult el, ugyanis egyetlen ember meggyilkolása is bűn, és tegnap a magyarzsidókról is szó volt, hiszen magyarok vagyunk. És ha bármelyik népirtást egy másikkal próbálunk összehasonlítani, akkor az áldozatok emlékét gyalázzuk meg: ártatlan gyerekek, nők, férfiak és idősek emlékét. Ilyen módon relativizálva, jelentéktelenné téve halálukat." sardobalo.blog.hu/2009/04/17/holokauszt_relativizalas
-------------------

Egy apró hozzáfűzés: kerestem itt a Vastagbőrön, hogy volt-e valami várbeli koprodukcióról...de semmi, amin - mondanom se kell - marhára meglepődtem. Aztán jön a poszt arról, hogy a csúnya kommancsok diktatúrát akarnak, betiltani HK-tagadást - és ismét nem kell mondanom - ezen is marhára meglepődtem... erre szokták volt mondani, hogy aminek négy lába van és nyerít az bizonyára ló!!

Hannibal22 2009.04.23. 13:55:54

@Mj: "Állandóan az folyik a csapból is, hogy ha már gondolni merek pl. a cb-re, bűnös náczirasszista vagyok. "Mi más lennél?:) cb tagadó?:)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 13:57:53

Hát zero, nem biztos, hogy teljesen egyet tudok érteni a posttal, de mindegy is.

Engem inkább az a kettősség zavar, ami - így 20 évvel a módszerváltás után is - jellemzi ezt az országot. Képtelen vagyok belátni, hogy miért (és főleg MI ALAPJÁN) kellene különbséget tenni a nácizmus, és a kommunizmus - akár magyarországi, akár európai - pusztítása között?

Van erre valami "mértékegység", amiről én balgabelga nem is tudok?

Legalább is "érdekes", hogy a Holokauszt kapcsán a számadatok vitatása is már lassan a főbűnök egyikévé válik, míg a kommunizmus kapcsán majdnem minden elintézhető egy "urban legend" felkiáltással.

Na engem személy szerint ez a kettős mérce zavar. Jó lenne végre egyszer - legalább - ugyanolyan súllyal kezelni a kommunizmus pusztítását is, mint a nácizmusét.

eldiablomismo 2009.04.23. 13:59:06

@Bezuhov: zero azt mondta, hogy nem is lesz :P

InTheGajd 2009.04.23. 14:00:42

Jaj, ezt de szepen megfogalmaztad es nagyon is igaz: "Persze az is szép, hogy vannak ám olyanok is, akiket nem érdekel, hogy véleményük kiket sért, kikben ébreszt ellenérzést, mégis kinyilvánítják. Nem kérdezik, mit vált ki belőled, büszkén odatolják. Nekik ehhez még rendőri védelem és kordon is jár."

errol TC is irt mar parszor, pl: bombagyar.hu/index.php?post=2133

De amugy ezt az egesz karteritesi ugyet se ertem, meg a dedunokanak is kell majd fizetni? Volt egy haboru, sokan meghaltak, sokakat meghurcoltak, egy haboru ezzel jar. Kivancsi vagyok hany millio dollart juttatnak el a Nagasaki es Hirosimai tamadas aldozatainak es rokonaiknak evente.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:00:55

ja, valami kimaradt: ha már mindkét szörnyűséges eseménynek VAN magyarországi emléknapja!

szerintem mind a kettőről egyformán kellene megemlékezni, mert - szerintem legalább is - mindkettő ugyanolyan ocsmány szégyenfoltja a xx század történelmének...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.23. 14:01:13

@Bezuhov:

Németországnak a múltja miatt nagyon-nagyon ápolt-érzékeny kapcsolata van a zsidósággal.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.23. 14:01:57

@Bezuhov: Komoly csúsztatást adsz elő. Abszolút nem lehet minket No.-hoz hasonlítani ebben a témában.

Az olyan nagy megnmondók mint te, azok értenek azzal is egyet, hogy trianon is igazságos volt, mert vesztesek voltunk.

Ennek a gondolatmenetnek az eredménye az is, hogy a kis bajszosmókus, még csak félerektáltan festegetett, mikor Sztálin már milliókat hazavágott, de ez utóbbi nem érdekes, mert a végén legyőzte führer Fricit..

Brennus óta tudjuk, hogy Jajj, a legyőzötteknek!

Csak éppen máshol ez nemzeti egységet alakít ki, szokás szerint, nálunk széthúzást, egymás köpködését stb.

Hetfield 2009.04.23. 14:02:42

"Az áldozatok számáról lehet vitatkozni, csak nincs értelme, mert nincs jelentősége, hogy négy, öt, vagy hatmillió embert öltek meg."

Ennek némiképp ellentmond az a rész, amikor más népírtásokat hasonlítanak "A" holokauszthoz, és ilyenkor a HK védők azzal érvelnek, hogy azokat nem lehet ezzel összehasonlítani, mert ott "csak" pár tízezer, százezer ember halt meg.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:03:31

@Tickitucku: "Volt egy haboru, sokan meghaltak, sokakat meghurcoltak, egy haboru ezzel jar."

hát azért egy háború nem szükségszerűen jár együtt faji/etnikai, vagy akármilyen alapú népírtással.

De ez csak az én véleményem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:03:53

@Bezuhov:

Pontosan a baloldali politikusok szokták mondani, hogy a holokauszt - tudniillik a zsidók holokausztja - akkora emberiség elleni bűntett volt, hogy semmit sem lehet vele összehasonlítani. Márpedig az egyik legmezeibb történészi módszer a 20. század történelmét tekintve, hogy totális diktatúrákat összehasonlítunk. Összehasonlítjuk a keletkezésüket, összehasonlítjuk a vezetőiket, összehasonlítjuk a gazdasági hátterüket, összehasonlítjuk a társadalmi bázisukat, és összehasonlítjuk az ellenségképüket. Ezért nem relativizálás a zsidók holokausztja - hiszen eleve felfoghatjuk népirtások történetének az egész történelmet is, amelyek mind ugyanolyan szörnyűek -, és ezért ártalmas szakmailag, ha egy történésznek politikusok nem engedik, hogy a munkáját végezze. És ettől még sajnos ugyanúgy megtörtént a holokauszt, és ugyanolyan szörnyű is marad.

gábbor 2009.04.23. 14:04:38

@Mj: "...tabuk nélkül kutatható történelem ..." még a végén kiderülne , hogy is volt valójában, meg hogy maguk a zsidók is hagyták hittársaikat elpusztulni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:05:07

@hannibal22(A tények rasszista dolgok!):

Nem is értem, hogy Zero miért nem ezt hozta föl példának.:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.23. 14:06:03

@Seduxen:

"Hát zero, nem biztos, hogy teljesen egyet tudok érteni a posttal, de mindegy is. "

Olvasói levél ... vitaindító :)

Amúgy meg 2009-ben is még mindig a holokauszt a téma, nem hiszem el.

Mind a két oldal kapja be, hogy ezzel foglalkoznak.

Most előjön belőlem a diplomás történelemtanár:
Ki nem s z ar j a le mi volt 1940-1945ben?

Kárpótolva lettek a túlélők. A túlélők gyermekei. Azok unokái is.
1 milliárdszor bocsántatot kért mindenki.
Kismillió film készült róla.
Az iskolában tananyag.
Emléknap van róla.

Mi kell még?

Combi a ballibes Ferkófan 2009.04.23. 14:07:25

@Bezuhov: Ettől függetlenül ha egy ember nem akarja elhinni hadd legyen már szíve joga. Ha szerinte nem volt holokauszt akkor hülye és kész.
Akik meg ott voltak várnál 3. birodalom visszavág táblával, csupáncsak annyit kéne csinálni mint itt vmelyik környékbeli országban volt. Összegyűltek a punkok meg a zsidók és szétcsapták őket. A börtön vagy pénzbüntetés csak még hülyébbé teszi őket. Hátha a verésből értenének :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.23. 14:07:45

@Bezuhov:

Lett volna, vagyis tervbe volt véve, de a Reakció szépen összerakta. Én így már nem szántam rá időt.
Amiből most nincs sok:(

Virág et. 2009.04.23. 14:08:52

"Holocaust denial is explicitly or implicitly illegal in 13 countries: Austria, Belgium, Czech Republic, France, Germany, Israel, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Poland, Portugal, Romania, and Switzerland."

en.wikipedia.org/wiki/Holocaust_denial#Laws_against_Holocaust_denial

Ennek ellenére én nem támogatom. Egyetértek a cikkíróval, mindenki abban hisz, amiben akar.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 14:09:35

@Hetfield: @Mj:
No igen! Erről beszéltem. Én csak embereket látok, akinke a halálát gyalázzák. Ti "csak" zsidókat láttok,
..erről van szó, nincs ezen mit ragozni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:10:20

@Seduxen:

Meglepődnél, ha tudnád, hogy mennyire egy kaptafára gyártották a szlovákok, később csehszlovákok Európa egyik legkegyetlenebb zsidótörvényeit és a magyarokat és németeket kollektíve sújtó Benes-dekrétumokat.:-/

Combi a ballibes Ferkófan 2009.04.23. 14:10:43

@Seduxen: Szinte az összes modern-kori háború/polgárháború kéz a kézben járt a népirtással, tisztogatással.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:11:07

@zero: "Ki nem s z ar j a le mi volt 1940-1945ben?"

Szerintem meg nem kell leszarni. Sőt nem SZABAD leszarni, mert az a legjobb táptalaja annak, hogy ÚJRA megtörténjen.

Igen, igazad van, oktatják az iskolában, és van emléknapja. Ennyi elég? NEM. Szerintem. Miért nem? Főleg azért nem, mert - mint mindent - sokan igyekeznek a saját "szájuk íze" szerint magyarázni, nem kicsit meghamisítva a dolgokat.

Anno azt mondták '56-al kapcsolatban, ha "elfogy" (bocsánat, nem tudok rá jobb szót) az a generáció, aki megélte '56-ot, akkor majd hiteles képet lehet festeni róla. A Holokauszttal kapcsolatban sajnos ez sosem fog megtörténni - szerintem -, mert az egyik oldal lépten-nyomom emlékeztet rá mindenkit, aki nem volt szenvedője, hogy lelkiismeret-furdallásodnak kell lennie, a másik oldal meg elbagatelizálja (vagy egyenesen tagadja).

Ugyanez a kommunizmussal is. Lehet megoldás?

gábbor 2009.04.23. 14:11:54

@Mj: Bizony számít, a kárpótláskor az utódoknak.

Reku Papa (törölt) 2009.04.23. 14:11:58

A holokauszt: Történelmi események tömegének halmaza. Ezen események mindegyike megtörténtének együttes tagadása (amit pl. a Dósa csinált a Várban) a holokauszttagadás.

A holokauszt valamely részeseményének tagadása nem holokauszttagadás. A holokauszt határai nincsenek örökre lebetonozva, azokat a tudományos kutatás folytonosan módosíthatja.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:13:35

@Tickitucku:

Én csak unoka vagyok, de egy fillért sem kapok, mondjuk eszem ágában sincs kérni se.:P Egyébként ez már egy másik dolog, és arról szól, hogy ki lobbizik ügyesebben kártérítésért. Mi, béna magyarok még azt sem vagyunk képesek elérni, hogy a szlovákok határozatban ne nyilvánítsák érinthetetlennek a Benes-dekrétumok ránk vonatkozó részét.:-/ És ezért nem a zsidók a hibásak, hanem a magyarok.:-/

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:13:48

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: ha a modernkori alatt a XX. századit érted, akkor igen. Sajnos. Úgy látszik az ember ilyen szempontból is kurva tanulékony.

@Mj: ezt nem értem hogyan kapcsolódik a mondandómhoz??

Hetfield 2009.04.23. 14:13:50

@Bezuhov: Te miről beszélsz? Pont hogy én is ugyanígy gondolom, hogy nem lehet népírtások között különbséget tenni, mert ugyanolyan ember volt minden áldozat, de a HK védők nem akarnak soha egyenlőséget tenni!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:16:08

@gábbor:

Alap esetben a zsidók nem is tehettek mást, már csak azért sem, mert a II. világháború egyáltalán nem a holokausztról szólt, tehát harmadlagos kérdés volt még a szövetséges hatalmaknak is, hogy hány zsidót menthetnének meg. Inkább lebombázták Drezdát.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:17:35

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Öhh, nem Prágában verték meg a punkok a neonácikat?:P

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:18:23

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: mondjuk sokat nyom a latba, hogy ki a legyőzött, és ki a legyőző. gondoltad volna, hogy a Szerbia NATO-bombázása, és az ez utáni szerb-koszovó (albán) konfliktusban milyen emberiség elleni bűntetteket követtek el pl az UCK tagja? Ugye nem?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.23. 14:18:53

@Seduxen:táptalaja annak, hogy ÚJRA megtörténjen.

Bocsánat, de ez a legszarabb duma. Ugyanis az emberi kegyetlenség határtalan. Nézd meg Afrikát, Kambodzsát, Nepált, Sri Lankát, Koszovót, a jugó háborút, a törökök mikor kiírtották az örményeket, amit most a kurdokkal művelnek..., netán Gáza?

Hagyjuk ezt az újta megtörténhet szarságot. Minden nap megtörténik. Pont történik mikor olvasod.

Itt a lényeg, hogy ezeket ímmel-ámmal elitéljük, meg a BBC lenyom egy filmet, meg évente egy-két ilyen kép elviszi a satófotó díjat, de úgy isten igazából mindenki beleszarik.

Jah, hogy zsidók? Bántották őket? Netán csak szidták őket? Hujjjujujjjj! Már de nagyon nácziakok itt mindenki!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:19:59

@Bezuhov:

Ember, elolvastad, hogy mit írtam?! Ha "csak" zsidónak tartanám a Dachauból visszajött nagyanyámat, és nem embernek, magamat is 25%-ban nem embernek kellene tartanom.:P Ennek fényében jó lenne, ha a lényegre reagálnál inkább.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 14:20:22

@Hetfield:
mondják a kurucok

nem kell ez a szánalmas ködösítés, hgy HK védők stb...
Nézz az utcára. Nem a Kommunizmus áldozatait gyalázó százak vonulnak ott. Nézz a netre, nem a kommunizmus áldozatait gyalázó tízezrek fröcsögnek (itt is)

Fel kellene fogni, hogy nem a zsidókról van, szó, hanem a tetves patkányfajzatokról... akik hírdetik az igét

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:22:58

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": te be vagy baszva?? :)))

itt most a Holokausztról volt szó, zero erről írt, erre reagáltam. Nem úgy ámblokk a népírtásokról.

Aki egy kicsit is tájékozódik, az pontosan tudja, hogy mik történnek a világban, csak az "túl messze van", és meg lehet nézni az esti híradóban, oszt ennyi.

Megjegyzem kihagytad Szomáliát, Dél-Amerikát, és még biztos lenne pár háborús góc, ami illik a felsorolásba.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:23:06

@Seduxen:

Így: "Jó lenne végre egyszer - legalább - ugyanolyan súllyal kezelni a kommunizmus pusztítását is, mint a nácizmusét." Nos, én egy cirka 20 oldalas dolgozatomban pont ugyanolyan súllyal igyekeztem kezelni a tényleg kb. ugyanolyan súlyú jogfosztásokat, ami a szlovák/csehszlovák zsidótörvényekről és Benes-dekrétumokról szólt.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.23. 14:23:08

Jah igen. Ezúton kijelentem, hogy 2001. 09. 11. nem történt meg. Soha nem volt WTC és senki nem rombolta le. Ha mégis összedőlt ott 2 épület, az totálisan az amerikai építészek hibája volt, de az építőipari lobbi így terel.

Hetfield 2009.04.23. 14:23:12

@Bezuhov: Veled nem lehet vitatkozni mert csak személyeskedsz és csúsztatsz. Különben meg tudod ki a patkányfajzat!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:24:59

@gábbor:

Ennyi erővel én is mondhatnék 6 milliós számot, hogy kaphassak kárpótlást.:P

esef 2009.04.23. 14:25:33

Nekem a nagyszüleimet és csecsemőkorú nagynénémet tették át a határon a tótok, anyám már itt született.

Hiller elvtárs! Tagadom, hogy valaha is kitelepítették a felvidéki magyarokat! Baracskára, Sopronkőhidára vagy a Csillagba kell bevonulnom?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 14:25:35

@Hetfield: ha magadra vetted : akkor az már a te inged, nem én adtam rád. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:25:43

@Reku Papa:

Dehogy módosíthatja, fentebb írtam is, hogy miért nem.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:25:46

@Mj: és hogy értékelték? mert az "igyekeztem kezelni" elszólásból én valami negatív felhangot vélek kihallani :)))

Hetfield 2009.04.23. 14:26:44

@Bezuhov: Elmész te az anyádba a sértegetéseiddel együtt!

esef 2009.04.23. 14:27:49

@Reku Papa:
De ha én azt merem mondani, hogy nem 6 millió (és 600 ezer magyar) zsidót öltek meg, hanem csak 5 milliót és 500 ezret, akkor már én vagyok a szemétnáci.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.23. 14:28:39

@Seduxen:

na ja ... de ha valaki megy az utcán egy transzparenssel, hogy " Nem halt meg senki a Don-kanyarban", akkor megcsóválom a fejem, hogy szegány hülye, és megyek tovább ...

esef 2009.04.23. 14:28:42

Lehet, hogy valaki már írta egy kommentben és elkerülte a figyelmem. Az elvtársak nagy kussban vannak a sztálini GULAG-rendszerről...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:29:11

@Seduxen:

Csak azon múlik, hogy melyik a győztes hatalom. Lásd búr koncentrációs táborok, málenkij robot, Drezda, vagy Hirosima.

Zorro2007 2009.04.23. 14:30:31


Tele van mar a tököm a sok baromsággal.

Könyörgöm, háboru volt, nem is kicsi, abban meg meghalnak az emberek ami ugye nagyon szomoru de ez a haboru lenyege. De szerencsere vege, emlekezzunk ra, emlekezzunk a halottakra de akkor MINDENKIRE, egyszer egy evben es kesz!
Aki meg nem akar az meg ne emlekezzen.

Vagy akkor, aki tagadja a tatarjarast vagy a 150 ev török ittletet azt ugyanugy sulytsa le a torveny szigora mint aki a holokausztot(2. VH-t? ) tagadja.

Ket masik gondolat:
-Ami Hitlernek nem sikerult fegyverekkel azt a zsidok elertek a penzzel , lasd vilaguralom.
-A zsidok azt valljak magukrol, hogy ok a kivalasztott nep, nem valami hasonlot mondott Hitler is?:)

Ha ezeket mar leirom akkor en ugye antiszemita, fasiszta vagyok?Szerintem nem, semmi bajom nincs a zsidokkal sem a nemetekkel, angolokkal stb. csak a zsidok vilagot iranyitani es megmondani mit szabad gondolnom roluk, akaro nagyon kis reszevel van bajom, akik szerint en mar fasiszta is vagyok...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:31:35

@zero: szerintem elég helytelenül. mert minimum kellene neki tartani egy történelmi gyorstalpalót.

Amit engem inkább zavar, hogy a hatalom hogyan ítélne meg egy ilyet!? vs azt, ha más megtörténtét tagadó transzparenssel mész.

Virág et. 2009.04.23. 14:32:28

@Zorro2007: Nem, nem antiszemita vagy, hanem hülye.

A háborúnak mi köze van a civil lakosság elgázosításához? Vagy mert párhuzamosan háború is volt, akkor már minden rendben?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.23. 14:33:26

@Seduxen: Mitől más a holokauszt, mint ámblokk a többi népírtás! Erre célzok ám!:)))

esef 2009.04.23. 14:33:34

Régen, egy volt barátnőmék családjában a nagyszülők minden évben vittek mécsest hallottak napjakor a felszabadító szovjet katonák sírjaihoz. Egyszer én is kaptam, néztek is, amikor a kb. 5 méterre levő német sírokhoz vittem. El kellett magyarázni az öregeknek, hogy attól még, hogy német volt, ugyanúgy értelmetlen áldozata volt a háborúnak, mint a szovjet sorkatonák, nem ő találta ki a háborút...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:33:56

@Mj: kb ezt írtam fentebb is...

Drezda különösen jó példája, mert ott igen markánsan megjelenik a mivel, és hogyan bombáztak a szövetségesek, illetve mennyi az áldozatok száma.

az már csak "hab a tortán", hogy miért éppen annak a városnak kellett pusztulnia...

esef 2009.04.23. 14:34:21

Az örmény holokauszt mond valakinek valamit?

kill004 2009.04.23. 14:34:33

@Bezuhov: Ja, Németország! Az a Németország, ahol a foci vb előtt a ballib újságírók ijedten arról firkálgattak, hogy mi lesz ha a hazai csapat játszik, és a szurkolók a NÉMET zászlóval mennek majd szurkolni? Na, kösz, ilyen országban én nem szeretnék élni. Egyébként, ne szankcionálják a hk tagadást.

kill004 2009.04.23. 14:35:09

@esef: nekem igen. Érdekes az USA tagadja...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:37:56

@Bezuhov:

22-es csapdája az egész onnantól kezdve, hogy a zsidók el tudták maguknak intézni a kárpótlást, mások meg nem, pl. a buchenwaldi tábort 1945 után 3 évig használó szovjetek legalább annyi németet intéztek el ott, mint ahány zsidó annakelőtte meghalt. És onnantól kezdve, hogy valaki kap kárpótlást, másvalaki meg nem, az a másvalaki könnyen lehet, hogy elkezd irigykedni, majd pedig gyűlölködni. Erre aztán úgy reagálnak a zsidók, hogy még jobban elkezdik nyomatni a holokauszt-témát - hiszen nem szabad elfelejteni a sok gyűlölködő miatt sem -, ami még nagyobb ellenszenvet vált ki azokból, akik, vagy akik ősei ugyanúgy szenvedtek, mégsem beszél róluk senki. Én pedig arra akarok rávilágítani, hogy ha ez a folyamat tovább fajul, megtetézve azzal, hogy a témát szent tehénként kezelik, a zsidóknak és a többieknek is csak rosszabb lesz. Mindenkinek az lenne ugyanis a hosszútávú, tehát valódi érdeke, hogy a lehető legteljesebb igazság kiderüljön, és hogy mindenki számára rendezett legyen a kárpótlás kérdése. (Utóbbi nem a zsidókon múlik.)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:38:06

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": nem más. írtam én ilyet ? ezt értsd má' meg bazze! :)))

én konkrétan a Holokauszt helyén kezeléséről értekeztem zero-val. ez kurvára nem zárja ki, hogy a többi népírtást is hasonló súllyal kellene kezelni. de ott, és akkor NEM ERRŐL kommenteltem.

De hogy jobb legyen háborgó lelkednek baszod, leírom: szerintem a VILÁGBAN előforduló ÖSSZES népírtásról őszintén kellene beszélni, és emlékeztetni MINDENKIT, nehogy megtörténjen újra.

Így jó? Te faschiszta :))))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:38:47

@Seduxen:

Szomália létezik még egyáltalán?:-O

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 14:39:16

gulág-tagadás???
tatárjárás-tagdás??

elég izzadós érvek...de egyre jobb :D
mi lesz még?

talán a 48-tagdók miatt nem fog járni a 15-ös busz ;))

@kill004:
el is hiszem, ott nem csipázzák a magadfélét (= helyén kezelik őket)

Éljen MO, éljen a Balkán!

esef 2009.04.23. 14:39:16

@kill004:
Sajnos a törökök is...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:39:52

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Én azért kíváncsi lennék, hogy mondjuk 50 év múlva hogy fogják tálalni 9/11-et.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:41:46

@esef:

Vigyázz, mert '73-ban még került egy hónapra Baracskára azért a nagybátyám, mert március 15-én nacionalista uszító Petőfi-idézet volt rajta.:P

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 14:42:17

@Mj: nem világos, hogy miért véded azok érdekét akiknek a szemében Te csak egy "kampósorrú kárpótlásért kuncsorgó unoka" vagy (már bocs a terminusért, de próbáltam kuruchű lenni )

Combi a ballibes Ferkófan 2009.04.23. 14:43:15

@Seduxen: Simán kinézem az albánokból :)
@esef: Az nem vót holokauszt mer akkor a törökök behisztiznének.
@Mj: Létezik, bár az állami apparátus nem áll a helyzet magaslatán :) A kormányerők irányítják a fővárost meg a környékét, a kalózok a tengerpartokat, a maradék területeken meg helyi törzsi kiskirályok.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:43:18

@Seduxen:

Mivel nem Krausz Tamás, hanem Schmidt Mária volt a szeminárium vezetője, ezért ötösre.:)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.23. 14:43:41

@Seduxen: Így már jó!:DDDD Ez így PC!:)))

Ezt szerettem volna kierőszakolni!:))

Combi a ballibes Ferkófan 2009.04.23. 14:44:33

@Bezuhov: Nyehehe, ezért mekkora tökönrúgást kapnál tőle élőben a bakanccsal :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:48:03

@esef:

És megértették, vagy "kirekesztő" lettél?:)

IdősAsszony 2009.04.23. 14:48:40

Megint kiütközött a blog szerkesztőinek fasizmusa. A holokauszttagadás büntetni kell! Azt is aki egyenlőséget mer tenni a kommunista felszabadítóink és a náci patkányok közé.

Marcellusca 2009.04.23. 14:48:55

Először zeronak.
Ekkora demagóg faszságot. Megint belehúztál rendesen.
Mi az, hogy vélemény? Akkor nyugodtan állíthatom (,mert ez a véleményem), hogy nem volt II. V.H. sem, csak valami hülye vírus terjedt el? Miért kell tagadni a nyilván valót?
Tudom, nem büntetőjogi kategória a hülyeség, mindenkinek jogában áll hülyének lenni.
Mielőtt nagyon nekem támadnál: az meg a másik nagyon hülye, aki a hülyeséget akarja büntetni. Sokan, sok helyen mondanak idiótaságot (lásd: ogy.), mégis szabadon garázdálkodnak.
Szóval azt sem értem, miért kellene büntetni a holokauszt tagadást.

Ennyi idiótát egy rakáson! :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:48:59

@Seduxen:

Nem véletlen, hogy ékszerdoboznak is hívták.:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:49:56

@esef:

Amelynek során több tízezer szírt is kiirtottak amúgy, csak ezt meg az örmények szeretek letagadni.:P

Combi a ballibes Ferkófan 2009.04.23. 14:51:13

@IdősAsszony: "kommunista felszabadítóink"

:DDDDDDDDDDDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:51:20

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci: ühüm. a szervkereskedelmet is kinézed belőlük? és nem egy-két esetről van szó. persze bizonyítani elég nehéz, bár vannak rá kísérletek, persze ugye az albánok beleszarnak.

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": örülök, hogy kényes ízlésednek megfelelő a válasz...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:51:22

@Hetfield:

Ja, erről olvastam már. Szegény 1988-ban születettek, ők már eleve nácziak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:52:10

@Bezuhov:

Meg fogsz lepődni, de a legnagyobb neonácik Haynau-tisztelők.:P

esef 2009.04.23. 14:52:21

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:
Úgy tudom, hogy a törököknél kőkeményen lesittelnek ha holokausztnak mered nevezni.

@Mj:
Szerintem bennük fel sem merült, hogy szerencsétlen német katonák nem önszántukból mentek a frontra meghalni...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.23. 14:52:30

@Marcellusca:

Mindenki azt gondolhat, amit akar. Szíve-joga.

Szerintem meg nem volt Holdra szállás. Soha.
Most akkor ez bűn?

Nincs még gondolatrendőrség... (egyenlőre.)

Igaza van a TASZ-os srácnak ...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.23. 14:53:13

@hannibal22(A tények rasszista dolgok!):

Mit énekel? Nincs hangszórom. A Hip Hop Bojztól, a Tagadom-tagadom-tagadé c. számot?

öööö...izé 2009.04.23. 14:53:19

@Bezuhov:

szerinted a holokauszt tagadása =zsidók gyalázása?

szerintem senki nem gyalázza Judit nénit a szomszédból, aki pechjére zsidónak született, tisztességesen élt, de elhurcolták, aztán valahogy túlélte...

ellenben a kommunizmusban akadt egy-két fajsúlyosabb zsidó származású ember is, mint pl Rákosi Mátyás, aki tevékenységének mai családokban is van maradandó nyoma...azok az emberek valszeg sosem fogják szeretni a hatalommal rendelkező zsidókat.

Ja, hogy ezek általánosítanak? Nem minden zsidó hatalommániás? nem minden zsidó gátlástalan érdekérvényesítő? Persze. Nem minden cigány bűnöző, nem minden buzi dörgöli az orrod alá másságát.

Szerintem mindenkinek el kell fogadni, hogy sztereotípiákban gondolkodunk, valahogy mindig csoportosítunk, főleg, ha népekről, csoportokról van szó. Senki nem kapja fel a vizet, ha azt mondják, hogy egy olasz laza, egy német precíz, egy amcsi dagadt, egy japán visszafogott, egy skót kapzsi, a rendőr meg hülye.

Ahhoz, hogy ne általánosíts csak úgy, ahhoz intelligencia és műveltség kell, de az, hogy valakinek az hiányzik, az nem büntetendő...

Zorro2007 2009.04.23. 14:53:47

@Virág et.:

Ket eset lehetseges:
-Haboru van, a civil lakossagbol is olnek meg embereket.Vagy mashogyan nem csak katonak pusztulnak el.
-Nincs haboru, megis erosen fogy a lakossag.

Az elsot a 2.VH-nak hivjuk a masodikat a kommunizmusnak!!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:54:05

@Bezuhov:

Nem védem én senki érdekét sem. Mivel amióta az eszemet tudom, a történelem érdekel, történelem szakot is végzek többek között, és ott bizony még mindig az a mentalitás járja, hogy az igazságot nem elhallgatni, hanem kutatni kell. Ennyi az egész, teljesen politikamentesen.;-)

Marcellusca 2009.04.23. 14:54:23

@Bezuhov: Pont ez jutott eszembe, mikor olvastam!

Pedig ők aztán náczikok. Vagy mégsem?
Így gyakorlatilag elismerték, hogy volt.

Virág et. 2009.04.23. 14:55:41

@zero:

en.wikipedia.org/wiki/MythBusters_(season_6)#Episode_104_.E2.80.93_.22NASA_Moon_Landing.22

:)

@Zorro2007:

Igen, igen. Csak a kommunisták öltek civileket háború nélkül! Szerintem ezt a beszélgetést fejezzük is itt be.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:56:12

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Azért ehhez még elég keveset produkált.:P De nem akarok tippeket adni neki.;-)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.04.23. 14:57:42

@Mj: ennek kapcsán volt olyan felvetés, hogy a meccseken a 87. percet a 89.-ik kövesse, hasonló okokból.

Mondjuk Horváth Henrik nevű srácnak sem lennék a helyében...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 14:58:08

@esef:

Főleg, hogy a németeknek 1918 után eleve a tökük tele volt már a háborúval.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 15:01:16

@Zorro2007:

A 2. pontnál külön érdekes, hogy a magyar lakosság 1957 óta fogy.:-/

Combi a ballibes Ferkófan 2009.04.23. 15:03:29

@IdősAsszony: Bizony bizony. Felszabadítás-tagadó vagyok. Börtönbe velem azonnal. Az avatárom szerint meg amúgy is vérnáczi vagyok :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 15:03:35

@Seduxen:

Na ez már húb*meg kategória, már elnézést...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 15:04:38

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Na menjenek már... Ha legalább lehetne tudni, hogy ki volt az elkövető.

esef 2009.04.23. 15:07:42

@Mj:
Szerintem nem. Azzal volt tele a tökük, hogy az I. vh. után mindenki őket alázta. Igazságtalannak tartották a megalázottságot, valahogy úgy, mint mi Trianont. Erre jött rá nekik a gazdasági világválság okozta csóróság, onnantól egyenes útja volt Hitlernek. Ő tartást adott a népnek, újra bízni kezdtek magukban, talán kicsit túlságosan is.

Marcellusca 2009.04.23. 15:08:21

@zero:

Na, látod, ezzel már egyet tudok érteni!
Ezzel megfogalmaztad az összes véleményem és fenntartásom a HK-val kapcsolatban.
És, mint a többiek is írták: mi van a többi népírtással, akár politikai, akár vallási, akár más okból kifolyólag?!
Azok nem számítanak? Csak megint a zsidóság és sérelmeik vannak porondon.

Zorro2007 2009.04.23. 15:10:10

@Virág et.:

Eppen ezt irtam en is.

Meg egy megjegyzes:
Sajnos mivel haboru volt teljesen mindegy, hogy a civil embereket egy szonyegbombazassal pusztitjuk el vagy elvisszuk taborokba es elgazositjuk oket.

A vegeredmeny es az indokok is ugyanazok.

Marcellusca 2009.04.23. 15:10:26

@zero: Most jutottam idáig. :)
Tök igazad van. Az előbb megválaszoltam.

Egyébként én sem hiszek a Holdra szállásban. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 15:10:40

@esef:

Hitler megválasztása nem ugyanaz, mint a háború akarása. Ha az angolok nem kötnek 1939 áprilisában egyoldalú segítségnyújtási egyezményt a lengyelekkel, akkor könnyen lehet, hogy teljesen másképp alakul a sokáig csak európai II. világháború is.

esef 2009.04.23. 15:11:11

@Marcellusca:
Mert nem is szálltak soha a Holdra, kamu az egész :)

f.m.j. 2009.04.23. 15:12:10

épp most megy a Dunaszaurusz c. dokfilm a hírtv-n

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 15:12:47

@Zorro2007:

Nem feltétlenül, mert az egyik állampolgár egy az adott állammal szemben hadat viselő fél polgára, a másik pedig az állam saját állampolgára volt, amíg meg nem fosztották attól.

Marcellusca 2009.04.23. 15:14:08

@esef:
Akkó bizti kamu, mer' mán mi ketten is aztatat mongyuk. :)

f.m.j. 2009.04.23. 15:14:27

@esef: nekem is gyanús, mert azóta valahogy nem repülgetnek arrafelé :)
Pedig ha már akkor megvót hozza a technika, azóta meg még tutibb minden, nem is értem miért nem utazgatnak ide-oda, retúrba'? :):)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.23. 15:15:09

@Meleardil Eressea Iluvadan:

Ez egy nagyon jó összefoglaló.

Azért azt hozzáteszem, ha zsidó lennék, és meghalt volna valakim a holokauszt alatt, és kimennék sétálni az emléknapon, és ott az "ellentüntetők" bekiabálnának, hogy "Hazudtok, meg se történt!" vagy más egyéb épületes baromságot, az kurvára felbosszantana.

Marcellusca 2009.04.23. 15:22:17

@fmj:
Hát, ez az! Mingyá 40. évforduló és 72-ig még csak 12 embert juttattak fel. Pedig mennyit fejlődött a technika (űr is) azóta.

Ha igaz lenne, akkó a kínajijak rég éttermet meg cipőbótot nyitottak vóna. :D
Ja, és, hogy "témánál" maradjunk, a zsidók meg bankot. :)

elfelejtette 2009.04.23. 15:22:57

Remekül tematizálható a közbeszéd ezzel, úgy évente elő is lehet kapni ezt a témát. Legalább addig sem a kormányzati politika bénázásáról van szó, vagy a megoldatlan, cigányokkal kapcsolatos gyilkosságokról, gyújtogatásokról, és az ezt kezelni nem képes belügyi- , titkosszolgálati impotenciáról.

Azért érdekes, hogy nálunk a titkosszolgálat mindössze arra képes, hogy megbuktasson egy MDF pártelnöki aspiránst.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 15:24:20

@laspalmas:

A családom közelebbről érintett tagjai pl. soha nem szoktak kimenni, mert úgyis politikai propagandamenet az egész, meg különben is, a halottakról megemlékezni - ami a menet mondott célja - a szívünkben és a temetőben szokás.

Zorro2007 2009.04.23. 15:27:51

@Mj:

Sajnos haboruban es szerelemben minden megengedett.

Akkor megegyszer, haboru volt, kifordult a vilag kereke a rendes kerekvagasbol es nehanyan azon vannak, hogy soha se menjen vissza a helyere.

Hanyszor volt mar a tortenelemben es sajnos hanyszor lesz meg, hogy egy allam a sajat polgarait megolte jobb esetben kitelepitette es megfosztotta mindenetol...viszont mindig csak az egyikrol szabad beszelni es a tobbi vegtelen mennyisegu esetet el kell gyorsan felejteni...na melyikrol is?

Gerik001 2009.04.23. 15:30:17

@laspalmas: De vannak akik ezt üzletnek tekintik (kártéritések) és ha ellent mersz mondani akkor antiszemitáznak.

Kisajátitják a HK-t maguknak. Számtalanszor bizonyitották hogy a számok tul vannak becsülve.

Rengeteg népirtás volt az utobbi évszázadban de valahogy csak ez van kiemelve a többi közül. és ha a háborus bünök nem évülnek el akkor Dávid királytól is lehetne jovátételt kérni? Mikor passzióbol kivégeztek 10000 hadifoglyot? Vagy olvasuk el az ószövetséget, gyakorlatilag derékig vérben mászkálnak benne.

esef 2009.04.23. 15:31:16

Térjünk vissza a témához és tagadjunk:

- Sztálin soha nem volt létező személy és a Szovjetunió is csak a képzeletben létezik.
- Pol Pot nem mészárolta le fél Kambodzsát, egyszerűen csak sokan lettek öngyilkosok.
- Vietnamban az amerikaiak nem használtak napalmot, a helyiek gyújtották magukra a dzsungelt.
- Észak-Koreában all inclusive üdülésre küldik a párttal egyet nem értőket nem átnevelő táborba.
- Ruandában soha nem éltek sem tuszik, sem pedig hutuk, ha mégis, akkor egyébként békességben éltek egymás mellett.

- Áprád egy sínautóbusz neve, nem egy honfoglaló vezéré.
- Hunyadi Mátyás román volt, köztudott.
- Trianon sem történt meg, csak Horthy találta ki, azóta meg nem merik elmondani a népnek, hogy nem igaz.
- 1848-ban nem volt forradalom. Miért is lett volna, amikor hatalmas szabadságban éltek a polgárok már akkor is?

Gerik001 2009.04.23. 15:31:25

@Mj: ezzel egyetek.
valakinek nagyon jól jönnek ezek a séták.

f.m.j. 2009.04.23. 15:37:18

Én mindig nagyon melegen szoktam ajánlani a Crash című filmet mindenkinek (magyarul Ütközések-ként ment) kirekesztés, rasszizmus témában. Igaz hogy amerikai, de ez kivételesen nekem nagyon ott van, továbbá megerősített abban a meggyőződésemben, hogy a népírtásra való hajlam, a kirekesztésre való hajlam egyszerűen nem köthető egy bizonyos néptípushoz (máris megdőlt a "bűnös nemzet" fogalma) ez egyetemesen minden népbe "bele van kódolva". Na persze nem eredetileg..., az eredeti elképzelés nem ez volt, az tuti...
Minden népcsoportnak megvan a szégyenfoltja, takargatnivalója, szóval csak azt akarom mondani, hogy ebben sincs különbség nép, és nép között... Ez van.

pógárjenő 2009.04.23. 15:40:35

Vazze....még a vízcsapbó is ez folyik, az év 365 napján, kaptak jövátételt,elégtételt, ünnepnapot, kárpótlást, szobrokat, emlékhelyeket, filmeket, regényeket, rajzfilmet, tagadást, igenlést, kirekesztést, nóbel dijat, Kossth dijat, tököm dijat stb. Mondjuk stálin meggyilkolt úgy mellékesen 100 x ennyit, pol-pot is megtette a magáét, a magyar zsidó kommenisták se maradtak le imigyen rákosi(róth), pető, bauer, gerő stb.
Na nem sorolom mert elgurul a gyóccerem.
Mondjuk a Don-kanyarba meghalt magyar hősőkről is beszélhetünk, vagy a kitőrésben meghalt katonákról....... nembeszélve az 56 után kivégzettekről. Mi a szart kéne még tenni hogy meg legyenek elégedve , mellesleg u.e. csinálják most ők a palesztinokkal!

pógárjenő 2009.04.23. 15:41:40

@esef: asszem megelőztél efftáskám!

esef 2009.04.23. 15:44:21

@pógárjenő:
Rákosi Mátyás elvtársék csakáldneve nem Róth, hanem Rosenfeld volt. Mint ismert, ősi keresztény családnév...

Hannibal22 2009.04.23. 15:46:42

@esef: Tagadom,hogy Pásztor Albert rasszista:)

esef 2009.04.23. 15:46:42

Mármint családneve. Ennyire mennék már haza, gyorsabban jár a kezem, mint ahogy olvasom...

pógárjenő 2009.04.23. 15:54:34

@esef: értem én, nemsoká én is lelépek, megyek haza bérúgni, oszt jónapot, majd mormolgatok 1-2 zsolozsmát és bocsánatot kérek azért hogy élek!

szmoker (Homo Trollicus) 2009.04.23. 15:56:35

@pógárjenő: "Mi a szart kéne még tenni hogy meg legyenek elégedve"

Soha nem lesznek megelégedve, amíg hagyják nekik hogy az egész világot az orránál fogva vezessék. Ezt pedig addig tehetik, amíg a világ pénzügyei az ő kezeikben vannak.
Mivel ez így volt az elmúlt pár száz (ezer?) évben, nem hiszem hogy változik. Sajnos vagy sem, akkora a kapcsolati tőkéjük, hogy egész nemzeteket, kontinenseket kényszeríthetnek.

BTW a főnököm (tulajdonos) zsidó, az apja és anyja Mauthausenben voltak. A papa 37 kilós volt, amikor visszahozták. Beszéltem velük, nekik elhiszem amit mondanak (gázkamrákról nem esett szó). Persze ők csak kis halak voltak, és nem is volt érdekük hogy hazudozzanak.
Ettől függetlenül annyi tény cáfolja az úgynevezett "megsemmisítést" - gondolok itt a zsidók, cigányok, etc. célzott kiirtására -, hogy komoly kételyeim vannak vele kapcsolatban.

reKorrekt 2009.04.23. 15:57:42

Jelenleg erősen terelés szaga van ennek az egész holo-mizériának. Mégpedig a saját bizniszeikről terelnek. Gondolkodás nélkül dobálják az 5000 fokon égő foszforbombákat a palesztinokra és nézték mindezt 'páholyból'... Na nekem az ilyen képmutató szarbanda ne játsza az eszét hogy holokauszt meg a faszom. Több mint 65 éve volt basszus!!!

tudi 2009.04.23. 16:06:50

Bazz ez demcsák vagy olyan hülye, hogy nem érti mit mondott a Dénes Balázs, vagy érti de tetti, hogy hülye.
Szerintem ez az egész cska arra volt jó a szadesznak meg a maszopnak, hogy megint követelheti a fidesztől meg a kdnp-től, hogy szakítsa meg kapcsolatait a jobbikkal.

pógárjenő 2009.04.23. 16:07:08

namosmáakkómámiisnácikokvónánk? tagadja a kukacom, de már nagyon

Unom a pincért a sarki bárban
unom a tévét a hálószobában
unom a nőt, aki nem harap, csak karmol
unom az embert, aki mindent összebarmol
unom a káoszt, unom a rendet
unom a zajt, unom a csendet
unom a hóhért, unom a dajkát
unom a szüzet és unom a szajhát
unom az elejét, unom a végét
unom a háborút, unom a békét
unom a négert, unom a sárgát
unom a zsidót és unom az árját
unom a doktort, unom a gyógyszert
unom a szexet és unom az óvszert
unom a dealert, unom a pápát
a szentelt vizet és a marihuánát
unom a pincért a sarki bárban
unom a tévét a hálószobában
unom a gitárt, mer' annyira hamis
unom e dalt és magamat is!

Döglünk éhen oszt .....miért nem kapunk kárpótlást a törököktől Mohácsért, a tatároktól az oláhokról nem is beszélve, mellesleg a kurva kozákok is adhatnának egy kis ingyen gázt 1848-ért, csösszék meg!

pógárjenő 2009.04.23. 16:14:09

Mellesleg elmehet hillerpifti is a fa...a, pár év alatt tacsratették az oktatást, most már mndenki raccsol, még a tévébemondók is.....a gyerekek 40% analfabéta...

z666 2009.04.23. 16:14:55

@Bezuhov:

Igen
Ahogy mondod, Németország mocsok diktatúra!

A különbség, hogy ott jobban élnek, így a többség elhiszi a hivatalos polkorrekt rizsát. Az más kérdés, hogy a bevándorlók ott is terrorizálják a lakosságot...

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2009.04.23. 16:20:44

Basszus, pont lemaradtam egy jó kis anyázásról :S

Csak öt perce nyomtam ide, gyorsan muszáj voltam végignyalni a kommenteket, mert kiváncsi voltam, hogy:
a. Mikor tűnik fel és kezd el provokálni Bezu;
b. Ki küldi el először a kurva anyjába.
Végül is az a pontnál bejött a tippem, mert azonnal lecsapott a témára, mint éhes gyöngytyúk a friss takonyra, de a b. pontnál meglepődtem, hogy ebben az erős mezőnyben a relatíve kezdő Hetfield vitte el a pálmát, amihez ezúton is gratulálok!

z666 2009.04.23. 16:22:19

@Mj:
"Nem feltétlenül, mert az egyik állampolgár egy az adott állammal szemben hadat viselő fél polgára, a másik pedig az állam saját állampolgára volt, amíg meg nem fosztották attól."

A németországi zsidók vezetői már 1933-ban hadat üzentek Németországnak!
Ehhez képest egész sokáig békénhagyták őket...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.23. 16:24:35

@Mj: ergo ennek alapján én skizofrén is lehetnék"

miért? te félig zsidó, félig magyar vayg?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:24:53

@Zorro2007:

Ezért kell a történészeknek vizsgálniuk és kutatniuk az összes esetet ahelyett, hogy a politikusok mondanák meg, hogy melyik történelmi eseményt hogyan kell kezelni, ezzel a politika szolgálólányává téve a történelmet.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:26:27

@Gerik001:

Az egész történelem során derékig fürödtek a vérben egymás ellenségei, ezért is írtam följebb, hogy akár népirtások történetének is felfoghatnánk a történelmet.:(

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:29:10

@pógárjenő:

Mellesleg Rákosi eredeti neve nem Róth, hanem Rosenfeld volt.;-) És a kommunistává lett zsidók a legállhatatosabban éppen a vallásos zsidókat kínozták és ölték meg.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:33:50

@szmoker:

Teljesen mindegy, hogy a táborok lakóit egyáltalán ki akarták-e irtani, vagy csak elegendőnek tartották a számukra biztosított borzalmas körülményeket. Ahogy a búr háborúban megengedhetetlen a koncentrációs tábor, úgy a németek és az oroszok esetében is az, ehhez pedig még a kollektív jogfosztás is hozzájárult, tehát a németeknek ez alapján sem állt érdekükben elkényeztetni a táborlakókat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:38:18

@z666:

A zsidó vezetők úszták meg a leginkább, a kiszsidóknak meg mit kellett volna tenniük, elhatárolódni a vezetőiknek sem tartott valakiktől? Én pl. magasról letojom, hogy mit mond a Mazsihisz, de ha a nürnbergi zsidótörvények vonatkoznának rám, engem is ugyanúgy elvinnének, akármennyire is szeretem a hazámat, és akármennyire vallom magam magyarnak.

eldiablomismo 2009.04.23. 16:38:28

@Marcellusca: Vöröskommunisták nem igazán szoktak parádézni a Hősök Terén és gulágtagadásba bonyolódni, talán ez lehet az oka.
Ha a ruszkikat és csatlósaikat nem szeretjük, mert megszálták az országot, és kinyírtak rengeteg magyart, akkor a németeket miért kéne szeretni ugyanezért?
A magyarok le vannak szarva, meg különben is a kommunizmus áldozatai voltak, nem a náciké, ugye. :P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:39:42

@tesz-vesz:

Nem, én teljesen magyarnak vallom magam - és ebből a szempontból pont leszarom, hogy hány %-nyi zsidó ősöm van -, de volt egy pár anyai ági felmenőm, aki nem jött vissza.

Hannibal22 2009.04.23. 16:40:45

@Mj:" Ezért kell a történészeknek vizsgálniuk és kutatniuk az összes esetet ahelyett, hogy a politikusok mondanák meg, hogy melyik történelmi eseményt hogyan kell kezelni, ezzel a politika szolgálólányává téve a történelmet." Ejj,ha fiatalabb volnék..:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.23. 16:40:54

@Mj: A Jad Vashem Intézet főigazgatóját, Jehuda Bauer jeruzsálemi professzort is antiszemitizták már le azért, mert szerinte Auschwitzban nem 4,5 millió, hanem kb. "csak" 1,5 millió ember halhatott meg. Mintha bármit is számítana, hogy hány szerencsétlen halt meg."

azért számít. mert milyen visszataszító is az a zsidó, aki 5 millióval feltornássza az áldozatok számát és mint a keselyű hasznot (pol és anyagi) húz az áldozatokból.
az ilyen nem ember.

de személyes véleményem szerint nagyon valószínű, h nem 6 millióan haltak meg. magyarán 100%-ig biztos, hogy nem 6 millió. pedig a schindler végén az írják, ki ami 93 körül készült. szpílberg nyilván nem vette azt a fáradtságot, h az igazság után járjon. hisz ő is zsidó. (azért a közéletben, politikában, gazdaságban megjelenő zsidók mind gyanúsak, hogy finoman fogalmazzak.)

eldiablomismo 2009.04.23. 16:41:41

@Mj: Szomorú sors várna rád, de vígasztaljon a tudat, hogy nem származási alapon szelektálják a zsidóságot, hanem rámondásra.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:41:51

@eldiablomismo:

A Szabadság téren mind a mai napig koszorúznak április 4-én még fiatal baloldaliak is, ezzel demonstrálva, hogy ők örülnek a szovjet megszállásnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.23. 16:44:33

@tesz-vesz: a rossz zsidók döntik el, h ki legyen a vezető, a többi zsidó a közéletben, h teljesen egyértelmű legyen.
és ilyen rosszak vannak a szervezetek élén.
jó , hát nekik könnyű egy 60 éves rendszer volt az övék, az öreg fajvédő gusztus is ragaszkodik ahhoz rendesen az ő ki szdsz-ében. ahogy konrád, eszertházi, spiró és atöbbiek

eldiablomismo 2009.04.23. 16:45:11

@Mj: Azok inkább arra emlékeznek, hogy kipicsázták innen a németeket és nem annak, hogy utána basztak hazamenni.
De ez semmiben nem menti fel a németérzelműeket.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:47:32

@tesz-vesz:

De, mindenki ember - semmilyen módon nem vagyok hajlandó dehumanizálni senkit -, csak az, aki számokkal buherál úgy, hogy mások halálát is leszarja, elvtelen és gusztustalan.
Engem tulajdonképpen hidegen hagy, hogy hány millió ember halt meg, pedig én is óbégathatnék, ha akarnék.;-) És azért hagy hidegen, mert ettől még senki nem jön vissza a halálból, másrészt ha egyetlen ember is a rendszer miatt halt meg, már az is borzasztó. A többi csak szorzó, matematika.

Marcellusca 2009.04.23. 16:48:54

@eldiablomismo:
Ja!
Pedig voltak a németeknek köszönhető áldozatok is. Gondolok itt a Don-kanyarra, a sok munkaszolgálatosra.

@tesz-vesz: Kimondottan ámítás és számítás.
Minél többet/nagyobbat lódítanak (direkt nem írok "hazudnak"-ot, mert még elvisz a gondolatrendőrség), annál nagyobbat üt és annál nagyobb hasznot remélhetnek.

VillonG 2009.04.23. 16:49:49

Azt hiszem már csak az segítene a világon, ha lenne egy kollektív amnézia, és az egyik napról a másikra, szigorúan történelmi szempontból :) tabula rasa lenne. Belefáradok már abba, hogy sokan, ahelyett, hogy a jövőnkkel foglalkoznánk, elmerülünk a múltban. És ezt nem azért mondom, mert úgy vélem, hogy nem kell ismerni a történelmet. Hanem mert sokan ezt az ismeretet rosszra használják...

Amúgy most jutottam el odáig, hogy megnézzem a mokkás műsort. Csak annyit: OMG!!!!!!!!!!!!!!!

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.04.23. 16:50:19

Jaj, ez csak az ősi zsid..liberális fegyver, mint rendesen.

Lehet ezt még fokozni:
A zsidókat sérti az a sok, hentesnél lógó disznóhús, ezentúl csak pult alól, takarásból szabad disznót árusítani.
Nem értesz egyet? Bizosan mocskos nácifasiszta vagy, azért.

Minden zsidó származásúnak jár újabb egycsillió forint kárpótlás.
Nem értesz egyet? Bizosan mocskos nácifasiszta vagy, azért.

Ezentúl minden élelmiszerboltban kell legyen kóser pult is, szegényeknek ne kelljen messzire menniük bevárásolni. Nem értesz egyet? Bizosan mocskos nácifasiszta vagy, azért.

Aki nyílvánosan zsidóviccet mesél, a helyszínen felkoncoltatik. Szegények eleget szenvedtek már.
Nem értesz egyet? Bizosan mocskos nácifasiszta vagy, azért.

Satöbbi, a határ a csillagos ég, van még ebben potenciál.

Az ismert dallamra, egy-két-há:

Nem értesz egyet?
Náci-e vagy?
Bakancsodvan?
Náci-e vagy?
Szóbaállsz nácikkal?
Náci-e vagy?
Nincs pajeszod?
Náci-e vagy?
Tagja vagy bárminek?
Náci-e vagy?
Nem voltál táborban?
Náci-e vagy?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:53:34

@eldiablomismo:

Mikor, most?:-O A magam részéről azt remélem, hogy semmilyen tekintetben nem fogja érdekelni az államot az, hogy kik voltak az őseim között bizonyos százalékban, illetve hogy hogyan gondolkodom. E két tényező miatt ugyanis sem a nemzeti szocialista diktatúra, sem a kommunista diktatúra alatt nem várna rám nagy jövő. Viszont szeretem a hazámat - és volt pár ősöm, aki az életét is áldozta, vagy áldozta volna érte -, sosem akartam máshol élni, és azért szeretnék dolgozni, hogy minél több magyar gyereknek legyen fontos a hagyományaink, a történelmünk és a hazánk szeretete. Ez viszont a legritkább esetben szokta érdekelni a diktatúrák döntéshozó vezetőit.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:54:29

@eldiablomismo:

Majd lehetnek Kovács Pisti barátai.:P

wladyslawsky (törölt) 2009.04.23. 16:54:29

@Mj: Szerintem ABSZOLÚT nem mindegy! Ugyanis mi emeli a holokausztot minden más népirtás fölé/elé ? Kb.: "ez volt a történelem legnagyobb iparosított, egy egész nép kiirtására törekvő genocídiuma" Szóval ha nem gázkamrák, hanem járványok/éhínség meg az ilyen körülmények közötti nehéz fizikai munka, akkor oda a kitüntető státusz, akkor "csak" egy "sima" szörnyűséges népirtásról beszélhetünk, amelyből sajnos volt már jónéhány a földön, de még ennél is lejjebb csúszhat a dolog: ha ugyanis azok a körülmények nem szándékosan lettek létrehozva, hanem a háború miatti hiány/ellátási nehézségek következményei voltak, akkor ebből következően a szándékos népirtás sem igaz. Szóval nagyon nem mindegy!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:56:33

@tesz-vesz:

Ne haragudj, de 65 évvel ezelőtt mi köze volt a vidéki szegényparaszt dédanyámnak ahhoz, hogy a fővárosban milyen vezető zsidó szervezet volt? Szerintem semmi.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 16:58:45

@eldiablomismo:

Csupán arra szeretnék rávilágítani, hogy egyik sem jobb a másiknál. Az egyik a német megszállás fölött huny szemet, a másik meg a szovjet megszállás fölött, és mind a ketten azt állítják, hogy ők csak a hősök előtt tisztelegnek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:00:22

@VillonG:

Ha tabula rasa lenne, akkor is minden kezdődne elölről azért, mert az ember akkor sem változik, ha amnéziás lesz.

dr.justice 2009.04.23. 17:05:56

Tudom, hogy már mások is írták, de

1. aki tagadja a holokausztot az hülye

2. aki a hülyét bünteti mert hülye az hülye

3. aki ezt nem érti hülye

wladyslawsky (törölt) 2009.04.23. 17:06:08

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: erről eszembe jutott Vásárhelyi Mária cocilógus egy kb. 2004-es ATV-s szereplése, amelyben igen komoly érvvel támasztotta alá Orbán Viktor antiszemita mivoltját: OV valamelyik Fidesz dzsemborin a következő viccet mesélte a hallgatóságnak (utalva a Medgyesi-kormány pénzügyeire): "A székely boltos elmegy a plébánoshoz: -Atyám, mit tegyek? Hiányzik a kasszából 10 ezer pengő... - Rakd vissza!"
Ez alapján VM kifejtette, hogy ez eredetileg egy zsidó vicc, tehát OV zsidózta a kormányt, tehát OV antiszemita.

derelyegrádi szellem 2009.04.23. 17:06:44

@IdősAsszony:

Így van. Azonnal meg kell hozni az ítéleteket. Diktáljam? :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:07:11

@wladyslawsky:

Azt kellene már felfogniuk az "illetékeseknek", hogy az évtizedes szent tehenek erőszakos hajtogatásától nekik nem lesz jobb, sőt. Nem fogják őket jobban sajnálni, nem kapnak több pénzt - mert akár hiszi valaki, akár nem, minden szíre-szóra senki sem kap kárpótlást -, és nem lesz kevésbé szörnyű a holokauszt sem. Azért nem fogják őket jobban sajnálni, mert az állandó holokauszt-emlegetéstől csak unni, majd gyűlölni fogják az egészet, azért nem kapnak több pénzt, mert akinek eddig lehetősége volt kárpótlás igénylésére, az eddig is el tudta intézni, és azért nem lesz kevésbé szörnyű, mert akár szisztematikusan irtották őket, akár nem, tény, hogy sok ember nem jött vissza, és tény, hogy kollektíve az egész zsidóságot megfosztották jogaitól. Ezek pedig önmagukban is borzasztó dolgok.

wladyslawsky (törölt) 2009.04.23. 17:08:29

@dr.justice: és aki azt mondja hogy nem annyi hanem amannyi, és nem úgy hanem amúgy, az is hülye ? :)

Hannibal22 2009.04.23. 17:11:22

@Mj: Fejezd be,különben kénytelen leszek verseket írni hozzád:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:12:03

@wladyslawsky:

Az nem holokauszttagadó, hanem holokauszt-revizionista.:P Legalábbis a revizionisták szerint - itt most nem a bernsteini alternatív szocializmusra és nem a nem, nem, soházókra gondoltam:P -, a holokauszt áldozataihoz kötődők szerint meg nyilván ő is tagadó.:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:14:11

@hannibal22(A tények rasszista dolgok!):

Te jó ég, milyen verseket, Les Fleurs du mal folytatás, vagy micsoda?:)

dr.justice 2009.04.23. 17:14:59

@wladyslawsky:

Azon vitatkozzanak a történészek. Én nem tudok hiteles adatokat mondani, így nem is vitatkozom róla.

dr.justice 2009.04.23. 17:21:28

4. aki nem érti mi a különbség a szöveg tartalma és hatása között hülye

Hannibal22 2009.04.23. 17:21:54

@Mj: Nem,nem:) Inkább József Attila Ódájának folytatását:)

wladyslawsky (törölt) 2009.04.23. 17:23:37

@Mj: borzasztó volt, ez nem vitás. Főleg azért, mert elsősorban nem azok a zsidók kerültek oda, akik miatt kialakult a zsidó-ellenesség, akik tényleg kavarták a szart, és ezzel ártottak az adott országnak (pl. a német áruk elleni bojkott crashrecovery.org/freedman/judea_declares_war_Large.png vagy az állítólagosan zsidó nyomásra hadbalépő USA az I.VH-ban, stb.), hanem az egyszerű, gyakran szegénységben élő zsidóemberek, akik senkit nem bántottak. Abban is igazad van, hogy nem kéne ezt mindig hajtogatni. Egy csendes zártkörű megemlékezés, az iskolában a holokauszt tanítása (a Don-kanyarral meg a gulággal egy fontossági sorban), ennyi. Az eltúlzás miatt kontraproduktív lehet az egész - ez már be is következett, szerintem...

tavirdasz 2009.04.23. 17:29:02

a holokauszt tagadasa napjaink legnagyobb gondja,jo lenne,ha csak ennyi bajom lenne.
az ok.hogy a ciganyok 20000ft.-ig szabadon rabolhatnak,arra nem akar senki kulon torvenyt hozni.
demcsak-biboldo-zsuzsa jol beégett

wladyslawsky (törölt) 2009.04.23. 17:32:06

@dr.justice: én sem tudok, én sem vitatkozok róla, pont ezért. Ugyanakkor véleményem szerint nem kéne boszorkányüldözést folytatni azok ellen, akik megteszik (pl. David Irving,ugye)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 17:35:21

@pógárjenő:
".a gyerekek 40% analfabéta... "

ez saját példával alátámasztott állítás volt, így maximálisan egyetértek vele :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:38:10

@hannibal22(A tények rasszista dolgok!):

A nézem a hegyek sörényét, a talán a csendben meg is szólalsz, vagy a sül a hús, enyhítse étvágyad ragadta meg a képzeleted?:)

wladyslawsky (törölt) 2009.04.23. 17:38:29

@Mj: ez így igaz,és nem is kéne keverni a két csoportot. Irving pl. revizionista, mégis mindig holokauszttagadóként emlegetik a (nem csak) ballib médiában.

Tündér_Lala 2009.04.23. 17:39:13

Megkérdezném minden egyéb megfontolástól függetlenül:
Mi a különbség a HK tagadásért kiszabott börtön büntetés és a nácik azon gyakorlata között, hogy embereket meggyőzödésükért ( politikai, vallási, egyéb ) börtönbe illetve az ennek megfelelő koncentrációs táborba zártak.
Azt gondolom, hogy semmi. Egy szabad felnőtt ember azt gondol amit akar, mert ez a legalapvetőbb emberi joga. Szerintem.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:41:04

@wladyslawsky:

Erre csak azt tudom mondani, hogy igen, szerintem is. És ha tényleg fogok tudni majd történelmet tanítani, ennek fényében is fogom tenni. (És még el sem fogom mondani, hogy voltak ilyen őseim is.:P)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:43:34

@wladyslawsky:

Mert ez is jó öreg összemosás, a politikában közkedvelt technika.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:45:06

@Tündér_Lala:

Erre is csak bólogatni tudok. Ráadásul tényleg azt kellene már tisztázni először, hogy mi minősül egyáltalán a holokauszt tagadásának.

Hannibal22 2009.04.23. 17:46:17

@Mj: Majd egy szülői értekezlet után elmondom,ugyanis én nem venném ki a gyerekemet a suliból ha te tanítanád:)
Annyit azért elárulok,hogy nem az "örök anyag boldogan halad.."

VillonG 2009.04.23. 17:50:16

Amúgy 6 millió zsidó halálának tagadása, és Isten egyszülött fiának megtagadása és megölése milyen arányban van egymással?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:53:33

@hannibal22(A tények rasszista dolgok!):

Egyelőre jussak el odáig, hogy kapok állást, aztán a többit majd akkor megeszéljük.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 17:56:17

@VillonG:

Khm, 6 millió zsidó halálának tagadása az most azt jelenti, hogy egy zsidó sem halt meg, vagy hogy nem 6 millió halt meg?
Ha belőled indulunk ki, nagy bajban lennénk, ha Krisztus nem áldozta volna fel magát.:) Egyébként az első tanítványai is zsidók voltak, úgyhogy 1:1 az állás, és akkor még nem beszéltem a római igazságszolgáltatás felelősségéről.;-)

VillonG 2009.04.23. 17:59:51

Úúúristen, itt valakik nagyon félreértettek engem :) Csak a tagadást akartam kiemelni :) Bocsi, ha valakit megbántottam. És én nem tagadom a holokausztot, hé. Csak nem büntetném azokat, akik tagadják.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 18:03:51

@VillonG:

Semmi gond, azért kérdeztem, hogy félre ne értselek.;-)

Higany 2009.04.23. 18:05:50

Zsuzsát amúgy blokkolnám, de a vascsövet is megérdemli, ez nagyon súlyos videó volt...

wladyslawsky (törölt) 2009.04.23. 18:06:01

@Mj: igen, ezeket a fogalmakat, hogy: holokauszttagadó, revizionista, náci, fasiszta, szélsőséges, kommunista, liberális,... és még lehetne folytatni, tényleg egyszer már közmegegyezéssel tisztázni kéne, a jelentéstartalmukat illetően, hogy legalább azt tudjuk, hogy miről beszélünk...

VillonG 2009.04.23. 18:10:18

Szörnyű, hogy már védekezni kell, ha valaki feldob egy hasonlatot, ha mégoly szerencsétlen is :)

Ha én nem hiszek a holdraszállásban (megint csak viccelek), akkor várjam, hogy a NASA rámküldi az embereit?

Ha valaki azt mondja, hogy a kommunizmus nem volt olyan szörnyű, mint a holokauszt, akkor igaza van vagy sem? Ez utóbbi főleg azért érdekel, mert minden hasonló cikknél felmerül a kettő összevetése...Én amúgy passzolom, mert más a kettő, de tagadni azt sem lenne ildomos...Tényleg, a holokausztnál mi számít tagadásnak? Hogy meg sem történt? Vagy nem úgy történt, ahogy a legtöbb történész állítja? Vagy...WTF?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 18:16:57

@wladyslawsky:

Háát, szerintem a "Wer Jude ist, bestimme ich!" manapság annyiban módosult, hogy "Wer Nazi ist, bestimme ich!"

Marcellusca 2009.04.23. 18:20:21

@VillonG: Az a baj, hogy az almát hasonlítgatják a körtéhez. És, amint emlegeted az egyiket, akkor mindjárt előkerül a másik is. Pedig csak annyi közös van bennük, hogy mindkettő gyümölcs.
Hogy mi számít tagadásnak? Jó kérdés. Egyesek szerint, ha már valamely részét kétségbe vonod annak számít. Nem érdekes, hogy a többit igaznak tartod.

dr.justice 2009.04.23. 18:29:41

@Bezuhov:

Jó az avatarod. Megtértél ?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 18:36:19

@dr.justice: ugye?! :D
jön 2010 és készülni kell. sorozatban fogom gyártani, ha valakinek kell csak szóljon bátran. kétféle verzióban lehet rendelni

"Veled vagyunk Viktor, 40 évre!"
vagy ugyanaz 20 évre (pesszimistább scenario-ra is gondoltam ;))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 18:42:57

@wladyslawsky:

Közmegegyezéssel úgy, hogy az ezekkel a gumifogalmakkal illetett emberek szóba sem állnak egymással?:-/ Mondjuk voltam én már nácifasiszta meg judeobolsevik provokátor is, úgyhogy nálam érdekes lenne, ha az egyik énem nem állna szóba a másik énemmel.:)
Amúgy aki teheti, nézzen most ATV betelefonálós műsort, iszonyat jó.:D A nénike a holokauszttagadókat ugyanannak vetné alá, mint amilyen elbánásban a zsidóknak volt részük 1945 előtt, ráadásul mélyen megveti a fideszeseket, akikhez hozzá sem szól. Ja és persze a hét évig kormányzó Fidesz generálja a közvélemény-kutatások eredményeit.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 18:48:46

@VillonG:

Ha figyelmesen olvasol, kiderül számodra, hogy én töri szakosként sem tudom, ugyanis ezek politikai céltól függően bárki által módosítható gumifogalmak.:P
Egyébként a két diktatúratípus ellenségképe csak kategóriákban tért el. Míg az egyik főleg származás, nemi identitás és politikai vélemény alapján állapította meg ellenségeit, addig a másik nem volt ilyen szelektív, gyakorlatilag bármilyen indokkal - pl. egy fehér tábornokéhoz hasonló név, nyugati fronton való katonai szolgálat - gulágra küldhetett vagy azonnal kivégeztethetett akárkit.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 18:50:38

@Bezuhov:

Én szívesen rendelnék egyet, elraknám az unokáimnak a fiókba, hogy megértsék ezt a vezérkultuszra épülő kort.:)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 18:52:01

@Mj:
Elismerésem, én azt nem bírom sokáig hallgatni.
Helyette: HírTV! Márija néni a Székely himnuszt énekli, Csintalan Sanyit pedig az az agyérgörcs kerülgeti ;))

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 18:58:19

Nahát, azt a napot is megérhettük, ahogy Bezu bevallja, hogy nem bírja hallgatni az ATV egyik műsorát, derék.:)
Én nemrég annyira felhúztam magam Dörner György Civil Kaszinó-beli benyögésein, hogy maximum csak híreket nézek ott. Mondjuk most az ATV hírolvasóján fetrengtem, Kurucz Péter gyakorlatilag egy műsort nem tud anélkül végigcsinálni, hogy ne szúrna el valamit.:)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 19:01:57

@Mj: jaja :D ráadásul egy "Kurucz" az ATV-n

egyébként ott is vannak ám jó műsorok, amikor nem politikusok, hanem egyszerű ellenkező véleményű közéleti szereplők vitatkoznak. A civil a pályán rohadt jó volt, kb mint az A la Cart

kill004 2009.04.23. 19:01:59

@Bezuhov: Lehet, hogy rendelek... Egyébként bezu, te most melyik pártot favorizálod? Csak azért kérdem ,mert bakura is megtért, gondoltam hátha nálad is beállt valami változás.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 19:06:23

@Bezuhov:

Ráadásul a keresztneve meg klerikális.:P
A civil a pályánt én is szoktam nézni, múltkor pl. Mohácsi Viki és Szepessy Zsolt cserélt eszmét egymással.:) Néha az Á la Carte-ot is megnézem, múltkor egészen lekötötte a figyelmemet Fa Nándor.:)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 19:08:43

@kill004: konkrétan egyikre se nagyon. De ha már Jobbik itt van akkor muszály lesz a kékmadárra .. kényszerből

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 19:14:14

@kill004:

Anyáméknak olyan gépük van, ha jól emlékszem.:)

kill004 2009.04.23. 19:16:09

@Mj: Nekem meg nyomtatóm. :D

derelyegrádi szellem 2009.04.23. 19:17:38

@Bezuhov:

Kivételesen nem akarlak béztetni, de megkérlek hogy a muszájt írd te is j-vel. Úgy már mi is megszoktuk, meg aztán akként is kell írni.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.04.23. 19:21:18

@Mj: hmm.. jó a kérdés. Egyrészt, mert gyengék, másrészt pedig úgy is úgy vannak beállítva, mint a az szdsz utódpártjai.... szóval tökmind1

@derelyegrádi szellem: na bassz, tényleg. ezt benéztem, pedig még nem is ittam. danke szellem!

derelyegrádi szellem 2009.04.23. 19:28:57

@Bezuhov:

Igyál valamit. Az mindig jót tesz.
Egészségedre.

Ha hazaérek én is iszom valamit. Aztán igen, mint igazi jó náczi alaposan elverem az asszonyt, hogy tudja, ki az úr a háznál! :-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 19:37:31

@kill004:

Azóta eszembe jutott, hogy nálunk is HP éppen a nyomtató, ami ráadásul szkennelni és fénymásolni is tud.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 19:40:32

@derelyegrádi szellem:

Mondjuk én már a könnyek szöknek a szemembeN-t sem értettem, szegény Bezu.:)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.04.23. 19:40:33

Az a bajom ezzel az egésszel, hogy minnél jobban távolodunk a vészkorszaktól annal több lesz a túlélő, na meg a zsidókat mentők is fel fel bukkanak több mint 60 év utan.

Ugyan ez volt a helyzet a partizánokkal, de bocsássák meg nekem az 56 -os barátaim, évről évre nő a forradálmárok száma, pedig az élet természetes rendje szerint egyre kevesebben kellene hogy legyenek.

Valóban szörnyűségek történtek a háborúban, de miért csak azokat a zsidókat lehet siratni akiket a németek irtottak ki? Az orosz pogromok áldozatai nem jó zsidók? És akikkel Ukrajnában völgyeket töltöttek fel? Azok kinek a zsidaja?

És az a pár millió éhen halt ukrán, meg akik a gulágon pusztultak el? az persze tagadni kell? De lagalább is nem sokat beszélni róluk.

Miért? Mert azoknak az utódainak - hogy finom legyek - kevésbé jó az érdekérvényesítő képességük (és itt konkrétan a Cashre gonolok).

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 19:41:36

@Bezuhov:

Na, akkor meg is van oldva az alternatíva.;-)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 19:42:36

@Prinzessin Erbsen:

Meg is válaszoltad a kérdéseidet az utolsó mondatodban.;-)

K.Jani 2009.04.23. 19:48:08

sokan elpusztultak a naci taborokban… sok zsido es meg tobb (igen baranykaim meg tobb) nem-zsido peldaul a nem-zsido szoviet hadifoglyok, a nem-zsido nyugat-europai kommunistak es persze rengeteg kelet-europai ciganyok… ami a zsidokat illeti tobb szazezren pusztultak el a naci taborokban es tobb szazezer ember az nem egy kis tomeg… igaz hogy a haboru elso feleben nem haltak ehen a foglyok de a masik feleben mar nem volt eleg elelem a nemet hadsereg szamara sem es persze a taborokban meg nagyobb volt a koplalas… raadasul a szoviet hadifoglyok es a keleti teruletekrol erkezett sokszor nagyon szegeny zsido foglyok magukkal hoztak halalos betegsegeket is mint peldaul a tuberkulozist vagy a tifuszt… termeszetesen orvossag es orvosok alig voltak mar a taborokban hiszen mind kellett a fronton… a taborokban egyre kevesebb or volt mert ok is kellettek a fronton es igy dzsungel viszonyok alakultak ki a taborokon belul: a gyengebbek, az idosebbek es a betegek gyakran csak azt ettek amit hagytak nekik a tobbi foglyok mert mindenki igyekezett tulelni… (mezesmozes)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 19:56:45

@K.Jani:

Nem értem, hogy ezt most miért írtad le. Ennyi erővel 3000 karakteres történelemórát tarthatnék a zsidó és nem zsidó deportáltak életéről és a német katonai állapotokról, de kb. mindenki szétunná magát.:) (A szovjeteket amúgy miért írod következetesen i-vel, külföldön élsz?)

Otegi 2009.04.23. 20:18:19

Tényleg ez MOST a legfontosabb az országban?
Én büntetném a politikusokat is, akik hazudnak, csalnak, sikkasztanak. Büntetném a cigányokat, mert hazudnak, csalnak, sikkasztanak. Büntetném azokat a rokkantnyugdíjasokat, akik hazudnak, csalnak.
Mi a f*szom? Már megint csak a szar szétkenése zajlik!
Tököm!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.23. 20:27:41

@Otegi:

A cigányoknál a mert helyett ugye akiket akartál írni?;-)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.23. 20:43:52

@Bezuhov:

Ilyen feliratokat inkább Hunvaldnak és reménybeli követőinek/híveinek gyárts nagy tételben. De örülnék, ha meggazdagodnál belőle...:)

esef 2009.04.23. 21:42:10

@Mj:
Kovács Pisti nagyapja még Kohn Pisti volt gyerekkorában, ugye? :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.23. 23:10:21

@Mj: azt nem neked írtam,

egyébként h mi köze van, én nem tudom. nem értem most ezt miért kérdezed.
hogyha zsidók akkor az már egy kapocs. a zsidóságon belül van egy bizonyos nacionalimus, ez tény. az izraeliek meg szélsőséges nacionalisták stb stb, a szokásos szöveg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.23. 23:48:10

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
írjunk már meg ezt a számot! paizs miklós emlékére, mert őt is biztos a dunába lövik majd (ahogy még kornis mondogatta mindig: "ha a fides kerül hatalomra akkor ezek MEGINT a dunába lőnek"), érdemes megnézni kornist az árókásón.
arokaso.blog.hu/2008/07/12/kornis_mihaly
és ezt:
www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=1444537
a mai napig nem értem, h az mszpszdsz és udvartartása miért nem (akarja) felfogni a Medence és környékét.

Náci-e vagy?

Nem értesz egyet? Náci-e vagy?
Bakancsodvan? Náci-e vagy?
Szóbaállsz nácikkal? Náci-e vagy?
Nincs pajeszod? Náci-e vagy?
Tagja vagy bárminek? Náci-e vagy?
Nem voltál táborban? Náci-e vagy?
A Duna-parton sétálsz? Náci-e vagy?
A szadeszt utálod? Náci-e vagy?
A kommunisták gyilkosok? Náci-e vagy?
TE KERESZTET VETSZ? Náci-e vagy?

Vmi refrének

Palesztina ország? Náci-e vagy?
Te masírozol? Náci-e vagy?
Van cigánybünőzés? Náci-e vagy?
Zs-kategória? Náci-e vagy?
Voltál katona? Náci-e vagy?
Te nem káromkodsz? Náci-e vagy?
Zászlót lengetsz? Náci-e vagy?
Izrael rasszista? Náci-e vagy?
És tömeggyilkos? Náci-e vagy?
Népdalokat hallgatsz? Náci-e vagy?
Te nem versz tanarat? Náci-e vagy?
Kossuth-téren tüntetsz? Náci-e vagy?
Nem tetszik a rendszer? Náci-e vagy?
fletó nem hős? Náci-e vagy?
Szereted a Hazát? Náci-e vagy?
Nem hat millió? Náci-e vagy?
Olaszliszka? Náci-e vagy?
Nincs etnikai sorozatgyilkosság? Náci-e vagy?
Te nem olvasol kertészt? Náci-e vagy?
Magyar kultúra? Náci-e vagy?
Te magyarul beszélsz? Náci-e vagy?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 00:29:44

@esef:

Fogalmam sincs, de nekem az elvonatoztatott nagyanyám Székely volt, úgyhogy ennyit a nevekről.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 00:42:34

@tesz-vesz:

Valóban, magadnak írtad arra a kommentedre, amit meg nekem írtál, úgyhogy vettem a bátorságot ahhoz, hogy feltételezzem, hogy csak kiegészítetted.;-)
Mivel a zsidók körében évezredekig csak a vallás és az emiatti üldöztetés számított összetartó tényezőnek - az ünnepeik is mind-mind a hányattatott történelmükre emlékeztetik őket -, ezért kezdetben pont ezek miatt az okok miatt hódítottak a körükben a nemzetekfelettiséget hirdető ideológiák, pl. a kommunizmus. (A vallás alapján való önmeghatározás egyébként Európában is a középkori identitás része volt, és ezt a polgári nemzettudat előtti időszakot őrzik a csángók is, akik mind a mai napig katoliknak hívják magukat az ortodox románokkal szemben.) Ennek ellenpólusát képezi a Herzl-féle cionizmus, amely az egyik legdurvább válfaja a nacionalizmusoknak, és a zsidóságot külön népként definiálja azokkal a zsidó származású emberekkel együtt, akik már nem is tartják a vallásukat. Ráadásul mivel ősrégóta nem volt önálló államuk, és a mostani államuk létének jogosságát is alapjaiban kérdőjelezik meg, ezért igen sok bepótolni valójuk van az utóbbi hat évtizedben. Nem véletlen tehát, hogy hogyan bánnak a palesztinoktól kezdve mindazokkal, akik bármilyen tekintetben kritizálni merik a politikájukat. És ezt most egyáltalán nem a felmentésük érdekében írtam, csupán az okokra szerettem volna egy halvány fénysugarat rávilágítani, ha már szóba jött a zsidók közötti "kapocs".

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 00:48:09

@tesz-vesz:

Nem szégyelled magad, egy olyan újságírót idézel, akit Gyurcsány nemzetvezető elvtárs bojkottálni rendelt?:)

sóskatáska 2009.04.24. 00:56:11

zero te egy bunkó vagy

Spiritmonger 2009.04.24. 01:01:03

azért ez nem semmi

2009 Magyarország

mi az, hogy egyes érdekcsoportoknak az az ötletük, hogy csorbítság a szólásszabadságot

kezd az egész hasonlítani egy orwell nevű mókus utópiájára

Demcsák, azon kívül, hogy nagyon jól néz ki, borzasztó sötét, Dénes pedig jól helyrerakta

az antidiszkrimininációs nevelés beteg dolog nagyon, de a vélemények tartalmi korlátozása még betegebb

azért linkelnék ide egy ksh adatot a bombagyárról, szerintem eléggé elgondolkodtató...

www.bombagyar.hu/index.php?post=2133

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 01:12:11

@Spiritmonger:

Azért ez a bombagyáros írás ne legyen már etalon, mert Tomcat rengeteg dologgal nem számolt.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 01:16:59

@sóskatáska: mos mér?
most miért kell bántani a nemzetvezetőnket?
HÁT MÁR ITT SEM HAGYJÁK BÉKÉN A TISZTESSÉGES NYILASEMBERT?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 01:19:49

@Mj: előtört belőlem a náci, most mi csináljak telihold van, ilyenkor csak egy nagypohár zsidóvérrel tudom lenyugtatni zklatott vadállat idegrendszeremet

(bocs)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 01:25:19

@tesz-vesz:

Csak nyugodtan, erről jutott eszembe egy leszbi vámpíros vicc:

-Hmm, még mindig fincsi vagy.
-Te is, majd találkozunk 28 nap múlva.
:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 01:26:14

@Mj:

Ja, egyébként itt van rá egy bombagyáros levél.;-)

bombagyar.hu/index.php?post=2141

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.04.24. 01:38:24

@Mj: error de nézd meg ezt:
ez vmi elképesztő b freedman, aki zsidó volt.
kb 6 usa elnök tanásadója
www.youtube.com/watch?v=qHl6p0xR_kE
4 részes

kulalak 2009.04.24. 02:16:20

Tessek negligalni oket! NE KERULJENEK CIMLAPRA! NEM FONTOSAK! ERDEKTELEN AZ EGESZ! Ja, 'nekik' kell a figyelemeltereles, bocs.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.24. 08:14:02

@sóskatáska:

Még szerencse, hogy a kedves, aranyos kommentelők ellensúlyozzák ezt a problémát. :)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.04.24. 08:30:12

@K.Jani: állíts magyarra a tasztaturát, ha felveszed alapértelmezettnek, akkor csak egy kattintás és válthatsz, a billenytyűket meg meg lehet tanulni

z666 2009.04.24. 09:18:58

@wladyslawsky:
Sokkal több németet és magyart írtottak ki szándékosan (nem harci cselekményekbenn) a 2. vh. alatt és után, mint ahány zsidót a németek.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 16:13:45

@tesz-vesz:

Sajnos nincs rá ennyi időm, nem mondanád el inkább röviden, hogy miről szól?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.24. 16:15:02

@z666:

Erre milyen statisztikák vagy becslések vannak? Amúgy teljesen mindegy, mert nem számháború.

dessert eagle 2009.04.24. 18:37:30

Sajnos a holokauszt közgondolkodásban tartásának köszönhetően a harmadik birodalommal kizárólag csak a holokauszt szemszögéből menő ma foglalkozni. Így olyan eretnekségek, hogy esetleg valami progresszív és pozitív dolog is történt ott akkoriban, fel sem merülhet senkiben.
Ha valakit mégis érdekel, hogy a derék Adolfék mivel foglalatoskodtak akkor, amikor éppen nem a zsidókat írtották, annak javaslom a következő könyv IV. fejezetét:
Johannes Öhquist: A führer birodalma
letölthető innen:
www.geocities.com/nemzszoc/konyv2/ohqu1.htm

Az első három fejezet nem mentes bizonyos előítéletektől, így azok olvasását inkább csak történelmi előképzettséggel ajánlom!

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.05.03. 15:46:39

Ha elfogadjuk azt a gondolatot, hogy az állampolgárnak vele született jogai és kötelelezettségei vannak-és miért ne fogadnánk el-akkor nincs miről beszélni.
Akkor az állam nem korlátozhat, nem vehet el ezekből, hiszen nem is ő adta. A saját jó édesanyjától kapta mindenki, amikor az világraszülte.
Az alkotmány maximum megvédheti, megerősítheti ezeket a plusszokat és minuszokat.

Más: Hogyan értelmezhető, hogy van szólásszabadság, de azért egy kicsit még sincs?

Ilyen nem lehet! A szólásszszabadság úgy egész, ahogy van, Vagy van, vagy nincs.
Mint egy ház. Ha egy háznak nem 4fala van, ami körbeveszi, hanem lebontjuk 3ra, az már nem ház, hanem egy tágas kapualj.
Abba már bele se megyek, hogy ha a majákkal, örményekkel, Trianonnal, Jézussal kapcsolatban vannak kétségeim, akkor semmi probléma.
Hát hol itt a kölcsönösség?

A harmadik, (de ezt tényleg csak zárójelben jegyzem meg, mert ennél hasznosabb dolgokon, mint a Htagadás jár az agyam általában).
Mitől zsidó egy zsidó egyáltalán? Az ateizmus a zsidóknál is legalább akkora probléma, mint bármely más felekezetnél.
Ha nem lenne holokauszt, meg az antiszemita-hisztéria, akkor mi tartaná össze ezt a közösséget, ha a hit jehovában már kifújt?
Hát nagyon semmi. Maximum a közös gazdasági érdekek talán.
Ezért nevezik holokauszt-vallásnak, mert eköré tudnak összekapaszkodni a mai materialista világban.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.05.03. 17:59:08

@piringer:

"Ezért nevezik holokauszt-vallásnak, mert eköré tudnak összekapaszkodni a mai materialista világban."

Ennek elődje volt pl. a cionizmus.
Egyébként a szólásszabadság eddig sem volt abszolútum - mert korlátozható jog! -, hiszen élhetek úgy egy szabadságjogommal, hogy ezzel megsértem másnak a jogait. Pl. ha azt mondom nagy nyilvánosság előtt, hogy "öljétek meg Gyurcsány Ferencet", az büntetőjogi kategória. Itt viszont nem erről van szó.

vomit 2009.05.26. 12:18:43

ingyenkurvakkal fokoztak a lagerlakok szenvedeset, legalabbis a holokausztgyalazo alnok tagesanzeiger.ch szerint.

http://www.tagesanzeiger.ch/wissen/geschichte/KZBordelle-Weiber-fuer-den-fleissig-arbeitenden-Gefangenen/story/18118210

The National Socialists ran brothels in the concentration camps. The work of the forced prostitutes was ment to increase the productivity of the inmates. A study shows the little known side of the Nazi terror.

süti beállítások módosítása