Skip to content


       Szűrés lista

Mexikóból jön a szar, avagy amit a sertésinfluenzáról tudni kell...

103-ra 105-re 106- ra nőtt azok száma, akik feltehetően a sertésinfluenza miatt haltak meg Mexikóban -  jelentette be a latin-amerikai ország kormánya. Az új, A/H1N1 jelzésű vírustörzs, amely a madár-, a sertés- és az emberi influenza genetikai állományát társítja, már Európában, az USA-ban és Óceániában is felütötte a fejét, az embernek nincs természetes védelme rá, de Nekünk nem kell félnünk, mert oltóanyag nagyhatalom vagyunk...



A Világbank bejelentette, hogy 205 millió dollár hitelt nyújt a járvány elleni harchoz Mexikónak és 25 millió dolláros azonnali támogatást, megelőzendő a továbbterjedést. Mindemellett a húszmillió lakosú Mexikóvárosban bezártak az iskolák és a múzeumok és törölték a nyilvános rendezvényeket is.

A kórházakban több mint 400 embert kezelnek. A latin-amerikai országban a vasárnapi figyelmeztetések hatására pánik tört ki. Az üzletekben tömegével vásárolják fel az élelmet és a vizet, arra készülve, hogy hosszabb ideig kell otthon maradni. Az emberek tucatjával vásárolják az szájmaszkot is ,melynek ára százszorosára emelkedett. A kormányzat arra szólította fel a lakosokat, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket.


Közben Ausztráliában is riadalmat okozott, hogy két Mexikóból érkezett emberen a sertésinfluenzáéhoz hasonló tüneteket észleltek, de végül a tesztjük negatív lett. Új-Zélandon tíz, a közép-amerikai országból hazatért diákról feltételezik azt, hogy megfertőződtek, a repülőn velük együtt utazók ellenőrzése jelenleg is tart. Kolumbiában kilenc, Spanyolországban nyolc emberről feltételezik, hogy sertésinfluenzás. Izraelben pedig egy ember már bizonyíthatóan a kórtól betegedett meg.

Az Egyesült Államokban vasárnap óta közegészségügyi szükségállapot van érvényben. Ez azt jelenti, hogy a Járványügyi Központ (CDC) azonnali pénzforrásokhoz jut a járvány elleni harchoz. Eddig 20 esetben bizonyosodott be, hogy a sertésinfluenza okozta a megbetegedéseket. New Yorkban nyolc ember, Kaliforniában hét, kettő-kettő Texasban és Kansasben, illetve egy Ohioban fertőződött meg.

Az országos tisztifőorvos szerint Magyarországon egyelőre nincs ok aggodalomra a sertésinfluenza miatt. Falus Ferenc szerint a kór lappangási ideje 1-10 nap, ezért arra int mindenkit, aki az elmúlt 10 napban érkezett haza Mexikóból, hogy azonnal forduljon orvoshoz, ha influenza-szerű tüneteket tapasztal.
Az országos tisztifőorvos a Független Hírügynökségnek elmondta: az Egyesült Államokból indult, és Mexikóban járványos megbetegedést okozó vírustörzs a sertésinfluenza H1N1 egyik változata, amit egyelőre nem ismernek a szakemberek. Gyakorlatilag ugyanolyan tünetekkel jár, mint a már korábban beazonosított influenza vírusok: láz, a köhögés, a tüsszögés, esetleg hasmenés, izomfájdalmak. A különbség az, hogy ezzel szemben nincs az embereknek védettségük.

A sertésinfluenza nem terjed a feldolgozott disznóhússal -  közölte az ENSZ egészségügyi szervezete. A nyilatkozó szakember kijelentette, hogy miután az influenzavírus 70 Celsius fokon elpusztul, főzve-sütve nyugodtan fogyasztható a sertéshús.

Mi megnyugodhatunk: Mára összehívták a magyar Pandémia Prevenciós Bizottságot!!!

Bujdosó László vasárnap elmondta: a bizottság megtárgyalja, hogy mik a legfontosabb lépések abban az esetben, ha bebizonyosodna, influenza világjárványról van szó.(Pedig ezt mindenki tényként kezeli!)
Bujdosó László szerint a legmegdöbbentőbb a mostani járványban, hogy a vírus trópusi körülmények között, melegben is terjed. A bizottság elnöke azt mondta: még az öreg virológusok is Magyarországon csak egy olyan 80-es évekbeli nyári influenza-fertőzésre emlékeznek, amely kis kiterjedésű, lokális volt. "Vehemens" influenzajárvány azonban még nem fordult elő ebben az évszakban. A szakember szerint épp ezért számos kérdést felvet a mostani mexikói járvány, például azt, hogy valóban influenza-vírusról van-e szó, és ha igen, akkor pontosan milyenről.

A főorvos azt is elmondta, hogy megpróbálnak mintát szerezni a vírusból, hogy Magyarországon is vizsgálhassák. A mostani technika mellett valószínűleg jövő héten már elkészül a laboratóriumokban a vírus nemzetközi meghatározása, és ennek alapján el lehet készíteni a védőoltást is - mondta. Bujdosó László hozzátette: Magyarország oltóanyag "nagyhatalom", így akár a segítségét is felajánlhatja az Egyesült államoknak a vakcina gyártásában. Magyarországon az Omninvestnél rendelkezésre áll, az a kapacitás és képesség amely egy világjárvány esetén a nyolcadik héttől hetente 500 ezer dózis vakcinát gyárthat.  Vagyis a a világjárvány kirobbanása után 28 héttel mindenki megkaphatja a védőoltását. Az Omninvest 2006-ban 2 milliárd forintot kapott az államtól és további 2 milliárdos kedvezményes hitelt a madárinfluenza elleni védekezésre.

A Pandémiás Prevenciós Bizottságot 2004-ben azért hozták létre, mert az elmúlt több száz év tapasztalata alapján egyre valószínűbb, sőt szinte biztos, hogy 5-10 éven belül influenza világjárvány tör ki. Ilyen volt 1918-19-es "spanyol nátha", illetve az 1968-69-es "hongkongi náthát", amelyek miatt több tízmillió ember halt meg.
A bizottság feladata, hogy megfelelő felkészüléssel próbálja elkerülni, hogy a világjárvány egészségügyi és gazdasági katasztrófát okozzon. Ugyanis, egy ilyen világjárványban Magyarországon 2,5 millió ember betegedne meg, és ha az állam semmit nem tenne, a gazdasági kár is elérhetné az 1200 milliárd forintot - mondta korábban Bujdosó László.

Na, kb. eddig ennyi. Aki be lenne szarva az mehet a patikába Tamiflu-t venni és az Amatonról is megrendelheti a komplett védekező csomagot.  Aki meg -hozzám hasonlóan- felfújt lufinak tartja az egészet annak itt az alkalom, hogy megelőzze a vírust, és Ő maga irtsa ki az emberiséget a Pandemic 2-ben.  Aztán ha sikerült mehetünk a googlemapra, hogy megnézzük, hogy is néz ki ez élőben. A healtmapon pedig percről percre követhetjük a dolgokat.

 

 

Címkék: társadalom virus

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr101088778

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.04.27. 11:15:29

Végítélet, avagy a valódi válságforgatókönyvGlobális felmelegedés, globális terrorizmus, globális gazdasági válság, és most egy globális járvány valós veszélye; már csak egy felénk száguldó aszteorida hiányzik az összképből. Csodálom, hogy még nem tűntek…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.04.27. 10:49:58

Azért azt nem hinném, hogy ez csak egy felfújt lufi.

rolika 2009.04.27. 10:53:29

"világjárvány kirobbanása után 28 héttel mindenki megkaphatja a védőoltását"

hhmm... ez több mint fél év. mexikóban 2 hét alatt belehalnak az emberek...

de én is azt mondom, várjuk ki a végét. az hogy, a húszmilliós mexikóvárosban (a 2. bekezdésben rosszul van írva) meghal 106 ember valami fertőzésben, az 0,0005%.

Hetfield 2009.04.27. 10:54:25

De jók azok a csajok :))

Hetfield 2009.04.27. 10:55:17

@Hetfield: Na nem akik a padokban ülnek :D

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.04.27. 11:01:03

Naj kik haltak meg milyen életkorúak, egészségi állapotúak. Nem mindegy.
Egyébként meg a madrinfluenzánál hogy pánikoltatták az embereket, és annyirakomoly volt a veszély hogy a fletó a blogján jelentette be...ja a régi szép feri menj a picsába idők:)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.27. 11:08:07

Most nem a csirkehús-ipar a célpont, hanem a disznó.

martonx 2009.04.27. 11:08:52

Olyan régen volt már világméretű járvány, muszáj valahogy eladni a sok erre szakosodott cégnek az oltóanyagaikat.

Így elkerülhetetlenül kreálják sorra a különböző járványokat, riogatják az embereket. Vajon hányan oltatták be magukat ingyenesen madárinfluenza ellen hazánkban?

Vajon mennyit keresett ezen egy cég?

Szerencsétlen gyerekeket is elkezdik már babakorban traktálni mindenféle felesleges szar oltással. Be kellene látni, hogy ezek semmilyen hatással nincsenek életminőségünkre (vagy rontják az immunrendszert), viszont néhány cég marha jól keres rajtuk.

rolika 2009.04.27. 11:10:06

@DexterMorgan78/Séfbácsi: amikor feri ugrált védelmi ruhákban a döglött szárnyasokkal, hát az a csúcs volt. feri mindent tud(ott), mindenben kompetens (volt)

martonx 2009.04.27. 11:10:53

Most lehet akciós mexikói utakat találni az utazási irodákban :-D

martonx 2009.04.27. 11:14:06

@rolika: Lehet hamarosan Gordont látjuk döglött disznók között űrhajós ruhában rohangálni :-)

Ez is egyfajta válságkezelés, nem? :-)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.27. 11:18:56

Sertésinfluenza: tünetek, kezelés, megelőzés

TÜNETEK: Hirtelen láz, 38 fok feletti, köhögés, fejfájás, ízületi fájdalom, orrdugulás és általános levertség.

DIAGNÓZIS MÓDSZERE: A tünetek mutatkozása után 24-72 órán belül orr- és szájváladék kórházi vizsgálata és vérteszt.

KEZELÉS: Bebizonyosodott fertőzések esetében a betegek szigorú orvosi ellenőrzés mellett oseltamivirt (kereskedelmi neve Tamiflu) vagy zanamivirt (Relenza) kapnak. Antivirális gyógyszert csak azoknak adható, akiknél a fertőzést a tesztek megerősítették. A két szer nem megfelelő alkalmazása mellékhatásokkal járhat.

MEGELŐZÉS: Orr-száj maszkot kell viselni, kerülni a kézfogást, puszit, nem szabad másokkal egy tányért, evőeszközt, poharat használni. Gyakran kell szellőztetni a lakásokat, munkahelyeket, tisztán kell tartani az olyan gyakran érintett tárgyakat, mint például a telefonkészülék

DArchAngel 2009.04.27. 11:21:18

Sertés-influenza? Akkor most nagyon izzadhatnak a politikusok...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.04.27. 11:22:45

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Nem a fiatalok és nem az idősek haltak meg, hanem pont a középkorúak :S

Nem túl jó hír ...mind megdöglünk ...

Este nyomok is egy Vírus - 28 nappal később - Resident Evil - I am legend maratont ....

kill004 2009.04.27. 11:31:45

@zero: ...amik természetesen legális, boltban vásárolt dvd-k.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.27. 11:46:08

Szerintem előbb-utóbb elkerülhetetlen egy világjárvány. Ha nem madár- vagy sertésinfluenza, akkor más, de lesz.

Csak remélhetem, hogy megúszom....

Geza 2009.04.27. 11:46:16

Ezt a kirekesztést, b+! Maceszinfluenza bezzeg nincsen is? Az a mocsok náczi infulenzia monnyonle! Pont pár nappal az idei 32. hollószínház emléknap után, ebben is biztos a likudviktor keze van!

Szerintem nyissunk fogadást, hogy a szárnyasok és a gyesznók után marha-, birka- vagy nyúl-influenza lesz-e a következő, ill. előbb üti-e fel a fejét a müzli- és a konyhasó-influenza, mintsem a négymancs kampányt hirdessen, miszerint Magyarországon különös kegyetlenséggel mészárolják az emberek a csapvizet!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.27. 11:46:42

@rolika:

Hú, ez nekem kimaradt....csúcs lehetett. :)

Tűzvillám (törölt) 2009.04.27. 11:54:02

Én már reggel kipánikoltam magam a MedIQ blogon.
Érdekes, hogy sokak szerint összeesküvés elmélet, mások szerint meg felfújt hülyeség, ami csak gazdasági célokat szolgál.

Én nem tudom eldönteni, hogy mi ez az egész, csak szimplán megijedtem.

sorokinV 2009.04.27. 11:59:09

@zero:

Én is nyomnék egy ilyet, de mire letöltöm az 3 hét. 2009, Budapest, max. 1 Mbit download. Már ha működik éppen...

Redcap 2009.04.27. 12:16:57

Éppen tegnap néztem meg a Holtak Hajnalát. Lehet, hogy itt pusztulunk mind és eljő a zombi apokalipszis. Ha így van, a Pandemic 2 tanulsága szerint Madagaszkár túl fogja élni...

rolika 2009.04.27. 12:27:48

@Redcap: az avatarom örülni fog :-DDD

Horizont 2009.04.27. 12:40:45

Jobb megijedni mint belehalni:) Mindenki spájzoljon be szájmaszkot.
Viccet félretéve minden ilyent komolyan kell venni. Mára kicsi lett a világ, 14 óra alatt a másik földrészre érhetünk.
1918-ban még nem volt ilyen mozgásban a világ, mégis végigsöpört a "Spanyolnátha" szerény becslések szerint 40 millió halottal, de van olyan hírforrás ami 50-100 millió emberáldozatról beszél.
Nagyobb járványok 30-40 évente vannak. A Honkongi influenza vírus 1968-69-ben pusztított, emberi és madárinfluenza-vírusok módosulásával. Halottak száma 1-4 millió között volt.
Most még csak 106-an haltak meg, de senki nem tudja mi lesz holnap! Mexikó nincs olyan messze.Én inkább félek:(

Grafithuszar 2009.04.27. 12:41:51

Szerintem is kicsit fel van fújva. Anno a madárinfluenza idején azt olvastam hogy hogy Magyarország lakosságának a 30%-a meg fog halni! Már akkor is nevettem rajta....
Bár kétségtleen hogy ez most komolyabnak tűnik, mert a madárinfluenzával szemben nemcsak akkor kaphatod el a könyékig turkálsz a madársz@rban...

eldiablomismo 2009.04.27. 13:06:19

Picit bulváros csak a poszt :)

molaris 2009.04.27. 13:09:27

Ezt nem kellene félvállról venni. Berencsi prof. ezt már tegnap tisztába tette. Mivel vakcinában még mindig nagyhatalom vagyunk, remélhetőleg mihamarabb kapunk vírustörzset, hogy a mieink nekiállhassanak dolgozni. Abban az esetben, ha nem csókos osztás indul, hanem Szeged és Debrecen neki tud ugrani, várható, hogy mire ideér ez a mákony, kezünkben lesz az ellenszer is.

molaris 2009.04.27. 13:13:17

@martonx:
Aztán Téged ki tanított járványtanra? Mert nagyon hülye volt hozzá.

molaris 2009.04.27. 13:16:08

@eric:
Na pont az Omninvest az ami nekem nem tetszene!

Horizont 2009.04.27. 13:16:36

Itt ülök és közben megy a hírek.
Megjelent Európában a vírus!
Spanyolországban.

Geza 2009.04.27. 13:22:48

Ez csak egy teszt az átlag iq meghatározására: minél több szájmaszk fogy, annál nagyobb a hülyeség a bolygón.

1., Hatékonyság
Egy járványt egy nyomorult vászonmaszk kb. úgy állít meg, mint a marék száraz libaszar egy tankhadosztályt. Enni, inni mindenkinek kell, úgyhogy nem kerülheted el, hogy a világgal kapcsolatba kerülj. (Kivéve jacko meg az oxigénsátra, persze.)
Járványt hatékonyan csak határzárral, az áruforgalom _teljes_ blokkolásával, országon belüli mozgás minimálisra korlátozásával, a belső/külső határokon átmenő ember és anyag szigorú biológiai ellenőrzésével lehet korlátozni. Ez persze kínos, tekintve hogy a mai nagyvárosok se víz, se élelem tekintetében nem bírják pár napnál tovább.

2., 100-200 halott a világon
Könyörgöm, ez kb. a fürdőkádban kefélés közben szívinfarktust kapók száma. Ez még nem járvány, ennél több embert ölt meg a tőzsdekrach híre okozta stressz is.

3., Cui prodest?

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.04.27. 13:44:24

Én csak annyit tennék hozzá, hogy az egyik legjobb barátom Cuarnevaca-ban lakik, olyan 100 km-re Mexikóvárostól és holnap utazom Valenciába.

Kérdés?

pógárjenő 2009.04.27. 14:31:11

eccer valami feri nevű főfővalaki asszonta nagy biznisz lesz a madárinfluenza vakcinából, ki is utalt rá egy pár milliárdot.....nem lett se biznisz a pinzecske is valahun van, elgordonkázták, akarom mondani gondolázták valami táncsics nevű lapitványhoz?

Teddy Bagwell (törölt) 2009.04.27. 14:50:54

@Hetfield: Balról a másodikat, addig, amíg mozog...:)))

pina_csaba · http://octagon.blog.hu/ 2009.04.27. 15:32:06

Ha kapunk a vírusból mintát, tuti, hogy az M5-ösön fel fog borulni az azt szállító jármű, és a lombik "slow motion"-ben fog kirepülni az ablakon és széttörni az aszfalton...

"2009-ben, az európa parlamenti választások másnapján történt - ahogy nagyszüleink mesélték. Az Egyesült Államok elnöke segítséget kért tőlünk mint oltóanyag nagyhatalomtól a járvány megfékezéséhez, ezért mintát küldött a vírusból a vakcina előállításához. A mintát szállító páncélozott jármű az M5-ösön haladt Szeged felé, de máig tisztázatlan okok miatt felborult - a történészek a kátyú-teóriát valószínűsítik, a korabeli rossz útviszonyokat alátámasztó dokumentumok alapján.
Eközben Szegedről egy az EP választási eredmények miatt kitört zavargások megfékezésére kivezényelt rendőrségi csapatszállító-konvoj haladt a főváros felé. Látva a balesetet, a sérültek segítségére siettek. Ők voltak a vírus első hazai áldozatai. Őket a kollegáik és a tüntetők követték a sorban.
A városok hetek leforgása alatt elnéptelenedtek. Az emberek vidékre menekültek, de a halálos kór ott is elérte őket.
Egyedül a budai villájukban elszigetelten élő, az emberek társaságát nem kereső politikusok egy része élte túl a járványt. Ők népesítették be aztán az országot...

Kókainé Demszkáj Irén - Magyarország újjáépítése
(c) Bajnai-Ciprus Könyvkiadó Zrt. - 2120"

wladyslawsky (törölt) 2009.04.27. 15:51:43

2003-ban volt az a bizonyos atípusos tüdőgyulladás, hasonlóan felfújva, 2005/06-ban meg a madárinfluenza, amikor is a Blikk 1 milliárd várható halottról írt. Emlékszem, mondtam is havernak, hogy akkor lehetne már 6 milliárd, azt le lenne a gond mindenről :)

molaris 2009.04.27. 15:55:44

@Geza:
"100- 200 halott a világon."- igaz, csak túl gyorsan.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.04.27. 16:03:16

hát, a baj itt abból lehet,hogy, eltérően a madárinfluenzától, ez a drága cseppfertőzéssel terjed, és a lappangási idő alatt azért jó sok embert lehet megfertőzni...vagy rosszul gondolom?
Ha nem vigyázunk, ebből tényleg baj lehet.
én mindenesetre komolyan veszem, jobb később nevetni, hogy megint felültem valaminek, mint belehalni valamibe, amiről azt hittem, csak pánikkeltés.

wladyslawsky (törölt) 2009.04.27. 16:04:51

@zero: ha már zombis horror, akkor a Shaun of the Dead ki ne maradjon! :)

pógárjenő 2009.04.27. 16:22:38

Vigyázni köll nyalás után, öblögetni kell!

tudi 2009.04.27. 16:28:18

Ha megbetegedek azt szereném, hogy a felső képen lévő csajokhoz hasonló növérkék ápolnának.
Ez azért durva, de szerintem sem kell még túlreagálni jobb félni mint megilyedni, és a józanabb emberekre halgatni és nem blikket olvasni járványügyben.

Perillustris 2009.04.27. 16:58:24

@Grafithuszar: "Anno a madárinfluenza idején azt olvastam hogy hogy Magyarország lakosságának a 30%-a meg fog halni! Már akkor is nevettem rajta...."

Kár nevetni. Ki merem jelenteni, hogy Magyarország lakosságának 100%-a meg fog halni. :P

Corry 2009.04.27. 17:39:45

@eric:
Néhány autentikus forrás, itt olvashatunk a jónépnek is készült anyagokat, a szakembereknek szóló anyagok mellett. Médiahiszti nélkül.

www.cdc.gov/swineflu/

www.ecdc.europa.eu/

www.oek.hu/oek.web?to=1600&nid=781&pid=1&lang=hun

K.Jani 2009.04.27. 18:23:16

az országos epidemológiai központ oldaláról: Az Egyesült Államokban 1976-ban egy katonai táborban sertésinfluenza-járvány zajlott, a katonák között.
más: a jelenlegi “sertesinfluenza” virus egy fura kombinacio: H5N1 madarinfluenza virus + A tipusu emberinfluenza virus + B tipusu emberinfluenza virus + azsiai sretesinfluenza virusz + europai sertesinfluenza virus… vajon mennyi eselye van egy ilyen bonyolult szornyecskenek letrejonni termeszetes modon?

ezeket a TÉNYEKET!!!!! vajon hány helyen hallja az ember?

szmoker (Homo Trollicus) 2009.04.27. 18:31:56

Évek óta várom már, hogy Mad Maxes világ legyen, de mindig csak a hülyeség megy, és valakik gennyesre keresik magukat ezen az egészen.

Mondjuk Mogyorországnak ez már nem oszt nem szoroz, a baromfiipart már szétbaszták, a sertéshús ipar pedig tavaly és idén megdöglött, a mostani már csak végvonaglás. Gondolom, ez lesz a kegyelemdöfés.

De akkor most mit együnk? Marhát, ami nincs? (Mogyorországon a gengszterváltás idejében baszták szét valakik a szarvasmarha-ipart).

szmoker (Homo Trollicus) 2009.04.27. 18:33:18

A mezőgazdaságról meg jobb nem is beszélni, az egy vicc.

luucy 2009.04.27. 18:41:55

Én csak azt nem értem, hogy mi a francért nem lehet Mexikót karantén alá venni?

Mi az hogy azóta is szabadon repkedhetnek oda-vissza az emberek?

Karantént!!!!!

Akinek ilyenkor volt pénze mexikóra, az meg megérdemli a sorsát....

Magyarországra ne jöjjön onnan repülő!!!!

Most kell még lépni, amíg nincs itt is megbetegedés, mert akkor már hiába kapálóznak, amikor megjelenik az első...

Tarackos Sül (törölt) 2009.04.27. 19:15:05

@rolika:

""világjárvány kirobbanása után 28 héttel mindenki megkaphatja a védőoltását""

ÁÁÁÁÁ ez mekkora poén . . . éppen 28 héttel később? Nem 28 nappal? Vagy évvel? Vagy az más film? :D XD

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.27. 19:21:06

@Horizont:

Nálam a szájmaszk a CR-gáz ellen sem használt.:(
Amúgy milyen ciki már - bocs, ha morbid lennék -, hogy pont egy izraeli betegedett meg sertés-influenzától, a kis hamis, kiment Mexikóba, és azt hitte, hogy nem bukik le, hogy nem libazsírt evett?:P (Tudom, tudom, emberről emberre is terjed, de magas labda volt.:P)

Tarackos Sül (törölt) 2009.04.27. 19:25:31

@Mj:

Ez már csak azért sem igaz, mert az izraeli mexikóban egészen biztosan cionista összeesküvést szőtt a kapitalista világrend megdöntésére, és tárgyalt a szíriuszi magyarokkal is a leendő világkormány megalakulásáról. Miután a TŐKE segítségével megcsinálta mindezt az imperialista mételyt, bezabált libamájból, leöblítette malaccal, és így megkapta a fertőzést, amely az egész összeesküvést most összedönti.

Az Ötödik Elem jut eszembe erről, a jelenet Zorggal, amelyben félrenyel egy szem cseresznyét :D

Roxvox 2009.04.27. 19:59:06

Újabb ürügy a válság meghosszabbítására.
Kergemarhakór, madár és sertésinfluenza, következik a szőlő, alma, téliszalámiinfluenza.

Rorgosh 2009.04.27. 21:38:06

Igazából a riadót azért fújták meg, mivel nem tudni, hogy mennyire hajlamos ez az infuenzavírus a terjedésre.

Senki nem akar kockáztatni, hiszen az emberiség eddigi történelme azért egyértelműen bizonyítja: a vírusok bolygóján élünk.

A vírus 99% valószínűséggel nem jelent jelentős veszélyt a döntően eurázsiai eredetű népességre, amely az elmúlt 10.000 évben azért komoly biokémiai ellenálló képességre tett szert (nos, akik nem eurázsiai eredetűek, azok ma már kevesen vannak, mert a felfedezések korában hamar összefutottak a számunkra már közel ártalmatlan, ám számukra gyilkosan halálos kórokkal).

Ám mindíg van egy pici esély egy komoly járványra, és minek kockáztatni?

Mellékesen kevés számú vakcina is brutálisn hathat: hiszen azt elsősorban a várható terjedési területen érdemes alkalmazni, így egyszerűen a vírus csak védett népességgel találkozik, így terjedése elakad, vagy ártalmatlan léptékűre lassul...

Spiritmonger 2009.04.27. 22:11:39

újabb paráztatás, mikor unják meg?

világjárvány 1 hét alatt 100 halottal?

nevetséges, az utakon meghal ennek a sokszorosa, mégsincs ennyi rinyálás

DArchAngel 2009.04.27. 22:57:02

@Spiritmonger: azért nem felejtsd el, hogy egy járvány exponenciálisan terjed, nem konstansan.
Mint az AIDS, az is pár tucat emberrel keződődött.

vomit 2009.04.27. 23:35:42

fyi, nincs uj a nap alatt.
ford elnok a teveben oltatta be magat megelozesileg, de nem akadt kovetoje, u.i. feltunoen sokan haltak meg varatlan szovodmenyben. el is maradt a jarvany.

THE SWINE FLU FIASCO
www.whale.to/vaccines/kalokerinos13.html

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.04.27. 23:58:10

Azért ez egy elég fura nyavaja. Van benne H5N1 madarinfluenza, A típúsú ember, B típusú ember, ázsiai disznóinfluenza meg persze az európai.

Ez vagy úgy ahogy van kamu, vagy részben kamu, és csak lobbiznak a malackák ellen, vagy bele se akarok gondolni.

Nem tudom elképzelni, hogy nem labor körülmények között, minden beavatkozás nélkül hogy jöhet össze egy ilyen kombó.

"Hangulatos" hír, az biztos. Újra elkezdtem nézni a Blue Gendert miatta.

Kisangyal 2009.04.28. 00:41:56

Lehet, hogy lufi... remélem, mert abban a városban ahol én vagyok, állítólag 2 ilyen beteg is van.
Ja és kiscsaládom több tagja is lázas és köhög...

K.Jani 2009.04.28. 03:00:29

"Olyan vírus fertőzte meg őket, amely eddig még sohasem tapasztalt módon társította a sertés-, a madár- és az emberi influenza vírusainak genetikai állományát - sorolta a nyugtalanító rejtélyeket Anne Schuchat, az Atlantában működő amerikai járványügyi központ egyik vezető munkatársa az amerikai AP hírügynökségnek adott nyilatkozatában.
A szakemberek feltételezik, hogy ez az új vírusfajta képes emberről emberre is terjedni, ami igen szokatlan jelenség, hiszen a sertésinfluenza vírusa általában nem."

Horizont 2009.04.28. 07:52:59

Örülök ,hogy az itt kommentelők nagy részének nincs veszélyérzete és komoly szakemberként tudják, hogy ez mennyire kamu! Nem mondták, hogy ez már A világjárvány! De nem tudhatják előre a folyamatát és a végeredményt. Minden benne van a pakliban, sajnos. Ha lehet lépni, még most kell, ha már világjárvány van, felesleges. Nem kell a pánik, de komolyan venni jó lenne! Itthon legalább gondolati szinten.

rolika 2009.04.28. 08:01:24

@pina_csaba:

"Megállítottak és kiürítettek egy személyvonatot Svájcban hétfőn este, miután az egyik vagonban, az utasok között felrobbant egy sertésinfluenza-vírusokat tartalmazó különleges konténer - közölte a helyi rendőrség.
Az esemény végül kevéssé bizonyult súlyosnak, mivel a kiszabadult vírusok ártalmatlanok az emberre nézve - mondta el Jean-Christophe Sauterel rendőrségi szóvivő, hangsúlyozva, hogy sem az utasok, sem a helyi lakosok nem voltak veszélyben.
A svájci egészségügyi hivatal megbízásából egy szakértő szállította a Laurent Kaiser vezette laboratóriumba a nyolc vírusmintát tartalmazó, műanyagból és papírból készült tripla falú borítékot, amelyben azonban rosszul helyezték el a vírusok konzerválását szolgáló szárazjeget. Abból jutott a hermetikus zárást biztosító válaszfalak közé is, gáz képződött és szétfeszítette a csomagolást. A robbanásban a labortechnikus és egy utas is megsérült.
A vonatot Lausenne pályaudvarán állították meg, s az érintett vagonban tartózkodó 68 utasnak egy órán át kellett várakoznia, amíg kiderült, hogy ártalmatlanok a vírusok, nincs fertőzésveszély. Az utasok közül aztán többen kifogásolták, hogy pánikjelenetek közepette egy órán át nem mozdulhattak ki a vonatról.
Laurent Kaiser elmondta, hogy nap mint nap szállítanak ugyanilyen módon fertőző vírusokat, sőt olykor postán küldik a mintákat egyik helyről a másikra. (MTI)"

fasza lehetett az az egy óra

eric · http://vastagbor.blog.hu 2009.04.28. 08:55:44

@Horizont: az a baj, hogy tökéletesen tehetetlenek vagyunk ebben a pillanatban. minden amit tenni tudunk , hogy telerakjuk konzervel a szekrényt és, hogy veszünk egy szatyor immunerősitőt már most...

Perillustris 2009.04.28. 11:08:56

Már csak az a kérdés, hogy Amerika ezért a vírusért (vegyi fegyverért) kit fog megtámadni...

Horizont 2009.04.28. 11:20:18

@eric: jól írtad tökéletesen tehetetlenek vagyunk! Konzerv felesleges ha elkapjuk, esetleg karantén esetén jól jön. Az egész úgy borzadály ahogy van.
Csak elcsodálkozom egyesek lekicsinylő hozzáállásán.Valaki azt írta, hogyha annyi pénze van,a honfitársunknak, hogy Mexikóban van akkor nem sajnálja. Phű....Geza szerint hülyeség a maszk. Mondjuk amelyik vírus cseppfertőzés útján terjed egyáltalán nem hülyeség. AIDS ellen az lenne.Meg többen halnak meg az utakon mint ez a 150 fő. Ez igaz ugyan, de egy járvány nem karambol:) Meg hogy a természet ilyen kombinációt nem tud csinálni vírusban. Még különbeket is.
Most már bemondták külföldön, hogy Európa nem ússza meg. Innen már csak a szerencsében bízhatunk és esetleg egy oltóanyagban.
Nem kell a pánik és nem is gerjesztik hál istennek.Elég a tények.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.28. 15:38:08

@Horizont:

Az immunerősítő is fölösleges, mert ha egy szervezet kipihent és megfelelő tápanyagokhoz jut abból, amit megeszünk, akkor az immunrendszer működik. Nem erős, nem gyenge, hanem működik. A bátyám mégis mindenféle filmtablettát be szokott venni, aztán csodálkozik, hogy náthás lesz, ha kihagy egy adagot. Tehát rászokik, ráadásul még hatalmas üzlet is.
A szájmaszk sem ér sokat kesztyű nélkül.
A madárinfluenzánál is ment a hisztériakeltés, és szerintem is jobb félni, mint megijedni, de adott esetben nekem már az is bőven sok, ha nézem a híreket.

Amade (törölt) 2009.04.28. 18:21:04

Az Úr megtartja azt, akit Ő arra érdemesnek talál.

K.Jani 2009.04.28. 19:25:09

" A sertésinfluenza H1N1-es típusba tartozó új változata - jelenlegi hivatalos nevén az influenza A Kalifornia 4/2009/H1N1 - ugyanis háromféle fajból származó influenzavírus genetikai anyagát kombinálja: a háromszoros keveredést először 1998-ban azonosították a szakemberek. A vírus genetikai anyaga egyaránt tartalmazza az észak-amerikai és eurázsiai sertésinfluenza, az észak-amerikai madárinfluenza és az emberi influenza örökítőanyagának egyes darabjait, emellett két új, sertésekből származó H3N2-es vírustörzs génjeit is hordozza, amelyek emberi influenzavírusokból kerültek át a sertésinfluenza új vírusába. "
6db.!!!!!!! vírus. jó kis turmix, elég érdekes!
ja és ép a MELEG!! mexikóban! (én úgy tudom az influenza kifejezetten utálja a meleget)
de min denesetre, szerintem ez most csak egy "főpróba", és nem lesz járvány. az elkövetkező években még fogunk érdekes dolgokat látni. úgy látszik felgyorsultak az események.

Horizont 2009.04.28. 19:40:47

@Amadé: hát elég sokat elvesz idő előtt a rendes emberek közül is!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.04.28. 20:48:23

@Horizont:

Én például nem is hiszem, hogy Isten beleavatkozna abba, hogy mikor és hogyan nyírjuk ki magunkat, vagy mikor vagyunk rosszkor, rossz helyen. Különben minek lenne szabad akaratunk, és miért ne tehetnénk meg bármit, ha úgysem rajtunk múlik a saját halálunk?

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2009.05.02. 12:58:23

Engem személy szerint kiver a hideg veríték az ilyen rohadt új betegségektől. Nem mintha paráznék a betegségektől, nem vagyok a 2 percenként kézmosó típus, csak egyszerűen a szar megesz a ténytől, hogy egyes országokban százak úgy halnak meg mint a pinty, itt meg bemászunk a gyógyszertárba az ellenanyagért, azt csókolom.

Ilyenkor sem mindegy, hogy hova születik az ember...

vomit 2009.06.13. 10:27:11

@DArchAngel: erdekes dolgokra bukkanhatsz, ha visszakeresed, ki is volt az az elso par ember.
merthogy kiserleti hepatitisz vakcinat kaptak.
egy 1969-es idezet egy kongresszusi meghallgatasrol (ez alapjan elindulhatsz):

There are two things about the biological agent field I would like to mention. One is the possibility of technological surprise. Molecular biology is a field that is advancing very rapidly and eminent biologists believe that within a period of 5 to 10 years it would be possible to produce a synthetic biological agent, an agent that does not naturally exist and for which no natural immunity could have been acquired.

vomit 2009.06.29. 22:31:30

Esse maradjon ki bazger
Journalist Files Charges against WHO and UN for Bioterrorism and Intent to Commit Mass Murder
www.wholecure.com/journalist_files_charges_against_%20who.htm

She claims this evidence offers clear proof that the pharmaceutical companies and international government agencies themselves are actively engaged in producing, developing, manufacturing and distributing biological agents classified as the most deadly bio-weapons on earth in order to trigger a pandemic and cause mass death.

vomit 2009.09.29. 10:00:48

az archivum kedveert, allitolag ilyen trefa esett egy amerikai hadihajon
NAVY Ships breaking out with Swine Flu after H1N1 vaccinations
fightingforliberty.ning.com/profiles/blogs/navy-ships-breaking-out-with
- Entire crew was vaccinated with H1N1 Swine Flu vaccine shortly after they put to sea.
- Crew sickened so severely that other ships had to respond to render aid.
- Two of the crew of 347 died - including the Captain of the ship

süti beállítások módosítása