Skip to content


       Szűrés lista

Ön is kapott már 232 727 232 forint lakáshitelt? - Kávé helyett XXIII.

Nem?
30 évre, svájci frankban?
Tuti nem?
Biztos benne?

Érdekes ....

Oszkó Péter kapott ... 

Oszkó Péterről teljesen véletlenül pont tegnap írtam, hogy a Deloitte élén gőzerővel nyomul(t) a ciprusi offshore-bizniszben ('Minden út Ciprusra vezet'). Nos, szemmel látható a sikeres biznisz eredménye ...

Ugyanis a magyar emberben még mindig benne van, hogy az ingatlan a legfontosabb, a kézzelfogható vagyon. És ebben nem is ismernek szerénységet, visszafogottságot. Az hittétek Boldvai képviselő 1000 négyméteres házát nem lehet überelni? Mindent lehet ... és ne felejtsük, Oszkó még csak most lett pénzügyminiszter, vagyis a pofátlan állami pénzek megcsapolása még csak most következik ...

Íme, Oszkó Péter épülő háza:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mivel soha nem lesz nekünk összelopkodott sok munkával, túlórával, ügyelettel megérdemelt százmilliónk, így nézzük meg, hogy milyen paraméterekkel kell rendelkezni egy ilyen palotának:
Helyszín: II. kerület (Rózsadomb?)
Az elkészült ingatlan becsült értéke: 300-400 millió forint
Típus: örökpanorámás luxusingatlan
Telek mérete: 1080 négyzetméter
Ház mérete: 400-450 négyzeméter
Emeletek száma: 4
Lakók száma: 4 (Oszkó, a feleéseg meg 2 gyerkőc)
Egyéb paraméterek: teremgarázs, konditerem, lift, elektromosan (gombnyomásra) nyíló ajtók (a kilincs használta már luxus?!), vízfüggöny a teraszon (a por és a bogarak ellen). (Azt írják, lehet vízesés nem lesz. Szegény!)

A telket 2007. májusában vette meg, és jelenleg  1 millió 212 ezer 121 svájci frank jelzáloghitel van rajta ... Ami a mai árfolyamon 232 727 232 forint. A köcsög Blikk, hogy tulajdoni lapokon kutatgat! Fel vagyok háborodva! Draskovics miért nem készít erre is valami fasza törvénymódosítást, hogy ilyen adat/szám ne derülhessen ki? Most úgyis lenne rá ideje, mivel a "ne dobd meg libával a rendőrt mert 10 év börtönt kaphatsz" törvénytervezet elkészült ...

Nos, a bank szerint nincs semmi akadálya negyedmilliárd jelzáloghitelt felvenni. Ezt jó tudni!

Oszkó Petya villámgyorsan beletanult a magyarázkodásba, méltó utódja lett Veres Janinak:


"Az építkezéshez valóban hitelt vettem fel, de nem 1,2 millió svájci frankot. Ez az összeg már a bankgaranciát és a kamatokat is tartalmazza, a tartozásom így valójában csak ennek körülbelül fele, mintegy 110 millió forint. Miután pénzügyminiszter lettem, eladtam a befektetéseimet, és ebből a kölcsönt is elő fogom törleszteni.
Jelenleg egy 90 négyzetméteres budakeszi lakásban élek a családommal, és ezt a lakást is el fogom adni, ha felépül a ház."

 

Ja, csak 110 millió hitelt vett fel ... mindjárt más Oszkó úr!

Persze még ez a összeg is soknak tűnik egy picit, még Mester Szabolcs, a Duna House Hitel Centrum üzletfejlesztései menedzserének is:


"Ekkora hitelösszegnél a bankok egyedileg bírálják el a kérelmet. A magyar bankok magánszemélyeknek nem is nagyon adnak ekkora hitelt. A legnagyobb hitelkérelem, amit magánszemélynek eddig a cégcsoportunk intézett, 93 millió forint volt. 
A fedezetalapú hiteleknél az ingatlan értékének maximum 50 százalékát adják hitelként. Ilyenkor nem is vizsgálják a hitelt kérő személy jövedelmét. Egy közel negyedmilliárdos hitelhez minimum 500 milliós ingatlanfedezet szükséges. Jövedelemigazolás esetén ekkora összeghez mindenképp hihetetlen nagyságú fizetésre van szükség.
232 milliós hitel esetében körülbelül 1 millió 750 ezer forint lenne a havi törlesztőrészlet, ehhez pedig közel ötmillió forintos havi nettó jövedelem szükséges."



Miért vagyok teljesen biztos, hogy Oszkó úrnak nem lesz gondja a törlesztéssel? Amúgy tiszta szégyen, hogy 34 éves korára még nem tudott összespórolni magának rongyos 250 milliót!

Rövid emailt kapot Péter (34) Janitól:
"Baszdi Péter, olyan fasza bizniszeket hoztál össze, és nem jött össze belőle ez a pár száz millió? Milyen pénzügyminiszter lesz így belőled? Látod, az én munkám elég magasra tette fel a lécet, így nem fogod tudni átvinni! Tiszta égés, hogy hitelt kellett felvenned, baszdki, totál kilógsz így a golfklubból,  lehet, hogy így nyáron nem tudunk magunkkal vinni vitorlázni az Adriára! Bmeg Péter, MINK nem veszünk fel hitelt!!! Hitelt csak a csóró prolik vesznek fel, akiknek MI vesszük el a bérüknek a felét! Beszarok rajtad ... no, hazajöttem Pekingből, mindenképpen le kell ülnünk és ezt el kell símitani! Lehet hogy Feri segítségét is kell majd kérni. Jani!"

Vajon milyen lehett Péter (34) hitelfelvétele a bankban?
-Jó napok kívánok, lakás hitelt kívánok felvenni!
-Kérem húzzon sorszámot, és üljön le Kovács úr és Galambos úr közé, és figyelje a számokat!
-Köszönöm! 

1 óra 12 perc múlva megkönnyebbülten látja Péter (34 éves), hogy felvillan a száma.
-Jó napok kívánok, lakás hitelt kívánok felvenni!
-Értem! Nincs semmi akadálya! Milyen összegről lenne szó?
-110 millió forintot szeretnék, svájci frankban!
-??? Mu-ha-ha ...
-Jaj, elnézést, kicsit meg vagyok zavarodva, mert hozzászoktam, hogy én ülök a másik oldalon, hadd mutakozzak be, Oszkó Péter vagyok, a Deloitte elnök-vezérigazgatója vagyok, már minden le van zsírozva, ne merjen mégegyszer kiröhögni! És most szedje a lábait ööö.... Ilona, és villámgyorsan hívja ide a főnökének a főnökét! Hipp-hopp! 

Címkék: politika pofátlan kávé helyett

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr341109470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vviktor 2009.05.08. 11:21:35

Első!

én nem vagyok irigy, de egy vagyonosodásit megérne, nem?

Hamar kibuknának a ciprusi utak is:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.05.08. 11:22:01

Meg sem merem kérdezni, hogy 30-31 évesen egyáltalán hogy kerülhetett a Deloitte élére....Ha 23 évesen végez egy közgázt és elkezd dolgozni életszerű-e hogy mondjuk 6-7 év alatt egy könyvvizsgáló cég vezetője lesz?

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.08. 11:24:33

Te is felvehetsz 110 milla hitelt ha akarsz zero, senki nem tiltja meg.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.08. 11:24:48

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

■ 34 éves, 1997-ben végzett az ELTE jogi karán. A KPMG-nél kezdett; a cég londoni részlegénél is dolgozott, majd 2001-ben a Freshfields Bruckhaus Deringer ügyvédi irodához szegődött, ahol kisvártatva az adótanácsadó részleg vezetője lett.
■ 2004-ben csatlakozott a Deloitte-hoz, ahol mostani elnök-vezérigazgatói kinevezéséig az adótanácsadás üzletágat vezette.

www.fn.hu/hetilap/ceg_piac/20070507/fiatalositas/

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.08. 11:25:46

@Combi/SzalonFasiszta/SzemétNáci:

Bruttó 250 ezerből?
Én úgy tudom, a havi törlesztő nem lehet több a nettód 1/3-ánál ...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.08. 11:26:26

Aztajó, megnyugodtam, micsoda fasza vezetése lett kishazánknak, csupa megbízható, feddhetetlen, gáncs, és foltnélküli, profi szakember. Hogy szakadna rájuk a sok száz m2. De a végét köszi, így normálisabban tudtam írni, mint első olvasatra:(
Mocskok, jól tudják, közel a vég, aztán mi a rákot veszünk el tőlük? az ingatlant? minek, kinek? És majd azt mondják, hiszen pénzük sincsen, csak hitelük, a rohadékok.

J3sus (törölt) 2009.05.08. 11:26:34

Nem szoktam kommentezni, én amolyan csendes idegeskedő vagyok, de ez most felhúzott.
Én a szaros 6milió forint lakáshitelemet alig tudom kiizzadni, mert a másfélszeresére nőtt (17 év van még vissza), mert válság van, meg ilyesmi, meg balfasz a vezetés, ezek meg dőzsölnek.
ÁÁÁÁÁ vagyonosodásit mindegyiknek, aztán élvezze Sztojka társaságát....
De ez csak egy utópia, ilyen soha nem lesz sajnos...
Elhatárolódom magamtól....

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 11:31:26

Most mit sír a pofád, csak rosszul tette ki az IMF a honlapra az adósbesorolásunkat, azért fizettél pár tízezerrel többet itt hónapokig... Bármikor előfordul ilyen, ezen nem nyerészkedett senki...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.05.08. 11:32:43

@zero:
Mondjuk lehet tud valamit a srác, de akkor is kiváncsi lennék a kapcsolati háttérre.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.08. 11:33:19

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": megint félre fognak érteni:):)
de amúgy majdnem így néz kia dolog,sajnos.:(

cintu 2009.05.08. 11:34:41

Importálni kéne Dextert

Anomalocharys 2009.05.08. 11:35:42

Most már csak a kőművesekben bízom, hogy extra szolgáltatásként beépítik az aljzatbetonba a politikai elit összes elérhető tagját (á la Kőműves Kelemen).
És akkor legalább az ország nem dől össze. (A ház lehet, mert politikusnak nincs tartása.)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 11:36:29

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]: Napok óta sík ideg vagyok ezektől a hírektől... tegnap este még megnéztem a kihagyott célpont adásokat, szóval baxxa meg itt mindenki. A fidesz is egy tehetetlen szar.

Kibaxottul elszálltak itt egyesek és semmi esély a felelősségrevonásra! Undorító...

Marcellusca 2009.05.08. 11:39:36

Már megen savanyú a szőlő!

Valami kevésbé demagóg posztot, ha kérhetném! :)
Így nem lehet cigányozni sem. :)

Pölö, kedves bloggazdák: a 15.000 lőszer eltűnésével kapcsolatos híradásokról egy szót sem tudtok szólni?
Ahány hírforrás, annyi adat a lőszerekről (45-ös kaliber, .45-ös kaliber, 45mm-es, stb, stb.), annyi közös, hogy mindegyik megemlíti, hogy Kalasnyikovba, géppisztolyba, gépfegyverbe valók (ami a fentiek alapján nem igaz), de nem számít.
Viszont mindegyik kiemeli, hogy ennyi lőszer egy kisebb háború megvívásához is elegendő (ami megint csúsztatás), de a sejtetés, hogy esetlegesen kikokákok és mijjjjen szándékkal lopták el.

Potyoló 2009.05.08. 11:40:34

Valóban, mégsem lehet megengedni, hogy valaki 34 évesen egy 90 nm-es lakásban nyomorogjon. Vagy a saját kezével nyissa ki az ablakot. Hová jutna a világ...
Ráadásul frankhitel, szegénynek is emel biztos a bank havonta 10-20%-ot a törlesztőrészletén.

Természetesen nem ehhez kapcsolódik, hogy lelki szemeim előtt megjelent egy vastag faág, amiről egy kötél lóg... a kötél végén egy nyak.... Főőőől, leeee. Mert a szellő hintáztatja az ágat!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.08. 11:40:37

Semmi gond nincs itt. Azt az örök panorámás dolgot kell csak megtorpedózni, és veszek a szomszédban egy telket ahol győri panelból lesz szép tízemeletes, majd bele fogom költöztetni a cigányokat. Majd elmegy a kedve....

Marcellusca 2009.05.08. 11:41:34

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Már régóta mondom, hogy a kapcsolati tőke ér a legtöbbet!
És lehet, hogy koponya is a srác, de ezt (valószínűleg) mi úgysem tudjuk megítélni.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 11:42:12

@vviktor:

Neked is szólok, ide kultúremberek járnak, akik nem elsőznek. Kérünk te se tedd.

Oszkó hazudik. A jelzálogjog bejegyzés a tőkeösszeget tünteti fel, és egy toldalék van mellette, ami így szól: és járulékai erejéig. A "járulékai" a kamat, meg a kezelési költség. Biztos nem látott még ilyet a közgazdász úr, így nem tudhatta.

Egyébként engem inkább az érdekelne, hogy az 1.2 millió svájci frank hitel törlesztőit miből kívánja fedezni. A miniszteri fizetésből? Tehát havi 9 kilóból? Na, azt megnézném. Ha nem, hanem mondjuk megtakarításaiból, akkor adóvizsgálatnak kell tisztázni, van-e, és bevallása alapján lehet-e neki ilyen összegű megtakarítása. Azt csak úgy fogadják el, ha megmutatja bankszámlán. Tehát egyszerű, bemutat egy bank-, vagy értékpapír számla kivonatot. Ennyi.

Remélem idővel (2010 után) erre is sor kerül. Mert addig biztos nem. Addig az APEH olyanokkal foglalkozik, hogy egyik kolléganőnk vette egy cipőt, amit bankártyával fizetett ki, és vagyonosodási indult ellene. Egy cipő miatt.

Combi a ballibes Ferkófan 2009.05.08. 11:42:48

@zero: Tehát 15%os kamattal számolva a nettója minimum 1milla :)
Ami szerintem összejön a pü. fizetésből meg a cégeiből.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.08. 11:42:52

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": megértelek, ezt már nem nagyon lehet ép ésszel elviselni.
És igen, a legnagyobb baj, hogy mindezt büntetlenül tehetik, míg mi egy papírgalacsint se foghatunk a kezünkben, a libáról, mint közbiztonságra különösen veszélyes tárgy, ne is beszéljünk.
A legszebb, hogy a végén megnyugtat, ha felépül a kastély, eladja régi házát, hát, most megnyugodtam.

J3sus (törölt) 2009.05.08. 11:43:36

Elértük azt, hogy szemrebbenés nélkül bármit lehazudnak, és tisztában vannak vele, hogy senki nem vonja felelősségre őket, mert mindenhol van egy "haver". Az egyszeri ember meg dögöljön éhen, bukja be a lakáshitelt, és haljon éhen, de a fizetése fele menjen el adóba, mert kell, meg építsük az országot.
Visszataszító, undorító, és pofátlan.

Anomalocharys 2009.05.08. 11:43:49

@Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/:

Most már csak el kell menned a megfelelő bankhoz hitelért. De az ötlet jó.
Olcsóbb megoldás, ha a félkész házba költöztetsz egy kisebb csapat c-típusút...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 11:45:10

@derelyegrádi szellem:

Ahogy olvasom, súlyosabb a helyzet, mert Oszkó úr nem közgazdász, hanem JOGÁSZ. Jogász, aki még nem látott jelzálogbejegyzést. Óriási!

Vagy hazudik.

Az utóbbi.

REPARATUR 2009.05.08. 11:45:35

ki keres itt bruttó 250-et? A szemét burzsoá.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.08. 11:46:58

@Anomalocharys: Hogy szép legyen a dolog, úgy akarom csinálni, hogy bemegyek a bankba, mondom hogy netto 100 a bérem, kérek egy vékányi svájci frankot.

A tízemeletest úgy akarom kivitelezni, hogy a lehető legnagyobb zaj- és porszennyezéssel járjon az építése, és az Eon-al le akarom zsírozni, hogy légvezetéken kapja a betápot a ház, minden lakáshoz egyesével. Adunk kicsit a panorámának. + a Digitvévéel szerződést fogok kötni, tányéros tévére, minden ablakra legalább kettő jusson minimum.

gidabiga 2009.05.08. 11:48:03

kicsit OFF, de Oszkó.
tegnap kinyitotta a bicskát a zsebemben


vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=272165&fr=hk

ON

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.08. 11:48:10

A legalább és a minimum természetesen ugyanazt jelenti, így az egyik nem érvényes az utolsó mondatban :D

Anomalocharys 2009.05.08. 11:52:03

@Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/:

A vízműnél is kérd a nyílt szennyvízelvezető árkot, persze csak a hangulat kedvéért.
Nehogy szegény betelepítetteknek honvágyuk legyen...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.08. 11:54:22

@Anomalocharys: Nem terveztem más közmű bevezetését. Vödörbeszarás, és kútról víz. Pont

reKorrekt 2009.05.08. 11:55:45

Tippelhetek hogy tök véletlenül a 210 Ft-os CHF árfolyamnál vette fel? Máris nyert 16 mlliót az árfolyammal. Hüpphüpp barbatrükk.

Maximio 2009.05.08. 11:57:33

Áh, bazmeg, erre már mondani se érdemes semmit. Nem változik itt semmi. Hiába mondom, hogy kössék fel őket, vagy sortűz nekik, ezzel maximum a lelkem nyugtatom meg, a lényegen nem változtat az égvilágon semmit. Pályakezdő vagyok, albérletben lakom egy munkatársammal, örülünk, hogy a bérleti díjat meg a rezsit ki tudjuk fizetni, erre ezek meg lassan már azon vetélkednek, hogy ki bír nagyobb házat építeni. Annyira, de annyira kibaszottul elkeserítő ez az egész....és én meg örülhetek, mert van munkám. Na elmehet az összes a jó kurva anyjába.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 11:57:59

@Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/:

A szemétlevitel a Lunik IX-ről. eltanult - végtelen energiatakarékos - gravitációs rendszerrel megoldva. :-)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.08. 11:58:07

@A lámpavas öregbíti a bőrt [Korrekt]:
telitalálat, nyertél egy piros hangszórót:)
Én meg tippelhetek, hogy az ő kamata nem emelkedik?

Hetfield 2009.05.08. 11:58:34

@Jancsibohóc /Lámpavas olcsón határidőre/: Ha marad egy pici a hitelből, esetleg építs egy hangulatos kis kocsmát is az utcába. :)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.05.08. 11:59:52

Weheheheh, na de most komolyan erre már semmi épeszűt nem lehet írni :D

Marcellusca 2009.05.08. 12:01:28

@Hetfield: Nem kell akkora beruházás! Elég egy "üvegtigris" is. Csak pia legyen! Hitelre is. :)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.05.08. 12:01:35

ÁÁ lehet hogy toltak neki egy kis kezdőtőkét az ínséges pénzügyminiszteri időszak kezdetén, mert hát az állam simán bukta a Postabank pert a Deloitte ellen:) Mennyiről is van szó??:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.05.08. 12:03:01

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
Egyébként meg szerintem egyik vastagbőr díjas ügy ez a húzás hogy az államot az képviselte aki idáig az ellenérdekelt félt:)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.05.08. 12:03:49

Kb olyan mintha nemi erőszaknál a vádlott lenne az áldozat ügyvédje:)

Maximio 2009.05.08. 12:06:00

Elektromosan nyíló ajtók, hm, hm, nem is baj, ha megszokja, mert remélhetőleg egyszer még olyan lakhelye is lesz, ahol központilag nyitják-zárják az ajtókat...

Vízfüggöny a por és a bogarak ellen, ez is teljesen kész. Rá kéne gyújtani az egészet.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.08. 12:10:00

Bakker ez a faszi egy GÉNIUSZ:

"Oszkó közölte, hogy a ingatlanadóval kapcsolatos tervek szerint nem lesz levonható az szja-ból, a nyugdíjasokat úgy tehermentesítenék ez alól, hogy a meg nem fizetett adó az örökösökre maradna."

vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=272165&fr=hk

Vagyis a nagyszüleid nyugdíjasok, nem fizetnek ingatlanadót. Mondjuk legyen 15 milliós a lakásuk. Legyen 1% ingatlanadó, 150 000 huf/év.

Megghalnak 5 év múlva. Nem kell örökösödési illetéket fizetni neked a lakás után (thx by MDF!), de fizessd be az 5*150 00 forint ingatlanadót + kamatokat ...

Beszarok...

reality 2009.05.08. 12:10:18

@DexterMorgan78/Séfbácsi: 30 milliárd környéke, ha jól tudom.

gidabiga 2009.05.08. 12:12:02

@zero:

fentebb linkeltem :)))

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 12:15:36

@DexterMorgan78/Séfbácsi:

Az megérne egy misét.

Az állam 2000-ben indított pert, a tét 170 milliárd. Elsőfokon pernyertes lett az állam 50 %-ban, visszadták elsőfokra, mert nem volt igazságügyi szakértői véleménnyel alátámasztva kárigény. Na ekkor jöttek szociék, és egyszerűen az államot e perben képviselő pénzügyminisztérium ezirányú felhívás ellenére nem terjesztett elő ennyit: "Kérem t. Bíróságot, hogy keresetünkben állítottak alátámasztására igazságügyi könyvszakértőt kirendelni szíveskedjen." EGY MONDAT bazmeg. Nem tették meg, így most elvesztették a pert és még fizetni kell a Deloitte-nek 500 millió forint perköltséget is. A bukta (amit mi fizetünk) az egyszer 170 milliárd a Postabankban+500 millió perköltség most!

A legszebb az ügyben, hogy a pénzügyminisztérium részéről a perben eljáró nő hol dolgozott korábban? Na hol? Igen! A Deloitte-nál.

Ilyet Kolumbiában nem lehet megcsinálni.

Emlékeztetnék mindenkit miért nincs Arthur Andersen (ugyanilyen óriás cég volt, mint a Deloitte). Azért nincs, mert az ENRON (USA) bukta után, mint könyvvizsgálót az amerikai állam ugyanígy beperelte, és meg is nyerte. Meg kellett tériteni kárt. És erre teljes egészében nem volt képes, tönkrement.

Ezt az ügyet nem véletlenül nem adták ki ügyvédi irodának.

Marcellusca 2009.05.08. 12:20:18

@zero: Na, neeee! Most tényleg jól felqrtam magam.
Ha ezt megcsinálják, én leszek az első, aki el kezd lövöldözni a Kossuth-téren.
Még jó, hogy most törölték el az örökösödési illetéket.
AJÓBÜDÖSQRVAANNYÁTENNEKAZOSZKÓNAKIS!!!!
Még meg sem melegedett alatta a bársonyszék és máris ötletel.
Húúúúú, na most rá kell, hogy gyújtsak!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.08. 12:24:06

@gidabiga:

Ja, onnan van ..KÖSZI !!!
Illetve annyira nem örülök ...:-((

Kenguru 2009.05.08. 12:24:27

Lehet itt vagyonosdasi vizsgalatot kovetelni, de nem fog talani semmit.

Pont ezt mondtam az offshore topicban.
Bizonyos osszeg felett(ahol belefer evi 1-2 millio jarulekos koltseg) ugy tuntethetsz el penzeket, hogy SENKI nem tud belekotni.

Egyebkent nagy most a felzudulas a svajci banktitok meg az offshore-adoparadicsom orszagok ellen.
Csakhogy pont a felzudulo orszagok akik szinten fenntartanak ilyeneket.
Pl Csatorna szigeten(GB), Delaware, kentucky(USA), es akkor az EU tag(!!!!) Ciprust ne is emlitsuk.

Oszko ha ugyesebb lenne, nem venne semmit, berelne az egeszet egy ingatlankezelo cegtol, aki meg egy ingatlanfejleszto cegtol vette volna.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.05.08. 12:25:07

"A köcsög Blikk, hogy tulajdoni lapokon kutatgat!"
zero! nem szőrszálhasogatni akarok, de a tulajdoni és a földhasználati lapokat bárki, és bármikor lekérheti.
csak behalad az illető az illetékes földhivatalba, bemond egy hrsz-t, kifizeti a kifizetendőt (nálunk 4eHUF a tul.lap), felírják a nevét meg a szig.számát, és már viheti is a papírost. nem nagy kunszt...
de tényleg ne vedd sértésnek. 8)

mind2 (törölt) 2009.05.08. 12:27:34

@derelyegrádi szellem: ezt e pert már felemlítettem múltkor, és azt, hogy a PM láthatóan nem akart pert nyerni, és most ugye még fizetni is kénytelen az érintett cégeknek.
Erre Virág et. a következőket mondta nekem : ez nagyon kemény vád, alá tudod támasztani ?
Mondtam neki, hogy ha hiánypótlást kérnek, és ennek az érdekelt fél nem tesz eleget - a saját érdeke ugyebár - akkor az micsoda .....
Rosszabb ez a maffiánál :(

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.08. 12:32:10

@Lecso5-vegyifegyver:

Köszi, ezt nem tudtam ... nem jártam még földhivatalban :))

De attól még megváltoztathatják, hogy "idegen" ne nézhesse meg, nem?

jozicsenko 2009.05.08. 12:32:43

hhmmmm

az eu eléggé védi a fogyasztókat, remélem 30 éven belül ide is eljut

naaaszoval

képzeljétek el, ha lehetne valutában fizetni a törlesztő részleteket: lehet, hgoy az euro 330Ft-ra megy fel, de nem lehetne a tőkét emmiat megmásfélszerezni

persze a bankok kézzel-lábbal tiltakoznak, de kb 50 év, és eu-s tagállamként nekünk is lesznek jogaink

(vagy előbujik belőlem a náci: vagy legyenek partnerek a buktában is, vagy takarodjanak, dehát ehhez ugye fogyasztóbarát (=jobboldali) kormány kell, nem baloldali böszme kurmány...)

sponge 2009.05.08. 12:36:15

@zero: Ennek a rendszernek, hogy bárki kikérheti a tulajdoni lapokat az az előnye, hogyha pl. lakást veszel meg tudod nézni, hogy tényleg az-e a tulaj aki el akarja adni neked.

Személyigazolvány pár + ezer Ft + egy "kis" sorban állás

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 12:36:26

@mind2:

Alá. Az erről szóló híradásokat senki nem cáfolta, Oszkó is csak annyit mondott, hogy amikor ítélet megszületett, akkor MÉG NEM ő volt a pénzügyminiszter. Igaz, hogy az alperesnek akkor még elnök-vezérigazgatója volt (így az ítélet nyilván eljutott hozzá), de ezt nem említette meg.

Egyszerű a helyzet: Ha PM cáfoni kívánja a megjelenteket kiteszi honlapjára az ítéletet. Ezt eddig tudomásoms zerint nem tet meg Ez pedig felér egy beismeréssel.

Remélem ez az ügy a 2010 után az első felderítendők között lesz, mert ha az ítélet tényleg így szól, akkor végtelen egyszerű megítélésű. És a felelősök is egyből megvannak.

Férgek ezek mind.

@Lecso5-vegyifegyver:

irónia rulez.

Kenguru 2009.05.08. 12:43:57

"Remélem ez az ügy a 2010 után az első felderítendők között lesz, "

Mi, a Postabank?

Ne viccelj! Akkor ki kene deriteni miert konszolidalta az Orban kormany a szuksegesnel joval nagyobb oszeggel.

A Posta-bank a nagyon gazdag MSZP-vel szemben az uj partok feltokesitesenek egyik eszkoze volt.
Voltak gyanus ugyei, de nem attol omlott ossze.

Ketszer volt a bank ellen "roham", vagyis panikszeru betetkivet.

Ettol MINDEN bank osszeomlott volna.

Valoszinuleg sosem tudjuk meg, ki es mit kavart ott.
Ez midenkinek az erdeke.
Ebbol a szempontbol a Deloitte ugye tok jelentektelen.

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2009.05.08. 12:55:23

Nem mindenki hülye gyerek, naplopó, semmit tevő, irigy, mások dolgai után kutató, "jópofa" okostojás!

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 12:57:15

@Kenguru:

Ha elolvasod figyelmesen amit írtam nem írsz ilyen hülységet. Én a pervesztés körülményeinek tisztázásáról beszéltem (mert ez újabb ezúttal "csak" 500 millió kárt okozott a megfizetendő perköltség okán), nem arról hogyan és mitől dőlt be a Postabank. Egyébként - tájékoztatlak - per sem erről szólt.

Hallottál már az auditor anyagi feleősségéről az általa aláírt mérleg vonatkozásában? Mert erről szólt a per.

"A Posta-bank a nagyon gazdag MSZP-vel szemben az uj partok feltokesitesenek egyik eszkoze volt."

Erről életemben először hallok, ha szolgáltatnál némi infot megköszönném. Én eddig inkább olyan híreket hallottam, hogy Postabank szoci figurákat/pártot/ügyeket finanszírozta, meg olyanokat, hogy a Postabank cége a DOM Rt. (felügyelőbizottságban Szekeres és ha jól tudom neje is, Vásárhelyi Katalin)) építette Horn villáját, ki tudja hogyan. Meg ilyesmik. Az "új pártok feltőkésítéséről" semmit.

Persze ettől még lehet hogy így volt, de ehhez várnék valamit, mert én nem hallottam eddig ilyesmikről.

Slanger · http://tudtad.blog.hu 2009.05.08. 12:59:03

Lehet, h én vagyok naív, de nem hinném, hogy a Deloitte szarér hugyér dolgoztatta Oszkót.

1116001 2009.05.08. 13:00:09

Valószínű korábban vette fel a hitelt. Nyáron azért kevesebbet ért az az 1millió frank.
Amúgy meg el tudom képzelni, hogy nagy összeget keresett, nem fizethettek rosszul az egyik legmenőbb könyvizsgáló cég vezérének, plusz tulajdon jogot is kapott.

És az egész ügy szánalmas. Ha nem teszik meg pénzügyminiszternek, a kutya se foglalkozna ezzel. Mint ahogy nem is foglalkozott vele senki 2007óta, amióta megvan neki.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.05.08. 13:00:35

@zero: a földhiv.-i rendszereknek pont az a lényege, hogy nem lehet belepiszkálni. ill. ahogy sponge is írta, az a lényeg, hogy ha v.ki földet vesz, meg tudja nézni, hogy ki a tulaja, mekkora, hány AK értékű, milyen művelési ág alá van vonva, stb.
csúnya büntiket szabnak ki pl azért, hogy ha neked a szántó művelési ág alá vett területeden gyümölcsös vagy erdő van...

redriot77 2009.05.08. 13:01:33

@gidabiga: ubazze, ez nagyon hardcore.

mind2 (törölt) 2009.05.08. 13:06:00

Nekem mostanában 2 dolog ütött szöget a fejembe : ez a hektikus árfolyammozgás amit látunk, aminek gyakorlatilag semmi köze a reális helyzethez, leginkább politikai célból történhet.... vagy már rémeket látok ?
A másik a Btk.- való játszadozás, különös tekintettel az emberi szabadságjogokkal kapcsolatos megítélésekre ( gyülekezés, szólás...stb )
Nem lehet nem észrevenni, hogy egyértelműen az üres utcákra hajtanak.

eszmerálda 2009.05.08. 13:06:26

(ha olyan anyagi és kapcsolati tőkém lenne mint oszkónak, valószínűleg én is kapnék. meg te is. aztán persze lehet habzó szájjal gágogni meg lámpavasazni ésatöbbi, de ez már más sztori. itt spec. nem hinném hogy bele lehetne kötni a hitelfelvételbe. nem hinném hogy félniük kellett volna h nem tudja majd fizetni a törlesztőt.)

Higany 2009.05.08. 13:06:33

@J3sus: Ha az " élvezze Sztojka társaságát" úgy érted, hogy börtönbe vele, akkor hadd kérdezzem már meg, hogy miből gondolod, hogy Sztojkát egyáltalán tömlöcbe vetik?

Héttörpe (törölt) 2009.05.08. 13:06:37

Baszki, annyit ér a kéró majdnem, mint annó a MALÉV. Peti! 55-ös panel cserébe? Picit ráfizetsz, oszt megoldjuk.

kukonyaesberko 2009.05.08. 13:06:43

nem védeni akarom, de nem biztos, hogy rögtön le kéne hazugozni
bankok bejegyezhetnek keretbiztosítéki jelzálogot is, ami már tényleg tartalmaz minden kamatot, költséget, stb... azaz simán lehet, hogy csak 110 miller a hitel. az meg egy 3-400 mio-s ingatlanra, megint csak elképzelhető jövedelem vizsgálat nélkül is, bár valszeg igen jól megfizették a tanácsadócég igazgatójaként...

Geza 2009.05.08. 13:08:30

@kukonyaesberko:
Azért legyünk már egy picikét gálánsak és ne sajnáljuk már pont az ő alfeléből a pacikukit :) !

Scarlet Crusader 2009.05.08. 13:12:08

En ezt kvara nem ertem mar ne is haragudjatok. Ha politikus es egesz eleteben nem csinalt semmit a versenyszferaban- az a baj (tenyleg gyanus a dolog). Ha valaki ilyen karriert fut be nagy nemzetkozi cegeknel mint az Oszko (ttessek utanacsinalni egyebkent mert a lehetoseg adott ugye) akkor pedig az a baj.
Azt pedig csak zarojelben jegyzem meg, hogy amig Oszko a Reformszovetseg otleteit grundolta, mindenki jofejnek tartotta, es elhitte hogy lam itt a hiteles szakember. Most, hogy talan tenyleg megprobal vmit tenni ezert a fosladekka lerongyolodott orszagert, maris csaholnak a kutyak. Kettos merce elvtarsak, kettos merce...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.08. 13:20:57

@Scarlet Crusader:

Ja, tényleg tesz valamit az országért. Pl. az ingatlanadót nem lehet leírni majd az SZJA-ból, így aki dolgozik, adót fizet, az az adózótt pénzéből vett háza után még fizet majd adót.

Aztán hazamegy, kiáll a teraszra, lekapcsolja a vízfüggönnyt, és nézi a budapesti panorámát ...

alumi 2009.05.08. 13:21:31

várjuk 34 éves férfiak jelentkezését, akik szintén vízfüggönyt szereltetnek a több száz milliós teraszukra...

reality 2009.05.08. 13:24:08

"Most, hogy talan tenyleg megprobal vmit tenni ezert a fosladekka lerongyolodott orszagert,"
Mit is tesz? Áfa-emelés, 13. havi nyugdíj eltörlése, ingatlanadó (ami még nincs is)? Ez az a nagy korszakalkotó ötlet, amivel felpörgeti a gazdaságot, hogy ne kerüljünk dugóhúzóba?
Ja, ogy csak próbálkozik! Akkor értem. :(

négerbirka 2009.05.08. 13:25:00

honnan veszitek, irigykedő lúzerek, hogy lopta a pénzt? egy magánkézben lévő nagyvállalat első embere volt nyilvánvalóan nettó többmilliós havi fizetéssel. valószínűleg nem buta, biztos könyökölt is sokat, de az hogy ha valaki többre viszi nálatok, már mindjárt biztos lopta, az egy tipikus örökvesztes hozzáállás.

AvgDvl 2009.05.08. 13:25:53

Jönnek a másodvonalbeli gazdasági bűnözők.

a sok lámpavas meg üres.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 13:27:54

@1116001:

Tökéletesen igazad van. Ha Oszkó nem miniszter, akkor villaépítése kizárólag rá és az APEHre tartozik.

De mivel az, így közszereplővé vált, így mindeki másra is tartozhat, és foglakoznak is vele.

Ez a különbség a sima magánszemély, és közszreplő között. Akinek ez nem tetszik, az nem lesz közszereplő, mert nem kötelező annak lenni, ezen belül miniszternek sem.

kinganyuci 2009.05.08. 13:28:57

@Marcellusca:
Igen, érdekes lenne körülnézni, hogy kik a felmenők és az oldalágiak... :-) (mint kapcsolati tőke)
DE...a képességeit meg tudom ítélni:

ZSENI a gyerek, 4 évig tanítottam!
Az már más kérdés, hogy ki, mire használja a zsenialitását!

bldo 2009.05.08. 13:31:59

@zero: A pontos folyamat így néz ki:

Pénzt keresel ("de nem sokat találsz") -> adózol -> nagy nehezen veszel az adózott pénzedből egy lakást -> illetéket fizetsz (azaz ismét adózol) -> majd utána ingatlanadózol.

Most kezdődhet a tánc, mondta a papagáj, és belerepült a ventilátorba.

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2009.05.08. 13:39:44

Sokáig nem értettem, miért vállalta el Oszkó a pénzügyminiszteri tárcát.

Már kezd derengeni.

Aveu 2009.05.08. 13:40:12

A főnököm volt. Egyszerre volt okos és lazagyerek. Elég nagy respektje volt. De miniszterként meg fogják enni a szocik. Azt pedig, hogy milyen lakásban lakik, lesz@rom.

Mentolosmájkrém 2009.05.08. 13:40:14

Ez a vízfüggöny nem olyan nagy dolog, az USA-ban eléggé elterjedt, gyakorlatilag egy párásító berendezés, melegebb napokon pár fokkal hűti le a teraszt és nem is kerül olyan nagyon sokba. Egy barátom Vegasban ilyenek forgalmazásából él. Az, hogy nem haladtok a korral és még mindig 10 millió névtelen feljelentő országa Magyarország nagyobb probléma, mint egy szaros villaépítés. Csepp a tengerben, igaz a susnyásból minden pénz soknak látszik.
Tessék zseninek lenni, kapcsolati tőkét építeni és a szürkeállományt használni, akkor lesz miből a tejbe aprítani.
Az is igaz sajnos, hogy nem lehet egyszerre nagyokat kúrni és közben szűznek maradni.
Oszkó egyetlen nagy hibát követett el, ugyanazt, amit GyF, elment politikusnak. Ez hiba volt, majd rájön.
További jó nyálcsorgatást!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.05.08. 13:40:50

@négerbirka:

Ja, kiírta a sok túlórát ..
4 évig volt Deilotte elnök.
Legyen bruttó 3 milliós a fizetése. Az nettó 1 339 290 * 48 hónap = 64 millió.

Biztos 4 évig sertésmájkrémen élt, de csak összejött neki :)

Ne légy már naiv ...

kulalak 2009.05.08. 13:41:23

Ha zseni lenne nem lett volna miniszter. En tudom mert en sem lettem az :))

veny 2009.05.08. 13:42:54

Pofa be mindenkinek, oszt húzás a tanácsba beadni a lakásigényt, hogy meglegyen a 40-es panel mire gimnazista lesz a nagylány...

Ja, hogy az se tetszett? Hát nektek semmi se jó? :)

janikahhh (törölt) 2009.05.08. 13:43:56

@blackdogone: "Pénzt keresel ("de nem sokat találsz") -> adózol -> nagy nehezen veszel az adózott pénzedből egy lakást -> illetéket fizetsz (azaz ismét adózol) -> majd utána ingatlanadózol." amit természetesen a leadózott jövedelmedből kell kifizetni...
Azon csodálkozom, hogy hogy a picsába lakik itt még mindig ennyi ember. És ha már itt laknak, akkor meg miért anyáznak mondjuk pl. a parkolásért, hogy lehúzzák őket... az papsajt ehhet képest.
Másik oldalról meg megy a hápogás, hogy nem mobilis a magyar munkaerő. Hát hogy a faszomba legyek mobilis, ha már most arról beszélnek, hogy ha eladom a lakásom, akkor 25%-ot be kell csengetni (beleesek ebbe az új szabályba)... És utána kezdődik a fent bemutatott népijáték... Ettől még a középkori röghözkötés is jobb volt, ott legalább nem sunyultak.
dom.ir/0tipli

veny 2009.05.08. 13:44:23

@kulalak: Most hogy mondod, én se... :)))

Bár a tapasztalat azt mutatja,.nagy lét kaszálni se a zsenik szoknak, mert hát az se én voltam.

BushDoctor 2009.05.08. 13:44:28

Ez a ház amit épit, még nem is olyan nagy...mármint ott ahol épiti. Nagyon sok "nem pénzügyminiszter" ennél sokkal nagyobb palotában lakik. Becsületes magyar vállalkzoó min :> Az oszkónak a deloitte-s karrierje a fedezete...ellenben nagyon sokaknak arrafele nincs nemhogy deloittos, hanem semmilyen fedezete.... Szállj fel a 11-es buszra, menj el a végállomásig, és sétálj arra egy nagyot. Majd látni fogod az oszkó valójában milyen szerény... 8:)))))

molaris 2009.05.08. 13:46:25

@derelyegrádi szellem:
Na ez a "jogász nem közgazdász" mintha kicsapta volna a biztosítékod. Ez azért már erős lenne, mert nem elég a jogásztársadalomnak egy Draskovics?::))

janikahhh (törölt) 2009.05.08. 13:46:34

@Mentolosmájkrém: Zseni is vagyok, használom is az agyam, csak a gyomrom nem bírja befogadni azt, hogy másoktól lopjak. Nem tehetek róla, ilyen betegségem van, úgy hívják, lelkiismeret. Tudom, monnyakle, sün, baccpapucs.

brunnera 2009.05.08. 13:46:51

Ezelőtt 13 évvel tanultam tőle: Akkor még csak "Oszi" volt, Jézus-séróval, ákombákom frontfogakkal, talpig farmerban, elképesztő humorral, de a zsenialitása és szerénysége megkérdőjelezhetetlen. Azóta csak fejlődött! Pure self-made man.

veny 2009.05.08. 13:48:16

@Tipli: Mert hülye trulajdonfetisizmus van, mindenki venni akar, emiatt aztán persze értelmes bérlakáspiac is csak spéci igényekre akad.

Azt az évi százmilliárdos summát, amit 2000 óta az állam a vásárlások támogatására fordított, "kicsit" jobban is fel lehetett volna használni...

Aveu 2009.05.08. 13:48:48

Az ingatlannyilvántartáshoz.
Az igaz, hogy bárkinek kiadják a lapot hrsz szerint, de a Blikk honnan tudta a hrszt? Sokkal valószínűbb, hogy a Blikk egy földhivatari kontaktja név szerint - ami tilos! - keresett rá Oszkóra.

grigorij (törölt) 2009.05.08. 13:49:44

Hű bazmeg!
Nem hittem, hogy Leninnek, Sztálinnak, Rákosinak, Kunbélának, Kádárnak ekkora tábora van még az országban!!!

1000 nm telek? Anyám, alig 300 négyszögöl! Egy közepes falusi telek...
Teremgarázs? Dehát máshol megírták, két autós lesz... Motoros kapuk? Vagy a WC ajtó is az?
Nem tudom, nekünk 15 éve már nagyobb telkes nyaralónk volt, vagy két kocsi + egy motor is elfért a - motoros kapus - garázsunkban...
Ja és a kapura is motor volt szerelve...

Tényleg azt gondoljátok, hogy ezek a faszik azért kártékonyak mert luxus(?)villát építenek?

Ezek azért kártékonyak, mert lapátolják ki a pénzt külföldre!!!

Ezek gyakorlatilag a nemzetközi pénzlobby csicskásaik!
Nem inkább az a baj, hogy minden döntésükkel Magyarországot alázzák meg? Rombolják le???


Legjobb! Valaki írta fentebb:

"És a Fidesz is tehetetlen..."

Dehogy tehetetlen!

Pontosan teszik a dolgukat! Ők pontosan ugyanígy lopnak, pontosan ugyanígy rombolják az országot!

Zoli a séf 2009.05.08. 13:50:18

Ez a szám gyönyörű. Figyelitek, a számjegyek hogy foglalják kertbe egymást???
Nem a snassz 123 456 789 Ft.-ot vette fel, nem is a 987 654 321-t, (Ne mi nyerjük a legtöbbet...
Copyright by OV), hanem a 232 727 232-t.

A kettő-három-kettő elöl, hátul, a hét-kettő-hét, középen.
CSODASZÉP!
Ennek a pasasnak stílusa van.
:-))))))))

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2009.05.08. 13:51:18

@zero: 10.000 évre vedd fel. akkor kijön a matek nettó 250-het is. :D

Én is akarok kommentelni 2009.05.08. 13:51:35

@zero: A HVGben volt talán 1-2 hónapja vele interjú. Ott rákérdezett a riporter, mennyi Oszkó óradíja ha adótanácsadásról van szó. Nem rémlik a pontos összeg, de az óradíja talán 500 EUR. Ezt ő mondta. Ha valakinél van kéznél HVG nézzen bele a pontos érték után pls. Utolsó oldalas interjú.
Számolj utána, nem csak az elnöki fizetése volt, a másik pedig: ne nevettesd már ki magad, hogy 3 milliós havi bruttó bérrel számolsz, egy ilyen cég elnökének. Annak az MNB elnöke is többszörösét keresi, pedig az állami cég!

Nem védeni akarom, csak arra akarok rávilágítani, hogy mi, kis emberek akik fizetésből élünk(jövőre lehet meglesz a havi 100 nettóm bebeeeee), kicsit más ligában játszunk :o

sponge 2009.05.08. 13:51:58

@Aveu: Most lehet hülyeséget mondok, de szerintem nem kell hozzá HRSZ, elég a pontos cím

Amikor mi lakást vettünk 7éve és kikértük a tulajdoni lapot, nem emlékszem hogy kértek volna HRSZ-t.

Szociológus 2009.05.08. 13:52:18

Szokásos szar, elfogult, ócska poszt. Gondolom szegény blogger is valami munkakerülő féle, különben dolgozna, nem fasszságokat írna.

jozicsenko 2009.05.08. 13:52:42

@Scarlet Crusader: tenni akar valamit?

HEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE????????

ember, ha egyszer jártál már itt, talán láttál olyan bejegyzést, hogy XY elvtárs jóbarátja mennyiért csinált valamit (pl a Ciprusi cégekről)

Ezt az embert akkor fogadom el, ha azzal kezdik, hogy
Elvtársak Fájni Fog, Le kell mondanunk dolgokról!

az Emberek, fájni fog nálam nem jön be!

és tudod miért?

mert a digitábla 30MRDért még mindig él
mert a HM bérszámfejtő rendszere 3 MRD-ért még mindig eladóra vár
mert az M6ost még mindig a strabag épiti
mert az autópályáink 4* , 6* drágábbak, mint a horvát autópályák, stb stb stb

nem folytatom, a hülyeséged nekem fáj...
(mindenki mástól bocs)

Aveu 2009.05.08. 13:55:16

Persze, elég a pontos cím. De a Blikk újságírója csak úgy járja a kerületet, és azt mondja, hopp, ott egy építkezés! Na, ezt gyorsan lecsekkolom a földhivatalban, hátha lesz belőle egy jó sztori. Hát ...

Aveu 2009.05.08. 13:57:22

Vagy így: minden építkezéskezdést be kell jelenteni az APEH-hez és onnan szivárgott ki egy kedves ügyintéző által, aki emlékezett a névre, vagy lefuttatta a keresőben.

reality 2009.05.08. 13:58:43

@négerbirka: "egy magánkézben lévő nagyvállalat első embere volt"
És jó sokat üzletelt az állammal...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 13:58:55

@Aveu:

Vagy a blikkes csóka kiment a helyszínre, megnézte a lakcímet, aztán az alapján megkereseték neki egy rugóért a hrsz.-t, mint bárkinek, aztán a hrsz.-el kiváltotta tullapot. Mint bárki más.

loláb 2009.05.08. 14:00:45

Az összes politikus hitelből épít házat, a legpofátlanabbak "egy magánszemélynek" tartoznak. Nyilván bőven megvan rá a pénzük, (hülye lenne, aki 100 millió forintos vagyon esetén minden forintját a házára költi), viszont mivel ezt nem szerepeltetik a vagyonnyilatkozatukban, egyszerűbb ha felveszik rá a hitelt, mégha nem is kell, akkor ugyanis nem kell megmagyarázni, hogy ugyan honnan a fenéből van 4-500 ezer forintos havi nettó fizetés mellett többszáz milliója házat építeni.
Ennyi a titok.

sponge 2009.05.08. 14:01:03

@Aveu: OK értem! Pl. simán el tudom képzelni, hogy a blikk egy kicsit követte a tulajt és így ráakadt a helyre.

Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy nincsenek korrupt emberek a földhivatalban :)

reKorrekt 2009.05.08. 14:01:15

@Aveu: az utca végéig nem mindig ér el...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 14:01:51

@Aveu:

Vagy van egy másik megoldás is, a Népszavától tanulták. Helikopterrel szálltak főlébe, alattuk térkép a táj, és onnan valamint a magukkal vitt helyszírajzról beazonosították. :-)

Empty 2009.05.08. 14:04:30

,,A TakarNet regisztrált felhasználók a honlapon belépve igénybe vehetik a számukra elérhető on-line földhivatali szolgáltatásokat:

*
nem hiteles tulajdoni lap másolat – különböző keresési szempontok szerint, például helyrajzi-szám intervallum, ingatlan postai címe alapján stb.
*
térképmásolat – belterületi, külterületi és zártkerti ingatlanokról
*
értesítés tulajdoni lap változásáról – széljegyzésről, címmódosításról, szolgalom bejegyzéséről, tulajdonjog változásáról stb."

www.foldhivatal.hu

kopite 2009.05.08. 14:04:50

@zero:

azt a havi 3 millió bruttót nagyon alálőtted...

a 30 millió közelebb áll a valósághoz...

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.08. 14:06:09

gyerekek, én komolyan nem értelek titeket.
1) Lehet röhögni, hogy ja, nem 220 milliót, hanem csak 110-et kapott kölcsön, de tényleg csak annyit, tehát ezt a számot nézzük
2) A 110 millára már bőven fedezet a ház.
3) Nyilván olyan sokat keresett a Deloitte-nál, hogy tudja fizetni a részleteket
4) semmi okotok nincs azt feltételezni, hogy nem piaci alapon kapta a hitelt, nagy az összeg, de nincs vele semmi baj.

Empty 2009.05.08. 14:10:39

,,Kérdésre válaszolva Oszkó Péter megjegyezte: egyes vélemények szerint mintegy 1.000 milliárd forint fekszik magyar tulajdonú külföldi offshore cégekben, amit megfelelő intézkedésekkel akár Magyarországra is lehetne csábítani."

,,A Deloitte még Oszkó idejében fellépést vállalt azon a május 7-i adótervezői konferencián, melynek egyik mottója, hogy "az offshore cég nem végez illegális tevékenységet"."

Ehhez inkább semmit nem teszek hozzá...

négerbirka 2009.05.08. 14:11:26

@zero: figyi, bruttó 3 milliós fizetése súlyosan veszteséges állami vállalatok (pl máv) első embereinek szokott lenni. vagy nagyobb magáncégeknél a 2. vonalnak.

egy nagyobbacska, jól menő multi első emberénél ezt nyugodtan szorozd meg 2-vel vagy 3-mal. abból meg nehogy már ne jöjjön ki a másfél millás törlesztés, amivel 20-30 év alatt ki tudja fizetni.

én csak azt mondom, hogy vannak olyan emberek magyarországon, akik lopás nélkül, tisztességesen is meg tudnak gazdagodni. persze ehhez kell tehetség és rengeteg munka, meg biztos egyfajta gátlástalanság is, de a törvénytelenség nem szükségszerűen.

Empty 2009.05.08. 14:13:43

A gátlástalanság remek kifejezés.

,,Papp József, a Corvinus Egyetem Vállalkozás-fejlesztési Intézetének docense pedig tavaly arra figyelmeztetett lapunkban: bár az offshore társaságok eredetileg a tőkejövedelem kivonását szolgálták, ma már "a bér- és jutalomkimentés eszközei is". Például egy Cipruson bejegyzett - de tevékenységét nem a szigetországban végző - cég igazgatósági tagja évi 20 ezer euróig elvonásmentesen vehet fel tiszteletdíjat, s az e feletti összeg is csak 10 százalékkal adózik odaát."

négerbirka 2009.05.08. 14:17:08

@reality: igen, ezt meg lehetne kapargatni. de te pl tudod h a deloitte árbevételének mekkora része származott állami üzletekből? mert én nem, és simán el tudom képzelni, hogy mondjuk 10%, ami éppenséggel nem egy nagy szám. és nehéz olyan nagyobb céget találni, amelyik sose üzletel az állammal (én egyről hallottam életemben)

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 14:22:15

@Krokodil:

Akkor már csak két kérdés van hátra, pontosabban 3.

1/ A törlesztőrészleteket a PM-i fizetéséből fogja fizetni? Mert az olyan 9 kiló körül van, a törlesztő meg olyan 1.5-1.7 millió között.
2./ Van-e a bevallásai alapján annyi magtakarítása, hogy abból fizesse részleteket? Ezt egy vagyonosodási vizsgálat tisztázhatná.
3./ Ha te építesz egy többszámilliós ingatlant, akkor szerinted téged másnap behívnak-e egy vagyonosdásira? Szerintem igen.

"Lehet röhögni, hogy ja, nem 220 milliót, hanem csak 110-et kapott kölcsön, de tényleg csak annyit, tehát ezt a számot nézzük"

info:

Ha 1.2 millió svájci frank van bejegyezve, akkor annyi a kölcsön tőkeösszege, mert azt így jegyzik be, a kamatot és kezelési költséget az "és járulékai erejéig" fordulat aposztrofálja, illetve tartalmazza. Még "oszi" esetében is, kivéve ha rá egy másik Ptk. és Ingatlannyilvántartási törvény vonatkozik.

Ezt érdemes szem előtt tartani. Én nem röhögtem, mert nincs min.

Fekete Mamba 2009.05.08. 14:27:19

szánalmas ez gyűlölettől fröcsögő irigység, rosszindulat, ami a hozzászólások zömét jellemzi, és ami persze alapvető tények (pl. vezetői jövedelmek nemzetközi vállalatoknál) nem ismeretével párosul.


Ezzel a szaros "vegyük-el-tőle-mert-neki-van" mentalitással már egyszer-kétszer mellélőtt ez az ország (lásd zsidók, svábok, gyárosok, kulákok).

A legröhejesebb, hogy akik így gondolkodnak, azok ugyanezt a mentalitást mondjuk a cigányoknál mélységesen elítélik.

Aveu 2009.05.08. 14:33:12

Még egy adalék Oszkóról: már partner volt a Deloitte adóosztályán, de még mindig csak egy 5-7 év körüli ócska Peugeot 406-ossal járt. (Az én akkori új Focus-som szerintem kétszer annyit ért.) Persze, az igények megnőnek egy idő után, de hát kinél nem, aki teheti? Viszont tényleg kár, hogy belemászott a politika mocsarába.

fénydublőr (törölt) 2009.05.08. 14:35:38

Én 10 milkót kaptam, 35 évre, pedig butus állami alkalmazottka vagyok, sőt, Apeh-vizsgálat is volt, a "vidéki rokonok küldik a kaját"-nál hagyták abba.

Miért ne kapna 200/100 milliót egy nemzetközi magáncég zseni főnöke, kevesebb időre?
A "hegyen" tényleg százával állnak kétekkora házikók, anyósom egy 3 szintes, szintenként 400 négyzetméteres, 20 kocsi-beállós garázsú vadiúj villában takarít.
Találjátok ki, mivel foglalkozik a tulaj! (1 kisméretű magyarnevű, de cseh csoki a jutalom)

Empty 2009.05.08. 14:38:53

Idézet a Deloitte honlapjáról:

,,Számos ügyfelünket képviseljük a Pénzügyminisztérium előtt feltételes adómegállapítási eljárások során, mely biztosítékot nyújt ügyfeleink részére a tervezett ügylet adóhatásait tekintve."

Hát erre most mit mondjak?

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2009.05.08. 14:38:53

@derelyegrádi szellem:
1/ azt, hogy most pm-es lett, azt a hitelfelvételkor nem tudta még maga sem, és a bank sem.egyébként meg leszarom, hogy tudja-e majd fizetni. magánügy.
2/egy vagyonosodási vizsgálat tisztázhatná, egyébként azt tippelem, hogy van. egyébként is 1 év múlva megy vissza a versenyszférába sok milliót keresni.
3/nemtudom, hogy behívnának-e, nem feltétlenül. mármint behívhatják őt is, de esetében nem meglepő, hogy gazdag. egyébként azt tudjuk, hogy őt nem vagyonosodásivizsgálják?

az infot köszi, de szerintem mindez áll a 230 millióra
szóval csak azt nem értem, hogy zero konkrétan min háborodott fel.

Aveu 2009.05.08. 14:39:08

@fénydublőr: sokmindennel foglalkozik, de valójában "munka"nélküli?

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 14:40:14

@Aveu:

Rávilágítok még egyszer: Pénzügyminiszterként (pl azért mert ő irányítja az APEH-ot is) el kell számolni a forrással. Mert az APEH ezt másoknál is elvárja, ha nem megy akkor súlyosan megbírságolja. Ha kapott menedzseri fizetése a forrás, akkor igazolja. Ha partnerként kapott juttatása, akkor azt. Ha egyéb, akkor azt. Ennyi.

jozicsenko 2009.05.08. 14:43:25

@Fekete Mamba: fuss neki mégegyszer

azzal van a baj, hogy az átlagemberrel fizettettnek, de magukon egy centet sem spóroltak még!%!!

avagy: állami, pártbéli, jóelvtársi segítség nélkül mennyi pénze lenne

Kókának, Gyurcsánynak, Kissnek, Hornnak, Bajnainak,

ha soha, egy fillér segítséget sem kapott volna a cégük vagy ők állami csecsből?

ekkerjoz 2009.05.08. 14:44:26

A kormánytagokat, vezető köztisztviselőket kinevezésük előtt feddhetetlenségi vizsgálatnak vetik alá, ami elvileg felér egy vagyonosodási vizsgálattal is.

Szerintem fölösleges indulatból Oszkó zsebe körül matatni, mert valószínűleg megdolgozott a pénzéért, még ha ez a vagyon irritál is sokunkat.

Inkább azt forszíroznám, amire készül, az egységes ingatlanadó halott ötlet, nem lehet keresztülvinni lázongás nélkül. Adózott pénzünkön szerzünk ingatlant, ésszerűtlen tovább adóztatni.

wagabound 2009.05.08. 14:44:36

Továbbá: aki nagy pénzt keres, az többnyire befektet, tőzsdézik, szóval, tudja, hogyan kell fialtatni a pénzt. Ugyanis évszázados tapasztalat: pénzt csak pénzből lehet csinálni.

De akárhonnan is nézzük, van abban valami bicskanyitogatóan vérlázító, hogy amíg a Zemberek hónapról hónapra élnek, amíg az ország gazdasága ezer sebből vérzik, addig azok, akinek ezt köszönhetjük, százmilliós kérókat építgetnek maguknak, és közben nekünk osztják az észt.

Megfigyelo 2009.05.08. 14:48:18

Ket dolog: lehet anyazni, lehet nyalcsorgatni, de 90-ben a kapitalizmusra tetszettek szavazni. A kapitalizmusnak pedig egyik legfontosab differentia specificaja, hogy vannak gazdagok es szegenyek. Nem tetszik? Nekem se, de ez a kapitalizmus lenyege. Es "erdekes modon" a nagy cegek vezeto menedzserei nem a szegenyek koze szoktak tartozni... (De csak ezzel meg nem tettek semmi rosszat, ez a helyzetukbol adodik.)

Mas: a Postabank ugyeben megprobalni a Deloitte-t szamonkerni Orbanek ocsmany szinjateka volt. Arrol ugyanis nem a konyvvizsgalo tehetett, hogy a Orbanek szandekosan bedontottek a Postabankot, (mar a remhirterjesztessel kezdtek), hogy aztan a szuksegesnel 105 Mlrd forinttal tobbel tokesitsek fel es ezt maguk es haverjaik lenyuljak. Oszkonak itt semmit sem lehet felroni.

Aveu 2009.05.08. 14:49:00

@ekkerjoz: Ez a téma itt ugyan off, de valóban érdekesebb. Nem beszélve egyébként arról, hogy az ingatlanadó 2010-től lenne csak hatályos, tehát az OGY-i parlamenti választások előtt 3 hónappal. Az MSZP inkább adót szokott csökkenteni a választások előtt. Eddig bejött nekik.

changebug (törölt) 2009.05.08. 14:51:51

Ez a fasza!
Én a tőzsdebukás után mikor elkezdett mindenki sipákolni, hogy nagyobb mint a 1929-es elvártam volna, hogy pár ember felköti magát vagy ha nem hát a halálba segítik. ('29-ben ez divat volt.) A könyv-vizsgálókról kiderült, hogy egytől-egyig csalnak. De nem, mindenki szépen megrántja a vállát, nem beszélünk róla, a magánnyugdíjalapok kicsit visszaestek - az sem probléma... Ott van az ezekbe a házakba. A negyedmilliárd az semmi.
Ilyenkor vagyok úgy, hogy lehet hogy egy kis háború helyrerakná az értékrendeket. Pár milliárdot a földdel tenni egyenlővé és akkor pár évig senkinek nem lesz gondja a beröpülő bogarakkal. Nem lesz probléma az offshore és sok más sem.

Petrow 2009.05.08. 14:52:12

@zero: nem biztos, hogy jó lenne.

Telek kettéosztásakor a földhivatal elszarta a helyrajzi számot (egy számmal került arrébb a telkünk), és a térképészekhez is ezzel került át. Amikor az új házépítéshez a mi telkünkre ki akartuk kérni, csak néztek ránk, hogy biztosan ez a cím kell? Hát persze bammeg', csak tudom, hol lakok!

Kiderült, hogy tényleg el van baltázva a dolog, és hogy ők nem javíthatják, csak a földhivatal - röpke 2 hónap alatt. A háztervező mondta, hogy nagyon gyakoriak az ilyen, átrajzolásból és 1-az-egybe átvett térképekből fakadóan. Látott olyan térképet, ahol 3-mal voltak elcsúszva a számok.

reality 2009.05.08. 14:53:01

@négerbirka: Ezek a tények külön-külön talán nem is lennének olyan érdekesek, csakhogy az itt a kutya ott van elásva, hogy annak a cégnek lesz a vezetője PM-miniszter, amelyikkel az állam nem egyszer üzletelt!!!
Máskülönben az sem mindegy, hogy mondjuk az a 10% az alapja a majdani 90%-nak. Remélem érted. PL. mint a Dataplex ügynél, ahol az állam pénzéből turbóznak fel egy magán(!) céget, hogy azután a nagy nyereségből finanszírozzák a további ügyleteket. Így fel lehet építeni egy egész birodalmat (ld. Wallis csoport).

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 14:53:54

@Krokodil:

1./ Most viszont az, tehát 900 kilóból (- megélhetés) kell kigazdálkodni a1.5-1.7 törlesztőt. A kérdés változatlan miből fogja fizetni? (Mint pl Demszy aki azt monta hogy horvát nyarlójának hitelét a eu parlamenti képviselői tiszteledíjábl fogja. Csak oda nem ment és alaposan felehető hogy emiatt nem kap tiszteletdíja onnan.)
2./ Addig?
3./ Próbáld ki! :-)

"az infot köszi, de szerintem mindez áll a 230 millióra
szóval csak azt nem értem, hogy zero konkrétan min háborodott fel."

Szívesen, de nem értem ezzel mit akatál írni. zero az 1.2 millió svájci frankot (tőkeösszeg) átszámította forintra (tőkeösszeg).

"de esetében nem meglepő, hogy gazdag"

1./ Kinél meglepő?
2./ Én nem ismerek olyan kitételt az adótörvényben, hogy "kivétel, ha nem meglepő hogy gazdag" az adózó. Pont erre irányul a vizsgálat. A bevallásait összevetik a vagyoni helyzetével, ennek eredményéhez képest dől el, hogy meglepő-e, vagy sem.

garizim 2009.05.08. 14:54:10

Én csak azt nem értem, hogy kinek mi köze hozzá?

Megfigyelo 2009.05.08. 14:54:19

@wagabound: Nem nekik koszonhetjuk. Nehez eldonteni, hogy szemelyesen kinek (valojaban "a rendszernek") de attol, hogy egy nemzetkozi szintu szakembert egy nemzetkozi ceg nemzetkozi szinten megfizet, nekunk semmivel sem lesz rosszabb,.(Sot, de ez mar messzire vinne.) Ha Oszko nem lenne jo szakember, a Deloitte tulajdonosai nem fizettek volna ugy, hogy ekkora villat epitsen. Megint csak: ez egy ilyen rendszer. Nagyon rossz, de jobban mukodik, mint barmi mas....

Petrow 2009.05.08. 14:54:29

@Petrow: nem tudok fogalmazni: "nagyon gyakoriak az ilyen tévedések..."

Még egy apróság: gyorsan kellett a tervezőnek a helyes szám, ezért 20000 Ft különeljárási díjért cserébe 2 nap alatt átírták. A hivatalos kenőpénz azért működik...

ekkerjoz 2009.05.08. 14:55:21

@Aveu: Az nagyon könnyen lehet, hogy belengetnek pár népszerútlen "csapást", amit majd jövő március-április környékén nagy kegyesen hatályon kívül helyeznek, így szerezve szavazókat.
De ehhez miért asszisztálna Oszkó?
Annyit nem ér meg két bekezdés a lexikonban...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.05.08. 14:55:32

Aztán majd megnézzük-e jövőre Oszkó papa vagyonnyilatkozatát?
Szerintem addigra már csak egy 15 éves skodája és egy 30m2-es szobakonyhája lesz Ózdon.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 14:57:25

@ekkerjoz:

"A kormánytagokat, vezető köztisztviselőket kinevezésük előtt feddhetetlenségi vizsgálatnak vetik alá, ami elvileg felér egy vagyonosodási vizsgálattal is."

Ezt honnan veszed?

Mert e szerint itt csak feddhetetlen emberek voltak kormánytagok, és vezető tisztségviselők. Pl a Kabai üzlettárs Veres. Muhhahhhah!

fénydublőr (törölt) 2009.05.08. 14:59:05

Megfigyelő: "a Postabank ugyeben megprobalni a Deloitte-t szamonkerni Orbanek ocsmany szinjateka volt. Arrol ugyanis nem a konyvvizsgalo tehetett, hogy a Orbanek szandekosan bedontottek a Postabankot, (mar a remhirterjesztessel kezdtek), hogy aztan a szuksegesnel 105 Mlrd forinttal tobbel tokesitsek fel es ezt maguk es haverjaik lenyuljak. Oszkonak itt semmit sem lehet felroni. "
És azóta is hazudoznak, sikeresen beetetve pl Derelyegrádi Szellem-et, és még kb másfélmillió Fidesz-fant. Ráadásul már 2-szer belebuktak a rémhírterjesztgetésbe is, és még mindig ezt csinálják (lsd Helyi Téma kamu-újság). Ráadásul most a Jobbikban kemény ellenfélre akadtak ezügyben...
Aveu: "sokmindennel foglalkozik, de valójában "munka"nélküli? "
Nem nyert, pont ellenkezőleg áll a dolog.

reKorrekt 2009.05.08. 15:00:06

@Aveu: ezzel az a bibi hogy 6 éve kommunizmus van.

Empty 2009.05.08. 15:02:04

Nekem csak annyi a bajom, hogy nem tartom etikusnak, ha valaki egyik nap az ügyvédem, másnap meg ô az ügyész.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 15:02:10

@garizim:

Neked is elmondom: Ő a Magyar Köztársaság pénzügyminisztere. Ekként pl ő irányítja z APEH-et, ami ha te építesz egy 3000 mlillós kéglit megkérdezi honna volt a lé. Ha nem tudod igazolni súlyosan megbírságolnak.Sok midnen más mellett pl ez.

Ha nem PM és így közszereplő, akkor semmi. Azt épít tőlem amit akar. Csak rá, esetleg az APEHre tartozik.

Aveu 2009.05.08. 15:03:06

@ekkerjoz: valóban, a 2010-es választások közeledtével, egyre inkább ki lesz téve az MSZP politikai nyomásának. (Egyébként ezért akarja elfogadtatni még idén májusban a 2010-es adótörvényeket - nem buta ez az Oszkó, na). És majd akkor dől el, hogy milyen ember. Hiszen egy szakértő nem csökkent azért adót, hogy egy párt abból politikailag profitáljon. Ha viszont csökkent, beírja magát a Veres Jánosok közé.

vic 2009.05.08. 15:03:13

ez milyen egy demagóg cikk?

szerinted ad a bank 2 ft-ot is fedezet nélkül?
hitel fedezete simán lehet értékpapír vagy részesedés is... könyvvizsgáló cég résztulajdonosaként simán érhetett a része ennyit...sőt...

szerintem savanyú a szőlő... neki bejött az élet, sokaknak meg nem... erről nem biztos, hogy az tehet akinek bejött...

sharpy72hu 2009.05.08. 15:03:33

@Maximio: Komolyan mondom nem értem a felháborodást. Javítsatok ki de úgy tudom, hogy mintha 1988 óta nem kommunizmust építenénk az országban. Ebből következik, hogy még elméletben sem létezik a javak egyenlő elosztása az emberek között (természetesen ez a Kádár alatt sem létezett csak takargatták a különbségeket). Teljesen normális, hogy a világ egyik legnagyobb könyvvizsgáló cégének a magyarországi igazgatójának 300-400 milliós háza. Miért gondolod, hogy Neked valami hasonló járna. Majd ha Te mondjuk az Ernst & Young vezérigazgatója leszel akkor Neked is lesz, addig nem. Egy átlagember vagy - vagyoni helyzetét nézve - átlag alatt elhelyezkedő ember pedig valóban örüljön, hogy van munkája, főleg válság idején. Ezt hívják kapitalizmusnak. Persze visszasírhatjuk a szocializmust is és akkor nem lesz ilyen feltünő a különbség, de mintha az a rendszer sem működött volna.

reKorrekt 2009.05.08. 15:03:55

@garizim: Hadd tudjam már hogy gazember-e az akire a befizetett adómat bízzák. Mindössze ennyi közöm van hozzá.

gidabiga 2009.05.08. 15:04:04

@wmiki:

akkor én valamit elszúrtam :)))

Megfigyelo 2009.05.08. 15:05:18

@A lámpavas öregbíti a bőrt [Korrekt]: Te hulye vagy, vagy csak tetteted? Kulonben is, mi az, hogy "kommunizmus"? Olyat meg senki sem latott.

ekkerjoz 2009.05.08. 15:05:19

@derelyegrádi szellem: Minden kormányban voltak olyan arcok, akik a közvélemény szerint lámpavasra valók lennének, vagy azért, amit előzőleg csináltak, vagy azért, amit kormányon műveltek. Nem az én dolgom fikázni egyiket sem.
De nem lehet olyan személyt kormányzati feladatra kinevezni, akinél az előzetes átvilágítás során valamilyen, akár elévült vétség is felróható.
Nézzen utána.

Mentolosmájkrém 2009.05.08. 15:07:15

@changebug: Barátom, ha te leszel az első és egyetlen halálos áldozata ennek a háborúnak és ez megold minden problémát akkor hajrá!

naxx · http://alhirek.blogter.hu/ 2009.05.08. 15:07:52

Ez nem kávé helyett van, ilyenkor az ember legszívesebben fegyverért nyúlna... Csak ha egyet lelősz, jön 100 másik.
Egyébként nyugatibb országokban nem kéne lemondania valakinek, ha a beiktatása utáni pár héten belül ennyi szennyes teregetődik ki? Vagy ez itt már nem is számít szennyesnek?

Megfigyelo 2009.05.08. 15:08:17

@derelyegrádi szellem: Igen, o a Magyar Koztarsasag penzugyminisztere. Mert otthagyta hihetetlenul jol fizeto vezerigazgatoi allasat az egyik legnagyobb nemzetkozi cegnel, amikor hivtak es ugy latta, hogy a hazanak szuksege van ra es a szakertelmere!

sharpy72hu 2009.05.08. 15:08:36

@Empty: Hol élsz barátom. Hány ilyen van ügyészből - ügyvéd persze a jellemzőbb, mert úgy jobban lehet hasznosítani az ügyészként szerzett ismeretségeket.

Aveu 2009.05.08. 15:08:50

@derelyegrádi szellem:

Szerintem a "C típusú nemzetbiztonsági átvilágításra" gondol. Ahogy tudom, - többek között - azt vizsgálják, hogy zsarolható-e valamivel. Végül is köze van a feddhetetlenséghez.

reality 2009.05.08. 15:09:15

@Megfigyelo: Ez nem az a kapitalizmus, amit itt sokan szeretnénk. Egyáltalán nem tartozik a jó kapitalizmusba az , hogy azok, és csak azok gazdagodhassanak meg, akik "közel vannak a tűzhöz", akik állami pénzekkel üzletelnek, hogy ebből teremtsék meg tőkéjüket. Olyanok (és elmondható, hogy csak szinte olyanok) vannak a leggazdagabbak között, akik pénzügyi vagy az ingatlanszférában mozognak, a reálgazdaság meg sehol, ezek a termelésben nem vesznek részt, csak a lufit fújják, amelyek egyre többször és egyre nagyobbat robbannak.
Ez egy nagyon eltorzult vadkapitalizmus, amiből a tehetséges, de nagy tőkével nem rendelkező ember nem tud ki/feltörni. :(

ekkerjoz 2009.05.08. 15:11:36

@Aveu: Az csak egy lépcsőfoka a teljes átvilágításnak.

Megfigyelo 2009.05.08. 15:11:46

@sharpy72hu: Tokeletesen igaz. Nem vettem eszre a hozzaszolasod, es elkezdtem hasonlokat irogatni....

fedélzeti kompót 2009.05.08. 15:12:11

@Marcellusca: gyújtsad rájuk helyettem is, köszi.

OmegA404 (törölt) 2009.05.08. 15:12:13

Felhívnám a figyelmet a minőségi urgás mértékére 90ből 450be.... ez erős nagyzolás.

Megfigyelo 2009.05.08. 15:14:31

@reality: Nincs jo kapitalizmus, az mese, legfeljebb effektivebben es kevesbe effektiven mukodo valtozatok. Nalunk mindenesetre tobbe-kevesbe csak a multik mukodnek effektiven... (Es ok hoznak muszaki, menedzser stb. kulturat es tapasztalatot. Persze nem jotekonysagbol.)

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 15:14:39

@ekkerjoz:

nekem nem kell ennek utánanéznem. Egy C típusú vizsgálatnak vetik alá őket. Aminek semmi köze a vagyonosodási vizsgálathoz. Az égvilágon semmi.

megteszi, hogy utánanéz:

1./ Mi a "vétség"
2./ Mi az "elévült"
3./ "Felróhatóság"

És ezek miként kapcsolódnak ahhoz, hogy valakinek van-e adózott fedezete, a vagyoni helyzetéhez képest.

Ezek segítségével ki lehetne hámozni, mit szeretett volna írni.

Aveu 2009.05.08. 15:15:08

"mondjuk az Ernst & Young vezérigazgatója leszel "

Szólított valaki? :-)
Na jó, nem én vagyok az, de tény hogy dolgoztam ott (is), és sok a jó csaj! És ez a lényeg! Nem lehetne ezt a posztot ebbe az irányba elvinni? ;-)

Egyébként Oszkó lesz még Deloitte vezér! Utólag nagyon hasznos kis kirándulásnak fog ez bizonyulni a számára! Szerintem elsősorban az intellektuális kiváncsiság és a karrierépítés hajtja.

2009.05.08. 15:15:23

AZT nem értem hogy pl az ingatlanadó miért terjed ki a megélhetési tulajdonra mondjuk amiben éppen lakom és mért vagyok ezért utólag büntetve(adó) mert ezt az ingatlant a leadózott pénzemből vettem.Bassza meg az anyját akinek ez fáj

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.05.08. 15:15:49

@gidabiga: erről nem az mszp tehet, ők őszöd óta csak igazat mondanak

te hibád, nem vagy becsületes dolgozó

DocBulywood 2009.05.08. 15:16:13

- Jónapotkívánok!
- Parancsoljon!
- 400nm-es 4 emeletes vízfüggönyös, puncihabosítós, análtágítós és faszverős villára szeretnék pár fillér hitelt felvenni.
- Kb milyen összeget óhajt kapni, ami két nap múlva a fórumozók idegeit borzolja?
- Lássuk... úgy 100-120 millióFt elég lenne.
- Kis türelmet kérek, szólnom kell a főfőfőnökömnek!

Kisvártatva előkerül a főfőfőnök:
- Jónagyotkívánok XY főfőfőnök vagyok. Kihez van szerencsém?
- (T)Oszkó Péter.
- Miben segíthetek?
- Kéne 100-120 milka hitelke.
- Hohó! Mi az ön foglalkozása?
- Pénzügyminiszter!
- Áááá! Szóval Öné a kassza kulcsa! Így mindjárt más! Mennyit mondott? 200 millát? Petikém, melyik bankba utaljam a pénzt?
- ... ez itt a reklám helye ...
- Ennek semmi akadálya! Máris utaljuk... de kéne valami fedezet is. Mit tudsz ajánlani?
- 8000mrdFt-os IMF hitel elég lesz?
- Óhhh, bőven. Mondd, nem szeretnéd, hogy 1000nm-es házad legyen? Tudnák még adni hitelt, 0%-os kamatra. Akkor fizeted vissza, amikor csak tetszik, Péterkém...
- Áll az alku! ...

:-(

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 15:17:35

@Aveu:

Ja az az. Pl a Vahl Tamás (hivatalos jelölt volt) esetében a A.I.-től tudta meg Bajani, hogy az irányítás alatt álló céget többször megbüntették kartellezésen.

Most tényleg ki akarjátok röhögtetni magatokat?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.08. 15:18:50

elmagyarázom.
fájni fog, mondta bajnai. És azt látjuk, tényleg fájni fog.
csak megint nekünk.
nekik nem.
aki ezt nem érti, annak nincs lelke.
a fájni fog másik végén emberek vannak, akiket ez a mondat, és a belőle következő dolgok a végső nyomorúságba fognak dönteni.

de ezek a nyomorultak megnyugodva látják,hogy azok, akik a megszorító intézkedéseket hozzák, maguk is összehúzzák a nadrágszíjat, és csak 110 millió hitelt vesznek fel, és nem többet.
és a házuk sem egy palota, hisz alig 300 millió az értéke.
ezek után, természetes, hogy nem szidják őket, hanem gyűjtést rendeznek, hogy jusson szegénynek nagyobbra, nehogy már kinézzék a rózsadombról.
ezek után, a szegény emberek éhesen, a másnapi felkelés újabb reménytelenségével szívükben, de megnyugodva hajtják álomra fejüket a rossz szalmazsákon,mert látják, hogy szeretve tisztelt vezetőik is a legnagyobb mértékben kiveszik részüket az ország megmentéséből. Éjt nappallá téve, a kormányzatban erejükön felül dolgozva, a világ legjobb törvényeit hozva, folyamatosan azért dolgoznak, hogy neki, a most még éhezőnek, egy szép napon jobb legyen. Ezzel a gondolattal, boldog mosollyal arcukon alszanak el, álmukban a szebb jövőt látva.

OmegA404 (törölt) 2009.05.08. 15:19:34

Tőkeemelésért hitelt program?

reality 2009.05.08. 15:20:05

@Megfigyelo: Muszáj mindent idézőjelbe tenni? Nem vagyok naiv, így csak egy megfelelően, elfogadhatóan működő kapitalizmust szeretnék.

gidabiga 2009.05.08. 15:20:10

@wmiki:

akkor mélyen magamba kell szállnom.
lehet, hogy az a baj, hogy csak annyit után adózom, amennyi a tényleges keresetem és nem ajánlom fel az éhbéremnek a felét még az államnak? :DDD

DocBulywood 2009.05.08. 15:20:13

@kobalt:

Egyrészt azért, mert csúnya vagy.

Másrészt azért, mert a feketegazdaság ellen nehezebb harcolni, mint azok ellen, akiknek 40-50-60nm-nyi lakásuk van. Az ugyanis látható, így adóztatható a féreg, aki még nem hullott ki a híd alá.

Ha fellépnének a feketegazdaság ellen, akkor saját maguk ellen lépnének fel.

Comprende, amigo?

Megfigyelo 2009.05.08. 15:20:21

@reality: Egyebkent a kapitalizmus alapjainak megvetese (az a bizonyos elso millio - ma inkabb milliard - megszerzese) mindig, mindenutt vadkapitalizmusban ment. Eleg, ha a kezdetekre utalok: Angliaban a parasztokat elkergettek a foldrol, hogy birkakat tartsanak rajta a gyapjuipar ellatasara, majd felakasztottak oket, mint csavarokat. Nem ismeros? Kb. igy akar ma banni a magyar jobboldal a ciganyokkal - elobb kihuztak aloluk azokat a "szocialista" nagyvallalatokat, ahol dolgoztak, most meg lelovoldozgetik oket, mint ingyeneloket...

vic 2009.05.08. 15:20:41

@DocBulywood:

jól hangzik amit irtál, vicces is, inkább szépirodalmi dolgokon gondolkodj mint tényfeltáró újságíráson...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 15:22:11

@vic:

te meg szerintem semmin. Ha mégis, ne írd le.

Tündér_Lala 2009.05.08. 15:22:34

Azt gondolom, hogy Oszkó valószínűleg kivételes képességekkel rendelkezik.
De azt is (grigorij-nál a pont) hogy a nemzetközi finánc tőke gátlástalan kiszolgálóinak az egyike (ahogyan a Bajnai is ) és akinek a segítségével sok Md szám viszik ki a dohányt adózatlanul. Ezt a tevékenységet ezek a körök hajlandók jól megfizetni.
De ha hajlandó volt ezt elvállalni, miből gondoljam azt, hogy pénzügy miniszterként inaszakadtából az ország javáért fog dolgozni. Ez szerintem legalább is kétséges, sokkal valószínűbb , hogy állami szinten is ezeknek a köröknek készíti elő a talajt.(Törvényi lukak tágítása, értékesebb ingalan vagyon megszerzése -ha nem tudják fizetni az ingatlan adót, kénytelenek lesznek elkótyavetyélni -
stb) Tudják ők, hogy mit kell lépni.

Megfigyelo 2009.05.08. 15:23:33

@reality: En is olyat szeretnek, csak az itt es most nem realis kivansag. Az itteni kapitalizmus meg mindig sokkal szolidabb mint az ukran vagy orosz Vadkelet. (Egyebkent mit tettem idezojelbe?)

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 15:23:46

@Megfigyelo:

ez valami irónia?

Van Bodor Pál János István legjobb fiatal tanítványa vagy?

reKorrekt 2009.05.08. 15:23:58

@Megfigyelo: ezt nem is tudtam. Így viszont lehet inkább a fideszre szavazok..

2009.05.08. 15:24:07

@DocBulywood: Előbb utóbb oda kerülünk. A fekete gazdaság egyenlő a fekete öltönyösökkel, lassan csak ez a képzettársításom marad.

Delinquent 2009.05.08. 15:26:06

Nem vedem Oszko-t mert nem ismerem es ennyi ido utan meg nem tudok rola velemenyt mondani, de szanalmas az a hozzaallas hogy akinek penze van az biztos hogy lopta. Minek lovagolni azon hogy elektromosan nyilo ajtok lesznek a hazaban vagy lesz-e vizfuggony?
Csak ugy sut az irigyseg a posztbol...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 15:26:17

Amióta index címlap a post, azóta szépen megjöttek a vakegér seggfejek...

Megfigyelo 2009.05.08. 15:26:31

Ez az egesz vita azert gusztustalan (kizarolag hangulatkeltesre szolgal), mert Oszko azt a hitelt maganemberkent vette fel, meg mielott kozsszereplo lett volna belole.

vic 2009.05.08. 15:26:42

@kobalt:

az eddig közzétett tervek alapján ha nem minimálbérre vagy bejelentve, akkor ha az átlagfizetés körül keresel (190 bruttó/hó), akkor az SZJA-d jobban csökken mint amennyivel egy átlag lakásra (kb 15-20 MFt) jutó ingatlanadó fog terhelni téged.

ha nem vagy bejelentve, akkor nem tudom miért vagy felháborodva...adót csalsz és most egy kiskapuval kevesebb...
ha van egy normál (bejelentett) fizud, de az átlag lakásnál sokkal többet ér a lakásod (esetleg több lakásod van), akkor nem tudom min vagy fennakadva... arányosabban fogsz a közterhekhez hozzájárulni mint eddig...

zsg? 2009.05.08. 15:28:53

Jellemző ez a blogpost meg a kommentek is a magyar társadalomra. Aki gazdagabb, mint én (pista vagyok a kőbányai panelból), az mind tolvaj/hazaáruló/lopta/akasszuk fel. Az igazán elszomorító, hogy mostanra már a fiatal, munkakezdő korosztály is lesajátította az agyatlan és fogalom nélküli hőbörgést, ahelyett, hogy az ilyen ürgékben a teljesítményt, illetve az elérhető lehetőséget látná. Ha neki sikerült, akkor nekem is lehet, nem? Ezzel szemben mi van?

A sok nyomoronc el sem tudja képzelni, hogy nemzetközi szintű teljesítménnyel lehet legálisan sok pénzt keresni. Akár nagyon sokat is. Az a jelentéktelen kérdés pláne nem ér fel az agyukig, hogy ennek a faszinak véresszájú kapitalisták adták a fizetést, és nem a sógora a minisztériumból. Biztos nem azért fizettek neki, mert felét visszaadta az amerikai tulajdonostársaknak. Hanem azért, mert megérte nekik ennyit fizetni. Nem az állam pénzéből, hanem a cégéből, az ügyfelekéből.

Ja, hogy ehhez tanulni kell, sokat? Nyelveket kell beszélni, sokat? Dolgozni kell, sokat? Mindezeken túl is kiemelkedően jónak kell lenni, de nagyon? Helytállni a nemzetközi piacon is a legjobbnak számítók között? Ez nyilván csak rizsa, agymosottak hiszik csak el! A lényeg, hogy akasszuk fel a rohadt tolvajt! Fürödjünk a vérében, vegyük el mindenét, de leginkább a villáját és költözzünk bele mi! (mert a magunk tehetségéből egy putrira is nehezen futja).

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.05.08. 15:30:05

@gidabiga: nem az a baj
nem tanultál, és nincsenek olyan képességeid, amivel ilyen pozícióba kerülhetsz, pedig megtehetted volna, csak túl lusta vagy, nem ilyen szorgalmas

Borzasztó Károly 2009.05.08. 15:31:25

csak a sarga irigyseg szol mindenkibol, hehe sehol egy szivbol jovo gratulacio, semmi dicseret, hogy milyen ugyes :D

Megfigyelo 2009.05.08. 15:32:13

@Tündér_Lala: Ez kozonseges ragalmazas! Szerintem Oszkotol, sot Bajnaitol is szolgalat, amit tesznek (jol, vagy rosszul, az majd kiderul), mert nagyon jol es gond nelkul eltek korabban, es csak megbecsulest (es sok penzt) kaptak a munkajukert. En a helyukben korberohogtem volna azt, aki a kormanyba hiv, szazadannyi penzert es sok-sok kellemetlenseggel...

UTakeMe 2009.05.08. 15:32:14

Ez egy Vörös POSZTó....

Aveu 2009.05.08. 15:33:00

Még egy infó Oszkóról. Az angolon kívűl elég jól beszél franciául is, et pour moi c'est un plus!

reality 2009.05.08. 15:34:20

@Megfigyelo: "birkakat tartsanak rajta a gyapjuipar ellatasara".
Ők legalább termeltek valamit.

A további, amit írtál, az meg No Comment kategória.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.08. 15:34:34

Szerintetek az normális, hogy miközben az ország a csőd szélén táncol, vannak emberek, nem is kevesen, akik milliárdos házakat építenek?
Akár magánember, akár politikus?
kicsit kihívó, hogy miközben az ország egyik, nagyobbik része napi gondokkal küzd, addig egy réteg vagyonokat gyűjt, és lop el.
Mit nem lehet azon érteni, hogy a napi filléres gondokkal küzdő embernek alacsonyabb lett az ingerküszöbe? Ha lenne munkája, nem fenyegetné a hajléktalanság , ha nem nyomorogna, tizedennyi embert nem érdekelne a sok rózsadombi villa.
Elfogyott a türelem,mert a létünket, a megélhetésünket veszélyeztetik. a többit tudjátok, már 100x elhangzott.

Megfigyelo 2009.05.08. 15:35:17

@vic: @zsg?: @wmiki: @Redaz:

Egyetertek! (By,by - kikapcs.)

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 15:37:35

@Aveu:

Értékelem az osziról szóló infokat, szögezzük le valamit: Oszkó egy kultúrember, különösen ha elődjéhez mérjük. Biztos okos, értelmes ember, aki kiváló elnök-vezérigazgató.

De a felvetteken sem ez, de az sem változtat, ha legközeleb boldoggá avatási eljárásának megkezdődtéről számolsz be.

vic 2009.05.08. 15:38:12

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:

szerintem normális... ezt hivják teljesitmény arányos juttatásnak...

amit te feszegetsz az populizmus, demagogia... a válság miatt nehéz helyzetbe kerülő tömegeknél sajnos népszerűek az ilyen gondolatok... ellenségképzés mindig jobban ment, mint elgondolkodni azon, hogy miért nem jutottam elöbbre...

Megfigyelo 2009.05.08. 15:38:42

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]: Termeszetesen normalis, amennyiben a kapitalizmus az. Azert, mert masnak nincs penze, en nem kolthetem el izlesem szerint az enyemet, amier tisztesseggel megdolgoztam?

Megfigyelo 2009.05.08. 15:42:46

@reality: Pedig nem artana elgondolkozni azon, amit irtam ott!

Delinquent 2009.05.08. 15:43:17

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:
Ennyi erovel ne egyel egy szelet kenyernel tobbet estenkent mert Etiopiaban eheznek.

Irigy-e vagy?

Empty 2009.05.08. 15:43:43

Tisztességgel? Maradjunk a legálisnál. Adóelkerülési tanácsokat adni, ezen rengeteg - természetesen Magyarországon adózott -, pénzt keresni, majd elmenni jegybankelnöknek, pénzügyminiszternek természetesen legális. Miint ahogy színesfémkereskedôként is legális volt. Sajnos. Ugyanakkor nem tisztességes.

Aveu 2009.05.08. 15:44:31

@derelyegrádi szellem: én igazából a csajokról akartam volna beszélni, de valahogy senki sem kapta fel ezt a szálat ;-)

De teljesen megértem a kétségbeesett embereket is. Egyre nagyobb a reménytelenség Magyarországon.

És azt se fejeltsük el, hogy Oszkó nem azért kapta meg a pénzügyminiszteri széket, hogy csökkentse a kormányzati korrupciót ...

vic 2009.05.08. 15:46:55

@Empty:
szerintem tisztább dolog multi élén ennyit keresni (nyugati fizetésektől azért félévre...) és tovább állni máshova, mint ugyanúgy milliókat felvenni, csak közben elhitetni a néppel, hogy "én csak 300 bruttót kapok + ktgeket", és a burzsuj milliárdosok pedig...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 15:47:03

@wmiki:

Tudod az baj ezzel, hogy nem hallottam ezeket az érveket pl. Torgyán villája kapcsán. Azt hogy számoljon el, honnan van, azt gyakrabban. Vajon miért?

Én ugyanazt mondtam akkor, most is. Aki miniszterséget vállalt, annak bizony nyilvánossá kell tennie, mije miből van, aki ezt nem szeretné, az ne legyen miniszter.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 15:47:37

@Delinquent: Te vagy az utolsó, téged talállak meg...

Ha egy kicsit is mögé néznél annak, hogy az összes EU-s pénzt, az összes nagyberuházást, az összes erőművet, az össez igazán nagy pénzt jelentő tendert, milyen cégek nyerik és azok mögött kik vannak, akkor nem írnál le ilyen ostoba demagóg faszságokat..., mert nem a post demagóg, hanem a "direktvakvagyok"... duma

reality 2009.05.08. 15:49:14

@Megfigyelo: A hülyeségen nincs mit gondolkodni.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.08. 15:50:04

@vic: és én vagyok demagóg? Miért nem jutottam előbbre? mert én ennyit tudok, de azt jól, és ebből szeretnék megélni. Te úgy gondolod, csak az a normális, ha mindenki két kézzel kapar a lehetőségek után, hogy minél jobban éljen? Csak ez számít? gondolkodj el egy kicsit, ha mindenki ofsór cégeken keresztül dolgoztatna, meddig élne az ország? ha mindenki top menedzser lenne, ki termelne, ki sütne kenyeret, ki nyomtatna újságot? elég fura, hogy az a hibás, aki dolgozik, a munkája hozzájárul az ország eltartásához, és nem az, aki a pénzt kimenti, bankszámlán tartja.Épp az a bajok alapja, kétkezi munkát már senki nem akar végezni. Meg is látszik az országon.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 15:50:47

@Aveu:

"És azt se fejeltsük el, hogy Oszkó nem azért kapta meg a pénzügyminiszteri széket, hogy csökkentse a kormányzati korrupciót ... "

Ja, ez mindent megmagyaráz....és neki nem is kell elszámolni mi miből van, az csak a pórnép dolga...

Hogy kedvezzek is neked: Mi van a csajokkal? :-)

Janovszki Zsolt 2009.05.08. 15:51:38

@zsg?:
Szívemből szóltál, ha valaki egy NEM ÁLLAMI CÉGNÉL, ahol REAL TULAJDONOSOK döntenek és kérnek számon, oda jut, ahová Oszkó jutott, annak pont annyi pénze lesz, amennyit ezek a TULAJDONOSOK adnak neki. Se több, se kevesebb. Tény, hogy ez pont egy fényévvel több, mint amennyit egy életét elbaszott pénteken 1/2 kettőkor már a kocsmában rohadó átlagmagyar jómunkásember el tud képzelni... Kedves kommentelő: Welcome to piacgazdaság.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.08. 15:52:37

@Megfigyelo: ha tisztességgel megdolgoztál érte, miért ne? Na de most nem erről beszélünk:):)

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 15:52:58

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

De úgy ám!

Ez egy jól körülhatárolható szűk belterjes kör.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 15:55:41

@Megfigyelo: Összevissza faszságokat beszélsz, mint az össze LMP-s kis buzika, aki idekeveredett.

Oszkó Péter papíron lehet, hogy legálisan kapta a hatalmas jövedelmeit, de a fizetését azért kapta, mert segített az adózást elkerülni a cégeknek. Azt az adózást, amiből a szerencsétlen öreganyád 13. havi nyugdíja lenne fizetve bazdmeg...

Erkölcsileg támogatod, vagy most jön az, hogy lehet, de különben is fasisztaveszély van...?

Aveu 2009.05.08. 15:57:45

@derelyegrádi szellem:
De, el kell számolnia vele, ha olyan helyzetbe kerül, pl. vagyonosodási vizsgálat keretében, vagy akár a jelenlegi helyzetben is, mert már közszereplő.

De én sem vagyok naív, maradhatunk annyiban, hogy az elkövetkező 1 évben nem fog vagyonosodási vizsgálat indulni Oszkó ellen. (És nem azért, mert Oszkó közbelép, hanem mert az APEH-elnök ezt nyilván nem meri meglépni.)

Delinquent 2009.05.08. 15:58:01

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Nincs kedvem azon vitatkozni hogy ki a nagyobb demagog.
Termeszetesen elitelem en is azokat akik manipulaljak a tendereket es ebbol tisztessegtelen haszonra tesznek szert, ebben nincs koztunk vita.
En azt mondom ha a posztiro felfed egy ilyen ugyletet amelynek tortenetesen koze van Oszkohoz akkor ok, "vastagbor" kategoria. De azon lovagolni hogy hogyan lesz felszerelve a majdani haza, szerintem izlestelen es rosszindulatu hangulatkeltes.

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.05.08. 15:58:48

@derelyegrádi szellem: én meg azt mondom, hogy mindenkinek nyilvánosnak kellene lennie a jövedelmének és a költésének, vagy pedig mindenki ugyanannyi fizetést kapjon attól függetlenül, hogy mit csinál

és most ezt komolyan mondtam

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 16:00:09

@Janovszki Zsolt:

Alapvetően igazd van. Azonban MO NEM PIACGAZDASÁG. Ezt azért kéretik figylembe venni.

Mo mindenről, ahol nagyobb üzlet van egy politikával összefonódott korrupt társaság jelenik meg, és nyer.

Nézzük aTV székházat eladták pár milliárdésrt majd nem építettek egy másikat hanem bérelnek egyet a Wallis cégtől 125 milliárdért futamidő végére. Ilyen piacgazdaságban nem történhet. M?ert yilen ajánlatot meg sem hallgatnak, nemhogy elfogadjanak. Posta detto. 4. milliárdértt elad, 12 milliárdést 10 éve bérel egy irodaházban.

A Wallis egyszer ment valódi piaci versenybe, körberöhögték őket a valódi piacról élő nagycégek. Azóta se.

Mo-n nincs valódi piaci verseny. Ezt tudomásul kell venni.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 16:02:04

@Delinquent: Nem értem, ha globál érted a postot, akkor mit ragadsz le ezen?

Tehát Oszkónak nagy pénzt keresni, adózáselkerülési tanácsokkal igen, postírónak a ház felszereltségén lovagolni nem... mert az jobban bántja a szemedet, mint, az, hogy ez az ember azon gazdagodott meg, hogy segített kimenekíteni a pénzt az államkassza elől.

Értem. Na ez az a mentalitás, ami miatt ezek az emberek itthon azt csinálnak amit akarnak...

Baszni bele, szól a zene...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 16:02:25

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

"faszságokat beszélsz, mint az össze LMP-s kis buzika, aki idekeveredett"

"Amióta index címlap a post, azóta szépen megjöttek a vakegér seggfejek..."

Pedig én még nem is szóltam hozzá!!
Grata Perez, csak így tovább :)

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 16:02:56

@wmiki:

Pl az Alkotmánybíróásg nem osztja az álláspontodat. Biztos tökhülyék.

Meg én sem. Mert lófasz feri nem dönt közpénzekről következésképpen így korrupciós szempontból némileg más a helyzet nála, mit azzal aki igen. Ezt rajtad kívül mindeki átlátja.

négerbirka 2009.05.08. 16:03:36

@reality: azt mondod, hogy _mindenki_ korrupt, aki az állammal üzletel? csak mert ez szerintem erős túlzás, illetve a deloitte esetében én még hallottam ezzel kapcsolatos konkrétumot.

DocBulywood 2009.05.08. 16:04:56

@vic:

Örülök, hogy tetszett a kis szösszenet, de ha gondolod át tudom ültetni Dark Side-os verzióba:

- Csá csumi!
- Há' hóógy vagy, ombre?
- Felpucolnánk egy vityillót a Szemétdombra,a másodikk kerbe'!
- Ja, ho' odaaa?
- Ja, gecc'.
- Oszt' mekkora lenne a kégl'?
- Há' vagy néccáz' néccetméter. Nem férek el a kilecvenen a purdékkal.
- Te figyejé', mibe fájna neked?
- Másfél milka sváci' frankóba!
- Oszt' ki az a barom, aki ennyit adna neked?
- Gondótam' köccsönző', mer' nem dobtalak fel az olajos bulájban.
- Ja?! Tényleg.
- Meg nem szótam' az Ápecchhnek sem, hogy a bodzábú', meg a fagyállóból pájinka üzemed címét sem tudják. Ott se fizettél adót, te!
- Oszt' mija gárácijá árrá, hogy visszaadod a pízt, te tróger zsaroló gennyláda?!
- Olyan pályázatokat írtam leveshűtésre az oviba, automata kenyérszeletelőre az általánosba, ahová a 23 éves félhüje' gyereked jár, meg a fődútra' plusz fődé - a marhák aszt hiszikk, hogy acfaltos út lesz -, hogy már két mirijárdot le is szedtünk róluk. Most van az alapnyítvány számláján, csak nem férhetünk még hozzá, mert a Józsi lekötötte és akkor ebból is lesz pár haunap múlva plusz pár 10 milkó. Abbó' te is kaphacc, na?
- Mennyi zsé' kell, édes ecsém?
- ...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 16:08:24

@négerbirka:

akkor felhívnám szíves figyelemedet a nemrég állam által a Deloitte ellen elbukott e poszton általam már vázolt perre.

Ha az nem az, akkor mi?

Tündér_Lala 2009.05.08. 16:08:49

@Megfigyelo: Miből gondolod, hogy a nagytőkének nincsennek érdekeltségei a politikában és miből gondolod, hogy - ahogy eddig - nem szolgálják az érdekeiket politikusként is.
Mert ha hirtelen hazafiakká váltak nem az ingatlan adón spekulálnának, hanem mindannyiunk hasznára elzánák azokat a csapokat , amelyekből eddig szakmai és egzisztenciális karriet építettek, ahol számolatlanul folyik el a pénzünk a nemzetközi pénzvilág hasznára.
A rossz indulatú rágalmazásról pedig: Az eddigi életút után ( Bajnai, Oszkó ), inkább azon lepődnék meg, ha nem lenne igazam.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 16:09:26

@Bezuhov: Már leszarom a szalonképesség szabályait, ha a un. politikai elit is leszar mindent.

Végülis inkább egy PC, szépen beszélő, szalonképes tolvaj, mint egy megkeseredett, rondán beszélő, becsületes adózó...

AnyuEztVeddMeg · https://www.anyueztveddmeg.hu 2009.05.08. 16:09:55

Tisztelt Oszkó Úr!

Ha ott lehetek a házavatón, meg fogom találni az eset pozitív kicsengését! ;-)

Sussudio 2009.05.08. 16:10:02

Jajjistenem. Sokkal tehetségtelenebb idióták ennél sokkalta nagyobb vagyonokat pakoltak össze...

Emberek, félreértés ne essék, Gyurcsány meg Kóka vagyona nekem is fáj - ugyanis két tehetségtelen emberről beszélünk, akik a komcsi kapcsolataikból összetolvajlották azt.

De Oszkó egész más eset - az ő és a hozzá hasonlók pénze nekem nem fáj, sőt, jólesik, mert az látszik belőle, hogy lehet még tehetségből is előrejutni ebben az országban.

Oszkót véletlenül ismerem, egész jól, nem tudok róla, hogy bármilyen komolyabb kapcsolati tőkéje lett volna induláskor, cserébe viszont értelmes és szorgalmas.

Lehet "behányni" attól, hogy valaki adótanácsadó, de adótanácsadók mindenhol vannak, hozzá tartoznak a rendszerhez, pláne egy olyan rendszerhez, ahol akkor sem tudod követni a lehetőségeidet, ha nem akarsz csalni...

Ettől függetlenül, nem vagyok naív, tisztában vagyok azzal, hogy a Deloitte-nál feltehetően számtalan "erkölcsileg nehezen vállalható" tanácsot adott - ettől függetlenül ez nem azonos a Gyurcsányszerűel tolvajlásával, valós szellemi munka van mögötte, valós tehetség és intelligencia.

Ettől még én is elkerekedett szemmel nézem, hogy hogy vállalhatta ezt el?

Nálam ez csapja a biztosítékot. Vagyis értetlenül állok előtte.
Jó marketing, én nem mondom, de tényleg kellett ez akár Oszkónak, akár a Deloitte-nak?

Mert annyira nem vagyok naív, hogy az "ott volt, amikor hívták, hogy meg kell menteni az országot" szövegre bedőljek.

Szóval, értetlenül állok a PMsége előtt.

Viszont a más PM-sége előtt meglévő vagyonát-hitelét-mittoménmilyét firtatni szerintem röhej, ld eleje. Én támogatom, hogy tehetséges és intelligens emberek legyenek gazdagok. :)

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 16:11:07

@Tündér_Lala:

Nem fog meglepetés érni. Ők tövig benne vannak.

gitáros 2009.05.08. 16:11:29

Én speciel jobban csípem azt, aki a saját életében komoly eredményeket felmutatva kerül kormányzati pozícióba (akár Gyurcsányank, Kókának is hívhatják az illetőt; a politikusi tevékenység későbbi sikeressége más lapra tartozik), mint aki anyagilag nulláról indulva, pár év politikai-kormányzati munka után lesz sokszoros milliomos...

Empty 2009.05.08. 16:13:00

Én azt támogatom, hogy a gazdagok legyenek tehetségesek, intelligensek és tisztességesek... ;-)

Sussudio 2009.05.08. 16:13:12

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

"Oszkó Péter papíron lehet, hogy legálisan kapta a hatalmas jövedelmeit, de a fizetését azért kapta, mert segített az adózást elkerülni a cégeknek. Azt az adózást, amiből a szerencsétlen öreganyád 13. havi nyugdíja lenne fizetve bazdmeg..."

Jajj, baszdmeg, ez milyen demagógia már! :)

Ilyet én is tudok, meg másmilyet is:

"Ha nem lennének adótanácsadók, akkor töménytelen rendes cég tönkrement volna, mert a magyar adórendszer olyan bonyolult, hogy képtelenség magad kiismerni rajta és adóoptimalizálás nélkül mindenki tönkremegy, akkor meg édasapád sem dolgozhatna a IX. kerületi építkezésen!"

Naaa, ez nem jó demagógia? Mééé, nekem teccik.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 16:13:52

@gitáros: Kóka? Egy pillanat! Kóka tehetsége annyi volt, hogy haverja Magyar Bálint rászabta a sulinet programot...félelmetes üzleti érzék, tényleg...

Delinquent 2009.05.08. 16:14:15

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Latom nem ertetted meg amit irtam, ket olyan temat allitasz egymasal szembe melyeknek nincs sok kozuk egymashoz, majd levonod a kovetkeztetest :)

A poszt, olvasd el megegyszer, arrol szol hogy milyen luxusvillat epit ez a szerencsetlen, mikozben a posztiro nyiltan azt sugallja hogy mindezt lopott penzbol teszi.
Ha "global" nezzuk a temat akkor a tobbi dologban minden normalis ember egyet ert, miszerint nem szep dolog lopni (bar en az offshore tanacsadast nem tartom annak). De Oszkorol egyelore ez nem bizonyosodott be, addig meg minek ez az egesz?

Liberté__73 2009.05.08. 16:14:37

Nem érzem irreálisnak.
Én 65-öt vettem fel, pedig egy senki vagyok.
Nem kellett a főnök főnöke, igaz egy plusz kört futottak az engedélyezésen (ezt a fióki ügyintézőtől tudom), mert eggyel több aláírás kellett rá.

Szerintem sokkal nagyobb hiteleket is kihelyeztek 2006/2007ben.

Sussudio 2009.05.08. 16:15:50

@gitáros:
De wazzeg, Oszkó még soha nem végzett kormányzati munkát...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 16:18:26

@Sussudio: Na, a másik irónia nem értő nagyokos...a 13. havi olyan példa volt, hogy pl. Te is értsd...

Tehát szerintetek jól van ez így és Oszkó miután milliárdos állami megrendelésekből szerzett haszont segített kimenekíteni az országból, teljesen rendben van, hogy most PM.

Ugyanis az sem mindegy, hogy piaci versenyben megszerzett hasznot "offshorolok" ki, vagy eleve offshore céggel nyerek el hatalmas állami támogatásokat és tendereket...

Kurvára nem mindegy ám!!!!

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 16:19:39

@gitáros:

lenyűgöző naivságod. vagy másokat nézel tök hülyének:

Némi info:

GYurcsi akor kezdett meggazdagodni amint benősült az Apró klába. Ez mindenének alfája és omegája. Ő elélkül egy sikeres amway ügynöknél többre vélhetően nem vitte volna

Kóka meg szintén az állammal üzletelt, miután kicsapták nekik (neki meg sógorának Lepp Józsinak) a sulinetet, ahol is egy végpontért mindössze 170.000,-Ft-ot számláztak ki. Ami kb 10 rugóból megvan egy szolgáltatónál, és nem is kell belőle többezret rendelni.

Self-made-man zsenik, mi?

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 16:20:44

@Aveu:

Ez már a boldoggá avatás? :-)

KenSentMe 2009.05.08. 16:21:04

Emberek, én ezt nem értem meg..

tegnap olvasom, hogy dr. Lenkei Gábor lazán 200 milliót adományozott a sci egyháznak (ezért aztán megérte mindenkitől lopni és gazdagodni, hogy elajándékozza szarérhugyér).. ma meg ez a poszt..

én ezt nem tudom megérteni, kövezzetek meg, de nem tudom..

200 millió forintból.. lehetne venni 3-4 óriási billenőskocsit, és egész nap versenyezni velük a haverokkal Pest belvárosában, mintha csak matchboxok volnának...simán lefizetheted a rendőröket is.

200 millió forintból lehetne venni fegyvereket, aztán el lehetne menni harcolni burmába.. aknavetővel, helikopterrel, ütegágyúval, amivel akarsz..

200 millió forintból fel lehetne keresni Budapest összes kurváját.. de tényleg, az elsőtől az utolsóig.. és még sorolhatnám, csodálatos és fantasztikus elköltési módjai van ennyi pénznek, olyasmit csinálhatnál vele, amit előtted még senki és utánad senkik se fognak...

És ekkor ilyenekről olvasni.. mea maxima culpa.. hogy valaki egy 4 emeletes luxusjachtot épít a 4 fős családjának a saját is földecskéjére.. most komolyan.. annak megvan mind a négy kereke? Azt még megértem, ha mondjuk 8 szobás lakást akarsz, mindenkinek +1 szoba, ha mindenkiből eleged van, bemész, bezárod az ajtót.. de mi a nyavajára jó a 4 emeletes ház? Utálom, ha egyszerűen álmodni nem képesek értelmesen azok, akiknek pénzük van.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 16:21:36

@Delinquent: "De Oszkorol egyelore ez nem bizonyosodott be, addig meg minek ez az egesz?"

Ez kész, ez már kapcsolat.hu

Tehát, ha papíron rendben van, akkor minden rendben van...csak az már nem érdekes, hogy ami a papírra le van írva azt ők meg a haverjaik írták le...

Végülis a saját szabályaik szerint tiszta a játék, csak most már kinyílt a népnek a bicska a zsebében. Na, akkor pofa be roló le, szopjátok a megszorítást! Jah igen és az irigység csúnya dolog!!


Jól értelmezem?

rossgeller 2009.05.08. 16:21:44

@Sussudio: igen, egyetertek en is. egy ekkora kaliberu cegnek a magyarorszagi igazgatoja siman keres kb 5 10 millat havonta, akarmennyire is szivja a fogat minden kispolgar. Akinek nem tetszik probaljon annyit tanulni es annyi esszel birni mint o. Ezek sajna objektiv dolgok, egy ilyen kaliberu cegnel nem nyalassal jut valaki ide hanem teljesitmennyel. Egyebirant az, h 50%ig adnak hitelt egyszeruen hulyeseg, plane h orokpanorama stb van, ergo az ingatlan nem fog elertektelenedni a futamido vegeig...az egesz post ugy ahogy van kicsinyes es irigy, attol meg vegkepp a falra maszom, h TE MEG EN SOSE stb. Lehet, de o meg igen :)

Sussudio 2009.05.08. 16:23:02

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Te tudod, mit jelent az irónia? Ha igen, rávilágítanál nekem, hogy a Te hozzászólásodban, amit idéztem, mi a franc volt ironikus???

Egyébként pedig idézném önmagam, hátha újraolvasva megérted:

"Ettől még én is elkerekedett szemmel nézem, hogy hogy vállalhatta ezt el?

Nálam ez csapja a biztosítékot. Vagyis értetlenül állok előtte. "

Akkor elmagyarázom tőmondatokban, mit jelentett, amit írtam:

1. Szerintem nem ciki adótanácsadónak lenni
2. Szerintem nem ciki, hogy egy tehetséges fiatalember adótanácsadóként degeszre kereste magát

3. Szerintem viszont elég ciki, hogy elvállalja a pénzügyminiszterséget.

4. Attól függetlenül, hogy ciki, hogy elvállalja a pénzügyminiszterséget, a meggazdagodása maga nem válik cikivé.

Ez most így érthető?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.05.08. 16:25:10

@Sussudio: és a tehetségükkel, intelligenciájukkal a közt is szolgálják.És hidd el, máris szeretni fogjuk őket. A vadkapitalizmusban számtalan példa akad, hogy alapítványokat, kórházakat hoznak létre. És ennél sokkal többet szereznek szürkén, de senki nem vegzálja, kritizálja őket, mert a jótékonykodásukkal befogják a nép száját. Ez a pici különbség van.
És ha ez így van, tőlem lehetnek szupergazdagok.
Az intelligencia ott is kezdődik, hogy megoldom, ne utáljanak. Ezzel ellentétben, nálunk leszarják a népet, hogy mit gondol,mond. Aztán meglepődnek, ha csúnyát mond.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 16:25:12

@Delinquent:mikozben a posztiro nyiltan azt sugallja hogy mindezt lopott penzbol teszi.

Most csak szerinted sugallja, vagy azt teszi... mert tudod, ha nem "bizonyosodott be", hogy azt is írja, akkor csak te feltételezed, azaz a saját logikád szerint demagóg és rosszindulatú vagy...

gitáros 2009.05.08. 16:27:37

@derelyegrádi szellem:
Bocs, ők jutottak eszembe. Viszont ebben a körben nem hiszem, hogy lehet egyetlen olyan nevet bedobni, akinek a vagyonának jogosságát képesek volnátok elfogadni. (Elvégre bármilyen névvel kapcsolatban előkerülhet a "kormányzati haverok", a "régi elvtársak" duma, ugyebár. Ja, meg az állami megrendelések...)

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 16:27:44

@Sussudio:

Egyetértek.

"4. Attól függetlenül, hogy ciki, hogy elvállalja a pénzügyminiszterséget, a meggazdagodása maga nem válik cikivé."

Azzal, hogy elvállata automatikusan/magától igazolnia kellene, hogy honnan volt és van, és hogy az adóját megfizette-e. Ennyi. Én ezt várom. Mert pénzügyminiszter és közpénzek fölött rendelkezik, illeteve irányítja az APEH-ot is, ami ugyanezt várja az állmapolgároktól.

Érthető?

DocBulywood 2009.05.08. 16:27:54

@kobalt:

Ebben igazad lesz, ez tényleg úgy néz ki. :(

Másrészt:
- aki tisztességesen próbál élni,
- akit az állam meg tud lopni adó címén,
- aki "miatt" telik több száz traffira, hogy így is lehúzzák
- aki ha nem fizet be 10Ft elmaradást, az APEH kizsarolja, tönkre teszi
- akit meg kell szorítani, hogy áldozatot vállaljon, mert az urak elszabták
- ezek mi vagyunk...

Ellenben:
- aki kigyúrt, kopasz, sötét-ablakos-terepjárós
- bodzás
- színesfémtolvajos
- adóelkerülő offsórós'
- ...
- arra nem száll rá senki, szabadon garázdálkodhat. Őt nem találja meg a végrehajtó, a rendőrség, az intr'pól', őt senki sem fogja el, mert nem is létezik. Hivatalosan.

Ellenben Gipsz Jakab, családjáért güriző, hajnali öttől éjfélig dolgozó szerencsétlent ott szopatja az állam, ahol csak tudja. Hiszen csak azt lehet basztatni, aki dolgozik.
Csak tőle lehet beszedni, amit a lumpeneknek oda lehet adni, akinek több a segélye, mint GJ-nek a jövedelme.

De ez már "demagógia"... egyesek szerint.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 16:28:41

@Sussudio: Nem állsz Megfigyelő hülyesége mellé és máris nem kell saját magad idézve magyarázkodnod...

pg2 2009.05.08. 16:29:52

Fater! 'Állami pénzek pofátlan', és nem 'pofátlan állami pénzek' stb. Tudom, hogy köcsögség ilyesmibe belekötni, de nem ártana észosztás előtt beszerezni azt az észt...

négerbirka 2009.05.08. 16:30:15

@derelyegrádi szellem: többen leírták h az mi volt - konkrétan az volt h az orbánék az egész büdös princz-féle trágyakupacot rá akartát verni a deloitte-ra, mer azoknak van pénzük azst hátha fizetnek. ez ugye 2000-ben történt, oszkó pedig 2004-ben ment a céghez.

_korrupciós_ ügyről eddig nem hallottunk

négerbirka 2009.05.08. 16:34:00

@Sussudio: Oszkó "hazaszeretetét" én se veszem be - akkor korábban nem adótanácsadóként dolgozott volna.

viszont egy pü-miniszterség szerintem jól néz majd ki a cv-jében, és úgyse húzza tovább ez a kormány ősznél.

ave 2009.05.08. 16:34:24

Ez most mi? Vaze egy ilyen multiban ilyen szintu fejeseknek nem kicsi a fizetese. Nincs ezzel szerintem semmi baj.

Sussudio 2009.05.08. 16:34:28

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:

Na, akkor most már csak azt mondd el, hogy honnan tudod, hogy Oszkó nem jótékonykodik?

Ugyanis elég sok embert ismerek, akik támogatnak kulturáli vagy egészségügyi alapítványokat - de egyiknek sincs a homlokára írva.

"Az intelligencia ott is kezdődik, hogy megoldom, ne utáljanak."

Szerintem ez csak szűk környezetben igaz, nem egy ország társadalmára, sajnos.
Egy olyan országban, ahol nagyon nagyok az anyagi különbségek, ráadásul valóban sokan érdemtelenül gazdagodtak meg, nagyon nehéz pl megoldani ezt.

Oszkó elég intelligens ahhoz, hogy - az általam tudott - szűk környezetében mindenki elfogadja, kedvelje.

Hogy a többiek utálják?

Hm.

Nézzük, mit is tudunk jelenleg róla:

Sok pénze van. Ennyit - és utáljuk. A poszthoz írt kommentek szerint EZÉRT.
Nem azért, mert PM lett.
Hanem ezért.

Számomra ez szomorú.


@rossgeller:
Huhh, köszi, kezdtem magam ufó-nak érezni. :)

reality 2009.05.08. 16:34:58

@Sussudio: Oszkó lassan mindenkinek a haverja, oszt milyen jó fej. :D

Delinquent 2009.05.08. 16:35:36

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Azt gondolom, offshore cegeken keresztul kivinni vagyonokat az orszagbol talan nem etikus, de legalis. Egy BIG 4 ceg vezetojekent ebben tanacsot adni pedig nem ertem miert gaz.

ave 2009.05.08. 16:35:38

A hitellel meg vegkepp nem ertem mi a baj?
Azt hiszed nem fogja tudni visszafizetni? Vagy talan -5% kamatra kapta? Mi a fasz baj van ezzel??

Sussudio 2009.05.08. 16:35:44

@derelyegrádi szellem:

Abszolút.
Legteljesebb mértékben.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 16:36:21

@négerbirka:

akkor tessék, leírtam már, de kedvedért megkerestem:

Az állam 2000-ben indított pert, a tét 170 milliárd. Elsőfokon pernyertes lett az állam 50 %-ban, visszadták elsőfokra, mert nem volt igazságügyi szakértői véleménnyel alátámasztva kárigény összegszerűsége. Na ekkor jöttek szociék, és egyszerűen az államot e perben képviselő pénzügyminisztérium ezirányú felhívás ellenére nem terjesztett elő ennyit: "Kérem t. Bíróságot, hogy keresetünkben állítottak alátámasztására igazságügyi könyvszakértőt kirendelni szíveskedjen." EGY MONDAT bazmeg. Nem tették meg, így most elvesztették a pert és még fizetni kell a Deloitte-nek 500 millió forint perköltséget is. A bukta (amit mi fizetünk) az egyszer 170 milliárd a Postabankban+500 millió perköltség most!

A legszebb az ügyben, hogy a pénzügyminisztérium részéről a perben eljáró nő hol dolgozott korábban? Na hol? Igen! A Deloitte-nál.

Ilyet Kolumbiában nem lehet megcsinálni.

Emlékeztetnék mindenkit miért nincs Arthur Andersen (ugyanilyen óriás cég volt, mint a Deloitte). Azért nincs, mert az ENRON (USA) bukta után, mint könyvvizsgálót az amerikai állam ugyanígy beperelte, és meg is nyerte. Meg kellett tériteni kárt. És erre teljes egészében nem volt képes, tönkrement.

Ezt az ügyet nem véletlenül nem adták ki ügyvédi irodának.

Ez nem tűnik annak?

Sussudio 2009.05.08. 16:37:33

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Csak szólok, hogy amit írtam az magyarázat volt és nem magyarázkodás. Igen nagy a különbség a kettő közt...

Sussudio 2009.05.08. 16:39:58

@négerbirka:

Igen, de ahhoz azért jól kell taktikázni, hogy a várhatóan eljövendő új kormány szemében ez a pár hónap nem legyen majd szálka. Márpedig - bár én is rájuk fogok szavazni - azzal kapcsolatban ne legyenek illúzióink, hogy akkor sem lesz öröm, ha szálkák vagyunk a kormányzat szemében.

Szóval szerintem "merész".

négerbirka 2009.05.08. 16:40:28

@derelyegrádi szellem: te elhiszed h a postabank 170 milliárdjáért a deloitte a felelős?

amúgy ha oszkóék a fenti ügyet vesztegetéssel intézték el (szerintem sima közig töketlenség a valószínűbb), akkor ettől függetlenül persze le vele.

bridgeman 2009.05.08. 16:41:53

Egy kisdemagogia, ugye?

"Oszkó még csak most lett pénzügyminiszter, vagyis a pofátlan állami pénzek megcsapolása még csak most következik .."

Utana kene jarni feltetelezett adocsalasnak - a vagyonnyilatkozat afaik hozzaferheto lesz - es utana kell majd jarni a feltetelezett korrupt ugyeknek. Ezt hivjak oknyomozasnak.

Azt megirni, hogy a korabbi vallalatvezeto mennyi penzt keresett, mennyi hitelt vett fel, ezert biztosan csalo; ebbol arra kovetkeztetni, hogy tuti lopni fog, az szintiszta demagogia. A kapcsolati tokere mutogatni szinten az: amig maganpenzekkel csinalja, addig a tulajdonosok penzevel jatszik.

négerbirka 2009.05.08. 16:41:59

@Sussudio: szerintem meg nemzetközi karriert akar és leszarja a fideszt. nem mo-n fog jól kinézni a cv-je (lsd bokros)

Sussudio 2009.05.08. 16:44:00

@reality:

Nem a haverom. Az évfolyamtársam volt, majd később munkaügyben találkztunk.

Ha pedig ez valami célozgatás volt, akkor hagyjuk, nem érzem úgy, hogy előtted kéne kimosnom magam (az amúgy érelmetlen:) "névtelen seggnyalás" vádja alól. :(

Sussudio 2009.05.08. 16:46:47

@négerbirka:

Nono. Azért álljunk meg egy szóra:
a Deloitte nyilván nem felelős a 170 milliárdért - azért azonban, hogy annak eltűnedezésére az éves KÖTELEZŐ könyvvizsgálatok során nem derült fény- felelős. Ugyanis éppen azért van ez a vizsgálat, hogy kiderüljön a beszámoló, mérleg és a valóság közti eltérés...

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 16:46:56

@bridgeman:

"Egy kisdemagogia"

vitatkoznék ezzel. Mármint a jelzővel.
de gondolom biztosan nem vagy gyakori látogató errefelé :)

rossgeller 2009.05.08. 16:52:40

@Sussudio: ja, gyanitom csoro Oszko olvasgatja a blog.hu t, hatha valaki szereti meg es nem gyuloli csak mert keresett egy valag penzt :)
Szia Peti! Megirom a cimem! _o/

amugy csak a nagy hummogok meg a "melosazmegdogoljonmeg" sutogetok kedveert egy alsohangos peldaban elmondanam, h van egy tavoli ismeros, egy eleg nagy amerikai ugyvedi iroda helyi vezetoje, teljes jogu partner, kb havi tiz husz millat kap, mint fizetest. Kurvara nem kirivo ez emberek, csak a mi tyukszaros eletunkben :)
amugy nekem van egy olyan erzesem, h azert lett penzugyminiszter mert itt meg van mit villantani szakmailag, ugy meg eleg uncsi lehet, kihivasok (vagyoni es szaktudasbeli) nelkul.

martonx 2009.05.08. 16:54:36

Nem szeretem amikor az indexre kikerül a poszt, mert menetrendszerűen megjönnek a komcsi kommentelők.

Beindul az überbrutál szerecsenmosdatás. És ettől hányingerem támad.

Még, hogy Ocskó jó képességű, és magától szerezte a pénzét. Hát ez LOL!

Jobb lett volna (nekünk is), ha szépen csöndben elsunnyog a milliárdjaival. Nyilván kellett neki a még több lóvé, így viszont szépen apránként felszínre kerülnek az eddig gondosan elrejtett szardarabok az életéből.

Sussudio 2009.05.08. 16:55:05

Egyébként ebben a posztban az a legviccesebb, hogy józan gazdasági szemszögből nézve teljesen normális, hogy a hitelt megkapta (most hagyjuk, hogy a jelzáloghitelkihelyezéseknél a bankok hülyén jártak el sokszor - úgy értem, hogy a normál banki ügymenet szerint normális, hogy erre az ingatlanra, ilyen hitelfedezet mellett megkapta ezt a hitelt),

és éppen az lenne vagyonosodási szempontból gyanús, ha erre a hitelre nem lett volna szüksége...

reKorrekt 2009.05.08. 16:58:55

Azért a kommüntek számából látszik hogy Boldvai Lacinak közel sincs annyi barátja mint most itt Petinek...

Sussudio 2009.05.08. 16:59:39

@rossgeller: "teljes jogu partner, kb havi tiz husz millat kap, mint fizetest."
Mondjuk gondolom equity partner és ennek jó része osztalék. (Fizuként nincs az a hülye, aki ennyi pénzt kiadna...)

@martonx:

:)))
Ez überLOL amit írsz.
Most ezt gondoljuk át - azért vagyunk komcsik, mert elhisszük, hogy egy jól menő cég vezérigazgatója megkere jópár milkát, és ebből van fedezete felvenni 110 milka hitelt???

Wow. Azt a komcsi mindenünket. :)

(Mindegy, engem még úgyis nagyon ritkán komcsiztak csak le. Csak szólok, még sosem szavaztam balra... :)

wmiki · http://kigondoltam.blog.hu/2014/07/20/stephen_hawking_538 2009.05.08. 17:01:00

@derelyegrádi szellem: inkább te nem látod át degradált szellem

ammenyiben lófasz feri jövedelme nem átlátható, abban az esetben gyferkó lófasz feri*n keresztül jut pénzhez és így bármilyen törvényt ki tud játszani

reality 2009.05.08. 17:02:31

@martonx: "menetrendszerűen megjönnek a komcsi kommentelők.

Beindul az überbrutál szerecsenmosdatás. "

Tudod ezek azok a kis fehérgallérosok, akik a pénzügyi szektorban dolgoznak, adótanácsadók, ügynökök meg menedzserek stb. Ezek azok, akik a mi kis "piacgazdaságukban" részt vesznek az értéket jelentő termelésben. Muhaha
Védik a cégért.
Sajnos, lassan már csak belőlük áll a gazdaság: irreális szféra. :)
Minek a mérnök stb. meg a szakmunkás, ha ilyen okos ügyes emberek érvényesülhetnek!?

Sussudio 2009.05.08. 17:04:30

@rossgeller:

"ja, gyanitom csoro Oszko olvasgatja a blog.hu t, hatha valaki szereti meg es nem gyuloli csak mert keresett egy valag penzt :) "

Erre számítok én is, megyek is, kirakom a nickem az iwiw-es adatlapomra, aztán meg is nézem, mikor van a srác szülinapja... :)))

kaboca36 2009.05.08. 17:05:37

Szeretnék én is legálisan pénzt keresni, ha hagynák.
probáltál már vállalkozni saját pénzböl???? nem amit lehuztak az eu segélyböl vagy az államtol.

rossgeller nem azt a néhany állitolagos távoli ismeröss fizetése érdekel ha nem az átlagé.

az usaban egy havi 10 ezres fizu egy átlagos könyvelöi fizetés, biztos vagyok benne hogy a te haverod sem kapja meg a amerika fizu negyedét sem. üdv a kapitalizmusban

majd ha a minimállbér eléri a 3-400 ezret akkor már beszélhetünk életszinvonalrol.

jo kis amerikai céget meg biztos nem adózik itthon ,csak kiviszi a hasznád.
Különben sem értem mi a hasznod abból hogy te ismersz valakit aki ismer valakit???
a bankok hülye játéka miatt vagyunk , nagyon értenek a befektetéshez.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 17:06:02

@négerbirka:

barátom ez nem hit kérdése. A vonatkozó jogszabályok szerint a könyvizsgáló teljes anyagi felelősséggel tartozik az általa autitált mérleg adataiért. Ez az auditálás lényege. Lásd ENRON, Arthur Andersen ügyet.

"szerintem sima közig töketlenség a valószínűbb)"

Ez tőled mű, vagy valódi naivság.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 17:06:22

@Sussudio:

áhh!! itt aki nem az ő nótájukat fújja (hőzöng és hörög) az mind komcsi/liberális/jogvédő (a téma jellegétől függően)

Dorombolo 2009.05.08. 17:07:37

@*tisztességes off-shore tulajdonos.*[L42]:

Éljen a populizmus és a kommunizmus, ugye?

Vesszen minden gondolkodó! Ugye?

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 17:07:39

@wmiki:

azonosítatlan tartalamú palackokból ne igyál, mert abból mindig ez lesz.

Sussudio 2009.05.08. 17:08:48

@japitaki:

"probáltál már vállalkozni saját pénzböl????"

Speciel próbáltam. Egészen jól sikerült.

De ettől függetlenül az arányokban igazad van, és abban is, hogy elég nagy szívás ez errefelé.

Csak azt nem értem, hogy ettől még miért kell utálni azt, aki véletlenül nem szívta meg.

Dorombolo 2009.05.08. 17:09:38

Komolyan a kommentek egyrésze azt a képzete kelti bennem, hogy hamarosan 60 %-on állnak a Thürmerék!
Vesszem minden kapitalista, tőkés, bakár, éljen a munkáspárt!
Éljen MARXENGELSZÉSLENIN!

kaboca36 2009.05.08. 17:09:47

itt nem az a baj hogy valaki ennyit keress ha ért hozzá amit csinnál. inkááb az hogy millardok elbukása utan csak átülnek egy másik székbe.

de hogy valaki azért legyen ott mert valamilyen párttag az már baj.

olvass uttána a Lehman Bro. ügynek és láthatod hogy csak tolvajok vezetik a bankokat.
tisztelet a kivételnek

Dorombolo 2009.05.08. 17:10:57

@derelyegrádi szellem:
Hihihiihihihi.......hahahhahaha... Ez jó!

Sussudio 2009.05.08. 17:12:04

@japitaki:

"itt nem az a baj hogy valaki ennyit keress ha ért hozzá amit csinnál. inkááb az hogy millardok elbukása utan csak átülnek egy másik székbe."

Egyetértek. Teljesen.

De most itt konkrétan Oszkóról van szó, aki értett ahhoz, amit eddig csinált. És nem állami bársonyszéke volt.

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 17:15:16

@Dorombolo: Mo. legnagyobb kommunista pártja már jóval 60% fölött van, csak hogy ők nem a Thürmerék.

kaboca36 2009.05.08. 17:16:10

ha jogosan szerezte a bank kölcsönt semmi gondom vele.
erre valo a felülvizsgálat, nincs mitöl félnie ha rendbe volt minden.

amugy ha jol tudom valahol fent volt az ado bevallása is , abbol kiderül hogy jogos volt-e.
vagy csak megemlitette már nem tudom.

furcsa lenne ha csak 1-2 milliot keresne es 1200-es ladája van. mint egyeseknek.

Sussudio 2009.05.08. 17:22:35

@japitaki:

Mi az, hogy jogosan szerezte-e? Az a kérdés, hogy a bank ugyanazon hitelfedezeti érték mellett adta-e neki a hitelt, mint bárki másnak ingatlanvásárlás esetén?

Szerintem ránézésre igen. Az ingatlan értéke és a - valószínűsíthető - jövedelme alapján bárki kapott volna ugyanerre hitelt.

Tündér_Lala 2009.05.08. 17:23:23

@reality:
"Tudod ezek azok a kis fehérgallérosok, akik a pénzügyi szektorban dolgoznak, adótanácsadók, ügynökök meg menedzserek stb. Ezek azok, akik a mi kis "piacgazdaságukban" részt vesznek az értéket jelentő termelésben. Muhaha
Védik a cégért.
Sajnos, lassan már csak belőlük áll a gazdaság: irreális szféra. :)"
Egész pontosan így van és nem csak nálunk. A lufi kipukkanása elött az amerikai gazdaság pénzügyi szektorának teljesítménye nemzetgazdaság 40%-a
volt. Adok-veszek , pénzügyi manipulációkkal profitot csinálok. Termelni , de már kereskedni is szar biznisz, túl macerás. Azután a dolog kipukkad, de még így is jobban megéri. A kárt végülis megtéríti az adófizető és a reszessziót elszenvedni is a társadalom fogja.

Sussudio 2009.05.08. 17:23:41

@japitaki:

BTW milyen "felülvizsgálatról" beszélsz a bankhitel ügyében?

A vagyonosodási vizsgálatnál nem vizsgálják, hogy a hiteleidet a bank "jogosan" adta-e...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 17:24:58

@Sussudio:

Azok, aki nem kívánnak "hőzöngeni" és "hörögni", azok kénytelenek átmenni a napkeleti bölcs (név szerint: bezuhov) blogjára.

Már egyszer ketten voltak is ott.

Az egyiket kimoderálta, mert magát a nagy napkeleti bölcset merte idézni szó szerint. :-)

P.s. Sajnos a nagy érdeklődésre való tekintettel ez a nagyreményű "szellemi műhely" bezárt.

loláb 2009.05.08. 17:25:15

@Megfigyelo: Nem gondoltam volna, hogy van valaki ebben az országban, aki beveszi az ilyen maszlagot Meggyesi és Gyurcsány után...
Megyó volt a szaktekintély, aki ért a gazdasághoz, aki az IEB bankvezéri posztját adta fel a haza szeretete miatt, Gyurcsány pedig úgy lett eladva, mint aki "korábban már megszedte magát, és csak a hazájáért tenni akarás". Aztán mi lett belőle? Tönk szélére sodort ország, az.

Gondolod, hogy Bajnai, meg Oszkó a saját jól felfogott érdeke ellenében megy el miniszterelnöknek 1 Ft-ért, illetve pénzügyminiszternek kb 100-ad annyi pénzért?
Fel kéne nőni!

Karlitosz 2009.05.08. 17:27:23

halál rájuk, mindegyikre amelyik havi 1millió fölött keres.
ennyi pénzt csak úgy lehet megtermelni ha másoktól veszik el, valós érték nem áll az ilyen fizetések mögött, sem megtermelt javak. pusztuljon mind, oszkóval az élen.

Virág et. 2009.05.08. 17:27:41

@derelyegrádi szellem: 2007 májusában a frank 140-150 forint volt és nem 230 mint most. Ezt csak a tárgyilagosság kedvéért.

Egyébként meg miről szól ez a cikk? Hogy a világ egyik legnagyobb könyvvizsgálócége mo-i lányának vezetője és résztulajdonosa gazdag ember? Micsoda meglepetés!

A hogyan fogja törlesztenire meg válaszolt Oszkó: eladta a tulajdonrészét a Deloitte-ban, ill egyéb érdekeltségeit (cégeit) és az ebből származó bevételből előtörleszt. Gondolom nem 2 milliót. (Egyébként a miniszterek 1,2-1,5 milliót keresnek, ebből jön majd le 15%. Persze ez is nagyon kevés, ekkora hitelhez.)

Az APEH vizsgálattal nem értek egyet addig, amg hivatalban van, nevetséges lenne. Utána bátran. Ugyanakkor azon sem lepődnék meg, ha lett volna már ilyen eljárás alanya a 2007-es tulajdonszerzés óta. Miből gondoljátok, hogy nem volt?

Meg mire ez a felháborodás? Hogy nem kerestek ennyit? Én sem, na és? Van bármilyen jogszabálysértés, akármi a vagyona mögött? Nem pletyka meg bizonyíthatatlan sutyorgás, hanem tény az elmúlt 15 évből, amíóta ott van a gazdasági életben. Akármi.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.05.08. 17:28:48

szerintem komoly embernek nem lett volna szabad elvállalnia ezt a pozíciót a jelenlegi helyzetben (meg a miniszterelnökit sem)

előre tudni lehetett, hogy rá fognak szállni, akkor is ha semmi oka, ergo, a saját nevét devalválja 0-ra az ország népességének a szemében

ezzel a pozícióval most korpa közé keveredik, pedig valszeg az Oszkó úr nem egészen az a kategória, mint a GYF és társai

Cselo 2009.05.08. 17:31:33

Az igazi probléma az, hogy hazug, beteg világban élünk. Ebben a világban megengedett az, hogy a pénz, vagyis a húsosfazék közelében lévők sokkal többet hasítsanak maguknak. Úgy gondolják, hogy az ő munkájuk, tudásuk, becses személyük mindenképpen megérdemli a százmilliós-milliárdos jövedelmeket. És jogszerűen gondolhatják így, hiszen a szabályokat ők alkotják, nyilván úgy, ahogyan az nekik a legjobb. Mert miről is van szó? Arról, hogy a kialakult társadalmi munkamegosztásban ezek az emberek, akiknek ugyan a munkája valóban fontos, de igazából ÉRTÉKET nem hoznak létre, nos ők igencsak felülértékeltek túlreprezentáltak. Láthatjuk, bankárok, könyvelők, könyvvizsgálók, és díszes társaik, akik valójában csak számolják, kezelik, a pénzt - annak az értéknek a mérőeszközét, amit nem ők állítottak elő - mégis szabadon garázdálkodhatnak benne, természetesen a más kárára. Ez jelen esetben az egész társadalom kárára megy. Mert kik is állítják elő az igazi ÉRTÉKET? Azok, akik a mezőgazdaságban az élelmet megtermelik, azok akik házakat, utakat építenek nekünk, azok akik autókat, gépeket, számítógépeket alkotnak, azok akik lenyírják a hajunkat, megreparálják a cipőnket, akik meggyógyítanak minket, akik tanítják-nevelik gyermekeinket..... Hosszan lehetne még sorolni azokat, akik VALÓDI ÉRTÉKET hoznak létre és akik ezekhez a könyvvizsgáló-bankár-tanácsadó- stb. bagázshoz képest sokkal többet adnak a társadalomnak. Itt az igazi baj, ebből van elege a társadalomnak, ezt kell végérvényesen megszüntetni és a fejéről a talpára állítani a dolgokat. Ha erre képes lesz a következő kormány, akkor le a kalappal előttük. Kíváncsian várom Orbán Viktor Új Magyarországát.

GYUSZI BACSI · http://www.fizetesem.com 2009.05.08. 17:31:40

@Karlitosz: nagy hülyeség, amit mondasz

egy magán cégnél mérhető az a haszon amit egy munkavállaló termel (főleg egy vezérigazgató), miért ne adhatna abból a tulajdonos annak, aki megtermelte a sok eredményt? még ha csípi is az egyesek szemét

inkább az a botrány, hogy az állami cégeknél nem nézik, hogy mit hoz ki a vezető a befektetett tőkéből és mindenki csak csapolja a nagy közöset

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 17:34:31

@Virág et.:

Szia virág et.

"2007 májusában a frank 140-150 forint volt és nem 230 mint most."

Sokat írtam ma, így nem emlékszem hol állítottam ennek az ellenkezőjét. Segítesz?

"Az APEH vizsgálattal nem értek egyet addig, amg hivatalban van, nevetséges lenne. Utána bátran."

Egyetértek.

"A hogyan fogja törlesztenire meg válaszolt Oszkó: eladta a tulajdonrészét a Deloitte-ban, ill egyéb érdekeltségeit (cégeit) és az ebből származó bevételből előtörleszt."

Vannak kisebb nagyobb kétségeim, de elhiszem. Leadózza, előtörleszt rendben. Csak lássuk.Különösen a leadózta részt. Mert ő is ezt várja tőlem.

"Miből gondoljátok, hogy nem volt?"

Én onnan gondolom, hogy nem mondta. Ha lett volna 100 %, hogy mondja, levizsgálták, minden rendben volt, itt megnézhető a határozat.

Cselo 2009.05.08. 17:34:43

@Virág et.: 15 éve? Jelenleg a pasas 34 éves. 34 - 15 = 19 .... Vagyis 19 éves kora óta dolgozik magas pénzügyi beosztásban? Ez az ember akkor egy zseni.

Sussudio 2009.05.08. 17:34:56

@GYUSZI BACSI:

Na, azt hiszem, én lelépek, mennem kell, GYUSZI BÁCSI meg elmondja, amit gondolok.:)

Sussudio 2009.05.08. 17:37:20

@derelyegrádi szellem:

Hőzöngeni meg hőbörögni egyébként tökjó, bajom nincs vele - csak nem mindegy, hogy min és hogyan. :)

Dorombolo 2009.05.08. 17:37:35

@Bezuhov: Nahát!!!! Én meg azt hittem!!! Csak a neveket olvasva, Martonyi, Orbán, stb. azt hittem...

Meridian74 2009.05.08. 17:38:12

SZAKÉRTŐI KORMÁNY!
-------------------

No, akkor magyarrázza el nekem azt hogy egy 28 és egy 34 éves ficsúr hogy és miben lehet szakértők? Egy ország pénzügyi gazdálkodásában és egy ország nemzetbiztonságában sehogyan sem, ezekhez minimum 15 éves szakmai gyakrolat szükséges, egyik illetőnek sem rendelkezik ilyesmivel.

Kettőben lehetnek szakértők, hogyan kell megkúrni egy kurvát és hogyan kell átbaszni/ellopni milliókat.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 17:41:23

@Cselo:

Jó megfigyelés, de részletkérdés, Tőlem egy havi munkabéréből is lehet. Csak IGAZOLJA! Ennyi ladózott jövedelmem volt, ebből ezt és ezt fedeztem. Mint mások is.

A problémát az jelenti nála, hogy szerintem egy ciprusi cégen keresztül kapta a juttatását a Deloitte-tól, és itthon nem adózott emiatt utána, és ezt nem meri mondani pénzügyminiszterként, amit emberileg megértek, csak hát a helyzeten nem változtat semmit.

W Joe 2009.05.08. 17:42:04

Nem tudom, nekem ez nem annyira meglepő. Egy baromi nagy cég igazgatójának jóhogy nagyobb hitelt ad egy bank, mint annak aki párszázezer forintot keres havonta. Mert valsz. vissza is tudja fizetni. Ha jól értem 2 éve kezdett építkezni, tehát a miniszterséghez még nem lehet köze.

Az 1000 négyzetméter palota érdekesebb, mert ott a Boldvai képviselő nem tudja megmondani honnan lopkodta össze a pénzt a házra.

Karlitosz 2009.05.08. 17:44:12

ezek abból élnek hogy kitalálják hogyan kerüljék el az adózást, vagyis hogyan élősködjenek rajtunk. az én fizetésemből levonják az adót bármit teszek, ellehetetlenítenek. parkolási bírságot levonhatnak a fizetésünkből apeh tartozás címén. ki akarnak irtani minket innen.

cselo-nak volt igaza, qrvára elegünk van már az ilyen senkiházikból.
dögöljenek meg mind.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 17:45:18

@Wita.hu Joe:

Dehogynem: egy magánszemélytől kapta kölcsön. :-)

Virág et. 2009.05.08. 17:50:13

@derelyegrádi szellem:

szia derelye!

Nem mondtam, hogy mondtad, csak azért neked írtam, mert tudom, hogy te válaszolsz. :) A bejegyzéshez tartozik, meg a címhez is. Nem lényegtelen különbség szerintem.

@Cselo:

5 év akart lenni. Bocsánat.

2009.05.08. 17:57:13

Alapjában nézve nem tragédia, hogy egy jó karriert befutott embernek ilyen háza van, és az is biztos, hogy a bruttója tízmillával kezdődik+ prémiumok, jutalmak (szintén hasonló összegek), de mivel magyarisztánban vagyunk, hótziher, hogy ez egyszerű pénzmosás, egyszerűen a hitel megmagyarázza a vagyont, nincs cseszegetés, az egyénileg kialkudott kamat meg betudható kalkulált veszteségnek a mosásban.

Virág et. 2009.05.08. 17:59:34

@derelyegrádi szellem: Mint elnök-vezérigazgató munkavállaló volt és az Szja tv-nek megfelelően adózott, nem? Tudtommal munkavállalóknál nem nagyon lehet trükközni.

Mint résztulajdonos természetesen elképzelhető a ciprusi konstrukció, de erre meg azt mondom, hogy ne hagyjon már az állam kiskapukat az adóelkerülésre, mert a gzadasági élet szereplői szükségszerűen kihasználják majd azokat. Miért ne tennék? Ha te választhatsz, hogy adózól 10 ft után vagy inkább mégsem és mindkét megoldás teljesen jogszerű, akkor már miért is adóznál?

A (jogszerű) adókikerülés nem pártfüggő. Gondoljunk csak a jobboldal aranytollú írófejedelmére, Bayer Zsoltra és a szlovák rendszámos terepjáróra. Ugyanaz kicsiben.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 18:06:23

@Virág et.:

Megható tőled ez bizalom. :-)

Szerintem az árfolyam teljesen lényegtelen. Lagalábbis nekem nem erről szól. Hanem arról hogy Oszkó is kezdi azt, amit elődje, meg a többi csinált. Nem azzal áll elő, igen kérem gazdag vagyok, ennyi és ennyi leadózótt jövedelmem van, ezt most elköltöttem, és kötöttem egy hitelszerződést 1.2 millió svájci frankról.

Hanem kezdi a ködösítést (hazudozást), az nem is annyi, mert abban benne van a kamat, meg a bankgarancia (???), meg kezelési költség is, az csak a fele. Ugyan bazmeg, hát jelzálogot hogy jegyzünk be, te tudod: 1.2 millió svájci frank + járulékai erejéig. Járulékai: kamat, kezelési költség. Akkor bizony az 1.2 millió a tőkeösszeg. NEM KELL HAZUDNI, első kérésre, vagy anélkül nyilvánosságra hozza adózott jövedelmét, és midenkinek be van fogva a pofája.

Ennyi.

Azon meg nem lehet csodálkozni, hogy a zemberek egy kissé bizalmatlanok lettek az utóbbi években történtek, de különösen elődjének pl. olyan dumái után, hogy az adócsalásba keveredett cégnél nem ő, a könyvelő végzettségű könyvelt, hanem a kovács üzlettársa.

Milyen könyvelő már az, akinek a saját cégénél is inkább a kovácsnak kellett könyvelni? :-)

cuebler 2009.05.08. 18:07:33

látom, magyarok vagytok.
valaki okos (megjegyzem, sem a kpmg-ben sem a deloitte-ban nem résztulajodnos a magyar állam) és a piacképes szaktudás birtokában előbbre jut, mint ti.
lehet, hogy ő nem blogok olvasásával múlatta az időt, hanem tanult, esetleg a társasági- és személyi jövedelemadó kiskapuit kereste.
tudok legalább 386 nevet mondani, akiket előbb lehetne felhúzni lámpaoszlopra adócsalásért, mint oszkót, aki dolgozott is és nem csak politizált...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 18:09:15

@Virág et.:

Majd ha Bayer pénzügyminiszter lesz és így irányítja többek között az APEH-ot is, majd akkor. Addig ne hasonlítsuk már össze. Utána én leszek az első, aki nehezményezi ezt. Ígérem.

reality 2009.05.08. 18:09:48

@Cselo: Ezzel 100%-ban egyetértek. Ettől büdösödik itt (és nem csak itt) minden.

ibrahim zed 2009.05.08. 18:10:18

Én még azt is valagba rugdosnnám, aki eladta neki a természetvédelmi területet, hogy ott betonbunkert építsen és 1 négyzetkilóméteren kiirtsa a fákat, hogy neki örökpanorámája legyen. Szakadjon meg és fulladjon bele a hitelébe ez a köcsög. A budai hegyet ezek basszák tönkre.

Dorombolo 2009.05.08. 18:10:55

@Meridian74:
"No, akkor magyarrázza el nekem azt hogy egy 28 és egy 34 éves ficsúr hogy és miben lehet szakértők?"

Te nem hiszel a tanulásban? Én 50 éves vagyok. 27,19 és 17 éves lánygyermekekkel. Sokkal többet tudnak az életről mint én. Én szakvizsgázott jogász vagyok, megélek. A legnagyobb gyerekem szuper angol nyelvtanár, - erre szóló diploma nélkül de anyanyelvi tudással. "Zsebre tesz" a jövedelmével. A legkisebb is AVON üzletével jócskán megkeresi a zsebpénzét és és több pénz van a bankszámláján, mint nekem.
Mi van? Miről beszélsz? Irigykedsz, mert Te tehetségtelen és képzetlen vagy?

Dorombolo 2009.05.08. 18:14:47

@derelyegrádi szellem:

"Hanem kezdi a ködösítést (hazudozást), az nem is annyi, mert abban benne van a kamat, meg a bankgarancia (???), meg kezelési költség is, az csak a fele. Ugyan bazmeg, hát jelzálogot hogy jegyzünk be, te tudod: 1.2 millió svájci frank + járulékai erejéig. Járulékai: kamat, kezelési költség. Akkor bizony az 1.2 millió a tőkeösszeg. NEM KELL HAZUDNI, első kérésre"

Hallottál már keretbiztosítási jelzálogról? Nem baj, ha nem jogi szakfogalom. De legalább ne csinálj úgy, mintha mindenhez értenél!

Karlitosz 2009.05.08. 18:16:10

eljön még az ideje hogy lámpavason fognak lógni a semmirekellő jogászok bankárok adótanácsadók és egyéb pénzügyi és jogi zsenik.

Virág et. 2009.05.08. 18:18:25

@derelyegrádi szellem: A blikk egyik cikkéről beszélünk. Nekem fenntartásaim vannak, hogy szószerint és valóban ezt mondta-e vagy esetleg az "újságíró" értelmezett valamit félre. Az árfolyam sem lényegtelen, mert 140 millió esetében a beismert 110 millió az mindjárt nem ugyanaz, mint 230 milliónál a 110, nem igaz?

Ha nem is pénzügy, de miniszter még könnyen lehet Bayer. Aki egyébként Fidesz alapítótag.

Dorombolo 2009.05.08. 18:21:15

@Virág et.:
"Ha nem is pénzügy, de miniszter még könnyen lehet Bayer. Aki egyébként Fidesz alapítótag."

Na és a ki SZDSZ-es "affér"???

reality 2009.05.08. 18:22:24

@Dorombolo: Gondolom, volt pénzed kiküldeni a gyereket angolt tanulni, esetleg ha més nem a sok angol nyelvórát fizetni. Azt is gondolom, hogy a sok pénzt kedves gyermeked a tanári fizetéséből teszi el, és természetesen az Avon-ozás után is adózik, meg fizetnie kell a rezsit meg a megélhetését. Az avonból tényleg csak zsebpénz jut, ismerem - gondolom ebből lesz a vagyona is.
Ne viccelj már, mert nem bírom abbahagyni a röhögést!

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 18:25:30

@Dorombolo:

"Keretbiztosításiról" soha, most tőled először.

Keretbiztosítékiról már hallottam. Csak legjobb tudomásom szerint egyrészt nem az van bejegyzve, másrészt az csak annyit jelentene, hogy más ingatlanok is fedezetül szolgálnak a kölcsönhöz, nem csak ez az egy.

A keretbiztosítéki jelzálogot is ugyazon metódusban jegyezzük be, tőkeösszeg (1.2 millió svájci frank) + járulékai (kamat, kezelési költség).

Én legalábbis így ismerem a Ptk.-t valamint az ingatlanyilvántartásról szóló törvényt, mint praktizáló szakvizsgázott jogász, de te mint szakvizsgázott jogász nyugodtan kijavíthatsz.

Várom.

P. s. Ez a "keretbiztosítási jelzálog" után őszintén remélem, hogy csak füllentettél, hogy szakvizsgázott jogász vagy.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 18:30:25

@Virág et.:

Bármilyen miniszter lesz, de ezt én kétlem.

Fidesz alapítótag. És? Az állami tisztség?

Ha már itt vagy, megkérdezném tőled, mint kollégától, te hallottál már életedben "keretbiztosítási jelzálogról" amit itt ez a dorombolo, mint jogi szakfogalmat emleget? Mert én - bevallom - soha.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 18:33:57

@Dorombolo:

Neked ettől nem kell tartanod, csak bemondod ezt a "keretbiztosítási jelzálogjogot", és meg is menekültél!

Virág et. 2009.05.08. 18:36:19

@derelyegrádi szellem: Nem, nem az. Csak azért írtam, mert könnyen lehet, hogy elkiabáltad és előbb-utóbb az lesz.

Keretbiztosítéki jelzálog van, keretbiztosítási tudtommal nincs. Legalábbis én még sosem hallottam róla. Azért Dorombolo mentségére legyen mondva, azt nem állította, hogy ez jogi szakfogalom, sőt, épp az ellenkezőjét mondta.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 18:41:44

@Virág et.:

Hát pont nem:

"Hallottál már keretbiztosítási jelzálogról? Nem baj, ha nem jogi szakfogalom. De legalább ne csinálj úgy, mintha mindenhez értenél!"

Az igaz, hogy egy vesszőt kifelejtett, de azt állítja szakvizsgázott kollégánk. Sőt, kitanít bazmeg.

Virág et. 2009.05.08. 18:49:07

@derelyegrádi szellem: Ja, hogy szerinted ezt akarta írni: " Nem baj, ha nem, jogi szakfogalom." Én úgy értettem, hogy "Nem baj, ha nem jogi szakfogalom." (mármint a keretbiztosítási akármi nem az és az nem baj)

Szerintem ezzel a kelleténél máris 5 perccel többet foglalkoztunk. Oszkó meg remélem megmagyarázza majd egy olyan médium előtt is, akik picit szavahihetőbbek a blikknél. Nem látom értelmét 110-et elismerni, de 140-et már nem.

Dorombolo 2009.05.08. 18:52:09

@derelyegrádi szellem: Igazad van, lehet az keretbiztosítéki is, ha úgy akarod...
Ám én úgy tanultam és gyakoroltam, hogy ez a keret amit lehívhatok, erre van biztosítékom a bank részéről, de hitel, amit ténylegesen felveszek ettől még lehet jóval kevesebb... Vitatkozzunk, vagy mindketten utánanézünk a gyakorlatunkban?

De más megoldást is el tudok képzelni. E szerint pl. a jelzett bejegyzett teherrel vette meg az ingatlant, de a ténylegesen visszafizetendő összeg már erre a mértékre csökkent. Ehhez mit szólsz?
Tudod, én alapvetően jóhiszemű vagyok....

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.05.08. 18:55:37

Hallottam, hogy mikor egy embernek fizetetlen jelzálog miatt el akarták árverezni a házát, fogta magát, és beperelte a bankot. Meg is nyerte. Megmaradt a háza, és fizetnie se kellett tovább.

Mondván, ami hitelt a banktól kapott, az sohasem volt a bank tulajdona előtte, sőt nem is "létezett". Csak valami lebegő pénz, vagy mi. Valós fedezet nélkül. Akkor "jött létre", mikor a bankos ember bepötyögte a számlaszámára, hogy "+250.000 USD".
A háza viszont valós érték, amit nincs joga elvenni a banknak emiatt a valótlannak induló "pénz" miatt.

Ebből mennyi lehet az igazság?

reality 2009.05.08. 18:57:59

@piringer: Ebből a biztos igazság, hogy a bank hitele mögött tényleg nincs fedezet, az egy ígéret, semmi több.

Dorombolo 2009.05.08. 18:58:13

@derelyegrádi szellem: Igazad van, a vesszőt is elfelejtem néha. Sőt, még mellé is ütök. Sőt, hajlandó vagyok azt írni egy szerződésben, hogy vmelyik fél a tényt "nyugtatja" és nem nyugtázza.
Szoktak is érte szólni, hogy ez klasszikus és nem modern szóhasználat, de engem ez azért annyira nem zavar...

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 18:58:24

@Virág et.:

Igazad van, erre 5 perc is sok. Csak idegesít, hogy nagymellénnyel kitanít, aztán "szakvizsgázott jogász" létére azt sem tudja, mit beszél.

Második bekezdéssel egyetértek. Várjuk meg, hátha. Nem hiszek benne, de hátha. Szerintem az van amit már írtam,. A Deloitte-tól a fizuját egy ciprusi cégen keresztül kapta (megsprórolva a munkabérre rakodó meglehetős közterheket, ezt most sokan csinálják magas fizetések esetén), és ezt most nem meri bemondani, bemutatni. Amit alapvetően megértek. Csak akkor nem szabadna pénzügyminiszteri állást vállani.

Mennem kell, jó hétvégét.

Kartal (rezervált) 2009.05.08. 18:59:07

@Dorombolo: Na most felment bennem a szarpumpa! A "tehetségtelen és képzetlen" emberek termelik ki a gdp jelentős részét egyszerűen azzal, hogy nap mint nap elmennek dolgozni és adóznak rendesen! Nem úgy mint a kiskapukat kereső politikusok és gazdasági holdudvaruk!
Persze az a nagy dolog, ha valaki tető alá hoz egy több milliós üzletet. De ha ott lent az üzemben mi szakmunkások nem toljuk a vasat rendesen, nem állítjuk be a gépeket normálisan, nem termelünk minőséget, akkor az az üzlet csak egy darab papír. Üzlet akkor lesz, amikor fent van a kamionon az első osztályú áru, ahhoz pedig mi, "tehetségtelen és képzetlen" emberek kellünk, gyári melósok, mert megnézném hogyan állítasz be egy gépet, hogyan írsz meg egy CNC programot!
Nem irigykedek, csak szeretnék a fizetésemből rendesen megélni, én "tehetségtelen és képzetlen" szakmunkás. Mert akárhogy kutatom a Magyar Alkotmányt, sehol nem találok olyan kitételt, hogy az emberhez méltó élethez kapcsolati tőke, sok pénz, különleges tehetség, vagy akár főiskola kell!
Ha a te gondolatmeneted követem, akkor mindenki szerezzen diplomát, mindenki igazgasson céget, aki normális életre áhítozik. DE AKKOR KI FOG TERMELNI, TE SZERENCSÉTLEN???
Rajtunk, szarba nyomott gyári melósokon ugyanannyi múlik egy cégnél, mint az üzletkötőn. Ha nem végzi a munkáját rendesen, felkopik az állunk. Ha én vagyok trehány, a vevő keres más beszállítót, és az irodisták álla is felkopik. Mégis milyen megfontolás alapján keresnek azok/kerestek ti többször annyit mint mi??? Miféle szöveg az, hogy "Irigykedsz, mert Te tehetségtelen és képzetlen vagy?" Talán mincs joga egy gyengébb képességű, vagy szegényebb családból származó embernek a normális emberi élethez???
Nem mondom azt, hogy fel kellene kötni az összes jogi zsenit. De az ilyen fellengzősök közül párat azért szívesen lezavarnék a bányába élete végéig, csakhogy megtudja mi az a munka...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.05.08. 19:01:59

Félelmetes és aggasztó, hogy egyesek továbbra is csak azt látják, ha papíron szabályos,akkor minden rendben van.

Utoljára megpróbálom Bezuhovknak, Virág et.-nek stb.

Ez az ember egy szűk csoport kulcsfigurája. Egy olyan csoportté, akik lehalásznak minden beruházást, támogatást, nagy üzlete stb. Haveri alapon megy a bindzsi, de a papírok mindig renben vannak.

Végülis egy nagy generálkivitelező miután bedől, csődöt jelent, offshoron kimenti a pénzt, az alvállalkozók meg nyomorba dőlnek, az is LEGÁLIS MERT A CSŐDŐT nem bünteti a törvény...

Szerintem nem látjátok át az összefüggéseket, ami nem baj, de én az építőiparban dolgozom és tudom, hogy ez hogy működik.

Mielőtt nagyon megtámadnátok, igen Széles Gábor is egy ugyanilyen mocsok, aki 1Ft-ért vette meg a Videotont, mert 100 millió apport volt a szellemi tőkéje..

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 19:03:14

@Kartal (reloaded):

Ráadásul aki a "jogi zsenitől" - mint láthattuk - elég messze van.

Virág et. 2009.05.08. 19:09:04

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Elvi szinten igazad van, a nagyvállalkozók (Leisztinger, Demján, Széles stb.) ilyenek, így "működnek".

A konkrét esetben rossz a példád, mert a Deloitte maga teljesít (könyvvizsgálat), nincs generálkivitelező, nincs csőd stb. Egyszerűen ennyire k.... drágák a könyvvizsgálók. A Deloitte meg depláne. Hatalmas üzlet ez.

derelyegrádi szellem 2009.05.08. 19:11:14

@Dorombolo:

Csakhogy barátom a "nyugtatja" és "nyugtázza" is létező kifejezés. Ezzel szemben, yilen hogy "keretbiztosítási" NEM LÉTEZIK. Különösen nem, mint jogi szakkifejezés (terminus technicus)

Nem szóltam volna érte, ha nem állsz neki nagymellénnyel kitanítgatni.

kríípsz · http://tdyweb.wbteam.com/Drabik.htm 2009.05.08. 19:12:56

Jól, vanna. Elsőre olyan hihetőnek tűnt...

Forrás:
"A pénz törvénytelen.
Egy precedensper Amerikában

1969-ben Jerome Daly bíróságon támadta meg az árverezést, amit a bank akart foganatosítani,
mikor Daly nem tudta tovább fizetni a törlesztőrészleteket.
Daly azzal érvelt, hogy a jelzálog-szerződés törvényes tulajdonforma cserét ír elő a bank és közte.
Daly szerint azonban a pénz sohasem volt a bank tulajdona, mivel a semmiből keletkezett a kölcsön létrejöttekor.
Emlékezzünk a FED-kézikönyv passzusára: „kölcsönnél fizetési ígérvényt fogadnak el pénzért cserébe.”
A bank tartalékalapja sem változott a kölcsön folyósításától.
A pénz nem a bank meglévő vagyonából származott, hanem feltalálták, és semmit sem adott hozzá saját vagyonából.

A bank elnöke a tárgyaláson elismerte, hogy a FED-del együttműködve hozta létre a pénzt, ami csak a könyvelési tételekben jelent meg.
Azt is elismerte, hogy semmilyen törvény sem hatalmazta fel őket erre.
Törvényes ellenértéknek kellene léteznie, és azt kellett volna felajánlania.
A bíróság megállapította, hogy nem volt törvényes ellenérték.
Daly megtarthatta a házát.
A per tanulsága az, hogy amikor pénzt kölcsönzöl a banktól, akkor a kapott pénz nem valódi, ráadásul törvénytelen.
Ez érvényteleníti a szerződést, ugyanis a pénz sohasem volt a bank tulajdona.
Az effajta jogi értelmezéseket eltitkolják az emberek elől, és az egyének javait folyamatosan veszik el."

Pedig jó lenne ;) Érteni hozzá is jó lenne. Azt hiszem, utánanézek annak az OKJ-s dolognak.

Dorombolo 2009.05.08. 19:23:36

Ok. szerintem a másik is. Lehet, öreg vagyok. De nem vitatkozom. Viszont a Ptk-t ismered? Azért idézem:
"Ptk. 263. § (1) Ha a felek olyan követeléseket biztosítanak jelzálogjoggal, amelyek a zálogszerződésben meghatározott jogviszonyból vagy jogcímen keletkeznek, illetve keletkezhetnek, a bejegyzésnek a jogviszonyt vagy jogcímet és azt a legmagasabb összeget is tartalmaznia kell, amelyen belül a zálogjogosult a zálogtárgyból kielégítést kereshet (keretbiztosítéki jelzálogjog).
(2) Ha a jogviszonyba új kötelezett lép a keretbiztosítéki jelzálogjog a jogviszonyból korábban létrejött követeléseken felül azoknak a követeléseknek is biztosítékául szolgál, amelyek a jogviszonyból az új kötelezett terhére keletkeztek.
(3) A kötelezett - ha a zálogszerződésben meghatározott jogviszony megszűnt, és abból eredő, vagy a zálogszerződésben meghatározott jogcímen keletkezett követelésből származó tartozása nem áll fenn - követelheti, hogy a jogosult a keretbiztosítéki jelzálogjogáról mondjon le."
Ezt kommentáld kérlek, a saját szád íze szerint...

A55ho1e 2009.05.08. 19:24:38

A modern demokráciákban/fejlett kapitalizmusban azért más vége van egy Postabank tipusú átb*szásnak. Lásd USA/Enron per.
Nálunk az egyik főbűnös pár milla pénzbüntetést kapott - közröhej - a könyvizsgáló cég elleni pert bukta az állam eljárási hiba miatt - közröhel a köbön. Pofám leszakad.
USA-ban egy év múlva sitten ültek a bűnösök, az Andersen meg belebukott.
Okádnom kell ettő az egésztől, ami nálunk van, rohadjon meg az összes így meggazdagodott "üzletember", azt kivámom, hogy költsék hosszú, fájdalmas és eredménytelen kemoterápiára az így megszerzett pénzüket.

Dorombolo 2009.05.08. 19:28:43

@derelyegrádi szellem:
Sajnálom, tényleg nem ugyanazt a dogmatikát tanultuk. (És még lehet, hogy igazad is van, a magad szempontjából. ÉN ÍGY tanutam. A latin fordítás nyilán változhat, és nem vitatom, hogy a hatályos PTK szerint is neked van igazad, már ami a szóhasználatot illeti.) De: A lényegen, mit változtat??? Könyörgöm.....

Meridian74 2009.05.08. 19:34:14

@Dorombolo: Óh te szegény... kit érdekelnek a lányaid? Éljenek ahogy tudnbak. ENgem az a faszság zavar, hogy kommunikálnak egy szakértői kormányt és kettő, máris kettőről kilóg a lóláb. Pénzügyi szakértő mégi hogy lehet ez az Oszkó? Milyen szakmai tapasztaltot tud felmutatni? Jah hogy papírja van neki? AZ nekem is van.
A másik: nemzetbiztonságért felelős miniszter. Hány évet töltött el a sima közgáz diplomájával rendvédelemben, biztonságszervezésben? Semmenyit. Akkor meg mit szakért ott?
Viszont én és a többiek fizetjük a nagy nulla semmi tudását.
De számomra az is megdöbbentő, hogy még sok olyan alak is van mint te - és csak ezért nem csodálkozok ennek az országnak ilyen szar helyzetén..

Dorombolo 2009.05.08. 19:44:11

@Meridian74:
"másik: nemzetbiztonságért felelős miniszter. Hány évet töltött el a sima közgáz diplomájával rendvédelemben, biztonságszervezésben? Semmenyit. Akkor meg mit szakért ott?"
(Semennyit. Ha lehet. (Bár én is melléütök indulaatomban.)
Ezzel momentán egyetértek, de akkor is jóhiszemű vagyok,míg az ellenkezőjéről meg nem győződöm.
Szóval neked hány diplomád és nyelvtudásod és üzleti érdekeltséged van 17-26 évesen?

Dorombolo 2009.05.08. 19:48:39

@Meridian74: Ja! és hogy kit érdekelnek a lányaim, Hát engem!!! Hogy ebben a világban miként érvényesülnek szülői segítség nélkül, a saját erejükből, nem másokat b@sztatva, hanem dolgozva. Érted???? Ugyan... álmodozom egy jobb országról, ahol az értelem a győztes, nem pedig a felkorbácsolt érzelem... Mit érzelem! Felszított ellenségesség... Aki nincs velem, az ellenem van... ja, hogy ezt először nem Ovi mondta, Hát istenem , nem Ő - Ő sem - az ORÁKULUM...

Meridian74 2009.05.08. 19:56:16

@Dorombolo: Jogilag oktatgatsz itt ki egyéneket? A lányod nyelvtanárként többet keres, mint te? Akkor te milyen szakember lehetsz? De ha már úgyis olyan jól lesajnáltál itt többek közt engem is, munkaügyi pert nyertem meg ügyvéd nélkül, úgy hogy nem vagyok jogász. Mert semmivel sem lettem volna előrébb egy ingyenélő ügyvéddel... Meg ennyire vagyok "tehetségtelen", pedig nagyon rossz pozicióból kellett nekivágnom a pernek.
(Amúgy az egyik irodát még megkérdeztem, és úgy kezdték, hogy bocsánat, de 200 Euro az óradíjunk...)

Dorombolo 2009.05.08. 20:01:04

@Meridian74:
Éljenek ahogy tudnak? Éljenek úgy, hogy engem is letrsanak ah kell 10-20 év múlva!
Csedzmeg!
Én csak arra akartam utalni, hogy felnőtt egy korosztály amelyik érti a kapitalizmust és az üzleti életet.Nem állítom, hogy én tanítottam nekik, mert ÉN SEM értem. De ők értik. Tudják, élnek vele.És tudják- mert hangsúlyoztam nekik - nekem, nem lesz nyugdíjam. (Ja, tudod, ez egy ilyen család...) Nekik kell majd eltartaniuk engem és a férjemet, leginkább úgy, hogy vmelyik átveszi a családi vállalkozást és tovább csinálja abban bízva, hogy lesz ez még jobb is..., És akkor én vagyok : a hülye???? nem cserélnék veled -agyat...

Dorombolo 2009.05.08. 20:02:15

@Meridian74: Ja. Jobban keres mint én. Tudod mi a különbség 300 és 500 között? Megírjam?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 20:02:49

@Dorombolo:

Ez van. Amíg ellenség van, addig nem kell szembenézni magunkkal. Az pedig mindig akad ebben a "sikeres" országban....

Meridian74 2009.05.08. 20:04:27

@Dorombolo: ami ebben az országban 1990 óta megtörtént, te azok után 50 éves fejjel még jóhiszemű vagy?!
Én meg már egyáltalán nem, és pontos képem van arról, hogy Oszkó/Bajnai-félék hogyan is lettek sikeresek. Háromban tehetségesek: a lopásban a csalásban és a hazudásban. Negyedik ráadásként mindezt sima arccal tudják kommunikálni is a kamerákba.

dr.justice 2009.05.08. 20:08:28

Nem ez a fő probléma, de én azt sem értettem soha, hogy miért kell 4 embernek 400 négyzetméteres lakóház. Mi a lófaszt akarnak ott csinálni ?

Dorombolo 2009.05.08. 20:09:22

@Meridian74:
Nekem ne mutasd be az ügyvédeket. És gratulálok, ha nélkülük pert nyertél, de ez nem kunszt. Az ügyvédek amúgy sem abban érdekeltek, hogy egy ügy gyorsan véget érjen. (Van ügyem ami 1995 óta folyik. Vaj'h miért???)
a 200 EU óradíj azért túlzás. Az 60.000 Ft. Jó ügyvédet kapsz már 10.000.- Ft óradíjjal is, csak ne nagy és "menő" nemzetközi irodát keress. és 100.000.- Ft-ért az egész peredet elvállalják. ( mert Munkaügyi pert meg nem nehéz nyerni. Akkora barmok a munkáltatók, hogy csak na.
Ja! Hány gyereked van aki majd rólad gondoskodik, mert te nevelted fel a megfelelő háttérrel?

Dorombolo 2009.05.08. 20:11:16

@Bezuhov: Kösz a támogatást. Én csak a semmit nem tevő, de amúgy ebben is sikertelen embereket utálom, még ha nem is osztja az észt. Hát még, ha osztja!

Dorombolo 2009.05.08. 20:19:04

@dr.justice: Lehet, sok egy kicsit. Én - na, most fogtok megkövezni - téglánként építettem fel egy 300nm-est, négyünknek. (Jelzem, ahogy nyilván máshol is, ebből 100 nm az alagsor a garázzsal.)
Ellenségeimek:
Bízom abban, hogy a gyerekeim, jó osztrák-német mintára velem maradnak majd és nem hullunk szét 3 lakótelepi "panelprolira" - By. dr. Orbán Viktor - . Viszeim is őket ezért sokszor ilyen közegbe, lássák, hogy a panzióban az egyik szinten a szülők élnek,m a másikon, a "fiatalok", a nagyi tanul délután a gyerekkel és közben kiszolgál az étteremben, sőt, a kölyök is ezt teszi,. boldogan és élvezettel! EZ is minta, amit szerintem követni kell. Nem vagyok elszállva attól ami van, de látom, merre van a kiút... ésTte, és Ti?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 20:19:13

@Dorombolo: szimpla tapasztalat.
Tudom, hogy aki valamiben kiemelkedőt nyújt, azt egy idő után a többiek így is úgy is kikezdik, mindegy ha semmi rosszat nem tett ellenük...

Meridian74 2009.05.08. 20:22:30

@Dorombolo: na álljunk meg egy pilllantra. Az országot sikeresen vezetik? Igen? Ez miben jelentkezik? Én nem látom. Sőt, ők is azt mondják nem mennek jól a dolgok, elkúrták... akkor mire fel ez a semmit nem tevő lózungozás pl. felém? Nem rólam van szó itt, hanem a fenti bejegyzésben lévő gazember(ek)ről, akiknek a csoportja a felelős a jelenlegi helyzetért is.
Felőlem minden nagyobb városban építhetne állami pénzen kacsalábon forgó villát, HA(!) a rájuk bízott ország ügyeit jól kezelnék. De egyáltalán nem kezelték jól, menjenek a picsába.
Ha nem mennek, majd menni fognak...!

Dorombolo 2009.05.08. 20:39:07

@Meridian74: "Az országot sikeresen vezetik? " Ezt nálam olvastad? Nem kéne szövegértési problémáid miatt szakértőhöz fordulnod?
Tudok párat, ebben a körben dolgozom!

wladyslawsky (törölt) 2009.05.08. 20:45:56

@Meridian74: Miben jelentkezik: há ebben e:
mszp.hu/print/a-gyurcsany-korszak-oroksege
Jól megy itt minden vazze (ami nem, az meg a zorbán miatt nem)

Meridian74 2009.05.08. 20:48:55

@Dorombolo: szövegértésemmel nincs baj, inkább olvass. Én egy kérdést tettem fel, amire rögtön irónikusan válaszoltam is, mert te offtopicolsz itt; személyes adataimat kérdezgeted, mint pl. hány gyerekem van - holott ez nem téma itt.

Dorombolo 2009.05.08. 20:49:10

Meridian: Én sem azt mondom, hogy itt az országban feltétlenül jól mennek a dogok. De meg kellett tanulnunk, hogy ÁLLAMBÁCSI nem arra való, hogy a WC papírt is kezünkbe adja, ha ki kell törölni. Tennünk kell magunkért. EZT kell megtanulnunk és a gyerekeinknek megtanítani, hogy legalább nekik, ne a fal adja a másikat. Ez itt kérem a kapitalizmus - már, ha jól értettem az 1989-es változásokat - ahol a kishal bizony vacsora lesz. Hidd el, én is érzem ezt a saját bőrömön. De nem azokat hibáztatom akik éppen aktuálisan a politikai hatalmat gyakorolják, hanem, belátva és megértve többség akaratát - akik a kapitalizmust akartak, - EHHEZ alkalmazkodom és erre késztetem, tanítom a gyerekeimet is. Túl bonyolult ez? Hidd el, én is szívesen cserélné Schamsula M0 Györggyel aki miatt sokan halnak meg és naponta több ezren szívnak, miközben ő, nagyon-nagyon jól él a Bahamákon az M0-ból lenyúlt pénzből... (Ugye, ő azért nem volt szoci, még szerinted sem....)

Dorombolo 2009.05.08. 20:51:07

@Meridian74: Nem, te azt állítod, hogy ezt írtam. na ki olvasson?

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 20:56:55

@dr.justice:


ez viszont egy más dimenzió, mégpedig a rendszer kritikája. ez pedig visszavezet a legfőbb ideológia vitához, ugyebár

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.08. 20:57:24

Ha a Magyarországon leadózott jövedelméből telik neki ilyen vityillóra, és ugyanolyan feltételekkel kapta a kölcsönt, mint bármely más állampolgár, akkor kedves egészségére Oszkó Péternek és családjának.

Mindegyikükre jut majd egy-egy emelet vagy 110 nm, és kb 250 nm kert.
Nagyon remélem, hogy nem mi fogjuk fizetni a mobilszámlájukat. :)

Dorombolo 2009.05.08. 21:00:56



@Meridian74:
Én ezt a két kérdést tettEm Fel, mert van alapom feltenni, de egyikre sem válaszoltál:

"Szóval neked hány diplomád és nyelvtudásod és üzleti érdekeltséged van 17-26 évesen?
Ja! Hány gyereked van aki majd rólad gondoskodik, mert te nevelted fel a megfelelő háttérrel?"

Tudod, pofázni könnyű, gyereket nevelni, taníttatni nem annyira. És ha van akinek, legalább ez jól megy, ne sápítozz. EZ EREDMÉNY. Ez érték. Ez jó befektetés! A többi smafu. Én nem fogok éhen halni 70 évesen sem, akkor sem, ha nem lesz nyugdíj...
Öngondoskodás. Tudom, csúnya, piha, SZDSZ-es duma. Ja! De igazuk van!

Roquentin 2009.05.08. 21:03:25

@Dorombolo: Most nem azért, de az előbb még jogász voltál.

Közben áttértél a pedagógia területére?

Dorombolo 2009.05.08. 21:07:05

@laspalmas: Ámbár az is lehet, hogy azért olyan gazdagok, mert spóroltak a mobilszámlájukkal! :-9 Én bevallom egy lakástörlesztéssel egyenértékű összeget fizetek ki a család számláira. (Ja! Meridian: Van miből! És nem lopom. Dolgozom érte! És megfizetnek. Megrendelők. Németországból. Jó amit eladok. Tudod, váltanom kellett és észnél voltam amikor kellett. És nem siránkoztam, hogy jaj, a tolvajok kifosztanak...)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.05.08. 21:07:23

@derelyegrádi szellem:

Milyen cipőt vett a kollegina? Manolo Blancot?

Dorombolo 2009.05.08. 21:08:39

@Roquentin: Van ilyen. Néha összeér a kettő. A gyerekeimet ösztönösen neveltem, de tanítok is mellesleg - jogra - pedagógusokat... Vicces, nem?

Roquentin 2009.05.08. 21:10:11

@Dorombolo: Különben meg azért vállaltál gyereket, hogy valaki majd eltartson téged hetvenévesen? Vagy hogy érted ezt?

Meridian74 2009.05.08. 21:12:00

@wladyslawsky: na igen... szép felsorolás, amit még mindig vannak olyanok akik el is hiszik. Csakhogy az én bruttó bérem nem emelkedett duplájára, apám időközben másfél év húzavonázás után kimondottan szar nyugdíjjal ment el, anyám majdnem meghalt "a kórházi várólistás" rendszer miatt (ez megérne egy külön regét - mert a 4 hónap kórházi tologatása többe került, mint végül az egy TBpénzért való MR vizsgálat eredménye, amivel kiderült, hogy csupán egy egyszerű rutin operáció szükséges és az segitett is), továbbá a fidesz ideje alatt ami autópálya épült az legalább korrekt áron épült, a 4-es metróról nem beszélve, és ezt nagyon hosszan lehetne sorolni még minden területen.

De ha már a Fidesz. A fideszt sok mindennel démonizálják és szidják, de érdekes módon pont azzal nem, amivel kellene.

Ők a felelősek az áramszolgáltatás privatizálásának befejeézésért. Belementek olyan hülyeségekbe hogy a befektetőnek garantáltak 8% tiszta nyereséget. CSak ép azt nem szabályozták hogy a tulaj ne hozzon létre egy leányvállalatot ami beszállítóként költséget generált, de "leszámlázott" költség csak fiktív költség és a "előállítási" árra rakodó nagyobb összegű 8% hasznon és a fiktiven generált költség összegei tiszta profitként a külföldi befektető zsebébe vándorol.

Na persze, arra hivatkozik mindenki, hogy kellett a befeketető pénze (600milliárd ft-nyi beruházás), de miért nem erre vettek fel akkor IMF hitelt?

Dorombolo 2009.05.08. 21:14:21

@Roquentin: Na ez egy barom felvetés volt.
Azért szültem három gyereket, mert ezt akartam, - sőt többet, de ez más kérdés, - és azért neveltem őket az életre, mert így adódott, íg kellett. Csupán a következménye mindennek, hogy most nem kell aggódnom.
További kérdés?

Roquentin 2009.05.08. 21:18:38

Nincs több kérdésem.

Én ugyan "baromnak" nem nevezném, de kétségtelenül sajátságos felvetés volt ez a részedről. Mindenesetre az önkritikád irigylésre méltó.

Dorombolo 2009.05.08. 21:18:44

Nyafogtok, hogy milyen csúnya ez a kapitalizmus. Igen. ÉN nem szavaztam rá 89-ben sem. Ti meg kérdezzétek a kezelőorvosotokat gyógyszerészeteket és SZÜLEITEKET... Ki akart itt rendszerváltást? Ki keverte össze a rendszerváltáést a külföldre utazás szabadságával, meg a konvertibilis, átváltható valutával/devizával? ÉN NEM. Papa, mama?

Dorombolo 2009.05.08. 21:22:21

@Roquentin: Bocs, de szerintem baromság a kérdés! ebből láthatóan, vagy nincs gyereked, vagy ha van, gőzöd nincs arról mit jelent szülőnek lenni. (Baromság = állatias. Nem racionális, (ésszerű megfontolás alapján feltett), hanem ösztönös. Nálam, legalábbis,így értelezendő.)

Dorombolo 2009.05.08. 21:28:03

Akit illet:

Bocsánatot kérek, de azt hiszem elvétettétek (vagy szándékosan negligáljátok) a poszt szerinti kiindulási pontot. Azaz, lehet-e gazdag egy 35 (?) éves ember ma, Magyarországon a saját erejéből.
Érveltem, szerintem lehet, mert ...
Ti meg másról beszéltek.Én tudom, hogy lehet, tapasztaltam - sajnos nem a saját bőrömön, de közelről és jóindulattal.
És Ti? Érvek? Ellenérvek?

Meridian74 2009.05.08. 21:28:42

@Dorombolo: mint jogász, tudnod kellene mi a kapitalizmus és a korrupció közt a különbség. A kapitalizmussal itt senkinek semmi baja. Hol láttál te ilyet itt írva bárki részéről? De Oszkó, Banai, Gyurcsány és Co. a legfőbb korrupt gazemberek.

Dorombolo 2009.05.08. 21:33:54

@Meridian74:
"anyám majdnem meghalt "a kórházi várólistás" rendszer miatt (ez megérne egy külön regét - mert a 4 hónap kórházi tologatása többe került, mint végül az egy TBpénzért való MR vizsgálat eredménye,"

Ahogy ma is, csak utána kell nézni a dolgoknak.
Anyámat a városában 3 hónapos várólistára tette a kórház. telefon , érdeklődés, 2 megyével - és 150 km-el, ccsa 164 tank benzinnel - arrébb 2 nap múlva műtötték. Nem protekció, csak egy kis utánaÉRDEKLŐDÉS, és halkan: öngondoskodás... Csak ennyi kell és jól is érezheted magad. de tény, a WC papírt ekkor sem adják a kezedbe...

FIDESZRŐl egy szó se essék... Már megírtam mi a véleményem róluk!
Éljen MAXENGELSLENIN!

Meridian74 2009.05.08. 21:36:15

@Dorombolo: nem a gazdagságról beszéltünk,hanem a gazdagodásuk __kétes__ módjáról, továbbá személy szerint a szakértőinek beállított szaktudásukat kérdőjeleztem meg, megdönthetetlen érvekkel.
Egyenlőre ezekkel kapcsolatban semmi olyat nem tudtál említeni ami igazolná őket. Nulla érved volt eddig - csak magadat állítottad előtérbe, mintha az komolyan vehető érv lenne.

Ez olyan mintha itt én a meglevő Mensa oklevelemmel kérkednék, hogy mivel nekem olyan van, ezért mindenki más akinek nincs az hülye hozzám képest. Holott én nem így érvelek - de te igen.

Amúyg jut eszembe ennek alapján, több helyem lenne a szakértői kormányban mint az ottlévőknek, nekem legalább van papírom arról, hogy jó problémamegoldó vagyok.

Dorombolo 2009.05.08. 21:36:39

@Meridian74: Bizonyíték?
Jogászként óva intelek az ilyen RÁGALMAZÁSTÓL....
Jelentsd fel őket, ha tudsz valamit! ÉN EZT TENNÉM, ha tudnék valamit4 De tényleg! megérdemelnék, ha van ilyen! De egyelőre, csak azt tudom, hogy valaki(k) ránk kényszerítette(k) a tőke uralmát....

Meridian74 2009.05.08. 21:38:34

@Dorombolo: szted anyám hogy gyógyult meg? Itt meghalt volna, ezért ismerőshöz fordultunk más kórházban. Na ezt hagyjuk - mert kinyílik a zsebemben a bicska ezen álszent duma láttán.

wladyslawsky (törölt) 2009.05.08. 21:39:53

@Meridian74: sajnos még mindig vannak... igaz legalább fogyatkoznak. A Fideszt illetően igazad van, én max. csak kisebbik rossznak tudom őket elfogadni, még akkor is, ha a maszop/szadesz duótól fényévekkel különbek

Meridian74 2009.05.08. 21:41:33

@Dorombolo: a feljelentés meglesz, de előbb meg kell várnom, hogy kormánypozicióból eltakarodjanak, mert kimosdatnák magukat abból a helyzetben. Majd amikor már kevesebb beleszólásuk lesz néhány "fontos" dologban, na majd akkor lesz némi kisregényírás.

Dorombolo 2009.05.08. 21:43:58

@Meridian74:
"hanem a gazdagodásuk __kétes__ módjáról" Cszdmg! Ezt honnan veszed, újságból? APEH revízióból? Miért vagdalkozol Te is? Mert te nem gazdagodtál meg? Rosszkor voltál, rossz helyen, nem konvertálható a tudásod?
Hidd el, becsületesen az enyém sem! De ettől nem köpködök arra, aki okosabb , ügyesebb, élelmesebb, szemfülesebb vagy csak egyszerűen jobban mert kockáztatni, mint én! Becsülöm a gyerekeim üzleti érzékét, amit nem tőlem örököltek, viszont jól alkalmaznak a biztatásomra, anélkül, hogy mások kárára lennének.. Akkor, mi a baj? Főleg velem, mi a baj?

Dorombolo 2009.05.08. 21:47:03

@Meridian74:
Maszatolsz!!!
Hha megáll a balhé nem kell várni a feljelentéssel. (Zuschslag, ... rémlik valami?)
Amúgy dr.Páva ügyében én is tudnék ezt-azt, de miutén nincs bizonyítékom, még csak nem is fenyegetőzőm a a feljelentéssel.. Szemben vele, aki ha tehetné bizony-bizony....

Dorombolo 2009.05.08. 21:49:02

@wladyslawsky: ????
Nem érek fel hozzád... Sajnos???..

Dorombolo 2009.05.08. 21:52:25

@Meridian74: Bocs, de akkor mi a probléma? Hogy vannak helyek ahol több a beteg, és vannak helyek ahol kevesebb? Tényleg, te kákán is a csomót találod csak meg, Kíváncsi leszek 2 év múlva mi lesz a véleményed....

Meridian74 2009.05.08. 21:53:44

@Dorombolo: Zuschlag? Röhej... Kulcsár Attila név mond neked valamit? Majd az lesz Zuschlaggal is. Vagyis az lett volna, ha nem lenne most kormányváltás - ami még ugyan a jövő zenéje, de elkerülhetetlen.

Dorombolo 2009.05.08. 21:58:34

Kulcsár, 9 év első fokon! Röhej?
Szerintem kérdezd meg tőle! Vagy inkább menj be legalább pár napra egy börtönbe... (Én voltam szakmai gyakorlat gyanánt 3 napig Sopronkőhidán. Egy éjszaka is kibírhatatlan.)
Méghogy röhej! Innét kintről... cserélnél vele?

Meridian74 2009.05.08. 22:03:33

@Dorombolo: Ez nem ide tartozik - túl hosszú lenne, pedig brutális a vége. Amúgy egy MR vizsgálat mennyibe kerül - epehólyag/gyomor/hasnyálmirigy bevizsgálása esetén? 70K Ft?

És 4 hónapnyi hetente 2 ultrahang/vér/vizelet istentudja még mi beöntés, kórházban bennfekvés, egyik osztályról a maásikba tologatás, folyamatos infuzió, fájadlomcsillapítók adagolása?
Mert ha rögtön azzal kezdhették volna, amit a dokik pontosan tudtak h szükségszerű lett volna, azaz az MR, akkor az MR után egy epevezetékelzáródás megszüntetése (mégcsak fel sem nyitják az embert, rutinoperáció) max 3 nap bennfekvés a kórházban és gyógyultan távozás lett volna az végeredmény. A dühítő hogy az én pénzemből ment a pazarlás azért mert nem volt/nincs pénz.

Mert így sztem minimum triplaanyiba volt az egész - nem beszélve hogy amikro átvittük Bp-ről Kecskemétre a fájdalom már olyan erős volt hogy majdnem meghalt ebbe az anyám. Horváth Ágnesnek azt kívánom, élje ugyanígy ezt át. Meg ne haljon, annak nem lenne értelme. nem tudna ezen elgondolkodni.

Dorombolo 2009.05.08. 22:04:43

8 év. Melléütöttem. 2008. augusztusban.

Mindegy. Megyek gyereket nevelni, mert hiányolnak.
Nem értik " Az ígéret földje" filmet a Duna tv-n.

Meridian74 2009.05.08. 22:09:38

@Dorombolo: én meg voltam katona, az rosszabb mint a börtön, sztem. A börtönbe okkal van az ember, a katonaságnál igazából csak azért mert kötelező (volt) - (és a tudat miatt rosszabb). De szerencsére könnyen átvészeltem , mert előtte kollégiumban laktam.
Szóval van képem milyen a börtön. Mellesleg a börtönök lenne az első dolog amin kegyetlenül szigorítanák. Mijazhogy pl. kóser kaja Tasnádinak? Azt eszed amit itt csinálnak, de nem kötelező; lehet éhezni is, majd ha wc-re akarsz menni, eszel mint más.

Dorombolo 2009.05.08. 22:14:01

@Meridian74: Ne nézd meg az e-mail címemet!
De hidd el, nem rajta múlott, hanem azon az orvoson aki nem mondta el a lehetőségeket!
Ám van egy hatóság, (1132 Budapest Váci út 30.
központ telefonszám: 06 1 237 2200
fax: 06 1 239 6171) akik éppen arra vannak hivatva, hogy az ilyet kivizsgálják, a hibázó orvost ha kell, taccsra tegyék... A beteget pedig kártalanítják, ha kell.
Csak ugye, az orvos nem abban érdekelt, hogy a betegnek megmondja a tutit, hanem, hogy ott tartsa és kicsi pénzmagért "előre lökdösse" a várólistán. Hidd el, ők az aljasak, nem a rendszer. Ha be lehetne csatornázni a sok "paraszolvenció"-t a rendszerbe, mindenre lenne pénz az egészségügyben, még az 5x-ös orvosi fizuemelésekre is!

Roquentin 2009.05.08. 22:14:26

Nem szeretném visszafogni a lendületedet, amivel igyekszel a népet végre igazi yuppivá nevelni, de a felvetés, amit "baromságnak" minősitesz, tőled származik.

"Ja! Hány gyereked van aki majd rólad gondoskodik, mert te nevelted fel a megfelelő háttérrel?
Tudod, pofázni könnyű, gyereket nevelni, taníttatni nem annyira. És ha van akinek, legalább ez jól megy, ne sápítozz. EZ EREDMÉNY. Ez érték. Ez jó befektetés! A többi smafu. Én nem fogok éhen halni 70 évesen sem, akkor sem, ha nem lesz nyugdíj..."

Légy erős, de szerintem ez elsősorban nem befektetés. Mondhatni, egy ilyesfajta szemlélet, azért a nevelés, vagy a szülői szerep számos fontos aspektusáról nem ad számot.

Dorombolo 2009.05.08. 22:16:08


Félreértesz. A gyerekszülés igenis befektetés - a jövőbe.
Tetszik, nem teszik, ez van....

Dorombolo 2009.05.08. 22:17:59

@Roquentin: Az előbbin túl. ha nem lesznek gyerekek, ki termeli meg a jövőt? BÁRKI nyugdíját?
Sok hülye szingli, mit vár öregkorára,

Dorombolo 2009.05.08. 22:21:34

@Roquentin:
Amúgy meg szerintem nem érted amit írok, és ez okozza, hogy én sem értem azzal nem adeqat válaszodat... mert bevallom , nem pontosan értem mit is írogatsz...
" amivel igyekszel a népet végre igazi yuppivá nevelni"

Te EZT vetted ki a szavaimból??? Szerinted, mit jelent az, hogy yuppi????

dr.justice 2009.05.08. 22:23:27

@Dorombolo:

Éljen MAXENGELSLENIN!

Melyik Max ? Mad ? :)

Más. Szerintem hiú ábránd arra számítani, hogy a gyerekeid veled fognak lakni felnőtt korukban. Azt gondolom az nem is lenne túl egészséges. Majd kergethetitek egymást 70 évesen ketten a túl nagy házban.
Te írtál az öngondoskodásról. Maximum akkor marad veled a gyerek, ha erre nem képes.

És igen, mindenki irigy a kőgazdagokra, kivéve aki szintén az. Viszont nem mindegy milyen módon lett gazdag, egy miniszternél pedig kifejezetten nem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.08. 22:24:54

b meg ezek a k mszp-sek.
ha nem szeretném a hazámat, és a patkányember lennék komolyan mondom elmennék emszpésnek.

Dorombolo 2009.05.08. 22:25:02

@Meridian74:
" voltam katona, az rosszabb mint a börtön, sztem."
Na, ez tévedés....
De ezt nem fogom tudni megmagyarázni, EZT tapasztalni kell.
Rácsok. Érted? Rácsok! Minden lépésed mellett őrök, napi fél óra séta, körbe-körbe. Eltávozás, ugyan! majd ha lejárt...
Ugyan. Naív(a)...

Dorombolo 2009.05.08. 22:31:32

@dr.justice: Bocs, de tévedsz. Mint mondtam, nálunk érték a nagy család, az együttlakás, a feladatok közös megoldása! Írtam- tán elkerülte a figyelmedet- rendszeren kondicionáltam is erre a gyerekeimet a német típusú, hagyományos "matriarchális" család megmutatásával, megélésével. és jól tettem, mert itt vannak velem és nem látom szándékukat arra, hogy elmenjenek...

Dorombolo 2009.05.08. 22:34:14

@dr.justice: Igazad van. :- ) A MadMA(R)X. De előbb már írtam ugyanezt, - jól - és ezt vissza hivatkozásnak szántam
Igaza van a lányaimnak, velük kéne már lennem, nem itt piszkálódni....

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.05.08. 22:39:38

komolyan mondom, hogyha ezeknek elvesszük a vagyonát, egy jó kis római kori vagyonelkobzást csinálgatunk, akkor betömjük az összes hiányt. sufficit lesz bazmeg.,
pedig én lennék az utolsó aki pénzt adna a világbanknak meg az imfnek, meg a sok farizeusnak a nemzetietlen bankban

Dorombolo 2009.05.08. 22:44:43

@tesz-vesz: Nem értem a kommentejidet. Biztos mert késő van, megyek is.de tényleg..

dr.justice 2009.05.08. 22:49:42

@Dorombolo:

Mindenkinél érték a család. Én is szeretem a szüleimet, de a feleségemmel és a gyerekeimmel nagyon nem szerettem volna velük együtt lakni. És anyósomékkal sem. Legtöbbször az a gyerek marad a szüleivel, akinek nincs partnere. Persze lehetnek kivételek.

Meridian74 2009.05.08. 23:04:07

@Dorombolo: eltáv nekünk sem volt mert nem honvéd hanem határőr voltam. A körülményekről: a börtönben is vannak rossz dolgok, de a kiképzés nálunk úgy volt, hogy a 6 km-re lévő gyakorlóterepre 30-35 fokos augusztusi hőségben gázálracban futottunk a felszerelésünkkel együtt... nem mindig, csak amikor szenyózni volt kedvük a kiképző tiszteseknek. Ez nagyon nem szeretem dolog volt, a börtönben ez ekvivalens lenne a kőfejtőben a kényszermunkához.

A bezártság ott is megvolt (méghozzá duplán hisz a város szívében voltunk, és szögesdróton és vasrácsos ablakon bámulhatunk itt ott ki az utcára, helyenként, továbbá a "korosztály" is. (mármint a leszerelő vs kopasz korosztály közti erőviszony különbségből adódó hatalmi alapú visszaélések - amit amúgy persze el lehetett viselni, még akár humorként felfogva is - sokat húztam a folyosót a heccből beszólongatós pofám miatt)
Szóval a börtön sem rosszabb mint a katonaság fiatalon. Bár én úgy vagyok a katonaságból ki nem hagynám ha újra kellene élnem - annyit életemben addig nem röhögtem még, mint ott :) viszont valaki idegileg összeroppant.)

Maximio 2009.05.08. 23:16:43

@sharpy72hu:
Nem sírtam vissza a szocializmust, csak tudod, rohadtul szúrják a szemem az ilyen dolgok. Ha ebből az következik, hogy komcsi vagyok, ám legyen. Egy szóval sem írtam, hogy ez nekem járna, köszi megvagyok, nem azon múlik az boldogságom, hogy 54 nm-es panelban lakom, nem négyemeletes kacsalábon forgó palotában. Több szót nem is vesztegetnék rád.

gidabiga 2009.05.08. 23:19:16

biztos, hogy a Vastagbőrön járok? :DDD

Maximio 2009.05.08. 23:29:05

@gidabiga:
Végigrágva a kommenteket ezt a kérdést én is feltettem magamnak.

gidabiga 2009.05.08. 23:39:22

@Maximio:
index címlap volt a poszt? :)

Maximio 2009.05.08. 23:41:52

@gidabiga:
Nem figyeltem az indexet, valaki írta, hogy igen. Persze így érthetőbb a dolog.:)

Pierre. Bezuhov · http://james.nerdiphythesoul.com/bennyhillifier/?id=gDIZyh4fk7U 2009.05.08. 23:43:22

@gidabiga: az volt. Vonperez - találóan - meg is jegyezte hogy már megint itt van ez a sokk maszopos seggfej, LMP-s buzi...vagy valami ilyesmi

gidabiga 2009.05.08. 23:52:35

@Bezuhov:

akkor semmin sem csodálkozom :D

Budai Bernadett személyesen?
és hogy szolgál kedves egészsége az ájulása óta? :)))

Asidotus 2009.05.08. 23:55:40

No, nézzük:
Aszondja, hogy 1,2 millió svájci frank hitel a telken, ami ma 232 millió Ft, aminek a havi törlesztője 1,75 millió. Mivel 2007-ben vette fel, akkor 1,5 millió Ft alatt volt. 2007-től a Deloitte elnök-vezérigazgatója, és társtulajdonos is. Az ilyennek gondolom, nem megerőltető kifizetni ezt az összeget. (magánvéleményem: ha lenne 232 millióm, én sem azt költeném el a házra, hanem hitelt vennék fel rá, és abból építkeznék, míg a saját pénzem meg befektetném, és a bevételeiből lazán fizetném a törlesztőt.)
DE!
A hitel a telken van, nem ebből fizeti az építkezést, vagyis:
Honnan van rá többi? Aminek szintén hasonló összegnek kell lennie. És hiába akármekkora fejes volt, annyi idő alatt még abból sem jött össze neki annyi pénz.
Meg egyáltalán, hogy került ő olyan fiatalon olyan magas pozícióba?

f.m.j. 2009.05.09. 00:29:45

@Maximio: Nemrég estem haza, miért van bennetek ez a kérdés? (Ma, ill. tegnap:) már biztos, nem tudok átolvasni 430 kommentet...Atyaég, ezt mind az Oszkó bácsi váltotta ki belőletek? :))

Horizont 2009.05.09. 00:41:01

@gidabiga: Böngészgettem a kommentek közt.Határozott érzésem (már régóta), hogy nem tesz jót a Vastagbőrnek az indexes címlap. És nem azért amiről Bezuhov írt:)
Egy pár soros hírecske és ahány ember annyi értelmezés. Rögtön ráhúzzák az emberre az irigység jelzőt, ha elítélő a véleménye. Doromboló jó jogászosan lerendezte a fél csapat kommentelőt.
Igen én irigylem ezeket a milliomosokat. Jó lenne ennyi pénz.De nem biztos, hogy mindenáron kéne.És az se biztos, hogy azért itélem el ,mert irigy vagyok!Ha irigylem akkor én már egy tehetetlen balfék lennék, aki nem tud vállalkozni és pénzt halmozni? Mindenhol vannak a világban gazdagok és szegények, de nálunk még ez is abnormális helyzeteket szül. Nem hiszem el, hogy ma Magyarországon 30-35 éves korára valaki tisztességesen, munkával, eszével, saját erejéből milliárdos jövedelemre tehet szert!!! Vagy eleve a politikai elithez tartozik és akkor teljességgel kizárt az ilyen szintű tisztességes vagyonszerzés.(mindig Szijjártó jut eszembe: hogyan lehet 30 évesen 50 milliós megtakarítása?). Másik eset, hogy a civil életében szerezte a vagyonát, és ezek után bevonul a politikába! Könyörgöm minek?
Mazohista? Vagy szadista!(velünk).
Ráadásul még hivalkodóak, nem ismernek mértéktartást, villogni akarnak, feleslegesen.
Innen alulnézetből pedig egy csomó megválaszolatlan kérdés van. Az is marad. Egy biztos.Egyetlenegy védelmező mondatot nem érdemelnek meg ezek az emberek.És nem az irigység miatt!
(mellesleg még a hitel felvételben is vannak egyesek és kettesek)

wladyslawsky (törölt) 2009.05.09. 01:59:40

@Dorombolo: mitnemértő ??? :))) megejtettél némi önfényezést hogy milyen ügyes vagy, én meg gratuláltam.

wladyslawsky (törölt) 2009.05.09. 02:03:02

@Dorombolo: Kulcsár Attila egy tehetséges fiatalember. Előtted is ott a lehetőség. MÉR IRIGYKECC ??? :))

wladyslawsky (törölt) 2009.05.09. 02:11:31

@Meridian74: bocs Dorombolo, ez utóbbi eggyel feljebb ment volna Meridian 74-nek

2009.05.09. 06:49:45

A probléma ott van,hogy Magyarországon (is) jócskán vannak olyanok,akik a semmiből lettek igen gyorsan milliárdosok,és nem látszik mögötte munka+adózás. Joggal merül fel sokakban a kérdés,vajon milyen "szolgáltatás" állhat a háttérben.Köztudott,hogy hatalmas pénzek forognak az építőiparban,autópálya építésben,nagyvállalkozások banki hitelezésében ,állami megrendelésekben, stb.,és az ezekhez kapcsolódó engedélyeztetések körül.Senki ne várjon csodát,a kéz kezet mos elve kontra élni, élni hagyni örök érvényű ,ellene a politikai összefonódások miatt törvényeket soha nem hoznak!

beleszolok 2009.05.09. 10:27:49

@Nűnű: "Meg egyáltalán, hogy került ő olyan fiatalon olyan magas pozícióba? "

A megfelelő heréből, egészen a megfelelő petesejtig jutott. ;)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.05.09. 10:53:22

@kopite:

a vezető magyar telekom szolgáltató managementje (7 fő) 2008-ban 750M-t kaszírozott zusammen.
a 30 kicsit sok, szerintem. havi 10-15 talán.
zero 3misije tényleg vicces tipp volt.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.05.09. 11:01:57

vízfüggöny témában.

www.szorofej.hu/szorofej/szerel/mist_cool.htm

a baj, hogy ez lágyított ivóvizzel vagy alaposan szűrt esővízzel valósulhat meg. az egyiket gyűjteni kell az esővizet.
ha huzamosan használod, és nagy a terasz, jó hamar ellocsolsz 1-2 köbmétert, esni meg nem esik annyi.
a 400m2-es ház maximális tetőmérete kb 200-250m2 lehet, az meg a helyi csapadékviszonyokat tekintve elég karcsú - magyarul mindenképp rászorulsz az ivóvízre.

ez meg olyan un-ökonómisnek hangzik manapság...

Horizont 2009.05.09. 11:36:09

@Dorombolo:
"A gyerekszülés igenis befektetés"
Azért az adott pillanatban a lefekvés fontosabb volt, mint a befektetés:))
Azért az szomorú ha a gyerekeidre úgy gondolsz, mint akik befektetések!

"Sok hülye szingli, mit vár öregkorára"
Kár, hogy ebben a témában csak eddig tudsz eljutni. Igen vannak "önkéntes" szinglik is. De még többen vannak akik nagyon szeretnének párt találni, de nem sikerül! És vannak olyanok akik hosszú évekig küzdenek azért hogy gyerekük szülessen és tragédiaként megélve nem sikerül nekik. Te csak azt látod, hogy nincs "befektetésük" aki kitermeli majd a nyugdíjat. Nem hord senki táblát a nyakában, hogy miért nem született gyereke, vagy miért egyedülálló. Úgyhogy jogászként ne ítélkezz, és ne általánosíts!

Tündér_Lala 2009.05.09. 14:00:35

@Dorombolo: "hanem a gazdagodásuk __kétes__ módjáról" Cszdmg! Ezt honnan veszed, újságból? APEH revízióból? Miért vagdalkozol Te is? Mert te nem gazdagodtál meg? Rosszkor voltál, rossz helyen, nem konvertálható a tudásod?
Hidd el, becsületesen az enyém sem! De ettől nem köpködök arra, aki okosabb , ügyesebb, élelmesebb, szemfülesebb vagy csak egyszerűen jobban mert kockáztatni, mint én! Becsülöm a gyerekeim üzleti érzékét, amit nem tőlem örököltek, viszont jól alkalmaznak a biztatásomra, anélkül, hogy mások kárára lennének.. Akkor, mi a baj? Főleg velem, mi a baj?"

Tudod nekem evvel az "élet modellel" van bajom.Az ügyesebb, élemesebb, szemfülesebb embekkel, akik ezekkel a tulajdonságokkal bármilyen magatartás formát meg tudnak magyarázni.A félig törvényes vagy törvénytelen, de ki nem derült ügyleteket, rettentő nagy öntudattal.Aki pedig megpróbál ügyeskedés, szemfüleskedés nélkül boldogulni ( az utóbbi időben egyre többször sikertelenül ) az ostoba és csak irigy.
Nos én azt gondolom, hogy egy tisztes megélhetést ( a nagy vagyonokhoz nyilván kellenek a fennti tulajdonságok ) enélkül is el kellene tudni érni munkával. Az ügyeskedés, a szemfüleskedés pedig igenis mások kárára történik ( kiskapu, korrupció, koma-haver stb) és mint ilyen elítélendő az én álláspontom szerint. Ez az a zavaros viszony rendszer, amely mögé minden gazemberkedés ( már elnézést ) begyömöszölhető ( csak ügyes volt).

Perillustris 2009.05.09. 16:56:04

@1116001: "És az egész ügy szánalmas. Ha nem teszik meg pénzügyminiszternek, a kutya se foglalkozna ezzel. Mint ahogy nem is foglalkozott vele senki 2007óta, amióta megvan neki."

Nézd, ha én itthon minden nap beb@szok és részegen ütlegelem a barátnőmet, akkor - sajnos - jó eséllyel ez házon belül marad.

De ha egyszer csak kineveznek egy állami posztra, ahol pont a családon belüli erőszak ellen kell(ene) kűzdenem, akkor hamar felszínre kerül fenti tulajdonságom, s nem kell nagy ész hozzá, hogy a közvélemény szemében - jogosan - alkalmatlanná váljak.

Érted?

szabogyula 2009.05.09. 18:11:00

Kicsit off, de talán mégse.
Gyakran hallok érveket hogy szünjön meg a 13. havi nyugdij , mert ez Európa egyik országában sincs .
/ Hát persze h nincs mert máshol 12 hónap alatt közel a négyszeresét fizetik ki , mint itt /
Átlagnyugdij Ausztriában : 818 Euro - kb. 220.000 Ft.
Átlagnyugdij Magyarországon : 58.207 FT.
Gyakran hallom, hogy a magyar ember "túlfogyaszt" , és végre az áraknak is EU-konformnak, és "szabadpiaciaknak" kell lenniük.
/Ércsük, ércsük, de miből ?, ha a fizetés nem az/
Átlagfizetés Ausztriában : 1910 Euro - kb. 500.000 Ft.
Átlagfizetés Magyarországon : 112.400 Ft.
A péda szándékosan Ausztria volt , mert tudom h ráadásul Ausztria nem az EU leggazdagabb országa . De még igy is !
Tudom, tudom hogy nagy közhelyeket irtam le , de ezeket soha nem árt elfelejteni

f.m.j. 2009.05.09. 18:56:01

A barikádon vagytok:

barikad.hu/node/28856

Ez vajon mit jelent?

Horizont 2009.05.09. 21:22:42

@fmj:
No ez érdekes. A barikád.hu-n alul van egy pici zárójeles "forrás" szó és odakattintva már itt is lehet teremni ezen a poszton. Amúgy 1:1 -ben átvették. Zero meg ezért lehet, hogy egy vagyont zsebre rakott:))

Horizont 2009.05.10. 12:18:32

@tesz-vesz: nohát, nohát ez a József Attila!

"aki gyönge anyámasszony,
az csak százhuszat akasszon,"

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2009.05.10. 17:33:05

@ostoba 8o:
a 13. havit azért találták ki a cucialisták, hogy ne kelljen az összes többi jóléti juttatást emelniük, amikor
a nyugdíjasok kedvébe jártak 2002-ben.

ugyanis az öregségi "minimál" nyugdíj a magyar juttatási SI-rendszer számítási egysége.

ha simán megemelték volna a nyugdíj értékét X/12 forinttal, akkor az kihatással bírt volna a gyes/gyed/segély/mittudoménmi értékére is.
ők viszont akkor csak a nyugdíjasok kedvébe akartak járni.

szabogyula 2009.05.10. 18:12:20

@denever:
Értem én. Trükkök százai .
"Ideiglenesen hazánkban tartozkodó szovjet csapatok "

szabogyula 2009.05.10. 18:13:28

Ezzel csak azt akartam mondani hogy a marketinget már feltalálták jó régen.

szabogyula 2009.05.10. 18:46:10

Újabb előnyei az offshore cégeknek :
www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=405694&place=vezeto_anyag_bal
Jelen pillanatban úgy gondolom az "offshore" megoldás tökéletes kiküszöbölése olyan zavaró tényezőknek mint APEH, közvélemény, meg egyéb ilyen marhaságok ...

jozicsenko 2009.05.10. 19:45:58

az mszp első izmosabb buktája, remélem:

bama.hu/baranya/kozelet/pecs-polgarmestert-valaszt-kovesse-velunk-231494

62% feldolgozás után, kb 50 e szavazatból 21 e Páva, 11e Szili Katalin szavazata

(s közben az index kiirta, hogy 7% feldolgozásnál kb 2/3 Páva szavazat, tehát azóta megőrizte az előnyét)

mecs. · http://www.kinalat.com/blog 2009.05.10. 20:38:39

Sziasztok !

Egyébként láttátok a Zeigeist címú dokumentumfilmet ? Abban van szó erről a pénzes dologról, és pontosan ez a példa volt benne, amit írtál Piringer. Érdemes megnézni, sok mindent - probál - bebizonyít(ani).

pógárjenő 2009.05.11. 10:20:17

A POFÁTLANSÁGNAK NINCS HATÁRA, PÉLDA DJURCSÁNYI EFFTÁS ÉS AZ ALTUSZ KANDELÁBEREK!

süti beállítások módosítása