Skip to content


       Szűrés lista

Mit tudhat Szalainé?

Dr. Szalainé Dr. Szilágyi Eleonóra a Marx Károly Közgazdasági Egyetem elvégzése után 1972-ben, pályázat útján került a BKV-hoz. Köz-gazdász diplomával a munkaügyi területet választotta. 1978-ban munkaügyi csoportvezető lett, 1983-ban, 33 évesen nevezték ki főosztályvezetőnek. Kis kitérőnek nevezi az 1999 és 2003 közti 5 évet, amikor a Gazdálkodási Főosztályt vezette. 2003-ban nevezték ki az egyesített Humánpolitikai Igazgatóság élére. Özvegy, egy 35 éves, diplomás fia van.

A BKV honlapján ezt írják munkaköréről: Az oktatási és szociális kérdéseken túl foglalkoztatással, bérgazdálkodással, Kollektív Szerződés kérdésköreivel foglalkozik, valamint az érdekképviseleti kapcsolatok keretében felmerülő feladatokat végzi el, a kölcsönös konszenzuskeresés jegyében.

Saját maga így beszél munkájáról: "Elmondhatom, hogy a jelentkezők felvételétől kezdve, a képzésen keresztül – beleértve a szociálpolitikai juttatásokat is –, mi vagyunk a felelősek a szabályos foglalkoztatás minden részéért, a pályájukért, és szükség esetén a kiléptetésüket is mi végezzük. Értelemszerűen hozzánk tartoznak azok, akik nyugdíjba vonulnak, és adott esetben a velük való törődés nyugdíjazásuk után is. Mi kezeljük, felügyeljük a munkásszállásokat és a vállalati üdülőket, és a társaság teljes oktatási tevékenysége is fontos munkaterületünk. Ezen kívül hozzánk tartozik a munkavállalói tömegsport felügyelete, a szervezetében átalakuló BKV Sport Egyesületen keresztül. Talán érdekesség, hogy a Humánpolitikai Osztály Foglalkozik az érdekvédelmi szervezetekkel való kapcsolattartással is."

Megérthetjük hát, hogy nem tudnak megválni tőle. Tavaly márciusban kirúgták, megkapta a 96 millió forint végkielégítést (az Index úgy tudja, hogy kb. 70 millió forint volt a tényleges végkielégítés, 15 milliót elmaradt prémium címén vett fel, megközelítőleg 10 milliót pedig titoktartási pénzként kapott), aztán rájöttek, hogy mégsem tudnak nélküle élni, Kocsis István vezérigazgató úr hiába "stabilizálta a 2008. évben egyre súlyosodó helyzetet" (lol, mekkora öngól), Szalainé szakértelmét egyszerűen nem tudják nélkülözni, ígyhát szokatlanul hosszú, 9 hónapos felmondási időt kapott, majd ezt később még 12 hónappal meghosszabították.

Szalainé pedig kapott az alkalmon, hogy még 21 hónapig megkapja fizetését, hisz az OTP Egészségpénztár Igazgatótanácsának tagjaként, az MKB Nyugdíjpénztár Közlekedési Tagozatának titkáraként, és a BKV Előre SC Elnökségének tagjaként minden fillérre szüksége van...

Friss hír, hogy a BKV cáfolta a lapokban megjelent állítást: a cég szerint nem bruttó 4 millió forintot, hanem bruttó 1,2 milliót keres Szalainé Szilágyi Eleonóra, a cég személyzeti vezetője, igaz - teljesítmény szerint - még 120 százalékos prémiumra is jogosult. A megállapodásban, amelyet tavaly nyáron kötöttek, az szerepel, hogy semmilyen más járandóságra nem jogosult a vezető, de elvileg a szolgálati autóját megtarthatja, miután a munkaviszonya ez év december végén lejár.

És hogy egyáltalán hogy jöhetett létre ez a különös helyzet? Nem fogjátok elhinni:

"Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy Szalainé Szilágyi Eleonóra azért maradhatott még másfél évig a cégnél - annak ellenére, hogy végkielégítését megkapta -, mert Balogh Zsolt, az előző - megbízott - vezérigazgató erre szabályos megállapodást kötött vele."

Lefordítom: CSAK.

Szalainénak sem merültek fel erkölcsi aggályai ezzel a személyét érintő szokatlan munkaügyi konstrukcióval, a 2009-es évre úgy tekintett januárban, mint ami "sok érdekes feladatot hoz".

Nos, igen, a legérdekesebb talán éppen most vár Szalainéra, a felügyelőbizottság előtt.

Igazat kell mondani, meg nem is, neki is jól kell kijönnie belőle, meg a főnökeinek is, a nép kedvéért kapjon valami büntetést is, de persze semmi komolyat, ... stb.

Ez nem érdekel, mert borítékolható a végeredmény.

Sokkal jobban fúrja az oldalamat az, hogy: Mit tudhat Szalainé? 

Címkék: bkv korrupció abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr851262738

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Unalmas szombati nap 2009.09.12. 09:48:07

Unalmas szombati nap van. Az idő kint szeptemberi. Igazi szeptemberi. Ülök a gép előtt. Ütném, a notebook gombjait. Nem megy. Nincs ihlet. Nézem a híreket. Sok a gyomorforgató. 50 milliós végkielégítés itt – 50 milliós ott. Rengeteg pénz. Vagyono...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.23. 16:09:26

Olyan Darbálné Stram Izabella jellegű a hölgy.

belzebubó 2009.07.23. 16:14:05

@mind2: most mondja az MR1,hogy Kocsis vizsgálatot indit mancihidas Hagyóval egyetemben. Nem vette észre,hogy itt van ez a nő miközben az elődöm 100 millát adott neki végkielégitésre? Mi mehet annál a cégnél,ha nem tűnt fel nekik? Állitólag.
Ha most nem pattog az a Vizézy gyerek,akkor évvégéig dolgozgat aztán lecseng az ügy és senki semmiről nem tud?

Az,hogy 2 évig nem mehet el konkurrenciához igy van,nekem is volt ilyen kitétel,kollégáknak is minden cégnél van ilyen ahol szerződést láttam.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.23. 16:16:00

@mind2: én inkább a KambodzsanAIR Dakota DC gépén szeretném elröptetni mondjuk Észak-Koreéba, vagy Szomáliába.

én ilyen jellegű egzotikus utat gondolnék neki...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.23. 16:19:44

@Horizont: ne is mondd, ma olvastam a zindexen, hogy a román kormány - talán ifjúsági?? - miniszterasszonya megbukott valami "picike" sikkasztósdin...

na de a lényeg: bazz, ha az EGÉSZ ország költségvetését sikkasztaná el, azt is megbocsájtanám neki, csak térdeljen le, és szeressen :))))

index.hu/kulfold/2009/07/23/elena_udrea

mind2 (törölt) 2009.07.23. 16:20:29

@belzebubó: mikor a Kovács meg a Nóri esténként kártyáztak, erről nem volt szó, illen egyszerű az egész...vagy lehet a Nóri intézte az angol bankszámlát Kovács feleségének....vagy valami Kovács feleségének, hisz annyi Kovács van..
És ami még közös bennük, hogy ezek mindenhez értenek, atomenergiától kezdve a BKV-ig. :(
Viszont a sajtó meg rájött az utóbbi időben , hogy mi a dolga ?
Ezek a hírek mind-mind szavazatok. Lehet, csendben van itt még mindenki, de nap mint nap szavazunk fejben...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.23. 16:20:43

@belzebubó: "Az,hogy 2 évig nem mehet el konkurrenciához "

mert ugye köztudomású, hogy a FŐVÁROSI tömegközlekedési vállalatnak olyan sok konkurens cége van :)))))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.23. 16:20:56

Egyébként Nóri a munkahelyén szigorú, csak egy két hasonló testalkatú vele egykorú hölggyel elnéző, gyülőli ha a kis fiatal 20 éves gyakornokok térdfölé érő szoknyába mennek be a munkahelyre (ő már rég óta csak nadrágot hord, tudjátok a viszerek..nem egy szép látvány a hofehér narancsbőrőn tekergőző kék viszerek látványa), Marika aki még vele együtt jött a Céghez gyakran bemegy hozzá csevegni egy kicsit erről arról (Marika és a férje mostanában nincsennek jó kapcsolatban, Marika úgy érzi megcsalják) Néha felidézik a "régi szép időket", miközben a friss diplomások kartotékja mellől azért elő kerül egy bontatlan pilótakeksz (az sem olyan már mint égen, sóhajt fel miközben 3 darabot begyűr, elkenődőtt rúzzsal keretezett ajkai közé) a fiókból előkerül egy kis konyakos bonbon (ezt nem szívesen osztja meg senkivel, de Marikát egy kissé kényszeredett mosoly kiséretében megkínálja, titkon remélve hogy ő nem szereti).....Ma hamarabb kellene hazamenni, be kell még ugrani a boltba venni két gyűjtő probiotikus joghurtot (mert ő egyébként emgpróbál egészségesen élni) kifogyóban van az irodai frigóból...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.23. 16:21:27

@Seduxen: Nagy lenne a sorbanállás a szeretésre asszem! :)

One Bad Habit 2009.07.23. 16:21:36

@zero: Állami cégeknél nincs valaki, aki a tulajdonos érdekeit képviselje az alkalmazottakkal és a vezetéssel szemben?

Ha veszteséges az üzlet akkor ne osszunk már jutalmat...

mind2 (törölt) 2009.07.23. 16:23:12

@Seduxen: mondjuk mindkét helyen gyorsan lefogyna asszem, Koreában gyakorlatozhatna alakiságból a szürke kis mao-kosztümben a tribün előtt, Szomáliában meg hol a felkelők kergetnék, hol a kormányerők... egyáltalán, van ott kormány ?

mondjuk itt sincs :)

mind2 (törölt) 2009.07.23. 16:24:08

@Noname Cowboy: tökmindegy, mindegyikből sok van... de ebből a q melegből legfőképp :)))))

belzebubó 2009.07.23. 16:24:11

@Seduxen: ezt a csajt linkeltem be múltkor Szellemnek,azt mondta ő mindent csinálhat, neki megbocsájtja.
blidaru.files.wordpress.com/2007/11/big_elena-udrea.jpg
Elvarázsolta Szellemet a hölgy esze :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.23. 16:25:42

@belzebubó: mint mindenkit :)))

az általam belinkelt cikknél is pont olyan kép van, ahol egyértelműen az ESZE domborodik ki a leginkább :)))

molaris 2009.07.23. 16:25:52

@37_'etrebiL:
A kérdés izgalmas, a válasz meg méginnkább!

@laspalmas:
Az biztos hogy enni tud, meg még nehány olyan dolgot, amit nem akarnak az orrunkra kötni.

@Sangria:
Szerényen a trágárt lehagyta.::))

@chrstphr:
Mit gondolsz, mi a fenének van a "vaseke"? Csak kampó és kötél, oszt' indulhat a nagyüzem.::))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.23. 16:26:45

@mind2: vanni van, csak az ország kisebb részét tartja "ellenőrzés" alatt, mint a lázadók.

ez a kurva nagy különbség, hogy ártunk és kurmányunk egyvalamit 100%-ig ellenőrzése alatt tart: a kasszakulcsot :)))

belzebubó 2009.07.23. 16:26:54

@Seduxen: tessék elolvasni mire irtam válasznak,aztán tessék belém kötni csak! Ki beszél Fővárosról? Pedig még szép nénit is küldtem neked :)

Roxvox 2009.07.23. 16:28:05

Havi 4 milla fizu, 100 milla a zsebbe, özvegy és még szép is. Kurva jó parti ez a nő :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.23. 16:28:34

@belzebubó: tudom, de akkora magaslabda volt, hogy szinte könyörgött :)))

megjegyzem, ha valaki ésszel köti a munkaszerződését, ez a magaslabda pl egy későbbi munkaügyi perben még akár hasznos is lehet...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.23. 16:29:29

nujóóóvvan nácziakok, megyek feltérképezem hol osztanak ingyévizet ebben a kurva melegben :)))

dikkmáshalom mindenkinek :)

reKorrekt 2009.07.23. 16:30:14

Szalainé az utolsó akit hibáztatok ebben az ügyben. Ennyi pénzért ennyi időre mindenki visszacsücsült volna még abba a székbe.
96 milliós végkielégítést kapni viszont nem kicsit arcátlanság.

pikula · http://ilovebp.blog.hu 2009.07.23. 16:30:37

szalaine jol tudja valtogatni a "szop/nyal" uzemmodot, ennyi a titka

mind2 (törölt) 2009.07.23. 16:31:49

@Seduxen: akkor menjünk el mi is kalóznak :)))@Roxvox: de azért egész napra rázárnád a wc ajtót mi, nehogy elszökjön ez a szépség a bankkártyájával.... meg mondjuk, hogy ne lásd :)))))

Horizont 2009.07.23. 16:34:43

@Seduxen:
Elena vagy Eleonóra egyáltalán nem mindegy!!!:))))

belzebubó 2009.07.23. 16:36:16

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): csak az a baj,hogy ez a nő foglalkozik a munkaüggyel (ahogy irja a poszt) a cégnél. Tehát mintha kicsit önmagát máshogy kezelné a többiekhez képest és ezt valószinűleg megteheti, eddig simán ment az ügy,pár hónap volt hátra. Még azt is el tudom képzelni,hogy magának irt szerződést.

mirrmur 2009.07.23. 16:37:48

Szalainé egy fáradt mosollyal az arcán leült a frissen vásárolt, egyenesen az Ő számára csináltatott francia Forgó, gazdagon párnázott és még mindíg friss bőrszagot árasztó karosszékébe.. Elégedetten beletúrt az orrába, tudván hogy senki nem látja, majd az orra tartalmát némi szemlélődés után belekente a fentebb említett fotel alján lévő farost-lemezbe. Figyelmével teljesen a monitor felé fordult, és elkezdte begépelni kedvenc blogjának címét.. A feltűnő vezércikk láttán halkan felsikkantott, ami méretes tokájának érdekes remegését mintegy rezonálva - felerősítve röffenésként visszhangzott az üres szobában. Saját számára kedves tészta képe nézett vissza rá, azzal a mosollyal amit akkor kapott le a szemfüles fényképész mikor megtudta hogy a végkielégítésén felül megkap mindent... MINDENT amit elképzelt magának hogy megkaphat... -Mit képzelnek ezek, kik Ők hogy leírják ezt? És mégis ki adott engedélyt erre? A gondolatok után amik megfordultak a kissé már nehezen járó agytekervényei között (hiába no a napi 3-4 kiló magas zsírtartalmú teasütemény jótékony zsírosító hatása rátelepedett már az agyára...) azonnal tárcsázni kezdett hurkás ujjaival a gyöngyház telefon számára kicsi, a tegnap az irodában elfogyasztott grilcsirkétől zsíros gombjain. -Vezérem. lehelte... : Megtudták, mit csináljak most???,- halk ám ideges szavaira nyugodt ám határozott érces hang válaszolt: Ne csinálj semmit Nórikám, 1 hétig téma leszel, utánna a birkák elfelejtenek bégetni angyalom...

A telefont lágyan letette, arcán kaján vigyor terült szét. Gondolatait hirtelen már nem az előbb még kellemetlen weboldal írása és az isgága kis mitugrálsz senki parasztok hozzászólásai töltötték be, hanem az a finom illat ami megcsapta orrát. Kintről jött... Megint itt sütik a virslit a szabadban...

Horizont 2009.07.23. 16:38:32

@DexterMorgan78/Séfbácsi:
" elkenődőtt rúzzsal keretezett ajkai közé"
Óh.... Ez szédületes:))

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.07.23. 16:40:31

@Horizont: Kösz:) bár a hangsúlyt a 3 darab pilótakekszre akartam tenni:)

Roxvox 2009.07.23. 16:41:33

@mind2:
Dehogy, én ilyet nem tennék, a pénz a legjobb szépségápoló :))))))

Horizont 2009.07.23. 16:41:52

@mirrmur: na most már az agyam eldobom:)))
Milyen ihletet kaptatok ettől a "nőtől" :)))
Gratulálok!!

Roxvox 2009.07.23. 16:49:51

"Mit tudhat Szalainé?"

Hát ezt. Ekkora hatással van az emberekre, ő maga a csoda :))

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.07.23. 16:51:46

@Seduxen: küldtem neki levelet:

"Csókolom,

csak mint állampolgár kérdezném, hogyan jött ki a 96 milliós végkielégítés -egy veszteséges állami cégtől!- és hogy ez hány havi munkabérnek felel meg akkor? Azt is szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehetséges 1.2 millió forintos havi fizetés 120 %-os prémiummal egy egyre durvábban veszteséges cégnél és mik a kritériumai a 120% megszerzésének? Arról nem beszélve, hogy a buszok milyen állapotúak és hogy NINCS PÉNZ a javításukra, meg alkatrészre, ezért bontják ki a többiből a szükséges alkatrészt (adott esetben teljesen új, 35-40 milliós buszokból!!!).

Tisztában van-e vele, hogy a végkielégítéséből hosszú hónapokra futná alkatrészekre, ami a balesetek kockázatát csökkentené? Vagy az emberélet nem számít Önnek, kizárólag a sajátja?

Tisztelettel:

Kádár Győző

állampolgár, adófizető"

belzebubó 2009.07.23. 17:05:33

@mind2: "a BKV- nak nem kell mérleget közzétennie, meg, hogy ki mennyit keres, melyik terület mennyit emészt fel ?"

Van mérlege,de szerintem abból személyekre lebontva nem sokat látni.Egyébként a Fővárosi Közgyűlés gazdasági bizottsága fogadja el.
www.fovarosifrakcio.hu/portretar.html
Meg lehet nézni kik közülük a gazdasági bizottság MSZP-s tagjai.És akkor még vannak az ellenzéki tagok is.

@One Bad Habit: "Állami cégeknél nincs valaki, aki a tulajdonos érdekeit képviselje az alkalmazottakkal és a vezetéssel szemben?"
A Fővárosi Közgyűlés,Felügyelőbizottság, az auditáló cég a Deloitte,de ők jelezték pont,hogy itt gáz van.
"A humánpolitikai igazgató végkielégítési ügye a BKV könyvvizsgálójának, a Deloitte Kft.-nak is szemet szúrt."

technikus 2009.07.23. 17:07:24

Valakikről igen zaftos dolgokat tudhat, mert ahhoz, hogy cumizzon ronda,dugáshoz dagadt,mást mit tudtok elképzelni??

reKorrekt 2009.07.23. 17:09:17

@KuKori:

"Szervusz,

értem én, csak leszarom.

Tisztelettel:
Dr. Szalainé Dr. Szilágyi Eleonóra"

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.07.23. 17:12:57

@Korrekt (Cum Deo pro Patria et Libertate): Egy ilyen válaszlevél már elég is lenne ahhoz, hogy feljelentést tegyek különösen nagy értékű csalás és hűtlen kezelés elkövetésének gyanújával. ;)

Blogger Géza 2009.07.23. 17:33:47

1) Az illető kinézete az ügy szempontjából közömbös, ezen élcelődni elég értelmetlen és egy idő után gusztustalan.
2) Meglehetősen demagóg dolog egy BKV típusú vállalaton azt firtatni, nyereséges-e.
3) Az alapfizetése nem túlságosan elrugaszkodott a pozíciójához képest. Hogy mennyire végezte jól munkáját, nem tudhatjuk.
4) Ami irritáló, az a végkielégítés. De akkor egységesen módosítani kéne a munka törvénykönyvében ezt az idejétmúlt marhaságot, ugyan miért járna valakinek azért egy rakás plusz pénz, mert odaragadt a segge egy székhez, és senki másnak nem kellett. (A legjobbakat úgyis mindig elcsábítják.) Vagy mondjuk maximálják valahol 3-6 hónap körül, az se kevés. Az állami szektorban pedig meg kellene tiltani a Mtv. szintjénél magasabb végkielégítést.
5) Ami még irritálóbb, hogy úgy kapott végkielégítést, hogy közben ott dolgozott tovább. Ez egy totálisan értelmetlen dolog, csak pénzkiszivattyúzásra jó.

jozicsenko 2009.07.23. 17:45:58

@Blogger Géza:

ehhez egyetlen dolgot tudok hozzá fűzni:

hiába dolgozok évek óta egy cégnél, kb 2006 óta csak annyi szabadságom van, amennyi erre az évre já, ha lelépek csak ezt fizetik ki, ált, max egy havi fizum (hisz ha évközben lépek ki, időarányosan jár/fizetik ki)

egyetlen kivétel van, az Országgyülés/kormány, ahol most kormányváltozásnál a lelépők iszonyat összegeket kaptak

Ennél a nőnél ez hogy lehet? / mi alapján?

és még mi fizetjük ki? tényleg szégyellem magam, remélem átgurul a hurkás lábán egy elszabadult buszkerék, amire miatta nem volt pénz... (rosszabbat azért nem kivánok a hölgynek)

Horizont 2009.07.23. 17:48:57

@Blogger Géza:
Na az első 3 pontoddal egyáltalán nem értek egyet.Írtam ugyan, hogy én sem szeretek más külsejével gúnyolódni. De ez egy pótcselekvés, ezért a szemét, sunyi dologért. Belerúgni nem tudok, csak így. Apró öröm:) Az ember asszociál, és nehezen képzelem el erről a nőről, hogy egy agilis, szakmailag csúcsot döntögető lenne. Alapfizetése nem túlságosan elrugaszkodott a pozíciójához képest?? Hol élsz te? Egy állami cég személyzeti vezetője! Mennyit kéne keresnie, ha még el is rugaszkodnának? Nem gondolom, hogy 100 ezret kéne hazavinni, de ez tömény túlzás és szemétség, egy veszteséges cégtől. Basszus nem egy top menedzser egy multinál! Furcsán értékeled a dolgokat meg kell hagyni!

mind2 (törölt) 2009.07.23. 17:53:31

@Blogger Géza:
1. Tudod, ez már csak így megy, ha kifacsarnak a jóval kevesebb béred után is 600 fajta adóval... ugye a plebsz már csak ilyen, nem elég, hogy kifacsarnak, még a pofádat is fogd be, és ne gúnyolódj olyanokon akik pofátlanul szemberöhögnek már a létezésükkel is ?
2. Ezek szerint egy állami vállalatnak kötelező a veszteségesség : igen ? És milyen mértékben ? Azt sem lehet firtatni ? Mert demagóg ? Azt hittem demokratikus. Főleg, ha az én adómból is finanszírozzák a veszteséget. És közben szétlopják az agyukat .
3. Az alapfizetése q-ra elrugaszkodott, közel 20 éve a magánszférában dolgozom, ismerem a béreket, még azokhoz képest is sok !
4-5. Az állami vállalatok vezetőinek szerződéseit, az azt alkotó jogszabályokat én hozom, vagy Te ? Kinek lenne a dolga jogszabálya alkotás- módosítás ?
Nem arról van -é szó inkább, hogy ezek jó ejtőernyős temetők a mindenkori politikai kurzus számára, sógor-koma, haver-iskolatárs, stb. Míg politikus vagyok, figyelnek. Annyira nagyon már nem tudok lopni. Majd lop nekem is a haver az állami vállalatnál, kicsit félretesz abból a szép kis jutalomból. Vagy befizeti a gyerekek ide-oda, egyetemre egy évre, persze innen nyugatabbra.
Lop itt mindenki, a magánszférában halászgatók az állami megrendelésekből, az állami cégek meg az államtól szintén. A politikus meg nézi, és zsírosodik. Gyerekek háza felépül, bankszámla szépen tejel valahol... az ország meg úgy ahogy van le van szarva.
Tudom csupa demagógia. :(((( de attól még igaz lehet :(

Lastres · http://lehetmas.blog.hu/ 2009.07.23. 18:01:25

@KuKori:

"Tisztelt Kádár Úr!

Miért érdekli ez Önt.

Üdvözlettel

Dr. Szalainé dr. Szilágyi Eleonóra"

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.23. 18:06:42

gondolom a buszsofőrök most elégedettek, hogy amig ők ...-ért ...ért dolgoznak hidegben melegben, és időnként kapnak egy-egy maflást a mokkáktól, hogy azért a humán igazgatójuk leglább jól meg van fizetve és az árva özvegynek nem kell nélkülözni, azután sem ha véletlenül mégis kirúgnák.

belzebubó 2009.07.23. 18:09:01

@jozicsenko: meg van határozva,hogy az eltöltött évek után hány havi fizetés jár a privát szektorban is,ha megszűnik a munkaviszony. 7 évre 3 havit kapsz te meg én. Na de ők?

Én csak azt nem értem,hogy ahány BKV-s annyi összeg.

Regőczy Miklós vezig-helyettes-25 mio. Rövid ideig kártékonykodott,ő kötött szerződést a hamis bérletet áruló "kutyaólakkal" is.

Antal Attila eltöltött idő alig 1 év.Összeg-60 mio. "közös megegyezésű távozásakor a száznapos felmondási időre 13 millió forint, valamint 14 havi végkielégítés illeti meg, ami 35 millió forint körüli összeg. Ehhez hozzájön még az a 12 milliós prémium a tavalyi év után, amit még nem vett fel."

Aba Botond,eltöltött idő 26 év.Összeg 9 Mio.

Menyhért László: a BKV korábbi vezérigazgató-helyettese,A végkielégités összege bruttó 35 506 828 Ft."

Kocsis ha idő előtt távozna, egyévi fizetésének megfelelő végkielégítést kaphatna.

és akkor ez a borzalmas tésasszony 36 év után 100.mio.

"tarthatatlan, hogy a cég jegyárbevétele 44 milliárd forint, miközben csak a bérköltség 55 milliárd a vállalatnál. Ezért nem tudnak engedni a szakszervezeti követeléseknek."

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.07.23. 18:15:48

@belzebubó: amúgy egy 120 ezer forintos fizetést (nevezzük átlagnak) figyelembe véve 66 év és 8 hónapnyi fizetést kapott a tésasszony végkielégítés címszó alatt.

Tessék csak ízlelgetni.

@chrstphr: igen, nem szégyellem ezt névvel megkérdezni.

chrstphr 2009.07.23. 18:16:09

Most nézem az iwiw-en, hogy Eleonóra ma 13:10-kor lépett be utoljára.

Havi 1,2 mFt-ért munkaidőben iwiw-ezget?????

Hagy a bika húzza a f*szára...

chrstphr 2009.07.23. 18:17:08

@KuKori: Én is iwiw-enírtam neki, és az egyik hozzászólásomban erre biztattam mindenkit.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.07.23. 18:22:12

@chrstphr: bocsika, a havi 1,2 misi az az alap csak :) Erre jön a 120% prémium! Érted, nem 20%, hanem 120%!!!

belzebubó 2009.07.23. 18:25:34

@Blogger Géza: "Az alapfizetése nem túlságosan elrugaszkodott a pozíciójához képest. Hogy mennyire végezte jól munkáját, nem tudhatjuk."

A magánszektorban is a személyzetis nem a legjobban keresők közé tartozik,ráadásul jobb helyeken profi fejvadászokra bizzák ha magas pozicióba keresnek munkaérőt. A sima alkalmazottak felvételét bizzák a személyzetisre. És a management-nek nem is része sehol!
Unilevernél tudod mennyit keres egy személyzetis?
És az egy multi par excellence.Veszteség nélkül.

Ne viccelj már ez egy rogyadozó cég,folyamatps veszteség-termeléssel,mert nincs egy alkalmas vezető évek óta.
Ellenőrzi a cégek üdüléseit? Ki mikor mehet nyaralni a cégüdülőkbe? Továbbképzéseket szervez? Mi ebben az olyan felelősségteljes munka? Miközben egy altatóorvos lassan éhenhal és külföldi munkákért kuncsorognak.Ismeretlen emberek irogatnak az iwiw-en minden külföldön élőknek folyamatosan,hogy segitsenek ismeretlenül állást találni külföldön. Fogorvostól a mérnökön át az autószerelőig.A világ végére elmennének ennyi pénzért több nyelvet beszélő magyar mérnökök,nem hogy személyzetisek???Te szerinted ez nem elrugaszkodott? 1,2+havi 120%-os prémium? Az 3 milla. Több mint 10.000 EUR? Te tudod ki keres Ny-Európában 10.000 EUR-t? Nem hogy Mo-on egy igénytelen, szarrakás,korrupt cég személyzetise.
Te nem vagy eszednél.
Ez a nő meg jól illik igénytelenségével az igénytelen cégéhez.

vomit 2009.07.23. 18:49:30

@chrstphr:
es havi 1,2M-ert jobb lehetne a szovegertese is:

> Születési név 1950

belzebubó 2009.07.23. 18:56:10

@vomit: hányan ezt irják oda :))

@Blogger Géza: itt részletesen elmeséli mi a munkaköre. Nesze semmi fogd meg az egész.6.oldal.
www.bkv.hu/downloads/mozgasban/2009.01.sz.pdf
Biztos fontos munka az is,de azért nem 1,2Mio.+120%/hó+ingyen Laguna+100 millányira.

Grofo_guru 2009.07.23. 18:56:42

,,megközelítőleg 10 milliót pedig titoktartási pénzként kapott"

:D Milyen titkokat kellett szerencsétlennek őriznie 10 milláért?
Ilyen titoktartási pénz kiknek/miknek jár?
A tapasztaltabbak felvilágosíthatnának. Köszönöm.

(A magyar South Parkban ő lehetne Eleonora Cartman. A lopás rossz, érteeeem?)

sorokinV 2009.07.23. 19:06:36

@Grofo:

Jajj, bazz!

Ez a mérhetetlen rosszhiszeműség és populizmus! Hét természetesen a konkurencia miatt van szükség a titoktartásra. Az alternatív budapesti tömegközlekedtető vállalat kapva kapna az alkalmon, hogy olyan titkokat tudjon meg ettől a pacaltól, hogy péel mitől lehet ennyire jól működtetni egy vállalatot.
Ezért van szükség erre a csekélyke 10 millióra!

:D

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.23. 19:20:42

@chrstphr: mit szólnak ehhez az állatvédők, szegény bikának miért kívánsz ilyet?

redriot77 2009.07.23. 19:55:56

Gyerekek, nem térek magamhoz! Az előbb mondták a híradóban, hogy a BKV idei vesztesége, - csak az idei! - 7 milliárd forint!

És ilyen körülmények közt kap 100 millás végkielégítést ez a rengő tokájú anyakoca! Úgy, hogy még el sem bocsátják, továbbra is kapja a milliós fizetését!

Hogy várják el itt az egyszerű embertől, hogy betartsa a szabályokat, kussoljon, és mindent megvonjon magától, hogy viselje az egyre irreálisabb terheket?!?

Szívesen használnám trambulinnak azt a puffadt hasát. Szigorúan acélbetétes bakancsban.

És akkor jön Kocsis, hogy erkölcsileg kifogásolható, és hogy vizsgálatot indít: értitek, Kocsis kiejti azt a szót hogy ERKÖLCS...

Vastagbőr bizony... 20mm-es gépágyú alatt nem is érdemes próbálkozni, az is nehezen üti át.

sebien 2009.07.23. 20:05:35

@KuKori: a(z igen valószínű:) választ olvashatjuk majd valahol?

belzebubó 2009.07.23. 20:12:56

Ez nem 100 millióba került a BKV-nak,hanem kb.+30% járulékokkal együtt, 130.000.000 -ba

papika 2009.07.23. 21:00:00

Szalainé azt tudta, hogy mennyi végkielégítést kapott.
Ezért adtak neki még 16 millert, hogy ki ne fecsegje.
A botrány fényében teljesen érthető, hogy ez miért érte meg a BKV-nak.

wladyslawsky (törölt) 2009.07.23. 22:24:47

@redriot77: na jó, lehet hogy 7 mrd a veszteség, de mi van ha 8 mrd volt betervezve ? az akkor 1 mrd nyereség! :P

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.23. 22:25:50

@Lastres: Ez honnan jön? Ez a szanalmas.hu mai címe is! Ezt ki mondta?

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.07.23. 22:43:15

@sebien: amennyiben lesz válasz, azonnal elküldöm ide :)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.23. 22:45:43

@redriot77: Golfcipőben. Golfcipőt akartál mondani? Pardon? Műkorcsolya? Jah, az sem rossz...

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2009.07.23. 23:13:58

Gondolom tud pár emberről érdekes dolgokat.

Mert jól szopás, ehhez már kevés!

Asidotus 2009.07.24. 00:10:33

Valahol lesz@rom Szalainét. A lényeg:
"azért maradhatott még másfél évig a cégnél - annak ellenére, hogy végkielégítését megkapta -, mert Balogh Zsolt, az előző - megbízott - vezérigazgató erre szabályos megállapodást kötött vele." Ezt a Balogh Zsoltot kell elsősorban elítélni. Ez az ember elherdált 100 millió Ft-ot!
Ha ő már ül, a megfelelő vagyonelkobzás után, akkor elő lehet venni ezt a nőt is, mint tettestársat.

redriot77 2009.07.24. 07:49:15

@Nűnű: a BKV-szóvivő és az ügyvéd vigyorogva azt hazudták a kamerába, hogy az egész akció 100% patyolattiszta, teljesen törvényes volt.

Kérdem én, akkor is törvényes lenne, ha bebizonyítanák hogy Balogh a felmondáskor (és a végkielég. utalásakor) már tudta, hogy Szalainé munkaviszonyát mégsem szűntetik meg? Netalán tán ők ketten megegyeztek, és abból az ölébe hulló milliókból Szalainé visszajuttat egy tisztes összeget Balogh úrnak a közreműködésért?

Nem is tudom hogy a magyar nemzet két ilyen kiválóságával szemben hogyan is merülhettek fel bennem ilyen kételyek, de az összeg nagyságát és forrását tekintve talán mégiscsak kéne egy bűnügyi vizsgálat. Nem kéne megállni egy erkölcsi magunkbanézésnél, amivel Kocsis úr át akarja lépni a kiborult szarkupacot...

Újra meg kéne nyitni a recski kőfejtőt, lenne emberanyag, amivel fel lehetne tölteni.

zsákzoli 2009.07.24. 07:53:20

Modjuk ki.Magyarország alkotmányos diktatúra.Azért,mert az elit,most zsidó vagy nem zsidó,leszarom,csak önmagának,a nép megnyomorítísával tömi a zsebét.Ha nem tetszik,tiltakozol.akkor a lefújnak gázzal,összevernek,térdepeltetnek.Jómagam nemrég kérvényt adtam be az államhoz,egyszeri 27000 forint támogatáséert,de a törvényhozók szerint nem jár.27000!!!!!Ennek a jabbának meg 100000000!!!!!!Szemét diktatúra van,ellenzéki segítséggel.Nálam már betelt a pohár.Mocsok komcsi bagázs.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.24. 08:11:04

@redriot77: Na igen. Velvetül a kérdés, hogy miért rugták ki ha mégis alkalmazták. Én pedig szépen visszafizettetném a végkielégítést. Ez a minimum!
Ja meg Balogh Zsoltot kirugni a picsába egy fillér nélkül hűtlen kezelés vádjával.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 08:24:55

Bede Márton: Pintér úr, nem lehetne valahogy megoldani, hogy Ön ne akkor bukkanjon fel hosszú hallgatás után a hírekben, amikor már eleve kurva meleg van ebben az országban?
Pintér Sándor: Nem.
Bede Márton: Köszönöm az interjút!

ez annnnyira beteg :)))

'reggelt birka_barmok, egy hangos bégetést szeretnék kérni így reggeli előtt, mondjátok utánam:

beeeee-beeeee-beeeee

picur3ka 2009.07.24. 08:26:32

@Seduxen:

Beeeee-jelentkezes lesz?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 08:40:33

@picur3ka: dá!

gondoltam, hogy egy stílszerű "Ki nem ugrál nem is magyar!" rigmussal indítok, de nem akarok irredenta felforgató elem lenni, már így korán reggel...

chrstphr 2009.07.24. 08:45:13

@Blogger Géza:
"Az alapfizetése nem túlságosan elrugaszkodott a pozíciójához képest. Hogy mennyire végezte jól munkáját, nem tudhatjuk."

Ember Te hol élsz a Jupiteren???!

Magyar adófizető állampolgárok százezrei gályáznak nettó 120000 forintért.

Ajánlom figyelmedbe:
www.google.hu/search?hl=hu&q=%22magyar+%C3%A1tlagfizet%C3%A9s%22&btnG=Keres%C3%A9s&meta=lr%3Dlang_hu

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 08:55:44

@chrstphr: "Az alapfizetése nem túlságosan elrugaszkodott a pozíciójához képest"

Itt a kulcsszó a POZÍCIÓJÁHOZ KÉPEST-en van. Ha, és amennyiben egy jól prosperáló, és nem napi gondokkal küzdő, az alulfinanszírozottság miatt lassan már a feladatát is ellátni képtelen cégről lenne szó, szerintem senkit nem irritálna (ennyire).

Geza 2009.07.24. 08:59:54

@Seduxen:
'- Emberek! Belőjük-e az összes mocskos politikust a Dunába?!
- Beeeeee!

- Náczitársak! Befogják-e a ballibsi megmondóemberek a lepcses bagólesőjüket?!
- Beeeeee!

- Gyerekek! Bekapunk-e egy krigli sört meló után a Krajcziban :) ?!
- Beeeeee!'

Na, valahogy így gondoltad :) ?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.24. 09:00:10

@Seduxen: Hát pontosan. De mivel az adóforintjainkből élősködik illetve kibaszottul veszteséges mindenkinek kinyílik a bicska a zsebében

chrstphr 2009.07.24. 09:29:17

@Seduxen: "Itt a kulcsszó a POZÍCIÓJÁHOZ KÉPEST-en van. Ha, és amennyiben egy jól prosperáló, és nem napi gondokkal küzdő, az alulfinanszírozottság miatt lassan már a feladatát is ellátni képtelen cégről lenne szó, szerintem senkit nem irritálna (ennyire)."

Ha egy jól prosperáló, és nem napi gondokkal küzdő cégnél dolgozna, mondjuk a versenyszférában ugyanebben a beosztásban, akkor közel sem keresne ennyit, hidd el nekem... ...tudok példát mondani.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 09:37:41

@chrstphr: ez esetben feltehetően nem is lenne post róla, mert egy magántőkéből működő cég esetében "kilenemszarja-kategória lenne, hogy a cégvezetés mire költi el a NYERESÉGÉT. De a lényeg: nem az böki az ember csőrét, hogy mennyi a jövedelme, prémiuma, végkielégítése, hanem az, hogy MILYEN cégnél...

@Geza: pfúúúj, náczi :)))

zsákzoli 2009.07.24. 10:07:46

MIVAN VAZZE?SZEGÉNY ASSZONY A POSTÁNÁL KÉT MŰSZAKBAN KAP HAVI 70-ET.MILYEN 120 EZER.HOGY SZAKADNA RÁTOK AZ ÉG...DE NEM FOG...BÜDÖS ROHADT KOMCSIK,MEG A TITOKHAVER ELLENZÉK HOGY KUSSOL...VAN MIÉRT...GGECI RABLÓBANDA ELIT.IGEN.KÉT GÉVEL.PISZKOK...

ErEr 2009.07.24. 10:15:52

Jajajajjajj nincs pénz testvírek a pesti tömegközlekedésre, adjon az állam, adjon az önkormányzat, adjon má' valaki mert csődbe megyünk
anyátok picsáját erre van pénz
A metró meg úgy csörög hogy egyszer az emberek segge alatt fog menet közben darabokra szakadni.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.07.24. 11:36:56

nő ismerőseim szerint az esze miatt jutott ilyen nagyságrendű összeghez

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.07.24. 11:53:02

"egyébként az, hogy valaki elvtársnő, egyből lejön ezekből a borzasztó sálakból, kendőkből... ezeknek ez a mániája, zárt műszálpulcsi sállal, kendővel...mint egy egyenruha.
------------------------------------------------
tippeljünk. Szereinted van Scholl papucsa vagy nincs? Az olyan tipikus dolog volt ezeknél,szinte hungarikum.Szerintem nála bejátszik még mindig.
-------------------------------------------------
van papucsa, szőrszálak az állán, és szereti a konyakot...hamar zsírosodó rövid haj, nehezen legyűrhető testszag, berepedezett sarokbőr, melyet nehezen kezel, pedig hatásos krémek vannak rá.
Gyakran összeülnek kártyázni, ilyenkor Nórikának hívják...
Aztán egyszer kiesik - kiejteti valaki a pikszisből, és utána nem csörren meg gyakran a telefon, a hívások ritkulnak, vesz egy kiskutyát...
------------------------------------------
Egyébként Nóri a munkahelyén szigorú, csak egy két hasonló testalkatú vele egykorú hölggyel elnéző, gyülőli ha a kis fiatal 20 éves gyakornokok térdfölé érő szoknyába mennek be a munkahelyre (ő már rég óta csak nadrágot hord, tudjátok a viszerek..nem egy szép látvány a hofehér narancsbőrőn tekergőző kék viszerek látványa), Marika aki még vele együtt jött a Céghez gyakran bemegy hozzá csevegni egy kicsit erről arról (Marika és a férje mostanában nincsennek jó kapcsolatban, Marika úgy érzi megcsalják) Néha felidézik a "régi szép időket", miközben a friss diplomások kartotékja mellől azért elő kerül egy bontatlan pilótakeksz (az sem olyan már mint égen, sóhajt fel miközben 3 darabot begyűr, elkenődőtt rúzzsal keretezett ajkai közé) a fiókból előkerül egy kis konyakos bonbon (ezt nem szívesen osztja meg senkivel, de Marikát egy kissé kényszeredett mosoly kiséretében megkínálja, titkon remélve hogy ő nem szereti).....Ma hamarabb kellene hazamenni, be kell még ugrani a boltba venni két gyűjtő probiotikus joghurtot (mert ő egyébként emgpróbál egészségesen élni) kifogyóban van az irodai frigóból...
--------------------------------------------------
Szalainé egy fáradt mosollyal az arcán leült a frissen vásárolt, egyenesen az Ő számára csináltatott francia Forgó, gazdagon párnázott és még mindíg friss bőrszagot árasztó karosszékébe.. Elégedetten beletúrt az orrába, tudván hogy senki nem látja, majd az orra tartalmát némi szemlélődés után belekente a fentebb említett fotel alján lévő farost-lemezbe. Figyelmével teljesen a monitor felé fordult, és elkezdte begépelni kedvenc blogjának címét.. A feltűnő vezércikk láttán halkan felsikkantott, ami méretes tokájának érdekes remegését mintegy rezonálva - felerősítve röffenésként visszhangzott az üres szobában. Saját számára kedves tészta képe nézett vissza rá, azzal a mosollyal amit akkor kapott le a szemfüles fényképész mikor megtudta hogy a végkielégítésén felül megkap mindent... MINDENT amit elképzelt magának hogy megkaphat... -Mit képzelnek ezek, kik Ők hogy leírják ezt? És mégis ki adott engedélyt erre? A gondolatok után amik megfordultak a kissé már nehezen járó agytekervényei között (hiába no a napi 3-4 kiló magas zsírtartalmú teasütemény jótékony zsírosító hatása rátelepedett már az agyára...) azonnal tárcsázni kezdett hurkás ujjaival a gyöngyház telefon számára kicsi, a tegnap az irodában elfogyasztott grilcsirkétől zsíros gombjain. -Vezérem. lehelte... : Megtudták, mit csináljak most???,- halk ám ideges szavaira nyugodt ám határozott érces hang válaszolt: Ne csinálj semmit Nórikám, 1 hétig téma leszel, utánna a birkák elfelejtenek bégetni angyalom...

A telefont lágyan letette, arcán kaján vigyor terült szét. Gondolatait hirtelen már nem az előbb még kellemetlen weboldal írása és az isgága kis mitugrálsz senki parasztok hozzászólásai töltötték be, hanem az a finom illat ami megcsapta orrát. Kintről jött... Megint itt sütik a virslit a szabadban...
---------------------------------------------------------"

Még ilyet!!! Még!!! :-D

Horizont 2009.07.24. 11:59:28

@zsanett- a élet van és szoci fan:
Hát nem a testéért az már biztos!!
Esze miatt??
Marie Curie ( a párizsi egyetem első női professzora és kétszeres Nobel díjas) nem kapott volna ekkora díjazást, mint ez a HR igazgató:))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 12:19:35

@Horizont: már bocsánat, de mennyivel tett le többet az asztalra Curie, mint "Nórika"? Azért gondolkodjál már, mielőtt baromságokat írsz le :)))

Horizont 2009.07.24. 12:32:24

@Seduxen:
Mit ijesztgetsz? Már azt hittem elszúrtam valamit:))
Egy olyan nőre koncentráltam akinek valóban volt esze:)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.24. 13:29:42

@Horizont: hát ez az! Curie egy niemand volt ehhez a nagytudású asszonysághoz képest...

úgy le lehet szállni Nórikáról, értve???

Horizont 2009.07.24. 13:32:35

@Seduxen: Igenis kérem alássan, értettem :))

moncayo 2009.07.24. 15:52:43

Szerintem a kérdés kulcsa a szex. A hölgy már az első kinézésre rém kivánatos, s szerintem ha levenné a fekete zsákruhát, nagyon kivánatos husika lenne egyeseknek. Mondjuk Kocsi úrnak. Képzeljétek, hogy Kocsis vez.ig. úr még mint MVM-esként 100 évre előre kibérelt horvátországi szállodában bujálkodik a szépaszonnyal. Szóval itt a titok, mit is tud ez a szépasszony 100 millióért (+ havi 4 milkáért)

grupi 2009.07.24. 16:05:42

És most lehet akkor lyukasztani!

easydc71 2009.07.24. 16:07:24

ugyanmár, nem tud ez semmit, de a pártot finanszírozni kell.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2009.07.24. 22:49:57

@redriot77: nem, én ezeknek a holttestével tölteném fel újra a kezdőszintig.

2009.07.26. 00:54:18

@easydc71: egyetértek...zsíroz és oszt szét ez mindenkinek....

Alf (törölt) 2010.01.08. 21:07:35

mit tudhat? mindig hajtogathatsz rajta egy pinát, azt tudja.

hoplita 2010.01.08. 23:56:23

@mind2:

"....De azért 2010- ben érte is mehetnek hajnalban rátörve az ajtót... "

Vazze'....tippelgessél mán még...:DDD
Ha mind így bejön beszélgethetnénk a lottószámokról is......meg pár hétvégi meccseredményről.:DDD

manson karcsi · goo.gl/FVvVX 2011.02.23. 17:51:30

ahány millió, annyi kilót kellene a testéből kiszakítani, shylockjaim.