Skip to content


       Szűrés lista

Egy újabb "magányos" sikkasztónő

Ismét egy MSZP-s szerepel a hírekben: Molnár Gyula, a XI.kerület moszkvai Textilipari Egyetemen végzett polgármestere. A téma, amelyben közvetve érintett: 100 milliós csalás.

Gyula ha nem is gyakori, ám stabil szereplő nálunk is, volt az emlékezetes "Hol van Lakos"-videó, a Pa-dö-dö&Caramel-ügy, a Rio és a Zöld Pardon területfoglalása, a Jótékonysági Szópárbaj, most meg ez a kis malőr Újbuda egészségügyi szolgáltatójánál. Biztos megvuduzták szegény fickót, másra nem tudok gondolni...

Nézzük, mi történt: 2008 decemberében a Gyógyír Kht. ügyvezető igazgatóját, Végh Ágnest leváltották, az új igazgató januárban állt munkába, és első körben elrendelt egy belső ellenőrzést. Nos, alighanem kellett neki egy-két nyugtató intravénásan, mikor megkapta az eredményt.

Kupper András, a kerület Fidesz-frakciójának vezetője volt olyan jófej (naná, hogy kapott az alkalmon!), hogy elérhetővé tette a teljes, 27 oldalas jelentést, amiből Végh Ágnes "munkássága" remekül kirajzolódik.

Először is két fontos tény:

1, A titkársági  számítógépeket Végh távozása előtt néhány nappal az ok megjelölése nélkül selejtezték, az adatok nem kerültek átmentésre más adathordozóra. (Viszont a gépeket még a selejtezés napján eladták valakinek 40 ezerért, majd pótolták őket 2.086.000,-Ft-ért)

2, A számlákból kiderült, hogy Végh távozása idején, 2008 decemberében a Kht. majdnem 80 ezer forintot fizetett ki közel 100 kilogramm, ismeretlen tartalmú irat megsemmisítésére

Bele sem merek gondolni, mik lehettek azok, mikor a maradék papírok szúrópróbaszerű(!!!) ellenőrzése során a következők derültek ki:

- Végh magáncélra is használta a céges üzemanyagkártyát, szabadsága idején külföldön is; általában naponta többször is tankolt vele, január 7-én például 37.200,- + 49.174,- forintot fizetett egy MOL kúton

- ez kevés volt, csalt egy kicsit az útiköltséggel is

- a céges bankkártyáról levett 4 milliót csak úgy, mer' kellett

- vett magának pár cuccot a cég pénzéből mintegy 2,2 millió forint értékben

 - elfelejtett közbeszerzést kiírni 14 cég(munka) esetében, akiknek évi 8 milliónál többet fizetett a Kht.

A szerződések egyébként is érdekesek:  a három, építőipari és karbantartói feladatokat ellátó vállakozás (MOZAIK Kft., ÉRY-ÉP Bt., Bátkay Kft.) az elvégzett munkákra nem vállalt garanciát, Végh pedig nem is kért tőlük. Volt, hogy ugyanazt a munkát (labor beázása miatti javítanivalók) két héten belül két cégnek is kiadták a háromból, egyszer 1,5-ért, majd 1,7-ért. Szintén az egyik érintett, a MOZAIK Kft, végezte a 16 darab kazán karbantartását, a szolgáltatás HAVI díja 636.400 Ft + ÁFA volt télen-nyáron. A 2009 januárjában hivatalba lépett új igazgató másik céggel szerződött, ők ÉVI 464.800Ft + ÁFA áron vállalták. 

- Végh a kertészeti feladatokkal a Linters Kft.-t bízta meg, a havi díj 2,2 millió + ÁFA volt minden hónapban. Igazi csemegeként kiderült, hogy a szerződés mellékletében szereplő karbantartandó helyszínek egy része beton, de szerepel közterület is a felsorolásban.

- Az ORAKO-EKLER Zrt. volt Végh bútorszállítója, mindent tőlük vett -háromszoros áron- a Gyógyír Kht

- két főállásban foglalkoztatott jogász mellett egy számviteli céggel (DEN Kft.) végeztettek el egy jogi jellegű munkát 4,1 millióért

De a legdurvább, az abszolút gigapofátlan megavastagbőr az az, hogy egy ember halálából csinált pénzt Végh Ágnes meg a kedves kisfia.

A műszaki igazgató, id.Varga Dániel 2008. október 2-án elhunyt. Szeptember 30-i dátummal készült egy felmondás a részére. A halálesetet követően , szeptember 30-ra visszadátumozva írtak egy meghatalmazást Végh Ágnes fiának, Juhász András Lászlónak a nevére, hogy felveheti a (már rég halott) műszaki igazgatónak a "felmondás" után járó hat havi, összesen 3.651.075,- forintnyi munkabért. Ő pedig fel is vette.

Hogy száradna le a keze…

Összesen 100 millió forintot "keresnek". Vagyis ennyit loptak el.

És mit mond erre Molnár Gyula?

Mint polgármester? Aki személyesen felügyeli az egészségügyet?

Természetesen azt, hogy ő ott sem volt.

"Mindig egy év késéssel látjuk azt, hogy mit tesz egy ügyvezető igazgató, de minden lépést meg fogok tenni, ami szükséges" - jelentette ki Molnár Gyula. "Azt gondolom, hogy a felügyelőbizottság is meg fogja tenni a szükséges lépéseket, és elgondolkozik azon is, hogy az elmúlt esztendőkben kellő figyelemmel és alapossággal tekintette-e át a cég működését, hiszen neki ez a dolga" - fogalmazott a polgármester. "A polgármester pedig azért felügyeli az egészségügyet közvetlenül, mert nagyon fontosnak tartja" - tette hozzá.

Engem nagyon-nagyon emlékeztet ez az ügy Szalainé 100 millájára. Sem ott, sem itt nem tudom elképzelni, hogy magánakcióról van szó, és a főnökség nem is hallott az egészről. Hogy ezek a remek MSZP-s üzletemberek ne vennének észre akár 10 forintot is, amit zsebre vághatnak? Ha-ha-ha. Illetve mu-ha-ha ...

Kupper is így gondolja, ráadásul ő tud még valamit:

"Nehezen elképzelhető, hogy Molnár Gyula ezekről nem tudott, hiszen Végh Ágnes titkárságvezetője a helyi MSZP frakcióvezetőjének felesége volt. Arról nem is beszélve, elképzelhető-e az, hogy Végh Ágnes mindezt a saját szakállára tette" - jegyezte meg.

Nem baj Gyula, az MSZP-válogatott börtönnaplója tuti bestseller lesz! :-)

Címkék: mszp botrány egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr351370045

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi röfög itt!? 2009.09.10. 01:08:16

Nem találunk szavakat. Elég régóta kapunk híreket, hogy az újbudai polgármester sertésóllá alakította polgármesteri szobáját. Most ismét kiborult a moslék, csurdorgál az ajtó alatt kifelé...Röfögnek, sőt visítanak a malacok az ól körül. A halott malaco...

Trackback: Na az most kiverte nálam a biztosítékot ... 2009.09.09. 14:50:16

 A cikk: http://index.hu/belfold/2009/09/08/halott_muszaki_igazgato_utan_kapott_vegkielegitest_a_foigazgato_fia/ Tudom, hogy már mindenkinek tele van az epermintás napozója a korrupciós ügyekel, és az, hogy egy fővárosi kerületnek cca. 100 milliós...

Trackback: Halott élettársát elégítette vég(h) ki? 2009.09.09. 12:17:01

Gyula polgármester jó. Átad (azt is, amit nem ő épített, ld. Skála „Alee”), átvesz (a Kopaszi Gátat, hogy az önkormányzat fizesse a fenntartás 200 milláját a magánbefektető helyett), táncol (a ZP-ben forever), és szép öltönyöket is hord. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taktikai Atompingvin 2009.09.09. 09:23:28

Nagy a jólét! Bár nekem lenne ilyen melóm! LMPVS!

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.09.09. 09:26:50

a halott ember pénze az mindent visz. szocialisták, hányok tőletek.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.09. 09:29:06

Falikút 58 ezerért ...szép!

Hány és hány eset kell még?

Közpénzzel a magyar ember nem tud felelősen bánni.
Ugye egy magáncégnél ilyet nem csinálhatott volna meg, de ha mégis, akkor is magáncég pénzét szórta
volna, kit érdekel?

És mindenki tudja, hogy 1000-ből 1 bukik le, így nyugodtan lehet dézsmálni a közpénzes mézesbödönt.

Ha ezeket meg tudta tenni, márpedig megtudta, azt jelenti hogy a rendszer nem jól működik. Ilyenkor egy magáncégnél elülnek, és kidolgozzák az új folyamatokat, hogy máskor NE is tudja megtenni.

De itt ilyesmi nem lesz ...hiszen akkor a következő emberünk enm tud lopni, legyen az MSZP-s vagy jövőre Fideszes ...

Pfej ... mocskosgecik /köp/

Nem szoktam ilyet írni, de ha forradalom lenne, akkor csak maguknak köszönhetnék. Semelyik más országban SOROZATBAN, POFÁTLANUL így nem mernének lopni, a legnagyobb válság kellős közepén, egy részben általuk tönkre vágott országban.

uniplet 2009.09.09. 09:30:11

Nagyon kiváncsi leszek, hogy a következő vszeg fideszes kormány, (remélem jobbikos felügyelet mellett) hány embert fog ezekből rács mögé küldeni. A feltárt és bizonyítottan bezárt tolvajok száma pontos mércéje lesz a "polgári" kormány elkötelezettségének a rendcsinálás terén.

Hetfield 2009.09.09. 09:31:00

Anyám, ez aztán jól éldegélt!

dr. Aullah 2009.09.09. 09:33:17

Kimaradt, hogy kávé helyett... én meg csak így gyanútlanul olvasgtok, jól fel is ment a vérnyomásom :S

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 09:35:43

Mi ebben a meglepő? Ha ilyen pozícióban lennén, szerintem mindegyikünk ezt csinálná. Rokonoknak, testvéreknek olcsón, ingyen mindent, úgysem lesz következménye soha. Aki szólni mer ellene, azt kicsináljuk.
A magyar valóság, és a magyar ember. 46 éve lop, csak van,aki egy doboz szöget, van aki komolyabb dolgokat. Ilyenek vagyunk.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.09. 09:36:02

Ja, igen .... a halott ember fizetése ... ez a mélypont ... undorító!

De ez színtiszta bűncselekmény, aki aláírta a papírokat és aki felvette egyszerűen az lopott.
és mivel közpénzt, az legyen már súlyosabb kategória, tisztelt ügyészség!

Mondjuk 3 év LE-TÖL-TEN-DŐ!
Nem felfüggesztett!!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 09:37:29

Philips borotva 18.790.-Ft. (megjegyzem ennyiért val'szeg nem egy csúcsmodell)

na de legalább nem szőrös a lába, ez is valami.

hihetetlen bazze, lassan tényleg MINDEN napra jut egy-két ilyen hír. ezek már a látszatra sem adnak.

binike 2009.09.09. 09:38:03

Ez a történet újabb 1 % a Jobbiknak

rolika 2009.09.09. 09:39:12

A halott ember helyett a pénz felvétele okirathamisítás, nem? (Ki hatalmazott fel kit?)

molaris 2009.09.09. 09:39:52

Gyuszit nem kell elítélni, mert csak József Attila intő sorának engedelmeskedik.
"Elvtárs! Segítsd a lebukottakat."

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 09:40:31

@zero: és lesz? Senki nem fogja felelősségre vonni. Ez a magyar gazságszolgáltatás. Nézd meg mennyi ilyen eset van, és mind vígan él tovább, sőt, felelős vezetői pozíciót tölt be. Felelősségre vonás?? muhaha

rolika 2009.09.09. 09:40:39

@zero: Lassan én már sorozatos felfüggesztetteket szeretnék már látni. Jó magasra. (Bocs, de már mi a f.szt lehet erre mondani?!)

Hetfield 2009.09.09. 09:42:52

@Seduxen: Lehet hogy a Gyulának vette ajándékba :))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 09:44:18

@Hetfield: aki ugye nem tudott semmiről. ezt nem győzöm hangsúlyozni :)

uniplet 2009.09.09. 09:44:44

kinyílik a lámpavas az ember zsebében....

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 09:48:09

Rendes emberek ezek, a család segítése volt az első nekik. És csak loptak, nem gyilkoltak, az meg államilag elismert, és támogatott sport.

Petrow 2009.09.09. 09:48:40

@uniplet: nem akarlak elkeseríteni, de egészen pontosan 0-t.
Illetve bocs, lehet, hogy lesz 1-2 beáldozható balek, de józan ésszel végiggondolva csak álmunkban látunk majd túlterhelt közvilágítás-tartókat :)

z666 2009.09.09. 09:49:59

Iratmegsemmisítő céget kéne alapítani!

Természetesen az iratokat elraknánk, egy esetleges rendszerváltás esetére.

Bár olyanoknál akik még mindig szadesz- vagy maszop-tagok, megspórolható a vizsgálat: garantáltan megérdemlik a bitót. (A néhány tisztességes, de idióta tag számára a Taigetoszt helyettesíti.)

Attila64 · www.sagaontour.ca 2009.09.09. 09:51:06

Mindannyiunknak történelmi felelőssége, hogy minél előbb olyan rendet tegyünk (még) kishazánkban, hogy ne csak a valószínűleg igen kevéssé eredményes " hogy száradna el a keze..." jókívánságot mantrázhassuk!

Molnárgyula: "mindig egy év késéssel látjuk azt, hogy mit tesz egy ügyvezető igazgató..."
Igen, egy külső piaci szereplőre, személyre ez igaz. De egy , a szervezet felsővezetésének ellenőrzését ellátó felügyelőbizottsági tagnak joga van BÁRMIKOR információt, adatot, bizonylatot stb. elkérni, ellenőrizni.
Ezt egy molnárgyula nyilván tudja, hisz ezért tudta "ilyen" sokra vinni.

Petrow 2009.09.09. 09:52:33

@z666: minek? Hiperszuper marketekben 5000-ért vehető kukára szerelhető változat. Mi az? még egy harmad borotva ára sem :)

Amúgy akinek alacsony a vérnyomása ezen poszt UTÁN olvassa el ezt a korábbi bejegyzést.
vastagbor.blog.hu/2009/09/04/egy_dolgozo_ember_emlekere

Nagyi Kedvenc Kisunokája 2009.09.09. 09:53:05

Nem igazán értem a felháborodást. Mindenhol ez van, midenki ezt csinálja - persze akinek van rá lehetősége. Ha lenne, én is felmarkolnék pár zsák pénzt és a cimboráknak adnám a zsíros munkákat, mégha nem is ilyen pofátlanul. (azt csak egy idő után, amikor rájöttem, hogy nem eshet bajom) Most őszintén, közületek ki nem tenné kisebb vagy nagyobb mértékben, ha lehetősége lenne?
Félre ne értsetek, nem értek vele egyet, de a néha-néha lebukó emberkék - akiket feltehetően szándékosan vetnek prédául a köz elé - nem jelent semmit, a rendszer állandó jelleggel üzemel.

danaz · http://www.autostat.hu/autos-forum 2009.09.09. 09:54:56

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): nem tudom beléd szorult-e lelkiismeret, de szerintem az átlagember felelős pozícióban sem tenne ilyeneket. Ehhez olyan elferdült gondolkodásmód kell, hogy az számomra teljesen felfoghatatlan. Én ezeket el sem hinném, ha nem Magyarországon lennénk. Hogy jönnek ahhoz emberek, hogy másokat ilyen módon megkárosítanak?
Undorító.
Remélem valaki megteszi a feljelentést a FIDESZ-esek közül. Végre csinálhatnának is valamit, ahelyett, hogy a szájukat jártatják.

Mourinho már nem a király 2009.09.09. 09:55:27

Muha, ez aztán a pofára esés!
Gratula az uj igazgatónak. És vajh mért váltották le Ágikát?

Mourinho már nem a király 2009.09.09. 09:56:51

Szerintem megint a PORTÁS lesz a hibás!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 09:57:06

@Nagyi Kedvenc Kisunokája: Na, pont ezt írtam én is..nagyon egyetértünk..mind ezt csinálnánk. És igen, megint bedőlt 1 ember, aki majd a 3 nap után máshol folytatja tovább. És minden megy tovább.

Az EREDETI 2009.09.09. 09:59:05

Bárcsak a boltokban látnám már azt a börtönnaplót! De ilyenre nálunk nincs esély, nem lesz itt semmiféle börtön. Inkább vesznek mégegy páfrányt 120é meg bebútorozzák még a kölkeik házát is.

DArchAngel 2009.09.09. 09:59:40

Börtönbe velük! Nagyon szeretnék már egy példás, elrettentő erejű határozatot. Még a "híres" Zalatnayt is leültették pár millióért, de fogadjunk, ezt a nőt nem fogják. B+, én most gondolkodom, hogy lehetne spórolni a nyílászáró cserén. Hát így! Legyél közalkalmazott "hátszéllel", legyél pofátlan, gerinctelen féreg, és vedd meg az állam, az ADÓFIZETŐK pénzén. Börtönbe velük!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 10:00:32

@danaz: Szorult belém lelkiismeret, bőven. Azért, mert én leírom a valóságot, nem lelkiismeretlen vagyok, csak nem beszélek mellé. És te még mindig a fideszben bízol? Ember ébredj már fel, a fidesz ugyanolyan tolvaj banda, csak nem ők vannak a reflektorfényben. Lásd a legutóbbi postot, a zemberek segítséget kértek viktortól, aki leszarta őket a pofájukba hazudott, és hangyafasznyit sem törődik azzal, mi lesz velük. Ébresztő...

herr_der_erdinger 2009.09.09. 10:05:29

Remélem, hgy a következö kormány az ilyen eseteket felülvizsgálja és a felelösöket felelösségre vonja. De valahogy ebben sem tudok hinni, mert gyarló az ember, a magyar meg pláne. Amíg csak a lelkiismeretünk tart vissza minket attól, hogy belenyúljunk a mézesbödönbe, senki nem fogja magát visszafogni.
Megfelelö ellenörzö rendszer kelles jogbiztonság. Sajnos nem ézem azt, hogy akár Fityesznek vagy akár a Jobbiknak lenne annyi tartása, hogy életbe léptesse ezt. Ezek is el fognak bukni a saját gyarló kapzsiságukban...
Néha már azt gondolom, hogy a kommunizmusban jobb volt. Ott is loptak, de ott nem kezdték 4 évente újra a lopást új emberekkel. HAzudtak, de mindenki tudta összekacsintva, hogy seni nem gondolja azt a sok hülye frázist komolyan és ugy általában inkább hagyták élni egymást az emberek. Jah...és csak 2 tv-csatorna volt, amiben nem volt helye valóság-/Gyözike-/Mónika shownak. A cigány bünözöket pedig egyszerüen megbüntették és nem a személyiségi jogait ápolták.

Lehet, hogy Magyarország nem képes demokráciára???

Stoney Hill Billy 2009.09.09. 10:06:54

nézzük meg melyik szoci tart koalákat -
ott lesz az eukaliptusz is -
az lesz a főbűnös!

Tapmancs 2009.09.09. 10:08:38

Mivel a Fidesz ugyanezt fogja csinálni, nem lesz semmi következménye.

herr_der_erdinger 2009.09.09. 10:09:04

Egyébként pedig, miért nem néznek körül a nö házában (vagy családja kéróiban) az eltünt cuccokat keresve? Biztosan gyorsabb lenne az ügy felderitése, de hát ezt akarni is kellene ott felül...

BTM · http://dokumentalis.blog.hu 2009.09.09. 10:10:53

A halottas húzás tényleg szép volt: Van gyomor is a vastagbőr mellé, jó erős.
A mellett se menjünk el szónélkül, hogy a kis "társtettes" csemete ilyen szülői példán nevelkedve vajon lesz-e valaha még tisztességes ember?
Az 1.000nm-es villát épitő MSZP-s képviselő ugrott be rögtön, a svájcban művelődő kicsifiával...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.09. 10:11:19

@Nagyi Kedvenc Kisunokája:

ne viccelj ..szerinted az ellopott pénz 50%-a nem landolt Molnár Gyula és/vagy MSZP számláján?

Hogy nem kapott zöld lámpát "felülről" erre a lopássorozatra ?

Itt most nem arról van szó, hogy van egy megtévelyedett ember, aki a saját szakállára kihasználta a rendszer gyenge pontját és lopott ...

DArchAngel 2009.09.09. 10:13:35

@ótvarkéjenc: Dehogynem! A kiskapukat és a lopási lehetőségeket már ebben a rendszerben is nagyon könnyen megtalálták.
Amúgy nem, mert a demokrácia mérhetetlen egoizmus mellett nem működik, sem ilyen "egymenetes" politikusokkal.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 10:15:40

Az ilyen esetekben követendő megoldás:
(kormányra kerülésem esetén ezzel kezdek :o) )


-Az _ÖSSZES_ túlfizetett cégre ráküldeni az APEH-et, szedják be tőlük az amúgy kkv-ktől beszedendő fejadatokat. Milliós büntetések, mert nem kék tintával töltöttek ki egy számlát, milliós büntetések, mert elírtak egy fuvarlevelet. Ne érje meg nekik legközelebb.

-A gyanú felmerülésekor Végh és Molnár megtakarításait azonnal zárolni, az ingatlanok eladási jogától megfosztani őket a vizsgálat lezárultáig. Ha kiderül a bűnösségük, akkor teljes vagyonelkobzás.

-Ha bűnösök, akkor azonnal vagyonosodási vizsgálat a közvetlen rokonaiknál, a szerződött cégek vezetőinél, majd a kapcsolati hálók felderítése után, vagyonosodási vizsgálat az összes lehetséges szereplőnél.

-Azt a pénzt, amit nem tudtak visszaszedni ezektől, azt megkereshetik rendszámfestésből és papírzacskó ragasztásból. Ha visszafizetik a maradék összeget, akkor közügyektől való végleges eltiltás mellett könnyített/mérsékelt büntetést kapnak.

-Továbbá
-Ha egy járóbeteg intézet vezetőjeként lop, akkor ugrott az ingyenes orvosi ellátás
-Ha rendőri vezetőként lop, akkor a továbbiakban minden bejelentése után neki kell fizetnie a kiérkezők munkadíját
-Ha polgármesterként lop, akkor az adott kerületből kitiltani

stb. stb.

Egy kivétel van: Ha valaki a máv-tól, vagy a bkv-tól lop, akkor ők nem kapnak letiltást a közösségi közlekedési eszközökről, hanem kötelesek azzal utazni mindenhova. :o)
(ha lebukik, akkor lefoglalják a használatba vett gépjárművet, elárverezik és megy adósságtörlesztésre.)

Szerintem hamarabb rend lenne.

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.09.09. 10:16:01

az ilyen ügyek száma és folyamatossága azt mutatja, hogy a szocialista bűnbanda már a látszatra sem nagyon ad, annyira pörgetik a pénzszivattyút. érzik, hogy hamarosan vége a dalnak.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 10:16:44

@zero: lehet felfüggesztett is, ahogy már javasolta más is... LMPVS, ott 3 év felfüggesztett, közszemlére, mellkasára vérrel írva: TOLVAJ!

Igaz, ha az összes ilyen ügynél megtennénk ezt, az összes magyar autóútra jutna, nem is kéne kilométerjelző...

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): hazánkban jogszolgáltatás van. ne keverd az igazságszolgáltatással, a kettő sok esetben köszönőviszonyban sincs egymással.

@Attila64: tudja hát, de ő is érdekelt, hisz "nem tud semmiről". tisztára mint a 3 majom: nem lát, nem hall, nem beszél.

Igazából nem is tudom, melyik a nagyobb pofátlanság: maga a lopás, vagy az, hogy utána amikor borul 1-1 bili, még hülyének is néznek minket.

Amúgy szerintem gyalogáldozat történt a kerületi sakkjátszmában... és itt ijedek meg. Ennyit lop egy gyalog, akkor mennyit a vezér?

@Nagyi Kedvenc Kisunokája: azért nekem még vannak olyan igényeim, hogy mondjuk a haver egyrészt értsen is a melóhoz, és mondjuk tényleg annyit kapjon, ami a piaci árak szintjén mozog. tudom, ezzel alkalmatlanná váltam bármilyen politikai poszt betöltésére :-)

@danaz: "Szavazzanak ránk, és minden másképp lesz" - most ez a lemez arrafelé. Vagy esetleg az "Elszámoltatunk mindenkit, ha kormányra kerülünk". Esetleg lesz feljelentés a látszat kedvéért, de lehet, még az sem. Bár, legalább a látszat kedvéért simán be kéne tolni a feljelentést, mert ha nem teszik, akkor tényleg a Jobbik felé viszi ez a Zembereket.

@Anthony - awkward silence: öregecskedő, valószínűleg azért. Kellett a friss hús :D

dr. Aullah 2009.09.09. 10:17:18

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): Má bocs, nem tudom téged a szüleid mire, hogyan tanítottak, de engem tisztességre neveltek. Akkor sem lopnék, ha nem lenne következménye. Lelkiismeretem nem bírná.

sz_ 2009.09.09. 10:18:42

Ha-ha, Kupper ilyet mondott?
Amikor pár éve előadta, hogy ő NEM TUDTA, hogy az azonos vezetéknevű rokona valamelyik parkolócégben (Centrum?) érdekelt?

Lámpavasra az összeset most már!

habba habba · http://twitter.com/ezazbazmeg 2009.09.09. 10:18:48

Támogatom #1 javaslatát. Nekem ne nyaraljon közpénzből az ötcsillagos börtönben, a lmpvs olcsóbb. Pofám leszakad lassan.

Geza 2009.09.09. 10:21:30

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):
"Mi ebben a meglepő? Ha ilyen pozícióban lennén, szerintem mindegyikünk ezt csinálná."

NEM! Legalábbis én nem, ha viszont te igen, akkor te is ugyanolyan mocskos tolvaj vagy, mint a fent ismertetett brigád.

Nagyi Kedvenc Kisunokája 2009.09.09. 09:53:05
"persze akinek van rá lehetősége. Ha lenne, én is felmarkolnék pár zsák pénzt és a cimboráknak adnám a zsíros munkákat"
Akkor egy büdös tolvaj csaló vagy te is. Ennyi.

Tudjátok, az ebben a szép, hogy pl. rendszergazdaként az ember minimális erőfeszítéssel gyakorlatilag minden információhoz hozzájuthatNA (ha akarNÁ), ami a keze alatt lévő rendszeren átmegy, a céges emberek magánjellegű információit (banki adatokat is beleértve), mindent, és mégis: inkább az okozza a gondot, amikor jön a titkárnéni, hogy véletlenül törölt valamit, és a mentéséből vissza kéne hozni 'azt a levelet, amit a bivalybasznádi Kesely Élet MgTsz-nek írt', és nehéz neki elmagyarázni, hogy én _nem_fogok_ belenézni még ilyen szinten sem a mentett cuccok tartalmába, (mert pont én vagyok az, aki ezek titkosságát biztosítja, a dokumentum gazdáját kivéve mindenki elől, magamat is beleértve,) és ezért nyomom a kezébe látatlanban az elmúlt heti összes mentett dokumentumát, hogy válogassa át ő.

'Hivatás' - ezt a szót tessék megnézni a szótárban, összevetve az 'alkalom' kifejezéssel!

És ez nem egyedi dolog: felejtettem már anno a törzscsehómban kéthavi fizetés értékű cuccot, és a csapos másnap azzal fogadott, hogy ne aggódjak, betették a pultba, megvan.

Ugyanitt volt, hogy kollégákkal fizetéskor beadtunk a csaposnak egy szép summát, (hogy biztos ne haljunk szomjan köv. fizuig :)...), amiből csak húzkodta lefelé a fogyasztást. Gondolhatod, hogy milyen pontosan követtük a dolgot, ott vághatott volna át minket, ahol csak akart volna, de mégsem tette soha.

Volt már, hogy a boltban sietségből nagyobb címletet adtam, mint amit gondoltam, és a pénztáros úgy szólt utánam, hogy azért ekkora borravalót nem biztos, hogy akartam adni :).

Van még becsület a világon, csak ezt nehéz mindenféle takonygerincű hazug suttyónak elmagyarázni, különösen azóta, hogy már nem szokás kiközösíteni a szószegőt, elverni a csalót és felkötni a tolvajt.

Tudjátok, régebben a 'becsület' egy egyszeri dolog volt, és ha az kitellett, akkor fel is út, le is út, az illetővel _senki_ nem állt még szóba se, mert minek, ha úgyis megbízhatatlan. Ilyenkor az illető jobban tette, ha arrébb költözött egy megyével, és kezdett egy új életet. Emiatt aztán az emberek kínosan ügyeltek arra, hogy a legkisebb apróság terén is pontosan és felelősségteljesen becsületesek legyenek, mert ez ugyanis elvi dolog lévén méretfüggetlen: aki egy kiflit is lop gondolatban, az képes egy aranyláncot is ellopni a valóságban.

És az elvesztett becsület visszaszerzése igencsak nehéz dolog, azzal kezdődik, hogy az illető minden általa okozott kárt vitán felüli mértékben helyrehoz, a szégyent nyilvánosan bevállalva minden érintett bocsánatát (és nem elnézését!) kéri, majd a vele szemben továbbra is fennálló megvetés és bizalmatlanság mellett próbálja vinni tovább az életét, és reménykedik, hogy pár éven belül már legyen, aki a hibáját botlásnak veszi, és hátat mer neki fordítani.

Igen, kevesebbet lehetett lopni és mutyizni egy ilyen világban, viszont nem kellett minden megegyezéshez négy ügyvédet fogadni az egymás átverésének a kivédésére, mert az adott szó szent volt, és aki szőrszálhasogatással próbált kibújni a felelőssége alól, azt ugyanúgy szar alaknak tekintették, mint a többi egyéb csalót.

De hát ha nektek természetes, hogy 'ha ott lennétek a fazéknál, akkor ti is lopnátok', akkor ez benneteket úgysem érdekel.

Köszönöm viszont, hogy legalább tudom, hogy előttetek nem szabad az asztalon hagynom semmit, amit még viszont szeretnék látni. Azért ez sem semmi ebben a mai világban...

mesmithy 2009.09.09. 10:23:49

Lassan mar illo lenne torvenyileg szabalyozni, hogy a kulonbozo poziciokban mennyit kotelezo osszelopni vagy mennyi ado kell csalni, aki nem teljesiti a tervet az megy majd a bortonbe. Ez azzert is jobb megoldas mint a jelenlegi, mert lassan mar ugysincs tisztesseges ember, az a keves meg dogoljon meg.

beleszolok 2009.09.09. 10:25:40

Lehet, hogy Fletó ezekre gondolt, amikor azt mondta, hogy nagy a jólét?

jágör68 2009.09.09. 10:28:40

Rengeteg utat kell építeni a következő kormánynak- jó sok lámpavassal két oldalt

Geza 2009.09.09. 10:29:26

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):
"Felelősségre vonás?? muhaha"
Egyszer idelent a Földön mindenkire rászegezik a deszkaládát és leássák két méter mélyre, aztán az illetőnek jelenése van a Felhők Fölötti Főnöknél (nem, nem Félkupicánál :)...), akinek nem lehet hazudni és állítólag ritka komolyan veszi az ilyesmit. Na, ott lehet elmélkedni a felelősségrevonásról.

Persze mindezt a hiten kívül más nem támasztja alá, de azért érdemes belegondolni, hogy mi van, ha mégis, csak körülbelül, de mégis van benne valami? Merthogy ellene sem szól több, mint mellette. Kicsit fáradságosabb becsületesnek lenni, mint csalónak, de lehet, hogy nem egy rossz portfolió arra az esetre, ha mégiscsak létezik az Öreg Kaporszakállú odafenn, és tényleg nem állja a becsteleneket.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 10:30:37

@Aullah: A szüleim tisztességre neveltek, az értékekre, a tulajdon tiszteletére, a más értékeinek óvására. DE!! A mai világ rég túlhaladott ezeken az elveken. Mi itt nyavalygunk, sírunk, hogy ott hogy lopnak, csalnak. És mi éhenhalunk, ők meg vidáman élnek. Nagyon sajnálom, és rosszul is esik, hogy ezt kell írnom, de beláttam, a normális emberi értékek, erények ma már semmit sem érnek. Lopni, csalni , hazudni kell,akkor megélsz, sőt sikeres lehetsz. Ellenkező esetben éhen halsz, munka és adófizetés mellet. Lásd a VB posztot erről.Na, igazam van?

Mourinho már nem a király 2009.09.09. 10:34:11

Ezentúl én is a felfüggesztettet támogatom. De nem kell a 3 év. Pár nap után már büdösödik.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.09.09. 10:35:12

@Geza: Azt hiszem, a múltra vonatkozóan kicsit idealisztikus kép él benned: Mikszáth éppen arról írt, hogy már akkor is ugyanolyan szaralakok voltak a közéletben, főleg a közpénzek kezelésében, mint ma.

Sosem volt ez másként, nem volt olyan aranykor, amikor mindenki becsületes volt, és a sikkasztót meg kiköpte magából a társadalom. Vannak olyan írók, akik hajlamosak idealizálni egy-egy korszakot (Jókai, Sienkiewcz), de valójában ezek nem valós képek. (Mire is ért haza Odüsszeusz? Hogy éppen lopják széjjel a királyságát.)

Arra valók a törvények, hogy azokat, akikről bebizonyosodik, hogy nem tisztességesen bánnak a közössel, el lehessen tiltani attól, hogy közvagyont rájuk bízzanak. "Ismeri az elméletet Watson, alkalmazza a gyakorlatban!"

Bélapáti Béla 2009.09.09. 10:35:29

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): b+, ilyen undorító érvelést régen hallottam. Nincs igazad, csupán te is egy vagy az erkölcstelen, tartás nélküli takonygerincűek közül, aki mindig a könnyebb utat választja, csak ne kelljen küzdenie semmiért. És mit fogsz csinálni majd akkor, ha már nem lesz kitől lopnod, azt mond meg?
Mellesleg remélem buzi is vagy, vagy többnejű, mert a világ már rég túlhaladott a monogám férfi-nő kapcsolatokon...

Karvaly 2009.09.09. 10:35:35

Ez valami hihetetlen. Amikor Moldova szatíráit olvasgattam még az átkosban, soha nem hittem volna, hogy ennél durvább dolgok fognak megvalósulni, rendszerváltás ide vagy oda.
Hiába, a kommunista kommunista marad.
Ez a halott ember végkielégítése beillik az 'alagút és viadukt a kukoricaföldön' sorba.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 10:36:06

@Geza: látom kicsi a világ... :D öröm látni egy szakmabelit :) bár még relatíve kezdő vagyok, de igen, a titkárnő veszélyes elem tud lenni :-)

A becsület kérdésében egyetértünk, bár egy ilyen posztnál - ahol látszik, hogy már a látszatra sem ügyelnek - elég furcsa olvasni.

A gond az, hogy az általad is említett fazék sokaknak csábító - a hatalom felette még csábítóbb - és nincs körbecsapdázva. Sokat lendítene országunkon; ha ez nem így lenne.

A konkrét botrány meg már sajnos nagyon sokadik, és mennyi lesz még...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 10:36:18

@Geza: Én nem hiszek, és úgy gondolom, itt a földön, mostani életemben kell tisztességesen élni. Csak sajna, úgy tűnik, erre egyre kisebb az esély, tisztességesen csak éhen halni lehet. Vagy segélyekért könyörögni, csak azt meg a büszkeségünk nem engedi.
Becsületes meg a saját, normális értékrendem miatt vagyok, nem az Öreg Kaporszakállú előtti felelősségre vonás miatt. Én ilyen maradi vagyok, Csak úgy , magamtól is tisztességes vagyok. De továbbra is azt állítom, ha most ilyesféle pozícióba kerülnék, keményen kihasználnám a lehetőségeket.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.09. 10:36:49

Érdekes hogy az APEH rögtön ráugrik józsipityura amint valamiről rosszul tölt ki egy számlát, de ilyen pofátlan lopás és sikkasztás gyanús ügyeknél kicsit lassan mozdul a hivatal.
Molnár Gyula meg köztudott hogy egy bohóc, akit már az mszp-ben sem szeretnek mert tavaly óta erősen próbálta fúrni az akkori miniszterelnököt az idióta gyurcsányt. Molnár Gyula volt az aki a 2002-es váltás után harsogva röhögve üvöltözte hogy mindenki ki lesz baszva, és még a konyhás nénit is lecserélték. Molnár Gyula az aki megkötötte azt az érdekes sportbérleti szerződést is. (pár hete volt róla szó) Gyulának vége megkezdődött a poziciók megfogása, ő az akit könnyű lejáratni mert arrogáns nagyképű és érinthetetlennek hiszi magát (mellette a Hunvald egy szerény fickónak tűnik).
OFF: tegnap láttátok Ficsor "nemzetbiztonsági szakértő" sajtótájékoztatóját??? Bazzmeg leveszed a hangot és csak az arcára figyelsz, olyan érzésed van mint egy nyalis alsót agozatos kisiskolás mondja fel a leckét a tanárnéninek......iszonyat és ezt az embert akarják előre tolni jövőre??
ON

Karvaly 2009.09.09. 10:37:36

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): lopásra, becsapásra épülő társadalom gyorsan hanyatlik, mert senki sem lesz hülye azért dolgozni, hogy kifosszák. Ha nem lesz gyors változás, akkor beállunk a délamerikai diktatúrák mellé gazdasában és közbiztonságban.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2009.09.09. 10:37:55

Nem lesz sem felelősségrevonás, sem elszámoltatás.

Gondolataim bővebben itt:

www.senkinemmondja.blog.hu

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 10:38:04

@Bélapáti Béla: héé, ez nem a személyeskedő poszt...egyéb érvek, vitára lehetőséget adó megállapítások? ez amit írtál, semmi.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 10:39:26

Laspalmas:

Két kérdés még az üggyel kapcsolatban:

-Szerinted ki volt az, aki a mellett kardoskodott kézzel lábbal, majd végül keresztül is verte, hogy a járóbeteg ellátásban dolgozók ne kapják meg a 13. havi illetményüket újbudán?

-Szerinted mekkora tétel lett volna a 13. havi?


---
Jóra gondolsz! :o)

z666 2009.09.09. 10:40:42

@ótvarkéjenc:
"Lehet, hogy Magyarország nem képes demokráciára??? "

De, képes rá! EZ A DEMOKRÁCIA!
Csak itt kissé jobban kijött az aigazi valója, mint máshol...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 10:41:30

@Karvaly: így van, épp, mint a miénk, lopásra, becsapásra épülő vezetőség, a dolgozó réteg totális kizsákmányolása, és fizikailag is terrorizálása, lásd tüntetések szétoszlatása, ha normális, adófizető állampolgár akar vonulni, de bármely, dekadens,a normálistól eltérő csoport vonulhat,sőt,abban az estben is a normál polgár felháéborodása az elítélendő. Ha ez szerinted nem az általad leírt rendszer, akkor nézz körül még egyszer.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 10:41:50

@Bélapáti Béla: figyi, nem tisztem megvédeni @*Kötélgyártó kisiparos*(L42): -t, de szerintem rossz irányba gondolkodsz! nem azt írja, hogy ő eszerint él, hanem azt észrevételezi (szerintem HELYESEN), hogy KÖNYEBB LENNE az élete, ha ugyanilyen undorító féreg lenne, mint "azok ott fent".

derelyegrádi szellem 2009.09.09. 10:42:19

@zero:

a cég által vett cuccok hazahordása: Sikkkasztás

a többi: hűtlen kezelés (ez szándékos bűncselekmény lévén elnyeli az eltüntetése során szükségszerűen megvalósuló csalást, így nem állhat halmatban vele), illetve számviteli bűncselekmények.

Bélapáti Béla 2009.09.09. 10:44:04

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): "De továbbra is azt állítom, ha most ilyesféle pozícióba kerülnék, keményen kihasználnám a lehetőségeket. "-továbbra is azt állítom, hogy ezesetben egy szar tolvaj csaló vagy. Ezen nincs mit vitatkozni.
Átfordítom pár másik esetre, jó?
-továbbra is állítom, hogy ha lenne fegyverem, lelőnék mindenkit aki nem tetszik nekem, de én becsületes vagyok, nem gyilkos
-továbbra is állítom, hogy ha egy sötét utcában találkoznék egy nővel, és senki nem látná, megerőszakolnám, de én becsületes vagyok, nem bánotm a nőket
-továbbra is állítom, hogy ha tudnám hogyan kell, sorra lopnám a kocsikat, de én becsületes vagyok, nem tolvaj
-továbbra is állítom, hogy szívesen csapkodnék kisgyerekeket a falhoz szórakozásból, ha a szülők nem vigyáznának rájuk ennyire, de én becsületes, rendes ember vagyok, nem egy szadista fasz.
Érzed már hogy a kijelentéseidre alapozva mért mondom, hogy ha téged a lopástól csak az tart vissza, hogy nem vagy abban a pozicióban, akkor egy tolvaj szaralak vagy, csak ráadásul a lopáshoz is béna?
Bocs, ha félreértem a mondanivalódat.

Karvaly 2009.09.09. 10:44:09

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): lehet még lejjebb süllyedni, és most sajnos jó úton haladunk abba az irányba.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 10:44:22

@Karvaly: ezek nem durvább dolgok, ez ugyanaz. csak azóta inflálódott a forint.
Na jó, azért a halott ember végkielégítése az új dimenzió, de a többi sajnos nem...

@RAMBO: ha aranykor nem is volt, de nem volt mindig ilyen dimenzióban a lopás, mert mondjuk próbálta volna meg ezt valamelyik helyi kiskirály eljátszani akár Szent Istvánnal, Könyves Kálmánnal, az Anjoukkal, vagy netán Mátyással.

nyilván ott is volt, aki megúszta. de a többség nem. igazából bármennyire is 'túlhaladott' az ő rendszerük; azért aki komolyabban lopott, azért előbb-utóbb eljött a királyi sereg.

Vagy, ha valaki olvas Ravenloft-regényeket, akkor Strahd von Zarovich módszere is egészen hatékony e kérdésben. Ő a sikkasztó polgármestereket első körútján kivégeztette a helyszínen, elrettentésül. Érdekes, utána nem mertek tőle lopni többet :-)

Bélapáti Béla 2009.09.09. 10:46:15

@Seduxen: bocs, ha félreértem, de én azt olvasom ki a kommentjeiből hogy csak azért él így, mert nincs abban a pozicióban hogy lopjon. Lásd: "Becsületes meg a saját, normális értékrendem miatt vagyok, nem az Öreg Kaporszakállú előtti felelősségre vonás miatt. Én ilyen maradi vagyok, Csak úgy , magamtól is tisztességes vagyok. De továbbra is azt állítom, ha most ilyesféle pozícióba kerülnék, keményen kihasználnám a lehetőségeket." Vagy a becsületessége nem igaz, vagy az, hogy ő is lopna ha lenne rá lehetősége.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 10:48:34

@DexterMorgan78/Séfbácsi: azért az mszp-nél már leesett mindenkinek, hogy a 2010-es választások megnyeréséhez már nem elegendő a Fidesz töketlenkedése, sem a Bajnai-kormány munkássága (mivel egész tűrhetően csinálják, ha lesz eredménye is, az mszp tuti ráül, hogy ők hozták, tehát nekik fialja a sikert - hiába áll ki a szekérből esetleg tényleg), itt isteni csoda kell, amiben - régi módon - nem bíznak.

Innentől Ficsor előretolása tekinthető büntetésnek is.
úgy meg már más a leányzó fekvése.

Karvaly 2009.09.09. 10:48:41

@ylion: nem egészen. A szatírái fikciók voltak, a valóság szándékos eltúlzása. A mostani események meg simán beillenének azokba a könyveibe.

Múltkor akartam írni, hogy egy Sardaukar légióra 30.000 főt írtak :)

dr. Aullah 2009.09.09. 10:49:02

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): Tehát büszkeségből nem kérnél segélyt, inkább ellopnád másét?

"Én ilyen maradi vagyok, Csak úgy , magamtól is tisztességes vagyok. De továbbra is azt állítom, ha most ilyesféle pozícióba kerülnék, keményen kihasználnám a lehetőségeket."

Ez viszont mindent elmond róla...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 10:51:13

@Bélapáti Béla: Olyan mondatokatt akarsz a számba adni, amik sosem voltak, és lesznek a sajátjaim.De átfordítom egy másik esetre. Te, mint tisztességesen dolgozó állampolgár, olyan helyzetbe kerülsz,hogy némi kis csalással,lopással, 100 millió forinthoz juthatnál, méghozzá következmények nélkül. Azt állítod, hogy Te ezt a lehetőséget kihagynád. Hát, akkor minden tiszteletem a tiéd, de nemén vagyok a hülye, már megbocsáss.

Homeoffice 2009.09.09. 10:51:56

Vélemény:

Kötelet mindegyiknek (Bár szerintem nem lenne elég fa..)
Az a baj a közszférában és elég sok helyen, hogy apróban szinte mindenki lop.. (nyomtatópapir, füzet a gyereknek stb...)
Persze most jön na hőzöngés.... hogy nem is.
jah és még egy... (a lopás pártfüggetlen)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 10:53:36

Képmutatóak vagytok. Tuti biztos, hogy bármelyikőtök kerülne hasonló helyzetbe, azonnal elhozná a lóvét. aki meg nem , az menjen orvoshoz.

Bélapáti Béla 2009.09.09. 10:53:50

@Seduxen: már bocs, de az nem ugyan az! Tudod, a lopással eltűnik az eredeti, a torrentezésnél nem veszem el senkitől az övét, csak lemásolom.
Viccet félretéve, mint pénzügyben dolgozó emberke, nekem is nyílna alkalmam arra, hogy kisebb nagyobb pénzeket elvegyek és mégsem teszem. Kötélgyártó úr eszerint az én poziciómban már átutalta volna a cég pénzét a saját számlájára, és Thaiföldről röhögne rajtam, hogy milyen lúzer vagyok hogy én nem lopok. Jól látom a helyzetet?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 10:54:18

@Karvaly: elismerem tévedésem :-) utánanéztem és tényleg annyira írják. csak a kiképzésükből indultam ki, illetőleg abból, hogy egy olyan börtönbolygón képzik ki őket, ahova szívesen elképzelnék sok politikust :-) Mondjuk Molnár Gyuszó is mehetne, aztán közvetíteni a kiképzését :-)

Az eltúlzás meg... hát... azért valószínű, hogy egyes részei nagyon is pontosak voltak, még ha öntudatlanul is érzett rá...

Még mindig tartom, hogy a (hat láb) mélyen tisztelt politikusi gárdának ideje lenne a Tropico-t végigtolni, illetőleg ideje lenne olvasni egy kis William Gibsont, mert arra tartunk...

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.09.09. 10:55:42

Jól berendezte a kéróját a mocskos szajha!
A végkielégítés meg gondolom jól jött a fiacskájának zsebpénz gyanánt..Mindenhol ez megy.A legalja bizonytalan alamizsnáért szétszakad (mi melósok),a felső vezetés pedig dőzsöl a százmilliókban.Mocskos bűnözők!

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 10:56:37

@derelyegrádi szellem: ja, bocs félreértettem. Köszi, ha te is így látod..és melyik részére gondolsz, hogy igaz?

Bélapáti Béla 2009.09.09. 10:56:50

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): barátom, lehet rágni a szart, de ha valakit a bűn elkövetésétől csak a büntetéstől való félelem tart vissza, az nem erkölcsös, hanem gyáva.
Mint írtam, volna lehetőségem lopni, sőt, baromi sok emberbnek volna ebben az országban, mégsem teszik meg. Pl. ezeknek a sok hülyéknek köszönheted, hogy a kis fizetésedet a bankszámládra megkapod, és nem gyűjti össze xy inkább a sajátjára. Nem mondtam hogy hülye vagy, csak azt, hogy erkölcstelen. A kettő nem ugyan az.

derelyegrádi szellem 2009.09.09. 10:57:33

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):

akkor viszont egy kötelet majd magadnak is gyártsál, oké?

és te akarsz a tolvaj politikusok esetében lámpavasazni, géppuskázni?

Miközben csak annyi választ el tőlük, hogy neked még nem volt lehetőséged a köz vagyonát megdézsmálni?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.09. 10:58:26

@derelyegrádi szellem:

vagyis akkor ez így első blikkre is több bűncselekmény, több vádpont ...

de a videóban benne van, hogy ma ül össze a felügyelőbizottság, ahol tárgyalnak arról hogy tegyenek.-e feljelentést!

eszem megáll, mi a fenét kell ezen tárgyalni ?????????????

f.m.j. 2009.09.09. 10:59:31

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):

Ezt remélem csak cinizmusból, keserűségből írtad.

Amúgy abba kéne hagyni ezt az érvelést, hogy mindenki ezt csinálná, meg, hogy ilyenek vagyunk mi, magyarok.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:00:12

@Bélapáti Béla: először is, a torrentezés helyett ha direkt letöltést használsz, az jelen törvények szerint legális. Ugyanis nem a letöltés törvénysértő Magyarországon, hanem a megosztás.

De akkor fordítsuk ezt köznyelvre: a magyar törvények ezen téren azt mondják kissé kifinomultan, hogy "lopni szabad, azonban osztozni tilos!"

Mondjuk ez is megérne egy misét. Főleg, hogy ugye alapból általánydíjat fizetsz minden adathordozó, vagy adat rögzítésére képes készülék esetén, ami véletlenül pont az Artisjushoz fut be. Kb. olyan ez, mintha mindenki adóját azért emelnék, mert "úgyis lopni fog".

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.09. 11:00:16

@Gunther:

ez azért nem a "hazavittem a füzetet a munkahelyemről" eset

100 millió > füzet,toll,papír
100 millió > füzet,toll,papír
100 millió > füzet,toll,papír
100 millió > füzet,toll,papír
100 millió > füzet,toll,papír
100 millió > füzet,toll,papír
100 millió > füzet,toll,papír
100 millió > füzet,toll,papír

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:03:51

@Bélapáti Béla: sajnos már nem tudom neked prezentálni liberó ezirányú kommentjét, de ő, mint a becsületesség mintapéldánya a torrentezést is lopásnak tekinti.

Háááát, azért az "eredeti" példányon is szerepelnek bizonyos tilalmak, hogy mit szabad az adott termékkel, és mit nem :)))

De ez nem akadályoz meg minket abban, hogy "letőőőőccssünk", meg osztán seeeeeedeljük, mert különben kibaxnak az ncore-ról :))))

Homeoffice 2009.09.09. 11:04:24

@zero:
Ez világos és tudom...
Sajnos a pofátlanságnak csak a lehetőségek szabnak határokat.
A másik dolog hogy a szoc érában nevelkedett elvtársak ezen nevelkedtek.
És ismételem.. nincs annyi fa. (bár kéne)

f.m.j. 2009.09.09. 11:04:53

@Nagyi Kedvenc Kisunokája:

Itt az arányokkal van a baj, meg az ellenőrizhetetlenséggel, meg azzal, hogyha lebuknak, nincs következmény. Nagyon hiányolom, a felelősségrevonást.
Igen, azt elismerem, hogy minden ország minden politikusa lop, de azért én azt látom, hogy egy icurkapicurkát arra is figyelnek a más ország politikusai, hogy az országának (érted, a hazájának, népének) nagy kára ne származzon belőle, sőt, jó, ha a polgárok nem halnak éhen munka mellet...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:05:25

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): én szó nélkül hagynám ott. A munkámat nyíltan fizessék meg, ne pedig ilyen-olyan borítékok mentén. Igaz, nekem nem kell tartanom az éhhaláltól, legalábbis egyelőre.

Marcellusca 2009.09.09. 11:05:40

Hogy az a szájba lökött ...
Van még? (Nem kell válaszolni, csak költői!)

Az agyam elhajítom az ilyen gerinctelen emberektől.
A csúcs az a visszadátumozott, halottnak kifizetendő lóvé.
Basszus, Anyósom két éve halt meg. Mi meg azóta nyögjük a temetéssel járó költségeket, mert adósságba vertük magunkat. temetetlenül mégsem maradhat.
Igaz, sem Ő, sem Apósom nem dolgozott ilyen "jó" helyen.

Már egy korábbi posztban, amiben valamelyik helyi kiskirályról volt szó, akkor feltettem a kérdést, ami most is aktuális. A 3200 önkormányzatban még hány ilyen lehet? Csak kisebben/nagyobban, amire nem derül(t még) fény.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 11:06:45

@Geza: Szeretem a kommentjeidet :o)

Amit írtál az nem idealisztikus, hiába mondják sokan, sok helyen ez még most is így működik, napjainkban is. Kisebb, zártabb közösségekben pedig mindenhol.

Azt sajnálom, hogy akik azt mondják, hogy ez a követendő mentalitás és úgysem lehet javítani rajta, szóval azok az emberek nem egy normálisabb banánköztársaság vezetői... Ha kiválasztunk az idei évből egy random hetet, megnézzük, hogy mik derültek ki szeretett vezetőinkről és átültetjük a fent említett példába, akkor ott már a hadsereg vezetné az államot, a "megtehetem, ezért lopok" vezetők meg valahol a környező ültetvényeket trágyáznák, a páratartalom miatt gyorsan bomló testükkel.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:07:09

@mókusfüles bukósisak: természetesen. Csak kíváncsi voltam ,mennyire toleráns a banda, ha valaki nemn ért velük egyet. Köszönöm azoknak, akik nem bunkóztak le, hanem próbáltak észre téríteni.
A régiek pontosan tudhatják, egyáltalán nem ilyen vagyok. De érdekes teszt volt, köszi mindenkinek.
És elnézést, ha megbántottam bárkit is.
Tökéletesen egyetértek a börtönt, kivégzést, és hasonló szépeket kívánókkal a mocskos szemét tolvajoknak.

derelyegrádi szellem 2009.09.09. 11:07:23

@zero:

így van, ez egy valódi alaki (egy cselekmény több bűncselekményt valósít meg) és egyben anyagi (több cselekmény több bűncselekményt valósít meg, és ezek egy eljárásban bírálják el) halmazatnak néz ki, ráadásul most látom, hogy a halott fizetését is felvették, az pedig csalásnak minősül, így +1

Ebből egy kemény kezű bírónál össze lehet szedni 4-5 év börtönt is.
Ami te most kevesellni fogsz, ő meg - ha megkapja - sokallni. :-) Ez így szokott lenni.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:08:04

@Seduxen: a legjobb, legmókásabb tilalmon mondjuk jót röhögtem, a tilos lejátszani részen "olajfúró szigeteken"... :D

@mókusfüles bukósisak: amúgy pont a következmények elmaradása miatt harapódzott ez el.
és még én voltam a hülye, amikor írtam, hogy igenis KELL a közvetlenül választott tisztségviselők visszahívhatósága. holott, ha nincs következmény, maguktól NEM mondanak le.

Marcellusca 2009.09.09. 11:08:27

Ja, még annyit: Kezdem tisztelni/szeretni a meztelen csigákat!
Ezek után már nem tűnnek olyan gusztustalannak és kártékonynak.
(Meg lehet, hogy több a gerincük is!)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:08:29

@ylion: Én is, de meg kell mondjam azért, nehéz lenne. Belegondolnék, mennyi szépet, jót adhatnék belőle a nejemnek,kislányomnak..nehéz döntés lenne, hidd el.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 11:09:01

@derelyegrádi szellem:

Azt már bele sem írtam a postba, hogy semmiféle papírja nem volt rendben a Kht-nak, minden adózási és számviteli előírást figyelmen kívül hagytak, összevissza nyilvántartások, hiányzó dokumentumok, leltár nuku stb.
Ez, a fentiekhez képest semmi.

f.m.j. 2009.09.09. 11:09:33

@derelyegrádi szellem:

pontosan erre gondoltam.

Akkor ne kötélgyárazzunk, meg ne játszunk radikalizálósdit, ha közben meg igazából mi is ezt tennénk, amit a rohadékok... :)

Bocs L42, de kicsit ellentmondtál önmagadnak, meg a tőled eddig megszokott kommenteknek, feljebb írtam hogy remélem csak cinizmusból fakadó kitörés volt :)

Geza 2009.09.09. 11:10:02

Ez az egész 'ha a fazéknál lennék, lopnék-e belőle' kérdés nem más, mint a jó öreg Fogolydilemma-helyzet újabb előadásban
hu.wikipedia.org/wiki/Fogolydilemma

Itt a fazéknál lévők és a fazekat töltők játszanak, ahol is a fazéknál lévők részéről a 'becsületesen kezeli a közpénzt' felel meg az 'együttműködik'-nek és a 'lop belőle' az 'elárulja a másikat'-nak, míg a fazekat töltők részéről a 'rendesen adózik' az együttműködés és a 'csalja az adót' az árulás megfelelője.
Nomármost, Mérő egyik könyvében (tán a 'Mindenki másképp egyforma' volt az, de ez nem biztos) írta, hogy próbaképpen versenyeztettek algoritmusokat, amik más-más módon kezelték ezen problémát, és a győztes mindig egy bosszantóan egyszerű program lett:

- első lépésben kooperál
- minden egyéb lépésben azt teszi, amit az ellenfél tett az előző lépésben

Ezek alapján persze az első 'botlástól' számítva ők folyamatosan lopnák a mi folyamatosan csalva fizetett adónkat, de a fenti tanulság ellenére a befizetett adók nagy része rendesen a szabályok szerint lett befizetve, míg a közpénzből történő kifizetések messze nagyobb része fordítódik csalásra és lopásra, így láthatjuk, hogy a másik fél nem ezt a stratégiát folytatja, hanem konstans módon 'elárul' minket.

Az ez okozta kár ellen pedig a játék keretein belül szintén csak az adózás elcsalásával lehet védekezni, ami megintcsak senkinek sem jó, legfeljebb összértékben kevésbé rossz.

A megoldás a játékon kívül létezik csak: át kell nyúlni a tábla felett és úgy orrba vágni a másik felet, hogy szikrázzon még a füle is.

Na, ennek az analógiája a szigorú (még evilági) büntetés, amit -ha az össz-sérelmet minimalizálni szeretnénk- inkább elrettentő, mint megtorló elven kéne alkalmazni, azaz az időrendben előkerülő első ezer csalót szépen fellógatni a Lánchíd alá, aztán várni egy-két hónapot, hogy lássuk, hat-e a kúra, aztán ha nem, akkor ismételni, egész addig, amíg vagy elfogynak a tolvajok, vagy rájönnek, hogy ezen szabályok mellett már nem éri meg nekik az eddigi stratégiájuk.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 11:10:22

@laspalmas: Nem, de a balhé már pár napja kibukott, készültem egy kicsit előre. xD

(Amúgy persze Végh Ágnes volt, aki eltörölte a 13. havit, ami cca.: 100 milla lett volna.)

z666 2009.09.09. 11:11:42

@Seduxen:
Addig nyomatják, hogy a torrentezés lopás, hogy már mindenki valamennyire tolvajnak tekinti magát. Innen már nem is tűnik akkora bűnnek az igazi tolvajok lopása.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2009.09.09. 11:12:39

@ylion: Voltak erős királyaink, de azt azért ne felejtsd el, hogy akkoriban a dézsma a földesúrhoz került. Azaz minden gond és baj nélkül megkapta a hűbérbirtokán termelt összes javak 10%-át. Hány Széchenyi volt? Hányan ajánlották fel egy éves jövedelmüket valamilyen közcélra? A többség egyszerűen eldorbézolta, mint pl. Széchenyi dédunokája szinte a teljes vagyont.

Azonkívül voltak gyenge királyaink is: Csák Máté tevékenységét pl. haláláig nem sikerült visszaszorítani. Hunyadi Mátyásnak mi is történt a tesójával? Kivégezték. Mintha Nagy Lajos se tudta volna az érdekeit maradéktalanul érvényesíteni az Adrián. Szent István korában sem véletlenül volt olyan a törvénykezés, hogy aki lopott, rabszolga lett. Ulászlónak nem engedelmeskedtek a püspöki seregek a Mohácsi csata előtt.

Szerintem minden korban megvoltak a jellemgyengeségek is, meg a példaértékű dolgok is.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:12:40

@derelyegrádi szellem: nem számít minősített esetnek, hogy a közvagyonból sikítozott? mert ha de, akkor az a törvények szó szerinti alkalmazása mellett is 5-ről INDUL. plusz egy keményebb bíró simán beleveszi azt is, hogy negatív példát mutat, ami kihat az ilyen típusú bűncselekmények terjedésére, ezáltal szigorúbban ítéli meg az esetet. Igazából az a kérdés, az illető kiről mit tud. Ha tényleg sima gyalogáldozat volt a történet, akkor ez lehet 8-9 év is simán.

Ha viszont védett személy - túl sokat tud - akkor nem lesz belőle semmi, megússza eljárás nélkül.

Rorschach · http://lowfast.blog.hu 2009.09.09. 11:14:04

A halálkufárkodós résznél egy pillanatra megálltam a rágásban.
Néha, ezeket a posztokat olvasva, a lelki szemeim előtt egy petricsészényi gennykeltő baktérium, és egy liter háztartási hypo jelenik meg, és különféle interakciókba lépnek egymással.

Marcellusca 2009.09.09. 11:14:20

@uniplet: Én megmondom: Erősen fog a nullához konvergálni!
Ebben biztos lehetsz.

Azért ennek a nőnek a példája is jól rámutat, hogy miért "kell" megnyerni egy választást.
Nem, nem a Zembereken akarnak segíteni! Lóf@szt!
Minél közelebb kell kerülni a "húsos fazékhoz". Csak erről szól az egész.
Ha már ott vannak, lehet tojni nagyívben a választópolgárokra és kezdődhet a szabadrablás.

Húúúú, most megint nincs szükségem kávéra!
Pedig csak egy órát szunyókáltam az éjszakás műszak után.

Köszi, 'Palmas! :D

f.m.j. 2009.09.09. 11:14:27

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):

Hál' Istennek, jól gondoltam :)

(az előző elöbb ment, mint olvastam volna a válaszodat, de az se leoltás, én olyat nem is tudok :))

derelyegrádi szellem 2009.09.09. 11:14:30

@laspalmas:

ez azért van, mert ha precíz és követhető a bizonylatolás, akkor könnyebb lebukni, és utána könnyebb bizonyítani. Így mindent egyesével kell összeszedni, keresni, egyáltalán kideríteni hogy kell-e valamit keresni, és ha igen, kin és hol.

Most éppen pont egy teljesen hasonló ügyön dolgozom /nem elkövetőként :-) /, ott is pontosan ugyanilyen dolgok történtek, tükörképe ennek sztorinak.

Ha szólsz előre, némi szakmai segítséget tudtam volna adni, de enélkül is nagyon jó lett a poszt.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 11:14:47

A betonra kertészt felvenni nekem nagyon durva.
Iszonyúan magabiztosak ezek.

z666 2009.09.09. 11:14:59

@Geza:
"Na, ennek az analógiája a szigorú (még evilági) büntetés, amit -ha az össz-sérelmet minimalizálni szeretnénk- inkább elrettentő, mint megtorló elven kéne alkalmazni, azaz az időrendben előkerülő első ezer csalót szépen fellógatni a Lánchíd alá, aztán várni egy-két hónapot, hogy lássuk, hat-e a kúra, aztán ha nem, akkor ismételni, egész addig, amíg vagy elfogynak a tolvajok, vagy rájönnek, hogy ezen szabályok mellett már nem éri meg nekik az eddigi stratégiájuk."

Bizony-bizony, fel kell rúgni a szabályokat (szabályaikat)!
A konkrét megoldási javaslatod is tökéletes... :)

Karvaly 2009.09.09. 11:15:45

@ylion: közvetlenül választott tisztségviselőknek visszahívhatóség, a többieknek éves teljesítményértékelés, a konklúziók levonásával.

beleszolok 2009.09.09. 11:16:16

Ez az egész kérdés elméleti. Mivel ilyen helyekre csak kipróbált elvtársak kerülhetnek, akiknek nem jelent gondot a lopás. Egyébként szerintem Zero alulbecsülte az 50% leadót, ekkora összegeknél 70% körül gondolom. De még így is megéri neki, hiszen az erre befizetett járulékok, miegyebek a delikvenst gazdagítják pl nyögdíj szempontból.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:16:42

@ylion: azaz! tekintve, hogy kis hazánkban milliószámra vannak "olajfúró-telepek". de asszem börtönökben is tilos (ha jól rémlik), úgyhogy sorry HunvaldGyuri, a Kiéhezett feleségek 12.-t nem tudom neked bevinni, meg kell elégedned Kolompár Hásszán "szerelmével" :)))

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:16:53

@Geza: yesss, adok egy vasöklöt hozzá, oks? Amúgy, a leírtakhoz annyit, az adónkat most is lopják, csak a játék ránk vonatkozó része, a tisztességtelenül, lásd elcsalva befizetett adó, az nem működik. csak bizonyos körökön belül, és szinten felül.
Amúgy, nagyon át kéne már írni azokat a játékszabályokat.:)

beleszolok 2009.09.09. 11:17:17

@laspalmas: A repedések közt kinéz néha a wildlife :D

Bélapáti Béla 2009.09.09. 11:17:22

@laspalmas: onnan is le kell söpörni a hullott leveleket, nem? ;)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.09. 11:17:43

@derelyegrádi szellem:

én nem keveslek, bár 100 milliót -> 4-5 év ... lehet mégis xD

Bár ilyenkor mindig eszembe Princz önelégült feje az ítélethirdetése után ...

Marcellusca 2009.09.09. 11:17:47

@uniplet: LOL!

Ezt a kijelentést, asszem itt "szabadalmaztatni" fogjuk!

Természetesen méltányos juttatás fejében. :D
Te nem kapsz "felfüggesztettet". :DDDD

derelyegrádi szellem 2009.09.09. 11:18:17

@ylion:

nem gondolnám. 8-9 éveket ilyenért (sajnos) nem osztanak, aztán van ám enyhítőszakasz is, ami megenegedi az alsó határ átlépését, bár erre bűnhalmazat esetén nem igen kerül sor.

a "negatív példamutatásra" nem emlékszem a BK 154-esből

Anomalocharys 2009.09.09. 11:18:34

@Geza:

Sajnos valószínűtlen eset, mert ehhez a jogszabályokat át kellene dolgozni, a bíróságokat és ítélkezési gyakorlatukat pedig egy alapos etikai felügyelettel ellátni, hogy meg lehessen tenni.
De nem lenne rossz... ;)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 11:19:19

@derelyegrádi szellem:

Szellem!

Nyugtass meg, hogy ilyenkor minimum egy teljes vagyonelkobzás jár a börtön mellé... és minimum utánamennek, hogy vissza lehet-e szedni, _bármilyen_ még törvényes eszközzel a zsetont

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:19:32

@z666: beleszarok -e, hogy lopásnak tekintik? IGEN.

majd ha az agyonadóztatott jövedelmem mellett NEM kérnek ilyen pofátlanul magas összegeket egy dvd-ért (legyen az film, vagy játék), akkor megveszem az eredetit. Pláne annak fényében fordul ki a belem, hogy tudvalévő, hogy MIÉRT ennyi az annyi! Mondjuk 990.-Ft-os dvd-filmek dögivel vannak otthon, azok között igazi KINCSEKRE lehet bukkanni, azokat meg is veszem.

eszkep 2009.09.09. 11:21:10

Talán mondanom sem kell, hogy ennek "nincs hírértéke" az Indexen. Van helyette viszont "Minden cigány áldozat", 176. rész:

index.hu/belfold/2009/09/09/tenyek_es_tevhitek_a_bunozes_a_ciganyok_vereben_van/

és íme az elmúlt évek egyik legmókásabb cikke:

index.hu/belfold/2009/09/09/a_zsinagoga_kozeleben_randaliroztak_a_melegfelvonulas_alatt/

Egy apró motívum:
"A Simon Wiesenthal Központ (SWC) arra kérte kedden az Európa Tanácsot (ET), hogy állítson fel vizsgálóbizottságot "a fasiszta vírus magyarországi terjedésének megállítására"."

Erről eddig még a baloldali média sem tudott, de most kiderült:
"szombati budapesti melegfelvonulás alatt ötszáz neonáci és bőrfejű tüzet gyújtott a budapesti zsidó negyedben, ahol megtámadták a Zsidó Nyári Fesztivál több látogatóját."

eszkep 2009.09.09. 11:22:37

@zero: Bizony. Ennyi pénzt nem lehet ellopni "saját szakállra", ilyen tételnél már jattolni kell rendesen!

f.m.j. 2009.09.09. 11:23:10

Ha ez a nép annyira radikális lenne, mint amennyire mondják, itt pusztult volna mindenki, aki politikus létére lopott, csalt, hazudott, közpénzt hűtlenül kezelt, hamis vádak alapján tart fogva politikai foglyokat.
Én utálom a tipizálást, de ez a teszetoszává válás sokkal jellemzőbb ránk magyarokra, a pathópáloskodás, halogatás.

derelyegrádi szellem 2009.09.09. 11:23:56

@Félkupica_Fehér_Főnök:

lehetőség van rá, de nagyon ritkán alkalmazzák.

Én lassan ott tartok, hogy állami (közvagyont érintő) korrupcióra és kapcsolódó tényállásokra statáriumot hírdetnék, fő-, és jószágvesztéssel.

beleszolok 2009.09.09. 11:24:49

@eszkep: Pontosan. Ez tulképpen maffia módszer, amikor egy jól meghatározott hierarchiába szerveződve végzik a lopásokat, és a megfelelő arányú pénzt leadják a jövedelemből felfelé, a védelemért cserébe.

Plutonic 2009.09.09. 11:25:07

@Bélapáti Béla: Elbeszéltek egymás mellett. :(( @*Kötélgyártó kisiparos*(L42) EGYÁLTALÁN NEM OLYAN!

@Seduxen: Torrent, mi? :DDDDD A végén megint megjelenik.... :DDDD

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:26:48

@Seduxen: mélyen egyetértünk, én is így gondolom, majd ha normális áron lesz,megveszem. Így is megvettem jónéhányat, mert annyira szeretem.
De ez is lopás, amit ők művelnek, az artisjus címke mögé bújva.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:27:22

@Marcellusca: a politikusainkhoz képest a ház nélküli csiga egy gerincoszlop.

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): nehéz bizony. de ha eltennéd, idővel a kislányod kérdezné, hogy "apa, honnan telik nekünk ilyesmire? a többieknek ilyenjük nincsen!" - és az ekkor elárasztó szégyen elég ahhoz, hogy megacélozzon, ha esetleg a lelkiismeretem nem lenne magában elég erős.

@RAMBO: Csák Máté tevékenysége külön műfaj, ő III. András alatt kiépítette a saját homokozóját. Onnan kirobbantani mai módszerekkel is nehéz lenne. Károly Róbertnek el is ment rá majd' 20 éve arra, hogy próbálkozott.

A Hunyadi családnál én inkább Mátyás balkézről született fiát emelném ki, aki apja akarata ellenére sem lehetett uralkodó, és ebben részben saját képességei (leginkább azok hiánya) akadályozták, valamint az az apróság is, hogy Mátyást pont a következetes adóbehajtása miatt a nemesek azért csak megutálták.

Nagy Lajos inkább hadikirálynak tűnik a szememben, mint uralkodónak.

Igazából azon viszont tényleg nincs mit vitatni, hogy bizony voltak kifejezetten gyenge uralkodóink is; illetőleg voltak olyanok is, akik bizony maguk is belefolytak a játszmákba.

A gond az, hogy jelen korunk magyar politikusai még nem hoztak példaértékű dolgokat. Persze lehet, idővel lesznek ilyenek is, de közben nőnek fel a nemzedékek sorra... És bizony zavar, hogy nem csak én nem láthatok jó példát tőlük, hanem - ha lesz egyáltalán - még jó eséllyel az unokám se... Nem hősök kellenek, az igaz, de tisztességes emberek, azok bizony nagyon is kellenének fent is...

Bélapáti Béla 2009.09.09. 11:29:20

@eszkep: vazz, jó olvasni, ahogy magyarázzák a magyarázhatatlant...
@Plutonic: bocsi, én nem az előéletére válaszoltam, nem ismerem személyesen, és nem olvastam végig az összes itteni kommentjét, így nem tudom, ő milyen. Én az itteni kommentjére reagáltam, ami úgy szólt, ha ilyen pozicióba kerülne, ő is lopna. Mint később írta, csak "tesztelni" akarta hogy milyen befogadóak az itt kommentelők, amit nem igazán értek, hiszen köztudott, hogy a vb nácziblog, illetve ironizált.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:30:06

@eszkep: igen, ez a szomorú, hogy nyakig benne vannak a vezetőik is, és amikor borul a bili,ártatlan fapofával kijelentik,ők erről semmit se tudnak,és majd most jól kivizsgálják, gusztustalan férgek.
Pedig jól tudjuk, ők az ész ezekben a dolgokban.

f.m.j. 2009.09.09. 11:30:22

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):

no, akkor hadd mondjak egyet, szerintem ezzel kenterbe verek minden torrentezőt :)
Én a könyvtárból kikölcsönzöm, és ha tetszik, lemásolom saját használatra, de le is töltök (sorozatokat pl. tuti nem veszem meg 5-8000ért), szóval?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:30:27

@Plutonic: @*Kötélgyártó kisiparos*(L42): mondok jobbat: jó néhány zenei cd-t úgy vettem meg eredetiben, hogy előtte letöltöttem, hogy meghallgassam, 4000-t nem akartam zsákbamacskát venni.

Nem hiszem, hogy bármi változna, ha holnap reggelre megszűnne a torrent, és MINDENKI beballagna az első Saturnba megvenni az eredetit. Max annyi, hogy az eftásaknak még több "ellopnivalójuk" lenne :))

Plutonic 2009.09.09. 11:30:28

A poszthoz meg annyit, hogy ez még távolról sem a legalja.
Nem oly régen volt egy mondat valakitől: "Messze van még jövő tavasz..::".
És igen, én sem támogatom a bötönbüntetést.
Álljanak egymás mögé, így egy golyóval többet is lehet egyszerre kiiktatni.
És ismét csak huhogok egy sort, NAGYON NAGY balhé lesz ebből és nem klasszikus (vagy éppen pont olyan) igazságszolgáltatásra gondolok.

Geza 2009.09.09. 11:31:47

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):
"Amúgy, nagyon át kéne már írni azokat a játékszabályokat.:)"
Ez így van!

Az első lépés amúgy mindenféleképp annak a bebiztosítása kellene, hogy legyen, hogy akiknek a rend fenntartatása a feladata, na azok mindenképpen tisztességesek maradjanak. Ez kezdődne az ún. törvényhozással, folytatódna az ún. igazságszolgáltatással és végződne az ún. rendőrséggel: ha ezek bármelyike is korrupt és/vagy korrumpálható, akkor az egész folyamat elszabotálása már csak pénz kérdése.

Ha ez a három megbízhatóan a köz érdekében tevékenykedne, akkor az már lehetővé tenné a gazdasági vonal megtisztítását, de minden egyéb rendberakását is.

Csak az a fránya 'ún.'-et ne kellett volna kitennem, mert sajnos ahogy látom, abból a háromból itt és most mind a három korrupt/csaló.
Na, itt a baj igazából, és már seregünk sincs, hogy a banánköztársaságokban megszokott puccs-csal takaríthassunk ki némiképp.

Ami meg a vasöklöt illeti: páncélököl kéne inkább, vagy még inkább páncél-rém :), amivel lassan vissza is érünk a jó öreg MG42-höz.
'Minden út Rómába vezet' - mondanám, ha fasiszta lennék :).

Combi a ballibes Ferkófan 2009.09.09. 11:32:46

"Nem baj Gyula, az MSZP-válogatott börtönnaplója tuti bestseller lesz! :-)"

Naív...nagyon naív.

beleszolok 2009.09.09. 11:33:11

@ylion: Én nem várok kiemelkedő teljesítményt, de úgy gondolom, hogy amennyiben orbánék maradtak volna legalább még egy ciklusra, akkor egyrészt jobb feltételekkel csatlakoztunk volna az unióhoz, és talán 2007-ben meglett volna az euro is. És akkor megint talán nem szoptunk volna ekkorát a válsággal se. Persze ez csak talán marad, mert a valóságot látjuk. És azért valljuk be, ennél csak jobb lehetne.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:33:47

@Bélapáti Béla: Egyébként, télleg nem tudom, ellen tudnék e akkor állni a dolognak. Most azt mondom,igen. De ott a 100millió előtt , hát nem tudom, kibírnám e? Tulajdonképpen ezt írtam, csak kicsit provokatívabb stílusban.
Ha igazából belegondolsz, te is érezheted, 100 millió az nagyon sok pénz,főleg a hozzánk hasonló kispénzű embernek.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:34:06

@Geza: "'Minden út Rómába vezet' - mondanám, ha fasiszta lennék :). "

avagy "Mussolini óta a vonatok nem késnek"! "Kár", hogy már nem él az öreg benito, milyen fasza kis máv-vezér lehetne belőle :)))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:34:14

@Seduxen: igen, sitten is tilos a vetítés.
OFF:
Amúgy meg, Galaxis Útikalauz Stopposoknak, 1550-ért megérte :-) Na nem az amerikai változat, a BBC-s angolhumoros 1982-es változat :-)
ON:
@laspalmas: ilyenkor beugrik egyik Harkonnen-mániás haverom, aki közölte - igaz, mattrészegen - hogy milyen mókás lenne a Földet leaszfaltozni... :D
@derelyegrádi szellem: nem Btk. kitétel természetesen, de az indoklásba beteheti szó nélkül, hogy EZÉRT nem az enyhébb oldalra viszi a dolgokat.

Hetfield 2009.09.09. 11:34:29

@Seduxen: Te inkább maradj csöndben torrentbajnok!!!! :DD

Plutonic 2009.09.09. 11:34:30

@Bélapáti Béla: Értem én, csak segíteni akartam a kommunikációt! :)

@Seduxen: Pipa! :)) Hasonló történéseim nekem is voltak.
De mostanra azért már nem vagyok biztos abban, hogy meg is tudnám venni azokat, amiket szeretek....
Eftársaknak meg én adnám az ajádék cd-t.
Perselyként használva őket, végbélbe illesztve a tokokat ás lenne benne cd is, ígérem! :))

Marcellusca 2009.09.09. 11:35:10

@Bélapáti Béla: Őőőő, izé, nem akarok nagyon belefolyni a vitátokba, de lenne némi észrevételem.

Itt nem pár ezer forintról van szó, hanem milliókról.
Mindezt úgy, hogy minimális a lebukás veszélye és védve van a segged, mert más is kapott belőle, tehát kénytelen megvédeni, kihúzni a slamasztikából.

Úgy gondolom, ha megnövekszik a tét, akkor könnyen megváltozik az ember.

Szerintem erre célzott Kötélgyártó.
Pár szaros ezresért nem fogsz becstelenség útjára térni (az emberek zöme /remélem/ így érzi), de amikor már milliókról van szó, és látod, hogy sokan megteszik és milyen jól élnek, akkor (lehet) megváltozna a véleményed.

ErEr 2009.09.09. 11:35:36

és aztán meg mindig jön a sírás hogy nincs semmire sem pénz, adózzatok jobban.
Kínai módszert kellene az ilyenekre alkalmazni... legyen már valami elrettentés...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.09.09. 11:35:58

@laspalmas:
ez azért el lett játszva állami szinten, mármint a leltár hiánya:) akkor nekik mér' ne lenne szabad -kérdezhetem álnaivan.)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:39:10

@Hetfield: lófaszt, alig 9.5 az arányom :)))

@Plutonic: mi tagadás, én főleg a játékokkal vagyok így. nem igazán engedhetem meg magamnak, hogy 10-15.000-t vegyek meg egy rühes fps-t.

ráadásul az IGAZI tragédia: múlt héten elszállt a kurva vinyóm, és ugye az "okos" egyszeri felhasználó (ez lennék ÉN), hiába van 2 vinyó a gépében, tendenciózusan ARRA a merevlemezre ment majdnem MINDENT, amin az op.rendszer van :)))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:39:30

@Geza: látom a mintaterved 'kirobbanó sikert' érne el :-) Jelenleg mindegyik ágazatban jelen van a korrupció. Nyilván nem mindenki korrupt, de nincs is rá szükség. Elég, ha csak egyes embereket kennek meg, és a rendszer összedől, nem működik megfelelően. Kicsit olyan a vezetés, mint egy Oracle adatbázis, listener nélkül :@
@beleszolok: ez már múlt idő, és 2002-ben azért tett róla a Fidesz is, hogy ne maradjon hatalomban (nem fogták vissza az összevissza nyilatkozó hülyéket, így bőséges munícióval szolgáltak az mszp-nek).

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): 100 millió forint? Nekem ne mondja hogy 100 millió forint! Mondja azt, hogy 500 ezer forint! Annyit már láttam egyben! :D:D:D:D

kill004 2009.09.09. 11:39:54

@Seduxen: Nem az. :)))

Emlékszel a Mátrix, Elite HUB-ügyre? Ott a bíró, az indoklásban kifejtette, hogy a megosztás csak akkor bűncselekmény, ha anyagi ellenszolgáltatással jár. Magáncélra belefér a szabad felhasználás kereteibe. Az, hogy a Pro-art, meg az asva mit mond, lényegtelen:magáncégek.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:40:32

@Geza: Na igen. De szvsz. az kivitelezhetetlen dolog, hogy tisztességesek maradjanak. Amíg a polgárok, vállalkozók, befektetők, üzletemberek korruptak, addig őkis azok lesznek. Mert ha magától rendes is lenne, tisztességes, akkor is beleviszik. Mindenkinek van valami gyengéje, amit simán kihasználnak ellene, ha érdekük úgy kívánja, márpedig úgy kívánja. És ha , akár kényszerből, akár magától, de egyszer is megtette,onnantól nincs visszaút. Szóval, fogalmam sincs, ezt hogyan lehetne elérni.

Bélapáti Béla 2009.09.09. 11:40:42

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): értem amit mondasz, de nem értek vele egyet. Én azt gondolom, hogy megértem miért teszik ezek az emberek azt, amit tesznek, de nem értek vele egyet, és én semmiképp nem tennék ilyet.
Hogy konkrétan a 100 mio-ra válaszoljak.
Valóban, nagyon nagy pénznek tűnik, főleg megkeresni, pár tíz évet le kellene húznom érte. De nem olyan nagy pénz azt elkölteni, és nem annyira nagy pénz, hogy megérje az elveimet feladni érte. Mivel vagyok abban a pozicióban, hogy viszonylag szabadon, kijátszható rendszerek mellett hozzáférek ekkora pénzekhez, sőt, sok ilyen ismerősöm van, ezért bátran mondom, hogy én bizony nem hogy otthagynám, de ott is hagyom, nap mint nap. Többet ér nekem a tisztességem és a tisztességes munkám. És nem gondolom, hogy ha több milliárdhoz férnék hozzá, akkor másképp gondolnám ugyan ezt.

Hetfield 2009.09.09. 11:42:13

@Seduxen: Bázz, seed szervert dugtál a gyerek szobájába? :O

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:44:07

@Bélapáti Béla: ne menj politikusnak, nem lenne hozzá gyomrod. mondjuk nekem se, túlzottan hozzászoktam ahhoz, hogy bíznak bennem és abban, hogy tisztességes vagyok.

Ahogy Ian Watson írta egyik Warhammer regényében, egyes fajok nem mondják azt, hogy "tisztességtelen politikus", mivel fölösleges szóismétlésnek tartják.

'nuff said...

Plutonic 2009.09.09. 11:44:42

@Seduxen: :))) Használj Mac-et! :)))) Azzal sokkal kevesebb esélyed van erre. :))
Nem lehet már kikaparni az adatokat?
Mondjuk nem olcsó, de ha muszáj....
Lassan meg már ott tartunk, hogy a kaját is letölteni kellene javarészt... :((

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:45:06

@ylion: Klasszikust csak pontosan! na jó, most eltekintek ettől:D
Nagyon úgy tűnik, a megfelelő embereket mindenhol megkenték, mert a rendszer hamarosan összedől.
És maga alá temet bennünket is, akik pedig ezt okozták, a tetején fognak taposni, és keresnek egy másik országot, amit tönkretehetnek.

Bélapáti Béla 2009.09.09. 11:45:38

@Plutonic: köszi! :)
@Marcellusca: ld. előző hozzászólásomat. Max. milliárdok változtathatnák meg a véleményem, de nem hiszem, hogy megváltozna. Azért nem mondom biztosra, mert milliárdokat én sem láttam még, de a százmilliók most sem csábítanak.
"Mindezt úgy, hogy minimális a lebukás veszélye és védve van a segged, mert más is kapott belőle, tehát kénytelen megvédeni, kihúzni a slamasztikából."-ezzel vitatkoznék, a tolvaj általában mindig a kicsike, akit be lehet áldozni, és be is áldozzák. Amellett sosem lehet TELJESEN biztos benne, hogy nem kapnak el, és nekem ezt a stresszt nem érné meg a dolog. Hogy ne tudjam nyugodtan élvezni a pénzemet, azért miért lopjak? Akkor inkább dolgozok keményen, és élvezem azt a kevesebbet, de nyugodtan.

Plutonic 2009.09.09. 11:46:55

@Bélapáti Béla: Akkor riszpekt Neked! És én is csatlakozom ylion-hoz: ne menj politikusnak! :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:46:55

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): tudom, 100 font és 24 font, az átirat nem véletlen :-)
Inkább az a kérdés, hogy meddig éri meg az országot fenntartani hitelekkel külföldről. Mert addig van ilyen, hogy Magyarország.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:47:43

@kill004: jé tényleg... :)))

@Hetfield: nem, alig-alig töltök le: 82.85 GB LE, 806.49 GB FEL.

Marcellusca 2009.09.09. 11:48:01

Na, vazze, hova kerültem? :)

Még ennyi ámítógépbuzit. :D (Assenem tudom miről beszéltek.)
Fogadjunk, szombaton voltatok egyet "sétálni"! :DDDD

f.m.j. 2009.09.09. 11:49:11

@Marcellusca:

jó, de miért van az, hogy nekünk KIZÁRÓLAG olyan politikusaink vannak, akiknek megremeg a kezük pár millió miatt?
Most nem azt akarom mondani, hogy én, vagy az itt kommentelők különbek lennénk, mindenki emberből van, én mégis a magam nevében megkockáztatom, hogy fogcsikorgatva is, de ellenállnék, és abban reménykedem, hogy itt sokan tiszta szívből háborodnak fel, nem irígységből, mert akkor mi is nagy hazugok lennénk...

Közülük meg 1000-ből nincs egyetlen tisztességes sem? Hát hogy hoztuk ezt így össze?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:49:18

@Plutonic: de, éppen folyamatban van, oszt meglátjuk, hogy mit menthetünk meg... megérdemlem mondjuk, a saját baromságom! (a telepített progiknak ugye kasza, az tiszta sor, ami jobban fájna az a ca. 3000 fénykép, ami szintén ott lakik :((( ).

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 11:49:24

@kill004: Az ügyészség volt aki kimondta, bírói szakaszba el sem jutott a dolog:

"és még ha tényként fogadjuk el, hogy a szerveren döntően szerzői jogvédelem alatt álló műveket osztottak meg, a nyomozás akkor sem tárt fel olyan bizonyítékot, hogy ez bárkinek a jövedelemszerzését vagy jövedelemfokozását szolgálta volna, tehát hogy a művek megosztása túllépte volna a szabad felhasználás kereteit".

Tessék.

Tehát amíg nem meszelnek el legalább egy letöltőt, addig Liberté is bekaphatja a torrentezés = lopás elméletével. Mint egyszerű állampolgár, én jobban hiszek az ügyészségnek, mint egy fórumtrollnak :o)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:51:00

@Bélapáti Béla: Örülök, hogy ilyen tisztességes vagy. Bár mindenki ilyen lenne. De , van pici különbség kettőnk közt. Én nem tudom, hogy viselkednék ilyen helyzetben, mert még nem láttam ennyi pénzt sosem, és nem is fenyeget ennek veszélye.
Ettől függetlenül, bízom benne, hogy ellenállnék neki, de őszintén írom, ezt nem tudom biztosan. De ahogy nemrég Yilon írta, a lelkiismeretem nem hagyná.
Ha nem így lenne, nem érezném magam jól itt, köztetek.

Marcellusca 2009.09.09. 11:52:02

@Bélapáti Béla: Én teljesen megértelek.
Viszont Kötélgyártót is megértem.

Anno velem is előfordult, hogy milliókat érő csekkeket nyomtak a markomba, hogy így, számolatlanul vigyem el A-ból B-be.

Ma már erőteljesen elgondolkodnék rajta, hogy egy-kettőt lecsippentsek róla.
Anno ez meg sem fordult a fejemben.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.09. 11:53:07

Ezt a 27 oldalas jelentést nyomtassa ki vki és vigye be a rendőrségre feljelentést tenni. Ennyi.

Nyugodtan hozzá lehet tenni hogy bűnszervezetben követték el ....

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:53:23

@Hetfield: figyi, eddig 120 GB merevlemezem volt, arra azért nem fér el sokkal több adat. Különben meg, volt olyan játék (pl Cod4, Cod5), amit vagy fél évig seedeltem. Az javítja az arányt.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 11:54:21

@Marcellusca: igen, ciccafijjú, van ezzel valami bajod, te homofób "hulyekocog" ? :)))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 11:55:22

@Marcellusca: ja, már ha az instázást annak nevezed :D Két komment között death knight tanking :D
@mókusfüles bukósisak: a demokrácia a legalacsonyabb igényszinthez igazodik.
@Félkupica_Fehér_Főnök: mondjuk én már érzem, hogy vénülök, mivel a try before buy híve vagyok, ha valami megtetszik, akkor azt aljas szemét módon meg is veszem, ha lehetséges. De meg tudom érteni azt is, aki nem teszi, pláne így, az ügyészségi állásfoglalás mellett.

Bélapáti Béla 2009.09.09. 11:56:40

@Plutonic: @ylion: @*Kötélgyártó kisiparos*(L42):
Köszi a bátorítást, politikai pályát amúgy sem terveztem, én is azt gondolom, hogy nem lenne hozzá gyomrom... :)
De úgy gondolom, hogy nem vagyok egyedülálló. Rengeteg pénzügyes, könyvelő, banki ügyintéző, postás, stb. stb. kezel milliókat, és nem lop belőle, eszébe sem jut hogy visszaéljen a munkaköre adta lehetőségekkel, és nem feltétlenül a félelem tartja vissza őket. Kár, hogy sok ember nem ilyen, kár hogy a politikusaink többségében nem ilyenek...

Hetfield 2009.09.09. 11:57:29

@Seduxen: de 800GB fel?! Apám, tényleg nem vagy kezdő :))) Én meg szenvedek a 256-os szarommal :D

kill004 2009.09.09. 11:58:08

@Seduxen: "806.49 GB FEL"

Kezdő!!! :)))

Bh: Feltöltött 0.98 TB (1,082,135,721,608 byte)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 11:58:50

@ylion: Én úgy látom, a hitelekkel nem az országot tartják fent, hanem a saját zsebüket tömik,és csak anynira segítik az országot, hogy az ő idejükben még kihúzza valahogy. Tudják, hogy itt a bukás, nem hülyék ők, és most annak érdekében tesznek meg mindent, hogy még több pénzt lophassanak el.
És nagyon úgy tűnik,ez a BKV és tsa. cégek bukásai nagyon kapóra jönnek nekik, mert elterelik a figyelmet róluk. Szép kis szemfényvesztés, nem biztos, hogy nem szándékosan buktatták ki az ügyet.
És tudjuk ugyan, hogy ők is benne vannak, de ők már az érinthetetlenek kasztjához tartoznak, senki nem tudja őket számon kérni.
Utálom az erőszakot, de itt már lassan csak az segíthet. Forradalmat kéne csinálni.

Marcellusca 2009.09.09. 11:59:10

@Seduxen: Nekeeeem? Semmi. :)

Csak hülyeségekkel szétOFFoljátok a posztot, és fingom sincs, hogy mirő' van szó.
Nem mintha érdekelne, hogy kinek, hogyan és főként mitől (hehehe, torrentezünk, torrentezünk? Ales eftás intézkedett!) száll el a gépe. :D

Marcellusca 2009.09.09. 11:59:52

@ylion: Hééééé! Bántottalak én Téged? :D

Hetfield 2009.09.09. 12:00:17

@kill004: Ti nem is aljas letöltők vagytok, hanem aljas megosztók!! :D

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 12:00:43

@Plutonic: a golyó drága. szerintem sokkal hatékonyabb lenne, ha a közmunkaprogram jegyében dolgoztatnánk le velük az ellopott összegeket. Igaz, sokaknak még az ükunokája is ott élné le az életét, de sok szép utunk, vezetékünk, stb. lenne...
@Seduxen: semmi Geronazzo 'Lulu' Marcsis pornó? ejnye :D

ErEr 2009.09.09. 12:03:02

Igazából olvasgatva a hozzászólásokat az a baj hogy ezeknek a dolgoknak mindig ideológiai követői is akadnak, egyre gyakrabban hallom mostanában főleg fiatalabbaktól (vagy megkeseredettektől), hogy "én is ezt csinálnám ha tudnám, vagy ha ilyen helyen dolgoznák". Ez az egészben a legborzasztóbb, valószínűleg komplett generációk nőnek fel így, megfelelő erkölcsi nevelés nélkül. Ezért kellene példát statuálni minden ilyen kirívó esettel, pont hogy ne ebből tanuljon a fiatalság, mert ezek után egyre "természetesebb" lesz ilyen pozíciókba kerülés után a sikkasztás, a végén meg elfogadott tény.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 12:03:03

@Hetfield: nem vagy egyedül, én is z 512 vel...700 mb fel 2 nap...jó esetben.

reKorrekt 2009.09.09. 12:03:15

Itt gyökeres változtatásokra lenne szükség. Olyanokra melyek végrehajtásához új Alkotmányra lenne szükség (a jelenlegi egyébiránt a megfogalmazói szerint is: "ideiglenes", a rendszerváltás idejére).
Nekem speciel tetszik az usa alkotmánya, melyből nálunk kb. az alábbi állami felépítés adódna:
Végrehajtás:
1 db Elnök
1 db Alelnök (Szenátus feje, szavazati jog nélkül, kivéve döntetlennél)
Törvényhozás (Kongresszus):
20 db szenátor (megyénként 2 + a fővárosból 2)
81 db képviselő (megyénként, népességeloszlás szerint)
1 db Legfelsőbb szintű bírói testület
ésatöbbi...

A lényeg nem az elnevezésekben és számokban, hanem a hatalom, a jogkörök pontos, egyensúlyos, 'finom' elosztásában rejlik.
Bár ott csak két párt verseng egymással, ami abból a szempontból jó, hogy nincs koalíció (ld. 4%-os szdsz kormányon).
2/3-os többségre a legritkább, speciális esetekben van szükség. A képviselőház után a Szenátus szavaz, oszt ha az igenből van több mint 50, akkor az érvényesül. Borzasztó egyszerű.

De az is lehet hogy túl sok west wing-et néztem a héten.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 12:04:13

@ylion: Nem az ügyészség állásfoglalása miatt nem vesznek sokan filmet/zenét.

Azért nem vesznek, mert minden cd/dvd/vinyó/pendrive/memóriakártya (akár fényképezőgépbe veszed, akár telefonba)/bluray/merevlemezzel ellátott asztali lejátszó után kemény pénzeket fizetsz ki arra, hogy ami Neked megtetszik, azt lemásolhasd.

Az a 15-20 milliárd forint, amit évenként beszed az ArtisJust, az bőven kárpótolja az éhező kiadókat, pláne úgy, hogy az igazán jó dolgokat a legtöbben megvesszük magunknak.

Volt olyan évem, amikor kb. 40 ropit fizettem ki csak jogdíjra, részemről addig érdekelt, hogy erkölcsileg minek kéne venni a letöltéseket. :o)

Mercer395 · http://www.minerva-szki.hu/szakkepzesek/gazdasagi-informatikus.php 2009.09.09. 12:04:22

Mit szoktak ilyenkor mondani? Újabb 2% a Jobbiknak?:)
Ha ez így megy tovább, akkor lassan csak jobbikos képviselők fognak jövőre ülni a Parlamentben...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 12:04:58

@Bélapáti Béla: azok nyújthatják a reményt, akik nem ilyenek, hogy egyszer talán másképp lesz végre.
@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): igen, valami hasonló mehet a háttérben. a lebuktatásnál meg még mindig tartom, hogy gyalogáldozatról van szó.
@Marcellusca: te kérdezted voltunk-e sétálni :D
Voltam hát, csak nem az Andrássy úton, hanem Naxxramasban :D Valahogy vonzóbbnak tűnt :D
(www.wowhead.com/?zone=3456)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 12:06:48

@ErEr: nem csoda, mikor sok esetben azt látják, apu anyu is ügyeskedik, próbál jogtalan előnyökhöz jutni.és ebből egész jól megél. Vagy azt,hogy tisztességesen dolgozva, semmire sem viszik szinte. Ezek után felmerül benne, hogy melyik utat válassza. És sajnos, gyakran a könnyebb utat választja.

Marcellusca 2009.09.09. 12:08:19

@ylion: Na, azé'!
Már kezdtem aggódni. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 12:08:39

@ylion: bocsánat, ígérem pótolni fogom :)))

@Hetfield: pedig csak upc-gold netem van. igaz, ami igaz, a torrent-kliens úgy van beállítva, hogy a vinfos indulásakor automatikusan indul.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 12:08:57

@ErEr: pontosan.
@Félkupica_Fehér_Főnök: szintén jogos. az ügyészségi állásfoglalás csupán jelzésértékű.
meg merem kockáztatni, hogy részben pont az általad mondottak miatt próbálkoztak hiába az egész eljárással.
@Mercer395: ha a fidesz kinyomja a 27 oldalas jelentést, és megteszi a feljelentést, akkor a 2% valószínűleg nekik megy. újabb ziccer, kérdés, meg merik-e lépni. ha nem, akkor sokan juthatnak arra a következtetésre, hogy "ezek is benne vannak nyakig".

Hetfield 2009.09.09. 12:10:52

@Seduxen: Nem most lett megemelve az összes csomag + átnevezve?

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.09.09. 12:11:24

@Nagyi Kedvenc Kisunokája: Az egy dolog, hogy havernak adsz munkát. Nehéz megállni döntésképes helyzetben, hogy ne az ismerősöknek kedvezz. De bazmeg, ez a riherongy _nem is létező_ munkákat adott ki haveroknak. Gyakorlatilag pénz utalt át nekik a cég kasszájából. Az azért már bőven lámpavas-érett mocskosgeciség.

kill004 2009.09.09. 12:12:04

@Seduxen: Miért nem váltasz 60/6-ra? Olcsóbban jössz ki.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 12:13:48

@Hetfield: de. hogy szakadna meg a júpíszi...

Plutonic 2009.09.09. 12:15:58

@Seduxen: Képeket mindig dvd-re! :((( Remélem sikerülni fog!!

@Bélapáti Béla: A politikus ezért lett politikus, mert nem olyan... :(((
És igenis respektálom azokat, akikben van becsület! :)

@ylion: Én azért nem tenném ezt, mert a gyermek ne feleljen az apa bűneiért és fordítva.
Aki elkövette, az feleljen érte! :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 12:18:09

@Plutonic: igazság vagyon szavaidban. akkor marad az, hogy a felelősök kényszermunkára. A gyerek előtt meg ott a példa, hogy aki lop, így jár. Fájdalmas eljárás így is; de akkor megmutathatja, hogy tanult a példából, ez igaz.

qwertzu 2009.09.09. 12:29:34

@Seduxen:
OFF:
Ha két vinyód van mindenképpen érdemes felrakni valamilyen backup programot.
Én pl ezt használom:
www.educ.umu.se/~cobian/cobianbackup.htm
de van jópár ingyenes lehet válogatni.

f.m.j. 2009.09.09. 12:30:46

@Plutonic:

ne feleljen, ne büntessük, de ne is tölthessen be semmiféle poziciót (nagy a veszély, hogy apa így menti át a hatalmát, befolyását, meg aztán akkor is igaz, hogy az ama nem esik messze a fájától, és ez már igen sokszor bebizonyosodott)
lásd: Bauer Tamás, és apukája... vagy Pethő Iván, és apukája... vagy Horn Gyula-Szófia, igaz ők nagybácsi, unokahúg kapcsolat, de ez is több, mint szoros...:)

havi 2009.09.09. 12:31:37

@Mercer395: A csodanő


Remélem, a JOBBIK egyedül alakít kormányt, mert már a FIDESZ nagyon felhígult tele van MAZSIVAL!
Jobbik I.feladat IRÁNI vezetőket meghívni az országba ! IRÁN nyersanyagban gazdag! Nekünk
Pedig termőföldünk és édesvízben jól álunk
Biztos szólna az EU-ban!
Ha a meghívás megtörténne, kérdés miért ne demokrácia van!

átlátó 2009.09.09. 12:40:17

Van az a nő akit nem a faszomra, hanem karóba húznék. Ez a nő az.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 12:47:27

@Plutonic: az lesz, már ha maradt belőle valami. Ne tudd meg, 1 hete azt hallgatom a zasszonytól, hogy "Nem megmondtam, hogy írjuk ki dvd-re??!!".

@qwertzu: eeegen, most már én is tudom :(( mindegy, ez az íj tipikus esete, mostantól óvatosabb leszek.

@kill004: sz'tem szolgáltatóváltás lesz. 30/40-es net a digi-nél asszem 3500.-píz/hó. asszony öccse is azt használ, és semmi gond nincs vele.

kill004 2009.09.09. 12:49:09

@Seduxen: Ja, ha van lehetőség digire, úgy más.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 12:53:12

@kill004: MOST már van - szerencsére -, anno 2006-ban, amikor beköltöztünk, akkor kb magenta-t, meg szőke-kapitányék volt az opció, de nem csak a netre, hanem tv-re, telefonra.

beleszolok 2009.09.09. 12:53:20

A dvd sem igazán kőbe vésés. Szvsz jobban megéri több vinyón tárolni az adatokat, megfelelő tekknika rendelkezésre állása esetén raidelni.

Kodomo 2009.09.09. 12:56:15

Hiszek az igazságszolgáltatás hatékony, gyors és példás elrettentő erejű büntetésében. Szigorú büntetés sújtsa a gonosztevő igazgatónőt!
Keményen hajtsák be rajta a Princz-együttható szerinti 10 ezer forintot!
Remélem, lesz annyi pénz a bírónál, hogy tud majd visszaadni.

Geza 2009.09.09. 12:57:05

@ylion:
"Kicsit olyan a vezetés, mint egy Oracle adatbázis, listener nélkül :@"
:set kocka=on
Meg ráadásul mondjuk bugos alatta az ASM, hogy ha netán még komplett le is cserélnéd a listenert egy tiszta és eredeti példányra, akkor se tudj vele semmi értelmeset kezdeni :).
:set kocka=off

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.09. 13:01:30

Na csak most értem ide,persze megint a szokásos demagóg poszt:))).Sajnos itt a demokrácia megbukott.:

"G"-pont 2009.09.09. 13:03:00

Sajnálom a hölgyet.Neki biztos nem jutott a minisztériumokban osztogatott üdülési csekkekből,és az étkezési jegyekből.Érthető hogy szorgalmasan kárpótolta magát.

Nyugdíjas

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.09. 13:04:46

Bocsi az előző félbeszakadt(fránya munka)"Én kérem 10 ügyvédet hozok hogy bebizonyítsam nem loptam el a pénzt.-És miből hoz 10 ügyvédet?-Az ellopott pénzből.:(((

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 13:08:03

@ylion: Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a ProArt azt nyilatkozgatta hónapokig, hogy akkor magánvádas indítványt tesznek, amiből végül nem tudom, hogy mi lett, lett-e belőle valami. (Ítélet biztos nem volt, arról tudnék) :o)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 13:08:50

@"G"-pont: nabazz, akkor ez nem is lopás, csak sima nyugdíjkiegészítés? Hát az más..akkor az ártatlanság véDElme őt is megilleti, csúnya posztoló, ő meg mindent összehord róla, ejnye..:):D

Tündér_Lala 2009.09.09. 13:09:43

Amiről L42 beszél azt hívják morális válságnak. Amikor a fejesek által elkövetett disznóságok már nem felháborodást váltanak ki, hanem felmerül, hogy nekem is így kellene élni. Nem igaz és akkor sem igaz, ha a nagy BMW-ből lesajnálva mosolyognak rajtunk.
Egyébként nem gondolom, hogy ezek az emberek mindegyike gátlástalan gazember. Illetve az, de hogyan váltak ilyenné, az érdekel. A pozicióba kerülés feltétele a politikusokkal való jó viszony, majd a politikusok által kért különféle szabálytalanságok és juttatások, a pártkassza igényeinek kielégítése. Ilyen viszonyok mellett magának is megenged ezt-azt és egyre többet (ráadásul védettnek érzi magát revizortól, ellenőrzéstől és mindenütt látja, a hasonló beosztásúak ugyanígy járnak el.)
Mindig voltak olyanok akik visszaélve helyzetükkel enyveskezűek voltak. A döntő különbség, Mikszáth korában is az volt, hogy a táradalom ezt nem fogadta el, nem úgy élt és akiről ott fennt kiderült a gazemberség az bukott és közmegvetés tárgyává vált. Ma ez nincs így és ez az amin feltétlen változtatni kell. Nem szabad, hogy temészetesnek fogadjuk el a ki nem fizetett alvállalkozók tömegeit, a szándékosan csődbe vitt cégeket és a politikusok lopásait.
Ki lehet és ki kell kényszríteni a változást.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.09. 13:13:54

Látjátok gyerekek 100 millió alatt már nem is érdemes.Hol vannak már az ilyen misztikus számok mint 3,7,8,és a jelentéseik a mai világban.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 13:30:33

* kommentár nélkül *

#595581 | orsolya44 | 2009-09-09 10:33

Válasz peti85 felhasználó #595332 számú bejegyzésére:

Szerintem túl bonyolult attól várni a megoldást, hogy teszünk az emberekért, és akkor majd automatikusan meglátják, ki képviseli az érdekeiket.
A szocialisták rengeteget tettek az emberekért.
Sok oldalon lehetne sorolni hogyan tették igazságosabbá a családi pótlék rendszerét, mit tettek a nyugdíjasokért a nyugdíj korrekcióval, vagy az özvegyi nyugdíj felemelésével.
Mit tettek az egészségügyben, pl azzal, hogy az infartusos betegeket megfelelő helyre szállítják ahol katéterezik őket, és nem a helyi intenzíven várják meghal-e.
Két ismerősöm is ennek köszönhette az életét.
A rengeteg építkezés autópályák, amelyek elzárt országrészeket kapcsoltak be az ország vérkeringésébe.
Feújított kórházak, iskolák, egyetemi kollégiumok.
Rengeteg minden, és ennek ellenére úgy látják az emberek a dolgokat, ahogy a fidesz akarja, hogy romokban az ország.
Nem a tettekkel van a baj, hanem a beszéddel, a kommunikációval.
Nézd meg. Már annyira elültették, beprogramozták a fejekbe, hogy minden rossz, hogy már elég naponta néhány odavetett tőmondattal karban tartani.
Így hiába az uniós dicséret, az erősödő forint, a növekvő BUX index, az emberek véleménye nem változik.
Én abban látom a halvány reményt, ha a fidesz imázst sikerülne valahogy szétrombolni, a disznóságaik feltárásával.
Ehhez viszont az kéne, hogy a helyi szocialisták dolgozzanak, és amit tudnak, ne hallgassák el.
Nem tudom, hogy helyi alku sakkban tartás vagy megfélemlítés az oka, hogy helyben megbénultak, és nem dolgoznak.
Előbb velük kéne megértetni, hogy a fidesszel nincs egyéni alku. Bármit igérnek most, ha hatalomra jutnak eltapossák őket. Nem lesz kegyelem.
De valahogy nem csak a párt nem kommunikál az emberekkel, de mintha az országos vezetés sem kommunikálna a helyiekkel. semmiféle stratégia nincs.
A párt tökéletesen szét van esve.
Hiába vannak képzett embereik, akik tudják elméletben is, hogy működik, egy párt, egy mozgalom, hogy kell építkezni, kapcsolatot építeni cselekvéseket összehangolni, teljes tudatvesztés, bénultság, apátia.
Ha mégis csinálnak valamit, hát egymással harcolnak, a fidesz legnagyobb örömére.
Pedig lenne esély. Rengeteg magas labda van a helyi disznóságok mellett is.
Pl a családi pótlék régi rendszerének visszaállítása.
Mennyit is kaptak egy gyerek után családi pótékot a fidesz kormány alatt kb 4000 forintot.
Ne mondja senki, hogy a sok szegény ember meg minimálbéren elő nem ijedne meg egy ilyen átalakítástól, ha elmagyaráznák neki, mit fog ez jelenteni a számára.
Hogy majd erre a fidesz azt mondja nem veszik el ami jelenleg megvan?
Hát az is jó, mert lehet majd számonkérni, ha mégis elveszik. És fel lehet hívni a figyelmet, hogy nincs annyi pénz, hogy ne vegyék el, mert akkor nőni fog a hiány, és jön az államcsőd.
Valami megragadna, hogy talán csökkentik a családi pótlékot, és elbizonytalanítaná, az embereket, hogy tényleg jó lesz-e nekik a fidesz.
Sajnos nem várható, hogy az emberek tovább lássanak az orruknál, ezért a szocialisták feladata az lenne, hogy az orruk elé tegyék a dolgokat.
Ha végre nem bonyolítanák túl a dolgokat, hanem inkább leegyszerüsítenék, lenne remény. De csak akkor.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 13:32:00

@Geza:
:set kocka on
azaz, de én azt látom hogy igazából a gond egy-két OS bug szinten van, lehet át kéne állni AIX-re
:set kocka off
@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): Szalainé is "csak" "nyugdíjkiegészített", mint tudjuk.
@Tigeri: 6+2, ha kérhetném, mielőtt elszabadul a pokol :-)
@Tündér_Lala: a kérdés a hogyan, mivel a békés úton való változtatás sajnos eléggé lehetetlennek tűnik számomra. Valahogy az olasz maffia tudott ennyire mélyen beépülni, ott nem volt elég a békés változtatás, hanem bizony kellett a hadsereg is; és valószínűleg teljes sikert még így se értek el. Aggasztó az a példa is, hogy akit nem tudtak megvenni kilóra, azt kivégezték... és remélem, most nem adtam ezzel ötleteket :(

anarcho78 2009.09.09. 13:35:10

nem szeretnék túl nagy szavakat mondani, főleg, hogy véleményem szerint már régóta figyeli az NBH a blogot (üdv, nyomozó elvtársak!), de nem érett már meg a helyzet a fo.rrada.lomra???

meddig tűrjük még ezt a sok szart? fidesz s elesz jobb, jobbik se lesz előnyösebb. amíg a pártok uralkodnak, senkinek nem lesz jobb, csak nekik.

mi, balga nép, ezt igazán megtanulhatnánk már.

hogy lehetne úgy tüntetni, hogy a balfax szélsőjobb ne "kapaszkodjon a menetbe"?

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 13:36:11

@Seduxen: meg ha esetleg nem esnének ki akkora döbbenet csontvázak a saját szekrényükből is, mint amekkorákra az illető céloz a fidesznél. és amik bizony azért ott is ki-kiesnek.

Csak hát szegényke, akit idéztél, valami miatt nem veszi észre ezen dolgokat, pedig sajnos eléggé a képünkbe tolják... Az meg, hogy romokban van-e az ország? Még nincs, de jó úton haladunk felé...

beleszolok 2009.09.09. 13:37:18

@Seduxen: Na ez büntet. Szerencsére talán "kevés" ilyen agyhalálból lábadozó van.

f.m.j. 2009.09.09. 13:37:53

@Seduxen:

némi ellentmondást vélek felfedezni a sorok között :):)

Hogy-hogy a legtöbb lelepleződés, lebukás nem fideszes, hanem mszp-s muttyantás, hogy hogy minden jól van, de a párt szétesik?
Miért nevezi az esetleges számonkérést könyörtelen eltaposásnak? Netán ez is a megfélemlítés eszköze? "Lopjál tovább elvtárs, basszus, me' gyün a fidesz, és még többet fog, és neked nem marad?" Miért bénulnak meg ezek a derék mszp-s politikusok? Nekem így is túl aktívnak tünnek :):)

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 13:39:18

@"G"-pont: elég baj ez. A nyugdíjasok nagy többsége ledolgozta az életét, jórészt még a szocialisták alatt, tisztességesen fizette a nyugdíjjárulékot, most meg nyomorog, éhezik...köszönjük minden pártnak, akik hozzáértő ténykedésükkel egyre jobbá tették az életünket. én a Jobbikra szavazok, az tuti.

Plutonic 2009.09.09. 13:40:58

@ylion: Na ezzel már nincs semmi bajom! :)

@mókusfüles bukósisak: Én ezt sem mondanám, mert ha tisztességes az igazságszolgáltatás, akkor ő is pontosan ezt fogja kapni.
Legfeljebb felveszik a Sittes nevet. :)

@Seduxen: Akkor tudok egy kicsit női aggyal is gondolkodni? :DDD
A DigiNet meg nagy jó!!!!!

f.m.j. 2009.09.09. 13:41:25

@Anthony - awkward silence:

ezta szegény jó embert meg így is úgy is keresztrefeszítik, de legalábbis nácinak fogják bélyegezni... (nemtom, már nem is tűnik olyan riasztónak ez a szó... :))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 13:42:05

@mókusfüles bukósisak: @ylion: @beleszolok: nem tudom mennyire vagytok tisztában az általam idemásolt - magvas gondolatokat tartalmazó - komment származási helyével?!

www.kapcsolat.hu/blog/gyurcsany

azt hiszem, ez mindent megmagyaráz.

mindenesetre ezt a sztorit - inforadio-s linkkel - bedobtam nekik, kíváncsi leszek :)))

Plutonic 2009.09.09. 13:42:58

@anarcho78: Nevedben a válasz. :)
És az EREDETI értelmében és nem a pejoratívban!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 13:44:49

@Plutonic: én is így hallottam, lehet ám, hogy csak a kezdet kezdetén voltak bajok a digivel (na jó, tudooooom, románok :))) ), de most mindenki esküszik a netjére, hogy milyen jó :)

Plutonic 2009.09.09. 13:45:19

@Tigeri: Egy doboz gyufáért 100 év talpig vasban, milliárdokért meg egy kis gügyögés....

Plutonic 2009.09.09. 13:46:47

@Seduxen: Szarni rá, hogy kik csinálják, ha rendesen csinálják! :)
Márpedig elhíresülten ők a legjobbak árakban, stabilitásban és sávszélességben. :))

f.m.j. 2009.09.09. 13:47:27

@Seduxen:

persze, hogy tudtam, te is ilyenekkel kínzod magad?

Én Klubrádiót hallgatok, Bolgárurat, az tegnap is odavágott :):)

molaris 2009.09.09. 13:54:43

Hirdetés!!

Barkácsolást szerető társakat keresek.
Válaszokat, ide a blogra kérek: "Qillotine" jeligére.

f.m.j. 2009.09.09. 13:55:51

@molaris:

akasztófahumor... :):)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.09. 13:56:33

Bocs ha valakit megtévesztettema 8-as szám most a kínaiakról jutott eszembe (mea culpa)azt hiszem az ott szerencsés szám.

molaris 2009.09.09. 13:57:43

@mókusfüles bukósisak:
Ahol kampány van, .....................!
Előre fogalmazzák félelmeiket, csak szokás szerint átkeresztelik. Pedig jobban járnak, mert a Fidesz humánusabb lesz velük, mint mi lennénk.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 13:59:39

@mókusfüles bukósisak: simán, regisztráltam is :))

saaaaajnoooos még nem vagyok "TAG", csak "felhasználó", de minden tudásommal azon vagyok, hogy ezt elérjem...

/lehet, hogy rontja a pozíciómat, hogy már kitiltottak egyszer 1 napra, mert a Bukás és az Összeomlás videókat raktam fel "kedvenc videók" közé :))) /

beleszolok 2009.09.09. 14:00:06

@Seduxen: persze, egyértelmű volt, ott vannak ilyen amőbák.

mesmithy 2009.09.09. 14:08:17

@Seduxen:
Egek!! Jo lenne tudni, hany ilyen idiota maszkal szabadlabon.

heima (törölt) 2009.09.09. 14:08:33

elég gyenge könyvelőirodát sikerült találni, barbárságok tömege csak ez a pár dolog is.

pistii 2009.09.09. 14:09:06

Tolvaj banda az egész mszp-szdsz! A sok birka meg ezeknek bégetett 2006 őszén is Budapesten. Ebben a városban határtalan a baromság, meg a primitívség. Ennyi.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 14:09:35

@Seduxen: ehh, akartam is kérdezni, de így egyértelmű :-) azért vannak még ilyen helyek bőven, ahol ez a minta.

Az inforádiós link miatt fognak újra kitiltani. Ne rosszalkodj! :D

de az ötlet nem is rossz, lehet én is mindjárt regelek a kaccsolatra. tuti haszon: megspórolják nekem a kávé árát :D

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 14:10:12

@mesmithy: regisztrálva 15399 van, ha erre vagy kíváncsi :)))

már a kaccsolaton. de sokan vagyunk innen is, akik a brahi kedvéért regeltek :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 14:11:03

jajj most látom hogy jeles nap van! Bulldog névnapot minden Ádámnak, és ne csüggedjetek druszátok, F/Vicsor miatt :-)

drhook 2009.09.09. 14:11:59

előszöris: száradjon le a kezelába az összes rohadt tolvaj ügyvezetőnek politikusnak és stb.
1 vmit nem értek csak: anno a dajcstomi 7.2 milliárdos(!!) stadion beléptető rendszere amit a rozsda evett meg (és amugyis kb 500 millát ért) azt miért nem veséztétek ki? vagy akkor még nem élt a mostani kommentelő gárda?
de sorolhatnám még az ezüsthajótól a heppiendig meg az orbáni 30 millás magángépbérlésig órákon át ha lenne kedvem. na erre mondjon má vki vmit.
tenkju

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 14:12:34

@ylion: na erre varjál gombot: megjelent a kommentem ! pedig a www.kupperandras.hu linket is beleraktam, ami ugye maga a sátánimádás :)))

most már nincs is más teendő, mint várni a hatást :)))

/ilyenkor szokott az jönni, hogy kb az első kommentben - teljesen relevánsan - megjelenik őszentsége I. viki is :))) /

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 14:14:12

@Seduxen: tud valamit a gmail, mert automatice a reges levelet a spamek közé tette :D

Plutonic 2009.09.09. 14:16:54

@drhook: Akkor még nem volt blog, ha jól sejtem. :P :)
Egyébként itt mindenki megkapja a maga adagját párttól függetlenül.
Lassan már csak szimplán azért is, mert politikus vagy közeli humanoid. :D
Mondjuk nekem ezzel nincs bajom, amíg emberség is van! :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 14:19:25

@ylion: lol

www.youtube.com/watch?v=yURY2n4Ls5Q

óóó, egy régi szép klasszikus. ezt is beraktam a kedvencek közé. nincs_cuslááág_ügy :)))

Biscione · http://axl-zizzenetek.blogspot.com/ 2009.09.09. 14:23:44

Hol van itt valami szokatlan? Szépen mennek az ügyek, ahogy nálunk szokás.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.09. 14:24:05

@drhook:

2 éves lesz a blog 2 hét múlva ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.09. 14:25:31

@Biscione:

A "halott emberes-szál" egy új vadhajtás ...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 14:26:05

@Seduxen: megnézem majd :-) amúgy meg mail ment.

@drhook: ha már akkor lett volna Vastagbőr, vagy egyáltalán aktív blogoszféra hazánkban, szerintem megnyerték volna, az fix. Amúgy a beléptetőrendszer nem lett volna rossz, csak épp a stadionok modernizálása, felújítása UTÁN. Így viszont maradt az, hogy vélhetően valami havernak gyorsabban kellett a pénz.

Pedig jópár botrányt megelőzhetett volna, ha kiépítik.

Igaz, az olasz szurkolók a rekorderek, amikor a motozás ellenére is tudtak alkotni. Emlékeim szerint egy Inter-Atalanta mérkőzésen történt az, hogy a hazai keménymag kihívta a pizzásfiút, az jött ugye robogón. Ezek után a robogót elvették tőle, fel a szektorba, felgyújtották, majd rá a másik keménymagra. Pedig elvileg komoly biztosítás volt.

@Plutonic: nem mondunk olyat, hogy tisztességtelen politikus, mivel fölösleges szóismétlés lenne...

gitáros 2009.09.09. 14:26:44

@drhook:
Nyugi. Egy-két év és szép, lassan majd jönnek a fityiszes nevek.

heima (törölt) 2009.09.09. 14:27:10

@zero: hát de akkor is, miért nem írtok 2009-ben 1999-es ügyekről, hát milyen egyoldalú banda ez! :)

és a szőlőbányákkal mi lesz? és miért hallgat Sólyom László?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 14:29:12

@ylion: "tisztességtelen politikus"

muhahaha, kb mint a "bacon szalonna" :)))

mesmithy 2009.09.09. 14:29:48

@Seduxen:
Engem mar a regisztracional kivagtak, mert magamrol csak annyit kozoltem, hogy ember. Egyebkent nem banom, mert ugysem tudnek allando hanyingerrel elni. :-)

molaris 2009.09.09. 14:30:21

@drhook:
Tudod Kisbarátom, én még emlékezem. Anno a közbeszerzést jól ekézte az ellenzék, így későn realizálódott, nem maradt idő a felszerelésükre. Mennyi balhét kerülhettünk volna el? Milyen egyszerű lenne a mocskok azonosítása? Jaaaa, hogy akkor most nem lenne mire hivatkozva kordonerdőket építeni?
Tovább már nem magyarázom..

molaris 2009.09.09. 14:31:13

@Seduxen:
Neeeeeem!!
Kosher disznóhús!!!:::)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2009.09.09. 14:31:43

@zero: Aszittem már elmúlt a szülinap.Elszámoltam magam mint anyám...

f.m.j. 2009.09.09. 14:32:34

@mesmithy:

viccelsz, hogy ennyiért kivágtak...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 14:33:51

@molaris: az nem inkább önellentmondás? :D
a tisztességtelen politikus az szóismétlés :D

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.09.09. 14:34:15

Magányos sikkasztónő; de szép cím :-)

Meg kellene festeni, mint az Ásító inast :-)

Amúgy ebben az ügyben én is lámpavaspárti vagyok!

Plutonic 2009.09.09. 14:35:14

@ylion: Oké, oké! :DDD
Nem szaporítom a szót. :)))

adhuvbeigiqe upiugtqeőoqőoqqe 2009.09.09. 14:35:29

Nyilvánosan KI-VÉ-GEZ-NI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sprenczl 2009.09.09. 14:36:46

Végre lesz "fehír" börtönválogatottunk is!!!...:-))

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 14:38:04

@mókusfüles bukósisak: onnan? kevesebbért is.

mást ne mondjak, emígyen szól az egyik moderációs elv (vonperec tezsvír naaagy kedvence):

"4.4 Általánosan elfogadott normákba ütközik."

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.09.09. 14:38:13

@Seduxen: ptieében megbuggyant a szocializmus


@molaris: kíváló vándor köszörűs vagyok, megélezek kést ollót kardpengét és ócsón gijotin éleket is vállalok, jó nem óccsón, hanem társadalmi munkában.

molaris 2009.09.09. 14:38:26

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):@ylion:
:::)))
@Droli:
Figyelmes olvasó észreveszi, hogy az önképző kézműves szakkör tagokat keres.:)

molaris 2009.09.09. 14:39:20

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan:
Nagyszámú megrendelés esetén? Árengedmény?

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 14:40:39

@sprenczl: szép meccs lesz, a svédek, és a magyarok..mégegyszer..:)csak most a börtönben..

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 14:42:02

@molaris: "És valahol felsír egy hentes..."

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 14:42:27

@molaris: zsanett is jelentkezett:)szoci fan, és késélező..nem van ott egy kis vándorköszörűs beütés?:)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 14:43:06

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: mint a régi hóhérvicc? :D

"- Hogy kezdi a hóhér a pályát?
- Gyerekfejjel."

@Seduxen: a csalás, lopás, sikkasztás is beleütközik, mégse vágják ki őket a való életben, nem? :@

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 14:44:37

@ylion: 4.4 Általánosan elfogadott normákba ütközik.


Ízlelgesd ezt még párszor. Az "ő" általánosan elfogadott "normáikba" nem ütközik. Max az, ha NEM ŐK csinálják :)))

mesmithy 2009.09.09. 14:44:53

@mókusfüles bukósisak:
Nem viccelek, legalabbis ez volt a hivatkozasi alap, persze ennek az atfutasi ideje alatt kuldtem egy nem tul barati kommentet is., majd kozoltem a moderatorral, hogy ok ezekszerint ide "emberek" nem regisztralhatnak.

rg68 · http://www.avarositanya.hu/site/ 2009.09.09. 14:48:41

A vicc az, hogy ezek úgy érzik, ez jár nekik, hiszen annyira fontosak, ebben a pozícióban már megtehetik. Arra a pártra fogok szavazni, amelyik ELSZÁMOLTAT.

molaris 2009.09.09. 14:49:36

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):
Legszebb öröm a ......., és ha hasznot is hajt?::))

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.09.09. 14:49:51

és ugyanitt napi áron eladók: szoci emlőn korrumpálodott profit éhes fejek, a testeket nem adjuk el az kell sztálin elvtársnak.

molaris 2009.09.09. 14:50:32

@rg68:
Meg még nagyon sokan!

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.09.09. 14:51:36

avval fogja télen az ukránokat zsarolni, ha nem fizetik ki a gázt illetve ha megcsapolják a tranzitot.

Plutonic 2009.09.09. 14:52:01

@Seduxen: Ez csak annyit jelent, hogy "Mer' megtehetem és mer' csak!". :)))

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 14:53:26

@Seduxen:

Sírok b+!

Ez hülye, olyanokat ír, hogy: "Sajnos nem várható, hogy az emberek tovább lássanak az orruknál, ezért a szocialisták feladata az lenne, hogy az orruk elé tegyék a dolgokat."

Hát miről beszél ez a szerencsétlen?!?

Az MSZP igenis a zemberek elé tárja, hogy mi lesz itt, ha jön a patás!

Sötétség erői, meg a vezénylő tábornok, Mordor seregei!

A fidesz elveszi az ivóvizet!!!

A fehérterrorról már nem is beszélve!

Családi pótlék?!? -Hát kinek lenne olyanja drága elvtárs? Amikor mindenki tudja, hogy a romák után a szocsik, utánuk meg a nyugdíjasok jönnek? Hát olyan naívnak tetszik lenni, hogy maga szerint lesz idejük éhen halni a segélyeseknek, há jönnek a kukluxklános brigantik és "jáájájájájájájááájkjjjájá" lesz itt!


xD

(Amúgy csak azért nem megyek már a kaccsolatra, mert az ilyen orsolya-gréczy félékkel ellentétben én nem kapok érte fizetést, úgy meg azért nehéz.)

liksoft 2009.09.09. 14:54:23

Ha jól emlékszem, nagyságrendileg ennyivel meg lehetett volna menteni az intézmény mellett lévő Kolos Richárd Szakközépiskolát. Legalábbis 1-2 évig életben tartani, és befektetőt keresni a végzősökhöz. Már a neten sem tudom elérni, holott az elmúlt tanévben még megvolt a honlapjuk. Elektronikát, mechanikát, CNC-t, vezérlést, pneumatikát tanítottak. Hol van most Délbuda vonzáskörzetében ilyen iskola?

geospace.hu/hely/kolos-richard-fovarosi-gyakorlo-muszaki-szakkozepiskola-es-szakiskola-budapest-xi/7026

Sirrah 2009.09.09. 14:54:40

Azt miért nem olvasom sehol hogy "előzetes letartóztatásba helyezt.....". Ezt akkor tulajdonképpen szabad csak nem szép dolog? Vagy szép dolog is csak a Fityisz ezt most felfújja. és szegény Maszop. Vazze itt semminek nincs következménye? Hol élünk már mi itt bassza meg. Talán csak én látom úgy hogy elszabadultak a dolgok. Lehet hogy mindig is így volt és ez a normális. Hogy ehhez joga van ezeknek mert már annyi jót tettek értünk, és még fognak is.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.09.09. 14:55:12

@molaris: igen és elfogjuk a Margit hídat torlaszolni ez lesz a Margit hídi csata, és ott fogom skandálni elszámoltatás, elszámoltatás!!elszámoltatás,elszámoltatás,elszámoltatás, elszámoltatás

Plutonic 2009.09.09. 14:55:27

@Félkupica_Fehér_Főnök: Főleg idegekkel és gyomorral nehéz... :))

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 14:56:10

@rg68: szóval akor te sem mész szavazni...ugyanis előre bármit megígérnek, és ha már szavaztál, azt csinálnak, amit akarnak. Ezt játsszák 16 éve. én már nem olvasok, figyelek semmilyen kampányt,én egy dolgot tudok, olyan embereket akarok oda, akik még nem voltak. Régóta próbálkozunk, hátha majd ez , vagy az jobb lesz, de szart lett jobb. Mára totálisan lezüllesztették az országot, a nyugat szeméttelepe vagyunk, az az ország törli belénk a szaros lábát, amelyik akarja, a dolgozóinkat a végletekig kizsákmányolják, a jogaikat sárba tiporják..te ezek közül melyiknek hiszed el, hogy elszámoltat? mikor mindannyian egyformán benne vannak a lecsóban?
Gyerekmese az, bárki is ígér bármit, én viszont ezekből már kinőttem.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 14:56:17

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):

Azért arra kiványcsi lennék, hogy melyik csoport lopja ki előbb a másik szemét. xD

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 14:58:24

@liksoft: Én ott érettségiztem. Nemrég összefutottam egy tanárommal, ő azt mondta, hogy nem szűnt meg teljesen, csak összeolvasztották egy másik sulival és új név alatt futnak tovább. Azt nem tudom, hogy a körtéri épület még a suli tulajdonában van-e.

paaj 2009.09.09. 15:03:56

Megfelelő büntetőjogi szankcióval sújtani az igazgatót és a felügyelő bizottság tagjait meg a polgimestert is. DE! Azért a parkolós/rablós/lopós Kupper ne ossza az észt mert egy életfogyt neki is kijár azért amit összelopott ő meg a bcs csakádja...

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 15:05:16

@Félkupica_Fehér_Főnök: arra én is, de igazából mindegy, csak már látnám,tiszta haszon, bármelyik is végez a másikkal..:)

@ylion: Na, ez nem az első gondolat ebben a témában, és valóban nem utolsó ötlet..szerintem meglepődnének, mennyire sokan szavaznának rájuk,lásd Goldenblog:)

nemáá 2009.09.09. 15:06:32

@Seduxen:
Egyenest a mozgalombol? :)
Ilyen parazs, lelekesito irast 1983-ban lattam utoljara a gimiben, ahol a dirineni az apr.4-i unnepelyen hasonlo lendulettel jelentette be 2 gimis (V. Marta es B. Ivan) belepeset a partba (18 ev volt a korhatar).

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 15:08:10

@nemáá: úgy-úgy. néha átnézek a "lövészárok" túloldalára, és ilyenkor mindig örömmel konstatálom, hogy vannak dolgok, amik nem változnak :))

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 15:12:34

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): főleg akkor lepődnének meg, ha megugranák az 5%-ot, de szerintem akkor azért a pártok is megijednének.
Elképzeltem a parlamenti ülésrendet: Fidesz, Jobbik, Vastagbőr blog, MSZP, egyéb pártok.

@Seduxen: elsőre elég szórakoztatónak tűnik, de érzem, hogy le fogok szokni a kávéról, nem lesz rá szükségem.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 15:14:02

@ylion: erre is passzol a mondás: olyan ez, mint sajtreszelővel rejszolni: vicces, de inkább fájdalmas :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 15:18:38

@Seduxen: klasszikusokat szó szerint plz :D

"Zoozoo-val beszélgetni olyan, mint sajtreszelővel rejszolni: enyhén szórakoztató, bár inkább fájdalmas."

Ford Fairlane PWNZ :D

is 2009.09.09. 15:19:10

@Sirrah: fel kellene jelenteni. akár te is megteheted.

is 2009.09.09. 15:22:08

ami egyébként a megdöbbentő, hogy az egész Kht. ezt szó nélkül végigasszisztálta. az összes állami/önkormányzati Kht-ban rovancsot csinálnék, mert ez elég elterjedt lehet.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 15:27:58

@Seduxen: semmi gond, megesik :-) egyik kedvenc filmem, azért vagyok ilyen háklis :-)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 15:29:08

@is: szépen hullanának a további csontvázak, igen. és ez még csak a szúrópróba szintű ellenőrzés volt, ez a még szomorúbb...

liksoft 2009.09.09. 15:46:34

@Félkupica_Fehér_Főnök: Én is. A fiam is. Pont most. De a technikusit már másik suliban kell letennie, pedig mikor kezdte, azt mondták itt megteheti. Vagyis az átszervezés elindult (berágtam, így mindent nem figyelek, lehet, hogy pontatlanok az információim), hol lesz a vége? Tudtommal Velük: www.trefortszki.hu/ Vagyis Kispest. Hol lesz elméleti és hol szakmai képzés? Stb......

SehonnaiBitangEmber 2009.09.09. 15:54:32

Javaslom kezdeményezzünk népszavazást, hogy a közpénzek lenyúlását, elsikkasztását, zsebrevágását, stb., stb. (kinek melyik tetszik) KÖTELEZŐEN LETÖLTENDŐ börtönbüntetéssel "jutalmazzák", melynek mértéke arányos a lenyúlt összeg nagyságával. Pl. a lenyúlt összeget osszák el az országos szinten számított havi átlagfizetéssel és a kapott eredményt kelljen leülni. Jelen esetben a hölgyemény kb. 100 milliót vágott zsebre. A 2008-as átlagbér 191 ezer volt. Vagyis 524 hónapot, azaz 43 ÉV 8 HÓNAPOT kellene kötelezően leülnie! Ennek talán lenne némi visszatartó ereje.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 15:54:48

@ylion: nagyon tetszik a kép, amit elénk vetítettél...csak az mszp egy kicsit bezavar, én őket nem is tenném be..helyettük lehetne az LMP, hátha.. @zero, télleg, indulhatnátok, örömünnep lenne, ha bejutnátok..Istenem , de szép álom, na de nem az első álom, ami valóra válik.

SehonnaiBitangEmber 2009.09.09. 15:55:53

@SehonnaiBitangEmber: Ja, és aki asszisztált hozzá, az szintén hasonló mértékű büntetést kapjon!

belekotty 2009.09.09. 15:58:13

Még a Bajnai féle dologból lesz balhé, hogy minden tiszteletdíjat közzé kell tenni. Na akkor borulnak ki a csontvázak a fideszes önkormányzatoknál!
Lop ez az egész banda. Az a Dunába lövéses módszer nem volt rossz, csak nem a cigányokkal és a zsidókkal kellene csinálni, hanem a Parlamentnél a rakparton.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 15:59:17

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): a Fidesz, Jobbik, MSZP a realpolitik. Reméljük, a Vastagbőr blog is az lesz :-)
nem vagyok az LMP ellen, bár náluk kérdés, hogy vajon mennyi erejük lesz, illetve; hogy mire képesek egy komolyabb kampányban. Mert azért az EUParlamenti kampányidőszak elég vérszegény volt a pártok részéről.

belekotty 2009.09.09. 15:59:29

Ja és kéretik eztán a költségvetési hiányt 100 milliós egységekben, vagyis 1 Szalainéban számolni.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 16:00:47

@SehonnaiBitangEmber: én inkább a kényszermunkára szavaznék ezen a téren. megújulna az ország, figyeld csak meg :-)

SehonnaiBitangEmber 2009.09.09. 16:08:27

@ylion: Jaja, mint az usa-ban: néhány fegyveres őr kíséretében menjenek követ törni, utat építeni. Nem lenne szükség a Strabagra, Vegyépszerre meg hasonszőrű társaikra, na meg rövid időn belül még a szomszéd tanyára is autópálya vezetne kilométerenként két kondér krumplileves bekerülési költséggel. :)

f.m.j. 2009.09.09. 16:09:22

index.hu/bulvar/2009/09/09/beismertek_hogy_elve_daraltak_le_csirkek_szazezreit/

ez szörnyű...

de a politikusaink közül egyet sem sajnálnék úgy mint ezeket a szerencsétlen kisállatokat, ha így végeznék...

Bélapáti Béla 2009.09.09. 16:10:24

@ylion: kiegészítve a teljes vagyonelkobzással méghozzá harmadunokatestvéri szintig, rögtön lenne pénz lapátra, aszfaltra, fegyveres őrre, stb.

zauberpferde (törölt) 2009.09.09. 16:22:47

Én Gyulaújvárosban lakom.
Valamikor, régen azt mondtam, hogy a polgármester egy elfogadható, aktív, tenni akaró fazon.
Ma már tudom, igazam volt.
Aktívan elfogadja amit lehet, zsebre teszi azt, amit lehet.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.09. 16:29:17

nu cikkhálj_dikkmáshalom mindenkinek, estére jó szurkolást! :))

ria-ria-HUNGÁRIAAA :))

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 16:31:21

@mókusfüles bukósisak: ez tényleg borzasztó, de azért több esetben is hím csibének titulálni a kakasokat, hát ez azért nem semmi. Az újságírás egyik legszebb gyöngyszeme.:)
@ylion: Persze , tudom én is hogy ez a reális, de olyan jó néha álmodozni.Egy fityisz, maszop nélküli kormány, ahol a mostani sok tolvajnak írmagja sem marad..ez a szép új világ.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 16:32:02

@Seduxen: neked is :-) de kihagyod a beszélgetést kaccsolaton? :D na majd mentek logot :D

2009.09.09. 16:32:39

Sok mocsok szarházi rabló van ebben az országban! És ez mind politikusnak mondja magát! Nesze neked demokrácia!Javaslom, a felelöségre vonásnál, a LMPVS elött, -csupán szeretetböl--a "Putyin"-módszert !Biztos bevallaná. hogy ki, mikor, mennyit lopott. Amugy meg "Phej, mocskosgecik......"/köp!

Baromméter 2009.09.09. 16:32:47

@Félkupica_Fehér_Főnök: Azt a pénzt, amit nem tudtak visszaszedni ezektől, azt megkereshetik rendszámfestésből és papírzacskó ragasztásból. Ha visszafizetik a maradék összeget, akkor közügyektől való végleges eltiltás mellett könnyített/mérsékelt büntetést kapnak.

Kiegészítés: jövőbeli bevételük folyamatos közellenőrzése halálukig, s a mindenkori nettó személyi jövedelem 50-60%-ának elkobzása egészen addig, amíg a kár kamatostul meg nem térül.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2009.09.09. 16:34:06

Na, én meg, hogy hűm maradjak a náczi énemhez, grenadírmarsot csinálok..sziasztok.

molaris 2009.09.09. 16:34:58

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan:
Na ebben a "dugaszolásban" már Demszky megelőzött. Lehet, hogy mint ajánlott hely kerül a tüntetés- térképre.::))

Baromméter 2009.09.09. 16:37:17

@Anthony - awkward silence: Azt kezdem észrevenni, hogy ez egy stratégia része. Egy arccal ellopatnak párszáz millát, majd a csúcsponton (vagy egy nagyobb sikkasztási díl közepén) leváltják, hogy lehessen kenni a felelősséget.

llll5 (törölt) 2009.09.09. 16:38:20

Nem olvastam végig a kommenteket, így ha már írta ezt valaki, akkor elnézést.Szomorú, de szinte minden Önkormányzatnál vannak hasonló dolgok, pártszinektől függetlenül.Véleményem szerint most azért több az MSZP-s lebukás, mivel jönnek a választások, 8%-on állnak , ezáltal igen kevesen fognak közülük bejutni az Országgyűlésbe, a Közgyűlésbe ill. a helyi Önkormányzatokba, így egymást fúrják

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 16:42:30

@llll5: igen, nagyon valószínű, hogy ezért a sok gyalogáldozat. Mert amik kiderülnek, ez még mindig csak a jéghegy csúcsa...

czejp (törölt) 2009.09.09. 16:53:06

És ? Tett valaki feljelentést, vagy csak a prolit cikizik ezekkel a rémtörténetekkel ?

mesmithy 2009.09.09. 16:54:17

off:
www.hirszerzo.hu/cikk.megvertek_mert_zsido_-_oket_keresi_a_rendorseg.122418.html
Ezt a kozossegi tag ellen elkovetett eroszak cimu jatekot, akkor is kenne alkalmazni amikor a magyarokat verik vagy az mar nem kozosseg, csak a buzi meg zsido?

Yeto 2009.09.09. 16:55:02

Szép gyűjtemény, remélem sokat ül majd érte.

Két komment azért hadd legyen:

1. Múszaki javításnál lehet olyan, hogy annyira szar állapotú az épület, hogy csak teljes felújítás lenne megoldás, de csak a folttapasztásra van pénz, arra meg a vállalkozó nem vállal garanciát.

2. "Végh Ágnes titkárságvezetője a helyi MSZP frakcióvezetőjének felesége volt." Ezen az alapon én is ismerek mindenkit Budapesten, sőt, Kuppernek is mindent tudnia kellene nagybátyja Centrumos korrupciós ügyeiről.

llll5 (törölt) 2009.09.09. 17:00:34

@ylion: @zauberpferde: bizony, sok minden nem derült még ki/nyilvánosan/.....egyébként a gyalogáldozatokra jó példa a Hagyó körüli harc-szerintem.Abban biztos vagyok, hogy 2o1o októberétől Molnár nem lesz polgármester

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 17:01:10

@mesmithy: valószínűleg magyarokra nem vonatkozik, a magyar nem divatos kisebbség...

@Yeto: Kupperrel kapcsolatban igazságod lehet. Bár ne feledjük, anno Pokorni bejátszotta, hogy ő nem is tudta, hogy apukája nem polgári foglalkozással keresi az extra jövedelmet ugyebár.
A műszaki felújításnál igen, csak épp elvileg ezt írásba szokás foglalni, későbbi viták megelőzése végett, ha jól tévedek. Legalábbis nagyon nem ártana, főleg közpénz esetén, ahol tudják, hogy minden fillért előbb-utóbb tízszeresen is megvizsgálnak, mire ment el...

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 17:08:21

amúgy meg rájöttem, hogy az mszp-nek logot kéne cserélnie, vagy legalább alá szöveget, mint itt:
heavymetal.hu/images/site/logo.jpg

llll5 (törölt) 2009.09.09. 17:08:30

@mesmithy: ooh, ez már régi történet.Felmerül a kérdés:biztos azért verték meg?Egyébként a kérdésfelvetésed jogos:a Btk.elméletileg a magyarok elleni támadásokat is szankcionálja.Elméletileg.....

zauberpferde (törölt) 2009.09.09. 17:10:11

@llll5:
A rossz hír az, hogy többet én sem fogok rá szavazni.
Jó hír viszont nincs, a körülmények ismeretében.

llll5 (törölt) 2009.09.09. 17:12:57

@ylion: Pokorni most éppen 2,5 milliárddal "játszadozna" a XII.kerületiek kárára.....www.kiralyhago.vilaga.hu

llll5 (törölt) 2009.09.09. 17:18:31

@zauberpferde: megértelek, bár én nem a XI.kerületben élek.Sajnos, jogos kérdés:a következő polgármester jobb lesz-e?

ermi50xn6j2 (törölt) 2009.09.09. 17:19:01

Ugye milyen szépen írta le a kor egyik erkölcsi parancsának vágyát József Attila. " Az igazat mondd, ne csak a valódit". Csaketetnek bennünket a mával, demokrácia így meg úgy, liberalizmus a szabadság melegágya, aszabad piacgazdaság mindenre gyógyír,stb. s közben látod mögöttük ,-ha van szemed a látásra az elnyomorított, szlogennekkel elbutított embereket, akikkel el tudják hitetni, hogy az élet így kerek, vannak gazdagok és szegények ennek ez a rendje. Másokat nagyban meglopni nem bűn, a kicsiért börtön jár-,a szennyet,azegymást sárba döngölését, a becstelenséget, az adott szó kurvává válását,smindazt ami még ebben az országban-vajon még meddig nevezik magyarok országának- folyik, az ember a londoni pestis utáni nagy tűzre gondol, amikor a tűz által elpusztult patkányok után megszűnt a betegség. Talán ennek a kis Hazának is szüksége lenne egy tűzviharra.

szabogyula 2009.09.09. 17:25:29

Nem olvastam végig a kommenteket .
De !
Lófaszt van itt gazdasági válság , csak rendet kéne csinálni .

Yeto 2009.09.09. 17:29:31

@SehonnaiBitangEmber: Az ÉN PÉNZEMEN nyaraljon ez a tolvaj kurva negyvenhárom évet? Az én adómból egyen, igyon, ruházkodjon, legyen villanya, fűtése?

Egy pisztolylőszer (minőségi) sem több 100 Ft + ÁFÁnál. Nem hiába a kínai a legrégebbi civilizáció, tudnak valamit hogy így intézik el ezt a problémát.

Szarazinda 2009.09.09. 17:38:57

"2008 decemberében a Gyógyír Kht. ügyvezető igazgatóját, Végh Ágnest leváltották, az új igazgató januárban állt munkába, és első körben elrendelt egy belső ellenőrzést."

Ez a rész azért alaposabb kifejtést igényelne, nem feltétlenül itt, ezen a blogon, de azért a sok-sok részletes infó mellett ez a rész valahogy elsikkad a híradásokban.

Szóval miért is rúgták ki? Ki rúgta ki? Ki választotta ki az utódot? Mi alapján. Az utód miért is vizsgálódott ily alaposan? Ha itt az összefonódások ennyire kuszák, ennyire kéz kezet mos alapon mennek a dolgok, sőt az egész szervezetten zajlik és nem egyetlen egy ember magánsikkasztása (márpedig tényleg így néz ki a dolog), akkor ezek igencsak fontos kérdések.

Galocza 2009.09.09. 17:40:18

Remélem nemsokára olvashatjuk Kupper "munkásságáról" szóló jelentést is valahol, mert ideje volna a Fidesznek is tiszta emberekkel kezdeni a kormányzást.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 17:48:11

@Szarazinda: www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-302043

a lényegi rész rögtön az elején:
'Kupper András elmondta: a XI. kerületben olyan politikai helyzet alakult ki, melynek következtében ugyanannyi szavazata lett az ellenzéknek, mint a kerültet irányító MSZP-SZDSZ-MDF koalíciónak. Ekkor született egy politikai megállapodás arra nézve, hogy igazgatót cserélnek a Gyógyír Kht. élén. Végh Ágnes, az előző igazgató előző év decemberében távozott, az új igazgató idén január elsejével állt munkába.

A jelenlegi ügyvezető a felügyelőbizottság felkérésére egy belső átvilágítást készíttetett a kht-nál, amely számos szabálytalanságot tárt fel.'

A többi meg már gyakorlatilag ott van a bejegyzésben is.

Önjáró Talajgyalu 2009.09.09. 17:52:31

@ylion: "de leginkább fájdalmas", ha már a szószerintnél tartunk... :)

SehonnaiBitangEmber 2009.09.09. 18:00:49

@Yeto: Inkább nyaraljon a pénzemen (meg a tiéden, meg a többiekén) 43 évet, mint hogy tovább lopja a pénzemet (meg a tiédet, meg a többiekét). A nyaralása töredékébe kerülne, mint amit néhány év alatt összelopott. Erre szívesen felajánlanám az adóm 1 százalékát. ;-)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 18:02:09

@SehonnaiBitangEmber: @Yeto: fölösleges nyaralniuk, a golyó is drága. kényszermunkára fogni őket. lehet nem tanulnak belőle. de hogy autópályánk lesz dögivel, az is tuti.

Szarazinda 2009.09.09. 18:04:48

És ez a Végh nem borítja a bilit? Ennyire amatőr, hogy semmit nem gyűjtögetett az évek során? Nekem ez akkor is nagyon furcsa. Ennyire nem lehetnek hülyék, bár végül is, ki tudja. Ha még nem is számítottak arra, hogy a Fidesznek ugyanannyi szavazata lehet, mint a másik három pártnak együtt, hogyan gondolhatták, hogy ez 4 év után is így marad, vagy akár a négy év alatt valaki nem borít a három, azért nem totál összefonódott párt közül (pláne az mdf). Szóval ez nekem furi.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 18:06:13

@Szarazinda: szerintem csak _még_ nem borít. Ne feledd, cúslág se azonnal próbált borítani. Jön még kutyára úthenger...

ork (törölt) 2009.09.09. 18:15:35

off:
Témának. Esetleg.

velvet.hu/poronty/2009/09/09/maszturbalasra_oktatnak_az_oteveseket/

Olvassátok el a hozzászólásokat is. B@zmeg...

on:
Remélem, hogy ezeket a rohadékokat jól megfingatjuk egyszer!

mesmithy 2009.09.09. 18:20:48

off:
www.hirado.hu/Hirek/2009/09/09/16/Kilenc_roma_csalad_kap_uj_otthont_Gyulajon.aspx
En is kerek uj kecot aztan esetleg megtanulok gyogynovenyt termeszteni es talan dolgozni is fogok, bar lehet, hogy azt mar azert megsem, mert tul faraszto. Mert nem elobb tanul, dolgozik es aztan esetleg kaphat valamit?

mesmithy 2009.09.09. 18:24:52

@ork:
Lehetoleg megfelelo oraszamu gyakorlatot is elo lehetne irni.
Szerintem az EU-ban mindenhonnan az otthon mar feleslegesse valt egyedeket kuldik.

mesmithy 2009.09.09. 18:26:28

@mesmithy:
es az osszes nemzetkozi tarsulatba

kamasuka 2009.09.09. 18:30:54

Minek kellett neki KÉT videokamera? :D

Amúgy, már előre röhögök, hogy mi fog kiderülni, ha ezek lelépnek?! Az bizti, hogy alapítok egy céget amely iratmegsemmisítőket fog forgalmazni, és MSZP/SZDSZ-es vezetésű önkormányzatoknál és a MEHnél fogok házalni vele jövő januártól egészen októberig. :D

ork (törölt) 2009.09.09. 18:33:17

@mesmithy:
Ja, Anyuval, Apuval? Esetleg a tanárnénivel/bácsival?
Komolyan mondom, South Park Live!
Eszem megáll...

Horizont 2009.09.09. 18:42:34

Mindig ezek a nők.....Tocsik, Szalainé, Végh.
Kis falat, nem falat, szerintük.
Én meg szeretnék, buta, tudatlan maradni, nem akarok naprakész lenni, minden hírekről tudni, mert már én is "köpök" ,LMPVS-t vizionálok, és durvulok és durvulok, és nem akarok. Nőies nő szeretnék maradni kívül, belül. De kifordítanak önmagamból a mindennapi hírek.Undorítóak.....A másik meg küszködik és próbál a felszínen evickélni, nem belefulladni, és csak nyeljük ezt a sok szart vég nélkül....

mesmithy 2009.09.09. 18:49:09

@ork:
Erre mar tenyleg csak azt lehet mondani, hogy a hulyeseg hatartalan. Kabitoszer oktatast nem akarnak veletlenul, persze kiprobalassal egybekotve.

mesmithy 2009.09.09. 18:53:54

@ylion:
Jo tudni, hogy ilyen forum is van, bar a jelenlegi kornyezetemben nem tul gyakoriak ezek az egyedek es nem is mernek annyira elszemtelenedni, mert itt nem sirhatnak pozitiv diszkriminacioert. :-))

Kartal (rezervált) 2009.09.09. 19:00:06

és ez csak egy-két eset. mi mehet még, amiről nem tudunk? hol vannak a milliárdok, amit mi, dolgozó emberek adóként ezeknek a mocskoknak befizetünk?
áh, megyek is inkább, mert megüt a guta a tehetetlen dühtől.

@félreértitek már megint: támogatom.

@kamasuka: két keze van, nem? még.

@mesmithy: mert cigány. nekik itt mindent lehet. eddig is tudtuk, de hogy ez ilyen nyíltan menjen, az már vérlázító

szmoker (Homo Trollicus) 2009.09.09. 19:02:43

@rg68: "Arra a pártra fogok szavazni, amelyik ELSZÁMOLTAT. "

De azért ezt te sem gondoltad igazán komolyan, ugye?

Más szavakkal: mindenkinek megvan az ára (amennyiért a haja korpás lesz.)

Viktor jó drága, de megoldható, tudjuk, láttuk, emlékszünk.
Vonáról nem tudjuk, de sejthető hogy megy "okosba". Nem véletlenül populista politikus 29 (?) évesen.
Ibolyka.... :)
SZDSZ? mi az?
LMP? lOl

A kérdés nem az, hogy ki a jó, hanem hogy ki a kevésbé rossz? Pontosan, mint az elmúlt 20 évben végig.

(Jelenleg tán' a Vona, de biztos vagyok benne, hogy még a választások előtt kiderülnek róla dolgok.)

mesmithy 2009.09.09. 19:06:19

@Kartal (a morc):
Egesz europa utalja a ciganyokat, csak mashol hamar a racs moge kerulnek, ha nem tartjak be a torvenyeket es mashol igenis leirjak, hogy az elkoveto cigany volt vagy arab vagy mittudomen.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.09.09. 19:06:41

@szmoker: Ja meg alapvetően tökmindegy, mert úgyis bárki jut a mézesbödön mellé, asszimilálódik a környező biomasszába. Ezt is tudjuk, láttuk, emlékszünk.
Amíg nem lehet tiszta lappal újrakezdeni, addig megy tovább minden ahogy eddig.

Nem tudom, volt-e már említve a lámpavas ebben a topikban... :)

beleszolok 2009.09.09. 19:49:17

Az nem lehetséges, hogy azért az mszp-ből borul több, mert ott többet, és pofátlanabbul lopnak?

Csak mert orbánék alatt is nyilván zsebretettek a közösből, de mégsem kellett hozzá 80+ %-os államadósságot csinálni, meg az egekbe emelni az adókat.

Marcellusca 2009.09.09. 19:57:04

@rg68: hehe!
Akkor várhatsz még négy évet.
Mert majd csak akkorra fog kiderülni, hogy ki az aki csak ígérte és ki az, aki véghez is viszi.

Marcellusca 2009.09.09. 20:02:11

@Seduxen:
@ylion:
Eszem, f@szom megáll! Miket néztek, ámítógépbuzik. :DDDD

Marcellusca 2009.09.09. 20:04:26

@Horizont: Hehehe!

"Kis falat, nem falat," - ugye, ugye! Úgy az igazi, ha jó nagy, mi? :)
És még azt mondják, hogy nem a méret a lényeg. :D

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 20:04:28

A pofám leszakad!

Az a szájbabaszott, redvás köcsög Kóka már az adócsökkentés bebetonozásáról beszél, hogy szarjon egy kiló sünt az a fasz!

20 éve ebből, és az egykulcsos adóból élnek meg, és krvára nem lett belőle semmi, az áfát lecsökkentették, majd magasabbra emelték,mint előtte volt.

Most nagyon ideges lettem :o)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.09.09. 20:07:30

Zikkájl! Egész nap a baromarc...izé...a kedves vevőkkel kell "foglalkozni" a BNV-n, erre meg ez a "vacsi" a vőrön, há' kösz...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 20:13:10

Jééé, mennyi komment.....megyek is olvasni

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 20:24:31

@Bélapáti Béla:

"hiszen köztudott, hogy a vb nácziblog"

Szép. A hírekben is bemondták? Pakoljam a bőröndöt? :)

Yeto 2009.09.09. 20:35:36

"@mesmithy: En is kerek uj kecot aztan esetleg megtanulok gyogynovenyt termeszteni es talan dolgozni is fogok, bar lehet, hogy azt mar azert megsem, mert tul faraszto. Mert nem elobb tanul, dolgozik es aztan esetleg kaphat valamit? "

Megnézném milyen iskolát végzel el és hová vesznek fel dolgozni úgy hogy putriban laksz ahol nincs víz és villany.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 20:35:46

@laspalmas: Ez esetben egy igazi elit-klubhoz csatlakoznál, a "honnan tiltották ki eddig fff-t?" kategóriában. (Igazából még csak egy ilyen van ;-))

nem is mondom tovább, nem kísértem a sorsot. xD

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 20:39:44

@Yeto: Jaja, nehéz úgy, ha nem tudsz késsel-villával enni, legyek jönnek ki a fejedből, meg a gárdisták kilopták az önkormányzati kertesházadból a vízvezetéket. (akarsz példát?)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 20:43:49

Basszus.......

"Megakadályozták a kormánypárti tagok, hogy a XI. kerületi szakrendelőt üzemeltető kft. felügyelőbizottságának rendkívüli ülésén tárgyaljanak a cég belső gazdálkodásában feltárt szabálytalanságokról."

A KDNP-s alelnök feljelentést tett, Gyula továbbra sem érez személyes felelősséget, szerinte „itt az a kérdés, hogy rendszerhiba vagy személyes felelősség van”

Szerintem egyezzünk ki egy is-is-ben, aztán jöhet az öt év minden résztvevőnek.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2009.09.09. 20:47:54

@Yeto:

Sehova...
...
...éppen ezért tisztán tartom a házat, a környezetet, a szegényes ruhámat és iskolába zavarom a kölköt, hogy ott legalább kapjon enni, melegben legyen, a maradék pénzt meg nem eliszom.
Emellett a megkapott segítséget (vetőmag, palánta az önkormányzattól) nem bontatlanul eladom a piacon, hogy legyen piára pénz...
...
...és nem szülök évente újabb purgyét.

De én nem cigány vagyok, ez az én bűnöm.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 20:48:31

@laspalmas: Azzzigen!

Végül is tényleg nincs miről tárgyalni, gyerekcsíny. Azt nem értem, hogy ezzel mire játszanak? Csak még több sarat kenegetnek magukra.

Az az öt év, az nagyon provokatív... mindig egy vicc jut eszembe róla, de egy méjnsztrím blogon olyat nem szabad. :o)

(Ma (is) kikapunk, ugye? :-( )

Baszkurátor 2009.09.09. 20:54:43

Olvastam a bejegyzést és komolyan mondom elfelejtettem levegőt venni.Nem vagyok már mai gyerek, sok mindent láttam de ezekre amik mostanában derülnek ki még csak gondolni sem mertem.
Azt kell mondanom, mi vagyunk a marha állatok akik nem lopnak a munkahelyükön, akik rendesen befizetjük a különböző járulékokat ...
Egész egyszerűen az eszem megáll.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 21:16:44

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42):

Legalább a gugliban nézte volna meg a marhája.....

"hím csibe" xDDD

Kemény meló a hivatásos újságírás. :)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 21:17:02

@Félkupica_Fehér_Főnök: ha jól sejtem ugyanarra a viccre gondolunk :D
kókadtjani ügyében meg csak annyit, hogy őt kéne már bebetonozni...
@laspalmas: Gyula miért érezne felelősséget? Azért tuti nem, hogy személyesen felügyelte elvileg az egészségügyet, ahol kirobbant a bili...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2009.09.09. 21:19:41

@laspalmas: Na, ez a gáz. Ismét el lesz hallgatva az ügy.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 21:23:09

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Mire játszanak? Komolyan kérded?
Időnyerés=eltüntethető papírok + elfelejtik a Zemberek az egészet

Persze, hogy provokatív az 5 év, de ez van, ezt kell szeretni. Tudod, mi a még provokatívabb? Amit ugyancsak Szellem mondott, hogy NINCS VAGYONELKOBZÁS, nem mennek utána a pénznek. Na ez a kemény, nem a múltheti zsömle.

mesmithy 2009.09.09. 21:28:16

@Yeto:
Bocs de ezek lopjak a vizet es az aramot is!
Nekem sem tett senki semmit keszen a segem ala.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.09. 21:36:19

@Yeto:

1, Az ominózus eset előtt két évvel (2006-ban) lett az épület kompletten felújítva

2/a
Wieszt János, az MSZP XI. kerületi frakcióvezetője: "1998 óta tagja vagyok a képviselőtestületnek Újbudán, 1998 és 2002 között a Pénzügyi Bizottság elnökeként, 2002 óta pedig a vagyongazdálkodási osztály elnökeként."

2/b
Igaz.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 21:39:01

@laspalmas: Ilyet már, kevesebb, mint egy évvel a választások előtt már nem lehet megúszni szerintem. Ha meg mégis, akkor megint tele lesz a kossuth tér, egyszerű a képlet.

Szellem engem is ledöbbentett, kis naivan megkérdeztem, utána meg már szóhoz sem jutottam... de ez hogy a fenébe lehetséges egyáltalán? 2-3-4 évvel 100 milliókat ki lehet váltani?!? Én 5-10 milláért egy rakás ember magára vállalná a börtönt az igazi elkövetők helyett, úgy meg tényleg nincs visszatartó erő. :-(

(Nem játszottunk rosszul, x -re simán kijöhet a második félidőben,ha ilyenek maradnak az erőviszonyok)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.09. 21:48:46

@Félkupica_Fehér_Főnök: -Én, én persze nem vállalnám magamra, azt akartam írni, hogy szerintem én is tudnék találni ilyen embert.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.09. 21:51:27

@laspalmas: vastagbor.blog.hu/2009/09/09/egy_ujabb_maganyos_sikkasztono/fullcommentlist/1#c7023865 és válaszai lehet megoldanák ezt a problémát. Persze ehhez át is kéne vinnie valakinek. Ideje lesz indulnotok tavasszal a választásokon, érzem :D

mike1978 2009.09.09. 22:16:50

Csak azt nem értem, mi mi a tetve szájbaszekszuált életbe nem csináljuk globálisan országosan, senki álltal nem kihúzva magát azt, hogy vagy egy kis időre Áfát, vagy társasági adót, vagy bármilyen egyéb "kötelező" adót amiből ezek a retkek élnek...nem fizetünk be....
az egész nyomorult országot ezért nem lehet lecsukni megbüntetni....

mike1978 2009.09.09. 22:21:04

Itt napok, hetek, hónapok, lassan évek óta minden nap elolvassa az ember, hogy amit befizetett járulékot, adót miegymás, abból ezek hogy élnek, közben más éhen hal, tönkremegy...és szinte valójában semmit nem tudunk, mert ezek csak apró szösszenetek...a forró zavaros levesből....
Basszus, nem akarok többet semmit fizetni az államnak...majd ha bebizonyítja, hogy a pénzemet visszakapom értékben akkor , de addig van aki dolgozik, és van aki ebből él....gyerekek...miért hagyjuk ezt?

beleszolok 2009.09.09. 23:10:05

@Félkupica_Fehér_Főnök: én is be akartam linkelni, csak lapzárta van.

Yeto 2009.09.09. 23:13:11

@Conv: Te csinálod jól.

@mesmithy: Kik azok az "ezek"? Apósom és anyósom pl igen, meg sok szomszédjuk, valamint egy volt iskolai osztálytársam és a bátyja így konkrétan eszembe jut, még dicsekednek is vele, egyik sem cigány, rájuk gondoltál? Vagy az összes cigány, plusz még pár fehér? Vagy esetleg a cigányok 99,99999%-a, plusz még pár fehér? Könyörgöm áruld el...

Én sem kaptam soha semmit készen a seggem alá, és örülök neki hogy nem voltam olyan helyzetben, hogy szükségem lett volna rá, mert nem volt más kiút. Nagyon remélem, hogy akik az adónkból ilyen lehetőséget kapnak, élni fognak vele, és nem csak a házat kapják a seggük alá hanem a szükséges okítást is, mert a házzal "önmagában" nyilván nem mennek semmire, de jópáran vannak akik anélkül sem.

beleszolok 2009.09.09. 23:18:36

@Yeto: Basszus, álljon már meg a menet. Ha idehozol kínából valami olyan parasztot, akinek soha nem volt egy bambuszfájánál többje, és annak adsz házat/vetőmagot/akármit, az pár év alatt olyan helyre kis gazdaságot rittyent, mindenféle oktatás nélkül, hogy csak na, mert megfogja a munka végét.

Yeto 2009.09.09. 23:32:01

Én is írtam pár kommentel följebb, hogy a kínaiak csinálják jól.

Az már más kérdés, hogy miután éjt nappallá téve betegre dolgozta magát és összekuporgat ezt-azt, utána jön a rinyálás, hogy bezzeg a rohadt sárgák.

2009.09.09. 23:33:29

Én pl. csípom ezt a Gyulát....tök jól néz ki!:DD Ennyit írni, el sem fogom olvasni...://

beleszolok 2009.09.09. 23:37:11

@Yeto: Hát én még sose hallottam, hogy kurva sárgák. Nekem egy bajom van velük, iszonyat szarul vezet a többség. Egyébként semmi gáz nincs velük.

Yeto 2009.09.09. 23:43:55

Jó neked. Egyébként azért ott is volt Mao Ce Tung meg négyek bandája meg sötöbö.

mesmithy 2009.09.10. 01:32:58

@Yeto:
Mivel a lakasokat ciganyok kaptak, igy az "ezek" jelen esetben rajuk vonatkozott. Nezd meg mi maradt a Lakmusz programbol es akkor talan megerted, hogy miert mondom, hogy elobb tanuljon, dolgozzon es aztan, ha bizonyitott akkor meg segithetnek ha szukseges.

Yeto 2009.09.10. 07:31:25

"A helyi Lakmusz-projekt elindítói szerint nem volt átgondolt a ház működtetése. Barka Tamás pécsi főosztályvezető helyettes szerint a rosszul szocializált fiatalok összeköltöztetésével a program eleve bukásra volt ítélve."

Nyilván hülyeség "csak" annyit tenni hogy ingyenlakást teszel a seggük alá, semmit sem old meg, írtam már feljebb is. Azt hogy az a kilenc család (és nem intézetből frissen kizuhant fiatalok) lopja a vizet és az áramot, honnan tudod?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 07:31:31

@ylion:

Ti, a fiatalok olvassátok, de a kádárhívő nyugdíjasok pl. nem. És sajnos ők vannak többen.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 07:34:21

@Félkupica_Fehér_Főnök:

Nem jött össze a győzelem, de még a döntetlen sem, mondjuk várható is volt, hogy kikapunk. Szép dolog a hit, de a valóság makacs dolog..... Majd talán a következőre kijutunk. :(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 07:40:27

@Yeto:

Ezért rossz a romapolitika. Nem halászni tanítja őket, hanem halat ad a kezükbe, mert az könnyebb, gyorsabb, látványosabb, és több pénzt lehet közben elmutyizni.
Egy politikust -se parlamentit, se roma jogvédőt- sem érdekel az égegyadta világon, hogy hosszú távon mi lesz. Ez a szörnyű. Az egyszeri ember meg az egyszerű, ám annál használhatóbbnak tűnő ötleteivel egy az egyben le van nácizva, oszt' kész, nincs probléma.

De térjünk vissza Újbudára.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.10. 07:55:25

@laspalmas: ahogy anno a Munkáspártra mondta egy riporter 5-6 éve, "a demográfiai folyamatok ellenük dolgoznak".
a magyar-portugálra: tulajdonképp fejlődés volt, már nem voltunk olyan szarok, mint a svédek ellen. viszont észre lehetett venni, hogy miért kaptunk ki megint. Két okot láttam: egyrészt a védelmünk megint a 15. perc magasságában kezdte meg a mérkőzést, addigra már 0-1 volt. másrészt meg azzal a taktikával játszottunk sokáig, amivel a svédek ellen kellett volna. földön tartani a labdát a világ egyik legtechnikásabb válogatottja ellen elég gyerekes hiba. lehetett látni, amint elkezdtünk ívelgetni, az már nem ízlett nekik annyira, valamint az ütközések sem. ez van.
a svédek ellen meg ívelgettünk, amikor ott meg a földön tartott labda a hatékonyabb. mondjuk ha Kovács Péter játszik (hu.wikipedia.org/wiki/Kov%C3%A1cs_P%C3%A9ter_%28labdar%C3%BAg%C3%B3%29), akkor mehetett volna az ívelgetés a svédek ellen is, ő simán lefejelte volna az éknek, mint "target man". Tény, nem technikás, de hatékony. :)

A politikusainknak sajnos döntő többségében nincs valódi kapcsolata a hétköznapokkal. Ez csapódik le oly sokszor, így - mivel úgyis bejuttok a Parlamentbe - egy tipp, ami kellően "náczi":

A parlamenti képviselők valósághoz való közelítése megoldható lenne úgy, hogy minden évben 1 hónapot a megválasztásuk helyén kellene tölteniük, az ottani átlagos bért és munkát megkapva. Természetesen családostul. Akik listán jutottak be: megyei lista : válasszon egy tetszőleges, maximum nagyközség státusú települést a megyében. Budapest e téren Pest megyéhez csatolódik, Budapest kerületei pedig városnak számítanak (lévén, hogy ha önállóak lennének, megkapnák külön-külön is a városi rangot, minden követelménynek megfelelnek).
Az országos listánál pedig először kisorsolni a megyét, és a kisorsolt megyében választhatna a politikus, hasonló követelmények alapján, mint a megyei lista.

Ez persze csak egy durva első közelítés, lehetne finomítani. Úgy vélem, a nyári kb. 2 hónapos szünetükből az egyik hónap lehetne ez.

Mondjuk első blikkre rögtön beugrott nekem Nyakó Pisti, hogy Csenyétén vajon meddig bírná...

persze lehessen azt mondani, hogy én ebből nem kérek, de akkor bizony le kell mondani a mandátumról.... a listás helyeknél a listáról csak olyan hozható be, aki azonnal elvállalja a kötelmet, amit elődje visszautasított.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.09.10. 08:04:26

@laspalmas:

ezt láttam a Híradóban ..

a nagyfarkú néger dolgozza meg Molnár Gyula édesanyját!!

"„itt az a kérdés, hogy rendszerhiba vagy személyes felelősség van”"

baszd meg Gyula, ha rendszerhiba, akkor Te vagy a felelős, mert te rakod össze a rendszert és működteted!

ha pedig személyi felelős vagy akkor is Te vagy a hibás mert olyan rendszert alakítottál ki, ami engedte hogy 100 millió lopjanak ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.09.10. 08:13:43

@zero:

Ez pont olyan, mint a BKV:
Ha tudott róla a főnökség, akkor bűntárs
Ha nem tudott róla, akkor alkalmatlan

Ennyi, Gyula mindenképp sáros, csak az a kérdés, hogy mennyire.

reKorrekt 2009.09.10. 08:18:58

@szmoker: "alapvetően tökmindegy, mert úgyis bárki jut a mézesbödön mellé, asszimilálódik a környező biomasszába"

EZ-NEM-IGAZ!
Amúgy egy új alkotmány előkészítési munkálatainak beindításához 4/5-ös parlamenti többség kell, azaz 309 maki (80%). Imádkozzunk hogy az mszp nem szerez 20%-ot.

f.m.j. 2009.09.10. 08:31:32

@reKorrekt:

és szerinted tuti, hogy a Fidesz ezt akarja? A költségvetés nemelszámolást nagyon akarták, legalábbis nagyon együtt mozogtak "ősellenségeikkal" :)

mind2 (törölt) 2009.09.10. 08:31:49

Na hy ! Csak nem megint lopnak ?
Tegnap én is bevásároltam, vettem cégpénzen 20 könnygázsprayt, egy sokkolót, 100 méter kenderkötelet, egy villamosszéket, 10 baseballütőt, ... mikor ezzel végeztem, elmentem az állatmenhelyre és örökbe fogadtam 5 argentin dogot, 3 rotit.
Most elégedett vagyok. És ezt hallgatom :)
www.youtube.com/watch?v=ZcBJdrj5XnA&feature=related

redriot77 2009.09.10. 08:44:57

Hogy a gyomorrák rohassza szét a beleit, de jó lassan, egy évig haldokoljon, és annak az évnek minden egyes másodperce kínszenvedés legyen. A fia nézze végig anyu szenvedését, utána kapjon prosztatarákot.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.10. 08:51:51

@laspalmas: "Ti, a fiatalok olvassátok, de a kádárhívő nyugdíjasok pl. nem. És sajnos ők vannak többen. "

MÉG...

amúgy cikkhájlos jóreggelt! remélem a férfipopuláció nem csökkent a tegnapi fasza meccs miatt!?

Baromméter 2009.09.10. 08:56:37

@laspalmas: A betonra kertészt felvenni nekem nagyon durva.

Meg lesz magyarázva (már ha egyáltalán kell majd). A betonrepedések közt sok a gyom.

mind2 (törölt) 2009.09.10. 09:01:03

@Seduxen: reggelt :) napokig nem voltam, valami változás ? ;) összefoglalhatnád a közel egy hét eseményeit, jelzős szerkezetek is jöhetnek :)

Baromméter 2009.09.10. 09:24:44

@ylion: Nem hősök kellenek, az igaz, de tisztességes emberek, azok bizony nagyon is kellenének fent is...

Szerintem kábé ott tart az ország morálisan, hogy az első tisztességes politikus egyben hős is lenne.

Baromméter 2009.09.10. 09:28:28

index.hu/belfold/2009/09/09/bajnai_aprilis_utan_pihenni_szeretne/
"A miniszterelnök nem lepődne meg, ha az állam környékén is találnának ilyen pénznyelő helyeket"
Hát nyilván ő lepődne meg legkevésbé :) Hülyének néznek minket.

Baromméter 2009.09.10. 09:31:15

@*Kötélgyártó kisiparos*(L42): igen, ez a szomorú, hogy nyakig benne vannak a vezetőik is, és amikor borul a bili,ártatlan fapofával kijelentik,ők erről semmit se tudnak,


Ld fenti link ennek illusztrálására

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.10. 09:38:39

@mind2: terjedő faschizmus, rettegő kátrányos helyzetűek, sikítás ipari mennyiségben, jószomszédi (v)iszony helyreállítása északi comcédunkkal, überfasza 2010-es költségvetési törvénytervezet (gondolom sponsored by imf), és tegnap zakó a portugáloktól (foci).

ha valamit kihagytam, ér kiegészíteni :)

Baromméter 2009.09.10. 09:39:36

@kill004: Ja, hát logikus is. Én letöltőként honnan tudjam, hogy amit letöltök, az jogvédelem szempontjából hogy áll?

Baromméter 2009.09.10. 09:45:18

@ylion: Inkább az a kérdés, hogy meddig éri meg az országot fenntartani hitelekkel külföldről

És hogy milyen feltételekkel. És ezek egyike sem rajtunk múlik, holott abszolút rólunk van szó. Na, itt kúrták el nekünk az offsór, végkielégített hullarablók.

Baromméter 2009.09.10. 09:47:22

@Seduxen: 806.49 GB FEL


WTF??????? Jaa, megvan. Házimozit osztasz meg rendszeresen a távolban élő nagymamáddal, igaz?

vidéki suzukis 2009.09.10. 10:32:21

Úgy látszik, hogy mostanra 100 milla lett a standard lopási érték demszkygrádban. Az alatt "nem éri meg".

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.10. 10:36:13

@vidéki suzukis: 1 Szalainé az új pénzegység arrafelé, igen.
@Baromméter: ez bizony így van, kérdésesek a feltételek, és hogy még mit nyomnak le a torkunkon. akár tetszik nekünk, akár nem.
Az első tisztességes vezető bizony tényleg hős lesz, mert simán kinyíratják előbb-utóbb.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.10. 10:36:51

@Baromméter: így van :) mondjuk nem tudom, miért olyan rettenetesen sok a 806 GB?? van, akinek több tíz TERRA a feltöltött cucc. Több, mint 1 éve vagyok regelve az oldalon, és amikor bekapcsolva van a gép, megy a torrent-kliens is :)))

Kravver 2009.09.10. 11:00:17

@Seduxen:

Terra = föld
Tera = SI prefix, 10^12

Seduxen (már NEM dr.) 2009.09.10. 11:11:37

@Kravver: köszönöm!

akkor - helyesen - több TERA feltöltt cucc.

Baromméter 2009.09.10. 11:17:48

@ylion: kényszermunkára fogni őket. lehet nem tanulnak belőle. de hogy autópályánk lesz dögivel, az is tuti.

Ellopnák a betont

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.09.10. 11:42:47

@Baromméter: Akkár ássák a négyes-ötös-hatosmetro alagútjait, puszta kézzel, a homokot hazavihetik :o)

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.10. 12:14:02

@Baromméter: gépfegyveres őrökkel kell kihajtani őket a picsába :D amúgy meg az útépítés kurvakemény meló, kb. 2 nap után nem lenne hozzá erejük, hidd el.

Borstörő · http://gyerekmonopoly.blog.hu/ 2009.09.10. 12:16:11

Bár ez a Gyula állítólag csinál is valamit...
Vidió: arch-tv.hu/?q=node/414
Vagy ehhez is lopták a pízt? Vagy mi van?

albino combino 2009.09.10. 13:27:49

nem is értem miért háborodtok fel rajta. én speciel nem sajnálom az ilyen emberektől a jól meg érdemelt kis pénzecskéjüket. csak annyit kívánok nekik hogy költség a szeretteik temetésére az össeset

magic11 · http://www.autostat.hu/markatoertenetek/7-markatoertenetek/358-chrysler 2009.09.10. 19:29:39

"Molnár Gyula, a XI.kerület moszkvai Textilipari Egyetemen végzett polgármestere" ráadásul gyuszi bácsival egy gimnáziumba jártam... javaslom nézzetek el oda, hogy milyen emberek járnak oda. higgyétek el. a város legócskább középiskolája. én már csak tudom :)

Sííva 2009.09.10. 19:46:15

Emberek!
Szerintetek valaki tudatja a T-hetetlen Politikusokkal illetve talpnyalóikkal, hogy miket merészelünk írogatni.
Ha igen qra nem hatja meg őket.
Hát nem érzik, hogy a Parlamentet légmentesen lezárnánk amikor mindenki benn van és jöhetne a gáz. Persze azért, hogy az épület ne sérüljön.
Nekem jelenleg ennyire tele van velük a t-öm!

Sííva 2009.09.12. 15:57:58

Arra még nem gondolt senki, hogy a választásokra valahonnan össze kell szedni a pénzt?
Szalainé 100 milla, és ez a végkielégítő nő ismét csak 100 milla, és amiről még nem tudunk?
Jó lenne tényleg "VÉG KIELÉGÍTENI" őket.
Egyébként mi az, hogy nem lehet visszakövetelni?
Ha egy egyszerű melós kárt okoz a cégének meg van határozva, hogy milyen mértékben és hogyan téríti meg az általa okozott kárt.
Az elmúlt 20 évben a politikusok csak kárt okoztak az országnak!! Nem lehet őket felelősségre vonni??
Miért nem???
Nem kell nekünk ennyi vérszívó parazita. Az államkassza kulcsát annak az asszonynak-férfinak kell adni aki a minimál bérből háztartást vezet, gyereket nevel és a hitelét is fizeti.
Gyorsan rendbe rázná az ország pénzügyi helyzetét. Viszont nagy valószínűséggel a jelenleg parlamentben alvó, újságot olvasó, esetleg meg sem jelenő úgynevezett képviselők is élhetnének minimál bérből, vagy ha ez nem tetszik idézem: "el lehet menni!"
Nekik nem kellene kb. háromnegyedével csökkenteni a juttatásaikat? Higgyétek el,
még így is több jövedelmük lenne mint legtöbbünknek. Jogos lenne, hogy először ők tegyenek vissza a kalapba!!!!
Nem kérdezték meg tőlem (gondolom Tőletek sem) amikor felvették a külföldi hiteleket, hogy én akarom-e.
Nos, én nem akartam, és visszafizetni sem akarom!
Ha a pénzt fel tudták venni NÉLKÜLEM, elköltötték a jóég tudja mire (gyes, emelt összegű családi pótlék beteg gyermek után, vagy a BKV Máv stb támogatása) a visszafizetését is oldják meg NÉLKÜLEM, illetve a pénzem nélkül. Nem éreztem, hogy rám vagy a családomra egy forintot is költöttek volna.
Szóval röviden fizessék vissza a sok milliót, és egyből nem kell támogatni a BKV-t MÁV-ot és a többit.
Talán marad annyi pénz, hogy a gyermekét nehezen nevelő, de iskolába rendszeresen járató, rendesen dolgozó FIATAL MAGYAR PÁROKNAK is lakást, házat lehessen juttatni.

2009.09.12. 19:26:12

@Sííva: mindenki sejti, hogy ezek a pénzek nem véletlenek...és azt is, hogy nem biztos, hogy magára költötte. Mondjuk egy 119.000 Eukaliptusszal mit csinál a bármelyik pát is, szóval ez a Végh Ágnes ez dilis volt, azt hitte, ő Mária Antoniette...kár hogy nincs lefejezés manapság...:///

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 19:39:53

@Letícia-Charlotte in SBp: hiányoltam a számláról a 3000 dolláros (cc. 600.000 forint) koalamedvét.
ami még eszembe jutott, hogy mire jó az eukaliptusz neki, azt inkább nem mondom :)

2009.09.12. 19:52:46

@ylion: asztmás talán vagy sokat köhög?:DD

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.09.12. 20:28:05

a koala Ford Fairlane után szabadon :D
amúgy meg lehet hogy azt hitte, valami ritka uborkafajta :D

süti beállítások módosítása