Skip to content


       Szűrés lista

Zugló szívatja a lakosait

A zuglói önkormányzat (Budapest, 14. kerület, MSZP-SZDSZ vezetés) tavaly októberben úgy döntött, itt az ideje egy kicsit megreformálni az 1993 óta érvényben lévő építményadót.

A módosítás szerint már nemcsak az üzletek vagy a bérbe adott ingatlanok után kell fizetni, hanem a lakosság egy részének is. Három jelentős változás is bekövetkezett: egyrészt, hogy nem járt automatikusan alanyi mentesség a lakástulajdonosoknak, csak azoknak nem kell négyzetméterenként 600 forintot fizetniük, akik életvitelszerűen saját tulajdonukban élnek.

Az eredeti felállás szerint a vagyonadót fizetőknek is fizetnie kellett volna, igaz az a rész levonható lett volna az államnak befizetett vagyonadóból. A Polgármesteri Hivatal Adóügyi Osztálya szerint viszont az eredeti rendeletmódosítással a cél nem az adófizetők terheinek növelése volt, hanem hogy az államnak fizetendő vagyonadó egy része az önkormányzat bevételei közé kerüljön.

Igen ám, de a módosítás szerint függetlenül attól, hogy mentesül-e az építményadó befizetésétől, minden zuglóinak január 15-ig erről bevallást kell készítenie, aminek elfelejtéséért 200 ezer forintos bírság jár.

Vagyis, ha NEM kell adóznod, mert a saját lakásodban laksz, akkor is ki kell töltened a paksaméta papírt, mert ha nem teszed meg, akkor 200 ezer forint bírságot szab ki az önkormányzat.

A drága önkormányzat erről a következőképpen értesítette a zugló lakosokat: beletették a rendelet szövegét a november 17-i Zugló Lapokban.

Persze nem sokan olvassák a pártpropaganda kerületi lapot, így január 15-ig nem nagyon érkeztek be a bevallások. Ezt érzékelte az Önkormányzat, és nagy kegyesen meghosszabbította a határidőt január 31-ig, és rendelet szöveget nagy nehezen sikerült feltenniük az önkormányzat honlapjára - január 19-én.

Mindezt onnan tudom, hogy mint érintett zuglói lakos, pénteken, január 29-én megkaptam a zuglói Jobbik cikkét erről. Szombat délelőtt pedig máris a Postán állhattam sorban, kezemben a bevallással ...
 
Az önkormányzat 3500 lakost "tisztelt meg" a tájékoztatással, egy levél kíséretében elküldte azoknak az adóbevallási nyomtatványt, akik valószínűleg vagyonadó-kötelesek lesznek.

A Polgármesteri Hivatal mossa kezeit, hiszen szerintük mindent megtettek, amit csak lehetett, a lakosság tájékoztatására: "az adóügyi osztály a törvényeknek mindenben megfelelő módon közzétette a rendeletet, valamint megjelentette a Zuglói Lapokban és a kerület hivatalos honlapján is", értesítőlevelet pedig csak azok kaptak, akik korábban már adtak be adóbevallást, és ennek alapján valószínűsíthető volt, hogy ingatlanjuk tárgya lesz a vagyonadónak.


"1990. évi LXV. törvény

16. § (1) A képviselő-testület a törvény által nem szabályozott helyi társadalmi viszonyok rendezésére, továbbá törvény felhatalmazása alapján, annak végrehajtására önkormányzati rendeletet alkot.
(2) Az önkormányzati rendeletet a képviselő-testület hivatalos lapjában, illetőleg a helyben szokásos - a szervezeti és működési szabályzatban meghatározott - módon ki kell hirdetni."


Kicsit elavult ez az 1990-es törvény, nem?
Nem életszerű, hogy MINDEN héten átolvasod a kerületi újságot, hogy van-e benne olyan rendelet, rendeletmódosítás, ami neked 200 ezer forintos bírságot okozhat ...

Ha bevallást akar tőlem a kerület, akkor az a minimum, hogy kiküldi levélben, egy tájékoztatófüzettel együtt. Ha elegáns, akkor válaszborítékot is mellékel.


"Próbaképpen egyébként felhívtuk a kerület adóosztályát azzal a kérdéssel, hogy ha tulajdonunkban van egy lakás, benne is élünk, a számlák is a nevünkre jönnek, de nem vagyunk állandó lakosok, akkor kell-e fizetnünk.
Az adóügyi osztályon először egyértelmű igennel feleltek, majd amikor visszakérdeztünk, hogy a honlapon lévő tájékoztatás szerint viszont nem kellene: "hmm, nem is tudom, lehet, rosszul van kint" – hangzott a válasz. Megkíséreltük megkérdezni a hölgyet, hogy akkor a jó tájékoztatót is elérhetővé teszik-e majd, mire azt felelte: "ma már nagyon sokszor változtattunk a cikken, nem tudom mikor lesz idő rá".


A hülye MSZP-SZDSZ mellett azonban ki kell térni az almaosztáson átesett hülye Fideszre is.

A Zuglói Lapokban feladtak egy olyan hirdetést, miszerint a pártnak köszönhetően (!) eltörölték az építményadót. "Az új építményadó kivetéséről szóló rendelet Fidesz-KDNP frakciónyomására 2009. december 15-én visszavonta a Képviselő-testület". Az ellenzéki párt pedig ezért arra buzdítja a lakosokat, hogy szabaduljanak meg az értelmetlen adóbevallási íveiktől, vigyék el azt a Fidesz standjaihoz.

Papcsák Ferenc, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselő-jelöltje elmondta, hogy ők abból indultak ki, hogy a nulla adófizetés értelmetlen, vagyis a befolyt adóhoz képest sokkal többe kerül a nullás bevallások feldolgozása, az ügyintézők bére.

Papcsák Ferenc remek törvényalkotó lesz az országgyűlésben, hiszen látjuk, törvényt máris remekül tud értelmezni! Igaz, hogy a rendeletben az szerepel, hogy mindenkinek be kell adni a bevallást, de semmi baj ... ahelyett, hogy az önkormányzatban módosítaná a rendeletet, ők értelmeznek, újságban hirdetnek, és gyűjtik a "feleslegessé vált" bevallási íveket.

A kerület vezetése a botrányos ügy kapcsán, mely során a kerületben lakó 117 ezer (!) lakost megszívatták, csak egy valamit tehetett:
Feljelentést tettek (!) ismeretlen tettes ellen, mert a már említett hirdetésben vélhetően a Fidesz félretájékoztatta a lakosságot.

És ez még mindig nem a vége!
Február 8-ra, vagyis a bevallási határidő utánra a Polgármesteri Hivatal lakossági fórumot hirdet, ahol tájékoztatják az embereket arról, hogy kinek, mit kell, és mit nem kell fizetnie. Most erre mit mondjak? Hogy ők irányítanak egy 117 ezer lakosú kerületet? Csenyétét nem bíznám rájuk ....

Vajon hány és hány lakos fogja megkapni a 200 ezer forintos bírságot? És mikor jön elő a helyi MSZP-SZDSZ, hogy ők minden erővel az építményadó ellen harcolnak?

Címkék: budapest pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr241718918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.02.02. 09:13:05

Maga a nyomtatvány is megérne pár sort :D Én az önkormányzatnál álltam sorba, pénteken. Igen jól szórakoztam a nyugdíjasokon, anyázták a "tanácselnököt" A fideszes képviselőjelölt viszont orbitális nagy köcsög, szerintem ezzel el is bukták az ő körzetét Zuglóban. Én nem szavazok rá. A házunkban a mérges lakók ki is tették az ominózus Helyi Téma cikket, hogy nem kell bevallani.

öööö...izé 2010.02.02. 09:13:12

Mind megérdemli, aki rájuk szavazott...sajnos a többiek is szívnak...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.02. 09:27:06

"Mindezt onnan tudom, hogy mint érintett zuglói lakos, pénteken, január 29-én megkaptam a zuglói Jobbik cikkét erről."

Ejnye, nem csak innen tudod :))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.02. 09:27:49

@Őrnagy Őrnagy:

jaja .... ketten három diplomával alig tudtuk kitölteni, olyan értelmetlen volt ...és miközben tudtuk, hogy úgy töltjük, hogy nem is adózunk ...

Amúgy ezt a cirka 30-40-50 ezer bevallási pakkot marha könnyű lesz feldolgozni ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.02. 09:28:54

@Seduxen:

A te csodálatos leveled is megérkezett, köszönöm ! :-)

minimalista 2010.02.02. 09:29:57

Egymás folyamatos lejáratásával, ezzel a szánalmas színjátékkal a mi sírunkat ássák a drágalátos, választott képviselőink.
Néha tehetnének azért is, amiért elvileg a pozíciójukba kerültek.
Vagy most is azt teszik, szabad(önnön) -elvűleg?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.02. 09:32:58

@zero: na azé' :))))

@Őrnagy Őrnagy: az egészben az a legnagyobb vicc, hogy én is csak véletlenül szereztem tudomást az egészről (egyik barátom hívott fel, hogy neki van ismerőse az önkormányzatnál, és ő szólt, hogy erre figyeljünk oda).

Én marha meg - jó lakóként - kinyomtattam december közepén az önkormányzat honlapjáról a közleményt, hogy be kell adni a bevallást, és a tájékoztató 1 oldalát, hogy 200.000 lehet a bírság, és odaadtam a gondnoknak, hogy szerintem ragassza ki.
Kérdezd meg, hogy megtette -e...

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2010.02.02. 09:34:22

Éjj'en a Magyar Népnemzeti Bürokrácia !!!
Ne is keseregjünk, hisz a kormány 75.000 forintot fizet minden halott nyugdíjasért.
És különben is ingyen lesz a mobiltelefon a tányérostévé meg a belépő a Halászbástyára.

esef 2010.02.02. 09:42:38

@zero:
Más kerültetekben (II., III.) is a helyi lapban, valamint a Polgármesteri Hivatal faliújságján hirdetik ki a hasonló rendeleteket.
Amúgy meg volt szerencsém egy II. kerületi bevalláshoz, az egyáltalán nem volt valami nagy ügy. Zuglóban az egykori izraeltia párti (most már biztosan magyar, demokrata) a polgármester, Rózsadombon meg polgári. Tessék, lehet tanulni egymástól...

delano 2010.02.02. 09:45:32

Zuglói vagyok és mindenről lemaradtam!! Bazzeg, köszi, hogy szóltatok srácok, futok a postára!! Ezek elmebetegek, a zugló újságot a szórólapokkal együtt szoktam kihajítani a kukába.

mind2 (törölt) 2010.02.02. 09:46:10

Én is elmentem az Önkormányzathoz a kitöltött bevallással. Csak közben el kellett mennem a toalettre. Mire visszamentem hoztak egy újabb rendeletet, és az ügyintézőt is leváltották. Most mit tegyek ?;)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.02. 09:49:26

@mind2: "Én is elmentem az Önkormányzathoz a kitöltött bevallással. Csak közben el kellett mennem a toalettre. Mire visszamentem hoztak egy újabb rendeletet, és az ügyintézőt is leváltották. Most mit tegyek ?;) "

Szarj az egészre...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.02. 09:51:02

@delano: "Ezek elmebetegek, a zugló újságot a szórólapokkal együtt szoktam kihajítani a kukába. "

Ugye-ugye? Ezért gondolom azt, hogy a XXI. században kicsit idejétmúlt a helyi önkormányzati rendeletek kihirdetésének - törvényben meghatározott - módja. Buta nácziként én azt gondolnám, ha az önkormányzat azt akarja, hogy bevallást készítsek valamiről, akkor KÜLDJE KI az ehhez szükséges bevallást (mint a zapek az szja-hoz).

Taktikai Atompingvin 2010.02.02. 09:56:12

Én pesterzsébeti vagyok és bár viszonylag tájékozott a közéletben, lövésem sincs, mi folyik a kerületi politikában. Bár van egy sejtésem, hogy jobb ez így nekem....

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.02.02. 09:57:30

@Seduxen: Mi is sok havernak, szomszédnak szóltunk, hogy készülhetnek a sorban állásra. Amit kapott az MSZP-SZDSZ az nem volt semmi :DDD

Érdekes lesz különben tényleg a feldolgozás. Mivel rengetegen postán adták fel, így sok lesz a hibás bevallás. Azokat értesíteni, újra feldolgozni. Van pénz munkabérre Leonárdnak. Vagy lehet, valamelyik baráti cégnek adják ki a feldolgozást :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.02. 10:00:21

@Őrnagy Őrnagy: lehet, hogy én is közéjük tartozok, mert nem volt kedvem elbumlizni a Pétervérad utcába, feladtam tértis levélként, meglátjuk.

Na igen, Leonárd "barátunknak" is van azért egy "előélete" /jegyzői végkielégítés, saját magának sokmillás jutalom évvégén, etc-etc/. Remélem erre idén ősszel emlékeznek majd a népek, amikor a fülkében agyalnak, hogy hová tegyék az X-et...

mind2 (törölt) 2010.02.02. 10:06:03

@Seduxen: hát, nekünk hosszú ideje nem volt olyan évünk, hogy a gépkocsi súlyadóval kapcsolatos dolgaink rendben lettek volna. És természetesen nem fizettünk - szerintük. Aztán telefonálsz, bemész,igazolod, bebizonyítod, másolatot adsz, aláírsz, látszólag helyrehozzák. És következő évben megint kezdődik minden elölről.
Tegnap kaptunk egy karácsonyi üdvözlőlapot, amit decemberben adtak fel a pecsét szerint, meg egy elsőbbségi levelet, amit meg múlt héten szerdán adtak fel nekünk.
Bármerre nézek ezek a hivatalok, szervek vagy nem működnek úgy ahogy kellene, vagy csak bonyolítják az ügyeket.
És igen igazad van, a 21. században élünk :) Mégis, ha az Apeh, vagy a kormányzati portálok naprakészségét nézed = semmi nem működik. Az elektronikus bevallási módszerek sem, mert vagy nem készülnek el, vagy nem jól készülnek el, vagy egyszerűen napokra- hetekre lefagynak.
Lehet, vissza kéne térni a palatáblához meg felfogadni 10 embert, aki mindent kidobol :)

Geza 2010.02.02. 10:07:40

"küldje ki az értesítést" - ez (a magyarországi postát ismerve) még nem elég.
Küldje ki, méghozzá _tértivevényes_ levélben, mint minden olyan hivatalos iratot, ami teendőt, kötelezettséget akaszt az ember nyakába!
Ha egy nyomorult 'elkészült az igazolványod'-jellegű értesítést ki lehet úgy küldeni, hogy visszajelzést kap a kézbesítésről v. annak elmaradásáról, akkor itt sem kéne hogy gondot okozzon az a 350 Ft.

(Hmm, összeesküvés-elmélet: 350 Ft - ugyanaz az összeg, mint az édesanyjuk tarifája a parkolóban, ez nem lehet véletlen egybeesés :)...)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.02. 10:09:52

@mind2: ezt elképzeltem (kidobol). Füredi ltp., este 8 óra (hogy mindenki otthon legyen):

- /tátátátátá, dobpergés/ Közhírrés téteeetik! A zuglói...
- NE ZAJONGJÁ' KÖCSÖG, ME' LEMEGYEK, ÉS SZÉTBASZOM A FEJEDET!!! KÖCSÖGGGG!

báhno 2010.02.02. 10:16:07

Lényeg, hogy van szakértelem és hozzáértés...olyanok mintha a holdról pottyantak volna ide. Ezek vagy ilyen hülyék vagy ténylege ennyire mocskosak.Valószínűleg mindkettő.

esef 2010.02.02. 10:31:40

@zero:
A 40-50 ezer bevallás feldolgozásával Marikának és Erzsikének megmarad a munkahelye, a tempójukat ismerve még vagy 1000 évig... Meg ugye ott a postabontó, az irattáros, a portás és a ki tudja még ki, akinek a kezén átfut a bevallás...

eszkep 2010.02.02. 10:42:15

Ha a sok bugris komcsi megszavazta őket, fizessenek...
Hál' Istennek az I kerületben intelligens emberek élnek, nálunk a szociknak esélyük sincs, hogy olyan helyzetbe kerüljenek VALAHA is (legalábbis 1990-óta ...), hogy ilyen hülyeségekkel szórakoztassáka népet.

hugszi 2010.02.02. 10:43:21

A nyugdíjasnak nem kellene ezzel foglalkoznia, hiszen alanyi adómentességet élvez a rendelet szerint.
Jó, hogy a rendeletet kihirdethette az önkormi az újságban, de a bevallási íveket ki kellett volna küldeni az érintettek részére.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.02.02. 10:47:04

@hugszi: az is érdekes különben, hogy "egy nyugdíjasnak akkor sem kell fizetni, ha tíz lakása van". Előttem ezzel nyugtatta a nénit az ügyintéző. Míg ha vállalkozásod van bejelentve a címre, akkor fizetsz. Arányos közteherviselés MSZP-SZDSZ címre.

eszkep 2010.02.02. 10:48:02

@esef: Az első kerületben meg már "félek" e-mailt írni az önkormányzatnak, mert iktatószámmal ellátott ügyiratban válaszolnak. Ennyi munkát bevállalni egy e-mail miatt...

eszkep 2010.02.02. 10:50:51

@Őrnagy Őrnagy: Szerintem a szocik célja az, hogy a következő polgármesteri választásokig elkergessék a vállalkozásokat, nehogy maradjon valaki, aki fizet iparűzési adót... Jól, átgondolt, előrelátó szoci koncepció... (mint általában)

Marcellusca 2010.02.02. 10:52:15

@Seduxen: Azé' csak onnan (a Te emiledet is olvasatlanul törölte), tuggya, mer' csak fityiszes és jobbikos szórólapokat olvas. :D
A többi olvasatlanul megy a kukába. :)

@mind2: megaLOL, vazze!

Én Angelland-i vagyok, de gondolom itt sem mennek másképp a dolgok. (Szintém maszopos vezetés.)
Ezek szerint minden nap olvasnom kéne a "Tanácsháza" honlapját?
Hetente min. egyszer (de a biztonság kedvéért inkább kétszer) be kellene mennem a "Tanácsházára" elolvasni a faliújságot?
És mi van, ha valakinek, az olvasottak miatt, felforrt az agya és letépkedte a kiírást?

Ááááá, kész vagyok.
Lakossági fórum, leadási határidő után. "Szép"!

Marcellusca 2010.02.02. 11:00:27

@Seduxen: Úgy, úgy. :)
A zőccségest is utálom, mikor pihenőidőmben gyön oszt ott óóórdibál a zablakalatt, hogy aszongya: Friss, meleg a tököm. :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.02.02. 11:01:49

@Marcellusca: nem hiszem, mert igazi úriember módjára válaszolt rá...

Engem inkább a "Szólj anyádnak hozzon péééénzt"-projekt szokott zavarni (femilifroszt) :)))

Marcellusca 2010.02.02. 11:06:34

@Seduxen: "...igazi úriember módjára válaszolt rá... " - MIVA? :DDDD

Én szoktam a femilisnek válaszolni: "Úgysem veszünk semmit sem!" :D

szabogyula 2010.02.02. 11:33:42

Lesz öröm a gyorskocsiban ! Hárman sokkal jobb kanasztázni !
Vizsgálat indul Csécsei József , a nyócker volt polgármestere ellen , a Corvin - Szigony project ügyében .
www.magyarhirlap.hu/belfold/nyomozok_a_setanyon_.html
A procejt területe 22 hektár .
22 hektár , azaz 22 000 , hoszonkétezer négyzetméter .
Belegondoltok ez mekkora terület ? A város szivében .
Úgy gondolom , / mivel az SZDSZ irányitás alatt volt a dolog / a kerületnek ebből a fantasztikus lehetőségből is sikerül veszteséggel kijönnie ..... Elképesztő .

Jobbágy 2010.02.02. 11:35:26

Zuglóiként csak annyit tudok mondani, hogy vazzeee! Lámpavasra ezekkel, húzok is intézkedni, hogy ne kelljen NEM FIZETŐKÖTELESKÉT 200 ezret fizetnem!!!????

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2010.02.02. 11:35:26

Még örülhetsz, hogy nem a Magyar Méhészben tették közzé.

ionsrác 2010.02.02. 11:48:02

@Marcellusca:

"Én Angelland-i vagyok, "

:D
szerencsére én sem vagyok Nookhorse-i lakos (Teresa Cityben élek), de az ilyen intézkedéstől láncfűrészessé tudok válni, amikor a Főbunkó Úr kifüggeszti a nappalijában az új rendeletét, és Büntet, mert nem olvastad el.

nem is a piti fos lehúzás, hogy fizess, ha ott laksz, mert csak, mert kell a havernak szakértésre, hanem az, hogy Büntet, mert nem tudsz arról, amit ő kigondol.

Marcellusca 2010.02.02. 11:58:21

@ionsrác: Hát, igen.
Önmagában az is felháborító, hogy lassan füstadót is kivetnek, és nyújtsd be az adatlapot, még akkor is, ha távhő szolgáltatásod van, de hogy ezt nem teszik közzé, mindenki számára elérhetően, és még büntetnek is utána. Na, az az ami igazán felháborító.

sorokinV 2010.02.02. 12:07:33

Az lesz a szép, mikor bevezetik a fingadót és minden pógár' mögött térgyepel' majd egy ellenőr, hogy helyesen adta-e meg az oktánszámot...

zala 2010.02.02. 12:08:02

@Hülyegyerek:
én meg azt sejtem, hogy nekik meg még jobb ez így. ez az igazi ööm é bódottá, mikor így egymásra talál az egyszeri magyar képviselt a rögvalóság képviselőivel.

Rwindx 2010.02.02. 12:08:57

Na bazz, én sem töltöttem. Állok is neki. A k. anyjukat.

sorokinV 2010.02.02. 12:10:57

Logikus volna országos is így intézni. Meghozni az éves adójogszabályokat, majd 60 évre titkosítani és az IMF hitel mértékében szarrá büntetni mindenkit...

Taktikai Atompingvin 2010.02.02. 12:11:25

@zala: 8 éve szocialista irányítás alatt állunk szóval jövőre itt is pikáns részletekre számíthatunk.

ionsrác 2010.02.02. 12:26:22

egyébként én a súlyadóval / parkolási matricával okoztam helyrehozhatatlan hibát a mátrixban, olyan extrém kihágást követtem el ugyanis, hogy tavaly eladtam a kocsim, és vettem egy másikat.

kivettem egy napsütéses hétfői napot szabinak, hogy aznap elintézem a papírokat, közben ebédelek egyet, szépen, nyugisan. el is intéztem mindent, be is jelentettem mindent, fény kísérte utam.

legalábbis ezt hittem, rosszul, mivel 1-2 hónapra rá kaptam a levelet, hogy az eladott autó adásvételije nem olvasható, ezért nem tudják figyelembe venni. új adásvételi elkészít (tehát okirathamisítást elkövet), bevisz, jó, így már olvasható, köszönöm, átvételi elismervény, viszlát.

igen ám, de az ügyem ezen a ponton megrepedt, és kettévált, és két párhuzamos üggyé sarjadt.

a parkolómatricánál ugyanis kiderült, hogy a régi kocsi amellett, hogy nem az enyém már, azért egy párhuzamos önkormányzati valóságban de.

azóta gondolom hivatalosan két ugyanolyan kocsi van ugyanolyan rendszámmal, alvázszámmal, két tulajjal.

ha küldik a számlát a szellemautó súlyadójáról, válaszolni fogok, hogy az adásvételi újbóli lemásolása 6500 ft eljárási díjjal jár (ahogy a wc-mben kifüggesztett saját működési szabályzatomban az egyértelműen le is van írva), és a számlaszámomra tessék 3 munkanapon belül utalni, különben elkezdem kamatoztatni.

bocs, ha hosszú voltam, ez most úgy kijött.

Marcellusca 2010.02.02. 12:32:09

@ionsrác: "ahogy a wc-mben kifüggesztett saját működési szabályzatomban az egyértelműen le is van írva" - ez mekkora, Srác! LOLmán!
Egyébként, köbö ugyanolyan jogos, mint ahogy az ön. kormi kiragasztgatja a saját hírdetményeit. :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.02.02. 13:23:28

@esef:

ne feledd, hogy mindent iktatni kell legalább 3 példányban! mert ugye az elektronikus ügyintézés még nem szivárgott le az önkormányzati szintre. ...

2010.02.02. 13:55:31

@Hülyegyerek: Az ön képviselője: Hiller István. Többet szerintem nem is kell mondanunk Pesterzsébetről. :)

Amúgy a kiszabható bírságok összegét semmilyen törvény nem határozza meg? Reális egy pár(tíz)ezer forintos adófizetési kötelezettségről szóló bevallás elmulasztásáért 200e-re birságolni valakit? Ilyesmire nem érvényes az arányos büntetés elve?

2010.02.02. 13:57:49

@Sörömpőőr: egyébként én leülném. Napi 2000-el számolva 100 nap, addig se kellene fűtésre, kajára költeni, vinnék jó könyveket, jól kipihentetném az idegeimet a fogházban, majd pedig a májusi napsütésben szépen kilibegnék.

mind2 (törölt) 2010.02.02. 14:04:29

@ionsrác: még jó, hogy kijött, nevetve olvastam :):) ez nagyon jó volt :))

esef 2010.02.02. 14:48:02

@zero:
Őszintén? Amit lehet, igyekszem elektronikusan elintézni, de az adóbevallást nem merem az ügyfélkapunk keresztül beadni...
@Sörömpőőr:
Nyugi, a II. kerületben is ennyire büntetnek... Idézném a klasszikust: el lehet menni...
@eszkep:
Ha nekik ez kell, dolgozzanak csak. Én küldenék nekik napi hármat. Ha válaszolnak mindre, akkor napi ötöt. Így tovább addig, amíg nem kérik, hogy ne küldj többet...

Zep 2010.02.02. 15:31:37

1. Leonárdék úgy számoltak, hogy vagy az AB, vagy a Fidesz biztosan eltörli a vagyonadót. A következő önkörmányzati választásokon meg nekik úgyis lőttek.
Ezért az önkörmányzati választásig ami még befolyik, azt még ők nyúlják le. Ennyit a motivációról, meg a szép zöld Zuglóról.
2. Minden évben készítek személyi jövedelemadó bevallást. Ennek ellenére az APEH minden évben levélben értesít, hogy T. Adózó, közleleg a bevallás ideje stb.....
Úgy gondolom, ha már adózok, ez a minimum, nem pedig sunyin rendelkezni, a helyi - senki által nem olvasott - lapba beletenni, majd 200 ezerre büntetni.
3. A kurva anyjukat!

LouiS 2010.02.02. 15:34:12

Én úgy döntöttem, hogy:

1. nem kaptam megfelelő tájékoztatást
2. a Magyar Közlönyben nem nagyon láttam megjelenni
3. a büntetés előtt felszólítanak
4. akkor reagálok
5. hogyan hajták be a büntetést? Kilakoltatnak az saját tulajdonú lakásomból?
6. ugyanezeket az adatokat már egyszer megkapták, amikor kiállították a lakcímkártyát
7. menjenek a picsába!

szmoker (Homo Trollicus) 2010.02.02. 16:00:23

Kiegyenesített kasza, jól megfenve, bemenni az ocsmányirodába éspervagy a szovjetba, oszt rendbe rakni az illetékeselvtársat egy határozott suhintással.
A jóisten verje bele a f@szát az ilyen semmilyen bürokrata tetvekbe, hogy a zemberek adójából élősködve baszogatják a zembereket. Aki meg nem ugrik azonnal hogy teljesítse a baromságaikat, azt meg büntetik. Őket nem-e lehet munkakerülésért és szipolyozásért büntetni?

ZEN0077 2010.02.02. 23:28:43

HELP ME! HELP ME!
Gyerekek!!

Akkor most mi is van?

Be kell adnom??? Én még nem adtam le? Van még határidő?

Ha nem adom le, télleg kapok 200 rugós büntit! kész vok!!!!!!lololol
vki vmi pontos info, plíz, ááhhh kész

Rwindx 2010.02.02. 23:49:13

@ZEN0077:
Töltsd ki és add be, én holnap adom postára. Ne ülj rajta.

A határidőt mindketten túlléptük, szerintem nem fognak megbüntetni ha pár napot csúszunk, nem tartom valószínűnek hogy akarják a botrány folytatását. Allítólag valami hiradóban is volt erről szó.

Én már léptem túl közigazgatási határidőt, majd (15 nap helyett) 8 hónappal és kedvesen mosolyogva elfogadták a papíromat, majd elbúcsúztunk. Igaz nem kerületi ügy volt, hanem fővárosi.

Rwindx 2010.02.02. 23:49:53

@Rwindx: A híradóban a botrányról volt szó, nem arról hogy nem büntetnek :)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.02.03. 02:54:38

Személyesen érintett vagyok az ügyben, kurva boldog voltam, amikor kiderült...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.02.03. 02:57:09

Személyesen érintett vagyok az ügyben, nagyon boldog voltam, amikor kiderült...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2010.02.03. 02:57:44

@Tzimisce: Bocs a dupláért, azt hittem automoderátor megette a kommentet :)

redriot77 2010.02.03. 07:11:15

Azokat, akik ezt a baromságot megszavazták, az alábbi ruhadarab folyamatos, életfogytig történő viselésére kötelezném:
www.therussianstore.com/photos/main/ht00008a01.jpg

Valahogy a fejükre kell operálni, hogy mindenki lássa, hogy 1920-as szovjet állapotokat is megszégyenítő zavaros agyú komcsival van dolgunk, kerüljük el messzire.

redriot77 2010.02.03. 07:17:12

Egyébként ma reggel volt az m1-en a zuglói adóügyi főpicsa, és akkorát hazudott hogy a stúdió sokat látott-hallott mennyezete is nyikorogni kezdett.

Azt elmondta ugyanis, hogy 1993 óta van építményadó zuglóban, azt viszont már szovjet módon elhallgatta, hogy a rendeletet csak 2009. dec. 15-én terjesztették ki minden zuglói épületre/lakásra! Megtoldotta még azzal hogy vannak akiknek többéves tartozásuk van. Így próbálta azt a látszatot kelteni, hogy a zuglói lakosok a hülyék, hiszen egy húszéves rendeletről van szó amit mindenkinek ismernie kéne.

Egyébként a bevallási ív is megér egy pár kedves szót: a szarevők azt szeretnék, hogy mindenki adja meg nekik a bankszámlaszámát. Of course megadom, há' persze...

süti beállítások módosítása