Skip to content


       Szűrés lista

Igazolással szavazni antidemokratikus lépés?

Szanyi Tibor láthatólag nem képes feldolgozni, hogy a szeretett népe mégsem annyira szereti. És jön mindenféle összeesküvéssel, voksturizmussal, meg a sima nettó hülyeséggel.

"Megmondom őszintén, én magam racionális ésszel nem tudom elképzelni, hogy mi az az állampolgári töltet, amiért 9 hónapos terhes anyák is adott esetben képesek voltak végig állni azt az 5-6 órát." - kesergett a sajtótájékoztatón Szanyi kapitány (3:10-nél látható).

Szegény Szanyi ... nem érti ...
Ki mondja meg neki?
Lehetek én?

No, Tibikém, olyan szintén a halál faszára kíván titeket az ország, hogy ezért akár még félholtan is leszavaznak az emberek. Amúgy hazudsz, ahogy mindig is tetted, mert a 9 hónapos kismamák egy percet sem álltak sorban, mert előreengedtük őket. Tudod Tibor, mi emberek vagyunk ...

Szóval Szanyi kapitánynak az a nagy bánata, hogy a igazolással rendelkezők nem olyan arányban szavaztak rá, mint a választókörzetében lakók.

"Az átjelentkezők száma hat Budapesten hat választókerületben volt kiugróan magas, itt a választókerületi átlagnál jóval magasabb lett a Fideszre illetve a Jobbikra leadott szavazatok száma."


 

Ennek a megfejtéséhez sem kell nagy logika, úgyhogy segítek.

Az igazolással rendelkező szavazó az értelemszerűen vidéki lakos. Remélem, még tudod követni, Tibor! 
Mivel a Jobbik és a Fidesz is jobban szerepelt vidéken, mint Budapesten, így értelemszerűen ez az igazolással rendelkezők szavazataiban is érvényesült. Vagyis az igazolással rendelkezők jellemzőbben úgy szavaztak, mintha az eredeti lakhelyükön, valahol vidéken szavaztak volna.

De ha szar egy választási rendszer, akkor miért kell egyből csalást kiáltani? 8 éve vagytok kormányon, lehetett volna változtatni.

Mire is gondolok?

Külképviseleten a bejelentkezett szavazópolgárok a saját választókerületük jelöltejeire szavaznak, de ha országon belül szavazol valahol igazolással, akkor a helyi jelöltekre kell szavaznod.

Másképp: Mint gyöngyösi állandó lakos Japánban szavazhatok a gyöngyösi jelöltre, de Zuglóban csak a zuglói választókerület jelölteire!

2010-ben tényleg megoldhatatlan, hogy az országhatáron belül szavazhassak a saját választókörzetem jelöltjére?

"Szanyi felhívta a figyelmet arra, hogy az átjelentkezés valójában kényelmi eszköz, amely arra szolgál, hogy megkönnyítse azok életét, akik állandó bejelentett lakhelyüktől távol élnek és szeretnék gyakorolni állampolgári jogaikat. Ennek ilyen módon történő kihasználása nem diákcsíny, hanem antidemokratikus lépés." -  mszp.hu

És most jön a Nagy Megállapítás: "A jog jogszerűtlen használata igenis jogsértő magatartás."

Mondja mindezt fapofával egy MSZP-s(!) politikus, ahol egyenes sértik a jogot, nem  is csak jogszerűtlenül használják.

Szerintem be kell tiltani az egészet a picsába, Tibor!

Csak az állandó lakcímen lehessen szavazni, és pont.
Japánban? Budapesten?! Hát hol élünk?
Ne állítsuk már megoldhatatlan feladat elé az államot a XXI. században, úgyhogy Tibor, megígérem, mostantól hazautazok szavazni becsülettel. És otthon küldelek el benneteket a halál faszára, mivel bennem akkora, de akkora az állampolgári töltet, hogy ez simán megér nekem 2-3 órás sorban állást, vagy a hazautazás költségét.

Egyenlőre még nem tudom, melyik szórakoztatot jobban, a lesajnált LMP körbeszopkodása, vagy a "voksturizmus" miatti aggodalmuk.

Update:
Úgy néz, hogy a nagyokos Nyitra Zsoltinak (Fidesz) köszönhetjük a sorban állást. 2007. június 18-i ötpárti egyeztetéséről készült szó szerinti jegyzőkönyv:

Nyitrai: "Pusztán annyi, hogy jelen pillanatban, hogyha jól tudom, azokon a településeken, ahol több szavazókör van, ugye azért elég sok ilyen van az országban, ott az igazolással szavazás bármelyik szavazókörben megtörténhet. Én javasolnám megfontolásra, hogy adott esetben, hogyha ezt újraszabályozzuk, akkor azokon a településeken, ahol több szavazókör van, ott legyen egy kijelölt szavazókör, ahol az igazolással történő szavazás megtörténhet. Ugye azon települések esetében ahol csak egy szavazókör van, ott a kérdés megoldott, de ahol több van, ott legyen egy kijelölt, ahol nyilván erre jobban oda kell figyelni. Ez egy megnyugtató biztonsági szempont lehet, azt gondolom, hogy minden résztvevő, közreműködő számára".

Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda vezetője erre reagálva azt mondta: "Én csak pontosítani szeretnék képviselő úr javaslatán. Tehát az a település, ahol kettő vagy három szavazókör van, de azonos választókerülethez tartoznak, ott ez a probléma nem probléma. Vagy ott is legyen kijelölt szavazókör? Az a település, ahol a település több egyéni választókerülethez tartozik, tehát egy osztott település, fővárosi kerületek és nagyvárosok, ott minden egyéni választókerület területén legyen ilyen településen kijelölt szavazókör, vagy a településen összesen egy ilyen kijelölt szavazókör legyen? És a harmadik kérdésem, hogy elképzelhetőnek tartja-e, mert e kettő megoldható, elképzelhetőnek tart-e ezen belüli további pontosítást, hiszen a kórházban tartózkodók, akik azért kérnek igazolást, hogy a kórház, amelyik szavazókör területén van, onnan kimenjen egy mozgóurna, ott ez megnehezíti a kórházasoknak a mozgóurna kivitelét, tehát ezen esetekben esetleg külön intézményként lehetne a kórházakat kezelni."

Nyirtai Zsolt válasza erre az volt, hogy: "Én azt gondolom, hogy minden településen, ahol fennáll ez a kérdés, logikusan ott ezt meg kellene oldani. Nyilván ez a kórházas felvetés ez praktikus, tehát adott esetben ezt külön kellene szabályozni vagy kezelni."

Szerintem Nyitrainak halvány lövése sem volt, hogy mondjuk Zuglóban kettő választókerület is van (45+45 ezer választópolgár), Angyalföldön és mondjuk Debrecenben három is,  és nem választókerületenként jelöltek ki egy szavazókört az igazolással rendelkezőknek, hanem településenként, kerületenként. Nem igazán ugyanaz! Grat Zsolti, szép munka!

De sötét ez a Szanyi, te jó ég ...

 

Címkék: választás mszp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr761923344

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Netvokosolást, voksturizmus helyett! 2010.04.15. 19:39:01

Valamikor a politika egy társadalmi jelenségre igen izzadság szagú választ ad. Erre politikai oldaltól függetlenül láthatunk példákat. Egy ilyen gyöngyöző hónalj mögé bujt kezdeményezésre leltünk a Mandineren. Szanyi „voksturista” kifejezés...

Trackback: A Fidesz ötlete volt a sorban állós szavazás 2010.04.15. 19:38:05

Egy Facebookon terjedő dokumentum alapján megállapítható, hogy a fideszes  dj  politikus, Nyitrai Zsolt kezdeményezte az, hogy azon településeken, ahol több szavazókör működik csupán egy előre kijelölt szavazókörben lehessen szavazni. A kezde...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

combo 2010.04.15. 19:16:46

Amúgy sajnos azt nem lehet megvalósítani, hogy Budapesten gyöngyösi jelöltre lehessen szavazni, több okból:
1. Akkor 100-féle szavazólapot kell nyomtatni, ki kell keresni emberenként a megfelelős. Ez macerás. (Leggyengébb érv.)
2. Sérülhet a választás titkossága! Ha én szavazok egyedül Gyöngyösről, akkor tudni fogják, hogy kire szavaztam. (Legerősebb érv.)
3. Az adatok eljuttatása is macerás egy kicsit, valasztas.hu-n akkor egy körzetnél lehetne 50-féle eredmény. Minden más módszer (telefonon jelentés stb.), visszaélésre adhatna okot.

belzebubó 2010.04.15. 19:20:29

@combo: "Összehasonlításul, a Kassákban volt még két másik választókör, ezekben csak a környékbeliek szavazhattak.
A 43-asban is nyert Szalay, 41,3 százalékkal (231 szavazat), de szorosabb volt az eredmény, Szanyi itt 34,5 százalékot szerzett (193 szavazat kellett ehhez).

A 46-osban pedig még szorosabb volt az eredmény, 38,4 százalékkal (268 szavazat) nyert Szalay, az MSZP-s Szanyi mindössze néggyel kapott kevesebbet kapott (37,8).

Tehát azokban a szavazókörökben is vesztett, ahol nem voltak átjelentkezők. Akkor mire megy ez a hiszti, már végképp nem értem.
Ja de! Nincs rajta a listán és szerinte nélküle nincs demokrácia a Parlamentben.

Pályaelhagyó autóversenyző 2010.04.15. 19:21:44

@combo: "2280 átjelentkező közül 1421 szavazott végül vasárnap"

ez itt a lenyeg. szanyi velhetoen sokkal jobban kikapott volna, ha nincs a nagy tomeg. masreszt, ha valaki mar voksturistaskodna (aminek korzetenkent 3-4ezer ember alatt nem sok ertelme van, az meg iszonyu penz es szervezes), akkor mar mindenkepp elmenne. itt meg 40 szazalek vegul vagy otthonmaradt, vagy visszafordult a sorok lattan.

rossz hir a mezogazdasag nagymesterenek, hogy hiaba nem szavazhat a masodik korben az atjelentkezok nagy resze, van ott meg tartalek. a 2/3 meg ugyis meglesz, igy elegge megelhetesi nyivakolasnak tunik az egesz.

SÜN 2010.04.15. 19:35:45

KÖVETELEM HOGY AZ MSZP VEGYE FEL A SZOPÓÁLARCOT!!!

fell bandi 2010.04.15. 19:38:17

@SÜN: tőlem szophatnak álarc nélkül is xDDD

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.04.15. 19:40:14

Egyébként meg nem k.rva mindegy, a szar komcsijának? Úgyis bérelt helye van, akár bejut egyéniben, akár nem...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.04.15. 19:42:49

Ezt is érdemes boncolgatni Zero! Tudod az elméletem a Jobbik szakadásról...

kuruc.info/r/6/58219/

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2010.04.15. 19:43:49

@belzebubó: Komoly? Akkor meg érthető, miért sír a szája...

arlequin 2010.04.15. 19:46:10

igazolással szavazni kommunista tempó.

fell bandi 2010.04.15. 19:46:32

@belzebubó: akkor bye-bye szanyi, te suttyó!

fell bandi 2010.04.15. 19:48:57

@fell bandi: nyártól remélem a piros meg a kék cédulákat rakosgatja a kocsik szélvédőjére. de abban is bízom, hogy valami Q7-driver olyan sallerral küldi a lámpaoszlopnak, hogy az összes fogát kiköpi.

arlequin 2010.04.15. 19:50:47

ez mekkora kép már!

kuruc.info/galeriaN/egyeb/orbantokes.jpg

orbán azt mondja: "és igenis szavazzatok fasszal!"
tőkés pedig azt gondolja: "hogy elbasztam a családot..."

gudmen 2010.04.15. 19:51:46

9 honaposan hogyan lehet valaki terhes..ha már járni tud az is csodaszámba megy..de szavazatai joggal biztos, hogy nem rendelkezik..
szanyi ur adok tippet: 9. honapban járó várandos anyák pl.

atomarc 2010.04.15. 19:57:47

@.Pierre Bezuhov.: "fel nem tudom fogni, hogy valaki vasárnap éjfélkor még fent lambadázik ilyen miatt" - ezzel azt hiszem, mindent elmondtál, ha nem tudod megérteni, kár magyarázni. Még valami a névválasztásodhoz: az OK, hogy Tolsztoj gondolatai mai észjárás szerint sok tekintetben "balosnak" tűnnek, de van egy óriási különbség: ő az ókeresztényi értelemben volt "balos" és ha megérte volna a komcsik hatalomra jutását, ő lett volna az első, aki emigrál, ha addig nem deportálták volna Gulágra.

combo 2010.04.15. 20:00:43

@Pályaelhagyó autóversenyző: "hogy hiaba nem szavazhat a masodik korben az atjelentkezok nagy resze"

Csak az nem szavazhat a második fordulóban, aki az első fordulóban a saját lakóhelyén szavazott, és ott már eldőlt az 1. fordulóban az egyéni mandátum sorsa. Aki mindkét fordulóra átjelentkezett, az szavazhat.

@belzebubó: Ezt hiába csűrjük-csavarjuk, Szanyi mindenképpen az átjelentkezők miatt kapott ki. (A kérdéses szavazókörben többször annyian szavaztak, mint azokban, amelyekkel példálózik, és Szanyi itt érezhetően rosszul szerepelt, 21.1%-kal, az összesített 36.79%-hoz képest. De ezt eddig is tudtuk, hogy a vidéken lakó egyetemisták nem MSZP-sek. :-)

szabogyula 2010.04.15. 20:00:48

@zero: Nem hinném , hogy a mérleg nyelve , de pszichikailag jól jön a nyugdijasklubbokban , és a Népszava törzskommentelői között .....
Ez lesz a 2014-es Kaja Ibrahim , meg Joszip Tot .

csiribi (törölt) 2010.04.15. 20:01:46

Ugyan, Uraim és Hölgyeim!
Az MSZMP /volt/ nyolcszázezer párttagjától régen meg kellett volna vonni a szavazati jogot, és az elmúlt húsz évben felvirágzott volna az ország!
Parlamentbe nem került volna soha Szanyi Tibitől kezdve Lendvai Ildikóig senki!
Másutt volna a helyük!

Marcellusca 2010.04.15. 20:02:00

@RAMBO: Pontosan ezt fogalmaztam meg a múltnap, még ezen poszt megjelenése előtt.

Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani és eszem ágában sincs Szanyit védeni, de:
Ha jól ösmerem az adatokat (nem pontosak, csak nagyságrendileg), akkor kb. 1400 átjelentkező volt a vk.-ben és kb. 450 szavazattal bukta az 1. fordulót.
Ha nagyon jóindulatú vagyok és ezen átjelentkezőknek csak a feléről állítom, hogy Fityiszes, akkor ők döntötték el, hogy ne Szanyi képviselje a kerületet, holott az ottlakók azt akarták.

Válaszaim majd holnap. :)

combo 2010.04.15. 20:08:41

@zero: "Képzeld, lehet hogy valaki nem heverészett otthon vasárnap egész nap, és tényleg csak este 5-6 felé tudott elmenni szavazni. Döbbenet, mi? "

No, mint érintett, elárulom, hogy hogy volt. (Személyesen máshol vagyok érintett, de gondolom itt is így volt.) :-)

Odamentél 14:00-kor, kilométeres sor, visszafordultál, majd visszajössz később. Odamentél később, még mindig kilométeres sor... :-) A rutinosabbak kérdezősködtek, hogy reggel óta ekkora-e a sor, és a válasz szerint. Egyszerű számolás: Mondjuk 2000 ember leszavazásához alsó hangon 1000 perc ~= 16,6 óra kell. Szavazni 13 órán keresztül lehet.

belzebubó 2010.04.15. 20:09:26

@combo: Pechje volt, hogy az ő körzetét sorsolták és még nagyobb pechjére még a pártlistán sem szerepel, azt hiszem az utóbbi miatt megy a cirkusz. Ezt az "érdektelen" tényt nem mondta el a sajtótájékoztatón? :))

combo 2010.04.15. 20:09:43

@combo: "és a válasz szerint"

Akarom mondani: és a válasz szerint igen.

ketroot 2010.04.15. 20:09:55

@hupikék:

stop.hu, kapcsolat.hu, nol.hu...?

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.15. 20:12:16

Lehet hogy szar a választási rendzser, de hogy az éjjelig ott várakozókat sem a választói jog gyakorlása hajtotta az is ziher! Napi szinten tudom, hogy az emberek még a közös képviselőjük nevét se tudják, nemhogy az országgyűlési képviselőjüket ismernék... Itt meg százak és százak szopatták magukat a lakhelyüktől távol, csak hogy voksolhassanak? Enyhén szólva hihetetlen. Persze sajnálja a kórság az mszp-t, vagy Szanyit. De ami lóláb, az lóláb! És itt bizony kilóg!

Horizont 2010.04.15. 20:13:58

@belzebubó:
Na ez a listázás is. MSZP 49. helyen a 84 (!!!) éves Vtányi Iván. Meg a 70 éves Kovács László.
A Fidesznél meg a 73 éves Wittner Mária.
Csodálatos.

@csiribi: Hol van már az 800 ezer? Gondolkozz már egy kicsit. Eltelt 20 év, és ők sem örök életűek.

belzebubó 2010.04.15. 20:14:54

@Marcellusca: 2280 átjelentkező volt, 111-gyel több mint 2006-ban, de abból csak 1430 ment el szavazni.

combo 2010.04.15. 20:18:24

@városjáró: Hát tudod, én például kivártam a soromat, pedig engem nem fizetett le senki, az tuti. :-) Megjegyzem, hogy zömmel egyetemistának látszó fejeket láttam (több ismerőst is), nem hiszem, hogy őket csak úgy le lehet fizetni.

Tudod, ha már odamentél, akkor már b@ssza a csőrödet, hogy nehogy már egy sor miatt ne tudj szavazni. Illetve azt előre nem igazán lehetett sejteni, hogy annyira lassan megy a sor, amennyire. :-) És ilyenkor jön a Concorde-effektus, hogy ha már 1 órát elpazaroltál az életedből a sorban állással, akkor már akkor se lépsz le "harmadúton", ha közben kiszámoltad, hogy bizony még 2 óra van vissza. Megjegyzem, hogy nem türelmetlenkedett senki, hanem (ami Magyarországon ritkaság), beszélgettünk "idegenekkel" (politikamentesen).

suski 2010.04.15. 20:19:21

Szanyi tudja, hogy hazudik , mert igaz, hogy egy gátlástalan gyomorforgató tahó, de nem hülye. Próbálkozik bármivel. Egyéb listán rajta van, ha itt nem nyer, bejut? Nagyon remélem, hogy fordítva fog elsülni a fröcsögése és Szalay Péter még nagyobb fölénnyel nyer.
AMi meg az átszavazást illeti, albérletbe meg koleszba nem lehet állandóra bejelentkezni és hülyeség is lenne. És egyébként is, mi az, hogy betolakodó, ha egyszer ott él, csak a hivatalos lakcíme más?
Különben meg minek szervezne a fidesz voksturizmust, amikor 60%-on áll a választás elôtt ??? A jobbiknak meg esélye nincs a XIII.kerületben.
És ha végignézünk a sorbanállókon, hát az nem az fajta volt, akit egy csomag lejárt szavatosságú száraztésztával meg lehetne venni.

szabogyula 2010.04.15. 20:20:09

@belzebubó: Ez a lényeg .
Miről beszégetünk ?

suski 2010.04.15. 20:22:46

@Horizont: a fidesznél szerintem van 89 éves is....Horváth János? asszem. Az elôzô parlamentben ott volt, de nem szenilis, amerikás magyar és már a háború utáni magyar parlamentnek is tagja volt 48-ig...

belzebubó 2010.04.15. 20:26:38

@Marcellusca: Most ő ott szivta meg, hogy ez az 1430 mind hozzákerült a sorsolás miatt, nem oszlott meg 2,5 szavazókörben.
Ezeknek a szavazóknak a nagy része ott lakik, rengeteg a panel amit kiadnak ill. sok új ház is van, sok még nem kaptak lakhatásit emiatt sokan még a régi ciműkre vannak bejelentkezve, de de facto ott élnek.

belzebubó 2010.04.15. 20:32:06

@ostoba 8o: Be kellene irni Zeronak a posztba, mert sokan nem is tudják ezt, hogy Szanyi nem fog bejutni listáról, mert nincs listán és nem értik az alapvető okát, miért is kürtöli tele a sajtót.
Biztos volt abban, hogy bejut, ismerte a választási rendszert azt is tudta, hogy sorsolnak. Nem számitott rá, hogy pont őt.

városjáró · http://varosjaro.blog.hu/ 2010.04.15. 20:32:11

@combo: Jó, monjuk értem én, hogy fontos volt a szavazás. Én is beálltam volna a sorba - ha másért nem, a listás eredményességért. De 4-5 óra sorállás még így is aránytalan lett volna. Bár én könnyen beszélek, mert nálunk 5 perc alatt lement.

suski 2010.04.15. 20:38:02

most lesz majd kolesznáci is a panelproli mintájára? :)))

suski 2010.04.15. 20:43:36

@városjáró: pedig nagyon is érthetô: ha vki már 4 éve várja ezt a napot, az a vasárnap erre van szánva, akkor kivárja. Gondolom sokan gyanakodtak arra, hogy direkt szopatás van és már csak azért se fordul vissza, vagy lesz vmi megoldás napközben. És azért így is nagyon sokan visszafordulhattak.

belzebubó 2010.04.15. 20:44:41

@combo: Főleg azért vesztett, mert 2006-os szerepléséhez képest 4000 szavazattal kapott kevesebbet, idén csak 10.244-et.

arlequin 2010.04.15. 20:45:02

@suski:
meg nyuggerfasiszta (családban marad), esetleg aszfaltszoci, kolbászmessiás, narancspróféta.
kinek, mi, tetszik.
Lehet Más a Pofázmány, de a lényeg a lényeg. sicher amit tuti.

szabogyula 2010.04.15. 20:46:25

@belzebubó: Szerintem is .
Zero , a kommentelők szavazásának 1.263546 %-a alapján ez egy vihar egy pohár vizben ...
Mentelmi jog : ugrott
Kényelmes parlamenti hely : ugrott
Párizs, London , New York , Indonézia :ugrott
Üdv a Való Világban Szanyi Úr , bár a kapcsolati tőkét, kommunikációs készséget sose becsültem le .

suski 2010.04.15. 20:48:23

@Fülig Jimmy: nem jobban tudás kérdése, mert akkor azt is feszegethetnénk, hogy aki azt se tudja mi Mo államformája vagy ki a ME, az minek szavaz. Hát aZÉRT mert annak is joga van.

f.m.j. 2010.04.15. 20:52:05

index.hu/video/2010/04/15/beleronditottak_az_eletunkbe/

ez de mulatságos, meg a kommentek is :)

Szanyi, amint nem bírja lenyelni a békát :P
de jó, hogy van béka!!! :)

Horizont 2010.04.15. 21:03:35

@suski: kolesznáci?? :DDD ez nagyon jó, de ne adj ötleteket!
De ne mondd hogy ilyen öregek olyan aktivitással rendelkeznek, hogy helyük van ott, hogy minket képviseljenek? Menjenek haza szundizzanak ebéd után, simogassák az unokájuk buksiját és adják át a helyüket a fiataloknak, nem könnyű, de ez az élet rendje! Ez lenne!

@belzebubó: Láttam a Ma reggelben Szabó Zoltánt MSZP-s , kérdezte a riporter mihez kezd ha nem jut be, elmegy tanítani, mert matematikus. Olyan gőgös volt, nem tudja mihez kezd a szakmájában nem kell, plusz már 55 éves és 20 éve a politikában van. Hányan izzadhatnak most.

Lone Wolf 2010.04.15. 21:05:36

@Horizont: "Hányan izzadhatnak most."

És még szauna sem kell hozzá nekik! :)

arlequin 2010.04.15. 21:08:57

@Lone Wolf: képzeld ha majd tényleg pokolra jutnak, nem ezt a kis végbélszorongásos, bankóbélelte rettegést élik majd meg. szerencsétlenek.

Egy kicsit karcos 2010.04.15. 21:10:49

Szanyinak még van másfél jó hete remélhetőleg... eddig elvtárs volt, utána remélhetőleg portás vagy egy kortárs lesz a sok közül.

Update-hez:

nem hinném, hogy Nyitraiék sara lenne a dolog, vagy a többi párt megjelent képviselőjéé, hiszen tőlük, mint politikusoktól szerintem nem várható el, hogy eszükbe jusson a szűk keresztmetszet, a névjegyzék, és az, hogy azt a helyszínen fogják kitölteni (név, lakcím, stb.). Ezt a kérdést a szakembereknek kellett volna feltennie, voltak elvileg olyanok is az egyeztetésen.

órarugógerincű felpattanó 2010.04.15. 21:14:30

Én csak azt nem értem, hogy amúgy is ment a sírás, hogy milyen keveset keresnek, bezzeg a versenyszférában milyen jól kereshetnének. Akkor most lehet oda menni, és nem mondhatja senki, hogy cserbenhagyták a szavazóikat, mert megpróbálták.

Egy kicsit karcos 2010.04.15. 21:21:26

"Kaptunk egy felest meg egy sört" - megvásárolt cigány szavazatokkal menetel a kétharmad felé a Fidesz

Ózdon járt az MTV forgatócsoportja, egy arlói cigányt kérdeztek a választás első fordulójáról. Ő arca eltakarását kérve elmondta, mit kaptak az ózdi és Ózd környéki cigányok azért, hogy a Fideszre szavazzanak. Így, cigányok ezreinek a lefizetésével érte el Riz Gábor és az ózdi Fidesz, hogy 2. fordulóra kerüljön sor Ózdon.

A helyi Jobbik képviselőjelöltje feljelentést tett a felvétel alapján.

kuruc.info/r/52/58240/

dr. Aullah 2010.04.15. 21:21:47

@f.m.j.: TE JÓ ÉG!!! EZ MEKKORA EGY SEGGFEJ!!! Ez egy baromarcú. És ilyenek vezették/vezetik az országot! Ennek a gyógyóban a helye! :D

Horizont 2010.04.15. 21:22:28

@órarugógerincű felpattanó:
Lehet, hogy kevesebbet kerestek a versenyszférához képest, de nem is kellett dolgozni érte!
Már 20 éve nem!

f.m.j. 2010.04.15. 21:32:26

@Aullah: van egy-két klasszikuss aranyköpése, nem? :)

suski 2010.04.15. 21:45:34

@Horizont: "Láttam a Ma reggelben Szabó Zoltánt MSZP-s , "

hú, micsoda esztétikai élmény lehetett. Reggeli nem jött vissza?:)))

suski 2010.04.15. 21:48:50

@Aullah: gyogyó már nincs az áldásos tevékenységüknek köszönhetôen, de ahogy elnézem meg lesz nyitva újra, nagy az igény.

Horizont 2010.04.15. 21:54:19

@suski: Csak azért nem mert az ismétlését láttam délután:))) Felfoghatatlan volt az pöffeszkedő gőg, sértettség, ami áradt belőle. Mindenki hibás csak ők nem. Kérdezte a műsorvezetőnő, hogy nem gondolják, hogy önök miatt lesz meg a Fidesz 2/3? Az elmúlt 8 évük miatt? Válasz: most ne erről beszéljünk, még a 2 forduló előtt vagyunk. Kész. Bunkó volt.

@f.m.j.: Te ezek még most se értik miről van szó, Szanyi se. Veszítettek ennyi. De nem tudnak :(

Donna (Cara)mba 2010.04.15. 22:01:36

Én fel nem fogom, hogy egy politikus nagy nyilvánosság előtt gyakorlatilag lehülyézze azt, aki él a 4 évenkénti közügyekbe történő indirekt beleszólás módjával!

Senki nem mondta neki, hogy ezt alapvető állampolgári jog? És az a felelős, felnőtt (nem évei szerint, hanem agyilag) állampolgár, aki mindenáron elmegy szavazni, ha hasoncsúszva is? Mert felelős, öntudatos állampolgár. Azért...

Most kijött belőle a cuci lényeg: a szavazást formai dolognak tekinti, nem a demokrácia intézménye alfájának!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ilyet még egy kikupálódott Gizike se mondana:(((((
Igaz, nem polgári milliőben szocializálódott az eftárs, így már érthető kedves üzenete: mi a búbánatos retket akartok mindenáron szavazni?
Menjetek haza, a francba- üzeni indirekt Szanyi elvtárs-pajtás! Hüjjjék, ti ezt komolyan gondoljátok? Ez a mi játékunk, ahol nektek, szavazópolgároknak nem osztottak valódi érvényes lapokat!
Na azér" Kuss legyen már!

suski 2010.04.15. 22:07:52

@Donna (Cara)mba: vmi kis ötletes tüntetés kéne az elvtárs köpedelmei ellen. A mandineren már van " szavazó vagyok, nem voksturista" póló...

f.m.j. 2010.04.15. 22:11:02

@Füsilier: szentkoronaradio.com/belfold/2010_04_13_hagyo-izraelbe-menekult

erre gondolsz? meg ezt tegnap már valaki belinkelte, de akkor nem szentkoronás link volt

Disznó Úr 2010.04.15. 22:11:14

Olvasom a hivatásos (fizetett) beírókat, a legjobban azon kacagtam, hogy "nehogymá az szavazzon itt aki csak ideiglenesen él itt, nem 30 éve stb"

Pedig nagyon szomorú, de egy értelmes embernek 2 nap alatt leesik ami egy sötét prolinak (kocsma, kispiroslábos, autóstáska, munkásőr múlt, segghülye, aki al-huszadik senki volt 82-ben és büszke rá és hálás is) a büdös életben soha. pont. Sőt: egy olvasott fiatal ember jobban tudja hogy mi történt az 50-es években pl., mint egy akkor élt tahó, akit csak a közvetlen testi szükségletek kielégítése érdekelt.

Mivel magam is abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy boldog mindennapjaimat Szanyi kapitány dinamikusan fejlődő választókerületében élhetem (itt is dolgozom bameg), ezért ezúton tájékoztatok mindenkit, aki nem ismerős errefelé: a statisztika nem csal, nem véletlen, hogy ez a legerősebb bázis az országban. Valóban tele van aljas, primitív, irigy prolikkal. Klottgatyás, atlétás ember barna félcipőben a lakótelepi kisközért előtt, olcsó sörrel, de öntudatosan. Ez lehetne a címer. egy tehetséges ember ha megrajzolná...... nagyon hálás lenék. Ja, a figurát pont most hétvégén láttam a házunkban lévő bolt előtt álldogálni.

Ja és aki azzal jön, hogy miért nem költözök el, annak azt üzenem, hogy:
1. jóindulat esetén: sajnos nem olyan kapós a lakás és legyünk őszinték: egész Bp. prolinegyed, csak ez kicsit nagyon az.
2. egyéb esetekben: menjetek abba, aki megellett (copyright by Szanyi)

Horizont 2010.04.15. 22:14:53

@Donna (Cara)mba: Nem értem, most egy fordulóval is akkora pofont kaptak, hogy egy dinoszaurusz feldobná a talpát tőle, de ők nem és nem értik miről szól itt minden. Elképzelhetetlen Szanyinak, hogy valakinek annyira tele legyen a hócipője VELÜK, hogy örömmel áll sorba több órát még ha leszakad is a lába?? Az állampolgárnak csak ennyi jut 4 évente egy X ! Hogy ennyire hiányozzon belőlük az önkritika, megbánás. Ezen teljesen fel vagyok háborodva. Na jó nem csak ezen!

Egy kicsit karcos 2010.04.15. 22:24:55

@Horizont:

"Az állampolgárnak csak ennyi jut 4 évente egy X !"

Rögeszmém, hogy ennél sokkal több kell: számon kell kérni a képviselőnket minden egyes alkalommal, amikor disznóságot tesz. Másképp, attól tartok, nem megy; nem bízhatjuk rá fele fizetésünket 4 évre olyanokra, akik pl. csak egyszer is, csak egy forinttal is meglopnak minket, vagy így beszélnek a választókról, mint Szanyi.

Egy kicsit karcos 2010.04.15. 22:26:06

@Egy kicsit karcos: vagy, ad absurdum, segíthetjük is őt, a saját szakterületünkkel vagy környezetünkkel kapcsolatos kérdésekben.

arlequin 2010.04.15. 22:30:03

@Horizont: áháháhá. ha egy dinoszaurusznak annyira vastag lett vona a bőr a pofáján, mint ezeknek, akkor a mai napig rájuk vadásznánk.

combo 2010.04.15. 22:42:31

Tényleg Szanyitól szeretném kérdezni, hogy hídfoglalás is lesz, ugye? Úriember módjára itt nem tud veszíteni senki...

Donna (Cara)mba 2010.04.15. 22:54:58

@suski: Ez ötletes! Csak a póló ebben a speciális esetben azért nem jó, mert néhány nap után már aktualitását veszti! Főleg, ha Szanyi kiesik a második fordulóban.
Gondolkodom, miképp fejezhetném ki véleményemet jól látható formában!
Elég egy kis szeletke papír, amire ezt írom, amit javasoltak a mandineren és egy biztosítótűvel kitűzöm a blézeremre????
Nem is tudom.
Most nincs ötletem, pedig ki szoktam a kocsimat "dekorálni" választások előtt! Ez is egy kampány:)

dr. Aullah 2010.04.15. 23:43:04

@Donna (Cara)mba: Esetleg egy ilyen pólót? :

MSZP: "A jog jogszerűtlen
használata igenis jogsértő magatartás."

? :D

reKorrekt 2010.04.16. 08:31:36

:kOFFerbivaly
"Nem sértette meg a választási törvényt az Országos Választási Bizottság (OVB) szerint Mesterházy Attila, az MSZP miniszterelnök-jelöltje, amikor "fasisztázott".
A testület csütörtök esti ülésén ezzel elutasította egy magánszemélynek azt a kifogását, amely szerint a szocialista politikus megsértette volna a választási eljárási törvényben foglalt jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.
A kifogás emlékeztetett arra, hogy Mesterházy Attila vasárnap este a választási eredmények ismeretében azt mondta: "azt kérem mindenkitől, aki hisz abban, hogy szükség van Magyarországon egy ilyen demokratikus kontrollra, (...) az függetlenül attól, hogy milyen a pártszimpátiája, hogy ha nem akar a fasisztákra és Orbán Viktorra szavazni, akkor az a második fordulóban támogassa a Magyar Szocialista Pártot".
A kifogást tevő szerint Mesterházy Attila ezzel a kijelentésével "nagy nyilvánosság előtt lefasisztázta a nem szocialista és nem polgári liberális politikai hovatartozású azon személyek közösségét, mely az első forduló utáni erőviszonyok szerinti harmadik erőt képviseli".
::bozONtos

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 09:35:10

@.Pierre Bezuhov.: Az ésszerű ok az te, hogy az embereknek a hócipője teli van ezzel a bagázzsal. Nekem nemcsak a bagázzsal hanem azzal is, aki még védi ezeket a szenny alakokat és méh kontózik.

Egy oldalon ki lett számolva a vidéki adatok extrapolálásával a pestire, hogy miért is mi mennyi lett. Érdekes módon kibaszott pontosan egyezett az eredmény a valósággal.

Tudod, ami úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy hápog, mint egy kacsa, az tényleg kacsa. A szanyika kikapott és kész pont. A demokratikus alapjogukkal éltek az emberek. Ennyi.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.04.16. 10:41:46

@molnibalage:
"..azzal is, aki még védi ezeket a szenny alakokat"
az, hogy felhívjuk a figyelmet "B" bagázs aljasságára, még nem jelenti azt automatice hogy "A"-t lájkoljuk. én őszintén ajánlanám figyelmedbe a kétbites világon kívül univerzumot, mert sztem elég érdekes tud lenni.

"Egy oldalon ki lett számolva a vidéki adatok extrapolálásával a pestire, hogy miért is mi mennyi lett. "
- Az "egy oldalon" ugyebár a Fidelitas blogját értjük :) Most azért nyújtsa fel a kezét az, aki a cikkük konklúzióján meglepődött :)

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 11:08:52

@.Pierre Bezuhov.: Aljasságára? Nehéz a felfogásod? Nem kimutatható a csalás. Pontosan az az eredmény, amit a vidéki támogattotság feltételezé és az átszavazást.

1. A kormány nem fejlesztette a vidék. Perstre járnak a fiatalok dolgozni és tanulni.

2. Szavazási hajladóság nagy a fiatalok között.

3. A szavazási eredményeket felhaszálva és alkalmazva a fővárosa szinte tűpontosan azonos "becslést" kapsz, mint a valóságban elért eredmény.

A valóság aljasság? Hát baszod, eszemfaszom megáll a magadfajta hülyéken.

Neked is kb. annyi affinitásod van a demokrációházo, mitn a szociknak. Az a demokrácia, ha őket választják meg. Húzz a búsba velük együtt...

A matamatika meg pártsemleges Ha én számoltam volna véigig ugyanazt kapom . Részben meg is tettem. És te, mr. troll?

nfgy 2010.04.16. 11:19:20

angyalfold.blog.hu/

Szanyi szervezte az átszavazást!Baromi nagy bukta.

Marcellusca 2010.04.16. 11:31:01

@molnibalage: Bocs, hogy közbe vau-vau, de valahol igaza van Bezunak (és Szanyinak) is.

Az 1400 szavazót "rászabadították" Szanyi körzetére.
Ha nem szavazza meg Szanyi is ezt a törvénymódosítást, akkor ez az 1400 nagyonakarokszavazni fiatal elosztódott volna a többi kerületben. Így viszont egy helyre koncentrálódott.
Szanyi (törvénymegszavazó) vesztére.

Csak úgy mellékesen jegyzem meg:
Amennyiben én, vasárnap 1/4 órát állok sorban és azt látom, hogy sehova sem haladok, akkor szépen otthagyom az egészet, majd később visszamegyek.
Ha visszatértemkor is azt látom, hogy nem javult - sőt, romlott - a helyzet, akkor nagy valószínűséggel azt mondom, hogy ....................a szavazatomat! És elmegyek haza pihikézni.
Mi az a nagyon nagy nyomós indok, hogy huszonéves fiatalok 6-7 órát álljanak sorba?
Nem feltételezek itt semmiféle juttatást a szavazatokért!
Egyszerűen csak annyit: Ennyi eszük van. Egybites, rettegő szavazók.

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 12:23:12

@Marcellusca: Szép napot! Ha így folytatod, kérem áthelyezésemet a háremedből;-)

Te tényleg, fiatal létedre, megadnád azt az örömet EZEKNEK hogy nem állsz sorban 6 órát? Hiszen ezt akarták, nem látod? Én 16 órát is képes lennék ott állni, ha úgy érezném, ez az ára annak, hogy eltakarodjanak a ... oda. Hisz éppen a lelkiismeretes szavazók miatt NEM NYERT Szanyi! Ezért rinyál! nem hülye ő, dehogy...
Ha azok, akik otthagyják a sorukat, mikor tudják jól, szükség van minden jobboldali szavazatra, az én szemüvegemben olyan, mint a katona, amelyik elhagyja a bajtársait, amikor pedig szükség lenne rá. Tojik mindenkire, csak ő ne erőltesse meg magát...
Na ne, ma rossz lábbal indultál a netkávézóba!

Marcellusca 2010.04.16. 12:28:05

@Donna (Cara)mba: No, no!
Nekem ne gyere ekkora szavakkal: "a katona, amelyik elhagyja a bajtársait,"!!!!
Én tudom, milyen az.

És továbbra is fenntartom: Egybites, rettegő szavazók.
Mindkét oldali.

Lásd: vastagbor.blog.hu/2010/04/16/szanyi_tibor_szopoalarc#c9478253
xD

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 12:41:32

@Marcellusca: Legyen neked a te véleményed szerint;-D

Marcellusca 2010.04.16. 12:48:43

@Donna (Cara)mba: Kösz, hogy megtarthatom. :DDDDD

Marcellusca 2010.04.16. 12:49:35

@Donna (Cara)mba: Hoppácsak! Most látom. Új avatar?
Mingyá meg is sasolom. :)

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 12:57:10

@Marcellusca: Á, semmiség, nagyvonalú vagyok, tudod...xD

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 13:02:19

@Marcellusca:
Off
Mielőtt sasolnál, inkább áruld már el, hogy a kompjúteres herkópáterba tudom felrakni a blogoldalra is!

A fene se akarta ezt a férfifejet bilikék háttérrel, helyette a sajátkészítésű coreles képet akarom látni!
Nem tudtam mekkora dpi-ben mentsem? Próbálkoztam jpg-vé exportálni, tiffé, giffé, teljesen rossz a felbontása:(

De az még hagyján, mert még a blogoldalon elmenne olyan parányiban, de hogy tegyem ki egyáltalán e helyett a férfi helyett? Még jó, hogy bajuszt nem rajzolt nekem az inda xD

On

Donna (Cara)mba 2010.04.16. 13:05:13

@Donna (Cara)mba:
Off
Na, csak megjelent. De az adatlapomon piszok rossz a felbontása. Én még az életben ilyen kis szöszmötöt nem csináltam, általában a legkisebb méret, amivel dolgozom, a kb. 1000 x 1000 pixel.
Na, majd bubucolok még vele....
On

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 13:07:57

@Marcellusca:

>1400 szavazót "rászabadították" Szanyi körzetére.
Ha nem szavazza meg Szanyi is ezt a törvénymódosítást, akkor ez az 1400 nagyonakarokszavazni fiatal elosztódott volna a többi kerületben. Így viszont egy helyre koncentrálódott. Szanyi (törvénymegszavazó) vesztére. <

A demokráciáért olyan aggodó és kibaszottul rettegő embereknek lassan elmondom, hogy megértsék.

2006-ban (hazudozások és közérdekű adatok eltitkolásával fűszerezve) demokratikusan megválasztottak egy kormányt. A demokratikuisan megválasztott kormány alatt hoztak olyan döntéseket, amik azt eredményezték, amit. ELŐRE LEHETETT TUDNI, hogy ez lesz. KIBASZOTTUL nehéz felfogni bazdmeg...?

>Egyszerűen csak annyit: Ennyi eszük van. Egybites, rettegő szavazók. <

Apám, tükörbe néztél már. Ki is az egybites? Te (?) rettegsz itten, nem mi. Ők nem, csak szerintem biztosra akarnak menni. Tudod BP-n sok mérnökhallgató van, talán halottak már a túlbiztosításról. :)

Kinek és mennyi esze van, hogy utólag sír és mocskolódik, mikr előre lehetett tudni?

A hozzád hasonló hülyéktől fogok egyszer agyvérzést kapni...

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 13:08:59

@Marcellusca: vastagbor.blog.hu/2010/04/16/szanyi_tibor_szopoalarc

Tessék. Ízlelgesd egy kicsit... Aztán bújjál vissza rettegni a paplan alá.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 13:11:09

@Marcellusca: Én meg továbbra is fenntartom, gyökér vagy a kedves maszpooddal és szanyikáddal együtt.

technikus 2010.04.16. 13:20:44

Nem tudom megérteni , mit sír ez a Szanyi mint a fosos valagú csibe?? Nem kötelező politikusnak lenni. El lehet menni dolgozni. Meglehet mutatni ki mit tud. Eddig jó pénzért szartak a választókra, leszarták , hogy a nevük "képviselő" ! Elfelejtették, hogy a négy év lejár, és most az embereknek elege lett a politikusdiktatúrából. Elég volt! Hány intézkedésüknél volt hatásvizsgálat?? megkérdezték, :Emberek mi a véleményetek?? Szartak az egészre. Most lett hirtelen fontos az állampolgár?? Április 11-én??? És eddig mi volt?? Tolvaj féleszű szarházi gyülevész hazug horda!!!

Marcellusca 2010.04.16. 13:23:30

@molnibalage: Jóvan, egybites, seggfej fityiszes szavazó!

Marcellusca 2010.04.16. 13:52:06

@molnibalage: Ha már annyira blabla és belinkeled a másik szanyis posztot, akkor elolvashatnád az ott megtett kommentemet. Is.
Kösz.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.04.16. 14:04:46

@Marcellusca: Akkor azt még nem olvastam végig.

"Öcccsém, hogy ez mekkora idióta! "

Erre gondolsz? Mert mi abban a nagy szám, hogy ezt leírtad. Kb. annyira triviális, hogy minden reggel felkel a Nap.

Rettegni még rettegsz? :)

Marcellusca 2010.04.16. 14:13:24

@molnibalage: Persze, hogy triviális. Ezt sosem vontam kétségbe.
Nem is Szanyit védtem (de ezt is leírtam nem egyszer), hanem ennek a rendszernek a hiányosságára próbáltam rávilágítani.

Rettegek? Nagyon, vaze. Nem a hidegtől vacognak a fogaim. :D

ChiefChief 2010.04.17. 06:38:14

Csakúgy mint az MSZP, most végérvényesen leszerepelt Szanyi Tibor. Azt gondolom ez az a pillanat, amikor ciki lett rászavazni. Nem csak megjelent a hangfelvétel - de el is iserte, hogy ő van rajta. Ezek után nem az a kérdés, hogy eljöttek-e vidékiek rászavazni, hanem az, hogy erre buzdított, majd pedig pont ezt itélte el.
Nekünk XIII. kerületieknek kell összefognunk, mert Szanyiban nincs annayi tisztesség, hogy visszalépjen - bízik a régi kommunistákban, akik őt eddig gond nélkül beszavazták.
Van alternatíva ma a XIII. kerületben. Először is az igazi baloldalt új párt képpviseli - még ha sok gyakorlatlan fiatal is aképviselőjük, és még akkor is, ha eddig csak ebben és a mérhetetlen önbizalmat sugalló naivitásoktól sem mentes programjuk terjedelmében mások - az LMP képviseletében Tordai Bence. Sokunknak, függetlenül attól, hogy a Fidesz szineiben indul mégis dr Szalay Péter főorvos az aki az elfogadható alternatíva - egyszerre lehet egy szimpatikus, szélsőségektől mentes ember a képviselőnk, és a kormánypárt képviselője is. Ráadásul neki van esélye is Szanyit kiütni - az eddigi eredménye is nagyon jó!

Kicsit Karcos 2010.04.22. 09:36:56

Fantommá vált az adatkezelő cég – feljelentést tett az APEH

Adócsalás és számviteli rend megsértése bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett az APEH az ellen a cég ellen, amelyik alvállalkozóként részt vett a BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatal informatikai rendszereinek fejlesztésében – írja a Magyar Nemzet.

A nemzetbiztonsági szempontból érzékeny adatokhoz is hozzáférő vállalkozás azóta fantomizálódott. Két év alatt 1,2 milliárd forintot vettek fel a társaság bankszámlájáról, s további 127 millió forintot utaltak el onnan.

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=318569

süti beállítások módosítása