Skip to content


       Szűrés lista

Nincs rosszabb egy trükkös közgazdásznál

Domokos Lászlót már ismerjük valamennyire, ő kötött tavaly májusban Békés megye és Észak-Szumátra között testvértartományi megállapodást, aminek a hasznára, értelmére a mai napig nem derült fény.

Az ÁSZ-elnöknek jelölt közgazdász végzettségű politikus jelenleg több pozíció birtokosa (1998- Békés megye 5. sz. választókerületének országgyűlési képviselője, 2001- Magyar Országgyűlés Költségvetési- és Pénzügyi Bizottság alelnöke, 2006- Békés Megye Képviselő-testületének elnöke), ám azt ígérte, hogy ezekről lemond, ha megválasztják ÁSZ-elnöknek.

Márpedig meg fogják, ebben biztosak lehetünk.

Nem számít, hogy a megyei közgyűlés elnökeként többször megjutalmazta magát.
Nem számít, mert saját bevallása szerint az összeg nagy részét jótékony célra fordította, az elmúlt 3 évben pedig nem vett fel jutalompénzt.

Nem számít, hogy bár van Budapesten lakása (2 is), havi 115.000,- Ft-os lakhatási költségtérítésben részesül.
Nem számít, mert választókörzetében, Szarvason nincs ingatlana, csak Békéscsabán.

Nem számít, hogy a lakhatási támogatást nem lakhatásra költi.
"Nem bérelek lakást Szarvason. Miért, van ezzel valami probléma? Nyolc település tartozik a választókörzetemhez, van költségem, higgye el"mondta a Blikknek.

Nem számít, mert a törvény szerint jár neki a pénz, így a Fidesz kiáll mellette.

Nem semmi, hogy ezt úgy teszik, hogy gyakorlatilag meghazudtolják: "A képviselő az őt megillető támogatást a törvényben meghatározottak szerint használta fel. "

Tényleg semmi nem számít? Nem volt egy rendes, tisztességes, becsületes, feddhetetlen jelölt az ÁSZ élére? Ami az Országgyűlés pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve?

Eddig az volt, hogy az ÁSZ leírta, mit csinált rosszul az MSZP-kormány, ők meg magasról tojtak rá. Mostantól Domokos, ez az abszolút hiteles ember megerősíti, hogy mindent jól csinált a Fidesz-kormány.
Hányinger. 1:2-vel kikaptak a szocik.

 

 

Címkék: politika fidesz pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr162088345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A leendő ÁSZ elnök 72 milla prémiuma 2010.06.17. 16:16:08

A Fidesz független szakember helyett a pártkatona Domokos Lászlót akarja az Állami Számvevőszék elnökének kinevezni, akinek még a Mandiner szerint is inkább a korrupciós ügyek elfedése lenne az érdeke. A kormányzati költéseket felügyelő ÁSZ elnökének...

Trackback: Kecskére a káposztafelügyeletet? 2010.06.17. 16:15:52

Domokos László Fidesz-képviselőt a Nemzeti Együttműködés (ha-ha) jelölte az Állami Számvevőszék (ÁSZ) független elnökének. A húszéves konzervatív korszak jelöltjéről ma az derült ki, hogy három parlamenti ciklus alatt összesen 15 millió forintot vett f...

Trackback: Kérdeznék valamit, Viktor! 2010.06.17. 14:56:02

A törvény szerint "nem jelölhető az Állami Számvevőszék elnökévé, illetve alelnökévé olyan személy, aki a megelőző négy évben tagja volt a Kormánynak, vagy ha bármely párt országos (központi) szervezetében választott

Trackback: Szégyelljük magunkat 2010.06.17. 11:54:21

Gondolom nem vagyok egyedül azzal, hogy ha az ember rossz híreket hall, például egy árvizet, vagy egy családi, emberi tragédiát, sokszor jut eszébe, hogy segítenie kellene. Elképzeli, hogy ott van a gátakon, vagy egy csekket ad át a bajba jutottaknak. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 11:10:37

húúú 'palmas, ezért mit fogsz kapni :))))

dr. Aullah 2010.06.17. 11:14:25

Ja ezt tegnap én is olvastam. Elég szomorú, ha ilyen embert akarnak oda, akkor milyen lehet a többi?

jozicsenko 2010.06.17. 11:14:32

az elöző ÁSZ vezér teljese profin dolgozott, jelezte ha baj van -nem épp mszp barát, de hát ez van, ideiglenesen lehetett mondani, hogy fidesz barát (nem az volt, csak nem volt partner az mszp-nek, tehát dlágabolgálúl számára máris jobbos)

ez olyan, mint a közt. elnök választás: hiába jó a sólyom (jobb, aktivabb, mint pl göncz), ha orbánék útjában áll

s mindezzel nem is lenne baj, de kezdem érezni azt az iszonyatos fideszes nagyarcot, ami miatt 2002ben buktak

márpedig az 8 évig ellenzéki posztot jelentett viktornak, ha nem kivánkoznak oda vissza, még most kell az arcból visszavenni, amig lehet

s egy apróság: szerintem havi 115ezer Ft-ot kap ez a jóember, 115Ftért meg nem mozdulnának :-))

Samott 2010.06.17. 11:16:33

Hogy is mondta anno a Karsai a kepviseloi koltsegterites melle javasolt szamlakeresrol: "nem eletszeru"? Ugy latszik masnak se. :-) hogy mondjak ezt mashol? Sikkasztas? Hutlen kezeles? (es felre ne ertse senki, nem ez a nyomorult az egyetlen, van meg legalabb 380 masik is a parlamentben belole) Egyebkent az uj partok (Jobbik, LMP) hogyan kezelik a kepviseloi koltsegteritest? Bealltak ok is a sorba, felveszik vastagborrel?

IdomitottFoka 2010.06.17. 11:17:38

115 Ft-ból amúgyis csak a híd alatt lakhat, inkább vesz belőle egy kávét, most olyan nagy baj ez? :)
(igen, elírtad)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 11:22:53

tudom, hogy off, de ezek valami nagyon durva cuccal nyomják. most őszintén, ennek mi értelme?

1/2010. (VI. 16.) OGY politikai nyilatkozat
a Nemzeti Együttműködésről

"Legyen béke, szabadság és egyetértés."

A XXI. század első évtizedének végén, negyvenhat év megszállás, diktatúra és az átmenet két zavaros évtizede után Magyarország visszaszerezte az önrendelkezés jogát és képességét.
A magyar nemzet önrendelkezésért vívott küzdelme 1956-ban egy dicsőséges, de végül vérbe fojtott forradalommal kezdődött. A küzdelem a rendszerváltás politikai paktumaival folytatódott, és végül szabadság helyett kiszolgáltatottságba, önállóság helyett eladósodásba, felemelkedés helyett szegénységbe, remény, bizakodás és testvériség helyett mély lelki, politikai és gazdasági válságba torkollott. A magyar nemzet 2010 tavaszán újra összegyűjtötte életerejét, és a szavazófülkékben sikeres forradalmat vitt véghez. Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja.
Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy az áprilisi választásokon új társadalmi szerződés született, amellyel a magyarok egy új rendszer, a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megalapításáról döntöttek. A magyar nemzet e történelmi tettével arra kötelezte a megalakuló Országgyűlést és a felálló új kormányt, hogy elszántan, megalkuvást nem ismerve és rendíthetetlenül irányítsák azt a munkát, amellyel Magyarország fel fogja építeni a Nemzeti Együttműködés Rendszerét.
Mi, a Magyar Országgyűlés képviselői kinyilvánítjuk, hogy a demokratikus népakarat alapján létrejött új politikai és gazdasági rendszert azokra a pillérekre emeljük, amelyek nélkülözhetetlenek a boldoguláshoz, az emberhez méltó élethez és összekötik a sokszínű magyar nemzet tagjait. Munka, otthon, család, egészség és rend lesznek közös jövőnk tartóoszlopai.
A Nemzeti Együttműködés Rendszere minden magyar számára nyitott, egyaránt részesei a határon innen és túl élő magyarok. Lehetőség mindenki számára és elvárás mindenki felé, aki Magyarországon él, dolgozik és vállalkozik. Szilárd meggyőződésünk, hogy a Nemzeti Együttműködés Rendszerében megtestesülő összefogással képesek leszünk megváltoztatni Magyarország jövőjét, erőssé és sikeressé tenni hazánkat. Ez a roppant erőket felszabadító összefogás minden magyar embert, legyen bármilyen korú, nemű, vallású, politikai nézetű, éljen bármely pontján a világnak, nagy reményekre jogosít, és hosszú évtizedek után megadja a lehetőséget, hogy a magyarok végre megvalósíthassák saját céljaikat. Erre tesszük fel életünk most következő éveit.
Dr. Schmitt Pál s. k.,
az Országgyűlés elnöke
Hegedűs Lorántné s. k.,
az Országgyűlés jegyzője
Dr. Tarnai Richárd s. k.,
az Országgyűlés jegyzője

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2010.06.17. 11:34:34

Egyértelműen az agyukra ment a "forradalom". Addig szajkózták amíg maguk is elhitték. Most pedig kialakítják a maguk káder-rendszerét. Mert forradalom volt. Lassan, tagolom, hogy minden libsikomcsiizébigyó is megértse: F-O-R-R-A-D-A-L-O-M.

" Az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy ezt az alkotmányos keretek között megvívott forradalmat elismeri és tiszteletben tartja."

Remélem kedvenc fórumos bérkommentelőim hamarosan megérkeznek és szétütik az agyukat minden libsikomcsigyurcsányveresizébigyónak!

F-O-R-R-A-D-A-L-O-M.

doberman 2010.06.17. 11:35:18

Ahogy ránézek a fényképére: ez a pali hasonlít a Veres Janira...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 11:38:19

@doberman: külsőleg, vagy "emberileg"? egyik sem különösebb bók részedről :)))))

Krikri 2010.06.17. 11:38:24

Pintérrel kapcsolatban se izgatta őket sok minden ...... már várom az őszi választásokat, lesz e látszata a sok szuper intézkedésnek!

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.17. 11:38:41

@Seduxen: @Gunther: )))) Mindenkinek ugyanaz jut az eszébe....)

Egyébként a lényeget kihagytátok! Domokos barátunk már hosszú évek óta zsidó nyári tábort szervez a választókerületében Szarvason. Ez a pedálozás meghozta gyümölcsét. Lacika alkalmasnak bizonyult a posztra.))

Homeoffice 2010.06.17. 11:39:17

@Seduxen: @doberman:

Ti sem értitek! Azért csinálta ezt,hogy felhívja a figyelmet a hibákra!
Egy HŐS!
A MEgfelelő ember erre a posztra.!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 11:42:11

@Gunther: Im-hoooo-teeeeeep, IM-HOOOO-TEEEEP :)))))

Marcellusca 2010.06.17. 11:53:36

@Seduxen: Azbesztmegbasz .....!
Nem köll kávé.
Kommentelhetted volna kicsit hamarabb is! :D

Mijaf@szom Nemzeti Együttműködési Rendszerrre szavazott bárki is?
Nem is létezett még ez a fogalom.
Mert csak az.
Tartalom úgysincs mögötte.
Kikkel akarnak együttműködni? Saját magukkal.
Mert minden mást úgyis leszavaznak, lesöpörnek és eltipornak.

Nesztek kalkulátor:
www.fn.hu/ado/20100616/orban_kalkulator_mennyit_kap_kezhez/
Köszönjük, Viktor!
Köszönjük, Fidesz!

Homeoffice 2010.06.17. 11:53:53

@Marcellusca:

Nem emlékszel? Erről ugattam múltkor (kaptam is hideget meleget)
Éjjen Viktor Éjjen a Párt!

nyugatioldal 2010.06.17. 11:54:28

Az a baj a parlamenti váltógazdasággal, hogy nem jó, hanem csak jobb megoldások közül választhatunk. Vajon mekkora az esélye, hogy a két kispárt közül valamelyik valóban jó megoldás legyen (bármit is jelent ez)? Szerintem 0. :-(

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 11:56:27

@Gunther: IM-HOOO-TEEEEP :)))

@Marcellusca: király! ha ez így igaz, akkor én még a szerencsésebbek közé tartoznék, mert - kalkulálva az adókedvezmények megszűnésével - kb nullszadósra jön ki a buli.

picur3ka 2010.06.17. 11:56:53

@doberman:

Ja,ja , mintha tesok lennenek. Eszak-Szumatra. Betojas. En komolyan, azt se tudtam, hogy ez a faszi l,etezik. Ennyire kifogytak az emberekbol?

Eszkepnek kene adni ezt a melot szerintem.

Samott 2010.06.17. 11:58:00

@Marcellusca: ezt speciel tenyleg koszonom. :-) Tolem - ez alapjan - joval kevesebbet vesz majd el az allam mint eddig. Persze hiszem ha latom.

Marcellusca 2010.06.17. 11:59:29

@Gunther: Ezt ugatom a választások kezdete előttől.
NEM JÓ A 2/3!!! SENKINEK!

Kádár-éra? F@szom! Orbán-éra.

Tegnap írtam: Kiokosodott Viktorka a KISZ-vezetőképzéseken, hogyan kell ezt csinálni.

Homeoffice 2010.06.17. 12:05:56

@Marcellusca: @Samott:

OKés..folytatom a hidegzuhanyt!
Lakáshitel adókedvezménye? Az kit zavar?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 12:07:07

egy kis vidám off:

www.opravdovalimuzina.cz/klaus

szegény Vaclav "benézte" az autót. Ajjudi vs Renault :)))

Krikri 2010.06.17. 12:07:21

@Gunther: tegnap voltam a Terror Plázában megnézni a Nagy Elődöket :)

Marcellusca 2010.06.17. 12:09:25

@Gunther: Engem nem. :)
Az enyém már lejárt. :D

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.17. 12:09:26

@Marcellusca: Nekem is kevesebb jön ki mint most. Viszont meg kell hagyni, jobban adták el mint a szocik!
A hülye komcsik ezt "fájdalmas és elkerülhetetlen megszorításnak" nevezték anno, a fityisz meg a "Nemzeti Együttműködés Rendszerébe foglat dinamikus adócsökkentési program nemzeti forradali lépéseibe illeszkedő polgári-keresztény alapú családbarát adócsökkentési lépések ...." blablabla.:))))
Mennyivel jobban hangzik!)

Marcellusca 2010.06.17. 12:11:07

@Seduxen: Jaaaaajjjjj, de sz@r rönóreklám. :)))
Óccsó és olyan is.
Legalábbis mindenhol ezt olvasom. :)

Homeoffice 2010.06.17. 12:11:12

@Marcellusca: @Krikri: @Seduxen:

Nem értitek.. ez a Mi érdekünkben van. Nekünk, dolgos hangyáknak, nem jó tudni, hogy mik folynak a háttérben.
Ezért kell mindenhová saját embert berakni.
De, higgyétek el ez nekünk JÓ lesz!
IM-HO-TEEEEEP!

Marcellusca 2010.06.17. 12:13:54

@Thulsa Doom: Hát, mindegy, hogy hogy van csomagolva, attól a sz@r sz@r marad. :)
De, tény, hogy a fityiszesek tudnak "csomagolni". Legalábbis azoknak, akik beveszik a maszlagot. :D

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.17. 12:14:51

Nem látom a Narancs droidokat akik megmagyarázzák hogy rohadt komcsik vagytok Zero meg egy fizetett bértollnok aki egyenesen a zemeszpé székházból kapja a fizetését :-)

Marcellusca 2010.06.17. 12:15:48

@Gunther: Látom, elemedben vagy. :)
Végülis, Nálad tényleg nem változott semmi (ugyanaz a PR), csak a szín. :DDDDDDDDDDD

Samott 2010.06.17. 12:17:02

@Gunther: engem nem erint, de azt pont ok vezettek be, nem?

Marcellusca 2010.06.17. 12:17:25

@prostatikus vogon jeltz: Várjál, mindjárt vége az ebédszünetnek, meg nemsokára Index-címlap lesz. :)
Na, majd akkor ... :D

Homeoffice 2010.06.17. 12:17:26

@Marcellusca:

Látom a Totyás voteom mély nyomokat hagyott Nálad! A listás Jobbik az smafu?:))))

Kravver 2010.06.17. 12:17:31

és sokadszor is akkor:

KÉT-HAR-MADí! KÉT-HAR-MADí! KÉT-HAR-MADí!
VIK-TOR!! VIK-TOR!! VIK-TOR!! VIK-TOR!! VIK-TOR!!

:D

picur3ka 2010.06.17. 12:18:07

@Gunther:

Meg a sok sajat ember is kevesnek bizonyulhat az uzleti maffiaval szemben. Leallitottak a behajtasokat a MALEV-tol, pl.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.17. 12:19:26

Jön majd picur3 és jól lekomcsiz mindenkit... :-)
Nem érthetitek fel ésszel hogy a führer izé a MESTERNEK milyen tervei vannak, biztos valami kackiás huszárcsel mint amikor a államcsődről kezdtek el beszélni nem is olyan régen.

Homeoffice 2010.06.17. 12:21:27

@Samott:

Figy nálam több probléma van (Rövid és tömör leszek)
Jelszavuk a család. Jelen pillanatban többfronton is támadják a lakáshiteleket. (Forint alap, bankok támadása, adókedvezmény megvonása) lakáshoz meg nehéz jutni egy átlagos bérből élő családnak.
Lakás (Otthon) nélkül nehéz a családalapítás.
Sajnos a talpasok nem keresnek jól (nagyon sokan kényszerhelyzetben vannak)

Kicsit Karcos 2010.06.17. 12:22:01

Hát ez lenne a nemzeti együttműködés, hogy mindenki támadja a becsületes független szakember elvtársakat, akiket a forradalom emelt a székébe?

"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik, és aki a mi boldog, fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

Marcellusca 2010.06.17. 12:22:31

@Gunther: Nem sokra mentünk vele. :)))

picur3ka 2010.06.17. 12:28:41

@prostatikus vogon jeltz:

Mer, te azt hiszed jol allunk?

80% GDP adossag
stagnalo gazdasag
+60% inaktiv reteg(legmasabb az EU-ban)
+60% korrupcio (legmagasabb az EU-ban)
egyik legalacsonyabb produktivitas/ munkahatekonysag
Juniusban a tervezett deficit 87%-an allunk. Embereket nem tudnak fizetni.

Jaj, de jol allunk!

Morbus_Hungaricus 2010.06.17. 12:30:35

Írod: Nem semmi, hogy ezt úgy teszik, hogy gyakorlatilag meghazudtolják: "A képviselő az őt megillető támogatást a törvényben meghatározottak szerint használta fel. "

Semmit nem hazudtolnak meg, a helyzet ugyanis az, hogy az 1990. LVI. törvényben 2002-ig benne volt, hogy akinek nincs a körzetében lakása, az "IGAZOLT szállásköltsége megtérítésére jogosult", ami max. az alapdíjazás 50%-a lehet, vagyis ezt a pénzt igazoltan szállásra kellett felhasználni. 2002-ben azonban az MSZP-SZDSZ módosított a törvényen, azóta akinek nincs a körzetében lakása, az "a havi alapdíj 50 %-ával megegyező összegű szállásköltség-térítésre jogosult". Pont. Igazolni nem kell semmit, vagyis törvényesen használja arra amire akarja, és felveheti az azelőtti maximális összeget.

Lásd: www.huncor.com/extra/koltsegek.htm

ucsacsu 2010.06.17. 12:33:31

Alakulnak a Fidesz árvák !!!

Homeoffice 2010.06.17. 12:45:33

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Már nem.. A büdös féreg..... Ha ez igaz. :(
Akkor Mea Culpa. Elqrtam....

Kicsit Karcos 2010.06.17. 12:47:07

"van költségem, higgye e"

Alighanem a fizetése 80%-át rezsire költi, de a 180% sem lenne meglepő, ha ennyi ingatlana van. Ki is kell pótolnia a költségtérítésből, prémiumokból. Azért az elegáns lenne, ha számvevőszéki elnökként nem venne fel rendszeres szociális segélyt.

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.17. 12:47:17

Nekem már akkor gyanúsak voltak a fityiszesek, mikor a három dobást ( vagyis, hogy három rosszalkodást követően a maximum időre basszák börtönbe a delikvenst) három csapásnak fordították. Sőt azóta is ezt nyomják. Aki ennyire hülye, abból mindent kinézek, csak jót nem.

picur3ka 2010.06.17. 12:48:07

@Kicsit Karcos:

Mas. Egy kis adalek a multkori vitankhoz:

'A Bugár-féle Híd-ra megérett az idő, a szlovákiai magyarok jelentős része ugyanis mára kettős identitású, mintegy 30 százalékuk vegyes házasságban él – hívja fel a figyelmet Huncík Péter Szlovákia-szakértő, aki szerint szembe kell nézni azzal a lehetséges veszéllyel, hogy 50-60 éven belül „eltűnhet” a szlovákiai magyar kisebbség, szociológiai értelemben ugyanis 300 ezer fő alatt már nagy az esélye a teljes asszimilációnak. Huncík szerint a Hídban megvan a vitalitás, hogy hosszú távon a szlovák-magyar megbékélés alapja legyen Szlovákiában.'

www.fn.hu//kulfold/20100616/bugar_szamara_most_kezdodik/

Sugyosa 2010.06.17. 12:54:55

@Marcellusca: Ennek a 16%-nak mondjuk éppen örülök, a kalkulátor szerint elég jól jövök ki belőle. Egyáltalán nem gond, ha nem büntetjük külön azokat, akik többet termelnek. Azonos % esetén úgy is többet fizetek, mikor pedig nem veszek ki többet a közösből, mint mondjuk egy átlag melós, sőt, jóval kevesebbet, mert én egészségesebben is élek mint az, aki egy rakétával indítja a napot... Ez persze általánosítás, de a lényeg egyértelmű.
A progresszív adózás a középosztály elleni legigazságtalanabb dolog. Mert a gazdagok úgyis ki tudják a cégeikkel kerülni az adót, de azok, akiket az alsóbb néprétegek "gazdagnak" hisznek, nem, mert ők valójában a középosztály, és nincsenek meg erre az eszközeik. Csak ez lentről az irigység mocsarából nem látszik.

hoplita 2010.06.17. 13:11:26

IM-HO-TEEEEEP!

Ha már a Múmiánál tartunk, akkor felhívom a becses figyelmeteket az egyik genya szereplő, Benny mondatára...
Jobb a Gonoszt szolgálni, mint az útjában lenni...!
Ezért aztán javaslom húzzátok meg magatokat a lázító dumáitokkal, mert Ovi göndörarcú tábornokához képest Imhotep csak hétvégi műkedvelő.:)
IM-HO-TEEEEEP! IM-HO-TEEEEEP!

picur3ka 2010.06.17. 13:12:23

@Marcellusca:

Melyiket tudnad cafolni az ilyen primitiv megjegyzesek helyett?

Marcellusca 2010.06.17. 13:19:32

@Sugyosa: Én arra utaltam, hogy a bérből, fizetésből élők, akiknek nincsenek (nem ismernek) kiskapuk, azok sz@rabbul járnak, mert nagyon kevés a br.240.000-s fizetésű közöttük.

Marcellusca 2010.06.17. 13:21:18

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Nem is akarom cáfolni (igaz, amit írtál, de), nem ez volt a téma/kérdés.

hoplita 2010.06.17. 13:24:31

@Marcellusca:
Haggyad mán...
Ez őt nem izgatja, mert ő nagyon termel, kurva okos és így jól jár.
A többi meg le van ballisztikus ívben szarva.
Egyébként is, mi az irigység mocsarában dagonyázunk....ő meg a szférák lakója.
Bár szerintem csak egy fasz.:)

picur3ka 2010.06.17. 13:28:15

@Marcellusca:

Ja, hanem az, hogy majd jon picur komcsizni. Persze akkor mar regen kommenteltem, de ilyen tenyek nem zavarnak sokakat.

@hoplita:

Na, teged ettol eddig egy kicsit kulonbnek gondoltalak.

eml 2010.06.17. 13:33:40

2/3 van, KUSS!

És ezt demokratikusan mondják.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 13:35:56

@hoplita: az ugye meg van, hogy Bennynek mi lett a sorsa a történet végén? :))))

hoplita 2010.06.17. 13:42:37

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Mert...?
Olyan önzőn, de főleg lekezelőn és pökhendien fogalmazott, hogy nyílt a bicsak.
De legalábbis nagyon szűklátókörűen.
Tudás, szorgalom és fizetés ritkán áll arányban Magyarországon, 2010-ben...de szerintem ezt te is tudod.

@Seduxen:
Némi szánalomra is igényt tarthat a karaktere, mert végül is csak egy lúzer, aki ugyan genya, de biztosan nehéz volt a gyerekkora.:))

martonx 2010.06.17. 13:43:14

Nem értem a Fideszt. Ugyanazokat a hibákat követi el, mint 98-02 között.
Semmi jelentősége nincs, hogy ki az ÁSZ elnöke, vagy hogy ki a Köztársasági elnök, és még folytathatnám a sort.
Viszont a baloldali médiának remek muníciót szolgáltatnak ezekkel a hülye húzásaikkal. Aztán meg csodálkoznak majd 4 év múlva, hogy kihúzták a szarból az országot, és a nép mégis elküldi őket melegebb éghajlatra.

Homeoffice 2010.06.17. 13:48:17

@hoplita:

Arról a csákóról mindig is egy patkány jutott eszembe:) egyébként is Vooslo az Isten!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 13:50:24

@hoplita: lehet. de azért én örültem, hogy a végén felzabálták a bogarak :))))

hoplita 2010.06.17. 13:55:16

@Gunther: @Seduxen:
Nincs bennetek semmi empátia, mert náczik vagytok...innen is láccik.:))
Rosszul ítélitek meg a srácot..
Ő csak egy reálpolitikus....simán beférne Ovi, vagy elqró csapatába.
Mi az hogy...! Nagyon is..!

hoplita 2010.06.17. 13:58:43

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Szerintem most két malomban őrlünk...
Én Sugyosa kommentjére reagáltam Marcelluscan keresztül...
Elnéztél valamit.....
Bevallom én is meglepődtem, mikor rám szóltál...mondom, micsináltam..?:)))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 14:01:23

@hoplita: és milyen postot szánnánk neki? SZOCIÁLIS miniszter? :))))

picur3ka 2010.06.17. 14:05:00

@hoplita:

Ah, csak Marcel negem baszogatott eppen... Na jolvan, ezt akkor lezarhatjuk.

eml 2010.06.17. 14:06:23

@martonx:
Köztársasági Elnök nem olyan jelentéktelen, mert 'be tud tartani'.

hu.wikipedia.org/wiki/A_Magyar_K%C3%B6zt%C3%A1rsas%C3%A1g_eln%C3%B6ke

Homeoffice 2010.06.17. 14:12:56

@hoplita: @Seduxen:

Belügyminiszternek Vader Nagyúr? :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 14:13:30

@Gunther: * höööör-hööööör * és akkor mi lesz SintérPándorral ? * höööööööör *

Marcellusca 2010.06.17. 14:15:36

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Nem baszogattalak (legalábbis nem annak szántam), csak csipkelődtem egy kicsit. :)
De, bocs, ha megbántottalak!

Homeoffice 2010.06.17. 14:15:57

@Seduxen:

Höörrrrrrrr...I'm your father, Sándor...Hörrrrrrr.
:D

picur3ka 2010.06.17. 14:24:52

@Marcellusca:

Ugyan, hozza vagyok szokva, errefele ez gyakori.

Kulonben, ez igy van. Azt en ertem, hogy mind a szocik, mind a Jobbik a Fideszt gyepalja, de hogy mert kell erre a szoci propaganda szovegeket hasznalni...

Ez a fityisz ugyanolyan, mint a szocik duma mar kicsit unalmas.

Tenyleg jobb lenne inkabb szoritani a magyar kormanynak, mintsem halalat kivanni, mintha magyarok lennenk.

Ez a Domokos fasz meg semmi torvenytelent nem tett sajnos, ez a helyzet. A torveny szar, ugy, ahogy van.

2010.06.17. 14:24:59

@Sugyosa: Ezek az "alsóbb rétegek" akiket a progresszív adózás szörnyű igazságtalansága súlyt, a havi 500e bruttó fölötti jövedelmű személyek, ők járnak majd jól. Mindenki más jó esetben ugyanannyit kap, mint eddig, kevésbé jó esetben kevesebbet. Köszönjük fidesz!

@martonx: Nem vagyok benne biztos, hogy négy évet kell várni arra, hogy melegebb égtájakra küldjék az aszaltszilvafejűt. Októberre, de legkésőbb márciusra már várom az "országértékelést." Adócsökkentés dolgában már utolérte gyurcsányt, már csak egy öszödi beszéd kell... ;-)

dr. Aullah 2010.06.17. 14:34:58

@Marcellusca: Bitho-t kinyírta :S :S Legalább is ideiglenesen, vagy nem tudom :S

Marcellusca 2010.06.17. 14:37:41

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Most akkor belemenjünk egy vitába, hogyha Domokos húzása törvényes és úgy jó, ahogy van, akkor miért kell gyepálni a Nyakó házaspárt?

Asszem érted, hogy mire gondolok.

Segítek: kettős mérce.

Waldorf Rolandó 2010.06.17. 14:38:13

én meg csak nézek, hogy ki a bánat az a Mostantól Domokos.

Marcellusca 2010.06.17. 14:39:36

@Aullah: Az - állítólag - működik.
Még. :))))

@Seduxen: LOL

dr. Aullah 2010.06.17. 14:40:54

@Marcellusca: OFF: "Szerverünket az országos razzia során lefoglalták. Amint új információval tudunk szolgálni, azt itt közöljük Veletek. " Ezt írja ki nekem :D Sry az offért.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.06.17. 14:41:23

@Marcellusca: tényleg nem ért... várjá csak, valaki kopog az ajtón, kimegyek megnézem....

világoszöld 2010.06.17. 14:50:35

@Krikri: Nem hiszem, hogy sok látszata lesz az ősszel, az embereket nem érdekli /egyelőre/ a demokrácia, majd a választások után, amikor előkerül a költségvetési előterjesztésben a " fekete leves", akkor jönnek rá, hogy nem maradt olyan fórum / államfő, alkotmánybiróság/ ahol az őket sújtó / és főképpen apénztárcájukat érintő/ intézkedéseket, törvényeket megakadályozni lehetne. Az államgépezetbe beépített demokratikus " fékek" hiányát akkor fogják érezni a saját börükön.

Dr Kangörény 2010.06.17. 14:52:01

Nem értitek a lényeget, régen volt már 98-02 : amit a fidesz, vagy egy fideszes tesz, az hibátlan, tökéletes tett.
A rajongók véleménye ilyenkor pedig általában az, hogy "de a komcsik többet loptak".

Akinek ez nem tetszik, az természetesen ellendrukker, a szocik agymosottja.

A kettős mérce, mint fogalom semmit nem jelent nekik.

cdrom70 2010.06.17. 14:52:10

A fidess kezd túllőni a célon. Folyamatosan veszíti el a hitelességét, Ezzel azt fogja elérni, hogy eltűnik a süllyeszőben mint az SZADESZ

Várúr 2010.06.17. 14:54:06

A Qrcsány-féle "trükkök százaira" gondolj, Lefejelő Veres Janira, Párizsi Hagyó Mikire... Ne pár milka miatt nyihegj, amit, nem mellesleg felvett az összes parlamenti képviselő. A bekaptározott szocik tucatjairól még nem is beszéltem.

mojszipupi 2010.06.17. 14:55:48

Jön a simulékony köztársasági elnök, jön a simulékony ÁSZ elnök és biztosak lehetünk benne, hogy Simor is menni fog a MNB éléről így vagy úgy. Épül Orbán királysága a hűségesalattvalóivel együtt. Ja és persze mindez úgy tálalva hogy a nép érdekében kérem szépen!

becike4 2010.06.17. 14:56:06

SZDSZ-MSZP-MDF-KDNP-LMP-JOBBIK-MIÉP-KIGAZDA-NAGYGAZDA-FIDESZ.
P O L I T I K U S !!!!!!!

Várúr 2010.06.17. 14:57:32

@Kangörény_:
Nem az a véleményem, hogy "a komcsik többet loptak". Ők loptak nyolc éven át. Papírjuk van róla. Lehet visongani értük és Domokos bajtárs ellen. Legkevesebb négy éved van rá. Értem a frusztrációt, de ennyire...?

Homeoffice 2010.06.17. 14:57:56

@Várúr:

Ez világos, de most az lesz a duma, hogy " MEgtehetjük, mert Qrcsány mit tett ezzel az országgal?'"

Yasashi Tanuki 2010.06.17. 14:58:48

Miért kell ezen csodálkozni? Ahogy a Seress Mária féle gordiuszi csomót kéz a kézben átvágta a Fidesz és az MSZP előrevetítette az ilyen és ehhez hasonló történéseket. A Zemberek meg úgy gondolták, hogy fölösleges a civil kontroll úgyhogy 1%-ot se kaptak. A civil kontrollra nem fuotta a nagy igyekezetben, hogy totálisan eliminálják az MSZP-s antikrisztust.

Napkutya 2010.06.17. 15:02:18

Azt még nem tudom, forradalom volt-e, ami a Fideszt hatalomra juttatta. De ha így folytatják, lesz forradalom. Itt, most épp mindenki a medence széléről hugyozik a vízbe...

Kitart egy darabig az egyszerű lelkű választóknál a "mi győztünk", de hát előbb-utóbb rájönnek ki ül a hátukon. Aztán rájönnek, hogy ott is marad.

UTÁNA mi lesz?

Napkutya 2010.06.17. 15:07:33

@Várúr: "A Qrcsány-féle "trükkök százaira" gondolj, Lefejelő Veres Janira, Párizsi Hagyó Mikire... Ne pár milka miatt nyihegj, amit, nem mellesleg felvett az összes parlamenti képviselő. A bekaptározott szocik tucatjairól még nem is beszéltem."

Az egyik is TŐLED vette el a pénzt, meg a másik is most épp TŐLED veszi el.
Semmiből nem tanulsz?

világoszöld 2010.06.17. 15:07:46

@Napkutya: semmi. 2/3-nál az ellenzék 0 meg 0, legfeljebb a szakszervezetek, meg a civil mozgalmak tudnak tenni valamit, bár én abban sem bizok.

arlequin 2010.06.17. 15:15:23

végre egy igazi ász az ÁSZ élén!
csúcs egy vezető. jobban fog vezetni, mint az arany, és szebben csillog a szeme, mint a holnap, izé, a honlap!

nemecsek ernő áruló 2010.06.17. 15:15:53

Őszintén nem értem, miért vagytok meglepve! A jutalom azoknak jár, akik alkotmányozó többséget szavaztak ennek a bandának. Gratulációim hozzá! Ezt akartátok! Megkaptátok! Az én lelkiismeretem tiszta. A '98-2002-es események tükrében én csak jót nevetek.

Krikri 2010.06.17. 15:16:14

TÉNYLEG KINN A BLOG AZ iNDEXEN :)

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.17. 15:20:05

@Várúr: tehat nem az a baj, ha valaki tolvaj, hanem az ha olyan lop, akit te nem tamogatsz...

tudod mit jelent ez rad nezve..?:-DDDD

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2010.06.17. 15:21:32

"Nem volt egy rendes, tisztességes, becsületes, feddhetetlen jelölt "
Ez nem elég ám! Érteni is kellene valamihez.
És olyanja a fidesznek nincs, de nem is kell neki (meg tán a többieknek sem).
Hidd el, bőven jó nekik, ha jól tud lopni-csalni-hazudni-korrumpálni és egyetérteni.
Mint például az öcsém és az ügyvédje....

Várúr 2010.06.17. 15:23:05

Na, megint rámsípoltál. Felsoroltam pár tolvajt. Domokos nincs köztük. Költségtérítést vett fel, mint az összes többi képviselő, ráadásul arányaiban náluk jóval kevesebbet. Te is felnyalnád a lét, ha vályúhoz engednének. Más a lopás, más a térítés. Lehet sípolni tovább.

Cyr · http://gyermekszoba.blog.hu 2010.06.17. 15:23:10

@csernaja obca:" Ezek az "alsóbb rétegek" akiket a progresszív adózás szörnyű igazságtalansága súlyt, a havi 500e bruttó fölötti jövedelmű személyek, ők járnak majd jól."

Ne zavarjon. Eddig se zavart, hogy rosszul jártak és őket húzták le legjobban. Havi 500 bruttóból már igen szépen tejeltek (helyetted is), nem számított az sem, hogy nagycsaládosok, kedvezményt ugyanis erre nem kaptak. Pedig ha egy nagycsaládra visszaosztod az 500e bruttó nettóját (elárulom: 274e), annyi se jut, mint a minimálbéresnek egymagára.

Várúr 2010.06.17. 15:26:13

@Napkutya:
Asszem barlangi ősközösségben kéne élned. Amikor még pénz sem volt . Max. a csontot kapnák el szimatoló ormányod elöl. Így megy ez, ahol emberek vannak (ott is, ahol állatok). Csak az nem egészen mindegy, szemérmetlenül lopnak, vagy költségtéríttetnek, mint bárki más.

herbert 2010.06.17. 15:27:58

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Értem. Ezek szerint ha továbbra is netto tolvajokat rakunk fontos állami pozíciókba - ahogy ez a dicsőséges gyakorlat az elmúlt 20 évben folyt - akkor jobban fogunk állni? nem mellesleg az ÁSZ eddig üdítő kivételnek tűnt, nem egyszer borították a bilit, más kérdés h igazán érdemi hatáskörük nem volt kisöpörni a mocskot.

@Várúr: Pofám leszakad. Százalékot kapsz? Miért jobb egyik tolvaj a másiknál? Tényleg ennyire nincs igény egy becsületesebb politikai elitre?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.06.17. 15:32:23

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Találós kérdés:
Hányszor mondta a Fidesz az elmúlt 8 évben, hogy " a szocialisták visszaéltek a törvény adta keretekkel, és ez roppant gusztustalan" ? Persze nem szó szerint így, de vajon hányszor? Párezerszer biztos.

Netuddki. 2010.06.17. 15:39:57

Most mit csodálkoztok ezen? Csak 8 év telt el a fidesz kormányzás óta. Aki nagykorú az tisztában van azzal mit csináltak amíg ők voltak "hatalmon". Kutyából meg nem lesz szalonna.

tölgy1 2010.06.17. 15:48:35

Vagy ad a fazon egy rendes magyarázatot, vagy OVi-nak vissza kell vonnia a fickót a napról. Ez így nagyon piti szoci tempó.

prostatikus vogon jeltz (törölt) 2010.06.17. 15:50:20

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Ki kérdezte ezt?
Hogy jön ez ide?
Uncsi vagy.

Nem azért szavaztam a maszop ellen hogy piros nyakkendős tolvajok helyett narancsos tolvajok jöjjenek. Ééééérteeeeem????

Orbán a magyar nép ópiuma! 2010.06.17. 15:50:52

Na most már aztán elég!
Hogy merészeli a vastagbőr megkérdőjelezni a nagy Népnemzeti Összeboronálás Rendszerének autentikus kormánya által hozott intézkedést ilyen visszataszító, kommunista-biszkuista módszerekkel aláásni? Árkot ástok, bazmeg?
Nem lesz ennek jó vége!
Inkább adj hálát az Úrnak, hogy abban a csodálatos korban élhetsz, amikor a Vezír a poklok poklából kánaánt varázsol! Egyesek mit meg nem adnának ezért a fantasztikus érzésért! Valószínűleg Széchenyi és Kossuth is erről álmodozna!

Tóth Ágas 2010.06.17. 15:51:54

a "mértékadó" közgazdászok itt 20 éve nyalják a megfelelőnek tartott seggeket. annak idején kánonban zengték, mekkora hiba a kuponos privatizáció Csehországban és Szlovéniában.. És még sorolni lehetne. A lényeg, hogy ezek a szaktekintélyek végigasszisztálták a régió legrosszabbul kivitelezett rendszerváltását. Ma se lehet mást várni tőlük.

Mantlesorrow · http://www.sorspecialista.hu 2010.06.17. 15:56:13

rohadt libsibolsi+zsido+roma+meleg is vagy kedves vastagbőr :)
nem látod, hogy mindez csak azért történik, mert eleget tököltek a kommerek az elmúlt 8 évben, most végre hozzá lehet látni az érdemi munkához (eddig ugyan velük együtt mi sem csináltunk semmit, csak készültünk a nagy napra), és az említett személyi változások csak ezt teszik gördülékenyebbé?
hogy lehet amúgy lakhatási támogatást másra költeni, aztán bebizonyítani, hogy az úgy jó? a törvény nem írja elő, hogy a lakhatási segílyüket valóban arra költsék amire?

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2010.06.17. 15:59:03

Most még csak az állami szervek és a költségvetési intézmények, aztán szép lassan a blogok is sorra kerülnek. Laspalmas, veled fogják kezdeni, ha még ilyeneket írogatsz, jön a blogügyi államtitkár, és egy fidesz-zoknibábot ültet a helyedre, aki megírja majd, hogy amióta a fidesz hatalomra került, mi javult. Szerintem indítsd a backup-programot.

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2010.06.17. 16:00:32

félig off: (16%)
gondolom az oktatás színvonalát is emelni fogja, hogy egy kb 160E bruttót kereső pedagógustól elvesznek még kb 6000 Ft-ot havonta. Mi a faszomra elég 106E Ft? Ettől aztán motivált lesz az amúgy lelkes és jól dolgozó, tehetséges, elhivatott pedagógus is (igen, ismerek jópár ilyet, mielőtt óbégatna valaki, hogy annyi se jár nekik. Igen, a szar tanároknak annyi sem...) de basszák már meg!
És akkor is ezt mondom, ha ez "csak" a páromat érinti. Én személy szerint sokkal jobban járok az új szabályokkal (ha így lesz), de biztos jó ötlet a rengeteg kispénzűt szopatni? Legalábbis ők biztosan annak fogják érezni.

combo 2010.06.17. 16:02:10

"Csak" 12 évre választják meg ezt a derék embert.

picur3ka 2010.06.17. 16:03:44

@laspalmas:

Mondom, azon voltam kiakadva, hogy megszavaztak ezt a koltsegizet. De, en el nem mennek OGY-i kepvisaelonek, meg ha ilyen ambicioim lennek se, az alpfizetesu,kert. Amig az egeszet meg nem valtoztatjak, ez igy lesz.

Jar? Jar. Legyszi, ne vedd fel!

picur3ka 2010.06.17. 16:12:44

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Ja, szerintem ez ugy mehet, mint a ruhapenzzel, meg egyebb ilyen juttatasokkal. Adjak a fizuval, ahogy jon. En nem hallottam soha egy kollegarolsem, hogy visszaadta volna, mer hogy van neki ruhaja, ugye4. Ez az egesz rendszer budos.

iqlight (törölt) 2010.06.17. 16:12:53

Micsoda pénzek hú apám de jó, hogy van miről írnod. Istenem az ilyenbe miért nem basz bele a villám? A szaros szoci komáid milliárdjairól írkálj bazdmeg seggarcú. Nem is értem mi a faszért nem a szoclisták kaptak most 2/3-adot. Nem is értem miért nyomatja a szaros index is ezeket a fosblogokat. Nem is értem ...

Samott 2010.06.17. 16:17:47

@iqlight: olvasgass itt meg egy kicsit... a szoci milliardokat is megirtak. Ez van, most mar az uj fiuk lopnak.

dr. Aullah 2010.06.17. 16:20:22

Van itt egy csomó indexes "látogató". Ők, akik nem olvasták eddig az oldalt, azt hiszik, hogy ez egy szoci párti oldal :D

gramercy 2010.06.17. 16:20:48

@Seduxen: BAZE

ez egy fasiszta kialltvany

2010.06.17. 16:21:25

@iqlight: Még ilyen találó nicket. :-)

Cserépszavazás (törölt) 2010.06.17. 16:22:22

@iqlight: Nem is értem miért nyomatja a szaros index is ezeket a fosblogokat. Nem is értem ...

Szerintem épp az imént járultál hozzá, hogy még tovább fennmaradjon.
Én is épp ezért írok most, mert nekem meg tetszik. Nemcsak ez, hanem néhány régebbi is.
Ráadásul egy-egy szellemes kommentet olvasva elmúlik az a keserű íz, amit a posztot kiváltó esemény okoz.

Sugyosa 2010.06.17. 16:26:07

Hoplita:

Az egyenlő közteherviselés nem azt jelenti, hogy azt, aki többet tesz, jobban szopatjuk. Ez egy elfajzott szocialista baromság. Persze, hogy a "proliknak" tetszik az elv, mert az irigység legalább pillanatnyi kielégülést hoz számukra, de azért próbáljátok meg ezt higgadtan átgondolni.
Az én gyerekem ugyanannyit jár iskolába, az én nagymamám ugyanannyi nyugdíjat kap, az én autóm ugyanannyira koptatja az utakat, mint pl egy minimálbéresé, akkor mi a rákért fizessem ki a bérem 36%-át adóba?
Ha 16%-ot fizetek, akkor is jóval többet teszek a közösbe, miközben nem használok szignifikánsan többet, sőt kevesebbet, mert pl az orvosomat is magam fizetem, zsebből, mivel nem fogok a lepukkant TB rendelőbe menni. De azért had' ne én fizessem helyetted, mondjuk a májzsugorod kezelését.
Szóval ez az eddigi egyetlen jó fideszes intézkedés szerintem.
Utóiratként megjegyzem, hogy mivel világéletemben multinál dolgoztam, ezért eddig minden egyes fillérem után leadóztam a törvényesen előírt mértékben, illetve nem vagyok se fideszes, se szoci, se szd/lmp-s

spinat 2010.06.17. 16:26:21

"Nem volt egy rendes, tisztességes, becsületes, feddhetetlen jelölt az ÁSZ élére?"

Dehogynem. Csak vagy nem keresték öket, mert nem szempont, vagy egy idö után feladták a keresést, mert a fideszben egy ilyet sem találtak.

Sugyosa 2010.06.17. 16:28:08

@iqlight: tesó, te is egy intelligens, szűrésérett kommentelő vagy...

Toussaint L'Overture 2010.06.17. 16:31:10

Schmitt Pál, a herlidévidzonos, nemzeti együttműködő forradalmár.
Ezen azért már valóban csak röhögni lehet.
He.he-he...

Bundili 2010.06.17. 16:37:01

@Waldorf Rolandó: Hát ez az....én is csak most tudtam meg és marhára nem érdekel. A lényeg a posztnak, hogy megint lehessen egy kicsit, ill. nagyot gyűlölködni! Nekem tök mindegy, ki lesz az ÁSZ elnöke, ha jól fogja csinálni. Egyébként Kovács Árpád szerintem jó volt, bár az egészhez nem értek. Mindenesetre akkor senki nem vitt politikát bele.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.17. 16:40:44

@picur3ka/mesterhazymiklospart: tudod-e mit jelentenek egyaltalan azok az adatok, mik a hatasaik a mindennapi eletre es mi a modja annak, hogy javuljanak?;-)))

Marcellusca 2010.06.17. 16:57:30

@gramercy: Lóf@szt faszista!
Komenyista, vaze!

gramercy 2010.06.17. 16:58:26

@Marcellusca: akkor Nepi -nek hivnak es nem Nemzeti-nek

de mindegy is, vaze!

combo 2010.06.17. 17:03:53

Amúgy ebben a hírben az a szomorú, hogy egyrészt Domokos úr noname közgazdász, másrészt ezennel egy pártpolitikai műhellyé degradálódott az ÁSZ. Nyilván egy esetleges kormányváltás után élből bírálna mindent az ÁSZ, és az ember majd csak legyint, hogy ja a fideszes ÁSZ, oda sem érdemes figyelni rá. Pedig az ÁSZ nem erre való, így akár meg is lehetne szüntetni...

guma 2010.06.17. 17:09:04

A vélemény szabadsága nem kerül törvénybe!

Tehát idézek :

Oszkó Péter Végre értelmes szakértői vita

"Ritkán szoktam olyan elégedettséggel fogadni, ha valaki engem akar cáfolni"

Neonbagoly Bloggertörvény

"Csak úgy önszorgalomból olvasgattam magamban ezt az új médiatörvényt."

Michael Night A törvény urai

"A Fidesz ugyanis nem szolgája, hanem ura a törvényeknek"

Más:

"A leendő ÁSZ elnök 72 milla prémiuma"

Képviselői fizetés+költségérítés+havi 2 milliós fizetés+havi 1,5 milla prémium+nem árulja el mennyi

1998-2002 között a Békés megyei közgyűlés elnökeként havi 2 milliós fizetés járt neki (konkrétan 4 év alatt 108 millió 288 ezer forint). Eközben felvette az országgyűlési képviselői fizetést, és természetesen a költségtérítést is. Ám ő azon okból, hogy ő "biztosítja az általa vezetett önkormányzat likviditását" havi másfél milliós jutalmat szavazott meg emellé.
(Nem ismerős a BKV sztoriból? - ez saját kérdés!)

Ez négy év alatt 72 millió forint lett összesen. (Persze később is szavazott még meg magának prémiumot.)

Amikor megkérdezték, hogy emellett mennyi jövedelme származott különböző állami és önkormányzati felügyelőbizottsági "állásaiból" nem volt hajlandó válaszolni.

Sajnálatos módon az elszámoltatásért felelős ügyvéd úr "barátait" már két esetben is elítélte a bíróság:
( Az úr javaslata) :Az biztos, hogy ért az állami vagyonkezeléshez. Vezérszónoka és védelmezője volt annak az állami vagyonról szóló törvénymódosításnak, amely a következő "érdekességet" teszi lehetővé a kormánynak:

[Az állami vagyon használatba adásakor és értékesítésekor mellőzhető a versenyeztetés, ha:]
„társadalom-, fejlesztéspolitikai vagy egyéb szempontok szerinti közérdekű cél érdekében
az adott ügylet megvalósítása kiemelten indokolt"

Másik idézet Navracsicstól :
Viszont az ön által is említett Transparency International végzett kampánymonitorozást a választás előtt, és a számításaik alapján arra jutottak, hogy a Fidesz és az MSZP is jócskán túllépte a 386 milliós költséghatárt a kampányban.

"- Becslések szerint. Tisztelem és becsülöm Alexa Noémit (a Transparency International magyarországi szervezetének vezetője - a szerk.), mondhatom, hogy jó személyes viszonyban vagyunk, és meg is beszéltük a korrupcióról szóló konferencián, hogy ha már kicsit otthonosabban mozgok a minisztériumban, akkor leülünk és beszélünk. Nyilván azt is megbeszéljük majd, hogy milyen módszerekkel vizsgálták a kampányköltéseket. Nekünk az Állami Számvevőszék felé kell elszámolnunk, és ezt meg is tettük. Amíg ezek a jogszabályok vannak, addig ezeknek fogunk eleget tenni."

Várúr 2010.06.17. 17:10:22

@herbert:
Ejnye Herbi... kialófa bizonyította, hogy az új ÁSZ-vezír lopott? Klötségtérítésről van szó gyengeelméjű. Ami lehet ellenszenves, de betűzve mondom: tör-vé-nyes. Vágod?

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.17. 17:11:35

@Várúr: nem torvenyes, mert nincs mogotte valos koltseg.

akkor lenne torvenyes, ha a lakhatasra felvett koltsegteritest lakhatasra kolti.

ha nem arra kolti, azt sikkasztasnak hivjak...

br · http://www.szalaiannamaria.net 2010.06.17. 17:15:27

@Várúr: Teljesen másodlagos, hogy törvényes vagy nem: azt kell nézni, etikus-e vagy sem. Ez meg egyértelműen nem az. Így morálisan alkalmatlan az ÁSZ elnöki tisztségének betöltésére.

A Fidesz meg szerintem egészen jól megtanulta a "morális" és "erkölcsi" szavak jelentését, tekintve hogy az elmúlt 4-8 évben viszonylag sokszor használták, helyesen.

Várúr 2010.06.17. 17:19:56

@az igazi Sipi:
Csak mondod a magadét alulinformált.... 2002-ig kellett a lakhatást igazolni, majd a komcsik első dolga volt , hogy ezt a passzust a törvényből kivették. Úgyhogy a koma így sem járt el törvénytelenül, épp a te eeeeetársaidnak köszönhetően. S zállj le a rugóról, nyugodj meg.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.17. 17:23:30

@Várúr: nekem n em elvtarsaim, te szellemi egytaletel..
nem tunt meg fel, hogy en azt mondom, rohadjon meg az osszes tolvaj, akar narancs, akar voros?:-))

az mas kerdes, hogy nekem tobb eszem van mint neked es latom azokat a trukkoket, amiket a fidesz csinal es tudom, hogy azt miert teszi, mert nem egy vagyok a plebsbol, aki barmilyen szart mosolyogva tuszkol le a torkan, ha azt nemzeti trikolorba csomagoljak:-)

de nem kell sokaig aggodnod, megjottek az elso kulfoldi allasajanlataim, fujhattok egy kilo tollat a seggembe..

csak szavazni jarok majd haza, hogy veletek jol kibaszhassak;-))))

de az adomat mar egy normalisabb orszag fogja megkapni:-DDDD

Várúr 2010.06.17. 17:24:34

@br:
Ha kiderül, hogy a fickó nem etikusan vette fel (egyelőre nem derült ki), akkor tegyék lapátra. Egyelőre az a tény, hogy Bpesten nincs, nem is volt lakása, másik székhelyétől 40 km-re rendelkezett ingatlannal. Én se lennék oda napi 80 km oda-visszáért , ha van lé bérletre. Amúgy röhögöm a sok álszentet, pár milla törvényesen felvett forintért. Felnyalnának pár rugót is, bármi áron, csak hát könnyebb szörnyűlködni.

Thulsa Doom (törölt) 2010.06.17. 17:25:24

@Marcellusca: Lófaszt! Ez a némák kiáltványa a süketekhez!
Lehet, hogy ezért nem értik a zemberek, valójában mi a faszomról szól.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.17. 17:57:28

"közgazdász végzettségű politikus jelenleg több pozíció birtokosa "
Ezt pl. miért lehet?
Tehát egy ember 1-2 pozíciót tölthessen már be, jó?

És igazán fasza lenne, ha megkövetelnék a szakirányű végzettséget, tapasztalatot az egyes szakminiszterek esetében!
Tanári végzettség az oktatási tárcához, orvosi az orvosihoz... ilyesmik...
Kibaszott kóklerek ne mondják már meg a frankót abban, amihez nem értenek!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.06.17. 17:59:01

@Várúr: Az a baj, hogy ő valószínűleg nem szorulna rá ennyi lére.

Ja másik, hogy részemről is ki kell bájszni a pártból + a Parlamentből is.

picur3ka 2010.06.17. 18:04:43

@az igazi Sipi:

Halvanylila fogalmam sincs termeszetesen, en csak egy hulye narancs droid vagyok, ugye. De te majd elmagyarazod, gondolom, hogy mennyire nagyon rozsas is a helyzet.

picur3ka 2010.06.17. 18:09:13

@gtigram:

Jajj, ez mar igen csunya. Ezt a kurva pozicio halmozast tiltani kene altalaban. Az fasza, hogy a kormanytagoktol elvarjak, de ennek igy kene lenni a tobbi muksoval is. Feltetele azonban egy tisztesswe3ges fizetes. A nelkul nem lehet.

Az igazi Sipi - Citizen of European Union (törölt) · http://www.youtube.com/results?search_query=ud+zrt 2010.06.17. 18:09:36

@picur3ka/mesterhazymiklospart: ez eleg szanalmas volt, ocsisajt...:-)))

ez tipikusan az a szitu, amikor fingod sincs, hogy mirol beszelsz, csak az arcod akkora, hogy ferihegyen kulon kifutot tartanak fent, hogy meg tudj fordulni:-)

hoplita 2010.06.17. 18:19:45

@Sugyosa:
Ugye most nem akarod, hogy előadást rittyentsek az igazságos közteherviselésről...?
Az egykulcsos adórendszer ez ellen hat, bárhogy érvelsz mellette.
Mit gondolsz, miért több kulcsos és sávos az adórendszer minden ún. jóléti államban..?
Mert biztos komcsik....legalábbis a te érveid szerint.
Itt meg mindenki adócsaló és 8-900 000 ember meg pusztán brahiból minimálbéres, ugye cimbora..?
És a megoldás nem az, hogy igazságos és tolerálható sávokat állapítunk meg az adókulcsokhoz, hanem beindítjuk a fűnyírót és ugyanazzal a kulccsal adóztatjuk Marika nénit, a takarítónőt, meg simoreftásat is...?
Ugye, így gondolod?

hoplita 2010.06.17. 18:30:13

@Várúr:
El vagy tájolódva.
Domokos eftásnak 2 lakása is van nagyfaluban....Viszont tény , hogy Szarvason nincs és ezzel a felkiáltással markolta fel a lét.
Mint ahogyan a vidéki, egyéni képviselőknek sincs a választókerület összes településén lakása.
Még szerencse, hogy nem is gyúrnak erre, mivel van 40 településes választókerület is..:)
Egyébként meg mijafaszt keresne ő naponta Szarvason...?
Az én képviselőm sem lebzsel itt a városban napszámra...jó, ha havonta látom.

guma 2010.06.17. 18:50:50

Ami ezenkívül feltűnt, hogy csak képviselői indítványokról szavazott a T.ház.

Kormányprogramról sehol semmi - csak "látszólagos" kormányzati törvénykezés folyik, egyéni indítványokra.

Nyolc évig készültek rá és sehol sincs a kormányzás konkrétuma (irány, intézkedési határidő még a felsorolt pontoknál sem!)

Pedig :
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője „elmondta, hogy mindezek közül (hét pont) három lenne az, melynek meglépése elengedhetetlenül szükséges a válság kezeléséhez: az adótörvény és a költségvetés újbóli kidolgozása, valamint az adócsökkentés megvalósítása.”

Helyette a pártállam felépítésének vagyunk a tanúi?

picur3ka 2010.06.17. 18:51:05

@az igazi Sipi:

Nem vettem meg eszre a kulonleges figyelmet Ferihegyen. De tovabbra is varom szagerto eligazitasodat a temaban. Nyilvan nem szemelyes serteges okan kezdtel el irni itten.

Ja, es vagy hat regionk a legszegenyebbek kozt van az EU-ban, nincs olyan sok regionk.

Magyarazd el, milyen aldasos volt is nekunk A Part tevekenysege. Gyerunk!

gramercy 2010.06.17. 18:58:03

@picur3ka/mesterhazymiklospart: ezekszerint neked semmi kifogasod nem lehet Wieszt eftars poziciohalmozasaval se

(vigyazz, parcialisan!
lopott, aze' borton jar
de a logikad szerint semmi gond nem lehet a sok poziciojaval, mer hiszen rendes fizu koll...)

guma 2010.06.17. 19:07:42

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Tudod a BKV-s nő dutyiba a magának kiutalt millkákért.

Ez meg ellenőrizni fog mást közben a halmozott állások sok milliós járandósága mellett közel annyi pluszt kiutalt magának mint a nő....

picur3ka 2010.06.17. 19:09:41

@hoplita:

Lita, mi nem vagyunk joleti allam. Akikkel ma versenyzunk, az Szlovakia es hasonlok - es, mint tudod, elorebb vannak - es naluk ilyesmi adotorvenyek vannak es ezt kell uberelnunk, vagy ekvalizalnunk, ha uzletet es munkat akarunk csabitani ide vagy megtartani azt.

picur3ka 2010.06.17. 19:11:06

@gramercy: @gtigram:

Ti olvastok is, vagy csak irtok?

guma 2010.06.17. 19:16:15

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Bocs a szövegedből ez jött le!

Ha mást is akartál mondani nem írtad le (nézz utána).

guma 2010.06.17. 19:43:40

@picur3ka/mesterhazymiklospart:

Bocs de olvastalak és csak ez jött át. (Lehet, hogy mást is akartál írni?!)

Most idézek :

"Nyomasztó az új rend, pedig már oly régi,
csak az a baj, hogy nem látom a végét.
Az elfecsérelt éveket ki venné számba,
A szarnak és a kárnak nincs gazdája!"
(Beatrice: A 2000. év felé)

2010.06.17. 22:45:19

@Sugyosa: @Cyr: khm... azért azt ne felejtsük, hogy a 36%-os adókulcs csak a 500e FELETTI JÖVEDELEMRÉSZRE vonatkozott. Vagyis az első 500e-t teljesen azonos feltételekkel keresitek meg havonta, mint bárki más, én itt nem látok itt semmi igazságtalanságot! Egy nagycsalád esetében pedig az egy főre jutó jövedelemnek nem kell ugyanannyinak lennie, mint egy szinglinél, ez nagy csúsztatás. Lakásfenntartás osztódik, a gyerekek egymástól leöröklik a ruhát és tankönyvet, három gyereket pontosan ugyanannyi benzinbe tart iskolába vinni, mint egyet stb stb.

@xcrow: szerintem nem feltétlenül attól lesz színvonalas egy oktatás (vagy bármi), hogy a dfemagógus (vagy bárki) többet vagy kevesebbet kap. Vagy rátermett, vagy nem, vagy szereti csinálni, vagy nem. Mutass egy pedagógust, aki forintosítani tudja, hogy "ebben a hónapban 6000 Ft-tal kevesebbet tanítok." Hogy is gondolod? Nem tanítja meg az ABC-ből az X-et meg az Y-t? Ugyan már! Ettől még nagy piszokság kilopni a zsebükből a pénzt, de nem hiszem, hogy ennek ok-okozati összefüggése lenne az oktatási színvonallal.

Samott 2010.06.18. 06:24:23

@csernaja obca: azert ezt ez 500ezret erdemes lenne ujraszamolni... mert ugye 5 milla a hatar, ez szuperbrutto (*1,27) es 12 honap van... azaz 5/1,27/12 - szoval olyen havi brutto 330 kornyeken az ember belep a 32%-os (es nem 36%-os) kulcs ala. Es a 330e nem 500e...

Sugyosa 2010.06.18. 08:45:41

@csernaja obca: bocsánat, a 36% a tavalyi volt.
Idén a jövedelem évi 5 000 000 HUF összegig (azaz havi 416 000 HUF összegig 17% utánna meg 32%
www.apeh.hu/adokulcsok_jarulekmertekek/adotablak
Tehát azért eléggé durván adóztatják a magasabb jövedelmet - amely még így is messze nem a gazdag kategória.

Hoplita:
Igen, az emberek nagy része azért minimálbéres és adócsaló, mert így döntöttek. Me' hogy okosba' ócsóbb... Én, aki minden után adózok, azt mondom, menjenek az ilyenek a pi#ba!
Vannak törvények, olyanok, amilyenek, be kell őket tartani, pont. Ha nem ezt teszed, de jure bűnöző vagy, ha tetszik, ha nem.
És ha nem lennél write only üzemmódban, akkor érveket is felhoznál az ellen, hogy mitől igazságosabb az, hogy én többet fizessek, ha egyébként is kevesebbet, vagy nem többet használom a rendszert, mint Marika néni.

2010.06.18. 10:21:21

@Samott: @Sugyosa: Bocsi, igazatok van, nem néztem utána a pontos számoknak, homok a fejemre és megtépem szakállamat. Ettől függetlenül az első ötmilliót akkor is tök ugyanolyan feltétellel keresi meg mindenki, akárcsak a második ötöt. Ja, hogy van akinek második öt nincs is? Ez miért nem bántja azt a fejlett igazságérzeteket, amikor amiatt nyafogtok, micsoda igazságtalanság ér benneteket, hogy a második öt millió után többet kell adóznotok? ;-)

Samott 2010.06.18. 10:51:10

@csernaja obca: az en hibam, hogy neki nincs masodik 5 millioja? Megdolgozom minden forintert amit keresek, ha tobbet teljesitek akkor meg tobbet vesznek el tolem? Mi ebben a logika?

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2010.06.18. 13:39:32

@csernaja obca: részben igazad van. Nem a pénztől fog jobban tanítani. Viszont te is tudod, hogy emberekkel foglalkozni, különösen gyerekekkel, az nem csak technikai dolog, hanem érzelmi is. Nem csak a gyerekek agyával, testével dolgozik egy jó pedagógus, hanem a lelkével is, sőt! Na most szerinted egy jó pedagógus hangulatát, hozzáállását vajon mennyire befolyásolja, ha belerúgnak egy újabbat, és abból az igen szűkös fizetéséből is még elvesznek? Én csak magamból indulok ki, én se lennék lelkes! Mert hidd el, a jó pedagógusok nem muszájból, hanem lelkesedésből csinálják. elhivatottságból. Viszont ezzel is csak egy határig lehet visszaélni! És nem az fog történni, hogy nem tanítja meg neki az x vagy y betűt. Hanem az, hogy hogyan fogja megtanítani neki. Hogyan beszél, hogyan figyel, hogyan tanít. Mert szerintem ez különbözteti meg a jó pedagógust a rossz pedagógustól. És ha a jó pedagógusok is elkezdenek (még ha csak kicsit is, de) beleszarni a dolgokba... na abból nem lesz jó oktatás! És ha csak azt érzik, hogy szopatják őket és közben még a társadalom szemetének, élősködőnek is tartják őket, akkor biztosan ez lesz. (csak az élő példa: III. óvodában jövőre 30 fős csoportlétszám lehetséges (idén még 25 volt a maximum). Erre a létszámra egy óvónő és egy dajka jut, persze ha senki nem beteg. Az önkormányzat színes-szagos köszöntő kíséretében küld 5 darab Óbuda-Békásmegyer pólót a 20+ létszámú óvónői testületnek, mint jutalom! Aztán abba szarik bele, hogy a 30 fős csoportlétszámhoz nincs elegendő ágy, hogy aludni tudjanak a gyerekek. Ha lenne, akkor sem férne el ennyi ágy a csoportszobában, még ha minden mozdítható bútort kicipelnek a folyosóra (menekülési útvonalra, ugye...) Ekkora létszám nem fér el az öltözőben, nincs hely ennyi szekrénynek. Kapnak cafeteriát, de csak melegétkezési utalványt választhatnak (Sodexho), viszont az ebédjüket (ami egyezik a gyerekek ebédjével, mind tartalmilag, mind mennyiségben - felnőtt emberek, ugye) nem fizethetik utalvánnyal (a kaját a Sodexho szállítja...) A tagóvodában megszüntetik a tornatermet (önkormányzat), mert újabb csoportot kell bezsúfolni az épületbe. Persze arra szarik az önkormányzat, hogy kötelező a testnevelés... de mégis hol? A sokat irigyelt nyári szünetnek is annyi, egész nyáron majdnem full létszámmal működik az "ügyelet". (mindez családbarát intézkedésként az önkormányzattól - a színét szerintem kitalálod a kerület alapján...) És akkor ezek után még a fizetést is megvágják. Szerinted a lelkesek közül ki lesz még így is lelkes?)

2010.06.18. 20:21:12

@Samott: A progresszív adórendszert elvice azért találták ki, hogy a jövedelmi szakadékot kisebbítsék. Ez a válaszom a kérdésedre. Egyébként eredetileg csak a tőkejövedelmekre (részvényosztalékok, bérleti díjak stb) vonatkozott, munkabér jellegű jövedelmekre csak jóval később terjesztették ki, a közgazdák azóta is vitatkoznak azon, hogy helyes volt-e. Minden esetre ha te elintézed a mélyszegénységet egy vállrándítással, hogy "nem te tehetsz róla", hogy mások csak éhbért kapnak, akkor azért ne csodálkozz, ha őket sem érdemli jobban a te problémád a jövedelmed félmillió fölötti részének adókulcsával kapcsolatosan. Orbán intézkedése pedig véleményem szerint egyetlen egy célt szolgál csak: a társadalmi osztályok egymás ellen hergelését, hogy egymásra irigykedjenek, gyűlölködjenek, és ne tudjanak majd összefogni ellene, ha kezdi feltálalni az igazi feketelevest. Divide et impera! - már a régi rómaiak is... ;-) Te egy tökéletes példány vagy. Tökéletesen önző. Ilyen emberek kellenek az individuális kapitalizmusba, akik letapossák egymást is, és nem kell e célból rohamrendőröket meg vízágyukat meg besúgóhálózatot meg internálótáborokat fenntartani.

@xcrow: Mindenkinek kevés a fizetése, és mindenkinek rossz kedve van, na és? Megsúgom, hogy én már annak a 160 bruttónak is örülnék. A minimálbéren foglalkoztatott bajai barátnőm meg az enyimnek. Az ő munkanélküli barátnője meg az ő minimálbéres állásának. Orbán meg mindannyiunktól el akar venni, hogy kioszthassa azoknak, akik havi félmilliókat keresnek, és ha rínak is, hogy ez milyen nagyon kevés, azért valószínűleg még bőven volna lyuk a nadrágszíjukon.

Samott 2010.06.18. 21:42:22

@csernaja obca: nem ertem miert kell igy minositgetni egymast, tanultam, dolgozatam eppen eleget, hogy ennyit keressek. Valaki mindig szop, eddig azok szoptak akik jol keresnek, ezutan azok fognak, akik kevesbe keresnek jol. Ez van. mindenki a sajat szerencsejenek a kovacsa, es meg sorolhatnam a kozhelyeket. Engem senki ellen nem hergel az, hogy kevesebbet vesz el az allam, az altalam megtermelt jovedelmembol.

2010.06.19. 09:36:35

@Samott: Akik kevésbé jól kerestek, azok már régen szopnak, bátyó. Nem a havi félmillióból adózni a szopás, hanem a havi száz bruttóból megélni. ;-) A közhelyeket meg tényleg hagyjuk, szerintem teljesen nyilvánvaló, hogy nincs itt tízmillió havi 500e++++ Ft-os fizetéssel honorált betöltetlen állás, ami csak arra várna, hogy Marika néni elvégezze a progmatot, és elfoglalhassa. Neked szerencséd volt, örülj neki, és legyél annak a tudatában, hogy magasan a magyar átlag fölött keresel, sőt, még nyugat-európában sem kéne lámpással keresned irigyeket, szóval nem kéne előadni itt Tiborc panaszát, miközben nincs iskolai osztály éhező gyerek nélkül, emberek fagynak halálra a saját otthonukban, vagy halnak éhen a munkahelyükön, amíg ötgyerekes családokat rohamrendőrök vágnak az utcára stb Te tényleg ezekre a szerencsétlenekre akarod áttolni azt a terhet, aminek cipelésébe azért, valljuk be, eddig sem rokkantál bele? És mindezt az igazságosság jegyében? Mert "te tanultál" ők meg nem, tehát neked több jár, sokkal-sokkal több, és még annál is több, arról pedig nem tehetsz, ha ők nem tudnak kijönni havi száz bruttóból? Értem én, hogy mindenkit a maga cipője szorít a legjobban, de azért nézzél már egy kicsit körül, és lásd be, hogy azzal a havi 275e+ nettóval azért még biztonságos távolban vagy az aszkéta életmódtól... ;-)

Samott 2010.06.19. 10:38:44

@csernaja obca: le kellene mar szallni errol a havi felmillarol... mert csak magad jaratod le vele, kicsit feljebb ketten is leirtuk hogy mennyi az annyi: havi brutto 330e forint felett lep be a felso adokulcs. Irigykedest azt tenyleg latok, de nem en kovetem el. Egyebkent en tanultam _es_ dolgoztam... nem volt konnyu, de mint latszik, megerte. Annak meg talan had oruljek, hogy nekem legalabb egy kicsit konnyebb lesz.

2010.06.19. 16:15:25

@Samott: Tanultál? Na és? A pék talán nem tanult? Vagy az autószerelő? Vagy a rendőr vagy a zongorahangoló? Vagy a pedagógus, vagy az agysebész vagy az atomtudósok csillebércen? Ők is tanultak, és ők is dolgoznak, lehet, hogy még többet is mint te, és mégis jóval kevesebbet kapnak 330 bruttónál. Te meg többet kapsz. Még nettóban is többet kapsz, mint ők. Hát ennek csak örülnöd kellene! E helyett itt őrjöngsz, hogy ez nem igazság, hogy te nem kapsz még sokkal többet, ők meg nem kapnak még kevesebbet. Érdekes fogalmad van az igazságról... de megnyugtatlak, előbb--utóbb orbán is rá fog jönni arra, hogy pénzt onnan lehet elvenni, ahol van, és nem onnan, ahol nincsen. ;-)

Samott 2010.06.19. 18:37:59

@csernaja obca: Nekem nagyon ugy tunik, hogy itt csak te duhongsz. En nem reklamaltam semmit, csak kifejeztem az oromomet, hogy ezutan talan kevesebbet vesz el a jovedelmembol az allam. Annak meg vegkepp nem orultem, hogy ennek az az ara, hogy ok kevesebbet kapnak. De gondolom sirankoznom, meg hamut szorni a fejemre megse kellene, csak mert valszeg kicsit tobb penzem marad.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.06.21. 11:18:19

Úgy tűnik a fityiszben nagyon favorizálják a bűnözőket :)

Botrányba fulladhat viszont a polgármester-jelölési folyamat Budaörsön. A helyi Fidesz tagsága kétharmados többséggel a 2002-ben is jelöltként induló Ritter Imre mellett szavazott, ennek ellenére a Fidesz helyi vezetése a KDNP színeiben politizáló Kapitány Gábort, a párt városi szervezetének alelnökét támogatja.

Az ügy furcsasága, hogy bár a jelöltállító szavazáson a Fidesz-tagság a KDNP-s Kapitány Gáborról még csak szavazni sem volt hajlandó és 39-19 arányban Ritter Imrét támogatta, addig a jelöltek személyéről döntő, és azt a pártvezetésnek továbbító Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság (ÖVEB) ülésén elvileg már csak Kapitány Gáborról szavazhatnak a testület tagjai. A testület azonban információink szerint úgy döntött, hogy végül nem foglal állást, és Ritter és Kapitány személyét is a Fidesz országos elnöksége figyelmébe ajánlja, döntsenek ők az ügyben.

A történtek alapján úgy tűnik, állóháború készül a budaörsi Fideszben, amely a helyi szervezet feloszlatását is eredményezheti. Az ügy nyertese a korábban az SZDSZ színeiben politizáló Wittinghoff Tamás lehet, aki a Fideszben kitört belviszály miatt végső esetben akár kihívó nélkül őrizheti meg polgármesteri székét. "Ha Kapitány lesz végül a polgármesterjelölt, megnézem, hányan fognak neki plakátolni a helyi fideszesek közül" - mondta egy városi forrásunk.

Kapitány Gábort a Budai Központi Kerületi Bíróság 2006-ban csalás, közokirat-hamisítás bűntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt pénzbüntetésre ítélte. A KDNP-s politikus az ítélet ellen nem fellebbezett és a jogerőre emelkedés napján mentesült a hátrányos jogkövetkezmények alól.

Úgy tudjuk, a Fidesz-KDNP nem kötött megállapodást a helyhatósági választásokra. A közös jelöltállítást és a szövetségek megkötését mindenütt a helyi szervezetekre bízza a Fidesz, de - ahogy az a pártban már megszokott - a pártközpont szeret beleszólni a dolgokba.

Hasonló a helyzet Nyíregyházán. Ott a napokban Vinnai Győző városi elnököt választotta meg a Fidesz helyi szervezete polgármesterjelöltnek, 104:41 arányban Kovács Ferenc ellenében. Mindketten a város két választókerületének egyéni országgyűlési képviselői.

Információink szerint a szavazáson jelen volt a Fidesz országos alelnöke, Kósa Lajos is, aki jelezte: ez még nem tekinthető végleges döntésnek, mert azt a megyei választmány hozza meg. A hírek szerint az országos vezetés favoritja ugyanis Kovács Ferenc, akit baráti kapcsolat fűz a Fidesz legfelső vezetőinek egyikéhez. Az Önkormányzati Választási Egyeztető Bizottság végül nem hozott döntést az ügyben, így az egész tisztújítás újraindul.

Veszprém, Miskolc, Szeged, stb :)

xcrow · http://falevel.freeblog.hu 2010.06.29. 15:46:46

@csernaja obca: rendben, ezt elfogadom. De akkor senki ne ríjon, hogy szarul nevelik a kölkét az óvodában / iskolában, szarul látják el a kórházban, ésatöbbi. A minőséget és a teljesítményt meg kell(ene) fizetni. De azt és csak azt.

süti beállítások módosítása