Skip to content


       Szűrés lista

Magyar doktornak is fizet egy új házat a MAL

Mindig annak az ügynek a környékén tűnik fel, ami épp a legtöbbet szerepel a hírekben. Ez most épp a vörösiszap-katasztrófa, ezért Magyar György jelenleg Kolontáron szorgoskodik. Elvállalta az áldozatok egy részének jogi képviseletét a MAL Zrt.-vel szemben, no persze nem felháborodásában vagy sajnálatában, nem is csak presztízsből, hogy meglegyen az önmaga számára vállalt havi kötelező tévébenszereplési óraszám, hanem egész konkrét forintokért.

Az ismert ügyvéd csöppet sem babonás, simán egymás mellé szerkesztette a "sikerdíj" és "13%" szavakat.


(forrás: Magyar Hírlap)

Tehát egyszeri sikerdíj a megítélt kártérítésből + költségek és illetékek, vagy a szerződés megszűnése esetén 50.000 + Áfa/óra. Szinte baráti ár.

Persze Magyar György szerint mindez teljesen rendben van:

"- A sikerdíj kikötését etikusnak tartom; rendes eljárás mellett ugyanis az ügyfelektől megbízási díjelőleg mellett perköltségre, szakértőkre, és kiszállási díjra szoktak ügyvédek pénzt kérni.

(fotó:Penovác Károly)

Magyar György a sikerdíj kapcsán azt hangsúlyozta, hogy annak meghatározására azért van szükség, mert a bíróság a jogi képviselő munkadíjaként csak szerződés alapján tudja megítélni azt az összeget, amit a károkozónak fizetnie kell. Az ügyvéd arra a kérdésre, hogy ha a bíróság nem találna felelőst a katasztrófáért, ki fizetne azt válaszolta: csak olyan pereket vállalnak, amelyek megalapozottak."

Kicsit hiányolom a nyilatkozatából az "ismertségből nem lehet befizetni a csekkeket, nekem is élnem kell valamiből" szófordulatot, de valószínűleg tisztában van vele ő is, hogy ekkora ordas pofátlanságot már nehezebben nyelne be a mikrofon, így maradt inkább a jogi hablatynál, ahhoz úgysem ért mindenki.

Érdekes egyébként, hogy Magyar György 13%-a nagy visszhangot kapott a hazai sajtóban, szemben azzal a két ajkai ügyvédi irodával, akik szintén sikerdíjért -bár némileg szerényebbért- képviselik a károsultakat. A Berecz Zsolt, illetve a Németh Ákos Pál nevével fémjelzett irodák sávos díjszabásban egyeztek meg 150 károsult családdal.

"Ötmillió forint kártérítésig a megítélt összeg nyolc százalékát, öt–tíz millió forint kártérítés esetén tíz százalékot, tíz–száz millió között 12 százalékot kell a károsultaknak utólag megfizetniük az ügyvédi irodáknak."

Számoljunk, mert az sem kevés.

Ha valakinek megítélnek 4 milliót, abból Magyar Györgynek a 13%-át, 520ezret fizeti, a másikaknak 8%-ot, 320ezret.

8 millió forintos megítélt kártérítésnél Magyar kap 1, 04 milliót, az ajkaiak "csak" 800ezret. 20 milliónál 2,6 millió aránylik a 2,4-hez.

Kifejezetten jól járnak az ügyvédek szerintem. Méghozzá annyira, hogy ha a siófoki kollegájuknak igaza van, akkor nyerészkedés vádjával fel kell őket jelenteni.


"– Ha végigviszi egy ügyvéd a pert, akkor a hatályos igazságügyminiszteri rendelet értelmében külön megállapodás hiányában öt százalék munkadíj számolható fel, tehát egy húszmilliós perérték esetén egymillió forint – mondta Léhmann György. – Ez az irányadó és korrekt, hiszen figyelembe kell venni azt az alkotmányos alapjogot is: a szolgáltatásnak és az ellenszolgáltatásnak egymással arányban kell állnia. Még az ügyvédeknek, sőt, a sztárügyvédeknek is ügyelni kéne erre. A 13 százalék szerintem vicc, nyerészkedés a szorult helyzetben lévő ügyfeleken. Nem is beszélve az ötvenezer forintos óradíjról. Aranyból van talán a tisztelt kolléga töltőtolla? Ennyi óradíjat a szívsebész nem kér a szívműtétnél..."

 

Azért mi láttunk már ilyen óradíjakat......igaz a BKV korábbi kifizetési listáin, így eleve rossz emlékeket idéz.

Az Index azt írja, hogy "A kártérítési ügyekre szakosodott amerikai sztárügyvédek ennek többszörösét is elkérik, különösen, ha a per kimenetele nem olyan egyértelmű, mint az iszapkatasztrófa áldozatainak esetében.", de szerintem mi Magyarországon vagyunk, Magyar György pedig saját bevallása szerint sem sztárügyvéd, a másik kettő meg pláne nem, szóval ez a díjszabás kurva pofátlan.

De telik belőle drága öltönyre, puccos órára, erre-arra.

"S nézd meg: sikerdíj, pompa, csillogás
Nyelves puszi, seggnyalás
Nagymenõ vagy, nem vitás
Összkomfort lakás, 20 szobás.
Soha nincs olyan, hogy kapkodás,
Csak a hordároknak a jattolás
Pezsgõfürdõ, pancsolás
Nincs is dolgod semmi más."

 

 

Címkék: közélet pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr782402897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Illúzióromboló kockacukor 2010.10.28. 09:10:20

2 dolgot nem vágok:

- Ha ennyire egyértelműen nyerhető a per, miért nem valami olcsóbb ügyvédet választottak?
- Ha mégsem nyernek, mi jár neki? Akkor is 50k/óra?

És szakadjon meg, aki képes ezeket az embereket még jobban lehúzni. Akár csak 13%-al is. Pláne, hogy szerintem a sávos díjazás csökkenően lenne korrekt. Esetleg egy meghatározott maximummal, aminél többet már nem kér/kap.
Depersze én naiv, jóindulatú f@sz vagyok és nem sztárügyvéd.

f.m.j. 2010.10.28. 09:12:44

valaki szóljon már nekik, hogy ezt a gennyet nem muszáj elfogadniuk... vagy kötelező? mert akkor ez maffia

S.O.A. 2010.10.28. 09:12:49

Ahová hirtelen sok víz kifolyik, ott előbb-utóbb megjelennek a piócák... egyik-másik még a lúgot is bírja.

Nagy_Cthulhu 2010.10.28. 09:13:21

Én állami felügyelet alá helyezném Magyar Györgyöt, éppen úgy, mint a MAL Zrt.
A Gyorskocsi utcában.

Arról lehúzni ennyi pénzt, akinek mindene odalett....... Nem tudom, az ilyen ügyeket, amikor több állampolgárnak keletkezik ekkora kára, nem lehet az ügyészség hatásköre alá helyezni? Tudom hogy az ügyészség ..... kontra állam esetén van, de ezek a települések nem az állam részei?
Remélem értitek a logikám.

sz4sz4 2010.10.28. 09:24:07

" Még az ügyvédeknek, sőt, a sztárügyvédeknek is ügyelni kéne erre. A 13 százalék szerintem vicc, nyerészkedés a szorult helyzetben lévő ügyfeleken."

Kényszerítenek bárkit arra, hogy a magyar györgyöt bízza meg?

Dan_W_Smith (törölt) 2010.10.28. 09:26:40

@Nagy_Cthulhu: Azt azért nem lehetne, mert akkor jönne a sok szájhuszár, hogy az állami forintokból csak ne fizessék ezeket a pereket (mármint az ügyészeket ugyebár), merthogy az közpénz meg blabla. Érdekes, hogy ők nem kerülnek elő akkor, amikor állami segélyeket nyújtanak akárkinek is, mert az egy-két nagyságrenddel több és az simán oké...

Egyébként én sem értem: nem kötelező M. Gy.-t vagy a két ajkai irodát választani. Hol itt a baj? Aki *ennyire* hülye, az fizessen csak...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.28. 09:27:40

Amikor először hallottam a hírt, hogy a károsultak közösen fogadtak ügyvédet, volt egy tippem, hogy az csak a celeb-ügyvéd lehet. Hogy mennyire sztárolt ez a faszi, az ismert, de kíváncsi lennék szakmabeli véleményére, hogy TÉNYLEGESEN mennyire jó (vagy rossz) ügyvéd ez a Gyuri.

turcsány karcsi elvtárs 2010.10.28. 09:29:28

inkább héber györgy, de mind1

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.28. 09:30:47

@Dan_W_Smith: @sz4sz4: gondoljatok bele a szituba: adott esetben az egész életeteket elvitte az a trágyalé, a sokkból még magadhoz sem tértél igazán, amikor megjelenik egy ilyen pióca. Aki PONTOSAN tudja, hogy mit kell mondania, mi az, amit hallani akarsz. Mire felocsúdnál, hogy mi is történik, már tolja oda a 14 oldalas szerződést, hogy "Itt tessék aláírni! Jajjj, nem kell elolvasni, csak az van benne, amit megbeszéltünk!". És voila, ennyi volt. Visszatáncolni meg már nem lehet...

turcsány karcsi elvtárs 2010.10.28. 09:31:01

@Seduxen: lehet ez a szlogenje: egy orrhosszal a többiek előtt

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.28. 09:39:45

@Nagy_Cthulhu:

"Én állami felügyelet alá helyezném Magyar Györgyöt, éppen úgy, mint a MAL Zrt.
A Gyorskocsi utcában."

10 pont xD

f.m.j. 2010.10.28. 09:43:58

én inkább azon csodálkozom, hogy Magyar György kiváló sztárügyvéd nem a Mal-t védi, az sokkal igazabb lenne tőle (amúgy tényleg ez a védelem?)
és @Seduxen: számomra nem az a kérdés, hogy szakmailag jó-e, mert ha valaki ennyire nyerészkedő, és ilyen kapzsin mohó, az aljas ember, és akár össze is szarhatja magát a szakmaiságától

f.m.j. 2010.10.28. 09:44:59

ja, és ebben az országban Torgyán is sztárügyvéd lehetett... ennyit erről :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.28. 09:50:35

@f.m.j.: már bocsánat, de én ezért alapvetően nem tudom elítélni őt. Mert hiába kérne ő 13%+ÁFA sikerdíjat, ha SENKI nem bízná meg. Amíg van kereslet, addig lesz kínálat is. Épp' mint a prostik esetében, és asszem igen jó hasonlatot sikerült találnom...

Énbagoly 2010.10.28. 09:50:43

@Seduxen: Na, nagy valószínűséggel ez így is volt.

Ráadásul egy átlagember nem is nagyon tudja, hogy mi a gyakorlat ügyvédeknél, pláne, hogy van ilyen rendelet az 5 százalékról. Most számolgassunk csak. Itt tulajdonképpen a kormány az, aki nem kis nyomást gyakorol a gyárra. Presztizs ügynek tekintik a dolgot. Vagyis az ügyvédnek azért nem kell kidolgoznia a belét. Ha csak 10 ügyfelet szerez, és csak 4 milliót kap mindegyik, akkor is 520.000X10, vagyis több mint 5 milliót kap. És persze az ügyfél fizesse a szakértőt, és az illetéket is. Az illeték pedig növekszik. Minél nagyobb a megítélt összeg, annál nagyobb az illeték. És persze a szakértők sem olcsóért dolgoznak. Vagyis akinek az életét elvitte a lúg, még fizessen is súlyos pénzeket, akkor is, ha esetleg nem kap egy fillér kártérítést sem?

f.m.j. 2010.10.28. 09:54:30

@Seduxen: épp te írtad, hogy valamiféle kényszer, vagy átverés miatt fogadhatták fel... itt írtad: 09:37:40-nél :) akkor mi vállalható ebből egy jóérzésű embernek (azért mert a kurvákra van igény, attól még sajnálhatom szerencsétleneket, nem? :))

f.m.j. 2010.10.28. 09:55:33

az külön aljas, hogy neki akkor is jár pénz, ha veszít, vagy észbekapnak az emberek, és szerződést akarnak vele bontani

Énbagoly 2010.10.28. 09:55:50

Ja, és még a másik. Aki nem pénzt kap, hanem mondjuk lakást, és ez az ügyvéd képviseli, akkor fizessen a kapott lakás értéke után is 13%-ot? Mert ez van a szerződésben.
Vagyis az ügyfél esetleg egy fillért sem kap, de mondjuk beköltözik egy új házba, ami ér mondjuk 8 millió forintot, és akkor is fizesse ki az 1 millió 400 ezret? Meg az egyéb felmerülő költségeket? Mi a faszból? Majd arra megy a sok jóindulatú ember által összeadott pénz, hogy kifizessék belőle az ügyvéd sikerdíját?
Telefonálgass csak, azért, hogy egy ilyen hiéna nem kis vagyonát tovább gyarapítsad?

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2010.10.28. 10:00:32

Magyar Györgynek tényleg össze lehetne dobni egy házra valót Kolontáron/Devecseren. De azzal a kikötéssel, hogy a védgáton belülre építse.

arlequin 2010.10.28. 10:05:23

nagy pióca ez a hapsi. vérszívó. de hát ő is csak meghal egyszer, mint mindahányan...
ott meg hiába mondja majd: "csak 13%-ot kértem..."

Reinhard Heydrich (nyugalmazott) 2010.10.28. 10:05:33

Vajon ki fog minket asszimilálni a zsidóktól?

f.m.j. 2010.10.28. 10:07:14

@arlequin: kicsit uncsi már ez a középkori szemlélet (elavult) :):) --sovány vigasz mán... :)
én már néha most is azt kívánom, hogy itt legyen rossz nekik, odaát úgyse látom :)
bűnhődjenek, de dúlván

Marcellusca 2010.10.28. 10:17:09

Az embernek még a talpa is ökölbe szorul!
Nagy lóvét akar szakítani ebből is.
Miközben a híradások arról szólnak, hogy emberek összefognak adakoznak a károsultaknak.
Sőt!
Még olyanok is, akiknek tavasszal-nyáron NÉGYSZER öntötte el a házát a víz.
Ez a gennyedék meg nem tud karitatív munkát vállalni? Nem képes ilyenkor sem ingyen dolgozni?

Megszivtam 2010.10.28. 10:20:18

Magyar György ezen húzása (sem) "nem éppen angol kisasszonyos"

2010.10.28. 10:21:25

Nem értem a felháborodás lényegét. Egyedül az igazságügyminiszteri rendelet kavar be egy kicsit a nyerészkedéssel, de hülyeségnek tartom azt is.

1. Egy jól menő ügyvédi iroda bizony ennyibe kerül. Óránként 50ezer + ÁFA. Néha több. Ha tetszik, ha nem. Nem beszélve arról, hogy:
- Itt ebben benne van irodafenntartás (és ne a leromlott irodákat nézd, hanem azt, ahol a legnagyobb cégek ügyfeleit is nyugodtan fogadhatod, ami ugye már fenntartási és bérleti költségnek sem kevés).
- Benne van a titkárnő fizetése, ügyvédbojtár, járműhasználat és benzinkltség, papír, nyomtató, fénymásoló, stb. ami szóba jöhet. (Legalábbis jobb esetben.)
- Benne van az ügyvéd (ügyvédek) jópár éves tanulása, mert azért valljuk be, nem 2hónapos OKJ tanfolyam egy jogi egyetem. És a jogi egyetem után még csak jogász, igen sokat kell még dolgoznia és tanulnia azért, hogy ügyvéd legyen. Pláne ahhoz, hogy jól menő ügyvéd legyen. nem csak tanulnia kell piszok sokat, hanem befektetnie is (irodába, reklámba, stb.)
Szóval ha ezt mind belevesszük, akkor máris nem kel elájulni az összegtől. Egyszerűen csak egy jól kereső szakma, ha valaki jól csinálja.
És ne feledjük, hogy itt sztárügyvédről van szó (magyarországi viszonylatban)! Nem mindenki tud/mer/képes elvállalni egy ilyen pert, ahol milliárdos vállalatok igen jól fizetett ügyvédhadserege lesz az ellenfél, és kiforgatnak szinte mindent, amit csak tudnak. Ehhez a perhez (mégha esélyes is a nyerésre) oylan kell, aki képes végigvinni, képes megcsinálni, és van neve is, nem pedig a szögről akasztották le az imént.
És ugye az sem elhanyagolható szempont, hogy itt milliárdos emberek vagyonáról, és nem utolsó sorban életéről van szó. Ha nekem milliárdjaim lennének, nem kizárt, hogy megpróbálnám fű alatt lefizetni az ellenfél ügyvédjét, hogy elveszítse a pert ellenem.
Ne várja már el senki egy ügyvédtől, hogy néhány ezer rongyos forintért majd éveken át harcolgat az igazságért meg a jóságért, miközben a háttérben felajánlanak neki mondjuk pár tíz milliót zsebbe!

2. Itt sikerdíjról van szó elsősorban. Az 50ezres órabér akkor áll fenn, ha a jóember visszamondja az egészet és nem akar pereskedni tovább. Ez egyfajta elővigyázatosság az ügyvéd részéről. Képzeld el, hogy ha nem eszközöl ki egy ilyen lehetséges összeget a szerződésben - a gatyája rámegy. Hiszen egy ügy eltarthat évekig is. Dolgozik évekig, majd egyszercsak félúton az ügyfél azt mondja, hogy "eddig és ne tovább"? Igen érdekesen venné ki magát.
Az elvállalás díja meg itt 0 Ft, tehát kiesik a szórásból.

És ugye a sikerdíjról magáról. Mármint hogy miét is jó ez:
- Egyik lehehtőség, hogy órabérben fizetsz. Ez esetben előre nem fogod tudni, hogy mennyi ideig tart a per. Évekig fizethetsz és nem tudsz előre számolni sem. Ráadásul ilyen esetben az ügyvédnek érdeke, hogy minél tovább tartson az egész, és még az sem fogja érdekelni, ha elveszti, mert a pénz megvan. Gyakorlatilag belőled él.
- Másik lehetőség, ha kialkudott összegért fizetsz. Ugynaz, mint fent, annyi különbséggel, hogy itt már nem igyekszik elhúzni a tárgyalás-sorozatot, mert nem érdeke, nem lesz több pénze belőle. De továbbra sem lesz érdekében nyerni.
- A harmadik lehetőség a sikerdíj. Ekkor ugye:
* Nem kell kifizetned előre semmit! Szerinted megéri úgy pereskedni, hogy nem kel befektetned? Más megoldásoknál kifizeted az ügyvédet, de nem biztos, hogy megnyeri neked. Ennél meg _csak akkor_ fizetsz, ha már megkaptad a másik féltől a lóvét!
* Nem húzza el az ügyvéd, mert neki sem érdeke. Amilyen gyorsan tudja, meg akarja szerezni a pénzt a másik féltől, mert neki is kevesebb munka.
* MINDENT meg fog tenni, hogy megnyerje, mert érdeke!
* Megpróbál MINÉL TÖBB pénzt kiharcolni NEKED, mert a saját bevételét is növeli ezzel!

Tehát melyik éri meg neked jobban?
A. Előre (vagy utólag) kifizetni X összeget a bizonytalanért, ahol az ügyvéd még csak kényszerítve sem érzi magát, hogy jól dolgozzon.
B. Kifizetni a biztosan megkapott összeg valamely százalékát; ahol ráadásul az ügyvéded érdeke, hogy te minél többbet kapj (ezáltal ő is).

Én simán adnék neki 20%-ot is, ha megnyeri nekem a pert. Ha 1millát nyer, akkor abból 200ezret kap, én meg 800-at. ha 2milát nyer, akkor mindkettőnk pénze duplázódik. Mi ebben a baj?
Ha csak tehetném, én sikerdíjas ügyvédet választanék, mert az sokkal kevesebbe kerül, és tudom, hogy mindent meg fog teni azért, hogy behajtsa a követelésemet a másik félnél.
Sajna azonban csak a legjobb, legdrágább ügyvédek engedhetik ezt meg maguknak. Ugyanis ez számukra is _igen nagy kockázat_. Mert ha elveszti a pert, akkor hoppon marad.

Szóval szerintem először gondolkodni kellene, mielőtt nekiáll valaki nyavajogni.
UFF

dr. Aullah 2010.10.28. 10:28:12

@csíz: Mekkora egy hülye vagy.
ő nem sztárügyvéd... ő egy celebügyvéd. Tudod ki a sztárügyvédek? Akik kétes esetből, esetleg vesztes helyzetből tud nyerni.
"Az ügyvéd arra a kérdésre, hogy ha a bíróság nem találna felelőst a katasztrófáért, ki fizetne azt válaszolta: csak olyan pereket vállalnak, amelyek megalapozottak."
Tehát csak a tutira megy rá, amit egy egyszerű ügyvéd is megtudna csinálni sokkal sokkal olcsóbban.

Ki nem szarja le, hogy nagy irodája meg takarítója van? Ő nagyra nyújtozkodik, amit mi fizessünk meg? Valaki megint fordítva üli meg a lóvat.

Amúgy az a legundorítóbb, hogy kiahsználja a helyzetet. Le se szarja akik ott laknak. Ez olyan, mint egy pióca. 5 év kötél...

Marcellusca 2010.10.28. 10:30:08

@csíz: Köszi a felvilágosítást, de azt hiszem, most mellé nyúltál. :)

Nem alapjában véve probléma, amit Magyar és az ügyvédek csinálnak.
Az OK. Ez van.

Itt, most, jelenleg a kolontári, devecseri iszapkatasztrófa áldozatairól van szó.
Olyanokról, akiknek mindenét, értsd: MINDENÉT, elvitte az iszap.
Értük összefogott az egész ország. (Még Viktor Viktorovics Viktorov is erre szólít fel reklámban, Schmitt Paja is leveleket küldözget ezügyben!)
Magyar meg nem képes lemondani (akár csak részben is) a megszokott sikerdíjáról.
Ez itt, most a probléma.

Vagy ebből az összegből, vajh, mennyit fog befizetni a Magyar Kármentési Alapba????

dr. Aullah 2010.10.28. 10:31:35

"Én simán adnék neki 20%-ot is, ha megnyeri nekem a pert. Ha 1millát nyer, akkor abból 200ezret kap, én meg 800-at. ha 2milát nyer, akkor mindkettőnk pénze duplázódik. Mi ebben a baj?
Ha csak tehetném, én sikerdíjas ügyvédet választanék, mert az sokkal kevesebbe kerül, és tudom, hogy mindent meg fog teni azért, hogy behajtsa a követelésemet a másik félnél.
Sajna azonban csak a legjobb, legdrágább ügyvédek engedhetik ezt meg maguknak. Ugyanis ez számukra is _igen nagy kockázat_. Mert ha elveszti a pert, akkor hoppon marad."

Ez amit leírtál... ahogy te is írod, a kockázatos perekre vonatkozik. Ez nem az.

Énbagoly 2010.10.28. 10:34:17

@csíz: Te biztos könnyen beszélsz, mert egy fűtött szobában ülsz valahol. Igen, alapesetben jobb, ha egy ügyvéd sikerdíjért dolgozik. De ez korántsem egy hétköznapi eset.
Itt arról van szó, hogy nagyon sok embernek mindene! elveszett. És ha kifizeti a sikerdíjat, akkor lehet, hogy a kapott pénzből nem tud lakást venni magának, vagy nem lesz mosógépe, konyhabútora, télire tüzelője. Ami addig mind megvolt neki. Mert az évek során összerakosgatta.
És ezeknek az embereknek a szerencsétlenségén nyerészkedni gusztustalan. Akár sztárügyvéd valaki, akár nem.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2010.10.28. 10:36:38

@Aullah: Szárügyéd sem nyer meg minden pert. Főleg büntetőben. Attól sztárügyvéd, hogy a lehető legkisebb büntetési tételt tudja elérni. S ezt a vádlottak is tudják. Sokszorta jobban mint bármelyik ügyész :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.28. 10:36:47

@f.m.j.: a kettő nem zárja ki egymást :))) különben is: nem vársz Te túl sokat egy ügyvédtől?! Az egy dolog, hogy én nem tudnék megtenni olyan dolgokat, amiket egy - pláne ilyen - ügyvéd gondolom gond nélkül megtesz. De ezért nem tudom elítélni őt. Gondolom törvényesnek minden lépése törvényes (volt). Morálisan meg... Nos, azt telibeszarja.

Asszem úgy van a mondás, hogy az "Ügyvédi erkölcsöt pótolja a perköltség.", vagy valami ilyesmi.

2010.10.28. 10:39:39

@Aullah:
Látom, sem logikából, sem szövegértelmezésből nem vagy valami fényes. Rugaszkodj neki még egyszer, milőtt bárkit is lehülyézel, kis majom.

@Marcellusca:
"Olyanokról, akiknek mindenét, értsd: MINDENÉT, elvitte az iszap."
BAMMEG, ÉPPEN EZÉRT JÓ NEKIK A SIKERDÍJ!
Mert csak akkor kel fizetniük, ha már újra van pénzük. Ennyire nem lehet nehéz ezt felfogni...
Egy jöttment ügyvéd előre kérne tőlük Xezer Ft-ot. Honnan a dédanyám p.csájából halásszanak elő szerencsétlenek akárhány ezret egy perköltségnél? Sehonnan.
Emitt meg már csak akor kell fizetniük, ha megkaptak Xmilió forintot.
Könnyebb kiköhögni 10millióból 1,3-at, mint a semmiből 300ezret, nem?

Viszont sikerdíjas megoldást csak az az ügyvéd tud elvállalni, aki:
- megfelelő tőkével rendelkezik, hogy esetleges vesztés során se menjen tönkre
- megfelelő ismeretséggel és szakértelemmmel rendelkezik, hogy szembe tudjon szállni egy ekkora cégóriással
Egy sima hétköznapi ügyvéddel felmosnák a padlót a tárgyaláson. De a "celeb-ügyvéd" pont azért jó nekik most, mert az nem csak a tárgyalóteremben moshatja fel a padlót az ellenféllel, hanem a médiában is. Ez ellen az ellenfél pedig igen körülményesen tud csak fellépni.

Kicsit Karcos 2010.10.28. 10:42:22

Magyar György megfelel az összes sztereotípiának a horgas orrú, pénzsóvár, lelkiismeretlen, fillérbaszó, agyonhájpolt, idegenszívű biboldókról.

Nem lennék meglepve, ha a MAL-t meg a haverja védené, de ő meg óradíjért nyomná, aztán a végén a MAL nyerne, a devecseriek meg majd fizethetik a MAL-os bibsi óradíját (ha ezt előre látják, és ki akarnak lépni a perből, akkor "Magyarét" is), Magyar meg majd mondja, hogy mindent megpróbált, de hát nem jött össze, így nem is kér egy fillért sem a költségein felül, még őt fogja sajnálni mindenki, aki nem elég ántiszemita. Aztán meg risztelnek.

A költségek, amit meg kell fizetni, azok persze nem lesznek olcsók, mennek majd sok-sok V8-as kocsival Tunéziába szakértői anyagokért, stb. lehet, hogy az 50 ropis óradíj megfizetésével jobban járnak majd végül a devecseriek.

Hogy a faszba keverednek oda ezek az éhesek Devecserre, Olaszliszkára, mindenhová? Kitalálom: úgy, mint Morvai meg Gaudi.

Marcellusca 2010.10.28. 10:44:20

@csíz: Nem érted, bazzeg!

Alap esetben igaz.

De EZ NEM AZ!!!

Vállalja ingyen!
/Vagy kicsivel olcsóbban. :D/

Kicsit Karcos 2010.10.28. 10:44:43

@csíz: miről beszélsz, a "szakértői" költségeket stb. mindet cashben fizethetik a károsultak. Nem Magyar, hanem a haverjai óradíját kell megfizetniük az esetleges sikerdíjon felül. Magyarét csak akkor, ha sokallják a haverjai óradíját.

dr. Aullah 2010.10.28. 10:45:27

@Noname Cowboy: Jogos. De ez akkor sem igaz rá, mert a cozma gyilkosainak ügyét visszadobta.

2010.10.28. 10:46:00

@Énbagoly:
Látom, te sem érted. Ennyire pedig nem bonyolult, kb. 80 IQ-val már érthető a logikája. De megpróbálom eltáncolni, mert látom, nehezen megy:

A. lehetőség:
Kifizetnek a kárvallottak a SEMMIBŐL 100-200-500ezret. hajrá, okoskáim, miből szedik ezt a pénzt? Eladják a vörösiszapot kilóra, vagy miből?
És az ügyvéd miért tenne meg mindent azért, hogy győzzön? Érdeke? Nem, mert több pénze nem lesz belőle.

B. lehetőség:
Ha véget ért a per (és nyernek), akor kapnak X millió Ft kártérítést. És _abból_ kell csak fizetniük 13%-ot.
Ráaádsul az ügyvédnek _érdeke_, hogy minél több pénzük legyen. Tehát míg az előbbi esetben az ügyvéd lehet, hogy kiharcol 5 miliót (ha éppen nem szarik az egészre vagy nem fizeti le a másik fél), addig itt esélyes, hogy akár 2X esét is megkapják a kárvallottak. És lehet, hogy kifizetnek belőle 1,3 milát, de 10-et kaptak és nem csak 5-öt. melyikkel járnak jobban? 10mila minusz 1,3-al ; avagy 5-el?
Segítek: 10-1,3=8,7 millió
Ez több, mint 5millió.
Megérte 13%-ot adni az ügyvédnek, hogy kitapossa a sz.rt is a másik félből?

lcutti 2010.10.28. 10:46:42

NJSZ: ingyenes jogi képviseletet biztosítunk a vörös iszap áldozatainak!

2010. október 07.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat díjmentes jogi képviselettel segíti Kolontár , Devecser, Tüskevár és Somlóvásárhely, valamint minden érintett település lakóit. Elérhetőség alább.
A gyilkos vörös szörny”

A NEMZETI JOGVÉDŐ SZOLGÁLAT KÖZLEMÉNYE

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat díjmentes jogi képviselettel segíti Kolontár , Devecser, Tüskevár és Somlóvásárhely, valamint minden érintett település lakóit

Miután a Nemzeti Jogvédő Szolgálat a nyár elején értesült arról, hogy milyen katasztrofális árvízhelyzet alakult ki Borsod-Abaúj-Zeplén megye Edelény városában, azonnal a bajbajutottak segítségére sietett. Az edelényi Koch Róbert kórháznak közel 25 tonna egészségügyi berendezést, műszereket, eszközöket és bútorokat adományozott.

Most, amikor nem természeti csapás, hanem valószínűleg emberi mulasztás eredményeként sújtotta a vörös iszap Kolontár , Devecser, Tüskevár és Somlóvásárhely,valamint kisebb mértékben még több település lakosságát, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat tagjai most is azonnal a bajbajutott honfitársait kívánja segíteni.

Mint köztudott, a településeket mindenhol a „gyilkos vörös szörny” lepte el. Az emberi életben és az anyagi javakban a kár még felmérhetetlen. Az MTA vizsgálatai szerint a vörös-iszap a nátron-lúg tartalom miatt veszélyes anyagnak minősíthető. A katasztrófa által sújtott térségben, a hatalmas károk felmérése során és azt követően, az eredményes jogérvényesítésben Kolontár és Devecser, Tüskevár, Somlóvásárhely, valamint minden más érintett település lakóinak, ingyenes jogi tanácsadást, a károsultak kártérítési igényeinek érvényesítéséhez jogi képviseletet ajánl fel a Nemzeti Jogvédő Szolgálat. www.njsz.hu

E-mail: njsz@nemzetijogvedo.hu

Kicsit Karcos 2010.10.28. 10:48:12

"A Megbízó a jelen okirat aláírásával kötelezettséget vállal a jelen megállapodás szerinti megbízási díj, valamint az üggyel kapcsolatos egyéb költségek (pl. szakértői költség) és illetékek megfizetésére "

Még egyszer: nem Magyarnak, hanem a haverjainak a biankó óradíját kell megfizetni, amit ha sokallnak, akkor Magyarét is ki kell fizetni.

2010.10.28. 10:48:21

@Kicsit Karcos: Azt csak pervesztés esetén kell kifizetnie - de azt így is, úgy is ki kell, ha elveszti a pert, tehát a példád nem jó.
Egyébként voltál már tárgyaláson hasonló ügyben? Én igen.

@Marcellusca:
Persze. meg majd jön a jótündér is, és visszavarázsolja a tározóba a vörösiszapot, nem? :)

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.10.28. 10:53:38

befogtátok a pofátok náci patkányok,amérikában is így van ,pont

Kicsit Karcos 2010.10.28. 10:54:43

@csíz: nem értem, ha Magyar bukja a pert, akkor ki fizeti ki neki a költségeit? Nem jól olvasom, hogy a megbízó? Ha nyer, akkor nyilván a MAL. Ő meg nyilván nem:)

Kicsit Karcos 2010.10.28. 10:57:37

@lcutti: megkövetem Gaudit, felültem valami pletykának.

Énbagoly 2010.10.28. 10:58:54

@csíz: Te nem érted, pedig ahogy látom, már mások is leírták.
A szakértői díjakat ki kell fizetni az ügyfélnek, és nem a per végén, hanem most, amikor igénybe veszi. Van rá pénze?
Hiába mondod, hogy egy sztárügyvéd majd több pénzt kihajt a vállalatból, mert mi rá a garancia? Semmi. Persze, most mondhatod hogy eddig is ez volt, de biztos vagy benne?
Hol is olvastam, hogy bizony a bíróknak sokszor a töke tele van a rohadt sok pénzt kereső, pofátlan sztárügyvédekből, és ilyenkor a hatáskörükön belül csakazértis kevesebb kártérítést ítélnek meg.

De most ha vissza akar lépni a vele kötött szerződéstől, mert mondjuk inkább a @lcutti: által felajánlott szolgáltatást venné igénybe, akkor mennyire fog vastagon fogni az ügyvéd tolla, és mennyire fogja figyelembe venni, hogy a volt ügyfeleinek semmije sincs?

Kicsit Karcos 2010.10.28. 11:02:01

- Na és hogy sikerült a válásod? Sikerült megállapodni a vagyonmegosztásról?
- Persze, a gyerek az anyáé, a kocsi az enyém, a ház meg az ügyvédé lett.

Talon 2010.10.28. 11:02:41

SIKERDÍJ vaze. Ha bukik, nem kap semmit. Az 50e FTt/ óra azért van, hogy az ügyfél ne lépjen le. Ha valaki szerint ez sok, keressen másik ügyvédet. Van kb 10.000. Ha az is sokat mond, csinálja egyedül.

Könnyű itt nyomatni, hogy csinálja ingyen. Dolgozzál te ingyen. Most még úgy néz ki egyszerű eset, ha megegyeznek. De én nem lepődnék meg, ha 8 éven belül nem lenne jogerős ítélet. Akkor pedig el fog vele tölteni rengeteg időt. Sokszor előfordul, hogy valójában nagyon alacsony óradíj jön ki. Gyuri bácsinak nem ez a biznisz, hiába fújja ezt a sajtó. Neki az a biznisz ebben, hogy így megint garantált sajtómegjelenése van a következő időszakban, és még, ha megegyezés van, leeshet neki nagy lé.

Egyébként az 50e Ft/ óra magas, de nem kiemelkedően sok.

Az IM rendeletre való utalás hülyeség. Az ott körülírt ügyvédi munkadíjat az ügyfélnek ítélik meg. Az övé a kártérítéssel együtt. (Ergo a sikerdíj is csökken kb 7%-kal, vagyis összességében 6%-ról beszélünk)

Nem értem a zsidózást megen. A másik két ügyvédi iroda tagjai is zsidók? Ja, nem. Akkor mé nem mocskos vérszívó keresztényezünk?

purga · http://horrormirror.blog.hu 2010.10.28. 11:05:21

az alvin szöveg a végére elég gáz:) vagy az is, hogy én meg felismertem? :D

Marcellusca 2010.10.28. 11:06:21

@csíz: Aha.
Kösz az együttérzést!
A károsultak nevében is.

2010.10.28. 11:08:55

@Kicsit Karcos:
Nem jól olvasod. Magyarázom, milyen költségek vannak:

- Ügyvállalási díj: 0 Ft (no comment - más esetben 10 és 100ezer között szokik lenni).
- Óradíj: 50ezer/óra. Ezt csak akkor kell fizetni, ha az ügyfél időközben meggondolja magát és mégsem akar pereskedni tovább. (tehát csak egy biztosíték az ügyvéd részéről, hogy ne ugorjon ki az ügyfele félúton és ő ne maradjon hoppon). Tehát alapesetben ez is 0 Ft.
- Szakértői költség: Ezt az a fél fizeti mindig, aki a szakértőt felkérte (megnyert per esetén utólag a vesztes fél kártéríti ezt is). Ha a másik fél kéri fel, akkor az fizeti. Ha ők, akkor ők is fizetik. Hozzáteszem, egy ügynél egy dologra egy szakértő kell (vagy lehet). Ha egymaga pereskedik valaki, akkor is egy, de ha 500-an bízzák meg ezt az ügyvédet, akkor is egy. A szakértői költségek ahogy észrevettem 50ezer és 1milla között változnak, de lehet több is, de az ritka. Ha 100-an vannak, akkor annyi felé osztódik a lóvé. A kérdés az, hogy ezt előre vagy utólag kell fizetniük az ügyvédnek, ha ők kérnek fel szakértőt? Mert erre a papír nem tér ki. De ez megegyezés kérdése. Egyébként hozzáteszem, hogy a szakértői díjat nem csak siekrdíjnál hanem másféle fizetési formánál is az állja, aki felkéri a szakértőt. Tehát 1:1.
- Illetékek, stb.: szintén fizetni kell akkor is, ha sikerdíjas, és akkor is, ha nem sikerdíjas az elszámolás.
- Sikerdíj: ez a legnagyobb összeg. Ezt jelen esetben csak akkor fizetik, ha megnyerik a pert.

Tehát számoljuk:
- 0 Ft
- 0 Ft (ha nem száll ki a pereskedésből félúton)
- A saját szakértői költség azon része, ahány ember perét viszi az ügyvéd. Ha 100-an vannak, akkor még az 1millás költség sem annyira sok. Ráadásul a papír nem tér ki arra, hogy ezt előre vagy utólag kel-e fizetni. És arra sem, hogy csak nyerés esetén, vagy egyébként is. Tehát lehet, hogy ezt is csak utólag, pernyerés esetén kel fizetniük.
- Egyéb költségek, illetékek összege (annyi felé osztva, ahányan vannak) - szintén lehet, hogy csak utólag kell kifizetni a megnyert összegből, és az ügyvédi iroda előlegezi. nem tudom, mert a papír nem tér ki erre.
- Sikerdíj: a megnyert pénz 13%-a.

Szóval igazából ha 50-100-200 ember összefog, minimális befektetéssel (vagy éppen befektetett pénz nélkül) igen jó esélyük van megnyerni a pert.

2010.10.28. 11:12:06

@Énbagoly:
- Sehol nincs írva, hogy előre kell kifizetni a szakértői költségeket. Lehet utólag is akár a megnyert összegből. Erre a papír nem tér ki - csak azt írja, hogy ki kel fizetni.
- Mivel sokan pereskednek, viszont egy perként kezelik az egészet, így adott helyzetre csak egy szakértői vizsgálat kell. Így ha 100-an vannak, akkor 100 felé oszlik a fizetendő öszeg is.
És mint mondtam, korántsem biztos, hogy azt előre kel kifizetniük, mert nincs leírva sehol.
leírva csak az van, hogy a 0 Ft-ot kel kifizetniük előre. Az azért nem túl sok.

kej 2010.10.28. 11:13:28

biztos buta vagyok, s valami változott is a néhány nappal ezelőtti állapothoz képest. ugyanis pár napja bent járt a közszolgálati tévé reggeli műsorában magyar györgy. akkor arról beszélt, hogy szó sincs lehúzásról. az - esetleg - megítélt kártérítésből nem húz le lóvét, pusztán nullszaldósra hozza ki a védelmet. komolyan ezt mondta, élőben, bele a kamerába. tán hétfőn. mi változott azóta? lemaradtam valamiről?

Illúzióromboló kockacukor 2010.10.28. 11:13:51

@molnibalage: ..."Az Index azt írja, hogy "A kártérítési ügyekre szakosodott amerikai sztárügyvédek ennek többszörösét is elkérik, különösen, ha a per kimenetele nem olyan egyértelmű, mint az iszapkatasztrófa áldozatainak esetében.", "...

Innen vettem, hogy egyértelmű.

2010.10.28. 11:13:54

@Marcellusca:
Nem értem, hogy ennek mi köze van az együttérzéshez. De te biztos tudod...

Kicsit Karcos 2010.10.28. 11:14:13

"Hozzáteszem, egy ügynél egy dologra egy szakértő kell (vagy lehet). Ha egymaga pereskedik valaki, akkor is egy, de ha 500-an bízzák meg ezt az ügyvédet, akkor is egy."

Ha mindenkinek szétkúrta a mosógépét a marónátron meg az iszap, és kártérítést szeretnének érte, akkor hány mosógépről kell levezetni, hogy pontosan hány forint kárt okozott benne a szmötyi?

Az igaz lehet, hogy a kárfelmérés már megtörténhetett, mert az Aegon pl. ingyékárfelmérőket küldött ki az elöntött területekre, de ha jól gondolom, még be is kell bizonyítani egyesével mindenről, ami után kártérítést kérnek, hogy a károsodás milyen összefüggésben volt a MAL milyen tevékenységével. Azt is meg kell szakérteni, hogy mennyi volt az eredeti értéke a károsodott cuccoknak. Kiba sok szakértői dolog van sokszáz ház elöntésekor, ez nem 1 eset, hanem legalább sokszáz, de inkább sokszázszor soktíz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.10.28. 11:14:14

A vicces ezekben az emberekben, hogyha valaki agyonlőné, semmivel sem lenne rosszabb ez az ország.
Sőt!

Marcellusca 2010.10.28. 11:19:37

@csíz: Nem fárasztom magam. Már leírtam.

2010.10.28. 11:21:06

@Kicsit Karcos:
Megint megkérdezem: volt már ehhez hasonló pered?
Egyébként tök egyszerű. A legtöbb háznál volt biztosítás X összegre. (Akinek nem, az már gázosabb, de azt nem tudom sajnálni, aki nem köt biztosítást a házára.)
Ha bement az iszap, és a biztosító kárfelmérője azt mondja, hogy totálkár, akor a biztosításon szereplő összeg a minimum, amit fizetni kell a másik félnek. Annál már csak több lehet.
ha a házadat 12milára biztosítottad, nincs az a biztosító, aki ez után ne mondaná azt, hogy legalább 10-et ne kapj belőle.
Nem fognak lemenni mosógép szintig, ezt elhiheted. Egyetlen bíró sem lesz olyan hülye, hogy ilyen részletességggel végigmenjen több száz ember "a-pincében-volt-egy-hajdú-mosógéepm-amit-öreganyám-hagyott-rám" részletekig. Ez csak akkor jöhetne szóba, ha az ügyvéded béna és a másik fél szétcincálja a tárgyaláson.

2010.10.28. 11:22:41

@Marcellusca:
Ja, az _mind_ az volt? Részvétem... :)

2010.10.28. 11:24:02

hiéna geci! dög szagra gyűl az ügyvédhad. :-(

Hurri Kán 2010.10.28. 11:28:46

@csíz: csak azt felejted el, hogy erre a biztosítás nem biztos hogy kiterjed! Akkor csak a kártérítés marad.

Virág et. 2010.10.28. 11:32:17

Csak én nem értem mi a hiszti tárgya? Emberek, ha sokallják az ügyvédi díjat, akkor másik ügyvédet kell keresni! Mi a nem etikus meg nyerészkedés? Csak Magyar György van ügyvéd a világon? Senki mást nem lehet megkeresni?

Egyébként az 50 000 Ft óradíj, mint elképesztő, az csak a szerző tájékozatlanságáról beszél. Nemzetközi ügyvédi irodák ügyvédi óradíjai 200-400 euro körül mozognak. Plusz ÁFA. És ez mind semmi egy büntető ügyes sztárügyvéd akár többszázezres óradíjához képest.

"Ennyi óradíjat a szívsebész nem kér a szívműtétnél..."

Nem, csak kb fél milliót egy szimpla bypassért. Nettóban, adómentesen. És ez nem tipp, hanem életből vett tanulság - ráadásul a szívsebész mindezt a fizetésén felül kapja, mert neki a TB is fizet, az ügyvédnek meg nem.

Kicsit Karcos 2010.10.28. 11:42:16

@csíz:

"Megint megkérdezem: volt már ehhez hasonló pered?"

Nem.

"A legtöbb háznál volt biztosítás X összegre. (Akinek nem, az már gázosabb, de azt nem tudom sajnálni, aki nem köt biztosítást a házára.)"

Ha volt is, az csak a házat biztosítja. Ha viszont van károkozó, akkor neki kell fizetnie, nem a biztosítónak, vagyis ez irreleváns érv.

"Nem fognak lemenni mosógép szintig, ezt elhiheted."

Ha nem mennek le a mosógép szintjéig, akkor az elkúrt mosógép miatt nem is lesz kártalanítva senki. Kártérítéshez ugyanis be kell bizonyítani a károkat. Tipikusan kár érte a telket, a lakást, a háztartási gépeket, a bútorokat, a szőnyeget, stb. Ezt mindet külön be kell bizonyítani, hozomra senki nem fizet, és ez természetes is, már amikor már perig megy a dolog, mert nem ismeri el valaki a károkozását, és nem tesz nagyvonalúságról tanúbizonyságot, hogy ne kelljen gecizni a részletekkel.

eFigyelő 2010.10.28. 11:46:44

Remélem agyargyögy a sikerdíja reményében nyomott legalább egy SMS-t, á 250 Ft.

eFigyelő 2010.10.28. 11:47:33

Azt is remélem, hogy nem az összegyűjtött adományokból fizetik ezt a hiénát!

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.10.28. 11:50:01

Pofátlanságnak tartom, hogy ennyire túlfizetett néha az ügyvédi pálya. Semmiféle értékteremtő képessége nincs az egész ágazatnak. Semmi más az egész, mint egy igen bonyolult logikai játék, ami sokszor szart sem ér, mert a bírók egy részére egy üveg tejet sem bízénk, olyan ítéleteket hoznak.

A magyar jogrendszere is egy rossz vicc. Pl. az lehet szakértő, aki a rendőrségi listán rajta van. Nem számít az sem, ha egy nímad hazug balfasz, de a Nobel díjas fizikus szakvéleménye jogilag semmit sem ér, ha nincs rajta a listán.

STb.

Hányok az egésztől.

2010.10.28. 11:52:17

@gyvy:
Te meg csak azt felejted el, hogy itt csak a bizonyítási eljárásról beszéltünk, nem pedig magáról a kártérítésről.
(Bakker, tényleg tenni kellene most már az oktatásért valamit, mert piszok sok mostanában a funkcionális analfabéta...)

@Kicsit Karcos:
"Nem."
Akkor nem sok értelmét látom magyarázni. majd ha te is ülsz bent pár ilyen tárgyaláson, látni fogod, hogy hogyan zajlik. Bár inkább ne próbáld ki, mert nem jó.

"Ha viszont van károkozó, akkor neki kell fizetnie, nem a biztosítónak, vagyis ez irreleváns érv."
Egyáltalán nem irreleváns, mivel itt az összegről beszéltünk. És a biztosítás meghatározott összege elég alap lehet, hogy meghatározza a ház értékét.

"Ha volt is, az csak a házat biztosítja."
Erre azért ne vegyél mérget. A biztosítás típusától függ a biztosítandó összeg is. Ebben benne lehet csak maga a ház is, de benne lehet a házban lévő TV, hifi meg a többi is. Unokatesómnéknak is fizette nemrég a biztosító a DVD lejátszót, TV-t meg egyebeket.

De mondom, menj el egy ilyen tárgylásra, és nézz szét.

Jimbo75 2010.10.28. 12:05:50

Amikor meghallottam, hogy perre mennek, már akkor mondtam, hogy vagy Magyar vagy Lychy vagy hogy hívják fogja vinni az ügyet....
Akkor nőtt volna nagyot a szememben, ha ezt elvállalja ingyen, ne mondja nekem senki, hogy nem sok tízmillió a vagyona már így is.....

Virág et. 2010.10.28. 12:06:17

@molnibalage: Nem szabad egy kivételes esetből és egy média által felkapott ügyvédből kiindulva az egész szakmáról ítéletet mondani. A többség ennél jóval szerényebb körülmények között él vagy éppen vegetál.

Ez kb olyan, mintha valaki a belvárosi plasztikai sebész milliós műtéti díjából arra következtetne, hogy nincs is semmi baj a hazai egészségüggyel, a dolgozók szépen meg vannak fizetve.

igazságos 2010.10.28. 12:09:43

Hát igen, mit is várhatunk az ügyvédektől. Ők is a károsultakból élnek. De mindenki tegye a kezét a szívére, és mondja azt, hogy ő nem csinálná-e ezt, leszakítaná a lóvét magának. Na ugye, hogy igen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.28. 12:10:51

Magyar Györt tanulmányozza az "emberség" és hasonló szavakat.
Még akkor is, ha a MAL fizet, jóérzésű ember ezt elvállalja ingyé.

Remélem, több ügyvéd is rákattan a dologra, köztük normálisak is...

arlequin 2010.10.28. 12:16:50

@f.m.j.: én már csak ilyen régimódi vagyok ;-D
még a dinoszauruszokkal is pacsiztam annakidején, egyikével-másikával még sakkozni is lehetett...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.10.28. 12:17:59

@Virág et.: Hát, aki nekem elvállalta a tavalyi balesetemet, az igen rendes volt.
A pert kb. elvesztettük (simán meg volt kenve a bíró b+, az ügyvédem olyan beszédet rittyentett, hogy abban hiba nem volt), és minimális díjat kért.
Aztán ő intézte a lakásvásárlásomat is, teljesen korrektül, szintén nem lehúzósan.
Teljesen meg voltam lepve.

Jim Raynor 2010.10.28. 12:19:01

@csíz:

biztosítás.

egyrészről, amennyire én tudom, az ember által okozott (tehát nem természeti) katasztrófára egy átlagos lakásbiztosítás nem terjed ki.

másrészről, karcosnak igaza van, hidd el, lemennének a mosógép szintig. és ha bíróságra kerülne az ügy, a bíróság is lemenne addig, mert megítélni csak az igazolt kárt tudja.

kenya5 2010.10.28. 12:23:47

Sokanirnak hülyeséget Mo on élünk MGY esetleg bevasal sokat a károsultnak de az lenne korekt ha a mAL fizetné őt!!!

stikasz_1 2010.10.28. 12:28:17

csíz: Látom, nagyon benne vagy a témában. Bár kétlem, hogy bárkinek lennének pontos adatai, Dr. Magyar minden pert megnyer-e, vagy időnként éppen úgy pofáraesnek az ügyfelei mint bárki másé. Hozzáértésed lenyűgöző, minden részletre kitérsz, mert az ügyvédi iroda szörnyű nagy költségei közt zárójelben megemlítetted a reklámköltséget. Érzésed szerint mennyit költött ügyvédi reklámra nagyságrendileg mondjuk 2000-2008 között a sztárügyvéd? Csak hogy tisztán lássuk, milyen költségekről beszélünk.

guma 2010.10.28. 12:29:40

@Marcellusca:

Gyorsan feladja! :(
Szabad ezt. :))))

2010.10.28. 12:35:33

Egy fontos momentum kimaradt: a blogszerző "gazdája" Dr Bárándy .....

becike4 2010.10.28. 12:36:20

Magyar György egy igazi tetű.

Geza 2010.10.28. 12:41:17

Na jó, akkor most nem tartom vissza a gőznyomást. Itt a tutifrankó, gyerekek, ennyit kéne tenni mindössze:

Jelenleg kis hazánkban sorkötelesség nincs, de hadkötelesség _van_, azaz szükség esetén bárki (ismétlem: _bárki_) berántható. A szolgálat meghatározásánál az eü. alkalmasságot figyelembe kell venni, de akkor is mindenképpen behívható.
Nosza, akkor hát a MAL teljes vezérkarát plusz ezeket az ügyvédeket szépen _mind_ berántani, hivatkozva arra, hogy pl. 'lényegi ismerettel bírnak a helyzetről' és ugye még rendkívüli állapot van (de ha nincs is, az csak egy tollvonás).
És ha már kincstári ruha van rajtuk, akkor biza nem a Ptk. érvényes rájuk, hanem az SzT :) !
Azaz például oda megy és azt csinálja, ahová vezénylik és amit parancsba kap, és ha netán ne adj' Isten azt találja mondani, hogy 'nem', akkor az ugye parancsmegtagadás, ami még normál időben is beutaló a Fő utcába, aztán meg 6+ év csücsi, rendkívüli állapotban meg... szóval én még olyanról nem hallottam, hogy ezt az alpontot valaha is elő kellett venni az elmúlt pár évtizedben.
Hasonlóképpen ugranak az olyan 'polgári' jogok mint pl. nem köteles magára v. hozzátartozóra nézve terhelő tanúvallomást tenni, mert kap egy parancsot, miszerint írjon le mindent, és ha egy nyüves névelőt kihagy, akkor az már 'hanyag teljesítés', a vonatkozó retorziókkal.

Faszér' kell itt szórakozni a Ptk. nyújtotta sunnyogó-ösvényekkel? Berántani, az SzT. jó öreg fekete-fehér módján irányba vágni a dolgokat, oszt kész.

Arról már nem is beszélve, hogy a 'sztárügyvéd urak' milyen képet vágnának, amikor egy talpas őrmester annyit szólna a méltatlankodó cirádáikra szelíden, hogy 'kuss!', és nekik biza súlyba kéne tenni a lepcses bagólesőt :) ! (- 'De hát...' - 'Mondom KUSS!!!')

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.28. 12:41:29

@stikasz_1: "Dr. Magyar minden pert megnyer-e, vagy időnként éppen úgy pofáraesnek az ügyfelei mint bárki másé" - lehet, hogy erről praktikus lenne megkérdezni Ambrus Attilát :)))

mert abban az esetben ha jól tudom a max 15 évet kapta a "viszkis" :)))

Marcellusca 2010.10.28. 12:41:50

@guma: Leírtam álláspontom.
Többször is.
Nem érti.
Nem AKARJA érteni.
Ennyi. :)))

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.10.28. 12:43:17

@Virág et.: Persze, minden kezdtet nehéz. Annak aki bent van a körben nos, én még nem láttam "tengődő" ügyvédet...

Egyébként nem csak Magyarországra értem ezt, hanem az egész világra. Egyszerűen nevetségesnek tartom az egészet.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.10.28. 12:46:16

@igazságos: Nem tudom. Soha nem kerültem ekkora összegnek a közelébe sem. Azon felül - gyanítom - hogy vagyonom és életszínvonalon semmilyen szinten nem közelíti magyarét. Vannak olyan dolgok, amit pénzhiány miatt nem tehetek meg, de viszont pl aközött, hogy 50 vagy 60 millióm van, nem hiszem, hogy van eltérés. Ettől még nem tudok pl. saját vadászgépet venni, hogy azzal repedjek vagy egész más extrém dolgokat csináljak.Annyi pénzt ilyen húzásokkal sem lehetne osszeszedni. Ergo nem hiszem, hogy ilyen lennék.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 12:47:56

@Kicsit Karcos:
arról nem beszélve, hogy a telek értéke x/m2 azonban a telken megtermelt termények, állatok, a műhelyben végzett munka értéke mennyi is lenne folyamatosan, mennyi a kiesés, mennyi az a veszteség ami az új helyen jelentkezik, ha egyáltalán az új lakhelyen lesz rá lehetőség. mekkora a mentális veszteség kárértéke, a szülőház, a szülőföld, az élet elvesztése után?

A kártérítésnek erre is ki kell terjednie, nem csak a biztosító pénzére, sőt kifejezetten erre kell kiterjednie.
A biztosító az más tészta, az majd maga elintézi a mal felé a dolgot, miután fizetett az embereknek a biztosításuk után. Biztosítási ügyeket nem szabad a mal felé indított kártérítési perekben felemlegetni jelen esetben. Semmi köze hozzá.

Magyar bekaphatja.
Ha azt mondja, vállalja az ügyet, mert ő celeb ügyvéd, és a média, az ismertség segítségével tud nyomást gyakorolni az alperesekre, ezért elkéri a költségeire a pénzt, amit igazol számlával, és emellé, mert együtt érez és segíteni akar, dolgozik, az általa képviseltek belátásuk szerint siker esetén jutalmazzák a munkáját, nem pedig kér a hasonló esetekben méltányos összegnél kétszer többet, akkor azt mondanám korrekt, és OK.
De ez még akkor is, ha nem lenne a szokottnál magasabb összeg, csak a bevett, megszokott, 5-8% akkor is azt mondanám, hogy egy fasszopó, aki mások nyomorultságán, rászorultságán nyerészkedni szándékozik. A segítőkészség olyan távol áll tőle mint zsidó pénzváltótól az adakozás ötlete.

lomposfarkas 2010.10.28. 12:48:12

Valaki mesélje el nekem, mint erősen laikusnak, hogy mi a halált jelent az 50 ezer/óra? Ha délben kinyit az ügyvéd pár aktát, akkor estére már negyedmillióval lógok neki, vagy hogy?

satho 2010.10.28. 12:48:27

Hát igen ! Ez mindennek az alja!
Ez az ember ugyan olyan pénzhajhász, mint a MAL. Semmi sem számít csak a rivaldafény és a milliárdok..... a többi le van sz@rva....

Gyurikám, gratulálok! Fantasztikus vagy! Kolontárra menet, kívánok neked egy jó kis Final Destinationos balesetet :) Hehe......

kenya5 2010.10.28. 12:48:29

Van olyan ügyvéd aki ingyé válalja kedves komentelő!

Nelégy naiv:)

kenya5 2010.10.28. 12:54:47

Valaki felemlitette hogy akinek biztositása van?na azis gond mert ilkyankor a biztositó keresi a kiutat és leszarja az ügyfelet sajna:( am tapasztalat énis jártamigy kifizetett rewngeteg szakértői dijat hogy nekem ne legyen igazam és a végén kb 70%on megáltam,na ilyenkor lehet jólenne magyarúr éa akkor 130%on kifizet és kifizetem őtis.de saját zsebből maffia ellen menni nehéz.Mielött valaki véleményezio a károsultakat csak tapasztalatból tegye mert legjobb jóindulat melettis m,ellényul.

Eric_Cartman 2010.10.28. 12:55:15

Sztárügyvéd, bazdmeg.... Kérdezze meg valaki Ambrus Attilát, aki 200 éve ül és van még neki 300. Ez akkora sztárügyvéd, mint a sztártoxikológus Zacher, aki mindent hajlandó 2 perc fókuszért. Emberek, nem az a sztár, aki a tévében van ! Eeeezzz ????? Úristen.

Hurri Kán 2010.10.28. 12:56:23

@Eric_Cartman: mondjuk azért amit az Ambrus csinált Köztársasági Érdemérmet nem lehet elvárni...

kenya5 2010.10.28. 12:56:59

@satho: tudom hogy pézhajhász magyarur de lehet az ügyfeleit nem verik át a MAL-osok!

Eric_Cartman 2010.10.28. 13:02:11

@gyvy: Nem is ez a lényeg, hanem hogy egy "sztárügyvéd" 2 évet csinált volna belőle. Az a barom meg jobban járt volna, ha kirendeltek volna neki egyet.

hoplita 2010.10.28. 13:06:46

Nos.....úgy láccik, hogy Kolontáron és környékén nem figyelték az elmúlt évek kiemelt ügyeit...
Magyar "úr" exponálta magát többek között a Zsanett-ügyben is, mint a rebaszosok védője.
Basszus.......
Amíg van lószar, van veréb is.
Eddig még egy vasat nem küldtem.......ezután sem fogok.
A kolontári parasztok meg beszélgessenek Zsanettel........vagy basszák meg fizetségül ezt a görényt.:)

hoplita 2010.10.28. 13:15:12

@lomposfarkas:
Hát magyarúrnál kábé....:)))

MacPhisto 2010.10.28. 13:22:02

Idióták. Fel tudjátok fogni, hogy az eljárás költségeit, IDEÉRTVE az ügyvédi költségeket a PERVESZTES fél fizeti? Magyart a MAL Zrt. fogja kifizetni, ha a bíróság is megalapozottnak látja a perköltségigényt, persze az idézett IM r. fényében.

sz4sz4 2010.10.28. 13:24:04

-Ügyvéd úr mennyibe kerül önnél 3 kérdés?
-Ötvenezer forint.
-Nem sok ez egy kicsit???
-Szerintem nem. Mi a harmadik kérdés?

Jimbo75 2010.10.28. 13:31:24

@MacPhisto:

Csá Mac, támadóügyvédek gyöngye:))
De a sikerdíjat már nem a MAL fizeti, hmm?:))

Disznó Úr 2010.10.28. 13:33:04

Úgy tudom, hogy egyébként a jogászok körében egyáltalán nem örvend MGY semmilyen elismertségnek. Van más ilyen médiaügyvéd, aki szintén nem egy szent, de azért nála nívósabb. Gondolom nyomult, előtérbe tolta magát (állítólag a devecseri polgármester is kiajánlotta már az első lakossági fórumon).

Elég ránézni és meghallgatni amit mond. Aki szerint egy intelligens ember benyomását kelti, az tegye fel a kezét! Az eddigi felkapott ügyei sem arról tanúskodnak, hogy egy zseniről van szó, bár az igaz, hogy nem mindig a teljes felmentés, avagy pernyertesség a siker.

Jó helyen, jó időben, jó kapcsolatokkal, jó háttérrel. Mint sok más esetben. Ennyi.

Petrow 2010.10.28. 13:33:42

A Firefox mondta ki a végszót, úgy ugrott a scroll, hogy a versike alatt állt meg, fehéres csíkban egyetlen szó állt: "Kész".

hoplita 2010.10.28. 13:34:23

@sz4sz4:
Régi poén, de nagyon jó....mindig felröhögök, mikor olvasom-hallom...:DD

Egyéves Önkéntes 2010.10.28. 13:40:48

@Megszivtam: :D

amúgy korrekt lesz látni, hogy a 10 pár felajánlott gumicsizmából 1,3 pár a magyar györgy lábán lesz :)

MacPhisto 2010.10.28. 13:42:36

@Jimbo75: De igen. Mi más lenne a perköltségigénye a felperesnek?

Énbagoly 2010.10.28. 13:45:23

@Disznó Úr: Azok az ügyvédek, akiknek komoly ügyfeleik vannak, nagyon nem szeretnek szerepelni a médiában. Legalábbis tudtommal, egy nemzetközi cég pl nem akar bulvárújságokban szerepelni az ügyvédje révén.
Elhiszem, hogy a többiek nem kedvelik az állandóan médiában nyomuló társaikat.

@EÖ: pedig még az is lehet. :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 13:48:22

@MacPhisto: szakértői díjak, munkadíj, utazási költségek, irodafenntartás, szállás, adminisztráció díja, telefonktg. stb :)

Péter51 2010.10.28. 13:48:33

@csíz: Magyar doktor ügyvédbojtárjaként megdolgozol a fizudért....
Esetleg még kapsz egy simogatást is a buksidra,okoska.

Egyéves Önkéntes 2010.10.28. 13:49:03

Van egy ismerősöm, aki nem a házat veszítette el, hanem mindkét lábát, ami azért lássuk be jóval szarabb. Őt is megkereste egy ügyvéd, aki 15%-os sikerdíjért perre ment volna a felelőssel.
Mindenki eldönti, hogy akar-e pereskedni és ha igen, akkor milyen ügyvédet és mennyiért fogad.
szerintem magyar györggyel még így is többet kaszálnak, hogy 13%-ot levesz belőle, mint valami kezdő bénával.
az ügyvédi szakma nem szép, de ezt eddig is tudtuk. szóval álszent ez a blog kicsit.

ugyanaz pepitában, ha egy családnak meghal a gyereke balesetben, akkor leszarják a tévék, cégek, mindenki
ha úgy hal meg, hogy sokan (deutschlandberg), akkor meg mindenki gyűjt nekik pénzt
pedig a családra lebontva ugyanakkora a tragédia.

dr.C. · http://www.ingatlanjog.hu 2010.10.28. 13:49:20

ha én ez jól értem, Magyar kipereli a károkat ÉS a 13 %-ot a MAL-ból. Ha Ő ingyen csinálná, akkor kiperelné a károkat. Hol járnak rosszul a devecseriek? Sehol. Magyar jól jár, az kétségtelen...

mezítlábasfellebbezés 2010.10.28. 13:56:38

2010.október 4.: "Kedves György, hallotta, mi történt Kolontárnál? Átszakadt a zagytározó gátja, meghaltak már páran és hatalmas a környezeti kár is"
"ó, valóban? Szegények... Az uzsonnám készen van már?"
"Persze, tessék"
"Hmmmmmm... nyamnyam-böfffffffffff" - "heuréka! Jolikám, mikor szerepeltünk utoljára a sajtóban?"
"Szerintem túl régen..."
"Bööööööööööfff - Akkor készítse elő nekem kérem a bömöst, de az x6-ost, ne a kicsit, indulok Kolontárra, régi fényem helyre kell ám állítani, és új órát is kell vennem. Meg nyaralni sem voltam már egy ideje a kontinensen kívül. Jolika közben kérem legyen szíves a szokásos szerződést előkészíteni, te meg fiam (jelölt) gyűjtsd össze a szokásos szegény kisemmizett reménytelen embereknek szánt lózungjainkat!"

Hát én valahogy így képzelem.

MacPhisto 2010.10.28. 14:01:49

@Conv: Igen ezek mind. Ezek a perrel felmerült költségek + a jogi képviselet díja teszik ki a perköltséget. Hadd ne idézzek már Pp-t.

Falusi (törölt) 2010.10.28. 14:05:54

ez a "magyar úr" mit ajánlott fel?
nem volt egyetlen jóérzésű ügyvéd sem a nagy hazafiak között, aki elvállalta volna ingyen?

Egyéves Önkéntes 2010.10.28. 14:08:32

@Falusi: áruld már el, hogy miért kellett volna pont most ingyen elvállalni és miért nem olyan esetben, amikor valaki elveszíti a családját autóbalesetben (ez szinte naponta előfordul) vagy amikor megölnek valakit (ez is elég sűrűn előfordul) vagy amikor leég a háza valakinek?
mitől más ez a sztori EGY család szemszögéből nézve??

maxwell murder 2010.10.28. 14:11:51

poén ez az Alvin idézet a végén:)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 14:13:29

@MacPhisto:
úgy vélem az igazságügyminiszteri rendelet 5%-os sikerdíj elvárhatóságához képest ez a 13% kicsit magas nem? :)
@EÖ: nem kell ingyen elvállalni, csak ilyen esetben a legtöbben segíteni szeretnének, és ez az én szótáramban nem azt jelenti, hogy 2,5-el megszorzom az általános sikerdíjat :)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 14:14:44

@Falusi: volt, van is, a nemzeti jogvédő szolgálat, ha jól tudom... csak ugye őket nem ajánlotta a falugyűlésen a polgi, mint a legjobb lehetőséget :)

Egyéves Önkéntes 2010.10.28. 14:16:42

@Conv: persze segíteni kell, az tiszta sor
de miért nem kell segíteni annak, aki nem csoportosan szenved el valami bajt?
nem emlékszem, hogy bárki gyűjtene Kovács 23 János családjának, mert elütötte a traktor

guma 2010.10.28. 14:22:35

@EÖ: Na ezt ne @Conv: -on kérd számon!

Egyéves Önkéntes 2010.10.28. 14:24:57

@guma: mégis kinek válaszoljak, ha ő szólt hozzám?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.10.28. 14:25:31

Ha Magyar ügyvéd úrnak sikerülne 7 692 307 692 és 30 fillért kiszedni a MAL Zrt-ből, pont meglenne neki az 1 milliárd forintos sikerdíj!

Hajrá Gyuri !

Heinz-Günther 2010.10.28. 14:26:36

Sztárügyvéd és jó ügyvéd, ez a két fogalom szinte biztosan kizárja egymást.
Jól felkészült és lelkiismeretes ügyvéd hacsak lehet, nem szerepel semmilyen médiában. Komoly ügyfelek nem jönnek oda, ahol a várószobában Ambrus Attilával és társaival találkoznak. Ugyszintén nincs olyan felkészült és lelkiismeretes ügyvéd, amelyik egymástól olyan messze esö jogterületeken, mint a polgári jog és a büntetöjog müködne.
Az ügyvédi dijazásról, összehasonlitásképpen: pl. Németországban az ügyvédek kettö- és négyszáz € között óradijt számolnak fel. Viszont egy irodabérlet négyzetméterenként € 15,00 töl felfelé kezdödik, és egy kezdö titkárnönek € 1.500 brutto körül kell fizetni. Az egyéb járulákos költségek is jóval magasabbak, mint Magyarországon.
Sikerdij kikötési pedig TILOS! Aki ellen vét - és rajtakapják - azt kizárják a kamarából és eltiltják az ügyvédi hivatás gyakorlásától

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 14:27:06

@EÖ:

nos, szerintem ennek igen egyszerű a magyarázata; akiről nem tud csak a család, vagy a közeli környezete annak nem szoknak segíteni (ez ebben a formában nem igaz, mert a család, az ismerősök szoktak) viszont amikor ekkora tragédia történik, mint a jelenlegi is, akkor többen mozdulnak segíteni a nagy számok törvénye alapján. Tudod, amikor valaki segíteni akar, akkor azt nem úgy teszi, hogy nagyobb haszna legyen rajta, mint amikor nem segíteni akar :)
Magyar esetében erről van szó... nem arról, hogy bárki számon kérné, hogy miért nem ingyen segít.

guma 2010.10.28. 14:27:37

@EÖ: Vannak mindig civil kezdeményezések.
Meg kell találni a módot - ez most más téma. Bocs!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.10.28. 14:27:39

@Virág et.:

Magyar György = nemzetközi ügyvédi iroda ???

mese-mese-meskete 2010.10.28. 14:28:20

Tételezzük fel, hogy a MAL ártatlan. Az állam tehet arról, hogy előírta a résgát építését, ami a vízáramlási viszonyokat olyanná tették, hogy a talaj megcsúszott. (Mondjuk ahol a partfal leszakad, viszi magával a házakat is.) Ebben az esetben a kártalanítás az állam feladata szerintem. (A partfalomlásnál is!) Az ügyvédek ezért akkor járnának el helyesen, ha a MAL mellett az államot is perbe fognák. Így előfordulhat, hogy a szakértői vélemények alapján a MAL-t felmentik, akkor újra kellene pert indítani immár az állam ellen.
Egyébként a bosszút lihegőknek mondanám, hogy a tulajdonosok magánvagyona elsősorban maga a MAL, tehát azt tudják elkobozni (rekvirálni, államosítani stb.) Főleg az utóbbi szándék látszódik, nem véletlen, hogy Bakondit oda rakták.

guma 2010.10.28. 14:28:53

@Conv: Szinte egyszer válaszoltunk :)))

Egyéves Önkéntes 2010.10.28. 14:31:14

@guma: te valami témafelelős vagy itt?

@Conv: sajnos pont az van, hogy nagyon sokan azért segítenek, hogy a tévé mutassa őket. Aki igazán segíteni akar, az az ajtó alatt csúsztatja be.
amikor a cégvezetők-polgármesterek a kamerák előtt adják át a cuccot az reklámgyanús
más kérdés, hogy aki kapja, annak mindegy

mezítlábasfellebbezés 2010.10.28. 14:32:03

Hidasi közben nyer egyet... teljes kussban. Így sokkal elegánsabb azért... index.hu/belfold/2010/10/28/tizmillios_karteritesre_koteleztek_a_malt/

MacPhisto 2010.10.28. 14:34:42

@Conv: De az, de egyébként az szerintem nevetségesen alacsony, a felsőbb sávokban meg pláne. A szerződés úgy lenne teljesen korrekt, ha a bíróság majdani ítéletében is elfogadott díj lenne a plafonja, tehát az igény 13% lenne, de csak akkor jár, ha meg is ítélik. Ha csak mondjuk 9%-ot ítél meg, akkor annyi. Így tényleg nem a károsult fizetne.

De mindegy is, az ügyvédi munkadíj szabad megállapodás tárgya.

MacPhisto 2010.10.28. 14:37:14

@mezítlábasfellebbezés: Ja így van, sokkal elegánsabb. Mondjuk a Hidasi tényleg kurva jó, ellentétben egyesekkel...

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 14:38:47

@EÖ:

nos akkor ennek fényében amit most írtál és annak fényében, hogy az igazságügyminiszteri rendelet 5%-os sikerdíj összeget tartalmaz, bekaphatja-e magyar györgy? :)
át vannak-e verve a palánkona károsultak?
Át tudnak-e menni a nemzeti jogvédő irodához (vagy bárkihez) anélkül, hogy az eddig elvégzett munkáért (adatfelvétel, szerződésegyeztetés és kötés, stb el ne kérne 3 órányi azaz 150 000 ft munkadíjat magyar györgy irodája, attól akinek az utolsó fillérje, megélhetése, lakhatása is oda veszett a katasztrófa során?
megmondom; nem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 14:42:55

@MacPhisto:
a felsőbb sávokban mitől alacsony?
minél magasabb a kártérítés összege annál több az 5% is nem?
vagy valami egyedi matematikai törvények vonatkoznak az ügyvédi sikerdíj számításokra? :)

vomit 2010.10.28. 14:56:46

az orankent 50ezer az ugye karosultankent ertedo?

2010.10.28. 15:04:09

@Jim Raynor:
"egyrészről, amennyire én tudom, az ember által okozott (tehát nem természeti) katasztrófára egy átlagos lakásbiztosítás nem terjed ki."
Egyrészről ki a lópikula beszélt arról, hogy a biztosítónak kelene ezt kifizetnie? Ennyire nem megy az írott szöveg értelmezése? Rugaszkodj már neki még egyszer, meg esetleg az előzményt is olvasd el, hátha másodjára megérted, amit írtam.

"másrészről, karcosnak igaza van, hidd el, lemennének a mosógép szintig. és ha bíróságra kerülne az ügy"
Igen, én már csak hinni szoktam. Semmi taapsztalat, semmi logika - csak szigorúan a hit. Hiszen úgy érdemes vitázni, meg hát a Biblia is megmondta, hogy hit által üdvözül az ember... No comment.

@stikasz_1:
Látom, neked is problémád van a szövegértéssel. De sebaj, majd ha eljutsz az általános iskola 3. osztályába, talán javulni fog a helyzet. Addig meg olvass sokat, mert hasznodra válik. Sok sikert!

@Péter51:
Én meg üdvözlöm anyukádat. Tudod, nagyon sajnálom szegényt, hogy gyereket várt, közben meg csak te érkeztél. Rettenetes lehetett neki, őszinte részvétem. A kölcsönkért csúzlit pedig, amivel etetett téged gyerekkorodban, nyugodtan tartsd meg Petike, és ha tudod, nyugodtan lődd fejbe magad vele. Szia!

***

Komolyan mondom, tele az internet funkcionális analfabétákkal. Leír az ember nekik pár összetett mondatot, de egy büdös szó nem sok, annyit nem értenek belőle. Kiragadnak részleteket, utána hörögnek rá egy sort; de hogy az írás konkrétan miről is szólt, vagy hogy mi volt az előzménye, arról fingjuk nincs a nyomorékoknak.
Ennyi barmot ritkán látni egy helyen, de most komolyan. ... Egyre kevésbé csodálkozom azon, hogy ez lett a választás eredménye. De már az ország jelenlegi állapotán sem csodálkozom sokat. Ahol ennyi agyhalott barom van, aki még olvasni sem tud rendesen, ott nagy jövőt nem jósolok az országnak.

Lesből Támadó Szárítókötél 2010.10.28. 15:04:44

Nem kötelező Magyar doktorhoz menni; aki viszont mégis őt választja, ne panaszkodjon.

Kósza 2010.10.28. 15:07:00

Nem értem, miért vannak a zemberek felháborodva, a tisztességes, jóravaló, jogvégzett emberek mind ott ülnek a kormányban, vagy a kormányzó párt frakciójában.

Kósza 2010.10.28. 15:14:17

@vomit: szerintem pertársaság van, ergo, ha van 100 tag, akkor nem 100x50k az óradíj, hanem szumma 50k.

nyugatioldal 2010.10.28. 15:16:38

Nemtom mit vagytok kiakadva. Az hogy ki mennyit fizet (egyáltalán ki a hibás) egy luxus ebéd mellett fog eldőlni, Bánáti, Magyar és vmelyik Bárándy között. No most eccerű a képlet: Gyuri bácsi odabökte a falusiaknak, hogy ugye nem gondoljátok, hogy dr. kispistajózsi le fog tudni ülni a Bánátival egy asztalhoz, azt se tudja, hogy a Jani unokájának mikor van a szülinapja... Na én tudom, ergo 15% lesz, de engedek 2%-ot mer' Magyar vagyok oszt jó napot...

2010.10.28. 15:16:59

@Lesből Támadó Szárítókötél:
"Nem kötelező Magyar doktorhoz menni; aki viszont mégis őt választja, ne panaszkodjon."
Ott a pont! Valaki már említette nemrég: van vagy 10ezer ügyvéd az országban. Lehet válogatni. De akár saját maga is elvállalhatja a saját képviseletét a tárgyaláson ... csak nem árt felkötnie a gatyót, mert nem biztos, hogy jól jön ki a végén.

Nem akarom Magyart védeni, mert az én szememben ő is csak egy, a több ezer féreg jogász közül. De azért nem ártana helyrerakni az előítéleteket.

csoko20 2010.10.28. 15:40:57

Nem egy Petrocelli...

kuciber 2010.10.28. 15:46:34

Bocs!
Jól látom, hogy ez egy formanyomtatvány és sehol sincs adat arról, ki és mivel bízta meg az irodát?
Akkor miről folyik itt az "értelmes" vita?

lüke 2010.10.28. 15:50:07

oda küldi a whiszkist?

Kivlov 2010.10.28. 15:56:11

"Kifejezetten jól járnak az ügyvédek szerintem..."

miért kell ezen meglepődni??? minde válsággal, katasztrófával van aki jól jár. ennyi, ő is pénzből él...

capor_ 2010.10.28. 16:00:10

Lehet itt mosdatni, hogy ügyvédi költség meg minden. De azért 13% egy elég alacsony kockázatú pernél (értsd csak az összeg nagysága a kérdés) pofátlanság. Ráadásul, hogy az emberk többsége nem magasan képzett és elkeseredésükben mindent aláírtak volna...

Kicsit Karcos 2010.10.28. 16:09:24

@Geza: egy dologban szerintem tévedsz., tudtommal van sorkötelettség Magyarországon, csak felfüggesztették a sorozást. A többi jogos!

@Conv: nincs hozzáfűznivalóm, 10/10 körüli.

@zero: szerintem sokan vagyunk itt, akik szurkolunk az ügyvédúr milliárdjáért... szép dolog ez a nagy segítőkészség.

Parmezanidész · http://bemorgo.blog.hu 2010.10.28. 16:15:12

Igazságtalanok vagytok. Magyar doktorrr házát pont 13%-al számlázzák túl a kőművesek, mert hallottak erről az ügyről. És úgy tudom a pincéreknek is annyi jattot ad. Szóval tulajdonképpen ingyen csinálja.

Nagykorú 2010.10.28. 16:15:38

Lehet, hogy butaságot kérdezek, de nem úgy van, hogy az elkövetkező perben a károsultak a felperesek, a gyár az alperes, a felperes követeléssel áll elő, amit a bíróság vélhetően meg fog ítélni (persze alperes majd vitatja, fellebbez stb.), és mint ilyenkor lenni szokott a pervesztes, azaz most a gyár, nem csak az igényelt kértérítési összeget köteles kifizetni, hanem a pernyertes ügyvédi költségeit is?
Tehát ha a bíróság megítél 1.000.000.000,- kártérítést, akkor erre rájön az ügyvédi költség, így összesen nem 1.162.500.000,- forintot kell majd fizetnie? Ebben az esetben nem a megbízottal szemben pofátlanság, hanem a leendő pervesztessel...
Persze lehet, hogy tévedek, de csak van itt gyakorló ügyvéd, bíró, nem?

stikasz_1 2010.10.28. 16:31:49

@csíz: Juj, de ciki ha valaki ég. Azért ne keseredj el, van ilyen. Továbbra is várom a választ arra, hogy "Pláne ahhoz, hogy jól menő ügyvéd legyen. nem csak tanulnia kell piszok sokat, hanem befektetnie is (irodába, reklámba, stb.)" mondatban a _piszok_sok_befektetés_ a reklámba milyen összeget jelenthetett a kérdezett 2000-2008-as időszakban. Sértegetni majd ráérsz a válasz után. Ha meg csak dobálod a levegőbe a nagy dumáidat, maradhatsz csendben is. Ezt három általánossal és három diplomával is lehet.
Az a baj, hogy félelmetes előfeltételezésekkel élsz. Mert az ellenfél jól fizetett ügyvédhadserege kiforgatja a szegény kolontáriak minden szavát- bebizonyítja, hogy az iszapot ők engedték magukra és pont nekik kell fizetni a MAL-nak? A rosszul fizetett ügyvéd lefizethető- azaz aki kevesebb díjért dolgozik, az jó eséllyel eladja a becsületét? Az ügyvéd, akinek "neve van", jobban megállhatja a helyét- van rá statisztikailag igazolt bizonyítékod?
Sorakoznak az állításaid, amik félelmetes bizonyítványt állítanak ki rólad. (Erkölcsi és szellemi téren egyaránt.) Remélem, nem ügyvéd vagy, mert ha igen, isten óvja tőled az ügyfeleket.

2010.10.28. 16:39:13

@Nagykorú:
Igen ez így szokott lenni. A nyertes perköltségét (beleértve az ügyvédi munkadíjat, illetéket miegymást) általában a vesztes fizeti. "Döntetlen" esetén meg általában mindenki a sajátja után tejel. Legalábbis olyan ügyekben, ahol külön van az ügyvédi költség és nem sikerdíjas, hanem fix összeg.
Ebben az esetben viszont nem mondanám 100%-ra, hogy így lenne. Hiszen a sikerdíj a kiharcolt összeg alapján van meghatározva, annak egy bizonyos százaléka, tehát itt nem biztos, hogy a vesztes még afölött kifizet X százalékot. Itt már inkább egy jogászt kéne erről megkérdezni szerintem.
(Mire nem jók a jogászok, mi? Meg tudják mondani pontosan, hogy mi jár nekik. ;D )

Egyébként sem igazán értem a rinyálást itt sokaknál. Voltaképpen semmi komolyabb konkrétumot nem tudunk az ügyről. Nem tudjuk, hogy most ki hogyan és miről egyezett meg. Nem tudjuk, hogy mi van leírva pontosan a szerződésben és egyéb iratokban. Voltaképpen egy sablon üres biankó papírunk van, meg pár hangzatos kijelentés, semmi más.
Ráadásul a többség itt még az ilyen jellegű perek alap eljárásaival sincs tisztában, de azért nyavajog ezerrel, sőt, ha lehetősége lenne rá, már lincselné is az ügyvédet. Érdekes ez...

2010.10.28. 16:48:04

@stikasz_1:
Mi a bajod, nyominger? Aki itt ég, az max. te lehetsz, más nemigen.

"Továbbra is várom a választ arra, hogy "Pláne ahhoz, hogy jól menő ügyvéd legyen. nem csak tanulnia kell piszok sokat, hanem befektetnie is (irodába, reklámba, stb.)" mondatban a _piszok_sok_befektetés_ a reklámba milyen összeget jelenthetett a kérdezett 2000-2008-as időszakban."
Ki beszélt esetemben adott időszakról; pláne 2000-2008-ról? Csak annyit mondtam, hogy egy kezdő ügyvédnek piszok sok munkája, pénze van abban, hogy elismert ügyvéd legyen. És ehhez sokat kel magát reklámoznia is, hogy egyáltalán megismerjék őt. Ha a 35 IQ-dnak sikerült volna felfognia, amit írok, akkor rájöttél volna, hogy az a mondat nem Magyar doktor bácsira vonatkozott, hanem általánosan írtam az ügyvédekről.
Enynire nem tudsz olvasni, vagy csak szándékosan képzelsz bele dolgokat az írásomba? Az, hogy hülye vagy, még nem baj. De hogy még nyilvánosan is előadod, az már probléma lehet. Szerencsére vannak megfelelő szakemberek, akik kezelni tudják a bajodat (ha máshogy nem, hát vascsővel, szívlapáttal, stb.)

"Az a baj, hogy félelmetes előfeltételezésekkel élsz."
Én??? Ez egyre jobb. :))

"Sorakoznak az állításaid, amik félelmetes bizonyítványt állítanak ki rólad. (Erkölcsi és szellemi téren egyaránt.) Remélem, nem ügyvéd vagy, mert ha igen, isten óvja tőled az ügyfeleket. "
Istenhez nincs közöm szerencsére, és még nagyobb szerencse, hogy ügyvéd sem vagyok. De javaslom majd akkor gyere vissza nyavajogni, ha majd sikerült értelmezned azt, amit leírtam, és nem képzelsz olyat mellé, ami nincs ott. Tudod, hasznos dolog az, ha az ember képes a leírt szöveget megérteni, és nem érti félre teljesen. Ha sokat gyakorolsz, talán neked is meni fog.

Roxvox 2010.10.28. 16:49:26

Ha a viszkis kijön, megszopatja-e Tisztelt Magyarországon Világhírű Magyar Úrat ?

fokabacsi 2010.10.28. 16:56:08

@csíz: Lehet magyarázni a bizonyítványt ! De amikor emberek az utolsó forintjaikból ajánlanak fel a károsultaknak , akik közül volt akinek egy gatyája maradt, akkor ez a sikerdíj ordas nagy pofátlanság.
Főleg, ha személyenként értendő !

Waratah · http://szempilla.blog.hu/ 2010.10.28. 16:58:53

@f.m.j.: Ismered a mondast. Isten hamarabb itel, mint gondolnad..... :)

jágör68 2010.10.28. 16:59:26

És még siránkoztak, hogy Magyarország nem jogállam...
Magyarország JOG(ÁSZ)ÁLLAM

CJKrisz 2010.10.28. 17:04:05

Ki a búbánatos tököm ez a Magyar, hogy ennyire sztárolják? A Whiskys ügye előtt szerintem senki nem hallott róla, egy kis szürke senki volt, egy átlag ügyvéd. Most is az, csak jól meglovagolta az Ambus-ügyet, aztán most ő a "sztárügyvéd"...

vomit 2010.10.28. 17:06:35

@Kósza: akkor ez eldontendo, vagy pedig az osszes kilepovel egyenkent megfizetteti aranyarban ugyanazt az oraszamot, plusz ha tenyleg nyer, onnan a baksis (plusz afa).

fokabacsi 2010.10.28. 17:10:26

Ez a "Magyar" egy pofátlan tetű ! Főleg, ha egyedi szerződésenként vonatkozik a díjazás !!

2010.10.28. 17:16:48

Szerintem nem az összeg a fő gond, hanem az, hogy került Magyar György ebbe az ügybe.

Feltehetőleg úgy, hogy amikor a katasztrófát hallotta, ledöngetett a helyszínre és felajánlkozott. A helybeliek, szegények, meg el voltak ájulva, hogy itt egy tévéből ismert sztárügyvéd, aki előre nem is kér pénzt.
Hogy a magyar bírói karnak mi a véleménye az ügyvéd úr szaktudásáról, azt ők nem tudják.

Hogy hányan vannak Magyarországon, akik akár a kártérítési, akár a környezetvédelmi jog területén fényévekkel vannak Magyar György előtt, azt Kolontáron szintén nem tudják.
Bepalizta őket.

Kukori és Kotkoda 2010.10.28. 17:18:13

ennyi ugató korcsot állatmenhelyen sem lehet találni

watsonzoli 2010.10.28. 17:29:38

az előbb olvastam egy Hidasi nevű ügyvédről, aki egy devecserinek már végigvitte a perét, és 8 napon belül a kárának a felét - 10 millát - ki kell fizetnie a MAL-nak - vszinűleg ő lesz az első, aki pénzt lát a MAL-tól... De ez az ügyvéd legalább elért már valamit. A Dr.MAgyar pedig csak az ügyfeleket gyűjti meg tévéinterjúkat ad.

..szörnyű, hogy méregdrága ügyvéd kell ahhoz, hogy ezek a szerencsétlen ártatlanok megkapják az iszapban elúszott házuk értékét - ha rendes állami segitségnyújtás - JOGI segitségnyújtás is !!!!! - lenne, akkor az állam hivatalból kirendelne egy ügyvédet, az összes károsult kárát felméretné, akié biztositott volt azt fizesse ki a biztositó 8 napon belül - aztán majd a biztositó hajtsa be a MAL-on és/vagy az államon -, akié meg nem volt biztositott, annak az érdekeit képviselje az állam által kirendelt ügyvéd, és kapjon az államtól pénzt 8 napon belül, és majd ha kiderül, hogy milyen arányban voltak a kár okozói a MAL illetve azok az állami hivatalnokok, akik éveken át aláirták a tározó működési engedélyeit, akkor a MAL és az állam megállapodik, hogy melyik milyen arányban viseli.

Csakhát rohadtul nagy rendetlenség van az országban, a kisember érdekei nem számitanak. Akinek elúszott a háza, menjen a hid alá, aki meg a kárt okozta, egyezkedik majd évekig a feje fölött az 50 ezres óradijat kérő ügyvédekkel.

A károsultak jelentős részének egy havi megélhetésre nem jut annyi, mint egyetlen óra ügyvédi munkadij. 10-12 órányi ügyvédi tanács egy évi jövedelmét viszi el. Miközben amúgy sincs semmijük. Abszurd.

Végtelenül sajnálom a kolontáriakat, devecserieket, mindenkit, akit érint ez a szörnyűség.

Smacika 2010.10.28. 17:39:33

A napokban kaptunk levelet szeretve tisztelt nagyvezírtől és sleppjétől, szép papírossal, csekkel és miegymással.
Azt kérik, hogy adakozzon mindenki a károsultaknak lehetősége szerint.
Ez rendben van, adakozzunk.
De, az isten szerelmére, mi a reteknek kellett ehhez költeni a papírra a postára a csekkre?
Nem lehet ezt a médián át közölni?
Mennyibe fájt a levél/darab?
Kábé 100 forint?
Mi a faszért nem lehetett ezt a kesst egyből arra fordítani?
Kellett a nyomdász havernak meló, a postának meló, meg a fasztudja még ki nyert ezen a levélen.

Joe.UK 2010.10.28. 17:39:46

@csíz: Add fel nyugodtan. Ha eddig nem sikerult felfogniuk akkor ezutan sem fogjak...

loláb 2010.10.28. 17:40:03

Kötelező Magyar Györgyöt megbízni? Nem.
Akkomeg?

2010.10.28. 17:47:25

@Joe.UK:
Hát ebben van valami. Valóban nincs értelme szájat tépnem. Ennyi erővel az előttem lévő monitornak is elmondhatnám vagy 10X, lehet, az még meg is értené idővel. Bár nem tartom kizártnak, hogy ennyi beírás után most már az is kapizsgálja a lényegét. ;)

@loláb:
És itt a nagy igazság!

vipman 2010.10.28. 17:50:31

a karitatív és civil szervezeteknek is vannak jogászaik, miért hallgatnak? De ha már nem segítenek a károsultaknak, legalább pereljék be Magyar urat, és a megnyert-visszanyert pénzt lehetne megint segélyezésre fordítani.

picur3ka 2010.10.28. 17:53:34

@Illúzióromboló kockacukor:

Akkor is jar, ugy tudom. Innen ez a sok fasz karteriteses per, lasd: holokauszt vs MAV.

Kulonben - sajnalom, hogy ez nem emlitodott meg, azt hittem errol fog szolni a poszt -, a Magyar fiju, valoszinu a MAL es nem a karvallottak embere.

Targyalason kivuli anyagi egyezkedese gyanus, mar ugye, a szemelyen es palyafutasan kivul. Szerencsetlen karvallottak jo esellyel meg vannak vezetve.

Joe.UK 2010.10.28. 17:53:52

@vipman: Azt hiszem ma itt hagytam abba a kommentek olvasasat, ez a szellemi sotetseg mindenen tultesz...

Jim Raynor 2010.10.28. 17:55:42

@csíz:

"Egyrészről ki a lópikula beszélt arról, hogy a biztosítónak kelene ezt kifizetnie?"

aha. akkor ezt véletlenül se te írtad:

"Egyébként tök egyszerű. A legtöbb háznál volt biztosítás X összegre. (Akinek nem, az már gázosabb, de azt nem tudom sajnálni, aki nem köt biztosítást a házára.)
Ha bement az iszap, és a biztosító kárfelmérője azt mondja, hogy totálkár, akor a biztosításon szereplő összeg a minimum, amit fizetni kell a másik félnek. Annál már csak több lehet.
ha a házadat 12milára biztosítottad, nincs az a biztosító, aki ez után ne mondaná azt, hogy legalább 10-et ne kapj belőle."

tudi 2010.10.28. 17:59:40

A katasztrófa után apám mondta, hogy megjelennek ott az ügyvédek egyből, bár ő mondjuk a MAL védelmére gondolt. És azért igaza lett, megjelent/ek.

picur3ka 2010.10.28. 18:06:35

@Aullah:

Ah, csak nem tudja a kimenetelet?

picur3ka 2010.10.28. 18:11:05

@csíz:

Figyelj, te annyi reszvetre szamithatsz, mint a bankok.

Kulonosen ilyen Liberte-s szovegekkel, hogy aszongya: hulye kis majom, etc.

picur3ka 2010.10.28. 18:14:37

@csíz:

Na latod, a MAL nem kotott, s nem tudjuk sajnalni. egyetertunk, vegulis. NENYI.

Cseber Lajos 2010.10.28. 18:23:08

A megállapodás szerint a szakértői költségeket és illetékeket a károsultaknak ki kell fizetniük még akkor is, ha végül nem kapnának egy fillért sem.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 18:23:40

@Joe.UK: @loláb: @csíz:

nehezen értitek meg a problémát, ezen lovagoltok, hogy lehet mást is választani, és ha már őt választották mégis, akkor ne pampogjanak.
igen lehet, és akik őt választották nem tudom észrevettétek-e, nem is pampognak itt. ha nem tűnt fel, akkor most erre felhívom a figyelmeteket.

arra, hogy miért őt választották, miért nem mást, van egy piszok egyszerű magyarázat. Ő ment oda, és emellett a legelső "falugyűlésen" őt ajánlotta a polgármester és mutatta be személyesen. a sok nyomorult sorsú gondolkodni is képtelen ember pedig beleugrott.
ki lehet szállni, lehet máshoz menni? persze. csak fizesd ki magyar ügyvéd úr és irodájának 50000 ft-os eddigi óradíjas idejét. (mondjuk 2 órát, ami a szerződéskötéssel, adatfelvétellel, egyeztetéssel, stb elment.) fizesse ki aki váltani akar ez természetes. de mi az anyátok picsájából, amikor még egy váltás ruhája sem maradt többségüknek?

beszéltek itt perközösségről meg faszomokról.
nincs perközösség, nem is lehet, mindenkinek más a kára, mindenkit egyedileg kell megvizsgálni, felmérni.
a jelen helyzetben azon nincs per, hogy felelősség terheli -e a malt, vagy fizetnie kell-e a biztosítóknak, itt csak és kizárólag a kártérítés nagysága a tét. és nem a biztosított ingatlanoké, azt kicsengeti a biztosító, aztán majd behajtja a mal-on.
A kártérítési perek olyan dolgokért kell menjenek, amelyek minden károsultnál egyediek, éppen ezért egyedi a szerződéskötés is, egyedileg vizsgálják meg milyen megélhetése veszett oda, milyen gazdasági tevékenysége, bevételi forrásai vesztek el, mennyi a bevételkiesése, és miként kárpótolható, a felelős által. mennyit módosított az életén a katasztrófa, és milyen életmódbeli és minőségbeli változások történtek az életében, ezek m ilyen formában hozhatók helyre, hogyan lehet kártalanítani, stb.

akik itt pampognak magyar györgy miatt, azok nem ezek a mindenüket vesztett emberek, nekik más dolguk, bajuk van mint itt pampogni, hanem az olyan gondolkodásra és együttérzésre képes emberek, akik a magyar és bandája gusztustalan viselkedését helyettük kritizálják.

Igen, ne dolgozzon egy ügyvéd ingyen, senki ne dolgozzon ingyen, de ne játssza el a megmentő jótevő együttérző harcost, ne ripacskodjon a tévében, amikor majd 3x-os áron vállalja el a munkát segítségképpen, és reklámot, hírverést csinál belőle magának a szerencsétlenek kárán. akik még csak nem is beszélhetnek nagyon arról, milyen szerződést kötöttek, mert az bizony az ügyvédi szerződés titoktartási részének megszegése.

értem én, a ti gondolatmeneteteket, és igazatok is van. tényleg nem kötelező magyart megbízni, tényleg olyan szerződést köt egy ügyvéfd és a megbízója amilyet akar, ha elfogadták mindketten a feltételeket akkor azt nincs joga senkinek kritizálni, hiszen elfogadták mindketten.

éppen ezért jellemtelenség amit magyar művel. kihasználta szerencsétleneket és a jog védelme mögül pislog vígan a világba, holott azok közül akikkel szerződést kötött, biztos vagyok benne, hogy elenyésző töredékük sem tudja/tudta mi történik velük.

majd amikor meghal anyátok, akkor kívánom, hogy egy olyan jóakarótok legyen aki amikor a legjobban el vagytok kenődve, segítőkészen beajánl egy tripla áron dolgozó temetkezési vállalkozót, aki felhasznál majd titeket a szolgáltatása reklámozására.
remélem megteszitek, hogy a helyettetek a temetkezési vállalkozóval szemben hőbörgő, pampogó ostobákat ugyanilyen lendülettel genyózzátok le és hajtsátok a picsába, mint most a magyart cinkelő és a tevékenységét elítélő embereket.

de természetesen nektek van igazatok én csak elpampogok itt a többiekkel, ne is foglalkozzatok vele, és a tényekkel se, ahogy eddig sem.

Miron 2010.10.28. 18:38:35

Az eszem megáll.
Mi segítünk emeltdíjas telefonhívással, adománnyal.
Magyar és más ügyvédek pedig megvámolják a földönfutókat.
Szerintem ekkora katasztrófánál az államnak kellene ingyenes jogsegélyt biztosítani.
Végül úgyis mi fizetjük az egészet, mert várhatóan felelős nem lesz.

nemzeti csótány írtó 2010.10.28. 18:48:23

T.Kommentelök!

A sztár ügyvéd nem azért sztár. mert ő az egyik legokosabb ügyvéd. Ő azért sztár, mert jóban van a tisztelt bírókkal és az igen tisztelt ügyészekkel.
Namár most, ha a tisztelt sztár ügyvédünk kap X összeget valakitől, annak max az 50% az övé. A maradék összeg pedig osztásra kerül a vádló és az igazságosztó között.
Erre jó példa Zalatnay Cini esete. Ő már nyeregben érezte magát mikor leváltotta a bőrét is lenyúzó sztár ügyvédet. Mi történt utána, máris ült három évet.
A közelmúltban volt olyan eset, mikor az ügyész kérte a vádlott szabadlábra helyezését. A hasamat fogtam a röhögéstől.
Sajnos ilyen a magyar igazságszolgáltatás. A pénz beszél, a bíró dönt.

2010.10.28. 18:53:22

@Jim Raynor:
Uramatyám. Te tényleg nem tudsz szöveget értelmezni. Mi volna, ha az egészet elolvasnád? Nehéz? Na mindegy, pörögj csak tovább.

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Te szerencsétlen...

@Cseber Lajos:
Így van. Viszont ha megnyerik a pert, akkor az alperesnek ki kell nekik csengetni azt az összeget is, tehát végeredményképp mégsem kell kifizetniük (csak megelőlegezni).
Egyébként a szakértői költség akkor is fennáll, ha Józsi bácsi a Felszabadulás útja 26/B-ből vállalja el a károsultak ügyét. Vagy gondoltad majd valaki megelőlegezi nekik ezt?

@Conv:
Itt írtad a lényeget:
"a sok nyomorult sorsú gondolkodni is képtelen ember pedig beleugrott. "
Ha valaki nem tud gondolkodni, az így járt. Egyébként meg ha hozzám jön oda ezzel a szöveggel az ügyvéd, én 20%-ot is adtam volna neki, csak azt kötöttem volna ki cserében, hogy a szakértői és egyéb költségeket az ügyvéd állja. Vagy ha ebbe nem megy bele, akkor valami olyat, hogy csak akkor kelljen fizetnem, ha megnyerjük a pert.
Sőt, még 25%-ot is fizettem volna neki - utólag!
Így egy forintomba nem kerül, és mégis van egy ügyvédem, aki kisajtolja a lóvét nekem.

"persze. csak fizesd ki magyar ügyvéd úr és irodájának 50000 ft-os eddigi óradíjas idejét"
Lehet, erről akkor kellett volna gondolkodni, mikor az ember aláírja a papírt, nem? nem oylan hosszú az a papiros, néhány sor. Nem hiszem, hogy túl megerőltető, vagy igen? Csak szemet szú ha más nem, legalább az 50.000 Ft, ami szerepel benne. Akkor csak rákérdez az ember, hogy az mit is foglal magában és mivel jár. Mert ha nem, akkor vessen magára. Senki nem lehet olyan hülye, hogy aláír egy papírt, aminek a tartalmáról fingja nincs.

"nincs perközösség, nem is lehet, mindenkinek más a kára, mindenkit egyedileg kell megvizsgálni, felmérni."
Korántsem biztos. A bíró az ügyeket kezelheti egyben, egyazon eljárás keretében. Ugyanis a feltételezett károkozó és a kár kiváltója (maga a katasztrófa) azonos minden esetben.

"éppen ezért jellemtelenség amit magyar művel"
Na, látod, ebben egyetértek teljesen. Engem csak az ész nélküli pampogás zavart. Nem vontam kétségbe egy pillanatra sem, hogy az ügyvéd bácsi egy féreg. De a paci túloldalára sem kéne átbillenni azért a nagy lincshangulat közepette...

"akkor kívánom, hogy egy olyan jóakarótok legyen"
Nagyon köszönöm a jókívánságokat. Aki ilyen jókívánsággal áll elő, az:
- semmiben nem különbözik attól, akinek mondja, sőt, látszik rajta, hogy majd szétfeszíti az indulat és az ölniakarás
- az esetek jó részében éppen vele történik meg, amit kíván
;)

------------

Egyébként meg még mindig nem értem a pampogás tárgyát.
Jött egy ügyvéd, aki tett egy ajánlatot, amit páran elfogadtak.
De emellett erről a dologról a pár kijutott részleten kívül senki nem tud az égvilágon semmit. Van egy üres biankó papír meg pár üres kinyilatkoztatás és kész.
Akkor miről nyavajog itt egy rakás ember?
Furcsa, hogy egy nyomi ügyvéd kijelentése meg egy üres papír mekkora pampogást vált ki.

De az nem zavar senkit, hogy közben Orbánnak (annak, aki fellépett a Magyar Gárdával szemben) saját MAGÁNHADSEREGE lesz?
Ráadásul mindezt közpénzből, úgy, hogy a rendőrség kommandósait viszik át hozzájuk, és még magasabb fizut is kapnak, mint a hasonló munkát végző rendőrök?
Ez nem zavar senkit?
www.origo.hu/itthon/20101028-magas-fizetes-es-jobb-feltetelek-miatt-fujnak-a-rendorok-az.html

2010.10.28. 19:05:47

@Miron: Bizony, szerintem is az államnak kellene intézkednie! Hülyeség egy ilyen ügyet többtucat különálló kártérítési perré szaggatni, felesleges herce-hurca. Egy bírónak, egy eljárásban ki kellene mondania, hogy a MAL fizessen kártérítést mindenkinek, avagy ne fizessen senkinek. És itt nyugodtan képviselhetné mondjuk az ügyészség vagy akárki a károsultakat. Így most nagyon úgy fest a dolog, hogy az egyik kap majd pénzt, a másik nem, a harmadik csak a kárértéke felét stb. attól függően, hogy ki milyen ügyvédet talált, és melyik bíró tárgyalta az ügyét, és közben hónapok, évek fognak eltelni. Hülyeség! Orbán Viktor intézkedjen!

2010.10.28. 19:10:06

@Smacika: No igen, meg 3..3,5 millió magyar a létminimum alatt él, őket azért giga pofátlanság azzal froclizni, hogy még ők adakozzanak... adakozzon a MAL, vazze! Van ott pénz elég... csak a bűntudat meg a szolidaritás hiányzik. :-(

fokabacsi 2010.10.28. 19:13:14

@csíz: Merő véletlenségből nem a "Magyar ügyvédi irodában " dolgozol? nagyon valószínű, mert elég pofátlanok a hozzászólásaid . Olyan "ügyvédesek !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 19:14:16

@csíz:
"Ha valaki nem tud gondolkodni, az így járt. "

igen, de ez nem feltétlenül az ő hibája, hogy miután az élete munkája elúszott, és éppen arra sincs semmi rálátása, mi lesz vele, a családjával, a kórházban fekvő rokonával, nem tud felelősen gondolkodni.
viszont hibája annak aki ezt kihasználja.

"Lehet, erről akkor kellett volna gondolkodni, mikor az ember aláírja a papírt, nem?"

go to top

"Korántsem biztos. A bíró az ügyeket kezelheti egyben, egyazon eljárás keretében. Ugyanis a feltételezett károkozó és a kár kiváltója (maga a katasztrófa) azonos minden esetben."

de biztos.
a kártérítést konkrét kár után fizetik, nem az után, hogy hány embernek okozott kárt ugyanaz a károkozó.

"De a paci túloldalára sem kéne átbillenni azért a nagy lincshangulat közepette..."
nincs lincshangulat, a postban sehol és az érveket felsorakoztató hsz-ek közt sem olvastam sehol erre utaló jelet. egyszerűen arról szól a post, amivel egyetértesz, hogy magyar egy féreg, és lófasz a seggébe.
biztop volt ilyen fel kéne akasztani beköpés, de nem hiszem, hogy érdemi hozzászólást tevő részéről.

"semmiben nem különbözik attól, akinek mondja, sőt, látszik rajta, hogy majd szétfeszíti az indulat és az ölniakarás"

vagy csupán ismeri a célszemély típusát, így tudja azt, mivel tudja felismertetni azt, hogy miként viselkedik, mert mások nyomorúsága lepereg róla. ezt hívják a vitaretorikában empátiás megszemélyesítésnek.

felfújta a szél 2010.10.28. 19:15:34

Előbb az iszapkatasztrófa, aztán Magyar György, a zemberek kétszer is jól megszívták. Az elsőről még nem tehetnek, de MGY-t választani, talán a gengsztermagazinban találtak rá?

picur3ka 2010.10.28. 19:16:01

@csíz:

Semmi pampogni valo nincs, te szerencsetlen, hulye kis majom. Kulonben is basszak meg az anyjukat, mijafasznak laknak ott.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 19:19:46

@csernaja obca:

erről nincs pereskedés, hogy kártérítési kötelezettsége van-e a mal-nak. a kártérítési perek a mértékről szólnak, és ez mindenkinél egyedi. nem lehet sablonra mérni, hogy 400négyszögöles telken 96 m2-es ház petőfi utcában teljes bontásra ítélve: 6 millió forint. mert a ház nem a m2-ből áll, a telek nem a nm2-ből áll. gyümölcsös, jószágok, gépesítés, felszereltség, gazdasági tevékenység, stb. ezek minden esetben egyedi értékek.
mindet külön kell tárgyalni, és elbírálni, megítélni. persze az lehetséges, hogy sok ember érdekét egyetlen ügyvédi iroda képviseli, de van egy ésszerű határ a létszámban, ugyanis ezeket az adatokat az ügyvédnek(segédeknek) tudniuk kell fejből, és érvelniük kell tudni mellette.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 19:21:08

@csíz:
majd fújunk erre is amikor erről lesz post :) ez a post magyarról szól és a jellemtelenségéről.
még akkor is, ha te már nagyon nem szeretnéd ezt.

Kicsit Karcos 2010.10.28. 19:37:44

Az volt már, hogy ha magyarügyvédúr mondja fel a szerződést, akkor is meg kell fizetni az 50 ropit óránként?

"A megbízási szerződésnek a sikerdíj tárgyát képező eredmény bekövetkezési előtt történő megszűnése vagy megszüntetése esetén a felek óradíj alapon számolnak el egymással (az elszámolás során az óradíj 50.000 Ft + ÁFA)."

Joe.UK 2010.10.28. 19:42:56

@Conv: Majdnem igazad is van. Egy dolgot hagysz ki: a foldonfuto csaladoktol az ugyved NEM VESZ EL SEMMIT. Ertelmezd a "sikerdij" kifejezest...
Vannak jogsegelyszervezetek akik "ingyen" vallaljak a jogi kepviseletet. Azaz nem a pereskedo csaladok fizetik a dijaikat. Aztan van Magyar ur aki "sikerijert" vallalta es szinten nem a pereskedo csaladok fizetik a dijat. Mi is a kulonbseg?
Tudom, Tocsik ota az "ugyved" es "sikerdij" szavakra Pavlovi reflexek indulnak...

Magyar ugyved ur keselyu taktikaja valoban "erdekes", de a penzt nem a foldonfutoktol fogja kapni hanem a MAL-tol.

2010.10.28. 19:43:19

@fokabacsi:
Igen, természetesen ott dolgozom. És mivel Magyar úr meglátta, hogy itt róla szól egy post, ezért jónak látta, ha küld ide valakit, aki védi őt (és közben le is férgezi, mert úgy hitelesebbnek látszik). Valójában ügyvédjelölt vagyok a Magyar ügyvédi iroda alkalmazásában, persze abból is csak a gyengébb fajta, és csak arra vagyok jó, hogy itt kommentelgessek.
(Mondd, ennyire elgurult a gyógyszered...?)

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Kicsi féreg. Nyugi van, békesség. Lazíts, lélegezz mélyeket. ;)

@Conv:
Tudom, egy aljas utolsó mocskos szemétláda vagyok (és még ügyvédjelölt is újabban! :) ), de én nem tudom azokat sajnálni, aki olyan papírt ír alá, amit nem olvas el. Mea culpa, megyek is és szórom a hamut a fejemre...

"a kártérítést konkrét kár után fizetik, nem az után, hogy hány embernek okozott kárt ugyanaz a károkozó"
De ettől még kezelhető egyben az ügy. Már csak azért mondom ezt, mert egy állami céggel szemben épp nekem is van egy ilyen foylamatban lévő ügyem (mint felperes ... ja, és nem ügyvédjelöltként! :D ). Többen indítottunk pert, azonos ügyben, azonos cég a károkozó, azonos a kár jellege, csak a mértéke más mindenkinél. Ugyanaz az ügyvéd képvisel mindenkit. Sőt, van egy másik ügy párhuzamosan mellette (aban nem vagyok érintett), ami elviekben teljesen másról szól, de mivel a törvényi és jogszabályi háttere azonos, így a bíró nem tart külön tárgyalást a kettőnek, hanem egyben kezeli a mienkkel.
Ezért mondtam, hogy nem biztos, hogy külön lesz kezelve az ügyük.
De - és ezt már sokszor leírtam, meg más is - hangyaf.sznyit sem tudunk az egészről, és mégis itt írogatom már a sokadik litániámat... ;)

"az érveket felsorakoztató hsz-ek közt sem olvastam sehol erre utaló jelet"
Érveket felsorakoztató hsz-t sem igen találtál, vagy csak elvétve. Vagy jól tévedek?
De szerintem te is értetted, hogy mit értettem "lincshangulat" alatt. ;)

"vagy csupán ismeri a célszemély típusát, így tudja azt, mivel tudja felismertetni azt, hogy miként viselkedik, mert mások nyomorúsága lepereg róla"
Ehhez nem kellett volna ilyen fondorlatos pszichológiai módszereket alkalmaznod. Elég, ha kérdezel, és megmondom, hogy egy utolsó szemétláda vagyok, aki egyébként magasról tesz bárki nyomorára. ... Ja, és ügyvédjelölt is lettem! Pfejj! ;)
Hozzáteszem, lehet, hogy én is szándékosan írok most így, hogy kihozzam az állatot a másikból, és valójában nem is ilyen vagyok az életben. És talán ez is beilleszthető lenne az empátiás megszemélyesítés körébe - bár esetemben biztosítalak, nem erről van szó.
(Végre egy ember, akivel érdemben lehet társalogni. Kevés ilyen van.)

@Conv:
De akkor is!!! :)

engem gyíkká változtatott 2010.10.28. 19:45:59

istened de gyomorforgató az elejétől a végéig ez az egész.

a beidézett léhmann györgynél már öklendeztem, aszonnya a hernyó, hogy "Ennyi óradíjat a szívsebész nem kér a szívműtétnél..."
simán lehet róla beszélni, mert a magyar embernek tök természetes, hogy a szívsebész IS LOP.
"de még Ő SEM LOP ENNYIT!" - háborodik fel az ügyvéd. ez kész.

de könyörgöm, laspalmas, a poszt címe... :(
magyar DOKTOR?!
legalább mi, akik nem bűnözőhernyóképzőre jártunk, legalább mi ne doktorozzuk már őket, elég, ha ők egymást. kérlek. doktor, persze.

a maqyar györgy meg hozza a leghernyóbb formát, nekem már ott létloccsant tőle a fejem, amikor megtudtam egy keddi napon, hogy a károsultak egy csoportja megbízott egy "jó nevű" ügyvédet, és "Várhatóan az ügyvédúr péntekre megérkezik".

mondom WTF????

gyalog jön az ügyvédúr szegedről? vagy mi? mi a faszt képzel ez magáról? az ügyvédúr 2 órán belül álljon itt előttem a trutyiban, ha érdekli az ügy az ügyvédurat. mit kézpel?! és 13?! és 50K HUF / óra?! igazi jómagyar pofátlan újgazdag vállalkozóbunkó mentalitás.

2010.10.28. 19:46:09

@Kicsit Karcos:
"Az volt már, hogy ha magyarügyvédúr mondja fel a szerződést, akkor is meg kell fizetni az 50 ropit óránként?"
Amit ott látsz, az egy üres szerződés részlete. Abból szinte mindent ki lehet hámozni, meg akár az ellenkezőjét is. Szólok, hogy amit csinálsz, az a közhangulat felkorbácsolása alaptalan feltételezésekkel.

Joe.UK 2010.10.28. 19:49:04

@Kicsit Karcos: Na EZ mar valoban vastagbor a szerzodesben.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 19:51:14

@Joe.UK:

ha nincs siker bármi miatt, akkor is jár az óradíj az ügyvéd úrnak. és a sikerdíj mértéke majd kiderül. a sikerdíj az kulturáltabb helyeken az óradíjat, meg az ilyen olyan költségeket is magában foglalja, ebben az esetben azonban sikerdíjról és egyéb költségekről van szó.

Kicsit Karcos 2010.10.28. 19:52:02

@csíz: heh, én kérek elnézést az idézetért.

Joe.UK 2010.10.28. 19:56:16

@Conv: "ha nincs siker bármi miatt, akkor is jár az óradíj az ügyvéd úrnak" Ezt honnan vetted? Idezd a szerzodesbol.
"ebben az esetben azonban sikerdíjról és egyéb költségekről van szó. " Az egyeb koltsegek reszletesen fel vannak sorolva.

Jim Raynor 2010.10.28. 19:57:19

@csíz: idézd már be nekem, hogy miért is nem tudok szöveget értelmezni vazzeg. írjál valami konkrétumot is, ne csak arcoskodj. ja, hogy mást nem tudsz, lol

Kicsit Karcos 2010.10.28. 19:58:45

@Conv:

közhangulat felkorbácsolása alaptalan feltételezésekkel ON

Ha van siker, akkor 13%-ot zsákol, ha nincs, akkor az elsőfokú ítélet után felmondja a szerződést, és kiállítja a számlát az x óra * 50 000 Ft. + ÁFA összegről, ahogy az le van írva a szerződésmintában.

közhangulat felkorbácsolása alaptalan feltételezésekkel OFF

2010.10.28. 19:59:00

@Kicsit Karcos:
Az idézeted egy kiragadott részlet, akárcsak a Magyar hírlap cikkében (meg itt is) foglalt írás.
Ez egy megállapodás 1-es számú melléklete, és aznnak is csak a teteje.
- Nem tudod, mi van még alatta leírva, mert hogy az aláírásos rész még nincs benne, az tuti, tehát alatta valszeg folytatódik az írás, csak azt valami fondorlat miattt (mily' különös) nem rakták bele.
- Nem tudod, hogy a megállapodás alapszövegébe mi van beleírva.
- Nem tudod, hogy van-e 2-es és további melléklete a megállapodásnak.
- Nem tudod, hogy tényleg ezt írták-e alá vagy valami mást, amiben pár szó máshogy van fogalmazva.
Tehát igazából kiragadtál egy részletet, amiről feltételeztél valamit, és az alapján rontod itt az amúgy is szörnyűséges közhangulatot. ... Hasonlóan a Magyar Hírlaphoz meg a vastagbőr ezen postjához. ;)

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 20:02:44

@Joe.UK:

"A megbízási szerződésnek a sikerdíj tárgyát képező eredmény bekövetkezési előtt történő megszűnése vagy megszüntetése esetén a felek óradíj alapon számolnak el egymással (az elszámolás során az óradíj 50.000 Ft + ÁFA)."

értelemszerűen akkor is, ha nincs siker, ki kell fizetni az ügyvédi költségeket. ez minden esetben így van, főként mivel külön van kezelve a dolog, hiszen sikerdíj, + költségek a vállalási díj.
a sikerdíjban nincsenek benne a költségek, pluszként szerepel.

2010.10.28. 20:03:09

@Jim Raynor:
Minek idézzek? Ha az eddigit sem tudtad értelmezni, akkor kár lenne a fáradságért. Inkábbb pörögj egyet magadnak, vagy játsz a darazsakkal egy jót. Szia.

@Kicsit Karcos:
"ha nincs, akkor az elsőfokú ítélet után felmondja a szerződést, és kiállítja a számlát az x óra * 50 000 Ft. + ÁFA összegről, ahogy az le van írva a szerződésmintában"
Lásd eggyel ezelőtti hszemet.
Hozzáteszem, nem tudod a részletből, hogy a megállapodást miylen feltételek szerint lehet felmondani (mert nem is látszik sehol). Tehát feltételezésekkel élsz.
Teccikérteni?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 20:03:44

@csíz:
iegn egy üres szerződés részlete, mely üres szerződésbe csak a nevek, adatok kerülnek kitöltésre egyébként más nem módosul benne.
így szokott ez lenni, ha ugyanazt a szerződést kötik sok emberrel egyenként.

2010.10.28. 20:05:37

@Conv:
Így van, jól fogalmaztál: "RÉSZLETE".
Tovább szerintem nem is kel magyaráznom (meg egyébként is leírtam már).

picur3ka 2010.10.28. 20:06:10

@Kicsit Karcos:

Vigyazz, perelni fog a jo szandeku ugyved!

Csak mer o nem fenyeget, mint a mafffia a kocsmaban, csak hogy kulonbseget tudjunk tenni.

engem gyíkká változtatott 2010.10.28. 20:09:49

a vastagbőr írást idejön illusztrálni egy igazi vastagbőr stílusú, mentalitású (és szakmájú) görény. róluk írnak, és idejön egyikük bebizonyítani, hogy tényleg olyanok, amilyennek bemutatták őket.
és büszke rá a hülye picsája, hogy felszopta magát ügyvédjelöltnek.
:D

Joe.UK 2010.10.28. 20:11:24

@Conv: Akkor leforditom magyarrol magyarra:

A megbízási szerződésnek a sikerdíj tárgyát képező eredmény (birosagi pozitiv itelet) bekövetkezési előtt történő megszűnése vagy megszüntetése (felmondasa, a pertol valo visszalepes, mas ugyved megbizasa, stb.) esetén a felek óradíj alapon számolnak el egymással (az elszámolás során az óradíj 50.000 Ft + ÁFA)."

Ha van "A megbízási szerződésnek a sikerdíj tárgyát képező eredmény" azaz birosagi itelet arrol hogy karterites illeti meg az ugyfelet --> sikerdij (a megitelt osszeg 13%-a) + egyeb koltsegek (szakertoi dijak, illetekek, stb.) amit az alperes fizet a megitelt karteritesi osszegen FELUL.

Oradij akkor jar ha valamelyik fel a birosagi itelet "A megbízási szerződésnek a sikerdíj tárgyát képező eredmény" ELOTT felmondja a szerzodest. Mas esetben NEM jar oradij.

picur3ka 2010.10.28. 20:16:39

@engem gyíkká változtatott

Hogy meg jobban felhuzzalak, ilyen valag orszagokban nyugaton, mint pl a UK, karteritesi ugyekben az aldozat nem fizet semmit az ugyvednek. Ugy fogjak oket lasszoval, marmint az ugyvedek.

pakesz (törölt) 2010.10.28. 20:16:41

lehet peren kivul is megegyezni...
miert nem igy teszi a leendo vesztes?

amugy meg ha veszit akkor gondolom fizet az ugyved vagy nem?

Énbagoly 2010.10.28. 20:27:59

Ugyan hány ügyfele is lehet ennek az ügyvédnek?
Itt 500-at írnak.
www.pecsiujsag.hu/index.php?p=article&aid=34672

Joe.UK 2010.10.28. 20:29:14

@pakesz: hat az ugyved az nem fizet akkor sem ha veszit... Max. nem nyer semmit ergo elveszti a belefektetett idejet/energiajat. A vesztes fel fizeti a perkoltsegeket.

Énbagoly 2010.10.28. 20:31:33

@Énbagoly: és még Devecser, és Somlóvásárhely önkormányzatát is ők képviselik.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.28. 20:35:47

@Joe.UK:

értem.
tehát, ha elveszítik a pert valami miatt, akkor az ügyvéd ilyenkor benyeli az addigi költségeket?

Joe.UK 2010.10.28. 20:42:46

@Conv: a koltsegeket nem, de a fizetese a sikerdija ami 0Ft 13%-a azaz 0Ft. A koltsegeket bukott per eseten bizony a vesztes allja. (Nem az ugyved. Sajnos. Bar akkor eleg keves ugyved lenne.)

2010.10.28. 21:01:33

Magyar Gyuri jóember! Ne bántsátok!

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 21:02:39

itt a százalékolás is egészen pofátlan. a sávos is. ha nagyobb összeg után kisebb százalékban sikerdíjaznának, akkor is nagyobb lenne az összeg amit elvtelenül megkapnak, mint egy kisebb összegnél. pl. 10 millió 10%-a 1 millió, 100 millió 5%-a meg 5 millió.. őnáluk meg még ez is fordítva van.

ha közvetlenül károsult lennék felőlem megkaphatnák a "pénzüket" az "urak". de én bizony beleszórnám a tározóba, hogy a saját kis kezükkel halásszák ki onnan. rohadékok..

mellékesen erről a "magyar" györgyről káromkodás nélkül nyilatkozni.. nos; meglehetős önuralomra vall.. az általa védetteket (függetlenül attól, hogy bűnözőt mentegetett - azt is bénán, mert azzal volt ott is elfoglalva, hogy a tv-ben szerepeljen, amivel ártott a "védencének") mindig is csak arra használja, hogy emelhesse a tarifáit olyan magasra, ahogy ez a már jog szerint sem tisztességes szarződés is megmutatja.. kul(l)ancs..

MacPhisto 2010.10.28. 21:05:08

@Conv: A jogszabály szövegétől alacsony, az mondja meg a MINIMÁLISAN megítélendő ügyvédi munkadíjat.

A konkrét ügytől eltekintve majd gondolkodjatok el azon, az jól van-e, hogy a bíróság az ügyek 60-70%-ában MINDIG a minimumot ítéli meg.

32/2003. (VIII. 22.) IM rendelet

a bírósági eljárásban megállapítható ügyvédi költségekről

Az ügyvédekről szóló 1998. évi XI. törvény 131. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendelem el:

1. § (1) A rendelet rendelkezéseit a polgári eljárásban a pernyertes felet képviselő ügyvéd munkadíjának és készkiadásának megállapítása során kell alkalmazni.

(2) A bírósági eljárásban a felet képviselő pártfogó ügyvéd és a kirendelt védő részére, valamint a büntetőeljárásban részt vevő személyek képviselője részére megállapítható díjról és költségekről külön rendelet rendelkezik.

2. § (1) A fél pernyertessége esetére igényelheti, hogy részére a bíróság az ügyvéd munkadíjának és készkiadásainak címén kötelezze a pervesztes felet

a) a fél és a képviselője között létrejött ügyvédi megbízási szerződésben kikötött megbízási díj, valamint

b) a fél által képviselője részére költségtérítésként megfizetett indokolt készkiadások

együttes összegének megfizetésére.

(2) Az (1) bekezdés alapján megállapított munkadíj összegét a bíróság indokolt esetben mérsékelheti, ha az nem áll arányban a pertárgy értékével vagy a ténylegesen elvégzett ügyvédi tevékenységgel. A bíróság döntését indokolni köteles.

3. § (1) Ha a fél és az ügyvéd között nincs az ügy ellátására vonatkozó díjmegállapodás, vagy ha a fél ezt kéri, a bíróság a képviselet ellátásával felmerült munkadíj összegét a (2)-(6) bekezdésben foglaltak figyelembevételével állapítja meg.

(2) Polgári perben, az elsőfokú bírósági eljárásban az ügyvéd munkadíjának a pervesztes felet terhelő összege

a) 10 millió Ft-ot meg nem haladó pertárgyérték esetén a pertárgyérték 5%-a, de legalább 10 000 Ft,

b) 10 millió Ft feletti, de 100 millió Ft-ot meg nem haladó pertárgyérték esetén az a) pontban meghatározott munkadíj és a 10 millió Ft feletti összeg 3%-a, de legalább 100 000 Ft,

c) 100 millió Ft-ot meghaladó pertárgyérték esetén a b) pontban meghatározott munkadíj és a 100 millió Ft feletti összeg 1%-a, de legalább 1 millió Ft.

(3) Ha a perben a pertárgy értéke nem állapítható meg, a munkadíj minden megkezdett tárgyalási óránként, valamint az ügyvédnek a pert megelőző és a peren kívül végzett igazolt tevékenységéért óránként 5000 Ft, de legalább 10 000 Ft.

(4) Nemperes eljárásban és a hatályon kívül helyezés folytán megismételt eljárásban a munkadíj a peres eljárásban megállapítható munkadíj legfeljebb 50%-a.

(5) A másodfokú és a felülvizsgálati eljárásban az ügyvédi munkadíj a (2)-(4) bekezdésben meghatározott összeg 50%-a azzal, hogy a pertárgy értékeként ezekben az esetekben a fellebbezésben, felülvizsgálati kérelemben vitatott összeget kell alapul venni.

(6) A munkadíj megállapítása során a munkadíj összegét a bíróság indokolt esetben mérsékelheti, ha az nem áll arányban a ténylegesen elvégzett ügyvédi tevékenységgel. A bíróság a munkadíjat - különösen az ügy bonyolultsága esetén - a (2)-(5) bekezdésben meghatározott összegnél magasabb összegben is megállapíthatja. A bíróság a munkadíj eltérő összegben történő megállapítását indokolni köteles.

4. § (1) A fél kérheti, hogy az ügyvédnek az eljárásban felmerült készkiadásait a bíróság az ügyvéd által benyújtott tételes kimutatás alapján állapítsa meg. A bíróság szükség esetén kötelezi az ügyvédet a kimutatásban szereplő kiadások igazolására.

(2) Ha az ügyvéd a bíróság által megszabott határidőn belül készkiadásait nem részletezi, vagy nem igazolja, a bíróság a 2. § (1) bekezdésének b) pontjában meghatározott készkiadások megállapítását mellőzi.

4/A. § (1) Az ügyvédi díj 3. §-ban meghatározott összege a tevékenység ellenértékét terhelő általános forgalmi adó összegét nem tartalmazza; azt a díj összegén, mint adóalapon felül kell - a külön jogszabály rendelkezései szerint - felszámítani. Ha az ügyvéd az általános forgalmi adóról szóló 1992. évi LXXIV. törvény szerint adólevonási joggal rendelkezik, a számlával igazolt költségnek csak a nettó összege növeli az adóalapot.

(2) Az ügyvédnek a 3. § szerinti díj megállapítására vonatkozó indítványa megtételekor arról is nyilatkoznia kell a bíróságnak, hogy általános forgalmi adó fizetésére köteles-e.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 21:24:30

@Letícia: Ne bántsd a Magyart!

:-)

meg ez is eszembe jutott még:

Magyar György unokája vagyok Én
(is) népet nyúzó, bús, bojtáros nemte
len. MAL urak, jó lesz tán perbe szállnI
szapos népekkel, mert nyálam verem.

Bőnyállal hevesen, s a vesszőm tizedes.
Valagurak: sok rossz, fehér ökör,
Mi lesz, hogyha Magyar György órabére
kevesebb lesz? Agy-dühvel ózont öl?

Ha megy a lé, hé, zagyurak, mi lesz?
Csillag városból akkor merre fut
Hitvány hadatok? Ha majdan mindőnkre
Becsukják a kaput?

Nagykorú 2010.10.28. 21:27:39

@csíz: "De az nem zavar senkit, hogy közben Orbánnak (annak, aki fellépett a Magyar Gárdával szemben) saját MAGÁNHADSEREGE lesz?
Ráadásul mindezt közpénzből, úgy, hogy a rendőrség kommandósait viszik át hozzájuk, és még magasabb fizut is kapnak, mint a hasonló munkát végző rendőrök?
Ez nem zavar senkit?
www.origo.hu/itthon/20101028-magas-fizetes-es-jobb-feltetelek-miatt-fujnak-a-rendorok-az.html "
Az origó mint független hírportál megírja, hogy a Zorbán magánhadsereget gründolt...
Meg névnélküli rendőr szerint most feszültség keletkezett... Mert eddig nem volt?
A Zorbán "magánhadserege" duma 2001 végétől jött, az apeh nyomozóira mondták, minden proletár tőlük rettegett, aztán végül a Gyurcsány adta ki az utasítást, hogy évente 10000 vagyonosodási vizsgálatot kell lefolytatni...
Az inkal, ami tényleg magán és tényleg hadsereg nem tűnt föl az elmúlt nyolc évben sem az origónak, sem a név nélkül nyilatkozó rendőrnek... Na mindegy, ez egy ilyen sajtó, meg egy ilyen rendőrség.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 21:27:59

ehh azt meg most látom, hogy 13% + ÁFA(!). na elmegy ez a bús picsába tényleg..

2010.10.28. 21:38:31

@fogsunder: én együtt dolgoztam vele, nagyon rendes ember, és a hírekkel ellentétben nem pénzéhes, egyáltalán nem, és a munkadíját ELŐRE közli, szóval nem utólag alkudozik. Az egész cikk egy rossz ízű gyalázkodás, és mivel a MAL fizet azért, hogy a Magyar ügyfeleinek minél jobb legyen, így az egész cikkel nem értek, egyet. Bárki elkérne pénzt ért4e és nem lenne ilyen látványos az eredmény.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 21:42:57

@Nagykorú: valahogy nem tűnik fel nekik, hogy lehet, hogy orbánnak bár szőlői, bányái, ezüsthaj-ój-a van, és nem kizárt hogy ő is gondoskodott mindig a saját és kis csapata elvtelen és gyakorlati védelméről, de valahogy csak multimilliomos lett és nem multimilliárdos, nem veretett embereket az egész rendőrséget irányítva, amikor azok a pofátlan, titokban elnyüszített hazugsága miatt kivonultak az utcára. nem ítéltetett el senkit nyomás alatt tartva az egész bíróságot és ügyészséget. nem lett közben tönkrevágva a gazdaság és reform címén szétdebiliberalizálva az oktatás meg az egészségügy.

úgy látszik Magyarországon (ami gyurcsányéknak kurva ország, aminek népéhez nem tartozik hozzá akit trianon más, valóban ná(r)cisztikus államokba kényszerített, és aki "maradt" az is menjen, ha nem ért velük egyet..) sikerrel megvetette magát a sunyializmus. ilyen milliárdosokkal szemben vezető szerepben bizony még én se lennék olyan becsületesen hülye, hogy a saját hátországomat ki ne építeném. jobbot is rühellem, de valahogy a bal sokkal jobban megérdemli.

orbánékat meg gyurcsánékat ama bizonyos mérleg serpenyőjébe rakva és (alágyújtva mindkettőnek) a gyurcsányék kezdenének előbb vörös-izzásba..

2010.10.28. 21:45:00

@Nagykorú: Munkásőrség, vazze! Csak divatosan van elnevezve.

2010.10.28. 21:51:29

@Nagykorú: volt Mátyás királynak is, szóval mit vagy úgy oda? Csak azt bandériumnak hívták. Asszed Pintérbubunak nincs? Vagy Csányi Máténak? Csak max. azokat ők, s nem mi fizetjük.

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 22:00:42

@Letícia:

ne haragudj de milyen látványos eredmény?

az, hogy ő magánemberként milyen az a tárgyalóteremben és azon kívül eljárva: irreleváns. a kettőt szétválasztani tudni kell. ami pedig az ügyvédi munkáját illeti: azokban az ügyekben amikben megszólalt, ott kivétel nélkül a védence kárára tette, ezt mindenki tudja (meg is látszott az ítéleteken). alapszabály, bár nem vagyunk angolszász, esküdtbíróságos jogrendszer, de a nagy médiafelhajtásból még így is mindig a védett ügyfél kerül ki rosszabbul.

nem a levegőből él meg senki persze. de szerinted ezek az emberek akik most vesztették el mindenüket, azok meg tudnák fizetni az 50 000-es órabért és/vagy a 13%-os sikerdíjat? (ilyen magas sikerdíj tisztességtelen és még a jogtalansága is megállapítható). kisebb pénz és sikerdíj klauzula nélkül elmenne a "szerződés". de így..

ügyvéd egyre inkább azért kell idehaza, mert a biztos sem biztos. a kolontáriak és devecseriek meg most ráadásul kényszerhelyzetben vannak.

az egész ügyről egyébként az a személyes véleményem, hogyha nincs közvetítés akkor a mal-osok évek múlva és talán sikerrel (tekintve, hogy jogszabályokat ha egyedileg is a körülményekre tekintettel áthágva, módosítva, de mégis jogtalanul jártak el állami oldalról) perelhetnek majd. szóval helyes lenne az irány, de két feltétel ilyenkor van: 1. vétlenekkel szemben nem szabad pofátlannak lenni (jogtalanságot egyedül a károsultak nem követtek el - se a mal, se az állam, se az ügyvéd ne szúrjon ki velük!) 2. titok! titokban kelle egyezkedni. magyar györgyék mind a kettő feltételt elszabták. nemhogy sztár, de "amatőr" ügyvédtől is gyenge teljesítmény.

2010.10.28. 22:05:58

@fogsunder: figyelj, ma Magyarországon szabad ügyvédválasztás van. És mivel a pasi nagyon jó és van annak hírértéke, ha valamibe belekezd, azt meg kell fizetni. Nem értem, mit vagy így kiakadva. Noname ügyvédnek nem veri fel a média a habot. És Magyar doktor ügyes ember, nem fogsz benne megingatni, mert jól ismerem. Ráadásul kitűnő és jó a humora, szóval nagyon szórakoztató vele lenni ügyfélnek is és munkatársnak is. Egyébként pedig keményen dolgozik és ezt is várja el.

Kicsit Karcos 2010.10.28. 22:15:15

Gondoltam, rákeresek, tudnak-e szerezni uzsorát a károsultak a magyarügyvédúrral kapcsolatban felmerülő költségekre.

Nocsak, mondok:

"Elengedi a devecseri és kolontári károsultak tartozását a Provident"

fmh.hu/gazdasag/20101026_provident_elengedi_tartozast

Jason Bourne 2010.10.28. 22:25:32

az ügyvédi hivatás milyen szükségtelen szakma lenne, ha a jogszabályok szövege az alkotmány szerint magyar nyelven és közérthetően íródnának.
nem nagon örülök neki, hogy amit utaltam támogatást, annak 8 vagy 13 százaléka valami hájfej jogász zsebében landol...

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.28. 22:26:39

@Letícia: azt azért el ne felejtsük, hogy nem az ügyfelek akarnak annyit fizetni, hanem az ügyvéd akar annyit kifizettetni! nagy különbség. s közben ott a morális szakadék..

a média eleve nagy (ezúttal nem annyira túlzó) hírverést csapott az ügy körül. akkor mire is kell magyar györgy 50 000-ért óránként? még nagyobb médifelhajtást csinálni? lehet villogni bálokon (csűrben vagy az operában), de azzal ha kiáll egy ügyben a média elé azzal egy ügyvéd az esetek 99,9%-ában árt az ügyfelének. a maradék 0,1% meg.. nos. pontosan (az ÁFA miatt legalább) 12,99%-kal nagyobb mint amit sikerdíjként elkér.

kiszolgáltatott helyzetüket így kihasználni és ilyen amatőr módon. (az egyezkedés lehetősége a médiafelhajtással csökken, magyar györgy meg eleve médiamegjelenésekkel kezdi a "munkát".) jogosan bírja ennek az ügynek a kapcsán az emberek megvetését.

te nem tudsz elvonatkoztatni attól, hogy milyen magán(!)ember. ami ügyben eljárva semmit nem is számít. az a fontos, hogy mi az amit ő láttat magáról ebben az ügyben is (és nem a média ágál ellene, a lejáratóknak meg sem kell magukat erőltetni, tényt közöltek róla és maga a tény felháborító) és ez a legkevésbé sem pozitív. az összes médihajhász ügyvéd ellenszenves, nem irigyelt.

két ügyben kíváncsi lennék a véleményedre: tocsik-ügy, princz-ügy. valamint a morál és a jog kapcsolatáról is szívesen látnám, hogyan vélekedsz, a hazai jogászságra vetítve. nekem ugyanis személyesen lesújtó a véleményem a nyilvánosságra kerülő esetek és a nyilvánosság elé tolakodó jogászok kapcsán. te, hogy vagy ezzel?

2010.10.28. 22:51:00

@fogsunder: nézd, egy jogász nem beszél olyan ügyekről, amit nem ismer.

Sztyopabá 2010.10.28. 23:50:11

Az, amit Magyar ügyvéd "úr" vagy "doktor" művel, tetszés szerinti törlendő vagy alkalmazandó, az ő és a hozzá hasonló emberek, szempontjából teljesem jogos és korrekt. Meg lehet magyarázni észérvekkel, és jogilag is alá lehet támasztani. Hiszen az ő díját, megnyert per esetén, a MAL fizeti. Eddig rendben is lenne. Csak a többi "részlet" a szerződésben, na az nincs rendben.
Az ügyvédek túlnyomó többsége nagyjából becsületes, többnyire korrekt ember, aki előre tisztázott árakon megír szerződéseket, adásvétel stb, aztán viszontlátásra. Az, hogy mennyi pénzt kérnek érte, szerintem esetenként pofátlan, de ez van.
A Magyar "úr" vagy "doktor" -hoz hasonló ügyvédek miatt jön az az automatikus reakció, hogy "Ügyvéd? Phej, mocskos g*ci..."
Mert az emberségnek, együttérzésnek a szikrája sincs bennük, csak a mérhetetlen vágy a pénz és a híresség, hírhedtség iránt és ezt büszkén villogtatják.
Hogy senki nem volt köteles vele szerződni? Amikor az emberek ott állnak életük romjai között, a legelső olyan emberrel aláírnak bármit, elolvasás nélkül, aki azt ígéri nekik, hogy majd ő mindent elrendez. Ez nem a pórul jártakat jellemzi. Hanem azt, aki ezzel pontosan tisztában van és ebből hasznot húz.
M. "úr" vagy "doktor", és a hozzá hasonlók, a következő életükben szinte biztos, hogy extrém filmek forgatásánál használt síkosító krémként születnek ujjá.

MacPhisto 2010.10.28. 23:58:57

@Jason Bourne: Kapaszkodj. Magyarul vannak. Szeretném tudni, hány jogszabályt olvastál el életedben.

Lefogadom, hogy pont nullát.

fokabacsi 2010.10.29. 00:04:04

@csíz: Erre jöttök veled az élen, és ahelyett, hogy megpróbálnátok normálisra váltani vagdalkoztok?!? És nekem gurult el a gyógyszerem ?? Igen pofátlanul sokat képzeltek magatokról !!!

fokabacsi 2010.10.29. 00:13:14

@Letícia: No még egy kommentelő a "Magyar ügyvédi irodából !

fokabacsi 2010.10.29. 00:23:10

@Joe.UK: A pénzt amit a MAL-tól kapnak a károsultak, abból az ügyvéd levesz 13+3,25% ot !
Ha nem vinne ennyit akkor több maradna ! És nekünk nem megy a szöveg értés?????
Lejjebb lehetne szállni a magas lóról bocikáim !! Ennyi állatot ?!?

fogsunder · http://fogsunder.blog.hu 2010.10.29. 00:53:54

@Letícia: az a mondat helyesen úgy hangzik, hogy egy jogász felelősen nem beszél olyan ügyről, amit nem ismer. (ha igaz lenne a mondat úgy, ahogyan mondod akkor maximum 50% (reaálisan nézve ennél azért jóval kevesebb) ügyvéd biztosan marhaságot beszél, hiszen aki nem nyer egy ügyet amellett is gyakran ott az ügyvéd..)

szerintem meg még ez is további kiegészítésre szorul. szerintem egy jogász olyan ügyről se beszéljen, amit ismer. ha folyamatban van akkor nagyobb eséllyel árt az ügynek és benne az ügyfélnek, mint nem. nem azt jelenti ez, hogy felszínes, látszatbeszélgetést - vagy az ügy megoldása érdekébenit - ne lehetne folytatni, de nyilvánosság előtt soha! és csak akkor ha tényleg eredményre vezet. attól ez az ügy még igen messze van. és máris rengeteget ártott az ügyfeleknek.

egyébként alap kéne legyen az ügyvédi irodájában, hogy van a Magyar György/dr. Magyar György/Gyuri stb. mint magánember és van dr. Magyar György, ügyvéd. nem a humora alapján számítja (fel) az ügyvédi munkadíjat. vagy igen? nem borsos azért a 13%+ÁFA szerinted? márha jó volt a vicc. ha pocsék akkor 50 000, mert ugye minden megkezdett óra számít..

mint mondtam sikerdíj klauzula nélkül és kevesebb pénzzel beérve, nem ártva az ügyfeleknek a médianyilvánossággal elment volna szódával. sajnos hozta a formáját.

MacPhisto 2010.10.29. 01:05:23

@fokabacsi: Nem vesz le, minek írsz ha nem olvasod az eddigi kommenteket?

nyugatioldal 2010.10.29. 06:07:10

@fokabacsi: Ez azért nem biztos. Elképzelhetetlen egy olyan szitu, hogy Magyar nélkül összehoznak mondjuk 1.000 milliót, Magyarral viszont 2.000-et? Az 1.000-ből is lejön mondjuk 10%, a 2.000-ből akkor 13, így marad 900 vs. 1740 millió...
Mindegy, sose tudjuk meg mi lett volna ha.

eFigyelő 2010.10.29. 06:59:46

Magyar György ellen etikai eljárás indulhat Bővebben a mai Magyar Hírlapban

Még a jogaikról is lemondatták a devecserieket

„Jelen szerződés bármely jogcímen (tévedés, megtévesztés, feltűnő értékaránytalanság) történő utólagos megtámadásának jogáról ezennel kifejezetten lemondok” – olvasható azoknak a szerződéseknek a csatolmányában, amelyeket Magyar György ügyvédi irodája kínál fel a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak. Ám ez a polgári törvénykönyvvel ellentétes, azaz törvénysértő, mert a megtámadási jogról így nem lehet lemondásra kényszeríteni az ügyfeleket.

„Semmisnek tekinthető egy megbízási szerződésnek az a része, amelybe valaki semmis kikötést tesz” – erősítette meg lapunknak Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) elnöke.

2010.10.29. 08:18:57

@nyugatioldal: Én nem tudom elképzelni. Miért fizete a MAL kétszer annyit Magyarnak, mint másnak? Ez az ürge növeli a kárértéket? Legfeljebb 13%-al, nem 100-al. :)

@Kicsit Karcos: ez jófejségnek tűnik, de valójában a koldus szabadsága. Nekik már nincs miből fizetni, és a providentesek azt sem tudják, kit hol keressenek. Az a kintlévőség így is, úgy is veszteséglistára ment, hát legalább csináltak belőle egy kis pozitív propagandát maguknak.

@.Pierre Bezuhov.: 5mrd-ért szerintem a gógli is végigfotózza nekik műholddal kb. 3 nap alatt, szuper minőségben.

Marcellusca 2010.10.29. 08:41:31

@.Pierre Bezuhov.: Bazzeg, naponta lehetne találni 28 más, VB-pozitív cikket. :)))

Mint pölö: index.hu/belfold/budapest/2010/10/28/hetmilliardert_vesz_gps-t_a_bkv/

Qrva nagy szükség van rá, hogy lássam, hol tart a busz.
Akarom mondani hol áll a busz. :D

Nem kellene előbb a járműparkot lecserélni?

2010.10.29. 08:50:52

@Nagykorú:
"Az origó mint független hírportál megírja, hogy a Zorbán magánhadsereget gründolt..."
Nem az origó írta, hogy magánhadsereg, hanem én. Tudod, szövegértés...

"Meg névnélküli rendőr szerint most feszültség keletkezett... Mert eddig nem volt?"
Ilyen biztosan nem.

"Az inkal, ami tényleg magán és tényleg hadsereg nem tűnt föl az elmúlt nyolc évben"
Ha esetleg figyelted volna a híreket, nem egyszer feltűnt az is sokaknak. Nem egy fórumon anyázták már azt is. Csak tudod, kicsit emlékezned kéne (meg gondolkodni is).

Egyébként meg:
- Volt már ilyen feladatra szakosodott szervezet a rendőrségen belül, meg máshol is, akik általában kiválóan megoldották a feladatokat (annyira, hogy nemzetközileg is elismerik a magyar rendőr kommandósok tudását).
- Ez az új tenorelhárító egység pont ezen rendőri egységekből szipkázza az embereit. Tehát nemcsak hogy saját magát erősíti, hanem mellette a rendőrséget is gyengíti.
- Magasabb a fizetésük a rendőrinél, holott elméletileg ugyanazt a munkát végzik (hol is marad az Alkotmányban említett egyenlő munkjáért egyenlő bért elve?), tehát újabb ellentétet szül.
- Nehezíti a hatékony munkát, mivel nem egy vezetés alatt van az egész. Körülményesebb az információáramlás, lassabb a reagálás, több döntéshozó kell egy-egy feladat végigviteléhez. Tehát pont azt a munkát, amiért elméletileg létrejött, nehezíti. (Ugyanakkor szerintem nem is az a célja, amit hangoztatnak, de egy értelmes ember ezt simán leszűri.)
- Eddig a rendőrségnek megvolt a feladata, és alapvetően senki más nem kavart bele az ő dologukba (nem volt más, aki ugyanazt a feladatot ellátta volna). Most meg lett egy másik szervezet, ami ugyanazt a feladatot végzi. Olyan, mint amikor a németeknél a világháborúban a Wehrmacht mellett megjelent a Waffen-SS is. Ugyanazt a feladatot látták el, leszipkázták a Wehrmacht elől a legjobb emberanyagot és hadianyagokat, és körülményesebbé tették a feladat elvégzését, illetőleg konfliktusokat is okozott a két szervezet között. Egyetlen előnye volt, mégpedig az, hogy a pártnak volt saját magánhadserege, amit bármire felhasználhatott.
- Ezt a tenorelhárító egységet Orbán testőre vezeti. Vajon ki irányítja valójában, ki mondja meg, hogy mikor mit csináljanak?
- Ez az egység már részt vett marihuánaültetvény felszámolásában meg autótolvajok elkapoásában (amelyek egyébként egyértelműen a rendőri egységek feladata).
MONDD ARANYOM, EZEK KÖZÜL MELYIK MINŐSÜL TERRORCSELEKMÉNYNEK???
Az autólopás vagy a marihuána termesztés?

Szóval az eddigiek alapján simán a következő jön le:
- Van egy rendőrségtől független, FIDESZ IRÁNYÍTÁSÚ, komoly szakmai felkészültséggel és technikai háttérrel rendelkező fegyveres szervezet.
- Ez a szervezet NEM TARTOZIK ELSZÁMOLÁSSAL a rendőrség felé - atttól függetlenül is végrehajthat önálló akciókat. Ha jól veszem ki, csak a belügyminiszter alá tartozik (illetve Orbán király alá ugyebár).
- Ez a szervezet az alapfeladatán kívül végrehajt olyan feladatokat is, ami NEM IS AZ Ő DOLGA lenne, semmi köze hozzá, mégsem szól bele nekik a kutya sem.

Mi lehet ennek a következménye?
- Ha bárki, aki a Párt érdekét sérti, azt a szervezet simán elkapja, kimennek házhoz, ronggyá verik, stb.
- Nem szükséges erről bárkinek is elszámolást adniuk. Elég, ha annyit mondanak nagy titkolódzva, hogy tenoristagyanús, és el is van intézve a dolog.
- A jóembert addig verik és addig fenyegetik a családja életével, amíg alá nem írja, hogy ő tényleg tenorista - és már küldik is a börtönbe.
Tehát a Fidesz bármely politikai ellenfelét félre tudja állítani ezzel - akár mondvacsinált indokokkal is, legyen szó akár a legfelsőbb szintekről, de a "középszintről" biztosan. És ehhez most már van egy saját, külön bejáratú fegyveres szervezete is, tehát nem szükséges attól tartaniuk, hogy egy-egy ilyen tisztogatásuk a rendőrségen (esetleg az ott lévő jobb érzésű embereken) megbukna.
Olyan ez, mint az ÁVO a múlt rendszerben, vagy az SS a németeknél, és még sorolhatnám. A Párt magánhadserege.

Egyszóval most már voltaképen 100%-ban a kezükben van:
- Törvényhozói hatalom
- Végrehajtói hatalom
- És ezt egészíti most ki egy kicsi de hatékony fegyveres erő is, ami voltaképen bármire bevethető, legyen szó bérgyilkosságról, provokátori munkáról (tömeghangulat befolyásolása és a tömeg irányítása), testőri feladatokról, stb.

Egyik öreg ismerősöm sokat emlegette, hogy Orbán vezér szónoki stílusa nagyon emlékezteti őt Rákosi Mátyáséra (ő még látta élőben Rákosit párszor). Látom, nem csak a szónoki stílust vette át a Nagy Elődtől a kis KISZ-es...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 08:54:00

@Marcellusca: na Te gecire idegesítő figura, nekem is éppen ez jutott eszembe a hír hallatán :)))

remek ötlet, hogy legyen dzsípijeeesz a buszokban, így legalább pontosan tudni fogom a megállóban fagyoskodva hol is rohadt le :)))

bár azt kevésbé értem, hogy miért is akar a bkv a buszokba GPS-t venni, amikor ca 2 hete még azt nyilatkozta Tarlós, hogy ki akarják szervezni a busz-üzletágat, mert így lehet a leggyorsabban levezényelni az "1000 busz cseréjét"... na de mind1, Vitézy-gyerek biztos megmondta neki a tutit :)

2010.10.29. 08:57:02

@fokabacsi:
Normálisra váltani???
Te jöttél nekem azzal bármiféle előzmény nélkül, hogy a Magyar ügyvédi iroda embere vagyok.
Ennyit arról, hogy ki vitatkozik normálisan. Majd ha érdemben írsz és nem személyeskedsz, akkor én sem fogok. Ez ennyire egyszerű.

Marcellusca 2010.10.29. 09:08:10

@Seduxen: Híradásokban valami olyat is montak, hogy még a zinterneten is megnézheted, hogy hol vannak (állnak) a buszok. :)

Ja. Amilyen a szolgáltatás színvonala, megnézem a honlapon, hogy az X busz itt van a szomszéd sarkon. :)
No, akkor gép kikapcs, kalap, kabát és még kényelmesen elérem. :D

Egyébként nekem meg az jutott eszembe, hogy most a másik oldal haveri körét kell ellátni munká....őőő, izé, lóvéval. :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 09:09:40

@csíz: "MONDD ARANYOM, EZEK KÖZÜL MELYIK MINŐSÜL TERRORCSELEKMÉNYNEK???
Az autólopás vagy a marihuána termesztés?" - nana, ezzel csak óvatosan! sok függ attól is, hogy KINEK az autóját bugázzák el :))) ha egy utolsó kis niemand szutyokiját, az feltehetően nem terrorcselekmény... :)))

" A központ vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a múlt hét végi akciót a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XII. kerületi kapitányságának embereivel közösen hajtották végre. A most lefülelt autótolvaj-banda főként nagy értékű japán autókra "szakosodott" "

2010.10.29. 09:19:45

@Seduxen:
Na ja, ez mondjuk tényleg fontos. Mert ha véletlenül Orbán vezér ótóját csaklizná el a valaki, akkor az már valóban tenorizmussal felérő gaztett lenne! ;)

fokabacsi 2010.10.29. 09:21:43

@eFigyelő: Miért van az az érzésem, hogy a károsultak , az ügyvédi iroda által, átverhetőnek, butának, megvezethetőnek lettek nézve?!?!

2010.10.29. 09:21:44

@Seduxen:
"A központ vasárnapi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a múlt hét végi akciót a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) XII. kerületi kapitányságának embereivel közösen hajtották végre."
Ebből én csak azt szűröm le, hogy ha ezek a kommandájos hősök nem mennek át a tenorelhárító egységhez, akkor nem kell a rendőrségnek együttműködnie a tenorelhárítókkal, mert ők maguk is meg tudják oldani a helyzetet, hiszen lenne rá emberük. :)

fokabacsi 2010.10.29. 09:24:52

@csíz: Mert az arrogáns mindenkit hülyének néző stílusodból ez látszik . Nem a felvetésre válaszolsz, de engem akarsz okítani? Miben is??

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 09:26:42

@csíz: khm, "anno" volt ilyen, ha jól rémlik. bár ha emlékeim pontosak, ott a "naccsosasszony" által használt terepjárót akarta elcsaklizni valami "terrorista", akire ki is tárazta a szolgálati fegyvert a kormányőr/nő/ :))))

én a XII. kerületi kapitányság emberei résznél gondolkodtam el azon, hogy ez val'szeg TÉNYLEG a nagyfejűek autói miatt lehetett. Mert a csókákat Budakalászon fogták el. Ergo - szerintem - a Pest megyei Rendőrség embereinek kellett volna menni, és nem a XII. kerületieknek + a terrorelhárítóknak.

Virág et. 2010.10.29. 09:57:48

@zero: Nem. Magyar György egy magyarországi ügyvédi iroda vezetője. Ha féléreérthető lettem volna, nem a nemzetközi ügyvédi irodák KÜLFÖLDI irodái óradíjai ekkorák, hanem azok budapesti partnerirodáiban dolgozó MAGYAR ügyvédek óradíjai. Akik semmiben nemkülönböznek Magyar Györgytől, csak annyiban hogy bizonyos százalékért a cég partnerszerződést kötött egy nagynevű külföldi irodával és használhatja ezért cserébe a nevet.

2010.10.29. 09:59:47

@fokabacsi:
Még mindig pörögsz? Szólj majd, ha leálltál.

@Seduxen:
Hű, tényleg rémlik ilyen eset. :)
Asszem erre gondolsz:
www.origo.hu/itthon/20010503ma_2.html
Fura egyébként, hogy a fószer egy autólopásnál 9,5 évet kap, miközben másoknál ennyit akkor adnak, ha gyilkosságot követ el. De hát itt ugye a Vezér autójáról volt szó, ami azért nem piskóta! :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 10:20:13

@csíz: bezony erre :)))

ha már szóbakerült a kinek-miért-mennyi kérdéskör, engem egy valami érdekel egy ideje (off lesz):

Stohl Buci ügye. Ugye kb "tudjuk", hogy mi történhetett (legalább is a sajtóhírek alapján, ami persze lehet, hogy mind bullshit). Ha jól tudom az ügyészség a járművezetés ittas - bódult - állapotban és közúti baleset okozása (ennek minősítése ugye a sérült állapotától is változhat) vétségek miatt emelt vádat Bucink ellen. Visszaélés kábítószerrel bűntett miatt azért nem, mert az elterelést elfogadta. Ez idáig stimmt.

De ha pontosak az infók, azt akarta bekamuzni, hogy nem is ő vezetett, hanem az asszony (hatóság félrevezetés??), illetve cserbenhagyás (az is megdőlt, hogy mentőt hívott ugyan, meg is várta, de a rendőröket nem, mert a vádirat szerint egy véletlenül arra járó mentő állt meg) miatt nem akarják felelősségre vonni?

mi erről a vélemény?

fokabacsi 2010.10.29. 10:33:48

@csíz: Az arcátlan megnyilvánulásokat mindig nagyon erősen fogom felhánytorgatni, mert hányni tudnék az olyan mentalitástól ami a nála kevesebb iskolát vágzetteket hülyének nézi, és nemveszi észre , hogy saját maga az ! Egy művelt, magasan iskolázott normális szocializációjú egyén, vigyáz arra nehogy azt másokkal éreztesse ! Előre köszön például ! És nem intézi el az átverést azzal :" Így jártak". Na ezért vastagbőrös ez az ügy. A rinocérosz elpirulna , de politikus és egyes "ügyvéd" nem teszi. Mert neki vastagabb van rajta.

picur3ka 2010.10.29. 10:46:01

hvg.hu/itthon/20101029_ugyved_iszap_karosultak_#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_10_29

'A lapnak nyilatkozó Réti László a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) elnöke hangsúlyozta: a semmis kikötést tartalmazó szerződések semmisnek tekinthetők. Réti hozzátette: az ügyvédi kamara hivatalból etikai, vagy előzetes vizsgálatot indíthat tisztességtelen ügyfélszervezés, a fogyasztó megtévesztés vagy ügyvédhez nem méltó magatartás esetén.'

2010.10.29. 10:55:12

@f.m.j.: "szinte teljes egészében uniós támogatásból épülő rendszer" - ilyen esetben nem bánom akár a százszoros árat sem. Fizessen az okádék unijó, kellett nekik kibővülni! A gps ugyan a kutyának sem kell, de legalább pár Synergonos műszerésznek lesz állása még pár hónapig.

Nagykorú 2010.10.29. 10:59:32

@csíz:
Te egy hülye vagy.
Mindent felsoroltál, amit a népszavában az atv-ben és a klubrádióban meghallgattál, féloldalas tanulmányban csúsztatásokat és félinformációkat a szent cél, a végső konklúzió érdekében megfelelően összeillesztgettél, így persze hogy kijött a vágyott végeredmény: aZorbán=Rákosi=Mussolini=Szálasi=maga a Zördög. Jájjj móre, gyüvik a figyesz gyiktátúaá! :oP

2010.10.29. 11:17:07

@Seduxen:
A mi Bucink ügye is megérne egy külön misét. Rendkívül aranyosnak tartom az ipsét egyébként, tudnám ütni a fejét egy szívlapáttal erősen. ;)

@fokabacsi:
*ásít*

@Nagykorú:
"Te egy hülye vagy."
Anyád hogy van? :)

"Mindent felsoroltál, amit a népszavában az atv-ben és a klubrádióban meghallgattál"
Egyiket sem szoktam sem hallgatni, sem nézni. Sőt, TV-t sem nézek egyáltalán és rádiót sem hallgatok. De azért hörögj csak kedvedre, kis naridroid. ;)

hulyeinformatikus 2010.10.29. 11:19:17

Sunáznám.
TASZ nyilatkozott már?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 11:41:28

@csíz: csak a lényegre nem reagáltál :)))

szóval: az általam felsorolt csemegéket nem kellene még hozzáírni a bűnlajstromához?

2010.10.29. 11:49:46

@Seduxen:
Egyáltalán nem. Hogy képzeled? Ő egy közismeretnek örvendő mélyentisztelt polgártársunk, akire:
- egyrészt a felsorolt vádak nem igazak
- másrészt ő annyit tett már le a társadalom asztalára, hogy ezek a kis csippcsupp bűnöcskék teljesen elhomályosulnak mellette.
;)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 12:53:45

@csíz: na akkor próbáljuk "körmönfontabban" :)))

helyettesítsük be S. András helyére... mondjuuuuk. ENGEM!

na ez esetben (nekem - ellentétben S. Andrással - még priuszom sincs): vajon rámrohadna -e a műanyag-lakat?

arlequin 2010.10.29. 13:05:09

@picur3ka/mesterhazymiklospart: asszem ez ugyanaz az MH-tól
A Magyar Hírlap szerint az iszapkatasztrófa károsultjainak készített szerződésben törvényellenesen szerepel, hogy a károsultak lemondanak a szerződés utólagos megtámadásának jogáról.

Egyrészt nem érvényes a Magyar György ügyvéd irodája által a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára készített szerződés, másrészt pedig akár etikai vizsgálat is indulhat Magyar ellen, mivel a szerződésben törvényellenesen szerepel, hogy a károsultak lemondanak a szerződés utólagos megtámadásának jogáról - írja a Magyar Hírlap.

A lapnak nyilatkozó Réti László, a Budapesti Ügyvédi Kamara (BÜK) elnöke hangsúlyozta: a semmis kikötést tartalmazó szerződések semmisnek tekinthetők. Réti hozzátette: az ügyvédi kamara hivatalból etikai, vagy előzetes vizsgálatot indíthat tisztességtelen ügyfélszervezés, a fogyasztó megtévesztés vagy ügyvédhez nem méltó magatartás esetén. A lap kereste a Magyar Ügyvédi Kamara elnökét is, de Bánáti János azzal hárította el az érdeklődést, hogy mint a katasztrófát okozó Mal Zrt. vezérigazgatójának védője nem kíván hivatalosan nyilatkozni.

2010.10.29. 13:09:22

@Seduxen:
Az még csak hagyján, hogy rádrohadna. De még meg is vernének naponta vagy 2X a sitten, mert te egy náczi szemétláda vagyol és különben is megérdemelted! :)

picur3ka 2010.10.29. 13:27:15

@arlequin:

A, nincs idom minden kommentet elolvasni. Ugyanaz, igen.

fokabacsi 2010.10.29. 13:29:54

@csíz:"" Egyrészt nem érvényes a Magyar György ügyvéd irodája által a vörösiszap-katasztrófa károsultjai számára készített szerződés, másrészt pedig akár etikai vizsgálat is indulhat Magyar ellen, mivel a szerződésben törvényellenesen szerepel, hogy a károsultak lemondanak a szerződés utólagos megtámadásának jogáról - írja a Magyar Hírlap.""
Ez a ti (ügyvéd") "erkölcsi" alapotok. Okádék !

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.29. 13:33:21

no, hát ezek szerint akkor mégiscsak azoknak volt igaza, akik háborogtak?

fokabacsi 2010.10.29. 13:49:48

@Conv: Igen , a háborgóknak van igaza ! Ezen normális ember soha nem csodálkozott .

Seduxen (már NEM dr.) 2010.10.29. 14:03:04

@csíz: félreértés ne legyen: én nem azt akarom, hogy azért, mert ő Stohl András szigorúbb elbírálásban részesüljön...

PONT OLYANBAN részesüljön, mint BÁRMELY MÁS ember.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.29. 14:37:54

@Joe.UK:

Ezért is lett az a post címe, ami. Kérdés, hogy rá van-e szorulva.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.29. 14:41:25

@Kicsit Karcos:

éééééééés sajnálkozva széttárja a kezeit

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.29. 14:54:16

@.Pierre Bezuhov.:

Az Index elvégezte a melót, törölték a projektet. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.29. 14:56:13

@Marcellusca:

Idézek egyet a cikk alatti kommentekből:

"Pierre Batka

Ledöbbentő, hogy hosszú idő óta először van egy hír arról, hogy a BKV fejlődik, és a hozzászólók 90%-nak sír a szája."

picur3ka 2010.10.29. 16:43:01

@laspalmas:

Ez a ket remek talalat komment jol van elhelyezve.

Kulonben rettentoen orulok - talan nem Index, inkabb LMP - hogy a nemzeti vagyon nem lesz felterkepezve, rengeteget sporoltak az allamnak, tenyleg. Remelem, az Audi boviteset is sikerul betiltaniuk, meg minden gyarat es uzleti szerzodest, ami nem a Strabage.

picur3ka 2010.10.29. 17:59:23

@fokabacsi:

A 'megmindigporogszferegfaszfejkiperlemabeledet' felsobbrendu kommentelo mar nem jelentkezett egy ideje.

2010.10.29. 18:21:22

@fokabacsi:
"Ez a ti (ügyvéd") "erkölcsi" alapotok. Okádék ! "
Még mindig pörögsz? Lassan azért a nagy rinyálásban felfoghatnád végre, hogy:
- nem vagyok ügyvéd (soha nem si voltam és nincs közöm egyhez sem igazából)
- amin még mindig pörögsz, az megintcsak egy feltételezés, és egyelőre ugyanannyi az ezzel kapcsolatos információ, mint amennyit a bemásolt megállapodásrészletből megtudtunk (szinte semmi).
De persze nem kell megértened. Hörögj csak tovább, úgy legalább csini leszel. :)

@Seduxen:
Én is sokmindenben szeretném, hogy mások pont olyan elbánásban részesüljenek, mint én. Kár, hogy ez eddig nem sikerült, mert valakiknek mindig vannak jogaik és valakik mindig egyenlőbbek nálam. De ez már csak ilyen, míg világ a világ. ;)

@picur3ka/mesterhazymiklospart:
Jaja, nem mindig kíváncsi a hörgésedre, nyomikám! De azért néha felnéz, hogy mosolyogjon egyet rajtatok. ;)

fokabacsi 2010.10.29. 19:32:36

@csíz: Pörögni te szoktál, meg a majom farkán a stanecli. Érdemi válaszod nincs. Van ellenben "ügyvédi moralitásod" .

fokabacsi 2010.10.29. 20:29:23

@csíz: Amilyen tompa vagy többre nem telik.

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2010.10.29. 20:38:29

@csíz:
"amin még mindig pörögsz, az megintcsak egy feltételezés, és egyelőre ugyanannyi az ezzel kapcsolatos információ, mint amennyit a bemásolt megállapodásrészletből megtudtunk"

az azért elég konkrét dolog, hogy az ügyvédi kamara hivatalosan nyilatkozta, hogy etikai pert indítanak magyar ellen, nem feltételezés.
konkrétan a szerződések tartalma és a szerződéskötés módja miatt.
voltaképpen azért amiért mi is háborogtunk itt párótok kivételével.

2010.10.29. 21:12:06

@Conv:
Át ne ess már megint a paci túloldalára!
1. Az ügyvédi kamara nem azt mondta, hogy etikai pert indít, hanem azt, hogy etikai pert indítHAT.
2. Mindezt ráadásul az a Magyar Hírlap közölte, ami már eddig is csak féligazságokat közölt (a nagyobb rivaldafény érdekében). Az a Magyar hírlap, ami nem rakta be az egész szerződést (pedig megtehette volna), nem rakta be az egész 1-es melékletet (pedig azt is megtehette volna), hanem csak egy részletet ragadott ki az egészből.

Javaslom csak akkor háborogni, ha már BIZTOS lesz valami. Amíg csak információmorzsák vannak és hangzatos kijeelntések mindenféle konkrétum nélkül, addig ugyan jóleshet egyeseknek hörögni, de értelme nem lesz.

(Ja, nem tudod véletlenül, hogy ezt a korlátolt nyomorékot itt eggyel feletted hogy lehetne levakarni rólam? Hozzá se szóltam, de elkezd provokálni, mikor meg viszonzásul beszólok neki, akkor meg neki ál feljebb. Ezzel még nem lene baj, csak sajnos olvasni sem tud. Viszont azóta is pörög szerencsétlen, mint a fagyigép. Nem tudom, mert nem vagyok itt őshonos, de ez mindig így szokta, vagy csak engem tisztel meg a baromságaival?)

2010.10.30. 08:10:24

@Conv:
"Etikai eljárás indulhat Magyar György ellen"
HVG.hu (eredeti forrása: Magyar Hírlap)
Hogy is fogalmaz? IndulHAT. Egy az egyben átvette a MH infóját, semmi több.

"Magyar György méregdrágán segít a nincsteleneken"
echotv.hu (eredeti forrása: Magyar Hírlap)
Etikai perről szó nincs benne. A videótalálatai között, de még az "etikai per" vagy "magyar györgy" kifejezésre keresve sem találni még csak utalást sem az etikai perről.

Máshol sem találtam erről az égvilágon semmit. TV-t nem szoktam nézni, de most belekerestem a TV2 és az RTLKlub honlapján is, de egy szó nincs bennük etikai perről.
Szóval ha lehet, mutass már olyat:
- ahol nem a Magyar Hírlap infóját veszi át egy hírforrás
- ahol kimondják, hogy _biztosan_ etikai pert fognak indítani Magyar György ellen.
Köszi.

(Könyörgöm, mi volna, ha nem ülnétek fel féligazságoknak meg légbőlkapott nevetséges vádaknak? Nem lenne elég csak akkor rinyálni, ha már van bizonyíték is a dologról? Az, hogy egy Magyar Hírlapnak nevezett hírforrás közzétesz valamit, még nem bizonyíték. Pláne azon csúsztatásai után, amit eddig is levágott nekünk. Gondolj csak a kiragadott részletére a szerződésmellékletnek. barakhatta volna az egész szerződést oda, nem? mégsem tette. Miért? De ha már a mellékletből idézget, akkor nem lett volna jobb, ha az _egész_ 1-es mellékletet berakja? mégsem tette. Miért? Nemtán azért, mert úgy mindenki számára egyértelmű lett volna, hogy csak csúsztat a Magyar Hírlap?)

fokabacsi 2010.10.30. 08:58:45

@Conv: Ne csodálkozz rajta . Egy korlátolt nyomorék, aki nem informálódik sehonnan, csak nyomatja amit lediktálnak neki. És ilyenekből lesznek az "ügyvédek" ezek a féldebilek fogják képviselni az "igazságot " , "jogot" "törvényt" . Szánalmas.

2010.10.30. 09:10:26

@fokabacsi:
Még mindig hülye vagy? Bár azt már látom, hogy olvasni legalább tudsz, mert az én szavaimat idézgeted (önálló gondolatod láthatóan nincs). De legalább megértenéd, ami le van írva... vagy hiába várom el? Na mindegy, pörögj csak tovább, kis elmebajos. :)

2010.10.30. 09:12:13

@fokabacsi:
Jaj elfelejtettem előbb írni. Légyszi, mutass már te is hiteles forrást arra nézve, hogy Magyar György ellen etikai pert indítanak. Mert ugyebár te fenemód jól informálódsz, így bizonyára bizonyítékok hegyeit tudod ezügyben felmutatni. Köszi neked is. :)

fokabacsi 2010.10.30. 12:35:33

@csíz: Nem is várok tőled mást . Ez a színvonalad. Nézz néha tükörbe , csak azt írtam neked amit idehánytál.
Soha nem mondtam , hogy normális vagyok, viszont rólad nem is lehet.

2010.10.30. 14:42:07

@fokabacsi:
Na mi van már, hol marad a hírforrás? Hol marad az alátámasztása annak, amire oly' nagy fejrángatással bólogattál, nyomipapa? Nemtán beégtél most (is)? :)

fokabacsi 2010.10.30. 16:49:01

Amikor például gyerekek ajánlották fel az uzsonnájuk árát akkor jön egy tetű, vérszívó és leveszi a pénzük 17-20%át , az én szememben az ilyen egyed , egyszerűen egy ember alatti lény! Neked pedig többet nem válaszolok mert ilyen alakkal aki még az ilyeneket védi, tettüket magyarázza , nem óhajtok beszélni ! ENNYI!

2010.10.30. 18:25:49

@fokabacsi:
Valahogy megint elmaradt a hírforrás, amire pedig úgy bólogattál, hogy majd lefejelted a monitorodat. Vegyem úgy, hogy akkor most megint beégtél? :)

- Elkezdtél sértegetni engem bármiféle előzmény nélkül.
- Mindezt úgy, hogy láthatóan nem is értetted azt, amit írtam.
- Mikor viszont-sértettelek, még neked állt feljebb.
- Azután a sértegetések közben előjöttél egy olyannal, ahol egy olvtárs mondandóját helyeselted, és ráadásul kijelentetted, hogy én nem informálódom sehonnnan.
- Majd utána kiderült, hogy olyan dologra bólogattál, amiről nem is tudsz semmiféle bizonyítékot előhozni.
- Most meg jössz valami 17-20%-okkal, amire ugyan fogalmam sincs, hogy milyen légbőlkapott rémhírből vetted, de legalább jól hangzik.

Gratulálok, szép volt! Még pár ilyen beégés, és kigyújtod a blog.hu-t is. :)

fokabacsi 2010.10.30. 22:31:18

@csíz: A 13 % plusz az ÁFA , negyede a 13%-nak tehát 3,25 % = 16, 25% !! Ehhez jönnek az utazási meg egyéb költségekre +6%-ot , tehát lenyúl-ellop a szerencsétlen károsultaknak 22,25% -ot a pénzéből ! Ehhez kell a pofa meg lehet magyarázni de hullarablással tartom egyenértékűnek. ENNYI !
Égtek mint a kapcarongy.

picur3ka 2010.10.30. 22:50:40

@fokabacsi:

Minek vitazol ezzel, bacsika?

Le van o szarva.

2010.10.31. 06:50:59

@fokabacsi:
:DDDD LOL
Mond, az a 6% hogy jött neked? Van forrásod is rá, hogy pont 6% az, ami egyéb költségekre lejön, vagy csak ráütöttél a hasadra és mondtál egy számot? :)))
Légyszi írj már még ilyen marhaságokat! Köszi. A Reichstag nem égett úgy annak idején, mint ahogy te égeted most magad. Amit előadsz az egy normális embernél messze kimeríti a mazochizmus fogalmát. :D

Ja, nem azt mondtad, hogy nem írsz többet nekem? :)

fokabacsi 2010.10.31. 09:37:26

@picur3ka/mesterhazymiklospart: INDEX : 13 százalékos +ÁFA sikerdíjért vállalta Magyar György ügyvéd az iszapkatasztrófa áldozatainak jogi képviseletét. Ha a szerződés korábban megszűnik, az ügyvéd utólag óránként 50 ezer Ft plusz ÁFA munkadíjat számol fel – írja a Magyar Hírlap. Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül.
És még ez a féreg mocskolódik.
Ez olyan "ügyvédes"

2010.10.31. 11:22:43

@fokabacsi:
Lássuk csak, hol is van ebben említve 6%...? Hmm-hmm, úgy látom sehol. Tehát most jött egy újabb beégés a kis elmeroggyant barátunktól. Hozzak poroltót? :DD
Ja, majdnem elfelejtettem. Itt is oda vagyon írva:
"írja a Magyar Hírlap"
Tehát megint csak a Magyar Hírlap féligazságait vette át egy másik híroldal, mert ezzel is növeli az olvasottságát. Semmi bizonyíték, csak a feltételezések meg hasonlók. Volt egy Magyar hírlap, ami kivágott egy pár soros részletet egy szerződés melékletéből, és abból szűrt le következtetéseket - nem kicsit szenzációhajhász módon. nem rakta be a teljes szerződést, mert ahhoz nem volt pofája. nem rakta be még a teljes melékletet sem, mert ahhoz sem volt pofája. Csak simán kivágott egy olyan részletet, amire a sok zombi ráveti magát és kedvére tud rinyálni miatta. Mint ahogy most te is teszed. :)
Gratulálok, kis elmebajosom. Megy ez neked! :)))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.10.31. 11:34:29

@csíz:

Tudod mi az, amit meg én nem olvastam sehol: Magyar György felháborodott tiltakozása, hogy "De nem is úgy van, hazudik a Hírlap!"

fokabacsi 2010.10.31. 14:48:27

@ @csíz: INDEX : "13 százalékos +ÁFA sikerdíjért vállalta Magyar György ügyvéd az iszapkatasztrófa áldozatainak jogi képviseletét. Ha a szerződés korábban megszűnik, az ügyvéd utólag óránként 50 ezer Ft plusz ÁFA munkadíjat számol fel – írja a Magyar Hírlap."" Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül."" Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül."" Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül.""

fokabacsi 2010.10.31. 14:50:35

Magyar ügyfeleit egyéb költségek is terhelik, köztük a per során igénybe vett szakértők díjai, a per illetéke (az igényelt összeg hat százaléka), valamint az ügyvéd és munkatársainak útiköltsége Budapesten kívül.""

picur3ka 2010.10.31. 15:36:04

@laspalmas:

Hat o ilyenbe nem igen fogja keverni magat, erre vannak a csizek es egyeb palimadarak.

Bee-zony 2010.10.31. 19:58:05

„NJSZ: ingyenes jogi képviseletet biztosítunk a vörös iszap áldozatainak!”
Gaudi valóban szokott ingyen segíteni, pl. beadványok szerkesztésével, de amikor pl. cirka 60, egyenruhás emberrablók által elhurcolt tüntető a bíróság előtt állt, egyenként, akkor csak a sztárolt Budaházynak volt ügyvédje, a többiek védhették magukat egyedül. Átéltem az élményt, sikerült megvédeni magam – felmentve – és ebben csak az a videó segített, amit az egyik előző tárgyalásról láttam, ahol a szintén ügyvéd nélküli delikvens védte magát. Csináld magad a jogi önvédelmet is.
Most elvileg a kártérítési szakaszban jár az ügy, csak éppen a nemzeti jogvédős ügyvédnő, aki felvette a 20 eFt megbízási díjat, és közölte hogy 10% a sikerdíj, az emailre nem reagál, és nem tudom, hogy mi van vele és az üggyel… az is lehet, hogy nem intézett semmit, és eltelt közben majdnem 1 év. Kezdhetek nyomozni… Eddig csak P. Tamás szeretett bíróságra járni, én mással akartam volna tölteni az időmet, de úgy látszik, hogy elkezdhetem a jogi tanulmányaimat is, mert ennyire nem működik ebben az országban semmi – a korrupción és a bűnözésen kívül.
Az egy dolog, hogy van kuncsaftgyűjtés és ingyenreklám, de hogy innentől a végeredményig mi történik, az az érdekes. Az én esetemben a felmentés után a második félidő eddig egész rosszul néz ki. Kezdhetek aktív lenni ezen a téren is… basszus.

fokabacsi 2010.11.02. 07:51:03

Van a térségben kb.510 károsult ! Ebből ha 200 ad megbízást a "Magyar" irodának, és károsultanként ha csak 200 000 Ft-ot kér, akkor is lenne tisztességes bevétele. Senki nem szól , nem szólhat semmit !! De az nem volt neki elég, a maximumot akarta bekarmolni. Na ehhez kell a pofa.

Bee-zony 2010.11.02. 11:41:36

@Bee-zony: Kiderült közben, hogy haladgat az ügy, csak idén nyáron azt találták ki jogszabályilag, hogy az 1 mFt alatti ügyeket fizetési meghagyással közjegyzőn keresztül kell intézni elektronikus úton egy programmal, amit külön meg kell venni az ügyvédeknek, és persze nem mindenki vette meg. Tehát először kell keresni valakit, akinek ilyen van, és csak utána lehet intézni a többit.
Fizess plusz pénzt a plusz bürokráciáért; hogy több legyen az akadály, és nehezebb legyen az élet; viszont a lehúzási láncban valaki megint jól járt.
Assz'em az esettől számított 4 év a beadási határidő; van még másfél év, remélem, belefér.
Akkor lesz öröm é bódottá, főleg akik ketten velem voltak, mert megígértem nekik a harmadolást, mivel a Fakabát Rt. további „szolgálatatása”, a rabó és a börtönlátogatás csak nekem adatott meg; ők ebben már nem kerültek sorra – látva az esetemet, behúzódtak a tömegbe, és akkor még nem tudta senki, hogy mi mire lesz jó, illetve, hogy egyáltalán mi lesz.

fokabacsi 2010.11.02. 15:02:53

@Bee-zony: Úgy látom ezeknek törvényhozói helyeken jól megkent csatornák vannak.Érdekes, látszik abból, hogy a "törvény" kiknek kedvez !!

Bee-zony 2010.11.02. 16:53:02

@fokabacsi: Zöldségesmaffia, Artisjus (matrica), és a többiek. Alakul az egyre élhetetlenebb és kórszerűbb ország, ahol a végfelhasználó fizetheti a közbeékelődőket.

fokabacsi 2010.11.02. 17:02:54

@Bee-zony: Már most is egy csomó élősködő hízik bármit teszel veszel. Pl: az adódból tartod el az államapparátust, mégis ha valamivel mész hozzájuk (forgalomból kivonás pl.) akkor megint lenyúlnak.

dézi 2010.11.03. 17:35:15

@f.m.j.: @csernaja obca: Teljesen más a téma, remélem lesz poszt erről is, de ez az alapja annak, hogy új buszok legyenek. Ezen mit sirsz? VEKE oldalon elolvashatod mire kell, ha ennyire érdekel, de ne sirj.

süti beállítások módosítása