Skip to content


       Szűrés lista

A kreatív lopás új bajnoka: a koszovói fürdőszobaszalon

Ez az utóbbi (vagy minden) idők egyik legviccesebb története ... Ehhez azért már tényleg kellett a kreativitás. Csak azt nem értem, hogy ha lopok, akkor megvizsgálok minden eshetőséget, ami az esetleges lebukásomhoz vezethet. Úgy gondolták az illetők, hogy sose fog kiderülni?

A HM-polip elég kiterjedt volt: a HM védelemgazdálkodási főosztálya, a HM protokoll- és nemzetközi rendezvényszervező igazgatósága, a HM Térképészeti Kht., a HM EI Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt., és a HM Rekreációs Kht.

A módszer mondhatni faék egyszerűségű volt: a minisztérium saját tulajdonát képező cégektől megbízást kapó vállalkozóknak a valós árnál körülbelül öt százalékkal magasabb összegről kellett kiállítaniuk a számlát. Amikor pedig a HM-től az állami pénz megérkezett a bankszámlájukra, a különbözetet készpénzben visszaadták a HM-es vezetőknek vagy az embereiknek, akik aztán megosztoztak rajta. Mivel a HM éves költségvetése 300 milliárd forint felett volt minden évben, így volt miből csemegézni.

Személyek, sztorik, összegek az Origo cikkében. Oláh János dandártábornok vallomásában az is szerepel, hogy a  HM EI Zrt. milliárdos beszerzéseiből három százalékot közvetlenül az MSZP-nek kellett visszaosztani a 2006 utáni években ...

Ide kapcsolódik Hende Csaba bejelentése, ami még így sokadik olvasás után is abszurd a köbön, miszerint a HM Ei Zrt. fürdőszobaszalont nyitott Koszóvóban. 94 millió forintba került ez a Honvédelmi Minisztériumnak (=a költségvetésnek), és "aki ezt bonyolította Budapestről, az három éven át vett fel havi hétszázötvenezer forint díjazást – a semmiért."
Hende Csaba az üzletet tavaly nyáron bezáratta.


Sok minden láttunk-olvastunk-hallottunk, kutyafitnesz, nokiásdoboz, de ezek közül is kiemelkedik a pofátlan lopásnak ez az egészen abszurd módja.

Fürdőszobaszalon (!) Koszóvóban (!!!) HM pénzen ...

Miért pont fürdőszobaszalon? Miért Koszóvóban? Hogyan? Ki? Miért?

Ugye nem is kérdéses, hogy aki ezt engedélyezte vagy akár csak tudott róla, azt meg kell nevezni és bíróság elé kell állítani.

Az oktatási minisztérium sem nyit fegyverboltot Szudánban ... tényleg hihetetlen az egész.

Egy normális cégnél, minél nagyobb összegről van szó, annál magasabb rangú személy aláírása kell a papírra. Nem gondolom, hogy a leghierarchikusabb minisztériumban titokban csak úgy le lehet fejni 90 millát a HM számlájáról ... fürdőszobaszalonra.

És jó lenne ha  kétharmados fülkeforradalom egy picit megváltoztatná a törvényt: aki állami pénzt sikkaszt, lop, hűtlenül kezel, annak automatikusan 2x szorzóval számolják a kiszabandó büntetést.

Hiszen nem ugyanaz elsikkasztani, ellopni 90 milliót egy magáncég profitjából, mint az állami vagyonból.

És igenis azt is vonják felelősségre, aki kialakította azokat a szabályokat, hogy ilyen és hozzá hasonló lopások megtörténhettek. Mert lehet, hogy a részeges Szekeres nem tudott semmit a koszovói szalonról, de kinek a feladata megszervezni úgy a működést, ami biztosítja az ellenőrzést és megakadályozza, hogy egyáltalán ilyen megtörténhessen? Ha meg tudott róla Szekeres, akkor meg nincs miről beszélni ...

Címkék: mszp abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr242703717

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Korrupció 2011.03.04. 05:38:06

A korrupció mindent szétrohaszt. Ezt nálunk már minden ovis tudja. Friedman szerint minden piackorlátozó intézkedés korrupció. A megjegyzést kezelhetjük úgy, mint egy jópofa bonmot, de ne tegyük, mert nem az. Nekünk nem.Inkább tanács.     &...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szabogyula 2011.03.03. 10:49:19

@Ombudsmanyus: Igen , az a baj hogy nem értik ....
Koszovói kádügynöknek álcázott sejtekkel , próbálta meg a HM elinditani Európa bekebelezését ...Hende meg lebuktatta a sejtet .....
Pedig grandiózus terv volt , Namindegy ezt már baxhatjuk .....

Ironfist 2011.03.03. 10:49:55

Most miért, a retkestalpú koszovároknak (tessék utánanézni a gyűlölt ellenségeink blogon :P ) elkél a fürdőszoba :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.03.03. 10:51:01

@Ombudsmanyus: De tényleg, legalább nyereséges volt? :D

Akkor állami kézbe kellett volna utalni a működtetését :D A főkolompos vagyonával együtt :D

Ironfist 2011.03.03. 10:58:50

@Seduxen:
Naná, és minden szava véresen komoly XD

2011.03.03. 11:03:22

Koszovó kismiska a kínai gazdasági csodát "támogatók" a hazait meg nagy ívben lesz*rók lehetőségeihez képest.
Recept:
Alapíts egy kínai offshore és egy hazai Kft-t.
Az offshore olcsón megvásárolt kínai termékét a hazai cég papíron vegye meg,lehetőleg az offshore beszerzési árainak több száz százalékáért,majd szerény haszonkulccsal dobja ki a hazai piacra,amit természetesen elköltségelhet,így eredménye 0,vagy mínusz lesz.
Eredmény: Offshore és a Kft. sem adózik.
Tavaly 5 milliárd dollár (1000 milliárd forint,ami a MNYP pénz 1/3-a) volt csak a kínai import.

arlequin 2011.03.03. 11:07:05

szerintem atomrakétasilót fedett az építmény.

ez a hüle hende meg bebuktatta...

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.03.03. 11:08:01

Ha a lopásba fektetett energia és kreativitás felét ez az ország valami értelmes, építő, termelő ágazatba ölné világ- és gazdasági nagyhatalom lehetnénk...

jani888 2011.03.03. 11:38:38

Hende Csaba az üzletet tavaly nyáron bezáratta.Tavaly nyáron .Persze szigorú ítélet még nincs.Még a láthatáron sem.

hoplita 2011.03.03. 12:10:10

"............És jó lenne ha kétharmados fülkeforradalom egy picit megváltoztatná a törvényt: aki állami pénzt sikkaszt, lop, hűtlenül kezel, annak automatikusan 2x szorzóval számolják a kiszabandó büntetést........"

Arra még nem vót idejük....meg gondolnak ők a magukfélére is.

Náciskocc....?
Ez jobbikos programpont....

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.03. 12:38:42

@Seduxen: én meg krematóriumot szeretnék üzemeltetni: "Élő politikusoknak 50% kedvezmény" jeligére... Nekem sem lennének erkölcsi aggályaim!

Az év egyik legnagyobb hozzászólása. :))))

Attila64 · www.sagaontour.ca 2011.03.03. 12:52:48

"2x szorzóval számolják a kiszabandó büntetést"

Jobbik programból lopkodunk?

ketroot 2011.03.03. 12:56:36

Magyarooország, Magyarooország.... gyere bááááááátraaaan Magyarooorszááág...

bandika gazdája 2011.03.03. 13:14:16

Megfogadtam, hogy egy hétig nem szólok hozzá, de nélkülem semmire sem mentek azt már látom! Miért fürdőszoba szalon?! Jajj hát! Zöldségbolt ugye nem lehet, mert az van ott szarásig. Valószínű, hogy fürdőszoba szalon kevés van! Namámost! Ugye fürdőkád az nem kell csak mosdó, zuhanytálca, WC meg csaptelep! Hol fogy ilyenből nagyon sok, na hol?!!! Hát a laktanyák felújításánál meg üzemeltetésénél (mer ugye a katonák nagyon pusztítják az ilyesmit) 20-30 darabbal többet számlázunk a laktanya felújításra időnként, a vámos ugye nem ellenőrzi a katonai szállítmányt oszt már meg is van a rávaló nem tudom arrafelé mit isznak! Fegyverszalont mégsem nyithattak, nem? Az azért csak szem előtt van! Mást meg mit loptak volna, gatyát?! Ilyen egyszerú ez!

kyncza 2011.03.03. 13:31:54

@bandika gazdája: akkor megvan az egyik ötletadójuk! :))))

bandika gazdája 2011.03.03. 14:24:38

@kyncza: Nem köll azoknak ötletadó, van nekik bőven! Vagy te azt minek neveznéd, hogy egy laktanya tele van egészséges tetterős unatkozó fiatal katonával, a kaput meg egy kiszuperált öreg portás őrzi, ezzel főnökének nem kevéske pénzt keresve! Szerinted van ilyen mégegy a világon?!

csak_csendben 2011.03.03. 14:30:06

@ColT:
@Seduxen:

Olyan bájosak vagy naivak vagytok. Milyen lebukás? Van egy kis hőbörgés, kis felháborodás, azt ennyi. Miért kéne a többinek összeszarni magát? Miért kéne nyomokat eltüntetni? Mi történt? Semmi. Nem lesz itt ügy, sőt, nincs is ügy. Minden oldal sáros, minden oldal lop, és védik egymást. "Én nem zárom be a te embered, te nem zárod be az enyémet." Egy-két gyalog feláldozható, hogy az embereknek legyen min hőbörögniük, meg tudják verni az asztalt, hogy még-még, többit is bezárni, de mindannyian tudjuk mi lesz: semmi. Holnap ugyan úgy megy mindenki 8-9-re robotolni havi nettó 100-ért és kész. Kenyér és cirkusz.

csak_csendben 2011.03.03. 14:32:04

@csak_csendben:

Apropó, ti vagy én elcsalok 1000 Forintot, az Apeh 100.000-et hajt be. A szolgáknak kuss, az urak dőzsölnek.

csak_csendben 2011.03.03. 14:33:32

@csak_csendben:

Apropó, ti vagy én elcsalunk 1000 Ft-ot, az Apeh 100.000-et hajt be. A szolgáknak kuss, az urak dőzsölnek.
Egyenlő elbírálás? Független igazságszolgáltatás? Vicc... csak nincs kedvem nevetni.

pirimogyoró 2011.03.03. 14:37:39

@jozicsenko: "helyette majd szidjuk a fideszt a 400 Ft-os cukorért (ja, oszt ki adta el a cukorgyárakat?) ehh, mindegy"

A kabait? A Fidesz :) Az Eastern Sugar vette meg, amely 2006-ban bezárta az összes cukorgyárat, amelyeket a kelet-európai térségben megvásárolt, mondván, hogy az európai unió csökkenti a támogatás mértékét. Nagy üzlet volt a tulajdonos számára ez a gyors lépés, mivel a bezárás következtében termelés nélkül jutott 2-3 évi jövedelmének megfelelő összeghez úgy, hogy még az illetéket sem kellett megfizetnie.

9103alex 2011.03.03. 15:01:09

A kreatív lopásoknak akkor lesz vége, ha egyszer akad egy olyan kormány, 2/3-os többséggel, aki megszünteti a kétféle állampolgárságot hazánkban! Jelenleg a fele lophat -Ennyire arcátlanul is!- és nincs sem felelősség, sem felelősségre vonás. Én, ha a saját cégemnél tennék ennek a szemétségnek a tizedét, akkor már lecsuknának! Régi a mondás tudom, de igaz mára is: Kutya, kutyát nem harap! Magyarul: A FIDESZ semmit nem tesz ezeknek a tetveknek a vagyonelkobzása, és lecsukása érdekében. Bizonyára vannak érthető indokai rá!!!! Azaz még is csak tesz valamit. Hamburger adó, 500.- forintos üzemanyag ár, és egyéb állatságok révén velünk fizetteti meg az összes redvás banda mocsokságát, ameddig tűrjük.
(Az összes a rendszerváltás óta minden parlamentre igaz.) Azért kíváncsi vagyok meddig lehet ezt a magas fokú, "Leszarjuk a csőcseléket, ők csak szavazzanak" politikát folytatni. És még ezek sértődtek meg, amikor Ukrajnával kerültünk egy elbírálási "brigádba".... Az Ukránoknak több okuk lenne sértődésre. Csak nézzétek meg az előző kommenteket: "Egyenlő elbírálás? Független igazságszolgáltatás? Vicc... csak nincs kedvem nevetni." SAJNOS IGAZUK VAN!

9103alex 2011.03.03. 15:30:30

Tisztelt Orbán Viktor úr, és a többiek, akik részt vesznek az új alkotmány elkészítésében.
(Tudom, értelmetlen, de azért leírom. Legalább többek számára lesz nyilvánvaló, hogy le sem szarnak minket.) Esedezve kérjük, hogy szíveskedjenek megteremteni a törvény előtti egyenlőséget az új alkotmányban. Amit írtak nekünk körlevélben, és ajánlás nélkül feladhatunk és a kutyát sem fogja érdekelni, abban zömmel másod, és hatodrendű dolgok vannak! Ez a fontos! Akik milliárdokat loptak és lopnak el azokat le kell csukni! El kell kobozni a bűncselekményből származó vagyonukat. Ezek mind a jelenlegi btk alapján történhetnének, csak jelenleg sincs hozzá politikai akarat. Továbbá, ha ennyire rossz a helyzet, (Három adóforintból kettő az adósságok törlesztésére megy!) akkor ne tessenek már személyenként két, három, négy, öt állást betölteni, havi több millió forintért. Miközben nekünk a munkahelyi telefonunk költségének a felét be kell fizetni... (Mert úgy is csalunk, és magáncélra használjuk!)
Azon kívül, ne járjanak a régi állampárti üdülőkben értekezni 100 kilométerre Budapesttől, mert több száz milliós többletköltség, és csípi a szemünket. Főleg, ha a "nehéz munkával" megteremtett több tízmillió forintos kocsijaikat látom a parkolókban. Szóval lenne néhány javaslatunk amit az j alkotmányba be kellene venni, de sajnos úgy néz ki, hogy még várat magára az igazi... Not now, ahogy a Dakota indián mondaná. Sajnos...

szabogyula 2011.03.03. 16:12:26

Az előbb is megyek a városban , mi megy mellettem ???
Egy zsirúj Opel Antara terepjáró , FKFV / Közterületfenntartó / matricával , benne egy gondterhelt arc .... / elég lesz a nokia doboz ? , hozhattam volna még egy viszkiset is ...../ , és megy az úton .
Aztán rájöttem , hogy a Közterületfenntartó PÉLDÁT mutat , hiszen Budapest közterületein valóban csak terepjáróval lehet közlekedni ... mit akarok én a 12 éves focusommal ???
Én hülye !

tudi 2011.03.03. 17:53:04

Azt a mindenit na, ha a lopásra fordított kreatív energiákat máshová fordították volna, akkor lehet előrébb tartana az emberiség.

Dracon 2011.03.03. 18:46:50

Aki ezt intézte és tudott róla az már tavaly beült az előzetesbe.
K.Gábor a HMEI volt vezérigazgatója.

kaqkkfioka 2011.03.03. 19:05:25

Azért én kíváncsi lennék Az olajszőkítésre is. Ott is volt nagy szakítás!

Jamesboci 2011.03.03. 19:14:21

@Secnir: :ddddddd

majd lecsukját a wckagyló előadót..

szs. · http://szabosandor.blog.hu 2011.03.03. 20:09:44

Elírták, nem "trükkök százai", hanem "tükrök százai". :)

Jamesboci 2011.03.03. 20:12:27

nem is beszélve arról, hogy a Kiszes , Caolás Nagy Imre megint benne volt a buliban. hogy sz@rná össze magát az összes.

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2011.03.03. 20:17:15

Basszátok meg, döntöttem: politikus leszek. Igazi szélkakas, akinek a szénája nyerésre áll, annál pártnál. Gondoljatok bele, nincs tétje, ha rajtakapnak, egy kis pi-pú után úgyis elengednek, élem tovább az életemet az összelopott pénzemmel. Persze, hiszen aki el akar számoltatni, az is sáros, csak mondjuk másban, de arról meg én tudok. Nézzétek meg, melyik elkapott politikus van rács mögött. A hunvaldgyuri kiszabadult már? Ha nem, szerintem ő az egyetlen, még hagyót is elengedték. Sőt, Kulcsárt is, pedig ő aztán nem volt politikus. Szóval ahogy én látom, pofátlanul(,) sokat kell lopni, és máris megúszod.
De ha megfordítjuk a dolgot: akit szabadon engedtek, az tuti sáros, és be kell(ene) csukni.

Rókakígyó 2011.03.03. 20:22:35

Mondhatnám, hogy a sztori rendkívül életszerű, mint Pokorni bálnázása.

Nézzük mi van mögötte! A visszajuttatott pénz az nem 3%, sosem volt annyi. A vállalkozó által visszautalt 5% sem annyi. Ez az összeg 10% volt mindig is, most is az, mindenhol nagyjából. Akkor mi van a többivel? Az 5%-os vállalkozói visszatérítésnél nem tudom, de a 3%-os Mszp-ésnél sejthető. Mert van még ott 7%-nyi összeg, amiből szerintem 3-3% ment még az szdsz és fidesz kasszába (az 1% szerintem szintén az mszp-szdsz-é lett). Ez miért biztos? Mert múlt nyáron Hende Úr szó nélkül záratta be a szalont Koszovóban és senkit nem vezettek rabláncon a börtönbe. Hogy miért nem jön elő legalább az szdsz neve? Mert őket nem sarazzák egy ideje semmivel sem. A kiegyezés megtörtént. Ez persze csak a véleményem, nehogy valaki azt higgye, hogy...

Most mi a helyzet? Ugyanez. Lásd S8-as ügy, amiben tipikus megszólalás volt Lázár részéről, ezt a dumát bárki mondhatta volna az elmúlt 20 évből.

penelope garcia 2011.03.03. 20:28:03

Ejnye, miféle kirekesztő gondolkodás ez!
Tán a koszovóiak nem fürdenek? Tán nem fajanszba ürítenek?
Na, ugye, hogy kell nekik is fürdőszobaszalon.

Janossz 2011.03.03. 20:34:50

A jéghegy csúcsa. Mi ment onnan ki húsz év alatt?

Giraffa 2011.03.03. 20:45:46

Nem tudhatjuk, hogy hány ilyen cég létezik Magyarországon. Mondjuk hírszerzési céllal...

Egy ilyen álca fellebbentése nem szokott jó hatással lenni az ott dolgozók egészségi állapotára általában. Meg sok máséra sem. ;)

átlátó 2011.03.03. 20:47:27

Én mivel a lényegről nem akarom elterelni a figyelmet, ezért nem kérdezem meg, hogy ez a Szekeres nevű izé, akinek az apja asszem Stern, szóval ez a Szekeres ez amolyan fedhetetlen származású? Márhogy ilyen pézes ügyletekről nem tudott, mert az, hogy részeges, az köztudott.

bioLarzen 2011.03.03. 20:47:54

Az amúgy az elkeserítő mellékszál, hogy rengeteg "komenistázó" hozzászóló van a blogokon, akik úgy gondolják, hogy attól, hogy valaki az MSZP-re szavazott mondjuk 2006-ban, az ilyen mutyikat is helyesli, az elkövetőit pedig védi. Hogy el nem tudják képzelni, hogy a "másik oldal" döntő többsége nagyon is helyeselte a Hagyó-Zuschlag-Hunvald-féle pofátlan gazemberek rács mögé juttatását - illetve azt, amikor az ilyen ügyek kiderülnek az elkövetők pedig kegyetlenül megszívják.

Persze, azt azért nagyon jó lenne ezen ügyek elkövetőit "Kayával", "Joszippal", stb. egy zárkában tudni - mert, ugye azt senki sem gondolja, hogy a jelenlegi kormányoldal egy csöppet is erkölcsösebb az előzőnél - ugyanannyi gazember van ebben is, abban is. És azok ugyanúgy nyomják a svindlit ezután is - kérjük szépen, derüljenek ki azok is, akik sárosak, azok pedig bűnhődjenek ugyanúgy, mint "ezek" - megérdemli ez is, az is.

Egyebet nem tudok mondani, kapcsojja ki,.

bio

ijontichy 2011.03.03. 21:10:43

@Kartal (rezervált): "Ezt hívják Magyarhonban úgy, hogy politika." Pontosan. :-(

Látnok14 2011.03.03. 21:12:00

Kedves Vastagbőr.

Ez tényleg egy pofátlan lopás. Ha minden tényleg így volt.
De nem láttam hasonlóan kemény szöveget az öt és félezer millió forintért beszerzett stadion beléptető miatt, ami az árának (10 éve volt) nem érte meg az ötödét sem. A mai napig nullára elavulva rohad egy raktárban. Ez a 4 milliárd forint dohány hova lett? Megmondom én: Viktor és barátai zsebébe. Finomabban a Fideszébe.

Így kerek a szöveg rendszer kedves károgók. És még lehet ellenpéldát hozni.

Úgyhogy POFA BE. Bizony.

VÉLEMÉNYVEZÉR1000 2011.03.03. 21:15:41

És jó lenne ha kétharmados fülkeforradalom egy picit megváltoztatná a törvényt: aki állami pénzt sikkaszt, lop, hűtlenül kezel, annak automatikusan 2x szorzóval számolják a kiszabandó büntetést.

2 * 0 -------- Mennyi is????
Remélem kiérzett a világfájdalom, beletörődés, cinizmus ebből a pár betűből és számból... :-(

kisdeak 2011.03.03. 21:16:27

A bicska nyiladozik az ember zsebében, én 2000-től 07-ig voltam szerződéses katona. Olyan körülmények között dolgoztunk amit ma lehet hogy nem hinnének el. Nincs értelme részletezni, ezeket a dolgokat kb. mindenki tudta legenda szinten. Amikor a sorkatonának téli gyakorlatra azt kellett mondanom, hogy jobban jár ha hoz magának meleg bakancsot, mert nem tudunk adni neki olyan surranót ami ne lenne lyukas, az én arcom égett. Amikor az ominózus téli gyakorlatra a honvédség extra ellátmánya 2 (kettő) pár téli zokni volt és slussz, na akkor is. Rendkívül megnyugtató hogy nem mindenki volt ekkora lúzer. És gratulálok is.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.03. 21:30:16

Végül is Koszovoban vannak magyar békefenntartók, nekik égető szükségük lehetett volna fürdőkádra, de persze terror fenyegetett részen csak megbízható helyről szabad vásárolni. A miniszter szerint sajnos egyetlen kádat sem adtak el.

globglob 2011.03.03. 21:33:08

Úgy tűnik, az LMP nem elégedett Budai Gyula válaszával:

2011. március 3. csütörtök
A Lehet Más a Politika a mai napon nyílt levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz. Ebben Schiffer András a párt parlamenti frakciójának vezetője azt kezdeményezi, hogy egy a miniszterelnök egy kormányhatározat módosításával tegye lehetővé Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztosnak, hogy bejelentés esetén önkormányzati szervek, intézmények, gazdálkodó szervezetek átvilágítását is elvégezhesse. Mint ismeretes, a kormánybiztos a napokban cinikus módon avval hárította el az előző fideszes esztergomi városvezetés gyanús ügyeinek kivizsgálására vonatkozó LMP-s felhívást, hogy „nem vizsgálhat mindent az utolsó fűszál eltűnéséig mind a 3200 magyar önkormányzatnál”.

A többi itt: lehetmas.hu/sajtokozlemenyek/11207/az-lmp-nyilt-levele-orban-viktor-miniszterelnokhoz-az-elszamoltatasok-kapcsan/

ökörpöröly 2011.03.03. 21:45:40

Megint kezd előjönni egyeseknél a beteges "rajongói" magyar mentalitás. Normális országban, normális állampolgár számára nincsenek jó és rossz közpénz tolvajok.
Nálunk sajnos az a mentalitás sokaknál, hogy a preferált párt tolvajai "jó" tolvajok, a másikéi pedig "rossz" tolvajok.
Az egész probléma gyökere az, hogy a késő kádári elit, illetve a közéjük betagozódott "új" elit -melynek egyébként tekintélyes része erősen kötődik a késő kádári elithez- jellemtelen, gátlástalan tolvaj.
Nincs semmi különbség köztük. Se az értékrendjükbe, se a hozzáállásukba, se a módszereikbe. Az ország helyzete teljesen kilátástalan. Aki teheti, az vándoroljon ki egy kultúrállamba!

ruba 2011.03.03. 21:50:48

"Az oktatási minisztérium sem nyit fegyverboltot Szudánban ... "
Várd ki a végét, ezek után én már semmin sem lepődnék meg.

Alternatív 2011.03.03. 21:57:38

Kétszeres büntetés? Mihez képest? Várhegyinek, vagy minek is hívták azt a Fidesz-alelnököt, aki lebukott egy 80 milliós stiklivel. Ebből nem térült meg egy fillér se, így a bíróság jogerősen 300 ezer Ft pénzbírságra ítélte. Ennek a dupláját elviselném, a Zuschlag-féle évek dupláját már kevésbé...

Melee 2011.03.03. 21:58:47

@ökörpöröly: Maximálisan egyetértek. Sokan a szemellenzőjük miatt nem akarják felfogni, hogy ha a kedvencük lop, az ugyanolyan lopás mint ha az utáltjuk teszi. Miként ugyanúgy sérül/meghal az ember ha az őt elütő kocsiban Gyurcsány vagy Orbán ül.

iovianus 2011.03.03. 22:03:14

A törvény szerint 1000forint lopás egy nap fogda. Le kell ülni, vagy fizetni. Jó lenne ezt nagy tételnél is betartani!!

az igazi medwe · http://medwe.blog.hu 2011.03.03. 22:22:05

Vonják felelősségre azt, akinek benne volt a keze a fürdőszalonban!
De ne csak azt, hanem az összes korrupt alakot.
Csakhogy amíg szinte mindenki vétkezik, aki a közpénzek közelébe kerül, addig valódi felelősségrevonásról nem beszélhetünk, csak kirakatperekről, meg politikai boszorkányüldözésről.

Az I. Orbán-kormány alatt volt állami pénzből magyar csárda Thaiföldön.
Azért megbüntettek valakit?
A stadion-beléptető milliárdokért felelt valaki?
A kifliért felelt valaki?

Egy bloggeren számonkérni "a másik oldal" stiklijeit és azzal érvelni, hogy miért csak ezeket írja meg, nos szerintem az az ostobaság netovábbja. Ide vezetett az elmúlt 20 (vagy inkább 13) év tudatos néphülyítése.

Vegyi Ali 2011.03.03. 22:44:17

3%, mi? Ki hiszi ezt el? Olyan területen, ahol nem sok a pályázati pénz, 10 milliós pályázatból 3-5 milliót kellett volna visszacsorgatni...

kedem 2011.03.03. 22:51:59

Nem gondolom, hogy fegyverkereskedo nagyhatalom lennenk, de mindenki tudja, mennyi hely van egy kadban... vagy mi minden elfer a kamionra lazan, szellosen (merthogy torekeny, ugye...) WC cseszek es mosdokagylok kozott. Mivel HM szallitmany, vajon melyik hataron volt teteles ellenorzes, kamion lerakassal?

ave 2011.03.03. 22:57:07

Nem vagyok egy titkosrendor, de fedocegek temarol hallottal mar?
Tudod, mint a filmekben ami a CIA-nak van. Eszkombajn.

Pretoryan 2011.03.03. 23:10:23

Valamikor be kéne vezetni hogy aki politikai szerepet vagy tisztséget töltött be az elmúlt 20 évben Magyarországon az soha többé ne indulhasson választáson, és teljes vagyonelkobzással legyen száműzve... ne legyünk genyák Szibériában hideg van, legyen Kongó!

is 2011.03.03. 23:18:56

ha én Koszovóban egy katonai fedőcéget akarnék létrehozni, akár saját szakállra, akár NATO megbízásból, én is fürdőszobaszalont nyitnék. elcsodálkoznánk, ha tudnánk, hogy a Pentagonnak hány ilyen típusú fedőcége lehet, kisállatkereskedéstől a bútorboltig. sima ügy, van bolt, oda megy az áru a kamionban. meg a fegyver, meg amire szükség van. majd úgy lesz független Koszovó, hogy minden fegyver a szerbeknél van, mi?

ezt a fenti sztorit meg kellene cáfolni először, aztán jöhetne a poszt. meg tudja ezt valaki cáfolni?

nem várt fordulat 2011.03.03. 23:23:31

"És jó lenne ha kétharmados fülkeforradalom egy picit megváltoztatná a törvényt: aki állami pénzt sikkaszt, lop, hűtlenül kezel, annak automatikusan 2x szorzóval számolják a kiszabandó büntetést."

NEM, NAGYON NAGY NEM!

Aki közpénzzel, legyen szó 1ft -ról, bármilyen bűncselekménybe ütköző dolgot követ el, legyen az csalás, sikkasztás, lopás, bármi, automatikusan hazaárulás bűncselekményével lép a bíróság elé.
Az lenne ám a szép világ.

Pszt! 2011.03.04. 00:32:25

Bazz, az orrunk előtt loptak el tőlünk 3000 milliárdot, és pár millióért rinyáltok? Ész megáll!

Don Cherry 2011.03.04. 00:33:09

Koszovó a tolvajok paradicsoma. Bush kezéről lelopták az órát, anélkül, hogy észrevette volna. Szerintem erre még a legvásottabb józsefvárosi cigánykölök sem lenne képes.

Amidazophen 2011.03.04. 01:19:35

A történet tényleg végtelenül abszurd, de abszurditásának gyökere 2006-ra nyúlik vissza. Pontosan arra a napra, amikor Szekeres mint miniszter betette a lábát az épületbe! Ez a fazon az egyik legvadabb megyei mszmp-titkár, Papp János önkéntes csikása volt. Azé a Papp Jánosé, aki korábban belügyminiszter volt, de mennie kellett, s utána jött Biszku, aki Papphoz képest egy jogtisztelő úriember volt. Na, ennek a Pappnak cipelte a táskáját SzI, aki maga is szeretett volna megyei első titkár lenne. Nem lett az - helyette kapott egy miniszteri tárcát.

Szóval ez az abszurditás forrása.

Amidazophen 2011.03.04. 01:23:09

@az igazi medwe: a thai csárda ügyében Szabadi Bélát megráncigálták. Egy évben négyszer vagy ötször utazott ki, és mindig buisness-class jeggyel repült, pedig ez csak minisztereknek s attól fölfelé járt. Na, ezt verték rá nagy óvatossággal az orrára.

belekotty 2011.03.04. 05:43:50

"Az oktatási minisztérium sem nyit fegyverboltot Szudánban ..."
Már miért ne? Az sokkal logikusabb. Az Oktatási Minisztériumnak kötelessége támogatni az fejlődő országok oktatását. Szudánban háború készül, tehát oktatási eszközökre szükség van.

Bár a fürdőszoba bolt is logikus, a beszari magyar békefenntartóknak sok vécé csésze kell.

belekotty 2011.03.04. 05:47:38

@Pszt!: "Bazz, az orrunk előtt loptak el tőlünk 3000 milliárdot, és pár millióért rinyáltok? Ész megáll! "
- Hmmm... csak szólok neked, hogy például a nők átlagosan 23 évet töltenek nyugdíjban. Az átlag női nyugdíj befizetések és az átlagos női nyugdíj mellett egy nőnek 70 évet kellene dolgoznia hogy kitermelje a nyugdíját.
A férfiaknál rosszabb a helyzet, mert bár rövidebb ideig élnek és később mennek nyugdíjba, de a minimálbéresek és feketén dolgozók aránya náluk sokkal magasabb.
Na ennyit a 3000 milliárdról!

belekotty 2011.03.04. 05:50:10

@ave: Hahaha... a magyar titkosszolgálat Koszovóban lefőzi a CIA-t egy fürdőszobabolt fedő céggel. Hahaha... ilyen jót régen röhögtem. :-))

Pazar2 2011.03.04. 06:04:00

Ma hajnalban kezdtem, ez csak próba a használathoz!

kyncza 2011.03.04. 06:48:24

@bandika gazdája: Ilyesmiről is hallottam, de asszem a incal security is valami katonai létesítményt/raktárat őriz, komolyan vicc ez az egész. És amíg nem lesz elrettentő mértékű büntetés, addig csinálják továbbra is.
Bár elképzelhető, hogy nekik veszélyesebb a fegyverarzenáljuk, mint a saját katonaságunké :))
De legalább koszovóban is tudok csempét venni, meg 3 fuvókás masszázskádat, ha úgy tartja a kedvem, mindezt egy terepruhás eladótól!

balfék 2011.03.04. 06:53:18

Kérdezem, hogy a különbséget, hogy tüntették el a könyvelésből és , ha ez sikerült, honnan tudjuk , hogy nem a tábornok úr játszott saját zsebre? Ezzel az erővel még többet is el tudott sikálni. A sitten hirtelen mindenki dalos madár lesz és érdekes módon mindig csak egy irányban. Itt az ügyészség írja a vallomásokat, mint az már a Kulcsár ügyben is bebizonyosodott.

dbeata 2011.03.04. 07:10:11

@ökörpöröly:

SZívemből beszéltél, nagyon egyetértek.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.04. 07:17:50

Az a vicc, hogy nagyon meg sem lepődik senki ezen a kis abszurdon. Viszont azon a 3% vitatkoznék... Hihetetlenül hangszik, ugyanis 5+5 % szokott lenni! 5 % maszopos elvtársaknak (P betűs, a fityiszéktől nem bántott elvtárs - pedig tudna mesélni) további 5 % pedig a fidesznyik elvtársaknak (kreatív adófelügyeleti elvtárs vezetésével) volt mindig a limit. Hitelt is évek óta csak így kaptál bizonyos körökben, és szerényen a szemedbe is mondták ezen "kezelési költségeket". Most ezek a tételek borultak, hisz a 2/3 felülírta!

dbeata 2011.03.04. 07:21:27

Sajnos így megy ez a BKV-nál is

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.03.04. 07:27:59

BKV-nál a napokban 5000 db táblácska, per 7.000 Ft... 1 hétig sem bírta... Ne tessék viccölni! Ki keresett azokon a 300 forintos fecniken 6.700 forintocska hasznot, per tábla? Nem én voltam! :) De nagyon nem kell okosnak lenni, hogy ne találjuk ki...

vicsigabi · http://vicsigabi.blog.hu 2011.03.04. 07:36:03

Egyetlen gond van ezzel: soha, semmilyen szabály vagy törvény szerint nem volt ez legális. Tehát nincs kit felelősségre vonni a szabályok miatt. Cserébe persze lehetne keresgélni hogy hány és milyen szabályt nem tartottak be az elvtársak, de hát ugye semmi rossz nincs egy fürdőszobaszalonban. Meg egyébként is bezárták.

kyanzes (törölt) 2011.03.04. 07:48:08

Befürödtek a fürdőszobaszalonnal?

Megköszönöd az italt,hazamész, kivered 2011.03.04. 08:16:11

Meg fog valtozni, bizony! Max a BM nyit majd teligumi kereskedest Mallorcan! Igeny lenne ra!
Es trogiri kikotoben lengedezo "nimandok" (fidesz gorek) tulajdonaban levo csonakok sincsenek ott, az csak delibab.

csoko20 2011.03.04. 08:35:53

A régi klasszikus kérdés:

-Lehet-e cukrászdám Bécsben?
-Nem Bécsben, hanem Kosovska Mitrovicában és nem cukrászda, hanem fürdőszobaszalon.

Megtaláltuk a helyünket......

M. Laci · http://palferi.blog.hu 2011.03.04. 08:36:54

@Boli:

ha a fidesz is kapott volna jattot a fürdőszobaszalon után, akkor nem leplezik le a bulit.

élesztő 2011.03.04. 08:39:33

és 45 éves korában elmegy nyugdíjba, mert katona volt
luxuskörülmények, milliós fizetéssel
vissza a nyugdíjjal, kihajtani közmunkára mind!!!!!!!!!!!!!

Kotkodus 2011.03.04. 08:41:16

1. felelősöket törvény elé állítani, elítélni
2. állami pénzt lopni pont ugyanolyan mint bármi mást lopni (kommunizmust idéz amikor a gyári kalapács ellopása nagyobb bűn volt, mint az asszony agyonütése...). a lopás az lopás!
3. ha csak 3-5%-ot lopott volna az előző kormány, a fidesznek nem lenne ma 2/3-a...

P.Guszti 2011.03.04. 08:41:58

Érdekes, hogy a Népszabadság figyelmét ez az ügy egyáltalán nem keltette fel. Gondolom ők normálisnak tartják a kommunista tábornokok sefteléseit - hiszen az MSZP is megkapta a maga százalékát.

nabazzmeg 2011.03.04. 08:58:58

erre van idejük a magyar honvédség vezetőinek, ezt eddig is tudtuk. Igazi balkáni, Garga bácsis sztori...
egyébként a büntetési tétel megduplázása vesztegetés, hűtlen kezelés stb. ügyekben kevés; olyan szintű károk keletkeznek, amelyek súlyosan veszélyeztetik a nemzetgazdaságot. Bőven megfelelne ide a kínai módszer, azaz a halálbüntetés. Egy-két példát kellene statuálni, annak volna visszatartó ereje. Nem mondom, hogy ott nem bűnöznek, de azért nem rokkan bele az ország, mint nálunk.

Fell Bandi 2011.03.04. 09:03:48

@Látnok14: beléptető rendszer? vizsgálgatta azt az üvegszemű killer, de nem talált rajta fogást...Arról ugyan ki tehet hogy a kormányváltás után raktárba dugták? Nem azok akik akkor dönthettek róla? Ha jól emlékszem, a rendőrség még gyanút sem talált, ami alapján nyomozást indíthatott volna. Pedig a rendőrség szoci irányítású volt akkoriban.. erről ennyit.

pjm 2011.03.04. 09:04:03

Kettő hónapja nyílt egy éterem egy rokonom által. KETTŐ millió forint az önkormányzat prominensének, hogy az engedélyt aláírja. NEM nokiás vagy viszkis dobozban, nejlony szatorban. Miről beszéltek? A narancssárga a vörös és a sárga keveréke. Vörös a neveltetés, sárga az irígység.

Devil 2011.03.04. 09:27:32

Naivak vagytok.
Minden politikai part igy mukodik. Ha nem igy mukodne, lenne atlathato parfinanszirozas, minden part ugyanannyit tudott volna kampanyra kolteni (a TASZ szerint a nagy partok tizszeresen tulleptek a keretuket - ugyan mibol?). A fugegtlen felmeresek szerint a korrupcio nem csokkent azota sem hogy az osszes onkormanyzat 'besargult'. Csak a sajto van rovidebb porazon, na meg az ugyeszseg, es az elszamoltatasi kormanybiztos is a fidesz embere.
A korrupcio ellen valojaban egyik nagy part sem tesz semmit; vannak letezo modszerek (errol volt egy indexes cikk) amit messzire kerulnek mint ordog a szentelt vizet.

Es szerintem kb 2-3 nagysagrenddel ngyobb gondok bontakoznak ki eppen mint ezek, Nem mondom hogy ezek nem fontosak, csak epp semmi nem tortenik hogy tenyleg kisebb legyen a korrupcio es a gazdasag szejjelturasa nagysagrendekkel tobbe fog nekunk kerulni mint ezek a korrupcios ugyek.

lószúnyog 2011.03.04. 09:56:18

"Az oktatási minisztérium sem nyit fegyverboltot Szudánban ..."

Ez biztos? :-)

MOPO3OB · http://tinyurl.com/fakeb0ok 2011.03.04. 09:58:40

"Csak azt nem értem, hogy ha lopok, akkor megvizsgálok minden eshetőséget, ami az esetleges lebukásomhoz vezethet. Úgy gondolták az illetők, hogy sose fog kiderülni?"

Nyilván úgy gondolták, ők már örökké hatalmon maradnak.

krampam 2011.03.04. 10:04:02

Biztosan a fürdőszoba-szalon valami fedett/titkos ojjektum volt, ahol a szíájjé meg az alkaloida tárgyalt. A Zalakerámia meg egy dél-amerikai forradalmi csoport fedőszerve... Bármi lehet. :)

Egyébként meg kötelet ezeknek!

Kartal (rezervált) 2011.03.04. 10:04:48

@MOPO3OB: ...és úgy, hogy érinthetetlenek. Őket senki nem fogja elővenni, mert senki nincs az országban, aki elővegye őket. Amit csinálnak, az ugyanis NEM lopás, hanem POLITIKA, és a rendőrség ennél a pontnál megtorpan. Ahogy a budai is mondta: őt politikusként nem lehet megtámadni.

Egyébként naiv volt mindenki, aki hitt bármiféle elszámoltatásban. Azt nekünk kellene megcsinálni fegyverrel a kézben; azzal viszont az a baj, hogy a bűnösök meglépnek, és az áldozatok az ártatlanok lesznek. Mint mindig.

Nem lesz itt soha semmiféle elszámoltatás.

=Daniken= 2011.03.04. 10:20:37

Biztos lehetsz benne, hogy a Szekeres tudott a 3%-ról...meg a többiről.és sosem lesz elszámoltatva, mert az apparátus feje még máig abból él és a mostaniak ugyanúgy lopni fognak.
Van olyan közbeszerzés, amit konkrét eszköz megnevezés nélkül írnak ki, arra hivatkozva hogy szigorúan titkos, és simán jó pár milliárdos tétel. és nem is tudunk róla.de valaki ezen a pályázaton mégis nyer, sőt, csak ő pályázik. sokszor kell nézni a közbesz. értesítőt meg a Közlönyt. csak kinek van erre ideje? Az elszámoltatás egy kamu. Populista etetés...ekkora lóvéknál már senki sem ugrálna...2 perc alatt félreállítanak.

cicmen (törölt) 2011.03.04. 10:40:16

Az a baj, hogy bezárták! Vettem volna egy forgótáras vécépumpát!
A szerelvények megmunkálása tizedes, százados vagy ezredes pontossággal történt?

Cook kapitány 2011.03.04. 10:47:02

"Hiszen nem ugyanaz elsikkasztani, ellopni 90 milliót egy magáncég profitjából, mint az állami vagyonból."

Már miért ne lenne ugyanaz? A magántulajdont ellopni az nem akkora gáz, mint a köztulajdont? Ne vicceljünk már!

FPéter 2011.03.04. 10:49:41

Amíg csak a címét olvastam el a cikknek, azt hittem, ez valami furcsa, ismeretlen metafora lesz... fürdőszobaszalon Koszovóban... hm, hm... nem jövök rá, mit jelenthet

Zorgo 2011.03.04. 11:05:54

Csak tudnám,hogy mi a fészkes fenének kell nekünk a Magyar Honvédség?Alkalmatlanom bármilyen feladatra, háború nincsen, csak szövetségesek vesznek körül minket.Semmi másról nem szól ez az egész, mint néhány tízezer lelkes hazafinak a saját társasjátékáról.Amibe belefér némi csibészkedés, egy kis pénz ide, egy kis pénz oda.Repkednek a milliárdok, a semmibe!Aki volt már katona, az tisztában van a Magyar Honvédség szellemiségével, ami kocka az gurítják, ami kerek azt cipelik!Bármikor megszavaznám a megszüntetését ennek a korszerűtlen, korrupt gépezetnek.

FPéter 2011.03.04. 12:02:24

ja, fospunepa volt-e?

Prof. Dr. Simon Templar 2011.03.04. 12:34:12

@Ironfist: Nem a blog beteg, hanem, hogy egy ilyen ország létezhet mint Koszovó...bár ha elolvasod Hamvas Láthatatlan Történetéből a Meteóra esszét, rájössz, hogy ez mindig is ilyen volt.

Ironfist 2011.03.05. 01:09:21

@James Onedin (aka Zöld Ember):
Olvasd el a többit is. Le fog esni az állad, mik nem léteznek.

süti beállítások módosítása