Skip to content


       Szűrés lista

Végleg hiteltelenné vált a Nagy Elszámoltatás

Csak sikerült végleg lenulláznia magát az elszámoltatási kormánybiztosnak. Az elmúlt 10 hónap alatt sem tudott sok eredményt felmutatni, a jelenleg is zajló ügyek nagy része ugyanis még a Bajnai-kormány ideje alatt indult el. Orbán Viktor a jövő tétjének nevezte az elmúlt nyolc évben történt állítólagos visszaélések felelőseinek elszámoltatását: "két ügy van, amely nem tűr halasztást: az elszámoltatás és az ország megmentése a gazdasági összeomlástól."

Milyen eredményt ért el a Papcsák-Budai páros: semmit.
Gyurcsány, Veres, Szilvásy, Draskovics, autópálya-építések, M6-os alagutak, Kőröshegyi völgyhíd, EU-s pályázatok, tanácsadások, kutyafitnesz...

Annyira szerencsétlen balfasz amatőr banda volt az előző (főleg a mostanihoz képest), és nem találtak semmit? Most vagy ennyire ügyesen eltüntettek minden nyomot, vagy mégsem lopták szét az országot?
Persze nem tudjuk, hogy van-e valami titkos Simicska-Puch megállapodás, hogy milyen területeket ne nagyon vizsgáljon Budai Gyula ... néha-néha kiborul a bili, következmények nélkül.

Pedig az elmúlt 8 év ügyei közé simán beférhetne Esztergom is: 
1. Esztergom város önkormányzata 25 millió forint közpénzt költött Meggyes Tamás (a volt polgármester) és Bayer Zsolt újságíró magánvádas pereinek ügyvédi költségeire, és megszavazott 2011-re ugyanerre még 30 millió forintot. Nem kell jogot végezni, tiszta sor, hogy a magánvádas ügyek költségeit nem az adófizetők fizetik, főleg nem egy újságíró esetében.
2. Az ÁSZ átvilágította Esztergom gazdálkodását 2007-2010 között, és számtalan szabálytalanságot találtak.


Az LMP levelet írt Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztosnak, hogy legyen olyan kedves, és vizsgálja ki a fenti eseteket, hiszen az elmúlt 8 évben történt, és állítólagos visszaélés, és tökéletesen passzol feladathoz.


"Az Ön munkája tehát világos; az elmúlt nyolc év visszaéléseit kell kivizsgálnia függetlenül attól, hogy azokat melyik politikai oldalon követték el. Mi most kétségbeesett esztergomi polgárok megkeresése nyomán arra szeretnénk felhívni a figyelmét, hogy az elmúlt években a Fidesz-vezette városban sokan tekintették magukat a törvények felett állónak, és emiatt számos gazdasági visszaélés, megkérdőjelezhető szakmai döntés, gyanús pénzügyi kiutalás történt. Esztergom lakói vizsgálatot várnak. Választ akarnak kapni többek között arra, hogy miért volt szüksége a városnak 60 millió forintért 12 közvélemény-kutatásra, és miért rendelt az önkormányzat 6,1 millió forintért főzőműsort. Érdekli őket az is, milyen célból vásárolt az esztergomi kultúráért felelős nonprofit Kft. közel 700.000 forintért pókerasztalt és pókerzsetonokat, amelyet aztán csak az akkori ügyvezető használhatott. És szeretnék tudni azt is, miért kellett 18 millió forintot költeni a város pénzéből a főtéren elhelyezett betlehemi installációért. 


Úgy tűnik, a helyi Fideszt egyáltalán nem zavarják azok a gyanús kifizetések, gazdasági visszaélések, amelyekről már hónapok óta tudhatnak Esztergomban. Úgy gondoljuk, a nagyobbik kormánypártnak ugyanolyan szigorral kell eljárnia a saját emberei esetében, mint amilyen vehemensen teszi ezt a szocialisták ügyleteinél. Tudnia kell, hogy ez a város mára a működésképtelenség határára került. Ezt egyrészt az elmúlt időszak rossz gazdálkodása, a visszaélések miatt keletkezett hiány okozza. Ugyanakkor a település morális értelemben is a működésképtelenség irányába halad. Az elmaradt felelősségre vonás, a tisztázatlan ügyek, a közismert tények eltusolása nyomán óriási mértékű bizalmi hiány jött létre.

Mindezek alapján arra kérjük, hogy haladéktalanul tegye meg a szükséges lépéseket, és ezúton felajánljuk segítségünket a visszaélés-gyanús ügyek felderítéséhez. Amennyiben azonban azt tapasztaljuk, hogy ezeket az ügyeket el akarják tusolni, akkor újra a nyilvánossághoz fogunk fordulni. A kormánytöbbségnek számolnia kell azzal, hogy ennek az országnak mindenféle színezetű politikusi korrupcióból elege van."
 


Budai 02.23-én úgy nyilatkozott, hogy "megkapta és elolvasta az LMP levelét, de még nem döntött, hogy mit tesz az ügyben."

Nos, Budai Gyula aludt rá egyet, kettőt, valószínűleg konzultált bizonyos emberekkel, majd tegnap megszületett a válasz az LMP-nek:



"
Nem vizsgálhatok mindent az utolsó fűszál eltűnéséig mind a 3200 magyar önkormányzatnál. Az ezek kivizsgálását a parlamentben kérő Schiffer András LMP-frakcióvezetőnek is azt válaszoltam, erre jogszabályi lehetősége sincs."

A cinikus, pökhendi fideszes kommunikáció egyik legszebb példája.

("Fidesz kétharmad" vs. "nincs jogi lehetőség" ... ne röhögtess Gyula!)

A véleményem szerint a Fidesz ezzel taktikai hibát vétett, hiszen a közutálatnak örvendő, saját városban is csúfosan bukott Meggyes Tamáson nincs semmi védendő, viszont innentől kezdve nyugodtan mondhatja és mondja is az MSZP, hogy az "elszámoltatás" koncepción alapuló politikai színjáték.

Sajnos tényleg az lett belőle, ahogy Keller 2002-es ámokfutása is az volt.

Ennyit a Nagy Elszámoltatásról. A Fidesz ezt is elkúrta.

 

laspalmas: Persze az is naiv volt, aki csodát várt. Budaitól. 

Címkék: fidesz elszámoltatás lmp

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr342706707

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - TUDOMÁNY ÉS KORRUPCIÓ 2011.03.09. 08:45:38

Alig telik el nap, hogy ne hallanánk valamilyen korrupciós botrányról. A média a világ minden országában beszámol a vesztegetésekről, közpénzek sikkasztásáról, hatalommal való visszaélésről, összeférhetetlenségi ügyekről. A korrupció mérésére a Transpa...

Trackback: Richard Quandt - TUDOMÁNY ÉS KORRUPCIÓ 2011.03.09. 08:42:03

Alig telik el nap, hogy ne hallanánk valamilyen korrupciós botrányról. A média a világ minden országában beszámol a vesztegetésekről, közpénzek sikkasztásáról, hatalommal való visszaélésről, összeférhetetlenségi ügyekről. A korrupció mérésére a Transpa...

Trackback: Londoni tanácsadót keresek! 2011.03.06. 11:09:39

  Addig mószeroltam a főnökömnél a földtupírozó emberünket, addig hajtogattam neki, hogy én felkészültem a tupírozásra, ha kell, már másnap nekiállok, és úgy megtupírozom a földet, hogy a világ is a csodájára jár, míg a főnök kirúgta őt és en...

Trackback: Valaki vegye el Matolcsytól a drogot! 2011.03.05. 10:52:54

  Mert biztosan drogozik, ez látható a nyilatkozataiból. Mire is gondolok? Most például azt javasolta mindenkinek, hogy most vegyenek lakást, mert olcsó! Három év múlva már megint drága lesz és nem éri meg.  Józan ésszel ma ilyet ne...

Trackback: Beperlem a Postát! 2011.03.04. 07:11:05

   Mert addig totojázott a kérdőív kézbesítésével, hogy lemaradtam az alkotmányozásról! Ma (2011.03.03.) nagy nehezen kézhez kaptam a kérdőívet, és azonnal neki is láttam bőszen az ikszelgetésnek. De a felénél abba is hagytam, mert rájöt...

Trackback: Ez ugye nem az, amire gondolok? 2011.03.03. 15:18:33

Az őrzés-védelem piacán továbbra is gőzerővel tör előre Pintér Sándor belügyminiszter volt vállalkozása, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., s egymás után szerzi meg az állami cégek, hivatalok ingatlanaival kapcsolatos biztonsági feladatok ellátását. Ak...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tapogatott Kukorica 2011.03.03. 17:42:28

@torró: szerintem senki nem sürget semmit. De nincs nyomozás se, ergó ki se fog derülni semmi, még nem sürgetve sem.
Ha viszont arra gondolsz, hogy az LMP levele a sürgető tényező, akkor meg kell kérdezni először, hogy ki is ez a Budai? Neki az lett a feladata, hogy _soronkívül_ vizsgálja a piszkos ügyeket. Tehát ha valaki sürgetett, az a narancsos párt Budai személyében. Az LMP max rásürgetett.
De a lényeg továbbra is az, hogy se így, se úgy nem lesz (mert nem lehet) eredmény a fenti ügyekben.

milyen szép a Vértes, ó 2011.03.03. 17:45:18

@torró:

Mármint arra gondolsz, hogy az "enyhén" fideszes kötődésű főügyészség nem volt hajlandó eljárást indítani a fideszes ügyekben? Vagy ha véletlenül nincs telefonközelben a haver az eljárás elindítása előtt, akkor nevetséges ítéleteket intéznek el a csókosoknak? (A Várhegyi-ítélet pl. annyira pofátlan, hogy tanítani kellene - valószínűleg teszik is.) Igen, ez is egy típusa a semmit nem találásnak.

Akkor újra kiderült, hogy a fideszes időkben fideszes kezelésben eltűnt (tíz)milliárdokat senki nem vitte el. Még.

matyesz007 2011.03.03. 17:46:55

Ez a kommentezés, hogy működik? Ide politikusok kommentelnek, vagy újságírók? Nem tudom, mert még nem kommenteltem soha. Miért vannak itt ennyire felspannolva az emberek?

:D

dr. Aullah 2011.03.03. 17:50:01

@matyesz007: Új vagy itt?
Olvasd el a híreket, az elmúlt 10 hónapból és ha kibírod anélkül, hogy ökölbe szorulna a kezed, akkor le a kalappal :D

milyen szép a Vértes, ó 2011.03.03. 17:50:53

@Aullah: miért vegye le a kalapját, ha kibírja?

matyesz007 2011.03.03. 17:58:21

Nekem eddig tudomásom szerint nem származott nagyobb károm az Orbán kormány tevékenységéből, mint a Medgyessy, Gyurcsány, Bajnai kormányokéból. Persze lehet, hogy be lehetne bizonyítani, hogy mégis.
Nyugdíjat nem szívtam meg, médiatörvény miatt nem érzem, hogy rosszabb lenne nekem. Adózás miatt nem szívtam meg. Kb ugyanolyan mint eddig. Négy év múlva meg úgyis választások, nem?

matyesz007 2011.03.03. 17:59:59

Ja, a svájci frankot megszívtam, de ezért nem okolok egy személyt, vagy politikai oldalt.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.03. 18:08:08

Ez az egyik kutya másik eb tipikus esete.
Nem nagyon hiszem, hogy volt olyan fideszes önkori, amelyik nem pénzszivattyúként működött volna az utóbbi 4 évben, szóval a nagy fülkeforradalmat bizony korrupcióból fedezték.

Abban is biztos vagyok, hogy az mszpnek halmokban állnak a papírjai fideszes csalásokról, korrupcióról, nyilván ők többet loptak a kormányban, de a fidesz nem kockáztat egy brutál csereberét. Különben is, nekik kell az mszp, ha ők nincsenek, mégis kire mutogatnak majd?
Az LMPre? A Jobbikra?

torró 2011.03.03. 18:08:27

"Tapogatott Kukorica" Na ugye! A Budai nem kimondottan NYOMOZÓ hatóság, hanem csak kérdezősködhet, vagy megjelensz előttük vagy nem! Feljelentést tehet ismeretlen elkövető definícióval! Az LMP-t meg megértem hogy politikai jó képéhez szükséges hogy hasonló irányú leveleket mutasson be ,bizonyítván hogy Ők aztán mindent megtesznek! De ezt ők is tudják hogy nem így működik a törvény!
"milyen szép a Vértes, ó" Miért nem jó nektek egy rövid nick? Sajnos hogy nálunk így mennek a dolgok! És ha végig nézzük a történeteket, nem hiszem hogy a börtönök megtelnek a volt kormány embereivel. Vagyis törekednek a szabályos eljárásokra hogy ez miatt ne lehessen támadási felületet hagyni. És megy minden szépen tovább.Ha valaki látta ma reggel egy volt MSZP kormánytag elégedettségét fejezte ki a FIDESZ programjának bizonyos részeivel/K P/ .Akkor??

2011.03.03. 18:09:58

Népművészeti cserépedény. (alias köcsög)

Dr. Verőköltő 2011.03.03. 18:11:19

Má' mondjuk az is érdekes, hogy olyan ember számoltat el aki halottak nevében kötött szerződést!!

torró 2011.03.03. 18:13:28

Nos lehet hogy passzol ide!

Milyen igaz!!

A nyuszika sétál a mezőn, egyszer csak felnéz az égre és látja, hogy a
sas hátrafelé repül.
- Mit csinálsz sas, miért repülsz hátrafelé - kérdezi a nyuszi.
- Ó, hát nem tudod, nyuszika? Ez a demokrácia. Azt csinálsz, amit
akarsz! - mondja a sas.
- Tényleg? Ezt én is kipróbálhatom? - lelkendezik nyuszika.
- Persze, próbáld csak ki - válaszolja a sas.

A nyuszika nagy örömmel elkezd hátrafelé tolatni, élvezi a demokráciát.
Ahogy ott tolat a mezőn, meglátja a medve a farral közeledő nyuszikát.
Más se kell neki, rögtön hegyezi magát, a nyuszika meg pont rátolat.
Mikor végre a medve elengedi, nyuszika fájdalommal és könnyekkel
küszködve rohan a sashoz és sírva meséli neki, mi történt.

- Jaj, ne haragudj nyuszika - válaszol a sas - elfelejtettem mondani,
hogy a demokrácia csak idefent érvényes! Ha odalent azt csinálod, amit
szeretnél, könnyen seggbe ku...rnak érte...

arlequin 2011.03.03. 18:14:59

@TaTa86.: nálunk a fideszes önkori 4 év alatt megduplázta az adósságállományt. ;-)

@verőköltő bodobács: ebből is látszik, hogy még a halottakat is szóra bírja. elsőrangú ember az elszámoltatáshoz.

TIN modell (törölt) 2011.03.03. 18:15:40

Mit sír a Vastagbőr is? Ti voltatok a nagy Fideszpártiak és kiröhogtétek a jobbikot. A Jobbik nem lett volna ilyen tutyimutyi lótúró, mint a Fidesz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.03.03. 18:18:56

@arlequin: Nálunk mszps van/volt. És a cigányok száma duplázódott. XD

visonka (6th ham) 2011.03.03. 18:20:16

@kej: "még csütörtökön benyújtja ... azt a módosító indítványát, amellyel megtiltaná a dohányzást azokban a gépkocsikban, amelyekben 18 éven aluli gyermek is utazik" - nagyon helyes

arlequin 2011.03.03. 18:21:11

@TaTa86.: azok előtte voltak. behozták a nyírségi cigányokat, de úgy, hogy 2 éve az itteni vajda panaszkodott miattuk az újságban. eszképesztő, mi?
dehát az a mocskos náci gárda...

matyesz007 2011.03.03. 18:26:58

@TIN modell: most ha mondjuk lenne komoly elszámoltatás akkor mi lenne? Több pénzt kapnál a zsebedbe? Többet vihetnél haza a családodnak? Vagy szeretnéd hogy a bűnösök bűnhődjenek?

Az a pénz már elköltődött. Eltapsolták a Seychelle-szigetek-en. Letöltendő börtönt, és közügyektől való eltiltást.

TIN modell (törölt) 2011.03.03. 18:39:21

@matyesz007: Kötél vagy golyó. Még etessük is őket?

Pretoryan 2011.03.03. 18:39:40

@torró: Touche! :-D

Amúgy itt nem az a kérdés hogy Buday miért nem vizsgál fideszes polgármestert, hanem az hogy Meggyes mi a szart tud, ami miatt Orbánnak a seggluka is összeszorul félelmében?!

jágör68 2011.03.03. 18:40:43

No szemét náczikok-fasisztákok!
Ha nem adóztok ennek a poszkommunista rablókapitalista kleptokrata tolvajelitnek, akkor szemét náczifasisztákok vagytok!
Én már pár nap múlva azzá válok.
Adózok inkább olyan országnak, ahol van valamiféle közteherviselésre emlékeztető valami...

matyesz007 2011.03.03. 18:42:33

Nem kell úgy odalenni. Majd alakulnak a dolgok 4-8-100 év alatt, vagy nem. Próbáljátok magatokat jól érezni inkább. Buliiiiii vaaaaaaaaaaaan

jágör68 2011.03.03. 18:46:39

@matyesz007:
Ezt nem érti a sok fasiszta- náczikok:
"Nyúlj bele te is a közösbe, oszt lopj amit nem szégyellsz, utána meg még jó hangosan elégedetlenkedj is!"
Igaz már közös sincs, csak a közös adósság. Na mindegy, onnan is lehet nagyokat harapni, elvégre kit érdekel mi lesz holnapután?

visonka (6th ham) 2011.03.03. 18:49:28

@minimalista: "Sírni tudnék már megint, egy több tíz éve folyamatosan és bestiálisan, saját választott vezetői által megerőszakolt szerencsétlen ország jajveszékelő hangján nyöszörögve! " - ez tetszik, nagyon jó.
"egy védtelen és kapitalizmus-szűz, hamvas nemzettestet aberrált hazaáruló tolvajok abuzálnak permanensen" - irodalmi.
A baj az, hogy ezek az emberek azért a néhány milliónyi júdáspénzért ennek az országnak a jövőjét játszották át annak, a világszerte remek "üzletemberként" ismert "népcsoportnak" a kezére, akik így bizniszelnek: kihasználva az emberi gyarlóságot, aprópénzért, törvénytelenül, vagy épp a törvények segítségével stratégiai befektetéseket eszközölnek, majd eszméletlen hasznot húznak belőle. Amikor valaki csak utalni mer e csoport származására, máris rásütik az ismert jelzőt.

matyesz007 2011.03.03. 18:50:39

@jágör68: Most ezt miért nekem írtad. Miért nem nyomozol és írsz feljelentéseket. Dolgozz az ügyön, járj utána, stb.. Küldj ujságokhoz cikkeket stb..

gyilkos fűegér 2011.03.03. 18:53:52

"Tudnia kell, hogy ez a város mára a működésképtelenség határára került. Ezt egyrészt az elmúlt időszak rossz gazdálkodása, a visszaélések miatt keletkezett hiány okozza. Ugyanakkor a település morális értelemben is a működésképtelenség irányába halad. Az elmaradt felelősségre vonás, a tisztázatlan ügyek, a közismert tények eltusolása nyomán óriási mértékű bizalmi hiány jött létre."

EMBER! ÉRTI?

lyken 2011.03.03. 18:55:58

Végre burkoltan ki lett mondva, hogy Budai állása a kenyeret és cirkuszt a népnek elv miatt létesült. Azt meg eddig is tudtuk, hogy holló hollónak nem vájja ki a szemét. Azt is sejtettük, hogy Esztergom 8 évig Fidesz kifizetőhely volt. A kapott nyilatkozatok alapján ez a sejtés lassan kezd tudássá érni.
Esztergom esetében BIZONYÍTOTT DOKUMENTÁLT TÉNY, hogy valaki törvényt sértett. De ugye nem várható, hogy minden fűszálat megnézzen a Budai. Az se várható, hogy minden 5-10 milliárd eltünésével foglalkozzon.

kovacsguszti68 2011.03.03. 19:03:08

@Pretoryan: szerinted miért kellett Esztergomnak eladósodnia? Vitte be a pénz egy részét a pártkasszába (csakúgy, mind Debrecen, Hódmezővásárhely és társaik...) Ezért történhetett meg, hogy minden balhé ellenére Orbán a Meggyesnek szavazott "bizalmat" az őszi választásokon.
Szerintem nem merte megkockáztatni, hogy nem Meggyest indítja, mert a seggfejnek még eljárt volna a szája.

gogo boly 2011.03.03. 19:04:03

Hehehehehe!!!!!!!!!! A húsz év alatt csak gazdagodtak a parlamentben ücsörgö KOCSOGOK !!!!!!! és a kiszolgálo segg nyalóik ! A hagyo- félék csak az alja : mivan a demskivel? gyurcsánnyal?bajnaival?orbán NEMZETVEZETÖ bajtárs-sal??????????????? ja nem utolsó sorban antallal??????????????

matyesz007 2011.03.03. 19:06:52

@gogo boly: mindenki szar mi? Gondolom te lennél megfelelő a miniszterelnöki székbe, nem?

matyesz007 2011.03.03. 19:10:23

Szerintem a fidesz jól nyomja, menők. Jól dolgoznak. Éljen Orbán Viktor. ciao

gyilkos fűegér 2011.03.03. 19:15:04

Meggyes csak megvédte a közpénzeket, hogy ne közüzemi számlákra, gyerekek támogatására, iskolafelújításra, meg ilyen hülyeségekre menjen el.

Inkább elpókerezzük, Béláim!

Marcellusca 2011.03.03. 19:15:21

@lyken: Úgy, úgy.
Mit számít pár tíz milliÁRD, mikor a maszoposokat lehet b@sztatni 90 milliÓ miatt?

Kettős-e mérce-e?

Marcellusca 2011.03.03. 19:17:59

@gyilkos fűegér: Mint lézerjani a vásárhelyiekét. :)
Nem étkezés-támogatás, ovi, suli fejlesztés vagy terápiás kutyák vizsgájának támogatása.
Lóf@szt!
Ajudi a janinak meg bele a benya. :D

Dr. Verőköltő 2011.03.03. 19:35:49

Ahhoz képest, hogy Matolcsy azt mondta a manyup pénzeket nem szabad felélni mert az felelőtlenség lenne most 63% belső államadósság, 300 milliárd közösségi közlekedés, +még a fasz tudja mennyi foci!! Gyerekek ebből pár év múlva kurva nagy szopás lesz!!

gyilkos fűegér 2011.03.03. 19:40:12

@matyesz007:

Remélem, csak ironizálni próbálsz a magad bumfordi módján.

"Szerintem a fidesz jól nyomja, menők. Jól dolgoznak. Éljen Orbán Viktor. ciao"

Te totál droid vagy, bazmeg. Ha Mekk mester, Fekete Péter és Ügyifogyi törp vinné az adminisztrációt, ennél az őskáosznál még az is jobb lenne.

gogo boly 2011.03.03. 19:41:16

@matyesz007: Az nagy MSZP is szakértöen áltneki !!!!!!!!!!!!!!????????????????

a-kis-herceg 2011.03.03. 19:46:08

ez minden kormányváltásnál ment ez a majomszínház...

van akit ez érdekel? vannak nézőik?

Béla Bácsi 2011.03.03. 19:47:30

@milyen szép a Vértes, ó: Elnézést a kései válaszért, néha dolgozni is illik. :))
Na, sorban: Mi az a Vik-tor-vik-tor? Nem értem. Csak nem ütemes taps melletti skandálást tetszik inszinuálni vele? (Az él-jen.rá-kosi-él-jen-sztá-lin! mottójára?) Mert ha igen, akkor maradok inkább az "ömlengésem" mellett. (Ha jobban belegondolok, azért is választottam azt!)
Második meg, hogy egyáltalán nem zárkózom el a fideszes csirkefogók felelősségrevonásától, sőt! Várbörtönre valamennyit! (Ha többet tetszene erre járni, akkor feltűnt volna, hogy nem vagyok egy nagy híve Lázár úr Audi S8-asának.) Nem vagyok én kérem hülye (ha annak látszom is).
Csak ne tessék nekem akasztófa kontextusa nélkül a Gyurcsány Feriről beszélni! (Mert, hogy irodalmi legyek nem mindegy, hogy "kecsesen ringó fecske" vagy "recsegve fingó kecske"!

matyesz007 2011.03.03. 19:48:09

egyébként is, most mi can abban amit mondtam? Orbán tehetséges. Ez meg hosszútávú játszma. Gondolom te sem vagy egyszerre képzett jogász, közgazdász, mezőgazdasági szakember, médiaguru, sportszakember, szociológus, stb, stb, hogy láthasd, hogy minden területen szarul mennek a dolgok és szarabbak is lesznek, nem? Gondolom ezt be is tudnád bizonyítani.

matyesz007 2011.03.03. 19:49:22

Egyébként, mint írtam, nekem egyáltalán nem megy rosszabbul a sorom, úgyhogy nem tudom minek elégedetlenkedni.

matyesz007 2011.03.03. 20:10:42

Na indulok. Megyek Pestre. Kigyűjtöttem az ip címeket. Akinek nem tetszett a kommentje, felkeresem és megleckéztetem.

ati27 2011.03.03. 20:11:50

khm.. Ezek a szerencsétlenek nem is tudják, hogy már most feszegetik a pofonosládát.. szerintem nem is baj.. :D

Shinjuku 2011.03.03. 20:23:10

@matyesz007: Egy boldog ember... :) Nekem sem megy rosszabbul sorom, sot... Te melyik orszagban elsz?

Link Elek 2011.03.03. 20:25:12

amikor ilyen elszamoltatast nem ugyeszek/auditorok csinalnak hanem politikusok, akkor a celja sem az, hogy megtalaljak a jogtalan/haszontalan pénzfelhasznalast, hanem egyeb politikai celjai vannak.

csak nem azt kepzelte valaki, hogy a fidesz normalis orszagot akar csinalni Mo-bol? egyszeruen csak ok akartak a husos fazek mellett ulni.

matyesz007 2011.03.03. 20:26:08

jaj, én most nem valami missziót folytatok, meg leszarom a pártokat, de nyolc ilyen rosszul sikerült év után most mit lehet várni. Főleg az utsó négy volt szar.

matyesz007 2011.03.03. 20:26:51

Azért egy bankadót megcsinálni, ahhoz golyók kellenek. Vagy te meg tudnád?

matyesz007 2011.03.03. 20:28:28

Na mindegy tényleg lépek. Folytassátok csak. Mi is volt a téma amiért létrejött a cikk? Ja igen Esztergom. Tényleg, van itt esztergomi?

bebe tv 2011.03.03. 20:31:38

@Androidus: Többek között úgy, hogy a 2 milliárdos költségvetésűre tervezett fürdő végül 6 milliárdba került. A fürdővel szemben tátongó félkész szálloda mélygarázsait 1,6 milliárdért kb. dupla áron vásárolta meg a város és ami azóta is csak a töredékét hozza a kalkulált bevételnek.
A Széchenyi teret gyakorlatilag halott térré sikerült átépíttetni kb. 900 milliós uniós támogatással, amihez tekintélyes saját rész is kellett.
Tudtommal több száz millióért kastélyt vásárolt a város Erdélyben, amit renoválni is kellett és állítólag kéne még ma is. Egy önkormányzat akinek a feladata a város működtetése, az kastélyt vásárol egy idegen országban. Ki tudja Magyarországról utólag ellenőrizni azt, hogy valóban ért annyit a kastély? De egyáltalán ilyet még nem halottam, hogy mondjuk a bajorországi Rosenheim városa kastélyt vesz pl. Szlovákiában. Megenged ilyet egyáltalán az önkormányzatokra érvényes gazdálkodási törvény?
Vásárol egy ciprusi bejegyzésű céget amelynek éves bruttó forgalma 49 millió Ft volt 400 millióért.
Hát valahogy így.

gogo boly 2011.03.03. 20:35:37

@matyesz007: Te tényleg beteg vagy .Kezeltetni kéne magad, a NEMZET VEZETÖVEL!!!!!!!!!!!!!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.03.03. 20:37:39

Lesz egy pont amin tovabb nem lephetnek teszetoszogatasban, pont az a 2/3 meg a mittudomenmennyi MSZP-s fog fellepni ellenunk...
Egyszer betelik a pohar, az alvasbol felkeltett oroszlan pedig, siman le tudja harapni a fejuket...

majomkutya 2011.03.03. 20:45:11

Már az elején is hiteltelen volt. Legalábbis én soha nem hittem benne.

gogo boly 2011.03.03. 20:45:12

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Alíz a szivemböl szólottál! Köszönöm.

Shinjuku 2011.03.03. 20:46:59

@matyesz007: Valoban... tok jo kis PR lepes volt. A lenyeg nem valtozik: csak a lakossag tudja megfizetni a felhalmozott szart, senki mas. Barmilyen kontosbe bujtatjak a dolgot, minden a piramis aljan fog kikotni. Szerintem alszent dolog volt a bankado.

gogo boly 2011.03.03. 20:47:49

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: Aliz! A szívemböl szólottál! Köszönöm.

NoBody 2011.03.03. 20:52:56

Puskát kellett volna hoznunk ehhez a melóhoz...

2011.03.03. 21:02:57

Jobb lett volna sunyin kussolni az elszámoltatásról, mintsem egy ilyen nesze-semmi bizottsággal bent tartani a köztudatban... remélem 15-ére megjön a jó idő, és nem kell szegény viktátornak fagyállóval tölteni a vízágyúkat... ;-)

Dr. No 2011.03.03. 21:10:27

"Politikusként tudnak olyat mondani, amivel meg lehet engem támadni?"

Hát hogy ez nem jutott eszünkbe, tényleg!

Csak megjegyezném, hogy Tasnádi is ebben reménykedett, csak ő Pintyő bácsi miatt a Fidesz mögé már nem sorolhatott be, Budai ügyvéd úrral ellentétben...

global001 2011.03.04. 08:39:26

Ez is ugyanolyan sunyi, szarf*szú, cinikus tetves g*ci mint a többi: Lázár, Kósa, Szarrágó, Matolcsy, Semjén, Pállfy alkesz, Rogán, Dojcse, Selmeczi. Csak tudnám mi a f*szomnak kellett ezeknek "soha nem látott mértékű felhatalmazást" a kezükbe adni ????
A sok birka meg még mindig letapsolja a mennyezetről a vakolatot mikor meglátja a nagy Vezíírt vagy valamelyik csatlósát.
Minden népnek olyan a vezetője amilyet megérdemel! - Hülye népnek, hülye vezető jár.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.04. 08:56:30

jaaaaj de pc az indeeeex :))

index.hu/belfold/2011/03/03/vannak_szavak_amiket_nem_lehet_kimondani/

"A vallomások elletmondásosak azzal kapcsolatban, hogyan keveredett bele a diák, azt viszont R. János maga is elismerte, nagyon feszült volt, mert nem sokkal korábban pénzt veszített szerencsejátékon."

"A diák ekkor belerúgott R. Jánosba (saját elmondása szerint önvédelemből a lábával eltolta), akinek pont az amúgy is sérült lábát találta el. "

"A védelem ezzel szemben főleg azzal érvelt, hogy egyértelműen nem előre kitervelt, rasszista indítékú támadásról van szó, hanem még ha a verekedés meg is történt, az valójában garázdaság, R. József rokonai ugyanis csak meg akarták őt védeni, és kérdőre vonni a fiút, amiért belerúgott a beteg lábába. "

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.04. 08:57:23

valamiért a Kőszívű ember fiai c. film jutott eszembe, amikor Haynau írja alá az ítéleteket:

"Kötél, kötél, kötél! Akasszák fel mindet!"

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.03.04. 09:30:36

én azt mondom, ha már Budai akkor legyen Bernadett :)

nagyjából ennyit tudok hozzátenni ehhhez az óvodás-kurucos szintű elszámoltatási balfaszsághoz

Seduxen (már NEM dr.) 2011.03.04. 09:33:33

@.Pierre Bezuhov.: "én azt mondom, ha már Budai akkor legyen Bernadett :)" - szívemből szóltál :))))

dr. Aullah 2011.03.04. 09:53:28

OFF:

index.hu/belfold/2011/03/04/ket_helyrol_vett_fel_koltsegteritest/

Mai első már megvan.

MÁS:
Hallottam a rádióban, hogy a cigók 10 hónap letöltendőt kaptak... tudjátok... akik nem járatták a gyerekeket iskolába, kaptak már egyszer büntetést, de írtak a köztársasági elnöknek, aki megbocsátott nekik.
BAZMEG... a legmagasabb helyről kapnak segítséget és még azután is simán leszarják. Az ilyeneknek egy forintot nem kellene adni... inkább egy golyót nekik. Még hogy integráció meg lófasz... dögöljön meg az összes ilyen.

Marcellusca 2011.03.04. 09:54:10

@.Pierre Bezuhov.: Úgy, úgy!!! :D
Remélem nincs köztük semmilyen rokoni kapcsolat! :)

@Seduxen: Szakaggyá le rúla! :DDDD

Csicseri 2011.03.04. 10:17:20

Szerintem a hét vastagbőr díja, de eséllyel pályázhat a hónap díjára is:
index.hu/belfold/2011/03/04/ket_helyrol_vett_fel_koltsegteritest/

Kartal (rezervált) 2011.03.04. 10:26:21

@Csicseri: elfeledkezett róla... hibát követett el... hát a jó édes anyját! Az ilyet nem hibának hívják, hanem lopásnak, és börtön jár érte, ha visszaadja, ha nem, mert nem a káron van a hangsúly, hanem a bűn elkövetésén...

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.03.04. 10:50:02

@Csicseri: Hahahaha. Elfeledkezett róla. Hát bazmeg, szerintem a dolgozó emberek hazánkban nem szoktak arról elfeledkezni, ha pénz áll a házhoz, ez meg állítólag elfeledkezett róla. Bár a politikus és a munka szó nem jár kéz a kézben.

1. Mindegy mit mond, lopott, de ugye a demokráciában mindenki egyenlő, ezért megússza a mentelmijoggal felvértezett politikus.
2. Igazi király a politikus úr (köp). Nagyon jól megy nekik, hisz a bevételről csak úgy elfeledkezik. Ha 80-ért gurizne minden hónapban nem feledné el az tuti.

Feudális demokrácia, én így szeretlek!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.03.04. 11:49:21

@Csicseri:

jaj, hát elnézte ...van ilyen ... nekem is úgy összefolynak az internetbankban az a sok utalás :)))

kyncza 2011.03.04. 12:50:53

@bandika gazdája: heller ágnesnek a kurva anyját! rohadt ekeorrúak, csak mocskolódni tudnak.
Csak tudnám, hogy minek vannak ebben a náci, faszista, országban és miért nem húznak el valami barátságosabb helyre?!?!?

-er- 2011.03.04. 14:28:33

@Csicseri: Szíjjártó Péter tekintetes úr is elfeledkezett róla. meg még párszár más fontos ember :) Cavinton már nincs?

bandika gazdája 2011.03.04. 14:34:14

@Seduxen: Na azé! Má azt hittem benácultál mint a Béla Bácsi!

bandika gazdája 2011.03.04. 14:35:32

@kyncza: Hát azért vannak Németországban, mert ott ugyi nem üldözték őket mint itten! :))))

bandika gazdája 2011.03.04. 14:38:02

@zero: Mondjuk ha ha valaki nekem utalna most a nyugdíjig 10.000 ft-ot én ígérem észrevenném!!! Ha akarod próbáld ki! Emilben megadom a számlaszámom!

Meridian74 2011.03.04. 17:14:18

Pontosan ez volt az az ok amiért én nem a fideszre hanem a jobbikra szavaztam, mivel sejtettem hogy semmiféle elszámoltatás nem lesz, csak a szájuk jár ezzel kapcsolatban. Szomorú látni hogy most a Keller elvtárs v2.1 című program fut, súlyos közpénzekből, szintén nulla eredménnyel.
Még Hagyó Miklóst is kiengedték, Kulcsár Attilát meg lassan súlyos 10 vagy százmilliókkal fogják kárpótolni...

térfél · http://httphatterfel.blog.hu/ 2011.03.04. 17:14:57

- mert mi is itt a lényeg? Magyarországon?
"matyesz007 2011.03.03. 19:49:22
Egyébként, mint írtam, nekem egyáltalán nem megy rosszabbul a sorom, úgyhogy nem tudom minek elégedetlenkedni. "
- akkor legalább ne elégedetlenkedj! ... és csendben képzeld el, hogy millióknak meg qrva szarul megy a sora, de legalábbis rosszabbul élnek, mint Orbánc előtt... Szerinted elégedetlenkedjenek? vagy veled legyenek elfoglalva? - hogy neked milyen baromi jó még így is... hadd szarják már le a te jólétedet oké? Az igazságtalan budayskodást meg pláne...

hoplita 2011.03.04. 18:20:26

@Meridian74:
Nálam a sejtésnél kicsit erőteljesebb érzés munkált.
Hogy honnan...?
Még a 98-as választási kampányban ígért nagy elánnal a fityisz egy ún. Privatizációs Fehér Könyvet.
Na, az készül azóta is....jó munkához idő kell.:)
Tudtam, hogy ez lesz....holló hollónak nem vájja ki szemét.

lyken 2011.03.04. 19:26:06

@Marcellusca (I'm happy): Dehogy kettős a mérce. Csak nem ismered a szabályt: "Minden állat egyenlő, de vannak egyenlőbbek."

Bee-zony 2011.03.04. 21:30:44

„...a jövő tétjének nevezte az elmúlt nyolc évben történt állítólagos visszaélések felelőseinek elszámoltatását...”
Tehát a jövő elkezdődött, aztán megállt, és megbukott, ez a történések üzenete.
Viszont ehhez képest nincsenek milliók, se százezrek a Szabadság (úgy is, mint Tahrir) téren. Vagyis a többség szerint ez így rendben van, legalább a hallgatólagos beletörődés szintjén.
Csak az elégedetlen kisebbség van csapdában, akik a két klasszikus által felkínált lehetőségre hagyatkozhatnak: „tetszettek volna forradalmat csinálni”, vagy „el lehet menni, kéremszépen”. Mivel (még) nem a kritikus tömeg van meg, csak a kritikus kisebbség; a forradalom a kis létszám miatt lehetőségként így kiesett (az egyéb kellékeket, mint pl. a szervezettség és új rendszerideológia hiányát nem is említve), úgyhogy marad az utóbbi.
Annyi történt 2010-ben, hogy a népuralmi többség áttette a voksát a vörös vödörből – mert azt már ismerték, és nem volt jó – a narancsvörös csöbörbe. Majd megismerik ezt is, és megint rájönnek valamire… Ezen kívül választékként van még a fekete lavór, és a zöld kancsó (hogy azt ne írjam, köcsög). Akinek ez mind nem tetszik, annak az marad, hogy el lehet menni. Még. Jól kiépült diktatúrában már a rabszolga-szökés is egy külön művészet…
Lehet – sőt valószínű –, hogy a 2014-18-as időszakban lesz lázadás, forradalom, polgárháború, patakvér… és az jó lesz? A klasszikus következhet megint: „Lószart, mama!”
Miért érdemes itt maradni annak, aki egyik rezsimnek sem a haszonélvezője, hanem a kizsákmányoltja?
Ezt mindenki döntse el saját maga; és jó lenne, ha nem a lustaság és a tehetetlenség lenne benne a fő szempont…
Lehet maradni a korrupt urak szolgálatában… de minek? Ha már valaki eldöntötte, hogy ez így szerinte, és neki nem jó, és egyénként nem tud változtatni az ország helyzetén, akkor legalább változtasson a sajátján. Az önmegvalósításnak ez a lehetősége már nem a (magyar(országi)) társadalmon múlik, hanem az egyénen.
A „melyik párt lopott többet a 4 éves ciklus alatt” statisztikájához pedig nem kell a helyszínen maradni, meg lehet azt távolabbról is csinálni (ehhez minek elszenvedni is közben – az átélés úgysem jelenik meg a számokban, és aki pl. a halottakat számolja, az sem löveti le magát, csak hogy még pontosabban tudja, miről van szó, sőt).
Én nem bánnám, ha csak a négy parlamenti párt és a holdudvara maradna Magyarországon, aztán boldoguljanak, ahogy tudnak; és miután kellően leamortizálták egymást a kupolás nagycirkusz tagjai, akkor vissza lehet jönni azoknak, akiknek nem tetszik a jelenlegi rendszer, és műsor – és persze új ötletekkel, és új rendszerrel, hogy ne valamelyik régi és rossz rendszer és a tagjainak története ismétlődjön meg megint, mert enélkül felesleges visszajönni.

lyken 2011.04.06. 14:41:25

@stoic79: "A nyomozást megszüntető határozat született az Esztergomi Rendőrkapitányságon a Mindennapi.hu egyik cikkére hivatkozó feljelentés nyomán. "

Éljen a "független" esztergomi rendőrség.

fokabacsi 2011.04.06. 17:18:50

Majd három év múlva amikor az emberekben ezek a kis tüskék beérnek, és nem fognak a Fideszre szavazni, akkor meg majd néznek, mint a borjú az új kapura!
Nem tanultak 2002-ből?

Donna (Cara)mba 2011.04.06. 20:25:28

@fokabacsi: Tanultak ők, csak nem 2002-ből:D

Sztem a szocik 2010-es tavaszi sikereit akarják überolni;)

Már szép eredményeket értek el e téren.

Növekszik továbbra is a munkanélküliség, a gazdaság köszöni, még éldegél valahogy (a gazdasági fellendülést közmunkaprogramra akarják építeni a jelek szerint - sztem is építsünk ghizai piramist - emberek kerülnek ki az utcára saját otthonukból, a lakásmaffia vásárolja fel a devizahitelesek majdan egy jobb korban forgalomképes otthonaikat, szorítják újból a nadrágszíjat, az egekben a benzin ára (mert az egekig nőtt a benzin árában az adó). lassan 300 forint lesz egy zsemle...a mi pofánk meg túl nagy lesz hozzá:)
Kezdetnek nem elég?.DDDDD

Neked semmi se elég?:D
Ejnye...

Húzzunk bele!
Hajrá Magyarország, hajrá magyarok:)
Nincs olyan messze már az a szakadék, kéretik addig kitartani....:(

lyken 2011.04.14. 08:47:45

@Donna (Cara)mba: "Növekszik továbbra is a munkanélküliség, "
Vigyázz, mert mindjárt jön a fekete autó. Viktor megmondta, hogy 1 millió új munkahely 10 év alatt. Szóval idén 100.000-el nőtt a munkahelyek száma. Ne írogassunk már balszélsőliberális nemzetellenes hazugságokat.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.05.30. 15:27:01

index.hu/belfold/2012/05/30/a_fidesz_szerint_hastancost_rendelt_tetenyi/

Ingyen hastáncosnő vs. 25 millió egy évben repire? A Fideszes képviselők tényleg mindenbe megpróbálnak belekapaszkodni, hogy úgy tűnjön, mintha nem rajtuk múlna Esztergom helyzete. Egyébként szerintem is a kép jól fejezi ki, milyen jól is megy a városnak... látszik a közgyűlési terem leomlott vakolatán...

süti beállítások módosítása