Skip to content


       Szűrés lista

Nagy mókamester ez a Farkas Flórián

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke, a Magyar Köztársaság kormányának romatámogatásokat felügyelő miniszteri biztosa, fideszes országgyűlési képviselő tegnapi nyilatkozata során "elejtett" egy olyan mondatot, ami nem kicsit kavarta fel az amúgy sem békés kedélyeket:

"Saját jogán juttatnánk lakáshoz egy roma családot, ha a gyermekét iskolába, óvodába járatja, ha legalább az egyik szülő elkezd dolgozni, és ha látjuk, hogy elkezdett termelni, és képes fenntartani a lakást."

Én nem szoktam érteni a vicceket, meg nem is szeretem, így lehet, hogy nekem nem jött át, hogy Farkas Flórián csak megviccelte az újságírót ... mert ha komolyan mondta, akkor az nem piskóta!

Mivel nem egy huszadrangú politikusról van szó, így annak, amit mond, nyilatkozik, súlya van. A kormány azonban elég világosan cáfolta Farkas ez irányú terveit, de hozzátették, hogy a kormány elé viheti az elképzeléseit ...

Farkas Flórián azonban ma reggel cáfolta a kormány cáfolatát: "az alanyi jogon történő lakáshoz juttatás nem került bele szó szerint a szövegbe, de a keretmegállapodásnak része lesz.  (...) amennyiben egy család bebizonyítja, hogy gyermekeit járatja óvodába és iskolába, illetve képes a munkájából fenntartani magát és a lakást, akkor „saját jogán juthat lakáshoz”, amihez elképzelhető, hogy egy nagyobb, vissza nem térítendő támogatást is kaphat majd. Ehhez azonban hozzátette azt is, hogy „ingyen, csak úgy, senki nem kap semmit”, vagyis a támogatásért komoly eredményeket kellene felmutatni."

Ezután nem meglepetés, de Farkas Flórián cáfolta a kormány cáfolatára kiadott cáfolatát is: 

"Téves az a hír, mely szerint a hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok alanyi jogon jutnának lakáshoz. 

A Miniszterelnök és az ORÖ elnöke között létrejött keret-megállapodás alapján arra lesz lehetőség, hogy a családok közmunka keretében újíthatják fel, tehetik lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonaikat, abban az esetben, ha az integrációs program keretében vállalják a munkát, az elsődleges munkaerőpiacra történő felkészítést (szükség esetén tanulást), gyermekeik iskolába járatását, melyek az elsődleges kitörési pontok a jelenlegi halmozottan hátrányos helyzetükből való kilábalásra."


Mivel sem a magyar, hát még a roma politikusok agymenéseit elég nehéz megfejteni, annyit máris sikerült Farkasnak elérnie, hogy a legbékésebb emberekben is felment a pumpa a hír hallatán, ami egész nap szépen főoldalas hír volt. A legkulturáltabb komment még talán az volt, hogy "a romáknak az anyakönyv mellé adjanak mindjárt slusszkulcsot is", vagyis ez a roppant szerencsétlen mondat sokat nem segített a roma integráción, amin éppen dolgozna.

Farkas 53 éves, rutinos róka, nem gondolt bele, hogy a dolgozók, a devizahitelesek, a több műszakban gürizők, a több gyermeket tisztességesen nevelő magyarok hogy fognak reagálni, ha meghallják, hogy egyeseket megjutalmaznának olyan dolgokért, ami nekik a szürke hétköznapok része, mint a munka vagy a gyerek iskolába járatása?

Nem gondolt bele, hogy hány ember nyögi szótlanul a hiteleket, vállalva annyi munkát, amennyit csak bír, hogy megmaradjon a lakásuk, hogy tudják fizetni a hiteleket?

Nem gondolt bele, hogy rengeteg magyar ember van, aki járatja a gyerekét iskolába, dolgoznak, és nem sírnak, nem követelnek lakást alanyi jogon, hanem csendben kivesznek egy albérletet ha lakásra van szükségük, és megpróbálnak egyről a kettőre jutni?
 
Ha nem gondolt bele ezekbe a dolgokba, akkor biztos, hogy ő a legmegfelelőbb erre a kormánybiztosi pozícióra?
Mert fideszes képviselő egy hatökör is lehet, az igen-nem-tartózkodom gomb megnyomására bármilyen emlős állat megtanítható, a romák is olyan vezetőt választanak maguknak, amilyet megérdemelnek (Kolompár Orbán után), de mint kormánybiztosként minden szavának súlya van. Miért kell ilyen mondatokkal a romák alá adni a lovat? Hogy elkezdjenek lakást követelni alanyi jogon?

Nagyon szép Farkas Flórián hivatalos életrajza a fidesz.hu-n, pár "apróság" véletlenül kimaradt belőle.

Például, hogy 1975 és 1982 között háromszor ítélték el, felfüggesztett és végrehajtandó szabadságvesztésre egyaránt.
Ezzel 3:2 arányban vezet az előző roma vezetővel, Kolompár Orbánnal szemben, mivel őt  még csak kétszer ítélték el (orvhalászatért és garázdaságért), igaz, Kolompárnak több ügye is "fut" jelenleg is a bíróságon, még simán fordíthat.

Arról sem tesz említést Farkas úr az önéletrajzában, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök 1998. február 26-án, közvetlenül a választások előtt elnöki kegyelemben részesítette, mégpedig az igen ritka eljárási kegyelemben. Az "eljárási kegyelem" azt jelenti, hogy még a jogerős ítélet előtt szüntetik meg az eljárást az érintett ellen.

"Az ügyészség akkoriban a Lungo Drom által létrehozott alapítvány ügyében folytatott vizsgálatokat. Ezek közül az Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítvány és a Hosszú Út Alapítvány ügye jutott el a vádemelésig, amelyben Farkas Flóriánt hűtlen kezeléssel és számviteli fegyelem megsértésével vádolták meg. Azonban a tárgyalás elmaradt, hiszen Farkas Flórián a miniszteri ajánlásra eljárási kegyelemet kapott Göncz Árpádtól.

A további érdekesség, hogy az ügy részleteit, például a miniszter indoklását, 30 évre titkosították. Emellett a Köztársasági Elnöki Hivatal kegyelmi ügyekben illetékes munkatársa és az akkori Igazságügyi Minisztériumának kegyelmi főosztályának vezetője egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett az üggyel kapcsolatosan. Egy szóbeszéd szerint Horn Gyula járt közbe Göncz Árpádnál, hiszen az akkori politikai érdek még az MSZP-hez kötötte Farkas Flóriánt. S mivel az ügy a választások környékén volt az MSZP
mindenképpen igényelte volna a cigányság támogatását, amit Farkas Flóriánon keresztül szerezhetett, tarthatott meg." - írják a "Köztársasági elnök és a kegyelmi jog" című tanulmányban.

Harminc évre (!) titkosított kegyelmi dokumentum ... hát nem nagy kópé ez a Farkas? (A teljes sztorit még 1998-ban megírta a Magyar Narancs.)

Szintén a Farkas Flórián féle humor megnyilvánulása volt az a 12 perces hangfelvétel, mely szerint Farkas kerek-perec megmondta, hogy minden pénzt ő kezel: "Én irányítom. Ebben én fogok dönteni. Én rakom be oda azokat az embereket, akik majd meghozzák a javaslataikat, mert nincs értelme, hogy alapítványokba toljuk be a pénz, miközben nincsenek programok"

Ezek után milyen hitele van annak, hogy Farkas Flórián meg az Országos Roma Önkormányzat megállapodik Orbán Viktorral (csodálatos kép!), hogy 2015-ig százezer roma kap munkát, húszezer roma fiatal 50 szakmunkásképző iskola keretében piacképes szakmát fog szerezni, tízezer roma érettségit, ötezer roma meg diplomát fog szerezni. Részletek persze nincsenek, szerintük az érettségi meg a diploma a fán terem, csak le kell szüretelni? A munkahelyekről meg nem is beszélek, vicc az egész, 12%-os a munkanélküliség, diplomások emberek könyörögnek bármilyen munkáért, hogy akarnak munkát adni ennyi romának? Rákényszerítik a cégeket, hogy származás szerint válasszanak? Jön a következő Monitoring Bizottság?

Tudjátok mit írt az Amardrom roma lap még 1999-ben?
"A rendszerváltozás óta velünk, hétköz­napi gályásokkal megetették, hogy műkö­dik a demokrácia Magyarországon a ci­gány embereknek is. Pedig a hivatalos ci­gány politikában, ha egyáltalán létezik ilyen, 10-20 éve ugyanazok az arcok garázdálkodnak, más-más név vagy szerve­ződés mögé bújtatva. Eddig minden kor­mányzatnak csak ezekre a sakkban tartott, megvásárolt, a lelküket is eladó emberek­re volt szüksége, és most a Fidesznek is ők kellettek.
Állítólag a magyar politika elsődleges célja az EU csatlakozás. Emiatt rendezni kell a kisebbségek helyzetét, elsősorban a cigányokét. Ehhez a „jól bevált", a min­denkori hatalomhoz lojális Lungo Drom a legkényelmesebb tárgyalópartner, OCKÖ-s és FRKC-s szinten egyaránt. Hiszen ők pénzért, hatalomért azt fogják ismételgetni, amire éppen szüksége van a kormánynak."

Nem mondom, hogy megrázott a hír, miszerint  Kolompár Orbán (zsák a foltját) azzal vádolta meg utódját, Farkas Flóriánt, hogy úgy csaltak ki 30 milliót a kormánytól, hogy szándékosan megrongálták a Dohány utcai székházukat.

Kolompár vs. Farkas, csodálatos meccs, két igazán példamutató becsületes roma politikussal.

Címkék: fidesz cigány pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr472933031

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az utolsó utáni ingyenebéd - a devizahitelesek megmentése 2011.05.26. 12:52:28

  Orbán Viktor kijelentette, hogy a jóléti gazdaságnak vége. Bajnai Gordon is valami ilyesmiről beszélt az ingyenebéd kapcsán. Pedig úgy tűnik, hogy van ingyenebéd. Mégpedig a devizahitelesek számára a kormány most készíti a konyhájában. Csak félő...

Trackback: Az Indexnek nem hír Farkas ötlete 2011.05.26. 11:59:16

Tegnap a legtöbb helyen vezető hír volt Farkas Flórián azon ötlete, mely szerint alanyi jogon lakáshoz juthatnának azon roma családok, ahol legalább egy szülő dolgozik, és a gyerek iskolába jár. A hírt persze azóta finomították, a kormány tán' nem ...

Trackback: Alanyi jogon jár lakás a romáknak? 2011.05.26. 11:04:46

Bizony, Farkas Flórián erről beszélt egy portálnak: saját jogán lakáshoz juthatna egy roma család, ha az egyik szülő dolgozik, és a gyerek iskolába jár.Remek. Ha belegondolok, szegény Bogáncs kolléga még jópár évig (évtizedig?) nyögheti vissza devizahi...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.05.26. 10:09:44

Dezintegrálni kell őket nem integrálni, és akkor még finom voltam és nőies.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.26. 10:09:47

Csak halkan jegyzem meg, hogy idén ősszel népszámlálás, ahol van a nemzetiségre vonatkozó kérdés is... Nosza, mindenki "valljon színt" bátran :))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.26. 10:14:02

@Seduxen:

Az semmit sem ér, semmit sem jelent ...2001-ben is csak 190 046-en vallották magukat romának.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.26. 10:15:26

Most őszintén, hiteles lenne olyan cigány vezető aki nem volt elítélve? :)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.26. 10:15:57

@zero: miért nem?

"Saját jogán juttatnánk lakáshoz egy roma családot, ha a gyermekét iskolába, óvodába járatja, ha legalább az egyik szülő elkezd dolgozni, és ha látjuk, hogy elkezdett termelni, és képes fenntartani a lakást."

Asszony is "roma" lesz, én is, a gyerek jár bölcsibe, a lakást eddig is fenntartottuk. Sőt, egyebassza, nincsenek is nagy igényeim: megelégszem azzal is, ha a hitel hátralévő részét kifizetik helyettem :))

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.26. 10:18:55

@Seduxen: Már leírtam egy másik posztban, én megteszem. Csak előnyöm származik belőle, most napi 8-12 órát dolgozom, hol itt, hol külföldön, sokat adózom, magam güriztem a lakásért/autóért/mindenért, alanyi jogon csak a levegő jár (ki tudja meddig, Matolcsy ma is kinyitja a száját!). Ha cigó lettem no munka, sok segíííj, alanyi jogon lakás...csak előny, de tényleg...

ketroot 2011.05.26. 10:20:31

@Seduxen:

Akkor én valami őskeverékű-korcs leszek!:D

2011.05.26. 10:20:55

Most lehet, hogy ki fogtok moderálni, de csak ez jön ki belőlem, azanyjukkpicsáját!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.26. 10:22:41

Ezen már tegnap is hangosan nevettem: "tízezer roma érettségit, ötezer roma meg diplomát fog szerezni. " Innentől komolytalan ez az egész. Pedig milyen vicces volna ha Kalányos Szimbád Alehandro érettségizni menne az erzeröcsivel, és nem vasat lopni.

Dendrobatidae 2011.05.26. 10:25:19

A magyar családokat majd kihajítják a bankok a lakásukból, az állam felvásárolja a bankoktól és odaadja a cigányoknak. Tiszta sor.
Az a nép aki képes megválasztani egy kimosakodott szélhámos cigányt miniszterelnöknek nem is tudom mit várt.

2011.05.26. 10:25:50

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "ötezer roma meg diplomát fog szerezni"

Ha a fene fenét eszik, akkor is?

zrobasé 2011.05.26. 10:27:15

Vannak akik szerint minden romának mindig, minden, állandóan, visszamenőlég és örökké járjon.Vannak akik viszont ezzel szemben rasszisták, balekok, élhetetlenek, magyarok.Ön szerint :
-ez tarthatatlan, inkább dolgozok még 3x ennyit, csak a romáknak legyen minden
-ez jó megoldás, mert igy nem fognak üresen állni a lakások, meg fellendül az autókereskedés is
-az a véleményem, mint Flóriánnak,Viktornak,Péternek,Annának,Lajosnak, csak ne kelljen gondolkoznom
-gyurcsányahibás, monnyonle
-amig nem megy 50% alá a bruttó-nettó államadóság, addig a romáknak járjon minden, utánna meg még több, csak igy lehet integrálni
-kérek engedélyt megdögölni

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.26. 10:31:51

@beebeer: nos igen, azon elgondolkodtam, hogy lehet ezeknek ilyen könnyített feltételekkel lesz diplomájuk. Szigorlaton az egyik tétel:

-Há gázsi délben kel, és éjjel elmegy az 1-es vonalra ellopni a biztosítóberendezés kábeleit 150 méter hosszon, akkor másnap jogosult lesz-e a segélyre.

Válaszok:

-igen
-miazhogynem mágyárgeci?!
-optikai kábel

Ironfist 2011.05.26. 10:32:17

" 2015-ig százezer roma kap munkát, húszezer roma fiatal 50 szakmunkásképző iskola keretében piacképes szakmát fog szerezni, tízezer roma érettségit, ötezer roma meg diplomát fog szerezni."

Nem volna ezzel semmi baj, ha nem úgy terveznék, hogy márpedig ez kizárólag azért lesz, mert ők cigányok. Ha normálisan tanulnának, és elérnének eredményt, mint mi, és a normális cigányok (ami ugyan ritka, mint a fehér néger, de létezik). De nem, ők csak öntik az olajat a tűzre ezzel, hogy ha valaki cigány, annak egyre több minden jár, ha hajlandó volna olyan életet élni, ami a normális. (Erről a Star Trek: Voyager sorozat Halálvágy című epizódja jut eszembe, amikor veszekszik a két Q: "Teljesen normális életet élhetnél, ha hajlandó volnál teljesen normális életet élni!")

Egyébként pedig, ha tényleg bevezetik azt, hogy származás alapon jusson százalékosan munka/iskola/lakás cigányoknak, ne pedig kizárólag teljesítmény/elért eredmény alapján akkor bizony lehet felháborodni majd, hogy ez kérem diszkrimináció a cigányokkal szemben! Hátha a gyökér rajvédők is felfogják, hogy ez azért nem egészen így működik.

Az meg, hogy Orbán Viktor a Farkas Flórián-Orbán Viktor megbeszélést úgy jellemezte, hogy "gádzsó-roma" csúcstalálkozó.... hát a kurva anyja a gádzsó, az.

A gádzsó ugyanis - mintha nem tudná valaki - "párászt"-ot jelent, és hát a magyarokat hívják így a cigányok, akik nem hajlandók dolgozni, mert ők nem "párásztok", hanem nekik jár a segílyke, meg a "büdös megdögleniváló mágyár" munkájának gyümölcse.

Így a Viktátor gyakorlatilag leparasztozta az ország nagy részét.

Lehetne egyébként naphosszat sorolni azokat az iwiw/myvip/faszbúk profilokat, ahol a cigányok fegyverekkel, meg milliókkal pózolnak olyan fukszokban, amibe éppcsak bele nem szakadnak, ahol fennhangon hirdetik, hogy halál a magyarokra, ahol fennhangon azt is hirdetik, hogy amikor dolgoznak, akkor lopnak, csicskáztatják a magyarokat, ölnek, kurvákat futtatnak.

Ez nem diszkrimináció, meg fajgyűlölet? Az az ügyvédnő, aki meg azzal céte az egyik cigányt, aki megtámadott egy magyart, hogy "Ez azért nem lehet rasszista indítékú támadás, mert az erre vonatkozó törvényt pont a kisebbség védelméért találták ki..." Hát ő lesz az első, akit a tömeg lámpavasra húz, ha egyszer kitör valamilyen lázadás a cigányok folyamatos pozitív diszkriminációja miatt, hogy miközben mi megszakadunk, nekik egyre több minden jár, ha csak a tizedét elkezdik csinálni a normalitásnak.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.26. 10:32:33

Farkas még köti az ebet a karóhoz:

Farkas Flórián a Hírszerzőnek elmondta, hogy Brüsszelben tett ígérete fontos eleme a kormány romaintegrációs stratégiájának, valamint annak a keretmegállapodásnak is, amit öt napja írt alá Orbán Viktorral közösen. A keretmegállapodásban azonban nem találtunk a képviselő ígéretével egyező pontot, csupán annyit, hogy az ORÖ aktív részvétele szükséges a cigányság életkörülményeinek javítását és beilleszkedését elősegítő, a „lakhatási feltételek javítását célzó” kormányzati programokban.

Az ORÖ elnöke hangsúlyozta, hogy bár az alanyi jogon történő lakáshoz juttatás nem került bele szó szerint a szövegbe, de „a keretmegállapodásnak része lesz”. Kérdésünkre, hogy ez mennyiben tekinthető a kormány álláspontjának is, Farkas Flórián azt válaszolta, ez a kormány és az ORÖ közös célkitűzése, és mindenképpen közösen hajtják végre a programot.

Farkas Flórián szerint a korábbi kormányzati próbálkozások, mint például néhány nyomortelep felszámolása, nem bizonyultak eredményesnek. Az ORÖ elnöke szerint ezt „fordítva kell csinálni”: amennyiben egy család bebizonyítja, hogy gyermekeit járatja óvodába és iskolába, illetve képes a munkájából fenntartani magát és a lakást, akkor „saját jogán juthat lakáshoz”, amihez elképzelhető, hogy egy nagyobb, vissza nem térítendő támogatást is kaphat majd. Ehhez azonban hozzátette azt is, hogy „ingyen, csak úgy, senki nem kap semmit”, vagyis a támogatásért komoly eredményeket kellene felmutatni.

hirszerzo.hu/profit/20110525_lakas_romaknak_alanyi

Bmeg Farkas, az komoly eredmény, hogy képes fenntartani egy lakást?! Mondjuk ahhoz képest, hogy el is tüzelhetné a parkettát, valóban "komoly eredmény" ...

Ironfist 2011.05.26. 10:35:55

@zrobasé:
Ez sajnos jó. :D Sajnos, mert igaz.

@beebeer:
"Ha a fene fenét eszik, akkor is?"
Meg lett mondva, vagy nem? Gimnáziumokba, és egyetemekre 15%os cigánykvóta "ELÉRT ERDMÉNYTŐL FÜGGETLENÜL". ;)

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 10:35:57

Cigány a munkaközvetítőben:
- Dógozni szeretník.
- Nézze, van itt egy állás, heti egy munkanap, nagy iroda, két csini titkárnő, egy 7-es BMW, havi 1 milla.
- Ne tessík mán viccőni!
- Nem én kezdtem....

Pál a postoló · http://autostat.hu/magazin 2011.05.26. 10:37:56

Mindig volt hol lakniuk, ha meg nem, akkor beköltöztek abba, ami a másé...nem értem, miért pont így akarják őket támogatni.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.26. 10:38:10

@zero: flórinak mutogatnék komoly eredményeket az önkormányzati lakások vs. KGST indiánok összecsapásokból. 10. emeleten az ingyélakás, a tetőn meg a "műhely", ahol épp flexelik szét a házból lelopott radiátorokat, gázórákat, stb. :D Most lehetne azt mondani hogy ez szélsőséges példa, pedig nem is annyira.

Viktus 2011.05.26. 10:38:39

@zero:

Figyeld majd meg a mostani számlálást ;) szoliszalonok előtt nagy jövő áll, ha ilyen rendelkezések lesznek. :D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.26. 10:41:11

@Viktus:

ki ne vallaná magát romának alanyi jogon járó lakásért?
és csodálkoznak, hogy milyen előítéletes a magyar társadalom ...ilyen nyilatkozatok után mit várnak?
össznépi utcabál és vállveregetés az örömhír hallatán?

Szelid sunmalac 2011.05.26. 10:41:51

Nekem ez egy dolgot bizonyit, az osszes magyarorszagi politikus ugyanolyan, borszintol, szarmazastol, parttol fuggetlenul. Hulyesegeket beszel, ossze-vissza igerget, lop, csal, hazudik. Csak van akit mar lecsuktak, van akit meg nem.

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.05.26. 10:42:40

Kegyelmesúrnak is szokták hívni Flóriánt, mert kegyelmet kapott a köztársasági elnöktől.

Amúgy meg, ha én is cigónak vallom magam, akkor kapok lakást? :)

Kartal (rezervált) 2011.05.26. 10:43:25

Szerintem ő nem a kormány nevében ígért, hanem a saját szervezetének nevében. Elvégre egy közvetlen munkatársa szerint elbasztak nyolc év alatt TÖBB SZÁZMILLIÁRD forintot cigányintegrációra mindenféle látható eredmény nélkül. Na most ebből a pénzből futja majd ingyen lakásra a cigányoknak, amit aztán megint össze tudnak szarni, lerombolni, eladni belőle mindent, és visszaköltözni az erdőbe, putriba.

Először talán a cigányság fejében kellene rendet tenni, megtanítani nekik a civilizált élet alapjait, aztán amelyik család jól teljesít, annak segíteni munkát találni, és lakást venni. Hitelből. Ahogy mi, dolgozó, adófizető emberek tesszük.

@beebeer: igen. Iskolai végzettségtől függetlenül. Csak abban reménykedek, hogy valamelyik politikus bekábszerezett, balesetben megsérült gyerekét egy ilyen cigány orvos fogja ellátni.

@Dendrobatidae: na most ez nekem nagyon ismerős. Mikor is volt ilyen a magyar történelemben? Hogy egy népcsoportot utcára tettek, és az ő lakásaikat valaki mások kapták meg? Csak nem gyurcsány is egy ilyen villában lakik, amit még Apró Antal rekvirált anno? Merre felé is tart a "magyar" kormány?

@Seduxen: akkor én meg zsidó leszek.

oatBXL · http://blog.osztrogonacz.com 2011.05.26. 10:43:26

A megoldás egyszerű: ha lakáshoz akasz jutni az albérletből, akkor regisztráld magad romának... ha elegen regisztrálnak még a roma vezetők is leválthatók lehetnek.

vomit 2011.05.26. 10:44:31

>Nem gondolt bele, hogy hány ember nyögi szótlanul a hiteleket, vállalva annyi munkát,
>amennyit csak bír, hogy megmaradjon a lakásuk, hogy tudják fizetni a hiteleket?

pontosan ennek orult egy arulo amerikai szenator, amikor ezt irta londonba 140+ evvel ezelott:
"Közben a lakosság túlnyomó többsége, amely szellemileg képtelen e
pénzrendszer működését felfogni, zokszó nélkül fogja elviselni a terheit."
rrr100.wikispaces.com/CosiFanTutte

Ironfist 2011.05.26. 10:44:52

@Viktus:
Nem kell a szolárium sem. Mivel a törvények szerint olyan nemzetiségű vagy, amilyennek vallod magad. Így hát a tejfehér a bőröd, de cigánynak mondod magad, akkor a népszámlálónak, meg ugy en bloc mindenkinek kutya kötelessége elfogadni, hogy te cigány vagy. Ugyanis az faji alapon történő megkülönböztetés volna, ha elkezdenének vizsgálódni, hogy vajon tényleg az vagy-e :D

kyncza 2011.05.26. 10:46:07

Már nem azért, de ha ilyen törvényeket hoznak, ahol pusztán származási alapon jár valami, az nem diszkrimináció?

Szóval ha diszkóba nem engednek be cigányt, akkor megjelenik a AI, TOSZ, Helsinki, anyjapicsája mindenki, mer' hú meg há, hogy képzelik a magyarok
De hogy pl. 200 cigányt vesznek fel bizonyos munkahelyre, vagy jár nekik a lakás, mert hajlandó a tetves purdéja iskolába járni az teljesen rendben van.

A magyar meg beledöglik a hitelbe, adóba, vagy éppen a cigány késébe!

Kár 10évre előre tervezni, mert 10év múlva, ha így megy tovább, államcsőd lesz, nem lesz miből fizetni az audi s8-at, segílykét, bár lakás lesz, mert a magyarokat kiteszik az utcára, csak utána nem lesz már, aki megkeresse a fenntartásra az pénz.

Szép jövő...

GGG77 2011.05.26. 10:46:21

Már indultam is a barnító krémért, ha vki kifizeti a hitelemet én leszek a legnagyobb cigány! :)

Viccet félretéve, az ilyen Farkas/Kolompár/Orbán-féle szarkupacok pont a cigányoknak ártanak a legtöbbet.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.26. 10:47:33

Remélem az 5000 diplomást úgy értik, hogy alapítanak nekik valamilyen közös büfé-könyvtár szakot, és azt "végezhetik el", ugye?

mert a Jó Isten mentsen meg attól, amikor odajön hozzád a kórházban Dr. Kalányos Márlonbrandó, vagy megpróbálsz átkelni a Oláh Szebásztián Renátó által tervezett Dunahídon :)))

közgazdásznak mondjuk mehetnek, mert a pííízhez értenek, és ugye ott van Matolcsy is, szóval ezek után ők sem lennének komoly visszalépés :DDD

Ironfist 2011.05.26. 10:49:34

Jaj, dübörög a gazdaság, mire egyet írok, lesz 20 másik komment ^^

@Kartal (rezervált):
"Először talán a cigányság fejében kellene rendet tenni, megtanítani nekik a civilizált élet alapjait, aztán amelyik család jól teljesít, annak segíteni munkát találni, és lakást venni."

Sajnos már a középkor óta nem lehet integrálni a cigányság nagy részét. Nem hagyják magukat, nem akarják. Akkor meg? Mit lehet tenni?

"akkor én meg zsidó leszek."

Nos, ez igencsak érdekes kérdés, mivel hivatalosan ugyan nem vizsgálhatják, de gondolom nem szeretnél szombaton zsinagógába járni, levágni a kis harcos sapiját, és a saját fejedbe meg egy hasonló, csak nagyobb sapit rakni? Mert ha nem, akkor bizony nem kapsz olyan elbánást.

Mondjuk ezt emlegettem már sokszor, hogy ha "muszájmuszájkell!!!!" közös iskolába járatni cigányokat magyarokkal, mert fujjfujj szegregáció, akkor az én gyerekem is járhat a legjobb zsidó iskolákba? Mert ha nem, akkor azonnal szegregációt kiáltok ám.

Szelid sunmalac 2011.05.26. 10:49:54

Tenyleg komolyan veszi valaki ezt a marhasagot? Miert van naponta valami hasonlo hulyeseg? Ezekkel tesztelik a jonepet, aztan ahol a legkevesbe orditanak, akkor azt megprobaljak? Vagy hogy?

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.05.26. 10:53:35

@Seduxen: Khm, csak mint végzett közgizda, nem a pénzhez kell érteni hanem a gazdasági/pénzügyi folyamatokról kell tudni egyet és mást...és Matolcsyhoz képest senki nem visszalépés, ő a közgazda társadalom Fekete Lyuka, az abszolút nulla...

Vörös Szonja, a tetovált lány 2011.05.26. 10:55:06

ők nem vándornép véletlenül? miért is kellene bárhol lakniuk? sőt, mehetnének már tovább, hosszúra nyúlt nagyon ez a megálló...

sz4sz4 2011.05.26. 10:55:36

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: ne is mondd, nemrég jártam erre:

"A Pécs táblát elhagyva hamar feltűnik a 2005-ben, a Lakmusz-program keretében felújított épület, amely döbbenetes látványt nyújt. Az ajtó- és ablaknyílások üresen tátonganak, mindössze azon a hat helyiségen van ablak, amelyben még laknak. Mint mondják, szinte nem mernek munkába menni, mert nem tudják, mire jönnek haza. Ha néhány órára őrizetlenül hagyják a lakást, elviszik belőle az értékesebb holmikat, néhány nap után pedig az ajtót és az ablakokat is."

w3.bama.hu/baranya/kozelet/felelem-csupasz-falak-es-gyertyalang-357324

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.26. 10:56:13

@csizsikpizsik: ne kekeckeggyé má! Gazdaság/pénzügy, vagy a píííz, egykutya. Pont. A tesók meg ahhoz nagyon értenek ám (megjegyzem bizonyos pénzügyi folyamatokhoz is értenek, próbálj meg hitelt felvenni valamelyiktől, olyan szépen a fejedbe verik a kamatos kamat fogalmát, hogy csak pislogsz :))) )

mocskosbaribaszó 2011.05.26. 10:58:09

azért durva, hogy őket meg kell dicsérni és jutalomfalatkákat adni nekik ha valamit véletlen helyesen csinálnak.
Aztán meg emlékezzünk meg a róluk/nekik hozott rendeletekre
- takarítani a putriban (van rá ideje, segélyes)
-meg a szabadulóbulikat is betiltották, ami már kimondva is a megvalósult rasszizmus!

érettségi meg szakmunkás bizonyítvány
mért, eddig nem mehettek be suliba? Kötelezően?

mocskosbaribaszó 2011.05.26. 11:00:49

@sz4sz4:

bama.hu/baranya/kozelet/patkanyok-poloska-elet-a-paravan-mogott-354332

másnap megvettem az újságot is, ami arról szólt, hogy már megint a magyar takarít a cigány helyett

10 ! köbméter szemetet vittek el az udvarról!

Kartal (rezervált) 2011.05.26. 11:01:59

@Szelid sunmalac-Elmeny designer: ez pontosan így van.

@sz4sz4: erről csináltam is egy összeállítást: ciganybunozes.blog.hu/2011/02/01/egy_hamvaban_holt_projekt_tortenete

@Ironfist: rosszul látod a dolgot: péntek szürkülettől nem szabad dolgoznom szombat estig. És ha a munkahelyen ezt nehezményezik, feljelentem őket mindenfajta rövidítést használó szaroknál rasszizmusért.

mocskosbaribaszó 2011.05.26. 11:03:58

ime egy kép!

ezek járnak ám most is iskolába és látni rajtuk, hogy ki szeretnének törni!
( olvasni a kommenteket is)

www.napiszar.com/wp-content/uploads/2011/05/m%C5%B1hely.jpg

Ironfist 2011.05.26. 11:07:18

@Kartal (rezervált):

Haha :D Kár, hogy az igazi zsidók egymásnak adnak munkát, és ők nem nehezményezik :P Ettől függetlenül az öncsonkítás Kahless ellen való cselekedet, ha levágod azt a kis bőrt akkor nem juthatsz Stovokohrba :D

mocskosbaribaszó 2011.05.26. 11:08:35

@Seduxen: én a pécsi műszakin egyet láttam ( de abba se vagyok biztos ám, hogy az volt)
szóval nem kell félni, egyébként szerintem még a büfészak is magas nekik

one_away 2011.05.26. 11:09:02

@Ironfist: dehát a népszámlálás anonim. Tehát nem te, Ironfist leszel roma, hanem lesz a roma oszlopban +1 fő.

GGG77 2011.05.26. 11:10:39

Remélem Farkas Flórián elolvassa ezeket a posztokat. Ilyen beszólásokkal, ezt éri el. Zsidózás, cigányozás.

2011.05.26. 11:10:55

@mocskosbaribaszó: fiam most érettségizik, van egy cigány osztálytársa. Jól tanul. Nem tudom mit dumáltak egyszer, csak valahogy eljött, hogyan motiválta az édesanyja, azt mondta neki, fiam én egy tudatlan cigányasszony vagyok, lásd milyen nehezen élünk, neked tanulnod kell, hogy több legyél!
Ennyi! És láss csodát, a dolog működik, lehet, hogy felvételin pár pont előnnyel indul a származása miatt, de a srác tud, keményen dolgozott 5 évig.
Fasznak kell itt alanyi jogon lakás, meg kvóta, meg anyám kínja! Amíg otthon nem kap ösztönzést a gyerek lófasz lesz itt, nem integráció!

Vidéki 2011.05.26. 11:11:05

"Minden szentnek maga felé hajlik a keze".

Az amerikai vezetési praxisból ismert a "brain storming" (ötletvihar) módszere, amikor a vállalat vezetése összejön és mindenki bedobhat ötletet a vállalat felvirágoztatása érdekében.

Az ilyen ötletviharok sok marhaságot is eredményeztek, de nem volt kötelező végrehajtani.

Max. 2011.05.26. 11:16:40

Namármost konkrétan tudom, hogy a románok alanyi jogon biztosítanak lakást moldovai gyerkőcöknek, akik hajlandóak egyetemre járni Erdélyben, így növelve a multikulturalitást (így románosítva el a területet - pszt).

Ennek mintájára adhatnának a cigányoknak lakást a rózsadombon, meg hasonló helyeken, növelve a multikulturalitást, hiszen ezeken a helyen amúgy is sok jóakarójuk él, és magas fokú a tolerancia.

mocskosbaribaszó 2011.05.26. 11:18:16

@beebeer: az biza hiányzik
unokatesóm mesélte:
általános iskolás gyereke miatt jár be a suliba és nyitott füllel jár
a cigány kislánynak az anyja fél év után a matekkönyvvel gyújtott be és a gyereket meg így hívja
"gyere idde kutttya" (hanglejtéssel)

qwertzu 2011.05.26. 11:18:39

TODO:
- Napozóágy előkeresése a pincéből.
- Szolibérletet beszerezni őszre.
- Aranyozott fuksz beszerzése.
- Havertól megérdeklődni, működik e még a nagyapja ezeröcsije.
- Akcentus gyakorlása.
- Kés.

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 11:21:31

Cigány ballag az úton, a vállán egy orvvadászaton elejtett vaddisznó.
Rendőr:
- Mit viszel a válladon te Gazsi?!
Cigány:
- Jé! Egy disznó....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.26. 11:21:43

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Há' mér' lenne komolytalan? Nyitunk egy nyomdát, aztán kitelepülünk vele az Ecserire xD

pr0letar · http://proletar.blog.hu 2011.05.26. 11:21:43

az elmult par honap tortenese igazan kemenyen elohozza belolem a ciganygyuloletet, pedig eroteljes tolerancia volt felejuk az iranyombol hosszu-hosszu ideig, de ahogy te is irod zero, ettol mar nekem is rendesen fel ment a pumpa...

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 11:23:48

@Ironfist: nem zsidó, hanem zsidócigánynéger legyél, az a legjobb!

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 11:26:24

@karakterelgető: szerintem India visszafogadhatná őket (már egyszer-kétszer a követségük nyavalygott is értük). Szerintem számolja ki valaki, hogy 10 évig mennyibe kerül a "segílyezésük", azt aztán diszkontáljuk jelenértékre, ajánljuk fel Indiának, cserébe, hogy hazavagonírozzák az egész bandát!

fokabacsi 2011.05.26. 11:27:43

"ötezer roma meg diplomát fog szerezni"
Diplomások! Diplomát gyorsan és gondosan elrakni!! Zsebeket bevarrni, mert a kormány a "javunkat" akarja!

2011.05.26. 11:29:48

@Max.: pont erre gondoltam én is, szeretném már látni a rózsadombi, Szent István parki alanyi jogú beköltözőket, bár rémlik valami riadalom még a zámolyi romák rózsadombi lakásbérlése okán. :)
Ha már rasszer magyar vagyok (ezt a jelzőt egy fórumon kaptam meg pusztán azért, mert megkérdeztem, ugyan már miért nem tudnak iskolába járni a cigánygyerekek?), szóval legyenek szívesek megmutatni nekem végre a multikulti harcos képviselői is milyen jó dolog a tolerancia.

mocskosbaribaszó 2011.05.26. 11:30:59

@Hessler ezredes - halál az ötven órára: először azt kellene megtudni, hogy mennyien vannak....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.26. 11:32:07

"A társadalmi integrációért felelős államtitkár hangsúlyozta, hogy bár vannak országok, amelyekben nem okoznak komoly problémákat a romák, de az európai szinten 8-10 milliós romanépesség azt mutatja, hogy a romakérdés igenis európai ügy. Balog Zoltán szerint ezért az Európai Unió intézményeinél kell keresnünk a támogatást. A politikus szerint a magyar állampolgárok többsége támogatja, hogy "a romák többségi társadalomba való integrálása megtörténjen. Úgy gondoljuk, hogy biztatók a jelek: az emberek jobban meg akarják ismerni a romákat" - fejtette ki az államtitkár. "
bruxinfo.hu/cikk/20110524-sajat-jogan-adna-lakast-a-kormany-a-tenniakaro-romaknak.html

"bár vannak országok, amelyekben nem okoznak komoly problémákat a romák, de"
Tragédia.

2011.05.26. 11:32:17

@mocskosbaribaszó: na igen, a legendás "gyerekszeretet". Én tanúja voltam a villamoson, 5 éves gyereket "te geci"-nek szólított az anyja. 5 évest!!!!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.05.26. 11:34:47

@mocskosbaribaszó:

ez valami melegbuli, hogy mindnek le van tolva a gatyája?

eszkep 2011.05.26. 11:34:49

Hát ennek a Farkas Flórián-féle bejelentésnek rendkívül rossz üzenete van a többségi társadalom felé, vitathatatlan.

"Ezzel 3:2 arányban vezet az előző roma vezetővel, Kolompár Orbánnal szemben"
Sebaj, hamarosan egyenlíteni fog, sőt átveszi a vezetést... Nem értem egyébként: hogy nem lehet találni EGETLEN értelmiségi cigány vezetőt sem ebben az országban??? Vagy akkot ezek szerint nincs is...?

vicck 2011.05.26. 11:35:12

Tökölön már így is biztosítanak a cigányoknak "hosszú távú szállást és tanulási lehetőséget"... :)

eszkep 2011.05.26. 11:35:46

@Seduxen: Én speciel befestetem a hajamat, bajuszt növesztek...
A lakást hol kell majd igényelni, arról van hír?

Ironfist 2011.05.26. 11:37:14

@Hessler ezredes - halál az ötven órára:

Igen, igen, mondtam is én már, nekem az a legnagyobb hátrányom, hogy nem születtem se cigánynak, se zsidónak, se négernek, se nőnek, se buzinak. Innentől kezdve baszhatom :D

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 11:37:28

@mocskosbaribaszó: minek? Ha sokan vannak: tisztul a tér. Ha kevesen? No erre mondok valamit:
Ha egy hordó szarba egy csepp bort öntesz: szart kapsz.
Ha egy hordó borba egy csepp szart öntesz: akkor is szart kapsz!
Szóval ha kevesen vannak: az is tönkretesz egy országhordónyi bort.
Költség-haszon alapon állítom: olcsóbb megoldás lenne elvagonírozni őket Indiába a jelzett summáért, mint kínlódni velük.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.26. 11:38:32

@eszkep: látod ez egy fontos kérdés, sajnos erre vonatkozóan még nincs infóm. de ígérem, amint lesz, megosztom a nagyérdeművel :)

ketroot 2011.05.26. 11:38:53

A gyerekek az iskolában a betűzást tanulják.

A tanárnő a szünet után kérdezi a nebulókat, hogy ki mit csinált a 10 perces szünetben, és azt kell betűzniük.

-Jancsika, te mit csináltál?

Jancsika:

-Petivel homokvárat építettünk.

Tanárnő:

-Jól van Jancsika, betűzd el akkor, hogy "homokvár".

Jancsika elbetűzi, hogy homokvár.

Tanárnő:

Te Petike, mit csináltál?

Petike:

-Segítettem Jancsikának homolvárat építeni.

Tanárnő:

-Értem, akkor betűzd el, hogy segít.

Petike elbetűzi.

Tanárnő:

Na és te Gazsika, mit csináltál a szünetben?

Gazsika:

-Tanárnő hát én játszottam vóna Petivel meg Jancsikával, de nem engedték, mert én cigány vagyok!

A tanárnő felhábrodik és kijelenti:

Gyerekek! Szégyeljétek magatokat!!! Tudjátok mi ez?! DISZKRIMINÁCIÓ!

Gazsika, bezűzd szépen: diszkrimináció.

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 11:39:04

@Ironfist: ha megbocsájtasz nem "baszhatom", hanem baszhatjuk - vagyunk ezzel még néhány millióan itt....

mocskosbaribaszó 2011.05.26. 11:39:15

@Hessler ezredes - halál az ötven órára: igazából csak arra gondoltam, amíg nem tudjuk hányan vannak a probléma nagyságát sem tudjuk kellő mértékben érzékelni
meg hány főre kell venni a vonatjegyet? :D

mocskosbaribaszó 2011.05.26. 11:39:55

@laspalmas: a tököli böriben még az is megeshet...

Jurganov 2011.05.26. 11:43:32

azért ha megnézzük nagyon szépen terelnek a fiúk :)
már senkit sem érdekel, hogy a kormány úgy viselkedik mint egy elb*szott királyság (ad amikor kedve van, elvesz amikor akar, holmi törvények ebben nem akadályozzák) hanem csak egy ekkora butaság, hogy "kapnak-e a cigányok ingyen lakást". pfff. inkább azon agyaljatok, hogy mi lesz velünk ha ezt a dolgot (rendőrök) át tudják vinni. mi lesz a következő? visszamenőlegesen +10% adó? mert kell a pénz?

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 11:43:32

@eszkep: lakáááást????? Ott hídalja komám. Különben is tudod Te , hogy mi a demokrácia:
az, amikor egyenlő joga van a koldusnak és a bankárnak a híd alatt aludni. Másképpen: egynelő joga van a koldusnak és a bankárnak a Hiltonban megszállni....

eszkep 2011.05.26. 11:43:41

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Azért ne égesd már le magad valami Index-es népmesével. Ez így hangzott pontosan:
"Eszerint Magyarország vállalja, hogy 2015-re 100 ezer munkanélküli romát terel vissza a munkaerőpiacra; az átfogó oktatási reform révén 20 ezer cigány fiatal szerezhet szakmát, 10 ezer roma diák érettségizhet le, és 5000 tehetséges roma gyermek esélye nőhet meg arra, hogy feljebb lépjen az oktatási rendszerben."

mocskosbaribaszó 2011.05.26. 11:44:10

@eszkep: szerintem vannak, de valahogy nem azok jutnak szóhoz...
lehet valaki tiszta erkölcsi bizonyítvánnyal nem is lehet roma-képviselő

Nzoltan 2011.05.26. 11:46:55

Na, ezek a "piacképesen" képzett roma "szakmunkások" agyalták el a diákokat.

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 11:49:19

@mocskosbaribaszó: Na jó, így már értelek. Tetszik a praktikus gondolkodásod. Ámde ácsi! Milyen vonaljegyről is van szó? Remélem nem arra gondolsz, hogy mi azt is mi fizessük! Én speciel gőzmozdonyra gondoltam a vagonok elé, abban meg jól ég a zsír.....nem kell költeni Indiáig energiahordozóra, a kövérebbek addig elfogynak, kevesebb vagont is kell majd vontatni, szóval kitermeli magából az üzlet a boltot, vagy fordítva (csak a szerelvény ne legyen fordítva...).

Nzoltan 2011.05.26. 11:51:05

Most a romáktól várnak el sokat, vagy az érettségitől, diplomától keveset?

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.05.26. 11:55:13

A várost ellepik a galambok. Nem lehet ellenük mit tenni, mindent összepiszkítanak.
A polgármester 1millió eurót ajánl annak, aki megszabadítja a várost a galamboktól.
Sokan próbálkoznak, de senkinek sem sikerül kiirtania öket.
Egyszer csak jön egy ismeretlen:
- Én megszabadítom a várost a galamboktól, és a jutalom sem kell. De egy feltételem van: nem kérdezhetsz semmit. Ha kérdezel, 10 millió eurót kérek.
A polgármester beleegyezik.
Az ismeretlen szétnyitja a hosszú, fekete kabátját, az alól kirepül egy piros galamb. Mint varázsütésre - az összes galamb követi a piros galambot, amelyik messze repül a városból.

A polgármestert nem hagyja nyugodni a dolog, másnap megkeresi a fekete kabátost, és azt mondja:
- Nekem mindegy, nem érdekel a 10 millió, mégis van egy kérdésem: van piros cigányod is?

Nzoltan 2011.05.26. 11:57:07

Szerintem feltétel legyen a mosakodás is. Nehogy időközben rászolgáljanak a "retek" jelzőre.

Ja, és legyen kertibudi narancs alakú nyílással!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.26. 11:57:25

@eszkep:

A fiatal roma értelmiség nem fog soha oda kerülni, a Kolompár-Farkas-Horvát Aladár félék sosem fogják engedni.

A kormánynak is jobb ez a bagázs, jobban irányható, adnak nekik pár száz milliót, amit szétoszthatnak, oszt' csókolom...

kej 2011.05.26. 12:11:45

mondjuk az is megér egy misét, hogy erre az ominózus roma-gádzsó megbeszélésre a második (vagy tán a első) tömörülést, amit a másik kvázi bűnöző a kolompár vezet meg se hívták. ott szobroztak a székház előtt. ja és fent kering a neten egy remek klip, amikor az egyik (a mostani kormány bizalmát élvező) cigány vezető összetapossa a székházuk falát, meg több vödör vizet önt rá. és mit tesz isten néhány héttel később pedig kaptak 30 milliót a helyreállításra. vicc ez az ország:((( (vélhetően igaz a klipp, hiszen senki nem perelt még miatta)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2011.05.26. 12:16:08

@eszkep: az általad bemásolt talán origós népmese ugyanolyan nevetséges. ;D

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.05.26. 12:17:26

Jól mutat ez a Farkas-felvetés a devizahitelesek megmentéséről szóló hír mellett.

Hiába, van, aki megy az utcára, mert bedőlt a hitele, és van, aki megy a lakásba, mert neki jár. Ez biztosan jót tesz a romaintergárciónak és a romák elfogadásának.

DArchAngel 2011.05.26. 12:23:24

@karakterelgető: Hülye lesz tovább menni, sehol nem kapna ilyen hosszú távon ennyi segélyt...

Secnir 2011.05.26. 12:38:03

nemsokára jönnek majd aszámlálóbiztosok. majd kérdez, abba bele fogom szőni a cigányságot is.:

-Neve?
-Secnir
-de ez nem anyakönyvezhető!.
-Ez az internetes nevem. Nick Secnir
-aha. hovatartozása?
-ide tartozom, de amott születtem.
-mármint melyik fajhoz tartozik?
-az emberihez.
-úgy értem rasszilag?
-cigány.
-de.... ....öööö... maga két méter magas és fehér.
-akkor írja be: hátrányos helyzetű albínó cigány
-vallása? esetleges rangja?
-az Ateista Apaszentegyház felkent Prókátora vagyok.
..prókátora. igen. van házastársa?
-ja. ott áll maga mellett.
-milyen iskolája van?
-nekem egy sincs. ugyan több iskolában végeztem többfajta szakon, de nekem nincs egy iskolám sem. az önkormányzatnak viszont kettő is van.
-milyen nyelveken beszél?
-angol, piréz.
-cigányul nem?
-ja de. ángól, páréz, cigáány
-magyarul sem?
-hát azt titkolom, mert hátrányos helyzetbe szokott hozni.
-autója van?
-félig egy nissan
-csak félig?
-másik fele a banké.
-mivel jár dolgozni?
-egy BMW-vel.
-az előbb azt nyilatkozta, hogy egy nissanja van, mégis bmw-vel jár dolgozni?
-ja. Busz-Metró-Willamos
-munkahelyén milyen jellegú munkát végez?
-rabszolga jellegűt.
-szenved-e valamilyen tartós jellegű betegségben?
-aha. Chronicus Munkaundoriticus
-van-e tartós fogyatékossága?
-igen, mutatom az anyósom fényképét, itt van.
-tagja-e valamelyik pártnak?
-nem
-és szimpatizál valamelyikkel?
-nem
-ööö... ...van itt nekem egy excelem, a ki_hova_Kub_Gab_2008_dec.xls, és abban az áll, hogy ön egy független jelöltre szavazott.
-akkor ne azt írja, hogy nem szimpatizálok senkivel, hanem azt, hogy a Függetlenek Pártjával szimpatizálok
-egyéb hozzáfűznivaló?
-elbaszott tíz percét az életéből, mert már rég kitöltöttem az interneten.

attól félek, nem fogom tudni végigmondani, mert hamarabb el fog küldeni a faszba. de megpróbálom.

jozicsenko 2011.05.26. 12:49:06

jól értem, hogy megint náluk a jog, nálunk a kötelesség?

ehhh, 2014-re a jobbik lesz a második legerősebb párt...

Dendrobatidae 2011.05.26. 13:00:03

@laspalmas: "Úgy gondoljuk, hogy biztatók a jelek: az emberek jobban meg akarják ismerni a romákat" - fejtette ki az államtitkár. " Hát persze! Köszi, de mi itt a keleti országrészben már éppen eléggé ismerjük őket. Ha esetleg a budai kerületek európer (de szép szó) népe is meg akarja őket ismerni, hát rajta. Tőlünk vihetik a fölösleget.

Egyébkén ez a Balog nevű fideszes majom a múltkor azt nyilatkozta, hogy minden munkahelyen be kell vezetni a 25 százalékos cigánykvótát. Most meg a másik, Farkasflóri nevű fülkeforradalmár akar nekik ingyenlakást.
Szerintem két éve még mindannyian azt gondoltuk, hogy Gyurcsányéknál meg az MSZP.nél elmebetegeb társaság már nem jöhet. Tévedtem.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.05.26. 13:00:32

"amennyiben egy család bebizonyítja, hogy gyermekeit járatja óvodába és iskolába, illetve képes a munkájából fenntartani magát és a lakást, akkor „saját jogán juthat lakáshoz”, "
Amit utána jól lelaktak?

Ha már gyerekeit járatja valaki óvodába-iskolába, fenntatrtja magát, van munkája, akkor az nagy valószínűséggel megoldja, hogy lajon valahol, és nem szorul támogatásra.

jani888 2011.05.26. 13:02:45

Ötezer cigány diplomát fog szerezni.Már ezt is? Eddig csak disznót ,tyúkot ,terményt, órát ,mobilt, pénzt szereztek.

asimov007 2011.05.26. 13:11:05

Persze,hogy kapnak lakást!Az enyémet,meg tiédet,ne röhögj,meg a tiédet is!Köszike Fidesz!!!!

Marcellusca 2011.05.26. 13:23:38

Na, csak most értem ide és csak a posztot olvastam, úgyhogy bocs, ha már volt.

Hogy mé' nem csinál magának kistestvért ez a Farkas?!
/Bár, lehet, hogy már van. :D/
Alanyi jogon lakást azért, ami alapvető dolog? Hol él ez a féreg?
/Tudom, tudom, Magyar-Cigányisztánban./

Na, most leszek qrva demagóg és lehet fikázni, de ...
De, a kúrmány kinyalja a romák seggét, számolatlanul költi rájuk a sok pénzt (eredménytelenül), a rendvédelmisektől meg elvon? Már megszerzett jogot el akar venni, csökkenteni (megadóztatás), ezeknek meg mindent ingyé?
Ja, értem én.
A rendvédelmisek csak pár tízezren vannak, a romákok meg többszázezren.
Egyik helyen spórolnak néhány száz milliót, a másik helyre meg szétszórnak több MILLIÁRDot.

F@sza! :(((

Marcellusca 2011.05.26. 13:27:41

@Dendrobatidae: Pont ez jutott eszembe.
De, hogy ez ne fordulhasson elő kiccsaládommal, romának (nem cigánynak!) fogom magam vallani.
Oszt' próbáljanak meg kilakoltatni!

MekkMester 2011.05.26. 13:28:09

@Seduxen: Maxi igazad van! Már mondtam a nejemnek, hogy én tuti cigó leszek ősztől! Oszt' bemék a pógármesterhöz sigíjé, mer' az jár! Sokan leszünk öszül tesókák, és elegen!

Marcellusca 2011.05.26. 13:30:03

@zrobasé: Nem engedélyezzük! :P
Nem összeegyeztethető a NER és a NENYI szellemével.
Asszem ennyi ölég is magyarázatnak.

_Hooligan_ 2011.05.26. 14:02:24

"A miniszterelnökkel létrejött megállapodás alapján arra lesz lehetőség, hogy a családok közmunka keretében újítsák fel, tegyék lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonukat - olvasható Farkas Flórián közleményében."

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=431709

Ehh, lpmvs?

Secnir 2011.05.26. 14:10:25

@_Hooligan_:
tegyék lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonukat - olvasható Farkas Flórián közleményében.

helyesen

tegyék lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt, akár önkényesen elfoglalt otthonukat - olvasható Farkas Flórián közleményében.

pretya 2011.05.26. 14:10:28

Kellett nekik kétharmad (és kell a következő választásnál is)!
Ez durva, de szerintem ezt a magyarok úgyse engedik. A környezetemben mindenkit (kortól és nemtől függetlenül) felháborított ez a bejelentés. Még akkor is aljas dolog, ha a helyesbítésekben szereplő "vissza nem térítendő hitelt kapnak".
Szerintem az EU is tolja őket, hogy nehogy már oda "meneköljenek" szegény kirekesztett, élősködő cigány banda.
Én adnék nekik a vonatjegyre (csak oda), csak az utolsó menne már!

ucsacsu 2011.05.26. 14:12:48

ÉN CIGÁNY VAGYOK, csak az anyám+ az apám nem cigány de nekem ide a kéglikulcsot de ízibe.

lyken 2011.05.26. 14:16:42

Jó ötlet! Genetikai vizsgálat gondolom nincs, úgyhogy jövő hétre lesz 3 millió roma. Nem lesz nagy igényük, szerintem 5 millió lakás elég lesz, ha családokban gondolkozunk.
(Jut eszembe még egy apróság: ha az alanyi jogon kapott kecót majd elbontották és eladják építőanyagnak, mint eddig a szocpolos házaikat, akkor kell újat kapniuk? Természetesen a demokrácia nevében?)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.26. 14:19:28

@Secnir: tévedsz! ez a közlemény abszolút helyesen:

tegyék lakhatóvá (a párásztok) (a romák) akár saját tulajdonú, akár bérelt, akár önkényesen elfoglalt otthonát - olvasható Farkas Flórián közleményében.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.26. 14:21:29

@lyken: emögött a bejelentés mögött szerintem tuti, hogy az építőipari lobbi áll. évek óta pang a piac, fel kell lendíteni valahogy. és igazuk is van, mert ha ez egyszer beindulna, sosem érne véget (miután a "probléma" újratermeli - vagy az újraELLI az jobban passzol ide? - magát)

Marcellusca 2011.05.26. 14:26:22

@_Hooligan_: Na, mondom: roma leszek.
Úgyis fösteni köllene a lakást! :)

Én, marha, meg fizetem a közös költséget (is), hogy ne rogyjon meg idővel a ház. :(((

Seduxen (már NEM dr.) 2011.05.26. 14:30:51

@Marcellusca: óóó de bájosan naiv :DDDD Te komolyan azt hiszed, hogy a befizetett közös költséget a közös képviselő - többek között - a társasház állagmegóvására költi? Komolyan? Ne szívass!! :DDDD

Marcellusca 2011.05.26. 14:37:30

@Seduxen: Máj jaól felgyelentem az ombucka lakónál, hoty rohátszemítrásszista, mer csák lenyújjá á lóvét, oszt' ki ákárja rákni szegín romákokat a zuccára. :DDD

lyken 2011.05.26. 14:53:20

@lyken: Suxxxx, elírtam. Helyesen: "úgyhogy jövő hétre lesz 10 millió roma."
Sőt, a környező országokból átjelentkezik még 30 millió ember és ők is romának fogják vallani magukat.

kormányzó 2011.05.26. 14:55:19

Gyerekek, ne lázadjatok! Csak a büdősgyökér Nyugatot cukkolta!

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 14:59:56

@lyken: Európa a jövőben helyesen: Romurópa!! DDDDDDDDD!
Még az iszlámok is menekülni fognak innét!
Két nő beszélget a vasúti kocsi fülkéjében:
- Tudtad, hogy a négereknek 30 centis hímtagjuk van?
- És Te azt tudtad, hogy a cigányoknak meg karvastagságú a farkuk?
Mire a szemben ülő pasas:
- Hölgyeim engedjék meg, hogy bemutatkozzam: Kalányos Jimmy vagyok.

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 15:02:21

@kormányzó: így van. azt nem mondta, hogy Magyarországon juttatnák lakáshoz a romákokat. Szerintem Franciaországra gondolt, azok úgyis nagy lelkesen befogadták a zámolyi cigókat annó, mikor az "üldöztetések" elől menekülniük kellett innét.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.05.26. 15:06:17

Sajtó-helyreigazítás - Farkas Flórián közleménye
Budapest, 2011. május 26., csütörtök (OS) -

A 2011. május 25-én több sajtóorgánumban is megjelent, a hátrányos helyzetű családok lakáshoz jutásával kapcsolatos hírközlés helyreigazítását kérem az alábbiak szerint:

Téves az a hír, mely szerint a hátrányos helyzetű, elsősorban roma családok alanyi jogon jutnának lakáshoz.
A Miniszterelnök és az ORÖ elnöke között létrejött keret-megállapodás alapján arra lesz lehetőség, hogy a családok közmunka keretében újíthatják fel, tehetik lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonaikat, abban az esetben, ha az integrációs program keretében vállalják a munkát, az elsődleges munkaerőpiacra történő felkészítést (szükség esetén tanulást), gyermekeik iskolába járatását, melyek az elsődleges kitörési pontok a jelenlegi halmozottan hátrányos helyzetükből való kilábalásra.

Farkas Flórián
az Országos Roma Önkormányzat elnöke

os.mti.hu/hirek/68593/sajto-helyreigazitas-farkas_florian_kozlemenye

Viktus 2011.05.26. 15:14:48

@zero:

Na ez mekkora biznisz lesz a cigó maffiának. Kiadják bérbe putris cigánycsicska családoknak a lepukkant épületet a vajdák, majd mikor állam pénzén rendbetették szépen kirakják őket ... és lehet eladni az épületeket.

kormányzó 2011.05.26. 15:15:51

@Hessler ezredes - halál az ötven órára: Ezt a véleményed erősíti a hejregazsítás is! Itt dolgozni kellene az otthonért.
Amúgy milyen érdekes,ahogy a szar lefossa magát!

Tedat 2011.05.26. 15:26:25

"Farkas 53 éves, rutinos róka, nem gondolt bele, hogy a dolgozók, a devizahitelesek, a több műszakban gürizők, a több gyermeket tisztességesen nevelő magyarok hogy fognak reagálni"

Hát, azt hiszem, meg fog szaporodni a cigány kisebbség... legalábbis papíron.

Ha ez kell ahhoz, hogy ingyen kapjak lakást, hát akkor én cigány vagyok.

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 15:40:38

@kormányzó: nem lenne baj, ha a szar nem akarná magát csokoládénak maszkírozni! Azt pedig soha, azaz soha nem fogom megérteni, hogy szegénység, pardon: segínsíg, ide vagy oda, mi a kurva isten retkes faszáért nem lehet rendet tartani a saját portájukon, továbbá miért is nem tud elvetni egy kis hagymát, paprikát, répát, paradicsomot a kert hátuljában, babról, meg borsóról nem beszélve, valamint mi a redvás lófaszért nem tud néhány kibaszott csirkét kapirgáltatni az udvarban a lusta szar kibaszott édes jó anyjuk büdös picsáját!
Hát azért, mert rohadt mocskos dologtalan lusta szar népség, ezért!

medvemellszobra 2011.05.26. 16:10:13

Politikusnak lenni a maga megtestesült egyenjogú emberi egyetemesség:
nem számít a bőrszín, vallás, meggyőződés, mert a politikus mindezektől függetlenül gerinctelen.

Énbagoly 2011.05.26. 16:10:48

Szerintem ebben a mondatban van a lényeg:
"Miért kell ilyen mondatokkal a romák alá adni a lovat? Hogy elkezdjenek lakást követelni alanyi jogon?"

Igen, ezt akarják. Hogy minél többen, és minél hangosabban kiabáljanak, hogy nekik ez jár.
Vagy azért, mert ha annyian követelik, akkor valamit csak kell csinálni, vagy azért, mert azt akarják, hogy legyen mivel végleg egymásnak ugrasztani a cigányokat, és a magyarokat.

Kell a cirkusz, ha már kenyér lassan nem lesz.

2011.05.26. 16:19:16

Én nem tudok mást gondolni, csak azt, hogy egyszerűen nem tudnak olyan roma vezetőt választani, aki ne lenne büntetet előéletű, lehet hogy azért mert a felnőtt roma lakosság nagyobb részben ilyen? vagy aki nem, az nem tud írni olvasni?

Tudom, hogy nehéz, de legalább veztőnek kellene egy olyan akibe nem nagyon lehetne belekötni!

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.05.26. 16:21:26

@mocskosbaribaszó: Milyen vonatjegy? Ugyebár az átlagcigány cirka hetven köbdeciméternyi téridőt foglal el. Ezek alapján egy százhúsz köbméteres szenesvagonba nagyjából ezerhétszáztizennégy darab cigányt lehet bepakolni homlokrakodógéppel (persze némi tömörítést és/vagy pépesítést igényel a művelet, hogy maximálisan kihasználjuk a rendelkezésre álló vagont, de pépesítés esetén tartályvagonokat is lehet alkalmazni)

Vonatjegy helyett elég lesz kitölteni a kisérőokmányokat, százhúsz köbméter veszélyes hulladékról. Párszáz ilyen vagon, és indulhat a transzkontinentális expressz. Az indulásra európai polgárok tízmilliói fognak eljönni a záhonyi teherpályaudvarra. Lesz ott virágeső, lacipecsenye, vattacukor, máglyán piruló mohácsiviki meg minden szar.

Kávé helyett jó kis poszt. Pedig délután sosem szoktam kávézni.

2011.05.26. 16:21:59

@zero: Ez ha lehet még fokozni, nagyobb pofétlanság mint az előző.
Nem kaphatnék én is fizetést, ha kitapátázom a lakásomat?

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.26. 17:31:03

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: elég a vasúti transzport csak Constanza-ig, ott irány a Fekete-tenger: úszás!!, aki átért a túlpartra, az gyalogmenet Perzsián, Pakisztánon át Indiába. Aki nem ért át a tengeren - sebaj, legalább a cápák jóllaktak.

refakcia 2011.05.26. 17:50:26

Matisz nagypapa már évekkel ezelőtt reklamálta, hogy a harmadik gyerekét váró 16 éves lányának nincs háza:
www.youtube.com/watch?v=x50Y2iyXUMU

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.05.26. 17:51:57

Zero.Szar lehet neked ha nem szereted és nem érted a vicceket.
@ketroot: Ezt már én is írtam ide.:))
@Secnir: Az az exceles nagyon durva,nagyon jó.:))
Ja és természetesen a blog szerzői és közönsége zéróra vizsgáztak toleranciából,hogy egy klasszikust idézzek.

Yasashi Tanuki 2011.05.26. 19:04:10

"Kolompár vs. Farkas"

Alien vs Predator - bármelyikük kerül ki győztesen mi csak veszíthetünk!

koti66 2011.05.26. 19:05:36

Egyébként pedig az Unióban ez az eljárás se ritka,,,ehhez képest nálunk lakást kell adni, ha valaki a minimálisan elvárható szintet hozza...
www.youtube.com/watch?v=sUtNcpPymWU&feature=player_embedded

MekkMester 2011.05.26. 19:41:27

@Hessler ezredes - halál az ötven órára: Hát elég sarkosan fogalmaztál, de szerintem igazad van. A múlt rendszerben ingyen tanulhattak, tényleg nem kellett semmit sem fizetni az oktatásért, de akkor sem tolongtak az egyetemek előtt. Elég volt nekik a kubikos, udvari munkás, meg hasonló lapátbrigád meló, ott lehetett lébecolni. Szerintem mi nem előitéletesek, hanem utóitéletesek vagyonk, mert már ismerjük őket és tapasztalatból tudjuk, hogy mire számíthatunk tőlük.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2011.05.26. 20:18:38

Magyarországon (egyenlőre) tilos az emberek faji (valási és egyéb) alapon megkülönböztetni. Semmilyen formában.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.05.26. 20:33:03

@Hessler ezredes - halál az ötven órára: Tulajdonképpen ha a romákat helyi értékükön kezeljük, simán perelhetnénk Indiát a biológiai fegyverek tilalmáról szóló nemzetközi egyezmények folytatólagos megsértése miatt.

látjátok feleim szümtükkel 2011.05.26. 22:28:39

@zero: A Miniszterelnök és az ORÖ elnöke között létrejött keret-megállapodás alapján arra lesz lehetőség, hogy a családok közmunka keretében újíthatják fel, tehetik lakhatóvá akár saját tulajdonú, akár bérelt otthonaikat, abban az esetben, ha az integrációs program keretében vállalják a munkát, az elsődleges munkaerőpiacra történő felkészítést (szükség esetén tanulást), gyermekeik iskolába járatását, melyek az elsődleges kitörési pontok a jelenlegi halmozottan hátrányos helyzetükből való kilábalásra.- ez így akár rendjén is lenne, de lesz integrációs program azoknak a nem roma származású, halmozottan hátrányos helyzetű embereknek,családoknak akiknek szintén nincs munkájuk, lakásuk, de ők is szeretnének kilábalni?

Kartal (rezervált) 2011.05.26. 23:45:03

@látjátok feleim szümtükkel: erre azt hiszem választ ad ez a bejegyzés:
nyomorszele.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=154034

A lényeg: a poszt írója (aki egyébként az általam tisztelt L. Ritók Nóra) elmeséli, amint egy nyomorgó, nem cigány anyukával beszélget. A beszélgetés vége ez:
"Valakitől azt hallotta, hogyha egy gyerek jól tanul, ösztöndíjat kaphat. Valami MACIKA ösztöndíjat. Valaki azt mondta, már a 3.5-es átlag is jónak számít…..a fiúnak alig van négyese. Nem tudok valamit erről, hol kell szólni, hogy ők is kaphassanak?
Szégyellem megmondani neki az igazat, azt, hogy ők nem jogosultak. Mert nem cigányok. Csak szegények. Ugyanannyira, mint a településen a cigányok."

Amikor olvastam, annyira felbőszültem, hogy ha a kezem ügyében van az a rasszista féreg, aki ezt a rendszert bevezette, esküszöm pajszerrel verem szét rohadt fajgyűlölő fejét.

Mi az, hogy Magyarországon különbséget tesznek a nyomorgók, a rászorulók között SZÁRMAZÁS SZERINT??? Miféle rohadt náci rasszista féreg mert ilyen rendszert bevezetni?! Ez már lassan utoléri a hitleri zsidótörvényeket, csak épp kifordítva, pepitában.

Itt nem a Jobbik a náci és rasszista bassza meg, hanem aki ilyeneket kitalál, és az is, aki engedélyezi és bevezeti. Rohadnának meg még életükben!

Kartal (rezervált) 2011.05.26. 23:48:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: na akkor a fenti hozzászólásom ( @Kartal (rezervált): ) neked is szól. Elvégre ilyen szabály van, működik, vagyis valaki mégiscsak különbséget tesz cigány és nem cigány között.

Kartal (rezervált) 2011.05.26. 23:53:25

@jozicsenko: a fidesz meg az msz(m)p mindent megtesz az ügy érdekében.

Ironfist 2011.05.27. 02:42:19

@Hessler ezredes - halál az ötven órára:
"Hát azért, mert rohadt mocskos dologtalan lusta szar népség, ezért!"

Nem, hanem azért, mert az a párásztok dolga, nem pedig a rajoké (a raj cigányul nemes).

@Frengi:
"Én nem tudok mást gondolni, csak azt, hogy egyszerűen nem tudnak olyan roma vezetőt választani, aki ne lenne büntetet előéletű, lehet hogy azért mert a felnőtt roma lakosság nagyobb részben ilyen? vagy aki nem, az nem tud írni olvasni?"

De, egyébként van olyan cigány, aki bizony tisztán tartja a környezetét, dolgozik, neveli a gyerekét. Csak ez ritka, mint a fehér néger. És a többi ciány már őt is gádzsónak. párásztnak nevezi, nem pedig maguk közül valónak tekinti.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.05.27. 07:29:05

"Farkas 53 éves, rutinos róka, nem gondolt bele, hogy a ... "
flórika... cigány is, politikus is... egy doboz kefirben több az együttérzés mások iránt.

Lekike 2011.05.27. 07:47:15

Most lesz a népszámlálás. Szerintem mindenki vallja magát cigánynak. Bemegyek a önkormányzathoz, hogy én egy fehér, keresztény, sváb kékszemű cigány vagyok, kérem a jussomat. Naná hogy Farkas cigányelvtárs tagadja amit mondott, gondolom kapott pár ezer, köszönjük szépen dicséretet, ami gondolom elgondolkoztatta és úgy gondolta, hogy nincsen elég szabad lakás, de a ma reggeli műsorban azt mondta - mindenki megnézheti, tehát le se tudja tagadni - hogy a cigány pajtásoknak KELL elöször munkahelyet teremteni, a ( ez elnyomó, rasszista, cigányokat rettegésben tartó ) magyaroknak úgyis több esélye van erre és a munkanélküliek 90 % -a cigány, így több joguk van munkát kapni, mert MINDEN cigány dolgozni akar, csak a ( rasszista ) munkavállalók nem akarják őket felvenni. Azt is mondta az ordas, hogy több tizezer cigánynak kell ADNI érettségi bizonyítványt, hogy több esélyük legyen. Mindig csak adni, soha nem hallottam egyiktől se, mit tehetnénk ebben a szerencsétlen sorsú hazánkban, amivel előrébb mozdithatnánk sorsunkat, Mindig csak a jár, nekünk több jogunk van, nekünk adni kell, de mikor megy valahova akár önkéntesen, mielőtt bármi követeléssel állnának elő, akkor ezen kellene elgondolkodni.

Kartal (rezervált) 2011.05.27. 08:54:00

@Ironfist: mivel a cigány lét csak kevésbé tekinthető származásnak, sokkal inkább egyfajta mentalitás. Azt a fehéret, aki cigányként él és viselkedik, gond nélkül befogadják, azt a cigányt meg aki tanul, dolgozik, törekszik a rendes életre, azt kitaszítják. Ez egyébként nem titok: youtu.be/Jr1Dqh8flkU

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.27. 09:49:28

@Kartal (rezervált): Barátom örülök, hogy ezt leírtad! Van, amikor - finoman szólva - "kissé" (?) karcosan fogalmazok. Szeretném itt világossá tenni: nem a bőr, haj, szem színnel van baj! A mentalitással!!! Tény, hogy a mentalitás és a bőr, szem, haj színe között most és itt erős korreláció van, ettől azonban az a sötét bőrű, sötétbarna, vagy fekete szemszínű és sötét hajú magyar honfitársam, aki normálisan viselkedik, dolgozik, vagy szeretne dolgozni - nem sorolom - az nekem honfi-, és embertársam volt, van és lesz, és semmi bajom vele!
Bajom csakis a cigány mentalitással van, ami egyébként akár nevezhető lumpen proletár mentalitásnak is.

albirea 2011.05.27. 10:16:34

Nem jól látjátok. Az alanyi jogon járó lakás nem megosztja a lakosságot, hanem éppen egyesíti! Ha már a cigány nem akar magyar lenni, vagy legalábbis magyarként élni, akkor éljen mindenki cigányként! Éljen a 10 millió roma országa! Mindenkinek lesz lakása! (Meg érettségije, diplomája, segélye...)

Kartal (rezervált) 2011.05.27. 11:41:03

@Hessler ezredes - halál az ötven órára: igen. Amikor cigányról beszélek, ez a fajta cigányok túlnyomó többségére jellemző mentalitás lebeg a szemem előtt. Ismerek nem egy diplomás cigányt, a bőr színén kívül semmi nem árulkodik a származásukról. Nincs is velük semmi baj.

Szoktam is mondani, hogy nincs semmi bajom a cigányokkal. Bajom a kötekedő, hangoskodó, büdös, verekedő, nagy szájú, buta, bunkó, agresszív, tolvaj, hazug... és mire idáig érek, mindenki lelki szemei előtt megjelenik egy cigány. No, erről nem én tehetek, hanem a cigányok.

nyugatioldal 2011.05.27. 14:42:56

Mi lenne, ha véglegesen megoldanánk a cigány kérdést: mindannyian cigánynak vallanánk magunkat? Tessék íme 10.000.000 cigány ebben az országban. Ha ő lakást kap, lakást kapok én is, ha ő kvótát kap, kvótát kapok én is, ha ő plussz segélyt kap, segélyt kapok én is...

Kicsit Karcos 2011.05.27. 14:50:51

@Hessler ezredes - halál az ötven órára:

" Van, amikor - finoman szólva - "kissé" (?) karcosan fogalmazok."

Nem baj az, csak ne feledd megfizetni a jogdíjat. A legjobb, ha átutalod a Kolompárék Alanyi Jogú Lakásáért Alapítvány (KAJLA) számlájára.

látjátok feleim szümtükkel 2011.05.27. 15:24:59

@Kartal (rezervált): Az általad írt történetről eszembe jutott, hogy a spektrumon a napokban láttam az angol mezőgazdaságról egy filmet. Az volt a lényege, hogy a tehenészetben a tehenek gondozosával, fejésével napi 10-12 órányi munka van. DE! Bemutatták a gazdaság automata telepét is, ami mondani sem kell, a legmodernebb, és igen dárga műszaki csoda, ahová a tehán magától akkor megy be, amikor akar. A géprendszer megeteti, fejés előtt megmossa a tőgyét is, amit a hagyomásnyos tartású istállóban kézzel végeznek. Ember nem müködik a rendszerben, csak a számítógépnél.
Magyarul a mezőgazdaság is olyan nagy mértékben gépesedik, hogy annak eredményeként kiszorulnak hatalmas embertömegek a mezőgazdasági munkákból. Mi annak a következménye, ha az iparból és a mezőgazdaságból az automatizálás miatt egyre többen szorul ki? Mindenki nem mehet dolgozni a szolgáltató iparba sem, mert munka és jövedelem hiányában nem nő a kereslet iránta. De egy másik kézzelfogható példa: már a városok útjait sem útkaparók gondozzák, gépekkel söpörnek, egy kukás autóra is csak két munkás kell. Milyen munkát akarnak a kormányok teremteni? A tőkésnek ugyan is az az érdeke, hogy minél többet, minél hatékonyabban termeljen. Ha visszaállamosítanák a termelő ( milyen? ) üzemeket, akkor sem lenne ki a gazdaság a vízből, mert ha foglalkoztatást akar benne növelni az állam, az a hatékonyság rovására megy.
Ez szerintem világjelenség, de még csak kísérletet sem látni arra, hogy a kormányok ebből kiindulva keresnének megoldást a népesség számára. Pedig mindaddig, amíg a fejünket homokba dugjuk, és nem nézünk szembe azzal a ténynel, hogy a kétkezi munkások sem akarnak már annyit dolgozni, mint 50 évvel ezelőtt, és ők is könynebben szeretnének élni, addig érdemi választ a világméretű munkanélküliségre, illetve annak növekedésére nem lehet adni. Bele kell ebbe azt is kalkulálni, hogy a munkanélkül maradó tömegeknek hasznos elfoglalságot kell találni, méghozzá állami szinten úgy, hogy a megélhetése mindenkinek biztosított legyen nemzetiségétől, származásától függetlenül.

Hessler ezredes - halál az ötven órára 2011.05.27. 15:41:32

@látjátok feleim szümtükkel: Erre mondta Henry Kissinger és Zbigniew Brzesinski, hogy a jövőt a tömegek - mármint a segélyeiken az állandóan bekapcsolt TV-készülékeik előtt tengődő és vegetáló tömegek (az emberiség 9/10-e!!!) - számára a "tittytainment " fogja jelenteni. (Magyarra kb.a cumiztatás-szórakoztatással lehetne ferdíteni...krimik, krimisorozatok, szappanoperák, valóságshow-k, tehetség (?!?)kutatók, sport minden létező mennyiségben stb.stb. - szóval a totális hülyítés)
A háttérhatalom egyébként azon a véleményen van, hogy az emberiség túlszaporodott - attól tartok ez igaz is - tehát bármilyen módon és eszközzel, de csökkenteni kell az emberiség létszámát.

eccerüvagyok 2011.05.27. 20:35:26

@látjátok feleim szümtükkel:
Nagyon jól látod a kérdést. A baj csak annyi, hogy talán senki nem tudja a megoldást a Föld túlnépesedésére. Illetve talán igen... Csak nehogy a harmadik világégés valódi kirobbantó oka legyen.

látjátok feleim szümtükkel 2011.05.27. 22:10:16

@eccerüvagyok: Sajnos nagy rá az esély, a történelem sok példát mutat. A túlnépesedés élelmiszerhiányt, és véleményem szerint ezen túl az emberi lét elsilányulását is okozza. Sok nagy civilizáció tünt el a túlnépesedés miatt, ez jelenleg globális szinten folyik.
Ami remént jelenthet, hogy az emeberiség akkora tudással még soha nem rendelkezett, mint mist, kérdés, hogy a politikusok ezt a tudást ki tudják-e használni.
Sok évvel ezelőtt egy idősebb emberrel arról beszélgettem, hogy a természet időszakonként világégést, járványokat idéz elő, melynek eredménye mindig a népesség csökkenése, és szaporodási, gazdasági fellendülés volt, ezért én most is okszerűnek tartom a háborúk, járványok beköbvetkezését. A természet védekezik a túlszaporodás ellen. Azt mondta bolond vagyok, pedig a mai modern világ is igazolja ezt, egyre gyakrabban fordulnak elő olyan betegségek, amelyek sok ember életét követelik és nincs rájuk azonnali megoldás. A természet a túlszaporodást mindig megoldja valamilyen módon, de reménykedjünk benne nem világégéssel, és nem pestisszerű járványokkal.

Kartal (rezervált) 2011.05.28. 08:11:51

@látjátok feleim szümtükkel: pedig az ilyen kérdésekre az alapvető válasz mindig a háború és a járvány volt. Most épp a németeknél indult el valami hasmenés-járvány, amit nem tudnak megállítani. A bioszféra, vagy Gaia, vagy nevezzük ahogy akarjuk, kísérletezik, hogy a szervezetében túlszaporodott kártevőt - ami embernek nevezi magát - hogyan lehetne kiirtani a leghatékonyabban. Az ember azonban rezisztens lett mindenre, és csak szaporodik ész nélkül. És ami komoly baj, és ez pontosan megfigyelhető a cigányoknál is: az szaporodik legjobban, aki nem tudja eltartani a kölykeit, akinek nem kéne szaporodni. Innen egyenes út vezet a katasztrófába, ha az állam nem állítja le ezt a folyamatot. És bizony nem hogy nem állítja le, de még bátorítja is.

Olvasta valaki Pokol Béla Európa végnapjai című könyvét? Ha nem, akkor hajrá!

greybull 2011.05.28. 09:54:12

@látjátok feleim szümtükkel: Ne aggódj: szerintem a technikai civilizáción van már annyira fejlett ahhoz, hogy egy 10 km átmérőjű aszteroidát a Föld felé tereljünk. Ez majd megoldja a túlnépesedés problémáját világégés nélkül...... hehehehehe

józanabbparaszt 2011.05.28. 20:01:27

Komolyan momdom,írom, nem tudom mit lát Orbán Viktor Farkas Flóriánba, eddig nem tudta kiismerni, nem informálódott, most jobb hogy hülyének nézik Őt is? Van egy régi-régi jó mondás: Ha rossz a cég, akkor rossz a vezetője, ha rosszul megy az ország, ott bizony rosszak a vezetők, és ez nap ,mint nap megerősödik a népben, pláne ilyen hazug nyilatkozatok után, A cigányt nem tudta munkára fogni Mária Terézia sem, sem Tessedik Sámuel, miért alacsonyitja le Magát Orbán miniszterelnök Úr, hogy majd Ő meg mutatja, borítékolom, ezt is a lelkiismeretesen dolgozó magyar , adófizetővel akarják megfizettetni,de végre itt már meg kell állnia, mert ki fog borulni a bili.Meg kellett volna Orbán Úrnak kérdeznie a szüleit, vajon valaha is dolgozott a cigány? A válasz egyértelmű lett volna.És még engedi Kolompár Orbánt ott lebzselni ,hiszen régen ülnie kellene élete végéig. De biztosan olvasta Orbán Viktor mit is kiabáltak a cigányok Gyöngyöspatán, amikor ki akart szállni a hatalmas mercédeszéből Farkas Flórián, ha nem én megnéztem:FLÓRI takarodj.Azt hiszem ez mindennél többet mond, de úgy látszik Önnek nem!!!

látjátok feleim szümtükkel 2011.05.28. 21:57:20

@Kartal (rezervált): "pedig az ilyen kérdésekre az alapvető válasz mindig a háború és a járvány volt."Erről jutott eszembe, hogy a 80-as években egy vidéki kisvárosban 40-50 ember kapott fertőtő májgyujladást. Mit gondolsz hány volt köztük nem napon barnult? Egy!
A fene egye meg azt a hüje baktériumot, virust! Nem a koszos körülmények közt élőket támadta, hanem a tiszta lakásban élő, jól táplált embereket.Van abban valami, amit írtál! De szerintem a szaporodás ott a nagyobb, ahol a biológiailag várható halandóság is nagyobb. Általában egyes népcsoportoknál nem volt sosem jellemző a 70-80 éves életkor.

látjátok feleim szümtükkel 2011.05.28. 21:59:41

@Hessler ezredes - halál az ötven órára: nálunk minden a csökkentés irányába mutat: csökken az orvosok száma, nincs munka , ezért nincs jövedelem a dárga, de hatékony a gyógyszer megvásárlására.

látjátok feleim szümtükkel 2011.05.28. 22:01:06

@greybull: és mi van ha az aszteroida nem tudja, hogy kit kell agyoncsapni, és kit nem?

pszicho pete · http://elitklub.blog.hu/ 2011.05.28. 22:21:14

A képről hiányolom vityáról a tipikus cigány kalapot, hiszen minden ilyen megbeszélésen van rajta valami (a vasutasokra emlékszem, de mintha egy másik - általatok megírt - eseményen is az annak megfelelő tökfödőt öltötte volna magára).

Gyani · http://skypesuli.hu/ 2011.06.02. 18:18:01

Sok a szöveg de hol az eredmény?

Sodan 2011.06.25. 17:47:28

Atya Isten! itt egy ép eszű hozzászóló nincsen,
Egy zárt ideg osztály ez?
Különben a Magyarországi cigányság megérdemli az ingyen lakásokat,csak így tovább Flóri!
És minden roma Stradivarii hegedűt követeljen,no ezért lehetne tüntetni is.

Horizont 2011.06.25. 18:24:18

@Sodan: Mi a problémád így szombat este egy hónappal a poszt megjelenése után? Mesélj!:)

trojka 2011.06.25. 18:24:34

Nem értem. Ki az a hulye, aki többet mert várni Floritol, mint akár Kolompártol, Horváttol, Mohácsitol, vagy akár Vikitöl? Magyar, te már csak "bérled" ezt az országot!

Sodan 2011.06.26. 07:52:31

Mit várunk Farkas Flóritól?
Egy fizetett zsoldosa a pártjának
A Fidesz csak báb játéknak használja.
Igaz,hogy a cigányságot kizárták a munka világából így a megélhetésük veszélyben van.
Munkát kell adni minden munkanélkülinek,nemcsak a romáknak és rendes fizetést.
Lakást ne adjanak ingyen,dolgozzon meg érte spóroljon és kölcsönt is fel lehet venni,így érdemes lakáshoz jutni és jobban értékeli talán a lakását a roma is.
A Hazai cigányság a legnagyobb áldozata a rendszerváltásnak munkát kell adni de ne közmunkát mert az egyenlő a semmivel,így vissza kapja önbecsülését is.
Aki meg nem akar dolgozni,ha cigány ha nagy többségi pusztuljon éhen megérdemli.

fokabacsi 2011.06.26. 09:33:47

A cigányság nagy része , még amikor kötelező volt a munka akkor is KMK-s volt ! Azóta felnőtt egy olyan korosztály akinek se iskolája sem szakmája sem viselkedési kultúrája nincs! Van köztük 4-5% aki dolgozik, jelenleg is! A többi tolvaj parazita, börtönjáró!.

Sodan 2011.06.27. 12:24:19

fokabacsi hazug provokátor,kár ebbe az országba.

fokabacsi 2011.06.27. 15:01:50

@Sodan: Mi van cigány? Fáj az igazság? Tegyél ellene! Mondjuk úgy hogy nekiláttok tanulni, dolgozni viselkedni! De tőletek csak Olaszliszka és Kozma gyilkosságra telik. Naponta vernek agyon öregeket a tezsvíreid. Kezdhetnétek emberként viselkedni!

fokabacsi 2011.06.27. 15:03:22

"Munkát kell adni minden munkanélkülinek,nemcsak a romáknak és rendes fizetést."
Analfabéták tömkelegének?! Hol? Mire? Ki?!

Sodan 2011.06.27. 17:06:19

fokabocsi:... A Kádár rendszerben mindenki dolgozott,cigány magyar.

Akkor minden magyar lopott kivétel nélkül,loptátok a TSZ--ből a terményt,a gázolajat,a sertést és mindent ami mozdítható az építőiparból loptátok az építő anyag minden fajtáját a gyárakból és mindenütt loptatok.
Jött a rendszerváltás,már lopni nem tudtatok,mert maszek kézbe kerültek a dolgok.
Akkor meg a politikusok loptak milliárdokat úgy hogy ma Magyarország súlyos gazdasági válságáét éli.Nékem ne mondja meg senki,hogy ki lop mert a magyar tolvajlásra termett nép.
Igaz,hogy kevert nemzetiségű Magyarország,igazi magyar nincs is,de érzelmileg a cigányokban a legnagyobb a magyarság tudat és szeretet ezt bizonyítsa a cigányság végtelen türelme az új neo nácik támadásait is tűri,mert a magyarnak tűrni kell még ha cigány is az a magyar.

Sodan 2011.06.27. 19:05:56

A TV székházat miért vertétek szét?

Conv · http://www.i-honlapkeszites.hu 2011.06.27. 22:31:13

@Sodan:
takarodj már el és legalább a második elemit végezd el, hogy írni tudj te buta cigány, ha már kommunikálni akarsz.

Horizont 2011.06.27. 22:39:32

@Conv: :DDDDD Hiába takarítunk itt is ott is elleptek minket a ........

süti beállítások módosítása