Skip to content


       Szűrés lista

A londoni közgázosok Orbántól tanulták a nem ortodox gazdaságpolitikát

Haditudósítás a frontról:
- A helyzet eddig is szar volt, most még szarabb, és úgy néz ki, hogy sokkal szarabb lesz!


A Wall Street Journal szerint "Magyarországon lehet a következő válság Európában" és "közel van a borulás Magyarország számára".
Járai Zsigmond szerint "nagyon lassú, csupán stagnálás közeli növekedés várható 2012-ben Magyarországon".

Mivel az egész költségvetés az 1,5%-os gazdasági növekedésre épül, így nagyon nem mindegy, hogy mivel számolnak, és valóban mennyi lesz a növekedés jövőre.
Jelenleg már az EU is csak 0,9%-os növekedést jósol, ami kapásból egy újabb 100 milliárdos megszorítást jelent, de Járaitól kezdve egy sor hazai jobboldali közgazdász is a 0,5%-ot lövi be, hozzátvéve, hogy örüljünk, ha nem lesz recesszió.
Ezek után minimum meglepő, hogy a kormány kijelenti, hogy amíg Németország nem módosítja a saját gazdasági növekedési előrejelzését, addig mi sem. Juszt sem! Előbb a fritzek!

Orbán a londoni School of Economics hallgatóinak vázolta fel a nem ortodox háborús magyar gazdaságpolitika egy-két mesterfogását, remélem a közgáz hallgatók szorgalmasan jegyzeteltek!

"A magyar kormány a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "nagylelkűsége" helyett a piaci finanszírozást részesíti előnyben. Ez "nagyon kockázatos döntés volt", de helyes döntés is, amint az elmúlt egy év tapasztalatai mutatják."

Lefordítom orbánról magyarra: Az IMF bizonyos feltételekkel adott volna pénzt, de ilyen kéréseket, mint "szerkezeti reformok", "kiadáscsökkentés" nem teljesítünk idegen parancsra.
Így körbenyaltuk Kínát és Szaúd-Arábiát, hátha bejön ez a lépés, kár, hogy ők sem adnak már nekünk pénzt.
A piacról pedig annyira remekül finanszírozzuk a magyar államot, hogy tegnap az ÁKK diszkontkincstárjegy aukciót tartott, ami nem sikerült túl jól, 6,79%-os hozam mellett keltek el a magyar papírok. Ez majdnem annyi, mint amennyiért Olaszország adósodik el 10 évre. A 40 milliárd forintra pedig összesen 23 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. (Bővebben a Ténytár blog remek posztjában.) Ez nem éppen a "viszik, mint a cukrot kategória" ...

Az első sorban ott ül a legeminensebb diák, mellette farmerban és lazán kigombolt ingben pedig remélem egy vagány közgázos.


"A kormányfő a magyar államadósság-besorolások esetleges leminősítésének kockázatára vonatkozó kérdésre azt mondta: a magyar kormány szokványos és nem szokványos módszerek elegyét alkalmazza, és ezek között van olyan, amelyik nem nyeri el az elemzők és a hitelminősítők tetszését. Az eredmények azonban már jelentkeznek."

Az angol hallgatók szépen felírták a lapra, hogy "Results:", de milyen meglepő, Orbán nem tért ki egy eredményre sem, így ez a rész a lapon üresen maradt. Pedig szívesen meghallgattuk volna mi is, hiszen minden jó hírnek örülnénk, ha lenne ilyen ...

"A következő csata, amelyet az országnak meg kell vívnia, a növekedési csata lesz. A nagy európai gazdaságok - Németország, Franciaország - jövőre várható gazdasági növekedése gyenge, és Magyarországnak "rendkívül nehéz lesz" 1,5-2 százalékos növekedési ütemet úgy elérnie, hogy a többiek messze elmaradnak ettől."

No, ennél a résznél sajnáltam meg a leendő angol közgazdászokat. A magyar miniszterelnök halál komolyan előadja, hogy a németek meg a franciák gyengébb növekedése miatt nem fogunk mi 1,5-2%-kal növekedni 2012-ben. Elképesztő ...

"A magyar kormánynak ezért növekedési tervet kell készítenie, és az előző napi kormányülésen ő meg is bízta ezzel a gazdasági minisztert. Reményei szerint ezt a tervet egy-két héten belül a kormány a nyilvánosságnak is bemutathatja."

OMG, Matolcsy újabb tervet készít!!!
 
A 0,5%-os gazdasági növekedésről:
"Az államadósságról is olyasmik hangzottak el, hogy az adósságráta elhagyta a 80 százalékot, és a magyarok már nem tudják ezt megfékezni. Megfékeztük, most hetvenegynéhány százalékon van az adósság. Egy éve a költségvetésre is azt mondták külföldön, hogy a 2011-es költségvetés jó lehet, de a 2012-est a magyarok nem tudják megcsinálni, ám jól látható, hogy azt is megcsináltuk. A magyaroknak minden egyes kételyre határozott tervekkel kell előállniuk, és ezeket végre is kell hajtani."

Igen, tényleg megcsinálták a 2012-es költségvetést. 1400 milliárdos megszorítás, különadók egész sora, ugyanolyan kövér és pazarló állam, mint az előző kormányok alatt.

"Az idei költségvetési hiány a nyugdíjrendszer átalakításának eredményeként lett jó, a jövő évi pedig azért lesz jó, mert a nyugdíjrendszer átalakítása után elkezdődik az egészségügyi rendszer ésszerűsítése és megszűnik mindenfajta állami pazarlás. Mindig van megoldás, csak azon múlik az eredmény, hogy egy adott ország vezetése képes-e a szükséges lépéseket megtervezni és végrehajtani."

Hallottátok: 2012-ben megszűnik minden állami pazarlás. Orbán megmondta, akkor úgy is lesz. Az utolsó mondatával viszont maximálisa egyetértek! Kár, hogy a Fidesz képtelen bármit is megtervezni, és gyáva a szükséges lépéseket végrehajtani.

Amúgy valami zavar lehet már az Erőben, mert már Orbán Viktor Facebookos oldalán is ilyen hozzászólásokat lehet olvasni:
"Szóval a 6-ik emeleti könyvtártermet kibérelték magyar adófizetői költségen és vagy 50 diák eljött meghallgatni Orbán zavaros vízióit, akkor amikor WSJ arról ír hogy Viktor csődbe vezette az országot... Orban is delusional and out of touch..."

Címkék: gazdaság orbán fidesz válság

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr963370162

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A II. kerület a bőség szigete 2011.11.14. 09:49:00

Másra nem is tudok gondolni, csakis arra, hogy Budapest II. kerülete nem az ország része. Bár a sztereotípiák szerint a főváros (és az ország) leggazdagabb része, de nem hiszem, hogy csak unatkozó milliomosok lakják. Igaz a mostani időközi választás mé...

Trackback: Húszmilliós gumicsont Kerényitől 2011.11.11. 17:42:51

Miért törvényszerű, hogy egyébként értelmes emberek azonmód megbolondulnak, mihelyst a politika szolgálatába állnak? Kerényi Imre kiváló színházi rendező volt egykoron, most pedig rajta röhög a fél ország, és talán nem véletlenül. Ámbátor meglehet, ez ...

Trackback: Orbán: Egyszerre több fejjel is gondolkodunk 2011.11.11. 17:24:01

Orbán Viktor Londonban úgy fogalmazott: a magyaroknak van egy sajátos észjárásuk, ami abban mutatkozik meg, hogy képesek vagyunk egyszerre több fejjel is gondolkodni. Ez a magyar kormányra is igaz – mondta Orbán, aki szerint a kormány több forgatókönyvet…

Trackback: Egyre közelebb az államcsődhöz 2011.11.11. 13:20:54

Mindössze három hete írtunk arról, hogy ha tovább romlik az állampapír aukciók lefedettsége, hamar bajba kerülhetünk. Nem akartunk farkast kiáltani, de most már látjuk, hónapokra lehetünk a csődtől. Az államcsődhöz ugyanis nem kell más, mint néhán...

Trackback: Besúgó, köpönyegforgatókat a rendvédelmi szervezetekbe! 2011.11.11. 13:07:57

Más nem is maradhat ezentúl ezekben a szervezetekben. Bár, az is megoldás, hogy minden kormányváltásnál lecseréljük a rendvédelmi szervezetek teljes állományát. A főparancsnokoktól a kifutófiúig.  Legyen az rendőr, katona, tűzoltó vagy börtönőr.Ho...

Trackback: A szabadságharc állásáról 2011.11.11. 12:46:32

Tekintsük picit át ezt a jelenlegi, drámainak mondott helyzetet, kedves olvasók. Nyolc év után a Fidesz-kormány emberfeletti erőfeszítéssel megállította az ország gazdasági mélyrepülését. Nőni kezdett a gazdaság, csökkenni a munkanélküliség, és sikerül...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.11. 11:03:30

10 percet várnod kellett volna a posztolással még :)

binike 2011.11.11. 11:09:32

Matolcsy terveitől ments meg Uram minket ...

Enrico72 2011.11.11. 11:13:32

Nem is értem. Ha annyira rosszul csinálja Orbán a dolgokat, miért hívják meg egy londoni egyetemre előadást tartani?

Gaunt Leland 2011.11.11. 11:15:30

@Enrico72: Mert lehet tanulni mások hibáiból is. :)

Gaunt Leland 2011.11.11. 11:16:22

@Gaunt Leland: Sőt az okos inkább abból tanul, mint a sajátjából.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.11.11. 11:16:36

Zero

Iratkozz fel te is a fidesz-hírlevélre, és máris megvilágosodsz, nem fogsz ilyen szélballiberállejáratóhazugostobagyurcsányista postokat írni.

Tessék: "Matolcsy: Hazánk megnyerte az első csatát"
www.fidesz.hu/index.php?Cikk=174758

ZOH 2011.11.11. 11:18:36

úgy látszik, arrafelé nem kapni 2000 Ft-ért statisztát

Ironfist 2011.11.11. 11:19:27

"Amúgy valami zavar lehet már az Erőben, mert már Orbán Viktor Facebookos oldalán is ilyen hozzászólásokat lehet olvasni:
"Szóval a 6-ik emeleti könytártermet kibérelték magyar adófizetői költségen és vagy 50 diák eljött meghallgatni Orbán zavaros vízióit, akkor amikor WSJ arról ír hogy Viktor csődbe vezette az országot... Orban is delusional and out of touch...""

Hát, ez biztos nem bérellenzék, aki mutatja a külvilág felé, hogy kéremitten nincsen ám is se semmilyen diktatúra nincsen nem van ám, mert azok értelmes dolgokat nem szoktak mondani.

Kíváncsi vagyok Vidéki ellenvéleményére, miszerint a WSJ sem tévedhetetlen - ez a cím egyedül kedvenc főnarancsunknak jár - és hogy ez csak karaktergyilkolászás, és hogy csak mindig a magyar népet báncsák', meg amúgy is, elmúltnyolcév.

Ironfist 2011.11.11. 11:20:04

@Enrico72:
"Nem is értem. Ha annyira rosszul csinálja Orbán a dolgokat, miért hívják meg egy londoni egyetemre előadást tartani?"

Elrettentő példáról hallottál már?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.11. 11:21:56

@laspalmas:

Dehogy iratkozom fel, nem vagyok olyan edzet, mint Te!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.11. 11:24:12

@Enrico72:

Ennyi a hozzáfűznivaló?
Kicsit csalódtam benned.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 11:28:13

"Szócska nem ígér béremelést", "Magyarországon lehet a következő válság", "Hirtelen megdrágult az élet" 1 € ~ 315 Ft ,1 liter gázolaj 430 Ft.
Ti jobban éltek mint 4 éve?

Rodeo36 2011.11.11. 11:39:40

a Galaxis Eszének rablómeséje helyett a képet nézem, az első két sorban ülő öltönyösök a magyar Nagykövetség alkalmazottai és a delagáció, a sofőrt is beleértve (lehet, hogy a biztonsági őröket is?) a többiek, vagy 30-40 ember meg mereszti a nyakát -nézzétek a hátsó középen a nyakát meresztő fiút- hogy ki is tulajdonképpen ez előadó? kérdések nem voltak? csak kinyilatkoztatás, Deus ex machina? vagy netántán senki sem volt kíváncsi semmi másra azután ami elhangzott...mennyibe került mindez a magyar adófizetőknek? és milyen londoni sajtóvisszhangja van, ha van egyáltalán valami a WSJ lesújtó cikkén kívül? a gyors'naszád most tépi le a lehorgonyzott mozdonyt? hány % jelenleg a teljes sarc mértéke az új nemmegszorításokkal? eléri már a 100%-ot? vagy már ingerküszöbön túl van? CAVEAT EMPTOR

2011.11.11. 11:41:09

@Enrico72: "Nem is értem. Ha annyira rosszul csinálja Orbán a dolgokat, miért hívják meg egy londoni egyetemre előadást tartani?" - BOHÓCNAK!

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.11. 11:41:42

@Enrico72: Egy európai miniszterelnök még számít egy egyetemen. Egyébként, ahogy többen mondják, Orbán büszke lehet magára, mert be fog kerülni a gazdasági történelemkönyvekbe. Sajnos nem azzal az előjellel amivel szeretne, de a célját eléri.

Homeoffice 2011.11.11. 11:42:10

@Hörömpő Töhötöm:

Ellenpéldának:) (Tanuljanak, Hogyan NE!)

tibike3 2011.11.11. 11:42:23

"apám mindíg azt mondta :akárkiből lehet miniszterelnök. Most már látom sajnos igaza volt "

Squid 2011.11.11. 11:42:57

Az ember elmebeteg ez egyértelmű...

Rodeo36 2011.11.11. 11:44:22

@Enrico72: hogy vagy? a magyar átlagjövedelemből hány % a teljes adóelvonás az összes legújabban bevezetett törvények alapján? te bizonyosan tudod, megsúgnád? nem az elmúltnyócév meg a gyurcsányahibás? hanem egy számot kérek: .....? tudod-e vagy csak röfögsz?

öööö...izé 2011.11.11. 11:46:46

@Himpellér: már segítettél is az angol diákoknak a "Results:" rubrika kitöltésében :)

Enrico72 2011.11.11. 11:48:33

@Ironfist: Persze, elrettentő példa :). A hiány 3% alatt lesz és azon folyik a vita, hogy mekkora lesz a NÖVEKEDÉS. Gyurcsány alatt mennyit esett vissza a gazdaság? 6% körül? Na akkor most kinek rosszabb a teljesítménye?

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.11. 11:52:43

@Enrico72: beszarok rajtad, ez az év kommentje. Két feltételezést (a hiány, és a növekedés VÁRHATÓ mértékét) próbálod összevetni egy TÉNYSZERŰ (böszmeferiék 6%-os zsugorodása) adattal. Ez igen! Csak gratulálni tudok! Ez amolyan unorthodox módszer? Csak azért kérdem, hogy tanulhassak tőled Mester!

Enrico72 2011.11.11. 12:01:45

@Seduxen: Ok, akkor térjünk vissza erre januárban, vagy amikor kijönnek az adatok. Ha esetleg mégis így alakul (tény vs tény), akkor mi lesz a kifogás?

GGG77 2011.11.11. 12:02:10

@Enrico72: Mert ekkora barmot ritkán látni.

S.O.A. 2011.11.11. 12:03:37

@Enrico72: Te! Most mégis, amikor már több, mint másfél éve szerencsétlenkednek FIDESZÉK, napról napra nagyobb szaban van egész Európa, halál komolyan van még olyan nem ortodoX egybites narancsdroid, aki Gyurcsánozik? Nem akarsz egyből Kádározni? Ferenc Jóskázni? Árpádháziak felelősségre vonásának kérdését megvitattátok már a pártházban?

ARRÓL REPPELJETEK, HOGY JÖVŐRE MI LESZ, NE ARRÓL, AMI 8 ÉVE VOLT!
Nektek megfelelő Orbán teljesítménye, ha 1 százalékkal jobb, mint Gyurcsányé? Jobb a szilárd szar, mint a híg fos? Hát akkor egyétek...

Jurganov 2011.11.11. 12:04:25

az alapötlet itt is jó, viktorék legalább próbálnak valamit menteni ( bár a bankokhoz nem mernek nyúlni, annyira nem bátrak) de a megvalósítás.....fideszes. bár az is lehet, hogy az ellenzék(gazdasági és nem az mszp) miatt lett szitokszó a fidesz. az IMF-től való elszakadás jó, sőt nagyon jó-de nem nagyon engedik.:( mint az eu-s szerződés újratárgyalását sem. szal lesz itt szívás nemsoká.

jozicsenko 2011.11.11. 12:04:58

@Enrico72: @Seduxen: nem náczulni akarok, de valamit nem értek: ha az idén és jővőre 3% alatt lesz a hiány (legyen), akkor mire fel szid minket egy blogger? ferkóék nem bántották a bankokat, minden költséget ráhúztak az adófizetőkre és ezért elnézték nekik a 3%-ot jóval meghaladó hiányokat...

(ettől függetlenül a költségcsökkentést kb 1000-1500 mrd Ft-ban nagyon várom, tudom matolcsy úgy hülye, ahogy van)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.11. 12:05:47

@Enrico72: ha esetleg mégis így alakul, akkor részemről semmi, ígérem.

OÁFK 2011.11.11. 12:05:54

@Enrico72: Remélem nem a kézivezérelt KSH lesz az összehasonlítási alapod.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 12:06:25

Ha a hiány 3% alatt lesz és ezt egy HIVATALOS forrás alátámasztja (nem fidesz pont hu vagy hír tv) akkor én komolyan elnézést fogok kérni!
Ha tényleg valamin, bármin látnám, hogy halad előre, jobban működik, ésszerű én soha nem jönnék erre a demagóg vastagbőrre! :-)

GGG77 2011.11.11. 12:07:56

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: "halál komolyan van még olyan nem ortodoX egybites narancsdroid, aki Gyurcsánozik"

Van, és pár százezer biztos marad is, akármi is van. Pláne, amíg Gyurcsány is a porondon van, amivel a Fidesznek teszi a legnagyobb szívességet.
Viszont lesz 5 millió szavazókorú, aki többé nem kér, vagy már eddig sem kért ezekből a seggfejekből.

öööö...izé 2011.11.11. 12:08:52

@Enrico72: legyünk realisták és optimisták: nem lesz 6%-os visszaesés. Ezt összehasonlítva megállapíthatjuk, hogy kedves vezetőnk és kétbalkezének gazdaságpolitikája lám, nem okozott visszaesést. Hurrá, eddig rendben is van. Sajnos ez a tény nem feledteti azt, hogy a jövő évi költségvetés nem a reális számokból indul ki (euró árfolyam, gazdasági növekedési ráta), valamint hogy a megszorításokat végre kell hajtani.

És nem, nem fogadom el semmilyen politikai erőtől, személytől, hogy a SZEMEMBE HAZUDJON ÉS HÜLYÉNEK NÉZZEN.

Mondja ki, hogy megszorítás lesz itt és itt, azt el tudom fogadni, és azt is elfogadom okként, hogy ez az elmúlt nyolc év műve. Igen, konkrétan ebbe a 2010 májusától eltelt időszakot IS beleértem.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.11. 12:08:58

@Himpellér: "Ha tényleg valamin, bármin látnám, hogy halad előre, jobban működik, ésszerű én soha nem jönnék erre a demagóg vastagbőrre! :-) " - köszöntelek a blogon, és - talán nem túlzás - hosszú, és eredményes kommentelésnek nézel elébe :DDDD

Énbagoly 2011.11.11. 12:11:18

Én konkrétan attól félek, hogy mit fognak csinálni az egészségüggyel. Mert tény, hogy nagyon nagy ott a pazarlás, de főleg a fejeseknél, és nem a betegeknél.
Szerintetek mi lesz fizetős az egyszeri tb-t fizetőnek?

Jurganov 2011.11.11. 12:11:32

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: na most akkor mi a jó? ha egyszaki elbasz vmit a házadnál, egy másik meg megcsinálja jól, akkor az nem jobb mint az első? szal ne beszélj már hülyeségeket.

OÁFK 2011.11.11. 12:12:28

@Jurganov: Függetlenedni akkor lehet külső tényezőktől, ha nincsen tartozásod velük szemben. Senki sem tudja nekem megmagyarázni nekem, hogy miért jobb az IMF-et az anyjába az alacsonyabb refinanszírozási rátájával és magasabb kamaton kölcsönkérni ugyanannyit az araboktól és a sárgáktól? Persze azon kívül, hogy qrva macsó dolog meglengetni a nagy f*szunkat az EU előtt (bár mindenki tudja, hogy nem futja bele elég vérre).

GGG77 2011.11.11. 12:17:04

@Énbagoly: "Szerintetek mi lesz fizetős az egyszeri tb-t fizetőnek? "

A ZEMBEREKNEK NEM SZABAD FIZETNI SEMMIÉRT!!! :)

OÁFK 2011.11.11. 12:17:13

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Nomégegyszer.. Schmittesedek...

Függetlenedni akkor lehet külső tényezőktől, ha nincsen tartozásod velük szemben. Senki sem tudja megmagyarázni nekem, hogy miért jobb az IMF-et elküldeni az anyjába az alacsonyabb refinanszírozási rátájával és magasabb kamaton kölcsönkérni ugyanannyit az araboktól és a sárgáktól? Persze azon kívül, hogy qrva macsó dolog meglengetni a nagy f*szunkat az EU előtt (bár mindenki tudja, hogy nem futja bele elég vérre).

Ironfist 2011.11.11. 12:18:10

@Enrico72:
Így legyen ötösöm a lottón. Ugyan Vidékitől vártam, de a kollektív tudat (vagy inkább tudatlan) a fideszeseknél egynek vehető, nem?
Szóval Elmúltnyolcév, kedves Enrico? Gyurcsányahibás? :D

OÁFK 2011.11.11. 12:18:12

@GGG77: Nem fizetni fogsz, hanem Önként hozzájárulni anyagiakkal. Téglajegy, meg békekölcsön rulez!

OÁFK 2011.11.11. 12:19:24

@Ironfist: Most már jó lenne másféléveelmúltnyolcévezni...

AbuBakr 2011.11.11. 12:19:45

@Enrico72: Elena Ceausescu máig a Sorbonne díszdoktora...
ennyit a neves nyugati egyetemekről...

Énbagoly 2011.11.11. 12:20:20

@GGG77: ja, tényleg! :)
Különben a kisvállalkozóknak már kitalálták az alap másfélszeres tb-t. Csak nehogy úgy érezzék, megfeledkeztek róluk.
Lehet szépen várni a többit.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 12:21:20

@Énbagoly: Ugye nem vizitdíjat vizionálsz? Magánnyugdíj után én azt mondom ha bevezetné a kormány, nem történne semmi. Benyelnénk ezt is. Az automaták megvannak, valahol porosodnak a pincében. Kövezzetek meg én azt mondom: jó volt a vizitdíj! (szubjektív vélemény - közeli rokon dolgozik az egészségügyben)

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.11. 12:22:18

@Himpellér: Azért viccesek vagytok, hogy egy válságbeli visszaesést összehasonlítotok egy másfajta válságbeli visszaeséssel. Tény, hogy nem almát a tengeralattjáróval összehasonlítás, de akkoris almát a körtével. Na mindegy.

ketroot 2011.11.11. 12:24:44

Akik szerint nagy megtiszteltetés, hogy Orbánt elhívták (gondolom rühelli "Libajnai"-t is)

www.hir24.hu/belfold/2011/09/28/ujabb-amerikai-egyetemi-felkerest-kapott-bajnai-gordon/

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 12:26:00

@Tzimisce: Én azt mondom mindenki nyissa ki a pénztárcáját, vegye elő a fizetési papírt, menjen el vidékre nézzen szét, kapcsolja ki a televíziót és több csatornán tájékozódjon. Akkor rájön, hogy szar van a palacsintában.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.11. 12:26:20

@Himpellér: Én csak a szakdolgozatomban írtam arról, hogy miért is volt jó a vizitdíj. Szóval felőlem jöjjön csak vissza, és akkor a Fidesz tényleg elveszíti a következő választásokat, vagyis dupla szívességet tesz.

Jurganov 2011.11.11. 12:31:07

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: sajnos de, meg tudja magyarázni. csak utána kell olvasni kicsit. melyik éri meg jobban? felvenni hitelt úgy, hogy megszabják mire költheted ( és ezzel biztosítják is, hogy nem tudod visszafizetni) vagy magasabb kamattal-ám ott a lehetőség, hogy beindíts egy gazdaságot amiből visszafizetheted? ez lehet viccesnek tűnik, de olvass utána. ami a legegyszerűbb példa az az, hogy itt is volt belőle post, amikor az IMF meghatározta, hogy a kapott hitelből csak olyan magyar vállalkozás kaphat amelyik importál, termelő tevékenységet folytató nem. ha jól rémlik egy erste-s printscreen is volt benne. esetleg még az, hogy pár éve bírálták az IMF-et gazdasági szakemberek (hivatalosan), hogy amelyik országgal kapcsolatba kerülnek az elindul lefelé a lejtőn-pont azok a döntések miatt amit az IMF kényszerít rájuk.
www.libri.hu/konyv/egy-gazdasagi-bergyilkos-vallomasai.html -egy érdekes irodalom hozzá

2011.11.11. 12:31:37

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Gondolom az IMF valami olyan feltételt akart szabni, amelynek hatására a viktátor jelentős népszerűségvesztése, esetleg azonnali bukása borítékolható lett volna. (Lásd példul bolíviai vízháború.) Nyolc évig unatkozott a kispadon, tán csak nem fogja veszni hagyni a nagy nehezen kikapart hatalmát holmi olcsóbb kamatok miatt? Hát azt úgy sem ő fizeti. "Van itt pénz" gondolja, majd egy kicsit több adót fizettet velünk, és abból kijön a drágább hitel is, ő meg kukorékolhat tovább a kis szemétdombján a nélkül, hogy az IMF beleszólna mit csinál.

Enrico72 2011.11.11. 12:32:47

@OrmányÁrmányFurmányKúrmány: Eddig mindenhol növekedést jósoltak, csak a mérték tért el.

Jurganov 2011.11.11. 12:33:31

@Himpellér: oké, feldobnál néhány követ és aláállnál? majd azt mondjuk én voltam.(nincs most időm rá)

sárkányfő 2011.11.11. 12:35:14

Emberek.

Ezt a videót nézzétek meg. Csak 40 másodperc. Járai zsigmond magyarázza el benne, hogy hol tart agyilag Orbán Viktor:

www.youtube.com/watch?v=PnR589h1EJI

Én még nem jutottam szóhoz.

20+ év politikzálás, 4+1,5 év miniszterelnökség után Orbán Viktornak ilyen kisikolás összefüggéseket kell magyarázni...

Kérem valaki mondja hogy csak álmodom és mindjárt felébredek :(((

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.11. 12:36:06

@Jurganov: Drága Jurganov. Mégis mi a bajod a vizitdíjjal. Itt vagyok meghallgatom a panaszaid. Komolyan érdekel.

GGG77 2011.11.11. 12:37:36

@sárkányfő:
Nem álmodunk, sajnos.
Egy önkontrollját, realitásérzékét szinte 100%-ig elvesztő emberről van szó.
Életveszélyes, amit művel.

velemenyvezer.blog.hu/2011/11/11/matolcsy_hitelessege_es_orban_viktore

Jurganov 2011.11.11. 12:37:41

@Hörömpő Töhötöm: milyen feltételre gondolsz? mondjuk, hogy eladják az ivóvizet? szerinted ez jó? gondolom igen. azért valahol érzed az iróniát abban, hogy vannak emberek akik szerint jó dolog ha hitelért cserébe odaadják az ivóvizüket és az ennivalójukat. érdekes...

sárkányfő 2011.11.11. 12:40:19

@GGG77:

Orbán Viktor NEM ÉRTI!

Érted?, nem érti! Bazdmeg nem érti a legalapvetőbb összefüggéséeket! Bazdmegbazdmegbazdmeg! Mi ez valami vicc? Orbán még Matolcsynál is kreténebb?? Mi lesz ebből az országból?

GGG77 2011.11.11. 12:42:30

@sárkányfő: Nem, nem érti, hanem nem AKARJA érteni.

Énbagoly 2011.11.11. 12:42:46

@Himpellér: nem, egyáltalán nem a vizitdíjra gondoltam. Inkább arra, hogy mondjuk a röntgen nem lesz ingyen.

DArchAngel 2011.11.11. 12:43:31

0. Viktor fácsé oldalán az elégedetlenkedők kerülnek többségbe. Lesz itt még nemulass, LMPVS!

sárkányfő 2011.11.11. 12:44:01

@GGG77:
A Járai cimbora előtt teszi a hülyét? Ezt nem hinném, azt meg pláne nem, hogy a Járai bevenné.
Bár kb. mindegy hogy csak tettei, hogy agyilag zokni, vagy tényleg az. A végeremény ugyanaz.

Jurganov 2011.11.11. 12:47:00

@Tzimisce: már azon kívül, hogy kétszer fizetek valamiért, azért van rá szükség mert ellopták a működéséhez szükséges pénzt illetve, hogy az alacsonyabb jövedelműekre elég nagy terhet ró -olyannyira, hogy az emberek egészségromlásához/halálához vezethet? semmi. sajnos lépnem kell dolgozni, de kimondottan érdekelne a véleményed ebben a témában. kiindulva a 20 évvel ezelőtti állapotból, vagy onnan, hogy (mondjuk) a vízmű bevétele fedezte az egészségügyi kiadásokat ( tudom, hogy nem így volt, de egyszerűbb egy céget emlegetni bevételi forrásként mint összeszámolni, hogy honnan is folyhatott be az az összeg). a vízművet eladták/ellopták, az egészségügyből annyit vonnak ki, hogy összeomlik és nem a vízművet (bevételi oldal) kellene visszavenni vagy újat csinálni, hanem az embereknek kell pluszban fizetni. utánaolvastam, tudom, hogy miért van ez így, de logikailag hogyan magyaráznád ezt?

Ironfist 2011.11.11. 12:49:47

@Himpellér:
"Kövezzetek meg én azt mondom: jó volt a vizitdíj! (szubjektív vélemény - közeli rokon dolgozik az egészségügyben)"

Nekem meg senkim nem dolgozik ott, és pont akkortájt kellett sokat kórházba járnom. És már akkor is mondtam, hogy az nagyon jó volt. Az, hogy egy szimpla kötözés miatt reggel héttől délután fél kettőig bent vagyok, az biztos csodálatos egyes narancsdroidzombiknak, de én valahogy jobbnak láttam, ha bemegyek nyolcra, és nyolc óra 10 perckor már ki is léphettem a kórházból. Ugyanis nincs tele a folyosó unatkozókkal, akik brahiból mennek orvoshoz.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 12:50:31

@Énbagoly: de hát akkor ugyanúgy fizetsz azért a szolgáltatásért amit már egyszer kifizettél (TB).

Énbagoly 2011.11.11. 12:53:56

@Himpellér: tudod, ne legyen igazam, de igen nagy esélyt látok valami hasonló lépésre.

S.O.A. 2011.11.11. 12:56:06

@Jurganov: áruld már el nekem drága barátom, mégis mi a halvány keringő gólyafos jele van annak, hogy ez a negytiszteletű "második szaki" bármit is ÉRDEMBEN jobban csinál, mint az elődje??? Azon kívül hogy a bűnösöket meg a kifogásokat keresi... Leminősítés szélén, letagadott amerikai diplomáciai lebaszás után, 315 Ft-os eurónál előadják, hogy ők tudják a megoldást, miközben a januári 6 százalékos növekedésből kínkeserves másfél százalék lett mégis mi a bánatért higyjem el, hogy ezeknek bármi, de tényleg, bármi fogalmuk van a helyzetről, bármilyen átfogó rendszerformáló koncepciójuk volna??? A büdös nagy süketelésről szól az "emútmásfélév" ez itt a probléma!

öööö...izé 2011.11.11. 12:56:28

@Himpellér: biztos?

én a vizitdíjjal általánosságban nem értek egyet, azonban mindenképp megfontolandó lenne bizonyos szolgáltatásokért pénzt kérni, ugyanis apl. TB finanszírozza a te pénzedből (is), hogy ügyeletben egy torokfájóshoz kirohangáljon az orvos (mellesleg egy kiszállás ha kiszámlázod hétközben 38, hétvégén 42ezer forint, ha nincs biztosításod).

Van, ahol van helye a vizitdíjnak, főleg, ha szolgáltatásról beszélünk. Márpedig szerintem az, hogy a lakásodra kimenjen valaki dolgozni, az egy szolgáltatás, és nem járandóság. Azt kellene tisztába tenni, hogy mi számít "alap"ellátásnak. Amíg ezt nem tisztázzák, nem vállalják fel, addig minden csak maszatolás.

Kivlov 2011.11.11. 13:01:28

"Jelenleg már az EU is csak 0,9%-os növekedést jósol, ami kapásból egy újabb 100 milliárdos megszorítást jelent..."

Megszorítás? lóf*sz. Kiadást kéne végre csökkenteni, racionalizálni.

igényes 2011.11.11. 13:04:41

Nagyon klasszul látható az érdeklődés. Meglepődve észleltem, hogy a Szíjjártó Peti díszvendégként űl az első sorban. Jó volt látni a 64 fős egyetemi hallgatói tábort. Sokan közülük nekem öregnek tünnek. A vén fideszesek busszal, vagy repülővel lettek kiszállítva?

Magam részéről 3 egyetemistának tünő emberkét látok a fotón.

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2011.11.11. 13:05:13

Viktor paranoid skizofrén. És ez már sajnos az előző uralkodói ciklusában is megátszott rajta.

Lencsés lstván 2011.11.11. 13:09:58

"Az első sorban ott ül a legeminensebb diák, mellette farmerban és lazán kigombolt ingben pedig remélem egy vagány közgázos."
- Az Brad Pitt aki a legújabb zombi filmjéhez gyűjt filmszövegeket.

cerealkilla 2011.11.11. 13:11:42

A tb járulékokkal még nem finanszíroztuk a teljes egészségkasszát, azt szinte mindig ki kell egészíteni egyéb adóbevételekkel (tehát pl. az áfa és szja egy részével is ugyanazért a szolgáltatásért fizetünk).
Tekintsd úgy, hogy van egy kockázatközösségen alapuló egészségbiztosítási rendszer, amit egy minimális összeggel kiegészítenek a mindenkori betegek, "az igénybevevő fizet" elvet követve, egyrészt az igazságosság, másrészt a finanszírozhatóság érdekében.

dr. Aullah 2011.11.11. 13:12:04

ÖVEKET BECSATOLNI! INDEX CÍMLAP!

Nem bírom a szocikat, de a vizitdíj az jó ötlet volt. Csak hát a mocskos fideszesek feltüzeltek mindenkit, hogy az nem jó.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.11. 13:13:00

KÉT-HAR-MAD!
KÉT-HAR-MAD!
izééé...
ÁL-LAM-CSŐD!
ÁL-LAM-CSŐD!

komplikato 2011.11.11. 13:14:15

@Enrico72: Gondolom akkor a Gyurcsányt is azért hívták anno ugyan oda előadást tartani, mert ő is faszán csinált mindent? Vagy mit akart ez bizonyítani ... ?

Saga 2011.11.11. 13:14:25

Nekem a megszűnik minden állami pazarlás nagyon tetszik.

Tehát nem pazarlás 100 milliárdot a médiahatóságra és közmédiára költeni. Nem pazarlás Puskás stadiont, debreceni és fradi stadiont építeni 10 milliárdokért pont most.

Ismétlem. Ezek nem állami pazarlások. Punktum.

Lencsés lstván 2011.11.11. 13:15:57

Sok gyáva anonim! Az internet mögé bújva mertek csak dumálni!

2011.11.11. 13:17:34

@Saga: Nem is ezek az igazi állami pazarlások, hanem az, amikor Rózsi néni reumáját egy bruttó 650 Ft órabérért dolgozó orvos megvizsgálja. Majd EZEN fognak spórolni. :-( A foci az nemzeti ügy. Az egészség? Az a legkevesebb.

Birkesz 2011.11.11. 13:18:18

@sárkányfő: Én a helyedben nem szeretnék felébredni. Ki tudja, ébren milyen állapotok várnak rád...

Link Elek 2011.11.11. 13:18:36

a fidesz kommunikacio folyamatosan arrol szol milyen sikeresek.
namost vagy az van, hogy a celjuk Mo kifosztasa, es porig rombolasa es akkor tenyleg igazat mondanak, vagy az van, hogy folyamatosan hazudnak.

en nem tudom eldonteni, mindegyik nagyon valoszinunek tunik.
talan valami kevert strategiat alkalmaznak, nemi rombolas, egy nagy adag szabadrablas megfuszerezve hazudozassal

hááááát 2011.11.11. 13:19:52

Ez aranyos hogy nem az emberekkel.
Pár adat az idei évemből:- 0.5%-kal nőt a kezelési költségem a bankhitelemnél.
- 2 ft-al magasabb a percdíjam a mobilszolgáltatónál.
- minden drágább a nagyobb áruházakban
- 3200 ft-al kevesebbet keresem
Viszont jövőre 2600 többet fogok keresni. Mondjuk ha 27%-os lesz az ÁFA akkor már nincs is meg ez az összeg.

Nem vagyok egy közgaszdász, de ezt én nem érzem emelkedésnek, már bassza meg Miniszterelnők úr.

Birkesz 2011.11.11. 13:19:57

@sárkányfő: A válasz igen. Ha tőle jóval idősebb emberek képesek megtanulni a számítógép (e-mail kliensek, Word, stb...) kezelését, akkor Ő miért nem?

igényes 2011.11.11. 13:23:00

@laspalmas:

Értékelésre!
1. A Wembley 15:45-kor nyitja meg kapuit 2011. november 12-én. Vajon lesz-e magyar résztvevő?
2. Nem olvasni brit nyilatkozatot, hogy Orbánt vajon ki hívta Londonba!
3. www2.lse.ac.uk/publicEvents/events/2011/20111110t1500vLSE.aspx
Itt már november 03-án tudták közzé tették, hogy Orbán érkezik a Shaw Library 60 fős termébe.
4. Ez volt a cím, melyen fergetegesen nevettek: Central Europe – the Engine for Growth
5. Thursday 3 November, 11.10am: All tickets for this event have now been allocated. You will be notified within 48 hours whether your ticket request has been successful.
6. Állítólag tegnap talizott a Lord Majorral ( fotó ezidáig nincs!)
7. A tegnap kezdődő IDU kongresszuson szeretne ma találkozni a brit miniszterelnökkel + Szíjjártó?

Nagyon fura!

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 13:25:07

@Lencsés lstván: ezt nem értem, most akkor a város határában kellene találkozni a kormány támogatóinak és ellenzőinek? welcome to the internet.

troll.me/images/welcome-to-the-internet/hello-there-welcome-to-the-internet.jpg

Borenbukk 2011.11.11. 13:27:16

@Jurganov: "milyen feltételre gondolsz? mondjuk, hogy eladják az ivóvizet? szerinted ez jó?"

A hagymazas lazalmaidat ne keverd ossze az IMF felteteleivel. Az IMF-nek alapvetoen egy feltetele van, belathato idon belul kepesek legyunk nelkuluk megallni a labunkon, ugyanis az IMF a tagorszagok osszedobott penzebol ad nekunk hitelt, ami szerencses esetben kb. nullszaldora jon ki.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.11. 13:28:29

@hááááát: "Nem vagyok egy közgaszdász, de ezt én nem érzem emelkedésnek" - pedig ez bizony EMELKEDÉS! Amolyan unorthodox-módon... Kérdezd meg síjjájtópétejt, ő minden részletesen meg fog magyarázni, abban biztos lehetsz....

igényes 2011.11.11. 13:31:02

Az Orbánvárosi kerületek a Puskás hagyaték rafinált módon történő megszerzése, elorzása okán megszavazták Orbán Viktort örökös városatyának.

Új cél lehet: Albert Flórián örökségének megszerzése?

Eredmény:

1. kerület (Felcsút) IGEN!
2. kerület (Alcsút) IGEN!
3. kerület (Vértesboglár) IGEN!
4. kerület (Bodmér) IGEN!
5. kerület (Óbarok) IGEN!
6. kerület (Újbarok) IGEN!
7. kerület (Szár) IGEN!
8. kerület (Bicske) Elromlott a gomb!
10. kerület (Herceghalom) Nem!
11. kerület (Tabajd) Nem!
12. kerület ( Gyúró) Nem, a Gáspárt akarta!
13. kerület (Etyek ) Vajna Igennel szavazott!
14. kerület (Vál) Igen!
15. kerület (Vértesacsa) Igen!
16. kerület (Csákvár) Igen!
17. kerület (Herceghalom) Igen!
18. kerület (Biatorbágy) Matuska képviselő Igen!

Umpi 2011.11.11. 13:31:36

A "koki és a saller azt jeleni csak így tovább?
Ha nem tévedek most épp azt kaptuk az EB-töl

Matróz Kommandó 2011.11.11. 13:32:50

@Himpellér: Sajnos az IMF nem ennyire jólelkű. Biztosan kérné pl. a közalkalmazottak, orvosok és tanárok bérének azonnali 25%-os csökkentését. Kérné a megmaradt állami javak gyors privatizálását pl. termőföldek stb.
Az IMF egy vérkomoly érdekérvényesítő szervezet.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.11. 13:33:11

Megnéztem Orbán fészbukját...a forradalmi lendület sem elég már arra hogy a nem magasztos bejegyzések törlésre kerüljenek? Mintha fogyna az a tábor, mintha kókadna a zászló, mintha hangosabbak lennének a "nyertesek" akik kevesebbet keresnek, nagyobb adókat fizetnek...

Lopótök 2011.11.11. 13:33:38

Én amikor megláttam hogy ez az idióta miket nyilatkozik, hát esküszöm elpirultam. Ez az orbán olyan hihetetlenül pofátlan és annyira hülye, hogy meg kell őrülni rajta.

igényes 2011.11.11. 13:35:40

Teljesen tehetetlen az EU és az USA is, mert kinek szóljanak, ha ez a fasz orbán nem érti meg a dolgokat. Semjénnek mondják, vagy Lázárnak, vagy Kövérnek, hogy basszátok már ki Orbánt.

Orbán annyi mindent tud róluk, hogy ...................

Ki merné bevállalni? A Gulyás, vagy a Szájer, Deutsch? Mindenki hiteltelenné vált a nyugat szemében.

Umpi 2011.11.11. 13:35:50

Orbán facebookján propaganda van a balesetben elhunyt magyarokról. Ja és még található a vörös iszapról...kolbásztöltés még játszik????

komplikato 2011.11.11. 13:36:20

Valaki elmagyarázná nekem, hogy mitől volt állítólag 3.8%-os átlag áremelkedés a boltokvban és 4.1%-os "reálbér növekedése", ha én annyit látok az egészből, hogy a boltban gyök kettővel nőttek az árak? Akkor ezek a csodás számok hogy jönnek ki? Mi van a fogyasztói kosárban? Gyufa meg fogpiszkáló? Az, hogy a kávé 400-ról 7-800-ra nőt rá tudom fogni a "chips adóra", de a fogrém mitől lett 700 forint? Aki a fenti százalékokat kiszámolták hol vásárolnak, hol mérik az árakat? Egy gagyi zacskós leves 3-400 forint, egy konzerv ebéd árán meg simán el lehet menni egy kifőzdébe ebédelni. Már a kínaiaknál is a menük 550-ről 7-800 fölé mentek. Hogy a francba jön ki a 3.8%????

Sunstealer 2011.11.11. 13:36:56

Annak ellenére, hogy az 1.5%-os növekedés szerintem is vágyálom, azt csendben megjegyezném, hogy a magyar gazdaságra igenis nagy hatással van a német. Szóval nem kéne olyan magas lóról osztani a hülyeséget. Igen, mi akkor fogunk újra nőni, ha a németek is beindulnak (pontosabban ez a szükséges, de sajnos nem elégséges feltétele). És addig nem lesz itt semmi, amíg a németek is szívnak. Exportorientált gazdaság vagyunk nagyon pici piaccal. Ebben speciel nem tévedett az Orbán.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.11. 13:39:54

@Kompli: Te NEM unorthodoxul számoltál, ennyi! Számolj utána még egyszer (ha úgy sem megy, kérd meg az IKON-t (Matolcsy), ő kiokosít) :DDD

Umpi 2011.11.11. 13:39:58

A németek színak,de mi a Fidesz miatt duplán,meg kell nézni az árfolyamokat átvételkor és most.
Ja és a "benzin árról" nem is beszélve amit jövedéki adóval lehetne csökkenteni a Fidesz szerint ELLENZÉKBEN!!!

Lencsés lstván 2011.11.11. 13:40:19

@Himpellér: Névvel kellene bátran vállalni a véleményedet, ahogy én! Éljen Orbán Viktor!
ÉN NEM VAGYOK ANONIM!

fogash 2011.11.11. 13:40:20

" a németek meg a franciák gyengébb növekedése miatt nem fogunk mi 1,5-2%-kal növekedni 2012-ben."

Csak egy apróság: Mivel a magyar GDP nem kis (de igen nagy) százalékban a Németországba irányuló exportból származik, sajnos mi úgy sírunk, ahogy a németek. Ha ott baj van és csökken a német ipar teljesítménye, meg a német fogyasztás, akkor az bizony az exportra dolgozó magyar vállalatokat is küldi a padló felé, csökkentve a magyar GDP-t. Fordítva sajnos nem igaz ugyanez, a német növekedés nem feltétlenül ránt minket is az egekbe, de megkönnyítheti a mi növekedésünket, hacsak Matolcsy Mekk Mester nem talál fel valamit.

NA YA! 2011.11.11. 13:41:14

ÉLJEN A MAGYAR ÉS A FELCSÚTI NÉP MEGBONTHATATLAN BARÁTSÁGA!

Umpi 2011.11.11. 13:42:04

Lencsés István hol lehet téged utolérni névvel???
Én is regelhelték,hogy Békalencsés Hugó

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.11. 13:42:11

@csizsikpizsik: ezt nézd meg baszdmeg!

ez a kemény, nem a tavalyi bejgli:

Vízy Ildikó Mit tett az előző kormány a magyarországi vörösiszap áldozataiért? Hol voltak, amikor megtörtént a katasztrófa? Csak a Fidesz és a segélyszervezetek, valamint a magyar emberek voltak ott akkor is, ahol nagy szükség volt rájuk!

Maaaargit, nooooormááááális ?

Dr. simonmondja. · http://off.blog.hirszerzo.hu/ 2011.11.11. 13:45:33

"A magyar kormánynak ezért növekedési tervet kell készítenie, és az előző napi kormányülésen ő meg is bízta ezzel a gazdasági minisztert. "
Na, ennyi.
Orbán már megbízta a minisztert, az készít majd egy tervet, .....a növekedés meg majd ehhez tartja magát.
A hanyatló nyugat - ebből majd tanulni fog.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.11. 13:45:40

@Jurganov: Kettő igazi érvet hoztál fel vizitdíj témában. A kétszer fizetés és a szegények részére nagy teher tételt.
1. Szegények: Sok, szerintem túl sok olyan ember volt, aki kedvezményesen nem kellett, hogy fizessen. Valóban kontraproduktív lehet, hogy olyan emberek nem mennek el orvoshoz, akinek kellene, azonban jelenleg Magyarországon látványosan túlzott az orvoslátogatás, jó példa erre a trécselő öreg nénik esete. Sőt, nyugat európai kutatások azt is kimutatták, hogy az orvoslátogatás pár év után visszaállt a majdnem eredeti szintre, vagyis az emberek elfogadták, és az ment orvoshoz, akinek tényleg kellett. Nálunk ezt már nem élte meg a vizitdíj.
2. Kétszer fizetés: Akkor elárulok neked egy nagy titkot. A 6%-os Eü járulék sem fedezi az OEP kiadásait. Ha egyszer akarsz fizetni, akkor tudni akarom, hogy hajlandó vagy-e a kb 8-9%-os Eü járulékot fizetni havonta, vagy maradjon csak a kis összeg, és majd fizet az, aki jár is orvoshoz.
Miért nem értik meg az emberek, hogy nincs ingyen ebéd?

igényes 2011.11.11. 13:47:19

@NA YA!: Kérlek ne használ többé, hogy Fecsút! A tisztességes neve Orbánváros 1. kerület (Felcsút). Rögtön, ahogy beérsz a városba az Orbán sugárúton, áthaladva az Orbán diadalív alatt, az Orbán körút öleli fel a régi időkben híressé vált Felcsútot.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.11. 13:47:33

@Seduxen: Ne, komolyan...támogatónak már csak az maradt aki az sem tudja mikor ki van kormányon és a szénné fagyott szoftverjük már csak egy funkciót tud hozni, reggel hírtévé benyom, ül és bambul...

JohnHenry 2011.11.11. 13:48:21

jól látom öreg szemeimmel, hogy kb a terem kétharmada delegáció+követségi alkalmazott, a tanulók meg csak a hátsó traktusban kaptak helyet?

jog-ász 2011.11.11. 13:48:44

Kopli!

átlagot számolnak, a fogyasztói kosárba meg olyanokat is betesznek amit fogyasztó mostanában nem nagyon tesz a kosarába. magyarul a plazmatévé ára évek alatt felére esett vissza a kenyér meg kétszer annyiba kerül, ergo 0%os az inflácio..persze kérdik ők minek veszel te kenyeret meg fogkrémet ahelyett hogy plazmatévéket vennél még jol is járnál. te vagy a hibás!:)

Sunstealer 2011.11.11. 13:48:53

@fogash: Matolcsy gyakorlatilag semmit nem tud tenni, ami elijesztené a németeket. Sőt minden baklövése vonzóbbá teszi a magyarországi befektetést, hiszen minél gyengébb a forint, annál olcsóbb a termelés a németeknek. Az más kérdés, hogy ami a németeknek jó, az nekünk még fájhat.

Ironfist 2011.11.11. 13:49:02

@Lencsés lstván:
"Sok gyáva anonim! Az internet mögé bújva mertek csak dumálni!"

És akkor mi van?

@hááááát:
"Nem vagyok egy közgaszdász, de ezt én nem érzem emelkedésnek, már bassza meg Miniszterelnők úr."

Ez azért van, mert ellenfülkeforradalmár vagy.

csoko20 2011.11.11. 13:50:48

Azért az valahol nem fair, hogy a mi miniszterelnökünk, a mi pénzünkből, a mi dolgainkról pofázik szerte a világban mi meg csak Szíjjártó Petit kapjuk!
Ráadásul kérdezni sem lehet tőlük...

igényes 2011.11.11. 13:51:58

@JohnHenry: Nagyon jól látod a 60 fős teremben a "mi" embereink ülnek. Nem tudni vittünk-e statisztákat Orbánvárosból, vagy a helyiekből szerveztünk tölteléket a követségi alkalmazottak felé. Valószínűleg a Wembley-be szóló jegyet már korábban megkapta, hiszen mégiscsak szerdán jelentette be Szíjjártó, hogy mennek.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.11. 13:52:55

@csizsikpizsik: szerinted fájna neki, ha felvilágosítani valaki, hogy a TAVALY októberi katasztrófakor melyik pártszövetség is volt kormányon, és a kormányfőt hogy is hívták? Vagy ezzel nagyon a kis lelkébe gázolnék?

JohnHenry 2011.11.11. 13:53:08

mindenesetre remélem, a karácsony bevásárlást volt idejük elintézni.

igényes 2011.11.11. 13:54:47

@csizsikpizsik: Holnap lesz az Anglia-Spanyolország meccs!

csoko20 2011.11.11. 13:55:08

@JohnHenry: Ha Londonban tanuló magyar közgazdász lennél, akkor bevállatad volna, hogy bármi közöd van ehhez a fószerhez? A többiek meg rutinosan hátraültek, gondolom egy potya kettesért. Tudod, könnyebb kilógni....

iparterves 2011.11.11. 13:55:35

@igényes: A hazai pálya előnyét élvezte a csapat. Csák "Mol-T-Com-Helikon " János nagykövet úr a legjobb helyet foglalta el.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.11. 13:56:48

@Seduxen: Szerintem igen, nagyon...komolyan, büszke lehet Viktorunk hogy ilyen tábort vezethet...:)))

londonline 2011.11.11. 13:56:51

Ott voltam a "lecture"-ön, amelyen a közönség jól ki is nevette a miniszterelnök urat. Még ha ő vicceskedett is amolyan dakotásan. Válaszai sosem a konkrét kérdésekre vonatkoztak. Londonban kiröhögtetnünk magunk egyetemistákkal nagyon gyenge húzás.

Umpi 2011.11.11. 13:57:03

@Seduxen:
Mi is volt akkor??? több hétig hezitálás majd propaganda orbán-pintér páros megejelenése.

Sunstealer 2011.11.11. 13:57:17

@Tzimisce: Semmi köze a vizitdíjnak az ingyen ebédhez. Az ebédért most is sokat fizetek, csak nem kapom meg. Minden (akár fájdalmas) módosítást elfogadok, ami valóban változtat az eü jelenlegi pazarló működésén. De a vizitdíj csak újabb milliárdokat öntött volna egy feneketlen kútba. Rövidebbek lettek volna a várólisták? NEM. Megakadályozta volna, hogy az orvos a klinikán végeztesse el a vizsgálatot, amit a beteg a magánpraxisán fizet ki? NEM. Csökkentette volna a korrupciót? NEM.
A vizitdíj látszatintézkedés volt. Értelmes ember ilyent nem támogat.

igényes 2011.11.11. 13:58:03

@csizsikpizsik: Most, hogy megérkezett a Puskás hagyaték Orbánvárosba, meg a Fidesz (Kövér) és Jobbik (Balczó) beszerezték Dél-Amerikából a mezeket, hát kell spanyol és nagol mez is. Miért mit gondoltál miért ment Szíjjártó is, hát, hogy Orbán ne cipeljen.

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.11. 13:58:10

@Tzimisce: egy leheletnyi önellentmondásra felhívhatom a figyelmedet?

"A 6%-os Eü járulék sem fedezi az OEP kiadásait." vs. "Miért nem értik meg az emberek, hogy nincs ingyen ebéd?"

Biztosan csak az én gumicsontom, de jelenleg a fehéren dolgozó népeknek az egészségügyi ellátás NEM INGYENES. Fizet érte minden hónapban.

Arról lehet(ne) vitatkozni, hogy (mennyire) alulfinanszírozott az eü-kassza, de hogy kurvára nincs ingyen (sokaknak), az hétszentség.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.11. 13:58:36

@igényes: Obazzeg...a BL-döntőn nem tudott lejattolni Rooney-val vagy minden Barcás legénnyel és most be akarja pótolni ezt a Fidesz Maradonája?

Umpi 2011.11.11. 13:59:08

@Sunstealer:
ettől sokkal jobb döntés ugye a % emelés???

JohnHenry 2011.11.11. 13:59:31

@csoko20: gondolkoztam rajta, hogy mi _helyett_ mentek orbánt hallgatni vagy járt-e érte potya-osztályzat, de nem mertem beírni, nem ismerem az ottani iskolai viszonyokat :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2011.11.11. 14:01:01

@Umpi: én emlékszem erre, de az ominózus hölgy a vezér faszbúk-rajongói közül láthatóan nem. ugyanis sikerült egy jóízűt elmúltkormányozni. amivel nincs is baj alapvetően, csak a 2010. októberi vörösiszap-katasztrófa kapcsán mérsékelten vicces BÁRMIT is számon kérni az ELŐZŐ kormányon.

csoko20 2011.11.11. 14:03:50

@JohnHenry: Deutsch Tompinak egy diplomát intéztek el, akkor 1-1 plussz kredit sem lehetett akadály. Bár a srácok utólag már bánták, hogy nem Adam Smith-t olvastak a könyvtárban!

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 14:06:52

@Lencsés lstván: István azt mondd meg, hogy miért éljen Orbán Viktor? Mit tett érted Orbán Viktor? Mit tett az országért amiért magasztalni kéne? Mondj valami intézkedést vagy adatot ami miatt őt meg kéne védeni a támadásoktól!

Ébresztő magyar, elég volt, ne tűrd a diktatúrát! 2011.11.11. 14:07:04

A fideszes pofátlanságok egyike, avagy 4,2 milliót kap egy meteorológus, mert segített Balsainak!
Több mint 21 millió forint közpénzbe került az Orbán-kormány elszámoltatási harcának legfontosabb célpontja, Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök büntetőjogi felelősségének felvetése a 2006 őszi események miatt – írja a Népszavára hivatkozva a hvg.hu.
A szeptember végén nyilvánosságra hozott Balsai-jelentés szerint felvetődhet a terrorcselekmény gyanúja is a rendőri fellépéssel összefüggésben, és a volt kormányfő politikai és jogi felelősségét is vizsgálni kell. A jelentéshez kapcsolódó jogi segítségnyújtásra mintegy 21 millió forintot költött a miniszterelnökség a mainap.hu kérésére pénteken közzétett szerződéses partnerlista adatai szerint.

A Népszava szerint ezen az összegen az időközben alkotmánybíróvá választott Balsai István fideszes képviselő munkatársai osztozhattak, miközben a felelősség megállapítását a bűnüldöző szervek "ingyen" végeznék el.

Balsai István bőkezű a kapott tanácsokért
Kinek, mennyi?

A lista szerint az egyik legnagyobb összeget, 4,2 millió forintot Völgyesi Miklós kapja másfél éves - a megállapodás szerint 2010. június 1-e és 2011. november 30-a közötti - munkájáért a "2006. október 23-i események kivizsgálására, jogi tanácsadásra, irattanulmányozásra".

A Legfelsőbb Bíróság nyugalmazott tanácselnöke volt az, aki nemrég feljelentette Gyurcsány Ferencet a 2006. október 23-ai rendőri túlkapásokkal összefüggésben. Völgyesi a Morvai Krisztina-féle Civil Jogász Bizottság társelnöke, akinek 2011. augusztus 20-án "közel fél évszázados igazságügyi szolgálata, példamutató bírói munkája, valamint a 2006. őszi emberi jogi jogsértéseket vizsgáló Civil Jogász Bizottság társelnökeként végzett tevékenysége elismeréseként" az államfő - a miniszterelnök javaslatára - a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje kitüntetést adományozta - írja a hvg.hu.

A Miniszterelnökség szerződéses listáján pedig Horváth Attila, a Civil Jogász Bizottság tagjának neve is felbukkan. Horváth azonban jobban járt, mert szó szerint ugyanezért a munkáért ugyanazt a 4,2 millió forintot egy év alatt kapta meg; az ő szerződése ugyanis csak 2011. május 31-ig szólt.

Ugyanerre a munkára azonos összeget, 4,2 millió forintot kap a mniszterelnökségtől - másfél év alatt, november végéig - a Gaudesign Bt. is. A családi betéti vállalkozás üzletvezetője és beltagja Wildner-Bajnóczi Zsófia. A Wildner-család más módon is kapcsolódik a Balsai-jelentéshez: abban Balsai külön megköszönte Wildner Domonkos jogász segítségét, aki Szijjártó Péterrel és Varga Mihállyal szokott futni.

Nem csak a jogászok jártak jól

Szintén 4,2 milliót számlázhat a november végével lejáró másfél évre Vida Viviána Ildikó is, akinek Balsai szintén köszönetet mondott a jelentésében. Úgy tudni, ő nem jogász, hanem végzettsége szerint meteorológus, és korábban a Fidelitas Bál főszervezőjeként szerzett tapasztalatokat. Balsai is azt mondta róla korábban, hogy nem jogi tanácsadással segít.

Náluk kevesebbet, csak 3 millió forintot kap a november végével lejáró másfél évre a Balsai-jelentésben szintén külön megemlített Henter Lilla - noha szintén jogi tanácsadásra, irattanulmányozásra szerződött a miniszterelnökséggel. Ő 2006-ban "tanulóként" aláírója volt egy politikai nyilatkozatnak, melynek kezdő mondata így szólt: "Mi, ennek a nyilatkozatnak a megfogalmazói kijelentjük, Orbán Viktort a XX.-XXI. század Európa-szerte legkiemelkedőbb politikusának tartjuk".

Henter továbbá a hírek szerint a Fidelitas Közéleti Akadémiáján is dolgozott. Ugyanerre a munkára, mindössze fél évre kap november végével 1,68 millió forintot a Summa Virtus Kft., amely cég érdekessége, hogy a 2011. június 1-i szerződéskötés előtt alig több mint két hónappal alapították.

SZARHÁZIAK!

Sunstealer 2011.11.11. 14:09:30

@Umpi: Látom szakértő vagy... minek az emelése aranybogaram? Vizitdíj nincs, azt nem emelik.
Amúgy meg hol vagy, a homokozóban? Egy rossz döntést mióta lehet egy másik rossz döntéssel indokolni? A vizitdíj a felsorolt okok miatt rossz volt, és ettől független, hogy a jelenlegi adóemelések (amelyeknek semmi közük a vizitdíjhoz) jók-e vagy sem.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.11.11. 14:10:00

Hát igen. Orbán, bár szükség és lehetőség is lett volna rá, egyetlen szerkezeti átalakításba sem kezdett bele. De legalább az egyetlen ilyet (a magánnyugdíj pénztárakat) felszámolta.

"A ... kormány a Nemzetközi Valutaalap (IMF) "nagylelkűsége" helyett a piaci finanszírozást részesíti előnyben. Ez "nagyon kockázatos döntés volt", de helyes döntés is, amint az elmúlt egy év tapasztalatai mutatják."
Amennyiben az volt a cél, hogy leállítsák a gazdasági növekedés és a pincébe küldjék a forintot, akkor nevezhetjük eredménynek. De én inkább katasztrófának nevezném. A dilettantizmusukat szómágiával próbálják elfedni. Megérdemeljük őket! :(

Vidéki 2011.11.11. 14:15:24

A pesszimista a félig telt poharat félig üresnek látja.
Vastagbőr is eképpen motiválva festi le a valóság égi mását.
A festékek közül csak a feketét ismeri és használja.

Állítólag Newtont a kiváló tudóst megkérdezték, hogyan tudott a fizika területén ilyen messzire előre látni?
Szerényen ezt válaszolta: „Óriások vállán álltam”.

A mostani kormány is „Óriások vállán áll”.
A nagy helyzet az, hogy mostanában már nem lehet hegyekbe halmozni az államadósságot, privatizálni a közvagyon maradványait, nem lehet sokszoros áron megvalósuló PPP beruházási konstrukciókkal hatalmas rejtett adósságokat a következő generációk portája elé tolni.

Balliberális kormányaink kereslet élénkítéssel próbálkoztak.

Ilyen hatása lehetett a lakosság és az önkormányzatok korábbi hatalmas mértékű svájci frank alapú hitelfelvételeinek és az állam adósság hatalmas arányú növelésének.

Demján Sándor már a szocializmusban is bizonyította hozzáértését a gazdaság területén.

„Ha nem lép be a svájci frank erősödésének problémája, akkor valóban erősödhetett volna a lakosság fogyasztása, ami húzhatta volna a növekedést, ám a frank kiszívta a pénzt az országból, „mutatott rá Demján Sándor.

Szerző: Tar Gábor – Vég Márton (VG 2011.Nov.11.)
A cikkből kiderül, hogy 2004 óta idén először sikerülhetne kikerülnünk az EDP eljárás alól.
Olli Rehn leveleiből kiderül, hogy rajtunk kívül még négy fekete bárány van az EU akoljában: Belgium, Ciprus, Lengyelország, Málta.
(Nem világos előttem, hogy Olli Rehn miért nem küldött levelet Görögországnak is?)

A pozitívum ebben annyi, hogy nem vagyunk egyedül, sőt a büszke Belgium is a mi csapatunkban van.
Pedig Belgiumnak nemrég még egy hatalmas afrikai gyarmata volt: Belga-Kongó.

Nekünk tudtommal csak három kis gyarmatunk van: Balassagyarmat, Fehérgyarmat és Füzesgyarmat.

Rodeo36 2011.11.11. 14:16:33

@csizsikpizsik: ott állt harmadik vagy negyedik helyen a Blatter mellett és az első focista elkapta a kezit de az összes többi elment előtte észre sem vették...olyan égés volt mint a Reichstag és az amerikai national tv mutatta csak, hogy lássák

Ironfist 2011.11.11. 14:17:06

@Vidéki:
Na mi van, azért se legyen igazam mi? Csak rejtett Gyurcsányozást, és elmúltnyolcévezésd engedsz meg magadnak? Ez így elég kevés ugyanis :D

Énbagoly 2011.11.11. 14:19:33

@Ironfist: dehogy magának engedte meg. Ebben egy szem saját gondolat nem volt. :) Biztos valami körlevelet másolgatott be.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 14:21:50

@Sunstealer: Szerintem megért 300Ft-ot az embernek, hogy ne egy zsúfolt büdös kórteremben üljön órákig.

nemjogasz 2011.11.11. 14:26:53

"elkezdődik az egészségügyi rendszer ésszerűsítése és megszűnik mindenfajta állami pazarlás"
Magyarul: TB járulékot vonjuk, orvos, kórház nem lesz. Ha meg akarsz gyógyulni, szedegess gyógyfüvet a mezőröl, ezt esetleg nem adóztatjuk meg.

Sunstealer 2011.11.11. 14:27:56

@Vidéki: Engem azért nem lehet azzal vádolni, hogy a jelenlegi kormányt állandóan támadnám, de Matolcsy poharában én sem látom a vizet. Azt aláírom, hogy a frankadósság majdnem kizárólag a balosok hibája. Azt is aláírom, hogy marhára nehéz innen kimászni.
De a kitűzött célok valahogy nem valósulnak meg... Ja és sajnos ez a kormány is csak a kereslet élénkítésében reménykedik. A nagy ellátórendszerek reformja (kivétel az eü, ott mocorog valami) sajnos elmaradt.

milner 2011.11.11. 14:30:04

'uram, van egy zseniális tervem' baldrick a fekete viperából... de még neki is jobban ment

Sunstealer 2011.11.11. 14:31:22

@Himpellér: A váró ahova én járok néha (sajnos), most sem büdös, eddig sem volt az, és nem zsúfolt. A kórteremnek meg semmi köze a vizitdíjhoz. Oda senki nem feküdt be viccből. És az akkor is zsúfolt volt, sőt még sokáig az is lesz.

Viktus 2011.11.11. 14:32:36

Szijjártó fiú mi áhitattal nézi a kedves vezető gondolatmenetét :D

spinat 2011.11.11. 14:35:48

csak annyit kérdeznék, hogy Jurganovnak kommunistának teccik-e lenni?

Viktus 2011.11.11. 14:35:54

"Hallottátok: 2012-ben megszűnik minden állami pazarlás."

Én még tudnék min spórolni:
index.hu/kultur/media/2011/11/11/77_4_milliard_forintot_kap_jovore_a_kozteve/

komplikato 2011.11.11. 14:40:59

@nemjogasz: Ha jól keresel nem gond. vannak kiváló magán rendelők és klinikák. Egy megbeszélés vagy receptírás a dokinál 30.000. Ha nem tudsz kiköhögni 1-200.000-et egy kisebb betegség kezelésére, akkor persze bukó.
Az "ingyenes" orvosi ellátás meg, amiért elvileg fizeted a TB-t, ami meg persze nem fedezi, simán kérik a hálapénz hegyeket. Tessék utánakérdezni kinek mennyibe fájt egy gyerekszülés "ingyenes" alapon. Vagy egy műtét.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 14:42:45

@Sunstealer: A helyreigazítás jogos, a váró ahol én felnőttem (kelet m.o.) büdös volt és zsúfolt. Aki elkaszálta a vizitdíjat nem ült még törött lábbal egy jó kis szabolcsi 'esztékában'. Sőt, tovább megyek, vidéken sem jártak még soha.

gyilkos fűegér 2011.11.11. 14:44:41

Ha nem áll fel a f*szom, mondhatom, hogy unortodox erekcióm van?
Ha utána még el is kezdem magyarázni, hogy azért kicsi és puha, hogy ne fájjon, lényegében előttünk is van az Orbán-kormány.

csoko20 2011.11.11. 14:47:14

@igényes: Igen. Kurva sok pénzt kap.
De te vagy a hülye, mert ingyen nézegeted:))

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.11. 14:53:41

@Ironfist:

Tökéletesen egyetértek veled, és én is hasonló élményeket szereztem.

Megjegyzem, a kicsit bővebb családban 3 orvos is van, mindegyiknek az a véleménye, hogy jó lett volna a vizitdíj bevezetése, az első lépés lett volna az egészségügy felesleges, s így irtó drága terheinek megszüntetése felé.

Sokat elárul a demagógiát bekajáló butaságról, hogy 300 Ft-ot nem engedett a nép, de a manyup vagyon (cca 2,5 ezer Mrd HuF) inkasszóját szinte szó nélkül lenyelte.

Mai állapot szerint ez az ország menthetetlen (a morál, logika, gazdaság, kultúra és kitartás teljes vagy részleges hiánya, fejletlensége okán).

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.11.11. 14:59:58

@londonline: mármint, hogy _ezen_ a konkrét orbáni lecture-on voltál ott? Miért nevették ki a hallgatók a Miniszterelnök Urat? (remélem, így kellő tisztelettel illettem őt:)

csoko20 2011.11.11. 15:05:37

@gyilkos fűegér: Mindezek mellett nem árt ha beugatsz valamit Pierre Woodmannek, vagy Rocco Siffredinek is, hogy nem tudnak baszni;)

Gera 2011.11.11. 15:07:43

Orbán szembesült vele, hogy a növekedés a helyzetünkben kulcsfontosságú, ezért gyorsan megbízta a gazdasági minisztert, hogy készítsen egy növekedési tervet. Ez mindent megmagyaráz. Most már értem, miért volt alacsony a növekedésünk: eddig nem tűnt fontosnak a probléma és ezért nem volt rá terv. De most Eltolcsy két hét alatt összehajít egyet és rögtön olyan növekedésünk lesz, hogy ihaj. Tutira. Nekem például máris megnőtt a vérnyomásom...

hááááát 2011.11.11. 15:13:00

@Ironfist: Hihihi.
Ez most azért is vicces mert a rendszerváltás alatt voltam általános iskolás és az órán tanultunk az 56-os pucskisérletről, amit az ellenforradalom levert, Okt 23-án meg elmondták felejtsem el amit eddig tanitottak, mert az forradalom volt.
Na a fülkeforradalommal is igy vagyok.

allegretto23 2011.11.11. 15:15:25

Jurganov (vagy bárki, aki erre jár és tudja) magyarázd már el nekem légy szíves, hogy hogy akarta eladatni az IMF a magyar ivóvíz készletet -a zsidóknak, vagy kinek, bár úgy tudom nekik pont van, mintha az araboknak nem lenne-, szóval, hogy technikailag hogyan nézne ez ki. Tényleg nem értem. Köszönöm. A

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.11. 15:16:11

"A következő csata, amelyet az országnak meg kell vívnia...."

Harc, háború, csata.... van baj ennek az embernek a fejében az tuti. Bele fogunk rokkanni ebbe a kétharmados háborúsdiba.

A megszűnő állami pazarlásról meg annyit, hogy még meg is valósulhat, olvasva a fideszmutyik soráról (közgép, simicska cégei, milliárdos ügyvédek, Pintér őrzővédői, Grupo Milton, CIG Pannónia kontra BKV-s biztosítások, Magyar Posta offshore cuccok stb. - és ez csak az ami nekem most eszembe jut) simán elképzelhető, hogy újabb megszorítások nélkül nem lesz több pazarlás, mert már évekre előre elmutyiztak mindent.

Sunstealer 2011.11.11. 15:16:39

@Himpellér: Szóval azért volt jó a vizitdíj, mert a büdös cigány nem fizette ki, és inkább csendben otthon maradt, ahol talán még meg is döglött. Ez is egy érv, erre nem is gondoltam, de valahogy nem tudom elfogadni. Biztos bennem van a hiba.
Egyébként mielőtt engem is lepestilibsizel, vidéken nőttem fel, bár most valóban Pesten lakom, és sosem voltam ilyen vérző szívű aktivista valamilyen elesetteket védő pártban vagy szervezetben.

Ironfist 2011.11.11. 15:21:19

@allegretto23:

A kitermelési jogokat gondolom.

sárkányfő 2011.11.11. 15:26:12

Emitten egy egész jó kis elemzés, ajánlom:

www.komment.hu/tartalom/20111111-velemeny-magyar-gazdasag-nem-novekedes-hanem-a-csod-elkerulese-szamit.html

Szarban vagyunk:
"Véleményem szerint nem az a lényeges kérdés, hogy jövőre 0,5 vagy 1,5 százalékos növekedés várható-e, hanem az, hogy sikerül-e a rendszerváltás időszakához hasonló gazdasági és politikai összeomlást elkerülni"

A jó példa:
"Írország hozzánk képest homlokegyenest eltérően válaszolt a csődhelyzetre, mintaszerűen hajtotta végre az előírt reformprogramot, és a nyáron már enyhítették vele szemben a pénzügyi szigort."

Készüljetek, kemény telünk lesz.

Himpellér · http://5percszerelem.blog.hu/ 2011.11.11. 15:29:13

@Sunstealer: azért volt jó, mert nem jártak az emberek hobbiból az egészségügyi intézményekbe. Nem fogok Rád semmilyen jelzőt mondani, elmondtam a véleményem, Te is a tiéd. Én el tudom fogadni ha valakinek más a véleménye, de vitázni azért lehet róla.

Nikosi · http://ius-murmurandi.blog.hu 2011.11.11. 15:30:13

@Jurganov: A gazdaságot nem az állam fogja beindítani, nem is tudja. Ha egy gazdaság az állami megrendelések miatt, vagy az állami támogatások miatt pörög, az egy nagy humbug (lsd. Kis hazánk elmúlt 2X éve). Sem a FIDESZ , sem az MSZP, sem Luke Skywalker sem fogja beindítani a magyar gazdaságot, amíg hiányzik a keresleti oldal. Azt pedig ha az állam teremt saját megrendelésekkel, akkor csak mélyebbre zuhanunk (las. A mai helyzet).

Az egyetlen kitöréséi pont, a magas hozzáadott értékű "termelés", egy ilyen országnak aminek semmije nincsen, csak is a szellemi tőke. (lsd Írország). Nekünk Európa japánjává kéne válnunk, mert a mezőgazdaság meg az agyon hype-olt, de lófaszt sem érő turizmus (Mit lehet itt csinálni, pancsolni egy poshadt tóban, nézni a bőgatyás majmokat a Hortobágyon, lemenni Mari nénihez vidékre disznóólat bámulni.) nem fog kivinni a gödörből. Nem képzetlen embertömegekre, meg még 2 millió kőművesre van szükségünk. Kutatókra, fejlesztőkre mert nincs nyersanyagunk, nincs iparunk, földet meg nem túrhat az egész ország, meg gépesítés miatt nem is kell hozzá az ország. Igenis azon kéne dolgozzanak, hogy a jövő technológiáit és termékeit kidolgozó "ipar" jöjjön ide. Itt fejlesszünk, gyártsunk prototípust, és a sorozatot majd gyárthatja Kína. Ráadásul van elég híres "magyar " kutató a történelemben, ezek marketing értéke ebből a szempontból nem elhanyagolható. De nem mi a közmunkások világát, a Európa Kínáját akarjuk megcsinálni....

Umpi 2011.11.11. 15:48:40

@Sunstealer:
azért kicsit gondolkodhatnál!!! EMELÉS a társadalombiztosítási járulék +1%.A nagysikerú NŐK 40-éves kor után nyugdíjba vonulás +0.5% emelés,.Ezt gondolom nem viktor király gazdálkodja ki

s 2011.11.11. 15:48:49

Felhőtlenebbül tudnék röhögni mindezen, ha orbán nem magyar miniszterelnök volna, vagy én nem volnék magyar állampolgár. Ez a fajta megegyezés viszont nem csak elkeserít, hanem most már egyre gyakrabban kétségbe is ejt.

Umpi 2011.11.11. 15:51:26

Me g kell nézni az euró-svájcifarnk árfolyam benzinár kormányváltáskori állapotát és máris érthetővé válik a "kormányzás" sikeressége!!

auth.gabor · http://wiki.javaforum.hu/display/~auth.gabor 2011.11.11. 15:52:48

Még mindig aktuális és egyre inkább az lesz... annó a kínai miniszterelnöki látogatás margójára jegyeztem fel... :)

Egy éve már, hogy az új kormány hajója elkészült, vízre lett bocsátva, de nem halad egy csomót sem. Telik-múlik az idő, a kormány tagjai ötletelnek, mindenki a fejét vakargatva nézi a gépházat, itt-ott állítanak ezt-azt, de semmi változás: a hajó meg se mozdul. A hídon a kapitány úgy határoz, hogy segítséget kér a kínai kormánytól, talán ők meg tudják mondani, hogy mi a hiba. Meg is érkezik a kínai miniszterelnök, lemegy a gépházba, majd pár perc múlva vissza is tér:
– Fiúk, az a baj, hogy a gőzt a gépek helyett a hajókürtre kötöttétek!

(wiki.javaforum.hu/pages/viewpage.action?pageId=12156931)

Rodeo36 2011.11.11. 15:53:10

@Tóta W Árpád: "Az nagyon jó, csak sajnos sokáig tart, sokba kerül, és még utána is marad egy csomó, akinek nem megy."

az oktatás nagyon sokféle lehet és nem feltétlenül csak drága és "hatékonytalan" lásd Hegedűs Zsuzsa Főelvtársnő összes műveit és műveletlenségeit!!! ha egy gazdaság jól műxik akkor közös érdekké válik a folyamatos és általános továbbképzés...az a NEMMEGOLDÁS!!!! amit a Galaxis Esze és Gittegylete csinál, ha nincs varrónő de van fércelő akkor bevezetjük a fércelést féláron, kutya kötelessége a feltételek megteremtése, azért fizetjük őkelméket, arra, hogy az Audi ne csak olcsó összeszerelést adjon át hanem tanítson be a "Power Train" gyártására neadjisten ugyanannak tervezésére is azaz nem hátrafelé megyünk 2011-ből 1944-be -a kurva anyját aki oda akarja vinni az országot vagy netántán Ferenc Józsihoz az Első tudod a Császár!!! HANEM 2013- 2333-ba és ehhez kell a gombot beszerezni hogy rá lehessen varrni...azaz adó, vám rendszert -no nem azt amit ezek elkövettek!!!- érdekeltséget és és teljes társadalmi integrációt az érdek nagyobb úr mint a puska és a Hummeren lovagló aranyláncosból is lehet hasznos tagját formálni a társadalomnak és arra is vannak módszerek nem Hegedűs Zsuzsáé de vannak

agnoszkálni és tolatni meg a gyors'naszáddal letépni a lehorgonyzott mozdonyt nem egy hasznos tevékenység nem véletlen, hogy kezdő diákok kiröhögték Londonban a Galaxis Eszét

jenőke 2011.11.11. 15:58:43

''''Igen, tényleg megcsinálták a 2012-es költségvetést. 1400 milliárdos megszorítás, különadók egész sora, ugyanolyan kövér és pazarló állam, mint az előző kormányok alatt.''''
Most akkor ez mi?
kövér lacikát ismerem, de ki ez a pazar ló?

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.11. 16:01:07

Mi ez a balliberális szenny itt? Bezzeg, ha az elmúttnyóccévben a példaképeitek dolgoztak volna, ahelyett hogy nemzetvesztő módon loptak, akkor erre most nem lenne szükség.

blah 2011.11.11. 16:03:31

kétszer is megnéztem, hogy véletlenül nem-e a hírcsárdát olvasom

igényes 2011.11.11. 16:03:51

Kerényi új festményt rendelt, nem tudni Elba szigetére vagy Tonga szigetére viszik-e elkészülte után.

Kommentek: 13
[1][2]...[következő]

[DNS2011] [2011.nov.11. 15:59]

Én elképzelnék egy festményt!

Címe: Orbán és a jövő

Orbán egyedül térdel egy szál gatyában és trikóban egy Magyarország térképen (focipályán) és zokog a röhögéstől. A lelátókon sehol senki, csak Matolcsy, Kövér, Deutsch, Rogán, Szájer, Lázár, Kerényi, Szíjjártó stb. Tapsolnak, mint az állatok. Melletük bedobozolva Puskás hagyaték, Albert hagyaték stb.

A szponzori feliratok körbe futnak:

Andorra
Anguilla
Aruba
Bahamák
Barbados
Belize
Brit Virgin-szigetek (BVI)
Ciprus
Delaware USA
Egyesült Arab Emírségek
Egyesült Királyság
Gibraltár
Guernsey
Holland Antillák
Hollandia
Hongkong
Jersey
Kajmán-szigetek
Labuan
Liechtenstein
Magyarország
Málta
Man-sziget
Nevis
Oroszország
Panama
Seychelle-szigetek
Svájc
St. Kitts
St. Vincent
Szingapúr
Vanuatu

Az eredményjelzőn pedig:

Orbán vs Nép

25 000 000 000 000 000 : 0

Egy helkopter tongai felségjellel köröz Orbán felett, leszállásra készülve.

igényes 2011.11.11. 16:05:28

@igényes:
Kerényi új festményt rendelt, nem tudni Elba szigetére vagy Tonga szigetére viszik-e elkészülte után.

Címe: Orbán és a jövő

Orbán egyedül térdel egy szál gatyában és trikóban egy Magyarország térképen (focipályán) és zokog a röhögéstől. A lelátókon sehol senki, csak Matolcsy, Kövér, Deutsch, Rogán, Szájer, Lázár, stb. Tapsolnak, mint az állatok. Melletük bedobozolva Puskás hagyaték, Albert hagyaték stb.

A szponzori feliratok körbe futnak:

Andorra
Anguilla
Aruba
Bahamák
Barbados
Belize
Brit Virgin-szigetek (BVI)
Ciprus
Delaware USA
Egyesült Arab Emírségek
Egyesült Királyság
Gibraltár
Guernsey
Holland Antillák
Hollandia
Hongkong
Jersey
Kajmán-szigetek
Labuan
Liechtenstein
Magyarország
Málta
Man-sziget
Nevis
Oroszország
Panama
Seychelle-szigetek
Svájc
St. Kitts
St. Vincent
Szingapúr
Vanuatu

Az eredményjelzőn pedig:

Orbán vs Nép

25 000 000 000 000 000 : 0

Egy helkopter tongai felségjellel köröz Orbán felett, leszállásra készülve.

blah 2011.11.11. 16:06:58

@Combi a ballibes Ferkófan: ez azért elég komoly korkép, hogy minden fideszes balliberális ellenséget lát azokban akik kritizálni merik eme tökéletes kormányt...

NA YA! 2011.11.11. 16:13:00

@blah: NYAFOGJATOK CSAK BALLIBEK!

blah 2011.11.11. 16:16:28

@NA YA!: látom szövegértésben sem jó néhány droid

NA YA! 2011.11.11. 16:21:20

@blah: igazából nagyon eltüntek a kedvenc fityisztrolljaim, unatkoztam, és gondoltam pótolom őket egy kicsit! Egyébként béke!

Mr Neanderthal 2011.11.11. 16:24:50

az intézmény neve helyesen London School of Economics, azaz LSE, és persze londoni, lehet ezen vitatkozni, az előadás pedig nyilvános (és ingyenes) és semmi köze az akadmiai munkához, nehogy valaki is azt higgye, hogy akkora észk a Viktor. Tavaly voltam ott egy Martonyi féle előadáson, a faszi angolsága csak akkor követhető, ha magyarul is tudsz...:)

2011.11.11. 16:26:00

@Kompli: Azért az iparcikkek és pénzügyi szolgáltatások terén csakugyan tapasztalható defláció. Más kérdés, hogy a pronyó fogyasztói kosarában a tej, kenyér, meg a távhő a meghatározó.

@igényes: Erre már az előző ciklusában sem sajnálta a pénzt a dög. Bár ennyiért akár meg is festethetné magát 8 példányban...

@Gera: Orbánék növekedni fognak, mi többiek meg tovább csökkenünk. Remélem, a Mikulás hoz nekem egy bőrlyukasztót, mert az én nadrágszíjamon igencsak fogytán vannak már a lyukak...

Sunstealer 2011.11.11. 16:30:42

@Umpi: Szóval a válaszom második felét nem sikerült elolvasni. De érettségid az bezzeg van, mi? Na ez ám a magyar oktatás kórképe...

jágör68 2011.11.11. 16:37:10

Az utolsó munkavállaló kaccsojja le a villanyt, amikor Hegyeshalomnál átlépi az országhatárt.
Aztán majd jól ellesznek egymással a madzsarisztáni milliárdos- bűnözők a bodzás- bűnözőkkel meg a nyuggerekkel.
Kb ezt kéne elkerülni, de Orbán még gyorsíccsa is.
Meg lesz az az egymillió munkahely, csak Hegyeshalomtól nyugatra.

molaris 2011.11.11. 16:40:52

@igényes:
Tisztelettel kérem, hogy Vanuatu kerüljön ki a támogatói sorból. A Gal6- ban a szövetségem - ACES- harcol Vanuatu zászlaja alatt, és mint kincstárnok kijelenthetem: erre nem fussa!!XDXD

Más: az egészségügy mint olyan, már nincs, összeomlott, csak a bevallás maradt még el.

És végül: a fejlődésünk első igazi megnyilvánulása:
www.hir24.hu/baleset-bunugy/2011/11/11/tucatnyi-tuntetot-vittek-el-a-rendorok-kocsis-mate-irodajatol/
Jövőre meg ingatlanadó???
Utána ki és hová fogja hurcolni a népeket az önkormányzatokból? Mert jól látszik, hogy ez lesz odadobva mentőkötélnek: sarcoljatok.

Kotkodus 2011.11.11. 16:45:38

@Lencsés lstván: tisztelt lencsés úr! ön tényleg minden blogon ezt mantrázza vagy ez valami vicc-féle lenne?
mindenestere további jó szurkolást és kellemes hétvégét kívánok önnek!
ön egy igazi színfoltja a magyar blogoszférának! :)

kotkodus (önnek csak kot)

NA YA! 2011.11.11. 16:46:17

@jágör68: "Aztán majd jól ellesznek egymással a madzsarisztáni milliárdos- bűnözők a bodzás- bűnözőkkel meg a nyuggerekkel."

A "nyuggerek" java részének csak az a "bűne", hogy megélte a nyugdíjkorhatárt! Kéretik nem basztatni őket! A többivel egyetértek!

Jurganov 2011.11.11. 17:04:54

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]: drága barátom, messze nem azt mondtam, hogy "ezek" jobbak, csak annyit, hogy a -6% nál felénk jobb a +1. ennyiben voltam bátor beleszólni a mondandódba.
@Borenbukk: -azt hiszem nincs miről beszélnünk, nem állsz azon a szinten. sajnálom.
@Kompli: egyszerű. neked 700 forint egy fogkrém, nekik ingyen van. vagyis mindketten 350-ért vettétek. ez a tavalyi árhoz viszonyítva kb 3.8% emelkedés.

igényes 2011.11.11. 17:05:13

@molaris: Jó akkor kiveszem a támogatók közül, nem tudtam, hogy a csapat lenullázta őket is.

Sunstealer 2011.11.11. 17:07:10

@NA YA!: Azért a "nyuggerek" készségesen elfelejtik, hogy ők messze nem tartották olyan jól a saját nyugdíjasaikat, mint mi őket. De ha elveszik a 13. havi nyugdíjat, vagy ha nem nő inflációt meghaladó mértékben a nyugdíj, akkor sír a szájuk. A "nyuggerek" tömbként szavaznak tetszőleges pártra, ha az olcsóbb csirkefarhátat ígér, és a "nyuggerek", akik a leghangosabban követelik a jóféle kádári világot vissza. Rengeteg a tisztességes, rendes nyugdíjas, és mélységesen tisztelem mindazokat, akik koruk ellenére is józanul és felvilágosultan gondolkodnak. De ne tegyünk úgy, mintha mind ilyenek lennének.

igényes 2011.11.11. 17:10:26

Várom már a híreket mi volt a Cameronnal a büfében? Vajon leülhetett-e Orbán, vagy végig állt?

NA YA! 2011.11.11. 17:13:37

@Sunstealer: van ilyen is+olyan is! Még az a jó, hogy az aktív korú lakosság felelősen gondolkodik és szavaz a választásokon, és csak a nyuggerek ilyen részrehajlók!;)

NA YA! 2011.11.11. 17:17:23

@Combi a ballibes Ferkófan: inkább a ZORBÁN A GÖRÖG lenne az avatárod!;)

Mr. Waszabi 2011.11.11. 17:26:04

"Piaci finanszírozást részesíti előnyben"? Oszt' még is kitől reméli ez az agyalágyult? Azoktól a pénzügyi szervezetektől, bankoktól, akiket következetesen lehülyézett, majd megsarcolt?
Ez nem hallott még a befektetői bizalomról? Kár, mert akkor tudná mi fán terem. Például nem vetnek oda, ahol a földesúr egyszer már lekaszálta a vetésüket a saját zsebére, önkényesen.

Kotkodus 2011.11.11. 17:27:23

@Vidéki: viktorka nem áll óriások vállán, legfeljebb magasított cipőben áll :)))

nem kívánok (újra) vitába bocsátkozni veled, csak jelzem, hogy azok a fránya gazdasági mérőszámok nem abba az irányba mutatnak amelyikbe te szeretnéd, hogy mutassanak; a pohár már kiürült és 2012-ben nincs mit beletölteni (amint ezt 2-3 hónapja előrejeleztem neked).

megítélésem szerint vannak/voltak ötletes és hasznos elemek is a kormány gazdaságpolitikájában, de mindent összevetve ez egy elbukott gazdaságpolitika. lehet itt az okokat firtatni, de a lényegen azok nem sokat változtatnak és ezt - a maga módján - már viktorka is elismerte. londonban már arra kérte a nk bankokat, hogy ne forduljanak el magyarországtól. nyílván csányi ráébresztette, hogy lehet itt a "karvalytőkét" utálni/büntetni/üldözni, csak akkor az a tőke nem jön az országba.

mára kiderült mennyit is érnek a fidesz cinikus képmutató szlogenjei az ingyenes felsőoktatásról (erről népszavaztattak is minket... mennyibe is került ez?), az iskolabezárásokról, amelyek a "nemzet halálát" eredményezik, az üzemanyagárak jövedéki adójának csökkentéséről és még sokáig sorolhatnám a képmutató ellenzéki kirohanásokat... a király meztelen és fázik. ráadásul a csalódott tömeg tojásdobálásra készül (ki is vezette be a "szabad véleménynyilvánítás" ezen formáját?).

az emberek fázni és éhezni fogank 2012-ben és - bár a közmédia (ma is) csak sikerekről beszél - a fázó, éhező embereket már nem fogják csillapítani viktorka büszkeségre búzdító szavai...

sajnos én nem állok óriások vállán és mivel csúcson
- az eur árfolyam
- az üzemanyagárak
- a bruttó államadósságunk
- az ország cds felára
- stb...
én sajnos nem látok ki ezek mögül... majd kölcsönkérem viktorka magasított cipőjét, hátha abból jobbak a kilátások...:)

azért kellemes hétvégét kívánok!

Jurganov 2011.11.11. 17:35:15

@Tzimisce: sajnos három igazi érvet hoztam fel a témában, csak az egyiket alapból kizártad mint lényegtelent. vagyis azt, hogy "hogy a francba jutottunk ide?" én megértem, hogy nem számít az, hogy az állam eladta az összes bevételi forrását és emiatt azt lehet mondani mindenre, hogy nincs pénz, de azért -ha tovább nem is- legalább egy pillanatra gondolkodjunk már el rajta.
szegények: elbeszélünk egymás mellett. én arról beszélek akiknek megterhelő a havi párezer forintos vizitdíj is, mert mondjuk a teljes bevételének a10-20%-a. a túlzott orvoslátogatásnak mi köze ahhoz, hogy újra levesznek pénzzel? a nagy tömegű trécselő öregasszonyok hada eléggé érdekes kérdés, nagy részük azért van ott mert öregek és betegek-ám ha mégis ez a hobbijuk, ez mennyiben számít amikor nekem kell fizetnem? vagyis nekem miért? vagy ha már itt tartunk, nekik miért? elárulom, voltak öregasszonyok itt is akik sűrűn jártak orvoshoz mert itt fáj, ott fáj. a doki behívta, mért egy vérnyomást és hazaküldte, hogy "nincs baj marinéni, azért fáj mert időváltozás van". 2 perc volt, ha volt 10 akkor is letudta 20 perc alatt. és? nem halt bele+ amennyiben mégis elfogadjuk, hogy beszélni jártak oda, gondolod ezután nem fognak? "menjen csak aranyoskám, mi ráérünk". és már be is bukott, hogy emiatt kell a vizitdíj. a nyugat-európai statisztikák meg igazából nem számítanak mivel ott nem 200-300 euróból kellett fizetni alkalmanként 1-1.5 eurót + szakrendelés esetén 3 (kell beutaló). a múltkor begyulladt a szemem, ha lett volna vizitdíj nem úszom meg 5k alatt + gyógyszer.
kettő: hajlandó vagyok fizetni akár 10%-ot is, feltéve, hogy van értelme. finoman jelezném, hogy nem különösebben érdekel, hogy a járulék fedezi-e az OEP működését, állambácsinak is oda kell(ene) tennie magát. de nem teszi. és itt vissza is kanyarodtunk oda, hogy a korrupt politikusok megszüntették az állam bevételeit-ezáltal rendesen valagba rúgva az embereket.

hazug fidesznyik (törölt) 2011.11.11. 17:43:32

@Sunstealer: "Szóval azért volt jó a vizitdíj, mert a büdös cigány nem fizette ki, és inkább csendben otthon maradt, ahol talán még meg is döglött."

Szerintem ez volt a nap legjobb beköpése.
:)

hazug fidesznyik (törölt) 2011.11.11. 17:49:01

@Nikosi: "Sem a FIDESZ , sem az MSZP, sem Luke Skywalker sem fogja beindítani a magyar gazdaságot"

Azok után, hogy Kádár idejében mindenki hazalopta a gyárat, ez várható volt.

Lencsés lstván 2011.11.11. 17:50:18

@Sunstealer: "Szóval azért volt jó a vizitdíj, mert a büdös cigány nem fizette ki, és inkább csendben otthon maradt, ahol talán még meg is döglött."
- Nem ezért. Azért mert a kórházak nem tudtak csalni a finanszírozással.
Különben én nem vagyok anonim veletek ellentétben, úgy hogy a véleményetek érdektelen.

Sunstealer 2011.11.11. 17:52:01

@hazug fidesznyik: A teljesség kedvéért azt is idézhetted volna, hogy nem értek ezzel egyet... de örülök, hogy szórakoztattalak :P

JohnHenry 2011.11.11. 17:52:44

@Nikosi: tökéletes korkép vagy kórkép.

Jurganov 2011.11.11. 17:53:40

@Nikosi: igazad van és mégsem. a gazdaságot az állam fogja beindítani azzal, hogy nem öli meg adókkal-járulékokkal vagy egyszerűen nem az importot támogatja meg pénzzel hanem a magyar jóskapistát aki ide adózik ( tejtermékek, stb). és ahhoz pénz kell, legalább annyi, hogy valamennyire menjen a szekér míg beindul a szekér és lesz belőle bevétel. a többiben egyetértünk nagyjából.
@allegretto23: nem az a lényeg, hogy kinek van otthon :) az a lényeg, hogy ki termelheti ki és adhatja el. elég egyszerű a dolog-amikor vizet használsz fizetsz. mint most, csak többet. ha szerencsés vagy. ha nem, akkor(mint most az ásványvizek egy része) pl nem kapható magyarországon, csak mondjuk angliában. ugyanaz a helyzet mint a földdel. ott van melletted, de ami terem rajta abból nem ehetsz.
@spinat: miből szűrted le?

Húsleves 2011.11.11. 17:54:12

Zéró te általában jó dolgokat szoktál írni (most is), de azért arra tényleg kíváncsi lennék, hogy szerinted miket kellene mondani Orbánnak (meg a szócsöveinek)? Azt ugyanis már tudjuk, hogy ha a "piac" az igazat hallja, akkor "érzékenyen reagál", és akkor meg az a baj.

Lencsés lstván 2011.11.11. 17:54:34

@Jurganov: "hogy a -6% nál felénk jobb a +1" - Kedves barátom! Az a minusz 6 akkor volt, amikor az egész világgazdaság esett kb ennyit, amikor még máshol nem derült ki a turpisság és támadás volt a forint ellen. Most meg Európához képest is a béka segge alatt vagyunk. Amikor 6 százalék minusz volt, akkor Izland becsődölt, becsukott a fél amerikai bankrendszer, stb.

Jurganov 2011.11.11. 17:54:36

@Jurganov: * menjen a szekér míg beindul a termelés.

mendson 2011.11.11. 17:54:40

@Enrico72: Épp a tegnapi szembekötösdin mondta az eu illetékese a sajtájon a kérdező magyarújságírónak (aki azt kérdezte,megszüntetik-e a tulzott deficiteljárást ellenünk), hogy a ugye a kérdés ironikus és szó sem lehet róla,mert a hiány 2010-2011-ben csak és kizárólag a nyugdijpánztári vagyon becsatolása miatt történt és nem strukturális reformok eredménye.Ennélkül a hiány 6-6,5% lenne.Az államadósság meg ennek ellenére nőt.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.11.11. 17:54:53

@Sunstealer: szerintem meg inkább a nyugdíjasokkal kapcsolatban az az érdekes, hogy szeretnének nem éhen halni. Te hogy érzed? ez teljesen független attól hogy milyen pártpreferenciáik vannak, vagy hogy visszasírják-e a múltat. Egyszerűen azt szeretnék, ha legalább a létminimumon elvegetálhatnának, anélkül hogy a gyermekeiktől kelljen kérniük pénzt. Anélkül hogy guberálniuk kellene. Az a mondatod hogy: "A "nyuggerek" tömbként szavaznak tetszőleges pártra, ha az olcsóbb csirkefarhátat ígér..." elgondolkodtat, hogy vajon a saját mondataid mögé nézel-e.Vajon megérted-e hogy ezen emberek többségének olyan módon kell fillérreskedniük egy átdolgozott élet után, hogy azt sokan el sem tudjuk képzelni. Kicsit úgy érzem ,hogy olyan távolságban beszélsz erről az országról, mintha nem látnád hogy létezik egy olyan verziója is, ahol az emberek nem csak skatulyák, és szavazóbázis, hanem hús-vér érző és elő lények, akiknek döntéseit valóban befolyásolja ha úgy érzik hogy a gyógyszereik egy részét nem tudják kiváltani. Sőt azt is érzik hogy az előző rendszerben ez nem volt. Ez nem azt jelenti hogy az előző rendszer az jó volt. De azt igen,hogy ott ezt nem tapasztalták. ezért nem fognak hazudni - akkor biztonságosabban éltek. Hangsúlyozom, nem éltetem, és jómagam nagyon örülök hogy jelenleg demokráciában élünk az azonban tény, hogy jelenleg kisnyugdíjasnak lenni borzalmas tortúra hazánkban. Nagyon érdekes hogy te nem azokat ítéled el, akik politikai tőkét kovácsolnak a helyzetükből, és szavazatikra pályázva összevissza beszélnek, hanem magukat a nyugdíjasokat minősíted, sőt lenyuggerezed őket. Személyeskedés nélkül azt gondolom, hogy nagyon nem értek veled egyet!
Fentebb írtad - hogy :"...megjegyezném, hogy a magyar gazdaságra igenis nagy hatással van a német..." Aztán egy kis személyeskedés következett. a kérdésem hozzád: elolvastad a posztot rendesen? A poszt nem azt állítja hogy ez nem így van. Csak egyszerűen felhívja a figyelmet arra, hogy a legalantasabb politikai demagógia azt állítani, hogy a jelenlegi kormány teljesítményével szemben a nagyhatalmak növekedési potenciálja miatt nem lesz tartható a költségvetési tervünk. Akkor vajon mi a helyzet a környező országokkal? Most komolyan. Rájuk sepcifikus módon nem hat ez a tényező? Ugyan már. Az ilyen politikai "rábeszélőgép" jellegű üzeneteket már nem nagyon kellene benyalni. Egy igazság először: a nagyhatalmak gazdasági fejlődése hatással van ránk. Ez tény, én sem kérdőjelezem meg. De ha ezt összeköti azzal ,hogy a saját tervünk emiatt nem teljesül, akkor elképesztő módon becsapom magam. Nem javaslom ezt neked sem, ha már te beszélsz másokról így: "Szóval nem kéne olyan magas lóról osztani a hülyeséget. "

Ironfist 2011.11.11. 17:55:00

@Lencsés lstván:
" Névvel kellene bátran vállalni a véleményedet, ahogy én! Éljen Orbán Viktor!
ÉN NEM VAGYOK ANONIM!"

Jó hülye vagy.
Egy, az internet nem arra van, hogy mindenki névvel, és címmel vállalja fel magát, az csak egy része, méghozzá a fészbuk, és társai.
Kettő. Éljen Orbán Viktor? Te is azok közé tartozol, akik, ha kérné, még a seggét is tisztára nyalnák szarás után? Miért éljen Orbán Viktor? Ezt magyarázd már el!
Három. Nem vagy anonim, oké, de ezzel együtt meg vállald akkor azt is, hogy majd jön egy ilyen hoplita féle bohóc, aki esetemben tök fölöslegesen fenyegetett veréssel, de téged meg adott esetben meg is találhat. Mivel az ilyen emberek tök fanatikusak, előfordulhat, hogy az országot is képes lesz átutazni, csak hogy személyesen győzhessen meg a maga igazáról. Bár ez inkább arra a mentalitásra jellemző, amit te is képviselsz, úgyhogy lehet, ettől mégse kell majd tartanod.

@jenőke:
"kövér lacikát ismerem, de ki ez a pazar ló?"
Pazar ló? Hát a Selmeczi Gabika.

@NA YA!:
"igazából nagyon eltüntek a kedvenc fityisztrolljaim,"
Na ja. Enrico, meg Vidéki is csak egyet-egyet mert ide írni, lehet ők is érezték, hogy ez csúnyán védhetetlen. Mint már annyi minden, amióta Orbánia narancskirályság vagyunk.

@Kotkodus:
Nyugi, Vidéki csak szopni jár ide :D

Jurganov 2011.11.11. 17:56:42

@Lencsés lstván: "Nektek megfelelő Orbán teljesítménye, ha 1 százalékkal jobb, mint Gyurcsányé?"-ehhez szóltam hozzá, hiba volt belátom. az egy százalékkal jobb az nem jobb. értem én.

Lencsés lstván 2011.11.11. 17:57:03

@Húsleves: "Azt ugyanis már tudjuk, hogy ha a "piac" az igazat hallja, akkor "érzékenyen reagál"
- Na már kapisgálod! Mind az igazra, mind a nyilvánvaló hülyeségre érzékenyen reagál. EUR 309, most hogy sokat javul ma. Látom azért bármennyire narancsdroid vagy, azért még néha neked is fény gyúl az agyadban. Nem vetted be az összes haloperidolt a narancsdroid továbbképzésen?

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.11.11. 17:58:04

@Kompli: nem titok:
- magánrendelés: 5000/alkalom
- szülés: 50000
Ki lehet számolni. Nekem ne panaszkodjanak az orvosok!

@Jurganov: akárhogy forgatom mindig ott lyukadok ki, hogy a korrupció, a mértéktelen lopás, és az uram-bátyám rendszer teszi tönkre az országot.

@Rodeo36: fején találtad. Gengszterváltás után az állam első dolga volt kiadni a magyar munkaerőt összeszerelő üzemekbe rabszolgának. Megengedte, hogy kintről behozott alapanyagokból dolgozzanak ezek a cégek, megengedte - csak úgy fű alatt -, hogy a munka törvénykönyvét a külföldi cégek vécépapírnak használják. Kurva sok előnye van ennek:
- nem kell költeni oktatásra (betanított rabszolgának nem kell tudni olvasni)
- nem kell költeni egészségügyre (aki kidől, dögöljön meg, van helyette hat[ezer] másik)
- nem kell támogatni a magyar kkv szektort (helyette a multikat lehet nyomni pénzzel, azok vissza is osztanak kicsit)
- a munkanélküliség 10%-on tartása befogja a munkájukat féltők pofáját...
...és sorolhatnám. A "magyar" állam ezáltal - teljesen pártfüggetlenül - idegen érdekek szolgája lett. Én az ilyet úgy hívom: hazaáruló.

Lencsés lstván 2011.11.11. 17:58:47

@Jurganov: Nem érdekel mihez szóltál hozzá, a -6 +1 összevetésedre reagáltam. Nem tudsz olvasni! És anonim vagy!
@Ironfist: Anonim vagy. Sértésed lepereg.

Jurganov 2011.11.11. 17:59:54

@Legelő Őse: gratulálok, szép volt, teljesen egyetértek. de nem fog számítani. a nyugger az nyugger marad-egyszerűen azért mert lehet őket szidni. ez van.

Lencsés lstván 2011.11.11. 18:00:34

@Ironfist: "akkor azt is, hogy majd jön egy ilyen hoplita féle bohóc, aki esetemben tök fölöslegesen fenyegetett veréssel, de téged meg adott esetben meg is találhat." - Százhúsz kiló vagyok és egy évtizedet boxoltam. Jöhet. De a nagypofájú hoplita is anonim.

Lencsés lstván 2011.11.11. 18:02:01

@Kotkodus: Anonim vagy. Sértésed lepereg. Irni sem tudsz.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.11.11. 18:03:04

@Jurganov: félve kérdem meg, hogy miért lett volna 5k a vizitdíj egy szemgyulladásra? Csak napi egyszer kellett fizetni, és ha ugyanazzal mentél további vizsgálatra, akkor nem kellett megfizetni, Szóval pontosan 300HUF-ba került volna. Maximum 600 HUF-ba.

Sunstealer 2011.11.11. 18:03:57

@Lencsés lstván: Kedves István ugyanolyan anonim vagy mint én is, semmi nem garantálja, hogy ez a te igazi neved. Szóval kár a felhajtásért. :)

hackbard.celine 2011.11.11. 18:04:38

@Sunstealer: mondok 3 dolgot, ami a vizitdíj mellett szólt:
1.) A szolgáltatás igénybevételi helyén keletkezett bevétel: összességében közel 20 Mrd Ft. Ez most hiányzik a rendszerből.
2.) Kiderült, hogy a korábbi bemondásos orvos-beteg találkozások számához képest legalább harmadával kevesebb történik a valóságban, a finanszírozást ehhez és nem az adott dokihoz leadott tb kártyák alapján lehetett volna igazságosabban folyósítani
3.) Mások is leírták: az életvitelszerű váróban tartózkodás jelentősen csökkent azok részéről, akik épp csak egy kis törődésre és dumcsira ugrottak be a körzetihez
De csak hogy ne legyen kétséged a korábbi eü-kormányzati intézkedések helyességéről: ugyanazt hajtják végre és viszik tovább, amit Gyurcsány alatt elkezdtek: az irányított betegellátást. Pl. 50 km-es utazáshoz kötik a szabad orvosválasztást, folytatják a súlyponti kórházak rendszerének kialakítását (ahol nincs 24 órában röntgen, ott nem lehet a jövőben traumatológia, azaz egy szögbeveréskor keletkezett ujjtöréssel már nem mehetsz gipszelésre a szomszéd sztk-ba) és így tovább. Emlékszünk még, amikor a kecskeméti fideszfőorvos népirtással vádolta az eü-kormányzatot, mert egy beteg meghalt a mentőben?

Lencsés lstván 2011.11.11. 18:04:47

@Combi a ballibes Ferkófan: "Bezzeg, ha az elmúttnyóccévben a példaképeitek dolgoztak volna, ahelyett hogy nemzetvesztő módon loptak, akkor erre most nem lenne szükség."
- Igy van! Azért van ez mert ORBÁN VIKTOR miniszterelnök úr csökkenti az államadósságot és ezért kell összehúznunk magunkat. Ezért a mondatodért megbocsájtom neked hogy anonim vagy.

Húsleves 2011.11.11. 18:05:03

@Lencsés lstván:
Nem értem mit akarsz elérni, ez egy virtuális tér, itt nincs tétje a sértegetésnek. Ha már kurva erősnek érzed magad, menj le az utcára, köss bele az első utcagyerekbe, aztán telefonálj anyádnak, hogy mossa fel a maradványaidat.

igényes 2011.11.11. 18:05:19

@Lencsés lstván:

Nem vagy anonim? Hát itt mindenki olyan mint te!

Te vagy Lencsés István, én vagyok igényes, Orbán Barátod, meg a Schmitt és Szijjártó is itt van névvel!
Hazug nyelv, Hosszú Toll, Pinocchio.

Na, látod Lencsés István. Mondjam a másik neved?

Lencsés lstván 2011.11.11. 18:05:28

@Sunstealer: De te biztosan anonim vagy, sértésed lepereg. Irni pedig tanulj meg!

Borenbukk 2011.11.11. 18:05:57

@Jurganov: Uhuhu! Most vagyok csak letorve igazan! Nem allok azon a szinten...
Miert van, hogy az osszes fogalmatlan marha, aki a tudashianyat osszeeskuves elmeletekkel foltozza ki, mindig buszke is az ostobasagara?

Lencsés lstván 2011.11.11. 18:05:59

@Húsleves: Anonim erőleves, sértésed lepereg.

Lencsés lstván 2011.11.11. 18:07:05

@igényes: Mondjad a másik nevem, te igényesen anonim!

Jurganov 2011.11.11. 18:07:44

@hazug fidesznyik: amennyiben igazad van sikerült létrehoznunk egy világcsodát, hazaloptak mindent és mégis működött...érdekes.

igényes 2011.11.11. 18:10:30

@Húsleves:

Helyedben megkérdezném tőle, tudja e az anonim szó jelentését?
Később rá kell vezetni mi az írói név, stb.
Lencsést egy olyan embernek tartom, aki képes gyűjteni Isaurának. Vagy egy krimi alatt felhívja a Rákosi Filipet, hogy vigyázzanak mert gyilkosság történik, rosszabb esetben a rendőrséget hívja, vagy a tűzoltókat. Értem én a téves riasztásokat.

Jurganov 2011.11.11. 18:10:32

@Borenbukk: pff, miért van az, hogy az összes gyengeelméjű olyanokat szajkóz amiről a 3 osztályt végzett kolompár herkules is tudja, hogy hülyeség. de ez ne zavarjon össze, hajtogasd amit a tv-ben hallasz és nyugodj meg :)

Borenbukk 2011.11.11. 18:11:02

@Jurganov: Mukodott am az a hulye fejed, az mukodott. Kb. annyira a mukodott, mint amennyire a repulobol kidobott pingvin repul.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2011.11.11. 18:11:18

"Szerző: zero
- 2011.11.11. 11:01 "

10 másodpercen múlott a tökéletes időzítés!

Borenbukk 2011.11.11. 18:13:39

@Jurganov: Persze, persze! A kozgazrol annyi sejtesed van, hogy jol zaro palackban kell tarolni, de mindjart en leszek az egyszeru baratokkozt fan. :)

Lencsés lstván 2011.11.11. 18:15:48

@igényes: Lebuktam. Fel kellett volna tennem a netes lézerblokkolót. Tényleg ennyire hülyének nézek ki hogy Lázárnak gondolsz?

Jurganov 2011.11.11. 18:18:50

@Legelő Őse: majd' két hétig jártam napi szinten ellenőrzésre mire látni kezdtem. voltam laborban+ fülészeten. ez kb annyi.

Kotkodus 2011.11.11. 18:25:45

@Lencsés lstván: tisztelt lencsés úr! leborulok erkölcsi fölénye előtt! tisztelettel: az ön kot barátja

Kakimaki0123456789 2011.11.11. 18:30:23

@hackbard.celine: Az egyik dolog amit sohasem fogok Orbannak megbocsajtani pont az egeszsegugyi reform elgancsolasa volt. Ha akkor nem akart volna mindenaron politikai toket kovacsolni egy kis kadarista demagogiabol, most nem menne el annyi orvos kulfoldre, kirostalodtak volna a szakmailag alkalmatlan orvosok/intezmenyek, nem pazarolna az allami penzt, nem kellene maganorvoshoz elmennem ha azt akarom hogy emberszamba vegyenek...
Most megprobaljak csendben megcsinalni ugyanazt amit Gyurcsany, hatha nem vesszuk eszre? Kozben veszitettunk - hany evet is? Most hol tartanank egeszsegugyben, allamadossagban ha csak akkor, csak egyszer az eletben Orban nem a sajat rovidtavu politikai hasznat nezte volna?

Ironfist 2011.11.11. 18:30:29

@Lencsés lstván:
"Anonim vagy. Sértésed lepereg."

Szánalmas vagy. Ha nem bírod az anonimitást, akkor ne netezz. Már csak azért is, mert egy darab sértés nem ment felém tőled, te "nagyon okos".

Jurganov 2011.11.11. 18:31:33

@Lencsés lstván: szép volt :) bár sokan ugrottak rá

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.11.11. 18:34:44

@Jurganov: nem vonom kétségbe hogy ez rossz volt neked, én azt mondom, hogy az akkori szabályok miatt nem kellett megfizetned a vizitdíjat minden alkalommal. Persze ha mindig elmentél egy új orvoshoz beutaló nélkül, akkor igen, de más esetben nem. Sajnos én magam is voltam beteg abban az időben, és pontosan emlékszem hogy mindössze kétszer kellett vizitdíjat fizetnem, pedig 4 intézménybe küldtek vizsgálatra és kezelésre. Egyszer kellett legelőször fizetnem, egyszer meg amikor visszamentem később kontrollra. Az összes többi esetben amikor időpontokra mentem beutalóval és ezt bemutattam az adminisztrációs pultnál, akkor is regisztráltak, de nem kellett fizetnem,. A rendszer egyértelmű előnye volt, hogy senki nem játszott. Érdekes adat, hogy a regisztrációhoz kötött időben, jelentősen csökkent a vizsgálatok száma. Nem véletlenül. Ráadásul az orvosok sem tudták olyan egyszerűen a kórház infrastruktúráját használva a magánbetegeiket kezelni. Ehelyett eljött a hosszú
várólisták ideje. Én nem tudom ez miért jobb. De tényleg! Nem értettem egyet az egészégügy átalakításának módszerével, és kommunikációjával sem, de véleményem szerint a vizitdíj egy kifejezetten jó és működő ötlet volt!

igényes 2011.11.11. 18:37:50

@Lencsés lstván:

Én azt hittem, hogy Lázár vagy.

Most mit szólsz a Viki megnézte a Nagykövetségen a meccset, beittak! Holnapra hazajön? Gondolom az Angol Spanyolt nem hagyja ki, ha már a Lord Mjor adott neki jegyet.

Negatívra rontotta a magyar kilátást a Fitch
Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Magyarország államadósi besorolásainak kilátását az eddigi stabilról pénteken a Fitch Ratings, megerősítve egyben a befektetési ajánlású szuverén magyar adósosztályzatokat.
MTI| 2011. november 11. |nincs komment
Cikk értékelésBe kell jelentkezni az értékeléshez!
KommentekBe kell jelentkezni a hozzászóláshoz!

munkásökör | 2011. november 11. | 18:32:18
Jethro: igazad van.Az a legkönnyebb,hogy megjelenik valami negatív hír rólunk, arra ráugranak sokan aztán elkezdenek anyázni.

jethro | 2011. november 11. | 18:30:37
milyen hitelt??? És még ha így is van: Te honnan vagy olyan jól értesült, hogy pontosan össze tudod hasonlítani a felvenni kívántat az IMF-es feltéltelekkel?

wizes3 | 2011. november 11. | 18:29:03
jethro | 2011. november 11. | 18:26:16

Most felvesznek heti 70 mrd ft hitelt, csak jóval magasabb kamatyra mint ha IMF-től kapnánk.

Kinek jó ez?
A pénznek nincs szaga, de a fidesz és Országos Vezetője büdös!

casio | 2011. november 11. | 18:26:46
Jager László | 2011. november 11. | 18:16:24

Ugye nem arra akartál ezzel célozni, hogy a soha nem hazudó, kedves vezetőnk esetleg mégis megtévedt?!

jethro | 2011. november 11. | 18:26:16
Figyeljetek, egy hajóban evezünk, ne szidjátok Orbánt, jót akarnak!
Mit csináljunk, mit csináljanak szerintetek? Vegyünk fel hitel az IMF-től? De ha nem kell semmire, sőt, épp elég adósságunk van így is?
Emeljenek adót? Nem fizetünk még eleget?
Vagy mit kéne tennünk szerintetek?

Oly könnyű másokat szídni, most próbáljunk meg inkább összerakni vmi okosat!

Dekucy | 2011. november 11. | 18:20:54
Én sem értek egyet azzal ha hülyének néznek...de akkor mi van? El kellene gondolkodni azon, hogy mi van ha nekik van igazuk... Biztos, hogy mi vagyunk a legvagányabb gyerekek, ha szembe megyünk a síneken a vonattal?

Jager László | 2011. november 11. | 18:16:24
Válasz Orbán Viktor "példátlan jó hírére" a Fitch-től!!
No ez példátlan rossz hír!!!
Csak kérdezem?
Ki mond most igazat?
Valaki hazudik!!!!
J.L.

kalmar laszlo | 2011. november 11. | 18:12:00
Még mindég azt hiszik, a birka nép mindent bevesz, mint jó másfél évvel ezelőtt.Természetesen nekik, és a felső százezernek bejött a l6%-os adó, ezek csak csápozzanak tovább Szijgyártó féléknek.
De, hogy még mi lessz jövőre, még ők sem akarják tudni.....

munkásökör | 2011. november 11. | 18:11:59
7 EU tag tudja 3% alatt tartani a hiányt. És ha nem tudjuk akkor mi van?

casio | 2011. november 11. | 18:06:53
wizes3 | 2011. november 11. | 17:51:02

A 2010-est is milyen pontosan sikerült tartaniuk. Meg eltalálniuk, mert Áprilisban derült ki, hogy túllépték. Addig sikerült kozmetikázni valahogy.

De gondolom arról nem beszélt a kedves vezetőnk, hogy az idei hiány a nyugdíjkassza ellopása nélkül 7 % feletti lett volna.
Bár gondolom ezt azért ott kint is tudják.

Amúgy is roppant kíváncsi leszek, hogy az egyre csökkenő GDP-hez képest , hogy fogják a hiányt 3 % alatt tartani.
Az idei évi beszámoló is rejteget még csontvázakat, ami csak pár hónap múlva derül ki.

marsalfia | 2011. november 11. | 18:05:47
Ostobák! Hát nem tudják hogy csatát megnyertük, hisz tegnap nagytudásúmindenttudómatolcsy megmondta!

munkásökör | 2011. november 11. | 18:05:16
A finanszírozási környezet az meg a nyugat-európai bankszektor,hiszen ők az anyabankok. Ezért cseszegetnek minket?

ZsOL-részvény 500 milliárdért | 2011. november 11. | 18:03:51
Kokit nekik, sallert!
Baráti tarkónb*szást, Orbán!

munkásökör | 2011. november 11. | 18:02:58
Persze ezt péntek délután kellett ezeknek a szemeteknek bejelenteniük,hogy megindulhasson a spekuláció a forint ellen.

Figyelmetlen | 2011. november 11. | 18:02:47
"A minisztérium közleményben tiltakozott..."
196 cm magas vagyok, nehogymár más mondja meg hogy mekkorára nőttem, még akkor se ha mérőszalag van a kezében!

wizes3 | 2011. november 11. | 17:51:02
Ó hát mist is nyilatkozott tegnap OV és itt a mai NOL-ban a cikki:

nol.hu/gazdasag/orban_peldatlan_jo_hire_londonbol

Orbán: példátlan jó híreket kaptunk az EU-ból
"Példátlanul jó hírnek" nevezte csütörtökön Londonban Orbán Viktor, hogy az EU-bizottság aznapi előrejelzése szerint a jövő évi magyar államháztartási hiány a hazai össztermék 3 százaléka alatt lesz.

Hazudunk napi 36 órában?

casio | 2011. november 11. | 17:47:32
Lehet itt nyilatkozatokat kiáltani világgá, a befektetők akkor is a valódi teljesítményre kíváncsiak. Márpedig akit érdekel ez a kis paca a térképen, az a hitelminősítők véleményét fogja figyelembe venni és nem az önfényező nyilatkozatokat.
Volt másfél évük, hogy folytassák a megkezdett lassú, de biztos növekedést. Elqurták. Most mindenki hibás csak ők nem. A hívek persze ezt is benyalják és szidják az emútnyócévet. Hajrá Fidesz!

karoly13 | 2011. november 11. | 17:46:49
Gratulálunk EMESE:)

HIRDETÉS

80
A hitelminősítő a külső növekedési és finanszírozási környezet meredek romlásával indokolta a döntést.

A nemzetgazdasági tárca azonnal reagált a hírre, amely szerint a magyar kormány nem ért egyet a hitelminősítő Magyarországról készített helyzetelemzésével. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye szerint ugyanis tartható a 2012-es 3 százalék alatti költségvetési hiánycél, egyúttal csökken az államadósság, és ezt ismeri el legfrissebb prognózisában az Európai Bizottság is.

Jurganov 2011.11.11. 18:42:31

@Borenbukk: kérlek, ha úgy érzed, hogy tudod miről beszélsz-oszd meg velem.mennyiben érdeke a hitelezőnek, hogy visszafizessék a kölcsönt mikor a kamatokból többszörösét elteheti-és hála az egyoldalú szerződésmódosítás lehetőségének akármikor emelhet kamatot-ergo végtelen pénze van. Az IMF-el kapcsolatban az elmúlt évek tapasztalatait is hagyd figyelmen kívül, szólj le keményen mindenkit aki nem hisz el mindent bemondásra.

Jurganov 2011.11.11. 18:49:24

@Legelő Őse: nem tudom, lehet, hogy így volt-akkoriban nem voltam orvosnál (vagy legalábbis nem emlékszem), de miután x orvoslátogatás után vissza lehetett igényelni a vizitdíjat( trükkösen szakorvosonként, tehát ha 29x voltál a szemészeten és 29x a fülészeten akkor az még >0, vagyis nem kaptál vissza semmit, ez biztos) eléggé összeférhetetlennek tűnik, bár lehet, hogy városonként eltérő volt a módszer.

Monçada bíboros 2011.11.11. 18:57:53

@igényes: távol álljon tőlem OV védelme, de 12 guriga egy ilyen munkáért nem is sok pénz. A képek meg mint sajtófotók teljesen rendben vannak.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.11.11. 18:59:48

@Jurganov: volt egy maximum - ez 6000 HUF volt, valamint ha a diagnózis után kiderült hogy mindig amiatt vizsgáltak, és táppénzre kerültél, akkor a vizitdíj visszaigényelhető volt. Ez is teljesen logikus volt szerintem... De utólag már szinte mindegy ezen "vitatkozni" :-)

Jurganov 2011.11.11. 19:01:05

@Zébácsi: olvastál Rejtőt?
'Nincs annyi pénz, fiam, amit itten mondasz... Az csak tíz font! De különben sincs nálam my old great man of Piszkos! Higgyél nekem, te sztrovacsek!" és itt a magyarázat. a 3000 milliárd nem létezik, de a 300 forint igen-mert egy kg kenyér ára.

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.11.11. 19:02:52

@Jurganov: annyiban lehet érdeke a hitelezőnek, hogy ha a hitelfelvevő nem tud fizetni, akkor egy ilyen gazdasági környezetben nem tudja érvényesíteni a fedezetet teljes áron, és mindenképpen bukik rajta. Persze annyiban nem érdeke, hogy ilyen módon, ahogyan most a kormány elrendelte a végtörlesztést, természetesen egyetlen banknak sem érdeke, hiszen az messze van a pici realitásoktól. De ha belevesszük hogy ez újabb forinthiteleket szül, akkor megint felmerülhet az érdek. Szóval összetett dolog ez..:-)

Horizont 2011.11.11. 19:12:45

@Attila64: :DDDDD Ja, várhatott volna 9 másodpercet:)

Szánalmas már Orbántól ez az örökös csata, háború, harc meg ilyenek. Nem az övé a 2/3 ?? Mi a francot akar még? Csak nem önmagát kellene legyőznie?

Szijjártó ott a képen nagyon tetszik:) Jegyzeteli a nagyfőnöke minden szavát, eddig azt hittem issza:)

Jurganov 2011.11.11. 19:16:55

@Legelő Őse: egyetlen hitelezőnek sem érdeke, hogy visszafizessék a hitelét. ha kölcsönadsz 100 000-t és havi 10 a kamat, ne mondd, hogy jó ha visszafizetik? az a jó ha van 10k biztos bevételed.
pálne, hogy egyesek azt az állításukat igyekeznek bizonyítékokkal alátámasztani (szvsz sikeresen) miszerint a bankok úgy adnak ki hitelt, hogy az a pénzösszeg amit felveszel az előző másodpercben még nem is létezett, illetve, hogy valójában az egyetlen dolog ami ér valamit az egész hitelügyletben az a biztosíték ( ha jól rémlik volt is per ebből ahol ezt megállapították és a banknak le kellett mondania a biztosíték besöpréséről, de ezt nagyon nem emlegetik)

Pinabajusz 2011.11.11. 19:19:50

6,79%. Az miert sok? Bazze, a lekotott betetekre adnak 7-8% mostanaban. Faszom. El kell ennyiert adni, majd lekotni a penzt pl. a CIBnel. :)

igényes 2011.11.11. 19:23:44

@Monçada bíboros: Nem is erre mondom, hanem a fotósa nem volt jelen! Különben lenne 500 fotó.

MTI fotók!!!!!!!??????

igényes 2011.11.11. 19:25:42

Negatívra rontotta a magyar kilátást a Fitch
Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta Magyarország államadósi besorolásainak kilátását az eddigi stabilról pénteken a Fitch Ratings, megerősítve egyben a befektetési ajánlású szuverén magyar adósosztályzatokat.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.11. 19:27:13

Remélem minden itt tobzódó komcsilibcsibolsi hazaáruló előfizetett már az okostelcsire 1,99ért letölthető Orbán Viktor-alkalmazásra mert különben...
index.hu/tech/cellanaplo/2011/11/11/orban_viktor_betort_az_iphone-ra/

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.11.11. 19:29:22

@Jurganov: ezt nem értem. nincs 10k biztos bevétel. Válság van, sok ember NEM tudja visszafizetni a törlesztőrészleteket. Ez miért biztos bevétel? Ezt nem értem. A hozzászólásod másik részét nem értem. Szerintem senki sem állítja hogy a hitelbe adott pénz nem létezett. Hol olvastál ilyet? És ki akar meggyőzni másokat erről? A fedezet pedig valódi érték, és nagyon is sokat számít ebben a témában, Ezt nem értem hogyan lehet megkérdőjelezni, erről egy pár érvet írhatnál. A hitel nem ajándék. A bankok kihelyezik a pénzüket természetesen profit érdekében, ez kamat. A fedezet az, ami garantálja hogy ha az adós nem fizet, ne ússzon a befektetés ez esetben kihelyezés. Most akkor nem értem mi nem létezik?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.11. 19:29:57

Na persze az IMF meg a bankok arra játszanak, hogy vegyünk fel tőlük hitelt... És nem tetszik nekik, hogy itthon megszorongatták a bankokat... Ejnyebejnye...

jágör68 2011.11.11. 19:37:38

@ColT:
Majd kapnak egy- két kokit, sallert meg baráti tarkónverést!
DJ- Urcsány is efelé kampányol. Besegít picit a spekulánsoknak.
Spekulálj, spekulálj, spekulálj! Ez a jövő!
-Hogy lehet a legegyszerűbben kirabolni egy bankot?
-Ha te vagy a tulajdonos.
A madzsar választópógár meg két számla nélküli szógátatás közbe csak kapkodja a fejit, egyik a Zorbánt a másik meg Dzsurdzsányt szidja.
Harmadik meg a Zájemefet meg a hitelminősítőket.
Szép ez a világ, mi?
Csak tisztességesen élni nem szabad.

Monçada bíboros 2011.11.11. 19:40:36

@igényes: Aha, azt nem tudtam, hogy nem az ő fotói, mert az nem derült ki a hozzászólásodból. Amúgy egész biztos, hogy nem volt ott a fotós?

Vidéki 2011.11.11. 19:45:39

@Kotkodus:

Kotkodácsolsz, mint egy tyúk!

A költői túlzás a figyelem megragadása érdekében elfogadott, de te a túlzást is túlzásba viszed, amikor 2012-re a végítélethez hasonló állapotokról vizionálsz: „az emberek fázni és éhezni fognak 2012-ben” (Magyarországon).

Milyen alapon?

„Európában a növekedés leállt. Az európai gazdasággal szembeni drasztikus bizalomhiány negatívan befolyásolja a befektetéseket és visszafogja a fogyasztást, a növekedési kilátások világméretű rosszabbra fordulása fékezi az exportot és a sürgőssé vált költségvetési kiigazítások rontják a belső keresletet.”

Mi is részei vagyunk az európai gazdaságnak, nem függetleníthetjük magunkat ezektől a tendenciáktól. Helyzetünket nehezíti az állam, a lakosság és az önkormányzatok hatalmas eladósodottsága, amely nem most, hanem a balliberális kormányzatok alatt jött létre.

Ráadásul az adósság jelentős része svájci frank alapú, aminek törlesztését nehezíti a svájci frank elképesztő szárnyalása az euróhoz képest.

Ilyen körülmények között az Európai Bizottság szerint a kormány által várt 1,5 százaléknál jövőre jóval kevesebb, 0,5 százalékos lesz a magyar gazdaság növekedése, azaz hibahatáron belül meg fog egyezni az euróövezetben várt, és 0,6 százalékos növekedési prognózissal.

Ez nem jelentős növekedés, de még mindig jobb, mint a 2009-ben bekövetkezett 6,7 %-os GDP csökkenés.

Ha csak , 0,5 százalékos lesz a magyar gazdaság növekedése, az is növekedés, nem pedig iszonyatos romlás, amit a te beteges szöveged 2012-re előrevetít.

A sötét jövő előre vetítését részedről két dolog motiválhatja:

1. Nagybeteg agybeteg vagy, betegséged orvosért kiált.
2. Goebbels – igazságát te is felhasználod: „Minél többet emlegetünk egy valótlanságot, annál inkább hihetővé válik.”

hackbard.celine 2011.11.11. 19:58:12

@Vidéki: Aztán amikor 2006-ban narancsba borult az ország és szinte minden vidéki önkori fideszes vezetésű lett, akkor a zseniképzősök hogy nem látták a devizás eladósodás veszélyeit? Varga Mihály 2007-ben kiállt a fideszes önkorik bevételeinek 80%-án túli eladósítása mellett. De ezt tegyük nyugodtan félre.
Kormányod és pártod 1 Mrd EUR és 4,25 Mrd dollár értékben adósodott el dollárban év elején (forrás: www.akk.hu) ebből 30 évre 1,25 Mrd USD 7,62% hozamszinten. Bölcs döntés: a felvett 1,25 Mrd helyett 4 Mrd-ot kell visszafizetni DOLLÁRBAN.
Érdekes, hogy a kormánypropaganda a kötvénykibocsátás utántól számolja az államadósság csökkenését. Ami egyetlen tételből áll: bezúztak 1352 Mrd Ft mnyp belső államadósságot, amiről "önként" lemondott az istenadta nép: végülis ha megfenyegetnek, hogy nem kapsz nyugdíjat, akkor a döntés önkéntes és őszinte a NER szerint.

Vidéki 2011.11.11. 20:53:02

@hackbard.celine:
Goebbels – igazságát te is felhasználod: „Minél többet emlegetünk egy valótlanságot, annál inkább hihetővé válik.”

Ha nem dédelgetnéd téveszméidet, elolvashattad volna Kun János, neves közgazdász, a Bajnai kormány főtanácsadójának véleményét :

„A magánnyugdíjpénztárak évente 500 milliárd forinttal növelik a költségvetési hiányt, s legjobb lenne megszüntetni őket – állította előadásában Kun János kormány-főtanácsadó a Magyar Közgazdasági Társaság 47. Közgazdász-vándorgyűlésén, az államháztartási szekcióban"..(fn 2009. szeptember 28. 06:58 )

jágör68 2011.11.11. 20:59:02

Teljesen mindegy milyen közgazdász mit mond.
A közgazdaság az egyetem falain kívül megszűnik tudománynak lenni.
Csupán belső információkon, megtévesztésen, a bankokon keresztüli virtuális pénzek nyomtatásával ide- oda tologatott kaszinó- spekuláció. Kivéve, hogy a nagyobb és persze virtuális- tétekkel játszó midig kifosztja azt aki valóban előállítja a pénz mögötti értéket.
Nemhiába dolgoznak a Wall Street- en is mérnökök, fizikusok a sok okos közgazdász mögött tanácsadóként.

Ők azt is megmondják MI LESZ, nem csak, hogy mi valószínűsíthető.

SvenH. (törölt) 2011.11.11. 21:06:05

szerintem az csak 2 kredites kis toltelektargy volt es demagogia volt a neve, ez meg gyakorlati foglalkozas volt

SvenH. (törölt) 2011.11.11. 21:15:39

@hackbard.celine: "1.) A szolgáltatás igénybevételi helyén keletkezett bevétel: összességében közel 20 Mrd Ft. Ez most hiányzik a rendszerből."

elmeletileg az is hogy marineni nem rohanta meg a haziorvosit meg hogy nem mentek telente be a korhazba a nyugdijas nenikek melegedore, hiszen otthon a futest fizetni kell, meg az az apro dolog hogy hat mi az hogyha a doktor ur teved? hat elmegy masik szakorvoshoz,jobb ha tobben latjak...

na ezek miatt volt egy plusz 20 - 40 Mrd kiadas elmaradas

ja erre mondtak idiotaek hogy az egeszsegugy nem fizetos, hat Vetyus a Rahel lanyat vigye csak el a pornep koze es ne a Kutvolgyire jarassa

SvenH. (törölt) 2011.11.11. 21:22:02

@Pinabajusz: Révész Máriusz meg nem jelentett teged nicklopassal?

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.11. 21:35:40

@Jurganov: Remélem még elolvasod.
1. Beszéljünk az idejutásról. Kevés olyan állami cég van, ami legalább közepes szinten profitábilis. Ilyan a Szerencsejáték Zrt. vagy kis mértékben ilyen volt a Budapest Airport. A többi csak nyelte a pénzt, mint most a MÁV.
2. Nagyon nem tudod, hogyan működött a vizitdíj, és ezt írásba is adtad. ÉVENTE 20 alkalomnál többért nem kellett fizetni, vagyis max 6000 Ft. HA szakrendelésre mész, ebben az egyben nem vagyok biztos, de ha beutalód van az 300+300 Huf plusz egy esetleges kontroll itt is ott is, az még ennyi, vagyis 1200. A nagy kedvenceid azok a bizonyos öreg nénik. Na, akkor elmondom hogy néz ki az a 10, akiről te beszélsz. 1 bemegy, bent van 20 percig, közben megvannak ezek, amiről Te beszélsz, de a néni elmondja a fél életét az orvosnak, közben a többiek kint teszik ugyanezt. Hmm, legyen csak 18 perc/néni. Ez 3 óra várakozási idő, ami 1500 forint bruttó átlagórabérrel számolva neked 4500+ huf kiesés, de ebbe inkább bele se megyek. És nem mondják azt, hogy menjen, mi ráérünk, sőt egyenesen tülekednek.
Londonból tudok példát mondani, ott a hozzájárulás 10%. Mindjárt meggondolod, hogy kell-e egy 1000 fontos MRI. Ha az orvos azt mondja, hogy kell, akkor Te szívod a fogad, és reméled, hogy a biztosításod fedezi. De nálunk akkora jólét van, hogy ilyen nem kell.
3. Ha már az MRI vagy a CT költségénél tartunk. Fizetsz szívesen 10%-ot is(kb annyi segítené ki a gyógyszerkasszát)? Oké, ez azt jelenti, hogy a jelenlegi bruttód további 4%-al csökken havonta. A 300 forint helyett, ha úgy számoljuk, hogy átlag havonta egyszer mész orvoshoz, 200e bruttónál ez HAVONTA 8000 forint. Te tudod...

hackbard.celine 2011.11.11. 21:43:56

@Vidéki: 2 x Ctrl-C Ctrl-V? Meg ne erőltesd magad.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.11. 21:44:14

@Pinabajusz: Azért édes drága barátom, mert azt az apróbetűt ugye Te sem olvasod el, hogy az egy 12 hónapos lekötés első 2-3 hónapjára vonatkozik, a maradék 9-10-re meg hozzádvágnak egy jó esetben 4%-os kamatot. Ja, hogy ez összességében kevesebb, mint 5 %, na ez az, ami senkit nem érdekel.

SvenH. (törölt) 2011.11.11. 21:45:46

@Tzimisce: "És nem mondják azt, hogy menjen, mi ráérünk, sőt egyenesen tülekednek."

ja ez az egeszben meg a legdurvabb, ami odavagja a jómunkásembört a foldhoz
fokent hogy az ember nem ismeri ki magat es azt gondolja hogy behivjak oszt csak nez ahogy a sok terepet ismero ott nyomul

amikor meg az ember akinek a MUNKAJA PENZT er rakerdez blogon hogy hat en pl. 1000 HUFert miert is ne mehetnek azonnal be akkor elzavarjak a maganorvoshoz...

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2011.11.11. 21:46:27

@jágör68: Ó mi mindent lenne szívem mondani rád, de akkor én lennék a szemét troll. Maradjunk annyiban, hogy ne nagyon beszélj olyan dolgokról, amihez nem nagyon értesz.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.11. 23:20:01

@Sunstealer:
" Azért a "nyuggerek" készségesen elfelejtik, hogy ők messze nem tartották olyan jól a saját nyugdíjasaikat, mint mi őket."

Mi egyáltalán nem tartjuk jól a "nyuggereinket", sorolhatnám az okokat és a példákat. Többségük vegetál.

/// Egy szelíd szemű nénike a pénztár előtti sorban várakozva (kosarában sajátmárkás tejföl, tej, némi felvágott és csirkenyak), aszott kis tenyerében számolgatta csóró kis forintjait, hogy leveheti-e a polcról azt a csábító kis 59 Ft-os Sport szeletet.
Sóhajtott és a csoki polcon maradt.
Mögötte állva azon tanakodtam, vajon megsérteném-e vele, ha megvenném neki? Megvettem, utánamantem.
Jobban zavarban volt, mint én, de mégis, én szégyelltem az ő szegénységét. ///
Szó szerint értsd.

" Rengeteg a tisztességes, rendes nyugdíjas, és mélységesen tisztelem mindazokat, akik koruk ellenére is józanul és felvilágosultan gondolkodnak. De ne tegyünk úgy, mintha mind ilyenek lennének. "

Rengeteg a tisztességes, rendes, MÉG NEM nyugdíjas, és mélységesen tisztelem mindazokat, akik pártszimpátiájuk, zsíros állásuk, esetleges kilátástalanságuk, munkanélküliségük ellenére is józanul és felvilágosultan gondolkodnak. De ne tegyünk úgy, mintha mind ilyenek lennének.

Én csak bízom abban, hogy vénségemre gyerekeim felnevelése és majd 50 ledolgozott év után leszek olyan állapotban, hogy helyesen ítéljem meg az aktuális helyzetet, és engem is helyesen ítélnek meg a fiatalabbak. Mondjuk, addigra állami nyugdíj már nemigen lesz, így nem lesz zsarolótényező egyik aspektusból sem.

@Kotkodus: @Ironfist: @igényes:

Lencséssel nem érdemes foglalkozni. Egy retardált és frusztrált figura, aki abban leli örömét, hogy széttrollkodja a topicot (lehet, hogy Orbán teljesítménye láttán másban nem lel).
Az anonim szó jelentésével sincs tisztában, s egyre csak a saját nem-anonimitását hajtogatja. Érvei általában nincsenek, random módon választja ki, éppen kibe köt bele.
Másrészt: honnan a fenéből tudjuk, hogy az ő valódi neve tényleg az, amivel itt trollkodik?
Ha én azt írom be a Zébácsi helyett, hogy Pilgermayer Zoltán, akkor megnyugszik? Honnan tudja ő, hogy nem álnév-e ez is?
Egy dolgot lehet tenni: nem válaszolni ostobaságaira.

@Jurganov:

Igen, olvastam. :-).
A kérdés azonban az, hogy vajon Orbán Viktor olvasott-e? :-(

@hackbard.celine:

Teljesen egyetértek, a vizitdíj leszavaztatása elhibázott döntés volt.
Ebben persze az a legcsúnyább, hogy a fidesz pontosan tudta, hogy jó lenne az, de politikailag okosabbnak tűnt leszavaztatni. Ami az mszp részéről (végre!) egy kicsit is jó ötletnek tűnt és előbbre vitte volna az országot, azt a fidesz megtorpedózta.
Ez azért is érdekes, mert Megyó 100 napos progjamját meg megszavazta, így hozzájárult a károkozáshoz, az ő kezük is bilibe lóg.
Mindennek tudatában kissé röhejes és arcpirító elszámoltatásról meg felelősségről papolni. Persze tudom, ez is csak populizmus - pont úgy, mint ahogyan az államadósság alakulását mutatják be a plebsnek.

@Vidéki:

Olvastam Kun Jánoséhoz hasonló jelentéseket, véleményeket. Nekem ez szakmám, de mivel nem ismerem a pontos adatokats, így nem is végeztem számításokat, plusz nem is államháztartási szakirányú a végzettségem, nem tudok teljes bizonyossággal állást foglalni a témában, miszerint érdemes volt-e a manyupot megszüntetni, avagy sem.
De azért van itt pár érdekes tényező.
1. A manyup létrejötte.
Ezt is sokan elhibázott dolognak tartják, amiatt, hogy a kieső nyugdíjjárulékot (ami a manyup kasszába megy) az állam hitelből pótolja a piacról.
Ez igaz, ellenben a manyup létrejötte egy válasz volt a rossz magyar korfára és az alábbiakra:

- az átlagos polgár nem takaírt meg, költ. Vélhetően 2035-ben egy átlagos magyarnak kanyija sem marad idős korára, mert jövedelmét feléli plazma tv, spanyol/görög/tunéziai nyaralások és 3-5 évenkénti autócserék formájában.
- az állam rossz gazda, szinte mindig deficites, így képtelen félretenni pénzt arra, hogy 2035-re az átlagos nyugdíjaskorúnak tudjon elegendő nyugdíjat adni a megélhetéshez.

Szóval, 2035-re irt nagy lesz a baj, valamit tenni kellett. Nem volt rossz az elgondolás, mert a manyupok viszont pont, hogy megtakarítanak és működésükből fakadóan hozamot is termelnek.

A hiba ott van, hogy a kieső nyugdíjbevételt az állam teljes egészében pótolta. Nem kellett volna, El kellett volna kezdeni takarékoskodni, megvágni a költségvetést, hogy ne az egész kieső pénzt kelljen pótolni, illetve ott, hogy a törvény elég gáláns a manyupok költségelszámolását illetően, magas rátát engedett meg.

Összességében azt mondhatom, hogy a manyup messze nem tökéletes, de legalább egy VÁLASZ volt a közelgő demográfiai bombára. Az a majd 3700 Mrd HuF a maradó 104e tag vagyonánbak kivételével elillant, így ez a jövőre félretett pénz nincs tovább, megszűnt. Helyette sincs más, sőt, csak a bukta, mert az államadósság szintje olyan nagyot nem csökkent, sőt!

Tehát se pénz, se posztó. A jövőnket feléltük. Mellesleg, ugye arról volt szó, hogy a (maradó)tagok pénzét az állam csak kölcsönvette (az eltérített befizetésekre gondolok, ami a törvényben szerepel). Nos, ezt ki és mikor fogja pótolni?

vannak számítások, amik azt mutatják, hogy a manyup rendszer kifizetések megkezdése után a rendszer össznemzetgazdasági szinten behozná volna a most emlegetett hiányt és poztiív lehetne a szaldó.

Nincs itt másról szó, mint arról, hogy Viktornak most kellett a pénz, miközben az Szja törvénnyel 500 Mrd-ot meg kigurította pályáról. Szerinted nooooormális?

Vajon ezt a pénz keresi-e Kun János?

Jurganov 2011.11.11. 23:22:01

@Tzimisce: olvastam. szerintem az elsővel nagyon mellélőttél, de akkor maradjunk abban, hogy "minden ami állami rossz és nem működik, míg minden ami magánembernek hoz hasznot az csak jól és nyereségesen működik". ez egy durva baromság, de sokaknak tetszik és elhiszik.
az öreg nénisnél nyugodtan számolj 30 perccel és 5000-es órabérrel, rögtön szebb összeg jön ki. amit írtam nem viccből írtam, a doki miután ismerte a beteget és tudta mi baja 2-3 perc alatt elintézte.
a londoni példádra nem is igazán tudok mit mondani, ha úgy érzed, hogy az a tökéletes rendszer ahol egy szegényebb ember (általában dolgozó) nem kap(hat) olyan ellátást mint más, mert kevesebbet ér... vagyis kategorizáljuk az embereket, ha van pénze érdemes az életre, ha nincs-nem. értem.
az OEP hez meg annyit, hogy mint írtam az államnak is oda kell tennie magát. miért fizetek akkor adót is?

Jurganov 2011.11.11. 23:25:10

@Jurganov: még annyit fűznék hozzá, hogy az egészségügynek és az oktatásügynek nem szabad profitorientáltnak lenni, nem erről szól.

Jurganov 2011.11.11. 23:38:22

@Zébácsi: vidéki egy pöcs, de a manyupok működése sajnos sokkal inkább piramisjáték mint valódi érték. sosem értettem, hogy miért léteznek. főleg állami garanciával? rofl. ebben az egyben nagyon egyetértettem a fidesszel-ha a magánt választod semmit se kapj a közösből, ha az utcán halsz éhen akkor sem.
a manyupok nem létrejöttek (eleinte legalábbis) hanem rászabadították a parasztra azokat akik külföldön is ebből éltek, és akiknek kellett a pénz.

Ironfist 2011.11.11. 23:55:09

@Zébácsi:
Kösz a tippet, de tudom :) Neked meg hasonlót tudok tanácsolni Vidékivel. Vele azért nem érdemes vitázni arról, hogy a fidesz rossz-e, bármi más jó-e, mert egyszerűen őt a fidesz pénzeli. Ez van, vannak ilyen emberek, akiket azért pénzel a párt, hogy az interneten propagáljanak. Még akkor is, ha mindenki körberöhögi őket. Hisz alapvetően is nem ez a fidesz taktikája? Nyomni-nyomni-nyomni bele az emberek pofájába amit én akarok mondani, egyre többet, egyre hangosabban, ha hazugság is, az nem számít, csak mondani-mondani, majd egyszer az emberek beveszik úgyis.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.12. 00:15:15

@Jurganov:

Értelek és bizonyos fokig igazat is adok a manyup-piramisjáték hipotézisedben. Ismerem létrejötte körülményeit (nekem is kötelező volt belépnem), viszont az eléggé agasztónak hatott, mikor kilépni is már-már kötelezővé vált a zsarolás miatt.

Viszont számomra a dolog kicsit más megközelítésű:

Ha Viktor nem nyúlta volna le a zsét, akkor most lenne majd 4000 Mrd HuF a kasszában, ami egyszer majd tehermentesíti az állami pillért.
A lényeg tehát van a pénz.
És van egy bizonyos mértékű államadósság

Meglenne-e ez a pénzösszeg most, ha a manyup nem jött volna létre?
Mennyi lenne most az államadósság, ha manyup nem jött volna létre?
Félretette-e volna bárki is, bármelyik kormány is ezt a pénzt, hogy a korfa-boom esetén legyen menekülési útvonal, legyen eszköz a kezünkben?

Az pedig, hogy milyen manyup rendszer (mennyi költséget számolhat el és mire), törvény kérdése. Ha rosszul szabályzott, azért nem a manyupok, hanem a mindenkori parlament a felelős.

**************

"ebben az egyben nagyon egyetértettem a fidesszel-ha a magánt választod semmit se kapj a közösből, ha az utcán halsz éhen akkor sem."

Ebben viszont nem értek veled egyet.

Idestova 22 éve fizetek járulékot (pardon, hozzájárulást), és fizeti a munkáltatóm is. Ennek utalása a manyup korszaktól kétfelé ment (állami- és magánpillér). Most, az eltérítés után mindkettő egyfelé megy, csak a államiba (ennek visszafizetése is kérdéses). Manyup tag maradtam és nyugdíj hozzájárulásom egy része nyugdíjaskorom végéig az államiba megy majd. Nem kis összeg, van aki ennyiből él (sajnos).

A manyupon kívül teszek félre önkéntes alapon, magyarul takarékosan élek. Nem vettem plazma tv-t, nem járok csilivili helyekre nyaralni, de minden hónaban teszek be pénzt az önkéntes nyugdíjkasszába is. Nincs devizahitelem, soha nem kaptam egy fillér segélyt sem, és teljesen szabályosan adózom, feketejövedelmem nincs. Magyarul nem kerülök pénzébe az államnak, nem veszek el mástól és gondoskodom magamról, meg a családomról.

Kérdezem, miért engem büntet a törvény, amikor egyfolytában pont az öngondoskodásról papol? MIért is nem vagyok jogosult a rendes állami nyugdíj 75%-ára?

De miután van 20 év szolgálati időm, az alapnyugdíjra jogosult lettem (ami persze lófitty), ebből nem tudott kiírni a fidesz.

Bár még van idő, hogy új törvényt hozzon erről is.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.12. 00:40:09

@Ironfist:

Szintén kösz! :-).

Nos igen, a hangerő nagyon fontos.
Megfigyeltem, hogy általában arra figyelnek jobban, aki hangosabban beszél, mondandóját sokkal inkább megjegyzik, mint azét, aki talán halkabban, de mégis értelmesebb véleményt közöl a jelenlévőkkel.

A fidesznél számos olyan működési ismérv van, ami mögött a fogyasztói marketing, a tömegpszichózis erős ismerete és használata áll. Ez leginkább a kommunikációban (illetve kamunikáció) nyilvánul meg náluk, ebben tényleg erősek, nagyon ügyesen és jól csinálják. Másik erősségük a karakterépítés és a felépített karakter könyörtelen legyilkolása (lásd: Megyó és Gyurcsány). Ez azért hatásos, mert olyat épít fel, amilyet akar és úgy gyilkolja le, ahogy felépítette, de ehhez már fantázia se kell.

Sokan nem, de a széles tömeg ezt beveszi, bekajolja (ehhez kell az erős orgánum és a sok ismétlés), nem veszi észre, hogy manipulálva van. Az egyén kevésbé, de a tömeg folyamatosan becsapható.

Nem tudom, hogy ez a vidéki, vagy Lencsés milyen fazon, hogy fizetett troll-e, de abban biztos vagyok, hogy aki bármilyen ideológia szekerét tolja (pláne így!), azon nincs pénz, ami segítene.
Az emberileg már reménytelen.

Ironfist 2011.11.12. 00:44:42

@Zébácsi:
"Bár még van idő, hogy új törvényt hozzon erről is."

Akár visszamenőlegesen is, szóval idő nem szempont.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.12. 00:52:20

@Jurganov:
"az OEP hez meg annyit, hogy mint írtam az államnak is oda kell tennie magát. miért fizetek akkor adót is? "
"még annyit fűznék hozzá, hogy az egészségügynek és az oktatásügynek nem szabad profitorientáltnak lenni, nem erről szól. "

Mindkettőre:

Jól írod.
Takarékosan, hatékonyabban lehet működtetni, de a profitorientáltság ne üsse már fel a fejét elsődleges célként se állami (önkormányzati) kórházban, se pedig közoktatási intézményben.
A baj az, hogy mindkettővel probléma van és rendbetételük nem megy egyszerre. Láthatóan a 2/3 meglétében a fidesz nekimegy ezeknek (ennek örülök is), de sajnos a megvalósítás már megint kapkodó és egy sor érdektől zavaros.
Hoffmann Rózsát már rég lapátra kellett volna tenni, vannak jó elgondolásai, de összességében vállalhatatlan a műve, Szócska Miklós pedig szintén kezd elvérezni a rezidensekkel vívott csőrtében (ugye, most milyen jól jönne az a pénz, ami az szja-változás miatt már az abalakban van?).

SvenH. (törölt) 2011.11.12. 00:58:11

@Zébácsi: "Kérdezem, miért engem büntet a törvény, amikor egyfolytában pont az öngondoskodásról papol? MIért is nem vagyok jogosult a rendes állami nyugdíj 75%-ára?"

mert ez a dontes egy sotet durva bolsevik dontes volt

amugy a manyup ertelme a kovetkezo: most 2 melos tart el 1 nyugdijast ami 30 ev mulva 1.5 melos lesz... ezt kikuszobolendo felre kell tenni ennyi...

en amugy fokent a legnagyobb elonyekent a manyunak abban lattam hogy a sok leendo ven debil nyugger nem fogja zsarolni a fiatalokat hogy mennyi penz kell nekik mert ott lesz az etalon... ennyi fizettel be ennyi kamatyozott, oszt most ennyi van,
es akkor jogos is lesz ez a duma: "hat papoka ha csoringer pocs volt vilageleteben amikor melozott, miert akar most urkent elni nyugdijaskent?"

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.12. 01:11:39

@Ironfist:

Csak visszamenőlegest tud, illetve változtatni a jelenleg hatályost. Mindkettő megy nekik, láthatóan ők erre készültek, mikor azt paolták, felé vagyunk készülve a kormányzásra. De ebbe most nem megyek bele, messzire vezetne: al kotmény, KT, AB, satöbbi... .

De van itt más aggasztó dolog is:
Arról a pénzről van nagy csönd, amit 2010 nov. 01-től a manyup tagok munkavállalói járulékának (9,5%) befizetéseinek eltérítésével a manyup kassza helyett az államiban landoltattak (2011. jan 01-től 10%).
Ez ugye most hiányzik a manyup tagok számláiról, és miután (a mostani törvény értelmében) ők nem jogosultak állami nyugdíjra, ez egyáltalán nem mindegy.
És akkor nem beszéltem az egy éves hozamról, mert ugye azt senki se gondolja, hogy az állam ezt is megtéríti....

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.12. 01:21:32

@SvenH.:

Igen, jól látod. Pont erről írtam néhány kommenttel korábban.

A magyar melós nem takarít meg (sokuknak sajnos nincs is miből), így mire nyugdíjhoz ér, nem lesz semmi tőkéje, hogy pótolja kieső bérét. Pluszt azt a pénzt, amennyivel kevesebb nyugdíjat kap annál, mintha most menne nyugdíjba - ez pont az általad írtak miatt van így: az eltartó és eltartottak aránya, annak negatív változása miatt.

Sokan nem értik meg, hogy bár a manyuppal voltak bajok, de mégiscsak majd 4000 Mrd Huf volt a kasszában, aminek jó része elpárolgott az államadósság elleni harc csatamezején. Ezt a pénzt a büdös életben nem tudjuk pótolni.

Aki teheti, tegyen félre vénségére, de tényleg.

Vidéki 2011.11.12. 08:27:35

@Ironfist:

"Munkásököl, vasököl,

Oda sújt ahova köll."

A te öklödet nem az eszed működteti, hanem valóságtól elrugaszkodott érzéseid.

Vidéki 2011.11.12. 09:01:24

@Zébácsi:

Itt van a nagyon durva hiba gondolkodásodban:

Írod: „Nekem ez szakmám, de mivel nem ismerem a pontos adatokat , így nem is végeztem számításokat, plusz nem is államháztartási szakirányú a végzettségem, nem tudok teljes bizonyossággal állást foglalni a témában, miszerint érdemes volt-e a manyupot megszüntetni, avagy sem.”

Azaz, noha ez a szakmád, valami megakadályozott abban, hogy „megismerd a pontos adatokat, így nem is végeztél számításokat”.

Valószínűleg előítéleteid tartottak attól vissza, hogy utána nézz a tényeknek, ezért szívesebben ragadtál le fantazmagóriáid birodalmában.

Ha baloldali vagy, azért még elolvashattad volna a Népszavában nagynevű Simonovits András, közgazdász vélményét,aki nemrégiben a Népszavában ezt nyilatkozta:

„Vagy nézzük a nyugdíjprivatizálást. Nem voltam híve a magán-nyugdíjrendszernek, egy kozmetikai műtétnek tartottam, külföldi hitelből finanszíroztuk miatta az ellátásokat”

Kun János nem egy volt a sok közül, hanem valami különleges képességénél fogva ő volt a (Szakértői) Bajnai kormány főtanácsadója.

Ő olyan helyzetben volt, hogy nagyon alaposan, a pontos tényadatok ismeretétében elemezhette a problémát és már a (Szakértői) Bajnai kormány időszakában széles körben nyilvánosságra hozta elemzése eredményeit, a Népszabadságban is.

Ha neked ez a szakmád, az elvárható minimum az lett volna, hogy megismerd ezeket az adatokat és érveket.

Te viszont büszkén állítod: „ nem ismerem a pontos adatokat”, de azért dédelgeted téveszméidet.

Vidéki 2011.11.12. 09:11:45

@Zébácsi:

Egyébként, ha mindenkinél okosabbnak képzeled magad, mi lehet a magyarázata annak, hogy a (Szakértői) Bajnai kormány nem téged választott főtanácsadójának, hanem Kun Jánost?

Horizont 2011.11.12. 09:47:45

@Vidéki: Kár volt ezért a kommentedért!Mert ha olyan lennél amilyen nem vagy, akkor inkább örülnöd kéne, ha idetéved egy "normális" kommentelő társunk, mint @Zébácsi: . Inkább itt kéne marasztalnod:) Tudod minden oldal véleménye fontos! Tágulna esetleg a te "világképed" is!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.11.12. 10:46:21

Bolseviktor önzetlen tanácsokkal menti meg az összeomló nyugatot. Tessék tapsolni.

Ironfist 2011.11.12. 10:48:21

@Vidéki:
Háh! Újabb hülye, aki azt hiszi, bármi köze van ehez a nevemnek, és próbál intellektüell módjára belekötni :D. Sajnos azt kell mondjam, naridroid barátocskám, hogy igencsak alaposan mellélőttél :D
1.-Ha nem fizetett kommentelő volnál, meglátnád néha mindkét oldalban a jót, illetve a rosszat.
2.-Szólj a főnökeidnek, hogy ne ezt a szöveget írják meg neked, mert kezd égő lenni, hogy gyakorlatilag mást nem tudsz "érveid" mellett felhozni, csak hogy valaki mondta, és ez a valaki milyen nagynevű, meg híres - ergo biztosan igaza van. Csakhogy argumentum ad verecundiam, ha már folyton ilyenekkel jössz te is, és ha nem tanítottak meg vitázni - márpedig látszik, hogy nem, különben nem csinálnád - akkor nézz utána, ez mit jelent! ;)

"@Zébácsi:

Egyébként, ha mindenkinél okosabbnak képzeled magad,"

Szerintem nem képzeli magát mindenkinél okosabbnak. Nem ez jött le a kommentjeiből. Még nálad sem képzeli magát okosabbnak, viszont látszik, hogy de, bőven okosabb nálad.

Vidéki 2011.11.12. 11:22:16

@Ironfist:

Írod: "de, bőven okosabb nálad."

Ha így van, örvendezz, hogy ilyen észkombájnok osztják az észt neked, és ettől vagy te is ennyire okos és roppant művelt.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.12. 11:53:46

Istenem de kínos lesz, mikor az IMF-nél fog a kúrmány pénzért kuncsorogni.

Ironfist 2011.11.12. 12:13:52

@Vidéki:
Én, veled ellentétben nem kérkedek azzal, mennyire vagyok okos, és művelt. Ezt pontosan elég, ha én, és pár ismerősöm tudja. :)

Mellesleg attól, hogy mindig tekintélyekre hivatkozol, minden mondat után kihagysz egy sort, meg, hogy folyton olyan idézeteket hozol fel, amik abszolút nem tartoznak a témához, csak, hogy tereld a témát, még totál nem leszel se okos, se művelt, csak egy okoskodó, és "műveltkedő" alak benyomását kelted.

Ironfist 2011.11.12. 12:39:03

@Zébácsi:
Amikor megbukik ez a kormány, valószínűleg el fogja törölni ezt az "aki nem velünk, az ellenünk" jellegű baromságokat, így vissza lehet majd lépni a manyupba gond nélkül. Remélem. Nekem még olyan túl sok nem volt a számlámon, így hát nem bukok vele olyan sokat.

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.11.12. 12:44:35

Van két tehened. Mivel van egy szép zöld legelőd és tiszta vizű patakod is, és a sógorod időnként kölcsönadja a tenyészbikáját, a tejtermék és borjúhús-exportból szépen gyarapodsz.

Majd kommunistának öltözött pajeszkaftánok érkeznek, néhány száz tankkal megtámogatva, és kijelentik hogy büdös kulák vagy, egyébként is internacionalizmusból kifolyólag a szavjet elvtársaknak szükségük van minden tejtermékre és borjúhúsra. A beszolgáltatott vajért, tejfölért, tejszínért túróért élőborjúért cserébe kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez így megy köbö negyven évig. Ha nem tetszik, nem lehet menni, csak szökni vagy kussolni.

Felvetődik benned: vajon nem ugyanezek a kommunistának öltözött pajeszkaftánok játszottak nálad tanácsköztársaságnak nevezett gyilkolászósdit? Vajon nem ők játszottak át tizenkét tehened közül tizet, valamint legelőd és patakod kétharmad részét holmi tehenet sosem látott erdőkerülő bocskorosoknak?

Majd kapitalistának öltözött pajeszkaftánok érkeznek, néhány milliárd dollárral megtámogatva, és látják hogy legelőd még mindig szép zöld és patakod tiszta vizű. Privatizáció jeligére megvásárolják két tehenedet, azzal az igérettel hogy bevezetik őket a nagy közös tehéncsordába ahol ultramodern halliszt-takarmányt és tisztított folyóvizet kapnak és ötször annyi tejet fognak adni. Ezzel szemben másnap agyonlövik két tehenedet és kijelentik hogy ezen túl tejtermékeket és borjúhúst csak világpiaci áron lehet importálni, kizárólag pajeszkaftán cégeken keresztül.

Úgy döntesz legelőd és patakod nem maradhat kihasználatlanul ezért milkacsoki alapú pajeszkaftán hitelből veszel két tehenet. Fedezetként legelődet és patakodat ajánlod fel. Pajeszkaftánok a nemzetközi pénzügyi helyzetre hivatkozva a milkacsoki árfolyamát a duplájára emelik, így a futamidő végére már csak négy tehén árával tartozol. A pajeszkaftánok lefoglalják legelődet, patakodat és két tehenedet, majd pásztor és tehénfejő állást ajánlanak, a tehenek őrzéséért és fejéséért kapsz heti két veder savót, nehogy éhen dögölj. Ez tart már húsz éve.

Ha nem tetszik lehet menni.

Sandman (Karakum) (törölt) 2011.11.12. 13:22:49

@hazug fidesznyik: azok után, hogy MOST IS HAZALOPJÁK a gyárat és mindent - lásd 6-os építkezés -, nem is várok csodát. Ilyen munkamorállal...

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Te írtad? Kurva jól összefoglalja a lényeget. Már csak annyit kérdezek: hová érdemes menni?

@Combi a ballibes Ferkófan: ha nem akarnak két hónapon belül államcsődöt, kénytelenek lesznek... gáz.

@Vidéki: a te "eszedet" meg nem a valóság működteti, hanem orbán-szíjártó-semlyén valóságtól elrugaszkodott nyilatkozatai...

jágör68 2011.11.12. 14:14:53

Bárhová, Hegyeshalomtól nyugatra.
Egyébként a "pajeszkaftánok" mellett egy nagyon fontos szereplő kimaradt a sztoriból:
a feketéző, mindig, mindent elsumákoló madzsarja. Meg az a néhány tucat idióta, aki mindig, mindent tisztességgel csinál.
Na az előbbiből makkoscipős, X3-as újgazdag tahó lesz- utóbbiból meg "aki nem vitte semmire, annak annyi az élete"- és inkább lelép innen.
Valaki mondhatna az elmúlt 21 évből csak EGY olyan embert aki ez idő alatt tisztességgel összeszedett- nem 10 milliárdot, nem 1 milliárdot- nem is 500 milliót- csak mondjuk 30 milliót.
Na viszlát itt vége is a sztorinak. Az ilyen az nem gazdaság.
Hanem posztkommunista rablókapitalista rabszolgatartás.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.11.12. 14:16:56

@Ironfist:
az elmúlt hetekben sorra derült ki, hogy az ilyen utolsó leheletükig harcoló nickeknek a 90%-a valamilyen Fidesz-káder vagy hasonló: rokon, barát. van belőlük bőven, mivel tehetség nélkül sokaknak csak a hithű szolgálat jelentet karrierlehetőséget. az hogy a minisztériumba vagy csak valamilyen kormány(párti)médiába, az mondjuk már az elkötelezettségtől függ :)

abba is érdemes belegondolni, hogy az ilyen Vidéki, tevevanegypupu, szellem, várúr kaliberű nickeknek ez a rezsim minden bizonnyal jól forintosítható érdekeket jelent, így érthető miért védik az egészet foggal körömmel - jobb híján a hírtévében és magyarnemezetben látott és betanult szövegekkel. racionális emberek, akik minden bizonnyal jókor és jó helyen gyurcsányoztak, azóta pedig ebből élnek, vagy mondjuk az apukájuk/anuykájuk él ebből... elvégre az orbánérában első a család, ez pedig olyan vitézy erény :)

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.11.12. 14:17:47

@Kara Kum: Én írtam. Szerintem nem menni hanem tenni kell.

Vidéki 2011.11.12. 15:55:24

@.Pierre Bezuhov.:

Inkább racionálisan kellene érvelned, nem mocskolódnod.

Persze a gondolkodás számodra fárasztó, kíméled agytekervényeidet, nehogy elkopjanak ezért a személyeskedés begyakorolt módszerét választod.

kormányzó 2011.11.12. 17:39:57

I.Dicsőséges Orbán HüjevagyHektor,előadást tar közgáz tanulóknak!
Ennél mélyebbre ez az ország, még nem süllyedt.

@Vidéki:
Mi van pártkönyves,karácsonyi jutalmat ígért a cigány?

Horizont 2011.11.12. 17:44:42

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:
Gratulálok, nagyon jól megírtad!!Olyan szomorú, de én egy kicsit mosolyogtam is, na nem a témán, hanem, hogy milyen hülyék is vagyunk mi emberek! Persze azért ettől árnyaltabb az élet. De a lényeg a lényeg. Tehát a két vödör savó nagy vargabetű után is két vödör savó maradt. Csak én úgy gondolom nem mindegy milyen "szövegkörnyezetben " kapjuk meg. Mert a világ és benne mi átlagemberek is változunk. A '60, '70 -es években örültünk a két vödör savónak, ma meg a pofájába önteném egy jó pár embernek ugyanazt a savót (vagy savat:D)
Szóval kösz az írásod, nagyon tetszett!

szaktatar 2011.11.12. 18:04:48

@igényes:
felesleges válaszolni ennek a faszkalapnak. egy narancsmaki, aki szeretné szétcseszni a posztot.
egyébként a stílusa kísértetiesen hasonlít egy fidesznyik fórumozóéhoz. csak ott az "igazság védelmezője" titulust adományozta magának, és ezért pereg le róla minden sértés.
vagy évtizedes agyhelyen püfölés hozza ezt ki az emberből? X-DDD

szaktatar 2011.11.12. 18:07:16

@Lencsés lstván:
"Én nem beteg vagyok, hanem nem anonim. "

oké nemvokanonimlencsepista. akkor told már be a bankkari számodat is. mutasd meg ki a jani a gáton.

Marcellusca 2011.11.12. 21:12:39

Látom, új trollunk van. :)
Hogy mi hívja őket napfényre és mitől szaporodnak? :)))

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi: Asszem: No comment!

@.Pierre Bezuhov.: Stimmt.
De honnan a fenébűl gyün ennyi agyhalott?

Bredpitty még mindig forgat? :D

SvenH. (törölt) 2011.11.12. 21:14:23

@Vidéki: a manyuppal kapcsolatban en ezt irtam:
"amugy a manyup ertelme a kovetkezo: most 2 melos tart el 1 nyugdijast ami 30 ev mulva 1.5 melos lesz... ezt kikuszobolendo felre kell tenni ennyi..."

mit nem lehet ezen erteni?
nem fogod fel agyilag hogy mit jelent ez?
nem fogod fel hogy mi a kovetkezmenye a korfanak?
vagy csak egy cinikus geci vagy aki a sajat leszarmazottjat is siman bedaralja az adossag ala?

Vidéki 2011.11.12. 21:37:36

@SvenH.:

Te hol élsz?

Írod: ""amugy a manyup ertelme a kovetkezo: most 2 melos tart el 1 nyugdijast ami 30 ev mulva 1.5 melos lesz... ezt kikuszobolendo felre kell tenni ennyi..."

Nekem úgy rémlik Magyarországon kb 3 millió nyugdíjas van.

Van-e mostanában 6 millió melós?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.13. 00:02:08

@Vidéki:

Édes jó istenem, hát most mondd meg, mit és hogyan írjak ennek a fickónak, hogy ne értse félre???

Megpróbálom.

Tudod valóban közgazdász vagyok, de ez a tudományág majd 40 féle területen oszlik meg. Van, aki a mrketinghez ért, van, aki a pénzügyhöz, banki működéshez, van, aki a vállalkozások müködésére szakosodott és vannak, aki az államháztartáshoz tartozó tárgyakban mélyültek el.
Példák:
Az USA-ban több egyetemen külön szak foglalkozik a Mcdonald's üzleti modelljével, illetve a Corvinus Közgazdasági Továbbképző Intézete most tervezi elndítani a nemzetközi fizetésképtelenségi és a válságügyi szakokat. Ezek spéci dolgok, nem ért hozzájuk minden közgazdász, ezért hívják őket szakiránynak, továbbképzéási kurzusnak.

Ha tanultál közgadaságtant, akkor tudhatod, hogy komplex a rendszer, komoly team-ek komoly programokon végzik a számításokat, modellezéseket.

Bár közgazdász vagyok, de nincs teljes tudásanyagom az állami szféra müködésének pontos rejtelmeiről. Tanultam makrogazdaságtant, jól vizsgáztam belőle, de egy manyup-szintű sztori vállalható, ismétlem, VÁLLALHATÓ részletes elemzésére nem vállalkoznék (ha igen, ahhoz ismernem kellene minden adatot, a teljes módszertant - azt, amivel a szakminisztérium számol - és azokat az előrejelzéseket, amiket szintén szakosodott közgazdászok készítenek 20-30 évre előre (plusz ezek statisztikai módszertanát, hibahatárát, szabadsági fokát, stb....ez irtó nagy meló, nekem erre sem időm, sem ingerenciám nincs. És lehet, hogy még így sem sikerülne, lehet, hogy nagy lenne fejszémhez a fa.
Nem tudom.

De véleményem ettől még van. Egy fül-orr-gégész szakorvos sem ad tuti véleményt mondjuk urológiai szakterületet érintő kérdésekben, de ettől még lehet, hogy jó orvos, és nyilván, neki is van véleménye mondjuk magyar gazdaság béka feneke allatti tüneteiről.

Az általad citált kommentben ezért hangsúlyoztam, hogy tisztán szakmai alapon nem tudok pálcát törni a manyup megszüntetése felett sem pro, sem pedig kontra (minkettő mellett vannak érvek), viszont az látható, hogy egy jelentős összeget sikerült eltapsolni (majd 4000 ezer milliárd forintot, ami nem kevés pénz).
Ez a pénz hiányozni fog majd a magyar nyugdíjrendszerből, és ráadásuzl akkor, amikor egyébként nem nagyon lesz pénz nyugdíjat fizetni.
Orbán Viktor ígéretet tett ugyan az állami nyugdíjra, dse ugye lehiszed nekem, hogy erre az ígéretre blazírozni igen nagy felelőtlenség akárki részéről is. Akkor ugyanis, mikorra ez a téma akut lesz (demográfiai boom), addigra Viktor már lehet, hogy már régen balladai homályba vész a fidesszel együtt - de neked meg nekem, meg mindannyiunknak és leginkább az akkor regnáló kormánynaka probléma ott marad: nem lesz pénz a nyugdíjakra.

Viktor felélte a jövőnket és csak vess egy pillantást az adóssághányadosunkra, hogy megérte-e odadobin ezt apénzt néhány százalékpontnyi adósságcsökkentés miatt.

Ismétlem, nem számoltam utána, viszont sokan igen (nálam okosabbak, akik vannak jó páran), és pont azt hozták fel hibaként, hogy olyan rendszetrt számolt fel a fidesz, aminek megtérülési ideje még nem jött el (gondolom a megtérülési idő fogalmát nem kell részleteznem).

Ezek után írtam azt is, hogy bár milyen parádés dolog harcolni az adósság ellen, mégis kissé fura, hogy eközben 500 milliárd forintot dobtunk ki az ablakon az elitista egykulcsos adóval.

Erre tettem fel a kérdést, hogy vajon ezt apénzt keresi-e Kun János, vagy bárki más, aki a manyup miatti deficitről regél.

Remélem sikerült érzékeltetnem veled, hogy válaszoddal miért vetődtél lepkére a felcsúti grundon.
Illetve még annyit: általában határozott véleményem van (ugye ez nem baj, de meghallgatok másokat is, és ha igazuk van, azt elfogadom, akár a magam véleménye kárára is. Ezzel együtt nem érzem magam okosabbnak másoknál (trollok esetén van kivétel), ezt csak te magyarázod bele hozzászólásomba.

Üdv

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.13. 00:12:31

@Ironfist:

:-). kösz a véleményt, bár láthatólag csak olaj volt a tűzre, és ezen felbuzdulva vidéki nertásunk téged is parázs közé vetett.
Ő tudja, merthogy ez nem rád nézve ciki.

*******

Én ebben nem hiszek, a manyup pénz tényleg jókora summa, ennek pótlása nem tudna könnyen létrejönni. Vagy mindnekinek pótolni kellene, vagy senkinek, egyébként nem lenne véllalható egy részleges jóvátétel.

Annyi még történhet, hogy egyszer egy kormány kimondja, a manyupban maradó tagokat is megilleti a nyugdíj 75%-a - ahogyan eredetileg is volt.

Egyébkétn pedig ami történt, az a manyup elleni, melletti érvektől függetlenül nem más, mint: rablás.
A fidesz ezzel messzire rúgta el a pöttyöst, de láthatóan a labdaszedők (vidéki) ettől boldogok, futhatnak és csaholhatnak utána.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.13. 01:20:46

@Vidéki:
"@SvenH.:
Te hol élsz?
Írod: ""amugy a manyup ertelme a kovetkezo: most 2 melos tart el 1 nyugdijast ami 30 ev mulva 1.5 melos lesz... ezt kikuszobolendo felre kell tenni ennyi..."
Nekem úgy rémlik Magyarországon kb 3 millió nyugdíjas van.
Van-e mostanában 6 millió melós? "

Ezzel a kommenttel ismét nem sikerült a lényeget megragadnod.

Az lehet, hogy @SvenH: aránypárjai nem pontosak, de véleménye jól világít rá a lényegre: az eltartó (munkaképes)és altartott népesség aránya igen kedvezőtelnül változik, 2050-re majd 1:1 lesz az arány (most nem ennyi).

Vigyük végig a dolgot Magyarországra vonatkoztatva:
1. tényező:
ceteris paribus csak annyi történik, hogy hála a jobb élelmezésnek, a jobb gyógyszereknek, a jobb gyógyászati technológiáknak nő az átlagos élettartam, ezáltal gyarapszik a nyugdíjas korúak száma. Evidencia.

Például a Ratkó-korszak gyerekei (sokan vannak) hamarosan nyugdíjaskorúak lesznek.
Cikk: www.kozszolga.hu/kapnak-e-valaha-nyugd%C3%ADjat-ratk%C3%B3-korszak-gyerekei-0

2. tényező:
Kevés gyerek születik, azaz kevesen lesznek pl. 20 év múlva, akik nyugdíjjárulékot (hozzájárulást fizetnek. Hála a bizonytalan világnak. Evidencia.

3. tényező:
Egyre kevesebb munkásra van szükség. Hála a válságnak (és lesz még) Kínának, Indiának, Délkelet-Ázsiának és Dél-Amerikának, no meg a jobb technológiai termelési folyamatoknak. Sőt, még kevesebb munkásra lesz szükség, hála a robotikának. Persze a robotokat is robotok gyártják, és részben robotok is tervezik. Evidencia.

4. tényező:
Bár irdatlan tömegű számlapénz van forgalomban, az új megtermelt értékre vetített összeg ehhez képest jóval kisebb (nagyrésze kamat, ami a pénz időértéke tulajdonségából fakad) és ez sem a tömegek zsebében van (hanem kamatként befektetők bankszámláin csücsül elektronok/bináris kódok formájában) vagyis viszonylagosan egyre kevsebbeknek van módja öreg napjaira előtakarékoskodni.

5. Eredmény:
Kevés eltartó+sok nyugdíjaskorú=alacsony nyugdíj.

Szóval, ne is haragudj, de azt vitatni, hogy nyakunkon a nyugdíj-bomba, nagyfokú ismerethiáényra vall.
SvenH kommentje pont erre világít rá (teljesen jól), így nem értem, mit kekeckedsz az arányokon. A korfa 1915-ben háromszög alakú volt, most karácsonyfa alakú, 2025-re viszont rombusz alakú lesz, és a felső vége (idősebbeket reprezentáló rész) a szélesebb, 2050-re pedig még rosszabb a kép, a rombusz alapja egyre rövidebb szakasz.

A hányados tehát erősen az 1:1, sőt, az 1:(1+n); ahol n>0) arányhoz konvergál, így asszem, nincs miről beszélni, irtó nagy a baj.
Persze nem most (bár vannak már jelei), hanem 10-30 éven belül. Pont mire te és/vagy én odaérünk.

Egy dolgot tanácsolhatok: takarékoskodj, fektess be biztos fundamentumokba, kamatoztasd a pénzed és ha tudsz, vegyél termőföldet, az mindig érték lesz.

lpt1 2011.11.13. 01:24:25

@Enrico72: Ne januárban térjünk vissza a 3% hiányra, hanem majd decemberben, mire hozzákalkulálják az önkormányzatok eredményét, meg legalább kétszer korrigálták is :)

Vidéki 2011.11.13. 08:24:17

@Zébácsi:

Írod: „
Édes jó istenem, hát most mondd meg, mit és hogyan írjak ennek a fickónak, hogy ne értse félre???”

Támaszkodj a tényekre a hasra ütések helyett, racionális érveket ne dobj félre, ne sajnáld a fáradságot ahhoz, hogy gondolkozzál rajtuk, még ha nem is harmonizálnak dédelgetett prekoncepcióiddal.

Tégy úgy, mint a természettudósok tettek: teóriáikat alávetették a valóság kontrolljának és ha a valóság szembe ment a teóriával, a teóriát elvetették.

Írod: „Ha tanultál közgadaságtant, akkor tudhatod, hogy komplex a rendszer, komoly team-ek komoly programokon végzik a számításokat, modellezéseket.”

Én is tanultam közgazdaságtant, bár nem vagyok közgazdász, mint te.

Én mégis hozzád képest veszem a fáradságot, hogy beleolvassak az MTA KTI-n közölt tanulmányokba. Nem tilos számomra tájékozódni a Népszava, Népszabadság, FN, VG, Privátbankár oldalain sem.

Írod: „ Tanultam makrogazdaságtant, jól vizsgáztam belőle, de egy manyup-szintű sztori vállalható, ismétlem, VÁLLALHATÓ részletes elemzésére nem vállalkoznék (ha igen, ahhoz ismernem kellene minden adatot, a teljes módszertant „

Kun János nem egy volt a sok közül, hanem valami különleges képességénél fogva ő volt a (Szakértői) Bajnai kormány főtanácsadója.

Ő olyan helyzetben volt, hogy nagyon alaposan, a pontos tényadatok ismeretétében elemezhette a problémát és már a (Szakértői) Bajnai kormány időszakában széles körben nyilvánosságra hozta elemzése eredményeit, a Népszabadságban is.

Noha te saját bevallásod szerint is a „nemtudás” birtokában vagy, mégis magas lóról kijelented, hogy „Kun János… a manyup miatti deficitről regél.”

Ez nem vall racionálisan gondolkodó emberre, hanem inkább egy „vörösköddel” elborított agyú propagandistára.

Vidéki 2011.11.13. 08:47:34

@Zébácsi:

Írod: „Szóval, ne is haragudj, de azt vitatni, hogy nyakunkon a nyugdíj-bomba, nagyfokú ismerethiányra vall."
.
Egyáltalán nem vitatom, sőt én is így gondolom, hacsak a demográfiai mutatók nem javulnak a fenntarthatóság irányába.

Ha a demográfiai mutatók nem javulnak, hosszú távon nem létezik jó megoldás a nyugdíjrendszer problémájára!

Ha a demográfiai helyzet nem javulna, az hosszú távon a magyar népesség kipusztulásához vezetne. Azon a területen, ahol most élünk, népesedési vákuum alakulna ki. Mivel „a természet irtózik az ürességtől” a túlnyomásos területekről népcsoportok áramlanának be, akik aztán nem bánnának kesztyűs kézzel a megmaradt magyar lakossággal és meggyorsítanák kipusztulását, a nyugdíj és egészségügyi problémák mellékes kérdésekké válnának!

Írod. „Egy dolgot tanácsolhatok: takarékoskodj, fektess be biztos fundamentumokba, kamatoztasd a pénzed és ha tudsz vegyél termőföldet, az mindig érték lesz”

Tévedésben vagy amikor azt képzeled, hogy egy súlyos krízishelyzetben a megtakarítások megőrzik értéküket.

66 évvel ezelőtt Magyarországon bebizonyosodott, hogy a megtakarítások annyit sem értek, mint a papír, amire nyomtatták őket.

A padlást is le lehet söpörni. Hiába van termőfölded, te csak dolgozhatsz rajta. Ezen annyiban változtathatsz, hogy termőföldedet felajánlod (önként és dalolva) a TSZ-nek, vagy az Állami Gazdaságnak.

2011.11.13. 09:06:37

@Zébácsi: Nem kell kevés gyereknek születnie ahhoz, hogy kevés legyen az eltartó. Múltkor érettségi találkozóm volt, és már a fél osztályom a határokon kívűl él, dolgozik, és adózik. És könnyen lehet, hogy negyed év múlva én is, mert épp most rúgtak ki, és ennyit szánok az itthoni keresgélésre, ha nem sikerül, fájront!
A nyugdíjbomba nem 20 év múlva robban, hanem máris itt van a nyakunkon. A mindenkori kormány meg szemérmesen besepri a szőnyeg alá, nem tud és nem is akar foglalkozni a problémával.

Jurganov 2011.11.13. 09:07:27

@Zébácsi: belefutottál a pofonba :) soha ne vitatkozz vidékivel, felesleges. majd rájössz :)

global001 2011.11.13. 09:08:25

Biztos elfelejtette mondani a nem-ortodox gazdaságpolitika fényezése közben, hogy a MNYP ellopásából fedeztékaz ez évi500 milliárdos hiányt.
Ja, meg ebből fedezték az államadósság "csökkentést".

Hova süllyed ez a világ ???
Orbán eszet oszt Angliában közgazdaságtanból.
Te jó Isten ........

Jurganov 2011.11.13. 09:35:35

@global001: attól még, hogy nem vagy nem úgy működik magyarországon a gazdaságpolitika mint szeretnénk attól még lehet jó az ötlet (mármint az unortodox gazdaságpolitika), és ha a megvalósításról nem beszél még valami jó is kisülhet belőle.

global001 2011.11.13. 09:55:27

"... és ha a megvalósításról nem beszél még valami jó is kisülhet belőle. "

Hidd el, pontosan tudják kint, hogy nem a gazd.pol. miatt csökkent az államadósság, hanem a megtakarítások kizsarolásából.
A fidesznek a legnagyobb problémája az, hogy hülyének nézi a világot (szavazóit, Eu-t, németeket, Amerikát) a saját "zsenialitását" meg sokszorosan túlértékeli!
orbánnak viszont az a legfontosabb, hogy segghülye, dilettáns balfaszokkal vegye körbe magát, akik minden hülyeségének tapsikolnak és lelkes bólogatással fogatnak.
Csak meg kell nézni az első vonalat: Kósa, Semjén, lézer jankó, matolcsy, kövér.

Kotkodus 2011.11.13. 13:53:55

@Vidéki: szerintem negatív lesz a gazdasági növekedés és bizony már jövőre tömeges lesz az éhezés az országban. csak azt remélem, hogy enyhe telünk lesz!

remélem tényleg csak a betegségem miatt aggodom és végül nem így lesz! remélem neked van igazad!

Celtic 2011.11.13. 16:06:58

Nekem ez az "unortodox" nagyon tetszik! Igazi ujmagyar. Ezutan ez lesz a hirekben:
- unortodox modon vezetett a sofor ( regiesen: harom halott, negy eletveszelyes serult a karambolban)
- unortodox hitelfelvetellel probalkozott (regiesen : meghiusult a bankrablas)
- unortodox modon bant a felesegevel (regiesen: agyba-fove verte a zasszonyt)

Esetleg lehetne unortodox vizitdij is: akirol bebizonyosodik, hogy beteg, az fizessen 10e Ft-ot vizitdijkent, elvegre foglalkozni kell vele, gyogyitani kell , ez mind eszkoz, ido es penz. Ellenben aki csak ugy beugrik a draga doktor urhoz, az kapjon penzt, hiszen szorakoztatta a munkaban megfaradt orvost, nem terhelte le, stb.
Micsoda idiota eljaras volt az ortodox vizitdij, amikor az ember tenyleg sorra kerult a dokinal, ha nyolckor nyitott, 8:01-kor nem volt ott 50 ember, akik fel nyolc ota vartak (es akiknek 90%-a mondjuk 9-12 kozott is johetett volna) vagy amikor este hakor munka utan mentem dokihoz, csak 1-2 ember varakozott ott. (Azota nem tudom mi van, vizitdij eltorlese ota egyszer probaltam dokihoz menni, ki is fordultam a redelobol, amint beneztem). Meg az is micsoda hulye otlet volt, hogy evente max 6e Ft a vizitdij, az afolotti resz visszajar. Havi 500 Ft, ha valakinek dokihoz kell mennie, verlazito!

Ironfist 2011.11.13. 17:45:34

@Zébácsi:
"Édes jó istenem, hát most mondd meg, mit és hogyan írjak ennek a fickónak, hogy ne értse félre???"

Nem tudsz olyat. Mindent, amit akárki mond, átforgat olyanra, hogy az jöjjön ki belőle, hogy mámeginszegínyfidesztbáncsák, ezen kívül elmúlt nyolc év, és gyurcsányahibás. Vidéki ebből a néhány bitből áll, kvázi, mint amikor a Star Trekben az érlelőkamrából kilépett borgnak próbálták megmagyarázni, hogy te nem vagy a kollektíva része, egyén vagy, mire ő mindig a következővel felelt: "Ezt nem értjük, kérjük az elnevezésünket!"

@Jurganov:
"belefutottál a pofonba :) soha ne vitatkozz vidékivel, felesleges. majd rájössz :)"

Abszolút jogos. Aki nem érvel, csak a betanult szöveget mantrázza, mint Vidéki, azzal nem lehet vitázni. Viszont csak egy dolog, remélem mindenki felismeri a dolgot :D

@Vidéki:
"Én is tanultam közgazdaságtant, bár nem vagyok közgazdász, mint te."

Tehát itt kérem most az elismert közgazdász Zébácsi koptatja feleslegesen a klaviatúráját a kicsit sem közgazdász Vidékinek, aki úgy gondolja, hogy jobban ért a közgazdaságtanhoz annál, mint akinek ez a szakmája.

Ironfist lő, gól! :D

@.Pierre Bezuhov.:
"az elmúlt hetekben sorra derült ki, hogy az ilyen utolsó leheletükig harcoló nickeknek a 90%-a valamilyen Fidesz-káder vagy hasonló: rokon, barát. van belőlük bőven, mivel tehetség nélkül sokaknak csak a hithű szolgálat jelentet karrierlehetőséget."

Igen. És ez még a jobb eset volna, mert azt jelentené, hogy a saját, jól felfogott érdekeik mellett állnak ki. De szerintem a többsége inkább csak szimplán hülye.

jágör68 2011.11.13. 17:54:23

@Celtic:
Esetleg akkor ért is volna valamit, ha előtte nem vonnak ki 300 milliárdot.
Vagy mire az 1 milliárd FIZETŐS vizit- bodzások, munkanélküliek egyéb segílyesek ugye mentesültek- végre 0- ra hozza az egészet. Kb 100 év alatt.
Aki az egészségügyi kiadásoknál 300 Ft- ot hatalmas bevételi forrásként képzel el, annak nagy baj van a fejében... Egy koszorúér- stent 1.200.000 Ft. És ugye minden 6 órán belüli szívinfarktusos beteg megkapja járulékfizetéstől függetlenül.
Vizitdíj kell, de nem 300 Ft, hanem mondjuk 1000 és a járulékot nem fizetőknek 2000.
Ja és előtte nem 100x annyit kivonni, mint amennyi bevételt remélünk tőle....

Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi 2011.11.13. 17:54:38

@Horizont: Örülök ha tetszett, bár nem vagyok közgazdász, sem szociológus, sem más "avatott" egyéniség, ezek egy átlagmelós keserű és ironikus gondolatai.

Néhányszor már piszkált a "disszidálás" lehetősége, nem is olyan régen abban a pillanatban, amikor manyupom közölte: A sajnálatos nemzetközi pénzügyi helyzet miatt önnek nem képződött reálhozama. :) Ön egy igazi lúzermagyar, egy igavonó ingyenbarom, köszönjük szives közreműködését, legyen szerencsénk máskor is!
Az a pártízezer Ft, amit szerencsésebb polgártársak átlag reálhozam címén kaptak, nem emelt volna a mennyországba. Most már igazából szarok rá, hogy finoman fejezzem ki magam. Szerencsére nincs semmilyen magánhitelem, kizárólag az ország közös hiteleit törlesztem a befizetett adómmal, ahogy még sokan (egyre kevesebben).
Amit az utóbbi hetekben a Forintunkkal művelnek, újra felvetette a lelépés gondolatát, mert ahogy látom a sok munkával összesöprögetett pénzem szép lassan szublimálni fog, ha itt maradok. Pedig nem elmenni kellene, hanem azokat elzavarni, akik folyamatosan az asztalunkra szarnak.

Horizont 2011.11.13. 18:32:50

@Szerintem nagyon jól csinálta a Tibi:
Már sok a szarból ez tény! Amikor fiatalabb voltam volt reményem, hogy majd jobb lesz! Na ez a remény elúszott, köszönöm minden oldalnak akik eddig a hatalomban tobzódtak. Én már lelépni se tudok sajnos, a batyuban amit a hátamon cipelek (nem banyaként:D) már sok sok év van:) Én már nem választhattam hová lépek be, akkor pipa is voltam, pedig ha tudtam volna, hogy a végeredmény ugyanaz lesz. A semmi. Bérből, fizetésből élek, 38 év munkaviszony, 3(felnőtt)gyerek, na én is mire számíthatok ugyan??? Ja a törvényre ami kötelezővé teszi a gyerekeimnek, hogy el kell tartaniuk! A franc essen a hatalomba!
A szívem meg közben megszakad a fiatalokért.....

Horizont 2011.11.13. 18:39:27

Hahó Orbán Viktor! Lankad a forradalom a II. kerületi fülkékben!
49119 választópolgárból este fél 6-ig csak 17079 ment el!!?

Celtic 2011.11.13. 19:07:29

@jágör68: Ertem, tehat ha valami nem mukodik jol, akkor ne javitsuk meg, hanem dobjuk ki. Vagyis tuzeljuk fel a nepet, irassunk ki nepszavazast, igy vegulis nem miattunk nincs, a nep akarta igy. Logikus.

jágör68 2011.11.13. 19:52:02

@Celtic:
Vagy bele kell írni a választási programba és úgy megvalósítani...
A legcélrvazetőbb egyébként az lenne: nincs járulék- "csak" a kórházi kezelési számlát kell fizetni..
Pl:
Csípő- protézis: 800.000 Ft
Nyelőcső daganatot áthidaló stent: 50.000 Ft
Koponya CT: 30.000 Ft
Intenzív osztályos kezelés: napi akár 1- 2 millió Ft (antibiotkumok, keringés/ légzéstámogatás, szervpótló kezelések (stb)
Na szóval nem is olyan sok az 9%- nyi EÜ- járulék...
Pláne, hogy törvényileg annak is jár minden, aki 0,00 Ft- ot fizet

abandi 2011.11.13. 21:01:56

"Lefordítom orbánról magyarra:"

abandi 2011.11.13. 21:10:58

Azaz újbeszélilből (jiddis-lovári-englis) frankóra.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.13. 22:29:14

@Hörömpő Töhötöm:

Igazad van. Sokan mennek külföldre dolgozni (megértem őket), és ehhez képest kevesen jönnek ide dolgozni - látod, ezt ki is hagytam az érvrendszermből.

Viszont hidd el, hogy ami most ég, az még csak a kanóc. Az igazi baj 2025 körül (utána) várható.

Kösz és üdv:
Zébá

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.13. 23:32:54

@Vidéki:

Akkor most 2in1 válasz jön, rendben? Két kommentedre fogok neked "regélni" válaszul egyben.

Vörös köddel gyanúsítgatsz, pedig számos parlementi képviselővel, sőt, kormánytaggal, a miniszter- és a köztársasági elnök urakkal ellentétben még csak KISZ tag sem voltam.
Racionális gondolkodás? Mondjuk valóban, KISZ-nem tagságom valóban nem vall erre, hiszen ha az lettem volna 88-ban, most hol lehetnék, ugye! :-)

De félre a viccet, és ezt zárjuk rövidre: tévedtél, semmilyen köd nem lebeg nálam, se narancs, se vörös, turbómagyar, se liberál. Márcsak azért sem, mert pont az államosítás komcsi eszköz, a magánszektor békén hagyása viszont pont nem az. Én a magán pártján állok továbbra is. Másrészt te írsz TSZ-ről, meg állami gazdaságról, nem én.

Egy szóval nem állítottam, hogy a demográfiai trrendek alapján lenne tuti biztos és jó megoldás a problémára. Ha lenne, már vélhetően ismernénk és csinálnánk (illetve lehet, hogy van, csak én nem ismerem).
Mint ahogy azt sem állítottam (pláne nem magas lóról), hogy Kun János helytelen dolgot állít. Csupán azt tettem szóvá, hogy ő, vagy bárki más hiába "regél", vagy beszél, nyilatkozik (válaszd ki az ízlésednek megfelelő igét) a manyup miatti deficitről, amíg a kormány egy teljesen sima témában (szja) 500 milliárd forintot húz ki a költségvetésből.
Egyik kezével tehát csapot zár el, míg a másikkal egy csapot nyit meg. Szerinted van ebben logika??? Szerintem nem sok.

Két dolgot próbáltam érzékeltetni:

A problémára eddig az egyetlen válasz a manyup volt. Lehet, hogy rossz, nem teljesen jó, de az egyetlen.
A manyup megszüntetése mellett, vagy ellen nem érveltem, mert ismétlem, mindkettőre lehet(ne) érveket felhozni.

Tévedsz abban is, hogy nem olvastam utána: írtam korábban is, hogy nem rendelkezem adatokkal, de ez nem jelenti azt de facto, hogy egyáltalán nem olvastam vagy ne tudnék róla bármit is (az Orbán Gábor-Palotai Dániel-féle MNB tanulmányt le is mentettem, kár, hogy 2005-ös, tehát olvasgattam, de nem mélyedtem igazán el a témában. Szóval, nem ismerek minden részletet és nem is számoltam ki, mennyi az annyi. Lehet, hogy nem is tudnám kiszámolni, passz.

De ettől véleményem még van. Neked is van. Lehet is, mindkettőnkek. Viszont mi nem ugyanrról beszélünk. Te Kun Jánosnál és az én tudatlanságomnl akadtál meg, én meg a manyup pénz elköltésén.

Hozzászólásaimban egy dolog volt a lényeg: eltűnik az majd 3 ezer Mrd HuF a kasszából, miközben a nyugdíj balhé a nyanunkon van, az adósságszint meg alig változott pár százalékot.
Tuti, hogy megérte???

Az a tanács, hogy tégy félre pénzt nem volt véletlen. Válaszodból kitűnik, hogy pontosan érted a dolgot. Ha a most megkeresett jövedelmed feléled, tutira rosszul fogsz állni nyugdíjkor. ha viszont gyűjtesz, lesz esélyed, hogy kieső jövedelmed egy részét (vagy akár az egészet pótold). Én áttételesen ezt írtam, és nem azt, hogy a megtakarítások megőrzik értéküket. van ami őrzi, és van ami nem. Minden válság ilyen, csak tudni kell, miben tartsd a megtakarításodat. Ezért javasoltam a termőföldet.

Ami pedig a tudás-nem tudás viszonyrendszert illeti: a tudás a nem tudás felismerésével kezdődik, aki tudja, hogy a témában sok dolgot nem tud, az már tud valamit (és lehet, hogy nem is keveset).

Üdv

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.13. 23:47:24

@Jurganov:

Kösz, de nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja.

Egyébként már látom, hogy a szokásos taktikát követi: megkeresi azokat a részeket, amikbe érvek nélkül is beleköthet, szavakon rugózik, és olyan dolgokkal jön elő, ami nem következik állításaimból.

Ismerem már ezt és tudom kezelni. A vége persze az, hogy körbeérek, és nem kezdem el ugyanazt magyarázni a huszadik megközelítésből is. Ilyenkor részemről a fáklyás menet, berekesztem a diskurzust (a szerver-memóriákban úgyis ott van az egész, lehet látni, ki milyen lőszerrel hogyan célzott és hová lőtt).
Ez történt a minap Lencsés Istvánnal is, mikorra már önmagának válaszolgatva is azt bizonygatta, hogy ő nem anonim, de én igen.
Szegény.

Amíg vidéki kicsit is elfogadható hangot üt meg (és eddig igen) és nem kell ugyanazt az érv-lemezt feltennem, addig szívesen vitázok vele, nekem ez terápia. :-). De ha elkezd trollkodni, akkor Lencsés sorsása jut, soha többé nem írok neki. Becsszó.
A választás az övé.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 00:32:30

@Ironfist:

Kösz, de azért két dologgal hadd egészítsem ki.

Nem az a baj, hogy Vidéki nem közgazdász, ez egyáltalán nem gond, ettől még tudhatja jól a dolgot. A manyup rendszerrel vannak (voltak) bajok, és ezt valóban sokan megírták, lenyilatkozták, nemcsak Kun János, vagy mások. Ráadásul Vidéki nem is írt rosszat, mert vélhetően Kun János sem állított valótlant, amikor azt mondta, amit. A vita részemről nem emiatt fontos, illetve én nem is ezzel vitatkoztam.

A Vidékivel folytatott véleménycserével az a baj, hogy nem csere, hanem elbeszélés (mármint egymás mellett). Ő ugyanis Kun Jánoson és az én hsz-emből kiragadott "nem jártam utána minden adatnak" szavakon rugózik - mintha közgazdászként csak akkor lenne "jogom" e témában megnyilatkozni, ha oda-vissza leellenőriztem volna Kun Jánost, az MNB szakértőit (nálam valszeg okosabb és képzettebb fiúk ülnek ott), vagy a PM szakközgazdászait (ott is).

Vagy talán az bántja, hogy bevallottam, miszerint nem vagyok a téma mély ismerője? Mert valóban nem vagyok, még közgazdászként sem, ez igaz. Teljesen más területen és más dologgal foglalkozom, ráadásul ezzel sem a szó szoros értelmében vett közgazdászként.

Megjegyzés: (boldogabb lenne ha nem tudná, mi a tanult szakmám? Vidéki olyan, mint Lencsés: ő boldogabb lenne, ha a Zébácsi helyett Pilgermayer/Sztrovacsek/Kovács/Soós Zoltán szerepelne? Tudná ő ebből, hogy valójában hogy hívnak? :-)

Vidéki sajnos nem fogja fel, hogy én egész másról beszélek. A mára összegyűlt vagyon feléléséről, arról, hogy mi lesz ezután, és arról, hogy ha az egyik csapot zárjuk (a manyupok miatti nyugdíjvagyon-kiesés piacról történő finanszírozása, akkor a másikat miért nyitjuk meg (szja miatt -500 Mrd HuF).
Magyarul, kérdéseket tettem fel.

De láthatóan ez kicsit sem zavarta abban, hogy vörös ködöt fessen hipotalamuszomba.

Üdv:
Zébácsi

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 00:58:34

@Horizont:

Köszönöm reagálásod, kedves és korrekt a hangnem! :-).

Olvastam més hozzászólásaidat is, azokból látom, hogy nicknevedet nem hazudtolod meg - a széles spektrumon tartod a szemed, a látható eseményeket egyformán figyeled.
Ez jó, tetszik.

Üdv:
Zébácsi

2011.11.14. 07:32:29

@Zébácsi: Jóslatokról nem lehet vitázni, vagy bejönnek, vagy nem. Csak annyit jegyeznék meg, hogy Horthy alatt sem voltak túl jók a kilátások, ráadásul a háború elvitt vagy félmillió fiatalt (katonákat, zsidókat, civileket), oszt végül mégis lett általános nyögdíj, mert a jól működő szocialista gazdaság ki tudta termelni. Ha lesz működő gazdaság, itt is lesz nyugdíj, max nem magyarok dolgoznak majd a gyárakban, hanem kínai bevándorlók. Ha nem lesz működő gazdaság, akkor meg matt mindegy, hogy hány fiatal könyököl a munkaügyi hivatalban reménytelenül.

Vidéki 2011.11.14. 08:48:18

@Zébácsi:

A te világlátásodban én ott látom a problémát, hogy te is a félig telt pohárról azt állítod, hogy félig üres.
Például írod: „A problémára eddig az egyetlen válasz a manyup volt. Lehet, hogy rossz, nem teljesen jó, de az egyetlen.”

Kiesik memóriádból (többek között) például az adórendszer átalakítása, amely a vállalkozók vállalkozási hajlamát ösztönzi.
Az egykulcsos adó gondolata a híres, neoliberális közgazdásztól, a Nobel díjas Milton Friedmantól származik, még 1960-ból.

Újkapitalista országok, élükön Észtországgal Jeffrey Sachs hatására az egykulcsos adót egymás után bevezették.
Nem lehet azt mondani, hogy ez náluk gazdasági katasztrófát okozott volna.

„Az egykulcsos adórendszer mérsékelheti az adóelkerülést, többletmunkára ösztönözhet, és javíthat azon a korábbi évekre jellemző aránytalanságon, hogy a személyi jövedelemadó kétharmadát az adófizetők mindössze 15 százaléka fizette be. Ráadásul a kormány fokozatosan, három év alatt kívánt eljutni a céljához.” (Gaál Csaba VG)

„A csehek, a szlovákok és az észtek bruttó hazai terméke egy főre számítva tavaly már 25, 15, illetve másfél százalékkal magasabb volt, mint a hasonló magyar mutató. A kilencvenes évek elején fordítva állt a helyzet: a fejenkénti GDP 1993-ban az éppen önállósodott Csehország és Szlovákia esetében 12, illetve 18 százalékkal még elmaradt a magyarországitól, Észtország hátránya pedig nem kevesebb mint 31 százalékos volt.”

A különös az egészben, hogy Észtországban, amelyik lehagyott bennünket, ebben a hosszú időszakban a mostani nagyokos ellenzék szerint állítólag kártékony egykulcsos adórendszer működött, míg nálunk az állítólag rendkívül igazságos és a gazdasági növekedésre állítólag élénkítőleg ható progresszív adórendszer „virágzott”.

„A miniszterelnök pontosan tudja, hogy ma is paradigmaváltás zajlik:
a hetvenes évek vége óta Európát olyan kihívások érik, amelyekkel mindeddig nem volt hajlandó szembenézni.
Új, innovatív, olcsó munkaerővel rendelkező szereplők léptek színre, ahol nincs szociális háló, nyugdíj, és nem kell különböző, például a környezettel összefüggő normákat betartani.
Erre a globális kihívásra Európa nem adott megfelelő válaszokat.” (Seres László interjúja a HVG-n)

Jó lenne, ha az új kormány mindenható lenne, de nem az.

Ezért csak az adott feltételeknek megfelelően lehet megoldásokat találni.

Az ellenzék jelentős része abban érdekelt, hogy a helyzetet minél hatásosabban, minél sötétebb színekkel fesse le, mert reméli, hogy a megijesztett, rettegtetett választópolgárok elhiszik, hogy:

„Kánaán lesz ez a vidék,
Hogyha reám szavaztok”

Vannak olyanok is, akik a „testvéri tankoktól” várják el, hogy hatalmi pozícióba juttassák el őket. A „testvéri tankokat” ezúttal nem keleti, hanem nyugati irányból hívják be.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 09:40:31

@Vidéki:

Röviden.

Az egykulcsos szja nem rossz dolog, de ennek bevezetéséről (okairól) egy jobboldalhoz kötő közgazdászt idéznék, (Dr. Chikán Attila): tankönyvileg lehetetlen.

Másrészt ez akkor lenne valós válasz a nyugdíjkérdésre is (magasabb foglalkoztatottság és magasabb egyéni megtakarítási hajlam, ha:

- csökkenne a munkabérre jutó teher (költség). Ezt nem az egykulcsosság biztosítja, és nem is csökken.
- tömegek keresnének többet, amiből tudnak takaréskoodni. De pont nem ez történt, a mostani egykulcsos szja egy - jobboldalhoz köthető közgazdászok, politológusok szerint - elitista adórendszer, amivel a kormánynak fel kellene hagynia.

Azok az országok kínálnak alacsony bérköltséget, ahol a szociális háló és létbiztonság az elmúlt jópár évtizedben (évszázadban) ismeretlen fogalmak voltak: Kína, Indai, és más, délkelet-ázsiai országok. Ezek a nemzetek eddig konkrétan éheztek, a globalizáció hozta el számukra azt a sanszot, hogy tömegek kaphatnak akkora bért, amivel már nem halnak éhen. Európa országaira ez nem jellemző, itt irtó nagy balhé lenne abból, ha ezekből a kormányok el akarnak venni. Csak nézd meg a görögöket, mi cirkuszt levágnak, pedig ott aztán volt egy kis habzsi-dőzsi...
Te örülni fogsz, ha majd indoklás nélkül kirúgfható leszel, és ez meg is történik?

Ott, ahol magas a hozzáadott érték és az emberi hozzájáruléás mértéke, általában kevésbé csökkenek a bérek és ez tartható is (szolgáltatások, nem összeszerelő műhelyek). Ha tényleg azt akarjuk, hogy hazánk összeszerelő ország legyen, akkor nincs is szükség MT-re, mi a fenének??? Elég, ha beengedjük a multikat és területileg is defferenciáljuk a minimálbért, hogy a munkaerő a lehető legolcsóbb lehessen.

Fordítva ülünk a lovon.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2011.11.14. 10:02:45

@Zébácsi:
A multiknál tényleg ez a baj, hogy csak műhelyként tekintenek az országra.
Én rettenetesen hiányolom azt, ami egy amerikai, angol, hollland...stb. cégnél már sok sok éve működik:
Ez pedig az ösztönzés rendszere, ahol becsülettel és szorgalommal dolgozókat jutalmazzák, előrelépési lehetőséget kínálnak neki. Nem pedig a jól megszokott szlogen: "örülj hogy van munkád, vazze' " Amúgy ha egy cégtől valakit ki akartak rúgni, akkor azt eddig is meg tudták tenni. Indoklás pedig egyszerű: "válság van, leépítés van, szevasz".

A TB rendszert szép lassan át kellene alakítani magánbiztosítók hálózatává. A probléma az, hogy egy ilyen lépésre nincs nálunk eléggé hiteles és megbízható kormánypárt.

Vidéki 2011.11.14. 10:14:55

@Zébácsi:

Propagandisták módosult tudatában úgy a jelenlegi Munka Törvénykönyve maga a tökély, amin minden változtatás csak ronthat. Ezért még gondolkodni sem lenne szabad erről a témáról.

Érdekes dolog, hogy Magyarországon a szakszervezeti vezetők leragadnak a közszféra határain belül, időnként a közlekedés területén hatásosan zsarolják az utazó közönséget, de behunyják a szemüket a versenyszférában dolgozó munkavállalók kiszolgáltatott helyzete előtt, ahol a Munka Törvénykönyvében biztosított elmélet jogokat különféle kiszervezési trükkökkel sikerül szinte nullára redukálni.

A munkavállalók elméletben létező jogait lenullázó egyik ilyen módszer a „munkaerő kölcsönzés”

„Széki Sándor, kávézótulajdonos vállalkozásához külső-munkaerő közvetítő cégek segítségét is igénybe vette. Véleménye szerint a törvény adta magas követelmények miatt egyszerűbb külsősökkel dolgozni, a költségekről nem is beszélve. Itt van rögtön egy - nem olyan nagy költségigénnyel járó, de mégis - nyilvánvaló példa: minden cég külön üzemorvossal kell rendelkezzen, ami több kávézó esetén több üzemorvost jelent.

A munkaerő-kölcsönzés útján foglalkoztatott munkavállaló – munka, tűz-, baleset- és higiéniai - alapképzését a munkaerő-kölcsönző cég biztosítja.

Véleménye szerint valós előnyt jelent továbbá a dolgozói órák magasabb kontrolljának lehetősége, a rugalmas beoszthatóság, hogy a forgalom mellé rendelhető ember – akár csak pár órára is – a kiemelt időszakban.

Széki Sándor még azt is hozzátette, hogy gazdaságossági szempontból az sem mindegy, hogy a tevékenység ellenszolgáltatása dologi vagy nem dologi költség. „(Privátbankár)

Érdekes dolog, hogy nemcsak Széki Sándor, kávézótulajdonos kedveli ezt a "rugalmas" megoldást, amit a munkaerő kölcsönzés nyújt (nemcsak tegnap óta), hanem olyan hatalmas multi is, mint a TESCO, amelyet nem a kínzó profithiány terel erre az útra.

Évek óta több százezer munkavállaló dolgozik kölcsönzött munkaerőként. Mégsem csipogott senki sem értük
Nézzen már utána annak is, hogy a jelenlegi Munka Törvénykönyve hogyan képes biztosítani azoknak a munkavállalóknak a jogait, akik több százezren kölcsönzött munkaerőként tengetik életüket a „versenyszférában”.

„egy 34 éves monori férfit szintén közokirat-hamisítás bűntette miatt hallgattak ki gyanúsítottként, mivel a rendelkezésre álló adatok szerint közreműködött abban, hogy több személy, oktatáson illetve vizsgán való megjelenés nélkül - különböző pénzösszegek fejében - hamis gépkezelői jogosítványt szerezzen, vagy a meglévő jogosítványba hamis vizsgabejegyzés, illetve orvosi alkalmasságot igazoló pecsét kerüljön.”

„ az iratok magas színvonalú hamisítványok voltak, legföljebb egy szakértő ismerhette volna fel, hogy nem eredetiek.”

A Tesco mossa kezeit: „A rendőrségi vizsgálat nem Tescós munkavállalókra vonatkozott. Az érintettek egy magyar munkaerő kölcsönző cég alkalmazottai voltak.”

A Tesco egy ma született bárány.

Sokaknak eszébe sem jut, hogy átgondolja, hogy a Tesco miért dolgoztatja egy magyar munkaerő kölcsönző cég alkalmazottait, ahelyett, hogy saját állományába venné azokat, akiket dolgoztat.

Vannak jelei annak. hogy a munkáltatók ügyesen megtalálják a kiskapukat, hogy kikerüljék a mostani Munka Törvénykönyvében meglévő túlzásokat és kockázataikat minimalizálva olyan megoldásokat találnak, amelyek a nullára csökkentik a munkavállalók elméletben létező jogait.

Aki kölcsönveszi a munkaerőt, az ártatlan képpel moshatja kezeit, hogy nem ő követi el törvénysértést.

Ő csak mérhetetlenül jóhiszeműen, miként „Mindentelhisz nagymama” a TV mesesorozatból, elhiszi, hogy vállalkozó aki kölcsönzi neki a munkaerőt, az törvénytisztelő, tisztalelkű személy.

.

Ironfist 2011.11.14. 10:25:21

@Zébácsi:
"Nem az a baj, hogy Vidéki nem közgazdász, ez egyáltalán nem gond, ettől még tudhatja jól a dolgot."

Ezt én is tudom, csak Vidéki előszeretettel hivatkozik arra, hogy akit ő hoz fel, az nagyobb tekintély, mint akit más, tehát feltétlenül jobban igaza van. Mondtam már neki, hogy ez érvelési hiba, méghozzá tekintélyre való hivatkozás, de meg sem "hallotta". Vidékivel azért teljesen felesleges vitatkozni, mert terel, ködösít, és teljesen lényegtelen részekbe köt bele, hogy a kínos részekre ne kelljen válaszolnia. Mindemellett pedig próbál okosnak, műveltnek látszani, de láthatóan csak és kizárólag a maga "igazát" hajtogatja, miközben nem hajlandó azt is észrevenni, hogy valaki beszél hozzá - ha pedig végképp zsákutcába jut, akkor elkezd valótlanságokat állítani a "vita"partneréről, ami szintén érvelési hiba, méghozzá hiteltelenítés. Ezért írta Jurganov, hogy majd rájössz, hogy ne vitatkozz Vidékivel, csak a betűk kopnak a klaviatúrádról.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 10:46:44

@Vidéki:

Azt, hogy az általad propagandistáknak véltek szempontjából a MT maga a tökély, nem tudom, én nem ismerek személyesen ilyeneket és nem is állítottam azt, hogy tökéletes lenne.

Biztosan lehetne jobb MT-t írni (konszenzussal), de a folyamatok láthatóan nem ebbe az irányba mennek.

A munkaerő kölcsönzés önmagában nem gond, de sajnos e területen is vannak lehúzó kóklerek, csakúgy, mint mindenhol, ahol sok pénzről van szó.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.14. 10:49:41

Euro: reggel 311 10:46kor 316
CHF: reggel 247 10:46kor 255
A gazdaságpolitikai csoda...tényleg gyorsul a villámnaszádunk. LEFELÉ...

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 10:50:43

@csabapayne:
" Amúgy ha egy cégtől valakit ki akartak rúgni, akkor azt eddig is meg tudták tenni. Indoklás pedig egyszerű: "válság van, leépítés van, szevasz."

Az indoklás nélküli kirúgás lehetősége azt a jogot veszi el a munkavállalótól, hogy munkaügyi pert kezdemnényezhessen törvénytelen kirúgása miatt.
Pont egy ilyen ügyben vagyok tanú, ahol a munkáltató olyan indokkal küldte el a munkavállalót, ami finoman szólva is aggályos, plusz még meg is alázta. A pert a kirúgott munkavállaló bizonyára megnyeri, szép kis kértérítés üti majd a markát - teljes joggal.

Ha a kirúgás indok nélkül történhet, az minden bzionnyal egyoldalú előny a munkáltatóknak, ergo a munkavállalók joga kompenzáció nélkül sérül.

quetzalcoatl. 2011.11.14. 10:58:56

@Vidéki: Jó lenne azt hinni, hogy amiket ide leírtál, az mind a te analitikus gondolkodásodnak az eredménye. Jó lenne és elfogadható is. De a "testvéri tankokkal", bemutatkoztál. Hiszem, hogy vagy csőlátásod van, vagy feladatot hajtasz végre. Tedd. Ebben az országban sohasem abban bíznak meg, aki értően nyúl egy-egy témához, beszél a gondokról és mindent megtesz a demokratikus elvek érvényesüléséért, hanem aki huszáros, szemrebbenés nélkül tud hazudni, leegyszerűsített mondataival és közhelyeivel elő tudja adni a legkisebb királyfi szerepét. Amennyiben ez kell, ám legyen. Megnyugtatlak, nem jönnek a tankok. Mi fogunk menni. Maradnak a napszámosok és a birtokosok. Menni fog az ország is, mert küldeni fogják, kifele. Esetleg csatlakozhat Ukrajnához, É-Koreához.
A tegnapi hír : pénzpiacokhoz fordultunk (államkötvény is) 6,8% kamat, IMF 3% kamat. Ezt az előző ellenzék bűncselekménynek aposztrofálta volna. Ezek azok a 100 MrdFt-jaink amiért megvásároljuk (kis időre), hogy az antidemokratikus (unortodox) lépéseket megtehessük.
Nem tudom, feltűnt-e, hogy tisztán egykulcsos adó csak a posztkommunista országokban van, aminek a célja a sógor-bátyám alapú új-burzsoázia megteremtése, közpénzből, közvagyonból.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 11:00:57

@Ironfist:

Éjszaka elkövetett kommentemre adott válaszából látom az általad leírtakat. Mivel az írásomban felvetettekre választ nem tudott adni, magyarázattalk nem tudott szolgálni, új témát lőtt fel a blogtérbe, olvashatod te is.

Nekem viszont ahhoz nincs kanalam, hogy az eredeti témától eltérve olyanokkal foglalkozzak, amivel egyébként nem szándékoztam. Nincs kedvem egy sehová sem vezető kommentfolymammal végigszáguldani a gazdaság kisebb-nagyobb témáin.

Legutóbbi kommentje "állóháborúhoz vezethet", amihez sem időm, sem pedig kedvem nincs. A tesco-t hozza elő egy példa erejéig. Hosszasan tudnék írni a magyar FMCG szektorban ténykedő külföldi és hazai láncokról, de nem teszem.
Ezért is válaszoltam neki röviden, kvázi lezárva a témát. Remélem, megérti, hogy miután nem az eredeti kérdéseimre ír, részemről ennyi.

Ironfist 2011.11.14. 11:07:35

@Qeatzkoatl:
"Hiszem, hogy vagy csőlátásod van, vagy feladatot hajtasz végre."

Vagy trollkodik.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 11:11:57

@Qeatzkoatl:

"A tegnapi hír : pénzpiacokhoz fordultunk (államkötvény is) 6,8% kamat, IMF 3% kamat. Ezt az előző ellenzék bűncselekménynek aposztrofálta volna. Ezek azok a 100 MrdFt-jaink amiért megvásároljuk (kis időre), hogy az antidemokratikus (unortodox) lépéseket megtehessük."

Na tessék, Kedves Blogtársak (főként Kedves Vidéki), lehet gondolkodni.

Állítás 1:
A manyup finanszírozás miatt elmaradó állami nyugdíjalap-bevételt a piacról finanszírozzuk több pénzért (kamatot fizetünk érte). Rossz, elutasítandó.

Állítás 2:
Nem kell az IMF pénze, helyette dupla kamatfelárral veszünk fel pénzt a piacról. Szabadságharc van, vagy mi.

Kérdés 1:
Nem visszás ez egy kicsit? (gyakorlatilag erre vonatkozott Vidéki blogtársunknak feltett kérdésem a manyup megszüntetéséről: csapot ott elzár, csapot máshol megnyit.

Adalék 2:
Mindehhez tegyük hozzá az egykulcsos szja miatt az állami büdzséből szublimáló 500 Mrd forintot, és teljes a káosz a takaréskosság és az ésszerűség tekintetében.

"Nem tudom, feltűnt-e, hogy tisztán egykulcsos adó csak a posztkommunista országokban van, aminek a célja a sógor-bátyám alapú új-burzsoázia megteremtése, közpénzből, közvagyonból. "

Nem véletlen, hogy a magyar egykulcsos szja-t már hónapok óka ekézi a jobboldali sajtó, közgazdászok, politológusok számos tagja is.

Nincs több hozzáfűzni valóm.

quetzalcoatl. 2011.11.14. 11:23:35

@Zébácsi: Nem szeretném rontani Vidéki sikerdíját, de amiket írt az MT-ről, az elképesztő. Eltagad, csúsztat, mellébeszél. Kár érte.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 11:41:52

@Qeatzkoatl: Dehogy kár, roppant szórakoztató egy troll.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 11:47:52

@Qeatzkoatl:

Tényleg kár, mert egyébként van gógyi s fejében.

@Combi a ballibes Ferkófan:
:-)
SzP meg: :-(.

Viktus 2011.11.14. 11:50:22

@Combi a ballibes Ferkófan:

1.00 EUR = 315.161 HUF
Euro Hungarian Forint

jah ...

Viktus 2011.11.14. 11:52:36

@Vidéki:

Te egy nagyon sötét életforma vagy ... alapvető dolgokkal nem vagy tisztában. Ez a monológod elején is megmutatkozik.

"Kiesik memóriádból (többek között) például az adórendszer átalakítása, amely a vállalkozók vállalkozási hajlamát ösztönzi."

Micsoda? a járulékemelés? gázolaj jövedéki adó? eva kivezetésének ötletelése? mi is az ösztönzés?

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 12:01:07

Hmm, viszont nem csak nálunk sikertelen az államkötvény kibocsátás, hanem a szlovákoknál is. Öröm látni, mennyire bíznak a régióban.

Viktus 2011.11.14. 12:03:51

Mégsem törlik el 2012-ben az egyszerűsített vállalkozói adót – dőlt el hétfő délelőtt. Az eva kulcsát és értékhatárát viszont megemelik, az adóemelés minden korábban említettnél nagyobb mértékű lesz.

Jövőre azok evázhatnak, akik éves árbevétele nem haladja meg a 30 millió forintot, míg jelenleg 25 millió forint az értékhatár. Az adókulcs a mostani 30 százalékról 40 százalékra emelkedik – dőlt el a Fidesz frakció ülésén.
-

Ezzel az erővel eltörölhették volna :D

2011.11.14. 12:09:36

@Vidéki: No igen, de akkor a munkaerő-kölcsönzést kéne szabályozni, nem pedig a maradék munkavállalói érdekvédelmet felszámolni! A szabad piac a jelen helyzetben azt jelenti, hogy a munkáltatók szabadon visszaélhetnek a munkaerőpiaci túlkínálattal, az állam feladata ennek a megakadályozása lenne, nem a támogatása. Óriási tévedés azt gondolni, hogy a munkáltatók seggének fényesre nyalása majd jólétet hoz az országba! Húsz éve ez a tévelyeszme uralkodik a magyar kormányokon, és a végeredmény: nyomor. Könnyen beláthatóan ugyanis a munkáltatónak a legkisebb mértékben sem érdeke jólétet teremteni. Neki a költségminimalizálás az érdeke, mert abból nő a profit. Hárommillió minimálbéres országának lenni viszont senkinek sem érdeke, mert nincs adóbevétel, nincs belső fogyasztás, semmi sincs. Jó lenne, ha a duce felismerné ezt végre, és kiállna a választóiért a vérszívó despota zsebtőkések ellen!

@Combi a ballibes Ferkófan: „Nem akartuk azt, hogy külföldről bármilyen nemzetközi pénzügyi szervezet ... kényszerítsen megszorításokat a magyar kormányra" - megy ez nekik a nélkül is, hogy költenék patikára az utolsó garasig!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 12:52:28

Úgy látom,

hogy kedves Vidéki nevű blogtársunk kommentjeivel kiengedte a szellemet a palackból - hála másoknak, jönnek is az érvek garmadával csúsztatásaira.

Tessék, Möszjő, lehet tényekkel alátámasztva válaszolgatni a többiek, és az én korábbi felvetéseimre.
Karosszékből fogom figyelni kínlódásodat, mert már ne is haragudj, de ezt a gödröt te ástad ily mélyre.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 12:56:23

@Viktus:

40%???

Hogy is volt a mottó: "Senki sem fog rosszabbul járni."

Aha.
Köszöjük, fiúk.

Combi a ballibes Ferkófan 2011.11.14. 13:09:38

„Nem ez a gazdaságpolitika van most, mi a pénzpiacokról finanszírozzuk magunkat és képes Magyarország arra, hogy a saját lábán álljon”
www.portfolio.hu/deviza_kotveny/deviza/besult_a_6_hetes_magyar_aukcio.158299.html

Ahogy mondottam volt korábban, kibaszottul kínos lesz mikor Orbán térdenállva fog könyörögni az IMF-nek pénzért.

Vidéki 2011.11.14. 13:47:20

@Hörömpő Töhötöm:

Írja: „Könnyen beláthatóan ugyanis a munkáltatónak a legkisebb mértékben sem érdeke jólétet teremteni. Neki a költségminimalizálás az érdeke, mert abból nő a profit.”

A magasabb munkaerőköltség okos balliberálisok szerint rontja Magyarország regionális versenyképességét.

Ebből az következik, hogy a versenyképesség optimumát akkor érhetnénk el, ha a munkavállalókat kenyéren és vízen tartanák és naponta megkorbácsolnák őket.

Ironfist 2011.11.14. 13:55:54

@Zébácsi:
Felesleges. Ha válaszol is, megintcsak terel. Ha nem tud válaszolni, az érvelők hitelességét kérdőjelezi meg. Ha végképp szarban van, akkor nem válaszol egyáltalán, majd csak a következő témában, egy teljesen új dologgal kapcsolatban. De most te is lefutottad a kört, hogy megpróbáltál gyöngyöt szórni a disznó elé, és te is rájöttél, hogy felesleges. :D

2011.11.14. 14:01:01

@Vidéki: A viktátorod ugyanezt vallja! A szegények pénzét csökkenti, a gazdagokét növeli! Sőt, még annak is módját találta, hogy lehet valakit minimálbér alatt dolgoztatni, akár magánérdekek mentén. (Közmunka program.)

zrobasé 2011.11.14. 14:04:24

@Vidéki: Irja " Ebből az következik, hogy a versenyképesség optimumát akkor érhetnénk el, ha a munkavállalókat kenyéren és vízen tartanák és naponta megkorbácsolnák őket. "

gyakorlatilag

ezzel

megegyező tartalommal

nyilatkozott

nemrég

Demján Sándor.

Aki, mint tudjuk ,ahogy Ön irja egy " okos balliberális"

Öngól, abból is a szebbik fajta.

Viktus 2011.11.14. 14:22:38

@Vidéki:

Öcsi inkább azáltal lehetne a fizetéseket emelni, ha pl. jövőre egy embernek fizetek nettoba mondjuk 100 ezret nem 120 ezret kellene mellé majd az államnak becsengetni ... tudod nem termeli ki a munkaerő önmagát.
Ezen okból a munkabér terhelés helyett csökkenteni kellett volna. Az SZJA baromsággal ne gyere azt már a bolsi népnyúzók levitték a legtöbb munkavállalónak 17%-ra.

Viktus 2011.11.14. 14:28:26

Brutális áremelés jön a kutakon
index.hu
A benzin 5, a dízel 8 forinttal drágul szerdán.

-

Na még az áfa emelés előtt eléri a dízel a 450-es határt ... ez ám a jó kis gazdasági szabadságharc.

Jurganov 2011.11.14. 14:43:12

ez annyira szép és megható ahogy küzdötök vidékivel....mintha lenne értelme :D. sajnos ő is (mint sokan mások is) nem gondolkodik hanem hisz.(A hit - definíció szerint - mindaz, ami nem tudás! Valami, amit az előző indoklás nélkül elfogadok) és azzal nem lehet vitatkozni.
az a szomorú abban amit a kormány tesz, hogy jónéhány éve, a témában megjelenő írások már előrevetítették, hogy mit kell tennie a kormányoknak ( a pénzvilág nyomására), hogy rabszolgasorba taszíthassák az emberiséget. most ennek a lépéseit látjuk :( amúgy ne legyenek kétségeitek, ez megy mindenütt, csak nálunk most kicsit belehúztak a srácok, de minden országban szépen haladnak a csodás végkifejlet felé, az olyanokban is mint a fejlett németország vagy az usa.

2011.11.14. 14:55:50

@Jurganov: Szeretnék én olyan rabszolga lenni, mint a német... Persze, tulajképp igazad van, mindenütt minden egyre szarabb, csak éppen ha azonos mértékben romlik az életszínvonalunk, akkor a német majd nem 3 évente, hanem 5 évente vesz új ülőgarnitúrát, mi pedig itt Mo-n mind éhendöglünk vagy megfagyunk. :-( Kivéve persze a viktátort és a haverjait, mert ahogy azt már orwell is megírta: www.youtube.com/watch?v=a1cs3djbpQA&feature=youtu.be&t=2m49s

Nyuggervadász 2011.11.14. 15:05:01

@Vidéki:
Ha már a monetarista Friedmant említetted, nem csak azt kellett volna felhoznod, hogy az egykulcsos adó támogatója volt, hanem azt is, hogy szerinte a háztartások fogyasztása elsősorban nem a rendelkezésre álló jövedelemtől, hanem a rendelkezésre álló pénz mennyiségétől függ.
Bár, most M.o-n 200e. bruttó alatt tökmindegy, hogy jövedelemről, vagy pénzmennyiségről beszélünk.
A lényeg az, hogy a háztartások fogyasztás-növekedése tudná beindítani a gazdaság motorjait (több termelés - a foglalkoztatás növelése - újabb termelés bővülés, több adó az állami szektornak , stb.) Igen ám , de ha a volumenében domináns munkavállalói csoportoknak csökken az elkölthető jövedelme , máris felborul minden elképzelés. Így meg mi értelme van a magyar fizetőeszköz tudatos gyengítésének?(Matolcsy mondta!) Az export ugyan nőne (folyóáron), de a kisebb belső fogyasztás miatti csökkenő termelés csökkentené az állami bevételeket is.
Természetesen az sem megoldás egy piacgazdaságban, hogy a kormány által elkúrt egykulcsos adórendszer negatív következményeit a vállalkozók nyakába varrják (bérkommandó).
Nem az egykulcsos adórendszer ellen ágálok, hiszen annak is vannak előnyei. Csak nem most, és nem a jelenlegi fejlettségi szinten. Neoliberalizmus ide, vagy oda, garantálom, hogy jelen pillanatban Friedman sem ajánlaná Orbánéknak az egykulcsost. Ja, és azon is röhögne, hogy nálunk "unortodox" gazdaságpolitika folyik. Ortodox ez a javából! Legalábbis ami a fogyasztás visszaszorítását illeti. Hiszen az elkölthető jövedelem csökkentése (mert ez van, csak meg kell kérdezni az utca emberét) ez irányba hat. Hiába a törvény, az általam ismert többgyerekesek sem tudják mind igénybe venni a lehetséges adókedvezményeket.
A többi kijelentésed (zömével) is tudnék vitatkozni, de akkor már túl hosszú lennék....

Vidéki 2011.11.14. 15:12:14

@Viktus:

Írod: „... tudod nem termeli ki a munkaerő önmagát. „

Ha ennyire „tehetséges” vállalkozó vagy, miért nem mész el inkább kapálni?

Mindenki jól járna vele.

Higgins főbíró 1907-ben Ausztráliában azon a véleményen volt, hogy egyetlen munkaadó se maradjon fenn abban az esetben, ha fennmaradását csak a munkásai kizsákmányolásával tudja elérni.”

Jurganov 2011.11.14. 15:24:32

@Hörömpő Töhötöm: a németnek sincs jövője, nem holnap fog egy marék rizsért dolgozni hanem holnapután, a tendencia sajnos ua.
@nyuggervadász: friedmant ne idézzük, sajnos eléggé félresiklott amit kitalált.

Vidéki 2011.11.14. 15:26:55

@nyuggervadász:

Írod: „Ha már a monetarista Friedmant említetted, nem csak azt kellett volna felhoznod, hogy az egykulcsos adó támogatója volt, hanem azt is, hogy szerinte a háztartások fogyasztása elsősorban nem a rendelkezésre álló jövedelemtől, hanem a rendelkezésre álló pénz mennyiségétől függ.”

A belső fogyasztást, a GDP növekedés egyik motorját, kikapcsolja a lakosság hatalmas eladósodottsága svájci frank alapú hitelben és az elképesztően szárnyaló svájci frank árfolyam miatt a lakosságnak a törlesztés növekvő gondjaival kell megküzdeni.

Ahelyett, hogy a pillanatnyi fogyasztását növelné, ami a GDP növekedést segítené, az elmúlt évek előre hozott fogyasztásával birkózik amit nehezít a svájci frank elképesztő szárnyalása.

Demján Sándor már a szocializmusban is bizonyította hozzáértését a gazdaság területén.

„Ha nem lép be a svájci frank erősödésének problémája, akkor valóban erősödhetett volna a lakosság fogyasztása, ami húzhatta volna a növekedést, ám a frank kiszívta a pénzt az országból, „mutatott rá Demján Sándor.

Ironfist 2011.11.14. 15:40:15

@Vidéki:

A tartalomra nem vagyok hajlandó válaszolni, de csak annyit, hogy... Mi a halálért kell az idézet elé, de már az idézett személy neve mögé beszúrni, hogy "írod"? Az idézés ugyanis pont arra jó, hogy megmutassa: az idézett személy ezt írja :D Ilyen alapon gondolom te azok közül való vagy, akik szeretik a baconszalonnát, és a filmeket meg inkább dévédécédén nézik meg. :D

2011.11.14. 15:57:31

@Jurganov: No, azért én ettől nem félek. A németek sosem dolgoztak marék rizsért, eztán sem fognak, hamarabb ázik a fogsorod a vizespohárban!

Jurganov 2011.11.14. 15:59:54

@Hörömpő Töhötöm: ahogy érzed :) olvass utána, hogy milyen tempóban csökken az életszínvonaluk, mennyivel kevesebb a megtakarításuk mint pár éve. bár az eu zseniális elgondolás volt részükről....

2011.11.14. 16:04:15

@Jurganov: Hát lehet, hogy nem fogják az eu-t tovább finanszírozni... de Németország megáll a saját lábán is, ha kell, az egész világ ellen. (Lásd II. Világháború...)

Jurganov 2011.11.14. 16:26:57

@Hörömpő Töhötöm: az eu-t finanszírozni? rofl :) ha nem tudták volna tető alá hozni már régen szétesett volna németország is:)

Nyuggervadász 2011.11.14. 16:52:46

@Vidéki:
Egy percig sem vitatom Demján kijelentését, de
-a fidesz is tevékenyen részt vett a jelen állapot kialakulásában. 1998-2002 között államilag támogatott kamatpolitikával és a visszaigényelhető adókedvezményekkel arra inspirálta a lakosságot, hogy építkezzen. El kell ismernem, hogy ez bizonyos vonatkozásban gyorsította a jövedelemtermelést, az építőipar termelése megugrott és ez multiplikatív módon hatott más ágazatokra is.
-A most beharangozott ( senkit nem hagyunk az út szélén) végtörlesztéses akció azonban nem azokat segíti, akik tényleg nyakig ülnek a kakaóban ( hiszen nem áll módjukban igénybe venni ezt a lehetőséget), hanem megint a tehetősebbeket. Úgy, mint az egykulcsos adó esetében.
-azzal viszont, hogy újabb terheket nyomnak a bankok nyakába (távol álljon tőlem, hogy sajnáljam őket), megint a kisembereket szopatják meg. A bank veszteségeinek egy részét továbbhárítja a meglévő klienseire, tőkehiány miatt meg szűkíti a vállalkozói szféra felé a hitelezési lehetőséget. Ez pedig a padlóra küldi a vállalkozásokat.

Szóval, valahogy másképpen kéne csinálni. Ha makroközgazdász lennék, én többféle modellt futtatnék le és vizsgálnám az egyes modellek hosszútávú hatásait is.

VT Man 2011.11.14. 16:59:39

@SvenH.:
"amugy a manyup ertelme a kovetkezo: most 2 melos tart el 1 nyugdijast ami 30 ev mulva 1.5 melos lesz... ezt kikuszobolendo felre kell tenni ennyi..."

És a félretett pénzt ki fizeti? Az állampapírok hozamát ki fizeti? Csak nem adókból fizetik majd?

Az MNYP vett állampapírt. Az állampapírra jár kamat. 30 év múlva is jár majd kamat. Miből? Adókból.
Tehát aki MNYP-be tette a pénzét, az 30 év múlva és folyamatosan az adókból gyűjti a "profitját".

VT Man 2011.11.14. 17:01:10

@nyuggervadász:
"-A most beharangozott ( senkit nem hagyunk az út szélén) végtörlesztéses akció azonban nem azokat segíti, akik tényleg nyakig ülnek a kakaóban ( hiszen nem áll módjukban igénybe venni ezt a lehetőséget), hanem megint a tehetősebbeket. Úgy, mint az egykulcsos adó esetében."

Felejtsük már el ezt a tévhitet!

A tehetősek NEM FIZETNEK SZJA-t!

Érted? Megismétlem: a gazdagok, milliárdosok, gyakorlatilag NEM FIZETNEK SZJA-t. Mert "máshogy" jutnak pénzhez. Pl. Gyurcsány osztalékként vette ki a pénzt.

Aki pedig nem fizet SZJA-t, az nem járhat jól az SZJA csökkentéssel.

Ennyi.

Horizont 2011.11.14. 17:12:54

@Zébácsi:
Köszi, ez jól esett! Képzeld el amikor vagy 5 éve regisztráltam a nicknevem "optimista" volt.
Na le kellett cserélnem mert kaptam hideget, meleget:)))

@STX Joe: Ebben igazad van, de azért a kis fizetésűek és a milliomosok, milliárdosok közé esik egy réteg. Aki pl. 300-500 ezer között keres az (még) nem milliomos, de ő jól járt míg én a 110 nettómmal veszítettem! Tehát @nyuggervadász: -nak igaza van!

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 17:37:41

@STX Joe:

A gazdagok általában valóban nem fizetnek szja-t, de a ők általában nem alkalmazottak, hanem részvényesek, cégtulajdonosok. Ezt mindenki tudja. Ha alkalmazottak is saját vállalkozásukban (értsd: ők maguk vezetik, vagy csak felügyelik, hogy a nem-tulajdonos menedzsmenttagok hogyan viszik a céget), tőkejövedelmeikhez képest jelképes összegért teszik azt, így nem érdekes, hogy 16% vagy 36% az szja.

Mondandódban a hiba a gazdagok tipizálásában rejlik.

Nyuggervadász ugyanis nem gazdagokról, hanem tehetősökről beszélt, a kettőnek csak egy igen szűk közös metszete van. Azokról a tehetősökről írt, akiknek eddig is tellett az 500 nettós bérükből hó végén kalácsra, plusz azokról a tömegekről, akik viszont az egykulcsos rendszer miatt kevesebb nettót visznek haza, pedig már eddig is számolgatták huszadika után a pénzüket.

Tudom, hogy sokan zsebbe kapják bérük minimálbér feletti részét (vagy akár az egészet), így őket ez egyáltalán nem érinti, de mégis: azt hangoztatni, hogy senki sem fog rosszul járni, miközben bizonyítottan így van, eléggé álságos dolog a kormény részéről.

Az egykulcsos szja bevezetése hiba volt (pláne így).

Legelő Őse · http://legeloose.blog.hu/ 2011.11.14. 17:45:16

Ebben az egészben az a legfélelmetesebb, hogy most már nem akarnak majd belőle kiszállni. Már most képesek inkább megmagyarázni a lehetetlent, és védeni a védhetetlent, amikor még meg lehetne tenni, hogy irányt váltsanak. Pár hónap és az ország bóvli kategóriában lesz, az árfolyamok még jobban elszállnak, és akkor nincs mese, valamit tényleg tenni kell majd. De nem, inkább elsüllyedünk mindannyian, csak Orbánnak és Matolcsynak legyen igaza. Ennél félelmetesebb dolgot még életemben nem láttam, mint ami itt folyik. Amikor már nyilvánvaló hogy rossz az irány, és több döntésről is kiderült hogy hibás volt, még akkor sem változtatnak. Értem hogy megmagyarázzák, mert ez a politika,de hogy nem veszik észre hogy már a sajátjaik sem hiszik el nekik hogy nem véletlenül villogtat mindenki, tényleg mi megyünk szemben a forgalommal? Elképesztő hogy stratégia, hatástanulmányok és elemzések, civil egyeztetések, szakértők bevonása nélkül még mindig tovább folyik az ötletszerű gazdaságpolitika. Az összes többi húzáson vagy csak nevetünk, vagy elszenvedjük, vagy félünk mert csorbulnak a demokratikus értékek. De itt már arról van szó, hogy évek kellenek mire ebből kijövünk. Ez nem tréfa emberek! A régió legnagyobb fekete lova lettünk. Az unióval rossz a viszonyunk, és a piacok nem bíznak bennünk, a pénzünk folyamatosan leértékelődik, az állampapírjainkat nem tudjuk eladni, a gazdaságunk nem növekszik, a befektetőket elüldözzük, a már ittlévőket különadókkal beszéljük le minden expanzióról. Mindezt stratégia, terv, bármi ésszerű meggondolás nélkül. Adókat be és kivezetünk, hétről hétre egyre bizonytalanabb minden, kivéve a vezetőnket és a szóvivőjét! Emberek, óriási baj lesz itt. Mostanra már a vakhívők szájából is annyira nevetségesen hangzik az előző 8 év emlegetése, hogy lassan leszoknak róla. Hiába volt nagyon rossz az előző 8 év, ha most minden eddigi várakozásunkhoz képest is egyre rosszabb lesz. Hogyan tovább??

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 17:55:49

@Legelő Őse:

Mire odaérünk az általad is említett szakadékhoz, új szlogenek lesznek már használatban:
Elmúltkétév. Orbánahibás. Elmatolcsyztuk.
A pesti vicc nem ismer tréfát.

Szomorú, mert a parlamenti 2/3-dal csinálhatnák jól is, a fenébe is.

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 18:01:34

@Horizont:

Csodálkozom, hogy ezzel a nicknévvel nem kapsz a régi jóból.

A horizont ugyanis (ahogy írtam éjjel) azt jelenti, hogy látóhatár, vagyis valami olyan, ami az egész látható világot határolja.
De manapság sokan csak egy irányba képesek nézni, és nem értik, ha valaki másfelé is szeretne. Tapasztalataim szerint ők szoktak libsizni-bolsizni, ha észreveszik, hogy másnak tágabb a világ az egy tábornál.

Joe.UK 2011.11.14. 18:06:36

@Nikosi: for President!

Szerintem is ez az egy ut all ma Magyarorszag elott: minden penzt K&F-be es oktatasba. Es akkor TALAN egy generacio mulva valoban jobb lenne...

2011.11.14. 18:48:47

@Legelő Őse: Hogyan tovább? Hát egyre rosszabb lesz. Mint ahogy 40 éve egyre rosszabb lesz. Mindig csak egy kicsivel. Egészen addig, amíg el nem érjük Caucescu Romániájának életszívnovalát. (Nem kell már hozzá sok: fűtetlen iskolák, éhező gyerekek, családok kikapcsolt közművekkel...) Akkor aztán jön egy kis akasztgatás, aztán lehet újjáépíteni az országot, békekölcsön, kommunista szombat, munkaverseny stb. Aztán megint egy kis akasztgatás, és akkor talán jön újabb 12 kibírható év.

Horizont 2011.11.14. 18:50:48

@Zébácsi: :DDDD
Én egy "belül" baloldali vagyok és már az is maradok. Ma már kishazánkban nincs ilyen párt,(nem is volt) nincs ilyen elv, szemlélet. Én haragszom legjobban az MSZP-re és soha nem bocsájtom meg nekik, hogy 2/3-ot adtak Orbánék kezébe.Ma meg már az ördöggel is cimborálnék ha látnám, hogy jót akarna és jót is tenne. Minden oldalról szeretek tájékozódni, nagyon érdekel mindenki véleménye, még vidékié is :) Csak felbosszant ha valaki egy jottányit nem képes máshová lépni.
Ma már odáig jutottam, hogy félek. Nem kicsit. És ezt meg a Fidesznek nem tudom soha megbocsájtani.

Nyuggervadász 2011.11.14. 19:06:24

@STX Joe:
Te a tehetősek alatt a milliárdosokat érted ( ha Gyurcsányt hoztad fel példaként). Ők valószinűleg osztalékként vették ki a pénzüket, ami után 25% forrásadót fizettek. Ezt a 25%-ot csökkentette a kormány (2011. jan. 1-től) 16%-ra.
Én a "tehetős" alatt azokat értem, akiknek a hó bármelyik napján módjukban áll ( Zébácsi szavaival élve) kalácsot venni - azaz , nem kell azon filózniuk, hogy a rezsiköltségek közül a villanyt, vagy a gázt fizessék be..

Viktus 2011.11.14. 21:08:56

@Vidéki:

Ahm majd mondom a koreainak lásd. Samsung Zrt. , hogy irány kapálni ...
Magyar állam bruttó 48 ezre micsoda?

De hová tűnt Columbo felesége? 2011.11.14. 22:44:16

@Horizont:

Ne félj. Orbán Viktor miniszterelnöksége nem tart örökké. Erre a legékesebb bizonyíték, hogy ezt ő maga is tudja - nem véletlenül betonoz le mindent, amit csak tud. Ha annyira biztos lenne a dolgában, mint amenniyre nem az, akkor nem lenne szüksége cementre ahhoz, hogy megnyertnek higgyen egy szabadságharcot.

"Én egy "belül" baloldali vagyok és már az is maradok. Ma már kishazánkban nincs ilyen párt,(nem is volt) nincs ilyen elv, szemlélet."
Bár ő van hatalmon, és perpill ő diktál, sokkal jobban fél ő, mint te magad. Te ugyanis a nép vagy, s mint ilyen, nem vagy leváltható.

"Én egy "belül" baloldali vagyok és már az is maradok. Ma már kishazánkban nincs ilyen párt,(nem is volt) nincs ilyen elv, szemlélet."

Esetleg a Kéthly Anna-féle Mszdp? Nekem sokminden tetszett, amit Kétly Anna gondolt és tett.

Én meg egy szélsőségmentes mix-fickó vagyok, egy eklektikus alak, akinek van, ami a jobbos-konzervatív gondolkodásban tetszik és van, ami a balosban-liberálisban. Na, ilyen párt meg aztán végképp nincs, ezért is derülök nagyokat, mikor lebolsilibsiznekznek.

Horizont 2011.11.14. 22:51:09

@Zébácsi:
Tényleg lehet, hogy Viktorunk jobban fél?:)
"Ellenőrzi Orbán Viktor ételeit a TEK" Hahahahahahaha ez tetszik!
Ja! Én egy "belül" baloldali vagyok és már az is maradok - aki néha szemezget a Jobbikkal:)
Tiszta katyvasz az élet!
Mix -fickó? Ez jó:)

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 01:31:38

@Horizont: "Én egy "belül" baloldali vagyok és már az is maradok"

nem hogy orulnel hogy az igazi bolsevik partnak 2/3a van
az MSZP meg tipikusan jobboldali konzervativ part Viktorekhoz kepest

SvenH. (törölt) 2011.11.15. 01:47:44

@STX Joe: "És a félretett pénzt ki fizeti? Az állampapírok hozamát ki fizeti? Csak nem adókból fizetik majd?"

te fogalmi tevedesben vagy...
azt FELRE KELL RAKNI, ez a hosszutavu koltsegvetesnek az egyik sarokkove... mint az hogy az elkovetkezendo generacionak kell a rendes szinvonalu oktatas
semmi idiotizmus hogy fel kell venni hitelt ezt te hol hallottad?

nem kell a jelenlegi nyugdijasoknak odaadni azt a penzt, ennyi
gyakorlatilag jelenleg ok sokkal tobbel reszesednek mint jarna

ott van amit befizetnek azt kell szetosztani... tudod kiosztó-felrovó rendszer!!! amit abban az evben beszednek azt szetosztjak... ha abbol elvettem egy picinyket mert a korfa alapjan kiszamoltak nagyon okos matematikusok, akkor azt nem kell szetosztani

amugy ha pl megrohanja 300e nyugger egy evben a nyuggerkasszat (lasd Ratko) akkor is fel kellene venni hitelt? vagy akkor csokkennie kell a nyugdijnak?

az meg a masik u.n. demokracia demagogiaja, hogy TORVENY van a nyugdijemelesre...

süti beállítások módosítása