Skip to content


       Szűrés lista

Matolcsy 2 perc alatt lerendezte az IMF-t

Három héttel ezelőtt:

"-Nem javítaná a gazdaságpolitikánk iránti bizalmat és hitelességet, ha nekünk is volna ilyen megállapodásunk az IMF-fel?
- Jelenleg is együttműködünk az IMF-fel számos területen, de hitelszerződésről nem tárgyalunk, és ezt nem is tartanám jó megoldásnak. Magyarország ezt a szakaszt már lezárta. A lépést egy ideig talán üdvözölné a pénzpiac, aztán rájönne, hogy az IMF-hez való visszatérés a gyengeség jele.
- Nem tart attól, hogy a hitelminősítők befektetésre nem ajánlott kategóriába sorolják Magyarországot?
- Az egyik hitelminősítőnél reális ennek a veszélye, de akkor sem lesz többletkockázat, ha ez bekövetkezik. De akkor sem állna be gyökeres gazdasági fordulat, ha javítanának a besorolásunkon. A hitelminősítők eljátszották a becsületüket azzal, hogy a válság előtt sokat tévedtek." - Heti Válasz- interjú
 

És ma:

"Nem volt megilletődve, nem volt önkritikus és nem látszott Matolcsy György nemzetgazdasági miniszteren, hogy kellemetlenül érezné magát az IMF és az EU delegációjával folytatott péntek reggeli megbeszélésen.
Két-három perc alatt közölte a nemzetgazdasági miniszter pénteken délelőtt az IMF és az EU küldöttségével, hogy új megállapodást szeretne kötni a kormány a két szervezettel." - Origo

Valószínűleg azért tartott csak 2 percig, mert még nagyon friss volt a tegnap esti beavatkozás hatása Matolcsyn, elvégre nagyon ritkán sikerül megcsinálni egy este alatt egy ilyen pompázatos seggszáj-műtét!

Jobbulást Gyuri, és sok sikert az IMF-szerződés levezényléséhez. A tárgyalásokon azért az "ájemef" nevet használjuk, ne a "hárombetűs" kifejezést. Csak vastagbőrrel, ahogy eddig!


 

Címkék: imf matolcsy

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr843394254

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A háború vége 2011.11.21. 00:26:50

Csapataink harcban álltak. A kormány a helyén van.Új szakasz kezdődött.Egyes szabotőr csoportok és külföldi diverzáns zavarkeltők megpróbálják hazánkat megalázni. Talán még az úgynevezett szabad választások kezdeményezését is megkísérlik.Az IMF elleni ...

Trackback: A blogoszféra jajkiáltása 2011.11.19. 11:48:22

Bizonyos belpolitikai események mindig komoly visszhangot váltanak ki a közéleti blogok szerzőiből.  Az IMF visszatérésének híre minden eddigi rekordot megdöntött, reakciókat váltott ki a közéleti kérdések iránt legkevésbe fogékony szerzőkb...

Trackback: Egyelőre még nem a csóva farkalja kutyát 2011.11.18. 18:40:30

Csak bámulom eztet a nagy nemzeti agyzsibbasztást és türemkedik belőlem kifele egy erőteljes hangú mijafaszvan  formájában a szódáskocsishoz  méltó pikareszk profanitás.Azt hittem, hogy nagy nemzeti agyi bukdácsolás talán ott véget fog érni, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.11.18. 15:54:02

"A megállapodás pontos formáját a miniszter egyelőre nem tudta megmondani, annyit közölt: az a tárgyalásokon dől el. Leszögezte ugyanakkor: "mindenképpen olyan megállapodást fogunk kötni, amely meghagyja a gazdaságpolitika mozgásterét, és segíti a növekedést".

Hangsúlyozta azt is, hogy a magyar kormányt nem sürgeti az idő, "hiszen jelen vagyunk a pénzpiacokon, az államadósságot nem ezzel a megállapodással finanszírozzuk". Matolcsy György hangsúlyozta: az új pénzügyi megállapodás nem hasonlít majd a 2008-ashoz, olyan új típusú pénzügyi keretmegállapodás lesz, amelynek célja, hogy a magyar gazdaság növekedését pénzügyileg biztosítsa. "Lezártuk a pénzügyi konszolidáció korszakát, csökkentettük az államadósságot, és mindenki szerint 3 százalék alatt lesz jövőre az államháztartás hiánya" - mondta, amit óriási áttörésnek nevezett. Hozzátette: aktív a folyó fizetési mérleg és a kereskedelmi mérleg is, " gyakorlatilag a pénzügyek területén az egyik legjobb helyzetben lévő uniós tagországgá váltunk"."
www.kormany.hu/hu/nemzetgazdasagi-miniszterium/hirek/matolcsy-jovo-ev-elejere-megszulethet-a-megallapodas-az-imf-fel-es-az-eu-val

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.11.18. 15:54:44

Ismétlem:

" gyakorlatilag a pénzügyek területén az egyik legjobb helyzetben lévő uniós tagországgá váltunk"

Tapmancs 2011.11.18. 15:56:29

Én már (és még sokan mások) úgy vagyok hogy csak nézek, nézek, és nem nagyon tudok semmin sem meglepődni. Az ország valahogy elműködget magában, ezek "fönt" meg csinálják a fasságaikat senkitől sem zavartatva, teljesen elszigetelve. Egy teljesen más világban élnek, lehet azt sem tudják hogy ott van körülöttük Magyarország.

zrobasé 2011.11.18. 15:58:58

ad1. nem az imffel tárgyal, hanem az IMF-Biztosítóval !
ad2. múltkor nem az imf volt itt, hanem az IMF-Önkormányzatokat átszervező tanácsadó testület...de őket meg nem mi hivtuk, hanem csak jöttek, időpontot kértek, mi meg meghallgattuk őket, na !
ad3. nem tárgyalunk velük, csak közölni akartuk, hogy ASSZÁTOK MEG A FŰNYIRÓTOKAT
ad4. mi sose voltunk az imf ellen, ez csak a gaz libsikomcsi hazaárulók találták ki
ad5. az imffel most azért tartott 2 percig a beszélgetés, mert fejenként 3-3 kokit és sallert osztottunk ki, és ahhoz idő kell
ad6. mi mindig is Eurázsival álltunk hadba !

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2011.11.18. 15:59:45

„Szegény Gyuri olyan, mint egy hátán fekvő bogár. Néha megbökjük, hogy vajon mozog-e még.”

:))

hvg.hu/itthon/20111118_Orban_ut_az_IMF_hez

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.18. 16:00:40

@laspalmas:

A tárgyalás elég rövid lesz, nem az IMF van rászorulva arra, hogy segítsen Magyarországnak.

Áttolnak 2 lapot Matolcsynak, meg egy tollat.
Az egyiken az IMF által elvárt pontok lesznek, a másikon meg csak annyi, hogy "államcsőd".
Gyurinak meghagyják a függetlenséget, hogy válasszon, hogy melyiket írja alá.

dr. Aullah 2011.11.18. 16:43:53

Matolcsy bogár... jajj már, sírba kergettek ezekkel a hasonlatokkal: halálra nevetem magam :DDD

abrakadabra40 2011.11.18. 16:59:39

Srácok! Csak finoman jelezném, hogy nagyon csúnyán bevitt a málnásba titeket a miniszterelnök. Már a HVG is pedzegeti, hogy miről is szól ez az egész.

hvg.hu/gazdasag/20111118_imf_trukk

"Magyarország a török példa követésére készülhet, amely azt jelenti, hogy végtelen hosszúságúra nyúló tárgyalásokat kezd az IMF-fel anélkül, hogy végül megállapodást kötne - véli Timothy Ash, a brit Royal Bank of Scotland (RBS) vezető elemzője és Peter Attard Montalto, a Nomura szakértője. Törökország másfél éven át tárgyalt a Valutaalappal egy készenléti megállapodásról, majd 2010 márciusában közölte, hogy nincs szüksége segítségre.

A törökök esetén a piac bevette a trükköt - ísmerteti a cikket a Napi Gazdaság. Az IMF benntartása a tárgyalási folyamatban megnyugvást hozott, mert a befektetők úgy látták, hogy végső esetben megnyílik az IMF bukszája Törökországnak, még ha nem is jött létre a felek között formális megállapodás. Ezzel meg lehet szerezni azt a biztonságot, amit az IMF jelenléte sugall anélkül, hogy meg kellene fizetni ennek az árát - mondja Ash."

Azért ritka nagy rafinált geci az Orbán. :D

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 17:13:17

@abrakadabra40: Javíts ki, ha tévedek, a kormány és a miniszterelnök feladata a választók érdeinek képviselete. Ha a választók jobban járnak egy török stílusú trükkel, akkor jól teszi Orbán úr, ha meglépi. Ha nem járnak jól, akkor meg nem. A hangsúlyt érzelmek helyett ennek az eldöntésére helyezném.

Pl. ha valóban nincs szükség IMF-gyámkodásra, de a pénzpiac ránk kényszeríti azzal, hogy különben leértékel, akkor indokolt a török trükk.

Ha valójában szükség van IMF-felügyeletre, mert olyan a helyzet, akkor meg nem kell török trükk, de nem is lesz, mert tényleges megállapodás lesz a tárgyalásokból.

Egyik logikai útvonalon sem az jön ki, hogy a "piszkos-mocskos hazug kormány átver bennünket", azaz szavaiddal ritka nagy rafinált. Ellenben az jön ki, hogy a kormány képviseli a társadalom érdekeit. Felteszem, a te fejedben más narratíva van erre, írd meg részletesen, milyen logikával jutottál a következtetésedre.

abrakadabra40 2011.11.18. 17:20:00

@Vértes László: Én csak azért linekltem be ezt a cikket, mert igencsak zavart, hogy mindenki már szinte tényként kezeli a megállapodást. Miközben ez korántsem biztos. Sőt.

zrobasé 2011.11.18. 17:27:00

@Vértes László: "Javíts ki, ha tévedek, a kormány és a miniszterelnök feladata a választók érdeinek képviselete."
áfa 25-ről 27%
eva 30-ról 37%
járulékemelés 0,5%
kétkulcsos szja
jövedékiadó emelés
ebadó
fizetős bölcsöde
...
és mi lenne(lesz) még, ha nem a választók érdekeit képviselnék...

pumukli 12 2011.11.18. 17:30:15

@Vértes László: Azt hiszem, csak vissza kell idézned a miniszterelnök és csatolt részei nyilatkopzatait az IMF-el kapcsolatban. Meg a forint gyengélkedése, és az állampapírok problémás értékesítése, a gazdaság gyenge teljesítménye arra kényszeríti a kormányt, hogy valamilyen fogodzót keressen a "bóvli" kivédésére. Mivel azt is kijelentették, hogy nem engednek beleszólni a kitűnő kormányzásukba, így nem nehéz következtetni a török útra. A baj csak akkor lenne, ha az IMF nem akarna kétszer ugyanabba a folyóba lépni. De arra már Orbánék nem számítanak. Mint ahogy azt sem mérik fel, hogy egy-egy törvényük, rendeletük milyen hatással lesz az országra.

abrakadabra40 2011.11.18. 17:37:15

@pumukli 12: a gyenge forinttal mi a baj? Jelen esetben a gyenge forintnál jobbat el sem lehetne képzelni.(lásd: 3. negyedéves GDP növekedésünk) Ezt nem látják a hitelminősítők?
Az állampapírokat meg majd megveszi Kína, a szudiak stb..
Sok faszságot csinál a kormány(Kerényi,József Attila szobra,Alkotmány asztala stb..), de azért van ráció a gazdaságpolitikájában.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2011.11.18. 17:41:01

Azért minden tiszteletem azoké a fidesz-szektásoké (komolyan, úgy tűnik a szcientológia ehhez képest kutyafasza liberálbolsi banda akik azt sem tudják mi fán terem az agymosás) akik még mindig teljes erőből próbálják védeni a védhetetlent és jönnek török falóval meg Kósa sziporkákkal, Viktor mantrákkal. Ehhez nem kicsi fanatizmus kellhet...vagy valami vállalkozói szerződés ami miatt teljesítésigazolást kell mellékelni a számla benyújtásakor (remélem nem eváztok hanem ekhoztok srácok:)

zrobasé 2011.11.18. 17:46:09

@abrakadabra40: " a gyenge forinttal mi a baj? Jelen esetben a gyenge forintnál jobbat el sem lehetne képzelni" aha...ja, pont jó is hogy gyenge a forint, igy pl az állami devizahitelek is szuperül muzsikálnak...
"Az állampapírokat meg majd megveszi Kína, a szudiak stb.." nem,nem veszik...már most is aki egyáltalán vesz, elég magas kamatra veszi csak meg...ez a "kina majd megment" duma elég balga...ha annyira vennék, miért is megyünk pitizni a lenézett, utált nyugathoz,imfhez?
"de azért van ráció a gazdaságpolitikájában" az, ja az van...naponta-hetente ötletelnek, ide-oda ráncigálják a költségvetést...

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 17:49:51

@zrobasé: Igazad van abban, hogy a felsorolt megszorítások (a francba, elszóltam magam :)) nem néznek ki szimpatikusan és nem hangzanak jól. Erősítsd meg magad egy nyugtatóval, mert a zárójeles résztől indulatba fogsz jönni:

(Ugyanakkor az MSZP már 2011-ben követelte a megszorításokat, és az ellenzék egésze is alig várta, hogy bekövetkezzenek. Hiszen megmondták, hogy nincs alternatíva. Most, hogy tényleg bekövetkeznek, nem annak örülnek, hogy egy évvel később húzunk nadrágszíjat, hanem elégedetlenek.

Ja, hogy miért kellett ezért átvenni a hatalmat? Miért, demokráciában ne legyen kormányváltás?)

Higgadtabban: a demokrácia úgy működik, hogy egy ciklus leteltével még az ellenzéknek kell bizonyítania, hogy jobbat tud. Két ciklus leteltével elég az is, ha elhiszik neki, hogy nem rosszabbat. Három ciklus után meg tök mindegy, ki mit mond, mert a választó úgyis változást akar.

A baloldal nyolc évig kormányzott, egy induló demokrációban ennyi is csoda. Nem kell megsértődni, hogy most a jobboldal van hivatalban. 2014-ben letelik az első ciklus, az ellenzéknek még bizonyítania kell, hogy jobbat tud. 2018-ban elég lesz, ha elhiszik neki, hogy nem lesz rosszabb. 2022-ben meg ... mint fentebb. Aki demokratának tartja magát, ettől nem kaphat gyomorgörcsöt.

NextGeneration 2011.11.18. 17:51:44

@zrobasé: ...és ez még csak az utóbbi pár hónap, a rohadékok!
Le kell váltani a parlamentben ülő eggfejeket, és tudás alapú országot létrehozni.
Ez az egy esélyünk van, különben már mehetünk külföldre, mert mo. már nem lesz sokáig! :-\

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 17:53:44

@pumukli 12: Igazad van, a kormánynak jobban meg kellene fontolnia az intézkedések végeredményképpen megjelenő hatását. Barakukk próféta mondása szerint: nem az a lényeg, hogy igazad van-e, hanem hogy mire mész vele.

Az ellenzéknek sem ártana megfontolnia, hogy mi is a "végeredményképpen" megjelenő hatás. Ha ugyanis túl korán kiált KO-t, nevetségessé teheti magát.

MrOne-Two 2011.11.18. 17:54:29

@abrakadabra40: Te most komolyan normalis vagy? 315-os EUR es 255-os CHF ki a faszomnak jo? A gyenge HUF egy bizonyos mertekig a kulkereskedelemre pozitiv hatassal van, de ami most megy az mar a vicc kategoria, ha ilyen meredeken zuhan a forint az eurohoz kepest az emberek lassan ehenhalnak. Kozben a sok barom dilettans idiota meg a kormanyban mereven aszisztal az elmult 20 ev legelbaszottabb gazdasagpolitikajahoz.

IdősAsszony - A Magyar Népköztársaság Állampolgára 2011.11.18. 17:59:04

Jó látni, hogy végre zero és megértette azt amiről évek óta beszéltem.

zrobasé 2011.11.18. 17:59:57

@Vértes László: 1. nem érdekel, hogy jól vagy rosszul néz ki...ez nem szépségverseny...ezek kontraproduktivak...
ha 1 mondja,hogy hülye vagy, legyintesz, ha 2, akkor is, ha tizen, akkor is, ha 100-an, akkor már elgondolkodsz, ha 1000-en, akkor lépsz is valamit, teszel is, magadbanézel,urambocsá változtatsz...
1,5 év alatt többezren mondták, hogy hülye vagy, de te mit mondassz ? á, ti vagytok a hülyék, sőt, ti még nagyon hülyék vagytok, és kuss,pofa be,én fingtam piramisokat ugyhogy pofalapos !
2. nem érdekeli a fideszt, hogy mit mond az mszp...ahogy ellenzékben se érdekelte az mszp-t, hogy mit mond a fideszt...ezzekkel csak hamut szórnak a szemedbe, te meg csak pislogsz...

2011.11.18. 18:21:18

Egy régi-régi hofi vicc jut az eszembe: "elvtársak! Ez a tetves kapitalizmus... ez haldoklik! És éjfélkor, amikor szellemjárás van, hogy húúúúú huhúúúú nem ő jön föl kísérteni, hanem mi megyünk le enni." Na most pont ez történt, a nemzeti gonosztörpe a "haldokló nyugat" tenyeréből akar enni. Vicces.

jágör68 2011.11.18. 18:24:40

Mielőtt mindenki halálra alázná a kormány gazdaság- politikáját (amiben van igazság: MOL- részvények, Rába, egykulcsosnak hazudott nem-egykulcsos-adó, stb9
addig azért figyelmébe ajánlanám mindenkinek, hogy Magyarországon NINCS hazai gazdaság.
BUX: 80% külföldi tulajdonban lévő kaszinózás
hazai ipar: nincs- vagy ami van, az is feketézős, kamu- minimálbérös okosba játszós
mezőgazdaság: elvileg van, de már elenyésző
szolgáltatás: na azok vannak csak ez is a jól ismert feketézős- kamu- minimálbérös, okosba játszós
Szóval azért nem eccerű egy ilyen kuplerájt menedzselni. Egyik kormánynak sem.
Főle, hogy a munkavállalók tömeges lelépése ma már valósággá vált.
Szóval nem tudom mi a megoldás, valszeg nem lehet már rendbehozni, amit 50 év kommunista majd 21 év posztkommunista rablókapitalista agymosás/ mentalitás összehozott.

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.18. 18:33:47

@zrobasé: "ez nem szépségverseny...ezek kontraproduktivak..."

Egyetértek, hogy nem szépségverseny, nem értek egyet, hogy kontraproduktívak. Tény, hogy sokan mondják, de tény, hogy sokan mondják az ellenkezőjét is. Felvázolnál egy gyors eszmefuttatást arról, miért kontraproduktívak szerinted az említett megszorítások, illetve hogy mi lenne az alternatíva?

Úgy írsz, mint aki nem a levegőbe ír, feltételezem, hogy van néhány kész érvelésed.

Virág et. 2011.11.18. 18:48:58

@zero: Amit egyszer a törökök eladtak, azt nem fogják még egyszer megenni - pláne nem nekünk. Hamar el fog jönni az igazság pillanata, ha ezt tervezné a kormány. A piacot egyszer meg lehet vezetni, de kétszer egymás után, különösen ilyen kommunikáció (szabadságharc) után aligha.

Nem, lesz itt konkrét megállapodás.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.18. 19:19:08

@abrakadabra40: Iiiigen persze.A viktoréknak van ám ennyi eszük.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.18. 19:20:22

Kicselezzük az ájemefet.Úgy teszünk,mintha kérnénk pénzt,asztán nagy rafináltan elfogadjuk.

2011.11.18. 19:35:03

@Vértes László: Azért kontraproduktívak, mert az államadósság 30.000 milliárd forint, a költségvetés bevételi főösszege 13.000 milliárd volt (ebből ugye 3000 mrd volt a manyup pénz, ami jövőre nincs.) Az államkötvények kamata 6,8%, a gazdaság növekedése meg 1,4%. Lehet itt megszorítgatni meg reformálgatni 10-15%-okat, de ettől még a közelében sem leszünk, hogy valaha törleszteni tudjunk. Még az éves kamatot sem. Tehát ez a gazdaságpolitika, imf-el vagy a nélkül, de tuti bukás, pár évig még el lehet huzogatni a nadrágszíjat, de egyszer elfogynak majd a lyukak rajta, és akkor jöhet a csőd. Az alternatívát a görögök mutatták be nemrég: bedobták a törülközőt, és újratárgyalták az adósságukat.

Horizont 2011.11.18. 19:45:00

Inkább lenne ez a hír: "Matolcsy 2 perc alatt lerendezte...." Matolcsynét:)
Jobban (kár)örvendeznék!!

Ja és még pár hete ezt mondta Matolcsy:
„az IMF-hez való visszatérés egyértelműen a gyengeség jele volna”
Na akkor most gyengék, vagy győztek, vagy gyengén győztek??

nemjogasz 2011.11.18. 20:56:55

Magyarország mindig is megállapodásra törekedett a baráti IMF-fel. Mindig is teljes volt a harmónia, és a Vezénylő Tábornok Úr számára mindig is nyilvánvaló volt, hogy csak nemzetközi összefogással lehet legyőzni a gazdasági válságot, aminek természetesen személyesen Gyurcsány Ferenc és az elmúltnyolcév az oka. Meg a sukorói telekcsere, de ezt még nem dolgoztuk ki, hogyan is kapcsolódik a témához, de ezzel bele lehet keverni Gyurcsányt, úgyhogy kell.

Eurázsia mindig is a szövetségesünk volt, és mindig is Keletázsiával álltunk hadban.

mh1973 2011.11.18. 21:06:12

Azt hiszem az eddigi "gazdaságpolitika", külföld ellenesség, befektető ellenesség és az imf-hez való viszonyok miatt, majd +2%-kal magasabb kamattal adnak készenléti hitelt, mint korábban adtak. És megint kinek köszönhetjük ezt? Hát az együgyű narancs-kdnp isteni kormánykoalítciónak! :(((

vargalukrécia 2011.11.18. 21:13:02

Kell a píz! Adjatok f@szok! Szerintem ennyi hangzott el.
Ehhez nem is kell 2 perc... :)

vargalukrécia 2011.11.18. 21:15:24

@abrakadabra40: Na ezek a kommentek zavarnak be mostanában. Ilyenkor tényleg nem tudom, hogy ironizálnak- e, vagy eccerűen betegek.

Viktus 2011.11.18. 21:31:05

OFF

Egy mai kormányhatározat mondja ki, hogy azonnal 1 milliárd forintot, 2012-13-ban pedig további 4 milliárdot kell a MÁV vasúti dolgozóinak pénzügyi ösztönzésére biztosítani. A bónusz oka egyelőre ismeretlen.

hvg.hu/gazdasag/20111118_MAV_Kormanyhatarozat

-

Van itt pénz minek az IMF? :D

2011.11.18. 21:35:03

@Viktus: Miért van az az érzésem, hogy nem a kalauzokat meg vidéki állomásfőnököket fogják ezzel "ösztönözni", hanem a legszűkebb felső vezetést?

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2011.11.18. 22:07:26

@Viktus: Gondolom ez a jutalom a korábbi országbénító sztrájkokért. Most megkapta a fizetségét G úr. Szimpla ügy.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.11.18. 22:07:30

A legszörnyűbb, hogy még utálni sem tudom. Csak sajnálni. Mint magunkat miatt...

Viktus 2011.11.18. 23:05:43

@Hörömpő Töhötöm: @Valahol Máshol:

Kifizeti a kormány a vasutasokat a Máv-Cargo eladásáért

További részletek: kuruc.info/r/2/88263/

emzperx 2011.11.19. 00:18:55

Van mondjuk 100 000 euród, (ez kb. egy szentendrei családi ház ára) és mondjuk te vagy a miniszterelnök vagy a gazdasági miniszter.

Ebben a pozicióban egy-másfél évig csinálod a nagyobbnál nagyobb baromságokat, keménykedsz az IMF-el.
Ország világ joggal gondolja, hogy a banánköztársaságodnak rövidesen satu lesz.

Ekkor egy spanod a 100 000 euróddal bemegy egy brókercéghez és felvesz hozzá még 900 000 euró lombardhitelt amiből 315 000 0000 forintot vásárol + egy eladási opciót holnaputánra.

Másnap bejelented, hogy mégiscsak jóbarát az IMF - vagy valami hasonlót - amitől a piac úgy gondolhatja talán mégsem hibbantatok meg teljessen.

A forint ára javul 5 forintot az euróval szemben.

A 315 000 0000 forintodat eladod az aktuális 310 Ft/Euro árfolyamon azaz kapsz érte 10 161 290 eurót.

A 900 000 euró lombardhitelt visszafizeted a brókercégnek neked pedig marad 116 129 euró.

Ez 16 129 euróval több mint amit befektettél, vagyis 100 000 eurót 3 nap alatt (pontosabban ennyi ideig volt a pénzed úgymond kockázatos pénznemben) 16%-al megfialtattál.

Nos, szerinted jó üzlet volt?

Bogdán_Szabolcs 2011.11.19. 00:28:01

Amúgy mondani is így mondjátok, hogy iemeft? Vagy csak nem tudtok helyesen írni?

Megdobbent 2011.11.19. 01:06:48

Tevedesben vagytok. matolcsi faszkalap belepett, az IMF embere felnezett, odasugta a biztonsagiaknak, hogy ezt a szenny senkit azonnal takaritsak ki a terembol, ami embereknek epult.
Beiranyoztak, seggberugtak a kis korcsot, csakhat a mi kis szegyenfoltunk egyenest a sajto karjaiba zuhant, ezert labnyomos adoforintunkbol vett nadragjaval a falhoz lapulva elmondta az okosat, aztan ment sirni a ferfiwc-be. Gondolom ott a takaritono fejbebaszta a partvissal, es szemenkopte.
Es ha azt hitte, hogy ennyivel meguszta...

Megdobbent 2011.11.19. 01:10:21

@emzperx: es csak ugy toljak alad az opcio lehetoseget ugyebar, mert annyira fasza a forint, hogy minden trukkozes vele rem veszelytelen :) Ezen szerintem mar tul van a forint presztizse kb. 1 eve.

Rodeo36 2011.11.19. 05:22:06

@emzperx: az üzlet jó de nem 10 millió CHF hanem 5 de a differencia ugyanannyi mint amit írtál (5x1000000=5000000 a matek jelenlegi állása szerint) ha amit leírsz valaki nagyban játtsza akkor kijön egy hatalmas szám 195 és 315 értékű CHF esetén és 1000 milliárd HUF cseréje

Szúrófény 2011.11.19. 06:16:07

@Tapmancs: Csak 1 0val több! Míg mi 60-90 ezerből tengődünk, ők 600-900 ezerből! De lovas- ökrös szekeret se tudnának vezetni! Ott rögtön kiderülne árokba árokba vezették, felborult a szekér! Paraszt gazda is rögtön elzavarná ostorral őket!

kormányzó 2011.11.19. 08:05:41

Attól tartok,ez a Zseni-brigád unortodox módon született.
A testük ugyan a megfelelő helyen érkezett a napvilágra,az eszük azonban- sajnálatos módon - az anyjuk valagán át távozott!

spinat 2011.11.19. 08:14:27

a török trükkel csak az a baj, hogy ha mindenki tud róla akkor már nem lehet megjátszani.

Amúgy szerintem az IMF MGY-n röhög csütörtök óta:
-Figyu, izé, helyzet van, kéne megint egy megállapodás.
-Jó, de milyet akarsz.
-Hát azt nem tudom, majd kialakul.
-Na de csak úgy nem megy ám az!
-Ácsi, azért csak nem fogtok nekünk ditálni, mi függetlenek vagyunk és azt csináljuk, amit akarunk!

Vidéki 2011.11.19. 10:03:27

Három héttel ezelőtt Matolcsy monda vala:

„Jelenleg is együttműködünk az IMF-fel számos területen, de hitelszerződésről nem tárgyalunk, és ezt nem is tartanám jó megoldásnak.”

A magyar kormány biztosítást (flexible credit line) akar kötni az IMF-fel. Korábban Lengyelország, Mexikó, Kolumbia élhetett ilyen lehetőséggel.

Ez nem azonos a hitelfelvétellel, amivel Vastagbőr, talán tudatlanságból, talán rosszakaratból egybe mossa.

Tehát teljesen alaptalan Vastagbőr rosszakaratú képmontázsa, amelyik azt szándékozik sugallni, miszerint, Matolcsy felcserélte volna az emésztőcsatorna bemeneti és kimeneti nyílásait.

zrobasé 2011.11.19. 10:06:31

@Vidéki: Ez a hárombetűs intézmény minden egyes intézkedésünket ellenzi, így hát ellene hangoljuk a kormányzati politikát - jelentette ki az IMF-ről Matolcsy György november 14-én.

Október 27-én Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válasznak adott interjújában arról beszélt, hogy "az IMF-hez való visszatérés a gyengeség jele".

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.11.19. 10:09:04

@Vidéki: Ugye a hozzád hasonló rohadékok is tudnak olvasni ?

"Kudarcra ítélt elképzelés, illúziókergetés a kormány szándéka, hogy „biztosítást” kössön a Valutaalappal – állítja a hvg.hu-nak adott interjúban Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland feltörekvő piacokra szakosodott fő elemzője. Szerinte a Magyarország körül felforrósodott levegő fő oka a kormány politikája, annak kiszámíthatatlansága. Az utóbbi idők egyik legnagyobb baklövésének tartja, hogy a kormány súlyos pénzeket fektetett a Molba."

Vidéki 2011.11.19. 10:09:15

Noha a folyó fizetési mérleg jelentős többlete vagy a költségvetés helyzete normál esetben nem adna okot aggodalomra, a múltban felhalmozott tetemes állami és magánadósság, azon belül is a külfölddel szembeni tartozás, mégis rendkívül sérülékennyé teszi Magyarországot a mostani környezetben.

Vannak azonban spekulánsok, akiket motivál a sok pénz megszerzésének lehetősége.
Szívük nem értünk dobog, hanem a minél több pénzért. Semmi lelkifurdalást nem érezve kihasználják Magyarország sérülékenységét.

Az ország sokkal jobb helyzetben van, és sokkal nagyobbakat lépett, mint amit a világ elismer. Ma a nemzetközi befektetői és pénzügyi világ egy része azonban bosszúra éhes. Meg akarják büntetni Magyarországot! Ezt ki is mondják négyszemközti beszélgetéseken, konferenciák szünetében.

Viselkedésük emlékeztet a védelmi pénzt követelő „civil szervezetek” gyakorlatára:

„Nyitunk valahol a Balaton partján egy vendéglőt, ahová egy nap beállít néhány tagbaszakadt polgár. Ajánlatuk egyszerű: meggyőződésük, hogy ebben a csúnya világban védelemre van szükségünk, amit ők szívesen megadnak nekünk. Nem kérünk belőle, mondván, megállunk mi a saját magunk lábán. Rendben van, mondják, majd egy nap valakik felgyújtják a vendéglőt. S akkor beáll a fordulat: egyszerre már szimpatikusnak tűnik számunkra a védelmünkre vonatkozó ajánlat.(MNO)”

zrobasé 2011.11.19. 10:12:07

@Vidéki: FCL ,flexible credit line, rugalmas hitelkeret

de ez, Vidéki és Matolcsy unortodox magyar-angol szótárában a biztositás...

az ország várakozva tekint a VidékiMatolcsyMagyar-Angol szótár további forditási magyarázataira..

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.11.19. 10:15:04

@Vidéki:

Öregem, hogy mi mit SZERETNÉNK, az egy igen-igen lényegtelen apróság ...

zrobasé 2011.11.19. 10:15:17

@Vidéki: Adott egy ház, kilóg a falból egy vezeték. Jön egy tagbaszakadt polgár. A villanyszerelő mondja neki, hogy ne fogdossa meg, az áram alatt van, megrázhatja. De a tagbaszakadt polgár nem hisz neki, hisz tudja, biztos nem az ő érdekeit nézi, csak sokat akar keresni azzal, hogy ő csinálja meg a ház villanyszerelését.Tagbaszakadz polgár nem kér ebből, ő jobban tudja, neki ne diktáljon senki.Megfogja.És megrázza az áram.

Vidéki 2011.11.19. 10:16:02

@orbánmentesítő:

"Ugye a hozzád hasonló rohadékok is tudnak olvasni ?"

Olvastam a HVG cikkét.
Timothy Ash, a Royal Bank of Scotland feltörekvő piacokra szakosodott fő elemzője szövegéből sugárzik a mostani magyar kormánnyal szembeni irracionális előitélet.

„a magyar kormány biztosítást (flexible credit line) akar kötni az IMF-fel. Ha ez sikerülne, akkor azt győzelemként adhatná el ország-világ előtt. Ilyen megállapodásért cserébe nincs előzetes feltétel, amelyet a biztosítottnak, ez esetben az érintett országnak teljesítenie kell. Korábban Lengyelország, Mexikó, Kolumbia élhetett ilyen lehetőséggel.”

„Jóakarónk?”, Timothy Ash szerint Magyarország (ki tudja miért) erre érdemtelen lenne.

Szerinte: „Képtelenség, hogy a Magyar Nemzeti Bank és a kormányuk között nincs tisztességes kommunikáció, hogy a jegybankot a jelek szerint nem vonták be a tárgyalások előkészítésébe, nem is informálták az egyébként nagy jelentőségű fejleményekről. Higgye el, ez rontja a jó hírek értékét.”

A HVG Nov. 17. számában, Szerző: Máriás Leonárd nagyon jól bemutatta, hogy az Ír Központi Bank milyen nagy kezdeményező szerepet játszott a jelzálog piaci válság enyhítésében, végül a „Kódex a bajba jutottaknak” megállapodást fogadtatta el az ottani bankokkal.

Az MNB-től nem várható el, hogy az Írországihoz hasonló, „Kódex a bajba jutottaknak” megoldás létrehozásában a kis ujját is megmozdítsa.

Simor úgy gondolja, hogy "csak hulljon a férgese":

„A lakáspiac akkor tud majd hatékonyan és ésszerűen működni, hogy ha a piac megtisztul a nem fizető állománytól"-nyilatkozott Simor András.”

Simor bosszús és bosszút áll azért, mert havi 8 milliós fizetését, amely meghaladta a 300 millió lakosú USA FED elnökének fizetését,a kormány lefaragta, noha a nemzetközi pénzügyi élet nagy reprezentánsai teljes mellszélességgel kiálltak Simor zsebeinek tömése mellett.

A nagymellényű, roppant tájékozott Timothy Ash ezt is a kormány nyakába varrja, magyarországi informátoraitól félre tájékoztatva.

Vidéki 2011.11.19. 10:24:58

@zrobasé:
FCL ,flexible credit line, az csak hitelfelvételi lehetőséget jelent, nem konkrét hitelfelvételt.

zrobasé 2011.11.19. 10:25:00

@Vidéki: Orbán úgy gondolja, hogy hulljon a férgese. Szerinte a devizahitelekről a lakosság tehet, ő vette fel, ez a magyar ember sajátos gondolkodásából fakad, nem lehet ezt a kormányra kenni.

Szijjártó Péter annyira el van foglalva azzal, hogy más zsebében turkál, hogy hónapokig észre se vette, hogy jóval a 2milliós fizetési plafon felett kapott fizetést.

Vajh' hányan vannak még az országban, akik nem tudják , hogy mennyi pénzt kapnak ?

zrobasé 2011.11.19. 10:25:47

@Vidéki: igen...de nem is biztositást...

Vidéki 2011.11.19. 10:38:04

FCL ,flexible credit line, az csak hitelfelvételi lehetőséget jelent, nem konkrét hitelfelvételt.
Korábban Lengyelország, Mexikó, Kolumbia élhetett ilyen lehetőséggel.”

„Jóakarónk?”, Timothy Ash szerint Magyarország (ki tudja miért) erre érdemtelen lenne.

A Bibliában találhatunk azért magyarázatot ilyen helyzetre is.

A Bibliából ismerjük a „Tékozló fiú” történetét, aki rengeteg pénzt eltékozolt, akit az „Atya” végül mégis keblére ölelt, annak ellenére, hogy nem tékozló fivérének ez nem tetszett.

Ha mi játszanánk el a „Tékozló fiú” szerepét, nem valószínű, hogy az „Atya” minket is szeretettel a keblére ölelne, hanem inkább a sorsunkra hagyna mondván:

„Nincsen Ingyenebéd!”

Vidéki 2011.11.19. 10:42:03

Az "Atya" megteheti, hogy részrehajló legyen.

zrobasé 2011.11.19. 10:49:25

@Vidéki: FCL flexible credit line, azaz NEM BIZTOSITÁS, és annak is van kamata, ha semmit se használunk fel belőle, akkor is. Úgy látszik a kormány szeret kamatot fizetni, anélkül, hogy bármi is történjen.

„Jóakarónk?” Orbán úgy gondolja, hogy a devizahitelekről a lakosság tehet, ő vette fel, ez a magyar ember sajátos gondolkodásából fakad, nem lehet ezt a kormányra kenni.
szijjártó Péter hónapokig nem vette észre, hogy többet keres, mint az általa is megszavazott maximum.

A Bibliában találhatunk azért magyarázatot ilyen helyzetre is.

A tizparancsolat egyika : Ne hazudj !

Orbán Viktor szerint nem arra kell figyelni amit mond, hanem amit tesz. Mi ez, ha nem hazudás ?

dr. Aullah 2011.11.19. 10:51:06

Nem értem mit vitatkoztok vidékivel. Egyértelmű, hogy egy fityiszes politikus, naridroid, vagy csak pénzt kap ezért. Mondjuk vicces olvasni, de még a fal is előbb azt mondaná, hogy "igen, lehet, hogy van benne valami"...

zrobasé 2011.11.19. 10:57:46

@Aullah: @Tigeri: most szerencsére van időm, itt rohadok a gép elött, közbe tolom a dzsidipit, és vicces, ahogy a saját kliséit használom fel "ellene" :D:D:D:D

Ironfist 2011.11.19. 11:06:41

@Tigeri:
Vidéki nem fecske, inkább egy kivénhedt gödény.

Arivistus 2011.11.19. 11:08:54

Másfél évvel ezelőtt azért szavaztunk a Fideszre, mert elegük volt az MSZP korrupciójából, cigánysegélyezéséből, államadóssággenerálásából.

És most mi a helyzet?

Az államháztartási hiány akkora mint az MSZP-kormányzás vége felé Bajnainál. Ezért kell az IMF hitel, ha a piac azt látná, hogy 2%-os szuficitben vagyunk akkor lehetne a magyar államadósságot a piacról finanszírozni, nem lenne szükség az IMF-re.

A cigánytenyésztésben nem történt semmi változás. Az állam nem meri meghozni a népszerűtlen intézkedéseket, (pl segélylimit).

A korrupció terén talán egy fél árnyalattal jobbak mint az MSZP, de itt sem történt olyan radikális változás.

Szóval a Fidesz = MSZP, csak le van öntve nemzeti mázzal, hogy ne legyen annyira nyilvánvaló.

zrobasé 2011.11.19. 11:09:27

most elüldöztétek...pedig milyen szépen eljutottunk a biztositástól a hitelfelvételig...meg simortól orbánig,szijjártóig...és még mennyi-mennyi aaduász van a kezemben :D:D:D
vagy lehet, hogy éppen konferencián van, ahol megdumálják, hogy akkor most hogyan merre tovább ? :D:D:D

Ironfist 2011.11.19. 11:14:01

@Arivistus:
"Másfél évvel ezelőtt azért szavaztunk a Fideszre, mert elegük volt az MSZP korrupciójából, cigánysegélyezéséből, államadóssággenerálásából."

Szavazott rájuk a franc. Előbb rágom le mindkét kezem, mintsem valaha is tollat emeljek ezekre a narancstetvekre.

dr. Aullah 2011.11.19. 11:14:21

@Arivistus: "A korrupció terén talán egy fél árnyalattal jobbak mint az MSZP, de itt sem történt olyan radikális változás."

Szerintem meg nem. Most sokkal nagyobb a hatalmuk, mindenhol ők vannak. Ezért szerintem nagyon is, legalább akkora mértékben megy, mint anno, max kevesebb derül ki.
Talán azért látszik kevesebbnek, mert még csak másfél éve vannak, nem 8.

Arivistus 2011.11.19. 11:17:13

folyt:

A Fidesz teljesen úgy kormányoz, mint az MSZP. Amiben vita van a két párt között azok jellemzően valós hatás nélküli átmédiatizált ügyek, pl:
Új alkotmány
Budapest legkisebb színházának ki legyen az igazgatója.
Festmények
Az alkotmány asztala
Nemzeti Együttműködés Rendszere

Az utolsó 2 akkora hülyeség, hogy az egyetlen ok amiért elkészíthették, hogy kiprovokálják az ellenzéki MSZP támadását, és ezzel megerősítsék azt az illúziót, hogy ők nem egyenlőek az MSZP-vel. Egy olyan fegyelmezett és taktikus párttól, mint a Fidesz erre egyszerűen más magyarázatot nem találok.

De a lényeges dolgokban - államháztartási hiány, cigánysegélyezések nagysága, korrupció - alig különböznek az MSZP érától.

Ironfist 2011.11.19. 11:17:13

@zrobasé:
Fölösleges adukat puffogtatni vidékire, nem azért ír, hogy vitatkozzon, hanem mert ez a dolga, hogy lökje a senkit át nem verő fideszes rizsát. Eképpen pedig a játszótéri járdával is vitatkozhatnál, azt ugyanannyira nem érdekli, mit mondasz, csak gépiesen teszi a maga dolgát (konkrétan koptatja a gyerekek cipőtalpát), Vidéki ugyanez. Ha válaszol is valamire, az kizárólag azért, hogy elterelhesse a témát arról, amit elkezdtél mondani. Ha abból is azt hozod ki, hogy "Vidéki b+, van-e még gerinced?" akkor abból is csak egy apró részletet emel ki, hogy terelhessen.

Arivistus 2011.11.19. 11:18:59

@Ironfist:
Jó, én voltam olyan hülye hogy rájuk szavaztam.

Arivistus 2011.11.19. 11:19:45

@Aullah:
A mondandóm lényege azon volt, hogy nincs jelentős különbség a kettő között.

Virág et. 2011.11.19. 11:23:34

@Arivistus: A neked lényeges dolgokban. Azért nem nevezném lényegtelennek, pl. az alkotmányt, amire alapozzák az egész jogrendet, így végső soron azokat a döntéseket is, amiket felsoroltál. Nem tartom lényegtelennek a független intézmények és kormány egyéb gátjainak a felszámolását sem. Kezdve az AB-vel, minden idők legszervilisebb köztársasági elnökén át, a házi ügyészséggel és a most lenyúlandó bíróságokkal bezárólag. Az ÁSZ-ról és a KT-ről már nem is beszélek. És nem, ilyesmi nem volt az MSZP alatt, erre bizonyíték is van: Ferencék bukása, a szociális népszavazás és (hogy 2/3-os példát is mondjak) a Bokros-csomag megtorpedózása az AB előtt. Aki nem értené: ha a Bokros-csomag eredeti verzióját ma átnevezzük Nemzetmentő Turulos Szittya Csomagnak és a Fidesz ma benyújtaná, akkor az ellen az AB már nem tehetne semmit, népszavazás (szociális vagy sem) nem indítható a megtorpedózására, azaz nincs semmi, de semmi ellene. Nem úgy annak idején, amikor még a fidesz sem a nép ellenségét látta az AB-ben meg a népszavazás intézményében.

Szóval nem, max csak gazdaságilag igaz rájuk, hogy olyanok mint a Bajnai előtti kormányok.

Virág et. 2011.11.19. 11:27:05

Az államadósság-fetisizmus meg a XXI. század Magyarországának legnagyobb átverése és gumicsontja egyben. Az államadósság mértéke korántsem az egyetlen mérőszáma a gazdasági sikernek. Sőt.
Az államadósság csökkentése érdekében folytatott (teljesen eredménytelen) harc helyett az erőforrásokat inkább a külföldi tőke becsalogatására kellett volna fordítani (az elijesztése helyett). A legutolsó nagy beruházás a kecskeméti Mercedes gyár és arról a megállapodás is még a kormányváltás előtt történt.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.19. 11:30:53

@Aullah: Chuck Norris egyszer farkasszemet nézett a Szfinxszel és nyert.
Amúgy lehet,hogy vidéki lefagyott vagy elfüstölt a nagy gondolkodásban.

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.11.19. 11:41:14

@Tigeri: vidékiben mint az összes fajtársában most frissítik a firmware-t :D
A gond az hogy már nem nagyon lehet mit hazudni, a normális emberek már sem hiszik el ezeknek a férgeknek ha azt mondják "Jó napot"
Az egész rothadó orbanista pöcelakó bandának el kell tűnnie a közéletből, lehetőleg egy jól őrzött intézménybe. Teljes vagyonelkobzás után, ide érteve a csányi, demjén és haszonszőrű élősködőket is.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.19. 11:44:22

@laspalmas:
"Sajnálatos módon a kormánynak sikerült még inkább aláásnia a befektetői bizalmat, emiatt pedig Magyarország továbbra is a fertőzés iránti érzékenységlistám élén marad. A következő szög a koporsóba most az egyik hitelminősítőtől jöhet az esetleges leminősítéssel. A lényeg egy szóban: eladni"

hvg.hu/gazdasag/20111118_fintimes_benoit_anne

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.11.19. 11:46:25

Hé vidéki nevű retardált:

Remélem a szövegértés még megy
"Cafatokra tépett hitelesség - Rólunk írt a Financial Times
2011. november 19. | 10:05 Ilyen gyorsan visszajöttél? Kérlek, állj a sor végére - kezdi Magyarország és az IMF ügyét véleményező szerkesztőségi cikkét a Financial Times. A tekintélyes brit üzleti lap szerint a magyar kormány húzása több szempontból is furcsa, amatőr lépés. "
www.portfolio.hu/gazdasag/cafatokra_tepett_hitelesseg_rolunk_irt_a_financial_times.158627.html

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.19. 11:49:24

www.portfolio.hu/gazdasag/cafatokra_tepett_hitelesseg_rolunk_irt_a_financial_times.158627.html?utm_source=index_main&utm_medium=portfolio_box&utm_campaign=portfoliobox

"Magyarország és Orbán Viktor miniszterelnök hirtelen ügyefogyott helyzetbe került. Az ország még 2008 novemberében biztosította magának az IMF 20 milliárd eurós csomagját, hogy megelőzze a valutaválságot és a régiós fertőzést. Mióta ez kifutott, rossz kormányzati lépések sorozata tépte cafatokra hitelességét - fogalmaz a cikk. Az a próbálkozós megoldás, ahogy a kormány csütörtökön az IMF-hez fordult egy lehetséges elővigyázatossági likviditási keretért, nem oszlatja el a befektetők azon nézetét, miszerint az amatőr időszak koránt sem ért véget Budapesten - teszi hozzá a szerző. "

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.19. 11:50:07

@orbánmentesítő: Basszus... Én is pont ezt olvasgattam... :)

Arivistus 2011.11.19. 11:51:29

@Virág et.:
Ha Sólyom azt mondta, hogy "az alkotmány nem változott lényegesen csak az alkotmányossághoz való hozzáállás", akkor erre mit lehet mondani? Ez egy kommunikációs húzás volt amit ügyesen tálaltak a médiának. Nyilván más lenne a helyzet, ha a sariát vezették volna be, vagy az észak-koreai alkotmányt.

Köztársasági elnök? Volt olyan KE-ünk ali teljesen pártatlan volt? Nem. Egyébként 2005-ben az MSZP Szilit akarta KE-nek. Ő kevésbé lett volna szervilis?

Egyébként meg éppen az a FŐ PROBLÉMA, hogy a Nemzeti Turulos Izé az nem a Bokros-csomag. Mert mit is csinált Bokros? Egyszer akkorákat vágott a kiadásokon, hogy mindenki arról kódult, de rendbetette az államháztartást, és hosszú távon versenyképesebbé tette a gazdaságot. A jelenlegi csomag kis adók, és adóemelések időben elszórt rendszere. Tökéletes folytatása Gyurcsány, majd Bajnai megszorításainak: apró lépések, amitől nem fog az ország helyzete radikálisan változni, de a következő 3 hónapra, vagy fél évre elkerüljük az összeomlást, aztán megint kell hozni egy kis megszorítást. ÉPPEN HOGY EZ A LÉNYEGI PROBLÉMA.

Az államadósság persze nem az egyedüli probléma, én ezt nem mondtam. De azért sokkal jobb, ha az államháztartás 10-15% nem megy el adósságtörlesztésre.

A cégek becsalogatásáról meg annyit, hogy Hankok gumigyár. Ha nem vagyunk versenykések alacsony adókkal, és/vagy megfelelő oktatással akkor milliárdokat kell kiadnunk becsalogatás címszó alatt. És ebben sem történt túl nagy változás az MSZP-érához viszonyítva. (Na jó ez így nem teljesen igaz, mert Hoffmann valamit próbál csinálni az egyetemi büfé szakok ellen, gyakorlatilag ő az egyedüli ember aki dolgozik és vállalja a népszerűtlen intézkedéseket a Fideszben.)

Végül: Abban igazad van, hogy az AB kicsinálása tényleg nem lényegtelen esemény (de nem is feltétlenül negatív).

Virág et. 2011.11.19. 12:05:43

@Arivistus: Akkor sorjában.

1, Sólyom ezt azért mondta, mert 0 a hozzáadott szellemi termék a mostani alaptörvényben a korábbi alkotmányhoz viszonyítva. Nincsenek új intézmények, sem új rendszer, csak kevesebb demokrácia. Tessék Sólyomnak azokat a beszédeit is elolvasni, ahol épp az AB és a többi kormányzati ellenpont (pl. népszavazás) kiherélése ellen emeli fel a hangját. És okkal.

2. Egyik KE sem volt független. De egyik sem volt Schmitt féle pártkatona, elvtelen, kiszolgáló. Mádl, Sólyom vagy épp Göncz sok esetben szembe ment a hatalommal, akár a számára szimpatikus erőkkel is. Göncz az MSZP-kormányok alatt is küldött vissza törvényt megfontolásra vagy kérte fel az AB-t előzetes normakontrollra. Schmitt csak aláír. Szili ilyen LEHETETT VOLNA, de nem lett. Ha a 4-es villamost nevezik ki KE-nek, az meg még rosszabb lett volna. Azt javaslom a tényekről és ne a fantáziákról beszélgessünk.

3. Nem a konkrét tartalma a lényeg, hanem hogy költségvetést érintő kérdésekben (egész Bokros-csomag) ma már nem lehet sem AB-hez fordulni, sem népszavaztatni. Bajnaiknak egy év alatt, kisebbségi kormányban azért eléggé korlátozott volt a mozgásterük. Orbánék 2/3-dal ülnek bent és semmit sem csinálnak. Pedig min. 4 évük van rá.

4. Nyilván jobb. De mások is küzdenek magas államadóssággal, mégsem állnak úgy, mint mi. Tudod mi akaszt ki teljesen? Ez a "szabadságharc" és "támadás alatt állunk" kommunikáció. Mert részben teljesen igaz, valóban spekulációs támadás alatt áll a forint. De ugyanez volt a helyzet 2008-ban is: egyik napról a másikra bedőlt a forint és az OTP részvények is. Nem véletlenül. Akkor nem járatta a száját senki jobbról, hogy itt kérem a kormány szabadságharcot folytat és hogy az IMF kényszerűség (persze hogy az, az volt akkor is, meg most is), hanem magyarázták, hogy inkompetensek és hogy bezzeg ők. Hát látjuk mennyire bezzeg.

5. Hoffmann ugyanazt csinálja, amit Magyar Bálint elkezdett és amit végül a szociális népszavazáson a Hoffmannt delegáló pártok végeztek ki végleg: tandíjat vezet be. Csak ügyesen elrejtik a tandíj szót és helyette csökkentik az állami finanszírozott helyek számát. A nap vége az lesz, hogy akinek nincs pénze az vagy zseni (és jó kapcsolatai vannak, bár ezt csak zárójelben) vagy nem lesz diplomája. Aki hülye, de gazdag, arra szélesebben mosolyog a NER. Remek. Egyébként pont a büfészakokon marad az állami finanszírozás és a divatos, népszerű szakokon szűnik meg. Ebből is látszik, hogy a pénz az egyetlen ráció emögött is, nincs stratégia.

6. Mi lehet a jó abban, hogy nincs egyetlen kontroll-szerv sem a kormánnyal szemben? Ha 10 év múlva jön egy új kormány, akik azt mondják, hogy Arivistus nick nevű embernek innentől visszamenőleg 98% különadó minden eddigi jövedelmére, akkor mely fórumhoz fogsz fordulni jogorvoslatért? A bíróság jogot alkalmaz, a jogszabályt pedig ők alkotják. az AB-nek nincs jogköre adókérdésekben dönteni, népszavazás dettó nem írható ki. Szaladsz külföldre panaszkodni? És ez szerinted így rendben van?

Fing adót !!! orbánmentesítő (szarási adót is !) ( · http://opensuse.org 2011.11.19. 12:17:25

@Boli: Lehet hogy tényleg az lesz a feltétele annak hogy az IMF kihúzzon a szarból hogy a csúti tahó meg jobbkeze eltakarodnak a színről.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2011.11.19. 13:06:41

@Virág et.: Na,az ilyenek miatt jönnek azok a kommentek,hogy mi visszasírjuk a szocikat.:))

Vidéki 2011.11.19. 13:18:24

@Virág et.:

"Virágéknál ég a világ,
Sütik már a rántott békát"

Vidéki 2011.11.19. 13:20:38

@Virág et.:
Göncz sem volt pártkatona?

Az SZDSZ legbelső köréből került ki.

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.19. 13:33:42

@Vidéki: Tényleg erről a Gönczről beszélsz?
" 1944-ben szerzett diplomát a Pázmány Péter Tudományegyetem jogi karán. A tanulás mellett 1939 és 1944 között az Országos Földhitelintézetben dolgozott. 1944 februárjában behívták katonának, de 1945-ben megszökött Németországba vezényelt egységétől. A Magyar Diákok Szabadságfrontja Táncsics zászlóaljának tagjaként részt vett az ellenállási mozgalomban. Többször került szovjet fogságba, de mindig sikerült megszöknie. 1945-től a Független Kisgazdapárt tagja. Először az FKgP ifjúsági szervezetének, a Független Ifjúság budapesti szervezetének elnöke és a Nemzedék című lap felelős szerkesztője. Később a párt parlamenti csoportjának titkára, Kovács Béla személyi titkára, valamint a párt főtitkára. Az FKgP feloszlatása után előbb segédmunkásként dolgozott, majd volt hegesztő és csőlakatos. 1952-ben beiratkozott a Gödöllői Agrártudományi Egyetemre (GATE), ahol négy évet végzett el. A forradalom alatt a Magyar Parasztszövetségben dolgozott. November 4-e után részt vett a Magyar Demokratikus Függetlenségi Mozgalom által benyújtott memorandumok elkészítésében és az indiai követségre juttatásában. 1957 februárjában segített külföldre juttatni Nagy Imre A magyar nép védelmében című kéziratát. 1957 májusában letartóztatták. A Legfelsőbb Bíróság Népbírósági Tanácsa 1958. augusztus 2-án életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a fellebbezés lehetősége nélkül. 1960 márciusában részt vett a váci éhségsztrájkban; 1963-ban amnesztiával szabadult. A Veszprémi Nehézvegyipari Kutatóintézet szakfordítója, majd 1964-től a Talajjavító Vállalat dolgozója lett. Megkísérelte befejezni a GATE növénytermesztési karán az utolsó évet, de kizárták az egyetemről. 1965-től szabadfoglalkozású író, műfordító. 1988 májusában a Szabad Kezdeményezések Hálózatának, majd a Szabad Demokraták Szövetségének alapító tagja. "
Tudod mit? Igazad van!
Hol is van ez SmPaci bátyánk gyönyörű, a Kádár rendszer kiváltságosai közé tartozó szép életrajzához képest!
Hisz ez az Árpi bá, csak egy felforgató volt világ életében, bezzeg a Pali, az IGEN! Az egy egyéniség volt... :)

Vidéki 2011.11.19. 13:34:15

@orbánmentesítő:
Hé orbánmentesítő nevű retardált!

Te pápának képzeled a Financial Times újságíróját, akinek minden egyes szavát a gondolkodást félretéve be kellene nyelni?

Ne feledd, a Financial Times újságot is gyarló emberek készítik.

"Egy elefánt, ha téved, ha téved,

Hű de nagyot téved egy elefánt".

Különösen akkor nagy a tévedés esélye, ha magyarországi közvélemény deformáló értelmiségiek informálják egyoldalúan a Financial Times nem tévedhetetlen újságíróját.

Vidéki 2011.11.19. 13:39:19

@Boli:

Ne fantáziálj! Nem állítottam, hogy felforgató volt. Te magad is írod: "a Szabad Demokraták Szövetségének alapító tagja. "

Ő nem pártkatona, ha mindenki mást aki párt tagja volt pártkatonának lehet nevezni?

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.19. 13:47:58

@Vidéki: "A Financial Times (rövidítve FT) egy brit nemzetközi, gazdasággal és pénzüggyel foglalkozó napilap, melyet 1888-ban alapítottak." Ja... majdnem olyan hiteles, mint a MN...
Pártkatona volt? Ezen az alapon igen. De ha te nem érted, hogy mit jelent ez a szó és a mögöttes infó, akkor tényleg tök mindegy... Amúgy nem egy párt választotta (választatta) meg Köztársaság elnöknek Árpi bát. De a múlt, az emlékezet... Ráadásul ő az maradt mindig is, aki volt. Ellentétben azokkal a nyomorult haszonlesőkkel, akik végigjárták a politikai paletta teljes skáláját, csakhogy a hatalom meglegyen. Tényleg, akkor is az öreg hibás, miért nem bírta olyan tempóban váltogatni ő is a mezt!

Ironfist 2011.11.19. 14:22:39

@Vidéki:
"Vidéki 2011.11.19. 13:18:24
@Virág et.:

"Virágéknál ég a világ,
Sütik már a rántott békát""

Ez mi a tököm akar lenni? Azon kívül, hogy egy szánalmasan béna terelőakció, ami a másik fél nevéből próbál különböző lejárató allegóriákat létrehozni, csak, hogy hiteltelenítse azt mások szemében?

"Hé orbánmentesítő nevű retardált!

Te pápának képzeled a Financial Times újságíróját, akinek minden egyes szavát a gondolkodást félretéve be kellene nyelni?"

Na mi van Vidéki? Fáj, ha pont olyan érvekkel esnek neked, amiket te szoktál felhozni? Hiszen te csüngesz mindenkin, aki nyilatkozik valami számodra használhatót, és előszeretettel hivatkozol rá, hogy ő ilyen olyan professzor, meg ilyen olyan elismert, míg a másik meg nem az... Na akkor ennyire böki a csőrödet, ha közgazdaságtanprofesszorok, meg elismert újságírók állítják annak az ellenkezőjét, amit te szajkózol? :D

Ha már buta vagy, mint a tök, legalább következetesen lennél az, te szerencsecsomag!

zrobasé 2011.11.19. 14:22:46

@Vidéki:

Hé Vidéki nevű retardált!

Te pápának képzeled Matolcsy Györgyöt t, akinek minden egyes szavát a gondolkodást félretéve be kellene nyelni?

Ne feledd, Matolcsy György is gyarló ember.

"Egy elefánt, ha téved, ha téved,

Hű de nagyot téved egy elefánt".

Különösen akkor nagy a tévedés esélye, ha magyarországi életet deformáló kormánytagok informálják egyoldalúan Magyarország nem tévedhetetlen miniszterelnökét.

Nemrégiben Hoffman Rózsa a titkos záradékra azt mondta, hogy szemenszedett hazugság.

Pár nappal később előkerült az ellenjegyzett példány.

Vidéki elvtárs, jó elvtárs, ő nem kérdőjelezte meg H.R-t, ő is beállt a hazudosok sorába.

A valóság égi mását festi itt le szemünk elött Vidéki elvtárs.

De hiába is hiszi, hogy göbbelsi propangada stilusa sikert hozhat, hisz a hazug embert előbb utolérik mint a sánta kutyát.

Virág et. 2011.11.19. 14:28:59

@Vidéki: Ha Schmittel csak a párttagsága lenne a baj, egy szót sem szóltam volna. Tessék megnézni, hogy Mádl (aki konkrétan kormányzati pozícióban volt az Antall-kormány idején) vagy akár Göncz mikor, hogyan és mit csinált. Aztán azt összevetni az emberek emberével. Ég és föld.

zrobasé 2011.11.19. 14:34:03

@Vidéki: "A nagymellényű, roppant tájékozott Timothy Ash ezt is a kormány nyakába varrja, magyarországi informátoraitól félre tájékoztatva. "

Vidéki elvtárs jobban tudja.

De akkor miért is nem Vidéki elvtárs a a Royal Bank of Scotland feltörekvő piacokra szakosodott fő elemzője ?

Orbán úgy gondolja, hogy hulljon a férgese. Szerinte a devizahitelekről a lakosság tehet, ő vette fel, ez a magyar ember sajátos gondolkodásából fakad, nem lehet ezt a kormányra kenni.

Szijjártó Péter annyira el van foglalva azzal, hogy más zsebében turkál, hogy hónapokig észre se vette, hogy jóval a 2milliós fizetési plafon felett kapott fizetést.

Vajh' hányan vannak még az országban, akik nem tudják , hogy mennyi pénzt kapnak ?

Vidéki 2011.11.19. 15:58:44

@Boli:
Ő sem volt hibátlan.
Nem sokkal az első szabad választások után az MDF alakított kormányt.
Az SZDSZ ezt nem bírta elviselni és puccsal próbálta megdönteni az Antall kormányt.

SZDSZ aktivisták szervezésében a "Taxisblokád" törvénytelen módszerekkel napokra megbénította az országot.

A törvénysértők mérhetetlen pofátlanságát erősítette a köztársasági elnök kiállása a törvénysértők mellett.

Vidéki 2011.11.19. 16:03:15

@Ironfist:

Kérdezed: "Ez mi a tököm akar lenni?"

Ne erőltesd.

Ez magas neked, mint majomnak a zongora.

Neked a vasököl az észpótlék.

"Munkásököl, vasököl,

Oda sújt ahova köll."

Ironfist 2011.11.19. 16:11:34

@Vidéki:

Írod: "Ez magas neked, mint majomnak a zongora."

Egy egyszerű gúnyverset idéztél.

Csak névreszólóan Virág et.-nak.

És most megint más neve alapján próbálsz terelni.

Szánalmas vagy.

De talán válaszolnál konkrét dolgokat is.

Hiába.

Úgysem fogsz.

Csak terelsz.

És ilyen idegesítő módon írsz.

Hogy minden értelmetlen mondatod után kihagysz egy sort.

Tehát az összes mondatod után.

És továbbra is magas neked, mint majomnak a zongora, hogy ha idézel valakitől, akkor nem kell külön odaírni az idézett rész elé, hogy "írod".

Igen, tudom, hogy írom.

Én is itt voltam.

Láttam, hogy én írtam.

Sőt.

Én írtam.

Képzeld.

Nem te vagy véletlenül Matolcsy?

Pont ugyanakkora segget csináltál a szádból ugyanis.

zrobasé volt olyan kedves, és leereszkedett a te szintedre.

És megpróbálta a te... khm... "érveiddel" elmagyarázni a dolgot.

Ennyire fájt?

Fáj az igazság, Vidéki elvtárs?

Elvtársat írok, mert a Fidesznél talán csak Kim Dzsong Il nagyobb kommunista.

És ugye te a fidesznek bértrollkodsz.

Ez triviális.

Mindenki tudja.

És azt is mindenki tudja, hogy te tudod, hogy ezt tudjuk rólad.

Mégis tovább próbálsz terelni.

Elárulok valamit.

Nem megy.

Csak égeted magad.

Meg a pártodat.

Hogy bírod te ezt egyáltalán?

Hogy minden mondat után raksz ennyi szünetet?

Nem lazult még ki az enter billentyűd?

zrobasé 2011.11.19. 16:12:52

@Vidéki: Nem sokkal a 2002-es választások után az MSZP alakított kormányt.
A Fidesz ezt nem bírta elviselni és puccsal próbálta megdönteni a Meggyesy kormányt.

Fidesz aktivisták szervezésében a "Hidblokád" törvénytelen módszerekkel órákra megbénította az országot.

A törvénysértők mérhetetlen pofátlanságát erősítette a volt miniszterelnök kiállása a törvénysértők mellett.

Nem sokkal a 2006-os választások után az MSZP alakított kormányt.
A Fidesz ezt nem bírta elviselni és puccsal próbálta megdönteni a Gyurcsány kormányt.

Fidesz aktivisták szervezésében a "Kossuth-tériek" törvénytelen módszerekkel napokra megbénította a várost.

A törvénysértők mérhetetlen pofátlanságát erősítette a miniszterelnök kiállása a törvénysértők mellett. Amit a kordonbontás még tetézett is.

Orbán úgy gondolja, hogy hulljon a férgese. Szerinte a devizahitelekről a lakosság tehet, ő vette fel, ez a magyar ember sajátos gondolkodásából fakad, nem lehet ezt a kormányra kenni.

Szijjártó Péter annyira el van foglalva azzal, hogy más zsebében turkál, hogy hónapokig észre se vette, hogy jóval a 2milliós fizetési plafon felett kapott fizetést.

Vajh' hányan vannak még az országban, akik nem tudják , hogy mennyi pénzt kapnak ?

Vidéki 2011.11.19. 16:14:26

@zrobasé:

Kérdezed: "De akkor miért is nem Vidéki elvtárs a a Royal Bank of Scotland feltörekvő piacokra szakosodott fő elemzője ?"

Mert itt születtem én ezen a tájon,
Az Alföldi szép nagy rónaságon.

Az ember nem válogathatja meg hova születik.

Lehet hogy ez is belejátszik abba, hogy a "Felföldi" megveti az "Alföldit".

Ironfist 2011.11.19. 16:15:20

@Vidéki:
"Az SZDSZ ezt nem bírta elviselni és puccsal próbálta megdönteni az Antall kormányt."

Az egyetlen párt, ami puccsot kísérelt meg a fennálló alkotmányos rend ellen, a rendszerváltás óta, az a te gazdáid pártja.

Vidéki 2011.11.19. 16:18:00

@zrobasé:

Ezt hogyan sikerült kifundálni?

"Fidesz aktivisták szervezésében a "Hidblokád" törvénytelen módszerekkel órákra megbénította az országot."

Ironfist 2011.11.19. 16:19:19

@Vidéki:

Ezt kérlek úgy, hogy a gazdáid hiába hiszik, hogy mindenki elfelejtette, mi történt, ez nem egészen van így, csak ugye a bamba fideszes magából indul ki.... Igen, ez történt, amit zrobasé leírt.

zrobasé 2011.11.19. 16:22:19

@Vidéki:
Ezt hogy sikerült kifundálni ?

"SZDSZ aktivisták szervezésében a "Taxisblokád" törvénytelen módszerekkel napokra megbénította az országot."

Nemrégiben Hoffman Rózsa a titkos záradékra azt mondta, hogy szemenszedett hazugság.

Pár nappal később előkerült az ellenjegyzett példány.

Vidéki elvtárs, jó elvtárs, ő nem kérdőjelezte meg H.R-t, ő is beállt a hazudosok sorába.

A valóság égi mását festi itt le szemünk elött Vidéki elvtárs.

De hiába is hiszi, hogy göbbelsi propangada stilusa sikert hozhat, hisz a hazug embert előbb utolérik mint a sánta kutyát.

Vidéki 2011.11.19. 16:22:49

@Ironfist:

Ha neked fáj az olvasás, ne olvass.

Üss a hasadra és látomásaidat leírva piszkítsd be a képernyőt.

Ironfist 2011.11.19. 16:27:37

@Vidéki:

Mindig csak a terelés. Különleges érzéked van hozzá, hogy más írásából a lehető legkevésbé releváns részletre reagálj.

De most akkor jó. Válaszolj erre:

Hol írtam, hogy fáj az olvasás?

És addig nem megyünk tovább, amíg nem idézed tőlem ezt a beismerést. Bármit is reagálsz, ha nem válasz lesz a kérdésemre, akkor újra, és újra, és újra meg fogom kérdezni.
Hát ha te csak a fideszes módszerből értesz, akkor csinálhatjuk úgy is...

Tehát: Hol írtam, hogy fáj az olvasás?

zrobasé 2011.11.19. 16:30:05

@Vidéki:
Ha neked fáj az olvasás, ne olvass.

Üss a hasadra és látomásaidat leírva piszkítsd be a képernyőt.

Ha neked fáj az igazság, ne másokat okold ezért.

Mások látomásaidat leírva piszkítsd be a képernyőt.

Ha neked fáj a gondolkodás, ne gondolkozz.

Üss a hasadra és látomásaidat leírva piszkítsd be a képernyőt.

Vidéki 2011.11.19. 16:32:46

@Ironfist:

2011.11.19. 16:11:34 hozzászólásodban ezt írod nekem: "És ilyen idegesítő módon írsz."

Ironfist 2011.11.19. 16:35:18

@Vidéki:
TE írsz idegesítő módon, ettől még nem az olvasás fáj.
Szóval, hol írtam, hogy fáj az olvasás?

Vidéki 2011.11.19. 16:37:01

@Ironfist:

Akit idegesít az olvasás, annak belefájdulhat a feje.

Az orvos is azt tanácsolná neked ebben az esetben, hogy akkor ne olvass.

Vidéki 2011.11.19. 16:54:45

@Ironfist:

Ha ennyire érzékeny a lelked, amelyet idegesít, ha mások megvilágítják az érem másik, vagy harmadik oldalát, akkor ajánlom figyelmedbe, hogy a tibetiek feltalálták az imamalmot.

Prekoncepcióidat betáplálva egy ilyen szerkezetbe gyakran visszahallgathatnád ezeket és nem idegesítenéd magadat.

Ironfist 2011.11.19. 17:02:57

Ez sem válasz. Mondom, addig nem megyünk tovább:

Hol írtam, hogy fáj az olvasás?

nemjogasz 2011.11.19. 18:18:52

Don't feed the troll.
Egy ilyen vidéki féle lobotómián átesett fizetett fanatikussal egy esetben érdemes beszélni: ha röhögni akar az ember. De egy idő után már nem vicces, inkább szánalmas és idegesítő. Amúgy is, ha reagáltok rá, tovább offolja a topicot. Azt kell vele csinálni, mint a hisztériázó gyerekkel: figyelmen kívül hagyni, megunja, abbahagyja.

Arivistus 2011.11.19. 18:54:23

@Virág et.
1 - Na, az jó ha valamiben már kezdünk egyet érteni.

2 - Ahogy mondod egyik KE sem volt független, bár eddig csak Göncz elfogultsága volt egy kicsit zavaró, lásd: taxisblokád. Persze Schmidt aláír mindent a Fidesznek, de mondjuk Szili is aláírt volna mindent az MZSPnek. Összességében szerintem itt sem különbözik lényegesen az álláspontunk.

3 + 6 - Igen a "független kontroll" kiiktatása csúnya dolog.

4 - Sajnos ebben az országban a háborús retorika már nem hogy bevetté, hanem politikai szempontból egyedül hatékony úttá vált. Értem ez alatt6, hogy minden politikai mondanivalót valaki/valami ellen kell felépíteni. GYF öszödi beszédében: "nem kell Orbántól beszarni", "Ne a Fideszhez mérjük magunkat". Fidesz: elmúltnyolcév. És ami a legjobban megdöbbentett, az az amikor - 2 vagy 3 hónappal ezelőtt - az LMP kimondta azt a szót, hogy "összefogás" és hirtelen feleződött a szavazótáboruk.

5 - Ezt azért vitatnám.
5A - Magyar Bálintot neve az abszolút amatörizmus szinonimája oktatáspolitikai szinten. de nem a felsőoktatási tevékenysége miatt nem szeretjük, hanem: Megszüntette az ált. iskola alsó tagozatában a teljesítményértékelést + a kisegítő iskolák megszüntetésével, és az itt tárolt gyerekek normális intézményekbe bezúdításával garantálta hogy ne lehessen oktatni az általános iskolákban.
5B - Hoffmann a tandíjat nem bevezeti, hanem kiterjeszti. Mert ez a fajta tandíj már GYF idejében is megvolt. És nem fűnyíró elv alapján terjeszti ki, hanem olyan szakmákra amiből túltermelés van: jogász, közgazdász, bölcsész, művészettörténész, stb. Én ezt pozitívnak értékelem.

Virág et. 2011.11.19. 19:08:51

@Arivistus: Szili nem lett KE. Innentől kezdve kár róla beszélni. Schmitt viszont igen. Göncznek voltak hibái, de a pontos összehasonlításhoz ne a taxisblokád idejét vedd (akkor MDF kormány volt), hanem amikor "baráti" kormányok voltak a hatalmon. Nézd meg, mit és hogyan csinált. Azt hasonlítsd össze a Schmitt munkásságával.

Ferenc őszödi beszéde nem a nyilvánosságnak szólt. A Fidesz háborús retorikája csak annak szól. Az MSZP okkal tartott a Fidesztől, ahogy 2002-ben ugyanez nyilván elhangzott egy Fidesz-kongresszuson is.

Magyar Bálint képességei most nem képezik vita tárgyát, Hoffmannak van még 3 éve hogy bizonyítson. Egyelőre egyben verhetetlen: a pofátlan hazudozásban.
Ami pedig a "kiterjesztést" illeti. Mindegy, hogy nevezzük: a lényeg, ezentúl a felsőoktatás nagy része magánfinanszírozású lesz. A főnyíró elv stimmel, csak nem a túltermeléses szakmákra (egyébként ma már nincs jogász túltermelés: éppen ellenkezőleg, alig tudják feltölteni az évfolyamokat, pár évvel le vagy maradva), hanem azokra a szakmákra, ahová sokan jelentkeznek. Vagy ahol röghöz akarják kötni a hallgatókat: ez ugye az orvosi. Abból indulnak ki, hogy csak azért, mert nincs pénze még nem fog egy kommunikáció vagy médiapálya iránt érdeklődő elmenni mondjuk vízügyi mérnöknek. Inkább gyűjt, hitelt vesz fel stb. Vagy nem tanul tovább.

Ami érdekessé teszi: pont ennek a kormánynak a pártjai háborodtak fel a Ferenc-céle tandíjon, ami pedig aprópénz lett volna az általuk felhozott mostani modellhez képest. Annyira felháborodtak, hogy népszavazással torpedózták meg az egészet. Ma már ilyet nem tehetünk az ismert okokból.

Ég és föld nekem a két kurzus demokráciafelfogása. És ha legalább a gazdasági sikerek a fideszt igazolnák, de még az sem. Gazdaságból elégtelen, demokráciából csak azért nem egyes, mert vannak náluk még böszmébb figurák is.

borsikm 2011.11.19. 19:14:58

upvote, amiért Zero ilyen ügyesen használja az automatikus tárgyeseT

Ironfist 2011.11.19. 19:48:14

@nemjogasz:
Ja, ez igaz volna minden átlagtroll esetében, csak Vidéki elég egyedi állatfaj, mert ha le se tojjuk, akkor azt hiszi, olyan okosat mondott, hogy elállt a szavunk :D

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.19. 20:25:33

@Ironfist: :))) Etessük, etessük.... Legfeljebb a kisgömböc mintájára egyszercsak ....puuuuukkkkk! :))

Ironfist 2011.11.20. 00:06:28

Egyébként nem csak Matolcsy operáltatta magát Anus Mouthus-szá, hanem a következőknek is köszönjük a részvételt:
-Orbán Viktor
-Kövér László
-Cséfalvay Zoltán
-Martonyi János
-Szíjjártó Péter
-Varga Mihály

Forrás:
index.hu/belfold/2011/11/17/nekunk_nem_fonokunk_az_imf/

Ma Baker 2011.11.20. 01:37:16

Azért a görögök "megsegítése" mögött azt is érdemes látni, hogy a teljes energiaszektoruk privatizációját kérték cserébe tőlük, csak ezt valahogy nem reklámozzák. Most a sikeres forint shortolás után Magyarországot is bezsarolják, de a részletekről nem fogunk hallani ebben az esetben sem, vagy legalábbis nem fogják összekötni a híreket az IMF nevű maffiaszervezettel.

stefiapo 2011.11.20. 08:48:20

Most, hogy törhetik a fejüket miként fogják ezt megmagyarázni! Persze van rá egy egész hétvégéjük.

2011.11.20. 09:06:54

BREAKING NEWS! Matolcsy felvette a szopóálarcot, és elkezdte magyarázni a kimagyarázhatatlant: index.hu/belfold/2011/11/19/matolcsy_a_siker_lathatatlan/

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2011.11.20. 11:40:02

@Hörömpő Töhötöm: Az a baj, hogy velünk már régebben felvetették... Ideje, hogy most már ők is ezt tegyék - az azért kicsit megnyugtató, hogy nekik legalább a lipiczai csődör jut a túloldalra! :)

2011.11.20. 12:02:18

@Boli: ha már szóba hoztad, matolcsynak küldöm: uselessjunk.com/article_full.php?id=13199

Vértes László · http://kozlogika.blogspot.hu/ 2011.11.20. 16:40:06

@Hörömpő Töhötöm: Az általad leírt feszült gazdasági helyzetben két alternatíva van. Megszorítasz, vagy tovább pumpálod a pénzt a gazdaságba -- míg reális kamat mellett van miből. Ha nincs miből, mert a hitelminősítő Tibi bácsik elintézték a kamatárakat, akkor már csak a megszorítás marad. Ez volt a baloldal nagy terve: beszűkíteni a kormány mozgásterét, és felzabáltatni a híveivel. Félig megvan, de ez nem egy kispályás kormány. Javaslom, tartsuk nyitva a szemünket, még nincs vége az ügynek. Jön még kutyára 2013. (It ain't over till it's over.)

2011.11.20. 16:52:00

@Vértes László: De bezzeg a jobb oldal az nem szorított meg, mi? Nevetnék... ha volna még kedvem hozzá. Az a helyzet, hogy a kúrmány (mindegy melyikről beszélünk) pattot kapott, ha megszorít, jön az éhséglázadás, ha nem szorít meg, akkor meg az államcsőd. Mivel nem akarnak úgy járni, mint Caucescu, az utóbbira játszanak. A gyurcsótány is, a viktátor is. De még azt is gyávák fölvállalni, inkább himi-humiznak a hitelekkel, világbankkal, meghamisított költségvetésekkel, és próbálják kibekkelni a ciklusukat, és csendben tömik a zsebüket, hízlalják az offshore cégeket és svájci bankszámlákat, hogy amikor végül kiborul a bili, legyen mihez nyúlniuk. A többi tízmillió meg le van szarva.

Ironfist 2011.11.20. 17:43:32

@Hörömpő Töhötöm:
Amikor kiborul a bli, ők ehez nem hozzányúlnak, hanem pár haverral, meg a családdal elhúznak a Bahamákra.

Meridian74 2011.11.20. 18:24:28

Miért kellett volna Matolcsynak megilletődnie? Nekünk nem létszükséglet hogy az IMF idejöjjön, mégis valahogy csak csak idejönnek, akár akarjuk, akár nem.

Az, hogy ezzel kapcsolatosan mit hazudoznak összevissza, ne higyjetek senkinek sem, vagy pont annyira higyjetek bármit is el, mint a hitelminősítő "társaságoknak" tennétek azt... érdekből mondanak mindent, nem pedig a valóságot tárják elétek.

A hitelminősítők zsidók, a kommunisták is zsidók voltak, ergo posztkommunista banda az egész, hétköznapi szóval illetve "vörösök". A szocik (MSZP) meg e téren meglévő kapcsolataikat megmozgatva küldföldről próbálják zsarolni az országot, nem érdekelve, hogy ezzel esetleg súlyos károkat okoznak - sokaknak. Vajon franciák és a németek (és a többiek is az EU-ban természetesen) miért köpnek a földre ha meghallják azt hogy Standard & Poor? Vagy Moody's?

Amikor ki kellett volna nyitniuk a pofájukat bezzeg nem tették, sőt csillagos ötössel dícsérték az olyan bankokat mint a Lehmann Brothers és társait, ugye.

Meridian74 2011.11.20. 18:30:25

@zrobasé: a devizahitelek nyűgjét nyeljék le a banok, ők találták ezt ki nekünk, és forszírozták a szép magas forinthitel kamatokkal... pontosan tudták mit csinálnak, azokkal szemben akikre ezt a választást rákényszerítették.

Szépen fixálni a CHF árfolyamát a törlesztőrészletekben 180Forinton (még ez is magas) és a nyííg a bank, akkor el is lehet menni. Ez a lehetőség a kockázataik közt volt, mikor a akmatlábakat emeltek nyakló nélkül, a profitot már rég bezsebelték, csak ennél is többet akarnak. Na húzzanak szépen a picsába, majd jön helyettük más.

Meridian74 2011.11.20. 18:42:11

egyébként egy kis olvasnivaló, az IMF-el kapcsolatban... ideje lenne lépni is már. Mondjuk amerikában kezdenek felocsúdni az ottaniak, nyilván, hisz már a bőrükre megy a játék.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2011.11.21. 12:42:29

Legalább végre értelmes kezekbe (IMF) kerül Magyarország sorsa, és nem dilettánsok kormányozzák. Inkább legyen az IMF, vagy bárki "gyarmata", mint a Matolcsy féle dilettánsok játékszere. Az IMF ugyanis feltételeket fog támasztani, és a feltételek Magyarországnak is jók lesznek hosszútávon, nem csak az IMF-nek. Úgyhogy kedves igen nem tisztelt Matolcsy úr! Miután elherdálta a magánnyugdíjpénzeket, mégis csak jól jön ez az IMF???

süti beállítások módosítása