Skip to content


       Szűrés lista

Az erőből értő félázsiai ellenforradalmi származékoknak fel kell iratkozniuk

Ezzel a címmel elég jól sikerült Orbán Viktor eheti beszédeit összetömöríteni. Biztos megegyeztek Matolcsyval, hogy amíg "Tündérmese" Gyuri nyaral, addig Orbán helyette is nyomja a hülyeséget, gondolom majd fordítva is így lesz. (Eddig tökéletesen teljesítette a feladatot Viktor.) Így is lesz.

Megtudtuk, hogy 88 után ismét ellenforradalmi kísérletek zajlanak, a NER-ben ezek szerint ha valaki nem ért egyet, akkor az ellenforradalmár. Jó tudni. A 89-es Orbán azért most biztos köpött volna egyet a földre.

Megtudtuk, hogy olyan nagy a válság, vagyis a támadás az ország ellen, hogy az is lehet, hogy nem sikerül a demokráciaként közismert rendszer keretén belül elhárítani, de semmi gond, az okos, előrelátó Vezetőnk több lépéssel előrébb jár, és keresi, kutatja, mire lehetne lecserélni a demokráciát, ha az IMF-EU bombázói megjelennek a Kossuth tér felett.

Hála istennek, azt is elárulta a Miniszterelnök úr, hogy "az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható”. (Videó a beszédről 1:15-től az ominózus rész).


Persze szívesebben lennénk Skandinávia, de ezek szerint Észak nem cél, sokkal inkább Ázsia.

Gyurcsány hasonló megszólalásokért külön-külön is lógott volna, legalább is Selmeczi Gabi fennakadt szemmel ájult volna el, hát hogy lehet Mária és Szent István népét lefélázsiázni?!

Amúgy minden a tervek szerint halad, egyre szarabbak a közvélemény-kutatások eredményei, a héten először olvashattuk, hogy elképzelhető, hogy egyik párt sem lesz képes egyedül megszerezni az 50%-ot 2014-ben, így igazán meg sem lepődhetünk, hogy elértünk a következő fázisig: valóban bedobták az előzetes regisztrációt.

"A várakozásokkal ellentétben nem az előzetes regisztráció lenne a választáson való részvétel feltétele, hanem a feliratkozás. Ez abban különbözik a regisztrációtól, hogy aktívabb részvételt igényel a választótól. A feliratkozásra az elképzelés szerint a teljes választási ciklus alatt lehetőség lenne, egy adott időpontig, például februárig.

Egy másik elnökségi tag elismerte, hogy magyaros elnevezésre törekedtek, a feliratkozással ugyanakkor az a cél, hogy ne a bizonytalanok, hanem a biztos pártválasztók döntsék majd el a választást.

Arra felvetésre, hogy ezen a módon sokan kiszorulhatnak a két hónappal későbbi voksolásból a Fidesz ügyvezető elnöke úgy reagált: az életben is vannak fontos határidők, amiket minden körülmények között be kell tartani. Több európai országban is hasonló rendszer működik."

Köszönjük hogy magyaros nevet adtak neki, igazán rendesek. A határidők, és a tervezés pedig valóban fontos dolgok, hiszen ha ők is évekig tervezték a kormányzást, a kormányprogramot, akkor annyi igazán elvárható cserébe az állampolgároktól, hogy betervezzék a szavazást. Nehogy esetleg hirtelen felindulásból döntsék el, hogy akarnak-e egyáltalán szavazni.  

Orbán még annyit tett hozzá Kósa szavaihoz, hogy "csak arról van még vita, hogy a feliratkozók számára kötelezővé tegyék-e a részvételt a választáson."

Természetes a következő, még szarabb közvéleménykutatás után a Fidesz egyre inkább hajlani fog a kötelezővé tétel felé, azután már csak azon lesz vita, hogy milyen büntetés érdemeljen az, aki nem megy el a kötelező szavazásra.

És még csak 2012 van ... hol van még 2014?

Kérdés: ha már nagyon-nagyon rossz eredményekről értesül Viktor, akkor vajon megfontolják, hogy csak egy pártra lehessen kötelezően szavazni? Félázsiában nem szokatlan, és szép magyar hagyományokat is fel lehet mutatni, lehetne mondjuk a kidolgozást Pozsgay "Hazafias Népfront" Imrére bízni.

Amúgy Kósa szokás szerint ordasat hazudik, mert Európában kurvára nem szokás feliratkozni. Az USA-ban valóban van egy hasonló rendszer, de ott 1, nincs központi nyilvántartás, és 2, akár  a választás napján is fel lehet iratkozni a névjegyzékbe, és 3, ez sem minden államban van. (Részletesen hogy hol milyen előzetes regisztrációk vannak itt olvashattok.)

Egy kis nosztalgia:

304771_10151054217164183_1702296014_n.jpg

Címkék: választás orbán ner

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr644681431

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hagyjuk már a sopánkodást: regisztráljunk! 2012.08.03. 01:00:28

Lesz választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztráció, és valószínűleg kötelező lesz a választási részvétel is.  A legrémisztőbb mégis az, ahogyan ezekre a hírekre a politizáló közvélemény túlnyomó többsége reagál.  A legtöbben újra elsorolj...

Trackback: Hagyjuk már a sopánkodást: regisztráljunk! 2012.08.03. 00:58:50

Lesz választási névjegyzékbe vételhez szükséges regisztráció, és valószínűleg kötelező lesz a választási részvétel is.  A legrémisztőbb mégis az, ahogyan ezekre a hírekre a politizáló közvélemény túlnyomó többsége reagál.  A legtöbben újra elsorolj...

Trackback: Az éhség előregisztrációja 2012.07.27. 21:20:50

Egyszerűen: mi van, ha nem regeltem és Orbán a választások előtt két nappal a Kanári-szigetekről hazatelefonál a HírTV-nek, hogy Vonával vagy Thürmerrel koalícióban is szívesen kormányt alakít?A válasz tiszta és világos: a voksomat akkor sem adhatom le...

Trackback: Félázsiából származik Orbán Viktor 2012.07.27. 16:57:15

“…félázsiai népség, mint mi…” – mondta. Nyilván ezt bizonyítja a rendszerváltás évében róla, szüleiről és testvéreiről készült archív fotó is. Félázsiai származásával Magyarország miniszterelnöke maga dicsekedett el a Váll...

Trackback: Paranoid téveszméket feltételez Orbánnál az ex-fideszes Fodor Gábor 2012.07.27. 16:55:23

A Fidesz alapítói közül nem Orbán az első, akin az elmebaj jeleit véli felfedezni a környezete. Fodor Gábor kijelentéseire azért érdemes odafigyelni, mert a Fidesz alapító tagjaként több, mint 25 éve ismeri Orbán Viktort, és láthatta a folyamatot, amel...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.07.27. 12:45:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ketroot 2012.07.27. 11:28:29

Kíváncsian várom Vidéki, Enrico, Lencsés István ésatöbbi urak/úrhölgyek megnyilvánulásait az ügyet illetően.

Tzimisce · http://tzimisce.blog.hu 2012.07.27. 11:31:27

Fasza, már pedzegetik a demokráciáról való átállást, és olyan jól kommunikálják, hogy a sok birka észre se veszi.
Ha nem lennének ilyen hatalommániások, azt is mondhatnám, hogy nosza, kaptok rá két évet, hogy rendet rakjatok, de erre képtelen lenne ez a bagázs, az elmúlt két évben fényesen bebizonyították.
Engem nem zavar a feliratkozás, a baj csak azzal van, hogy a lusta értelmiségi nem foglalkozik vele, a vidéki cigányokat meg kocsival viszik majd regisztrálni...

murunga 2012.07.27. 11:32:22

Fidesz ügyvezető elnöke úgy reagált: az életben is vannak fontos határidők, amiket minden körülmények között be kell tartani.

ilyen volt pl. a manyup nyilatkozat is ugye? a jó kurvaanyátok!!!

PC Plum 2012.07.27. 11:37:41

Aki nem jelenik meg a szavazáson az előzetes regisztrációja ellenére sem, annak a szavazata automatikusan a Fideszre megy.

Birkesz 2012.07.27. 11:45:53

Esetleg, ha valakinek van videója, vagy mentése autentikus oldalakról (értsd: amire hivatkozva a narik zavart hallgatásba kezdenek) megoszthatná, mert pl. a fidesz.hu-n csak ennyi olvasható:

"Az összefogás nem szándék, hanem erő kérdése. Az összefogás első számú előfeltétele az erő. Ha van erő, van összefogás, ha nincs erő, hanem széttagoltság van, összefogás sincsen - mutatott rá Orbán Viktor. Magyarországon akkor van összefogás, ha van egy politikai erő; de ez nem zárja ki a vitát és a demokráciát – fogalmazott a kormányfő."

Sehol egy félázsiai. Lehet, hogy ezt már ők is cikinek tartották?

Virág et. 2012.07.27. 11:52:31

@Birkesz: Biztos. Mondjuk elég nehezen védhetőek azok a mondatok, annyiban igazuk van.

Ideje lenne még egy grazi túrának.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 12:03:08

@Tzimisce:
De, a "sok birka" észreveszi, de ezt rögtön el is nyomják, sőt, megideologizálják magukban azzal, hogy ezzel igazából az ő pártpreferenciáik kerülnek előnyösebb pozícióba, ami nekik jó, akkor meg mi ezzel a baj?! Minden, amit a Fidesz a saját bebetonozásra, a többiek hátrányára tesz, csak garantálni hivatott azt, hogy a Nagy Elkúrók bármilyen aljas manipulációval, beszivárgókkal, támogatással se legyenek képesek visszaszivárogni a hatalomba, mert az ugye meg egyenlő lenne a nemzethalállal. Ezért vannak olyanok, akiknek az sem lenne gond, ha az ország első emberét I. Viktornak hívnák, már csak azért sem, mert végre a dicsőségbe és az ódákba nem zajonganának bele, a rózsaszínnek festett feritélt nem fröcskölné be szarral az amúgy is általuk mérhetetlenül megvetett szoclibsi csürhe.

Meg kell tanulni, még ha cinikusnak tűnik is: A legtöbb ember nem a demokráciát szereti, hanem olyan rendszerben szeret élni, ami neki előnyös, kényelmes, nem csak anyagilag, hanem mentálisan is.

Kandeláber 2012.07.27. 12:13:01

Azért mondjuk egy műveltségi cenzus nem ártana, mondjuk elvégzett nyolc általános.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.07.27. 12:15:45

@Birkesz:
http://www.youtube.com/watch?v=Q1-qlG8jjVM
01:15-től.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.07.27. 12:16:43

@Kandeláber:

Van, amit lehet, van amit nem. Pl. ilyet nem. De igény volna rá.

Kandeláber 2012.07.27. 12:21:40

@zero: Egyértelmű, hogy nincs rá lehetőség, de valóban sokat lendítene a dolgokon.

Squid 2012.07.27. 12:25:51

Lol

Már előre látom, hogy fog menni a választás! (a la MNYP nyilatkozatok)

Mindenki automatikusan a Fideszre szavaz alapból, ha nem a fideszre akarsz szavazni akkor rövid határidővel sorba kell állni 4 db budapesti regisztrációs irodánál.

Csupán egy kérdésem lenne még... Miért nem ég az Andrássy út amikor ez az eszement szocialista/kommunista kliséken és reflexeken felnőtt párttitkárgyerek vissza akar minket vezetni az átkosba?

Hülyék vagytok emberek?

Kandeláber 2012.07.27. 12:29:07

Mondjuk most nem is mondott akkora baromságot, a Tiszától keletre tényleg olyan, mintha az ember már Ázsiában járna...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 12:29:30

A feliratkozás sem hozza elő belőlem annyira a hányingert (pedig...), mint a levélben szavazásos dolog. Azt ki a tököm tudja (ha esetleg legalább a látszatra ügyelni akarna) majd kontrollálni?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 12:31:31

@Kandeláber:
Arról nem is beszélve, hogy ezzel is közelebb érezzük majd magunkhoz kínai testvéreinket és jobban szeretjük ettől majd a rizst... amikor felvásárolják az egész országot a picsába.

NYJetsTD 2012.07.27. 12:36:07

Nem tudom, van-e értelme fennakadni ezen az egészen.
Sok százezer, még most is fideszes szavazó kimenne "szopnék" feliratú pólóban az utcára... Érteni úgyse értik ezt az egészet, de hát a félázsiai emberek már csak ilyenek...szeretik az erőt...

Kandeláber 2012.07.27. 12:38:06

@Rufus78: Egyébként az ország lakosságának 10 %-a tényleg Ázsiából származik, India ugyanis ott van.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2012.07.27. 12:41:14

@Rufus78:

Levélben szavazni szuper dolog, nem olvastad, hogy Erdélyben 90%-on áll a Fidesz?
90% > 2/3
Remélem az erdélyi magyarok segítségével nyer a Fidesz 2014-ben :-)

DonCsocso 2012.07.27. 12:43:05

Sot, ha majd meg rosszabb adatok kerulnek napvilagra, akkor mar valasztasra se lesz szukseg, mert amikor elmegy a biztos szavazo feliratkozni, akkor rogton nyilatkozik is, hogy kire szavaz. Rogton megsporoltak a szavazolapokat, a munkaerot a valasztasok lebonyolitasahoz, kubatovnak boven lesz ideje frissitenie a listajat es nem kell majd vasarnap ejjel a szamlalokra varni zabszemmel a seggeben egyiknek se!

Hajra, kezdhetjuk akar most is, nem kell huzni 2014-ig!

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 12:44:04

@Kandeláber:
Én is gondoltam már rá, hogy igazából rájuk gondolt, amikor azt mondta, hogy "egy ilyen félázsiai népség, mint MI":)... Lehet, hogy ez csak egy coming out, és végre közösséget vállalt hányattatott sorsú tezsvíreivel?

Kandeláber 2012.07.27. 12:47:07

@Rufus78: Jobb későn, mint soha. Talán most kibújt a szög a zsákból.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 12:58:30

@zero:
A Nyírő-balhé után is? Az ottani szavazáson az MPP bukása után is?

De ez még mindig smafu, azok "legalább" valós szavazatok lennének.
Na de mi a garancia, hogy egy kellemetlenebb választási vereség árnyékában nem áll neki a teljes Fidesz-garnitúra "Szeretnék a Fidesz-MPP-re szavazni! Puszi!"-típusú szerelmesleveleket körmölni, aztán ezeket a feliratkozottak komplementer halmazának nevében (hiszen ők már nem is mehetnek majd szavazni, tehát történhet meg egy ciki "szavazatütközés") szétküldeni a világ különböző pontjairól? Vagy hogy esetleg "véletlenül" előkerüljön egy pár zsák ilyen rajongói levél a Fidesz-székház pincéjéből?
Ugye jól érzém, hogy egyelőre semmi?

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.07.27. 12:59:51

@zero: 2:37-2:50... ott van a kutya elásva! A legtöbb magyar akaratgyenge rinyagép!

2006-ban az emberek egyik fele azért rinyált, mert mit csinált ez a gonosz gyúrcsány... a másik fele pedig hüledezett és felháborodott a tüntetések miatt. De azért még 2010-ig valami "varázslatos" ok miatt muszáj volt szopni az mszp - szdsz kormányt.

2010 ben pedig a sok sok "okos, agyonművelt" választó futott a másik bohóchoz (a fideszhez), akiken már 2006-ban is jól látszódott, hogy ló***t se akarnak változtatni az országot egyébkén sújtó morális problémákon.

Most 2012-ben mindenki a fidesz miatt rinyál... de mindenki azt kapja amit megérdemel. Sebaj, majd a Milla, a DK, az LMP, na meg a Jobbik... majd ők megmutatják hogy kell ezt csinálni! Remélem mindenki alig várja őket DE abban 101% -ig biztos leszek, hogy 2016-ban sőt 2026-ban is ugyanazon fog mennyi a rinyálás!

Secnir 2012.07.27. 13:01:04

@zero:
"Erdélyben 90%-on áll a Fidesz?"
már a magyar állampolgárságúak között, vagy csak úgy általában?

cikkhez:
@Kandeláber:
"India ugyanis ott van." - és Pakisztán. :D
tehát viktorunk burkoltan lefélcigányozott mindenkit. mert ugye tudjuk a mondás alapján, hogy félcigányok köztt cigány a király. vagy valahogy így.

nem mellesleg a lefélázsiázásért várnám a Jobbik, a KDNP, az MSZMP, az MP és az LMP hivatalos reakcióját...
...és az RMDSZ-ét is, ha már zero szerint 90%-on áll a fidesz...

Kandeláber 2012.07.27. 13:07:54

@Secnir: A felmenőim között van sváb, lengyel, kiskunsági.
Csak kb. 15 %-ban érzem magam félázsiainak.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.07.27. 13:08:08

@NYJetsTD:

:D :D Az ERŐ velük van! A "félázsiai" alatt szerintem azt értette, hogy kb.: ugyanolyan szellemi szinten tengődünk, mint amikor annak idején őseink betévedtek a Kárpát-medencébe.

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2012.07.27. 13:15:02

Gyurcsány tizedekkora odamondásától (egy politikus hazudik, LOL) ostromállapot volt a belvárosban, most meg sehol semmi. Szerintem ez az ország pontosan azt kapja amit megérdemel. Valahol vicces hogy a büszke, istenkirályüberfasza cúcsszupertörténelmű magyar nép egy ilyen sosemdolgozott közpénztolvaj félcigány előtt térdel... A 89-es Vitya nem köpne hanem a kezét dörzsölné a jövőkép miatt, hisz már akkoris egy helyezkedő posztkomcsi számító sosemdolgozott féreg volt. Akik köpnének azok szerintem az őseink. Nem csak azok akik harcoltak - legyen az elnyomás külső vagy belső - , hanem azok is akik épp azért tűrtek és szenvedtek, hogy valami szabad (legyen az elnyomó épp a sajátunk, ugyebár...) és nyugodt hely legyen ez az ország majd egyszer.

A félázsiai odamondáson meg lassan megsértődnek majd a félázsiaiak, mert talán már ők is előrébb járnak nálunk.

Kandeláber 2012.07.27. 13:18:25

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): Az egészen ázsiai Japán, Dél-Korea, Szingapúr nem csak előttünk jár, hanem sok EU ország is csak a nyomukban kullog.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 13:22:42

@csabapayne:
Ne sértegesd honfoglaló őseinket! Ők például még tudtak nyereg alatt húst puhítani, mi meg csak magunkat puhítottuk el...

sanity 2012.07.27. 13:22:57

Ezek ketten Gyurcsánnyal szerintem már versenyt űznek abból, hogy ki tud nagyobb eszméletlenséget nyilatkozni ahhoz, hogy ingyen jegyet váltsanak Grazba vagy az OPNI-ba...

Q-in-Law 2012.07.27. 13:23:52

@Kandeláber: Napoleon, maikor átkelt a Dunán állítólag azt mondta, hogy az már nem Európa. Ezzel monduk nem lőtt annyira mellé.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 13:25:24

@Kandeláber:
Gazdasági fejlődési mutatók szerint talán igen, de ők olyan mélyről is indultak, hogy van honnan ilyen gyorsan feljönni, másrészt meg meg is szenvedik jelentős tömegek ennek az árát.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.27. 13:33:29

No jó, de mit keresett Offsóór Péter a vizzerben? Erre válaszoljon ez a komcsilibsibolsi-náczifascgisztarasszistaantiszemita blog!

Kandeláber 2012.07.27. 13:34:11

@Q-in-Law: Egyes Habsburgok szerint a Lajtától keletre kezdődik Ázsia. Ebben is van valami.@Rufus78: Japán azért inkább először a két atombombától szenvedett, majd földrengésektől és cunamiktól.
Jelentős tömegek nálunk is szenvednek, viszont nálunk nincs semmilyen fejlődés - nagy különbség.

ketroot 2012.07.27. 13:34:13

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):

Én biztosra veszem, hogy marad ez a drága kormány is 2014 után is, tuti.

Homeoffice 2012.07.27. 13:35:14

@Seduxen (már NEM dr.):

Látom Sedu Te is megfogtad a post lényegét?
(Tényleg.... Mit keresett?)
:))))))
Nem kéne nekiállni készíteni egy "Bocs, nem ezt akartam" Pólót?
Nagy lenne a kereslet rá...

dr. Aullah 2012.07.27. 13:37:23

"az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése."
Ez csak az én csőrömet bassza, de nagyon? Milyen összefogás az, ami nem saját szándékból történik, hanem erőszak hatására? Hát fityiszes összefogás... láttunk jó párat az elmúlt pár évben.

kifordított nagyanyó 2012.07.27. 13:39:35

@Gunther: Olyat Seduxen feleségének/élettársának kellene.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.27. 13:40:18

@Gunther: és árulhatnánk párban (35.000.-Ft/ 2 db) a "Balek vagyok" feliratú pólóval együtt :D

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.27. 13:50:56

@kifordított nagyanyó: jajj pubi, utánam kullogsz csak :) korábban kell felkelned ehhez kis tacskó :DDDDD

kifordított nagyanyó 2012.07.27. 13:52:01

Vagy esetleg fizetni kell,ha szavazni akarsz.
A fidesz szavazóknak a közgép visszafizeti a díjat...
Na jó abbahagyom.
A végén még megcsinálják....

kifordított nagyanyó 2012.07.27. 13:54:05

@Seduxen (már NEM dr.): Pedig a csajod azt mondta,jobb vagyok az ágyban,mint te...:))
Ezért is nem keltünk korán.:))

kifordított nagyanyó 2012.07.27. 13:56:38

Az a jó,hogy ő akkor megy szabadságra,mikor matolcsi visszajön.
És akkor ő mondja a baromságokat.
Nehogy egy picit is erősödjön a forint!

kifordított nagyanyó 2012.07.27. 13:58:09

@zero: Hát szerintem azért ott sem szeretik őket annyira.
Remélem.

Kandeláber 2012.07.27. 14:10:05

@kifordított nagyanyó: Ha erős a forint, akkor az exportra dolgozó cégek sírnak, mint a fürdősök, hogy elbukják a profitjuk egy részét.

Kandeláber 2012.07.27. 14:12:54

@kifordított nagyanyó: "Az IMF attól tart,hogy az erős forint akadályozhatja a magyar gazdaság növekedését". HVg.hu 2007. április 16.

kifordított nagyanyó 2012.07.27. 14:14:23

@Kandeláber: Ellenkező esetben sokkal többen sírnak,mert azt érzik meg közvetlenül.Na viszlát.

zrobasé 2012.07.27. 14:15:47

ehh, most mit lehet kezdeni ennyi félázsiai származékkal ?
erről is gyurcsány tehet !
meg a zelmútnyócévamiezelöttkettővel volt...

egyébként meg :
apátok égő szekéren száguldozó harci kakas faszát, azt !

titan 2012.07.27. 14:20:39

@Kandeláber: azóta (5 év alatt) volt egy válság, erre rásegítettek az okosok, jelentősen gyengült a forint... szerintem már nem aggódnak annyira

Kandeláber 2012.07.27. 14:26:50

@titan: Majd aggódnak, ha (mondjuk) öt év múlva megint erős lesz.

titan 2012.07.27. 14:31:51

@Kandeláber: én annyira nem félek ettől. Meg hát nem csak az exportőrök vannak, az, hogy a belső fogyasztás a megemelkedett hitelterhek miatt lecsökkent, ugyancsak nem tesz jót a gazdaság növekedésének.

Kandeláber 2012.07.27. 14:35:16

@titan: Én sem aggódok, csak a drága ájemef aggódott akkoriban, ráadásul Tátrai és Simor útján közölték az aggodalmukat a nem aggódó magyarokkal. Olvasd el a cikket.

Seduxen (már NEM dr.) 2012.07.27. 14:35:40

@Rufus78: ne baszd fel az agyam, hát erre nem is gondoltam :)

Le_Penseur 2012.07.27. 14:36:05

@Squid:
Lehet, hogy a manyup nyilatkozatos eljárás csak főpróba volt?
Izgi lesz!

Tisztelt választópolgár! Ön a NER tagjaként a fidesz-kdnp koalícióra szavaz területi és egyéni listán egyaránt! Köszönjük szavazatát, Magyarország megújul! Legyen egyetértés és béke!

Ha ön mégsem a fidesz-kdnp koalícióra szavaz, akkor keresse fel személyesen 2014. február 10. és 2014. február 11. között az Országos Választási Iroda budapesti központi irodáját feliratkozás céljából! Hozza magával születési anyakönyvét, TAJ és adókártyáját.

Squid 2012.07.27. 14:41:19

@Le_Penseur:

Tudod a durva az, hogy ez ne is annyira lepne meg.. Talán a bal szemöldököm szaladna feljebb egy 5mm-el.

Fantasztikus és mélabús, hogy ezt ez a nép így tűri!

titan 2012.07.27. 14:42:21

@Kandeláber: jó, hát ez most nem érv amellett, hogy
1. baromságokat beszéljenek a vezetők
2. rontsák a forintot... jójó, most speciel kifejezetten erős az utóbbi időkhöz képest, persze bőven nem a 2007-es szint.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.07.27. 14:45:45

@zero:

a regisztráció még csak hagyján, képzeld el, hogy mit lehet ebből kimatekozni: eddig ugyebár ha dörzsölt honatyaként konzervet adtál, akkor az ipse a fülkében vagy rád szavazott, vagy nem, a regisztrációnál viszont tudhatod, hogy fenn van a névjegyzéken az ipse, vagy sem. Ergo ha konzervért, vagy ingyen fenyegetéssel rábírod a kubatov-negatív besorolásút, hogy maradjon csak szépen otthon, számon követhető a befolyás... ha mégis fel merészel iratkozni, persze meglehet, hogy tüzetesen megnézik, full jól töltötte-e ki a jelentkezését, míg a kubatov-pozitívnál majd esetleg szépen elnézik a két vonallal aláírót is...

Kandeláber 2012.07.27. 14:53:28

@titan: Nekem igazából az jött le a dologból, hogy ez a drága megváltó IMF a válság kezdete előtti évben, 2007-ben azért AGGÓDOTT, hogy erős a magyar fizetőeszköz, és ezt közölték a jegybank elnökével, valamint a PM egyik vezetőjével.

titan 2012.07.27. 15:04:02

@Kandeláber: nézd, ellenségkereséssel is lehet operálni, főleg úgy, hogy az egy egészen más helyzet volt, ez egy elég tipikus hozzáállás. Másik megoldás, hogy a múltból tanul az ember, de a jövőre tervez, a jelenben pedig végrehajtja a tervet.
Ugyanis a drága megváltó Orbán meg a tandíj és a vizitdíj miatt aggódott. És attól, hogy valamit nem nevezünk nevén, az még ugyanaz marad.

laci0011 2012.07.27. 15:17:57

@Squid: Nem tűri,csak kíváncsi hol van a legalja,és még mindig van lejjebb,hehe.

Kandeláber 2012.07.27. 15:25:17

@Rufus78: Lényegtelen. Az exportőrök is mindig aggódtak az erős forint miatt.
Mindenki számít, kivéve a lakosságot. Ez kormányfüggetlen.

jani888 2012.07.27. 15:51:16

Jó lesz vigyázni ,mert ahol forradalom van ,ott ellenforradalom is lehet.

Kis ember 2012.07.27. 15:52:42

Az orbanviktor.hu-ról

"Tehát kétségkívül, hogy a nyugati világ ma inkább egy hanyatló pályán látszik haladni"

Viktorkám, ugyanezt mondta Rákosi a nagyapámnak, Kádár az apámnak. Ők sem hitték el, nem baj, ha én sem hiszem el neked?
Kommunista vagy te a lelked mélyéig, ilyenkor látszódik!

Le_Penseur 2012.07.27. 15:57:37

@Kis ember:
A hanyatló nyugat úgy beleégett egyesek agyába, hogy képtelenek szabadulni tőle! :P

Kis ember 2012.07.27. 16:02:48

@Le_Penseur:
Jaja!
Még a végén az is kiderül, hogy Selmeczi elvtársnő kurta szoknyát hord.

Squid 2012.07.27. 16:11:48

@Le_Penseur: "A hanyatló nyugat úgy beleégett egyesek agyába, hogy képtelenek szabadulni tőle! :P"

Erre van egy gyönyörű közmondás az USA-ból:

"you can take a girl out of the country but you can't take the country from the girl"

A "girl" és a "country" szavak helyébe gondolom nem nehéz kitalálni a megfelelő szót és nevet :P

vénkujon 2012.07.27. 16:26:08

pár évvel ezelőtt, így nem lehetett volna vinni még egy embert

hardenberg 2012.07.27. 16:32:09

@Kandeláber: Kikérem magamnak a Tiszától keletre élő emberek nevében, ez egy nagyon buta hozzászólás volt.

flippant 2012.07.27. 16:33:38

Elég a magyar nemzet mocskolásából, de büdös gyökér indiai cigány!

misztikus alfahím 2012.07.27. 16:34:50

"Amúgy Kósa szokás szerint ordasat hazudik, mert Európában kurvára nem szokás feliratkozni."

Kivéve Nagy-Britannia és részben Franciaország. A britteknél aki nem iratkozik fel önszántából akár pénzbírsággal is sújtható. A franciáknál a 18 éveseknek egy egész napos "bulit" tartanak, (hazafiság, állampolgári ismeretek, miért fontos szavazni stb. csupa ilyen elavult szélsőjobbos faszság ugye...) majd mindenki beregisztrálja magát. Utána mindenkinek saját magának kell jelentkeznie, ha változás történt az életében és újra regisztrálnia kell. Viszont az is igaz, ha sem cím, sem családi állapot nem változott akkor nem.
Belgiumban szimplán csak KÖTELEZŐ elmenni, szavazni, aki nem megy az pénzbírság.

Micsoda rinyálás lenne / lesz, ha fentiek közül bármelyiket be akarnák vezetni...

Számomra már megint az derült ki, hogy egy szituhoz akár támogató, akár ellenző, egy magyar csak úgy tud odaállni, hogy azon vitatkozik mások hogyan csinálják.
Nem lenne egyszerűbb, ésszerűbb arról vitázni, hogy ez a rendszer nekünk JÓ, vagy ROSSZ, függetlenül attól mit csinálnak az amerikaiak, a finnek, vagy a mongolok?

dr. Bubó 2012.07.27. 16:37:40

úgy hallom most azt fontol gatyák, hogy esetleg
egy vagy csak nulla jelölt legyen...

(a cigány vajda akar lenni)

dr. Bubó 2012.07.27. 16:39:48

@laspalmas: a dakota orbán gazsi is dolgozni fog?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 16:44:12

@Squid:

Nem a tűrésen van itt a hangsúly, hanem azon, hogy a Fidesszel ellentétben az ellenzéknek (talán még a Jobbik kivétel) nincs stabil, mozgósítható bázisa, és nincsenek is meg a módszereik rá, hogy mozgósítsák azt, ami nincs. Akárhogy is, az, amit korábban a polgári köröktől kezdve Orbánék felépítettek maguknak a saját politikai túlélésük, eredményességük érdekében, az mind a mai napig példa lehetne az ellenzék előtt. civil mozgalmakon keresztül építették a politikai hátországot, aminek utána nem is voltak puhányak az élére állni, megvoltak a rendezvényeik, megvoltak a csatornáik.

Most meg mi van? Egymással acsarkodó ellenzéki mozgalmak, egy-két performanszon kívül általában kussolnak, de azok is legfeljebb arra jók, hogy ne engedjék elfelejtetni magukat. Amik vannak, azok meg többségében inkább ne lennének, hirtelen csak a konfettizáporra meg a szoci "stratégiára" gondolva. Nincs arc, akit ki tudnának állítani, aki legalább a minimális hitelesség, józanság és közvetlenség mércéjét egyszerre megütné, aki meg tudná szólítani legalább a saját(!) embereiket, miközben Bajnait és Schiffert hagyják elkallódni a kicsinyes hatalmi játszmáik miatt. Alig vannak rendezvényeik, azok is esetleg csak Budapesten, nem szerveznek demonstrációkat, még ők maguk, a tagságuk sem megy tüntetni. Szánalmas kísérleteiket az koronázza meg, hogy amikor viszont valamelyik civil mozgalom (Milla, 4K, stb.) mégis demonstrál, akkor a pártprominensek úgy rohannak dörgölőzni, mint a tetves kutyák. Milyen elbaszott ellenzék az, amelyik nem élére áll ellenzéki mozgalmaknak, hanem megvárja, amíg civil mozgalmak kikaparják nekik a gesztenyét, aztán odakullognak a morzsákért? Ezekre kéne szavaznia annak, aki elégedetlen a kormánnyal? Ha nem tetszik nekik, ha kényelmetlen, hogy az ellenzéki szerep konfliktusokkal jár, és esetleg céltáblává válnak tőle, amitől láthatóan térdig fosták már a lábukat, akkor meg lehet visszatakarodni a balettba ugrálni!

A Jobbik, ahogy mondtam, szerintem kivétel, annak azért elég elkötelezett hívei vannak, ők aztán tudnának mozgósítani, de mert a Jobbik nem teszi, nekem úgy tűnik, megelégszik Orbán csatlósának szerepével, hiszen eddig sem tagadták, hogy a demokrácia kevésbé fontos számukra, mint az, hogy pár buzi meg legyen dobálva tojással. Az a világ, amit Orbán épít, még mindig elfogadhatóbbnak látszik számukra, mint amit bármelyik más ellenzéki párt vagy mozgalom építene.

Igen, tulajdonképpen igazat adok ezzel Orbánnak: azért tűrnek az emberek, a kárvallottak, a megsértettek, az elkeseredettek, mert nincs erő ellenzéki oldalon, ami összefogja őket! Amelyik nem csak azt mondaná, hogy "Na, mikó' megyünk má', emberek!??", hanem azt, hogy "Gyertek!". Mert magu(n)któl, skandináv módra ez láthatóan nem megy...

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.07.27. 16:46:50

Ők is rájöttek. Úgy látszik szorgalmasan tanulmányozták a

www.kibulizottorszag.net

című oldalon előadottakat, amiből kiderül nem csak az, hogy nincs egyik oldal meg másik, mert együtt csinálják, és ki, hogy miből áll a rendszer. Az is, hogy hogyan dönthető meg iszonyú könnyen, békésen. Elébe akarnak menni ennek. Kár, mert akkor csak a más út marad. Nagy kár.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.27. 16:46:53

@Kandeláber: Anyádat, kisköcsög! Voltál már a Tiszától keletre, baromarcú?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 16:47:55

@misztikus alfahím:
Belgium éppen azon van, hogy a flamand-vallon ellentét ne szakítsa cafatokra, a kötelező részvétel ellenére sem voltak képesek hónapokig kormányzó erőt kiállítani. Persze lehet ez is példa...

Link Elek 2012.07.27. 16:58:11

bazdmeg, ez a faszi osszefogasnak azt ertekeli, amennyien azt csinaljak amit ő mond

mim 2012.07.27. 17:00:53

Számomra ezzel megvolt Orbán "öszödi" beszéde.

Innentől minden azon múlik, hogy a média engedi e szállóigévé tenni az idézet mondatokat.
És persze engedik e a médiának..

Kormányváltás, önáltatás. Volt, lesz. (törölt) 2012.07.27. 17:01:35

@misztikus alfahím:

Ugyan már! Az Egyesült Királyságban nem létezik személyi igazolvány, ezért a szavazásra jogoultak regisztrációja azt a célt szolgálja, hogy időben megküldhessék nekik a lapot aminek a fölmutatása/átadása után leadhatják a szavazataikat. Ahol személyi van, ott az jó ugyanerre. Erről van csak szó, kéretik nem próbálni másokat félrevezetni.

No_Fidesz_No_Problem 2012.07.27. 17:01:46

Ezt az oldalt érdemes lenne keretes kiemeléssel ajánlani a posztban:

en.wikipedia.org/wiki/Voter_registration

Azoknak az okulására, akik agy nélkül hivatkoznak a Fidesz által mantrázott nyugati példákra.

kvadrillio 2012.07.27. 17:05:39

EZ ELMEBETEGSÉG !

...és....ahogy Orbán Viktor szereplését megfigyelhettük az egyetemi pulpitus asztalánál a Hirtv-n...., hát...igen csak egy idegbeteg emberke tik-es rángatózását mutatta be nagy nyilvánosság előtt.....

Kis ember 2012.07.27. 17:13:09

@Rufus78:
"az ellenzéknek (talán még a Jobbik kivétel) nincs stabil, mozgósítható bázisa,"
Mi a fenének kell mozgósítható bázis? Politizáljanak, kormányozzanak, mi meg majd szavazunk arra, aki a legjobban (vagy kevésbé legrosszabbul) csinálja.
Demokráciában az utcára menjen a csőcselék.

Kakula Zé 2012.07.27. 17:15:15

Kádár utolsó beszéde és Orbán legutóbbi beszéde kísérteties hasonlóságot mutat. Mindkettő egy bomlásnak indult elme megnyilatkozása.

Magyar Nemzet = félázsiai népség 2012.07.27. 17:15:21

Egyszerű ez mint a beton:

"Aki mibennünk nem bízik, az önmagában se bízik,
Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes jövőnkben sem bízik.
S aki a mi boldog fényes jövőnkben nem bízik, az áruló."

Orbánnak hála, egy újabb generáció fogja majd érteni, hogy miről szól a Tanú című film.
www.youtube.com/watch?v=5o9jx7koibA

bioLarzen 2012.07.27. 17:15:31

@PC Plum: "Aki nem jelenik meg a szavazáson az előzetes regisztrációja ellenére sem, annak a szavazata automatikusan a Fideszre megy. "

Teljesen logikus: hisz, aki nem megy el szavazni, nyilván azért teszi, mert elégedett azzal, ami van, nem akarja megváltoztatni. Tehát, aki nem megy el szavazni, annak a szavazata teljesen logikusan a Fideszé kell, hogy legyen!

Sőt, azon közvéleménykutatási adatok, melyek szerint a választók kevesebb mint fele menne el szavazni, tulajdonképpen azt sugallják, hogy teljesen felesleges választásokat tartani, hiszen a nép egyértelműen kinyilvánítja, hogy nem akar szavazni! Akkor meg minek az a drága szavazási komédia? Teljesen egyértelmű, hogy Magyaroroszág lakosságának hatalmas többsége (akik a fideszre szavaznának, akik nem mennének el szavazni, és nyilván a bizonytalanok is) 2014 után is a fideszt akarja a hatalmon látni, a választás csak pénzkidobás lenne.

bio

Kurt S. Earp 2012.07.27. 17:19:36

Orbán Viktor igazat mondott. Mi valóban félázsiai származékok vagyunk. Vele ellentétben, ki egészen az.
Viktor. Irigykedsz?
Vagy szimplán cigányozol? Nem szégyelled magad, te kis rasszista.
Ha jó leszel, megengedem, hogy mögöttem gyere és hozd a tegezemet, mikor íjazni megyek.
Ha jó leszel.

@Link Elek: Igen. Pont, mint egy magyar ún. liberális. Orbán apánk visszatér a 1992-es gyökereihez. Mindenki elmondhatja a véleményét szabadon, egészen addig, míg az a vélemény ugyanaz, mint az övé.

Erről az elmúlt 2 évről-anélkül, hogy tételes felsorolásba kezdenék a kormányzat lépéseit illetően, a félázsiai származékokat emlegető beszédig,- egy régi vicc jut az eszembe:

Megy a bőrfejű az utcán és látja, hogy egy cigány strici a földön ülve, nyelvét kidugva, ujjait a lapokon mozgatva a Talmudot olvasgatja. Mire a bőrfejű, fejét csóválva, homlokát maszírozva így szól:
-Jaajjj, cigány, ne tetéééézd, ne tetééézd!
...
Viktor. Ne tetézd.

Mr. Waszabi 2012.07.27. 17:23:45

Én a "kormány vállalásait teljesítette" dumán röhögtem. Micsoda áldozatot hoztak értünk, majd megszakadtak bele. Csak épp ennek zömét senki nem kérte, még kevesebben akarták, amit meg a nép akart volna, azt meg ők nem vállalták. Sztem eladhatnánk őket jó pénzért vagy olajért Venezuelába, ott most úgy is haldoklik a diktátor, elkél az utánpótlás. Itt meg drága a benzin:)

safranek 2012.07.27. 17:25:15

A választásoknak három ismérve van:
- szabad
- titkos
- egyenő

Nowhere 2012.07.27. 17:25:54

Engem egy dolog zavar ebben, de nagyon. Vannak határidők, melyet be kell tartani.... az állami hivatalok híresen nem tartják be a határidőket, Adóhatóságról ne is beszéljünk... Ezek után erre hivatkozni egy kicsit pofátlanság

greybull 2012.07.27. 17:25:59

Végül is összehozható Észak is meg Ázsia is. Úgy hívják, hogy Észak-Korea. Az ottani demokráciáról (atyaisten!!) bőséges tapasztalatok vannak, van hát honnan meríteni Orkán (sic!) Győzőnek és Tündérmesegyurinak.

Kármentő 2012.07.27. 17:26:37

Gusztustalan blog. Én kérek bocsánatot.
Talán nem egyedül...

2012.07.27. 17:27:05

Istenem! De egy barom ez az Orbán!
A putriból kikecmergett Sorosék segítségével és most "fél-ázsiai hordák leszármazottai" vagyunk?
De B+, az a pénz amit elloptál, az jó volt?
Hogy ez a fél-ázsiai horda eltart az is jó?

Dolgozni lusta vagy, hazudni, lopni, csalni azt jól tudsz.
No ez a magyarok többségére nem jellemző.
Akkor ki a félnótás, dakota fél-ázsiai hordák leszármazottja?
Te magad és a gyerekeid, Viktor!

szemforgató farizeus 2012.07.27. 17:27:10

Könyörgöm csináljunk már valamit, mert ez már téboly.

greybull 2012.07.27. 17:27:45

@Nowhere: b.meg nem az ő határidőikről van szó, hanem a Tiedről pupák!, mert azt kurvaisten, hogy betartatják/számon kérik - Veled/Rajtad...

indapass90210 2012.07.27. 17:27:59

Nyehehehe, aszongya a Vitya:

"Azért reagált szerintem Európa többi országánál jobban Magyarország a válságra"

Ahhoz képest minden szervezet minden kutatása szerint nemhogy Európában, de a világon is az elsők között hullanánk el egy fokozódó krízis esetén :D

nandras01 2012.07.27. 17:28:41

@murunga:
"a jó kurvaanyátok!!!"
helyénvaló, de a kurvaanyátok ma már kevés.
valami sokkal ütősebbet (érted? ütősebbet...)
kell kitalálni. lenne is mindjárt néhány ötletem, de a tek- nek így is van elég munkája, nem akarom őket terhelni...

greybull 2012.07.27. 17:29:17

@szemforgató farizeus: van ennek a blognak egy szexoldala is, más nem marad, mint a kézimunka...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2012.07.27. 17:30:02

@Kis ember:
Az ideális ez lenne szerintem is, persze... négy évente érmét dobni a körhinta nyílásába.

Nem is azt mondtam, hogy ki kell menni és autót meg kukát kell borogatni, felgyújtani a fél várost. Az utcai demonstráció alatt egyszerűen a jelenléttel tiltakozást értettem, hogy amikor Viktor elhinné azt, hogy itt csak pár posztkomcsi-szoclibsi aknamunkás elégedetlenkedik és fúrja a NER-t, akkor azért képzeljen oda pár százezer embert.

A megjegyzésem amúgy is azoknak szólt, egy lehetséges okként, akik itt hőzöngenek, hogy miért nincs még az utcán senki.

Mert ez van akkor, amikor egy kormánynak nem ELLENZÉKE, csak ELLENZŐI vannak.

indapass90210 2012.07.27. 17:30:29

Egyébként az erő kérdésében igaza van, ezek a kurtúrák igencsak az erőshöz szeretnek húzni. Meg kell csak nézni, hogy mennyien drukkolnak egy-egy sporteseményen is azoknak, akikél amúgy is borítékolni lehet a nyerést. Azt azért konkrétan nem mondta, hogy bele kell rúgdalni az összefogásba bárkit is. Majd úgyis odacsapódik mindenki magától. A poszt ebből a szempontból szerintem kicsit hangulatkeltő :)

nandras01 2012.07.27. 17:34:01

@Rufus78: alakul...
egyébként, nem a fideszre kell haragudni, hanem arra a sok egybites zombira, aki helyzetbe hozta őket.
na, az ő jókurvaannyukat!

Kármentő 2012.07.27. 17:36:37

Ez egy ilyen ország.
Ilyen emberekkel.
Mint én, te és mi.
Nem érdemlünk jobbat.
Csak pofázni tudunk, de nagyon.
Megmondani. Megmagyarázni. Értelmezni.
Csókolom, hát tényleg el lehet/kell menni.
Máshová. Van jobb.
Minek parttalanul nyüszíteni évtizedeken, évszázadokon keresztül?

dr. Bubó 2012.07.27. 17:37:48

@nandras01: 2 706 292 barom... agyatlan vidéki babonás vénasszonyok vagy banánért szavazók...

TUDHATÓ volt már a "huzó" nevekből is (drpintér, drkósa, drlázár, drsmitt stb)

nem gondolkodó agyatlan zombik... nézzenek méjen magukba, félázsiai csürhe

nu pagagyí 2012.07.27. 17:37:59

Annyit még kéne igazítani a rendszeren, hogy a képviselőket legalább húsz évre válasszák.

ketroot 2012.07.27. 17:38:33

hábazzeg elcsesztem. na mindegy, szóval szóköz nélkül.

dr. Bubó 2012.07.27. 17:39:02

@nu pagagyí: és ne legyen össze vissza sok jelölt... csak nehezíti a tájékozódást... és drága kampány... EGY jelölt is elég lenne...

K.Tomoceusz 2012.07.27. 17:39:08

Mondanám, hogy a Dunán innen, legyen európa, a Dunán túl pedig legyen ázsia - Viktorisztán.

Dehát a dunántúliak a legnagyobb fülkeforradalmárok.

A kormányzat tele svábokkal.

Mostakkor ki a félázsiai söpredék, aki csak a Vezére seggét fényezi ?

A nemzeti oldal Schwáb-gádzsó ifjú népsége.

vladimir964 2012.07.27. 17:39:47

"Aki nincs velünk, az ellenünk van..." (Rákosi Mátyás)
Életkoromnál fogva volt szerencsém megélni és részt venni a boldogult rendszer "választását". Nos, a mai fiataloknak: amit a Nemzetvezető elképzel, gyakorlatilag annak kópiája. Igaz, ott nem kellett feliratkozni, mert (mostani) miniszterelnökünk és pártjának barátai mindenkiről pontosan tudtak minden adatot, amit bizony árgus szemmel követtek. Voltak is elképesztő részvételi arányok: 99,9% (!!!!!!) Ami pedig annak volt köszönhető, hogy aki nem ment el szavazni, még az urnák lezárása előtt (!!!!) eljöttek "figyelmeztetni" feledékenységére. (gyakorlatból tudom) Csak nehogy bevezessék a szesztilalmat is a választási napon ezek is :-)

greybull 2012.07.27. 17:40:19

@nandras01: csak a tárgyilagosság kedvéért: Medgyessy azért nyert 2002-ben, mert szó szerint azt mondta, hogy azt fogják csinálni, mint a Fidesz, csak még jobban. Az eredmény közismert. A Fidesz is átverte az embereket rendesen - meg is lesz majd a következménye.
Nem lehetne törvénybe foglalni, hogy ha egy politikus akár csak a legkisebb hazugságot mondja és utána azonnal nem mond le, akkor azonnal fel kell húzni a legközelebbi lámpavasra?

nandras01 2012.07.27. 17:41:26

@dr. Bubó: sőt, még konkrét jelölt sem kellene.
elég lenne egy lista, mondjuk legyen a neve "hazafias népfront"...

nandras01 2012.07.27. 17:42:53

@greybull: kissé erőteljes megoldásnak tűnik, de lehet, hogy működne :)

Kármentő 2012.07.27. 17:43:35

@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot:
Drága roma suszer,
kiben bízol? magadban? vagy fecó bajtársban?

nu pagagyí 2012.07.27. 17:44:57

@nandras01: A jelölteket közbeszerzési eljárással kelljen kiválasztani.

ketroot 2012.07.27. 17:45:10

@Kármentő:

Te tényleg ennyire egyszerű vagy?

Hogy jön ide "fecó"?

nandras01 2012.07.27. 17:46:53

@vladimir964:
"aki nem ment el szavazni, még az urnák lezárása előtt (!!!!) eljöttek "figyelmeztetni" "
igen, én is átéltem eme élményt.
csakhogy én készültem.
az akkori btk- ban volt egy olyan paragrafus - a számára már nem emlékszem-, miszerint
"aki valakit választásra, vagy a választás irányára kényszerít, bűncslekményt követ el..."
no, amikor ezt a paragrafust felolvastam az ajtóban toporzékoló falusi párttitkárnak, akkor nagyon gyorsan elhúzott...
(igaz, hogy nem sokkal később közölte, hogy egy hónapom van, hogy másik állást keressek, de megérte :)

nandras01 2012.07.27. 17:48:10

@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot:
"Hogy jön ide "fecó"?"
nem mindegy?
fecó és az emútnyócév mindenre magyarázat...

Kármentő 2012.07.27. 17:51:16

@A félázsiai csizmadia - kinek neve ketroot:
majd kialszod magad
te is
és felébredsz
szép álmokat, sok pofázást
mindannyian ezt csináljuk

szanalmas 2012.07.27. 17:52:20

Egy klasszikust tudok csak idézni, aki megmondta az ilyen esetekre a frankót:

"Ha észreveszed, hogy döglött lovon lovagolsz, szállj le róla. "

CICMÓK 2012.07.27. 18:08:05

Idióta Géniuszok Egyesült Nemzete!!!!!!!
Normális Emberek Egyetértő Elviselhető Magyarországa????

Morcos Kartal (törölt) 2012.07.27. 18:09:50

@somewhat damaged: én már ajánlgattam, ezzel a cikkel együtt kezd botrány-szagúvá válni a dolog:
www.femina.hu/hirhatter/bandy_kata_gyilkossag_felelosok

komissarlajos 2012.07.27. 18:10:15

Igen, azok vagyunk, onnan jöttünk. „félázsiaiak“! De legalább nem indiai az eredetünk.

Tapmancs 2012.07.27. 18:14:26

Hallottatok a Nyirkai jóslatról?

Az elmúlt 10év és a jelenre vonatkozó rész:

Még ötvenöt-hatvan! (2oo3-2oo8)
Az íjfeszítő sarja lukas hajóra száll. (Magyarország a Natoban, EU-ban)
Az ő ingével- gatyájával tömítik a rést.
Messze jutnak a parttól,
már nem tud kiszállni.

A döglött sárkány kutyáit
a Koronázatlan Cár veszi pórázra. (Putyin)
A Szűkszavú Tárnokmestert tuszkolják az élre. (Medgyesi Péter báb)
Saját táborából ütnek pártot ellene, (Gyurcsány - Hiller puccs)
Mert a Koronázatlan Cár úgy akarja.
Paprikajancsiból csinál vezért. (Gyurcsány Ferenc)

A nemzet tűri. - nem látja meg rajta
a rángató madzagokat.
A csellel hatalomra segített Paprikajancsi
pofátlanul önkényeskedik, buzerálja a népet.
Nyegle és buta.

A Kiskanász malmára hajtja a vizet (Orbán - Gyurcsány: rossz és )
Jobb ellenfél nincs. A nép tűri őket. (rosszabb.) Itt tartunk most, itt van a jelen és innen van elvileg a MI jövőnk!

Nemes lovag-ősök fehér liliomán (Európai lovag királyok: I.Szt László,)
tipródik a nemzet. (I.Nagy Lajos Anjou lilioma)
A csősz tolvaj, a bakter rabló, a bíró cinkos.
A különb nem viszi sokra, mert irigylik.
Ki-ki rántja lefelé a másikat - az országot együtt. Erkölcsben, gazdaságban hátul
Lenézett népek mögött kullog a magyar! kullogunk az EU tagok közül

A nemzet talpa alatt röpülő szőnyeggé válik a föld! (Földért életjáradék,földeladások
2oo7-től korlátozás nélkül, idegenek betelepedése)

Még hatvan-hetven! (2oo7-)
A rátarti úr napszámért kunyerál.
Már mindent elkótyavetyéltek.

A jövőt sajnos elég szörnyűnek írja le, és nincs már messze.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.27. 18:14:29

"A 89-es Orbán azért most biztos köpött volna egyet a földre."

Te nyilván mindent pont úgy gondolsz ma, mint huszonhárom évvel ezelőtt.

Akkor mellesleg teljesen más volt a világ is, minden szempontból.

Ma már huszonhárom évvel többet tudhatunk arról, hogy akkor mekkora népmesének dőltünk be mindannyian, nem számítva persze azokat a volt szocikat, akik a vizet boldogan kavarták fel zavarossá velünk együtt, és vitték ki feltűnés nélkül a kamrából, amit még találtak. Ezt számonkérni ma elég csacska dolog.

Morcos Kartal (törölt) 2012.07.27. 18:17:34

Ahogy romlik a fidesz támogatottsága, ki fogják találni, hogy kötelező szavazás lesz minden írni-olvasni tudó magyar felnőtt állampolgár részére, a szavazatot nyílt levelezőlapon kell leadni név-cím megjelöléssel, aláírva, és aki nemzetrontó libsi-bolsi esetleg náci bandára szavaz - értsd: nem a fideszre -, azt a "MARADÉK adó" befizetéssel sújtják a következő négy évre, ami a leadózott fizetésének maradék 100%-a... és ha ezt túlélné, akkor megy a börtönbe adócsalásért, mert ugyan miből tudott enni???

És reméljük, hogy nem kell kitalálni valami unortodox politikai rendszert Barmolcsy gazdasági rendszeréhez igazítva, hogy ne dögöljünk éhen mind...

Komolyan tök jó, hogy elkezdtem a külföldi munkavállalást tervezni, mielőtt lezárják a határokat.

2012.07.27. 18:19:26

@Morcos Kartal: azt valamennyire még megértem, hogy nincs kapacitás minden be nem vonuló szabálysértő (!) ellen azonnal nagy erőkkel kivonulni. Szerintem ezt próbálták kenegetni. De a történet több sebből vérzik enélkül is.

dr.pupak30 2012.07.27. 18:21:16

OV egy idióta. Sokkal "európaibban" viselkedek mint egyes nyugat-európai népek söpredéke. Miről beszél ez az idióta? Volt már nyugaton, mondjuk egy londoni, dublini külvárosban? Ott kapna a bordái közé európaiságot. Szerencsétlen

Magyar vagyok nem félázsiai 2012.07.27. 18:21:49

@Kármentő:

"Csókolom, hát tényleg el lehet/kell menni."

Akkor miért nem takarodsz el innen félázsiába?

Viheted magaddal a Félázsiai Törpét, a Közgépvédelmi Szenátorasszonyt, Lézer "ennyit érsz" Janit, Dajcs "kiafasz" Tamást, Kövér "náci sírásó" Lacit, Matolcsy "tündérmese" Gyurit, Szalai "pornóújság" Annamarit, Simicska "mi nyerjük a legtöbbet" Lalit, meg az egész sleppjüket, nem fogtok hiányozni itt senkinek.

Meg se álljatok félázsiáig, de innen messze menjetek, mert ez nem a ti hazátok, hisz ti nem a magyar nemzet tagjai vagytok csak egy "félázsiai népség", ez viszont itt a Magyar Köztársaság, nem Nerisztán, nem Közgépland, de pláne nem félázsia.

Vidéki 2012.07.27. 18:23:49

Vastagbőr pihent agyának látomásai:

(Orbán)„kutatja, mire lehetne lecserélni a demokráciát, ha az IMF-EU bombázói megjelennek a Kossuth tér felett.”

Az Index részletesen beszámol az Orbán beszédről: sehol egy árva hang nem hangzott el arról, hogy „az IMF-EU bombázói megjelennek a Kossuth tér felett.”

Orbán Viktor szerint olyan mélységű átrendeződés zajlik a világgazdaságban és Európában, ami összevethető a kilencvenes évek elejének nagy átalakulásával. „Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni, de új gazdasági rendszerek, új elgondolások kellenek”

Volt már súlyos gazdasági világválság 80 évvel ezelőtt.

Roosevelt elnök az USA-ban, csaknem 80 éve már túljutott a vadkapitalisták ósdi felfogásán. Ő és kreatív csapata is rájött, hogy „új elgondolások kellenek” és

a New Deal néven meghirdetet programja sok olyan új megoldást javasolt és valósított meg,

amitől a vadkapitalisták hátán felállt a szőr, de ezek mentették meg a demokratikus államberendezést azokban a nehéz időkben.

A múlt században bekövetkezett hatalmas gazdasági válság idején ő és kreatív csapata kemény harcot vívtak a társadalmi stabilitás megőrzése érdekében. Ezt sikerült a demokratikus államforma fenntartásával az USA-ban megvalósítania.

Felismerték, hogy a "piaci automatizmusok" önmagukban nem képesek biztosítani a társadalom stabilitását.

Csaknem 80 évvel ezelőtt a hatalmas gazdasági világválság idején a gondolkodó elmék számára sok minden megvilágosodott.

Világosan bebizonyosodott akkoriban, hogy a „piaci automatizmusok” nem képesek biztosítani a kapitalista, demokratikus berendezkedésű társadalom stabilitását.

A fejlődés trendvonalát a „piaci automatizmus”, csak hatalmas lengésekkel és az ezzel járó hatalmas feszültségekkel képes csak követni.

Jelentős állami szerepvállalás nélkül úgy működik, mint egy rosszul tervezett szabályozó.

Ismeretes, milyen hatalmas állami beruházásokkal (például a Tenessee völgyben) próbálta Roosevelt elnök ösztönözni a gazdaság gyógyulását.

Roosevelt a piac kudarcaira hivatkozva konszolidálta a bankrendszert (is) hatalmas méretű állami beavatkozással.

Akkor ezt a bankárok jó néven vették.

Később, mikor a helyzet konszolidálódott, dühödten támadták az állami beavatkozást.

Roosevelt erre reagálva mondott egy példázatot:

Egy jól öltözött cilinderes úr beleesett a vízbe és fuldokolt.

Egy életmentő kimentette.

Később a cilinderes úr hibáztatta az életmentőt, mert cilindere odaveszett.

„Ami szerintem a legfontosabb (F. D. Roosevelt) hivatali ideje alatt hozott, szintén valamennyire versenyjogi tárgyú, csak nem antitrust törvény az a Glass-Steagal Act.” (Írta Ádámka Audittore itt a Vastagbőrön)

Az 1933-ban született Glass-Steagall Act racionális törvényhozói döntés lehetett,

míg 1999-ben kongresszus a Glass-Steagall Act ellen szavaz, igy a törvényt eltörlik

(bankár lobbik kitartó nyomásának köszönhetően).
Ez a Clinton kormányzat alatt történt.

Ez a törvényhozói döntés irracionálisnak tűnik a mostanában kialakult válságra gondolva:

„1933-at követően az Amerikai Adófizető csupán a depozit bankokért volt felelős, a befektetési bankok nem csak a profitot, de a veszteséget is megtartottak maguknak.”

Szimpatikus az egykori Glass-Steagall törvényben számomra, hogy a befektetési bankok nem vállalhattak kockázatot „az Amerikai Adófizető” rovására.

A mostani bankkonszolidációval kapcsolatban olvastam olyan amerikai véleményt, hogy

„a nyereséget privatizálják a veszteséget szocializálják”.

Ha a hazárdirozás számukra nem kockázatmentes, talán a hazárdírozók sem mennének el szélsőséges irányokba.

Nagyon sok állam (a magyar is) a különféle pénzintézeteknek kötelezően előírta, hogy tőkéjük bizonyos hányadát teljesen biztonságosnak tekintett, AAA minősítésű eszközökben tartsa.

Gondolom ennek az előírásnak volt némi racionális magyarázata.

A nagyon nagy probléma ott volt, hogy az eszközök „kockázati szintje nem egyezett pontosan azok hivatalos besorolásával”.

Azért, mert akiknek feladata lett volna a „pontos hivatalos besorolás” nem álltak hivatásuk magaslatán és ki tudja milyen motivációktól vezettetve

hamis képet festettek a valóságról.
Vagyis a felfújt buborékokat sziklaszilárd képződményeknek láttatták.

A buborékok egyre nőttek, 2008-ban kipukkadtak.
De felvetődik a kérdés: Hol voltak akkor a pénzügyi felügyeletek?

Talán aludtak, vagy valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt álltak?

De nemcsak a hitelminősítéseket manipulálták.

Elképesztő arcátlanság, ahogy a befektetési ágazat kereskedői még a 2008-2009-es pénzügyi válság előtt sok-sok éven át manipulálhatták a globális, illetve az euróövezeti irányadó bankközi kamatlábakat, a Libort és az Euribort.

Osborne (brit pénzügymiszter) szerint az FSA feltáró vizsgálata "sokkoló vádirat" a bankoknál a pénzügyi válság kirobbanása előtt eluralkodott magatartási kultúráról. Csütörtökön megszólalt David Cameron brit miniszterelnök is, kijelentve: a Barclays egész vállalatvezetésének "súlyos kérdésekre kell válaszolnia".

A Libor és az Euribor a globális nagybani likviditáspiac két legfontosabb irányadó kamatlába.

Ha manipulálják, az közvetlenül befolyásolhatja a bankok és egyéb pénzügyi szolgáltatók közötti több ezer milliárd dollár értékű pénzügyi tranzakciók értékét, közvetve pedig

a lakossági jelzálogkamatokat és a hitelkártya-használati díjakat is.

Pénzügyi szolgáltatói adatok szerint a Libor 360 ezer milliárd dollár összértékű globális pénzügyi tranzakcióhoz szolgál referenciakamatként; ez a világgazdaság teljes évi hazai össztermékének (GDP) több mint az ötszöröse.

Michel Barnier , a belső piacért és a szolgáltatásokért felelős (EU) biztos kijelentette:

„A LIBOR kamatláb manipulálásával kapcsolatban folyó nemzetközi vizsgálatok a bankok botrányos magatartásának újabb példájára világítottak rá.

Gondoskodni akartam arról, hogy a piaci visszaélésre vonatkozó jogalkotási javaslataink teljes mértékben tiltsák meg az ilyen gaztetteket”.

„Erre törekedtem az Európai Parlamenttel folytatott tárgyalásaim során, és ezért léptem gyorsan a javaslataink módosítása ügyében: biztosítani akartam azt, hogy
a referenciakamatlábak manipulálása

minősüljön egyértelműen törvényellenesnek,

és minden országban büntetőjogi szankciókat vonjon maga után” – szögezte le Barnier.

Ehhez képest Vastagbőr a „Nekem jó ahogy van” álláspontjára helyezekedik.

Ezért gondolja szentségtörésnek, ha Orbán Viktor azt mondja, hogy

„új elgondolások kellenek”

Gabe Walker 2012.07.27. 18:26:18

@misztikus alfahím: remélem vágod, hogy fasság, amit beszélsz... Belgiumban ugyan jogilag kötelező 18 év felett szavazni menni, de nem hajtják végre a büntetés kiszabását már vagy 10 éve. Itt van, hogy milyen országokban van most kötelező szavazás:
Argentína, Ausztrália, Brazília, Kongói Demokratikus Köztársaság, Ecuador, Luxemburg (csak ha feliratkoztál a területi választásra, akkor), Peru, Szingapúr és Uruguay.

Jó lesz ebbe a klubba tartozni...

eßemfaßom meg áll 2012.07.27. 18:28:41

Gondolom az senkit nem zavar, hogy a posztban irt "idézet"-el szemben:
"az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható”

a valóságban ez hangzott el:

"Az összefogás első föltétele az erő. Ha van erő, van összefogás. Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, összefogás sincsen. Ez nem minden kultúrában igaz talán; lehet, hogy vannak olyan országok, ahol ez nem így működik, mondjuk, a skandinávoknál el tudom képzelni. De ilyen félázsiai származékoknál, mint amilyenek mi vagyunk, egész biztosan, hogy így van. Ha van erő, amely jó irányba tart, akkor van összefogás. Ha nincs erő, mindenki szanaszét megy. Mindenki okos, mindenki jobban tudja, mindenkinek van egy jobb ötlete, és mindenki személyes büszkeséget csinál abból, hogy véletlenül sem az összefogás mentén haladjon, hanem valahogy külön. Ilyenek vagyunk. Ezért én Magyarországon azt tanultam meg a politikában, hogy Magyarországon akkor van összefogás, ha van egy politikai erő. Lehet, hogy nem centrális erőtérként kell leírni, mert akkor az értelmiségiek ezen fölizgulnak, hanem valahogy másképpen, de az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma. Ez nem zárja ki a demokráciát, nem zárja ki a vitát, a konzultációt, még a hatalomváltást és a politikaváltást sem zárja ki, de a mindennapi működéshez a két választás között erőre van szükség. "

komissarlajos 2012.07.27. 18:28:44

@kifordított nagyanyó: Kérlek ilyen ötleteket ne adj a Kedves Vezetőnek, ki indiai gyökerekkel rendelkező hordával érkezett a Kárpát-medencébe.

Anyád a félázsiai 2012.07.27. 18:32:31

@Androsz:

"Te nyilván mindent pont úgy gondolsz ma, mint huszonhárom évvel ezelőtt."

Azért álljon már meg a menet, az egy dolog, hogy valaki néhány dolgot másképp lát 20 év távlatából, na de azt ne akard bemesélni, hogy 180 fokos fordulatot meg lehet tenni, mindenféle magyarázat nélkül.

Tessék, itt van néhány véletlesznerű idézet Orbántól, akkoriból, ezekből nem az következik, hogy ő csak rájött erre-arra, sokkal inkább az, hogy egy gerinctelen, elvtelen féreg, aki mindig azt mondta, amitől a legtöbb szavazatot várta, akkor is, ha saját magát köpte ezzel szembe:

" összességében az MDF egy olyan elkorhadt, régi világot képvisel, ami soha többé nem fog Magyarországra visszatérni. [...] a XX. század végi modern társadalomtól idegen az a gondolatvilág, amellyel kéretlenül boldogítani akarják a nemzetet. [Az MDF] a társadalommal szemben keres politikai szövetségest az egyházakban. [...] vajmi kevés esély van arra, hogy a kormánykoalíció pártjaiból korszerű konzervatív párt alakuljon ki"

"A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja... a modern XX. század végi liberalizmus."

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen."

"A populizmus élő klasszikusai szájában a "liberális" szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet... Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához."

"Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból."

"A nacionalizmus... és a politikai demagógia újjáéledését, az autoriter nosztalgia és a politikai szélsőségek fölerősödését tapasztaljuk az egész térségben. Ez az új, a szélsőjobb elvakult, demokráciaellenes erői által szított és a megnövekedett szociális feszültségeket kihasználó radikalizmus rendkívül veszélyes. A radikalizmus ma egészen mást jelent, mint tegnap. A tegnap radikalizmusa a demokrácia kiépítéséért és az emberi szabadságjogokért küzdött, a mai radikálisok pedig megpróbálják lerombolni a demokratikus rendszert."

"Aki ma életkörülményeink gyors javulását ígéri, hazudik... Ha szembefordulunk a többpárti parlamentáris demokrácia intézményeivel, akkor helyette valami más fog következni Magyarországon... A parlamentáris demokráciánál csak rosszabb megoldás létezik... a parlamentáris demokrácián kívül minden más rendszer szükségszerűen vezet az egyén szabadságának elvesztéséhez."

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar."

Orbán mára 100%-ban azzá vált, ami ellen a rendszerváltáskor állítólag harcolt. Persze egy egykori KISZ titkártól mi mást várhat az ember...

hy3 · http://n-p.blog.hu/ 2012.07.27. 18:35:14

@Q-in-Law: Ezt én Metternichről tudom, aki azt mondta, hogy Európa a Lange Strasse-nél végződik :) ( ez a Bécsből kivezető út Mo felé)
A németeknél Passaunál végződik.
És megint ők tudják jobban.
Annyi köpködést hallottam a németekről a 70-es, 80-as években, hogy igazi reveláció volt a 90-es években, milyen normális is nemzet valójában.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.27. 18:43:02

Sajnos 2014-ben a blog.hu-n trollkodás kurvára kevés lesz ez ellen az elmebeteg ellen, értem ezt rám is. :(

mojoking77 2012.07.27. 18:43:20

@somewhat damaged: Huu basszus, elolvastam valahogy, de nagyon nem volt egyszeru.. Nem tudom, hogy hol tanulta emberunk az ujsagirast, de egyszer ketszer biztos megbuktattam volna a tanaraik helyeben.. Egy dolog amugy pedig az en csoromet is piszkalja, gyakorlatilag az eltunese ota :
-A legelso napok egyiken hallottam egy hiradasban, (epp otthon voltam), hogy a holgy a hazautjanak azon a 10%-an tunt el, ahol nincs terfigyelo kamera... Ez furcsa volt....

hy3 · http://n-p.blog.hu/ 2012.07.27. 18:46:39

@mojoking77: igen, ez valóban furcsa.
és itt kelhetnek szárnyra összeesküvés elméletek.. A gyilkos tudta, hogy ott nincs kamera, vagy arra irányították ? nem folytatom.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.27. 18:47:37

Van egy hang a fejemben. Egyre erősebb. Ezt szajkózza:
Menekülj,menekülj!
És ez nem vicc, valami ösztönszerű dolog lehet.

dr.pupak30 2012.07.27. 18:48:29

"De ilyen félázsiai származékoknál, mint amilyenek mi vagyunk, egész biztosan, hogy így van"

Kocsmában sem mernék ilyeneket mondani, mert félnék, hogy kiröhögnek. Származással magyarázni azt, hogy ki hogy viselkedik és gondolkodik elég nagy ostobaság. Tudtommal az elmúlt évszázadok során rengeteg nyugati települt ide, németek, olaszok stb.

szanalmas 2012.07.27. 18:49:27

@Vidéki:

Ez kurva jó volt, a magyar Roosevelt és kreatív csapata már-már atomvillanással hozta elém az Orbán-Matolcsy-Rogán-Szíjjártó-Kósa-Lázár-Selmeczi világmegváltó teamet, ahogy kitolják az EU szekerét a magyar alföld kátyújából pusztán az IQ-juk energiájával és jelszavakkal, mert elképzelésük az nincs ám semmi!
Tovább nem bírtam olvasni a röhögéstől.

ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz! · http://kigondoltam.blog.hu/ 2012.07.27. 18:58:02

@dr.pupak30: Ha az általam látogatott vidéki kocsmában, a törzsközönséget képző jómunkásembereknek valaki azt mondaná, hogy félázsiai származékok,
garantált a mentő.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.27. 18:59:46

Bevallom, ez különösebben nem érdekel, de a 8 általános elvégzését és az írni-olvasni tudást megköveteltem volna. Az ilyenek "helyett" mindig annak a szavazata érvényesült, aki a konzervet és a tésztát adta. Ráadásul ez tömeges.

Persze azért ez sem rossz, legalább annyi, hogy innentől 2X kell megfizetni, egyszer hogy regisztráljon, mégegyszer, hogy elmenjen szavazni.

Bambulka 2012.07.27. 19:03:55

Szerintem a saját családjáról beszélt.

dr. Bubó 2012.07.27. 19:04:59

@ingenium rusticus /nyomokban félázsiait tartalmaz!:

a félázsiai Málészájnak nincs más lehetősége... az "A" terv, hogy kormányzás nélkül növekedni fogunk, mert a némt gazdaság majd húz minket... már nem jön be...

tavaj évvége óta a "B" terv van érvényben... KÁOSZ és polgárháborúba taszítani az országot... neki normális összehasonlításban, normális körülmények között nincs több eséje... NEKI HARANGOZTAK... ojjan mint a gyilkos akinek már úgyis mindegy mert a halálbüntetés miatt nincs mit vesztenie...

kiszámíthatatlan... ámokfutás következik... álamcsőd és belháború... ő erre célzott a "más" politikai rendszer alatt (nem demokrácia hanem) SZÜKSÉGÁLLAPOT és diktatúra, kijárási tilalom meg minden ami kell ázsiában...

Pan Modry 2012.07.27. 19:08:37

Akkor gondolom a fideszesek szeretnek noket megeroszakolni, mert az egyuttmukodest az ero kerdesenek tartjak. Tiszta aljamentalitas, Bandy Kata gyilkosa is inkabb eroszakolt udvarlas helyett.

házelnök 2012.07.27. 19:09:01

orbán elhomályosult elméje előtt a Tienanmen téri demkratikus konzultáció lebeg példaként

házelnök 2012.07.27. 19:11:32

mondta az olajfodrász pintér anno, hogy azért kell a tek, mert várható, hogy a kormányzati intézkedések méltatlankodást fognak kiváltani.
pintér is meg a főnöke is pornózzon a jó ides szülejével

Kis ember 2012.07.27. 19:12:17

@Vidéki:
természetesen hazudsz.
Orbán a következőket mondta:
"és reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amiket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kell vezetni."
(forrás: orbanviktor.hu)

Nekem egy demokratikusan megválasztott miniszterelnök ne gondolkodjon azon, hogy milyen más típusú politikai rendszereket "kell bevezetni".
Ha nem tudja megoldani a jelen rendszerek között a helyzetet, mondjon le.

Kandeláber 2012.07.27. 19:12:46

És a híres németek mit mondanak mondjuk Chemnitz (leánykori nevén Karl-Marx Stadt) lepusztult gyári negyedeire?
Hogy ez is a művelt Nyugat, de a fémgyűjtőknek is meg kell élniük valamiből?

Kandeláber 2012.07.27. 19:15:42

@Kis ember: Orbán és elődei a demokráciának a plutokrácia nevű alrendszerét valósítják és valósították meg választóik lelkes bégetése mellett.

nu pagagyí 2012.07.27. 19:18:44

@Vidéki: Érdekes ismertetést közöltél a kapitalista gazdasági válságok szörnyűségéről, a válság kiváltóiról a felelőtlen piaci tényezőkről, különös tekintettel a bankokra.

Igazad van. Legyen ez a kapitalisták dolga. Mi meg talicskázzuk át magunkat a már jól ismert rendszerbe, ahol a mindenható állam majd elrendezi a dolgokat. Igen, volt már ilyen, akkor az derült ki, hogy piaci automatizmusok és bankok nélkül is csődbe lehet menni.

dr. Bubó 2012.07.27. 19:18:45

@Kis ember: mondom kénytelen lesz bevezetni a szükségállapotot...

mielőtt létrehozta előtte az összeomlást... majd előbb csinálja aztán megment minket

Kármentő 2012.07.27. 19:19:18

@Magyar vagyok nem félázsiai:
mucika, 12évvel ezelőtt elmentem
istenien vagyok, két jólmenő GmbH-m van, gondom nincs
csók a családnak
jó szájtépést

kenájkikit 2012.07.27. 19:22:31

@Vidéki: nem tudnál kicsit több helyet kihagyni egy-egy sorod között? amúgy miért nyomod ezt a baromságot? attól mert nagyobb terjedelemben írod, még nem tűnsz okosabbnak.

nu pagagyí 2012.07.27. 19:23:12

@Kandeláber: Ha a plutokrácián a vagyonosok uralmát értjük, akkor éppen ezt intézményesíti Orbán oligarcha kormánya. A szavazati jog szűkítéséről már megszületett a döntés, a vagyoni cenzuson még vita folyik.

Egyed Ildikó 2012.07.27. 19:25:11

Remélem, amikor Orbán személyesen akarja felszámolni a demokráciát, olyan képek is felderengnek előtte, ahogy Kadhafi, Szaddam, Ceausescu végezte. És kísérje figyelemmel az Aszad-sztorit is. Annak se a "boldogan élt, míg meg nem halt" véget jósolom.

Kármentő 2012.07.27. 19:25:41

@Magyar vagyok nem félázsiai:
drága,
amint mész, én jövök
van időm
neked?

nu pagagyí 2012.07.27. 19:26:38

@kenájkikit: A sorok közti üres terület tartalmazta a lényeget.

Pan Modry 2012.07.27. 19:26:54

@Kármentő:
En mar elmentem par eve, de annak ellenere zavar hogy ez a csuti cigany gazdasagilag degradalja az orszagot a bandzsa jobbkezevel albania iranyaba.
Gyurcsanyeket is ruhelltem, sot veresjanit szakmailag a legalja penzugyminiszternek tartottam, de ez a horda sem jobb.
Az utobbi 20 evben egyedul orban 98-00 kozotti teljesitmenyevel es bajnaival voltam ugyahogy elegedett.

nu pagagyí 2012.07.27. 19:27:50

@Egyed Ildikó: Addig is, lenne húsz jó éve.

Pan Modry 2012.07.27. 19:29:18

@dr. Bubó:
Soha az eletben nem volt a csuti ciganygyereknek normalis allasa. Mindig csak az adofizetok penzet szipolyozta, aki normalis volt a fideszben azokat meg parkolopalyara tolta.

komissarlajos 2012.07.27. 19:29:27

@mojoking77: Gyerekek. Kezd elmenni otthonról a ...

Kandeláber 2012.07.27. 19:31:21

@nu pagagyí: Ezt már az előző Bajnai- Gyurcsány- Orbán- Horn és Antall kormányok intézményesítették. A működtetők vagyona pedig a soha fel nem leltározott állami vagyon 1988-tól napjainkig tartó egyáltalán nem spontán privatizációja során történt ellopásából származik.

ketroot 2012.07.27. 19:31:46

Na, a végére azért befutott a jó öreg Agricola is :D

Pan Modry 2012.07.27. 19:32:08

@nu pagagyí:
Ami ide kellene, ami a skandinavoknal es a nemeteknek kivaloan mukodik, sot az orban altal peldakepnek tartott szingapurban is az a meritokracia.
Ha valaki egy demokraciat, a metokracia elveire alapozva valositana meg, akkor 10-15 ev alatt elerhetnenk akar csehorszag fejlettsegi szintjet.

Pan Modry 2012.07.27. 19:33:57

@Pan Modry:
Kurva ipad, metokracia= meritokracia in my previous comment

Viktor Miniszterelnök Asszony 2012.07.27. 19:36:42

Ne tessék röhögni ez egy igazság-beszéd volt!
Igen!
Mi(én) félásiai származék vagyok:
Fél indiai vándor, másik fél meg kánaáni vándor.

És kiből indulnék ki, ha magamon kívül semmit sem látok, még ha magamnál vagyok akkor sem?

Ringlósztár 2012.07.27. 19:37:09

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.):
Minden szavad igaz.
Magam is abban bízom, hogy a román szavazatokkal nyer orbán 2014-ben, legalább az életképtelen magyarok helyét átveszi egy többre hivatott nép Magyarország területén.

Viktor Miniszterelnök Asszony 2012.07.27. 19:38:41

@Kandeláber: elmégy te a Simicska zrt hátsó bejáratába inspirációs menedzsernek!
(gyengébbek kedvéért: felszopó)

Karl Ferdinand von Buol-Schauenstein (törölt) 2012.07.27. 19:40:16

Soha még ennyire fájóan nem volt igaz az, ami.
Ezen lehet hisztizni, csak minek?

Pan Modry 2012.07.27. 19:42:53

@Ringlósztár:
Ha orban nyer 2014 ben akkor lesz egy ujabb gazdasagi visszaeses ami annyira lerantja az ingatlanarakat hogy a kulfoldi fizetesembol konnyuszerrel veszek a tesomnak egy rozsadombi ingatlant, magamnak meg egy balatonfuredi panoramas v parti ingatlant.
Bar valamiert jobban szeretnem ha ide nem jutnank el...

2012.07.27. 19:44:23

Hé, ti kedves szélballib gyerekekek, a fene okos fejetekkel tudjátok azért azt is remélem, hogy melyik híres ország van még Ázsiában, most, hogy egy ilyen szánalom és nyomorék beszólástól egyszerre csak ennyire "büszke magyarok" lettetek? (mert még AZ a bizonyos rész is Ázsia, csak szólok ...)

Inkább örülnétek, és lennétek büszkék, hogy így utalt rá az a foShalom, hogy lassan tényleg a tiétek lesz a cuccos, ahogy akartátok is, elvégre épp most tárta ki ez a majom az ország lábait egy újabb, bár nem igazán purgáló beöntésnek, a legnagyobb megelégedésetekre, vagy nem? :D

sikertelen kiégett frusztált (törölt) 2012.07.27. 19:49:13

<--! Érdekes ez a blog, valamikor kiválóan megírt, humoros, de mégis kemény minőségi tartalmat nyújtott, egyenletesen, de egy év-két esztendő elteltével már csak a szemét, a véres hányás, az erjedt hígfos az, ami kiömlik a poszterek száján. Valahol a Varánusz, a Véleményvezér, a Kettősmérce szintje alatt jár már. Hogy a többségében a legutolsó mocsadék ballib kommentelő söpredékre túl sok szót ne is veszejtsünk el ... Kár érte. -->

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2012.07.27. 19:53:31

@sikertelen kiégett frusztált:

A NER téged fog legelőször eltiporni, őszinte részvétünk. :DDD

nu pagagyí 2012.07.27. 19:54:20

@Pan Modry: Itt a teljesítmény-elvet hírből sem ismerték és igény sincs rá. A megalkuvó dzsentri mentalitás és a sógor-koma viszonyok jellemzik a magyar vezetőréteget.
Viszont rájöttem, hogy van igazság abban, amit Orbán mondott, hogy az összefogás nálunk nem szándék, hanem erőszak kérdése. Valószínűleg nem egészen erre gondolt, de ez nép valóban össze tud fogni, ha erőszak van, mégpedig ellene. Lásd 56-ot.

szanalmas 2012.07.27. 19:55:06

@sikertelen kiégett frusztált:

Hát az ellenzék mindig kevesebbet tud lopni és hazudni ez törvényszerű, de hogy pont a két évvel jössz, ez fura! De elárulhatnád, hogy mi a véleményed arról, hogy a választási hadjárat derekán már nem dönthetné el a választó, hogy épp élni kíván-e alkotmányos jogával és szavazna, mert meggyőzte valaki! Vagy mi volt a gond az eddigi válsztási rendszerrel! Köszi!

nu pagagyí 2012.07.27. 19:58:37

@sikertelen kiégett frusztált: Nem csoda, hogy kiégtél, ha nem találsz már nívós olvasnivalót a Közgép által szponzorált nemzeti blogokban. Gondolom, ezért rontod itt a levegőt?

szanalmas 2012.07.27. 19:59:20

@ekszvájzed:

Én megvárom, hogy mit mond Vona Gabi vagy Zagyva Gyuszi arról, hogy kiderült, hogy mongolok, addig kibírom valahogy tibeti sherpának álcázva magam!

Mérges 1234 2012.07.27. 20:03:54

@sikertelen kiégett frusztált:

Szépen tolod. Persze abban igazad van, hogy néha túltolják, de azt is meg kell érteni, hogy ritka nagy otrombaságok történnek manapság, és emelett ezen a blogon az elöző kormány faszságain is hörögtek.

H valaki az otrombaságával örjöngést indukál, nem kell csodálkozni.

Az a félázsia duma, kb. a Gyurcsánynak az el lehet menni dumájára hajaz, de lehet rosszabb.

2012.07.27. 20:07:06

@sikertelen kiégett frusztált:

Tökéletesen egyetértek, a 'zelmúttnyócév' alatt ez a blog volt az egyik legjobb, én is sokat köszönhettem neki, mikor kifordultam addigi libsi énemből. Ettől pedig, ami most folyik itten, ugyan nem térek vissza hozzá ... :)

Ugyanakkor az elmúlt hetek számos vérlázító eseménye mintha csak direkt hiányozna belőle. Azért sem ragad tollat, hogy a vityka épp a szegény pszichológuslány temetése napján jelenti be a c. felzárkóztatás újabb több száz milliós támogatását, vagy nem teszi fel a kérdést, miért is nem őrzik 20+ éve a zs. temetőket, ha ilyen nagy a veszély, hogy feldúlhatják, vagy hogy francért kell bactatni a zemberek idegét azzal, hogy külön kiemelik: az úniós segély NEM a bérek emelésére való, vagy hogy miért nem kérnek bocsánatot kormányszinten a cigányok áldozataitól IS, vagy hogy miért öngyilkolja tudatosan magát egy ezek szerint csinált látszatpárt a tagja származásával való szőrözéssel, vagy hogy miféle beöltöztetett és mikrobusszal fuvarozott kigyúrt brigád is rugdos "dühében" rendőrkutyákat, miközben igazi vérnácik sose bántanának, pláne németjuhászokat ... Stb. stb. kevés a hely & idő, sajna különben is off ... :(

igazságos 2012.07.27. 20:08:05

Tökre nem értem, nyilván fiatal vagyok, tudatlanka és hülye is, de miért kell magadra venni, amit a másik mond? Félázsiai ellenforradalmi származéknak nem tartom magam, ezért nem is érdekel, ki mit mondott.

Azt nem tartom rossznak, hogy kötelező legyen szavazni, de ez a feliratkozás viszont rossz. AKkor már miért nem köteleznek arra mindenkit, hogy iratkozzanak fel, de azt is kötelező legyen feltüntetni, kire szavazol? Ennyi erővel. Orbán tényleg hülye, hogy ez nem jutott az eszébe.

Ezek készülnek valamire, Orbán szavaira oda kell figyelni, amikor apránként adogatja be a más államforma berendezkedésre, meg a fenti mondatokhoz hasonló megszólalásaira. Mert mindezeknek célja van, kellenek későbbre.

Bezzeg a románok még ezt is gyorsabban és jobban csinálják Orbánnál. Hiába, na, még neked is van mit tanulni, Viktorka.

butus 2012.07.27. 20:12:22

@Kármentő: A bocsánatkérés mellett ne feljtsd el kinyalni a seggét, mert egyébként baj lesz a NER-el.

thomaszka 2012.07.27. 20:13:17

@dr. Bubó: Hát azért régen is volt kettő: MSZMP vagy Hazafias Népfront :)

Pan Modry 2012.07.27. 20:13:29

@nu pagagyí:
Egyebkent en pont emiatt huztam el. Mar tizeneves koromban is gyuloltem hogy szamitott az esetenkent edzesen v a suliban hogy valaki valakinek valakije.
En olyan szempontbol meg akar darwinistanak is mondhato vagyok hogy abban hiszek hogy akik teljesitenek fair versenykorulmenyek kozott annak tobb jar, a veszteseknek meg ne jarjon tobb.
Amikor viszont egy orszagban nem leteznek fair versenykorulmenyek az engem nem erdekel, oda se befektetokent, se maganemberkent nem akarok jelen lenni.
Egyebkent igy utolag tokjo hogy rendesen tanultam es soha nem akartam illegalis versenyelonyt szerezni, mert most mar megtehetem hogy en valasztom meg hogy hol es melyik cegnek dolgozom.

ketroot 2012.07.27. 20:15:40

@sikertelen kiégett frusztált:

Szerintem meglepődnél, ha tudnád, hogy a "ballib kommentelő söpredék" közül hányan fikázták az mszp-t és szavaztak a fideszre...

ppppalika 2012.07.27. 20:20:00

@Rufus78: Nem akarja, de éppen ez a cél.

2012.07.27. 20:20:09

Egyébként a "félázsiai" kifejezés a ti tanaitok szerint is megállja a helyét, hiszen a hagyományos oktatás szellemében is ezt tanítják, még a libsi iskolákban is (mert még a finn-ugorok lakta Szibéria, vagy a korábban (kb. 1400 éve) kazár-uralta Kaukázus is Ázsia része, föciből jelesek ...) szóval pont ezen minek hőbörödtök ..

Aztán a "turáni" eredetről, vagy a mezopotámiai Sumériáról, meg esetleg a "magyar-japán közös határról" hallottatok-e már? :D De szóljatok, ha esetleg fél-amerikaiak, fél-afrikaiak, fél-ausztrália-óceániaiak, vagy fél-antarktisziak lennénk ...

igazságos 2012.07.27. 20:22:46

Nagyon jól szórakozok ezen a félázsiai ellenforradalmi származékok kifejezésen. :DD

Megy a felháborodás, csak közben azt felejti el a sok okos, hogy ezzel is valamit el akar takargatni Viktor, vagy másféle célja lesz, későbbi jövőre nézve.

@aritus: de igaza van, szerintem is irigykedik Viktorunk. Akinek igaza van, az gyökér, bunkó köcsög, mert ki meri mondani, amit a többség nem.

dr.pupak30 2012.07.27. 20:25:56

@ekszvájzed: a származási hely mióta befolyásolja a viselkedést vagy a gondolkodást? a kultúra max. ha kiviszel egy németet a kínaiakhoz és a kínai kultúrában nevelkedik, akkor kínaiként fog viselkedni. mi köze a viselkedésnek a származáshoz? a viselkedést az a mikrokörnyezet határozza meg, amiben felnősz, nem pedig, hogy valaki félázsiai vagy sem. szólj már a gazdádnak, hogy mielőtt beszél gondolkodjon is.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2012.07.27. 20:32:41

Valóban félázsiai nép vagyunk: a fizetésünk kínai, annyit dolgozunk, mint a japánok (és annyi nyugdíjasunk is van), úgy kúrogatnak folyton, mint a thai kurvákat, ezért annyit iszunk, mint az oroszok. Az életkörülményeink olyanok, mint a mongoloknak, a kormányunk Észak-Koreáról veszi a példát és indiaiból is el vagyunk látva. Mi pedig ezt a tibeti szerzetesek nyugalmával tűrjük.

2012.07.27. 20:41:01

@dr.pupak30:

Szerinted a korábban itt tett jelzőim azt a ganyéba való töpszlit a gazdámmá teszik, te kis percemberi, zsigeri indulattól fűtött piszkoló? Csupán az emelkedett szellemiségeteket bátorkodom hiányolni, erre nekem jössz, mint egy sértett vadkan, ejnye, hát így szokás "viselkedni"? Nem érted te ezt.

Azt mondom, hogy a "félázsiai" kitétel önmagában & alapjáraton semmi kivetnivalót nem tartalmaz. Összességében hatalmas kultúrnépek irdatlan földjéről beszélünk, ahol több ezer éven át az emberi civilizációk bölcsőjét ringatták, erre "gazdázol" itt nekem. Asszem, sejtem, ez kit minősít.

És a származás igenis számít, nézd csak meg a "népek olvasztótégelyét" ott is úgy viselkedik egy rakás ember (afro, latin, ázsiai, zsidó, polinéz, stb.), még mindig, ahogy a tradíciói kívánják, legyen az vallási, vagy viselkedési. Ejnye, de tényleg.

Bevallom, először én is kiakadtam ezen a szón és a "kurvaországgal" helyeztem azonos platformra, aztán olvastam itt a sok felkent megmondó tudóst, professzort, meg "doktort", hehe (ennyi doktort, és most már egypáran "félázsiaiak" is készülnek lenni :D) és elgondolkodtam.

És akkor még az "ellenforradalomról" nem is ejtettünk szót, melynek szintén jókora történelmi és napjainkbani vonzata és számos anomáliája van. Meg az "erőből értés" is oldalnyi agyalást kíván, talán később ezekre is rátérnék, de most 1): Nyugodj meg.

dr.pupak30 2012.07.27. 20:41:05

végignéztem a videót. ez tul. képpen nyílt fenyegetés. arra húztok amerre mondjuk, különben meg lesztek b***va

Hertelendi 2012.07.27. 20:42:16

Most olvastam: pávatánctanfolyam indul a keletinél. Én már jelentkeztem...még jól jöhet. Ha repül orbán, akkor letagadom....

dr.pupak30 2012.07.27. 20:43:12

@ekszvájzed: tudod ki miatt van ez a sok doktor. a skicc palid miatt. ha neki járt nekünk is jár. a korrupt büdösúristenit

Vidéki 2012.07.27. 20:44:27

@szanalmas:
Tényleg szánalmas vagy.

Írod: "Tovább nem bírtam olvasni a röhögéstől."

Ez vagy te: Az olvasás fáraszt, és mindenen csak cinikusan röhögni tudsz. Racionális érveid nincsenek.

Vidéki 2012.07.27. 20:47:24

@kenájkikit:

De te okosabbnak tűnsz tajtékzó balhiteiddel.

dr.pupak30 2012.07.27. 20:52:46

@ekszvájzed: én külföldön is dolgoztam sokat. a fekák, indiaiak, kínaiak viselkedése utcahosszal veri némely nyugati mocsadék viselkedését, akik még a WC falát is összekeni szarral, vagy egymást hugyozzák le. menj kicsit világot látni

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.27. 20:54:38

@Vidéki: Roosevelt new dealje nagyon nem a demokrácia helyettesítése volt valami mással. Egyébként meg szerintem azért vagy olyan terjedelmes, mert egy csomó máshol már elpukkantott megjegyzésedet itt is megismétled. Ettől persze nem lesz igazad.

Hertelendi 2012.07.27. 20:55:07

@Vidéki: Mit szólsz ehhez? Orbán menesztette Baánt, Ókovácsot, Selmeczit, Budayt Lazábbra fűzi a kapcsolatot az erdélyi, eddig támogatott magyar pártokkal...Hm...?
Nos?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.27. 20:56:18

Válogatnék még a beszédből:
Ülünk ott négyen, jönnek az előterjesztések és hozzuk, hozzuk a döntéseket,
Ha azt az egyszerű kérdést tette föl az ember, hogy és tessék mondani, mennyien dolgoznak a magyar közigazgatásban? És mondtak egy számot, és azt megnéztem, az sosem stimmelt. Kiderült, hogy az nem is az ember, hanem inkább a státuszok száma, ami nincs föltöltve, ami el van térítve. Egy normális ember számára megérthetetlen bonyolult rendszerrel szembesültem.
szeptemberben világos számaink lesznek. Ehhez kellett, hogy az oktatási rendszert állami irányításba vegyük, mert hogyha az önkormányzatoknál van, akkor a létszámbevallás is, hogy mondjam: demokratikus.
egyébként egy fizikailag munkára képes ember egy adott hónapban nem kaphat több szociális segélyt, mint egy bizonyos összeg, és az értelemszerűen nem haladhatja meg a munkabért, talán még a közmunka bért sem, ha ide el tudnánk jutni, akkor nagyot segítettünk az országon
A bankok … tehát a Magyarországon begyűjtött forrásaikhoz képest 110 %-ot akarnak kihelyezni, de én nézem a többi közép-európai országot, ez 100 % alá fog menni itt
Mi a társadalmi béke megőrzése a reformok, átalakítások, megújítás összefüggésében több tapasztalattal rendelkezünk, mint egyébként az elmúlt 40-50 évben a jóléti társadalmat fölépített országok. … A kampány vége mindig olyan, amilyen, ezt Önök is tudják. Ott leesik a lánc, és mindenki teker, mint a bolond. De ezt az időpontot, ezt lehetőleg ki kell tolni, a társadalmi béke és egyetértés vagy elfogadottság állapotát meg kell nyújtani, ameddig csak lehet, annak érdekében, hogy a szükséges átalakításokat el lehessen végezni.

szanalmas 2012.07.27. 21:01:09

@Vidéki:

Én mindig racionálisan érvelek, és még azóta bővült is a lista!

kigondoltam.blog.hu/2012/03/15/a_vilag_legrovidebb_blogbejegyzesei

2012.07.27. 21:01:38

@dr.pupak30:

Tényleg jeles a szövegértés ...

Hát asszed, én nem látom,ezt? Egyvalaki elkezdte, aztán ment utána az egész sereg, mer húdefrappáns és jól emlékeztet mindenkit egy ország szégyenére, hadd égjen csak örökké, mi? És még nekem van "gazdám" te kis utánozó ... Mert ha pl. nekem is szól ez a "doktor", hát tőből szarom le, nem az én kutyám kölyke.

És ha épp nem ők szégyenítik a hazámat a világ előtt, akkor a szélballib, úgyhogy doktorozni nincs nagyobb okotok ... És hogy a ballib szavával éljek: biztos csak "irigyek vagytok" ... :D Nyugi 2): a Schmittet se én akartam.

Kis ember 2012.07.27. 21:08:01

@Vidéki:
Te mersz valakit leszánalmasozni, mikor feketén-fehéren ott áll, hogy hazudtál?
Mint mindig, persze.
Nekem ciki, hogy ilyen tefélédre költik az általam befizetett adót. Még egy tisztességes terelést sem tud összehozni, rögtön hazudik.

patkányarcúáginéni 2012.07.27. 21:08:22

szemét, hazug poszt, maradjunk ennyiben. méltó az index címlapjára...

dr.pupak30 2012.07.27. 21:12:00

@ekszvájzed: maradjunk annyiban, hogy OV-t el nem évülő bűnök terhelik azért mert tudatosan megosztotta a társadalmat, ellenségeskedést, gyűlöletet szít, mindezt a politikai ellenfeleinek ellehetettlenítése és a hatalom megtartása érdekében. Súlyosabb bűn ez mint az ország gazdasági tönretétele. Összefogást akar? Kezdje talán itt.

2012.07.27. 21:17:56

@dr.pupak30:

Akkor mit magyarázod, fennebb, hogy a származásnak semmi köze a viselkedéshez, herr doktor? :D És a "minden ember egyenlő", meg a "nincsen semmi különbség a rasszok között" híres humanista és haladó gondolatai hol maradnak?

Az igazi, történelmi Ázsia (és a többi más híres régi vidék) valóban úgy viszonyul mai nyugati képviselőinek többségéhez, mint a Hunyadiak országa a miénkhez.

Bár szerintem ott is ugyanekkora visítozás folyna, ugyanilyen alapjáratú dühöngőkből, csak ez esetben a visítók fejei röptükben hallgatnának el ... Ha ugyan nem csak arra volnának méltók hogy alkalmatos eszközökre tűzve visítsanak tovább, de már egészen más okokból ... :)

És mit szólsz a mi kedves kis derék több-mint-fél ázsiai népségeinkhez, akiket meg úgy ölelget a ballib térfél a keblén, ha már itt tartunk? Belföldön szétnézni nem szokás az opponens oldalon?

villamos alóli kacaj 2012.07.27. 21:18:15

Én már tudom, hogy csak rovásírással lehet majd feliratkozni.

2012.07.27. 21:19:59

@dr.pupak30:

Bocs, csak most látom az enyhítő hozzászólást ... Akkor tegyük is félre a cinizmust, meg a mérgelődést, tényleg. Amit írtál, azzal egyetértek, és igazad van. Én is ezt mondom.

Muzsikok közt 2012.07.27. 21:20:30

Jó 5let az előzetes regisztráció, de több kéne. Szavazati jog csak az adózóknak, és a befizetett adó mennyisége szerint súlyozva. Akkor mit kapunk majd a 'demokratáktól'......:DD

dr.pupak30 2012.07.27. 21:20:38

@ekszvájzed: én ilyet nem mondtam nagyokos. azt mondtam, hogy a kultúra határozza meg nem a származás. szöveg értelemzés szerencsétlen

Vidéki 2012.07.27. 21:26:06

@Kuviklacz:

Neked viszont igazad van, aki aki arra is lusta vagy, hogy egy hosszabba hozzászólást elolvasson?

Az érvek megértése, magas neked, mint majomnak a zongora.

Leragadsz mérhetetlenül leegyszerűsített balhiteid mellett, csak hogy elkerüld a számodra fárasztó gondolkodást.

nu pagagyí 2012.07.27. 21:26:21

@ekszvájzed: Ez a nép nem óhajt ázsiai lenni, évszázadok óta az a vágyunk, hogy Európában európaiként éljünk. Remélem, az az elenyésző kisebbség, amelyik ilyesmivel kacérkodik szedi a sátorfáját és eltakarodik álmai csodavilágába, egy bűzös keleti sikátor mélyére.

Vidéki 2012.07.27. 21:27:20

@Hertelendi:

Már akkor is hazudsz, ha kérdezel.

szanalmas 2012.07.27. 21:30:27

@Zuckerbrot:

Áh, nem kell elaprózni, kétharmados alkotmánykiegészítés kell, hogy holnaptól a népakarat és a NER felhatalmazása alapján minden választást a fidesz nyer meg automatikusan, tehát nincs értelme szavazást sem kiírni! Ez az Orbáni demokrácia csúcspontja lenne, egyben az új világ megalapozása! A KDNP ígér majd mennyországot, a tündéreket meg már Gyurika lezsírozta.
Na, ettől ígérjen jobbat az ateista maszop!

fonó 2012.07.27. 21:30:44

Hagyó veri a fejét a börtönfalba hogy milyen kispályás pár 10 millával mikor a szobatárs-katonatársnak 100 milliárdok gurulnak és még saját minisztériuma is van : Lászlóné.

nu pagagyí 2012.07.27. 21:34:43

@Zuckerbrot: Én a közalkalmazottakat és köztisztviselőket is kitiltanám a szavazásból, mert ők is az adófizetők pénzéből élnek. Azokat is, akiknek az adója kevesebb az igénybevett társadalmi szolgáltatások, támogatások és segélyek összegénél. Azokat is akiknek még nem volt egyetlen önálló gondolata sem. Az se szavazhasson, aki nem tanult meg késsel-villával enni. Aki csalt már adót, azt 20 évre zárjuk ki. Aki hazudott akár egyszer is, azt tízre. Van még ötlet?

nu pagagyí 2012.07.27. 21:38:57

@szanalmas: Ezzel csak egyféleképpen lehet felvenni a harcot, szabad mennyország és tündérválasztást kell ígérni.

Ringlósztár 2012.07.27. 21:39:53

@Vidéki:
Értem, akkor a demokrácia lecserélése az rendben van. Mert arra kapott a csúti párttitkárgyerek 2/3-os felhatalmazást.

2012.07.27. 21:51:43

@dr.pupak30:

Aki mondja ... :)

Jajj, és a származás nem határozza meg a kultúrát? Mikor még a szelídnek nevelt tigris is vaddá válik, mikor először vért kóstol ...

Számos példa mutatta a történeleben, hogy amennyiben delikvens (akár csoportosan is) a közösségétől nem szakad el már idejekorán, és a későbbiekben megkeresi gyökereit, vagy azok keresik meg őt, igencsak hajlamos követni az ott elvárt viselkedési mintákat. Származása meghatározza kultúrájáat is.

(Ezzel szemben mutatható fel számos kitörési kísérlet, amit pl. a nyugati kultúrában létező indiai, muszlim, stb. közösségek nyugatizálódni kész renitens fiataljai mutatnak fel, amiért is sokszor nagyon súlyos megtorlást is kénytelenek elszenvedni, ugyanott, méghozzá a saját szeretteik kezétől)

És ott vanak pl. az előre programozott iszlamista "alvósejtek", melynek tagjai vallási vezetőik jelére civilizált polgárnak, beilleszkedett, normális, barátságos emberek látszatát követőkből fanatikus öngyilkos tömeggyilkosokká változnak. Kulturális értékredjüket rögtön meghatározza a származás.

Vagy másik példák, nem pont erre: az "Az utolsó szamuráj"-ban megfilmesített módon egy egész népre kényszerített drasztikus hagyományirtásnak egyenes ágon lett többek közt a következménye 70 év múltán Pearl Harbor is.

Esetleg a német (germán) nemzeti és kulturális tradíciók "világpolgári" kicsúfolása is megemlíthető, ahogy a weimari köztársaságban a nácizmus előre töréséhez vezetetett. Ahogy a perzsák között a sah által lelkesen terjesztett nyugati multikulti is az iszlamista foradalomhoz.

A származás meghatározta a kultúrát. Minél jobban csesztették azt, a származásukat szem előtt tartók annál jobban nehezményezték a saját kultúrájuk piszkolását / elnyomását / semmibe vevését.

Jaj, béküljük már meg egy kissé, késő van. Legalább az OV nem kedvence egyikünknek sem ...

tupa77 2012.07.27. 21:52:11

Ez a idióta a múlt héten azt hazudta, hogy lemerült az akkumulátora és most tölteni fogják.Úgy látszik a töltés elmaradt és most hálózatról üzemel. Azonban valószínűleg nagyfeszültségre kapcsolták, amiatt jön ki a félázsiai száján ennyi hülyeség.

szanalmas 2012.07.27. 21:55:01

@nu pagagyí:

Szerintem mindenki felsírna, ha Lendvait felöltöztetnék nyugati boszorkának!

2012.07.27. 22:00:07

@nu pagagyí:

Erről azokkal a tradicionális csoportosulásokkal is érdemes volna mélyenszántó tárgyalásokba bocsátkoznod, akik Róma és annak veszte óta mutatják ki, látványosan, vagy néha csak titkosan, minden öröklött hagyományuk szellemében, egész Európában, de másutt is, hogy ősi kötődéseik nem e földekbe gyökereztetik őket ... :) És most nem a (ma már akár GPS-sel a kezükben is) Mekka felé fordulva imádkozó muszlimokra gondolok elsősorban, bár ha úgy érzed, szólhatsz nekik is, valahogy ők se lettek mára olyan jó fiúk ... :D

Nagyon fognak érte mind szeretni tégedet, megsúgom.

allegretto23 2012.07.27. 22:10:54

Orbán mindig meg tud lepni, de remélem, hogy az Elkotmány, mint minden törvény alapjának megalkotása, a képviselők számának lefaragása, a körzethatárok átrajzolása, meg a regisztrált szavazás bevezetése nem az elektorok által megválasztandó erős, egyszemélyi végrehajtó hatalmat jelentő elnöki intézmény megalkotását hívatott megtámogatni- sajátmagára szabva, 2 ciklusos korlátozás nélkül...kétharmaddal akár ezt is meg lehet lépni. Az lenne az az erős központi hatalom, amire az ilyen félázsiaiaknak szüksége van? ( persze, ha azt nézem, hogy én legalább 90% ázsiai vagyok, csak magyar van a családban évszázadokra visszamenően, -előtte tatár, kun, meg török meg nem ronthatott ezen az arányon-, DE minden fölmenőm rühellte a "központi összefogást" jelentkezett bár kényszersorozás, adószedő, finánc, vagy kolhozszervező formájában, akkor nem nagyon értem, hogy a félázsiai származásnak ehhöz mi köze van..)

Morcos Kartal (törölt) 2012.07.27. 22:22:16

Srácok, ez most akkor mi?
"Augusztus 31-i hatállyal felmentett tisztségéből három kormánybiztost a kormány - derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából. Menesztették Budai Gyulát, aki az elszámoltatási és korrupciósellenes kormányzati feladatok összahangolásáért felelt, Ókovács Szilvesztert, aki kormánybiztosként vezeti az Operaházat, és Baán Lászlót, aki az új múzeumi negyedért felelt kormánybiztosként."

Mégsem lesz elszámoltatás, vagy mi???

ati27 2012.07.27. 22:32:30

Várjatok-várjatok.. Nem értitek a lényeget. Tehát lesz "regisztráció" majd azt összevetik a Kubatov-listával, oszt aki rajta van, ergo fideszes kap cetlit, aki meg nem, az khm ilyen-olyan indokkal nem.. Ki van ez találva... Amúgy szánalom ez a banda.. Tisztára mint a Kádár-rendszer.. Rothadó nyugat, mocskos kapitalisták/zsidók/bankárok/karvalytőke... Szabadságharc.. Fel kéne már ébredni emberek... Még a "félázsiaknak" sem ártana.. :D

Hertelendi 2012.07.27. 22:33:00

@Morcos Kartal: Már órákkal ezelőtt megírtam Vidékinek, de valamiért nem tetszett neki...

ati27 2012.07.27. 22:42:09

@Zuckerbrot: Akkor azok szavaynának legsúlyozottaban, akik a közgép közelében vannak! :D

ketroot 2012.07.27. 22:51:46

@tupa77:

Lehet elmaradt a szokásos elektrosokk-terápia.

ijontichy 2012.07.27. 22:53:27

@poszt: "A 89-es Orbán azért most biztos köpött volna egyet a földre." Hogy te mennyire rossz emberismerő vagy! A mondat helyesen max: "89-BEN...". Mert akkor épp a bot másik végén állt (jobbára merő véletlenségből). Ha nem így lett volna, a "89-ES Orbán" sem köpött volna.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.27. 22:55:33

@Vidéki: Pártpropagandából elég volt ennyi is.
Amit meg már másutt olvastam, most miért olvassam el még egyszer.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.27. 22:57:28

@nu pagagyí: Volna, praktikus is lenne, de nem demokratikus.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.07.27. 22:58:57

@Zuckerbrot: De vond le belőle az állami és önkormányzati forrásokból kapott pénzt és egyéb juttatásokat is.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 00:32:16

@eßemfaßom meg áll:

"az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma"

Vezérürüt akart mondani, csak a szerénysége megakadályozta...

Hajdú Peter 2012.07.28. 01:11:46

Szerintem nem lenne baj, ha a szavazati jogot IQ teszthez, es alapfoku tortenelmi ismerethez kotnek. Bliket olvaso, gyozike sot, megasztart nezo idiotak, es egyebb hulyek, akik nem kepesek egy ilyen fontos kerdesben ertelmes velemenyt alkotni, azok ne szavazanak. Nehogyma a babkonzervert megvasarolhato C kategorias alampolgarok dontsenek az orszag sorsarol.

Gerilgfx 2012.07.28. 01:15:33

orbánék annyira buták, hogy nem veszik észre - nem a liberális média fikázza meg ekézi őket, hanem az ország teljes népe. akik le vannak szarva. még a saját szavazóik is, akik azért szavaztak rájuk, mert nem találtak jobbat.

-programjukból nincs olyan pont, amely teljesült volna, a jobbik programjának bizonyos pontjait lopkodták ki, amelyeket aztán teljesen hibásan hajtottak végre, és teljesen az ellentettje sült ki a dologból

-társadalmi, otthoni, munkahelyi, vállalati, tanulmányi szinten MINDEN LÉTEZŐ paraméter rosszabb lett, mióta kormányoznak

-a kétharmados diktatúra rendre megkísérli elfolytani a nép bizonyos törekvéseit: hogy mondjak kettőt a teljesség igénye nélkül az lmp népszavazás kezdeményezései (pl az imf hitelről), a jobbik ezzel teljesen ellentétes (pl euból való kilépés) népszavazásainak ötletei (mondjuk ez utóbbit még épp nem konkretizálták), a gárdával kapcsolatos bonyodalmak

-a kétharmados diktatúra törekvése az, hogy minden emberben fokozza depresszív érzést: holokausztot tagadsz nyilvánosan, te geci? felsőoktatásba mernél jelentkezni? KÜLFÖLDRE MERNÉL MENNI? nincs sárhányó a bicikliden, köcsög? hát milyen ember vagy te, dik?! a lényeg, hogy legyen egy indok, ami alapján valakire rá lehet rúgni az ajtót, ez ment az elmúlt 20 évben, csak mostmár egyre több az ürügy, hogy ezt megtehessék.

az orbánkormány minden egyes intézkedésével, minden egyes szavával szembeköpi az ország teljes lakosságát, de nem csak az ellenzékieket, hanem a saját választóit is, és ez egyre inkább nyilvánvaló lesz mindenki számára.

orbán kétharmada egy történelmi titanic, semmivel sem jobbak, mint gyurcsányék sleppje.

éljen a közvetlen demokrácia!

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 01:27:44

@Gerilgfx: A legközvetlenebb demokráciár polgárháborúk szokták kísérni. Na jó, nem szokták, de gyakran.

DR. Smit Pal 2012.07.28. 01:49:26

@Gerilgfx: "nem a liberális média fikázza meg ekézi őket, hanem az ország teljes népe"

Ugyan már, a kormányt és így Orbán Viktort támadok, mocskos hazaáruló bűnözök, akiknek a véleménye kb szart se számít.

tcom 2012.07.28. 01:50:05

Elképesztő!
A játék a biztos szavazokra megy. Aki csak vasárnap délben dönti el, hogy elküldi a halálba a regnáló hatalmat, mert megint hazudtak neki, az nem teheti meg.
Ezzel lehet nyerni egy választást, de kettőt nem.
Pénznek tudják, hogy a választást a felhergelt bizonytalanok döntik majd el. Ezek nagy része fidesz ellenes lesz.
Ha az emberek látva, hogy a feliratkozás hiánya miatt nem mehettek el szavazni, legközelebb el fognak menni.

Mi lesz itt 2014-ben, ha Orbánék már most be vannak szarva? Annyira nem kell félni fiúk, jobbikkal a lelki szovetsegessel meg lesz a többség. Össze nő ami összetartozik.

Mire számítsunk még Orbán? Feliratkozni 200 km-re lehet majd a kijelölt fidesz szekhazban, a kubatov-lelkészi iroda mellett? Ki itt a félázsai?

tcom 2012.07.28. 01:59:21

@Hajdú Peter:

Mi lenne, ha a befizetett szja milliók után járna szavazati jog? Orbán a parlamentből is kiesne. Mára a szavazói a szegény, és nyugdíjasokból áll.

Az adózók sorozatos nyúzása, a külföldi multik elleni hadjáratok következménye a nettó adófizetőkön csattan.

De nem baj, remélem Orbán megéri, amikor 80 évesen majd a.90 éves ügyeletes orvos műti meg nyugdíjasorszagban.

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.07.28. 02:01:42

Azt mondtam már, hogy:

"áááá, ezek hüjék"???

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 02:03:11

@neoteny: A demokrácia a nép uralmát jelenti. A legközvetlenebb az,amikor a nép megy és uralkodik. Ld. törikönyv. Fanracia forradalom 1789, nagy októberi szoc forradalom, s társai.

tcom 2012.07.28. 02:11:38

Hoppá! Egyeztettél Orbán erről a felazsiai hordárol a jobbikkal? Nekik ez vajon tetszeni fog vagy sem? Habár most avval vannak elfoglalva, hogy az egyik főmuftinak zsidó e a.nagyanyja. Szegedi eddig fejtegette.
Mekkora gyokertelenseg megtagadni az őseinket, még ha azok bantu négerek is. Ennyit a hazai nepnemzeti igaz magyarokról. Pfúj!

És vajon nem veri majd ki a a biztosítékot a.szélsőjobb haveroknál ha a fidesz szavazoretegehez hasonló IQ- val rendelkező jobbik híveknek is nehéz feladat lesz a nehéz közmunkások napok között feliratkozni? Vagy a jobbikosok automatikusan felkerülnek a listára... mégis csak egy alomból valók.a fideszesekkel.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 02:17:21

@GeoCracker:

A nép és a csőcselék nem ugyanaz.

A Francia Forradalom az Estates-General-al kezdődött, ami nem közvetlen, hanem képviseleti demokrácia volt (már amennyiben demokrácia).

Az Októberi Forradalom egy professzionális forradalmárok (bolshevik) által végrehajtott puccs volt az Orosz Ideiglenes Kormány ellen, amely a Februári Forradalom után került hatalomra. Ennek sem volt semmi köze a közvetlen demokráciához.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.28. 03:25:28

@Anyád a félázsiai: "Tessék, itt van néhány véletlesznerű idézet Orbántól, akkoriból"

Ellenőriztem néhány idézetet. "Akkoriból", ezt írtad. Be akartál csapni. Ezek az elmúlt két évtizedből válogatott idézetei, így egész másként fest, ha ellentmondás van közöttük.

Egyébként túl sokat idéztél ahhoz, hogy foglalkozni tudjak velük.

Igen, van olyan, hogy huszonvalahány év elteltével valaki nagyon másképp lásson dolgokat, különösen ha közben a dolgok is óriásit változnak. Hagyjuk ezt a "180 fokos" dolgot az újságírókra, nevezzük inkább jelentősnek, alapvetőnek, meghatározónak, meglepő mértékűnek stb. Az a tér, amelyben ezek az elvek és jelenségek elhelyezkednek, nagyon sok dimenziós, és korlátoltság lenne tőlünk ilyen sarkítás. Feltételezem, hogy a te elveidben is lehetne találni nagyjából ellentétesre változottakat, pedig te nem lettél outsider lázadóból miniszterelnök. Az egyiknek csak egyetlen ellenséggel kell hadakoznia, amely nem is mindig figyel rád, a másiknak a hatalmáért mögötte csaholó kutyákkal és a mogyóróit szorongató idegen hatalmakkal kell naponta küzdenie. Sok különbség lehet a két nézőpont között.

A KISZ-titkárságot sokan emlegetik. Természetesen szinte csak olyanok, akik a KISZ idejében még nem voltak ivarérett korban, ha egyáltalán valamilyenben. Ők a KISZ-ről csak annyit tudnak, hogy az valami "komcsi" dolog volt, és az idősebbek reakcióiból úgy tűnik, hogy az rossz. Gyerekek szokták így utánozni a felnőttek morgását olyasmiről, amit ők maguk nem értenek. A KISZ akkor az egyetlen lehetőség volt arra, hogy a fiatalok politizálhassanak. Sok szocialista demagógia között bizony becsúszott egypár olyan elv is a vitákba, amiknek a legelvtársabb elvtársak nem örültek volna. Sőt, nem is örültek, mert előfordultak fegyelmik, kizárások, eltanácsolások ilyen okokból azon a vidéken is, ahol én éltem. Én 81-ben kerültem az egyetemre, akkor a KISZ-tagság már annyira nem érdekelt senkit, hogy szinte senki sem jelentkezett, és senkit nem is piszkáltak emiatt. Mi a legtöbb érdekeset az akkori rendszerről Tudományos szocializmus-szemináriumon – akkoriban a programozóknak is kötelező volt ilyen tárgyakból is vizsgázni, így vagy úgy – egy elég radikális fickótól hallottam, aki, hogy úgy mondjam, rugalmasan kezelte a tankönyv szerkezetét, a világ minden dimenziója irányában.

A gimiben, amikor az ember KISZ-es szokott lenni, mi is osztottuk az észt egymásnak, váltottuk a világot megfele. Néha ránk szólt valami akárki a járási szervtől, egyébként meg senki le sem szart bennünket. Ha én akkor KISZ-titkár lettem volna, akkor csak annyit jelentett volna, hogy én nyitom meg az ülést, a többi ugyanis már mentes volt minden bizottsági ökörködéstől. Néha énekeltünk pol-beat dalokat (aki kíváncsi rá, nézzen utána), néha foglalkoztunk az USA által ma már számunkra is teljesen nyílt pofátlansággal eltiport apró államocskák sorsával, meg tárgyaltuk, hogy tulajdonképpen mi is a különbség a szocializmus és a kommunizmus között. Akkor ezt még nem igazán értettük, mivel még egyikünk sem dolgozott, nem tartott el családot, nem vett részt az életben azon kívül, hogy járkáltunk a csajok után.

Akikben ugyanekkor erős politikai ambíciók éltek, azok vagy elszigetelt földalatti szervezetekben keresték volna a rendszer által osztott súlyos pofonokat, vagy az egyetlen legális módon, a KISZ-ben élesítgették az érveiket. Ha azok, akik ma állandóan komcsiznak, akkor lettek volna érőben levő fiatalok, szintén tagjai lettek volna a KISZ-nek, mert az akkor kimondatlanul kötelező volt, és szintén elhittek volna egy csomó dolgot azokból, amiket akkor számunkra láthatóvá tettek. Akkor éppúgy hittük, hogy látjuk a világot, mint ahogy azok a naív kölykök hiszik ma, akik hőzöngenek. Ma is tömik a fejünket a dogmákkal, csak mivel én annak idején KISZ-es voltam, emlékszem még a régi dumákra is, és csak ezért is ki tudok szűrni nagy baromságokat a szüntelen hülyítésből. Mindenki hülyítéséből, mert érett gondolkodású ember nem hiheti azt, hogy itt mindig csak "az ellenség" hazudik.

Aztán akinek az érlelődés közben a nagybani KISZ-tevékenység alatt elhajlani kezdett a véleménye a hivatalostól, azok lettek később a rendszer ellenségei. Az is időbe telik ám, amíg az ember megismeri a rendszert, anélkül pedig nem vehetők észre a hibái sem. Nem úgy születik ám az ember, hogy rögtön tisztában van a nagy igazságokkal.

Ha Orbán akkora kedvence volt a rendszernek, akkor vajon miért bántották őt a rendőrök? Mert bántották ám, erre speciel én is tudok szállítani konkrét helyet, dátumot, csak sajnos fényképet nem. Ha a szerintetek jó elvtárs hajdani KISZ-titkár és társai akkora kedvencek lettek volna, akkor nem lett volna gyakorlat az, hogy március 15. előtt letartóztatták őket, előre.

Nem kell a gyerekes fröcsögés. Hagyjuk a régmúltat, és törődjünk a közelmúlttal és a jelennel, mert az a lényeges, hogy Orbán MOST mit csinál. Aki nem szereti őt, az mondja azt, hogy nem szereti, és nem kell olyan régi dolgokat felemlegetni, amikről legfeljebb hallomásból tudhat. Fodor Gábor szintén ott volt a sűrűjében, aztán mi lett később a nagy nézetazonosságból? Velem egyidős, és mérget vehetünk rá, hogy ő is aktív tagja lehetett a KISZ-nek. És? Milyen összefüggésre következtethetünk a későbbi nézetei alapján? Marhaság. Nem kamaszként dől el, hogy valaki mit fog gondolni ötven felé az akkori világról.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 03:44:36

@Androsz:

"Én 81-ben kerültem az egyetemre, akkor a KISZ-tagság már annyira nem érdekelt senkit, hogy szinte senki sem jelentkezett, és senkit nem is piszkáltak emiatt"

vs.

"Ha azok, akik ma állandóan komcsiznak, akkor lettek volna érőben levő fiatalok, szintén tagjai lettek volna a KISZ-nek, mert az akkor kimondatlanul kötelező volt"

Mindenesetre alapos képzést kaptál az Orwell által olyan jól leírt doublethink-ből.

Ironfist 2012.07.28. 06:32:26

Ja, jut eszembe.
"Arra felvetésre, hogy ezen a módon sokan kiszorulhatnak a két hónappal későbbi voksolásból a Fidesz ügyvezető elnöke úgy reagált: az életben is vannak fontos határidők, amiket minden körülmények között be kell tartani."

És akiknek a például február UTÁN van a 18. születésnapja, de még a választások előtt, azok egyszerűen rábasztak?

Ironfist 2012.07.28. 06:45:41

@Androsz:
"így egész másként fest, ha ellentmondás van közöttük."
Jaa, ha nagyobb eltéréssel mondta, akkor már nem is baj, ha ellentmondásos? Milye megbocsátó vagy, ha a Viktorod kerül szóba, ez már-már megható...

"A KISZ-titkárságot sokan emlegetik. Természetesen szinte csak olyanok, akik a KISZ idejében még nem voltak ivarérett korban, ha egyáltalán valamilyenben. Ők a KISZ-ről csak annyit tudnak, hogy az valami "komcsi" dolog volt, és az idősebbek reakcióiból úgy tűnik, hogy az rossz. Gyerekek szokták így utánozni a felnőttek morgását olyasmiről, amit ők maguk nem értenek. "

Miért van olyan érzésem, hogy amikor az éppen aktuális Gyurcsányfóbiád jutott el odáig, hogy ő is kisztitkár volt, akkor valahogy nem voltál ilyen megértő a kisz-szel?

"Ha Orbán akkora kedvence volt a rendszernek, akkor vajon miért bántották őt a rendőrök?"

Na, vajon miért bántották? Mert nyíltan agitált a rendszer ellen. Baaaa! Ettől ő még igenis állami pénzen tanult külföldön, és igenis KISZ-titkár volt, ami bebiztosította számára, hogy egész hátralévő életében egy percet ne kelljen dolgoznia.

"Hagyjuk a régmúltat, és törődjünk a közelmúlttal és a jelennel, mert az a lényeges, hogy Orbán MOST mit csinál."

Tényleg? Akkor ezek alapján, amit MOST csinál, lőjük tarkón, mert saját érdekei miatt tönkrebassza az országot!

"Hagyjuk ezt a "180 fokos" dolgot az újságírókra, nevezzük inkább jelentősnek, alapvetőnek, meghatározónak, meglepő mértékűnek stb."

Finomíthatod, ahogy akarod, de a lényegen mit sem változtat, hogy a gazdid, Szélkakas Viktor mindig arra fordult, amerről a szél fújt. Egy populista szarjankó volt mindig is, és a rendőrökkel is csak azért bántatta magát, meg azért volt a '90es évek elején liberális, mert azt hitte, a kommunizmusból kilábalva ez kell a népnek. Tévedett, ezért váltott. Nem változott meg gyökeresen a nézete, pont ellenkezőleg! Pontosan ugyanolyan szilárdak a nézetei, vagy még szilárdabbak, mint a karrierje kezdetén. ha most a nép hirtelen visszavágyna a kommunimusba, de úgy igazán, akkor ő lenne a legelső, aki vöröscsillagot tűzne az usankájára!

Ti meg, sok fideszhívő, vak, nyomorult birka, fel sem fogjátok, hogy a szektavezéretek mennyire őrülten vágyik a hatalomra...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 07:06:41

@Ironfist:

"Szélkakas Viktor mindig arra fordult, amerről a szél fújt. Egy populista szarjankó volt mindig is"

Erre találták ki a fogalmat: opportunista.

Kandeláber 2012.07.28. 07:30:55

@Ironfist: "Állami pénzen tanult külföldön". Eddig azt hittem, mert mindenhol azt írják, hogy a Soros Alapítvány pénzén tanult Oxfordban, ahogyan a jó liberálisok a '80-as években.
Erre most kiderül, hogy tévesek a források, és Soros pénze állami pénz volt.
Hogy mik vannak!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 07:37:17

@Kandeláber:

Soros pénze is állami pénz, csak az UK-é meg Tájföldé meg Maláziáé. ;)

Vidéki 2012.07.28. 07:45:37

@Ringlósztár:

Írod: "Értem, akkor a demokrácia lecserélése az rendben van. Mert arra kapott a csúti párttitkárgyerek 2/3-os felhatalmazást."

Eszednél vagy?

Egy diktatúrában, amiről te vizionálsz, lehetne-e ilyen vad kormányellenes uszításokat nyilvánosan megjelentetni, mint itt a Vastagbőrön?

De olvass például Népszavát ( tulajdonosa az ismeretlen személyi hátterű svájci TGD Intermedia), vagy hallgasd a külföldi által tulajdonolt ATV "Egyenes Beszédét".

Vidéki 2012.07.28. 08:11:50

@Ringlósztár:

Azaz ezek az ismeretlen külföldi erők pénzelik őket.

Demokratikus országok, köztük Izrael kormánya is gondolkodóba estek, hogy jó e az ha szabadjára engedik a külföldi ismeretlen erők által gerjesztett kormányellenes uszítást és egyéb kormányellenes akciókat.

A Netanjahu kabinet 2011-ben olyan törvényt fogadott el, amely súlyosan korlátozza az országban működő „nem kormányzati szervezeteket” azáltal, hogy rendkívüli mértékben megnehezíti külföldi finanszírozásukat.

Az új szabályozásnak egyik fele megtiltja, hogy idegen országok 20000 sékelnél nagyobb összeggel támogassák az angolszász terminológia szerint

„ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat.

A tilalom vonatkozik nemzetközi szervezetekre is, például az ENSZ-re.

A törvény másik fele pedig gyilkos, 45 %-os adóval sújt minden izraeli NGO-nak nyújtott külföldi pénzügyi támogatást.

Van benne ráció!

Izraelben nem tehetnék meg, hogy ismeretlen külföldi erők pénzeljenek „nem kormányzati szervezeteket”,

mint ahogy azt nálunk megtehetik.

Izrael állam demokratikus voltát senki sem kérdőjelezi meg!

Vidéki 2012.07.28. 08:20:04

@Kandeláber:

Valóban a megvadult propagandista, Ironfist tudatában Soros pénze is állami pénzzé válik, ha alá akarja támasztani mondanivalóját az olyan egyszerű lelkeknek, akik egyébként sem tudják megkülönböztetni Soros pénzét az állami pénztől.

Vidéki 2012.07.28. 08:30:25

@Gerilgfx:

Írod: "orbánék annyira buták, hogy nem veszik észre - nem a liberális média fikázza meg ekézi őket, hanem az ország teljes népe."

Ilyen alakok, mint te reprezentálnák "az ország teljes népét?

Ti vagytok annyira buták, hogy nem veszitek észre, hogy látomásaitok messze járnak a valóságtól.

Tükörbe nézhetnétek.

Hófehérke mostohaanyját varázstükre sokáig megerősítette abban a hitében, hogy ő a legszebb a Földkerekségen.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 08:36:34

@Vidéki:

"Izrael állam demokratikus voltát senki sem kérdőjelezi meg!"

Ha betolod a Google-ba ezt: "criticism of israeli democracy" (így idézőjelekkel, hogy pontosan ezt a szóösszetételt keresed), 44,400 találatot kapsz.

zweistand 2012.07.28. 08:44:14

@Vidéki:
"Hófehérke mostohaanyját varázstükre sokáig megerősítette abban a hitében, hogy ő a legszebb a Földkerekségen. "
Ezt naon jó.
Behelyettesítettem napjainkra.

Vidéki 2012.07.28. 08:48:35

@neoteny:

Izrael állam demokratikus voltát megkérdőjelezték azok az Izrael ellenes külföldi erők, akik pénzelték külföldről a „ nem kormányzati szervezeteknek” (NGO) nevezett entitásokat..

De én nem megvadult propagandistákra, hanem józan emberekre gondoltam.

Nem hiszem, hogy létezne olyan demokrácia, amiről vad ellenségei nem állítottak volna rosszat.

Vidéki 2012.07.28. 08:57:52

@neoteny:

A fasisztázó propaganda például nem új dolog és régóta a kommunista propaganda fegyvertárába tartozott.

Az antifasiszta harc ugyanis tovább folyt, a tengelyhatalmak veresége után is.

„Dühödt szenvedély, amellyel a kommunisták a fasizmust, számos utánzójára hivatkozva, tovább éltetik …

Így lehet a kommunizmust továbbra is a demokráciával azonosítani, közben pedig minden ’burzsoá’ kormányt azzal gyanúsítani, hogy Mussolini vagy Hitler utánzóinak az útját egyengeti.

Amióta a fasizmusnak vége, azóta nincsen kommunista politika ’fasiszta veszély’ nélkül”

– írta egy korábbi kommunista, Francois Furet, a francia forradalom történetének újragondolója,”
(Antifasiszta duplagondol
Konzervatorium I 2011.10.21. 07:15)

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 08:59:40

@Vidéki:

"De én nem megvadult propagandistákra, hanem józan emberekre gondoltam."

Megvadult propagandisták, mint például az Egyesült Államok mostani külügyminisztere?

www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/government-ministers-react-sharply-to-clinton-s-criticism-of-israeli-democracy-1.399450

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 09:10:07

@Vidéki:

Aki hatalmi pozícióból "az erő" politikai szerepéről értekezik, illetve felveti annak a lehetőségét hogy a demokrácia meghaladása szükségessé válhat a problémák megoldásához, tartozik magyarázattal arra vonatkozóan hogy ez miként más mint a Mussolini-féle fasizmus.

Kandeláber 2012.07.28. 09:22:41

@Vidéki: Kádár történetírói szerint '56-ban az egykori Horthy-fasiszták, nyilasok (értsd: magyar nácik), csendőrök, földbirtokosok és a klerikálisok összeesküvést szőttek a népi demokratikus államrend megdöntésére, és ehhez az összeesküvéshez megtévesztett munkások is csatlakoztak, a társadalom vezető ereje, a kommunista párt azonban a testvéri Szovjetúnió segítségével úrrá lett a helyzeten.

Vidéki 2012.07.28. 09:42:29

@neoteny:

Orbán beszédének kontextusából kiragadva az „erő” szót, és abból arra asszociálni,

„ hogy ez miként más mint a Mussolini-féle fasizmus”

vörösköddel elöntött agyú, megvadult propagandistásra utal..

Orbán összefüggő szövegrésze:

"Az összefogás első föltétele az erő. Ha van erő, van összefogás. Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, összefogás sincsen.”

„Ezért én Magyarországon azt tanultam meg a politikában, hogy Magyarországon akkor van összefogás, ha van egy politikai erő. Lehet, hogy nem centrális erőtérként kell leírni, mert akkor az értelmiségiek ezen fölizgulnak, hanem valahogy másképpen, de az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma.”

Nagyon lényeges ez a mondat a megértéshez, ami sehogyan sem akaródzik az Ön irracionális gondolkodással „megáldott” agyának:

„Ez nem zárja ki a demokráciát,
nem zárja ki a vitát,
a konzultációt, még
a hatalomváltást és
a politikaváltást sem zárja ki.”

A Mussolini féle fasizmus kizárta a demokráciát, kizárta a vitát, a konzultációt, hatalomváltást és a politikaváltást is.

Mégis az Ön irracionális gondolkodással „megáldott” agyának sikerül összemosni a gyökeresen különböző fogalmakat.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 09:50:24

@neoteny: OK, ebből a szempontból igazad van.
Ellenben azt fenntartom, hogy a legközvetlenebb népuralom az az utcán van (az említettek sem voltak mentesek attól az igénytől, hogy a nép maga akarjon uralkodni).
Ha úgy vesszük, hogy minden mozgalomnak van egy vezetése, akkor a közvetlen demokrácia egy vágyálom csupán. Mert alapvetően az egyik képviseleti rendszert lecserélte egy másik.

Mert még az sem közvetlen demokrácia, amikor a hordavezért anno leütötte egy trónkövetelő.

De előfordulhat, hogy megint elmalmozunk egymás mellett.

Vidéki 2012.07.28. 09:51:03

@Kandeláber:

Írod: "a társadalom vezető ereje, a kommunista párt azonban a testvéri Szovjetúnió segítségével úrrá lett a helyzeten."

Mivelhogy kialakult a teljes nézetazonosság a "testvéri" Szovjetúnióval.

Az erős testvér ugyanis nem tűrte volna, ha a kistestvér ellent mond az erős nagytestvérnek.

Egy ankéten a kis testvér kapott volna an' két pofont, hogy bele szédül és ettől helyreáll a teljes nézetazonosság .

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 10:00:05

@Vidéki:

"Az összefogás első föltétele az erő. Ha van erő, van összefogás. Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, összefogás sincsen.”

Kezdjük azzal, hogy ez a valóság teljes megfordítása: az erő az összefogásból származik, nem az összefogás az erőből. Az erő által létrehozott "összefogás" megkülönböztethetetlen a totalitáriánus rendszerek gyakorlatától, legyen az fasizmus, nemzetiszocializmus vagy bolsevizmus.

"Lehet, hogy nem centrális erőtérként kell leírni, mert akkor az értelmiségiek ezen fölizgulnak, hanem valahogy másképpen, de az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma.”

A "valahogy másképpen" leírása nem történt meg; tehát a hallgatóság kénytelen az egyetlen, megadott leírásra hagyatkozni. Az pedig "az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma”, ami a jellemző a fasizmusra is (fasces -- az "erő az egységben" szimbóluma), a nemzetiszocialista Führerprinzip-re is és a bolsevik "a Párt mint élcsapat" koncepcióra is, különösen a párt vezetőségének kitüntetett szerepére.

Kandeláber 2012.07.28. 10:03:13

@Vidéki: Azért a most éppen aktuális nagy testvér sem tűri, hogy a kistestvér elbitangoljon a csordától.
Ott a villanypásztor, odacsap 220 Volt.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 10:03:33

@Vidéki: Orbán erőpolitikusi megnyilatkozása sajnos olyan jellegű a másik sokat emlegetett idézettel párhuzamosítva mely tényleg randa feliratokat idéz., a korábban emlegetett linken van egy kép arról a feliratról, ami szerint a munka erejes szabaddá tesz pl.
( endresy.blogspot.hu/2012/07/felazsiaiorbanisztan.html )

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 10:05:54

@neoteny:
"Kezdjük azzal, hogy ez a valóság teljes megfordítása: az erő az összefogásból származik, nem az összefogás az erőből. Az erő által létrehozott "összefogás" megkülönböztethetetlen a totalitáriánus rendszerek gyakorlatától, legyen az fasizmus, nemzetiszocializmus vagy bolsevizmus.
"
Egyetértünk. Az előbbiben idézet linken a gályarabok összefogása szerepel példának, de az csak az álatald említett "túlsó" oldala. Igen. Az erő kényszerítette összefogás ilyen.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 10:06:06

@GeoCracker:

Csak arra akartam felhívni a figyelmet hogy a "közvetlen demokrácia" egy specifikus politikai fogalom:

hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6zvetlen_demokr%C3%A1cia

(az angol nyelvű cikk -- szokásosan -- nagyobb)
en.wikipedia.org/wiki/Direct_democracy

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 10:11:24

@neoteny: Ezért írtam, hogy alighanem több malomban örlünk. Én az éjel a közvetlen populista értelmezésből indultam ki.

Vidéki 2012.07.28. 10:14:50

@neoteny:

Az „erő” fogalmán azt értette Orbán, hogy felelős kormányként viselkedve

élni kell a választóktól kapott felhatalmazással

és nem szükségszerű úgy értelmezni,
hogy lobbicsoportok tulajdonképpen legyenek főnökei a választott kormánynak és a parlamentnek.

Az érintettekkel mindenáron egyeztetni szlogen, vétójogot jelent a lobbisták számára, akik gyakran semmibe veszik mások érdekeit és a közérdeket.

Ez a teória gyakran lobbicsoportok fékeveszett önzésének kiszolgálását jelenti a közérdek rovására.

A választói felhatalmazással bíró kormány akkor jár el felelősen, ha indokolt estekben tud nemet is mondani.

Ehhez "erő" (nagy lelkierő) kell, mert el kell viselni a lobbisták által pénzelt "szabad sajtó" óriási hangerejű, kelettől-nyugatig elharsogott hazudozásait és rágalmait.

Nem helyes azt gondolni, hogy a Gondviselés kizárólag a lobbistákat ruházta fel a gondolkodás képességével,

míg ezt a képességet a képviseleti demokráciában a választók bizalmát elnyert törvényhozóktól megtagadta volna.

Vannak akik úgy vélik, hogy a szavazóurna kétségkívül a hatalom erős forrása, de mégis elegánsabb volna minden releváns ötletet előzőleg az érintettekkel egyeztetni, és mindenáron konszenzusra jutni, nem számít meddig tart, mire a teljes konszenzus kialakul.

Mondják a „konszenzuskényszeresek”.

De minden dolog mértéke az ember!
A konszenzuskényszer elmélete vétójogot jelent bármely csoportocska számára és megbénítja a társadalom cselekvő képességét.

Van egy hatalmas nagy bökkenő gondolatmenetükben:

Nem képesek felfogni, a negyedik dimenzió, az idő fontos szerepét a természetben, amelynek mi is részei vagyunk.

A helyzetnek megfelelő döntések meghozatalához az idő nem áll rendelkezésre végtelen mennyiségben.

A döntéshozás sebessége illetve lassúsága nem közömbös.
Ha egy döntés időigénye tart a végtelen felé. hatékonysága tart a nulla felé.

Nagyobb veszély lehet az impotencia, a döntésképtelenség, mint egy nem tökéletes, némileg kockázatos, de a rendelkezésre álló időkereten belül meghozott döntés.

A ló másik oldala a döntésképtelenség:

Egy középkori mesében egy szamár éhen halt két szénacsomó között, mert nem tudta eldönteni, melyiket válassza.

Ezért sikeres államforma a parlamentáris demokrácia, ami csak a többségi elv alapján működőképes, még ha nem is tökéletes.

A vétójog elve alapján felépülő rendszer lehet, hogy fellegekben járó alakok (utópisták) számára tökéletesnek látszana,

ám a valóságban .az idő paraméter semmibe vétele miatt működésképtelen lenne.

bundi124 2012.07.28. 10:17:05

Nem olvastam végig a majdnem 300 hozzászólást, így nem tudom valaki jelezte-e már. De az ilyen jellegű regisztrációs rendszerekben nem a választás a lényeg. Sokan úgy gondolják, hogy majd a biztos pártválasztók döntenek, de nem így van. Itt a biztos jelöltállítók döntenek!

Az elképzelés szerint a regisztrációtól van lehetősége jelöltállításra, tehát ajánlószelvényt csak az kap, aki már regisztrált. Éppen ezért csak attól lehet ajálnálst kapni.

A hagyományos gyűjtés ezért nem fog már működni. Az M(M)SZP (DK) és Fidesz megoldja a problémát a Kubatov listával és a szoci társával, ha éppen meg nem szerzik a regisztrált választók listáját. Az LMP "ki lesz segítve" ahogy 2010-ben.

Ezekből látszik, hogy az egész arról szól, hogy a Jobbik ne tudjon jelölteket állítani mindenhol. Úgy nyeri meg a 2014-es választást a Fidesz, hogy tud indúlni olyan akivel verszenyezni kéne.

allegretto23 2012.07.28. 10:18:50

@Androsz: Ez mekkora csúsztatás, amit itt előadsz! A 70-es, 80-as években lehetett pl. a piaristáknál gimnáziumba járni -szerintem nem volt KISZ alapszervezet. Egyébként sem volt kötelező belépni a kiszbe sehol, végezhetted a középiskolát úgy, hogy nem voltál kisz tag, csak kicsit keményebben kellett tanulni, meg többet teljesíteni, hogy bekerülj az egyetemre. Ha 81-ben felvételiztél, akkor pontosan tudod, hogy munkás-paraszt származású, párttitkár apuka az +2 pontot jelentett az egyetemi felvételinél akkor, amikor a max szerezhető pontszámod 20 pont volt. Orvosi, fogorvosi, állatorvosi,jogi karra 18-20 pont nélkül esélytelen volt felvételizni, vagyis vagy színötös lett a felvételid, vagy négyes/ötös - vagy hármas/négyes, de az apád párttitkár volt és fölvettek (és akkor még a mutyi felvételikről nem beszéltünk, amikor megyei titkár apuka odaszólt a helyi egyetemre, hogy a fiacskám most felvételizik, figyejjé má rá megkérnélek szépen, majd én is ráfigyelek, hogy mit osztunk nektek a következő bizottsági ülésen). Az egyik legundorítóbb ( és legkárosabb) "feature"-je volt a komcsi rendszernek, a foxi-maxi diplomás, mucsaitahó vezetőkkel együtt...

AbuBakr 2012.07.28. 10:21:37

én úgy érzem egészen ázsiai vagyok....
birkafejet eszek, görbe a lábam, és hamar eljár a kezem.....

Vidéki 2012.07.28. 10:26:42

@Kandeláber:

Jól látod: "Azért a most éppen aktuális nagy testvér sem tűri, hogy a kistestvér elbitangoljon a csordától."

József Atilla írta régen:

"A "jogállamban" a pénz a fegyver..."

„A hadviselés itt ma más,

A hős a kardot ki se rántja,

Bankó a bombarobbanás,

És mint fillér száll szét a szilánkja.”

Vidéki 2012.07.28. 10:34:36

@Kandeláber:

Írod:" Ott a villanypásztor, odacsap 220 Volt. "

Míg régen a kommunisták ezt énekelték:

"Rajta te vaskezű vasszívű had,

Hej, a jó doni penge, jól odacsap!"

Kandeláber 2012.07.28. 10:39:31

@Vidéki: A mindenkori plutokrata rezsimeknek a legkisebb gondja is nagyobb a nemzet/nép helyzeténél.
Az utóbbi 22 év és a '80-as évek végének kormányai nem a választóik felhatalmazása alapján,hanem a globális pénzvilág diktátumait végrehajtva cselekednek.
A világ lakosságának 99%-át kitevő embereket egy maroknyi globalista-internacionalista alkusz irányítja.
A jelenlegi kormány a Gyurcsány által megkezdett, az IMF által előírt megszorító programot hajtja végre, bármit is mondanak.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 10:47:03

@Vidéki:

"Az „erő” fogalmán azt értette Orbán, hogy felelős kormányként viselkedve élni kell a választóktól kapott felhatalmazással"

Ez az értelmezés semmiben sem különbözik a parlamentáris demokrácia koncepciójától (és a "felelős kormány" a parlament -- a törvényhozás -- iránti felelősséget jelenti: a mindenkori kormányzat a végrehajtó hatalom, amelyre éppúgy érvényesek a törvényhozás által megalkotott hatályos törvények mint mindenki másra).

Orbán ezt mondta: "az összefogásnak egy vezérerővel való megvalósítása az egyetlen forma". Ebben szó sincs lobbikról vagy konszenzuskényszerről: ez nyílt kijelentése annak, hogy a "vezérerő" által létrehozott "összefogás" az egyetlen járható út az országos/nemzeti/társadalmi problémák megoldására. Lenin, Mussolini és Hitler ugyanezt állította.

Parajpuding 2012.07.28. 10:50:54

Józan paraszti ésszel és éleslátással rendelkező, azóta sajnos megboldogult ismerősöm mondta az előző orbán-kormány idején: el kellene törölni a föld színéről ezt az embert a le és felmenőivel együtt, mert ha mégegyszer kormányra kerül, akkor Magyarországnak annyi.

dr. Bubó 2012.07.28. 10:55:00

@Parajpuding: én is ezzel a józan emberrel értek egyet...

de jobb későn mint soha...

Vidéki 2012.07.28. 10:55:42

@Kandeláber:

Írod: "A világ lakosságának 99%-át kitevő embereket egy maroknyi globalista-internacionalista alkusz irányítja."

Hierarchiára szükség van az emberi társadalmakban.

Kérdés, hogy jó-e az irányítás?

A mostani pénzügyi válság nagyon sok visszásságra derített fényt.

Kezdve azzal, hogy a hitelminősítők buborékokat sziklaszilárd képződményekként mutatták be, egészen addig, hogy képesek voltak manipulálni befolyásos bankárok a Libort és az Euribort is.

Kandeláber 2012.07.28. 10:58:52

@Vidéki: Igen, a Lehman Brothers több kárt okozott a világgazdaságnak, mint öt egymást követő aszályos év, vagy három sáskajárás.
Hierarchiára szükség van, de olyan módon, hogy a hierarchia csúcsáról a mélybe tekintők is legyenek felelősségre vonhatók a károkozásukért.

Vidéki 2012.07.28. 11:02:12

@neoteny:

Lenin, Mussolini és Hitler nem ugyanezt állította:

"„Ez nem zárja ki a demokráciát,
nem zárja ki a vitát,
a konzultációt, még
a hatalomváltást és
a politikaváltást sem zárja ki.”

Ők éppen hogy kizárták mindezeket.

De hát nem akarásnak nyögés a vége:

Ön nem akarja felfogni a legegyszerűbb logikai fogalmakat sem, nehogy meginogjanak tajtékzó balhitei és vad kényszerképzetei.

Kandeláber 2012.07.28. 11:07:03

@Vidéki: Fukuyama tévedett: nem a történelem ért véget, hanem az ún. "liberális demokrácia" hegemóniája.

Vidéki 2012.07.28. 11:18:49

@Kandeláber:

Hierarchiára szükség van, de a hierarchia csúcsán állók akkor járnak el bölcsen, ha messzebb látnak az orruknál, a fékevesztett önzéstől és figyelembe veszi a társadalom stabilitásának fontos szempontját is.

Ez a probléma már a rómaiaknál i felbukkant.

Eszembe juttatta gimnáziumi tanulmányaimból, a rómaiak történetéből Meneneius Agrippa történetét.

Az ő korában Róma lakosságán belül hatalmas ellentét feszült a patriciusok szűk rétege és a plebejusok hatalmas tábora között.

A plebs úgy érezte, hogy minden előnyt a patriciusok élveznek, ezért nekik semmiféle érdekük nem fűződik a társadalom fenntartásához. Kivonultak Rómából és a „Szent Hegyen” ütöttek tábort.

A szenátus a józan patriciust, Menenius Agrippát küldte hozzájuk közvetítőként tárgyalni.

Menenius Agrippa nagyon szemléletesen érvelve az emberi testhez hasonlította a társadalmat, ahol nagyon fontos funkciója van a fejnek, de hasonlóan fontosak a kezek, lábak, sőt a gyomor funkciói is.

A hasonlatot jól felfogták a plebejusok, de a józan patriciusok is.

Létrehozták a néptribunusok intézményét, amelyik biztosította, hogy a plebejusok érdekei is kellő hangsúlyt kapjanak.

Ezek a reformok biztosították a plebejusok érdekeltségét is a társadalom fenntartásában és sok száz éven keresztül hatalmas stabilitást biztosítottak Róma számára az akkori viharos időkben.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 11:20:11

@Vidéki:

""„Ez nem zárja ki a demokráciát, -- kivéve ha az "összefogást" lehetetlenné teszi
nem zárja ki a vitát, -- kivéve ha az döntés- illetve cselekvésképtelenségez vezet
a konzultációt, -- kivéve ha az "lobbizáshoz" vezet

"még
a hatalomváltást és
a politikaváltást sem zárja ki.”"

Ezt hol vagy mikor mondta?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 11:34:14

@Vidéki:

""„Ez nem zárja ki a demokráciát,
nem zárja ki a vitát,
a konzultációt, még
a hatalomváltást és
a politikaváltást sem zárja ki.”"

Nekem úgy tűnik hogy az idézet így szól:

"Az összefogás nem szándék kérdése, hanem erő kérdése. Lehet hogy vannak országok, ahol ez nem így működik, például a skandinávoknál, de egy ilyen félázsiai népség, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van. Ez nem zárja ki a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de kell egy központi összefogás, ami az ország történelmi tapasztalataiból is levonható."

Itt megemlíti a konzultációt, a vitát és a demokráciát, de nem a hatalom- és politikaváltást. Ha neked van olyan forrásod, ahol a hatalom- és politikaváltás nem-kizárását is említi, szeretném azt látni.

Vidéki 2012.07.28. 11:41:24

@neoteny:
Ha te mazsolázgatsz a szövegben és kényed-kedved szerint megfeledkezhetsz fontos szövegrészekről, akkor mindent, vagy mindennek az ellenkezőjét bizonyíthatsz.

Ez a technika viszont csúnya dolog, rossz dolog!

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 11:43:33

@Vidéki:

Tehát nem tudsz olyan helyre mutatni ahol a hatalom- és politikaváltás nem-kizárását is említené.

Ez várható volt.

Le_Penseur 2012.07.28. 12:24:22

@Vidéki:
Mazsoláztam a szövegből egy érdekes mondatot. Elemeznéd nekem?
"Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni"
Benne van a levegőben, hogy a demokrácia helyett esetleg valami mást kell bevezetni nálunk?
Demokrácia helyett milyen rendszerek jöhetnek számításba?
Milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy ne kelljen a demokrácia helyett valami mást bevezetni?

Vidéki 2012.07.28. 13:11:03

@neoteny:

Nem szeretsz olvasni, vagy beteg vagy az olvasásától, ezért nem olvastad el itt a Vastagbőrön

eßemfaßom meg áll 2012.07.27. 18:28:41 hozzászólását,

amely a posztban irt mazsolázott és nyúlfarknyi "idézet"-el szemben részletesen, idézi, hogy a valóságban ez hangzott el.

Persze, ha te "hozott anyagból" dolgozol és behunyod a szemed a valóság előtt, nem csoda hogy a valóság égi mását fested le.

kenájkikit 2012.07.28. 13:34:47

@Vidéki: milyen tajtékzó balhitem, te szerencsétlen?:D mitől hallucinálod, hogy nekem balhitem van? kettőnk közül te vagy hithű egyedül, hithű viktor.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.28. 13:44:28

Orbán nem engedheti meg magának, hogy közel kerüljön az eltávolítása lehetőségéhez.
Neki már ugrania kell.
endresy.blogspot.hu/2012/07/orbanihordougras.html

BPO654 2012.07.28. 13:45:18

@Le_Penseur:
Ha kicsit szétnéznél arrafelé amerre mondják akkor könnyen találhatnál példát.
Kazahsztán öregem, az jó példa:

Kazahsztán 1990. októberében szuverén köztársasággá nyilvánította magát a Szovjetunión belül. Függetlenségét 1991. december 16-án kiáltotta ki.

A függetlenség utáni első években jelentős reformokat hajtottak végre, de fennmaradt a szovjet stílusú gazdaság és az egypártrendszer. Nurszultan Nazarbajev 1989-ben lett a Kazah Kommunista Párt feje, 1991-ben köztársasági elnökké választották. Jelentős lépéseket tett a piacgazdaság bevezetése irányába. 2000. óta jelentős gazdasági növekedés zajlik az országban. Nagy kőolaj, földgáz, ásványkincs készletet tártak fel.

A demokrácia kialakítása azonban nem sikerült. 2007. júniusában a kazah parlament törvénybe iktatta, hogy Nurszultan Nazarbajev élete végéig gyakorolhatja a köztársasági elnök minden jogosítványát, joga van kijelölni utódját, mentelmi joga van és befolyása alatt áll a bel- és külpolitika. Hatalmának tíz éve alatt Nazarbajev cenzúrázta a sajtót a személyiségi jog védelmének önkényes értelmezésével, blokkoltatta az ellenzéki weboldalakat, betiltotta a vahhábita szektát. Tartományi kormányzóit személyesen nevezi ki. Az Amnesty International kritikája szerint Kazahsztánban elterjedt gyakorlat a statáriális tárgyalás, a halálos ítélet és rendkívül rossz körülmények uralkodnak a büntetésvégrehajtási intézményekben.

A zemberek mégsem tüntetnek, mert nincs demokrácia. Na vajh miért? Válasz ott van a 2. bek. utsó mondatában de aki tanult gazdaság-földrajzot az -e nélkül is tudja....
Amíg az olaj-gáz exportból bejön a lé és saját maguknak olcsó minden, addig a zemberek nem is nagyon foglalkoznak a dolgokkal.
Tudod az a baj h itt csak pofázni szerettek elolvasni amit más belinkel azt nem nagyon.:D
Itt csak képeket látsz azokat nem kell elovasni, ez a kazah metró, nézegesd, aztán hasonlítsd össze a Mi M3-unkkal és gondold el mikor lesz itt ilyen nálunk? SOHA. Még ha felújíttatjuk a köv ciklusban (2014-2020) akkor sem. Szerelvényekkel együtt 200 Mrd lesz ezt pár hónapja a VEZETŐNK rokona Vitézy Dávid mondta.
www.grj.hu/2012/02/kazahsztani-metro/

Nekünk nincsenek gázmezőink meg olajunk vannak viszont dögődő és mára már megdöglött buszgyáraink, jelenleg még minden adott a buszgyártáshoz és mivel övid távon nincs olyan egyéb dolog ami kihúzhatná az országot a recesszióból ezt kéne erőltetni de nem csinálják. Jellemző h ezt a kitűnő cikket belinkele a kettős beszéd posztba is de érdemi reakció nncs rá, ebből köv. h itt csak pofázik mindenki politizál de h mit és hogyan kéne csinálni azt senki nem mondja. Abból nem élünk meg h 2030-ra boldogok leszünk meg megépítjük aks 2-t mert az ismin 10 év ÉS ADDIG??????????????:D
totalcar.hu/magazin/kozelet/2012/07/26/allami_cegnek_nincs_uj_busz/

Magarországon országosan 9000 db busz van, ebből 2800 db idősebb mint 21 év, az állomány fele elmúlt 12 éves. A többi a cikkben benne van. A buszgyártást pillanatok alatt be lehetne infdítani, és vele a gazdaságot is, minden máshoz sok pénz és idő kéne. Nekünk már egyik sincsen.
Az államosított Rábában nyoma sincs annak h bmilyen buszt is akarnának gyártani!!!
Max az lesz jó esetben h az Ikarusokra ráteszk a Rába lgót, de az is idő, v rosszabb esetben vmi kínaira teszik rá.............:D
buszmania.x3.hu/teszt/v187/test3.html
Rába állományi létszám 2011: 2047 fő
2012:1963 fő....................................:D
Bővűl a foglakoztatás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2011-ben volt egy ún. REA-busz; amikor EU elnökök voltunk, nos ezen sem magyar hanem török busz volt ez sokmindent elárul (Otokar gyártmány), ma is lehet látni ezeket a Csömör-buszon.
hirek.logportal.hu/rea-ferihegyre
A török vonal egyébként is "érdekes";
MAN SL-MERCEDES CONNECTO-OTOKAR.
Folyamatosan vett a volán ilyeneket................:D

Le_Penseur 2012.07.28. 14:04:46

@BPO654:
Egyáltalán nem szimpatikus Kazahsztán és Nazarbajev sem. A kazah csoda addig tart, ameddig az olaj. "Amíg az olaj-gáz exportból bejön a lé és saját maguknak olcsó minden, addig a zemberek nem is nagyon foglalkoznak a dolgokkal."
Az arab országokban sokáig működött az általad előnyösnek vélt modell, aztán jött 2011. tavasza.

A buszgyártás soha többé nem lehet a mi olajunk, ez jól látszik az általad is linkelt totalcar cikkből! Gyakorlatilag hazánkban megszűnt a buszgyártás! Az, hogy egy manufaktúra legyárt évi néhány darabot, az nem buszgyártás. Valamikor Magyarországon világszínvonalú járműgyártás folyt, de sajnos az elmúlt kb 20 év teljesen kiirtotta.

Egyébként az ötlet nem rossz! Én azonban nem buszgyártásban, hanem járműgyártásban gondolkodnék! (Ha már álmodozunk ugye!) Troli, villamos, metró szerelvény és busz készülhetne akár a frissen államosított Rábában is. A hazai tömegközlekedési vállaltok igényei mellett exportra is lehetne termelni, hiszen a tömegközlekedés világszerte fejlődő ágazat. (Nálunk éppen visszafejlődő, de ez megint más téma!)

A probléma az, hogy mindehhez tőke és szakember szükséges. Nekünk se tőkénk, se szakemberünk...

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 14:20:06

@Vidéki:

Rendben van; tudtál olyan helyre mutatni -- egészen pontosan az ottani hozzászólásbeli idézet alapján megtaláltam a miniszterelnöki oldalon a teljes beszédet: www.miniszterelnok.hu/beszed/ne_kapjon_segelyt_aki_munkakepes

Így már valóban igaz, hogy "a két választás között" beszélt Orbán "az erő" szükségességéről "az összefogás" érdekében. Kivéve ha "a gazdasági túlélés" szükségessé teszi a más politikai rendszer bevezetését:

"Egyelőre most még nem kell új politikai rendszereket fölépíteni, de föl kell építeni új gazdasági rendszereket Közép-Európában, és reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amiket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kell vezetni."

Vagy úgy gondolta Orbán hogy csak a demokrácia kerül behelyettesítésre a más típusú politikai rendszer bevezetésével, de az sem fogja kizárni a vitát, a konzultációt, a hatalomváltást és a politikaváltást?

Vidéki 2012.07.28. 14:45:36

@neoteny:

A múlt századbeli hatalmas gazdasági válságból nem mindenütt sikerült kikecmeregni a demokratikus államforma fenntartása mellett, miként az

az USA-nak sikerült, noha veszély fennállt.

De ahol nem sikerült kikecmeregni a válságból a demokratikus államforma fenntartása mellett, ott kizárták a vitát, a konzultációt, a hatalomváltást és a politikaváltást.

Tetszik érteni?

Hiába próbál csűrni csavarni.

Le_Penseur 2012.07.28. 15:00:28

@Vidéki:
Még sosem válaszoltál a feltett kérdéseimre...

Ismét beírom, biztosan csak elkerülte a figyelmedet:

Mazsoláztam a szövegből egy érdekes mondatot. Elemeznéd nekem?
"Reméljük, a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni"
Benne van a levegőben, hogy a demokrácia helyett esetleg valami mást kell bevezetni nálunk?
Demokrácia helyett milyen rendszerek jöhetnek számításba?
Milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy ne kelljen a demokrácia helyett valami mást bevezetni?

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 15:06:24

@Vidéki:

"De ahol nem sikerült kikecmeregni a válságból a demokratikus államforma fenntartása mellett, ott kizárták a vitát, a konzultációt, a hatalomváltást és a politikaváltást."

Ez az egyenes beszéd: tehát amint Orbán Viktor eldönti hogy a gazdasági túlélésről van szó -- amit csak a demokratikus államforma más típusú politikai rendszerrel történő behelyettesítésével lehet elérni --, máris kizáródik a vita, a konzultáció, a hatalomváltás és a politikaváltás.

Akkor a kérdés az: mik azok a körülmények amikor Orbán szerint a "gazdasági túlélésről" van szó?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.28. 16:32:08

Egyébként a sok hőzöngőnek:
Magyarországon nincs probléma! A válság Brüsszelből jön, és az Uniót viszi el. A Kelet-európai államok sokkal hamarabb fognak megoldást találni, és mi már meg is találtuk a megoldást!
Ugyanis "Magyarországon is egyszerű a képlet: ha jönnek a szocialisták, összedől a gazdaság, aztán visszahívják a jobboldalt, hogy tegyék rendbe az országot, mondta Orbán."
index.hu/belfold/2012/07/28/orban_a_valsag_brusszel_valsaga/

Q-in-Law 2012.07.28. 16:58:00

@Osceola: én Metternichről azt hallottam, hogy ő azt mondta, hogy a "Balkán Pozsonynál kezdődik".

WAnnyi köpködést hallottam a németekről a 70-es, 80-as években, hogy igazi reveláció volt a 90-es években, milyen normális is nemzet valójában. "
Ki az, akiket nem szoktak errefelé köpködni valamiért?

Vidéki 2012.07.28. 18:25:54

@Le_Penseur:
Kérded: "Benne van a levegőben, hogy a demokrácia helyett esetleg valami mást kell bevezetni nálunk?"

Nincs benne a levegőben!

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.28. 19:37:55

@neoteny: Figyelj, ha olvasni nem tudsz folyékonyan, az nem az én problémám. Gimiben mindenki KISZ-es volt, én is, egyetemen pedig elég kevesen maradtak KISZ-esek, én nem. Ha te akkor gimis lettél volna, te is KISZ-es lettél volna.

Most, hogy már sem KISZ, sem semmiféle ifjúsági mozgalom, Kapitalista Ifjúsági Szövetség, Pártnélküliek Klubja sincs, könnyű arról magyarázni, hogy mi lett volna régen. Úttörő is voltam, kisdobos is. Mint mindenki. A kisdobosságot valakitől akkor MEGTAGADNI olyan szégyenbüntetés volt, amihez fogható ma sajnos nincs, és a pedagógusok nem is tettek ilyet, csak a legvégső esetben. Az avatásunk másik két iskoláéval együtt volt, és az olyan ünnep volt, alkalom a családi összejövetelre, mint egy ballagás. Ha egyszer veszed magadnak a fáradságot és utánanézel, hogy szól "A kisdobos hat pontja", akkor látni fogod, mennyire káros ideológia volt az. Az úttörők tizenkét pontja szintén. A legerősebb ideológiai intelem az volt, hogy erősítsd a népek barátságát. Hát basszus, ez aztán tényleg orwelli rettenet. Ma nincs hat pont, tízparancsolat sem sokaknak, és nézz körül kicsit, hogy ma miféle elvek szerint élnek a gyerekek. Elvakult, buta dolgokról hőbörögtök, anélkül, hogy tudnátok, miről van szó.

@Ironfist: "Jaa, ha nagyobb eltéréssel mondta, akkor már nem is baj, ha ellentmondásos?"
Akkor már nem példa arra, amit @Anyád a félázsiai: hazugsággal próbált igazolni. Igen, ha nagyobb eltéréssel mondta, akkor már nem akkora CSODA, ha ellentmondásos. Leírtam, miért, ha nem értetted meg, nincs miről beszélgetnünk.

"az éppen aktuális Gyurcsányfóbiád jutott el odáig, hogy ő is kisztitkár volt, akkor valahogy nem voltál ilyen megértő a kisz-szel?"

Ne találgass, de legalább ne legyen ekkora pofád. Hogy Gyurcsányról mit gondolok, nem tudhatod, hiszen nem beszéltem róla, akkor pedig mi alapján állítasz bármit is? Gyurcsány egy szemét gazember volt, most, és nagyon leszarom, hogy ifjúkorában ministráns volt-e vagy pártküldönc. Egyébként ha már összehasonlítgatunk: Orbán a gimiben volt alapszervezeti KISZ-titkár, ami egyszerűen azt jelentette, hogy okos és jó tanuló srác volt, akiket rutinszerűen jelöltek ki (!!) a tanárok alapszervezeti tisztségviselőnek, az alapszervezet pedig majdhogynem egy osztálynyi gyereket jelentett. Komoly politikai felívelésnek talán nem mondhatnám. Nem tudom, mit képzeltek 16-17 éves srácokról, mennyit tudhatnak ők a nagypolitika szarkavarásairól. Te nyilván azt hiszed most, hogy teljesen belelátsz a világpolitikai kártyákba is, és így a véleményed bölcs és megalapozott. Gyurcsány pedig egyetemista korában lett az KISZ KB országos hatáskörű titkárja. Nos, ő már valóban találkozott a párt fő elvtársaival. Nem egészen mindegy. De mondom még egyszer: Gyurcsánynak sem a múltja érdekelt, hanem az a cinikus szemétség, ami miniszterelnökként jellemzője volt. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

"Na, vajon miért bántották? Mert nyíltan agitált a rendszer ellen."

Köszönöm, ennyi. Nyilván egyszerre volt a rendszer lelkes híve és rendőrpofonokat kedvtelésből begyűjtő, heves bírálója is. Orvosnál mikor jártál utoljára?

"Tévedett, ezért váltott."

Korábban a jelentős nézetváltozás lehetősége előtt álltatok értetlenkedve. Megmagyaráztad, köszönjük.

"igenis KISZ-titkár volt, ami bebiztosította számára, hogy egész hátralévő életében egy percet ne kelljen dolgoznia."

Elmondtam, hogy a híres KISZ-titkárság mit jelentett. Hogy most nem dolgozik... Tudod, aki ilyet állít, akkor akkora hétmérföldes barom, hogy nem értem, hogyan tanult meg írni-olvasni. Nem mondtam itt semmi olyat, ami rá nézve hízelgő, és mondtam már máshol, máskor róla számos dolgot, ami egyáltalán nem hízelgő, de hogy nem dolgozik, ilyet még mástól sem olvastam.

"igenis állami pénzen tanult külföldön"

Ezt már sokszor hallottam. Segítsetek azzal, hogy tisztázzuk, miről van szó. Mikor, hol?

Nem állami pénzen ösztöndíjat kapni egyébként kissé körülményes lett volna. Később viszont valóban tanult külföldön. A Soros Alapítvány ösztöndíjával. Az tudtommal nem állami pénz. Angliában tanult. Nyilván azért küldték Oxfordba, hogy magába szívja a kommunista ideológiát. De erről már mások is írtak itt. Levehetnétek a műsorról ezt a marhaságot.

@allegretto23: "A 70-es, 80-as években lehetett pl. a piaristáknál gimnáziumba járni -szerintem nem volt KISZ alapszervezet."

Szerinted? Előbb meg kéne kérdezni valakit. De a piarista gimnázium talán nem teszi ki az ország középiskoláinak meghatározó többségét.

"pontosan tudod, hogy munkás-paraszt származású, párttitkár apuka az +2 pontot jelentett az egyetemi felvételinél"

Pontosan ma sem tudom, de természetesen előny volt, hiszen a felvételi lapon ott volt a kérdés a szülők származására. Nekem az egyik szülőm tanár, a másik üzletkötő volt. Ha jól emlékszem, ez volt az 'E' kategória. Együtt gondolkodtunk azon, hogy az utóbbit hogyan kellene megfogalmazni úgy, hogy ne jelentsen MÍNUSZT. Orbán apja, megnéztem, üzemmérnök volt, az anyja gyógypedagógus. Szóval azt hiszem, ez a kérdést ejthetjük.

Nagyon elszomorító minden alkalommal látni azt a sötétséget, hogy aki nem ócsárolja Orbánt elborult tekintettel, az csak ebből következően a híve. Kedveltem, de sosem voltam híve. Főleg hogy a Fidesz híve. Sok csalódást okoztak, és felelősek sok bajunkért. Egyszerűen nem tudtok elképzelni olyat, hogy valaki nem bújik senki seggébe, hanem csak van egy részletes, árnyalt, sok különböző értékelésből összállt véleménye, amely senkit sem von dicsfénybe, hanem inkább elkeseredett amiatt, ami van. Általában. Akik a "velem vagy ellenem" elve mentén mozognak és utálják Orbánt, azok ezek szerint Gyurcsány hívei, hiszen a jelek szerint nem ismernek más lehetőséget. Te is Gyurcsányista vagy? Szocibuzi? Vörös csillagos elvtárs? Hiszen Orbánt bírálod dühösen. És nyilván a szocik minden szavát iszod boldogan, nem is fordulhat elő, hogy valamit hülyeségnek tartasz közülük. Vagy esetleg mégsem ilyen primitíven egyszerű a dolog?

Le_Penseur 2012.07.28. 20:49:56

@Vidéki:
OV nem olyan biztos ebben, mint te!
"Reméljük, a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni."

Ő is csak reménykedik és a Jóisten segítségében bízik!

Illinois 2012.07.28. 21:02:42

Milyen kár, hogy Orbán nem a választások előtt rukkolt elő a zseniális meglátásaival.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.28. 21:51:08

@Androsz:

"Gimiben mindenki KISZ-es volt, én is, egyetemen pedig elég kevesen maradtak KISZ-esek, én nem."

Az 1957. március 21-én megalakult [KISZ-nek] a hetvenes évtizedben a fiatalok 40 százaléka volt tagja. A legtöbben a gimnáziumokban, az egyetemeken léptek be, mert a továbbtanuláshoz lényegében elengedhetetlen volt az ilyen azonosulás a szocializmus építésével. Országosan az egyetemisták 93 százaléka volt KISZ-tag. A szervezet az évtized elején 795 ezer tagot számlált. A dolgozó fiatalok 30,8 százaléka, a középiskolások 63,4 százaléka, a felsőoktatásban tanulók 95,5 százaléka rendelkezett kis piros KISZ-tagkönyvvel.

mno.hu/migr_1834/bukasmentes-alapszervezet-470056

Tehát aki a '70-es években volt gimnazista (Orbán is, te is, én is) azok esetében megközelítőleg minden 3 KISZ-tagra jutott 2 nem-KISZ-tag. Ez igen távol áll a "[g]imiben mindenki KISZ-es volt" kijelentéstől.

Ahogy az angol szólás tartja: you're so full of shit even your eyes are brown.

dobzse.laci 2012.07.28. 22:05:16

@Androsz: "Ha a szerintetek jó elvtárs hajdani KISZ-titkár és társai akkora kedvencek lettek volna, akkor nem lett volna gyakorlat az, hogy március 15. előtt letartóztatták őket, előre."
Speciel Orbánékat a büdös életben nem tartóztatták le, max. Deutsch kapott két pofont, de azt is Prágában.
Demszkyéknél volt ez a gyakorlat, hogy márc. 14.-én bevitték őket, majd 16.-án kiengedték.
De ez is csak 87-ig, ha jól emlékszem. '88-ban már nem vittek be előre senkit.
Ne mossuk össze az akkori tényleges ellenzéket - bármi is lett belőlük mára-, a belügyminiszter veje által patronált ifijogász csapattal.
Nézz utána a jegyzőkönyveknek, az ügyészek még kérdezni sem mertek tőlük hangosan.
Ahová nem is idézték őket, csak "egyeztetésre" mentek.

dr. Bubó 2012.07.28. 22:11:07

@akela_a_hun: demszki is köztudomásúan BESÚGÓ volt... az igazi ellenzékieket csalta lépre... egy ideig amíg tudta...

dobzse.laci 2012.07.28. 22:25:01

@Vidéki: "Az összefogás első föltétele az erő. Ha van erő, van összefogás. Ha nincs erő, hanem széttagoltság van, összefogás sincsen.”
Hadd emeljek ki ebből egy részt: "Ha nincs erő, hanem széttagoltság van".
Ezt vezesd már le, hogy miért következne az erő jelenlétének hiányából a széttagoltság és fordítva.
Max. a "van akváriumod? akkor buzi vagy" logika mentén jönne ki.
Tömören: egy rohadt csúsztatáshalmaz az egész, mint megszokhattuk, és a sok tálib meg kajolja.
Agyilag zokni az egész jószág, és már csak rosszabb lesz.
Mondjuk MLM-esnek tuti világbajnok lenne, neki is legálisan lenne kurva sok pénze, meg nekünk is nyugtunk lenne.

dobzse.laci 2012.07.28. 22:41:44

@dr. Bubó: nem igazán rá volt kihegyezve a hozzászólásom. De őt speciel bevitték, meg el is gyepálták egyszer-kétszer, ha jól emlékszem, az Esti Hírlap-ban volt is erről rövid kommüniké, mert már nagyon erős volt a szájhagyomány.
De nem ez a lényeg, hanem, hogy viktorékat nem basztatták, mint az akkori ellenzék ismeretlenebb tagjait. (Mert hát egy Rajkot pont, hogy nem volt pofájuk bevinni :)) )

dr. mesterséges színezék 2012.07.28. 22:53:57

@akela_a_hun: "Az összefogás első föltétele az erő. Ha van erő, van összefogás."

Létezik az a dimenzió, ahol ez igaz, pl. egy szövetségi államot erővel szokás összekalapálni, amely kalapálás során aké éppen nem kívánna összefogni, annak a torkát elvágják. Nem csak a szívünk szottya, a SZU alakult és növekedett így, de egykor annak az ellenlábasa is, az USA.

Viszont egy nem alakulófélben lévő államban ez az erősködés érdekes gondolat. A SZU-ban simán meg is engedhető volt, de megnézném azt a demokratikus országot, ill. annak felkentjét, ha azzal hozakodna elő, hogy mivel ő éppen erős, mindenki másnak kuss, de majd ha nem lesz erős, akkor ezt visszavonja.
Szintén megnézném, meddig maradna miniszterelnök az ausztráloké, ha azt az igét kezdené hinteni, hogy neki azért nehéz jól kormányozni, mert a fegyenc csürhe nem képes a keze alá dolgozni.

Abszudisztán, az más, ott ezt lehet, sőt...

dr. mesterséges színezék 2012.07.28. 23:02:28

@Vidéki: '@Le_Penseur:
Kérded: "Benne van a levegőben, hogy a demokrácia helyett esetleg valami mást kell bevezetni nálunk?"

Nincs benne a levegőben! '

Ez így van, hiszen mi sem bizonyítja jobban, hogy Viktor ragaszkodik a jogállami keretekhez, mint az, hogy megszállta a jogszolgáltatás minden szintjét.
Aki ennyire ragaszodik a joghoz, az nyilván nem veti el.
Legfeljebb, ha nagyon muszáj.
Vagy rossz kedve van.
Vagy sok az ellenforradalmár.

dobzse.laci 2012.07.28. 23:47:57

@dr. mesterseges szinezek: :))) ez jó

Alapvetően túl sok maflást kaphatott gyerekkorában, ez meghatározza az erőszakos gondolkodását.
Csak hát hadd ne tetsszen, hogy 20 éves koromig a komcsik baromságát hallgattam, aztán mindenféle baromságot, aztán 40 fölött megint a komcsi baromságot, kicsit nyakonbaszva katekizmussal.
Ugyanis a 20 és 40 éves korom közti baromságok sem tették kívánatosabbá az ezt megelőző illetve követő értelmetlen újbeszélt. SŐT

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.29. 00:08:56

@dr. mesterseges szinezek:

"pl. egy szövetségi államot erővel szokás összekalapálni"

Svájc
Németország
Kanada
Ausztrália

Milyen mértékben történt az "erővel összekalapálás"?

Ami pedig az USA-t illeti: az eredeti 13 állam önként mondta ki a függetlenségét és állt össze az Unióba. A polgárháború valóban arról szólt, hogy van-e joga bizonyos államoknak kilépni az Unióból, de az már nem az "összekalapálásról" szólt hanem egy már meglévő szövetségi államszerkezet egybentartásáról (és azt se felejtsük el hogy az Unióból kiválni kívánó államok rögtön egy másik szövetségi szerkezetbe tömörültek, a Konfederációba -- habár ezt semmilyen külső hatalom nem ismerte el).

nemjogasz 2012.07.29. 01:22:48

Nem kell itt aggódni az előzetes regisztráció miatt, ugyanis majd 2014-ben kiderül, hogy az ájemef-eu és másnapos brókerek által szorongatott országban ("a nemzetközi helyzet fokozódik") olyan rossz a gazdasági helyzet, hogy a legkisebb kiadásokat sem lehet majd megengedni, áldozatokat kell hozni, szóval az ilyen felesleges pénzkidobással járó parlamenti választásokat sajnos nem engedhetjük meg magunknak, meg amúgy is, a NERben mindenki egyetért, tehát már ezért is felesleges lenne megkérdezni a félázsiai népséget. Meg hát ugye a félázsiai népség érdekében nem lehet itt megkockáztatni egy ellenfülkeforradalmat, amit a Times-Guardian-HVG tengely mentén összefonódott szélsőliberális tollforgató terroristák agitációja kirobbantana...

allegretto23 2012.07.29. 02:20:58

@Androsz: Azért nem vékony a bőr a képeden neked se, hallod...véded itt a komcsi volt-komcsi maradt kisztitkárgyereket azzal, hogy kötelező volt kisz tagnak lenni (indoklás: mert te is az voltál)- engem meg legyurcsányfanozol, meg lekommunistázol.
a. nem volt KISZ a piaristáknál, de a testvérem járt oda, nem én, ezért szerintem, b. egyáltalán nem volt kötelező kisz tagnak lenni normál gimnáziumban, pláne nem kisz titkárnak és mégpláne nem egyetemi kisztitkárnak, mint Orbán, c. én pontosan emlékszem rá, hogy mennyi plusz pontot jelentett, mert a szakra, ahová jelentkeztem engem 1 ponttal többel nem vettek föl, mint az osztálytársamat, akinek az anyja a pártbizottságon dolgozott és azzal együtt szerzett 19 pontot...

Ironfist 2012.07.29. 09:56:08

@Androsz:

"Akkor már nem példa arra, amit @Anyád a félázsiai: hazugsággal próbált igazolni. Igen, ha nagyobb eltéréssel mondta, akkor már nem akkora CSODA, ha ellentmondásos. Leírtam, miért, ha nem értetted meg, nincs miről beszélgetnünk."

Tehát nyíltan bevallod, hogy IGEN, ORBÁN VIKTOR HAZUG, és nyíltan meg is véded emiatt. Köszönöm, nincs több kérdésem.

"Gyurcsány pedig egyetemista korában lett az KISZ KB országos hatáskörű titkárja."
Hát igen ennyi különbség van Viki és Feri közt...Hogy a Viktátorod nem csak egyetemista korában lett KISZ titkár, hanem egész ifjúkorában az volt. Amúgy meg mikor az egész fideszes csürhe azon háborgott, hogy a Gyurcsány kisz-titkár volt, akkor biztosan a csürhének te voltál az egyetlen brkája, aki azt mondta, hogy ez téged egy cseppet sem zavar. Majd el is hiszem mindjárt, jó?

"De mondom még egyszer: Gyurcsánynak sem a múltja érdekelt, hanem az a cinikus szemétség, ami miniszterelnökként jellemzője volt. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen."
Érdekes, ezzel párhuzamosan az a cinikus szemétség, amit a Viktorod produkál, az meg nem zavar téged. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

""Na, vajon miért bántották? Mert nyíltan agitált a rendszer ellen."

Köszönöm, ennyi. Nyilván egyszerre volt a rendszer lelkes híve és rendőrpofonokat kedvtelésből begyűjtő, heves bírálója is."

Te tényleg ekkora hülye vagy? A süllyedő hajóról elsőként menekülő patkányokat nem, hogy megvéded, de lassan már szentté is avatod? Hadd ismételjem: SÜLLYEDŐ HAJÓ! És miután a Viktorod már akkor is egy politikai kurva volt, arra fordult hát, amerről a szél fújt, és a szél a rendszerváltás felől fújt. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

"de hogy nem dolgozik, ilyet még mástól sem olvastam."

Jogos, azon valóban dolgozik, hogy az országot tönkretegye, a saját bagázsát meg félistenné avanzsálja. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

""Tévedett, ezért váltott."

Korábban a jelentős nézetváltozás lehetősége előtt álltatok értetlenkedve. Megmagyaráztad, köszönjük."

Max te köszönöd, fideszbuzi, de ettől még a nézete nem változott meg. Ugyanolyan szélkakas szarjankó volt előtte is, utána is, most is. Elképzelhető, hogy ezt fel tudod fogni, de ha nem, hát annyi baj legyen.

"Levehetnétek a műsorról ezt a marhaságot."

NAHÁÁÁÁT! Csak nem unalmas az igazságot hallgatni, hogy a szektavezéred (és bandája) a legnagyobb kommunisták, akik még az országban élnek? Érdekes bazmeg, mikor a szocialistákat kell ekézni emiatt, az nem unalmas, ugye?

Vidéki 2012.07.29. 10:16:34

@akela_a_hun:

Az erővel kapcsolatban már írtam itt egy részletesebb hozzászólást ( . 2012.07.28. 10:14:50).

Te lusta voltál elolvasni.

Ha nem fáraszt túlzottan az olvasás, ha nem kíméled agytekervényeidet túlságosan, akkor, ha képes vagy racionálisan gondolkodni kiszabadulhatsz tálibos téveszméid fogságából.

Vidéki 2012.07.29. 10:24:19

@neoteny:

„Milyen mértékben történt az "erővel összekalapálás"?”

Ne hagyd ki a Szovjetúniót sem!

A Szovjetúnió állami himnuszának eleje szó szerinti fordításban így hangzik:

Szabad köztársaságok
Széttéphetetlen szövetsége,
Amelyet örökre összekovácsolt (feltehetően kalapácsot használva)
A hatalmas Oroszország..

nemjogasz 2012.07.29. 13:44:16

@Vidéki: azt akarod mondani, hogy a Kedves Vezetőnk éppen egy olyan élhető, szabad, jóléti államot szeretne összehozni, mint a sztálinista szovjetúnió? Kibújt a szög a zsákból... És még ti komcsiztok telitorokból.
Érdekes, hogy ha ellenzékben vagytok, akkor rohadt komcsi aki "erős államot" szeretne, ha meg kormányon vagytok, akkor ez az eszményi kormányzás...

Vidéki 2012.07.29. 15:08:04

@nemjogasz:

Nem vagy jogász sem, de szövegértésben is gyengécske vagy.

Nehéz gyerekkorod lehetett, tanáraid sem tudtak megtanítani, ezért nem értesz magyarul.

ketroot 2012.07.29. 16:26:44

Azért, ilyenkor jó, hogy nem vagyok "félázsiai".

dobzse.laci 2012.07.29. 18:22:05

@Vidéki:
Nem voltam lusta elolvasni, bár meglehetősen fáraszt a semmitmondó terelgetéseden átrágni magam.

Hogy a lobbistáid hogyan jönnek ide, azt csak a Jóisten tudja.

Vidéki nem foglalkozik részletkérdésekkel, csak azt nyomja, ami az eszébe jut.

"De minden dolog mértéke az ember!
A konszenzuskényszer elmélete vétójogot jelent bármely csoportocska számára és megbénítja a társadalom cselekvő képességét."

Ezen szép összefüggő gondolatmenetben, Vidéki tényként említi a zavaros elméjében összekuszálódott szófoszlányok véletlenszerű összetapadásából létrejött zagyvaságot.

Vidéki, amennyiben létezik 5-7 év körüli gyermekkorú rokona, pótórákat vehetne tőle értő olvasás, szövegértelmezés tárgykörében.

“Elég, ha ebéd után tíz percre ledőlsz pihenni. Elég, ha munkahelyedre lassan és kényelmesen haladsz és néha megállasz, hogy egy fát, egy virágot, vagy egy madarat megnézz. Elég, ha fél órával üldögélsz tovább a padon, mint amennyit előre szántál magadnak. Mert szépen süt a nap és a szellőnek kellemes, meleg virágszaga van. Elég, ha minden hetedik napon nem dolgozol semmit, csak örvendesz annak, hogy élsz és hogy szép a világ, amiben élsz.” (Wass Albert)

Csak, hogy valami értelmetlen és tökéletesen ide nem illő idézet is legyen.

Vidéki 2012.07.29. 19:38:57

@akela_a_hun:

Írod: "egy madarat megnézz. "

Te egy madár lehetsz: "Palimadár".

Azért nem vagy képes, "hogy a lobbistáid hogyan jönnek ide,"

Én ezt Írtam:

"Felelős kormányként viselkedve

élni kell a választóktól kapott felhatalmazással

és nem szükségszerű úgy értelmezni,

hogy lobbicsoportok tulajdonképpen legyenek főnökei a választott kormánynak

és a parlamentnek.

Az érintettekkel mindenáron egyeztetni szlogen, vétójogot jelent a lobbisták számára, akik gyakran semmibe veszik mások érdekeit és a közérdeket.

Ez a teória gyakran lobbicsoportok fékeveszett önzésének kiszolgálását jelenti a közérdek rovására.

A választói felhatalmazással bíró kormány akkor jár el felelősen, ha indokolt estekben tud

nemet is mondani.

Ehhez "erő" (nagy lelkierő) kell, mert el kell viselni a lobbisták által pénzelt "szabad sajtó" óriási hangerejű, kelettől-nyugatig elharsogott hazudozásait és rágalmait.

Nem helyes azt gondolni, hogy a Gondviselés kizárólag a lobbistákat ruházta fel a gondolkodás képességével,

míg ezt a képességet a képviseleti demokráciában a választók bizalmát elnyert törvényhozóktól megtagadta volna. "

De lehet, hogy te nem is értesz magyarul, nem vagy tisztában azzal, hogy a magyar nyelv szavai milyen fogalmakat takarnak ezért értetlenkedsz: "hogy a lobbistáid hogyan jönnek ide,"

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.29. 19:49:43

@neoteny: @allegretto23: @akela_a_hun: @Ironfist:

Lényegében végeztem egy hosszú válasszal, amikor az az Opera hibájából elszállt. Elképzelhetetlen, hogy újra megírjam, és nagyon sajnálom ezt.

Csak címszavakban néhány dolog:
- elfogadom, valóban tévedhettem Orbán korábbi előletartóztatásai ügyében. 88-ban a lánchídi balhénál viszont ős is benne volt a darálóban, erre sok tanú van.
- a statisztika szerint minden évfolyamtársam KISZ-tag volt. Az ötödükről még el tudom képzelni, de többről nem, soha szó sem esett a KISZ-ről közöttünk.
- az Orbán egyetemi KISZ-titkárságáról szóló állítás megérdemelne valami bizonyítékot.
- Orbán állami pénzen külföldön való taníttatása csak mint hülyeség unalmas, de ha megtudhatnánk végre valamit arról, hogy hol és mikor, akkor meghajlanánk az érv előtt.

Ennyi. Sajnos kiestem a játékból. Üdv.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.29. 21:45:34

@Androsz:
Kisz-titkár volt pl. a középiskolában hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor
Soros-ösztöndíjas volt, ami nem közvetlen állami pénz valóban. De nem is a saját pénzén ment ki. Mostani multiellenességét tekintve azért furcsa előzmény akkor is.
A Wiki-ről:
de Budapesten dolgozott a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében, ahol 1987 novemberétől 1988 márciusáig szociológus gyakornokként továbbképzések szervezésében vett részt. 1988 áprilisától a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa volt. 1989 szeptemberétől a Soros Alapítvány ösztöndíjával az oxfordi Pembroke College-ben az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta, de tanulmányait az

BTW, a rendszerváltás előtt csak azok kaptak ilyen ösztöndíjat, akik bizonyos pozicióban voltak pártszempontból. 1987-ben vezetőképző közelébe sem volt olyan a MÉM-nél akik nem volt pártszempontból megbizható nyalópedálgép. Kertészmérnökként eleget láttam ebből.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.29. 22:19:58

@akela_a_hun: Nem olvasom Vidékit, már régóta szűröm. Korábban azért voltak összefüggő gondolatai is, de ez az általad idézett mondat:
"De minden dolog mértéke az ember!
A konszenzuskényszer elmélete vétójogot jelent bármely csoportocska számára és megbénítja a társadalom cselekvő képességét."
Ez valami fenomenális.
Újra és újra megbizonyosodok arról, hogy a főnökével együtt teljesen igaz rá a következő mondat:
youtu.be/MySJ8tFO-XI?t=1m51s
Egyébként meg: Don't feed the troll

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.29. 22:38:54

@GeoCracker:

"az angol liberális filozófia történetét tanulmányozta"

... hogy 23 év múlva eljusson oda hogy "de egy ilyen félázsiai származék, mint mi, akkor tud összefogni, ha erő van".

Igen érdekes, hogy OV "2004 március 16-án a Mérite Européen díj arany fokozatát" kapta. ( 2007-2010.orbanviktor.hu/nevjegy.php ).

www.uibaker.org/index.php?option=com_content&view=article&id=408 - ről:

the Foundation has set the goal to honor committed Europeans with its distinction, who promote the “union of the European people in freedom, peace and brotherhood” and continue working on the development of a European consciousness, which is a prerequisite for the design of a free, democratic and united continent.

Tehát ezt a kitüntetést azok az elkötelezett európaiak kapják, akik _folytatják_ a munkájukat az európai öntudatosság fejlesztéséért.

OV-nak szándékában áll visszaadni ezt a díjat?

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.29. 23:32:01

@neoteny: "OV-nak szándékában áll visszaadni ezt a díjat? "

szerintem nem.

dobzse.laci 2012.07.29. 23:32:26

@Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül): Neked van igazad :(
Kész van a csákó teljesen.
Miután az utolsó mondatban leírtam az idézet jelentőségét a kommentemben, fantasztikus éleslátással szétszedi azt :)

Azért nem érthetjük meg a feketeöves narancstálibokat, mert értelmes kérdésre jönnek egy kiszera méra bávatag válasszal, és soha nem tudjuk meg, hogy balmenetes a csávó, vagy csak terel.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2012.07.30. 00:42:53

@GeoCracker: "Kisz-titkár volt pl. a középiskolában"

Bocs, de én nem azt szeretném tudni, hogy "pl." hol volt KISZ-titkár, mert a gimnáziumit már alaposan kiveséztük. Az itt olvasott határozott állítás szerint egyetemistaként is KISZ-titkár volt. Ha ez igaz, akkor kérek ehhez bármilyen alátámasztást, különben a dolog beáll az alaptalan vagdalkozások nevetségesen hosszú sorába.

(Ha 80-84 körül előkerül egy lángeszű gyerek, aki nagy tudományos pályafutás és az országnak szerzett nagyon jó hírnév előtt állónak látszik, akkor szerintetek csakis akkor kapott volna kitüntetett figyelmet és tanulmányi támogatást, ösztöndíjat, külföldi ösztöndíjat, ha apja-anyja ezt ki tudja neki bulizni? Ha volt is ilyenre példa – mert ostoba emberek már akkor is sokan voltak hivatali pozíciókban –, azt mégsem mondhatjuk, hogy ez az ökörség lett volna jellemző.)

Orbán Viktor az állam pénzéből tanult külföldön. Így szól a másik, sokszor felbukkanó állítás. Eddig külföldi tanulmányként az 1988-ban megkezdett oxfordi képzését találtuk meg, amelyet egy angol multimilliárdos a saját zsebéből fizetett. Annyi talán érthető, hogy nem személyesen ő áll neki végiglátogatni az iskolákat, hanem a magyar államra bízta, hogy kiket válogatnak ki az ösztöndíjas képzésre. Ösztöndíjat sokan kaptak és kapnak a világon mindenhol, ezt talán ne tekintsük a magyar állam ritka, kiemelt segítségének. Azon nem akarok vitatkozni, hogy az állam kiket és milyen szempontok szerint választott ki az ösztöndíjra, valamint egy csomó egyéb támogatásra. De szeretném hangsúlyozni, hogy "AZ ÁLLAM PÉNZÉN", ez a valamiért szárnyra kapott sérelem egyszerűen egy baromság. És mint ilyet, jó lenne már levenni a műsorról. Megértem én, hogy sokan nem szeretik Orbánt, rendben van. De ha nyilvánosság előtt szidni akarjátok őt, akkor csakis azért, hogy ne magatokat tegyétek közröhej tárgyává – és ez azoknak szól, akik dagadó erekkel szoktak rá ordítani mindent, az őket kinevetőket pedig automatikusan a Fidesz rajongóinak nevezik –, akkor válogassátok ki azokat a vádakat, amelyek tényleg a fejére olvashatók. Nem lesz az eredmény ilyen populista rövidségű, de legalább igaz. Szerintem ez is lehet szempont.

neoteny · http://word.blog.hu 2012.07.30. 01:07:10

@Androsz:

"a gimnáziumit már alaposan kiveséztük"

Feltéve azt, hogy ez az apologetika

"Orbán a gimiben volt alapszervezeti KISZ-titkár, ami egyszerűen azt jelentette, hogy okos és jó tanuló srác volt, akiket rutinszerűen jelöltek ki (!!) a tanárok alapszervezeti tisztségviselőnek"

"alapos kivesézésnek" minősül.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.30. 08:20:31

@Androsz: Amit találtam hirtelen, hoztam. A magam állításaiért érzem csak felelősnek magam.

1. Szakközépbe jártam. Nem jelöltek automatikusan kisz-titkárnak (szaktárgyi verseny, meg ilyenek dacára). A Kisz-tagságom mögött is egy leányzó állt, de ez magántörténet.
2. "azt mégsem mondhatjuk, hogy ez az ökörség lett volna jellemző" A kérdéses időszakban jártam egyetemre, és de, ez volt jellemző. Vagy a szülő nyomta pártvonalon, vagy kifeküdte az illető, vagy maga szerzett kisz/párt pirospontot. Kinek mi jutott. Ismertem pirostelefonos évfolyamtársnőt, és olyat, aki lefeküdt a teljes egyetemi apparátussal. Egy srác pedig az élen atanulásban, élen a pártban vonalat választotta, hogy bennmaradhasson. az egyetem után az egyetemen kandidálni.
3. Az ösztöndíjakról nem Soros György döntött. A bizottságok bizony komoly szubjektív nyomás mentén működtek. Mivel kutatóként belülről láttam, a hivatalos propaganda kevésbé érdekel. Aki nem utdott megbizhatósági tanusítványt szerezni (nyilván nem igy hivták, de ez volt a lényeg), lófaxot kapott, nem ösztöndíjat.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.07.30. 09:36:08

@akela_a_hun: Mondjuk, néha elgondolkodom, hogy nem hülye a srác attól, hogy hülyeségeket beszél.
Bár mindenkinek ott a lehetősége, hogy a szűrés-gombra rákattintson, mégis megpróbálják megtéríteni, és mivel nem sikerül, jól felbaxák magukat. Semmi értelme ennek azon kívül, hogy eléri azt, amiért idejön. Tipikus troll viselkedés. Ezért gondolom azt, hogy az ilyenek ellen ott a szűrés gomb. Oszt jónapot!

Kandeláber 2012.07.30. 10:00:41

Óriási ez a kölcsönös komcsizás.
Persze, ha belegondol az ember, hogy az USA-ban Obama is komcsi a neokonok szerint, mert az egészségbiztosítást ki akarja terjeszteni, és ezzel (állítólag) sérti az "öngondoskodás" és a "szabadverseny" mítoszát,viszont tenni akar egy lépést a társadalmi szolidaritás felé, akkor minden érthető.

GatyaPityu 2012.07.30. 10:12:51

Én a Jobbik-féle verziót támogatnám, vagyis aki még a nyolc általánost sem volt képes megszerezni, az ne is szavazhasson! Ne lehessen már szavazatot vásárolni néhány csomag lejárt szavatosságú száraztésztáért és hasonló dolgokért!
Egyébként meg köztudott dolog, hogy a választásokat a legtöbbször az ún. bizonytalan szavazók döntik el, akik érzelmi alapon szavaznak ("szimpatikus jó fej vs. antipatikus" alapon)

BPO654 2012.07.30. 12:17:34

@Le_Penseur:
Akkor sokáig fog tartani a kazah csoda mert van olaj-gáz bőven... .
Nekünk viszont csak adósságunk van, az pesig semmilyen törekvésű politikusnak nem ad lehetőséget semire, nemhogy olyat amilyet Nazarbajev adott saját magának. De a lényeg az, h amíg minden olcsó addig a népet annyira nem izgatják a dolgok, egyébként ottennyiben ki is erül a kampány; "ha rám szavaztok garntálom az olcsó áram, gáz és benzin árakat". És megszavazzák. Ennyi. Itt sem érdekelné az embereket annyira a politika ha jobban élnénk, csakhoy itt afrikai bérek vannak brüsszeli árakhoz!!!

A buszgyártás az egyetlen a mi ilyen rövid távon kihúzhatja az országot a xarból. A szakemberek meg még itt vannak ebben tehát tévedtél, tőke az is van ott van a cikkben már 2010-ben ott volt az 50 Mrd-os MFB-hitel... .
Exportra akkor termelhetsz ha van referenciád. A külföldi tenderen be kell írnod. Mit írsz be?? A semmit. A referencia ugyanis leginkább belföldi lehet. Ezért fontos a belföldi piac, itt szerzed a referenciát aztán indulhatsz külf.-re. Itt már egyes feltételezések szerint a kivéreztetésre megy a játék. Az MJT már megdöglött, az Alfa-busz is. Széles tanulva 1998-ból inkább kirúgta a munkásokat, Krankovics az udvarra termel, dupla v semmi alapon. Ez a jó politika? Ez a jó gazd pol?
Volt olyan konglomerátumunk amire gondolsz, a Ganz-Mávag, később Ganz-Hunslet. Még metrót is gyártottunk, írd be, h G2 metró a gugliba ha érdekel, v Ganz metró. Hagyták tönkremenni a picsába. Az Alstomot akiktől most megvesszük a metrót. vagy 8-szor menette meg az állam a háború óta. Most épp a PSA-t mentik meg úgy h a vevőknek ad a francia állam pénzt az autóvásárláshoz ha hyridet vesz v elektromosat (valamivel össze kell kötni, összekötik a körny.védelemmel).
A rába max teherautót tud, buszt is próbált de 2-3 MFt/db volt a vesztesége rajta anno, ezért feladták. Volt próbálkozás Ganz-Ikarus kooperációban villamosra, hát a végeredmény mind műszakilag mind kinézetre elég balul sült el, íme;
www.youtube.com/watch?v=vF3iQ0fJIO0
Lada lámpák (Bakony Művek), Ikarus 400-as sorozatú buszok ülései ablakai ajtajai voltak rajta stb. Neve: Hungaroplan Villamos, becenevén csufi, mivel ocsmány.
De lehet újrakezdeni csak akarat kérdése az egész és jelen esetben még a hitelénz is megvan, de várni kell amíg a reform kész nem lesz, ez az indok. Kb 23 éve......................:DDDDDDDDDDD

BPO654 2012.07.30. 12:20:39

Aug.közepén jön a 2. n.éves GDP adat. Ha az is negatív lesz, akkor M.o. recesszióban van.

BPO654 2012.07.30. 12:22:13

@Atro:
Inkább ne kapjon semmilyen szoc. tuttatást. Én érettségihez kötném. A szavazati jogot nem veheted el.

GeoCracker · http://endresy.blogspot.com/ 2012.07.30. 17:59:04

@Atro: A szimpatikus/antipatikus mitől jobb, mint a "program alapján". Orbán milyen programot is hirdetett meg. A turul-klub mit is hirdet meg pogromként?

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2012.08.01. 22:15:13

Eszembe jutott egy régi Marosán idézet:
"Tehát az országban vannak kommunisták és becsületes hazafiak, a kormány el van szánva, hogy a kemény kéz politikáját folytatja. A párt be fogja bizonyÍtani, hogy nem forradalom volt, hanem igenis ellenforradalom, amelynek előkészítése nem október 23-án kezdődött."

Az 1956. dec 6.-i "vörös zászlós tüntetés"-ről; idézi Kahler Frigyes/M. Kiss Sándor: Mától kezdve lövünk; 151. o.

süti beállítások módosítása