Skip to content


       Szűrés lista

Utálják, de vészhelyzetben (ki)használják a magáncégeket

Egyetlen nap, és az országos hókáosz kapcsán is csodálatosan megmutatták Orbánék, hogy milyen sajátosan gondolkodnak a magáncégekről. Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni.

1, Időkép-térkép az operatív törzs főhadiszállásán
Ahhoz képest, hogy tavaly októberben jelentették be, hogy a magán meteorológiai oldalak/cégek pfujj-pfujj, és hoznak is majd egy törvényt, ami kimondja, hogy "a meteorológiai adatok begyűjtése állami szerep, amelyet az állam finanszíroz, és nem támogatja, hogy magánmeteorológiai társaságok elemzéseket adjanak" (...), mert Illés Zoltán tájékoztatása szerint "A magyar társadalomnak olyan meteorológiai szolgálatra van szüksége, amely állami kézben van, és nagyobbrészt az állam finanszírozza.", szóval ehhez képest Orbán legfrissebb Facebook-fotóin, amik a Teve utcában, az Operatív Törzsnél készültek, azt látni, hogy bizony az Időkép térképeit nézegetik az OMSZ helyett.

operatívidőkép.jpg

2, Reggelre legyen áram!
"A miniszterelnök azt mondta, beszélt az E.On vezetőjével, és ez alapján azt ígérte, hogy Kelet-Magyarországon legkésőbb reggelre mindenhol vissza fog térni az áram." Aha, rájuk (is) vágta a közműadót, törvényt hoznak a rezsicsökkentésről, sőt aláírást is gyűjtenek miatta, mert az EON meg a hasonló szemét cégek extraprofittal nyerészkednek a Zembereken, de hipp-hopp szereljenek meg mindent!

3, A szemét Telenor nem küldte el a belügy sms-ét
A belügy elhíresült sms-ét, ami helyett kb. azt is küldhették volna, hogy "Segítünk! Sárga hóból ne egyél! Sapka, sál, kesztyű!!", elvileg minden Vodafone-os és T-Mobile-os megkapta. Jómagam este fél 9-kor a meleg lakásban, GeryGreyhound meg éppenséggel a barcelonai metrón, és bár fogalma sem volt, hogy mi ez és miért, inkább átszállt egy másik szerelvényre, mielőtt a belügy segít neki. Szóval értelme nem sok volt a dolognak, pláne tegnap, miután már ezrek töltöttek órákat a hó fogságában. De pótcselekvésnek jó, és Pintér talált közben egy új ellenségképet is. A Belügyminisztérium kivizsgálja, hogy a Telenor miért nem tett eleget kérésüknek, vagyis miért nem küldte el az sms-üket az ügyfeleinek. "A miniszter szerint a cég előfizetőinek az eset után végig kell gondolniuk, továbbra is ügyfelei kívánnak-e maradni egy olyan vállalatnak, amelyik nem segít nekik baj esetén." Pintér következő mondata meg kb. olyan, mint mikor valaki egy udvariasan fikázó levél végén jó egészséget kíván. Olyan burkolt fenyegetés féleség. "A tárcavezető köszönetet mondott ugyanakkor az információt "szívességből" továbbító szolgáltatóknak, akik reményei szerint nem számlázzák majd ki az államnak az üzenetek költségét."

Címkék: fidesz szavazás pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr885137845

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Petőfi hava 2013.03.17. 07:34:31

Így szombat éjfél felé, amikor ezt írom, és amikor az összes létező híradó visszanézése miatt vagy nyolcszor hallottam Harangozó Tamástól, hogy „a kialakult helyzetben”, amikor alacsonyan szállnak a minőségi állami szolgáltatásokra szuperérzékeny blo...

Trackback: Az igazi nemzeti együttműködés 2013.03.16. 21:37:39

Nem tartom különösebben vallásos embernek magam, de ha mégis létezik a nagybetűs Sors (vagy nevezzük bárhogyan), akkor igencsak vicces kedvében volt "márczius idusán". Az előre beharangozott tüntetéscunami és az előző napi Szaniszló-kitüntetés helyett ...

Trackback: Tél tábornok vs. kormány -- 1:0 2013.03.16. 21:26:11

A 2013. március 14-15-ei időjárás rendkívüli és sajnálatos helyzetet teremtett nemcsak az egyes településeken, hanem a magyar közutakon is. A kormányzat álláspontja szerint ők mindent megtettek, amit meg lehetett és kellett tenni, s a rendkívüli körülm...

Trackback: Beintett a belügyminiszternek a Telenor 2013.03.16. 21:14:16

Pintér Sándor őrjöng. A Telenor nem továbbította a Belügyminisztérium katasztrófás (katasztrofális?) SMS-ét az ügyfeleinek. Telenor ügyfél vagyok, és ezzel a cég szerzett nálam egy piros pontot. Arról lehet szó ugyanis - mármint az én értelmezésemben ...

Trackback: "Ezt az egész havazást biztosan a kibaszott NeoLiberálZsidóBolsevikok csinálták, hogy megszopassanak!" 2013.03.16. 21:07:57

Elkészült a Bukás c. film népszerű jelenetének március 15-i ünnepi feldolgozása:  

Trackback: Hóhelyzet: a nagy kommunikációs elterelő hadművelet 2013.03.16. 19:03:24

Dilettáns és inkompetens az Orbán-kormány, de azért nem ennyire. Szerintem másról szólt az ünnepi hóbotrány. A hosszú hétvégét Bajorországban terveztük tölteni, a nemzeti ünnep ugyanis sajnos már évtizedek óta semmi vonzóval nem kecsegtet. Utoljára a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dr. Aullah 2013.03.16. 13:32:24

Nehéz a választás, mindegyik pofátlan.
Én már akkor kaptam SMS-t amikor már mozdulni sem lehetett... szóval elég későn.
Meg mi az, hogy maradjunk a kocsinkban, következő mondat meg üljünk át másik kocsiba? Most akkor maradjunk, vagy ne? És mi az, hogy üljünk át... talán kéredzködjünk át, nem? És mi az, hogy nem elégedett a polgárok viselkedésével? Szarjon sünt.

ketroot 2013.03.16. 13:36:53

Érdemes elolvasni a kommenteket a képek alatt.

Cionisták, Gyurcsány, WIWAT WĘGRY ! WIWAT ORBAN .

Van minden.

galoooshka 2013.03.16. 13:39:09

Az volt, "ne hagyja el autóját" ,vagyis szállj át egy olyanba, ahova viheted a sajátodat is.

Forever Kiss 2013.03.16. 13:40:00

Kedves dr. Mi a faxnak vagy dr. ha nem tudsz egy sms-t értelmezni? Leírták, hogy akkor ülj át másik kocsiba, ha elfogyott az üzemanyag.

Darkwill · http://vilagokarca.blog.hu 2013.03.16. 13:41:15

Vajon milyen katasztrófára lenne még szükség, hogy mindenkinek leessen a tantusz? :(

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.03.16. 13:43:44

A reggelre áramot a pofátlan, már ha úgy zajlott le a szituáció, hogy Orbán odament, és hatalmi szóval áramot követelt.

Én valahogy úgy bírom elképzelni, hogy egy kicsit kínos párbeszéd alakult ki, ahogy Orbán felkereste a pár napja a gonosz, pofátlan, felháborítónak titulált E.ON-osokat, és udvariasan megérdeklődte, hogy mikor lesz esetleg áram...

Szegény Vezér egy alapvető dologgal nincs tisztában: ne cseszegesd azt, akitől az áramot kapod. Most még nincs belőle baja, na de ha a magánvállalatoknak elege lesz, és elhúznak a faszba, akkor a Viktornak se lesz jó, hogy az államnak kell átvennie az energiaszolgáltatás, amit aztán üzemeltethetnek a napokban tapasztalt hatékonysággal...

Subba Sógor 2013.03.16. 13:43:57

Olyat válasz miért nincs, hogy Mind?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.03.16. 13:44:49

@galoooshka:

máskor is szálljak át, ha kifogy az üzemanyagom? :)
illetve :(

2013.03.16. 13:45:07

:D:D:D:D az időkép nagyon durva :):):)

és persze maradok telenoros :)

Zsuzsietta 2013.03.16. 13:48:49

Összevissza olvasgatom már a blogokat és kommenteket, sajnos, nem emlékszem, hol láttam, de valaki azt írta, hogy az új meteo-törvény értelmében efféléről csakis az OMSZ tudósíthat majd. És ez volt a főpróba...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 13:56:00

Egyik sem pofátlan. Mondjuk az LOL, hogy az Időkép megy a törzsnél, de szerintem ilyen helyzetben nem egészen ez a lényeg.

Az E-On meg továbbra is bekaphatja - nem tudom, milyen szerződése van az állam felé, de ha abban benne van, hogy márpedig biztosítsa a szolgáltatást, akkor ő azt vállalja. A törvényeket meg tartsa be.
Ha nem tetszik, nem kötelező neki itt szolgáltatónak lennie, más cégek kiválóan átveszik a feladatát és az infrastruktúrát.

A Telenor meg szerintem kifejezetten undorító. A SMS semmibe nem kerül a szolgáltatónak. Nem mintha a BM nem lett volna szopósmalac helyzetben, hogy SMS-t küld hókotró helyett, de a kicsit is értelmes emberi lények ott segítettek, ahol tudtak. Szerintem ez tahóság volt a tele részéről.

Ident 2013.03.16. 13:58:37

Azért a pofátlan eon megérdemelne egy jókora tarkón csapást. Nálunk nem okozott gondot a hó, de az áram 3 napja van hogy félórára kihagy elég sűrűn és több pár másodperces kis áramszünet követi egymást. Mindez egy kis hó miatt... WTF?

bandras 2013.03.16. 14:01:36

@ColT:
"Az E-On meg továbbra is bekaphatja - nem tudom, milyen szerződése van az állam felé, de ha abban benne van, hogy márpedig biztosítsa a szolgáltatást, akkor ő azt vállalja. A törvényeket meg tartsa be.
Ha nem tetszik, nem kötelező neki itt szolgáltatónak lennie, más cégek kiválóan átveszik a feladatát és az infrastruktúrát."

És melyik az a cég aki 100 km/h-ás szélben helyenként több méteres hófalakon átjutva helyreállítja a kidőlt oszlopokat leszakadt vezetékeket?

Asidotus 2013.03.16. 14:01:46

@ColT:
én meg büszke vagyok a Telenorra, hogy nem ugrik a kormány minden marhaságára.

Zsuzsietta 2013.03.16. 14:04:09

@ColT: abban a szerződésben az is benne volt, hogy az állam ex-has bármikor rádobhat pár milliárd adót, éppen abban bízva, hogy a szolgáltató nem húzkodja ki a villanyoszlopokat, rakja vonatra aztán viszi normális vidékek felé?

Janisch Attila 2013.03.16. 14:07:24

Vészhelyzetben a szolgáltatóktól elvárható kötelesség lehetne a közinformálás ingyenes szolgáltatása. Ha ez most nem is volt olyan kétségbeejtő vészhelyzet. Elsősorban mert a történések után jött az sms. De mondjuk nem lett volna hülyeség egy figyelmeztető sms szerda délelőtt vagy kora délután. Tuti kevesebben indultak volna el. Lehet, hogy kis sem alakul ez az áldatlan állapot. Vagy gondoljátok meg, ha a nagy cunami előtt sokan kaptak volna figyelmeztetést stb. Szóval az sms egy lehetséges fontos és azonnali információs csatorna, amely közcsatornává is tehető. Persze nem ártana szabályozni, hogy melyek azok a közérdekű esetek, mert mondjuk politikai reklámokat nem szívesen várnék innen. Bizonyos helyzetekben a rendőrség is elveheti a kocsidat saját használatra stb. - Amikor hallottam a dologról, magam a telenort gondoltam pofátlannak, mert, ahogy mondtam, most nem vált ez a kommunikációs csatorna annyira fontossá. De lehet egy olyan helyzet, amikor sok száz életet is menthet akár. És akkor is megtagadják?

dean23 2013.03.16. 14:09:40

Mind a három egyformán szánalom! A fideszesek megint a faszukkal keménykednek! Én minimum vizsgálóbizottságot hívnék össze amiatt mert nem kapták meg a zemberek a kibaszott Magyar Nemzetet!

Le_Penseur 2013.03.16. 14:28:32

@Janisch Attila:
Ha valóban tájékoztatott volna, ha nem pótcselekvés lett volna, ha még a giga dugók előtt küldték volna, akkor lett volna bármi értelme. A szolgáltató szolgáltatott. Amint lehetett elhárították a hibákat, lehetett a hálózatukat használni.
PS meg fenyegeti a telenort, illetve célozgat arra, hogy a másik két szolgáltató nem fizetteti ki az sms árát. Mondjuk annak a jóembernek egy értelmes megnyilvánulása nem volt még, úgyhogy nem is várok tőle mást.

ketroot 2013.03.16. 14:37:52

@Ident:

Jó lesz ehhez hozzászoknod.

Mert ez csak rosszabb lesz, hála a különadónak és a rezsicsökkentésnek.

Narzis 2013.03.16. 14:58:36

Máshol már leírtam a véleményem, de itt is elmondom. A telenor reakciójában semmi kivetnivalót nem látok.
Az sms nem más mint egy óriási ingyen PR az államnak. Az utakon ragadt pár ezer ember helyzetén nyilvánvalóan nem változtat az üzenet, nem is segít nekik, nem juttat nekik érdemi információt. Lelki támaszt sem nyújt mert a hülye is tudja hogy mire megy ki a játék, egy sms nem csinál tavaszt. Az sms-t nem lehet meginni, megenni, fűteni vele vagy eltolni vele a havat.
Ezzel szemben a potenciális szavazók az sms-t a meleg szobában megkapva arra a következtetésre juthatnak, hogy minden rendben van. Pedig nincs.

Ha a belügyminisztérium nem pénteken kapcsol, hanem csütörtökön kéri a szolgáltatókat egy figyelmeztető sms-re, valószínűleg minden szolgáltató szíves-örömest küldte volna. De akkor erre senki nem gondolt, pedig a problémák nagy része nem pénteken jelentkezett, ugyanis csütörtök délután-este ragadt be az emberek többsége.
Én kisebb problémákkal, pár óra autótaszigálással és ásással megúsztam - igaz, kijutni otthonról már nem tudtam csütörtök este után - de 14-én egész nap nem láttam sehol egyetlen közútkezelős járművet sem, pedig határozott véleményem, hogy az ilyen mértékű káosz megelőzhető lett volna. Nem gondolom nyilván hogy probléma nélkül lezajlott volna az este, de biztosan kevesebben éjszakáztak volna az utakon.
Nem szabad ezért a figyelmeztetést figyelmen kívül hagyókat okolni. Egyrészt a hosszú hétvége előtt a legtöbb diák is utazik haza, másrészt csütörtök este a legtöbb ember nem hobbiból, hanem munkából hazafelé tartva ragadt be (pl. én is 4 óra alatt tettem meg egy 10km -es utat, mert feltűnően nem volt egész nap takarítva egy nagyon forgalmas bekötőút).

SzexcentrikusAnyacsavarBecsavarodása · http://www.youtube.com/watch?v=2RiEy4es6lU 2013.03.16. 15:01:55

@bandras:
index.hu/belfold/aram090130/

Egyébként nem tudom miért meglepő a fidesz-kormány pofátlansága, 2002-ben ennek köszönhetően (is) bukták el a választást.

Ha a fő generalisszimusz nincs az országban, önállóan senki sem fog döntést hozni, mert félti a zsíros állását, megbízatását.

tryclops 2013.03.16. 15:19:27

@Janisch Attila: Vészhelyzetben valóban. Az hogy a hivatalos szervek basztak foglalkozni péntek délelőttig a helyezttel, majd kitaláltak egy ilyen pótcselekvős SMS-t az más tészta. Ja, és hivatalos vészhelyzetet azóta sem hirdettek ki.
HA: valóban hasznos információt küldenek ki, esetleg felállítanak egy vész-ügyfélszolgálatot, és annak a számát küldik ki hogy ezen jelentkezzen akinek nincs gyógyszere/20 gyerekkel üldögél Győrnél, szülni kell, stb., akkor azt mondanám, hogy ja, jómunka fiúk. De így? Mindezt péntek délután? Szánalmas. Mint az is, hogy péntek 17 órás (MTI) hírek szerint akkorra már sikerült is behívni még 7 embert a katasztrófavédelmisek segélyhívó vonalára...

Mondjuk a mobiltársaságok is megérdemelnek egy szép nagy faszkorbácsot: Az hogy nem volt náluk ügyeletben egy épkézláb ember aki cellaiformációk alapján tudta volna célbajuttatni az SMS-eket az gáz, ciki, szánalmas. Megy itt a hőbörgés, hogy jajj, adatvédelmi okból nem lehet megoldani, de ez nettó hülyeség. Nem kell ehhez tudni, hogy Mari néni, vagy Józsi bácsi van a mobil mások felén, csak írni egy cirka 3 soros scriptet, hogy melyik adótorony küldje ki minden csatlakozott mobilra az üzenetet. Kurva nagy feladat.

És időkép-es fényképek gyönyőrűek. Szép lesz amikor elkezdik nyomni megint az OMSZ törvényt, pont tegnapelőtt olvastam, hogy a legújabb tervezetben az van, hogy még a facebookra sem posztolhatod ki hogy holnap napsütés lesz, ha nincs meterológus M.A.-d. Szépen fogak ütni ezek a képek a kampányban...

sárkányfő 2013.03.16. 15:37:04

Úgy általában az az elv, hogy egy telefoncég katasztrófahelyzetben a rendszerét a segítség szolgálatába állítsa, ez szerintem oké. Ebben a konkrét esetben természetesen semmiféle segítséget nem jelentett egy tök megkésett és tök semmit sem segítő sms. Ráadásul az egész szituációhoz a kormány a jól ismert, fideszesekből zsigerien jövő tahó-maffiózó módon áll hozzá, alig burkoltan fenyegetve, meg fizetni nem akaró módon, stb, ami űbergáz.

Az időkép használata inkább röhejes és kínos lebukás. Nekem az áramos rész a ami kivágta a biztit. Szánalom hogy Orbán tehetetlen pótcselekvésében az áramosokkal szembe akarja eljátszani a nemzetmentő hős pojácát...
Erre a méltó válasz az lehetne az Elmű részéről, hogy:
"beszélt a kormány vezetőjével, és ez alapján azt ígérte, hogy Magyarországon legkésőbb reggelre mindenhol vissza fog térni a normális működés, lesz számolni tudó jegybankelnök, lesz pártatlan államfő, a kormány pedig leáll a gazdaság és jogállam elleni háborúval, a kormánypárt pedig holnaptól a magyarok érdekeit képviseli majd a sajátja helyett."

2013.03.16. 15:37:09

Mondjuk én azzal fizettetném ki az sms-ek árát, aki kitalálta hogy el kell küldeni.
Mert az sms-ek szart sem értek, csak tovább hergelték idegesitették az amúgy is bajban lévőket, akikre az állam, a belügyminiszter, a katasztrófavédelem ---( hogy miért kell a katasztrófát védeni, azt most sem tudjuk ) ---leszarta ..

"Szánalmas" volt hogy a multik--ünnepnapokon kinyitották az áruházakat--mert a piszkos,
mocskos , népnyúzó multi csak sanyargatni tudja a vásárlókat . Ellentétben az állammal aki
úgy törödik a zemberekkel, hogy magasról leszarja őket, majd hülye sms-t küldözget csára-búra és közben a köztévében nyálcsorgató és sewggnyaló műsorokat sugároz--mint ha semmi gond nem lenne az országban.
Percenként cserélték a nyálas vödröket, mondják a hős szabadságharc folytatását, a kimagasló gazdasági sikereket, hogy mennyit erősödött a ft, a reggeli 310 -es értékhez képest, majd bemutatják a hős Vezér brüsszeli beszédét. Közben állt az ország és megbénult szinte minden !
De hogy tömegek voltak a hó fogságában, hogy Pintér, Hatala csak hazudozott össze-vissza, az nem volt baj. És még ezek a patkányok nevezik magukat vezetőknek ?

Pintér ugyanezt csinálta a nagy árvizkor is. Félcipőben villogott, és napszemüvegbe rendelt--mint most is. Akkor is hazudott és most is . Ezt megtanulta és a lopást. Máshoz nem is értett és most sem ért. De hogy milliárdos lett az igaz ! Na vajon miből is ?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 16:02:18

@bandras: Senki nem várta el, hogy azonnal. Értelmes ember be is látja, hogy 100km/h-s szélben nem lehet oszlopot állítani.

@Nűnű: Szerintem tahóság volt, simán.

@Lüttyöm Zsuzsietta: A szolgáltató annak az országnak a törvényeit tartja be, ahol szolgáltat. Ha nem tetszik neki, nem kötelező szolgáltatnia.
Az állam bármelyik országban vethet ki adókat, nem csak a lakosságra.
Hadd ne sajnáljam őket... És hadd ne boruljak le szent e-on előtt, amiért méltóztatik nekem áramot adni.

waces · http://blog.waces.hu 2013.03.16. 16:03:09

telenor nagyott nott a szememben,hogy nem tovabbitotta ezt a teljesen felesleges es ertelmetlen smst. ez nem informalas es nem segitseg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 16:03:13

@jános515: @tryclops: Na ez mán' igaz, hogysúlyos mulasztások voltak állami részről!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 16:04:14

@waces: Majd ha legközelebb informatívat kellene továbbítania, azt se fogja...
Az SMS tartalmáért nem ők a felelősek. Az elv volt a lényeg.

Janisch Attila 2013.03.16. 16:04:54

Én is a megelőző sms-ről beszélek, nem a péntekiről. De sajna nem lehetünk százas abban, hogy aki most nem küldte ki, az egy megelőzésre használt éles helyzetben kiküldené. Én röhögtem az sms-en amit otthon heverészés közben kaptam tegnap, de nyugodt vagyok, hogy a szolgáltatóm nem kezdi majd mérlegelni, hogy adott esetben vagyok-e én már elég nagy bajban ahhoz, hogy az általános informálás számára elérhetővé tegye a csatornáját, ha egyszer tényleg erre lenne szükség. - Persze inkább ne legyen. :-)

Zsuzsietta 2013.03.16. 16:08:00

@ColT: értelmes országban nem szokás visszamenőlegesen törvénykezni, megszabni, hogy az elmúlt negyedéves bevételed (nem hasznod!) ennyi és ennyi százalékát oszd vissza, mertkülönben. Azon kívül, hogy az áram már most is hatósági áras az egyetemes szektorban (vagyis megmondják, mennyit kérhetnek, és még utóbb abból is lecsípnek), az ilyen intézkedések rohadtul be tudnak tenni a jogbiztonságnak. Ami nélkül meg kábé semmi sincs.

NYJetsTD 2013.03.16. 16:15:47

Ország ez még, vagy már csak egy kabarészínpad?
Az megvan, hogy mire ez a szánalmasan bugyuta sms kiment, addigra az autóban rekedtek nagy részének már rég lemerült a telefonja?
Ráadásul az agymosott birkamenetes horda, most minden fórumon azt próbálja erőszakkal átvinni, hogy a ballibsik(omg!) mentek síelni, úgyhogy emiatt van az egész cirkusz? Meg az évekkel ezelőtti, augusztusi, egy óra alatt kialakult döbbenetes vihart hasonlítja össze a már egy hete tudott hókáosszal?
Remélem, pocak király kitünteti tél tábornokot és sintért a mutatványért...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 16:18:37

@Lüttyöm Zsuzsietta: Ez nem egy értelmes ország. De még a nem értelmes országokban is az állam diktálja a törvényeket. És nem biztos, hogy a lakosságon kellene megtorolni az állam által elkövetett marhaságokat.
Ez olyan óvodás dolog.

tryclops 2013.03.16. 16:21:19

@Janisch Attila: Elviekben egyet kell hogy értsek veled, gyakorlatban viszont tartok tőle hogy az lesz a vége, hogy a választások előtti napon hipp-hopp kialakul egy "vészhelyzet", és a kormány unortodox módon el kezd minket tájékoztatni...
Ne legyen igazam. :(

ketroot 2013.03.16. 16:28:07

@NYJetsTD:

A mandineren már ezt én is olvasom, hogy még délután is mentek síelni... kemény.

Zsuzsietta 2013.03.16. 16:40:54

@ColT: Ez nem megtorlás. Nyilván az eon sem pápaválasztók gyülekezete, de ha van x bevétele, amire kivetnek y adót, a maradék z összegből nem fog telni, mondjuk, több terepjáró üzemeltetésére, tankolására, vastagabb kábelre, mittudomén még mire. A megtorlás, meg a gonoszmultik támadják a lakosságot szöveg kifolyik a hócipőmből, és a legnagyobb pofátlanság számon kérni a fojtogatott embertől, hogy hamisan énekel.

toportyánzsóti 2013.03.16. 16:46:04

Jellemző ezekre a narancsmaffiózókra ez a suttyóság és arrogancia,azt hiszik szívességet tesznek nekünk,pedig szolgának vannak alkalmazva!

NYJetsTD 2013.03.16. 16:46:07

@ketroot: hiszen a mandineres törzstábornál egyértelmű, hogy mindenki aki az M1/M7-en közlekedik, az csak síelni vagy a Balcsira megy...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 16:50:21

@Lüttyöm Zsuzsietta: "ha van x bevétele, amire kivetnek y adót, a maradék z összegből nem fog telni, mondjuk, több terepjáró üzemeltetésére, tankolására, vastagabb kábelre, mittudomén még mire."

Aha, pl. a managerek fizetésére meg fog. Étem. Az meg végképp nem lehetséges, hogy az anyacégnek leadott profitból vegyenek le.

toportyánzsóti 2013.03.16. 16:50:23

@ColT: Egy szolgának alkalmazott,ne foglalkozzon másokkal,van neki főnöke,ő csak tegye a saját dolgát!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 16:55:10

@Lüttyöm Zsuzsietta: "ha van x bevétele, amire kivetnek y adót, a maradék z összegből nem fog telni, mondjuk, több terepjáró üzemeltetésére, tankolására, vastagabb kábelre, mittudomén még mire."

Aha, pl. a managerek fizetésére meg fog. Étem. Az meg végképp nem lehetséges, hogy az anyacégnek leadott profitból vegyenek le.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 16:55:54

@toportyánzsóti: Ezt csak én nem értem? Az előző meg dupla lett.

Vittore. 2013.03.16. 17:02:25

@Janisch Attila: "Vészhelyzetben a szolgáltatóktól elvárható kötelesség lehetne a közinformálás ingyenes szolgáltatása."

Ez az igazi kommunista hozzáállás, már bocsánat. Miért lenne bármilyen magánvállalatnak bármi kötelessége? Az oké, hogy kiküldik az SMS-t, de ez normális helyen úgy megy, hogy kifizetem, amit megrendelek. Aztán ha a cég úgy látja, hogy ez jó marketing neki, akkor majd előjön, hogy ő milyen jó fej és ingyen segít az embereken, blabla, blabla, blabla.

A kapitalizmusban hozzá kell szokni, hogy minden, mondom minden vállalatot csak egy dolog érdekel, a profit. Ezen nincs mit többet ragozni, lehet nem szeretni, de ebben élünk.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.03.16. 17:05:54

Az idióta, focibuzi, törpecsúti tekintetében annyi értelem látszik, mint amennyi kim dzsongun-nál.
Elzsírosodott agyú mindkettő. X-DDD

Janisch Attila 2013.03.16. 17:16:25

Kedves @Vittore gyorsan megérkeztünk a komcsizáshoz.
Egyet mondhatok: sok minden vagyok, de kommunista biztosan nem.
Kösz az infót!
Mindenesetre a mások véleményének becsmérlő minősítése nem rendszerfüggő, ez valami más. Üdv, JA

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.03.16. 17:18:08

4. pontnak be lehetett volna irni, hogy a Posta nem juttatta el a szombati Magyar Nemzetet az előfizetőknek a hó miatt.

Egyébként nálam az időképes visz mindent, ami megint azt bizonyitja, hogy mekkora balfasz az állam MINDENBEN.

Q-in-Law 2013.03.16. 17:20:58

Szidjuk az EU-t, de a zsé azért jól jön. Mindig ezt nyomják.

tryclops 2013.03.16. 17:24:34

Én már sejtem kitől kell legközelebb megvédeni a NER-t...

www.facebook.com/langlovagok.hu/posts/10151574326403408

asmodean 2013.03.16. 18:28:48

Az sms témán én azért röhögök mert : "azért nem rendelték el a médiában korábban már kipróbált katasztrófariadó-tervet, mert a rendkívüli időjárás nem érintette a teljes országot.", de azért 10 millió előfizetést szőnyegbombázni akartak a haszontalan üzenetükkel :D
Bár ez biztos csak nekem ellentmondásos :)

egysmás 2013.03.16. 18:28:59

Ha esik az eső, állj egy fa alá!

Ha átázott az a fa, ami alatt állsz, állj egy másik alá!

-pragmatizmus fidesz módra-

lotht 2013.03.16. 18:29:09

" A SMS semmibe nem kerül a szolgáltatónak."
Ezen a mondaton azért még lehetne kicsit dolgozni.
Azon túl, hogy rendszerint a küldött üzenetek számával arányos licenszdíjat kell az SMS Center szoftver használata után, az sem utolsó szempont, hogy a tömegesen kiküldött egyedi (tehát egy adott hívószámra küldött) SMS olyan rendszerterhelést okoz, ami egy adott területen megnehezíti a telefonálást. Persze ez sem véletlen, hogy hosszú órákra elhúzva történt a kézbesítés, így legalább a második hatás mérséklődött.
Persze ezáltal pedig az üzenetek hatásossága kérdőjelezhető meg, ha egyáltalán beszélhetünk ilyenről...

én már a fény gyermeke vagyok 2013.03.16. 18:30:34

@laspalmas: Szerintem a poszthoz tartozik, hogy megköszönte Orbán a segítséget az osztrák hókotróknak,

de a budaörsi Tesco, meg tán még kettő, és asszem a székesfehérvári Auchan is segített, hogy ne fagyjanak meg emberek az utakon.

Arra valahogy nem tért ki.

sárkányfő 2013.03.16. 18:35:59

Örömmel jelentem, hogy Gyurcsány után Orbán is hülyét csinált magából a hős megmentő szerepének eljátszásával (videóval!):

hvg.hu/itthon/20130316_Orban_kamionos_part_segitett_ki_az_M1en

Ez a mi hazánk, az összes miniszterelnök egy szupermen! :)
Kicsit necces, hogy, mintha tudták volna előre mi lesz, levideózták az egészet már attól kezdve, hogy meglátják és felveszik a párt... azok meg kicsit sem csodálkoznak, hogy maga a magyar miniszterelnök veszi fel őket... de sebaj, a lényeg, hogy Orbán vezír puszta kezével menti a népet, a nép pedig örül vala...

lavór 2013.03.16. 18:37:45

Pazarló mobilszolgáltatók! Elég lett volna azokra a telefonokra küldeni SMS-t, amik a kérdéses földrajzi hely és környékén lévő celláknál található. De így is jó, pár millával többet számláznak ki az államnak.

Ásó[Mosó]Maci (Dr. nélkül) 2013.03.16. 18:44:37

@sárkányfő: Aztak@rva! Legközelebb Selmeci Gabika elájul a sajtótájékoztatón, és maga OV fogja felkapni és kivinni a teremből?
napimontazs.freeblog.hu/archives/2008/11/16/Gyurban_Vikrenc_vagy_Orcsany_Fertor/

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.03.16. 18:56:04

@ColT: Normális országban az állam nem diktálja a törvényeket. Az a diktatúra.
Normális országban a parlament határozza meg a törvényeket, és az állam gondoskodik azok betartásáról. És semmiképp nem dolga az államnak a törvények igazítása a saját pillanatnyi ötleteihez.

Provokat Úr 2013.03.16. 18:57:42

@ColT: Nem. Nem fognak lemondani a profitól. A kapitalizmus lényege a profit. Minden cég azért dolgozik.
Ha ezt nem fogadod el javaslom költözz át Észak-Koreába, ott még kommunizmus van. De ha ott túl hideg van, akkor települj át nagyon gyorsan Kubába, egy rövid ideig még ott is az van.

komissarlajos 2013.03.16. 18:58:22

Emberek! Most látom az alányaló TV2 Tények című hazugságát. orbányviktor felügyeli a mentést az M1-en. És felvett két romkomcsásfideszest, akiket 200-300 m után kitett a legendás Trasporteréből. Mert odaértek a lefulladt KAMIONUKHOZ! (Nylonzacskóval és jólöltözötten)

Bolsi Buster 2013.03.16. 18:58:35

@gusthy1: No akkor minden rendbe van.

2013.03.16. 18:59:18

Az Auchant, Tescit kinyittatták, a CBA-k zárva voltak.

asmodean 2013.03.16. 18:59:52

@Balibgеczyk: Na neked is sikerült felfogni a lényegét, annak amire utalni akartam úgy látom.
Te valami új kretén vagy, akit forgalomba dobtak gondolkodás blokkolóval felszerelve segíteni Vidékiéknek?

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.03.16. 19:01:28

@Puckman Éliás: viszont a Lázárék kaptak kitüntetést ezzel egy időben.

Ne érdekeljen! 2013.03.16. 19:01:58

@Ident: Mivel nem a kerted végéből bányászod az áramot ezért próbáld meg elképzelni úgy, hogy pakson egy idős szakállas bácsi lapátolja be a sok elektront az derótba. Mivel a drótnak el kell jutni őméltóságodhoz is, ezért szegény kis elektronoknak biza elég sokat kell gyalogolniuk. Eközben akár lehet vezetékszakadás, trafóhiba vagy ezer más probléma, ami miatt esetleg hozzád már nem jut el a delej. Remélem segítettem felfogni, hogy attól, hogy nálad süt a nap esetleg még máshol lehetnek problémák.

Üdv,
Az EON fizetett ügynöke

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 19:02:05

@Ident:

A kis áramszünetek elképzelhető, hogy a szerelés miatt. Fesz alatt nem lehet kábelt csatlakoztatni.

NYJetsTD 2013.03.16. 19:04:30

@komissarlajos: Már fent van a neten. Kész vagyok. A szállító negyedik részében már ő lesz a főszereplő. Csak remélem picit jobban lesz megrendezve. De legalább az erdélyi szavazók meggyőzve, meg ovi facebook oldalán a hívőknek van mire kiverni...
Minden kamionos a csajával járkál?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 19:06:22

@ColT:

Nem tudom, hallottál-e róla, hogy az áramszolgáltatók a jövőben a hibaelhárítást nem szervezhetik ki, saját állománnyal kell megoldják.

Nem tudom, felfogtad-e, hogy jelen helyzetben az emberi önfeláldozásnak is sokat köszönhetünk. Mi lenne, ha a hibaelhárítók betartanának minden szabályt, mondjuk a munkaidőre, a melegedőhelyiségre, és a védőitalra vonatkozóan?

Bolsi Buster 2013.03.16. 19:09:57

@Ne érdekeljen!: Ja biztos véletlen hogy 20 blog szidja a kormányt az Eon-t meg egy se.

Vagy lehet hogy az Eon jobb hirdető mint a kormány...:))))

Prof. Dr. Simon Templar 2013.03.16. 19:10:00

@Vittore.: ""Vészhelyzetben a szolgáltatóktól elvárható kötelesség lehetne a közinformálás ingyenes szolgáltatása."

Ez az igazi kommunista hozzáállás, már bocsánat. Miért lenne bármilyen magánvállalatnak bármi kötelessége? Az oké, hogy kiküldik az SMS-t, de ez normális helyen úgy megy, hogy kifizetem, amit megrendelek. Aztán ha a cég úgy látja, hogy ez jó marketing neki, akkor majd előjön, hogy ő milyen jó fej és ingyen segít az embereken, blabla, blabla, blabla.

A kapitalizmusban hozzá kell szokni, hogy minden, mondom minden vállalatot csak egy dolog érdekel, a profit. Ezen nincs mit többet ragozni, lehet nem szeretni, de ebben élünk."

1. Pontosan így van. Már a Murphy törvénykönyvében is le van írva, hogy "ingyenebédet még senki sem evett". Csak a sok ph@szfej Kádár-korban szocializálódott patkányproli úgy képzeli, hogy neki minden jár, természetesen ingyér'. Mindent ki kell fizetni valakinek.

@NYJetsTD: " hiszen a mandineres törzstábornál egyértelmű, hogy mindenki aki az M1/M7-en közlekedik, az csak síelni vagy a Balcsira megy..."
2. Ja, nekik lehet, de az igazság az, hogy a sok tanyasi tahónak, akik köpőcsészévé változtatják Budapestet volt muszáj hazamenni a tanyasi rokonyokhoz. Ma két ilyen ph@szt is hallottam a buszon, amelyik ott rinyált, hogy elakadt a hóban. F@szér' nem húznak vissza a retkes falujukba.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 19:12:11

@tryclops:

"Mondjuk a mobiltársaságok is megérdemelnek egy szép nagy faszkorbácsot: Az hogy nem volt náluk ügyeletben egy épkézláb ember aki cellaiformációk alapján tudta volna célbajuttatni az SMS-eket "
- Kérdés, mit kértek.

" a legújabb tervezetben az van, hogy még a facebookra sem posztolhatod ki hogy holnap napsütés lesz, ha nincs meterológus M.A.-d. Szépen fogak ütni ezek a képek a kampányban... "
- Kálmán bácsi, a 78 éves nyaralószomszédom mindig meg szokta nekem mondani, hogy másnap milyen idő lesz. Azt se lesz már szabad?

nadetényleg 2013.03.16. 19:14:13

@ColT: Te ökör! Szerinted bárki bármit ingyen csinál? Viktorka most könyörög nekik de amúgy meg fizessenek? Fizetnek mint látod és nem húztak el a picsába! Csak nem fejlesztenek! Minek, miből? Jó így a "balkánra"! Aztán ha beüt a menykű akkor azt a pár napot kibírja a lakosság!
Te sem költenél sokat olyanra aminek nincs értelme! A saját szemszögedből nézd! Az eladandó kocsidra sem veszel új gumit! Vagy ha Viktor azt mondja megteszed?

Horst Nilgerson 2013.03.16. 19:17:04

Mind pofátlan, de gery greyhound a legpofátlanabb az összes közül.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 19:17:30

@ColT:

"A szolgáltató annak az országnak a törvényeit tartja be, ahol szolgáltat. Ha nem tetszik neki, nem kötelező szolgáltatnia."
- Te is használhatsz gyertyát.

"Az állam bármelyik országban vethet ki adókat, nem csak a lakosságra."
- Addig, amíg minden kommentelőre egyforma adót vetnek ki, ez rendben is van. De mikor a lovat ábrázoló avatarral rendelkező kommentelőkre vetnek ki 50% lovasnemzeti termékdíjat, meg 40%-ot a szó végi nagy T-re, na akkor is védd a különadót.

"Hadd ne sajnáljam őket... És hadd ne boruljak le szent e-on előtt, amiért méltóztatik nekem áramot adni. "
- Nem kell leborulni, se sajnálni. Válassz más szolgáltatót. Ja hogy itt a piac földrajzi alapon van felosztva? Inkább az ellen ágálnál, a valós szabad piacért.

Lencsés anyuka 2013.03.16. 19:18:34

@ColT: Kommunista-e vagy?
Vagy miért fáj, ha másnak profitja van??

TBone 2013.03.16. 19:21:19

Nem tudom, mikor fogják fel egyesek, olyan nincs, hogy ingyen ebéd. Nem hiszem, hogy ha az állam visszavenné az áram elosztó hálózatokat és erőműveket, olcsóbban adná az áramot.
Államosították a mobil fizetési rendszereket is, de ott sem vettem észre azt a baromi nagy árcsökkenést.

Bolsi Buster 2013.03.16. 19:22:10

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Buta vagy sehol nem egyforma az adó mindenkire. Sőt mindenhol a politika eszköze. A) Ha annyi adót vetsz ki hogy éppen nem mennek el akkor ügyes voltál. B) Ha annyi adót vetsz ki hogy ne érje meg a buli akkor a piaci értékük elveszik, és elmennek. Ha megoldod az üzemeltetést annyiért amennyiért ők csinálták ügyes voltál. Tudtommal a francia utalványcégek sem voltak pótolhatatlanok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 19:22:16

@ColT:

"nem biztos, hogy a lakosságon kellene megtorolni az állam által elkövetett marhaságokat."

- A Tesco is megtorolta az embereken a sérelmeit, azért nyitott ki pl a budaörsi áruház. Ahogy az Auchan is.

pudliho 2013.03.16. 19:23:18

Pista bácsi tegnap megkapta a belügytől az sms-t hogy "Ne hagyja el a gépjárművét" azóta ott ál a kocsma mellett a bicikli tárolónál. Eljöhet már ? (-:

Pussy Riot (törölt) 2013.03.16. 19:23:51

Felhívom a szerző figyelmét a "kötelességek katasztrófahelyzet idején" bekezdésre az adott paragrafusban.

Nem Penny hajója 2013.03.16. 19:24:27

A Híradóban az előbb mondta az (amúgy éppen az Időkép.hu kinyírásán dolgozó) OMSZ vezér, hogy ők kiadták a piros riasztást, mi mást tehettek volna?

Na ja: 2006 aug. 20 óta minden szar kis zápor miatt kiadnak a fél országra piros riasztást, csak, hogy védjék a seggüket. Ezzel teljesen devalválták a piros riasztás jelentősségét, mert az esetek 95%-ban egyáltalán nem jelent igazi veszélyt!

A Telenor meg nagyot nőtt a szememben, bár gondolom ezután kinyírja majd valahogy őket a Fidesz.

Meridian74 2013.03.16. 19:25:53

@ColT: a telenor csak pénzért vállata volna, ez van. Ezekszerint a másik kettő ingyen tette ezt. Nyilván ennyi idő alatt összegekről nem is lehetett volna megállapodni. Amúgy a Vodafone mindenképpen küldte volmna, a T az gondolkodott, de ha a Vodafone küldi akkor ő is küldi alapon ment, a Telenorban meg rögtön elugrottak a zsidók, ingyé' semmit!!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 19:29:14

@ColT:

"Aha, pl. a managerek fizetésére meg fog. Étem. Az meg végképp nem lehetséges, hogy az anyacégnek leadott profitból vegyenek le. "

- Most hirtelen csak a 2007-es beszámoló akadt a kezembe.
www.eon-hungaria.com/download/00/12/17/EON_gyorsjelentes_2007.pdf
Nem is olyan nagy az a profit. És a kötelezettségeket figyelembe véve, nincs is profit.

Meridian74 2013.03.16. 19:30:04

@bandras: miért dölt kia az oszlop? Miért szakadt le a vezeték? Az rendben van ha egy fa dőlt az utcai vezetékre (az nem okoz 10ezres kimaradást, legfeljebb az utcában nem lesz áram), de két magasfeszültségű tranzit oszlop is összerogyott...

Az igazi Svarc Enegger · https://www.youtube.com/watch?v=Ik9qunsZZtY&index=21&list=RDJVoyWQSNr8I 2013.03.16. 19:30:42

Ami azt illeti, nem tartom jó ötletnek, hogy a telefoncég dönti el, hogy mi fontos és mi nem. Lehetett volna ez egy valóban komoly üzenet is. Nem azért tartjuk őket, hogy mérlegeljék az üzenet értelmét.
Ezt majd megtesszük mi.

val 2013.03.16. 19:30:55

A 3. ponthoz annyit, hogy:
Tehát akkor kérték őket, és szó sem volt még arról, hogy fizetne-e érte, vagy sem.
Ennek tudatában a Telenor nevű képződmény magasról tett rá, hogy mit kérnek tőlük.
Nem segítenek. Nem, hogy szívességből, ezek szerint még (remélt) pénzért sem.
Remélem akkor is így lesz, mikor Pakson véletlenül eldurran valami és az autópályán veszteglő Telenyomor ügyfelek egymást kérdezgetik majd, hogy mi ez a sejtelemes zöld fény a fogaik körül.

Nagyon jó. Ehhez képest az a hír, hogy Gárdisták vállvetve lapátoltak havat símaszkos rendőrökkel (forrás kuruc.info/r/6/109399/) kifejezetten üdítő és példaértékű.

Nap Pali 2013.03.16. 19:34:05

ezután nagyon szépzsíros ÁRVÍZ jön!!!!

jó kis biznic lesz a fidesmafiaálamnak!
újjáépítés 85% korrupCIÓÓÓÓ :)))

turulpina 2013.03.16. 19:34:34

@ColT: Te mekkora egy büdös barnaorrú hazaáruló köcsög vagy, elképesztő.

béla a görög (törölt) 2013.03.16. 19:42:56

MIND durva! ÉS még kihagytad az osztrákokat is a nagy függetlenségünkben!

Szerintem Orbán is Pintér is kurva nagy köszönömöt akar mondani csak még formálják a szavakat :)

Mert hiába van az államnak mindene nem tudja működtetni. Nem értenek a technológiához, nem értenek az információhoz, nem értenek semmihez. Csak vannak, diszelegni akarnak, pénzt felvenni és utasítani. De nem megy!
Aztán majd dühükben jól leállamosítanak megint valamit.

Meridian74 2013.03.16. 19:43:17

@tryclops: "Mondjuk a mobiltársaságok is megérdemelnek egy szép nagy faszkorbácsot: Az hogy nem volt náluk ügyeletben egy épkézláb ember aki cellaiformációk alapján tudta volna célbajuttatni az SMS-eket az gáz, ciki, szánalmas. Megy itt a hőbörgés, hogy jajj, adatvédelmi okból nem lehet megoldani, de ez nettó hülyeség."

Pont ezt mondtam én is (mivel távközlésben jártas vagyok).
De ha abból indulok ki mi van nálunk, akkor valószínűleg azért nem történt ez így mert nem olyan egyszerű leszűrni azt, hogy melyik cella pontosan hol is van. A cím legtöbbször nem elég. Valszeg van egy térképük, de bázisállomások azonosítóiból nem lehet kideríteni azt hol is van pontosan ezen a térképen...
A Vodafonenál mondjuk egyszerűbb lett volna, mivel az első bázisállomásaik az utak mellett épültek ki (emlékeztem még? mikor indult a VitaMax City?), de lehet hogy azóta 3x is átrendezték az adatokat.

De persze az gáz, hogy nem tudnak szűrni területekre... vagy csak egyszerűen nem volt bent az a mérnök, akiknek lett volna erre jogosultsága (munkaszüneti nap volt...) és csak ezért nem pattintották be a munkahelyére (mivel az pénzbe került volna, viszont az egészet ingyen vállalták, szolidaritásból, segítségképpen... ajándék lónak ne nézd a fogát.)

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.16. 19:43:48

@Forever Kiss: és a mai világban ki az a marha, aki beenged az autójába egy vadidegent?

zobod 2013.03.16. 19:48:32

Nagyon ritka, mikor egyetértek valamivel, ami ebben a blogban megjelenik.

Ez most egy ilyen alkalom.

hollario 2013.03.16. 19:52:41

@val: Gárdisták vállvetve lapátoltak havat símaszkos rendőrökkel

Valamit csak loptak ott is, ahogy szokták.

dr. Aullah 2013.03.16. 19:56:21

@proxy user: Hééé, dikmán... há efogyott a benzín, lékkondi meg amúgysincs a ládában... engeggyíl má be engem meg kis családomat.

Meridian74 2013.03.16. 20:00:22

@Puskát kellett volna hozni: "szappant főzött" vagy "szappant főzetett"? Nem mindegy, ugye ? ;-P

Meridian74 2013.03.16. 20:02:31

@gusthy1: "Normális országban az állam nem diktálja a törvényeket"

Mióta van itt normális ország? Sose volt! Akkor meg, mi a hézag, hapsikám?

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 20:02:50

@ColT:

Igen, szerintünk is tahóság egy nappal a hóvihar után küldeni egy 'sokat gondolunk rátok' sms-t.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 20:03:10

@Meridian74:

Nem ingyen küldték, a belügyminiszter reméli, nem fogják kiszámlázni.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.16. 20:05:47

@dr. Aullah: semmiféle rasszista gondolatom nem volt. Fiatal koromban még autostoppal is közlekedtem. Ma már nem tűnik olyan jó ötletnek. Sem autós, sem stoppos oldalról nézve. Nem tudom, hogy csak én változtam, vagy a világ is. Tartok tőle, hogy a környező világ is.

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.03.16. 20:08:12

Benyomom az index-et, és legalább 10-15 különböző cikkben és bejegyzésben csap meg, hogy a rendkívüli helyzet a kormány töketlenkedésének köszönhető, Orbán hibája.

Az az érzésem, hogy többek között az ilyen lebutított elfogultság felelős azért, hogy a Fidesz támogatottsága elkezdett szépen felkúszni. Megint rossz célra lőttök gyerekek!
Mert a többség azért még nem tart ott, hogy mindenért Orbán a felelős, a hóesésért is. Éppen ezzel marginalizálja magát az ellenzéki média, a többség pedig szépen marad a Fidesznél.

Kicsit kevésbé agresszívan kellene, okosan, a medián szavazóra célozva, nem pedig acsarkodva, a fideszgyűlölő 10-15%-ot megcélozni, akik a hóesést is OVI bűnének tudják be.

Mert ezzel a kormány malmára hajtjátok a vizet, ahelyett hogy az alkotmánnyal, a forint-árfolyammal, és a többi kényesebb üggyel foglalkoznátok, míg esik a hó.

A pápaválasztás, meg ez a hó, teljesen kiütötte az alkotmánymódosítást...a lényeget.

béla a görög (törölt) 2013.03.16. 20:09:11

@milyen szép a Vértes, ó: még mindig jobb mint ha az lett volna za üzenet szövege, hogy "Saját halottunknak tekintjük BELUGY" :)

Vittore. 2013.03.16. 20:11:24

@Janisch Attila: Nem te vagy a kommunista, hanem a hozzáállás/hozzászólás volt az. :)

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 20:17:43

@Józsi bá':

Biztos volt olyan, hogy a hóesés Orbán hibája? Mert az tényleg közröhej. :)

Viszont lehet, hogy ahhoz, hogy a hivatalos szerveknek egy nap kellett, hogy észrevegyék, hogy hóvihar van (pedig ugye a zembereknek tudniuk kellett volna, hiszen mondta a tévé, hogy esni fog a hó), lehet, hogy van némi köze annak, hogy gyakorlatilag minden érdemi pozíciót degenerált fideszesekkel töltöttek fel, akik csak lopni és a Kedves Vezető parancsait lesni tudnak, és lassan csak az tartja össze az országot (valamennyire), hogy a legalsó szinteken becsülettel helyt állnak az emberek (a mentősök, tűzoltók, rendőrök, no meg a civilek). Mert középkádertől felfele mindenki csak azzal foglalkozik, hogy ki a hibás azért, hogy ő lopott/hazudott/eltörte az eltörhetetlen golyót, meg azzal, nehogy véletlenül ellent mondjon az Első Polgárnak, mert akkor ugrik az állása. Rosszabb esetben pár rokonáé is.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 20:18:33

@milyen szép a Vértes, ó:

mínusz egy tetszés szerint kiválasztott 'lehet, hogy'

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.16. 20:21:36

@Vittore.: katasztrófa helyzet azért kicsit más, mint a hétköznapok. Ebben egyetértek az előtted szólóval.

házelnök 2013.03.16. 20:22:29

Én arra vagyok büszke, hogy orbánnal kézenfogva mindenkit kihoztunk a hó mögül.

kovi2 2013.03.16. 20:23:38

@Belpo: A kormányzati kommunikációt és a rendőrségi valóságot összevetve persze, hogy durva.
Azt figyelembe véve, hogy az időképes aktivisták országos hálózatának sűrűsége messze meghaladja a MET hálózatét, viszont jól mutatja, hogy például épen a széltérkép esetében milyen jól használható, a rendőrök is azt használták.
Ahelyett, hogy az ilyen - saját pénzen, önként vállalt - szolgáltatásokat tiltanák, inkább támogatni kellene, hogy növekedjen a pontossága, használhatósága.
Igaz ez sem erről szól valójában, hanem egy sima adóbehajtás.

Vittore. 2013.03.16. 20:24:18

@proxy user: Nem, én az ingyenességre céloztam. Persze, vegyék igénybe akár privát vállalatok erőgépeit, telefonos rendszereket, bármit, de utána fizessék is ki.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 20:25:04

@proxy user:

Az 'Első Szóló'-ra gondolsz? Jó, nem fogom. :)

házelnök 2013.03.16. 20:25:16

Orbán Viktor és Pintér Sándor megtekinti az olvadó havat az autópályán
nol.hu/belfold/pinter_allamtitkara_is_a__felelotlenek__kozott__vizsgaljak_a_birsagokat

Józsi bá' · http://jozan-parasztok.blog.hu/ 2013.03.16. 20:25:22

@milyen szép a Vértes, ó:
Na de pont ez az, aki "Kedves Vezetőnek" hívja Viktort, az nem az a tipikus "bizonytalan szavazó", akit meg kellene nyerni. Ne vedd személyeskedésnek, de ha tippelhetek, szerintem Te egész biztosan Orbán ellen szavazol, bárki indul is ellene. Te vagy az említett keménymag.

De ez kevés lesz, a Fidesz magasan vezet, és ezt nem úgy lehet megfordítani, ha a saját keménymagot erősítjük.

Az meg, hogy itt Orbán felelős a helyzetért, talán nincs explicit leírva, de azért erősen utal rá a cikkek nagy része :D

Meridian74 2013.03.16. 20:28:00

ROFLMAO!
ezek után is kell még magyarország? :D :P
kuruc.info/r/8/109386/

KopaszMercis 2013.03.16. 20:29:04

@Janisch Attila:
Te fasz: fenn tartunk egy allami aparatust pl a Telekom cegek kulonadojabol. Ennek az aparatusnak a kotelessege mindenkit tajekoztatni.

Attol mert az anyad kurva, meg nem kotelessege veszhelyzetben leszopnia ingyen a gyurcsanyt...

Igy majd talan megerted te degeneralt fasz.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 20:29:48

@Józsi bá':

Nem, ha az összes jelentkező vállalhatatlan, akkor senkire nem szavazok. ;-) Egyébként nyugodt szívvel nevezek Kedves Vezetőnek valakit, aki személyi kultuszt épít maga köré, nem tudom, minek a kemény magjába kerülök be azzal, hogy rühellem a szektás megnyilvánulásokat, de biztos valahova. Legyen mondjuk a sajátom? :)

Vittore. 2013.03.16. 20:31:47

@KopaszMercis: Lol. Nem mondom, hogy az autózz! blog törzsgárdája nem vette magára az elmúlt napok töketlenkedését :)

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.16. 20:33:06

@Vittore.: értettem, hogy mire gondolsz. Szerinted mennyi plusz költséget okozott a mobilszolgáltatóknak, hogy kiküldjék ezt az SMS-t? Én úgy saccolom, pár ezer, esetleg pár tízezer forintos összegről beszélhetünk, ha a kiküldött SMS-ek tényleges költségét nézzük. Ez közelítőleg a megnövekedett áramfogyasztás miatt keletkezik.

@milyen szép a Vértes, ó: Első Polgárra, de igen, rá. :)
Bár bizonyos szempontból illene Viktorra, ha az Öszvér tehetségtelen utódait vesszük alapul, de a Mestert akkor sem sérteném meg ilyesmivel.

kovi2 2013.03.16. 20:33:30

Engem - amellett, hogy gyomorforgató a belügyminiszter öntömjénezése - a hazudozása akaszt ki leginkább. Most, este arra a kérdésre, hogy miért nem használták az országos rádió és televízió hálózatokat a riasztásra és az információközlésre, volt pofája azt nyilatkozni, hogy nem akarták az egész országot sokkolni a dologgal, mert a helyzet csak egyes megyéket érintett.

Ha legközelebb pl. ausztriai sorozatos gátszakadások miatti árhullám esetén riasztani kell a Duna menti településeket, azt is suttogó propagandával teszik, mert nem érinti az egész országot?

Az SMS-eket is megkapta mindenki, még az is aki éppen Rómában vacsorázott. Én is elgondolkodtam az SMS-en a TV előtt ülve: vajon le kéne mennem a pinceszintre a garázsba, hogy megvárjam, míg a belügyesek kiszabadítanak? :))

gnme 2013.03.16. 20:34:31

"...Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni..."

+1

www.youtube.com/watch?v=99j_BsYX55k

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 20:35:35

@Józsi bá':

Egyébként meg ismétlem, ahhoz, hogy a hivatalos szervek 1-2 nap késéssel kezdenek bármibe, és akkor is előbb inkább elmagyarázzák, hogy ki más a hibás, lehet, hogy van némi köze Orbánnak. Közvetlen természetesen nincs. Nem Gyurcsány ő, hogy nemzeti ünnepen személyesen támasszon vihart.

dadddd 2013.03.16. 20:35:46

Az sms költsége a mobilcégnek annyi, mint nekem ideírni egy kommentet.

Parajpuding 2013.03.16. 20:37:58

Na most aztán pont annyian fogják otthagyni ezért a telenort, amennyiszer igazat mondott a fődakota a kormányzása alatt. Lehet számolgatni. Nekem nulla jött ki.

dadddd 2013.03.16. 20:38:36

Vészhelyzetben a rendőrség akár az autódat is használhatja, és nem is biztos, hogy visszakapod. A közérdek felülírja a magántulajdont.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 20:40:01

@proxy user:

Nem rémlett, hogy úgy hívták az Öszvért, de rendben. :)

dadddd 2013.03.16. 20:42:07

Az F1 időmérő edzés is Orbán miatt lesz éjszaka! Takarodjon!

Fejesrob 2013.03.16. 20:48:00

Le is lépek ettől a tetű Telenortól. Nem érintett az üzenet, szerintem egy kalap szart nem is ért, de érinthetett volna és lehetett volna számomra fontos. Szarrágó társaság.

Amúgy pedig mindegyik kormány utálja a vállalkozókat.

El Curros 2013.03.16. 20:52:09

Igen persze, még lánctalpasokat is az állam adott nekik. Igaz az egyik elakadt. Ez utóbbi jó hír lehet itt. Azt is meg lehetne kérdezni a "magáncégektől", hogy Hová tűnt az ő eszközállományuk az elmúlt másfél évtizedben.
Mert volt nekik "ilyen időkre" is.

Kes 2013.03.16. 20:52:49

@dadddd: "Az sms költsége a mobilcégnek annyi, mint nekem ideírni egy kommentet."

Hazánkban van 11,5 millió mobil előfizetés. Akkor most a fenti mondatodat ennyiszer.

sárkányfő 2013.03.16. 20:55:57

@dadddd:
"Az sms költsége a mobilcégnek annyi, mint nekem ideírni egy kommentet."
És az mennyi forintban? Hogy számolod ki, elosztod a számítógéped + a net + áram árát a kommentjeid számával?

@Fejesrob: "Amúgy pedig mindegyik kormány utálja a vállalkozókat."

Tévedés, csak a kommunista kormányok vannak ezzel így. A normálisok és a nemzeti kormányok kifejezetten szeretik.

Fejesrob 2013.03.16. 20:57:11

@Józsi bá': Túl van ez dimenzionálva. Végül is meghaltak? Nem. Az meg egyenesen marhaság, hogy Orbán és Pintér.

A szokásos (nincs elég ez, nincs elég az) visszajött, plusz ünnep is jött. Ehhez képest egész jól csinálták, én vagy hat éve egy sima hóesés miatt értem Hűvösvölgyből Kőbányára vagy 4 óra alatt. Délelőtt fél11 kor indultam, nem volt hétvége sem.

Persze ilyenkor mindenki marhára okos, nem is nagyon értem, Orbánt, miért nem ezekből a lúzerekből válogat, pár óra alatt le tudta volna rendezni ezt az egész hófúvást.

Még álságosak is, el lehetett volna képzelni mi lett volna itt, ha Pintér csüt. délután lezárja az autópályákat és a média segítségével lényegében szükségállapotot hirdet.

Fejesrob 2013.03.16. 20:58:27

@sárkányfő: Mondjuk ez tényleg valamivel jobban szeret, 3%-al kevesebb az adóm mint az előzőnél.

sárkányfő 2013.03.16. 21:02:10

@Fejesrob: konkrétan melyik adód? :)

Joó Áron 2013.03.16. 21:07:06

Annyi butaságot hordtok itt össze a Telenor kapcsán. Természetesen mindhárom szolgáltatónak van lehetősége kiküldeni az egész előfizetői táborának SMS-eket, csak mivel a központ nem ilyen nagy mennyiség rövid idő alatti kiküldésére van mértezve, fenntartva; ezért hosszú órákatba telik, míg az utolsó ügyfélhez is eljut az SMS. Ezt gondolom meg is tapasztaltál a T-s és vodás előfizetők... Emelett egyik szolgáltató sem rendelkezik olyan aplikációkkal melyek lehetővé teszik a földrajzi terület szerinti szelektálást az előfizetők között, tehát vagy kapja mindenki, vagy senki. Ha figyelembe vesszük, hogy a tegnapi sms kb. az előfizetők 0,05%-át érintette és megvizsgáljuk az üzenet tartalmát, akkor talán nem is volt indokolatlan a Telenor távolmaradása. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen üzenet fél nappal korábban lett volna aktuális. Tehát itt nem a pénzről van szó, és felesleges a zsidókat szidni miatta. Ha a katasztrófavédelen nem volt hajlandó a saját, állami (nem kis pénzen) fenntartott rendszerét használni, mondván, hogy az olyan területekre elérne, melyek nem érintettek a havazás kapcsán, akkor miért várja el ezt egy magáncégtől...???

A másik érdekes téma, amit itt érintett már valaki. Az agyonadóztatott Auchan és Tesco ki tudott nyitni befogadva az áldozatokat, de a plázastoppal, különadó-mentesség agyon támogatott, fidesz közeli tulajdonlású, statusztikák szerint 10-15-20%-al magasabb árakkal dolgozó CBA tekintetében ilyet nem hallottunk.....

sárkányfő 2013.03.16. 21:12:29

@Fejesrob: a kata csak 2012-höz képest nézve jó, amíg nem kúrták el az eva-t, addig az sokkal jobb volt. na meg az áfa-emelés, kisadók, stb...

trifid 2013.03.16. 21:13:33

A belügyminiszternek csak egy sms üzenetet kellett volna küldenie, a katasztrófavédelemnek: "Fiúk helyzet van, lóra'"

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 21:14:43

@Joó Áron:

Jogos, bár azt mondanám, hogy egy 'szeret és gondol rád a belügymin.' sms fél nappal korábban se lett volna különösebben a hóban rekedtek segítségére. :)

Mérges 1234 2013.03.16. 21:17:24

@lotht:

Nem mondod komolyan, hogy az SMS-t is bérelt szerverek rendszerével biztosítják????

A T-nek kurva nagy szerver parkja van, és tudom, hoyg egyx csomó saját fejlesztésük is, az SMS meg igencsak alap része a rendszernek, nem hiszem, hogy ez outsource-lva lenne. Persze ettől még lehet, csak én nem hiszem....

Nap Pali 2013.03.16. 21:19:06

javaslom feljelenteni dr.O.Viktor nemzetvesztő hazaáruló országrombolót

mint ismeretlen tetttest, hogy
az utasai az ÖVEKET NEM KÖTÖTTÉK BE, a vezető felel....

mongyon le!

mellesleg megkérdem, hogy hozzájárultak hogy egy fidesmafia reklámfilmben legyenek "főhősök"? és így hazaárulásban bűnrészesek?

www.facebook.com/photo.php?v=4839578147063&set=vb.298090296092&type=2&theater

Mérges 1234 2013.03.16. 21:21:50

@Joó Áron:

Te figyú már a GSM rendszerben alap, hogy a rendszer mindig tudja melyik bázis állomás kontrollerhez tartozol. Úgyains a hívás csak azokba a cellákba megy ki ahol vagy.

Ha nagyon akarták volna tdtak volna csak az elakadtaknak küldeni, de gondolom szartak rá, egyszerűbb volt mindekinek küldeni.

Persze a lényeg az, hogy olyan üzenete küldtek aminek semmi haszna, semmi értelme.

Jobb lett vola ha ezt küldik: A nagy hó a Gyurcsány kurmány bűne szavazz a Fideszre.....

Mocskos demagóg idióta parasztok ezek, Kádár sehol sincs ezekhez képest.

Fejesrob 2013.03.16. 21:22:59

@sárkányfő: Az EVA addig volt jó, ameddig Gyurcsányék el nem kúrták. Úgy látom, az összes kormány rendesen megsarcolja a kisvállalkozásokat, afféle csalónak tekinti őket, úgy vannak vele, úgyis a fele jövedelmét feketén szerzi, ami persze sok esetben marhaság.

Én ezért mindig azokra szavazok akik nemzeti politikát visznek. Ebből a fideszből gyakorlatilag semmi hasznom nincsen, az MSZP-ből sem volt.

Viszont a boltokat ellepték a frankó háztáji termékek, egészen jó dolgok.
Tehát valami hasznom mégis van a fideszből és mégis csak hasznos a Fidesz nemzeti (és mezőgazdasági) politikája. Ma már nem tudok szar kenyeret sem venni, egyszerűen 3 év alatt kihaltak a gagyi pékek.

Fejesrob 2013.03.16. 21:24:36

@Mérges 1234: Ja, ez szerintem is valami ilyesmi lehetett, bár én inkább ügyesnek nevezném.

Akkor csinálták volna profin, ha félóránként Tarts ki, úton a segítség és effélék.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 21:25:08

@Kes: Nem. Konkrétan az SMS a mobiltornyok közti kapcsolattartó jeleken utazik, 0Ft a költsége.

Nap Pali 2013.03.16. 21:25:54

javaslom feljelenteni dr.O.Viktor nemzetvesztő hazaáruló országrombolót

mint ismeretlen tetttest, hogy
az utasai az ÖVEKET NEM KÖTÖTTÉK BE, a vezető felel....

mongyon le!

mellesleg megkérdem, hogy hozzájárultak hogy egy fidesmafia reklámfilmben legyenek "főhősök"? és így hazaárulásban bűnrészesek?

www.facebook.com/photo.php?v=4839578147063&set=vb.298090296092&type=2&theater

fchris82 2013.03.16. 21:28:00

@ColT: Azért neked elég szelektív a világnézeted.

"Egyik sem pofátlan. Mondjuk az LOL, hogy az Időkép megy a törzsnél, de szerintem ilyen helyzetben nem egészen ez a lényeg."

Azért elég fontos és a LOL mögött komoly problémákra mutat rá.

"Az E-On meg továbbra is bekaphatja - nem tudom, milyen szerződése van az állam felé, de ha abban benne van, hogy márpedig biztosítsa a szolgáltatást, akkor ő azt vállalja. A törvényeket meg tartsa be."

Hát, tudod, az a helyzet, hogy diktatúrában is mindig, minden törvényesen zajlik. Eskü. Az is törvényes, amikor esetleg tankokkal mennek át tüntetőkön. Azzal előállni, hogy "ez a törvény", az mindig gyanús, ha már csak ennyi érv van.

"Ha nem tetszik, nem kötelező neki itt szolgáltatónak lennie, más cégek kiválóan átveszik a feladatát és az infrastruktúrát."

Tudod melyik rendszerben utálták vagy éppen utálják a tőkét és a nagy cégeket? Nem, nem a fejlett nyugati világban, kicsit keletebbre keresgélj... Pfuj, tényleg, gonosz cégek. Profitra törekednek, ahelyett, hogy minden alanyi jogon járna. Mindenkinek munkát és megélhetést, nem? Itt mindenki szerelmes a kommunizmusba? Hahóóó! Egyszer ezt már kipróbáltuk és nem működött! Lehet, hogy a Keleti blokkban papíron mindenkinek volt munkája, talán még a hús és az áram is olcsóbb volt, mert államilag szabályozták, de ettől még 3-4 évet kellett várnod egy autóra, abból is max a silányabb jutott a baráti államoktól.

"A Telenor meg szerintem kifejezetten undorító. A SMS semmibe nem kerül a szolgáltatónak."
Ezt ne te döntsd már el. De azért jó, hogy mindenhez értesz.
1. Az SMS nem erre van kitalálva.
2. Értelme sem volt az egésznek, már amikor ezt "kérték", akkor is egy 12 órával le voltak maradva, mire sokaknak megérkeztek az SMS-ek, már 24 órával a probléma után jártunk.
3. Fogalmunk sincs, hogy mi volt a háttérben. De joga van azt mondani, hogy nem. De ha úgy jobban tetszik neked: TÖRVÉNYESEN járt el.
4. Én, mint kb 15 éve Telenoros/Pannonos, nagy ívben leszarom, hogy nem kaptam meg ezt a hülyeséget.
5. Ez is tökéletesen bizonyítja, hogy a katasztrófavédelem nincs felkészülve semmire. Improvizálás az egész. Ha előre kitalálják, hogy vész esetén kell nekik ilyen csatorna, akkor már előre leszerződnek a mobilcégekkel és kész. De nem ez volt. Ezt most találták ki, mint sok mást is. Csakhogy ezt nem így kellene. Nagyon nem. Pláne nem elégedett pofával belenyilatkozni a TV-ben, hogy "Hát, tulajdonképpen mindenki más hülye, de mi a helyünkön voltunk".

Ibn al-Haiszam 2013.03.16. 21:28:00

@ColT: Ja. Kifli meg kenyértésztából készül és ezért nulla forint a költsége. Benned egy Puskás Tivadar veszett el, komolyan.

Fejesrob 2013.03.16. 21:28:05

@Joó Áron: Nyilván azért nem hallottunk, mert a CBA-nak nincs nyilvános mosdója, WC-je, eleve nyilvános tere, amely nem eladótér..

Néha gondolkodnod is kellene.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.16. 21:28:43

@Fejesrob: pékekkel kapcsolatban vagy szerencséd van, vagy egyszerűen hazudsz.
A környékünkön van hat-nyolc élelmiszerbolt, amelyeket ismerek. Ebből jó minőségű pékárut egyetlen boltban lehet heti három-négy alkalommal kapni, a hét többi napján, mintha máshonnan jönne az áru. Egyenletesen elfogadhatót egy másik helyen, a többi minősíthetetlenül ócska. A két legrosszabb helyben süti és mindenük egyforma. A mákos süti, a perec, a zsömle és a kenyér, mind egyforma tésztából készül.

prof. dr. Caesar Napoleon 2013.03.16. 21:30:04

Az persze smafu, hogy marcius 15-en pont a Habsburgok jonnek segiteni... Epic?

Danubius 2013.03.16. 21:31:31

A Telenor is egy szolgáltató. NEm lehet elvárni senkitől hogy ingyen dolgozzon. A Telenortól se. Ilyen alapon a teljes honvédelem önkéntes alapon és ingyen kéne dolgozzon. Mert ugye ha már megtámadták a hazát akkor kötelesség a harc, nem munka. JA meg a TEK-esekk is ingyen meg természetesen saját kocsival kell ilyenkor hadrendbe álljanak. A Haza várja őket

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.16. 21:33:24

@Mérges 1234: nem ismerem a mobilszolgáltatók informatikai rendszereit, de feltételezem, ilyen jellegű SMS küldésre nincsenek felkészülve. Ezt külön le kellene programozni, ami akár sokba is kerülhet a szolgáltatónak. Az, hogy mindenkinek kiküld egy SMS-t, elvileg nem okozhat jelentős pluszköltséget, hiszen csak elektronokat, rádióhullámokat kell mozgásra bírni. Kell egy ember, aki beírja a szöveget és rákattint a "Küldd mindenkinek" gombra és némi elektromos energia.

Danubius 2013.03.16. 21:34:20

De tulajdonképpen én vagyok a hülye. Szabolcsban vagyok, el kellett volna menjek a helyi benzinkúthoz hogy kérek egy tele tank benzint ingyent mert akarok menni segíteni nyugatra. Azt a performanszt valószínűleg megközelítettem volna mint a terrorelhárítók.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 21:34:38

@Provokat Úr: Értem én, csak ez attól még nem fasza.

@gusthy1: "Normális országban a parlament határozza meg a törvényeket, és az állam gondoskodik azok betartásáról."
OK, szőrszál felhasogatva, érdemi mondanivaló?

@milyen szép a Vértes, ó: De még anyit se tenni meg, hogy továbbítjuk - egyedüliként - még nagyobb...

@turulpina: Természetesen, köszönöm, beléd is

@Meridian74: Ennyi.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Akkor biztos emberbaráti szeretetből csinálják.

Tesco : igen, látod, ennyi.

@Lencsés anyuka: Senki nem mondta hogy fáj.

- Te is használhatsz gyertyát.
Persze. De ha kivonul az eon, kapna rajta más cég, hogy annak a területnek a bevételét is zsebre rakja. Kapitalizmus...

- Addig, amíg minden kommentelőre egyforma adót vetnek ki, ez rendben is van. De mikor a "
Olyan nincs, hogy mindenkinek jó. Eddig jó volt a bankoknak, stb. Most egy darabig nem lesz.

"- Nem kell leborulni, se sajnálni. Válassz más szolgáltatót. Ja hogy itt a piac földrajzi alapon van felosztva? Inkább az ellen ágálnál, a valós szabad piacért. "
Valahol én is ezt mondtam, ha kicsit a sorok közé nézel.
Monopolhelyzet van, azért beszélnek magas LÓról.

Az emberi önfeláldozásnak sokféle formája volt ebben a két napban. Más kérdés, hogy ha a kiszervezett állomány, vagy saját állomány önfeláldozó, akkor mi a különbség?

@nadetényleg: Ja, fizetnek... nekik meg mi fizetünk.

Fejesrob 2013.03.16. 21:34:41

@proxy user: Miért hazudnék? Nem a kormánynak tulajdonítom azt, hogy jó kenyér van, hanem a válságnak, nem veszik meg a szart.

Frankó a kenyér: Piacok, pékségek (pékség kb. négy van 1 km-es körzetemben, piac 2 km,kettő is.)
Elfogadható, korrekt: COOP
Szar (valami kamulisztből ott sütik): SPAR

Neked peched van.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 21:35:18

@Joó Áron:

"A másik érdekes téma, amit itt érintett már valaki. Az agyonadóztatott Auchan és Tesco ki tudott nyitni befogadva az áldozatokat, de a plázastoppal, különadó-mentesség agyon támogatott, fidesz közeli tulajdonlású, statusztikák szerint 10-15-20%-al magasabb árakkal dolgozó CBA tekintetében ilyet nem hallottunk..... "

- Meggondolandó, hogy egy Tesco ill Auchan esetében a kasszasoron le van engedve egy rács, tehát az üzletsorról az árutérbe fizikai képtelenség bejutni, még egy cigit sem lehet kihorgászni. Az eladótér nem volt nyitva, mindössze az üzletsori folyosóra lehetett bemenni. CBA-k esetében nincs ilyen rács.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.16. 21:40:01

@ColT:

" Akkor biztos emberbaráti szeretetből csinálják."

- Szerintem pedig hosszú távú megtérülésben gondolkoznak.

Fejesrob 2013.03.16. 21:41:25

@proxy user: Nem nagyon értem, miért hazudnék?

Neked egyszerűen peched van.
3 km-en belül nálunk legalább négy pékség, 1 Coop, 2 piac, Spar
Értékelés:
Piac, pékségek: Kiváló
COOP: Nagyon korrekt.
SPAR (Ott sütik, valami kamulisztből) szar.

Az egész úgy kezdődött, hogy 3 éve megjelent egy vállalkozó, aki Tatabányáról hozta a kenyeret és fabódéba árult vagy tízfélét. Nagyon ügyelt arra, hogy soha nem fogyjon ki. Pár hónap alatt alatt átrendezte 3 km. es körzetben a minőséget, ugyanis sorba álltak a bódéja előtt, a szomszédjára pedig rászáradt.

Joó Áron 2013.03.16. 21:43:46

@Mérges 1234:
Szerintem nem lenne értelme belemenni technikai részletekbe, de megfelelő "aparát" nélkül nem lehet megoldani az előfizetők célzott megszólítását. (Az általad emlitett "kontrollerek" akár több megyéni területet is ellátnak egyenként, ami akár érhet pl. Tatabányától Veszprémig, így ebből kiindulva nem valósítható meg általuk a szegmentálás. )

Az viszont egy érdekes kérdés, hogy ha már ingyen adta az SMS-eket a két szolgáltató az államnak, akkor vajon a kormány elengedi-e az utána járó különadót???

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 21:44:30

@ColT:

Értelmetlen sms-t továbbítani inkább értelmes dolog. Mondjuk nem pucsítani a kormánynak kevésbé az.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.16. 21:44:56

@Fejesrob: miért hazudnál? Ötleteim lennének, miután megnéztem pár korábbi hozzászólásodat.
Hogy CBA, Coop, Spar, annak semmi jelentősége. Ahány üzlet, annyi helyről szerzik be.
Auchan, Tesco, amit ismerek, mind helyben süti, a minőség erősen változó.
Ismerek még jó néhány olyan boltot, amik pékségnek nevezik magukat és förtelmesen rossz az összes árujuk. Ilyenből valahol Göd környékén, biciklizés közben fedeztem fel egyet, ami finom sütiket készít.
A fentiekből számomra az következik, hogy egyáltalán nem tűntek el az ipari hulladékot készítő és árusító pékek.

lpt1 2013.03.16. 21:45:09

@Az igazi Svarc Enegger: Ha majd valódi, vészhelyzeti értesítő lesz, nem lesz kérdés, hogy ki küldi és ki nem, nem lesz kérdés, hogy ki fizeti és ki nem, mert az törvényben le van szabályozva. Lehet, a Telenornál úgy gondolták, valami telefonbetyár szivatja őket, mert nem a piros telefonon jött a PARANCS :)

Hogy egy állam mit tehet a vállalkozóiért? Elég megnézni Ausztriát - egy csomó hókotrót küldtek, hogy a sielők biztonságban odaérjenek, és ott költsék el a pénzüket :)

gusthy1 · http://kolyokjoga.blogspot.com 2013.03.16. 21:45:13

@ColT: tudod, ezen a szőrszálon múlik, hogy demokrácia van, vagy diktatúra. Speciel nekem ez nem mindegy.
És a jelen helyzet kormányzati kezelési módja is ezen a szőrszálon múlt sok szempontból.
Pl ha a belügyminiszter közli, hogy minden tökéletes volt, csak a zemberek fegyelmezetlenek (sic!), akkor diktálni akar, ahelyett, hogy a dolgát tenné.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.16. 21:51:40

Kimaradt, hogy az imperialista / kapitalista / karvalytőkés labancok hókotrói előbb dolgoztak az M1-esen, mint a mieink, és az is, hogy a gonoszmulti szektoradóval és plázastoppal szopatott Tesco előbb nyitott "melegedőt" márc 15-én, mint a nagy állami katasztrófavédők.

Fejesrob 2013.03.16. 21:52:05

@proxy user: Miért, melyik hsz.-emben hazudtam?

Gondolom, hazugság nálad = nem osztják a te véleményedet.

komplikato 2013.03.16. 21:52:19

@NYJetsTD: "Az megvan, hogy mire ez a szánalmasan bugyuta sms kiment, addigra az autóban rekedtek nagy részének már rég lemerült a telefonja?"

És az megvan, hogy a hó sújtotta helyek jó részén áramszünet okán nem volt egy idő után GSM rendszer és azért nem tudták a problémát megoldani, mert a szolgáltatók embereit a Katasztrófa Elhárítók NEM engedték a helyszínre?

De ugyanezért nem tudták az áramkimaradásokat se javítani!

Fejesrob 2013.03.16. 21:52:49

@pocakos focista: Azért maradt ki, mert ez már ide is méretes marhaság.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 21:53:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Hát, akkor meg nem az adó miatt kéne nyíni.

@milyen szép a Vértes, ó: Gesztus, ez a szó, mond neked valamit? Igen, béna volt a lépés, de volt.
Mi lett volna, ha a Katasztrófavédelem telefonszáma van a SMS-ben?

Patrick Bateman 2013.03.16. 21:54:34

Pintérsanyát mindenesetre egy tisztességes polgári demokráciában (ideértve a böcsületesen következetes diktatúrákat is) élő adásban baszták volna pofán egy teszkós hólapáttal. Ennek a figurának még egyetlen árva szerethető, emberi (szakmaiságot inkább nem emlegetnék, azt a tisztességes autószereléssel temették el nagyjából, közös sírba) megnyilvánulása nem volt. Kiküldet egy I love belügyes reklámspamet Ulánbátortól Új-Zélandig, majd befenyíti az ehhez nem asszisztáló, és egyébként a hálózata életben tartásáért hétvégi műszakban küszködő, amúgy szarráadóztatott szolgáltatót, élő adásban lekúrja azokat, akiknek volt pofája fegyelmezetlenül a hóban ragadni, majd megveregeti a vállát TEK/katasztrófavédelem ikertornyainak, akiknek akkor már két napja könyörögtek térdenállva a csonttá fagyott tűzoltók, hogy ugyan hadd vágják már azt a szájbakúrt korlátot, ezt követően pedig fényképezkedett egyet török széldzsekiben és félcipőben a 48 órája álló kamionsor mellett.

Bolsi Buster 2013.03.16. 21:55:19

@komplikato: 10-20 óra alatt lemerült a mobiljuk? Gratulla, monnyonle.

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.16. 21:55:57

@Fejesrob: elvakult, szemellenzős fideszes vagy, esetleg jobbikos. Tipikusan az az alak, aki A Párt érdekében bármi hülyeséget képes összehordani, csakhogy bizonyítsa, A Párt tökéletes.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 21:58:46

@ColT:

Mármint kódolva valahogy? Szerinted a Telenornál nem tudnak olvasni?

komplikato 2013.03.16. 22:00:46

@Joó Áron: Állítólag a szolgáltató tud rendszer üzenetet küldeni egyszerre az összes előfizetőnek, de azért nem használták, mert kikapcsolható a telefonokban, ezért nem biztos, hogy eljut a címzetthez.

Viszont az értelmetlen, információtartalom nélküli és EGY NAPOT KÉSETT SMS az egy überelhetetlen balf*szság volt.

kúrórudi 2013.03.16. 22:01:50

@ColT:

te kommunista vagy??

vagy neked lehet fizetésed profitod bármid csak másnak nem?

Fejesrob 2013.03.16. 22:02:13

@proxy user: OK, de ez hol hazugság? Ezt úgy hívják, más vélemény.

Én sem írom, hogy hazudsz, holott véleményem szerint nem teljesen tiszta az, aki nem nemzeti pártra szavaz. Más vélemény és kész. Erre bizonyíték az, hogy a liberális nem egy párt (és szimpatizánsai) jellemzője, hanem egyfajta gondolkodásmód. Nem értesz vele egyet, de elfogadod, hogy van ilyen és ha van kedved vitatkozol vele, ha nincs, nem, de nem hazudik, ha csak nem érdekből csinálja, pld valami pártfunkci.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2013.03.16. 22:02:15

@Fejesrob: Márhogy szerinted. De nincs igazad.

kúrórudi 2013.03.16. 22:03:08

@Fejesrob:

"Én sem írom, hogy hazudsz, holott véleményem szerint nem teljesen tiszta az, aki nem nemzeti pártra szavaz."

melyik párt nemzeti párt és melyik nem? és ki dönti el?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:04:32

@kúrórudi: Hát nem! Én vagyok a világ ura! Másoidik nevem Lenin!
(Hülye kérdésre hülye válasz.)

kúrórudi 2013.03.16. 22:05:11

@ColT:

"Gesztus, ez a szó, mond neked valamit? Igen, béna volt a lépés, de volt."

én politikai önreklámnak hívnám ezt a gesztust ami szerinted is értelmetlen volt...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:05:30

@milyen szép a Vértes, ó: Nem érted, mire gondoltam, mindegy. A Telenornál tudnak olvasni - neked is jól megy, de a szövegértés nem annyira.

fchris82 2013.03.16. 22:06:20

@Fejesrob: "Én ezért mindig azokra szavazok akik nemzeti politikát visznek."

Tudod, úgy néhány száz évvel ezelőtt Kína elég nagy hatalom volt. Mind a tudományok, mind felfedezések terén az élvonalba tartozott. Aztán gondoltak egyet és bezárkóztak! Aztán elhaladt mellettük a világ... Ezen talán elgondolkozhatnál kicsit.

És tanulmányozd egy kicsit a dán mezőgazdaság fellendülését., amit érdemes összevetni a magyar vergődéssel. Lehet, hogy "idegenek", azért érdemes lehet tőlük tanulni vmicskét. És tanulmányozhatnál még esetleg olyan országokat, akik tényleg csak a saját belső piacaikra támaszkodhatnak, mint pl Észak Korea. Szeretnél Észak Koreában lakni? Ha nem, akkor azon is elgondolkozhatnál.

Ez a "csak magyar és zárjunk ki mindenki mást" politika ahhoz hasonlatos, mintha többet nem indulnánk az igazi olimpián, mindig rendezünk sajátot, csak magyarokkal. Lehet, hogy elhozunk minden aranyat onnantól, azért az mégsem lesz ugyanaz lássuk be.

Ahogy te is hoztál hasonlatot: " Ma már nem tudok szar kenyeret sem venni, egyszerűen 3 év alatt kihaltak a gagyi pékek." Pontosan! Erről van szó! Ahogy te is mondod, a szar és a gagyi haljon ki, a maga természetes útján, nem kell életben tartani. Ha a magyar ipar vmiből szart produkál és lenyomja a külföldi, akkor a magyart nem kell csak azért életben tartani, mert magyar. Fejlődjön, tanuljon, legyen kreatív. Nem a sarokban kell zokogni és állami védelmet kérni a külföldi "ellen".

Bolsi Buster 2013.03.16. 22:06:42

@kúrórudi: Mér fidesz küldte a zesemest?

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.16. 22:06:47

@Fejesrob: ezt úgy hívják, hogy kötekedés, terelés, mellébeszélés, csúsztatás stb.
Nem azt mondtam, hogy egyértelműen hazudsz.
Azt írtam, hogy vagy szerencséd van vagy hazudsz.
Erre kérdezted, hogy mi okod lenne a hazugságra.
Én meg leírtam, hogy pl. A Párt védelme, ami egy fanatikus fideszes részéről nem is lenne meglepő.
Plusz felsoroltam, hogy saját tapasztalataim alapján egyáltalán nem lehet elmondani, hogy eltűntek volna a rossz pékek, amihez korábban itt tapsikoltál.

kúrórudi 2013.03.16. 22:07:00

@ColT:

a hozzászólásaid alapján kérdeztem... mert látom másnak a fizuja fáj neked...másnak a profitja is... igazi fidesz komcsi lehetsz akinek saját magának mindenhez van joga a többinek meg kuss van...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:07:07

@kúrórudi: Szerintem önreklámnak is szar volt :) Sajnos tényleg úgy tűnik, ez volt a legértelmesebb dolog, amire a BM képes volt :D Ez röhej, de a jó szándék ott van.
Tudom, tudom, a szándék nem állítja el a hóesést, stb.
Szóval ennél csak jobban lehetett volna csinálni - de ebben az esetben már akár továbbítani si lehetne ezt a 3 sort. Főleg, hogy nincs vele költség valójában.

kúrórudi 2013.03.16. 22:08:26

@Fejesrob:

szóval te döntöd el melyik párt nemzeti melyik nem? mármint szerinted....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:09:38

@kúrórudi: Rosszul látod, kinek a fizuja és kinek a profitja fáj.
Nagyon rosszul.

Nem az fáj, hogy profitja van-e. Hanem az, hogy amikor megadóztatják, vagy hoznak egy intézkedést, ami a cégvezérnek nem tetszik, akkor óvodás módjára reagál. Meg ha a fogyasztók szopatásáról van szó, akkor nem ismer tréfát... érted. Bár, gondolom nem érted.

Sajnos a pénz nem minden. Ezt sokan elfelejtik.

kúrórudi 2013.03.16. 22:10:31

@Puskát kellett volna hozni:

"Mér fidesz küldte a zesemest?"

nem igazán érteni a kérdésed értelmét... az smst a kormány küldte aki mögött a fidesz áll.... de miért is a kérdés?

Bolsi Buster 2013.03.16. 22:10:56

@fchris82: Tudod, úgy néhány száz évvel ezelőtt Kína elég nagy hatalom volt. Mind a tudományok, mind felfedezések terén az élvonalba tartozott. Aztán gondoltak egyet és bezárkóztak! Aztán elhaladt mellettük a világ... Ezen talán elgondolkozhatnál kicsit.

- Neked sem árt meg, mert amikor az élvonalba tartozott akkor is elzárkózott volt. Bár tökmind1 mert Mo. nem zárkózik be.

Ez a "csak magyar és zárjunk ki mindenki mást" politika ahhoz hasonlatos, mintha többet nem indulnánk az igazi olimpián, mindig rendezünk sajátot, csak magyarokkal.

- Ezért scináljuk okosan, fokozatosan.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 22:11:15

@ColT:

Az SMS nem tartalmazott semmi érdemi információt. Te leírod, hogy 'de mi lett volna, ha tartalmaz'. Mit nem értek, kedves izé?

Kes 2013.03.16. 22:11:25

@ColT: Ezt tudja már a GVH is? Mert akkor gyorsan szólj nekik, hogy ezért van akiknek 10-30 forintot számláznak ki. Sőt, ez is egy nemzetközi összeesküvés lesz, amit Te _most és itt_ lelepleztél! Mert ha jól tudom minden európai országban pénzt kérnek a "jeleken utazásért".
Bírom az ilyen kis komcsikat, akik azt hiszik, hogy egy rendszert, amit valaki kiépít és üzemeltet egy adott pillanatban használok, akkor az nem kerül semmibe.

rïvïera 2013.03.16. 22:12:32

@Fejesrob: Ez komoly, hogy azért fogsz fideszre szavazni mert jobb lett a kenyér a boltban? :)

Akkor én meg azért fogok valaki másra, mert én meg az Idöképet használom napi szinten, és kurva ideges vagyok hogy meg akarják szüntetni. :)

Viccen kívül: az E.On-os témát nem tudom, mert azokról is hallottam már egy-két díszes sztorit. Meg egyáltalán, az összes nagy multicégre ráférne a folyamatos szigorúbb ellenörzés, kicsit el vannak kurvulva. (Telenor szintén, még mikor Pannon volt akkor hagytam ott öket, olyan arcátlanul kezdtek el számlázni.)

Na mind1... Fentebbiek miatt az Idöképes is extra arcátlan, meg a Telenoros is. Nagyon helyesen tette a T., hogy beintett -- ez az ingyenélö faszszopó banda (==kormány) amúgy is nagyon úgy gondolja, hogy ök fingják a passzátszelet. Remélem már nem sokáig kell a pofájukat nézni. (A ronda beszédemért pedig elnézést kérek. :))

kúrórudi 2013.03.16. 22:12:55

@ColT:

"Nem az fáj, hogy profitja van-e. Hanem az, hogy amikor megadóztatják"

adót eddig is fizetett...ez különadó ahogy a neve is mutatja...

te hogy reagálsz egy különadóra? mondjuk a 300 ftos vizitdíjat gondolom elmentél leszavazni meg nyilván tüntettél is ellene...

"hoznak egy intézkedést, ami a cégvezérnek nem tetszik, akkor óvodás módjára reagál"

a te tiltakozásod ne óvodás de ha más teszi az az?

balkon-úr 2013.03.16. 22:13:32

@Puskát kellett volna hozni: Köszönetet nem nagyon érdemel, ez a "pótlás", Az a hír járja az utcán, hogy az bözsi utalványt, a F. közeli cég, feketén (értsd: bejelentés nélküli, közterheket nem fizető) dolgoztatott emberekkel nyomatja. Járj utána, ha nem hiszed, csak az angyalföldi Dévai utcába kell elmenni. Tényleg jobb. (van akinek!)

rïvïera 2013.03.16. 22:14:51

@Fejesrob: Képzeld el, hogy én meg úgy fogok a libajnaiékra szavazni, hogy biztosan tudom, hogy csökkenni fog töle a fizetésem. Elvek is vannak a világon, kérem szépen! :)

Fejesrob 2013.03.16. 22:16:29

@fchris82: Most ennek mi értelme? Mint amikor megemlíti valaki, hogy egyes magyar szavak eredete sumér és erre megkapja, hogy sumerológus, holott kurvára nem erről van szó.

Nem ragoznám, nemzeti politika pontosan azt jelenti, amit pld. a franciák, osztrákok visznek. Igen, belefér, hogy nem engedik be a magyar mezőgazdasági termékeket, max. kis mennyiségben osztrákként. Ez csak egy kiemelt példa, mielőtt azt írnád, hogy a nemzeti politika jellemzője, hogy kiborítjuk a határnál a lengyel kekszet, mert ugyanakkor sok magyar terméket beengednek. Csak éppen nemzeti érdekeiket nagyon is figyelembe veszik.

fchris82 2013.03.16. 22:17:44

@rïvïera: "Képzeld el, hogy én meg úgy fogok a libajnaiékra szavazni, hogy biztosan tudom, hogy csökkenni fog töle a fizetésem. Elvek is vannak a világon, kérem szépen! :)"

Ezzel én is pont így vagyok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:18:23

@milyen szép a Vértes, ó: Igen. Tehát ha tartalmaz, azt vajon elküldi a Tele?
Eh, mindegy. Tuti nem esik le, mire gondolok, megfogalmazni meg este van már.

@Kes: Nem lepleztem le, ez a GSM szabványban van. Kb 2000 óta puffogok ezen :)
Ez van, OK, lakossági szolgáltatásként kérnek érte pénzt, de azért ez nem az a szokványos eset volt.

@kúrórudi: Az én tiltakozásom lehet óvodás, de senkinek nem lesz tőle rosszabb.
Azt a kis apróságot ne felejtsd el, hogy rád is kivetettek már pár úja dót az elmúlt pár év alatt... Ugye?

Az eonnál az a gáz, hogy a Vitya kiveti az adót, és az _állampolgárokon_ veri le, akik kb. semmiről nem tehetnek. Na ez.

Fejesrob 2013.03.16. 22:19:05

@rïvïera: Mivel leírtam, hogy (szerintem) a válság miatt lett jobb a kenyér, állításod baromság.

Fejesrob 2013.03.16. 22:19:49

@rïvïera: Éppen e miatt nem szavaznék Bajnaira akkor sem, ha pedig nekem nőne.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 22:24:14

@ColT:

Nem tudhatjuk, hogy azt elküldené-e, szerinted akkor se, ha az sms-ben ott lett volna a jótündér, aki mindenkit hazavarázsol, szerintem meg elolvasták és látták, hogy 'kamu', szóval inkább nem kínozták a hálózatukat vele.

kúrórudi 2013.03.16. 22:24:31

@ColT:

neked lövésed sincs se a gazdaság se az állam működéséről... hány éves vagy, 15?

"Az én tiltakozásom lehet óvodás, de senkinek nem lesz tőle rosszabb."

ha te nem fizetsz meg egy adót mert sokan tiltakoztok ellene és az nem lesz akkor más fizet majd helyette többet vagy kap valamiben kevesebbet....

"Az eonnál az a gáz, hogy a Vitya kiveti az adót, és az _állampolgárokon_ veri le, akik kb. semmiről nem tehetnek."

egy cég a bevételeiből gazdálkodik... te tényleg nem vagy tisztában az alapokkal sem de benyaltas viktor hazug szövegét h "ne az emberekkel fizettessék meg"...

refakcia 2013.03.16. 22:25:18

Pintér "reményei szerint nem számláznak majd az államnak", de gondolom, a telekomadót azért be kell fizetniük.

Bolsi Buster 2013.03.16. 22:25:30

@balkon-úr: Szóval ami biztos hogy magyar cég csinálja, és szerinted fidesz közeli nyomtatja. Eddig francia biznisz volt. Sajnos nem érted, de ez nem az én problémám.

Amadeus62 2013.03.16. 22:27:40

Orbán Viktor DÖGÖLJ MEG !! És ezt nem csak hirtelen felindulásból mondom, hanem komolyan. DÖGÖLJ MEG ORBÁN VIKTOR AMILYEN SZEMÉTSÉGEKET TETTÉL EBBEN A 3 ÉVBEN, MINDEZEKÉRT DÖGÖLJ MEG!!!!!

kerület 2013.03.16. 22:28:15

@Fejesrob: Az ÁFÁ-d meg 2-vel több. Meg tr. adó, meg telefonadó stb. Fasz vagy barátom. Véded a védhetetlent. A belügyérnek meg a katasztrófásnak el kell húzni a véres gecibe. Mindkettő hozzá nem értő, nagyképű fasz.

Kes 2013.03.16. 22:30:00

@ColT: Már bocsáss meg, de Te a fideszKomcsik közt is egy gyengébb képességű vagy. Mindenki tudja az sms történetét aki a 90-es évek közepén ébren volt. A GSM szabvány nem szabályozza, hogy ezért pénzt lehessen kérni.
Próbáld meg összerakni: van egy hálózat, azt valaki kiépíti, üzemelteti. Szerinted ez nem kerül semmibe? Ezt lehet ingyen használni? Ha tényleg ingyen lenne nem lenne egy vállalat ami ingyen is adná?

Fejesrob 2013.03.16. 22:30:45

@Puskát kellett volna hozni: Egyáltalán azt nem értem ezeknél, hogy a hazai miért nem kedvesebb? Egy osztrák, vagy német, vagy bárki tök természetesnek találja, hogy bizonyos cégek hazai kézben legyenek.

Ez nem is lehet politikai álláspont kérdése, jó nekünk, vagy nem jó.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:30:51

@kúrórudi: 15 már 2x is elmúltam. Valóban nem vagyok közgázos, meg különösebben okos sem, stb - de azt én is látom, hogy akomplett világ rosszul működik.

"ha te nem fizetsz meg egy adót mert sokan tiltakoztok ellene és az nem lesz akkor más fizet majd helyette többet vagy kap valamiben kevesebbet...."
Akkor jön a NAV, és jól megvág.
Kivéve, ha nagyban csinélod. Akkor nem ;)

"egy cég a bevételeiből gazdálkodik... te tényleg nem vagy tisztában az alapokkal sem de benyaltas viktor hazug szövegét h "ne az emberekkel fizettessék meg"..."
Igen. De sajnos ez egy közszolgáltatás, itt a biznisszel kötelezettségek is járnak.
Semmi köze nem volt a mondandómnak a Viktor szövegéhez. Az egészben a lényeg az elv. Ha valaki betesz nekem, akkor nem valaki mással kéne kibaszni.
Illetve, most nem karbantartanak majd. Ez hosszú távol olyan rohadtul kifizetődő lesz, hogy csak na.

Nap Pali 2013.03.16. 22:31:17

esetleg nem kelet volna öszeszedni a multhéten a hófogó rácsokat...

amugy megjegyzem hogy a világ szerencsésebb részein ahol az autópája építéseknél a pénzt nem ellopják hanem elköltik hasznos dolgokra, ott az utak mellett ERDŐSÁV ot telepítenek...

fchris82 2013.03.16. 22:33:44

@Fejesrob: "Nem ragoznám, nemzeti politika pontosan azt jelenti, amit pld. a franciák, osztrákok visznek."

Az a helyzet, hogy az életben vannak olyan dolgok, amik látszólag a hátrányodra vannak, ha megteszed, mégis a dolgok összekapcsolódása miatt profitálsz belőle. Ilyen az, hogy te rájössz vmire és a kérdés az, hogy ezt megoszd-e másokkal is, vagy tartsd titokban. A kutatások és a tapasztalat eredménye az, hogy bár neked versenyelőnyt jelent, ha megtartod az információt, valójában összességében a végén többet nyersz, ha közhírré teszed.
Ugyanez igaz az EU szabad munkaerő áramlásos törekvésére. Látszólag kis hazánk vesztese a dolognak, mert az itteni pénzért kiképzett munkaerő elvándorol máshova. És ez így logikus is, de a helyzet az, hogy a szabad munkaerő áramlásból MINDENKI profitál, kis hazánk is, és ha elkezdi mindenki a röghöz kötést, akkor az a saját versenyképességünket is csökkenti.

Nehéz elmagyarázni, hogy miért, de a dolgok így működnek. Látszólag baromi előnyös lehet nekünk, ha lezárjuk a határokat és mindent magunk csinálunk, az EU nem véletlenül kezdett létrejönni és okkal kezdték megnyitni a határokat, még ha adott esetben a VÁM-ok eltörlése az adott egyéni államnak nem szolgálta érdekeit. Rövid távon.

Megfelelően szabályozott piac kell, amiben a jobb tényleg kaszál és talpon marad, a szar pedig kihullik. Lehet úgy gondolni az EU-hoz csatalkozásra, hogy 30 újabb konkurencia, meg lehet úgy is, hogy a 10 milliós piacból lett egy több száz milliós, akik az ügyfeleid lehetnek. A francia és osztrák példát én ebből a szempontból nem preferálom, a francia gazdák egyébként is érdekes felfogásúak.

Az, hogy vmi magyar, nincs összefüggésben a termék minőségével. A Cserpes pl iszonyatosan jó, veszem is! Ez kell ide. Hallod panaszkodni, hogy lenyomja a szlovák tej? Nem hiszem... Aki azon rinyál, hogy lenyomja a külföldi, az vagy rossz piacon akar versenyezni, vagy szar a terméke. Bármelyik is, intő jel, hogy váltania kell. És váltson is. Igen, szomorú, de ha az EU-ban 20 millióan termelnek tejet, de a piac csak 10 millió embert tud megfelelően eltartani, mert ennyire van igény, akkor 10 milliónak vmi mással kell foglalkoznia. Ez van. Ez nem csak probléma, hanem lehetőség is. Ehhez képest mindenki csak a problémát domborítja, és ahelyett, hogy maga változna a megváltozott körülményekhez, az aktuális hatalomtól követeli, hogy állítsa meg az idő kerekét és öntse gránitba, hogy neki élete végéig átveszik a tejét magas áron, mert magyar és nehogy már mással kelljen foglalkoznia...

hátezgáz 2013.03.16. 22:34:05

Csak megjegyezném mindenkinek, aki az sms tartalmán lovagol: Vajon az utakon ragadt román, bolgár, osztrák, izraeli (?), stb. állampolgár közül hánynak van a három magyar szolgáltatónál előfizetése?
Az osztrákok bezzeg felfogták, hogy az M1 és az M7 nemzetközi útvonalak, nem csak a magyaroknak fontos, hogy működjön.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:34:06

@Kes: Nyilván. Ha nem azt mondom, hogy fújmocskoskormány - általában pedig azt szoktam - akkor máris fideszkomcsi vagyok. természetes, hiszen saját gondolatai már senkinek nincsenek.

Na figy. Kurva jó kis megközelítés az, hogy a hálózatot kiépíti és üzemelteti, és stb., csak fogd már fel, hogyez csak egy manageri megközelítésben jelenti az, hogy egy olyan dolog pénzbe kerül, aminek a léte vagy nem léte, kb. semmilyen változást nem jelent a hálózat üzemeltetési, fenntartási költségeiben.

És egy ilyen helyzetben, amikor tényleg _segíteni_ kéne embereken, ezt nem megtenni, szerintem morálisan elítélendő.
OK, tudom, hülye vagyok, de nekem _ez_a_véleményem_.
A szoci kormány alatt is ez lett volna.

Bolsi Buster 2013.03.16. 22:34:34

@Fejesrob: Mit nem értesz? Dögöljön meg a szomszéd tehene prolitempó. Aki messziről jött az nem szomszéd, azt nem irigylik.

Fejesrob 2013.03.16. 22:36:09

@kerület: OK, akkor most gondolkodom helyetted:

Szerinted Bajnai honnan a faszból fizetné vissza az IMF kölcsönt, hogy oldaná meg azt, hogy az államháztartás hiánya 3% alatt legyen? Főleg úgy, hogy nincs bankadó, telefonadó.
Igen, eltaláltad, valamilyen adóban közvetlenül megfizeted.

Csak azt nem értem, hogy a Gyurcsány-Bajnaiék által elkúrt helyzetért miért Orbánékat hibáztassam? Te nem veszed észre? Az IMF kölcsönt, nem ők vették fel, nekik kell visszafizetni.

Ízlelgesd a szavakat. Én felveszem, elköltöm Te visszafizeted. Aztán én majd hibáztatlak, mi van basszus, ennyire béna vagy, hogy nincs pénzed, szívatod a családodat?

Meridian74 2013.03.16. 22:38:16

@Joó Áron: az SMS hossza 160byte, címzésekkel, keretezéssel együtt legyen 300byte (de ez már túlzás, és tömörítés is van)
A bázisállomásokban 8x45 (340) egyidejű beszédcsatorna van, ebből tegyük fel, hogy kb 30db ami szabad. Egy SMS eszközre eljutattása a bázisállomás által legyen ~10 sec... egy bázisállomáson belül legyen 3000 mobileszköz. Akkor az összes mobil eszközre való eljutattás a bázisállomáson (3000db/30db=100)x10sec, azaz 1000 sec, azaz kb ~16 perc.

Tehát 16-17 perc alatt kiértesíthető az összes mobil eszköz sms-sel.
A bázisállomásokhoz valamilyen béreltvonali kapcsolat van, 3000 db sms 300byte-al számolva 900000 byte, azaz kevesebb mint 1 MByte adatforgalom szükséges. Ez nem jelentős, nem ez fog szűk keresztmetszetet okozni...
A bázisállomásokhoz 2-10Mbit/sec-es vonalak kapcsolódnak (lehet hogy nagyobb sebességű kell, a mostanság elterjedt 3G/4G, GPRS, stb-k miatt, de a 340 egyidejű -mobilos GSM- hangátvitelhez nagyjából elég lehet 6-10Mbit/sec vezérléssel együtt, de lehet hogy még ennyi sem kell...) tehát az sms adatforgalma nem fogja megterhelni ezt a kapcsolatot. (az 1Mbyte adatforgalom egy 2Mbit/sec-es átvitellel kb 4 másodperc... nyilván nem egymenetben megy ez át, hanem sms-enként darabokban, miközben mennek a beszélgetések és más adatforgalom adatcsomagjai is mennek.)

De mivel nem egy-egy bázis állomás lett megszórva sms-el, hanem az előfizetői számok alapján sorban elküldve az összes számra az sms-ek, így az sms-t küldő rendszer egyesével kikereste, hogy az adott szám melyik cellában van (ez a központi szervereken történik, nem kell kommunikálni a bázisállomásokal), majd oda küldte az sms adatforgalmát, majd lépett a következőre, miközben más SMS küldözgetések is zajlottak... ez így cirka a vodánál 3millió sms elküldése lehetett, amit ha előzetesen kiszűrik azokat a számokat, amik a városokban (ahol nagyszámú bázisállomás van) tartózkodtak éppen, meghagyva amik vidéken _és_ külterületeken vannak, akkor kb 100ezer SMS küldés lett volna, amelyet harmincad (1/30) idő alatt dolgozott volna fel a központi szoftver/szerverük.
Egyébként ez utóbbi az ami ilyenkor leterhelődik. (előfizető számának kikeresése, melyik cellában van, adatcsomag elkészítése/küldése, nyugta fogadása, stb, és így tovább számról-számra).

Persze ettől még egy zsúfolt (~3000 felhasználó) cellában az összes mobilra kb ugyanúgy 17 perc alatt érkezett volna meg az értesítés (a legelső számításból adódóan, 30 szabad csatornával per bázisállomás) - csak fölöslegesen nem ment volna mindenhova a kiküldés.
100ezer SMS-t valószínűleg 17 perc alatt képes is lett volna elküldeni a központi rendszer - csak előtte egy félórás meló lett volna kiválogatni azokat a cellákat, amelyek érintettek, majd ezekből kiszedni, éppen melyik készülék tartozkodik ott és mi a száma, majd a számokat egy feldolgozási (küldési) sorba tenni, és mindre ugyanazt az SMS-t elküldeni.
Ja, igen, ehhez kellett volna nyilván egy szakértő mérnök aki mindezt meg tudta volna csinálni, de valszeg az otthon ügyeletben volt és csak emiatt nem rendelték be dolgozni... inkább brute force-al lenyomták a 3millió sms-t. Ha a szerver bírja, akkor az is elmegy egyébként mindenhova 17 percen belül mindenhova (de nem bírja), mert központon van elegendő sávszél, kérdés, hogy egy adatbázisból 3millió (+ a felhasznbálók normál sms küldési mennyisége!) lekérdezést és feldolgozást mennyi idő alatt képes a szerverük elvégezni... nyilván ezt nem fogjuk megtudni, mert ahhoz tudnunk kellene ki kapta meg elsőnek az sms-t és mikor, és ki kapta meg utoljára és mikor. Na és persze hány további sms küldés történt menet közben az userek által.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 22:39:41

@Fejesrob:

Igen, ez a 'kormányhazugságok feltétel nélküli beszopábeszopáőőőtámogatása' az, ami miatt sok csúnya ember oly elítélően nyilatkozik. :)

kúrórudi 2013.03.16. 22:41:05

@Fejesrob:

"Szerinted Bajnai honnan a faszból fizetné vissza az IMF kölcsönt"

ezt a viktorék is refinanszírozzák nem a költségvetésből fizetik vissza... csak szólok mert itt megint látszik h úgy vitázol vmiről h az alapokkal sem vagy tisztában...

fchris82 2013.03.16. 22:43:37

@Fejesrob: "Egyáltalán azt nem értem ezeknél, hogy a hazai miért nem kedvesebb? Egy osztrák, vagy német, vagy bárki tök természetesnek találja, hogy bizonyos cégek hazai kézben legyenek."

Mindig a részletekben van a lényeg! Nem az a kérdés, hogy állami vagy magán. Ezt mindig túlegyszerűsítik az emberek. Nem az a baj, hogy vmi állami és soha nem az, hogy vmi magán. Ez a sok paraméter közül mindig egy. Ez most kb olyan, mint ha azon vitatkoznánk, hogy a 300 vagy 100 lóerős "autó" gyorsabb. Elméletileg igaz, hogy a 300 a nyerő, gyakorlatilag mindjárt változik a helyzet, ha az előbbinek egy kamiont kell mozgatnia, az utóbbi meg egy robogó. Sok függ a környezettől, az egyéb szabályoktól és ösztönzőktől, paraméterektől.

Ettől még én is azt gondolom, hogy bizonyos területek jobb, ha részben vagy teljesen állami kézben vannak.

kúrórudi 2013.03.16. 22:46:07

@Fejesrob:

"Szerinted Bajnai honnan a faszból fizetné vissza az IMF kölcsönt, hogy oldaná meg azt, hogy az államháztartás hiánya 3% alatt legyen? Főleg úgy, hogy nincs bankadó, telefonadó.
Igen, eltaláltad, valamilyen adóban közvetlenül megfizeted."

pl. nem lenne lin. adó... az államot VALÓBAN karcsúsítaná nem csak azt hazudná miközben egy egész új szintje (megyei kormányhivatalok) jelenik meg...

a poszt szoc. országokra jellemző 45-50% körüli állami újraelosztásról a szlovákok leépítették az államot 35%ra... (ez a szlovák csoda háttere és lényege)... orbánék meg kádárista politikával 54%ra növelték ezt! ezzel egy ilyen kis nyitott ország sohase lesz versenyképes és halálra van ítélve...

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:50:59

@Fejesrob: 1. egy kormányváltástól valóban nem lenne pénz
2. OV és bandája is elkúrt rendesen. Sáros az összes, úgy ahogy vannak.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:51:50

@kúrórudi: "pl. nem lenne lin. adó... az államot VALÓBAN karcsúsítaná "
Mint eddig bármelyik? :D Ezt már a Ferike is megígérte, meg a törpe is...

Kes 2013.03.16. 22:53:07

@ColT: Most őszintén, mit segített ez az üzenet? Szerinted nem azt kellett volna küldeni, hogy: "Lehetőleg nyugat Magyarországon senki ne induljon útnak. Ha már úton van és elakadt hívja ezt a számot: xxx. További információk a Kossuth rádión és az M1-en negyedóránként. BM" Ja, és mindezt még csütörtökön kellet volna!
Egyébként ahogy a Telenor, én sem küldtem volna ki azt az üzenetet, amit valaki megfogalmazott. Több ismerősöm, akinek fogalma sem volt az egészről majdnem pánikba esett, hogy mi frász van!

"Na figy. Kurva jó kis megközelítés az, hogy a hálózatot kiépíti és üzemelteti, és stb., csak fogd már fel, hogyez csak egy manageri megközelítésben jelenti az, hogy egy olyan dolog pénzbe kerül, aminek a léte vagy nem léte, kb. semmilyen változást nem jelent a hálózat üzemeltetési, fenntartási költségeiben."
Erre az írásodra szintén csak azt tudom mondani, h vagy nagyon fiatal vagy és még semmit sem csináltál, vagy tipikus másfaszávacsalánt (komcsi) vagy. Szerinted, ha felhajtok az autópályára miért kell fizetnem? Jelent valamit ez a hálózat üzemeltetési, fenntartási költségeiben?

Összefoglalom:
Fingjuk nem volt hogy mit kellene csinálni. Valakinek eszébe jutott, hogy a mobilcégek IS kötelezhetőek a értesítésre. A szöveget már nem tudták megfogalmazni és az egésszel elkéstek 20-24 órát. Szerintem nem a Telenor a hibás mert nem küldte el!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 22:57:02

@Kes: Semmit nem segített. Mint mondtam, gesztus.
Sajnos csak ennyi volt.

Igen, sokkal értelmesebbeket is lehetett volna. De az nem a Telenor, hanem a Pintér sara!

Az autópálya pont jó példa.
Megépítik a TE adódból, és a TE adódból tartják fent, és fizetsz érte. És még örülsz is neki, ahogy elnézem.

Az összefoglalás nagyjából stimmel. A Telenorral csak annyi bajom van, hogy egy viszonylag emberi viselkedésről nem tett bizonyságot az illetékes, amit a T és a Vodafone elsőre felfogott.

A személyeskedésre meg hadd ne reagáljak, asszem az életkorom nem titok, mert 32. Csak én nem csak pénzben tudok gondolkodni. Ez manapság ciki, de hát nem lehet mindenki tökéletes.

Fejesrob 2013.03.16. 22:59:00

@fchris82: Ez egy alapjában véve helyes elv, de a világ nem így működik.

Az a gond benned, hogy ragaszkodsz egy elmélethez és ha nem ezt látod a gyakorlatban, akkor rögtön lezárják a határokat, ami nyilván marhaság. Az osztrák nem hazafiasságból nem engedi rá termelésére az egyébként jobb magyar termést, hanem azért, mert összeomlana a gazdasága. Akkor tehetné meg, ha a magyar költségek is akkorák mint náluk.
Globálisan, elviekben működik a dolog, mert kiegyenlítődnek, de lokálisan problémákat okozhat. A spanyol II. oszt. paradicsom régebben pld. komolyan akadályozta a magyar mezőgazdaságot. Specialitás, "nem természetes", hogy a spanyolok ide csak II. o paradicsomot hoznak. Ott paradicsomgyárak vannak, nálunk pedig a paradicsomföld jövőre talán karalábé lesz. Rengeteg ilyen van amúgy, mindenféle iparágban.
A szolgáltató ágazatokban található gyarmatosító típusú (megkenem, vagy nyomást gyakorlok rá, frankó szerződést kötök) típusú dolgok, ami Közép-Európában elterjedt.

Te egy elvet hangoztatsz, amit az országok elviekben betartanak, de érdekeik mentén kereskednek. A német-francia kínai exportnak az ára az, hogy a kínaiak is exportálhattak.
Pech, nem rákot, vagy licsit exportáltak, hanem pólót, törölközőt, kis TV-t, csupa mindennapi dolgot, hihetetlenül szar minőségben és hihetetlenül olcsón.

Tönkre is vágták fél Európát. Na most elméleted szerint dögöljenek meg az olaszok, spanyolok (és mi is). Csak hogy az okos nem azt mondja, hogy milyen baba vagyok, már mindenki éhenhalt, viszont kibaszott liberális és európai voltam, hanem valahogy kiszorítom a kínait. Persze, geci vagyok, érdekeimet nézem, de a kínai is azt tette.

kerület 2013.03.16. 22:59:25

@Fejesrob: Nem válaszoltál, terelsz. Ráadásul hülyeséget beszélsz. A kölcsön visszafizetésének a forrása alapesetben a gazdasági növekedés. No, ha az nincs, akkor jön az adóprés és az einstand. (Lásd: különadók, magánnyugdíj sb.) Matolcsy unortodoxiája e kettő utóbbira alapoz. Ráadásul a topik témája nem ez, hanem a drágalátos hármas (Orbán, Péntér és Bakondi) hozzáértése, valamint az un. multik hozzáállása.

Bolsi Buster 2013.03.16. 23:00:10

@kúrórudi: a poszt szoc. országokra jellemző 45-50% körüli állami újraelosztásról a szlovákok leépítették az államot 35%ra... (ez a szlovák csoda háttere és lényege)... orbánék meg kádárista politikával 54%ra növelték ezt! ezzel egy ilyen kis nyitott ország sohase lesz versenyképes és halálra van ítélve...

1. tanulni kell a szlovákoktól.
2. a szléovákok államadóssága 40%(akkor 30% volt), más mozgástér, devizakitettségük sincs
3. a szlovákoknál a szoc. háló sokkal gyérebb, a hozzád hasonló ballerek lázadoznának a legjobban ha olyan szintre lenne lehúzva a közszolgáltatások színvonala mint ott ---- ennek ellenére ezt kell tenni fokozatosan.
4. a szlovákoknál 3 millió dolgozik 5.5ből, nálunk 4 a 10ből, csoda hogy müködik az állam.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:00:34

@ColT:

Annak kifejtésével még mindig adós vagy, azt hiszem, hogy mitől 'segítség', netán 'emberi gesztus' egy értelmetlen, kizárólag felelősséghárítási céllal kitalált sms elküldése.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 23:03:30

@milyen szép a Vértes, ó: Ez még felelősséghárítsnak sem volt jó :)
Abban emberi gesztus, hogy legalább ezt nem felejtették el.
Nem egy nagy tett, az biztos. De a többi "intézkedés" beleszarás-szerű színvonaláshoz képest, már legalább a béka seggét eléri.

Amúgy ide a bökőt, hogy egyszerűen nem volt elérhető valami illetékes fejes, és az aparátus nem mert cselekedni, mert féltették a seggüket.

Joó Áron 2013.03.16. 23:04:37

@Meridian74:
Gratulálok ahhoz amit megfogalmaztál, van is benne igazság, bár nagyon elméleti, és a lényeg tekintetében elvesztél. Az áltlalad SMS küldő szervernek titulált egység a szűk keresztmetszet, áteresztőképessége licence-hez kötött. A szolgáltatót által vásárolt kapacitások éppen csak elegendőek a csúcsidőszakban (értsd karácsony, szilveszter) megjelenő forgalom kiszolgálására, de nem alkalmasak milliós nagyságrendű sms-ek rövid időn belüli kiküldésére a meglévő, mindennapi forgalom mellett.
Ezt láthattuk abból is, hogy a kormányzati elvárásoknak megfelelni kívánó két mobilszolgáltató is majd' 6 óra alatt tudta hozni a feladatot.
Abba meg ne menjünk bele, hogy (ahogy írod) adott cellába sugározni SMS-t, meg cellából legyüjteni, hogy ki lakik alatta stb., stb, mert ez egy lényegesen bonyolúltabb kérdés. Kicsit konkrétabban fogalmazva (bocsáss meg) de teljesen badarság amiket összeírtál ennek tekintetében..

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.03.16. 23:05:33

@kúrórudi: @Fejesrob: Ja, hogy Orbánnal személyesen keveredtünk vitába. Az más (merthogyő mondja meg, ki visz nemzeti politikát - én úgy érzem, inkább a pénzünket viszi, a nagy nemzeti meg nem tud magyarul).
Amúgy meg az IMF hitel visszafizetését meg az adókat illeti, Fejesrob úr két folgot elfelejt:
Az IMF hitel helyett felveszi a kormány a magánbefektetőktől, csak magasabb kamatra, ezzel tehát a visszafizetendő nő, nem csökken
Valamint normális gazdaságpolitikával az adóalap nő meg, és adóemelés nélkül is több lesz az állami bevétel.

Pendejo 2013.03.16. 23:07:24

Az az SMS annyira rohadtul értelmetlen volt. Nesze semmi fogd meg jól. Ennyi erővel azt is szétküldhették volna, hogy "Vigyázat! Esik a hó!"
Nem tudom ki a pöcsöm fogalmazta meg a szövegét, de azonnali hatállyal rúgatnám ki az biztos.
Ne hagyja el a gépjárművét. Köszi.
-Megírhatták volna, melyik rádióadón és milyen frekvencián hallhatók a legfrisebb hírek. Minden autóban van rádió.
vagy
-Megírhatták volna, milyen elérhetőségen lehet segítséget kérni azoknak, akik tényleg bajban vannak
vagy
-Megírhatták volna, melyek azok az utak/régiók, amik teljesen járhatatlanok és akik még otthon vannak semmiképp ne induljanak útnak.
Ezeknek lett volna értelme. Amit tettek, annak semmi. Csak a látszat, hogy "veletek vagyunk", ami az egész kormányzást is jellemzi.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:07:25

@ColT:

De, elfelejtették, pont ez teszi értelmetlenné. ;-) Túl sok értelme korábban se lett volna, de 20-24 órával a problémák kezdete után tényleg nem tudom másnak látni, mint a 'hogy elmondhassuk, még sms-t is küldtünk a felelőtlen autósoknak' megnyilvánulásának. De jogos valahol. a többi intézkedés még többet késett.

Bolsi Buster 2013.03.16. 23:08:50

@kúrórudi: @ColT:

Azért látni kéne a jó dolgokat is. Feleannyi az önkormányzatoknál a képviselő úr. 14től a parlamentben is kevesebben vannak. Az MNBben csökkennek a fizetések.

Az azért nem igaz hogy nincsenek racionalizálások.

Másik oldal: 10,9 a munkanélküliség, ennyi volt a válság előtt is, 10 éve meg 6 volt. Ez a 10,9 az EU nagyátlag. Semmi katasztrófa nincs benne, a munkaerőpiac a válságot meg sem érezte. Mielőtt jöttök a közmunkával 10.000el több közmunkás van mint 2009ben ez sem számottevő, ráadásul nagy részük cigány ami szvsz jó dolog.

Ez a megoldás nem annyira kapitalista mint az IMF recept, de meg lehet nézni, Románoknál lett 20% munkanélküliség, Görög detto, Spanyol 25. + privatizácók. A válság legalján, jó occsóér, ilyenkor kell venni ugye.

fchris82 2013.03.16. 23:09:37

@Fejesrob: "Szerinted Bajnai honnan a faszból fizetné vissza az IMF kölcsönt"

Tudod, van egy oldaluk, Haza és Haladás, rendszeresen publikálják ötleteiket, számításaikat. Ők a jelenlegi pénzügyminiszterrel ellentétben, szoktak számokat használni, indoklásaikban is. Ja, és volt egy programjuk, amit a Fidesznek csak simán folytatnia kellett volna, de ők inkább válság kellős közepén bevezették az egykulcsos adót, amin jól meg is lepődtek, hogy azoknak lett igaza, akik szerint attól nem fog felpörögni a gazdaság, ha az 5-600 ezret keresők zsebében mostantól + 100 ezer marad, mert ettől ők nem fognak többet költeni, max megtakarítani, ellenben a szegényebb rétegre háruló többlet teher meg csökkenti a fogyasztást. Ezt az egyszerű dolgot csak az nem látta, aki nem gondolta végig és szó nélkül elhitte, Matolcsy szövegét, aki még akkor sem jött zavarba, mikor elé tolták a táblázatot, hogy talán mégsem úgy fognak történni a dolgok, ahogy ő állítja.

A sorrendben az adósság csökkentésnek nem kellene, hogy élen legyen, fontossági sorrendben nem az az első, és valójában Orbánék sem így tervezték, nem tudom rémlik-e, de a nagy gazdasági tervük az volt választás után, hogy elszállnának a hiánnyal, úgy 7-8%-ra. Csak aztán leszóltak, hogy "na, tudod mikor?", és aztán jött ez a duma a mindenképpen szükséges adósság csökkentésről, mert erre mindent rá lehet fogni. Egyébként attól az 1-2%-tól nem kell hasra esni, mert figyelembe véve, hogy a nyugdíj einstanddal helyből egy lépésben 15%-kal csökkent az államadósság - ennyi megszűnt -, úgy fest, hogy a Fidesz további 13%-nyi hitelt vett fel. Remélem ez így is érthető, de ha nem, nagyon szívesen levezetem neked, hogyan jön ki, annyira nem bonyolult.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:12:09

@Puskát kellett volna hozni:

A bibi az, hogy az említett helyekről kiszoruló képviselőknek, miegymásoknak meg létrehoztak rengeteg kamuintézményt, -állást, nehogy pénz nélkül maradjanak a haverok.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 23:12:18

@milyen szép a Vértes, ó: Ennyi.
A Telenoron is a segítésre való hajlamot kérem számon, semmi mást.

@Puskát kellett volna hozni: Ja, az EU átlag :D LOL? Az EU átlaghoz hol vannak az áraink? A fizetésünk? Az EU átlaghoz képest hogy teljesít a gazdaság? :D

"A válság legalján, jó occsóér, ilyenkor kell venni ugye. "
Ja, nálunk már nem volt lejjebb :D

"Azért látni kéne a jó dolgokat is. Feleannyi az önkormányzatoknál a képviselő úr."
Ja, a többi a járási hivatalokban van :D

" 14től a parlamentben is kevesebben vannak."
Reméljük. De miért is nem 2010-től? Oh wait

" Az MNBben csökkennek a fizetések."
Ez fogja kihúzni az országot a szarból!!!!!!! Ja, és a jegybankelnök... ööööö... :D

Kes 2013.03.16. 23:13:12

@ColT: Köszönöm, hogy legalább részben belátod, hogy egy teljesen értelmetlen, nem releváns üzenetet teljesen felesleges kiküldeni a 11.5 millió előfizetőnek. Innentől nem értem mi a baj a Telenorral!
Ha pedig még 32 évesen sem érted, h mi a baj azzal, h valamit mással fizettetek meg, akkor Te vagy még a szüleidnél laksz, vagy komcsi vagy.

Maradjunk az autópályás példánál:
Megépítették a pénzünkből, extra drágán, sokszor hitelből. Abból a pénzből tartják fenn amit én is és a rajtunk áthaladók fizetnek díjban. Nem tetszik, de ha ez nem lenne, akkor még mindig 1 nap lenne egy út Veszprémből Békéscsabáig. A díjért cserébe - amiből fenntartják az autópályakezelőt - elvárom, hogy tájékoztassanak a helyzetről és takarítsák a pályákat. Ebből a két feladatból Nyugat-Magyarországon még a mai napig sem sikerül minden. Nem nekem kellet felkészülnöm a várható időjárásra, hanem az autópályák és főutak fenntartóinak! Tudod, őket ezért fizetjük!

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:14:58

@ColT:

Mély levegő.

Az SMS elküldése semmit és senkit nem segített. (A mémgyárosokon kívül.) Akkor mi az, hogy a Telenor nem akart segíteni? A belügynek? Fedezni a hülyeségüket? Ja, lehet, azt tényleg nem akartak. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 23:19:01

@Kes: "egy teljesen értelmetlen, nem releváns üzenetet teljesen felesleges kiküldeni a 11.5 millió előfizetőnek. Innentől nem értem mi a baj a Telenorral!"
A HOZZÁÁLLÁSA ember. Hogy akármilyen módon is, de segíteni kérték, és baszott rá! Az.

"Abból a pénzből tartják fenn amit én is és a rajtunk áthaladók fizetnek díjban. "
Aha. Biztos nem abból az útadóból, amit befizetünk. Meg a benzin áfájából. Stb.
Ne röhögtess.

" A díjért cserébe - amiből fenntartják az autópályakezelőt - elvárom, hogy tájékoztassanak a helyzetről és takarítsák a pályákat. "
Én nem ezért várom el, hanem az adóért, amit befizetünk. Igen, ezt elég keményen elbaszták. De hol is mondtam, hogy ezzel nincs bajom? Van. Nekem csak a Telenorral volt bajom.

Ezen kívül, az SMS 0Ft-os költségét nem is részben azért kevertem ide, hogy érzékeltessem, mennyi erőfeszítésbe került volna szegény szerencsétlen telenornak elküldeni.

@milyen szép a Vértes, ó: "Akkor mi az, hogy a Telenor nem akart segíteni?"
Mondom. Hozzáállás. Tőle kérték, hogy tegyen meg valamit, és nem tette. A másik kettő, ugyanolyan rablóbanda cég meg igen. Nekik nem volt büdös.

fchris82 2013.03.16. 23:21:47

@Fejesrob: " Csak hogy az okos nem azt mondja, hogy milyen baba vagyok, már mindenki éhenhalt, viszont kibaszott liberális és európai voltam, hanem valahogy kiszorítom a kínait. Persze, geci vagyok, érdekeimet nézem, de a kínai is azt tette. "

Fáradt vagyok. Részben ugyanarról beszélünk, nincs egyébként akkora véleménykülönbség közöttünk. Azért annyira nem roppant bele Európa a dologba, sok minden átalakult és azért a méregdrága iPhone-ból is rengeteget adnak el, még ha vannak olcsó kínai mobilok is. Lehet ezt jól csinálni. Olyan ez, mint amikor a zenekiadók mellett elhalad a világ és törényekkel akarják leszabályozni a világot, ahelyett, hogy haladnának a korral. Az iPhone-t is Kínában gyártják. Jött egy probléma, és a cégek, akik alkalmazkodtak és ezt ki tudták használni, nem rinyálnak. Lehet, hogy a könnyűiparban Kína a nyerő, de az utóbbi 10 évben több nagyvállalat nőt ki közben az USA-ban pl. Félre ne érts, nem gondolom, hogy minden szabályozás nélkül szabadjára kell engedni, mert ez baromság. Fel kell ismerni, hogy mikor és mit kell/érdemes szabályozni. Nincs örök szabály, hogy mindent egyformán vámolni kell vagy mindent vám nélkül megengedni, mint ahogy nyilván nincs olyan csajozós szöveg vagy sakk nyitás, ami garantálja a "sikert". Ezért is probléma, mikor részleteiben nem vizsgálják a dolgokat.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:22:14

@ColT:

Igen, nem segítettek a kormánynak. Tragédia. Visszatérhetnénk a dologra akkor, amikor a bajbajutottakon nem hajlandóak segíteni? :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 23:24:07

@milyen szép a Vértes, ó: Vissza, meglátjuk, akkor mit csinálnak.
Ezért mondtam, hogy vajon továbbküldték volna akkor a sms-t, ha valami érdemleges lett volna benne?
Mert vastagon lehet, hogy nem.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:26:36

@ColT:

Lehet, persze, bármi 'lehet', de a konkrét esetből semmi nem következik erre vonatkozóan. Csak annyi, hogy valamiért van bátorságuk (vagy mégiscsak vak az a ló) fityiszt mutatni a kormánynak. Vajon lesz-e Telenoros-különadó... Hatalmas extraprofitok vándorolnak Telenóriába, azt hiszem...

NekemNemEzKell 2013.03.16. 23:27:13

Ostoba, hazug a post címe!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 23:27:42

@milyen szép a Vértes, ó: Na, ez már meglehet :D Ezt a kormányt elnézve :S
Amúgy mondtam én olyat, hogy tuti nem fogják? Csak a lehetőség. Azon akadtam fenn, hogy van rá esély, hogy egy normális üzenetet sem küldtek volna el.

De sokáig tartott egyeseknek megérteni (már ha).

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:29:41

@ColT:

A konkrét esetben semmi nem mutatja (sem pro, sem kontra), mi történne 'abban' az esetben, ezért furcsa a fejtegetésed.

Omelette du fromage 2013.03.16. 23:30:47

Néhány idézet a kommentekből:

"telenor nagyott nott a szememben"
"és persze maradok telenoros :) "
"A telenor reakciójában semmi kivetnivalót nem látok. "

És komolyan, majd ha fenti hozzászólóknak kell a Telenor segítsége és fityiszt mutatnak nekik, az jó lesz? Tökmindegy milyen bugyuta ok miatt (mondjuk az asszonyuk épp szülni készül)? Az lesz az ejrópéer igazodási pont, ha lexarja őket a Telenor?
Komolyan ettől leszünk liberálisok, meg demokraták, hogy kárörvendően dörzsöljük a kezünket, mikor valakinek keresztbe lehet tenni?
Most kérdezzem meg, hogy mit várhatunk ezektől az emberektől?
(Tegyem fel a költői kérdést, hogy vennénk-e ezektől használt autót?)

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:32:09

@Omelette du fromage:

El tudnád magyarázni anélkül, hogy elolvasnád a következő brosúrát, kinek is 'tett keresztbe' a Telenor?

kúrórudi 2013.03.16. 23:32:34

@Puskát kellett volna hozni:

"a hozzád hasonló ballerek lázadoznának a legjobban"

rohadtul nem vagyok baloldali... a fidesz viszont jó kis kádárista rendszert épít/épített

Nap Pali 2013.03.16. 23:32:55

@Omelette du fromage: én is átmegyek a telenorhoz.... MERT AZ ÉN KÖLCSÉGEMRE

a nyilvánvalóan kormány FELELŐSSÉG ELTERELÉS i akciót nem finanszírozták...

semmi más értelme nem volt egy nappal esemény után az sms nek...

amugy sem kaptam feloldó sms t azóta a kocsiban ülök a petőfihíd közepén...
néha bekopog egy rendőr de megmutatom sintér úr smst oszt elmennek...

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:34:06

@Nap Pali:

Kinézted már, melyik kocsiba ülsz majd át?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 23:34:50

@milyen szép a Vértes, ó: Mindenesetre én belegondoltam, hogy esetleg akkor is beintenek.

Akkor gondolom senki nem jönne azzal, hogy "dehátnekiazzalköltségevan" - aprópénz, egy napi nyereségükhöz képest is...

rïvïera 2013.03.16. 23:35:10

@Fejesrob: Az én információim szerint a "technokrata" libajnaiék egy éve alatt mentek úgy nagyjából rendben a dolgok (vagy mondjuk inkább úgy, hogy kezdtek talán rendben menni), illetve mostanában ök az egyetlenek, akik olyan viselkedést produkálnak, amiröl azt gondolom, hogy egyedül az elfogadható. (Más szavakkal úgy tudnám mondani, hogy belölük nézem azt ki, hogy lesz itt valamiféle "kultúraváltás" végre, mert a gumicsizmás parasztokból meg a gerinctelen tolvajbandából már kurvára elegem van, évtizedek óta). Túlzottan nagy illúzióim vele kapcsolatban sincsenek, de ö még egy Hófehérke a többihez képest (ill. vannak még érintölegesen mellette szóló dolgok, mint pl. a tucatjával megnyert libás perek száma). Bárcsak már pár évig egypár kurvára-nem-karizmatikus technokrata unalmas csávó üzemeltetné ezt az országot, hogy ne fulladjunk bele végképp a saját szarunkba. (Bár, hogy akár Orbánt vagy Gyurcsányt a nyugdíjasokon kívül még más is hogy tudja "karizmatikusnak" találni, az nekem végképp rejtély.)

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.16. 23:37:33

@ColT:

Jó, gondolj bele nyugodtan (legalábbis részemről), a kötekedés annak szólt, hogy a konkrét esetből ezt a következtetést nem lehet levonni. ;-)

Bolsi Buster 2013.03.16. 23:37:34

@kúrórudi: Ellenkezőleg, a 80% államadósság 100%-a a szocialistáknak és 0%-a a fidesznek köszönhető.

Tehát az mszp és csatolt részei annyira kapitalisták, hogy jó fogyasztók, mint amikor móricka azt hiszi hogy attól lett menő amerikai, hogy evett a Mekdonáldszban.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.16. 23:39:10

@Joó Áron: annyiban igaza van, hogy a GSM szabvány lehetővé tenné ezt a működést akkor, ha a kiépítésekor mind a szolgáltató, mind a technikai kivitelező (Ericsson tornyok vannak pl két szolgáltatónál) belefoglalta volna a specifikációba. Nincs elméleti akadálya ennek a működésnek.

Az érdekes kérdés mindig az, hogy ki fogja kifizetni. Ha egy lehetséges szolgáltatáshoz nem találnak fizetőképes felet, akkor nem valósítják meg.

Nap Pali 2013.03.16. 23:39:15

@milyen szép a Vértes, ó: meseautóba... anyniszor megállnak...

visszaírtam az smsre hogy meddig maraggyak a hídközepén de semmi válasz!

Bolsi Buster 2013.03.16. 23:40:11

@kúrórudi: És ezt nem úgy kell érteni hogy a fidesz kapitalista, hanem úgy hogy ami kevés kapitalizmus a magyarokba szorult, annak 100%-a a fideszben van.

kúrórudi 2013.03.16. 23:40:25

@Puskát kellett volna hozni:

"Azért látni kéne a jó dolgokat is. Feleannyi az önkormányzatoknál a képviselő úr. 14től a parlamentben is kevesebben vannak. Az MNBben csökkennek a fizetések.

Az azért nem igaz hogy nincsenek racionalizálások."

1. az önkorikban kevesebb az ember? erről dobj már egy statisztikát légyszi... másrészt ha így is van, helyette ott vannak a megyei kormányhivatalok.. szóval az állami szféra nem csökkent hanem nőtt.
2. parlamenti létszám. egyrészt aprópénz (ettől az 1-2 mrd ft-tól nem oldódik meg semmi)... másrészt a 200 főt lehetett volna egy korrekt választási rendszer mellett is bevezetni nem egy nyilvánvalóan erősen fidesznek kedvezőbel... így annyira nem kell neki tapsolni..
3. MNB fizetések... jaj. na ez tényleg aprópénz... de helyette 2vrl több MT tag van meg lesznek főigazgatók... így a kevesebb mindjárt megint több is lesz... és akkor arról h szakemberek helyett jegybankhoz nem értő pártkatonákkal lesz tele nem is beszéltünk...

ha csak ezek a hűde jó dolgok akkor rég nagyon nagy baj van... te meg tuti nem kapsz fizut a pártközpontból ezért.... nálad hazudnak ennél bátrabbakat is más bérkommentelők...

rïvïera 2013.03.16. 23:40:26

@Omelette du fromage: A Telenor nem leszarta az elöfizetöit, vagy "az embereket" általában, hanem (valószínüleg) felmérték a helyzetet (értelmetlen SMS amivel a kormány csak magát akarja fényezni versus egy kis riposztlehetöség), és ez alapján dönthettek úgy, ahogy. Nem hinném hogy bárki bármilyen formában károsodott volna a döntésük miatt.

kúrórudi 2013.03.16. 23:43:02

@Puskát kellett volna hozni:

"hanem úgy hogy ami kevés kapitalizmus a magyarokba szorult, annak 100%-a a fideszben van."

te tényleg ilyen hülye vagy vagy fizetnek ezért neked?

tényleg kapitalista az akik szerint:
- "ne az emberekkel fizettessék meg"
- államosítanak
- piaci szektorokat törölnek el tollvonással (szerencsejáték)
- "rezsicsökkentés lesz és kész"
stb stb.

ez a hozzáállás és politika igazi komcsi, klasszik kádári nem kapitalista....

Bolsi Buster 2013.03.16. 23:43:22

@ColT: mszmp adósságát a rendszerváltás átvette.

1998 áa. 55% 2002 52% 2010 82% 2012 80% FIDESZ minusz 5%
EGYEBEK plusz 80 + 5 az 85.

A fidesz egy nettó hangya a többiek nettó tücskök. És van pofájuk ciripelni.

kúrórudi 2013.03.16. 23:44:40

@Puskát kellett volna hozni:

"Ellenkezőleg, a 80% államadósság 100%-a a szocialistáknak és 0%-a a fidesznek köszönhető."

te pedig objektív vagy, hozzáértő és nem egy agymosott / fizetett fidesz ember....

ekkora hazugságot is rég olvastam mint a fenti!

Bolsi Buster 2013.03.16. 23:45:35

@kúrórudi: Tehát az mszp soha sehol semmikor nem karcsúsított a komcsi simor sem mondott le a pénzéről de most megmondod hogy ez nem jó és azt is hogy nem így kell. Kacc.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.16. 23:45:37

@Puskát kellett volna hozni: Rendszerváltás, bazmeg. Ne röhögtess.
2002-ben az előző törpekormány alatt már kezdtünk jól állni. Aztán jöttek az elkúrók, és az utánuk jövő kétharmad. Aki folytatta az elkúrást!!! Csodák csodája!
Ha ezek kicsit is normálsiak lettek volna (a maszop is, és a fityisz is), akkor kisebb lenne az adósság. Rendszerváltás, az hol van már.

kúrórudi 2013.03.16. 23:48:39

@Puskát kellett volna hozni:

"Tehát az mszp soha sehol semmikor nem karcsúsított a komcsi simor sem mondott le a pénzéről de most megmondod hogy ez nem jó és azt is hogy nem így kell. Kacc."

nem ezt mondtam, ne hazudj!

reagálj érdemben a 3 pontomra... ha nem megy a szövegértés az nem az én hibám..

kúrórudi 2013.03.16. 23:52:11

@Puskát kellett volna hozni:

ti tényleg csak komcsizni tudtok??

2014ben ez bajnai elken kevés lesz....exmszmp-s meg kiszes gárdával meg kádári politikával...

val 2013.03.16. 23:56:51

@rïvïera: "A Telenor nem leszarta az elöfizetöit, vagy "az embereket" általában, hanem (valószínüleg) felmérték a helyzetet (értelmetlen SMS amivel a kormány csak magát akarja fényezni versus egy kis riposztlehetöség), és ez alapján dönthettek úgy, ahogy. Nem hinném hogy bárki bármilyen formában károsodott volna a döntésük miatt. "

"(valószínüleg)" "dönthettek úgy" "Nem hinném"

Hagyatkozzunk a tényekre. A fenti posztból kiderül, hogy a bevételi lehetőséget eldobva sem voltak hajlandóak smst küldeni.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.17. 00:04:24

@Fejesrob: két dologgal vagy eltévedve.

1: Bajnaiék tevékenysége csak a fidesz-sajtóban ennyire negatív, a vészhelyzetet sikerült átvészelni. Az is fontos, hogy nem Gyurcsányék döntötték be az amerikai ingatlanpiacot, csak elszenvedték(-tük) a hatását. Matolcsy intézkedései önmagukban összességében (és az a durva, hogy szinte elemenként is) rontottak a helyzeten, tehát a helyzet nem javul, hanem romlik. A fidesz-sajtóban persze javulást írnak, ezért ha nem tájékozódsz hiteles forrásból, könnyen azt hiheted, hogy most hazudok, vagy megvezet a gyurcsány-bajnai sátán.

2. Úgy viselkedsz, mintha egy ország lakosságát adóztatni gonoszság lenne, miközben elvárod hogy legyenek állami garantált "ingyen" szolgáltatások. Ez a fajta hozzáállás természetesen ősbaromság. Az egy reklámtechnikai dolog, hogy a kormány azt az imázst erőlteti, hogy a piaci szereplők fizetnek az emberek helyett - ez csak imázs. Ha a fidesz komolyan venné a saját gazdaságélénkítéséről tett ígéreteit, az eddig eltelt több mint két év alatt léphetett volna akár valami érdemlegeset is. Kábé akkorára gondolok, mint SZJA-ban a családi adókedvezmény, csak ugye olyasmit, amitől a gazdaság élénkül, tehát mondjuk a kkv terhek csökkentek volna ennyivel, akár csak úgy, hogy az adminisztráció egyszerűsödik annyival, hogy órabérben ennyivel kevesebbe kerül csinálni. Nem ez történt, az adminisztrációs terhek nőttek (és még növelték volna, ha sikerült végigverni a számlagéptörvényt), és a szabályozás még mindig arra jó, hogy a darwini elvek mentén megtanítsa a cégeket adót csalni. Nekem meggyőződésem, hogy erre szinte kizárólagosan az a magyarázat, hogy a magyar szavazóképes lakosságban zömmel alkalmazottak és fogyasztók vannak.

bolsipörkölt 2013.03.17. 00:07:36

Mindeközben Észak-Magyarországon:

"Egy ÉMÁSZ-nál dolgozó olvasónk (aki a mostani percekben is menti a lakosságot) üzenete:
A Bodrogközben, mint tudjátok, nincs áramszolgáltatás, mert az oszlopokat kidöntötte a vihar.
Hazánk szorgos vademberei, az ítéletidőtől sem riadva vissza, megkezdték a vezetékek összeszedését, versenyt futva az ÉMÁSZ dolgozóival. Mi ez, ha nem terrorizmus?
"

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.17. 00:11:52

@val: a kérdés az, hogy jól tették-e. Igen, jól tették, mivel miközben senkit sem veszélyeztettek (tény), nem spammoltak feleslegesen tömegeket.

Persze lehetne találgatni, hogy és mi lett volna ha egy Telenor előfizetőnek hasznos lett volna az SMS, mert mondjuk más szövege van és máskor kapja meg, de ha a tényeknél maradunk, akkor ez jó döntés volt.

Ident 2013.03.17. 00:13:57

@ketroot: Hozzá vagyok sajnos szokva, minden nyáron és téli nagyobb hidegben ugyanezt játssza el a köcsög eon. Pont annyi és picike áramkiesés, hogy a modem lekapcsoljon, a router kiakadjon és a gép kikapcsoljon. Sőt! Ránk és pár ismerősömre rávertek büntit, mert biztos lopjuk az áramot, mert a szekrényben van egy aljzat. Ha otthon lettem volna és ezt mondja nekem a köcsög eonos kipofoztam volna a portánkról az hótzicher! Sőt az indoklásban az volt, hogy megpiszkáltuk az egyik kismegszakítót, ami 4 amperes volt és több éve le volt égve, ezért átköttettük azt a fázist egy másik kismegszakítóra szakemberrel. Csak a szakember fent hagyta. Sajnos. És most jön a poén: 16 amperesnek számolták el, ami azt jelenti, hogy amperóránként 15 ezer Ft a bünti. Telefonok sora és nem tudtunk mit tenni, annyit sikerült elérni, hogy részletfizetés és elengedték a felét. De mondok jobbat is az eonról: egyik ismerősöm elvesztette a munkáját, nem igazán van semmi munkalehetőség felénk amúgy sem, alkalmi munkákból tengődik, 4 gyereke van, náluk lakik még az anyjuk, a nővére, a nővére pasija, a nővérének 3 gyereke, akik közül az egyiknek van egy kisbabája, plusz az ő pasija. Szóval elég kevés pénzük van, gázt már kiköttették mert nem tudták fizetni, az árammal 2 havival voltak megcsúszva és jött a felszólítás, hogy dátumtól-dátumig kikötik ha nem fizeti be egyben. Azonnal az első megadott napon kikötötték az áramot náluk. Pár napon belül, mert épp volt egy kis maszekja be tudta fizetni a 30 ropi körüli összeget. További 4 napot kellett várni, amire visszakötötték az áramot, de már kártyás órát tettek fel. Ezek után nekem tök mindegy hogy ki szorongatja ezt az ocsmány eont, csak tegye. Ettől még azért nem leszek fidesz savazó :)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.17. 00:15:19

@ColT: " Nem lepleztem le, ez a GSM szabványban van."

A beszélgetés is a GSM szabványban van. Az is ingyen van, csak áram kell hozzá, meg hogy a gépek működjenek, és karban legyenek tartva, meg néha bővülgessenek ha kell. Ugye.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.17. 00:21:28

@kúrórudi: amelyiknek a csomagolásán nemzetiszín pántlika van, az a nemzeti párt. A tevékenység zömében nem fontos, csak legyen benne zászló lobogtatás, meg valami ellenségkép ármánykodó nemmagyarokról.

A mai választékból a zsidókat meg az ájemefeseket lehet választani bűnbaknak, ha valaki nemzeti pártot szeretne.

Ident 2013.03.17. 00:21:57

@Puskát kellett volna hozni: El van felejtve, hogy a bokros csomagból osztogatott az első fidesz kormány, mint pl. a minimálbér emelés? Volt ott bőven habzsi-dőzsi, csak nem a fidesz érdeméből. Az, hogy miért kellett a bokros csomag, már megint más tészta.

Bolsi Buster 2013.03.17. 00:32:55

@kúrórudi: Kádár államosított? Nem tudtam. Rákosi államosított, csak ő nem fizetett..:)

A kapitalizmusban az állam ugyanolyan tulajdonos mint bárki más. Az hogy építsék le az állami tulajdont nem kapitalista dogma hanem liberális dogma, ami nem is egy dimenzió. Gondoltam segítek.

asmodean 2013.03.17. 00:33:37

Van az a teória, hogy vannak emberek, akik a szart is két pofára habzsolják, ha azt átkötik előtte nemzeti színű szalaggal.

Azt hiszem itt találkoztam először olyannal, aki készséggel elismerte, hogy nála ez valóban így működik :D

Bolsi Buster 2013.03.17. 00:37:17

@Ident: Én csak azt mutattam be(matekkal), hogy a fidesz nettó hangya, az összes többi nettó tücsök.

És van pofájuk ciripelni, bazdmeg. Te is bulsittelsz, mert mást ugye mivel bizonyítanál be?

asmodean 2013.03.17. 00:41:19

@Puskát kellett volna hozni: "fidesz nettó hangya" - azt tudjuk, a Lali nagyon gyűjtöget.

Amennyiben szerinted a téeszesítés nem államosítás, úgy Kádár valóban nem államosított :D
Példakép mi? Kádár és a fidesz nem államosít, hanem olyan izét csinálna :D

Bolsi Buster 2013.03.17. 00:48:20

@asmodean: A komcsi állam nem fizetett.

89től az állam fizet ha vesz valamit. De ÁVÓs anyádék ezt sosem mondták, nekik oly mindegy volt mert ugye tőlük nem volt mit elvenni. Ezért szolgálták a közt lelkesen.

bgp 2013.03.17. 00:56:13

@Fejesrob: Amit Kurcsány nem rontott el, az Eltolcsinak sikerült. Nekem "elviekben" nőtt a fizetésem Vityáék alatt, de nem örülök neki. Ha lehetne, visszamennék abba szörnyű elmútnyócévbe.

anyadmajma 2013.03.17. 00:56:53

@Puskát kellett volna hozni: Te fasz! má bocsánat, de a fideszes önkormányzatok 2006 utáni hitele ugyanúgy beleszámít az államadósságba.
Istenem, ilyen ostoba emberek élnek a XXI. században....
És nem hiszem, hogy pl a soproni fidesz baumag-ügye a szocikra bármiképp is kenhető.

asmodean 2013.03.17. 00:59:17

@Puskát kellett volna hozni:

Tudni kellene, hogy mit is jelent az államosítás kis nemzeti cerkóf majmunk. :D

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.17. 00:59:52

@ColT:
" Hát, akkor meg nem az adó miatt kéne nyíni."

- Hogy magyarázzam el neked, hogy megértsd?

Te isteníted a különadót, meg a rezsicsökkentést, meg az államosítást. Nem veszed észre, hogy ezek mekkora veszélyeket hordoznak. Nem veszed észre, hogy ezek a sötét ötvenes évekhez visznek minket vissza.

Nem veszed észre, hogy 100 km-es szélben nem lehet oszlopot állítani. Nem veszed észre, hogy majdnem egész napon keresztül esett az ónos eső, ami miatt leszakadtak a vezetékek sok helyen. Nem veszed észre, hogy sok helyen eltörtek a szigetelők.

Nem veszed észre, hogy a sokat szidott családok ellenségének kikiáltott áramszolgáltatóknál járt a miniszterelnök, és azt mondta, reggelre legyen áram.

Nem veszed észre, hogy ez nem így megy.

Bolsi Buster 2013.03.17. 01:00:33

@asmodean: Igen ezért magyaráztam el.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.17. 01:02:04

@ColT:
Hát mondjuk ez az SMS kurva nagy segítség lehetett mindenkinek, aki megkapta.

A Telenort meg hivatalosan senki sem kérte fel. Gondolod, hogy bármilyen hülye odatelefonál, hogy ő Kovács Béla rendőrhadnagy, és akkor ugraniuk kellene küldeni a baromságot, amit bediktál?

Ami az E.On-t illeti: ha nem fizetik a menedzsereket, akkor elmennek máshová, és bedől a cég.
Egyébként kb. 20 milliárd vesztesége van a lakossági áramszolgáltatáson évente, amit most még növel az állam a rezsicsökkentéssel.

Másrészt 100 km-es szélben hogy a faszba állítsanak fel kidőlt villanyoszlopokat, te idióta barom?
Neked fáj a gondolkodás?

@Ident:
És biztos, hogy az E.On ott a szolgáltató?

@Narzis:
Hát én a meleg szobában kaptam meg az SMS-t - péntek este, mikor máskor, amikor már vagy 32 órája gáz volt az utakon -, de elolvasva arra a következtetésre jutottam, hogy kurvára nincs rendben semmi. Pl. annak a fejében sem, aki ezt küldte.

milyen szép a Vértes, ó 2013.03.17. 01:02:48

@anyadmajma:

Találkoztam már olyan fideszessel, aki kifejtette szó szerint azt, hogy az, hogy Meggyes és Bayer 'szétlopta' Esztergomot, szintén a szocik bűne _kizárólag_. Idézem: mert 'hagyták'. Te meg nekiállsz vitatkozni, meg idegeskedni. :)

asmodean 2013.03.17. 01:06:18

@Puskát kellett volna hozni: Kár hogy szarul, fidesz agit prop osztály definíciói, csak a magadféléknek elégséges :)

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.17. 01:09:42

@ColT:

"És egy ilyen helyzetben, amikor tényleg _segíteni_ kéne embereken, ezt nem megtenni, szerintem morálisan elítélendő."

Magyarázd el, az az SMS milyen segítség
- Annak, akinek lemerült a mobilja?
- Annak, akinek már kiürült a tankja?
- Annak, aki már 16 órája állt a hó fogságában?
- Annak, aki éppen egy napsütötte tengerparton sétált?

anyadmajma 2013.03.17. 01:13:37

@milyen szép a Vértes, ó: Én idegeskedni ezeken? :)
Előbb lehet lebeszélni egy arab öngyilkos merénylőt, hogy ne robbantsa fel magát, mint ezeket az ostoba idiótákkal ráébreszteni, hogy nem biztos, hogy minden jó, amit a fidesz csinál. A meraszocik érveléssel nem lehet vitatkozni, 60-as iq felett meg érvel ilyen baromsággal egy ember sem.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.17. 01:14:38

@Fejesrob:

Most miből fizetjük vissza a hitelt?

Hitelből.

Mekkora kamatú hitelt mekkora kamatúval váltunk ki?

kúrórudi 2013.03.17. 01:48:15

@Puskát kellett volna hozni:

"Én csak azt mutattam be(matekkal), hogy a fidesz nettó hangya, az összes többi nettó tücsök."

neked meg a nettó agyad az nulla... ami benne van azt szíjjártó töltötte bele h azt böfögd ki magadból.

2013.03.17. 01:50:30

"reményei szerint nem számlázzák majd ki az államnak az üzenetek költségét."
Szerintem teljesen jogosan kiszámlázhatnák, a sok extra adó után. De még ha meg is szeretnék tenni nem fogják, az állammal nem jó bírkózni.

kúrórudi 2013.03.17. 01:52:41

@Puskát kellett volna hozni:

"A kapitalizmusban az állam ugyanolyan tulajdonos mint bárki más."

1. ez csak részben van így. mert valóban ugyanolyan tulajdonos, de nem kell h piac által hatékonyan megoldható feladatokat végezzen (pl. állami mobilszolgáltató)...
2. az állam és a többi magántulajdonos közötti nagy egyenlőséged jókora öngól 2/3 viktorék erőből politizálásának fényében... vagy akkor mégse annyira ugyanolyan tulajdonos az állam mint bárki más?

látszik h gondolkodni képtelen vagy, a hozzáértésed 0 közeli de nagyon betanultad az összes hazugságukat!

kúrórudi 2013.03.17. 01:54:17

@A csótány is ember:

"az állammal nem jó bírkózni."

Puskát kellett volna hozni éppen az előbb fejtette ki h az állam ugyanolyan tulajdonos mint bárki más....

kúrórudi 2013.03.17. 01:55:36

@Puskát kellett volna hozni:

"A kapitalizmusban az állam ugyanolyan tulajdonos mint bárki más."

ebben az esetben a jelenlegi orbán rendszer jó távol van a kapitalizmustól és jó sokat távolodtunk tőle hála nekik....

Ádámka Auditore 2013.03.17. 01:57:54

@Fejesrob: Globálisan sem működik, mert az EU-ben sem egyenlítődött ki szar sem. Szabad piac fail...mint mindig, mindenhol eddig a történelem során. Csak a bajt és az élhetetlen pörgést hozza, nekünk meg szoszika, de létbiztonság kell.

kúrórudi 2013.03.17. 01:59:44

@Puskát kellett volna hozni:

látom már anyázol is... ennyire futja tőled, komcsizni anyázni meg hazudozni...

nyomjad csak! az olyanok mint te az ellenkezőjét érik el mint amiért fizetik: egyre kevesebben hisznek már nektek!

rïvïera 2013.03.17. 02:19:23

@val: Mivel nem én vagyok a Telenor, ezért írtam feltételes módokat. Azt meg nem tudom, hogy milyen extrahaszonra gondolsz, mivel a finom célzás megvolt a kormány részéröl (ti. hogy kurvára nem akarnak érte fizetni és valószínüleg nem is fognak.)

komplikato 2013.03.17. 03:16:25

@hátezgáz: "Az osztrákok bezzeg felfogták, hogy az M1 és az M7 nemzetközi útvonalak, nem csak a magyaroknak fontos, hogy működjön."

Én azon akadtam le, hogy a magyar rádiócsatornák éjszaka kussoltak, a köztévé és rádió meg ugyan később már mondott híreket, csak a hasznos infók maradtak ki.

Ehhez képest az osztrákok egyik rádiója többször közölt magyarul útjelentést???

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.17. 03:16:45

@Kes:
Katasztrófahelyzet és veszélyhelyzet esetén mindkettőt használhatja ingyen az állam, ahogy az összes rádiót és tévét is.

Ezek ugyanis mindent felülírnak.

@ColT:
Hú, miért, a bankok a bankadót meg a tranzakciós adót szerinted kin verik le?
Te tényleg annyira hülye vagy, hogy azt hiszed, hogy ha Orbán kivet valami adót ezekre a cégekre, azt a végén nem te (meg én, meg a többi átlagember) fogod megfizetni?
Nézd meg, melyik banknál nem nőttek az ügyfélre terhelt banki költségek a duplájukra 2010 májusa óta, amikor idióta Viktorod meg unortodox barma kitalálta ezeket az adókat.

@Fejesrob:
Nem. Ott arról van szó, hogy egy nyelvészethez semmit sem értő idióta beszél nyelvészetről.
Valóban nem sumerológus, egyszerűen csak egy sötét barom, aki azt sem tudja, mit beszél.

Az a baj, hogy magad helyett sem tudsz gondlodni, úgyhogy ne ajánld fel másnak, hogy helyette fogsz gondolkodni.

Ugyanis nemcsak új adók kivetésével lehet növelni az államkasszában lévő pénzt, hanem a kiadások csökkentsével is. Mondjuk nem építünk focistadionokat a haveroknak (Kósa) meg a bármikor balhézni hívható Fidesz-csőcseléknek (Fradi), és máris megtakarítottunk vagy 30 milliárd forintot. A sor hosszan folytatható. Mondjuk a Sándor-palotát a diákok ellen hősiesen védő TEK-re nem költünk évente 100 milliárdot stb.

@Meridian74:
Mondjuk én rég foglalkoztam ilyesmivel, de akkor még 10x30=300 beszédcélú (voice) csatorna volt egy bázisállomásblokkban, és általában 10 blokk egy bázisállomáson 1 antennára kapcsolva.

De ennek lassan 20 éve.
Amúgy nagyrészt jó, amiket írsz, csak nem számolsz a rendszer tehetetlenségével, keresési időkkel stb., ami szintén van. Szóval mondjuk dupla időket simán lehet venni.

komplikato 2013.03.17. 03:20:54

@.Pierre Bezuhov.: De most komolyan! Kit érdekel, hogy ők óránként híradóztak, ha elmantrázták a szájukba adott propaganda lósz*rt, hogy a mentés tök jól halad, miközben nem, de ilyen infókat nem csepegtettek, hogy mit csinálj ne halj meg szénmonoxid mérgezésben a kocsiban vagy első nap a melegedőkről kussoltak. Tizennegyedike és tizenötödike között meg semmi nem volt se tévében, se rádióban.

Amit meg bemondtak? A 81-es utat 15x, az M1 meg vagy 30x sikerült megnyitni ha igazak lettek volna a híreik.

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.17. 03:44:54

@komplikato:
A Dunán állítólag volt, a Hír TV-n meg biztosan volt.
Az M1-en csak 15-én délutántól, az tény.

De igazából ezeket az infókat a népszerű rádiókban kellett volna bemondatni, amelyeket sokan hallgatnak az autóban is (én mondjuk nem szoktam, pen drive-os a rádió, és 8 GB-on elég sok zene elfér 192 kb/s-ben, de ha ilyen helyzetbe kerülnék, lehet, hogy a Kossuthra tekerném a rádiót; mondjuk hiába tettem volna, mert ott egy kurva szó el nem hangzott - az egyszemélyes irányítás hátránya, hogy amíg a viktátor nem mondja, egyik szolgalelkű sem mer tenni semmit, mert fél, hogy kirúgják).

is 2013.03.17. 06:05:29

az 1. a legdurvább. tökéletesen mutatja, hogy mennyire álszent, farizeus, képmutató kormányunk van. és fogadjunk, hogy még mindig be akarják tiltani az időkép és társait, mert az valakinek pénzt hoz.

is 2013.03.17. 06:14:18

@Meridian74: "egy adatbázisból 3millió (+ a felhasznbálók normál sms küldési mennyisége!) lekérdezést és feldolgozást mennyi idő alatt képes a szerverük elvégezni... "

egy 3 millió soros adatbázistábla (csak a telefonszámok kellenek brute force-nál, tehát semmi hókuszpókusz) olvasása, ha nagyon lassan történik, akkor másodpercenként 1000 sor, de akkor már a szoftver nagyon béna. így sem tart egy óráig sem előkapni az összes telefonszámot,, miközben a másik oldalon nyomod ki rá az SMS-eket (másik hardveren tehát nem lassítják egymást).

Bolsi Buster 2013.03.17. 06:14:19

@dr. Közbiztonság Szilárd: Az M1-en csak 15-én délutántól, az tény.

videotar.mtv.hu/Videok/2013/03/16/20/Marcius_15_en_egesz_nap_tajekoztatott_a_kozmedia_a.aspx

- Tény hogy előbb utána kellene nézni.

'mondjuk nem szoktam, pen drive-os a rádió, és 8 GB-on elég sok zene elfér 192 kb/s-ben, de ha ilyen helyzetbe kerülnék, lehet, hogy a Kossuthra tekerném a rádiót; mondjuk hiába tettem volna, mert ott egy kurva szó el nem hangzott '

Ugyan sosem hallgatod, de abban biztos vagy hogy egy szó sem hangzott el....:)))

Dinkainka 2013.03.17. 07:00:53

@Meridian74: Okoskodásod teljesen felesleges volt.
Egyrészt az sms nem beszéd csatornán megy, hanem a jelzőcsatornán.
Másrészt van all brand sms, itt nem kell cél telefonszámot külön megadni, az összes mobil megkapja az smst. Egyetlen sms-el el lehet érni az telefont.

val 2013.03.17. 07:41:40

@flugi_: "mivel miközben senkit sem veszélyeztettek (tény)"

Ez nem tény, hanem a te teóriád, vagy ha mégis tény, akkor menteni sem kellett. :)

judy7 2013.03.17. 07:48:59

Komolyan mondom, percekig röhögtem azon a gagyi sms-en,ami t BM egy nap alatt ki bírt izzadni magából - teljes apparátussal :) (én spec 2x is megkaptam)
Aztán abbahagytam a röhögést, mert leesett, hogy nem viccnek szánták.
Gondolom a hó alatt ücsörgőknek kb. annyi segítség lehetett, mint halottnak a csók.

SadBoobie (törölt) 2013.03.17. 08:08:31

Azért ez a cím hangulatkeltő is, mindjárt rá is térek szerintem miért, előbb azonban az időképről.. Az idokep.hu "Szerzői jogi közlemény/Felelősségválallás" bekezdése ezzel a mondattal kezdődik: A honlapon szereplő adatok tájékoztató jellegűek. Ezek alapján én ezt nem tenném ki nagyképernyőre egy válságkezelő központban, igaz mi mást lehetne helyette ? Van ma ütőképes, másodpercre kész más időjárási információkkal bíró forrás ma Magyarországon ? Nincs.Miért ? Miért gáz ezt kommunikációban is elismerni egy másik szolgáltató agresszív intervenciója helyett ?
"Holnapra legyen áram".Magáncég ide vagy oda, adók ide vagy oda, az áramszolgáltató azért a klasszikus gazdasági tevékenységnél többet vállal, amikor aláírja a szerződést az állammal. Ezzel kapcsolatban is két szomorú dolog van: miért dől össze egy nagyfeszültségű oszlop 100 km/h széltől és hófúvástól ? Egy oszlop nem rohad el 1 év alatt..... Miért kell a médiában - az ezek szerint is gázos állapotú iparágat -állandóan ütni ? Jó-e az, ha egy láthatóan profitra kihegyezett stratégiai iparággal szívózunk ? Erre vonatkozóan nincs semmi a szerződésben ?

"A Telenor nem küldte el az SMS-eket". Az SMS tartalmára és hasznára most nem kitérve, ha ezt a szerződése alapján megtehette, akkor ez miért probléma ? Mit és hol kell vizsgálni, ha ez így történhetett ?
Milyen politikai berendezkedés az, ahol a feladatok elvégzése szivességen múlik ?
Miért kell önkritika helyett mindig másokat hibáztatni ? Vajon ennek a kommunikációs stratégiának mi lesz a jutalma ?
Csak kérdések, semmi több.

vakapad 2013.03.17. 08:27:42

@Puskát kellett volna hozni:

Másik oldal: 10,9 a munkanélküliség, ennyi volt a válság előtt is, 10 éve meg 6 volt. Ez a 10,9 az EU nagyátlag. Semmi katasztrófa nincs benne, a munkaerőpiac a válságot meg sem érezte. Mielőtt jöttök a közmunkával 10.000el több közmunkás van mint 2009ben ez sem számottevő, ráadásul nagy részük cigány ami szvsz jó dolog.

Közmunkások száma 2009-ben: 83.000
Közmunkások száma 2012-ben:
"Orbán Viktor, aki a a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű kőszegi közéleti rendezvénysorozat alkalmával nyilatkozott a Vas Népének, elmondta: jövőre a jelenlegi 205 ezerről 300 ezerre emelik a közmunkások számát, a cél pedig változatlan: tíz év alatt egymillió munkahelyet létrehozva ötmillió, de inkább öt és fél millió ember dolgozzon Magyarországon."

vakapad 2013.03.17. 08:27:42

@Puskát kellett volna hozni:

Másik oldal: 10,9 a munkanélküliség, ennyi volt a válság előtt is, 10 éve meg 6 volt. Ez a 10,9 az EU nagyátlag. Semmi katasztrófa nincs benne, a munkaerőpiac a válságot meg sem érezte. Mielőtt jöttök a közmunkával 10.000el több közmunkás van mint 2009ben ez sem számottevő, ráadásul nagy részük cigány ami szvsz jó dolog.

Közmunkások száma 2009-ben: 83.000
Közmunkások száma 2012-ben:
"Orbán Viktor, aki a a Tranzit - Fesztivál a határon elnevezésű kőszegi közéleti rendezvénysorozat alkalmával nyilatkozott a Vas Népének, elmondta: jövőre a jelenlegi 205 ezerről 300 ezerre emelik a közmunkások számát, a cél pedig változatlan: tíz év alatt egymillió munkahelyet létrehozva ötmillió, de inkább öt és fél millió ember dolgozzon Magyarországon."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.03.17. 08:42:37

@dr. Közbiztonság Szilárd: Azám, csak a bank nem közszolgáltató. Mondjuk ugyanez a netalitás igaz a bankokra is - mit kell ezen magyarázni? Persze, nyilvánvaló volt, hogy a bankok is át fogják hárítani - talán csak ha lenne némi piaci verseny, akkor nem lett volna így. Amúgy nemtom honnan vetted, hogy a bankadónak örülök, de mindegy.
Olyan szinten amúgy igen, hogy most egyszer végre fizettek a bankok is, a tranzakciós adó áthárításából meg szerintem nem lesz annyi bevételük.

"Ami az E.On-t illeti: ha nem fizetik a menedzsereket, akkor elmennek máshová, és bedől a cég."
Lehet, hogy akkor kezdene el jól működni ;)
Amúgy ha nem tartják karban a hálózatot, az biztos sokkal jobb megoldás. Célravezetőbb is.

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Olvass vissza, mással már megértettem, mire gondoltam.

"Te isteníted a különadót, meg a rezsicsökkentést, meg az államosítást."
Nem tudom, hol írtam ilyesmit, de biztos.
Azt mondjuk aláírom, hogy a közszolgáltatásokat nem tartom jó ötletnek külföldi cégek kezébe adni.

"Nem veszed észre, hogy 100 km-es szélben nem lehet oszlopot állítani."
Nem tudom, honnan veszed, hogy én azt akartam, hogy 100km-es szélben állítsanak oszlopot, de mindegy.

jog-ász 2013.03.17. 08:54:56

komlyan mondom, ezen még rugózik valaki, hogy miért baj ha hazai kézben vannak a közmű szolgáltatók? úgy látszik a poszt-, neo kádárista rezsim képtelen felfogni hogy mi az a TŐKE!, hogy nincs olyan magyar tőkés aki az egész ország engergiaellátást győzné lóvéval, úgy hogy a lakossági üzletág milliárdos veszteséggel fut, a nagyfogyasztókon talán kaszálhatnak. a bíróságok tele olyan ügyekkel ahol a lakosság évek óta fenálló tartozását már kénytelen perelni a közműcég, akkor miről beszélünk?bármelyik tőkés haver ezt bevállaná?áá dehogy, inkább plázát épít romániában meg lengyelországban.

hogy mi a különbség?hát az hogy egy ilyen havazásnál a 80as években egy hét volt mire az állami cégtől kiment valaki a villanyoszlopra és visszaállt az áramszolgáltatás(gyertyát, lisztet elővettük az önellátáshoz) ma meg egy napon belül ez megoldódik...na hát ennyi.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.17. 08:59:30

Komolytalan cikk. Teljesen természetes, hogy vészhelyzetben az állam felhasználja a magáncégeket is.

Meridian74 2013.03.17. 09:24:00

@rïvïera: libajnai lelkék már éppen elég ember lelke szárad. Az az ember soha nem fog megállni előttem. Ne felejtsd el, a libás ügy nem annyi volt csupán, hoyg nem értettek hozzá. Mellesleg ha libakereskedelemhez sem értenek, akkor egy ország vezetéséhez meg pláne nem fognak érteni.

Meridian74 2013.03.17. 09:34:56

@Joó Áron: igen, az lehet hogy az a szerver , ami a SMSek elküldését végzi, az nem egy komoly szerver - mert mondjuk nincs szükség rá, hogy nagyteljesítményű legyen. De pont ezt lehetett volna némi munkával tehermentesíteni, mivel a V-nél is fölösleges volt kb 3millió sms-t elküldeni, mikor elég lett volna ~100ezer...

Az adatok kezeléséhez pedig, itt fordított keresés kellett volna nem pedig az, amiért itt aggódnak. Itt nem név alapján kellett volna kikeresni kinek mi a telefonszáma, és mi a "lakcíme", hanem kb 200-250 bázisállomásra bejelentkezett eszközöknek a (telefon)számainak a listája (név és egyéb adatok nélkül - mert nem névreszólóan ment az sms - egyébként szoktam kapni névreszóló sms-t is a vodafone-tól), majd amikor ez megvan a lista alapján csak ezeknek elküldeni az SMS-t. sacc per kábé, mivel nem ismerem pontosan a rendszerüket, meg előfizetői létszámot, kb 100ezer SMS küldéssel le is tudhatták volna az egészet.
Hasonló módon a T-mobilnál, és Telenornál. Telenornál valszeg ezt már átgondolták, de azt mondták, ezt ingyen nem tesszük meg.

kúrórudi 2013.03.17. 09:37:54

@Meridian74:

"libajnai lelkék már éppen elég ember lelke szárad."

ugye tudod h a libás sztorihoz semmi köze bajnainak akkor ugyanis még nem is volt a wallisnál amikor az történt?

vagy a tények szokás szerint most sem zavarnak?

kúrórudi 2013.03.17. 09:39:23

@jog-ász:

egyetértek de fidesz/jobbik bérírogatóknak meg agymosottaknak hiába mondasz ilyeneket...

Meridian74 2013.03.17. 09:51:33

@Dinkainka: Igen all-brandot használtak, azaz minden számra egyesével elküldték. Ez nem csoportos címzés volt.
Az hogy az sms-eket melyik csatornán küldik ki, azt nem tudom, de ha nem a bezsédcsatornákat foglalták vele, akkor is nagyjából hasonló idő kell egy bázisállomásra bejelentkezett eszközök kiértesítséhez, mert ha jól tudom 21 csatorna áll rendelkezésre alapból (a régit ismerem csak, D-AMPS/GSM)

Egyébként meg van olyan is hogy cellainformációk, amit nem használnak. Használhatnák ilyenkor azt is - ahhoz még sms-t sem küldeni. Csak nyilván ez is olyan funkció, amit eleve nem épített ki egy szolgáltató sem...

De most, hogy olvasgattam, a bázisállomások helyben is nyilvántartják a bejelentkezett mobileszközöket, így csak a bázisállomásokat (nyilván csak azokat amelyke érintettek - Budapest belvárosában lévők pl felesleges) kellett volna lekérdezni, majd a kapott listára sms-t küldeni.

kúrórudi 2013.03.17. 09:58:14

@Meridian74:

"De most, hogy olvasgattam, a bázisállomások helyben is nyilvántartják a bejelentkezett mobileszközöket, így csak a bázisállomásokat (nyilván csak azokat amelyke érintettek - Budapest belvárosában lévők pl felesleges) kellett volna lekérdezni, majd a kapott listára sms-t küldeni."

hogy te is milyen kurva okos vagy... és aki bpről indult volna győrbe az meg se kapja???

bírom az ilyen neten okoskodókat akik bármilyen összetett országos problémára tudják a tutit aztán leírják azt az egy szart amivel életükben találkoztak (mesélte nekik a kocsmában egy haverja) és ami a problémának/megoldásnak a töredéke...

Void Bunkoid 2013.03.17. 10:00:39

@Puskát kellett volna hozni: amúgy most fején találtad a szöget. Nem az elmúlt nyolc évben, nem 2010-től, úgy kb 1989-től kellett volna okosan választani a népnek, és nem folyamatosan az ex-mszmpseket meg kiszeseket újraválasztgatni (kivéve az első, szerintem LEGROSSZABB, mindenhez atomdilettáns történészprofesszorkormányunkat), de az átlagmagyar az kb egy móricka, aki elhitte, hogy ha már a sarkon mekdonáldsz van, meg csöcsök vannak a tévében, meg végre lehet menni havajra nyaralni (az már más kérdés, hogy de miből), akkor eljött ide a nyugat meg a kapitalizmus meg ámerika.

dehogy jött el, egyrészt mert a mindenkori vezetők nem is akarják, másrészt mert az átlagmórickának kb ennyi elég is a nyugatból, elég a meki, meg hogy végre van hétfőn tévéadás. a szabad verseny, meg piacgazdaság, meg minimális állami kontroll az már nem kell, igenis fogja állambácsi a kezemet, és bizony ha - úgy mint '89 előtt is - kurvára nincs kedvem dolgozni, akkor tartson el ő.

kíváncsi vagyok, a szotüdülők mikor jönnek vissza.

Meridian74 2013.03.17. 10:01:27

@kúrórudi: erről az érintett kárvallottaket kérdezd meg, ők majd elmondják miben is volt érintett ez a gerinctelen ázalagállatka, és miben nem.

Tudod, van olyan hoyg az üzlet nem úgy jön be ahoygan azt tervezték, de ebben az esetben is a megalkudott ár valamely részét kifizetik, mivel a libákat eladták. Nem tüntek el egy fekete lyukban. Azért libajnai cége felmarkolta a pénzt, lehet hogy nem 200milliót ahoygan tervezték, csak 100milliót, de akkor mondjuk az előre kialkudott 1000Ft-os libáért fizetniük kellett volna 500 Ft-ot libánként (1000 helyett 500-at)... de ehelyett 0, azaz NULLA Ft-ot fizettek.
Tudod mi ez? Színtiszta LOPÁS! Ha 500-at fizettek volna, akkor csalás lett volna, mert mást ígértek, mást teljesítettek - becsapva a termelőket az ígért árral -, de itt nem erről van szó. Itt egész egyszerűen a terméket átvették, eladták, majd nem fizettek egy kanyit sem.
Ha a boltbant ezt teszed, lopásért feljelentenek. Ha 5ezressel fizett, és azt hazudod az eladónak, hogy te 10ezrset adtál és abból kérsz vissza, az csalás (persze ez ia lopás egy fajtája), sé azért basznak meg.
De libajnaiékat senki nem baszta meg. Ráadásul el is szemtelenedett az ürge, mivel arra hivatkozik neki van karaktere, meg becsülete. Na, ezek azok, amik már régóta nincsenek neki. Becsületet, meg kedvező megítélést az emberek "szemében" nem a bíróság fog adni.

Nzoltan 2013.03.17. 10:26:18

@sárkányfő: Ez nem teljesen igaz. Erosen fugg a beveteltol, es hogy foallasu az illeto vagy nem?

Cifra Kaloda · http://cifrakaloda.blog.hu 2013.03.17. 10:29:21

Mire ez a nagy háborgás? A magyar Belügy senkit sem hagyott az út szélén sms nélkül. cifrakaloda.blog.hu/2013/03/17/a_belugymin_segit

Miért nem gátak épültek stadionok helyett? 2013.03.17. 10:38:58

Az egész világ tudta, hogy milyen idő várható Magyarországon, csak ezek a szarjankók nem.
Persze az aljas kitüntetések nem maradnak majd el!

A kuruc belügyminiszternek látszó Pintér sms-t, a szomszéd labanc hókotrókat küldött a veszélyben!
Nehogy már a gőgös magyar a labanc elleni nemzeti ünnepen segítséget kérjen a labancoktól!
Inkább fagyjunk meg orbánék szerint!

Köszönjük Ausztria, Orbán takarodj!

Ha most még nem is, de a szavazáskor elzavarunk szarjankó!

Boli – Ch.T. is, meg hát! 2013.03.17. 10:59:18

"Nem a kőkemény időjárásban, fagyban órákon át küzdő, dolgozó, segítő emberek ezreivel volt a probléma, sőt! Megkérdeztünk néhány mentődolgozót ők, hogy látták a rendkívüli helyzetet. Szubjektív helyzetjelentés következik."

"A készülő poszthoz pár sort szeretnék leírni… A kommunikáció a közút, a katasztrófavédelem, a rendőrség, az autópálya kezelő, honvédség között nem tudom, hogy működött-e… de, hogy az OMSZ városi irányítása senkivel nem tudott beszélni az biztos, illetve nem is kerestek minket… Vagy ha még is, akkor is csúsztak az infók. Reggel a legfontosabb dolguk a felső vezetőknek az volt, hogy a jelentéseket leírassák (ezt nyilván sejtjük, hogy miért…) kik hol mikor váltottak, ki 24 órázik, kik mikor indultak ki a beragadtak közül, kiket értesített eddig az ICS stb…, a 3 beragadt (különböző helyszíneken) mentőautó kiszabadítására egy kísérletet tettek, ezután csak az onnan származó információkra tudtak hagyatkozni, ergo telefonon támogatták őket és tördelték a kezüket… Én személy szerint a nap folyamán több két órás beutalt betegnél voltam, pár akut eset is volt a 12-ből de a pálya felé és az ideiglenes szállások felé eszükbe sem jutott, nem is juthatott, mert nem volt mivel menni.. Én ezeket a tapasztalatokat szűrtem le a 12 kivonulás között.

****

Egy osztrák cégnél dolgozom szakápolóként. Csütörtök délben indutunk egy betegért Szegedre, akit Bécsbe kellett vinni. Szegedről 5körül indultunk vissza, a gps 21:30ra írta Bécset... Este 1/2 8kor jöttünk ki Budaörsnél, a helyzetre való tekintettel kéklámpával. 45perc alatt értünk Bicskéig. A megkülönböztető jelzés segítségével kb 11kor voltunk Tata után. Kriminális a magyar közlekedési
kultúra. Ha jól tudom, átvettük a "mentőfolyosó" intézményét az osztrákoktól. Egy métert nem találtam belőle (egyébként kint is csak 70-75-ban működik), és még a leállósáv is tele volt. Vagy jöttek szembe... vagy álltak keresztbe... Azt nem tudom, mi van akkor, ha tényleg nagy a baj... Kb a 34-es km-nél -az előttünk szintén kékkel menő tűzoltóautó- megállt, és azt mondta, ha nem akar meghalni a betegünk, akkor nem megyünk tovább, állítólag kb 10km!! kocsi volt a leállósávban. Közben a mentőt többen megtalálták -szerencsére semmi lényegessel!-, volt olyan szlovák, aki a
gyerekére hivatkozott, mikor odamentem, hogy megnézzem, épp elindult a kocsisor, ő meg gázt adott... Hajnal 4 lehetett mikor épp előttünk vágták szét a szalagkorlátot, és visszafordítottak minket Bp felé. Tatabányánál lementünk az útról, tankoltunk, és az 1-esen próbálkoztunk. Az egyik faluból a rendőr nem engedhetett volna ki minket, de Mo a lehetőségek hazája, és ő megmutatta, hol tudunk kilógni. Komáromig jutottunk, de az erőd után kamion hegyek -egymás mellett- a maradék esélyt is elvették. Szlovákián, Nyitrán keresztül jutottunk el Bécsig. A szél tényleg durva volt, de ha időben, és rendesen elkezdenek takarítani - esetleg sózni-, és a kamionok kulturáltan, vagy egyáltalán nem közlekednek, talán kisebb lehetett volna a baj. Nem beszélve arról, ha nem az osztrák vöröskeresztnek kéne jönnie segíteni, hanem esetleg egy ilyen problémát meg tudnánk oldani házon belül...(úgyis gond lesz a belvízzel is)"

mentok.blog.hu/2013/03/16/szubjektiv_korkep_az_elmult_napokrol

dtk74 2013.03.17. 11:14:09

@val: Ebben igazad van, tény hogy nem akarták elküldeni. De az nem tény, hogy ezzel a segítségnyújtást tagadták volna meg, mert ahhoz el kellene fogadnunk, hogy az sms segítségnyújtásnak számított volna. Nem felesleges munkának, pénzkidobásnak figyelemelterelésnek, porhintésnek, mosakodásnak. Ahogyan azt páran értelmezik. Ezt sem lehet objektíven eldönteni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.17. 11:14:23

@dr. Közbiztonság Szilárd:

Lehet úgy elküldeni minden számra SMS-t, hogy írsz rá egy scriptet vagy programot, és teszel bele egy sort, ha nem X, Y, Z, állomásokra van feljelenetkezve, akkor ne küldje?

Ilyesmire gondolok:

Telefonszám=2000000
Vizsgál feljelentkezett állomás
Ha nem X vagy Y vagy Z, akkor Telszám = Telszám+1 Egy sorral feljebb
Küldj SMS" Szöveg", Telszám = Telszám+1, Két sorral feljebb

Nap Pali 2013.03.17. 11:14:41

a fizetett BM-es fideszgyíkok elözönlötték a netet most parancsra, nekik:

ad1) -saját szemmel láttam hogy beszedték múlthéten a HÓFOGÓRÁCSOKAT
-saját fülemmel halotam az időjárás jelentésben hogy 100 km/h feletti széllel HÓFÚVÁS lesz és rendkívüli hideg (fagy) !

ad2) ennek következményeként az országban leesett 1 cm hó az utakon volt 3-5 méteres kupacokban...

ad3) a kamionoknak KÖTELEZŐ menni, kivéve ha útzár vagy tilalom van...
ezek magáncégek, nem a közpénzt lopják, mint ti, hanem munkából élnek
Ankarából nem tudnak okosabbak lenni mint a heji kormányok
bár ezt most szerintem Mao. esetében újragondolhattyák...

ad4) az összes többi fidesmafia kuminikáció már csak hab a tortán
és nagyon szánalmas... hogy érdemi munka hejett még emberek HOLTTESTYEIN is kamunikálni próbálkoznak...

ad5) dr.O.Viktor megmenti a Csíkszeredai mediterrán vidékről jött átlagpolgárt...
és hogy dr.P.Sándor bűnszervezetfeje sms t küld hogy mencse a saját és dr.B.György 1/2lősségét?
inkább szánalmat ébreszt... ijjen hitványsággal nehéz lehet együt élni...

ad6) a fidesmafiaálam működésképtelen feudális sötétség !

uff én beszéltem nemdakota törzs főként

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.17. 11:20:14

@Meridian74:

Gondolom az nem zavar, hogy Bajnai minden pert megnyert, a Nemzet nem győzött helyreigazítani.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.03.17. 11:22:09

@kúrórudi:

"aki bpről indult volna győrbe az meg se kapja???"

- Ezzel a szöveggel egy Bp-n tartózkodónak szart se ért az SMS. Ha ellenben azt küldték volna, és egy nappal korábban, hogy halassza el utazását, akkor az úgy jó lett volna.

Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll 2013.03.17. 11:23:33

@Joó Áron: Okostojás, az üdvözöljük ausztriában sms-t miért csak azok kapják meg, akik átlépik a határt??
Mégiscsak lehet valahogy lokalizálni a dolgot??

balkon-úr 2013.03.17. 11:28:24

@Puskát kellett volna hozni: Te sem nagyon érted, a valódi problémát. A francia cég bejelentett alkalmazottakkal (még csak nem is minimálbérre) csinálta, ahogy írod a: "bizniszt", tehát fizette a közterheket. Míg a jelenlegi cég nem jelenti be a dolgozói nagy részét (zsebbe fizet), ez az Én problémám, nem az, hogy XY-közeli. Ez mindenki problémája kéne, hogy legyen!

Bolsi Buster 2013.03.17. 11:34:58

@balkon-úr: A francia cég bejelentett alkalmazottakkal (még csak nem is minimálbérre) csinálta, ahogy írod a: "bizniszt", tehát fizette a közterheket. Míg a jelenlegi cég nem jelenti be a dolgozói nagy részét (zsebbe fizet)

- Ezt a buszmegállóban hallottad?

scsaba1 2013.03.17. 11:39:27

@SadBoobie:

Mondjuk az oszlop az ónos esőtől, ami azon a környéken elég rendesen esett. Nem véletlenül az ónos eső a legnagyobb mumusa az ilyen cégeknek.

balkon-úr 2013.03.17. 11:52:51

Nem térnék ki a biztos forrás kilétére, még csak megközelítőleg sem. Nem szeretném elveszíteni a munkámat. Tudod a zuglói feri is megtalálta a kommentelőket! Erről ennyit, ha akarod elhiszed, ha akarod nem. Ettől ez még nagyon nagy gáz. Hangsúlyozom, szerintem szín, és oldal nélkül.

nu pagagyí 2013.03.17. 12:18:00

@Omelette du fromage: Miért is kellene idióta üzeneteket küldözgetni?

nu pagagyí 2013.03.17. 12:21:15

Remélem a napsütésre is felkészült a katasztrófavédelem. Nem lenne jó, ha tankok torlaszolnák el az utat.

kúrórudi 2013.03.17. 12:49:01

@Meridian74:

ezt valahogy "véletlenül" kikerülted:

ugye tudod h a libás sztorihoz semmi köze bajnainak akkor ugyanis még nem is volt a wallisnál amikor az történt?

komplikato 2013.03.17. 12:55:05

@Meridian74: Miért kellett volna hozzá értenie, ha ő nem is csinálta?

Guybrush Threepwood, mighty pirate (törölt) 2013.03.17. 13:05:05

Először is leszögezem: nem vagyok oda a Fideszért.

Másodszor: kurva jókat röhögök azokon az erőlködéseken, ahogy az MSZP-LMP-DK hívők még a hóhelyzetet is a kormányzat hibájának akarják beállítani. Kb. ugyanolyan röhejesek, mint a másik oldal az "elmúltnyócévezés"-sel. :-)

Nap Pali 2013.03.17. 13:06:35

@Guybrush Threepwood, mighty pirate: remlélem pár hét mulva az ÁRVÍZBEN DÖGGÖLSZ MEG!

pesrze téged nemhagy a háztetőn meg az útszélén s fides... megy érted helikopter...

Guybrush Threepwood, mighty pirate (törölt) 2013.03.17. 13:09:21

@Nap Pali: Látom kurva hülye vagy :-)

Egyébként elárulom, hogy az én házamat akkor önti el a víz, ha visszatér a komplett Kárpát-medencébe a Pannon tenger.

Netuddki. 2013.03.17. 13:37:24

Na, én a hétvégén szerencsésebb voltam és "elfogyasztottam" Stephen King-től "A búra alatt" című könyvét. Mindenkinek csak ajánlani tudom annak megértéséhez ami itt folyik. Mintha Magyarország is egy bura alatt lenne. A Magyarnarancs 2011-es elemzése szerint szerint szar, de úgy látszik ők nem értik a lényegét.
Ja, mielőtt elfelejtem, a könyvben 2-szer is elhangzik "a mindenki hozzon magával még egy embert" örökbecsű sláger is. SK 2007-től 2009-ig írta egy 1970 valahányas saját ötlete alapján...

asmodean 2013.03.17. 13:39:12

@Guybrush Threepwood, mighty pirate: Kár, hogy csoffadt agyadig már nem ért el, hogy senki nem a hóhelyzetért okolja a kormányt, hanem annak kezeléséért.
Emígyen szólva ezen magas röptű kommented csupán annak bizonyítéka, hogy agy nélkül is lehet élni. Ezért meg aztán igazán kár volt rátapadnod a kíbordra, mert ilyen bizonyíték nélküled is bőségesen akad, elégséges bármely tetszőleges párt tagját mikrofon elé állítani, ami nap, mint nap megtörténik.

Guybrush Threepwood, mighty pirate (törölt) 2013.03.17. 13:43:51

@asmodean: Valószínűleg annak nincs agya, aki elindul az ítélet időben vörös riasztás ellenére és utána másokat hibáztat, meg hőbörög.

asmodean 2013.03.17. 13:52:15

@Guybrush Threepwood, mighty pirate: ez ugye téged még nem tesz okosabbá, bár kétségtelen, hogy növelheti a jó közérzeted, hogy nem vagy egyedül :)))

komplikato 2013.03.17. 14:13:32

@Guybrush Threepwood, mighty pirate: Nyilván az országban legalább 200 éves múltra visszatekintő uram-bátyám rendszer a gáz ebben a témában is, persze rá lehet aggatni aktuálpolitikát. De sajnos többségünk nem gondolja, hogy ez előző kormányok alatt is nem kinevezett párt közeli ismerős, haver, iskolatárs, szomszéd kapja a posztokat ... ez van benne vastagon ebben az ügyben is.
A jelen kormánynak azt lehet felróni, hogy nagy arccal kiálltak a nép elé, hogy BEZZEG A MI katasztrófa elhárításunk lesz a verhetetlen!
Valamint az inkompetenciát mentegető belügyminiszter is a nyelv köszörülés okai. Szerintem.

Guybrush Threepwood, mighty pirate (törölt) 2013.03.17. 14:15:22

@asmodean: nem okosság kérdése, hanem józan észé, hogy ha szólnak, hogy szar idő lesz, akkor jobb lemondani az utamat (lett volna nekem is). Az viszont tisztán hülyeség kérdése, hogy juszt is elindulok, de szidjál csak másokat - hasonlítasz a magyar társadalom többségére, aki mindig mást okol a saját hülyesége miatt. Szmájlit nem használok, mert ez elég szomorú.

komplikato 2013.03.17. 14:17:43

@Guybrush Threepwood, mighty pirate: Mint írtam a télen vagy 2 tucat Vörös (Piros???) riasztás volt, ebből talán egy olyan volt ami komolyabb szelet hozott ténylegesen. Aztán ahogy más is írta, iskolákban tanítási szünet, munkahelyeken hosszú hétvége, az emberek HAZA akartak jutni "aljas módon". Felhívnám figyelmedet pl. arra a buszra ami a Pethő Intézet lakóit vitte volna haza és elakadt. Aztán ott voltak azon polgárok akik fel mertek szállni az ÁLLAMI VOLÁN és MÁV járatokra és azokkal együtt ragadtak a hóban ... És akkor a Törökország/Románia - Ausztria/Németország közötti sok ezer ingázóról nem beszéltünk.

Azért nem mindenki volt olyan hülye, hogy most menjen ilyen időben és úton üdülni, síelni, vagy a gyerekekkel a nagyihoz.

Ja és biztos én vagyok egy jövőbelátó ember, mert az első erős szél hóviharral hírekre sejtettem, hogy lesz valami ilyesmi. Akinek meg a munkája az nem.

komplikato 2013.03.17. 14:22:06

@Guybrush Threepwood, mighty pirate: A bemondjuk az időjárás jelentésben a "Piros riadót" az nem teljes körű tájékoztatás. Ha 13-án és 14-én EGÉSZ nap a TV műsorban alul csíkban (ahogy a Katasztrófavédelmi országos gyakorlatnál!) ott fut az üzenet rendesen, az összes rádió csatornán ott az üzenet, stb. na az lett volna az igazi. Nem mindenki van otthon és nézi a királyi TV-t amikor éppen hírek vannak.

Mondjuk a köztévé is megérdemli az ekézést, mert kit érdekel hány híradó volt 15-én, ha 14-én szinte semmi értelmes infó, 15-én pedig hasznos infókat nem nagyon sikerült közölniük, csak optimista dumát a mentés menetéről,a miről idővel mindig kiderült, hogy kamu. Ha a sok hülyeség igaz lett volna, akkor már az első éjjel nem lett volna senki az utakon elakadva.

bgp 2013.03.17. 14:22:19

Szerintem a barmok valami teljesen másra készülhettek március 15 miatt.

asmodean 2013.03.17. 14:47:48

@Guybrush Threepwood, mighty pirate: A szövegértelmezés az viszont okosság kérdése, látod az nem (sem) megy neked :) Cserébe hadolválsz valami olyasmiről amiről én nem is beszéltem, mindezt nekem címezve. A hülyeség egyetemleges, de ha akarod kanyaríts le belőle magadnak egy nemzeti karéjt, pont leszarom, kiérdemelted :)

Joó Áron 2013.03.17. 16:21:00

@Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll:
Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll írta:

"@Joó Áron: Okostojás, az üdvözöljük ausztriában sms-t miért csak azok kapják meg, akik átlépik a határt??
Mégiscsak lehet valahogy lokalizálni a dolgot??"

Kérlek vedd a fáradságot és nézz egy kicsit utána miként is működik egy mobil hálózat, ez nem nehéz feladat az internet világában. Ne keverd a roamingot a honos hálózaton belüli mobilozással! Roaming esetén, ha feljelentkezel egy nem honos hálózatra (ahogy írtad, ha pl. Ausztriába mégy) akkor az ottani hálózat észlelve az "idegen" SIM kártyát, annak honos szolgáltatójától lekéri a SIM-hez rendelt és igénybe vehető szolgáltatások körét, sok-sok egyéb paraméter mellett. Tehát így azonnal tudott a honos háló számára, hogy melyik idegen szolgáltatóra szeretne, vagy jelentkezett fel az előfizetője. És innen már nem kérdés, hogy milyen jellegű Welcome SMS kell feléje küldeni.
Egyébként köszönöm, hogy leokostojásoztál, igazán hízelgő:):)

lotht 2013.03.17. 16:39:08

@Mérges 1234: Nem bérelt a szerver. Csak használatarányos licenszdíjat kell a szoftverért fizetni.

Joó Áron 2013.03.17. 16:48:55

Meridian74! Továbbra is úgy látom, hogy nagyon elméleti és IT oldalról közelíted meg egy mobilhálózat működését. Megfelelő alkalmazás nélkül nem lehet földrazilag célzott előfizetői csoportot elérni. Viszont mivel ezek az alkamazások sokba kerülnek, emellett a szolgáltatóknak nem igen van rájuk szükségük, így nem is rendelkeznek velük. Nélkülük lehetelen meghatározni, hogy egy adott földrajzi területet mely állomások látnak el, és ez akasztja meg leginkább a folyamatot. Gondold csak végig, Pesttől a Nyugati határig több száz állomás szolgáltathat térerőt a M1-estől mért fekvése alapján, de ezeknek csak egy töredéke látja el gyakorlatilag a pályát szuflával. Ez adódik pl.abból, hogy egy állomás több irányba sugároz és hiába van födrajzilag az M1-es közelében, ha neki az autópályától eleső területek beszórása a feladata. De már szinte az is lehetetlen feladat, hogy két, egymástól 200km-re kijelölt pont közötti állomásokat listaszerűen kigyűjtsék, nem beszélve az általuk besugárzott területek meghatározásáról.
Az meg megint csak badarság, hogy bázisállomások lokálisan tárolják az alattuk levők adatait....

Pussy Riot (törölt) 2013.03.17. 17:30:00

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Neked ez valami perverziód, hogy feszt hülyét csinálsz magadból?
Bocs, de ebben nem leszek partner.

Meridian74 2013.03.17. 18:15:30

@kúrórudi: óóó, a végén még az fog kisülni, kiderülni az egészből, hogy a libatermelők saját maguk ették meg a libáikat, és aki meghalt, az nem öngyilkos lett, hanem heveny gyomorrontásban haltak meg...
Na, persze!

Meridian74 2013.03.17. 18:16:31

@kúrórudi: "akkor ugyanis még nem is volt a wallisnál amikor az történt?"

Ekkora fasz(ságo)t te hogy a picsában tudsz benyelni?

Meridian74 2013.03.17. 18:21:10

@kúrórudi: "és aki bpről indult volna győrbe az meg se kapja?"

Ebből adódik az hogy te telenoros vagy. Tudod mikor érkezett meg az sms-? Péntek késő délután.
Akkor már javában állt a bál - a net is tele volt vele.

Egyébként reggel mentem haza melóból (éjszakai műszaki ügyeletből), és a rádióban (több csatornát is próbáltam) egy kukk nem hangzott el a hírekben, hogy lezárták az M1/M7-es kivezető szakaszát... később, már amikor a 6-oson autóztam és már majdnem Érden voltam, na akkor hangzott el, hogy az Egér útról a 7-esre terelik a forgalmat.

Meridian74 2013.03.17. 18:24:06

@komplikato: nem is a libákhoz értettek ők igazán, a liba az csak az adott szituációban felhasznált áru volt csupán. A trükkhöz értettek, hogyan lehet a gazdászok pénzét (vagyis az árujukat, amit pénzé tettek) kicsalni, majd úgy átmozgatni egy off-shore cégbe, hogyan onnan az életben nem perelhető vissza.

kúrórudi 2013.03.17. 18:42:28

@Meridian74:

nem faszság, tény.. bajnai a libás ügy UTÁN lett a wallus vezetője... nézz utána..

proxy user (törölt) · http://proxyblog.blog.hu 2013.03.17. 18:46:37

@kúrórudi: fanatizált fideszesnek ezt hiába magyarázod. Jobbikosnak meg pláne.

kúrórudi 2013.03.17. 18:47:10

@Meridian74:

a wallis a hajdú-bét-et 98ban vette meg, bajnai 2000ben lett a wallis vezetője...

megjegyzem h a hajdú-bétnek tulajdonosa volt a csányi vezette otp is... érdekes h a csányi haverotokat valahogy nem libázzátok...

Meridian74 2013.03.17. 18:48:35

@Prof. Dr. Lencsés Wilson, szikvizes és fórumtroll: mert az osztrák Vodafone hálózatára vált a készülék, és az már "idegen" hálózat, ezt érzékeli a szolgáltató. A osztrák Voda és a magyar Voda közt is van roaming díj... legalábbis régen biztosan volt.

Meridian74 2013.03.17. 18:49:59

@Nap Pali: "ad1) -saját szemmel láttam hogy beszedték múlthéten a HÓFOGÓRÁCSOKAT
-saját fülemmel halotam az időjárás jelentésben hogy 100 km/h feletti széllel HÓFÚVÁS lesz és rendkívüli hideg (fagy) !"

Apám a saját szemével látta a Martonvásár környékén, megerősítve.

Meridian74 2013.03.17. 18:55:58

@kúrórudi: azért kerültem ki, mert a Hajdú-Bét volt az elkövető. A hajdú bétnek a wallis volt a tulajdonosa, ezért hozzák szóba a wallist is. De a procedúrát a hajdú-bét csinálta.

De egyébként miről beszélsz?
persze csak wikipédia, nem megbízható forrás, de:

hu.wikipedia.org/wiki/Bajnai_Gordon

"2000 és 2005 decembere között a Wallis Rt. vezérigazgatójaként dolgozott. Feladata a befektető cég átszervezése, hatékonyabbá tétele és a befektetések kezelése volt. A csoporthoz tartozott egyebek közt a Graboplast Rt., a Rába Rt., az Elender Rt., az Index.hu, a Wallis Ingatlan, a Wallis Autó Holding, a Danubius Rádió, a Café Reklám csoport is.

A Wallis még 1998–99-ben, Bajnai Gordon vezérigazgatósága előtt lett a Hajdú-Bét Rt. többségi tulajdonosa. A cég a víziszárnyaspiac összeomlása miatt 2003-ban – a megmentésére tett többszöri tulajdonosi próbálkozás ellenére – 5,5 milliárd forint adósságot hátrahagyva csődbe ment. Beszállítóinak jelentős része nagy veszteségeket szenvedett (egyikük emiatt öngyilkos lett[3]). Maga a Wallis csoport 10 milliárd forint veszteséggel szállt ki a befektetésből.

A média több hullámban foglalkozott az üggyel, amelynek során számos valótlan állítás látott napvilágot Bajnai és a Hajdú-Bét kapcsán. Későbbi bírói ítéletek több médiumot helyreigazításra köteleztek. Hamisnak bizonyult például az a feltételezés, hogy a céget nem fejlesztették és csak a pénzt vették ki belőle.[4][5] További helyreigazítások: FN FN II. MNO Hir TV"

Tehát ennek alapján 2003-ban a Wallis vezérigazgatója is volt.

Meridian74 2013.03.17. 18:58:20

@Guybrush Threepwood, mighty pirate: "Valószínűleg annak nincs agya, aki elindul az ítélet időben vörös riasztás ellenére és utána másokat hibáztat, meg hőbörög. "

Dehogyis... csak a The walking dead sorozaton nőttek fel ;P

Meridian74 2013.03.17. 19:06:45

@Joó Áron: "hogy bázisállomások lokálisan tárolják az alattuk "
Ezt szakkönyvből olvastam, nyilván így is van, mivel a technológiát írta le. De én inkább arra tippelek hogy ünnepnap lévén, nem volt benn a megfelelő kvalitású mérnök, aki rutinból meg tudta volna oldani a feladatot. Ez nálunk is így szokott lenni. Ha nem ég a ház, akkor nem rendelik be az ügyeletest, mert az túlóra, és az sok pénzbe kerül. Mérnöki óradíj távközlésben 20K-tól felfele, túlórában meg szorozd be 1,5-el... Ez még akkor sok, ha milliárdos forgalmú cégekról van szó, mivel egyrészt a távközlést eleve rosszul érintette a válság, ráadásul nyakukba kapta egy jelentős különadót - szóval a személyi állományon spórolnak ahol csak tudnak, mivel az eszközökön - ha szolgáltatni is akarnak (márpedig akarnak, mert bevétel abból van csak) - nem tudnak...

Meridian74 2013.03.17. 19:10:38

"A rendőrség csütörtök délután 14 óra 30 perckor lezárta az M1-es és az M7-es utat, "14 óra 54 perckor katasztrófahelyzet kihirdetésre került"

Bazzd, erről én most hallok először... annak ellenére, hogy csütörtök délután 15:30-kor ezen a szakaszon autóztam... igaz, Bp. felé...

Ja és igen, rádióban sem volt egy kukk se róla... csak az hogy kb 50 autót törtek össze az M7-esen valahol messze...

kúrórudi 2013.03.17. 19:44:06

@Meridian74:

""A rendőrség csütörtök délután 14 óra 30 perckor lezárta az M1-es és az M7-es utat, "14 óra 54 perckor katasztrófahelyzet kihirdetésre került""

ezt ki hazudja?? este 7kor még simán felengedtek a pályára győrnél...

Dinkainka 2013.03.17. 20:46:03

@Meridian74:
FDMA 200 KHz sávok, 124 db vivő
TDMA 8 db időrés/vivő, 3szintű keretezést használ: vezérlőcsatorna, jelzés,
helymeghatározás. 1 csatorna van időben szétszórva 100 ms. A hátránya, hogy nagy a
késleltetése. 141 csatorna /cella (124*8)/7.

Amúgy éppen a katasztrófavédelem miatt akadozott a mobilhálózat.
A szél miatt áramkimaradások voltak, az akkumlátorokat max 8 órára tervezték, ez csúcsterhelés miatt jelentősen csökkent is, és a karbantartókat, akik a pótaggregátorokat vitték volna a bázisállomásokra a katasztrófavédők nem engedték be a területre.

Arról már nem is beszélve, hogy egyes emberek a vezetékeket is elvitték, amelyek leszakadtak.

Meridian74 2013.03.17. 21:19:29

@Dinkainka: ez igy van, de a szomszédos cellák átthallásai miatt nem lehet mindet használni (mert összesen több mint 8-900db csatorna van). Az AMPS-nél (kezdeti mobil hálózat) bázisállomásonként ~45 db _szabad_ csatorna állt rendelkezésre, ez a D-AMPS-nél megháromszorozták, a GSM hálózatoknál pedig megnyolcszorozták ezért írtam, hogy kb 8x45 csatorna (valaki írta, hogy általában 300 az ami gyakorlatban ténylegesen van is)... Az új UMTS és W-CMDA-nál meg a fene tudja, nem találtam hirtelen leírást mégis mennyi az annyi.

DexterMorgan78/Séfbácsi 2013.03.17. 21:46:40

Éppen külföldön ülök egy szobába amikor megkaptam az sms-t. Ilyen magyartalan érthetetlen szart... bazzeg 3-szor olvastam el mire felfogtam hogy mire is gondolt az az agyatlan barom aki megfogalmazta.

Joó Áron 2013.03.17. 23:10:25

@Meridian74:
Nem akarlak bántani, de a tudásod a mobil távközlés tekintetében egyrészt nagyon elméleti, másrészt eléggé megkopott. A bázisállomás nem tárol semmilyen előfizetői adatot, ha másért nem, akkor azért mert semmi érteleme nem lenne. Elméleti szakkönyv írhat ilyet, de az még nem jelenti azt, hogy így is működik valójában. A vivő, csatorna vs. bázisállomás tekintetében jelentősen eltérnek a dolgok az általad leírtaktól legyen szó akár 2, 3, vagy 4G-ről, de ez a topic témája tekintetében mellékes.

Azzal pedig végképp nem értek egyet, hogy a béreken történő sporolásnak esett áldozatul az értesítendők körének szűkítése,legyen szó bármelyik szolgáltatóról. Hidd el, bármelyikük megtette volna ha lenne rá lehetőség. Leírod itt a mérnöki béreket (20k/óra, ami szerintem bőven túlzó saját munkaerő esetében, már csak azért is , mert 176 óra x 20k.....) illetve, hogy mindenáron spórolni akarnak a szolgáltatók, de ha végiggondolnád, hogy az összesen 7 millió kiküldött SMS önköltségi díja (licence díja) csak 1 forinttal számolva is üzenetenként, néhány nagyságrenddel magasabb összeget ad, mind a mérnökök pár órára eső bére. Nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy ez nem "rutin feladat " kérdése, és NEM LEHET SZEGMENTÁLNI lokációra külön, jó pénzért megvehető feature nélkül. Minden ilyen jellegű felvetésed meg lett cáfolva, de te továbbra is így, vagy úgy, de kötöd az ebet a karóhoz. Teszed ezt annélkül, hogy megfelelő szintű ismereted, vagy tapasztalatod lenne a témában.

Én itt befejeztem a mobil távközlési témát, és ez úton kérek elnézést mindazoktól, akiket untattunk a szakmai részletekkel.

kifordított nagyanyó 2013.03.18. 11:12:29

@bgp: Na ott a pont.viki be volt szarva és eltűnt.
Így viszont rosszul jöttek ki belőle.

kifordított nagyanyó 2013.03.18. 11:16:23

Az időképes sztori meg nevetséges.

titan 2013.03.18. 16:40:24

@lotht: azon kívül, hogy a push üzenet hatékonyabb lett volna (nem a szokásos sms-tárolóba kerül, hanem közvetlen képernyőre, és a legtöbb modern telefon támogatja). azért kíváncsi leszek, hogy az sms-ekért a NAV is jóváírja-e majd a szolgáltatóknak az sms-adót.

titan 2013.03.18. 16:49:29

@tryclops: ööö, semmiképp ne érezd, hogy a B betűs kreténnel értek egyet, de a 3 soros script /adótoronyprogramozás egyszerűsége kicsit túlzottnak tűnik számomra. Az általad leírthoz a legközelebb a körzetinformáció áll, de az nem feltétlen érkezik meg mindenkinek, meg még sosem láttam, hogy használták volna - ahogy az előbb általam említett push-üzeneteket sem. Mindenesetre nem olyan egyszerű, mint azt leírod, vagy mint a filmekben látszik.

titan 2013.03.18. 17:18:38

@dadddd: felül, aztán kártérítést is fizet az állam a kocsidért, miután a rendkívüli helyzet megszűnt. Mármint normális esetben.

tryclops 2013.03.18. 17:25:45

@titan: Egyébként ja, körzetinformációra gondoltam elsősorban, mint a legkézenfekvő megoldásra. GSM és egyéb mobiltechnikához valóban nem értek, de végsősoron az is "csak informatika".
Azt meg nehéz elhinni, hogy ne lenne egyik cégnek se adatbázisa arról, hogy melyik cella melyik megyében van. Ha csak irányítószám alapján leszűrik a bázisokat az már elég lett volna ebben a szituációban, nem kellett volna 10 méteres pontossággal kiküldeni az üzeneteket. Pláne, hogy helyette az egész országot (világot :) megszórták inkábbb...

És továbbra is tartom, hogy ciki, hogy nem volt ügyeletben ilyen tudású mérnök egyik cégnél sem. Lehet hogy bonyolultabb munka 3 sornál a feladat, de azért nem holdrakéta bonyolultságú.

SohaMike 2013.03.18. 21:07:35

@kifordított nagyanyó: Rosszul? :) Te a kitüntiket meg az egymás seggének fényesre nyalást nevezed "rosszul jöttek ki belőle"-nek? :) Hát, egyszer én is öhetnék ki valamiből ennyire rosszul :)
Egyébként meg a Fidesz támogatottsága nőtt. Elég sok pártházas ellentüntető-szintű ember lehet ebben az országban.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.19. 01:35:11

@val: olvass figyelmesebben: menteni az autósokat kellett, nem a telenor-előfizetőket.

kifordított nagyanyó 2013.03.19. 10:06:09

@SohaMike: Nem tudom,lehet hogy most direkt bedobták ezt a "hírt" hogy nőtt a fidesz támogatottsága,most hogy szarban vannak.
Mégis mitől nőtt volna?

titan 2013.03.19. 15:40:41

@tryclops: szerintem egyszerűen fel se kérték őket arra, hogy x és y területeken legyenek szétküldve az SMS-ek. Egyébként meg tényleg ciki, ha nem tudják, melyik adó hol van, mert mind a Google, mind az Apple pontosan tudja, és felhasználja az eszközeik (mobilok) helymeghatározásában, ugyanúgy, mint a Wifi hotspotok pozicióit.

Ident 2013.03.19. 18:43:21

@dr. Közbiztonság Szilárd: Igen az...

@Puskát kellett volna hozni: Oké, erről a tücsök és bogár jut eszembe, de az meg egy pozitív dolog volt :D Nem bullshittelek, csak az éremnek ahogy Te is írtad, mindig két oldala van, és akkora érmékről beszélünk, hogy hetekig lehetne a pro-kontrákat irogatni. Egy ami biztos, messze van a kiút, ha egyáltalán lesz olyan, sem Bajnai, sem Gyurcsány, sem Mesterházy, sem Orbán nem lesznek megoldások, csakis a hiba okozói.

@Mi a Mano: Persze belefér, ha elmegy a netem akkor sem anyázok és készülök rituális öngyilokra :) Ami nagyon nem tetszik, az a cég magatartása, ami mellőzi a legalapvetőbb etikai szabályokat is. Ők egy szolgáltatást adnak el nekem, nem mondom hogy nyalják ki a valagam is ezért, de járjanak el tisztességesen az összes fogyasztójukkal.

GatyaPityu 2013.03.19. 19:30:58

" Reggelre legyen áram! "
Bocsi, de azért ez az áramszolgáltató érdeke is, nem kicsit, nagyon! Amíg ugyanis nincs áramszolgáltatás, addig nincs árbevétel sem. Úgyhogy nem kéne őket ennyire sajnálni.

Az sms küldés meg nem került semmi plusz költségébe a szolgáltatónak. Néhány kattintás a számítógépes rendszeren és annyi. Nem arról volt szó, hogy pld. egy építőipari cég építsen ingyen és bérmentve épületeket!

GatyaPityu 2013.03.19. 22:44:51

Ja, még annyit, hogy nagyon nem tud zavarni a mobilcégek vesztesége, ugyanis év elején külföldön, EU-s országba átlépve kaptam az sms-t, hogy az EU területén a roaming sms díja 35 Ft - ehhez képest a belföldön belföldre küldhető sms ára minimum 45 Ft akármelyik feltöltőkártyás csomagban (kivéve a 26 éven aluliaknak szóló csomagot). Érdekes módon ez miért nem zavarja az EU-t?

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.20. 02:48:58

@Atro: a telefonálást is ugyanazok a gépek vezérlik. Gondolom azt is elhinnéd, hogy a telefonálás sem kerül semmi plusz költségébe a szolgáltatónak.

GatyaPityu 2013.03.20. 10:45:31

@flugi_:
Gyakorlatilag csak az infrastruktúra által használt villamosenergia és a munkaerő költsége van egy ilyen távközlési szolgáltató cégnek. Az anyagköltség pedig nulla. Azt nem mondtam, hogy ingyen üzemel egy mobiltelefonos cég, de az emberek bérét és az adók által használt áramot akkor is ki kell fizetni, ha nem kattint valaki a "Send it to all user" gombra.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.20. 19:04:59

@Atro: A hardverkészlet karbantartása, bővítésének tervezési és kivitelezési kiadásai is egészen komolyak tudnak lenni egy már működő telekom cégnek. Sok átjátszóállomás helyét bérlik.

Azon logika alapján, amit leírtál, mindenki erkölcsi aggályok nélkül lóghat a buszon, mivel az akkor is arra menne pont úgy, ha ő nem szállna fel rá.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2013.03.20. 19:20:02

@ColT: jó lenne felismerni, hogy olyan nincs, hogy az "elv a lényeg". Legfeljebb azt lehet mondani, hogy a belügyminisztériumtól nem vitatjuk el a jó szándékot, még ha az ötlet szar is. De ettől még a szar ötleteket nem kéne végigverni, csak mert a döntéshozó jó szándékkal találta ki. Ha nincs egyetlen értelmes kollégája, aki azt mondja erre az SMS szövegre, hogy béláim, ez egy rakás marhaság, akkor az egy szomorú és kezelendő helyzet, ami tökéletesen független attól a ténytől, hogy az összes szolgáltatónak úgy kellett volna viselkednie, mint a telenornak, és nem spammolni szét az országot egy semmire sem jó SMS-sel.

Tökéletesen és végletesen mindegy, hogy milyen elv van a háttérben. Mert ugye mi van, ha valaki a belügynél azt találja ki, hogy a sok hó ellen a lángszóró jó megoldás, és akkor sincs egy értelmes kolléga, aki közbeszólna? Akkor majd jogos lesz veszekedni a hadsereggel, hogy nem akartak adni raklap lángszórót a katasztrófavédelmiseknek? Az elv ugyanaz. Számít?

dr. Közbiztonság Szilárd 2013.03.22. 04:20:14

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Nem tudom.
Akkoriban még nem lehetett, ma már biztosan lehet, kicsit jobb a számítógépesítés minden területen.
(Mondjuk így, ahogy írod, biztos nem lehet, de olyat igen, hogy csak adott bázisállomások küldjék ki az SMS-t a körzetükben (cellájukban) tartózkodó számokra, tehát ha Veszprém környékén van gond, akkor a Nyíregyházán tartózkodók ne kapják meg.)

süti beállítások módosítása