Skip to content


       Szűrés lista

Végre egy tökéletesen lebonyolított kormányzati projekt: a Nemzeti Dohányboltok

"Zuschlag János civilszervezetek révén 75 millió forint állami támogatás jogosulatlanul megszerzésében működött közben és 8,5 év letöltendő fogházbüntetést kapott."

A Fidesz-KDNP kormányzás szerencsére megszüntette az állami korrupciót, nincsenek már többé béna pénzmozgások, fiktív pályázatok, magányos balekok. Senki sem viszi a pénzt dobozban a pártpénztárnoknak, nincs rá szükség. A rendszer a harmadik évre szinte tökéletesre csiszolódott, minden korábbi módszert nélkülözve működik. Több százan-ezren-tízezren, mint apró fogaskerekek a gépezetben teszik a maguk dolgát, mely után a jutalom nem marad el. Mint egy szép nagy család ... 

dohánybolt.jpg


Bár a magyar állam számtalan tanújelét adta az elmúlt években, hogy a legegyszerűbb dolgokat is képtelen megvalósítani (Ócsai lakóparktól az e-útdíjig), hogy nem tud projektben gondolkozni. Viszont ha egy bizonyos csoport állami megjutalmazásáról van szó, szinte tökéletesen megvalósul minden amit akarnak. Megtervezik, lebontják a feladatokat személyekre, hozzárendelik a határidőket, felelősöket, ellenőrző személyeket, felállítják a mérföldköveket, keresnek egy projektmenedzsert, egy nagyhatalmú támogatót, és beindítják a projektet. 

A dohánykoncesszió a Fidesz "legprofibb projektje", és a legszomorúbb, hogy pontosan tudták, hogy ha megcsinálják, semmiféle következménye nem lesz. Pont, mint a földbérleti pályázatoknak.

Össze is lehet hasonlítani a dohánykoncessziós rendszert a földbérleti pályázatokkal:

összehasonlítás.jpg

Az évi 500 milliárd forgalmat generáló dohánykereskedelmet kiszúrta magának egy bizonyos csoport. 40.000 helyet azonban még nekik is nehéz lett volna bekebelezni, így először el kellett érni az árusítóhelyek számának drasztikus csökkentését, ami segít megszerezni piacot, és csökkenteni a konkurenciát. Ehhez megnyertek maguknak egy pártot (Fidesz), annak kulcsszemélyeit (Rogán, Lázár), és kidolgozták hozzá az ideológiát, amire a számtalan apró fogaskerék hivatkozhat ("fiatalok védelme", "biztos jövedelem biztosítása a helyben lakó családoknak").
Az ötlet megszületett ("Nemzeti Dohánybolt"), a törvényjavaslatok segítséggel megíródtak (Sánta János), a Parlament megszavazta, az új cég megalakult, a koncessziós pályázatot kiírták. Egy kis szokásos kavarás még bele is fért, mivel annyi eszük sem volt, hogy kiszámolják, hogy pusztán a dohányárusításból egy bolt nem tud megélni, mivel hiába 800 forint egy doboz cigeretta, abból csak 3-4%, vagyis kb. 25-30 forint a kiskereskedőé. Szerencsére Lázár képviselő kéznél volt, és máris zöld utat kapott az alkohol, a kávé, az üdítő, az újság és a szerencsejáték is. Elkezdett alakulni egy új ABC, amit csak másként hívnak...

A koncessziós pályázatok eredményeit hétfőn kihirdették, azóta megy az össznépi nyomozás, hogy a listán ki kinek a kicsodája, rokona/haverja = strómanja. Az eredmény lesújtó és döbbenetes. A települések felén senki sem pályázott, nyilván tudták, hogy a szegény kistelepüléseken, ahol maguknak sodorják vagy a kocsmában szálanként veszik a cigit, esetleg feketekereskedelem van, esély sincs forgalmat generálni. 

Külön blogokon, oldalakon ömlenek az adatok a nyertesekről a CBA vezérkartól a helyi fideszes polgármesterekig, és pereputtyukig, akik úgy nyerték a pályázatokat meg, hogy életükben még egy doboz cigarettát nem adtak el. Kiderült az is, hogy a pályázati anyagba azt írhattak be, amit csak akartak. (Itt vannak  például Csongrád megye érdekesebb nyertesei).

A felháborodás miatt az NFM közleményben védte meg az ügyet: "A bíráló bizottság a beérkezett koncessziós pályázatok elbírálását a dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság átengedéséről szóló koncessziós pályázati kiírás szempontrendszerének megfelelően végezte.

Maga a pályázat is okosan lett kitalálva, a Nemzeti Dohánybolt már a kiírásban meg is jegyezte, hogy "a sorba rendezés alapján azonos helyezést elért pályázatok esetén Kiíró fenntartja a jogát, hogy az üzleti tervre magasabb pontszámot elért pályázato(ka)t rangsorolja előrébb."

A pályázati kiírás 4.sz. melléklete rögzíti az értékelési szempontokat. A lényeg, hogy a maximális 120 pontból 60-at érhet(ett) az üzleti terv, amibe mindenki kedveszerinti tündérmesét írhat(ott), és amelyet szubjektív módon lehet értékelni. A kapuvári nyertes Nyerges Kornél például elmondta a HVG-nek, hogy ő beírta a pályázatába a jelenlegi ismeretei szerint egy üzletre jutó évi 10-15 milliós forgalom másfél-kétszeresét, és azt, hogy minden trafikjában korlátozott munkaképességűeket és kismamákat fog foglalkoztatni, ezért plusz pont járt.

01.jpg

A HVG egy, a döntéshozatali folyamatban részt vevő forrása szerint "a bírálóbizottságnak jóformán semmilyen mozgástere nem volt. Pénteken megkapták a pályázók névsorát a kódokkal, és a listán a nevek mellett egy, kettő és három kereszttel jelölték, hogy mennyire támogatható a jogosultság odaítélése."

Ebben a helyzetben nyilván mindenki a pályamunkákra kíváncsi, és biztosan meg is nézhetnénk őket, ha minden rendben lenne velük. A nyilvánosságra hozatalukkal a kormány tisztázhatná magát a vádak alól, bizonyíthatná, hogy nem pofára ment a kiválasztás, tényleg a legjobbak nyertek. Láthatóan azonban nem áll szándékukban elhessegetni a gyanú árnyékát sem. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt a HVG-nek az nyilatkozta, hogy "a nyertes és nem nyertes pályázati anyagokra vonatkozóan elmondható, hogy mivel nem minősülnek közérdekű adatnak, a betekintés nem lehetséges."

Ezt az egész, megfoghatatlan, undorító valamit tökéletesen foglalta össze KA_Steve a tumblr-en:


"Ha van olyan pont, amikor még Magyarországról is el tudnám képzelni, hogy emberek kimennek a Kossuth térre és betolják a Dunába, az az elkúrtuk után a mostani dohányügy lenne (persze nagyon nem lepődök meg, ha nem).

Ennél keményebb korrupciós sztorit még nem pipáltam, mondom miért.

- Egyrészt az összeg miatt. Simicska is megérdemelni a maga életfogytigját a napi kétmilliárdos tételei miatt (pláne mert az közpénzből megy), de most egy évi 500 milliárdos piacot osztottak ki, 20 évre. Az akárhogy is számolom, 10.000 milliárd forintos forgalom, egy döntéssel.

- Ami döntéssel a jelenlegi kb 40.000 boltot üzemeltető vállalkozásokat gyakorlatilag egy csapással megszüntették. Még nem is csak az a fő gond, hogy szerintem pont nem dübörög annyira a gazdaság, hogy működő vállalkozásokat kelljen állami erővel megszüntetni, de ezzel tízezres nagyságrendben tettek tönkre kisvállalkozásokat, és százezres nagyságrendben válnak munkanélkülivé emberek. Az előbbit sehogy nem fogja kárpótolni, hogy a rokonok jól jártak, az utóbbit pedig az 5000 új bolt csak minimális mértékben fogja csökkenteni.

- De ami a legfontosabb: még nem volt olyan korrupciós botrány, amiben egy egész párt és holdudvara érintett volt. Voltak nagyszabású balhék, ahol egy-egy párt erősemberei kerültek bajba (vagy akár többé, többen, lásd Tocsik), és voltak a helyi mutyik (Rogán által haveroknak eladott önkormányzati lakásoktól a közmunkásokat saját telken dolgoztató döbrögikig). Ezeknél mindig azt tudták és azt tudtuk mondani, hogy ugyan egyre több konkrét eset van, de ezek azért önálló ügyek, kevés résztvevővel.

Most viszont nem ez történt. Mint azt a gyűlő esetekből (pl blog, hvghu) látjuk, itt az egész országra kiterjedően polgármesterek, képviselők, fideszközeli cégek vezetői, valamint az ő gyermekeik, testvéreik, házastársaik és alkalmazottaik nyertek. Most nem csak az 5. kerület és a CBA van benne a bizniszben, de a nagyvárosokon (pl. Pécs, ahol 10-15, egy társaságba tartozó ember nyerte meg az összes üzletet) a legkisebb településekig (Vásárosnamény, Kisvárda, Szabadszállás, Felsődobsza, Pétervására, Torony, végtelen a sor) minden szinten ugyanez a modell köszön vissza.
Megvalósult a megvesztegető nélküli korrupció: a Fidesz a döntéshozó - és a Fidesz a kedvezményezett is. Nem egy-egy (akár sok) rohadt alma van a kosárban, hanem az egész kosár szisztematikusan rohadt (és csak bízhatunk benne, hogy pár kivétel még van). A dohánybizniszben szépen látszik (és még hány eset lehet, amikor csak nem ennyire látható), hogy a Fidesz megvalósította a hagyományos bűnözői csoportok nélküli maffiát: saját hatáskörben képes volt egy olyan struktúrát kiépíteni, amiben a központi döntéshozatal (itt: a trafikok kiosztásában) sikeresen működik együtt egy országos szinten mindenhol jelenlévő, mindenhova beépülő, családi, üzleti és baráti alapon szerveződő hálózattal a tagok és a szervezet gazdasági előnyhöz juttatása érdekében - ami egyébként a szervezett bűnözés definíciója.

És annál keményebbet, minthogy ez az egész országot behálózó polip teljesen részletességével, nyálkás csápjainak tengerével név szerint kirajzolódik, még nem láttam.
(Azt már csak mellékvágányként mondom, hogy balosként az egyik érvem egyes dolgok privatizálása ellen az szokott lenni, hogy az az állam állítólag “rossz gazda” az üzemeltetésben, akkor mennyire lesz ugyanaz a privatizációs folyamatban még lobbiérdekek és korrupció által is betámadva. Olyat viszont még nem pipáltam, hogy egy kormány egyszerre államosít, majd abban a pillanatban reprivatizál [és az értékesítési joggal most pontosan ez történt], egyszerre kimaxolva a privatizálási folyamat lehetséges veszélyeit és a tervgazdálkodás működőképtelenségét, minthogy a boltok véletlenszerű szórásának hála a fél országban nem lehet majd cigit kapni a környéken.)"


Hogy mennyi magabiztosak, mennyire éreztetik hogy mindent megtehetnek, mert úgysem lesz semmiféle következménye:

3 nappal a koncessziók kihirdetése után Lázár János már be is nyújtotta a legfrissebb törvényjavaslatot, amely 250%-kal, 3-4%-ról 10%-ra (!) növelné a dohánytermékek kiskereskedelmi árrését.
És azt ugye sejthetjük, hogy nem most írta meg ezt a 11 oldalt, hanem már elő volt készítve. Bár várhattak volna ezzel nyárig is, vagy emelhették volna az árrést apránként, de nem így tettek .... miért is kellene finomkodni?

lázár1.jpglázár2.jpg

Az indoklás szerint "A javaslat egyik célja, hogy egy megfelelő – tíz százalékos mértékű – kereskedelmi árrés biztosításával azok a dohánytermék-kiskereskedők is biztosíthassák a dohánybolt szerény jövedelmezőségét, akik elsősorban (vagy kizárólag) a dohánytermékek forgalmazásából kívánják bevételeiket biztosítani ."

Szerény jövedelmezőség, muhahaha.......

Bónusz:

Dezső András, az Index újságírója próbál vesztes trafikosként bizniszt ajánlani nyerteseknek. Akikről hamar kiderül, hogy csak strómanok, saját állításuk szerint döntési joguk nincs.

Friss:
A hvg.hu információi szerint "a kormánypárt helyi potentátjai osztották el a dohányboltok üzemeltetésének jogát. A listát a választókerületi elnökök véleményezték, de volt olyan város is, ahol a kormánypárti frakcióval szavaztatták meg, ki nyithat trafikot."

Címkék: fidesz korrupció dohány pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr225247372

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Dohányüzlet a korzón 2013.04.27. 03:24:16

Dohányüzlet a korzón    "Besétált hozzám egy férfi azzal, hogy tudja, nem nyertem a trafikos pályázaton, ő viszont igen, és szívesen átvenné az üzlethelyiséget" - mesélte az Indexnek egy felháborodott trafikos a Kosztolányi térről. (http://...

Trackback: Ki fizeti ki a dohányboltosok plusz dohányát? 2013.04.26. 20:32:02

Tegnap megjósoltuk, mára már meg is történt - pedig nincs varázsgömbünk, nem voltunk tenyérjósnál és kártyát sem vettünk. De azt azért mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen kevés idő kell a lehetséges jövő megvalósulásához. Emlékeztetőül: "a kormányna...

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.04.26. 13:13:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Ki nyer ma? Játék és mutyika tíz percben 2013.04.26. 08:33:25

Ki mondja, hogy hazánkban nem lehet boldogulni? Lottó ötös, keno, vasútpálya felújítás, stadionépítés, vagy éppen trafiknyitás. A lehetőségek tárháza egyszerűen kiapadhatatlan. Csak nyerni kell hozzá tudni! A négyszögletű kerek erdőben, még a komm...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ghost recon 2013.04.26. 08:42:46

Na, balfaszkáim!
Amikor annak idején, a 2010-es választások előtt hosszan és türelmesen magyaráztam nektek, hogy a fidesz mennyivel és milyen biztosan rosszabb lesz, mint a komcsik, kórusban trolloztatok, habzó szájjal követeltétek, hogy tiltsanak ki innen örökre, és sziszegve fenyegettétek egymást, hogy ne merészeljen velem senki szóba állni.
Nem fogok itt nektek tanulságokat levonni, tegyétek meg magatok!

Reset Elek 2013.04.26. 08:55:58

a videó a végén mindent elmond... elkeserítő, ehhez képest a közgép bulik átlátható tiszta játszmák

Žďárský 2013.04.26. 09:02:04

@ghost recon: +1
És kurvára frusztráló, hogy sehol nem látok egy értelmes alternatívát, akire ehelyett a tolvaj banda helyett szavazni lehetne.
Nem élek a rózsaszín ködben, nem várnám el senkitől, hogy a fél Fideszt börtönbe küldje, vagy hogy ő maga ne lopjon, mert ilyen nincs a föld ezen szegletében. De kevesebbet nyúljon le és tegyen mellé egy legalább közepes szintű gazdaságpolitikát. Nagy kérés ez?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.26. 09:04:41

Ennyi. Nem kell már mutyizni, teljesen törvényesen meg lehet oldani a nagy lé befolyását.
Mondjuk nem mintha sajnálnám a dohányosokat, de az, hogy nehezebb cigit kapni, csak egy apró mellékhatás, nem a valódi cél.
Meg hülyék lennének leszoktatni az embereket, akkor honnan dőlne a jövedéki adó?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.26. 09:06:58

@ghost recon: Én nem vártam a Fidesztől ekkora trollságot.
Világosan látszik, hogy ezt az országot 2/3-os többség nélkül teljesen lehetetlen bármerre kormányozni, mert a mindenkori ellenzék semennyire sem konstruktív.
Csak azt vártam volna a narancs bandától, hogy felismerjék, a saját zsebük tömése is jobban megy, ha rendbeteszik az országot, hiszen jobban teljesítő gazdaságból még nyúlni is többet lehet...

dr. Aullah 2013.04.26. 09:11:41

Visszatiltottam enricot. Kiváncsi vagyok, mit akar mondani ez ügyben.

Ebben a blogban jelenleg nem kommentezhetsz! · http://t7.hu/0iro 2013.04.26. 09:19:13

Na és! Majd ültetek a kert végébe néhány tő dohányt.

Csumpitáz Alfréd 2013.04.26. 09:20:31

És milyen érdekes, sőt egészen ördögi, hogy a NER sok szereplője közül csak ilyen Lázár meg Rogán kaliberű figurák koszolódnak be (ők viszont önként és örömmel - nyilván tudják, hogy megéri), de az egész mögött-fölött álló figurára, Orbán Viktorra, az ilyen ügyekből valahogy nem fröccsen sár. Pedig a szervezett bűnözés alapvető szabálya, hogy semmi sem történhet a don akarata, vagy engedélye nélkül.

7esbusz 2013.04.26. 09:28:08

No. És még mindig nem hallom a kukák borogatását, a betört kirakatok csörömpölését, a rendőrlovak patáinak csattogását. És nem is fogom. Mindenki rezignáltan legyint, nincs itt semmi látnivaló. Pár értelmiségi ajvékol, Pár száz trafikos csődbe megy. Hol van már a taxis blokád. Nem is tudom már mihez hasonlítani rendszert, talán a 70-es évek Olaszországa? Belorusszia? Észak-Korea? Kína? mind együtt? Szép csöndben sikerült 20 év alatt kiölni az ország polgáraiból az összefogást, a szolidaritást, az együttérzést. Erre mindenképp jó volt a lövészárok politika, a permanens háború. Ugrasszuk egymásnak akit lehet mindenféle ködös ideológiák mentén és várjuk ölbe tett kézzel az eredményt. Kicsit még bízom, hogy valahol elszakad a cérna, de egyre kevésbé. Végül is a fentebb említett remek helyeken is élnek emberek. Egy részük átnevelőtáborokban.

sárkányfő 2013.04.26. 09:31:07

1. A Fidesz nem egy párt, hanem maffia. A politika fedőtevékenység illetve eszköz a lopásra.
A híres régi HVG-címlapot frissíteni kéne. Ugyanúgy leadni mint rég, csak kicsit idősebb arcokkal, meg Simicskával, Lázár-fivérekkel, Sántával, na meg persze a kezükben füstölgő cigikkel.

2. A dohányipart - nem államosították, hanem - "fideszesítették".
Fideszesítés = egy iparág elfoglalása a Fidesz-maffia által. Avagy a Fidesz-maffia politikai eszközökkel bekebelezte a dohányipart.

3. A földekkel ugyanez történt, fideszesítették.

4. A dohányipar és a földek mellett már régen bekebelezte a maffia a magyar nemzet energiaiparát, köztéri reklámpiacát, az állami építkezések piacát, stb. Simics-Nyerges.

5. A Fidesz-maffia illegitim és magyarellenes. Velük szemben minden polgári engedetlenség jogos és hazafias tett.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.04.26. 09:36:48

Propagandaszerűen mutogatják a TEK-esek a bevetési videóikon, hogy miként csapnak le a cigaretta-csempészekre. Mint súlyos szervezett bűnözőkre...muhahah :)))

Ez ugye nem megfélemlítés? Mert mint tudjuk, a cigaretta-csempészek terroristák...

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.04.26. 09:38:17

@7esbusz: "még mindig nem hallom a kukák borogatását, a betört kirakatok csörömpölését, a rendőrlovak patáinak csattogását"
Ilyesmi csak államcsőd esetén lenne, v amikor szólnak a Fradi-Securitys fiúknak a pártközpontból.

sárkányfő 2013.04.26. 09:43:17

@7esbusz:
Semmi értelme, már késő. 25 évvel a rendszerváltás után letisztult, eldőlt, hogy Magyarország Európa a déli, délkeleti régiójának részéhez tartozik, mely közös jellemzője a leszakadás, folyamatos társadalmi-nemzeti amortizáció, züllés, szétesés.

A legjobb példa nem is a görögök, bár hozzájuk is sokban hasonlítunk, hanem Olaszország. Olaszország minden szépsége és kulturális öröksége ellenére egy maffiaország, melyből egyszerűen kiirthatatlan a maffia. Ott vannak mindenhol, teljesen beépültek, sőt részévé váltak az országnak. Ugyanúgy kisajátítanak komplett iparágakat mint nálunk a Fidesz. A nápolyi szemétbotrány pl. világhírű lett, egyszerűen a maffia kisajátította a szemétbizniszt, és nem tudtak mit tenni ellene. Pontosan lehet tudni, hogy Olaszországban sem a gazdaságban sem a politikában nem lehet nagyra nőni maffia-támogatás nélkül. Berlusconi is tele van maffiás kapcsolatokkal, hátérrel.

Berlusconitól sokat tanult magyar barátja Orbán. Nem kell senkit megvesztegetni, meg erőlködni a befolyásolással, ha maga a maffia uralja a politikát. Ez ellen nem lehet harcolni. Ha netán jövőre a baloldal nyerne, akkor sem tudnák kormányozni az országot. Orbán maffiája minden állami, közigazgatási, és gazdasági területen uralja a terepet. Orbán maga alá gyűrte Magyarországot. Nem lehet leváltani. Már 2010 előtt is képesek voltak országos hisztériát generálni, népszavazást összehozni, és ezekkel lényegében lefagyasztani a kormányt, az ország működését. Most ezerszer jobb pozícióban, és rengeteg pénzzel megtömve várják a választást. Ezek pláne így együtt, nagyobb és mélyebb, stabilabb hatalmat jelentenek mint a formális kormányzati pozíciók.
Egy pártot le lehet váltani. Egy maffiát nem lehet.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2013.04.26. 09:46:46

"Tetszett volna (ellen)forradalmat csinálni."

sárkányfő 2013.04.26. 09:48:07

(Amúgy grat a jó poszthoz, különösen az tetszik, hogy a rutinháborgás helyett tovább léptetek, és gyönyörűen kimutatták a trafikbotrány és a földbérleti pályázatok mutyija közti lényegi egyezést. Pár hónapja egyenletlen lenne a blog színvonala, de ez most szép munka volt.)

Vidéki 2013.04.26. 09:48:29

A dohányzás súlyosan károsítja az egészséget.

Le kellene szokni róla!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.26. 09:49:31

@dr. Aullah: Majd megmondja, hogy ez így szolgálja a országnak a ő érdekeit, és ez nem törvénytelen :D

@sárkányfő: És tegnap a Portik ügy kapcsán azt mondja a Orbáááán, hogy bűnözőkkel nem állunk le, mert rendes emberek vagyunk...
EPIC?

Lajosforras 2013.04.26. 09:50:17

még 2-3 ilyen húzás és kész az új hűbérúri rendszer,vagy ha úgy tetszik,divatosabban fogalmazva a középosztály. nem hagyták kialakulni,megteremtették.
a problémát abban látom,hogy a szavazók nagy része még mindig inkább ebben lát rációt,minthogy a "vagyont külföldre mentő szemét multiké" legyen. pedig a végén megint csak egy off-shore fog állni.

dr. Aullah 2013.04.26. 09:51:44

@Vidéki: A mások pénzének ellopása súlyosan károsít másokat.

Le kéne szokni róla.

jpmjpm 2013.04.26. 09:53:10

"Bár a magyar állam számtalan tanújelét adta az elmúlt években, hogy a legegyszerűbb dolgokat is képtelen megvalósítani (Ócsai lakóparktól az e-útdíjig)"

Már bocs, de Ócsa megvalósult és igazán fasza lett, elég olcsóra jött ki. Mondjuk senki nem akar beköltözni, de arról a NER nem tehet. :)

Vidéki 2013.04.26. 09:53:34

@dr. Aullah:

"A pénz nem boldogít"

Egészséget pénzért nem lehet kapni!

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.04.26. 09:57:15

A Coca-cola (ha jól emlékszem) kb. 1996-ban (97-ben) ~10 darab piros Renault-t sorsolt ki valamilyen kupakos nyereményjátékon.

Egy nö nyerte az egyik autót a falunkból. Mindezt persze élöben, közjegyzövel.

Napok múlva kiderült a nyertes nöröl, hogy egy élelmiszer bolt tulajának a felesége, és HOPP... ELVETTÉK TÖLE A NYEREMÉNYÉT...! Bazmeg. A mocskos-imperialista-multi, összeférhetetlennek minösítette a FAIR szabályok értelmében.

Konklúzió:

Milyen érdekes... Már húsz évvel ezelött próbálta a piacgazdaság a FAIRPLAY-t meghonosítani ebben a tetü országban, de ez azóta sem sikerült.

AMúgy pedig az effajta fidesz-maffia tetüsködés csak a Lajtán túlról tünik tetüsködésnek.

A Lajtán innen ezt úgy hívják: a MAGYAR VIRTUS.

jpmjpm 2013.04.26. 09:57:28

egyébként meg lázár ismerősei komolyan vették, hogy "annyit is érnek". úgyhogy belehúztak.

Transylvanianmixedgrill 2013.04.26. 10:00:45

Talán végre mindenkinek leesik, hogy a Fidesz nem párt. Névileg az, de nem párt.

A Fidesz egy cég, ami a befektetői céljait hajtja végre.

Ezt írja zero:

"Az évi 500 milliárd forgalmat generáló dohánykereskedelmet kiszúrta magának egy bizonyos csoport. 40.000 helyet azonban még nekik is nehéz lett volna bekebelezni, így először el kellett érni az árusítóhelyek számának drasztikus csökkentését, ami segít megszerezni piacot, és csökkenteni a konkurenciát. Ehhez megnyertek maguknak egy pártot (Fidesz), annak kulcsszemélyeit (Rogán, Lázár), és kidolgozták hozzá az ideológiát, amire a számtalan apró fogaskerék hivatkozhat ("fiatalok védelme", "biztos jövedelem biztosítása a helyben lakó családoknak"). "

Ennél ez azért egyszerűbb móka, nem kellett itt Rogánokat és Lázárokat "megnyerni", ugyanis ők a cég fizetett alkalmazottjai, tehát ők utasítást hajtanak végre.

A fidesz cég befektetői nyilván nem piacot akarnak, hanem pénzt, nagyon sok pénzt. Befektethették volna ezt részvényekbe, aranyba, ezer más befektetésbe, de ők nem így tettek, hanem még jóval a választások előtt a Fidesz cég üzleti tervét "átolvasva" úgy látták jónak, hogy ez a cég lesz az, ami biztosítja számukra a befektetésük után a kívánt jövedelmet. Az üzleti terv nagyjából úgy néz ki, hogy kétharmados győzelem esetén a cég ügyvezetése élén Orbán Viktorral vállalja, hogy a pénzt szállítja állami einstandolással, reprivatizálással, milliárdos állami kamumegrendelésekkel, visszacsorgatással stb. Neki ehhez persze biztosítani kellett a kétharmadot, szóval a befektetőknek erősen rá kellett nyomniuk a ceruzát a számlára, ha azt akarták, hogy a Fidesz cégbe befektetett pénze megtérüljön. Egy "kétharmad" ugyanis nem olcsó: a világ legjobb spindoktorai kellettek ide, a Fidesz cég munkatársait a legprofibbaknak kellett továbbképezniük, a legjobb és legrészletesebb közvéleménykutatási adatokra volt szükség, a legprofibb média és propagandagépezet megalkotására, ennek borsos ára van a piacon, azaz összeségében a kétharmadot biztosító tudományos gépezet és háttér nem volt olcsó dolog.
De érdemes volt befektetni ebbe az óramű pontosságú, kétharmaddal választást nyerő propagandagépezetbe, mert az üzleti terv alapján a leendő profit nagyságrendekkel több volt. (Mondhatnánk: drága dolog a Holdutazás, na de az USA nagyságrendekkel többet profitált már azóta belőle.)
Aztán a választás másnapjától beindult a Fidesz cég üzleti terve, és ezt látjuk azóta is: a cégvezetés vállalt kötelezettségeit hajtja végre befektetői felé. Minden szál az ő várt profitjuk visszacsorgatásához mutat, a Fidesz által generált napi politika pedig nem más mint nagyüzemi színház, ennek a visszacsorgató, valódi céggépezetnek a leplezésére.
Volt eddig. Amibe egyetértünk, hogy a színház alól felfeslett a gépezet egy szelete, és úgy tűnik nem nagyon áll érdekükben most már a leplezés. Valószínűleg rájöttek menet közben arra, hogy annyi pénz van már a kezükben, hogy felesleges a színjáték, akik ez ellen tehetnének olyannyira legyengültek, meg van kötve a kezük, hogy nem oszt és nem szoroz mit gondolnak erről.
Ami ezt a konkrét trafikmutyit illeti: 100%-ig biztosak lehetünk benne, hogy itt valójában MINDENKI stróman. A trafikhálózat a Fideszé mától, a hálózat tagjainak pedig a feladata annyi, hogy vissza kell csorgatni felfelé a meghatározott összeget, közvetve, közvetlenül és áttételesen a Fidesz cég befektetőinek zsebébe. Orbán amúgy nem hülye, nagyon ügyes cégvezető, a 4-ről 10-ra emelte fel a trafikos "fizuját" azonnal, bizonyára nagy volt a hőbörgés, és belátták, hogy egyelőre túl sok lesz így a visszacsorgatás, nem lehet hosszú távon fenntartani ilyen olcsó stróman alkalmazottakkal a rendszert.
Amúgy ez a visszacsorgató hálózat nem egyedi, van ilyen sok-sok, csak nem kapott ekkora nyilvánosságot.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 10:03:23

@ColT: Én csak azon röhögök magamban, hogy nagy bukta lesz ebből ezeknek a trafikosoknak. Egyrészt - mivel sokkal kevesebb az elárusítóhely - a dohányosokat gyakorlatilag rákényszerítik a feketepiacra (ezzel is, nem csak a horror jövedéki adókkal), másrészt meg ha egyszer megbukik a Fidesz, a következő gárda biztosan fog valamit kezdeni ezzel is, azt persze nem mondom, hogy jó irányba fognak változtatni, de hogy változtatni fognak, az biztos. És ha véletlenül 2014 tavaszán megbukik esetleg a Fidesz, akkor ezeknek a beruházása sem térül meg, mert kevesebb, mint 1 évig árulhattak csak ilyen feltételekkel dohányt.

Viszont a Fidesz bukása 2014-ben egyéáltalán nem biztos (meg ugye ki jönne helyette), a (fekete)PIAC reagálása viszont 100% biztos. És ez nagyon nagy bukta lesz nekik, mert már megint elfelejtettek számolni, meg szakértő (nem Matolcsy-féle) közgazdászokra, és társadalomtudósokra hallgatni.

condorpasa 2013.04.26. 10:04:38

Előre lehetett látni, hogy mutyi az egész...ugyan már, hol a faszba érdekli az egészségünk azt a kormányt, amely a féllábútól elveszi még azt a nyomorult 28 ezret is??? A másik, ami kurva gyanús volt, hogy 5 üzlet koncessziója nyerhető el: bocsánat, de az átlag magyar kisvállalkozó örül, ha az EGY boltját fenn tudja tartani - ennyit a KKV-k támogatásáról, és akkor itt jön be a képbe az indexes video: ezt a főnökömmel kellene megbeszélni

jpmjpm 2013.04.26. 10:04:44

ez pedig a második lépcső:
index.hu/gazdasag/2013/04/25/ket_es_felszeresere_novelik_a_trafikok_hasznat/

egyébként lassan értelmetlen blogot írnotok. az ember elolvassa az éppen aktuális hírt és máris tudja a hátterét. hozzászoktunk.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 10:05:07

@Csumpitáz Alfréd:
"Pedig a szervezett bűnözés alapvető szabálya, hogy semmi sem történhet a don akarata, vagy engedélye nélkül. "

De a modernkori szervezett bűnözés alapszabálya az is, hogy a don mindig a háttérben marad!

Mate Toth 2013.04.26. 10:06:30

sárkányfő Gratulálok ez a tiszta igazság!

Lajosforras 2013.04.26. 10:06:40

@Transylvanianmixedgrill: nem jó. két céget kellett megvenni. az mszp kft bénázása vastagon benne volt a 2/3-ban , nem is értem,hogy bukhatott ekkorát egy párt,hacsak nem szándékosan,mert valakinek nagyon kellett a 2/3. már ha káéftésítjük a dolgokat.:)
ez egy szép nagy család,jól él mindenki,váltogatják egymást,négy-nyolcévente hülyére keresik magukat,aztán jöhet a megérdemelt pihenő.

jpmjpm 2013.04.26. 10:07:58

@Vidéki: ja, ez így van. és most végre mindenkinek van egy jó indoka.

jpmjpm 2013.04.26. 10:09:44

a további lépések: benzin, pia,, pina, fű. vajon melyik lesz a következő?

7esbusz 2013.04.26. 10:10:55

@sárkányfő:
Mivel nincs gyomrom ehhez, legyen a maffia bármilyen színű is, valamint csórózni sem szeretnék, akkor marad Európa valamelyik élhető országa. De mivel optipista alkat vagyok, megvárom a köv választást. Vagy biztosabb úgy mondani, hogy várok 1 évet... (kis naiv...)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 10:11:12

@Vidéki: Ezt meg hadd döntse el mindenki MAGA! SZABAD társadalmakban legalábbis így szokás.

Mindenesetre, ha leszoknának az emberek a dohányzásról Magyarországon, lehet, hogy neked sem jutna fizetés a bérkommentjeidre.

titan 2013.04.26. 10:11:33

@ColT: a konstruktív ellenzéket kb. 10 éve folyamatosan hiányolom, előtte meg még nem annyira figyeltem oda, de úgy gondolom akkor se volt.
Viszont az, hogy normális gazdaságpolitikával ők is többet nyerhetnének... nos, így is megkaphatják ugyanazt (vagy talán többet), és dolgozni sem kell érte. Elég egy delíriumos álom, amit aztán törvénybe iktatnak. Ha meg nem tetszik valakinek, akkor alkotmányba (bocs, alaptörvénybe)

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.04.26. 10:12:35

@Vidéki: De azért nyilván nem ítéled a Fideszeseket, h mégis ilyesmin élősködnek.

Alhazred 2013.04.26. 10:15:39

és nem fog változni semmi, az egybites szavazó a tévéből úgyis csak a rezsicsökkentést meg a gyurcsányahibás-libajnai-zelmúltnyócévet fogja kapni, és vígan elmegy szavazni ezekre a szemetekre.

Transylvanianmixedgrill 2013.04.26. 10:23:08

@Alhazred:

Ugye milyen brilliánsra megalkotott rendszer? Kellett is rá áldozni pénzt rendesen...

Transylvanianmixedgrill 2013.04.26. 10:32:04

@Transylvanianmixedgrill:

Apropó, emlékeztek még itt a Vastagbőrön arra videóra, arra a "werkfilmre", amit Zero rakott fel ha jól emlékszem a pécsi választásról, hogy miként vezénylik az aktivistákat, miként mennek házról házra, hogyan listáznak. Megvan? Emlékeztek még, micsoda profizmus és szervezettség volt ott, micsoda elképesztően profi csapat? Mit gondoltok, kik és honnan voltak képesek ezt megcsinálni 2010-ben? Itt hatalmas befektetett pénzeknek kellett lenni a háttérben, hogy ezeket a választási knowhow-kat külföldről megszerezzék, és ilyen brilliánsan a gyakorlatba ültessék.

AFulgens 2013.04.26. 10:37:14

Videki kommentje mindent visz. Ez a reagalas a cikkben felhozott vadakra. Gratula, arnyekbokszolasbol otos :D (aki nem tudna: hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81rny%C3%A9kbokszol%C3%A1s)

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.04.26. 10:40:38

Hogy is volt a régi politikai vicc?

- Miért nem volt terrorizmus a Szovjetunióban?
- Mert már a '20-as években államosították!

A hüjeszocik meg csak azon ajvákolnak, hogy falun nem lehet bagót kapni (amúgy ennyit a vidékfejlesztésről), és majd jön a priluki meg a házidohány. Cö-cö-cö. Egyébként pedig ha ennyivel is sikerül a rákropi eladását lenyomni, az viszont jó.

Nincs viszont itt semmi meglepő. A jobboldalon az egyik legfőbb varázsszó a CSALÁD. Családi vállalkozás, családi gazdaság, magyar családok... márpedig a figyuszos képviselők sem élnek remeteként, vagy kommunákban. Nekik is van családjuk, és az ember ugye mindig a saját családjára, rokonára barátaira gondol először... valószínűleg a vidámparkot is ezért dózerolják majd el (ami nem is feltétlenül baj), hadd terjeszkedjen az állatkert...

dr. Aullah 2013.04.26. 10:41:09

@AFulgens: Há most mit mondjon szegény... ERRE SEMMIT NEM LEHET. Én mindig azt látom, hogy egy kurva hosszú kommentet ír elsőnek... de itt még az se ment. Két sorban elintézte. IGaz, hogy nem a témáról írt, de annyi baj legyen...

qbr 2013.04.26. 10:42:52

A vicces az, hogy Vidékinek van most igaza: az igazi polgári engedetlenség a maffiával szemben az lenne, hogy mindenki, úgy ahogy van, egyszerre leteszi a cigarettát.

Még csak tüntetni sem kell kimenni, meg kiabálni, meg transzparenseket lóbálni. Egyszerűen mindenki csak a saját életében tehetne valamit, amivel kibaszhatna ezzel az alja bandával. És az állam meg kényszeredetten asszisztálna hozzá, mosolyt erőltetve az arcára.

És még a cigi utáni vágyban görcsölve is röhögve lehetne arra gondolni, hogy "na ma is kihúztam 1000 Ft-ot Lázár meg Rogán valamelyik pereputtya zsebéből"

Egyébként vannak leszokást segítő gyógyszerek kb. 1-2 hónapig kell szedni, és utána nem kívánja az ember a cigarettát, agyi hormon szinten gátolja le a nikotin utáni vágyat. A háziorvost kérdezzétek, mert vényköteles gyógyszer.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 10:55:21

@AFulgens: Ide csak azt kéne beírni, hogy ezt a fogalmat nehéz megmagyarázni, de akit érdekel a fogalom jelentése, az nézze meg Vidéki, Agricola, Nyugdíjas tanár (egy és ugyanaz a személy) kommentjeit bármilyen blogon :)

Link elek 2013.04.26. 10:59:14

Ezuton szeretnek gratulalni, es hosszu, boldog eletet kivanni mindenkinek, aki 50000 magyar csalad tonkreteteleben kozremukodott.
Ennyien eltek eddig dohany kiskereskedelembol.

DarkFuture 2013.04.26. 11:01:19

@ghost recon:
Ugyanezt pofáztam én is és természetesen mindenki hüjének nézett.

dr. Aullah 2013.04.26. 11:04:25

@qbr: Sajnos a dohányosok többsége eddig is szart mindenki másra. Nem hiszem, hogy más lenne. Most nem őket támadom amúgy, mert ez nem az ő saruk... csak írtam, hogy a mindenki leteszi a dohányt lehetetlen.

lyken 2013.04.26. 11:09:45

Remélem a dohányosok kibasznak velük és átváltanak inkább nikotintapaszra.

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 11:12:18

@qbr:
@lyken:
Akkor valahogy azt is államosítják!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 11:12:21

@lyken: Majd akkor azt is államosítják, utána meg reprivatizálják :) És ugyanúgy majd a nemzeti dohányboltokban lehet majd kapni :)

öregember a kocsmából 2013.04.26. 11:22:27

@qbr: Kell a francnak gyógyszer a leszokáshoz hónapokig. Még egy gyenge akaratú ember is letud szokni tapasztalatból mondom. A Nikotin 5 NAP után kiürül a szervezetből ami után ha kibírtad addig már gyerekjáték az egész.

1 Nap még simán eltelik 2--4 napig van a egy erős hiányérzet a szervezett részéről. 2-3 nap úgy érzed hogy a tüdőd hiányolja ez a 4-5 napra átvált pszihésbe és akkor meg mintha a kisördög súgná hogy vegyél dohányt amit nagyon kőnyű legyürni ha van étel meg rágcsa a közelbe, illetve ami a legfontosabb Pénz ne legyen nálad ezen idő alatt. Add oda a családnak hogy 6 napig egy filért se adjanak a kezedbe. Hidd el mikor 6 nap elmész boltba vagy bárhova simán megtudod már állni hogy ne vegyél bagót. Mondom ezt úgy hogy én 23 évig szívtam, 15 éves koromtól a végén már napi 2 dobozzal.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.04.26. 11:25:17

"Húsz trafikra kapott koncessziót két miskolci fideszes önkormányzati képviselő családja. Nánási-Kocsis Norberték 8, míg Takács Gáborék 12 nemzeti dohányboltot üzemeltethetnek majd. A megyében pedig 4 trafik jutott annak a KDNP-s Csiba Gábornak, pontosabban a lányának és a feleségének, aki a csipszadót kitalálta.Az Észak Online számítása szerint így Miskolcon a kiosztott trafikok egynegyede került kormánypárti politikusok kezébe."

cink.hu/kormanyparti-politkusoke-a-miskolci-trafikok-negyede-481918572

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.04.26. 11:26:55

@qbr:

ha mindenki leteszi a cigit, akkor hiányozni fog államnak az 400 milliárd költségvetései bevétel, majd kapunk egy újabb különadót, csak mert itten leszoknak a Zemberek .... :-)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.26. 11:26:58

@Jani haverja: Ugyanúgy mint az ÁFA emelés, meg a tranzakciós adó is a feketepiacot segíti.

@titan: Akkor sem nagyon volt... De a normális gazdaságpolitikával hatalmon maradhatnának - na persze, hát ha nem egy és ugyanaz a banda lenne több párt...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.04.26. 11:30:47

@sárkányfő:

Nincs értelme háborogni ...amúgy kösz!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.04.26. 11:32:16

@jpmjpm:

ja, ezzel a problémával a Hírcsárda is erősen küzd ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.04.26. 11:33:25

@jpmjpm:

Én az alkoholra tippelek.
A modell tökéletesen alkalmazható: 1 millió alkholista országa, fiatalkorúak védelmi, sokkal jobb lóvé mint a dohány

SPYD3RM4N 2013.04.26. 11:37:31

BOJKOTT a kommunista Fidesz újabb magyarellenes kizsákmányoló hadjárata ellen!

mojszipupi 2013.04.26. 11:42:19

"A „trafiktörvény” után előkészületben van a szeszes italok koncessziós árusításának tervezete – írta pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Népszava hétfőn. Az elképzelések szerint a 15-20 százaléknál magasabb alkoholtartalmú italokat árusítanák – kizárólagos jelleggel – ezekben az üzletekben."

Dohány kereskedelem, alkohol, éjszakai élet szórakozó helyek-éttermek-romkocsmák......ja h nem az olasz maffiáról beszélünk hanem a magyar kormányról...

7esbusz 2013.04.26. 11:46:02

@zero:
Nemzeti Italbolt
De ne álljunk meg, jöhet a Nemzeti élelmiszerbolt és így tovább. Be is villant egy kép, hogy pár stróman bemegy a tescoba és azt mondja, olcsóé átvesszük ezt a pár üzletet. Orbán megmondta már 2005-ben, majd megkérik szépen, hogy adja vissza. Mondjuk azóta elkurvult. Lehet, hogy nem szépen fogják kérni.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 12:01:03

@öregember a kocsmából: Aham, én meg másfél évig nem tudtam elfelejteni. Én másfél évig becsületesen nem dohányoztam, és kínoztam magam, aztán beláttam, hogy nem megy. Amikor másfél év után megvettem egy doboz cigit, két óra alatt 5 szálat szívtam el, mintha előző nap hagytam volna abba. Embere válogatja sajnos :(

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 12:06:34

@ghost recon: Nem tudom ki volt az .
Mert ez soha nem volt egy fideszsegg-nyaló blog.

ghost recon 2013.04.26. 12:06:53

@Jani haverja:

Én két hónapja átálltam villanycigire. Simán.

ghost recon 2013.04.26. 12:08:28

@kifordított nagyanyó:

Jajj, hadd ne mondjak már neveket! Hidd el, a mostani törzsközönség nagy része benne volt. Igaz, nem a fidesznek szorítottak, hanem inkább a jobbiknak, de abban közmegyegyezés volt, hogy a fidesz is remek lesz.

Kurt S. Earp 2013.04.26. 12:18:29

A Fiatal Trafikosok Szövetsége Magyar Polgári Párt részére

Tisztelt Trafikosok, Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Tisztelt rokonok, barátok és üzletfelek!

Gratulálok Önöknek.
Önök legyőzhetetlenek.

Méltán nyertek él a 2010-es választások kétharmados fődíját és tanúbizonyságát adták annak, hogy az elmúlt 23 évben , de különösképpen a balliberálisok átkaitól sujtott, hányatott sorsuk nyolc éve alatt tökéletesen elsajátították a politika lényegét: a hatalom megszerzésének és megtartásának módszertanát.

Önök jobban ismerik ennek az országnak a népét, mint bármely más politikai erő.
Önök Mindent tudnak erről a népről, az Istenadta magyar népről. Tudják meddig hajlíthatóak, tudják mikor szakadnak, tudják mikor törnek. Ismerik a rezdüléseit, jól és gyorsan reagálnak a lágyan fodrozódó elégedetlenség első hullámaira: tűrnek tiltanak, támogatanak, mikor hol-mikor melyiket. Dekára kiszámolva pontosan tudják mikor kell határozottan fellépniük, milyen erőt és milyen mélységben kell alkalmazniuk, legyen az gárdista öltözék és divatkérdés, belső kritikusok partvonalra szorítása, kommentelők megzabolázása, motorosfelvonulás betiltása, süteményes tálcák körbehordozása, EU-s harci kürtök megfújása.

E nép tűréshatára: határtalan. És önöknek még dublőrökre sincs szükségük, hogy Titánia földjén félelem nélkül mozoghassanak.

Önök várat emeltek a saját érinthetetlenségük nimbuszából. Önök lenyűgözőek.
Immár felette állnak annak, hogy a látszat kispolgári attitűdjével törődniük kelljen.

A tekergő vipera előtt sziklává dermedt nyúl mozgékonyabbnak és élettelibbnek tűnik, mint a média hírfolyamát szemlélő, halálos apátiába és a teljes közéletből csüggedt kivonulásba süllyedő, pártkatonák mentalistásán kívül álló magyar polgárok tömege, amely rezignált undorral veszi tudomásul ezt a cinikus, az élet minden szegmensébe beszivárgó ocsmány színjátékot, ahol nincs szükség díszletekre, maszkokra, jelmezekre. A politikai ellenfeleknek még trükkök százai kellettek az életben maradáshoz. Önöknek már nem.

Lenin fiúkkal teli hibbant blogok, újságok, TV-k, politikai erők vörösen-véresen elkötelezett megmondóemberei, posztolói és kommentelői szinte delíriumban ismételgetik, hogy az Önök kormányzata és országvezetési eszközrendszere egy náci, nyilasokkal kokettáló, autoriter, fasiszta-politikai bűnözőkből álló gengszterbandáéra hajaz, és ha nem sikerül a kormányváltás, az ország a Pokol legsötétebb bugyraiba zuhanva végzi ezeréves pályafutását: ez természetesen nem más, mint a vesztüket érző és a közpénzzel teli kondértól messzire szakadt ócska tolvajok csaholása. E csürhét teljes szívemből megvetem és könnyedén tudnék felsorolni olyan, Önök által hozott intézkedéseket, amelyek maximális támogatásomat és egyetértésemet bírták s bírják.
Jómagam a Jobbikra szavaztam 2010-ben, ami szerény, ám de megingathatatlanul szent meggyőződésem szerint, Magyarország legszomorúbb politikai formációja, mely gyűjtőhelyeként szolgált az ún. rendszerváltásból minden szempontból kiábrándult, csalódott és tettekre, őszínte-nyílt beszédre éhes magyar embereknek, ám kénytelen vagyok elismerni, hogy részint saját hibájukból is, teljesen felkészületlenek és alkalmatlanok arra, hogy mindent megállító erőként lépjenek fel egy Önökhöz hasonló mindent elsöprő erővel szemben.
Önök profik. Ellenfeleik amatőrök.
Minden az Önöké lesz. Most és Mindörökké.

Mindig őszinte elismeréssel adózom a szakértelemnek. Ami Önök tesznek és ahogyan azt teszik: ahogy a magyar legény vágja a rendet a búzamezőn. Nincs más olyan legény, egy se.

Az egyetlen vigasza gyáva, megalkuvó, kisszerűen hétköznapi, a családom, a kertem, a rajz és az íjászat megnyugtató és biztonságos menedékébe visszahúzodó életemnek, hogy nem dohányzom. A jó bort igen kedvelem, mértékkel és úri módon, de nem dohányzom.
Szóval, tőlem éhendögölhettek.. Az összes trafikotokkal együtt.
Mind.
Ámen.

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 12:21:07

@ghost recon: Azért én egykori szoci létemre a végén már úgy voltam,hogy ennél a fidesz is jobb lesz.
Az nálam már nagy szó.
És be tudták bizonyítani,hogy nem.
Hagy van még lejjebb.
Amúgy ezen a blogon inkább a szocikat szidtuk rendesen és nem a fideszt dícsértük.
Igen reménykedtünk,hogy jobb lesz a kétségbeejtő helyzet után.
Viszont megmutatták nekünk,hogy az ehhez képest még szép világ volt.

minimalista 2013.04.26. 12:22:53

2010 előtt rendszeresen visszatérő minta volt itt a kommentek között az LMPVS kifejezés. Az ország és lakossága forradalmi hangulatban volt, mindenki el akarta takarítani a rothadt rendszert és annak rohadt kiszolgálóit, és ez az attitűd ebben a kis kifejezésben kulminálódott. Mert egyszerű, NAGYBETŰS és tömören kifejezi a választói véleményt.

Az azóta történtek is bőven szolgáltattak okot e szócska feléledésére, de az újjászületése ezidáig elmaradt. Most, a nemzeti dohány mutyival kapcsolatosan már nem tudom megállni, hogy ne írjam le. Betelt a pohár a sok gerinctelen, pofátlan, tetű hazudozással, ezért javaslom, hogy használja újra mindenki bátran azt, hogy:

LMPVS!!!!!

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 12:24:45

@ghost recon: Én meg elköltöztem egy olyan országba, ahol a vágott dohányt nem terheli jövedéki adó, magamnak csinálom egy amerikai rendszerű géppel a cigit, és így kijön a dohányzásom átszámolva havi 3.000 Ft-ra :)

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 12:27:53

@ghost recon:
@Jani haverja:
Úgyhogy ebben a tekintetben is áttértem a "házi" és a "bio" dologra, nem is köhögök azóta, mert abszolút vegyszermentes, bejáratott termelőtől veszem a piacon, fél kilós csomagokban :)

qbr 2013.04.26. 12:29:49

@öregember a kocsmából: Én nem dohányzom, szóval kibic vagyok, és úgy könnyű :)

qbr 2013.04.26. 12:30:37

@zero: Visszajön az a pénz a megspórolt COPD/tüdőrák/szívbetegség ellátásból. Sőt, annak sokszorosa is.

Vidéki 2013.04.26. 12:30:53

@qbr:

Írod: "az igazi polgári engedetlenség a maffiával szemben az lenne, hogy mindenki, úgy ahogy van, egyszerre leteszi a cigarettát. "

Ezt kellene megszervezni az Együtt 2014-nek, nem pedig olyan fazont társelnöki pozícióban tartani, aki a legalizálni akarja a vadkendert.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.26. 12:30:59

@kifordított nagyanyó: Szoktam mondani, hogy nem a Fidesz nyert, hanem a vörösök veszítettek.
Amúgy az előző narancskormány alapján is többet lehetett ezektől várni.

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 12:31:47

Szóval kurva nagy szerencséje van ennek a tetű bandának,hogy ilyen birkák vagyunk.
Jobb helyeken már a talpuk alatt fütyülne a szél.
Ahogy a reagálás volt itt viki:magyarország felébredt szövegére:

Ha ez így lenne viki,azt te valahol külföldön monadád,az elvtársaidnak meg az Andrássyn az északi szél fütyülne a talpa alatt.

Vidéki 2013.04.26. 12:35:28

@Jani haverja:

Te karaktergyilkosságot követsz el, pedig a Tízparancsolatban benne van: "Ne Ölj!"

Mindent elkövetsz, hogy rombold szavahihetőségemet.

Csak nem te vagy Ron Werber legjobb albániai tanítvány?

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 12:37:46

@Vidéki: Akkkurvaanyádat te rohadék utolsó féreg!
Ha egyszer lesz egy igazi forradalom,téged a viktorod mellé akasztunk!

Foresty 2013.04.26. 12:41:32

@Vidéki: Nem a vadkendert, hanem a marihuánát, ami egy nemesített fajta. Mellesleg ORVOSI célra akarják legalizálni, ez volt a Global Marijuana March célja is.
Másfelől meg mielőtt elítéled a "kendert" kicsit olvass utána. Segítek:
naturahirek.hu/a-kannabinoidok-olyanok-mint-a-marihuanaban-termeszetesen-elofordulnak-az-anyatejben/
naturahirek.hu/a-kendermagolaj-meggyogyitja-a-rakot-de-vajon-miert-nem-tudja-ezt-senki/

"Egy Dr. Robert J. Melamede által vezetett, Cannabis Science INC™ denveri intézet legfrissebb kutatása szerint a magas THC hatóanyagtartalmú marihuána olaj képes a rák több típusát sikeresen kezelni.[4] Robert Melamede, Ph.D. Kannabisz kivonat terápiája pácienseinél sikeresen legyőzte a rák több fajtáját.[5] [6] [7] [8]
Canadai civil szervezetek, köztük Phoenix Tears és 12 közreműködő orvosuk szerint a marihuána növényből előállított olaj komoly segítséget adott tagjaik felépüléséhez, akiknek állapotuk a kemoterápia és sugárkezelés után sem javult. Többen a rák elsőszámú ellenszerének tartják, káros mellékhatások és a veszélyes sugárterápia alkalmazása nélkül, állapotukat a kezelés előtt és után orvosi bizonylatokkal alátámasztották." -wikipédia
Nesze, a "gyilkos" szer...

blogsámán 2013.04.26. 12:41:38

Először is undorító az egész eljárás úgy, ahogy van. Ugyanakkor van egy ötletem.
Nem kell betolni a Kossuth teret a Dunába. Ha már mindenáron összefogást akarunk (nagyon helyesen), akkor ezennel kérek minden jó érzésű embert, hogy bojkottáljuk az új trafikokat, szokjunk le a cigiről, vagy legalább ne ott vásároljunk (személyes használatra azért még mindig be lehet hozni külföldről is, termeszthetünk is). Ezzel rögtön több legyet is ütünk egy csapásra:
1. Ha leszokunk, valóban az első lépést tesszük egy egészségesebb élet felé
2. Több pénz marad a zsebünkben hasznosabb dolgokra
3. A kisebb fogyasztás miatt néhány új trafikos rákényszerül, hogy vagy lehúzza a rolót, vagy megpróbálják a konkurenciát leküzdeni, mi pedig páholyból nézhetjük, ahogy az arogáns barmok egymás torkának esnek.
4. Szeretett kormányunknak az elmaradó jövedéki adók révén szintén jelezzük, hogy itt valami nagyon nem tetszik jó néhány embernek.
+ 1 Bónusz: Ha leszokunk, valóban az első lépést tesszük egy egészségesebb élet felé, és a mondvacsinált cél mégiscsak beteljesül.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 12:44:17

@Vidéki: Ezen a Ron Werberezéseden mindig marha jókat röhögök.
Egyrészt aki olvassa a kommentjeimet, az nagyon jól tudja, hogy a szocikat éppúgy utálom, mintr a szarházi Fidesz-KDNP-t.

DE A LEGFONTOSABB: Ezt a "ronwerberezést" te ugye a Finkelstein utasításai alapján bérkommentelgeted ide mindenkinek? Aki ugye 2008 óta a Fidesz tanácsadója!
hu.wikipedia.org/wiki/Arthur_J._Finkelstein

Erről a Finkelsteinről meg tudni kell, hogy egyrészt szereti kijátszatni a birkákkal (most éppen veled) a kismértékű antiszemitizmus kártyát, valamint a kismértékű melegek útálata nevű másik kártyát is. Egy a bökkenő: Ez a Finkelstein ugyanis történetesen zsidó származású, és boldog melegházasságban él a "férjével".

Szóval ez a te propagandaszöveg íród, és akkor te "ronwerberezel"??? Nevetségessé teszed csak magad :)

Vidéki 2013.04.26. 12:44:35

@qbr:

Írod: "az igazi polgári engedetlenség a maffiával szemben az lenne, hogy mindenki, úgy ahogy van, egyszerre leteszi a cigarettát. "

Ez a mondatod eszembe juttatta egy sláger ezen két szép sorát:

"Hát fogjunk össze mind,

Hogy pusztuljon a sör!"

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.26. 12:46:23

@Foresty: Jajne. Orvosi célra, mi? :)

@Vidéki: A te szavahihetőségedet? :D Mi van?

@Jani haverja: " a szocikat éppúgy utálom, mintr a szarházi Fidesz-KDNP-t."
Ezt bármely oldal droidjai képtelenek felfogni.

ghost recon 2013.04.26. 12:50:00

@kifordított nagyanyó:

Én sosem voltam szoci, és sosem hagyta el a billentyűzetemet olyan komment, amiben a szocikat dícsértem volna.
Annak idején azért kerültem troll hírébe, mert kitartóan firtattam: honnan tudják, hogy a fidesz jobb lesz?

qbr 2013.04.26. 12:50:13

@Vidéki: Höhö, te megszólítottál engem?

Na akkor kezdjük újra, amit a múltkor elkezdtem. Az aktuális embert nézem a nicked mögött. Feltételezem, hogy egy ilyen ismert, bejáratott nick-et nem dob el kommunikációs csapatod, csak mert az elődöd már nem bírta gyomorral, vagy pedig sikerült arébb nyalnia magát a postai kampányt bonyolító csapathoz.
Bár ez számotokra biztos nem egyértelmű, de elég jól látható, amikor emberváltás történik, te a második vagy harmadik lehetsz az utóbbi 1-2 évben ezen a nicken.

Minden ilyen esetben, amikor annyira bődületesen kilóg a lóláb, hogy mekkora egy bandita-csapat az akikért dolgozol, nyilvánvalóan látszódik, hogy te is látod ugyanezt. (Ha másból nem, akkor abból, hogy az aktuális feladatként megkapott üzenet az, hogy igyekezz személyeskedésbe fordítani a vitát, elterelni a beszélgetést a Bajnaira, most épp nincs konkrétan kidolgozott üzenet).

Szóval igazából én kicsit sajnállak, hogy ezt a munkád miatt nem fejezheted ki, hanem csak a haverjaidnak mondhatod egy sör mellett, vagy otthon az asszonynak, vagy valami másik nicken egy mobiltelefonos vagy autós fórumban. Na jó, persze annyira nem sajnállak, mert te választottad, gondolom azt hiszed, hogy innen vezet az út a kormányszóvivőségig, vagy parlamenti képviselőségig.

De valamire szeretném felhívni a figyelmedet, amit te biztos nem látsz jól: te egész nap a gép előtt ülsz, és a te világod, a te életed a fórumok, blogok hozzászólásainak világa. Ezt olvasod egész nap, ezekre válaszolsz, ezekre keresgélsz adatokat stb. Azonban ez nem a való világ. Ébredj fel, menj ki a géped elől, és ne csináld ezt a munkát, mert hosszabb távon nem lesz tőle jó és boldog a lelked, és mások szemében sem lesz megbecsülésed. Inkább dolgozz aktivistaként a fideszednek, kopogtass be ajtókon, beszélgess emberekkel!
Mennyi lehet az elhasználódás egy ilyen munkakörben? Egy év? Másfél év? Hogy fogsz visszanézni az életednek erre a szakaszára? Mit mondasz a gyerekednek, mit dolgoztál? "Internetes hozzászólásokra válaszoltam fiam, reggeltől estig, és pénzt kaptam érte!" Szerinted becsülni fog ezért?

Nem kell ezt csinálnod, úgyis lesz, aki átveszi a helyedet a Vidéki nick mögött, ne csináld!

Vidéki 2013.04.26. 12:50:48

@Jani haverja:

Írod "Ez a Finkelstein ugyanis történetesen zsidó származású, és boldog melegházasságban él a "férjével"."

De hol él?

Csak nem Izraelben?

Ott talán a melegek házasodhatnak, azonos családjogi feltételekkel, miként egészséges nők a férfiakkal?

Nem hiszem hogy az Izraelben élő sok ortodox zsidó nem kapná fel a vizet a melegházasság hallatára?

Foresty 2013.04.26. 12:52:16

@ColT: Igen, elsősorban arra. Én személy szerint támogatom a legális szabályozást, de úgy gondolom, hogy a magyar társadalom nem érett meg erre a dologra. Sem a politika, de ne menjünk most ebbe bele, mert nagyon offtopic. :)

Hogy on is legyek: Ha eddig nem volt, most már van motivációm a cigiről való leszokásra. Nem fogom a narancsmaffia zsebét tömni. Igyekszek minél több embert rávenni a leszokásra. A Fideszt meg jövőre el kell zavarni a getvába.

titan 2013.04.26. 12:52:42

@zero: a házi pálinkafőzés után szerintem kicsit öngól lenne. Na nem mintha nem láttunk volna már öngólt

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 12:55:42

@ColT: Hát igen sajnos :( Ez Magyarország, illetve a magyar nép egyik legnagyobb baja (mármint a kizárólag sablonokban gondolkodás) :(

Más népekben is van sok kizárólag sablonokban gondolkodó ember, de közel sem akkora %-ban, mint Magyarországon :(

ketroot 2013.04.26. 12:57:48

Tök jó, hogy itt most mindenki fel van háborodva, aztán ezek a nyomorékok lazán újráznak majd '14-ben is.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 13:00:44

@Vidéki: Már megint bugyutaságokat állítasz:
1./ Senki nem írta (én legalábbis nem), hogy Finkelstein Izraelben kötött volna házasságot a "férjével".
2.! "Ezen kívül több országban (Horvátország, Izrael, Brazília, valamint Olaszország és az Egyesült Államok egyes tartományai/államai) az azonos nemű párok de facto (pusztán tényhelyzeten alapuló, nem formális jogi aktussal létrejövő) együttélését (élettársi kapcsolatát) a különnemű párokéhoz hasonlóan elismerik, ám ez a házassághoz képest jóval kevesebb joggal, illetve kötelezettséggel jár."
hu.wikipedia.org/wiki/Azonos_nem%C5%B1ek_h%C3%A1zass%C3%A1ga

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 13:03:35

@Foresty: Vigyázz, ez a "társadalom még nem érett meg arra" hivatkozás veszélyes dolog.

Mennél jobban "véded" a "társadalmat" bizonyos dolgoktól, az "érettsége" annál kisebb lesz. És nem csak kábszerügyben, hanem bármi másban.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.26. 13:06:22

@Foresty: Én sem gondolom úgy, hogy megérett volna, ezért nem kell legalizálni semmire.
Dohányozni meg amúgy sem kell. Én sem teszem, így több jut sörre.

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 13:06:59

@ghost recon: Nem emlékszem rád,bocsi.
Amúgy még én is reménykedtem,hogy talán jobb lesz.
Pedig rühellem vikiéket és szerintem viki semmit sem tud.
De csak rontottak a helyzeten,pedig a kismajom másodszor kapott történelmi lehetőséget.
A volt kollégám is megutálta vikit pedig fideszbirka volt.:))

xvxvxv 2013.04.26. 13:07:38

@Vidéki: na, mi van fideszcseléd? a rühes, tolvaj, magyargyalázó fajtátok mos éppen a trafikosokat teszi tönkre. a bolsevik cseléd fajtád meg annyit tud ehhez csak hozzátenni, hogy le kellene szokni róla. mi lesz akkor a fideszes dohánybárók hasznával, fideszcseléd? a rühes, magyargyalázó fajtátok kiírja a pályázatot alacsony árréssel, aki meg még így is pályázik, azt a tetves fideszbolsi gazdáid kiszórják, aztán a rapcsák-fattyú meg betejeszt egy olyan javaslatot, hogy 10%-os haszon. a fideszes dohánybárók a kiscsicska fideszes halakkal meg a pöttyös seggüket verik az örömükben, még pávatollat is dugnak fel hozzá.

mit szólsz mindehhez, fideszcseléd? ja, hogy megint rászartatok a magyarra? mit érdekli ez a rühes, magyargyűlölő bolsevik fajtátokat.

micsoda egy köpedelem népség vagytok. az embernek okádnia kell tőletek.

sárkányfő 2013.04.26. 13:07:43

@Vidéki:
Mit hablatyolsz te kretén? :D "Szavahihetőséged"?? Bazdmeg Orbán seggéből kommentlesz évek óta, neked se szavahihetőséged se gerinced se becsületed se méltóságod. te dobtad el magadtól mind és lettél orbánsegg állandó lakosa.

Sugyosa 2013.04.26. 13:11:47

Jól felépített, hatalmas gépezet ez, igazi nagyüzem. A vazallusok birtokhoz juttatása folyt most le a szemünk elött. Nincs ebben semmi új, a római köztársaság óta így folyik ez. Ettől még undorító. Bár vannak országok, ahol már túlfejldőték ezt a szintet.

sárkányfő 2013.04.26. 13:15:37

Lenne egy kezdeményezésem:
Mindazon orvos, aki a trafikpályázaton indult, vagy pláne nyert is, azokat azonnal egy fegyelmi kíséretében kirúgni, diplomájukat visszavonni/érvényteleníteni, orvosi praxistól örökre eltiltani.

Ezek az álszent gazemberek, az orvosi szakmára szégyent hozó, bizalmunkkal visszaélő fideszesek ugyanis nyíltan megszegték orvosi esküjüket, épp csak nem kérkednek az esküszegésükkel Simicska óriásplakátjain.

A magyar orvosok esküjének első mondata ugyanis így kezdődik:
"Én ...................... esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok."

ghost recon 2013.04.26. 13:15:38

@kifordított nagyanyó:

Nem is emlékezhetsz, az eredeti nickemet kitiltották innen. Azóta sem jártam erre, de ma már nem állhattam meg szó nélkül.
A 2010-es választások előtti állapotot én is tarthatatlannak láttam. De biztos voltam abban, hogy ha a fidesz visszatér, az ország minimum a mostani szintre süllyed. Na és ott is van, és ez még bőven nem a lejtő alja. Az ország morális és intellektuális szempontból halott, innetől a gravitáció az úr.

Foresty 2013.04.26. 13:16:56

@kifordított nagyanyó: Amikor bejelentették a TV-ben a Fidesz 2/3-os győzelmét én már akkor mondtam az ismerősöknek, hogy ennek nem lesz jó vége...nem is lett. És attól tartok, hogy jövőre megint ezek jönnek.

sárkányfő 2013.04.26. 13:17:20

A Fideszmaffia miskolci szála:
index.hu/gazdasag/2013/04/26/bejott_a_trafikpalyazat_a_miskolci_fideszesek_csaladtagjainak/

"Olyan emberek vihetik majd Miskolcon a 84 trafik nagyjából egynegyedét, akikről nagy valószínűséggel feltételezhető, hogy fideszes politikusok családtagjai. Érintett két miskolci önkormányzati képviselő, egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzati képviselő, valamint egy országgyűlési képviselő is."

Lesz ez még több is negyednél, csak várni kell a többi szál felfejtésére...

ghost recon 2013.04.26. 13:19:18

@kifordított nagyanyó:

Nincs jelentőssége. Az voltam, aki trollá lett, mert nem hitt a felmentő Viktorban.

lecsó kolbász (törölt) 2013.04.26. 13:19:37

@qbr: Tetszik az ötlet, csak egy "kicsit" utópisztikus.
Nekem is van egy, bár nem ilyen volumenű, de
megvalósulás szempontjából hasonló:
A mai naptól kezdve senki egy kanyi bötüt sem
ír vissza Vidékinek, oszt had túráztassa magát
bölcseleteivel meg az idézgetéseivel. Úgy se tud
vagy nem is akar konstruktíve kommunikálni. Teljesen
az az érzésem van, hogy csak azért "jön ide", hogy másokat
bosszantson, felidegesítsen. Ha valaki komolyan, értelmesen
nem kötekedve kérdez tőle valamit, akkor vagy nem válaszol,
vagy jobban terel, mint puli a hortobágyi juhnyáj körül.

Johnny336 2013.04.26. 13:19:51

Ez mondjuk nagyon keményre sikerült, az már biztos.
Majd jön az alkohol államosítása, illetve legalizálják a könnyű drogokat - kiadják a kereskedelmi jogot a spanoknak 20 évre, és a dédunokáik dédunokáinak is lesz elegendő korpa az vígan éldegéléshez.

Először, amikor erről hallottam, azt mondtam tök jó, legyen állami. Emberek mindenképpen megveszik a cigit, legalább államkasszába csurog a pénz (ld. svédek alkohol árusítása). Ehhez képest lett ez...csudálatos. Dunába kellene lőni az összeset. Koncesszió-nyertes rokonokkal-spanokkal együtt.

sjános 2013.04.26. 13:21:52

@Vidéki: Nézd....
Szinte már tiszteletre méltó ez az elhivatottság ahogy véded Orbán Viktort és a "családját"...
De sajnálatra méltó a vakságod! (akkor is ha haszonélvezője vagy a "családi rendszernek"...ha meg nem akkor pláne!)
Remélem, megélem majd azt a napot....amikor az össze magyar rabló politikus és "üzletember", akik a privatizációs és közpénzes tendereken híztak meg.. .Orbánnal az élen...a Szélesek, Leisztingerek, Garancsik, Mészárosok, Sesztákok, Gyurcsányok, Simicskák, Lázárok,..stb...stb....azt gondolom minkét oldal szép hosszú listát tudna összeírni.....kéz a kézben masíroznak majd be teljes vagyonelkobzás után (akár bizony unoka szintig!) a jó magyar börtönökbe!
Mert megérdemelnék azért amit ezzel az országgal és a népével tettek!
De Te...mint hívő...ettől még küldhetsz majd csomagot....bárkinek...szíved joga! Ezt szeretném megélni! (tudom....álmodok!)

Foresty 2013.04.26. 13:23:42

@Johnny336: Jogos! De mondjuk valahol a lelkünk mélyén szerintem mindannyian láttuk előre, hogy ez a dohányos hülyeség is egy orbitális mutyi lesz. Nem féletlen ilyen csekély a felháborodás. A sajtó és a blogok cikkeznek, de az emberek többsége szarik bele. Nagyon alacsony lett az ingerküszöb.

fvipera 2013.04.26. 13:26:25

@Vidéki: orbán unta már, hogy mindenki s. lajost basztatja, ezért kellett a fidesz csicskákat a kirakatba tolni ezzel a trafik újraelosztással. a sok kis fideszcsicska most élőerővel védi s. lajost az elszámoltatástól.

fvipera 2013.04.26. 13:27:39

@Foresty: bocs, de fordítva. magas lett az ingerküszöb. mert ugye a magasat nehéz elérni, nem az alacsonyat. mármint, ha nem átbújni akarsz alatta:)

sárkányfő 2013.04.26. 13:30:02

Érdemes belelapozni a trafikmutyi.cafeblog.hu -ba:

"a Heves megyei Petőfibánya nyertesei: Székelyné Szécsi Judit alpolgármester (FIDESZ), Varjú Gábor (sokak szerint a község leggazdagabb szülötte: lottózót és két élelmiszerboltot vezet: CBA Silver Center, CBA Partner Pepita ABC)"

" a Continental Tabacco (Tabán Trafik) németországi értékesítőjének elérhetősége ¨patricia.voght@continentaltabacco.com¨ . Budapest XX. kerületében 5 helyet szerzett Voght Patricia Yvonne. Ez is csak véletlen lehet. Ugyanakkor a ma (még) üzemelő trafikos nem nyert koncessziót. Pedig pályázott. A marha…"

" Herczeg József polgármester családjának döntő befolyása lesz Algyőn a dohányellátásra, ugyanis a település három trafikjából kettőt a felesége, egyet pedig a lánya nyert meg 20 évre a nemzeti dohányboltokra kiírt koncessziós pályázaton."

"Tapolcán nyolcból nyolcat nyert Lasztovica Jenő országgyűlési képviselő barátja saját, illetve felesége és alkalmazottja nevén.Tulajdonképpen ennek az egy embernek, Kölcsei Norbert nyomdásznak a kezébe került az összes. Ő az, aki a fideszes plakátokat készíti a városban és a környéken."

"Mesélik, hogy Kisvárdán a képviselő testület tagjai osztoztak a trafikokon. Én nem hiszem, ez szemenszedett rágalom lehet, bár kétségtelen tény, hogy Zámbó Istvánnak hívják az alpolgármestert, és valaki pont ilyen néven nyert három koncessziót. Maklári Gergely is tagja a testületnek, és ezen a néven is van egy győztes pályázat Várdán."

"Ha minden igaz, Győrben az a Sragner László nyert 5 helyet, aki az önkormányzat legfontosabb bizottságának (Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság) a fideszes delegált tagja."

Johnny336 2013.04.26. 13:37:37

@Foresty: azt sejtettem, hogy CBA-k majd jól járnak. De ennyi. Azért ilyen szintű pofátlanságra nem számítottam. Ennyire beleszarnak már a látszatba is?!

ghost recon 2013.04.26. 13:40:28

@Johnny336:

Én is sejtettem, hogy a CBA majd jól jár. Sőt, a CBA is sejthetett valamit. Butaőrsön már napokkal a pályázat eredményhírdetése előtt hozzáfogtak a dohánystand átalakításához.

Johnny336 2013.04.26. 13:41:38

@ghost recon: valószínűsítem, hogy a CBA-s pályázókat nem lepte meg a gratulációs levél...

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2013.04.26. 13:50:17

@kifordított nagyanyó: ááááá dehogy:

2013.04.26. 09:01 K. Funky

A Fidesz győzelmi jelentése bármelyik Maksa-híradóban vezető hír lehetne.

Mindig is tudtuk, hogy a Fidesznek remek a humorérzéke, és három éve már mást sem csinálnak, csak röhögnek. De a legutóbbi viccük annyira zseniális, hogy vezető hír lehetne bármelyik Maksa-híradóban.

Közleményük szerint a zalai Iborfalva valamennyi lakosa aláírta a rezsicsökkentést támogató íveket. A faluban 13 ember él, de azért ne becsüljük le a dolog jelentőségét. Nem is ez az érdekes, hanem a győzelmi jelentés zárómondata:

Az iborfalvaiak ugyan fával fűtenek, de tudják, hogy a gáz árának csökkentése, ha az ő kis zsákfalujukban nem is, de az ország jó részében nagyon számít a családoknak.

További érdekessége a Fidesz közleményének, hogy Iborfalva nevű magyar település nem létezik. Az ország jelenlegi legkisebb községe tényleg Zala megyében található, ám a neve nem Iborfalva, hanem Iborfia. Már legalább 800 éve. De ez valószínűleg pont annyira számít a Fidesznek, mint az iborfiai lakosoknak a gázárcsökkentés.

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 13:59:30

@ghost recon: Egyébként inkább a szocikra haragudtunk,minthogy a fideszt szerettük.
Ráadásul azért szeretm ezt az oldalt,mert itt mindenkit szidunk aki hülyeséget csinál.

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Nem rossz a Maksás hasonlat.:))

ördöngös pepecselés 2013.04.26. 14:16:19

A balibek szokásukhoz hiven nem birnak magukkal. Össze visza kitalálnak mindenféle hülyeséget, hazudoznak ,ferdittenek.

Basszus, ti akarjátok annyira a kapitalizmus:
Erösebb kutya baszik!

A dohágyügynél is ez van. Mi ezzel a gond? Aki erös fenmarad, aki gyenge elbukik, ennyi.
Csuklóbol mindent elitéltek amit a Kormányunk csinál, vádaskodotk érvek nélkül.

SZEMETEK!

Foresty 2013.04.26. 14:21:54

@Balibgeczyk: Te vagy a gazdád hányat nyertetek, szarházi?

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 14:21:54

@Balibgeczyk: Ha téged örömmel tölt el,hogy viki lopja ki a szemedet és ő szarik a szádba,akkor légy boldog.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 14:22:58

@Balibgeczyk: Ha már észt nem nagyon adott neked a Jóisten, legalább mások tanácsát fogadd meg, a nicknevedet javítsd ki legalább, mert ilyen helyesírással csak a Schmittpladi ír :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.26. 14:27:50

@Balibgeczyk: A kapitalizmus, és a haveroknak gründolt állami monopóliumok között azért látok némi külömbséget...
De különben, igen, kapitalizmust akarunk, mert ez, ami most a világ nagyobb részén zajlik, rohadtul nem az. Itthon meg végképp nem.

Borenbukk 2013.04.26. 14:28:12

@kifordított nagyanyó: Nem igazi a figura, ez mar kiderulhetett volna neked is.
Amugy Dunaujvarosban is ismert nagyvallalkozok es/vagy politikus rokonok nyertek tobbnyire.

sárkányfő 2013.04.26. 14:28:31

Sokkal több van ebben a botrányban mint elsőre látszik. Ebből egy egész poszt-sorozat kijöhetne. Ez a trafikmaffia egy keresztmetszete a nagy Fideszmaffia hálózatának, egy kis utánajárással rengeteg infó felszínre hozható lenne.

Itt van pl. ez a Dr. Szepesi Richárd - Dr. Kante Awa házaspár.
Kante Awa a II. kerületben lett nyertes egy trafiknak. Kante Awa Nagy Róza lánya, azé a Nagy Rózáé, aki Matolcsy György jobbkeze a jegybankban (korábban a minisztériumban volt az, magával vitte a bankba).
Kante Awa férje Szepesi Richárd, a Shiraz és Bambara szállodák tulajdonosa. Mindkét szálloda 4 csillagos. Szepesi tavaly összesen 900 M Ft-ot nyert a két szállodája bővítésére, 2010-ben pedig 3 részletben 500 M Ft-ot.

Már ez is érdekes, hogy nyer valaki sorozatban összesen 1,4 MRD Ft-ot úgy, hogy anyuci Matolcsy jobbkeze.
De miért nyúl le ez a két luxushotelt birtokló milliárdos család egy vacak trafikot a Rózsadombon? Minek? Nekik havi pár százezer, vagy a II kerületben max 1 milla az semmi. Aprópénz. Igaza lehet azoknak, akik szerint Lázár Jani fog még benyújtani pár törvényt, hogy a haszon még több legyen, és nem csak a dohányon lesz a haszon, hanem alkoholon meg egyebeken is. Másképp nem érné meg egy milliárdos fideszes családnak. Magyarul a maffia bővíteni tervezi a portfóliót, illetve a lenyúlt iparágak haszonkulcsát.

Források:
atlatszo.blog.hu/2013/01/21/erdekes_nyertesek_a_szallashelypalyazaton
hvg.hu/gazdasag/20130425_Trafikmutyi_idegenek_kepviselok_polgarmes

Mindez 5 perc kutatással... biztos lehetne még találni ha kaprigálnánk... Akinek van kedve meg ideje, az beszállhat, szépen kirajzolódik itt a narancsmaffia térképe.

ördöngös pepecselés 2013.04.26. 14:29:25

@kifordított nagyanyó:

Senki nem lopja ki! kicsit tájékozodj a hvg-n, népszaván túl is!!

Amugy meg kibaszott álszentek tudnak néha lenni a kisbolti eladok. Panaszkodnak, hogy sok a dohányos most meg sirnak hogy nem árulhatnak sok helyen cigit. A kurva anyjukat. Semmi nem jo???!!!

Multkor mentem be a boltba, ahova szoktam járni, jo ismerösöm a boltos egyébként, aztán elkezdett sirni, hogy nem árulhat cigarettát, meghogy drasztikusan csökkent a forgalom a boltnak, de elötte meg panaszkodott hogy sokan cigiznek. Nem akartam neki mondani hogy én ezzel egyetértek, inkább kértem csöndben kenyeret, tejfölt, szalámit...és kimentem az épületböl.
Lehet hogy ő is valami ballib féle, de ettöl még joban vagyok vele

Most szerintetek ez mi??!!! Már semmi nem jo? Ha már szidni akarjátok a kormányt legalább érveljetek. DE NE HAZUGSÁGOGGAL? FERDITÉSEKKEL!!!

sárkányfő 2013.04.26. 14:30:16

@Balibgeczyk:
Te mióta vagy a narancsmaffia tagja?

ördöngös pepecselés 2013.04.26. 14:32:40

A fasz ki van már ezekkel a boltosokkal...komolyan, annyi fáratdságot nem vesznek hogy valami értelmes helyröl is tájékozodjanak....NAGYON REMÉLEM hogy nem fognak ezek elmenni szavazni!!

MErt ha itt viszaszavazák a komcsikat a libsikkel az élen, akkor NEKÜNK VÉGÜNK!!

Ezt nem engedjük!!

sárkányfő 2013.04.26. 14:35:43

Emlékeztek még arra a Csetényi Csabára, aki Rogán fidezses főgengeszter alsó szomszédja és 2011-ben Rogán egy kamu tenderen keresztül őt hozta ki nyertesnek egy 120 milliós (cégreszabott) kommunikációs tenderen?
Kis memóriafrissítő:
index.hu/belfold/2011/12/02/az_also_szomszedot_bizta_meg_rogan_120_millioert/

Na ugyanez a Csetényi Csaba - ki nem fogjátok találni - most "elnyert" két trafikot az V. kerületben:
hvg.hu/gazdasag/20130425_Trafikmutyi_idegenek_kepviselok_polgarmes

Vidéki 2013.04.26. 14:38:50

@Jani haverja:

Írod: " az azonos nemű párok de facto (pusztán tényhelyzeten alapuló, nem formális jogi aktussal létrejövő) együttélését (élettársi kapcsolatát) a különnemű párokéhoz hasonlóan elismerik, ám ez a házassághoz képest jóval kevesebb joggal, illetve kötelezettséggel jár."

Tehát a buzik nászéjszakája ("Elsőseggéj) nem számít egyenértékűnek egy egészséges nő és egy egészséges férfi házastársi kapcsolatával!

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2013.04.26. 14:43:18

@ColT: meg vannak szűnve, aki meg elérhető annak nincsen semmije, csak a nem aluljáróban nem otthontalan, tákolmány ellenessége

ördöngös pepecselés 2013.04.26. 14:44:41

@ghost recon:

Balfaszkám!! Nem kelett volna 2002-ben és 06-ban a rohadtakat megszavazni a szadesszal együtt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!4

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2013.04.26. 14:44:42

@Balibgeczyk: kollizsön van a rendszerben:

"Ezt nem engedjük!! "

"A 2/3 akik a Fidesz-KDNP-re szavaztak, kik... "

Foresty 2013.04.26. 14:44:58

@Balibgeczyk: A 2/3-os többség nem azt jelenti, hogy a szavazatok 2/3-át kaptátok meg, te nagyon hülye.

Kandeláber 2013.04.26. 14:45:34

Ezzel a baromsággal csupán azt érik el, hogy Ukrajna, Románia és Szerbia felől óriási mennyiségű csempészett cigi áramlik majd az országba, amit baromi haszonnal fognak elpasszolni azok, akik benn vannak.
Itt is az lesz mint Nápolyban, ahol óriási cigaretta maffia jött létre.
Angliában dolgozó ismerőseim mesélték, hogy "hivatalosan" soha nem vettek cigarettát, hanem csak az indiaitól vagy a lengyeltől, pult alól.
A legnagyobb baromságok egyike ez a trafikosdi.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.04.26. 14:49:20

@Cirbolya_sentinel Narancs himnusz -: Jaja természetesen, Győzikének sincs... :D Töketlen banda ez.

@Balibgeczyk: Nem is szavatztuk...

@sárkányfő: Nagyon szerencsés ember! Vagy csak ügyes vállalkozó :D De lehet, hogy az "ügyes" idézőjelben van...? :D

ördöngös pepecselés 2013.04.26. 14:51:25

@Alhazred:

Akkor fizesd a rezsimet köcsög!! Sőt, nektek még 10%-kal dráguljon is!!

ördöngös pepecselés 2013.04.26. 14:52:36

@Foresty:

ez manapság senkit sem érdekel

Jövöre 40-42%-al is lehet 2/3. Ez meg röhögve meg lesz a Fidesz-KDNP-nek, még csak dzsobbik sem kell hozzá (értük nem is kár) :))

Cirbolya_sentinel Narancs himnusz - · http://tiny.cc/z9ur9x 2013.04.26. 14:55:48

@Balibgeczyk: mond a számlaszámod, és a lakcímed, küldöm a 10% csökkentési különbözetet, természetesen portósan ;)

Foresty 2013.04.26. 14:57:56

@Balibgeczyk: Egy újabb 2/3-ad csak választási csalással érhető el szerintem, amire minden eszköze adott a gazdáidnak.
Egyébként elgondolkodtál már azon, hogy mihez kezdesz, ha a gazdáid mégis veszítenek? Akkor átszegődsz a másik oldal seggét nyalni, vagy kitartasz mellettük? Esetleg keresel munkát a bérkommentelés helyett?

G. Wolf 2013.04.26. 14:58:13

éljen a nemzeti trafik üzlet...

Virág et. 2013.04.26. 15:01:29

@Vidéki: "szavahihetőségemet"

A mid?

Ez a nap... nem, a hét kommentje. :)

Foresty 2013.04.26. 15:05:36

@Balibgeczyk: Én nem akarlak szűrni, jó nézni a vergődéseteket, ahogy véditek a védhetetlent. Te viszont nyomj rám egy szűrést nyugodtan, ha attól neked jobb lesz, nagyon fogsz majd hiányozni, megígérem! :))

ördöngös pepecselés 2013.04.26. 15:10:26

@Foresty:

A Fidesz messze nem fog veszteni! Még a balos tárkinál, ipsosnál is magasan 40% fölött van!!!!

Tehát a valoságban legalább 50%!!
Egy büdösbogár ballib meg multkor azt hazudta az ATV-nek hogy a Fidesz már elveszitette a szavazoi felét! Tehát hazudott.

Mekkora pofára esés lesz ez te jo ég! :DDD

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.26. 15:11:37

@Vidéki: Te nagyon hülye! Én a Wikipedia-ból idéztem, ha nem vetted volna észre.

Ezen kívül megint csak terelsz olyan "Finkelsteinesen". Tipikus Finkelstein-féle szöveget nyomsz. Mondjuk ez nem is csoda, mert ő és a stábja írja neked, illetve nem neked, mert te ahhoz kishal vagy, hanem a Habony Árpi kapja meg az eredetit, és ő osztja szét közöttetek a szövegpaneleket.

sjános 2013.04.26. 15:13:32

@Kandeláber: Jóóójóóó..:) De tényleg meglepő volt, hogy nem értesz egyet egy Fidesz remekművel.....még ha nem is olyan megközelítésből, mint ahogy általában reagáltak rá...
Igen....nőni fog a fekete gazdaság is!
Nőni fog picit a megalázott, kihasznált, átb@szott emberek sora...és ki tudja mikor billen át a kritikus tömeg...
Az tény...a "Fiúk a koleszből és családjuk" nem ismeri az önmérséklet fogalmát!
Ha gonoszkodni akarnék.....olyan mintha már 2014 utánra zsákolnának....lehet mégis aggódnak picit...még ilyen balf@sz ellenzéktől is beremegnek??

Kandeláber 2013.04.26. 15:14:10

@kifordított nagyanyó: Szóval az lenne alapból birka fideszes, aki nem húzódik be a Szende ernyője alá?
Kétlem.
Vannak rajtuk kívül mások is az országban, persze nem a dékásokra, a cucikra, esetleg a Bokros-féle "konzervatívokra", vagy Fodor reinkarnálódott szdsz-ére gondoltam.

Kandeláber 2013.04.26. 15:15:21

@sjános: Ugyanaz a válaszom.
Csak párfanok helyeselnek mindent, amit az imádottjaik művelnek.

Lasombra 2013.04.26. 15:17:12

@Balibgeczyk: "Még a balos tárkinál, ipsosnál is magasan 40% fölött van!!!! Tehát a valoságban legalább 50%!! Egy büdösbogár ballib meg multkor azt hazudta az ATV-nek hogy a Fidesz már elveszitette a szavazoi felét! Tehát hazudott."

milyen meglepő, hogy a matekhoz is sík hülye vagy.
nem fogom elmagyarázni, kérdezz meg egy írástudót, hogy jöhet ez ki.
de még véletlenül se törd ezen a fejed. még túlterheled a procit, és elfelejtesz lélegezni.

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 15:19:37

@sjános: Ez tizenegy pontos komment a tízes skálán!
@Kandeláber: Lásd fent! De talán nem vagy teljesen elveszett!:))

2013.04.26. 15:23:06

@ghost recon: "Én két hónapja átálltam villanycigire. Simán."
Azt tudod, hogy a fijjuk gondoskodtak arról is, hogy ezt a kis piacot is tönkrebasszák. Július 1-től a e-liquid forgalmazása tilos, mivel minden nikotintartalmú anyagot gyógyszertári forgalmazásba soroltak át.

fvipera 2013.04.26. 15:29:09

@Balibgeczyk: ez lenne a kapitalizmus? a nemzeti dohányboltok?

szerencsétlen, félázsiai faszkalap vagy

sjános 2013.04.26. 15:30:41

@Kandeláber: Na.....ez már bizony egy közös platform!
Még a végén majd beszélgetni is tudunk....vitatkozni....érveket ütköztetni....úgy, hogy közben nem jön elő semmiféle felekezetfajésoldal!
Ezt várnám el a magyar politikusoktól is!
Elkötelezettséget az országért (nem csak a párt!).
Lelkiismeretet.
Rációt.
Álmodozom ugye?? :)

Kandeláber 2013.04.26. 15:36:44

@kifordított nagyanyó: @sjános: Én már azon is kiakadtam, amikor a dohányzást szinte minden nyilvános helyen betiltották.
Az ember nem tud folyamatosan beszélgetni a barátaival egy jó sör mellett, ha éppen nem egy teraszon vagy kerthelyiségben ül.
Ez egy farizeus intézkedés.
Bocs, én soha semmilyen pártnak nem voltam a tagja.
Ha meg szimpátiáról volt szó, akkor inkább miépes voltam.

nemjogasz 2013.04.26. 15:37:49

Elképzelni sem tudom, hogy ezek után vajon miért is nincsenek újonnan induló vállalkozások. Végül is csak bármelyik pillanatban átpasszolhatják az ember üzletét a párt emberienk. Mi lesz a következő iparág?
Komolyan mondom, egy random közép amerikai ország ehhez képest kezdő amatőr.

ketroot 2013.04.26. 15:57:50

@Kandeláber:

Angliában én is csak pult alól vettem az araboktól a lengyel Marlborot.

tiborc2008 2013.04.26. 16:15:53

Szenny Maffia Országa.
És pont.

Kandeláber 2013.04.26. 16:41:50

@ketroot: Akkor nem kamuztak az ismerőseim.

öregember a kocsmából 2013.04.26. 16:54:43

Azért az elgondolkodtató hogy oké a 2/3 meg az önhitég hogy innen nem lehet veszíteni és már tényleg ilyen nyíltan hazudnak és csinálják a dolgaikat és bele se gondolnak hogy mi lesz itt ha nem nyernek ezen ügyek miatt, mert szinte mindenkivel kibasztak már ezek. Ne feledjük a 2010 választásokon is menyen voltak csak azért mert már szinte mindenki töke tele volt a maszoppal, ugyanez simán előfordulhat ennyi mocskosság után náluk is

Nem tudom elhinni hogy nincs egy vészforgatókönyvük arra az esetre ha veszítenének ezek után, és ha van ilyenjük akkor abba vajon mi szerepelhet? Én az igazi forradalmon kívül amire ebbe az országba nagyon pici az esély és most nem ilyen 2006 félle forradalomra gondolok mint ahogy az a kis randalírozást hívják már csak abba bízok hogy az emberek ennyi mocskosság után felállnak és igenis elmennek szavazni és nagyon alaposan rácáfolnak ismét a közvéleménykutatokra e téren.

Horizont 2013.04.26. 18:25:38

Teljesen mindegy ki nyer a következő választáson, mert az országot bekebelezték és már kibelezték! Én már a földbérleti pályázatoknál kidőltem, na de az amit most csináltak na ettől a kardomba dőltem (volna ha lenne)! Ez egy szisztematikusan megtervezett, felépített ismerjük be (az ő számukra ) ez egy nagyszerűen végrehajtott dolog. Nekem 4 fő dolog van negatív: a rendszerváltáskor potom pénzért megvásárolt állami cégek, a kárpótlási jegyek, a földpályáztatás és ez a dohánymutyi. Mutyi ország. Mutyi állampolgárai felépítettek egy új országot? Orbán középosztályt akart és megerősíteni őket. Hát tessék ez kipipálva! Orbán 2002 óta folyó harca célba ért. (már akinek)
Nagyon sajnálom, hogy a Fidesznek nem lett olyan ellenzéke amilyen ő maga volt. Csalódtam a Jobbikban, én balga azt hittem majd ők...... Jó lett volna! Nekünk már befellegzett, zsákutcánk van ahová beszorultunk, tolatni nem lehet, megfordulni szintén nem, beragadtunk. A sár (szar) meg folyik az (zsák)utcában.
Abba meg bele sem merek gondolni mi lesz itt ha netán mégse Orbán nyerne!

Lajosforras 2013.04.26. 19:06:21

ná und melyik lesz az a párt,aki ezt majd szépen ellehetetleníti...? semelyik. megszokjuk és kész. ahogy ferike is mondta a tüntetőkről: megunják és hazamennek. így lesz ez a trafikkal is, a következő kormánynak már rég azon fog fájni a feje,mit lehet még ellopni,nemhogy holmi trafikokkal törődjön.

egyébként úgy hozták ezt a nemzeti dohányboltos törvényt,mintha tökéletesen meg lennének győződve róla,hogy az elkövetkezendő 20 évben ők lesznek hatalmon,tehát semmi sem veszélyezteti a monopóliumot. vajon miből gondolják...?

Állam-vizsga 2013.04.26. 19:34:46

Maffiaország. És büntetlenül csinálják mindezt, és ez a sok barom mint vidéki meg stefánia és a többi miatt szétrohad ez az ország.

szabadság elvtársak! 2013.04.26. 19:36:51

Nem tudok mást kinyögni, csak annyit, hogy ez már tényleg nagyfaszság. Ennyire pofán köpni a társadalmat, ez most már nálam is kiverte a biztosítékot. Kicsit bíztam bennük, hogy nem süllyednek az előző kormány szintjére. Tévedtem. Uraim! Az én ikszemet ezennel elvesztették!

Marcellusca 2013.04.26. 19:38:06

@ghost recon: Jó, jó, de millen nick-en? :D

ob.szerver 2013.04.26. 19:39:22

Ha ezt meg merték csinálni a teljes nyilvánosság előtt - kezdve ott, hogy Lázár megbukott a dohányos haverja által tollba mondott törvénnyel, a pályázati mutyin át, a 2,5-szörösére emelt haszonkulcsig - bevállalva családok ezreinek tönkretételét, akkor mi folyhat a nyilvánosság elől zárt ügyekben? Milyen off-shoroknak osztogatnak vissza nem térítendő támogatásokat milliárdos tételekben? Milyen tételek mennek a haverokhoz közbeszerzéseken és közbeszerzés nélküli megrendeléseken. Hány száz milliárdot rabol el a fideszmaffia évente a közpénzekből?

vakapad 2013.04.26. 19:46:38

@öregember a kocsmából:

Az emberek "töke" azért volt "tele a maszoppal", mert Orbánéknak sikerült belemosni a ténykedésükbe a világválságot. Az emberek ezt simán benyelték, és amint a közvélemény kutatásokból látszik, még most is ezt hangsúlyozzák ("én mindkettőt utálom" - ez a belépő a rendes emberek klubjába), azaz, mivel a FIDESZ-nek lényegesen több hozsannázó hívője van, mint az ellenoldalnak, Orbán jövőre is lazán nyer. Én ezt már nem bánnám, de a gyerekeim meg az unokáim miatt szomorú vagyok. Egy lerohadt országban előbb-utóbb a csókosok is tönkremennek.

Makkasz 2013.04.26. 19:47:54

Javaslom, szokjunk le. Ha valaki nem tud, VÉLETLENÜL SE VEGYEN MÁST A NEMZETI DOHÁNYBOLTBAN,

CSAK A CIGIT

Marcellusca 2013.04.26. 19:51:54

@kifordított nagyanyó: No, no, abban azért igaza van ennek a "szellem" gyereknek, hogy azokat - köztük engem is - , akik figyelmeztettek (hú, de finoman fogalmaztam :D) a fityiszes teljhatalom veszélyére, igen keményen le lettek oltva.
Itt az eredménye, annak, hogy hiába pofáztuk, hogy menjen el mindenki szavazni és tegyen egy X-et bárhová, csak ne legyen meg az a bizonyos 2/3-d!

szabadság elvtársak! 2013.04.26. 19:55:13

@ob.szerver:
" Hány száz milliárdot rabol el a fideszmaffia évente a közpénzekből? "
Megmondom :sokat. Ma hallottam Pesten , egy társaság 350 millára pályázott gabona silókra, beadták a pályázatot, nyertek. Amikor a bizottságból véletlenül, valaki úgy gondolta megnézné az építményt, akkor jött rá, hogy fotoshoppal készült képek voltak. Valójában csak az üres területet látott. Szóval ez egy a sok közül.

Németh János Gábor 2013.04.26. 20:00:20

Miért is van szükség parlamentre? Ez az ókori hagyományokra visszatekintő, amerikai típusú "parlamentáris demokrácia" megbukott! Ez nem demokrácia! Áldemokrácia, ahol mindig is egy kiváltságos (gazdasági) elit határozza meg az életteret. Az nem szabadság ahol csupán azt döntheted el hogy kihez "láncold" magad! Igazi demokráciát, igazi szabadságot akarok! A T.E.T.T. (Törekvés az Emberarcú Társadalomért Tömörülés) ezt képviseli. Ez még csupán tömörülés és nem párt. Jelenleg nincsenek alapítói csak szervezői (mint jómagam is), mindenki aki egyetért és be kíván "lépni", az nem csupán tag, hanem alapító tag (mert nem egy fölűről alapított és irányított párt hanem egy alulról építkező szervezet kíván lenni). Kellő támogatottság esetén (és az alapítok szándéka szerint) alakul párttá. A tömörülés jelen kizárólagos szándéka: -1. olyan választási rendszert alakítson ki, amely közvetlen lakóhely szerint delegál képviseletet, minden település ( minden 1000 fő/település, de létszámbeli korlátozás nélkül). -2. A választott delegáltak mandátuma (6 havonta?) visszavonható legyen. -3. Alkotmányozó nemzetgyűlés összehívása ( a jelen alaptörvény és alkotmánybíróság ideiglenes felfüggesztése, amíg az említett nemzetgyűlés meg nem alkotja az egyetemes új alkotmány és ezt népszavazás nem szentesíti. Ezen célok elérése esetén 30 napon belül feloszlatja a parlamentet és önmagát. A folytatást majd elintézi a népképviseleti (szenátori) parlament által ellenőrzött új kormány.

ob.szerver 2013.04.26. 20:08:28

Képzeljünk el két országot. Az egyiket nevezzük mondjuk Amerikának, a másikat mondjuk Magyarországnak. Jelöljük valamelyiket A-val, a másikat B-vel. Képzeljük el, hogy egy politikus, nevezzük mondjuk Lázár Jánosnak, ugyanazt cselekszi mindkét országban. Mik lennének a következmények?

1. L.J. Megbukik azzal, hogy egy dohánygyáros haverja mondja neki tollba a dohányértékesítést szabályozó törvényt.

A ország: L.J. először tagad és az ellenzéket hibáztatja. A sajtó és a közvélemény nyomására azonban 48 órán belül benyújtja a lemondását. A pályafutása hátralevő részében már fel sem merül a neve bármilyen választott tisztségviselői posztra.

B ország: L.J. cinikusan vigyorog.

2. Kihirdetik a pályázatok eredményét. Családok ezreit fosztják meg az egzisztenciájuktól, hogy az üzleteiket maguknak és a haveroknak juttassák.

A ország: L.J. megváltoztatott névvel és külsővel egy világtól elzárt helyre költözik a népharag és a társadalom megvetése elől és megkezdi emlékiratai elkészítését.

B ország: L.J. cinikusan vigyorog.

3. L.J. törvényt nyújt be a lemutyizott dohányboltok hasznának megtöbbszörözéséről

A ország: L.J-ért rendőrök jönnek, és hamarosan megkezdi 20 éves börtönbüntetését.

B ország: L.J. cinikusan vigyorog. Majd dohánygyáros haverjától átvesz néhány cigarettáskartont. Pedig nem is dohányzik.

Melyik ország Amerika és melyik Magyarország?

CyberDog 2013.04.26. 20:19:52

@Kandeláber:
Persze hogy ott veszik, mert K-europaiak.
De a lakosság 90%-a nem ott veszi

Bretschneider detektív 2013.04.26. 20:21:12

@Vidéki: Ön és környezete súlyosan károsítja az egészségemet.

Jolka40 2013.04.26. 20:23:07

@Link elek: Remélem, ezzel elveszítettek 50000 családnyi Fidesz-szavazót.

P.Freddy 2013.04.26. 20:26:15

@Vidéki:

Idefigyelj. Ezután, amikor államilag strómanoknak kilopnak 500milliárdot, ezután kétfajta ember van a ti oldalakon (a kommunista oldalon):

- az átbszottak
- és a mocsoktetűk

Az utóbbiak olvassák ezt a blogot, illetve viszik a főbb kormányzati pozíciókat. Tudod, azért mocsoktetűk, és azért nem tiszteletreméltó maffiózók, mint az olasz keresztapák, meraz utóbbbiak úriemberek. Lázár és Orbán pedig egy arrogáns mocsoktetű disznó, egy sárban fetrengő féreg azokhoz képest.

De a végeredmény ugyanaz: ellponi mindent és hazudni állandóan. Annyira hányásszagúak vagytok, hogy már meg is szoktátok.

Van itt egy vödör takony, elviheted, nem kell elharapni sem :)

Fullánkos Algol 2013.04.26. 20:59:27

Ezek után ebben az országban magyar ember dohányt csak csempészett forrásból vehet.
Egy élő klasszikus így mondja: www.youtube.com/watch?v=ojdLEZD1_Vs
Persze nem árt ha tudjátok ki kicsoda:
rogán - rákosi
szájer - ágoston péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
orbán - kun béla
pintér - garbai filmhiradok.nava.hu/watch.php?id=5227
kövér - tisza istván
gyurcsány meg a klebelsberg volt, előtte meg a metternich

Uva 2013.04.26. 21:42:49

ahhoz mekkora agyatlan faszkalapnak kell mar lenni hogy valaki ezt a dohanymutyit vedje?!? atyaeg...

Bee-zony 2013.04.26. 22:06:05

A korrupt állam röntgenrajza, „szép”... A „cég”, akik a maffia. A szerencsejáték és a dohány már megvolt, mi lesz a következő? Kurvák futtatása, kábítószer? Hogy nekem is ezek jutnak arról az útról az eszembe... és a forgószínpad, és az egymással konfliktusba került rivális maffiacsoportok harca, meg a cigánytempó.

Ez a nagy probléma: „Nem egy-egy (akár sok) rohadt alma van a kosárban, hanem az egész kosár szisztematikusan rohadt (és csak bízhatunk benne, hogy pár kivétel még van).”
És mire lehet menni pár kivétellel? Demokrácia van, többség dönt, az a többség pedig nem olyan.

„Hogy mennyi magabiztosak, mennyire éreztetik hogy mindent megtehetnek, mert úgysem lesz semmiféle következménye:”
Általános érvényű megállapítás, hogy a kalózhajón, és bűnszövetségben nincs negatív következménye a bűnözésnek, mert ott abból áll az élet.
A nagy tévedés az, amikor valaki azt hiszi (mert pl. nem akarja elhinni a valóságot, és struccol) hogy a magyar állam nem egy nagy szárazföldi kalózhajó, és nem bűnszövetség.
Mihelyt valaki megérti hogy de, akkor hibátlanul összeáll a nagy puzzle, hogy mi miért és hogyan történik.
Nagyon szar ügy, hogy a 93 ezer négyzetkilométerre vonatkozó legalapvetőbben meghatározó címke a LATOR ÁLLAM, de ez a helyzet. Hogy a lator államon belül nincs visszaható negatív következménye a bűnözésnek a bűnözőkre, a korruptakra, az élősködőkre, az egy dolog; hogy magának a lator államságnak van-e visszaható negatív következménye a világban, az pedig egy másik.

Or(r)bán király most nem földet oszt a sógor-koma-haver párt-hűbérurainak, hanem dohánybolt-üzemeltetéseket; sikerült összehozni a demokráciát a feudalizmussal, és a középkorral. A jövő elkezdődött... kár hogy az a jövő a történelemismétlés. Erre csak a nehéz felfogásúaknak van szüksége, de hát Magyarországon ilyen a többség. 2014-ben lesz a Dózsa-féle parasztháború félezer éves évfordulója, hmm... Micsoda fejlődés, ugye? Egy fordulat a mókuskerékben...
Nekem ez az egész nem hiányzik, sőt. Nekem a rohadt zsidókkal, szemét cigányokkal, és a szarmagyarokkal van bajom, és azzal, hogy ők a többség a Kárpát-medencében – és ilyenkor is látszik, hogy ha rohadt zsidók és szemét cigányok nem lennének, akkor is szar lenne itt a szarmagyarok miatt. Tehát ez a sátáni többségi háromszög amortizálja le egymást, a normálisok menjenek el, utána majd visszajöhetnek. A salaknak is lennie kell valahol, és most a Kárpát-medencében koncentrálódik. Emberszeméttároló...
Nekem is csak egy életem van ezen a Földön, és azt nem politikai széklet-elemzéssel akarom tölteni, és pláne nem a szarkupac hatásainak elszenvedésével. Ehhez képest akárhova nyúlsz a Kárpát-medencében, mindenütt egyből eléred a szart...
Akárhány normális embert megkérdezek, egységes a vélemény abban, hogy ez szörnyű.
Úgy látom, hogy a magyarországi többség reménytelen, és megérett a pusztulásra, és ez így is van és lesz, tempóban akár sokkal gyorsabban is a jelenleginél. A rohadt zsidók belehúztak, a szemét cigányok exponenciálisan szaporodnak, a szarmagyarok pedig úgy szarok, ahogy vannak, és nem fognak ők megváltozni, mert genetikusan és memetikusan masszívan „be vannak drótozva”, hanem így halnak meg. Kádár népe, és az előzménye nem változik, mert nem tud, és nem is akar.
Aki azt hiszi, hogy ebből lesz valami jó... nagyban csak akkor lesz, amikor már leamortizálta egymást, és megsemmisült a rohadt-szemét-szar háromszög.
Itt nem csak arról van szó, hogy el lehet menni, hanem arról, hogy el kell menni – aki teheti. Aki nem teheti, az előbb-utóbb szembesül azzal, hogy a Kárpát-medencében nem élettéren, hanem harctéren van, és hogy itt békében élni nem lehet, mert nem teljesülnek a béke feltételei, úm. igazságosság, egységes mérce, élet- és vagyonbiztonság, emberragadozóktól és élősködőktől való mentesség, és a többi...
Aki erkölcsileg és szellemileg egészséges, normális ember létére mégis marad, annak az elérhető legjobb kompromisszum a szellemi és területi enklávé, ahol egymás között élnek.
Aki ki akar kerülni a judeonáci uralom alól, az ne menjen Nyugatra, mert ott ugyanúgy az van, csak a rothadás aktuális foka és a sebessége különböző. Nem muszlimoknak a Távol-Kelet a legjobb, de annak is megvannak a saját problémái.
A mennyország a Földön még nincs feltalálva és megvalósítva. Az is világos, hogy nem a jelenlegi Magyarország áll a legközelebb hozzá.

Erkölcstan óra Magyarországon 2013-ban:
– Ne lopj!
– Miért ne?
– Mert az állam nem tűri a konkurenciát.

kvadrillio 2013.04.26. 22:12:10

a pályázatokon jelentős részben fideszes politikusok és barátaik érdekeltségei, illetve Fidesz-közeli cégek győztek. A CBA igazgatósági tagjai, a Continental Dohányipari Zrt.-hez kötődő emberek vagy épp a Vimpex-csoport vezetői - sorolta Mesterházy Attila, megjegyezve, hogy egyik esetben sem kis és közepes vállalkozásról van szó, az utóbbi tulajdonosa pedig vietnami. Ezt szembeállította azzal, hogy a kormányzat korábban a magyar kis és közepes vállalkozások helyzetbe hozását, a tartósan munkanélküliek és a fogyatékkal élők álláshoz juttatását nevezte a trafiktörvény egyik céljának.

Az MSZP elnöke szerint a botrányba fulladt trafikpályázat, az amiatt érkező panaszok sora jól mutatja, hogyan jutalmazza klientúráját a Fidesz-kormány. Azt mondta, a dohánypiac újraosztását eleve Lázár János barátja, a Continental dohánycég vezetője kezdeményezte, sőt besegített a törvény megírásába is.

A tendert aztán olyan feltételekkel írták ki, hogy a dohányboltok üzemeltetése ne legyen jövedelmező - folytatta, utalva rá, hogy az eredeti tervek szerint a trafikokban csak dohánytermékeket lehetett volna árusítani, később azonban kétszer is bővítették a termékkört. "De közben szóltak a haveroknak, hogy (...) nyugodjatok meg, pályázzatok nyugodtan, a végén (...) jövedelmező üzletág lesz ez" - fűzte hozzá.

Mesterházy Attila szerint ezt támasztja alá az is, hogy Lázár János pár nappal a pályázati eredmények kihirdetése után egy törvénymódosítással két és félszeresére növelné a dohányboltok profitlehetőségét, azaz tízszázalékosra a garantált árrést. Hozzátette: ezzel a pályázati kiírás talán legfontosabb pontját változtatják meg utólag, miközben a jelentkezések elbírálásakor az üzleti terv volt a döntő....ENNÉL ALJASABB EMBEREK MÉG NEM KORMÁNYOZTAK MAGYARORSZÁGON !!!!!

smartdrive 2013.04.26. 22:14:13

"akik úgy nyerték a pályázatokat meg, hogy életükben még egy doboz cigarettát nem adtak el"

mert az olyan kurva bonyolult, ugye? tiszta atomfizika lehet. melyik egyetemen tanítják?

Amadeus62 2013.04.26. 22:19:28

@smartdrive:

Látom te kötekedős idióta, kiragadtad a leglényegtelenebb információt az írásból. Gratulálok!
Csak nem te vagy az egyik fityiszes képviselő valamelyik rokona?

Amadeus62 2013.04.26. 22:20:27

@Balibgeczyk:

Idióta agymosott állat! Hülyébb vagy még Lencsés Pistánál is te sötétlelkű, megvezetett narancsbirka!

smartdrive 2013.04.26. 22:21:54

@Amadeus62: azt ragadok ki, ami jólesik

öregember a kocsmából 2013.04.26. 22:29:52

Egyébként kíváncsi leszek hogy a nem országos ellenzék hanem a települések ellenzéke mikor ismeri fel ezt a magas labdát amit a fidesz most feldobott nekik. Ebből most helyi szinten nagyon sokat kilehetne hozni ami az adott pártnak országosan is sokat hozhatna. Nem kell mást tenniük mint egy kis adatgyűjtés a pályázati nyertesek lista alapján, a pontok összekötése, majd nyomtatás és szórólapozás.

Bár a földtörvénynél se ismerték fel a nagy lehetőséget mert akkor is csak a párt fő és szakemberei reklamáltak fent a fővárosba.Csak akkor meg nem tudom minek kellenek a helyi képviseletek nekik, azonkívül hogy 4 évente elindítsák őket a választásokon.

2013.04.26. 22:31:00

Nem gondolom, hogy 8 évi borzalmas balliberális ország rontás után MSZP vagy liberális szimpatizánsok kezébe kéne adni jól fizető üzleteket!

Ha nem ők nyertek, akkor jól csinálta a FIDESZ. Nyomorult ballibek: nem kaszáltatok eleget 8 év alatt?

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.04.26. 22:41:59

Az vót' má ' ,hogy le kell szokni a cigiről?

vénkujon 2013.04.26. 22:57:33

@Lindalinda: figyejjé' má' trafikos...és az előző trafiktulajok, meg dohánybótosok mind-mind ballibek voltak? :D

P.Freddy 2013.04.26. 23:12:09

@Lindalinda:

Ennyit mint Orbán-Lázár-Maffia-Banda, 180 év alatt se kaszált még senki. Ilyen mocsadék nemzetrontó kommunista magyarellenes bűnbanda utoljára nagyon régen bszta át a magyar embereket a palánkon, úgyhogy ha te ezeknek tapsolsz, akkor: ereggyé vissza a trágyadombra, pöcehuszár fideszmajom.

tryclops 2013.04.26. 23:19:24

Mindenki hozzon magával mégegy cigit!

Aki Magyar velünk szív!

Három szoba, négy kerék, egy doboz bagó.

P.Freddy 2013.04.26. 23:20:48

@Balibgeczyk:

"...akkor NEKÜNK VÉGÜNK!!"

Nektek már biztosan végetek, gátlástalan köcsögök. Egyetlen reményetek, hogy elvbarátotok, É-Koreai Kim menedéket ad a repedt fajtátoknak, vigyétek a lopott milliárdjaitokat a pcsába.

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 23:25:45

@Marcellusca: Hát én itt olyan nagy hurrogásra nem emlékszem,mondom.
Ellenben nagyon örültünk hogy el lettek picsázva a szocik.

kifordított nagyanyó 2013.04.26. 23:28:09

@Lindalinda: Na hallod!
@P.Freddy: -nél a pont!
Ezek a tetvek 3 év alatt behozták a szocik 8 éves lopását.
Lehet örömködni!

Lucien53 2013.04.26. 23:28:37

@Lindalinda: Nem a ballibek estek ki a piacról hanem az ott évek óta ott dolgozó vállalkozók akik most a megélhetésüket is veszthetik mert olyanok nyertek Fidesz hétszéllel akik soha nem dolgoztak a szakmában ill. csak strómanok egy nagyobb vállalkozásban. A Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupció Elleni Gazdaságvédelmi Főosztályának ez ügyben kellene nyomozni mert ez kimeríti a "state capture" fogalmát.

P.Freddy 2013.04.26. 23:31:25

@Balibgeczyk:

Te jó isten.

Szerintem Igor Sztahanov a varrógépgyárból 60 évvel ezelőttről úgy bámulna titeket, mint bornyú az újkaput. Vagy birka? Igen, mint birkát szrni. De nálatok ez megoldott, technikailag nemcsak Orbán, hanem a saját sggeteket is ki tuggyátok nyalni ugye?

Vagy ez még majd jövő héten lesz alaptörvénybe' ?:)

Ironfist 2013.04.26. 23:35:57

@Lindalinda:
"8 évi borzalmas balliberális ország rontás"

Ezaaaz, eemúútnyócéééév! Újabb "debezzeg a szocik jobban loptak, akkor nekünk is szabad!" érvelés XD És hasonló fidióta szarságok :D

P.Freddy 2013.04.26. 23:37:20

Egyébként most egyesével végigkérdezném a Fideszes Képviselő Urakat:

Az a 30millió, amit zsebbe kaptak Orbántól azért, hogy végig bólogassanak és kussoljanak, az vajon megérte-e? Mármint a lelkiismeretükhöz viszonyítva kérdezném.

És hogy a majd háromszázból egy sincs, aki azt mondaná, nesztek bzmeg, vissza a pénz, oszt jónapot... ennyire hogy lehet gyáva hernyógerincű, BayerZsolt-féle gennyes puhatestű állat többszáz ember egyszerre?

sárkányfő 2013.04.26. 23:37:34

Forintosítsuk a Fidesz-maffia hasznát - ez az összeg, amiért bevállalták az országos botrányt:

A dohánybiznisz forgalma Magyarországon: 500 MRD FT / év.

Orbán épp most nyújtatott be hű szolgájával, Lázár Janival egy törvényjavaslatot, ami 10%-os hasznot garantál a dohánybizniszen. Ezt a Fidesz természetesen el fogja fogadni.

500 MRD Ft 10%-a = 50 MRD Ft.

Ez tehát a tiszta haszon, minden kiadáson, munkabéren túl.
Évi 5000 millió Ft. Ennyi kerül ettől kezdve a Fideszmaffia kezébe, évente.

Kerek egy év múlva választások lesznek. Mint tudjuk a kampány erősen pénzkérdés. És a Fideszmaffia épp most nyúlta le a magyaroktól a dohányipart, aminek a hasznából egy év múlva több ezer millió Ft haszna lesz. Csak ebből, most hagyjuk Simicskát, Nyergest, Lázárékat, csak önmagában ebből, a lenyúlt dohányiparból ezer millióik lesznek.

Ez persze csak egy alsó becslés, mert nem csak dohányt lehet majd ott árulni, és a 10%-os haszonkulcs is bármikor felmehet pl. 20%-ra, csak a Fidesz önkorlátozásán (muhahahahaha....) múlik hogy mekkora hasznot szavaz meg önmagának.

A Fideszmaffia ellen a polgári engedetlenség jogos és hazafias cselekedet.

Nzoltan 2013.04.26. 23:42:47

Most komolyan: Nem tökéletesen mindegy, hogy kin keresztül fizetjük be a jövedéki adót? ....
.
.
.
Naugye.

Lucien53 2013.04.26. 23:45:04

Éppen most nézem a Kocsis Máté "mindenes" fidesz főkommunikátor VIII. ker. polgármester, Rendészeti bizottsági vezető stb "szuperember szövegét a Hír TV adásában.
Csodálom hogy a két műsorvezetővel együtt hogy tud ilyen fapofával hazudni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.26. 23:54:59

@Lindalinda:

Nem gondolom, hogy pályázatokat mindig a regnálók körének kell nyerni.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.26. 23:56:49

@P.Freddy:

"Az a 30millió, amit zsebbe kaptak Orbántól azért, hogy végig bólogassanak és kussoljanak, "

-. ????????????????

Lucien53 2013.04.26. 23:58:09

@sárkányfő: Csak ehhez össze kellene fogni, de már szükség lenne rá.

Lucien53 2013.04.27. 00:02:48

@P.Freddy: "Egyébként most egyesével végigkérdezném a Fideszes Képviselő Urakat:"
Ez gondolom egy költői kérdés volt.
Nincs olyan képviselőjük.

sárkányfő 2013.04.27. 00:07:16

@sárkányfő:
Elnézést, elírtam. 50 MRD Ft az nem 5.000 millió, hanem 50.000 millió Ft. Évente.

Tehát ez az az összeg, ez az a tiszta haszon, évi ötven ezer millió forint, amit lenyúlt a Fideszmaffia.

@Lucien53:
Lehet egyénenként is. Pl. mint anno a Habsburgok ellen: a lehető legtöbb adócsalás. A maffiának nem adózunk, elvi, hazafias megfontolásból. Komolyan mondom. Legalább tudsz magadnak félretenni nyugdíjra, azt úgyse kapsz majd.

morbiczer 2013.04.27. 00:18:42

@sárkányfő: A 4, illetve 10% nem a haszon, hanem a kereskedői árrés. Abból lejönnek a költségek, bér stb.

Lucien53 2013.04.27. 00:22:24

@Nzoltan: "Most komolyan: Nem tökéletesen mindegy, hogy kin keresztül fizetjük be a jövedéki adót? "
Nem mindegy mert ez nem erről szól, az nem indegy hogy minden mellék duma mellett az egész arról szólt hogy a haverokat helyzetbe hozzák és monopóliumot hozzanak létre, most 10% ra emelik az árrést később lehet tovább. Most mondhatnám hogy engem nem érint mert 45 év dohányzás után abbahagytam a dohányzást. (kis trafikban vettem az elsőt 5 szálat) . De nem mondom mert ha ezt megcsinálták utánna még másra is kiterjesztik.

Kopasz Béla 2013.04.27. 00:27:08

@Balibgeczyk: Nagyon nem vagy képben komi: "MErt ha itt viszaszavazák a komcsikat a libsikkel az élen, akkor NEKÜNK VÉGÜNK!!"
A komcsik most vannak kormányon:
1. Balogh Gyula: MSZMP tag,
2. Boros Imre MSZMP-titkár, III/II együttműködő D-008
3. Boross Péter: MSZMP tag, DÉLBUDA III/III
4. Chikán Attila: MSZMP tag,
5. Csintalan Sándor: MSZMP és MSZP tag, jelenleg a Fidesz és a HÍR TV egyik fő ideológusa
6. Deutsch Tamás: KISZ titkár,
7. Fónagy János: MSZMP tag,
8. Harrach Péter – MSZMP-tag,
9. Hoffmann Róza: MSZMP tag (önéletrajza szerint ezt a kompromisszumot kényszerből megkötötte)
10. Járai Zsigmond: az első Fidesz-kormány pénzügyminisztere — az utolsó kommunista kormány államtitkára, volt MSZMP-tag
11. Kerényi Imre: MSZMP alapszervezeti titkár,
12. Kövér László: KISZ-titkár, az MSZMP Központi Bizottsága alá tartozó Párttörténeti Intézet tudományos munkatársa (az egyetem elvégzése után azonnal, mivel a nagypapa 1919-es VÖRÖSKATONA volt, az egész Kövér család ebből élt a Kádár rendszerben) és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke (a másik alelnök Gyurcsány Ferenc volt)
13. Ligetvári Ferenc: MSZMP tag,
14. Martonyi János: MSZMP tag, kormánytag, III/2 együttműködő,
15. Matolcsy György: nemzetgazdasági miniszter — volt MSZMP-tag, III/2-es ügynök
16. Mikola István: Hazafias Népfront alelnök
17. Orbán Viktor: gimnáziumi és egyetemi KISZ titkár, a papa MSZMP titkár
18. Pintér Sándor: MSZMP titkár,
19. Pozsgay Imre: MSZMP PB tag,
20. Schmitt Pál: az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
21. Stumpf István: alkotmánybíró, az első Fidesz-kormány minisztere — volt MSZMP-tag, a Hazafias Népfront egykori alelnöke
22. Rogán Antal – KISZ-titkár
23. Szabadi Béla: MSZMP tag, munkásőr,
24. Szita Károly: III/III együttműködő,
25. Szűrös Mátyás: MSZMP KB tag,
26. Turi-Kovács Béla – MSZMP-tag
27. Varga Mihály: KISZ titkár,
28. Vonza András: MSZMP tag,

sárkányfő 2013.04.27. 00:27:41

@morbiczer: A rezsi meg a bér kijön a többi cucc árusításából. Oké, lehet hogy kicsit kevesebb, vagy a többi cucc miatt akár több is a haszon, de a lényeg a nagyságrend.

Lucien53 2013.04.27. 00:30:33

@sárkányfő: Nehéz lenne alkamazott vagyok a cég levonja, a nyugdíjat meg 3 év mulva megtapasztalom 46 év munka után.

Lucien53 2013.04.27. 00:33:41

@Kopasz Béla: És még a háttéremberekről nem is irtál. Akik mozgatják az egészet.

dekol84 2013.04.27. 00:35:36

Rohadjon meg az összes fityeszes idióta barom, meg az ő fostalicska agymosott szemét hívőik! Csaló banda. lámpavasra az összessel! Annak meg a kezét tőből le kellene vágni, aki ezekre szavazott!

sárkányfő 2013.04.27. 00:38:57

@Lucien53:
Így tényleg nem könnyű. Azért a piactól kezdve a fodrászon át a vízvezeték-szerelőig meg tudod oldani számla nélkül is okosba, szóval ha az input oldalon nem is, de az output oldalon még van némi mozgástered.

Lacdelo 2013.04.27. 00:41:13

Mocskos Fidesz maffia! Remèlem a baloldal összeszedi magát ès leváltja ezeket az aljas nèpnyùzòkat 2014-ben.

A problèma az, hogy sok a birka Magyarorszàgon.

A birkàkat meg mind a Fideszre szavaznak. Orbàn gondolkozik helyettük.

csillagház 2013.04.27. 00:44:58

Ligetvári: valamikor az akkoriban nagy komcsi fészek Kertészeti Egyetemen dolgozott. Boros: a Dél-Budai Vendéglátó igazgatója volt,. stb. Egyébként az egyetemi felvételinél akkor nagy előnynek számított egy 1919-es vöröskatona nagyapa. És ha valaki nem volt se KISZ, se MSZMP párttag, annak a továbbtanulását nem támogatták, aki viszont akár 32 évesen belépett, az levelezőn is szerezhetett diplomát. Ugyan nyugdijig se tanulta meg a szakmáját, de egyetemi tanár lehetett belőle. Mindegy, hogy jobb- vagy baloldalinak hazudják magukat, komcsik ezek ma is.

Lucien53 2013.04.27. 00:59:09

@sárkányfő: Barátom hajam már nem sok van, a szereléseket magam oldom meg (értek hozzá), az okosba nem igazán jön össze de azért nem félek, de tudom hogy csak magamra számíthatok a nyugdíjas éveimben is. Egy dolog vígasztal hogy a Fiam 8-éve kint él Londonban jó munkája van +egyetemre jár, legalább neki és az unokáimnak jó lessz.

sárkányfő 2013.04.27. 01:03:45

@Lucien53:
Sajnálom hogy távol vagy a fiadtól.
:(

Lucien53 2013.04.27. 01:20:15

@sárkányfő: Én nem, mert mert az indulását is támogattam (anyagilag is) tudom hogy ott többre mehet. itt nem igazán volt lehetősége viszont ott nemsokkára Dr. lessz.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.04.27. 07:17:57

@Vidéki:

a MIDET rombolja? :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.04.27. 07:24:42

@Balibgeczyk:
A kétharmad a képviselői mandátumok aránya te balfasz.

A választásra jogosultak 64,2%-a (1. forduló) majd 46,64%-a (2. forduló) jelent meg a választásokon. Egyik sem kétharmad.

A narancsos kisz-komcsikra leadott szavazatok aránya 52,73%. Ez se kétharmad baromarcú.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.04.27. 07:28:59

@Balibgeczyk:
"Akkor fizesd a rezsimet köcsög!! Sőt, nektek még 10%-kal dráguljon is!! "

Fizeted te azt magadnak kis kancsó.
A 25%-ról, 27%-ra emelt áfából jóval több lé folyik a kincstárba, mint amit a 10%-os (valóságban 5-6%-os) rezsicsökkentéssel nálad hagytak.
X-DDD

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.04.27. 07:29:47

@ob.szerver:

"Hány száz milliárdot rabol el a fideszmaffia évente a közpénzekből?"

alábecsülöd te őket.

Ironfist 2013.04.27. 07:29:53

@Kopasz Béla:
Ilyenem nekem is van :) Lehet válogatni nyugodtan :D

Kövér László - MSZMP tag, a Központi Bizottsághoz tartozó társadalompolitikai intézet munkatársa, és a Magyarországi Ifjúsági Szervezetek Országos Tanácsa (MISZOT) alelnöke
Járai Zsigmond - MSZMP-tag
Matolcsy György - MSZMP-tag
Martonyi János - MSZMP-tag
Pintér Sándor - MSZMP-titkár
Schmitt Pál - az Országos Testnevelési és Sporthivatalnak (OTSH) alelnökeként miniszterhelyettes a Lázár-, majd a Grósz kormányban
Hoffmann Rózsa - MSZMP-tag
Mikola István - MSZMP-tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Stumpf István - MSZMP tag, a Hazafias Népfront alelnöke
Fónagy János - MSZMP-tag
Vonza András - MSZMP-tag
Ligetvári Ferenc - MSZMP-tag
Chikán Attila - MSZMP-tag
Boros Imre - MSZMP-titkár
Turi-Kovács Béla - MSZMP-tag
Harrach Péter - MSZMP-tag
Kerényi Imre - MSZMP alapszervezeti titkár, moszkvai nagykövet
Pozsgay Imre - MSZMP KB-tag
Szűrös Mátyás - MSZMP KB-titkár
Boross Péter - MSZMP-tag
Balogh Gyula - MSZMP-tag
Csintalan Sándor - MSZMP-tag
Orbán Viktor - gimnáziumi, majd egyetemi KISZ-titkár
Varga Mihály - KISZ-titkár
Rogán Antal - KISZ-titkár
Deutsch Tamás – KISZ-titkár

Csak az a baj, hogy ha ezt a listát az ilyen Balibgeczyk (akinek még mindig helytelen a neve az érvényben lévő magyar helyesírási szabályok szerint...) féle retardáltak ha meglátják, azt mondják rá, hogy de hát ők a jó kommunisták voltak.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.04.27. 07:39:52

@Lucien53:
Ez van ha egy szőke és három sötét felelős a kommunikációért.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.04.27. 07:46:17

@Lucien53:
Szokták. Síkegyszerű kérdéseket tesznek fel a gombnyomogató narancsmakiknak. Idáig háromféle reakciót láthattunk tölük:

1. Fejét lehajtva megy, mint akihez nem szóltak.
2. "-Erről neki nincs véleménye, és különben is sok dolga van (muhahaha) erről meg kérdezzék a sajtóosztályukat." -válasz.
3. Leáll emlúltnyolcévezni.

dr Smittpálelnökúr 2013.04.27. 09:12:57

Annyira fafejeűk a fidesz rajongói, hogy nem veszik észre, hogy a fidesz bármikor megkívánhatja azt a területet is, ahol ők dolgoznak.
Magánnynugdíj - törölve
nyerőgépek - törölve
online szerencsejáték - törölve
trafikok - törölve

Mi az akadálya annak, hogy pl. a benzinkutakat, az alkoholkereskedelmet, vagy bármi mást állomosítsanak és szétosszanak a haverok között?

ROHADT KORRUPT, TOLVAJ, HAZAÁRULÓK, EGYÜTT ÉS EGYESÉVEL! ORBÁN, LÁZÁR EGYENKÉNT IS ÉLETFOGYTIGLANT ÉRDEMEL! Mehettek feljelenteni, rohadékok! Hogy dögölnétek meg!

inebhedj - szerintem 2013.04.27. 09:24:42

@dr Kangörény:

Még egyet is értenék, ha nem az duruzsolna a fülembe: annyira fafejűek a liberális/polgári demokrácia rajongói, hogy nem veszik észre, a névleges hatalomért birkózó parlamenti és azon kívüli pártok, szervezetek (legalábbis az utóbbi 25 évben) egyaránt a "mi kutyánk kölykei", és ezt a lehangoló status quo-t a rajongók 4 évente támogató vagy protestáló szavazatok útján - rendkívül alaposan, nagyívű jelzőkkel és kútfőkkel körültámogatva, de egyben időben rugalmasan - meg is erősítik.

2llkedő 2013.04.27. 09:37:11

Márai Sándor:

"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'jobboldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'keresztény magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'keresztény magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'keresztény magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a keresztény magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidóbirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'jobboldali, keresztény, nemzeti' világot, amelyen belül olyan szépen lehetett zsidó vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

2llkedő 2013.04.27. 09:43:19

Mindenkinek, aki még nem ismeri:

„”””Az államnak pártatlannak kell lennie . Nem ügyeskedhet, nem változtathatja kénye-kedve szerint a törvényeket és a szabályokat. Ha az állam részrehajló, és magánérdekek kiszolgálójává alacsonyodik, magánérdekek foglyává teszi a törvényhozást, akkor saját működésének értelmét számolja fel. Ha az állam azt akarja, hogy tiszteljék, akkor tiszteletre méltónak is kell lennie.””””

„”””Magát az államot sem övezi erkölcsi megbecsülés, mert maga sem viselkedett erkölcsös módon. Miközben folyamatos áldozatvállalást várt el polgáraitól, egyre kevesebbet adott cserébe . Az államon sokak szerint valójában nincs már mit tisztelni, maradék tekintélye pedig a korrupciós botrányok sorozatával tovább porladt . Az állam a magánérdekek kiszolgálójává vált, a törvényalkotás lobbicsoportok áldozatául esett .””””

/ A Nemzeti Együttműködés Programja
Irományszáma: H/47
Érkezett: 2010. máj. 22. /

Bee-zony 2013.04.27. 10:28:14

@félázsiai 2llkedő: Márai Sándor 2:
"Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'baloldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'zsidó magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'zsidó magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'zsidó magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a zsidó magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék kereszténybirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a baloldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'baloldali, zsidó, internacionalista világot, amelyen belül olyan szépen lehetett keresztény vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet."

Bee-zony 2013.04.27. 10:31:47

Magyarország jelenleg, rövid és középtávon menthetetlen, mert a korrupt többség országa, és mint a léket kapott hajó, úgy süllyed lefelé a végső pontig. Persze a zsidó érdekű háborúk mindegyikében benne van, beleviszi a kúrmány, és az őket mozgató zsidók. Az egyetlen vigasz, hogy amelyik háborús oldalhoz Magyarország csatlakozik, abból lesz a vesztő; ez a XX. században 100%-osan bejött, és bejön a XXI. században is.
A „világmegváltó” Jobbik is reménytelen, megfeneklettek a 20% szavazó körül, +-5%.
Az okok, kb.:
1.) Látott már valaki jobbikos tüntetést, vagy valami határozott és elkötelezett kiállást a korrupció ellen? Aki igen, szóljon.
2.) Együtt vannak a kupolás nagy disznóólban a nagy vályúnál a többiekkel, és „bedarálta őket a rendszer”. Ők már nem fognak forradalmat csinálni, mert van annak néhány feltétele, és nem véletlen, hogy pl. Oroszországban a kommunisták nem bratyiztak a cáriakkal, és nem is próbáltak velük demokráciát játszani. Hitlerék belementek ugyan, de az ellenzéket ellenségként kezelték. Vonáék pedig már puhára vannak főzve, és egye szalonképesebbek a judeonácik többségi tanyáján. Ahelyett hogy itt hagyom a tanyátokat, basszátok meg...
3.) Ahogy az LMP sem több, mint egy SZDSZ-variáns, ugyanúgy a Jobbik sem több, mint egy MIÉP-variáns, és alapvetően ugyanazt a pályát járják be, mint az elődeik.
4.) „Én Vona Gábor esküt teszek, hogy azok, akik ma elvtársaknak hívják magukat, hamarosan cellatársak legyenek”.
„A Jobbik mindenkire, aki a magyar nemzet ügyét elárulta, a legszigorúbb büntetést fogja majd követelni. Jól gondolja meg tehát mindenki, hogy egy süllyedő hajó és annak hibbant és romlott kormányosai kedvéért tönkre akarja-e tenni saját jövendő életét.”
„Az ország kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla”.
„Soha többé kétharmadot, még akkor sem, ha a Jobbik kerül kormányra”.
A „hamarosan” olyan, mint a „két hét alatt”... és kitől „fogja majd követelni”, saját magától, vagy egy behívott megszállótól? Az ország kétharmada jobbikos, de soha többé kétharmadot... :)
Vona Gábor fejében van egy ígéret- és bölcsességgenerátor; ami nincs, az a logika és a következetesség. Gyenge az agytröszt, a „think tank”, úgyhogy ha az aktivisták napi 8 órában szórólapoznak, újságot terítenek, ruhát és élelmet osztanak, indirekt és direkt módon szavazatokat és szavazókat vesznek, és mászkálnak mint pók a falon, akkor sem lesz meg, nemhogy a kétharmad, de még az 50+% sem. A szükséges értelem hiányát nem lehet aktivitással pótolni, és ezen bukik az egész. Vona és a vezérkar párton belül leválthatatlan, foggal-körömmel ragaszkodnak pénzhez és pozícióhoz, ugyanúgy együtt mennek a süllyesztőbe, ahogy Oviék és Hitlerék is, csak az utóbbi kettő bandája nagyobb volt, és van.
Az pedig, hogy az ország lakosságának kétharmada elégedetlen az ország helyzetével, nem egyenlő azzal, hogy az ország kétharmada jobbikos.
Tegyük fel, hogy valaki kitalál valami valóban új és jó rendszert, aminek Magyarországon nincs előzménye – akkor ugrás az első sorra, a korrupt többség nem szavaz rá, és el is szabotálja.
Ha nincsenek meg a többségi minőségi összetevők, akkor nem lehet többségi minőségi dolgot összehozni, felépíteni, mert nincs kikből, nincsenek meg ehhez a feltételek.
Ha többségi dologról van szó, akkor valóban a Fidesz-KDNP maffia az, amit Magyarország jelenleg politikai vezető erőként prezentálni tud. Hogy a szavazásra jogosultak kétharmada nem szavaz rájuk, vagy éppenséggel senkire sem, az nem számít, mert akkor is a szavazók relatív többsége elönti, hogy melyik párt legyen kormányon. Ha nem érik el létszámban az érvényességi küszöböt, akkor lejjebb teszik – ezt a problémát könnyen megoldják.
A hatalmon levők aljasok, gazemberek, ellenzékestül együtt; a szavazásra jogosultak többsége pedig buta, szellemi fogyatékos, mert nem képesek maguk közül kiállítani egy valóban jó pártot.
Egy dolog elégedetlenkedni a focival, valóban jól focizni pedig egy másik...
Ha az elégedetlenek nem tudnak eljutni a kritikától a valóban jó működésig, akkor szívják tovább azt, amit az aljasok nekik adnak; és helyben maradva a valóban jó működésig csak összefogással, az egymáshoz kellően hasonlók összefogásával lehet eljutni.
Csak abból lehet gazdálkodni, ami van, és akik vannak. Ez a feladvány Magyarországon, és mindenütt; és rosszból jól gazdálkodni, és jót kihozni, az vagy lehetetlen, vagy nehéz.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.04.27. 10:33:45

Sziasztok! Rég írtam!
Családtagjaim, rokonaim között nem egy trafikos van aki már régóta ezt míveli. Pályáztak is. Teljesen biztosak voltak benne, hogy nyernek. Nem így lett. Csalódtak. Gyakorlatilag tönkre ment az életük (najó, ez túlzás, de akkor is...)
A Fideszt jelenleg ők jobban köpik mint a szocikat. Én nem. Én ugyanannyira köpök egyaránt a szegfűsökre és a narancsosokra. Nem ezt ígérték 2010-ben amit ebben a 3 évben működtek.
Így számomra 3 út maradt: LMP, Jobbik, vagy otthon maradni.

Szemét hazug ez a fideszes banda is! ÁTVERTEK RENGETEG EMBERT!

béla a görög (törölt) 2013.04.27. 10:35:08

A MANYUP után én már nem különösebben lepődöm meg semmin. Ugyanolyan átbaszás ez mint volt az. Minden faszságot igérnek, aztán lenyúlják a zsét/piacot majd felnyomják az árakat.
Szimplán kifosztják az embereket - ennyi.
Mint ahogy CBA-ban sem vásárolok, majd szlovákiában veszem a cigit vagy leszokom és annyival több pénz tolok ausztriába...

kiváncsi vagyok, hogy a fideszesek tudják-e büntetni, úgy a pártjukat amogy 2010-ben az mszp-t büntették a szavazóik....

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.04.27. 10:36:05

Nagyon úgy fest, hogy vissza fog térni az előző brancs. Csöbörből vödörbe.

Nem kifizetődő dolog a fidesznek kiindulni a 20-25%-os részvételű időközikből, mert bukta lehet belőle jövőre.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.04.27. 11:02:10

@dr Kangörény:

mandineren az egyik főfasiszta erre annyitmondott, hogy hát valahogy el kell venni a komcsiktól.

P.Freddy 2013.04.27. 11:06:09

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

Mindegyik Fideszes képviselő kapott 30 millió forintot, ezért cserébe aláírattak velük egy zsebszerződést, amivel gyakorlatilag szerződtek arra, hogy bólogatókutyák lesznek, különben pénz vissza, fenyegető szankciók, stb.

Az, hogy most innentől hogyan lehet rájuk, mint választott képviselőkre úgy tekinteni, mint akik az ORSZÁGÉRT gondolkodnak és dolgoznak, az olyan kérdés, amit csak fideszbirka aggyal lehet megválaszolni.

Ironfist 2013.04.27. 11:13:07

@Nyekenyóka.:
"Nagyon úgy fest, hogy vissza fog térni az előző brancs. Csöbörből vödörbe."

Sajnos (??!!! Igen, itt tartunk, kedves fidesznyikek, hogfy az emberek visszakívánják azt a bizonyos "eemútnyócév"-et) nem fognak, a fidesztálib párt bebiztosította magának jó húsz évre a hatalmat. Becsületesen ha nem megy, akkor hirtelen fog érkezni hárommillió külföldi szavazó levele, hogy egy emberként a fideszt akarják. Hogy kik lesznek azok, azt nem tudni, sőt, utána sem lehet róluk majd semmit tudni, de ebben bizonyos vagyok, hogy megint ez a moslék fideszmaffia fog nyerni.
Két körülmény is közrejátszik még ebben
1.- Rezsicsökkentésre egymillió aláírás? Amelyik országban ennyi a 60 IQ alatti, az meg is érdemli a sorsát.
2.- Balfasz ellenzék. Mind. Töketlenek, balf aszok, és nem elég erélyesek/gátlástalanok ahhoz, hogy le tudják váltai azt a fideszt, aki a legtekintélyesebb, amerikai gyűlöletkampány-szakértőt alkalmaazza, ráadásul hangosan ugat, ha valakinek van bármi külföldi ismerőse az ellenségeinél (igen, a fidesznek nem ellenfelei vannak, hanem ellenségei. És pont emiatt lettek ők is MINDEN józanul gondolkodó ember ELLENSÉGE).

dr. saint555 2013.04.27. 11:27:27

@smartdrive: Hagyd rá. Ő a tipikus narancsdroid. Amikor már az utolsó falatot is kilopja a szájából, ő még akkor is azt fogja mantrázni: Viktor, Viktor! Ami nem lenne olyan nagy baj, hiszen az ilyen megérdemli a nemlétet. Csak addigra már mind nyakig leszünk a kakiban. Azok is, akik nem akarták ezt a szakmailag vállalhatatlan bagázst. Bármelyik párt nagyot kaszálhatna a következő választásokon szerintem, amelyik a zászlajára tűzné Viktorka és slleppje elszámoltatását, a bukásuk után.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.27. 11:39:04

@Németh János Gábor: Ti is éppen úgy kollektivisták vagytok, mint az összes párt Magyarországon (tisztelet annak a nagyon kevés kivételnek), úgyhogy nálam Ti sem jöhettek szóba.

kifordított nagyanyó 2013.04.27. 11:47:26

@sárkányfő: Tényleg jól számoltál.:((

@béla a görög: Hát a hithű fideszes,az sajnos túl elvakult ehhez.:((

Bee-zony 2013.04.27. 11:49:17

@Zedder: Látom nem érted. Neked, mint rászorulónak írom, hogy nem írt ilyet Márai, de írhatta volna így is, és hogy ez így, és itt és most sokkal aktuálisabb, mint a keresztényezés. Valamint hogy jobb az élet a zsidó vallások nélkül (a három ábrahámita, avagy sivatagi vallás), lévén mindegyik egy szélsőség, és mindezt úgy, hogy monopóliumra törők, amiből aztán konfliktus és háború lesz, amíg csak végleg ki nem múlnak a híveik.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2013.04.27. 11:50:44

@Fullánkos Algol: Ha a videó stílusával nem is, de a mondanivalójának a lényegével maximálisan egyetértek :)

titanmanus 2013.04.27. 11:51:17

@Kandeláber: Én örültem hogy nem lehet dohányozni sehol, remélem sok országhoz hasonlóan majd az utcákról is kitiltják. Azóta nem büdös a haja, a ruhám és terhes barátnők is jönnek velünk és nem fulladok meg. Egy doboz cigi ára meg minimum 1500ft kéne legyen.

Ami a Fidesz művel azon meg már 1 éve nem lepődöm meg.

röhögő 2013.04.27. 12:18:19

@Nyekenyóka.: Otthon ne maradj! Valakire szavazz, akár a jobbikra is. Bár szerintem ők simán összeállnak a fidesszel. Van annyi pénz.

Kandeláber 2013.04.27. 12:20:54

@titanmanus: Ennyi erővel a karcinogén anyagokat okádó, benzinnel és gázolajjal működő valamennyi gépjárművet betilthatnád, és csak elektromos autók közlekedhetnének.
Kapd csak tüdőre a pöffenetet mondjuk a Mester utca-Körút sarkán a terhes barátnőddel együtt, majd meglátjuk, milyen arcot vágnátok.

röhögő 2013.04.27. 12:21:00

@Balibgeczyk: "A 2/3 akik a Fidesz-KDNP-re szavaztak, kik... "

Lófaszt, kispofám, lófaszt!

Deepthroat 2013.04.27. 12:22:00

Mit vártok abban az országban ahol Habony a Déryné bisztróban üvöltve beszéli meg délután háromkor az ügyvédjével hogy kurvagyosan intézze el az adásvételit a 400 valahány milliós új lakására az I. kerületben mindenféle félelemérzet nélkül? (miközben a TEK-es sofőrje 4m-re ül tőle diszkréten)

Mit vártok amikor a fideszes gépezetben dolgozó ismerősöm simán mindenféle szégyen vagy félelemérzet nélkül benyögi, hogy az egész rezsicsökkentés semmi (!!!) másról nem szól mint hogy aktualizálják az adatbázisukat a választások előtt?

Mit vártok amikor amikor arra is képtelenek vagytok, hogy felfogjátok az újságírókkal egyetemben, hogy kik és hogyan vették meg a MNYP piaci portfóliójának az állam által értékesített részét a névérték töredékéért?

Hazaárulók vagytok/vagyunk mind egytől egyig! Semmiben nem különböztök a Fidesztől, ők teszik ti/mi meg hagyjuk!

röhögő 2013.04.27. 12:22:24

@sárkányfő: "Emlékeztek még arra a Csetényi Csabára, aki Rogán fidezses főgengeszter alsó szomszédja és 2011-ben Rogán egy kamu tenderen keresztül őt hozta ki nyertesnek egy 120 milliós (cégreszabott) kommunikációs tenderen?
Kis memóriafrissítő:
index.hu/belfold/2011/12/02/az_also_szomszedot_bizta_meg_rogan_120_millioert/

Na ugyanez a Csetényi Csaba - ki nem fogjátok találni - most "elnyert" két trafikot az V. kerületben:
hvg.hu/gazdasag/20130425_Trafikmutyi_idegenek_kepviselok_polgarmes "
- Hánynom kell aRogánkától. :-((

röhögő 2013.04.27. 12:26:53

@Balibgeczyk: "fáratdságot " - :-)) Mi van hülye gyerek? A harmadikat már kihagytad az általánosban? "fáratdságot" Ez kész. :-)) Te annyira hülye vagy, hogy az elképesztő.

röhögő 2013.04.27. 12:29:46

@Balibgeczyk: Te hol tanultad a "fáratdni" igét? Román vagy? :-)) Ebbe a szóba véletlenül nem gépeli be az ember a t betűt, csak az - tudatosan - akinek nem magyar az anyanyelve. :-))

titanmanus 2013.04.27. 12:34:37

@Kandeláber: igazat adok, a belvárosnak autómentesnek kellene lennie és a dízeleket full betiltanám. Nem véletlen járok bringával maszkban... Nekem feleségem van és nem terhes, sajnos még nem.

vakapad 2013.04.27. 12:35:09

@Ironfist:

Igen. Az emútnyócév. Annak az eredménye a „csöbörből vödörbe” szemlélet. Azt sikerült annyira befeketíteni (teljesen jogtalanul), hogy a jelenleg finoman szólva is katasztrofális kormányzás ellenére 50 % körüli a bizonytalanok száma. Annak az eredménye, hogy az itt is írogató kedves hozzászólók hozzáállása miatt a FIDESZ simán nyeri az időköziket, és simán fogja nyerni 2014-et is.

Megírhatom én, hogy Medgyessy a korábbi FIDESZ kormányzás esztelen és nyakló nélküli minimálbér emelése és lakástámogatási programja miatt került kényszerhelyzetbe, és amikor megpróbálta megoldani, Járai (hogy kinek az embere lehet, aki megszavaztatta a jegybankelnökségét és a nyolcmilliós havi fizetését) úgy verte keresztbe a próbálkozását, mint a sicc, amire az értelmesebbek talán bólogatnak, de azután eszükbe jut, hogy mégiscsak az az emútnyócév, ugyebár.

Megírhatom én, hogy Gyurcsány az EU-val megbeszélt (akkor még jóban voltunk velük) konvergenciaprogramja jól működött, és a világválság előtti gazdasági paraméterek messze jobbak voltak, mint manapság (nem is voltunk bóvli kategóriában), az értelmesebbek talán bólogatnak, és megértik, hogy a világválság hatásainak Gyurcsány és Bajnai nyakába varrása szemét dolog volt (és persze sikeres), de azután eszükbe jut, hogy mégiscsak az az emútnyócév, ugyebár.

Megírhatom én, hogy a „szociális népszavazás” (vajon ki kezdeményezhette?) eredménye azt üzente a befektetőknek, hogy itt a kormány tehetetlen, mert bármilyen pozitív kezdeményezését simán lenépszavazzák, és bizony jórész ezért ért minket a világválság súlyosabban, mint azt a szakértők várták, amire az értelmesebbek talán bólogatnak, de azután eszükbe jut, hogy mégiscsak az az emútnyócév, ugyebár.

Megírhatom én hogy a korábbi kormányok alatt a független intézmények (az egyetemeket is beleértve) tényleg függetlenek voltak, és senki nem nyúlt hozzájuk politikailag, amire az értelmesebbek talán bólogatnak, de azután eszükbe jut, hogy mégiscsak az az emútnyócév, ugyebár.

Megírhatom én, hogy akkoriban is történtek lopások (a politikusok között ugyanannyi a becstelenség, mint akárhol másutt), de nem a legfelsőbb szinteken, nem intézményesítve és nem törvényekkel legalizálva, és bizony Zuschlagot nem védték meg politikailag, pedig hatalmon voltak, a mostani befejezett pereknél meg egyelőre csak felmentések történtek (Molnár Gyula, Hunvald), amire aztán az értelmesebbek talán bólogatnak, de azután eszükbe jut, hogy mégiscsak az az emútnyócév, ugyebár.

És sajnos van ennek a népesség fejébe jól belevert (be is fogadták simán) nyócévezésnek még egy fontos következménye. Az ellenzék pártjai közül az emútnyócév jelentése miatt csak az lehet sikeres, amelyik ettől az emútnyócévtől (azaz gyakorlatilag Gyurcsánytól) el tud határolódni. Ez mind Mesterházy, mind pedig Bajnai esetében nagyon nehéz, hiszen kötődtek hozzá, nem is kevéssé, fenti okból nem javasolnám az ellenzék sorozatos balfaszozását, mert van bajuk elég, mivel a FIDESZ taktikája bevált, a kedves magyar nép fejében az emútnyócév kifejezés magával a borzalommal azonos.

Kandeláber 2013.04.27. 12:39:36

@titanmanus: Borzalmasan szennyezik a levegőt, a zöld kártyát meg mindenki megkapja.

Bee-zony 2013.04.27. 12:58:43

@Deepthroat: Ha szerinted az országban mindenki hazaáruló, aki cselekvő az azért, aki pedig hagyja, az azért, akkor mi a probléma megoldása?
Fegyverbe?
Bár lehet partizánkodni, de „a háborút nem a partizánok nyerik meg, hanem hatalmas reguláris hadseregek, óriási anyagi és emberi erőforrások felhasználásával.”
Felül tudod írni ezt az igazságot? Ha igen, mivel és hogyan? Ha nem, akkor elszenveded a nagyobb erőt... az erősebb kutya zsákmányszerzését, a padláslesöprést, és küzdesz a túlélésért, ahogy tudsz, nemde? Vagy van valami jobb ötlet?

wowerman 2013.04.27. 13:26:25

@ghost recon: Én is ezt mondom mindenhol. És nem viccből mondtam hogy legalább a kétharmad ne legyen meg ha már biztosra ők nyernek, a zembereket nem érdekelte. Szerintem szépen egyék meg amit főztek (a vicces az hogy most is van még 1millió elborult gyökér aki annyira szerelmes viktátorba hogy örül annak ami itt folyik)

wowerman 2013.04.27. 13:29:31

@vakapad: sok gyökér nem érti hogy az MSZP kormánynak egy nagy hibája volt: hogy Orbán volt az ellenzéke. A zemberek pedig szépen benyalták az agitációs hazugságait.

wowerman 2013.04.27. 13:37:33

@Balibgeczyk: idióta fideszgeci. Ennyit mint Orbán-Lázár-Maffia-Banda, 180 év alatt se kaszált még senki. Ilyen mocsadék nemzetrontó kommunista magyarellenes bűnbanda utoljára nagyon régen bszta át a magyar embereket a palánkon, úgyhogy ha te ezeknek tapsolsz, akkor: ereggyé vissza a trágyadombra, pöcehuszár fideszmajom.

élhetetlen 2013.04.27. 14:34:22

@Jani haverja: @qbr: Ne sajnáld, jól érzi így magát! Az én hajam is lehetne korpás, akárhány százezerért, mert ez nálam nem elvi kérdés. Nála pedig ez sem az. Ennyi. Hogy a gyermeke? Csak poénként, fejlesztőmérnök ismerősöm lányát megkérdezték az oviban, hogy mit dolgozik a papa. A válasz az volt, hogy radiroz. Ne akarj a lelkére beszélni, felesleges.

élhetetlen 2013.04.27. 14:46:16

@qbr: Egy ismerősöm nem ivott, nem dohányzott, kiment a 20 éves fiával focizni (42 éves volt), és ott halt meg. Nem kicsit vagy elvakult. Csak a viccel próbálkozom. Beteg a körzeti orvosnál: probléma. Orvos: szokjon le a dohányzásról. Paciens: doktor úr én nem dohányzom. Orvos: akkor szokjon le az italról. P: én nem iszom. D: akkor nem tudok segíteni. Csak azt akartam mondani, hogy ne legyél már ennyire egyszerű!

Szabványok 2013.04.27. 15:08:00

@kvadrillio: "ezzel a pályázati kiírás talán legfontosabb pontját változtatják meg utólag, miközben a jelentkezések elbírálásakor az üzleti terv volt a döntő..."
Ezzel semmi gond, azok nyertek, akik beírták a pályázat üzleti tervébe, mit fog mondani Lézer Jani pár nap múlva. Igazságos, mert nemcsak fideszközeliek, hanem a jövőbelátók és a gondolatolvasók is nyerhettek.

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2013.04.27. 15:14:19

@vakapad: az esztelen minimálbér emelést még az első Orbán-kormány hajtotta végre, Medgyessy a közszféra fizetését emelte meg (sajnos).

élhetetlen 2013.04.27. 15:14:57

@Balibgeczyk: „Multkor mentem be a boltba, ahova szoktam járni, jo ismerösöm a boltos egyébként, aztán elkezdett sirni, hogy nem árulhat cigarettát, meghogy drasztikusan csökkent a forgalom a boltnak, de elötte meg panaszkodott hogy sokan cigiznek”
Ez szép! Csak még azt is meséld el, légy szí, hogy miért panaszkodott a boltos, hogy sokan cigiznek. Ebből bevétele volt, és egyetlen sarki boltban sem gyújt rá senki. Csak érdekel, hogy ezt hogy hoztad össze.

Fullánkos Algol 2013.04.27. 15:15:10

@sárkányfő: A polgári engedetlenség meg az illegalitás nyilván elengedhetetlen, de önmagában nem elég.

Szabványok 2013.04.27. 15:18:18

@sárkányfő: "Ez persze csak egy alsó becslés, mert nem csak dohányt lehet majd ott árulni, és a 10%-os haszonkulcs is bármikor felmehet pl. 20%-ra, "
Nem mehet fel, mert a rezsicsökkentéskor meghatározták, hogy mennyi a 'tisztességes haszon'. Akkor azt mondták, hogy az áramszolgáltatók 8%-os haszna erkölcstelen extraprofit. Hogy lehetne akkor ennél több haszna egy káros élvezeti cikket forgalmazónak? Szerintem Lázár hamarosan be fogja ezt látni le fogja csökkenteni 7%-ra a cigin lévő haszonkulcsot,. Hacsaknem egy kettős mércét alkalmazó, piacgazdaság-tagadó, gerinctelen hazudozó.

henrik_ · http://egyzene.blog.hu/ 2013.04.27. 15:22:43

@henrik_: ja hülye vagyok, te is ezt írtad. ma már nem olvasok többet :)

Szabványok 2013.04.27. 15:23:24

@Szabványok: Bocsánat benéztem, valóban nem a haszonkulcs 10%, hanem az árrés. Így már lehet, hogy az eszközarányos nyereség tisztességes. Bocsánatot kérek Lázár úrtól is. (Biztos jól fog ez még jönni nekem!)

vakapad 2013.04.27. 15:25:51

@henrik_:

Ha érdekel valakit a véleményem (két részletben, mert hosszú):

1./ Mikor Bokros jól elinflálta a forintot, és ezzel olcsóvá tette a magyar munkaerőt, megindult a tőkebeáramlás az országba. Egyre-másra létesültek a termelőüzemek, többek között vidéken is (ott főleg könnyűipar, varrodák, bútorüzemek, cipőkészítő üzemek, de kisebb műhelyek is), ami azért volt fontos, mert a 25 – 30 % vidéken élő, jórészt képzetlen népességet a munkaerőben ennek a negyedét-ötödét igénylő mezőgazdaság nem tudta eltartani (ma se tudja). Magyarországnak saját tőkéje, technológiája és főként a világpiacon eladható(!) terméke nem volt (ma sincs), de azt szívesen hozták a németek meg az osztrákok, végül is európai ország, nincs messze, infrastruktúrája is elfogadható, a munkaerő olcsó (thanksgiving for Bokros), a képzettség meg annyira ezekhez a kisüzemekhez nem volt szükséges.

Aztán jött a Tocsik ügy, és a nagyon utált Bokros érával súlyosbítva ezt már Horn se bírta politikailag. Így aztán megbukott, Orbánék meg beleültek a készbe. Két évig nem csináltak semmit, csak vitették magukat a langy hullámokkal, de aztán valaki a homlokára csapott, hogy ebből így nem lesz világraszóló siker (amelyet azért minden kormányzat szomjúhozik), mert a 4 – 5 % körüli éves GDP növekedéssel nem érjük be belátható időn belül napéldául Ausztriát. Ahhoz 7 – 8 % kellene. Évente. Ki is találták, hogy pénzt kell önteni a nép közé (sajnos, ma sem tudnak többet ennél, csak a célcsoport változott), azzal meglódul a kereslet, a pékek tíz zsemle helyett tizenkettőt fognak sütni, éít, éít, heuréka. Igen ám, de önteni való pénz nem volt (az sohasincs), fenti okból kitalálták, hogy majd jól megemelik a minimálbért, azt ugyanis nem az államnak kell fizetni, hanem a cégeknek. Örült az állam (több adóbevétel, több fogyasztás, nagyobb GDP, és mivel a GDP arányos államadósság egy hányados, még az is csökkent kisujjmozdítás nélkül), valamint örültek a munkavállalók (több pénz állt a házhoz). Egy darabig. Aztán a kis könnyűipari cégek a megnőtt munkaerő költség miatt úgy elmentek innen, mint a sicc. Ez az elmenés már Medgyessy korában történt, mert a gépleszerelés, végkifizetések, adminisztráció nem megy egyik napról a másikra, kapott is a kormány a Parlamentben a FIDESZ-től, hogy Medgyessyék(!!!) elüldözik innen a cégeket. Mára a magyar könnyűipar gyakorlatilag megszűnt, a kb. 180.000 képzetlen munkavállalót azóta az adózóknak kell eltartani, mégpedig családostul. Az addig kétszámjegyű ipari növekedés 2003. környékén drasztikusan visszaesett, az ország munkaerő olcsóságból következő versenyképessége pedig zuhant: a tőke elkezdett napéldául sokkal inkább Szlovákiába menni (az akkoriban jóval olcsóbb volt). Ezt is fel szokták róni az elmúlt nyolc évnek, pedig semmi köze hozzá, viszont jól rá lehet fogni, mert az okok és az időtényező az átlagpolgárnak nem jelent semmit, hiszen egyik hatását se ismeri.

vakapad 2013.04.27. 15:26:36

2./ Amit Medgyessy Orbánéktól örökölt, az néhány szakma kiürülése, mégpedig a közszolgálatban. A megnövekedett minimálbér a többi piaci bért is megnyomta (az állami szektort persze nem), és a tanítók, tanárok, nővérek tömegesen hagyták ott az iskolákat meg a kórházakat a több pénzért. Medgyessy úgy gondolta, a közszolgálati béreket megemeli, és ad 13. havi nyugdíjat, ezzel az egyensúly a reálszféra, a közszolgálati szféra és a nyugdíjszféra között újra létrejön, aztán bokrosi mintára megint elinflálja a forintot, és Orbánék közgazdasági ámokfutása máris korrigálva van (akkoriban még nem lett volna probléma elinflálni, lévén, devizahitelesből elég kevés). A terv lángelmés volt, csak az időzített bombával nem számolt. Az időzített bombát Járainak hívták, és Orbán örökségeként ült az MNB elnöki székében. Hát ő aztán „küzdött az infláció ellen” (meg is kapta a jutalmát érte már előre az első Orbán kormány által megszavazott horribilis fizetéssel, utána meg a Lex Járai formájában, plusz a jelen magas pozícióba ültetéssel). 12 %-os kamat, 230 forintos euró, Járai győzött, László Csabáék vesztettek, pluszként az ország is, mert akkora kár érte, mint ilyen rövid idő alatt még soha. A könnyűipari cégek naná, hogy nem jöttek vissza, az import olcsó lett, a pénz ment ki az országból, a nem minimálbéres multijaink exportbevétele pedig az erős forint miatt csökkent, és így GDP növekedéssel nem tudtuk kinőni azt a közszolgálati béremelést, amit Medgyessy vezetett be. Fentiek miatt szidják ma a közgazdászok szegény Medgyessyt, pedig nem csak ő, hanem elsősorban Járai volt az, aki az akkor Magyarországot sújtó, nem kicsi gazdasági kárért felelős. Hogy kinek a bíztatására, az ismert, hogy tudatosan-e, az némileg bizonytalan (mivel Járai feltehetően nem ostoba, a helyzet még szomorúbbnak látszik).

Következett azonban Orbánék áldásos tevékenységéből még valami. Mégpedig egy nagyon keserves esemény: Magyarország túlfogyasztóvá vált (a termeléshez képest a jövedelmek előreszaladtak), és ezt valakinek helyre kellett állítani, mert a hitelfelvétel nem folytatódhatott a végtelenségig. Az Orbán-féle gazdasági saller hatásain Medgyessy csak rontott, helyrehozni Járai miatt nem tudta, maradt Gyurcsány. Ha akarta, ha nem. Megjegyzendő, hogy a túlfogyasztás visszafogása igenigen kellemetlen feladat (megszorítások, addig ingyenes szolgáltatások részbeni fizetőssé tétele, stb.), pláne, ha a nép nem tudja, hogy a helyrehozó nem azonos az elkövetővel. Mert nem tudja ám!

Na de az már egy másik történet.

mitmiért? 2013.04.27. 15:27:26

@vakapad:
:-))
Nagyon jol osszefoglaltad!!
Logikus támadhatatlan tényszerű

Fullánkos Algol 2013.04.27. 15:30:59

@Bee-zony: Akkor majd szépen idézőjel nélkül írod, nem írsz elé hamis nevet, és főleg nem okoskodsz is még. Ember a lopással és hamisítással minden erkölcsi alapot elvesztettél bármiféle ítéletalkotásra, és még ha van is igazságod, azt is csak elárulod.

élhetetlen 2013.04.27. 15:42:17

@P.Freddy: Bocs, kedves akarok lenni, komolyan. "Mármint a lelkiismeretükhöz viszonyítva kérdezném." Hülye-e vagy?

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.04.27. 15:43:12

@vakapad:

" jól megemelik a minimálbért, .....(több adóbevétel, több fogyasztás, nagyobb GDP, és mivel a GDP arányos államadósság egy hányados, még az is csökkent kisujjmozdítás nélkül)"

- Ebből az aspektusból végig sem gondoltam. Köszi!

anyadmajma 2013.04.27. 16:04:11

@vakapad: Azért a sokat szidott Bokros-csomagból maradt még lóvé, amit orbánék nem loptak el. Többek közt abból alapozta meg a mostani hitelesek sírját is, bár ez a mai helyzet nem teljesen az ő érdemük, de szerintem egy kb 50%-ot simán be lehet bizonyítani.

Vidéki 2013.04.27. 16:29:04

@vakapad:

Az ön pihent agyában Járai a Sátán.

Ezzel támaszthatja alá legyszerűsített (primitív) magyarázatát,miszerint a balliberálisok mindent tökéletesen csináltak volna, ha az ellenség keze nem tette volna be a lábát.

Medgyessy terve Ön szerint "lángelmés volt, csak az időzített bombával nem számolt. Az időzített bombát Járainak hívták, és Orbán örökségeként ült az MNB elnöki székében."

Az Ön beteg agyában Járai Mindenhatónak számít az MNB elnöki székében, míg a "Felelős Kormány" semmit sem tehetett, tehetetlen áldozatként sodródhatott csak, kiszolgáltatva Járai teljhatalmának, kénye-kedvének!

Medgyessy nem sokáig tevékenykedhetett miniszterelnökként.

Ferde szemmel nézett Csillag István SZDSZ-es miniszterre és ez lett a veszte.

Ez 2004 augusztusában következett be, amikor Medgyessy egy kormány-átalakítás során le akarta váltani Csillag István gazdasági minisztert akinek tevékenységével nagyon elégedetlen volt.

Az SZDSZ (akinek a jelöltje volt Csillag) erre válaszul megvonta a bizalmat a kormányfőtől, aki a közelgő bizalmatlansági indítvány elől a lemondásba „menekült”.

Ugyanis a farok képes volt csóválni a kutyát.

A kormányfő előbb augusztus 25-én kívánt lemondani, ezt azonban visszavonta[1] kicsivel később viszont mégis benyújtotta; lemondását követően ügyvezető miniszterelnökként 2004. október 3-áig volt hivatalban.

A kormányfő utódja Gyurcsány Ferenc és első kormánya .

Gyurcsány nagyon hamar beavatkozott az MNB működésébe:

Bánfi Tamás, Bihari Péter, Csáki Csaba és Neményi Judit 2005. március 1-től lett a Monetáris Tanács tagja. Ettől kezdve a Gyurcsány által felhígított/felduzzasztott Monetáris Tanácsban, Gyurcsánynak tetsző monetáris döntések születtek.

Abban az egy évben mielőtt felduzzasztották volna a Monetáris Tanácsot Gyurcsány kedvenceivel, 2004. március 23-tól 2005. február 22-ig terjedő időszakban az alapkamat döntések 12,25-%-tól 8,25% felé tartottak.

Az új összetételű, Gyurcsányak kedves Monetáris Tanács első kamatdöntése 2005. március 30-tól 7,75%, nem különbözik szignifikánsan az előző Monetáris Tanács 2005. február 22-tól 8,25% kamatdöntésétől.

Tehát egy minden alapot nélkülöző legenda az, amelyik Járainak és a Gyurcsány által még át nem alakított Monetáris Tanácsnak nyakába akarja varrni a devizahitelezés óriási kiterjesztését.

2007. március 3.-tól már Simor András az MNB elnöke.

anyadmajma 2013.04.27. 17:33:57

@Vidéki: De nem ám csak az ő hibájuk a devizahitelezés. Vastagon benne van az összes politikai párt és az összes bankvezér, meg mindenki. Csak hát ugye a Csányitól elkezdve a legalján lévő ügyintézőig mindenki nagyon jól élt a mértéktelen hitelezésből, azon kevés ember, aki előre látta a dolog végét, azok meg hiába magyaráztak, senki sem figyelt rájuk.
És ők teljesen politikailag függetlenek.
Egyszóval ebben éppen úgy benne van a jobb- és a baloldal, mint az összes többi szervezet, a bankszövetség, a költségvetési tanács, és a többi, és a többi...... orbán és a haverjai egy forinttal sem kerestek rajta többet, mint a gyurcsány meg a haverjai.

2llkedő 2013.04.27. 18:13:45

@Bee-zony: "Neked, mint rászorulónak írom, hogy nem írt ilyet Márai,"

Okostolyás!

Vagy nézz utána, vagy ne hazudj!

(Márai Sándor: A teljes napló 1943–­1944, 366–367. oldal)

anyadmajma 2013.04.27. 18:55:21

@félázsiai 2llkedő: má mér ne hazuggyon? fideszesbirka, nem? igazat azt nem tudnak mondani, csak hazudni meg mellébeszélni.

xxyati 2013.04.27. 19:14:51

@Balibgeczyk: "annyi fáratdságot nem vesznek" - Milyen primitív ember vagy te! A szót sem tudod helyesen leírni, arról nem is szólva, hogy rosszul használod. A fáradtság és fáradság mást jelent. Amit te akartál kinyögni, ott a fáradságot kell használni.
Ostoba, buta, műveletlen tahó vagy, de erre van már megfelelő új összefoglaló kifejezés - fideszes.

2llkedő 2013.04.27. 19:17:29

@anyadmajma:" má mér ne hazuggyon? "

Me még végül összetévesztik Ferkével.

Vidéki 2013.04.27. 19:17:42

@anyadmajma:

Írja: "Csak hát ugye a Csányitól elkezdve a legalján lévő ügyintézőig mindenki nagyon jól élt a mértéktelen hitelezésből, azon kevés ember, aki előre látta a dolog végét, azok meg hiába magyaráztak, senki sem figyelt rájuk."

A devizaválságot nem kis mértékben a bankok okozták.

Tőlük racionálisabb viselkedés lett volna elvárható, mint a háztartásoktól, mert annak a szakmai tudásnak is erre kellett volna ösztönözni őket, amivel a háztartások nem rendelkeztek.

Orrvérzésig nyomták ki a svájci frank alapú hosszú távú hiteleket is, pedig józan ésszel nem lehetett azt gondolni,

hogy a svájci frank árfolyama örökkön-örökké kedvező lesz.

A Raiffeisen egyik vezető beosztású munkatársa szerint

"az állásával játszott az a bankvezető,

aki óvatoskodott, nem teljesítette az eladási célterveket, és emiatt visszaesett a pénzintézet piaci részesedése.

A bankok nem makrogazdasági kutatóintézetek, nem szociális intézmények,

hanem úgy működnek, mint egy bolt,

amelyik el akarja adni az áruit, és ha van rá kereslet, el is adja

mondta az osztrák tulajdonú bank szakembere, hozzátéve, hogy

a fiókvezetők fizetésének 30-40 százaléka is a teljesítménytől függött,"

az értékesítés alapján kapták a jutalékaikat.

2llkedő 2013.04.27. 19:24:43

@Vidéki:" Orrvérzésig nyomták ki a svájci frank alapú hosszú távú hiteleket is, pedig józan ésszel nem lehetett azt gondolni,

hogy a svájci frank árfolyama örökkön-örökké kedvező lesz."

Nem kellett volna részegen svájci hitelt felvenni. Senki nem kötelezett senkit rá. Egy lehetőség volt.

anyadmajma 2013.04.27. 19:50:32

@Vidéki: jaja, csak egy lehetőség. Akkor a kedves orbánka miért nem nyavajgott, hogy há ez a ferkó tönkreteszi az országot, zemberek, ne vegyétek fel meggondolatlanul a hitelt? Hát csak mert ők sem kerestek rajta egy fillérrel sem kevesebbet, mint a fletó.

xxyati 2013.04.27. 19:50:34

@félázsiai 2llkedő: No azért ez nem egészen így volt, a Járai által magasan, 12 százalékon tartott alapkamat mellett gyakorlatilag lehetetlen volt forinthitelt felvenni. Simor első dolga volt levinni az alapkamatot.

Vidéki 2013.04.27. 20:03:22

@anyadmajma:

Devizahitelezés: Korlátok között (fn24)

• Megjelent: 2011.11.04. 11:20
• Korlátozó szabályok
• A devizahitelezést korlátok közé szorították: első lépésben – tavaly augusztustól – megtiltották ezen esetben új jelzálogjog bejegyzését az ingatlanra.

Tehát nem sokkal az új kormány hivatalba lépése után 2010-től már korlátok közé szorították a devizahitelezést.

A ballib kormányoknak miért nem esett le a tantusz?

Ezt a lépést ők is megtehették volna!

Miért nem tették meg?

Mert ugyanúgy gondolkodtak, mint Simor, az MNB elnöke.

. Hogyan kezelte Simor a devizahitelezés súlyos problémáját?

Simor András is úgy akarta megedzeni a magyar népet, mint egykor Pável Korcsagint a sorscsapások.

Hajdanában-danában, még a létező szocializmus fénykorában a hatalmas Szovjetúnióban született egy irodalmi mű: „Az acélt megedzik” címmel, amely Pável Korcsagin forradalmár sanyarú, de dicsőséges sorsáról szólt.

Milyen volt Simor például a magyarországi devizahitelesekhez.?

Lenézte a hülye magyarokat akik nem voltak elég acélosak ahhoz, hogy megvédjék magukat a szélhámosoktól.

Az acélt meg kell edzeni! Gondolta Simor és azok akik vele egy húron pendültek

„A devizaadósok megsegítése ellen foglalt állást Simor András MNB-elnök az April Foley akkori amerikai nagykövettel folytatott 2008 végi beszélgetése során, ez derül ki abból a WikiLeaks által nyilvánosságra hozott táviratból, amit az Egyesült Államok magyarországi nagykövetségéről küldött Foley 2008. október 30-án.

Simor a távirat szerint azt mondta, a devizahiteleseket nem lenne helyes megmenteni

(az eredetiben: foreign currency debtors should not be saved), mert végre meg kell tanulnunk, hogy nincs ingyen ebéd.

Simor a nagykövettel folytatott magánbeszélgetésben azt is kijelentette, hogy

nincs hatékony eszköz a devizahitelek visszafogására

és a magyaroknak meg kell tanulniuk helyesen cselekedni, csak azért, mert az a helyes,

nem pedig azért, mert rá vannak kényszerítve. „(origo)

Nevelni akarta a magyarokat, mint jó apa a hülye fiát.

Vombatus Ursinus 2013.04.27. 20:11:58

Az milyen pályáztatás lehet, ahol az eredményhirdetés után azonnal törvényjavaslatot nyújt be Lázár arról, hogy az árrés legyen 10 százalék, a pályázati feltételként szabott 3-4 százalékkal szemben. Hogyafaszomba lehet így üzleti tervet készíteni, és ha nem, akkor most újra kiírják? Hát milyen jogállam az ilyen?
Komolyan mondom, hogy ez már egyszerűen vérlázító. Ha ezért nem fog ülni valaki a tömlöcben kurtavasban, akkor semmiért.

Bee-zony 2013.04.27. 20:17:29

@Fullánkos Algol: „Akkor majd szépen idézőjel nélkül írod, nem írsz elé hamis nevet, és főleg nem okoskodsz is még. Ember a lopással és hamisítással minden erkölcsi alapot elvesztettél bármiféle ítéletalkotásra, és még ha van is igazságod, azt is csak elárulod.”

„Hamis név”, „lopás”, „hamisítás” „áruló” …
Mit loptam el?
Kit hívnak Márai Sándor 2-nek?
Mit árultam el? A zsidók titkát a világ legsunyibb háborújáról? Azt már régóta... és az már nem titok, és persze nem is akartam titokban tartani, amint rájöttem, már írtam is.
Önkéntes főítész, nem vagy tisztában azzal, hogy milyen fogalmakkal és vádakkal dobálózol..
Elvesztettem az erkölcsi alapomat az ítéletalkotásra... legfeljebb nálad, de szerintem nálad soha nem is volt „erkölcsi alapom”. A bűnözők azt mindig tagadják, hogy őket bárkinek is lenne erkölcsi alapja elítélni.
Ha direkt nem akarod megérteni, és ha neked, mint nehéz felfogásúnak a külön magyarázat „okoskodás”, akkor vagy annyira reménytelen, hogy nem kell hogy felfogd, hogy mit, miért, és mire írok, és kár beléd minden magyarázat, mert alapállapotként rosszindulatú vagy és kártékony.
Ha zavar, hogy rámutattam a zsidók aljasságára, és próbálsz minden módon lejáratni, akkor további jó erőlködést, és esetleg eljuthatsz odáig is, hogy magadban keresd a hibát, és annak az okát.

Bee-zony 2013.04.27. 20:20:08

@félázsiai 2llkedő: "Neked, mint rászorulónak írom, hogy nem írt ilyet Márai,"

Okostolyás!

Vagy nézz utána, vagy ne hazudj!

(Márai Sándor: A teljes napló 1943–­1944, 366–367. oldal)”

Észrevetted, hogy azt a választ nem neked írtam? Ha nem vetted észre, az baj.
Tehát még egyszer, és utoljára, a keresztényről zsidóra átírt változat az, amit nem Márai írt, bár írhatta volna, ugyanazzal az erővel, de mert nem tette meg, megírtam Márai helyett én, és ezzel vagy valóban hihetetlen zavart okoztam némelyek fejben, vagy csak úgy tesznek, mintha. Egyik rosszabb eset, mint a másik...

Tiborfalvi Tibor 2013.04.27. 20:21:11

@félázsiai 2llkedő: Úgy bírom az ilyen 'megérdemlitek, szarháziak'-típusú embereket... Ez az egész ki lett már előre találva, forinthitelt kb lehetetlen volt felvenni, több bank szinte nem is kínált, az előnyöket kihangsúlyozták, a gigantikus törlesztőrészletre meg csak annyit mondogattak, hogy max 20-30%-kal nőhet, nőtt 100+%-kal. Önkormányzatok is vettek fel devizahitelt, ők is részegek voltak?

Én nem állítom hogy minden devizás csak megvezetett ártatlan bárány, de undorító és bicskanyitogató ez a stílus, amit te és még marha sokan képviseltek.

Vombatus Ursinus 2013.04.27. 20:21:21

@Bee-zony: Hát, szépöcsém, te olyan hülye vagy, mint hat jobbikos-vármegyés-nemzeti-gójmotoros együttvéve. Szűrés on.

lagarderlovag 2013.04.27. 20:25:23

@sárkányfő: Érdekes okfejtés...ezek szerint az összes kiosztott koncesszió haszna a fideszhez vándorol....amiből majd finanszirozzák a választást..satöbbi satöbbi...az nem lehet esetleg hogy nyilván sok pályázó csókos de messze nem mindenki????
Persze az itt kommentelők mind olyan becsületes emberek hogy ha ők dönthetnének akkor sem koma sem ismerős...csak szigorúan a rátermettség döntene..persze objektiv döntéseket hoznának...ugyan már...amióta világ a világ vannak nyertesek és győztesek...

Bee-zony 2013.04.27. 20:35:39

@félázsiai 2llkedő: Horn Gyula, és az összes további utána következő hatalomra került kétlábú laposkörmű izé közötti összefüggés:

Áldja meg az Isten Horn Gyulát!
hirszerzo.hu/velemeny/2007/6/28/38777_aldja_meg_az_isten_horn_gyulat
(...)
"Horn Gyula 1994-ben megengedhette magának, hogy egy „na és?”-sel intézze el 1956-os karhatalmista múltjának felidézését, ráadásul 1988-89 előtti szerepének közismertsége mit sem változtatott azon, hogy erős választói felhatalmazással lett a Magyar Köztársaság legitim, és mint arról már volt szó, nem is sikertelen kormányfője."
(...)

Horn Gyula pufajkás múltja
www.youtube.com/watch?v=C3rqS_wFioI

Pufajkások
hu.wikipedia.org/wiki/Pufajk%C3%A1sok

Van-e olyan aljasság, amit Magyarországon a hatalmon lévők ne tudnának elintézni egy "na és"-sel? Nem igazán. Az erősebb kutya jogán intézik a dolgokat, és kész.

Fullánkos Algol 2013.04.27. 20:40:09

@Bee-zony: A szanhedrin - akiket nem lehet összemosni az átlagzsidóval - igazságtalanságai elleni jogos fellépés pont a fajtád lehetetleníti el, pl. az ehhez hasonló jellemtelenségekkel, ez minimum hogy árulás. Gyártod az igazolási alapot, aztán még neked áll feljebb. Máraihoz semmi közöd, úgyhogy vagy nem veszed a szádra a nevét és bujkálsz mögé, még egy kettessel kipingálva sem, vagy nem használsz idézőjelek között olyat ami nem szó szerinti idézet.

Bee-zony 2013.04.27. 20:50:53

Ha elfogytak az érvek, még midig ott vannak az érvelési hibák... és milyen szépen kiderül az is, hogy ki a zsidó. Például a Vombatus ursinus nickű csupaszorrú erszényes állat. :)

Vombat
hu.wikipedia.org/wiki/Vombat

Bee-zony 2013.04.27. 21:31:38

@Fullánkos Algol: "A szanhedrin - akiket nem lehet összemosni az átlagzsidóval - igazságtalanságai elleni jogos fellépés pont a fajtád lehetetleníti el, pl. az ehhez hasonló jellemtelenségekkel, ez minimum hogy árulás."

A főnököt nem lehet összemosni a beosztottakkal; nem hát, csak az a kár, hogy összetartoznak, ugyanaz a „cég”.
Hogy én, és a „fajtám” ellehetetlenítem az igazságtalanságaik elleni jogos fellépést? Ne fárassz ilyen hülyeségekkel.
nemecsek ernő áruló? Ugyanmár.
Tessék, külön megkérlek rá, hogy lépj fel a vezető zsidók igazságtalanságai ellen, sőt személyválogatás nélkül az igazságtalanságok ellen. Már csak az a kérdés, hogy van-e hozzá megfelelő ösztönöd, erkölcsi érzéked, igazságérzeted? Mert anélkül nehéz lesz...
Fajtád az csak neked van; nem én különítettem el az emberi fajt zsidókra és gójokra, és nem ez a vallásom. De mivel a judaista zsidók megtették, és is kénytelen vagyok használni az ő felosztásukat, főleg amikor rámutatok, hogy mennyire helytelen az. A ragadozó és a zsákmányállat. Nem sokáig fog az már működni... Az állatvilágban még működik, a technikai civilizációban egyre kevésbé, és át kell térni kevésbé konfliktusos, sőt, konfliktusmentes életformára, máskülönben kipusztul mindenki, mert a technikai pusztító hatásfok egyre inkább megvan hozzá, és ami van, az előbb-utóbb használatba is kerül, ha van rá ok; és konfliktusos körülmények között van rá ok (hogy a nem szándékos technikai baleseteket most ne is említsük).

„...vagy nem használsz idézőjelek között olyat ami nem szó szerinti idézet”.
Lehet, hogy ebben igazad van, és lehet hogy nem volt jogos az idézőjel-használat, lehet hogy le van írva valahol szabályként, hogy csak a szó szerinti idézetnél használható az idézőjel.
Ha tényleg le van írva valahol nyelvtani szabályként, hogy csakis szó szerinti esetben, akkor a továbbiakban eszerint járok el, a kevésbé félreérthetőség, avagy az egyértelműség kedvéért. Bár ez csak szőrszálhasogatás, nem a lényeg.

Fullánkos Algol 2013.04.27. 22:08:12

@Bee-zony: A zsidók származási alapon vannak belekényszerítve a kamatszedésbe már 2500 éve, sokkal erősebb hatalom kényszeríti őket mint bárki mást ezen a bolygón.
Ha ekkora problémát okoz számodra a szétválasztás, akkor jó ha tudod hogy a keresztény uralkodó osztály szintén a szűk ószövetségi valláscsináló kör "beosztottja", miután mind a kereszténységet mind az iszlámot a kamatszedés tiltására hozták létre (ugyanaz a szűk kör mint akik a zsidó vallást), a monopólium fenntartása végett, és a pogányok irtására (náluk nincs tiltás), a mártír-szerep reklámozásával az ideális rabszolgákat kinevelendő. Tehát mind a keresztény, mind az iszlám uralkodó réteg "beosztott", ezek összes cinkosával együtt. Nyilván az ezeréves állam is. De te nyilván nem vetted észre hogy a korábban a húsosfazék mellé kerülőként a világ szerencsésebb felén élsz.
Az én fajtámnak jelleme van, és szerencsére semmi zsidó nincs bennem, ellentétben Hitlerrel meg a mittoménhogyhívják kis jobbokos díszpéldánnyal,
Nem fogom neked felvázolni, meg kell válogatni hogy kik tudhatják a megoldást, te ebből a körből már kijátszottad magad. Egyébként sem nyilvánosságra tartozik.

Bee-zony 2013.04.27. 23:42:03

@Fullánkos Algol: Megnéztem. Van egyszer ez: „257. (...) Mások szavainak némiképp megváltoztatott, vagyis úgynevezett tartalmi idézésekor nem használunk idézőjeleket: (...)”.

Valamint van utalás az óvatos használatra, miszerint az átvitt értelem könnyen összetéveszthető a valódi idézetekkel.

„Kiemelés és átvitt értelem
Arra is használhatóak az idézőjelek, hogy jelezzék: az általuk kiemelt kifejezést nem szó szerint kell érteni. A leggyakoribb ilyen esetek, ha a beszélő ironikusan fogalmaz, és erre fel szeretné hívni a figyelmet; vagy ha az idézőjelben álló kifejezés nem szokványos nyelvi forma, vagy megszokott jelentésétől eltérően értendő.
Biztosan nagyon „elfoglalt”, ezért nem lehet itt.
Ne akarj te engem mindenképp „jobb belátásra bírni”!
„Disznóságok” – riport a magyar sertéstenyésztés mai állapotáról.
Az idézőjelek ezen fajtáját óvatosan használjuk, ugyanis könnyen összetéveszthetők a valódi idézetekkel.”

„256. A szövegbe ékelt szó szerinti idézetet általában idézőjelpár fogja közre.”

„Az idézőjel olyan írásjel, mely idézetek, kifejezések vagy egyéb különlegességek kiemelésére szolgál.”

Bár az átírás esetét konkrétan nem említik sehol sem, csak a tartalmi idézést, de legyen igazad.
Ha legközelebb átírok valamit, nem használok idézőjelet, és hozzáteszem, hogy átírás tőlem, ezen ne múljon az egyértelműség és a megértés.

Módosítva:
Márai idézet átírva általam, mert így is írhatta volna:
Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a 'baloldaliság' címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint 'zsidó magyar ember', előjogokkal élhet e világban; egyszerűen azért, mert 'zsidó magyar úriember', joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem 'zsidó magyar' vagy 'úriember', tartani a markát, s a zsidó magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék kereszténybirtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a baloldaliság igazi értelme. S ez a fajta nem tanul. Aki elmúlt harmincéves, és ebben a szellemben, légkörben nevelkedett, reménytelen; talán megalkuszik, fogcsikorgatva, s mert önző és gyáva: bizonnyal hajlong majd az új rend előtt; de szíve mélyén örökké visszasírja a 'baloldali, zsidó, internacionalista világot, amelyen belül olyan szépen lehetett keresztény vagyont rabolni, versenytársakat legyilkolni és aladárkodni a nagyvállalatokban, képzettség és hozzáértés nélkül. (...) Ez a fajta soha nem változik meg. De amíg ezeknek szavuk van vagy befolyásuk, Magyarország nem lesz nemzet.

Az idézőjel-témáról a részemről ennyi.

A továbbiakat illetően:
Nem vagyok tökéletes, én is hibázok, nem csak a többi hétmilliárd ember.
Nem ragaszkodom a hibáimhoz, ha kell és lehet, korrigálok.
Azt sem hagyom, hogy mások a hibáikat „jó”-ként rám kényszerítsék. A kényszerítéshez az éppen hatalmon lévők, az „uborkafán” fölül levők vannak a legjobb helyzetben, erőnyerők, ezért is utálom őket nagyon amikor visszaélnek a hatalommal, ahogy teszi ezt most a Fidesz-KDNP állam szériában, és nem látszik arra sem garancia, hogy az utánuk következők nem ilyenek lesznek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.04.28. 00:02:19

@vakapad:

" Mikor Bokros jól elinflálta a forintot, és ezzel olcsóvá tette a magyar munkaerőt, megindult a tőkebeáramlás az országba."

bokros zseniálisan elinflálta a forintot, 25 százalékról 20% alá.

elképesztő, ahogy a kortársak ostoba vádaskodása a jelenben jósággá alakul át.

Bee-zony 2013.04.28. 00:26:14

@Fullánkos Algol: Írtam már máshol, hogy a három ábrahámita (avagy sivatagi) vallás kerülendő, és hogy a monopóliumra törésük miatt ők nem fognak békében élni a többiekkel. Az Újszövetségi Biblia története pl. egy minden eddiginél nagyobb háborúval ér véget, és ami utána van, az már valami egészen más, egy új történet. Mit tegyen a keresztény hívő, ha nem azt, hogy beteljesítse a Szentírását?

„...a korábban a húsosfazék mellé kerülőként a világ szerencsésebb felén élsz.”
Van szerencsém személyesen is megtapasztalni a Nyugatot és a (Távol)Keletet, és hogy a kettő közül a zsidó irányítású Nyugat a szerencsétlen. A Távol-Kelet már megnyerte a népesedési versenyt, és a gazdaságit is meg fogja nyerni. Bár megvannak a saját problémáik, de a Nyugatnak a zsidó irányítás olyan hátrány, mint a futónak a leláncolt láb, és így persze hogy a Távol-Kelet nyer, és terjeszkedik, betölti a hanyatló és rothadó Nyugat általi űrt – főleg a kínaiak és az indiaiak teszik ezt, ahol van némi túlnépesedési nyomás is, hogy a kevésbé sűrűn lakott, és jó életlehetőségű helyekre vándoroljanak.
A Nyugat pedig belefullad a saját hülyeségébe, főleg a zsidók által terjesztett liberális szellemi mocsárba, az öngyilkosság egy komplikált módjaként.

Melyik titkos társaság tagja vagy? Bildenberg, Illuminátus, szabadkőművesek?
Cseszheted, a távol-keletiek titok nélkül is jobbak.
A titkolózással még mindig csak ott tartasz, hogy kettéosztod az emberiséget tudókra és nem tudókra, amiből aztán a kihasználók és a kihasználtak lesznek, mert minek van a titkolózás, ha nem a fölény megszerzéséért?

Megoldáskeresőként szerencsére nem vagyok rászorulva mások megoldásaira.
Egyébként is... „Mikor egy ajtó bezárul - Isten kinyit egy sokkal szebbet.” /Pálos Rozita/

Fullánkos Algol 2013.04.28. 00:55:10

@Bee-zony: A beteljesítés pontosan egyenlő a szolgalelkű „beosztotti” viselkedéssel (hogy a te kifejezésedet használjam), persze aki 1000 év alatt meg lett vásárolva, az lehet hogy nem tehet könnyen mást.
Fogja egy lófaszt. A kelet egyetlen gazdasági előnyei a lemaradottságából fakadó olcsó tömeges munkaereje. Fel fog állni egy világállam, előtte armageddon, add össze hány ember fölött áll a földön ábrahámita beágyazottságú hatalom, a nyáj majd tapsol a kupi végén a „második eljövetelként” beállított békének.
Nem vagyok titkos társaság tagja, a forrásaim nyilvánosak, de a tudás felelősség is, úgyhogy megválogatom hogy kivel tárgyalom ki.

Fullánkos Algol 2013.04.28. 00:59:18

@Bee-zony: Mindenesetre én a magam részéről gerincesebb dolognak tartom elsősorban a saját fajtámat - vagy házam táját ha így jobban tetszik - tisztogatni, és speciel magyarnak születem egy keresztény hagyományú országba.

Vaandor 2013.04.28. 01:02:14

És már érkezik is a következő, kissé övön alul: mert nehogy már leszokj, meg mást vegyél, ha nekünk is fizethetsz!
www.origo.hu/itthon/20130419-teljesen-kiszorulhatnak-az-elektromos-cigaretta-forgalmazok-a-magyar-piacrol.html

Bee-zony 2013.04.28. 02:39:27

@Fullánkos Algol: A beígért nagy háborút illetően meglátjuk mi lesz. Én inkább távolabbról akarom nézni, az ábrahámi vallások háromszögén kívülről.
Még 20-25 év, és az USA-Európa tengely elveszíti a gazdasági vezető szerepét a többiekkel szemben, és a gazdaságival együtt a katonait is, és ez jól van így, mert a zsidók által uralt nyugati katonai monopólus megszűntével jelentősen kisebb lesz a háborús kártékonyság.
Nem mintha a gazdaság lenne a legfontosabb tényező az életben a fajfennmaradáshoz, mert legfontosabb békeidőben a népszaporulat, és annak a pozitív ága megvan még a legnyomorúságosabb Afrikában is, és ez lassan de biztosan átrajzolja az etnikai térképet. Pl. a palesztinok is a babafegyverrel nyerik meg a zsidók ellen a háborút, nem a vacak rakétáikkal, és ennek a palesztinok többsége tudatában is van.
A zsidók Európában és Észak-Amerikában sikeresek a kártékony dolgaikkal, és ennek a romboló eredménye látható nap mint nap Magyarországon is. Másrészt ennek az éremnek is két oldala van, az egyik a rothasztók, a másik a rothadásra hajlamosak. Az európai fehér ember nem áll jól ellent a rothadásnak, beveszi a rothasztó dolgokat, és aszerint cselekszik, pl. átlépi a szabadság és a szabadosság határát, és erkölcsileg, szellemileg, fizikailag leromlik és lezüllik, ez a legnagyobb baj.
A zsidók által uralt Nyugat bajban van, ha hagyja a lerothasztó zsidó uralmat, akkor azért, ha pedig hatásosan, fegyveresen fellázad a zsidó uralom ellen, akkor azért. Két választás van, és mind a kettő így vagy úgy pusztulást eredményez. „Ügyes”... sátáni. Ekkora csapdát még nem látott a világ, benne van a fele. A rosszabbik; és amelyik sereghez és háborús félhez csatlakozik Magyarország, végül abból lesz a vesztő.

Bee-zony 2013.04.28. 02:41:22

@Fullánkos Algol: Ahogy tetszik, különböző utak vannak.

Bee-zony 2013.04.28. 02:52:35

@Vaandor: „Az elektromos cigarettába való, nikotint is tartalmazó folyadékpatron az egészségügyi államtitkárság szerint gyógyszernek minősül, ezért engedély nélkül nem lehet forgalmazni.”
És mit gyógyít a gyógyszernek minősülő?
És ha gyógyít bármit is, azért kell megakadályozni a forgalmazását?
Ezt a büdös maffiát...
A dolgaik a pénzéhségen és a kártékonyságon kívül mást, pl. jóakaratot még nyomokban sem tartalmaznak. Csak nekik és a bábjátékosaiknak legyen jó, a többiek a céljaikhoz felhasznált emberanyag. Pénzszívók, nulla összegű játszmások, amennyivel jobb nekik, annyival rosszabb a többieknek. Nélkülük jobb az élet...

Bee-zony 2013.04.28. 03:05:02

Minőségi élmény - új cigarettamárka a Fidesztől
kuruc.info/r/22/111333/

Fullánkos Algol 2013.04.28. 03:34:46

@Bee-zony: Nem nagyon fogod tudni kívülről nézni.
A zsidózásoddal viszont pont azt éred el, hogy azok is összezárnak a mérgezett mag körül, akiknek amúgy eszükbe se jutna, csak áldozatai a származásuknak, miközben pont őket lehetne használni a leginkább legitim, belülről történő megjavításhoz. A mérgezett mag meg nem faji hanem vallási alapú, a zsidó nép is csak eszköz számukra, ugyanez a kör találta ki a vh.-kat is – így a II.-at is, ahol aztán nem sajnálták a zsidókat –, ld. Albert Pike. És ezzel az összezárásra kényszerítéssel pontosan a mérgezett mag céljait szolgálod.
A gazdaság kontra népszaporulat kérdésben tévedsz.
A világ megfelelőbb irányba fordítása nem vagdalkozással, hanem Silvio Gessell gazdasági rendszerének a megvalósításával történhetne a világvallások leváltásával, és a téves túlvilági elképzelések helyett a valósághoz való visszatéréssel.
Ehhez ezek kellhetnek:
docs.google.com/file/d/0BzNQcBwy9ZvDMTIxYTU1NDItYjE5MC00YThhLTgwOGEtMDhjYzYzOWQwOGY5/edit?hl=en&pli=1
docs.google.com/file/d/0BzNQcBwy9ZvDNTlhZTExMmUtOWViMS00ODcyLWIyNTgtYzdkODY3NDIxMDRk/edit?hl=en&pli=1
docs.google.com/file/d/0BzNQcBwy9ZvDOGU3YTI5YTctM2ViMi00OTU3LWE1MTItOTZmYmU2OGVhOTA5/edit?hl=en&pli=1
docs.google.com/file/d/0BzNQcBwy9ZvDNjdmZDEzMGMtZDQ3Ni00NzgyLTg4ZTctNWVmYmU0ZjI1MmM0/edit?hl=en&pli=1
És hogy ne sírjál:
www.klausmatefi.lima-city.de/
klausmatefi.forumprofi.de/index.php
vallas-ezoteria.forumprofi.de/index.php

2llkedő 2013.04.28. 06:16:19

@Bee-zony: Okostolyás!

Attól, hogy kicserélsz szavakat, még nem lesz igaz.

Amit Márai 43-45-között írt, az pontosan igaz a mostani jobboldalra is.

2llkedő 2013.04.28. 06:19:03

@Tiborfalvi Tibor: "Önkormányzatok is vettek fel devizahitelt, ők is részegek voltak?"

Lézer Jani nem volt részeg. Tudatosan vett fel annyi hitelt, mert már előre lezsírozták Piktorral, hogy ha hatalomra kerülnek, akkor majd a közösből kifizetik. Akkor már biztosak voltak a győzelemben.

2llkedő 2013.04.28. 06:20:10

@Bee-zony: És? Ki nem sz@rja le a Gyulát? Mit változtat a jelenlegi helyzeten az, amiket itt beidézel?

2llkedő 2013.04.28. 06:23:23

@Bee-zony: "Tehát még egyszer, és utoljára, a keresztényről zsidóra átírt változat az, amit nem Márai írt, bár írhatta volna, ugyanazzal az erővel, de mert nem tette meg, megírtam Márai helyett én,"

Márai helyett és nevében te csak ne írj semmit. Egyszerűbb lett volna Hitlertöl idézned.

2llkedő 2013.04.28. 06:26:17

@Bee-zony: "Tessék, külön megkérlek rá, hogy lépj fel a vezető zsidók igazságtalanságai ellen,"

Éppen azt teszem, felszólalok Piktor ellen.

2llkedő 2013.04.28. 06:27:46

@Bee-zony: "Lehet, hogy ebben igazad van, és lehet hogy nem volt jogos az idézőjel-használat, lehet hogy le van írva valahol szabályként, hogy csak a szó szerinti idézetnél használható az idézőjel."

Kérdezd meg róla Lencsés Pistikét. Ő biztosan tudja.

Lencsés lstván 2013.04.28. 07:07:29

@Balibgeczyk: "fáratdságot" Hogy te mekkora ökör vagy !

Lencsés lstván 2013.04.28. 07:09:03

@félázsiai 2llkedő: Én bizony tudom , mert sosem tudtok pontosan idézni engem . Mert nem foglyátok fel észel , amit mondok . Ne irj anonim , mert nem reagálok .

2llkedő 2013.04.28. 07:41:19

@Lencsés lstván:" foglyátok" fogjátok pontos "j".

"Ne irj anonim , mert nem reagálok ."

Ez olyan külföldiesen hangzik.

vazzup 2013.04.28. 08:50:30

www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=JinX24Y6A8M#at=113

Az tuti, hogy én úgy köptem volna szemközt, hogy attól koldul. Nagyjából a második perctől. Érdemes még megfigyelni az arcát, amikor kilép a trafikból...

Bee-zony 2013.04.28. 09:04:24

@félázsiai 2llkedő: Szelektív vakságod van, csak az ún. jobboldalt látod, és azt sem pontosan. Keresztény kurzus már csak a KDNP részéről van, az pedig jelentéktelen törpepárt a Fidesz maffia mellett. Van némi keresztény kurzus is, de nem domináns, ami domináns, az a zsidó kurzus.

Tojás még mindig csak pontos j...

Bee-zony 2013.04.28. 09:10:16

@félázsiai 2llkedő: Változtatni nem változtat a helyzeten amit idéztem, hanem rámutat arra, hogy mennyire nincs ebben változás. Egyébként többet számít az, hogy a Gyula leszart téged annó, mint az hogy te leszarod őt, mert a Gyula hatalmon volt miniszterelnökként, te pedig nem, és ez különbséget jelent a történésekben, ahogy az is, hogy GyurBán is leszar téged, és mindenki mást is akik a köreiken kívül vannak. Abban viszont nem lenne különbség, hogy te is ugyanolyan „leszarom” miniszterelnök lennél, mint azok, úgyhogy csak a nevek változnának. A kritikád lehet igaz, de ez még nem jelenti azt, hogy te különb lennél az ő helyükben, és ez Magyarország nagy baja, hogy kritizálni mindenki oly annyira tud, de ha hatalomra kerül, olyan lesz, mint az általa is kritizált elődei, vagy még olyan sem. Focit és politikát kritizálni könnyű, jól focizni és jó politikát folytatni viszont nem az.

Bee-zony 2013.04.28. 09:16:36

@félázsiai 2llkedő: Ne akard megmondani, hogy mit írjak. Ne is erőlködj ezzel, úgysem hallgatok rád.
Azt nem hiszem, hogy egyszerűbb lett volna Hitlertől idéznem, mert Hitler hosszan írta le a tiltott könyvben (Harcom), hogy miért utálta meg a zsidókat, és nem fér bele 5000 karakterbe. :) Egyébként sem szeretem a diktátorokat, legyen akár fekete, vörös, kék-fehér...
Itt van helyette egy még hosszabb gyűjtemény a zsidókról (amit szintén érdemes elolvasni, hogy tudd, mi van a háttérben):

Mit mondtak híres emberek a zsidókról
www.freepress-freespeech.com/holhome/konyvek/quotma.htm

Bee-zony 2013.04.28. 09:20:06

@félázsiai 2llkedő: Ezzel az a probléma, hogy zsidó ügyekben Piktor csak egy helytartó, egy kötött láncszem a sorban, nem pedig a dolgok eredete, és csak annyit tudna tenni, hogy kilép, és akkor lesz helyette másik láncszem, kb. ugyanolyan, és ugyanazt tevő. Ha szembeszáll, akkor ugyanúgy megpuccsolja a környezete mint Medgyessyt Gyurcsány és a tolvaj párttöbbség. Egy embert kivonni a maffiából nem sokat jelent, mert a helyébe lép egy másik tag, és a nyereség legfeljebb az, ha gyengébb képességű, aki a helyére lép, viszont lehet hogy a gyengébb képességeit a nagyobb agresszivitással pótolja...

Bee-zony 2013.04.28. 09:24:09

@félázsiai 2llkedő: Első számú szabály: ne etesd a trollt. Ehhez képest az idézőjel „lenni vagy nem lenni”-je sokadrangú, és különben is megnéztem már. Ne csak írj, olvasd is a hozzászólásokat.

Bee-zony 2013.04.28. 09:51:57

@Fullánkos Algol: „Nem nagyon fogod tudni kívülről nézni.”
Nehéz kívülről nézni, de a probléma-görgetés miatt már nincsenek könnyű megoldások. Először csak hógolyó, aztán lavina... Már a lavina-méret van, és tovább növekszik. Ne legyél benne a lavinában, sem az útjában. Ez elérni nem könnyű, de nem is lehetetlen.

„A zsidózásoddal viszont pont azt éred el, hogy azok is összezárnak a mérgezett mag körül, akiknek amúgy eszükbe se jutna, csak áldozatai a származásuknak, miközben pont őket lehetne használni a leginkább legitim, belülről történő megjavításhoz. A mérgezett mag meg nem faji hanem vallási alapú, a zsidó nép is csak eszköz számukra, ugyanez a kör találta ki a vh.-kat is – így a II.-at is, ahol aztán nem sajnálták a zsidókat –, ld. Albert Pike. És ezzel az összezárásra kényszerítéssel pontosan a mérgezett mag céljait szolgálod.”
Ha pedig nem teszel semmit, akkor azt éred el, hogy zöld utat és szabad kezet adsz a mérgezett magnak.
Bűnösök között cinkos aki néma, és a gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak...
Tehát a többi már a cselekvés módjáról kell hogy szóljon, hogy mi a legjobb megoldás a problémára, és hogy miért az.

„A gazdaság kontra népszaporulat kérdésben tévedsz.”
Az ilyen ex-catedra kijelentések érv-értéke 0, és ez már óvodás-szinten is durva...

„A világ megfelelőbb irányba fordítása nem vagdalkozással, hanem Silvio Gessell gazdasági rendszerének a megvalósításával történhetne a világvallások leváltásával, és a téves túlvilági elképzelések helyett a valósághoz való visszatéréssel.”
Megint tanulhatok valami újat...

„És hogy ne sírjál:”
A reagálást egy sírva röhögős országban nem könnyű megítélni, pláne látatlanban...

Bee-zony 2013.04.28. 12:23:44

@Marcellusca: Ez jól meg van írva...
És akkor itt álljunk meg egy szóra: a jelenlegi történetben ki a zsidó? Ki kitől veszi el ugyanazzal a módszerrel a boltját – einstand törvénnyel – és ki a haszonélvező?
Valamint, burzsuj-e, gazdag harácsoló-e a trafikos, vagy csak valakik szemet vetettek a megélhetésére?
Valamint, a haszonélvezők MSZMP-sekből, ismeretlen számú zsidóból, és szarmagyarból állnak?
Ha igen, akkor ugyanott tartunk, ahol eddig is, hogy a rohadt zsidókkal, szemét cigányokkal, és a szarmagyarokkal van bajom, és talán nem csak nekem, és hogy ez a háromszög egy konglomerátum, egy nagy kupac gazember, bűnöző.
Vannak „arra utaló jelek”, hogy a Fidesz-KDNP bűnözők halmaza, viszont ez nem jelenti azt, hogy nincsenek a képben konkurens bűnözők, akik most ártatlan báránynak álcázzák magukat, mert éppen nincsenek zsákmányszerző helyzetben. De ettől még a bűnöző bűnöző marad – csak legyen meg hozzá az alkalom, és bebizonyosodik, illetve már bőven elégszer bebizonyosodott.
Az elkövetett aljasságok miatt már gyilkos indulatok forrnak a sértettekben, csak még mindig nem eléggé., és a család még fontosabb, mint a kártevőirtás. A tűréspont után a töréspont jön, és minden héttel ebbe az irányba tolnak a gazemberek a gazemberségeikkel egyre több embert, és eljön az, amit úgy is nevezhetünk, hogy PRt., Polgárháború Részvétttársaság.
Ha ön nem akar a PRt. tagja lenni, még idejében hagyja el a harcmezőt, mert különben úgy belekeveredik a problémába, hogy tag lesz, önként, meggyőződésből.
Ha valaminek van létjogosultsága és szükségessége Magyarországon, és szerte a világon, akkor a bűnözők elleni küzdelemnek, háborúnak; és nem olyan nehéz meghatározni, hogy ki követ el igazságtalanságot, károsítást, bűnt.

2llkedő 2013.04.28. 13:41:36

@Bee-zony: "Keresztény kurzus már csak a KDNP részéről van, az pedig jelentéktelen törpepárt a Fidesz maffia mellett. Van némi keresztény kurzus is, de nem domináns, ami domináns, az a zsidó kurzus."

Okostolyás! (csak megtisztellek az y-nal)

Akkor a Fidesz is zsidó? Itt mindenki zsidó?

2llkedő 2013.04.28. 13:42:46

@Bee-zony: "A kritikád lehet igaz, de ez még nem jelenti azt, hogy te különb lennél az ő helyükben, és ez Magyarország nagy baja, hogy kritizálni mindenki oly annyira tud, de ha hatalomra kerül, olyan lesz, mint az általa is kritizált elődei, vagy még olyan sem. Focit és politikát kritizálni könnyű, jól focizni és jó politikát folytatni viszont nem az."

Te sem teszel mást, csak kritizálsz. Valami ötlet?

2llkedő 2013.04.28. 13:44:04

@Bee-zony: "Itt van helyette egy még hosszabb gyűjtemény a zsidókról (amit szintén érdemes elolvasni, hogy tudd, mi van a háttérben):"

És akkor mit csináljunk a zsidókkal:

2llkedő 2013.04.28. 13:45:04

@Bee-zony: "Első számú szabály: ne etesd a trollt."

Ok! Megfogadom a tanácsodat. Nem válaszolok többet neked.

Ironfist 2013.04.28. 15:57:17

@félázsiai 2llkedő:
" "Első számú szabály: ne etesd a trollt."

Ok! Megfogadom a tanácsodat. Nem válaszolok többet neked."

Nem tudom, ezt miért nem lehet betartani itt mindenkinek Vidékivel kapcsolatban.

Fullánkos Algol 2013.04.28. 18:58:19

@Bee-zony: A bűnösök közti cinkosságról való filózásrsa annak van erkölcsi alapja, aki a saját környezetének a megtisztításával kezdi a példamutatást. Amíg a magyarság nem tisztult a kereszténységtől, addig minden más kontraproduktív. Másrészt pedig bármiféle vagdalkozást meg kell hogy előzzön a probléma gyökerérének megértése, az arra való rámutatás, és a másik megértésének a szándéka. Meg van a lehetőséged, élj vele.
Érvnek elég a történelem, tényt állapítottam meg.

Fullánkos Algol 2013.04.28. 19:43:09

@Bee-zony: Egy cigánynak meg semmivel nincs kevesebb alapja a kurucos szabadságharcra az ellen aki törvényt ül felette, mint egy magyarnak. Mindenki a saját törvényeihez viszonyítja a bűn fogalmát.

Bee-zony 2013.04.28. 20:04:26

@Fullánkos Algol: Ez teljesen jogos. Annyit teszek hozzá, hogy a genetikusan és memetikusan „behuzalozottakat” az esetek igen nagy százalékában nem lehet megváltoztatni szavakkal, és csak a kényszereknek engedelmeskednek. Lásd pl. alkoholisták, kb. 99%-uk nem szokik le semmilyen szövegelés hatására, 1% pl. AA tag anonim alkoholistaként leszokik úgy, hogy egyáltalán nem iszik alkoholt, mert tudja, hogy ha elkezdi, akkor a számára nincs megállás a lerészegedésig. A szavak kevesek, kényszerítő egyenesben tartó környezetet kell kialakítani, ahhoz viszont kell a politikai hatalom. „Liberális” vagyis szabados (tipikusan zsidó) politikai környezetben a 99% alkoholistát nem menti meg senki, hanem lezüllenek, és tönkreteszik saját magukat, és a szűkebb és tágabb környezetüket, drámává teszik az életét, és a normális biológiai életkor előtt meghalnak, ami persze a szabad kártevésű helyeken nem téma a médiában, csak néha előkerül, amikor egy szenvedélybeteg celeb a normális biológiai ideje előtt meghal. Ugyanígy a rögzült világnézeti mániákhoz is kevesek a szavak, annyit érnek, mint a falra hányt borsó. A kereszténységet sem lehet eltűntetni az emberek fejéből, hanem azt ki kell nekik nőni, aztán lassan megszűnik ez is, mint a lapos Föld világnézet hívei.
Innentől pedig már az a következő probléma, hogy egy még kisebbségben lévő világnézeti csoport hogyan szerezze meg a politikai hatalmat egy olyan társadalmi közegben, ahol a kártékony, elnyomó, kizsákmányoló hatalmi oldal már kiépült, és rutinosak a hatalom megszerzésében és megtartásában, mint pl. Észak-Korea, Magyarország... Magyarországon legalább az elvi lehetőség adott, mert többpártrendszer van, de így is a kisebbség találja magát szemben a korrupt, a haveroknak osztogató és a többieket fosztogató elvű többséggel. Még ha az ellenfelek és ellenségek körberöhögnek is, mint a rendszer ellen lázadó magyarokat 1956-ban, akkor is lépni kell. Lelépett kétszázezer - félmillió - ki tudja mennyi ember mostanában, egyénileg és kiscsoportosan megoldva a problémáját, már amennyire a lelépéssel meg lehetett. Akik viszont maradnak, azok vannak nehéz helyzetben. Akinek van ideája arról hogy mi a helyes, tegye közzé a politikai programját, és a többiek, akik egyetértenek vele, majd csatlakoznak. Virágozzék száz virág, én ez idő szerint nem tudok ennél jobbat. A kevésbé jók úgyis kiszelektálódnak, kihalnak. Az a baj, hogy némely rossz viszont tartósan megmarad... Azok azért, mert a mesterségben rutinosak és kitartók. Aki változtatni akar, annak fel kell nőni a feladathoz, ez a megoldás.

Bee-zony 2013.04.28. 20:32:37

@Fullánkos Algol: A cigányok legfeljebb a szabad bűnözésért szabadságharcolnak, azt pedig műveljék csak egymás között. Az én célom a bűnözőmentes és bűnmentes világ, úgyhogy 180 fokban eltérő két világnézetről van szó, és abból keveredés esetén az lesz, hogy vagy ők, vagy mi; tehát harc és háború. Én ragaszkodom ehhez, ők ahhoz, és vagy a teljes szétválasztás van, vagy valaki előbb-utóbb megnyeri az ő világát, nem feltétlenül békés módon, hanem úgy, ahogy éppen lehet.
Az én környezetemből nem hiányzik semmilyen bűnöző, se élősködő, se semmilyen kártevő, se cigány, se fehér, se semmilyen, és most már tudatosan eszerint válogatok. Aki nem éri el a szükséges szintet, az minél előbb lapátra kerül, annál jobban csinálom a válogatást. Ha ehhez 100-ból 99-et kell kiszelektálni, akkor annyit. Csak a valóban jók maradjanak. A kritérium a mindenki számára nyer-nyer helyzet, és ez Magyarországon csak igen kevesek esetében teljesül. Lehet mondani, hogy ez egy idealista cél, viszont állandó odafigyeléssel, kereséssel és válogatással el lehet érni, és persze az egyértelmű és következetes cél- és feltételrendszerrel.
Ami hozzám közel áll, az az iráni, kínai, japán, szaúdi, szingapúri szigor; még ha netán én lennék az elszenvedő oldalon, akkor is ezzel a mércével értek egyet, mert ezek nem kedveznek a bűnözőknek. Ha a büntetés nagyobb, mint az elkövetett bűn, és ezzel elrettentő, és a bűnözőnek nincs semmilyen nyeresége az elkövetett bűnt illetően az áldozatához képest, ez így van jól. Egy túlnépesedett bolygón pedig pláne hasznos végleg kiszelektálni a bűnözőket a társadalomból és az életből, mert a mennyiség már bőven megvan, és így javul a minőség, amely utóbbi terén még bőven van kívánnivaló. Aki pedig nem bűnellenes, hanem bűnpártoló, és toleráns a bűnözővel, persze az áldozat rovására, az valahol maga is bűnöző; és ilyen toleránsok vannak többségben a jelenlegi Magyarországon, és persze hogy korrupt és kriminális az ország.

Fullánkos Algol 2013.04.28. 21:04:26

@Bee-zony: Genetikus „behuzalozottságra” hivatkozni is kontraproduktív, mivel senki nem tehet róla. A kényszer meg mindig jogos ellenállást szül, nincs ugyan jó véleményem az alkoholról – én a kevésbé züllesztő oldószereket tartom törvényesnek, pl. fű –, de az sem arányos – sőt kifejezetten önérdekűen elfogult –, mikor a kereszténységgel való – hatalomhoz juttató – kábítást kinövendő dolognak veszed, az alkohollal valót meg kényszerítenivalónak.
Valóban vannak bonyolult dolgok az életben, az ember igyekezhet megérteni, azért is raktam oda a linkeket.
A bűnnel kapcsolatos dolgokban teljesen elfogult vagy, ilyen erővel a magyarság helyzetének is örülnöd kell, megkapta a világtól a szigorú büntetést a kalandozásokért. A bűn meg a szigor fogalmát a Földön jellemzően a régebben pályán lévők definiálják, a saját érdeküket kikiáltva igazságosnak, részemről ezzel semmilyen cinkosságra ne számíts, főleg akkor ne ha azt magyar követi el kisebbség ellen, mivel magyarnak születtem. A fajtámnál gyengébbet viszont segítem.

csizsikpizsik _jobbulást Tito, Pique takarodj! 2013.04.28. 21:05:02

@kifordított nagyanyó:
Dehogynem, a csokanak igaza van (bar a 2013as regje arra utal hogy ezen a neven 2010ben o ugyan semmit nem mondott elore), , hurraoptimizmus volt, hogy majd a ketharmaddal itt lehet rendet rakni es tisztulni meg mennybe menni. Meg most is, a mindenen oly nagyon "haborgo" zero 2012 oktoberben is nyomta, hogy inkabb a korkapcsolas otthon meg Orban mint barki mas...hat most tessek Lazar trafikos haverjahoz menni ugye...

Bee-zony 2013.04.28. 22:42:37

@Fullánkos Algol: „Genetikus „behuzalozottságra” hivatkozni is kontraproduktív, mivel senki nem tehet róla.”
A tény a lényeg, nem az hogy kontraproduktív vagy sem, tehet-e róla vagy sem.

„A kényszer meg mindig jogos ellenállást szül,”
Úgymint a bűnöző „jogos” ellenállása a vele szemben fellépővel... Furcsa gondolataid vannak a jogról és a jogosságról. Úgy is mondhatom, hogy kontraproduktívak. Ezek szerint szerinted jogos ragaszkodni a bűnhöz, a bűnöző ellenállása jogos. Esetleg mentse is fel a bíróság ennek alapján... Bűnpártoló vagy, tehát bűnöző, és egyértelmű, hogy nem leszel velem „cinkos” az iráni, kínai, japán, szaúdi, szingapúri szigorban. Mivel nekem ez a szint felel meg, nyilvánvalóan én vagyok rossz helyen Szodomagyarországon.
Te bűnpártolásra vagy kódolva, és nagy valószínűséggel így is fogsz meghalni.
Tulajdonképpen mi a problémád a jelenlegi korrupt és kriminális helyzettel? Ennyi már neked is sok a bűnből?

„...de az sem arányos – sőt kifejezetten önérdekűen elfogult –, mikor a kereszténységgel való – hatalomhoz juttató – kábítást kinövendő dolognak veszed, az alkohollal valót meg kényszerítenivalónak.”
Az én világnézetem és értelmezésem szerint kereszténynek lenni nem bűn, hanem hiba, egy tudatlansági állapot, amit ki lehet és kell nőni. Nekem is sikerült.
A szenvedélybetegség pedig egy fél-alvilági, vagy egészen alvilági állapot, ahol a bűnelkövetés és a bűnözőkkel való kapcsolat általános.
Majd ha lesz egy szenvedélybeteg és egy keresztény a családodban, pontosan tudni fogod a különbséget a kettő között, és hogy miért a kényszer(elvonó) a megoldás az egyiknél, és hogy miért nem az a másiknál.

„A bűnnel kapcsolatos dolgokban teljesen elfogult vagy, ilyen erővel a magyarság helyzetének is örülnöd kell, megkapta a világtól a szigorú büntetést a kalandozásokért.”
Tényleg megkapták a szigorú büntetésüket a kalandozók (rablóhadjáratban részt vevők)? Mondjuk a csatavesztésen kívül, ami nem igazán tekinthető büntetésnek, mert erőviszonyok kérdése. Persze ha magát az ítéletet és a büntetést is erőviszonyok kérdésének tekintjük, és nem egyetemes elvek érvényesülésének jóról és rosszról, igazságról és igazságtalanságról, az más.
Egyébként nem a múlt érdekel, hanem a jelen, ahol a bűn nem nyeri el a (kellő) büntetését a „következmények nélküli” országban.

„A bűn meg a szigor fogalmát a Földön jellemzően a régebben pályán lévők definiálják, a saját érdeküket kikiáltva igazságosnak, részemről ezzel semmilyen cinkosságra ne számíts...”
A saját érdekemet kiáltom ki igazságosnak, mint ahogy te is a tiédet. Tőled nem is számítok semmilyen „cinkosságra”; te az én mércém szerint bűnpártoló vagy, tehát bűnöző. Éljél csak a pártolt kisebbségeid – zsidók, cigányok – között, a hajlamaid és világnézeted alapján közéjük való vagy, és ragadozzatok, bűnözzetek, de csakis egymás között.
Ezzel a veled való értekezést befejeztem. Nem vagyunk egymáshoz valók, az időm és energiám pedig nekem is véges. Végtelen idő és energia esetén persze más lesz a helyzet, akkor majd jut mindenkinek, de ebben a nem tökéletes földi életben válogatni kell, hasonló a hasonlóhoz alapon, bizony. Hogy mindenki mindenkivel leálljon, az ilyen körülmények között nem működik, mert nincsenek meg a fizikai feltételei. Nem is ragozom tovább, mert az élet nevű játék időben korlátozott. Örökélet esetén folytathatjuk. Persze legális örökéletre gondoltam, nem hekkeltre. :)

Bee-zony 2013.04.28. 22:51:50

@félázsiai 2llkedő: „Akkor a Fidesz is zsidó? Itt mindenki zsidó?”

A Fidesz-KDNP-ben van jelenleg ismeretlen számú zsidó, a többiek zsidóbérencek.
A zsidó kígyó feje, a gójok zsidó vezetői a politikában titkolják a származásukat, a szándékaikat és a tetteiket.
A magyarországi bandavezér származása is titok:
„Olstein nevet viselték 1946 előtt. Orbán Viki nagybátyja az Alt. Bőrgyár boltját vezette. Ez a személy ma is Mohácson lakik a Kálvin u.2-ben. Ismerünk olyan ma elő személyt, aki gyerekkorában az Olstein családnak kóser élelmet szállított. Orbán Viki apukája jó káderként ment téeszesíteni, megtettek Szederkényben tsz-elnöknek (félúton Mohács és Pécs között). Egy plébános előkotorta 1970-es emlékeiből egy fejérmegyei plébánostársa telefonhívását: "Gyere ide, ha csudát akarsz látni. Van itt egy nagyon jó fejű fiúgyerek, Orbán Viktor. Olyan jóeszű, hogy pénzért -2FT-ért- felmondja neked az egész Toldit, ha kéred" - mármost magyar gyerek csinál-e ilyet, hogy pánzért produkálja a Toldi-versmondást? Orbán Viki 2 kislányát Ráhel és Sára névre "keresztelte". Vonásai ugye "nagyon magyarok".”
A zsidó-cigány mixet kiválasztották a kiválasztottak díszgójnak...

A többiek:
hu.metapedia.org/wiki/Zsid%C3%B3k_a_Fideszben

Ez a zsidók irányította álnemzeti párt egy nagy átverés, és a tényleges célja és tevékenysége a magyarok legalizált fosztogatása, ugyanúgy, ahol a váltópártjáé, az MSZP-é is. Hogy lezüllik az ország, az nekik mindegy, nekik így is jó. Ha lezüllik és lepusztul, akkor majd jönnek a külföldi zsidók, és olcsón felvásárolják..

Bee-zony 2013.04.28. 23:13:54

@félázsiai 2llkedő: „Te sem teszel mást, csak kritizálsz. Valami ötlet?”
Van, de még nem publikus. Dolgozok rajta, és közben tudom azt is, hogy Magyarországon kisebbségben vagyok a nézeteimmel... de azért csak legyen meg, mert később egyre többeknek jól fog jönni – amikor egyre többen jönnek rá, hogy a bűnözői perspektíva a hanyatlás és a halál, és inkább nem azt akarják.

Addig is, az indexes tudomány:
Választás megnyeréséhez ezekre van szükség:
1.) Pénzre;
2.) Párt)szervezetre (mozgósítható aktivistákra, helyi beágyazottságra);
3.) Arcokra (a párt arcai, a vezető és a munkatársai);
4.) Mondanivalóra (programra);
5.) Momentumra (lendület: a társadalmi folyamat, a haladás, a változás iránya és lendülete);
6.) A New York – Tel-Aviv tengely támogatásán kívül...

Szerintem az 1-es és 6-os pont hiánya megoldható...

Bee-zony 2013.04.28. 23:31:33

@félázsiai 2llkedő: „És akkor mit csináljunk a zsidókkal:”
A jó kérdésre még nincs meg a jó válasz.
Az első lépésnek annak kell lennie, hogy egyértelműen le legyen írva, hogy mi a probléma a zsidókkal. Aztán ha a szó nem elegendő, és továbbra is ragaszkodnak a problémához, akkor tovább kell tenni a lépéseket, amíg a probléma így vagy úgy meg nem oldódik, akár úgy is, hogy vagy ők, vagy mi, csak az egyik maradhat. Ha nincs más megoldás, csak az itt-ott, mindenütt megjósolt III. vh., akkor úgy.
De ez nem csak zsidó probléma, hanem egyetemes alakban bűnözői probléma, ezt kell megoldani, benne a bűnözésben élen járó népcsoportokkal, és ehhez nem kell kiemelni egyiket sem, mert nem ez a lényeg, hanem a bűnözés, és a mindenféle formája. Tehát a bűnözés ellen kell fellépni, nem egyes népcsoportok ellen, és persze nem Pintér módra, hanem valóban.

Bee-zony 2013.04.28. 23:35:31

@félázsiai 2llkedő: „Ok! Megfogadom a tanácsodat. Nem válaszolok többet neked.”
Most én írom, hogy nekem így is jó. :)

Fullánkos Algol 2013.04.28. 23:49:56

@Bee-zony: Számomra meg nyilván az a bűn amit te csinálsz. Egyelőre nem Kínában vagy Iránban élsz, úgyhogy amíg Európában maradsz, addig te számíthatsz arra hogy még egymás között sem bűnözhettek tovább. A környezethez való alkalmazkodási képtelenség elég öngyilkos stratégia. Persze neked minden jogod megvan fejjel menni a falnak:)
Hát a helyedben én se pocsékolnám az energiámat a védhetetlen védelmére, ahelyett hogy tanulni és megérteni próbálnád a valóságot.

röhögő 2013.04.29. 00:02:53

@Bee-zony: Neked orvosra van szükséged. Meg gyógyszerre. Sok-sok haloperidolra.

Bee-zony 2013.04.29. 02:19:25

@röhögő: Egy komcsi katonaorvost juttatsz az eszembe a másik átkosból: „tűrőképesség szerinti szedálás”.
Ha nem bírod a sok szarházit, akkor szedjél nyugtatót. Mert ugye ők nem változnak meg, tehát változz meg te, legyél zombi, és tűrjél.
És akkor még az elektrosokk-terápiáról nem is volt szó... mert nincs itt politikai ellenzék, csak kezelendő elmebetegek vannak...
Ne fáradj, a környezetváltozás, egy másik ország megoldja ezt a gondot.
Azt is tudom, hogy melyek nem oldják meg: az összes, judeonácik által uralt ország és hely, mint pl. Franciaország, Anglia, Észak-Amerika... azt hiszi az ember, hogy jó, aztán megismeri, és rájön, hogy nem az, és hogy így csak csöbörből vödörbe került.

Arról, hogy ki a hülye – a judeonácik által uralt helyeken a többség.
Egyébként mindenki hajlamos, avagy irányult valamilyen elmebetegségre, és valamennyire közel is áll ahhoz, amire hajlamos. Az ember ilyen. A zsidókkal az a baj, hogy az őrült zsenik dominálnak közöttük, és folyamatosan harcban állnak a világ többi részével, akikre rá akarják erőltetni az uralmukat, a talmudi programozottság által hajtva, és van akikre sikerül is, a többiek pedig nem akarják, hogy a zsidók szolgát csináljanak belőlük, és ezáltal állandó a társadalmi láz, a nyugtalanság, zavargás, amiből előbb-utóbb háború lesz.
Ezek a zsidók az agybeteg és kártékony dolgaikat kismillió változatban tudják előadni, ahol mindig megvan ugyanaz a közös vonás, az hogy nem normális, és akit az uralmuk alá vonnak, az sem fog normális életet élni.
A Távol-Keleten ehhez képest normálisabbak az emberek és a vallások – mármint ahol nem vették be a zsidó dolgokat, mint pl. a kommunizmust –., és ők jártak jól azzal, hogy semmihez nincs szükségük a zsidókra, és a zsidók nem is nagyon tudnak beépülni a társadalmaikba.
Minden zsidó ideológiát el kell utasítani, mert azokból egy sem normális, és mindegyikből abnormális, hibbant, degenerált világ lesz, jó és élhető egy sincs közöttük, és olyanok, mint a Mézga Aladár különös kalandjaiban a bolygók, mint pl.:
Varia
www.youtube.com/watch?v=-durbvYZumk

Akinek nem tetszik, és nem bírja, az ne szedjen nyugtatót, hanem menjen el onnan.

Bee-zony 2013.04.29. 02:39:40

Valamelyik Ivan már felhívást is tett közzé, hogy magyarok, álljatok át a NATO-tól a BRIC oldalra (Brazília, Oroszország, India, Kína). Ezen országok és népeik nem zsidóseggnyalók...
Eszerint Magyarország minimum két részre fog szakadni. Ehhez képest Magyarország számára a legjobb a Svájc-Ausztria-Magyarország semleges tengely...

2llkedő 2013.04.29. 05:41:40

@Bee-zony: No még egyszer válaszolok.

Weöres Sándor: ANTICINGÁR

""""Végre kiderül: mindennek okai a cingárok. Ők állnak lesbe az utcán, s ha öregasszony jön, nem köszönnek. Nagyobb gondjuk, hogy szalmakalapjukat kicseréljék sorsjegyre, s Európa vizeibe krokodilt honosítsanak, ott se legyen biztonság. Mindig hajnalban az ágyban kezdik üzelmüket, aztán mennek az utcára. Olyik hivatalba jár, más színleg pincér, vagy lakatos: mert mind álcázza magát. De igazi mesterségük a cingárság. Mert végre kiderül: mindennek stb.

Ezzel a satöbbivel zárul a szöveg, amelyről nyilván meg tudtátok állapítani, hogy nem a vékony, sovány embereket parodizálja, hanem egy gondolkodásmódot. Egy olyan gondolkodásmódot, amelyből csak a gondolkodás hiányzik; egy ész nélküli észjárást. Amiről az ilyen észjárás beszél, arról igazán alig tudunk meg valamit - a cingárokról is csak annyit, hogy ők a hibásak, de például azt a csekélységet, hogy mi a hiba, azt nem - az érvek, a gondolatok, az események, pontosabban az eseménytöredékek zavarosak, légbőlkapottak, nincs igazi tartalmuk, ezért minden valóságra ráhúzhatók, mindenről ők jutnak az eszünkbe, s ha kifogyunk az érvekből, kezdjük újra ugyanazt mondani, mert se gondolni, se mondani nem tudunk mást; akármi történik is velünk vagy másokkal, itt a szemünk előtt vagy Új Zélandon, mindig ugyanaz jut az eszünkbe. Érdemes azonban megfigyelni, hogy az ilyen észjárás beszéde képes úgy csinálni, mintha mély összefüggéseket fedezne fel, mintha ravasz szándékokat leplezne le. Amikor aztán ez a gondolkodásmód virágba borul, vagy szárba szökken (hogy képzavarral fejezzem ki magamat), akkor az elmebajjal válik határossá. De ehhez az elmebajhoz több lépcsőfokon át jut el, és sohasem az elmekórtani állapottal kezdődik, hanem a gondolkodásra való - először nem is igazán feltűnő - lustasággal. Hogyan? Öt lépcsőfokot mutatok be, és hozzáfűzöm, miben látom ezeknél a gondolkodásra való restséget.

1. Az első fok az a teljesen józan tapasztalat, hogy minden dolognak, esetnek, eseménynek oka van, és az ok gyakran egy vagy több személyhez köthető; (de elfelejtjük, mert restek vagyunk, hogy az eseményeknek rendszerint több oka van, és nem is biztos, hogy minden ok személyhez köthető; és egyébként is csak a szemünk előtt lévő, közvetlen kiváltó okot látjuk; a mélyebb indítóokot, a segítő vagy fékező körülményeket, az okok összefüggő láncolatát nem, és nem is keressük, mert az fárasztó).

2. A második lépcsőfok: a számomra kellemetlen dolognak, a rosszul sikerült esetnek is oka van, tehát a hozzá köthető személy/valaki hibás, vétkes. De mivel én magam vagyok a velem történő dolgokhoz a legközelebb lévő személy, és ilyenkor nagyon kellemetlen arra a közmondásra gondolni, hogy mindenki a maga szerencséjének (vagy balszerencséjének) kovácsa, és ennek a felelősségét vállalni terhes, - ezért az önkritika kikapcsolásával (ebben áll a gondolkodási restség) az okot csakis másban, a másikban keresem és találom meg, lehetőleg olyan személyben vagy csoportban, akit vagy amelyet amúgy sem kedvelek - és így már el is jutunk a 3. lépcsőfokhoz:

3. mindig másvalaki a hibás (megtörténik az egyik eset alapján a többire való gyors és felületes általánosítás anélkül, hogy a többi esetet - lustaságomat legyőzve - egyenként végiggondolnám) - és innen már ismét egyenes út vezet tovább a negyedik fokozathoz:

4. mindig ugyanazok a mások a hibásak, belép tehát a bűnbakképzés, amikor a téves általánosítás ugyanarra a személyre vagy csoportra fixálódik; ötödszörre pedig

5. mindig mindenért ők a hibásak; itt befejezi munkáját az egész folyamaton végighúzódó primitív leegyszerűsítés, nehogy egy új helyzetben újra gondolkodni kelljen, hiszen az oly fárasztó, és meg is érkeztünk az elmebajhoz. Mostmár csak meg kell indokolni, alá kell támasztani "érvekkel", igazolni kell : a másik a hibás, a barátom, a szomszédom, a tanár, a diák, a gyerek, a felnőtt, az öregek, a fiatalok, a kommunisták, az imperialisták, az anarchisták, a fasiszták, a jobboldaliak, a baloldaliak, a középen langyoskodók, a Habsburgok, a németek, az oroszok, a románok, a magyarok, a zsidók, az arabok, a törökök, a tatárok, a cigányok, a bankárok, a cingárok, csak én nem - mert végre kiderül: mindennek okai a cingárok. Ők állnak lesbe az utcán, s ha öregasszony jön, nem köszönnek. Nagyobb gondjuk, hogy szalmakalapjukat kicseréljék sorsjegyre, s Európa vizeibe krokodilt honosítsanak, ott se legyen biztonság. Mindig hajnalban az ágyban kezdik üzelmüket, aztán mennek az utcára. Olyik hivatalba jár, más színleg pincér, vagy lakatos: mert mind álcázza magát. De igazi mesterségük a cingárság. Mert végre kiderül: mindennek stb."""

2llkedő 2013.04.29. 05:47:48

@félázsiai 2llkedő: Bocsánat, csak az első bekezdés Weöres sándortól való. A többit Bibó István mondta. No nem az a Bibó, hanem a Protestáns Gimnázium Alapítvány kuratóriumának elnöke, ny. igazgatója 2003-as évzáró beszédében.

És még így folytatta:

""""Nehogy azt higgyétek: azért, mert ezt az észjárást, azaz ennek beszédmódját oly remekül lehet parodizálni, attól ez veszélytelen és ártalmatlan. A történelem arra tanít, hogy "a meg nem gondolt gondolat" a legkártékonyabb, leggyilkosabb dolgok közé tartozik. Minden baj okai a keresztyének – mondta Róma zsarnoka, Néró, felgyújtatta Rómát és megkezdte a keresztyének üldözését. De a keresztyén Európa történetének is van egy szégyenvonala, amelynek mentén - ahogy a februári Holokauszt-megemlékezésen hallottátok - időnként minden bajnak, járványnak, tűzvésznek, gyilkosságnak okait és tetteseit a zsidókban találták meg, akiket ezért megbélyegeztek, elűztek, legyilkoltak - utoljára hatvan évvel ezelőtt, Európa közepén. Ma viszont sok zsidó - elsősorban a mai Izraelben élők közül - gondolja azt, hogy minden bajnak okai az arabok; az arabok szerint az amerikaiak, az amerikaiak szerint a terroristák, és így tovább... s mi az eredmény? Az, hogy naponta hallhatunk, olvashatunk a halottakról. Minden baj oka az egyház - vallották a francia forradalom egyes elvakult ideológusai, s az általuk felizgatott tömeg olyan szerzetesházakat is lerombolt s azok összes lakóját legyilkolta, ahol a szerzetesek elmebetegeket és fogyatékosokat gondoztak. Minden baj okai az imperialisták, akiknek emberei mindenhová beférkőznek - állították az orosz kommunizmus vezetői, akik mindenütt ellenséget kerestek, s ezért többször tízmillió embernek kellett meghalnia. Ennek a gondolkodásmódnak - pontosabban gondolkodáshiánynak - a megjelenéseit a történelemben - visszatérően - halottak milliói kísérik. A paródia tehát arra is jó, hogy Weöres Sándor olvasói időben vegyék észre - akár önmagukban is - az ilyesmire való hajlandóságot, s a nevetségesség mögött az életveszélyes kártékonyságot."""

röhögő 2013.04.29. 06:39:10

@Bee-zony: Te tényleg elmebeteg vagy! :-)) Brazilia, Oroszország, Kína, India. Tényleg, ezek mind olyan országok, amelyek sokkal jobban élnek a zsidók megszállta világnál. :-))
Nagyon nyomorúságos életed lehet, hogy ennyire masszívan ellenségképre van szükséged. De ezzel társadalmilag semmi gond, szükség van a te fajtádra, a szerencsétlen lelki sérültekre, hogy fejlődhessen a pszichiátria.

Bee-zony 2013.04.29. 08:58:46

@röhögő: Ezek szerint neked a GDP az isten, és a boldogság. Nekem meg nem. Van az egyéni életérzés, és van az egyéni vagyon (abból is csak a szükséges és elégséges legyen meg, amennyi kell a céljaimhoz). A GDP egy szám, van ugyan, de egyénileg nem igazán fontos, és nem határozza meg a közérzetemet.
A zsidók megszállta világban szétrobotolhatod magad, horribilis adók fizetése mellett, hogy legyen mindenféle szirszarod, és lesz is, csak normális életed nem lesz, folyamatos szemétkedések, bűnözés, és háborús fenyegetések között éled le az életed.

Csak hogy tudd, fél évet éltem Indiában, és 7 hónapot Kanadában. Indiában is vannak szép helyek, és milliárdosok, nem csak rúpiában. Indiában a klíma határolja be a közérzetet, Mumbaitól (Bombaytól) délre kezdődik a gőzfürdő, és abba inkább bele kell születni, mert szervezetileg eléggé megterhelő. Nem véletlen, hogy Mumbaitól délre már nem nagyon vannak szervezett turistautak, mert szívbetegek nem biztos, hogy túlélik. Az a rész nem a száraz klímához szokottaknak való.
India a sztereotípiákban és a média által közölt kép alapján le van értékelve a tényleges élhetőségéhez képest, Kanada pedig fel. Az utóbbi persze hogy fel van értékelve, mert kismillió embernek az az érdeke, hogy jöjjenek a bevándorlók, mert belőlük élnek, orvosok, ügyvédek, az építőiparban mindenféle emberek... Még többen vannak ott, akiknek már elege van a bevándorlókból, mert egyre rosszabb emberi minőség jön tömegesen a harmadik világ országaiból, viszont ők nem nyomulnak a médiában.
Mind a két országról tudnék rosszat mondani, és lepődj meg, Kanadáról többet. Bizony számít, hogy van-e zsidó uralom, a szükséges szabadság helyett a káros szabadosság, és a bűnözés foka...
Persze kinek-kinek legyen a saját választása szerint.

A pszichiátriázásod pedig szánalmas.

Ironfist 2013.04.29. 09:49:27

@Bee-zony:
"Bizony számít, hogy van-e zsidó uralom, a szükséges szabadság helyett a káros szabadosság, és a bűnözés foka..."

Jaja, szerintem is. Kanada, ahol a graffitisek is azt írják fel a falra, hogy bocs, hogy összerondítottam a falat, vagy azt, hogy ne bűnözz... vagy India, ahol nemzeti sport a nyilvános, és tömeges nemi erőszak, nem? :) Nyilvánvalóan India a nyerő.

IdomitottFoka 2013.04.29. 10:07:57

Részemről felkophat az álluk. Aki nem szereti a fideszt, az most egy óriási szívességet tehet saját magának és még nekik is betart:
- leszokik a cigiről
- sétál egyet vmelyik multiig, feketézőig

Bee-zony 2013.04.29. 10:41:45

@félázsiai 2llkedő: A következetesség sem az erősséged... :) Nem válaszolok, de igen.

A válaszom az idézetekre az, hogy egyrészt, az ember szükségszerűen egyszerűsít, mert a világ bonyolultságát nem csak hogy felfogni nehéz, és hogy a tudásunk korlátozott, de elmondani sem lehet néhány tőmondatban. Az egyszerűsített világkép pedig nem a világ teljessége. Nahát, ki hitte volna. :)
Tény, hogy minden embernek korlátozott, nem teljes világképe van, és ennek megfelelő világnézeti-fogalmi keretei; és akkor még irányultságról, igazságérzetről nem is volt szó...
A kérdés végül is az, hogy az egyszerűsített világkép igaz-e vagy hamis. Ha egy színes képet fekete-fehérre redukál valaki, az az egyszerűsített kép logikailag igaz, valós, értelemszerűen figyelembe véve a korlátait, a nem-teljességét. Viszont ha valaki a feketét fehérre változtatja, vagy a színeket az ellentétükre, negatív képet állít elő, és azt állítja hogy az ábrázolja helyesen a valóságot, az logikailag hamis; rövidebben hazug. A módosított színek, avagy a csúsztatás logikailag szintén hamis.
Tehát ami elérhető, és el is kell hogy legyen érve, az az egyszerűsített, de logikailag helyes világkép. Ha ez megvan, akkor következhet, hogy ilyen a világ, de milyet akarunk elérni... milyen irányba haladjunk, és miért pont arra.

Másrészt, a bűnöző az nem bűnbak, hanem bűnös. Aki pedig a bűnözőt védi, az bűnpártoló, akkor is, ha Weöresnek, vagy X. Y. ügyvédnek hívják, és akkor is, ha degenerált helyeken ez törvényes.
Milyen jó, hogy az ördögnek is van ügyvédje, ugye?
Kimosdatják azok O.J. Simpsont és a többi nagy gazembert is...
GyurBán ártatlan, zsidó- és cigánybűnözés nincs, és nem is hazudnak reggel, délben, meg este...

A bűnözőt bűnbakra át(ke)verő kártya megvolt, mi van még a szellemi tarsolyodban?

Az enyémben az, hogy a fogalmak tisztázása fontos; a bűn, a bűnös, a bűnöző fogalmának lényege, hogy az illető más(ok)nak első aktorként bármilyen módon kárt (sérelmet, hátrányt) okoz. Ha aztán a kárt elszenvedők úgy reagálnak, hogy a károkozás megszűnjön, pl. a károkozó semlegesítésével, az már az önvédelem esete. Hogy ezen belül mi számít jogos önvédelemnek, és mi nem, hanem pl. önbíráskodásnak, az még bonyolultabb kérdés, amibe itt most nem megyek bele.

Ami az életveszélyes kártékonyságot illeti, a szöveg és a hozzá tartozó gondolkodásmód legalábbis szűklátókörű, mivel az életveszélyes kártékonyság forrása az, hogy mindhárom ábrahámita vallás egyeduralomra tör a hitelvei szerint, és ebből eredően nem tudnak békében élni, se a három vallás híve egymással, se a többiekkel - és ehhez elegendő, ha akár csak egy vallás hívei törnek egyeduralomra, mert máris konfliktusban lesznek a többiekkel. Ha három ilyen vallás is van, az meg aztán „csodálatos” háromszöget alkot, ahol az a csoda, hogy még mindig nem irtották ki egymást, bár ez az opció folyamatosan ott van a „levegőben”, szent háború, keresztes háború, judeonáci világi és vallási uralom formájában.
Az viszont nem csoda, hogy ezt nem akarják észrevenni azok, akik azokból a tanokból élnek, mert akkor gond van, elvész a megszokott, és kényelmes megélhetés, és újat kell keresni helyette, az viszont nem kis erőfeszítés, mert először is összedől az egzisztencia... és akkor inkább a szellemi vakság, illetve a rövidlátás az egyszerűbb és kényelmesebb. Aztán majd lesz ahogy lesz, ha háború, akkor az; és az lesz, mert arrafelé vannak téve a lépések a judeonáci első aktorok által elkövetett kártékonysággal (aljasságok, igazságtalanságok, sérelmek, kettős mérce, stb.).

Ha judeonáci uralom kell a te lelkednek, kapd meg. A judeonácik szíves-örömest megadják, mert ez a céljuk. De akkor ne panaszkodj a Fidesz-KDNP-re, se a többi judeonáci irányítású bűnszövetkezetre, mert ellentmondásba kerülsz önmagaddal.

Az ember vagy valamelyik oldalon áll, vagy megpróbálja teljesen kivonni magát a döntés szükségessége alól - és akkor is valamelyik (ti. az egyik lehetséges) oldalon áll. :)

Szerintem még nincs eléggé kiforrott világképed. Majd a hajlamaid és vágyaid, céljaid szerint lesz.

De aztán ne csodálkozz, ha nem tudod átfogni a világ teljességét, mert te sem vagy Isten.

Bee-zony 2013.04.29. 10:54:22

@Ironfist: Szerintem nem voltál egyik országban sem. Amit a médiából tudsz, az pedig még véletlenül sem az a kép, és nem is az az életérzés, mint amit helyben tapasztalsz.
Pl. amikor a lakhelyemtől kb. 100 méterre lelőttek egy kínait, az nem Indiában volt.
Lepődj meg te is, ami az erőszakos bűncselekményeket illeti, per fő, Kanada sokkal kriminálisabb hely, mint India. Indiában meg van kismillió koldus, és trükkös pénzkunyeráló- kicsaló, és viszonylag sok a közlekedési baleset.

2llkedő 2013.04.29. 11:42:53

@Bee-zony: Éppen rólad szól a cingárság.

Ne feledd el, hogy ha kiírtod a zsidót, a keresztényt, a szakállast, a kékszeműt, akkor végül egyedül maradsz. Mert amíg nem vagy egyedül, addig mindig tudod a másikat hibáztatni, mindig lesz valami, ami miatt a másik lesz a hibás, sohase te magad.

Célszerű lenne egy kicsit magadba tekinteni.

"Szerintem még nincs eléggé kiforrott világképed."

Szerintem pedig van. Én a szeretet oldalán állok.

Bee-zony 2013.04.29. 14:01:57

@félázsiai 2llkedő: „Ne feledd el, hogy ha kiírtod a zsidót, a keresztényt, a szakállast, a kékszeműt, akkor végül egyedül maradsz. Mert amíg nem vagy egyedül, addig mindig tudod a másikat hibáztatni, mindig lesz valami, ami miatt a másik lesz a hibás, sohase te magad.”

A mellébeszélés helyett: teljesen bűnözőmentes – élőlényi kártékonyságtól mentes – környezetet akarok elérni, legyen ez bármennyire is ideális cél. A többiek maradhatnak. A szakállas, a kékszemű nem zavar, a bűnöző, a kártékony viszont igen. Normális élet, önvédelem...
Annyi legyen szükséges minimumként a létszám, amennyi a szaporodáshoz kell, és vérfertőzés se legyen, és akkor ez a cél már el is van érve. Van még valahol egy életre alkalmas lakatlan sziget?
Kösz' hogy rávilágítottál, kicsiben milyen egyszerűen megoldható ez a nagy probléma – persze csakis a megfelelő válogatás esetén, mert ha rossz a választás, akkor már mindegy, hogy sziget vagy Szodomagyarország.

„Célszerű lenne egy kicsit magadba tekinteni.”
Kukuccs... Semmi kedvem lenyelni egy endoszkópot.
Önvizsgálatot tartani helyesebb lenne. Tehát foglalkozzak többet magammal, és kevesebbet a többi gyarlóval. Vagyis legyek önzőbb – bizonyos értelemben legalábbis. Rendben.

„Én a szeretet oldalán állok.”
A jól hangzó szlogen... viszont nem gondolod, hogy perverz dolog szeretni a szadistát, vagy a bűnözőt, aki pl. beléd vágja a kést?
Indiában is volt valaki ölelgető nő, aki meg is élt belőle, és ő is biztos elmondhatta, hogy a szeretet oldalán áll, aztán jött valaki a sorban, és belevágta a kést. Na most állj a szeretet oldalán b+.
Magyar eset is volt olyan, hogy egy pap pénzt adott egy szenvedélybetegnek, aztán eljött a nap, amikor vagy nem adott a pap az illetőnek, vagy az kevesellte, és megölte a papot.
A mindenkit szeretek kifejezetten életellenes, avagy komplikált módú öngyilkos, ami a mindenkit szerető illető életét illeti. A mindenkit szerető a rövid élettartam problémájával találja szembe magát, és azzal, hogy saját magának kárára van, és aki saját magát nem szereti annyira mint a többieket, az legalábbis letért a bölcsesség útjáról.
Valamint, bármelyik buzi, pedofil pap is mondhatja, hogy ő a szeretet oldalán áll, sőt, jobban mint az átlagember.
A szúnyog, a pióca , és a bélféreg is szeret téged (megenni, rajtad élősködni, de hát ki mondta, hogy az nem szeretet?), és az utóbbiak teszik ezt (elrettentő) példa értékű ragaszkodással.
Aki szerint mindig mindenki szerethető, és ez a helyes, az tévúton jár, és egy pofáraeséssel lesz gazdagabb, és még jó ha nem hal bele.
A természet kitalálta a szeretetet és a gyűlöletet, a szimpátiát és az ellenszenvet, a vonzást és a taszítást, az élet érdekében, de „nyilván” a természet a hülye, és te ezt jobban tudod.
Szerintem háromféle ember van, a vonzó (szeretetre méltó), a semleges, és a taszító (gyűlöletre méltó), a gondolatai, szavai, cselekedetei szerint.
Aki ezt a rendszert megerőszakolja, az magára vessen, mert lehet ugyan, de nem érdemes.
Az pedig, hogy valaki úgy válogatja meg a környezetét, hogy csak szeretetre méltóak legyenek benne, az megint csak egy másik eset, a helyes válogatásé.
Ezek bizony nem zsidó tanok... úgyhogy beválnak.

2llkedő 2013.04.29. 16:19:42

@Bee-zony: "A szakállas, a kékszemű nem zavar," most még, mert vannak bűnözők. De ha nem lennének, akkor kitalálnál valamit, hogy miért kell kiírtani a kékszeműeket, szakállasokat. Például, mert a kékszeműek germánok, a szakállasok meg arabok. Stb.

"A jól hangzó szlogen... viszont nem gondolod, hogy perverz dolog szeretni a szadistát, vagy a bűnözőt, aki pl. beléd vágja a kést?"

Látom, halovány fingod sincs arról, hogy mi A SZERETET.
Ha megkérdezik, szeretem-e Orbán Viktort, akkor az rengeteg újabb kérdést vet fel. Hogyan szeretem Orbán Viktort? Min férfi a férfit, mint nő a férfit, mint apa a hülye gyerekét, mint anya a kicsi fiát, mint apát, mint barátot, és egyáltalán, melyik Orbán Viktort? Szeretem-e úgy, mint a mákos tésztát, vagy a felkelő napot, esetleg a jégesőt?

Ezek mind e szeretet egy-egy részei. Nem erről szól A SZERETET, hanem arról, hogy van-e benned egyáltalán szeretet?

"""Szeretet Himnusz
Szólhatok az emberek vagy az angyalok nyelvén
ha szeretet nincs bennem,
csak zengő érc vagyok vagy pengő cimbalom.
Lehet prófétáló tehetségem,
ismerhetem az összes titkokat és mind a tudományokat,
Hitemmel elmozdíthatom a hegyeket,
ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.
Szétoszthatom mindenemet a nélkülözők közt,
odaadhatom a testemet is égőáldozatul,
ha szeretet nincs bennem,
mit sem használ nekem.
A szeretet türelmes, a szeretet jóságos,
a szeretet nem féltékeny,
nem kérkedik, nem is kevély.
Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát,
nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel.
Nem örül a gonoszságnak,
örömét az igazság győzelmében leli.
Mindent eltűr, mindent elhisz,
mindent remél, mindent elvisel.
A szeretet nem szűnik meg soha.
A prófétálás végetér,
a nyelvek elhallgatnak,
a tudomány elenyészik.
Most megismerésünk csak töredékes,
és töredékes a prófétálásunk is.
Ha azonban elérkezik a tökéletes,
ami töredékes, az véget ér.
Gyermekkoromban úgy beszéltem, mint a gyerek,
úgy gondolkoztam, mint a gyerek,
úgy ítéltem, mint a gyerek,
De amikor elértem a férfikort,
Elhagytam a gyerek szokásait.
Ma még csak tükörben, homályosan látunk,
Akkor majd színről színre.
Most még csak töredékes a tudásom,
Akkor majd úgy ismerek mindent,
Ahogy most engem ismernek.
Addig megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három,
De közülük a legnagyobb a szeretet. """"
(Szent Pál, 1 Kor. 13)

Mielőtt belekötnél, ott szerepel benne, hogy nem örül a gonoszságnak.

De elolvashatod, és meg is értheted A szeretet tíz parancsolatát is. Talán megértesz belőle valamit .

2llkedő 2013.04.29. 16:24:24

@Bee-zony: Te ugye örülnél annak, ha lennének olyanok, akik azt mondják, írtsuk ki a magyarokat, mert azok ilyenek, meg olyanok. Vagy esetleg fel lennél háborodva? Miért? Nekik ugyan olyan joguk van téged gyűlölni, mint ahogyan te gyűlölsz másokat.

Bee-zony 2013.04.29. 20:00:15

@félázsiai 2llkedő: „"A szakállas, a kékszemű nem zavar," most még, mert vannak bűnözők. De ha nem lennének, akkor kitalálnál valamit, hogy miért kell kiírtani a kékszeműeket, szakállasokat. Például, mert a kékszeműek germánok, a szakállasok meg arabok. Stb.”

Ez a rosszindulatú előfeltételezés (prekoncepció) nálad a szeretet? Nekem nem kell, tartsd meg magadnak.
Az pedig valóban úgy van, hogy én döntöm el, kinek mondom azt, hogy gyere, és kinek azt, hogy menj (a fenébe), de afelől nyugodt lehetsz, hogy a kékszeműség, a germánság, a szakállasság, az arabság nem ok rá, se együtt se külön-külön. Ellentétben pl. a kötözködéssel-kekeckedéssel, zaklatással, negatív dolgokkal, mert az viszont már ok rá.

„Látom, halovány fingod sincs arról, hogy mi A SZERETET.
Ha megkérdezik, szeretem-e Orbán Viktort, akkor az rengeteg újabb kérdést vet fel. Hogyan szeretem Orbán Viktort? Min férfi a férfit, mint nő a férfit, mint apa a hülye gyerekét, mint anya a kicsi fiát, mint apát, mint barátot, és egyáltalán, melyik Orbán Viktort? Szeretem-e úgy, mint a mákos tésztát, vagy a felkelő napot, esetleg a jégesőt?

Ezek mind e szeretet egy-egy részei. Nem erről szól A SZERETET, hanem arról, hogy van-e benned egyáltalán szeretet?”

Képmutató keresztény, nincs meggyőzőereje az ellentmondásos és homályba vesző ideológiádnak. Racionalitás 0%, néphülyítés 100%; ez aztán az irány...
Jim Jones vajon mivel hülyítette a híveit? El tudom képzelni, hogy volt benne szó szeretetről... Ha megisszátok ezt a ciános üdítőitalt, az a legmagasabb fokú szeretet, mert Isten a szeretet, és bla-bla...

Nem vagyok vevő a néphülyítésre, se politikusoktól, se senkitől.

Jut eszembe, Gy. Ferenc (legyen fegyenc) először pap akart lenni – illetve összevissza hazudozik, tehát sanszos, hogy valóban pap akart lenni.
Gyurcsány hitvallás
www.youtube.com/watch?v=crRJuzRaweA
Ha zsidó vallásokról van szó, akkor rokon foglalkozások, mert a néphülyítés a lényege mindegyiknek, csak a kereszténység a nyálas maszlag, a zsidó(k által irányított) politika pedig a délibábos ámítás, csalás.

Bee-zony 2013.04.29. 20:03:34

@félázsiai 2llkedő: „Te ugye örülnél annak, ha lennének olyanok, akik azt mondják, írtsuk ki a magyarokat, mert azok ilyenek, meg olyanok. Vagy esetleg fel lennél háborodva? Miért? Nekik ugyan olyan joguk van téged gyűlölni, mint ahogyan te gyűlölsz másokat.”

Bűnről és büntetésről, és bűnözőkről volt szó a részemről, nem másról. Ha a bűnöző gyűlöli a megbüntetőjét, az lehet az eseménysor része, a lényeg az, hogy a bűnöző mindig kapja meg a bűnéért a büntetést, ha nem tetszik neki, akkor is. Te pedig terelsz és csűrcsavarsz; ez már Vidéki szint.

2llkedő 2013.04.29. 20:26:49

@Bee-zony:" Bűnről és büntetésről, és bűnözőkről volt szó a részemről, nem másról."

Nem! Te nem bűn9sről, hanem kollektív bűnösökről beszélsz. Úgy, mint zsidók, cigányok, stb.

2llkedő 2013.04.29. 20:27:49

@Bee-zony: És itt most be is fejeztem veled a társalgást.

Bee-zony 2013.04.29. 22:08:31

@félázsiai 2llkedő: „Nem! Te nem bűn9sről, hanem kollektív bűnösökről beszélsz. Úgy, mint zsidók, cigányok, stb.”

1.) Ha odateszed a bűnösök elé azt a jelzőt, hogy kollektív, attól a téma tárgya még mindig a bűnösök.

2.) Ami a kollektív bűnösöket illeti, bűnszervezetben elkövetett bűnökről (bűncselekményekről) hallottál már? Van ám ilyen, a Btk.-ban is.

3.) A bűnözők egyéni, név szerinti felsorolását tedd meg te, mert ha nem teszed meg, akkor a te logikád szerint kollektív bűnösözöl.

4.) Máraitól a keresztény magyarozás persze nem tűnt fel, ugye? Pedig az is kollektív bűnösözés a te logikád szerint.

5.) Mutass egy olyan helyet, ahol azt írtam, hogy MINDEN zsidó, cigány, vagy bármelyik másik nemzetiség bűnös.
Az álláspontom: bármilyen nemzetiségűnek születni nem bűn. Bármilyen nemzetiségűként bűnt elkövetni bűn, akár egyénileg, akár csoportban.
Valamint: „Nekem a rohadt zsidókkal, szemét cigányokkal, és a szarmagyarokkal van bajom, és azzal, hogy ők a többség a Kárpát-medencében – és ilyenkor is látszik, hogy ha rohadt zsidók és szemét cigányok nem lennének, akkor is szar lenne itt a szarmagyarok miatt.”

Végül, de nem utolsó sorban, dugd fel magadnak a „szeretetedet”.

Mit gondolsz, miért érzem azt, hogy jobb nélküled, mint veled?
Ha nem tudod, tarts önvizsgálatot.

Bee-zony 2013.04.29. 22:13:03

@félázsiai 2llkedő: „És itt most be is fejeztem veled a társalgást.”

Sikeresen lejárattad magad, a szememben legalábbis, és ne is akard fokozni, úgyhogy egyetértek a velem való társalgásod befejezésével.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.04.29. 22:50:16

jól látom, hogy zsidóztok a trafikos post alatt (amit kurvasok munkával raktunk össze Zeroval) ?
amint ráérek, kigyomlálok

Bee-zony 2013.04.29. 23:09:11

@laspalmas: Gyomlálj csak a kiskertedben. Irtsd a zsidót ahol éred, ezzel is a békét véded. Vagy nem a gazt akarod kiirtani? Ha nem figyelsz, és összetéveszted, akkor aztán csodálkozhatsz egy idő után, hogy minden mennyivel rosszabb lett.

Bee-zony 2013.04.29. 23:10:10

A kutya ugat, a maffia halad...
2 nap alatt akarnak átverni egy olyan törvényt, ami megakaszthatja a trafikmutyi utáni állampolgári nyomozást
kuruc.info/r/53/111437/

Bee-zony 2013.04.29. 23:37:30

A haveroknak osztogatnak, a többieket fosztogatják. Bevallottan.

"Ha az ember kormányon van, akkor nyilvánvaló, hogy a sajátjainak oszt" - fideszes középvezetők a trafikmutyiról
kuruc.info/r/53/111436/

Bee-zony 2013.04.29. 23:56:18

A nagy trafikrablás - kiszivárgott felvétel a pályázatok elbírálásáról :)
kuruc.info/r/34/111434/

Ironfist 2013.04.30. 05:23:49

@Bee-zony:
"2.) Ami a kollektív bűnösöket illeti, bűnszervezetben elkövetett bűnökről (bűncselekményekről) hallottál már? Van ám ilyen, a Btk.-ban is."

Ezek szerint a Benes-dekrétumokat sem tartod elítélendőnek?

"2 nap alatt akarnak átverni egy olyan törvényt, ami megakaszthatja a trafikmutyi utáni állampolgári nyomozást"

Minek sietni? Hiszen ha akarják, akár visszamenőlegesen is megcsinálhatják - ahogy azt nem egyszer bebizonyították, más törvényekkel. -.-'

"A haveroknak osztogatnak, a többieket fosztogatják. Bevallottan."

Az "eemútnyócév" ehhez képest kutya fasza. Igen. Megmondtam előre, hogy ez lesz, és, hogy nem szabad, nem hogy kétharmaddal, de szimpla többséggel sem hatalmat adni ennek a mocskos kommunista bandának.

Bee-zony 2013.04.30. 12:58:47

@Ironfist: „Ezek szerint a Benes-dekrétumokat sem tartod elítélendőnek?”

Abból hogy megállapítom hogy vannak bűnszervezetben elkövetett bűnök, nem vezethető le a véleményem a Benes-dekrétumokról, mert elítélendőnek tartom, és ott voltam 2008 áprilisában a szlovák követség előtt a Stefánián, 2-300 ember között a Benes-dekrétumok ellen tüntetni. Ennyi embert érdekelt ez annyira, hogy vegye a fáradságot, és kijöjjön az utcára. Kevesen vagyunk, és nem elegen.
De ha arról van szó, hogy pénz-harácsoló, einstandoló, rabló bűnszövetkezetté kell összeállni (pl. párt formájában) arra bezzeg... Ilyen a többség Magyarországon, és ez a legnagyobb baj, a társadalmi katasztrófa forrása. Vannak társadalmi áramlatok, és jelenleg ez a főáramlat. A főáramlat pedig olyan, mint a gyűjtőfolyó, és lehet szélesebb, mélyebb, erősebb is.

„Minek sietni? Hiszen ha akarják, akár visszamenőlegesen is megcsinálhatják - ahogy azt nem egyszer bebizonyították, más törvényekkel. -.-'”
Na igen, de ami már kiszivárgott, azt nem tudják visszagyömöszölni a palackba, úgyhogy sietnek belenyomni a dugót.

„Az "eemútnyócév" ehhez képest kutya fasza. Igen. Megmondtam előre, hogy ez lesz, és, hogy nem szabad, nem hogy kétharmaddal, de szimpla többséggel sem hatalmat adni ennek a mocskos kommunista bandának.”
És mire mentél azzal, hogy megmondtad? Én is megírtam máshol, még a 2010-es ogy. választás előtt, hogy a Fidesz fog nyerni, és hogy kezdődik a kész átverés show második része.
Ugye hogy a második rész mennyivel ütősebb lett, mint az első...
A két rész a(z) (h)idegháború, a harmadik rész pedig már a melegháború lesz. Magyarország tragédiája három részben előadva.

Mondhatom, hogy senki semmire nem megy ezzel a megérzéssel, tudással, ha nem váltja át az életében ennek megfelelő tettekre.

Szúrófény 2013.04.30. 15:34:12

@Vidéki: „Mindinkább meggyőződöm, hogy az ország helyzete reménytelen, ez az ország nem képes magát megvédeni, mert nincsenek az állam kormányzatában becsületes emberek! (A pápai követ írja Rómának, 1526-ban!)

Vidéki 2013.04.30. 20:16:59

@Szúrófény:

Azóta változhatott a helyzet, nem gondolod?

Vagy úgy gondolod, hogy a gonosz varázsló elvarázsolt bennünket, mint a mesében Csipkerózsika háza népét?

Buru2 2013.05.02. 08:13:43

@anyadmajma: Ki is volt akkor az MNB elnöke aki 8% fölött tartotta a kamatot? Ugy hivták Járai Zsigmond!

Minorkavidor 2013.05.02. 12:53:33

@Buru2:

Csak jelzem, hogy a devízahitelezés engedélyezése Járai nevéhez fűződik. 2001 júliusában wengedélyezte, nem sokkal kinevezése után,. 2007-ig volt elnök, a válság 2008 őszén "köszöntött be". Az alapkamat J. idején volt 12 % is. Most is benn ül a Monetáris Tanácsban. Mikor az MT sorozatos kamatcsökkentései után megkérdezték, hogy miért csinál szöges ellentétét annak amit 2002-2007 (a szoclib kormányzás ideje ) között képviselt: annyit mondott ma már másként látja a dolgokat.

Más:
Cusi esetében nem 75 millió volt a píz hanem csak br. 70 milla. Azért bruttó mert az ítéletig 50 milliót visszafizetett. Ennek ellenére kapott 6,5 évet jogerősen (nem 8,5 évet). A bíró azért nem vette enyhítő körülménynek a kár 2/3-dának megtérítését, mert mint fogalmazott "nem lehet tudni milyen forrásból" származott a kártérítés összege.

Minorkavidor 2013.05.02. 15:39:58

A ma megjelent papíralapú HVG szerint trafikbotrány nem mai találmány, már a két vhb. között is volt. Az I.vhb után úgy volt, hogy a megmaradt ország területén található 66 ezer dohány áruda működtetésénél előnyt élveznek a hadirokkantak (volt is annyi). Azonban pl. Bartha Miklós özvegye azzal dicsekedett a Magyarország c. napilap 1934. márciusi számában, hogy mikor nyelviskolája tönkrement maga Bethlen segített neki (Bethlen 1921-31 között volt me.) A hölgyemény egyébként a nyilatkozat időpontjában a Dohánykisárusok Országos Szövetségének egyik alelnöke volt.
Nincs új a Nap alatt. Érdemes elolvasni cikket.

süti beállítások módosítása