Skip to content


       Szűrés lista

Magyarország korrupt / a korrupció elleni küzdelemben is jobban teljesít

Tegnap a Transparency International nyilvánosságra hozta a Globális Korrupciós Barométer adatait, ami az egész világra kiterjedő közvélemény-kutatás, mely az állampolgárok korrupcióval kapcsolatos tapasztalatait vizsgálja. 107 ország 114 ezer állampolgárát kérdezték meg a korrupcióról, köztük 1000 magyar állampolgárt.

Este a KIM is reagált a kutatásra.
Üdvözlet mindenkinek egy alternatív univerzumban.

Magyarország korrupt, és az elmúlt években csak romlott a helyzet

Magyarország korrupt, és az elmúlt években csak romlott a helyzet – ezt gondolja a magyarok többsége az országunkról. A legtöbb magyart zavarja a mindent átható mutyi, de egyre kevesebben akarnak ellene fellépni .

100-ból 61 magyar gondolja azt, hogy nőtt a korrupció az elmúlt két évben. A magyarok a politikai pártokat tartják a legkorruptabbnak – ugyanez a helyzet más európai országokban, és világszinten is. A magyarok közül tízből nyolcan gondolják, hogy az állami működés részben vagy teljesen összefonódik egyes üzleti csoportok érdekeivel. A magyarok 70 százaléka nem jelentené a mutyit, ez Európában kirívóan magas szám.

A magyarok csaknem felének (48 százalék) véleménye szerint a kormány küzdelme a korrupció ellen teljesen hatástalan.

A magyarok többsége szerint (61%) nőtt a korrupció az elmúlt két évben, és súlyos gondnak tartják az állami korrupciót. A megkérdezettek 82 százaléka szerint „valamelyest vagy nagyon” befolyásolja néhány cégcsoport az állam, illetve a kormányzat működését. A magyarok nem szeretik azt, ha az állam olyan döntéseket hoz, amelyek nem elsősorban Magyarországnak, hanem néhány üzleti csoportnak kedveznek.

Csendben halt el a kormányzat korrupcióellenes harc

Kormánypárti civilek ugrottak be a korrupcióellenes harcba

Módosították az információszabadságról szóló törvényhez, ami gyakorlatilag az állami intézményekre bízza, hogy válaszolnak-e az újságírók és állampolgárok kérdéseire, vagy sem.

Magyarország a korrupció elleni küzdelemben is jobban teljesít

Transparency International (TI) globális korrupciós barométerének adataiból kiderül, hogy Magyarország érezhetően jobban teljesít a korrupció elleni küzdelemben, mint a 2010-es kormányváltás előtt.

Rétvári Bence felhívta a figyelmet a TI kedden közzétett jelentésére, amelynek adatait összevetette a 2009-2010-es eredményekkel. Ez alapján megállapította, hogy míg 2010-ben az emberek 75 százaléka mondta, hogy az előző évben nőtt a korrupció, az idén már csak 61 százalékuk állította. Két éve 14 százalék volt azok aránya, akik fizettek kenőpénzt, jelenleg arányuk két százalékponttal alacsonyabb.

2013 felmérése alapján Magyarország a legjobban teljesít a visegrádi országok közül a korrupció elleni küzdelemben. (Bár Prágában a fél kormányt elvitték a rendőrök, és a miniszterelnök lemondott, mert ellene is nyomoznak. - zero)


Az emberek többségének véleménye szerint 2010 előtt az intézményes korrupció uralta az államot. A magyar kormány az elmúlt három évben többet tett a korrupció visszaszorítására, mint a megelőző két kormány együttvéve.    

Magyarország 2010-en csatlakozott a Nemzetközi Korrupcióellenes Akadémiához, 2011-ben az alaptörvény rögzítette az offshore-tilalmat a közpénzek terén, a kormány 2012-ben fogadta el a kétéves Közigazgatási korrupcióellenes programot, 2013-ban civil szervezetek kezdeményezésére Magyarország csatlakozott Nyílt kormányzati együttműködés programhoz.


dude_come_on.jpgOké, AlternatívBence.

Meggyőztél.

Tényleg csökkent a korrupció, egyre jobban teljesít ezen a téren is az állam, A Lajos nem nyert 50%-kal a tervezettnél drágábban közbeszerzést, A Lászlóné nem egy oligarcha titkárnője miniszteri kosztümben, a trafikkoncessziós pályázatokat a lehető legpontosabban bírálta el a bizottság, a nyertes és a vesztes pályázatokat kitették az internetre, azokat bárki elolvashatja, már nem szükséges közérdekű adatigényléseket beadni, mert minden állami és önkormányzati intézmény és cég a legutolsó közpénz-forintról is elszámol nyilvánosan a választók felé, minden szerződés, a gemkapocs-számláig bezárólag elérhető az interneten. Az egész ország, a legkisebb önkormányzattól az NFÜ-ig (augusztus 1-től már Lázár János osztja az EU-s milliárdokat, virítsd a lóvét Jani!), a kórházaktól a bíróságokig, az oligarcháktól a trafikosig olyan transzparens, hogy már-már zavarja a zembereket ez a fene nagy transzparencia. A korrupció és a NER összeegyezhetetlen, 2010-ben végért az elmúltnyolcév, nincs aki korrumpáljon, és nincs, akit meg lehetne korrumpálni, a Transparency International, a K-Monitor vagy az Átlátszó lassan lehúzza a redőnyt, immár három éve a következő szempontok körül forog Magyarország: olcsón, körültekintően, hatékonyan, átláthatóan, számonkérhetően.

laughing_hard.gif"A magyar kormány az elmúlt három évben többet tett a korrupció visszaszorítására, mint a megelőző két kormány együttvéve."

Jajj Bence, kicsordult a könnyem is, viccesebb vagy mint Kővári Zoltán és Schmuck Andor együttvéve.

Kérlek, csak egyszer hadd jussak be az Párhuzamos Magyarország Kormányzati Hírgyárába, ahol éjjel-nappal folyik a hírek átalakítása.

A Magyar Nemzet Online például mégegyet csavart a tálaláson:

mno_korrupció.jpg

Amúgy meg go fuckyourself Bence, mindenki mással meg találkozunk csütörtök este az Átlátszó születésnapi zenés-tánczos mulatságán.

Címkék: korrupció ti kim

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr395398146

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mérhető a korrupció? 2013.07.10. 16:48:04

A napokban hozta nyilvánosságra a Transparency International legújabb korrupciót mérni hivatott felmérését. A Globális Korrupciós Barométer 2013 egy egész világra kiterjedő, összesen 114000 embert megkérdező kutatás, melynek eredményeit egy sajtótájéko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vantaan 2013.07.10. 11:18:14

Botswanai szinten a magyar jövedelem!
Egyenlítői-Guinea már beelőzött!!

A világ országainak jó részében tavaly emelkedett az egy főre eső jövedelem, kivéve Magyarországot és Dél-Szudánt, amely egy kategóriával lejjebb került. Most Türkmenisztánnal, Namíbiával, Irakkal vagy Botswanával vagyunk egy csoportban. Szlovénia, Szlovákia, Csehország rég felettünk jár, de 2008 óta leelőzte hazánkat például Lettország, Lengyelország, Chile, Uruguay, Venezuela, Oroszország vagy Egyenlítői-Guinea is.

Magyarország magasból közepesen magas kategóriába került a Világbank egy főre eső jövedelem (GNI) alapján készített 2012-es listáján Magyarország - tudósít az origo. A világ államai közül csak hazánk és Dél-Szudán esett lejjebb egy szinttel, 13 állam ellenben javítani volt képes belső jövedelmi viszonyain.

Magyarország 2012-es 77. helyezésével egy kategóriával lejjebb, a 4086-12615 dolláros egy főre eső jövedelmi sávba esett. Itt olyan államokat találunk, mint például Türkmenisztán, Namíbia, Irak vagy Botswana.

Ám a 2008-ban még mögöttünk álló Litvánia, Lettország, Lengyelország, Chile, Uruguay, Venezuela, Oroszország vagy épp Egyenlítői-Guinea mára szintén leelőzött bennünket.
A válság után számos ország javítani tudott, ám Magyarországon az utóbbi idők során csökken az egy főre jutó nemzeti jövedelem. Míg 2009-ben 12 980 dolláron (megközelítőleg 3 millió forinton) állt a hazai GNI, az adat előbb 12 860 dollárra, majd még nagyobb eséssel 12 390 dollárra (körülbelül 2,7 millió forintra) csökkent. Ennél legutóbb 2007-ben volt alacsonyabb a mutató.

Ilyen csökkenő trend még a válságtól viszonylag nagyobb mértékben sújtott államok körében is ritka.
A folyamat elsősorban Magyarország versenyképességének romlásával függ össze.
A Világgazdasági Fórum 2012-2013-as versenyképességi rangsorában Magyarország a 48.-ról a 60. helyre esett úgy, hogy a befektetők kedvezőbb környezetre lelnek például Mauritiuson, Kazahsztánban, Costa Ricán vagy Azerbajdzsánban.

Létezik olyan felmérés is, melyben a korrupció mértékét illetően Magyarország a világ államai között a 107. helyet foglalja el. Eszerint olyan államokban, mint például Botswana, Kambodzsa vagy Puerto Rico, kevésbé befolyásolhatók a döntéshozók kenőpénzzel.

Mutyisztán jobban teljesít! .....

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.10. 11:23:24

" míg 2010-ben az emberek 75 százaléka mondta, hogy az előző évben nőtt a korrupció, az idén már csak 61 százalékuk állította."

És valójában változott-e bármi? Nem? :D

""A magyar kormány az elmúlt három évben többet tett a korrupció visszaszorítására, mint a megelőző két kormány együttvéve.""
És van eredmény? Ja van, bocs. A Közgépnél...

LuciFerko 2013.07.10. 11:23:37

Ezek észak-koreában voltak valami advenced gyorstalpaló tanfolyamon?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.07.10. 11:26:15

@LuciFerko:

Én simán elmennék ilyen hírátalakítónak :-))
És még Bajnait nem is emelték ki, csak félmunkáét végeztek!!!

Wrex 2013.07.10. 11:31:09

"Hogyan értékelik az emberek a kormány korrupcióellenes munkáját?
2011: nem eredményes 37%
2012: nem eredményes 48%

2012: "Hány százalék gondolja az alábbi területeket nagyon vagy rendkívül korruptnak?"
Politikai pártok 68%
Parlament/törvényhozás 56%
Média 51%
2010: "A lakosság által nagyon korruptnak ítélt szektorok"
Politikai pártok 37.8%
Parlament/törvényhozás 22.7%
Média 14.3%

"5 fokú skálán átlagosan mennyire tartják korruptnak e területeket? "
2012
Politikai pártok 3.89
Parlament/törvényhozás 3.61
Média 3.49
2010
Politikai pártok 3.9
Parlament/törvényhozás 3.4
Média 3.1

Persze azért van itt egy érdekes ellentmondás is a 2010-es jelentésben:
"Jelentené, ha korrupciós esettel találkozna?"
90% igen
ugyanakkor:
"Ha korrupcióval szembesült az elmúlt 12 hónapban, tett hivatalos bejelentést?
64% nem, 33% nem tudja.........

Ehhez képest a 2012-es adatokban már többen ráébredtek hogy vissza kéne venni a képmutatásból:
"Mi tennének az emberek néhány uniós országban, ha korrupcióval találkoznának?"
Magyarország: Jelentenék: 30%

Zuzu Petás 2013.07.10. 11:32:37

"Ez alapján megállapította, hogy míg 2010-ben az emberek 75 százaléka mondta, hogy az előző évben nőtt a korrupció, az idén már csak 61 százalékuk állította." A maradék 39% szerint már a csúcsponton van, ahonnan nem nőhet tovább. 2010-ben csak 25 % gondolta így.

"Két éve 14 százalék volt azok aránya, akik fizettek kenőpénzt, jelenleg arányuk két százalékponttal alacsonyabb." Hisz minek is fizetnének, amikor már állami szintű a korrupció, azaz a törvényeket írják a haverok.

Troppauer_Hümér 2013.07.10. 12:08:51

Pusztuljon a Fidesz, akkor is megnyerik a választást a nyuggerek ( ingyér' utaznak, nyugdíjemelés kötelező performansza), agyhalott Vidéki mentalitású barmok, a segílyesek, a pedagógusok (talánbéreemelés, több lépcsőben), és persze a hűbéresek miatt.
Az aktív réteg kevés.

Ami viszont érdekelne, mi van Zero tumblijával?

a kormány embere 2013.07.10. 12:14:22

Már csak aztat szeretném tudni,kijafaszom lopta el a söröm??!!
Mer, hogy Magyarországot kijafaszom lopta el,aztat tudom.

Troppauer_Hümér 2013.07.10. 12:18:48

@zero: Ha megtömnék egy kis zsével a Hírcsárdát, tuti nekik zenélnének, a referenciájuk több, mint jó.

Másfelől mi van a zero2zero tumblr-el? Annyira nem elérhető...

Kovács Terpentin 2013.07.10. 12:28:48

na asszongya: "A Vastagbőrt zavarja, hogy a politikai elit mindent megtesz az ország érdekében. Az elmúlt 3 évben soha nem látott módon növekszik a gazdaság, az életszínvonal és mindez a kormánynak köszönhető. A gaz szarszemétballibsi nyugat csak azért mond ilyeneket, mert őket zavarja, hogy mi jobban teljesítünk. És ez a baja a Vastagbőrnek is. Nálunk nincs korrupció, lobby érdek, nincsenek politikailag meghozott gazdasági döntések. Nem úgy mint azemútnyóccévben. Ugye, Libás? Ugye, Sukoró Feri? És különben is: a sánta embert hamarabb megeszi a hazug kutya és aztán mindkettőt lelövik! Tartja egy marsi közmondás. Ugye, Vastagbőr? "
de most komolyan: nem lehetne őket ugyanitt feljelenteni a zemberek szándékos félrevezetésért?

Vidéki 2013.07.10. 13:07:05

A Transparency International kedden közzétett, éves Globális Korrupciós Barométere szerint Magyarországon a politikai pártokat tartják a legkorruptabbnak, ötös skálán 3,9 pontra értékelte az ezer magyar válaszadó a politikai korrupciót. Az üzleti szféra 3,8 pontot, a törvényhozás pedig 3,6 pontot ért el, de nem lehet büszke magára a média sem a 3,5 ponttal. A magyar válaszadók az egyházakat (2,4 pont), a honvédséget (2,5 pont) és az oktatási rendszert (2,6 pont) tartják a legkevésbé korruptnak.

De az egész felmérés nem tényeken alapszik, hanem csak vélekedéseken.

Egy régi viccben az anatómia professzor vizsgáztat egy medikát és megkérdezi:

Van-e csont a péniszben?

A medika határozott válasza: Igen, van.

Mire a professzor:

Ugyan kollegina, maga azt csak úgy érezte.

Viszont ha valóban bízik a bíróságok független ítéleteiben a megkérdezett ezer fő, akkor vajon miért nem tesznek feljelentést?

Mert bizonyára szeretik a a ködös eredetű pletykákat csócsálni, amivel a "Szabad Sajtó" eteti egyszerű lelkű olvasóit, nagyokat mondva a figyelem megragadása érdekében.

A hazudozást, rágalmazást gyakorlatilag nem büntetik.

A szabad sajtónak lehet szabadon hazudozni, előállni olyan állításokkal,

hogy valaki azt mondta, hogy valaki azt mondta.

Nem köteles a szabad sajtó megnevezni informátorát.

Így a Transparency International kedden közzétett, éves Globális Korrupciós Barométere is csak annyira megbízható lehet, mint az egyszeri meteorológus jóslata:

"Lehet eső, lehet hó, de az is lehet, hogy csak térdig érő szél fúj majd!"

Vidéki 2013.07.10. 13:12:05

A Transparency International kedden közzétett, éves Globális Korrupciós Barométere lényegében azt tükrözi, hogy Magyarországon

a "Szabad Sajtó" nem bizonyított állításai, mennyire képesek befolyásolni a közvéleményt

Kovács Terpentin 2013.07.10. 13:12:44

@Vidéki: takarodj INNEN te droid szardarab!

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.07.10. 13:16:49

@vantaan: "Eszerint olyan államokban, mint például Botswana, Kambodzsa vagy Puerto Rico, kevésbé befolyásolhatók a döntéshozók kenőpénzzel."
Ez színigaz. Itt nem befolyáésolhatók a döntéshozók, mert ők döntik el, kinek-merre megy a lóvé. Mármint melyikük zsebébe. Nem kell nekik ehhez befolyáolás, ők generálják az egészet.

theo 2013.07.10. 14:53:31

Kőhalmi, szándékosan van Kővárinak írva?

Watchdog 2013.07.10. 18:47:15

@Vidéki: Így van, Magyarországon nem nő a korrupció, csak úgy érzik egyesek. Hamis illúzió. Legközelebb nem kell vesződni 1000 emberrel, akik össze-vissza hallucinálnak, elég lesz megkérdezni Rétvári Bencét, aki észnél van. Vagy Vidékit, mindegy...

Ironfist 2013.07.10. 20:12:10

@stillmátyás:
"a pedagógusok (talánbéreemelés, több lépcsőben),"

Mint leendő pedagógus, sok már végzett pedagógus ismerőssel ezt azért cáfolnám.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.07.10. 21:13:57

Rétvári Bence kihasználta a statisztikák egyik legelemibb, és sokak által legkevésbé ismert tulajdonságát, vagyis azt, hogy a viszonyítási alapok, az arányok és a szempontok megválasztásával, a kedvező adatok kinagyításával tulajdonképpen minden kihozható belőlük, meg annak az ellenkezője is.
Bármennyire is ágáltok, az, amit Rétvári leírt, nyilván tényeken alapszik. Nem hazudik, "csak" manipulál.

Ugyanakkor látszik Rétvárinak az az irdatlan igyekezete, hogy találjon egyetlen olyan adatpárt a jelentésben, ami kedvezően tünteti fel a kormány munkáját, és majdnem sikerült neki, de inkább jól beleszalad a faszerdőbe:
"Rétvári Bence felhívta a figyelmet a TI kedden közzétett jelentésére, amelynek adatait összevetette a 2009-2010-es eredményekkel. Ez alapján megállapította, hogy míg 2010-ben az emberek 75 százaléka mondta, hogy az előző évben nőtt a korrupció, az idén már csak 61 százalékuk állította."
Emberek, képzeljük el a korrupciót úgy, mint egy rozsdás szarhegyet... mert az. 2009-ben ez volt valamekkora. 2010-ben 75%-nyi ember úgy érezte, hogy magasabbra mászott az ország ezen a hegyen, ami ugye nagyon rossz dolog, emúttnyócév, fúj. Majd eljött a "dicsőséges" 2012-es év, amikor ugyan már csökkenő arányban (61%), de még mindig az ország majdnem kétharmada úgy gondolta, hogy még a 2010-es szintnél is sikerült magasabbra jutni a korrupció szutykos mocskában! Tehát Rétvári úr azt szeretné ünnepeltetni, hogy hurrá, a Fidesznek sikerült még annál is nagyobb korrupcióba vezetni az országot, mint ami a szocik idején volt, csak mert 14%-nyi embert már annyira elborít a korrupció, hogy nem érez különbséget az akkori szarhalom és a mostani között!
Jó egészséget és egy rücskös köcsögfát kívánok neki ezirányú igyekezetéhez.

És naná, hogy 2%-kal kevesebb ember fizet kenőpénzt, hiszen amellett, hogy minden töredéke annyi kézben fut össze, mint előtte, ráadásul a lapok legtöbbször pártszimpátia alapon már le is vannak osztva. Képzeljük el azt az ostoba helyzetet, hogy a Közgépnek kenőpénzt kéne fizetnie azért az NFÜ-nek, hogy a pályázatai kedvezőbb elbírálás alá essenek. Ugye, hogy ugye! Minek ide korrupció, ha egyszer a legtöbb pályázat, közbeszerzés már előre lefutott nyertesekkel megy, néha még a pályázat is úgy van kiírva, hogy más ne is pályázhasson, néha meg előbb van meg a nyertes, mint az, hogy mit és hogyan kell csinálnia. Ismét kérdezem: minek ide már a korrupció?

Tetszik vagy sem, a Fidesz a state capture-rel igenis sokat tett a korrupció visszaszorítására.

cuidado llamas 2013.07.10. 22:31:44

ebből csak egy tanulság van: Rétvári Bene egy majdnem kétméteres fasz!

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.10. 22:31:57

Leírtam néhány gondolatomat azzal kapcsolatban, mit is mutatnak ezek a felmérések.
objektivpol.blog.hu/2013/07/10/merheto_a_korrupcio

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.10. 22:59:15

@cuidado llamas:

Mindegy. A lényeg, hogy egy fasz. Az meg átjött. :DDD

tucano 2013.07.10. 23:15:59

@Vidéki: Köszönöm a pontos elemzést, már majdnem hittem a mockosz szajtónak!

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.07.10. 23:18:27

Vidéki... kész vagyok. Hihetetlen. :DDD

Secnir 2013.07.11. 05:57:40

@Vidéki:
"De az egész felmérés nem tényeken alapszik, hanem csak vélekedéseken."

-itt bukott meg az egész feltételezésed. Amikor megkérdezik az embereket, azok a saját tapasztalataikról számolnak be, vagy arról, amit tudnak, ismernek. Ebből következik, ha korruptnak tartják a kormányt, az nem vélekedés, hanem tény. Ez szopóroller, erről már nem szállsz le.

"A hazudozást, rágalmazást gyakorlatilag nem büntetik. A szabad sajtónak lehet szabadon hazudozni, előállni olyan állításokkal, hogy valaki azt mondta, hogy valaki azt mondta."

-lásd brüsszeli lovas pityu minősített esetét a névtelen olasszal és a magyar nemzettel. Habár a múltkor még azt elemezted, hogy lovas igazat mondott....

Secnir 2013.07.11. 06:00:12

@Vidéki:
de továbbmegyek, készítek én is egy felmérést:
Vidéki vajon sötét mint a negro az alagút mélyén?
[ ] igen
[ ] nem
[ ] már a gondolat is sértő az alagútra nézve

és ha 1000 válaszadóból 800 azt mondja: igen, akkor biza tény az, hogy te igen sötét vagy.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.07.11. 09:48:21

@stillmátyás:

"agyhalott Vidéki mentalitású barmok"

A Vidéki az nem hülye. A Vidéki az Vidéki. Bérért és fizetésert. Gondolj csak bele, a családját mindenkinek el kell valamiből.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2013.07.11. 10:00:53

@Vidéki:

Üdvözöllek! Most, hogy a nyaralásnak vége, kérném gőzerővel hengerelni az ocsút...

Apropó nyaralás. Az elmúlt két heti távolléted alatt a "Vidéki"-t üzemeltető sedre-újonc összekuszált pár dolgot...de ezt inkább majd személyesen. Arra kérlek látogass be hozzánk az irodába!

Üdv: Á.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.07.11. 10:25:50

Mivel a 2010-es "fülkeforradalom" nem hozta meg a várva várt "megváltást", így az amúgy sem optimista légkör tovább romlott és egy ilyen felmérésen szinte törvényszerű, hogy az emberek pesszimistábban reagálnak.
Függetlenül attól, hogy a koruupció mértéke változott e vagy sem.

Szerintem nem változott, kb. ugyanolyan mértékű most is, mint a Nokiás dobozok idején. Az emberek közönye, vagy éppen félelme az ami inkább ijesztő mértékű. És ez 2006 öröksége/eredménye. Amikor is az akkori miniszterelnök kijelentette: "...lehet tüntetni, majd megunják és hazamennek..."
Vagy hazazavarják őket, ha a tüntetés "nem elég unalmas".

Volt sok olyan barom/birka, akiket már ez a kijelentés sem zavart... akkor. Mostanra pedig megtanulták a leckét, hogy nincs értelme a Parlament előtt hőbörögni, de azért "mocskosórbán monny'on le!!!". Ezért történhetett ilyen pofátlan módon a trafik-ügy is.Ahogy kiosztották és utána alájuk nyúltak.
Ha nem lenne ekkora a közöny, akkor már rég lángolnának a frissen nyílt nemzeti trafokok.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.07.11. 10:44:57

@csabapayne:
Tovább vetítve az előző gondolatmenetet...
Nem tudom mennyire figyeltük meg, de ez az általános közöny, "nem törődöm" mentalitás mennyire jelen van a hétköznapokban is. Olyan dolgokban is, aminek köze sincs a politikához. Mégis a tettvágy, összefogás, lelkesedés hiányát látni.

maxval bircaman fȍszerkesztȍhelyettes · http://bircahang.org 2013.07.11. 10:46:05

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:

"Gondolj csak bele, a családját mindenkinek el kell valamiből."

Tartani. Gondolom erre gondoltál.

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.11. 13:05:38

@Secnir: azért ezt te sem gondolod komolyan, h az, ha pl Marika néni azt hallotta Józsi bácsitól, h ez a kormány mennyire korrupt, akkor az reális képet ad a valóságról. Mert ez a felmérés így készül. Nyilván vannak olyanok is a mintában, akik a saját tapasztalataikról számolnak be, de van egy olyan érzésem, hogy nagy része csak az alapján válaszol, ami a legelterjedtebb nézet (ami persze nem mondom, hogy ne lenne jogos).

Oktogon8 2013.07.11. 14:16:45

@fuzessyz:
Ne a kormányt váltsuk le a hanem a népet olyanra, aki örül a Közgép sikerének!
Iróni OFF

1. Ha nem bíznak a zemberek a sajtóban, pártokban, a parlamentben mert korruptnak, vélik az bőven elég probléma. Bármilyen döntés legitimációja így: 0
2. Ha egy cég vevőinek 60-70%-a szerint a cég terméke rossz, akkor az a cég normális helyeken csődbe megy.

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.11. 14:27:11

@Oktogon8: jogos, amit mondasz, ha a nép nem bízik az államban, kormányban, pártokban, üzleti szférában, az rossz, és sok negatív hozadéka lehet. de ettől még lehetséges, hogy a közhangulat nem a valóságot tükrözi. abban is igazad van, hogy ha nem tetszik valami a népnek, akkor tessék leváltani a kormányt.

BPO654 2013.07.12. 00:09:47

A lényeg nem ez amiről a poszt szól, hanem h a nyugdíjasok igenis jól élnek, igaz, h ennek nincsenek alapjai gazdaságilag, de egyszer majd csak belerokkanunk.
Addig érdemes nézegetni az ábrákat, különösen azt amelyiken az 1.helyen vagyunk Luxemburggal. Utána meg elgondolkodni azon, h Luxemburg és M.o között gazdaságilag fényévek vannak, akkor hogyan lehetséges ez? A válasz a cikkben benne van. Az dumáljon vissza aki elvolvasta a cikket, meg is értette (Bádogbarom kiesett), és elgondolkodott a feltett kérdésen.
www.portfolio.hu/tool/print.php?i=186488&k=3

Vidéki 2013.07.12. 09:40:47

@tucano:

A "Szabad Sajtó" tud ám hazudozni is!

Régebben is így volt ez!

A Transparency International tevékenysége, amely a "Szabad Sajtó" nem bizonyított állításain alapul,emlékeztet a híres amerikai író Mark Twain esetére.

Mikor a híres amerikai író, Mark Twain Európában utazgatott, otthon a lapok halálhírét költötték.

A hír visszaszivárgott Nagy Britanniába is, ahol az író éppen tartózkodott.

Mark Twain ezért összehívott egy sajtókonferenciát és rezzenéstelen arccal bejelentette:

„Uraim, a halálomról szóló hírek erősen eltúlzottak.”

Később kiderült, hogy az amerikai sajtóban megjelent álhírt egy amerikai újság londoni tudósítója költötte. A tenger alatti távírókábel akkor már az USA és Nagy Britannia között le volt fektetve.

Főnökétől ilyen utasítást kapott: „Az a hír járja, hogy a híres író súlyos beteg. Ha csak beteg, küldjön egy tízszavas tudósítást, ha meghalt, küldjön egy ezerszavast”.

Mivel a tudósítót az elküldött cikk hosszúságával arányosan fizették, és a tudósítónak pénzre is sürgősen szüksége volt, elküldte az álhírt, a tudósítást Mark Twain haláláról.

Ironfist 2013.07.12. 10:36:56

@fuzessyz:
"Mert ez a felmérés így készül."

Nyilván sosem hallottál arról az apróságról akkor, hogy "Kutatásmódszertan"....

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.12. 11:33:17

@Ironfist: de, hallottam már néhány dolgot róla. kérlek, legközelebb előbb értelmezd, amit írok, utána reagálj. olvasd el egy írásomat a témáról (tele kutatásmódszertanról szóló gondolatokkal), és akkor könnyebb lesz talán megértened, amit írtam.
objektivpol.blog.hu/2013/07/10/merheto_a_korrupcio

Ironfist 2013.07.12. 11:47:49

@fuzessyz:
" kérlek, legközelebb előbb értelmezd, amit írok, utána reagálj."

Ok, ezen:
"pl Marika néni azt hallotta Józsi bácsitól, h ez a kormány mennyire korrupt, "
Mit értelmeztem félre? Ugyanis a felmérések nem így készülnek.

Kérlek, mielőtt arcoskodni kezdesz, talán olvasd vissza, TE mit írtál, amire reaqgáltam, és csak utána linkelj bármit a témával kapcsolatban! :)

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.12. 11:52:09

@Ironfist: az a baj, h továbbra sem érted, vasököl. ezzel azt próbáltam meg szemléltetni, h mi alapján válaszolnak az emberek a korrupcióval kapcsolatos kérdésekre. a mintába nyilván belekerülhetnek olyan emberek is, akiknek fogalmuk sincs, h mi a helyzet a korrupcióval, csak hallomásokon, benyomásokon keresztül válaszolnak. például az alapján, h Józsi bácsi mit mondott neki.
így már remélem, világos voltam. ha nem, szólj, futok még egy kört.

Ironfist 2013.07.12. 14:00:58

@fuzessyz:
1.- Nem vasököl, Ironfist. Ha annyit sem tudsz, hogy nevet nem fordítunk le, inkább ne szólíts meg!
2.-TE nem érted továbbra sem. Hiába van benne a vett mintában olyan, aki azt hallotta a szomszédjától, az a hibahatáron belül van, és ettől még minden rétegből van minta, és a végeredmény többségében hiteles lesz.

Így már remélem világos volt, ha nem, fordulj bizalommal az udvar mellett virító téglafalhoz, mert én inkább hanyagollak. Nem igazán bírom az okoskodókat, akik azt hiszik, mindenki más hülye, csak mert nem értik, más miről beszél.

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.12. 14:34:52

@Ironfist: könyörgöm, próbáld már megérteni a lényegét annak, amit írtam... szerinted a minta reprezentativitásával van a bajom? nem, hanem azzal, hogy az ilyen kutatások nem mutathatják, milyen is a korrupció valójában, mert csak az emberek véleményét mérik, gyakorlatilag egy közvélemény-kutatásról van szó, a kettő nem ugyanaz. így felesleges hibahatárról beszélni, ez ebben a kérdésben lényegtelen. vagy szerinted képesek csak és kizárólag olyan embereket megkeresni, akik érintettek a korrupcióban? mert ha ez lenne a céljuk, akkor valóban lehetne hibahatárról beszélni, ilyenkor becsúszhatnak olyanok is, akik torzíthatják az eredményeket.

mondandód utolsó felére reagálva: úgy tűnik, hogy azt a bizonyos téglafalat inkább neked kellene felkeresned. te voltál az, aki nem értette meg, hogy más miről beszél, és hiába írom le sokadjára, ez továbbra sem sikerül. ha ilyenkor felétek a falnak való rohanás a megoldás, nos, ez esetben tiszta szívvel ajánlom, hogy próbálkozz ezzel, hátha hatásosabb lesz, mintha még egyszer leírnám, hogy mire is gondoltam.

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2013.07.14. 00:45:19

@fuzessyz: A közhangulat a valóság leképződése. Bevezetés a társadalomtudományokba, I. lecke.
A szánalmas firkálmányod köszönőviszonyban sincs semmilyen kutatásmódszertani ténnyel, maszatolás, ködösítés, a kutatások hitelének rombolása az egyetlen célja és minden szakmaiságot nélkülöz. Tudod az internettel az a baj, hogy ha hazudsz hamar lebuksz, mert mindig felbukkan valaki aki adott témában járatos/képzett/dolgozik.

@Vidéki: Neked meg csak a kurva anyádat.

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.14. 05:54:43

@vacsad: köszönöm, hogy te legalább elolvastad, amit írtam. nem értem ilyen mértékű felháborodásodat, de megfogadom a kritikát egy olyan lénytől, aki a témában járatos/képzett/dolgozik. arra ugyanakkor felhívnám a figyelmedet, hogy nem érzem, hogy írásom bármilyen maszatolást vagy ködösítést tartalmazna, csupán néhány gondolatot írtam arról, hogy mik befolyásolhatják az emberek véleményét, min múlik, miről mit gondolnak. de biztos figyelmesen olvastad el bejegyzésemet, és meg is értetted. ráadásul te a témában képzett vagy/járatos vagy/dolgozol, így mint olyan, aki a témában dolgozol/járatos/képzett vagy, talán hallottál már olyasmiről, mint a média napirend-befolyásoló ereje. igyekszem mostantól nem hazudni, mert félni fogok, hogy felbukkan valaki, aki az adott témában képzett/járatos/dolgozik, mint te, akinek előző hozzászólása dugig volt tömve szakmaisággal!

vacsad · http://indafoto.hu/vacsad/collections 2013.07.14. 12:37:36

@fuzessyz: Ha halvány fogalmad is lenne a média helyzetéről ma Magyarországon nem írtál volna ekkora blődséget, így csak önmagadnak mondasz ellent.

fuzessyz · http://objektivpol.blog.hu/ 2013.07.14. 12:51:22

@vacsad: mert egyébként a jobbos média nem tartja továbbra is napirenden az "elmúltnyolcév" korrupciós ügyeit... nem tudom, miért hiszi azt sok libsi, hogy ezzel az írással a kormányt akartam védeni, nem, sőt... de így már értem ezeket a heves reakciókat.

süti beállítások módosítása