Skip to content


       Szűrés lista

A Fidesz nem sajnálja Hagyót (és a pénzt se)

Hagyó Miklós 2010 májusától 2011 februárjáig volt előzetesben BKV-s korrupciós vádak miatt. Majd házi őrizetbe helyezték, de később ezt is enyhítették, és a tavaly nyáron kezdődött büntetőperében már szabadlábon védekezhetett.

Még 2010-ben fordult az Emberi Jogok Európai Bíróságához, mert szerinte a magyar hatóságok többszörös jogsértést követtek el ellene: napi 23 órában egy nyirkos és penészes zárkába volt bezárva, emiatt súlyos egészségkárosodást szenvedett; a bíróság nem indokolta kellőképpen, hogy miért kell fogva tartani; korlátozták azt a jogát, hogy feleségével és gyerekével érintkezhessen. Ez utóbbi panaszának nem adtak helyt Strasbourgban, a többinek viszont igen: Az Emberi Jogok Európai Bírósága ítéletében 12.500 euró nem vagyoni jellegű kártérítés és 6.000 euró perköltség megfizetésére kötelezte a magyar államot.

Az áprilisi ítélet július végén jogerőre emelkedett.

Ezt Zsigó Róbert Fidesz-szóvivő így kommentálta tegnap a zánkai sajtótájékoztatón:


""A Fidesz nem tudja őszintén sajnálni Hagyó Miklóst a kényelmetlen zárka miatt." Zsigó Róbert közölte: aki egy korrupt bűnszervezetet vezet, ahhoz köze van, és Nokiás dobozokkal rohangál, annak valóban kényelmetlen lehet a zárka. "Talán nem kellett volna annyit lopniuk a szocialistáknak" – tette hozzá.
   
A szóvivő úgy fogalmazott: viszonylag kevés ember siratja a Gyurcsány-Bajnai korszak egyik emblematikus figuráját, Hagyó Miklóst amiatt, mert kényelmetlen zárkában töltötte előzetes letartóztatását.
   
Hangsúlyozta: az ítélettel együtt megközelítőleg kétmilliárd forintra emelkedett az az összeg, amit a magyar embereknek meg kell fizetniük a volt szocialista politikus miatt."

 

Ehhez szeretném hozzáfűzni, hogy nem Robi bazmeg, ezt az 5,5 milliót miattatok kell kifizetni.
Mert elkúrtátok.
Mert nem fogtátok fel, hogy nem pár hónapig kell valakit kenyéren-vízen-penészben tartani, hanem olyan bizonyítékokat találni (nem csinálni!) a bűnösségére, hogy 10-20 évig legyen elkülönítve a társadalomtól és a közpénztől..
Vagy mert csak egy kis showt akartatok. Nagy csinnadrattás letartóztatás, csendes szabadlábra helyezés.

Tavaly februárban írtuk, mikor Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott elsőfokon, és mivel ennél többet ült, kártérítés járhat neki, plusz két beadványa van a strasbourgi emberi jogi bíróságon is. Szóval tavaly írtuk:

"Csodálatosan alakul az Elmúltnyolcév Nagy Elszámoltatása, az adófizetők pénzéből még mi fizethetünk Hunvaldnak, aki éppen az adófizetők pénzét lopta éveken keresztül. Ha úgy alakulnak a dolgok, akkor Hunvald és Hagyó akár már az MSZP-székházban szurkolhat 2014-ben a pártja választási sikeréért."

Úgy néz ki, hogy ez bizony szó szerint beteljesül majd tavasszal, hatalmas gratula a NER-nek!

Címkék: fidesz hagyó

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr735436102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.08. 09:46:41

Ezt az "elszámoltatósdi" sorozatot követi az öszödi-beszéd évfordulóján Gergényi Péter bírósági meghallgatása.
Na mivel kapcsolatban? Na mivel?!!

Hát persze, hogy a 2006-os Viktori-fideszmaffia-pénzelte-Kubatovos-B-közép-puccsisták ellen irányúló "rendöri túlkapásokkal" kapcsolatban.

Ugye nem egy újabb kirakatpert láthatunk a Polt almaffiózó megrendelésére???

Ugye nem egy elöre megírt ítéletet láthatunk Szájernétöl, amit a 2014-es választásokig óránként hallhatunk az MTVA minden zugából?

A teljes idevonatkozó dokumentumot pedig ugye nem titkosítják újabb 80 évre...?! Ugye nem???!!!

Muhahahaha :) nem is... Bruhahaha :))))

Kandeláber 2013.08.08. 09:46:49

A szerző nagyon el van tévedve, legalábbis Hunvald tekintetében.
Ha Hunvald úr úgymond túlülte a büntetést, akkor jogosan jár neki kártalanítás, DE nem Strasbourgba kell rohannia, hanem itteni polgári bíróság ítél majd meg neki vagyoni és nem vagyoni kárként egy jelentős összeget.

Achmed, a hitetlen 2013.08.08. 09:48:05

Faszt csodálkoztok, Hagyó és Semjén vagy tíz éve együtt vadásznak, Hunvaldnak meg a Mazsihisz vezetősége kebelbarátja.
De döbbenet a fidesz részéről az ilyen szintű pofátlanság, erre a magyar nyelvben nincs is szó szerintem.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.08. 09:48:22

@Kandeláber:

"hanem itteni polgári bíróság"

A Szájerné bíróságára gondolsz? Muhahaha :)))

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.08.08. 09:53:54

Zsigó koma odabasz... "egy korrupt bűnszervezetet vezet, ahhoz köze van, .....annak valóban kényelmetlen lehet a zárka." Remélem egyszer a hazaáruló narancskommerekről is nyilatkozhatja ezt valaki.

Az "eszámótatás" olyan orbánosra sikeredett. Viktor majd eszámótat mert ő sosemhazudik, sosemmutyizik.

Kandeláber 2013.08.08. 10:14:45

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Ha csak egy egészen kicsit, egy icipicit tisztában lennél a dolgokkal, akkor tudnád, hogy jogszabály alapján KÖTELEZŐ kártalanítást fizetni annak, aki hosszabb időt töltött előzetes letartóztatásban, mint amennyire a bíróság jogerős ítéletében ítélte.
Szájerné kevés ahhoz, hogy fölülírja a jogszabályt.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.08.08. 10:18:34

Ha a szociknak lenne humorérzéke meg vér a pucájában, tulajdonképpen azzal is kampányolhatnának a Fidesz ellen, hogy a sok üres ígéret közül, amivel a Fidesz nyerni tudott, a 2%-os sikerrátájú elszámoltatás volt a legnagyobb lufi!
vastagbor.blog.hu/2012/08/31/beszamoltak

Kandeláber 2013.08.08. 10:29:10

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Sajnos így rendelkezik a Büntetőeljárási törvény...
(2)1474 Ha a bíróság a terhelt bűnösségét jogerős határozatában megállapította, kártalanítás jár az előzetes letartóztatásért és a házi őrizetért, ha annak tartama meghaladja a jogerősen kiszabott

a) szabadságvesztés tartamát,

b) elzárás tartamát,

c) közérdekű munka tartamát,

d) pénzbüntetés napi tételeinek számát,

e) javítóintézeti nevelés tartamát.

(3)1

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.08.08. 10:31:16

@Kandeláber:
"Ha csak egy egészen kicsit, egy icipicit tisztában lennél a dolgokkal, akkor tudnád", hogy itt nem a kártérítés tényével van baj, mert ha jár, akkor jár, hanem hogy egy Hagyó-kaliberű nagyvadat, aki afféle házipénztárnak tekintette a BKV-t, az ellen nem tudtak összegyűjteni annyi bizonyítékot, hogy a büntetése egy "kicsivel" több legyen, mint amit előzetesben töltött. Mert akkor eleve nem járna a kártérítés.

Tudniillik Zsigó egyszerűen rágalmaz (ami Hagyó vérmérsékletétől függően újabb pernek és kártérítésnek lehet az alapja), amikor "korrupt bűnszervezetet vezető", "nokiásdobozokkal rohangáló" embernek festi le Hagyót, ugyanis ezt az ítélet nem támasztja alá.

És nem, nem hiszem el, hogy Hagyó vagy az MSZP ilyen jól eltüntette volna a nyomaikat...

Kandeláber 2013.08.08. 11:13:54

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): A Hagyó-ügyben még NEM született ítélet. Sem első fokú, sem jogerős.
Ne keverd a szezont a fazonnal, Strasbourgban az embertelen fogva tartás miatt ítélték meg a kártérítést, ami szerintem Hagyót ugyanúgy megillet, mint mást.
Ha már tájékozatlan is vagy, legalább ne csinálj hülyét magadból.

dr. Aullah 2013.08.08. 11:19:04

@Kandeláber: Nem azért, de ez nem tök mindegy? A fityisz bénasága miatt perelhetett. A fityisz hibája így is úgy is.

dr. Aullah 2013.08.08. 11:22:08

@dr. Aullah: Mármint az, hogy hol perel.

dr. Aullah 2013.08.08. 11:23:44

OFF:

index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2013/08/08/megint_elszamolta_magat_az_ngm/
Na akkor jöhet az újabb megszorítás. Ezek balfaszok, semmihez nem értenek. Adót vetnek ki, nem jön be annyi, újra adót vetnek ki, szintén nem jön be annyi... és ez megy a végtelenségig.

Kandeláber 2013.08.08. 11:25:22

@dr. Aullah: Az egy dolog.
Remélhetőleg a poszt írója és egynémely hozzászóló nem akarja, hogy ugyanolyan hülyének nézzék mint a fideszt.
Ezért utána kéne nézniük pár dolognak, mielőtt kinyilatkoztatnak.

dr. Aullah 2013.08.08. 11:25:24

Hova tűnt a kommentem?

sanity 2013.08.08. 11:26:12

Dübörög az elszámoltatás, eddig talán csak Szilvásy(?) lett lakat alá vágva. Abban viszont biztos vagyok, hogy a Fideszt milliószor könnyebb lesz elszámoltatni, mert ők még pofátlanabb módon lopnak, mint a másik műszak.

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:
Na koma, Neked megint annyi lövésed van a 2006-os eseményekről, mint nekem a biokémiáról.

dr. jenőke (jenőke) 2013.08.08. 11:44:32

A Nokia-doboz 2010 tavaszán, az országgyűlési választási kampány idején vált a korrupció szimbólumává a magyar közéletben, illetve az interneten, annak nyomán, hogy Balogh Zsolt, a BKV volt vezérigazgatója a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, hogy telefondobozban adott át 15 millió forint készpénzt Budapest MSZP-s főpolgármester-helyettesének, Hagyó Miklósnak, és azóta tudja, hogy ennyi pénz éppen belefér egy Nokia-dobozba. Bár Balogh erről a rendőrségen is vallomást tett, a BKV-ügy bírósági tárgyalása során 2012-ben visszavonta összes állítását.

Sir Galahad 2013.08.08. 11:51:26

Lehet, hogy a szerzőnek igaza van, de az átlagember valószínűleg nem így reagál a hírre. Nagyjából azt mondja: "B+, ennek a rohadéknak még van pofája Strassbourgba rohangálni kártérítési igénnyel? Rohadjon meg ő is, meg a bíróság is, amelyik ennyi pénzt megítélt neki!" És ezt nagyon könnyen tudja a maga javára kommunikálni a Fidesz. Cinikusan hangzik, de szerintem megért nekik pár millió forint közpénzt.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2013.08.08. 11:53:54

Én nagyon örülnék, ha végre valaki ténylegesen el tudna számoltatni akár egyetlen politikust is. Eddig csak a fityisznek sikerült bebuktatnia a kisgazda Szabadit. De őt sem azért, mert korrupt volt, hanem mert a pillanatnyi ork báni érdeke azt diktálták!

DarthVader 2013.08.08. 11:57:43

@Dr. jenőke (jenőke):

"ennyi pénz éppen belefér egy Nokia-dobozba. "

" 2012-ben visszavonta összes állítását. "

Álmatlan éjszakáim lesznek, mert nem tudom eldönteni, hogy akkor most 15 millió kp NEM fér bele egy Nokiás dobozba, vagy peniglen még több fér bele, és a 15 misi lötyög benne. Ezt azért tisztázni kéne :)

nnnnnnnn 2013.08.08. 11:58:03

normális ember nem sajnálja hagyót. tehát a fidesz a normális emberek pártja. hehe.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.08.08. 11:58:54

és majd jól kiadnak valami különadót, hogy ne a ktgvetésből kelljen rendezni.

DarthVader 2013.08.08. 12:01:34

Amúgy meg azért érzek némi különbséget aközött, hogy egy rendszerben a résztvevők markolnak a kasszából, amennyit bírnak anélkül, hogy lebuknának, vagy hogy az egész rendszer abból áll, hogy kivegyük a kasszából az összes lét, és nincs lebukás, hiszen a rendszer erre jött létre.

dimitrij 2013.08.08. 12:04:32

szomorú ez, két dolgot lehet leszűrni belőle:
- nem a szakmai hozzáértés, hanem lojalitás okán kerülhetnek pozícióba emberek (NGM, Ügyészségek stb.),
- a loális emberek tökéletesen alkalmatlanok arra, hogy professzionálisan tevékenykedjenek a szakmájukban (a tervezettnél jóval kevesebb adóbevétel érkezik be, teljesen egyértelmű ügyekben nem képes a vádhatóság érvényesíteni a törvényeket stb.)

ennek vannak közvetett és közvetlen hatásai: egyrészt a bűnözők szabadlábon maradnak, az előzetesben töltött időn kívül nem kapnak letöltendőt, sőt kártérítési igényük is lehet, másrészt jelentpsen csökkenti az emberek adott szervekbe vetett bizalmát, ami eddig is elég szar helyzetben volt.

mekk-elekeknek áll a zászló, ez az üzenete. :(

DarthVader 2013.08.08. 12:05:23

@$$$=$$$: Tekintettel arra, hogy a Fidesz sokkal több lét kiosztott a sameszoknak 3 év alatt, mint a szocik 8 alatt, és neked ez jól van így, ebből egyenesen következik, hogy neked meg a hozzád hasonló gerinctelen senkiháziaknak nem a lopással van bajotok. A lopás egész addig fujj, amig a szocik csinálták. Mostmár nincs vele probléma. Ergo lopáserkölcsi kérdésekben ne nagyon szólalj meg, mert villámgyorsan ki leszel röhögve.

Kivlov 2013.08.08. 12:06:29

miért kéne sajnálnia bárkinek is? rég lógnia kellene hagyónak...

dimitrij 2013.08.08. 12:06:48

@$$$=$$$: nem is hagyót sajnálja, aki sajnálkozik ebben a helyzetben, hanem azt, hogy az a dagadt paraszt pénzt kap, melynek forrását a mi adóforintjaink képzik. na ez fáj, meg az, hogy nem tudtak neki egy olyan büntetést összehozni, ami járt volna, ha hinni lehet annak, amivel anno megvádolták.

Gera 2013.08.08. 12:07:17

Na, akkor majd még egy rágalmazásért is kap némi pénzmagot Hagyó, szuper. Ez a Zsigó amúgy kezd túllépni Szijjártón is, tehetséges ember.

... zöld levelecske, ... (törölt) 2013.08.08. 12:07:34

Szomorú, hogy még ez az amúgy korábban normális blog is a ballibek oldalára állt. Persze nyilván, van az a pénz, hogy korpásodik bárki haja, csak majd nem kell meglepődni, ha ballib kormány alatt sokan emlékezni fognak rátok, mit tettetek korábban, hogyan toltátok őket vissza a hatalomba.

dimitrij 2013.08.08. 12:08:54

@DarthVader: más a korrupció, meg más a "state capture"... igazad van.

Gera 2013.08.08. 12:10:11

Amúgy nem olyan nagy tragédia ez. Nekem megérte azt a pár forintot, hogy Hagyó börtönben rohadt egy kicsit, a büntetőeljárásban úgyse lehet bízni.

S.O.A. 2013.08.08. 12:11:46

Gyertek, narancstálibok, és meséljétek el, hogy a nyugdíjba küldött "kellemetlen korú" bírók és a haver által vezetett ügyészség rendszerében hogyan kaphat kártérítést Hagyó és miért röhög pofán mindenkit Hunvald? Dübörög a NER... Ez aztán az igazi elszámotatás!
Vidéki?
Enrico?
Lencsés?

dimitrij 2013.08.08. 12:12:26

@... zöld levelecske, ...: szomorú, hogy máig vannak olyan primitív emberek, akik azt gondolják, hogy egy blog bejegyzésben megfogalmazott kritika azt jelenti, hogy a kritizált fél politikai riválisának szekértolója a blogot jegyző személy. kb. ezért tart itt ez az ország, mert ilyen retardáltaknak is szavazati joguk van... köpj fel a levegőbe és állj alá, te szerencsétlen.

parttalan 2013.08.08. 12:13:50

A posztot végig belengi a meggyőződés, hogy Hagyó és Hunvald valóban bűnös minden eredeti vádpontban, csak a Fidesz bénázta el az elszámolósdit.

parttalan 2013.08.08. 12:15:25

@dimitrij: "nem tudtak neki egy olyan büntetést összehozni, ami járt volna, ha hinni lehet annak, amivel anno megvádolták. "

A probléma ott kezdődik, hogy hiszed.

theo 2013.08.08. 12:17:43

@... zöld levelecske, ...: Abba belegondoltál már, hogy az hogy "ez az amúgy korábban normális blog is a ballibek oldalára állt" nem az oldal pártpreferenciáját tükrözi, hanem a nem ballibek elkúrásának/pofátlanáságát mértékét?

Meridian74 2013.08.08. 12:19:50

lehet, hogy nem ide illik - akkor elnézést érte -, de szvsz ez sem a vékonybőr esete:
fideszfigyelo.blog.hu/2013/08/07/az_uj_foldesur_es_jobbagyai#comments

dimitrij 2013.08.08. 12:21:19

@parttalan: nem kell sok ész ahhoz, hogy úgy értse az ember, ahogy írtam... a hinni lehet nem azt jelenti, hogy hiszem, hanem hogy kételyeim vannak. egyébként a hamis vád és a hatóság félrevezetése szintén büntetőjogi tényállás (btk. 268. és 270. §.).

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.08.08. 12:23:09

@parttalan:
Lehet, hogy a posztot is, de hogy Zsigó nyilatkozatát igen, az biztos :)!

Ironfist 2013.08.08. 12:25:13

@... zöld levelecske, ...:
"Szomorú, hogy még ez az amúgy korábban normális blog is a ballibek oldalára állt."

Ezt abból szűrted le, hogy méltatlankodnak a "ballib" fazon felmentése miatt? Okos vagy...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 12:25:25

@Kandeláber: "Szájerné kevés ahhoz, hogy fölülírja a jogszabályt."
Ha akarja, akkor jövő héten visszamenőleg felülírják a jogszabályt.

Libatolvaj takarodj 2013.08.08. 12:25:31

Derekas propagandaszöveg. Kár hogy a sok hazugság miatt a tényekkel hadilábon áll.

Nézzünk egy példát hogy hazudik "laspalmas", hogy cáfolja meg magát saját írásával.

1. "Hagyó Miklós 2010 májusától 2011 februárjáig volt előzetesben"

2. "Ehhez szeretném hozzáfűzni, hogy nem Robi bazmeg, ezt az 5,5 milliót miattatok kell kifizetni.
Mert elkúrtátok. "

Ha tehát valaki 2010 MÁJUSÁTÓL volt előzetesben, vagyis a BAJNAI kormány ideje alatt került előzetesbe az egy tény. Ahhoz ugye, hogy a BAJNAI kormány alatt előzetesbe kerülhessen bárki is, nyomozásoknak, rendőrségi vizsgálatoknak számtalan más lépésnek kellett történnie korábban, azaz szintén a BAJNAI kormány ideje alatt. Arról már nem is szólva, hogy mikor indult egyáltalán a nyomozás, feljelentés stb, a BAJNAI kormány alatt.

Ez az egyik lába a hazugsághalomnak. A másik az hogy ki is kúrta el. Az előzetes letartóztatást, mint bármilyen börtönbezárást csak BÍRÓ rendelheti el. Figyelj ennél a résznél kis hazug. Nem a Fidesz nem Robika, nem te és nem én, csak BÍRÓ rendelheti el és rendelte el, hogy Hagyó elvtársnak börtönben a helye. Sikerült felfogni? BÍRÓ rendelte el. Nyugodtan keresd ki a nevét, támadd, gyalázd név szerint az adott bírót. Csak ne hazudozz ilyen aljasul.

Mert ezek az agyatlan ostoba ballib hívek, ezek elhiszik, csont nélkül. Ezek beszopják. Te meg csak szórakozol velük, beadsz nekik bármilyen átlátszó hazugságot...

Meridian74 2013.08.08. 12:26:15

@Achmed, a hitetlen: "...Hunvaldnak meg a Mazsihisz vezetősége kebelbarátja..."
Akikről meg a most leváltott felmájer állította, és nem üres hazugság volt ez, hanem tényeken alapuló, hogy fehérgalléros bűnözőkből áll a többségük. Mint hunvald. Zsák a foltját...

De be kellene látni azt is, hogy változás ebben csak akkor lesz, ha nem az eddigi és mostani garnitúrák maradnak hatalmon, hanem arra cseréljük le ezeket, amelyre az összes többi hangosan fújol és ordít: a Jobbikra.

Meridian74 2013.08.08. 12:29:22

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): "...amivel a Fidesz nyerni tudott, a 2%-os sikerrátájú elszámoltatás volt a legnagyobb lufi!"

Ja, csak ez nem a mszp felé terelné a szavazókat, hanem a zsebük és a benne lévő még zárt bicska felé. Aztán a Jobbikra szavaznának. Nem hülyék ők sem ennyire...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.08.08. 12:30:09

@$$$=$$$:

Téged tényleg nem zavar, hogy mindenki idiótának néz??? :D

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 12:36:07

@sanity: A Fidesz és az MSZP között komoly különbség, hogy a Fidesz törvényeket hoz arról, hogy melyik havernak mit osztogathat, így simán átutalással mehetnek az állami pénzek, nem kell nokiás doboz.

dimitrij 2013.08.08. 12:37:54

@Libatolvaj takarodj:

"Ha tehát valaki 2010 MÁJUSÁTÓL volt előzetesben, vagyis a BAJNAI kormány ideje alatt került előzetesbe az egy tény. Ahhoz ugye, hogy a BAJNAI kormány alatt előzetesbe kerülhessen bárki is, nyomozásoknak, rendőrségi vizsgálatoknak számtalan más lépésnek kellett történnie korábban, azaz szintén a BAJNAI kormány ideje alatt. Arról már nem is szólva, hogy mikor indult egyáltalán a nyomozás, feljelentés stb, a BAJNAI kormány alatt."

ezzek Zsigó maffiabaoldalos szarságát sikerült tételesen cáfolni. :)

"A másik az hogy ki is kúrta el. Az előzetes letartóztatást, mint bármilyen börtönbezárást csak BÍRÓ rendelheti el. Figyelj ennél a résznél kis hazug. Nem a Fidesz nem Robika, nem te és nem én, csak BÍRÓ rendelheti el és rendelte el, hogy Hagyó elvtársnak börtönben a helye. Sikerült felfogni? BÍRÓ rendelte el. Nyugodtan keresd ki a nevét, támadd, gyalázd név szerint az adott bírót. Csak ne hazudozz ilyen aljasul."

a bíró ne mfog csak úgy felkelni egy reggel, hogy na akkor ma előzetesbe rakatom a Hagyó mikit, mert dagadt, büsdös a szája, vagy furcsa szakálla van nekije.

az ügyészség terjeszti elő, vagyis a vádhatóság.

a vádhatóság olyat terjesszen elő, amit tud bizonyítani majd a bíróságon is. ha nem tudja, akkor vagy alkalmatlan a feladatra, vagy politikai megrendelést hajt végre, esetleg egy olyan jóeséllyel újra pozícióba kerülő csoportét, akitől remél valamit.

kicsit visszább kellene venni, mert a nagy megmondással csak magadat alázod. :)

Kandeláber 2013.08.08. 12:39:43

@Online Távmunkás: Megártott nekem a hőség. :D
Azért az nehéz lenne.
Pláne amikor nem is ülésezik a parlament.@Libatolvaj takarodj:
Szemellenzősök mindent beszopnak, ha azt hallják, ami tetszik nekik.
Jobbról is, balról is.
A csorda már csak ilyen.

Emiksz 2013.08.08. 12:44:18

Majd még az lesz a móka, ha Hagyó visszaperel a posztban írt idézet miatt és Zsigó legombol pár millát a "Nokiás doboz" miatt. Elkerülte ugyanis a figyelmét, hogy az azt megnevező vallomást visszavonták, tehát Nokiás doboz tényállás már rég nincs.

theo 2013.08.08. 12:49:03

@Libatolvaj takarodj: Hagyó-t 2010 Május 14-én tartóztatták le. A második Orbán kormány parlamentje 2010 Május 14-én tartotta alakuló gyűlését.
Akkor most magyarázd el hülyegyerek, hogy ez hogyan a Bajnai hibája?

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.08. 12:50:13

@sanity:

"Na koma, Neked megint annyi lövésed van a 2006-os eseményekről, mint nekem a biokémiáról"

Igazad lehet, mert a Kossuth-teret összehugyozó / szaró bértüntetöket és a fizetett hajléktalanokat kihagytam. Utólagosan is elnézésedet kérem.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.08.08. 12:50:52

@Meridian74:
Ahogy a Fidesz kampánya sem szól másról, mint hogy a bizonytalanok azok is maradjanak, és minden szarságuk ellenére se szavazzanak az ellenzékre, úgy a szocik is elkezdhetnék végre felborogatni a Fidesz "kamunikációs" (by Varánusz) dominóit, mert a szavazókörzeti jelöltek leosztásán kívül úgy másban nem nagyon jeleskedtek mostanában.

Talán az újabb kétharmadot legalább sikerülne elkerülni vele, a maga pofátlan módján meg egy kicsit feldobná a hirigbe belefásult politikai kampányt :).

is 2013.08.08. 12:52:25

@$$$=$$$: normális ember téged sajnál. mivel te nem sajnálod magad, ezért te nem vagy normális.

parttalan 2013.08.08. 12:53:48

@dimitrij: Az utóbbi években a bíróság sorba mentette föl az orbáni propagandagépezet+talpnyaló ügyészség által meghurcolt volt kormányzati, hivatali embereket és képviselőket: pl. Dávid, Gyurcsány,Molnár Gyula, tábornokper résztvevői, ill. szabott ki jelentősen enyhébb büntetést, mint Hunvald esetében felmentve őt a bűnszövetkezetben elkövetett jogsértés vádja alól, amiért akár életfogytiglant is kaphatott volna. Fut még egészen biztosan a Sukoró-per Császy Zsolttal és Tátrai Miklós volt mfb-emberekkel, és a Hagyó--ügy: recseg-ropog a vád, és semmi kétségem sincs, kártyavárként fog összeomlani.

Tehát a bíróság sorban hozott felmentő ítéleteket. A hatályos jogszabályok alapján a felmentő ítéletek szerint nem követték el azt, amivel az illetőket megvádolták. Ha nincs bizonyíték, nincs bűncselekmény sem. Namármost, ha te a jogerős bírói végzés ellenére kételkedsz, és továbbra is él benned a gyanú, akkor mégiscsak az a helyzet áll fönn, hogy te bizony örömmel elhinnéd a vádat és a problémát a bizonyítás gyengeségében látod. Mégegyszer mondom, ha nincs bizonyíték (nem tákolt, hanem valós), nincs bűncselekmény sem, és ezt elkönyvelhetnéd magadban.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.08. 12:55:39

@... zöld levelecske, ...:

... zöld levelecske, ... 0 bejegyzést írt és 155 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

2013.04.24. óta tag.

Ne, egy újabb fizetett maffia-propagátor.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.08. 12:58:03

@dimitrij:

"szomorú, hogy máig vannak olyan primitív emberek"

Ö nem ember. Nem egy valós személy. Ö a Lendvay utcái pártszékház egyik IT-s alkalmazottja. Ö azt fogalmazza itt meg, amit Habony éppen a kezébe nyomott.

is 2013.08.08. 12:59:48

@dimitrij: "ha hinni lehet annak, amivel anno megvádolták. "

valahol 1993-ban tessék keresni azt a pontot, ahol ez kisiklott. az MDF-FIDESZ székház eladásánál. aztán a hosszú bájtok éjszakájánál. aztán a Tocsik-ügynél. aztán a nem volt taggyűlésnél. minden politikai párt úgy csinálja a jogszabályokat hatalmon, hogy teljesen törvényesen lophasson. Hagyó is teljesen törvényesen lopott, a bíróság ezen túl nem tud mit tenni. rendes törvényeket kellene hozni.

ja, és Zuschlag mellé Deutsch Tomit és Rogánt is leültetni (ugyanazt csinálták), Hagyó mellé Lázár Jánost leültetni (ugyenezért), Guyrcsány mellett meg csak üljön Orbán is, ő is összeszedett akkora vagyont magának, mint Gyurcsány, ugyanolyan eszközökkel. na, ha az így megvan, akkor vannak jó jogszabályok, független igazságszolgáltatás és jogrend Magyarországon. addig nincs. most éppen a lehető legtávolabb vagyunk tőle, mert ne felejtsük: Hagyó, Hunvald és Zuschlag ügye is szoci kormány alatt kezdődött. Egyik sem FIDESZes elszámoltatás volt, csak a pontosság kedvéért. nagyon várom, amikor a jelenlegi FIDELITAS vezetőt a FIDESZ-kormány alatt rendőrök bilincsben viszik el. gondolom, várhatom.

Démonmac1 2013.08.08. 13:00:43

@$$$=$$$: "Normális ember" Ha valakit koholt vádak alapján, meghurcolnak, ellehetetlenítenek, és ártatlanul bebörtönöznek azt igenis sajnálni kell.
legalábbis normális ember ezt tenné.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.08.08. 13:01:05

@Kandeláber: "Pláne amikor nem is ülésezik a parlament."
Éppen most fognak extra ülést összehívni, hogy ne kelljen szeptember elejétől a törvény szerint emelni a pedagógusok bérét...
index.hu/belfold/2013/08/06/rendkivuli_parlamenti_ulest_akar_a_fidesz/

susu64 2013.08.08. 13:01:27

Szóval ennyi hülyeséget összehordani, ami a blogban van meg amit egynémely kommentelő kiereszt magából, felér egy súlyos szellemi környezetrombolással. Hagyót spéci én sem sajnálom, címeres gazember - függetlenül attól, hogy mit lehet rábizonyítani s mit nem - a cimboráival együtt. Hozzájuk képest a Fidesz kiscsoportos óvodások gyülekezete.

Démonmac1 2013.08.08. 13:03:18

Egy másik érdekes kérdés, hogy Budapesti lakcímmel, hogy kerülhetett le vidékre a büntetőper?
(költői - mert tudom, hogy szopatásból)

Démonmac1 2013.08.08. 13:05:40

@susu64: Csak épp nincs bizonyíték.
Aki ellene vallott az meg visszavonta (rejtély, hogy miért nem sittelték le rágalmazásért)

sanity 2013.08.08. 13:08:56

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott:
Valamint kihagytad azokat rebiszes, azonosító nélküli "rendőröket", akik október 23-án fejmagasságban lőttek emberekre, meg azzal mérges kígyóval csépeltek mindenkit válogatás nélkül.

És Te még azért siránkozol, mert Gergényi patkányt teljesen jogosan törvény elé viszik? Szánalmas vagy.....

Démonmac1 2013.08.08. 13:10:09

"Rendőri fenyegetés hatására tett terhelő vallomásokat volt munkatársaira Antal Attila. A BKV Zrt. volt vezérigazgatója erről a Kecskeméti Törvényszéken vallott a "Hagyó-perként" is elhíresült ügy tárgyalásán, miután harmadrendű vádlottként meghallgatta a Hadnagy Ilona vezette bírói tanács. A múlt héten vallomást tevő Mesterházy Ernő egykori főpolgármesteri tanácsadó után az ex-BKV-vezér a második, aki terhelő vallomás érdekében tett rendőri nyomásgyakorlásról számolt be"
Rendőri nyomásgyakorlás.. aha és hogy lehet, hogy a "nyomásgyakorló" még nem áll bíróság előtt?

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.08. 13:11:10

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:

"Téged tényleg nem zavar, hogy mindenki idiótának néz???"

Egy fizetett "szinkronhang"-nak a szinkronizálandó karakterrel sosincs baja.

Démonmac1 2013.08.08. 13:12:36

@sanity: "fejmagasságban lőttek emberekre, meg azzal mérges kígyóval csépeltek mindenkit válogatás nélkül."

Gondolom az autók is magugtól borultak ki, megy gyulladtak fel, sőt a járda kövek is teljesen maguktól alakultak át barikáddá. A gyújtópalackok és a csapágygolyók is csak kirándulni mentek.
Továbbá azok akik a Szabadság teret dúlták fel, szintén nevetséges itéleteket kaptak.

Libatolvaj takarodj 2013.08.08. 13:15:24

@theo: "Hagyó-t 2010 Május 14-én tartóztatták le. A második Orbán kormány parlamentje 2010 Május 14-én tartotta alakuló gyűlését.
Akkor most magyarázd el hülyegyerek, hogy ez hogyan a Bajnai hibája? "

Látom te tipikus ultrabuta ballib vagy. Te még azt sem tudod, hogy mi a kormány mi a parlament? " A második Orbán kormány parlamentje" van neked minimális eszed? Nincs.

A BAJNAI kormány hivatalban volt 2010 május 29-ig. Tehát amikor Hagyót letartóztatták majd bebaszták a börtönbe, a BAJNAI kormány hivatalban volt. Ez nem jelenti azt hogy "Bajnai a hibás", hanem pontosan azt jelenti amit írtam, hogy a BAJNAI kormány volt hivatalban amikor ezek a dolgok történtek.

Amiért a sok magadfajta, önálló gondolkodásra képtelen ballibet jól becsapja, átveri a blogger, amikor "Robiék, elkúrtátok", meg Fideszezik agyba főbe. Egy olyan ügyben, ami a BAJNAI kormány alatt történt.

Csak hogy magad is megértsd, mennyire kibaszott komikus ez: mindenért a Fidesz a hibás, még azért is ami a BAJNAI kormány regnálása alatt történt.

Démonmac1 2013.08.08. 13:15:40

@Kara kán: Sajnálhatod is, mert egy multli adót fizet + alkalmazottai vannak, akik szintén adót fizetnek, és hogy, hogy nem Magyarországon az emberek bérből és fizetésből élnek, aminek egy részét bizony multiktól kapják, kevés szerencsés kivételével, akiknek dohányboltot sorsolt a Jóisten.

sanity 2013.08.08. 13:17:02

@Démonmac1: Balos birkákra jellemző módon kevered a szezont a fazonnal, azaz a TV-székházas attakot az október 23-i tüntetés szétverésével...... A kettő nagyon nem ugyanaz.

Démonmac1 2013.08.08. 13:18:12

De nyilván a multi meg fogja oldani, hogy csökkenjenek a költségei, valószínűleg áthárítja a lakosságra, illetve elbocsájtja pár alkalmazottját.

A fitiysz maffiánál károsabb országvezetés talán csak a középkorban volt.

komplikato 2013.08.08. 13:18:14

"aki egy korrupt bűnszervezetet vezet, ahhoz köze van, és Nokiás dobozokkal rohangál, annak valóban kényelmetlen lehet a zárka."

Nocsak nocsak. Van már jogerős ítélet vagy WTF? :D
No meg Nokiás doboz? Azok után nem gáz felemlegetni, hogy a Nokiás doboz témát adó tanú visszavonta az ÖSSZES vallomását kényszervallatásra hivatkozva? :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.08.08. 13:18:59

@Kandeláber:

előbb olvass, aztán fikázz
be van linkelve a postba, de kiírom neked külön:

"Hunvald György szerda reggel szerepelt a Magyar Televízió reggeli műsorában, ahol elmondta, hogy másodfokon be fogja bizonyítani ártatlanságát, valamint azt is, hogy két beadványa is van a strasbourgi emberi jogi bíróságon. Az egyikben azt kéri, hogy állapítsák meg szabadságjogai, a hatékony jogorvoslathoz való jog, valamint a családhoz és magánélethez való jogának megsértését, a másikat a tavaly júniusban történt ismételt letartóztatása miatt adta be."
7.kerulet.ittlakunk.hu/bunesetek/120229/hunvald-karteritest-kovetel

Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.) 2013.08.08. 13:19:13

@susu64: Hozzájuk képest a Fidesz kiscsoportos óvodások gyülekezete.

Valóban, Hagyóék nokiásdobozban mutyiztak, a kiscsoportos gyülekezet törvényi erővel lopott el komplett ágazatokat (termőföld, építőipar, doghánytermékek forgalmazása), ráadásul összeadva a közgépesített közpénzt nézve már valahol ezermilliárd felett járhatunk (csak egy havercégnek, igaz ez a legnagyobb), elég lenne csak a magyar közlönyökből (így kisbetűvel, köp) kiollózni az állami megbízásokat.

Úgyhogy elmehet a picsába te hazaáruló szarházi fideszes patkány.

Gerusz · http://gerusz.blogspot.com 2013.08.08. 13:21:55

Különösebben nem sajnálom a hagyót, de ettől függetlenül zsigó még fideszes mércével is kirívóan tenyérbemászó bunkó paraszt. Pedig jó magasan van a léc.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.08.08. 13:22:23

@Libatolvaj takarodj:

nem hiszem, hogy Hagyó a Bajnai alatti 15 nap előzetes miatt ment Strasbourgba.....

Démonmac1 2013.08.08. 13:22:36

@sanity: Összefügg. kicsit eltértünk a fősodortól
A mikor felszólít a rendőr, hogy hagyd el a helyszínt, akkor nem az az egyetlen választható opció, hogy azonnal elmész?

komplikato 2013.08.08. 13:23:33

@sanity: "fejmagasságban lőttek emberekre"
OFF:
Aki ilyeneket ír az sosem lőtt fegyverrel. Biztos új infó, de a röppálya nem egy egyenes vonal. Ettől még fejbe lehet lőni valakit gumi lövedékkel, akár szándékosan is, csak nem fejmagasságba célozva. Anno a határőrségnél ajánlották, hogy ha súlyos a helyzet, akkor 10-es irányzékkal bokára célozzunk .../OFF

susu64 2013.08.08. 13:24:50

@komplikato: kényszervallatást úgy, hogy mindegyik kihallgatás ügyvéd (a védőügyvéd) jelenlétében történt? Aki ezt a hülyeséget beveszi ...

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.08. 13:25:50

@sanity:

"azaz a TV-székházas attakot az október 23-i tüntetés szétverésével...... A kettő nagyon nem ugyanaz"

Valóban nem ugyanaz. Az elkötött harckocsi sem volt ugyanaz.

Csak akik elkötötték a harckocsit, azok voltak ugyanazok.
Meg akik a parlament elötti "S Z A B A D S Á G" (állami)transzparensekkel hajigálták a rendöröket délután 14 órakor, azok voltak még ugyanazok.
Akik lezárták a hídföt barikádokkal azok voltak ugyanazok.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2013.08.08. 13:26:28

@... zöld levelecske, ...:

jó, majd azok a sokan akkor is olvassák a blogot, meg nézzék vissza az archívumot, főleg a 2010 előtti részeket

Kandeláber 2013.08.08. 13:26:36

@laspalmas:
Tavaly februárban írtuk, mikor Hunvald György MSZP-s volt polgármester a belebegtetett 10-15 év helyett másfél év börtönbüntetést kapott elsőfokon, és mivel ennél többet ült, kártérítés járhat neki, plusz két beadványa van a strasbourgi emberi jogi bíróságon is.
Kártérítés nem járhat, hanem jár neki, mint bárki másnak ilyen esetben.
Először ki kell merítenie az itteni jogorvoslati lehetőséget, strasbourg csak utána jöhet, bár ezt talán az ügyvédje nem tudja.
Ha itt polgári perben első fokon kevesli a kártalanítási összeget, fellebbezhet.
Persze mindezt csak az itteni jogerő után.
Attól függetlenül az elszámoltatás valóban egy kalap sz@r.
Lehet, hogy a holló a hollónak színleg igen?

komplikato 2013.08.08. 13:26:51

@Gerusz: Én se gondolom, hogy ártatlan lenne. De azt igen van 1-2000 ember, akit mellette, előtte sittre kéne vágni, akik picit nagyobban nyomták és nyomják az ipart.
Budai Gyuszinak meg kívánom, hogy az elbukott 1400+ pere mellé mindenkinek saját szebből keljen fizetnie kártérítést, pusztán mert ekkora s*gget csinált az arcából. 1400x.

csavari 2013.08.08. 13:27:51

Mire fel kellene egy köztörvényes bűnözőt sajnálni?

Démonmac1 2013.08.08. 13:28:22

@susu64:"mindegyik kihallgatás ügyvéd (a védőügyvéd) jelenlétében történt Aki ezt a hülyeséget beveszi ... "
"Aki ezt a hülyeséget beveszi ... "<-- :)
Előtte megkeresi a rendőr, elbeszélget vele, majd azután megy be a "tárgyalásra"

Démonmac1 2013.08.08. 13:29:06

@csavari: Ha van bizonyíték, akkor talán nem, de ha nincs akkor ..esetleg?

susu64 2013.08.08. 13:29:32

@Valahol Máshol (lemondott Dr. Prof.): kisbarátom, egyrész nem küldözgetnélek a p..ba, mert az túl jó hely lenne neked. Másrészt, ha tudsz olvasni, keresd elő a különböző nagy építőipari cégek rendelésállományát (Strabag, Swietelsky, KÉSZ, ...) s csak azután beszélj. Csodálkozni fogsz, biztosíthatlak. Harmadrészt: emlékszem még az előző kormány alatti Strabag botrányra, meg a Swietelskyt vádoló 2 milliárdos kenőpénzre... Úgyhogy sötét hülyeségeket írogatsz.

komplikato 2013.08.08. 13:29:58

@susu64: Nem volt ügyvéd. Meg rémlik "valakik" be akarták vezetni, hogy "kiemelt" ügyekben ne is legyen. nem tudod kik lehettek?
Azt hiszem azért tehette meg, hogy visszavonta, mert nem volt ügyvéd, pont ezért (is) lehetett kényszervallatásra hivatkoznia ... szerinted hagyták volna a koronatanút lelépni csak úgy?

sanity 2013.08.08. 13:30:30

@komplikato: Okoska, lőttem már fegyverrel, a sortüzek szintjeit is ismerem, és ezek anno nem láb elé céloztak(ez lenne az első), hanem minimum testre. Előtte '56-ban volt ilyen.... Röppályát meg akár számolok is Neked, ha ennyire hülyének nézel.

@Démonmac1: És akkor arra az a megoldás, hogy szétverjük a tömegeket... Hagyjuk inkább.

csavari 2013.08.08. 13:31:15

komplikato

Mond neked az a név valamit, hogy keller lászló? Vedd elő nyugodtan és számoltasd el! kicsit amnéziás vagy elvtársnő!

susu64 2013.08.08. 13:32:26

@Démonmac1: Azt nem tudjuk, hogy van-e bizonyíték, mivel még nem volt ítélethirdetés. Azért az eléggé izgalmas, hogy Hagyó miután még Demszky lemondatta hirtelen minden vagyonát eladta vagy másra íratta. Akkor még védte őt a képviselői mentelmi jog.

Démonmac1 2013.08.08. 13:34:46

@sanity: " A Bajcsy-Zsilinszky útnál a rendőrök vízágyút is bevetettek, a tüntetők ugyanis itt elfoglaltak egy buszt, és keresztbefordították az úton." Részlet a 2006 os mókából.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.08.08. 13:34:47

@sanity:

"Előtte '56-ban volt ilyen..."

Te jó Isten...

Démonmac1 2013.08.08. 13:36:08

@susu64: " Azt nem tudjuk, hogy van-e bizonyíték, mivel még nem volt ítélethirdetés.

Na, nem, azt tudjuk, hogy nincs bizonyíték, mert ha lenne, nem itt tartanánk, hogy szabadlábon van.

komplikato 2013.08.08. 13:36:26

@komplikato: "A fővádlottak közül legtöbben visszavonták nyomozati vallomásukat, és a bíróságon új vallomást tettek. Korábbi, másokra nézve terhelő vallomásaikról elmondták, azokat fenyegetés hatására, megalázó körülmények között, irányítottan, kényszervallatás során tették.

A per eddigi legnagyobb eseménye Balogh vallomásának visszavonása volt, amely az egyetlen bizonyíték lehetett volna a Nokia-doboz létezésére. Balogh elmondta, a választási kampányban nyilatkozatait azért tette (így például a Nokia-dobozról), hogy megfeleljen az elvárásoknak, és elkerülje a börtönt."

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 13:39:53

@Libatolvaj takarodj:

„Hagyót országgyűlési képviselői mandátumával járó mentelmi jogának megszűnésekor, vagyis az új országgyűlés alakuló ülésének napján, 2010. május 14-én a rendőrség azonnal őrizetbe vette.”

1. teljesen nyilvánvaló, hogy a kettő között az égadta világon semmi összefüggés nem lehetett, minden erre utaló látszat kizárólag a véletlenek egészen rendkívüli összejátszásának köszönhető, és különben is libásbajnai.

2. teljesen nyilvánvaló, hogy az új parlamenti ciklusban, vagyis az előzetes fogvatartás teljes időszakában hagyó miklós ezért rohadt előzetesben, mert a bajnai kormány erre rákényszerítette az új palamentet.

ha esetleg kétségei lennének valakinek, biztosan megkérdezheti azt, aki a sarkon áll, és nagyon szeret téged.

IdomitottFoka 2013.08.08. 13:40:37

@laspalmas: Lényegtelen miről szól a (egy) poszt, ide kell jönni és ballibsizni egyet. Nem kell értelmet, pláne koherenciát keresni ezekben a kommentekben.

@Démonmac1: Na jóvanmá, ez nem a tárgyalóterem, a legtöbben itt tisztában vannak azzal hogy sem Hagyó, sem Hunvald nem tiszta, felesleges mosdatni őket.

komplikato 2013.08.08. 13:40:39

@csavari: Hogy jön ide Keller?

@sanity: Fogalmazhattam volna árnyaltabban is. az akkor történtek mindkét oldal irányából át vannak szőve Urban legendákkal. Van ami igaz, van ami részben és van ami hamis, mindkét irányból.

dimitrij 2013.08.08. 13:43:14

@parttalan: alaposan félre teccik érteni amit írok. :) a politikai PR csúcsa az volt, amikor a XII. került polgármesterének egy kampányrendezvényen adták át az idézést.

nekem ez nem tetszik, ahogy a Fazekas nevű szóvívő által képvielst ügyészség egész produktuma sem.

viszont vagyok annyira rutinos, hogy nem állítsam tényként egyik végletet sem, sem azt, hogy bűnös, sem azt hogy ártatlan. követhet el valaki úgy bűncselekményt, hogy azt később nem lehet bizonyítani. mégegyszer: értsd jól, amit írok. :)

Démonmac1 2013.08.08. 13:43:35

@IdomitottFoka: "nem tiszta" Állampolgárként az ember tisztában van vele, hogy majd minden politikus "nem tiszta" , mivel ez a szakmával jár.
de az nincs rendben, ha koncepciós per lesz belőle.

komplikato 2013.08.08. 13:45:17

@susu64: Nem annyira régen egy ember meghalt "kihallgatás alatt".
Az ügy pikantériája, hogy ...
1. Nem volt ügyvéd!
2. Nem volt ember ellen eljárás vagy nyomozás! És így jogalap SEM.
3. Két rendőr verte agyon, pedig volt olyan kolléga aki rájuk szólt.

Az ügy további érdekessége, hogy az egyébként székely áldozatra gyorsan ráfogták bizonyos körök, hogy "cigánybünöző". Valamint az ügy ami okán megverték már lezárult és semmi sem szólt ellene.

theo 2013.08.08. 13:45:49

@Libatolvaj takarodj: Te pedig a viccben szereplő Mórickára emlékeztetsz, akinek mindenről "az" jut eszébe. - Ha Bajnai bárhogyan köthető egy ügyhöz, akkor az már az ő felelősége.
Azért abban megegyezhetünk, hogy a fogvatartásának a körülményeire Május 29 és a szabadulása között a Bajnai kormánynak minimális befolyása volt? És a bírónak se sok.

sanity 2013.08.08. 13:49:54

@komplikato:
"Fogalmazhattam volna árnyaltabban is. az akkor történtek mindkét oldal irányából át vannak szőve Urban legendákkal. Van ami igaz, van ami részben és van ami hamis, mindkét irányból. "

Látod, akkor ebben 100%-ig egyetértünk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 13:50:23

@... zöld levelecske, ...:

a blog egyáltalán nem állt át. már akkor is libajbajnaista bérenc volt. csak akkor még kényszerűségből ürgebőrbe varrt látszatfelháborodással leplezték ezt, és a szerzők is békaembernek álcázták magukat.

smartdrive 2013.08.08. 13:52:24

komolyan az a legidegesítőbb a fideszben, hogy még ehhez is bénák. legalább eltüntetnének pár irritáló emeszpést. de nem

IdomitottFoka 2013.08.08. 14:01:18

@Démonmac1: Azon, hogy a politikus Mo-n (nemcsak itt) úgy hazudik mint a vízfolyás és egy rohadt gazember Őszöd után elég sokan meglepődtek látszólag. Mindazonáltal ez nem a szakmával jár. És ha per lesz egyikből, másikból, az sem az igazságszolgáltatásról szól, ezzel is tisztában vagyok, de ez sem normális.
De itt mégis, mi volt benne a koncepciós? A "koncepciós" perekben nem valós bűn alapján ítéltek el embereket, itt erről nem beszélhetünk, legfeljebb arról, hogy nemcsak őket kellett volna elővenni.

S.O.A. 2013.08.08. 14:03:05

@dimitrij: na kábé ennyi. Sok szerencsételn narancstálib, akinek 2010-ben kötötték be az internetet (valamikor május körül), ezért fingja nincs arról, hogy milyen blog ez, vagy hogy miket írt az előző kormányokról.

Látom, hogy azért vértfrissítés volt a pártszékházba, Vidéki, meg Enrico helyett megjöttek a tartalékos állomány krémjei...

Libatolvaj takarodj
2013.06.04. óta tag.

Sejj, a pártban régebb óta...

R_Gábor 2013.08.08. 14:05:31

@sanity 2013.08.08. 13:30:30:
"@Démonmac1: És akkor arra az a megoldás, hogy szétverjük a tömegeket... Hagyjuk inkább."

Sanity, fölösleges ilyeneken vitatkozni ezekkel, én már többször megtettem, hiába. Mindig a tévészékház ostromára hivatkoznak, az autóborogatásokra, Kossuth tér összevizelésére, stb. Meg azt mondják, hogy ha a rendőr felszólít és nem takarodsz, akkor magadra vess.
Úgy tesznek, mintha nem jutna el az agyukig, hogy a rendőrök által összevert átlagemberek nem ugyanazok, mint a gyújtogatók, hogy időben különböző eseményekről van szó. Az index.hu is írt annak idején megkergetett, szétvert egyetemistáról, elvert külföldiről. Értesülhettünk a gyorsított tárgyalásokon futószalagon elmarasztaltak ítéleteinek tömeges felülvizsgálatáról is. De hát ugye az az irányvonal a pártközpontból, hogy a vandálokat, fosztogatókat tendenciózusan össze kell mosni az ártatlanul meghurcoltakkal.
Arról nem is beszélve, hogy ha vandál is vagyok, fosztogatok is, a megbilincselt ember ujjának eltörése, a gumilövedékkel fejre célzott lövés leadása nem tartozik a szabályszerű kényszerintézkedések közé.
Úgyhogy szerintem ne fáraszd magad, ezekkel hiába vitatkozol, észérvekkel nem fog menni.

S.O.A. 2013.08.08. 14:08:57

@Libatolvaj takarodj:

Most egy kicsit OFF, de nem tudom megállni...

Figyi öcsi, te, amikor ezt a nicket kitaláltad, mit érzetél? Milyen belső frusztrációd volt Bajnaival kapcsolatban? Attól az "ellenzék"-nek csúfolt nyugdíjasklubtól rettegsz, ami jó ha 10 %-ot összeszed jövőre? Vagy a te libáidat lopták el? Amúgy tényleg, miért pont Bajnaitól félsz? Vonától nem? Vagy Torgyán? Hülyék mint a segg ők is, és sose lesznek már miniszterelnökök, de te mégis Bajnaitól rettegsz... ha esetleg annyira fiatal vagy, lehetséges, hogy vele riogattak a szüleid, ha rossz leszel? Vagy esetleg minden áron ellenségeket (IMF, EU, Bajnai, Fletó, Redding, Tavares, Kockás Fülü Nyúl, A Régi Tom&Jerry-ből A Néger Bejárónő Lába) kell kreálnotok, mert ellenségkép nélkül nincs együtt a tábor?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 14:12:24

Sajnálni én sem sajnálom, mert megérdemelte volna a sokkal többet is. Azt sajnálom, hogy a többi rabló nem ült vele.

Azzal pedig simán egyetértek a cikkel, hogy nem kicsit gyanús, hogy az ellenőrzésük alatt álló ügyészséggel nem lehetett elítéltetni? Ez nem bénaság, hanem szándékos volt, az 100% !

De mit is hoznak majd ki ebből?
- szemétvörösök, kijátszották a NER-t! Éberség!
- szemétunió, miattuk kell fizetni!
- független az ügyészség, itt a bizonyíték!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 14:18:29

@mavo:

természetesen az is pusztán a véletlenek egészen kivételes összejátszásának köszönhető, hogy a hagyó előzetesét háromszor is (a strasbourgi, tehát értelemszerűen libajnaista bíróság szerint) törvényellenesen meghosszabbító, tehát szintén nyilvánvalóan libajnaista szívós mária néhány hónappal a nyugdíjazása előtt az alkotmánybíróságba került a néhány percre libajnaista hipnózis alá kerülő parlament jóvoltából. szintén teljesen nyilvánvaló, hogy a libajnaista strabourgi bíróság és a szintén libajnaista szívós mária közötti látszatellentétek fenntartása csupán libajnaista konspiráció.

az még inkább a véletlenek egészen kivételes összejátszásának köszönhető, hogy ugyanez a libajnaista szívós mária fogalmazott meg különvéleményt azzal az alkotmánybírósági döntéssel szemben, amely visszamenőleg megsemmisítette az alaptörvénynek azt az átmeneti rendelkezését amelynek révén a libajnaista hagyó tünde áthelyezte a bkv ügyét.

összefoglalásként kijelenthetjük, hogy mind hagyó letartóztatása, mind annak többszöri meghosszabbítása kizárólag libajnaista ügynökök műve, ahogyan ezek utólagos törvénysértőnek minősítése is.

szeretném kifejezni felháborodásomat, hogy három évvel azután is még libajnaista-európai uniunista békaemberek konspirációja okoz károkat hazánknak, hogy annak irányítását átvette a nemzetet alázattal szolgáló, a libajnaista-gyurcsányista korrupció írmagját kiirtani próbáló polgári kormány. itt az ideje békemenetet indítani, hogy elsöpörjük a werberista-libajnaista-gyurcsányista-strasbourgista-feketelista nemzetrontók szabotázsát!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 14:20:58

@mavo:

remélem, elégszer leírtam, hogy libajnaista, mert kurvára kéne az a minisztériumi állás.

sanity 2013.08.08. 14:26:15

@R_Gábor: Élek a gyanúperrel, hogy Démonmac1 és S8 kollégák még mindig Demszkáj bácsi érzelmes videójából tájékozódnak, ha 2006-ról van szó:) De hát ők demokraták, most éppen annak nevezik magukat.

@ColT: Itt csak Zuschlag-féle kis halakat lehet lesittelni, a többiek kb. érinthetetlenek. Abszurdisztán már csak ilyen hely.

Meridian74 2013.08.08. 14:30:39

@Kara kán: elfejted, hogy amit tudtak, továbbhárítottak a fogyasztók felé. Ez látszik a 30+ %-os profitrátán, ugye... bár igaz, (jóval) előtte ~45% körül volt ugyanez.

Konzervatív0 2013.08.08. 14:42:02

Rosszul emlékszem hogy még a szocik idején bukott meg hagyó?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 14:43:46

@sanity: Sajnálatos. Máskülönben remélhetőleg már ülne a politikusok nagy része.

Meridian74 2013.08.08. 14:44:07

@komplikato: nem úgy volt az... az 50-100m-re lévő célpontra 300-as irányzékkal lábra/derékra célozzunk, és garantált a mell vagy fejlövés - amire nem azért volt szükség mert kritikus a helyzet, hanem azt mondták minden helyzetben így tegyünk, ha azt akarjuk, ne tudjon ellenünk vallani a határsértő. Mert ha már lövünk, és ezek után tud majd beszélni a határsértő, akkor teljesen mindegy hogy atombomba volt a határsértőnél és éppen ránk akarta volna robbantani vagy sem, minket (határőröket) hurcoltak volna meg a bíróságon, és nem a "szegény, ártatlan", illegális bevándorló határsértőt, akik ráadásul tökig felfegyverezve voltak... úgyhogy mikor indult az őrjárat mindig állítottuk át a 100-ról a 300-ra a pecket az irányzékon. Jah, kötelező volt első golyónak vaktöltényt a tárba tenni. Erre meg azt mondták, dupla csőretöltéssel kezdjük a fegyver használatát, máris így azonnal élesített állapotba hozható a fegyver. Praktikus tanácsok voltak.

komplikato 2013.08.08. 14:44:50

@Konzervatív0: Nyilván nem, ha a mentelmi jogának lejárta után percekkel már le volt csukva, akkor nyilván folyamatban lévő ügy volt.

Karcolt lendület 2013.08.08. 14:50:39

@sanity:
Le vagy maradva egy brossúrával, ez az elintézési módja egy tüntetésnek teljesen európai és jogállami.
Legalábbis a Fidesznek a törökországi események kapcsán elejtett megjegyzéseiből erre lehet következtetni...

dimitrij 2013.08.08. 14:57:58

@Libatolvaj takarodj: azért van annak egy diszkrét bája, amikor az érvelés egy másik érvelést negligál, ha a bajnai féle maffiakormány, akkor mégis miként lehet, hogy hagyót az ő regnálása idején helyezték előzetesbe? :)

Karcolt lendület 2013.08.08. 14:58:14

@... zöld levelecske, ...:
A trafikos-magyar szótár alapján:
"...ez az amúgy korábban normális blog..."
Korábban a ballib slepp lopkodásával és inkompetenciájával foglalkozik.

" is a ballibek oldalára állt."
Most a fideszslepp lopkodásával és inkompetenciájával foglalkozik.

Szóval a blog ugyanott van, valamiért a ti hozzáállásotok változott a lopkodás és az inkompetencia megítélése kapcsán.

dimitrij 2013.08.08. 14:59:24

@is: 92, székház ügy, meg a szolnoki benzinkutak... :)

dimitrij 2013.08.08. 15:02:19

@is: 2010-ben minőségi váltás történt, onnantól a "state capture" jellemzi az országot... lassan közelít a pont, amikor végre kell hajtani a RESET-et. utána elő kell venni az ügynökaktákat... :)

dimitrij 2013.08.08. 15:03:23

@susu64: érveket, tényadatokat nélkülöző ostoba és otromba hozzászólás... erre nem kellene ilyen büszkének lenni.

sanity 2013.08.08. 15:05:54

@Karcolt lendület:
Mind a kormánypárt, mind az ellenzék reakciója kimeríti a kabaré fogalmát a török eseményekkel kapcsolatban:) Mint amikor más fórumokon a kádárista nyugdíjasok Rákosit emlegetik a TEK kapcsán, 2006-ot meg teljesen jogszerűnek gondolják.

Sőt, nem tudom mennyire urban legend, de állítólag volt olyan fideszes, aki szerint éles lőszert kellett volna bevetni 2006-ban...

dimitrij 2013.08.08. 15:14:25

@susu64: nyomós érv, konkrétumot ugyan nem tartalmaz, ráadásul más vélt lopása nem negligálja az egyikét... de hát mit várhat az ember egy agyhalottól?

parttalan 2013.08.08. 15:15:21

@dimitrij: "követhet el valaki úgy bűncselekményt, hogy azt később nem lehet bizonyítani."

Természetesen igen, ez sokszor meg is szokott történni, de miért is kellene elhinnem, hogy jelen esetben is erről van szó? Itt ügyészi segédelettel működtetett fideszes karaktergyilkolászós aknamunka folyt már a választások előtt és azóta is - a hatalmi gépezet vádjai pedig legtöbb esetben porrá lettek zúzva a bíróságon, mely jelenlegi megfélemlített állapotában is úgy-ahogy még az utolsó független hatalmi ágként működik. Porrá lettek zúzva nem csak bizonyítékok hiányában, hanem mert már a vád is sok esetben nonszensz volt. Mielőtt jönnél azzal, hogy de hát előző kormány idején kezdődtek a letartóztatások, csak gondolj bele: mindenki tudta, hogy jön a Fidesz, az ügyészség is tisztában volt vele és ment a helyezkedés és a megfelelni akarás.

Fentiek miatt ha 10% esélyt adok, hogy Hagyó M. valóban bűnös. De nyugodt lehetsz, ha nyilvánvaló bizonyítékok alapján elítélik, nem fogom Hagyót mentegetni.

Meridian74 2013.08.08. 15:29:16

@parttalan: valamitől csak megroggyant a BKV, nem? Jelenleg nem úgy néz ki, hogy a melósok lopták szét ezt a céget, hanem inkább a menedzsment.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 15:31:59

@dimitrij: De ezt csak a 2/3 tette lehetővé, a szociknak nem volt lehetőségük az erőviszonyok miatt erre. Szerintem nekik is ment volna ez a bravúr.
Viszont ezt az országot másképp kormányozni nem lehet, mert akármit csinálna a kormány, jót, vagy rosszat, mindig beletrollkodna az ellenzék - csak azért, hogy az aktuális kormánynak ne sikerüljöön.

dimitrij 2013.08.08. 15:34:29

@parttalan: majd ha a bíróság jogerősen felmenti bűncselekmény vagy bizonyítottság hiányában a vélt elkövetőket, akkor teszem fel ezeket a kérdéseket, addig nem.

jogos amit írsz, de ha visszaolvasol fogod látni, hogy cirka hasonló véleményen vagyunk. a Fazekas féle ügyészség asszistált a kampányhoz, de olyan alacsony szakmai színvonalat képviselnek, ami komolytalanná teszi őket.

a szomorú az, hogy Hagyó sok mindent elkövetett, csak ez a nem szakmai szempontok, hanem poltikai preferencia és lojalitás alapján verbuvált csapat nem lesz képes bizonyítani.

ez így duplafos. :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 15:35:19

@Meridian74:

atttól például ezek szerint biztosan nem roggyanhat meg, hogy minden évben igen okos emberek úgy határoznak, hogy pár tízmilliárdocskával kevesebb legyen a költségvetése, mint amennyi valójában, mert az olyan csúnyán nézne ki.

vasgyuszi 2013.08.08. 15:35:55

"Hunvald és Hagyó akár már az MSZP-székházban szurkolhat 2014-ben a pártja választási sikeréért"
Ezek mekkora balfaszok, mármint a fityeszesek :))) Ehhez is hülyék, hogy lesitteljék ezeket az akasztófára való férgeket. Hát összeillenek, az már egyszer biztos.
Várom a bloggergejza meg a többi elmeroggyant magyarázóembert, bár ezeknek semmi sem lehetetlen...

dimitrij 2013.08.08. 15:38:00

@ColT: volt korábban is 2/3... egyrészt.

másrészt a korábbi kormányok idején hagytak bent kiskapukat, most viszont már a látszatra sem adnak, lásd trafik, földpályázat, közbeszerzések...

a másik meg az, hogy akkor volt gazdasági növekedés, nem 90% felett volt az EU által finanszírozott projektek aránya. mit gondolsz miért Lázár diszponál az EU pénzek felett? :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 15:38:21

@ColT:

érvelésedet semmi sem igazolja jobban, mint hogy amikor legutóbb kétharmada volt a cociknak, akkor jött is a state capture. vagy az venezuela volt? keverem már ezeket a banánköztársaságokat.

komplikato 2013.08.08. 15:46:04

@vasgyuszi: Három lehetőség van, sőt négy:

1. Nem is volt bűntett. Ezt kb. senki nem hiszi el.
2. Bűnösök, de az igazságszolgáltatás ennyire alacsony színvonalú
3. Ugyan bűnösök, de az egész csak cirkusz és beetetés volt a népnek a nemlétező elszámoltatásról, puszi B.Gy. hasára.
4. Ugyan az mint a 3-as, csak az MSZP is benne volt. :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 15:46:32

@dimitrij: @mavo: Nem egy pártnak volt többsége. Most a KDNP gyak. báb, sosem szavaznának nemmel, akkor meg nem egy pártnak volt 4/5 -e, nem hiszem, hogy ekkora egység lett volna. .

parttalan 2013.08.08. 15:48:17

@Meridian74: Talán az amúgy sem létező nokiásdobozban lopták ki a BKV-ból az összes pénzt?? Hagyót legjobb tudomásom szerint egy konkrét korrupciós ügy miatt tartóztatták le és helyezték vád alá. Ez a váds egyre inkább tarthatatlan.

Miért nem indítottak átfogó vizsgálatot a BKV-val kapcsolatban? Ennek részeként, ha találtak volna visszaélést, érintetség okán a feltárt bizonyítékok alapján mások mellett Hagyó ellen is kezdeményezhettek volna eljárást.

Megint csak legjobb tudomásom szerint nem ez történt ilyesmi. Helyette van egy egyetlen ember bemondása alapján született (később visszavont) legenda a nokiásdobozról.

sanity 2013.08.08. 16:10:54

@komplikato: Bennem is ezek merültek fel, az 1-es pont kivételével :D Személy szerint a 4-es ponttal szimpatizálok. Kellett 1 kis cirkusz, egy embert pellengérre állítanak, aztán a többiek meg ugyanúgy ellesznek a parlamenti melegedőben.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 16:11:35

@dimitrij:

miért, annak nincs bája, amikor a bíróra mutogat, hogy keressük meg, és köpködjük, holott az illető úrhölgy éppen az alkotmánybíróságban csücsül?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 16:15:52

@ColT:

ha már a négy ötödöt emlegeded (annyijuk messze nem volt), talán emlékeztetnélek, hogy nem hogy a 2/3-ddal visszaélés nem történt, de éppenséggel szigorítottak a rendszeren.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 16:16:03

@sanity: Nincsenek összefonódások, oligarchák, és trafikmutyi sem :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 16:17:19

@mavo: Paff. Sok más mellett. Azóta azért eltelt 15 év, és végignézhettük a módszerek eldurvulását.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 16:18:55

@mavo: Meg aztán, a szigorúbb rendszer is ide vezetett :D
De mondjuk nekem mindig is furcsa volt ez a nagy Horn éltetés. Ennyi erővel a többi komcsit is lehetne ajnározni.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 16:19:29

@mavo:

helyesbítek: a kétharmaddal komolyabb visszaélés nem történt. egy kis gerrymandering mintha lett volna már akkor is.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 16:22:16

@ColT:

nem tudom, ki hogy van ezzel, és kövezzetek meg nyugodtan, de én mára visszasírom a horn-kormányt. és a borosimrék esetében is leszarnám a múltjukat, ha a jelenük normális lenne.

Csak szólok 2013.08.08. 16:22:24

@Libatolvaj takarodj: Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy nem a letartóztatás, előzetes miatt kell most a magyar államnak (Neked, nekem, nekünk) fizetnie, hanem azért, mert a körülmények embertelenek voltak. Azt meg nem igazán varrhatod Bajnaiék nyakába. A legjobb esetben is valamelyik túlbuzgó rendőrségi vezető bűne, aki külön kiadta, hogy jól b...nak ki Hagyóval és cserébe remélte, hogy kap majd valami plecsnit vagy akár évekkel később egy trafikot. Azt viszont Bajnai nyakába lehet varrni, hogy miért is voltak akkor (tartok tőle, hogy még most is vannak) embernek nem való zárkák. Szerintem a bűnösöket büntetni kell, de nem megalázni és nem olyan körülmények közé zárni, amely az egészségüket veszélyezteti.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 16:26:42

@mavo: Én nem szarnám le. Az igaz, az összes azóta volt kúrmányoknál nyugisabb volt, de hogy értünk lettek volna? Volt akkor is simli elég.
A múltját meg akkor le lehetne szarni bármelyiknek, de szerintem nem szabad elmenni egyik mellett sem, amelyiknek vaj van a fején. Azaz majdnem mindnek van.

Komolyabb visszaélés. Na ugye :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 16:28:55

@Csak szólok:

a rossz körülmény csak egy tényező. többek között azért is a javára ítéltek, mert egy ponton túl nem volt valós indok a fogvatarására. az ezeket a végzéseket hozó bírónő azóta jutalomból az alkotmánybíróság tagja, és elmebeteg különvéleményekkel szórakoztatja a vidám nertársadalmat.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 16:34:22

@ColT:

az, hogy nyugisabb volt a többi kormánynál, csak egy dolog. a csőd szélén átvett gazdaságot pozitív állaptban adták át. huszonhárom év alatt egyetlen másik kormány sem olt képes jobb állapotban átadni a rendszert, mint amilyenben átvették, ha nem haragszol, én ezt a sikeres kormányzás egyik jeleként merészelem értékelni. és persze, volt egy darab tocsik-ügy, némi űrbambázás meg zsurkivodkázás, de az lassan mind gyerekcsíny ahhoz képest, amit ezek művelnek.

a gerrymanderingjük se volt jelentékeny, pár önki szavazókerületet módosítottak, meg ugye egyfordulóssá tették az egészet.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 16:38:19

@mavo: " huszonhárom év alatt egyetlen másik kormány sem olt képes jobb állapotban átadni a rendszert, mint amilyenben átvették"
Az első Orbán kormány. Valószínű attól hitték azt sokan, hogy a második is lesz majdnem olyan jó.

"pár önki szavazókerületet módosítottak, meg ugye egyfordulóssá tették az egészet. "
Hát, mintha most ezt akarná a Vitya is. Csak kicsit továbbfejlesztette :D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 16:44:36

@ColT:

nos, sajnálattal kel közölnöm, hogy az első orbán kormány nem adta át jobb állapotban, mint ahogy átvette. sőt. az tény, hogy fidesz lassan egy évtizede gőzerővel terjeszti ezt a legendát, és én örülnék legjobban, ha a kormányzásban is olyan jók lennének, mint önfényezésben.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 16:45:36

@mavo: Annak ugyan én is.
Esetleg valamilyen forrást is hozz erre.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 16:46:00

@mavo:

helyesbítek: az ország aktuálisan fideszes fel már akkor is jobban járt, tehát nekik valóban hozott javulást az a négy év.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.08. 16:47:34

@ColT:

úgy mondod, mintha te bármivel is alátámasztottad volna az állításodat. :) amíg te állíthatsz mindenféle bizonyítás nélkül, addig én is. :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 16:49:28

@mavo: Én nem egészen úgy emlékszem, hogy "fideszesek" lettünk volna.

Különben tök mindegy, otthonról már nem nagyon lesz időm itt olvasgatni

komplikato 2013.08.08. 16:50:03

@ColT: Hát most tényleg kellene egy jó pár adat akkoriból, de én egy nem annyira sikeres második félidőre emlékszem, és nem pont akkor kezdett megszaladni a csúnya csúnya deficit?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.08.08. 16:52:21

@komplikato: @mavo: Másik! Nem hsizem, hogy a Gyuszi csinálta volna a gazdasági növekedést, amiből kéősbb a Fidesz kormány is profitált, hanem a Bokros. Azt viszont aláírom, hogy az értett a gazdasághoz.

Meridian74 2013.08.08. 17:07:08

@parttalan: amikor balogh úr visszavonta a vallomását, no, én nekiszegeztem volna a kést a torkának: vagy nem vonja vissza a vallomását, vagy hamis tanúzás, rágalmazás és hatóság megtévesztése okán maga viszi el a balhét. Kíváncsi lettem volna, hogy akkor is visszavonta volna-e a vallomását, azt amit eredetileg tett.

Le_Penseur 2013.08.08. 17:15:19

Elszámoltatás az van. Mit szól ehhez az elszámoltatási kartelező kormánybiztos?
A szocik elszámoltatási biztosa nem talált fogást a fideszen, a fidesz elszámoltatási biztosa nem talált fogás a szocikon.

" A gombócot is megzabálta, a bort is megitta, ki se végzik, dohányt is kap, egy brancs maguk, ne is tagadja! " Ugye.

Mondjuk az külön szégyen, hogy a XXI. században dupla annyi rab van egy börtönben, mint amennyi lehetne, és a börtönök állapota is olyan, hogy alkalmatlan az emberi tartózkodásra.

Mégsem Dél-Amerikában, vagy Afrikában vagyunk...

Airgüzü 2013.08.08. 17:32:18

@Gerusz: csak meg akar felelni... Nagy nyelvcsapásokkal nyal, hogy rászolgáljon a kiemelésére. Amúgy, ha megvan az ítélet, s ő továbbra is dobozozik, akkor rágalmaz, nem? Polt úr, lenne egy kis meló, nemdebár? Vagy holló hollónak?...

dimitrij 2013.08.08. 17:34:34

@Meridian74: na ez egy dél-amerikai vagy afrikai módszer...

Virág et. 2013.08.08. 17:42:58

@Libatolvaj takarodj: Hagyó NEM azért kapott kártérítést, mert előzetesbe került, hanem mert penészes cellában tartották, ahol emiatt egészségkárosodást szenvedett és mert a bíróság nem indokolta kellően, hogy miért kell benntartani. A dolog elkerülhető lett volna, ha nem tartják penészes cellában és ha a bíróság tényleg csak azt tartja előzetesben, akinél fennállnak a jogszabályi feltételek és nem szolgamód elfogadja 90%-ban az ügyészi indítványt, ahogy most történik. Az előzetest egyébként elsőnek 30 napra rendelik el, aztán hosszabbítják, elsőnek 3 hónapra pl. Tehát nem arról van szó, hogy a Bajnai alatt hoztak egy döntést és kész, hanem hogy ezt a döntést végig fenntartották, megújították. Kilenc hónapon keresztül. A felelősség ráadásul nemcsak a bíróságé, az ügyész indítványozza. Ha nem állnak fenn a feltételek, akkor NE indítványozzon az ügyész se, legyen rajta is felelősség, ne csak a bírón.

Olyan nagy elvárás, hogy szakmai szempontok alapján működjön egy szervezet a politikai befolyásoltság helyett?

susu64 2013.08.08. 17:51:56

@Démonmac1: a bizonyíték megléte és a szabadlábon való védekezés lehetősége két külön dolog. Tehát hogy szabadlábon védekezik ez a gazember, még nem jelenti azt, hogy nincs bizonyíték. Bizonyíték az, amit a bíróság ítélethozatalkor annak elfogad.

susu64 2013.08.08. 17:56:33

@mavo: Ez súlyos tévedés. Kérlek, nézz egy kicsit utána, hogy mik voltak a gazdasági adatok 1998 -ban és 2002 - ben. Valahonnan csak sikerült Meggyesinek elővennie a 100 napos programhoz való nem kevés pénzt. Aminek szétszórása utána be is tette a kaput, arra a többi szerencsétlenkedés egészen 2010 - ig bezárólag már csak "bónusz" volt.

elprotector33 2013.08.08. 18:25:19

Kár itt vitatkozni. A sok narancstálib hozzászólás valójában egy ügyosztályt takar. Ki van adva feladatnak (a tök egyforma módszereken látszik) az zemberek megosztása,megvezetése.Az a legdurvább az egészben,hogy teljesen hülyének vagyunk nézve. Én nem emlékszem ilyenre semmilyen elmúlt időszakból...
Ezek tuti ufók baccátok meg..Ki a fasom vállal el egy ilyen munkát????!!!
Mik a perspektívák?
Fő félrevezető lehetek ha jól szétbarmolok egy blogot?
Úgy kell csinálni,mintha nem értenék semmit és vezető leszek?
Lesznek alattam sok kis nemértő emberek akik után jutalékot kapok?
Betanítom őket,hogy hogy kell nem érteni,primitív hasonlatokat keresni,vádaskodni és mocskolódni?
Aztán este hazamegyek,megcsókolom a gyermekeimet és nyugodtan lefekszem aludni?
(Természetesen aznap éjjel: birodalmi álmokat álmodom.)

Konzervatív0 2013.08.08. 18:38:39

@elprotector33:
Hát kedves barátom, meg kell mondjam minden elképzelést überelsz :)
Komolyan jól szórakozom rajtatok. Érdemi tények nélkül a másként vélekedő minősítése, lenézése, mind ez egy olyan személyeskeő stilusban amit csak egy vérbeli szoc-liberális képes bemutatni. Nem hazudtolod meg magatokat.
Ha végigolvasod a hozzászóláod pont az általad vázolt dolgok figyelhetőek meg benne:

Csak így tovább, némi szórakozás nekünk is jár munka után :)

vakapad 2013.08.08. 19:48:10

T. blogtulaj, csak úgy mondom, nem mintha valakit érdekelne, hogy a beidézett linkek egyike a vádirat, és nem Hunvald viselt dolgai, amelyeket bizonyítani kellett volna (nem sikerült), a másik meg a "hétfői sajtóhír szerint" (azaz a Magyar Hírlap cikke nyomán -hehe - írt fn24 cikk) Hunvald csodaautóiról ("képeink illusztrációk" of course).

Nopersze, ha valaki készpénznek veszi az ügyészség vádiratát, meg a Magyar Hírlapot, akkor lehet hörögni. Itt van egyébként a fénykép, amit Hunvald Mustang-járól közöltek, és mellette az ügyészség által Hunvald autójaként lefoglalt Mustang. Meg lehet nézni:
hunvaldper.blog.hu/2011/03/31/8_szilankok_hunvald_mustangja

Csak így tovább.

vakapad 2013.08.08. 19:48:10

T. blogtulaj, csak úgy mondom, nem mintha valakit érdekelne, hogy a beidézett linkek egyike a vádirat, és nem Hunvald viselt dolgai, amelyeket bizonyítani kellett volna (nem sikerült), a másik meg a "hétfői sajtóhír szerint" (azaz a Magyar Hírlap cikke nyomán -hehe - írt fn24 cikk) Hunvald csodaautóiról ("képeink illusztrációk" of course).

Nopersze, ha valaki készpénznek veszi az ügyészség vádiratát, meg a Magyar Hírlapot, akkor lehet hörögni. Itt van egyébként a fénykép, amit Hunvald Mustang-járól közöltek, és mellette az ügyészség által Hunvald autójaként lefoglalt Mustang. Meg lehet nézni:
hunvaldper.blog.hu/2011/03/31/8_szilankok_hunvald_mustangja

Csak így tovább.

Libatolvaj takarodj 2013.08.08. 21:42:23

@Rettegő [ megbízott Bohócügyi Államtitkár]:

"@Libatolvaj takarodj:
Most egy kicsit OFF, de nem tudom megállni...
Figyi öcsi, te, amikor ezt a nicket kitaláltad, mit érzetél? Milyen belső frusztrációd volt Bajnaival kapcsolatban? "

Bajnaival kapcsolatban? Miről beszélsz te félkegyelmű? Hol látod Bajnai nevét a nicknevemben?

Barátocskám, jobb ha vigyázol, hiszen te lopással vádolod Bajnait, ha jól olvasom. Remélem, hogy a bíróság előtt is hajlandó leszel majd helyt állni az állításaidért. Hisz Bajnai perrel fenyegetőzött már sok korábbi esetben.

Ha Bajnainak ilyen féleszű hívei vannak, mint amilyen te vagy, akkor nagyobb bajban van ez a szegény ember, mint bárki hitte volna eddig.

Amúgy meg olyan nicknevet választok amilyen jólesik, a magadfajták szerencsére ebben még nem diktálhatnak, erőszakos, otromba stílusukban.

Libatolvaj takarodj 2013.08.08. 21:53:50

@Virág et.: " A dolog elkerülhető lett volna, ha nem tartják penészes cellában és ha a bíróság tényleg csak azt tartja előzetesben..."

Féleszű barátom, akkor most ezek közül, rossz börtönök, és a bíróság döntése, melyik is az amelyik indokolja a posztoló "Elkúrtátok Robikám" őrjöngését? Talán Zsigó Róbert volt a bíró? Ugye nem? Esetleg ő építette meg a 2010-ben rendelkezésre álló börtönöket? Vagy azok a megelőző nyolc évben alakultak olyanná, amilyenek épp 2010-re lettek?

Vagy az az előzetes letartóztatás, amit ahogy mondtad elrendelnek aztán meghosszítanak három hónapra. Bajnai regnálása alatt, a Bajnai-Gyurcsány korszak rendőrsége által végzett nyomozás alapján, az ő ügyészségük, az őáltaluk személyesen kinevezett főügyész felügyelete alatt gyűjtött bizonyítékok alapján. Ami döntést végső soron egy BÍRÓ hozott és viseli ennek egyszemélyi felelősségét. Ami döntés egyébként törvényes, jogszerű és helyes volt sztem, de ez nem ide tartozik.

Szóval mégis csak ott tartunk, hogy a szokásos gyűlölködéssel átitatott hazugságáradattal ellentétben az egész folyamat olyan időszakban és olyan paraméterek között zajlott: hogy valami elképesztő fékevesztett gyűlölet szükséges ahhoz, hogy valaki számára az jöjjön ki belőle :"elkúrtátok Robi". Ez az a szint, amikor a tények már nem számítanak, csak a gyűlölet.

Venyigeszu 2013.08.08. 22:02:24

Nem tudom, honnan szedték elő Zsigót, de azt nem lehet elvitatni Orbántól, hogy zseniális érzékkel találja meg a pénzért mindenre hajlandó, abszolút erkölcs nélküli zombikat, akik, ha a Vezér úgy kívánja, a saját anyjukról is a legkisebb aggály nélkül hajlandóak elmondani a nyilvánosság előtt, hogy...
Nem hiszem, hogy Zsigó hülye - csupán elvtelen, erkölcstelen, aki pénzért hajlandó lesz@rnó, hogy a vakhitű Fidesz-híveken kívül mindenki hányingert kap tőle.
Bár, talán annyiban mégis hülye, hogy nem fogja fel, hogy még nem volt a történelemben olyan diktátor, aki ne bukott volna meg.Márpedig, ha a a vezére bukik, akkor neki igen kellemetlen idő jöhet.

Venyigeszu 2013.08.08. 22:06:33

@Libatolvaj takarodj: "Amúgy meg olyan nicknevet választok amilyen jólesik, "
Ez így igaz.
Úgy csinálsz magadból hülyét, ahogy akarsz.

" erőszakos, otromba stílusukban."
Te a saját hsz-eid valamiféle transzban írod, ami meggátol benne, hogy a saját stílusodat minősíthesd?

Libatolvaj takarodj 2013.08.08. 23:46:41

@Venyigeszu: Gondolom valamelyik börtön mélyéről írod a zseniális posztjaidat, tekintve, hogy egy diktatúrában a magadfajta nagy ellenállóknak ez a tipikus sorsa.

alte trottel 2013.08.09. 01:11:05

@susu64:
NEM minden vallatás történt ügyvéd jelenlétében.

Virág et. 2013.08.09. 07:04:31

@Libatolvaj takarodj: Először is, cica, minősítgesd az Orbán seggéből kirántott anyukádat. Ha én kulturáltan szólok hozzád, akkor a pofád befogod vagy normálisan válaszolsz még akkor is, ha felétek a jobboldalon a bunkóság az erény.

" rossz börtönök, és a bíróság döntése, melyik is az amelyik indokolja a posztoló "Elkúrtátok Robikám" őrjöngését?"

A rossz börtönök úgy általában a BM alá tartoznak. Ez maga indokolná, de a kérdésfelvetésed is tükrözi, hogy ostoba vagy, mint egy fideszes és azt gondolod, hogy minden cella penészes és egészségkárosító. Nem az. Az pedig, hogy melyik cellába kerül az adott őrizetes, azt az intézményparancsnok dönti el, akit a bv nevez ki, amely pedig a BM alá tartozik, amelynek a vezetője két héttel az elfogás után egy Pintér nevű ember, ha nem ismernéd. Sokkoló, tudom.

"Zsigó Róbert volt a bíró"
Zsigó egy közepes cukrász. A bírói kar nevében kérem ki még a feltételezést is.

"Esetleg ő építette meg a 2010-ben rendelkezésre álló börtönöket"

Nehéz lenne, mivel lényegében nem épített életében semmit. Ugyanez igaz lenne a pártjára is, ha nem számítanánk a focipályákat, mert abban utolérhetetlen a NER.

"Vagy azok a megelőző nyolc évben alakultak olyanná, amilyenek épp 2010-re lettek?"

A veszprémi és a szombathelyi börtönt is akkor adták át, tehát azért valami csak történt az elmúltnyolcévben. Egyébként meg lásd a válaszom elejét: nem minden cella penészes. Talán nem bosszúhadjáratra kéne alkalmazni az előzetes letartóztatás intézményét.

"Vagy az az előzetes letartóztatás, amit ahogy mondtad elrendelnek aztán meghosszítanak három hónapra."

Folyamatosan hosszabbítanak. Ebből az első fél hónap volt Bajnai kormány, csak szólok, a többi Orbán.

"az ő ügyészségük"

Ne nevettess. Szerinted az "ő ügyészségük" vitte el a 2010-es választások előestéjén az egész XI. kerületi szoci-szadesz vezetést vasban? Azokat tudod, akiket azóta FELMENTETTEK. Vagy az ő ügyészségük indította a Sukoró nevű viccparádét? Azért mert Polt akkor még pár hónapig nem volt formálisan legfőbb ügyész, szerinted a kar nem jobbra húzott? 2010 előtt (is) hamarabb megvolt a vádirat a MN szerkesztőségében, mint a terhelteknél. A Rogán-féle ügyészségi fax mikor volt szerinted? Ostoba barom vagy vagy hazudsz gerinctelenül? Őszinte kérdés.

"az egész folyamat olyan időszakban és olyan paraméterek között zajlott"

Akkor segítek, mert látom nem érted. Az egész folyamat az ugye 9 hónap, ebből az első fél hónap alatt volt Bajnai kormány, a maradék 8 és fél Orbán. A probléma pedig az, hogy szándékosan tartottak embertelen körülmények között (gondolom a bv-s csinovnyik akart túlkompenzálni Pintér Főnök Úrnál, neked nyilván szimpatikusan, lehet hogy rokonod?) valakit, aki vonatkozásában MINDEGY, hogy bűnös vagy ártatlan lesz később, mert a bűnöst sem lehet penészes mocsokban tartani. Illetve hogy úgy rendelték el az előzetest, hogy nem volt érdemi indokolás. Ez egyébként gyermekbetegsége a hazai büntetőjognak. A gyáva, döntésképtelen, befolyásolható nyomozási bíró rendszerint elfogadja kérdés nélkül az ügyészi indítványt. A magyar büntető eljárásjog nem olyan, mint az amerikai a filmekben. Nincs "fegyvernemek egyenlősége", a pálya 80 fokban lejt az ügyészség javára. Ezért IGENIS van felelőssége az indítványozó ügyésznek, mert a nyomozási bíró bizonyítást NEM folytat le (nem is teheti ennyi idő alatt és még a nyomozás lezárulta előtt), ezért megfelelő nyomozati tervekkel és jól megírt indítványokkal befolyásolható az ügyészség által.

Ostoba vagy, nem értesz a büntetőjoghoz (sem), de véleményed az van. a NER-ben a helyed!

Venyigeszu 2013.08.09. 07:33:00

@Libatolvaj takarodj: Jól megaszon'tad! :-)
Az lényegtelen, hogy a válaszodnak köze sincs ahhoz, amit írtam, de hát a jelek szerint itt okos csak te lehetsz.

Kandeláber 2013.08.09. 09:54:58

@alte trottel: Hogy vallatták szegény Hagyó aput?
Spanyolcsizmával, esetleg nyújtották?
Felhúzták a hátrakötött kezénél fogva?
Kis barom, esetleg valóban vén hülye, rajtad olyan szemellenző van, amit régen a lovakra adtak, hogy csak egyfelé nézzenek.
Ne foss, a fasszopó Bajnaidat még a Jobbik is lenyomja, mint a bélyeget.
Még egyszer nem lesz min. eln.

Ironfist 2013.08.09. 11:13:41

@kifordított nagyanyó:
Tömör, lényegretörő reakció az újabb fieszes propagandistára. :)

Meridian74 2013.08.09. 11:19:40

@dimitrij: "na ez egy dél-amerikai vagy afrikai módszer... "

Azt is mondhatnám erre, hogy jobban is mennek arrafele a dolgok mint nálunk. De inkább nem, mert nehogyná akkor szívességből elnézzük bárkinek is azt, hoyg előbb azt állítja hogy A volt az, aztán sokkal később, bocs nem ér e nevem, mégsem állítom azt hogy A volt, inkább nem tufok semmiről sem... (érdekből).

Ez hamis tanúvallomás. Hatóság és hivatali szervek tudatos megtévesztése. Vagy csupán szimplán rágalmazás.

Libatolvaj takarodj 2013.08.09. 11:48:58

@Virág et.:
"Polt akkor még pár hónapig nem volt formálisan legfőbb ügyész"

De szépen megy neked a hazudozás, nem akarsz véletlenül politikus lenni? Itt van nekünk az a tény, hogy amikor ez az ügy zajlott, akkor a Gyurcsány-Bajnai korszak legfőbb ügyésze volt éppen hivatalban. Erre te a Gyurcsány-Bajnai éra pártkatonája helyett Poltról kezdesz beszélni. Komolyan mondom hazudozásban, csúsztatásban, terelésben zseniális vagy. Miközben egy szót sem pazarolsz arra, hogy ki volt akkor a főügyész, ki nevezte ki személyesen, mikor kezdődött a ciklusa stb stb.

Szóval még mindig nem sikerült az alapvető tényeket: Gyurcsány-Bajnai kormányok által kinevezett rendőri vezetők, legfőbb ügyész, belügyminiszter BV parancsnokok szerepe, a Hagyó börtönbe kerülését elrendelő BÍRÓ szerepe teljesen semmissé tenned.

De a legmegdöbbentőbb itt, hogy ilyen szintig bent lógsz Hagyó Miklós seggében. Alig látszol ki onnan. Tudod ez egy olyan ember, akinek a bűnösségéről még saját pártja is olyan szintig meg volt győződve, hogy amikor legjobban rászorult volna a támogatásra ez az ember, akkor kidobták a listáról, ellene nyilatkoztak, kiálltak mögüle. Tudod az MSZP miatt nem került be a parlamentbe sem Hagyó 2010-ben, amúgy mentelmi joga lett volna, hisz eredetileg befutó helyen volt a budapesti pártlistán.

Azt esetleg el tudom képzelni hogy egy MSZP párttag vagy, aki már megbánta hogy annak idején hogyan viselkedtetek Hagyóval szemben, ezért kompenzálsz és bújsz a seggébe ilyen elemi erővel.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.08.09. 17:14:52

"A Fidesz nem tudja őszintén sajnálni Hagyó Miklóst a kényelmetlen zárka miatt."

- Robikám! A Zárka kényelme pártállástól függetlenül azonos.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2013.08.09. 20:52:41

@Libatolvaj takarodj:

szívós mária akkor bajnaista, ezért kapott a fidesztől alkotmánybírói posztot, ugye faszfejkém? tudod, ő az a bíró,aki háromszor is törvényellenesen hosszabbította meg hagyó előzetesét. akinek a neve és a szerep nekd valahogy nem bír az eszedbe jutni :) anyukád a sarkon jól van? :)

alte trottel 2013.08.09. 21:19:35

@Kandeláber:
Cicabogár, ha valami az agyadra ment, akkor keresd fel a kezelőorvosod, gyógyszerészed. Ma már a farmakológia van olyan fejlett, hogy még a hozzád hasonló elmehunytakat is tünetmentessé képes tenni.
Jobbulást.

Libatolvaj takarodj 2013.08.10. 14:50:25

@mavo: '"ő az a bíró,aki háromszor is törvényellenesen"
gondolom ezt bíróság előtt is tudnád bizonyítani, nehogy rágalmazás merüljön fel.

Egyébként pedig pont az a mondanivalóm lényege, hogy az epehányó blogíró megtehette volna, hogy annak ront neki, aki ténylegesen a döntést hozta: az eljáró bírónak.

Ehelyett elkezdett Robikámozni. Persze egyszerűbb megvezetni a sok félhülye ballibet, mint az igazságot nekik elmondani.

alte trottel 2013.08.11. 10:07:16

@Libatolvaj takarodj:
Nem kell. Az illető bírónak látszó hüvelyes vetemény azért annyira nem retardált, hogy _ENNYIRE_ házhoz menjen a lófaszért és pereljen. Ugyanis (ha nem tűnt volna fel) Strassbourg már meghozta az Európában létező legmagasabb fokú ítáletet: Törvénytelenül (a MAGYAR törvényeket telibeszarva) tartotték fogva a delikvenst. És ebben az esetben kurvára mindegy hogy egy fehérruhás szüzet vagy egy Hagyó nevű hagyót tartottak fogva - indokolatlanul.
Érted, Triznyai?

Bee-zony 2013.08.11. 12:26:42

Alaptételek, a jelenlegi rendszer, és helyzet alapelemei:
1.) „Mindegy kire szavazol, úgyis rájuk szavazol.”
2.) „Akárhová nyúlsz, egyből eléred a szart.”
3.) „Nincs egy párt, nincs egy párt, akire szavaznék,
Nincs egy hely, nincs egy hely, ahová mehetnék.”

És az újabb: "Csodálatosan alakul az Elmúltnyolcév Nagy Elszámoltatása, az adófizetők pénzéből még mi fizethetünk Hunvaldnak, aki éppen az adófizetők pénzét lopta éveken keresztül. Ha úgy alakulnak a dolgok, akkor Hunvald és Hagyó akár már az MSZP-székházban szurkolhat 2014-ben a pártja választási sikeréért."

A fentiekből is következik, hogy Magyarországon nem igazságszolgáltatás van, hanem jogszolgáltatás – értsd: az erősebb kutya joga: lévén az igazságérzet, morál hiánya az államgépezetben, és így az erőviszonyok számítanak, mint a dzsungelben. Kapcsolatok megvannak, az ügyvéd megvéve, a bíró megvéve, és már jöhet is a kártérítés, és mindenki a lehető legjobban járt a bűnszervezetben.

Választási kampányfogások:
„Elszámoltatás.”
„Ne az emberekkel fizettessék meg.”

Választás után a valóság:
Elszámoltatás az nincs, aminek a hiányát az emberekkel fizettetik meg.

Miért van ez így? Mert (a judeonáci, náci-náci demokráciában, diktatúrában) mindegyik hatalomra jutott párt az adófizetőkön élősködik, és a nagy különbség nem a bal- és jobboldal között van, hanem a fent és lent között. Másként mondva, az alapvető felosztás: becsapók és becsapottak, kihasználók és kihasználtak vannak, és az előbbiek fent, az utóbbiak lent. (A pöcegödörben a legnagyobb darab szarok úszkálnak legfelül.)
A becsapók és kihasználók szervezetei (pártok) arra a tényleges célra jöttek létre, hogy a hatalomra került legerősebb kutyaként a törvényeikkel, és az egész állami mechanizmussal lehúzzák az adófizető alattvalókat, és jól éljenek belőlük. A Jobbikban van ugyan némi idealizmus, de konkrét személyként X, Y, Z rácáfol az ideálokra… pl. Pősze Lajos a beépült fideszes, és itt látszik szépen a jelenlegi parlamenti pártok közös nevezője: „Költségtérítési toplista magyarázatokkal”
vastagbor.blog.hu/2013/04/04/koltsegteritesi_toplista_magyarazatokkal

Mindebből következik, hogy valójában most nincs hatalmon olyan, aki elszámoltatna, mert az egész bűnszervezetet együtt kellene elszámoltatni – de akiknek se pénze, se hatalma, se fegyvere, azok nincsenek abban az erőviszonyi helyzetben, hogy megtegyék.
Ez (olyan mint) egy kalózhajó, többségi kalózokkal.
Hogyan lehet megtenni mégis az elszámoltatást? Kizárólag fellázadás és forradalom útján és árán, és ezt az árat itt még nem akarja megfizetni a nép. Ez az olyan önfeláldozó népeknél működik, mint pl. az oroszok. Ők megtehetik, vannak hozzá elegen, és meg is teszik, ha már nagyon elegük van valamiből, ez az erősségük, meg a hadsereg, és a benne lévő fegyelem.
Másik (egyéni és kiscsoportos) lehetőség: kivándorolni, és itt hagyni a bűnszervezetet. Mivel egész Nyugaton judeonáci rezsim van, kiválóan lehet egyik vödörből a másik csöbörbe lépni (Észak-Amerika, EU…), Ázsia pedig nem fehér embernek való, és ott meg más problémák vannak, pl. a túlnépesedés, és az összes folyománya. Kevésbé rossz helyek vannak, és a judeonáci rezsimnek jobban ellenálló helyek, ez a kész országok és helyek választéka. Egyik sem a tökéletes boldogság… mert ahhoz magasabb erkölcsi és szellemi szintű emberek egységes csoportja, állama kell, és ez még nincs.

Bee-zony 2013.08.11. 12:38:43

Ki a felelős ezért a helyzetért? Minden szavazati joggal rendelkező személy. Egyesek azért felelősek, amit tesznek, mások azért, amit nem tesznek. Ha olyan a pártok választéka, hogy fehérgalléros bűnszervezet A, B, C… és ez nem jó, és nem kell, akkor a mindezekkel elégedetlenek – és mondjuk, tegyük fel, hogy erkölcsileg-szellemileg valóban jobbak – miért nem szervezkednek, és alakítanak politikai érdekcsoportot, pártot? Még ha nem rájuk szavaz is a többség, akkor is legalább egymás között élhetnek. Amíg ez a szerveződés nem történik meg, addig csak a semmit meg nem oldó szájtépés van…
1. szint: kritika, a hiba megállapítása (ami, és ahogy van, az nem jó)
2. szint: az elméleti alapok lefektetése, avagy a társadalmi tervezés, hogy mi a jó (ha ez nem sikerül jól, akkor abból csak egy másik rossz lesz, és judaisták esetében pl. garantált, hogy bármilyen másik rendszert kevernek-kavarnak, abból csak egy másik rossz lesz, mert a szellemi alapjaik és elérendő tényleges céljaik eleve rosszak: kettősmérce, ős-rasszizmus, notórius hazudozás, stb.)
3. szint: az elmélet megvalósítása a gyakorlatban.

A motivált és kitartó pszichopaták, fehérgalléros bűnözők, szárazföldi kalózok megtették mind a három lépést, a többiek viszont nem, ez a nagy különbség. Hozzátéve hogy a valóban jó társadalmi rendszer megtervezése idő- és energiaigényes dolog. Még a rossz rendszerre is áll ez (vö. marxizmus), hát még a jóra… De ez van, időben-energiában meg kell adni azt az árat, ami a minőséghez kell. Az ad-hoc összedobott dolgok olyanok is lesznek, mint pl. az egyiptomi forradalom: valami van (keverés-kavarás), de nem az igazi… áldozatokban megadták az árát, de a minőséghez több kell a lövöldözésnél, és néhány gazember forgalomból való kivonásánál, és ezt az árat időben, gondolkodásban, szervezésben ők (még) nem fizették meg, viszont életképességben így is jobban állnak, mint a magyarok…

Bee-zony 2013.08.11. 15:14:33

Akik szerint Hagyónak jár a kártérítés… Akkor vessük össze a Hagyó-félét a Kaiser-félével, és máris látszik, hogy mi jár az egyiknek, és mi a másiknak – és hogy fehérgalléros bűnözőnek lenni, és benne lenni a politikai bűnszervezetben, vagy egyszerű köztörvényesnek lenni politikai bűnszervezeti „hátszél” nélkül, az Magyarországon nem ugyanaz. Ahol kettősmérce van, ott kettősmérce van; és ahol kettősmérce van, ott nincs igazságos rendszer, mert a kettősmérce kizárja, hogy legyen. Kik is kettősmércéznek „alapból, gyárilag”, hmm...? Ameddig nekik közük van a hatalomhoz, állami irányításhoz, döntéshozáshoz, addig ott nincs igazságos rendszer.

„Móri bankrablás
hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%B3ri_bankrabl%C3%A1s
(...) A vádlottak az eljárás során mindvégig tagadták, hogy ők követték el a gyilkosságot, viszont több más bűncselekményt beismertek.
(...) A Fővárosi Bíróság 2009. november 6-án Kaiser Edét felmentette a móri bankrablás vádja alól, egyéb bűncselekmények miatt 18 év börtönbüntetésre ítélték.”

„Kaiser Edét tényleges életfogytiglanira ítélték a vérengzés miatt ártatlanul...”

„A móri ártatlan
Börtönnapló: Harcban az igazságért
Kaiser Ede
"Már elnézést kérek, de hogyhogy ez megtörténhet?! Hogyhogy nincsenek következményei az ügynek?! Hogyhogy nem hullottak fejek?!" (A móri ügyet végigkövető, Zs. B. olvasói levele az egyik újságban.) Kaiser Ede, e könyv szerzője az elhíresült, nyolc ember-áldozatot követelő móri bankrablás miatt tölti tényleges életfogytiglani büntetését a mai napig ártatlanul. A valódi tetteseket két évvel ezelőtt elfogták. Egyikük öngyilkos lett a börtönben, a másikukat elítélték. Kaiser Edéről már a tárgyalása alatt kiderült, hogy ott sem volt Móron, de ezt és egyéb bizonyítékait a bíróság nem vette figyelembe. A börtönnapló tárgyilagosan írja le a büntetőeljárás egyes szakaszait, és megrázóan az utána következő börtönéveket, amit Kaiser - a valódi tettesek elfogásáig - abban a tudatban töltött, hogy élete végéig börtönben marad a móri ügy miatt ártatlanul.”

Bee-zony 2013.08.11. 15:16:00

„Kaiser Ede szenvedhet, felmentették magukat a hatóságok
Korábban több vezető beosztású rendőr, ügyész, sőt némely bírósági illetékes is elismerte, hogy az igazságszolgáltatás súlyosan tévedett az első móri perben, amikor – abban az ügyben ártatlanul – ténylegesen életfogytig tartó fegyházra ítélték Kaiser Edét. Nos, a szegedi bíróság mostani döntése értelmében meggondolták magukat: Kaisernek nem jár kártérítés, és az első abszurddá vált ítéletért senki sem felelős.
nol.hu/belfold/kaiser_ede_szenvedhet__felmentettek_magukat_a_hatosagok
(…)
Azonban az elszenvedett lelki megaláztatások miatt nemcsak a jó hírén esett csorba, hanem az egészsége is megromlott. Mindez szerinte azért történt, mert a hatóságok a bizonyítékokat nem az előírásoknak megfelelően kezelték és értékelték, sok esetben a mentő körülményeket egyszerűen figyelmen kívül hagyták.

Emlékeztetőül: Kaiser Edét és sok más bűntényben társát, Hajdú Lászlót 74 nappal a móri mészárlás után fogták el Budapesten, Kiglics Attila vallomása alapján. A rendőrség akkori verziója szerint a súlyos közlekedési bűncselekményért körözött Kiglics már közvetlenül az elfogásakor – talán, hogy magát jobb színben tüntesse fel – elmondta: tudja, kik követhették el a móri rablást. Valójában – s ez ma már nyílt titok – az történt, hogy Kiglics akkori ügyvédje közvetítésével már hetekkel az elfogása előtt levelezésbe kezdett a rendőrséggel. Ennek eredményeként megállapodást kötöttek vele arról, hogy köztársasági elnöki kegyelmet kap a korábbi bűneiért (megkapta), a Kaiserrel és Hajdúval elkövetett gaztetteiért a lehető legenyhébb büntetést kapja (így történt), és felveheti a nyomravezetőnek felajánlott 25 milliós jutalmat is (megkapta).
(...)
Kaisert jogerősen bűnösnek mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla 2005-ben a móri gyilkosságban és más súlyos élet-, testi épség és vagyonellenes bűncselekményekben, majd a Legfelsőbb Bíróság is elutasította felülvizsgálati kérelmét. Aztán 2007 februárjában a rendőrség bejelentette: „lehetséges, hogy van a móri ügynek egy másik megoldása is”, ugyanis elfogták Nagy Lászlót és Weiszdorn Róbertet, és Nagy lakásában megtalálták a móri gyilkosságnál használt fegyvereket, valamint a megtámadott bank biztonsági őrének „eltűnt” pisztolyát.

Kaiser ártatlanságát azonban az igazságszolgáltatás még így is csak azután ismerte el, hogy Weiszdornt jogerősen elítélték. Az senkit nem zavart, hogy az ítélet kihirdetésekor és egy ideig még azután is két ember volt egyszerre jogerősen elítélve egy olyan cselekményért, amelyet csak az egyikük követhetett el.

Mossák kezeiket

A kártérítési perben mindenki mosta a kezét. A rendőrség szerint nem követtek el a nyomozás során kártérítést megalapozó hibát, amit legfőbbképpen az bizonyít, hogy a nyomozást kezdetektől fokozott felügyelet alatt tartó ügyészség nem talált semmiféle kifogásolnivalót. Az ügyben eljáró ügyészség és bíróságok felelősségét pedig – miként írták és miként azt a törvényszék is elfogadta – kizárólag kirívóan súlyos jogalkalmazási és jogértelmezési tévedés alapozhatná meg, ilyen pedig nem volt.

Hiába sorolta tehát Kaiser oldalakon keresztül a szerinte elkövetett nyomozati hibákat, a bíróság szerint egy sem volt közvetlen okozója az őt ért állítólagos személyiségi jogi sérelmeknek. Lényegtelen eszerint, hogy két máig azonosítatlan rendőr a móri gyilkosság után percekkel gyorshajtásért megbírságolta Nagy Lászlót a Mórról kivezető egyik úton. Ennek a bírságcédulának az ügy szempontjából – a törvényszék szerint – semmi jelentősége nincs. Persze, ha az igazoltatás időpontját pontosan írja fel a rendőr (és nem egy órákkal későbbi időpontot), akkor Nagy is az ellenőrzendők közé került volna, és akkor talán... De ne bocsátkozzunk feltételezésekbe.

Ha a Szegedi Törvényszék szerint nem gyanús egy nyolcas gyilkosság után egy a várakozó helyzetből nagy sebességgel kihajtó autó, ezért nem is követett el bűnnel felérő hibát az, aki nem jegyezte fel az adott jármű adatait, akkor nincs miről beszélni. Nem mellesleg, a bíróság az ítélet indoklásában előrebocsátotta, a személyiségi jogi pernek nem lehet célja a büntetőeljárásban meghozott döntések minősítése.

Más helyen persze az derül ki, hogy a kártérítés érdekében Kaisernek bizonyítania kell, hogy jogsértést követtek el az ügyében. Szóval nem lehet cél, de ez lenne a feladat. Világos. Amúgy pedig – ez megint csak az ítéletből olvasható ki –, ha Kaiser nem hallgat hónapokon keresztül, talán az ügy is másképp alakult volna; azaz miért nem védekezett, miért nem bizonyította be, hogy nem ő a móri gyilkos.

Kaiser Ede súlyos brutális erőszakkal elkövetett rablásaiért, amelyek között egy emberölési kísérlet is található, még jó ideig rács mögött marad. Csak a móri ügyben bizonyult ártatlannak. Még akkor is, ha amúgy a hatóságok mindent jól csináltak akkor, amikor jogerősen őt kiáltották ki a móri mészárosnak. Az ügy pedig a Szegedi Ítélőtáblán, majd nagy valószínűséggel a Kúrián, aztán Strasbourgban folytatódik.”

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.08.21. 08:46:20

@Kandeláber: Hunvald és a többi baloldali bűnöző ügye nem ennyire egyszerű. Ha te fordulnál Strasbourghoz hasonló problémával, téged elutasítanának, mondván, előbb merítsd ki a haza jogorvoslati lehetőségeidet. Ez úgy 4-6 év késedelmet jelent. Hagyó és Hunvald mindketten szerencsés születésűek, ezért őket a Helsinki Bizottság képviselte. Te akkor sem lehetnél a Helsinki Bizottság ügyfele, ha magad lennél Nelson Mandela. Márpedig a Helsinki bizottságon kívül szinte senkit nem vesznek soron kívülre.

süti beállítások módosítása