Skip to content


       Szűrés lista

Így újul meg az MSZP

A Hírhatár szocialista forrásokból (=kiszivárogtatás) úgy értesült, hogy Szekeres Imre, Puch László, Boldvai László és Baja Ferenc egyaránt befutó helyet kapott az MSZP országos listáján. Lendvai Ildikóban legalább van annyi tartás, hogy nem indul újra, visszavonul, Kiss Péter pedig súlyos betegsége miatt nem lesz képviselő 2014-től. Veres János, Nyakó István, Szanyi Tibor alapból a csapat tagjai, így valóban egy teljesen megújult, üde, friss, fiatalos MSZP-csapat vág neki a "kormányváltásnak".

Ron Werber legyen a talpán, aki a Baja-Puch-Boldvai-Szekeres tandemről el tudja hitetni, hogy ez a vonzó, szexi, balos alternatíva.

Baja Ferenc (fiatalos 58 éves), 1994 óta képviselő, környezetvédelmi és területfejlesztési miniszter volt 94-98 között, 2002-2010 között a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.  2003-tól kormánymegbízottként felügyelte a kormányzat informatikai fejlesztéseinek programját.
Ügyek: Zefirusz-ügy, zsurki vodkagyár, a garéi veszélyeshulladék-lerakó, Kulcsár-ügy, Nemzeti Digitális Közmű.

Puch László (újhullámos 60 éves), 1994 óta képviselő, 2008-2009-ben közlekedési, hírközlési és energiaügyi minisztériumi államtitkár, de mindenki az MSZP pénztárnokaként ismeri, ezt a tisztséget 1998-2008 között töltötte be, de valószínűleg még mindig nagy a hatalma, a nagy hatalmú emberek pedig sokat tudnak. Puch volt azt MSZP nagyágyúja, Simicska nemezise, amiben nem volt benne, az nem is volt. Kulcsár-ügy, autópályaforintok 8-3 arányban, Strabag-pénzek, BKV, HM-kenőpénzek, TGB videója "Halló, itt Puch Laci", törvényjavaslat az átlátható pártfinanszírozásról. Puchről azt beszélték, hogy érinthetetlen, hogy megegyeztek Simicskával, és valóban, még vádlott sem lett egyetlen ügyben sem. A Fidesz sem erőltette nagyon az "elmúlt nyolc év" egyik emblematikus figurájának "levadászását", valószínűleg Puch sok mindent tud a Lajosról, így a Puch-Simicska tengelyt még mindig a status quo jellemzi, Puch pedig képviselő lesz 2014-től.


Boldvai László (young 53 éves), 1994 óta képviselő, az MSZP pénztárnoka volt Puch előtt. Boldvai volt a Tocsik -ügy egyik főszereplője, Tocsik Márta a rendőrségen tett első (később visszavont) vallomásában azt állította, hogy Boldvai László, az MSZP akkori pénztárnoka és Budai György, SZDSZ-közeli vállalkozó azzal zsarolta, hogy csak akkor végezheti tovább közvetítői tevékenységét, ha a pénz egy részét az általuk megnevezett Arany Rt.-nek és az Utilitas Rt.-nek utalja át. A két férfit befolyással üzérkedés vétségével előbb 10 hónapos letöltendő fogházbüntetésre ítélték, később azonban jogerősen felmentették. Ezután egy kicsit visszavonult, majd 2007-ben robbantott, az 1050 nm2-es ízléses villájával a salgótarjáni domboldalon, amit a bruttó 440 ezres fizetéséből épített fel és tartott fent. Vagyonosodási vizsgálat nem indult, az MSZP megvédte, a Fidesz nem bolygatta. Februárban pedig ő vezette az éhségmenet Nógrád megyei küldöttségét

Szekeres Imre (újonc 63 éves), 1994 óta képviselő, 2006-2010 között honvédelmi miniszter. Szekeres Imre annyira egy semmilyen képviselője volt ennekk az országnak, hogy az utókor számára annyi marad meg emléknek róla, hogy egyszer picsarészegen tartott beszédet, amit azzal cáfoltak, hogy a "szélsőséges időjárás, a dermesztő szél miatt értelmezhették félre" a miniszter beszédét. Na persze.

Mesterházy pártelnök úr két hete mutatta be a fiatal, megújult csapatát, az "Orbán-rezsim leváltóit", akkor nem láttuk a csapatban ezt a négy csodálatos államférfit.



Teljesen megértem Mesterházyt, még neki sem kívánom a háta mögé Baját, Boldvait, Puchot és Szekereset.
Nem is ő fog velük kampányolni, hanem a Párbeszéd Magyarországért.
Tökre megérte szétkúrni az LMP-t, hogy a Puchhal kampányoljatok a megújult (muhaha!) Magyarországért.

pm.gif

A Political Capital legfrissebb mandátumbecslése szerint a jelen állás szerint a "Fidesz 145 fős óriásfrakcióval újra kétharmadot szerezne a 2014-es parlamentben. Az MSZP 33 képviselővel, az Együtt 8 fős, a Jobbik 13 fős frakcióval rendelkezne."

Ilyen arcokkal, nem is lehetne más a végeredmény.

Címkék: mszp pm

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr955528652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2013.09.23. 09:24:45

Szeretem az olyan közvélemény-kutatókat, amelyek 2010-hez képest is nagyobb Fidesz-győzelmet jósolnak 2014-re. :) Valahogy az időközikből nem ez jön le - még azokból sem, amelyeket egyébként hoz a Fidesz. Aktuális a bajai eredmény, ahol ebben a vk-ban 2002 óta nem nyert baloldali jelölt, ahol 1998 óta Zsigó az országgyűlési képviselő (igen, kb. Budapest XIII. kerület csak narancsban) és mégis dupláztak a baloldali pártok. Majdnem hibahatárba lehetett hozni az eredményt, pedig jobbról aztán mindent bevetettek (ebből lehet a 14-es kampányra következtetni azért). Tényleg, a nemzeti-konzervatív értékrendben belefér a drogos kurvázás? Gondolom a pofonoktól ez lényegében visszalépés, tehát azért fejlődés figyelhető meg: a fizikai erőszaktól megyünk a verbálisig. Még 2000 év és a végén a fákról is lemásznak.

De játszásiból induljunk ki ebből a számításból: 33 képviselőből 4 régi figura. 29 meg potenciálisan nem. Tragédia! Hol itt a megújulás, csak 90% a potenciális új arc? Az más kérdés, hogy a megújulást nemcsak országgyűlésire, hanem helyi szinten is értették és pl. - ha már erről beszéltünk -, akkor Baján is új és fiatal jelöltet találtak.

Azt meg senki nem gondolhatta, hogy az a néhány régi erős ember nem fog bekerülni. Ez olyan, mintha olyan fidesz listát várnátok, amelyiken nem ugyanazok az arcok vannak, mint 98 óta mindig. Pedig ott két pofon is volt: 2002 és 2006. Aztán mégis jött 2010 megújulás és új arcok nélkül. Lényegében a példák is azt mutatják, hogy a választási eredmény az ellenfélen múlik és nem a saját jelöltjeiden. Legalábbis Magyarországon.

dr. Aullah 2013.09.23. 09:29:39

Komolyan mondom, hogy aki olyanokra szavaz, akik már egyszer leszerepeltek, azok mentális sérültek.

Žďárský 2013.09.23. 09:30:46

Erre van igény, ezt kapjuk. Egy olyan országban, ahol a 5% fölé csak kádárista vagy fasiszta ideológiával lehet kerülni, ott ne várjunk a közösségért tenni akaró, fiatal és lelkes politikusokat. Az erre alkalmas emberek vagy Londonban vannak vagy tele van a tökük az egésszel és a lehető legmesszebb tartják magukat a politikától.
Feltörekvő konkurencia nélkül meg maradnak ugyanazok az állampárti arcok ítéletnapig.

Virág et. 2013.09.23. 09:35:05

@dr. Aullah: Egy egész ország szavazott ilyenekre 2010-ben. Orbán, Pintér, Martonyi, Varga, Matolcsy, Harrach, Pokorni, Fónagy, Kövér. És ezek csak a kormánytagok, akik most is ott ülnek a parlamentben. Az egyszerű képviselőkből akkora lenne a lista, hogy egy kommentbe be se férne.

Lényegében új arcokkal sikert itt még párt nem ért el. Ez van, ez kell az embereknek. Meg rezsicsökkentés és ingyen sör.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.09.23. 09:35:53

@dr. Aullah:
Akkor itt kb.: 2006 óta rengeteg a retardált.

CSENDES 2013.09.23. 09:36:54

"Nem is ő fog velük kampányolni, hanem a Párbeszéd Magyarországért"

A PM egyedül fog kampányolni a fenti 4 képviselőjelölttel?

Igazán nem értelek, ez így sem tényszerűen, sem elvonatkoztatva nem igaz. Az Együtt-PM külön listával indul tudomásom szerint. És egyéni jelöltjei sem kampányolhatnak e négy személlyel. Hiszen egy körzetben egy jelölt indul. Vagy MSZP-s, vagy Együtt PM-es.

dr. Aullah 2013.09.23. 09:48:13

@csabapayne: És ez sajnos meg is látszik.

Virág et. 2013.09.23. 09:53:19

@CSENDES: Kicsit jobban kifejtve: a fenti posztnak akkor lett volna értelme (legalábbis az aljának), ha közös lista lett volna. De nem lett. Ha a választók tényleg viszolyognak a szoci listás dinoszauruszoktól, akkor van alternatíva: tessék az E14-PM listára szavazni. Ezek a figurák egyéniben nem fognak indulni sehol, meg lehet oldani, hogy ne jussanak be.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.09.23. 09:54:52

Vegyük azt is figyelembe, hogy nálunk a választások idején elég komoly hagyománya van annak a felfogásnak, hogy: "nem valakire szavazunk, hanem valaki ellen". Mert az biztosan nem "trafikmutyizna"... ugyan már...

Virág et. 2013.09.23. 09:57:36

"Tökre megérte szétkúrni az LMP-t"

Megérte. Az LMP olyan se színe, se szaga izé. Kínosan ügyelnek arra, hogy sehová ne lehessen besorolni őket. Ez kb. 5-7%-nak vonzó, mint a DK, rétegpárt. Ezzel nem fognak országos eredményeket érdemben befolyásolni. Nehéz elhelyezni őket bárhol is: egyszer Simicskáznak, másszor meg odamennek Tusványosra biodíszletnek Simicska barátaihoz. Egyszer együtt tüntetnek a DK-val, másszor feljelentik a DK elnökét (alaptalanul, legalábbis a nyomozás megszüntetése alapján). Az ilyen egyet jobbra, egyet balra politika eddig senkinek nem jött be. Gondoljunk Demszkyre vagy Dávid Ibolyára.

CSENDES 2013.09.23. 09:58:37

@Virág et.: egyetértek. Viszont a poszt értelméhez (legalábbis az aljához:-)) szólva, nem így ismerem zero-t, ő nem tájékozatlan. Tehát nem tartom véletlennek, hanem direkt uszításnak. Pl. "szétkúrták" az LMP-t.
mert maradniuk kellett volna, minden jobb meggyőződésük ellenére? Lehet-e erre kényszeríteni valakit?

CSENDES 2013.09.23. 10:00:04

@CSENDES: basszus. Éppen ezt írtam:-))

Vidéki 2013.09.23. 10:02:27

Egyik elvtárs ügyei: Zefirusz-ügy, zsurki vodkagyár, a garéi veszélyeshulladék-lerakó, Kulcsár-ügy, Nemzeti Digitális Közmű

Másik elvtárs ügyei:az MSZP nagyágyúja, Simicska nemezise, amiben nem volt benne, az nem is volt. Kulcsár-ügy, autópályaforintok 8-3 arányban, Strabag-pénzek, BKV, HM-kenőpénzek, TGB videója

Egy másik elvtárs ügyei: Tocsik Márta a rendőrségen tett első (később visszavont) vallomásában azt állította, hogy Boldvai László, az MSZP akkori pénztárnoka és Budai György, SZDSZ-közeli vállalkozó azzal zsarolta, hogy csak akkor végezheti tovább közvetítői tevékenységét, ha a pénz egy részét az általuk megnevezett Arany Rt.-nek és az Utilitas Rt.-nek utalja át. A két férfit befolyással üzérkedés vétségével előbb 10 hónapos letöltendő fogházbüntetésre ítélték, később azonban jogerősen felmentették. Ezután egy kicsit visszavonult, majd 2007-ben robbantott, az 1050 nm2-es ízléses villájával a salgótarjáni domboldalon, amit a bruttó 440 ezres fizetéséből épített fel és tartott fent. Vagyonosodási vizsgálat nem indult, az MSZP megvédte, a Fidesz nem bolygatta. Februárban pedig ő vezette az éhségmenet Nógrád megyei küldöttségét.

Vastagbőr csodálkozik, hogyan lehet ennyi mindent megúszni, ami az „intellektuális bűnözés” kategóriájába sorolható?

Ez úgy lehetséges, hogy az elvtársak egyben liberális „jogvédők” is, akik törvényhozói pozíciókba jutva rengeteg féket és ellensúlyt építettek be az igazságszolgáltatás gépezetébe, ami kockázatmentessé tette a zavarosban halászás, az intellektuális bűnözést.

A rendszerváltás hajnalán jogalkotóink mintha átestek volna a ló másik oldalára és arra törekedtek, hogy megalkossák a Föld egyetlen tökéletes jogállamát. Szorgalmat és fáradságot bevetve nyakló nélkül építették be a fékeket és ellensúlyokat.

Ez a jogszolgáltatás hatalmas lelassulásához vezetett, ami aláássa a jogbiztonságot.

A „Szabad Európa” rádió szlogenje volt: „Isten malmai lassan, de biztosan őrölnek!”
Az intellektuális bűnözés területén a magyarországi „jogszolgáltatás” még ennél is lassabban működött, és nagyon bizonytalanul őrölt.

A hirhedt primitív Tocsik ügyben, vagy a Posta bank ügyben évtizeden túlnyúló ügyek és enyhe itéletek bátorítják az intellektuális bűnözőket, azt az érzést ébresztve bennük, hogy az "intellektuális" bűnözés kockázata csekély.

Virág et. 2013.09.23. 10:03:13

@CSENDES: Ez a "szétkúrás" is relatív. A PM-esek szerint (akik a volt LMP első vonalának 90%-át adták) pont Schifferék és a pártvezetés távolodott el azoktól az elvektől, amelyek mentén pártot alapítottak. Mint a Fidesz a kilencvenes években: egy liberális pártból lett ez a mai matyóhimzéses izé. Csuhások térdréből a nagy kereszténybarát párt. Karácsony, Szabó, Jávor és a többiek nyilván ezt látták Schifferben és ezzel nem tudtak együtt dolgozni velük a továbbiakban. Ez így korrekt.

CSENDES 2013.09.23. 10:04:17

@Vidéki: "rengeteg féket és ellensúlyt építettek be az igazságszolgáltatás gépezetébe, ami kockázatmentessé tette a zavarosban halászás, az intellektuális bűnözést."

Ej, de ostoba vagy. A fékek és ellensúlyok nem az igazságszolgáltatás részei.
De ezt most hagyjuk is-

Szűrés

Virág et. 2013.09.23. 10:06:51

@Vidéki: "Vastagbőr csodálkozik, hogyan lehet ennyi mindent megúszni, ami az „intellektuális bűnözés” kategóriájába sorolható?"

Kaya Ibrahim, Joszip Tot? Ezüsthajó, Happy End? Lockheed botrány? Orbán-bányák, nemvolttaggyűlés? Torgyán-FTC? Felelősség bármelyikben? Ezek már kiestek, mi?

Apeiron (törölt) 2013.09.23. 10:08:06

"újhullámos 60 éves"

Befostam a röhögéstől.

7esbusz 2013.09.23. 10:08:46

Grat a múmiahadseregnek!
Hogy miért nem tűnt el ez a mocskos banda a történelem süllyesztőjében az rejtély. Meg az is, hogy miért nincs Mo.-n normális (valódi) jobboldali (vagy baloldali) párt.... (ez nem valódi kérdés volt...)
Ahogy most kinéz, a saját szemszögemből, választhatok a rossz, a rosszabb és a borzalmas között.

fotelfasiszta 2013.09.23. 10:09:50

@Virág et.:
"Mint a Fidesz a kilencvenes években"
Relativ ez is. Hogy akkor ok eppen liberalisnak voltak kikialtva (meg ok is ezt nyomattak magukrol), meg nem jelenti azt, hogy ok azok voltak. Csak probaltak elindulni valamely ideologia menten, aztan ide sikerult eljutni.

fotelfasiszta 2013.09.23. 10:11:35

@7esbusz: "Ahogy most kinéz, a saját szemszögemből, választhatok a rossz, a rosszabb és a borzalmas között."
Bevalt a propaganda, pont erre epitkeznek, szinte kivetel nelkul.

Virág et. 2013.09.23. 10:11:59

@fotelfasiszta: Ez így még rosszabb. Ha az ideológiájuk lényegében attól függ, hogy épp mi a trendi a választók körében, az lényegében tragédia. Én ennél megengedőbb vagyok és elfogadom a hivatalos álláspontot, hogy megváltoztak.

Transylvanianmixedgrill 2013.09.23. 10:17:30

Tényleg nem értem, de 2010 óta van egyfajta új rendszer, ami nagyjából így néz ki, hogy a baloldali arcoknak újnak kell lenni. És hogy ne is csodálkozzunk, ha nincsenek, és emiatt nem szavaznak rájuk, hanem a Fideszre. Ezzel a dumával az az egyetlen gond, hogy azonnal relativizálja is a Fideszt. Azonnal azt sugallja: jahh, kérem, ha a baloldalon nincsenek új arcok, akkor azért fog nyerni a Fidesz, mert ott micsoda stramm fazonok ülnek. De tényleg. Bármennyire csípem is a Vastagbőrt, ez megint egy pontosan ilyen cikk lett, aminek az a hátsó sugallata, (még ha nem is szándékolt), hogy a Fideszes potentátokat valami hejdekurvajó embereként VALÓS alternatívát nyújtanak, ha már a baloldal ilyen embereket indít újra!
Mondom ezt úgy, hogy a Fidesz BÁRMELY politikusa olyan szinten elhasználódott komcsi vagy karrierista propagandista figura, hogy olyan a világon nincs még egy. És mégis: elolvas egy ilyen cikket a bizonytalan szavazó olvasó és olyan gondolata támad, hogy ezek a Fideszes fazonok milyen stramm emberek. Szóval pontosan ezek a cikkek azok, ami miatt a szavazó azt mondja: jaaaa, hát akkor mégis a Fidesz, mert EZEKNÉL még van rosszabb: a baloldal, hiszen a baloldal a sajátjait még a Fidesznél is rosszabbra tartja, na akkor ezek tényleg szarok.
Miért is várjuk akkor kérem tisztelettel, hogy eltakarodjon a Fidesz?

Virág et. 2013.09.23. 10:18:55

@Vidéki: Ahogy arra más már rámutatott: a fékek és ellensúlyok a kormányzati önkényt fékezik és ellensúlyozzák. Az igazságszolgáltatási rendszernek nem részei (inkább fordítva). Egyébként, amit leírtál pontosan azt igazolja, hogy gyenge a fékek és ellensúlyok rendszere, ha a kormányzati szereplőket érintő ügyekben ilyen erőtlen az igazságszolgáltatás, akkor ott a kormányzati túlsúly a domináns, tehát erősíteni kell vele szemben a független igazságszolgáltatást.

Akkor ha már ennyire egyetértünk, azt magyarázd meg nekem, hogy a kedvenceid miért építik le tovább ezt a kontrollt, ahelyett hogy erősítenék? Miért van kézivezérelt ügyészség vagy alapító tag képviselő felesége által vezetett bírói hivatal? Miért van kiherélt, felhígított AB? Ha Polt helyett Puch sógora lesz a legfőbb ügyész és Szájerné helyett mondjuk Mesterházy felesége az OBH elnök, akkor jobban fognak menni a szoci politikai ügyek? Tényleg? Pedig ilyen világot a fidesz csinált. Vagy csak addig oké, amíg a tieid vannak a székekben?

Ennyit érsz?

sisszi 2013.09.23. 10:21:49

megszámlálhatatlan tököt szorongathat a László-Lajos párocska.

CSENDES 2013.09.23. 10:24:04

@Virág et.: Ahogyan egy másik blogon olvastam, ami firtatja kedvenc belügyminiszterünk "eladott cégének" feltűnő gyarapodását, egy másik ilyen bérkommentelő (valami hüvelyes nevezetű) , a következőket írja: "közötök hozzá semmi..."

Transylvanianmixedgrill 2013.09.23. 10:26:47

@Transylvanianmixedgrill:

Összegezve: az egész érvrendszer pontosan olyan hamisan utaló érvelés, mint amikor valaki lát egy fényes tárgyat az égen, nem tudja megmagyarázni hogy mi az, TEHÁT biztosan földönkívüliek.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.09.23. 10:29:03

@Свобода: Az a baj, hogy az ifjú titánok hamar hozzáhasonulnak elődjeikhez undorítóságban, vagy pedig belefásulnak a feladatba. Én valahogy sem az lmpmp-s díszmadarakat, sem a kúródóra-féle jobbikosokat nem tartom jó alternatívának... nem mintha a figyuszos vagy maszopos utánpótlás sokkal jobb lenne.

Virág et. 2013.09.23. 10:35:15

@no-night: Egy ország politikusai olyanok, mint a választói. Ha a választók következetesen büntetnék a leszerepelt arcokat, akkor más lenne a helyzet. De 2010 nem ezt bizonyítja, azt leszerepelt arcokkal nyerte a fidesz. Lényegében a választók konzerválják ezt a helyzetet.

Ezért szerintem elsősorban az első Orbán-kormány által megteremtett foci-drukker ideológia a felelős. Ez a Fidesz sikerének a titka és ez az ország közéletének tragédiája. Nálunk nem emberekre, hanem csapatokra szavazunk, még színeik is vannak, aztán néha verekednek is, ahogy igazi futball rajongóknak kell. Ahogy egy fradi-drukkerrel sem lehet vitatkozni, úgy nem lehet egy ilyen szavazóval sem. Néha büntetik a saját csapatot, pl. nem mennek el egy meccsre egy rossz szereplés után, de a végén visszatalálnak.

Generációváltás hozhat változást. Vagy az se.

Secnir 2013.09.23. 10:41:19

@Virág et.:
csodálkozol, hogy @Vidéki: -nek szelektív memóriája van?
:D
mondjuk azt nem teszi hozzá, hogy pölö cuslágot a szoci éra alatt ítélték el.

Kandeláber 2013.09.23. 10:42:11

Már elnézést, de kik is "kúrták szét az LMP-t", hogy a posztoló választékos kifejezéseit idézzem?
Nemdebár a Bajnai zsoldjába szegődött Karácsony, Jóvor, Szab

Már elnézést, de kik is "kúrták szét az LMP-t", hogy a posztoló választékos szavait idézzem?
Nemdebár a Bajnai zsoldjába szegődött Karácsony és bandája.
Az pedig tökéletesen érthető, hogy a maszop a kipróbált elvtársakat helyezi előtérbe, hiszen az ötvenes-nyugdíjaskorú prolikat célozta meg, őket akarja megszólítani.
Nincs ebben semmi meglepő.

2013.09.23. 10:43:28

@Virág et.:
"A PM-esek szerint (akik a volt LMP első vonalának 90%-át adták) pont Schifferék és a pártvezetés távolodott el azoktól az elvektől, amelyek mentén pártot alapítottak. Mint a Fidesz a kilencvenes években: egy liberális pártból lett ez a mai matyóhimzéses izé. Csuhások térdréből a nagy kereszténybarát párt. Karácsony, Szabó, Jávor és a többiek nyilván ezt látták Schifferben és ezzel nem tudtak együtt dolgozni velük a továbbiakban. Ez így korrekt."

Nem inkább az MSZP-vel és más vérgáz figurákkal összebratyizni az, ami vállalhatatlan? Úgy en bloc, és (gondolom) az eredeti elveik mentén? Kezdettől triviális volt, hogy ha az ilyen arcokkal egyáltalán asztalhoz ülnek, abból ez lesz, közös hajó és/vagy marakodás, amin Orbán csak röhög és pattogatott kukoricát rendel. Szerintem egyedül a maradék LMP-nek van még bármiféle integritása. A bökkenő annyi, hogy ez semmire nem lesz elég jövőre. Viszont várhatóan az "ellenzéki összefogás" se...

imres 2013.09.23. 10:43:54

@Virág et.:
A bajai választási eredményből miért nem jön le, Virág et?
Dehogynem jön le.
Egyéniben a 106 aspiránsból 80-90 fideszes lesz. Lehte, hogy lesz olyan, ahol csak 50 lesz a különbség.
De.
A Fidesz fölénye egyéniben vitathatatlan. Még akkor is, ha bármiféle ellenzéki összefogás létrejön.
Egyetlen plusz szavazattal képviselőséget lehet nyerni. És a második helyezett szavazatai egyéniben mennek a levesbe.

Virág et. 2013.09.23. 10:53:37

@somewhat damaged: Hogyan lesz más a politika? Ha a partszélen ülök és nagy ideológiákat kiabálok be, meg eltartott ujjal és felhúzott orral odébb megyek, amikor másokkal találkozok vagy ha megpróbálok tárgyalással eredményt elérni, kormányzati politikát alakítani, hogy tényleg más legyen a közélet, a politika?

Kormányváltás szocik nélkül nem lesz, ez tény. Az LMP mostani állapotában nem tudja befolyásolni a választások eredményét, annak is örülhet, ha bejut egyáltalán. A PM viszont esélyes arra, hogy kormányzati koalíció részeként igenis más politikát hozzon az ország közéletébe, más minőségű kormányzást.

A schifferi egyenlő távolság politikát nem ő találta ki: ezzel próbálkozott Demszky és Dávid Ibolya is. Láttuk, mire mentek vele.

Virág et. 2013.09.23. 10:56:56

@imres: Hát persze. :) De ha már Baja, akkor: a fidesz 2010-hez képest megfelezte a helyi támogatottságát, míg a baloldal megduplázta. Ezt szorozd fel országosra. Ugye hogy semmi értelme? Vagy neked hogyan jön ki egy rosszabb eredményből egy jobb eredmény országosan?

Egyébként meg a vágyaidat ne próbáld tényként közölni. A fidesz fölénye már 2002-ben is "vitathatatlan" volt. Legalábbis a közvélemény-kutatóknál meg a fideszes fórumokon.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.09.23. 11:00:36

Szó szerint szerettem volna idézni egy korábbi poszt korábbi kommentjét a magukat hamvas szűzként reklámozó kiélt politikai kurvákról, de inkább linkelem az egész posztot, úgyis benne van minden, mi mondható:
vastagbor.blog.hu/2012/02/23/a_szocik_nagy_strategiaja?fullcommentlist=1#comments
"Mert azért ti még mindig ugyanazok a kiélt ribancok vagytok, elhízottan éhségmenetest játszva is, másik mádámmal is..."

@Virág et.: Teljesen mindegy, hogy a Fidesz akár csak 1-1 szavazattal visz körzeteket, ha viszi őket -a szétaprózódás, és az esetleg helyi szinten vállalhatatlan arcok mellett (az MSZP-nek azért abból is akad bőven...)-, azzal az egyéni körzetek 90-95%-át nyerheti. Az meg a parlamenti helyek 45-47%-a. Ez jön le az időközi választásokból. Hogy aztán listán ehhez mennyi jön hozzá és milyen leosztásban, az más kérdés, de úgy látom, a Fidesznek ott sem tűnik elérhetetlennek a 40-45%-os arány, ami helyekben kifejezve 20-22%.
És máris ott a kérharmad. Rezsicsökkentés 3.0, devizahiteles-mentés, meg minden egyéb hangulatjavító intézkedés ELŐTT!

panelburzsuj 2013.09.23. 11:00:54

Hát ja...

Tiszta szerencse, hogy van nekünk üde Lezsák, Harrach, Fónagy, Pintér... meg még pár tucat ifivezető, a babaarcú kapitóliumi triásszal koronázva.

Szépésokos hölgyekről nem is szólva.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.09.23. 11:03:48

@Virág et.:
Igen, "egy a tábor, egy a zászló", de azért a polgári körökről sem feledkezzünk meg, szerintem a nagyszámú törzsbázisnak az ágyazott meg.

kifordított nagyanyó 2013.09.23. 11:14:39

Ejnye Zero!Már megint a fidesz szekértolói lettetek?!Miféle nácziraszistafaschiszta blog lett ez már megint?!:))
Hát kivel vagytok ti tulajdonképpen?!
vidéki és enrico el fog élvezni a gyönyörtől!
XD

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.09.23. 11:16:19

Végre egy TÖKÖS vastagbőrös blogbejegyzés a sok lófasz után (már elnézést, és ezt fogadjátok respektnek).

2013.09.23. 11:19:37

@Virág et.: amíg az MSZP "megkerülhetetlen tényező", addig nem lesz más a politika. Sehogyan, semennyire. És minél inkább fújja ezt a parazsat a PM, annál kevésbé lesz.

Szerintem nem lesz kormányváltás 2014-ben. Méghozzá az MSZP miatt nem lesz, mert az emberek undorodnak tőlük, hiába kínálja fel nekik mindenki minden lukát, és működik a dolog a pártközpontok szintjén.

Nem csak 2014 létezik, annyira nem hülye Orbán, hogy a választásokat is eltörölje :) És minél többet vannak kormányon, annál inkább válnak nyilvánvalóvá a disznóságok és érnek a protestszavazatok. Akkor tessék gyúrni 2018-ra, alapszervezetet építeni, stb. De az MSZP-vel nem fog menni. Ahogy Gyurcsánnyal sem. Érdekes, hogy Gyurcsány esetében ezt fel szokták ismerni :)

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.09.23. 11:22:05

A négy célszeméllyel épp a hétvégén példálóztam édesanyáméknak, hogyaszongya:

"a szetnségit mutta, ezek a srácok aztán tényleg mindent megtesznek, hogy beszántás után be is sózzák a Magyar Szocialista Munká...akarom mondani Szocialsita Pártot..."

Secnir 2013.09.23. 11:24:22

@imres:
"A Fidesz fölénye egyéniben vitathatatlan. Még akkor is, ha bármiféle ellenzéki összefogás létrejön."

ööö...
...pont a mostani időközik mutatták meg, hogy az a 'fölény' az már inkább hibahatár.
nézd meg a bajai választás számait - 2010-es és 2013-ast.
párt-2010-2013
fidesz-523-467
baloldal-194-406
egyéb-169-123
grfikonon nem ábrázolom, mert minek. a fidesz nem tapsolhat felhőtlenül, mert a 'fölény' erősen eltűnt a süllyesztőben. és ez már a második vk, a harmadikban pedig szoci nyert ugyebár.
a fidesz székházban is látják ugyanezeket a számokat, és hidd el, izzad a homlokuk. tedd hozzá a trafikmutyit (ami nem ért még véget), tedd hozzá, hogy Bajnai és mesterházy kibékülni látszik (mert eddig mindenféle kapcsolat és ráció nélkül kampányoltak), és tedd hozzá a nyugdíjasokat, amikor rájönnek, hogy kibasztak velük.
fölényről lehet beszélni, de minek, ha nincs.

Secnir 2013.09.23. 11:26:40

@kifordított nagyanyó:
"vidéki és enrico el fog élvezni a gyönyörtől!"
vidki már itt van, és szokás szerint felhajtotta a fikát az álláról, olyan erősen kezdett....

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.09.23. 11:28:33

@Virág et.:

Nem értelek, Virág elvtárs. Oké, hogy a gyereket nem öntjük ki a fürdövizzel, na de bassza meg aki KURVÀRA leszerepelt (a jó Istenit neki), ne állítsuk má´ be skizoidként maszületett báránynak...!

unionista (törölt) 2013.09.23. 11:36:47

az lmp-ből kárpát-medencei zöld pártot kellett volna csinálni. amire még a szélsőjjobber is szavazhat, mert "nagy-magyar". persze ettől ez még egy regionalista ökopárt lehetett volna. az egy történelmi lépés, hogy egy belbudai meleg zsidó megszelíditi a kissé benácult parasztgyerekeket. schiffer andrás azonban ehhez kevés. sajnos ő ehhez nem elég tehetséges. nem mer váratlant lépni, merészet húzni. nincs olyan párt, amire lehetne szavazni. a lakosság nagy része a legkisebb rosszat választja majd. ki ezt, ki azt.

kifordított nagyanyó 2013.09.23. 11:41:10

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Mivan?Mivan?Mivan?:))

@Secnir: Most hogy mondod,már látom,kösz hogy szóltál.

unionista (törölt) 2013.09.23. 11:46:08

@CSENDES:
ez most csak egy tipp, és nem bennfentes infó. de kívülről nagyon úgy tűnt, hogy jött egy amerikai. azt mondta, hogy a "jávor" legyen a próba bajnai. őt kell betolni. mert úgy is néz ki. egy ponton ő lett az lmp első embere schiffer helyett. és ugye az lmp egy része elfogadta. a másik része azt mondta, hogy nem játsszuk ezt az óvodás hülyeséget. hogy milyen karaktereket próbálunk ki. és hogy ki kire hasonlít. az lmp egy önálló párt. ezt a pártot néhány jenki kampánytanácsadó kúrta szét. de milyen párt az, amivel ezt meg lehet tenni.

unionista (törölt) 2013.09.23. 11:48:49

@somewhat damaged:
a többség az összes pártot utálja. puch és boldvai mitől lenne rosszabb, mint simicska és nyerges. mesterházy miért lenne rosszabb, mint orbán. bajnai miért lenne rosszabb, mint semjén. és még lehetne sorolni.

unionista (törölt) 2013.09.23. 11:54:00

@Свобода:
ha a független értelmiség nem érti, hogy neki az ÖNKORMÁNYZATI választást kell megnyernie (a pártközpontból leszakadni akaró másodvonallal), akkor mégis mit akar.

Sir Bates dö Hól 2013.09.23. 12:11:15

Én, személy szerint megtisztelve érzem magam és köszönöm a lehetőséget, hogy négyévente egyszer lehetőségem van arra, eldöntsem ki szarjon a számba a következő négy év folyamán. Szemèly szerint ugyan jobban preferálnám, ha arról lehetne választani, akarom-e azt, hogy bárki is beleszarjon, de ezzel a véleménnyel a hozzám hasonló gondolkodásúakkal nyilván a törpe minoritást képviseljük, ha nem is a blogszférában, de a választópolgárok közt mindenféleképpen. Mert moon van egy axióma: valakinek mindig el kell lopnia a közöst, mert az arra van direkt, hogy ellopják és akkor már inkább az lopja el, akit kevésbé utálok.

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.09.23. 12:31:06

@kifordított nagyanyó:
Ja, nagy erénye, hogy így egyben (de csak kivonatosan!) látszanak a gyöngyvirágok ügyei.

Baszki, nincs már mit ellopni... 2013.09.23. 12:44:49

@sírbateszezazegész:

Öööö, tetszik. Igazán tetszik... Ezt a fajta érvelést még nem hallottam.

+1

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.09.23. 13:18:38

@Secnir: Mindegy, mert ha ezt a szintet tudják tartani, nagyobb arányban lesznek a parlamentben, mint most.

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2013.09.23. 13:19:21

OFF: A szilvásváradi polgi "megújulásáról" nem lesz poszt?

kifordított nagyanyó 2013.09.23. 13:35:09

@sírbateszezazegész: Elvileg nem ezért szavazunk rájuk de sajnos ezt csinálják.:((
Na viszlát egyelőre.

Agyalap 2013.09.23. 13:49:29

A "megváltoztunk" Mesterházy Attila? Rögtön el is hittem. Ez az arcválasztás mindent elmond a változásról...
Úgy látszik a mai politikusok gyerekeinek is ki kell halnia mire valami értelmes társaság jöhet össze a Bolondokházában...

Sir Bates dö Hól 2013.09.23. 13:54:16

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: még sosem hallottad azt, hogy "há micsinájjunk, minde politikus lop, há nem?" ? Szétnézel bármely blogon, ezzel mindenki egyetért és mindenki erre hivatkozik... ez a legfőbb axióma:)...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.23. 14:12:55

@Transylvanianmixedgrill: (meg akit érdekel):

Nagyon egyszerű a cikk _felépítése_. A túlkoros szoci múmiákkal a a Jávor-Szabó-stb szakadár klikket betámadni. "Hát érdemes volt ezért? Ilyenekkel?" Dráma.

Viszont vizsgáljuk meg a kérdést: "Érdemes volt ezért az lmp-t szétverni?"
Válasz: az lmp-t kezdetektől a különféle csoportok közti kényes egyensúlyozás jellemezte. Ha egyértelműen fogalmazunk akkor "a bukás kódolva volt", ha pedig 'tudós kételkedéssel', akkor "az lmp számos kockázati tényezőt hordozott magában", például a számos kongresszus, számos irányzat, gyakorlatilag a Schiffer tartotta egyben a pártot. Addig, amíg.

Ha jól csinálják egyébként, elkerülhették volna a szakadást. Például az Együtt-től kérnek egy részletes programot, aminek mentén a későbbi PMP-seket meg lehetett volna osztani. Ki ért egyet mivel, mivel nem, minél több vita lett volna ekörül, annál inkább kiderült volna, hogy az Együtt mégsem akkora főnyeremény, mint látszik. Az Együtt személyi összetételébe (70% ex-szoci) is bele lehetett volna kötni, ennek nyomán vitát generálni. lehet hogy Schiffer egyszerűen elfáradt a folyamatos közvetítői szerepében, és nem vette észre a lehetőségeket.

Virág- et-nak igaza van, amikor azt állítja, hogy az LMP-nek nem volt önálló politikája: az "egyenlő távolság" ugyanis azt jelenti, hogy az ellenfél - akitől egyenlő távolságot akarok tartani- határozza meg a politikát. Semmi jelentős önálló programjuk (az átlagember szemszögéből) nem volt, ekkor már érvényesült a Fidesz nyomasztó és mindent eldöntő médiafölénye, tehát ami _volt_, az sem jött át.

ami még a programot illeti: az LMP-ben erősen jelenlévő szegregegáció-_ellenes_ vonulat (Osztolykán és tsai), érdemes megnézni az LMP ezzel kapcsolatos 2010-es programját, a hajdani szdsz-re jellemző szóhasználattal és stílussal, érdekes olvasmány.

Mivel az elkövetkező éveket (évtizedeket?) az etnikai ellentétek éleződése fogja jellemezni, - a gazdasági lesúszás miatt, ebbe hazai és nemzetközi okok egyaránt belejátszanak, ezért a cigányfölzárkoztatás politkája egy-az-egyben halálra van ítélve. Hozhatnék még ide forrásokat arról, hogy az intelligencia legalább kb 77-80% százalékban genetikailag (öröklötten) meghatározott dolog, (vagyis a fölzárkóztatás mint olyan, tüneti kezelése egy alapvetően ) de ez egy másik téma.

vissza a lényeghez: a szerző érzelmi alapon elégedetlen, ami megakadályozza, hogy teljességében _megértse_ a dolgokat. Ha pedig érzelmi alapon akar hangulatkelteni -agitáció -akkor ahhoz kevés a folyamatos "valami ellen"- hozzáállás. Meg kell fogalmazni egy pozitív kiutat, a jelenlegi helyzetből. Ha jól tudom, erre ma -a nép köréből- 99,99% KÉPTELEN.

Ennek hiányában pedig eszitek, amit az "elit" kitalál nektek. Jó étvágyat hozzá.

Virág et. 2013.09.23. 14:16:58

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Hát igen, csak az a szomorú, hogy ehhez megint egy ellenzék-rugdosó cikk kellett. Ha a fidesz van célkeresztben akkor jön az uzsonnásdoboz meg klotyó és hasonló kategóriás ügyek. :( Pedig téma az lenne annyi, hogy ...

Virág et. 2013.09.23. 14:24:32

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Nem értek egyet. A fidesz Baját eddig is mindig vitte, nem várom el, hogy 2014-ben megszakadjon az 1998 óta tartó folyamat. Nem fog. Nem is cél. A cél, hogy az olyan helyeken legyen fordulat, ahol 2010-ben szavaztak protestből elsőnek a fideszre. Pl. kétharmad Budapest. A 90-95% ÓRIÁSI túlzás és semmi alapja nincs. A baloldali jelöltek nyertek már helyi időközit ebben a ciklusban, semmi nem utal arra, hogy ebben fordulat lenne és visszatérnénk a 2010-es fellángoláshoz. A bajai eredmények az elmúlt 10 év legjobb baloldali eredményei voltak és most az óvást nem is nézem, hanem elfogadom a számokat. Ilyen közel két jelölt 2002 óta nem állt és ez azért mutat valamit.

@somewhat damaged: A választók döntenek ebben is: van alternatíva, LMP, DK, Bokrosék, de még az E14-PM is külön listát állít. LMP, Bokrosék stb külön mennek egyéniben is. Ha lenne igény másra, lenne kínálat is. De nincs, az emberek tartják fenn a két nagypártot - vö. fenti focidrukker hasonlatommal.

@Inkább_a_Lázár_maradt_volna_ott: Ne állítsuk. Nem is mondtam ennek az ellenkezőjét sehol. Azt írtam, hogy azt senki nem képzelhette komolyan, hogy majd a szoci listán csupa névtelen ember lesz. Nekem Lendvay és Kiss Péter hiányzása a meglepőbb (bár értem mindkettő esetében), nem az, hogy Veres meg Puch rajta van. Ebben az én véleményem nincs benne, ez csupán ténymegállapítás. Szoci lista nem lesz a szoci nagy nevek nélkül, ahogy fidesz lista sem lesz a fideszes nagy nevek nélkül. Számomra ez evidens.

kaktusztea 2013.09.23. 14:37:37

A régi arcok szerintem is vállalhatatlanok.
Schiffert tisztelem az elvhűsége miatt, talán az egyetlen, aki ugyanazt mondta mindig.
Mellette még a 4K!-ban látok potenciált. Igaz, még kicsik, de pl. a Fidesz is alig jutott be '94-ben.
A jövőbe kell invesztálni, kvázi magot kell ültetni. Nem azonnal lesz meg az eredménye, de hosszú távon a következetesség kifizetődik.

Secnir 2013.09.23. 14:45:19

@Virág et.:
puch papának vissza kellett kerülnie. nélküle nincs mesterházy, és nincs kampánypénz se.

Virág et. 2013.09.23. 14:52:32

@kaktusztea: De a Fidesz már bent volt 90-ben. Ráadásul alig kevesebb mandátummal, mint a szocik, a KDNP-t hozzáadva több mandátumuk is volt. 94-ben 1 mandátummal szereztek kevesebbet, mint 90-ben és ha következetesek maradnak, akkor 98-ban is kb itt álltak volna. De nem maradtak, váltottak, ennek az eredménye az első Orbán-kormány. A választók nem jutalmazzák a következetességet. Ez van.
A 4K! meg komolytalan, a parlamentbe jutásának esélye 0.

@Secnir: Nyilván, nála a pénztár kulcsa. Ezért furcsa nekem ez a nagy meglepődés.

Virág et. 2013.09.23. 14:58:10

Egyébként meg nincs nagyobb hülyeség a "vállalhatatlan arcok" miatti hisztinél. Ahogy 2010 előtt is elmondtam, ha Orbán ott folytatja, ahol Bajnai és Oszkó abbahagyták, akkor szereznek +1 szavazatot 2014-ben. Nem ott folytatták. Engem nem érdekel, hogy mi a neve a politikusnak, még az sem, hogy mit csinált korábban, ha most azt a programot hajtja végre, amit én szeretnék, ami szerintem hasznos az országnak, akkor támogatom. A politikus csak eszköz a közvetett hatalomgyakorlásban. Ilyen minőségében a személye számomra érdektelen, a programja a fontos, amit képvisel.

Gyurcsánnyal se 'őszöd a bajom. Azzal van a legkevesebb bajom. 'Őszöd előtti semmittevés, 2008 utáni "bársonyos" semmittevés. Ezek a megbocsáthatatlan dolgok. Lényegében a 6 évéből kettőben kormányzott, a többiben csak trükközött és kivárt és elszalasztotta az ország nagy lehetőségeit a pillanatnyi politikai érdekek miatt. Ez Gyurcsány bűne a szememben és nem 'őszöd.

nandras01 2013.09.23. 15:19:28

bassza meg, ezek tényleg ennyire hülyék?
azt még megértem, hogy a régi jó elvtársak kezét nem engedik el, de annyi eszük nincs, hogy mindezt ügyesebben tegyék?
pl. a lista közelébe sem engedik őket, aztán - ha már megnyerték a választást, kapnak valami államtitkári pozíciót, vagy felügyelőbizottsági tagságot/állami cégben igazgatói posztot, vagymifene.
ezekkel a régen lejárt szavatosságú pofákkal házhoz mennek a lófaszért, olyan magas labdát dobnak fel a fidesznek, hogy a fal adja a másikat.
ha valakinek ilyen barátai vannak, annak már nincs is szüksége ellenségre - megoldják házon belül.

valamelyik kommentelő meg a bajai választás friss eredményével jött, hogy "dehát borzasztó sokat javított az mszp az előző választáshoz képest, tehát happy. majdnem győztek!"

elárulok egy titkot: a meccset gólra játsszák. teljesen mindegy, hogy a labda két centivel kerülte el a kaput, vagy a csatár lerúgta az eredményjelzőt.
a másik csapat győzött...

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2013.09.23. 15:20:38

@Virág et.:
Lehet, hogy hiszti, de azért neked is megcsiklandaná egy kicsit a torkodat a hányás, amikor a fenti díszpintyek esetleg Fidesz-mutyikról, sunnyogásról, elpocsékolt közpénzekről és hasonlókról beszélnének, nem?

Vegyük már alapvetésnek, hogy a szavazónak lehet elképzelése az ideális politikusról és az ideális politikáról attól, hogy szavazni, akár undorral is, de arra fog, akikre lehet. De azt is csak akkor, ha megalkuszik a lehetőségekkel, és nem mondja azt, mint a jelenleg toronymagas "esélyes" LeSzarom! Párt újabb szavazója, hogy ha már úgyis el van kúrva, úgysem lehet olyan a rendszer, amilyennek én elképzeltem, de még jobb sem feltétlenül, akkor már olyan mindegy, hogy milyen zsebekbe mennyi lóvé vándorol.

Én például így a szavazás előtt fél évvel szívesen látnék valami elképzelést a hogyan továbbról az ígéreteken meg a csudavilág illúzióján túl is. Az ugyanis, hogy "Minden visszacsinálunk olyanra, amilyen Orbán előtt volt", az nekem sem nem elég, sem nem lehetséges, sem nem működőképes. Mert azt már pontosan tudjuk, hogy KIK fognak kampányolni, de hogy MIVEL, az eddig különösebben egyik pártnak sem volt fontos.

Szúrófény 2013.09.23. 15:24:51

@Virág Hol leled a gyökereit? 1962-ben RM arról beszélt Aczéléknak, hogy a Szakasits-ügyben "ott volt fehéren-feketén a régi rendőrségi jelentés... Én az esetet jelentettem Sztálinnak. Mondtam, hogy az ország stabilitására rossz fényt vet, hogy eltűnnek egymásután a köztársasági elnökök. Erre ő (Sztálin) azt mondta, hogy vizsgálják meg, hogy igaz-e, mert ha igaz, le kell tartóztatni és el kell ítélni megfelelő időpontban." "Őrület volt őt '48-ban megtenni köztársasági elnöknek s 18 hónap múlva letartóztatni."

2013.09.23. 15:47:28

Emberek ! Mit akar a szocik csapata ? Öregfiúk meccs lesz "elcsúton" ?
Mert ezekkel nem hogy választást, még szettet sem lehetne nyerni asztaliteniszben.
Istenem , milyen súlyos nevek, Baja, Szekeres, Mesterházi, na meg a sok ismeretlen titán, --mert ti tán tudtok valamit kezdeni velük, mi már nem--tagozat van itt kérem tisztelettel..

No, akkor ki is marad akire szavazni lehet ? Tömjén Zsoltira nem fogok, az tuti !
Majd csak akkor ha a fizetését "vatikáni valutában fogja megkapni pártja és ő is személyesen.
A vatikáni valuta pedig ez --" a jó Isten fizesse meg " gyermekem a munkádat ! Na ebből aztán elmehet majd Tömjén vásárolni a boltba, mert a munkája nem ér semmit.

No akkor kire is szavazzunk ? Hogy miért nem születtem 1200 km-el nyugatabbra. Most akkor nem ilyen gondjaim lennének, hogy ki fog meglopni majd ismételten, ránk hivatkozva, a mi érdekünktől vezérelve, az Isten, a haza és a család nevében-- magának és családjának !

legeslegujabbkor 2013.09.23. 15:53:13

@Virág et.: "Nyilván, nála a pénztár kulcsa. Ezért furcsa nekem ez a nagy meglepődés."

Miért természetes, hogy a pártpénztárosnak bent kell ülni a parlamentben? Csinál ott valamit? Ha úgyis az ő kezében van a kulcs, inkább üzleti ebédekre jár.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.09.23. 16:17:02

@CSENDES:

Közös kampánycsapat lesz, közös hirdetések lesznek minden körzetben. A kampányban pedig mindenki részt fog venni, ha egyéniben idnul, ha listán.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.09.23. 16:19:09

Nem a szocik védelmében de itt a FIDESZ bűnlajtstroma.
Fidesz viselt ügyei

Újabb emlékeztető.
hanyag kezelés gyanújával. Így hát meg kell szoknunk, hogy ma Magyarországon a közpénzeket pazarlóan kezelni, az államnak hátrányos üzleteket kötni - szabad. Meg kell tanulnunk hinni Simicska Lajos elhíresült véleményében, amit arra a kérdésre fejtett ki, hogy miért vesz valaki egyetlen napon tucatnál több milliós veszteségű céget: a hülyeség állampolgári jog.
Az ügyek más csoportjában még csak nyomozás sem indult, meg sem kérdezték, miért költöttek ennyit. Csak az Országimázs Központ vezetője adott választ, mikor arról faggatták, hogy közpénzekből mennyit költött az augusztus 20-ai tűzijátékra: a nagymamát sem kérdezzük, mennyibe került a mák a karácsonyi bejglibe.
Hát igen. Megálmodták, megették...
Millenáris
1. Szabad ma Magyarországon 500 ezer darab karórát venni 70 millió forintért, majd egy vanuatui off-shore céget is közbeiktatva eladni 350 millió forintért.
2. Szabad ugyanezekre az órákra közbeszerzési pályázatot kiírni, a pályázatra alvállalkozóként Globe Trotters Kft. néven céget alapítani, az órákat pedig 402 millió forintért eladni a Millenáris Kht.-nek. Szabad végül ezeket az órákat ingyen szétosztani.
3. Szabad az órákra kiírt pályázatból származó pénzt továbbadni más vállalkozásoknak, majd e vállalkozásokat színlelt szerződésekkel fantomizálni.
4. Szabad a Millenáris Kht. vezetőjeként a két évre szóló 3,4 milliárd forintos költségvetést egy év alatt elkölteni, majd kormánygaranciával 1,5 milliárd forint hitelt felvenni.
5. Szabad fél év alatt a Millenáris Park őrzés-védelmére egy vidéki rendőrkapitányság éves költségvetésének megfelelő összeget, mintegy 100 millió forintot elkölteni.
6. Szabad a Millenáris Park medencéiben úszkáló halak etetésével megbízott dolgozónak havonta 120 ezer forintot fizetni.
7. Szabad a park vendégkönyvét, a Millenniumi Kódexet 7,5 millió forintért őriztetni a Köztársasági Őrezreddel.
Magyar Televízió
8. Szabad ma Magyarországon a közszolgálati televízió elnökként bármekkora summát bármire elkölteni.
9. Szabad 1998 és 2002 között elképesztően pazarlóan, 190 milliárd forintból működtetni az Magyar Televíziót (MTV).
10. Szabad az MTV-nek négy év alatt 35 milliárd forintos veszteséget produkálni.
11. Szabad az MTV-nek felélnie 18,5 milliárd forintos alaptőkéjét.
12. Szabad az MTV vezetőinek arra játszani, hogy a parlament nem hagyja tönkremenni a köztévét.
13. Szabad eladni ingatlanjainak 95 százalékát, majd szabad az ebből származó bevételt - szemben az eredeti tervekkel - nem az új MTV székház felépítésére, hanem az intézmény működésének finanszírozására fordítani
14 Szabad a kiadások folyamatos növekedéséhez hozzájárulni, hogy a kormánypártok szívének kedves cégek (például Ezüsthajó Kft.) több száz millió forintos megrendelésekhez jussanak.
15. Szabad a Szabó László Zsolt által irányított MTV-nek, a költségvetési intézmények közül egyedüliként a már levont adókat, és járulékokat nem befizetni az államkasszába, hanem - többek között - a külső gyártók kielégítésére fordítani.
16. Szabad a fideszes többségű parlamentnek 2001-ben az MTV 10 milliárd forintnyi adó- és járulékfizetését elengedni.
17. Szabad az amúgy is meglehetősen nagyvonalúan összeállított terven felül 3 milliárd forintot fizetni külsős műsorkészítőknek.
18. Szabad az MTV költségvetését a veszteséges gyártói szerződésekkel évente 6,5 milliárd forinttal megterhelni.
19. Szabad az - Orbán Viktorhoz közel álló - Vitézy László cége által készített műsorok minden percéért 76-220 ezer forintot fizetni, miközben az MTV belső gyártásában készülő anyag egyetlen perce 7-20 ezer forintba került.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.09.23. 16:20:45

@Transylvanianmixedgrill:

Egyik kutya másik eb, a poszt semmi ilyet nem sugall.
Viszont ezt a magas labdát - TELJES JOGGAL - fogja lecsapni a Fidesz, és pk ebben sokkal profibbak, mint az ellenzék.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.09.23. 16:20:59

20. Szabad a Vitézy-féle vállalkozásoknak és az Ezüsthajó Kft.-nek összesen mintegy 2,5 milliárd forintnyi értékű megbízást juttatni, becslések szerint mintegy 1,5-2 milliárd forinttal túlfizetve e társaságokat.
21. Szabad azt a gyakorlatot folytatni, hogy az MTV gyártási szerződései ne legyenek egységesek, hanem egyes kontraktusokat a társaság jogi osztálya helyett a szerződő külsős partner készíti.
22. Szabad eltekinteni attól, hogy egy több évig futó műsor előzetes jóváhagyásánál megvizsgálják a szerződéskötés indokait, illetve az MTV-re vonatkozó előnyös vagy hátrányos gazdasági hatásokat.
23. Szabad az MTV Közalapítvány 1998 és 2002 között csonka, csak kormánypárti delegáltakból álló kuratórium elnökségének az előzetes szakértői vélemény ellenére szerződést jóváhagyatni olyan céggel, amely még a hatályos cégnyilvántartásban sem szerepel.
24. Szabad az egykori tévéelnököknek azt a pénzt, mely 111 munkatárs elbocsátásának több mint 100 millió forintos költségeit fedezte, visszatartani, annak ellenére, hogy később ezek az emberek ismét visszakerültek a köztévéhez.
25. Szabad az MTV-t olyan pénzügyi helyzetbe hozni, hogy az intézmény mára havi egy milliárd forint veszteséget termeljen.
26. Szabad a csődközeli helyzetben lévő MTV-nek 120 órányi anyagot szinte ingyen átengedni a Millenáris Kht.-nek (alkotásonként száz (!) forintért).
27. Szabad a Millenáris Kht. saját archívumából darabonként 2 millió forintért átengedni az Ezüsthajó Kft. által készített anyagokat az MTV-nek.
27. Szabad 42 tanácsadónak összesen 801 millió forintot keresnie az MTV-nél.
28. Szabad Lovas Istvánt 13,6 millió forinttal honorálnia az MTV-nek.
29. Szabad 6,5 milliót fizetnie a köztévének Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadója, Wermer András számára.
30. Szabad a kormányváltás után busás végkielégítéseket fizetnie az MTV-ből távozóknak. 31. Szabad Mendreczky Károlynak 30,5 milliót megszavazni.
32. Szabad Csermely Péter hírigazgatónak és Gulyás Istvánnak, a Híradó volt főszerkesztőjének 17,5 milliót fizetni.
33. Szabad Jen Sándor funkcionális főigazgatónak 17 milliót, Papp Endre műsorvezetőnek 16,7 milliót fizetni.
34. Szabad az MTV-nek frissen bejegyezett, gyakran referenciákkal sem rendelkező cégektől, a piaci ár három-négyszereséért filmeket beszerezni, s ezáltal 13 cégtől majdnem 900 millió forintért "mozikat" vásárolnia.
Magyar Fejlesztési Bank
35. Szabad a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) egy informális kormánydöntés alapján 450 milliós euró-kötvényt kibocsátani a Mol Rt. gázüzletágának megvásárlására.
36. Szabad ezt a pénzt nem erre költeni, hanem az eredetileg fix, 5,25 százalékos kamatozású hitelt a bankközi piacon 4,5 százalékos kamatszinten elhelyezni.
37. Szabad ezáltal - a rendőrség becslése szerint - több mint egymilliárd forint kárt okozni.
38. Szabad az MFB-nek 1999-ben keretszerződést kötni a Defend Security Kft.-vel a bank ügyfeleiről való információgyűjtés céljából.
39. Szabad a Defendnek 55 nem banki alkalmazott magánszemélyt és 13 céget megfigyelni, amiért az MFB 2001-ben összesen 16 millió forintot fizetett.
40. Szabad az MFB-nek fedezet nélkül 428 millió forintos hitelt adni az alcsútdobozi székhelyű Szekér Csárda-Fogadó Kft.-nek.
41. Szabad mindezért az MFB elnök-vezérigazgatójának, Baranyay Lászlónak több mint száz millió forint végkielégítést ajánlani, majd "megelégedni" a szerződés lejártáig szóló 46 millió forinttal.
Országimázs Központ
42. Szabad az Országimázs Központnak (OK) több milliárdos szerződéseket kötni a Happy End és az Ezüsthajó Kft.-vel.
43. Szabad az Ezüsthajónak 469,5 millió forintot kifizetni Orbán Viktor miniszterelnök és a kormánytagok politikai tevékenységének dokumentálására.
44. Szabad ezért 296 filmet, valamint fotókat készíteni. (A szerződésekről a KEHI megállapította: a felvételekre kötött eseti szerződések, valamint az ezek költségvetését tartalmazó mellékletek elnagyoltak, a vállalkozó számára egyoldalúan kedvezőek.)
45. Szabad az OK-nak még 30 millió készenléti díjat is fizetni az Ezüsthajónak, azt követően is, hogy az Állami Számvevőszék indokolatlannak találta a kifizetést.
46. Szabad a Happy Endnek Mádl Ferenc államfői beiktatási ceremóniájára 120 millió forintot kifizetni közbeszerzési pályázaton.
47. Szabad az OK-nak 2000 augusztus 20-án a millenniumi ünnepségekre országszerte összesen 975 milliót elkölteni, majd a költségeket üzleti titokra hivatkozva elhallgatni.
48. Szabad a sidney-i olimpiai győztesekről óriásposztereket készítenie a Happy Endnek, a költségvetést pedig ugyancsak eltitkolni.
49. Szabad Sidney-ben az olimpián magyar kulturális és gasztronómiai napokat szervezni a Happy Endnek 143 millió forintért.
50. Szabad az OK-nak reklámozni a filmszemlét, arculattervezőként pedig a Happy Endet megbízni 20 millió forintért.
51. Szabad az OK-nak 51 millió forintot elkölteni az Orbán Viktor washingtoni kitüntetésére utazó magyar művészekre.
52. Szabad az OK-nak 38 millióért Országgyűlési Beszámoló címen a kormány hároméves tevékenységét dicsőítő hirdetéseket m

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.09.23. 16:21:56

63. Szabad Wermer András anyósának amerikai cégén keresztül lebonyolítani az egész üzletet.
64. Szabad a tűzijátékért felelős Tóth István Zoltánnak, az Országimázs Központ akkori vezetőjnek azzal hárítani el az árat firtató érdeklődését, hogy az ünnepi bejgli árát sem kérdezzük meg a nagymamától a karácsonyi vacsorán, így a polgároknak szóló ajándék ára sem publikus.
65. Szabad később úgy érvelni, hogy az Országimázs Központ az Állami Számvevőszéknek tartozik elszámolni a közpénzekkel, nem pedig a sajtónak.
66. Szabad "A Hídember" című film készítőinek - egy feljelentés szerint - 187 millió forinttal nem elszámolni.
67. Szabad a költségvetésnek a filmet csaknem kizárólagosan finanszírozni - közbeszerzési pályázat nélkül.
Martinsalakos házak
68. Szabad a Pénzügyminisztérium által meghatározott árhoz képest indokolatlanul 600 millió forinttal többet költeni az északi térségben megrongálódott martinsalakos házak felújítására.
69. Szabad a martinsalakos házak felújításának felügyeletével megbízott kormánymegbizottnak (Horváth László, Fidesz) jótékonysági akciót gyakorolnia az állam pénzéből.
70. Szabad Horváth Lászlónak az esetek többségében "méltányosságot" gyakorolni, hiszen a felújításról szóló kormányhatározat szerint a károknak csupán 80 százalékát téríti meg az állam, a fennmaradó 20 százalék esetében a kormánymegbízott dönthetett.
71. Szabad 54 millió forintot fordítani egyetlen martinsalakos ház újjáépítésére Istenmezején, amikor elvben egy helyreállított épület költsége nem haladhatta meg a 24 millió forintot.
72. Szabad pályáztatás nélkül kiválasztani a Baumag Holding Rt. nevű céget a martinsalakos házak felújítására.
73. Szabad a martinsalakos házak újjáépítéséből fővállalkozóként meggazdagodni.
74. Szabad bekapcsolni a helyreállítás folyamatában olyan közhasznú társaságot - Gyors Újrakezdés Kht. -, amelynek közreműködése nem szolgálta a helyreállítás optimális költségen történő megvalósítását, s szerepe a Kehi vizsgálata szerint értelmetlen volt.
75. Szabad olyan házak lebontására is jelentős összeget kifizetni, amelyeket a tulajdonosuk korábban már lebontott.
76. Szabad olyan számlát produkálni a martinsalakos házakkal kapcsolatban, amelyen konkrét munkavégzés feltüntetése helyett "kivitelezési díj" áll.
77. Szabad a martisalakos házak felújítása kapcsán olyan jogi nonszenszet előidézni, mely szerint az önkormányzatoknak kell végrehajtani azt a kormányhatározatot, amibe nem volt beleszólásuk.
78. Szabad a BM-nek a felújítás költségeit az önkormányzatokhoz "leosztani", azon számlák alapján, amelyeket előzőleg aláírt a Gyors Újrakezdés Kht. képviselője és a kormánymegbizott ellenjegyzett.
12 volt állami gazdaság
79. Szabad ma Magyarországon 12 állami gazdaság 12 milliárd 690 millió forint értékű részvényeit az Orbán-kormány "felkérésére"az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) által a szintén 100 százalékos állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) térítésmentesen átadni.
80. Szabad mindebből egy-egy 10 ezer forintos névértékű törzsrészvényt megtartani.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.09.23. 16:23:00

@kifordított nagyanyó:

Egyik nap ilyen, a másik nap olyan.
Hihetlen, hogy 6 éve ugyanígy csináljuk, de egyesek még most is képesek ezen fennakadni.

Biztos lesz majd poszt a Fidesz vállalhatalan arcairól is, ha kiszivárog onnan valami infó.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2013.09.23. 16:23:44

63. Szabad Wermer András anyósának amerikai cégén keresztül lebonyolítani az egész üzletet.
64. Szabad a tűzijátékért felelős Tóth István Zoltánnak, az Országimázs Központ akkori vezetőjnek azzal hárítani el az árat firtató érdeklődését, hogy az ünnepi bejgli árát sem kérdezzük meg a nagymamától a karácsonyi vacsorán, így a polgároknak szóló ajándék ára sem publikus.
65. Szabad később úgy érvelni, hogy az Országimázs Központ az Állami Számvevőszéknek tartozik elszámolni a közpénzekkel, nem pedig a sajtónak.
66. Szabad "A Hídember" című film készítőinek - egy feljelentés szerint - 187 millió forinttal nem elszámolni.
67. Szabad a költségvetésnek a filmet csaknem kizárólagosan finanszírozni - közbeszerzési pályázat nélkül.
Martinsalakos házak
68. Szabad a Pénzügyminisztérium által meghatározott árhoz képest indokolatlanul 600 millió forinttal többet költeni az északi térségben megrongálódott martinsalakos házak felújítására.
69. Szabad a martinsalakos házak felújításának felügyeletével megbízott kormánymegbizottnak (Horváth László, Fidesz) jótékonysági akciót gyakorolnia az állam pénzéből.
70. Szabad Horváth Lászlónak az esetek többségében "méltányosságot" gyakorolni, hiszen a felújításról szóló kormányhatározat szerint a károknak csupán 80 százalékát téríti meg az állam, a fennmaradó 20 százalék esetében a kormánymegbízott dönthetett.
71. Szabad 54 millió forintot fordítani egyetlen martinsalakos ház újjáépítésére Istenmezején, amikor elvben egy helyreállított épület költsége nem haladhatta meg a 24 millió forintot.
72. Szabad pályáztatás nélkül kiválasztani a Baumag Holding Rt. nevű céget a martinsalakos házak felújítására.
73. Szabad a martinsalakos házak újjáépítéséből fővállalkozóként meggazdagodni.
74. Szabad bekapcsolni a helyreállítás folyamatában olyan közhasznú társaságot - Gyors Újrakezdés Kht. -, amelynek közreműködése nem szolgálta a helyreállítás optimális költségen történő megvalósítását, s szerepe a Kehi vizsgálata szerint értelmetlen volt.
75. Szabad olyan házak lebontására is jelentős összeget kifizetni, amelyeket a tulajdonosuk korábban már lebontott.
76. Szabad olyan számlát produkálni a martinsalakos házakkal kapcsolatban, amelyen konkrét munkavégzés feltüntetése helyett "kivitelezési díj" áll.
77. Szabad a martisalakos házak felújítása kapcsán olyan jogi nonszenszet előidézni, mely szerint az önkormányzatoknak kell végrehajtani azt a kormányhatározatot, amibe nem volt beleszólásuk.
78. Szabad a BM-nek a felújítás költségeit az önkormányzatokhoz "leosztani", azon számlák alapján, amelyeket előzőleg aláírt a Gyors Újrakezdés Kht. képviselője és a kormánymegbizott ellenjegyzett.
12 volt állami gazdaság
79. Szabad ma Magyarországon 12 állami gazdaság 12 milliárd 690 millió forint értékű részvényeit az Orbán-kormány "felkérésére"az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) által a szintén 100 százalékos állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) térítésmentesen átadni.
80. Szabad mindebből egy-egy 10 ezer forintos névértékű törzsrészvényt megtartani.
81. Szabad a 12 érintett állami gazdaságot kivonni a privatizációs, valamint a termőföldről, illetve a nemzeti földalapról szóló törvény hatálya alól.
82. Szabad továbbá a dolgozói tulajdonszerzésre hivatkozva úgy privatizálni atársaságokat, hogy a tucatnyi állami gazdaság dolgozói egyetlen esetben sem szerezhetnek 10 százaléknál nagyobb részesedést.
83. Szabad ellenben a Fideszhez közelinek mondott érdekcsoportokat többségi tulajdonhoz juttatni.
84. Szabad a 12 állami gazdaság kivásárlására az állami tulajdonú MFB-től rendkívül kedvező, a családi gazdaságok számára kialakított kamatokkal, 20 éves futamidejű hiteleket fölvenni.
85. Szabad ma Magyarországon a hatályos törvényeket kijátszva, a 12 egykori állami gazdasággal a jogszabályban szereplő 10 év helyett 50 éves földhaszonbérleti, gyakorlatilag örökbérleti szerződést kötni.
86. Szabad a Nemzeti Földalap (NFA) kezelő szervezet hivatalos felszólítását figyelmen kívül hagynia, arra még csak nem is válaszolnia, a legalább féltucatnyi privatizált agrárcégnek.
87. Szabad az ügyészségnek a 12 furcsa körülmények közepette privatizált egykori állami gazdaság ügyében megszüntetni a nyomozást.
Autópályák
88. Szabad 1998-tól 2000-ig igérgetni az autópályaépítés elindítását, miközben a sztrádák nyomvonalán egyetlen kapvágás sem történik, de időközben milliárdokkal növekedenek az építési költségek.
89. Szabad 2000-től 2002-ig közbeszerzési pályázat nélkül több mint 300 milliárd forint értékű út, híd és autópályaépítési megrendelést adni annak a Vegyépszernek Rt.-nek, amely korábban egyetlen centiméter autópályát sem épített.
90. Szabad a Vegyépszernek a sztrádaépítések közben olyan alvállakozói láncolatot kialakítani, amely követhetelenné teszi a közpénzek útját.
91. Szabad egyúttal a Vegyépszernek az alvállalkozói láncolat legalján álló, valódi munkát végző alvállakozókat kéthónapos késéssel kifizetni.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.09.23. 16:25:29

@Virág et.:

Ez az ellenzék semmi mást nem érdemel, mint a rugdosást, és bevallom, az utóbbi időben egy kicsit el is voltak hanyagolva. Amit az elmúlt 3 évben múveltek, arra egy szó van: SZÉGYEN.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2013.09.23. 16:26:44

@Virág et.:

Miért ezek a poltikusok olyan kurva jól voltak? Folytassák tovább? A Szekeres??? :-)

Minorkavidor 2013.09.23. 16:40:28

Ha a 60 éven felüliek, a nyugdíjasok pártjává kíván válni az mszp, akkor ez jó húzás!:))

De amennyiben a jövőben is politizálni akar, akkor ez legrosszabb. Ugyanis ha nem nyeri meg a fiatalokat, akkor a jelenleg fiatalok 60 évesen nem fognak váltani és a szocikra szavazni. Ugyanez a helyzet a nőkkel is. OK, hogy a mai magyar közhangulat nem preferálja a nők politikai szerepvállalását, de: a női szavazók létszámban többen vannak, másrészt ha egyéniben nem is, de listáról sok nőt be lehetne juttatni a parlamentbe, pl. úgy hogy lista minden második helyén nő szerepel. Amúgy meg az mszp-nek elvileg van ún. női kvótája, 20 %. Ezt, ha a listás helyek felét a nőknek adják könnyen teljesíteni lehet! Sőt ha vesszük a 2010-14-es szezont, akkor azt látjuk, hogy csak 1 egyéni győztese van a pártnak, azaz most 50 %-os női részvételt is összehozhattak volna. Ez a skandínáv minta követését jelenteni. Amikor a maszop jobban állt (azaz több képveselője, azon belül több egyéni képviselője volt), akkor is kijött volna az 1/3-dos női arány,ami az eu-s átlagnak felel meg!
Végül a pártnak nincs 35 éven aluli képviselője, 45 éven aluli is alig: dinoszaurusz párt:))
Az Együtt-PM-nek érdemes lenne elgondolkodnia a szövetségi szerződés felmondásán... Ez persze baromira kockázatos! Ezt persze csak úgy, hogy a listás helyek felét a nőknek adnák és ugyancsak a listás helyek felén 35 év alattiakat (férfiakat és nőket vegyesen) indítanának. Az egyéni ilyen szempontból almás, bár a masszívan jobbos körzetekben nyugodtan lehet indítani nőket és/vagy 35 év alattiakat, veszteni való abban nincs, sőt talán még nyerhetnek is a friss arcokkal. A billegi körzetek? Strapabíró, de sármos (a női szavazók miatt), fiatalos, felkészült és a választókerületben ismert jelöltek.

megfigyelt 2013.09.23. 17:40:55

@kublerek: Folytatás: Szabad a KÖZGÉP-nek közbeszerésen több milliárdos munkát nyerni versenytárs nélkül.
Szabad egy városnak olyan meghívásos közbeszerzést eszközölni szennycsatorna építésre ahová nem hív meg helyi vállalkozót nem hív meg 50 km-en belülit nem hív meg megyeit/ BAZ megye/ meghív egy Nyíregyházit egy Dunántúlit egy Budapestit.
A KÖZGÉp aszfalt keverőtelepek és szakemberek nélkül sorra nyeri az útépítéseket.
A politikusok jelentős része ugyanolyan mint a szépségkirálynő, NEM AZ ESZÉÉRT LETT AZ AMI.

Virág et. 2013.09.23. 17:44:31

@Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye): Az E14 programja még a párttá alakulás előtt elérhető volt, most is elérhető. Nézd meg, olvasd el. A program hiánya ugyanakkor egy 2/3-nyi választót láthatóan nem zavart 2010-ben semmiben.
A fenti négy ember a háttérben volt. Mikor emlékszel egy jó kis Puch interjúra? Vagy Baja mikor mivel ostorozta a Fideszt? Boldvai ment a hülye menetében, de ennyi az egész, mindegyik lapult az elmúlt 3 és fél évben. Mások beszéltek a párt nevében.

@zero: Egyrészt fogatlan oroszlánt rugdosol. Nem elegáns, de te tudod. MSZP-t rugdosni nem nagy bátorság, akik ezt művelik előbb-utóbb hivatalt is kapnak, tessék a mandineres fiúkat kérdezni. :) Másrészt meg nem, nem kell a Szekeres a parlamentbe. De ha ez az ára annak, hogy egy rendes kormánya legyen az országnak (és én ezt nem a szociktól, hanem a Bajnai-Oszkó-PM csapattól várom), akkor legyen, nem érdekel. Csak azért, hogy kicsesszek Szekeressel nem akarok még 4 év Orbániát, urambátyám rendszert, NENYI-t, elmebeteg intendánsokat, elmebeteg kormánytagokat, elmebeteg képviselőket, royal weddinget Sárának is, földosztást a haveroknak, traffikosztást a haveroknak, fődhülye magyarázatokat arra hogy miért nem megy semmi, szabadságharcot, primitív populizmust. Szekeres nem ér ennyit. Puch sem. Ezek négyen összesen nem.

Egyébként meg a bátor ellenzék elleni harc közben szépen átaludtad a bajai választás elcsalását:

444.hu/2013/09/23/igy-nyert-bajan-a-fidesz/

Bár ez nyilván nem akkora hír, mint a puchlaci. Vicces, de a mandiner most jobban vizsgázott ellenzékiségből.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.23. 17:49:01

Molnár Gyula is visszatért!!!!!!!

LOL.

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2013.09.23. 17:50:46

Már csak Hunvald hiányzik az ellenzéki álomcsapatból....

Virág et. 2013.09.23. 17:57:25

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: Már miért ne térhetne? Vasban vitte el a pártügyészség a választások előestéjén, hogy aztán jogerősen felmentse a bíróság. Nem neki kell szégyellnie magát ebben a történetben és igen, visszatérhet emelt fővel, mert ártatlanul vádolták meg.

csak egy néző 2013.09.23. 17:57:58

Ha ez egy vicc (mármint ez a négyes), akkor annak szar, ha viszont komoly, akkor pedig még viccnek is rossz. Nem igaz, hogy nincsenek fiatal, még nem besározódott emberek ebben a "megújult" (?) mszp-ben.

zobod 2013.09.23. 18:09:39

Az MSZP becsületes emberek értékalapú közössége.

fotelfasiszta 2013.09.23. 18:11:10

@Virág et.:
"Egyébként meg a bátor ellenzék elleni harc közben szépen átaludtad a bajai választás elcsalását"
Inkabb varjuk meg a hivatalos jelentest, mert a vegen meg kiderul, hogy a gittegylet sem jatszott tisztan! (Ez persze nem menti fel a Fideszt, de hogy a ballibek kiabalnak a leghangosabban, hogy csalas tortent. Mintha ok tenyleg _csak_ tisztessegesen jatszananak...) Ez a bajai kupleraj megmutatta, hogy csak a hatalom szamit, semmi mas.

Emiksz 2013.09.23. 18:12:31

Tényleg senkit nem zavar az indexnél, hogy az MSZPnek még nincs országos listája???
Egy hónap múlva lesz kongresszus...

zobod 2013.09.23. 18:15:22

@fotelfasiszta: a bajai választás csak azt mutatta meg, hogy az mszp jobban járna Bajnai és Gyurcsány nélkül. Elég lesz nekik a saját démonaikkal megbirkózni, pl. a kirobbanthatatlan, nem éppen szavazómágnes erős emberek. Bár őket alighanem csak az érdekli, hogy '18-ig túléljék bent a Parlamentben, a többi csak duma. Lendvai Ildikó most nőtt egy kicsit a szememben, ha tényleg ő ilyen karakán, nem egyszerűen csak kigolyózták.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.23. 18:15:40

@Virág et.:
"Az egyszerű képviselőkből akkora lenne a lista, hogy egy kommentbe be se férne."

Azokkal ugye, maga a törpecsúti elbeszélgetett a választások előtt. Azért ilyen retardált mindegyik.
Semelyiknek se legyen több sütnivalója az kétballábas focinyominál... még jobb ha kevesebb. X-DDD

♔batyu♔ 2013.09.23. 18:17:18

Mégis ki mit várt? Érdemes megfigyelni az itteni ballibsik színvonalát. Ezeknek igenis Szekeres és Baja kell.

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2013.09.23. 18:17:22

És ezek után vádolja valaki a kommancsokat a mániákus hatalomvággyal! :DDDDDDDDDDDDD
Ezzel a csapattal tuti odaajándékozzák a választást a Fidesznek!

Virág et. 2013.09.23. 18:17:56

@fotelfasiszta: Azért több, mint gyanús, hogy egy olyan körben vesztettek csak az ötből, ahol a szokásos cigányutaztatás a módi. Az is beszédes, hogy 10-ben ebben a körben (nem körzetben) a szocik nyertek. :) Ez azért nem semmi. És akkor a videót nem is említem.

A vizsgálattól nem sokat várok az ismert okok miatt. Ez az az ország, ahol Polt mondja meg, hogy mi a bcs és Szájerné által kinevezett bíró dönt a vitákról.

♔batyu♔ 2013.09.23. 18:18:32

@zobod: Odamennek egy libatolvajjal és csodálkoznak, hogy pofára esnek.

Virág et. 2013.09.23. 18:20:05

@♔batyu♔: A libatolvajod ott született és élt, te szerencsétlen. Ellentétben Zsigóval, aki meg nem bajai.

Ha már ostoba droid vagy, legalább a tényeknek nézz utána.

fotelfasiszta 2013.09.23. 18:20:24

@zobod: Igazabol a bajai valasztasi eredmeny nem oszt, nem szoroz. Megy a cicaharc, es az emberek fosnak az egeszre. Csak annyit mutatott meg, hogy a Fidesz nem fog megegyszer azert nyerni, mert a ballibek buktak egy hatalmasat. Az embereket egyik oldal sem tudta megmozgatni. Node majd jovore. Sok a rejtozkodo, es ok hulyek lennenek megmutatni, hogy mi is van. Ezt mindegyik part nagyon jol tudja, nem veletlen, hogy hivatalosan megy a hurraoptimizmus, errol pedig egy szo sem esik.

♔batyu♔ 2013.09.23. 18:21:36

@Virág et.: A TE libatolvajod haver. Még ostoba is vagy, ha ott született még rosszabb, mert ismerik. Nem te voltál a tanácsadója?:)))

birkakhoz 2013.09.23. 18:24:45

Puch Lacika rokona Nyergesnek aki ORBAN stromanja ! Puch minden gennyes ugyben benne volt a szemelye nem kivanatos racs mogott kene ulnie minden MSZP-FIDESZ BULIBAN BENNE VOLT MINT PENZKIFIZETO ES FELVEVO AUTOMATA! EL KENE TAKARITANI A KOZELETBOL MINT AZ OSSZES SZEMETET INCLUDING ORBAN, KOSA , LAZAR, HAGYO, PINTER, ROGAN HOGY CSAK A LEGNAGYOBB KOZTORVENYESEKET EMLITSEM! ORSZAG SORSA NEM IS ERDEKELTE OKET SOHA , HULYERE VESZNEK MINDENKIT , LOPNAK ,CSALNAK ,HAZUDNAK EZZEL KI IS FUJT ! MSZP EGY IDIOTA PART HA VISSZAVESZ BARKIT IS AHELYETT HOGY UJ BECSULETES TAGOKKAL BOVULJON!

2013.09.23. 18:26:15

Ez az MSZP rettenetesen gáz.....

lyken 2013.09.23. 18:27:47

Szerintem a Viktor hordószámra durrogtatja a pezsgőt. Ilyen aranyéletről valószínűleg álmodni sem mert. 4 év-re még 4 év, és ha annak is vége, még akkor is legalább 9 évig ott ülnek az emberei. Ő akkor már 60 felett lesz, úgyhogy nyugodtan vonulhat majd vissza.

2013.09.23. 18:32:01

@unionista: nem rosszabbak, csak nem is jobbak. A "cseréljünk szart fosra" eredményét már láttuk 2012-ben.

OftF 2013.09.23. 18:33:14

Az LMP nem szétkúrva lett, hanem megtisztulva, ahogy most esmeg bebizonyosodott.
Persze ettől még nem jutnak be, nincs ilyesmire szükség Magyarországon, ki hallott már olyat, hogy elvei vannak valakinek.

birkakhoz 2013.09.23. 18:33:43

@Virág et.: Libatolvaj? Az kicsoda? FELREBESZELSZ SZERINTEM AZER MERT HALVANY LILA FINGOD SINCS AZ EGESZ UGYROL! orbant akkor hogy hivjuk ? GRIPEN PILOTA? EON ES ARAM TOLVAJ CSUPAN 150 milliardal adott tobbet a cegert mint az erteke ( most megy a mutyi az MSZP -vel mennyit kapnak vissza azert nem volt feljelentes csak bizottasag felallitasi BLOFF)esetleg DOHANY TOLVAJ, VAGY SZERENCSEJATEK TOLVAJ, DEMOKRACIA TOLVAJ, FOCI TOLVAJ , STADION CEZAR, SZERINTEM SZIMPLAN NEVEZZUK FELCSUTI AMOKFUTONAK! FIDESZ SOHA NEM VOLT JOBBOLDALI KONZERVATIV PART ELVTARSAK !

Virág et. 2013.09.23. 18:36:24

@♔batyu♔: OK, tehát idióta vagy. Én kérek elnézést, hogy hozzád szóltam, csak tessék folytatni.

@birkakhoz: Figyi, szaladj már neki még egyszer mit írtam és kinek mert ez mellé, de kilóméterekkel.

birkakhoz 2013.09.23. 18:39:58

@csabapayne: Nem is trafikmutyizott meg senki soha!MSZP VOLT NAGY TOBBSEGBE MEGSEM FORDITOTTAK FEJE TETEJERE AZ ORSZAGOT ES NEM VETTEK EL- kenyerkereseti lehetosegeket! Trafik ilyen , szerencsejatek torveny szinten ,es mi lesz meg? NEMZETI ITAL BOLT, NEMZETI GYOGYSZER TAR ES MIT NYULNAK MAJD MEG LE ? MINDENT!

fotelfasiszta 2013.09.23. 18:58:42

@Virág et.: Itt mindenki vesztett, mert erdektelensegbol valamilyen helyezest elerni... A tipikus rejtozkodo gerilla egy konnyu celpontra nem fog ramenni, mert ezzel bukna egy nagyobbat. Jovore lesz nehany meglepetes. _Szerintem_ a ballibek ismet nagyot fognak bukni (mert az nem igazi eredmeny, hogy megmaradt az agyhalott torzsbazis), a fidesz detto (nem fognak rajuk szavazni, akik csak elkergetni akartak az elozo bagazst). A gonosznacikkal(TM) nem foglalkozik szinte senki, ellenben rohadt aktivak, es rohadt nagy taboruk van (ha tudsz a sorok kozott olvasni egyes hirekben, akkor ez feltunik neked is). Mivel a kampanyt mar szinte mindenki elkezdte, es kezdik elloni a nagyobb fegyvereket is, ezert jovore mar szinte csak mocskolodas marad. Az Egyutt14 gittegylet kiallt egy-ket emberrel (az egyik meg a sajat cegeit keptelen felugyelni, meg gazdasagial es _erkorcsileg_ egyben tartani...), aki kb ennyit tud: gonoszorban, gonoszsimicska, gonoszfidesz, gonoszorban, gonoszfideszellopottmindent, gonoszorban... Az mszp megujult ugy, hogy bedobtak a regi arcokat, meg azokat, akiket ok neveltek ki. Az lmp-t bedaraltak, es a liberalis szarnyat osszegyujtottek, hogy ne veszitsek el teljesen az szdsz szavazokat. Es ezek egyutt korusban mindenfajta pironkodas es szegyenerzet nelkul csak nyomjak a szart...

De feljel Orbantol/Gyurcsanytol/Bajnaitol/barkitol, ok erre a rohadt felelemre epitenek, es te mint XY allampolgar bekajalod mindig, hogy az egyik oldal jobb, mint a masik. Olvass vissza nemi Vastagbort, aztan a vegen kiderul, hogy akasztani tamad kedved (mert ha bicska nyilik a zsebedben, az mar nem trendi), mert nincs olyan, hogy kisebbik rossz. Ezek egyforman basznak/kurnak ki veled, max szimpatikusabb arcokkal toljak a kepedbe, hogy most ezert meg azert nincs penz/dragul/emelkedik/szuntetik meg az ezt meg az azt...

Kis gondolkodni valo: www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/556/omega/a-buvesz-zeneszoveg.html A leheto legaktualisabb.

zobod 2013.09.23. 18:59:07

@♔batyu♔: a liberális mádia által fújt Bajnai-lufi a valóságban megmérettetve tavaly ősszel igen hamar kipukkant, de erről nem hajlandók tudomást venni. Nem értem, hogy a szocik - akik azért minimum egy stabil középméretű párt, ami egy potenciálisan fidesz támogatottságú nagypárt lehetne mert jelenleg a saját balfaszsága miatt középpárt -, miért vannak ennyire kiszolgáltatva a komolytalan támogatottságú liberálisoknak, hogy gyakorlatilag a saját érdekeik ellenében a nyakukba veszik őket.

@fotelfasiszta: én örültem volna, ha nyer a nő, mert tétje nincsen, de kijózanító pofonnak jó lett volna. Túl elbízta magát a fidesz bázis, egyesek már a megismételt 2/3-ról fantáziálnak de szavazni meg rendezvényre basznak elmenni, és ez az elbizakodottság nem vezet jóra. Komolyan kell venni az ellenfelet, inkább legyenek túlbecsülve a szocik, mint alul, mert a szociknak igenis van, pontosabban lehetne támogatottsága. Úgyhogy nem lebecsülve a bennük rejlő potenciált, azt kellene kihasználni, hogy a jelenlegi vezetőik olyan bornírtak mint amiről a bejegyzés szól, illetve hogy a magyar szavazók zömének nagyon ellenszenves liberálisok foglyai.

fotelfasiszta 2013.09.23. 18:59:58

@birkakhoz: Ja, hat o nem volt libatolvaj. Elvegre van mar birosagi itelet rola, hogy ne o volt... Ja, hogy csak helyreigazitasi pereket nyert, mert nem volt bizonyitek? Ja...

laci_52 2013.09.23. 19:01:52

Mesterházy kénytelen volt megtartani a Baja-Puch-Boldvai-Szekeres csapatot, nem volt elég erős ahhoz, hogy végleg eltüntesse őket a pártvezetésből.

A Political Capital becslése túlzás: nem lesz itt ekkora Fidesz-győzelem és a Jobbik sokkal többet fog szerezni 13 mandátumnál.

WhyCantITouchIt? 2013.09.23. 19:04:23

Megalázó lehet ilyen alakokra szavazni...

Virág et. 2013.09.23. 19:08:48

@fotelfasiszta: Nem kell visszaolvassak Vastagbőrt, a kezdetektől itt vagyok. Nem értek veled egyet, Bajnaiék nem a kisebbik rossz, hanem fényévekkel efölött a bagázs fölött vannak. Erkölcsileg, szakmailag, mindenhogyan.

Emiksz 2013.09.23. 19:09:28

Na akkor mégegyszer: ez az egész egy vicc. Nincs még országos lista. Ha az októberi kongresszuson a fent nevezett négyesből kettő mégis rákerül, törlöm a profilomat.

fotelfasiszta 2013.09.23. 19:10:34

@zobod: Dehogy biztak el magukat. Attol, hogy ezt hallod a teveben... :) Ez osszes be van szarva, mert lenyegeben senki nem kivancsi rajuk. Volt egy alibiszavazas, es remenykednek benne, hogy a csordaszellem jovore is mukodni fog...

Az egesz mediafelhajtas igy nez ki.
A oldal: "megbuktak megegyszer a komcsik"
B oldal: "megmutattuk, hogy nem vagyunk kevesen"
C oldal, ami nem jelent meg sehol: "draga bogaraim, itt nem mukodott hatekonyan a felelemre epitett kapmany"

Hanyan szavaztak osszesen?
Mekkora volt a reszvetel?
Ettol jobb lesz nekem?

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.09.23. 19:13:04

Ezek amúgy nem loptak még annyit életükben, hogy elég legyen?Ennyire kell a mandátum meg a vele járó pénz?Na ez tényleg vastagbőr!:)Unatkoznának?Vagy küldetés tudatuk van?

czjanos 2013.09.23. 19:13:46

Az írás vége csúsztatás: a PM (Együtt) nem az említettek listája mellett fog kampányolni, hanem a közös egyéni jelöltek- és az Együtt-PM saját listája mellett.
Az egyébként igaz, hogy ezekkel az "arcokkal" nehéz igazolni a megújulást.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 19:17:40

@imres:

"És a második helyezett szavazatai egyéniben mennek a levesbe. "

Nem mennek. Törekedékszavazat lesz belőlük.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 19:19:10

@unionista:

"a lakosság nagy része a legkisebb rosszat választja majd. ki ezt, ki azt"

Így igaz. Ezért nyer a Fidesz.

pushup 2013.09.23. 19:19:15

azért az 1050 NÉGYZETNANOMÉTER nem különösebben fényűző viskó ;)

fotelfasiszta 2013.09.23. 19:23:42

@Virág et.:
LOL
"Erkölcsileg"
Hat ezt meggondolnam nagyon is a helyedben. Ez az ember a mai napig nem tisztazta magat a vadak alol (artatlansag velelme megjar neki is, elleben mivel elegge mismasol az ugyben, nem epp bizalomgerjeszto), a cegei korul vannak kisebb botranyok. Miniszterkent nem allt fel az asztaltol, nem hagyta ott az a bagazst, amely csodbe vitte az orszagot. O volt az onkormanyzati miniszter, es hagya az onkormanyzatok eladosodasat. O volt a NFU vezere, es nem tett semmit az atlathatobb palyazatokert. Felelosseget nem vallalt tetteiert.

"szakmailag"
Megmutatta, hogy hogyan lehet egy felelemre epitett kampannyal par szazalekot szerezni. Ez valoban sikerult neki. Ja, hogy gazdasagilag? Haaaat... Melyik gazdasagi sikerere gondolsz? A forrasmegvonasokra, vagy a munkaltatok meg kiszolgaltatobba tetelerol? Hitelek? Jarulekok? AFA? Tamogatasok megnyirbalasa? Onkormanyzati tamogatasok felfuggesztese? Vagy netan Sukoro? Azert a nagytoke partisag, meg az a fajta privatizaci ami az o kozremukodesevel tortent, hanem eppen a legjobb szakmai huzas volt...

"mindenhogyan"
Ez a legrohejesebb. A Bajnai az eg vilagon szinte semmi pozitivumot nem tudott felmutatni. A cegei iranyitasaban pontosan ugyanolyan tokkelutott volt, mint ahogyan miniszterelnokkent. Ez az ember az orszagot meginkabb kiszolgaltatotta tette. Ez elfogadhatatlan.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.09.23. 19:23:47

@Virág et.:

Az 4K a német Linkét próbálja utánozni, de ez Mo-n teljesen esélytelen.

_most_ 2013.09.23. 19:29:51

@zobod: mégis milyen beteg ember lehet, aki a fidesz újabb 2/3-áról szokott fantáziálgatni? :D

Virág et. 2013.09.23. 19:39:47

@fotelfasiszta:

1. Minden ügyében tisztázta magát. Hét jogerős ítélet mondja ki, hogy a gágogás pontosan az, ami: hazugság. Sokat mondják jobbról, ezért elhiszed, ettől még nem igaz. A bíróságon ún. bizonyítást folytatnak, a MN hasábjain meg nem. Ezért a bíróságon Bajnai becsülete tiszta, a MN meg azt hazudik, amit akar. Te döntöd el, kinek hiszel: aki utánajár, vagy akit fizetnek a pártos véleményéért.

2. Az önkormányzatok önállóan gazdálkodnak, maguk vesznek fel hiteleket, ebbe a minisztérium nem szólhat bele. Az eladósodott önkormányzatok 90%-a fideszes volt, őket éppen tehermentesíti az Orbán-kormány a te adópénzedből. Rakd össze a képet magadnak és vond le a következtetést.

3. Az ország már rég tönkre volt téve, mire Bajnai képbe került. Már akkor tönkre volt téve, mire az első Orbán kormány a képbe került. Csak a tények kedvéért. Orbánnal ellentétben Bajnai mérlege -9% gazdasági fejlődésből +1%, azaz nettó majdnem 10 százalékos növekedés. Jó, volt honnan fejlődni, de ha ehhez hozzátesszük ezeknek a mai balf.szoknak a mínuszos meg stagnáló eredményét, akkor azért látszik a difi.

4. "Megmutatta, hogy hogyan lehet egy felelemre epitett kampannyal par szazalekot szerezni. " Mire gondolsz? Bajnai most kampányol először, 2010-ben nem indult a választásokon.

"A forrasmegvonasokra, vagy a munkaltatok meg kiszolgaltatobba tetelerol? "
Te Orbánnal kevered. Forrásokat Orbán vont meg azzal, hogy megölte a hazai vállalkozói hitelezést és majdnem sikerült az EU-s pénzeket befagyasztani is. Arról nem is szólva, hogy nominálisan kevesebb pénzt kapunk az EU-ból, mint Gyurcsány- Bajnai alatt. Még akkor is, ha ez nem Orbán hibája, attól még tény.

"Hitelek?"
A Bajnai kormány egy fillér hitelt nem vett fel. Gyurcsány vette fel Veres miniszterrel és Simor MNB elnökkel az IMF hitelt. Bajnaiék átadták a hitelt Orbánnak, aki Molra elverte az egészet.

"Jarulekok?"
Amit ma is fizetünk ... Csak ma már adónak hívják, nehogy azt hidd, jár érte valami. Mennyivel jobb.

" AFA? "
Amit Matolcsy emelt 27%-ra ... Te Bajnairól írsz???

"Onkormanyzati tamogatasok felfuggesztese?"
Ha Esztergom beszélni tudna ...

" Vagy netan Sukoro?"
Igen, Sukoró. Ami ugyan még Gyurcsány, de mindegy, akkor is. Sukoró 2 milliárd dolláros beruházás lett volna, az közel 500 milliárd forint. Ma feleennyiért megy helyben hajbókolni Orbán Alsóbüdöskére, csak jelzem. Az a pénz nagyon hiányzik és a lőtéri kutyát nem érdekli a sz.ros ingatlan ára, mert akkor elővehetnénk, hogy az Audi vagy a Merci mit és mennyiért kapott, csak épp a befektetők idehozás épp arról szól, hogy ADUNK valamit, hogy ide jöjjenek és ne a Szlovákokhoz.

"meg az a fajta privatizaci ami az o kozremukodesevel tortent"

Bajnai nem privatizált. Megint másokkal kevered. A privatizáció nagy részét még Antallék, aztán meg Hornék vezényelték le. Ami maradt, az az apró és azt se Bajnai csinálta. Mit privatizált a Bajnai kormány? Még a reptét eladását is ők vizsgálták felül.

" A cegei iranyitasaban pontosan ugyanolyan tokkelutott volt, mint ahogyan miniszterelnokkent."
Abban biztos, mivel NINCSENEK CÉGEI. Egy cége van, ami több tízmilliós profitot termelt tavaly. Más cége, cégei meg nincsenek. Te nem Bajnairól beszélsz vagy azt se tudod, miről beszélsz. A Wallis soha nem volt az övé, ő ott menedzser volt, aki az igazgatóságnak felel, de stratégiai döntéseket a boardot megkerülve nem hoz.
Egyébként önerőből lett gazdag ember, ellentétben Orbánnal vagy bárkivel a fidesz élvonalból.

Virág et. 2013.09.23. 19:40:37

@Kim Јong Un: Már Észak-Koreában is közismert tény ez. :)

2013.09.23. 19:46:08

Te beteg vagy, ember. Miért kampányolna velük ippeg a PM???

A PM-nek azért kellett kiválnia az LMP-ből (és nem szétkúrta), mert fontos Orbán Viktor és a Fidesz rombolásának megállítása. Ha neked ez nem fontos, az a te dolgod. Ha neked fontosabb, hogy ezzel a négy emberrel ijesztgess, az is a te dolgod.

Az első 3 ember még érthető, hogy problémás, de hogy Szekeressel mi a bajod, az kissé érthetetlen. Még ha el is követett egy ilyen baklövést, ezért ráhúzni a vizes lepedőt eléggé nevetséges. Jobb, ha jön helyette egy nevenincs nyikhaj? Miért? Mi ez a gerontofasizmus?

Olyannyira nem kell a PM-nek kampányolnia mellettük, hogy még szavazni sem kell rájuk, hiszen külön lista van, ha nem tűnt volna fel. Egyéniben pedig nem fognak indulni. Ha elegen szavaznak az E14-PM listájára, akkor pedig be sem fognak kerülni a parlamentbe. Rajtunk múlik.

Ad Dio 2013.09.23. 19:56:35

Kicsit túltolta az ellenzék ezt az időközit. Azt gondolom az E14 elhitette mindenkivel, hogy Bajnai személyes ismeretsége a városban ahol sokáig élt (+az ÖSSZEFOGÁS), elég lehet az időközit behúzni. Nem volt. Egyetlen politikai jó pont az óvás belebegtetése. Ugyan ügy aligha lesz a dologból. de a hívőkne legalább nem kel megmagyarázni a bukást.

Meg lennék amúgy lepve ha az MSZP-ben nem keztek volna sokan töprengeni a bukáson: Bajnai a saját városában sem tud eleget hozzátenni a közös teljesítményhez. Valóban ell ez az összefogósdi?

Sinistroll 2013.09.23. 19:56:45

@OftF: az lmP-nek elvei?! Hat ez kurvajo!
Hi-hi-hi, Ha-ha-ha.
Biztos elvol gyujtettek maguknak ajanloszelvenyt 2010-ben Kubatovekkal. Biztos azert szerzett nekik Vityesz frakciot akkor is, ha harman vannak. Ja, mert hogy az AB, az, persze.
Elvek. Megtisztulas. Mi tisztuljunk meg toluk, azt mondom. ;)

Ad Dio 2013.09.23. 19:57:03

Ezek az őslények meg nem véletlenül jönnek elő: ők fogják Mesterházy-t. Nekik a második hely teljesen megfelelő.

Szúnyog 2013.09.23. 20:00:02

@birkakhoz: tudod, hogy a nagybetűs ordibálás a primitívség egyik biztos jele?

Virág et. 2013.09.23. 20:00:39

@Ad Dio: Mesterházy pécsi, Pécsett meg szegény Toller óta sorban nyer a fidesz. Akkor ebből most mi vonható le? Mesterházy még kevésbé alkalmas a vezetésre? Lényegében akkor, aki nem angyalföldi, az mind bajban van, ha ellenzéket akar vezetni ...

Ad Dio 2013.09.23. 20:02:11

@Virág et.:

Ezt a labdát inkáb hagynám most lepattanni...

Virág et. 2013.09.23. 20:07:45

@Ad Dio: Miattam inkább ne. Kíváncsi vagyok az érveidre, hogy Baja, ami jobbos város, bárki bármit is mond (1998-tól jobbos képviselőt delegál, még a szűk nyolc esztendő alatt is végig) nem hozása az miért is óriási pofára esés Bajnainak. Baján akkor is fideszes volt a polgármester, amikor még javában szerette az ország Ferencet.

Orbánnak az a mázlija, hogy nem a Nyírő Gyulában született, mert 2010-ben nagy sz.rban lett volna, mi? :)

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.23. 20:13:27

@Ad Dio:

Úgy ismered te az mszp-t hogy megelégszenek a 2. hellyel??!!!
Akkor inkább maradjanak ezek. Bár mindkettő menne inkább innen a fenébe...
Egyszerűen csak BÉNÁK.

Ad Dio 2013.09.23. 20:15:08

@Virág et.:

Én nem fogok érvelni, mert nem az én dolgom. De ha MSZP lennék, bizony elgondolkodnék: az E14-el való összebútorozás csak akkor éri meg, ha van esély a győzelemre. Ha ezt saját terepen sem tudják hozni, akkor nem igazán tudom mivel indokolnám meg, hogy miért adjak nekik a támogatottságukhoz képest sokkal nagyobb lehetőséget egy közös listán...

Ad Dio 2013.09.23. 20:18:33

@Nyekenyóka.:

Az MSZP régi erős emberei megrogytak. Pont ahogy a szavazóbázisuk is: nyugdíjkorúak. Már nem hiányzik nekik úgy a harc. Ezért jó a Mesterházy. Vele nagyjából garantált hogy nem nyernek, viszont nem hullik szét a szekér, garantált a 2. hely.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.23. 20:19:41

@Ad Dio:

Szerintem az emberek leszarják, hogy ki hol született, és ezt nem Bajnaiék védelmében mondom.
A vereség inkább annak köszönhető, hogy a 2 balos párt szavazói között sok az ellentét, az egyik liberális, a másik nem, de hogy azért kellene támogatni valakit, mert ott született az egyszerűen banális, még kistelepülés esetén is.

Virág et. 2013.09.23. 20:23:58

@Ad Dio: Definiáld a saját terepet. Ahol valaki született, az saját terep? Ezt a témát, hogy Bajnai elhitette bárkivel is, hogy személyes ismeretsége alapján tudja hozni Baját, ezt tőled hallom először. Bajnai Baján élt, ott nőtt fel, de felnőtt korát már nem itt töltötte, évtizedek óta nem él a városban. A szülei is külföldre költöztek. Bajnai esetében a bajai származás érdekesség, nem őt indítja az összefogás tudtommal Baján egyéniben - butaság is lenne, mert Zsigó fog nyerni, ahogy nyert az elmúlt 15 évben is végig.

Egyébként csalástól függetlenül, az eredmény nagyon jó, az összefogás MESSZE a közvélemény-kutatók által jósolt adatok felett teljesített. A Political Capital a fidesznek 145, az összefogásnak 41 mandátumot jósol, ehhez képesz 46% és 40% áll egymással szemben a bajai eredmények alapján. Ez nagyon jó, van még mit fejlődni, de az orbántakaroggy még el sem hangzott, a dühös emberel még otthon maradtak, mert most nem küldhetik el Orbánt. Ha beindulnak a protestszavazatok, lesz ez még több és szebb is. Szóval nyugalom.

Nyekenyóka · http://www.hir24.hu/elet-stilus/2014/02/19/itt-a-bizonyitek-a-netes-trollok-pszichopatak/ 2013.09.23. 20:28:42

@Virág et.:

2010-ben függetlenek is indultak, akik közel 20%-t szereztek. Ezek vajon milyen szimpatizánsú emberek voltak, ez egy fontos kérdés, hogy ezzel számolva ténylegesen mennyit is ért el az mszp-e14-dk.
Ilyen, hogy "független" nincs a politikában. Bár szerintem jobbikos, meg lmp-s lehetett nagyrészük, mivel ők nem indultak 3 éve.

Nos?

Virág et. 2013.09.23. 20:34:24

@Nyekenyóka.: Kisvárosokban van független, kis falvakban rendszerint függetlenek a jelöltek például. Egyébként 2010-ben a szocik is egy civil mögé álltak be, lényegében az esélytelenek nyugalmával, komolyan vehető önálló jelöltet nem állítottak.

Virág et. 2013.09.23. 20:35:34

@Nyekenyóka.: erre azért ne vegyél mérget. Megy még a kéretés, de 14-re letisztul majd a kép. Ferenc sok minden, de a saját maga ellensége az biztosan nem.

Ad Dio 2013.09.23. 20:39:31

@Nyekenyóka.:

Félreértesz.

Ne azért támogatnak valakit, mert ott született, hanem mert ott ismerik. Ott van konkrét kapcsolati tőkéje ha úgy tetszik. Az E14-nek sajnos eléggé gyenge az országos hálózata.

Ad Dio 2013.09.23. 20:49:43

@Virág et.:

"Egyébként csalástól függetlenül, az eredmény nagyon jó, az összefogás MESSZE a közvélemény-kutatók által jósolt adatok felett teljesített.

Ha jól esik higyj a csalás verzióban.

"A Political Capital a fidesznek 145, az összefogásnak 41 mandátumot jósol, ehhez képesz 46% és 40% áll egymással szemben a bajai eredmények alapján."

Már elhangzott mástól, de a focit nem gólhelyzetre játszák. Tök mindegy hogy 75%-ra 50%+1 szavazatra nyer az egyik fél. Jelenleg a Fidesz 2/3-ot szerezne, pedig a kampány még el sem indult.

A bajai időközit egyébként az ellenzék ruházta fel "előválasztási" imidzsel. Mégpedig jópár hete. Nem tudok másra gondolni, mint arra, hogy ezt Bajnai személyére (esetleg személyes vállalására) építették fel: adtak egy lehetőséget Gordonnak, hogy bizonyítsa azt, hogy tényleg tud hozzátenni az MSZP teljesítményéhez. Nem volt sansztalan: a közös jelölt jó volt, a Fidesz jelöltje meglehetősen béna. Nos, ez mégsem igazán sikerült.

zobod 2013.09.23. 21:10:04

@Virág et.:
1) ne csúsztass, a bíró olyat nem mond, hogy adott dolog nem történt meg, csak azt, hogy az elé tárt periratok alapján nem nyert bizonyítást. Ráadásul ezek csupán polgári perek voltak, rágalmazás, aminek alperese egy civil napilap, nem olyan súlyú mint egy büntetőperben, mikor a nyomozó hatóság gyűjt bizonyítékot, és akkor nem sikerül bizonyítani a vádakat (persze a következmények is mások). A bíró csak a periratokból tud dolgozni, ami abban nincsen benne, az számára nem létezik, lásd cigánygyilkosságok elvarratlan szálai. Úgyhogy nem menj annál messzebb, mint ami történt, a MN nem tudta bizonyítani polgári perben amit állított, és ennyi.

2) a problémát az önkormányzatoknál az okozta, hogy Lampert kitalálta a régiós rendszert hogy ne a fidesz által elvitt önkorik rendelkezzenek a pénzekről, sőt, rendszeres volt hogy a forrásokat úgy vették el, normatívát úgy vágtak, hogy a feladatot meghagyták. Az EU-s fejlesztések önrésze szintén hitelből ment. Pár ettől eltérő, kirívó eset ezen nem változtat, hogy az adósságállomány zöme az önkormányzatok igencsak tervszerű ellehetetlenítése, és az akkori kormányzatnál jól fekvő pénzintézetek önkormányzati hitelexpanziójának elősegítése miatt történt. Ami ezeken felül marad, egy kis rész, azt varrhatod a fidesz nyakába.

3) az Orbán-kormánynak a szlovákoktól, lengyelektől eltérően nem volt módja - na ki miatt nem volt módja - anticiklus politikára, annak nem volt meg a költségvetési háttere. SK GDP arányos közadóssága 28-ről 52%-ra nőtt az elmúlt pár évben, lengyeleké 10% pontot emelkedett, ami nem semmi az EU egyik középkategóriás gazdaságában. Most, hogy ennek az durva adósságnövelési ciklusnak vége, már ott sincsenek impozáns GDP adatok.

És mi az a marhaság, hogy Bajnainak nem volt köze a privatizációhoz? Igazgatósága alatt a CA IB ezekben a jelentősebb privatizációs tranzakciókban járt el: Danubius Rádió; Kereskedelmi tv koncessziók, LAPKER privatizálása. Ezek mellett az OTP, Richter Gedeon Rt., MOL, MATÁV, Synergon tőzsdére vitel és a VICO, Elender eladása.

A többit hagyjuk is...

luis5 2013.09.23. 21:17:37

Csak egy halovány megjegyzés:
Mindig táguló pupillával figyeltem hogy azt a pártot (LMP)- amelyet tekintélyes részben a Gyurcsány-Bajnai duó ellenében hoztak létre- a szakadárok (PM) fölrobbantják és pár évvel később simán összefekszenek azokkal, akik ellenében létrejöttek. Na akkor most hazudnak, vagy anno?

von Putri 2013.09.23. 21:22:58

@Ad Dio:
Bajnai azért merte felvállalni hogy hozza ezt a győzelmet, mert Baján nőtt fel, sokakat ismer, és számított a hazai pálya előnyére. Ehhez képest nagy lebőgés az eredmény, és alá fogja ásni a koalíción belül amúgy is ingatag pozícióját. Mit várhatnak tőle a szocik, ha még a saját szülővárosát is elbukja?

Vidéki 2013.09.23. 21:26:47

@Virág et.:

Kérded: „Miért van kiherélt, felhígított AB?”
Egyáltalán nincs kiherélve!

Csak éppen arról van szó, hogy az alkotmányunk nem „Láthatatlan”, hanem magyar nyelven írott Alkotmány!

Sólyom a „bánáti bazsarózsa” nevében sokáig személyesen is kampányolt a tettyei NATO radarállomás megépítése ellen.
Bazsarózsával teli agyában meg sem fordult, hogy egy védelmi szervezet tagjaként nem tehetjük, meg, hogy kis ujjunkat se mozdítsuk a védelem érdekében, és ha mégis így teszünk, mi sem számíthatunk valódi védelemre., ha szükségünk lenne rá.

Sólyom másik teóriája a „Láthatatlan Alkotmányról” elfogadottá vált a „szakma „ berkeiben , mivel egy hatalmas, szinte határtalan területre terjesztette ki a „szakma” illetékességét.

Ez a terület nevéből következően olyan hely, ahol a természet törvényei már nem érvényesülnek: Noha az alkotmány „Láthatatlan” , mégis léteznek olyan élő emberek akik képesek látni a „Láthatatlant”.

Ahol a természet törvényei nem érvényesülnek, oda a józan ész nem léphet be, ez számára tiltott övezet.

Itt kezdődik a hit birodalma.

A „Gondolatrendőrség” kötelezővé teheti, hogy a „Láthatatlan Alkotmány” területéről származó információkkal alátámasztott döntéseket muszáj elfogadnunk.

Ha nem akarjuk beadni a derekunkat, nem vagyunk hajlandók hinni az irracionálisban, abban amiben muszáj, az eretnekek sorsára juthatunk.

A „Láthatatlan Alkotmányos” helyzet hasonlíthat ahhoz, ami Iránban alakult ki 1979 után, amikor a főpapok vették át az ország irányítását, akik kizárólagosan képesek voltak Allah sugallatainak értelmezésére.

Az írott Alkotmány értelmezéséből kell kiindulni az Alkotmány bíráknak. A Sólyom László által elképzelt és propagált "Láthatatlan Alkotmány" ködös fogalma beavatatlanok számára racionálisan megközelíthetetlen.

Ebben az összefüggésben az AB szerepe annyira misztikus lenne, mint a Bibliai "prófétáké" akik azzal a kiváltsággal rendelkeztek, hogy csak és kizárólag ők léphettek közvetlen kapcsolatba Istennel és csak ők voltak képesek tolmácsolni parancsait.

Ad Dio 2013.09.23. 21:32:01

@Vidéki:

"Sólyom a „bánáti bazsarózsa” nevében sokáig személyesen is kampányolt a tettyei NATO radarállomás megépítése ellen."

Zengő...

Sir Bates dö Hól 2013.09.23. 23:31:48

@Vidéki: látom még mindig családon belül házasodtok...

felcsuticsodaparaszt 2013.09.24. 00:08:38

még egy ilyen tutyi-mutyi esetlen pártot nem baxott a világ!

gxzozo 2013.09.24. 03:17:39

Az nm2 az nem negyzet-nanometer (1050 nm2 = 1,05 * 10^(-15) m2) ? Az nem tul nagy terulet. Ne legyen inkabb nm vagy m2? ;)

kifordított nagyanyó 2013.09.24. 06:50:07

@zero: Baszod Zero!Hány szmájlit kell kitenni,hogy észrevedd?!:))
:D
XD
:))))))))))
:DDDDDDDDDD

kifordított nagyanyó 2013.09.24. 06:55:15

@zero: Szóval hány szmájli kell,hogy észrevedd?!
XD

Virág et. 2013.09.24. 06:59:00

@Ad Dio: Nehéz nem hinni, amikor felvétel készült róla. Ahol az a cigány vezető beszél, aki már 2010-ben is vitte az embereket a fidesznek, csak akkor Kiskunfélegyházán. Vagy te annyira nem hiszel ebben, hogy a saját szemednek sem hiszel?

@zobod:
1. Személyiségi jogi és sajtópereknél van olyan, hogy valóság bizonyítása. Itt megfordul a bizonyítási teher és nem a felperes, hanem az eredeti állító kerül olyan helyzetbe, hogy bizonyítania kell, az eredeti állítása/cikke valós. És igen, ha valaki úgy ír cikket, hogy nem tudja annak valóságát bizonyítani, az HAZUDOTT. Erre nincs más magyar szó. Ha újságíró vagyok (MN és újságírás, muhaha), akkor ELVÁRÁS, hogy úgy készüljek fel, hogy amit leírok, az ne a fantáziám legyen vagy a Lendvay utcaiak fantáziája, hanem tény, ha már ténykényt közlöm. Te tényleg ilyen erkölcsileg rokkant vagy?

2. Egyrészt a régiós rendszert nem Lamperth találta ki, hanem EU-s elvárás volt, másrészt igazad sincs, harmadrészt ennek, amit leírsz megint SEMMI köze Bajnaihoz, akiről az egész beszélgetés szólt.

3. A CA IB Értékpapír Rt. privatizált? Tényleg? Privatizálni nem az állam tud véletlenül? Csak mert ez egy privát cég, nem állami volt, csak jelezném. Ráadásul 1995-2000 között dolgozott ott, amiből akárhogy is nézem két és fél év, a fele Orbán-kormány ideje alatt volt. Egyébként megint nem nézed az állítást: privatizálni csak az állam, az állami vagyon kezelője tud, az állítás, amire válaszoltam az volt, hogy Bajnai (mint kormányzati szereplő) privatizált.

A fejlődéssel kapcsolatosan nem érdekel sem Szlovákia, sem a lengyelek. A lieblingjeid mondták: nem számít a válság, ha erős kormány van jön a fejlődés. Nem jött. Ennyit érnek, hogy Lázárt, másik idolod idézzem.

@Vidéki: A láthatatlan alkotmányt nem Sólyom találta ki és, kapaszkodj, ma is létezik. A láthatatlan alkotmány ugyanis az AB korábbi döntéseit és értelmezéseit jelenti, amihez - bármennyire is szerette volna ezt eltörölni a fidesz - ma is ragaszkodik a testület. Ez azért van, mert az alkotmány, az új hulladék is, pár oldal csupán, nem részletszabály, mégis részletes döntéseket kell belőle levezetni. Ehhez kell a korábbi értelmezés, a korábbi bírák munkája, amit kidobni nagy butaság lenne.

Egyébként meg tényleg fogalmad nincs semmiről, amiről írsz.

Virág et. 2013.09.24. 07:00:22

@Ad Dio: Nehéz nem hinni, amikor felvétel készült róla. Ahol az a cigány vezető beszél, aki már 2010-ben is vitte az embereket a fidesznek, csak akkor Kiskunfélegyházán. Vagy te annyira nem hiszel ebben, hogy a saját szemednek sem hiszel?

@zobod:
1. Személyiségi jogi és sajtópereknél van olyan, hogy valóság bizonyítása. Itt megfordul a bizonyítási teher és nem a felperes, hanem az eredeti állító kerül olyan helyzetbe, hogy bizonyítania kell, az eredeti állítása/cikke valós. És igen, ha valaki úgy ír cikket, hogy nem tudja annak valóságát bizonyítani, az HAZUDOTT. Erre nincs más magyar szó. Ha újságíró vagyok (MN és újságírás, muhaha), akkor ELVÁRÁS, hogy úgy készüljek fel, hogy amit leírok, az ne a fantáziám legyen vagy a Lendvay utcaiak fantáziája, hanem tény, ha már ténykényt közlöm. Te tényleg ilyen erkölcsileg rokkant vagy?

2. Egyrészt a régiós rendszert nem Lamperth találta ki, hanem EU-s elvárás volt, másrészt igazad sincs, harmadrészt ennek, amit leírsz megint SEMMI köze Bajnaihoz, akiről az egész beszélgetés szólt.

3. A CA IB Értékpapír Rt. privatizált? Tényleg? Privatizálni nem az állam tud véletlenül? Csak mert ez egy privát cég, nem állami volt, csak jelezném. Ráadásul 1995-2000 között dolgozott ott, amiből akárhogy is nézem két és fél év, a fele Orbán-kormány ideje alatt volt. Egyébként megint nem nézed az állítást: privatizálni csak az állam, az állami vagyon kezelője tud, az állítás, amire válaszoltam az volt, hogy Bajnai (mint kormányzati szereplő) privatizált.

A fejlődéssel kapcsolatosan nem érdekel sem Szlovákia, sem a lengyelek. A lieblingjeid mondták: nem számít a válság, ha erős kormány van jön a fejlődés. Nem jött. Ennyit érnek, hogy Lázárt, másik idolod idézzem.

@Vidéki: A láthatatlan alkotmányt nem Sólyom találta ki és, kapaszkodj, ma is létezik. A láthatatlan alkotmány ugyanis az AB korábbi döntéseit és értelmezéseit jelenti, amihez - bármennyire is szerette volna ezt eltörölni a fidesz - ma is ragaszkodik a testület. Ez azért van, mert az alkotmány, az új hulladék is, pár oldal csupán, nem részletszabály, mégis részletes döntéseket kell belőle levezetni. Ehhez kell a korábbi értelmezés, a korábbi bírák munkája, amit kidobni nagy butaság lenne.

Egyébként meg tényleg fogalmad nincs semmiről, amiről írsz.

Virág et. 2013.09.24. 07:02:02

@Ad Dio: Nehéz nem hinni, amikor felvétel készült róla. Ahol az a cigány vezető beszél, aki már 2010-ben is vitte az embereket a fidesznek, csak akkor Kiskunfélegyházán. Vagy te annyira nem hiszel ebben, hogy a saját szemednek sem hiszel?

Virág et. 2013.09.24. 07:08:04

@zobod: Egyébként a CA IB Rt 90%-os tulajdonosa az akkor osztrák HVB Bank volt. Konklúzió: a SÓGOROK PRIVATIZÁLTAK! Mi hülyék meg szegény Gyulát bántottuk emiatt...

(egy vicc vagy, igen)

Virág et. 2013.09.24. 07:29:11

@zobod: Azért egy dolog bánt engem. Van (volt) itt egy olyan állami cég, hogy ÁPV Rt, azaz állami privatizációs vállalat. Ha mint tanult kolléga kimutatta, Bajnai már egy osztrák bank által alapított pénzügyi cégből is képes volt privatizálni (ehhez neki állami pozíció sem kellett, a gazembernek), akkor ez mit csinált? Minek tartottuk fenn? Ha a sógorok privatizálták az országot, akkor miért haragszunk Gyuláékra? Ha annyira fáj nekünk a Danubius, akkor miért van most Nyergesék kezében a Class, miért nem államosítjuk vissza a magyar rádióba? Vagy miért hosszabbította meg a ker tévék sugárzási jogát a Nemzeti Kormány, ha ezt is a galád libás csinálta?

Kérdések, kérdések ...

Ad Dio 2013.09.24. 08:34:20

@Virág et.:

Superman a TV-ben tud repülni.

Ha a bíróság kimondja jogerősen, akkortól tény. Addig csak hit vagy rosszabb esetben rágalom.

Minorkavidor 2013.09.24. 08:40:08

Z.-nek és libatolvajozó társainak: itt a "magyar nemzet" helyreigazítása:

"Lapunk 2007. február 10-i számában A nemzet példaképe – a Gyurcsány-kormány közelebbről című cikkben
– valótlanul állítottuk, hogy a felperes Bajnai Gordon a KISZ reformágából a rendszerváltáskor a Wallis Rt. első embere lett, a valóságban Bajnai Gordon 1999. december 30-án lett a Wallis Rt. vezérigazgatója;
– valótlanul állítottuk, hogy 1999-ben a Bajnai Gordon vezette Wallis Rt. a Hajdú-Bét Rt. Baromfifeldolgozó többségi tulajdonosa lett, a valóságban a Wallis csoport 1999. március 25-i tulajdonszerzésekor Bajnai Gordon még nem dolgozott a Wallis Rt-nél;
– valótlanul állítottuk, hogy a céget nem fejlesztették, csak a pénzt vették ki belőle, valamint ugyancsak
– valótlanul állítottuk, hogy 2003-ban Bajnai Gordont bízták volna meg a cég felszámolásával."

Figyeljétek a dátumokat, ti tudtok egy újabb naptárreformról, amelyik 1999 előtt volt?:)) DDDD

A link itt: mno.hu/migr_1834/helyreigazitas-422201
Amúgy ez Kara Mónika -gondolom tudjátok ki ő- 600 pervesztésének egyike!:))

lyken 2013.09.24. 09:24:22

Kb ezért nyitom meg csak heti egyszer a hírportálokat mostanában:
index.hu/belfold/2013/09/23/a_bajai_elnok_ur_mesteri_lancszavzasrol_meselt/

Az elmútnyócévben ez vezető hír lett volna. Ma meg csak megvonja a vállát, hogy "na és"? Úgyse lehet csinálni velük semmit. Aki változást akar az összecsomagolja a koffert és csókolom.

7esbusz 2013.09.24. 14:23:30

Beindult a nyögdíjas gőzhenger. Nyugdíjprémium. Érted?
www.youtube.com/watch?v=nhbjPdO5SO8
Ennyi. De hát ki is várt mást ezektől a szarháziaktól, tavaly már megaszonták, emlékeztetőül:
"Az MSZP létező szavazóinak több mint fele, potenciális szavazóinak egyharmada nyugdíjas, vagy nagyon közelít a nyugdíjkorhatárhoz.Éppen ezért logikusan
semmilyen olyan lépés nem támogatható, s főleg nemkezdeményezhető, ami a nyugdíjasokat a legkisebb mértékben is hátrányosan érintené. "
Szóval az adó és járulékfizetőknek kusspofabe, egy mindenkiért mindenki a nyuggerekért.
A fideszkomcsiknál annyi a különbség, hogy egy mindenkiért, mindenki Viktor és tsa.-ért

Virág et. 2013.09.24. 16:39:37

@Ad Dio: Választási bizottság. A bíróság az utolsó lépcső és csak akkor, ha a hatóság döntését vitatják. Egyébként ez folyamatban van helyezve, ettől nekem még véleményem lehet a jogerős befejezésig, nem?

Horizont 2013.09.24. 16:41:19

@zero: Na választ is kaptál! :DDD
"Mesterházy rezervátumba küldi a szocialista mamutokat"
www.origo.hu/itthon/20130923-hogyan-alakul-az-mszp-orszagos-listaja.html?sec-top
A könnyem folyna a röhögéstől ha nem olvastam volna el a cikket és nem borultam volna búbánatba és a nagyon finom ebédem után is hányinger környékez. Én egy párt nélküli baloldali ember vagyok! Az ember sejti, tudja hogyan is működik a politika, de amikor leírva látja hát siralmas. Tudom ugyanez a Fidesz is. Csak ott Orbán felcsúti házához járultak egyenként a jelöltek gyónásra, magánbeszélgetésre vagy akármire. Ocsmány, undorító az egész!
Bajnait szerettem volna, igaz nem egy politikus alkat, de gazdaságilag jó lett volna és higgadt, csendes, intelligens (nem kell ezen felháborodni egyeseknek:D) de én azt látom kár volt összebútorozni ennyire az MSZP-vel, mert Mesterházy belekóstolt a hatalomvágyba és megmérgezte magát!
Gyurcsányt is lehet szidni, de ő az egyedüli jelenleg aki nevén nevezi a dolgokat.
Hol a Jobbik? Ellenzék még egyáltalán? Vagy ő meg a Fidesszel készül összeborulni?
A nép egyszerű gyermekei nagy részét meg lehet vezetni. Tudjuk, látjuk itt volt rá az elmúlt 23 év!! Ismertekre szavaz inkább akármilyen szarok voltak is.
Az meg egy dolog, hogy Mesterházy mit szeretne egy másik, hogy mit sikerül elérnie. A mamutok Fletót is kicsinálták pedig ő azért nagyobb falat volt mint egy Mesterházy.
" "Az MSZP-s mamutok majd keseregnek egy picit, de szerintem tudomásul fogják venni, hogy az idejük lejárt" - mondta egy szocialista." Ez utóbbit én még nagyon zárójelbe tenném!!!!
A nagy magyar valóság az, hogy nincs kire, mire szavazni!!!!!!!

sanity 2013.09.24. 18:35:15

B*szki Virág elvtárs, muszáj Neked itt 100 kommenten keresztül kampányolni a szegfűs bandának? Echte olyan vagy mint vidéki, csak vörös kiadásban.

Egyébként azért nem fog nyerni ez a koceráj jövőre - szerencsére - mert ilyen presztízscsatákat képtelenek hozni, listás szavazatokért meg majd egymást is ölhetik.

Horizont 2013.09.24. 18:48:27

@iiibphun: De igen túlzottan is összebútorozott, mert én Bajnait szerettem volna Miniszterelnöknek és kapok egy Mesterházyt ha rájuk szavazok? Be kell látni ez az egy a tábor egy a zászló csak ennek a felcsúti rémnek jött össze! De csak azért, mert ott tényleg csak egy van. Egy zászló és egy tábor és azt Orbánnak hívják! A többinek meg kuss van, vagy parancsba vagy önként és dalolva!
Sokan azt hiszik Magyarország legnagyobb csapása a szocializmus volt meg az oroszok, ja és Gyurcsány! Pedig mindez kismiska ahhoz képest amit Orbán tett ezzel az országgal. Ő a mi tragédiánk! Hogy ő volt, van és lesz! Sajnos.

2013.09.24. 19:04:40

@Horizont: Ha nem bútoroz össze, akkor meg egész biztosan Orbánt kapsz. Így van esély rá, ha listán többen szavaznak Bajnaira - sokan vannak, még a szocik között is, akik őt favorizálják - akkor még lehet Bajnai a m.e.

Nem, két zászló van minimum. Van esély a legyőzésre, ezt még Baja is megmutatta, ahol egy tizenöt éve jobbos körzetben csak csalással tudták megakadályozni az ellenzéki jelölt győzelmét.

Meridian74 2013.09.24. 19:24:33

@7esbusz: "Hogy miért nem tűnt el ez a mocskos banda a történelem süllyesztőjében az rejtély"

EZ nem rejtély, hanem világos az oka: ennyire ostobák a szavazók magyarországon.

Na, tegyük fel, hogy mégsem a fidesz nyer 2014-ben, akkor ki lesz a befutó? az MSZP. Az az mszp, ami már 3x is megmutatta, hogy micsoda egy mocskos szemét hazug tolvaj banda. Ezektől vártok változást? MUHAHAAAHAA!

Tegyük fel, hogy a papírforma jön be, nyer a fidesz. Ők is 2x megmutatták mire képesek, ezektől vártok változást? Tényleges, érdemi és kézzelfogható változást? Ismét csak MUHAHAHAHAAHAA!

Ezek nem bántják egymást, hanem ki nem mondott haveri viszonyban lopják szét azt a vagyont, amit itt mindenki betesz az adójával a közösbe.

Volt elszámoltatás és picsán rugdosása a felelősöknek? Egyik oldalról sem, már mindkét fél megmutatta mekkora segg van a szájuk helyén.

Ad Dio 2013.09.24. 21:50:24

@Virág et.:

Persze hogy lehet. Meg nekem is. És nem tragéia ha eltérő.

Ad Dio 2013.09.24. 21:53:29

@iiibphun:

" Választási csalással nyert a Fidesz, ne felejtsük el"

Ne felejts el. Meg azt sem, hogy ezt előbb bizonyítani illik.

Meridian74 2013.09.24. 23:21:45

Az imént mit látok a HírTV-n? Medgyessi magyarázza az mszp bizonyítványát vastagbőrrel a pofáján... nonszensz. Újabb prominens alak tért vissza a "megújult" komcsi-csürhébe.

Virág et. 2013.09.25. 07:42:19

@sanity: Ne zavarjon, hogy Bajnairól írok már két napja. Egyébként az az apró különbség van köztem és Vidéki között, hogy nekem igazam van, neki meg vágyai és kényszerképzetei.

Lencsés Pistának meg tényei. Ő nyert.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.09.25. 13:30:20

A tenyek kedvvert rogzitsuk: ez nem a magyar elit. A magyar elit unalmasan, r;szletesen beszel, elmagyarazza, miert kellene abbahagyni, hogy mindent felulrol varunk, hogy nem akarjuk magunkat vesenyben megmeretni es addig, amig ezen nem lepunk tul, es nem az lesz a franko gyerek, aki sikert er el, hanem az, aki kisyur a masikkal es seggnyalassal pozicioba kerul, addig nem tud az orszagnak javulast igerni. Ha hagyjuk, hogy az arra kepesek sikert erjenek el, akkor a sikerukbol mas is reszesul (trickle down effect). Elmagyarazza logikailag ervelve es szamokkal, miert hulyeseg a rezsicsokkentes, stb. stb. Majd ra szavaz a szavazasra jogosultak 3%-a.

arvizparty 2013.09.26. 15:05:33

Szerintem az lenne az MSZP részéről az igazi virtikli megújulás, ha az MSZP en-bloc sőt cakk-und-pakk visszavonulna a politikától vagy 50 évre, hogy egyáltalán semmit, de végképp semmit ne halljunk róluk legalább annyi ideig.

süti beállítások módosítása