Skip to content


       Szűrés lista

A pártkongresszus felkészült a rezsiháborúra

A Fidesz kongresszus az alábbi nyilatkozatot fogadta el:

printscreen_2013.09.28_00465.jpg
"Meg kellett küzdenünk a múlt hibáival és haszonélvezőivel. Meg kellett küzdenünk azokkal az európai bürokratákkal, akik a valóság ellenében ragaszkodnak egy elhibázott gazdaságpolitikához és csődöt mondott válságkezelési módszereikhez. Kiálltunk mindenkivel szemben, aki gátolni próbálta a megújulást, aki megpróbálta lefogni a kezünket, és kalodába akarta zárni a magyarokat. A rezsicsökkentés intézkedései kapcsán azt mondta, „ne legyen kétségünk afelől, hogy mindenki, a bülbülszavú bankárok, a multinacionális vállalatok, az őket kiszolgáló brüsszeli bürokraták és hazai apródjaik is fel fognak vonulni ellenünk. Az említett körök bármit meg fognak tenni azért, hogy a kormány erőfeszítéseit „visszacsinálják, hogy visszaszerezzék azt a pénzt, amit a rezsicsökkentéssel eddig elvesztettek”, és hogy megakadályozzák a Fidesz programjának folytatását. Minden jel arra mutat, hogy Magyarország polgárai felsorakoztak, a küzdelem sikeres megvívásához szükséges nemzeti egység létrejött és fennáll, a kormányzat egységes, a parlamenti kétharmad sértetlen. Meg fogják védeni hazánk gazdasági függetlenségét és a rezsicsökkentést. A kormányfő 2014-et a rezsiharc évének nevezte, a harc terepének pedig a választást. Már negyed évszázada harcolunk hazánk függetlenségéért, már csak egy utolsó csatát, a gazdasági függetlenség, a gazdasági önrendelkezés csatáját kell megvívni" - Orbán Viktor

Volt már ebben az országban harcias retorikájú pártkongresszus, nem is egy. Érdekes volt hallgatni, hogy a felszólalók milyen sokat foglalkoztak a baloldallal, Bajnaival, a pénztőkével, az EU-val, a kommunistákkal, vagyis mindenkivel, aki támadja az országot.

Nézzük, hogy csinálták ezt az igazi kommunisták.
Ezt a szöveget például az MSZMP XIII. kongresszusa fogadta el 1985-ben.


"A nemzetközi feszültség növekedése és a gazdasági nehézségek miatt szocialista társadalmunk nagy teherpróbának volt kitéve. Népünk - pártja vezetésével -fokozta erőfeszítéseit, nagy és eredményes munkát végzett. Megőriztük szocialista vívmányainkat: a népi hatalom szilárdságát, a nemzeti összefogást a szocialista célok jegyében, a létbiztonságot.

A párt szövetségi politikájának eredményeként a szocializmus építésének gyakorlatában formálódott, vált tartóssá és tartalmassá a szocialista nemzeti egység. A szocializmus építésének fő kérdéseiben változatlanul megvan népünk túlnyomó többségének egyetértése, de helyzetünk megítélésében, további fejlődésünk útjait és módjait illetően a korábbinál jobban megoszlanak a vélemények. Ilyen körülmények között még inkább megnőtt a jelentősége, hogy fokozzuk erőfeszítéseinket az egység megerősítéséért.

A szocialista állam a jövőben is fontos és nélkülözhetetlen szerepet tölt be alkotmányos rendünk, szocialista vívmányaink külső és belsővédelmében, a gazdaság és a kultúra irányításában, szervezésében. Az állam egyes funkcióinak tartalma, a társadalmi viszonyok állami szabályozásának mértéke, az állami szervek tevékenységének eszközrendszere és szervezete a követelményeknek, a feladatoknak megfelelően módosul. Az új választójogi törvény kedvezőbb feltételeket teremt a népkép-viseleti testületek tartalmasabb munkájához. A többes jelölés törvénybe iktatásával az idén esedékes országos képviselő- és tanácstagválasztások során tovább szélesedik a szocialista demokrácia, bővül a közéletben részt vevők köre.

Az Országgyűlés fokozottabban vegyen részt az állami feladatok meghatározásában. A lakosság széles körét érintő ügyekben erősödjön törvényalkotó tevékenysége. Növelni kell ellenőrző szerepét, és nagyobb figyelmet kell fordítani a törvények végrehajtására.
Tovább kell fejleszteni a kormányzati munkát. A hatáskörök pontosabb elhatárolásával, az állami és a társadalmi szervek tevékenységének jobb összehangolásával, a közigazgatás és az ügyintézés egyszerűsítésével is növelni kell az irányítás hatásfokát. Folytatni kell a hatáskörök és a velük járó felelősség decentralizálását. Jogos igény, hogy javuljon az államszervezet működése, és csökkenjen a bürokrácia. Ez megköveteli az államigazgatásban dolgozók magasabb felkészültségét, a munkafolyamatok korszerűsítését. Fel kell lépni a jogi-adminisztratív megoldások mindenhatóságába vetett hit ellen. Gyakori még, hogy az érdekeltség megteremtése és a meggyőzés helyett pusztán jogi előírásokhoz folyamodunk.

A szocialista haza védelme pártunk, államunk, népünk közös ügye. A feszültebbé vált nemzetközi helyzet még inkább ráirányította a figyelmet békés építőmunkánk, szocialista társadalmunk védelmére.

Gazdasági fejlődésünket a jövőben is mindenekelőtt saját munkánk eredményessége határozza meg. A nemzeti jövedelem növekedését csak akkor tudjuk gyorsítani, ha a rendelkezésre álló eszközökkel, természeti feltételekkel, szellemi erőforrásokkal jobban, eredményesebben gazdálkodunk.

A párt vezető szerepe érvényesül a társadalmi élet minden fontos területén. A vezető szerep érvényesítésének, a politika megvalósításának fő módszere változatlanul a meggyőzés, az eszmei ráhatás, az érvelés,a politikai irányító, szervező tevékenység, a tömegek mozgósítása. Politikájának alakításában és végrehajtásában a párt igényli a tömegek támogatását.

A beszámolási időszakban a párt egysége a korábbinál nagyobb erőpróbának volt kitéve. A nemzetközi helyzet éleződése, a gazdasági problémák és a társadalmi feszültségek a párt soraiban is éreztették hatásukat, esetenként politikai bizonytalanságot is okoztak. Növekedett azoknak a száma, akik a párt vezető szerveinek egyes döntéseit nem értették meg vagy nem értettek velük egyet. A párt kiállta az elmúlt évek nehéz próbáját. A párttagok döntőtöbbsége a párt programjának, politikájának, szervezeti szabályzatának megfelelően, kommunista módon él, dolgozik, teljesíti állampolgári és a párttagsággal járó kötelességeit. Bálrabban és határozottabban lép fel a hibák ellen, segíti megszüntetésüket, igényli a politika következetesebb végrehajtását. Tisztelet és megbecsülés illeti a kommunistákat, akik önzetlenül, áldozatkészen szolgálják a párt és a dolgozó nép ügyét."


"Szocialista rendszerünk létrejötte és népünk alkotókészségének ki bontakozása a felszabadulástól eltelt korszak és különösen az utóbbi negyedszázad legnagyobb műve. Ez a mű közös erőfeszítésből született, ezért az egész közösség érdekelt megvédésében, továbbépítésében.Továbbhaladásunk egyik fontos politikai feltétele, hogy az egész nép lássa: az országnak olyan vezető pártja és kormányzata van, amely nemcsak felismeri, hanem kezelni is tudja a bajokat. A kongresszusi dokumentumok, a beszámoló, a határozattervezet és Kádár elvtárs előadói beszéde meggyőztek arról, hogy jól bevált politikánk lenini főirányvonalának, az MSZMP nagy történelmi tettekben kialakult és kipróbált módszereinek megerősítésével, folytatásával birtokolhatjuk azokat az eszközöket, amelyeknek segítségével eredményesen végezhetjük el a jövendő nagy feladatait." - mondta azon kongresszuson Pozsgay Imre.

Akár ma is beszélhetett volna, és nagyon sok mindent nem kellett volna átírnia a szövegben.

Címkék: fidesz

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr915538283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gipsz.jakab 2013.09.29. 12:30:59

ugyanazok a zemberek, ugyanazok a szövegek...
a hitvány komcsi ügynökök pusztán enynire képesek...
a zombihad párszázezer birka enynit ér és ért...

Apeiron (törölt) 2013.09.29. 12:33:23

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:

"Ez a mai beszéd a szívekre és elmékre egyaránt nagy hatást gyakorolt. "

A bálványaik bornírt baromságainak beszopása egyedül a fideszeseket minősíti.

Nemzeti Dohányos 2013.09.29. 12:35:22

Az, hogy a távhő napok óta baszik fűteni a hideg ellenére, már a rezsicsökkentés okozta veszteségek mérséklése miatt van? Mert akkor remélem a te valagad is befagy, viktor!

Meridian74 2013.09.29. 12:42:36

@déjá vu39: pedig de, ez így volt. Évi 1%-al növekedett csak emiatt az államadóság. Ráadásul ennek még kamatterhei is vannak. Nem volt meg a megfelelő mérétékő gazdasági fejlődés, ráadásul a GDP lobogtatása önmagában még nem is elég, azt is kell nézni, hogy ebből mennyi marad itt fejenként, ami állítólag mostanában a szomáliai szintet verdesi már... persze biorobotszerű bérmunkákból - amit egyébként maga az állam fizet közvetett módon (a beruházó cégek támogatása révén) - nem lehet jobbra számítani.

szuperkrumpli 2013.09.29. 12:44:51

Harcolni kell bmeg! A munka ezeknek túl büdös, inkább hibáztassuk Brüsszelt, a bankokat, multikat és az mszp-t!

Meridian74 2013.09.29. 12:45:19

@sorhajóhadnagy: "nyugdíjjárulékért adott állampapírt (papírfecnit) a pénztáraknak". Azaz kölcsönt vett fel az állam. Amit kamataival együtt kell visszafizetnie.

Rátóti Mutyikos 2013.09.29. 12:46:03

nem hiszem hogy offtopic, de muszaj betenni:
www.youtube.com/watch?v=hBPr0SIZWao

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/3552/beatrice/en-is-egy-kicsit-zeneszoveg.html

...Azért szar ez az egész világ,
Mert ti emberek szarok vagytok!
És én, én is egy kicsit!
Sajnálom, én is egy kicsit!
Jó lenne elhinni, hogy van még itt remény,
Jó lenne tudni, hogy otthon vagyok én,
Jó lenne mondani, hogy sikerül talán,
Hogy vár még ránk, egy szép és új világ...

jah es kuldom orban viktornak es az egesz kibeb***tt fidesznek es mindenki aki oket szereti! :DD

Meridian74 2013.09.29. 12:48:29

@Nemzeti Dohányos: abban ne reménykedj. A fő gazemberek mindig jól fognak élni. Szted nekik számít bármit is az, hogy ebben az országban a lakosság harmadának alig jut élelmiszerre is? Nyaralni évek óta nem voltak, stb. Ők ezt a milliós fizetéseik (és a zsebbe csúsztatott borítékaik) mögül sosem fogják látni vagy átérezni ezt.

gipsz.jakab 2013.09.29. 12:53:13

@szuperkrumpli: "A munka ezeknek túl büdös"

hitvány alkalmatlan gerinctelen söpredék ez...
szerinted ki megy politikusnak? nyilván aki még taxisnak is alkalmatlan...
plusz aki még eléggé erkölcstelen és hitvány is hozzzá...
szerinted egy percet is dolgozott vmejik? mind csak lopni tud ...

gipsz.jakab 2013.09.29. 12:54:56

@Meridian74: élősködő hitvány férgek !

niklex 2013.09.29. 13:00:28

Nem Pozsgai szöveggel kell összehasonlítani, hanem Rákosi szöveggel. Ahhoz sokkel közelebb áll.

Észmegálló 2013.09.29. 13:21:13

Ami Pozsgayt illeti, butaság őt elvtelenséggel vádolni. Tudta Ő nagyon jól, hogy hova kell állni, hogy hol képviselheti tovább töretlenül a lenini eszméket. Csak a vak nem látja: a Fidesz nem jobboldali, hanem neonkommunista párt, ahol a "neo-" előtag a régi kommunizmus reinkarnációján felül a harácsolás magasabb fokát is magában foglalja.

Gera 2013.09.29. 13:28:55

Engem már a konkrét fizikai rosszullét környékez, amikor meghallom a "rezsicsökkentés" kifejezést. Fullasztóan tömény esszenciája ez a magyar nép kollektív ostobaságának és a politikusmaffiáink gátlástalanságának.

Sir Galahad 2013.09.29. 13:30:45

Lehet, hogy a harcias retorika nektek nevetségesnek vagy anakronisztikusnak tűnik, de - tessék megnézni az e tárgyban készült felméréseket - tetszik, nem tetszik, a többség vevő rá. Ez a Fidesz részéről nem több, mint kommunikációs fogás, ami úgy tűnik, nagyrészt működik. Az ellenzék kommunikációja meg nem annyira.

Achmed, a hitetlen 2013.09.29. 13:30:46

@niklex: számból vetted ki a szót. Nem volt útban a nyelvem? :D

"A kommunista pártok politikáját az az elmélet vezeti, amelyet Marx dolgozott ki. Lenin és Sztálin pedig az imperializmus, a proletárforradalmak és a szocializmus építésének korszakára alkalmazott, elmélyített és továbbfejlesztett. Ez az elmélet, mint Sztálin mondja, megköveteli, hogy:

>>Minden adott pillanatban meg kell találni a folyamatok láncolatában éppen azt a láncszemet, amelynek megragadásával az egész láncot kézben tartjuk és előkészíthetjük a stratégiai siker eléréséhez szükséges feltételeket.

Arról van itt szó, hogy a pártra váró feladatok sorából kiválasztjuk azt az aktuális feladatot, amelynek megoldása központi jelentőségű s amelynek megvalósítása biztosítja a többi aktuális feladat sikeres megoldását.<<

Ha a fenti követelmény szemszögéből nézzük a mi pártunk működését, amelyet a felszabadulás óta kifejtett, megállapíthatjuk, hogy nagyban és egészében meg tudtuk találni a fejlődés mindenkori láncszemét. Közvetlenül a felszabadulás után, a nemzeti demokratikus erők összefogását tartottuk ennek. A fiatal demokrácia következő láncszeme a földreform volt, ezt követte az újjáépítés megindítása. A 45-ös választások megmutatták, hogy a reakció komolyan veszélyeztette demokráciánk alapját: veszélyeztette nemcsak politikailag, de gazdasági téren is, a pénzromlással. Pártunk ebben a helyzetben az infláció megszüntetését és a jó pénz megteremtését tartotta olyan szemnek, amelyet, mint Lenin mondta, "ha teljes erővel megragadunk, akkor ezzel az egész láncot kezünkben tartjuk és előkészítjük a biztos átmenetet a következő láncszemhez". A stabilizáció sikere megerősítette demokráciánk gazdasági alapjait s lehetővé tette az átmenetet a Kisgazda Pártban meghúzódó reakció szétverésére. Ezután az államosításokra és a hároméves tervre került a sor. A demokrácia gazdasági és politikai eredményei megérlelték a két munkáspárt egybeolvadásának és a nemzeti demokratikus front elmélyítésének, szorosabbra fogásának feltételeit. Ez a feladat most áll megoldás előtt. Melyik a legközelebbi láncszem?"
(RÁKOSI MÁTYÁS: ÉPÍTJÜK A NÉP ORSZÁGÁT)

Azt hiszem ez magáért beszél. Van itt minden: alacsony infláció, államosítás, földreform, demokrácia... Csak pár szót kell kicserélni, pl: reakció, imperializmus = multik, komcsik; Kisgazda Párt = MSZP; munkáspárt = konzervatív keresztény párt; proletár = fülke; felszabadulás = rendszerváltás; stb...
Hogy melyik lesz a legközelebbi láncszem, arra én is kíváncsi lennék, ha nem a bőrömre menne ki a játék.

Jhonnyq 2013.09.29. 13:35:51

@Meridian74: Figyelj ha a te 155- ös IQ - val rendelkeznèl akkor nyilvàn eszed is lenne de mivel jobbikos vagy ezért max annak harmadàra teszem a valós szàmot.
Okoska mondd màr meg nekem,a jobbiknak milyen programja van a gyűlölködès,az antiszemitizmus ès a lépjünkkiazeubólon túl?

Achmed, a hitetlen 2013.09.29. 13:47:01

@Sir Galahad: no igen, ezzel lehet megfogni a régi rendszerben szocializálódott tömeget. Kollégák közül is, akik legjobban köpködnek a komcsikra, azoknak homályosodik el a szemük egy-egy ilyen baromság hallatán. A szöveg írója tudja nagyon jól, hogyan indítsa be retorikájával a "régi szép idők" nosztalgiáját. Amikor még minden jobb volt. Amikor még fiatalok voltak. Amikor még Kádár volt az úr...
De a fidesz sajnos nem a Kádár-rendszert akarja visszahozni.

@Gera: ezzel sajnos egyet kell értenem :(

@Észmegálló: mint föntebb írtam, sajnos nem neokommunista. Bár az lenne. Ez valami sokkal undorítóbb elegy, amitől komolyan hányinger kerülget, ha csak rágondolok.

@szuperkrumpli: Orbánnak ez a lételeme, és CSAK EZ A LÉTELEME. Képtelen lenne nyugodt, békés körülmények között vezetni egy országot, vállalatot, családot, bármit. Neki harc kell, ellenség, pörgés, pezsgés... és ha nincsenek ellenségek és sikerek, majd hazudik.
Az is hülye aki rá szavaz.

illaim 2013.09.29. 13:52:43

@Meridian74: Az hogy a te IQ 150 /az állításod szerint/, az egy dolog. De miért titkosítottad 150 évre azt nem értem.LOL

Fullánkos Algol 2013.09.29. 13:56:06

Orbán - Kun Béla
Szájer - Ágoston Péter mek.oszk.hu/00300/00355/html/img/7b.jpg
Pintér Sándor - Garbai Sándor filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5227
(ott van mellette a videón az egykori Martonyi meg a Révész Máriusz is)
Rogán Antal - Rákosi Mátyás
Pokorni Zoltán - Kunfi Zsigmond www.delmagyar.hu/133_napon_at_tarto_kulonos_alom/cikk/210/2092123/4.jpg
Németh Zsolt - Landler Jenő filmhiradokonline.hu/watch.php?id=5305
Zagyva György Gyula - Leopold Rado (Roth) (Lenin-fiú) kuruc.info/galeriaN/egyeb/zsidokomm1.jpg
Kövér László - Tisza István
Gyurcsány - Klebelsberg - Metternich
stb...

Fullánkos Algol 2013.09.29. 14:02:08

@Sir Galahad: Nem az anakronizmus a baj, hanem hogy ugyanazok csinálják, csak a köpönyeget fordították meg, ld. egyel feljebb. Akkor rühellted, mert nem a hozzád hasonló felül lévőknek kedvezett, most szereted mert most igen, ennyi.

gipsz.jakab 2013.09.29. 14:02:40

komancsok, dakoták... mind rézbőrű benzűlött...
orbán elftárs ugyanúgy harcol és győzi le a komancsokat
mint a zálamadóságot és a multikat oligarchákat rezsit stb...
javaslom neki... inkább véggyék meg a komcsikat mint a manyupot...
na akkor mind elpusztulna egy szálig... még tán ő maga is...

Netuddki. 2013.09.29. 14:04:03

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: A vastag szöveghez, meg neked balfasz fideszes!
Tököm kérte tőletek, hogy védjetek meg a képzelt ellenségeitektől. Ellenben azt elvárnám, hogy ne mutyizzatok, ne lopjatok a közpénzből és ne hazudozzatok összevissza amivel a gazdasági töketlenségeteket akarjátok leplezni. Kidobott pénz amit rátok költünk.
Ja, és nagy pofával libsizhettek, legfeljebb be lesz verve az a nagy pofátok...

Napkutya 2013.09.29. 14:11:48

Nem tudom, miért van, de áttekintve néhány blogot, a hétvégi trollok sokkal szerényebb forgalmat és képességeket mutatnak, mint hétköznapi társaik.

Választások előtt, amikor (kerül, amibe kerül) nyilván beleadnak majd apait-anyait-népnemzetit, nem is lesz már rendes műszak a Fidesznél??

Nem hiányzik, de kicsit büdös...

Meridian74 2013.09.29. 14:12:22

@Jhonnyq: te aztán már csak tudod. Amúgy jókat röhögök azon erőlködéseken, amelyek során be akarjátok bizonyítani (vagy le akarják vezetni), hogy kinek mennyi az IQ-ja. Ilyesmivel eddigi tapasztalataim alapján csak a sötétek próbálkoztak, nem sok sikerrel.
Amúgy "hülye taxis" nem vagyok már...?

Meridian74 2013.09.29. 14:15:55

@gipsz.jakab: "nyilván aki még taxisnak is alkalmatlan"
Amúgy tudod te azt, hogy manapság mit kell tenni ahhoz, hogy taxis legyél? Kurva sok mindent. Pl. össze kell szedned annyi pénzt, amiből fussa egy vadiúj és nem a legkisebb kategóriájú autóra... de ez még csak a kezdet, és a legkönnyebb része.

Szóval a hasonlat inkább úgy jobb, hogy még utcaseprőnek sem alkalmas (mert ahhoz például dolgozni kell).

Napkutya 2013.09.29. 14:16:31

@Meridian74: Ne bántódj meg, de már NINCS hülye taxis.

Amióta a cimboráid a bőrt is lenyúzzák róluk, a hülye feladja, vagy éhen hal. A maradék túl fogja élni.

De van olyan csoport, akit úgy utál, mint a hígfosást.

Találgass!

gipsz.jakab 2013.09.29. 14:23:07

@Meridian74: @Napkutya: bocsi... igaz

előítéletem van és azokat legalább anyira utálom mint a HAZUG CSALÓ REGINCTELEN ALKALMATLAN, azaz az összes politikuszt...

Meridian74 2013.09.29. 14:30:12

@Jhonnyq: "Okoska mondd màr meg nekem,a jobbiknak milyen programja van a gyűlölködès,az antiszemitizmus ès a lépjünkkiazeubólon túl? "

Én nem a Jobbik vagyok.
Viszont miért nem néztél már utána? Ezek szerint te úgy becsmérled őket, hogy nem tájékozódtál erről, nem nézted meg a közzétett választási programjukat - amelyet ha jól tudom, mindig frissítenek is, aktualizálnak is. Utánajárni nem olyan nehéz ám ennek.

De önmagában a választási program elolvasása kevés, mivel az csak egy cselekvési lista, de annak magyarázata már nincs benne (azaz a how-to). De minden egyes elemét itt-ott amott alkalomadtán el is magyarázzák.
Különböző lakossági fórumokon, előadásokon, gyűléseken, amelyek videófelvételét a netre felrakják, ha meg személyesen is elmész, akkor akár kötözködhetsz is velük ha nem tetszik valami, nem fognak kidobni onnan. Sőt, mindig várják az észrevételeke, esetleg konstruktív javaslatokat.

De ha csak odáig jutsz el az egészben, hogy a Jobbik egy antiszemita, rasszista, fasiszta kirekesztő párt, hááát... akkor csak sajnálni tudlak, mert akkor ezek szerint a közmédia szemetén élsz nap, mint nap.

Meridian74 2013.09.29. 14:33:01

@Napkutya: "cimboráid" ? Milyen cimboráim...? Nem vagyok fideszes, ha erre gondoltál.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.29. 14:34:38

@Meridian74: Ahhoz képest, hogy nem a lyobbik vagy, feszt kardoskodsz mellettük folyamatosan. Logikus elvárás lenne, hogy a programjukról is tudj mondani valamit.

Vagy nincs nekik programjuk.
Vagy nem értékek mentén szimpatizálsz velük.
Vagy nincsenek olyan felvállalható értékei ennek a pártnak, amit le mersz írni.

Minorkavidor 2013.09.29. 14:39:23

@sorhajóhadnagy:

Idén, azaz 2013. január 1-től indult volna a kifizetés

.

Meridian74 2013.09.29. 14:49:15

De ha már OFF-olunk:
kuruc.info/r/42/118297/

A bérszínvonal különbség kb 10x.
A termékek árszínvonala kb ugyanaz. Vagy max 10-30%-os különbség van csupán.

Ugyannakkor egy átlagos svájci fogyasztó szvsz nem fogyaszt 10x annyit, mint egy magyar.
Legyen a különbség 3x-os a svájci javára.

Ebben az esetben itthon kb 300-350ezres fizetéseknek kellene lennie a Lidl-ben a jelenlegi brutto100-130ezres helyett, ugye, de mégsincs ennyi.

gipsz.jakab 2013.09.29. 14:51:03

@Meridian74: egy svéd postás kevesebb munkáért 10-12 szer anynit keres mint egy magyar...

van még kérdés ?

Fullánkos Algol 2013.09.29. 14:58:16

@Sir Galahad: Onnan hogy a hozzászólásaid 99%-ában véded, ahelyett hogy támadnád. Ha ez nem szeretet, akkor gyávaság.

Meridian74 2013.09.29. 15:01:25

@gipsz.jakab: érdés csupán annyi, mikor látja be mindenki azt, hogy sem a jelenleg kormányzó képviselők sem pedig a korábban már kormányozó képviselők nem fognak érdemi pozitív változást hozni ennek az országnak az életébe. Azaz nem szabad szavazni se fideszre, se mszpre, se bajnaira, se gyurcsányra, se bokrosra, se fodorra, se kisgazdákra, egyedül az lmp azon tagjai maradtak akik az erdeti elvükhöz hűek maradtak, és a jobbikra szabad csak.

Veszíteni velük semmit sem lehet, mert ha ők sem váltják be a hozzájuk fűzött reményt mit veszítettünk? Semmit sem. Ha ők is tolvajokká válnak, többet ezeknél úgysem tudnak - mivel nincs meg hozzá a kapcsolati tőkéjük, és rutinjuk. Viszont ezer oldalról vizslatnák árgus szemekkel őket - ha tolvajokká válnak, villámgyorsan belebuknának.

gipsz.jakab 2013.09.29. 15:02:44

@Meridian74: a jobbikban nem értek egyet...

de az elempé '"naív" nem sifferes ügynök szárnya akik kiváltak azok egyedül a NORMÁLISAK

Makkasz 2013.09.29. 15:10:25

Úgy tűnik a népnek ilyen végtelenül primitív hazugságra van szüksége.

Ezért az összes aláírót falhoz állították volna Horthy rendszerben.

Rákosi esetén meg tapsvihar.

Meridian74 2013.09.29. 15:12:58

@gipsz.jakab: az LMP-sek közül akik kiváltak, és befekedtük bajnainak a hatalomért cserébe, azok nálam erkölcsi hullák. Kábé hanyatt feküdtek, majd függőlegesen felköptek a magasba.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2013.09.29. 15:41:05

@jpmjpm: Magyarország nem hagyja magát (kirúgni sem)!
@Meridian74: Ha tényleg magkapják a hatalmat, akkor jól tették. Magyarország nem hagyja magát! Nem leszünk FIDESZ-gyarmat!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2013.09.29. 15:43:06

@Meridian74: A magas IQ hibás valóságérzékeléssel párosulva életveszélyes (egyébként az IQ elég specifikus készségeket mér). Mennyi az EIQ-d?

Kuviklacz · szemelyesadatok.blog.hu 2013.09.29. 15:46:40

@Meridian74: Nem a lopás a legnagyobb baj. Mondjuk ami most megy, az tényleg túlzás, de még mindig az ország tönkretétele a rossz politikával, ami sokkal több kárt okoz (és okozott a szocik alatt is). És ez utóbbiban a Jobbik és az LMP külön-külön is világbajnok lenne. Minden önállóságot, vállalkozó szellemet megölnének, elzárnák az országot a lételemét jelentő kapcsolatoktól, természeti és tudásbeli erőforrásoktól. Viszont szép zöld rovásírással lenne kiírva a kapura: "Lasciate omni speranza, voi qui entrate".

Sir Galahad 2013.09.29. 16:06:00

@Fullánkos Algol: Ha épp egyetértek vele, akkor támogatom, ha nem, akkor nem. Ezt a többi párt esetében is így csinálom.

Fullánkos Algol 2013.09.29. 16:20:40

@Sir Galahad: Nem nem, a gusztustalan rugdosásaid abszolút egyoldalúak, az erősebbet soha. Mindenesetre szerintem majd akkor szóljál ha érdemi hozzáfűznivalód van.

Gera 2013.09.29. 16:27:12

@Meridian74: "Veszíteni velük semmit sem lehet"

Ez sajnos nem igaz, pedig abban igazad van, hogy a többiektől tényleg nem várhatunk semmi jót és így papíron ez a két párt az utolsó reményünk, csak az az apró probléma, hogy az egyik sötétzöld kommunista, a másik meg barna kommunista, nekünk meg úgy általában kommunistákra van a legkevésbé szükségünk, ilyen színesekre meg még annyi se. Ha ez a két párt lehetőséget kapna, hogy megvalósítsa az ökörségeit, még nagyobbat szívnánk. Nekünk egy liberális jobboldali párt kellene, aminek se híre, se hamva, ezért tartunk itt. Ettől függetlenül az lmpre lehet szavazni, mert ellenzéknek nem rosszak, egész következetesen képviselik a korrupcióellenességet, amit tudok támogatni és szerencsére esélyük nincs a hatalomba bekerülni.

Minorkavidor 2013.09.29. 16:29:20

@Meridian74:

Dehogy nem! Te kardoskodtál a kizárólagos állami nyugdíj mellett!

Ha már nagyon érdekel, hogy hogyan gazdálkodott az állam a nyugdíjpénzekkel:
index.hu/gazdasag/2013/02/19/az_allam_280_milliard_nyugdijpenzt_elbukott/
De ez se semmi: nol.hu/gazdasag/hoppon_maradt_2_8_millio_magyar_?ref=sso
Hogy mennyit jelentett volna, ha nem robbantják szét a magánnyugdíjpénztárakat?
m.privatbankar.hu/cikk/a-kormany-tudomast-sem-vesz-a-nyugdij-katasztrofarol-254701

Ha neked 155-ös IQ-d van, akkor nekem 465-ös:)) DDdDDddd

Sir Galahad 2013.09.29. 16:32:04

@Fullánkos Algol: Jól van, nyilván nem olvasod minden hozzászólásomat, semmi baj.

Fullánkos Algol 2013.09.29. 16:45:15

@Sir Galahad: Oké, mutass egy olyan hozzászólásodat, amelyikben "jobboldali" pártot ekézel a tőled ismert többé-kevésbé burkolt cinizmussal / gúnnyal. Bár továbbra is jobb lenne ha az érdemi dolgokkal foglalkoznál.

Meridian74 2013.09.29. 17:03:04

@Kuviklacz: EIQ-t pontokban nem mérték... (ez az érzelmi intelligencia, ugye?) egyszer egy állásinterjún tesztelték ezt is, a 2x10 főből az enyém volt legjobb teszt a pszichológus csaj szerint. Legalábbis ezzel kezdte mikor felhívott, de végül nem engem vettek fel, annak ellenére, hogy ő is, meg a vezető rendszergazda is engem javasolt szakmai tudásom alapján (2 teszt volt, plusz később elbeszélgetés is), hanem a cégtulajdonos rokonának a fiát. Meg is érdemelték ;) mivel a sors úgy hozta, hogy szolgáltató cégen keresztül szembesülhettem a "rátermettségével"...

(azóta is jót röhögök az egészen, mivel ez még 2003-ban volt, akkoriban még naív voltam kissé, szóval eléggé megviselt, hogy mindenben okés voltam, és mégsem én lettem a választott. Vissza is hívtam a pszichológus csajt, hogy talán a fizetési igényemmel volt a baj, túl aláértékeltem volna magam és úgy gondolták ha kevésre tartom saját magam, akkor annyit is érek? Nem, azzal nem volt gond, bár az még alku tárgya lett volna... lefele. Hát hmm, végülis jobb is, hogy nem oda vettek fel.)

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.29. 17:08:01

@Marcellusca:
A márciusi hókáoszról persze mélyen kussol... X-DDD

Meridian74 2013.09.29. 17:09:16

@Gera: liberalizmussal az a baj, hogy világméretekben is sorra megbukott. Nem véletlenül jöttek elő orbánék ezzel a fene nagy unortodoxiával is.

Ha belegondolsz, a gyereknevelésnél is ha mindent ráhagysz a kölyökre, az elkanászodik. nem minden égeti meg a kezét, hogy tanuljon belőle... Valamivel fegyelmezni kell, különben baj lesz belőle. Ugyanez igaz a piacra is, a piac egyáltalán nem old meg semmit sem. Rohadtul szabályozni kell, különben visszaélnek vele.
Az a nem mindegy, hogy milyen mentalitású és erkölcsű emberek ülnek abban a székben, akik a szabályokat megalkotják. Többnyire a férgek, és aljas szándékú emberek kerülnek oda - aki nem mellesleg a jobbító szándékúakat eltapossák, saját önzésük okán.

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.29. 17:16:31

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
"Ez a mai beszéd a szívekre és elmékre egyaránt nagy hatást gyakorolt. "

Ez csak az agyatlan, bugris, proli Dummkopf hívőknek emlékeztető.
Az értelmes emberekre azt a hatást gyakorolta, hogy egy ilyen államcuclista kisz-es faszkalapra nem szabad szavazni. X-DDD

Meridian74 2013.09.29. 17:17:58

@Minorkavidor: az első linkben tőzsdei árfolyam veszteségről szól. ez bárhol, bármikor fennállhat. Később azoknál is, aik maradtak a manyupban. Lásd pl 2008-as esetet, ameriában, ahol több nyugdíjalap szőrén-szálán megszűnt, csődbemenetelek okán... meg ott van most a legfrissebb, Detroit esete is. Persze az amerika, mondhatod, de a mechanizmus ugyanaz. Ne menjünk messzire, Ciprus. Görögország... hamarosan Spanyol és Olaszország, Portugália. Nem mellesleg az USA ismét szarban van (majd kína megint kisegíti őket - ha jól viselkednek).

A második az jogos, mert ez a színtiszta szarkavarás a Fidesz részéről. helyükben megmondtam volna: mindenki vissza, ezért és ezért (bőven volt rá ok akkoriban: ha nem így tesznek, akkor államcsőd van).
A harmadik linkben lévő problémával leginkább a Jobbik foglalkozik, de persze minden mást, mégcsak napirendre sem veszik a javaslataikat... helyette inkáb azzal szarakodnak, hogy a képviselők munkáját támogató szakértőiket kizárták a parlamentből (belépőkártyás letiltás).

gipsz.jakab 2013.09.29. 17:19:26

@Meridian74: jaaa neked a lemp azon fele szímpatikus akik viktor segjukából bijtak ki és a fideSS nek húzzák a zenét...

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2013.09.29. 17:23:23

@Doberdo:
"Orbán megérett a bukásra"

Normális, demokratikus pártokban két egymás utáni elvesztett választás után a pártelnök repül.
Az autokrata pártok, kisebbség komplexusos törpecsúti vezénylő tábornokaik meg "harcászkodnak". :-)

Meridian74 2013.09.29. 18:21:27

@gipsz.jakab: azok akik elárulják a saját elveiket, azok emberileg nullák. Az LMP gyurcsány-bajnai alatt jött létre, és ellenük kampányolt, a választásokor. Most meg egyesek közülük átpártoltak hozzá(juk)? Elvtelen, gerinctelen, jellemtelen emberek ezek. Bajnaival együtt semmi keresnivalójuk az ország élén. Ők már leszerepeltek, többször is.

gipsz.jakab 2013.09.29. 18:59:42

@Meridian74: az lemp orbánék kitalációja azoknak a zombiknak akik se komcsik se dakoták...

ráparancsoltak az ügynökök Mr siffer ügynökre aki orbán segjukából lóg ki... hogy legyen a "3dik út", kamuból...
lásd másodikkerületi választás... ahol HAZUDOTT is a fideSS érddekében...

amikor ezt látták a tisztességes értelmes tényleg jószándékúak akkor kiváltak...
amugy a tisztességes szándék amiatt is továbbra is feltételezhető róluk metrt orbánnál tényleg minden jobb...
azér orbán-simlicska egy FEUDÁLIS sötét középkori komcsi náci országot épített fel...
ennél még a diszkréten lopkodó maszop libajnai is jobb...
(amugy szerintem nem... de azért ebbe a tévedésbe eshetnek értelmes emberek szerintem...)

gipsz.jakab 2013.09.29. 19:00:22

@Meridian74: szerintem nincs különbség a pártok között

kis ország egy csőcselék és egy mafia van...

csak van délelőttös és délutános műászak is...

Meridian74 2013.09.29. 19:10:12

@gipsz.jakab: LMP-vel kapcsolatos dolgokat nem igazán követtem, mivel nekem a sötétzöld meglátásaik nem jönnek be (pl paksi atomerőművet felszámolni? Pfff... aztán mivel termeljünk áramot, mókuskerékkel?), személy szerint jobbik szimpatizáns vagyok. ha ők nem nyernek szvsz semmiféle javulás, változás nem lesz itt. A mszpnek már régről kiépült a klientúrája, a fidesz meg láthatóan most építi (erősíti) meg. h akihúzzuka listáról az LMP-t és a Jobbikot (a kisebbek meg nem fognak labdába sem rúgni, mert mégúgyse ismertek, mégúgyse bíznak bennük) akkor marad az mszp és fidesz. Nos, ezek kormányoztak a rendszerváltás óta. Ehhez nem kell több komment... ha valaki köpdösi a fideszt hogy mocsok szar senkiházi hazug tolvajok, és a bajnai-ra vagy mszpre szavaz, akkor gyakrolatilag saját magát köpi le, mert akire szavaz, az ugyanúgy mocsok szar senkiházi hazug tolvajok. És vica versa ugyanígy.

gipsz.jakab 2013.09.29. 19:12:29

@Meridian74: szerencsére a dzsobbikos srácok azok meg dzsentlemenek...

nem azok verték szét a tvszékházat...

vona nem orbánsegjukából lóg ki...

labrabbit 2013.09.29. 19:38:37

@Meridian74:
Különös, van h tök ertmesen írsz, eltűnődöm rajta, de a liberalizmusról elég ködös fogalmaid vannak. A politikus-szavazó viszonyt, az elveket meg úgy nézed mint a törzsi háborúk resztvevői.

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2013.09.29. 20:02:52

@ColT: Lehet, hogy "csak egy cég", akinek odaadod a lóvét, de pont ez egyben az előnye is. Ha elsuttyóskodják a nyugdíjadat, trükköznek, (rendes országban) szólsz a felügyeleti szervnek és seggbekúrják érte. Vagy pereled és a bíróság helyreteszi.
Mint ahogy ki lettek igazítva a reálhozamok is utólag a zúgolódásokat követően. Állambácsit 20 évig pereled, mire oda jut az unió, hogy popónbillentse, ha egyáltalán, mert rányomják, hogy "hát kéremszépen ez a törvény, így van rendjén".

ColT · http://kilatasgaleria.blog.hu/ 2013.09.29. 20:54:15

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: " Ha elsuttyóskodják a nyugdíjadat, trükköznek, (rendes országban) "
Akkor itt a vége. Szerinted itthon majd nem dőlt volna ki a lóvé valami ciprusi bankba?

▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓ · http://blog.hu/user/45354/tab/activity/mindate/2007-07-23T16:48:05+02:00 2013.09.29. 20:59:25

@ColT: Én nagyon erősen akarom, hogy ez egy rendes ország legyen és nap, mint nap teszek is érte, hogy a törvény betűje vonatkozzon mindenkire...

tomwar 2013.09.29. 21:09:00

@Meridian74: Ha azt meg tudod mondani, hogy rossz volt, akkor gondoltam azt is tudod, mi lenne jo...
A tokeletestol messze volt, de nem javithatatlan....es messze nem futott annyit, hogy tonkre kelljen tenni. 30-40 ev viszonylataban kellett volna nezni.
En maradtam, mar reg "ledolgoztam" a valsag okozta veszteseget, es tavaly 17%-ot hozoott. Az onkentesem 14% felett hozott...
Ezt vegigbongeszve a szamok nem igazan tamasztjak ala, hogy huuuuu de rossz lett volna:
www.pszaf.hu/data/cms2391441/nyp_hozamok_2003_2012.pdf

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.29. 21:15:16

@Meridian74:

" azok akik elárulják a saját elveiket, azok emberileg nullák. "

- Kik égettek EU zászlót? És veszik fel utána is a brüsszeli pénzt?

Meridian74 2013.09.29. 21:22:15

@saravad: ez azért van, mert 2009-ben láttam egy lakossági forumot, amit Vona Gábor tartott Várpaoltán (rá lehet keresni a youtube-on)

Ebben elhangzott egy dolog a radikalizmussal kapcsolatban. Ez nem szélsőséget jelent, meg kirekesztést, hanem a szükséges rosszt.
Egész pontosan így adta elő: amikor egy balesetet szenvedett embert bevisznek a kórházba, igen rossz állapotban van, amputálni kell a sérült lábát, akkor az orvosok nem állnak neki tanakodni heteken keresztül felette, hanem a beteg életének megmentesée érdekében azonnal levágják a lábát - ha egyértelműen látszik, más megoldás már nincs. Különben a beteg meghal... persze lehet nagyon hosszú ideig halogatni a halált, az orvosi kezelést, de végül csak meghal (miközebn szenved), ha nem végzik el a műtétet (amputációt). Sajnos ez utóbbi zajlik a magyar gazdaságban. Halogatják azokat a döntéseket, amiket már rég meg kellett volna hozni, de nem merik megtenni, mert drasztikusak. Holott rövidtávon gyors hatásai lennének. Vona azt ígérte, hatalomra kerülés esetén meghozzák ezeket a döntéseket. Ettől egyébként nem kell félni, mert hoyg éppen mit kell tenni, ahhoz van neki szakembergárdája. Ezek nem azok az emberek, akik 20 millióért Fradi stadion esettanulmányt ollóznak össze a netről. Olyanok, akik ezzel foglalkoznak, ebből élnek meg a versenyszférában, de igazából nem politizálnak a nyilvánosan előtt.
De más példa: ott van pl Balczó Zoltán. A Kandó-n docens, a BME-n végzett villamosmérnök. Egyébként a _kényelmes_ EP képviselőségéről mondott le, hogy itthon cirkuszoljon a parlamentben. (persze gondolom, anyagilag rosszabbul így sem járt). De maradhatott volna a seggén is, a Kandó-n docensként nyilván nem keresett rosszul... Vagy ott van Volner János. Ő meg a versenyszférából jött, mivel már 18 évesen dolgozott, igaz 5-6 évig volt rendőr is, de aztán vállalkozásba fogott (amivel kapcsolatban próbálták besározni, nem tudom végül mi lett a végeredmény). Csak két példát mondta, ezek olyan emberek akik érdemben már dolgoztak is... nem úgy, mint pl az olyan nyikhajok, mint pl Zsiga Marcell, vagy Vitézi Dávid akik a semmire vesznek fel irgalmatlan nagy pénzeket...

Meridian74 2013.09.29. 21:26:04

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: miért is égettek EU-s zászlót? Azt elfelejtetted már? Oka volt annak a cirkusznak is, azt ne feledd ki a mondanivalódból. Viszont a kiugrott LMP-seknek mi nem tesztett a saját maguk által létrehozott (és egyébként elég keményen megdolgoztak a választásokkor ezért szvsz) pártban? A nevük is azért volt az ami, mert azt vallották, lehet másképpen is csinálni mint a fidesz, mszp vagy gyurcsány vagy bajnai vagy orbán... ehhez képest ezt egyszercsak 180°-os fordulattal feladták. nyilván miért. Pénzért hatalomért, a többi csak üres duma.

Meridian74 2013.09.29. 21:29:44

@▓▓▓▓▓☻ ©╞╕ چ ذ җ € η ☻ ▓▓▓▓▓: "(rendes országban) szólsz a felügyeleti szervnek és seggbekúrják érte..." USA is egy "rendes" ország... 2008 óta perelnek egyes pénzintézeteket és azok felelős vezetőit, hogy hol a lóvé? Úgy, hogy azoknak a kárvallotatknak most abszolút nincs semmi nyugdíjuk (perdig tisztes összegű lett volna egyébként), legfeljebb segélyt ha kapnak, azt se a pénzintézettől, hanem az államtól...
Szóval szerintem erre ne alapozz. Magyarország meg, ugye, nem rendes ország, hanem inkább abszurdisztán.

Meridian74 2013.09.29. 21:31:59

@gipsz.jakab: "sötét középkori komcsi náci országot" ezt nem tudom honnan vetted, de itt nincs se nácizmus, se fasizmus, a középkorban nem volt se villany, se net, se kommunizmus...
Ennél azért sokkal jobb a helyzet, mert amit írtál, az még kínára sem igaz. Teljesen...

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.09.29. 21:41:07

@Meridian74:

NE terelj!

Ha az asztalodra szarok, akkor nem verem a balhét, hogy nálad akarok vasárnaponként ebédelni.

Meridian74 2013.09.29. 22:38:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Ok nélkül nem szarsz az asztalra, ilyen egyszerű ez.

Meridian74 2013.09.29. 22:46:22

@gipsz.jakab: félig vidéken lakom... persze Érd az még nem vidék. de vidéken a problémákat egyedül csak a Jobbik akarja kezelni, a többinek vagy úgy jó ahogyan van, vagy csak az indulatokat gerjeszteni, hogy aztán antiszemitizmus/rasszizmust kiálltson ki. Lásd LMP Gyöngyöspatai kirándulását...

De az alapvető problémát ténylegesen csak a Jobbik akarja kezelni. elég sokszor elmondták, az EU-s kvótákat fel akarják rúgni, mivel a kvótákat ránk erőltették, de helyette mást már nem biztosítottak. Még biorobot jellegű futószalagos munkát sem. A Kádár rendszert azért sírják vissza, mert akkoriban még volt értelme dolgozni amezőgazdaságban, meg a háztájiban - ami felszívta az ottani munkaerőt. De most nincs semmi jószerivel, csak a képzetlen munkaerő (ami korábban a mezőgazdaságból úgy-ahogy megélt), és szarért húgyért dolgoztatni akaró szarkeverők. Amúyg meg hirtelen hiába termelnének, ha nincs feldolgozó ipar hozzá, mert elhordták az üzemeket, vagy hagyták tönkremenni. A Libás tevékenysége sem javított, hanem rontott a helyzeten, és nem egy ilyen húzása volt, és nemcsak ő csinálta ezt. Könnyű meggazdagodni a más munkájának eredményét fizetés nélkül elvéve.

gipsz.jakab 2013.09.29. 22:46:47

akkor jövőre mégis KÉTFORDULÓS választások lesznek ?

egyik a rendes, rá kéthétre meg a fideSS CSALÁS miatt MEGISMÉTELT ?

Meridian74 2013.09.29. 22:58:11

@gipsz.jakab:
ismét OFF: ebben a cikkben is a radikális megoldást tartják célravezetőnek. Schobert Norbi eredtileg egyébként rendőr volt, ha jól tudom...
Egyébként itt is oka van annak hogy a halálbüntetést kívánják vissza.

Mondjuk, ez valóban középkori állapotra vall... Csak akkoriben nem szarakodtak. Hajtóvadászat, és kötél/karóba húzás/stb. Egyébként az ilyen állat nem is érdemel mást.
helyette majd 1 éven keresztül mentegeti pár ügyvéd jó pénzért, aztán majd kap 20 évet, vagy életfogytott, azaz mi tarthajuk el.

Meridian74 2013.09.29. 22:59:39

@gipsz.jakab: ugyanmá... nem ismered akkor még pintért. Aki fel mer kiáltani, hogy "csalás", annak szilárd helye lesz. Betonban.

gipsz.jakab 2013.09.29. 23:02:15

@Meridian74: nehéz lesz az 5% ból 99-et csinálni...

persze képesek akár 110% ra is jobban tejjesíteni mint a választók

Zedder 2013.09.30. 08:05:49

@Meridian74: "A bérszínvonal különbség kb 10x.
A termékek árszínvonala kb ugyanaz. Vagy max 10-30%-os különbség van csupán. "

Te nagyon buta vagy, hogy beszoptad ezt. Éltél Svájcban? Mert én igen! svájci és magyar árszínvonal "kb ugyanaz"??? Meg "10-30%-os különbség"???

Röhög a vakbelem bazdmeg. Ez az év poénja, te szerencsétlen... Nem is értem miért nem mennek ki magyar dolgozók milliói Svájcba élni magyar fizetéssel vagy nyugdíjal, ha ugyanaz az árszínvonal... Te idióta.

Sunder 2013.09.30. 08:33:12

@Zedder: azért ne idiótázz ekkora hévvel, mert pont a Lidl esetében nincs _akkora_ eltérés az árak között.
A magyar azért nem megy ki, mert a lakás és a szolgáltatások marha drágák kis hazánkhoz képest. De egy élelmiszerdiszkont termékei esetében nincs akkora különbség, ha azonos termékeket vizsgálunk. Ami ott felhúzhatja a statisztikát, az legfeljebb az, hogy több "luxus"/"prémium"/whatever terméket is tartanak a polcokon, amire Magyarországon minimális a kereslet.

Zedder 2013.09.30. 08:57:06

@Sunder: azért idiótáztam, mert aki képes _csupán_ az élelmiszerárakat felhozni érvelésként egy ilyen témában, az idióta. Mert ugye hol van a lakhatás, a rezsi, a közlekedés, a milliónyi biztosítás és egyéb költség, ami Magyarországon vagy eleve nem is létezik, vagy "okosba" meg van oldva. A szolgáltatásról eleve ne is beszéljünk, de azt nyilván te is vágod.

Most felmentem a Lidl oldalára, hát szerintem lenne odahaza szűkölés, ha 6-7-800 forint lenne 100 gramm szalámi! Vagy már annyi? Nem tudom, nem odahaza élek. Mondjuk jobban érdekelne a nyers, nem feldolgozott alapanyag, mert szeretek magam főzni. Svájcban a nyers hús kb. 4-5x drágább, mint Magyarországon. Ennyit a 10%-os különbségről. Nem hiszem, hogy luxuscikkeket vásároltam volna magamnak, pl. a fél kilós kenyér sem luxus, aztán mégiscsak 3 frank, megintcsak milyen sírás lenne egy ilyen árért otthon...

Kicsit arra emlékeztet ez a szituáció, mikor svájci létem alatt állandóan voltak melós-bevándorló kinézetű emberek a kasszánál, akik CSAK az 50%-osan leértékelt kaját vették meg. Na úgy lehet kijön a matek. Csak tudnám mit esznek, ha éppen nincs semmi leárazva a turkálós részen, vagy épp kifogyott aznapra. Egy életen keresztül erre építeni, hááát....

Meridian74 2013.09.30. 10:25:59

@Zedder: nézzük csak. Olvasni tudsz? Mert úgy veszem észre diszlexiás vagy... mivel az árszínvonalat a Lidl-re értettem, nem mindenre átfogóan svájcban. A Lidl-ben kapható termékekre.

De ha már itt vagy, akkor legyél olyan kedves és saccold meg nekünk, hogy az ottani Lidlben kapható háztartási és fogyasztási termékek árai hogyan viszonyulnak az itteniekhez, mert én tényleg nem éltem Svájcban, csak arra alapoztam, amit mások mondtak, akik ott éltek. Meg kábé azt is, hoyg ott mennit vásárolnak (költenek) az emberek egy-egy hétvégi bevásárlás alkalmával, és ez nagyjából szted hányszorosa az ittenihez képest. Csakhoyg pontosítsuk az egészet, ugye.

Amúgy személy szerint az osztrák árakkal vagyok tisztában. +10% max. Sok minden olcsóbb, van ami drágább, kábé +10% a különbség. Ja, a minőségük valamivel jobb, mint az itthoniak. Pl nagyon sokféle finom sajt kapható osztrákiában, ami olcsóbb mint nálunk, és sokkal jobb a minőségük.

Meridian74 2013.09.30. 10:32:39

@Zedder: "ha 6-7-800 forint lenne 100 gramm szalámi!" szvsz van ennyiért itthon is, kérdés hogy melyiket választottad?
Pl ez annyi: bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004010803253

Rúdban azért még mindig olcsóbb... a pick téliszalámi 4600 Ft/kg a Tesco-ban, bár nem ma néztem. Viszont meg lehet nézni az árakat mostmár online.
bevasarlas.tesco.hu/hu-HU/ProductDetail/ProductDetail/2004010489716
(bár ez sem téliszalámi.. de hasonló termék)

titan 2013.09.30. 14:23:08

@Meridian74: első rendű logika: nem keverni az univerzális kvantort az egzisztenciálissal...
azaz az, hogy van egy ami annyiba kerül, nem jelenti azt, hogy mind annyiba kerül. Persze ez nem feltétlen azt jelenti, hogy nincs igazad, csak épp nem is feltétlen van. Csupán az érvelésed hibás.

kifordított nagyanyó 2013.09.30. 15:13:53

A legjobb az,hogy a kommunisták kommunistáznak!:))

titan 2013.09.30. 15:16:44

@kifordított nagyanyó: és volt olyan is, hogy a kommunistázó kommunisták lekomcsizták a kommunistázókat :)

stoppos76 2013.09.30. 16:52:56

Nem tudom miért hozta fel, hogy "megvédtük" az országot az árvíztől. Az árvizet kellett volna megvédenünk a fidesztől. Jóval kevesebb kárt okozott volna és ritkán is jön.

Meridian74 2013.09.30. 19:17:13

@titan: OK, és ezzel mit akartál mondani? De ami azt illeti, megkértem arra hogy ha már úgyis ott él, akkor vesse össze az árakat, és saccolja meg a forgalmat. Nyilván egy pénztáros a Lidl-ből pontosabban tudná megmondani, de ettől függetlenül ha valaki jár bevásárolni, látja azt mit vesznek mások és mennyit fizetnek.

Meridian74 2013.09.30. 20:30:30

vitézi dávidka v2.0
index.hu/gazdasag/2013/09/30/alkalmatlannak_tunik_az_uj_mt-tag/

ROFLMAO... ez már tényleg abszurdisztán.

Zedder 2013.09.30. 20:49:49

@Meridian74: "nézzük csak. Olvasni tudsz?"

Hát te? Mert ugye leírtam egyéb árakat is, pl. hús, kenyér, stb. Nem értem, miért kéred számon rajtam.

Egyébként pedig rajta, coop.ch, migros.ch, aztán lehet nézegetni az árakat. Hadd ne én dolgozzam már helyetted.

Azt azért kikerestem, hogy az általad sztárolt Lidl-ből van kb. 90 üzlet az egész országban (www.presseportal.ch/de/pm/100016795/100742605/biel-lidl-schweiz-eroeffnet-die-90-filiale), miközben a helyi Migros és Coop boltok kb. minden utcasarkon megtalálhatóak, és bőven 1000 felett van a számuk. Ha nem laksz Lidl mellett elérhető közelségben, akkor mit csinálsz?

Hadd ne kommentáljam, hogy az akciós termékekre és árakra ugrasz rá, mint a legutóbb belinkelt cikkben is tették (ahogy látom csak létfontosságú "kaját" vettek. LOL.) OK, persze akciósan kell vásárolni, én is kihasználom az ilyesmit, csak hát arra nem lehet építeni egy életen át!!!

Azzal pedig, hogy bármilyen relációt teszel a x-szeres fizetés és a "közel azonos árú élelmiszerek" közé, nos, fenn kell, hogy tartsam azt a véleményemet, hogy idiótának tartalak. Te zacskóban élsz, vagy mi van? Mamahotel? Az élelmiszerek ára kb. semmit sem árul el, mert ott van mellette a lakhatás, rezsi, közlekedés, biztosítások, szolgáltatások, stb. Persze ha a te ismerősi körödben a 6 pakisztánival egy 30nm-es kecót megosztó londoni mosogatók vannak többségben, akkor én kérek elnézést. Számukra lehet tényleg a kaja A nagybetűs költség. Direkt visszanéztem a pénzügyi nyilvántartásomat, mind Magyarországon, mind jelenleg kb. átlagosan a fizum 10%-a megy étkezésre, táplálkozásra. Marginális összeg, luxuscikkek nélkül.

A világbajnok 27%-os ÁFÁ-ról nem is beszélve...

- Svájc: 8%, élelmiszerre 2.5%
- Ausztria: 20%, élelmiszerre 10 körül
- Németország: 19%, élelmiszerre 7%

Meridian74 2013.09.30. 21:04:48

@Zedder: már ne is haragudj, de abszolút nem érted miről írtam.

Zedder 2013.09.30. 21:12:24

@Meridian74: erre a szösszenetedre reagáltam: 2013.09.29. 14:49:15

Minden hozzászólásom arról szólt. Nem tehetek róla, hogy nem látod a fától az erdőt, és képtelen vagy összefüggéseiben szemlélni ezt a kérdést.

Walter Hartwell White 2013.09.30. 21:16:32

A tacepaon említett tisztességes versenyről beszélhetnének az állami erővel kiseprűzött külföldi cafeteria-cégek vezetői. Lett helyette kizárólagos Bözsiutalvány. Ez nem kettős mérce?

Bee-zony 2013.09.30. 22:56:05

Ugyanazok a káderek (vagy már a gyerekeik) ugyanazt a szöveget nyomják, amely szövegnek a valósághoz nem sok köze van, viszont a kábítás, a szófosás az most is ugyanúgy megvan.
Orbánnak ellenzékben volt posztkommunistázós korszaka, amikor erről nyomta a szájkaratét az MSZP irányába; most lehet szembesíteni önmagával: ezt a posztkomcsi szöveget ugyan melyik párt nyomja? Ennyit a „rendszerváltásáról” – és most lehet jól lemérni Magyarország fáziskésését: a normális állapotokhoz az MSZP-Fidesz-KDNP-nek is ott kellene tartani már, ahol a DK, 5% alatt, és új elvű új pártoknak kellene az ország vezető erejének lennie.
Az egy dolog, hogy posztkomcsi pártok posztkomcsi emberei posztkomcsi dumákat nyomnak, de hogy ezekre szavaz a többség, és ezek a pártok az ország vezető ereje, ahelyett hogy már a történelem szemétdombján lennének… A legnagyobb probléma a valódi ellenzék és a tömeg agyi lebénultsága; és így persze hogy az van, ami, mert nincs a helyébe téve semmi normális. Ezen az agyi lebénultságon, kondicionált tehetetlenségen kell túl lenni sürgősen.
De amíg az a helyzet, hogy a parlamenti többség aljas, a szavazói többség ostoba, és egy dologhoz értenek sokan, a lopáshoz, addig ez van… mindenféle színű zsírdisznó reinkarnációk a most éppen szegfűs (a szeghez kalapács kell, a fűhöz meg sarló) és magyarnarancsos (= citrom) Állatfarmon.

Az állandóság:
L'art pour l'art - Interjú egy politikussal
www.youtube.com/watch?v=fpyLiGV4jDg

L'art pour l'art - Parlamenti közvetítés
www.youtube.com/watch?v=EAOw7vjHsFk

Laár András Pour Laár - A politikusok végső indítéka
www.youtube.com/watch?v=heQF3psYJLo

titan 2013.10.01. 12:20:45

@Meridian74: azt akartam mondani, hogy ha érvelni akarsz, akkor azt úgy tedd, hogy megállja a helyét, mert különben csúsztatásnak tűnhet. Azt meg gondolom te sem akarod.
Bár ezt tudnod is kell, 155-ös IQ-val. (ne köss bele, hogy erre hivatkozok, ugyanis te hivatkoztál rá első sorban)