Skip to content


       Szűrés lista

Szomorú, ha igaz: "A Tények a legfontosabb hírforrás Magyarországon"

A TV2 diadalmas sajtóközleményt adott ki, hogy a TV2 Tények című műsora a hírfogyasztás origója.
Sajnos ez minden szempontból szomorú, főleg ha még igaz is.

"A Nézőpont Intézet kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság 80%-a minden új információt az elektronikus médiából szerez, a fogyasztók 62%-a naponta néz vagy hallgat hírműsorokat. A tévénézők 71%-a tudatosan kapcsol a hírműsorokra, a lakosság 36%-a reggel, míg 73%-a este néz híradót.

A Nézőpont Intézet 2013. III. negyedéves híradóelemzéséből kiderül, hogy a TV2-n látható Tények az összhíradások 31%-át teszi ki hosszban és 27%-ot a tudósítások számában. A piacvezető Tények július 29-től korábban és hosszabb műsoridőben került adásba, amely a tudósítások számának emelkedését is magával hozta. A Tények tudósításainak száma a harmadik negyedévben elérte a 2462-ot, amely 272 darabbal több, mint a második negyedévben. Ugyanebben az időszakban az RTL Klub esti híradójában 1934, az m1-en pedig 1860 tudósítás volt látható.
A Tények adásaiban a kormány és kormánypártok szereplése közel 66 százalék volt, az ellenzéki pártok képviselői pedig 33 százalékban jelentek meg a TV2 hírműsorában, amely arány megfelel a nemzetközi sztenderdeknek."

Október elején a Tumblr-en éppen erről ment erről egy thread, beteszem ide is:
Az október 5-i Tények tudósításai, időrendi sorrendben.
Az első tudósítás (breaking news) a "Megdőlt a hidegrekord Zabaron" volt.

tények.gif
Szög a hurkában, mi?!
Észreveszem, hogy ott a szög a hurkában, oszt' egyből hívom a Tényeket kamerázni!

Az ország és a nagyvilág hírei, a "legfontosabb hírforrás" kedd este:

tények_1029.jpg
Az ország és a nagyvilág hírei, a "legfontosabb hírforrás" hétfő este:

tenyek_1028.gif

Címkék: média tv2

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr305606104

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A TV2-t bevitték a kukoricásba? 2013.10.30. 20:01:28

Kirúgták állásából azt a Sajónémetiben élő mezőőrt, aki a TV2 Napló című műsorának terménylopásos riportjában szerepelt. A kereskedelmi csatorna szerint Terjék Zoltán megvezette őket, a mezőőr viszont azt állítja, a TV2 stábja fizetett embereknek, hogy...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

axlandia 2013.10.30. 12:05:50

mióta nagyobb a híradójuk műsorideje a korábbi 30 percnél, még gagyibb hírekkel töltik ki az 1 órát, így sikerül alulmúlniuk korábbi gyengébb önmagukat..

Prof. Dr. Sün (törölt) 2013.10.30. 12:07:28

Ez egy kanális, ugye? Még szerencse, hogy nincs TV-m, azt hallottam, vanak olyan hülyék, akik még pénzt is adnak érte.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.10.30. 12:21:38

ÚJRA ISZIK LINDSAY LOHAN
KÉTFEJŰ TEHÉN ÜTÖTTE AGYON
VAN ÉLET A HALÁL UTÁN
BRIT TUDÓSOK SZERINT MÉGSEM TUDNAK A HOLLÓK A VÍZ ALATT REPÜLNI
KISZEL TÜNDÉNEK MASZKÍROZTÁK PÁKÓT
EMBERT OKOZHAT A DOHÁNYZÁS A RÁKOKNÁL
NEM ADTAK NEKI CIGARETTÁT, NEM GYÚJTOTT RÁ
DÉTÁR ENIKŐ ÉS PIKALI GERDA JÁRNAK
FELZUHANT A PRÓBAREPÜLÉS ALATT AZ ÚJ KÍNAI LOPAKODÓ
12,5 MILLIÁRD FORINTNYI EU-S FORRÁSBÓL ÚJULT MEG A KÉK TÚRA A NAGY TÖLGYTŐL AZ ÖREG NYÁRFÁIG TARTÓ 25 MÉTERES SZAKASZA
VERI AZ ÖRDÖG A FELESÉGÉT!

TÉNYEK

vontod75 2013.10.30. 12:21:43

Hát nem egy BBC világhíradó ugyebár... Egyébként meg erre van igény. Ha teletömnék mindenféle értelmes dolgokkal. Világpolitikai kitekintő, pozitív üzenetek stb stb a kutya nem nézné...

2013.10.30. 13:30:20

Hallotta már, Magyarország jobban teljesít !
Van itt minden, zizi, bambi, körhinta, kindertojás vattacukor nyalóka. És van egy hazug, szarrágó, megélhetési politikusi réteg, ami 1990-től megszedte magát jól. Volt miből lopni.
Ám ha ez van a híradóban, hogy..."megölték, agyonverték, megszurkálták, kirabolták, leütötték, elütötték, brutálisan feldarabolták....." akkor miért csodálkozunk ezen ? Hazánk jobban teljesít . Ebben is !

Hiszen az országban rend , fegyelem és biztonság van. Legalább is Pintér ezt ugatja, már 3 éve. Közben leszarja hogy mi van az országban, csak az ő érdekterületén legyen rend,erre való a rendőrség, Viktort meg őrzi a TEK, a sötét Kövért meg a parlamenti őrség. Akkor ki állítja hogy nincs közbiztonság az országban ?
A kedves lakosság, a tisztelt választópolgárok, a magyar emberek meg le vannak szarva , igaz Viktor ? Ennyi baromságot, mint amit a magyar rendőrségnek nevezett OKJ-s tanfolyamon végzettek csináltak, az már röhejes. És még Pintér mindig miniszter ? Ez az ember tud valamit és nem is keveset .

Magyarország valóban jobban teljesít. A hazugságban, a lopásban, a képmutatásban , a szabadrablásban, a haverok, családtagok , barátok jutalmazásában. Vajon hány lélegeztető gépet vehettek volna az ellopott pénzből , amit a fideszesek loptak el mostanság ?

De a legnagyobb képmutatás és hazugság a keresztényi értékek körül van. A kdnp büszke arra, hogy a kormány a keresztényi értékek mentén kormányoz--mondta az egyik bugris kdnp-s.
Hát ha a lopást, a rablást, a hazugságot, a becstelenséget, keresztényi értékrendnek tekintjük, akkor büszke is lehet magára a bugrisa. Mert sötét mint az éjszaka. Olyan sötét hogy a szájába világít a fekete Negró cukorka.

Nos, akkor miért is csodálkozunk, hogy a tv-ben a híradásokban "csak ezek" mennek ?
Mert a másik véglet a seggnyalás és a csapataink ismét győztek az "unijó és az imf" felett- mert a magyar kormány a zemberekért van, mi megvédjük a nyugdijat, majd mi megmutatjuk . Közben lopunk, csalunk, hazudunk és a barátoknak, családtagoknak, seggnyalóknak adjuk a milliárdokat.
Ez ma a valóság.

Geza 2013.10.30. 13:44:07

Az ún. 'Tények'-kel kapcsolatban csak két rendőrségi közlemény:
police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/szervezeti-hirek/eltevedt-a-riporter
police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozrendvedelem/cafol-es-visszautasit-a-rendorseg

"A TV2 2013. október 5-én 18 órától sugárzott Tények című műsorszám „Lövöldözés a piacon” című tudósítása egy állítólagos lövöldözés helyszíneként a debreceni piacot jelölte meg, miközben a riporter a nyíregyházi piacon forgatott.
Az adásban valótlanul hangzott el, hogy a rendőrség nem adott választ a riporter kérdéseire. A valóság az, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője tájékoztatta a Tények munkatársát arról, hogy a rendőrségre lövésről, lövöldözésről bejelentés nem érkezett. Mi több, a riportban megszólalók egyike sem értesítette a rendőrséget lövésről vagy lövésekről, egy vagy több mikrobuszról, sem semmilyen más olyan körülményről, ami a riportban elhangzott. A sajtószóvivő közölte a riporterrel, hogy a piacon egy táskalopási ügyben intézkedő nyíregyházi rendőröknek többen elmondták, hogy valóban hallottak egy nagy durranást, amiről kiderült, hogy egy petárda volt.
A TV2 riportere a kapott tájékoztatást a sugárzott anyagban figyelmen kívül hagyta..."

illetve

"...A TV2 Tények 2013. augusztus 25-i adásában „Rugdostak és rángattak fiatalokat rendőrök Szombathelyen egy fesztivál után” címmel megjelent összeállítás nem a tényeknek megfelelően tájékoztatta a nézőket. A szerkesztőség birtokában lévő videofelvétel megtekintését a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság számára az adásba kerülés előtt nem tették lehetővé, az azon szereplő rendőri intézkedés mozzanatait pedig eltorzítva, azokat valótlan tartalommal megtöltve adták közre...."

Az ilyen szemérmetlen agitprop szenzációhajhász műsorokról hallva egyre inkább találónak tűnik a TV2-re a 'csatorna' szó, bár ezt már inkább kanálisnak kéne nevezni, arról inkább jut az embernek a rothadó szennylé az eszébe.

eMM2 2013.10.30. 14:32:41

Ugy kell annnak aki ezt nézi.

Vidéki 2013.10.30. 14:38:23

"
A Tények adásaiban a kormány és kormánypártok szereplése közel 66 százalék volt, az ellenzéki pártok képviselői pedig 33 százalékban jelentek meg a TV2 hírműsorában, amely arány megfelel a nemzetközi sztenderdeknek."

A felmérő jóindulatától függ az is, hogy ha úgynevezett "civilek" ócsárolják a kormányt, azt is "a kormány és kormánypártok szereplése " skatulyába teszi-e.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2013.10.30. 15:43:49

Az ilyen híreknek abban is szerepük van, hogy érzelmileg kizökkentség a nézőt. Ha ez sikerült, akkor a reklámok jobban hatnak.

Bee-zony 2013.10.30. 18:11:25

Hogy Magyarország jobban teljesít bulvárhíradóban, azt a Fidesznek köszönhetjük. Ez az egész akkor kezdődött, amikor intendánst (politikai komisszárt) neveztek ki a médiához, a hírgyártók pedig szépen elkerülték a baszogatást és büntetést azzal, hogy átmentek bulvárba (fortélyos félelem (ön)cenzúrája), és így lett Kádár népe a bulvár népe. Ha bulvár, ha nem, ők reménytelenek, jó nekik a legszarabb szar is, akkor sem lázadnak fel. Akit pedig érdekel a politika, az már régen nem a TV-kből tájékozódik, hanem az internetről – de persze ezzel is nő az információs szakadék, kevesen tudnak sokat, és sokan tudnak keveset, de azért az utóbbiak is meg vannak elégedve azzal, ami nekik jutott. Ez Narancsfölde, a jobban teljesítő, ahol köztes állapot van, már nem demokrácia, és még nem diktatúra, úgyhogy a „minden nagyon szép és nagyon jó” észak-koreai típusú politikai hírek helyett bulvár van.

Megdobbent 2013.10.30. 20:31:14

Ez azert mar ki van maxolva :)
Nezopont (a hiteles) gyozelmi ejelnti, hogy a tv2 (sikerkovacs) esti tenyeke (egy fia korrekt hir nelkul) a legnepszerubb :)))

Vicc ez emberek, csak ilyen kormanykozeli humor, az kicsit fanyar, meg szar.

Mesterlövész 2013.10.30. 22:30:41

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Zseniális, feldobta az estémet! :D

Caine hadnagy 2013.10.30. 23:04:25

Van ilyen műsor? Érdekes....

Szelid sunmalac 2013.10.30. 23:15:55

@Vidéki: Figyeld mar! Egy Videki! Na mi van? Ujra felvetted a melot? Hol nyaraltal? Gondolm telik ra a penzbol, amit a szarhanyasert kapsz.

colonel Tigh 2013.10.30. 23:18:39

"Szög a hurkában" - Ilyet tv-ben utoljára gyerekként a Pocsék Áruk Fórumában, a Déri műsorában láttam. Bár az virsli volt, csak a pontosság kedvéért.

inebhedj - szerintem 2013.10.30. 23:25:15

@Bee-zony:

Mondjuk ez azért távolról sincs így, ahogy az október végi vénasszonyok nyara sem a Fidesz érdeme vagy hibája..

A bulvár híradók mindig is ilyenek voltak, ez valójában a liberális médiapiac sajátja, nem pedig a mindenkor (jelenleg is) regnáló (baloldali) "demokratikus" politikai erők követelménye.

Máskülönben valójában a (gazdaság)politikai közélet egy paraszthajszállal sem érdemesebb, mint a bulvár, de utóbbin legalább néha derül az ember, és ennek hála a saját életét nem érzi annyira kiüresedettnek, nyomasztónak.

alte trottel 2013.10.31. 00:06:07

@Vidéki:
Cicus!
Az viszont az ellenzéki szereplésbe számít bele, hogy "gyurcsótánytakaroggy", "gyilkoslibajnai", nomeg a "DK hamisított vigyejót a szocik megbízásából".
Ugye, sisegő füzike?

Szúnyog 2013.10.31. 00:10:44

@Bee-zony: Na nem. A bulvár-mocsok média akkor kezdődött, amikor megjelent a tetű2 és a retek Klub. Ez véletlenül sem a Fidesznek köszönhető. Sőt! Beezony.

Bee-zony 2013.10.31. 00:12:45

@inebhedj - szerintem: Szépen félrebeszélsz… Azt pedig már eddig is tapasztaltam, hogy a pártok tele vannak aranyhal-memóriájúakkal. Nézzél már meg (vissza) egy 2010 előtti TV2, RTL, vagy bármely kereskedelmi TV híradót, és látni fogod a különbséget a mostani híradókhoz képest.

Addig is itt van ez:
„Már a TV2-nek is lett "intendánsa"”
egyenlito.blog.hu/2011/01/07/mar_a_tv2_nek_is_lett_intendansa

„Már egy ideje látható, hogy beszart a 2 legnagyobb ker. TV. Nyilván megértették az üzenetet.
Pusztultok, ha nem fogjátok be a pofátokat. Mégpedig egyetlen tollvonás egy törvény széljegyzetében és megszűnik a 2 legnagyobb ker TV.
Már egy ideje nincsenek kínos hírek, nincsenek a kormányra nézve kritikák, tényfeltáró műsorok.
A TV2 előre menekült. Ha a híreket cenzúrázhatja a fidesz, akkor biztosan megfelelnek a Kedves Vezető igényeinek.
Evvel elveszett a királyi TV-k, közszolg. rádiók után a legnagyobb ker. TV is. Nem nehéz kitalálni, hogy az RTL is minimum kussolni fog.
Egyedül maradt az ATV, heti 5 órában és az internet 2 legnagyobb portálja. Kérdés, hogy az index és az origo meddig tart ki?”

„Nem mintha sokat néztem volna a "közszolgálati" és "kereskedelmi" tévéket, de az irányvonal látható. A totális megszállás. A "közszolgálati" tévék eddig is "kormányzati" tévék voltak, most a FIDESZ mögött álló gazdasági elit megszerezte a TV2 irányítását is. Néha hallgatom a TV2 híradóját netezés közben, már jó ideje hallható volt, hogy totálisan megváltoztak a híradások. Miközben az internetes sajtó hemzsegett a kormánybotrányoktól, addig a TV2 a "kisnyuszi befingott" híradórészlet után 20 másodpercre benyomott valamit a nemzetközi balhékból. Mintha az MNO-t olvasnám -néha még erre a perverzióra is ráveszem magam-, ahol minden szép és jó, miközben esik a tőzsde, romlik a forint, duplájára nő a CDS-kamatfelár, az Európai Bizottság rosszallását fejezi ki stb.. Kádár népének meghozta a Jézuska a Bölcs Vezért és reinkarnációt a felcsúti cigány vajda személyében!:)”

„Hiszen ez volt a cél a médiatörvénnyel , az önkontroll ! Namármost , a TV2 tutira ment , így még véletlenül sem fordulhat elő , hogy "ROSSZ TARTALMAT " adjon le a hírekben......Öcsém , beszarok.....”

Bee-zony 2013.10.31. 00:19:27

@Szúnyog: A bulvárhírek kb. egyidős az újságírással. A kádárizmusban is volt, pl. Esti Hírlap. Hogy most bulvár-özön van a TV2-n, mert a műsoridőt valamivel ki kell tölteni, és ezt tették a politikai hírek helyébe, az a Fidesznek „köszönhető”. Beezony.

Valódi liberális 2013.10.31. 02:39:38

Ugyan azt tudom mondani, mint az Xfaktorra. Nem a csatornát, hanem a nézőket minősíti...

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.10.31. 02:54:18

Hogy a kertévék nem akarják érteni, az még rendben van, nem is nézek ki belőlük mást. De a kommentelők sem értik, hogy a fent illusztrált szar és "a politika" együttvéve sem fedi le a lehetséges hírek területének nagyobb részét? Azt, ami kimarad, úgy hívják, hogy HÍR. A politikusok megszokásból elmondott "Te vagy a hülye! – Nem, te!" szintű felszólalásai a kutyát sem érdeklik, és aki reflexből (és feltehetőleg valahol az ágyhoz kötözve) komisszároznak, intendánsoznak, orbánoznak és így tovább, azoknak nem tűnik fel, hogy a Tények és A Másik Szar a Fidesz-párti dumákat sem adja, érdemleges pártéltetést sem ad, pedig ha én komisszár lennék, akkor biztosan adnának. Nem, egy fenét, itt a politikai tényezők teljesen érdektelenek már, mert nem tudom, miféle politikai irányvonalat képviselhet az, hogy megtudjuk az összes közlekedési balaset paramétereit, először szóban, majd ugyanazt szóban és álldogáló riporterrel.

Kénytelen vagyok azt hinni, hogy ezek a tévék felmérésekből tudják, hogy a jónép ezt fogyasztja a legszívesebben. Persze felmerül a kérdés, hogy ha bármi mást adnának híradónak álcázva, annak jelentősen eltérne-e a népszerűsége, mert szerintem a jónép már egyszerűen bele van szoktatva ebbe, fél hétkor bekapcsol, és les. Hogy a TV2-nél már 6-kor ágyba bújik a tévémaci, az külön ügy, így nyilván van esélyük arra, hogy az ősellenség nézőinek egy része őket is megnézi. Bár én megnéztem, és a két híradóban még a hülye hírek is egyeznek, ezért aztán igazán fölösleges összeveszni azon, hogy melyiket nézze.

Feleim, a balesetek, "megrázó képsorok" (amelyeket vágatlanul is meg lehet ám nézni a honlapunkon!), kispanda és politikai motyogás mellett volna éppenséggel egy közélet is, amelyről az ember esetleg szívesen hallana. Nem a Frász Tomi vagy ki a bánat és a többi hírességünk töltheti be egyedül az ismert emberek szerepét, hanem akadnak értékes és érdekes emberek, akik éppen csináltak valami érdekeset a többi embernek, mondjuk, és erről érdemes egy hírben tudósítani. Van ilyen hír is, látok ilyet, csak nem ezeknél. Fogalmazzunk úgy, hogy néha arról is lehet beszélni egy percet, ha történt valami JÓ.

A TV2 ezzel az ostoba közleményével csak annyit tett, hogy a politikusokhoz hasonlóan elmondta magáról, hogy ő a legjobb, aztán az embereknek ennyi is elég lehet arra, hogy el is higgyék. De hogy azzal kérkedjenek, hogy ők mennyivel több tudósítást mutattak, az nekik kínos. A több nem feltétlenül jobb, ezt elég régóta tudjuk már, ezért számolni a lapátszám készülő baleseti híreket nagyon-nagyon ciki volt.

Kedves felmérésimádó főmanagerek, mekkora jutalékot kapok, ha elárulom, hogyan lehetne 30 százalékkel növelni a tudósítások számát? Tudják mit, én bízom abban, hogy Önök úriemberek, és elmondom előre. A tudósítás előtt ne tessék elmondani előre az egész hírt. Tanult újságírók talán ki tudják választani azt a legfeljebb kettő darab mondatot, amely a nézővel tudatja, hogy miről fog szólni a következő tudósítás. És akkor be fog férni még egy csomó, javulhat a statisztika, és végül, amikor már az összes kis emlős, futóbolond és kötéltáncos kifogyott, már egy nyamvadt tajvani ónos eső sem maradt, akkor még juthat idő egy hírre is, komolyan mondom. Értesítsenek, hogy a jutalmat a forradalmi ötletért hol vehetem fel.

tujapecér 2013.10.31. 05:06:07

Nem ezt a kanálist szeretné(akarja) a rezsim? Zsák a foltját megtalálja! Szemetet a szemeteskosárba!

öregbuksi 2013.10.31. 07:06:15

@Szúnyog:
Feltehetően csak a városi legendáriumba tartozik.
Lajosunk volt a PH főszerkesztője amikor lehoztak egy olyan hírt, amiben a Szerecseny király szegedi látogatásáról tudósítottak. Bőségesen taglalták a látogatás mikéntjét, majd, hogy a hír igazabbnak tűnjön oda írták a látogatás pontos helyét is: Kárász utza 146. Másnap óriási felzúdulás, tudniillik az említett utcában nincs 146- s házszám! A többi kicsinység, bagatell! Hosszú időn keresztül úgymond a "jobboldali" sajtónak volt sajátja a bulvár.
Azt olvashatjuk N. Chomsky "Titkok, hazugságok, demokrácia" című könyvében, hogy a média minőségét és milyenségét a tulajdonosi összetétel határozza meg. Tehát semmi köze ahhoz a Magyarországon a ballibantak által sulykolt hazugsághoz, hogy "erre van igény" . Nem, igény arra van amivel beetették a tömeget. Ez nem magyar sajátosság, ez világ trend!

Faus to 2013.10.31. 07:06:39

Én évek óta nem tévézek, mert nagyon elegem lett, főleg elsősorban az ilyen műsorokból, mert ezek már annyira butítanak, hogy szinte fájdalmas. De még így is elég szar dől rám az Indexről meg a többi oldalról!

gmower (törölt) 2013.10.31. 07:12:17

@Bee-zony: aki az mszmp székházból szerkesztett egyenlítőt idézgeti, az aztán sokat tudhat a párttatlan sajtóról :) Mit olvasol még, indexet, hvgt? Ezek mellé nézheted a tv2t is, pont ugyanolyan távol esnek a tényektől :)

midnight coder 2013.10.31. 07:16:23

@Bee-zony: A TV2 komcsilibsik idején centire ugyanekkora szar volt. Sőt. Én még emlékszem arra amikor felkent koreográfus méltatta a tényekben Fletó táncát, értékelve miniszterelnökünk kifinomult mozgáskultúráját. Na, ennél lejjebb azóta sem sikerült menni.

Tapmancs 2013.10.31. 07:30:28

@vontod75: Mondjuk a BBC is bekaphassa, a székely menetelésről és autonómiáról egy szaros cikket nem közölt a neten. Gondolom a tv-ben még inkább esélytelen lett volna.

@Vidéki: "ha úgynevezett "civilek" "

Mint pl a CÖF?

kvadrillio 2013.10.31. 07:31:56

talán azért nézik a tényeket, mert az emberek várják, hogy eccerc sak mond valami tényleges híreket is....de csaK KÉK-FÉNY..., KÉK-FÉNY..., KÉK-FÉNY FOLYAMATOSAN........GYILKOSSÁG ITT, GYILKOSSÁG OTT, GYILKOSSÁG AMOTT...AZ EGÉSZ MAGYARORSZÁG GYILKOLJA EGYMÁST, A TV2 PEDIG A NÉZŐK IDEGEIT......

öregbuksi 2013.10.31. 07:32:28

@midnight coder: Csak légy türelmes!
A magyar újságírás aljasságának a kútja, mélységes mély,
hogy azt ne mondjam feneketlen!

gmower (törölt) 2013.10.31. 07:34:47

@Androsz: maximálisan egytértek. Nem véletlenül merült fel korábban, hogy akár korlátozni is lehetne a közlekedési baleset szintű rosszhírek arányát, de aztán nem lett belőle semmi. Biztos mert az aztán már cenzúra. A jóhírek meg kimerülnek az állatkertek újszülötteinek bemutatásával, amik tényleg cukik, de azért lássuk be, valódi hírértékkel nem bír... Hogy határainkon kívül mi folyik, arról pedig gyakorlatilag egy szó sme esik. Ja de, most volt hír, hogy nagy szél fújt Angliában, meg esett az eső. Ha már külföld, akkor pedig akár néha azoknak az életéről is megtudhatnánk valamit, akik ugyan magyarok, csak a történelem szerencsétlen alakulása okán nem határainkon belül élnek. Hiszen biztosan ők is szoktak karambolozni ;)

Dr_utcai_arcos 2013.10.31. 07:35:28

@Magyar seggbe NEMZETI lófaszt: kb 2 2és fél éve már én is száműztem az összes televíziós híradást. Jajj, de nem is hiányzik. Pár hete -véletlenül- odakeveredtem egy tv elé ahol ment a Retek híradója, menekültem is a másik szobába. Meg milyen már, estig várni a napi hírekre??

Messidor 2013.10.31. 07:38:15

Bevallom,én nézem amikor itthon vagyok.Kedvencem,amikor 20 embert megkérdeznek,hogy mit szól a jó időhöz,esőhöz,gyilkossághoz stb.Miért is nem ebből áll az egész műsor,simán ki lehetne tölteni vele az egy órát?

Watt25 · http://sablonvalasz.blogspot.hu 2013.10.31. 07:39:42

Van egy ilyen videós összefoglaló is: www.youtube.com/watch?v=VzCi0kQeakY
Bár, ez már több, mint egy éves. De változás nincs.

Rwindx 2013.10.31. 07:39:52

Meglepődnék ha ez igaz lenne. Szerintem sok-sok éve egyre kevesebben néznek úgy egyáltalán tévét, azon belül is ilyen fostengert.

"A tévénézők 71%-a tudatosan kapcsol a hírműsorokra, a lakosság 36%-a reggel, míg 73%-a este néz híradót." Ezek szerint Nézőpont intézet is egy vicc kategória.

Melchi Zadok 2013.10.31. 07:46:01

@Prof. Dr. Sün: es miert szerencse, hogy nincs TV-d?
Szeretnelek tajekoztatni, hogy ha rendelkezel egy televizio keszulekkel, meg nem kell kotelezoen a Tv2 hirmusorat nezned.
Arra meg mar biztosan te magad is rajottel, hogy a tv2-ot az interneten is lehet nezni, de latod (nagyon helyesen) megsem teszed, pedig interneted biztosan van.

falomb 2013.10.31. 07:55:25

@midnight coder: Fletó táncának "komoly" értékelése akkor éppen a röhejességét emelte ki, és éppen nem az volt a célja, hogy pozitívan állítsa be a dolgot, ellentétben a mostanában megszokott orbáni termelési riportokkal.

kvadrillio 2013.10.31. 08:06:41

"Hétfőn este szemtanúk jelentették a rioi rendőrségnek, hogy fegyveresek saját boltja elől hurcolták el Joao Rodrigo Silva Santost. A 35 éves Santos két éve vonult vissza a profi labdarúgástól, nem váltotta meg a világot, de több riói csapaton kívül Svédországban és a Hondurasban is idegenlégióskodott. 1996 és 2005 között 103 meccsen 33 gólt lőtt, beceneve "Szerény Hős" volt.

A Daily Mailben található történet szerint Silva nem sokáig volt fogságban, ugyanis kedd reggelre máris hazakerült, de darabokban: fejét levágták, szemeit és nyelvét kimetszették, majd ezeket a testrészeket becsomagolták, és házának küszöbére tették, hogy azután a felesége találjon rá. Így is történt. A tudósítások arról számolnak be, hogy a látványtól az egész szomszédság pánikba esett,

NA ! LEGALIZÁJJUK MÁÁÁ A DROGOKAT, MERT ÉN IS ILLEN FEJ NÉLKÜLI "SOKDARABEMB EREKET" AKAROK LÁTNI MAGYAROIRSZÁGON IS ! FŐLEG A PARLAMENT KÖRNYÉKÉN...

sobrijoska10 2013.10.31. 08:11:27

Engem nagyon irritál a tv2 híradója. Ha csak megy a háttérben és közben mást csinálok, felkapom a fejem, hogy mi ez a sz*r. Megölték, kivégezték, feldarabolták, elrabolták, elégették, összeomlott, katasztrófa. Fénysebességgel kapcsolom el, annyira negatív.

Eino81 2013.10.31. 08:13:45

Én Euronews-t nézek, magyarul, abban kevesebb a korrupció... Bajokról ott is hallok, de valahogy elviselhetőbb mértékben. És félóránként ismétli magát, szóval bármikor bele lehet nézni a nap folyamán.

notib 2013.10.31. 08:19:15

Zero: Te vagy nagyon fiatal vagy, vagy nem ebben az országban éltél eddig...

A Magyar Televízió mindig is így működött, Kádár alatt is, meg Orbánék előtt is, amikor az MSZP és az SZDSZ szállta meg...
Nincs különbség, csak a mindenkori ellenzék rág be, teljes joggal, de majd jön a váltás, és felcserélődnek a szerepek...

Ha esetleg korodnál fogva nem éltél a Kádár rendszerben, akkor teljes képet ad neked, ha megnézed az ATV-n az Újságíró klub nevű "független, korrekt tájékoztató " műsort, pontos képet kapsz a régi tV működéséről, ráadásul ugyanazokkal a szereplőkkel...

Csakjoaruk Webáruház · http://csakjoaruk.hu 2013.10.31. 08:33:30

Kereskedelmi=Bulvár (Blikk videóba)
Királyi=Politikai (kormánypárti)
ATV, HirTV=Pplitikai (pártközeli)

Nem tudom ezeket hogy lehet egyáltalán híradónak nevezni.

shinny bayaar (törölt) 2013.10.31. 08:41:07

Szomorú, ha igaz? Mit nem mondanak ezek az elemzők! Pedig ki hitte volna, hogy a magyarok ilyen kibaszottul primitívek!
Sőt, állítólag az index.hu a legolvasottabb magyar hírportál, és beszélik, hogy a végén ott is van egy "velvet" nevű rész valami infernálisan prosztó és agyatlan tartalommal, mert állítólag arra megy a legtöbb kattintás. Én nem tudom, mert még soha nem görgettem le addig, de bizony mondom néktek, szomorú, ha igaz...

VLADISZLAV 2013.10.31. 09:07:30

Kedvenc hírem nem régről a TV2-n. (Tán július első hetében volt): Előzetes: " Beszakadt az út Toledóban, hogy mitől azt majd megtudják a reklám után." Reklám után: " Fogalmuk sincs a szakembereknek, hogy mitől szakadt be az út Toledóban."

randomuser1 2013.10.31. 09:16:39

még szerencse h a hírek mint olyan, senkit nem érdekelnek, bulvár köll meg szórakoztatás, és az meg is van jól.
én kapcsolnék el onnan elsőnek ha lenne sajtószemle a nyújorktájmszból, világ- és hazai tőzsdei hírek, befektetési elemzésekkel, napi összesítő a világ aktuális politikai, gazdasági, természeti, és egyéb, az emberiség szempontjából jellemző markarekről...

Rátóti Mutyikos 2013.10.31. 09:19:53

a 80-as evek masodik feleben jokat rohogtunk a haverokkal amikor bejott mutatoba a bulvarujsagiras es a rikkancs olyan hirekkel dobta fel a napisajtot, hogy "felavattak gobbi hilda lovasszobrat!".
nah, azota ez rohoges nelkul napi szinten jelentkezik.

csak a tajekoztatas vegett: a tv2-nek a hirtvtol igazolt fideszes komisszarja van a hirkozpontban.

randomuser1 2013.10.31. 09:20:38

ha mégis fanyalogni kéne, akkor megemlíteném, a tv2 híradójának legnagyobb libája, a zindeksz egynapos bulvárjából válogat és jútubvideókat tol az interenthiányos nézők szórakoztatására, így én, a jólfejlett vebkettes troll, halok meg az uncsitól...

randomuser1 2013.10.31. 09:21:56

@Rátóti Mutyikos: moszkvából nem rendelhetik ki, mert annyit nem ér az egész ország amennyi a komisszár péjrollja lenne expatként...

R.T. Flakfizer 2013.10.31. 09:28:33

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
:D
ennyike!
azt hiszem 2020-ig leírtál minden fontosabb hírt!

Melchi Zadok 2013.10.31. 09:28:58

@Emmanuel Goldstein: na, jó, de te egy közismert tahó vagy, így könnyű...

randomuser1 2013.10.31. 09:34:31

@Melchi Zadok: viszont -elefántcsonttoronyban kushadó, szofisztikált entellektüel barátom- mi vagyunk többségben, így neked marad a külföldi sajtó, a bulvárcsatik meg minket szórakoztatnak, ha megengeded :)

öregbuksi 2013.10.31. 09:38:58

@notib: Talán emlékszel a "Magyarország" című szemelvény újságra. Abban gyakran írt Avar János mint hozzáértő, az Indiai szubkontinens, volt a fő "hozzáértési" területe. Hordta össze az eget verő szarságait. Pl. Pakisztánban megbuktatták Zulfikar Ali Bhutto-t, mint miniszterelnököt. Avar azt jósolta, hogy a hadsereg nem fog beavatkozni a politikai történésekbe. Mivel a politika civil résztvevői nem tudtak kompromisszumra jutni ezért a sereg, puccsal átvette a hatalmat és kb 10 hónap múlva Zulfikár lógott a kötél végén. Ez a négy "újságíró" volt már , USA, Izrael, SzU, Románia és főleg magyar ellenes, amit az elvtársi fősodor megkívánt. Romániára azért haragudtak mert nem ítélték el az Izraeli agressziót, amit Egyiptom ellen követtek el. És most osztják az észt, az erkölcs mikéntjéről értekeznek, a saját érdekeik szerint. És teszik ezt időtlen idők óta, múlhatatlanul!

Bee-zony 2013.10.31. 09:58:52

@gmower: Onnan idézek, ahol írnak róla, ilyen egyszerű. A Fidesznél „valamiért” nem találtam ilyen híreket.

Pártatlan magyar(országi) sajtóról meg ne is hadoválj, mert az esetleg a BBC, (ha ugyan).

Az idők folyamán arra a megállapításra jutottam, hogy mindegyik magyar(országi) parlamenti párt egy-egy erkölcsileg és szellemileg mínuszos szar(alak)kupac, és leginkább a vályúhoz érkezésük időbeli sorszáma különbözteti meg őket, nem az egyéb tulajdonságaik. Te a Fidesz nevű szarkupac híve, vagy pláne tagja vagy, ez ennyiből is lejön, úgyhogy a pártos te vagy, és pont olyan gusztustalan, manipuláló, terelő, hazudozó, mint a vöröskomcsik és a naracskomcsik általában.

Bee-zony 2013.10.31. 10:00:47

@midnight coder: Neked az alányalt (akár az irónia szintjén is) Fletó tánca a legalja, másnak a 99% bulvár a legalja; a harmadiknak meg az, hogy lám, mindig van lejjebb…

Köcsögöm Széken 2013.10.31. 10:02:03

Azt olvastam (talán a Commenten), hogy vezet ugyan a Tények, de mikor kezdődik az RTL Híradó, akkor átkapcsolnak.
Utóbbi sem egy matyóhímzés, de azért pár fokkal jobb a TV2 bűnügyi híreitől.

Az azért megnyugtat, hogy 80% nem tévéből szerzi az információit. RTL-en is 1-2 napos delay van az internethez képest, leginkább "színes" hírekben.

Tokány 2013.10.31. 10:24:27

@vontod75: "Egyébként meg erre van igény. Ha teletömnék mindenféle értelmes dolgokkal. Világpolitikai kitekintő, pozitív üzenetek stb stb a kutya nem nézné..."

Emlékeim szerint Mo-on még sosem volt értelmes, minőségi híradó. Szóval ez az "erre van igény" megállapítás nem igaz. Majd HA valaki csinál normális, minőségi híradót és HA az megbukik ilyen alja híradóval szemben, akkor érdemes lesz erről beszélni. Mert most csak azt lehet mondani, hogy ezt kapja az ember, nincs választási lehetőség.

Faus to 2013.10.31. 10:27:58

@Dr_utcai_arcos: az igazság az, hogy képtelen vagyok tv műsort nézni. Ez vonatkozik már az "ismeretterjesztő" csatornákra is, mivel (az én meglátásom szerint) azok is teljesen elbulvárosodtak. Az alámondások és a műsorok reklámja is szenzációhajhászok, a jelenetek megrendezettek, szóval én azokra sem vagyok vevő. De így vagyok a rádiókkal is, nagyon régóta nem hallgatok, mivel idegesítenek. Kollégám rákapott a Kossuthra kb egy éve. Érdekes, hogy azelőtt évekig nem hallgatott semmit, majd egyik napról a másikra elkezdte hallgatni. Nem lett volna gondom vele, ha egyedül ülne az irodában, de én is ott vagyok, sőt, meg sem kérdezett. Elég sok időmbe és idegeskedésembe telt mire felfogta, hogy nem vagyok kíváncsi sem a Kossuthra, sem az összes többire. Többször mondtam neki, hallgassa fejhallgatóval. Persze az nem jó neki.

inebhedj - szerintem 2013.10.31. 10:30:02

@Bee-zony:

Előbb erre írnék.

Nehéz összehasonlítani két időpont alapján (én meg bár tudom, hogy béna, de nem tájékozódom tévéből), ugyanakkor az első linked számomra teljesen egy, a poszt által linkeltekkel analóg bulvárműsor 2010 előttről, azaz nem érzékelem a különbséget.

A második linket meg össze kellene hasonlítani a bajai bulvár választásról szóló TV2-s tudósítással, de Isten bocsássa meg nekem, én ugyan meg nem keresem.

Szóval egyelőre nem érzem bizonyító erejűnek egyik idézett videót sem.

(Arról nem is beszélve, hogy a médiában forgó politikai történések és hírek valójában a bulvár legigénytelenebb részéhez tartoznak, szóval jobban belegondolva a poszt afelett kesereg, hogy a bulvárhíradókban nem a legbénább bulvárhírekkel operálnak - ebből a szempontból a Monty Python munkássága lehetne követendő, mint a gazdasági miniszter, aki a képernyőn sztriptízt mutat be, mialatt elmagyarázza a kormány álláspontját az európai szabadkereskedelmi megállapodással kapcsolatban.)

Ami a bulvár részt illeti, számomra kicsit sok a felrobbant, megverték, fasiszta, és kevés VV Éva új melle hír van a kereskedelmi csatornákon, már pediglen az utóbbi annyira nem keseríti a szám ízét, mint az előbbi.

laci_52 2013.10.31. 10:37:26

@Tokány: Igenis van választási lehetőség: m1, Duna, ATV, RTL, TV2, HírTV, Echo stb.

A TV2 és az RTL híradóit kerülöm, a többi nézhető.

inebhedj - szerintem 2013.10.31. 10:40:14

@Bee-zony:

Nem gondolom, hogy félrebeszélek. Abban egyetértek viszont, hogy pártok illetve politikai irányzatok követői közt rengeteg az aranyhal memóriás.

Igazából az, hogy az ATV-re, origora és indexre hivatkozol, mint a bástyára(?), éppen ezt bizonyítja. :)

Ha már egyáltalán, akkor egy másik reagálásod áll (szegről végről) közelebb a világképemhez, és egyúttal bizonyítja azt, amit korábban írtam:

"Pártatlan magyar(országi) sajtóról meg ne is hadoválj, mert az esetleg a BBC, (ha ugyan).

Az idők folyamán arra a megállapításra jutottam, hogy mindegyik magyar(országi) parlamenti párt egy-egy erkölcsileg és szellemileg mínuszos szar(alak)kupac, és leginkább a vályúhoz érkezésük időbeli sorszáma különbözteti meg őket, nem az egyéb tulajdonságaik. "

A sajtó pediglen mindig is alárendelődik a gazdasági lobbi érdekeknek (amelyek egyébként a politika szálait is mozgatják). Ez 1990 előtt is így volt, azóta is így van. (Hozzáteszem, mondjuk az USA-ban is.)

bőrmók 2013.10.31. 10:43:10

A hamisításos kép bal alul az Egyenes Beszédből van, amúgy fasza :)

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.10.31. 10:43:38

Azért szerencsére az is jelent valami jót, hogy ilyenekkel töltik ki a műsoridőt... hogy alapvetően nincs olyan nagy baj politikai, gazdasági esetleg természeti szinten, ami sokaknak rossz lehet a bolygón több-kevesebb szinten. De jobb is ez így, mert például a Sivatagi Róka hadműveletet (amikor '98 decemberében a jenkik három-négy napon át odacsűrtek néhány bombát Szaddamnak) is úgy állította be pont a csiga2, mintha küszöbön állna az atomháború... meg egyébként is rossz az, amikor egyes újságok és tévéműsorok mindig a lehető legsötétebbre festik a jövőt. Persze a rózsaszín szemüveg se feltétlenül jó... pontosabban nem baj az, hogy másféle jó híreket is közvetítenek, minthogy éppen hol milyen állatkölyök született, azt is lehetne jól csinálni, például műemlékfelújításokról, szociális intézmények vagy egyéb társadalomkényelmi létesítmények (közlekedési infrastruktúra és -eszközök) fejlesztéséről. A lényeg ezeknél csak az, hogy ne csapjon át az aktuális hatalom seggének nyalásába és az előzőek ledorongolásába.

bőrmók 2013.10.31. 10:45:41

@vontod75: de ez vajon miért Magyarországon van így?

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.10.31. 10:58:00

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: 10 PONT!!!!!

@Magyar seggbe NEMZETI lófaszt: A Kossuthot én is utálom, mert folyton károgó hangú pofázás megy mások sanyarú sorsáról. Szüleim (ma már csak anyám) szokták hallgatni, de velük szerencsére mindig ki lehetett egyezni a Bartókban, mert rockcsatorna híján egyedül azon (meg a Klasszikon) van hallgatható zene. Ami pedig nekem a legkevésbé értelmezhető rádióban és tévében is, azok a reggeli műsorok, ki akar érdektelen vernyákolásokra ébredni és azok kíséretében végigkómálni a reggelét...

Nálunk szerencsére nincs rádióhallgatás a munkahelyen, az egyik kolléganő próbálkozott vele, de hamar lebeszéltem róla. Én se nyomatom a halálmetált premier plánba nekik, fülest mindenki használhat...

Zeppeliner 2013.10.31. 11:05:05

Na ezért használom én monitornak a tv-t.
Még a gyerekeket sem érdekli a tv olyan debil mesék meg műsorok mennek az adókon.
Ha az állam nem szanálná a két színvonaltalan retek kereskedelmi csatornát már rég nem lennének.
Sem ők, sem ez a rengeteg selejt szar semmirevaló tehetségtelen bunkó celeb énekes médiakurva hulladék emberi véglény.De hát kellenek a kampányhoz.

randomuser1 2013.10.31. 11:20:30

@Zeppeliner: hehe, lájv betelefonálós ezohókuszpókusz hétvégi délelöttökön nem volt meg? jobb, mint a többi műsoruk együttvéve :)
"ezerszeres pénzenergia, és szerencsebevonzó rúna"
vinnyogva fetrengek a padlón tőle...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2013.10.31. 11:26:35

Érdekes lenne egy olyan felmérés, hogy milyen hírforrásokból tájékozódik egy diplomás és egy maximum nyolc általánost végzett ember. Lehet, hogy az utóbbiaknál a TV2 erősen felülreprezentált lenne...

Faus to 2013.10.31. 11:31:32

@no-night: egyet értek veled. Jó hogy írtad, mert én kifelejtettem a reggeli műsorokat az irományomból, ahol valóban, 6-8 percet tudnak beszélgetni egy olyan témáról pl. XY-nak jól áll a kockás zokni, meg hogyan szedjük fel a kutysz.rt az utcán :-) Szerintem direkt lebutítják az embert reggel, hogy utána eszetlenül robotoljon. De ahogy hallom/olvasom, elég kapósak az ilyen reggeli műsorok...Habár az sem véletlen, hogy Demcsák Zsuzsi állandóan szoknyában és harisnyában van.

Zeppeliner 2013.10.31. 11:34:50

@Emmanuel Goldstein: Én ezeken a sok szaron még kínomban sem tudok nevetni, de jó paródiákat csináltak már ezekből:
www.youtube.com/watch?v=h4kQxGb8ozs
www.youtube.com/watch?v=Tg7VLagnW4M

komissarlajos 2013.10.31. 12:02:01

Ismertetek egy alkalmazott forgatókönyvet ebbe a témába:
Hír: Julcsi néni szellentett a villamoson.
A két műsorvezető felvezeti az eseményt, majd következik a riport. A riporter átéléssel érzékelteti a nézőkkel a roppant fontos dolgot, majd szakértők mondják el véleményüket (rendőrség, mentők, tűzoltók). Ekkor találnak egy tanut, ki ott sem volt, nem ismeri Julcsi nénit, csak hallotta valakitől a dolgot, de ő nem is lát jól, sőt süket kicsit. Némi kommentárt fűz még a dologhoz valamelyik műsorvezető és várjuk a Tények végét, mikor a visszapillantóba a látjuk a rövidített változatot: mely szerint a legfontosabb híreink közt Julcsi néni szellentett a villamoson.

Faus to 2013.10.31. 12:09:35

@komissarlajos: kb. ezt a forgatókönyvet rá lehet húzni a reggeli beszélgetős műsorokra is.

J.László 2013.10.31. 12:18:03

Nyilván csípi a szemét a Vastagbőrnek, hogy nem ő a legfontosabb hírforrás Magyarországon.

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2013.10.31. 12:30:13

Nézzetek M1-et! Ott nem gyilkosokat, hanem nyakkendős bűnözőket dicsőítenek!

Bee-zony 2013.10.31. 12:49:19

@inebhedj - szerintem: „Igazából az, hogy az ATV-re, origora és indexre hivatkozol, mint a bástyára(?), éppen ezt bizonyítja. :)”
Erre gondolsz?
„Egyedül maradt az ATV, heti 5 órában és az internet 2 legnagyobb portálja. Kérdés, hogy az index és az origo meddig tart ki?”
Ezt nem én írtam, hanem a hivatkozott linken levő cikk alatti kommentekből válogattam néhányat, (lásd idézőjel). Legközelebb gondolok rád is, és odaírom, hogy ezek kommentek a cikkhez – addig is figyelmesebb olvasással orvosolható ez a probléma.
Amúgy én linkelek (hivatkozok) a Népszavától a kuruc.infóig (és most már a Magyar Hajnalig) mindenre, azokra, akik megírnak egy hírt, ami szerintem fontos. És én ugyan pártatlanul linkelek, de jönnek a pártosok, a struccok, a szemellenzősek, hogy én x, y, z-re hivatkozok? - az nekik nem mérvadó, ők olyat el sem olvasnak. Ez ám a széles körű tájékozottság, mindent csak a pártsajtóból - és ami ott nincs, az nem is létezik, az csak az ellenfél vagy ellenség kitalációja... és persze pont ők azok, akik azonnal beskatulyáznak az éppen linkelt média párt-hovatartozásához. Magyarországon még linkelni és „életveszélyes”; mert van itt is vak fanatizmus, „tálibság” bőven.

Bee-zony 2013.10.31. 12:58:28

@inebhedj - szerintem:
Írtad: „Nehéz összehasonlítani két időpont alapján (én meg bár tudom, hogy béna, de nem tájékozódom tévéből), ugyanakkor az első linked számomra teljesen egy, a poszt által linkeltekkel analóg bulvárműsor 2010 előttről, azaz nem érzékelem a különbséget.

A második linket meg össze kellene hasonlítani a bajai bulvár választásról szóló TV2-s tudósítással, de Isten bocsássa meg nekem, én ugyan meg nem keresem.

Szóval egyelőre nem érzem bizonyító erejűnek egyik idézett videót sem.”

Írom:
Video az 1. linken: „Nyomozás választás előtt”, 1 politikai hír 2p 25 mp-ben.
2013-ból mutass egy TV2 - Tények-et, ahol van 1 politikai hír ennyi időtartamban.

Video a 2. linken: 2008, TV2 – Tények műsorelőzetese (avagy hírösszefoglaló), szinte 100%-ban politikai hírekből (ha a „nincs vakcina kullancs ellen”-t is ide számítjuk, akkor 100%).
2013-ból mutass egy ilyet.

A Fidesz kúrmányzás alatt a TV2 „valamiért” szinte teljesen politikamentesítette a hírműsorait, és látok némi összefüggést e között, és a náluk megjelent pártapparátcsik és fideszes üzleti kör között.
De vak fideszesek számára ez két össze nem kapcsolódó dolog, nyilván.
1. A Fideszesek megjelentek a média szerkesztőségében. 2. A média elbulvárosodott. Van összefüggés?
Ebből lehet lemérni, hogy ki a fideszes. :)

wanker cunt · http://freeliveteencams.com 2013.10.31. 13:01:47

a tv2 híradó annyira hiteles mint a szektás söpredék (németh sanyi) vörös atvjén a "híradó" amit a szektavezér fia készít,az "objektív hírforrás" toplel :DDD

Vombatus Ursinus 2013.10.31. 13:32:05

@J.László: Oszt már miért csípné, te nagyokos?

Vombatus Ursinus 2013.10.31. 13:33:08

@wanker cunt: Mondj már egy hiteles híradót, amelyiket nem valakinek a seggevége készít!

inebhedj - szerintem 2013.10.31. 16:02:10

@Bee-zony:

(A videók sorszámát összekevertem.)

Mint írtam, nem tudom, mit adott le a bajai bulvár választásról a TV2 most, így nem tudom összevetni az akkorival.

Ami a másikat illeti a bulvár az bulvár, a politikai bulvár is az, már pedig az idézett videóban csak politikai bulvár hírek vannak, ennek a politikai hírekhez semmi köze.

Persze lehet így úgy elvonatkoztatni, de akkor a Dzsenifer a Megasztár előtt pornózott hírt is tekinthetjük politikainak, hiszen miért is jutott eddig, sanyarú magyar sors, gazdasági viszonyok, stb.

(Egyébként annak, hogy a TV2 és társai politikamentesítették magukat, igazából örülnünk kéne, amíg követtem a hírműsoraikat, sem fogtam ki olyan újságíró személyiséget, aki erre egy politikai műsort rábíznék, gondolom ez azóta se változott.)

Ami a másik szálat illeti, annyira nem fontos polemizálnunk olyasmin, amit jobbára hasonlóan látunk eszerint.

A mérvadó különbség, hogy én nem érzek számottevő rosszabbodást a kereskedelmi hírműsorokban, igaz, könnyű nekem, mivel évekkel ezelőtt elhagytam őket (még az elmúltnyócban). Az is látszik, hogy a regnáló kormány politikája bár számos helyen kikezdhető lenne (nota bene, szinte másból sem áll), azonban az internet "leghangosabb" részén még sem ezekről van szó, amiből egy konteós egy pillanat alatt azt a következtetést vonná le, hogy az internetes ellenzék mögött maga a kormány áll: ennyire unszimpatikus és nyögvenyelős (más olvasatban béna) kritikai eszköztárral operálni ellenzéki sajtót így hirtelenjében még nem láttam.

Ahogy nem a Fidesz hozta divatba az utcai politizálást (bár most ez nagyon népszerű mantra), ahogy a Fidesz éppannyira nem jobboldali, amennyire nem baloldali az MSZP, ahogy az ún "demokratikus" ellenzék teljesen hamisan és értelmetlenül különbözteti meg magát a ... milyen ellenzéktől is (?), épp úgy nem a Fidesznek köszönhető a kereskedelmi médiumok hírközlési színvonala. És nem is a közízlésnek. Ez egész egyszerűen üzlet, a kereskedelmi médiumok üzemeltetőinek és hirdetőinek érdekeit szolgálja.

NoNight · http://anothernonight.blog.hu/ 2013.10.31. 16:46:37

@Magyar seggbe NEMZETI lófaszt: ja, plusz a szintén dekorációs célzatú meteurológus csaj. Habár odateszik azt a bűn ronda tatárcsillát is... anyám sajnos ezt nézi reggelente, így szoktam ezekkel szembesülni.

Vombatus Ursinus 2013.10.31. 17:22:12

@no-night: Hát, valóban szar életed lehet, ha anyucinál kell a tévét nézned reggelente. Nem engedi elkapcsolni?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.10.31. 17:43:03

Én a Tényekre akkor rágtam be végleg, amikor a vége felé valami ehhez hasonló – nem emlékszem már pontosan – kis blokkot állítottak össze: először jöttek ki a szabadba az újszülött kisoroszlánok (édes kis jószág szaglássza hitetlenkedve a kamerát), rákban meghalt egy jól ismert, kedvelt színészünk, kezdődik a karneváli szezon Brazíliában (nagyjából pucér nők és csujogató férfiak). És mit látok? A kisoroszlános hír után jön a maca, aki nagy mosolygással kezdi elmondani, hogy valaki rákban pusztult el. Közben ő is rájött, felvette a szokott bús ábrázatot, de azért ez durva volt. A szerkesztőnek is csak eddig tart az esze, de a maca sem tudta, mi jön ezután, pedig olyan gondosan jegyzetelnek mindig a papírokon, hogy lássuk, ők a szerkesztésben is részt vesznek.

Volt ennél még rosszabb is. Egy nő kiugrott az ablakból, öngyilkos akart lenni. Hogy miért akart öngyilkos lenni, megtudják a rövid reklám után.

Basszus, én ezért rájuk gyújtanám az egész pajtát, aztán ledózerolnám az egészet! Ezek milyen jogon kapnak engedélyt arra, hogy ezt üzleti haszonszerzés céljából, folytatólagosan elkövessék? Miért kell, hogy egy híradót bunkók szerkesszenek?

Az a baj, hogy a feleségemet nem vagyok képes lebeszélni arról, hogy a háttérben ezt a szemetet végighallgassa. Pedig értelmes ember, akihez méltatlan dolog emberek halálát, tönkrement életét fogyasztani gyorséttermi tálalásban. Így aztán én is hallom, sőt, mint kiderült, én háttal ülve is hallom, ő viszont szemben ülve is csak félig hallja. Fogyasztó. Viszont a reklámokat legalább elnémítja, ha csak az én kedvemért is.

Mondhatja bárki, hogy ne a tévéből vegyük a híreket – pedig az m1 nem olyan rossz, még ha az is a mániája mindenkinek, hogy ott személyesen Orbán szerkeszti a beolvasandó szöveget –, hanem az internetről. Konkrétabban? Én komolyan hajlandó lennék leszokni az Indexről, ha lenne vetálytársa. Mert az Index is megéri a pénzét. Két nappal ezelőtti hír: "Tele lett a tökük az állatoknak". Nézem, hogy mi van. Hát igen, csak az, amit a híradóban láttunk, hogy tökbe rejtett csemegékkel ajándékozták meg az állatokat. Köszönjük, Index, cégérként akaszthatnátok ki ezt a hírt, ezt a címet, benne van minden. A hirado.hu nem rossz, híreket adnak, viszonylag kevés bulvártöltelékkel, az Index viszont provokatívabb, kutakodóbb is tud lenni, saját véleményekkel, benyomásokkal, tárcákkal stb. Így aztán válogatok, másnak is ezt javaslom. Ja, és érdemes a friss, de másnapos híreket olvasgatni, ha néha akad olyan. Ugyanis másnapra sokszor kiderül, hogy VALÓJÁBAN mi is történt ott, ahonnan tegnap már a száguldó riporter elmondta a félig összeszedett, találgatásokkal teli változatot. Mindegy, csak gyors legyen. És jó sok, hiszen látjuk, a TV2 is darabra méri a saját dicsőítését is.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2013.10.31. 17:55:03

Azt tudja valaki, hogy miért kapunk egy teljes hete folyamatos tudósításokat a Halloweenre készülődő külföldről? Ki és miért fizet nekik ennyit?

Thasaidon · http://zothique.blog.hu 2013.10.31. 19:21:07

@Prof. Dr. Sün: Annyira irigyellek, amiért ilyen veretesen kifejezted azt, amit én sokkal szegényesebb stílusban kívántam idebökni. :-D

Micimackó, a csekély értelmű medvebocs 2013.10.31. 20:01:21

@Zeppeliner:
Csak szólok, hogy a kereskedelmi csatornákat az állam egyetlen fillérrel sem támogatja, sőt azok pénzéből (is) műxik a királyi tv. A kereskedelmiekben a hirdetők pénze van, és ha az nem elég, akkor a tulajdonosoké. Innen nézve tehát olyan műsort és híradót adnak, amilyet akarnak. Más kérdés, hogy én sem nézem a híradóikat, sőt az egyéb műsoraikat sem nagyon.
A Tv2 részéről meg baromság, hogy úgymond visszafogja magát, mert ha elhatározták "ott fent", hogy bekebelezik, akkor meg is teszik. Akkor már bátrabb dolog lenne kritikusabban szólni. A személycserék így is, úgy is meglesznek majd.

Zeppeliner 2013.10.31. 21:59:47

@Micimackó, a csekély értelmű medvebocs: De támogatja. Kapnak pénzt a közszolgálati tevékenységért, ami a híradó és ott vannak minden háztartásban.

Bee-zony 2013.10.31. 22:25:55

Off

2013-10-31. 11:11
Felszámolták a szíriai vegyifegyver-üzemeket
kuruc.info/r/4/119725/

2013-10-31. 18:01
Az izraeli légierő lebombázott egy szíriai légvédelmi támaszpontot
kuruc.info/r/4/119746/

Ilyen (média)csendben is elkezdődhet egy világháború.
Amire számítani lehet, az, hogy a „Nagy Testvér” nem tájékoztat; főleg ha gójként te vagy az ellenség.

On

Marcellusca 2013.11.01. 08:57:55

Nem régi "hír":
- TV2: harci kutya elszakította láncát, majd ártatlan, játszadozó gyerekekre támadt.
Képi anyag: mutatnak egy útszéli keverék kutyát, az elszakadt nyakörvét és ismételgetik a f@szságot.
-RTL KLUB: egy kutya elszakította a nyakörvét, majd a nyitott kapunk kirohanva megtámadott gyerekeket.
Képi anyag: mutatják ugyanazt a keverék kutyust, az elöregedett, szakadt nyakörvet és közlik is a tényeket, azzal a kiegészítéssel, hogy nagy valószínűséggel a gyerekek hergelték a kutyát (amit a megszólaltatottak is alátámasztanak).

Szóval, ennyit a tevekettő híradásáról. :(
A retekklub meg azóta ad kormány szempontból negatív híreket, mióta belengették az új médiatörvényt.

randomuser1 2013.11.01. 14:30:05

@Zeppeliner: hehe, az első egész jellemző, bár nem érinti a hitehagyott keresztények transzcendetalista útkeresését :)

Vidéki 2013.11.01. 17:57:30

@alte trottel:

Írod: "Az viszont az ellenzéki szereplésbe számít bele, hogy "gyurcsótánytakaroggy","

Szerintem nem!

Az viszont annak számít, ha valaki azt mondja, hogy a "Nagy, Nagyon Demokratikus Ellenzéki Összefogás" Legfelső Vezetésének ezekből a személyekből kellene állni:

1.meseházi
2.gunnarson
3.kúrcsány

Megdobbent 2013.11.01. 23:55:04

Ma az is kiderult, hogy valami cifra majom nem jarhat tobbe nyakkendoben vagymi. Nem hittem a szememnek :>

szmoker (Homo Trollicus) 2013.11.03. 11:27:51

Hmm, 2006-7 óta (amikor befejeztem a tévénézést) ez az egész elektronikus média még bűzhödtebb posvány lett.

Bee-zony 2013.11.05. 05:35:47

Az eddigi jereváni bulvárhírek-rekord:
Belföld rovat, nyitóhír:
„Késsel támadtak a rendőrre, lelőtte
Az önbíráskodással gyanúsított férfi ellenszegült.”

A linken:
„Késsel támadtak rá, lőtt a rendőr
V. Józsefet önbíráskodás miatt akarták előállítani az egyenruhások az Attila utcából, de a férfi ellenszegült.
(...)
Az egyik rendőr többszöri felszólítás után leadott egy figyelmeztető lövést, majd erősítést kértek a helyszínre. A férfit végül sikerült előállítani a rendőrségre, személyi sérülés nem történt.”
index.hu/belfold/2013/11/04/kessel_tamadtak_ra_lott_a_rendor/

A többes számból egyes szám lett, a „lelőtte”-ből figyelmeztető lövés, és személyi sérülés nem történt.
Korrekt, megbízható újságírás, ja.

szmoker (Homo Trollicus) 2013.11.05. 14:45:15

@Bee-zony: jah, indeksz, mit vársz. Amikor a velvetes lárva kikel, átmegy indekszes újságírónak.
Máshol még a padlót se törölhetné fel.

Bee-zony 2013.11.06. 18:23:26

@szmoker (Homo Trollicus): Az „újdonság” egy régi vicc:
Egy rikkancs nagy hangon kínálja a portékáját:
- Óriási csalás! Nyolcvan áldozat!
Egy férfi vásárol az újságból, átnézi, majd visszamegy a rikkancshoz:
- Milyen csalásról kiabál maga? Ebben az újságban nincs is ilyen hír!
A rikkancs végignézi a férfit, és újra kiabálni kezd:
- Óriási csalás! Már nyolcvanegy áldozat!

zotya54 2013.11.09. 19:15:48

Hát igen...Rászoktak az emberkék rendesen a butitora.De valahogy senkit sem érdekel például a kényszerüségből kitelepült magyarok sorsa... (eü ellátást sem kaphatnak már, nemhogy szavazati jogot...)Lehet hogy tényleg rossz országban élünk (vagy rossz a bőrünk szine)?

süti beállítások módosítása