Skip to content


       Szűrés lista

Überciki széljobbos tüntetés az osztrákok ellen

Az a helyzet, hogy fizethet a Fidesz bármennyit az IMG-nek reklámkampányokért, és Kumin Ferenc is kézzel-lábbal gépelve védheti a kormányt a tumbliján, az országimázsért ezerszer hatékonyabban tesznek - pro és kontra - az önkéntesek.

Most például a "Nemzeti Érzelmű Motorosok", akik tüntetést tartottak az osztrák nagykövetség előtt, mert kb két hete a Wir Staatskünstler osztrák show humoristái meghívták a bécsi magyar nagykövetet, Szalay-Bobrovniczky Vincét, és gúnyolódtak a magyar Szent Koronával. Megkérdezték a nagykövettől, hogy igaz-e, hogy Magyarországon viccet csinálni a Szent Koronából nemzeti jelkép megsértésének számít (akárcsak a Himnusz vagy a nemzeti zászló gyalázása), és az új Btk. szerint 1 évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható. A nagykövet ezt elismerte, amire a híresen béna osztrák humor képviselői elővették a korona műanyag másolatát, és elkezdtek vele bohóckodni (hülyén vették fel, dobálták, leejtették, szidták), és megkérdezték, hogy ez a nemzeti jelkép gyalázásának számít-e, és ezért börtönbe kerülnének-e, elvégre a követségen érvényesek a magyar jogszabályok. Szalay-Bobrovniczky Vince kínjában nevetett, és azt mondta, hogy szerinte ez belefér. Később aztán kiadott egy közleményt, miszerint szándékosan nem ült fel a nyilvánvaló provokációnak, hogy ne legyen akkora súlya a dolognak, azonban "megütközve látta, hogy a 45-50 perces anyagból a szerkesztők lényegében csak ezt a pár perces jelenetet adták közre, ráadásul ezt is jelentősen megvágva, a sértő, bornírt elemeket hangsúlyozva, a jelenettel kapcsolatos kritikus megjegyzéseim többségét kihagyva", ezért utólag mégis jelzi tiltakozását az ORF tévécsatorna vezetősége felé.

Tegnap pedig a széljobberek tüntettek a koronaügy miatt, a jobbikos Gyöngyösi Márton társaságában.

motorosok2.jpg
(fotók: Horváth Bence, 444.hu)

motorosok.jpg

A 444.hu tudósítása akár a Hírcsárdáé is lehetne, de sajnos nagyon is komoly:

"Ötven-hatvan ember gyűlt össze szombat délelőtt az osztrák nagykövetség előtt a Nemzeti Érzelmű Motorosok nevű szervezet tüntetésén, ahol a korona kigúnyolása ellen tiltakoztak. A Nemzeti Érzelmű Motorosok képviseletében Bagaméri László elmondta, hogy nem az osztrák nép és az osztrák állam ellen vannak, csak a korona meggyalázása ellen.

Sokkal kevésbé volt megengedő Nagy László ügyvéd, aki szintén beszédet mondott. Elmondta például, hogy Pentagon egyik tisztje is elismerte, hogy a korona nemcsak magyar és nemcsak szent, hanem a világigazság letéteményese is. Ezt a szakrális személyt (mert a korona szerinte valójában személy, amit az amerikai kormány is elismer) érte brutális és vandál támadás Ausztriában. Nagy nem értett egyet azzal, hogy az osztrák nép nem hibás, és azt akarja, hogy az egész államot marasztalják el, mert a beszámolók szerint az osztrák nézők a térdüket csapkodták a nevetéstől, amikor a műsort nézték.

Az ügyvéd december 25-én hatoldalas büntetőfeljelentést írt Polt Péternek a jobbikos Gaudi-Nagy Tamással közösen.Szerinte mivel a műsor felvétele a magyar nagykövetségen, vagyis magyar felségterületen történt, a legfőbb ügyésznek joga van eljárni az ügyben. Ha Polt nem tesz semmit, akkor a románok és a szlovákok is elbízzák majd magukat, annak pedig súlyos következményei lesznek.

Nagy egy bocsánatkéréssel lenne csak elégedett, de nem csak a humoristák részéről, hanem osztrák kormányzati szintről. Ezt az osztrák tévében kellene levetíteni. Ha ez nem történik meg, a magyar ifjúság pokollá fogja tenni a Nyugat-Magyarországon gazdálkodó osztrák parasztok életét. (Akik szerinte egyébként is jogellenesen vannak itt, és ez valójában egy nyugatról érkező tatárjárás, ami ellen Regionális Magyar Nemzeti Gárda szervezésére lenne szükség.)

Nagy beszéde végén azt mondta, már otthon elhatározta, mivel fogja zárni a beszédét, és így is tette: "Szép, jó, boldog napot a magyaroknak, szibériai hideget, fűtetlen lakásokat az osztrákoknak, ámen!"

Bár a rendezvény hivatalosan pártfüggetlen volt, jelen volt például a jobbikos Gyöngyösi Márton, akit nagy taps fogadott."

motorosok3.jpg

Elképesztő, hogy nem érzik, mennyire szánalmas ez és az összes hasonló performansz..... ezek járatják le igazán Magyarországot meg a Szent Koronát, nem pár osztrák műsorvezető. Ez lenne a szebb jövő? Kösz, nem kell.

Címkék: politika jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr615716890

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DarkFuture 2013.12.30. 09:20:15

Na most megint átmentetek hüjébe.Csak egy példa,ha nem a mi koronánkat hanem, pl. a Brit királyi koronát vagy netalán egy vallási jelképet ne adj isten egy menórát gyaláztak volna meg az ilyen rendben lenne? Hát kurvára nem. Habzó szájjal lincselnék meg őket.Akkor most miről is beszélünk?

Žďárský 2013.12.30. 09:26:40

@DarkFuture: Senki nem mondta, hogy rendben van, de a "tiltakozásnak" ez a formája még annál is röhejesebb, amit az a két fickó művelt.
Mellesleg a brit koronák (merthogy náluk akad több is) szolgáltak már bőven humorforrásként különféle filmekben és senki nem akart emiatt meglincselni senkit. Menóra ugyanez, erről a South Park vallásilag mérsékelten toleráns epizódjai ugrottak be egyből. Nyilván a radikális zsidók kiverték a balhét miatta, a világ normális része meg röhögött rajtuk (is).

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2013.12.30. 09:51:22

Ezek annyira szánalmasak, hogy már röhögni sem lehet rajtuk...

zollerbá 2013.12.30. 10:03:29

Sokaknak ma is a szentkorona csak egy tárgy, ahogy annak idején egy Kis János nevű "filozófus" pártelnök csak egyszerűen svájci sapkának nevezte, persze a fideszistáknak ez akkor tetszett.
Martonyi "Magasdi" ügynök magyarázkodása szánalmas.

toportyánzsóti 2013.12.30. 10:05:07

Szegény országban ennyire futja csak,hiába futtatja őket multibérenc stadionépítő teljes mellszélességgel.Nekünk a jobboldalból is csak az alja jutott mert elkergették a nemzet színe javát külföldre!

Kandeláber 2013.12.30. 10:11:23

Ezeknek miért nem szabad tüntizni?
Ők nem trendik, csak a hahások meg hasonlók?
Különben nem "az osztrákok" ellen tüntiztek, hanem ottani sasjóska színvonalú balfaszok ellen.
Mint ahogyan nem "az osztrák újságírókat" fikázza aki a vén hülye ex-MDP-s besúgó Lendvait fikázza.
Különben "az osztrákok" jó fejek, régebben többször nyaraltam náluk, na nem Bécsben meg Burgenlandban, hanem jóval nyugatabbra.
Arrafelé még a weinstube falán is kinn van a feszület, és igencsak csodálkoznának ha valami farok "jogvédő" követelné, hogy levegyék onnan.

ungverjaland 2013.12.30. 10:15:14

@DarkFuture: "Csak egy példa,ha nem a mi koronánkat hanem, pl. a Brit királyi koronát vagy netalán egy vallási jelképet ne adj isten egy menórát gyaláztak volna meg az ilyen rendben lenne?"

Igen.

Brian élete meg van? Felháborodnak rajta a keresztények? Nem. Hány zsidóvicc van a Family Guy-ban? Sok. Felháborodnak rajta az emberek? Nem. Naugye.

Žďárský 2013.12.30. 10:17:57

@Kandeláber: Tudsz rá példát, amikor Magyarországon bármilyen jogvédő bármilyen vallási jelképet le akart szedetni bárkinek a privát tulajdonáról? Legyen az akár egy Weinstube?

Dr.Zomboss 2013.12.30. 10:18:12

Hát, ez aztán valóban szánalmas, az meg főleg, hogy tegnapelőtt Sopronban valami fekete bomberdzsekis hülyegyerekek kisiklattak egy vonatot, ami ausztriába közlekedik.

www.kisalfold.hu/soproni_hirek/kisiklott_egy_vonat_sopronban_-_a_rendorseg_harom_elkovetot_keres_-_fotok/2363393/

Kandeláber 2013.12.30. 10:35:35

@Свобода: Ez hipotézis volt.
Mindenesetre Budapesten történt meg az, hogy szélsőbalos kölykök ledöntötték a Rákosi által leromboltatott Regnum Marianum templom helyén emelt keresztet.
Mert szúrta a szemüket.
@zollerbá: Meg ugye a Szent Jobb is csak "tetemcafat".
@ungverjaland: Részemről a korlátlan szólás- és véleménynyilvánítási szabadság híve vagyok.
Ebbe azonban szerintem az is beletartozik, hogy bárki tiltakozhasson a neki nem tetsző megnyilvánulások ellen.
Vágod?

ungverjaland 2013.12.30. 10:40:07

@Kandeláber: Értem. És is azt mondom, hogy joguk van tiltakozni. Ebben semmi nem akadályozza meg őket. Nekem meg jogom kiröhögni őket. Remélem majd ugyanezek az emberek a South Park-on, a Family Guy-on is felháborodnak, mennek tüntetni, hogy szüntessék be ezeket s súlyosan sértő műsorokat.

Žďárský 2013.12.30. 10:41:16

@Kandeláber: Hipotézis. Oké. Fent még nem annak tűnt.
Magyarországon már kétoldali szélsőségek elég sok szobrot ledöntöttek, festékkel összekentek stb. Az más kérdés, hogy ezeknek semmi köze nincs a poszthoz.
Tüntetni pedig bárkinek joga van, a bakancsosoknak is. Senki nem is írta azt, hogy be kéne tiltani az ilyesmit. Az viszont tény, hogy ez a banda így röhejes és pontosan azt a sztereotípiát erősítik velünk kapcsolatban, amire ez a két osztrák tévés is rájátszott.

tryclops 2013.12.30. 10:49:55

@ungverjaland: Csak a pontotsság kedvéért: A Brian élete miatt tüntetésről nem tudok, de tiltakozás és felháborodás volt azért...
www.youtube.com/watch?v=1ni559bHXDg

Vidéki 2013.12.30. 10:54:17

Vastagbőrnek nagyon tetszik, ha Szent István koronájából mások gúnyt űznek.

Korábban egy eszes eszdéeszes magyar Szent István koronáját svájci sapkának, Szent István szent jobbját pedig tetemcafatnak nevezte a nagy nyilvánosság előtt, ezzel is provokálva azokat, akik nem úgy gondolkodnak a magyarokról, mint Ő és magyargyűlölő bandája.

Mi állhat az osztrák sajtó magyarellenes, szinte már háborús lejárató propagandája mögött.

1. Például az, hogy sok tehetős osztrák gazda a rendszerváltás hajnalán meglátta a lehetőséget arra, hogy a zavaros helyzetben zsebszerződésekkel, olcsón megszerezze a magyar szántóföldek tetemes részét.

Az osztrák gazdák alantas földszerzési törekvései a rendszerváltás után, emlékeztetnek a Ézsau és Jákob bibliai történetére, amikor Jákob testvére éhségét kihasználva szerezte meg tőle az elsőszülöttség fontos jogát.

Egy alkalommal lencsefőzeléket készített Jákob. A mezőről hazatérő, kimerült Ézsaú megkívánta az ételt:

Engedd meg, hogy ehessem a veres ételből, mert fáradt vagyok.

Jákób kapva az alkalmon, az ételért cserébe mindjárt ezt kérte:

Add el hát nékem azonnal a te elsőszülöttségedet! válaszolta (I.Móz. 25:29-31).

Így csalta meg Jákób galádul testvérét, kihasználva éhségét.

A Világgazdaság cikkének címe

Csak májusig szánthatnak itt az osztrákok
2013. 12. 21. 16:01

„Andrä Rupprechter osztrák mezőgazdasági miniszter Fazekas Sándornak írt levelében kifogásolta, hogy jövő május 1-től érvényét veszti a magyar szántóföldek külföldiek által törvényesen (zsebszerződésekkel) megszerzett használati joga.”

2. Osztrák bankok magyarországi leánykái korábban orrvérzésig nyomták ki a svájci frank alapú hosszú távú hiteleket is, minden kockázatot a hitelfelvevőkre hárítva, pedig józan ésszel nem lehetett azt gondolni,

hogy a svájci frank árfolyama örökkön-örökké kedvező lesz.

A Raiffeisen egyik vezető beosztású munkatársa szerint

az állásával játszott az a bankvezető,

aki óvatoskodott, nem teljesítette az eladási célterveket, és emiatt visszaesett a pénzintézet piaci részesedése.

A bankok nem makrogazdasági kutatóintézetek, nem szociális intézmények,

hanem úgy működnek, mint egy bolt,

amelyik el akarja adni az áruit, és ha van rá kereslet, el is adja

mondta az osztrák tulajdonú bank szakembere, hozzátéve, hogy

a fiókvezetők fizetésének 30-40 százaléka is a teljesítménytől függött,

az értékesítés alapján kapták a jutalékaikat.

Normális estben létezik a bankok részéről a „hitelbírálat”, amely eljárás során megvizsgálják a banki szakemberek a hitelfelvevő hitelbíró képességét.

A józan viselkedés szabályait felrúgva, 2005-ben, a Raiffeisen infantilis hirdetésében a hitelelbíráló kisasszony

befogta a fülét, és énekelt,

amikor a kölcsönért folyamodó házaspár a havi fizetéséről szeretett volna beszámolni.

Minket nem a jövedelme, hanem az ingatlan értéke érdekel, hangzott a válasszal egybekötött szlogen.

A szélhámosok viselkednének így.

A jelentős és folyamatosan romló árfolyamingadozásra is készülve meg kell szabni a hitelkeretet, azaz a felső határt az ügyfelek esetén. Lengyelországban a bankok eszerint kötöttek hitelszerződéseket.

Magyarországon (a kiváló jogászok államában) ezt elmulasztották.

Az a tény, hogy megszokott fosztogatásaikat nem folytathatják Magyarországon,

megveszekedett dühöt vált ki az érintett zsebszerződőkből,

a devizahitelezések haszonélvezőiből,

amit kedvenc művészeik meg is jelentetnek az osztrák közszolgálat televízióban (nem ingyen!),

magyarellenes háborús lejárató propaganda formájában.

Ez az ami elnyeri Vastagbőrék tetszését is.

ungverjaland 2013.12.30. 10:55:31

@tryclops: Igazad van. Vannak akik a Family Guy-on vagy a South Park-on is felháborodnak, de ez azért egy kisebbség. Azzal, hogy itt tüntetnek emiatt pont azt a sztereotípiát erősítik, amit a humorista kifigurázott.

Kandeláber 2013.12.30. 10:55:31

@ungverjaland: @Свобода: Akkor ebben nincs vita köztünk. Röhögni bárkin lehet, én azon mulattam nagyon jól, amikor tavaly Debrecenben hét darab hahás emelt a magasba egy molinót a főtéren.
Csak nehogy előjöjjön itt valaki a "gyűlöletbeszéddel"...:D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.12.30. 10:58:30

Az eset a jövőben a "hülyék találkozása" címmel futna a színházakban.
- Szánalmas nagykövet
- Szánalmas humoristák (ha igen)
- Szánalmas szélsőjobbosok...

ÉS az országimázsos megjegyzés is igaz.

ungverjaland 2013.12.30. 10:59:36

@Kandeláber: Jó, de ha a Hallgatói Hálózat egyes megmozdulásai nevetségesek is voltak, legalább egy értelmes célért tüntettek. Ez ebben az esetben nem mondható el.

Kandeláber 2013.12.30. 11:04:05

@ungverjaland: Nézőpont kérdése.
Nekem mondjuk bejön a Showderklubosok humora, sasjóskáé nem...
És a Showderklub előadásain is telt ház van, meg a Mikroszkópon is az volt.
Virágozzék minden virág, mondta Mao. (Állítólag.) :D

Hét holló · http://localhero.blog.hu/ 2013.12.30. 11:07:45

Mindenesetre egy ország nemzeti jelképeit gyalázni meglehetősen ízléstelen dolog, főleg hogy itt vagyunk a szomszédban. Bár már hozzászoktunk hogy mit várhatunk a körben állóktól... Attól még gyökér dolog ez.

master sergeant 2013.12.30. 11:10:06

@Kandeláber: Én nemrég jártam egy Stájerországi faluban. Magánházban feszület, vendéglőben szintén feszület!!! Ja és a vendéglő két részre volt osztva. Egy dohányzó és egy nem dohányzó részre...!!!

tobeor 2013.12.30. 11:22:01

@DarkFuture:
Nagy butaságot írtál, ugyanis konkrét példa van az ellenkezőjére, ami cáfol téged.
A híresen öntudatos, történelmére büszke Angliában néhány humorista egy egész nagyjátékfilmet szentelt az egyik legnagyobb angol történelmi mítoszuk kifigurázásnak, az Artúr király Szent Grál-kereséses történetnek. A filmben gyakorlatilag komplett hülyének állították be Artúr királyt, és a legenda összes többi szereplőjét is. Ebből nem hogy felháborodás nem lett, de a film hatalmas siker lett, kultuszfilm lett, a készítői pedig mai napig nagy megbecsültségnek és népszerűségnek örvendenek.

legeslegujabbkor 2013.12.30. 11:23:52

@zollerbá:
" annak idején egy Kis János nevű "filozófus" pártelnök csak egyszerűen svájci sapkának nevezte"

Mivel utánad többen is megismételték, úgy gondolom felidézhetnénk, mi volt ez pontosan.

"Amikor a rendszerváltás után a parlamentben az ország zászlajáról és címeréről folyt a vita, Szabad György történész, akadémikus, az Országgyűlés MDF-es elnöke milyen hévvel védte az 1956-os Kossuth-címert és zászlót. Kis János eredetileg Nógrád megyei elszánt SZDSZ-esek republikánus dühét akarta csitítani, merőben szimbolikus értelemben mondta, hogy felőle akár svájci sapkát is húzhatnak a címerre."

Az Antall kormány hónapokon keresztül címervitát folytatott, az ország meg közben ment a levesbe. A vége felé már mindenki azt gondolta, hogy legyen akár turul meg csodaszarvas a címeren, csak foglalkozzanak már a sokkal égetőbb gazdasági dolgokkal az országggyűlési képviselők.

Kandeláber 2013.12.30. 11:25:20

@master sergeant: Én anno Oberösterreichben jártam többször is.
Így van, a panzióban is ott volt a feszület a falon, és a vendéglőben/sörözőben/borozóban is.
Sőt, láttam lányokat/asszonyokat dirndlben, férfiakat meg a régi osztrák viseletben.
Jó fejek az osztrákok, legalábbis a vidékiek. És piszkosul nem balosok. :D
Nem kell őket azonosítani a bécsi libbantakkal, pláne nem bevándorolt újságírókkal.

Žďárský 2013.12.30. 12:01:09

@Kandeláber: Sosem fogom megérteni azokat, akik szerint a nem velük egyformán gondolkodó már eleve nem lehet rendes ember. Egyébként jó ha tudod, hogy Felső-Ausztria egyike annak a négy tartománynak, ahol az idei választásokon az SPÖ megelőzte a Néppártot.

Kandeláber 2013.12.30. 12:15:20

@Свобода: De azért nem szedették le a feszületeket, gondolom. :D
Én egyébként azokat nem bírom igazán, akik roppant toleránsnak mondják magukat, de csak addig toleránsak amíg valaki ellent nem mond nekik.
Ebben az esetben nem elsősorban vitatkoznak, hanem címkéznek.
És úgy gondolják hogy a szólásszabadság csak nekik jár, az opponenseknek nem.

vidéki2.0 2013.12.30. 12:21:40

@Vidéki: Akkor most tőled mint belső szakértőtöl kérdezném: Jó hülyének lenni???

dr. Aullah 2013.12.30. 12:35:37

Na megnéztem a videót...
Hát szerintem nem volt vicces és tényleg alázták rendesen, ami nekem nem tetszett. A tüntetés szerintem jogos volt, még ha kicsit túlzásba is vitték.

Azért azt megnézném, ha ilyen szintű alázást csinálnának másokkal... de hát az más. Magyarokat ezek szerint lehet taposni...

dr. Aullah 2013.12.30. 12:36:28

Hova tűnt a kommentem?

Wrex 2013.12.30. 12:36:45

Attól eltekintve, hogy a tüntetés egyik-másik megnyilvánulása valóban überciki volt, a tüntetés célja ill. oka nagyon is helyénvaló. A nagykövi helyében, röhögcsélés helyett pl. lehetett volna hívni a biztonságiakat, és - megmutatva hogy mi is tudunk viccelni - egy alapos testüreg-motozást végeztetni a vicces fiúkon, hogy nincs-e ott véletlenül némi kábszer, vagy esetleg a jogar további viccelődési céllal elrejtett másolata.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 12:48:45

@DarkFuture:

Köztünk szólva elég nehéz lenne összeszámolni, hogy a brit koronát, a menórát, a keresztet, de uram bocsá' Krisztust vagy Mózest hányszor figurázták már ki, ízlésesen vagy ízléstelenül. Pl a youtubon csak Jézusosból találhatsz vagy ötvenet, a zombistól a vámpírvadászoson át a Jézus és a Haverokig.

Igazi balfasznak, vagy nyársatnyelt farizeusnak kell ahhoz lenni, hogy ezért valaki az utcán exponálja magát.

Kandeláber 2013.12.30. 12:56:58

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem nagyobb balfaszok azoknál, akik egy nyóckeres félcigó kántálására felállítanak majd ledöntenek egy hungarocell szobrot, majd egy nyugdíjas, egyenruhás tűzoltó vezetésével elviszik a fejet a város túlsó végébe.
És amúgy a lengyel Szolidaritástól lenyúlt logójú molinókat lengetnek.
De hogy megnyugodj, nem cikibb a "békemenetnek" titulált pecsovics-felvonulásnál sem.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 12:59:26

@Wrex:

Így is van, nehogy má' mindenféle önreflexióra képtelen orkoknak nézzenek minket...

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 13:03:08

@Kandeláber:

Ecsém, aki egy, megengedem kurva szar, geg miatt képes nagykövetségek előtt zászlót lóbálni, meg totális balfaszságokat beszélni, az egy röhejes fasz.

de igen, az orbánszobor döntés is röhejes volt, a baloldali elhatárolódás még röhejesebb volt, de a létező legröhejesebb már megint a magyar jobboldal hisztizése volt, mondhatnám szokás szerint.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.30. 13:09:15

Alapvetően ugyanazt érzem, és valószínűleg ugyanarról van szó, mint amikor a szerző a jobbikos rajzverseny kapcsán kapott vértolulást.

Amikor a Szent Koronát gyalázzák, az miért _nem_ vastagbőr? És ha ötvenen vagy százan fölvonulnak ellene, az miért az?
Miért nem az okkal foglalkoztok, ami ellen fölvonultak?

Miért kell a "szélsőjobbot" rugdosni? Mert az urbánus belvárosi gettószármazékok erre élveznek? Vagy mert a vastagbőr az együtt-pm szekerét tolja?
Izgalmas kérdések, kár hogy sosem fogunk rá választ kapni, "laspalmastól" biztosan nem.

Elképesztő mennyire alacsony 'színvonalon' megírt cikk ez. Teljesen hiányzik belőle mindenféle értelmi bírálat, helyette a köpködés megy.

Kandeláber 2013.12.30. 13:09:17

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Igaz.
Inkább néhány levélbombát kellett volna küldeni a humoristáknak, az kevésbé lett volna röhejes, és nagyobbat is szólt volna. :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 13:15:04

@Kandeláber: "Meg ugye a Szent Jobb is csak "tetemcafat".

Nem, a Szent Jobb a kereszténységtől elvileg idegen bálványimádás, a körbehordozása pedig pogány rítus. Amivel természetesen szerintem az égvilágon semmi baj nincs, aki vonulni akar mögötte, vonuljon. Jópofa hagyomány, mint a busójárás, vagy, hogy bizonyos bennszülött törzseknél a férfivá váláshoz egy követ kell tenni az orrszarvú seggére, de úgy, hogy az ne vegye észre.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 13:18:44

@Kandeláber:

Amennyit én abból a jelenetből láttam, az annyira kínos volt, hogy annak a három majomnak már az önmagában elég büntetés, hogy ezt már nem tudják meg nem történtté tenni.

Jut eszembe, nem lennék az amcsik helyében, ahányszor a zászlójukat kigúnyolják, megtapossák, elégetik, stb, stb, szerintem aludni sem tudnak nyugodtan.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.30. 13:24:19

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A toleranciájáról hírhedt belvárosi gettóértelmiség tetemcafatozott meg svájcisapkázott, de ha jól emlékszem volt ott "bőgatya meg fütyülős barack" is, mint a magyar kultúra 'lényege'.

"Nem, a Szent Jobb a kereszténységtől elvileg idegen bálványimádás, a körbehordozása pedig pogány rítus."

A keresztény szentek ereklyéit is rendszeresen körbe szokták hordozni körmeneten, templomban, nagyobb ünnepeken stb. Amit mondasz, protestáns ill. zsidó álláspont, e két vallásban "bálványimádóznak", egyébként érdesek, hogy ugyanakkor e két vallás tagjai szeretik a pénzt mindennél jobban.

Kandeláber 2013.12.30. 13:25:40

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A kereszténységtől egyáltalán nem idegen, csak a kereszténység protestáns ágától az.
Tudod, ereklyének hívják ugyanúgy mint a torinói leplet (nem lovat).
@Nemzetstratégia: A jobbikos rajzversenyről készült írása alulmúlta ezt a posztot.
Laspalmas és a hasonszőrű bajnaista-dékás arcok valahogy úgy gondolják, hogy tüntizni csak nekik és a hozzájuk hasonlóknak lehet, az trendi amikor rózsákat hajigálnak a vízbe vagy hungarocell szobrokat csesztetnek, de másnak kuss legyen.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 13:31:30

@Kandeláber:

Amennyiben a kommentedet megpróbálom komolyan venni, abból az jön le, hogy egy ember élete kevesebbet számít, mint annak a kurva koronának az ő méltósága. Hát, ez nem túl keresztényi álláspont, ugye.

Esetleg hirdessünk fatvát a három hülye és családja ellen, mindjárt mekkora kultúrnép lennék, senki se merne többet szórakozni Zohannal.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 13:36:22

@Nemzetstratégia: @Kandeláber:

Nem vagyok teológus, de mintha kevernétek a kereszténységet mint olyat a katolicizmussal.
Amúgy a különböző "szent ereklyék" egyértelműen a babonát, és a továbbélő pogány rítusok és a mágia iránti elemi fogékonyságot lovalják meg üzleti céllal, és akkor erről ennyit, hogy a melyik vallás melyik ága kedveli a legjobban a pénzt.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 13:40:47

@Nemzetstratégia: @Kandeláber:

Szigorúan véve egy élettelen tárgyat "lélekkel" felruházni és "szentként" tisztelni valahol önmagában blaszfémia. De legalábbis eléggé kínos. (Na, mindjárt kiderül, olvassák-e teológusok a Vastagbőrt. :D)

Kandeláber 2013.12.30. 13:42:19

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Nem ismered a szmájlit, mi?:D
@Nemzetstratégia: Bírom amikor olyanok, akinek a katolicizmusról csak a pedofil papok meg az inkvizíció ugranak be, egyből bálványimádóznak meg pogányoznak, de az ereklye mibenlétéről fogalmuk sincs.
Ugyanezek szokták fikázni Szent Istvánt azért ahogyan elbánt a pogányokkal.
Mindegy nekik miről van szó, csak belerúghassanak a kereszténységbe.
Fogadok hogyha Luther jött volna szóba, egyből előhozakodnak az antiszemitizmusával. :D

Corry 2013.12.30. 13:49:50

Nehéz dolog ez a téma.
Egyik oldalról megértem azokat, akik felháborodnak a magyar nemzeti jelkép kifigurázásán, pontosabban én nem értem, hogy miért kell ilyet csinálni, nem lenne szabad egyetlen nép büszkeségét sem megsérteni.
A másik oldalról meg azt is értem és látom, hogy egész Európa vagy le se sz.r bennünket, vagy rajtunk röhög, ez a két lehetőség adott. Az osztrákok elég közel vannak hozzánk, ezért inkább a röhögés és a lesajnálás adott, a kultúráltabbja szomorúan ingatja a fejét.
Nálunk meg megy a "sikerpropaganda" a rezsicsökkentésről, amit a nép jó része ugyanúgy megesz, mint a hozzájuk hasonlóak anno a Szovjetunióban, hogy ők magasabb életszínvonalon élnek, mint a Nyugat. Amikor rájöttek ennek az ellenkezőjére, szét is esett az egész.
Én még mindig drukkolok, hogy ez az eszement dolog ami itthon van legalább középtávon ne fuccsoljon be, de egyre kevesebb a remény. Most már csak avval vigasztalódom, hogy a 2010 -ig zajlott dolgok még ennél is rosszabbak voltak.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.30. 14:03:52

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A kereszténység 1517-ig _a_ katolicizmust jelentette, azóta csak túlnyomó mértékben jelenti azt, lásd a katolikusok arányát a kereszténységen belül.

"babona, továbbélő pogány rítusok"... ki vagy te hogy így bélyegezni próbálj? Lövésed sincs a teológiai háttérről, a szentek tiszteletéről stb.

"Amúgy a különböző "szent ereklyék" egyértelműen a babonát, és a továbbélő pogány rítusok és a mágia iránti elemi fogékonyságot lovalják meg üzleti céllal"

Miért lenne egy szent tisztelete mágia? A szentek mágusok voltak? nem. Pont hogy erényes életet élő, alázatos emberek. A mágia azt jelenti, hogy az ember az akaratával befolyásolni tudja a körülötte lévő világ működését. Pl. azt akarom hogy emelkedjen föl a pohár az asztalról, és megteszi. Az ilyen jellegű tevékenységek inkább a keleti gurukra jellemzőek, ő akarnak ezer évig élni, ők szoknak le az evésről meg egyebek.

Példaként elfogadva de nem megengedve hogy itt valamiért "mágikus tevékenység" zajlana: ha valaki így lesz teljesebb az erényes életben, ha ettől lesz jobb ember (hit-remény-szeretet stb) akkor tegye. A keresztényégnek megvan a hatalma, hogy ha valaki tiszta szívvel de rossz módon (pl. esetünkben a mágia) közelít hozzá, a jó irányba alakítsa az illetőt. Ha valakinek ez az 'első lépés' kell, akkor ez kell.

Általánosabban véve: inkább közelítsen valaki mágikusan a keresztény vallás lényegéhez, mint mágikusan a pénzhez, hatalomhoz, önzéshez, ami a mai kultúra lényege.

"akkor erről ennyit, hogy a melyik vallás melyik ága kedveli a legjobban a pénzt."

Ha a szentek tiszteletét mint "pénzszerző tevékenységet" is fognánk fel (megint:a példa kedvéért), a világ legnagyobb bankjainak vezetői és igazgatótanácsi tagjai valahogy túlnyomóan nem a katolikusok, hanem valamely más vallás követői köréből kerülnek ki.

Valamint nem a katolikus vallás tiltja meg a hitsorsossal szemben a kamatszedés tilalmát, hanem valamelyik más.

Žďárský 2013.12.30. 14:16:43

@Nemzetstratégia: "nem a katolikus vallás tiltja meg a hitsorsossal szemben a kamatszedés tilalmát, hanem valamelyik más."
Pedig a katolikus vallás is tiltotta a kamatszedést, pl. a második lateráni zsinaton kiátkozással fenyegettek meg mindenkit, aki így tesz. Azóta ez a rendelkezés persze elkallódott. Az iszlám meg ma is tiltja.

Disznó Úr 2013.12.30. 14:20:53

Laspalmas posztjai nagyon gyengék az utóbbi időben. Lényegében a Jobbiktól való rettegésről szól minden. Unalmas.

Sir Bates dö Hól 2013.12.30. 14:27:18

Én nem örülök annak, hogy mo köznevetség tárgya. Ellenben ennek indukálója jelképek szakrális szintre emelése, alaptörvénybe foglalása és az ezzel egyet nem értők pönalizálása.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.12.30. 14:27:47

@Kandeláber: Helyes. Akkor most légy szíves belegondolni, hogy azokat a gimnazistákat, akik a keresztet lefűrészelték, mennyi idő alatt kapták el, és összehasonlítani azzal, hogy a temetőrongálókat, a hanukai gyertyatartó rongálóit mikor fogják elkapni és mit fognak kapni, vagy pl. azzal hogy a rendőrség falaz a Radnóti-szobor megrongálójának (ha a pártirodán nem szóltak volna, .úgy, ahogy a faszi elmondta, nem lehet nekimenni a szobornak).

sanity 2013.12.30. 14:28:50

Tudjátok, drága vastagbőrös szerkesztők az országimázs, vagy inkább nemzeti önbecsülés ott kezdődik, hogy egy nép nem engedi, hogy mindenféle jött-ment humorista bele törölje a lábát. Bár tudom, hogy egyeseknek nagyon bejött a "merjünk kicsik lenni" szlogen. Nem kell mindenkivel szabadság harcot vívni, de ez egyáltalán nem volt jópofa.

Sir Bates dö Hól 2013.12.30. 14:31:09

@Sir Bates dö Hól: s mindezt a XXI. század elején az eu-ban.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 14:38:58

@Kandeláber: @Nemzetstratégia:

Mint említettem, nem vagyok teológus, de olvasmányaimból úgy tudom, a mindenféle, és most teljesen mindegy, hogy ereklyének, kegytárgynak, vagy bármi egyébnek nevezzük, tárgy tisztelete, pláne az ahhoz való imádság, pogány rítus. Ezt nem én mondom, hanem a Biblia. A katolikus egyház ezt támogatta, egyrészt üzleti megfontolásból, másrészt, mert úgy gondolta, egyháza így a babonákra fogékony emberek körében népszerűbb lehet, tehát lényegében másodszor is üzleti megfontolásból. A különféle protestáns mozgalmak meg nem a semmiből jöttek, hanem ennek a gyakorlatnak (meg sok más egyéb gyakorlatnak) a kárhoztatásából, hitelveiket meg nem a HAHA legutóbbi közgyűléséből vezetik le, hanem a Bibliából. Tudtommal.

"Miért lenne egy szent tisztelete mágia?"

Ne tegyél már úgy, mintha ne értenéd, hogy Szent István, mint szent, és/vagy mint államalapító, tisztelete, és Szent Jobb körmeneteken való bemutatása, és az eléje járulás között milyen elvi különbség van. Hogy mi a különbség mondjuk Assisi Szent Ferenc tisztelete, és életének példaként való bemutatása, és a Szent Kézközépcsonthoz (valójában ráadásul mondjuk egy kutyacsonthoz) való imádkozás között. Hozzátéve, hogy liberálisként engem egyik sem zavar, de a pogány rítus az pogány rítus, aki meg mondjuk a Koronát nem tartja szentnek, csak egy mérsékelten ízléses történelmi emléknek, az nem hazaáruló geci, csak egyszerűen nem fogékony a spiritualitásra. Vagy épp ellenkezőleg, nagyon is fogékony, csak nem a gojmotorosi értelemben. Én lehet, hogy nem értek a teológiához, te viszont csúsztatsz...

Kandeláber 2013.12.30. 14:41:46

@Kuviklacz: A hanuka rongálók önként jelentkeztek másnap, a Radnóti-szobor megrongálója szintén.
Temetőgyalázók elfogása nem mindig kerül be az országos hírekbe, elképzelhető hogy csak helyi orgánumok közlik.
Amúgy mi is a probléma?
@Disznó Úr: Ja, átment megélhetési rettegőbe, és becsomagolt bőröndön ülve szunyókál a pincében. :D

Lovag Mihály 2013.12.30. 14:46:06

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Félreérted a fogalmakat:
az ereklyéket tisztelet illeti, nem imádás, és nem imádkoznak hozzá. annak a személynek a közbenjárásáért imádkoznak, akié az ereklye.

Lovag Mihály 2013.12.30. 14:47:03

@Lovag Mihály: még annyi, h az emberi vizuális lény, ebből fakad, h az ilyen tárgyak látványa segít az imádkozásban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 14:50:20

jaj hadd írjon már zero is cikket a jobbikról

ne csak a fóbiás laspika

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 14:55:51

@Nemzetstratégia: "Ha a szentek tiszteletét mint "pénzszerző tevékenységet" is fognánk fel (megint:a példa kedvéért), a világ legnagyobb bankjainak vezetői és igazgatótanácsi tagjai valahogy túlnyomóan nem a katolikusok, hanem valamely más vallás követői köréből kerülnek ki."

Sőt, biztos forrásból tudom, hogy a Vatikán bankot is egy zsidó vezeti. De ebből a Koronára és a Szent Jobbra nézve következik valami? :D

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 15:04:53

@Lovag Mihály: "Félreérted a fogalmakat:
az ereklyéket tisztelet illeti, nem imádás, és nem imádkoznak hozzá. annak a személynek a közbenjárásáért imádkoznak, akié az ereklye."

Nem, te érted félre a fogalmakat. Ebben az olvasatban mi szükség ereklyére? Akkor egyáltalán mi az ereklye? Ha az ereklyének a világon semmi funkciója, akkor nem ereklye. Ereklyének akkor tekintjük, ha akármilyen értelemben valamiféle "hatást" tulajdonítunk neki, de hát benne is van a nevében: csodatévő ereklye, gyógyító forrás, stb, hát ilyen sztorija minden második templomnak van...Ez viszont babona, bálványimádás stb a szavak hétköznapi jelentése szerint. De meg lehet engem győzni, csak nem ilyen gagyi érveléssel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 15:13:55

"a Wir Staatskünstler osztrák show humoristái meghívták a bécsi magyar nagykövetet, Szalay-Bobrovniczky Vincét, és gúnyolódtak a magyar Szent Koronával."

"a követségen érvényesek a magyar jogszabályok"

most akkor ki hívott meg kit? minek ül le prolikkal egy politikus amúgy?

itt van pl az árpád sávos zászló története, ami egy gigantikus gumicsont. nem jó a magyar zászló? minek lengetik?
a 90-es évek elején biztos vagyok benne, hogy csak a bácskfi dián a féle beépített téglák lengették az árpádsávos zászlót. most is biztos vagyok benne hogy k hozták 2006 körül a divatba.
de egyesek önként lengetik, nem jó a magyar zászló? mérnem jó?

ez eléggé idióta nyilatkozat:
"a korona nemcsak magyar és nemcsak szent, hanem a világigazság letéteményese is. Ezt a szakrális személyt (mert a korona szerinte valójában személy, amit az amerikai kormány is elismer) "

vass csaba ma már a szent koronáról tart előadásokat, miközben majdnem az mszp elnöke lett, horn gyuszkó volt a vetélytársa, bájos nem?
várhelyi andrás ma a vitézi rend főkapitánya, miközben akkor komcsi, torgyánnal és boross péterrel, hogy az botrány.

gaudi-nagy nem Nagy, hanem gaudi, ha már egy szóval kell hivatkozni rá, basszus.
ő egy értelmes ember, szeretném szószerint látni mit mondott.

ez a Szalay-Bobrovniczky Vince teljesen alkalmatlana posztjára, azonnal le kell váltani az ostoba gerinctelen embereket, olyan mint smitt paci ecclestonnal.

kkbk.blog.hu/2012/10/08/ecclestone_es_a_szent_korona

Simonyi és országimázsa sokkal sikeresebb volt stephen colbertel, ő bocsánatot kért Zrínyi miatt
kkbk.blog.hu/2013/11/05/a_horthy-szobor

laspikám hoyg fenébe járetnák le ezek jobba na szent koronát, mint a két primkó osztrák szemét?
eszed annyi amennyi látszik. ne zavarjon hogy eddig minden jobbikos posztod zsákutca volt. írogass csak továbbra is hülyeségeket te mazsomgyerek

Lovag Mihály 2013.12.30. 15:16:55

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: szükség azért van rá (ah a 2. hsz-be is írtam), mert az ember vizuális lény. nem csak akkor tekintünk ereklyének valamit, ha van valamiféle hatása. pl. a templomok oltárában van egy rejtett fiók, amiben egy szent, vértanú stb. ereklyéje található. de van olyan ereklye, aminek van csodatevő hatása (pl gyógyulás, miközben a hívő ember imádkozott az ereklye tulajához). pl ha a dédnagymamád fülbevalójára tekintesz, az is egy ereklye neked, attól függetlenül, h járuléka-e valami csodás esemény. figyi, én elmagyaráztam neked a katolikus álláspontot az ereklyéről. te nem az álláspont tényszerűségéről érvelsz, hanem a helyességéről. én ebben nem megyek bele, mert az a tapasztalatom, h nincs közös nevező, amiről el lehet indulni.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.30. 15:20:27

@Dr. Gy. Dr. Fűegér:
lexikon.katolikus.hu/S/szentek%20tisztelete.html

" De ebből a Koronára és a Szent Jobbra nézve következik valami? :D"

Igen, következik. Én magyartól még nem hallottam se tetemcafatozást, se svájcisapkázást, se "mi jobban gyűlölünk titeket mint ti minket"-ezést meg a többit, hadd ne sorolja most végig.
Ez felvilágosult liberális, toleráns belvárosi körök szóhasználata, a Szent Jobbra és a Koronára nézve. Mindössze ennyi következik belőle.

@tesz-vesz: azt ugyan várhatod
ki lett adva a feladat, az együtt-pm futtatása, ami persze közvetett módon minden más, de főleg a Jobbik fikázását jelenti. Ezzel a húzással próbálják hinteni a port az emberek szemébe.
Hosszú még az idő választásokig, ki tudja lehet hogy páran beveszik a kefét.

sanity 2013.12.30. 15:24:24

@tesz-vesz: Szerintem meglátta, hogy a közvélemény kutatók szerint erősödött a Jobbik, és egyből bekapcsolt nála a rettegés szimulátor.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.12.30. 15:49:53

@Lovag Mihály: Hát, ez pont eléggé hasonlít a bálványimádáshoz... :D Mindig is röhögtem rajta.

Lovag Mihály 2013.12.30. 15:51:37

@ColT: akkor hasonlít rá, ha fogalmatlan vagy, akár tévedésből, akár szándékosan vagy rosszul definiálod a bálványimádást.

Kandeláber 2013.12.30. 15:53:07

Ez az írás überciki.
Meg a szerzője. :D

♔batyu♔ 2013.12.30. 16:01:52

Amúgy ez miért szélsőjobbos? És miért űberciki? Mégis mi a lófaszt kellett volna tenniük, ha már Orbánékat nem érdekelte a dolog, a sok "jogvédőtől" meg ugye el sem vártuk volna, hiszen az osztrákok nem a tórával humorizáltak.

♔batyu♔ 2013.12.30. 16:03:11

@ColT: Milyen ostoba vagy te haver.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 16:03:23

@dr. Aullah:
"Magyarokat ezek szerint lehet taposni... "
Ez így van csak az a lényeg, hogy nemzeti színű legyen a bakancs és akkor még tapsolnak is hozzá.

Mojo Dawg 2013.12.30. 16:03:57

@DarkFuture:

"Brit királyi koronát vagy netalán egy vallási jelképet ne adj isten egy menórát gyaláztak ..."

Mint pl. a Holy Hand Grenade of Antioch?

♔batyu♔ 2013.12.30. 16:05:31

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: A korona nem vallási tárgy. Ilyen alapon beleköthetsz a menórába is. Gondolom, meg is teszed. Vagy abba nem?

Mojo Dawg 2013.12.30. 16:08:34

Megvan:

www.youtube.com/watch?v=xOrgLj9lOwk

Take out the Holy Pin ... and count to 3 ... no more or no less.

♔batyu♔ 2013.12.30. 16:10:20

Libsik képtelenek felfogni, pedig a zsinagógában hetente látnak és átéreznek hasonlót,, a magyarok jó részének a korona az országot jelképezi, ahogy pld. a zászló, vagy a himnusz.

tollas 2013.12.30. 16:14:57

Szerintem a blogíró szánalmas.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 16:17:38

@♔batyu♔:
A libsik miért járjanak zsinagógába ?
Ezt kifejtenéd bővebben?
Olyan verzió nem lehet, hogy valaki nem szereti ezt a vircsaftot és közben nem zsidó?
Sőt még az ősei között se volt senki zsidó?

Lesz még Magyar Köztársaság 2013.12.30. 16:22:02

Na, szögezzük le az elején: amit a műsor készítői műveltek, az szánalmas és gyerekes. De ahogyan ezt jellemző módon itthon pár bőrfejű szarházi lereagálta, az méginkább.

tollas 2013.12.30. 16:23:34

A blogíró remélem jövőre megszervez egy menóradobáló versenyt is. Az is biztos vicces lesz és a zsidók nem fognak szánalmas tiltakozást szervezni.

Démonmac1 2013.12.30. 16:23:40

Szerintem a koronának a múzeumban a helye, minden egyéb lózungok nélkül.
(persze még jobban jártunk ezzel, mintha kopjára tűzött lókoponyákat kellene "imádni"
Tell Vilmos és a királyi kalap...

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 16:24:34

@♔batyu♔:

Mivel én az idősebb generációhoz tartozom a számomra a nemzeti színű (a PIROS FEHÉR ZÖLD és nem a osztrák csíkos :-) ) zászló és a himnusz és sokminden más jelenti az országot.
Én emlékszem arra amikor az amcsiktól visszakaptuk a koronát 1978-ban. :D

Amúgy jó olvasni téged meg a hozzád hasonlókat.
Visszaidézitek a fiatal koromat, ott voltak ilyen lábszagú kommunisták.
Akkor is a az iperialista dekadens (és cocacola mámorban fetrengő) nyugattól védték ami szép hazánkat.

Ja és akkor is a libsi az egy szitokszó volt :-)

vénkujon 2013.12.30. 16:25:06

@♔batyu♔: bazm. jó a helyesírásod. be tudsz kapcsolni egy számítógépet. tudtad regelni magad. kitalaáltál egy pofás nicknevet, jópofa keresztekkel...erre leírod a fenti faszságot. be fogok lépni a fideszbe, hogy megtudjam a titkot. mi a büdös lófasszal étetnek ott tikteket?!:D

♔batyu♔ 2013.12.30. 16:30:40

@Di622: Szerintem nem lehet, mert akkor azt kell mondanom, hogy ostoba.

Egy liberális ugyanis elismeri, hogy más emberek tárgyakat jelképként használnak (vallások, országjelképek), sőt azt is, hogy ezeket tiszteletben kell tartani. Azt is elismeri, hogy ha mégsem tartják tiszteletben, az érintettek tiltakozásukat fejezzék ki.

Gondolom ekkorra már az is leesett, hogy a liberális nem politikai, hanem kulturális kategória.

"nem szereti ezt a vircsaftot". Mit nem szeretsz? Hogy MÁSOK tiltakoznak? És amikor te tiltakozol valamiért az mindig OK?

♔batyu♔ 2013.12.30. 16:31:32

@vénkujon: Akkor lépj be a jobbikba a KDNP-be és az FKGPbe is.

zobod 2013.12.30. 16:33:30

A műsor színvonalának megfelelő volt az ellendemonstráció. Semmi különbség nincsen a showban fellépő osztrák "humoristák" intellektusa, és a tüntetésen részt vett tiltakozóké között.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 16:34:39

@Свобода: a brit koronák (merthogy náluk akad több is) szolgáltak már bőven humorforrásként különféle filmekben "

mutatnál példát? azért egy monthy p-ot ne hasonlítsunk már osztrák humoristákkal
amúgy lehet, hogy azért tűrik el, mert nekik több is van, és nem olyan nemzeti jelkép, mint a mienk.
azt azért megnézném, ahogy a kábakővel viccelnek egyesek. mit szólnának a skótok ha a A scone-i kővel viccelnének az osztrákok? kereszttel se illik
ugye, ez is csak egy vicc:
m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/frog-thumb-550x724.jpg
nem?

kultúrember tiszteletben tartja mások értékeit, még az ellenség értékeit is, és nem figurázza ki, nem vizeli le, aktuálpoitikai célok miatt, én se szeretem a zsidókat, mégse gyaláznék meg zsidó templomban zsidó kegytárgyakat.

ha köztereken produkálják magukat itthon, az más, mert egyértelmű provokáció, lásd mindenhol kamera volt, kartonlapokat letépni meg nem rongálás. azok akik letépték a kartonkapot, biztos vagyok benne, hogy soha nem mentek volna be egy zsidó templomba rongálni. a zsidónegyeden kívül meg minek menóra?

vénkujon 2013.12.30. 16:34:52

@♔batyu♔: elég a fidibe. az általad felsoroltak részei az aranycsapatnak.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 16:38:27

@♔batyu♔:

Bocsi tőlem bulizhattok tiltakozzatok én meg had röhögjem ki.
Kvittek vagyunk?
Az osztrákoknak joguk volt bohóckodni nektek jogotok van tiltakozni nekem meg jogom van rajtatok röhögni.

Amit nem szeretek az az, amikor amikor az általatok kitalált faszságokat ráeröltetitek a társadalomra például a kötelező hittant.
Sok helyen pl. nincs "erkölcstan" tanár így eleve bukott az a verzió hogy a szülő maga dönti el, hogy járatja-e a gyereket hittanra vagy sem.
Másrészt a számomra eleve ésszerűtlen, hogy a hittannak miért az erkölcstan a kiváltó párja?
Az egész azt sugallja, hogy aki hittant tanul ab ovo vallásos az erkölcsös lesz, pedig mint tudjuk ez nem így van... :D
Mondjuk azt sokkal jobban csípném, ha lehetne választani, hogy a hittan vagy +matek vagy hittan vagy +idegen nyelv. Szerintem többre mennének vele a gyerekek.

Laci A Lakli 2013.12.30. 16:38:54

Én nem is értem ezt az egészet.
Javítsatok ki ha tévedek, de a bécsi nagykövetség területe is hazánkhoz tartozik. Azaz az osztrák humoristák Magyarországon gúnyolódtak a Szent Koronán, azaz abban a pillanatban a magyar törvények voltak mérvadóak. Ebből az következik, hogy a rendőrség dolga lenne ezt az ügyet kezelni. Ebből meg hamarosan következne egy nemzetközi elfogató parancs és egy magyar jogi eljárás. Utána irány a börtön :D. Nem az osztrák nagykövetség előtt kéne tüntetniük, hanem a magyar rendőrséget kéne megkérdezni, hogy miért is nem teszik a dolgukat?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.30. 16:39:23

@tesz-vesz:
Egyrészt a magyar nemzet az nem egy vallás ("kereszttel se viccelünk"), másrészt ha annyira tiszteletben tartod mások jelképeit, akkor nem állsz neki rendszabályozni, hogy hol használhatják.

Egyszer találnál ki valami olyan alapelvet, amelyet nem szegsz meg a következő félmondatoddal :-)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 16:40:41

@Kandeláber: "Budapesten történt meg az, hogy szélsőbalos kölykök ledöntötték a Rákosi által leromboltatott Regnum Marianum templom helyén emelt keresztet.
Mert szúrta a szemüket."

mesteri komment :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2013.12.30. 16:40:52

@tesz-vesz: Hát volt ilyen, hogy megjelent egy gúnyrajz Norvágiában arabokról, és elég nagy botrány lett belőle...
Ennek ellenére szerintem le kell szarni az ilyen színvonalú "jelképgyalázást". Hülyékkel nem vitatkozni, mert ugyanolyan hülye lett a nagykövet, meg ezek a tüntetők is.

Kandeláber 2013.12.30. 16:43:10

@Di622: Atya, akkor maga nagyon régi bútordarab lehet ha a "coca-cola" mámor ugrik be.
Coca-colát meg Pepsi-Colát a hetvenes évek elejétől lehet kapni Magyarországon, úgyhogy a maga nosztalgiája az ötvenes évekre-hatvanas évek elejére irányul.
Megállt az idő magánál?
Ja emlékszik, hogy a lopott koronát 33 év után nagy kegyesen visszaadták a tolvajok.
Lenyűgöző.
Miért nem adták vissza azt követően hogy megtalálták?
Én pedig arra is emlékszem, amikor 2006-ban "magyar" rendőrök bakanccsal taposták a magyar nemzeti zászlót.
A piros-fehér-zöldet.
Részben ezért (is) szitokszó a "liberális".

Krisz11 2013.12.30. 16:44:20

Majd akkor pofázzon bárki is, ha valaki a menórát meg a dávid csillagot húzza fel a pélóra. Meg azt dobálja földhöz. Itteni humorista ilyet csinálna (a menórával persze) évekig üldöznék, meg kitiltatnák mindenhonnan. A köztársasági elnöktől Erdő Péteren át az utolsó csinovnyikig mindenkinek csak elhatárolódni lenne szabad napokig. Szánalmas ez a blog.

istvankah 2013.12.30. 16:45:02

@DarkFuture: az arcod is sőtét,hogy nem vállalod!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 16:45:16

@Counter: én érzek egy ilyen hajszálnyi különbséget aközött, hogy nem viccelek, nem nézem le, nem degradálom mások értékeit, ellenségeim értékeit, meg aközött, hogy nem engedélyezem, nem tartom jónak, ha idegenek teleszórják a saját értékeikkel az országunkat, városunkat.
te nem?
nem baj, nem az eszedért szeretünk.

most nem mennék bele mennyire vallás a nacionalizmus.

istvankah 2013.12.30. 16:46:04

@Kandeláber: Téged sem az eszedért ugatnak a sakálok!

♔batyu♔ 2013.12.30. 16:46:14

@Di622: Semmi gond, de nekem is jogom van rajtad röhögni. Persze nácizhatsz:)

a kormány embere 2013.12.30. 16:46:39

@♔batyu♔:
idióta! A magyarok jó része,magasról szarik a koronára,mert a világon semmit sem jelent nekik.

Kandeláber 2013.12.30. 16:47:44

@istvankah: Mert maga a kizárólagos szürkeállomány-birtokosok egyike. :D

istvankah 2013.12.30. 16:49:07

@Di622: nemzeti kődbe burkolódzónak híába magyarázol!Génhíbás "áruk"!

zobod 2013.12.30. 16:49:23

@Kandeláber: sajnos, hogy olyan korán visszaadták, elég lett volna Antalléknak, vagy Orbánéknak. A gyilkos zabigyerek kádárt, és a retekből kivakart söpredékekből álló "kormányát" legitimálták vele.

citrix 2013.12.30. 16:51:25

A szent kedves vezető megszentelt koronáját megszentségtelenítő labancok ellen javaslok egy békemenetet indítani,Bécset felvilágosítani a nemzeti érzelmű motorosok(sic!) magyar igazságáról.Kötelező felszerelés:szentképek a kedves vezetőről,árpádsávos nagymagyarország zászlók,leazunióval molinók.Igen,a nemzeti érzelmű motorosok ingyen,önkéntesekként sokat lendítenek Magyarország csorbult megítélésének helyreállításában.Csak így tovább és jövőre már társulhatunk a Szovjet utódállamok közösségéhez.Kérdés:akkor majd ki ellen szabadságharcolhat pártunk és kormányunk?

istvankah 2013.12.30. 16:51:28

@tollas: Beneneveznél örömmel!Légy boldog a turulfarán!

NevebenIs 2013.12.30. 16:51:34

@tollas: Ne félj, akkor egyesével határolódnának el az (ország) "képviselői" egymást taposva...

vNHM 2013.12.30. 16:53:44

Egesz konkretan a kurva anyjukkal vicceljenek a szarjankok. Nem veletlenul utalom a szar, bekepzelt osztrakokat. Csak tudnam mire verik magukat, szerencsetlen senkik...

RaveAcE 2013.12.30. 16:54:48

:D WTF?
2 hülye ha összetalálkozik... Az osztrák legalja összefonta a bajszát a magyar legaljával.
Szélsőjobb bunyózik a szélsőjobbal? Felőlem üthetik is egymást. Nem kár egyikért sem.

Legalább vittek magukkal osztrák zászlót. Nagyon cuki.

ephart 2013.12.30. 16:55:28

poszter te egy nehezen tüsszentő disznyó vagy

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 16:56:53

@ColT: nem az arabokról, hanem mohamed prófétáról.
bizony én se mondok Mózesről semmi csúnyát. és azt se szeretem ha egyes zsidók lefattyúzzák Jézust. petri: apokrif c. versét se szeretem.
mondjuk ez azért elég beteg:
m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/000/zsido%20korul.jpg
ez a kereszténységben már hullagyalázás.

Kandeláber 2013.12.30. 16:59:18

@zobod: @tesz-vesz: @NevebenIs: Izraeli zászló égetése esetén kórusban hörögtek a szocik-libik-kormánypártok. :D

istvankah 2013.12.30. 17:00:01

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: Kisütőtt a nap!Maga egy kuriozum a kommentelők között!Látja a dolgokat nemcsak besározza a láthatót!

exlex 2013.12.30. 17:01:06

@laspalmas:
Megbasztam anyádat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 17:05:34

@tobeor: itt se voltak tüntetések a Magyar Vándor ellen.( igaz nagy sikere se volt ennek.)
tehát értelmetlen a felvetésed
a montynak nagyon jó a humora. ez azért valamiképpen mégis bocsánatos bűn lenne, ha tényleg sértenének valamit.

Borenbukk 2013.12.30. 17:05:58

A Korona egy olyan tortenelmi emlek, amire igazan buszkek lehetnenk, de nem, nekunk mindig fullba kell nyomni a kretent, es obegatni bele a vilagba, hogy ez az Isten segglyuka is, es mindenhova benyomni alkotmanytol a porkolt receptig. (Sima kisebbrendusegi erzes. Szerintem.)
Az osztrakoknal csak akad vegre valaki, aki ugy nez ki a nagy erolkodesben szanalmasabb nalunk, de mi nem engedunk, nalunk nem lehet csak ugy kretenebb valaki. Kimegy hat a Nemzeti Erzelmu Motorosok, Siugrok es Piacra Jarok Egysulete es tuntet.

Apropo. Az Ugyvedi Kamaranak nincs esetleg sajat pszichiatere? Kellene.

hetyke81 2013.12.30. 17:07:25

Az oroszok kitiltották a Bloodhound Ganget, mert egy ukrán koncerten az orosz nemzeti zászlóval (Annak egy pontos másolatával) kitörölte a dobos a seggét, és azt mondta, hogy Putyinnak el ne mondjátok!
Nálunk kb olyan a vezetés, hogy együtt röhög azon, hogy milyen balfaszok vagyunk.... Mint egy kis iskolás, akit mindenki összever, de ő nem szól senkinek, mert fél, hogy akkor jobban megverik. Siralmas, hogy van aki ezt a tüntetést elítéli! Az kb szembe köpte az 1848-as szabadságharcot, az 56-os forradalmat, és az egri hősöket. Miért? Mert ez az egy dolog van, ami a magyarokat összefogná! Sajnos nálunk nincsen olyan erős nemzet tudat, mint amerikában, franciaországban, vagy az oroszoknál.

♔batyu♔ 2013.12.30. 17:07:40

@a kormány embere: A magyarok egészen biztosan nem, te ostoba.

valaki senki 2013.12.30. 17:09:08

Ez az egész, így több szempontból is ciki, és sz@r. Btk- ba foglani ezeket a pontokat, maga a morbid idiotizmus. Az ostrákok hírhedten nulla "humortával" hozzányúlni a témához, igenis disznó dolog, és nem a Ptk-ban rögzített baromság, de az elemi udvariasság jegyében is tilos lett volna ezzel élcelődni! Különösen tapintatlan, és ebben a formájában külpolitikai blamázs, hogy tették ezt a követségünkön! Ezt valóban, minimum egy követségi szintű elnézést kéréssel lehet orvosolni. Nem a "szentkorona " miatt, hanem mert tahóság a köbön! Azt sok marhaságot, amit meg ez az ügyvédnek látszó képződmény hord össze, kezeltetni kéne, azokkal együtt, akik ebből a kérdésből, Btk-s kérdést csináltak! Mélyen a pszichológósukra tartozik, hogy mi hiányzik a gatyából, amit így próbálnak pótolni!

Lasombra 2013.12.30. 17:09:08

nem tudom, van-e itt valaki a Pentagonból, de én arra lennék kíváncsi, hogy mi az a világigazság.
számomra ez a legizgalmasabb része a posztnak.
előre is köszönöm!

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.12.30. 17:11:18

Attól függetlenül, hogy tényleg gáz egy esemény na nem azért-amit a czikk sugallni akar-mondjuk a konklúzió elmehetne akármelyik "szélsőballer" blogra.Látszik a megfelelési kényszer a blog íróitól, kerüljünk a címlapra, n+1 poszt.Szomorú, volt idő amikor a Vb volt Magyarország legjobb közéleti-politikai blogja, így múlik el a világ dicsősége, pár index címlapér.

Borenbukk 2013.12.30. 17:13:07

@hetyke81: "Siralmas, hogy van aki ezt a tüntetést elítéli! Az kb szembe köpte az 1848-as szabadságharcot, az 56-os forradalmat, és az egri hősöket."

Na persze keretezgessunk! Mindegy mekkora fasz valaki, vagy mennyire szanalmas, amit csinal, ha egyszer (azt mondja, hogy) o magyar.

orgoványi erdőjáró 2013.12.30. 17:14:42

Kíváncsi lennék, hogy ezek a labanc nácik ugyanilyen viccesek lettek volna mondjuk az izraeli nagykövettel például a menóra vonatkozásában.
Na ugye.
A tüntetés mint olyan pedig nem csak a baloldali liberális megélhetési rettegők számára engedélyezett.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 17:14:56

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: hát szerintem ez baromi vicces:
www.youtube.com/watch?v=SRxXiXgGe8g

és nem sértő
de pl megnézném, ha pl az anyáddal viccelődnének egyesek, hogy mekkora prosti, azt hogyan tolerálnád, csak hogy értsd azért mondom. nem vagyunk birkák, hogy tűrjünk minden sértést. mi, te lehet az vagy, ezért nem exponálod magad

Borenbukk 2013.12.30. 17:15:37

@Mojzes Pál: "...volt idő amikor a Vb volt Magyarország legjobb közéleti-politikai blogja..."

Ez gondolom, akkoriban volt, mikor a neked tetszo temakat(fokent a szocik ugyeit) ekezte. :)

Borenbukk 2013.12.30. 17:18:00

Btw.: En tudom, hogy itt senki sem antiszemita, de valahogy mindig az merul fel, hogy mi lenne, ha a zsidok...

tobeor 2013.12.30. 17:19:16

@tesz-vesz: A felvetésem nem értelmetlen, hanem telitalálat.

Angliában egy "hülye angolok, angol hülyék!"-ből, meg a többi kőkemény gúnyolódásból nem lett semmi, nálunk meg a szerencsétlen hülyék ügyet csinálnak a semmiből.

Le_Penseur 2013.12.30. 17:19:46

Hadat üzentünk már a labancoknak, vagy még várunk vele?

Miért kell nekünk véresen komolyan venni minden jelentéktelen apróságot?
(két humorista poénkodása egy játékkoronával)
Saját magunkat hergeljük bele a hülyeségbe, aztán persze kiröhögnek bennünket.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.12.30. 17:20:57

@Borenbukk: Nem, ez akkor volt amikor nem volt kettősmérce és aránytévesztés, tök jól ekéztek mindenkit a megélhetési jogvédőktől kezdve az aktuális kurmánypártokon-ellenzéken át az új pártokig(lmp, jobbik)/bár ők is csodát vártak a narancsoktól és a kurmányváltástól de az akkori szocsailista ámokfutás láttán nem is csoda, ez volt a közhangulat/.

a kormány embere 2013.12.30. 17:23:19

@vNHM:" Csak tudnam mire verik magukat, szerencsetlen senkik..."
Ja! Örüljenek,hogy idejöhetnek az Alpesi fogadóinkba mosogatni az ejrónkér!

tobeor 2013.12.30. 17:24:37

@Le_Penseur:
"Hadat üzentünk már a labancoknak, vagy még várunk vele?"

Áh, tudod a nyugat épp most hanyatlik, pár perc és teljesen összedől, ezt a kis időt már kivárjuk.

Csak majd le kellene zárni a határokat a beözönlő osztrák menekültek elől, mert az mégse járja, hogy a szittya magyar munkahelyeket elvegyék tőlünk az idegenszívűek...

mruniverzum 2013.12.30. 17:25:16

Na mondom, már megint ki asszisztál a köcsög index napi magyar/nemzeti/szélsőjobb gyalázásához (szerencsére legalább a szintén indexes, napi szegény zsidók, szegény cigányok ,szegény buzik szentháromságtól MÉG mentesek vagytok).

Ez az a blog, amit imádtam a pártatlansága és a tényfeltárása miatt, minden nap veletek nyitottam.
Ez az a blog, ami hónapokig reménykedett, hogy majd a fidesz rendet fog rakni (a választások előtt és után, tette ezt úgy, hogy előtte heti többszöri rendszerességgel blogolt a disznóságaikról).
Ez az a blog, ami miután az 1998-2002-es ciklusukból a kettőnél több agysejttel rendelkező ember látta, hogy ezek ugyanolyan szarháziak, mint az mszp és klónjai és kiderült, hogy nem változtak 8 év alatt, elkezdett kétfarkú kutyázni meg együtt-millázni.

Ugyanúgy jártatok, mint a rövid emlékezetű, szerencsétlen népünk. Reménykednek valamiféle ballib "rendszerváltásban" jövőre. Az a sok balfasz, akit 8 évig máshol és máshogy tapostak; most újra feláll és mivel már nyalogatni nem kell a sebeit, megbocsát és újra ugyanoda szavaz.

Tényfeltáró blogból undorító, habzó szájú liberálfasiszta fröcsögéssé vált ez az oldal.
További sok szerencsét az ilyen és ehhez hasonló posztokhoz, meg az ezek miatti index címlapokhoz és vállveregetésekhez. Én ide többet nem jövök.

Menjetek a fenébe.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.30. 17:30:03

@tesz-vesz: Akkor ugye azok is tisztelhetik a keresztet, akik nem akarják közterületen látni? Hát akkor nincs itt semmi gond.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.30. 17:31:48

@tesz-vesz: Engem nagyon is érdekelne, mennyire vallás a magyar nacionalizmus, mert szerintem ha az, az sok furcsaságra magyarázatot adna.

Kandeláber 2013.12.30. 17:33:04

A leges-legcikibb tünti az volt, amikor Józsikát, a nyolcvan kilós cigány kisfiút megszúrta a szintén cigó Mortimer.
Akkor a libbant salak reprezentánsai a gondozatlan szakállú álkeresztény Iványitól kezdve TGM-ig bezárólag fejhangon visítoztak a Moszkva téren a magyarok rasszizmusáról.
Aztán amikor kiderült hogy mekkora hülyék voltak, egyedül TGM kért elnézést. :D

zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.30. 17:33:15

Ízléstelen, vastagon bunkó volt az osztrák "humoristák" provokációja. Egy kis ízelítő abból, milyen a felsőbbrendű "nyugati" kultúra amikor levetkőzi azt a viselkedési kényszert, amit odahaza nem szokott levetkőzni, csak a gyarmati bennszülöttek között.
Erre milyen választ lehet adni? A nagykövetnek láthatóan semmi nem jutott eszébe, bár egy ilyen bunkóságra úriember egyszerűen nincs felkészülve. És akkor még adjuk hozzá a Vastagbőrt is, akinek az egészről annyi jut eszébe, hogy az ellentüntetés überciki volt. Erre ment ki az egész provokáció.
Nem kell felülni az osztrák és magyar libsik együttes mocskolódásának. Szopóágon vannak itt is meg ott is, ezzel próbálják felhívni magukra a figyelmet

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 17:33:30

@Nemzetstratégia: én még merem hinni h tényleg független a vbőr. bár most hogy nézem itt skrabski fruska férjéé állítólag (!) az ingatlan.com, itt is kinn a reklám meg a mandineren is, ez is gyanús.

a kormány embere 2013.12.30. 17:34:46

@mruniverzum:
"Menjetek a fenébe."
Mingyá megyünk,csak megvárjuk a csodaszarvast,mert az húzza el a talicskánkat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 17:35:05

@sanity: lehet, de szerintem vmi magánéleti csörte van a háttérben, rokonnal, ismerőssel aki jobbikos, laspi azóta nem tudja megemészteni, hogy legyőzték vitában, vagy megalázták a családi asztalnál :) ilyesmi :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 17:37:19

@mruniverzum: @Nemzetstratégia: mi ez a vbőr millázás? én csak átlátszós zéróról tudok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 17:38:12

@mruniverzum: @Nemzetstratégia: komolyan bajnaisták zeróék? az nagyon ciki lenne! juj, de égő

♔batyu♔ 2013.12.30. 17:40:32

@Borenbukk: " A homoszexuális zsidóknak "magasabb rendű a lelkük", mint akár a homokos, akár a heteroszexuális gojoknak – tájékoztatott Eli Ben-Dahan rabbi, a vallási ügyek izraeli miniszterhelyettese."

B+ és ezek másokat náciznak. Van egy gyanúm, Ribbentrop kb. hasonlóakat mondhatott az árja németek kapcsán.

♔batyu♔ 2013.12.30. 17:42:21

@mruniverzum: Egyszerűen ki lehet védeni az ilyet: Elég a címet elolvasni és már lehet is menni hozzászólni:)

Alick 2013.12.30. 17:44:38

Ha mondjuk az osztrák humoristák a Tórát vagy a Koránt használták volna vécépapírnak, nem ússzák meg egy ilyen kis tüntetéssel...

Kandeláber 2013.12.30. 17:46:08

@tesz-vesz: Tuti hogy azok.
Nem tűnt még fel, hogy a szendét sohasem cikizik?
Gyurcsány, Meseházy, Orbán, Vona- déká, maszop, fidesz , jobbik lefikázva, de Bajnai szent tehén.

Kandeláber 2013.12.30. 17:49:10

@Alick: Elképzelem, hogy a pejeszon vagy a kaftánon, esetleg a körülmetélésen élcelődnek osztrák humoristák az ORF műsorában.
Hogy mekkora nácizás kerekedne a dologból...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 17:52:39

@Counter: a magyar nemzet az nem egy vallás ("kereszttel se viccelünk") "

de buta vagy, te jó ég, itt értékekről beszélünk

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.30. 17:56:37

@tesz-vesz: Miért vallási jelképhez hasonlítod a nemzeti jelképet, miért nem egy másik nemzeti jelképhez?

blogkomment 2013.12.30. 17:56:40

Mindamellett, hogy a post írójának igaza van; szánalmas baromságok hangzottak el a "tiltakozáson", egy erőteljes fejberúgást velük együtt megérdemelnének az osztrák humoristák is.

A post színvonalán érezhető balrog provokátor stílus miatt pedig a post írója is.
Régen korrektebb, kevéssé oldalhoz húzó jelzőkkel tarkított postok voltak, színvonalasabb kidolgozottabb, inkább érvekkel, mint személyeskedő jelzőkkel operáló írások jelentek meg.
Olyan mintha nem is ugyanazok írnák a postokat.
Szerintem ha nincs idő/energia korrekt, színvonalas és kiegyensúlyozott, tényekre alapozott vélemény-postokra, akkor inkább legyen kevesebb, mert ez a bulvárszájtépő személyeskedésbe forduló vonal bizony nemhogy lesüllyesztette a blog színvonalát, de lassan már a minimális nívót sem éri el, amivel tükörbe nézve szemen köpés vagy önismeret hiánya nélkül lehetne esetleg újabb helyezésért indulni a "blogversenyben". Ez az utóbbi időszak indexcímlapra pályázó bulvár/fika postnak pont elég, de csak az intelligenciát nélkülöző prosztótömegigényeknek felel meg. Kezd elmenni a blogírás hajdúpéteri szintjére.

A témához szólva;
Az osztrákok helyében én a két nyomorultat egy sötét sikátorban elverném mint a lovat. Nem mert űbermagyar vagyok, hanem mert:

- nem tréfálkozunk nemzetek jelképeivel, vallási- szakrális eszközeivel, hagyományaival.
- vendégségben nem provokáljuk a házigazdát, annak tudatában/abban bízva, hogy úriemberként nem ver pofán.
- ha tréfát is engedünk meg ezzel kapcsolatban, az csakis a saját kultúrkörünkhöz tartozó jelkép, és azt is ízlésesen valódi humorral tesszük, (erre jó példa a monty filmek sora) nem pedig a legalpáribb, minden humort/poént nélkülöző, személyeskedő provokációként. ( a monty filmek, vagy a family guy, vagy south park poénjai önmagukban is ülő humoros jelenetek, akár a kulturális háttér ismerete nélkül is, a koronadobálás, vagy pofák vágása fordítva felrakás közben, nem humor értékű legfeljebb szellemi fogyatékosok számára, illetve a kárörvendő provokátorok számára, akik nem a cselekményen nevetnek, hanem azon, hogy ez másokat esetleg sért, felháborít)

Tehát amiért megérdemelnék a fejberúgást illetve tisztes verést a nemzettársaiktól, az nem más, mint az osztrák szomszédok ilyen jellegű bemutatása, amivel a saját nemzetüket degradálták elmeroggyant, tiszteletlen idiótákká.
Ám ehhez kellene egy kis értelemhez kapcsolódó önérzet, ami sajna osztrák sógoréknál sem az elsődleges emberi jellemvonás.
Ezen a téren talán széljobbereink kicsit fentebb állnak a lépcsősoron. A szélballereink pedig még az osztrákoknál is lentebb, de most nem ők a beszéd tárgya, bár sikerült bemutatni a post írójának ennek egy kis szeletét.

A tiszteletre méltó magyaros önérzethez azonban sajna széljobbereinkből hiányzik a megfelelő intellektus, így pontosan olyan sültparasztokként reagáltak, miként azt a véglény-üzemmódban működő humorista sógorok vizionálták is.

tobeor 2013.12.30. 17:57:18

Hehe, közben a maffia tovább fosztogatja a magyart - mert megérdemlitek :)

"A 27 milliárdos karácsonyi tendereső után lesz mit ünnepelni szilveszterkor is: most a Közgép egyik leányvállalata nyert el konzorciumban 5 milliárdot árvízvédelmi munkálatokra."

Amatőr 2013.12.30. 18:03:37

Mottó:
" Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tűröm el!"
/Rostand/

Azaz amíg az osztrák, vagy az angol, vagy egyéb más náció a saját hm akármijével játszik, addig nincs is baj. Ha van neki hozzá kedve, hát tegye!
A gond akkor van, ha a másét kezdi birizgálni.
Mert a sajátja esetleg leamortizálódott.
Úgy össztársadalmi szinten.

Tehát ha szabadna javasolnom a tisztelt külhoni barátainknak; játszanak a sajátjukkal! Már ha van nekik.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2013.12.30. 18:05:44

@Kandeláber: Ó jeeee, Bajnai úr , akinek sikerült a világválság után pár hónappal azt nyilatkoznia a miniszterelnöksége alatt, hogy akinek nagy háza van az adja el(például vidéken ahol a váslág előtt is szar volt a piac) és költözzön kisebbe, lehet a vbnél úgy okoskodnak a sok hülye közül ez a legkisebb hülye megváltóóóóó sorospénzel a nyakán.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 18:07:27

@Lovag Mihály:

Öreganyám fülbevalóját hagyjuk, most a katolicista értelemben vett ereklyéről beszélünk. Azt meg nem fogod tudni úgy definiálni, hogy ne a bálvány definícióját kapd.

blogkomment 2013.12.30. 18:07:39

@Kandeláber: @tesz-vesz:

szerintem nem kell személyeskedni, még akkor sem, ha valóban így van sem.
bajnain nincs mit cikizni egyébként sem, ő maga a ciki fogalma.
ahogyan orbán a hatalommániáé, gyurcsány a megszállottságé, mesterházy a gerinctelenségé, vona az irányításmániáé, schiffer a szolgaiságé

dehát... ez van, ebből lehet válogatni. sajnos úgy tűnik ezek a karizmatikus jegyek azok amik kellenek a népnek :)
és ebből is lehet azért következtetéseket levonni, mennyire érett/felnőtt ez a magyar társadalmat alkotó közösség arra, hogy döntsön a sorsáról, nem csak a politikai attitűdjeiből, a politikai kultúra hiányából.

Kandeláber 2013.12.30. 18:08:16

@Mojzes Pál: Lehet hogy már Gyuri bácsi bánja, hogy ezt a pislogót választotta ki a sok egyéb balfácán közül. :D

netnepper 2013.12.30. 18:08:42

@laspalmas
Űberciki ez a bárgyú poszt a 'bőrön...
Ez után már tényleg csak annyit tehetsz magadért, hogy délidőben a mariahifer közepén leszopsz egy talicska (osztrák)majmot.

Dr. Gy. Dr. Fűegér 2013.12.30. 18:09:40

@Nemzetstratégia: "Igen, következik. Én magyartól még nem hallottam se tetemcafatozást, se svájcisapkázást, se "mi jobban gyűlölünk titeket mint ti minket"-ezést meg a többit, hadd ne sorolja most végig."

Ez nem csoda, ha a magyart eleve úgy definiálod, hogy magyar az, aki a koronát vagy a szent jobbot negatív értelemben a szájára nem veszi, mert.
Olcsó egy hozzáállás ez, de te tudod.

fefe79 2013.12.30. 18:09:45

Sok kivert fasz, úgy néznek ki ezek a tüntetők. Tényleg azt hiszik, hogy mi valami világhatalom vagyunk, akik előtt az egész világnak fejet kell hajtania.
A koronás provokációt egyébként elítélem, illik tiszteletben tartani egy nép nemzeti ereklyéit.

Kandeláber 2013.12.30. 18:11:12

@blogkomment: "Nem kell személyeskedni."
Lefordítva: Bajnai messiás nem bírálható.
Olyan ő, mint hinduknak a szent tehén. :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:12:11

@tobeor: hát akkor belerágom a szádba, ha ekkora gyerek vagy
a szent grálból forgattak montiék, a magyarok meg a hongoflalásról, a Magyar Vándor.
azt hozod fel, hogy nem tüntettek az anglok a gyalog galopp miatt, hát nem tüntettek a magyarok se a Magyar Vándor miatt, kb az akar lenni a magyar vándor, mint a gyalog galopp

ketroot 2013.12.30. 18:13:02

Na a sok segghülye vérjobbikos Pavlov kutyájaként már zsidózik bőszen. :D

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 18:13:02

@♔batyu♔:
Minek nácizzak, amíg lehet úgy viszonyulok hozzátok mint a Tollanok a Goa'uldokhoz :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:13:06

@tobeor: a hülye angolokat ki mondha amúgy a filmben? nyilván nem emlékszel azért beszélsz hülyeségeket

csak egy néző 2013.12.30. 18:15:04

Fognak még sirni ezek a labancok.
Kövér gyenny Lacának már 400 fős a bohóchadserege, lesz ott nemulass, ha majd lerohanják Bécs városát és kurtavasra verik azokat a humorzsákokat.

centenárium 2013.12.30. 18:15:58

Égjen le a pofátokrÓl a BŐR ballibsik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:16:13

@Le_Penseur: ha akkor jól lekezeli a diplomata akkor semmi ügy nem lenne, meg kellett volna őket kérdezni, hogy mégis most mit csinálnak? illetve alapból 80 alatti iq-jú embereket nem kell meghívni hiv. magyar helyekre.
persze én se mondom azt hogy lőjük őket tarkón, de egy pofánütésre azért már csak ingerenciája támad az egészséges szellemiségű embernek

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:17:49

@Counter: igen. Iránban, Szíriában, izraelben, kínában és indiában

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 18:19:21

@tesz-vesz:
A magyar vándort felhozni elég nagy öngól.
Én még emlékszem rá, hogy a "nemzeti érzelmű" kommentelők micsoda hisztit vágtak le a film miatt mondván meggyalázzák a magyar történelmet, honfoglalást, Árpád vezért.
Ilyen filmet csak a kozmopolita hazáruló zsidó libsik csinálnak stb. stb. stb. .....

tobeor 2013.12.30. 18:19:34

@tesz-vesz: Akkor belerágom a szádba, hogy Gyalog galopp ugyanolyan metsző gúnyolódás volt, mint ez itt (illetve az tényleg szellemes volt, de az mellékes).
Fel bírod ezt fogni?

zobod 2013.12.30. 18:20:07

@Kandeláber: engem egyébként eléggé felháborít, főleg hogy az ő múltjukban több a szégyenre és a gúnyra okot adó elem, mint a miénkben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:20:44

@Kandeláber: de, ezen gondolkoztam én is, volt-e itt bajnai kritika.
nekem van, úgyhogy ha kell nekik csak szólkjanak
kkbk.blog.hu/2013/04/25/bajnai_es_a_kilenc_hajdu-betes_ongyilkos_emleke

tobeor 2013.12.30. 18:21:19

@tesz-vesz: Tök mindegy, az egész film tele volt gúnyolódással, angolt játszó szereplők gúnyolták ki a királyt, illetve ábrázolták eleve hülyének, kigúnyolták az egész Szent Grál-kultuszt úgy ahogy van stb., ki ne találd már hogy nem...

Amatőr 2013.12.30. 18:22:18

@csak egy néző: "Fognak még sirni ezek a labancok."

Pontosan kikre gondolsz?
Ugyanis a labancok éppúgy magyarok voltak, mint a kurucok. Csak épp császárpártiak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:22:35

@tobeor: nem, ugyanis nem látok tőled semmi konkrét példát. és az aktuálpolitikát se hagyjuk már ki ,kik ez az osztákok? vmi tévénél dolgoznak? rádiónál? van műsoruk is? akkor van tulajdonos is, lefogadom pól lendvai keze benne van, volt akutálpolitikai cikizés a gyalogg galoppban, ugye hogy nem

hetyke81 2013.12.30. 18:23:28

@blogkomment: Korrekt hozzászólás!

@Borenbukk Egyszer jó lenne, ha ezt a hülye sértett dumát elfelejtené mindenki... Lehetsz Te is jó magyar állampolgár, de a magyarságot egyedül a szent korona tartja össze! Nincsen közös vallás, hiszen az manapság már nem dívik, nincsen közös hagyomány, hiszen azt manapság senki sem ápolja, nincsen közös cél, hiszen eléggé el kapitalizálódott az ország, és nincsen közös nemzetség, hiszen a magyar régen is törzsekből állt, amiknek a nemzet tudatot a Szent korona adta. Az aki nem tiszteli az egyetlen összetartó erőt, az miért sír, hogy azt mondják rá, hogy nincsen magyarság tudata??

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:23:41

@tobeor: ahogy a magyar vándor is kigúnyolta a honfoglalást, ki ne találd hogy nem

Amatőr 2013.12.30. 18:23:57

@tobeor: A sajátjukat gúnyolták!

röhögő 2013.12.30. 18:25:19

Ez akkor már a vörösterror?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:25:30

@Counter: megtettem, ha nem vetted volna észre. a skót kő vallás?

blogkomment 2013.12.30. 18:25:36

@tobeor: talán ez a különbség pont, hogy az egyik szellemes humor önmagában is, a másik pedig provokáló gúnyolódás?
"( a monty filmek, vagy a family guy, vagy south park poénjai önmagukban is ülő humoros jelenetek, akár a kulturális háttér ismerete nélkül is, a koronadobálás, vagy pofák vágása fordítva felrakás közben, nem humor értékű legfeljebb szellemi fogyatékosok számára, illetve a kárörvendő provokátorok számára, akik nem a cselekményen nevetnek, hanem azon, hogy ez másokat esetleg sért, felháborít)"

röhögő 2013.12.30. 18:26:54

@hetyke81: "a nemzet tudatot a Szent korona adta" - te elmebeteg. A nemzet tudatot a közös szülőhely, a közös nyelv adja.

tobeor 2013.12.30. 18:28:07

@tesz-vesz:
"nem látok tőled semmi konkrét példát"
Mondom: Gyalog galopp! Ez neked nem elég konkrét? Hányszor írjam le hogy felfogd végre??

"kik ez az osztákok? vmi tévénél dolgoznak? rádiónál? van műsoruk is? akkor van tulajdonos is, lefogadom pól lendvai keze benne van "
ja, hogy paranoid dilis vagy. miért nem ezzel kezdted? szerintem soros keze is benne van, meg a moszadé is...

zobod 2013.12.30. 18:29:50

@tobeor: oké, britként. Ha ugyanezt egy észak-ír stúdió csinálta volna a hetvenes években, le is csukják őket.

tobeor 2013.12.30. 18:29:59

@tesz-vesz: hol írtam hogy nem? Ettől még csak az angolok nyugodtan gúnyolódtak és nem lett semmi.

@Amatőr: És a Brian élete a sajátjuk?
Izomból keresed hogy ürügyet hogy megsértődj ugye?

taga20 2013.12.30. 18:30:57

@tesz-vesz: ezt kurvára benézted:)

László Somogyvári 2013.12.30. 18:33:48

-
-
Ha mernének tanítani a Szent Koronáról /ha nem lenne tiltva /
Talán Te is másképpen fogalmaznál
Rettegnek a kizsákmányoló Sógorok mert ők nálad jobban ismerik mi is
A SZENT KORONA
--
-
a kormány embere 2013.12.30. 16:46:39
@♔batyu♔:
idióta! A magyarok jó része,magasról szarik a koronára,mert a világon semmit sem jelent nekik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:33:53

@Di622: én nem emlékszem rá, de volt tüntetés? akkor?

tobeor 2013.12.30. 18:34:13

@blogkomment: Az hogy szellemes-e vagy sem, az pont a humoristákat minősíti, nem pedig a humor-gúny tárgyát. Az a nép amelyik nem képes elviselni pár humorista vacak kis gúnyolódását, amire amúgy már másnap sem emlékezne senki, az meg is érdemli hogy kigúnyolják, van miért... komolyan tiszta dedó...
Nem hiszem el hogy ennyi IQ 50-es van itt. Ez az ügy semmit nem számít, annyira pitiáner. Tudjátok kik csinálnak ebből ügyet? Ti, meg a nyomorult tüntetők. Tudjátok kik hoznak szégyent az országra? Ti, meg a tüntetők. Hogy olyan idiótának, dedósnak, egy kis gúnyolódást elviselni nem bírónak állítjátok be. Ez egyszerűen szánalmas!

tobeor 2013.12.30. 18:36:41

@zobod:
És milyen retorzió érte az angolokat amiért kigúnyolták Jézust meg az egész kereszténységet?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:36:52

@Amatőr: @tobeor: így van, ez meg a másik.
mi lenne ha a francia csinálta volna meg a gyalogg gyaloppot? én amúgy semmiféle gúnyolódásra nem emlékszem belőle, de nem is vagyok angol, az is igaz.

@taga20: mit néztem be hülyegyerek, ennyit minek kommentelsz te retardált? ez már a 21. század helló

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:39:34

@Di622: most ne várd hoyg végigolvassam papa, esetleg mazsoláznál?
azt kérdeztem, tüntetés volt-e? a mai poszt témája ez. mert én se szeretem a magyar vándort, és megbeszélhetjük melyik része volt-e esetleg magyargyalázó, de nem szívesen néznék belőle jeleneteket, akinek meg van véleménye, az hadd beszélhesse már meg egy fórumon.

tobeor 2013.12.30. 18:40:22

@tesz-vesz: Brian élete.

A pentagonos baromságon miért nem hisztizel? Az nem a magyarság megalázása, hogy idiótaságot magyaráznak a koronába?

"Pentagon egyik tisztje is elismerte, hogy a korona nemcsak magyar és nemcsak szent, hanem a világigazság letéteményese is."

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 18:41:40

@tesz-vesz:
Ez miben lényeges?
A turbó magyarok már akkor pörögtek és nemzetgyalázást kiáltottak.
Sőt akkoriban még autókat sem gyújtogattak az csak később jött divatba.

nemecsek ernő áruló 2013.12.30. 18:42:31

@ColT: Mohamedről jelent meg karikatúra, mint azelőtt és azóta is számos országban és számtalan sajtó orgánumban. Csak ott és akkor valakinek érdekében állt ezzel felhúzni az arabokat, mert szüksége volt egy kis keleti villongásra az arab tavasz közepette. Egyébként a nyugat európai széljobbosok régen az iszlám terjedésének veszélyeire figyelmeztetnek, Vona meg le van maradva, élteti a törököket, és Iránnal kokettál, mert tetszik neki az a totalitárius rendszer, ami ott van, másra nem bírok gondolni.

vNHM 2013.12.30. 18:42:37

@a kormány embere: ez erv volt? Lol
Ja, hogy teged ok futtatnak, te nekik dolgozol ehberert? Az a te bajod...
Vagy ugy gondolod, akkor a senki debileknek mindent lehet?
Utazz a vilagban es rajossz mekkora senkik ok. Csak neked, nyomoreknak tunnek gazdagnak es mindenhatoknak. Arrogans muveletlen balfasz banda, aki meg nemetnek is alkalmatlan.

csak egy néző 2013.12.30. 18:42:56

@Amatőr:
Ugye tudod, hogy, hogy kell a kákán csomót keresni?
Olcsón veszed és drágán adod el.
A fontoskodásod egy 10-es skálán 10-es.

EMU 2013.12.30. 18:43:23

Magyar fundamentalisták. Mint az összes egyéb fundamentalista, másba sem tudnak kapaszkodni, csak abba, amit készen kaptak, azaz olyan állapotokba és adottságokba, amihez amúgy köze nincs az ő tetteiknek, csak beleszülettek. A korona amúgy mit jelképez? A megosztottságot, az ország kiszolgáltatását hamis, idegen hatalmaknak, egy kisebbség uralkodási vágyát a többség felett. Ennek van ma szentsége. Ezt imádja áhítattal a magyar fundamentalista. Ennyi esze van. Még náciból is a legalja.

tobeor 2013.12.30. 18:44:35

Beszélhetnénk pár tucat bohóc hülyesége helyett valódi nemzetgyalázásról is.

Hegedűs Lóránt (és mások is, az ország több pontján) egy Horthy szoborral alázta meg az országot, és személyesen mindenkit, akinek rokonát, szüleit-nagyszüleit Horthy idejében ölték meg.

Ez nem egy rossz vicc, amit felnőtt ember fel sem vesz, nem. Ez teljesen komoly. De ez nektek, "magyaroknak", nem fáj....

flamer 2013.12.30. 18:45:16

@Laci A Lakli: Látom, hogy nem érted.
Az osztrákok valójában nem a koronát gúnyolták, hanem azt azt idiótizmust, hogy sikerült bevenni a magyar Btk-ba a "nemzeti jelkép megsértése" tényállást. Ha ezek után ez alapján még nekiáll a nagykövet meg a rendőrség keménykedni, na az lett volna a kurva vicces és egyben kurvára sírnivaló.

kifordított nagyanyó 2013.12.30. 18:46:55

Felültek a "szélsőjobbosok" valami ócska zsidó provokációnak.
De ti meg már megint bajnaiék szekerét toljátok! :))

blogkomment 2013.12.30. 18:49:16

@flamer: ez tényleg vicces egyébként, hogy ezt gúnyolták ugyanis ugyanez az osztrákoknál is jogszabályi szabályozásban van... sőt, még a felségsértés jogszabályát sem helyezték hatályon kívül, ahogyan az angolok is csak pár éve helyezték hatályon kívül, hogy vasárnap íjjal lehet írekre és skótokra lőni :)

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 18:50:02

@tobeor:

A Brian élete tényleg vicces volt de érdekes módon a Jézus utolsó megkísértésén jobban felhúzta magát az egyház mint a Brian életén.
Annyira kiverte náluk a biztosítékot, hogy jóideig a magyar adókon sem lehetett látni a filmet.
Mondjuk éppenséggel ez a hatalmas ellenkezés volt az ami kíváncsivá tett és kivettem kölcsönzőből a filmet.
Valahogy nem értettem, hogy mi az ördög volt benne ami kiakasztotta az egyházat, mivel semmi olyan extra nem volt benne, sőt azt kell, hogy mondjam semmi istenkáromlás.
A film bűne az volt, hogy Jézus emberi oldalát mutatta inkább be, de semmi gyalázatos dolog nem volt benne.

www.kikotoonline.hu/bolhapiac/filmkritika/scorsese-a-keresztfan

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:51:31

@Di622: szerintem nem, de tudtam hogy ezzel jössz. az hogy egy tehetségtelen komcsi rendező kontárkodik és készít egy rossz filmet, még nem azt jelenti, hogy izé

tobeor 2013.12.30. 18:52:13

@blogkomment: ne izgasd magad, nyugodj meg, csak lazán :)

tudod, viccen csak a dedósok meg a hülyék sértődnek meg :) ne járasd le magad... és utólag ne igazold az osztrák humoristákat kérlek, hogy téged tényleg lehet pisisek szintjén provokálni, annyira kínos... na nem az országnak, hanem neked :)

borzzz 2013.12.30. 18:54:20

Azt a kerdest feltette mar valaki, mit keresett ket silany humorista a magyar kovetsegen a nagykovetunk tarsasagaban?
Hogy miert nem ismeri az Ausztriaba akkreditalt legfobb kepviselonk legalabb a Korona kozos osztrak-magyar tortenelmet?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 18:55:02

@tobeor: a 2. kommentemben beszéltem erről a pentagonos baromságról, ez a félbolond nem a nemzeti jelképünk, kapish? nem egye egyenrangú

a brian élete meg nem Jézusról szól. és történelmi tény tudtommal, hogy létezző dolog volt ie a messiásvárása, voltak önjelölt messiások is

zobod 2013.12.30. 18:55:24

@flamer: ne legyél már ennyire tudatlan.Az osztrák büntetőtörvénykönyv 248-as paragrafusa szerint egy évet kaphat, aki Ausztriát gyalázza.

Amatőr 2013.12.30. 18:56:02

@tobeor: " És a Brian élete a sajátjuk?
Nem, nem a sajátjuk. Egyébként azt is megszoktam, hogy leartistázzák Jézust. Ízléstelen, de nem bánt.

"Izomból keresed hogy ürügyet hogy megsértődj ugye? "

Nem keresek ürügyet és nem sértődtem meg. Csak - mint azt fentebb már írtam- úgy lenne helyes, hogy mindenki a sajátjával szórakozna. Már ha kedve van hozzá és van is neki mivel.

blogkomment 2013.12.30. 18:58:19

@blogkomment:
máig létező törvény pl az UK-ban: Az Egyesült Királyság királynőjének, II. Erzsébetnek képmásával díszített bélyeget fejjel lefelé felragasztani árulásnak minősül.
Londonban a mai napig törvény írja elő, hogy akinek tehene van, nem rúghat be

Franciaországban tilos egy disznót Napóleonnak elnevezni

Ezt vezették ki két éve: York városában teljesen legális megölni egy skótot a régi városfalon belül, de csak íjjal és nyíllal

Az osztrákoknál börtönre ítélik azt, aki az jobbra fordítva ábrázolja az osztrák címerben a sas fejét.

taga20 2013.12.30. 18:59:02

@tesz-vesz: www.youtube.com/watch?v=VAr9zrnteN8
és most térdre és cidázhatsz , te faszkalap.

blogkomment 2013.12.30. 18:59:04

@tobeor: nem igen megy neked az értő olvasás ugye? :)

Amatőr 2013.12.30. 19:01:36

@csak egy néző: "A fontoskodásod egy 10-es skálán 10-es."

Lehetséges.
Ámbár ha én tévedek, akkor azt el szoktam ismerni. Megszokásból.
Tudod, úgy hiteles.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 19:01:53

@tobeor: te idióta a konkrét példa nem azt jelenti hogy ideböfögsz egy egész művet, hanem hogy megmondod, hogy mi az a mozzanat a filmben ami szerinted sértő, én pont azt mondom h nem sértő.

ha kineveted, ha nam, paul lendvai a bécsi ballibsi médiára nagy hatással van. én csak róla beszéltem.
a Hungarian-born journalist who became an Austrian citizen. He went to Austria in 1957, and is working as an author and journalist.
Lendvai was a member of the Communist Party, Job at ÁVH
József Horváth, the leader of the secret service of János Kádár wrote about him some details on his book "Statement of a general" in 1990. He has referred to by Lendvai as his "most beloved teacher", at the ÁVH's police force's party leadership training.[5] Horváth wrote, that Lendvai was a considetare leader, he just "suggested" things, which had been easy to follow by Horváth

en.wikipedia.org/wiki/Paul_Lendvai

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 19:02:57

@tesz-vesz:
A másik "kedvencem" a hídember.
Komolyan menet közben kivettem a filmet a DVD lejátszóból, hogy megnézzem, jó filmet kölcsönöztem-e ki és nem valami Széchenyi paródiát.

tobeor 2013.12.30. 19:02:58

@tesz-vesz: "a brian élete meg nem Jézusról szól."
Hát kiről? :D

@Amatőr: "Nem, nem a sajátjuk."
Na látod.

"úgy lenne helyes, hogy mindenki a sajátjával szórakozna" Ezt majd a mond a magyaroknak is, ha úgy alakul. És ha már egyszer megtörtént a gúnyolódás, akkor meg úgy lenne a helyes, ha pár félhülye nem viselkedne dedós módjára, és nem csinálna elefántot a bolhából, mert ez az igazán kínos. Szerintem a legtöbb ember nem is hallott erről az esetről (én se), szóval kurva jó dolog volt felfújni.

zobod 2013.12.30. 19:03:56

@blogkomment: az osztrák humoristák egyébként ritka nagy tahók, időnként egy koki nem ártana nekik. Haideren ha jól emlékszek, már halála napján röhögtek. Volt az a szerencsétlen nő pár éve, akit valami elmebeteg kamaszkorától tartott fogva, na képesek voltak még azon is gúnyolódni.

DarthVader 2013.12.30. 19:04:33

eléggé nehézkesen megy a külvilág értelmezése szeretett (?) jobboldali nemzettársainknak.

Az osztrák ujságírók NEM a szentkoronát "gúnyolták ki", de nem ám. Még csak nem is Magyarországot. Az osztrák újságírók azt a törvényt, és a törvényen keresztül annak megalkotóit gúnyolták ki, teljes sikerrel, amely törvény a hasonló iszonyatos "bűntettet" - amelyet nekik soha a rohadt büdös életbe' eszükbe nem jutott volna elkövetni, ha nem lett volna ama törvény - szabadságvesztéssel rendeli büntetni. Na ezen röhögtek. És provokáltak. De hát ennek a megértéséhez kevés csak magyarnak lenni. Gondolkodni meg fárasztó, ugye.

Lovag Mihály 2013.12.30. 19:05:23

@Dr. Gy. Dr. Fűegér: örülök, h eldöntötted, h mit tudok és mit nem. de leírtam feketén-fehéren, sőt, valaki még linkelt is egy forrást. arról, h nem érted nem én tehetek.

tobeor 2013.12.30. 19:05:25

@blogkomment: Nekem megy, kár hogy neked nem megy :)

@tesz-vesz: "a konkrét példa nem azt jelenti hogy ideböfögsz egy egész művet, hanem hogy megmondod, hogy mi az a mozzanat a filmben ami szerinted sértő, én pont azt mondom h nem sértő."
:DDD
Nézd meg a filmet, idióta. Az egész film egy nagy gúnyolódás. Nem láttad? Nézd meg, amúgy is egy remek film.

"ha kineveted, ha nam, paul lendvai a bécsi ballibsi médiára nagy hatással van."
Dehogy nevetem, elmehunyt barátom :DD lendvai szervezte az egészet, ez tuti! :DD

tobeor 2013.12.30. 19:06:27

A kommentelők egy része bebizonyította, hogy nem volt alaptalan a labancok gúnya. Ti tényleg dedósok vagytok :)

Lasombra 2013.12.30. 19:07:50

érdekesnek találom, hogy amikor Orbán Viktor miniszterelnök urat (és a kormányt) bírálta az EP pár képviselője, akkor azt a jobboldal (egy része) a nemzetünk egésze elleni támadásnak vette, mert nem tudnak disztingválni, vagy ilyesmi; és most ugyanők két idióta humorista miatt az osztrák kormány elnézéskérését várják, ellenkező esetben random osztrák gazdák baszogatását helyezték kilátásba, mert nem tudnak disztingválni, vagy ilyesmi.

oké, legalább következetesek, sőt biztosan egyszerűbb így eligazodni a bonyolult világban, de erre szerintem már rá lehet mondani, hogy "überciki".

de mi az a világigazság má? :)

fists 2013.12.30. 19:08:51

Szeretném megkérdezni, hogy a derék osztrák humoristák vajh' miért foglalkoznak egyáltalán egy magyar nemzeti jelképpel? Szeretném megkérdezni, hogy a mi humoristáink hányszor foglalkoztak az osztrákok nemzeti jelképeivel? Csak nem provokálni akartak ezek a jóhumorú sógorok?! Áh, biztos nem. És mi lenne ha ezek a derék osztrák humoristák inkább a szájbabaszott jókurva édesanyjukkal szórakoznának, nem a magyar nemzeti jelképekkel? Csak kérdem?

csak egy néző 2013.12.30. 19:10:18

@Amatőr:
Hogy nehogy álmatlan éjszakád legyen. TÉVEDTEM. Javítom.
Fognak még sirni ezek az osztrákok.
Aki akarta eddig is értette.
BUÉK.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 19:10:30

@tobeor: de idióta, benézted a gyalog galoppot is, a "hülye angolok"-at egy francia mondta.
ezért kérdezem, hogy mi benne a sértő, mert ezt te állítod, én nem, ahogy szerintem a magyar vándor se sértő, szerinted igen.

és azt se tudod hogy miről szól a brian élete, további beszélgetés teljesen felesleges ezekután.
nem Jézusról szól te ostoba,
" A film Brian (Graham Chapman) életéről szól, aki véletlenül pont akkor és pont ott született és halt meg, ahol Jézus Krisztus

@taga20: mi a k anyád bajod van? ez egy francia karakter te egysejtű, az se tudod miről van szó, de belepofázol

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 19:12:50

@tesz-vesz:
Akkor vegyünk egy közelebbi dolgot.
István a Király Alföldi féle rendezésben.
Nem csináltak semmiből gúnyt, csupán mondernebb köntösbe öltöztették.
Ennek ellenére a "nemzeti érzelmű" jóemberek tüntettek nem kicsit, nagyon.

blogkomment 2013.12.30. 19:14:54

@DarthVader:
nem tudom, ezen hajlandóak lettek volna-e viccelődni egy jobbra fordítással?:
Az osztrákoknál börtönre ítélik azt, aki az jobbra fordítva ábrázolja az osztrák címerben a sas fejét.

:) ha már hülye törvényeken viccelődnek, nem talán mellé kellett volna tenni a sajátjaikat? :)

Én csupán azt mondom, az osztrák humoristákat lábuknál fogva kellene használni arra, hogy a "tiltakozáson" baromságokat beszélő széljobbereket agyonverjék.
mert pont ugyanolyan nyomorultak :)

házelnök 2013.12.30. 19:15:53

Nézzétek meg a képet a bejegyzésem mellett.
Sokkal kevésbé volt megengedő Nagy László ügyvéd, aki szintén beszédet mondott. Elmondta például, hogy Pentagon egyik tisztje is elismerte, hogy a korona nemcsak magyar és nemcsak szent, hanem a világigazság letéteményese is. Ezt a szakrális személyt (mert a korona szerinte valójában.....
Majd a tahócsuti kitesz egy labdát és azt is meg kell süvegelni.

zobod 2013.12.30. 19:17:45

@DarthVader: csak írsz, de nem olvasol. Ausztriában V A N olyan törvény , amelyik szabadságvesztést helyez kilátásba annak, aki Ausztriát kigúnyolja, leszólja, pocskondiázza.

§ 248 StGB Herabwürdigung des Staates und seiner Symbole

(1) Wer auf eine Art, daß die Tat einer breiten Öffentlichkeit bekannt wird, in gehässiger Weise die Republik Österreich oder eines ihrer Bundesländer beschimpft oder verächtlich macht, ist mit Freiheitsstrafe bis zu einem Jahr zu bestrafen.

(2) Wer in der im Abs. 1 bezeichneten Art in gehässiger Weise eine aus einem öffentlichen Anlaß oder bei einer allgemein zugänglichen Veranstaltung gezeigte Fahne der Republik Österreich oder eines ihrer Bundesländer, ein von einer österreichischen Behörde angebrachtes Hoheitszeichen, die Bundeshymne oder eine Landeshymne beschimpft, verächtlich macht oder sonst herabwürdigt, ist mit Freiheitsstrafe bis zu sechs Monaten oder mit Geldstrafe bis zu 360 Tagessätzen zu bestrafen.

Ha nem érted szóljál, segítek.

avocado_ 2013.12.30. 19:18:33

@tesz-vesz:
Te nagyon nagyon ostoba vagy. Már rossz nézni ahogy kétségbeesetten keresed a kiutat a saját logikátlan érvrendszeredből amit eddig kb 3man buktattak meg itt. Sztem ne alázd magad tovább inkább menj és verd ki a szaros koronádra.

Amatőr 2013.12.30. 19:19:10

@DarthVader: " De hát ennek a megértéséhez kevés csak magyarnak lenni."

Tehát ha valaki nyilvánosan kitörli a fenekét az osztrák zászlóval, vagy a következő magyar-izraeli meccsen elégeti a zsidó lobogót, akkor az csak egy ízléstelen vicc, amivel nem kell törődni? Sőt, esetleg illik decens módon kacagni is hozzá?

zobod 2013.12.30. 19:21:04

@Amatőr: "ha valaki nyilvánosan kitörli a fenekét az osztrák zászlóval," - ezért Ausztriában elzárást kaphat, fentebb a törvény.

taga20 2013.12.30. 19:24:44

@avocado_: saját mocskában fetreng ez a szerencsétlen:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 19:24:56

@nemecsek ernő áruló: én is bírom az irániakat, azért amiért siekresen szembeszálltak az usával.
ide szerencsére nem áramlanak tömegével azarabok, nincs is v elük emiatt bajunk, vagy akkor is kéne?
tudod, jó a jó szomszéd, a szomszédba, nem kell attól még hozzámköltöznie, mert jóba vagyunk, de akár ez még barátra, munkatársra is igaz.

Józsi01 2013.12.30. 19:25:14

Megnézném, hogy mit szólnál te biboldó ha tóra, vagy kipa netalántán hanuka fosokokal csinálták volna.

Seggfej. Ne adja az ég holokamu bizonyítékokkal. Már rikácsolnál Te Újlipotvárosi ripacs.

tobeor 2013.12.30. 19:25:50

@tesz-vesz: Attól, hogy elhangzik pár mondta franciát játszó emberektől is a Gyalog galoppban, attól még a film maradék 99%-ban angolt játszó angolok gúnyolódnak kőkeményen angolokon. Ezt már leírtam, de valahogy nem akarod felfogni :D

A Brian pedig Jézusról, és az egész kereszténységről, illetve annak születéséről szól, azt figurázza ki, ráadásul briliánsan.

" A film Brian (Graham Chapman) életéről szól, aki véletlenül pont akkor és pont ott született és halt meg, ahol Jézus Krisztus"
És ezt te be is szopod? :D Tiszta véletlen egybeesés az egész film? :D De nagy az állatkert... :DDD

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 19:26:59

@avocado_: esetleg rá is világítanál hogy ezek a primitív emberek akik azt se tudják a brian élete miről szól, meg azt se h egy francia mondja a filmben, h hülye angol, h ezek miért győztek le a vitában?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 19:30:43

@tobeor: maradék 99%-ban angolt játszó angolok gúnyolódnak kőkeményen angolokon. Ezt már leírtam, de valahogy nem akarod felfogni :D"

mert nem mondazs rá példát? melyik része alázza az angolokat ? a vérnyúl jelenet? a feketepácélú harcos, aki kiegyezne döntetlenben? az afrikai fecske? ezek mind alázzák az angolokat?

mondtam, kr. e már megkezdődik a messiás várás 2-300 évvel.ezelőtt, igen, beszopom, hogy a monty nem jézusról forgatott filmet, de ha igen, annyi modor azért volt bennük, hogy ne úgy írják meg a történetet, mert tudták (ebben az esetben, te nagyon hülye), hogy elég ciki lenne Jézus Krisztust degradálni, parodizálni.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 19:32:24

@tesz-vesz:
Figyu te láttad a filmet?
Tök véletlenül ez a Brian nevű fickó pont akkor születik mint Jézus, sőt a három királyok először hozzá mennek be. A film elején maga Jézus is feltűnik, innét van a "Boldogok a sajtkészítők" duma.
Szerepel a filmben a megkövezős jelenet is alaposan kifigurázva, majd az a rész amikor Jézust egy angyal elviszi a mennybe itt meg Briant viszi el egy UFO egy körre.
Majd egy véletlen folytán Brianról hiszik azt, hogy ő a megváltó.
Tényleg semmi párhuzam nincs a "Jézus élete" c. filmmel :D

tobeor 2013.12.30. 19:37:20

@tesz-vesz: Ember, síkhülyének ábrázolják benne pl. a királyt, meg a kerekasztal lovagjait is, a korabeli angolokat meg boszorkányüldöző extraidiótáknak. Nézd már meg a filmet...

A Brian pedig a Jézus születéséről és életéről szóló eredetmítosz parodisztikus feldolgozása, ugyanúgy, ahogy a másik meg a Szent Grál mítosz parodisztikus feldolgozása. Azt, hogy ez neked nem bír belemenni a fejedbe, az a te problémád, talán meg kéne nézni a filmet.... Igaz csak az ember szemét nem veri ki hogy erről szól az egész :DD

Laci A Lakli 2013.12.30. 19:39:07

@flamer:
Látom nem érted, amit írtam. Én az iránt fejeztem ki szkepticizmusomat, hogy emiatt az osztrák nagykövetség elé kell vonulni. Én csak azt mondom, hogy ez az incidens a jog szerint hazánk területén zajlott le, így ez belügyi kérdés. Emiatt inkább a rendőrségre elé kellett volna menni, vagy a magyar külügy elé és követelni a nagykövet lemondását, mert nem tartotta magát a magyar törvényekhez. Én ki akarok maradni abból a vitából, hogy jó-e ez a törvény vagy sem. Csak afelé akarnám terelni a szót, hogy ennek a tüntetésnek így semmi értelme sem volt szerintem.

tobeor 2013.12.30. 19:39:19

@tesz-vesz: Hosszú, ennyit olvasni nincs kedvem, de feltételezem azt írtad, hogy a magad részéről elítéled a magyarság megalázást a Horthy szobrokkal. Helyes, legalább e kapcsán helyén van az eszed és a szíved.

DarthVader 2013.12.30. 19:40:30

@zobod: Hát, az osztrák törvény sem arról szól, hogy egy nemzeti jelképpel lehet-e viccelni, vagy nem. Arról szól - ha jól értem - hogy lehet-e gyűlölködő módon vagy becsmérlően/megvetően megnyilvánulni róla, vagy szidalmazni. Gúnyról nincs szó. (Pl hogy Amatőr-nek is válaszoljak, a zászlóval feneket törölni az már bezony sitt. Még az izraeli zászlóval való fenéktörlés is. Persze nálunk azért EZ nem annyira fájdalmas. )

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 19:42:18

@Di622: Az éppen megérkező Három Királyok először tévedésből az újszülött Briannek hódolnak, ám hamar belátják tévedésüket, továbbviszik az aranyat, tömjént, mirrhát

írod , hogy állítólag jézus is megjelenik a filmben, akkor nem jézusról szól, kövezések is voltak akkoriban

te láttad a filmet? én nagyon régen láttam, de soha nem jézus paródiának esett le, hisz keresztrefeszítések is voltak Jézuson kívül is.

A Brian élete egyesek szerint a szervezett vallások kritikája is, amely a képmutatást és vallási fanatikusokat célozza, mások viszont szentségtörő alkotásnak tartják, amely „cenzúrát érdemel”, a legtöbb vitát ezért a film „istenkáromló” volta okozta.

A filmet vallási alapon bírálók többek közt azt emelték ki, hogy a végén hallható, humoros szövegű dalt egy tömeges keresztrefeszítés áldozatai énekelik (Always Look on the Bright Side of Life – „Mindig az élet napos oldalát nézd”).

A film első Egyesült Királyság-beli kiadásakor néhány városi tanács betiltotta.

A filmet nyolc évre Írországban is betiltották, valamint Norvégiában egy évre (a filmet Svédországban úgy hirdették, hogy „olyan vicces film, hogy Norvégiában be is tiltották!”). 1990-ig Olaszországban sem adták ki.

Eredetileg Jézus Krisztus életéről szólt volna, de a társulat rájött, hogy ez nem működne. Így hát egy ugyanakkor született másik személyt alkottak (sok ellenző nem vette észre, hogy Jézus megjelent külön a filmben). Amikor Jézust láthatjuk a filmben (két alkalommal: a jászolban, és amikor a hegyi beszédet mondja [Máté 5:1–48]), a Bibliához hű ábrázolást kapunk
hu.wikipedia.org/wiki/Brian_%C3%A9lete#Blaszf.C3.A9mia.3F

igen, emlékszem én is a hegyi beszédre, tehát egyértelmá hogy nem Jézusról szól.

A humor akkor kezdődik, amikor a tömeg egy része sorozatosan félrehallja vagy félreérti a beszéd megállapításait, pédául „…boldogok a lélekben szegények…” helyett boldogok a heringeket értenek. Jézus Krisztus Briantól független külön ábrázolása, valamint a római időkben gyakran alkalmazott keresztrefeszítés ellentmond annak, hogy Brian valójában Jézus lenne.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 19:45:56

@tobeor: szerintem nem sértő, ahogy boszorkányüldözések is voltak, ez szerintem abszolút nem sértő

ahogy a brian sem sértő, hiába dolgoz fel bizonyos közös pontokat, mégse Jézust támadja.

Vombatus Ursinus 2013.12.30. 19:50:21

Kellett már ez szegény Nemzeti Érzelmű Motorosoknak, mint egy falat kenyér. A zsinagóga előtt sem motorozhatnak, a rúdtáncra sincs kereslet, szar az élet. Ráadásul az árpádsávos zászlót egy osztrák, akár a saját nemzeti zászlajának is nézheti. Nagy az isten állatkertje...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 19:50:29

@tobeor: amúgy biztos tudod, hogy artúr király és a kerekasztal lovagok nem történelmi személyek, ahogy a szent grál sem létezik.
eképpen elég nehéz megsérteni a király emlékét, ha csak egy mondában létezik.

tobeor 2013.12.30. 19:55:12

@tesz-vesz: Szerintem sem sértő, épp ezt magyarázom már mióta :) Örülök hogy végre leesett...
És igen a Brian sem sértő, az is viccnek van szánva, kigúnyolták Jézust meg a kereszténységet, de hát annyi baj legyen, csak a hülyék sértődnek be rajta...

komplikato 2013.12.30. 19:56:12

@tollas: X+1-ik.
Hogy jön a témába a menóra meg a zsidók? Ja látom már megint lenáciztak pár nácit. :D

A kérdéshez hozzászólva: Alapból igen is bántó amit az osztrák humoristák csináltak, de ezek a beteges nyilatkozatok eléggé túlreagálták. Másrészt úgy néz ki van akinek a szent korona egy VALLÁSI jelkép, legalább is érdekes megnyilatkozások vannak. Nemzeti jelképnek nem mondanám, mivel NEMZETÜNK jó régen letett a királyságról, így eleve téves minden hasonlítgatás a britt koronával. Én tisztelem István örökségét, de szerintem is múzeumban a helye, és NEM a címerben, ahogy Széchenyi is gondolta ...

megölninemkellfélnetekjólesz 2013.12.30. 19:56:19

Csak szólok, hogy ez a tesz-vesz egy gyakorló idióta, tehát kész időpocsékolás vele szóba állni. Persze, ha valaki pont az ilyenekre kattan, akkor egészségetekre!

tobeor 2013.12.30. 19:56:34

@tesz-vesz: A csodaszarvas sem létezik, attól még ki lehetne gúnyolni, attól még nemzeti mítosz.
És Jézusról meg úgy tudom, hogy nagyon is valóságosnak hiszik a hívők.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 19:57:32

@Di622: nem láttam, de eléggé botrányszagú alföldinek pl a nagy-magyarországra maszturbáló katonák a színpadon, ami csak az első előadásokban volt látható

_most_ 2013.12.30. 19:58:27

jogos, az ilyen jobboldali tüntetők tényleg csak lejáratják Magyarországot, eleve hogy néznek ki, tényleg olyan nehéz lenne kicsit divatosabban, civilizáltabban öltözködni, meg lehetne hajuk mondjuk, persze ezek csak külsőségek, de ha a médiában bemutatnak egy ilyen képet, mindenki a külsőségek alapján fog ítélkezni. Az meg, hogy törvénytelen nemzeti jelképekkel viccelődni, nemzeti jelképeket gyalázni, egyértelműen sérti a szólásszabadságot, azért remélem a kuruc info-t sikerül betiltani :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:00:21

@Di622: nem láttam, de kinézem belőle hogy igaz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:00:59

@Di622: kb 3-4 közeli ismerősöm látta, és megerősített benne hogy ilyen. botrányt csinál

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:01:38

@megölninemkellfélnetekjólesz: indokold is, nem esik jól ha prolik hülyéznek le, még lesznek akik elhiszik

hazug fidesznyik (törölt) 2013.12.30. 20:03:05

A nácik soha nem értik a viccet. Ezek a szarháziak meg mitől "nemzeti" érzelmű motorosok? Egyrészt mind úgy néznek ki, mint a falhoz vert lófasz, másrészt nem látszik rajtuk az érzelem. Ráadásul nem motorosok ezek, hanem hungarista csürhe. Egy zsidó többet ér, mint ezek ott egy rakáson. Hol a repedt sarkú anyjukba voltak ezek, amikor a náci képviselőik EU zászlót égettek?
Mert az sem volt túl vicces...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:04:26

@tobeor: "Szerintem sem sértő, épp ezt magyarázom már mióta :) Örülök hogy végre leesett..."

ha nem sértő, akkor miért háborodnának fel rajta az angolok?

"Akkor belerágom a szádba, hogy Gyalog galopp ugyanolyan metsző gúnyolódás volt, mint ez itt"

"Angliában egy "hülye angolok, angol hülyék!"-ből, meg a többi kőkemény gúnyolódásból nem lett semmi, nálunk meg a szerencsétlen hülyék ügyet csinálnak a semmiből. "

"A filmben gyakorlatilag komplett hülyének állították be Artúr királyt, és a legenda összes többi szereplőjét is. Ebből nem hogy felháborodás nem lett, de a film hatalmas siker lett, kultuszfilm lett,

Angliában egy "hülye angolok, angol hülyék!"-ből, meg a többi kőkemény gúnyolódásból nem lett semmi"

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 20:04:53

@tesz-vesz:
Aha szóval a szomszédnéni mesélte, baromi hiteles. :-)

És mesélj, mik voltak még benne amit nem láttál?
Érdekes itt nem írnak ilyenekről:
vanyabacsi.blog.hu/2013/08/20/alfoldi_bicskaja_beletort_istvanba

Én magam megnéztem az előadást a TV-ben és ott sem szerepelt ilyen.
A legszebb az, hogy nem azért támadták a darabot mint pl. Ványa Bácsi, hogy pl. szar volt az ének vagy ilyenek.
Hanem:"Mér egy buzi rendezi a darabot....."

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:07:05

@komplikato: hogyan függ össze a nemzeti jelkép és a királyság?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:08:33

@Di622: nem ebben az előadásban volt, hanem a nemzeti színházban , a jános vitéz első előadásain.
3-4 ismerős m esélte a botrányait, nem egy

BigPi 2013.12.30. 20:10:31

Azt nem minősíteném, hogy volt-e értelme tüntetni. Ha szükségét érezték, hát tegyék. Bár felesleges volt.

De.:" Ezt a szakrális személyt (mert a korona szerinte valójában személy"

Ezt tisztáznunk kellene, mert a korona tényleg nem szakrális személy volt. A Magyar királyságban a korona a legfőbb-közjogi méltóság szerepet töltötte be, így nyugodtan lehet rá személyként hivatkozni. Tehát ne felejtsük el, hogy a király, csak a koronát képviselte, az igazi "uralkodó" a szentkorona volt.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 20:11:50

@tesz-vesz:
Elég fura, tekintve, hogy erről nem igazán olvasni a neten.
Tudod ha egy ilyen akciót lenyomott volna az előadáson annak azért lett volna nem kicsi visszhangja.
Ezt egyenlőre hadd fogadjam némi kétkedéssel.

tobeor 2013.12.30. 20:13:50

@tesz-vesz:
"ha nem sértő, akkor miért háborodnának fel rajta az angolok?"
NEM háborodnak fel... épp ezért hoztam fel példának... ezt írtam le többször is... amit idéztél abban is :D
lassan összeáll a kép végre? :)

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 20:17:22

@tesz-vesz:
Rákerestem a maszturbálós János vitézre.
A hiteles forrásod netán az alkesz Pálffy?

Alföldi írásbeli figyelmeztetést kapott
index.hu/kultur/2011/05/26/alfoldi_hatter/
"Pálffy István februárban azt kifogásolta, hogy a Magyar ünnepben megengedhetetlen jelenetek láthatóak, például, hogy bakák maszturbálnak a Nagy-Magyarország térképére. Mint kiderült, Pálffy nem látta az előadást, amiben egyébként nincs is ilyen jelenet."

....

www.nemzetiszinhaz.hu/eloadasok&from=40&list=actual&performance=87&doc=kommentek
"Régen írtam már...Most sem fogok sokat, csak annyit, hogy szerintem ebből már nagyon elég itt! Ezért tartunk ott ahol tartunk, mert senki nem viseli el a másik véleményét és gondolatát, és a nem megértés miatt indulatos támadásokba indul...Nekem tetszett a János vitéz. Nem volt pornó és nem volt benne nyilvános maszturbálás. Nem az eredeti volt, ez igaz. De megrendített és elgondolkodtatott, hogy mi változott és hogyan és, merre haladunk, mivé leszünk álmaink kergetése közepette, gyökereink elhagyása és elveztése által. És ha kimegyünk és bemocskolódunk álmaink hajkurászása közben, hát a régi tér a miénk lehet, csak a boldogság lesz semmivé. Nincs az a szerelem, ami a gyökerek elhgyása nélkül igazi boldogság lehetne. És igen, a mai világban nincsenek örök Iluskák valahogy. Emiatt kell sírni, nem az eredeti verzió hiányolása miatt....
Olyan előadás volt, amit lehet szeretni és lehet nem szeretni. De minden előadás ilyen a világ minden színpadán! Nem kell ebbe politikai ostobaságokat pakolni, mert hát " Jobbra át és balra át, a majmoké a világ! " Nem kellene politikusok manipulációja miatt egymásnak esni... Egyszerűen ilyen a művészet. Továbbgondol, átír a korhoz alkalmazkodva. Jól teszi vagy nem? Néha ige, neéha nem. Ami biztos, nem lenne fejlődés, ha nem lennének merész és provokatív emberek. Régebben a ma már nagyrabescsült tudósokat máglyán akarták elégetni, mert mást gondoltak a világról, mint amit megszoktak, elvártak. Nem kellene indulatból majdnem ugyanezt tenni. Szelíd szív és nagyobb megértés és több lazaság sokat segíthetne. Ez csak egy színházi előadás, és nem az Életünk!!!

Régebben írtam Schillerre hivatkozva: " A Színház minden rendet és osztályt egyesít magában és kitaposott út vezet a szívhez és az észhez! "
( Hol van az ész? És ami nagyobb baj, hol van a szív?)

Nem bértolnok vagyok,csak egy székesfehérvári óvónéni és drámatanár, aki 13 éves korától jár színházba, és sokat látott, mert már 40 lett. "

2013.12.30. 20:17:58

"Sokkal kevésbé volt megengedő Nagy László ügyvéd, aki szintén beszédet mondott. Elmondta például, hogy Pentagon egyik tisztje is elismerte, hogy a korona nemcsak magyar és nemcsak szent, hanem a világigazság letéteményese is. "

Ezt az ostoba barmot...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:19:45

@Di622: nem jános vitéz, abba más b otrány volt, hanem a Magyar ünnep:

Pálffy február 16-án a Klubrádió műsorában már arról beszélt, hogy a darabban megengedhetetlen jelenetek láthatóak, például, hogy bakák maszturbálnak a Nagy-Magyarország térképére. van benne stilizált maszturbálás, a színészek a közönséggel háttal állva utalnak csak az aktusra. A színpadon, de nem a bakák közelében a premieren volt ugyan egy térkép, de a későbbi előadásokon ezt eltávolították a színpadról
A maszturbáló bakákat egyébként először Szávay István jobbikos képviselő beszélt a Parlamentben 2010. november 29-én."
index.hu/kultur/2011/02/18/palffy_nem_latta_a_maszturbalos_dramat/

"A Magyar ünnepben ugyanis tényleg láthatók csoportosan, egyenruhában maszturbáló magyar honvédek. Ezt onnan tudom, hogy ott voltam, láttam, még tavaly.
Külön élmény volt egyébként, amikor a nézőtéren az ember körül a szellemtudományok olyan mikrocelebjei foglalnak helyet, mint Radnóti Sándor, Csáki Judit [színházkritikus, Népszabadság] vagy maga a szerző, Závada Pál. Így ugyan nem tisztem vagy hobbim Pálffy megvédése, de amit a riporter mond, vagyis hogy nincsen is ilyen csúnya polgárpukkasztó jelenet, az nem igaz

a katonák valamely revíziós dal, emlékeim szerint a Lesz lesz lesz... éneklése közben, a közönségnek háttal, ütemre önkielégítenek egész sokáig, az erdélyi bevonulás után. Vagyis – csakhogy folytassuk a magasröptű műelemzést – nem egy országtérképre verik, de mindenképpen annál a résznél mennek el, hogy „Magyarország újra nagy és boldog lesz”."

mandiner.blog.hu/2011/02/23/maszturbalo_honvedek_igazsaga

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:23:42

@tobeor: megmondom őszintén, nem tudom mennyire fontos ez az angoloknak
mert tény, hogy a turulgyalázás eléggé ciki itthon.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:24:50

@tobeor: a metsző, kökemény gúnyolódás (amin MÉGSE háborodnak fel az angolok...) mifelénk sértő, ha komplett hülyének állítanak be olyat, ami másoknak fontos, az is

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2013.12.30. 20:26:28

Nekem az a meggyőződésem, hogy az osztrák fazonok nem a koronát akarták kigúnyolni, hanem a törvényt, amelyik védi. Ha valaki fogóval kifeszegeti a drágaköveket belőle, vagy beolvasztja az aranyért, arra rohadjon rá a műanyaglakat, és akkor itt véget is ér a téma. Gondolok itt az elhíresült micisapkára. Ettől függetlenül idióták, mert azok a humoristák. A részünkről önkénteskedő felháborgók meg egy szinten vannak az osztrák követséget felgyújtó muzulmán senkikkel, akik a belga vagy holland Mohamed-karikatúrák miatt az osztrák soros EU-elnökség ismeretében, és Hollandia vagy Belgium Európában van alapon felgyújtották Ausztria nagykövetségét.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 20:27:52

@tesz-vesz:
És akkor kiderült a végén, hogy nem az István a Királyban nem a János Vitézben és nem Nagy Magyaroszág térképre recskáztak a bakák... :D

Tiszta Jereváni rádió esete.

komplikato 2013.12.30. 20:28:35

@tesz-vesz: Nem olyan ez, mint az új István a király feldolgozásban, ahol körbe ment a mívelt nácik között, hogy Koppány spanglizik a darabban, mert akkora TAPLÓK voltak, hogy egy a TV-ben is vagy 5000x játszott történelmi darabban (jó részt mese) összekeverték a fő és mellékszereplőket?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:30:52

@Di622: az index elismeri, hogy volt maszturbálás
lásd itt
egy enter talán kéne, mert az már nem pálfi véleménye

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.30. 20:33:05

Épp az imént mondja Kányádi Sándor a közrádióban, hogy aki magán mosolyogni nem tud, aki az öniróniával nem bír, az nem felnőtt, se mint egyén, se mint nemzet, se sehogy.

Bár, gondolom, ezek a jóvágású tüntetők többnyire nem tudják, ki ő.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 20:33:27

@tesz-vesz:
Ja volt csak nem a térképre. A többi stimmel.
Majd a félreértések elkerülése véget a térképet is eltávolították a közelből.

Amúgymeg, bocsi a hazai turbómagyaroknak nem a nagy magyarországra áll fel??? :D:D:D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.30. 20:36:38

@Di622: a nagy-m térkép és a revíziós zene teljesen ugyanaz, ugye ebben egyetérthetünk papa.
tehát mindegy hogy később elvitték a térképet ha szólt a rev. zene

a turbómagaroknak is arra áll fel, mint a többi élőlénynek az emberi populációban.

tobeor 2013.12.30. 20:39:10

@tesz-vesz: Az angolok büszkék a Montyra, joggal, együtt nevetnek a saját múltjukon, és teljesen természetes számukra mindez, mivel nem dedósok. Épp ezért állítottam szembe a magyar reakcióval...

tobeor 2013.12.30. 20:42:59

@tesz-vesz: Kérlek te ne beszélj többesszámban. Az, hogy neked mi sértő, az nem biztos hogy másnak is az. Én pl. fel se veszem az osztrákok gúnyolódását, és a helyén kezelem, mivel felnőtt vagyok, nem pedig hisztériás óvodás.

Az viszont már kínos, hogy egy semmi pimf gúnyolódást ez a pár tudat félnótás így felfúj, és ügyet csinál belőle, meg nyugat-magyarországi osztrák gazdákat fenyegetnek. Na ez tényleg gáz...

zobod 2013.12.30. 20:46:36

@DarthVader: a beschimpfen igét használják, ami nagyon jól leírja azt is, amit művelt ez a három "humorista". Pedig az ő hazájukban sem lehet megtenni mindent az állami és nemzeti szimbólumokkal.

A három osztrák tahó produkciója attól nem lesz intelligens humor, ha a vastagbőr törzsolvasói számára ellenszenves radikálisok tiltakoznak ellene. Igazából éppen az a ciki, hogy a baloldali árokásók képesek inkább három hitvány bugris mellé állni, csak nehogy egyet kelljen érteniük pl. egy jobbikossal. Ez pontosan ugyanaz a bornírt, idióta mentalitás, mint nagyban a Parlamentben, mikor a szocik inkább nem írnak alá egy beadványt, nehogy egy lapon legyen a nevük egy jobbikos nevével.

Vombatus Ursinus 2013.12.30. 20:50:54

@Counter: Még a Nemzeti Színházat sem találták meg, amikor tiltakozni akartak ezek a szerencsétlenek, miután a főfőfőfő jobbikos kultúrattasé összekeverte Juliskát Iluskával a parlamentben. Barmok.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.30. 20:54:59

@zobod: Senki se mondta, hogy a három tahó osztrák humorista (én eddig nem is tudtam róla, hogy ilyen van...) mellé kell állni.

Nekem nem úgy tűnik, hogy vagy ők, vagy dr. Nagy László, tertium non datur.
Ha neked igen, az egy dolog, de másra ne erőltesd rá.

Vombatus Ursinus 2013.12.30. 20:55:25

"Elmondta például, hogy Pentagon egyik tisztje is elismerte, hogy a korona nemcsak magyar és nemcsak szent, hanem a világigazság letéteményese is. Ezt a szakrális személyt (mert a korona szerinte valójában személy, amit az amerikai kormány is elismer) érte brutális és vandál támadás Ausztriában."

Ez az agyhalál tipikus esete.

DarkFuture 2013.12.30. 20:58:15

@ungverjaland:
Brian élete meg van? Felháborodnak rajta a keresztények? Nem. Hány zsidóvicc van a Family Guy-ban? Sok. Felháborodnak rajta az emberek? Nem. Naugye.

Csak éppen ez egy nagykövetségen egy nagykövet előtt és rengeteg néző előtt történt.
Szerinted te nagyokos mi történt volna, ha az izraeli nagykövetségen csinálják meg ezt a menórával vagy az izraeli zászlóval? Jót elröhögcséltek volna ugyanígy a moszadosok és a nagykövet? jól fel nem háborodtak volna az izraeliek? Vagy azonnal szétcsapták volna őket és életük végéig kéne bocsánatért esedezniük? Na ugye.Ne legyél már buta.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 20:58:18

@tesz-vesz:
Nézd én azt látom, hogy aki nem hajlandó trianonon bús képpel zokogni, az minimum egy hazaáruló geci a szemetekben.

De mégis mi a terv?
Hadat üzenünk Romániának, Szlovákiának, Horvátországnak, Ausztriának?

Amúgy kedvencem a következő:
Nagy magyaroszágos matrica + Árpádsávos matricák mindez egy szlovák rendszámos francia gyártmányú gépjárművön.... :D

Sírköves Slomó 2013.12.30. 21:00:15

Én elmegyek a Slomóhoz lefosom a menóráját, utána vonatozok kicsit a dohány utcában fekete egyenruhában 100admagammal.

Kíváncsi vk mekkorát röhög majd a Slomó.

JT_Biopower 2013.12.30. 21:00:56

Osztrák zászlót nem égettek? Beszariak! ;)

Vombatus Ursinus 2013.12.30. 21:14:48

@Sírköves Slomó: Te majd fradimeccsre mehetsz, ha nagyon unatkozol.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 21:14:49

Egyébként tüntetni hülyeség, qrva eccerü kifigurázni az osztrákokat.

Hogy fájjon is be kéne álítani őket a legnagyobb nácinak merhogy azok.

ungverjaland 2013.12.30. 21:16:37

@DarkFuture: Nem csinálj már hülyét magadból. A nagykövet is ugyanúgy tudta, hogy humoristákkal ül le műsort forgatni és nem diplomáciai megbeszélésen vesz részt. (Vagy az is lehet, hogy nem tudta, de ennyire szerintem még ő sem ostoba.) Amúgy tőlem nyugodtam forgathatnak humoristák műsort az izraeli nagykövetségen egy menórával viccelődve, az is ugyanennyire fog érdekelni. Semennyire.

bukszindeksz 2013.12.30. 21:16:43

@Vombatus Ursinus: ugyanis amit a Pentagon meg az amerikai kormány kijelent az a tuti. Plusz az angol tudósok megállapításai...

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 21:20:06

@tesz-vesz:
Még egy kérdés.
Ha ennyire a szívügyetek az elszakított magyarság sorsa, akkor nem pont a jobbiknak és a társainak kellene lobbizniuk, hogy bent maradjunk az EU-ban nálunk is mielőbb legyen euró, a jogharmonizáció minél előbb végbemenjen az összes országban, továbbá a schengeni határokat mielőbb tolják keletebbre?

Tudod ezt csak azért kérdezem, mert ha mindez megvalósul, akkor az országhatárok szépen elmosódnak és romániába vagy horvátországba átmenni vagy vállalkozni kb. annyi mintha a szomszéd megyébe mennél.
Így az egységes európa zászlaja alatt a magyarság tényleg egyesülni fog, hiszen az államhatárok egyre inkább elveszítik a jelentőségüket.

Ha jól tudom a jobbik és a hasonszőrűek meg pont azt akarják, hogy lépjünk ki az euból húzzunk fel egy bazi nagy szögesdrót kerítést az ország köré és akkor minden fasza lesz.

bukszindeksz 2013.12.30. 21:21:46

@tesz-vesz: mi a bánatos jóisten az a turul gyalázás? Hogy került ez a sehol sincs madár a szakrális toplista elejére ? És a csodaszarvas? Hunor s Magor? Az smafu?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 21:25:52

@ungverjaland:
" de ennyire szerintem még ő sem ostoba"
De igen az volt már pár vicces húzása.

bukszindeksz 2013.12.30. 21:30:05

A Krisztus utolsó megkísértése egy átlagos érdeklődésre számító művészfilm. Volt. Amíg nem kezdtek a nagyon-nagyon keresztények tiltakozni miatta. Így hát világszerte tömegek lettek rá kíváncsiak. Ez az osztrák tv műsor a maga 110 ezres nézőszámával már a feledés homályába veszett volna, ha ez a néhány ezres árpádsávos űbermagyar banda nem kezd hangoskodni miatta. A műsornak és szereplőinek jó reklám, minket meg elnéző mosollyal lesajnálnak, főleg miután lefordították az ügyvéd úr történelmi szavait...

blogkomment 2013.12.30. 21:31:34

@Di622: a hasonszőrűek, mint a brittek 70%-a, a németek 57%-a és a franciák 63%-a a legutóbbi felmérések szerint? :)

Ne vedd már egy kalap alá őket :)

Nemzeti Dohányos 2013.12.30. 21:32:31

@Vidéki: Rád igaz a mondás, sokat voltál vidéken, nem nőtt ki az agyad :))

stone pit(er) 2013.12.30. 21:34:37

Történt valami?
Az osztrákok gurigatank egy olasz tárgyat ami egy osztrák ember fején volt utoljára? Engem az sem zavar, ha a Gulash-t knődellel eszik és közben túró rudit tömnek az orrukba, miközben lehányják a Gyulai kolbásszal díszített Magyarország térképet, ami egy Piros-Fehér-Zöld abroszon fekszik. Feltéve, ha kifizették a boltban. De azt szeretném, ha szívesen jönnének ide nyaralni, miközben Magyarországon készült autójuk magyar gumiabroncson gurulva, magyar fejlesztésű GPS szoftvert használ. Majd szívesen hallgatnak magyar világzenét, miközben egy magyar szerző német fordítását olvassák. Sőt, egy magyar vígjátékot néznek a tévében, ami lepipálja az" Igenis Miniszter Urat" vagy a "Fél lábbal a sírban-t", és magukban megjegyzik, hogy milyen jó humoruk és öniróniájuk van a magyaroknak. Mókás és vidám ott az élet!

Dr. Valentin Narcisse 2013.12.30. 21:50:10

Elképesztő, hogy ahelyett, hogy normális megmozdulást szerveznének, és tiltakoznának cikizik azt a maroknyi jóérzésű, ám nem túl megfontolt, és nem igazán átgondoltan cselekvő fiatalt. Ez a jelen valósága? Kösz, nem kérem!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.30. 22:08:05

@Di622: "Ha ennyire a szívügyetek az elszakított magyarság sorsa, akkor nem pont a jobbiknak és a társainak kellene lobbizniuk, hogy bent maradjunk az EU-ban nálunk is mielőbb legyen euró, a jogharmonizáció minél előbb végbemenjen az összes országban, továbbá a schengeni határokat mielőbb tolják keletebbre?"

Ez a megszűnnek a határok a legnagyobb marhaság amit hallottam.. megszűnt a magyar-osztrák-határ? magyar-horvát? magyar-szerb?
Ja hogy útlevél nélkül lehet járni-kelni,? képzeld, a századelőn is lehetett... pl. Oroszországból útlevél nélkül mehettél Németországon át mondjuk Párizsba vagy Londonba, még se mondja senki hogy akkor nem voltak határok.
Akkor is voltak most is vannak.

"Tudod ezt csak azért kérdezem, mert ha mindez megvalósul, akkor az országhatárok szépen elmosódnak és romániába vagy horvátországba átmenni vagy vállalkozni kb. annyi mintha a szomszéd megyébe mennél."

Sosem fognak elmosódni, sem pedig megszűnni ekkor ökörséget.... az angolok szerinted miért fontolgatják hogy kvótákat vezetnek be? Miért mondják sokan hogy elegük van a bevándorlókból? Németek, Franciák, Olaszok miért toloncolják haza a kelet-európai cigányokat?
A nagy öröm és boldogság addig működik, amíg relatíve jólét uralkodik. Egy válság-időszakban, mint amiben 2000 óta vagyunk, hamar büdös lesz a nagy közös friss európai levegő.

Egyébként nem tudok róla hogy a csatlakozás óta a külhoni magyarok helyzete akár cseppet is javult volna (magyarverések) vagy hogy az őket sújtó beolvasztó politika egy szemernyit is vesztett volna lendületéből. Hogy a hírhedt "neked is lehet cukrászdád Bécsben" baromságot már ne is említsük.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 22:18:00

@Nemzetstratégia:
Jó akkor mi legyen?
Üzenjünk hadat mindenkinek?

Amúgy meg őszintén mi a búbánatos paripa pénisz tiltja azt, hogy a magyar milliárdosaink ne építsenek mondjuk erdélyben gyárakat és ne szerezzünk gazdasági és politikai befolyást ott ?

Komolyan érdekel, hogy mégis mi a terv?
Mit szeretnétek?
Jó lenne valami fasza kis háború és foglaljunk vissza mindent?

Mert ugye nyilván sem a románok sem a horvátok sem a szlovákok sem az osztrákok maguktól nem fognak visszaadni 1m2 földet sem, ez gondolom világos.

Így aztán a következő lehetőségeink vannak:

1. Fogjuk az 1db még működő harci helinket és a 3db T72 -es tankunkat és öldöklő háború vívunk. Ugye ezt még te sem gondolod komolyan...

2. Magyar vállalkozásokon keresztül gazdasági és politikai befolyásra teszünk szert.

2.a. Ha mindeközben még ugyanazon gazdasái tömb tagjai vagyunk egységes pénzzel és jogrenddel totál átjárható csak szimbolikus határokkal az mégjobban megkönnyíti a dolgunkat.

Ezen kívül még milyen más ötleteid lennének?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.30. 22:20:49

@Nemzetstratégia:
Ja volna egy 3. verzió.

Megvesszük őket kilóra mint amikor az amcsik megvették alaszkát az oroszoktól.
Mondjuk erre azért elég kicsi az esély szintén, hacsak fel nem fedeznek az ország alatt egy rohadt nagy kőolaj tavat vagy gyémántbányát.

xporolyke 2013.12.30. 22:21:18

Egy nagykovet miert megy el egy ilyen musorba? Ha mar elment miert nem nezi meg a vegleges anyagot mielott leadnak? Miert jarul hozza az orszagot nevetseg targyava tevo humorosnak szant idetlen musor leadasahoz?
Ha mar igy alakult, miert gondoljuk, hogy ez a folyamatos bomberes, gettas, zaszlo lengeto megmozdulasok szalonkepes, kulturalt europai benyomasat keltik egy kulfoldi lapban? Ezek az arcok miert nem tudnak ertelmesen kiallni az orszagert? Ha mar csak ilyenek vannak normal "civil kurazsi" helyett, akkor miert nincs egy ember, mondjuk a kedves nagykovet ur, aki kepes lenne frappansan, inteligensen megfogalmazni egy kozlemenyt, hogy nem vesszunk komolyan nehany anyaszomorito humoristat, akiknek ezert dobnak az osztrakok koncot, csak sajnalni tudjuk, ha ilyesmivel lehet az osztrak nep kedveben jarni, de biztosak vagunk benne, hogy az osztrakok zome is szegyelli, ha igy poenkodnak egy orszaggal, ahogy nekunk is szegyelnunk kell magunkat, ha nem a koz TV-ben, csak egy lelaton meggyullad egy zsido zaszlo, vagy egy amerikai, roman, ki tudja meg milyen. Ha szerintunk mas nemzetek zaszloinak egetese szalonkeptelen, akkor az osztrakoknal mifele suttyo merce van a kozTVben, hogy szentkoronat dobalni Jani dolog?

Nick Leeson 2013.12.30. 22:31:42

@tobeor: Te látod rosszul az egészet. Egy országosan elismert humorista csoport a SAJÁT ORSZÁGÁBAN, olyan paródiát csinál amilyet akar!!!!!!!!!!!!!!! De más országok jelképeivel bunkóság szórakozni!!!!!!!!!!!!!

dr kíváncsivagyok 2013.12.30. 22:39:01

""Szép, jó, boldog napot a magyaroknak, szibériai hideget, fűtetlen lakásokat az osztrákoknak, ámen!" "

Ekkora állatot....

Boka1 2013.12.30. 22:41:21

Milyen szép emberek a képen. Volt, aki kemoterápiáról jött?

Ausztriában illik viccelni a szélsőjobbal, mert Haider úr szerette a bőrszerkós fiúkat. Hallom, itt meg Terry Black tud neveket.

dr kíváncsivagyok 2013.12.30. 22:42:47

@Nick Leeson:
"De más országok jelképeivel bunkóság szórakozni!!!!!!!!!!!!! "

...és azt komolyan venni és tuntetni miatta olyan , mint az arabok reagálása a Mohamed karikatúrákra... amik szintén ízléstelenek , de nem kéne emberéleteket kockára tenni miatta !
Egy karikatúra, vagy ízléstelen vicc miatt tuntetni és / vgy embereket olni barbárság !

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.30. 22:46:25

@Свобода:

Az ilyen emberek mindig megerősítik a velük kapcsolatos sztereotípiákat, mert annyira primitívek.

komplikato 2013.12.30. 22:51:49

@Di622: "Amúgy meg őszintén mi a búbánatos paripa pénisz tiltja azt, hogy a magyar milliárdosaink ne építsenek mondjuk erdélyben gyárakat és ne szerezzünk gazdasági és politikai befolyást ott ?"

Nem célózgatunk Kövér Laci bácsi erdélyi szemétszállítási koncessziójára, ööö ... izé ... nyilván a külhoniakért teszi vagy mi. :D

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.12.30. 22:51:58

alazzak mar meg rendesen azt a svejczi sityakot
koronazzak mar meg Orbant

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.12.30. 22:59:46

jut eszembe most kik ellen is tuntettek?

1., az ellen a szemely ellen aki egy idiota tejbetok modjara nem hivta fel a figyelmet a humorheroldoknak hogy izlestelen amit csinalnak
2., a humorheroldok ellen
3. a TV ellen
4., a 8 millio osztrak ellen

Sírköves Slomó 2013.12.30. 23:05:03

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe:

Végre valami hasznát vehetnénk Alföldinek és Bécsben be kéne mutatni a Sissi homokospornó verzióját hadd örüljenek a sógorok.

Bár gondolom viccnek vennék.

Nick Leeson 2013.12.30. 23:08:17

@dr kíváncsivagyok: Ja, csak tudod ezzel az egésszel annyi a baj, hogy ha én nyilvánosan lehugyozom az osztrák címert, aztán leadom a tv-ben, akkor:
1. A mi saját rendőrségünk tartóztat le.
2. Az osztrákok habzó szájjal fognak röfögni, minden fórumon és médiában.
3. Engem emiatt péppé büntetnek. Keményen rám húzzák a vizes lepedőt, olyan jó magyarosan értelmezve a törvényeket.
4. Fél Európa azon fog csámcsogni, hogy a magyarok milyen gané banda.
Kb. ennyi.

mahet 2013.12.30. 23:09:32

Szánalmas aki a jelen sikertelenségét a múlt bálványozásával próbálja kompenzálni. Ebből soha nem lesz fejlődés.

Pár szakmánál kötelezővé kellene tenni az évenkénti elmeorvosi vizsgálatot... politikus, közszolgák, ügyvéd....

Nick Leeson 2013.12.30. 23:12:41

Még azt hozzátenném, hogy mivel szinte semmiféle dorgálás vagy megszólalás nem született hivatalosan, így ne csodálkozzunk ha az osztrákoknál minket jobban utáló szomszédaink, ennél durvább dolgokat is majd röhögve megtesznek majd!
Röhejes, hogy az EU ellen bármikor kiáll a kormány, annak ellenére is, hogy földúton járnánk Szegedtől Győrig (némi túlzással), ha nem tömnének minket pénzzel! De ha valaki igazán belénk rúg, akkor lapulunk.
Ez egyébként már csak kb. több száz éve van így... mi mindig csak lapulunk miközben rugdosnak...

tobeor 2013.12.30. 23:13:31

@Nick Leeson: Tényleg az. Ettől még ebben a sztoriban az igazán kínos a posztban tárgyalt reakció.

Három dolog kéne:
1. A dolgokat a saját súlyán kezelni.
2. Nem hisztizni apró hülyeségeken.
3. Felnőni.

bIQa 2013.12.30. 23:15:12

@phcalvinsxe:
Nem olvastam a kommenteket, lehet hogy volt aki már utánanézett, hogyan minősül az eset az osztrák büntetőjog szerint,

Az ottani BTK (Strafgesetzbuch) 6 hónapig terjedő börtönbüntetéssel rendeli sújtani, aki osztrák nemzeti vagy állami szimbólumot meggyaláz, szidalmaz, lealacsonyító módon mutat be. 1 év dutyi ha gyűlöletkeltésre alkalmas módon beszél az országról:

"Herabwürdigung des Staates und seiner Symbole

§ 248. (1) Wer auf eine Art, daß die Tat einer breiten Öffentlichkeit bekannt wird, in gehässiger Weise die Republik Österreich oder eines ihrer Bundesländer beschimpft oder verächtlich macht, ist mit Freiheitsstrafe bis zu einem Jahr zu bestrafen.

(2) Wer in der im Abs. 1 bezeichneten Art in gehässiger Weise eine aus einem öffentlichen Anlaß oder bei einer allgemein zugänglichen Veranstaltung gezeigte Fahne der Republik Österreich oder eines ihrer Bundesländer, ein von einer österreichischen Behörde angebrachtes Hoheitszeichen, die Bundeshymne oder eine Landeshymne beschimpft, verächtlich macht oder sonst herabwürdigt, ist mit Freiheitsstrafe bis zu sechs Monaten oder mit Geldstrafe bis zu 360 Tagessätzen zu bestrafen."

www.ris.bka.gv.at/Dokument.wxe?Abfrage=Bundesnormen&Dokumentnummer=NOR12029797

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.12.30. 23:19:16

@phcalvinsxe: "Egy nagykovet miert megy el egy ilyen musorba? Ha mar elment miert nem nezi meg a vegleges anyagot mielott leadnak? Miert jarul hozza az orszagot nevetseg targyava tevo humorosnak szant idetlen musor leadasahoz?"

szomoru ha valaki nem erti mirol is szol a dolog

egy TORVENYROL ami alajan kis hazankban börivel buntetendo a korona gunyolasa, na marmost a humoristak kis hazank teruleten(mert a nagykovetseg terulete az Mo) kovettek el ezt a buncselekmenyt, es kerdeztek hogy akkor most mi lesz...
tehat a nagykovetsegre ment el ez a nehany jomadar

Dubito 2013.12.30. 23:21:34

"Pentagon egyik tisztje is elismerte, hogy a korona nemcsak magyar és nemcsak szent, hanem a világigazság letéteményese is. Ezt a szakrális személyt (mert a korona szerinte valójában személy, amit az amerikai kormány is elismer) érte brutális és vandál támadás Ausztriában"

Az osztrák humoristák is inkább a fenti alpári hülyeséget - ami mindinkább ragályként lepi el hazánkat - pellengérezték ki.
Mi pedig egy művelt, nevetni szerető, iróniát értő és értékelő, egészséges önértékelésű és önbizalmú nemzetből egy kicsinyes, áskálódó, állandóan szorongó és ellenségeket kereső savanyúpofa nyárspolgárok gyülekezete lettünk.

bIQa 2013.12.30. 23:23:25

@bIQa:
Más európai országokban is hasonló a törvényi megítélés, Magyarország egyáltalán nem lóg ki a sorból. Németországban például enyhébb esetben 3 év szabadságvesztés, minősített esetben 5 évig terjedő szabadságvesztés lenne az ügyből:

de.wikipedia.org/wiki/Verunglimpfung_des_Staates_und_seiner_Symbole

Hunyadi zokogna... ha látná......ezt 2013.12.30. 23:28:38

Semmi gáz, akkor mi pedig majd leforrázott kétfejű osztrák csirkével készítünk főzőcskés műsort valami osztrák recept lesz, hogy mi is had röhögjünk és hogy megemeljük a tétet utána közösen a szereplők kék hatágú csillaggal dobnak célba kis lángoló karócskákra és a vesztes iszik egy rövidet. Lesz ott röhögés vidámság estig éjszakáig.
Na ez kéne. Nekünk is ilyen lazán ejropéren kellene felfogni....
abüdöskurvaannyukat..........

tobeor 2013.12.30. 23:30:38

@Dubito:
"Mi pedig egy művelt, nevetni szerető, iróniát értő és értékelő, egészséges önértékelésű és önbizalmú nemzetből egy kicsinyes, áskálódó, állandóan szorongó és ellenségeket kereső savanyúpofa nyárspolgárok gyülekezete lettünk."

Bárcsak így lett volna valaha. De soha nem volt így.
Te elég erősnek tűnsz ahhoz, hogy feldolgozd a valóságot. Javaslom számolj le a múltra vonatkozó illúzióiddal. A magyar történelmi múlttudat és identitás egy önámító romantikus kifestőkönyv. A jelenben kudarcos, kisebbségi komplexusokkal küzdő országok/egyének tipikus jellemzője a fotosoppolt múltba fordulás. Lásd még Al Bundy és a 4 touchdown.

zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.30. 23:31:27

@bIQa:
Svájcban 3 évig terjedő szabadságvesztés ugyanígy ha nemzeti vagy kanton-szimbólumot, címert, zászlót valaki meggyaláz:

"Angriffe auf schweizerische Hoheitszeichen

Wer ein von einer Behörde angebrachtes schweizerisches Hoheitszeichen, insbesondere das Wappen oder die Fahne der Eidgenossenschaft oder eines Kantons, böswillig wegnimmt, beschädigt oder beleidigende Handlungen daran verübt, wird mit Freiheitsstrafe bis zu drei Jahren oder Geldstrafe bestraft."

www.admin.ch/opc/de/classified-compilation/19370083/index.html#a270

meszena 2013.12.30. 23:31:41

Valóban ízléstelen és elítélendő tett, amit az osztrák humoristák elkövettek. A korona az országot szimbolizálja, tehát az országunkat gúnyolták ki. Ha az osztrák nagykövetségen magyar humoristák követték volna el, a helyzet akkor sem lenne más.
Ezek valamiért úgy érezték, hogy megtehetik. (Ki tudja: talán a saját országukat külföldön lejáratók miatt érezték úgy, hogy ezt Magyarországgal meg lehet tenni.)
Abban pedig nincs semmi ciki, hogy ezért némelyek felemelik a szavukat. 50-60 ember miatt nem dől össze a világ.

Sírköves Slomó 2013.12.30. 23:37:19

Egy gyors bekgráund csekket a humoros osztrákokra a következő posztban!

Ide a bökőt hogy maceszgombócot reggeliznek! Arra kell vigyázni hogy az osztrákokat ne provokálják mert elássák őket a hütte mellett esetleg.

bIQa 2013.12.30. 23:40:51

@zengjen a dalunk fajtárs:
Elég baj, ha külföldön úgy érzik egyesek, hogy Magyarországgal meg lehet tenni, amit odahaza törvény büntet. És ebben már benne van az adott államnak a felelőssége is. Az állami média felelőssége például elég egyértelműen megáll a felvétel bemutatásáért. Ha rajtam múlna, jogi eljárást indítanék a média ellen Ausztiában

zengjen a dalunk fajtárs 2013.12.30. 23:47:07

@bIQa: mondjuk nekem is elég fura volt ahogy ott rötyög a nagykövet, gondolom nem jogász, de akor is másként kellet volna reagálni
Jó lenne most már egy igazi nemzeti kormány ennek az országnak

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.30. 23:56:07

@zengjen a dalunk fajtárs: Tanulhatna Simonyi András húzásából – nem pert kell nyernie és nem jó bürokrata módjára csigaházba bújni, ha nincs ukáza. Egy nagykövet ne viselkedjen úgy, mint egy megszeppent óvodás, de úgy se, mint egy rosszkedvűen traffipaxozgató rendőrzászlós, aki elkezdi számonkérni az eü-dobozt is.

www.origo.hu/nagyvilag/20060916mienk.html
index.hu/kultur/media/colbert0416/

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.31. 00:03:58

@Di622: "Amúgy meg őszintén mi a búbánatos paripa pénisz tiltja azt, hogy a magyar milliárdosaink ne építsenek mondjuk erdélyben gyárakat és ne szerezzünk gazdasági és politikai befolyást ott ?"

ennyi erővel kérdezhetted volna azt is hogy miért nem vagyunk Svájc, hiszen ha akarnánk egyet füttyentenénk és másnapra az lennénk...

válasz az ostoba kérdésedre: azért, mert a magyar tőke még Magyarországon sem jelentős.A 'magyar' milliárdosok pedig inkább kimenekítik pénzt offshore-számlára, vagyis az országot szemétdombként kezelik, ebből is látszik mennyire 'magyarok'.

"2. Magyar vállalkozásokon keresztül gazdasági és politikai befolyásra teszünk szert."

igen ehhez valódi magyar vállalkozások kellenek, nem pedig offsorozós, csaló gazemberek, aki csak kiviszik a pénzt, de befektetni azt semmit.

Azonkívül egy csökkenő népességű országban mit akarsz? Mindenhol ez van egyébként, a fejlett nyugatot a muszlimok úgy-ahogy ideig fenntartják olcsó munkaerővel, aztán egy idő után ahogy a demográfia megborul, eléggé büdös lesz a helyzet arra is.

Azt kéne már észrevenni hogy a neoliberális "adjuk el mindent, építsünk le mindent oszt majd a szent piac megoldja" mentalitás a 2008-as válsággal megbukott. Azért bukott meg, mert a liberálisok azt mondták hogy a szabadpiac megoldja az összes problémánkat, hát ennek pont az ellenkezője teljesedett be.

A külhoni magyarok esete nem oldható meg olyan egyszerűen, ahogy próbáltad láttatni. Nagyobb összefüggésekben kell megnézni: mi a nemzet szerepe, mi az állam szerepe, mit jelent a Nemzetállam fogalma (a most működő feudális állam helyett), stb.
De itt abba is hagyom, mert nem akarlak túlterhelni a sok információval.
:-)

GERI87 2013.12.31. 00:07:00

"Pentagon egyik tisztje is elismerte, hogy a korona nemcsak magyar és nemcsak szent, hanem a világigazság letéteményese is. Ezt a szakrális személyt (mert a korona szerinte valójában személy, amit az amerikai kormány is elismer) érte brutális és vandál támadás Ausztriában."

Fájdalmasan gáz ez a szinvonal, de a béna osztrák humor se kutya..

"A Nemzeti Érzelmű Motorosok képviseletében Bagaméri László elmondta"

Már csak Hakapeszi Maki és Besenyő M KK István hiányzik meg a Csipetcsapat..

GERI87 2013.12.31. 00:19:11

Egyébként szerintem is béna és ciki volt ez a "vicceskedés" a koronával, adott helyzetben a kínos nevetésen kívül más nem is lehetett a reakció, bár előtte azért kellett volna tájékozódni mégis mit szándékoznak előadni a műsorban és mi kerül adásba, utólag már minden számonkérés csak a szélsőjobbnak adja a muníciót.

A szimpla bocsánatkérés elvárható, nem szokás nagykövetségeken ilyen hülyeségeket csinálni nemzeti, állami jelképekkel.

Viszont a legszánalmasabb mégiscsak az ilyen gittegyletek elmeháborodott hülye nyilatkozatai, reakciói...

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2013.12.31. 01:35:33

a 444 tudósítása:hibátlan, csillagos ötös az élő és viruló színtiszta abszurdról, abszurdisz-, akarom mondani orbanisztánban.

ez az egész (tűntetés, az tan, a lépték ~50 ember, a nyilatkozatok, stb) úgy zseniális, ahogy van. simán elmenne egy (abszurd ) művészeti performansznak, (nyílván művészetként is zseniális lenne. bár lehet, hogy művészet lesz, már akkor, ha mi a befogadók így tekintünk erre)

bkkzol 2013.12.31. 01:54:40

Kezdésnek annyit, hogy nem vagyok szélsőjobbos, nem értek egyet a "szentkorona" misztériummal. Azért, hogy ne legyen elbagatelizálva a dolog eljárást kellne kezdeményezni a "humoristák" ellen. Kiadatásukat kérni egy magyar bíróságra azután majd jól felmenteni őket (magyarországi bírók gyakorlata), de legalább kicsit mi is elviccelődnénk velük.

Bee-zony 2013.12.31. 03:11:03

Szépen lejön a kommentekből, hogy 100 ember 100 különböző nézeten van, és 100-as mintán ez 100% individualizmus és atomizáltság, száz különböző nézet-zászló – aminek megvan az a nagy hátránya, hogy egy pár főből álló, azonos nézeten lévő társaság lenyomja a többieket, és demokratikusan választást nyer, stb., függetlenül attól, hogy milyen annak nézetnek a minősége, az erkölcsi és szellemi szintje, amivel és amiben a legtöbben egyetértenek.
Nagy László ügyvéd szerintem nem lógna ki egyik parlamenti párt képviselői közül sem a sorból a színvonalával; íme a többség, és íme a demokrácia, a többiek csak a periféria. A demokrácia megmutatja az országátlagot, az azerbajdzsánit és magyarisztánit is.

Bee-zony 2013.12.31. 03:17:48

Vallási, állami jelképeken vagy ereklyéken, és mások hitén gúnyolódni bunkóság. Az osztrák (állampolgárságú) humoristák bebizonyították, hogy bunkók. Bunkóság ellen bunkó módon tüntetni szintén bunkóság, ami muníciót ad a humoristáknak, hogy a tüntetésen is gúnyolódjanak, aztán lehet ez ellen megint tüntetni, és arra játszani, hogy ki unja meg előbb.
A pápától kapott (vagy ki tudja kitől, állítólag több mint 40 elmélet van rá) egyszer viselhető beavató koronát legfőbb közjogi méltóságként tisztelni bennszülötteknél elmegy, vö. „Az istenek a fejükre estek” c. film: „Xi és társai, a busmanok évezredek óta Afrika eldugott szavannáit lakják, őseikhez hasonlóan békében és harmóniában élnek egymással, távol minden civilizációtól. Ám egy napon egy felettük elhaladó repülőgépből kidobnak egy kólásüveget, mely csodával határos módon sértetlenül landol Xi faluja közelében. A busmanokat, akik még soha nem láttak üveget, lenyűgözi a tárgy formája, és látszólagos elpusztíthatatlansága. Ráadásul rengeteg dologra lehet használni: lehet vele kalapálni, tésztát nyújtani és zenélni. Ám az üveg népszerűségének ára van: a busmanok között nemsokára felüti a fejét az eddig teljesen ismeretlen féltékenység és gyűlölet, mely veszélyezteti életük megszokott harmóniáját. Xi meg van győződve arról, hogy az üveg gonosz erővel rendelkezik, ezért elvállalja, hogy megszabadul tőle. És a kis busman nekivág a szavannának.”
Ha elveszik a szentkorona, ami az egész eszmerendszert összetartja, akkor szétesik az ország? Nem mintha a koronával egyben lenne…
Ami a kereszténységet illeti, nálam már a vallástörténeti könyvespolcon van, a többi eddigi vallással együtt.
Bár soha ne lettek volna keresztények a magyarok, bár tellett volna nekik saját vallásra, ami színvonalban jó, és amit megtartanak; ha erre képesek lettek volna, akkor más lett volna a magyar történelem, sokkal jobb. De nem voltak rá képesek. Ehelyett volt egy Vajkról Istvánra átkeresztelkedett véreskezű polgárháborúzó király, akit az utódok szentté avattak. Alapból nem krisztusi szellemű életet élt, aztán még szentté is avatták – hogy jön ő azokhoz, akik valóban szent életűek voltak? Vajk-István nagy szolgálatot tett a zsidóknak, rányomta a magyarokra a kereszténységet erővel, ezért csináltak belőle nagy király helyett szentet, ahelyett hogy korrekten mérlegelték volna az életét, és ezzel a gyakorlati kereszténység erkölcsileg meg is halt.
A zsidók a kiagyalók, a szellemi vezetők, a magyarok (többsége) a követők; a szolganép. Attól meg pláne szolganép, hogy abban a keresztény közegben nem tehettek mást, mint hogy felvegyék a kereszténységet; a szolgák behódolnak az aktuális erősebb kutyának – és ez manifesztálódik most is Magyarország legnagyobb pártjában, a Fidesz-KDNP-ben: hűbérurak és szolgák világa, a feudális diktatúra… A többség tényleg ilyen, és ennyit tud, memetikusan ezt örökölte, és szerintem már genetikusan is, a hajlam szintjén; ha egy másik társadalmi közegben kell döntéseket hoznia, akkor is ezt a döntési mintát követi, ugyanez a mentalitása.
A természet hosszú távon nem tolerálja az ostobaságot, a többiekhez képest a szellemi lemaradást, az alulfejlettséget, és annak kihalás a vége. Van egy nagy többségi kihaló csoport Magyarországon, és aki hozzájuk csatlakozik, az ugyanazt az utat követi, úgyhogy alaposan meg kell gondolni, hogy melyik legyen az út, és kikhez legyen a csatlakozás.
A zsidók két és fél világvallást adtak a világnak, és ez a három legrosszabb, a „Bermuda-háromszög”, ahol eltűnnek a népek. Mind a három vallás kizárólagosságra és egyeduralomra tör, és ez a legjobb alap arra, hogy megsemmisítsék egymást. Eddig két vh. indult keresztény területről, és a harmadik is a judeo-keresztény-muszlim háromszögből fog kiindulni, ez biztosra lehet venni. Közben az indiaiak és a kínaiak megnyerték a népesedési versenyt, és előbb-utóbb megnyerik a gazdasági versenyt is… Ennyit számít a vallás, és a rá épülő világnézet.
Aki jót akar magának, és másoknak, az szabaduljon meg minden zsidó-, és zsidó gyökerű vallástól és politikai ideológiától – ismerje, de ne kövesse –, és válasszon ezek helyett másikat, vagy használja a saját józan eszét a döntéseiben, mindkét esetben jobban jár.

Bee-zony 2013.12.31. 03:18:34

Hogy kivel értek egyet, egy nagyobb mintából:
„Azt, hogy a hatalomban vannak (a zsidók), a keresztényeknek köszönhetik, nélkülük a fasorban se lennének. A kereszténység a zsidók trójai falova, aminek segítségével hatalomra jutottak ott, ahol a kereszténység uralkodó vallássá lett. Jézus bevallottan azzal a céllal alapította meg a kereszténységet, h a zsidó isten kultuszát a nemzsidók között is elterjessze, a zsidó apostolok is ezen dolgoztak, és a szent könyvet, a bibliát is kizárólag zsidók írták. A kereszténység uralomra jutása előtt a zsidók lenézett és utált, befolyás nélküli, jelentéktelen ázsiai népecske voltak, aztán a kereszténység uralma alatt, már a korai időktől kezdve a középkoron, majd az újkoron át iszonyatosan meggazdagodtak, és emellé fokozatosan a politikai befolyást is megszerezték. Amikor már nem volt szükségük a keresztény egyházakra, 18. századtól kezdve szépen mellékvágányra állították, kitúrták őket a hatalomból, miután azok betöltötték történelmi, világpusztító küldetésüket, a zsidók világuralomra jutásának segítését. Nézzétek meg, mekkora befolyással bírnak a zsidók a keresztény, volt keresztény államokban, és mekkorával a többiben. A kereszténység nélkül talán már fizikailag sem léteznének, nemhogy világméretű befolyásuk és saját országuk legyen.”

Frőczy Sanyi 2013.12.31. 07:40:39

Ezek a szánalmas barmok nagyon sötétek.

MACISAJT 2013.12.31. 07:58:15

"Elképesztő, hogy nem érzik, mennyire szánalmas ez és az összes hasonló performansz.."

Lehet. De egy biztos.
Még mindig sokkal kevésbé szánalmas mint az ez és hasonló posztok...

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.12.31. 08:00:16

Én egy ilyen műsorban egy jót zíghejleznék miközben az ujjaimmal bajuszt képeznék az orrom alá. képzelem micsoda fergeteges röhögőgörcsben fetrengene mindenki a stúdióban!

Jóléti Dán Kekszesdoboz 2013.12.31. 08:04:24

Olyan különben nincs hogy überciki, max tizenéves korban. Később, kialakult személyiséggel rendelkező egyén rájön, hogy a szabadság nyújtotta kereteken belül bármit megtehet. Szégyenkeznie csak a bűntudatosra nevelt, sunnyogó zsidóknak kell.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.31. 08:44:55

@Bee-zony:

Sőt, a nap is miattuk megy le este, ha nem lennének zsidók, ingyen lenne az áram, és minden magyarnak 500 szolgája lenne, aki aranyhintón járatják körbe uraikat.

A zsidóknak továbbá van szarva is, éjszakánként tudnak repülni, és olvasnak a gondolatokban.

Viccet félretéve:

Azt szeretem a "zsidók hogyan irányítják a világot" sztorikban, hogy egyértelművé teszik, hogy mennyire hülye, aki belinkeli/idézi. A hozzád hasonlónak fel sem tűnik, hogy ez csak szöveg, bizonyíték nincs mögötte.

Elhiszed, mert el akarod hinni, mert pont az, amit hallani akarsz. Gondolkodni nem kell hozzá.

". A kereszténység uralomra jutása előtt a zsidók lenézett és utált, befolyás nélküli, jelentéktelen ázsiai népecske voltak,"

Ez például hazugság. Ázsiai népecske voltak, de nem voltak semmivel se lenézettebbek, vagy megvetettebbek, mint mondjuk az örmények, a föniciaiak, az asszírok, a punok, vagy egyéb más nemzetek abból a hosszú intervallumból.

A megvetésük és az üldöztetésük a kereszténység alatt kezdődött.

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.31. 08:59:04

@Bee-zony:

"Bár soha ne lettek volna keresztények a magyarok, bár tellett volna nekik saját vallásra, ami színvonalban jó, és amit megtartanak; ha erre képesek lettek volna, akkor más lett volna a magyar történelem, sokkal jobb"

Ja, biztos előrébb vitt volna minket az a hit, ami pont ugyanaz a marhaság, csak vegyítve egy kis emberáldozattal, rituális vérivással, meg hasonlókkal... De biztos az ősmagyar hit megállította volna az oszmán ágyúgolyókat, az ősmagyar hit visszafordította volna a mongol nyilakat, a kozákok is magukat lőtték volna fejbe tőle Segesvárnál, Világosnál meg térdre vágták volna magukat az osztrákok, a fegyvertelen csapataink előtt.... Az angol bombázók meg teát és "Sorry" feliratú cetliket dobáltak volna, csak a hitünk más volta miatt.

Aki ezt leírta, hülye, aki meg elhiszi, az még inkább. Ez mágikus gondolkodás. Mint az ősember, amikor azt hitte, hogy a hite befolyásolja a vadászatban, és barlangrajzot festett. Olyan szinten sikerült ebben a szövegben megrekedni.

A zsidó-keresztény összeesküvés meg továbbra is egy félelmetes ökörség. Ugyan, komolyan, Toquemada? Nyakigláb Edward? Keresztes háborúk alatt a muszlimok és a zsidók szervezett irtása a Szent Földön? A lisszaboni mészárlás?

Kitalálom! Zsidók hamisították, nem történt meg, hanem MINDENKI nekik dolgozott, aki beszámolt ezekről. Mert a zsidók ezt meg tudják hamisítani, DE TI, ti zsenik, ti géniuszok, a pár éve irt, alátámasztás és forrásmegjelölés nélküli könyveitekkel átláttok az évezredes összeesküvésen, ahogy senki más nem!

Mert ti ugye ilyen kibaszott okosak vagytok...

Don Quixote de la Ferko 2013.12.31. 09:02:23

Jók a fotók.
Demonstrálják, hogyan lehet olyan intellektuel csoportot összeállítani, ahol az IQ summa egy számjegyű.

Conchobar 2013.12.31. 09:03:51

"A zsidóknak továbbá van szarva is, éjszakánként tudnak repülni, és olvasnak a gondolatokban. Viccet félretéve" - Az ostobaság vagy a szolgalelkűség megnyilvánulása vajon az, hogy a Szent Korona (és evvel a magyarság) kifigurázásával egyetért valaki, ám a zsidókat minden körülmények között megvédendőnek tartja, a zsidó jelzőnek már az említésére is kivont karddal ugrik a 'náciknak' (már ha az olyan kommentek írói önmagukat magyarnak tekintik és nem zsidónak)

Don Quixote de la Ferko 2013.12.31. 09:10:34

@Nemzetstratégia:

"válasz az ostoba kérdésedre: azért, mert a magyar tőke még Magyarországon sem jelentős.A 'magyar' milliárdosok pedig inkább kimenekítik pénzt offshore-számlára, vagyis az országot szemétdombként kezelik, ebből is látszik mennyire 'magyarok'."

Válasz a még ostobább válaszra, hogy ha nem tudsz valamit, jobb, ha csendben maradsz. Pl. a lengyeleknél komoly beruházásai vannak trigránitéknak, de ez ne zavarjon, a te feladatod a szektában az ofsórozás, és azt teljesíted, hiszen ezért fizetnek.

Hogy ne kelljen feleslegesen körmölnöd, libsibolsi komcsibérenc vagyok, de ha megnyugtat, írd le rólam a szokásos kliséket, rajtad kívül úgysem érdekel senkit.

♔batyu♔ 2013.12.31. 09:23:14

Lehet ragozni, színezni, de ez konkrétan egy náci alapvetés:

"A homoszexuális zsidóknak “magasabb rendű a lelkük”, mint akár a homokos, akár a heteroszexuális gojoknak – tájékoztatott Eli Ben-Dahan rabbi, a vallási ügyek izraeli miniszterhelyettese. A Maariv című lapban megjelent nyilatkozatában a politikus-rabbi (Izraelben persze magasról tesznek az állam és egyház szétválasztásának elvére, azt csak a gojok számára találták ki) egyértelművé tette azt is, hogy nem tartja helyénvalónak, ha egy zsidó és egy goj házasságot köt."

Felmerül a kérdés, hogy bárkinek joga van e hasonlóan gondolkodni mint ennek a rabbinak, de a zsidók vonatkozásában, de nyilvánvaló, hogy miért ne.

nu pagagyí 2013.12.31. 09:23:37

Ha a korona személy, akkor majd jól feljelenti azokat, akik vicceskedtek. Akik meg helyette hőzöngenek, kérdezzék már meg őszemélyiségét, olyan barátokra van-e szüksége, mint ők.

kisQtya 2013.12.31. 09:24:06

Én úgy gondolom, hogy néhány osztrák fallosz nyugodtan bohóckodhat a koronával, ez őket minősíti, nem pedig a koronát. Az osztrákoknak szerintem szemük sem rebben egy náci-csürhe tüntetésén, hiszen maguk is olyan überciki széljobbos nácik (még Hitlert is nekik köszönheti a világ), hogy alig tudják takargatni, meg autóbalesettel ritkítani a kirívóbb kitüremkedéseket. :)

Ettől függetlenül baromság volt kriminalizálni a nemzeti jelképek gyalázását, mert aki erre élvez el, az úgyis gyalázni fogja. Inkább azon kellene elgondolkodni, hogy miért van ennyi magyargyűlölő ebben az országban és vajon miért vannak még itt, hiszen tágas a világ, már határok sincsenek igazán....????

♔batyu♔ 2013.12.31. 09:26:18

@nu pagagyí: Ja, de ugyanezt a tórával is?

♔batyu♔ 2013.12.31. 09:27:22

@kisQtya: Egyetértek. Csak bízom benne, hogy a fikázók java része a határon túlról ír.

nu pagagyí 2013.12.31. 09:31:22

@♔batyu♔: "A keresztények és a nem keresztények között az a különbség, hogy a keresztények nem próbálják meg lejjebb venni az erkölcsi 'lécet' még akkor sem, ha nem tudják átugrani, szemben a nem keresztényekkel." - mondta Balog Zoltán emberminiszter (Magyarországon persze magasról tesznek az állam és egyház szétválasztásának elvére, azt csak a nem keresztények számára találták ki).

Tehát kérdés sem fér ahhoz, hogy emberminiszter úr jogosnak érzi, a nem keresztényekkel (mondjuk zsidókkal) szembeni lealacsonyító véleménynyilvánítást.

nu pagagyí 2013.12.31. 09:32:15

@♔batyu♔: Ateista vagyok, nem érdekelnek a manipulációk kellékei és a vallásos hókuszpókuszok.

kisQtya 2013.12.31. 09:41:25

@♔batyu♔: Természetesen mindenki úgy gondolkodik, ahogy akar, de nem leszarod, hogy mit mond egy miniállam meghülyült rabbija? Több, mint kétmilliárd keresztény él a Földön, ráadásul a rabbinak mindenki gój, aki nem zsidó és több, mint 7,5 milliárd ember él a Földön, ebből kb. 13 millió zsidó. Ha nem lett volna Holokauszt, ma kb. 32 millióan lennének, de sajnos már 6000 éve, rendszeresen visszatérően mindig történik valami, ami miatt nem tudják tartani a gójok szaporodási ütemét.
Jelent rád valami veszélyt ez az épületes, tudományosan alátámasztott kinyilatkoztatás? :))))))))
Hát akkor?
Ilyen arányok mellett egyáltalán nem is értem, miért kell mindig ugrani a zsidó témára.

nu pagagyí 2013.12.31. 09:42:49

@kisQtya: Kérdésedre egyszerű a válasz. Egy köztársaságban semmi keresnivalója a koronának. Már az is szerencsétlen volt, hogy a címerre applikálták. Az is elég taszító, hogy kik hirdetik a korona szentségét, csupa képmutató, vagy primitív bunkó. Senki nem foglalkozna a koronával, nyugodtan pihenne egy múzeumban, ha nem lenne mindig valamilyen csoport, amelyik anyagi haszon, vagy egyéb számítás reményében véres kardként mutogatja.

♔batyu♔ 2013.12.31. 09:43:30

@nu pagagyí: Szerintem olvasd el még egyszer, jelentős a különbség. Pld. a gój mindenki, aki nem zsidó. Továbbá Semjén nem mondott pld. olyat, hogy helyteleníti egy zsidó és egy gój házasságát.

De legfőképpen nem a keresztények jönnek nap mint nap azzal, hogy keresztényüldözés van, nem ők bélyegeznek meg embereket, csoportokat azért, amit magukra nézve természetesnek tartanak.

Nem kell annyira ragozni én pld. maximálisan el tudom fogadni bármely zsidó véleményét, sőt szabályait a nem zsidó emberekről, a "gójokról". Nem gondolom, hogy ez a rabbi, vagy más zsidó felháborító lenne, akiknek ez a véleménye. Persze, elég szélsőséges vélemény , egyértelműen nácizmus kategória. Azonban szólásszabadság van és nyilván egy gójnak lehetőleg nem Izraelben kell letelepednie.

Te hogy vagy ezzel?

♔batyu♔ 2013.12.31. 09:47:59

@kisQtya: Voltaiere-vel értek egyet aki azt mondja: Nézd meg kiket nem kritizálhatsz, mert azok uralkodnak rajtad.

Egyébként nekem az a problémám, hogy ezek alapvetően náci alapvetések. És a zsidó se legyen náci. Vagy ha igen, akkor el kell fogadnia, hogy vele szemben is azok.

colonel Tigh 2013.12.31. 09:47:59

@zobod: "...ha a vastagbőr törzsolvasói számára..." Nem veszed észre, hogy többet jársz ide kommentelni, mint sok "vastagbőr törzsolvasó"?

♔batyu♔ 2013.12.31. 09:52:54

@colonel Tigh: Ez valami "liberális" lehet. Azok szoktak így problémázni, ha valaki nem az ő véleményüket hányja vissza. "Számon kérik", miért jön ide.

nu pagagyí 2013.12.31. 09:55:25

@♔batyu♔: Én úgy vagyok ezzel, hogy felesleges olyan dolgokon rágódni, amiken Te szoktál. Ha már mindenáron témát akarsz terelni, akkor fontosabb ügyekkel is foglalkozhatnál. Olyanokkal, amik Magyarország jövőjét valóban befolyásolják. Például azzal, hogy a kormánypropaganda és a teljesítmény köszönő viszonyban sincs egymással. Vajon miért árulja el a jelenlegi politikai osztály saját népét, miért pont a kultúra és az oktatás a károsultja politikájuknak? Miért vagyunk zuhanórepülésben a környező országokhoz képest? Miért nem számol el a kormány a közpénzekkel? Milyen jogon szállták meg az állam egészét. Miért nem volt népszavazás az alkotmányukról? Miért nem lehet becsületesen boldogulni ebben az országban?

Fenti kérdéseknek nincs köze sem a zsidókhoz, sem a koronához mégis sokkal fontosabbak azoknál. Legalább is számomra és úgy gondolom számodra is.

Sírköves Slomó 2013.12.31. 10:02:26

@nu pagagyí: 'Miért nem lehet becsületesen boldogulni ebben az országban?'

Nem kéne kifogásokat keresni amiért lopsz csalsz hazudsz. Kezdetnek.

belekotty 2013.12.31. 10:10:42

Látom megint zsidózás lett a dologból. Bármi van, zsidózás a vége.

♔batyu♔ 2013.12.31. 10:12:49

@nu pagagyí: Köszi, hogy helyettem gondolkodsz, de nálam ez is fontos dolog, mert az egyenjogúság nagyon nagy híve vagyok. Természetesen beleértve a zsidókat is.

Mellékesen kurvára nem érdekelne ez a dolog, ha ugyanakkor az "antiszemitizmus elleni küzdelem" jegyében nem költenének el nem zsidó kormányok egyre több pénzt és nem korlátoznák egyre sikeresebben a szólásszabadságot.

Az persze már csak "hab a tortán", hogy "hálából" a zsidók még hangosabbak, még jobban beavatkoznak más országok belügyeibe az antiszemitizmus ürügyével és egyre nyíltabban hangoztatják náci nézeteiket.

nu pagagyí 2013.12.31. 10:12:56

@♔batyu♔: Náci csak ember lehet, nem pedig egy nép. Egy virtigli náci hirdetheti magát kereszténynek, humanistának, liberálisnak, demokratának, vagy akár zsidónak is, a cselekedetei árulkodnak. Például az egyenruhában megfélemlítési céllal felvonulók hiába hivatkoznak a liberális elvek szerinti véleményszabadságra, attól még szaros nácik maradnak.

♔batyu♔ 2013.12.31. 10:15:40

@belekotty: Nem vagy te egy kicsit ostoba? Benézel egy topkóba és húha zsidóznak? Hát menj arrébb b+, itt millió blog van:)

eurocat 2013.12.31. 10:17:59

de szép az élet! ha egyszer valaki kiagyalna egy olyan szerkezetet amely a butaságból és az irigységből, no meg a gyűlölködésből energiát - mondjuk villamosat - tudna csinálni, energia nagyhatalom lennénk az k..va élet!

♔batyu♔ 2013.12.31. 10:18:09

@nu pagagyí: Ez pontosan így van. Ezért nem tekintem én az összes zsidót ekvivalensnek olyanokkal mint a rabbi. Akik olyanok, azokkal szemben amúgy persze ugyanaz a véleményem, mint a rabbijuknak, csak fordítva. Nem tudjuk, hogy mekkora ez a szám.

Kandeláber 2013.12.31. 10:32:41

@tesz-vesz: Sztem a Magyar Vándorral nincs gond, hát ez egy paródia, talán a Monty Pythont próbálták egy kicsit kopírozni itt a periférián kevésbé tehetséges arcok.
Az igazi ciki az Alföldi-féle "István, a király" volt.
Hozzáteszem, én soha nem néztem végig az eredetit sem semmilyen változatban, mert nem tetszett a zene meg az a túllihegés, ami a film kapcsán volt.
De Alföldi változata mindennek az alja volt, egy "liberális" barátnőmmel néztük aug. 20-án, ő mondta elsőnek hogy kapcsoljuk el a francba mert elege van belőle.
Persze másnap aztán jöttek az ájult hozsannák, mindenki böffentett egyet pro és kontra D. Tóth Krisztától Pityi Palkóig.

♔batyu♔ 2013.12.31. 10:34:29

@nu pagagyí: A korona nem vallási jelkép, hanem szakrális. Ami mást jelent. A magyarság szakrális jelképe, akinek a fejére ráhúzzák, az a magyarság kormányzója, ez egyébként lehet idegen is, mert a korona a lényeg. (Legfeljebb letaszítják, ha nem OK). Ez abban a korban nem csak nagyon liberális, de nagyon praktikus is, hiszen a vérségnek ugyan van szerepe, de mégis kevésbé voltunk ennek kiszolgáltatva.

A kommunisták nem a vallási jelképet nem szerették benne, hanem a függetlenségét. Leegyszerűsítve, királyok, kommunista vezérek jönnek és mennek, de a korona és vele a magyarság marad.

Természetesen mára a korona szerepe más, ma már "csak" az egység és a történeti közösség kifejezője, mint pld. a zászlóé. Az osztrákok ezt vagy nem tudták, vagy nem érdekelte őket.

bőrmók 2013.12.31. 10:37:02

Szerintem ezt a tüntetést osztrákok szervezték, és ezzel mindent elmondtam az osztrák humorról

Amatőr 2013.12.31. 10:58:36

@kisQtya: "Természetesen mindenki úgy gondolkodik, ahogy akar, de nem leszarod, hogy mit mond egy miniállam meghülyült rabbija?"

Így igaz!
Mi itt próbálunk élni, többségiek és számtalan kisebbségek; együtt és békében.
Hogy a sz@rt kívülről, belülről állandóan keverik, az ennek a tízmilliónak bizton nem használ.

És hogy ott, a ma még messzi Ázsiában kinyírja egymást a két unokatesó? Hajrá! Szurkolok mindkettőnek!
Csak a rokonok tudják úgy szívből, igazán gyűlölni egymást. De ha eljönnek hozzánk vendégségbe, akkor hagyják otthon a gyűlölködést. Ha nem képesek,, akkor viszlát!

bIQa 2013.12.31. 11:02:36

@kisQtya:
" baromság volt kriminalizálni a nemzeti jelképek gyalázását, "

Minden országban kriminalizálják. Osztrákéknál is, pedig még csak nem is tekinthetők nemzetnek úgy igazából

Amatőr 2013.12.31. 11:04:21

@♔batyu♔: Az osztrákoknak is van saját koronájuk és fa... azaz sasuk. Kétfejű. Ha azzal játszanak, az szívük joga. Mert az övék.

Más tulajdonával engedély nélkül khm nem szerencsés.

Azaz mindenki a sajátjával szórakozzon és akkor nincs konfliktus!

bIQa 2013.12.31. 11:13:34

@♔batyu♔:
A nagykövet feladata lett volna elmagyarázni hogy a Szent István korona Magyarországon nemzeti, és nem hatalmi jelkép. Emellett a nemzeti címernek is alkotórésze

Nemzeti jelképek, kiemelten a nemzeti címer gyalázása bűncselekmény mindenütt a világon, Ausztriában is. Erről láthatóan fogalma se volt a feltűnően bunkó humorbrigádnak

no_successful2 2013.12.31. 11:16:51

Sajnos az a helyzet, hogy anno ők csatoltak el területeket tőlünk, nem mi tőlük, ilyen megvilágításban igenis ízléstelen a kis geg-jük, és nézzék már el, hogy nem tudunk ezen röhögni.

no_successful2 2013.12.31. 11:18:49

Tényleg ! Ez a kis brigád az Amerikai nagykövetségen is járt már ? Vagy mondjuk a Francián ?

bIQa 2013.12.31. 11:21:43

@Amatőr:
Játszhat az osztrák címerrel, de fél évig terjedő szabadságvesztés a rizikója az oszták BTK szerint

Amúgy elég fura egy jelenség az osztrák címermadár. Mert egy az egyben a Habsburgok családi címeréből való, akiknek még a családnevük is a madárból származik (eredetileg Habichtsburg volt). Miközben az osztrák alkotmány kifejezetten Habsburg ellenes passzust tartalmaz

Ezért az oszták címermadár lábaira egy szétszakított láncot biggyesztettek, ami a Habsburg uralom történt felszabadulást jelképezi. Ez olyan, mintha a magyar címerben meghagyták volna az ötágú vörös csillagot, csak egy szétszakított láncot festenek mellé

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2013.12.31. 11:26:17

@no_successful2: Na ott a pont de nagyon,ezt én is akartam írni,hogy nem kicsit basztak ki velünk amúgy is.

Achmed, a hitetlen 2013.12.31. 11:37:20

Szerintem meg az a ciki, hogy a magyar kormány a legjobb gyurcsányi hagyományokhoz híven befogja a pofáját és nem szólal meg. Minimum tiltakoznia kellett volna egy ilyen szemét húzás láttán.
Mondjuk a tüntetőkről sem vagyok sokkal jobb véleménnyel, mint a kormányról. Egyik oldalon mély kuss és hullaszag, másik oldalon ostoba hőzöngés.
Csak ennyire képes a magyar?
Csak ennyire képes a magyar. :(

Amatőr 2013.12.31. 12:12:05

@bIQa: Az meg kétségtelen tény, hogy mi csesztük el, mert van egy díszpinty követünk, aki a nevünkben impotens hülye. Alkalmatlan. Szép csendben haza k'ék hívni!

Amatőr 2013.12.31. 12:16:22

@bIQa: "Amúgy elég fura egy jelenség az osztrák címermadár. Mert egy az egyben a Habsburgok családi címeréből való..."

Nem teljesen! A habsburgoké kétfejű, a köztársasági meg csak egy fejjel rendelkezik!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.12.31. 12:51:00

@♔batyu♔: A faszt nincs ajvékolás, pont ezzel véditek a poszt ténáját képező tüntetést (amelyik maga is egy ilyen "üldöznek minket" megmozdulás", hogy mennyire szabadon bántják szakrális jelképeiteket büntetlenül.
De ne strapáld magad, úgyse látod át. A narancssárga szemüveg még a rózsaszínnél is jobban torzít.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2013.12.31. 12:52:34

@Kandeláber: Ugye tudod, hogy ha nem jelentkeztek volna, soha nem találják meg őket. Ahogy a "helyi hírek" dumád is csak hazugság. Különösen, ha budapesti rongálásról van szó.

Kandeláber 2013.12.31. 13:05:40

@Kuviklacz: "Ha nem jelentkeztek volna".
És ha a nagyanyád villamos lett volna?
Komolytalan figura vagy.
Netán hahás? :D
Nem, inkább két mentálisan sérült figurához tudlak hasonlítani, vantaanhoz és toportyánzsótihoz.

bIQa 2013.12.31. 13:08:17

@Amatőr:
A világ legmulatságosabb címere az osztrák, ha tud valaki ennél komikusabbat az szóljon!

Meghagyták a Habsburg sast, mert hirtelenjében nem bírtak jobbat kitalálni, de levágták a két fej közül az egyiket, abban a hitben, hogy az az Oszták-Magyar Monarchiból Magyarországot jelképezi (ez tévedés, hiszen már a dualizmus kora előtt is megvolt, látszik hogy ott is fogalmatlan Kunbélák diszponáltak 1919-ben).

Aztán a kard és az országalma helyett sarlót és kalapácsot adtak a sas karmaiba, ennél röhejesebbet nem is lehetett volna kitalálni. Egy arató, kovácsoló sas (eredetileg héja volt, de ez már igazán nem számít). A sas koronájából pedig egy várfal csipkeoromzata lett, mintha befalazták volna szegény madarat. És ehhez még a szétszakított lánc!

Mint valami ostoba gyerektréfa úgy néz ki Ausztria hivatalos állami címere

Ezek után télleg nem tudom miért a magyar állami jelképből akarnak viccet csinálni

bIQa 2013.12.31. 13:22:17

@bIQa:
Ha valaki azt gondolná, ilyen madár pedig nincs, az megnézheti a hivatalos osztrák címert :

hu.wikibooks.org/wiki/F%C3%A1jl:Bundeswappen_gross.PNG

Amatőr 2013.12.31. 13:26:59

@bIQa: "Mint valami ostoba gyerektréfa úgy néz ki Ausztria hivatalos állami címere"

Mi nem tartottuk meg a rákosi címert, a sógorék meg ragaszkodnak hozzá.

Amúgy meg nem tudom, hogy miért utálják a habsburgokat, hiszen azért van ma ausztria, illetve osztrákok, mert a család ügyesen politizált! Összerántottak néhány német tájszólást és elnevezték őket osztrákoknak. Néhány vicehercegségből birodalmat politizáltak össze! Ügyesek!

"Ezek után télleg nem tudom miért a magyar állami jelképből akarnak viccet csinálni

Talán azért, mert nekik most nincs. Csak az a plasztikázott sas a komcsi kiegészítőkkel. Ciki!

bIQa 2013.12.31. 13:32:08

@Amatőr:
A követ tényleg nem volt a helyzet magaslatán. Eleve nem tudom miért megy bele egy olyan szituációba, amiről tudni lehetett hogy kifigurázzák majd (mást is kifigráznak, ebből élnek). Utána meg rötyög és bazsalyog, mintha tréfa lenne az állami jelkép kifigurázása. A világon sehol nem az, mindenütt büntetőjogi védelem alatt áll (ha már a jóízlés önmagában nem elég). És még utána sem sem lépett fel úgy, ahogy kellett volna

Vagy rossz utasításokat kapott, vagy nem tudta helyesen értelmezni és alkalmazni a gyakorlatban. A nyelvtudása nem rossz, de egy ilyen poénkodásban való aktív részvételhez nem volt elég. Egy nagykövetnek egyébként sem az a dolga hogy beálljon humorizálni, mert csak rosszul jöhet ki

Amatőr 2013.12.31. 13:40:13

@bIQa: " Egy nagykövetnek egyébként sem az a dolga hogy beálljon humorizálni, mert csak rosszul jöhet ki "

Ha van tehetsége, akkor álljon. De ezek szerint neki nincs. A vicces osztrákok pedig jó "szipológusok", hiszen megérezték, hogy meddig mehetnek el. Akármeddig.

bIQa 2013.12.31. 13:42:53

@Amatőr:
A régi papír húszforintoson volt még a Népköztársaság idejében a kalapácsos csávó meztelenül egy búzakalásszal. Akkoriban az volt a poénszöveg erre: "hiába kalapálsz, hiába aratsz, mégis mindig meztelen maradsz"

Ez mégiscsak jobb vicc volt, mint az osztrák humoristák favicc szintet se megütő idétlenkedése

hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:HUF_20_1947_reverse.jpg

Sírköves Slomó 2013.12.31. 13:43:21

@Amatőr: 'Amúgy meg nem tudom, hogy miért utálják a habsburgokat, hiszen azért van ma ausztria, illetve osztrákok, mert a család ügyesen politizált!'

Annyira azért nem utálják őket max a média gerjeszti ezt ami ugyanúgy sidó mint a magyar média. A sidóknak elemi érdekük volt eltüntetni a hagyományos uralkodó osztályokat, persze azok is jórészt belterjes barmok voltak akiket könnyen átvágtak.

Bee-zony 2013.12.31. 14:15:17

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): „Azt szeretem a "zsidók hogyan irányítják a világot" sztorikban, hogy egyértelművé teszik, hogy mennyire hülye, aki belinkeli/idézi. A hozzád hasonlónak fel sem tűnik, hogy ez csak szöveg, bizonyíték nincs mögötte.

Elhiszed, mert el akarod hinni, mert pont az, amit hallani akarsz. Gondolkodni nem kell hozzá.”

Itt van egy „a zsidók hogyan irányítják a világot” sztori:

„911”
www.youtube.com/watch?v=QKLGCrZ7M_w

„9-11 Rejtélyek (magyar felirat)”
www.youtube.com/watch?v=MP-Cunho7Ho

„Irányított robbantások a WTC-ben - Controlled demolition at WTC (magyar felirat)”
www.youtube.com/watch?v=-jdhuR0n8r4

„BEST 9/11 DOCUMENTARY EVER!(FULL MOVIE)”
www.youtube.com/watch?v=QU961SGps8g

Ezerszámra utasítják el építészek, pilóták (is) a hivatalos verziót. Akik nem utasítják el, azok a nem gondolkodók.
Amihez nem kell gondolkodás, az a zsidók szövegeinek elfogadása, bevevése.
Amihez gondolkodás kell, az ennek az ellenkezője, az állításaik felülvizsgálata, az oknyomozás, képek, filmek, szemtanúk, hogy hogyan történtek a dolgok valójában a zsidók verziójához képest.

Legutóbb a zsidó John Kerry amerikai külügyminiszter körbehaknizta a fél világot azzal, hogy a szíriaiak mindenkit fenyegetnek, rakétákat lőnek ki mindenkire mérgesgázzal, és féljél, rettegj, és főleg, támadd meg őket.
Ehhez képest csak Izraelre jelentett tényleges fenyegetést a szíriai vegyifegyver-készlet. Ez volt az az eset, amikor a gójok többsége már nem vette be a zsidók hazugságait, Putyin pedig begyűjtötte a pluszpontokat az idegháborúban.
Ennyire „nem” irányítják a zsidók a világot; és az is világos, hogy milyen irányban „nem” irányítják.
Majd ha fellázad ellenük a keresztény Észak-Amerika, és a keresztény Európa, akkor már nem ők fogják irányítani a világot.
Lehet mondani, hogy ez még odébb van, mert odébb van, viszont ez az evolúciós fejlődés iránya, amivel próbálnak versenyt futni orwelli típusú diktatúra kiépítésével. Ha az észak-koreaiaknak sikerült a zsidó eredetű kommunista tanok segítségével, akkor miért ne sikerülne nekik is, más politikai címkék alatt? – pl. demokrácia, és ismert dolog, hogy a rossz demokráciákat a diktatúra követi.
Egyébként pontosabb háttérhatalomról beszélni: a főzsidók és a kiválasztott (keresztény) gój szolgáik csapata (mint pl. G. W. Bush, az „elnöknek látszó tárgy”).

„". A kereszténység uralomra jutása előtt a zsidók lenézett és utált, befolyás nélküli, jelentéktelen ázsiai népecske voltak,"

Ez például hazugság. Ázsiai népecske voltak, de nem voltak semmivel se lenézettebbek, vagy megvetettebbek, mint mondjuk az örmények, a föniciaiak, az asszírok, a punok, vagy egyéb más nemzetek abból a hosszú intervallumból.

A megvetésük és az üldöztetésük a kereszténység alatt kezdődött.”

Az első idézet után – idéztem valakitől, akivel egyetértek – itt a második:
„A zsidókkal szembeni ellenérzés nem Németországban kezdődött, hanem Krisztus születése előtti időkben több mint 2000 éve! Tanulmányozzuk a "Világ nagy emberei" megállapításait a zsidókról. Ezek leleplezik, miért váltottak ki a 'vándorló zsidók' ellenséges érzéseket minden népből, akire rátelepedtek.

CICERO (Marcus Tullius Cicero). Krisztus születése előtt az első században élt Római államférfi és író.
"Halkan! Halkan! Azt akarom, hogy csak a bírók hallják amit mondok. A zsidók már nagy nehézségeket okoztak nekem, mint ahogy másoknak is. Nem kívánok nekik további szívességeket tenni." (Védőbeszéd Flaccus védelmében).
Cicero a védelem tanácsadójaként működött Flaccus, egy római tiszt perében, aki zsidó aranyszállítást akadályozott meg akkori mint mai nemzetközi főhadiszállásukra, Jeruzsálembe. Cicero akkor már volt valaki, és az, hogy valaki az ő pozíciójában "halkan" kell hogy beszéljen, mutatja, hogy környezetében veszélyesen hatalmas erők működtek.
Egy más alkalommal Cicero ezt írta:
"A zsidók egy sötét és visszataszító erő részei. Tudjuk, hogy klikkjük számos tagból áll, hogy mennyire összetartanak és szövetségeik milyen hatalommal bírnak. Csirkefogók és gazemberek népe."

SENECA (Lucius Annaeus Seneca). Elsö századbeli római filozófus. "Ennek a legbűnözőbb népnek a szokásai olyan erőszakosak, hogy azokat minden ország elfogadta. a meghódítottak kényszerítették törvényeiket a hódítókra.". (De Superstitione)”

Bee-zony 2013.12.31. 14:23:05

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): „Ja, biztos előrébb vitt volna minket az a hit, ami pont ugyanaz a marhaság, csak vegyítve egy kis emberáldozattal, rituális vérivással, meg hasonlókkal... De biztos az ősmagyar hit megállította volna az oszmán ágyúgolyókat, az ősmagyar hit visszafordította volna a mongol nyilakat, a kozákok is magukat lőtték volna fejbe tőle Segesvárnál, Világosnál meg térdre vágták volna magukat az osztrákok, a fegyvertelen csapataink előtt.... Az angol bombázók meg teát és "Sorry" feliratú cetliket dobáltak volna, csak a hitünk más volta miatt.

Aki ezt leírta, hülye, aki meg elhiszi, az még inkább. Ez mágikus gondolkodás. Mint az ősember, amikor azt hitte, hogy a hite befolyásolja a vadászatban, és barlangrajzot festett. Olyan szinten sikerült ebben a szövegben megrekedni.”

A végével kezdve, te írtad le, ami felette van, és jó hogy magadat minősíted, egyébként pedig a hülyézés, a jelzők osztogatása nem érv, hanem érvelési hiba (argomentum ad hominem).

Olyan szintű vallás kellett volna, mint a hinduizmus, vagy a kínai univerzalizmus, a buddhizmus, tehát az adott korhoz képest logikailag és világnézetileg jól megalapozott.
Az ősmagyar hit ehhez kevés volt, és elvetették a sajátjukat, és a zsidók követői lettek, merthogy az Vajk-István és a többség szerint jobb – és innentől kezdődött a problémák azon hosszú sora, amelyek más döntés esetén nem lettek volna. Te pedig direkt nem akarod ezt érteni.
A másként döntés megállította volna az oszmán ágyúgolyókat, mert lehetett volna hozzájuk másként is viszonyulni, nem csak úgy, hogy kivégzik a követeiket, hanem jobban átgondolva a dolgokat, és kevésbé nagy arccal – de a kereszténység, mint ideológiai és társadalmi függőség valamelyest már kötelezte őket erre, mert abba a sorba álltak be.
Ha Magyarország 1648-ban elkezdte volna a függetlenségi és semlegességi politikát, mint Svájc (egy még kisebb ország), akkor nem lett volna szükség az 1848-as szabadságharcra, és nem lett volna bombázás sem a II. vh.-ban. Ez elsősorban észkérdés – de maga a vallás is észkérdés. Az, hogy Magyarországon nem volt megnyert felkelés, forradalom, és így egyszer sem sikerült megdönteni a fennálló rendszert, és hogy Magyarország politikai „elitje” és a többsége az utóbbi több mint száz évben 100%-os biztonsággal megtalálta, hogy ki lesz a vesztő, és előtte ahhoz csatlakozott, és csatlakozik, mutatja, hogy Magyarország olyan masszívan reménytelen eset, mint a bibliai Szodoma, az ottani többséggel.
A lényeg: több ésszel és jobb vallással jobb lett volna a történelem, és hogy ezek hiányát nem tolerálja a természet, a kormánypropaganda pedig nem ellensúlyozza, hanem elfedi, és így még kevésbé látszik a lényeg.

„A zsidó-keresztény összeesküvés meg továbbra is egy félelmetes ökörség. Ugyan, komolyan, Toquemada? Nyakigláb Edward? Keresztes háborúk alatt a muszlimok és a zsidók szervezett irtása a Szent Földön? A lisszaboni mészárlás?”

Nem zsidó-keresztény összeesküvés van, hanem a keresztények kihasználása a judaisták által. A judaisták a ragadozók, élősködők, farkasok; a keresztények a zsákmányállatok, birkák, bárányok. Nem összeesküvés, hanem az állatvilág leképezése van az általuk kialakított embervilágban, és pont a konfliktusos, harcolós fajta, ami a technikai civilizációban nem egészséges, enyhén szólva, mert a pusztító hatásfok elegendő az egész faj kipusztulásához, viszont az állatvilágban ez nincs így.
A judaizmus az egyik szélsőség, a kereszténység meg a másik – mint a szadizmus és a mazochizmus, a szadista legnagyobb örömére, mert neki ez így pont jó. Közben pedig mind a kettő abnormális.
A zsidók által terjesztett kereszténység az ő szadizmusuk komplementere, amiből aztán a zavaros kereszténység következik, mert nem akar minden keresztény mazochista lenni, pedig a tanból az következik, hogy annak kellene lennie. A keresztények többsége a judaisták terveinek és elvárásainak megfelelően viszonyul a judaizmushoz, viszont a keresztények egy kisebb része szembenálló, ettől aztán konfliktus van a kereszténységen belül is (pl. Hegedűs Lóránt kontra a főnökei).

A lényeg az, hogy nincs jó zsidó vallás, sem jó politikai ideológia, és nem is lesz; mindegyik elrettentő példa, és nem követendő, hanem kerülendő.

„Kitalálom! Zsidók hamisították, nem történt meg, hanem MINDENKI nekik dolgozott, aki beszámolt ezekről. Mert a zsidók ezt meg tudják hamisítani, DE TI, ti zsenik, ti géniuszok, a pár éve irt, alátámasztás és forrásmegjelölés nélküli könyveitekkel átláttok az évezredes összeesküvésen, ahogy senki más nem!

Mert ti ugye ilyen kibaszott okosak vagytok...”

Mellé, összetévesztesz valakivel.

Sírköves Slomó 2013.12.31. 14:24:15

@Bee-zony: Tényleg felesleges ezeken agyalni teljesen evidens hogy a nyugati közvélemény irányítói régóta a zsidók. Ez pedig a demokráciákban nagy hatalmat ad nekik.

De ehhez kell a másik fél is. Az összetartást tanulni kell tőlük, az kevés hogy a gondjainkért őket okoljuk.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 14:44:37

@DarthVader:
de, a szentkoronát gúnyolták ki, úgy hogy a modelljét, makettjét, papírmaséjét leejtették, belekiabáltak, dobálták. hát naná, ha az igazival csinálják ugyanezt, azonnali tarkónlövéssel jutalmaznánk.
és ez szerinted a vicc? elég beteg vagy akkor

persze ezt a törvényt is gúnyolták, ez egy jó alkalom volt arra, hogy degradálják a Szent Koronát is, nemzeti jelképünket. már akinek az, és már aki magyarnak tartja magát, ugye?
a kozmopoliták hajlamosak úgy tekinteni, mint akik nagyon okosak, pedig ha okosak lennének tudnák mit jelent az, ha vmi fontos másoknak. tudják mi az érték, mégha nekik nem is az, így ezzel csak az érzéketlenségüket, ostobaságukat, erkölcstelenségüket, empátiaképtelenségüket bizonyítják.

ahogy már felhozták:

§ 248 StGB Herabwürdigung des Staates und seiner Symbole

(1) Wer auf eine Art, daß die Tat einer breiten Öffentlichkeit bekannt wird, in gehässiger Weise die Republik Österreich oder eines ihrer Bundesländer beschimpft oder verächtlich macht, ist mit Freiheitsstrafe bis zu einem Jahr zu bestrafen.

(2) Wer in der im Abs. 1 bezeichneten Art in gehässiger Weise eine aus einem öffentlichen Anlaß oder bei einer allgemein zugänglichen Veranstaltung gezeigte Fahne der Republik Österreich oder eines ihrer Bundesländer, ein von einer österreichischen Behörde angebrachtes Hoheitszeichen, die Bundeshymne oder eine Landeshymne beschimpft, verächtlich macht oder sonst herabwürdigt, ist mit Freiheitsstrafe bis zu sechs Monaten oder mit Geldstrafe bis zu 360 Tagessätzen zu bestrafen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 14:47:01

@avocado_: @megölninemkellfélnetekjólesz: könnyű ítélkezni ostobán a magas lóról, le kéne szállni a földre, és bekapcsolódni a vitába, ennyivel, érv nélküli szöveggel nem tudok mit kezdeni, nem lehet rá érdemben reagálni, talán rájönnétek, ha kinyitnátok a szátokat, hogy nem egyértelműen nektek van igazatok, azért mert nem értünk egyet, nem jelenti azt, hogy nektek van igazatok.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 14:59:09

@tesz-vesz:

A volt császári koronát a Republik Österreich bármely törvénycikke beemeli-e a Hoheitszeichen-ek közé?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 15:12:56

@hazug fidesznyik: A nácik soha nem értik a viccet"

biztos ismered az olyan vicceskedést, amikor vmelyik parazt a másik külsején poénkodik, ő azt mondja vicc, mégis rosszul esik a másiknak, neki ez nem vicces, hát még ha a náczi külsején poénkodsz, akkor tényleg ne várd, hogy majd veled együtt fog nevetni
szerintem ez tök érthető

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.31. 15:15:56

@Bee-zony: Atyaúristen, erre a zagyvaságra lesz mit válaszolni az új évkor...

stark (a fideszre szavaztam 2010ben) 2013.12.31. 15:18:20

@Sírköves Slomó: "Tényleg felesleges ezeken agyalni teljesen evidens hogy a nyugati közvélemény irányítói régóta a zsidók. Ez pedig a demokráciákban nagy hatalmat ad nekik."

Ja, persze, látom is magam előtt, ahogy a zsidók osonnak körbe, és megmondják mindenkinek, hogy mi a véleménye... az ATV-snek a, Hir-TV-snek, a BBC-nek, és a CNN-ek is.

Több száz fontot hajlandó lennék rátenni, hogy SEMMI, de abszolút nulla a tudásod arról, hogy milyen a közvélemény, vagy a sajtó a magyar határon kívül. Csak zsidózol egyet, mert annyi eszed van.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 15:22:48

@tobeor: hogy gúnyolják ki Jézust, mikor Jézus megjelenik a filmben Bibliához hű, tiszteletteljes ábrázolásként?
és már megint kérem konkrétan a példát, melyik jelenet, mozzanat (biztos érted mit jelent ez a szó) gúnyolja ki a kereszténységet? amikor odaverődik a tömeg brian ablaka alá?
még azt mondom abban a birkaviselkedésben is van igazság, ezért szavaznak olyan sokan a fideszre, hisznek, nem gondolkodnak,
persze a hivő attitűd megjelenik a jogutód komcsi vonalon is, gyurcsány bajna mesterházy szeretete, a prolik hiszik hogy ők jót akarnak. nem tudják, de hinni elég, mert olyan aranyos képűk van, a nyugdíjasok szerint.
tehát nekem ez sem sértő.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 15:25:05

@tesz-vesz:

Lehet az osztrákok azt figurázták ki, hogy egy köztársaságnak koronája van?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 15:30:41

@BigPi: szerintem felejtsük el az ilyen "szakrális" misztifikációkat.
bogár lacika már lejáratta a "szakrális" szót, ugyanúgy vagyok vele, mint a "fékek és egyensúlyok" kifejezéssel.
a korona nem személy, hanem nemzeti jelkép, a magyar államiság jelképe. ne játszuk az idiótát, hogy egy tárgyra személyként hivatkozunk.. semmi értelme nincsen, felesleges, és kontarproduktív, már ennyiért hülyének és bolondnak néznek mindet a kozmopoliták, hogy értéknek tartjuk a nemzeti jelképeinket, hát akkor mi lenne, ha még magáznánk is a koronát...
persze a tóth zoltán féle besúgó, hazug embereknek lételeme a sárkavarás.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 15:33:03

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Korona

lehet kérdezni, de nem lehet ilyen primitív embereknek ilyen ostoba gúnyolódást előadni, mert sértő
de mondom, én azt se értem, minek hívták meg ezeket az utcaseprőket ilyen hivatalos helyre. tehát hibázott ez a majom magyar is

Kandeláber 2013.12.31. 15:35:48

@tesz-vesz: A nagyfejű "független" Tóth Zoltán választási szakértőre gondolsz?

jani888 2013.12.31. 15:38:45

Nem ez a tüntetés a ciki . Hanem az ,hogy a közpénzből busásan fizetett "nagykövet"gyengeelméjű,idióta módjára vihorászik három orrnehéz "osztrák humorista" ízléstelen ,sértő gúnyolódásán és azt sem tudja mit kéne tennie .Meg az ,hogy mindezek után Magyarországon semmi következménye nem lesz a dolognak .Leszámítva persze a teljesen indokolt és jogos ezt a tüntetést .--És az ilyen laspamas-féléknél ez veri ki a biztosítékot ,nem a sértés ...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 15:40:29

@Di622: mi bajod ? nem tudod felfogni amit írok?

alföldi darabról volt szó, igen, rosszul emlékeztem, nem a jános vitézben volt ez, de nem is lényeg, hisz alföldiről beszélünk.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 15:41:19

@tesz-vesz:

Köztársaságba nem való korona. Aki ezt nem látja át, az bolond.

Aki ezt a vasat üti, az adja az osztrákok alá a lovat, hogy minden fórumon nevetségessé tegyenek minket. - Teszem hozzá, történelmünk folyamán nem előszőr fura a közjogi helyzetünk.

Volt itt már ország nélküli király, kalapos király, király nélküli királyság, most meg koronás köztársaság.

bagir 2013.12.31. 15:42:05

Überciki ez a firkálmány, az összes erőlködésével együtt. Ki lett volna a megfelelő megjelent ezt nem fejti ki a szerző, sejthető a tácosbolond.

bagir 2013.12.31. 15:42:46

Helyesen: táncosbolond.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 15:48:54

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

nem vélelenül másoltam be:
hu.wikipedia.org/wiki/Szent_Korona
legalább az első 4 bekezdést olvasnád el. vagy a kommentjeimet, nemzeti jelkép, nemcsak egy történelmi korona. A magyar államiság egyik jelképe, mely végigkísérte a magyar történelmet legalább a 12. századtól napjainkig
A gyakori trónviszályok idején birtoklása nagy előnyt biztosított a királyi hatalomért folytatott .

Hasonló, de máig élő jogi vonatkozásokat is tartalmazó koncepció épült ki a brit korona körül.[2] A korona az angol jog szerint olyan jogi személyiségű örökíthető hivatal (corporation sole), amely a végrehajtó hatalom jogi megtestesülését képviseli. harcban.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 15:57:25

@tesz-vesz:

Én értem.

Sokan mereven ragaszkodnak hozzá, mert nemzeti jelkép(pé lett emelve), és innentől nebánts a nevem.

De azt is érteni kellene (nektek), hogy modern köztársaság nem koronának való hely.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 16:01:23

@Counter: anyád egy prosti, miért nem mosolyogsz? nekem vicces

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: lett? akkor olvasd el újra a kommetnet wikit, az is volt, arról nem tehetek h kádár népének kilúgozták az agyát

Sírköves Slomó 2013.12.31. 16:03:00

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): Sokat nem kell ezen agyalni.

A zsidók kritizálhatatlanok a BBC-m és a CNNen is, a HirTV-n és az ATVn is. Csak ők. És csak az ő holokausztukra van törvény nyugaton.
Az Izraeli állampolgár magyar parlamenti képviselők listája nem állítható össze Magyarországon (sem) Izraelben viszont minden polgárnak benne van a FAJ (arab/zsidó/egyéb) az útlevelében.

Ha ez nem bizonyíték akkor mi lenne az?

Egyébként miért vagy indulatos?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 16:03:11

@tobeor: értem, akkor mi is büszkék leszünk az osztrák utcaseprőkre, teljesen logikus
aki meg nem nevet rajta, azt tarkónlőjünk

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 16:04:31

@Counter: mert mindkettő érték te szemétláda

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 16:09:01

@tobeor:
én is helyén kezelem, mondtam, ha az igazi koronával csinálták volna, tarkón lövetném őket.

az hogy mi humoros, azt ne a humor forrása mondja meg, hanem a céltáblája is minimum hadd szólhasson bele, mivel nálad sikeres volt a marxista agymosás, és érzéketlen, diplomáciai analfabéta vagy, képtelen vagy megérteni, mi az hogy nemzeti jelkép, mi az, ha ezt támadják. és mi az, ha ezt szó nélkül hagyják.
én nem bánom ha simonyi módszerével oldják meg, hisz hatásos volt ez is, csak legyen rá válasz!
kkbk.blog.hu/2013/11/05/a_horthy-szobor

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 16:15:01

@tesz-vesz:

Az Orbán-Torgyán kormány emelte be a koronát az állami jelképek közé. Előtte a Nemzeti Múzeumban volt, ahova egyébként való is lenne, nem a Parlamentbe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 16:15:57

@Di622:
hát az az igazság, hogy aki tényleg nem látja mekkora tragédia nekünk, magyaroknak trianon és trianon 2, a párizs 1947, azt én se tartom túl sokra, nem mint ember, hanem mint magyar, ettől még lehet vki jó ember, egészen addig a pontig, amíg nem kezdi el óbégatni, hogy neki teljesen érdektelen trianon, ez kb olyan itthon, mintha esküvőn halált, temetést emlegetnél.

én nem akarok hadat üzenni, a jobbik se makart, olvasd el a pártprogramjukat.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 16:16:34

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: így van, 1944-től kezdve meg nem vagyunk szuverén ország

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 16:23:30

@Di622: nem mosódnak el a határok ez egy tévhit, direkt azért mondják, hátha pár magyarnak megzavarhatják a fejét, az eu eddig képtelen volt bármiféle igazságot szolgáltatni, bős-nagymaros, szlovák-magyar viszonyban.
ez egy gazdasági intézmény, demokratikusnak álcázva, az ep-nek semmiféle döntéshozói hatalma nincsen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 16:25:27

@bukszindeksz: te eddig barlangba laktál, hogy nem tűnt fel h fodorgabi és gusztuspéter lenácizta az összes turulszobrot.
meg a fura művészek turulgyalázása is ez, gumicsont az összes, de azért mégse esik jól

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 16:26:49

@tesz-vesz:

Sőt! A négyes metrót is Búvár Kund fúrta meg, mert az anyja egy malomtulajdonos kulák szeretője volt

bukszindeksz 2013.12.31. 16:55:48

@tesz-vesz: nem érted, hogy mit nem értek. Mikor és honnan jött az ötlet, hogy a szent turul a magyarság szakrális mittudoménmije? Mert ezt a madár dolgot első lépcsőnek látom a teljes szellemi leépülés felé, ami végül a tiltakozás során elhangzott beszédekhez vezethet.

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2013.12.31. 17:00:05

@tesz-vesz:
A kérdésemre viszont elegánsan nem válaszoltál.
Tehát akkor mi lenne szerinted az ideális megoldás?
Mert gondolom a nemzeti szíved azt szeretné, hogy a magyarok újból egy határ körül legyenek vagy valami hasonló.

Azt már tudjuk tőled, hogy az EU tagság nem megdoldás.

Marad a katonai intervenció vagy az hogy kivásároljuk őket.

Vagy van jobb ötleted?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2013.12.31. 17:10:39

@tesz-vesz: Tehát a revíziós zene azért egyenlő a Nagy-Magyarország-térképpel, mert mindkettő érték.
Az alma egyenlő a körtével, hiszen mindkettő gyümölcs...

blogkomment 2013.12.31. 17:27:22

@bukszindeksz:
"Mikor és honnan jött az ötlet, hogy a szent turul a magyarság szakrális mittudoménmije?"
Álmos vezér anyját egy turul ejtette teherbe és a levédiából elinduláshoz is a jelet egy turul adta meg.
Persze ez ugyanolyan monda, mint az égő csipkebokor (menóra). Vallási, szakrális jelentőségű jelkép.

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben):
"A megvetésük és az üldöztetésük a kereszténység alatt kezdődött."
Tehát a kereszténység koraibb, mint a Mózesi sztori a fáraóval?
Elárulom neked az egész zsidóság története egy szenvedéstörténet az örök üldöztetéssel, kezdve onnan, hogy a 12 törzs egymás ellen fordult és kiirtotta egymást, míg kettő maradt. ezek egyike az arabok, a másik a zsidók elődei. Mármint ha hihetünk a zsidó és arab történelmi mondáknak, írásoknak. Bizony, az arabok és a zsidók testvérnép, mindkettő szemita nép, eleve üldöztetés és gyűlölködésen alapul a szétválásuk.
Nem véletlen az a zsidó eredetű poén, miszerint is a zsidó ünnepek kialakulásának történeti összefoglalásaígy néz ki (mindegyiké):
- Meg akartak ölni, nem sikerült. Együnk.

Értem én, hogy semmibe sem nézitek az ősmagyarturulsámánmagyarokat (én is mókás hibbantaknak tartom őket), de legalább némi ismerettel lennétek az iránt amit szarba sem néztek, nem tiszteltek.
Legalább tudnátok mi az, vagy miért nézitek szarba sem.
...mert így, ebben a formában pont annyit ér a véleményetek, mint amennyire az övéket taksáljátok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 17:58:44

@dr kíváncsivagyok: Egy karikatúra, vagy ízléstelen vicc miatt tuntetni barbárság?

de józsef attila szobrának elmozdítása ellen, vagy a zsidók érdekében óbégatni, masírozni nem barbárság? ki vagy te hogy megmond, mi ellen lehet tüntetni, mi ellen nem?
az egy dolog, hogy ez a társaság olyan amilyen. én se mennék ki ez ellen tüntetni, mondjuk én nem sok miatt mennék ki tüntetni, de hadd értsek már egyet a tüntetőkkel úgy, hogy nem barbározol le, ok?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 17:59:44

@dr kíváncsivagyok: amúgy bájos, hogy adekvátnak veszed az emberülést és a békés tüntetést.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 18:06:03

@mahet: így van, aki egész nap a múlttal foglalkozik, az nem teszi jobbá a világot, főleg akik ezt hivatásszerűen teszik! mocsok történészek, ki kéne irtani mindet

Bee-zony 2013.12.31. 18:06:03

@Sírköves Slomó: „Tényleg felesleges ezeken agyalni teljesen evidens hogy a nyugati közvélemény irányítói régóta a zsidók. Ez pedig a demokráciákban nagy hatalmat ad nekik.

De ehhez kell a másik fél is. Az összetartást tanulni kell tőlük, az kevés hogy a gondjainkért őket okoljuk.”

Igen, csak amikor 100 ember 100 nézeten van, abból eléggé nehezen lesz összetartás.
A zsidók többségének, mint homogén csoportnak, van egy egységes ragadozó-élősködő-rejtőzködő tana és aszerint élnek, és azt a rendszert, és az abból következő dolgokat nyomatják ezerrel.
Az egység- és a velük szemben hatékony eszme nélküli atomizáltak így persze legyőzhetők.
Addig is, amíg nincs olyan egységes eszme, ami jobb, mint a zsidóké, az első lépés, amit mindenki meg tud tenni egyénileg, hogy elutasít minden zsidó és zsidó gyökerű vallást, ideológiát, és az ezekből következő dolgokat, manipulálást, agymosást. A Távol-Keleten ezt sokkal könnyebb elérni, ők követik a saját vallásukat és eszméiket, a zsidókét meg nem, és ennyi. Nyugaton viszont amíg a zsidó tanok, ideológiák, állítások nem követése nincs meg, addig ott a zsidók uralkodnak.
Bármely rendszer megdöntésénél az az alap, hogy ne engedelmeskedj a megdöntendő rendszernek, ne kövesd az ideológiáját, utasítsd el, mondj rá nem-et, és tegyél a helyébe másikat, jobbat. Pénzzel és fegyverekkel szemben a kitartás, a kitartó elutasítás és nagy tömeg ér el eredményt, és erre Gandhiék egy példa. Hogy a magyarok többségének ez a mentalitása szerint nem smakkol, az baj, mert Magyarországon az összes fegyveres felkelés le lett verve, ez sem működik, márpedig a kettőből legalább az egyik győztes szinten kell, hogy legyen.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 18:07:44

@bIQa: ennyi a lényeg
sokan még ezt sem képesek felfogni sajna

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 18:09:03

@Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe: hát te rohadtul nem érted miről van szó, így ciki másokat kioktatni, ő jól mondta a lényeget

Bee-zony 2013.12.31. 18:09:53

Három fő társadalmi probléma van a világon:

1.) Ferde fa probléma: aki már felnőtt, és abnormálisan, ferdén, azt már kb. ugyanúgy nem lehet megváltoztatni, kiegyenesíteni, mint egy ferdén nőtt fát. Erővel lehetne, de erő kifejtésére inkább eltörik, mint hogy kiegyenesedjen; a beteg agyak tanainak hívei, szenvedélybetegek… őket szavakkal már nem lehet megváltoztatni, civilként kényszert nem használhatsz, az állam pedig olyan, hogy mindenkinek jogában áll degeneráltnak, aberráltnak, szenvedélybetegnek lenni, és ilyen módon kártékonynak lenni, úgy saját magával, mint a környezetével szemben. A szenvedélybetegség lassú öngyilkosság, viszont egy degenerált rendszerben ez a szabadságjogok közé tartozik, nem üldözendő, és nem is kezelendő, vagy egyáltalán nem, vagy nem olyan szinten, ami valóban megoldaná a problémát.
Erre a problémára a megoldás a ferde fa problémát hatékonyan kezelő állam; ez viszont nem várható el olyanoktól, akik maguk is ferde fák, pl. notórius alkoholisták, vagy homoszexuálisok, és szerintük ez jól van így, ahogy van. Ennek a problémának a megoldása az egyenes állásúaktól várhat csak – akiket persze a ferdék ferdének fognak látni, mert nekik a saját ferdeségük az egyenes, mint viszonyítási pont, és ahhoz képest a többiek ferdék. Ezért kell egy egyetemes viszonyítási pont, hogy ahhoz képest mi egyenes, és mi ferde. Az univerzális viszonyítási pontot megadja a természet, viszont fel kell ismerni, és el kell ismerni, amit persze a notórius ferdék nem tesznek meg, őket csak az erő, és hosszú távon a természet győzi meg, és le.

2.) Szodoma probléma: a ferde fa probléma következő szintje a ferde fa erdő, amikor ferdékből áll a többség: degenerált, elfajzott, romlott, korrupt és kriminális, kártékonyakból. Mindezekből logikailag a hanyatlás és pusztulás következik, és ez is történik; és ferde többségű országokban ferde a jog is, tehát úgy rossz az egész, ahogy van.
A szodoma probléma megoldása nem az, hogy az egyenes állású kisebbség fegyverrel megtámadja a ferdéket, mert a ferdék a kisebbséget úgy leverik, mint a vak a poharat.
Negyven, vagy négyezer fegyveres, mind kevés, és még ha a legigazabb emberről van szó, akkor sem győzhet, nem ez a működő módja a rendszerváltásnak, és a fegyveres harcot, mint opciót ki kell zárni.
Voltak akik megpróbálták, tehát azt sem lehet mondani, hogy az elméletre nincs gyakorlati példa:

„Negyvenen meghaltak a kongói tévéostromban”
index.hu/kulfold/2013/12/30/negyvenen_meghaltak_a_kongoi_teveostromban/

„Az afrikai próféta fiatalokat küld a harcba”
kurir.hu/mashol/7121-az-afrikai-profeta-fiatalokat-kuld-a-harcba

„Congo's army repels attacks in Kinshasa, dozens killed”
www.reuters.com/article/2013/12/30/us-congo-democratic-idUSBRE9BT05I20131230

A Szodoma problémára az a megoldás, hogy a kevesen levő jók kivonulnak egy kevésbé rossz helyre, ott egymás között élnek és építik a rendszerüket, a szodomaiak pedig belefulladnak a saját s(z)arukba, és amikor lerendezték egymást, és a rendszerük kinyiffant, akkor már lehet kisebb erővel átvenni a hatalmat, és ott felépíteni az új rendszert; az az igazi rendszerváltás.
Nincs más út és mód; ha megvalósul a nyirkai jóslat, és a nép (rosszabbik) fele elpusztul (polgár)háború által, judeonácik vs. náci-nácik, akkor így.
Egy kis csoport cickány ne akarja legyőzni az egymással viaskodó dinoszauruszokat, mert különben nagyon pórul jár. Ha nem akarják legyőzni, akkor ők lesznek a túlélők, és az új rendszer elméleti és gyakorlati kivitelezői, a kezdeti kis létszámukkal, és a kis erejükkel.

3.) Rossz ideológia probléma: ezzel van meg a sátáni háromszög három egymásba fonódó eleme.
A rossz ideológiák a ferde fákat, és a ferde fa problémát eredményezik, a ferde fák pedig a ferde erdőt, a Szodoma problémát; és a ferde erdő ragaszkodik a rossz ideológiájához, mert az esik egybe a lelkivilágukkal.
Aki elkezd egy rossz ideológiát, az beindít egy negatív spirált, ami addig tart, amíg teljesen le nem pörög, és minél jobbnak látszik a rossz ideológia, minél jobb a pokol reklámja, annál nagyobb lesz az a rendszer méretben és időben, annál tovább tart, és a Földön a judeonácik tartják ebben a rekordot. Ahogy az egyiptomi birodalom, és a római birodalom véget ért, úgy az ő birodalmuk is véget fog érni, de ugyanúgy nem rövid idő alatt, úgyhogy kitartás és ész kell a túléléséhez.

Ezek a tanaim, amikhez tartom magam. Ha nem ezekhez tartom magam, akkor az élet, a természet, a Jóisten úgyis visszapofoz így vagy úgy, és bánhatom az eltérést.

jani888 2013.12.31. 18:20:44

@blogkomment: Minden népnek van eredettörténete,mítoszai .Ezek nem mindig valóságosak,életszerűek .De, ettől függetlenül illik őket tiszteletben tartani. Tiszteletben is tartják őket a többiek . Kivéve :a zsidók .

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 18:34:48

@Wind Callman tér: jaja, azt kellett volna mondani nekik, hogy "adolf hitler is így játszott a koronánkkal amikor elfoglalta a parlamentünket, ő is osztrák volt, ahogy ti, nem? na akkor háromra egy karlendítést gyerekek"

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 18:37:35

@stark (a fideszre szavaztam 2010ben): hát az hogy minden média filoszemita, és mélyen, szolgalelkűen meghajol előttük már egyfajta bizonyíték ha tudjuk hogyan gazdagodtak meg a középkori gettóikban, az uzsoráikkal.

bIQa 2013.12.31. 18:38:20

@tesz-vesz:
Az osztrák humoristák azzal nyitottak, hogy a nagykövet nevével poénkodtak egy kicsit. Tényleg nem egy könnyen kimondható név, mégis bárkivel szemben bunkóság, különösen külföldit kigúnyolni vele, egy nagykövetével szemben pedig több annál, mert az egész országot és kultúrát sértik meg.

Bunkóságban nehéz volna ezt a szintet alulmúlni, és ez még csak az egyik oldala a problémának. Négerekkel bántak így a gazdáik, akiknek derogált hogy megtanuljanak valami majomnevet mint Kunta-Kinte.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 18:41:14

@Don Quixote de la Ferko: és a tringránit és csányi meg demján magyar? miért vagy buta?
a kommunista nem magyar hanem internacionalista. a magyar népnek és nemzetnek semmi haszna nincs abból, ha az otp terjeszkedik

bIQa 2013.12.31. 18:50:29

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"az osztrákok azt figurázták ki, hogy egy köztársaságnak koronája van"

Szent István koronája a magyar államiság jelképe. Egy olyan államé, amelyik a germán és a változó etnikai hátterű keleti expanziós kísérletekkel kellett hogy harcoljon a történelme folyamán. Totál ízléstelenség és empátiahiány, hogy németek (akiket a történelem szeszélye folytán most osztráknak hívnak) poénkodnak ezzel.

A korona egyébként a magyar állami címer része, és nem az osztrák csepűrágók feladata eldönteni, hogy helyesen van-e ez így

bIQa 2013.12.31. 18:57:16

@bIQa:
Az osztrák címer @Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
"Volt itt már ország nélküli király, kalapos király, király nélküli királyság, most meg koronás köztársaság."

Sőt sztálinista alkotmánnyal rendelkező polgári demokrácia is 1990-től az új Alaptörvény elfogadásáig

bIQa 2013.12.31. 19:02:12

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:
Az oszták címerhez képest a magyar koronás köztársasági jelkép kifejezetten konzisztensnek mondható. Hogy miért azt már korábban leírtam

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 19:07:26

@bIQa:

"Szent István koronája a magyar államiság jelképe."
- Orbán-Torgyán kormány óta. Előtte egy kiállítási tárgy volt.

"A korona egyébként a magyar állami címer része, és nem az osztrák csepűrágók feladata eldönteni, hogy helyesen van-e ez így"
- Szerintem ők leszarják, mi van a címerünkben, viszont joggal fetrengenek a röhögéstől akkor, amikor egy köztársaság egy koronát bálványoz. Tudod te egyáltalán mi az a korona és mit fejez ki?:Nem a magyar államiság érdekel, hanem az, tisztában vagy-e vele, egy akármilyen korona mit fejez ki?

Sírköves Slomó 2013.12.31. 19:30:50

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: 'Szerintem ők leszarják, mi van a címerünkben, viszont joggal fetrengenek a röhögéstől akkor, amikor egy köztársaság egy koronát bálványoz. '

Ja az angol köztársaság meg egy királyt. Röhögj egy kicsit elásnak mint a kutyát.

Kandeláber 2013.12.31. 19:34:27

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Európában Norvégia, Svédország, Nagy-Britannia, Belgium, Hollandia, Spanyolország királyságok.
Ezen túlmenően vannak nagyhercegségek, mint Luxemburg, Liechenstein, Monaco.
Tessék röhögni rajtuk.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2013.12.31. 19:48:32

@Sírköves Slomó:

Helyesen Egyesült Királyság, nem angol köztársaság.

@Kandeláber:

Nagyon örülök, hogy szóba hoztad.

Minden általad felsorolt oszágban a demokratikus szabadságjogok, a demokratikus berendezkedés, az egyéni szabadságjogok, a vallásgyakorlás szabadsága, a sajtó szabadsága, a közélet átláthatósága, a jogbiztonság, a vállalkozási szabadság, az egyén állam általi megbecsülése, ezek mind-mind nagyságrendekkel magasabb szinten vannak művelve.

Don Quixote de la Ferko 2013.12.31. 19:55:13

@tesz-vesz:

Valami szektás idióta vagy. Patakyval nyomod esténként?
Ne válaszolj, hülyék nem érdekelnek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.31. 21:01:53

@Don Quixote de la Ferko: igen, nagy tisztelője vagyok patakinak, mindig is példaképeimnek tekintettem a bolondokat, igazad van, most már látom , hogy az egész életem kudarc.
kösz, hogy ilyen konkrétan, ilyen kemény ércekkel rávilágítottál

Kandeláber 2013.12.31. 21:17:11

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Na látod.
Az elmebeteg fletó hiába visítozza fennhangon, hogy "köztársaság, köztársaság!"
Az említett monarchiák kenterbe verik a neofita kelet-európai "demokráciákat".

Don Quixote de la Ferko 2013.12.31. 21:23:24

@tesz-vesz:

Helyes. A felismerés az első lépés a gyógyulás felé.

Kandeláber 2013.12.31. 21:40:45

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Bár Angliában rövid ideig regnált egy Cromwell nevű hóhér, aki az országot köztársasággá nyilvánította, azért neki dicstelen sors jutott a halála után.
A hullája láncon végezte, a feje meg egy póznán.

Bee-zony 2013.12.31. 21:41:22

Off

Nahát, 2014-ben december 31 után egyből április 1 következik...

„Újabb emlékmű lesz a budapesti Szabadság téren
hvg.hu/itthon/20131231_nemet_megszallas_emlekmu_szabadsag_ter
Magyarország német megszállásának 70. évfordulójára emlékművet állítanak Budapest belvárosában. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny keddi számában jelent meg.” (...)

On

Kandeláber 2013.12.31. 21:53:12

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: És azt a kicseszett köztársaságot először a bolond Károlyi, utána meg Kohn/Kun Béla terrorlegényei szorgalmazták annyira.
Utóbbiak egyenesen tanácsköztársaságnak nevezték a patkányfészküket. :D

libsibolsika 2013.12.31. 23:49:20

Szerintem egy koronát bálványozni legalább akkora idiótizmus mint a multik szivatását rezsiharcnak hívni!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.01. 01:42:55

@Don Quixote de la Ferko: még szerencse, hogy te itt vagy a nagy intellektussoddal, és kemény érvekkel rávilágítasz a hibáimra

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.01.01. 12:16:29

@Kandeláber: @♔batyu♔: @Vidéki: megszólalásai (vagyis hogy a FIDESZ kiküldött delegáltjai védik a szélsőjobbos tüntetést és a magyar koronáról is a zsidók jutnak eszükbe) pontosan igazolják, miért jogos minden sajtótermék ajvékolása azon, hogy a kormánypárt legalábbis eltűri, sőt, igazából csendesen (nem is olyan csendesen) támogatja az antiszemitizmust.
Innentől a FIDESZ és nagykövetei hiába ajvékolnak, hogy félreértenek bennünket (mármint őket), meg csúnyaszocialisták befolyásolják az egész világsajtót és egyéb baromságok.

Amatőr 2014.01.01. 12:52:31

@bIQa: "A korona egyébként a magyar állami címer része, és nem az osztrák csepűrágók feladata eldönteni, hogy helyesen van-e ez így"

Nemzetek, államok küzdenek az identitásukért a harmadik évezred kezdetén. Kreálnak múltat, történelmet, emlékeket. Nem könnyű nekik. Sosemvolt ország újsüttetű állampolgárai túrják a földet, a levéltárakat, hogy valami kézzelfoghatót találjanak hagymázas teóriáik igazolására.

Nekünk nem kell ilyen. Igazolnak mások. A történelmük. Mert nyomot hagytunk Európában, tetszik, nem tetszik.

A magyar államiság már akkor létezett, amikor a sógorék csak azt tudták magukról, hogy a hegyük túloldalán is ugyanazt a nyelvet beszélik, mint ők! A véletlenen múlt, hogy a sok kecskepásztorból osztrákok néven nemzet lett. De ez már legyen az ő gondjuk.

De az is kétségtelen, hogy ügyesebben politizáltak! Egy pitlák népecske majd fél évezreden
keresztül volt Európa vezető birodalmának feje.( az oroszokat felejtsük el, akárhogy erőlködnek is, Oroszország csak ázsiai volt és marad a valóságban.)

A Habsburgok kiutálása Ausztriából - innen nézvést - eléggé szánalmas, mondhatni komcsi megoldás volt. Szerintem. Pedig csak hálásak lehetnek a családnak, hogy ma létezik egyáltalán Ausztria és osztrákok. De a hála nem politikai kategória.

A tradíció, a létező múlt sokat ér. Például nem kell kitalálni, mert van. És a relikviáit sem.
Lehetünk rájuk büszkék.

És szánjuk a lelki szegényeket! Mert nekünk van mire szerénynek lenni!

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.01.02. 00:32:14

@Kandeláber: Fletó, az elmebeteg immár több, mint három és fél éve sehol sincs. Mégse javult a helyzet.

Igazából szánalmas, mikor már nincsen érved, akkor fletózol egyet. Már rég el is felejtettem volna, ki ő, ha ti nem tartanátok őt életben. És ti életben fogjátok őt tartani, mert mihelyts nincsen ellenség(kép)etek, abban a pillanatban a táborotok felbomlik.

Kandeláber 2014.01.02. 06:57:32

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Tévedés.
Gyurcsány mindent elkövet azért, hogy a köztudatban maradjon.
Ebben megbízható partnere a sajtó.
Miféle színvallás?
Tán nem a patkányok forradalma volt '19-ben?
@Kuviklacz:
Rettegjen csak tovább, atyus. Gondolom, jól jövedelmez.
"Minden sajtóterméken" at atv-t, Klubrádiótr, Népszabit, Amerikai "Magyar" (és itthoni) AljaNépszavát, MaNcsot és 1687 órát tetszik érteni?
Ja, hogy a Likud-testvérpárt védelmezi az "antiszemitákat".
Vicces fiúnak (?) tetszik lenni.

VT Man 2014.01.02. 16:20:57

Lehet, hogy az osztrák nagykövetség falát teli kellett volna aggatni horogkeresszttel és "az ország, ami Hitlert adott a világnak" transzparenssel".

Na, AZ vicces lett volna!

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.01.02. 20:07:04

1. az osztrák humor béna.

2. a magyar kormány/közigazgatás humora nem létezik.

3. Bagaméri névvel az ember semmi jóra nem számíthat komoly szerepben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.02. 21:02:13

@Counter: ugyanazt szimbolizálja, azt hittem az előzőre kérdezel rá, dehát ez még alapabb dolog.......

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2014.01.02. 21:15:53

@tesz-vesz: A szimbolizálja X-et. B szimbolizálja X-et.
Ebből következik szerinted, hogy A és B azonosak?

Meridian74 2014.01.03. 19:58:08

A poszttal kapcsolatosan: mégis mi az amire számíthatunk pár osztrák nyomoréktól?
Van egy viccesnek szánt poén blog, az alábbi linken
gyuloltellensegeink.blog.hu/2009/11/12/az_osztrakok

A heklyzet fonáksága az, hogy az egészen jót lehet nevetni, de ugyanakkor napról-napra arra döbben rá az ember, hogy van alapja is, sőt egyre több alapja van a irománynak, mégha éppenséggel nem kritikának, hanem egyfajta vicces kiforgatott görbetükörnek készélt. Aztán kiderül, hogy az egyes ellenajvékolok véleményeivel szemben szinte minden szóról szóra igaz ebből... ami viszont már nem is vicces. Hanem szánalmas, az osztrákokra nézve.
:D

Amúgy a blogon a nyomorék egy szinonimája a "te oszrák!" kifejezeés... :P

Einsatzgruppe 2014.01.04. 18:54:23

Osztrákok meg a humor!!!A német cigány létezése is maga egy vicc.Ezen nem rágódnék,de főleg nem tüntetnék.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2014.01.05. 17:28:47

@Kandeláber: Kedves Keresztény honfitársam vagy, az.

hawken2 2014.01.07. 12:29:45

Szép poszt pálmácska.
Miért nem inkább a blowjobot gyakorlod?
Mindenki jobban járna...főleg a párod, de mi sem panaszkodnánk.:)

süti beállítások módosítása