Skip to content


       Szűrés lista

Nincs válasz a gyes körüli vakításra

Szeptember elején - mikor a Fidesz először előjött az extragyeddel - írtam arról, hogy mekkora vakítás a dolognak az a része, hogy bevezetik a gyes melletti korlátlan munkavégzést. Ugyanis azt pont ők szüntették meg 2011-ben.

Persze ezt nem emlegetik, csak azt, hogy ők most milyen jót tesznek. Azt kommunikálják, hogy "bevezetnek" valamit - és aki nem emlékszik az előzményekre, az el is hiszi nekik -, holott a helyes szó a "visszaadnak" lenne. De a lényeg mindig a kommunikáció és annak határozottsága. A rengeteg pozitív sajtóhír és pártközlemény mellett Orbán Viktor nemrég levelet is küldött a kismamáknak (hogy honnan szedte az adataikat, az rejtély, bár biztos valami furfangos, ám teljesen törvényes megállapodást kötött a Miniszterelnökség a Magyar Államkincstárral) a jóhírekről.gyedlevel001.jpg

 

És bár szeptemberhez képest némi spéttel ugyan, de végre írásbeli kérdés lett a dologból a parlamentben.

Mesterházy Attila és Pál Béla MSZP-s képviselők megkérdezték, hogy "Miért kellett 2011-ben eltörölni, ha most ismét bevezetik azt, az MSZP kormány által hozott intézkedést, amely lehetővé tette a gyes melletti munkavégzést?".

Balog Zoltán EMMI-miniszter helyett pedig Doncsev András válaszolt. Mindenre, csak a kérdésre nem.

Nagyon tanulságos levélváltás.

kérdés1.jpgkérdés2.jpgkérdés3.jpg

válasz1.jpgválasz2.jpg

 

"Érthetetlen, hogy önök egy pozitív, a családok érdekeit szolgáló döntést nem üdvözölnek, hanem visszamutogatnak."

Ennyi. Most is, ahogy mindig - minden hatalom idején - a kérdező a köcsög.

 

Címkék: fidesz társadalom emmi

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr935728674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SirTocy 2014.01.07. 09:14:16

Valamiért ilyenkor mindig az jut eszembe, ha én így próbáltam volna válaszolni, ha mondjuk a faterom számon kér annak idején, olyan maflást kaptam volna, hogy a fal adja a másikat. Egyébként az ilyen "válaszlevelektől" mindig az Argo ominózus, antikváriumi jelenete jut eszembe, abból is egy mondat: "Azt mondjad, ami oda van írva baszd meg!" :)

Off: index.hu/gazdasag/2014/01/07/szechenyi_raiffeisen/
A Közgép a bankszektorba megy?

Kiddy (dugnám nikki sixx-et!) 2014.01.07. 09:19:42

Honnan szedik a kismamák adatait?
A kismamák önként adják meg az adataikat. Felicitas csomag, hm?
www.felicitas.hu/hu/index.php?page=/kismamaknak/ingyenes_kismama_csomag/

Veetee 2014.01.07. 09:24:25

"Persze ezt nem emlegetik, csak azt, hogy ők most milyen jót tesznek. Azt kommunikálják, hogy "bevezetnek" valamit - és aki nem emlékszik az előzményekre, az el is hiszi nekik -, holott a helyes szó a "visszaadnak" lenne. De a lényeg mindig a kommunikáció és annak határozottsága."

Mert ehhez értenek. Pont ugyanaz a helyzet, mint az ingyenes készpénzfelvétellel. Mielőtt bevezették a tranzakciós adót, ingyenes volt - legalábbis minden banknál volt olyan díjcsomag, ahol volt ingyenes. Aztán nem lett az. Most bevezetik az ingyenes kpf-t, majd elmondják, hogy mekkora kurvajófejek, hogy ingyenessé tették. Ezt a levelet akár Selmeczi nagysasszony is írhatta volna.

"Ennyi. Most is, ahogy mindig - minden hatalom idején - a kérdező a köcsög. "

Ezt Kósa úr is megmutatta, pont tegnap: "Nem tudna valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni? (…) Az fog történni, hogy én nem erre a kérdésre válaszolok egyáltalán. De azt nekem szabad. Ön azt kérdez, amit akar, én meg arra válaszolok, amire akarok."

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 09:37:00

Hát azért törölték el, hogy legyen mit újra bevezetni. Mit nem lehet ezen érteni? :D Magyarpolitikusbűnöző logika. Köllenek az eredmények a választásokra...

Sparhelt · www.sparhelt.hu 2014.01.07. 09:42:29

Most tulajdonképpen ki is mutogat vissza?

Rufus78 (talán vak vagyok, de nem hülye) 2014.01.07. 09:45:33

A kormány hoz egy, a családok számára negatív intézkedést. Nem írom meg.
A kormány javított egy rossz intézkedésen. Nem írom meg.
A kormány nem korrigált egy hibát, hanem hozott egy, a családokat segítő intézkedést. Azt megírom.
A múlt negatív. A jövő pozitív.
Csak a jót.
A rosszból úgyis tapasztalnak eleget az emberek.

De most tényleg, kit érdekel, hogy az intézkedéseik jelentős részével a saját hülyeségüket csinálják vissza meg a rossz intézkedéseik korrigálására szolgál?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 09:59:35

@Veetee: Kósától olyat kérdezni, amire pozitívan tud válaszolni?
"Ön csal adót?"
"Maga hülye?"
Ezekre simán igenezhet...

DexterMorgan78/Séfbácsi 2014.01.07. 09:59:44

okés vastagbőr :) de zdmeg hogy lehet ennyire magyartalan szöveget írni??

"úgy tűnik hogy kormány is belátta, hogy az elmúlt 3 és fél (okés értem én, hogy a beadó évre gondol, de basszátok meg ezek az emberek törvényeket szavaznak meg...) olyan mértékben súlytotta a kisgyermeket nevelő családokat, hogy szükség van további jövedelmet biztosítani számukra (ez meg mi a tököm itt???)

bazdmeg és csodálkozak hogy az átlag választópolgár elküldeni a komplett bagázst a picsába?? Egy magas labdát sem tudnak lecsapni úgy, hogy ne basszanak el valamit.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 10:01:24

@Veetee: "Mert ehhez értenek. Pont ugyanaz a helyzet, mint az ingyenes készpénzfelvétellel. Mielőtt bevezették a tranzakciós adót, ingyenes volt -"
Nem volt ingyenes. Aki keveset keresett, annak egyáltalán nem volt az.
De ettől függetlenül, azt kellett volna, amit a hanyatló nyugaton már bevezettek a bankok, maguktól - minden kápéfelvét ingyenes.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.01.07. 10:16:45

Pontosan erről szólt Kósa nyilatkozata is (vágatlan változat). Elvettük, majd nagy csinnadrattával vissza akartuk adni, csak a mocsok RTL karaktergyilkol.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.01.07. 10:19:42

A múltkori belterjes Tarlós-Vitézy levélváltás kapcsán (ahol Tarlós kifogásolta a stílust), annyit szólnék még a levélváltáshoz, hogy a válaszlevél korántsem annyira áttekinthető, mint a jól tördelt és a lényeget több helyen ismétlő és kiemelő MSZP-s levél.

Sárga Pecsenyekacsa 2014.01.07. 10:22:36

Azt hiszem bezárkózom és elzárok minden csatornát, a kutyát is elengedem, hogy a postás se férjen hozzám. Ennyi bullshitet...

Az a vicces, hogy a "pozitív" kifejezésből csinálnak most negatívot. Ahogy tették a polgárral, a magyarral, a hadd ne soroljam mivel, mert már csak 4698 karaktert írhatok még.

hétszázÁt 2014.01.07. 10:24:51

Mondjuk GYED mellett sosem lehetett dolgozni, nem? Attól még, hogy visszamehetett a kismama dolgozni a gyerek egy éves kora után, a GYEDet elvesztette és csak az alanyi GYES járt neki, ami sokkal kisebb összeg adott esetben. Az van, hogy eleinte össze-vissza beszéltek, és nem volt világos, hogy tényleg GYED-ről van szó, csak nem tudták normálisan elmondani (pl. linkelt korábbi bejegyzés Révész Máriuszról).

Amúgy távol álljon tőlem, hogy védjem az ilyen öndicsérgetésüket. Mert még mindig nem látják, hogy alapvetően nem a gyes vagy gyed miatt fog több gyerek születni, hanem, ha van jövőkép, meg legalább valamennyi stabilitás.

Veetee 2014.01.07. 10:26:49

@ColT: Ügyesen levágtad a mondatomnak azt a részét, ami kevésbé támasztja alá a véleményedet ("legalábbis minden banknál volt olyan díjcsomag, ahol volt ingyenes") :) Kizártnak tartom - bár nyilván nem ismerhetem és tudhatom fejből a tr. a. e. banki hirdetményeket és a díjakat - hogy a folyószámlával rendelkező lakosság mondjuk 95 %-a ne talált volna olyan díjcsomagot, ahol legalább egy, de inkább kettő kpfelvét ingyenbe' volt.

A többivel egyetértek.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 10:55:52

@Veetee: Hát azokat, amiket én tudtam, hogy ingyenesek, azoknak olyan feltételei voltak, hogy minden hónapban nagyobb összegek érkezzenek, lekötött betét megfelelő összeggel, stb.

Ráadásul nagyon sokaknak kb. az OTP opció, mert egy csomó olyan bank van, hogy ATM-je nincs az adott településen.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 11:06:53

@Veetee: Ja meg.
EGY vagy KETTŐ felvét?
He?
Jobb helyeken mindegyik az, bármilyen ATM-ből.

Veetee 2014.01.07. 11:45:19

@ColT: Megnéztem az OTP 2010-es valamelyik hirdetményét és üzletszabályzatát. Náluk két számla(csomag) volt, amihez nem járt ingyenes kpfelvét. Az összes többihez igen, 1-2-4 /hó. A legegyszerűbb ALAP számlacsomaghoz 1 alkalom/hó, és itt nem volt feltétel nagy összegű jóváírás vagy betét. Ha legalább egyszer érkezett jövedelem a számlára, akkor nem volt számlavezetési díj, egyébként valami 350 Ft/hó.

Szóval, hogy ha az volt az indok, hogy "a zemberek ingyen jussanak a fizetésükhöz", akkor bukó, mert ezt eddig is megtehették, lényegesen kisebb banki költségek mellett.

Veetee 2014.01.07. 11:51:25

@ColT: Jobb helyeken. Nekem minden ingyen volt. Utalás, kpfelvét bárhol bármennyi, csop.beszedés, fizetés, minden. Most meg még a bankkártyahasználat után is fizethetem ezt a szart. És legyek hálás, hogy nagyjófejségből két kpfelvétet ingyenessé tesznek? Amivel páthuzamosan az összes többi költségem drágulni fog?

Secnir 2014.01.07. 11:59:07

én a válaszlevelet visszaküldeném:
Tisztelt doncsev úr!
kérem, a kérdéseimre adott választ húzza alá narancs (#FF22H5) színű filctollal, köszönöm.

Lord Snow 2014.01.07. 12:26:34

Úristen. Most a gyógyszerek torzítják már el ennyire a nagybeteg fejét, vagy a fotóbolt? Vagy nem hatnak a gyógyszerek?

Félelmetesen néz ki szegény.

Tényleg, hazaért már Grazból? Akarom mondani a "síelésből"?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.07. 12:28:14

@Veetee: Hát ezért legyél... :D
Én azért lennék hálás, ha az összes ilyen baromságért felszámolt díjakat megszüntetnék, ha már ez itt Európa állítólag... Nem hogy egy felvét ingyenes, az egy vicc.
Ezek az 1-2 alkalmas ingyenes kivétek csak arra jók, hogy több kápét használjanak az emberek, ezzel persze több lesz az ÁFA mentes fizetés is. Illetve a bankkártyás fizetés ingyenessége is kívánatos lenne.

Secnir 2014.01.07. 12:34:47

@Lord Snow:
azért ilyen féloldalas a nézése, mert ebbe az irányba fordul el az orra. nézd meg szemből: balra áll keményen. balról fotózva meg szemből látszik :D

MINE 2014.01.07. 12:51:08

Reméltem, hogy megírjátok.
A férjem kb. 2 hete azzal jött haza, hogy kaptál valami levelet az Orbán Viktortól, összetéptem, kidobtam... :-D

Dr.Zomboss 2014.01.07. 12:53:14

Hát, én már semmin nem lepődöm meg, pláne Kósa NERtárs tegnapi mutatványát látva.

esef 2014.01.07. 13:13:25

a válaszadó mégsem köcsögözhette le a drága miniszter elvtársat...

titan 2014.01.07. 13:47:26

@ColT: már elég régóta mondom, hogy az MNB-nek és a kormánynak kéne leginkább támogatnia a kártyás fizetés elterjedését, elég tetemes összeget megtakaríthatnának, ha kivonhatnák a régi elnyűtt bankjegyeket a forgalomból, és nem kéne újranyomatni őket. (Az ötletért természetesen megelégszem a megtakarított összeg 1 ezrelékének megfelelő összeggel havonta)

VT Man 2014.01.07. 14:37:27

Sajnos, vagy nem, de jogos a kormány replikája!

Az MSZP 3 évről 2 évre csökkentette a GYED-et!

Bajnai-MSZP kormány tevékenysége (Wikipedia):
--------
Változások a szociális rendszerben:
10%-kal csökken a táppénz
Két évre rögzítik a családi pótlék összegét, a korhatár 23-ról 20 évre csökken
A gyes és gyed együttesen három helyett csak két évig jár (ez a már megszületett gyerekek szüleire még nem vonatkozik), ehhez bölcsőde- és óvodafejlesztést ígér a kormány
Megszűnik az eddig a lakástámogatási rendszer ("szocpol"), új támogatási forma váltja fel: 35 év alattiak vehetnek igénybe kamattámogatást új lakás építéséhez, vásárlásához, meglévő otthonuk átalakításához.[34]
Fokozatosan megszüntetik a gázár- és távhő-kompenzációt. (A kormány azzal számol, hogy az év második felében jelentősen csökkenni fog a gáz ára, jövőre pedig a Robin Hood-adóból nyújtanának segítséget a leginkább rászorulóknak.)
--------

OranzsDzsúz_EvIL! But so tasty! 2014.01.07. 19:34:16

@Lord Snow:
A koreai "Kim-dinasztia" tagjairól készültek, készülnek hasonló idealizált remekművek. X-DDD

komplikato 2014.01.07. 23:14:10

@ColT: " Aki keveset keresett, annak egyáltalán nem volt az."
Legtöbb banknál első 2-3 kivétel bizony ingyenes volt. Minimálbérrel is ...

dbeata 2014.01.08. 06:55:25

@Kiddy (dugnám nikki sixx-et!): Igen, a Felicitasnak. Ajicsomiért cserébe. Nem Orbán Viktornak, konzultációs papírhulladékért cserébe.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.01.08. 07:17:26

Geci Fidesz.

Többet ad a kismamáknak, hosszabb ideig és munka mellett is.

Dögöljenek meg hát nem ?

buddha 2014.01.08. 07:21:16

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:
te fogyatékkal élsz vagy pénzt kapsz azért,ha ide böffentesz?

colonel pondró 2014.01.08. 08:22:44

A kétszeres gyes vagy gyed azért óriási dolog. Hatalmas segítség lett volna, ha már akkor is lett volna mikor a gyerekeim születtek. Szóval ez egy nagyon jó lépés. Ja és ezzel nem visszahoznak, hanem teremtenek!

Trackers 2014.01.08. 08:37:21

@MINE:
Jó lehet neked, hogy a férjed eldönti helyetted mit kell olvasnod.. :DDD

Netuddki. 2014.01.08. 09:24:54

Bandi! Szellemi fogyatékos vagy, hogy nem bírsz felfogni egy egyszerű kérdést?

Kifejthetted volna mi volt a szar a maszop által hozott és általatok eltörölt gyedes törvényben. E helyett hadoválsz összevissza. Ostoba, hazug, mutyizó, tolvaj banda a fidesz.

MINE 2014.01.08. 14:10:09

@Trackers:
Úgyis kiszültem az agyamat, nem?!? :-)
Akkor meg már inkább ő mondja meg, mint a zorbánviktor. :-))

bispora 2014.01.08. 18:15:31

Tegyük még a pozitív oldalhoz a következőt is :
"A gyermekgondozási díjra jogosultak köre kiegészül a felsőoktatási intézmények hallgatóival, ők az úgynevezett diplomás gyedre lehetnek jogosultak. Azok is igénybe vehetik, akik a tanulmányaik befejezését követő egy éven belül szülnek, és a diplomás gyed a gyermek születésének napjától a gyermek egyéves koráig jár."

Hosszú-hosszú idő óta ez az első olyan pozitív lépés, amely a normakövető, adófizető, képességes réteg reprodukcióját szelektíven növelheti. Mert kedves liberális+fideszgyűlölő kommentelők, míg mi itt lamentálunk, addig a magyar etnikum reprodukciós rátája 0,9 -1 körüli, míg a szinte nulla adófizetési potenciállal bíró cigányság csípőből rázza a 3-3,5 értéket. Halló bölcsészek, ezt azt jelenti, hogy a magyar adófizető réteg generációnként feleződik, míg a cigányság triplázódik. Most kb egy milliós a szociális transzferekből élő cigányok száma, és már ebbe is majd belerokkan az ország- mi lesz ötven év múlva?

nyuggernyúzó 2014.01.09. 09:35:13

Ez mind szép és jó, de szart sem ér. Esély sincs rá, hogy véget érjen a születésszám csökkenés. Ha a nyugdíjrendszert felszámolnák és ott maradna a járulék a dolgozónál, vállalkozónál és mindenki közvetlenül tartaná el az öregeit, akkor 1-2 emberöltő alatt javulhatna a helyzet. De ennyi idő már nincs, 2-3 évtized és a 18 éven aluliak fele rejtett erőforrás lesz, ennek az országnak vége.

Cirmos Cica 2014.01.12. 12:26:16

Városi legenda, vagy igaz, hogy az Orbánt Gratzban kezelik pszichés betegséggel? Csak nem most állítják be a gyógyszerét?

Mert ha igaz lenne, akkor mindent értenék, helyreállna a kirakós. Csak akkor meg vér ciki, hogy egy elmebetegért rajong ennyi ember.

süti beállítások módosítása