Skip to content


       Szűrés lista

Bajnai és a megbütykölt villanyóra

Már megint ez a &*#@đ  HírTv kavarja ...

A Bajnai-villát 2008. július 23-án ellenőriztek a Budapesti Elektromos Művek Nyrt. szakemberei. Az Elmű dolgozói megállapították, hogy Bajnai Gordon villanyóra szekrényében, az éjszakai árammérőbe réz drót van bekötve, ezért az ügyet, cégen belül átadták a „szabálytalan vételezés csoportnak”. A jegyzőkönyvet a miniszter gondnoka írta alá.

Mindannyian pontosan tudjuk, hogy egy "átlagpolgár" esetében ilyenkor mi is szokott történni, körülbelül az esetek 99,99%-ban. Kiszámolják, hogy mennyi áramot lopott a kedves fogyasztó, kiküldik csekken, plusz a büntetés, plusz az új villanyóra és az ilyen esetekben kötelező rendőrségi feljelentés.

Node, "Bajnai Gordon magyar állampolgár és fogyasztó" mégiscsak a gazdasági miniszter! Egyenlők között az egyenlőbb.

A következő ELMŰ-s brigád lecserélte(!) a korábbi fogyasztásmérőt, az Elmű pedig bocsánatot kért(!) a minisztertől. A Bajnai Gordonnak írt levélből az is kiderül: a szolgáltató a szabálytalanságot jelentő szerelőket hibáztatta - a cég szerint szakmai tévedésen(!) alapult a jelentésük, amelyet a fogyasztásmérőhely nehéz áttekinthetőségével (!) magyaráztak.

A minisztérium  a következőt nyilatkozta:
"A hivatalos ellenőrzés egy olyan, nem a fogyasztó hibájából keletkezett műszaki hibát talált, amely a fogyasztónak okozott kárt."

Az ELMŰ szerint ők hibáztak pedig:
"A szabálytalan vételezés” műszaki kategória, amely mind a szolgáltató mind pedig a fogyasztó hibájából is bekövetkezhet.
A konkrét fogyasztó által kért ellenőrzés, semmiféle mulasztást nem állapított meg a fogyasztóval szemben, hanem olyan műszaki hibát tárt föl, amely nem a szolgáltatónak, hanem a fogyasztónak okozott kárt, így azt haladéktalanul helyreállítottuk."


Vázoljuk fel a lehetséges forgatókönyveket:
1, Az ELMŰ júliusi brigádja egy gaz fidesznyik csoport, akik szabotálták Bajnai villanyóráját. De akkor miért írta alá a gondnok a jegyzőkönyvet?
2, Bajnai gondnoka a gaz fidesznyik, aki szabotálta Bajnai villanyóráját.
3, Gazdasági válság begyűrűzött a legfelső szintre is, annyira nincs már pénzük Bajnaiéknak, hogy kénytelenek csalni a villanyórával. A medence vagy szauna nagyon tudja ám pörgetni a villanyórát ...
4, Az ELMŰ megkárosította Bajnai Gordont.

Önök szerint hol van a kutya elásva?

 

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr32799277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2008.12.02. 11:03:53

Nem ez lesz a leghosszabb hozzászólásom, csak ennyi jutott eszembe: annyuk picsáját, azt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.02. 11:06:00

Köszönjük BálnaUhr, valami hasonlóra gondoltam, amikor reggel 7 órakor láttam ezt a riportot a híradóban.

Egyből felébredtem ...

Nyomdász · http://www.ritternyomda.hu 2008.12.02. 11:11:15

Pedig ez a Bajnai olyan becsületesképü gyereknek tünt.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.02. 11:12:15

Tökmindegy hogy lopott-e vagy sem áramot.

A villanyóra meg volt sértve. Pont. Nincs ezen mit agyalni. Undorító ....

derelyegrádi szellem 2008.12.02. 11:19:38

Én nem hiszem, hogy áramot lopna. Még soha semmit nem lopott el, és senkit soha meg nem károsított. Ezt a hajdú bét beszállítóitól tudom. Különösen az 10 állította ezt, aki végül öngyilkos is lett, mert nem fizették ki neki a libákat, és tönkrement.

Azt sem hiszem, hogy ilyen pitik lennének, hisz a minisztertárs Gyenesei sem közpénzből vetette meg a kb 5 ezer forintos kandallókosarat otthonra.

Koholmánynak tartom az egészet.

Loge · http://bloge.blog.hu/ 2008.12.02. 11:21:31

Bajnait egy tisztességes rendszerben minimum rács mögé zárnák.

Szőröstalpú Jeti 2008.12.02. 11:22:51

4. ... amit 3 napon belül számszerűsítenek is, és 8 munkanapon belül visszautalják a különbözetet

Eltiron72 · http://haragszom.blog.hu/ 2008.12.02. 11:25:27

Kedves gyermekeim
Ne vegyetek BKV jegyet-bérletet, mert annak az árát is ellopják.
Csók:
E.
:-)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.02. 11:35:12

Értem. Az árammérőbe a dróut valamiféle érthetetlen baleset folytán bekötődött. A plomba alá. Megmagyarázhatatlan eset: isteni közbeavatkozás, vagy földönkívüliek? Döntse el Ön!
(De bazmeg, hogy utána bég bocsánatot is kérnek, az valami eszméletlen MG42-díjas eset)

rolika 2008.12.02. 11:37:25

szerintem a rohadt hírtévé onnan lopta az áramot a kamerájához...

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.02. 11:37:55

Természetesen a "bég" az fentebb nem egy középkori török rang, hanem a "még" elírása. Kérem jegyzőkönyvezni.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.12.02. 11:39:36

Ez ám a vastagbőr!
Hogy szarjon tarajosült! Megint csak a kisember kapható el. Arra ráverhető minden.
Kussolni kellett volna Bajnaikám! Kifizetni és hallgatni.

rolika 2008.12.02. 11:39:39

egyébként valószínű, hogy a júliusi szerelők tájékoztatták a hírtévét az esetről. kár, hogy nem ide szóltak egyből :-D

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.02. 11:40:18

Vizibusz 2008.12.02. 11:35:12

Ja, abszolút esélyes az idei év Vastagbőr-díjára, alig vártam, hogy beérjek a munkahelyre és megírjam ....

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2008.12.02. 11:40:40

Ja kettőhússzal a seggében szarja a tarajossült.

GatyaPityu 2008.12.02. 11:46:13

Kimaradt egy lehetséges opció: a most megszavazott 15%-os képviselői juttatások után fizetendő adó is megrázhatta a Bajnai család kasszáját. Szegények... akármelyik opció is lehetséges, nagyon sajnálom őket. Javaslom az ELMÜ-nek, hogy ne is legyen villanyórája a Bajnainak, majd mi adófizetők kipengetjük helyette is az áramdíjat, hiszen ennyit megérdemel ez a derék államférfi, aki értünk, adófizetőkért dolgozik keményen.

Egyébként néhány hete (hónapja) volt egy bicskanyitogató riport a TV ügyvédje c. műsorban (királyi tévé). Egy családnál, ahol van impulzus vezérelt (régi nevén "éjszakai" ) fogyasztásmérő óra, valamint normál óra is, pár évvel ezelőtt az történt, hogy az óracserénél az okos, ELMÜ-s villanyászok fordítva kötötték be az órákat, vagyis impulzus vezérelt (éjszakai) áramdíjon mérték és számlázták a normál fogyasztást, és normál áron mérték és számlázták a hőtárolós vízmelegítő (bojler) fogyasztását. Erre akkor derült fény, amikor elérkezett az újabb óracsere (vagy csak valami ellenőrzés volt, erre már nem emléxem pontosan), és az ELMÜ-s szakemberek megállapították a szabálytalanságot. A cég pedig most az őt ért anyagi kárt annak ellenére próbálja meg behajtani a vétlen fogyasztón (nem a fogyasztó piszkálta meg az órát, a plombák sértetlenek voltak), hogy a saját emberi hibáztak évekkel ezelőtt a korábbi óracserénél. Az ELMÜ álláspontja az, hogy bár nem a fogyasztó szabotálta a mérést, azonban mégis jogtalanul jutott olcsóbban az áramhoz (hiszen az impulzus vezérelt aka. "éjszakai" áramdíj kevesebb mint a normál, viszont erről csak hőtárolós vízmelegítőt szabad üzemeltetni), ezért ki kell fizetnie a különbözetet, ami úgy 600.000 Ft körüli összeg. Apelláta nincs. Természetesen a műsor kamerái elé sem voltak hajlandóak állni az ELMÜ képviselői, viszont azt üzenték a fogyasztónak, hogy forduljon az önkormányzathoz segélyért, ha nem tudja kiegyenlíteni a tartozását.
Aranyos történet, ugye?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.02. 11:51:44

Atro

Tisztára hasonló a Bajnai-s sztorihoz xDD

Ombuccmann 2008.12.02. 11:54:13

Le a kalappal bajnai előtt! Egy vérbeli szarrágó tolvaj ne érje be milliárdos sikkasztásokkal! Vissza a gyökerekhez, nem csodálkoznék ha legközelebb megfognák egy boltban egy üveg unicummal...
De lehet, hogy csak kleptomániás...

movhu 2008.12.02. 11:58:16

És kedves Bajnai úrnak nem is tűnt fel, hogy hónapok óta nem forog az a fránya mérőóra, és a szokásos/elvárható mértékhez képest a villanyszámla gyanúsan kicsi???

GatyaPityu 2008.12.02. 11:58:50

Zero, igen, ezt amolyan kontrasztként írtam ide, hogy lássátok, azért tud ez az ELMÜ keménykedni is, ha akar... :-/

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.02. 12:01:51

movhu

Biztos a gondokra volt bízva :))

Lehet van kertész, szobalány, bejárónő, szakács is ..

Amúgy szép kis házikó ...

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.12.02. 12:05:07

"Az Elmű dolgozói megállapították, hogy Bajnai Gordon villanyóra szekrényében, az éjszakai árammérőbe réz drót van bekötve, ezért az ügyet, cégen belül átadták a „szabálytalan vételezés csoportnak”."

jujúúúúj rézdrót van bekötve apám. Arról nem írtak, hogy lágyvas is van benne ami fékmágnesként funkcionál. A forgórész meg egyenesen álumínyium kérem szépen!!! A csapágyak általában rozsdamentes acélból vannak. A számlálóra már ki sem merek térni, a villanyóra betápjára meg már tényleg nem. Há' rézdraút van benne. A rohadt áramtolvaj imposztorok...

A viccet félretéve, elég amatőr módja az áramlopásnak az amit elméleti síkon a fiú művelt....

Marcellusca 2008.12.02. 12:06:25

A Bajnai Gordonka meg az ELMŰ is szarjon farfekvéses mutánssünt!

Évekkel ezelőtt volt "szerencsém" az ELMŰ ügyintézéséhez. Csakegyszer, nem, egyszer csak kiküldtek mintegy 6 havi fogyasztásnak megfelelő számlát. Kérdezém, hogy akkó ez mosz hogyan és miként, meg egyébkéntis nem gondolják, hogy a 10. emeleti, egyszobás lakásomban asztalos műhelyt nyitottam? Az ügyfeles hölgy sem értette, mert a rendszerükben látta, hogy a következő számlám összege már a megszokott. Tájékoztatott a hivatalos eljárásról: panasz-bevizsgáltatás, de ha az óra jó, akkor minden számlát én állok. Ha rossz az óra, akkor csak a bevizsgálási díjat, mely "természetesen" kb. csak egy ezressel volt több, mint a villanydíj. Viszont "felvilágosított", hogy mi a megoldás. Kifizetés-panasz, majd fél évig nem kellett fizetnem, mert nagylelkűen jóváírták az összeget. Azaz én hiteleztem az ELMŰ-nek.

saku 2008.12.02. 12:09:58

Gordonka! A kurva @ny@dat neked is,b+!

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.12.02. 12:22:52

(Nos szinesfémvadász barátainknak máris van egy biztos helyük.)

Tisztelt Miniszterúr!
Mint megélhetési dolgozó mély együttérzésem szeretném kifelyezni a rézdrót eme gaztette ellen.
S egyben kérem állítsanak fel egy külön alakulatot a gaz rézdrótok hasonló körökben történő tömeges gaztetteinek megakadályozásának érdekében.

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.02. 12:24:10

"amelyet a fogyasztásmérőhely nehéz áttekinthetőségével"
wtf? bejön a kábel, rajta az óra, méri az áramot. ebben mi olyan bonyolult?

Marcellusca 2008.12.02. 12:27:53

Ned Coleman · nedcoleman.net/ 2008.12.02. 12:22:52

"megélhetési dolgozó" - LOL!

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.12.02. 12:36:53

Nos, Bajnai Gordon villanyóra szekrényében az éjszakai árammérőbe réz drót van bekötve.
Elfogadjuk Bajnai Gordon lemondását.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.02. 12:39:56

movhu · mover.blog.hu 2008.12.02. 11:58:16

Szerinted tudja Bajnai, hol van a villanyóra a lakásban? És tisztában van vele, mennyi a villanyszámla? Ugyan. Ezekre a dolgokra ott a személyzet.

"olyan, nem a fogyasztó hibájából keletkezett műszaki hibát talált, amely a fogyasztónak okozott kárt."
De hogyan? Ez kész. Az ELMŰ is megérdemelne egy Hálás Kiskutya díjat.

vernon 2008.12.02. 12:41:49

Már tegnap este olvastam k*ruc-on, reméltem ide is felkerül.
Kb az volt a reakcióm, hogy a farkát kéne bekötni a villanyóra elé, nehogy lecsapja a biztit mikor ráadjuk a 30ampert.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.12.02. 12:45:08

Szerinted tudja Bajnai, hol van a villanyóra a lakásban? És tisztában van vele, mennyi a villanyszámla? Ugyan. Ezekre a dolgokra ott a személyzet.

"olyan, nem a fogyasztó hibájából keletkezett műszaki hibát talált, amely a fogyasztónak okozott kárt."
De hogyan? Ez kész. Az ELMŰ is megérdemelne egy Hálás Kiskutya díjat.

Új építésű házaknál az bizony a kerítésben leledzik.

Aztán hogy mi kárt okozott a fogyasztónak? Há' letaposták a szép gyepet.....

vernon 2008.12.02. 12:48:45

"a fogyasztónak okoztt kárt" -> vajon még az elmű fizetett ezek után a bajnainak?

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.12.02. 13:02:49

a bajnai gordon a homokos köcsög vagy nem? keverem ezeket a neveket.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.12.02. 13:03:05

Szentendre. Elmű ügyfélszolg. iroda. Bemegyek bejelenteni az új órát. Belépve következő kép tárulkozik elém: 4 ügyintéző pult. 3-nál egyszerű a képlet, egy fehér elnyomó ügyfélszolgálatos, vele szemben 1darab fehérbőrű náczi fogyasztó. 4. pult, 1 db norvég-svéd kettős állampolgár (hölgy) szemben vele 4 db náczi-rasszista ügyfélszolgálatos. Párbeszíd fennhangon: - Há én ugyan ki nem fizetem a hátvánnígyezer Forintot, mer' annyi pénzünk niccs. (Csak egy nyaklánc "nyomott" annyit rajta, ugyanis írd-és mondd jólöltözött volt a "hölgy.) Hölgyem - mondja a rásszistá- részletfizetést is fel tudunk ajánlani Önnek. Nem és nem, annyi pénz nincs 4 gyerekem van! Sajnálom hölgyem, akkor rá fogjuk terhelni a házra! Azs kit érdekel, az úgyis önkormányzati...

2008. október első hete.

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.12.02. 13:07:31

amúgy meg egy átlag lakótelepi lépcsőházban a lakók kb 15%-a lopja az áramot.
94-99 én is loptam de én családi házban. geczi vagyok?

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.12.02. 13:08:17

ja volt a konyhában egy olyan neon amit éjjel nappal felkapcsolva kellett hagyni, hogy mégis legyen valami fogyasztásunk.

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.02. 13:12:46

VonPerez: a "receptért"? :)))

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2008.12.02. 13:16:00

Oké, minden tiszta, Gordonka "védendő" fogyasztó...

"Megszavazták az adótörvényeket
2008. december 1. hétfő 18:54:55

Az Országgyűlés hétfőn estébe nyúló ülésén 198 igen és 181 nem szavazat mellett elfogadta a jövő évi adótörvényeket. Az MSZP és néhány független képviselőn túl az MDF többsége is a javaslatok mellé állt, míg a Fidesz és az SZDSZ ellenezte azokat. A már korábban ismert változások mellett újdonság, hogy 2009-ben bevezetik a védendő fogyasztó fogalmát is. Ennek értelmében a szociálisan rászorulóknak nem kell közműdíjat fizetniük. Az alábbiakban az mfor.hu a legfontosabb módosulásokat foglalja össze.

more 2008.12.02. 13:19:49

miert van az, h minel nagyobb szarban van egy orszag/ceg/stb, a vezetok annal tobbet es annal pofatlanabbul lopnak? ja, es annal buntetlenebbul is....

rolika 2008.12.02. 13:29:46

""olyan, nem a fogyasztó hibájából keletkezett műszaki hibát talált, amely a fogyasztónak okozott kárt."
De hogyan? Ez kész. Az ELMŰ is megérdemelne egy Hálás Kiskutya díjat. "

gordonka véletlenül áramot termelt, és szintén véletlenül visszacsatolta a rendszerbe? vagy mi?

Johnny336 2008.12.02. 13:46:04

Kávé helyett III. is lehetne a címe (a sorozat második része a lacházi lány haláláról szóló TV-műsoros poszt).

Egyébként nálunk is volt ilyen. Kijött ELMŰ, megcsinálták a villanyórát, de elbaszták. Viszont a plomba sértetlenül rajta volt, ami bizonyítja, hogy mi nem machinálhattunk vele. Aláírtuk, hogy megcsinálták. Aztán kijött a papír év végén, hogy visszatérítenek, mert nem használtuk az áramot egyáltalán (110.000 plusz volt a villanyszámlánkon :D). Szóltunk nekik (jó állampolgár lévén, illetve nem kívántuk megbaszatni magunkat az ELMŰ-vel), kijöttek, megjavították, működik, de semmi követeléssel nem álltak elő. Úgyhogy ennyi.

Akár még ez a fenti cikk is teljesen jó lehet, ha nem lett volna lopva az áram. Itt viszont egyértelmű.

házipálesz 2008.12.02. 13:48:45

Üdv!

Ezt az embert Magyarország lehetséges miniszterelnökeként tartják számon (mármint abban az esetben, ha El Qurót valami csoda folytán menesztenék).
Az ember mindig azt hiszi, hogy nincs már lejjebb, de aztán ráböbben: de bizony van.
Azért egyszer megkérdezhetnék Mr. Bajnai (Hajdú-Bét) Gordon for President urat, hogy nosztalgiával gondol-e azokra a libatenyésztőkre, akik teljesen tönkrementek a regnálása alatti Hajdú-Bét nemfizetése, illetve később a rafkós felszámolása miatt. Vagy arra a szerencsétlenre és családjára aki öngyilkos lett emiatt?

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.12.02. 13:49:24

Érdekes, mikor nálunk a szomszédot bsztatták nem vizsgálták, hogy kinek a hibájából történt, pedig esküdözött, hogy nem buherált.

Vlsz. ez a csávó az első aki lopja az áramot és még ő kap vissza pénzt.

vas - tag - bőr

Marcellusca 2008.12.02. 13:54:00

[imi] 2008.12.02. 13:07:31

DÉMÁSZ megtalált már?
Mert, ha még nem, akkor IP cím ...
És figyeld a puposautót a zablakbú'! :D

Marcellusca 2008.12.02. 13:57:00

Én nem értelek Benneteket! :D
Cselló csak a népi bölcsesség szerint éli életét: Ki a kicsit nem becsüli ...
Apránként összelopkodja magának. Meg nagyban is. De a kicsit is becsülni kell! xD

Adofizeto 2008.12.02. 16:51:35

Kicsit zavar a villamosmérnöki diplomám annak meglátásában, hogy hogyan lehetett Bajnai villanyórája úgy bekötve, hogy az számára és nem a szolgáltató számára okozott kárt.

Lehet, hogy nem mínuszolt az óra, amikor Bajnai visszatáplált az energetikai hálózatba???!!!
:))))

Horizont 2008.12.02. 17:00:36

Írhattok bármit én mégse tudom és nem is akarom elhinni, hogy Bajnai lopta az áramot.Rézdróttal, látványosan? (Szerintem se tudja , hol a villanyóra.)
Igaz nem túl hitelesek ezek a politikusok, de mindenki röktön elhisz bármit.Természetesen ami negatív.Valami józan középútban reménykedek....Az emberek hozzáállásában!

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.12.02. 17:36:34

nem talált meg a DÉMÁSZ de már amúgy sem aktuális 9 éve :)) vagy ez nem évül el mint az 5milliós adócsalása egyeseknek?
amúgy jelenleg is ismerek olyan lépcsőházat ahol a 15 lakásból 3-ba a lépcsőházi áram van bekötve.
ezt amúgy átlagosnak gondolom.

Horizont 2008.12.02. 17:42:56

imi: "ezt amúgy átlagosnak gondolom."
Ez szomorú azokra nézve akik mindig rendesen fizetnek...

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.12.02. 17:43:27

a villanynál a gáznál és a víznél sok helyen direkt mennek a túlszámlázások a rendesen fizetőkhöz, kompenzálandó a lopottat. ezt nagy részük befizeti, más részük megreklamálja és elengedik.

Adofizeto 2008.12.02. 18:12:24

Optimista, miért nézel ki több tartást, eleganciát egy politikusból? Én ismertem egyet-kettőt, ha lehet, még szarabb, pitiánerebb emberek, mint mi.

Adofizeto 2008.12.02. 18:15:14

Bocs, ez még lemaradt. Nyilvánvalóan nem ő -s.k.- drótozgatott, az is lehet, hogy csak kedveskedni akartak neki az építtetők. Hallottam, DE NEM HISZEN EL, MERT NEM LEHET IGAZ (ez talán megfelelő formula :), hogy maguk az Elmű-sök (alvállalkozó Kft-k emberei) vállalkoznak a "beavatkozás" szakszerű elvégzésére.

GabelstaplerfahrerKlaus 2008.12.02. 18:19:48

Lehet ,h akinek a számlákat kellet ügyintézni a személyzetből így próbált némi mellékesre szert tenni. Aztán amikor jöttek ellenőrizni aszondta , h ez a Bajnai háza. Aztán meg szépen eltussolták.
Nem akarom védeni, de ez túl piti dolog ilyen szinten.

Horizont 2008.12.02. 18:24:10

Adofizeto
Egyre kevesebbet nézek ki a politikusokból.De komolyan elhiszi bárki hogy Bajnai lopja az áramot sk? Nem azért nem hiszem el ,mert Gordonka olyan jó ember lenne.
Mindenre rá kell kattani?
Mi is süllyedünk?

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.02. 18:38:17

Optimista 2008.12.02. 18:24:10

Én például TÉNYLEG elhittem, hogy egykori gazdasági miniszterünk és csapata (álá Kóka (kakaó) János) számla nélkül fizették a zabálós partykat, csak mert az olcsóbb... mennyivel abszurdabb az áramlopás? 0

derelyegrádi szellem 2008.12.02. 18:48:53

vagy amár emlegett 5000, azaz ötezer forintos kandallókosár (álá Gyenesei.) este.

Adofizeto 2008.12.02. 18:54:47

Optimista 2008.12.02. 18:24:10
(Miért nem lehet itt előzményezni!!!???)

Hallgass meg egy-két Helmeczy (sztárügyvéd) vagy Zuschlag hangfelvételt. Ezek még primitívek is, azon túl, hogy szar emberek.

Szvsz. dolog egyáltalán nem attól undorító, mert egy politikus lopná az áramot, hanem attól, ahogy eltusolták és kidumálták. Ha én most lebukott áramlopó lennék, az ügyem felülvizsgálatát kérném arra alapozva, hogy hátha nálam is a kontár, hozzá nem értő brigád járt, mint a politikus úrnál.

Adofizeto 2008.12.02. 19:01:00

"Eltussol", természetesen.
Optimista, a köv. hsz-ben írtam, hogy nyilvánvalóan nem s.k. csinálta.

Adofizeto 2008.12.02. 19:21:54

Most éppen a szavakon lovagolnak a TV-ben: nem szabálytalan vételezés volt, hanem szabálytalan bekötés. Szerintem meg, áramlopás. A bűnös is megvan: egy kib.ott rézdrót! BRÁVÓ

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.02. 19:29:11

Adofizeto 2008.12.02. 18:15:14

Hidd el, valószínűleg igaz lehet. A szembenlakó srác is elvállal mindenfélét. Igaz, ő nem Elműs, egy másik áramos cégnél van.

Optimista
Szerintem senki nem gondolt arra, hogy s.k. csinálta. Két verzió lehet: 1, tudott a bütykölésről, mert kedvességből vagy így adták át neki a házat, vagy a gondnok elintézte, hogy jó pontot szerezzen. Ő nem tiltakozott, mert ugye sok kicsi sokra megy. 2, nem tudott a lopásról. Az a felháborító, hogy miután kiderült a szabálytalanság, még ő van áldozatként feltüntetve, akit megkárosított az ELMŰ. Próbálj meg Te áramot lopni, érezni fogod a különbséget az ügyeitek között. Ha te is kapsz bocsánatkérő nyilatkozatot, kérlek, másold be! :)

Francois Pignon 2008.12.02. 19:41:21

Nem tudom miért rakna Bajnai rezet a villanyórába, ha el is adhatná Veres kollégájának.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.02. 19:49:21

"A valós tények szisztematikus torzításával vádolja és perrel fenyegeti a Hír Televíziót a budapesti áramszolgáltató,..."
"Bár az éjszakai tarifa alacsonyabb a nappalinál, az ELMŰ azt állítja, őt nem érte kár, Bajnaiékra viszont balesetveszélyt jelentett a szabálytalanul bekötött villanyóra. " Na, ez a seggnyalás teteje. Teljes hír:
www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=247718

reKorrekt 2008.12.02. 19:57:26

Hamár Helmeczy. Hallottátok ma a HírTv-n az eredeti Helmeczy-Baráth hangfelvételt? Uramatyám. mint egy maffiózó, mint egy keresztapa bazz. Nem találtam meg a felvételt, ezért nagyjából megpróbálom idézni:

H: - úgy lesz megcsinálva hogy egy kolléga a kutyájával bazmeg.. izé... a felhergelt kutyájával pont ott lesz az autónál és érted, így véletlenül lebukik a két hírtv-s a droggal.
B: - de mi lesz a pontos forgatókönyv? most melyiket kövessem?
H: - figyelj ide, ezt nem én fogom megmondani. a lényeg bazmeg, hogy egyszerre kell mindkettőt buktatni, érted... nehogymár csak az egyiket...
B: - bukjon a fél hírtv
H: - ja, bukjon a a fél hírtv bazmeg

Jesszusom. Több embert és családját akarta egy életre tönkretenni? Na az ilyen egy rohadt mocskos korrupt, hatalmával visszaélő tetves geciláda. Ugyanolyan kötelet érdemel mint a gyilkosok.

Aztán azt hittem vége a mai kálváriának, de belebotlottam ebbe:
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7048

Hát esszemfasszommegállmostmár

Rwindx 2008.12.02. 20:14:56

Még mindig bajnai esete:
www.mno.hu/portal/601060

Az Elmű be akarja perelni a HirTV-t.

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.12.03. 01:14:00

Pitiánerek magasra kerülnek és mily meglepő: még ott is pitiánerek... Szarjon farfekvéses, mutáns sünt (12 a,b,c). Vagy egy talicskányit.

"Egy úr a pokolban is úr"

molaris 2008.12.03. 03:18:20

"Zero"- nem tudom hol van a kutya eltemetve, de ha megtudod értesíts, mellé temetjük Gordon(kát).:)

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2008.12.03. 06:17:11

Geciérdekes, hogy idehaza fizikailag képtelenség, hogy bármelyik köztiszteletben álló közközakárki közölje, hogy
a) elkúrta, és akkor
b) viselje a következményeket.

Az a)-ra már láttunk példát, a b) helyett meg valami teljesen ellekező történt. És történik éppen most is ebben az ELMŰ Gordonka sztoriban is.

*észkép nélkül jobb*(L42) · http://kulloszaggato.blog.hu/ 2008.12.03. 06:43:27

Nahát,ez mindennek a legalja..szegény Gordonka,,gyerekek,nem kellene adakoznunk,hogy megtérítsük a kárt,amit az elmű okozott szegénynek? Nehogy karácsonyra ne legyen pénze...nem bírná a gyenge szívem...szemét elmű,egy ilyen tisztességes embernek kárt okoz...szégyen...bezzeg az átlagpolgárnak megoldja,hogy ne legyen felesleges félnivalója a sok pénze miatt!!majd ő gondoskodik a pénzről..
szemét,korrupt rohadt népség,Dunába velük,mind!!!

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2008.12.03. 09:59:10

"...a cég szerint szakmai tévedésen(!) alapult a jelentésük, amelyet a fogyasztásmérőhely nehéz(!!) áttekinthetőségével(!!!) magyaráztak..."

Üázzegh... nehéz áttekinthetőség a f@szom! Szerencsétlen szakik első szakvéleményét azért megnézném... biztos nem írtak bele nehéz áttekinthetőséget. (Irányítástechnikai szekrényeket (is) szoktam üzembe állítani, azért azok egy kicsit szofisztikáltabbak egy villanyóraszekrénynél és sosem vinnyogok, hogy nehéz áttekinteni.)
Kedves ELMŰ most komolyan ezt higgyem is el??? Gratulálok a közvélemény teljesen hülyének nézéséhez!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.12.03. 11:18:07

Leírták/bemondták/megállapították, hogy a munkatársak hibáztak és azt is, hogy az éjszakai órára volt kötve az egész rendszer.
Nem értek hozzá, de ebből ami lejön: ELMŰ csinálta meg neki úgy, hogy kevesebbet kelljen fizetni. Másik csoport ment; hoppá! - mondták.
Hoppá! - mondta az ELMÜ.

Azt nem értem, hogy hogy érhette kár vazz.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.03. 11:28:44

vero 2008.12.03. 11:18:07

valami olyasmi indoklás volt, hogy életveszélyesen volt kialakítva az áramlopásos átkötés*, ez önmagában akkora sérelem, hogy megfizetni sem lehet, gondolom ennek kompenzációjául elengedték az eddig ellopott áram után felgyűlt tartozást. (Illetve nem elengedték, csak ráterhelték a többiekre).

*Bár nem értek hozzá, de szerintem minden szabványtól eltérő bekötés automatikusan életveszélyesnek van minősítve, függetlenül attól, hogy jelent -e reális veszélyt bárkire is.

szmoker (Homo Trollicus) 2008.12.03. 12:21:49

Bajnai Gordon szamárszex

csak a miheztartás végett ;)

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2008.12.03. 13:19:20

Talán így még érthetőbbé válik a politikusi mibenlét: bajnai sünszarás gordon szexbotrány.

Giggsy · http://sgtgiggsy.blogspot.hu 2008.12.03. 14:32:53

Ehhez én csak annyit fűznék hozzá, hogy annó az egyedül élő nagyanyámra az ELMŰ azért vetett ki 300.000-es bírságot, mert a villanyóraszekrényben kolbászt tárolt (ami azért őszintén bevallva azért nem egy elmés dolog) és a villanyóra üvege meg volt repedve. Ennyi. Semmi olyan szabálytalanság ami áramlopásra utalt (gondolom a TV-je meg a hűtőszekrénye ami a két árammal működő berendezése volt, biztos annyit fogyasztott, hogy az úriemberekben felmerülhetett a lopás lehetősége), semmi ami a villanyóra visszaállításra utalt, csak egy rohadt megrepedt üveg. Még nem is volt eltörve. Utólag visszagondolva lehet, hogy az ELMŰ érkezése előtt neki is gányolnia kellett volna egy kicsit a rézdróttal, hogy még tőle kérjenek elnézést...

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2008.12.03. 14:52:33

Hazamegyek, darabokra töröm a mérőt, építek a törmelék köré egy kolbászfüstölőt, majd azt üzembe helyezvén szeretném elérni az áramszolgáltató - a politikusoknak is járó - igen magas tiszteletét. Habár... az előző komment szerint kolbászért büntetés jár... akkor látványosan körbetekerem rézdróttal!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.03. 18:00:46

@ vero 2008.12.03. 11:18:07
"Leírták/bemondták/megállapították, hogy a munkatársak hibáztak és azt is, hogy az éjszakai órára volt kötve az egész rendszer."

És nem tűnt fel a havonta a fogyasztást bediktáló gondnoknak/Bajnainak, hogy
nappali óra: 0 watt
éjszaki óra: 1500 watt?

és így tovább minden hónapban? :)

derelyegrádi szellem 2008.12.03. 18:34:21

legáun

Én az ügyben azt nem értem, amire az ügyészségi nyomozó sem tudott válaszolni: Ha ez ajó Miki egyedül csinálta amit csinált, akkor minek tájékoztatta a jau Helmeczyt két naponta, akkor miről szólnak vajon a telefonbeszélgetések, amik rögzítésre kerültek.

Ki ígérte oda a lebuktatáshoz a haveri kutyákat?
Ki mondta meg melyik nap legyen a dolog?
Ki ajánlott ezért 1.5 milliót?
+ 1 Ki az, aki ügyvéd létére úgy beszél, mint egy 8 elemis tahó?

Igen Helmeczy , aki egy bcs elkövetésének ellenértékét ügyvédi letétbe vette, és ha megcsinálja a Miki akkor annak kifizetésésre is ígérete tett. Ez önmagában bcs. És könnyen ellenenőrizhető. A pénzletétet be kell fizetni a letéti bankszámlára. Meg kell nézni a letéti számlát, volt e ilyen összeg befizetve oda, vagy sem.

Ez valamiért 6 hónapja nem jutott eszébe a nyomozó hatóságnak. Talán őket is fogja valaki, mint Cusli a rendőröket? Talán azok a prominens MSZP-és politikusok, akik a neve már megemlítésre került az ügyben?

Ez tényleg a vég, ami itt közeleg.

reKorrekt 2008.12.03. 20:18:23

Gondolom a Gál György vagyonnyilatkozata is véletlen veszett most el...

reKorrekt 2008.12.03. 20:21:45

Ezen meg már ugye meg sem lepődünk:
www.hirtv.hu/?tPath=/view/videoview&videoview_id=7063
Ettől persze a kurva anyjukat.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.03. 20:40:27

korrekt

eléggé megnőtt a 1 napra eső "ügyek/esetek" száma ...
ezekhez már nem is elég a blog, egy külön portál kellene ....

miskuri 2010.04.12. 11:07:33

Helló mindenki.Jólvan az nekünk magyaroknak mert ezeket ,de nemcsak ezeket mindent eltürünk.Nem ugy kel sztrálykolni hogy szétverünk mindent háromórán keresztül és hazamegyünk,hogy jól megmutattuk,hanem csöndben, és kitartóan.Te vagy bármeikünk ha lopnánk a villanyt vagy bár mit jól megbüntetnének,és még az órát is elvinnék.Ők ot minden szarházi nemolyan emberek mint mi?Mivel külömbek bármeikünknél?Nem nekik köszönheti magyarország ha szép,vagy ha ( fejlődik) hanem nekünk nektek munkásoknak.Ők mikor iszogatnak és vigyorognak a meleg tengerparton,te gürcölsz a semmiért hogy kitud fizetni azt amit ők ellopnak.Annyi mindenről szeretnék beszélni csak egy, két órát adnának a parlamentbe.Ez amit egymásközött idegeskedünk,ennek nincs látcatja!!!!! Sajnos nincs lehetősége egy segédmunkásnak a véleményét elmondani.Ahoz van jogunk hogy kussoljunk,dolgozzunk,és fizessünk.Mire jó ez az élet?

süti beállítások módosítása