Skip to content


       Szűrés lista

Jobbik és a gazdaság

"Lehetséges, hogy a Jobbik lesz a második legnagyobb párt Magyarországon" - jósolta a madarak röptéből a Nagy Dakota Törzsfőnök.

Nos, lehetséges ...

Az MSZP éppen a 128-ik kötőtűt döfi bele a saját golyójába, most éppen  Hagyó Miklós előkelő listás (meg egyéni) jelölésével.
A Leselejtezett Politikusok és Pártok Szemétdombján egy kalapos kiskakas kapirgál, szúrósan vizslatva és méregetve az előkapart férgeket ... ez nem jó, ez már elhasznált kukac, ez kompromittált, ez talán jó lesz a hetedik helyre, ez is jó lesz, pénzt hoz magával. "MDF – Demokratikus Centrum" ... remélem a kopogtatócédulákat sem tudják összeszedni.

És még van a Jobbik. Emlékszem, 2006-ben, amikor a Fidesz megint elbukta a választásokat, valaki azzal vigasztalt, hogy nem kell aggódni, Gyurcsány 10% alá viszi a pártot. Mivel akkor olyan 35%-on volt az MSZP, ez eléggé hihetetlennek tűnt. Aztán eltelt 3 év, és nemhogy 10% alá zuhant az MSZP (akik azért persze 50 egyéni győzelmet szeretnének), de a "tevékenységükkel" durván felhozták a Jobbikot. Mert ne legyünk naivak, ez nem a Jobbik sikere. Ha az ország legalább Szlováki szintjén működött volna, akkor a Jobbik naponta szajkózhatná , hogy "Rendet!", "Elszámoltatást!", ugyanúgy 2%-on állnának, mint 2006-ban.

Elég szomorú, hogy itt tartunk, hogy ennyi is elég, hogy 10% felé repítsen egy pártot. 

Mert mi lesz akkor, ha bejön Orbán jóslata, és második párt lesz a Jobbik?
Vona Gábor is felveszi a költségtérítést, mint budapesti lakos? A Jobbikos képviselők beülnek a bizottságokba, sőt, több bizottságban elnökök is lesznek? És mi lesz, ha első néhány lobbista bekopog az ajtójukon, egy vastagon kibélelt diplomatatáskával? Vona úr, ne nagyon izgágáskodjunk már a multik ellen, jó? Mit szólna ehhez az összeghez?

Mert azon csak mosolygunk, mikor egy parlamenten kívüli párt egyből árnyékkormányt állít össze, de fél év múlva már ott fognak ülni (nem is kevesen) az Országgyűlésben, és nyomkodni fogják az Igen/Nem/Tartózkodom gombokat.

A Jobbik szakmai konferenciáján a gazdasági elképzeléseikről a következők derültek ki:
- Kulcsszó: a szociális piacgazdaság, a nemzeti érdekek és öko-szocializmus.
- az egyre szélesebbre nyíló társadalmi olló okainak elemzése, és annak fokozatos összecsukása.
- Globálisról lokális gazdaságra szeretnének áttérni, a hazai piacainkat szeretnék visszaszerezni - az exportorientáltság csak ezek után következik.
- "Multibűnözés" elleni harc.
- az Isten által sugallt erkölcsiséget be kellene vezetni a gazdaságba - ez lenne az eszme forradalma. A pénz uralmát radikális változással vissza kellene süllyeszteni a körforgásba, mint egyenlő fontosságú „résztvevőt”.
- öko-szociális nemzetgazdaság: kiemelt szerepet kapna a környezetvédelem, profitközpontú szemlélet helyett emberközpontúra váltana, és alapvetően a nemzet szempontjából vizsgálna minden kérdést. Ezáltal az állam is megerősödne, és az ország is gyarapodna.
- privatizációk felülvizsgálata, az államadósságot pedig „eltörölnék”.
- mezőgazdasági termelés tekintetében a legfontosabb kiemelni a régiók szerepét, így szeretnék lecserélni a globális mezőgazdaságot lokális mezőgazdaságra - ezzel a fenntartható vidék is elérhetővé válna. A mezőgazdaságát és élelmiszertermelését kivonnák a WTO hatásköréből, és megteremtené az ország élelmiszerbiztonságát.
- mezőgazdasági támogatások: a kisgazdák és az őstermelők kerülnének célkeresztbe a nagygazdaságok helyett, és támogatást csak a "közjó alapján" adnának.
- A GDP mellé pedig egy jóllét-mércét is kialakítanának, amely az emberek elégedettségi, életszínvonal-szintjét mérné.
- "Az esküszegés legyen bűncselekmény, és épüljön be a magyar jogrendbe."
- A Jobbik megállítaná a vasút leamortizálását, és évente 100 kilométer új vasutat építene, amit a turizmus fejlesztésével kötne össze.

És ez csak a jéghegy csúcsa ... széles a skála a nyilvánvaló hülyeségektől (a kereskedelmi televíziók lerombolása, Tesco helyett Turul) a maximálisan támogatható tervekig (polgármester, önkormányzati képviselő ne lehessen képviselő, mentelmi jog eltörlése).

Címkék: jobbik

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr521671475

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Van programod? Microsoft, vagy párt? Családi program? 2010.03.13. 17:57:33

 Mert program nélkül egy párt olyan, mint kalóz faláb nélkül. Félpárt. Nem az igazi. Írjak egyet? Ja értem, már nekem kell mert volt időszak mikor a nemzet őrültje szakmányban gyártotta a jobbnál jobbakat, és erről az időszakról írtak talán egy jó...

Trackback: Plakátháború 2010.01.15. 17:52:40

Kellene a 2/3? Akkor ne csak elhitetni tessenek, hogy megszűnik a korrupció, hanem lássuk a szándékot is. Kérünk szépen egy törvénycsomagot, ahol a közszolgáknál épp úgy, mint a rendőrségnél, súlyozottan büntetik a hivatalból elkövetet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esef 2010.01.14. 12:07:22

Zero!
Ezért a szarért a Fidesz fizetett egy valag pénzt, az MSZMP, vagy mindkettő?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.14. 12:07:42

Különösen az államadósságos dolog tetszik... majd ők letárgyalják. Így megy ez. :-)

A Jobbik leggyengébb pontja valóban a gazdasági vonal.

drkovax 2010.01.14. 12:08:32

@zero:
"a maximálisan támogatható tervekig (polgármester, önkormányzati képviselő ne lehessen képviselő, mentelmi jog eltörlése)."
És ráadásul még ezek közül is a mentelmi jog eltörlése egy igen erőteljes butaság. Nem kell hozzá még egy Szilvásy sem, hogy a kritikus számú ellenzéki képviselő szükség szerint mindig előzetesben legyen ...

Geza 2010.01.14. 12:10:04

Hmm, mi ezen a vastagbőr? Mert hírnek ugyan hír, de a pozitív propaganda fenn van a jobbik.hu-n is, ami meg a negatívot illeti, az ingyen osztogatott pépszabadságban minden bizonnyal van elég, csakhogy az meg max. a bele csomagolt tokaszalonna szintjét tudja behülyíteni :) ...

Beer Ninja 2010.01.14. 12:11:19

A Jobbik tutira bekerül a Parlamentbe, nem is igazán bánom, de majd onnantól lesz csak érdekes a dolog.

panki83 2010.01.14. 12:13:42

Újságpapírba ne csomagolj tokaszalonnát, mert nem tesz jót neki:D

Amúgy nem értem most mi ez a nagy fanyalgás, eddig pont ezeknek az ellenkezője nem tetszett itt senkinek. A kereskedelmi televíziók lerombolását meg nyílván nem biztos,hogy úgy kell érteni, hogy ledózerolni az egészet, lehet azoknak a műsorát befolyásolni ORTT-n keresztül is.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 12:14:40

@esef:

Miért is?

Nem írhatom le, hogy a Jobbik a komplett hülyék pártja?

Homeoffice 2010.01.14. 12:17:31

@zero:

Gazdaságilag azok. Jobbik a Düh és Elkeseredettség Pártja.
Egyébként nagytakarítást kellene csinálni, hogy legalább a fele a feketegazdaságnak megszűnjön.
Hirtelen beindulna minden.
Nem kellene nekik nagyon átalakitania dolgokat. Kitakaritani, nah azt kellene.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 12:17:55

@Droli: Baszod, ők legalább azt mondják, hogy tárgyalni kellene róla, nem csak " államadósság... ja,van olyanunk is" szintjén lenni vele, mint a maradék makkarcú...

"Elsőként hozzá kell nyúlni az államadósság kérdéséhez. Hazánk mind a belső, mind a külső államadósság terén kilátástalan helyzetbe került. Utóbbiban, amelyről szinte alig beszélnek, a világ egyik legeladósodottabb országa vagyunk. A Jobbik szerint nem újabb hitelek felvételére van szükség, hanem az adósságunk újratárgyalására, amely az eddig terjesztett hiedelmekkel ellentétben egyáltalán nem ördögtől való, lehetetlen küldetés. " / Vona Gábor /

esef 2010.01.14. 12:18:48

@dr. dodó:
Utána simán lehet mindent a Fideszre kenni, hogy azok ottan nem akarnak megtisztítani semmit (egyébként tényleg nem) és ezért nem fogadnak el semmilyen jobbikos javaslatot. A Fidesz részéről meg majd megy az elhatárolódás a Jobbiktól, mert ugye a NewYork-London-TelAviv tengely felé még nyalni kell. A pontot az i-re pedig majd az MDF-es Kóka János, az MSZP-s Dávid Ibolya és az SZDSZ-es Lendvai Ildikó fogják feltenni.

Pl. lehetne az MDF-SZDSZ közös listáról is egy poszt... Na az az igazi vastagbőr... A konzervatívak lettek hirtelen szabadelvűek vagy fordítva? De akkor mit csináltak az elmúlt 20 évben? Olyat, amiben nem hittek? Szép...

esef 2010.01.14. 12:21:00

@zero:
Miért nem?
Legfeljebb megtudjuk a becsületes polgári neved és a telefonszámod a kurucinfóról... :)

Johnny336 2010.01.14. 12:22:01

Van bőven "érdekes" elgondolásuk, az biztos.

Csak az a baj, hogy a makkom tele van az eddigi brigáddal (és még sok más ember érez ugyanígy), és felőlem mostmár jöhetne egy táltos is kormányozni, csak jól csinálják a dolgokat. Vagy legalábbis ne így, ahogy eddig.

eszkep 2010.01.14. 12:22:45

Zero, a cikk tulajdonképpen miről szól? ja, hogy hülyézni akarsz egy sort. Ez meglepő tudatlanágra vall részedről (megint). Ezzel mi a gond:

- "Az esküszegés legyen bűncselekmény, és épüljön be a magyar jogrendbe."
Az ötlet egyébként nem copyright, hanem a "demokrácoia fellegvárából" való...

Azt elismebrem, hogy az államdósság kérdése kicsit "érdekes", de pl. az agrárpolitikával kapcsolatban mi a gond??? Ha lesz időm ebéd után, még visszatérek az egyes pontokra, az viszont szomorú, hogy butább vagy egy 5-es gyereknél, hasonlóan az MSZP szavazókhoz. Addig is nézz utána az amúgy ötödikes tananyagnak:
- Mi az agrárolló, hogyan alakul iparilag fejlett országokban? Mik az agrárolló túlzott szétnyílását elkerlólő gazdaságpolitikai eszközök?

DArchAngel 2010.01.14. 12:25:38

A cikk első felében leírtak sajnos nagyon igazak. Fele ilyen sikeres lenne a Jobbik, ha legalább rend lenne az országban. De nincs. Mint ahogy alternatíva sincs az eddigi hülyék helyett annak, akinek még van kedve szavazni.
A második feléről meg csak annyit, hogy van egy olyan érzésem, hogy a Jobbiknak vagy fingja sincs a gazdaságpolitikához, vagy ezek csak a "nagy szavak", a realitás később.
Pár jó ötlet mellett akkora ordas hülyeségeket is kitalálnak, hogy nem igaz. Kicsit olyan, mint amikor "Szent" Ferencünk megmondta, hogy a gazdasági válság megáll az ország határainál.
Lehet, hogy a Jobbikosok egy része jól megél abból, hogy nagyon magyar, de ez a világgazdaságot kurvára nem fogja meghatni.

acel 2010.01.14. 12:30:33

Van egy érzésem hogy a jobbik gazdaságpolitikája a kisgazda párt gazdagság-politikájára fog hasonlítani. Még szerintem a szavazótáboruk is közös lehet.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 12:31:07

Egyébként,talán mondanak hülyeségeket,de nem hiszem hogy hülyébbek lennének,mint a többiek.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.14. 12:31:40

@667 - A Sátán szomszédja: az újratárgyalás hagyján, arra a Fidesz is készül, hogy pl. az IMF hitel visszafizetését picit tolják. De a Jobbik kommunikációjából egyértelműen az jön le, hogy az államadósság újratárgyalásán az államadósság eltörlését értik (illetve bizonyos adósságok vissza nem fizetését).

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 12:31:54

@eszkep:

Hol hülyéztem ... ?

A tököm tele van a sok szellemileg retardált csodavárásával .... "Majd jön a Jobbik ...."

Ja jön, és lófasszal sem lesz jobb.

DArchAngel 2010.01.14. 12:32:56

@eszkep: Az agrárolló azért nyílt ki, mert gerinctelen kereskedők (felvásárlók) annyit fizetnek az igazi összefogásra képtelen gazdáknak, amennyit akarnak. Ha összefognak, hallatják hangjuk, akkor elérhetik az árak emelését (pl. a dinnye botrányok). A megoldást jelentheti, ha a gazdaságok saját kezükbe veszik az értékesítést is. (Ismerősöm csinálja így, közvetlenül adja el a boltoknak, nem is sírt, hogy szar az ár, csak arról, hogy nehezen talál elég és megbízható munkaerőt.) Vagy a kereskedők hirtelen szentekké válnak, és "erkölcsös" haszonkulccsal kezdenek el dolgozni. Melyik a valószínűbb?

Homeoffice 2010.01.14. 12:33:08

Egyébként meg nem tökmindegy mit mondanak?
Úgyis a külföld diktál...
Ha meg elkezdjük járatnia pofánkat, elkezdik kivonnia lóvét az országból..
NAh akkor lenne gebasz:)

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 12:33:35

zero

A tegnapi nagydícséret mellé jár neked ma is egy. :-)

Engem jobbik esetében potosan ugyanilyen kérdések foglalkoztatnak. Mi van, ha be kell ülni a Parlamentbe (remélem megtörténik), ráadásul úgy, ahogy nagy dakota mondta (ennek mégjobban örülnék)?

Felveszik-e a költségtérítést, vagy sem?
Hogy lesz a kibélelt táskákkal járó "lobbistákkal"? Ezt egy második legerősebb párt nem tudja elkerülni, legfeljebb visszutasítani.
MI lesz az esetleg "megtévedtekkel"? Ezt hogy fogják kezelni?
Nem folytatom.

Mindezekre csak akkor derülhet fény, ha erről "élesben" meg tudunk győződni. Addig minden csak szó, vagy duma, ha úgy jobban tetszik.

Jól látod a helyzetet.

Most egyeseknek (kevesen, de lesznek) leszel majd "likudvitorbérenc", meg ilyesmik, de ne törődj vele. Ez a négy láb jó, két láb rossz (Orwell: Állatfarm) szisztémára megy, mert kételkedni, de pusztán kézdeni sem illdomos egyeseknél.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 12:34:14

@zero: Én nem várok csodát senkitől de talán picit felkavarják az állóvizet...

CyberPunK 2010.01.14. 12:34:23

@zero: Dehogynem, a jurtához és a lóhoz kevesebbet kell lopni, mint a villához és az audi-hoz. Azaz több marad esetleg bent a kasszában. :)

Haloperidol 2010.01.14. 12:35:20

Sok igazság van a posztban de sok ponttal nem értek egyet.

1. Először is a Jobbik NEM KORMÁNYPÁRT lesz, hanem ellenzéki párt. És igen, kurvára demagóg lesz, de végre lesz valaki, aki számonkéri a Fideszt, hogy
- miért nincsen kettős állampolgárság?
- Miért veszik meg külföldiek a magyar földet?
- miért van cigánybűnözés?
- miért mossa fel velünk a padlót a kisantant folyamatosan külpolitikailag?
- miért támogatják jobban a multikat, mint a magyar vállalkozókat?
- miért fedezik az mszp-s korrupt haverokat?
- és még lehet egy csomót ide írni...

A Fidesz eddig ezekben a fenti témákban mindig kurvára egyetértett az mszpvel, és emellett is ő volt A JOBBOLDALI PÁRT. Most majd nem így lesz. és én ennek kurvára örülök.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.14. 12:35:27

@Gunther: "Jobbik a Düh és Elkeseredettség Pártja. "

Így van. Én még azt tenném hozzá, hogy a Jobbik olyan párt, mely jól látja a problémákat, de rossz megoldásokat ad rá.

IdősAsszony 2010.01.14. 12:39:16

FELHÁBORÍTÓ! Hogy ezek az aljas reakciós neo horthysta nácik idáig jutnak ebben az országban! Ez pont olyan mint '45 előtt csak most nem lesz senki mint anno, hogy felszabadítson minket a fasizmus igája alól!

ELVTÁRSAIM! Mondjatok nemet a fasiszta reakciósoknak!

DArchAngel 2010.01.14. 12:39:53

@Tigeri: Jó, de ez azért nem olyan nagy érdem :)

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.14. 12:40:10

Latom Zero, beakadt ez a turul dolog, mint mar multkor is. :)

Tudod, ha a Jobbik is beall a sorba, mint a tobbi szar part, lop, csal hazudik, szarik azokra az ertekekre, amelyek miatt sokan valasztottak... akkor mi lesz?

Megmondom. Legalabb ketto adofizetovel, es dolgozo emberrel kevesebb ebben az orszagban. Mert hogy az lesz az utolso csepp a poharban az fix. Reszunkrol.

Nah, majd meglatjuk, de szeirntem nagyon demagog es helytelen az irasod!

Szebb Jovot!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 12:42:13

Nekem személyes kedvencem az évi 100 km vasútépítés ígérete, ez eddig a populizmus csúcsa. Idióták.

Haloperidol 2010.01.14. 12:42:20

lehet hogy felvesznek költségtérítést, de akkor remélem, legalább fillérre elszámolnak vele, és kiteszik az internetre az egészet. Remélem.

Egyéként MÁR MOST benne van a Jobbik szabályzatában az álláshalmozást tiltó passzus (azaz egy embernek nem lehet több választott tisztsége.
És alapból jól hangzik a "politikusbűnözést" feltáró központ ötlete (asszem Pongrácz Gergelyről nevezik el) amit Vona az izraeliektől lopott (csak ők a holokausztbűnözőket keresik). Mindenesere jobban, mint amit mostanában Kövér Laca hangoztat, hogy a számonkéréstől ne nagyon várjon senki sokat, mert a bűnök többsége már elavult...

Homeoffice 2010.01.14. 12:42:20

Egyébként nekimenni a feketegazdaságnak, a korrupciónak, a szociális rendszernek csak egy újhullámos pártnak lehet.
A régieket már megette a "rendszer".
Gondoljatok bele. ha csak 20 %kal többen adóznak....Az 20 %-kal több adóbevétel....
Sajnos, M-on nem lehet "adócsökkentéssel meg ilyenolyan trükkökkel" adózásra kényszeríteni AZEMBEREKET
Kőkeményen oda kell lépni az arcukra...

z666 2010.01.14. 12:42:43

@Droli:
Az államadósság viszafizetését nem kell megtagadni, csak közölni, hogy nem mi vettük föl, hajtsátok be azokon, akik felvették...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 12:44:05

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!:

Ez már csak akkor fog kiderülni (hogy beállnak-e a sorba), ha a tűzhely közelébe kerülnek.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2010.01.14. 12:44:49

@zero:
"A tököm tele van a sok szellemileg retardált csodavárásával .... "Majd jön a Jobbik ...."
Ja jön, és lófasszal sem lesz jobb. "
na, itt az igazság!!! amúgy azt hiszem, hogy a múltkori 'kiborulós' levelemből kiderül, hogy hogyan is állok én ehhez az egészhez hozzá..... 8(

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 12:46:46

@derelyegrádi szellem:

"Felveszik-e a költségtérítést, vagy sem?
Hogy lesz a kibélelt táskákkal járó "lobbistákkal"? Ezt egy második legerősebb párt nem tudja elkerülni, legfeljebb visszutasítani.
MI lesz az esetleg "megtévedtekkel"? Ezt hogy fogják kezelni?"

Tudod szerintem jönnek majd a magyarázatok a nehéz körülményekről, a többi párttal vívott harcról, és egy csomó olyan dologról, amit egy egyszerű ember (=proli) nem érthet.... Vagyis ugyanez lesz pepitában. De persze ne legyen igazam.

Az viszont most sem világos, hogy honnan, miből, kitől van pénze a Jobbiknak, mert nyilván nem a párttagok fizujából kapott százalékokból. Sokkal nyugodtabb lennék, ha tudni lehetne, hogy ki áll mögöttük/mellettük. Érdekes, hogy erről egy szót sem szólnak a nagy igazmondó hazafiak.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.14. 12:47:22

@zero: ez pontosan igy van. De ha csak a harmadat megprobaljak annak megvalositani, amit pofaznak, mar tobbet tesznek, mint a zorban meg a kurcsany bagazs az elmult 12 evben.

Es nekunk akkor az miert rossz?

Szerintem vastagborozni siman raersz szeptemberben, ha mar lattuk a gyerek szinet is...

Ismered a viccet, mikor megy a nyuszika a rokahoz a porszivoert.... bazdmeg roka a porszivot szoveggel...

most kb. ilyet blogoltal, csak hosszabban. :)

Jah, meg egy dolog. hogy a Jobbik a hulyek partja. Jah, az lehet. Asszonynak is nekem is mernoki diplomank van, es megis ugy gondoljuk hogy ne legyen pl. ciganybunozes. Valoban hulyek vagyunk... talan csak annyira, mint ami a fideszre szavaz egy kilo krumpli, vagy egy kilo narancs miatt.

z666 2010.01.14. 12:47:25

@Gunther:
"Ha meg elkezdjük járatnia pofánkat, elkezdik kivonnia lóvét az országból.."

És az miért lenne baj? Végre levegőt kapnának a hazai vállalkozások.
A pénzt most is talicskával tolják ki a külföldi "befektetők"...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 12:48:21

@derelyegrádi szellem:

És még valamit kihagytam:

Honnan van ennyi pénze a Jobbiknak? A 2006-es eredményük miatt kapnak a MIÉP-pel közösen évi 40 milió.
www.origo.hu/itthon/20090604-asz-jelentes-miep-jobbik-harmadk-ut-gazdalkodasa.html

Vagyis a Jobbiknak van évi 20 milliója. Mivel a Jobbikos vezérkar nem hiszem, hogy másodállásban jobbikoskodik, így valószínű a Jobbiktól kapják a fizetést. Az évi 20 millióból?

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.01.14. 12:48:30

@IdősAsszony: szólok az uramnak és az majd felszabadít téged mint a nagy honvédő háborúban a szovjetek hazánkat és tűvé tesznek érted minden szalma kazlat.

amúgy jó kérdésekre rossz válaszokat adni még mindig hazafiasabb tett mint már a kérdéseket is ellopni.

Liberto Libertini 2010.01.14. 12:48:49

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Na még egy ilyen szebb jövőző szar. Majd a jobbik persze, mert a jobbik szándékai olyan kurvára tiszták. Persze hogy tiszták be akarnak ülni a zsíros pozíciókba a sok elkeseredett szar ember meg be is juttatja őket és várjátok majd a csodát. Mondok egy titkot, SENKI nem fog helyettetek kimászni a szarból és nem fog kihúzni sem titeket senki.

Marcellusca 2010.01.14. 12:49:55

Ezmiez?
Nem értem?
Ez most valami paródia vagy mi?

Zero!
Konkrétumokat akarok! Linket, forrást!
Mert szerintem nagyon leegyszerűsítetted a Jobbik terveit.
Csak nem tudom mi volt a szándékod vele?
Az, hogy most fikázzuk őket is, mert a Maszopot/Fityiszt már éppen eleget csesztettük?
Akkor nagyon gyengére sikeredett ez a poszt.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 12:50:05

@zero: "A tököm tele van a sok szellemileg retardált csodavárásával .... "Majd jön a Jobbik ...."
Ja jön, és lófasszal sem lesz jobb. "
Ez is egy álláspont, de nem értem miért kell valamire már előre köpködni... A csodavárást én tényleg meghagyom az olyanoknak akiknek addig tart az eszük, de azért ez a " ez se lesz semmivel se különb ha már bent lesz " hozzáállás a másik vége a dolognak, és ezt is kihagyom.

Homeoffice 2010.01.14. 12:51:16

@z666:

Az lehetséges hogy levegőt kapnának, de gondolj bele hány 10-100 ezer ember kerülne hirtelen az utcára.
+ a cégek nem fizetnének adót, járulékokat.
Nyah röviden és tömören a hazai vállakozások, (amelyek jelentős része bedolgozó ezekbe a nagy dögökbe) ha tunák is pótolni ezt a lukat (NEm) akkor is, míg átállnaka n agyobb kapacitásra, az ország már gazdasági rommező lenne. (Még jobban)

Liberto Libertini 2010.01.14. 12:51:38

@Marcellusca: Ja te is olyan gyökér vagy, hogy hiszel még a jobbikban? Majd elmúlik kisfiam.

marós 2010.01.14. 12:52:53

A szocik sztahanovistákat megszégyenítő módon verik a szegeket a koporsójukba. A szakértőik és a propagandagépezetük hazug, gyülöletre épített stratégiája is jobbik malmára hajtja a vízet, szinte semmit nem kell csinálni, csak annyít mondani, látjátok ezek rabolták le az országot, máshoz nem is értenek..

asmodean 2010.01.14. 12:53:04

@IdősAsszony:
Ott voltál a náczi pribékek alatt? :))))))))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 12:53:29

@laspalmas:

7700 km vasútvonal van az országban, igaz, kb. 300 km-en csak 30 km/h órával lehet közlekedni, a pálya rossz állapota miatt. Talán felújítani kellene ....

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.14. 12:53:32

@Liberto Libertini: de gondolom teged, egy Szdsz-est akinek a szart koszonhetjuk, nem erdekel tulsagosan mit hagy maga utan. :)

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 12:54:50

@LION_heart:

Hogy ne kelljen jövő május-júniusig várnod a válaszokra:

- miért nincsen kettős állampolgárság?
Azért, mert az erről kezdeményezett népszavazás eredménytellenek bizonyult. Mer MI nem mentünk el elegen, sőt volt olyan állat is, aki vette a fáradtságot, összcihelődött és elment NEMmel szavazni. Azóta pedig nincs fidesz többség a Parlamenetben, így iylen tartalmú törvényt sem tud hozni. Ezért.

- Miért veszik meg külföldiek a magyar földet?
Azért mert MAGYAROK eladják nekik. ZSebszerződésekkel. Azt ellenzékből megakadályozni nem lehet. Kormányról esetleg, mondjuk megtiltják, és további derogációt kérnek az EU-tól e tekintetben. De ehhez kormányra kéne kerülni, mert szociék szadeszék ilyet nem fognak kérni, az hóttutizicher.
- miért van cigánybűnözés?
Mert vannak (óriási töbségben) bűnöző cigányok. Meg most olyanok vannak hatalmon (főleg szadeszes rész) aki még bátorítják is őket.
- miért mossa fel velünk a padlót a kisantant folyamatosan külpolitikailag?
A fidesszel? Annak idején ha jól emlékszem (bár Martonyit nem kedvelem különösebben) nemigen mosogatták fel velünk a padlót. Sőt. Arról, hogy Gönzovával igen, arról nem tehet a fidesz, szerintem.
- miért támogatják jobban a multikat, mint a magyar vállalkozókat?
Annak idején a magyar vállkozókat is támogatták, pl Széchenyi terv. Ezt várom majd most is tőlük. Meg a multik támogatásának megnyírbálást, pl ilyen raktárruház hiperrmarketetkre ne lehessen már adókedvezményt kapni. Ahhoz hozzon ide termelést, a hazai bezsállítóknak új piacot (és ezzel munkahelyeket) teremtve. Az, hogy 20 nőt felvesznek a TESCO-ba pénztárosnak az nem érdemel adókedvezméynt.
- miért fedezik az mszp-s korrupt haverokat?
Egyetlen eset mondjál, amikor ez történt. A szóbeszédet én is hallom, de konkrétum kéne. Egyébként ha nyernek egyetlen okuk se lesz fedezni őket, ha annyit kapnak el a maszpos szadeszes tolvajok közül amennyit csak tudnak, akkor kinyírhatják őket örökre. Miért ne tennék meg?

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 12:55:21

@Liberto Libertini: Mint írtam már az előre köpködés nem tudom miért jó... meg az se tiszta, hogy miért kell mindenkit leszarozni (öreg...) mert vár valamit a Jobbiktól, és nem a csodát félre értés ne essék, csak tisztább hozzáállást a dolgokhoz, mint ami most van.

Liberto Libertini 2010.01.14. 12:56:06

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Persze persze, a jó öreg jobbikfos retorika, mindenről a kommunisták tehetnek meg a liberális buzik, de majd ha jön a jobbik akkor a haza fényre derül... Nőj már fel végre kisfiam.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.14. 12:56:07

@Liberto Libertini: Te kis provokator f@sz! honnan szaladtal ide a ma regisztralt - 8 hozzaszolas - usereddel? Ki kuldott, figyesz, mszp, szdsz?

Es meg te szanalmasozol itt. Lol. szdszes kocsog.

De tudod mit:

Neked is SZEBB JOVOT!

Hatha elszegelled magad par ev mulva.

esef 2010.01.14. 12:56:30

@zero:
Akkor nézzük csak végig:

Mit csinált az MSZMP?
1919 ben Tanácsköztársaságot, igaz KMP néven, senkinek nem kell részleteznem, hogy mennyit ártottak az országnak, illetve, hogy Trianont is részben ennek köszönhetjük... Utána egy kis illegalitás és aknamunka, Békepárt (!) néven újjászületés, majd 1945-től 1989-ig némi szovjet hátszéllel újabb kommunista diktatúra, az ország eladósítása, majd az utolsó években átmentették a hatalmat és a vagyont, hirtelen "szociáldemokratává" váltak. Érted, kedden még kommunizmust épít, szerdán már ő a demokrata aki a kapitalizmusért él...
Azóta ők a nagy kapitalisták, a piacgazdaság hívei, európai szociáldemokraták. Az nem számít, hogy 20 éve ugyanők még ünnepelték november 7-t... A legmodernebb típusa a milliárdos nagyvállalkozó, aki az állami vagyon szétlopásából gazdagodott meg. Különös ismertetőjegyük a korrupció, a szakmai alkalmatlanság és a nemzeti vagyon szétlopása. Izzadságszaguk a múlt bűneitől való görcsös és sikertelen, folyamatos megszabadulási kísérletek miatt van.

Mit csinált az SZDSZ:
A harcias szabadelvű ifjak a hitközségből a kommuista diktatúra végén úgy döntöttek, pártot alapítottak, kizárva a kommunizmussal történő bármilyen együttműködést. Ehhez képest tudjuk mit tettek, ők nyalnak a legjobban. Különös ismertetőjegyük a korrupció, a szakmai hozzá nem értés, az állandó "rasszista/antiszemita" kiáltozás. Mindennél jobban szeretik az állami vagyon szétlopását, az oktatás és a közbiztonság szétverését, a cigányokat, a buzikat és a zsi...ráfokat.

Mit csinált az MDF?
Rendszert váltott, majd eladta az országot az SZDSZ-nek. Totálisat bukott, mindenkit kiábrándított, azóta agonizál. Pártelnökük igyekszik odabújni bárkihez annak érdekében, hogy látszathatalmát fenntartsa.

Mit csinált a FIDESZ?
Igen, a rendszerváltáskor még harcias ifjak azóta korosabb családapák lettek, akik látszólag az ország érdekét akarják. De a háttérben ugyanúgy jellemző rájuk is a korrupció, a szakmai alkalmatlanság és a nemzeti vagyon szétlopása. Állandóan keresi a hibát a többiekben, holott ők sem különbek azoknál. Azt állítja, hogy a kerítést, amelyet az MSZMP lebontott, kolbászból fogják újra felépíteni. Legfeljebb lószarból. Igazából ők sem akarják az ország felemelkedését, annál nekik is fontosabb a saját zsebeik teletömése.

Na ebből van elege rohadt sok embernek és ezért áll a Jobbik mögé... Mit gondosz, anno Hitler minek köszönhette a népszerűségét? Csak nem annak, hogy a nagy gazdasági világválság miatt világított a csóróság és a weimari köztársasággal jó látványosan átb@szták a németek nagy többségét? (Megjegyzem, hogy ugyanakkor a német kommunista párt is igencsak népszerű volt...)

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.14. 12:56:57

@z666: "Az államadósság viszafizetését nem kell megtagadni, csak közölni, hogy nem mi vettük föl, hajtsátok be azokon, akik felvették..."

Ja. Ők meg közölnék, hogy oké, akkor legközelebb csak annak adnak kölcsönt, aki legutóbb visszafizette. :-)

Grafithuszar 2010.01.14. 12:57:08

Nos én valszeg a Jobbikra fogok szavazni 2010-ben. Annak ellenére, hogy én is idiótáknak, vagy legalábbis gazdasági analfabétáknak tartom őket. Nem örülnék ha ők lennének kormányon, de annak igen ha bent lennének a parlamentben, akár 2. helyen.
Lehet hogy a problémákra adott válaszaik idióták, de a problémák amiket felvetnek nem azok, sőt egyedül ők vetik fel. Majd meglátjuk mi lesz a választasok után...

Marcellusca 2010.01.14. 12:57:50

@IdősAsszony: LOL!

Csókolom!
Tessen csak visszamenni ebéd utáni pihikézni!
Még nem kezdődik sem a Maunika-só, sem a Józsi barát.

Upsz!
Most látom, hogy viszont a Szomszédok most kezdődött.
Akkó szép csendben tessék nosztalgiázni! Jó?

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 12:57:53

@zero:

biztos vannak támogatóik. Mindenkinek vannak. Ebben nem látok semmi kivetnivalót.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.14. 12:58:12

@Liberto Libertini: neked pedofeelinged van, vagy miert kisfiamozol? ettol nem leszel nagyobb. :)
bocsi, de nem ugrok ra mar a hulyesegeidre. :)

nojj mar fel kisfiam. lol

Liberto Libertini 2010.01.14. 12:58:26

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Engem a gonosz zsidók küldtek akik majd lepermetezik az országot.

Liberto Libertini 2010.01.14. 12:59:40

@Eleg_Volt_a_hazaarulasbol!: Azért hívlak kisfiamnak mert úgy viselkedsz mint egy hülye gyerek akinek minden vicc új.

eszkep 2010.01.14. 12:59:59

@DArchAngel: Nem jó, a válasz! (Ez csak magyar vadkapitalizmus sajátossága).
Cáfolatként annyit, hogy az EU-ban szétosztott mezőgazdasági támogatás 30%-át (!) a francia gazdák kapják.

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 13:00:38

@Liberto Libertini:

Libertini tesóm, van egy rossz hírem. Az ország jelenlegi állapotásról (gazdasági, morális) az mszp-szadesz kombó tehet. Ki más? Ki irányítja ezt országot, hoz törvényeket, alkot költségvetést itt 8 éve? A vizigótok?

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2010.01.14. 13:00:40

az lesz a szép amikor a kisgeci vona a maszop-pal szavaz majd, hogy megmutassa, hogy milyen kemény csávó ő, mer betart a fidexnek ..., pfffffff ...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.01.14. 13:01:18

@Droli: Abban a pillanatban 900 Ft lesz egy Euro :) Nem lesz importárú a Tescoban, meg import House az RTL-en. Akkor lesznek csak igazán mérgesek a prolik. És export se lesz.

Liberto Libertini 2010.01.14. 13:01:31

@derelyegrádi szellem: Többnyire az emberek hibásak a saját elbaszott életükért.

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2010.01.14. 13:02:02

@Liberto Libertini: jah. latom. csak kar, hogy elotte nem sikerult neked agyat noveszteni. TE mindenki felett allo eszleny.

A vicc megvan, ugye? itt mindenki hulye csak te vagy repulogep. :)

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 13:02:03

@Liberto Libertini:

te meg pont úgy viselkedsz, mint az a csávó akit innen vagy 00-szor basztak ki pont a viselkedése miatt. Ismered? :-)

stulquec 2010.01.14. 13:02:48

@laspalmas:

Jobbik pártaggként szerintem is nagy faszság ez az évi 100 km vasút, de a Monarchia alatt volt olyan év amikor 1000 km felett építettünk csak úgy mellékesen. Egyébként szombaton kijön a program. Lesz bő 150 oldal. Majd szépen el lehet olvasni, tanulmányozni. Szerintem egészen értelmes és vállalható programra sikeredett.

gondolom ti is tudjátok, hogy a Turulteszkó meg a hintsük be sóval az rtl,tv2 székházat azok nem nektek szólnak, hanem azoknak akiket ilyen kommunikációs elemekkel meg lehet fogni. Ezek képek amiket ha kibontunk sok igazság lehet bennük.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.01.14. 13:03:29

@IdősAsszony: nem annyira, de a mi házunkat csak a szovjet pribékek szállták meg azok hőzörögtek mert keresték a náculokat, pont nálunk ostoba népség csak a sarlóhoz ért meg a kalapácshoz.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 13:04:06

@Liberto Libertini: Juj, ne már, ez fáj! Nehogy már őket akik ott fent vannak, ne terheljen már semmi felelősség... Persze biztos az én hibás döntéseim miatt emelkedik mindennek az ára például. Ezt ne!

Tündér_Lala 2010.01.14. 13:04:10

"Jobbik a Düh és Elkeseredettség Pártja. "
A düh és elkeseredettség viszont rossz tanácsadó.
Viszont helye van a parlamentben, hogy az esetleges korrupciós ügyeket kipellengérezzék, a PC ostobaságokat vissza szorítsák, a tisztességet megerősítsék (amíg el nem kurvulnak ők is) stb. Ha ezt a szerepet betöltik, jól jártunk.
A gazdaságot viszont semmi szín alatt nem bíznám rájuk.

eszkep 2010.01.14. 13:04:23

@zero: "A tököm tele van a sok szellemileg retardált csodavárásával .... "Majd jön a Jobbik ...."
Most nem azért, de az egész Vastagbőrön (beleértve laspalmast) is te vagy az EGYETLEN, aki megítél valakit / valamit ELŐRE, azért, hogy mit fog tenni... Az itt felsorolt pomntok majdnem mindegyike racionálisnak mondható, csak a magyar "vadkapitallista" szemmel furcsák. Remélem utánanéztél, mi az az agrárolló???
A kivitelezést illetően én is szkeptikus vagyok, de nincsenek para képességei, hogy ezért ELŐRE elítéljek valakit. Úgy látszik, neked vannak...

"Ja jön, és lófasszal sem lesz jobb. "
Ez ugyanolyan unintelligens beköpés, mint ha valaki azt mondja, hogy a FIDESZ kormány semmivel sem volt jobb az MSZP kormánynál. A kapcsolat.hu-n még elmegy, na de itt???

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.01.14. 13:04:26

@ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget: :DDDDDDD

Az a baj Vonával, hogy nincs humorérzéke. Csurka, Torgyán legalább vicces volt. No meg Mikola. Legjobb volt, mikor Mengelicával vitázott, az a sátáni kacaj, bár olyat tudnék én is. Ilyen kéne még sok.

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 13:04:54

@Liberto Libertini:

te egy full hülye vagy.

1./ Az én éltem nem elbaszott, sőt.
2./ Az országról (gazdasági helyzetéről) volt szó, nem az egyes emberek életéről.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.14. 13:06:25

@derelyegrádi szellem: "a multik támogatásának megnyírbálást, pl ilyen raktárruház hiperrmarketetkre ne lehessen már adókedvezményt kapni. Ahhoz hozzon ide termelést, a hazai bezsállítóknak új piacot (és ezzel munkahelyeket) teremtve. Az, hogy 20 nőt felvesznek a TESCO-ba pénztárosnak az nem érdemel adókedvezméynt."

Akármilyen hihetetlen is, a hiperek rengeteg magyar beszállítóval dolgoznak. Ha legközelebb mész vásárolni, nézd meg a cimkéket, csupa-csupa hazai céget találsz. A gond inkább ott van, hogy a hazai cégek többsége is importál, főleg a nem-élelmiszeren. Nincs hazai termelés, mert a hazai termelő cégeket kinyírták a hazai importáló cégek (is). :-(

Liberto Libertini 2010.01.14. 13:07:08

@derelyegrádi szellem: Akkor menj aztán bújj a jobbik seggébe, védd a sok kretén hőzöngőt aztán majd ébredj fel ha a jobbik is átbaszott.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 13:09:09

Egyrészt én sem értem, mi ezen a vastagbőr. (Persze Zero miért ne írhatna egy "sima" blogbejegyzést?)

Másrészt ezt a programot úgy látszik a Jobbik nem nekem írta. :(
Ez így valóban elég gyászos. Nem szeretem az ilyen tóta w-s kitételeket, mint "a hülyék pártja", de ez a "program" ez tényleg elég debilre sikeredett.

Igazából jó is, hogy Zero ezt megírta, lássák csak a Jobbikosok, hogy a választót nem nézzük hülyének, mert akkor szavazatot vesztünk, és nem éri meg.

"profitközpontú szemlélet helyett emberközpontúra váltana, és alapvetően a nemzet szempontjából vizsgálna minden kérdést. "

Ez mondjuk megérne egy hosszabb kifejtést, mert így semmi értelme. Mi az hogy nem profitközpontú? Nekem egyszer volt egy 2személy feketegazdaságban utazó vállalkozásom (ördögbot gyártás-eladás), dögöljek meg, de a profitért csináltam.
Ez így nagyon komcsi-szagú.

@Grafithuszar: "Annak ellenére, hogy én is idiótáknak, vagy legalábbis gazdasági analfabétáknak tartom őket. "
Őszintén remélem, hogy ez csak parasztvakítás, és nem komolyan gondolják.

xanax · http://bennyhillifier.com/?id=CVTFxYMhwiA 2010.01.14. 13:09:11

@eszkep: na kb. ezt akartam én is írni.
Talán még annyit, hogy Vonáék pontosan tudják, hogy nem élhetnek vissza szavazóik bizalmával. Én bízom bennük.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 13:10:10

@IdősAsszony: Ja, a magyarok maguktól indultak malenkij robotra, valamint a lányok és asszonyok egy része magát erőszakolta meg, és szegény felszabadító katonára verték a balhét...

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.01.14. 13:10:48

@IdősAsszony: prűd vagyok én ahhoz hogy ilyen alantas balliberális propagandát bevegyek mint amiket te itt összkalapálsz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 13:11:11

@Őrnagy Őrnagy: Na ebben nagyon is igaza van!
A humorérzék az egyik legfontosabb egy politikusnál, mert egyrészt legalább tudod, hogy nem tökhülye, másrészt jelzi, hogy nem veszi magát halálosan komolyan, tehát nem fundamentalista.

IdősAsszony 2010.01.14. 13:11:14

@667 - A Sátán szomszédja: Jaj, maga is elhitte ezt a náci szemét propagandát?

Bélapáti Béla 2010.01.14. 13:11:57

Mókás, hogy azok idiótázzák a csodavárókat, akik a fidesztől várják azt a kurva nagy csodát amit 8 éve nem kaptak meg.
Ha nem a Jobbik, akkor mégis kire szavazzak, ha minden mostani parlamenti párt lejáratta magát előttem? A munkáspártra, baszod? Vagy minek szavazzunk, úgysem lesz jobb egyik sem? Akkor minek írtok blogot, attól jobb lesz???

IdősAsszony 2010.01.14. 13:12:03

@zsanett- a tótok bosszúja és szoci fan: Maga maradjon csak az ordas náci propagandánál, nyilván az való magához.

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.01.14. 13:14:18

@IdősAsszony: bocs de én neon-náci vagyok és neon-fasiszta, de ha komolyan belegondolok poszkommunista

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2010.01.14. 13:15:09

de csak infrafényben hallatszom

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 13:15:57

@IdősAsszony: Na, ha már játékban vagyunk, akkor naná! Megesz a penész, hogy egyszer megtudjam vajh, ki rejtezik a nickje mögött? Amúgy öreganyám abban az időben kislány volt, és ahogy mesélte, a tanyavilágban is volt rá példa, hogy a derék ruszki katonák szórakozni vágytak, nem éppen elfogadható módon (na, nem vele, hisz 8 éves volt, de a szomszéd tanyán élő fiatal 20 éves lányt sikerült játékra bírniuk...)

Bélapáti Béla 2010.01.14. 13:16:18

@TaTa86.: "profitközpontú szemlélet helyett emberközpontúra váltana, és alapvetően a nemzet szempontjából vizsgálna minden kérdést. "
Halkan kérdezem, a nemzetgazdaság miről szóljon, ha nem a nemzetről? Tudtommal nem az ördögbotgyártás gazdasági modelljét írták le a fenti szavakkal...

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2010.01.14. 13:16:50

@stulquec: Jó felvetés, hogy milyen Jobbik programról beszélünk egyáltalán :-) Én az EP-s Jobbik program alapján írtam le anno a véleményemet:
tudtad.blog.hu/2009/03/18/rosszabbik

Grafithuszar 2010.01.14. 13:17:26

@TaTa86.: "..profitközpontú szemlélet helyett emberközpontúra váltana, és alapvetően a nemzet szempontjából vizsgálna minden kérdést... "

Pl.: Az orvosok, tanárok, tűzoltók, rendőrök ingyen dogloznak, hisz ők a nemzet szempontjából fontosak...:)

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 13:17:51

@Liberto Libertini:

1./ Nem vagyok jobbikos, viszont nagyon szeretnék ettől a semmihez nem értő, tolvaj, fasszopó társaságtól (mszp, de különösen a szadesz) megszabadulni. Örökre.
2./ te meg húzz anyádba vissza.

petasz 2010.01.14. 13:19:14

Na szóval. Ebben a cikkben kivételesen sok a B@romság.
AZ MSZP hozta fel a Jobbikot? Na igen
"Szlováki szintjén működött volna, akkor a Jobbik naponta szajkózhatná , hogy "Rendet!", "Elszámoltatást!", ugyanúgy 2%-on állnának, mint 2006-ban."

Ha ezek a hülye emberek betartanának minden törvényt akkor nem lenne szükség RENDŐRSÉGRE.
Ha ezek a hülye emberek nem lennének betegek nem lenne szükség
KÓRHÁZAKRA

Folytassam???????

Azt felhánytorgatni egy pártnak, hogy más megoldást kínál, mint az eddigiek. Akik ráadásul be is valloták, hogy lotak, csaltak hazudtak?

Tényleg, adjuk már egy esélyt. Még nem is kerültek be a parlamentbe, még nem is csináltak semmit, de már basztatás van. Nem is mondom, melyik rendszer jellemzője...

Na mindegy.

Hartmann 2010.01.14. 13:20:55

ha már mindenki a PROGRAM-ot emlegeti. Linkelje már be valaki azt az oldalt, ahol a hivatalos jobbikos program kint van. Naugye, nem megy. Majd talán holnapután.

Addig lehet arról vitázni, hogy ki mit nyilatkozik, kitől mit közölnek, de rohadtul nem program még.

Marcellusca 2010.01.14. 13:22:24

@Bélapáti Béla: Ott a pont, Béla bátyám, ott a pont!

Hartmann 2010.01.14. 13:22:34

@Droli: ahhh, amig végigrágtam magam a kommenteken... :D:D

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 13:22:52

Ha a jobbik lesz a második párt, akkor a 2012-es előrehozott választásokra fog készülni, hogy kormánypárt legyen.

De nem lesz a második párt szerintem.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 13:23:13

@petasz: Én is ezt mondom, minek előre köpködni? Ha valamiért lesz rá ok (bár nagyon szeretném, hogy ne legyen) akkor lehet, de most? Legalább a programot megvárnák...

cotti 2010.01.14. 13:23:46

Szerintem várjuk meg a szombatot, amikor nyilvánosságra kerül a részletes Jobbik program. Utána lehet ízekre szedni, addig ennek nincs értelme. Szeretem ezt a blogot, minden nap olvasom, a cikkek nagy részével egyet is értek, jó témákról írtok, magas színvonalon. Ez szerintem most kivétel, mert nem alapos, nem hozza a megszokott színvonalat, amolyan vagdalkozó. Ha szabad kérni, a jövőben majd írjatok atémában, alaposabban - a teljes programot átolvasva - értelmezve. Ha ez alapján lesz hozzátok méltó kritika, azzal semmi gond, el lehet fogadni.

További jó munkát! :)

Lake 2010.01.14. 13:24:38

Aszonygyahogy: Kulcsszó: a szociális piacgazdaság, a nemzeti érdekek és öko-szocializmus.
...na ez a kulcsszava a Fico-pártnak is itt SzloTákiában...oszt közbe meg lopnak mint egy szarkakommandó....az a baj, hogy láttam én már innen, anno Miépeseket is nagyon nyomni a dumát, aztán meg már csak a pénz számított...
Na de ne akarok én sugallni semmit, viszont van egy tippem, ami ellentmond a fentieknek:
nem lesz meg a 2/3 a Fidesznek, de a 2. helyre erősen befut Vona....Zorbánék töketlenkedni fognak majd, egyrészt, mert kurva sok lesz a csontváz a szekrényben, meg a taposóakna, másrészt meg azért, mert ilyen nagy párt nem tud flexibilis lenni, csak töketlenkedni....na erre fel majd feljavul a Jobbik (a komancsok meg a világpolgárbuzik a nyílt sebeik nyalogatásával meg a szétesésükkel lesznek elfoglalva), 2014re befutnak erőssen...addigra a 2. Fico-kormány is a végét járja majd, mint Fletó most....na akkor kezdődik majd a haddelhadd...én szerényen, egy kisebb háborúra tippelek...de addigra már az EU is kezd kifulladni...tehát szarik majd az egészre, és a centenáriumra 2020-ra szépen visszakerülünk, mi felvidékiek a 38-as határok szerint Hozzátok ("Jönnek a csahszlovákok!"....aki nem érti keressen rá...).
Lázálmodom?....majd keressétek vissza ezt is úgy 10év múlva.
Én szóltam... :)

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 13:24:55

@Hartmann: stulquec 2010.01.14. 13:02:48

"Egyébként szombaton kijön a program. Lesz bő 150 oldal. Majd szépen el lehet olvasni, tanulmányozni. Szerintem egészen értelmes és vállalható programra sikeredett."

Nzoltan 2010.01.14. 13:26:44

@stulquec:
150 oldal? Én ennyit nem tudok átolvasni. Nincs rá időm. Ugyanis hévégenként cigányüldözök!

:-D

Hartmann 2010.01.14. 13:27:12

@667 - A Sátán szomszédja: tudom. olvastam. Én is épp ezért reagáltam azt, hogy valaki adjon már most 1 linket rá. Különben amiről beszél az még nem program. :D
Ha majd kiadják, Vona Gáborék által aláírva, jelezve, hogy ez a hivatalos Jobbik Program, akkor lehet már Programként fikázni, szétcincálni, elemezni. Addig cakkosan szerintem. :D

CyberPunK 2010.01.14. 13:28:18

@667 - A Sátán szomszédja: Nagyanyám története: három lány és egy fiú, legfiatalabb a fiú, ő csak pár éves, mind testvérek, helyszín egy malom valahol Zalában. Valamelyik harcoló fél a szülőket legéppuskázta vonatostul, biztos nehéz volt felismerni a civil vonatot. Elkövető nemzetisége mai napig ismeretlen. Aztán jöttek a ruszkik és beköltöztettek egy rádiós osztagot, mivel nem nagyon volt arra domb, a malom meg a legmagasabb építmény volt a környéken. Ezek amolyan művelt oroszok voltak, nem valami tagköztársaságból kivezénylett erősen tanyasi parasztgyerekek, amik adták a sorállomány nagyját. Egyből megindult a barter, a lányok mostak, főztek takarítottak, cserébe a ruszkik, ha kellett fegyverrel is, megvédték a mulatozó sorállománytól őket.

A történet folytatása az államosítás...

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 13:28:57

@Hartmann: Ja, ok. Egyetértek veled. Így, ennek ami most megy nem sok értelmét látok...

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 13:29:07

@Őrnagy Őrnagy:

Nem. Attól tartok, hogy a Fidesz. (A szocik összekapják magukat, mint 2006-ban) nem kivánom, csak kinézem ebből az országból. :-(

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 13:31:26

@CyberPunK: Ez is egy történet, a nem olyan régmúltból... IdősAsszony nem tudom, mit szól hozzá...

Marcellusca 2010.01.14. 13:31:31

@petasz:
@667 - A Sátán szomszédja:
És mindenki, aki nem érti, hogy Zero miért kezdett el előre köpködni:

Úgy van vele, mint az ecceri rendőr, aki hazamegy és egy írtózatos nagy pofont lekever az asszonynak.
- Ezt most miért kaptam, Józsi?
- Nem tudom. De, ha rájövök meg is öllek!

eszkep 2010.01.14. 13:31:53

Akkor nézzük a pontokat:

- Kulcsszó: a szociális piacgazdaság, a nemzeti érdekek és öko-szocializmus.
Ez ellen mi a kifogás????????????????????????????????????????

- az egyre szélesebbre nyíló társadalmi olló okainak elemzése, és annak fokozatos összecsukása.
Ha jól emlékszem ti is számos posztban értekeztetek a társadalmi feszültségekről, azok okairól.
Ez ellen mi a kifogás????????????????????????????????????????

- Globálisról lokális gazdaságra szeretnének áttérni, a hazai piacainkat szeretnék visszaszerezni - az exportorientáltság csak ezek után következik.
Ezt mondjuk nehezen tudom értelmezni, hisz egy jól működő gazdaságban nyilván export is fontos (legyen piaca a megtermelt javaknak).

- "Multibűnözés" elleni harc.
Lást alacsony felvásárlási árak, nagy haszonkulcs (a monopolhelyzettel való visszaélés ellen a „demokrácia fellegvárában a Trösztellenes Törvény létezik!!!), rendkívül hosszú fizetési határidők, hatályos jogszabályok kijátszása (lásd legutóbbi közismert eset: mi a láp?), korrupció. (Igen itt is van korrupció, egy ismerősöm olyan cégnél dolgozik, aki beszállítója több kereskedelmi üzlethálózatnak. (Sajnos részleteket személyes okokból nem tudok közölni, javaslom a TESCO Titok c. könyvet, ha valakinek esetleg kevés a képzelőrereje...)
Ez ellen mi a kifogás????????????????????????????????????????

- az Isten által sugallt erkölcsiséget be kellene vezetni a gazdaságba - ez lenne az eszme forradalma. A pénz uralmát radikális változással vissza kellene süllyeszteni a körforgásba, mint egyenlő fontosságú „résztvevőt”.
A filozófiai dolgok annyira nem érdekelnek, viszont nyilvánvaló, hogy a jelenlegi liberális társadalompolitika a teljes szétesés felé tereli a társadalmat, mind az USA-ban, mind Európában.

- öko-szociális nemzetgazdaság: kiemelt szerepet kapna a környezetvédelem, profitközpontú szemlélet helyett emberközpontúra váltana, és alapvetően a nemzet szempontjából vizsgálna minden kérdést. Ezáltal az állam is megerősödne, és az ország is gyarapodna.
Egyik hobbym a csillagászat, bár környezetvédelembe itt nem mennék bele, kis kiindulópontot viszont javaslok: keressünk rá Vénuszra és a fékevesztett üvegházhatásra. Ez a pont egyébként sok konkrétumot nem tartalmaz, de ez ellen mi a kifogás????????????????????????????????????????

privatizációk felülvizsgálata, az államadósságot pedig „eltörölnék”.
A privatizáció felülvizsgálata triviális kell, hogy legyen. Most itt nem mennék bele az amúgy közismert rablással felérő esetekbe, aki akarja nézzen utána: tippek: MTV székház, Postapalota, Repülőtér, MALÉV, MOL részvénycsomag, energiaszektor (pl. Kapolyi) stb., stb. Ez ellen mi a kifogás????????????????????????????????????????
Az államadósság eltörlés mondjuk tényleg értelmezhetetlen (viszont egy átütemezés (mely alatt nem csak időbelit értünk!) elképzelhető.

- mezőgazdasági termelés tekintetében a legfontosabb kiemelni a régiók szerepét, így szeretnék lecserélni a globális mezőgazdaságot lokális mezőgazdaságra - ezzel a fenntartható vidék is elérhetővé válna. A mezőgazdaságát és élelmiszertermelését kivonnák a WTO hatásköréből, és megteremtené az ország élelmiszerbiztonságát.
Teljesen racionális stratégia, ez ellen mi a kifogás???????????????????????????????????????? (Lásd francia agrárpolitika.)

- mezőgazdasági támogatások: a kisgazdák és az őstermelők kerülnének célkeresztbe a nagygazdaságok helyett, és támogatást csak a "közjó alapján" adnának.
remélhetőleg Zero közben elolvasott egy ált. isk. 5 osztályos földrajzkönyvet, így a továbbiakban axiómának kezelem a mezőgazdasági támogatások szükségességét. Ez alapján a pont alapján megállapíthatjuk, hogy a Jobbik a francia agrárpolitikát „másolja”. De ez ellen mi a kifogás????????????????????????????????????????
Egyébként már támadták a Jobbikot, hogy az Orosz piac felé szeretne nyitni. Talán van valami oka ennek, hisz az EU meghatározhatja, miből mennyit termelünk (mezőgazdaság) EU-s piacra, de abba SEMMI beleszólása, mit termelünk EU-n kívüli piacra!

A GDP mellé pedig egy jóllét-mércét is kialakítanának, amely az emberek elégedettségi, életszínvonal-szintjét mérné.
Több éve mondom, hogy a magyar helyzetben (sok a külföldi tulajdonú vállalkozás Magyarországon, a profit jelentős részét pedig kivonják az országból,a GDP mint mutató sokat nem ér (önmagában, ahogy a balos média használja, pedig semmit!) ”.
Ez ellen mi a kifogás????????????????????????????????????????

- "Az esküszegés legyen bűncselekmény, és épüljön be a magyar jogrendbe."
Erről már beszéltem. Ez ellen mi a kifogás????????????????????????????????????????

A Jobbik megállítaná a vasút leamortizálását, és évente 100 kilométer új vasutat építene, amit a turizmus fejlesztésével kötne össze.
Lehet, hogy újat mondok zero-nak, de EU-s stratégia a kötöttpályás közlekedés előtérbe helyezése (visszautalva az „ökő-„ előtagra…) Ez ellen mi a kifogás????????????????????????????????????????

Szeretném, ha pontonként te is végigmennél a listán zero, melyik pont ellen mi a kifogásod?

Bélapáti Béla 2010.01.14. 13:33:27

@Jobb híján MDF-es: te, most jobb híján mdf-s vagy jobb híján szdsz-s vagy? Csak úgy kérdem.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 13:34:54

@Bélapáti Béla:

Én egy olyan Fideszes vagyok, akinek nem a Jobbik a második kedvenc pártja! Sőt!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 13:37:01

@eszkep:

Hol írtam, hogy van egyáltalán kifogásom? :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 13:38:39

@cotti:

"A Jobbik szakmai konferenciáján a gazdasági elképzeléseikről a következők derültek ki"

Nem írtam, hogy ez a program.

Ma megint nehezen megy a szövegértés ....

Bélapáti Béla 2010.01.14. 13:38:47

@Jobb híján MDF-es: hanem egy politikai prostituált aki minden jöttmenttel összefekszik, lett légyen az a fideszből kiakolbódított rendőrverő, vagy a liberális szót szitokszóvá nemesítő pártocska bármely tagja? Hát gratulálok az értékrendedhez...

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 13:39:00

@Marcellusca: Ehh... fajin a vicc, de ezt a hozzáállást akkor se díjazom. Szombaton vagy azután, akár még jogos is lehet, de ezt előre eldönteni... nem és kész.

gezemuze1 2010.01.14. 13:41:09

TI mind munkanélküliek vagytok, vagy munkaidőben minkavégzés helyett fórumozók,netezők, vagy felsőoktatásban eltartottak? Komolyan kérdem, akárki válaszolhat...

picur3ka 2010.01.14. 13:44:25

@Liberto Libertini:

Ja, a zsidok meg a holokausztert. Gondolkodjal mar egy kicsit, mielott mondasz valami jol hangzot.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 13:44:39

Lassabban gyerekek a kommentekkel, még nem készült el a popcorn, és még hül a sör is. De kurva jó a "műsor", csak így tovább :)))

Olyan 6-700 kommentet, és minimum 2 láda "banánt" jósolok... Gyerünk-gyerünk! :)

@IdősAsszony: Mama! Ha nem veszi sértésnek: ugye az Ön Édesanyja, és Édesapja testvérek voltak?

Lake 2010.01.14. 13:44:59

én speciel munka mellet,t ebéd előtt...s mivel én önmagamnak állapítom meg a munkaidőt (van úgy, hogy napi 0 óra, van úgy, hogy 16!)...most éppen neked válaszolok :))

zsoltix 2010.01.14. 13:45:06

Az mar kiderult, hogy a parlamenti partok nem jok. Most az is kiderult elore, hogy a Jobbik se jo. Kenytelenek leszunk Kolompar partjara szavazni? :)

CyberPunK 2010.01.14. 13:45:20

@gezemuze1: Alkalmazott vagyok, aki jelenleg új feladatra vár. Mikor nagyobb meló van, akkor nem is rontom itt a biteket. :)

Tapmancs 2010.01.14. 13:48:43

@eszkep:

"- Globálisról lokális gazdaságra szeretnének áttérni, a hazai piacainkat szeretnék visszaszerezni - az exportorientáltság csak ezek után következik.
Ezt mondjuk nehezen tudom értelmezni, hisz egy jól működő gazdaságban nyilván export is fontos (legyen piaca a megtermelt javaknak).
"

Szerintem ez úgy értelmezhető hogy ha valami itthon is meg tudunk termelni, akkor azt ne külföldről hozzuk be. (pl szlovák tej, gyümülcsök, zöldségek, cukor...). És csak a fölösleget exportáljuk. A hazai piacokat meg igenis vissza kell szerezni, mert mindenhol külföldi árukat találunk, ez alatt azokat értem amiket itthon is elő tudunk állítani.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 13:48:58

@Bélapáti Béla: Még mindig nem értem. Ez konkrétan mit jelent?
Rendben, a nemzetgazdaság a nemzetről szól, tehááááát?

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 13:49:15

@gezemuze1: Otthonról vagy "netkávézóból" Írogatunk.:))

Tapmancs 2010.01.14. 13:50:06

@zero: és nem lehetett volna három napot várni, hogy a hivatalos program alapján menjen a fika?

Tapmancs 2010.01.14. 13:51:28

@Jobb híján MDF-es: két éve még megértettem volna hogy jobb híján MDF-es vagy, na de hogy még mindig, ez az igazán égő.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 13:51:30

@zero:

Te, én elképzeltem, hogy bejön nekik, és az unokáink már helyközi buszok helyett helyközi vonatokon fognak járni, minden háztól vasút visz majd a Turul-plázákig, orvosi rendelőkig, iskolákig stb. xD

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 13:51:41

Ej ej. Zero most megsértette a blog látogatóinak 46%-át.:))

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 13:52:16

@gezemuze1: Főiskolás vagyok, vizsga után. Esetleg még valamit?

Gerendás János · http://prokontra.blog.hu 2010.01.14. 13:52:33

A Jobbik egyik programpontját, a Turul bevásárlóközpontot mi már megrágtuk gazdasági szempontból:
prokontra.blog.hu/2009/12/09/turul_backup#more1586040

picur3ka 2010.01.14. 13:52:49

@TaTa86.:

Nekem a nagy resze komcsi-szagu, olyan nemzeti kommenizmus szaga van, oko-szocializmus.

Mivel nem lesznek kormanyon, nem aggodom e miatt. Vagy tanulnak a kovetkezo 4 evben, vagy elhullanak.

panki83 2010.01.14. 13:53:03

@gezemuze1: én pl tavalyi szabadságom töltöm

Én is csatlakozom azokhoz, akik várnának a köpködéssel legalább a program megjelenéséig, de leginkább jövő ilyenkorig, akkor már körvonalazódik majd, hogy mi is a jobbik valójában.
Mellesleg még a listájukon szereplők sora sem ismert, ha jól tudom (Vona, Pörzse erről a kettőről hallottam eddig, ha valaki tud többet, ne tartsa vissza az információkat)

Nzoltan 2010.01.14. 13:54:14

Ez egy Jobbik fikázó cikk. Az INDEXen a helye! :-) Na nem a blogrollon, hanem a főoldalon!
Mint a Morvais cikk.:-)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 13:55:15

@laspalmas: Jó lenne,mert ha elfogy a kőolaj nem lesz benzin meg autógumi ha jól tudom.:((

Bélapáti Béla 2010.01.14. 13:56:11

@TaTa86.: hadd ne fejtsem ki a jobbik programját, mert nem én írtam, de ha én mondanám ezt, akkor pl. azt érteném alatta, hogy egy beruházásnak vagy bármilyen gazdasági lépésnek nem a pillanatnyi hasznát nézném, hanem az egész országra, nemzetre gyakorolt hosszútávú hatását. Tehát pl. egy metróépítést akkor kezdenék el, ha biztos lennék benne, hogy csökkenti a dugókat, ezáltal a környezetszennyezést, ezáltal javítja a város egügyi feltételeit, javítja a túristák utazási feltételeit, stb, vagy az adópolitikát nézve nem az adóbevételekkel számolnék pusztán, hanem erőteljesen koncentránék a családok, elmaradott térségekben élők, kihalófélben levő, tradicionális ipart végzők stb. adótámogatására, vagy létrehoznék olyan alapokat, ami olyan területeken létesít beruházásokat a határokon túl, ahol nagyszámú magyar kisebbség él, de kevés a munkájuk, stb. Én így értem, aztán hogy a Jobbik hogy érti, majd kiderül.

Homeoffice 2010.01.14. 13:56:33

@gezemuze1:

Éppen dolgozom, az év végi zárás után kicsit visszafogottabban. Napi 10-13 óra munka után.
Jah és a túlórákat nem fizetik ki:) (magánszektor)

Marcellusca 2010.01.14. 13:56:41

@667 - A Sátán szomszédja: Én sem. Ezért nem tetszett a poszt.
Még NINCS program, még NEM voltak tűzközelben.
De MÁR azon rugózni, hogy mit fognak csinálni?
Ez nagyon dedós.
Jelenjen meg a program, kerüljenek be a parlamentbe és utána lehet fikázni!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 13:56:52

@picur3ka/beleallos kampany: Ez a fidesztől is függ.Ha töketlenek lesznek,még feljebb hozzák a jobbikot.

zsoltix 2010.01.14. 13:58:16

Most mi van, igazolast kell beadni, hogy ki miert es hogyan irogat ide? :)

Geza 2010.01.14. 13:58:20

"Ha nem veszi sértésnek: ugye az Ön Édesanyja, és Édesapja testvérek voltak?"
Szerintem az még kevés volna, neki valószínűleg a bátyja az apja, és mivel ebből fakadólag ő pedig a saját nagynénje (az anyja meg a nagyanyja is egyben), az ez okozta belső lelki meghasonlás miatt lett olyan, amilyen :).

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 13:59:17

Egyébként sokan nem aprogram alapján szavaznak a jobbikra hanem mert tele a tökük a többivel. És sok ilyen ember van a blog olvasótáborában,

stulquec 2010.01.14. 14:00:50

@laspalmas: Előbb leírtam, hogy a Vona nem hülye. Tudja min kapja fel fejét a média, az átlagpolgár. Ez a Turulteszkózás hatalmas médiafelület volt neki. Egyébként kb. ha lecsupaszítjuk azt a beszédet az jön ki belőle, hogy támogassuk a magyar kereskedelmet ne csak a multit. persze, bárki ha benyom egy ilyen turult meg teszkót, erre a média jobban odafigyel. Ahogy az rtl székházát se akarja lerombolni, mindössze annyi hogy szigorúbb törvények szerint járnánk el a mónika sokkal meg hasonlo szarokkal szemben. persze erre nem figyelne fel a média, így magában. Meg aztán őszíntén, szerinted egy ózdi 20éve szoci prolit mi mással lehetne megfogni mint ilyen ki merem mondani -bugyuta- képekkel!

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 14:01:47

Egyébként én sem a programjuk miatt voltam maszop szavazó,hanem úgy szavaztam hogy: m...s....z....ööö meg volt ott még egy betű.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2010.01.14. 14:02:28

" Évi 100 km vasútat a dolgozó nép dícsőségére"!!!

ecsém, hát itt kúrták el Kádárék!! ha öntöttek volna a kammanizmusra valami turulszószt, akkor mára már a Nagy Sumér-Magyar Birodalom körül forogna a Naprendszer :)))

ErEr 2010.01.14. 14:03:14

Durva meglepetes lesz itt a Jobbikkal, a nagy tobbseg elkeseredett elegge, de ok meg nincsenek meg elegge felnove a feladathoz. DE. Onekik meg nincs meg a hatorszag a lopashoz, meg ki kell epitenuk, tehat marad ez mint lehetoseg :-)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 14:03:50

@Geza: "belső lelki meghasonlás miatt "

Háááát, tudod, a kommentjei alapján szerintem NEM elsősorban lelki bajai vannak neki. Sokkal inkább genetikai :)))

kitvalasztanal.hu - Választási tippért notebook! · http://www.kitvalasztanal.hu 2010.01.14. 14:07:36

Simán elkurvul a Jobbik is amint bekerül. Egyre halkabbak azok a hangok,h "Fidesz - Jobbik koalíció soha". Felveszik majd a nagy pézt, csinálják a nagy üzleteket. Vona most egy opellel jár ha jól tudom, majd lesz az audi hamarosan...

@panki83: sok mindent megjegyzés szintjén elejtettek már a programjukból. Közgazdász barátom azt mondta,h helyes megadóztatni a multikat, de akkor eladja a részvényeit és amennyi pénzt csak tud beletol euróba. Ebből lelehet szűrni,h mennyire hasznos lépés...

@Lake: csináltunk kis oldalt ahol megtippelheted a választások eredményet, hétről hétre újra miképp változik a véleményed. aztán majd jól vissza lehet nézni :) Mókás lesz pár hét szavazgatás után hogyan változik a kkampányok hatására az ember. Lesz szép grafikon is vizuálisabb típusoknak ;)

Üdv:
www.kitvalasztanal.hu
Tippelős politikai oldal

Szpáhi 2010.01.14. 14:13:29

A Jobbik a szadesz ellentetje. Mindkét párt ugyanolyan szélsőséges, csak másik irányból nyomják a hülyeséget. Mindkettő addig mondja a nagy igazságokat, amíg nem kerül hatalmi pozícióba, onnantól jön a csőd. A Jobbiknak még könnyű, mondhatják, hogy hitelesek, mert még semmilyen problémát nem kellett megoldaniuk.
de nagy tétben mernék rá fogadni, hogy a jobbik bekerül a parlamentbe, eljátsza a miép szerepét, aztán, miután a tehetetlenségét rákente a fideszre, szépen eltűnik a süllyesztőben, hacsak a szadeszhoz hasonlóan nem talál olyan klientúrát, ami hajlandó eltartani, a miépnek nem sikerült...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2010.01.14. 14:19:11

@laspalmas: és ezt ki mondta? ki akar 100 kmert éíteni?

-Goldman- 2010.01.14. 14:22:23

Mi van Zero?
Viktor apánk leszólt,hogy a jobbikról is kéne már írnotok valami fikázós cikket mert lopják a szavazókat?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 14:22:32

@picur3ka/beleallos kampany: Én is így vagyok ezzel. Egy próbát megérnek, és kormányozni úgysem fognak. Aztán majd eldöntik, hogy élnek-e korlátozott bizalmammal.

@Bélapáti Béla: Vagyis azt néznék, hogy megéri-e? Visszajön-e a befektetett pénz?
A 4es metróban nem az a baj, hogy a profit van a középpontban, hanem az, hogy korrupt az egész projekt.
Ebben a példában egyáltalán nem jön ki a profitorientált vs emberközpontú különbség.
De mondjuk vegyünk egy fiktív, mégis életszerű példát: magyaros ételeket felszolgáló éttermet, és futárszolgálatot szeretnél létrehozni.
Hogy csinálod ezt emberközpontúan, és hogy profitközpontúan?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 14:23:21

@laspalmas: Ezt tényleg kifejthetnéd. Miért lenne a vasútépítés populizmus?

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 14:23:56

@Szpáhi: Ezt miből gondolod? Miből vontad le ezeket a következtetéseket?

-Goldman- 2010.01.14. 14:25:32

"Mert ne legyünk naivak, ez nem a Jobbik sikere. Ha az ország legalább Szlováki szintjén működött volna, akkor a Jobbik naponta szajkózhatná , hogy "Rendet!", "Elszámoltatást!", ugyanúgy 2%-on állnának, mint 2006-ban."
Ebben az esetben Vekkerviki is csak 42,02%-on állna nem igaz?

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 14:25:49

@.Pierre Bezuhov.: Konkrétan igen. Ezért állnak jobban a tótok, és ezért fognak előzni a lengyelek, majd a románok.

Érdekes, minden libsi imádja a pszichológiát, de amit alapszinten alkalmazni kéne a politikában is, rögtön sarlatánságnak tekintik...

latte · http://midterms.blog.hu 2010.01.14. 14:28:18

A Jobbik gazdasági elképzelései ennyire szocialisták? Érdekes, nekem rögtön a nemzeti szocializmus jut ezek alapján az eszembe, hiszen a Jobbik vállaltan nemzeti és ezek alapján úgy tűnik vállaltan szocialista. Csak azt nem értem akkor miért tiltakoznak a náci megnevezés miatt?

Bélapáti Béla 2010.01.14. 14:28:32

@TaTa86.: nem életszagú a példád, az a baj. Ugyanis országról beszélünk, nem kisvállalkozásról. A 4-es metró példámban pont hogy nem térül meg pénzügyileg, max közvetve, de mindegy. A korrupt-nem korrupt egy másik témakör. Ha tetszik, helyettesítsd be a 4-es metrót bármilyen nagyberuházással. De amúgy ha nem akarod érteni, nem fogod.

kisby 2010.01.14. 14:30:41

Ovalsom-olvasom a cikket de a vastagbőrre csak nem tudok rálelni..
Túlságosan benáczultam már, na...

Homeoffice 2010.01.14. 14:31:55

@Szpáhi:

Ezzel azért ellenkeznék.
Ad1 a szadeszszavazók ha átverik őket nem verik szét gyújtják fel a képviselőiket, a jobbikosok sokkal keményvonalasabbak.
Ad2 Morvaiban meg Vonában látok egy kis őrületet, szóval LEHET hogy komolyan gondolják....:)))

Jason Bourne 2010.01.14. 14:32:27

múltkor egy házibuliban -szerencsétlenségemre- odakeveredtem egy jobbikos társasághoz. egytől egyik tesco-fóbiások voltak. kérdeztem hogy mi a bajuk a multikkal, hát, hogy nem fizetnek adót. a tény nem nagyon zavarta őket, hogy a top 10 társasági adó fizetőkben pl. a tesco audi meg egyéb multik is benne vannak.

Szpáhi 2010.01.14. 14:34:36

@667 - A Sátán szomszédja: egyrészt a cigánysághoz való hozzáállásból. szerinted mit tett a jobbik, hogy javuljon a helyzet? könnyű a fideszt tétlenséggel vádolni, miközben ők sem tettek többet, azontúl h a gárda és a cigók egymást provokálják. Másrészt a jobbik kommunikációjából nekem csak az lett világos, hogy a duma megy, de hogy konkrétan mit csinálnának az rejtve maradt, érdekes módon. Az ilyen lózungok, mint a turul tesco helyett meg államadósság eltörlése, olyan képtelenségek, amiből világosan látszik a koncepciótlanság és a hozzá nem értés. Ilyen szinten az szdszhez hasonlítanak: ott is nyomják a sódert, de nem oldottak meg semmit, csak rontottak mindenen.

Homeoffice 2010.01.14. 14:36:36

@Jason Bourne:

Minden pártban vannak radikálisok.. meg egyébként is ezek szájhuszárok... miért nem kérdezted meg Tőlük, h azért jó-e a mekis sajtburi?
:D

Szpáhi 2010.01.14. 14:36:47

@Gunther: a miépesek is kemény legények voltak. ki emlékszik ma már rájuk?
Szerintem Morvainak és Vonának azzal fog telni az ideje, hogy megpróbáljon kiépíteni egy holdudvart, ami eltartja/összetartja a jobbikot. Egyébként meg Morvai június óta ül az eu parlamentben. azóta csinált valamit az egyenruhában parádézáson kívül?

Bélapáti Béla 2010.01.14. 14:37:51

@TaTa86.: de amúgy példádnál maradva profitközpontúnál nem jelentem be az embereimet, hanem feketén dolgoztatom őket szabadnap nélkül napi 12 órában, ahol tudok, adót csalok, és hulldaék eszközökkel, hulladék alapanyagokkal dolgozom, emberközpontúan meg mindent tisztességesen csinálok, minőségi alapanyagokat használok, stb, és reménykedek abban, hogy a vevőköröm értékelni fogja a minőségi szolgáltatást, és az elégedett munkaerőt, aki nyilván a vevőimmel is másképp báni majd, és ha nem is olyan hamar termelem ki ugyan azt a profitot, de talán stabilabb lesz a vállalkozásom. Így ok?

-Goldman- 2010.01.14. 14:38:16

@kisby: Egy fideszesnek mindenki bunkó aki nem Szent Viktorra szavaz ,de úgy látszik te nem vagy az.

eszkep 2010.01.14. 14:39:40

@latte: Látom te sem politológiából doktoráltál... A Jobbik szélsőjobbtól-szélsőbalig már minden volt....

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 14:41:29

@Szpáhi: Miután a Jobbik nem parlamenti párt szemben az SZDSZ-el, joggal kérheti számon az SZDSZ-t a "munkája" miatt. Ha a Jobbik bekerül, és ott tényleges eszközökkel nem tud elérni semmit (kétlem), sőt mi több, ront a helyzeten, akkor aláírom amit mondtál.

eszkep 2010.01.14. 14:44:23

@Gunther: "Ad1 a szadeszszavazók ha átverik őket nem verik szét gyújtják fel a képviselőiket, a jobbikosok sokkal keményvonalasabbak."
Azon aggódsz, nehogy Morvait mágján égessék meg saját szavazói? Ez merőben új aspektus, elég morbid lenne, ilyet még az Index sem vizionált...

Nzoltan 2010.01.14. 14:46:34

@kitvalasztanal.hu: Ha megadóztatják a multikat, abbol sok jó nem biztos hogy származik.
Bár a kereskedelmi cégeket nem kéne félteni. Ha a teszkó bebukik, akkor jön más és átveszi a helyét.

Meg ott az online vásárlás. Az olcsóbb tud lenni.

-Goldman- 2010.01.14. 14:48:11

@Szpáhi: A Zsidesz(innentől kis betűvel) 4 évig nem csinált semmit.
A jobbik még nem volt kormánypárt/kormánypárt koalíciós partnere.
A zsidesz bebizonyította hogy csak a szája jár,a jobbiknak még nem volt rá alkalma.
A zsidesz leszerepelt,a jobbik egy nehéz fellépés előtt áll.
Majd 2014-ben mondj róluk ítéletet,addig ez csak a saját elképzelésed.
Én már adtam egy esélyt a zsidesznek,mert jobb nem volt,nem éltek vele.
Most a jobbiknak adom,mert jobbat nem találok :(.

Bélapáti Béla 2010.01.14. 14:48:38

@Nzoltan: "Ha megadóztatják a multikat, abbol sok jó nem biztos hogy származik." miért, szerinted akkor mi fog történni? Netán elkezdenek adót fizetni?

Homeoffice 2010.01.14. 14:49:44

@eszkep:

Khmmm...
Csak próbáltam a delikvens nagy példaképéhez (VIKTOR! VIKTOR! ) hasonlóan nagy szavakkal dobálózni.
Az tény, hogy a jobbikos szavazók kevesebbet tűrnek el...

picur3ka 2010.01.14. 14:50:19

Off: Na, ez a vastagbor; FIDESZ ellenes osszefogasra buzdit a Republikon. Hamar volt egy ilyen jo kis 8 evunk veluk az ellenzekben... csak rajta, ez a harc lesz a vegso...

www.hirszerzo.hu/cikk.republikon_a_fidesz_ketharmados_gyozelme_realis_forgatokonyv.136784.html

picur3ka 2010.01.14. 14:53:58

@eszkep:

Haha, ez jo.

A masik remek dolog, az a jo nehany komment, hogy a Jobbik/FIDESZ se csinalt semmit. Aki nem erti, hogy ki van kormanyon, aznak mer jar szavazati jog?

Szpáhi 2010.01.14. 14:54:16

@667 - A Sátán szomszédja: az szdsz-szel kapcsolatban igazad van. a politikai büntetés már megvan (nagyon úgy néz ki...), a tényleges még kérdéses. A Jobbik léte a parlamentben egyébként nem zavarna, mutassák meg mit tudnak, de - hangsúlyozom a miép-ből - kiindulva nincsenek nagy elvárásaim a szereplésükkel kapcsolatban. Nyilván kényszerpályán lesznek, hiszen akár a fidesszel, akár a maszop-pal, akár a normális demokratákkal működnek együtt valamilyen kérdésben, biztos, hogy a párt egy-egy jelentékeny része rosszallással fogja kísérni. Ha pedig a szavazótábort egyben akarják tartani, marad a látszatpolitizálás (ami szintén szavazatvesztést okoz) vagy a klientúraépítés

-Goldman- 2010.01.14. 14:56:20

@picur3ka/beleallos kampany: Helyes,nem szabad engedi hogy egy elmebeteg kétharmadot szerezzen,és kénye kedve szerint játszadozzon az alkotmánnyal.

Szpáhi 2010.01.14. 14:58:10

@-Goldman-: ez a tipikus propaganda, ami alapján a szadesz mellé sorolom a jobbikot. Tudtad, hogy a "fidesz nem csinált semmit", ezt szajkózza a kuruc.info a népszava és a népszabó is? Szép kis társaság...
Ha tetszik, ha nem ebben a rendszerben két politikai oldal van: nem jobb és bal, hanem aki Orbánt támogatja és aki elutasítja. Mindenesetre biztos kellemes lesz ellenzékben együtt szavazni a szocikkal meg a többi selejttel. és majd bizonyíthat a jobbik. kérdés, hogy mit.

-Goldman- 2010.01.14. 14:58:18

@Szpáhi: Ez attól függ hány helyet szerezbnek a parlamentben.

picur3ka 2010.01.14. 14:58:40

@-Goldman-:

Egyaltalan nem ertek egyet. Szerintem ettol csak a gengszterbanda fel.

radirmester 2010.01.14. 14:58:48

Cigánykérdés

Rasszista vagyok mert mióta felnőttem csak azt látom hagy a cigányok:

- iskolakerülők,
- büdösek,
- megfélelmlítő a viselkedésük
- a társadalom alapvető eggyüttélési normáit semmibe veszik
- lopnak, csalnak, gyilkolnak
- ha kimondom mert LÁTTAM cigány tette, ordítva ugat vissza: Biztos mert én cigány vagyok!!
- 10 esetből 9-szer miattuk keveredik az ember bajba
- igénytelenek,
- segélyből élnek a mi adóforintjainkból,
- nem dolgoznak,
- játéktermekben lógnak,
- a segélyt cigire italra költik.

és még sorolhatnám. Kédem én: Meddig tűröd te ISTENBARMA magyar?? Pártoktól várod a megoldást?Ugyan már!
NEKED kell tenned ellene,nem meghunyászkodni, arcot elfordítani NEM szabad!
Te vagy itthon!Ha az ilyen bevándorló söpredék terrorizálja magyar honfitársad,gyermeked az iskolában,ODA KELL CSAPNI!
Sokan nem teszik,mert félnek .De mitől? Ezektől a mocskos élősködő férgektől?
Gondolkodjon el ezen mindenki.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 15:00:23

@-Goldman-:

Persze, de mivel a lóvénak még csak a felét utalta, ezért finomak voltunk.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 15:00:36

@-Goldman-:

Szerinted így működnek a dolgok?
8-kor csengett a telefon és máris pötyögtem be a posztot?

Te tényleg hülye vagy, vagy engem nézel annak?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 15:02:36

@kisby:

És? Vessem le magam a Gellért-hegyről vagy mi?
Arról írunk, amiről akarunk. Ha nem teszik, jobb felső sarok, x, katt.

-Goldman- 2010.01.14. 15:03:35

@Szpáhi:"Ha tetszik, ha nem ebben a rendszerben két politikai oldal van: nem jobb és bal, hanem aki Orbánt támogatja és aki elutasítja."
Na látod ezt nevezik fanatizmusnak.
A személyi kultusz amúgy az általad úgy gyűlölt kommunizmusban és persze a nemzetszocializmusban divat.
Na de nem untatlak tovább inkább egy számotokra is közérthető a "heil Hitler"-hez hasonló köszöntéssel zárnám a kettőnk közötti beszélgetést.
VIKTOR!!!! VIKTOR!!!!!!!!!!!!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 15:03:53

@TaTa86.:

Évi 100 km új vasút építése a populizmus.
A meglévő pályákat kéne karbantartani, fejleszteni, vízfejet kirúgni, utasbarát menetrendet alkotni, és voálá, száguldana a MÁV.
Évi 100 km új? Minek? Meddig? Míg világ a világ? Ez nem több, mint az ilyesmire fogékonyak beetetése szerintem, remélhetőleg nem gondolták komolyan.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 15:04:07

@Szpáhi: Na, igen ha valakikkel majd egyet kell érteni... Ha lesz olyan ( és nincs kizárva), hogy jó ötletet dob fel valamelyik párt, aki épp nem a Jobbik, akkor vajon mit csinálnak? Erre gondoltál? Abban az esetben remélem, sőt csak úgy van értelme a dolognak, ha az ötletet nézik nem azt, hogy honnan jön (bár maszop vagy szadesz esetén vastagbőr lenne, főleg az elején).

picur3ka 2010.01.14. 15:06:53

@667 - A Sátán szomszédja:

Csak undoksagbol kerdezem, hany maszop szadesz jo otletet tudnal felsorolni igy hirtelenjeben?

-Goldman- 2010.01.14. 15:07:06

@zero: Természetesen nem szó szerint értettem.
Csupán arra gondoltam,hogy esetleg lehetett valamilyen(meglehet fideszes) előszele ennek az értelmetlen és rohadtul nem "vastagbőr" cikk kiposztolásának.
De persze lehet hogy egyszerűen csökken a színvonal.

panki83 2010.01.14. 15:08:02

@Szpáhi: Ja, mert olyan nem létezik, hogy valaki egyik kérdésben egyetért a fidesszl másikban pedig más az álláspontja.
Egy baromság ez, nem a fidesz ellen-mellett, a maszoposok ellen-mellett fog szavazni, hanem a saját pártja mellett.

Amúgy meg betiltani az összes pártot, és legyenek csak területi képviselők, utálatos egy dolog ez az egész ebben a formában, eddig csak két részre szakadt az ország, most majd háromra fog?
Egyszerűen Magyarországnak nem való ez a demokráciás marhaság.

-Goldman- 2010.01.14. 15:08:34

@laspalmas: Pedig a fidesz is új vasútvonalakat akar.
Ezek szerint ők is populisták?

Szpáhi 2010.01.14. 15:09:42

@-Goldman-: látom a politológia nem a te asztalod. ezt realitásnak hívják nem fanatizmusnak. Fletó, Ibolyka és a Vonáék mind Orbán ellensúlya kívánnak lenni. legalábbis a fidesszel egyikük sem kíván "lepaktálni", innentől fogva nincs miről beszélnünk valóban. A nácikhoz pedig a jobbik közelebb áll a politikai palettán, mint a "zsidesz", úgyhogy nem kell heihitlerezni, azt tartsd meg otthonra meg a haveroknak.

-Goldman- 2010.01.14. 15:12:09

@Szpáhi: Az elvakultság és a realizmus meglehetősen távol állnak egymástól.
De részemről lezártnak tekintem a beszélgetést
Elvégre egyikünk sem lesz tőle okosabb,téged pedig talán még elvakultabbá tesz.

Szpáhi 2010.01.14. 15:12:45

@667 - A Sátán szomszédja: sajnos innentől fogva jön a címkézés. Ad-hoc módon nem lehet együttműködni valakikkel, ahhoz túl kevés vállalható párt van. A hosszútávú együttműködésnél pedig a szavazótábora egy részét kockáztatja. Ugyanis Goldman mintáján is látszik, hogy sokan zsigeri fidesz-ellenességből szavaznak rájuk, minden ilyen együttműködés ezen szavazók elvesztését kockáztatja. Ha pedig a jobbik nem hajlandó senkivel szövetkezni, ez hosszútávon azt jelenti, hogy a saját programjukat nem tudják véghezvinni...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 15:13:12

@laspalmas: "Évi 100 km új vasút építése a populizmus."

Játszunk egy olyat, hogy a "vasút" szavacska helyére "autópályát" írunk be...

Nos?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 15:13:32

@kisby:

Csak botrányokról írhatunk, offshore-ról meg sikkasztásról? Bocsi.....

Szpáhi 2010.01.14. 15:14:40

@-Goldman-: nézd, szerintem elég nagy elvakultság zsideszezni, de tudod. Én nem gyűlölöm a jobbikot, de még fletót sem. Arra próbáltam rávilágítani, hogy a jobbik egyedül semmit nem fog elérni, ha pedig választ valakit, óhatatlanul a saját táborát amortizálja. pusztán ennyit szerettem volna mondani, nem óhajtok orbán mellett kampányolni

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 15:16:36

@-Goldman-:

Ez hol van, hogy ők ÚJ vasutat akarnak? Nem inkább helyrerakni azokat, amiket most "szüneteltetnek"? Linket légyszi.

picur3ka 2010.01.14. 15:18:14

@Seduxen:

A vasuti szallitas olcsobb, nem? Es sokkal gyorsabb tud lenni. Itt Yorkbol is lehet Londonba ingazni, 2 ora vonaton.

arlequin 2010.01.14. 15:18:20

@panki83:

egyetértek. egyetértek. egyetértek.
mi az hogy?! nagyon is!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 15:20:02

@Seduxen:

Tudom, Feriék.
Segítenél adatokkal, hogy mennyit ígértek és mennyi épült meg?
Nem kötözködésből, csak most nem érek rá.

De még gyorsan: az autópálya ( hibáit nem számolva) annyiban "jobb" így ígérgetés szintjén a vasútnál, hogy azon tud menni busz, kocsi, kamion is, a sínen meg csak vonatok. Ezért nagy marhaság ezt beígérni.

Szpáhi 2010.01.14. 15:20:33

@panki83: rövid távon van ilyen konstrukció, hosszú távon nincs. Vagy szövetkezik valakivel a jobbik és elveszti a szavazótábora egy részét, vagy egyedül lesz és elszigetelődik. A harmadik út pedig, hogy klientúrát épít, amely eltartja a pártot vagy megpróbál szavazatokat maximalizálni és biztos 5% feletti párt lenni.

arlequin 2010.01.14. 15:21:40

egyébként egyetlen működő megoldás lenne.

kiteríteni a lapokat.

különben ki lesznek terítve.

egyre rosszabb felé megy a szekér és nem veszik emberszámba az emberfiát. baj lesz. szóltam.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 15:22:50

@Szpáhi:

"klientúrát épít, amely eltartja a pártot vagy megpróbál szavazatokat maximalizálni és biztos 5% feletti párt lenni."

Ja, ezt fogja csinálni és reménykedik abban, hogy egy külpolitikai fordilat hatalomra segíti, mint anno a nyilasokat vagy a kommunistákat! :-)

Szpáhi 2010.01.14. 15:23:18

A legvalószínűtlenebb megoldás, ami a jobbiknak a legelőnyösebb lenne, hogy 20 % feletti szavazattal átveszi a második "nagy" párt helyét. De ez még mindig nem elég, hiszen fidesz többség esetén a fidesz nem szorul rájuk. Innentől fogva marad az ellenzék és amit előzőleg leírtam.

-Goldman- 2010.01.14. 15:23:39

@laspalmas: Nem,írhatnátok például gaskóról, aki csupán "szolidarításból"megint megbénítja a vasutakat, esetleg itt egy "napi degenerált": index.hu/bulvar/hirek/2010/01/14/orizetben_ket_savas_tamado_hongkonban/
Nem mellesleg az mszp 100 ezer munkahelyet tett tönk... izé mentett meg: mszp.hu/belfold/bovebben/a-kormany-100-ezer-munkahelyet-mentett-meg-
Van ám elég vastabőr mára is :)

Szpáhi 2010.01.14. 15:24:59

@Jobb híján MDF-es: tulajdonképpen ugyanazzal próbálkozik, mint Ibolyka. Csak éppen a jobbik a retorikájával próbál vonzó lenni, az mdf pedig mindenhonnan előrángatott arcokkal....

Vörösinges 2010.01.14. 15:25:04

@laspalmas:

Várom a SZDSZ reagálást. A vasút mint szállítóeszköz alkalmas emberek szállítására a táborokba.
TILTAKOZNI KELL!!!

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 15:25:25

@picur3ka/beleallos kampany: Nem azt írtam, hogy volt jó ötletük, te :D Azt írtam, hogy előfordulhat, hogy a jövőben akad. Bolygóegyüttállás, huzatot kap az egyiknek a feje, vagy valami oknál fogva. Erre gondoltam. :D

Szpáhi 2010.01.14. 15:25:42

@-Goldman-: én megszavaznék nekik egy 'munka vörös zászló' érdemrendet:)

Marcellusca 2010.01.14. 15:26:24

@Szpáhi: Szvsz, saját táborát akkor fogja amortizálni, ha nem váltja be az ígéreteit.
Ahhoz, hogy azok megvalósuljanak, kivel kell együtt szvazni, már részletkérdés.
Az én meglátásomban tök mindegy, hogy kivel szavaz, a lényeg, hogy a gödörből (jó irányba) kimozdítsák az országot.
Viszont az is igaz, hogy lesznek mejd, akik azért pártolnak majd el, mert a Fityisszel/Maszoppal szavazott. Nem a témát és a lényeget fogják nézni.
De az ilyenekkel amúgy sem lehet mit kezdeni.

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 15:28:00

@Szpáhi:

Szerintem az MDF nagyobb eséllyel lesz kormánypárt, mint a jobbik.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 15:29:16

@laspalmas: időm - meg kedvem - sincs most ennek utánatúrni, de mint ahogyan azt énelőttem már többen "megénekelték", pl a közúti fuvarozás tranzit részét nyugodt szívvel fel lehetne pakolni vasútra (csökkene az utak terhelése, környezetszennyezés, balesetek, etc), szóval PUSZTÁN azért populistázni BÁRMELYIK pártot is, mert 100 km új vasútvonalat ígér... Hát nem tudom.

Ja, a felújítás! Tudomásom szerint a Fidesz azt ígérte, hogy ÚJRA megnyitja a bezárt vonalakat, nem? Mintha lett volna nagyon "muhahahahás"-post - zero-tól - az 1 utast szállít a Bzmot Bivalybasznádalsó és Csajágóbasznádafelső között.

Na akkor melyik inkább populizmus?

@picur3ka/beleallos kampany: "A vasuti szallitas olcsobb, nem?"

Ezt látod nem tudom, de lehet. Ennek NETBohóc cimborám a nagy tudora, a "sihuhu" az ő asztala...

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 15:30:12

@Szpáhi: Nem hosszútávú együttműködésben kellene gondolkozni. Ha valahonnan, bárhonnan előkerül valamelyik képviselő fejéből egy olyan ötlet, ami jó, és nem attól az, mert
1. ő találta ki,
2. mert egy bizonyos párt tagja,
hanem mert jó ötlet és mindenkinek hasznára válik ( itt mindenkire gondolok, a tisztességes emberekre).
Én azt nem akarom, hogy egy esetleges jó ötlet, javaslat, bármi azért sikkadjon el, mint ahogy azt leírtam.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 15:31:04

@Marcellusca: Ez az, pontosan ezt mondom én is ! Végre valaki...

Szpáhi 2010.01.14. 15:31:14

@Marcellusca: igen, pontosan erre céloztam:) szerintem pontosan ezek az izgalmas kérdések: vajon a jobbik szavazótábora mennyire fogja rugalmasan kezelni a jobbik parlamenti manővereit? a jobbikos képviselők hogy fogják kezelni ezt a helyzetet, hogy ott van rajtuk a nyomás, hogy tegyenek kézzelfogható és radikális dolgokat, a harmadik út fenntartása és a parlamenti együttműködés? ez együtt nagyon nehéz lesz és nagy tehetséget kíván...

-Goldman- 2010.01.14. 15:32:16

@Szpáhi: AMúgy olvastád már a legújabb "objektív" szavazásukat?
mszp.hu/korabbiszavazas
A csúcs a H1N1-es, de az
"Ön szerint Orbán Viktor és a Fidesz mit tenne a nyugdíjak kérdésében, ha kormányon lenne? " is nagyon ott van :)

hoplita 2010.01.14. 15:34:11

@eszkep:
Én csak annyit teszek ehhez hozzá, hogy minden esetre elgondolkodtató mindenki számára, akit illet az, amit Toroczkai mondott anno, a nemzeti radikális csúcson....
"Bízunk bennetek, de ha csalódnunk kell a számonkérés is radikális lesz...."
És azt nem csak a HVIM gondolja így, a szavazók jó része is.

Szpáhi 2010.01.14. 15:34:14

@667 - A Sátán szomszédja: ismétlem, ez csak rövidtávon van így, egy-egy döntésnél. Az világos, hogy bárhonnan is jön az ötlet, azért maszoppal együttszavazni elég necces és jó kommunikációt kíván a megmagyarázása. Nem lehet kikerülni a hosszútávú együttműködést és a fontos kérdésekben (alkotmány - megváltoztatása) való döntést, valakikkel együtt kell tartani...

Szpáhi 2010.01.14. 15:35:10

@Jobb híján MDF-es: ne hozd rám a szívbajt ilyen felvetésekkel, kérlek:)

Vörösinges 2010.01.14. 15:36:05

Ringassátok magatokat álomvilágba.
Tavaszra úgyis vörösbe borul az ország.
Hosszú még az idő a választásokig.:)

arlequin 2010.01.14. 15:36:14

@Jobb híján MDF-es:
van benne valami.
tavaly a fidesz 'sub rosa' tárgyalt a szadesszal.
lehet, hogy a pártszakadás (szdsz) emiatt volt, s most lesz 'nagy' összeborulás. ki tudja?

-Goldman- 2010.01.14. 15:36:16

@Jobb híján MDF-es: Hehe,ezzel feldobtad a napomat.
Mit gondol egyáltalán az az ember aki Antall Józsi halála után még az MDF-re szavaz.

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 15:38:16

@-Goldman-:

az mszp 100 e munkahelyet menett meg tipikus mszp (komcsi módszerű) propaganda, Jól hangzik, és visszaellenőrizhetetlen. Mert mihez képest?

A TÉNY: soha ilyen rossz foglalkoztatási mutatók nem votlak Mo-n. Ennyi.

hoplita 2010.01.14. 15:38:40

@Szpáhi:
Ez a Miéppel vont párhuzamod elég erőltetett.
Mintha nem vennéd tudomásul, hogy 12 év telt el....hosszú idő ám az.
Kénytelen vagyok ezt megjegyezni, már csak azért is, mert volt némi közöm a Miéphez...tehát van valami rálátásom.

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 15:39:43

@Vörösinges:

Meg addig is, míg a következő adag gyógyszeredet hozzák....

Szpáhi 2010.01.14. 15:39:55

@-Goldman-: sztem a maszopnál a napi-orbán olyan kötelező, mint a reggeli feles:)
am jobbikos is odatosz, mint a hatkilós kalapács:

Mi a véleménye a Jobbik botrányos viselkedéséről az Európai Parlamentben?

35.58% Felháborító.
25.84% Egyáltalán nem lepett meg.
27.46% Helyes, most legalább mindenki láthatja, hogyan értelmezik a "nemzeti összefogást".
11.12% Az EP-ben inkább európai politizálást várnék még tőlük is.

lehet válogatni. még azt hiányolom, hogy "A fidesz határolódjon el a jobbiktól", illetve "a jobbik határolódjon el saját magától":)

kisby 2010.01.14. 15:40:40

@zero: El kell hogy keserítselek nem lesz X katt, Továbbra is RSS lesz, csak egyszerűen szerintem ez a post nem olyan "vastagbőrös". Persze arról írsz amiröl akarsz:)

@laspalmas: Úgy logikáztam hogy ha a blog neve vastagbőr akkor pontosan olyan témák vannak amiket felsoroltál. De mégegyszer mondom ti blogotok azt írtok amit akartok. Nem kell mindjárt mindent a személyetek ellen irányuló agresszív támadásnak venni..

-Goldman- 2010.01.14. 15:42:59

@Szpáhi: Nem feltétlenül,elvégre a jobbik már a maszop tökeit szorngatja.
Ha elég képviselőt sikerül bejuttatniuk valódi erőt képviselnek majd.
A mérsékelt fideszt valamilyen szinten támogatva pedig simán a második politikai erővé válnak.

Szpáhi 2010.01.14. 15:43:29

@hoplita: mire vonatkozik a kérdés? ha a szavazótáborra: azért azt kétlem, hogy ne lenne átfedés, vagy olyan sok "nemzeti-radikális" van az országban, hogy akár két pártot is kiállíthatnának?
A politikai párhuzam pedig onnan jött, hogy a miép is olyan kényszerhelyzetben volt, mint most a jobbik lenne: nem merte kockáztatni a népszerűségvesztést valamelyik oldal támogatásával, így szépen a két ló közé esett: maszop-szadesz kilőve, orbántól pedig jókora távolság...

Vörösinges 2010.01.14. 15:43:39

@derelyegrádi szellem:

2006-ban is ez volt.....
Előhúzzák Bokrost, megteszik miniszterelnök-jelöltnek.
Lajos meg mindenki Viktorát elintézi gazdasági kérdésekben.
Milyen érdekes, hogy a programját sok helyen tanítják....

arlequin 2010.01.14. 15:44:21

@Szpáhi:
és ez milyen felmérés?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 15:44:57

@kisby: "Nem kell mindjárt mindent a személyetek ellen irányuló agresszív támadásnak venni.. "

Pedig a "blog fura ura" minden esetben így tesz, megnyugtatlak... Nem túl "méjnsztrím", de a goldenfos néha az agyára megy :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 15:45:41

@Vörösinges: "Milyen érdekes, hogy a programját sok helyen tanítják.... "

Hát ja... Igaz, hogy van ahol, mint elrettentő példát :(

Vörösinges 2010.01.14. 15:45:54

@-Goldman-:

kommunista? Nem tudom ki akar a ruszki piacra betörni:)

arlequin 2010.01.14. 15:45:59

@Vörösinges:
attól mert tanítják... nézd, tanítják az ún. holocaustot is, 'oszt mekkora lyukak vannak benne...

-Goldman- 2010.01.14. 15:47:30

@Vörösinges: Még a bosnyákra sem :)
Amúgy miért akarnék én betörni az orosz piacra?
Üzletembernek nézel?

Szpáhi 2010.01.14. 15:47:31

@-Goldman-: én is erre építenék a helyükben, de ez zsideszezéssel egybekötve nem túl hiteles:P Az pedig szinten necces, hogy kinek a szavazóira épít: a volt maszoposok nem túl stabil bázis, nekik ugye kell a kenyér meg a cirkusz, a volt fideszesek és a radikálisok pedig nem nagyon szeretik azt hallani, hogy a jobbik a zorbánhoz közeledik. Szóval sok fog múlni a tavaszi választáson, nagyon sok

arlequin 2010.01.14. 15:47:54

@Vörösinges: te ténleg troll vagy? tök izgi.

-Goldman- 2010.01.14. 15:48:48

@arlequin: MSZmP honlapján lévő szavazások .

hoplita 2010.01.14. 15:48:54

@Jobb híján MDF-es:

Én a fideszesek helyében téged elkutyáztatnálak-letagadnálak....vagy nem is tudom, mit csinálnék veled.
Eklatáns példája vagy annak, ami miatt képtelen lennék a fideszre szavazni.
De megnyugtatlak, van egy csomó polgári körös, fideszes, sőt, kádéenpés haverom, akik szintén nem szívesen vállalnának veled semmilyen közösséget.
Nagy buzgalmadban több kárt csinálsz az ilyen blogokon a fidesznek, mint hasznot....de nem vagy egyedül, vagytok egy páran.

Vörösinges 2010.01.14. 15:49:26

@arlequin:

ún . holocaustban nagyon sok ártatlan halt meg. Azt hiszem gyerekek és terhes nők nem nagyon tettek semmit sem a hitleri Németország ellen.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 15:49:33

@Szpáhi: A hosszútávval kapcsolatban meg én is azt gondolom, mint

Marcellusca 2010.01.14. 15:26:24
"Viszont az is igaz, hogy lesznek majd, akik azért pártolnak majd el, mert a Fityisszel/Maszoppal szavazott. Nem a témát és a lényeget fogják nézni.
De az ilyenekkel amúgy sem lehet mit kezdeni. "

Ezekben az esetekben fog elválni ki radikális és ki szélsőséges, mert ugye a kettő nem ugyanaz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 15:50:04

@laspalmas: Hát annyi biztos, hogy előbb rendbe kéne szedni a MÁVot.

@Bélapáti Béla: Megint csak rossz példa. Az a helyzet, hogy a fekete munka nem feltétlenül kívánságműsor. A legtöbb kis és középvállalkozás egyszerűen nem tud annyi nyereséget termelni, hogy kifizesse az adókat, járulékokat.
A 10-12 óra megintcsak ilyen: 8 órás munkanappal tönkremenne a cég. Nem azért mert harácsol az igazgató, és a BMV X5ből üti korbáccsal szegény melósokat, hanem mert szar a gazdaság, mindenki az életéért küzd. (Kivéve aki maffiában, politikában utazik. Már ha a kettő között van különbség.)

Akkor most mi legyen? Szüntessünk meg még 1.000.000 nem "emberközpontú" munkahelyet, és ezzel ténylegesen nyírjuk ki az így is haldokló Pannon Pumánkat?

Vagy vegyük tudomásul a realitásokat: a vállalkozások profitközpontúak, mindig is azok voltak, mindig is azok lesznek. Az alternatíva pedig nem a Kánaán, hanem a komszomol meg a TSZ.

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 15:50:05

@Vörösinges:

ne húzd magad, mindjárt jön a gyógyszer, és szerintem most levisznek még sétálni is.....

Szpáhi 2010.01.14. 15:50:20

@arlequin: ez kérlek, a demokrácia fellegvárából való, egyenesen a maszop honlapjáról:) -Goldman- nal szemezgettünk az mszp-sek egzotikus világlátásából...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 15:51:07

@Seduxen:

Tudhatnád már, hogy én nagy vasútbarát vagyok.....
Igen, a fuvarozás így van, ahogy mondod, azt nem tudom, hogy olcsóbb-e, de mindenképp praktikusabb és környezetbarátabb. A személyszállítást is maximálisan támogatom, többször írtam már: utasbarát menetrenddel sok embert el lehetne csábítani.

Viszont átsiklottál sokadjára egy szó felett: ÉVI 100 km új vasutat akarnak. Minden évben 100-at? Hány éven keresztül? 4-5-10-20? Ehhh......
Szerintem a meglévő hálózat bőven elég, azt kéne rendbetenni.

Fidesz: ja, azóta már finomítottak (biztos a Jobbik is fog), hogy nem minden sétajáratot állítanak vissza, csak a tényleg forgalmasokat.
Zero után én meg pont siratós cikket írtam a bezárásokról, nem is értették sokan a 180 fokos fordulatot, ami valójában nem is az: ő úgy gondolja, én meg így.

Vörösinges 2010.01.14. 15:51:20

@arlequin:

Speciel nem hiszem hogy regenerálódni tudnék.

picur3ka 2010.01.14. 15:51:54

@hoplita:

Nem fideszes az, hanem egy atlatszo ugynok.

-Goldman- 2010.01.14. 15:51:56

@Szpáhi:"de ez zsideszezéssel egybekötve nem túl hiteles:P"
A fidesszel alapjáraton semmi bajom.
Ami engem a pártodban taszít az Likud Viktor és az ő egyeduralma.
És szerintem ezzel rajtam kívül nagyon sok jobbikos így van.

Szpáhi 2010.01.14. 15:52:43

@667 - A Sátán szomszédja: nah igen, engem főleg az érdekel, hogy hány ilyen ember lesz. Mert ez hiteles képet fog nyújtani a jobbik bázisáról is, amelyről mindenhol nagy vita folyik

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.14. 15:53:52

@kisby:

Használj smiley-t, sokat javít a kommenten xD
Amúgy lazítani is szoktunk:
vastagbor.blog.hu/tags/bulv%C3%A1r

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.14. 15:54:55

@laspalmas: "180 fokos fordulatot"

Ami zero-nál rendszeresen "360 fokos" fordulatként van aposztrofálva... :))))

Gondolom az ÉVI 100km ÚJ vasútvonal úgy értendő, mint mondjuk d209, vagy böszmanovics esetében az ÉVI X km AUTÓPÁLYA...

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 15:56:10

@hoplita:

Pedig a Fidesz-MDF koalíció lenne jó az orszának, lehetőleg 2/3-dal.
A személyes sértettséget komoly politikusok simán félre tudják tenni (Orbán-Debreczeni)
Be kellene fejezni a legyőzlek, eltiporlak mentalitást.
Egy normális polgári jövőkép mentén kellene politizálni, a régi sértettségeken meg túl kell lépni.

Szpáhi 2010.01.14. 15:56:35

@-Goldman-: sok ember számára a fidesz, mint ilyen, nem is létezik. Orbán elég érdekes figura, sokak számára ő az etalon, nélküle nem szavaznának a fideszre, mások számára pedig az első számú ellenségkép. Egyébként valószínűsítem, titokban, elég sok parlamenti képviselő számára példakép: 20 éve meghatározza a pártja politikáját, két bukott választás után a harmadikon favorit. De megnyugtatlak, Orbán is csak ember, előbb-utóbb helyette is jön más:)

Vörösinges 2010.01.14. 15:56:50

@Jobb híján MDF-es:

És Bokrost kéne tenni Miniszterelnöknek!

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 15:57:12

@Seduxen:

"Ami zero-nál rendszeresen "360 fokos" fordulatként van aposztrofálva... :))))"

Mert az kétszer annyira durva! :-)

Szpáhi 2010.01.14. 15:58:15

@Jobb híján MDF-es: valahogy nálam a normális jövőképbe nem fér bele Dávid Ibolya, Herényi Károly, Bokros Lajos és Debreczeni József. Szerintem ez a négy ember a megegyezés legfőbb akadálya

suski 2010.01.14. 15:59:05

@derelyegrádi szellem: nem nehéz kitalálni mi lesz a Jobbik jövôje. Ez egy felfújt lufi, bejutnak a parlamentbe, majd kipukkadnak: összevesznek, osztódnak, kiválnak, kizárnak és kész. Vona egy teljesen súlytalan politikus, kizártnak tartom, hogy egyben tudja tartani a nyájat. És nincsen más komolyan vehetô emberük sem. Morvai önjáró, nem alkalmas pártvezetésre.

@laspalmas: most olvastam a hírtv-n, hogy a fidesz már feljelentést tett, mert a mávosoknak ki van adva, hogy sóval hintsék be a bezárt vonalak helyét.

hoplita 2010.01.14. 16:00:02

@Szpáhi:
Nem, pont az Orbánnak való szelíd-szolíd aláfekvés ejtette ki a parlamentből, illetve küldte a sírba.
Ráadásul nem tudta úgy megfogni a fiatalokat, mint a Jobbik.
Sőt, a sok felesleges és fárasztó ideologizálással és szájtépéssel Csurka taszította őket.
12 év alatt egymillió új szavazó lépett a "piacra"....számolj.

-Goldman- 2010.01.14. 16:01:35

@Szpáhi: És talán egyszer eljön az idő,hogy újra a fideszre szavazok :)

Vörösinges 2010.01.14. 16:02:34

@suski:

Így van! Úgy fog kipukkadni, mint a miép.
Remélem minnél hamarabb!

Szpáhi 2010.01.14. 16:04:56

@hoplita: a szelíd-szolid aláfekvéssel az a gond, hogy egy komoly pártnak fel kéne mérnie az erőviszonyokat és ilyen szempontból tárgyalni. Érdekes módon a szadesz még zsarolni is tudta a jóval nagyobb maszopot, a miépnek ennyire tellett. Ez pedig kétségkívül rossz emlék.
A fiatal szavazók ok, csak hogy ők könnyebben befolyásolhatóak, rájuk nehezebb hosszabb távon építeni. Az csak a választáson fog eldőlni, illetve még később az önkormányzati választásokon, hogy a jobbiknak valójában milyen a támogatottsága és az körülbelül hogy oszlik meg.

hoplita 2010.01.14. 16:05:52

@picur3ka/beleallos kampany:
Lehet...de nem feltétlen.
Piszok sok ilyen kóvályog a neten....a jobbik-ellenességben élik meg a fideszes mivoltukat.

Vörösinges 2010.01.14. 16:07:12

@hoplita:

Ugyan! Azért MERT VIKTOR AZT MONDTA!

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 16:09:23

@Szpáhi:

az említetteket én csak egy olyan képen tartom elfogadhatónak, amit a rendőrségen készítenek. Különösen Dávid és Herényi esetében. Nekik még van egy kis elszámolnivalójuk UD Zrt.ügyben.

Bélapáti Béla 2010.01.14. 16:09:33

@TaTa86.: próbáld már meg felfogni, hogy egy ország nem egy kisvállalkozás. Ezzel a szar szöveggel meg ne gyere, hogy nem azért dolgoztat feketén, stb. stb. DE azért dolgoztat feketén, azért hajtja ki belőled a szart is, mert egy gerinctelen, a törvényekre szaró harácsoló vállalat, legyen az multi vagy magyar "vállalkozó". Akinek nem tetszik ez a fajta "üzlet", az elmeg dolgozni valahová ugyanis. Érdekes, én dolgoztam már több olyan helyen is, ahol bejelentettek, kifizették a túlórámat, minden legális volt, meg olyan helyen is, ahol nem. Hogy lehet ez, hogy az egyik rá van kényszerülve, a másik nem?
De mondom még egyszer, én nem a vállalkozásokról beszélek (a Jobbik nem tudom miről, nem olvastam a még meg nem jelent programját) hanem a nemzetgazdaságról, ami bizony nem profit központú. Azt max kókadt úr keverte össze holmi részvénytársasággal...

Már nem az vagyok, mint aki voltam! (törölt) 2010.01.14. 16:10:04

@Szpáhi:

"Érdekes módon a szadesz még zsarolni is tudta a jóval nagyobb maszopot,"

Mert az SZDSZ mellett ott volt az IMF, a jobbik meg szembe megy a világrenddel. Ez a Fidesznek is ciki. A Fidesz a világrenden belül marad és úgy próbál változtatni, humanizálni.

Szpáhi 2010.01.14. 16:10:43

@hoplita: Jobb, híján MDF-es-nek semmi köze a fideszhez, sőőőt. Jól nézzétek meg, mert eredeti MDF-es szavazó, az utolsók egyike:) Becsüljük meg.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 16:11:47

@Jobb híján MDF-es: Az de szép volna, ibolyka, herényi, bokros, meg a fidesz együtt... Broááhhh....

picur3ka 2010.01.14. 16:11:50

@hoplita:

De. Allandoan a reakciojon okoskodik.

ZioN 2010.01.14. 16:12:38

Az a legnagyobb gond,hogy az emberek,a csendes többség nem demokráciát akar,hanem rendet.Innentől kezdve nehéz eltéveszteni hova húzod az xet.

Tündér_Lala 2010.01.14. 16:13:35

@Szpáhi: Szerintem tökéletesen leírtad a jobbik jövőbeli alternatíváit.
Ehhez csatlakozik, hogy ha programját olyan irányba módosítja ami ma a világban reálisan megvalósítható (és tegyük hozzá kívánatos az ország talpra állása érdekében) akkor megszűnik az, ami megkülönbözteti őket másoktól (elsősorban a fidesztől).

Szpáhi 2010.01.14. 16:14:28

@derelyegrádi szellem: igaz-igaz:) Ibolya-Herényi mondjuk rendőrőrsre, Bokros-Debreczeni emigrációba.

Bélapáti Béla 2010.01.14. 16:15:39

@Jobb híján MDF-es: barátom, ne beszélj normalitásról egy olyan párt esetében, ahol két begőzölt dilis mindenkit kizárt az eredeti pártból magukon kívül, olykor nem megvetve némi nemű illegális segítséget, hogy aztán odatartsák a seggüket bárkinek, aki arra jár, jó? A debreceni meg az első ember a Földön, aki csak abból meg tud élni, hogy egy másik embert fikáz. Elég szánalmas...

Vörösinges 2010.01.14. 16:15:57

@derelyegrádi szellem:

Te figy, a séta megvolt, a bogyókat beszedtem ,de még mindig bedobnám összekötözve Mindenki Viktorát a Dunába.
Jobb lenne sokaknak

hoplita 2010.01.14. 16:16:25

@Szpáhi:
"....A fiatal szavazók ok, csak hogy ők könnyebben befolyásolhatóak, rájuk nehezebb hosszabb távon építeni..."

Ebben tévedsz.
Vannak felmérések, miszerint a politikai orientáció, az adott párthoz való hűség erősen rögzül.
Vagyis aki most első szavazóként, huszonévesként a Jobbikra szavaz, gyakorlatilag "elveszett" a többi párt számára.
Erről keveset beszélnek, mert kényelmetlen téma, ahogyan az is, hogy az EP választáson durván 100 ezer résztvevő első szavazó közel 60 %-a a Jobbikra szavazott....szóval ezekre a jelekre én figyelnék Oviék helyében.:DDD

hoplita 2010.01.14. 16:18:48

@picur3ka/beleallos kampany:
Ráérő ember lehet, mert mindenhol összefutok vele...:DD

Szpáhi 2010.01.14. 16:18:51

@667 - A Sátán szomszédja: legyen magáé a döntés, a bevételből pedig veszünk pezsgőt Debreczeni gépének búcsúztatására:)

Homeoffice 2010.01.14. 16:19:06

@Vörösinges:

Én meg téged, f*szkalap!
Megint megszakadt a kapcsolat.hu?

Szpáhi 2010.01.14. 16:21:35

@hoplita: igaza lehet, én is az általánosításból indultam ki ezúttal. bár a nagy fogadalmaknak várjuk ki a végét, én is azt hittem az első rókázás után, hogy többet egy kortyot sem:)

Szpáhi 2010.01.14. 16:22:50

@Gunther: hagyd szegényt, nyilván feri ma nem blogol, le kell vezetni a csalódottságát

panki83 2010.01.14. 16:22:54

@hoplita: Ilyen felmérés hol volt? Mert választáson ugye nem lehet kideríteni ki mire x-el, a "komoly" magyar véleménykutatók meg az ezer fős felmérésükkel nem hiszem, hogy csináltak ilyet.

Amúgy szerintem is a jobbik szavazóinak nagy része az utóbbi 8 évben belépő szavazókból áll, legalábbis az ismerettségi körömből ezt szűrnöm le.

arlequin 2010.01.14. 16:25:08

@Vörösinges: pedig igazán megtaníthattad volna... te, te, áltroll. grrr

Homeoffice 2010.01.14. 16:26:20

@Szpáhi:

Az lenne a legjobb ha feri soha nem blogolna. Bár a börtönben is lehet neteznie.
Képzelem a bejegyzést.

"Sziasztok!
Ma lencse volt ebédre. Kiöntötték nekem mikor a helyemre akartam menni. Éhes maradtam.
A tusolóba már nem merek bemenni, mert múltkor isnekem kellett lehajolnom a szappanért.

De, Védjétek a demokráciát a patás Orbán ellen!"

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 16:31:41

@Seduxen:

ne kóstolgass, vazze ... :-)

amúgy meg miért kell beszólni hogy miről írunk, miről nem, ez nem is olyan vastagbőrös stb stb stb
Ha akarom , Mozart életérőln írok, legfeljebb megcsappanna az olvasók száma .... szóval nyugi van.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 16:32:53

@laspalmas:

Így van.
Én még többet is bezárnék.

arlequin 2010.01.14. 16:33:24

@panki83:
nem feltétlen. ún. 'ébredő magyar'-nak hívja magát. s egyre több lesz. sok volt szoci - aki csak a zorbán miatt volt 'szoci' - biza átszavaz. mert elegük van. és már csak saját magának hisz. ha fel tudja a jobbikkal bosszantani a többit, nos, az neki csak hab a már nemlétező tortán.

hoplita 2010.01.14. 16:33:37

@panki83:
Mindegyik cég csinált ilyen felmérést, meg is jelentek, de nem ragozták túl....a Jobbikra meg különösen kihegyezve szondáztak a választás után....kikből, milyen korcsoportból tevődik össze, milyenek voltak az előző pártpreferenciák, etc.
26% nem volt szavazni előzőleg, vagy nem szavazhatott...az durván 100 ezer szavazó.

Irish Whiskey 2010.01.14. 16:34:23

Na a Jobbik fikázók imái meghallgatásra találtak. Most már nekik is van játszótér. Kórusban fasisztázhatnak.. a komcsi idősbanya az szdsz-es Liberta Libertini na meg a találó nevű vörösinges :)

Semmi baj végülis ez egy pártatlan oldal/blog. A legtöbbnek ilyennek kéne lennie.
Rettentő sok különbség van a két párt között, de egy fontos dolgot azért kiemelnék: A Jobbik befog jutni a parlamentbe a maszop meg nem ! :) Hehe szaros kommunisták mehettek haza Moszkvába :) Na jó, korrigálok, szélsebesen száguldanak afelé, hogy ne jussanak be a parlamentbe! Drukkolok nekik, hogy még jobban elbasszák a nyerési vagy inkább életben maradási esélyeiket.

Amúgy a Jobbik kételkedőknek: Kint az európai parlamentben erőteljesen a magyarok érdekeit képviselik legalábbis az általam csekkolt Morvai felszólalásokból nekem ez jött le, szóval mondhatom, hogy betartották azt amit az ep választások előtt ígértek. Akkor mért ne tennék itt ugyanezt ?! A másik meg szerintem,hogy egyik Jobbik szavazó sem a csodát várja hanem azt, hogy legalább egy kicsit élhetőbb legyen ez a szaros ország. Na meg igazságosabb mert ebben a foshalmazban minden van csak igazság nincs.

arlequin 2010.01.14. 16:37:43

@ZioN:
egyetértek. és őszintén nekem is tökmindegy milyen államforma vagyon, én abban is csak bolond lennék. ;-)
mellesleg a magyar törvények szerint 1949 óta ex lex állapotban vagyunk... 'ideiglenes' alkotmánnyal (ott van benne eme szócska a legelejin, tán a második sorban), amire az 'ideiglenes' államfőnk azt hazudta, hogy az jó. látjuk mi lett belőle.
szép napot

Rwindx 2010.01.14. 16:40:26

Ennyit arról hogy a Jobbikban minden szép és minden jó.
index.hu/bulvar/hirek/2010/01/14/elozetesben_a_jobbik_keszthelyi_vezetoje/

Ők is csak emberek és politikusok mint a többi. Mondjuk magára a Jobbikra legalább jó fényt vet hogy nem kezdék el megmagyarázni (mint pl hunvald esetében a maszop), hanem azonnal felfüggesztették.

arlequin 2010.01.14. 16:42:58

@Irish Whiskey:
a jobbikkal az a gond, hogy nem 'ők', értsd 'magyar' politikai 'elit', hozták létre. vége a közös simi-suminak, ha megerősödnek. legfeljebb megöletik vonát, mint a pernahaidert az utóbb.
'vallás és politika úriembereknek való' (régi tibeti mester tanítása)

f.m.j. 2010.01.14. 16:43:43

@Rwindx:

na, ez jó, hogy felfüggesztették. Így kéne az összessel. MEgcsúszott, hát megcsúszott, emberből van, de aviselje a következményeket, keményen, nincs kegyelem...
Aztán meg honnan tudjuk, hogy ez is nem-É egy lejárató kampány része-É? :)

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 16:45:33

@Rwindx: Na, ez a nem mindegy. Nem csak felfüggesztették, hanem etikai és fegyelmi vizsgálatot is indítottak. Remélem náluk, ez vizsgálat nem csak olyan kimondtuk, de nem csináljuk dolog, hanem ha tényleg vétkes, akkor meg is kapja a büntetését.

667 - A Sátán szomszédja 2010.01.14. 16:47:16

@mókusfüles bukósisak: Láttunk már sok csudát, de itt szerintem nem ezt játszik.

tudi 2010.01.14. 17:07:37

Ez ha jól veszem ki "csak" egy konferencia, tehát a végleges programban nembiztos, hogy ez lesz.
Azért a 100km vasút elég dúrva.
Ja és én szerintem is nagyobb vastagbőr a szadi mdf öszzeölelkezés. Bár lehet lesz itt még szadi, mdf, mszp összeölelkezés is a végén.

picur3ka 2010.01.14. 17:11:21

@panki83:

Es hogy morbid legyek, de a vilag dolgai ugye, hany szocialista szavazo tavozott vajon a 8 ev alatt.

@hoplita:

Nagy a munkanelkuliseg, kerem.

vviktor 2010.01.14. 17:12:51

Sziasztok

Én sokkal inkább megfigyelője vagyok az eseményeknek, és a postoknak, de Zero ezen írásához csak gratulálni tudok. Nagyot nőtt a szememben, mert eddig azt hittem, hogy ez a blog Jobbikos.
Mostmár látom, és ez jó, hogy pártfüggetlen, és a teljesítményre megy. Ha lehet, akkor még többet fogom olvasni a blogot.
Most ebben a postban kijön, hogy melyik kommentelő mennyire ostoba. Mennyire toleráns a másikkal (nem, nem a buzulásra gondolok, hanem az eltérő véleményekre). Sajnos ismét megerősített sok kommentelő, hogy mennyire egyszerű nép a magyar. Én is magyar vagyok, nem csak magyarnak vallom magam. Azért ilyenek a vezetők, mert ezeket érdemeljük. MI (azaz ti) szavaztuk meg őket magunknak.
Most majd előrébb jut a jobbik, (amelyik ugyanolyan politikusokból áll, mint a többi párt, és kihasználja az ostoba embereket azért, hogy a húsosfazék közelébe kerüljön) megszavazzuk őket is, és most ők fognak lopni csalni pár évig. Ki az a marha, aki elhiszi, hogy egy Vona Gábort, vagy Morvai Krisztinát, aki ugyanolyan elit környéken lakik és ugyanúgy nem találkozik a cigányokkal, mint az összes többi politikus, érdekli a cigánykérdés. Azért érdekli, mert ezzel tud bejutni a parlamentbe, és azzal tudja felvenni majd munka nélkül a fizetését, mert most a marha nyugdíjas nem az MSZP-re fog szavazni, mert többszörös nyugdíjat ígért neki, hanem majd a jobbikra, mert megígérte a cigánybűnözés felszámolását.
Más:
Sokan kevernek dolgokat. A magyarságtudat nem elég a magyarok megmentéséhez. Ahhoz ész kell. Ha ez egy zsidőnak, vagy egy cigánynak van meg, akkor ő rossz ember? És most megint nem a diplomáról beszélek. Az van az MSZP-seknek is, a Fideszeseknek is, és néhány jobbikosnak is. Manapság már a diplomához sem kell ész. El van butítva a nép, és az ostobák nem is akarnak a színfalak mögé látni. Lehet nem is látnának, mert olyan elvakultak.
Nem írok most többet, de azon sokan gondolkozzanak el, hogy most Zeroék vajon rosszabb emberek lettek-e atól, hogy nem nyalják a jobbik seggét. Akkor mostmár nincs igazuk a többi poszttal kapcsolatban? Ők (szerintem) sokkal reálisabban és elfogulatlanabbul látják a világot, mint az itt kommentelők 99%-a. (Aki arra gondol, hogy Ő pont az 1%-ba tartozik, nos megynugtatom, Ő biztos nem)

Röviden! Grat az íráshoz, és örülk, hogy nem egy véresszájú MSZP-s, vagy Fideszes tollából látom ezt az írást! Csak így tovább!

derelyegrádi szellem 2010.01.14. 17:13:05

@tudi:

"Bár lehet lesz itt még szadi, mdf, mszp összeölelkezés is a végén."

Ilyen már most is van.

wolframkarbid 2010.01.14. 17:15:05

@ZioN: Hát erősen fején találtad a szöget, mert mind1 mit ígér bármelyik párt, azt azért mindenki tudja, hogy itt ígysem-úgysem lesz nyugati életszínvonal az elkövetkező ~10 évben és ha már pénz nincs, akkor legalább rend legyen. Ha már úgysincs pénzem autóra akkor legalább ne késeljenek meg a buszmegállóban.

arlequin 2010.01.14. 17:23:54

@derelyegrádi szellem:
nem. szadesz-fidesz-madöf. az. mármint kormány.

kisby 2010.01.14. 17:24:45

@loláb: És rögtön ki is zárták. Na ez a különbség a mostaniak és a Jobbik közt.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.01.14. 17:28:32

@vviktor: tudod lehet úgy(ugyanúgy ,hogy nyomjuk a ballib propagandát,egyik se jobb mint a másik jajjja jaaaj!) lopni ,csalni,hazudni ect. ,hogy közben azért figyeljünk a zországra és a zemberekre IS,a jövőr, talán csinálhatta volna így a ballib értelmiség,volt rá 8 évük...!Ugye.Igen szomorú ,valahol ,hogy a jobbik ahol nem látsz csak egy Vona Gábort,meg egy Morvai Krisztinát (aki nem is párttag) és cső ,ilyen népszerű,talán nem kellett volna vérig szopatni a középosztályt és folyamatosan a fejükre szarni!Nem itt kellene tartani 20 év után ,ennyi!Talán ha nem ukrajnához kellene lassan magunkat méregetni hanem ausztriához és 150 k körül lenne minimálbér ,2% lenne a jobbik!

picur3ka 2010.01.14. 17:29:03

@vviktor:

Na, sikerult jol benyalni Zeronak, s kozben jol pofan vagni a blog olvaso/kommentelo kozonseget.

Egy diplomatikus, elegans belepo. Persze, a 'Jobbikos blog' is arulkodo.

En peldaul nem szavaztam erre a tragya bandara, szoval ne kenjuk el a felelosseget.

A szavazok ertelmi kepessegeit sem kellene alul becsulni. Az, hogy mind a ketszer alig tudtak nyerni, az igen arulkodo a sok szavazat vasarlas, osztogatas , hazudozas es csalas mellett.

kuki123 2010.01.14. 17:35:29

zeronak elgurult a gyógyszere :/

"Vona Gábor is felveszi a költségtérítést, mint budapesti lakos? NEM FOGJA
A Jobbikos képviselők beülnek a bizottságokba, sőt, több bizottságban elnökök is lesznek?NEM LESZNEK (ez egyébként pont a programjukban van hogy megszüntetik ezt a lehetőséget)
És mi lesz, ha első néhány lobbista bekopog az ajtójukon, egy vastagon kibélelt diplomatatáskával? Vona úr, ne nagyon izgágáskodjunk már a multik ellen, jó? Mit szólna ehhez az összeghez?"
AZT MONDANÁ FOGLALJON HELYET URAM, ÉS KÖZBEN TÁRCSÁZNÁ A 112 ÉS VESZTEGETÉS GYANÚJÁVAL KIHÍVNÁ A RENDŐRÖKET

Zeró neked mi a bajod ezzel a programmal EZ LEGALÁBB ELKÉPZELÉS...jó lehet hogy nem tökéletes oké lehet hogy egyes pontokon változtatni kell, mert végül nem lehet ilyen formában megvalósítani .....nem tagadom

DE AZ mszp fdesz mdf-nek mi van? hallani is bármit? ha igen azok még ezt a szintet se ütik meg...

arlequin 2010.01.14. 17:35:47

@picur3ka/beleallos kampany:
odasenekije. jóvanmindenahogyvan. megmondta a troll.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.01.14. 17:38:57

Minden épeszű embert csak arra kérek:ne vegye már be ,hogy ettől nem lehet jobban csinálni!

Vagy akkor mormolgassátok a sarokban Kuncze apátok szavait:Az állam rossz gazda!(már akinek...) Ne mérgezzétek tovább a magyar közéletet ezzel az aljas hazugsággal.

vviktor 2010.01.14. 17:40:54

@blas:
A jobbiknál nem csak két embert látok, hanem látom azt a tábort akik mögöttük állnak.
Mindegyik pártnak megvan a támogatottsága, akiknek ígérgetnek, és akiknek nyomják a süket dumát.
Az MSZP-nek a nyugdíjasok és a pestiek.
A Fidesznek a vállalkozók, és a vidékiek
Az SZDSZ.nek a buzik, a zsidók a drogosok, és egyéb deviánsok.
A Jobbiknak az a felháborodott csőcselék, aki balhézni akar, és aki elhiszi, hogy itt egyik pillanatról a másikra csodát lehet csinálni pl. a korrupció terén
Elárulom: Nem lehet.
Persze mindegyikben van más-más is, de most csak a többségről beszélek.

Nálunk nem (csak) a politikai elittel van a baj, hanem asz emberek gondolkodásával, szocializálódásával, és hozzáállásával. Ezt egyik párt sem tudja megváltoztatni, csak a magyarok tudnák, de ők meg nem akarják.

tudi 2010.01.14. 17:41:05

@derelyegrádi szellem: Oh a választás közelettével, vagy a második forduló elött lehet, hogy sok mszp-snek hírtelen elfogadható lesz a nagybajuszú lajos, csakhogy ne nyerjen a fidesz, meg azért a jobbik se jusson olyan sok helyhez. Lesz itt még szerintem az mszp-nél akkora "megtisztulás", hogy csak na, a nemzet anyósa remegó szemekkel fogja megtagadni a régi "gyurcsányista" pártot, vagyaz összes korrupt politikust+ beígérnek minden nyuggernek 1000%-os nyugdíjemelést, amit páran bevesznek.

-Goldman- 2010.01.14. 17:50:20

@vviktor: Huhú, milyen szaros lett a nyelved :)

-Goldman- 2010.01.14. 17:52:16

@volánrulz: Zero is beállt a zsindex bérfirkászainak népes táborába :(

vviktor 2010.01.14. 17:57:18

@picur3ka/beleallos kampany:
Lehet, hogy sikerült benyalnom, de nekem sem előnyöm sem hátrányom nem származik ebből.
Pusztán azt írtam, hogy vártam hogy legyen és végre van egy ilyen poszt, amiben nem csak a jelenlegi politikai elitet szidja, hanem azt is aki mindent elkövet, hogy oda tartozzon.
Hogy értse néhány ember. Ha én szidom a zsidkat, mert utálom őket, és mert gusztustalanok, akkor nem fogom levágatni a fitymámat, és kipát hordani.

A jobbikos blog miért árulkodó?
Pusztán azt mondtam, hogy amióta olvasom ( a kezdetektől) azóta legtöbbször a jobbik mellé állt, és a többi pártot szidta. Most, hogy megjelent ez a poszt üdvözlöm, hogy meglátta, amiről én már régebben sejtettem (nem tudtam), hogy a jobbik sem különb a többinél, és úgyanúgy demagóg, mint a ttöbbi párt, csak mást szajkóz a céljai elérése érdekében. Annyival okosabb a többinél, hogy meglátta, hogy kiben van potenciál, és kikkel lehet jelentős %-ra szert tenni.
A többi párt meg nem tudja kifogni a szelet a zászlójáből, mert nem meri felvállalni, mert konzervatív szavazókat buknának.

Én sem erre a trágya bandára szavaztam, hanem másik trágya bandára. Nem kentem. Ezt 10 milló magyar szavazta meg. Aki azzal, hogy elment szavazni az azért, aki meg arra sem volt hajlandó, hogy elmenjen az meg azért felelős.

A szavazók értelmi képességei?
Elvégre volt pár ezer ember, aki szavazott ilyen-olyan trágyára. Az azért hülye. Aki meg nem szavazott, az meg azért hülye, mert nem ment el, hogy tegyen valamit.
Ne felejtsük el. Olyan vezetőink vannak, leszenek, amilyeneket megérdemlünk.
Amíg ilyen a politikai elitünk, és ezt tűrjük, addig nem lesz változás. És tűrjük, mint látható. Bizalmat szavazunk ennek-annak. Persze, hogy azt csinálnak amit akarnak, mert birka nép a magyar, és fát lehet hasogatni a hátán! Azt is tűri!
Én is!

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2010.01.14. 17:59:04

@vviktor: Egyáltalán nem értek egyet .Nagyon feketén-fehéren nézed a dolgokat.Mint ahogy az szdsznek sem csak a melegek,zsidók ect. voltak a támogatói úgy a jobbiknak sem a felháborodott csőcselék,ez a legnagyobb hiba ha valaki ezt hiszi...bár felőlem tegye,aztán majd a tények jól pofánvágják....persze azt is meg lehet magyarázni,mindent meg lehet magyarázni...
Az az elmebeteg 5% ugyanúgy megmaradt,de van + 10-15% a jobbik szavazói között akinek ugyanúgy borsódzik a háta azoktól az idiótáktól akik egy hódot húznak a fejükre meg mindenféle gúnyába bújnak....

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2010.01.14. 18:00:51

@Jobb híján MDF-es: Igen, ez olyan jól bejött már 89-90ben is.

picur3ka 2010.01.14. 18:06:25

@volánrulz:

Semmilyen programjuk nem volt, van, lesz. Egy a cel: hatalmon lenni. Ezert tartunk itt, ugye. Amugy meg csak otletelnek ossze-vissza, mint az orult maca.

@arlequin:

Ettol rosszabbat mond: megerdemeljuk, na ettol jon ram a duhroham.

@blas:

Pontosan. Csak jobban lehet csinalni.

vviktor 2010.01.14. 18:07:32

@-Goldman-:
Csak egyetértek vele.
De ha nektek ez kell, és ettől kielégültök, akkor igen: benyalok neki, bár erre nem hiszem hogy igényt tart. Nincs szükségem a benyalásra, és szerintem neki sem. De szívemből szólt ez a poszt!
Ha nektek fekete, vagy fehér a világ, akkor legyen.

Sok mindenben egyetértek a Jobikkal, (bár a szavazóbázisával szinte semmiben sem), de amit a gazdaságról gondolnak, mondanak, az egy kalap szar! Mondjuk a szavazóbázisát nem is a gazdaság érdekli (nagy többségük nem is érti), hanem hogy állítsuk meg a cigánybűnözést, mert attól azt hiszik hogy megoldódik minden. Szerintem meg fordítva. Ha rendben a gazdaság, akkor el tudnánk tartani néhány herét is.

hoplita 2010.01.14. 18:10:08

@vviktor:
"...A Jobbiknak az a felháborodott csőcselék, aki balhézni akar, és aki elhiszi, hogy itt egyik pillanatról a másikra csodát lehet csinálni......"
Barom.
Címeres ökör.

vviktor 2010.01.14. 18:16:32

@blas: "Persze mindegyikben van más-más is, de most csak a többségről beszélek."

Ez is benn volt két mondattal utána. Nem azt mondtam, hogy csak ezek alkotják a pártokat, hanem hogy ez a célközönség, és ez a többség.

Én is abba a 10-15 %-ba tartozom, akinek borsódzik a háta, de nem a Jobbik erre (szerintem) a megoldás, mert ők is ugyanolyanok, mert ugyanoda vágynak. Azok közá, akik hódot húznak a fejükre.
Ha (még) nem olyanok, akkor olyanok lesznek, és nem csak azért mert aki korpa közé keveredik..., hanem azért, mert majd ők is megérzik a pénzt, meg a hatalmat, ha még nem érzik.
Mitől gondolják emberek, hogy őket más érdekli, mint a töbit. Lehet egy-egy kivétel, de az ember gyarló!
Ezt kellene tudomásul venni, és akkor nem építenének légvárakat....
Én is ugyanolyan gyarkó, korrupt, és gerinctelen lennék, ha lenne lehetőségem rá bűntetlenül!
És nagyon tisztelem azt az embert, aki nemcsak másképp gondolkodik, hanem másképp is cselekszik.
Egyenlőre a jobbiknál csak a másképp dumálást látom, a másképp cselekvést nem.

arlequin 2010.01.14. 18:24:57

@picur3ka/beleallos kampany:
de igen. ebben szvsz igaza van. egy tanács: nézz rá a dühödre. van színe? van formája? van kezdete? érdemes elgondolni, hogy a te dühöd, és nem te vagy az övé. a zemberke kérdései nem annyira rosszak, de válaszai és megoldásai ismételten csak a 'külső' világból fakadnak=elégtelen. éppen a gyűlöletet a dühöt és a vágyat használják ki megrontóink. ezen lehet érdemes elgondolkodni. szerintem. ezek a politikusok és megmagyarázóik ugyanolyan zavarodott emberek, mint mi. az hogy a vastagbőr többnyire pártatlanul (mert hát nekik is vannak meglátásaik), alapvetően az értelemre támaszkodva fikáznak... nos, ez nagyon hasznos. és talán embereket kicsit megdöbbent, kicsit megrémít, de fel is ráz. és ez jó. szerintem. például ez a jóember vviktor. még szerintem fiatal és bevette a gazdaságideológiát amit a 'nagyok' terjeszetenek, de majd kigyógyul belőle. ahogy mi is. szép estét.

vviktor 2010.01.14. 18:27:14

@hoplita: Melyiken sértődtél be? Te melyikbe tartozol? Csőcselék vagy, vagy esetleg naív, aki elhiszi, hogy ha itt a Jobbik lesz uralmon, akkor kolbászból lesz a kerítés, és nem lesz majd bűnözés, mindenki megél majd jól a munkájából, nem lesz korrupció, nem fizetjük vissza a hitelt, és majd ezt hagyják, és minden szép és jó lesz, mert Vona Gábor azt mondta?
Más országok is próbálták már ezeket, és ott nem olyan sem a demokrácia, sem a szocializálódás mint nálunk. Magyarul olyan országokban, ahol az emberek nagy többségében nincs benne pl az adóelkerülés, a kiskapuk keresése, az okoskodás, és a többi negatív tényező, olyan országokban sem sikerül pl a bűnözést felszámolni a munkanélküliséget megszüntetni, a és jóléti államot teremteni. Ezek demagógiák, amiket a Jobbik mondogat, és nagyon sokan elhiszik.
Jó nekik....

arlequin 2010.01.14. 18:27:34

@hoplita: az ökör legalább húzza az igát. ez fontos.

kyncza 2010.01.14. 18:27:45

Sok idióta előre-köpködő barom! Lehet törölni a kommentemet, de azért is leírom!

Amig nem csinál valaki valamit, hogy a faszba tudtok jósolni?!?!?
Menjetek a picsába már!! Tudjátok mit érdemeltek?!?! A sorsotokat, hogy örökre az mszp legyen hatalmon!!! Legalább vastagbőr is lehetne örökké akkor!! Előre basztattok olyanokat, akikről halvány fingotok sincs! Olyan kurva okosak vagytok, hogy hogyan lehetne rendbe tenni a gazdaságot!! Akkor mi a faszért ide írkáltok?!? Miért nem tesztek valamit!?!?
SAJNOS tipikus magyar hozzáállás, ezért vagyunk ott, ahol!!!

"hülye jobbik, szar jobbik...biztos lopni mennek, csak a hatalom érdekli őket..."
Azt hittem rosszul olvasok, de tényleg lehet, hogy ez a mai "cikk" megrendelésre készült!!!

Tudom, ebbe senki nem fog itt belehalni, de azt hiszem, befejeztem a vastagbőr olvasását, pedig szerettem, de ez kivágta a biztosítékot! Ez Zero egy nagy fos!!! És nem, nem tudok jobbat írni, de ez is inkább maradt volna benned!!!!!!!!!

A liberós, liberális balfaszoknak meg szebb jövőt!!

ZioN 2010.01.14. 18:29:03

@vviktor:
Én akkor sem szeretnék eltartani "néhány" herét,ha jobb a gazdasági helyzet.Szerintem ezzel nem vagyok egyedül.

arlequin 2010.01.14. 18:30:40

@vviktor:
"Én is ugyanolyan gyarkó, korrupt, és gerinctelen lennék, ha lenne lehetőségem rá bűntetlenül!
És nagyon tisztelem azt az embert, aki nemcsak másképp gondolkodik, hanem másképp is cselekszik."
hajrá. nem olyan nehéz miután megszokja az emberfia. csak a kérdés, hogy mi az a másképp. mert más a szadesz, más a madöf, a maszop és más a fidesz. mégis ugyanaz. egy tisztességes fogalommegállapítási-tisztázási kurzust javaslok. hajrá.

ZioN 2010.01.14. 18:32:52

@vviktor:
Na hova lett a kommentem?

Mindenesetre még egyszer leírom,én személy szerint akkor sem szeretnék eltartani "pár" herét,ha jobb lesz a gazdasági helyzet.Szerintem ezzel nem vagyok egyedül.Újra elmondom,hogy a többség rendet akar.Tudod,ha rend van,az biztosít egy alapot az újrakezdéshez,amire rendkívüli módon szüksége volna Magyarországnak.

vviktor 2010.01.14. 18:33:27

@arlequin: Sajnos nem vagyok már fiatal. Valszeg te okosabb is vagy nálam.
Sajnos nem olvastam az előzményeket, én csak úgy gondolom, hogy gazdaságból meg lehet élni, mert ha van jól működő gazdaság, akkor van társadalmi elégedettség, és jólét. Tehát koncentrálni a gazdaság helyreállítására kéne, mert attól javulna meg sokminden (nem minden).
Vagy nem erre gondoltál?

ZioN 2010.01.14. 18:36:14

@kyncza: Ez a poszt azért született,mert a logikus gondolkodásból az következik,hogy úgy lehet pártatlannak beállítani egy-egy médiát,hogy minden oldalt megdobálunk.Most abba valóban ne menjünk bele,hogy ez itt most mennyire nem sikerült,és mennyire balul sült el,de ez van,ha a média pártatlanságáról szeretné biztosítani az olvasóit.

picur3ka 2010.01.14. 18:38:07

@vviktor:

'Lehet, hogy sikerült benyalnom, de nekem sem előnyöm sem hátrányom nem származik ebből.'

De kozben lefikaztad a blog osszes kommentelojet...

'Pusztán azt írtam, hogy vártam hogy legyen és végre van egy ilyen poszt, amiben nem csak a jelenlegi politikai elitet szidja, hanem azt is aki mindent elkövet, hogy oda tartozzon.'

Es az miert lenne jo, szidni valakit, akinek meg semmi eselye nem volt tenni barmit is? Szerencsere nem ez tortenik, csak ketelyek es kritika.

'Hogy értse néhány ember. Ha én szidom a zsidkat, mert utálom őket, és mert gusztustalanok, akkor nem fogom levágatni a fitymámat, és kipát hordani.'

Rossz hasonlat, de teljesen ertelmetlen is. Miert ne kritizalhatna egyik politikus a masikat? Igenis, kritizalja, nagyon is.

'A jobbikos blog miért árulkodó?
Pusztán azt mondtam, hogy amióta olvasom ( a kezdetektől) azóta legtöbbször a jobbik mellé állt, és a többi pártot szidta.'

Melle.

'Most, hogy megjelent ez a poszt üdvözlöm, hogy meglátta, amiről én már régebben sejtettem (nem tudtam), hogy a jobbik sem különb a többinél, és úgyanúgy demagóg, mint a ttöbbi párt, csak mást szajkóz a céljai elérése érdekében. Annyival okosabb a többinél, hogy meglátta, hogy kiben van potenciál, és kikkel lehet jelentős %-ra szert tenni.'

A kampanyok elsosorban az apolitikus, kevesbe intelligens tarsadlmi retegeknek szolnak. A politikat koveto nepek ilyenkor mar tudjak, kire szavaznak.

'A többi párt meg nem tudja kifogni a szelet a zászlójáből, mert nem meri felvállalni, mert konzervatív szavazókat buknának.'

Ezt nem ertem.

'Én sem erre a trágya bandára szavaztam, hanem másik trágya bandára. Nem kentem. Ezt 10 milló magyar szavazta meg. Aki azzal, hogy elment szavazni az azért, aki meg arra sem volt hajlandó, hogy elmenjen az meg azért felelős.'

Nezz utana, valami 3 millio szavazta meg, nehany szazezerrel tobb, mint a FIDESZT. Kollektive megbelyegezni embereket, az olyan rasszista hajlam. A legszomorubb resze, hogy ezt sajat nepeddel teszed.

'A szavazók értelmi képességei?
Elvégre volt pár ezer ember, aki szavazott ilyen-olyan trágyára. Az azért hülye. Aki meg nem szavazott, az meg azért hülye, mert nem ment el, hogy tegyen valamit.
Ne felejtsük el. Olyan vezetőink vannak, leszenek, amilyeneket megérdemlünk.
Amíg ilyen a politikai elitünk, és ezt tűrjük, addig nem lesz változás. És tűrjük, mint látható. Bizalmat szavazunk ennek-annak. Persze, hogy azt csinálnak amit akarnak, mert birka nép a magyar, és fát lehet hasogatni a hátán! Azt is tűri!
Én is!'

Lasd, mint fent. Beszelj magadrol, nem 10 millio magyarrol.

kyncza 2010.01.14. 18:40:34

@ZioN: Én ezt értem! De bírálni, és köpködni azt lehet, ami MEGTÖRTÉNT! Ennyi erővel be kéne zárni börtönbe zero-t, mert 2 hét múlva ölni fog, mert eddig minden vastagbőrre író ember ölt!! És különbes is biztos luxusbörtöne lesz, és tovább kapja majd a fizetését is...stb stb...

cotti 2010.01.14. 18:40:36

@Jobb híján MDF-es: "jobbik meg szembe megy a világrenddel"

Ez a lényeg. Ha kicsit körülnéztek, ezzel a világrenddel minden normális erő szembemegy és szembe is kell menni.

arlequin 2010.01.14. 18:42:16

@vviktor: abból lehet megélni, hogy egymást tiszteljük, szeretjük. teccik, nem teccik. hiába van jól működő gazdaság, ha szomszéd lopni jár hozzád és nem vendégségbe. a GAZDASÁG mindössze bálvány és emberek működtetik. nem a zembereket kell szidni, hanem saját magunkat megkeresni, megismerni. de ezt már elmondták helyettem. régi kínai mondás: három dolog kell az országhoz: hit, fegyver, kenyér. az első a legfontosabb, a második kevésbbé, a harmadik legkevésbbé. utána kell nézni. szép estét.

arlequin 2010.01.14. 18:42:58

@cotti: csak ne félnénk, rettegnénk, hogy mi lesz holnap.

vviktor 2010.01.14. 18:43:31

@ZioN:
Én sem akarok eltartani senkit, aki el tudná tartani magát. Nem mondtam ilyet.
Mi a rend? Nézd meg a jobbik (sajnos általam ismert) szavazóbázisát. Előre hangsúlyozom, hogy tisztelet a kivételnek, de nekem a legtöbb jobbikos ismerősöm ilyen. Nos: a jó részül munkanélküli, és nem azért, mert nem talál munkát, hanem azért mert nek semmi sem jó, és a világgal is baja van. A másik része meg olyan, hogy a kutyámat sem bíznám rá, mert életképtelen. A harmadik típus a hőbörgő, agresszív, szintén munkanélküli, vagy esetleg alkalmi munkából élő. A negyedik típus az, aki az anyját is eladná két forintért, igaz ebből nem él rosszul, és harcol a zsidók ellen. A negyedik a rasszista, aki csak zimplán a cigányokat, meg a zsidókat gyűlöli...
És még sorolhatnám.
Szóval én sem akarok eltartani még egy herét, de a jobbikos szavazók között is igen sok here van. Szóval...? Ők akarnak rendet? Milyet? Az ő rendjükből én nem kérek.
Erre mondtam azt, hogy a céljaikkal egyet értek, a módszerükkel nagyon nem!

vviktor 2010.01.14. 18:45:28

@arlequin: Csak arra gondoltam, hogy aki nem lop ott fent, pedig jelenleg büntetlenül megteheti, azt nagyra becsülöm.

ZioN 2010.01.14. 18:49:04

@vviktor:
Kicsit értelmetlen amit írsz.Először a szavazóbázissal problémázol,utána már egyetértesz,de nem a szavazóbázissal van bajod,hanem a módszerekkel.Ne haragudj,de miért?Most akkor a módszerekről beszélsz,vagy kiemeled azokat az elemeket,amelyek minden emberek által lakott vidéken megtalálhatóak(Nos: a jó részül munkanélküli, és nem azért, mert nem talál munkát, hanem azért mert nek semmi sem jó, és a világgal is baja van. A másik része meg olyan, hogy a kutyámat sem bíznám rá, mert életképtelen. A harmadik típus a hőbörgő, agresszív, szintén munkanélküli, vagy esetleg alkalmi munkából élő. A negyedik típus az, aki az anyját is eladná két forintért, igaz ebből nem él rosszul, és harcol a zsidók ellen. A negyedik a rasszista, aki csak zimplán a cigányokat, meg a zsidókat gyűlöli...)Most mégis,szerintem döntsd el,hogy mi a bajod,mert így nagyon szembetűnően nem tudod mit beszélsz.

vviktor 2010.01.14. 18:49:31

@arlequin: A szomszéd nem jár hozzám lopni, ha becsületesen is meg tud majd élni. Akkor nem éri meg neki.
A többiben igazad van, és nem állítottam ez ellenkezőjét!

picur3ka 2010.01.14. 18:50:41

@arlequin:

En idosebbnek gondoltam, de semmikeppen sem fiatalnak.

Onmagarol beszel, es arrol beszeljen, de ne teritse ki mindenkire, mert itt jon a megalkuvas, elfogadas, a nem helyenvalo igazolasa.

Amegerdemeljukszovaligyvanjolesjogosbuntetesessemmitnemlehettenniesete. A masodik vilaghaborus tortenelmi mese folytatasa. Mindenunket kihasznaljak, de elsosorban az ertelmunk manipulalasat. Ami ennek a hosszu munkanak az eredmenye, az tobbek kozt ott van a soraiban: a magyar hulye, birka nep, megerdemli. Errol a komcsi vonalrol kellene lejonni.

vviktor 2010.01.14. 18:51:15

Bocsánat. Lépnem kell most, mert dolgozom.... Majd jövök.

cotti 2010.01.14. 18:53:02

@vviktor: "Majd jövök."

Ne fenyegesd a nagyközönséget! :D

Valakinyolc 2010.01.14. 19:09:27

Miért lenne hülyeség a Tesco helyett Turul? Kínában is van Google helyett Baidu, Facebook helyett Renren, Youtube helyett Youku és megy is nekik :D Nyilván nem azonos a kettő, de mindent lehet csak akarni kell.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2010.01.14. 19:22:57

"És mi lesz, ha első néhány lobbista bekopog az ajtójukon, egy vastagon kibélelt diplomatatáskával? "
Ha gerinces életforma, akkor jól feljelenti őket vesztegetésért. Ha nem, akkor a legközelebbi választásokkor nem rájuk szavazok.

"(polgármester, önkormányzati képviselő ne lehessen képviselő, "
És ne lehessen cége... És ha bármilyen mutyira fény derül, teljes vagyonelkobzás...
Valamit valamiért...

picur3ka 2010.01.14. 19:23:17

@Valakinyolc:

Ja, meg Kinaban van a fold lakossaganak az otode, kb es adosuk az USA, egy kicsit konnyebben ugralnak, nem gondolod?

Persze ettol meg lehet Turul, csak ez nem fogja megoldani a problemainkat. Megcsak technologiat sem tudunk lopni ugy, mint a kinaiak, stb...

Auris 2010.01.14. 19:32:08

@vviktor:
Azért van néhány ellentmondás abban amit írsz. Előrebocsátom én sem vagyok jobbikos, de te meg nem vagy objektív.

Először: Úgy beszélsz róluk, mint a többi pártról, akik már mind megmutatták magukat a kormány mellett. Azért szögezzük le, őket még nem láttuk mit csinálnának, minden csak feltételezés amit írsz velük kapcsolatban, míg a többiekről tényeket sorolhatunk.

Másodszor: Becsmérled a szavazóikat. Felvilágosíthatlak, átlag magyarok. Mint a többi pártnak. Amit róluk írsz tényszerűtlen, igazolatlan, előítéletes. Nagyon sok olyan embert ismerek aki kinyilatkoztatta már nekem, hogy a Jobbikra fog szavazni, de egyiket sem becsmérelném, normális, hétköznapi emberek. Sokuknál még a becsületes jelzőt is megkockáztatnám. Hogy az aktivistáik kik, arról már árnyaltabban lehet fogalmazni.

Harmadszor: Én nem a magyar nép butaságának tulajdonítom a megjelenésüket. Erő-ellenerő. Egy rugót minél erősebben nyomnak össze, annál erősebben rúg vissza. Ilyen a társadalom. És nem csak a magyar.

Negyedszer: A cigánykérdés lakmuszpapír. Az elmúlt 20 év hazugságpolitikája itt jutott tökélyre. Sokmindent el lehet hitetni az emberekkel a költségvetésről, a sikeres EU pályázatokról, a 800 km autópályáról, stb... Mert ezeket nem tudják kontrollálni. De a szomszédjukban lakó roma kisebbség mindennapos realitás. És akkor a politikai elit oda jutott a polkorrekt beszédben, hogy a nevüket sem volt szabad kiejteni, nemhogy a gazságaikról beszélni.... És ez alól csak egy párt volt kivétel. Önmagában ez elég ahhoz hogy, a megújulás esélyét sok ember bennük lássa. Mert az itt posztoló többnyire értelmiségi bagázs sem tudja azt felfogni, hogy vidéken mi megy Borsodban, Békésben, vagy Szabolcsban... Élj ott és sokmindent meg fogsz érteni a Jobbik sikeréből.

Horizont 2010.01.14. 19:39:51

Úgy ahogy végig rágtam nagyjából magam a a 359 kommenten. Azt a jó szagú mindenit honnan jön ennyi düh, ennyi szidás, ennyi gyűlölködés egymásra? Most komolyan, atyaúristen a Jobbik, hogy nem lehet semmit mondani rá, ami nem tetszik annak aki Jobbikos? De visszafelé is mondhatom nem kell baromságot írni a Jobbikról mert nem tudjuk mire képes. Mondjuk most láttam Morvai EU parlamenti beégését. Nem kéne.
És ezt is szeretném értelmezni, de nem megy: az Isten által sugallt erkölcsiséget be kellene vezetni a gazdaságba - ez lenne az eszme forradalma. Mondja a Jobbik. De minek? Mi van azokkal akik nem vallásosak?
Azt meg végképp nem értem, hogy mi a francért kell szidni a blog gazdákat ha a Jobbikról, ha a Fideszről ír? Miért nem lehet? Ők sem hibátlanok, jobb lenne ezt sok mindenkinek tudomásul venni és nem kell fanatizálni és elfogultnak lenni. Tudjuk, hogy a Fidesz nyer, második a Jobbik lesz és hátul fog kullogni az MSZP mint egy kivert kutya, más kérdés, hogy ennyit se fog érdemelni. Csak az arányokon kell izgulni, kinek hány % -a lesz? Akkor minek ez az acsarkodás? Attól, hogy az MSZP egy nagy rakás szar, normális ember utálja azért még nem kéne a másik oldaltól elalélni, és igenis el kell mondani most az elején ha hibáznak, hátha megállítható az amit senki nem akar.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 19:44:17

@Valakinyolc:

hehe ...nem ugyanaz ha kínai kormány fütyül az 1,2 milliárdos kínai piaccal a háta mögött, meg ha Vona Gábor fütyül :)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 19:46:25

@kyncza:

mi van savanyú a szőlő, öregem?
Az a sajtó, szólás és VÉLEMÉNYSZABADSÁG, hogy a kedvenc pártunkról CSAK jót, vagy semmit?

ezért tartunk itt, ahol tartunk ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 19:47:26

@-Goldman-:

Ja, megjött az átutalás Tel-Aviv-ból ....

RussoSS (törölt) · http://devizaspekulans.blog.hu 2010.01.14. 20:00:32

@vviktor: Eszméletlen hülyeségeket beszélsz....
Akkor nem csak engem, hanem rengeteg egyetemista társamat (nem büfé-diszkó szakon) hülyézted, semmirekellőzted le.
Gratulálok.
Az ilyenek miatt vagyunk ott, ahol... mármint az ország, de engem már hidege hagy.
Senki sem mondta, hogy az Új Erő lesz a megváltó, de véleményem szerint adni kell nekik is egy esélyt. A legoptimálisabb megoldás az lenne, ha a FIDESZ-Jobbik koalíció alatt a gazdaságot, pénzügyet a FIDESZ irányítaná, a társadalmi, morális, szociális problémákra pedig a Jobbik találna megoldást.

Amúgy tudok mindegyik pártról eleget (kulisszatitkok), de Ti sem gondoljátok, hogy bárki itt fogja megosztani veletek ezeket.

arlequin 2010.01.14. 20:05:04

@Auris:
"Mert az itt posztoló többnyire értelmiségi bagázs sem tudja azt felfogni, hogy vidéken mi megy Borsodban, Békésben, vagy Szabolcsban... "

itt a pont. középpont. egyszerűen fingjuk nincs, hogy mi megy itt vidéken. és az biza nagyon kemény. jó reggelt. heil krisztus....

arlequin 2010.01.14. 20:07:03

@Horizont: a gyűlölet a felgyülemlett tapasztalatokból és a tehetetlenségből származik. az meg hogy ki nyer az hihetetlen lutri. nem érdemes jósolgatni, mert a végén még bejön. azt nézheted magad. ;-)

Horizont 2010.01.14. 20:16:26

@arlequin: "nézheted magad" Miért is? Ennél rosszabb nem nagyon jöhet!

suski 2010.01.14. 20:16:46

@Frédéric: ugyan KI találna megoldást a jobbikból az említett problémákra? Ugyan hol van az a háttér, aki ezt kidolgozná? Minden hadra fogható szellemi kapacitás a fidesz mögött van.

Marcellusca 2010.01.14. 20:17:45

@zero: Nem, kedves zero!
A mai posztottad az a legnagyobb baj, hogy fiktív dolgokról vontál le messzemenő következtetéseket.

A másik meg az arroganciád!
Te beletrappolhatsz bárki lelki világába, de a kritikát már nem bírod?
Kettős-e mérce-e, vazze?

A te blogod. Igen, ez igaz. De úgy (bunkó módon) elintézni, hogy "ha nem tetszik, húzzál a picsába" nem túl elegáns.
Ha nem bírod a kritikát, akkor ne blogolj!
De, ha jól emlékszem ezt nem most írom neked először.

Lehet, hogy te nem vetted észre magadon, de a goldenf@szság "megnyerése" (kik is szavazgattak rád/rátok?) óta mintha "kicsit" elszállt volna az a ló.

Szóval nem az a baj, hogy MINDENKIről írsz, hanem az, hogy mit, mikor és MIÉRT?

arlequin 2010.01.14. 20:20:05

@Horizont: csak várd ki. van még lejjebb. van. hajjaj. oszt nézheted magad, hogy nem keresetlen prókátor, de próféta lettél. pikkpakk. lesz még rosszabb. a teremtés végéig mindennek ki kell futnia. napról-napra fogunk borzadni. meglásd. légy jó. itt most egy kis törés: isten valóban szeret. más nem számít. béke

Marcellusca 2010.01.14. 20:20:59

@Horizont: Honnan? Honnan?
A mindennapokból. Csak nézz körül!

És ne feledjük: Oszd meg és uralkodj!
Most másik két oldalt sikerült összeugrasztani.
Gratula!

arlequin 2010.01.14. 20:21:49

@zero: ez a véleményszabadság valóban annyit ér amennyit az egyik kisszoci felböfögött: olyan, mint a segglyuk, mindenkinek van egy...

f.m.j. 2010.01.14. 20:28:00

@Marcellusca:

mindig rájövök, hogy tökjó fej vagy :)

Marcellusca 2010.01.14. 20:36:11

@mókusfüles bukósisak: Köszi!
Ezt most bóknak veszem. :)))

f.m.j. 2010.01.14. 20:47:44

@Marcellusca: annak is szántam :)

Neked írom, de zero is olvashatja, de én nem félek. Szóval én is amondó vagyok, és már le is írtam, hogy felesleges volt "megzavarni" a fejeket tavasz elött, amikor még nem is tudjuk, hogy mi lesz, milyen felállásban, osztódásban, stb. hogyan fognak itt a hatalmi ügyek eldőlni. Előreszaladt, mert pártatlannak akart látszani, biztos az is, de ennek nem így kellett volna hangot adni. De ez az ő hangja, joga van hozzá, de az is tény, hogy a Goldenszarság nem tett jót zeronak. (bocs zero, de evvan)

ZioN 2010.01.14. 20:56:58

Milyen goldenszarságról beszéltek?

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.14. 21:00:07

Szép jó estét mindenkinek!
Nem olvastam el a bejegyzéseket, mert eléggé hosszan kígyózik a soruk a képernyőmön, ebből mindjárt levonva azt a következtetést, hogy társadalmunk egyik alapproblémájával nézünk szembe. Már ha szembenézünk és nem mellé.

A Jobbik egy párt. Nocsak, elmés megállapítás, ugye? A másik elmés megállapításom az, hogy van egy potenciális jobbikos szavazóbázis, mint általában minden pártnak, még az "ingerküszöb" körüli pártoknak:-) is (min. 5%)
A szavazóbázist pedig ne vegyük sztenderdnek. Nem marad egyetlen párt szavazóbázisa sem tökéletesen azonos a majdani esetleg ilyenné-olyanná váló párttal. Most már vannak szemünk előtt erre élő példák: a Kisgazdapárt valaha a mérleg nyelve volt és eldöntötte, hogy Magyarországon 1998 és 2002 között Fidesz többségű kormány lesz. Hol van ma a Kisgazdapárt? És hol vannak szavazói? Nem biztos, hogy kihaltak. Mind. Az utolsó szálig. Milyenek voltak? Kikből állotak? Nagyjából be lehetett akkor és így utólag is tájolni bázisukat. De ma vajon ők kire szavaznak?
Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy egy párt bázisa nem egyenlő mindig és örökre a társadalom egy szeletével. Azért nem, mert a párt változhat, születhet, meghalhat, a szavazó inkább marad hű elképzeléseihez, eszméihez esetleg pénztárcájához és ha csalódik régi pártjában, választ újat. Jobbikat:-). Arról miért feledkezünk meg, hogy igen sok kiábrándult régi fideszes szavazó ment át a jobbikhoz?
Mi, értelmiségiek őszinték voltunk? Ki mertük mondani a tabukat? Ha igen, veregessük vállon magunkat, ha pedig nem, akkor most nézzük meg Magyarország társadalmát, és kiránduljunk vidékre. Mondjuk újdonságképpen a nagy magyar Alföldre. Mellbeverő lesz az ájer! És ha van pénzünk, menjünk, nézzünk meg egy cseh falut. Mellbeverő lesz a különbség. Valahogy stabilabb. Ezt biztosan mérni is lehet, de főképp érezni lehet abszolut megbízhatósággal. Hol érezzük jól és biztonságban magunkat mint kóválygó, tévelygő látogató vagy vendég: egy morva faluban kiszállva az autónkból, vagy mondjuk valamely dél-magyarországi kisfaluban? Hol látszik a gazda gondos keze, hol érezni, hogy itt jó? Számomra ezt tuti mérce.

Látva láttuk-látjuk, miképpen termelte ki nagy elánnal, odaadással a jobbik potenciális szavazótáborát a szadesz eszetlen és könyörtelenül kisember-ellenes (itt munkásra, alkalmazottra, kisvállalkozóra, kisgazdaságot vivő parasztra, stb. gondolok) és magyarember ellenes politikája (itt sem származási alapon mondom, hogy magyarember-ellenes, mert lehet az illető éppen magyarországi szlovák, és potenciális jobbikos szavazó).

Ezt is leírták százszor: a Jobbik egy társadalmi jelenség, egy válasz 8 év magyar gazdaság-politikájára elsősorban, de szó van itt az ország belbiztonságáról, bűnözésről, annak kifejezett jutalmazásáról - ráadásul alkotmányellenesen etnikai alapon.

Nos, uraim és hölgyeim, ebből ez a kreatúra születik mindig és mindenhol. Egy kollektív élni-vágyás ösztön átzúdul az addigi fals kommunikáción (ki hiszi már el azt., amit a kormányszóvivő mond? Senki.Akkor hogyan beszélhetünk legitimitásról? Az értelmes média-fogyasztó már eleve arra van beállítva: hazudik. És mivel 99,99%-ban tényleg hazudnak, ezért így reagál minden érintett: húzz el te az ide meg oda...) és a társadalom ezen vegyes rétege ledönti a felállított tabukat és zúdúl.
Amikor már egy járványról sem lehet például legalább megközelítően objektív képet kapni, mert manipulálnak, miképp reagál az istenadta nép? Nem hiszi el, amit mondanak. (Ezt csak mint az erkölcstelen beszéd, azaz a kommunikáció példájaként említem - tehát azért az igazságosság, az erkölcsöség megközelítése mindig is vágya marad kollektíven az embereknek. Mert ha mindenki hazudik, akkor senki sem hazudik, és mégis minden más, mint amilyennek mondjuk. Ez elviselhetetlen feszültség. Ezt még kenyérgondokkal is tetézni - na ez a társadalomban tuti fojtott kanócként fog működni.
Aki ezt elindította (érdekcsoport, nyilván, nem egyetlen ember), az pontosan tudta, hogy a társadalom manipulálható, de egy ponton túl kezelhetetlenné válhatnak a folyamatok - és nem félt játszani a tűzzel.
A történet nem a Jobbikról szól.
A magyar társadalomról. Hogyan kepeszt ki ebből a veremből? Kikepeszt belőle?

Ja, még valami. Azt a forradalmat úgy látszik valahogy csak meg kell harcolnunk. Nincs ingyen semmi. A Jobbik jelenség majdnem felér egy forradalommal.
Sztem erről így érdemes gondolkodni.

kyncza 2010.01.14. 21:02:48

@zero: nem öregem, nem savanyú a szőlő, csak azt mondom, hogy balfaszságot beszélsz!!
Nem kedvenc pártocska, hanem az egyetlen párt, aki úgy megkavarta a szart, hogy még be se jutott a parlamentbe, ezért adok bizalmat nekik!! Az első leszek, aki bocsánatot kér (igaz, ez édes kevés lesz), ha a Jobbik is olyan lesz, mint a többi párt!! Ezesetben Mo. úgyis vége, 10-15éve van, aztán rabszolgák leszünk a saját hazánkban...már aki megvárja!

És mindezt ugye azért mondhatom el, mert NEKEM is jár a szólásszabadság!
Megjegyzem a cikked nem szólásszabadságot tükröz, hanem szándékos lejáratást!

Kartal (rezervált) 2010.01.14. 21:06:55

"a kereskedelmi televíziók lerombolása, Tesco helyett Turul" - Zero, ezek Vona fixa ideái, nem pedig a hivatalos Jobbik program.
@loláb: ez nem politikusbűnözés, mivel nem politikusként követte el a bűncselekményeket - már ha elkövette egyáltalán... De pártállástól függetlenül igenis vizsgáljanak ki minden gyanús ügyet, aki oda való, azzal börtönbe! Bárcsak ez így lenne minden esetben, akkor a fél maszop meg az egész szadesz ott csücsülne (de lehet, hogy ezzel keveset mondtam).
@Marcellusca: kemény vagy vazze! :D
@Auris: @arlequin: abszolút teljes mértékben egyetértek veletek. Tele van a sajtó a bkv szarjával, de hogy falun mi megy, hogy járnak a buszok (hogy nem), milyenek a körülmények, hogy lehet élni (jóformán sehogy egyébként), azt elképzelni nem tudják. De a megyeszékhelyen ücsörgő illetékes elvtársak sem. A falut megölték, eltaposták, elfeledték. Aki ott él, az csak valami lezüllött lumpen alak lehet, aki nyugodtan megdögölhet. Sajna ez a hivatalos hozzáállás.
@Horizont: köszönöm, hogy helyettem leírtad :)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 21:11:48

Zéró ír egy posztot, ami kritikus a Jobbikkal szemben, és helyben kitör a parasztlázadás? Fasza!

arlequin 2010.01.14. 21:11:50

@Doña ¡Cara(mba)!:

"Mi, értelmiségiek őszinték voltunk? Ki mertük mondani a tabukat?"

csak ezzel van gondom. az összes többivel egyetértek. valóban értelmiségiek vagyunk, ha nem láttuk át azt, hogy 'EZEK' mit hazudoznak???

hát nem. hüjék vagyunk, nem értelmiségiek. ez az alap. s ha ezt belátjuk még akár értelmiségiek is lehetünk. majd. de addig el kell vitassuk az összes, a palánkon átvert diplomástól, mert beszopta. az NEM értelmiségi, hanem hüje.

szép estét neked ember.

ZioN 2010.01.14. 21:14:27

@mefisto: Ezzel az a probléma,hogy ez nem kritikus írás,hanem légbőlkapott,véleményt ténynek mutató mocskolódás.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 21:21:13

@ZioN: "ez nem kritikus írás" Ez részben igaz is. Csakhogy amikor én nem értettem egyet Zéróval egy konkrét kérdésben - hegyvidéki turul ügye + Pokorni hozzáállása - akkor a jól bevált módszerrel leálltam vele vitázni, de nem nyilatkoztattam ki, hogy megvette az Index, vagy hogy börtönben a helye.

A két módszer között nemhogy zongorázni lehet a különbséget, egy egész szimfonikus zenekar is kevés hozzá.

arlequin 2010.01.14. 21:23:44

@mefisto: hát te éppen ojan hüje vagy, mint a többi setét. hol van itt paraszt? hol van itt lázadás? zero pedig jól tett, hogy megírta... visszakapja azt amit nem ismer. és ez fontos. mégis azt kell mondjam, hogy te is költözz le vidékre, oszt nézz szét. nagyszájú...

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.14. 21:27:23

@zero:
"tevékenységükkel durván felhozták a Jobbikot. Mert ne legyünk naivak, ez nem a Jobbik sikere." höhöhö! A Fideszt tán nem a szocik hozták fel? Tán Szíjjártó, Répási, Orbán vagy Kövér hatalmas esze miatt vezetik a közvélemény-kutatásokat? Ennyire tetszett a zembereknek a "vekkerekkel Gyurcsány ellen" szintű, nyolc éves fideszes szánalomműsor? Ne röhögtess már!

minimalista 2010.01.14. 21:34:10

@Doña ¡Cara(mba)!:
Szép volt, köszi. Külön megérne egy posztot!

reKorrekt 2010.01.14. 21:39:16

Nem tudom ti hogy dolgoztatok volna ki konkrétabb, prreízebb, részletesebb gazdasági programot úgy, hogy bazmeg a Jobbikot még a papírokba sem engedik belenézni, nem láthatják a statisztikai adatokat, elemzéseket, nem imseri a folyamatokat - legalábbis míg be nem kerülnek abba a kibebaszott parlamentbe.

Nem értem ezt a posztot.

Horizont 2010.01.14. 21:46:53

@Marcellusca: @mókusfüles bukósisak: Mindig elfogadom a véleményeteket, nem is nehéz, mert hasonló az enyémmel. De most nem értelek benneteket. Nem tulajdonítotok a Vastagbőrnek túlontúl nagy jelentőséget? Nem fogja felforgatni a magyar jelent, sajnos a jövőt se. Vagy most tényleg azt hiszitek ha eyg-két kritikai poszt jelenik meg a jobboldalról akkor aki ezt itt olvassa majd ez miatt az MSZP-re fog szavazni? Ugyan már.Ez egy blog amit írnak ketten. Mi meg egy csomóan pofázunk itt, ki így ki úgy! Istenem miket olvasok itt néha, gondolom zero is ugyanúgy kommentelhet. Kapott eleget. Idehozni ezt a Goldenblogos dolgot ilyen megközelítésben? Ugyan már!

Félelmetesnek tartom, hogy még úgy ahogy a Fideszről is elviselnek itt sokan kritikát de a Jobbikról? Na róluk semmit! Szűz párt, nem volt még a parlamentben, leereszkedett közénk a jó isten helytartója. Bízzatok, adjatok esélyt a Jobbiknak, de ne szóljátok már le azokat akik nem őbennük látják a megváltót, vagy csak óvatosak és behúzzák a kéziféket a tömjénezésben, mert volt itt már csalódás bő nyállal. Megszóljátok a kapcsolatos elfogultakat? Biztos, hogy csak ők azok? Miért van az, hogy amikor a legjobban kéne összefogást mutatni akkor mindenki neki esik mindenkinek? Még egy ilyen blogon is! Jó ez nekünk?

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.14. 21:59:10

@reKorrekt:
Egyébként a Jobbiknak tök fölösleges gazdasági (vagy bármilyen) programot kidolgozni. Mégis, ki a picsa olvasgat gazdasági programokat???
Nekik elég annyi, hogy : elég volt a cigányokból! Ezt aztán színezhetik, formába önthetik. Ez minimum húsz százalék a választásokon. Ráadásul ebbe senki nem mer belekötni. Aki meg beleköt azzal csak a Jobbikot erősíti.
Semmi értelme elveszniük a részletekben.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 22:02:38

@Thulsa Doom:

A Fidesz 1998 óta ilyen 30-35% körül mozog. Csak most mellőle eltűnt az
MSZP.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 22:04:05

@Kartal (aki beleszól):

"a kereskedelmi televíziók lerombolása, Tesco helyett Turul" - Zero, ezek Vona fixa ideái, nem pedig a hivatalos Jobbik program."

aki a Jobbik elnöke és min.elnök jelöltje.

arlequin 2010.01.14. 22:05:18

@mefisto:
a király bohócával én a helyedben finomabb szintet ütnék meg, de te tudod. nem gondoltam volna, hogy nő vagy. egyébként a kinyalhatod kakitakarításra utalna, az pedig kellőképpen méltatlan drága hüjegyerek. röviden? pengével nyalom ki komám, de nekem ne siránkozz... ;-)))
jó reggelt.
a visszakapja amit nem ismer arra utal, hogy kap lehetőséget egy másik szempontra. értelmezni kellene, nem pofázni. no, légy jó. az archiregnum egy korrekt blog meglátásom szerint, de ne feledd: ahol van király ott van bohóc is. te pedig ez utóbbiba kötöttél bele. az pedig nem jó. ne hidd el. csak tudd. noooormális?

arlequin 2010.01.14. 22:06:49

@zero: mennyiségimádó bálványgyáros. pfuj

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 22:08:58

@mókusfüles bukósisak:

Most komolyan azt hitted, hogy választásokig nem írunk a Fideszről, Jobbikról , Atyaúristenről nehogy összezavarjuk a fejeket?

Hát ez nagyon vicces ....:-)

Sajnálom ennyire tartasz minket.
Ez itt nem a Népszava / Magyar Nemzet, jó reggelt ...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 22:09:50

@arlequin:

Ugyan, az első kommentek között megjósolta vki hogy lesz 600 komment ... meglátjuk....

arlequin 2010.01.14. 22:12:43

@zero: mesterházy, orbán, bokros. miről beszélsz? s bár orbán még talán, - talán? - korrektebb mint a többi, DE mi nekünk magyaroknak a bajunk a turullal? olyan ez egy kicsit, mint a WC-papír. más is ezzel törli a hátsóját... ezért lehet büdös. mindenki ezt csinálja kicsiben, nagyban. hovatovább egy senki és semmi (zero) mi alapján kellene döntsön? én nem tudom. szépen játszod a hüjét.

egy igazi bolond tanácsa vala és most elmegyek szórakoztatom kirájomat tovább. legyetek jók.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 22:15:41

@Marcellusca:

"A mai posztottad az a legnagyobb baj, hogy fiktív dolgokról vontál le messzemenő következtetéseket."

Konkrétan?

Erre gondolsz?

"Vona Gábor is felveszi a költségtérítést, mint budapesti lakos? A Jobbikos képviselők beülnek a bizottságokba, sőt, több bizottságban elnökök is lesznek? És mi lesz, ha első néhány lobbista bekopog az ajtójukon, egy vastagon kibélelt diplomatatáskával?"

Látod azt a furcsa jeleket a mondatok végén. Úgy hívják, hogy kérdőjel.
Vagy már kérdezni sem szabad?

arlequin 2010.01.14. 22:17:35

@zero:

haha. olyan ez amikor a gazda kidobja a moslékot. sokan lesznek.

disznó, kutya, macska, légy, egér, hangya

szép felvágott, de a gaz-da nem ezzel foglalkozik, hanem azzal, hogy nem kell vele foglalkozzon.

te pedig számolgatod. nem baj végülis. mindannyiónknak van ilyen nehézsége.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 22:20:23

@arlequin: A "hülyét" a magyar nyelvben "ly"-nal írják; kinyalni nemcsak egy pinát lehet; a blogom színvonala meg szerintem is tűrhető szinten mozog. :P

Irónia off:

A Jobbik programját - illetve azt a részét, amit elolvastam, mert még nem értem a végére - én is egy nagyjából korrekt politikai célkitűzésnek tartom. De ez nem magyarázat arra, hogy sok jobbikos kábé annyira nem bírja a kritikát, mint a szadesz. Tőlünk pl. a Szíjjártó rendszeresen megkapja a magáét, ha balfaszkodik.

Thulsa Doom (törölt) 2010.01.14. 22:22:39

@zero:
Ez nem lejáratás, hanem tömény hülyeség! A Jobbikot nemcsak a szocik hozták fel, hanem az egész pol. elit a Fidesszel együtt. Mi csodálatos van abban, hogy a zembereknek nem jön be Viktor "vekkeres" ellenzékisége sem? Ők kínjukban a Jobbikra szavaznak és elengedik a fülük mellett a turulteszkós faszságokat. Ők ugyanúgy reménykednek a Jobbikban, mint évekkel ezelőtt Viktorban, de tőle csak kordonbontást, meg vekkereket kaptak.
Ha a Jobbikban is csalódni fognak, akkor majd kitalálnak valami mást. De hogy ezek a Fideszhez már soha többé nem fognak visszamenni, arra mérget vehetsz!

f.m.j. 2010.01.14. 22:28:17

@Horizont:

értelek, és köszi, mert sok igazság van abban, amit írtál, de én nem a Jobbik mellet, vagy ellen törtem itt magam, néha tanácstalanságomban, és tehetetlenségemben bizonytalankodom, mert egyikben sem látom a megoldást. Senkit nem akarok bántani, mert ezt vagy azt gondolja, erre, vagy arra fog szavazni.
Bevallom, nekem nehéz a pálfordulás, hogy mostantól fogva akkor a jobboldal lesz ekézve,de majd megszokom ezt is, vagy fel is út le is út, hallottad/olvastad, itt zero senkiért sem ejt egy könnyet se, ha elporzik :) most a Fidesz lesz soron, bár olyan "szép szaftos" ügyek sosem lesznek, mint az utóbbi 8 évben, és adja az ég, hogy igazam legyen, mert többet nem bírunk ki. Ha pedig nem lesznek ilyen súlyú ügyek, gondolom kreálni kell, mert akkor a blog lehúzhatja a rolót :)-mielött bárki vérig besértődne, ez egy vicc akart lenni :) Szóval ezt én most egyfajta karomélesítésnek fogom fel. zero készül a jövőre :)
Sokkal jobban örülnék, ha béke lenne, és összetartás, akár itt ilyen kicsiny helyen, mint egy kommentelő, amúgy remek humorú társaság, örültem pl. Kynczának, hogy újra írt, aztán lép, mert arcon lett csapva...
Valaki írta, hogy örülne egy Fideszes gazdasági területtel, és egy Jobbikos erkölcsi területtel foglalkozó felállásnak, persze sokan mondhatnák, hogy mi köze egy pártnak az én erkölcseimhez, és igaza is lenne, mert a magán erkölcsömhöz semmi, de az ország erkölcsi lenullázása igenis tudatosan ment, megy. És ebbe a résbe ügyesen mászott be a Jobbik, a rend utáni vágy felváltotta hazug, álságos, amiről nem beszélünk, az nincs hozzáállást.
Remélem kicsit árnyaltam a képet...

@zero:

nem, nem gondoltam ezt, és ne nézz hülyének légy szíves, mert azt nem szeretem, és lekezelni sem kell, jó reggelt
Írjál bárkiről, és bármiről, bátran, de ez meg az én véleményem, hogy kicsit korai volt a -továbbra is így nevezem, mert én írtam így először: a pálfordulás- azt az iróniámat meg te nem értetted, hogy ezzel összezavarod a fejünket, 1-1, egyezzünk ki döntetlenben :)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 22:33:01

@zero: Én nem tartozok az elsőkörös törzskommentelők közé, szóval csak visszafogottan pofázok bele ebbe a vitába. A posztjaitoknak kábé csak a felével szoktam egyetérteni, mert szerintem sok olyan témára repültök rá, ami jóval összetettebb probléma annál, minthogy első látásra végleges véleményt lehetne róla alkotni. Ezzel együtt inkább olvasok végig tíz olyan posztot, amivel full nem értek egyet, de az írója komolyan is golndolja az írását; mint akár csak egy olyat is, ami egyezik az álláspontommal, de a "frakciófegyelem" miatt született.

(Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem harapnám el a torkodat a hegyvidéki turul ügyében, de az most momentán nem ide tartozik. :P)

von.zolkó 2010.01.14. 22:43:08

tököm televan, hogy még be sem került a parlamentbe a jobbik, még a kampány sem kezdődött el (jó, elkezdődött) - az viszont biztos hogy hónapokra vannak a választások, de a lényeg: máris húsosfazékról megy a rizsa, meg majd ez lesz, ilyen boríték jön, olyan villában lakik... mi ez a ki******tt kishitűség? miért nem lehet egyszer azt elképzelni, hogy ha jön a boríték, vissza is lesz küldve a jó édes anyjába? jöhet ide akármilyen párt, amíg ilyen bejegyzések születnek, és vviktor féle levelek érkeznek, megérdemeljük a szo*ást!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 22:50:31

@mókusfüles bukósisak:

Ok. NIncs semmi pálfordulat. Mindenki megkapja a magáét :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.14. 22:51:34

@von.zolkó:

mert nem vagyunk naivak ...sajnos ... bár a próféta szóljon belőled.

arlequin 2010.01.14. 22:52:26

@mefisto: 100%-osan egyetértek. pont.

arlequin 2010.01.14. 22:59:10

@mefisto: tényleg? hát asszem ismételten megbuktam magyar nyelvtanból. ó, én édes hüje... ;-)

a kritikabírálatlanság (hú de milyen kifejezés, megyek oszt felakasztom magamat) pedig közös betegség. a szegény többi pártmunkás se bírja. de meg kell tanulják, hogy 'nincsen hús csont nélkül'.

ha ez meglesz, akkor minden OK lesz. addig...

a bolond, az csak sziporkázik. vigyázz rá mert maga a király óvja. csakszólok.

béke minden lénynek.

arlequin 2010.01.14. 23:00:17

@mefisto: majd. de bolonddal ne vitatkozz. béke

dessert eagle 2010.01.14. 23:10:43

@zero: Ööö... Hogy is van ez, ebben az országban csak a fideszeseknek szabad "merni nagyot álmodni"? :)
A végén még kiderül, hogy a Fidesz tényleg egy kirekesztő párt....

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 23:19:53

Több mint 400 komment idáig. Ez jóó,szeretem látni,ahogy a szélsőjobbosok marják egymást.:))))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 23:25:11

@zero: Azé szerintem egy tescót megszopatni könnyebb,mint egy audi-t például.Inkább lehetne velük keménykedni.Az audi el tudja vinni a termelést de a tesco nem tudja elvinni a vásárlókat.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 23:31:09

@zero: Nézd! Valószínűleg a jobbikban is lesz néhány seggfej aki pár forintért eladja a becsületét és lebukik.Tuti,hogy ettől lesz hangos a média(fidesznek mszp-nek ez megvan,használni is fogják) És az is tuti,hogy olyan fideszes, maszopos fog hangosan pofázni aki sokkal többet lopott max. nem bukott le.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.14. 23:40:05

Amúgy nem lesz valamilyen hivatalos eredményhirdetés a vastagbőr szavazásról?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.01.14. 23:54:28

@arlequin: Nos, azt hiszem a kiinduló állásokhoz viszonyítva országos rekordot állítottunk fel a konszenzuskeresés és békülés terén. :)))

Levezetésnek:

archiregnum.blog.hu/2010/01/04/indul_a_szankcio_tv#comments

archiregnum.blog.hu/2009/12/14/bon_appetite#comments

archiregnum.blog.hu/2010/01/12/szex_es_mdf#comments

:)

System failure. :) 2010.01.15. 00:46:35

Én keményen tolom a Jobbik szekerét. Amíg orbánka nagy arccal pofont akar NEKEM adni, addig a Jobbik. Amíg otbánka a zutcára hívja a zembereket és a páncélozott kocsijával otthagyja a sz@rba a népet, míg Vona leül közénk, amíg CSAK a MÁSIK párton belül akar vizsgálódni a patás, amíg MONDJA A SZÉPET, DE MÁST TESZ, amíg hallgatólagosan és nagy egyetértésben szembeköpik azokat akik a költségtérítésről számlát kérnek, amíg kiskirálynak hiszi magát, addig a Jobbik. Én megelőlegezem a bizalmam. ÉLNEK VAGY VISSZAÉLNEK VELE majd elválik. DE ADDIG megadom az esélyt. Bizonyítsanak. A maszopsz aki a demokráciáról beszél, miközben sárba tiporja meg mehet a levesbe.
Gyerekek, ne ugorjatok egymásnak, tartsátok tiszteletben a másik hitét.
Sokan vagyunk, sokfélét akarunk. Egy időben mindannyiunknak úgysem nem lesz kánaán.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 08:40:19

@zero: Hol reklamáltam én, hogy miről írtok?

Volt már róla szó korábban is - asszem mind2-vel -, amolyan gyurcsányosan lehet reagálni a blog esetleg "irányváltására" ("Ha nem tetszik...")

Azt mondjuk én sem értettem, hogy miért éppen most, miért éppen így került szóba a Jobbik gazdaságprogramja, de hát nem én írom a postokat :)

JKLM 2010.01.15. 08:52:03

Én szimpatizálok a jobbikkal annyira, hogy más alternatíva fel sem merül.

Teljen el néhány hónap a kormányzásban és ha azután csinálnak vastag bőr kitűntetést megérdemlő dolgot, akkor tegyék fel ide, egyébként javaslom, hagyjuk őket.

Az a gazdaságpolitika (miszerint öntjük a pénzt a multikba) nem sokra vezet. Ha felvetünk egy másik megoldást, ahhoz már vastag bőr kell? Ugyan kérem!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 09:07:58

@Marcellusca: maxiriszpekt... Sajnos, teszem hozzá. Ezt a "Ha nem tetszik, jobb felső sarokban x, katt rá" mentalitás nekem se nagyon szimpi, na de nem vagyunk egyformák :)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.01.15. 09:28:11

Hahaha, zeromano ír egy cikket a Jobbikról és kitör a jobbágyfelkelés :D Avatar torrentet az ánuszotokba!

Kopasz4x4 2010.01.15. 09:31:42

Van aki Istennek szolgál és van aki az ördögnek, de nem a ti reszortotok eldönteni, hogy melyik a jobb és melyik a bal.
A történelem és az idő eldönti.
56 után fröcsögtetek volna a mocskos ellenforradalmárokról , ma meg köpköditek az őseiteket.
Szabolcsban élek de Erdélyben születtem és éltem, a családom több száz éven keresztül harcolt a csatatereken a megmaradásért , ti meg pesti hülye-gyerek módjára csak divatosan akartok élni mert semmi mást nem tudtok. Szép kis értelmiség mondhatom, mikor azt sem tudjátok a villát melyik végén kell megfogni. Na ebben favorizálhatjátok a drága pártjaitokat.
A Jobbikot mocskolhatjátok , de ha valaki személyesen részt vesz a határokon túl élő magyarság megerősítésében és nem a pesti seggeket nyalja az már nektek nem felel meg!
Ezért lesztek mindig is a nemzet árúlói mert mindig fölé rendelitek magatokat az átlag magyar embereknek.
Szebb jövőt ,Szabad Erdélyt !

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.01.15. 09:45:05

@Seduxen: há' de baszki :D Ilyenkor szoktak jönni hogy:

"Soha többet nem jövök ide, mer' ez egy olyan jó jobbikos blog vót' de zeronak biztos utalták a csekket Tel-Avivbó' és lejárattya' "

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 09:47:14

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: ha így van, akkor remélem jó sok nulla volt a csekken szereplő összeg végén :))

Szoktam volt mondani: Az elv is olyan, mint a fing. Tartja az ember, amíg tudja... :)))

Marcellusca 2010.01.15. 09:56:30

@Seduxen: Kösz!
A problémám alapvetően az volt, hogy zero nem vitázott, hanem közölte egyesekkel, hogy ez az ő blogja.

Nem azt vonom kétségbe, hogy van valami alapja az írásának, mert - sajnos - azt tapasztaltuk az elmúlt 20 évben, hogy még a jó emberek is elkurvulnak. (Van az a pénz, amitől korpásodik a hajam. :D)
De zero nem volt hajlandó vitázni, csak arrogánsan kinyilatkozni.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 10:05:12

@Marcellusca: "A problémám alapvetően az volt, hogy zero nem vitázott, hanem közölte egyesekkel, hogy ez az ő blogja. "

Amiben alapvetően igaza van :))) Ez tényleg az ő blogja, csak... hát, hogy is mondjam.

Kicsit olyan a szitu, mont a politikus vs választópóóógár relációja. Ha egy politikus valamiért szimpi, és sokan szavaznák rá, majd nyer is, és ezek után a vele szemben megfogalmazandó kritikára úgy reagál, ahogy zero tette...

Na a konklúziót mindenkinek meghagyom :)))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.15. 10:07:02

@Marcellusca: @Seduxen: Azé' jó volt veletek együtt dolgozni fiúk.:))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 10:14:57

@Tigeri: pssszt! Hallgasson százados! Ezek a faschiszta reakciósok nem tudják, hogy mi az NBH Operatív III. Oszályán dolgozun....

derelyegrádi szellem 2010.01.15. 10:16:57

@Marcellusca:

Tévedsz (ha nem ismernélek, most azt írtam volna szándékosan csúsztatsz)

zero vitázik. Az a felvetés, hogy ez az ő blogja (ahogy te fogalmaztad) arra volt válasz, hogy sokan felhábordtak magán a TÉMAVÁLASZTÁSON. Nem azon kezdetk vitázni amit írt, pontosabban kérdezett, hanem azon, hogy merte egyáltalán.

Ez óriási különbség. Erre azért is hívom fel szíves figyelmedet, mert nem szeretném ha ti is olyanok lennétek a végén, mint a szadeszes megmondók, akik gyakorlata szerint bizonyos témákban kérdezni/kételkedni sem lehet, mert akko' náczi vagy. Ezt azért nem szeretném, mert akkor megszűnik itt a VITA (úgyis mint "élet"), vagy az eszmecsere, ami ennek a kis fórumonknak halála lenne. És kár lenne érte. Meg azért is, ha alapvetően túlnyomó többségében értelmes, és alapkérdésekben egyetértő (a világot haosnlóan lától) emberek nem tudnának egymással értelmes vitát folytatni, mert van pár tálib/szadeszes alapevetésű, aki szerint bizonyos ügyekben kérdezni, kételkedni sem lehet, mert aki azt teszi, az "Vrag"*.

* a vrag oroszul ellenséget jelent, ezt használták azokra a sztalini rendszerben, akit a "nép ellenségének" tekinttetek, és mint ilyeneket likvidálandónak.

Kérlek, vedd ezt fontolóra.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.01.15. 10:24:23

@derelyegrádi szellem: pontosan, átszaladva a kommenteken az jött le, hogy a kommentelők nem azon akarnak vitázni hogy miért ezt írta zero, hanem azon megy a hőzöngés hogy egyáltalán mert ilyet csinálni.
Nos, van sokaknak igazsága hogy miért most tette, meg miért így. Na de zeronak maximálisan igaza van abban, hogy ez az ő blogja, és szerintem a Jobbik meg a Fidesz sem szent, és megmondom őszintén nem is várom tőlük a nagy megváltást.

Orbitális faszságnak tartom azokat a megnyilvánulásokat, hogy ez a cikk lejáratja a Jobbikot, továbbá azt is hogy ez a cikk, meg ez a blog majd jól összezavarja a fejeket a választások előtt. Akinél ez a blog irányadó a hétköznapi cselekedeteinél, az menjen orvoshoz. Olvasni kell, értelmezni, majd hangot adni a véleményednek kulturáltan!

Gyönyörű látni, ahogy a blog törzsközönsége elkezdi tépni egymást a Jobbikon...és még ti ugatjátok le az elvakult szocimamikat a kapcsolat.hu-n :D

Azzal is egyetértek, hogy a goldenlófasz sem tett jót a blognak. ;D

greybull 2010.01.15. 10:31:36

Lehet itt jobbra-balra köpködni, de - de van egy objektív helyzet: megy lefele a gazdaság, nő a munkanélküliség, az egek felé tart a benzinár, a külső államadósság meg egyenesen egy másik galaxis felé száguld - mi meg itt vagyunk ennek a katyvasznak a kellős közepén. Ezt a helyzetet megelőzően a sok zseni közgazdásznak a 100 poblémára volt 200 fasza ötlete, melyekból 1 sem jött be (mint az egyszeri rabbinak...). Ehhez képest akár még a Jobbik fenti elképzelései is jók lehetnek, legalábbis semmivel sem kevesebb az esély erre, mint arra a - nem esélyre, hanem - tényre, hogy a gazdasági guruk ötletei pedig igazoltan csődhöz és összeomláshoz vezettek. Hát így fikázzátok a Jobbikot. Ja, hogy tovább ragozzam: én még a WTO-ból is kiléptetném Mo-t, továbbá az EU felé gazdasági szükségállapotot jelentenék, valamint felfüggeszteném a külső adósság törlesztését - és csak akkor folytatnám, ha minimum 90%-át elengedték, a maradék kamatmentessé lenne átalakítva, továbbá a maradék tőketörlesztés összegét kötelezően Mo-n lenne kötelező befektetni termelő - mondom: TERMELŐ!!!! - gazdaságba. Egyébként meg tőlem jöhet akár 200ezer kínai állampolgár is (állampolgár, mondom, azaz: ujgur, meg tibeti, elvégre ezek rokonyok), ha cserébe Kína viszi az IMF hitelt....

Dzsentrisvihák 2010.01.15. 10:36:14

Nem értek egyet a posttal. Röviden ennyi.

Nagy_Cthulhu 2010.01.15. 10:39:19

Nos, nem olvastam végig az összes kommentet, mert 164.-nél elfogyott a sör.
De báj dö véj, a posztra reagálnék. Az emberiség k.nagy hibája, hogy soha, de soha nem okul saját történelméből, és újra játssza ugyanazt.

Válság van/volt? Bezzony.
Nagyobb a munkanélküliség mint 5-10 éve? Bezzony.
Akik elvesztették a munkájukat/csökkent az életszínvonaluk emiatt ki vannak-e borulva emiatt, érthető módon? Bezzony.
Volt pár ember akinek a töke tele lett az egésszel, csinált egy pártot/belépett egy pártba emiatt, és kimondta, hogy mostmár, fejesek, elmehettek ti a picsába? Bezzony.
Így történt-e ez a 20as évek végén, 30as évek elején Európa szerte (némi túlzással) ? Bezzony.
Írta fentebb valaki hogy nemzeti kommunizmus amit a Jobbik csinál. Na csókolom, jó reggelt. Nemzeti-kommunizmus, nemzeti-szocializmus? Szinoníma-e? Válság után 30as években lett-e sláger?
Nemtom, ez így világos?

A Jobbik egy reakció. Egy adott társadalmi, politikai helyzetben/időszakban,a társadalom, az emberek reakciója.

Az életminőség romlik. (Aki hitelből furikázik a BMW-n, és most bedumál hogy miről beszélek, annak is romlik csak még nem jött rá. De rá fog.) Az embereket már hitegették a volt és mostani nagy pártok jobbról is, balról is, 20 éven át, de mégis nagyobb szarban vagyunk mint húsz éve bármikor. Az egyszeri ember (mint fentebb nevezték, proli) pedig csalódott. De hinnie kell, remélnie kell, bíznia kell. Mert ahogy Madách megírta, ellenkező esetben magát emészti el. Remény kell. Ez a Jobbik. Tettszik, vagy sem, de ez. Voltam már Jobbik gyűlésen (mint ahogy voltam már FIDESZ gyűlésen is, de ez most nem ide tartozik). Lelkesek. Ők tényleg látják hogy szar helyzet, és meg akarják változtatni. Nem nobel díjas emberek ők, hanem egyszerű emberek mint mi. De tenni akarnak. Viszont nem tudják hogy mit és hogy tegyenek hogy jobb legyen. Nagy dilemma is, én sem tudnám. Látják a problémákat, ezeket fogalmazták meg ebben a kis program szösszenetben (ami még nem is hivatalos). Az erre adott válaszok persze nem mind kivitelezhetőek.
Eltörölni az államadósságot. Ja, az államadósság, az nagy gond, a problémát meglátták. De azért ezt eltörölni nem csettintésre megy. Még a ruszki rendszerváltás utáni válságban Moszkva sem törölte el az államadósságot, csak egy időre befagyasztotta a fizetést. Azért nem kell magyaráznom az orosz és a magyar gazdasági potenciál közötti különbséget.

Nem taglalom a többit, így is hosszú lesz a komment. Visszatérve a nemzeti szocializmus dologra. Hú mennyit fogok én most kapni hogy nácizom a Jobbikot. Pedig ezt teszem. Kivezető út volt-e a nemzeti gazdaságpolitika, a nemzeti öntudat Németországnak a válságból? Mint a szél! Azok a németek, akik alig több mint tíz évvel azelőtt szemlesütve mászkáltak Európában egy vesztes háború után nem kell ecsetelnem, mennyire magukra találtak, mennyire kimásztak a szarból. Persze ott voltak nagy koponyák, hozzáértő emberek, akik tudtak megvalósítható választ adni a problémára. De még lehetnek a Jobbikban is. Mondjuk egy Bogár László.

Mielőtt valaki komolyan lenácizna (nem mintha nem szarnám le, de) meg kell jegyeznem, hogy aztán Németország Hitler térnyerésével elment a diktatúra, meg a véreskezű terror felé, a sztorit mindenki ismeri. Na eddig nem szabad eljutnunk.

No, de bő lére eresztett mondanivalóm lényege, hogy a nép természetes reakciója a Jobbik felé fordulás. Amúgy sem ért az egyszeri proli az államigazgatáshoz, amúgy is leszarja, de a politikai pártok közül egyedül a Jobbik hiteles. Rajta látszik, hogy az emberekért akar tenni valamit. Az ő problémáikat akarja megoldani.

Más kérdés, hogy ezek miatt a program pontok miatt nem hiszem hogy rájuk fogok szavazni. (Ne kérdezzétek kire fogok, csak azt tudom még, kire nem. gyk: mszp-szdsz).
Summa summárum, a Jobbik szívből rég átment, észből meg ahogy nézem most bukik meg.

Pedig csak szívvel, és ésszel lehet mostmár kimászni a szarból.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 10:39:33

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: @derelyegrádi szellem: a zero vitázik margójára:
"Nem írhatom le, hogy a Jobbik a komplett hülyék pártja? "

Ez egy érvekkel bőségesen megtámogatott - vitára alapot adó - szép hosszú elemzés volt.

Hogy ezt MIBŐL szűrte le, arra várnám - elsősorban az érintett válaszát.

Máskor olyan összeszedett postokat tud írni - ha "dühből" ír, mindig meg is jegyzem neki -, de ez most kb tényleg olyan, hogy a paradicsomleves betűtésztáit kikúrta az asztalra, és hát ez lett belőle...

Nem az a baj, hogy negatív előjellel ír adott esetben a Jobbikról, de ha már ír, akkor ennél színvonalasabban kellene (Igen Főnök! Tudom, Alt + F4...)

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.15. 10:46:54

Szerintem nem a goldenblog miatt olyan Zero amilyen,hanem azért mert összeköltözött a lánnyal.Ha este nincs semmi másnap minden szar,ha volt valami Zero is másképp viselkedik.:))

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2010.01.15. 10:47:50

Viszlát a netkávézóban!Azért remélem lesz új poszt.

Marcellusca 2010.01.15. 10:48:11

@derelyegrádi szellem:
@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:
Igen egyetértek veletek.
Nekem sem a témával volt gondom. Illetve egy kicsi. Azon lehet vitatkozni.
Igen, az ő blogja és arról ír, amiről akar. Ezzel sincs problémám. Lehet a Jobbikról is. Miért ne?
(Pölö most raktak előzetesbe valami jobbikos muksót. Lehet-e róla-e posz-e? :D Előljáróba annyit, hogy a Jobbik egyből felfüggesztette az ürge tagságát!!!!)

Lehet, hogy én néztem be "az el lehet húzni" reakciókat és tényleg azoknak szólt, akik a témafelvetést kritizálták.

Ha így van (nem tudok ennyi kommentet visszanézni .D) megkövetem zero-t!

Bocs, zero!!!

További béjkávé mentes, szép napot mindenkinek, náczikok! :D

derelyegrádi szellem 2010.01.15. 10:48:14

@Seduxen:

rövid elszek:

Szerintem nincs igazad.

picur3ka 2010.01.15. 10:53:09

@Seduxen:

Kollega! Az idezet nem a posztbol valo am.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 10:55:15

@picur3ka/beleallos kampany: tudom. én ezt a "zero vitázik" gondolat margójára gondoltam. a postban magában nem is tud vitázni. max a kommentekben.

Marcellusca 2010.01.15. 10:56:41

@Seduxen: Ott a pont.
"ez most kb tényleg olyan, hogy a paradicsomleves betűtésztáit kikúrta az asztalra, és hát ez lett belőle... " - ez mekkora megaLOLmán! :)

@Tigeri: LOL!!!

picur3ka 2010.01.15. 10:59:28

@Seduxen: Amit idezel az alabbi hozzaszolasra adott valasz. En nagyjabol megfelelo melysegunek talalom.

@esef:

'Zero!
Ezért a szarért a Fidesz fizetett egy valag pénzt, az MSZMP, vagy mindkettő?'

tururú 2010.01.15. 11:00:22

apa, kezdődik:

Előzetesben a Jobbik keszthelyi vezetője
* Független Hírügynökség, 2010. január 14., csütörtök 16:13
index.hu/bulvar/hirek/2010/01/14/elozetesben_a_jobbik_keszthelyi_vezetoje/

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 11:09:24

@picur3ka/beleallos kampany: izlések és pofonok. nekem - náczifaschiszta kollégánkhoz; @Marcellusca: -hoz hasonlóan - csak az bökte (böki) a csőrömet, hogy mostanában megszaporodtak az ilyen "érvek", ha valaki kritizálni meri a postot (akár témájában, akár stílusában).

@tururú: "Előzetesben a Jobbik keszthelyi vezetője"

... akinek tagságát - tudomásom szerint - azonnal fel is függesztették, amíg a nyomozás, illetve az ellene zajló etikai vizsgálat befejezéséig. Vannak olyan tagjai politikai "elitünknek", akinek nemhogy a párttagságát nem függesztették fel, de még a zsetont is felveszi az előzeteseben, mert ugye az ártatlanság véDelme (by budaibetti) megilleti... Persze ez még nem menti fel, ha bűncselekményt követett el, akkor ültessék le, a Jobbikból meg kúrják ki...

picur3ka 2010.01.15. 11:09:51

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Egy sokat latogatott forumnak/blognak velemenyformalo ereje van, mint barmely mas mediumnak. Felesleges ezt elbagatellizalni. Nem arrol van szo, hogy Jancsibohoc hogyan alkot velemenyt.

f.m.j. 2010.01.15. 11:11:14

@Marcellusca:

de fura vagy, kicsit opportunista, nem? Nem lehet Jancsibóhócnak is, Seduxnak, és szellemnek egyszerre igaza, választanod kell :):):)
Ne hunyászkodj meg :) (ezt az elöbb írtam neked, csak kitörültem)

Én már hosszú ideje gondolkodom itt a reggelben, hogy írjak-e, de haszontalan dolog lenne. Hozzám közelebb áll @Seduxen: és Marcellusca első, még nem befolyásolt, saját véleménye :)

@Nagy_Cthulhu: jó volt olvasni

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 11:14:00

@Marcellusca: jóóóvannna, én még a cucializmusban voltam menzás :))) ott - ünnepnapokon - volt ilyen cucc, és nem csak a naaagy kedvencem: a grízestészta :)))

f.m.j. 2010.01.15. 11:15:52

@picur3ka/beleallos kampany:

szerintem is. Felelős azért, amit ír. Felelős azért, amit "megszelidített", vagy kiengedett a palackból :)

DArchAngel 2010.01.15. 11:16:26

@eszkep: No igen, de ha önellátóak leszünk (?), akkor még ennyi EU támogatást sem adnak majd. Másrészt nem tartom jó ötletnek, hogy a gazdák a támogatásból éljenek meg.
@Seduxen: Igen, legalább felfüggesztették, ha már bukott.

f.m.j. 2010.01.15. 11:18:04

vagyis ez már nemcsak egy kis szar blog, tetszik, nem tetszik.
és kicsit a kommentelőké is..., nem csak zerokirályé :) ,
bár én egy hülye érzelmes liba vagyok :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 11:18:47

@DArchAngel: "ha már bukott. "

Ejnye-bejnye, és hol marad az ártatlanság védelme? egyelőre csak meggyanúsították :)))

f.m.j. 2010.01.15. 11:19:18

@DArchAngel:

nem "ha már". Hanem bukott, és pont, így kéne, hogy normális legyen, nem?

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 11:20:09

@mókusfüles bukósisak: "és kicsit a kommentelőké is..., nem csak zerokirályé :) ,
bár én egy hülye érzelmes liba vagyok :) "

khm... nem akarlak elkeseríteni, de kommentelő, és kommentelő között nincs különbség. ha a "törzsgárda" - valami miatt - elpályázik, majd jönnek újak. Ennyi...

f.m.j. 2010.01.15. 11:20:30

csak még egy szó a zűrről, aztán befejezem: én már rég nem csak a posztokért járok ide... sőt

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.15. 11:21:23

@Thulsa Doom: Helló, szép napot!

Telibe trafált nálam a megállapításod, miszerint, idézlek:

Ha a Jobbikban is csalódni fognak, akkor majd kitalálnak valami mást. De hogy ezek a Fideszhez már soha többé nem fognak visszamenni, arra mérget vehetsz!

Igen, ezt így van. Egy okot én is tudok rá. Ha megérem még a szavazást, azért szavazok a Jobbikra, mert elegem van a Fideszből is! Bohócuk voltam, bohócuk volt a férjem is! Akit lehetett azt kihasználták, aztán a helyi kishelytartóik - nálunk például egy közepes kaliberű borvigéc volt egy ideig, most nem tudom, hogy áll a szerelem a Fidesszel, aztán volt egy B. Erik nevű Proconsul Maximus, aki ha valakit nem kedvelt, az megnézhette magát....Borvigécünknek Tusnád arra volt jó, hogy eladja a borait, a másik vigécnek meg arra jó a Fidesz, hogy ő is legyen valahol.
Már nem emlékszem hol olvastam, hogy ha akad egy jobb erkölcsű ember, de legalább karakteres fazon az alapszervezeteikben, azt semmi idő alatt kilővik, mint egy bebitangolt, magányos farkast.
És mivel az ilyen kilőtt karakteres embernek azért az ég adott némi tálentumot, viszi magával a legjobbakat, az elvhez leghűbbeket. Maradnak a konfliktuskerülők. Az pedig hosszú távon nagyon-nagyon nem jó. Ha tolom a konfliktust magam előtt, ez a művelet nem fog menni az idők végeztéig, hanem ott és akkor robban, amikor nem kéne:( Ez be fog következni a Fidesznél szükségszerűen hatalomra kerülésük után 10 perccel, mert százféle elképzelésnek, ideológiának, ízlésnek kellene megfelelniük, ami még karakteres emberekkel sem lenne egyszerű, nemhogy finomkodó szarkenőkkel. Nem annak lesz itt az ideje.

Sztem most fog majd, választások után kirobbani a Fideszben annak az elodázásnak az átka, hogy mindig mindenkinek meg akartak felelni, főleg a szociknak, a végén meg senkinek se fognak megfelelni. Sajnos a Fidesz meg fogja érdemelni sorsát. Prófétáskodom, de ne legyen igazam. Máris tapinthatóan vannak olyan áramlatok, amelyek csak módjával, szőrmentén vonnának felelősségre nagy halakat, inkább csak egy-két takarítónénin vernék el a nép dühét. Csakhogy aligha fog menni. Mert nem elég, a nép majd még kér...De ezt leírták már mások is, nálam sokkal okosabbak.

A Jobbikkal meg nem tudjuk még, mi fog történni. Sajnos a Fidesz úgy elbaltázta ezt az ügyet, ugyancsak megfelelési kényszerből, hogy most már maradhat saját maga által kreált karanténban, nem lesz koalíciós társa. A koalíciós társsal való kormányzás azért jobb, mert megoszlik a bázis, nagyobb, stabilabb és folytonos mozgásban tartja egyik párt a másikat (persze, ha nem kirakat párt a koalíciós társ). A Jobbikot beszorították a nacionalista, soviniszta, náci-fasiszta akármicsodista ketrecbe, gondolták, jobb helye lesz ott. De a nép kihozta a ketrecből. Csak. Mert ilyen a társadalmi mozgás. Most a kisantantosok már fenik a fogukat, hogy ne csak a Jobbikba, hanem a Fideszbe is belemarjanak és a Fideszt is nac.-sov.-kirek.-stb. párttá bélyegezzék, lehetetlenné téve Magyarországot külföldön. Aztán majd neki lehet esni a gazdaságilag legyengített, népesedési minuszos mutatókat produkáló országnak - erre tesz majd egy jókora lapáttal a belhoni átvedlő szadesz, maszop, stb. No, azt is túl kell majd élni.

Őszintén, kellett ez nektek, fiúk-lányok a fidesznél?
No, ha élünk, meglátjuk.

f.m.j. 2010.01.15. 11:23:34

@Seduxen:

ez nem teljesen igaz, nekem vannak kedvenc kommentelőim, és szoktak hiányozni, ha nincsenek itt, és tökjól esik, amikor valaki rám kérdez, hogy én hol vagyok, ha nem vagyok (mondom, ez biztos a nemünk miatti más megközelítés miatt van) és abban sem hiszek, hogy senki nem pótolhatatlan, ez azok maszlaga, akik nem bírnak megbírkózni a veszteségérzéssel

f.m.j. 2010.01.15. 11:28:18

@Seduxen: ezzel nem teljesen értek egyet, nekem vannak kedvenc "kommentelőim", akiket szoktam hiányolni, ha nincsenek, továbbá abban sem hiszek, hogy az egyes ember pótolható, ez a maszlag azoknak való, akik nem tudnak megbírkózni a veszteség érzésével... vagy valami ilyesmi :)
na, ne borongjunk tovább :)

f.m.j. 2010.01.15. 11:29:06

bocs, nem akartam kétszer, lehet, hogy egyszer se, csak kicsúszott az ujjaim közül... :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 11:29:07

@mókusfüles bukósisak: félreértettél. (vagy félreérthető voltam). én a bloggazdák oldaláról közelítettem meg a kérdést. sz'tem a "kattintásszám" szempontjából hóótmindegy, hogy Te, vagy én, esetleg GipszJakab, vagy XYZ téved ide a blogra, és kommentel...

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.15. 11:31:41

@arlequin: Kösz, Bohóc! Még az este írtál nekem, csak nem tudtam már a gépnél maradni, részt venni az izgalmas "csatában" és egyre kevesebb idő, energiám, pedig mindig jár az agyam:-)))))
Egyetértek: nem, azaz nem voltunk értelmiségiek.
Csak hüjék és talán még most is azok vagyunk. Bár legalább kepesztünk, kepesztünk, az is valami, jót tesz a mozgás:-DDD Nem tunyulunk el:-)))

OFF
Tetszik a felvett modorod, álarcod: igazi arlekines:-DDD Jól csinálod!
ON

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.01.15. 11:35:04

@picur3ka/beleallos kampany: hol mondtam, hogy arról van szó hogy Jancsibohóc hogyan alkot véleményt? Még mindig azt mondom, túl komolyan veszitek a vastagbőr blogot, és tartom magam ahhoz, hogy akinél egy post formálja a véleményt, és ez alapján fog menni szavazni az beteg.

Aztán a másik komment.
mókusfüles bukósisak 2010.01.15. 11:18:04
vagyis ez már nemcsak egy kis szar blog, tetszik, nem tetszik.
és kicsit a kommentelőké is..., nem csak zerokirályé :) ,
bár én egy hülye érzelmes liba vagyok :)

Ebben van igazságod, viszont a blog az övé. Az hogy itt tart az a kommentelők érdeme is. Hiszen miattuk, miattunk lett ekkora közösség. Ellenben, amikor ez a blog elindult felfele, lényegesen értelmesebb kommentelők jártak ide. ;D

f.m.j. 2010.01.15. 11:38:02

@Seduxen: aha, értem már, viszont nem tudok ilyen lélektelenséget elképzelni, hogy kicsit ne kötődne néhány kommentelő egymáshoz (ez nem barátság, de néha jó nézni, hogy milyen "inkább nem írok jelzőt, nehogy nyálasnak tituláljanak" beszélgetések zajlanak) ezt fura nézni, ahogy talán néha szétverődni látszik, tudatosan, vagy nem, azt nem tudom, csak azért hogy valaki elmondhassa magáról, hogy pártatlan, és független. Ez célzásnak hangzik, de nem az :) vagy legalábbis nem rosszándékú, csak kérdések, kételyek vannak itt mindenkiben, nem válaszok

hoplita 2010.01.15. 11:39:30

Én csak annyit jegyeznék meg, nagy szerényen, hogy zero ezzel a poszttal várhatott volna egy hetet.
Holnap kijön a program, lehet belőle mazsolázni, szétszedni, ledilettánsozni...szal mindenkinek ízlése szerint.
Amúgy amikor elolvastam a posztot már gondoltam, hogy ezen lesz ereszd el a hajam, jó páran nem fogják zerot megdicsérni...hogy finoman fogalmazzak.
A Jobbik-témához nyúlni nem egy életbiztosítás bloggereknek...:DDD
Emlékezzetek csak tomcat halhatatlan, Miért lufi a Jobbik? posztjára a Bombagyáron...!
Ott lett vége az egésznek, utána már csak küszködött, mint muslica az ellenszélben..:D

Marcellusca 2010.01.15. 11:40:46

@mókusfüles bukósisak: Nem meghunyászkodtam, csak lehet, hogy tévedtem, tévesen ítéltem.
1. A poszt egy szedett-vedett valami, aminek se füle, se farka;
2. A poszt feltételezésekre alapul (a kérdőjelek nem különösebben befolyásolják a mondanivalót);
3. A posztot lehet kritizálni, a témafelvetést nem. Arról ír zero, amiről akar. Ebben igaza van. Ha akarom elolvasom, ha nem tetszik akkor nem.
4. Ettől függetlenül, nem kellene arrogánsan elküldeni a más véleményen lévőket.
Röviden ennyi.
És abban igazatok van, hogy véleményformáló a blog.
Minden blog az. Főleg, ha ennyien látogatják, kommentelik.

@Seduxen:
Ez az. Erre utaltam. Hülyék, sumákok, "megtévedtek" mindenhol vannak.
Kérdés/kérés nélkül felfüggesztették a tagságát. Plusz pont a Jobbiknak.
Szintén mai hír: Központi Nyomozó Ügyészség nyomoz (na, bakker, Híradó bemondja, de honlapon nincs fenn, és nem jegyeztem meg, de már itt is foglalkoztunk a kerület viselt dolgaival) telek csere-bere, adok-veszek ügyben. Érintett a polg. mester, /tán Molnár Gyula?/ (MSZP) és helyettese (SZDSZ). Az ő párttagságuk (enyelőre nem tovább gondolva) is felfüggesztésre került?
Csak halkan érdeklődöm: a Hunvaldnak még él a tagsága? És pontosan utalják számára a tiszteletdíjat? Nehogy baj legyen! :D

f.m.j. 2010.01.15. 11:43:07

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: köszi, ezt most magamra veszem, mondom én, hogy buta vagyok, (tudod, ha valaki már tudja magáról amit tud, akkor nem kell újra fejbevágni vele) de olyan jó, hogy te helyettem is okos vagy, és megmondod nekem, hogy én a blogtól teszem függővé, hogy mit gondoljak...meg tőled, (most őszinte leszek: tőled amúgy is tartok, és nem szeretnék vitába bonyolódni veled, mert elgázolsz, bocs:))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.01.15. 11:44:05

@mókusfüles bukósisak: még jó hogy a véleményformálós rész az egy másik kommentelőnek ment. Semmi gond :))

Marcellusca 2010.01.15. 11:44:47

@mókusfüles bukósisak: Ezzel én is így vagyok.
Csak sok az új kommentelő (bocs, gyerekek, nem degradálónak szántam, csak tényként közöltem!), akik közül csak néhányan tudják pótolni az eltűnt ős kommereket. :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 11:47:37

@mókusfüles bukósisak: "kicsit ne kötődne néhány kommentelő egymáshoz "

De, a kommentelők valamilyen szinten szerintem is "kötődnek" már egymáshoz. de ebben ne menjünk bele jobban, mert még az lesz, hogy "persze, a törzskommentelőknek valami előjogok járnának, mi?", ezt nem nem akarom...

na asszem eljött egy cigiszünet ideje :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 11:50:19

@mókusfüles bukósisak: "tőled amúgy is tartok, és nem szeretnék vitába bonyolódni veled, mert elgázolsz, "

... és ezt milyen jól gondolod :)))) ez egy faschisztareakciós Bohóc :)

hoplita 2010.01.15. 11:54:04

@Doña ¡Cara(mba)!:

Ezt nagyon jól összeszedted nagyságos asszonyom..:DDDD

Én csak helyi szinten tudok érdemben nyilatkozni, de hónapok óta áll a bál a fidesznél, az egyik fele nem áll szóba a másik felével, egymás jelöltjeit golyózták ki, megy a helyezkedés ezerrel.....én is gyászos évet jósolok a Fidesznek, sokan fognak fájdalmasan földet érni.

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.01.15. 11:56:21

@Seduxen: na ne viccelődjünk csillagpatrik. Amúgy majd én is áttérek erre a "frusztráltságomban beugatok mindenkinek" kommentelésre. Ma különösen jó a kedvem, nem kevés várakozás után sikerült leadnom az AM-könvyeket, és amennyi ember van a munkaügyi központban, az enyhén szólva elkeserítő. Na de majd jönnek a nagy megváltók!

Marcellusca 2010.01.15. 11:57:07

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Abszolút igazad van, NETbohóc! :)
Aki ezen (vagy bármely más) blog alapján vonul szavazni, az egy kicsit agyhalott. :)
És abban is igazad van, hogy anno értelmesebb kommentelők voltak. Én emiatt szerettem meg a blogot és kezdtem el egy idő után kommentelni. De, sajnos sokan eltűntek. És jöttek helyettük újak, akik nem mindig hozták a színvonalat. Tisztelet a kivételnek!

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 11:58:05

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "Amúgy majd én is áttérek erre a "frusztráltságomban beugatok mindenkinek" kommentelésre"

Ki tesz itt így? "Neveket akarok Viki, NEVEKET!!" :))))

Az AM-könyvek alatt az alkalmi munkavállalói könyv értendő?

f.m.j. 2010.01.15. 11:58:23

@Doña ¡Cara(mba)!:

kicsit azért sajnálom, hogy igazad van :)

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 12:00:28

@Marcellusca: "És jöttek helyettük újak, akik nem mindig hozták a színvonalat."

Ugye? Ezzel a NETBohóccal mindig csak a baj van :))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 12:01:08

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: "a diszkókban vállalt munkához"

Úriember lévén ezt a magaslabdát nem fogom lecsapni :))))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.01.15. 12:06:06

Na mi is megy a híradóban? A MÁV a szünetelő vasútvonalakon leszerelteti a jelző- és biztosítóberendezéseket. Megérne egy post-ot.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.15. 12:08:06

@mókusfüles bukósisak: Hát még én:-DDDD

Azért ne legyél kiábrándult, mert én ilyeneket írok. Kell a szív is, nem csak az ész. Olyan közhelyes, de mekkora igazság!
Ha csak mindig eszünk volna, kiszáradna a lelkünk és akkor már nem lenne motiváció az élésre, a harcra, a békére, a kepesztésre, a szerelemre, a szépre, meg annyi mindenre...

Ne szomorkodj, hiszen nő vagy és mi kell hogy néha a szívet is becsempésszük a zordon igazságok közé:-))))

Marcellusca 2010.01.15. 12:12:04

@Seduxen: Menymá!!! :)
NETbohóc nem új.
De lehet, hogy megrontották. :)))
Olyan befolyásolható szegényke. :D

picur3ka 2010.01.15. 12:12:49

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/:

Te is tudod, hogy nem egy irasrol beszelek. Aztan meg van aki a TV1 -bol, a Heti 7-esbol, a kaccsolatbol tajekozodik. A minosites az mas kerdes, mint a tenyallas.

Ne kezd te is! Mar Palmas lehulyezett. Tudom a helyem.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.15. 12:14:40

@hoplita: Kösz, Hoplita.
Mitől van az, hogy félszóból is értjük egymást? És nem csak veled. Több mással is az oldalon.
Ez nem szellemes kérdés, csak ócska költői: miért nem bírunk többen lenni Vbőrösök?
Azért itt sztem komoly szellemi műhely működik. Ezért még fizethetnének is:-DDDDDDDD
Vagy hüjjességeket beszélek?
Szép napot adjon az Úristen, ne kelljen midig kuncsorogni tőle, hiszen láthatja, hogy ránk fér! :-DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 12:16:17

@Marcellusca: "De lehet, hogy megrontották. :)))"

Na jó, erre már végképp nem írok semmit...

Marcellusca 2010.01.15. 12:21:33

@Seduxen: Há', mer' lehet, hogy nem csak fém rúdon vonaglott, ottan a diszkóban. :DDDD

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.01.15. 12:24:32

@Seduxen: látod csillagpatrik, marcellusca kombinál helyetted! Ezért is oly' jó ez a blog :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 12:27:12

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: na jól van, leszálltam rólad, még a végén hozzámkúrsz egy egész tehervagont, vagy ilyesmi :)))

báááz, érkezett egy új komment egy régi-régi posthoz, a dugnám.blog-oshoz. Megint visítva röhögtem a combosedinás bejegyzésen. zseniális :)))

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2010.01.15. 12:29:42

@Seduxen: én úgy fogalmaznék, hogy utasa lehetsz egy tehervagonnak ami aztán.... ;D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 12:31:42

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: náczi :) Hol van a szükség órájában IdősAsszony, hogy spirituális útmutatást tudjon adni? Szupernaaagyiiii SEGÍÍÍÍTS :)))))

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 13:07:29

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: erről beszélek Nyuszómuszó :)

A többi bejegyzés is kurvaaanaaaagy. (off: Ördög Nórit azért én is sunáznám...)

Marcellusca 2010.01.15. 13:16:29

@Seduxen: Na, ezen nem veszünk össze. :)
Én megelégszem (elégednék) Lakatos Andreával. :)
Blokkolnám, mer' blokkolnám. :D

derelyegrádi szellem 2010.01.15. 13:19:30

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: @Seduxen: @Marcellusca:

csapjátok ki gyorsan srácok, aztán térjünk vissza a Jobbik Gazdasági Programjához! :-)

arlequin 2010.01.15. 13:20:50

szépnapot mindenkinek! látom pörög a búgócsiga. örülhet a blogíró

Marcellusca 2010.01.15. 13:27:52

@derelyegrádi szellem: De hát nincsenis még!
Állítólag ho'nap gyön ki.
xD

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Őőőő, izé, most mi vót meg és mibe kezgyünk bele? :DDDD

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 13:28:38

@derelyegrádi szellem: honnan tudod, hogy én nem éppen arra "csapom ki"? Na??? Én ilyen begyepesedett hülllyenáczi vagyok... Óóóó Turulteszkó... Óóóó öko-szocializmus... Jólét-mérce áááááá :)))))

dr.justice 2010.01.15. 13:33:09

Ahelyett, hogy egymást baszogatnátok holmi pártok miatt, örüljetek neki, hogy van akinek bejött az élet.

"Az álmok igenis valóra válnak. Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta és legyen egy 1983-as évjáratú Golfom.

Mára mindez teljesült." :(

Marcellusca 2010.01.15. 13:41:43

@Seduxen: Ahhát. :)
De látom, Te leragadtál Nórikánál (Sz.-né Sz. Nóraka? :D) és nem görgetted tovább a linkelt oldalt.
Ottan van lejjebb, vazze. :D

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 13:45:30

@Marcellusca: hááát, tudod az én zsenge koromban még elő-előfordul a korai magömlés, így örültem, hogy Ördög Nóriig eljutottam :))))

picur3ka 2010.01.15. 13:48:03

Na, hogy meg jobban szetverjem a temat - mar mindegy neki - :

velvet.hu/celeb/2010/01/14/gaspar_gyozo_megint_hazudott/

arlequin 2010.01.15. 13:49:14

@Doña ¡Cara(mba)!:

'szívesen naccságos asszonyom. csókolom mind a három közsit' ;-)

s abból a fizetségből ide is jöhetne valami kis tallérocska...

@hoplita: nálunk ugyanúgy szétszakadt a fidesz emberekre és gazfikócskákra.

szegény-kémek. nem értik hogy a bűn tönkreteszi az életüket.

dr.justice 2010.01.15. 13:50:40

@Marcellusca:

Lákátusz Ándrejja Dzsennifer ?

arlequin 2010.01.15. 13:51:00

@Seduxen:
a "ha elindula a vona, a szívem majdnem megszakad" örökzöldet minden reggel elénekeltetem a gyerekekkel az asztali áldás előtt...

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 13:52:48

@arlequin: szegény gyerek :) a következő mi lesz? Z.Imre: "Még nem veszíthetek" ? :)))))

arlequin 2010.01.15. 14:02:13

@Seduxen:

gyerekek. (3 standard kiszerelésű magyar gyerek, kisebb extrákkal mint szerető szülők, keresztyénség, no meg képességek)

meg az asszony (extra kiszerelés erdélyből hoztam a búcsúból, mennyei rendelésre),

ott van még a fekete macska, a Lucifer, ő énekli a legszebben, bár a 'most múlik pontosan'-t jobban szereti.
de nem kapja. következetesen következetlennek kell lennie az embernek, mert ránőnek a fejére. különben.

arlequin 2010.01.15. 14:06:33

juteszembe. megvettem ezt barikádot vagy micsodát. hát nem egy bari-kád.
azt kell mondjam, hogy teljesen korrekt. meg is lepődtem egy kissé.

Seduxen (már NEM dr.) 2010.01.15. 14:13:59

@arlequin: "3 standard kiszerelésű magyar gyerek, kisebb extrákkal mint szerető szülők, keresztyénség, no meg képességek"

nagy jövőt nem jósolok nekik :)))) a "képességek" menüpontra feküdjenek rá, úgy mint "tolerancia", "liberalizmus", "politikai ismeretségek", meg effélék, akkor feltehetően könnyebb életük lesz. Ja, meg "gerinceltávolítást", azt még idejében kell, hogy lehessen belőlük "valaki" (sky, fletó, hagyó, etc-etc...) :))))))

arlequin 2010.01.15. 14:21:32

@Seduxen:
miket gondolsz?! természetesen kivehető gerinccel rendeltük őket. nem ismered? fogasra lehet akasztani.
emléxel? az a kisbetűs a gyermekvállalási szerződés 4. oldalának alján, alulról a második bekezdés. még odafent töltöttük ki testrevárás közben. a mennyei adminisztráció mindig pontos.

Marcellusca 2010.01.15. 14:30:20

@dr.justice: Nem, nem!
Ez egy szép, szőke (nem mozdonyszőke), bögyös-faros menyecske. :)
És állítólag még főzni is tud. :D

tudi 2010.01.15. 16:31:07

530 komment régen volt már ennyi, szerintem zero gondolt egy nagyot, régen volt már 300-400 komment hosszasan gondolkozott tehát és rátalált erre a témára oszt feldobta és láss csodát lett egy rakat komment. Nem kéne sok konspirációs hülyeséget néznem. :D
Mondjuk nem volt szép zero, majdnem ölre mentek itt az emberek, ezért szégyeld magad vonulj a sarokba térdepelni.:)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2010.01.15. 16:51:45

Seduxen:

"Nem írhatom le, hogy a Jobbik a komplett hülyék pártja?"

Nem kijelentő mondatban írtam, hanem kérdeztem!
Nem ez a véleményem, de ha ESETLEG ez lenne, akkor nem írhatnám le?

Minden szóba beleköt vki .... hihetetlen :-)

Have a nice weekend!

Homeoffice 2010.01.15. 17:02:42

@zero:

Ismétlem még egyszer, hogy a JOBBIKNAK nem kell feltétlenül precíz, mindenre kiterjedő program.
Ők nem fognak kormányozni. Ők be akarnak jutnia parlamentbe. ÉS ez szinte biztos.
Nekik a Rendet kell képviselni. Olyan Rendet, amely bizonyos esetekben áthág egyes emberi jogokat is.
HA ezt megcsinálják, akkor nemcsak stabil szavazóbázisuk lesz, hanem, (főleg a ha Orbánék is elqrják) sokkal többen csatlakoznak hozzájuk.
Nekik nem 2010re kell veszettül készülni, hanem 2014 re

f.m.j. 2010.01.15. 17:20:02

Ez a poszt már le van zárva, vagyis nem lehet idekommentelni? Na, mindjárt kiderül :)
Csak mert valaki írt 17:02-kor, és nem jeleníti meg, pedig el szeretném olvasni :)

f.m.j. 2010.01.15. 17:20:45

meg lettem tréfálva :)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.15. 19:49:20

@Gunther: Milyen igaz! Hogy ez nekem nem jutott eszembe! A Jobbiknak tényleg 2014-re kell készülnie, megerősödnie és eldőlnie annak, hogy életképes párt vagy sem!!!

Kösz, néha a zembernek (pláne ha nőszemíjj az illető:) milyen tök egyszerű összefüggések nem jutnak eszébe:-(((

Pedig biza jól írod, Gunther lovag. Ölégségesen sok igazságot írsz le, már rájöhettem volna, de valahogy csak most úsztál be a képbe, hogy érdemes odafigyelni a szavaidra. Sajnálom, hogy csak most figyeltem fel mondandód becsére:)))

Ezentúl odaügyelek jobban arra, amit írsz, mert van nekie eleje is meg veleje is. Tréfásan írtam, komolyan gondoltam.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.15. 19:52:45

@zero: Have a nice weekend, you, too!

Nem irigyellek! Kicsit el lettél kapva, de bírod te a strapát, nem félünk mi attól:-)))

És különben is, akkor is, ha én is letolnálak, akkor is a te blogodra járnak a legtöbben:-DDDD

És azért ez se nem semmi!

Szóval, have a nice time!

Best rgds:
Donna

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.15. 20:07:50

@arlequin:
Totális off, de meg kell kérdeznem, különben nem bírnám ki - asszony meg macska élete utolsó minutájáig kíváncsi marad:(((:

szóval honnan ez a jól kiforrott stílusod? Csak nem egy liberálisba futottam megint bele:-DDDDD
Én szoktam őket telibe trafálni:((((( Elcsevegek velük, aztán jól ráfutok egy zátonyra! Az idelátogató egy-két érdekes liberális vagy nagyon művelt, vagy igen jó a stílusa, és engem mindkettő lenyűgöz, aztán a végén nem győzöm szusszal a vitát, mert annyira azért nem vagyok még felnőtt, mint amennyire öreg vagyok:-(((( hogy bírjam a nyüvést:-DDDDDD

Persze úgyis tudod magadról, hogy érdekesen írsz, érdekes a személyiséged, és még milyen misztikumokba burkolod magad:((( bizistók, irigyellek. Nem lehetsz egy nímand...

Na, tőled aztán úgyse fogom megtudni, kit-mit tisztelek személyedben (nem inkognitód feladásra bírása céljából szólítottalak meg, de mondom, mint a macska....Pedig néha forró a bádogtető meg a kása:-DDDD

ON
Mindegy ki vagy, egy arlekin mindig érdekes, mulatságos és elgondolkodtató egyszerre.

==T== 2010.01.15. 20:55:40

@zero:

Már a BKV sztrájkos írásnál is meg akartam kérdezni:

Valaki lenyúlta a jelszavad?

==T== 2010.01.15. 21:02:41

@esef:

"Zero
Ezért a szarért a Fidesz fizetett egy valag pénzt, az MSZMP, vagy mindkettő?"

Ez is eszembe jutott...

abandi 2010.01.15. 21:11:44

Amíg a "jószolgálat" külsős adósságállományunkat nem tárgyaljuk újra, addig még sok lámpavasra lesz szükség....

Horizont 2010.01.16. 07:25:51

@==T==:
Igen, igen és még az ÖCO is küldött neki.....

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.16. 08:29:59

@mókusfüles bukósisak:

Túl bizalmatlanok vagytok, az a baj.
Komolyan azt hiszed, hogy van egy receptünk a blogírásra, miszerint 5 rész mszp-szdsz+2 rész fidesz +1 rész jobbik + rész bulvár/egyéb, és ezt lemértük a patikamérlegen?
Olyan nehéz elhinni, hogy folyton olvassuk a híreket, és megírjuk, amire felkapjuk a fejünket? Úgy látszik igen, de ti tudjátok.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.16. 08:33:20

@picur3ka/beleallos kampany:

Ne legyél ilyen érzékeny, tudod, hogy nem úgy volt az.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2010.01.16. 08:38:54

@tudi:

Most, hogy Zerot már szétszedtétek, bevallom az igazságot: ÉN találtam a linket, ÉN akartam megírni (leginkább az évi 100 km vasút miatt), de mivel nem értem rá, megírta ő. Hát így.
Most lehet szidni! xD

Tündér_Lala 2010.01.16. 09:43:03

@laspalmas: Támadhatatlan politikai erő, párt nincsen. Mindenki csinál, beszél hülyeségeket és azt tollhegyre is lehet tűzni. Nehéz ügy, mert a paletta széles : tart a vérlázító ordas pofátlanságtól a butácska hülyeségig (nehéz a kommunikátor dolga, mert a félírástudótól a professzorig mindenkit meg kellene szólítania, ráadásul úgy hogy ne legyen könnyű kiforgatni.). A kettő azonban nagyon nem egy kategória. További nehézség a reálisan megvalósítható programok és a vagyálmok világa közötti nagy különbség.

A blog gazdákat én egyfajta házigazdának fogom fel. Nem túl elegáns hülyézni őket, de az a válasz sem, hogy ha nem tetszik takarodj. A blog minőségét ugyanis legalább annyira meghatározzák a törzskommentelők mint a posztok. Szóval hátrább az agarakkal mindkét oldalon. A vélemény különbségeket ki lehet fejteni, fenn is lehet tartani, sőt a humornak is helye van . Egymás megsemmisitésének nincs helye (ritka kivételektől eltekintve.)

Várkonyi 2010.01.16. 10:09:15

Gyerekek, gyerekek.....

2 napig nem vagyok, erre csináltok 549 bejegyzést.

Most biztos nem olvasom végig őket, inkább a cikkre reagálnék.

"Mert ne legyünk naivak, ez nem a Jobbik sikere. Ha az ország legalább Szlováki szintjén működött volna, akkor a Jobbik naponta szajkózhatná , hogy "Rendet!", "Elszámoltatást!", ugyanúgy 2%-on állnának, mint 2006-ban."

Igen, ez az mszp-nek is , de a Jobbiknak is köszönhető. "Ne legyünk naívak", legalábbis csőlátásúak ne. A Jobbik 2006 óta sokat fejlődött, a Magyar Gárda is sokat dobott a dolgon, egyéb médiaszereplésekről nem is beszélve. Ezt mi a f.szért kellett kihagyni?

"Elég szomorú, hogy itt tartunk, hogy ennyi is elég, hogy 10% felé repítsen egy pártot."

Elég szomorú, hogy ilyen "naív" vagy. Mint már fentebb is említettem: semmi sem ilyen egyszerű, vagy nyílván csak a te agyadban.

néhány gyanúsabb programpont, ami tuti máshogy hangzott el:

"Multibűnözés" elleni harc. - A multik ma több juttatást kapnak, mint amennyit befizetnek a kasszába. a Jobbik ez ellen lép fel.

-az Isten által sugallt erkölcsiséget be kellene vezetni a gazdaságba - ez lenne az eszme forradalma. A pénz uralmát radikális változással vissza kellene süllyeszteni a körforgásba, mint egyenlő fontosságú „résztvevőt”. - Ez teljesen logikus és érthető, az árucsere-forgalomban a pénz igenis csak egy résztvevő, nem értem megint miért kellett idézőjelbe rakni. Az eszme forradalmáról szerintem nem volt szó, csak hát valami tetszetőset kellett írni gondolom...

- privatizációk felülvizsgálata, az államadósságot pedig „eltörölnék”.
Ja, megnyomjuk a delete gombot, és kész.... pl Izland konkrétan ezt csinlta, és kijelentette, hogy az államadósság 20%-át eltörlik. A dolog magyar része bonyolultabb: le kell ülni a bankokkal tárgyalni és kész.

A többi nagyjából rendben van.

picur3ka 2010.01.16. 10:29:15

@laspalmas:

Meg sirtam is, de mar kifujtam az orrom.

arlequin 2010.01.16. 11:44:51

@Doña ¡Cara(mba)!: de beletrafáltál. egy álruhás buzi szdsz-szavazóval trécselsz... nőből operáltattam magamat férfivé, mert a férfiakat szeretem.
OFF viccet félreértve egy valódi bolond vagyok. konzervatívnak liberális, liberálisnak konzervatív, seggfejeknek jófej, jófejeknek seggfej, senkinek barátja, senkiknek barátja. gondtalan csavargó. más néven keresztény, de akár buddhista is. kisemberfia. tanítvány stb.
és mellesleg a képmutató egész rohadt vallási-politikai 'elit' kérlelhetetlen kikacagója.
hüjék. pfuj.
béke

Ralph Cifaretto 2010.01.16. 16:57:12

Jobbik és a gazdaság, az két külön fogalom.

Ralph Cifaretto 2010.01.16. 16:58:18

@Gunther: Addigra már kipukkad a lufi.

Ralph Cifaretto 2010.01.16. 17:01:13

@zero: Múltkor itt sírtam-rítam ( nincs jobbik fika ), erre most mit látok. :))

Aradebil 2010.01.16. 18:05:34

Legalább erről a 88 oldalasról írj már légyszi zero
@laspalmas: propaganda céllal készült,miért kéne hosszabbnak lennie?:O

tudi 2010.01.16. 18:19:52

Én elolvastam, illetve áttfutottam ezt 88 oldalt, ebben már nem volt szó 100km vasútról:)
Ellemben nem rossz, de majd meglássuk mit mutatnak mások (ide nem tarzozik bele mszp, mdf, szdsz, lmp)

Aradebil 2010.01.16. 18:21:13

@tudi: akkor ki?Civil Mozgalmon kívül nem tudok értelmes társaságot elképzelni,bár lehet megint lesz Centrum Párt:D

cotti 2010.01.16. 18:23:04

Én egyből azt kerestem, mit írnak a Nemzeti Bankról. Ez sarkallatos kérdés, addig nem lesz itt változás, amíg az MNB így. Azt írták, amit vártam, átfutva a többi rész sem okozhat nagy csalódást.

arlequin 2010.01.16. 18:45:30

@tudi: átfutottam. elég korrektnek tűnik. csak... ezek már megint egyházat akarnak finanszírozni. na az nem fog menni. akkor megint a közösből zabál majd a főpapság és emiatt csöndben lesznek...

panki83 2010.01.16. 19:04:05

Már az oldalak számából is látszik, hogy ez egy náci párt programja:D
(gyengébbek kedvéért, az angol abc 8. betűje H)

arlequin 2010.01.16. 19:08:26

@panki83: sssssssz. egyébként ez valószínűleg a sz(abad) sz(erelem) rövidítése. esetleg a h(atalommániás) h(óbortizmusé)...

tudi 2010.01.16. 20:26:00

@Aradebil: Fideszt kihagytam a kizárandók felsorolásából, tehát ez a lehetséges még vagy a civil mozgalom, de majd meglátjuk, van még idő a választásokig.
@arlequin: Végülis az egyházaknak fontos szerepük lenne egy társadalomban (aki ateista, azt hagyni kell, ha az hát az), mondjuk én ezért cserébe elvárnék némi karitatív, vagy hasznos társadalmi munkát. ha már pénzt kapnak, akkor azért cserébe adni is kell valamit.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.16. 20:48:04

@arlequin: Jóestét, Arlequin!

Off:
Te belőlem lazán bolondot teszel, de nem gond, akkor is érdekes a személyiséged. Szóval, figyelni foglak:-D
Már amennyire időmből futja. Néha legszívesebben elmerülnék ebben a virtuális közösségben, de nem tehetem, kint kolompol a világ, menni kell a kolomp után...Mert különben éhen maradok:-(((((((

On

arlequin 2010.01.16. 21:29:05

@Doña ¡Cara(mba)!:
OFF
nem-nem drága hölgyem. méltatlan személytelenségem őszintén kiöntötte lelkét, higgye el. ha tehetném udvarolnék magának, hiszen mit ér egy udvari bolond udvarlás nélkül, de attól félek, hogy a többi udvarhölgy megsértődne. ez nekem napi tapasztalat. ha gondolja küldjön drótpostán kötözött galambot, ott meg lehet magyarázzam tartózkodásom és balfékségem teljes történeté. ámbátor az hosszú és rögös. minden amit leírok őszinte, mert egy bolondot szembeköpne a tükre, ha nem így lenne.
ON

mindenkinek szépestét. szavazzanak Istenre.

(kacaj, hátul el)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.17. 13:14:13

@arlequin:
Off
Tekegyelmed, Monseigneur l'Árlöken, az átlagosnál kissé többet foglalkoztatta elmémet. Ezt nem szeretem, mert erőfeszítést kell tennem és tartanom a lépést, valamint a mércét Kegyelmességeddel. Erre nem futja qualitasimból, ezen oknál fogva kissé kerülni fogom Uraságodat. Megvallom, félek Uraságod komoly tudásától, rutinjától.

Mint talán sejteni engedi Tekegyelmesség jó szimatja és éles elméje, én a nép egyszerű, ám annál jobban öregecskedő leánya vagyok. Méltatlan vagyok én arra, hogy irodalmi saruját is akár megoldjam, nemhogy Tekegyelmességed éles elméjével társalkodjak.
Emez környülállást tekintetbe vevén, fájó szűmmel kérem Nagyságodat, legyen oly jó és bocsássa el méltatlan szolgálóleányát. Egy egysoros kies kis elbocsájtó útra-üzenet erőst mély lekötelezettségre és kebelbeli hálára implikálná igaz lelkemet.
Bocsásson jó utamra, Monseigneur l'Álröken.

Kívánom mindazonáltal jelen soraim találják Királyunk udvari igazszóló-tükrét jó egészségben, miképpen minden jámbor lelket.

Áldás, békesség!

Vagy inkább ahogy szűmnek kedvesebb - mivel régvala gyerekkorom születési helyére emlékeztet, - ahogy alázatos népek, kik magukat hívőnek vélik, de nem tudják, hogy nehéz az Út, az Igazság és az Élet, és azkik emígy köszönnek még ma is:

Békesség Istentől!

On

Röviden: nem tudok én ilyen magas nívón társalkodni, ezért olajra lépek:) Még mindig jobb megfutamodni, mint megszégyenülni:(
Tartok tőle, gyakorlott íródeákkal hozott össze a jószerencsém, melyet most elmellőznék:)

És még egyszer:
Békesség Istentől!

arlequin 2010.01.17. 13:48:40

@Doña ¡Cara(mba)!: ha vén szemeimmel jól látom: hölgyem erdőelvéből származik. ott fajintos menyecskék vannak. a székely meg makacs és gőgös es. sebaj. van vaj, meg finom volt a vasárnapi döglött csirke es. békesség neked es. légy jó.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.17. 14:26:00

@arlequin: Kösz:-)
Igyekszek jó lenni:-((( De vajon jó az nekem?
Ha veled egy félszó erejéig is szóba állok, száz másik kérdést tolsz elibém:-((( vagy :-)))) ? Nem is tom...
Persze, hogy Erdővelvéből származom, honnan máshonnan lenne lehetséges emígyen összerakva lennem, amiképpen vagyok;-)

Az árlökenekkel mindig is gondom volt. Beléjük botlottam ha az eszem kerülte is vón őket:-(
Nőnek megbotlani még ész tekintetében sem túl bíztató;-D

Megyek sziesztázni egy kicsinyecskét.

Békesség és áldás mindenkire, aki rászolgált. Meg akire a Nagy Kerékforgató békés lapokat osztott. A Nagy Kerékforgató nem mindig következetes és nem mindig követhető. Van akit örök kérdésekkel ver. Hogy miért teszi, ezt nem nyilatkoztatta ki. Nekem legalábbis nem.

Horizont 2010.01.17. 15:27:47

Nekem nagyon tanulságos volt ez az 572 komment:)) Kis szeletke Magyarország! Amit elítélünk másnál az magunknál megbocsájtható. Oké, legyen mindenkinek egy pártja akiben érzi, hogy ez igen ez megérdemli, hogy rászavazzak! Csak ez az elfogultság, agresszivitás, a másik ledorongolása ne lenne. A másik kritikátlan, minden hibájával elfogadó és azt nem felhánytorgató "szeretetet" csak két élethelyzetben ismertem eddig. Az anya gyermekével és a szerelemben. Nagyon kicsi ott is az a mezsgye amin ha átlépünk minden rosszra fordulhat. És akkor lesz az anyai szeretetből majomszeretet és a szép igaz szerelemből "vak" szerelem.
Még egyszer nem eshetünk abba a hibába, hogy egy politikai pártnak ne vessük a szemére még időben ha van hibája. Attól még lehet szeretni, bízni, rászavazni, bizalmat megelőlegezni. És el kell fogadni azt is ha valaki nem a mi választottunkban látja a jövőt hanem a másikban. Marad a meggyőzés:)) Jó szóval, tettel, érvekkel....

arlequin 2010.01.17. 16:10:16

@Horizont: most pedig a bólogatójános-jelmezt vettem fel és a horizont felé meghajlok háromszor

eszkep 2010.01.17. 16:31:33

Na, megjelent a Jobbik programja, lehet(ne) csemegézni...
Kezdjük rögtön egy remek ötlettel (nem tudom, mennyire egyedi pl. az EU-ban):

"Körültekintő előkészítés után javasolni fogjuk a szülőtámogatási életjáradék bevezetését, ami a nyugdíjrendszer új kiegészítő forrása lesz. A javaslat lényege, hogy a felnőtt gyermekek személyi jövedelemadójuk egy meghatározott részét közvetlenül a szülők, nevelők részére utalják, ezáltal is ösztönözve a társadalomban a gyermekvállalási hajlandóságot."

Ez egyébként "mellékhatásként" kezeli azt az anomáliát is, hogy jelenleg azt nőt, aki gyereket vállal, a nyugdíjrendszer "bünteti", hisz amíg otthon van a gyerekkel az munkaviszonynak számít ugyan, de a jövedelemkiesés negatívan befolyásolja a majdan megállapítandó nyugdíjat.

eszkep 2010.01.17. 16:37:15

Az államadósság kérdését sem "eszik olyan forrón", ahogy a balos médiában butítják az embereket.

"Radikálisan felülvizsgáljuk az eddig folytatott államadósság-politikát, beleértve visszamenőleg a ’70-es évektől felvett hitelek feltételeit is, a felelősök megnevezésével együtt. Ezzel együtt tárgyalásokat kezdeményezünk a törlesztés és visszafizetés feltételeinek újbóli meghatározása céljából, a növekedést lehetővé tevő könnyítésekkel, beleértve az adósság egy részének leírását is".

Nem azért, hogy futtassam magamat, de ez nagyjából egybe esik azzal amit itt egy korábbi kommentemben tippeltem.

Horizont 2010.01.17. 16:38:46

@arlequin: Most úgy érthetem ahogy leírtad vagy van valamilyen hangsúlya? Mondjuk netán gúnyos? Elbizonytalanodtam.DDDDD

eszkep 2010.01.17. 17:23:32

@DArchAngel:
"No igen, de ha önellátóak leszünk (?), akkor még ennyi EU támogatást sem adnak majd."
2010-ig kapunk EU-s tá,ogatást, utána már csak a pályázatok maradnak, mind az közismert...

"Másrészt nem tartom jó ötletnek, hogy a gazdák a támogatásból éljenek meg."
Ált. isk. 5. oszt. "Agrárolló". Minden iparilag fejlett országban csak támogatással lehet gazdaságosan termelni. Vagy szerinted mi a megoldás? A gazdág termeljenek önellátásra, akiknek nem éri meg menjenek el az iparba dolgozni, az a pár milliárd "emberfelesleg" meg haljon éhen?

dr.justice 2010.01.17. 17:47:52

@Horizont:

A mondanivalód érdemi részével egyetértek. Viszont meglepő módon az apa is éppen úgy van a gyermekével, mint az anya. Így az apák nevében határozottan tiltakozom a hátrányos megkülönböztetés miatt. :)

Horizont 2010.01.17. 17:49:19

@dr.justice: A tiltakozásnak helyt adok:)))

Auris 2010.01.17. 18:36:09

Na én átrágtam magam rajta. Nehéz egységes véleményt alkotni róla, hiszen mint minden programban, ebben is vannak olyan részek, amik "látványelemek", és vannak amiknél egyetértően bólogattam.

Azt kifejezetten ügyes húzásnak érzem, hogy a múlt elhibázott lépéseiből indulnak ki, amivel azt a hatást erősítik, hogy a program mögött elemző, értékelő munka van, ami egy frisssen induló pártnál alapvető hitelességi kérdés.

Így viszont kissé hosszú lett, csak az elszántabbak fogják végigolvasni, az egyszerű választók nem ölnek ennyi energiát a tájékozódásba. Viszont ha lesz rá kapacitásuk, hogy kivonatolják, vagy az egyes részeket a célcsoportokhoz eljuttassák, akkor ezt még lehet kompenzálni. De ez sok munkával jár, bár az akitvistáik sokat tehetnek ezért (ha felfogják mi van a papírra írva, ami azért nem lesz nekik mindig egyszerű feladat....:)

Gondolkoztam a végén, hogy mi is a benyomásom, amit tömören megfogalmazhatnék.

Végül az uralkodott el rajtam, hogy a Jobbik eddigi politikájához mérten meglepően VISZAFOGOTT, másrészt JÓL STRUKTÚRÁLT. Ez alatt azt értem, hogy az volt az érzésem, hogy a program írói nem egyes-egyes társadalmi csoportok megnyeresésére koncentráltak, és ezért kerültek bele felcímkézett módon egyes programpontok.

A "nemzeti értékek, érdekek mentén zajló rendteremtés" gondolatának következetes képviselete, privilegizálása az a fő vezérfonal, ami folyamatosan végigvezethető a programpontokon keresztül és csak másodlagosan érződik benne hogy egy-egy megcélzott társadalmi csoporthoz szól. Ezáltal felépítették egy vezérgondolat köré, amit eddig is hangsúlyosan képviseltek. Azért ez nem ügyetlen, emeli a mondanivalójuk hitelességét.

Szóval van gerince. És messze nem olyan abszurd pontokból áll, amit egy kézlegyintéssel el lehetne intézni, és egy nagyon htározott lépés a közép felé. Fel van adva a lecke a jobb és a balközépnek érzetem szerint, mert ez komolyabb lett, mint ami a retorikájuk ( vagy a gárdás hőbörgés) alapján várható volt. Valahol szerintem arra a tézisre építenek, hogy a Gárdával már besöpörték amit lehetett a szélsőségesektől (ők már feltétel nélkül hisznek bennük) most lehet nyitni a mérsékeltebbek felé.

És igazatok van, ebből valószínűleg nem lesz kormányprogram, viszont nagyon sokat tanulhatnak belőle, hogy mire is jutnak ezzel az eszmei mondanivalóval, hogyan is reagálnak erre a szimpatizánsaik....

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.17. 19:00:24

@Auris: Szépen összefoglaltad, Auris. Ez nekem például sokat segít a tájékozódásban, mert nem tudom, mikor jutok el odáig, hogy komolyan végigrágjam magam a programjukon.
Nem lustaságon múlik, de azért megpróbálok időt szakítani és végigrágni magam az elképzeléseiken.
Az is kiemelendő meglátásod, hogy az átlag választóhoz valahogy el kell juttatni a fő üzeneteket, mert elvileg el kellene olvasni mindenkinek minden párt kidolgozott programját.
Elvileg.
Ez még egy diplomás, sokat olvasott potenciális szavazótól sem várható el. A programokat főbb pontjaira bontva, lerövidítve és jól érthetően kell majd eljuttatniuk a választókhoz.
És nem csak a Jobbiknak szól ez a felhívás.

Auris 2010.01.17. 19:10:50

@Doña ¡Cara(mba)!: Örülök, hogy hasznodra lehettem. Azért olvasd el mások véleményét is. Az enyém csak egy. De ha mások is így látják, akkor lehet benne valami. De persze lesznek olyanok, akik az egyes programpontokat fogják kiragadni és szétcincálni. Azoknak is igazuk lesz, mert vannak benne persze populista és utópista dolgok, egy-kettővel nekem is vannak fenntartásaim.

Éppen ezért soha nem ezekre helyezem a hangsúlyt, mert azok alapján nem lehet átfogó véleményt alkotni.

Egyébként is nekem alaptézisem, hogy a proframokban soha nem egyes konkrét intézkedéseken, hanem az ÉRTÉKVÁLASZTÁSON van a hangsúly.

Horizont 2010.01.17. 19:14:06

@Auris: Vissazaf
Nem olvastam el a 88 oldalt, de beleolvastam. Meglepődtem. Teljesen mást vártam. Visszafogottságra nem számítottam. Kíváncsi lennék vajon kik írhatták meg?

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.17. 21:29:56

@Auris: Ezzel még inkább egyetértek:-), mármint azzal, hogy az értékválasztáson van a hangsúly. Egy gazdaságpolitika mindig az adott, kormányzó politikai erő által kitűzött prioritások mentén alakul, illetve alakítják. Azért gazdaságpolitika:)
Elolvasom majd a programjukat, hiszen ez a "társulat" már igen régóta érdekel engem, amikor még a nevüket is alig ismerték az országban.

Úgy őszintén, melyik pártnak nincsenek populista elemek a programjában? Minden normális párt választást akar nyerni, különben mivégre alakult volna meg egyáltalán?

És miből értene meg az is valamit az adott pártból, aki olvasni már az iskolában sem tudott/szeretett, de amúgy dolgozik is, szavaz is, mert ők is választók, ne feledjük, és egy választás esetén ne gondolkodjunk félig-akadémikus tömegekben:(

Szal szerintem helytálló, amit leírtál, nálam hiteles ahogy írsz, vélekedsz.
Pont.
Ezen ne szabódj és ne keseregj;-DDDD

arlequin 2010.01.18. 00:07:29

@Horizont: nem kell nagyságos úr. minden iróniától mentesen és a királyság iránti feltétlen odaadásommal támogatom

magyarán mondva vazze: qrvára igazad van és kész.

szevasz. nem téged támogatlak, hanem azt ami szerintem/meglátásom szerint igaz. ennyi, ne örüljél.

arlequin 2010.01.18. 00:13:58

@Auris: ebben csak az a rossz, hogy egyesek 'jobbikosoknak' vélnek másokat. a barmok...

csengey dénes ugyanezekről beszélt 20 (!) éve. meg is gyilkolták rendesen. 'belefulladt' a velencei tó partjába. az ötven centi mélységbe. mi meg majd higgyük el.

ezek annyira, de annyira sötétek hogy még a te kommented miatt is válságstábot hívnak össze. arrrrghhhh...

aum 2010.01.18. 03:31:53

Kellemes csalódást okozott a Jobbik program. Lehet az irányultságával egyet nem érteni, de színvonalas, van kohéziója, tele van konkrét és könnyebben vagy nehezebben megvalósítható lépésekkel. Az MSZP-program viszont szánalmas közhelygyűjtemény. Remélem a maradék Fidesz és LMP is hasonlóan átfogó jövőképpel rendelkezik, mert akkor kaphatnak tőlem egy szavazatot.

Marcellusca 2010.01.18. 05:57:54

@Auris:
@Doña ¡Cara(mba)!:
Én, egyelőre ott tartok, hogy kinyomtattam. Majd, ha lesz egy kis időm átolvasom. :)

Egy-két komment után egyre kíváncsibb vagyok. Meg a zsindexes vidijó után is. (Innen nem tudom linkelni.)

És utána kíváncsian várom a többi párt programját is!

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.18. 10:38:56

@arlequin: Ne haragudj, Arlequin, megint kérdéssel pofátlankodok: Honnan lehet megkülönböztetni a hamis prófétát az igaztól? Mikor mi lent, itt a nép között, olyan kevés hiteles információhoz jutunk, hogy folyton kételkednünk kell és óvatoskodnunk.
Csengey halálát is elhittem. Akkor. Ma már azonnal kételkednék és arra gondolnék, igen, eltették láb alól, de legalábbis belekergették a halálba.
A problémám: mi van ma? kinek lehet hinni? Melyik jobboldali médiának (baloldalinak nem hiszek, ha hallgat se. Akkor pláne nem. Miből tájékozódjon akinek nincs módja - és nem bántó szándékkal írom - aki nem a király mellett vagy közelében szolgál? Aki nem a király bohóca.
Mert kétségek között sem lehet örökké élni. Abba csak beleőrülni lehet, hogy semmi fix ne legyen az ember számára sehol. Talaj a talpunk alatt, legalább ennyi.
Vagy anélkül is megy a létezés, ha nincs már semmi fogódzó, semmi hiteles? Én azt hiszem, az egyén számára igen, lehet éldegélni támpontok nélkül is, hazugság óceánban úszva, csak nem jó, bizonytalan ez a létezési-forma. Egész társadalom is elvegetálhat a hazugság ködébe veszve, de hosszú távon annak a népnek elkondították az áment.
Lehet úgy élni, hogy fel se ismerem ki a barátom, ellenségem?
Igen, talán, nehezen, és jól jön egy jó képességű védőangyal az ember feje fölé, aki egy percre se hagyja ott a szolgálatát.
Hülyeséget kérdek: hol van az igazság? Nem a féligazság, azt nem szeretem, hanem egyetlen morzsa színtiszta igaz beszéd? Hol, bohóc?
Csak nehogy azt válaszoljad: az igazság relatív. Amit mondok, legalább annyinak igaznak kellene lennie, nem? Hogy elhihesse, aki velem beszélget, nem akarom becsapni, legjobb tudásom és szándékom szerint szólok hozzá. Ez lehetetlen, ez a kívánság?

(Egy apró figyelmeztetés - ne vedd rossznéven - Horizont nő, egy nagyon kedves, aranyos, bölcs és igazszívű: Dáma!)

arlequin 2010.01.18. 13:34:23

@Doña ¡Cara(mba)!:
1. az igazi elismeri jézust, a krisztusnak. legalább is az öreg halász meg a zebedeusfi ilyeneket írtak a leveleikbe. de majd meg kell nézni, csak akad itt nálam is biblia, vagy ha nem akkor kérek a főnök úrtól.
2. az igazi általában ölég radikális. a hamis meg csak joviális és mindenki szereti
3. Isten tudja ;-))
1+1. most jön a poén: muhammad elismeri jézust krisztusnak. a koránban. hehe. nesze neked kereszténység ;-)))

csengey d. pedig 1/2 méteres vízbe fulladt bele... na mindegy. vallás és politika a zuraknak való.

@Horizont: megbocsásson hölgyem, fogadta elnézésemet. mert. tényleg.

Auris 2010.01.18. 18:38:15

@Doña ¡Cara(mba)!: @arlequin: Párbeszédetek oly filozofikus és metaforikus, hogy a magam egyszerű prózai módján már sajnálom is megzavarni.

De a probléma engem is régóta igen fogalalkoztat. Mi az amit a mai ember elhihet, ki az aki hiteles (még ha a prófétákban nem is hiszek)? Az átkos 40 év alatt oly könnyű volt tudni az igazat, hisz mindennek az ellenkezője volt igaz, amit a tv-ben mondtak, vagy az újságban mejelenni hagytak.

Aztán eljött a rendszervált... szóval ez az izé, és elkezdődött az alternatív hazugságok korszaka. Mindenki manipulálni akar. Innentől igen erős intellektuális erőfeszítéssel juthatsz hozzá az igazság egy-egy szeletéhez. (Ugyanis annak minden szeletét rendszerint nem bontják ki teljesen, ahogy egy hamis próféta fogalmazott.)

Innentől marad az, hogy elsösorban az empirikus tényeknek adhatsz hitelt. Mindenhez nem jó ez a kulcs, de a legfontosabb igazságokat elérhetővé teszi. Ha valaki meg akarja nekem magyarázni azt, hogy amit tapasztalok, az nem igaz, az már nem hiteles előttem (lásd cigányhelyzet, gazdasági helyzet, nácizás, stb). A távolabbi vagy összetettebb dolgoknál meg az ember elolvas mindent ami hozzáférhető, és abból mindig vannak olyan elemek, amik már empirikus úton kontrollálhatóak, megítélhetőek. Ebből aztán lesz egy "másodosztályú igazság", amit azért mindig fenntartásokkal kezelek.

Horizont 2010.01.18. 19:14:35

@arlequin:
Fogadtam!! De csak most kerültem monitor közelébe:))))
Amúgy köszönöm, tényleg jól esett:))

Horizont 2010.01.18. 19:24:42

@Doña ¡Cara(mba)!:
Női kíváncsiságomból kifolyólag, ha valaki felkelti az érdeklődésem akár pluszban, akár mínuszban én mindig megnézem az avatarát:))) Képzeld @arlequin: barátunk már 110 éves mert 1900-ban született:DDDDD A pasik nem kíváncsiak:))) Köszi a jó szavakat:))

szabogyula 2010.01.18. 19:52:19

A JOBBIK rendet tesz !
A vidékikeknek / sajnos/ nem sajnos / ennyi is elég .
Ez 50 százalék .

arlequin 2010.01.18. 21:24:42

@Auris: pfű. hát jót kérdezel... ;-) ha fekete, akkor fehér, egyébként pedig fordítva. igazságról írni/beszélni hálón nem nagyon lehet. csak olvasni. de az őszinteség és a nyitottság, valamint a kitartás segít a kérdésben. akkor állítólag előbb-utóbb rá lehet kérdezni. nekem király uram az igazság, de belőle meg én csinálok bolondot.
őszintén: csak személyesen. nyitottság: saját léted kell legyen. kitartás: nyugi. vicc az egész, de röhögni csak akkor tudsz rajta, ha fáj. vagy fordítva?

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.18. 23:12:35

@Horizont: Ezt hogy gugliztad ki? Mármint hogy 110 éves? A technikája érdekel. Ügyes vagy, komolyan. Nekem nem ilyen jó a netkezelő-képességem:(((((
Hiába, a kor:((((((((((((((((((((((
Különben érdekes fej, annyira rébuszokban beszél, hogy nem lehet nem odafigyelni rá. És okosakat mond, csak nehéz megfejteni. Bohócunk jó fej, és nem akárki lehet. De ha rábukkansz arra, hogy ki is ő, ne fedd fel az inkognitóját.
Amúgy ostobaság a figyelmeztetés, mert te mindent elmondasz, amit el szabad mondanod, de nem adnál ki senkit. Ebben tuti ziher vagyok.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.18. 23:25:15

@Auris: Nem én vagyok misztikus, csak a Bohócnak mindig rejtőzködnie kell. Ami érthető, mert ő valszeg tényleg királyi bohóc. Nem adhatja ki még annyira sem az inkognitóját mint te vagy én. Mi se tennénk szivesen, ugye?
Talán ezért is nehezen érthető. Nem tudom. Csak érzem renkívüli/rendhagyó voltát. Sztem ő is próféta, persze nem szó szerint, nyilván.

Hadd másoljam ide, mi ragadott meg abból, amit leírtál:

"Aztán eljött a rendszervált... szóval ez az izé, és elkezdődött az alternatív hazugságok korszaka. Mindenki manipulálni akar. Innentől igen erős intellektuális erőfeszítéssel juthatsz hozzá az igazság egy-egy szeletéhez. (Ugyanis annak minden szeletét rendszerint nem bontják ki teljesen, ahogy egy hamis próféta fogalmazott.)"

Folytathatnám a bekopizást arról, amit az empirizmus szükségességéről írsz, mert abszolut igazság. De már fáradok, úgyhogy:
Jóéjt neked és mindenkinek a Vbőrön:)

De nem ez a lényeg: nagyon jól fogalmazol, teljesen érthető vagy. Szeretem olvasni, amit írsz.
Reagálok is majd talán holnap este mondanóidra, ma már elmegyek aludni, holnap korán kelek, nehéz napom lesz és az "influencia" is kínoz:((( De dolgozni muszáj:(((

arlequin 2010.01.19. 10:28:05

@Doña ¡Cara(mba)!: na eddig és ne tovább. kikérem magam, én lenni álprófesszor. és maguk csak ne dicsérgessenek, mert szólok a Főnöknek, akitől mindent csak gebinbe kaptam, hogy maguk mindig csak bolondot nézik, nem a királyt...

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2010.01.19. 15:41:54

Nem akartam, de magas labda: 600 és nyertem :)

Horizont 2010.01.19. 16:33:31

@Doña ¡Cara(mba)!: Nem kutakodok én senki után, isten ments, még megtudnék valamit:)))Nem is illő,tudod régen még volt gyerekszoba:))) Csak van ez az avatar a név mellett és a képen ez a kék " i " betű, ha arra rákattintasz akkor kijön az illető adatlapja és amit ő akar magáról tudatni annyit láthatsz. Neked is van oldalad, ugye. Ja és ha valakit kedvelsz vagy jókat ír, bejelölheted ismerősnek! (most már tudom, hogy ezért jelöltelek én hiába be téged) ! Ja nehogy azt hidd én minderre magamtól rájöttem.DDDDDDD Amennyit mi ketten tudunk a számítógépről azért már Nobel-díjat kéne kapnunk:)))

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.19. 19:07:10

@Horizont: Hát, így igaz, nekem tényleg megjárna a Nobel díj, amit én kínlódok "vén fejjel" a neten:D
Bezzeg a mai fiatalok ebből mit se értenek:-((((
Nekem tényleg úgy kell ezek szerint mindent elmondani, mint a szoci bérkommentelőknek: PrtSc, de van ahol PrtScr, sőt PrintScreen is van:-DDDDDD
Na, látod, ez eszembe se jutott, hogy az I bötüre rá lehet mönni...Csak mint a hüjje gyerök: bámulok, oszt nem látok a szömömtül:-((((((
Kösz, mingyán megnézem a magamét:-))), azonos vagyok-é magammal;-))))
Utána jelzem, jó?:)

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.19. 19:10:12

@Horizont: Ez piszok jó játék:-DDDDDD
Mint macskámnak a gombolyag vagy a pezsgősdugó:)
Megtudtam, mit csinálok.
Na, nem árt ezt már így 50 felé tudni...Sohase késő:-)
Kösz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.19. 19:13:43

@arlequin: Jójó! Ne, akarlak én bántani! A király az első, tudom. Csak már engem a király nem érdekel. Nagy baj ez?
Békesség.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.19. 19:29:15

@Horizont: Hiába jelöltél be, mert eddig erről nem is tudtam (húú, de szégyellem, ehhez milyen érzelmi-jel passzol?). Egy új világ tárult fel előttem...Na, ismét lőttek a munkának:-) Hogy lehet még élni is, ha a zember beszáll egy ilyen közösségbe, ahol annyi izgató dolog van, és én mérhetetlenül kíváncsi vagyok- remélem kellően tapintatos is mindamellett...
Szóval én azt se tudom mi az, hogy követője van, vagy ő kit követ?
A radarra szoktam rápillantani, aztán ebben ki is merül tudásom:-(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Talán el kellene mennem valami átképzésre a szocikhoz;-D, ott most éppen ezeket tanítják, hogy print screen meg jobb egér gomb - , legalább ragadna rám egy kis igaztudás, ahelyett hogy itt veletek bíbelődnék;)

Mindegy, már nem tudok alkalmazkodni, ideragadtam a V'bőrre;-)
Na meg nem utolsó sorban, a fiam kitagadna, ha itt hagynálak benneteket:))))
Hiszen ő ajánlotta ezt a blogot, hogy ha ő már Pesten éli víg életét, nekem is maradjon valami intellektuális vigaszom a macskáim és könyveim mellett:-)))))))
Igenis, a macska méltó szellemi társ. Ez komoly;-D Én nem is tudom, miért beszélgetek szívesebben Kiskandúrcival, meg Bia cicával, Rékával, Gizivel és Alma cicussal, minthogy dávidibolykával eszmecserélnék:-D

Auris 2010.01.19. 19:48:00

@arlequin: Hát az az igazi, ha úgy röhögsz, hogy már fáj.

Auris 2010.01.19. 19:52:28

@Doña ¡Cara(mba)!:
Köszi, szavaid szétáradó örömmel töltöttek el. Nem a viszont udvariasság, de én is felfigyeltem már rád.

Na jó! Mostmár rákérdezek. Mi az a király-bohóc dolog. Lehet nem olvastam el mindent e tárgyban?

Horizont 2010.01.19. 20:05:57

@Doña ¡Cara(mba)!: Jaj ne szégyenkezz, szerintem minket dicséret illet, a fiatalok ezt fel sem fogják ami nekik természetes abba mi bizony beleizzadunk! Azzal a "követéssel" nem foglalkozom csak azzal amit megértek (talán)! Én is Vastagbőrözök itt vég nélkül. Vannak más kedvenceim is , de csak ő utánuk!
Most oly korban vagyok a földön amikor szabad kapacitásom van, unokám még nincs, férjem van 35 éve ugyanaz (nem 35 éves ugye) nem ülünk (már) kéz a kézben, a gyerekek kirepültek, űr maradt bőven, és igyekszem betölteni:)) Ráadásul annyira élvezem ezt a "játékot" , nagyon sokat okosodtam, tanultam, nagyon jókat nevetek , és szeretem, hogy ennyi az ismeretlen ismerősöm! És különben is annyira férfiuralom van itt (is), kellenek ide a női meglátások is:DDDD Biztos jobban örülnének a csibehusinak:)) De ez van:DDDD

arlequin 2010.01.19. 21:39:18

@Doña ¡Cara(mba)!:
igen. nagy. mert nem a láthatatlan királyra nézel, hanem a látható hüjékre. pl: rám

@Auris:
vagy ha fáj akkor is röhögsz. hehe. ez teccik. ráadásul nem is én találtam ki. de jó.
király uram üzeni, hogy szép estét: hamvasbela.org/szavak/arlequin.html

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.19. 22:18:54

@Auris: Nem tudom, Auris, mit mondhatnék én a Bohócunkról. Én csak felfigyeltem rá, a stílusára és érdekelt, mert különleges. Én mindenen és mindenkin töprengek.

Szerintem ha Arlequinhez intézed kérdésed, többre mész vele. Nem lerázni akarlak, félre ne érts, csak nem akarom már a butaságomat ragozni:(
Amúgy itt mindnyájan rejtőzködünk, nem?

Nem tudhatom, hogy kit rejt a nick, a modor, de nem is érdekes. Inkább már szabódnék és zavar, hogy ilyen ostobán ráúszítom az egész oldalt, mert felfigyeltem a stílusára. Én mindenki stílusára felfigyelek előbb vagy utóbb, mert szeretem az egyéni hangot, humort, bölcsességet.

Nekem úgy tűnik, hogy sokat tudó ember, és kicsit - vagy nem is kicsit - keserű, csalódott az eddig csak mocsárba vezető útjaink miatt - de melyikünk nem csalódott, aki jobboldali? Meglátásom szerint sokat rágódott ő is azokon a kérdéseken, amelyek itt felvetődtek, és lehet, nem találta meg önmaga számára a megnyugtató választ (hogyan is lehetne itt, ma, 2010 januárjában Magyarországon társadalmilag bármely jelenség is megnyugtató?). Keres ő is, mint mi, sztem.

Sokat megélhetettt, hallhatott, láthatott a világból és már nem is tudja, miben higgyen. Talán hisz valamiben, talán nem. Ezért tér vissza a vallási motívum - mint a hit és a kétely kérdése. Talán. Ebben sem vagyok bizonyos.

Az elköszönési módomat megfejtette, mert ismeri Erdélyt. A reformátusok nálunk, Erdélyben és a Partiumban Békesség Istentől-lel köszönnek . Itt a reformátusok Áldás, békességgel köszönnek lelkipásztoruknak a templomban és azon kívül, a gyülekezetnek pedig a templomban.
Ezeket ő ismeri, tehát járt Erdélyben, és ez mindig megörvendeztet, ha valaki ismeri azt a földet, ahol születtem. Mivel könyveket is említett itt, fontos szerzőket, igen olvasott ember lehet.

A szavai érdekesek. Ne vedd mindegyiket szó szerint. A próféták vagy ténylegesen vallási értelemben értendők, de nézhetjük úgy is, hogy olyan ember, akinek meglátásai vannak és világgá kiálltja, hiába nem hallgatnak rá, hiába nem figyelnek szavaira. Szerintem sok régi nagyjainkra célozhat a próféta szó használatával, persze adott szövegkörnyezetben. Egy helyen megemlítette Szabó Dezsőt. Én Szabó Dezsőtől csak két könyvet olvastam, de az bőven elég volt, hogy még jobban elkeseredjek. Az egyik művében a két világháború közötti 5 magyar miniszterelnökről fest portrét. Azt már nem tudnám pontosan felsorolni, hogy kikről ír, régen olvastam a könyvet. Telekiről bizonyosan, Gömbösről, talán Bethlenről, Darányiról még, és az ötödik most nem jut eszembe. De félelmestes "ecsetje" van Szabó Dezsőnek. És annyi de annyi értelmiségünknek akkor és ma is. A másik írása Az elsodort falu. Nem egy lelki vigasz, annyit mondhatok. Szabó Dezső is erdélyi születésű volt.

Nem idekapcsolódik, de most olvasom Szilágyi István Hollóidő c. könyvét. Nem Erdélyben játszódik a regény, de a mai erdélyi - és meg merem kockáztatni a mai magyarországi magyarokhoz is szól. Két vezérmotívum fut végig a regényem: beletörődni, hogy uralkodnak felettünk, mert akkor "túlélünk, megmaradunk", vagy éppen ez a mindenbe beletörődés - ne hergeljük az oroszlánt - vezet a vesztünkhöz, mint nemzet. Talán valami ilyesmiről is diskuráltunk? Nem tudom, én ezeket akartam elmondani, megkérdezni az ő véleményét ezekről a nagy kérdésekről, és hogy egyáltalán: nem eső után köpönyeg már mindez? Már nem is vagyunk?
Ő meg válaszol bohóc stílusban, mert ez a maskarája.
Nekem meg ez a donna-maskarám van.
Neked az Auris.
Maskarákban játszunk, álarcosbálban vagyunk, hisz nem szólunk szemtől-szembe, csak álneveink mögé bújva. Nekem ez jó is így, nem vagyok rutinos vitázó.

Egy értelmes Bohócnak (a Bohóc csak értelmes lehet, bár a magyar nyelvben inkább udvari bolondot szoktunk mondani bohóc helyett, tehát valaki, aki mulattat és közben kimondja az igazságot - közben nevet önmagán és a világon. Mi pedig az udvari bolond által nevetünk magunkon - jó az, ha rádöbbenünk, hogy a bolond rólunk is beszél. De a bolond nem rossz. Nem gonosz. Soha. Hallottál te már olyan népmesét, ahol a kiráyl udvari bolondja gonosz? Ugye hogy nem?
És belül kissé keserű. Az udvari bolond tényleg mindig bölcs és ezért keserű.

Ő ezt az álarcot választotta, hát eszerint kell írnia. Ezért ilyen nehezen érthető és misztikus amit ír. Hozzátartozik a bohócsághoz.
Nem kell akkora jelentőséget tulajdonítani neki.

Összefoglalom a fenti ömlesztett, és talán nem feltétlenül jól érthető mondandómat: én forszíroztam ezt a vallási nyelvezetet, de ennek nincs más jelentősége számomra, mint az, hogy vagy erdélyi vagy járt Erdélyben.
Talán sikerül elmondanom, amit akartam.

arlequin 2010.01.19. 22:28:02

@Doña ¡Cara(mba)!: egy erdélyi bolond adta át a bolondhagyományt nekem. látszólag láncdohányos volt és piás, mint én. de ez titok. nekem is.

a hollóidő szép könyv. de nem kell választani a két lehetőség között.

szabó dezső pedig inkább keménylegény volt, mintsem látó.

sem nem vagyok egyéni sem bölcs, viszem azt amit a magasság rámvert. ennyi.

isten békessége zaklasson titeket mindörökké! ;-)

p.s.: és nem vagyok jobboldali. én az én királyomat fogadom el egyedül.

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.19. 22:32:25

@arlequin: Butaságot butaságra halmozok.
Nem megy. A hit. A láthatatlan király. Aki fent is van, meg itt is, meg bennem is. Nekem nincs szemem rá. Szívem sincs hozzá. Csak a formára, a külsődlegesre, amit örökbe kaptam. Az meg nem olyan nagy kunszt. Más is kapott másat.
Hiába próbáltam. Te tudhatod, nem ész kell ehhez, valami más. A kegyelem.
Egy vallási tan szerint a hit kegyelem, és nem lehet megtudakolni a Nagy Fenti Égi Királytól, aki bennünk is lakozik, hogy de én miért nem kaptam egy mustármagnyi hitet?
Ha nem kaptam, hát nem kaptam, ne avatkozzak a király dolgába.
A király nem tartozik nekem számot adni dolgairól.
És én mégis felelős vagyok azért, hogy üres vagyok és szomorú, és se élet, se hit, se út, se igazság.
Ugye, felelősek vagyunk? Mind-mind.

arlequin 2010.01.19. 22:41:11

@Doña ¡Cara(mba)!: felelősek vagyunk. mindahányan. de ez nem baj, ez lehetőség. csak nyugi.

ja és nem vagyok misztikus. lófaszt. még mit nem. pláne nem v(h)alláskárosult...

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.19. 22:43:09

@arlequin: Bocsánat, hogy magyarázlak! Helyt állsz te önmagadért.
Csak kértek rá. Úgy érzem, hogy egy igaz, okos, szíves lény.
Úgy éreztem, tartozom neki.
Tudod, én valahogy mindig tartozok. Ilyen vagyok.
Soha nem érzem, hogy nekem semmi tartozásom, törlesztenivalóm nincs.
Az a bénító gúzs a lelkemben, amit lelkiismeretnek neveznek, csak ez a poklok kínja ne volna...
Ez egy rossz genetikai mutáció. Mindegy, már tovább is adtam, hiszen felnőtt fiam van.
Ilyen hollóidőbe' ilyen örökséget hagyni, az bűn. Nem-akart bűn. De már ez is késő.
Késő már a bánat, légy ami lennél, férfi, a fű kinő utánad.
És ezzel meg is van a leltár!

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.19. 22:47:08

Elköszönök. Elfáradtam. Hosszú volt a mai napom. És nehéz.
Sziasztok.
Jóéjaszkát nektek!

Kartal (rezervált) 2010.01.19. 23:00:47

@Doña ¡Cara(mba)!: Jó éjt! :)

Mikből maradtam ki... :(((

Marcellusca 2010.01.20. 07:53:28

@Kartal (aki beleszól): Miből? Miből? Donnára (megint) rájött a szófosás. :)
De, azé' jó olvasni! :D

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.20. 11:22:37

@Marcellusca: Kösz, Marcellus, hogy bejelöltél ismerősödnek. Nagyon jól eső érzés, hiszen sokszor szólítottalak meg. Nemhiába:-D Maj' visza mélezek, talán ez a kujcsa annak, hogy ott lehetek az ismerőseid között? Jó volna, ha elmondanád te vagy valaki, hogyan kell eztet csinálni, de maj' belejövök, elvégre a PrtSc már én is tudom:))))))))))))
Na, ugyhogy énmá' nem is tom, ne-e menjek-e szocinak?:-))))))) Ahova én beállok, ott fű se marad, olyan lúzerek lesznek;-) Mer' ilyen is vagyok: lúzer, ha gazdagodásról van szó, akkor - ahogy felénk mondják - szerencsétlen flótás, málészájú, aki ha adnának pénzt, még akkor is képes lenne elfutni:((((.
Nna. Hát kellek még ezek után is ismerősnek?
Jól van, te tudod:-)
Maj' küldöm a mélt, mihelyst rájaérek. Influenciás is vagyok, meg a meló is sok - ez egy kicsit sokk:-((((
Hja, a szómenésem régi keletű. Telefonozni is röviden csak fél óráig tudok. Ez egy röpke kis beszélgetésnek számít nálam:(((( Csuda-e, hogy a fiam százszor is meggondolja, hogy hívjon?:-)))) Akinél a beszélgetés néha két digit? Ja, vagy nem. Nulla vagy egy. Fekete-fehér, igen-nem. Hogy lehet így társalogni?:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.20. 11:31:53

@Kartal (aki beleszól): Helló, Kartal!
Olyan jó, hogy néha nem győzök válaszolni az írásokra! Nem tudom, miből maradtál ki, sztem egy kis filozofálásból. Bölcselkedtem egy kicsit, elvégre nem lehet az, hogy csak férfiember tudálékoskodjon;-)
Már előre bánom, hogy holnap valszeg csak nagyon későn kukkanthatok be ide, a virtuális hazámba - úgy néz ki, mennem kell fel a Bűnös Babilonba, Demszkygradba.
De talán koromnál fogva már el tudom kerülni a bűnt:-) - nem merülők alá benne, hm sajnos ez tényleg nem fenyeget, ez a perspektíva, és nem csak azért, mert férjestül mindenestül megyek - szóval csak a lelkem tépázódik majd meg. No meg annyit kell járni, hogy öreg este lesz, mire hazaérünk:-((((
De mit gondolok én a holnappal,mikor ma még ma van?

Marcellusca 2010.01.21. 08:50:22

@Doña ¡Cara(mba)!: Ne aggódj, nincs semmi porbléma a szófosással. :)
Legalábbis addig, amíg nem a szoci hülyeségeket nyomod. :D

Telefonálás ösmerős. Én sem sűrűn hívom éccsanyámat.
Fater időnként negkérdezi, hogy a gyerek jelentkezett-e már, mert vagy 2 hete nem hallott semmit felőlünk. Anyám olyankor megnyugtatja, hogy biztos jól vannak, élik az életüket, ha valami baj lenne biztos szólnának. Ennyivel el is van intézve.
De majd Te is hozzászoksz. :)))

Visszajelölni, meg (asszem) egyszerűen ráklikkelsz, hogy igen, ismerem. Oszt', jóvan.
Márha, egyáltalán meg/fel akarsz ösmerni. :D

Doña ¡Cara(mba)! 2010.01.21. 21:48:11

@Marcellusca: Bejelöltelek! Siiikerüüllt!
Print Screen (aztatékhogy is kell? jobb klikk, bal klikk, vagy egyszerűen csak pofánklikk a mocskosszemétkommancsát Fletóstul, Rákosistul?:-DDDDDDDDD

Nekem nem bögre köll, de máris elcsesztem a piros pólót:-(((((, most veszem észre:-)
Pedig az jól áll a hajam és szemem színéhez....
Na jó, majd holnap küzdök érte;-)))))))

Ingyé' köllene, igaz, itt lent a provinciákon mán 200 forintér"' is lehet kapni XXXXXXXXXXLLLL-es méretben is;-)
Ja, nem vagyok akkor tehen-állat:-)))))), de ha ingyé' van, legyen antúl nagyobb! Na nem?
(ezt a labdát nem lecsapni! Mer' sohse lehet bízni hogy az eszed odaáll, ahová kéne:-)))))) Hm, amikor a hormon csóválja férfit, és mindent aszerint kategorizál: kicsi, nagy már nem ártatlan szavak. Ja, meg persze én se vagyok az:-(

eszkep 2010.01.22. 08:51:34

Azért az jellemző, hogy a teljes média a Jobbik választási programjávak van elfoglalava. Részben nyilvánvaló hazugságokkal ciikeznek, azt feltételezve (joggal), hogy az emberek többsége nem vette a fáradságot, hogy elolvassa.
Ezzel szemben az MSZP (a elenlegi kormánypárt!) 17 oldalas (!) fércműve senkit nem érdekel, pedig max. a Hócipőben menne el, hisz köze nincsa magyar valósághoz!

NRG44 · http://althir.org 2010.02.06. 02:23:11

@eszkep: Félnek attól, hogy az új erő rámtat a hibáikra, feltárja a közös, ötpárti mutyikat, amik már 1990 óta folynak...

reakcio.wordpress.com/2010/01/23/van-e-a-jobbiknak-programja/

abandi 2010.02.06. 02:39:33

@NRG44:
A kiszolgáltatott helyzetünkből -adósság állomány- és a privatizációs lerablásból származó helyzetből nem sok kiút van.
- A károkozóktól igen kevés vagyont lehet visszaszerezni egy "jogállamban"...
- A "jószólgálati" adósságainkat sem tárgyalják csak úgy pitty-putty a tudjukkik...
Jószomszédaink sincsenek...
A nemzetstratégiánk, a korfánk szerint: siralmas.
Kemény lesz...
Hát, vannak még problémák!

süti beállítások módosítása