Skip to content


       Szűrés lista

Költségtérítés - hallgattassék meg a másik fél is

Seres Mária 4 gyermekes családanya és építészmérnök magánemberként népszavazási kezdeményezést nyújtott be ezzel a kérdéssel:

"Egyetért-e ön azzal, hogy az országgyűlési képviselőknek csak a bizonylattal alátámasztott elszámolható kiadásai után járhat költségtérítés?"

(Bővebben: Seres Mária a Mokka vendége volt.)

Rábólintott az OVB, gyűjtheti az aláírásokat ...

Kapott egy levelet az egyik képviselő feleségétől, melyet szépen átveszek Mária oldaláról, mert ezt mindenkinek olvasnia kell:

"Tisztelt Asszonyom!

Hát az én támogatásomra ne számítson! Mélységesen felháborít a kezdeményezése.
Miért kell önnek mások zsebében turkálnia, és miért általánosít? Mitől érzi magát különbnek, mint azok, akiket oktalanul becsmérel?

Képzelje az én férjem is országgyűlési képviselő és még ráadásul polgármester már harmadik ciklusban! A városunk abban a szerencsés helyzetben van, hogy 3 országgyűlési képviselője van. A férjem a FIDESZ listán, egy képviselő az MSZP listán került be és van természetesen egyéni képviselőnk is. Az MSZP-és képviselő feleségével beszélgettünk szombat este egy iskolai alapítványi bálom az Ön kezdeményezéséről - mert mi beszélünk egymással, elmegyünk együtt helyi rendezvényekre. Abban egyetértettünk, hogy szívesen cserélnénk Önnel csak egy hétre legalább!

Önnek fogalma sincs milyen élete van egy képviselőnek és a családjának. Egy képviselő egy héten legalább 10 inget elhasznál, amit mosnunk, vasalnunk kell. Látott Ön már olyan inget amit 15-20-szor kimostunk? Látott már Ön olyan öltönyt amiben egy képviselő 10-12 órát ül a parlamentben, És látott Ön már olyan öltönyt, amelyik mát ötször volt tisztítóban?

Ha azt hiszi, hogy egy rendezvényre elmenni nagy élmény, mondjuk a potya vacsora miatt, hát téved! A hétvégén 74 db tombolát vettünk 200.- Ft/db, 60 db zsákbamacskát, 100.- Ft/db, 1 db kerékpárt vettünk tombolatárgyként, 26.000.- Ft/db és 10.000.- Ft-ot fizettünk be az alapítványba , el kellett mennem fodrászhoz, ami 2.000.- Ft volt - mert elvárják az emberek! A férjem pesti albérlete 34 négyzetméter 60.000.- Ft + rezsi, 25.000.-30.000.- Ft/hó. Pénteken "félidős értékelést" fog tartani a férjem a saját költségén, majd megírom mennyibe került!

Mások nevében nem nyilatkozom, de elmondom Önnek, hogy az egyéni képviselőnk kislánya 8 hónapos volt mikor megválasztották, este már aludt mikor hazaért, reggel még aludt mikor eljött otthonról. És ez így ment heteken, hónapokon keresztül! A kislány nőtt-nőtt és eljött az az idő, mikor esetleg egy vasárnap délutánt a családdal tudott tölteni és a kislánya nem ismerte az apukáját és félt tőle, sírt, ha vele volt! Mikor felkerültek Budapestre, úgy élt a felesége a kislánnyal, hogy nem volt ismerőse, barátja a közelében! Az egyik nagymama Komlón, a másik Békéscsabán - dolgoztak!
Hát ezt irigyli a képviselőktől és a családjuktól!

Egyszer ki fogom számolni, hogy a férjem hány órát dolgozik és hónapban és elosztom a jövedelmével!

Szégyelje el magát!"
 
Mi kérünk elnézést ...

Címkék: közélet pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr34803978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GatyaPityu 2008.12.04. 14:08:08

Ez vicces... Vicces, hogy így felsorolja azokat a költségeket, amelyek felmerülnek pld. budapesti albérlet miatt, - miközben a dolog éppen arról szól, hogy a képviselőnek nem is kell hivatalosan kiállított számlával alátámasztania a felmerült költségeit, hanem egyszerűen csak bemondás alapján kapja a pénzt, mint amikor valaki egy dalt kér a rádió kívánságműsorában.
Ennek a levélíró képviselő-feleségnek megszavazok egy szép nagy f*szkorbácsot. :-)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.04. 14:10:43

Nem kötelező ezt a roppant "pénzzabáló" melót választani, el lehet menni a szalag mellé 3 műszakba, oda nem kell 15 ing, 15 öltöny, fodrász, tombola vagy pesti albérlet ...

Lithium78 2008.12.04. 14:11:24

kávé helyett... ruházkodás, ajándékvásárlás, pesti lakás, ezek közül mégis melyik az, amit nem tud bizonylattal alátámasztani? h a családi életnek nem tesz jót, h a tisztelt papa képviselő? mondja kérem, ezen mit változtat, ha bemondásra kap költségtérítést?

mind2 (törölt) 2008.12.04. 14:11:59

Tisztelt Asszonyom !
Az én férjem 6 inget használ el egy héten, néha hetet. Kora reggel megy és késő este jön, szombaton is dolgozik már évek óta. Én otthon főzök, mosok,vasalok, kertet - udvart rendezek, gyerekeket nevelek, mellette 8 órában helyt állok a munkahelyemen. Az én férjem nem tudja az ingeket leírni az adóalapjából, nem tud semmit költségként elszámolni, dolgozik mint az állat azért hogy eltartsa a családját. De ha gondolja asszonyom adja meg a bankszámlaszámát, szívesen utalok önnek egy kis pénzt így karácsony előtt is....a szájjal - lábbal festőknek már utaltam. Igaz tőlük kapok is ellenértéket, gyönyörű karácsonyi képeslapokat, vagyis ŐK az én adományomért meg is dolgoztak. És mielőtt elbúcsúznék, azért egy két könnycseppet elmorzsolok a szemem sarkában.
Üdvözlettel : egy adózó - igavonó többgyermekes családanya.

szmoker (Homo Trollicus) 2008.12.04. 14:14:45

A vicces, hogy ez a szegény képviselő-feleség IS a mi pénzünkből él... és még fel van háborodva, ha számonkérjük.

Ne má' a nyúl vigye a puskát!

GatyaPityu 2008.12.04. 14:15:42

mind2 2008.12.04. 14:11:59

Ez a levél kb. olyan, mint amikor XVI. Lajos felesége, Maria Antoinette egyszer azt találta mondani az éhező franciáknak, hogy ha nincs pénzük kenyérre, akkor vegyenek kalácsot.
Szimpla provokáció, vagy totális tudatlanság a valós közállapotokat illetően, avagy e kettő elegye e levélke.

rolika 2008.12.04. 14:16:12

most töltöttem le az aláíróívet, és hordozom körbe, mint a véres kardot :) főleg ennek a levélnek a hatására. tegyetek ti is így!

rolika 2008.12.04. 14:18:07

egyébként nem értem, mi a feleség problémája, tessék mindenről blokkot kérni, és akkor nem a családi kasszát fogja terhelni (már ha összejön a népszavazás :)

Petrow 2008.12.04. 14:18:27

OK, eddig bírtam megállni, hogy ne szóljak egy szót sem, csak olvassalak titeket. Remélem, ez a rossz vicc kategória... mert ha nem, akkor:

Kedves "Képviselőfeleség"!

Szerintem ki*******ul el lennél csodálkozva, ha leírnánk azokat a költségeket, amelyek a mi napi életünk során felmerülnek. Jaa, hogy nektek nem egészen annyiból kell ezeket kigazdálkodni, mint más, "nemképviselő" polgártársadnak?

Arra is kíváncsi lennék, hogy ezekből mennyit számol(t) el kedves férjed a bérszámfejtés felé. Hogy ezek köszönőviszonyban sincsenek a munkájával? Akkor meg miről is írogatsz tulajdonképpen?


Zero, átmentetek mára kávézóba?
Ez óránként megfelel egy dupla espressonak...

Johnny336 2008.12.04. 14:20:15

Kommentálni ezt nem igazán kívánom, szerintem hátradőlök, és csak röhögök, hogy milyen jól anyázzátok szegény-szerencsétlen képviselőnét :D
Nekem is megszakad a szívem egyébként. Nincs is 15 ingem, se 7 öltönyöm. Tudjátok mennyi manapság egy jobb minőségű, tartós öltöny, ami kinéz valahogy, és olyan anyagból van, hogy ne rohadjál bele 10 perc után?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.04. 14:22:26

Petrow

Jön még egy adag még ma, 3-kor :-))

Petrow 2008.12.04. 14:24:01

" Jön még egy adag még ma, 3-kor :-)) "

Ez esetben háromnegyedkor esedékes lesz egy marék lónyugtató :)

mind2 (törölt) 2008.12.04. 14:25:09

Atro .
Így van. Mintha vagy egy másik bolygóról íródott volna, vagy valami totális elszigeteltségből... Telitalálat a hasonlatod :)
Tegyük hozzá, hogy a nagy sírás-rívás közepette a kapcsolati tőkéről egy szó sem esik. Mennyit is ér egy jó kis információ pölö művelési ág alól kivett területeket illetően egy város szélén, ahol szépen vásárolgatnak választott képviselőink, vagy az unokabátyó megteszi a nevükben, aztán hipp-hopp egyszer csak 2- 3 év múlva megjelenik a Metro, Tesco...stb. a területen. Persze ez a vagyonnyilatkozatokban nem szerepel, miért is szerepelne. Hát ezek már teljesen hülyének néznek bennünket ? - teszem fel NAÍVAN a kérdést.

Félkupica_Fehér_Főnök 2008.12.04. 14:25:50

Politikusfeleség... ezeket Isten bizony kölön erre az életformára tenyésztik, máshogy ilyet nem tudnék elképzelni :o)

Ez a más pénztárcájában turkálós hasonlat különösen undorítóra sikerült. Ezek már az egész országra úgy gondolnak, mint a pénztárcájukra. Amúgy biztos krva sz*r lehet fogadásról, fogadásra járni, de a cementlapátolás még mindig ott van reális alternatívának :o)

eric · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 14:27:24

Remélem Ti fodrászhoz se jártok mint azon szerencsétlenek akiknek muszáj :D

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.04. 14:29:06

Johnny: "Tudjátok mennyi manapság egy jobb minőségű, tartós öltöny, ami kinéz valahogy, és olyan anyagból van, hogy ne rohadjál bele 10 perc után? "

Már a képviselőelvtársaknak, vagy a földi halandóknak? Utóbbiaknak 60-100 között. Előbbieknek INGYEN :)))

Lithium78 2008.12.04. 14:30:06

ezek után már csak az hiányzik, h gyurcsányné nyilatkozzon, h mennyire bántja az értetlen köznép a szegény férjét, amikor ő majd megszakad a munkában :)

de azt komolyan nem értem, mi az összefüggés a költségtérítés bemondásra/számlára történő kifizetése és a között, h mennyit látja a gyerek az apját.

mind2 (törölt) 2008.12.04. 14:30:11

Egyébként nekem is a francia forradalom jut az eszembe mostanság sokat.
A király és királyné egymást kergetik viháncolva a parkban.... közben meg a feje tetejére fordult az ország körülöttük... Realitásérzék nulla, veszélyérzet nulla, empátia nulla, önkritika nulla, nem tudják ők még, hogy egy-egy meggondolatlan mondatnak mekkora a súlya.

Bezuhov. 2008.12.04. 14:33:57

de szánalmas eza a némber!

90% fölötti részvételt jósolok, na persze ha lesz. ÉS legyen!!!!!!!!!!!!!!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.04. 14:34:21

istenem, nem tudok betelni a levéllel ..mennyi minden összesűrűsödött benne ...

és halálosan komolya gondolja amit elír, egy csöppnyi beleérző-képesség nélkül .... ezek után azt is el tudom hinni, hogy az asszony kényszeríti bele a férjét a mutyiba, mert abból a rongyos nettó 1 millióból nem lehet kijönni ....

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.04. 14:35:11

@ Bezuhov

Eh, azt hittem ebbe is belekötsz :)

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.04. 14:35:13

mind2: gondolatmenetedet követve....
De nem, inkább elhatárolódok :))
/Bár pl. a Kossuth-téren a zászlórúd mellett pont elférne egy guillotine.../

toxikus 2008.12.04. 14:36:20

és ez a nő csodálkozik,h félredug mellette a férje?:D

derelyegrádi szellem 2008.12.04. 14:37:31

Tisztelt asszonyom!

Én a foglalkozásomból eredően - ügyvéd lennék - szintén ingben, nyakkendőben és öltönyben járok, illetve ehhez megfelelő cipőben. Láttam már jópár öltönyt ,amit ötször kitisztítottak. Nekem is van néhány. Ha elfogad tanácsot, jó minőségű öltönyt vegyen, azon az 20.-ik tisztítás sem látszik. Ha az Ön férjének az öltönyei 5 tisztítást bírnak ki, akkor ott valami baj van.

Az ingeket mi is kimossunk, kivasaljuk. A minőség (nem feltétlenül mozog együtt az árral) itt is fontos, van olyan ingem, ami 6 éves, és tökéletes, még gombot sem kellett rajta erősíteni.

A haját az ember nem azért csináltatja meg, mert "az emberek elvárják" hanem saját maga miatt, hogy gondozott és ápolt kultúrember benyomását keltse, elsősorban saját magában.

Csak azért írtam ezt le, mert nem az Ön férje az egyetlen, aki ilyen ruházatban jár dolgozni, de én például ezt saját pénzeszközeim terhére teszem, és el sem számolhatom. És nem is várom senkitől, különösen nem a köztől, hogy ezt kifizesse.

Ha társaságba megyünk - egyébként szeretünk - minket nem vár ingyenvacsora (igaz viszont hogy tombolát sem kell vennünk), hanem azt is kifizetjük. Az ételt és az italt is.

Azt az embertípust, aki úgy jótékonykodik, hogy utána felveti mennyibe volt ez neki - nem cifrázom - egyszerűen megvetem.

Tudja, mások is ugyanígy csinálják ám, csak nekik mindezeket a köz nem téríti meg. Tudom hogy furcsa, de ez mégiscsak így van.

Üdvözlettel

GatyaPityu 2008.12.04. 14:37:34

mind2 2008.12.04. 14:30:11

Csak az a különbség, hogy most bénultabb annál a társadalom sem hogy kirobbanjon egy valódi forradalom (nem, forradalom alatt nem az ügyeletes kukaborogató ninja harcosokra gondolok). :-)

toxikus 2008.12.04. 14:40:00

picsába. nem akarok beleszámolni,h mennyibe kerül nekem az,h bp-n dolgozok, és nem a szül.helyemen. vajon a hr osztályhoz forduljak,h számolják már el nekem az albit, kaját, ruházkodást, stb? vagy szerintetek kirúgnának ilyen kéréssel?:D

Roltii 2008.12.04. 14:40:35

úristen, szerintem még soha nem gondolt bele, hogy mások mennyi pénzből élnek meg.
Én is eltudnék tapsolni havi 1 millát, semmi gond nem lenne, és még el is mondhatnám, hogy nem is olyan sok pénz. Csak picit gondolkodni kéne inkább és nem panaszkodni.

Ráadásul tudtommal annyiról van szó, hogy számlát kell vinniük. Mintha a nagyvezír is ezt mondta volna...mármint a gazdaság kifehérítése. Nevetséges hogy ebből ügy van, komolyan, nevetséges.

Mérgezett fülü teszkós szatyor 2008.12.04. 14:41:15

gyujtsunk nekik az uj 54 ezres bankobol parat, osszak be azt.

egyebkent tenyleg rossz lehet kepviselonek lenni, nalunk mInden keruleti bizbaszon ott a po'garmester, szalagot vag, kenyeret szel, koccint, kezet raz. meg nezni is faraszto. szoval nekem nincs az penz.

Babonamadzag 2008.12.04. 14:41:55

Szinte könnyezem! Arrol bezzeg nincs szo, hogy a kepviselöknek azert olyan magas a fizetesuk, hogy egy nyomorult öltönyt vagy cipöt meg tudjanak venni. Egy atlag melosnak is joga van nem szakadtan kinezni, megsem szamolhatja el költsegenek ha vesz valamit. De sötet emberek vannak!

Bezuhov. 2008.12.04. 14:42:23

"..és látott Ön már olyat, hogy mindezekért a szarokért nem lehet számlát kérni, ha nagyon akrunk??" :)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2008.12.04. 14:42:33

A tisztelt képviselőfeleség a végtelenségig buta. NEM arról van szó, hogy elveszik a pénzecskéjöket, és nem tudnak majd hetente tizenkét új inget venni, hanem arról, hogy a tizenkét inget SZÁMLÁRA kell venniük. Nem úgy, mint most, hogy "Icuka, ugorjon mán le a nemzeti bankba, oszt tőccse meg eztet a vödöröt pízzel, mer' az asszony inget akar venni."
Buta tyúk.

Babonamadzag 2008.12.04. 14:42:50

Ja es meg valami! Nem kötelezö kepviselönek lenni!

mind2 (törölt) 2008.12.04. 14:43:28

Hú, most nagyon berágtam :( Amikor jönnek a kölykök, hogy ezt meg azt kell befizetni, meg külön nyelvóra, meg külön edzés, meg osztálypénz, meg kajapénz, meg nyelvvizsgadíj, meg ezaz, és persze odadom, hisz megszültem őket, és kötelességem fedezni mindent amitől épülnek, nem beszélve a szeretetről, akkor néha eszembe jut, hogy bakker, most ugrott a fodrászpénzem, a nemlétező szolibérletem, a nemlétező manikü-pedikür költségem, egy új gönc, stb, és csak röhögök magamban. De nem játszom a mártírt, hogy mennyibe kerültök, meg hogy mindez miattatok van ill.nincs az életemben. Meg ne köszönjük minden nap mind a 386 - nak, hogy megválaszthattuk őket ? A q.... életbe!

toxikus 2008.12.04. 14:44:30

derírse már ki vki,h ki ez a picsa. meg mailt lécci:D

reKorrekt 2008.12.04. 14:45:25

Kedves Képviselő feleség Úrhölgy.
Nézzük csak én mint egyedülálló 30-as, mire költöm el a kis 126 nettómat hónapról-hónapra:
Tehát
+126
- 39 : CHF lakáshitel
- 5 : lakáshitelhez a kötelező életbizt.
- 9 : személyi hitel (tudom, nem vagyok sikeres)
- 4 : diákhitel (dettó)
- 11 : havi lakszöv
- 4 : internet
- 4 : telefon
- 3 : tv
- 4 : áram
- 2 : főzőgáz
- 2 : víz és csatornadíj
- 1 : szemétdíj

Ez így -88 ezer forint/hó, tehát marad 38 ezrem:
- fodrászra
- tombolára
- zsákbamacskára (nálam értse ezt mint rendkívüli kiadást)
- bálra
- kajára
- ruhára
- és a búbánatos apja f.szára

Kocsim nincs így valószínűleg e szempontból is előnyösebb helyzetben vagyok mint Ön és kedves férje.

AsgardV 2008.12.04. 14:46:41

Ezt ott olvastam a kommentek kozott, halalos. :)

M.Peter irta:
"Tudniillik 10 millió lakosa van Magyarországnak. Ebből 3,5 millió nyugdíjas,ami azt jelenti,hogy a maradék 6,5 milliónak kell elvégezni MINDENT! Hétszázezren tanulnak,ami azt jelenti,hogy a maradék 5,8 millióra marad az összes munka,de 800 ezren a kormánynak dolgoznak,így marad 5 millió.Félmillió embert alkalmaz a katonaság. Lenne még 4,5 millió aktív.600 ezren még iskolakötelezett kor alatt vannak.Ha számba vesszük az összes munkaerőt,aki a parlamentben, polgármesteri hivatalokban,állami támogatású intézményekben, dolgozik,megkapjuk ugyebár azt a maradék 1,5 milliót,akire a tényleges munka elvégzése hárul.Egy adott pillanatban háromszázezer ember fekszik kórházban,van táppénzen,hozzájuk jön a félmillió munkanélküli,s máris láthatjuk:pontosan hétszázezer ember osztozik a terheken. Ja... és most olvastuk a legújabb statisztikát:jelenleg 699.998 ember van börtönben,ami azt jelenti,hogy mindössze két emberre maradt minden munka: Rám és Rád. Te most éppen netezel..... Köszi baz*m*g!!"

Quicksilver 2008.12.04. 14:49:35

Jesszusom, meg ne sajnáljam még a végén szegénykét... de miért is nem tud számlát kérni minderről, ha már ennyit kell költenie? Hisz nem elvenni akarják tőlük a picike pénzecskéjüket, hanem csak azt odaadni nekik, amit számlával tudnak igazolni. Márpedig ha vannak költségeik, ennyi rengeteg, akkor lesz ott számla is róluk, nemigaz? Én nem fogom sajnálni tőlük azt, amit öltönyre, tisztításra, utazásra, egyéb valódi, létező dolgokra költenek. Csak a ma kamu bemondásra menő pénzt, azt szeretném látni én is, hogy mire költik el. Illetve még csak nem is szeretném látni. Csak tudni, hogy valaki látja. Legyenek is a képviselők mindig jólöltözöttek és a feleségeik mindig frissen fodrászoltak. Fizessék ki nekik erre a pénzt, nagyon helyes. De kamu utazásokra, kamu bemondásokra ne. Merthogy az nekem sem tetszik.

mark renton 2008.12.04. 14:51:09

Mindenki fogadjon örökbe egy politikust!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 14:53:36

Ez felfoghatatlan. Mennyire süt a levélből az évek alatt összegyűlt keserűség. Bezzeg, ha a Hufnáger Pistihez mentem volna feleségül! De, nem, én politikust választottam, aki mellett csupa küzdelem az élet!
Kész :))

mind2 (törölt) 2008.12.04. 14:57:20

egy kantányi korrekt leguán 2008.12.04. 14:45:25
Te már biztosan elküldenéd Marie Antoinettet a jó édes anyjába.....Hidd el nem nevetek. Ami itt megy, az már több mint elkeserítő.

mind2 (törölt) 2008.12.04. 14:59:00

Laspalmas
Lehet rosszul választottunk párt magunknak ?
Bár az apum annak idején mindig azt mondta, nincs mocskosabb állat mint a politikus :(

esef 2008.12.04. 15:01:50

@ Lithium78 2008.12.04. 14:30:06

gyurcsányferencné egyszer egy tv-műsorban már elsírta, hogy neki milyen nehéz beosztani a havi kasszát, bevásárláskor keményen meg kell néznie ám, hogy mi mennyibe kerül... (ez akkor volt amikor az ura a nagy jólétről hazudott)
A végén még sajnálni fogom őket.

toxikus 2008.12.04. 15:03:55

jól tudom,h főleg megyeszékhelyekről delegálnak 3 országgyűlési képviselőt?

Lithium78 2008.12.04. 15:17:24

esef: nem láttam. szerencsére, mert azóta sajnálnám őket.

házipálesz 2008.12.04. 15:19:10

Atyaég!

És még csodálkoznak, hogy egyre többen emlegetnek holmi fémből készült közvilágítási berendezések alkalmazását az országban?

Tapmancs 2008.12.04. 15:20:25

Basszus, 2 órán keresztül nem nézek be aztán megjelenik 3 poszt.

A kérdésem a következő: Ha online írom alá, az egyenértékű azzal mintha papíron tenném?

Tapmancs 2008.12.04. 15:27:15

hanem? Akkor miért lehet online aláírni?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 15:28:25

esef, Lithium

Tavaly vagy tavalyelőtt két nő volt ( az egyik talán Lamperth, de nem biztos ) az Aktívban vagy a Fókuszban, akik azt statuálták, hogy 6eFt-ból is csodás, háromfogásos karácsonyi menüt lehet előállítani 2 süteménnyel.

Tilcsák Bea (törölt) 2008.12.04. 15:31:04

Quicksilver · www.szamszara.blogspot.com/ 2008.12.04. 14:49:35
Hisz nem elvenni akarják tőlük a picike pénzecskéjüket,
-----------------
én elvenném. egy részét.
a többiről meg hozzon számlát. ha jogos, akkor kifizetjük.
amúgy dolgozzanak egy átlag vezetői fizetésért.

és:vagy utazási ktg. vagy albérlet. mindkettő számla ellenében.
ruhapénz mint a közalkalmazottaknak.

stb.
hogy miért?

mert gyakorlatilag nincs többre szüksége, mint egy közalkalmazottnak.
mindkettő ruhában jár, mindkettő mosdik, eszik, lakik, utazik.

a politikus többet dolgozna (időben)? nos, én is. meg még sokan mások.

az is vérforraló, ami náluk megy, de hogy még van képe panaszkodni, az a pofátlanság csimborasszója.

--------------

töltsétek le az íveket és hajrá.

mind2 (törölt) 2008.12.04. 15:34:00

Laspalmas
És szénnel is ki lehet húzni a szemhéjunkat, nincs annál szebb festék.
Pirosítónak megteszi a vízfesték, hajfestéknek meg tök jó a hagymahéj. Aztán mosni is lehet a közeli patakban, és a ruhaszárító kötélre is felakaszthatjuk magunkat. Eggyel kevesebb éhes száj..pf

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2008.12.04. 15:42:52

Fogadunk, ha kiirjak - HA KIIRJAK - ezt a nepszavazast, itt boven meglesz az 50% feletti reszvetel? csak mar ott tartanank...

Kedves kepviselofeleseg!

Keremszepen, huzzon bort a fogara es huzzon a halal faszaba!

Gab007 2008.12.04. 15:53:07

Vazzeg, először azt hittem, ez egy Peggy Bundy monológ a Rém rendes családból, még röhögtem is...

anti_troll (törölt) · http://senkinemmondja.blog.hu 2008.12.04. 16:06:28

HA kiírják, elmegyünk, megszavazzuk.

Számlagyár beindul oszt jónapot.

Van benne jó nagy rutinjuk az elvtársaknak.....

Sajnos nem látszik célravezetőnek az ötlet.

Valaki emlegetett valami vasból készült közvilágítási berendezést.....

bs395 · http://killtheradical.blog.hu 2008.12.04. 16:06:50

nekem erről hofi jutott az eszembe, amikor az egyik haknira a tanácselnök és ~né első sor középre kapott két díszjegyet, de nem jöttek el, ő meg ezen élcelődött. jött is a levél a ~nétől :-).
ez pont olyan.

pitju 2008.12.04. 16:10:01

Remélem nem haragszik meg senki ha most nem leszek úriember. Bár erre a végtelenül primitív levélre sztem nem is lehet kulturáltan reagálni.
Tehát: te rihes menj el dolgozni, majd megtanulod mi a munka. Bár lehet, a képviselöfasszopás is megeröltetö de nehogy már te keseregj vazze.
Aki egy ilyen levelet képes komolyan gondolni azt szinte minösíteni sem lehet de azért megpróbálom ha lehet. Egy igazi hamisítatlan árokpartonfekvö, rögdobáló, emberimitátor gecibuborék vagy kedves asszonyom.

System failure. :) 2008.12.04. 16:46:07

Hülye kurva a jóléttől elment az esze. Nehogy azt higgyétek, be fogják nyelni a politikusaink, hogy "meglopjuk" őket, hisz ami !jár, az jár". Kitalálnak valami extra lóvé juttatást cserébe. Nem lennének politikusok, ha nem lopnának...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 16:47:02

mind2
Micsoda ötleteid vannak....Ne add fel. Még lesz ennél rosszabb. :)

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.12.04. 16:49:26

A hétvégén 74 db rombolát vettünk 200.- Ft/db, 60 db rákbamacskát, 100.- Ft/db,
1 db herékpárt vettünk tombolatárgyként, 26.000.- Ft/db
és és és el kellett mennem a boltba is mert
a vibrimből is folyamatosan ki szokott fogyni az elem.
Ez havi 12 db elem ami 3500Ft/ hó


Reklám

Szeretnél képviselő lenni?

Menj el most képviselőnek és a mostani fizudat megkeresheted 3 nap alatt...
Ráadásul lesz kocsid, házad, mentelmed, ELMÜ-d, rendőrséged, és tuti ezer évig fogsz élni.

Mert megérdemled


Nna?!

báró Leopold 2008.12.04. 17:17:01

Én aztat javasolnám, hogy legyenek a képviselők védendő fogyasztók. Mert ne már, hogy lekapcsolják náluk az áramot miattunk.

Véraláfutás 2008.12.04. 19:58:35

Ejj gyerekek, az egy Kozmikus-Gigász-Brutyó pöffentés volt a Nőnemű részéről, úgy a két Galaxis közé elképzelve ;D

W Joe 2008.12.04. 19:59:38

"Látott már Ön olyan öltönyt amiben egy képviselő 10-12 órát ül a parlamentben?"

Én azt szoktam látni, hogy átlagos napokon 10-12 képviselő ül a parlamentben :D

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2008.12.04. 20:09:17

Aki 10-12 órát ül a parlamentben, az a portás. :)

[imi] · http://twitter.com/forgoimi 2008.12.04. 20:11:17

hogy rinyál mán.

én azt mondom, hogy aki úgy jótékonykodik, hogy aztán káromkodik meg hozzábassza az emberhez az menjel el a jó büdös q anyjába.
ezeket amiket felsorolt, kap számlát és akkor nulla a kiadása. az itt a baja ennek a némbernek is, hogy eddig ment bemondásra, hogy 120ezret felvett a 39ezres öltönyért...

XSun (törölt) 2008.12.04. 20:16:50

A kedves képviselőné ezt felejti el:
"Szolgái és nem urai vagyunk a nemzetnek."
(Kossuth)

Rwindx 2008.12.04. 20:17:45

Én javaslom a luvnya lőjje ki magát a napba.

Kövér_Agár 2008.12.04. 20:39:18

Kedves Képviselőné, Tekintetes Asszony!


Örömmel értesítem, hogy a politikusfeleségek megmentésére házasságközvetítést vállalok. Lépjen ki ebből a rossz kapcsolatból. Olyan férjeket tudok Önnek közvetíteni, akik: nem hordanak csak heti max 1 inget, öltönyt sosem. Egész nap láthatja őket, mert csak azért nem mennek el otthonról, hogy pótolni tudják a kihagyott apa nélküli napokat. Ha bálba mennek, nem vesznek tombolát, zsákbamacskát (max. egy kis késelés, de az ingyen van). Önt fodrászhoz, manikűröshöz, pedikűröshöz stb. egyenesen el sem engedik! Pesten sem kell albérletet fenntartani! Ezzel rengeteg pénzt takaríthat meg. (igaz, a tiszteletdíj és a költségtérítés is kicsivel kevesebb, és más jogcímen érkezik majd). Még férje nagymamái is Önökhöz költöznek. Kívánhatna ennél jobbat? Várom jelentkezését.


Tisztelettel

Mohácsi Kolompár Kevin
házasságközvetítő

lombroso · http://www.szajtepo.blogspot.com 2008.12.04. 20:39:57

Látjátok, ezért tartom én hülyének azokat, akik 386 hullát vízionálnak fellógatva az Andrássy út mentén. Van ezeknek ILYEN családja is! Meg a holdudvar...

nigel 2008.12.04. 20:54:19

Gyüjöm az ismerőseim között az aláírásokat. Jelenleg 30-nál tartok. Gyüjtök még egy párat és feladom express ajánlottan, mert nekem megér 200 pénzt, hogy ez a sok mocskos naplopó szopjon egy kicsit. Dögöljön meg a szomszéd képviselő tehene is.

Hajrá Seres Mária!!!

Írjatok alá Ti is!!

Ned Coleman · http://nedcoleman.net/ 2008.12.04. 20:54:44

Kövér_Agár 2008.12.04. 20:39:18

:D

Rwindx 2008.12.04. 21:00:15

Asszem félreérthető volt, természetesen a nehéz sorsú politikusfeleségre gondoltam.

Kenguru 2008.12.04. 21:01:11

Egyebkent javaslok a Vastagbor stabaek egy ujabb temat.

Politikusok es felesegeik.

A kulonbozo kampanyzaro naggyulesek kepei kozt erdemes keresgelni.

Tanulsagos.
Titkos tipp: Draskovics, Hiller, Semjen.

Ez utobbi MINDENT megmagyaraz. :)

Kövér_Agár 2008.12.04. 21:01:13

Viccet félretéve, szerintem mi ekkora áldozathozatalt meg sem érdemlünk szegény szenvedő (és nyomorgó) politikusok részéről. Csak remélni tudjuk, hogy az albérlet nem a Garay piac felső szintjén húzza meg magát.

Rwindx 2008.12.04. 21:21:23

Én alapítottam egy alapítványt, szerencsétlen nyomorultak javára.

Számlaszám: 15616541-49868655-11111111
386 szerencsétlen még szerencsétlenebb családtagjaik számára várjuk az adományokat.
:)

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2008.12.04. 21:23:10

Tisztelt Levélíró

Első körben üdvözlöm önt, és a konzumhölgy anyukáját.

Második körben elmesélem önnek, hogy megjött az évvégi gáz+villanyszámla. 570 eurocska lett. Ebből kifolyólag nem tudok 10-15 inget vasaltatni, 10-12 órát internetezni a parlamentben, nem tudok ingyévacsira sem járni (én sem élvezném, mert az hogy nézne már ki)..

A tombolát sem tudom megvenni, a zsákbamacskát sem, de sajnos az ön FASZRA VERT KURVA ANYJÁNAK SEM TUDOK EGY KIS APRÓPÉNZT dobni a Blahán járva.

Ja, és nekem is el kéne mennem fodrászhoz, mert elvárják az emberek. Pénteken én is tartok majd egy félidős értékelést, ahol majd eldöntjük, hogy a szívét tépjük ki kedves levélíró, vagy esetleg fellógassuk a lámpavasra.

Maradok Tisztelettel:

Bohóc János (orrom krumpli szemem szén, szeretném ha szeretnél)

maxxtro 2008.12.04. 21:30:21

Kicsit beijedtem az IP-cím lenyomozása miatt, de ezt képtelen vagyok kihagyni. Valaki sajnáljon már engem is egy kicsit!!!!!
Az én férjem 12 órát dolgozik heti 6 napot, ezalatt elhasznál 6 (HAT) munkásruhát. Kénytelen szegény ember minden nap tisztát felvenni, mert elég piszkos a munkája. Saját autóval jár, amire 10.000 Ft hozzájárulást kap (ezt elutazza 5 nap alatt, a többi napon úgy tolja...). Ez napi 1,5-2 óra oda és ugyanennyi időt vesz igénybe hazafelé is. Ki lehet számolni, hogy mennyi időt tölt a családjával!!!! A fiunk sír reggel, mert apa dolgozni ment és sír este, mert még nem ér haza, amikor ő lefekszik. Vasárnap meg mosott sz.r. Nem járunk bálba, nem járunk moziba, nem járunk sehova (csak a nagyikhoz), örülünk, ha együtt lehetünk. De panaszra nincs okom, mert én jól eltengődöm itthon a gyerekkel gyesen.
De szégyellem is magam emiatt, túl jól élünk, látva, hogy másoknak sokkal de sokkal rosszabb a helyzetük.

Kövér_Agár 2008.12.04. 21:38:17

maxxtro
Nem tudhatod milyen az igazi nyomor, amíg nem vettél 74 tombolát . :-)

maxxtro 2008.12.04. 21:52:18

Én ezt tényleg nem tudom ép ésszel felfogni, hogy milyen emberekkel élünk egy országban?! Ki és miért érzi magát másnak, kiváltságosabbnak, többnek, mint a másik ember????????
Nem veszik észre magukat, hogy az én férjem, a te férjed, a feleséged vagy te magad (a suttyó nép) azok,akik eltartják ezt a sok szemetet. Mit képzelnek???
ŐK nem onnan jöttek ki, ahonnan mi is????

Rwindx 2008.12.04. 22:21:11

maxxtro:
Nem, nem onnan jöttek, hacsaknem a kisz vezérkarból jöttünk mi is...

Én nem. :)

Ro_zál 2008.12.04. 22:28:15

"10-12 órát ül a parlamentben" akkor azért kell annyi ing meg öltöny,mert egész nap véresre vakarja a tökeit unalmában? Merthogy nem dolgozni jár oda, az minden létező fórumon bizonyított.
Az adómból ingyen szétosztott költségtérítésnek nevezett fizu ápgrédet,meg tombola helyett költsétek patikára.
oszt kuss...

Horizont 2008.12.04. 22:35:33

"ŐK nem onnan jöttek ki, ahonnan mi is???? "
Vissza is mehetnének oda ahonnan kijöttek.De szélsebesen!!

Véraláfutás 2008.12.04. 22:45:23

maxxtro

Nem, ők már egy másik faj, eléggé belterjes.

86c 2008.12.04. 22:51:27

fosson sült a mosónő meg a férje is

2008.12.04. 23:22:28

Komolyan milyen eredményt vár a képviselőné a munkaóra/Ft arányból? Meg melyikünk hiszi el neki, hogy saját kezűleg mossa a férje ruháit?

Vagy lehet, hogy azért kell számla nélküli pénz, mert mosógépre se telik...?

maxxtro 2008.12.04. 23:35:29

Nem a kisz-re gondoltam. Anyukánkra. Mindenki ugyanolyan eséllyel jön a világra, csak van aki később ember lesz, van aki parazita.

maxxtro 2008.12.04. 23:40:44

Egyszer olvastam valahol, készítettek egy felmérést politikusok között: mennyibe kerül egy vonaljegy, az áram, egy kilo kenyér, egy liter tej stb. Halvány lila gőzük sem volt róla. Azt se tudta egynémely, hogy kilowattban mérik az áramot. És ezek döntenek a mi életünkről??!!

De ha már úgysincsenek tisztában a pénz értékével, akkor vállalok havi 1,5 millióért ingmosást és
vasalást

Rwindx 2008.12.04. 23:52:47

maxxtro:
hajrá!, remélem lehúzod őket a nyomorba :)

KuKori · http://ireland.blog.hu 2008.12.05. 04:06:06

"Egyenlők közt az egyenlőbbek. "

Ajánlatom önnek, hölgyem:

Sünszarás! Most akciósan segíthet egy csernobili, farfekvéses 24 tagú sünpopulációt világra! Kihagyhatatlan ajánlat! A kedves férje segítségét és felajánlásait is várjuk!

molaris 2008.12.05. 04:55:31

"....albérlet 60000 Ft, plusz 15- 3000 a rezsi..."
És erre csak 135000 Ft általány van biztosítva. Sírok!

leveliro1 2008.12.05. 08:23:57

1. Ez a feleség beton hülye. Nem cáfolnám meg tételesen a hülyeségeit, már megtettétek előbb.

2. Azok a képviselők (közvetetten én is ismerek egyet, óriási ház Budán, medence, stb. Minden megvan, ami nem kell az élethez), akik százmilliókat lopnak el, meg fogják szavazni a költségtérítés megszüntetését. Ja, és kiállnak, hogy a szemét másik képviselő meg nem, mert az nem becsületes.

Bartek 2008.12.05. 08:27:18

Erre csak az "öngyilkos merénylő" kifejezés jut eszembe. Mégis mit várt (vár) erre a levélre?
Bár 10+x év elszigeteltség után érdekes elmeállapot tud kialakulni.
Ha a férjébe csak egy kicsivel is több túlélő ösztön szorult, akkor csak azt kell nézni, hogy melyik képviselő-feleségnek lilul a szeme alja.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2008.12.05. 08:42:37

Túl sok hozzáfűznivalóm nincsen, de egy kérdés azért felmerül bennem. Gondolom lehet tudni, vagy ki lehet találni, melyik képviselőről van szó. Azt tudjuk, hogy az albérlete 60 rugó havonta, most írta az asszony. Rá kéne nézni, hogy mégis mennyi albérleti díjat számol el költségtérítésben. Szerintem egész jó, konkrét adat egy feljelentésre...

Vladimir Harkonnen 2008.12.05. 09:21:17

Milyen szar helyekre járnak ezek? Felénk a tombola 500-nál kezdődik!

Tilcsák Bea (törölt) 2008.12.05. 09:31:11

before: átalányt kapnak.
NEM KELL ELSZÁMOLNIUK VELE.
érted?
------------
na itt egy másik agytröszt:
""Én 1994 óta vagyok képviselő, azóta a családunk szinte teljes tartalékát feléltük a munkámmal járó rengeteg költség miatt" - panaszolta az [origo]-nak Göndör István szocialista parlamenti képviselő, amikor a frissen megadóztatott képviselői költségtérítésről kérdeztük. A politikus - sok más társával együtt - állítja, hogy tiszteletdíjuk még a mellé járó költségtérítéssel sem elég a munkájukból adódó kiadásokra.[..]
a politikus az [origo]-nak állította, hogy idős főbérlőjétől sem tud elszámolásra alkalmas számlát szerezni a 110 ezer forintért bérelt budapesti lakásról sem.

Kérdésünkre, hogy nem a feketegazdaságot támogatja-e egy olyan bérleti szerződéssel, amelyről semmilyen bizonylatot nem tud beszerezni, Göndör állította, hogy számla "nem kell", ha a lakás kiadója nem vállalkozó, akkor elég a bérleti szerződés. Ő nem kényszerítheti a főbérlőt, hogy bt.-t alapítson - magyarázta."
www.origo.hu/itthon/20081202-nagyvonalu-adakozasra-megy-az-el-nem-szamolt-kepviseloi-koltsegterites.html

reKorrekt 2008.12.05. 09:43:19

Kurva egyszerű, nem muszáj 110 ezerért lakást bérelni, mivel gondolom úgyis csak alkalmilag tartózkodik ott, hisz gondolom a benzinpénzt is 100%-ban felveszi...

INkvizitor 2008.12.05. 09:50:10

Építeni kéne egy képviselői apartmanházat, és meg lenne oldva a lakhatása mindegyiknek. mondjuk a parlament közelében, meg is lehetne vele bízni a demjánt, ha már a kormányzati negyed úgy is ugrott :)))

Seduxen (már NEM dr.) 2008.12.05. 09:58:52

"Építeni kéne egy képviselői apartmanházat"

Újköztemető 3XX parcella? Hm?

Bazo 2008.12.05. 09:59:06

Örülök neki, hogy van ez a kezdeményezés, én is aláírtam és gyűjtöm az aláírásokat, bár tudom, hogy semmi értelme, mert a gazember semmirevaló ingyenélő politikus a haveroktól és a klientúrától ugyanúgy be fogja gyűjtetni a mi pénzünkből fizetett titkárnőjével a számlákat és ugyan annyi pénzt fog felvenni mint eddig és még majd veri is a mellét, hogy látjátok milyen sokat dolgozok.
A tisztességes képviselő (respekt annak a nagyon kevésnek aki még megvan) az meg eddig sem nyúlta le a pénzt.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.12.05. 10:20:50

Hát ez ennyire szar? Még jó, hogy nem vagyok képviselő vazz!

Maradt volna otthon gyesen a gyerekkel, az asszony meg visszament volna dolgozni, akkor nem sírna a gyerek.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2008.12.05. 10:22:10

Ja, tipikus, egy fideszes képv. felesége lehet ilyen hülye, hogy ezt még le is írja. Mert nmeki nem elég a pénz, az igazság is kell.

Rwindx 2008.12.05. 11:13:41

Lordhusy:
"mert a gazember semmirevaló ingyenélő politikus a haveroktól és a klientúrától ugyanúgy be fogja gyűjtetni a mi pénzünkből fizetett titkárnőjével a számlákat és ugyan annyi pénzt fog felvenni mint eddig"
A számlák pénzügyi bizonylatok, meg kell őrizni 5 évig őket. Számlagyártással lehet bukni, csúnyát.

Ulci 2008.12.05. 11:18:22

Remélem a t. hölgy olvassa. :-)
Hihetetlen. Ez a bizonyíték arra, hogy a politikusok és feleségeik nem emberek, hanem valami földönkívüliek, mert tutira nem ugyan arról a fáról ettünk a paradicsomban.
Hogy tud egy emberbe ennyi butaság és rövid látás szorulni?
Valamilyen fura okból éppen hogy, de belekerültem a legnagyobb adózási sávba (tisztelt képviselő asszony, az országunkban jelenleg több adósáv van, és minél nagyobb valakinek a fizetése, annál több százalékát kell befizetnie. Bár azért fizetek, hogy Önök jól éljenek, ez csak két dolog miatt fordulhat elő:
1. Szavazóbázisunk jókora része csupán annyira tájékozott, amennyire Ön
2. Szavazóbázisunk kénytelen politikusokra szavazni. )
Tehát nem panaszkodhatok. Az ország legjobban kereső rétegébe tartozom, még ha fizetésem és az Ön férje fizetése, juttatásai, kenőpénzei közötti különbség legalább egy nulla, ami jelen esetben nem nullát tesz ki, hanem legalább egy milliót havonta.
Ezért a különbségért keményen dolgozom, és ezen felül mosok, takarítok, gyereket nevelek.
Viszont megtanultam valamit: A munkáltató azért alkalmaz, hogy kollégáimmal együtt felvirágoztassam a cégét. Ezért fizetést kapok és ha a cégnek jól megy, akkor ők (a munkaadók) ezt megjutalmazhatják. Ha a cégnek rosszul megy, akkor a munkaadóim elgondolkoznak, hogy mi a probléma és a felelősöket eltávolítják. Ha bármilyen céges ügyben utazni vagyok kénytelen, akkor minden forinttal el kell számolnom. Mert a világ így működik. Amikor Ön vásárolni megy, akkor sem úgy működik, hogy a pénztáros hasra üt, mond egy összeget és maga azt szó nélkül kifizeti. Igenis megnézi, hogy miért kéne egy kifliért 8 ezer forintot fizetnie?!
Nos elárulok egy titkot hölgyem: A férjének a munkaadója én vagyok. Én, és még néhány millió másik ember. Mi fizetjük a fizetését és ezért elvárjuk, hogy a cégünket, az ORSZÁGOT felvirágoztassa. Szomorú, hogy nem ezt teszik. Szomorú, hogy jelen esetben ÉN, mint munkaadó, nem mondhatom azt, hogy legyen teljesítmény alapú a képviselőink fizetése. Szomorú, hogy Én mint munkaadó, nem vonhatom felelősségre az alkalmazottamat, ha tönkreteszi a CÉG-et, az ORSZÁGOT. Szomorú, hogy nem rúghatom ki az alkalmazottamat, ha meglopja a céget. Szomorú, hogy szegény alkalmazottaimat ilyen buta feleséggel verte meg a sors.
Majdnem azt írtam, hogy szeretném, ha egy hónapra cserélhetne velem, hogy megtapasztalja, milyen napi 8-10 órán át dolgozni, utána hazamenni, főzni mosogatni, egy gyereket elváltan felnevelni, úgy hogy a volt férje nem képes fizetni, úgy élni, hogy nincs élő rokona akire támaszkodhat, úgy hogy minden tettéért felelősséggel tartozik a munkaadójának, a családjának, saját magának. Úgy, hogy minden hónapban lenulláza magát, de csak mert nem jár fodrászhoz, nem vesz tombolát, nincs kocsija. De tudja mit? Nem szeretnék az Ön helyében lenni. Mert én, annak ellenére, hogy mindenért magam dolgozom meg, boldog vagyok. Boldog vagyok, mert nem ismerhetem Önt, boldog vagyok, mert tudom, hogy amikor felemelik a fizetésemet, vagy jutalmat kapok, azt azért teszik, mert valamit jól csinálok, mert tudom, hogy nem másokon élősködöm.

DArchAngel 2008.12.05. 12:54:22

Csak azért, hogy én se maradjak ki a sorból;)
Ulci véleményével teljesen egyetértek. Szinte tökéletesen írta le a véleményemet, remélem, hogy egyre többen leszünk, akik így gondolkodnak.

Perillustris 2008.12.05. 13:27:51

Számomra a képviselőfeleség levele csak annyit bizonyít, hogy a szivacsos agyvelőgyulladás még mindig szedi áldozatait.

veszettfejsze 2008.12.05. 14:37:36

Hát ilyet még a bika nem b..ott! Teljesen fel bírom rántani magam ezen a témán. Én a k cégemben egy darab szart se vehetek számla nélkül, sőt még azt is bizonyítanom kell adott esetben, hogy a szarra az üzleti tevékenységemhez volt szükségem, ez a banya meg azon rinyál, hogy ezentúl majd igazolnia kell a t. férjének, hogy mire nyal fel a kasszából fél millát? De most komolyan, aki k..vának áll, mért sír, ha b.sszák?

veszettfejsze 2008.12.05. 14:54:56

ja és még valami, kiszámoltam az órabérem, kíváncsi lennék, hogy a politikus úré hány tizedessel hosszabb az enyémnél

ac3^BB 2008.12.05. 15:34:20

mindjart megsajnalom a szerencsetlent........apjaf*szat.....

oatBXL · http://blog.osztrogonacz.com 2008.12.05. 15:48:25

Ez totál kiütött.

Egyszerűen nem hiszem el, hogy valódi a levél. Komolyan mondom, hogy a mindenigaz.blog.hu sem tud ilyent felmutatni, pedig a kkp ez egyik legjobb a szakmában.

Ha mégis igaz lenne, és nem a kkp (vagy szimpatizánsai, esetleg ez ébredő izlandiak) nyomulnak, akkor szomorú kórlelet a mai állapotokról ... a fidesz helyében azért megfirtatnám, hogy melyik jóemberük neje ilyen elmeroggyant ... bár a képviselő úr sem lehet teljesen fulleksztrás ilyen feleséggel ...

Bezuhov. 2008.12.05. 18:04:07

S ez még csak egy részlet volt a sanyarú sorsukból. Vannak más dolgok is, Sokkal súlyosabbak:

holdrablo.blog.hu/2008/12/05/elnyomok_3#comments

(( a végére garantált a fentrengés))

derelyegrádi szellem 2008.12.05. 18:17:55

(( a végére garantált a fentrengés)) ebből kiindulva meg téged ismerve félve katintottam oda, azt hittem valami homár oldal lesz. :)

Kodomo 2008.12.05. 21:32:01

Kedves képviselő feleség!

A leveléből semmi újat nem tudtam meg. Régóta tudom, hogy milyen pofátlanok a politikusok, miközben fogalmuk sincs, hogyan élnek a polgárok, mennyit dolgoznak, mennyi pénzért.
Azt még meg sem írta, hogy férjének milyen sokat kell hazudni azért a kis költségtérítésnek nevezett alamizsnáért.

Üdvözlettel,
egy ex-választó

Tombolda · http://tombolda.fw.hu 2008.12.06. 10:20:57

Kedves politikusfeleség! A kurvaanyádat! Ehhez nem tudok mit hozzátenni.

Horizont 2008.12.06. 15:25:40

Üzenem a "képviselőfeleségasszonynak"
nehéz sorsa mélyen megérintett, nehezen tudtam elaludni, forgolódtam egész éjjel, és azon töprengtem az adómon túl mivel tudnék önökön segíteni!Ha nagyon mélyponton érzi magát akkor mindig gondoljon valami még rosszabbra és máris jobb lesz egy kicsit.Gondoljon arra milyen nehéz lenne az életük ha még DOLGOZNIUK is kéne!!!!!!!

Sztyopabá 2008.12.07. 19:55:27

Azért heti 5-10 inget kimosni tényleg embert próbáló munka. Nem kelene valami gyűjtést szervezni egy mosodára, ahol a képviselők, feleségeik életének könyítésére, ingyen tisztíttathatnák a rengeteg munkában elkoszolódó ruháikat? Hogyan lehetne erről népszavazást kezdeményezni?

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2008.12.08. 00:03:00

Nagyságos Képviselőné Asszony!
Köszönöm, hogy megosztotta velem életének e legbelsőbb titkait. Köszönöm, hogy férjével együtt értem, értünk, ezért a lángoktól ölelt kis országért dolgozik. Köszönöm, hogy nap nap után férje felveszi öltönyét, mely a sok tisztítástól már-már kopottasnak tűnhet, aztán fogja szerény táskáját, és bemegy a parlamentbe dolgozni. (Egy kis terhet levennék azért a válláról, legyen szíves szóljon neki, hogy nem minden nap van plenáris ülés. Ha szerda és szombat között erre hivatkozva tűnik el, fogadjon magánnyomozót, Asszonyom.)
Köszönöm továbbá, hogy megmutatta, a nép egyszerű gyermekei is milyen magasra juthatnak. Pl. egy funkcionális analfabétából is simán lehet politikusfeleség, ha nem is érti meg, hogy Seres Mária - valószínűleg a társadalom nagyobb részétől eltérően - nem azt kívánja, hogy a képviselők, ideértve az Ön kiváló férjét is, ingyen dolgozzanak. Csak azt, hogy legyenek kedvesek és a költségtérítésüket számlák alapján vegyék igénybe.
Itt jegyezném meg, hogy mivel tudomásom szerint a képviselők nem egyéni vagy társas vállalkozásban vezetnek minket egy szebb jövő felé, nagy kérdés, hogy mi alapján kellene egyáltalán elszámolni a költségeiket. Majd ha a közalkalmazott tanár számla ellenében költségtérítést kap a szakkönyvekért, a közalkalmazott orvos költségként leírhatja a tudományos konferenciák részvételi díját (ezek egy részén kötelező résztvennie, hogy szakképesítését ne veszítse el), vagy a gyermeket nevelő családoknak számla ellenében visszatérítenék a gyerekruhák, -cipők stb. árát, akkor én is egyetértenék a költségek számla elleni megtérítésében.
Végül köszönetemet fejezem ki, hogy levelével rávilágított, nem csak az mszp-s képviselők élik meg érdeksérelemként, ha a földi halandókkal egyenlő bánásmódban részesülnek. Még pár hasonló megnyilvánulás, és s Fidesz új többsége úgy el fog tűnni, mint ha sosem lett volna.
És akkor már csa a Megasztár döntősének fogják azt kiabálni: "Viktor! Viktor!"

derelyegrádi szellem 2008.12.08. 11:16:53

"Göndör állította, hogy számla "nem kell", ha a lakás kiadója nem vállalkozó, akkor elég a bérleti szerződés. Ő nem kényszerítheti a főbérlőt, hogy bt.-t alapítson - magyarázta."

Na figyelj ide Göndör Pista, te bágyadt puputeve:

Ha valaki magánszemélyként ingatlant ad bérbe, igenis kell adjon számlát. Be kell sétáljon az APEHbe, és kérni kell egy KÜLÖN CSAK ERRE A CÉLRA szolgáló adószámot, majd nyomtatványbolt, ahol kell vennie egy számlatömböt. Aztán a bérleti díjról kiállít egy tárgyi Áfa mentes számlát. Aztán a számla végösszege után befizet 25 % adót, ha az 1 millát meghaladja évente az összeg, akkor fizet utáta 14 % járulékot is.

Tudod Göndör te bágyadt puputeve, ezt így tartalmazza az adójogszabály, amit vélhetőleg Te is megszavaztál. Meg nyilván azt is, amikor az adó összegét 20 ról 25% ra emeltétek, és megterheltétek a 14 % járulékteherrel is.

Na, nagyjából így "nem kell számla" te faszkalap.

Egyébként az is érdekes aspektus, hogy a frakcióvezető helyettes így ismeri azokat a jogszabályokat amiket megszavaz (azt hogy vonatkozik rá, azt meg sem említem). Halvány lila fingja sincs róla, és jól láthatólag nem érdekli.

MIKOR LESZ ENNEK MÁR VÉGE!

Kodomo 2008.12.08. 14:25:13

Én meg nem bírtam ki, és a levélben olvasható infók alapján (bár Seres Mária tudja) arra jutottam, hogy minden valószínűség szerint a hölgy Babák Mihály képviselő úr felesége Szarvasról.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.08. 20:14:47

Kodomo 2008.12.08. 14:25:13

Te kis oknyomozó ...:-))

reKorrekt 2008.12.09. 09:50:52

No, akkor következzék a pofátlanság teteje. Nyugtatókat bevenni, kávékat kiönteni:

index.hu/politika/belfold/nyako081208/

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.09. 10:41:20

korrekt

ez szóról-szóra megjelent a barikad.hu-n.
Onnan átvettem én :
vastagbor.blog.hu/2008/11/25/dramai_megszoritas

Majd a Magyar Hírlap lehozta tegnap, majd ma az Index .... sztép kör volt.

Persze Nyakó megmagyarázta ...

derelyegrádi szellem 2008.12.09. 11:07:07

zero

érdekelne a "magyarázat"...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2008.12.09. 11:22:11

Tessék:

" Nyakó a Magyar Hírlapnak kifejtette, hogy mivel csak később házasodtak össze, megválasztásunk idején két egymástól családjogi értelemben is független képviselő jutott az Országgyűlésbe. A költségtérítést egyébként a képviselők egyenként vehetik igénybe attól függetlenül, hogy házastársak, avagy sem, tette hozzá.

Nyakó István szerint ez pont olyan, mintha egy cég esetében azt vetnék fel, hogy "miért kap az egy helyen dolgozó házastársak közül a feleség teszem azt étkezési hozzájárulást vagy költségtérítést, amikor a férje ezt már megkapta. Egy helyen dolgozó, de két külön jogosultságokkal és feladatkörökkel rendelkező emberről beszélünk a mi esetünkben is." "

derelyegrádi szellem 2008.12.09. 11:37:26

köszi nem kellett csalódnom Nyakóban, a varbóci körjegyzőben.

Ez legjobb:

"A költségtérítést egyébként a képviselők egyenként vehetik igénybe attól függetlenül, hogy házastársak, avagy sem, tette hozzá."

Meg felmerülésüktől is függetlenül. De akkor miért hívják költségtérítésnek, mi Nyakó? .

A második bekezdésre ki sem térek, ahhoz hogy valaki ekkora hülyeséget mondjon tényleg MSZP-és szóvivőnek (gy.k. bolseviki agitárornak) kell lenni. De azért kiröhögni kiröhögöm:

Muhhhhaahhha.!

Prinzessin Erbsen (törölt) 2008.12.09. 14:48:52

igaza van az asszonykanak, mert a ferje ingeit meg csak csak le lehetne költsegelni, de a feleseg fodrasz szamlajat mar nem igen:
de egyebkent is: mondjuk az alapitvanyi balon ha meg is jelent uj frizuraval, utana meg 2 napig jo volt a haja, ha vagas is volt akkor tovabb, es akkor a 66% fodrasz költsegnek mar a magan hasznalatra esett -tehat nem jar
ha esetleg az öltönyt nem csak a parlamentben veszi fel, hanem az anyossa temetesere, akkor mar megint csak adot csalt
küönben is szite ez az egyetlen legalais jövedelmük, es ahogy elnezem igen szepen tudnak belöle megtakaritani - mert hogy korruptak lennenek az ugye nem gondolja senki

reKorrekt 2008.12.09. 15:05:06

Meg amúgy is. Ki a fasz mondta hogy menjen el a bálba a férjével?

toxikus 2008.12.09. 16:12:41

azért megtudakolom,h a babák felesége télleg ilyen-e. mutter elvileg ismeri gyerekkorától a misit

Safiye 2008.12.11. 19:55:28

gondolom a kedves férje nem a kínaiban veszi az ingét. Pedig azzal sokat spórolhatnának. És mondjuk én még nem találkoztam olyan politikussal aki 10-12 órát ülne a parlamentben. Amúgy meg mi van azokkal a feleségekkel, akik csak álmodhatnak arról hogy fodrászhoz, meg bálba mehetnek, mert a gyerekeket kell etetni,meg ruházni és iskolába járatni minimálbérből.Pedig lehet, hogy ők jobban megérdemelnék, mint az ilyen csőlátásúak.
Nem hiszem, hogy a kedves férjét pisztollyal kényszereítették , hogy politikus legyen.

l.j 2008.12.20. 17:18:08

Vettek 74 db tombolát, 60 db zsákbamacskát ebből mennyi nyeremény jött össze az ingyen vacsora mellett??
Annyak fügvényében hogy mind a 74 tombola mind a 60 zsákbamacska árát visszavették költségtérítésként.
Nagy valószínűséggel nyertek sokmindent ingyen.....
Ja adtakegy biciglit és 10 ezret szintén költségtérítésből....

StupidEarthMonkeY 2009.02.06. 10:25:26

gigalolz...

egy kozepvezetoi beosztasban levo ember hasonlo dolgokat el at nap mint nap a csaladjaval vagy a szeretteivel. csak annyi a kulonbseg, hogy kevesebbet keresunk, es nincs lehetosegunk semmit elsikkasztani. de szivhezszolo volt a monolog, es szegyellem magam, hogy szegeny embertol, aki annyit gurizik mint en, elsajnalom azt a penzt, ami nem ot illetne.

fazekasildi 2009.02.11. 17:38:06

kedves minden után adózó társaim

azt hiszem gyüjtenünk kellene a képviselőknek és feleségeiknek,mert én is elolvastam azt a levelet amit egy képviselőfeleség irt és rettentően sajnálom őket.szegények olyan önzetlenek nem is értem hát miért nem értékeljük ezt,szervezzünk nekik gyüjtést,hiszen annyi jót tettek és tesznek értünk,igaz hogy éhen halunk nyomorba döntöttek,de hát nekik olyan nehéz.gondoljatok bele nagyon jól keresnek mindent ingyen kapnak pl:ruhapénz.azt a sok pénzt elkölteni mikor már meg van mindenük rettentő nehéz feladat lehet.meg kell értenünk őket ezuton üzenem a kedevs képviselőfeleségnek,hogy társadalmi munkában kitakaríthatná a képviselők után a parlmentet,mert az a mennyiségű szemét amit egy nap után ott hagynak undorító és felháborító,de én kis szerencsétlen akinek 10 éves a lánya nem mentem nyaralni,mert nem tudttuk kifzetni,de a képviselők a példaképek ezután magyarázzam meg neki hogy ne szemetljen?vagy mondjam neki azt hogy te egy kicsi szerencsétlen tizmillióból egy polgár vagy neked nem lehet azt amit azoknak ott.kérdezem én a kedves képviselőfeleséget az ő gyerekei is használtruhában járnak,az ő gyerekei is zsömle helyett kenyeret kapnak reggelire,mert az olcsobb?ő se volt nyaralni,?választott magának orvost mikor szült?és ki tudta fizetni,amit kért,vagy netán magán kórházban szült?az ő szülei is 90000.-ból tengődnek és az ő anyukája is minden este sirva fekszik le hogy az unokáinak nem tud venni még egy csokit sem.szerintem ezek a családok vannak többségben,tehát jobb ha befogja a száját és mélyen hallgat,mert az ő férje ezred annyit nem tesz a pénzért mint egy tüzoltó,vagy orvos vagy akár egy kukás.ja az én férjem is öltönyt hord de én itthon mosom mert nem tudom kifizetni a tisztítást ésképzelje inget is cserél minden nap de az ingeknek darabja 500-800.- között van és vasalom őket,van amit már 5 éve hord de én nem tudom kicserélni,mert nincs rápénzünk.maga szerint a családok 90% -nál mind az anya mind az apa későn ér haza.de ha lesz időm aláirást gyüjtök az ön megsegítésére,estleg keresek egy cselédet aki vasal és majd mi kis polgárok gyüjtést szervezünk szegény szerencsétlen képviselő családok megsegítésére.de addig is elmegyek veszek kenyeret mert akcióba van a pennyibe igaz hogy messze van,de én nem vagyok képviselőfeleség ezért megtehetem hogy elsétálok
üdvözlette:fazekasné
nagy betűt azért nem irtam mert annyira feldühített,hogygyorsan kellett irnom

aaaaaaah 2013.04.05. 14:43:16

pofam leszakad. ahogyett hogy a segget a foldhoz verne ez a bosegesen eltartott kitartottja, meg panaszkodik is

kifordított nagyanyó 2013.04.06. 23:40:24

Nézem,hogy ide még nem írtam semmit,de látom hogy akkor még nem regisztráltam.

süti beállítások módosítása