Skip to content


       Szűrés lista

Fészekrakás segélyből

Most már tényleg ideje lenne levágni a bürokrácia szent tehenét, mert a nyakába varrható ügyek minden képzeletet felülmúlnak. Csupán néhány napja bukott ki a csalás a családi pótlékkal, de máris egy újabb visszaélés van terítéken. Miskolcon, az Avas-lakótelepen többen vettek lakást az ún. Fészekrakó konstrukció igénybevételével, közben azonban nincs munkahelyük, segélyből élnek. A Borsod Online még szeptemberben írt arról, hogy rövid idő alatt sokan vettek lakást a miskolci lakótelepen, ahogy mondák, szocpolból és Fészekrakó-hitelből. A környéken már tömeges, szervezett letelepítésről is suttogtak, annyira megnőtt az új lakók száma.

A Boon.hu cikkeinek hatására a miskolci önkormányzat végül vizsgálódni kezdett. Egyszerűen megnézték a nyilvántartásukat, hogy a rendszeres szociális segélyben részesülők között akad-e olyan, aki a Fészekrakó program keretében vásárolt lakást. Ugyanis a támogatás igénybevételekor a személyi feltételek meglétét az igénylő lakóhelye szerinti települési önkormányzat jegyzője igazolja a folyósító hitelintézetnek. Tehát összevetették a két listát, és láss csodát....volt közös halmaz! Ez elég kellemetlen, mert a kettő kizárja egymást. A Fészekrakó programban csak azok vehetnek részt, akik állással, jövedelemmel és a vásárláshoz szükséges önrésszel is rendelkeznek. Rendszeres szociális támogatást, vagyis segélyt pedig csak azok kapnak, akiknek nincs munkahelyük, így jövedelmük sem. 30 (!) olyan személyt találtak, aki segélyt is kap, meg fészket is rakott, az adatokat átadták az ügyészségnek. Dr. Martossy György, a B.-A.-Z. Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy a vizsgálat során kiszűrt személyek feltehetően magánokirat-hamisítást és csalást követtek el. Ugyanakkor a bankok, értékbecslők, ügyvédek szerepét, felelősségét is vizsgálják az ügyben.

"Amennyiben a nyomozás törvénysértést állapít meg és a bíróság ítéletben mondja ki a bűnösséget, a jogosulatlanul felvett összeget vissza kell fizetni....aki csalt, kétmilliós összegig három-, e fölött pedig öt év börtönre is számíthat. Nem beszélve arról, hogy a lakásvásárlási szerződést semmisnek mondják ki, és kilakoltathatják a csalással lakáshoz jutottakat - számolt be a szóvivő." - boon.hu

Lakásonként 5 millióval számolva 150 milliót csaltak ki az államtól, vagyis tőlünk. A Boon írásai nélkül pedig valószínűleg még most sem buktak volna le.

Ráadásul nem csak Miskolc lehet érintett: a napokban tartóztattak le két mosonmagyaróvári vállakozót, akik hamis munkáltatói igazolásokat állítottak ki hitelekhez. Az eddigi adatok alapján 43 embernek 300 millió forint hitelt, és 50 millió forint szocpolt "intéztek" így. - írja a Hírszerző.

Újabb igazi magyaros, abszurd történet. Icuka csak pecsétel, de nem gondolkodik ... Vagy Icuka kapott zsebbe egy borítékot és utána pecsételt ...

Címkék: közélet abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr36905482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nyakravaló 2009.01.28. 13:03:44

Vagy inkább Icuka ha meg mer szólalni, úgy repül a munkahelyéről, hogy öröm nézni :-(

Nyakravaló 2009.01.28. 13:06:05

Egyébként pedig meg sem lepődöm.
Ha kiderülne, hogy Veres János is letelepedési segélyt kapott, azt már természetesenek veszem... Mert hát ugye azt nem így hívják. Hanem fizetésnek. De az ellenérték az ugyanaz...

r.yeti 2009.01.28. 13:10:48

Fasza egy ország! Aki segélyből él annak lesz lakása, aki pedig rendesen dolgozik és adózik (pl. én és sokan mások) azok pedig szívnak és nagy lóf*szt kapnak! De nem baj, ha majd 30-40 év múlva meghalnak a szüleim és kb. 50 éves koromban megöröklöm a házukat akkor lesz végre saját házam! Kurvára elbaszott egy ország ez!!!

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2009.01.28. 13:17:31

A segélyen tartottak a rendszer védett személyei. Minden szegmensben.
Jelszó: Jó fogyasztó-jó szavazó. Igen-igen ...

mumli 2009.01.28. 13:17:42

tegnap már foglalkozott az üggyel vmlyik tévés csatorna, és a nyomozó szerv sajtósa azt nyilatkozta, hogy a segélyes fészekrakó fecskék többsége (természetesen) roma.
ahogy ti is szoktátok, elhatárolódok magamtól :D

mumli 2009.01.28. 13:19:10

lennék pók a falon, amikor megpróbálják kitenni őket :D
vajon milyen állapotban lesznek azok a lakások? bele se merek gondolni.

mumli 2009.01.28. 13:20:17

Icukákról és az egész rendszerről no comment. Leszoktam a trágárkodásról.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.28. 13:25:45

A bürokráciát azárt tarjuk (750 000 közalkalmatott!!!!) , hogy az ilyen ügyeskedéseket kizsűrje.

Pontosan ismerjük milyen az ember, mindennel megpróbálkozik ... azért kell egy jó rendszer, hogy ezt kizsűrje ...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.01.28. 13:27:50

Szerintem, ha újraszületnék itt, akkor cigány vagy politikus szeretnék lenni. Ennyi.

Lecso (F*ck the Shit) · http://www.youtube.com/watch?v=OyxNgnQ9m30 2009.01.28. 13:30:38

(osztrák)határon túli, kissebbségi, hátrányos helyzetű, segélyen élő akarok lenni...

Geza 2009.01.28. 13:36:48

Icuka nem borítékot kap, hanem amikor egy nap megy a kisgyerekéért az óvodába, két benga nagy buckalakó kan kíséri oda hozzá (egy karcolás sincs a gyereken, rossz szót se szólnak hozzá!) azzal, hogy "Nagyon kedves, életvidám gyereke van, asszonyom, mi csak idekísértük, nehogy valami baja essen, elég rossz környék ez, itt _bármi megtörténhet_...". Aztán másnap megjelenik a papírért Orsós Leonszió, és csak úgy mellékesen megjegyzi, hogy "Tegnap az öcsém mondta, hogy magának is milyen aranyos gyereke van, nekem is van négy, biztos megérti, hogy mennyi minden múlik azon a fránya papíron...". Ekkor Icuka elgondolkozik egy kicsit a szabályokon, aztán Kiskunlacházán meg Makón, végül pedig ráüti a pecsétet a papírra, merthogy az állását mégiscsak kevesebbre tartja, mint a gyerekét...

Icuka férje a nap végén otthon megkérdi a nejét, hogy miért ilyen halálsápadt, aztán amikor megtudja, akkor szintén elgondolkodik. Először a pince falában a tégla mögé elfalazott PA63 jut eszébe, aztán a mellette lévő pár 42M gránát, még a papa idejéből. Aztán az, ami a családjával történne, mialatt ő a tizenöt-húsz évet üli a gondolataiban felmerülő 'rendrakásért'. Aztán a liberális polgártársak tömkelege, akik ezt a helyzetet folyton megszavazzák és akik miatt esély sincs békésebb módon rendet rakni.

Ezután, miután a gyerekek elaludtak, Icuka és a férje leülnek a világatlasz elé, és sorra elkezdik kisatírozni az egyes országokat. Magyarország vastag fekete színezést kap a fenti tények miatt. Európa, Kanada bal-ferde sraffozást, mert itt bebörtönzik az embert, ha említeni meri, hogy az auschwitzi táblán 1.5millió van kiírva. USA, Mexikó jobb-ferde sraffozást kap, mert ott ugyanez a történet megy cigány helyett négerrel. A volt Szovjetúnió, Kína, Kuba keresz-sraffozást kap, mert még emlékeznek a hatvan éve végigerőszakolt országokra, és nem hisznek a hirtelen ámde gyökeres változásokban. Aztán kihúzzák Óceániát tokkal-vonóval, mert oda ki/bejutni képtelenség, Afrikát, mert látták Johannesburg régi és mostani arcát, Közép- és Dél-Amerikát, mert ott még nagyobb kiskirályságok vannak, mint amit itt a gúnárék el tudnak maguknak képzelni és méginkább a helyi báró szava a törvény, aztán az Antarktiszt is már csak a hőtűrés okán, végül reményvesztve nézegetik a maradékot.

Másnap reggel Icuka férje kinyomtatja Simon Peresz emlékezetes nyilatkozatát Magyarország felvásárlásáról, aztán pedig elindul leadni a család politikai menekült státusz iránti kérvényét az iráni nagykövetségre...

(B.meg, most röhögnöm kéne a végére, de valahogy nem megy...)

Bit Rot 2009.01.28. 13:36:50

Na, sok balliberális pár éve visítozott, hogy mi az, hogy a Fidesz csak a dolgozó, ("egyenlő gazdag") embereket támogatja, és a szegényeket nem.

Na, itt a példa, a mostani kormány a szegény lumpeneket is támogatja!

Jim Raynor 2009.01.28. 13:38:53

anno Dugó barátunk is munkáltatói igazolást hamisított, ha jól emlékszem...

egyébként meg:

"2020-ban két képviselő ül a Parlament lépcsőjén. Egyszercsak az egyik odafordul a másikhoz:
- Te Gázsi! Oszt mit csinájjunk ezzel a mágyárkérdíssel? "

ez lesz, pajtikák, ez lesz.....

Jack/rendetteremt/ · http://www.youtube.com/watch?v=SBPvrOdFm00 2009.01.28. 13:44:10

@Geza: :-)
Szt hiszem én az Antarktiszt választom.Ott sok a fagyott állapotban lévő víz (jég) és fák sincsenek,tehát nem kell tartanom a cigányoktól..

Nyakravaló 2009.01.28. 13:44:12

@zero:

Nem a 750 000 közalkalmazottal van baj, mert azt látjuk, hogy rengeteg a probléma, ezért rengeteg lenne a munka is.

Nem. A gond ott van, hogy ezt a hatalmas szellemi potenciált a mostani élősködő politikusi banda nem képes normáklisan irányítani, nem képes értelmes célokat kitűzni, nem képes hiteles jövőképet felvázolni.

Sőt. De hát ezt te is tudod.

Egy dologban már jó vagyok: annyi példát látok a törvényes lopásra, hogy a fél Tudományos Akadémiát tudnám a lopások és hazugságok elemzésével foglalkoztatni...

mind2 (törölt) 2009.01.28. 13:46:31

@Geza: Hódítsuk meg Madagaszkárt, messze van, kalózkodhatnánk ha nem terem elég licsi, és sec-perc alatt megtanítanánk őket francia helyett magyarul beszélni ...hmmm ?

Geza 2009.01.28. 13:51:03

Nem szabad kispályázni kérem, a helyes megfejtés természetesen a Hold:

www.youtube.com/watch?v=4KEueJnsu80

Egy kis náczi nosztalgia, de jó is olykor :)...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.01.28. 13:52:48

@Nyakravaló:

Tegnap volt hogy 1 hónapot késnek a roma ösztöndíjak, mert a 14 000 (!!!) pályázatot nem tudták feldolgozni, mert 14 emberből 8-at kirúgtak, a maradék 6 meg nem győzi ... ilyenkor nem hogy levezényelnének 8 naplopót a Szociális Minisztériumból, nem ám ... majd megkapják a pénzt mikor megkapják ...

webcast.tv2.hu/tenyek/index.php?m=video&video_id=389149

rolika 2009.01.28. 13:59:46

azt ugye senki nem gondolja, hogy romákat fognak KILAKOLTATNI és MEGBÜNTETNI...

@Geza: új-zéland azért jó hely lehet :-)

mind2 (törölt) 2009.01.28. 14:04:48

Nem vagytok elég szemfülesek, aztán most esz benneteket a penész, az az igazság :) Meló mellett nem értek rá ilyen olyan programok meg támogatások kutakodni, mi ? Élhetetlen banda ::))

egyhazafi 2009.01.28. 14:06:20

A jelenlegi szocális támogatást nem lehet fenntartani. Ezt kellene megérteni.
Aztán elvenni a cigóktól a pénzt és rákényszetríteni őket a munkára+ADÓzásra. Mint minden rendes magyart.

Igaz akkor nincs szavazat + a haver + a cimbi elveszti a megélhetését amiből a rózsadombra költözött...

Na ezt nem fogjuk mi megérni! (25 évesen kijelenthetem)

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.01.28. 14:06:30

@Geza: Ausztrális és Új-Zéland azért még megmaradt.
Kellemes klíma jó nagy üres területek, (a bevándorlásiak elől elrejtőzni) mi kell még?

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.01.28. 14:06:32

Kíváncsi leszek, hogy a Nagykanizsai nyomortelep kilakoltatáskor mi lesz. Elvben aki nem fizet az nem kap másik lakást! Majd a Mohácsi 'cigánybiznisz' testvérek mikor ugranak neki a témának! :-)

egyhazafi 2009.01.28. 14:07:59

Agyon kéne verni a nem ADÓ zókat!

Love Yózsi

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 14:08:21

"Újabb igazi magyaros, abszurd történet. Icuka csak pecsétel, de nem gondolkodik ... Vagy Icuka kapott zsebbe egy borítékot és utána pecsételt ..."

Hát igen, nehéz elhinni, hogy nem lehet megoldani a XXI. században, hogy mikor fészekrót igényel valaki akkor mikor beírják a nevét a számítógépbe, az automatikusan lecsekkolja a szoctám adatbázisát...

movhu 2009.01.28. 14:09:45

Már mégint ráschisták vagytok. Hát attól, hogy sokgyerekes, segélyen élő és az Avason vásárol lakást, már rögtön következik, hogy tzigán?

mind2 (törölt) 2009.01.28. 14:10:00

@Vizibusz: De mi lenne, ha nem mi mennénk, hanem ők ? Észak -Afrika, nomád életmód, majd a tuaregekkel jól kijönnek... amíg ki nem lopják alóluk a tevéket :)

mind2 (törölt) 2009.01.28. 14:12:07

@TaTa86.: jaj te, nemrég még 1 millió halott volt ebben a rendszerben, tudod, amikor összeomlott... :)))

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.01.28. 14:12:27

Én Malaysia-t ajánlanám. 1.7$ a BigMac :) Viszonylag occsó a lakás(bérlés). Közel van Thaiföld. Shotgun-os őrök mindenfele.... mi kell még? ;)

Combi a ballibes Ferkófan 2009.01.28. 14:13:04

@Vizibusz: Azokra a jó nagy üres területekre nem véletlenül nem költöznek az ausztrálok. Úgy hívják, hogy sivatag :)

mumli 2009.01.28. 14:14:49

@mind2: párdon :), mi megpróbáltuk, de labdába se rúghattunk, mert mindkettőnknek volt (és szerencsére van) munkahelye meg nincs száz gyerekünk.
bár nem kellett volna annyira erőltetni a lakástémát, mert sikerült egy halovány bőrű, ámde életmódban a cigókat idéző család szomszídságába béköltözni :D
elhatárolódás :D :P xD

Nyakravaló 2009.01.28. 14:15:32

@zero:

Amit említettél, az nagyon jó példa a totális fejetlenségre.

Nagyon bízom abban, hogy az állam következő vezetői ebben a blogban található felsorolást is figyelembe veszik mind a hibák elkerüléséért, mind a vizsgálatok véghezviteléért...

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.01.28. 14:15:36

@Geza:

Minden egyes szavad igaz, pontosan leírtad azt a helyzetet, amit ma egy apa vagy csak egy férj, egy férfi érezhet, mikor szembesül a cigánysággal és az erőszakkal. Lenne még mit toldanom a mondataid mellé, de az csak uszítás lenne, ami nem ebbe a kommentbe való.

Ami tény: valóban nehéz döntés manapság a váltás, és mivel a kellős közepén vagyok (menni akarok a családommal együtt), egészen mélyen érintett, ahogyan leírtad, miféle kényes helyzeteknek, politikai tényeknek kell megfelelnünk, ha távozni akarunk ebből az országból.

És igaz, nagyon igaz, hogy a dolgozó ember sz*rt sem kap az államtól, míg a segélyen élő cigánynak mindene megvan, sőt: kicsit még több is, mint amiről álmodni mer, hiszen tejben-vajban, parabolaantennában, ingyenes dolgokban, büntethetetlenségben fürdik (sorolhatnám még, felesleges).

Ausztrália bezárja kapuit, Új-Zéland hasonlóan ostoba (értem itt: FEHÉR emberek előtt zárnak be lehetőségeket). Engem is visszautasított az ausztrál bevándorlási ügynök, pedig szakmám, pénzem, megfelelő életkorom van, csak hát pofára megy a dolog.
De tényleg nagy területek vannak ott, el lehet rejtőzni, ámde: lesz-e munka? El tudod-e tartani a családodat? Nem menekült akarok lenni, hanem normális államban értelmes állampolgár.

Hosszú off ez, bocs, de valamilyen szinten ide tartozik, és Géza okosan levezette!

reKorrekt 2009.01.28. 14:23:42

Szemfaszommegáll.

:off

"Baráti cégnek adták oda még az előző ciklusban a piac hasznosítási jogát, Terézváros 394 milliót bukott az üzleten, írja a Magyar Hírlap.

Az előző ciklus terézvárosi szocialista és szabad demokrata képviselőit az Andrássy út 47. alatti palota eladásával összefüggésben gyanúsították meg [1] hűtlen kezeléssel, de más ügyekben is folynak a büntetőeljárások, írja szerdai számában a Magyar Hírlap.

Gyenge Zsolt önkormányzati képviselő 2006-ban tett feljelentést a BRFK-n három ingatlanügyben is. Futó Barnabás ügyvéd a lapnak elmondta, a hatóságok még azon a nyáron le akarták zárni az ügyet, de panaszt nyújtottak be, és az ügyészség elrendelte a nyomozás folytatását.

A feljelentés érinti a Hunyadi téri vásárcsarnok ügyét is. A terézvárosi - akkor még fideszes többségű - önkormányzat még az 1998-2002-es ciklusban írt ki pályázatot a piac privatizációjára. A tendert a Terézváros 2000 Kft. nyerte, de a szocialisták 2002-es győzelme után felbontották a szerződést.
A bíróság kimondta, hogy ez a lépés jogszerűtlen volt, a cég hatvanmilliós kárpótlást kapott. A Verók István vezette önkormányzat Ariel Yom-Tov izraeli üzletember egyik cégével, a Constrattic Kft.-vel kötött szerződést a hasznosításra 251 millió forintért. A Magyar Hírlap szerint ezen az üzleten 394 millió forintot bukott az önkormányzat, mert a Terézváros Kft.-vel 645 millió forintra szerződtek.

Ariel Yom-Tom Fürst György akkori alpolgármester közeli barátja, még esküvői tanújának is felkérte, olvasható a lapban."

:on

Geza 2009.01.28. 14:24:33

@Tom Bobb:
Még annyit tennék hozzá, hogy én meg itt Magyarországon akarok értelmes életet élni. Most még lehetne ugyan futni, de bárhová is mennél, ez a trend utolér, csak minél később, annál erősebb lesz az és annál gyengébb te. Ezt vagy itt állítjuk meg, vagy sehol. A gond csak az, hogy nem tudom, hogy hogyan lehetne megállítani. Illetve hát tudom, csak itt nincs egy Berlusconi, aki az utcákra küldene harmincezer katonát. Meg hát ugye már nincs harmincezer katonánk sem...

Ha már mindenképpen menni kéne, akkor Horvátország jöhetne szóba, onnan még egy Kasszámmal is vissza lehetne lőni :)..

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2009.01.28. 14:30:22

@Geza:

Igazat kell adnom, bár a "probléma megoldásának első napján" még csak lesnék, mint a moziban, ámde ha kitartóak lennének a hazafiak, azt hiszem, én is felvenném a kesztyűmet (ólommal kibélelve), és átkopognék a szomszédba, hogy most aztán pakolnia kell, mert megy az alföldi táborba, ahol lesz szotyi, meg kapa, meg az összes büdös társa, akik mérgezik az országomat... Ja: meg hogy vaskerítés veszi körbe a területet fegyveres őrökkel! :-)

Micsoda álom! Igen, kellene ide is egy Berlusconi, vagy valaki, aki ezt fel meri vállalni, és akkor megállíthatnánk, mert bizony szívem szerint itt nevelném a kölyköket, nem külhonban, de egyelőre a távozásra kényszerítenek.

Argentín hegyi faluban gondolkozom, saját kis betört földdel, távol a "civilizációtól".

SirBors · http://kisby.blog.hu/ 2009.01.28. 14:30:40

Ez még egész jó kép az Avasról. Lehet itt ám olyat is lőni amit el lehetne adni "ez maradt Csernobilból" címmel.

A tragédia ebben az hogy mindegyik secc-perc alatt megkapta a kis "fészkét" mindenféle utánanézés nélkül, mostmeg jó esetben ha elítélik a bűnösöket, és a jogtalanul beköltözötteket neadj' Isten ki is lakoltatják, az is hosszú-hosszú évekbe fog telni, és ezalatt(szintén az adófizetők pénzéből) fenn kell tartani egy városőrséget a rendőrség mellett, mert a beköltözések óta olyan állapotok uralkodnak.

A kilakoltatáshoz meg sok sikert kívánok, és bíztatásképp el is mesélném, hogy szintén Miskolc-Ruzsinszőlőben ismerősnek van egy szép kis víkendháza. Pontosabban VOLT, merthogy egyik nap telefonált nekik a telek szomszédja, hogy pár magaspigmentszámú fogta magát és beköltözött a házukba. Rendőr kihív, rendőr felszólítja a romákat hogy kifelé, romák nem mennek. Ellenben oda hordják minden szemetüket és a kert közepére sz*rnak mer a pottyantóst nincs kedvük használni. A dolog pedig ott tart hogy ismerősék izgulhatnak, nehogy az ÁNTSZ kimenjen és meglássa mi van ott, mert a büntetést akkor nekik kell kifizetni.
Magyarország 2009.

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.01.28. 14:42:16

@korrekt bundáskenyér: Nem semmi. Terézsvársban lassan, ha összeadjuk, hogy mennyit buktak akkor kijön az IMF hitel összege!

Geza 2009.01.28. 14:42:53

@Tom Bobb:
Argentína, hmm. Olvasnivalónak ajánlanám FerFAL blogját:
ferfal.blogspot.com/
Szubjektíve nézve meg a 40 milliós népességéből kb. 200000 zsidó, az ország politikája erősen USA-barát, így én legalábbis túl optimista nem vagyok vele kapcsolatban. Kohányok nincsenek ott, de a jordán-pozitív felebarátainkat nem úgy ismerem, hogy fogadni merhetnék arra, hogy nem ásták be magukat már csak biztos-ami-biztos alapon az ottani irányítási rendszerbe is, onnantól meg az én fajtámnak ott babér már nem teremne.

(Pesszimista pillanataimban én is lapozgattam az atlaszt, de bárhogy is néztem, csak úgy néz ki, hogy Vörösmartynak volt igaza a világon számunkra lévő helyekkel kapcsolatban...
Persze ne add fel, vész esetére mindig kell lennie menekülő útvonalnak, de az már emberfüggő, hogy kinek mi lesz alkalmas.)

rolika 2009.01.28. 14:50:02

off:
skacok, ki ne hagyjátok
www.rtlhirek.hu/video/41548

kár, hogy a c:c lehozta, és nem zero-ék vették észre :)

derelyegrádi szellem 2009.01.28. 14:52:49

@SirBors:

MI ezzel a baj? Az ismerősödnek volt hol lakni, azoknak a szegény romáknak nem.

Úrizál itt, vikkendház, meg ilyenek. Hétvégén is lakjon otthon, és hagyjon békét azoknak a romáknak!

Jól mondom Kállai Úr?

Spielberg 2009.01.28. 15:04:44

A témáról ír egy Miskolcról elszármazott újságíró (senki se vezessen félre az újság maga :))) )

nol.hu/belfold/lap-20090128-20090128-43

Spielberg 2009.01.28. 15:12:17

Ja, ha már böngészek
ugyanő ugyanott, régebben. ez is kurvajó
nol.hu/lap/hetvege/lap-20090117-20090117-17

Egyébként Ausztráliának is megvannak a maga cigányai, az aboriginalok ugyanúgy élnek, mint itt a réti négerek. Ott se jobb, és előbb-utóbb elönti a tenger... :)

Spielberg 2009.01.28. 15:13:20

az első postban nem senki, hanem SENKIT

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.01.28. 15:16:48

@Spielberg: Nabyon ott van. Most miért nem rikácsolnak a cigány vezetők????
Vagy talán az Ő bizniszük??? Érdekes

epres négercsók 2009.01.28. 15:26:53

@Vizibusz:
Jó 10-15 évvel ezelőtt, a szüleim elhatározták, hogy gyerekestül-mindenestül elhúzunk innen, lehetőleg Ausztráliába, de jó lesz nekünk Új-Zéland is. Be is slattyogtak az ausztrál nagykövetségre, hogy mit kellene ezzel tenni. Ügyintéző: Peeersze, semmi akadálya neki, csupán ezt a kérdőívet kell kitölteni, meg meg kell felelni egy ilyen pontszámítós mérlegelésen alapuló izénak, és akkor bevándorolhatunk. Már nem emlékszem, hogy pontosan mik voltak a feltételek, de csupa irreális. Pl akkor még kisóvodás testvéreimnek anyanyelvi szinten kellett volna beszélnie angolul, meg ilyenek... De ha van itt valaki, aki a napsütötte Sydneyből kommentel, meghallgatnám, hogy hogy sikerült oda letelepednie (kivéve, ha beházasodott vmi ausztrál családba)

epres négercsók 2009.01.28. 15:29:15

Idézet egy bölcs embertől:
"El lehet menni Magyarországról! Itt lehet bennünket hagyni, kérem szépen! Lehet menni... tessék!"
:P

Spielberg 2009.01.28. 15:35:32

@epres négercsók: nem így mondta, hanem:
www.youtube.com/watch?v=-tEXu8roJEQ
Klasszikust csak pontosan... BROÁF!

Spielberg 2009.01.28. 15:37:10

@epres négercsók: megnéztem, tényleg jól idézted. beszarok. Gyanús vagy...:):)

CoolBrady 2009.01.28. 15:37:20

Ausztrál kérdésben itt lehet tájékozódni: www . bereszoo . com / au /

Tilcsák Bea (törölt) 2009.01.28. 15:39:16

@r.yeti: szóval szerinted a szüleid segélyből szerezték a házukat?

Seduxen (már NEM dr.) 2009.01.28. 15:40:37

@epres négercsók: és ha én azt mondom, hogy Aboriginal vagyok, az nem ér? csak elhiszik...

charlie 2009.01.28. 15:43:10

@zero: az általad bürokráciának nevezett emberek köztisztviselők. a közalkalmazottak a tanárok, stb.

charlie 2009.01.28. 15:52:43

@TaTa86.: ilyet nem lehet, mert mindenféle személyiségi jog, meg stb. Ezért van minden hivatalnál külön számod (meg kártyád), ahelyett, hogy lenne egy.

redcard · http://redcard.tumblr.com/ 2009.01.28. 16:05:28

vazze nem is tudtam, hogy a Béres kiment Ausztráliába

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.01.28. 16:10:29

@epres négercsók: én Új-Zéland-al kapcsolatban néztem anno itt:
www.bevandorlas.co.nz/viz.html
azért vannak hasznos infók, és lehetnek átfedések is.

A_Harlem_Fekete_Führere 2009.01.28. 16:15:23

ja, nem Sydneyből kommentelek. De hátha segít.

Egaesz Homo 2009.01.28. 17:09:12

Ez a baj a magyar társadalommal. Sötét, gyáva és kirekesztő. Ébresztő értelmiség!

Egaesz Homo 2009.01.28. 17:25:29

@páctivald: Neked az miért jó ha romák szenvednek?
Ők nem tehetnek arról, hogy a magyarok miatt oda jutottak ahova...

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 17:28:40

Aki el alkar menni, az mennyen is a picsába. Ez a legkönnyebb. Így működnek a cigányok is. Mindig a legkönnyebb megoldást választják.
Remélhetőleg az Ország hamarosan kifogy az összes tartalékából, és akkor az ingyenélő, vándorló fészekrakó madaraink is elköltöznek innen délre. Mondjuk Indiába.

Spielberg 2009.01.28. 17:30:12

@Egaesz Homo: menjél már te a büdös picsába!
A magyarok miatt? Nem a saját kibaszott igénytelenségük miatt??? Húzzál a kapcsolatra ezzel a fasz dumával!!!ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

Mertcsak 2009.01.28. 17:32:17

@Egaesz Homo:

Nekem nem jó,ha szenvednek. Meg az sem,ha az ingyen lakhatásért köszönet képpen egész lakótelepeket tesznek tönkre.
Van cigány haverom,de ő járt iskolába,dolgozik,hitelből vettek lakást,a gyerekeit tisztességgel neveli.
Azt kéne hallanod,ő hogyan köpköd a sok ingyenélő tolvajra! Meglepődnél.

Egaesz Homo 2009.01.28. 17:36:04

@Spielberg: Ők nem tehetnek erről. Ez a magyar társadalom hibája.
@páctivald: Minden eset más.

derelyegrádi szellem 2009.01.28. 17:38:37

@Egaesz Homo:

Tökéletesen igazad van, ébredi kéne. Szervezetet is kéne erre az ébredésre alakítani.

Az Ébredő Magyarokhoz mi szólnál, jó név?

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 17:41:37

Homó! Nem vagy te véletlenül eszdéeszes?)

Egaesz Homo 2009.01.28. 17:42:51

@derelyegrádi szellem: Ezt mozgalom keretein belül nem lehetne megoldani. Ez a fejekben eldőlő kérdés hiába párt vagy egyéb szervezet.

Mertcsak 2009.01.28. 17:44:55

@Egaesz Homo:

De ha az én cigány haverom szülei abban a rohadtmocskoskirekesztő komenista érában megtalálták a módját,hogy normálisan éljenek,akkor most a kurva nagy demokráciában a többségük miért nem?!
Tán csak nem azért,mert nincs rá igényük?
Mert milyen marha jó dolog munka nélkül megélni,ugye?

Mertcsak 2009.01.28. 17:47:48

Meg nehogy már az egész társadalom legyen az oka,hogy mocsokban élnek!
Ha tud áramot meg rezet lopni,akkor meg tudná oldani a tisztálkodást is!

derelyegrádi szellem 2009.01.28. 17:49:37

@reconquistador:

Szerintem nem, ott már az első órán tanítják az Ébredő Magyarokat, itt meg nem vette az adást. :-)

Mertcsak 2009.01.28. 17:51:55

@derelyegrádi szellem:

:D

Mi van itt a héten? Nyugdíjas,zászlóanya,egaesz.:)

Mertcsak 2009.01.28. 17:52:36

Mondjuk én vagyok a hülye,hogy felhúzom magam mindíg.

Egaesz Homo 2009.01.28. 17:59:07

@páctivald: Jártál mostanában magyar faluban? Mármint a "fehérek" között, nos azok az udvarok is tele vannak rakva mindenféle szeméttel.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 17:59:33

@páctivald:

Én nem szoktam magam idegesíteni az ilyen homó féléken. Inkább úgy tekintek rájuk, mint egy kihaló félben lévő gondolat képviselőire.
Inkább dokumentálni kéne a hülyeségeiket az utókor számára, nehogy úgy járjunk mint a gyapjas orrszarvúval, amiről még egy fénykép sem maradt fenn...)

Egaesz Homo 2009.01.28. 18:00:26

@reconquistador: Balliberális gondolkodó ha ragaszkodsz az öndefinícióhoz.

Egaesz Homo 2009.01.28. 18:01:06

@derelyegrádi szellem: Vettem az adást csak nem akarok reagálni ilyen fasiszta szarra.

derelyegrádi szellem 2009.01.28. 18:02:42

@Egaesz Homo:

Így van, és ez különösen akkor feltűnő, ha az udvarukra beköltöztek "rosszhiszemű, jogcím nélküli lakáshasználók" is.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 18:03:48

@Egaesz Homo:

Balliberális gondolkodó(!)... azért ne essünk túlzásokba.

Egaesz Homo 2009.01.28. 18:05:56

@reconquistador: A rekonkvisztádor is túlzás ennyi erővel, nem hinném, hogy ibér lovag vagy újvilági kalandor lennél azt pedig főleg, hogy a kettő együtt.

derelyegrádi szellem 2009.01.28. 18:08:20

@Egaesz Homo:

"Vettem az adást csak nem akarok reagálni ilyen fasiszta szarra."

ja-ja, tudom én csak azt hittem ez arra való reagálás volt, de biztos félreértettem, inkább az időjárásra vonatkozott:

"Ezt mozgalom keretein belül nem lehetne megoldani. Ez a fejekben eldőlő kérdés hiába párt vagy egyéb szervezet."

Mindenesetre így legalább van esély reconquistador által felvázolt lehetőségre is. Az is valami.

Mertcsak 2009.01.28. 18:14:29

@Egaesz Homo:

Nézegesd inkább az egyel korábbi postban levő videót.
Én meg megyek melózni,mert hát valakinek a segélyre valót meg kell termelni.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 18:14:45

@Egaesz Homo:

Érdekes. Balliberális embereket már láttam a tévében, de balliberális gondolkodókat még soha.
Talán azért, mert a két dolog nem kompatibilis egymással.

Egaesz Homo 2009.01.28. 18:14:58

@derelyegrádi szellem: Ha azt írom, hogy ne gyere nekem a rohadt fasisztákkal az mennyivel lett volna jobb? Nem akartam belefolyni a fasisztázásba.

Egaesz Homo 2009.01.28. 18:16:07

@reconquistador:Rossz adót néztél ezek szerint.

derelyegrádi szellem 2009.01.28. 18:19:30

@Egaesz Homo:

Pedig akkor teljesen "érvek" nélkül maradsz, mint az Szdsz. Ami persze nem baj.

Ja meg akkor legalább azt láttam volnam hogy a tréfát érted, ha nem is szerted.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 18:20:58

Mármint 'adót'. Néha elharapom a szavak végét...

Turul 88 2009.01.28. 18:21:00

Végre itt van egy értelmes ember maguk pedig belekötnek a demagóg orbanizmusukkal!

derelyegrádi szellem 2009.01.28. 18:22:37

@reconquistador:
Az ATV-t, és közben Népszavát kell olvasni úgy igazi csak.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 18:24:40

@Gye Sajídguny:

Ez az "orbanizmus" valami új üdítőmárka?

Turul 88 2009.01.28. 18:27:46

@derelyegrádi szellem: Képzelje én azokból tájékozódom és teljesen hitelesek!

Turul 88 2009.01.28. 18:29:08

@reconquistador: Nem ez az orbán féle hazugságok általi teljes csőlátás.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.01.28. 18:35:20

Nem-e lehet, hogy Homo és Gye az a bizonyos SZDSZ-es netkommandó, fizetett provokátorok? :)
Vagy nyugdíjas mester inkognitóban.

Szegények, hogy tévedhettek egy ilyen vérmagyar náczistafaszista blogra?

El ne zavarjátok őket, ez már lassan rgb / pokeas szint lesz :)

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 18:36:02

@Gye Sajídguny:

Jaaa, már értem! Csőlátás ellen a legjobb gyógyszer valóban a Népszava! Ezt hívják homeopátiás gyógymódnak. Sárkány ellen sárkányfű!

Egaesz Homo 2009.01.28. 18:37:49

@szmoker: Én már egy ideje olvasom ezt a blogot csak nem szeretem ha a cigányokat szapulják egyoldalúan.

Egaesz Homo 2009.01.28. 18:46:32

De azt fenntartom, hogy a cigányok a magyarok miatt jutottak arra a szintre ahol élnek.

kill004 2009.01.28. 18:49:09

@Egaesz Homo: Calam? Nemzetanya? Mit hülyülsz? :)))

Egaesz Homo 2009.01.28. 18:51:08

Tudjátok igazából nem bánnám ha egyszer végre felvásárolnák ezt az országot mert akkor legalább igazságosabban bánnának a cigányokkal...

kill004 2009.01.28. 18:51:34

@szmoker: Ez valamelyik hülye náczi lesz! Beregelt más néven.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 18:53:53

@Egaesz Homo:

Az egész világon? Szegény romákok.

A világot behálózó magyar titkos összeesküvés a világ minden pontján megakadályozza, hogy szegénykék beilleszkedjenek. Végre megvan a válasz a problémára.

Szerintem te nem vagy balliberó. Bár nem sokra tartom őket, ennyire azért talán mégsem degeneráltak. Inkább egy vicces kedvű nácifasisztanyilas lehetsz.

derelyegrádi szellem 2009.01.28. 18:55:52

@Gye Sajídguny: ű

Tudom, azért ajánlom másoknak is!

@Egaesz Homo:

"De azt fenntartom, hogy a cigányok a magyarok miatt jutottak arra a szintre ahol élnek."

Igazad is van, a magyarok nélkül még ennyire sem jutottak volna, a többségük egyszerűen éhenhalna, meg a fák kérgét rágná. Ennyire jutottak, nem sok de mégis valami, ennek is örülni kell. Néhányan még írni-olvasni is megtanulnak. :-)

Zászlóanya 2009.01.28. 18:57:12

Szerintem ez nem baromkodás! MAGYAR testvéreim az ilyenek és a cigányok miatt omlik össze hazánk ősi, veretes boltozata! Ne hagyjuk, hogy lerombolják a több tízezer éves Sumér-Szkíta-Hun-Magyar kultúrát, hiszen ez a céljuk nem más! TALPRA MAGYAR, HÍ A HAZA!

Egaesz Homo 2009.01.28. 18:58:24

@reconquistador: Milyen alapon nevezel engem degeneráltnak te kirekesztő tapló?

kill004 2009.01.28. 18:59:23

@Zászlóanya: Bazdmeg! :))) Te vagy Egaesz Homo meg Gye Sajídguny is?

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 19:05:46

@derelyegrádi szellem:

Nagy igazságot szóltál barátom! Ha így vesszük valóban miattunk élnek így a cigányok. Hiszen ha mi magyarok nem lennénk, sehogy sem élnének, mert már rég kipusztultak volna.

A problémát mi tartjuk fenn azzal, hogy pénzzel tömjük őket. Ha ezt megszüntetjük, megszűnik a cigányok problémája is, ugyanis vagy kipusztulnak, vagy elhúznak innen.
Cigányok nélkül pedig cigányellenesség sincs.

Magyarország lakói pedig ezután boldogan élhetnek, amíg meg nem halnak.

mind2 (törölt) 2009.01.28. 19:07:03

@kill004: meg Elipszilon, meg Egy nyugdíjas, meg ilyenek. Zeróék lassan kitehetnék a faliújságra az összes nevét :::)))))))))

Egaesz Homo 2009.01.28. 19:10:53

@reconquistador: Miért szerinted mi megfelelően támogatjuk a cigányokat? Szerintem nagyon nagyon gyér a támogatottságuk.

Thulsa Doom (törölt) 2009.01.28. 19:13:42

@Egaesz Homo:

Hát a támogatottságuk tényleg elég gyér. Még az SZDSZ-énél is kisebb...

kill004 2009.01.28. 19:14:04

@mind2: Gondoltam, hogy azok is ő volt (szép magyarosan). Csak nem jól adja elő se a cigányt se a ballibet. Ha ballib lenne, ilyen mondatokat kéne belecsempészni a kommentekbe:

Nem értesz hozzá! Hülye vagy! Nem tudhatod! Forrás? Linket!

Cigánynak, meg túl szabatosan fogalmaz.

Spielberg 2009.01.28. 19:17:29

@reconquistador: jááj, megtámogátnám án űket úgy, ha a Jóistenke megsegítene... meg áz ilyen eltévedt kápcsolátosokát is... húzzatok már innen a faszságaitokkal!

Egaesz Homo 2009.01.28. 19:18:38

@kill004: Nem vagyok cigány! Egy magyar ember miért ne támogathatná roma honfitársait?

Elipszilon 2009.01.28. 19:20:39

@kill004: Na várj, a nyugger meg a zászlóanya tényleg az enyém de homóhoz nincs közöm.

Elipszilon 2009.01.28. 19:22:34

@Elipszilon: Mondhatni, beteg elmém sötét leányai ők.

kill004 2009.01.28. 19:30:57

@Egaesz Homo: Támogathatná, de akkor ott valami nincs rendben.

Egaesz Homo 2009.01.28. 19:33:44

@kill004: Miért? Szerintem inkább annál nincs rendben valami aki kirekeszti őket.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.28. 19:36:19

@Elipszilon:

És miért nem írsz egy név alatt? Nem múltál még el 16?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.28. 19:38:03

@TaTa86.:

Azt én se akarom elhinni, hogy ezt nem tudják megoldani. Ott a rengeteg irodista, de minek, ha semmi hasznuk?

kill004 2009.01.28. 19:39:26

@Egaesz Homo: Mi a jóisten az a kirekesztés, drága? Ugyan magyarázza már el!

Elipszilon 2009.01.28. 19:42:35

@laspalmas: Ez csak szórakozás. Majd ha valamihez lesz véleményem akkor erről a névről fogom írni.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.01.28. 19:46:45

@kill004: "Mi a jóisten az a kirekesztés, drága?"

A rasszista gádzsók eszköze a (szegény, üldözött, félreértett) romák elnyomására.

Mert ha nem lennének kirekesztve, akkor tanulnának, dolgoznának, adót fizetnének, és rendes, jóravaló állampolgárok lennének.
Mindenről a kirekesztő, rasszista magyarok tehetnek, akik állati sorban tartják a romákat.

Elég ballib voltam? :)

Egaesz Homo 2009.01.28. 19:48:35

@szmoker: Kissé sarkítasz de ez az igazság.

szmoker (Homo Trollicus) 2009.01.28. 19:48:48

Mellesleg megnéztem a régebben ajánlott "Idiocracy" című filmet. Nem nagy durranás, de időnként szórakoztató.

kill004 2009.01.28. 19:49:02

@szmoker: Elég ballib voltam? :)

Túl :)

szmoker (Homo Trollicus) 2009.01.28. 19:49:31

@Egaesz Homo:

Szerinted mi az igazság, ha én kissé sarkítok?

Egaesz Homo 2009.01.28. 19:55:34

@szmoker: Az, hogy az intolerancia jelentősen gátolja a romákat a fejlődésben.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 19:55:34

@mind2:

Cirka 230 éve az éppen a francia megbízásból odavetődő Benyovszky Móricot Madagaszkár királyává választották.;-) Csak aztán sajnos túl soknak találták ezt a francia gyarmatosítók, így Benyovszky az ellenük vívott csatában esett el.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 19:58:35

@Vizibusz:

Túl sok vihar van arrafelé egy új-zélandi magyar barátom szerint.:-/ Egyébként tényleg gyönyörű és hihetetlenül változatos hely, nem véletlenül forgatták ott a Gyűrűk Urát.

kill004 2009.01.28. 20:01:27

@Egaesz Homo: Tehát az udvar közepére való odaszarás a magyarok intoleranciájának köszönhető!

kill004 2009.01.28. 20:05:06

@Egaesz Homo: Válasz még nem kaptam: Mi az a kirekesztés?

kill004 2009.01.28. 20:06:12

@Egaesz Homo: Akkor, a párhuzamot vonja már meg, legyen szíves!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 20:15:27

@Egaesz Homo:

"Neked az miért jó ha romák szenvednek?
Ők nem tehetnek arról, hogy a magyarok miatt oda jutottak ahova..."

Öhh, te is Elipszilon vagy?:) Ha nem, akkor az a válaszom, hogy senkinek sem jó, ha a lakosságból bármelyik réteg is szenved. Másrészt az egész rendszer tehet róla onnantól kezdve, hogy a cigányok hagyományos foglalkozásai megszűntek, még jobban erodálódott a társadalmuk, mint nekünk, a folyamat pedig kezd 22-es csapdájává válni. Sokan azért nem is éreznek késztetést arra, hogy munkát vállaljanak, mert fogalmuk sincs, hogy mi az, azon kívül, hogy rosszabb, mint a segély, esetleg annyira tájékozatlanok, hogy még segélyt sem igényelnek, mert azt sem tudják, hogy hova kell menni. És ez még a jobbik eset, mert abból indul ki, hogy alapvető tudásnak nincsenek birtokában, így képtelenek följebb lépni. Hadd ne írjak már regényt arról, hogy ki mindenki hibás, és hogy alapvetően rossz hozzáállás pusztán azért mentegetni akárkit is, mert kritizálják...

kill004 2009.01.28. 20:19:02

@Mj: "esetleg annyira tájékozatlanok, hogy még segélyt sem igényelnek, mert azt sem tudják, hogy hova kell menni."

Nana! Ezt azért nem kéne. :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 20:21:07

@Egaesz Homo:

És az már jó, ha kétoldalúan szapulják őket?:P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 20:22:18

@kill004:

Mondom ez a jobbik eset, mert nem szándékos. Igen, most viccen kívül van ilyen, kb. az inbecillitás határait súrolja.:-/

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 20:23:56

@Zászlóanya:

Azért nem lehet könnyű 3 álszemélyiséggel élni.;-)

kill004 2009.01.28. 20:24:59

@Mj: Nos, maradjunk annyiban, hogy én még olyan cigányt nem láttam, akinek valami járt, és nem tudta hol/hogy kell igényelni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 20:28:43

@kill004:

Ez a cigány pont azt hitte, hogy csak úgy jár neki. Aztán ki volt akadva, hogy mi az, hogy csak akkor jár neki, ha bemegy igényelni az önkormányzathoz, hát miért nem hozzák ki ők automatikusan?

kill004 2009.01.28. 20:36:19

@Mj: Ja, így más. Azt hittem nem is tudta, hogy "jár". Azért ilyenkor a tezstvírek segítenek. A bürokrácia útvesztőiben borzasztó könnyen eligazodnak.

Egaesz Homo 2009.01.28. 20:37:32

@Mj: Nem. Az nem jó ha kimondottan őket szapulják. A falvakban a szegény (reménytelenül szegény) emberek sem élnek igazából különben.

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.01.28. 20:43:20

@Gye Sajídguny: = egy nyugdijas
ez eleg ocska trükk, különfele all nevekkel ovasottsagot produlkalni

titeket is nezettseg utan fizetnek?

szmoker (Homo Trollicus) 2009.01.28. 20:43:55

@Egaesz Homo:

Tévedés. Ők szépen megtermelik a zöldségeiket, tartanak állatokat, és próbálnak méltósággal, tisztességben létezni.

És próbálják így vagy úgy védeni a kevéske javaikat azoktól, akiknek az "jár", több-kevesebb sikerrel. Általában inkább kevesebbel.

Ez is rasszizmus?

Perverzsrac 2009.01.28. 20:47:22

@zero: a jó rendszer senkinek nem érdeke. Ezen mindenki keres, a romák is, Icuka is, a politikusok is. Csak az állam basz rá nagyon, de hát AZ KIT ÉRDEKEL????

szmoker (Homo Trollicus) 2009.01.28. 20:47:43

@kornelia: "titeket is nezettseg utan fizetnek?"

"kornelia 2009. 01. 28. 15:59:37
nekem egy a lenyeg: hogy a bögrem nagy legyen es porcelanbol legyen, mert utalom a keramiat (a porcelan viszont jobban törik, tehat örökös hiany van belöle)

epp most vettem egy porcelan bögret leertekelve 10€-ert, de legalabb villeroy&boss, igy ha a fenti kis findzsa is porcelan akkor elfogadhato az ara, ha nem akkor meg mindegy mi van rafestve. "

Ejjdehülyevagyte.

Perverzsrac 2009.01.28. 20:48:14

@VonPerez: esetleg egyszerre a kettő? az a tuti 100...a mindent vivő lap.

kill004 2009.01.28. 20:50:31

@Perverzsrac: "Ezen mindenki keres"

Élnek ott ismerőseim, akik nem tehetik meg, hogy elköltözzenek onnan. Na, ők nem nyernek semmit, inkább szopnak.

kill004 2009.01.28. 21:01:15

@Mj: Jó, 1-2. Így rendben vagyunk? :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 21:02:12

@Egaesz Homo:

"A falvakban a szegény (reménytelenül szegény) emberek sem élnek igazából különben."

Mármint különb módon? Nem hát. Ki tagadta? És szerinted mi a megoldás azon túl, hogy minden "halmozottan hátrányos helyzetűt" fenntartások és utóítéletek nélkül automatikusan az összes "nem hátrányos helyzetű" elkezd szeretni? Ettől majd egy csapásra megoldódik az egész probléma?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 21:04:30

@Elipszilon:

Én már csak tudom.:) Volt már, aki judeobolsevik provokátornak titulált, volt, aki nácifasiszta klerikálreakciósnak, de volt olyan is, aki szimplán patriótának.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 21:08:16

@szmoker:

Ráadásul számon kéri a kedves hölgy a magyarokon, hogy miért nem váltunk már rendszert, meg miért szidjuk azt, aki csak kockakövet tud dobálni, amikor ő meg Németországban él. Kornelia, előbb tessék hazajönni, jó? (Remélem, ebben a topicban reagál is erre, mert neki szólt már pár hete is.)

Egaesz Homo 2009.01.28. 21:10:34

@Mj: Igen különb módon. Nem tudom a megoldást mivel az értelmiség nagy része el van adósodva képtelen cselekedni. De ha belegondolsz a cigányok nem szeretik a magyarokat és agresszívak a reménytelen helyzet miatt. A magyarok ugyanígy vannak csak ők a reménytelen helyzetben fórumokon gyűlölködnek nem pedig konkrétan alkalmaznak erőszakot. Ha belegondolsz nincs különbség. A machingewehr ugyanúgy a kétségbeesett ember válasza mint a kés.

Denimm 2009.01.28. 21:20:49

@Egaesz Homo: Te amúgy szórakozásból írogatod amiket írsz vagy tényleg meg vagy győződve róla,hogy nem hülyeségeket irkálsz?
Egyébként azt írod,hogy a Magyarok tehetnek arról,hogy a cigányok úgy élnek ahogy élnek.És hogy milyen mocsadékok vagyunk,hogy minden cigányt egy kalap alá veszünk,holott 100 ból mondjuk van egy aki normális.Na,és az nem általánosítás,hogy a magyarok tehetnek róla,hogy hogyan élnek a cigányok?Én miért tehetek róla?Igazából,ha lenne róla adat,szerintem meglepően sok lóvét adtunk már a cigányság felzárkóztatására.ÉS mégis úgy tűnik,hogy csak egyre lejjebb csúsznak.
Ha mi ekkora szemetek vagyunk,hogy egy népcsoportot tönkretettünk,a mocsokba taszítottunk,akkor szerinted ugyan mit kellene még tennünk értük?Minden esélyt megteremtettünk nekik,hogy tanuljanak ,felzárkózzanak.De csak visszaélnek a segítséggel (lásd a postot is) meg a kisujjunk után a karunkat is megkapták,de már az sem elég.ÉS gondolom soha nem adatott meg neked az a kegy,hogy ilyen kitűnő szomszédjaid legyenek.Figyelj,a cigányság nagyon durván el lett kapatva.Meg sem próbál a nagyrésze beilleszkedni.Mindennel amivel csak lehet visszaélnek.Ez nem bűnbak keresés meg mit tudom még miket szoktatok mondani.ez tény.
Az is,hogy ha a cigányság nem kezd el tanulni akkor a büdös életbe nem kerülnek ki abból a mocsárból amiben vannak.Ha normálisan viselkednének a kutya sem rühelné őket.
A magyarok nagyrészének főleg azzal van ki a töke,hogy egy rakás pénzünk elmegy rájuk és még rettegni is kell miattuk!!!Vajon miért van az,hogy a négerektől,vagy kínaiaktól sokkal kevesebben rettegnek?Mert ők nem verik,rabolják halomra az embereket (legalábbis nem Magyarországon).
A legszarabb az,hogy belénk akarják nevelni meg magyarázni,hogy valójában mi vagyunk a hülyék és magunknak köszönhetjük az egész szituációt.

Egaesz Homo 2009.01.28. 21:23:52

@Denimm: Miért aki tanul kikerül a szellemi mocsarából?

kill004 2009.01.28. 21:32:19

@Egaesz Homo: "Nem tudom a megoldást mivel az értelmiség nagy része el van adósodva képtelen cselekedni."

Mármint melyik értelmiség? A magyar, vagy a Mohácsi/Horváth féle?

"De ha belegondolsz a cigányok nem szeretik a magyarokat és agresszívak a reménytelen helyzet miatt."

A cigányok kb annyira érzik a reménytelen helyzetet (és itt a lumpen részről beszélek), hogy holnap mit eszünk. Ez a jövőkép. A holnapután már nem érdekes.

"Ha belegondolsz nincs különbség."

Ha választhatnál, hogy buzi köcsög ballibnek nevezzelek, vagy leszúrjalak, ó mondd, te mit választanál?

kill004 2009.01.28. 21:34:03

@Egaesz Homo: Valószínűbb, mintha sík hülye marad.

Spielberg 2009.01.28. 21:46:35

ugyen hagyjátok már, ezeket a nyomikat akarjátok meggyőzni???? mi a faszomnak?
cigányt is csak a tv-ben láttak...
MENTETEK VOLNA KI A 12 ÉVESEN FELCSINÁLT BOLDOGKŐÚJVÁRI LÁNYHOZ, HOGY OKOSSÁGOKAT MONDJATOK NEKI!!! MATIZ BÁCSI LÁNYÁRÓL VAN SZÓ, AKI MA 20 ÉVES ÉS 4 GYEREKE VAN!!! NE ITT JÁRTASSÁTOK A NAGY DEMOKRATA POFÁTOKAT, HÚZZATOK TEREPRE!!!
MENJETEK ABAÚJVÁRRA, AHOL 10 ÉVESEN ÁRULJÁK LÁNYAIKAT A CIGÁNYOK!!! VAGY BASSZÁTOK MEG A KURVA ÉDES ANYÁTOKAT!

Perverzsrac 2009.01.28. 21:48:35

@TaTa86.: haverok csinálják a rendszereket. Ennyit tudnak...

Perverzsrac 2009.01.28. 21:58:51

@redcard: jó ideje ott van már. Miután a radió DeeJay megszűnt kiment...és nem csak ő. Sajna...

Perverzsrac 2009.01.28. 22:04:03

@Egaesz Homo: ez így van. Mert a magyarok magyar vezetői még MINDIG hagyják hogy ingyen éljenek, ahelyett hogy lófaszt se kapnának.

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:09:49

@kill004: Természetesen az igazi értelmiségre gondolok, nem az álmokat kergető milliomosokról.

kill004 2009.01.28. 22:10:20

@Spielberg: "MA 20 ÉVES ÉS 4 GYEREKE VAN!!! "

Csak? Tudok olyan krasznokvajdairól, aki 26, és 12 kölke van. Na ezt űbereld baszod!

misikeh[jogsértő módon félelmet keltve fotózott] ( · http://video.google.com/videoplay?docid=-8266131592631747056&hl=en 2009.01.28. 22:11:14

Ezt ma kaptam e-mailen, tanulságos.

"Tételezzük föl, hogy 10 ember minden nap elmegy sörözni és a összesen 100 dollárt fizetnek a végén.

Ha úgy fizetnének a sörükért ahogy most adót fizetünk valahogy így nézne ki:

Az első 4 ember ( a legszegényebbek) nem fizetnének semmit

Az ötödik 1 dollárt fizetne.

A hatodik 3 dollárt fizetne.

A hetedik 7 dollárt fizetne.

A nyolcadik 12 dollárt fizetne.

A kilencedik 18 dollárt fizetne.

A tízedik ( a leggazdagabb) 59 dollárt fizetne.


Tehát így döntöttek, és a tíz ember minden nap boldogan sörözött egészen addig amíg a bár tulajdonosa kedvezményt nem adott nekik. \"Mivel olyan jó vásárlók vagytok mától olcsóbban adom nektek a sört 20 dollárral.\"


Onnantól a sör a 10 ember számára csak 80 dollárba került.

A csapat továbbra is ugyanúgy szeretett volna fizetni a sörért ahogyan adót fizetünk, ami azt jelenti, hogy az első 4 embert a változás nem érintette - ők továbbra is ingyen ittak.

De mi legyen a másik 6 emberrel - a fizető vendégekkel? Hogyan tudják elosztani a 20 dollár engedményt, hogy mindenki elégedett legyen?

Kiszámolták, hogy 20 dollár 6 részre osztva 3,33. Ha ekkora részt levonnának mindenki számlájából akkor az ötödiknek és a hatodiknak sem kellene fizetni a sörért. Ezért a bár tulajdonosa azt javasolta, hogy az lenne igazságos, ha mindenkinek a részéből körülbelül ugyanakkora százalékot vonnának le és tett egy javaslatot, hogy ez hogy nézne ki.

Tehát:

Az ötödik ahogy az első 4 semmit se fizetne (100% megtakarítás)

A hatodik 2 dollárt fizetne 3 helyett (33% megtakarítás)

A hetedik 5 dollárt fizetne 7 helyett (28% megtakarítás)

A nyolcadik 9 dollárt fizetneb12 helyett (25% megtakarítás)

A kilencedik 14 dollárt fizetne 18 helyett (22% megtakarítás)

A tízedik ( a leggazdagabb) 49 dollárt fizetne 59 helyett (16% megtakarítás)

Mind a 6 ember jobban járt a korábbi állapothoz képest és az első 4 továbbra is ingyen ivott.

Amikor kimentek a bárból az emberek elkezdték összehasonlítgatni a megtakarításukat.

Én csak egy dollárt kaptam a 20 dolláros engedményből ő pedig 10-et mutatott a tízedik emberre.

Ez igaz kiáltotta a hetedik. Miért kap ő 10-et mikor én csak kettőt? A gazdagok kapják az összes kedvezményt.

Várjunk csak kiabált az első négy kórusban - mi nem kaptunk semmit - a rendszer diszkriminálja a szegényeket.

A kilenc ember körülvette a tízediket és elverték. A következő este csak kilencen jöttek el sörözni, leültek és a tízedik nélkül itták a söröket.
Amikor a fizetésre került a sor rájöttek valami fontosra. Még együtt se volt annyi pénzük, hogy a számla felét kifizessék.

Ez az ahogy az adórendszerünk működik. Az emberek akik a legmagasabb adókat fizetik kapják a legnagyobb kedvezményeket az adókedvezményeknél. Ha túladóztatják és támadják őket azért mert túlságosan gazdagok egyszer csak nem lesznek köztünk többet. Sőt előfordulhat, hogy külföldön fognak inni ahol a légkör barátságosabb.

Azoknak akik ezt értik, nem kell magyarázni.

Azoknak akik nem értik, nem lehet elmagyarázni.


David R. Kamerschen, Ph.D.

Professor of Economics

University of Georgia"

Azoknak akik nem értik, nem volna szabad választójoggal rendelkezniük.
Ennyit szerettem volna elmondani.

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:11:51

@Spielberg: De nem érted, hogy ez a reakció nem a lényükből fakad?

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:12:55

@kill004: Nyilván a verbális agressziót választanám ezért is írtam, hogy a szociális különbségek miatt másmilyen a reakció is.

Perverzsrac 2009.01.28. 22:13:34

@kill004: úgy értem az értelmes, magyar adófizető állampolgárokon kívül...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:13:52

@Egaesz Homo:

Csakhogy az egyik agresszió a jövőre és az ország sorsára való gondolásból fakad, a másik pedig a szocializáció hiányából.

kill004 2009.01.28. 22:14:25

@Egaesz Homo: Az egy bűnszövetkezet, nem álmokat kergető milliomosok!

Az igazi értelmiségi milyen? TGM, Tóta, Farkasházy, Babarczy, Gréczy ?

Perverzsrac 2009.01.28. 22:16:59

@Spielberg: köszönjük:) egyetértek. Vita lezárva...

Denimm 2009.01.28. 22:18:53

@Egaesz Homo: igen.Volt tankörtársam pl. hamarabb tudott elhelyezkedni gépészmérnöki diplomával mint én.Pedig ő elvileg egy általunk mocsokba és szegregációba taszajtott roma volt.Tehát egyértelmű.
Ha tanulnának igenis kitudnának lábalni a mocsárból.Tudod,manapság már nehéz elhelyezkedni 3 általánossal.De még diplomával is!
Azt írtad,hogy balliberális értelmiségi vagy.Akkor illene ismerned a verseny törvényét.Okosabb, képzettebb helyezkedik el.Érdekességnek még annyit: ez a srác egyetlen ismerősöm szemében sem volt cigány.Szerintem a magyarok nem rasszisták, csak ugyanúgy útálják a semmirekellő lumpen réteget mint minden más országban.
Hogy most történetesen milyen bőrszine van az illetőnek abszolút lényegtelen.Ha ez a réteg szőke és kékszemű lenne akkor is utálná őket a többségi társadalom (ezalatt a normális,güriző embereket értem)..
A cigányság és a védőik meg megprobálják rányomni az emberek homlokára,hogy ezért mocskos rasszista neonáci fasiszta állatok akik már titokban a vagonokat ácsolják a sufniban.
Nem is értem,hogy ezek után miért is ilyen indulatosak az emberek!

Perverzsrac 2009.01.28. 22:19:35

@misikeh: hogy ez milyen igaz. Ez tetszett. Csak még több ilyet...

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:19:41

@Egaesz Homo:

Igen, rengeteg ösztöndíj van romáknak, milliók százait ölik abba, hogy végre menjenek már a felsőoktatásba is. Csakhogy akinek a szülei nem tartják fontosnak, hogy a gyerek egyáltalán iskolába járjon - a tanulmányi eredményről nem is beszélve -, annak hiába ajánlanának fel később ösztöndíjat, ha odáig nem jut el, hogy folyékonyan olvasson.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:20:58

@Spielberg:

Azért ennél színvonalasabb érvek is vannak.:-/

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:21:20

@Mj: Ti sem az országért aggódtok igazából hanem a gyermekeitek és a magatok megélhetéséért. Szerintem nagyon kevés az aki a Hazáért, tehát az 1000 éves Magyarországért aggódik. Ha te ilyen vagy akkor nyilvánvalóan rád ez nem vonatkozik.

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:23:50

@kill004: Az igazi értelmiségi az aki szabadon mer és tud gondolkozni és mindezt fel is vállalja. Lehet, hogy hülye a meggyőződése de az csak nézőpont kérdése.

Spielberg 2009.01.28. 22:25:49

@Mj: érvek helyett elegem van a sok faszságból. jóccakát.

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:26:23

@Denimm: Nézd attól, hogy elhelyezkedik nem tagadhatja meg azt ahonnan jött.

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:29:43

@Mj: Így van. De ha egyszerűen az értékrendjébe nem kerül bele akkor teljesen mindegy. Addig pedig amíg elzárva, telepeken élnek nem is fog.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:29:46

@Egaesz Homo:

Ezt úgy mondod, mintha bárkinek a lénye független lehetne attól, hogy hogyan szocializálódik. (Ha független lenne, na az lenne az igazi náczifasizmus.:P)

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:40:01

@Mj: Ebben nincs vita köztünk.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:40:46

@Egaesz Homo:

Ok, akkor egyrészt a továbbiakban megkérlek, hogy mellőzd a "ti" személyes névmással való összemosásomat - allergiás vagyok rá -, másrészt nem veszem magamra. Ha annyira csak a megélhetésemért aggódnék, nem történelemtanárnak készülnék, és nem akarnék a hazámban maradni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:41:52

@Egaesz Homo:

Tehát aki szabadon mer és tud nácimódra gondolkodni, az is igazi értelmiségi? Vagy mi a szabadság kritériuma?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:42:28

@Spielberg:

Nekem is, de több az önuralmam, mint a dühöm.:) jóéjt!

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:43:08

@Egaesz Homo:

Ne is tagadja meg, ha megtudják, hogy honnan emelkedett ki, valószínűleg még inkább becsülni fogják.

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:45:44

@Mj: Ezt rosszul látod szerintem. Nem tudja majd senki leküzdeni, hogy egy cigány. Én sem tudom akárhogy akarom.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:45:44

@Egaesz Homo:

Az egész mentalitásukkal baj van, és szerintem ez a legszörnyűbb. A dédapámnak 11 gyereke volt, és szegények voltak, mégsem jelentett gondot, hogy föl legyen söpörve a porta. Pedig télen akár el is tüzelhették volna a seprűnyelet.

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:47:58

@Mj: Igen de ott volt erkölcsi példa, továbbá közösségi visszatartó erő is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:48:40

@Egaesz Homo:

Érdekes módon pedig sok cigány büszke a származására, emellett pedig arra is, hogy tisztességes ember. Én is le tudom küzdeni, hogy az anyai nagyanyám zsidó és kommunista is volt, mert nem tehetek róla, és az vagyok, amilyen életmódom van.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 22:51:54

@Egaesz Homo:

Ezért mondom, hogy a mentalitásukkal van a baj. Akinek már a nagyszülője is arra büszke, hogy börtönben volt, akinek már az apja is természetesnek tartja, hogy nem kell dolgozni, annak azt sem tudod elmagyarázni, hogy jó dolog tanulni. Vagy belülről mutatnak nekik példát, vagy csak erőszakosan lehet rájuk kényszeríteni a mintákat.:-/

Egaesz Homo 2009.01.28. 22:58:22

@Mj: Az, hogy erre büszke az csak a válaszreakció arra amit a közösség normái kényszerítenek rá. Ez pont a szegregáltság miatt van ugyanis nincs olyan példa ami miatt megváltoznának. Például az észak amerikai indiánok akik el voltak zárva minden külső hatástól ők szinte ősemberi körülmények között éltek viszont rendkívül gyorsan el tudták sajátítani a fehér ember fegyvereit mivel fel tudták ismerni hogy csak azzal van esélyük. Ehhez az kellett, hogy megszűnjön az évezredes elkülönülés.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.28. 23:07:35

@Egaesz Homo:

Nyilván az elő- és utóítéletek váltják ki belőle, hogy büszke, de könyörgök, akkor is fel tudja dolgozni. Ha te azt mondod, hogy A, én azt mondom, hogy nem A, hanem B, akkor ne kezdj el a C-ről beszélni, amit visszavezetsz az A-ra.
Az észak-amerikai indiánok nem azért tudtak integrálódni, mert nem utálták őket a fehérek, ugye? Ráadásul te külső eszközök terén hozol fel példát, ami azért rossz, mert bizonyos hányadnak a külső eszköze is meglehetne arra, hogy integrálódjon, ezekkel azonban éppen belső késztetés híján nem tud élni.

Egaesz Homo 2009.01.28. 23:20:33

@Mj: Nem, én arról beszélek, hogy az elzártság a problémák megcsontosodásához vezet. Az indiánokat nem szó szerinti példaként mondom nyilván óriási különbségek vannak.
Azok az országok ahol volt befogadókészség szinte mindig fejlettebbnek illetve gyorsabban fejlődőek voltak mint azok amik elzárkóztak.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.29. 00:22:51

@Egaesz Homo:

Az elzártság megszüntetésével azonban automatikusan nem oldódik meg a probléma, sőt, a befogadó társadalom újragenerálja az elzárkózást a saját védelmében addig, amíg nem tud nyitni számára biztonságot jelentő csoportok felé.

Kisangyal 2009.01.29. 01:50:04

Bocsi, de azt hiszem az indiánok nem jó példa!
Már csak a rezervátumok miatt sem ugye... :)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.29. 02:01:46

@Kisangyal:

Én megbocsájtok, ugyanis nem én hoztam fel a példát.:P

Geza 2009.01.29. 07:42:55

Rossz a vágány, gyerekek, nem kell itt erőlködni azon, hogy hogyan és miért kéne integrálni a cigányságot! A törvényeink előtt ugyanis mind egyenlőek vagyunk, cigány is meg többségi magyar is, akkor meg miről beszélünk?
Pozitív/negatív diszkrimináció? Olyan nincsen, csak diszkrimináció van, mert ami egy halmaznak pozitív, az a komplementerére nézve negatív. Ha a kohánynak 80% a mérce az egyetemi felvételin amikor nekem 100%, az ugyanaz, mint ha őt vennék fel 100%-kal, engem meg csak 125%-kal. Ha ő kap ingyen lakást, az ugyanaz, mintha mindenkinek 'járna', csak engem rekesztenének ki ebből a 'juttatásból'.
A harci hócipőm tele van, hogy tök mindegy milyen indokkal őket 'pozitíve' diszkriminálják, mert ez annyit jelent, hogy engem meg 'negatíve', és ívesen szarok bele, hogy milyen a helyzetük és miért 'nem tudnak' felzárkózni. Ha a nagyszüleim egy szétbombázott ország újraépítése közben munka mellett le tudtak érettségizni, 'fel tudtak zárkózni', akkor a nyüves mokkák meg kapják be a sarkamat, ha itt és most nem képesek ugyanerre.
És leszarom a sanyarú sorsukat meg a 'társadalmi kirekesztést' is, ha nekik ennyi joguk van, akkor nekünk meg arra van jogunk, hogy útáljuk őket, amíg nem viselkednek embermódra, és ennek az 'embermódrá'-nak a jelentését meg ne egy 2%-on álló liberáncs akarja megmondani, hanem mondjuk pl. a társadalom 80%-át kitevő 'normális' emberek.

Ki a ffészkes ffene ez az egeszhomo, hogy azt hiszi, minden úgy helyes, ahogy ő gondolja? Meg az a szadesznyik hangvételű népi zenekar, aki kontrázik itt alá nagy hirtelen? Amint kifogynak az érvek valahonnan, mindig feltűnik egy csorda ilyen huhogó, és elkezdik szétdumálni a dolgot húszezer irreleváns irányba, vagy kezdenek kötözködni egyes szavakon, vagy személyeskedni, vagy egyszerűen csak elárasztani a fórumot akár témaidegen beírásokkal is.
Fel nem tudom fogni, hogyan lehet valakiből ilyen szemellenzős, álomvilágban élő, tényekkel is szembe menő, valóságtól elvonatkoztatott okostóni. Illetve ennyire nyíltan a többségi magyarságnak ártani akaró kártevő...

Denimm 2009.01.29. 08:22:03

Azért én a posthoz is hozzá szeretnék szólni.Én 2000-2006 ig az avason laktam.Akkor is voltak már gondok,de élhető volt az a városrész.Én pl. éjjel sem féltem elmenni szórakozni.Azóta már csak pár régi cimborám lakik ott,akik ott maradtak dolgozni vagy tovább tanulni.Na ők azért mesélnek egykét érdekességet.Sötétedés után már nem mennek ki az utcára mert 10-20 fős bandák ordítoznak,hőzöngnek meg kötekednek az utcán.
Jópár lakásból nonstop ordít a hosszú fekete haj és társai.A lakások eladhatatlanok.Vagy csak durván áron alul.
Biztos csak véletlen dolog,de mindez azóta van így,mióta megjelent ez a lumpen réteg az avason.
És még egy megjegyzés Egaesz Homo -nak.
Ha jól emlékszem pont a liberalizáció taszította a cigányság dolgozó rétegét oda ahol most van.
Lehet megváltoztathatnád a kollektív bűnösség (magyarok miatt van) teóriádat egy reálisabbra.

Kisangyal 2009.01.29. 08:33:33

Én nyáron jártam az avason, egy barátnőmet meglátogatni.
Késő estig beszélgettünk és amikor indultam azt mondta inkább beszéljünk telefonon és néz az ablakból amíg a kocsihoz érek, mert ő nem mer lekísérni, annyira fél a lépcsőházban.

Hogy lehet így élni?

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.29. 08:48:11

@Denimm:

A Boon cikkeiben megszólalt pár ottlakó, azt mondják, már a gyerekeket sem merik leengedni játszani. Mondjuk, a képeket elnézve nem is lenne hova...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.01.29. 08:49:12

@Kisangyal:

Jaj..és attól nem fél, hogy rátörik az ajtót? Szörnyű lehet így élni.

Kisangyal 2009.01.29. 09:02:57

@laspalmas:
Szerintem mindentől fél csórikám... :(

Spielberg 2009.01.29. 09:36:57

nekem ugyanezt mondják a miskolci haverok. a cigókkal nem lehet együtt élni, mert ők NEM akarnak együtt élni. nnyi

Kartal 2009.01.29. 10:08:58

Jaj, hagyjátok már azt a Homot, egy szdszes megbízott, akinek az a dolga, hogy a Vastagbőr blogon a forró témákban megfelelő irányba terelgesse a beszélgetést. Minden egyes fórumon van belőlük, és ha sokan támadják őket, hozzák a haverokat is...
Mondjuk irigylem, ennyi szabadidővel én annyi hasznos dolgot tudnék csinálni... vagy őket ezért fizetik? Akkor nem irigylem, utálnám magam szemközt köpni a PÁRT érdekében, még ha írásban is kell tegyem...
És a legutolsó lehetőség, hogy ő is komolyan gondolja... de ezt nem gondolhatjátok komolyan :P

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.01.30. 03:16:30

@Kartal:

Szerintem simán komolyan gondolja, ehhez még Szadeszosnak sem kell lenni. Egyébként meg örülök, hogy egyáltalán el tudtam vele beszélgetni anélkül, hogy előjött volna a nácirasszista érvvel, és csak az volt a személyes baja, hogy a cigány voltát nem tudja leküzdeni.

derelyegrádi szellem 2009.01.30. 14:32:58

Sose szerettem amikor általánosítottatok (különösen combi, misikeh, seduxen, zero, stb). Szerencsére erre továbbaikban nem lesz szükség, legalábbis Mikolc tekintetében. :-)

A hír:

„Valamennyi bűncselekmény, valamennyi elkövetője cigány volt” - ezt Pásztor Albert a Miskolci Rendőrkapitányság vezetője mondta azon a péntek délelőtti sajtótájékoztatón, ahol lopás- és rablássorozatok felderítéséről számolt be.

Forrás: Hírtv


süti beállítások módosítása