Skip to content


       Szűrés lista

Adjatok pénzt, lééééci ...

Az augusztustól novemberig működő kríziskezelő alapból az az aktív korú, tehát 18 és 62 év közötti ember kaphat egyszeri 20-50 ezer forintot, aki a válság miatt kilátástalannak tűnő helyzetbe került, és jövedelme nem éri el a nettó minimálbér összegét. A kormány elsősorban a családosokon segítene. Viszont csak az kérhet pénzt, aki más lakhatási vagy önkormányzati támogatást korábban nem igényelt.

Ez egy remek ötlet ... lenne.

De hogy kíván ehhez a kormány pénzt szerezni?

Nos: kér ...

"Az MSZP egyszeri felajánlást vár Magyarország száz leggazdagabb emberétől, az országos és helyi politikusoktól, valamint a bankoktól és vállalkozásoktól a kríziskezelő alap feltöltésére.

Magyarország első száz leggazdagabb vállalkozója személyesen vállaljon egyszeri segítséget az alap feltöltésében, ugyancsak vállaljon szerepet minden politikus, legyen országos, vagy önkormányzati. Ugyanezt várják minden olyan vállalattól, pénzintézettől és banktól, amely állami segítséget kapott az elmúlt években azért, hogy működni tudjon." - mondta Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója.

Nekem egyből Gyurcsány jutott ezembe, aki megkérte az állami vezetőket, hogy a prémium egy részét utalják vissza. Mu-ha-ha ... egy szerencsétlen vissza is utalta.

Komolyan azt hiszik, hogy majd dőlni fog a pénz a krízisalapba? Csak mert Tóbiás elvtárs ezt kéri?

Micsoda parasztvakítás ... ez nem kormányzás, ez egy szánalmas pótcselekvés, egy rohadt nagy alibi.

Talán majd a CIB bank ad pénzt csak úgy, önszántából, aki tönkrevágta a Pölöskei szörpöt, a Herz-et, meg a Hospinvestet?

Ne röhögtess már, MSZP ...

Címkék: mszp abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr121180951

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.13. 12:15:54

Melyik bal a jobbik? Mottó: "Nagy kényelem a megnyugvás hitünkben Nemes, de terhes, önlábunkon állni."     (Madách Imre) Néhány vakhívő szocidióta kormánypárti szavazó azt szajkózza a neten, untig olvasott végeláthatatlan soraiban, hogy…

Trackback: MALAC NEWS 2009.06.12. 17:40:38

Melyik bal a jobbik? Mottó: "Nagy kényelem a megnyugvás hitünkben Nemes, de terhes, önlábunkon állni."     (Madách Imre) Néhány vakhívő szocidióta kormánypárti szavazó azt szajkózza a neten, untig olvasott végeláthatatlan soraiban, hogy…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.12. 18:13:38

@Liberté__73: a keresztények kollaboráltak a nácikkal? te elmebeteg vagy, egy szánalmas féreg vergődését láthatjuk, de végetek, szdsz annyi neki, societas mi? fib-tag? ki vagy te?

"nem vetik ki maguk közül a pedofil papokat"

"- gyerekekkel erőszakoskodnak (ld írország)
- életidegen dogmákat erőltetnek
- üzletet csinálnak a vallásból
- hatalmuk fenntartása érdekében megvezetik az egyszerű embereket
- stb (kb még 50 ilyen sort tudnék írni)"
te valami másról beszélsz, te teljesen tudattalan vagy

"csak ne legyen kötelező, illetve ne ők mondják meg mi a jó és mi a rossz."
nem ők mondják meg ha nem vennéd észre, itt ha vki szidja a keresztényeket állami díjakat kap! nem elhatárolódnak tőle, hanem dicsérik! ezek után mered magad liberálisnak hívatni? mikor téged egyáltalán nem zavar?! mások vallását értelemers ember nem gyalázza, ezek nem tények, ezeknek semmi közük a valláshoz.
bezzeg palesztinát lehet sanyargatni ugye?

"Számomra a kat.egyház nem több, mint pl a BMX szövetség.

Csak míg a bmxesek nem erőltetik rám a trükkjeiket, a katkók nem bírnak felhagyni a fals tudattal, hogy szerintük Magyarország keresztény ország."

mit tudsz te az országról? hol lax pesten? a pestiek azt se tudják milyen ez az ország. márpedig ha lesz egy rendszerváltás akkor ez az ország újra keresztény lesz, te meg oda mész innen ahova akarsz, ünnepelheted, nekem ne mondd, hogy te nem vagy szdsz.-es fajú mert ez vmi elképesztően ostoba monodatok voltak, egy undorító féreg farizeus vagy, egy mocskos cigánykazár, remélem ha lesz egy rendszerváltás te is ott fogsz lógni a lámpavason.

Liberté__73 2009.06.12. 18:13:59

@derelyegrádi szellem:
igen
most már látod, mekkora közös halmaza van a rk egyházzal?

derelyegrádi szellem 2009.06.12. 18:14:33

@derelyegrádi szellem:

Bocs ezt kifelejtettem: Hitler Mein Kamfjában sincs benne hogy a zsidókat ki kell írtani, az meg főleg nem hogy hogyan. Mégis sokan látnak kapcsolatot a Soá és a Mein Kampf között. Nagyjából mindenki, aki csak megnyilatkozott e kérdésben.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.12. 18:14:51

@laspalmas:

Igazad van, de ezt nem mindenki látja át. A nép beszopja a maszop cumit, és aszongya:

"nabazmeg, ezeknek igazuk van, szopassák csak a gazdag gizdákat, a fidesz meg mennyen a sunyipicsába, ha még a vagyonadó sem tetszik neki, pedig azt nem a szegényember fizeti"

ladislaus 2009.06.12. 18:16:16

@Liberté__73:
"- kollaboráltak a nácikkal" Mert a nacik kihasznaltak oket! Ha nem teszi akkor kinyirjak oket, es a sajat embereik teszik oda "kamu" papoknak. Az jobb lett volna???

A RK, GK, Ref... ezen egyhazak nem gyilkolaszasra uszitanak. Szerinted mi lenne a vilagon ha ennyi (igaz) vallasi kozosseg sem lenne? Jah, es akkor Magyarorszag kereszteny orszag vagy sem? Minden faluban templom? - I. Istvan...

Liberté__73 2009.06.12. 18:18:08

@tesz-vesz:

"te valami másról beszélsz, te teljesen tudattalan vagy" nyilván. ezek amiket felsoroltam, mind mesék. andersen írta őket. :)


"societas mi? fib-tag? ki vagy te? hol lax pesten?"
LOL . apád is már ÁVOs volt mi? te meg kompenzálsz.


"nekem ne mondd, hogy te nem vagy szdsz.-es fajú " - OMFG !! te gyógykezelésre szorulsz sürgősen

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.12. 18:18:18

@Liberté__73:

Istenem, imádkozom érted, h pótolni tudjad ismereti hiányosságaid, és a butaság ellen gyógyszert fedezzenek fel, és téged felvegyenek a közgyógy listára, nehogy lekopasszon a túlzott gyógyszerkiadás...


Jobbulást

derelyegrádi szellem 2009.06.12. 18:20:08

@Liberté__73:

te megvesztél? Hány katolikus papot láttál ott buzit dobálni?

Liberté__73 2009.06.12. 18:21:18

@ladislaus:
"Mert a nacik kihasznaltak oket!" szegénykéim, jajj jajj. csúnya nácibácsik kihasználták őket? nemszabad, nácibácsik!

"Szerinted mi lenne a vilagon ha ennyi (igaz) vallasi kozosseg sem lenne? " - Béke.

"Magyarorszag kereszteny orszag vagy sem? Minden faluban templom? - I. Istvan... " -- már nem
Szt.István (tudod, I.Istvánnak csak a komenisták hívják ) ideerőltette ezt a vallást, de az idő elszáll

ladislaus 2009.06.12. 18:22:34

@Liberté__73: eltaláltak? :))))

(bocs magas labda volt)

Amugy lattal ott papot dobalozni? lattal ott novert kiabalni???
Ne sullyedj le azok szintjere akik osszekeverik a dolgokat... DIREKT!!!
Es akinek a velemenye nem egyezik az iment emlitett csoporttal es a vallasra hivatkozik az nem jar templomba, az nem gyakorloja, annak csak verbalisan jo eszkoz a vallas es a keresztenyseg!

ladislaus 2009.06.12. 18:24:36

@Liberté__73: Szt.István (tudod, I.Istvánnak csak a komenisták hívják ) ideerőltette ezt a vallást, de az idő elszáll

Nos nem csak a kommunistak, mert nem hiszem hogy mondjuk Irorszagban is kommunistak neveznek I. Istvannak...
Jah es eroltette? Talan igy egybe maradt az orszag es megakadalyozta a belso szethuzast!
...amit most a ballib partok tesznek.

belzebubó 2009.06.12. 18:27:38

@Liberté__73: ha ennyire elutasitó vagy a keresztény értékrenddel szemben és ez zavar téged,annyi ország van ahol nem aszerint az értékrend szerint élnek.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.12. 18:28:09

@Liberté__73: Az a baj, hogy te megragadtál a középkori katolikus egyháznál. Az egyháznak valóban rengeteg a bűne. Azonban, te aki a cocializmus történelemóráin magadba szívtad, hogy az egyház rossz, trianon igazságos, Sztálin faszagyerek, mert nem az számít, hogy 10x annyi népet írtott ki, hogy pogrom orosz szó, mert a bolsevikok üldözték a legjobban a szidókat, hogy izraelbe betelepült zsidók több mint fele oroszországból menekült, hogy Pol Pothoz meg az afrikai hadurakhoz képest, Hitler kisovodás, aki csak felrúgta a homokvárat a homokozóban, nos te biztosan nem nézetél utána, hogy ma ki adja legnagyobb segélyezési programot, árvaházat, menedéket stb.

Ugyanis a katolikus egyház a vidék a kisemberek szintjén mindig is támasz volt és támasz lesz. Tény, hogy vezetőik sokáig nagyhatalmi játszmákba bonyolódtak, de ennek elenére, azok a papok akik hittek, hisznek és meggyőződéssel vannak, azok mindig is segítették az embereket. Csak ezt elhallgatjuk, mert az nem érdekes...

picur3ka 2009.06.12. 18:33:47

@Liberté__73:

Ilyen alapon, minden ugyanolyan, te szerencsetlen.

'ott is épp azt ecseteltem, hoyg NEM kötelező. '

Megint csusztatgatol.

Es persze, a papa is naci volt, tudod, aki ilyeneket bevesz, az bevesz mindent, marslakok es egyeb...

Kulonben, magukra valamit ado forumokrol a gyagyasokat kitiltjak. Mint egy igen demokratikus amerikai forum rendszeres latogatoja mondom neked. Benne van a moderalasban: aki barmilyen ufokat, osszeeskuves elmeleteket kezd elohozni, automatikus kitiltas. Ugyanez egy nyelveszeti forumon, aki elojon azzal, hogy a kutya beszel, vagy hogy de-vel nem kezdunk mondatot, az automatikusan ki leszen tiltva, isten engem ugy segeljen.

Aki pedig a kereszteny egyhazat es hiveit tamadja mint tolerancia harcos, az ugyszinten menjen a sunyiba, kulonosen, ha mas vallasokat nem tamad. Kulonben, hogy tanulj valamit megint, ezt igazabol ugy nevezik manapsag, hogy judeo-kereszteny kulturkor. Es tamadjad ezerrel, ahogy akarod, csak ertsd meg, sok ember nem fogja szeretni.

ladislaus 2009.06.12. 18:38:37

@picur3ka (Beindultunk: 10%:

Es meg is lepodne hogy a vilegon mennyien nem szeretnék ezt az offenzi modort!

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.06.12. 18:43:10

@ladislaus:
OFF-enzi

Ha azt írom, hogy a barnás hajú fickóknak nem áll fel, és a barnás hajú nőknek hatalmas a hátsója, akkor mindenki velem fog foglalkozni, és 100kommenten keresztül bizonygatja, mekkora tévedésben vagyok?

Nem is olyan rossz ötlet ez a privoxy...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.12. 18:48:21

@Lenny [Cabdriver]: Nem, csak liberté alapjában véve nem hülye, csak nem értem miért csinálja azt, amit csinál.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2009.06.12. 18:51:09

Persze. Ezek arról híresek hogy adnának.


Széchenyi forog a sírjában!

Jancsibohóc /Bohócügyi Államtitkár/ · http://www.vanditdigital.com/ 2009.06.12. 18:52:27

" derelyegrádi szellem 2009.06.12. 18:14:33
@derelyegrádi szellem:

Bocs ezt kifelejtettem: Hitler Mein Kamfjában sincs benne hogy a zsidókat ki kell írtani, az meg főleg nem hogy hogyan. Mégis sokan látnak kapcsolatot a Soá és a Mein Kampf között. Nagyjából mindenki, aki csak megnyilatkozott e kérdésben. "

Figyeld csak.

Liberó nevében ott a 73. 7+3=10 10-2=8
Ha melléteszünk még egy nyolcast akkor az egy náczi számot fog adni mégpedig a 88-at.

Szerintem ez egy vérnáczi. De ha nem akkor is tudjuk, hogy egy milliomos ketrecharcos. muhá

derelyegrádi szellem 2009.06.12. 19:02:51

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Hát szerinem azoknak, akik abban hittem amikben nagyjából ő hihet, nem lehet most könnyű. Az a fajta liberalizmus (nem a John Stuart Mill-féle klasszikus, A Szadaságról 1849) ) amit ők hírdettek (Ez inkább Fridrich August von Hayek A szolgaság felé vezető úton 1949) nagyon csúnya bukásra áll. Nem váltotta be sehol a hozzá fűzött reményeket, semmivel nem tett jobbá semmit (világot, országot, népeket, de kis csoportokat sem), sőt átfordult az önmagáért létező ideológiába, és ráadásul a semmi oltárán feláldozta a társadalmi kohézió maradékát is (pl. család, nemzet, vallás). De helyette semmire se jó ideológián kívül nem tudott adni semmit. És ez mostanra világossá is vált.

De ezt nem csak én látom így, fő ideológusok Fukuyama is óriásit fordult a Történelem vége, az utolsó ember megírása óta.

Ez nem tegnap kezdődött, de eddig meglehetős média hatalmukkal el tudták fedni, de már nem nagyon sikerül. Túl nyilvánvaló a kudarc.

dr.justice 2009.06.12. 19:07:08

@derelyegrádi szellem:

Te vagy minden legfrissebb komment. Fizetést kapsz érte ? Húzzá' haza, igyál sört. Ahogy én is tettem. :)

changebug (törölt) 2009.06.12. 19:14:53

Hát nézd lehet ezt erővel is csinálni 50%-os SZJA kulcs és társai. Az amcsik is meglépték (100%-os adó) ezt bizonyos managerekkel szemben akik értetlenkedtek... pedig az ugye USA.
De ha egy ilyet lépne, akkor ugye az nem lenne baj akkor nem azért visítoznál, hogy tönkreteszi az állam az embereket? (mert szerintem igen)
Egy biztos, az állam nem fog tönkremenni.
Az állampolgár lehet. Hogy ezt megakadályozandó az állam hogy tarhál pénzt - szépen/kér vagy erővel elvesz az már legyen az ő gondja.
Egyébként én erőpárti vagyok :) Felfuttatták a lakáspiacot, most lehet egy részét visszacsengetni és még úgy is meg lehet köszönni szépen. Ennyi.

Liberté__73 2009.06.12. 19:23:20

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

persze Sztalin is nagy genyó volt, de ettől még amiket írtam azok se épp leányálmok
persze lehet relativizálni, de minek?

Liberté__73 2009.06.12. 19:25:03

@picur3ka (Beindultunk: 10%:

támadja a franc
csak tényeket sorolok róluk
hogy ezek fájnak neked, arról nem tehetek

Liberté__73 2009.06.12. 19:29:33

@ladislaus:
"Amugy lattal ott papot dobalozni? lattal ott novert kiabalni???"

kereszteket láttam demonstratíve kirakva nyaklácon, feszületet láttam amivel csakodtak feléjük üvöltő hangon
és ugye pont a bibliára hivatkozva "utálják" őkat

úgyhogy szerintem érded miről beszélek

te kértél példát az álszentségre

belzebubó 2009.06.12. 19:44:01

Az adózás kérdése lényegében arról szól, hogy a társadalom tagjai milyen kérdésekben vállalnak szolidaritást másokkal. Lényegében az adó, a társadalombiztosítási járulék állami kényszerrel müködő szolidaritások."
Hát most megpróbálják kényszer nélkül.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.06.12. 19:47:39

látom Liberté gyúr a Jobbik 20%-ára...így index címlapon jó is ez,kis hungarofóbia,csak tudnám ,hogy jön ez a poszt témájához...

ladislaus 2009.06.12. 19:49:49

@Liberté__73: miért érzek cinizmust a "hangodban" ?

Liberté__73 2009.06.12. 19:50:34

@blas:

milyen hungarofóbia te egybites?

OMFG

ladislaus 2009.06.12. 19:51:10

@blas: hát az ugy volt hogy ő kezdte... :)))

ladislaus 2009.06.12. 19:54:02

@Liberté__73:
Mondom ne keverd a megtévedteket akik a vallás mögé bujnak valami saját, önös érdek miatt!

de az egyház ettől miért is álszent? jah, és ezek az embereket én nem tartom keresztény hívőknek! "Megtévedtek" maximum.

ladislaus 2009.06.12. 19:54:47

@Lenny [Cabdriver]: nekem feláll és barna a hajam :)))

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2009.06.12. 19:55:41

@Liberté__73: régen azért volt egy szint ami alá nem süllyedtetek,jó látni ,hogy a korábbi retorika már nem sokat ér :),mondanám ,hogy sajnállak, de nem

Liberté__73 2009.06.12. 20:40:37

@ladislaus:

"Mondom ne keverd a megtévedteket akik a vallás mögé bujnak valami saját, önös érdek miatt!"
""Megtévedtek"

persze értem én ezt
ezzel szemben mégis olyan teliszájjal kommunistáztok le bárkit aki "megtévedt" arrafelé

tévedés ne essék én nem védem se a kommunista disznókat se a náci disznókat, de egyenlő elbírálást kérek a klerikális disznóknak is


nincs ebben több, csak ennyi
ne legyen kettős a mérce, egyforma bűnökért egyforma büntetés

kommerok, nácik, katkók: mind csináltak szépet is mocskot is.
ha ebben meg tudunk egyezni, akkor már csak egy lépés választ el minket

te az utóbbiak esetében csak a szépre emlékezel, míg én szeretném a teljes képet látni

ha a teljes kép felvázolása gyalázás, akkor az nem engem minősít

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.12. 20:48:05

Ne akarjátok hogy moderáljak off-olásért és trolloskodásért. Ha nincs hozzáfűznivalód a poszthoz, akkor inkább ne írj semmit ...

beleszolok 2009.06.12. 20:56:22

@Liberté__73: Szerintem te nagyon el vagy tévedve. Az, hogy a spanyolok gyarmatosították amerikát, és minden ami ezzel együtt járt, az adott korban egyrészt teljesen természetes volt, másrészt még törvényes is. Még ha nem is olyan, amire büszkének illik lenni. De azért tegyük hozzá, az indiánok sem azok az ártatlan kerekszemű elfek voltak, akiknek a Disney filmekből megismerted őket.

A nácikat ugye tudjuk, bár még ők is a saját törvényeik alapján jártak el, ellenben a kommancsok a szabaccság egyenlőség testvériség örve alatt mészárolták a jónépet nem gyengén.

Liberté__73 2009.06.12. 20:59:28

@beleszolok:
baszki zero, most erre válaszolhatok, vagy nem?

nyilván én lennék az első akit kivágsz, pedig ugye ...

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.12. 21:10:18

@Liberté__73:

Ha ki akarnánk vágni, már rég megtettük volna.

Liberté__73 2009.06.12. 21:36:53

@laspalmas:
@beleszolok:

no akkor ennek fényében
és IGÉREM TŐLEM ITT LEGUTOLJÁRA OFFTOPIC:

"az adott korban egyrészt teljesen természetes volt," - kinek? az indiánok arcán szerintem volt nyoma némi értetlenségnek is ezügyben

"De azért tegyük hozzá, az indiánok sem azok az ártatlan kerekszemű elfek voltak" -- de nem is ők jöttek házhoz a lófaßért, ha jól rémlik.

"ellenben a kommancsok" ellenben ők is a saját törvényeik alapján jártak el

szó ami szó még mindig nem látom a nagy különbséget a 3 között.

beleszolok 2009.06.12. 21:43:19

Indiánoknak annyiban volt értetlenség az arcán, hogy a másik brigád volt erőfölényben az otthoni csapat létszámfölényének ellenére. Az egymás mészárlása az indiánoknak legalább olyan ismerős volt, pláne vallási okokból, mint a spanyoloknak.

A komancsok meg durván nem a törvényeik szerint jártak el (hamis bizonyítékok, veréssel/illetve érdekből szerzett hamis tanúvallomások). Ha ennyit nem vagy képes elismerni, akkor ne is válaszolj, köszi.

f.m.j. 2009.06.12. 22:21:11

@Liberté__73:

neked az egyházzal van bajod, és azokkal a szemetekkel, akik ott megbújva élik ki ferde, beteges hajlamaikat... ilyeneket keresztyének nem tesznek, mert ha tesznek, nem keresztyények...

Próbáltam nagyon egyszerűen fogalmazni, hozzád igazítva, hogy ne okozzon gondot a megértés... és nem vicceltem!

f.m.j. 2009.06.12. 22:28:37

@fmj:

Ja, és libériás, figyuzzál még egy csöppenetet:
kicsit tanulmányozni kéne, hogy mit is csinált, meg miket mondott Jézus, (tudod, van Róla egy vastag könyv is, valami emberi műveltség, kultúra alapja) és akkor nem írnál erről a témáról...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.12. 22:50:40

@Liberté__73: te szerencsétlen hülye! nekem semmi bajom nincs a zsidó vallással pedig a lenin-fúk mind zsidók voltak!
nem érzed h mekkora egy balfasz vagy? tényleg nem érted?????

f.m.j. 2009.06.12. 23:00:02

@laspalmas:

akkor most kit is akartok kivágni? avagy ki/k/nek szóltak zero ezen szavai : "Ne akarjátok hogy moderáljak off-olásért és trolloskodásért. Ha nincs hozzáfűznivalód a poszthoz, akkor inkább ne írj semmit ..."?

csak a mihez tartás végett kérdem...

[Lombroso] · http://archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:05:21

@Liberté__73: Bocsi, a relációs jelek kinyírták a mondandómat. szóval:
"ellenben a kommancsok ellenben ők is a saját törvényeik alapján jártak el"
Ez így nem fedi a valóságot. A sztálini szovjet alkotmány többek között még a levéltitok sérthetetlenségét is garantálta, aztán ez volt a legkisebb demokratikus deficit náluk. És mivel az alkotmány is jogszabály (sőt!), így eléggé egyértelmű, hogy magasról szartak arra, hogy saját törvényeik szerint járjanak el.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.06.12. 23:08:40

@Liberté__73: te ostoba barom! nem érted? te azért utálod a zsidó VALLÁST, mert az ÁVÓsok mind zsidók voltak? érted így? érted te nagyon hülye h vert v a a f. amikor m.

túl sokat voltál spiró közelében,mert ilyet "nem fővárosban élő" nem mond, ennyire beteges értelmi eltorzulást, nem kaphat meg más, csak zs-kategóriás. és rögtön hozzáteszem: ateista zs-kategóriás. mint spiró:
"Amúgy privát kulturális emlékezetem egyik korai epizódja volt, amikor Spiró György és Kornis Mihály (akkor mindketten a Katona József Színház munkatársai - kb. 1991-et írunk) egymást zsidózva és köpködve egymásnak estek a színház aulájában. A konfliktus (egyik) oka Spiró sokszor irritálóan nyegle és gyakran bántóan arrogáns hozzáállása a zsidó és keresztény identitásokhoz.'

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:31:25

A Firefox nem tud mit kezdeni 183 kommenttel, Explorerbe meg lusta vagyok átlépni, úgyhogy kedves Géza, így válaszolok.

"A gp-re kérhetö viselési engedélyek számát ezek szerint rosszul tudtam, köszi a pontosítást."

Nincs mit, 2004 óta jelentősen könnyítették a dolgot.

"A gumis+igazoltatás esettel az a bajom, hogy itt most arra kéne építenem, hogy a zsaru nem rosszindulatú kötekedö féreg, és pl. a rovásos pólóm miatt nem akar mindenáron fogást találni rajtam, ez meg kb. annyira életszerü, mint a legendás politikusi igazmondás."

Ellenben én rendes, mosolygós kislány vagyok, akiből azt se néznék ki, hogy 7 és fél centis kést hord magánál - praktikus, és nem önvédelemre használnám -, nemhogy még gázrevkót rejteget a kabátja belső zsebében vagy az övtáskájában.:)

"Hát, erre nem fogadnék. Mondom, 4 millis rétegelt lemezre löttem vele, kisebb roncsolást okozott, mint amit egy húszdekás kalapáccsal csinálok,"

Vass úr elég szép képet csinált, hogy mit okoz egy tíz milis, és vannak róla jó kis mérések is, engem meggyőzött, hogy fáj:

www.nethirlap.hu/forumsearchadv.php?kuldes=1&tkifejezes=&hkifejezes=%22RG+89s%22&huser=&ukifejezes=&tkategoria=&hkategoria=4&htopic=5614&lp=2

"azután meg egy száz kilós kocsmaedzett ember, aki épp egy adrenalinlöket közepén jár, még igencsak megy tovább."

Akkor nem tud továbbmenni, ha nem lát és nem kap levegőt. Ajánlom ehhez a klasszikus videót, itt se 60 kilós az illető:

www.gazpisztoly.hu/video/teszt.wmv

"(Ütöttem már félre alkarral viperát, egy óra múlva még attól is sziszegtem, ahogy a hideg vizet folyattam rá, de ott akkor semmit nem éreztem, még csak le se igazán lassított.)"

Az teljesen más, hogy érzel-e fájdalmat, ha elborul az agyad, mert a látást és a levegővételt adrenalinnal sem tudod szabályozni.

"(GVass-nak amúgy meg, -bár a hozzáértését nem vitatom,- még nálam is szélesebb arca van, úgyhogy nem vívta ki a kitüntetö szimpátiámat :)...)"

Engem tökéletesen hidegen hagy, hogy mekkora arca van, ha ő ért hozzá, én elfogadom a véleményét.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:33:30

"Nem, szerintem a Fő utcai katonai bíróságra gondol.

De egyébként ott van a BKKB előzetesbe vágó részlege is, meg tárgyal ott a Fővárosi Bíróság egy-két tanácsa is, pl súlyosabban minősülő kábítószeres ügyeket.

Szép nagy épület, régebben a Katonai Bíróságé volt."

Szellem, annak az épületnek a kapujánál van egy szobor, amelyik fascest tart a kezében.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:38:28

@Liberté__73:

Mivel eddig sem tudtalak meggyőzni, hiszen dogmákat ismételgetsz, ezért csak megjegyezném, hogy a protestánsok szokták a régies keresztyén szót használni (anno még Pázmány is használta), és a katolikusok a keresztényt. Ráadásul a kereszténységbe az összes Krisztusban hívő felekezet beletartozik, és ennek csak egyik ága a római katolicizmus.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:42:48

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár":

Az is elég volna, ha a kereszténység és a kommunizmus összehasonlításánál mondjuk a sztálini alkotmányt vagy a lenini elveket tanulmányozná. A másik topicban is pont azt magyaráztam, hogy utóbbinak már a céljai is rosszak, és azok az eszközök is, amelyekkel meg akarja ezeket valósítani. Előbbi, elsősorban Krisztus tanítása pedig mind a mai napig erkölcsi maximum.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:45:33

@Liberté__73:

Marx szerint fokozni kell az osztályharcot. És hogyan? Terrorral. A Rerum Novarum szerint nem fokozni, hanem elsimítani kell az osztályok közötti ellentéteket, pl. munkásvédő intézkedésekkel, társadalmi szolidaritással.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:48:17

@ladislaus:

"Minden faluban templom? - I. Istvan..."

Minden tizedik falunak kellett templomot építenie - amiket ráadásul költöztettek is, mert fából voltak -, de mindegy, a lényegen nem változtat.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:49:25

@tesz-vesz:

"mit tudsz te az országról? hol lax pesten? a pestiek azt se tudják milyen ez az ország. márpedig ha lesz egy rendszerváltás akkor ez az ország újra keresztény lesz, te meg oda mész innen ahova akarsz, ünnepelheted, nekem ne mondd, hogy te nem vagy szdsz.-es fajú mert ez vmi elképesztően ostoba monodatok voltak, egy undorító féreg farizeus vagy, egy mocskos cigánykazár, remélem ha lesz egy rendszerváltás te is ott fogsz lógni a lámpavason."

Most ezeket nagyon kellett, de tényleg. Mondd, neked van életed a zsidók, szadeszosok, komcsik, cigányok és egyebek szidásán túl is?

Feuer Frei ! 2009.06.12. 23:54:11

Nyugi emberek. Igyatok egy kis aszút és máris jobb kedvetek lesz :DDD

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:54:49

@Liberté__73:

""Szerinted mi lenne a vilagon ha ennyi (igaz) vallasi kozosseg sem lenne? " - Béke."

Ez azért érdekes feltételezés, mert a békét leginkább Krisztus és az iszlám hirdeti, aki viszont minden áron háborúzni akar, azt a vallásának üzenete sem szokta túlzottan meggátolni. Miért akarna tehát békét az, akinek a vallása üzenete sem számít igazán?

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.12. 23:55:33

@Feuer Frei !:

Nincs rossz kedvem, nyugodt vagyok, az aszút meg jövőre tartogatom.;-)

Feuer Frei ! 2009.06.12. 23:58:04

Akkor igyál vodkanarancsot :D

Feuer Frei ! 2009.06.13. 00:02:12

Amúgy csak azért írtam, mert mintha enyhe túlsúlyban lennél itt az utolsó percekben a többiekhez viszonyítva :D

Mellesleg most jövök a Zichy utcából, van ott egy hely, van egy B betű a nevében. Többre nem emlékszem, de menjetek el, olcsó és jó boruk van :D

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 00:02:21

@Liberté__73:

Itt pont az a gond, hogy te azt is ténynek gondolod, hogy a katolicizmus egyenlő a kereszténységgel, meg hogy a Skarlát betű című film is tényszerűen mutatja be a keresztényeket. És onnantól kezdve, hogy te ténynek gondolsz iszonyatosan meredek tévhiteket és rosszindulatú feltételezéseket, a vita meg fog rekedni.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 00:05:09

@Feuer Frei !:

A vodkanarancs nekem túl pancsolt ital, leginkább olyanok isszák, akik nem szeretik az alkohol ízét, de szeretnének berúgni.
Túlsúlyban vagyok, mert most kerültem géphez, és Libertének általában szoktam válaszolni. De ha megnézed a Hétesről szóló posztot, ott is egészen jól elvitatkoztunk, úgyhogy nem vagyok egy tesz-vesz típusú agyvérzős, vérgőzös, utálkozós típus csak azért, mert valakivel nem értek egyet.:)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 00:07:05

@Liberté__73:

Rengeteg hülye keresztény van, ráadásul rengeteg hülye pap is sajnos, ezen nincs mit tagadni. Én is kint voltam, évek óta kereszt van a nyakamban, és fényképeztem őket, ráadásul soha nem emelnék kezet senkire. (Egy kivétel volt, de akkor a fürdőszobámat védtem.)

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2009.06.13. 00:11:35

Utólag bocsánat az offokért, nyugodtan lehet törölni, ha nagyon zavaró.

mrgnc 2009.06.13. 01:18:41

azt hiszem értem, mit akar mondani Liberté__73, bármilyen hülyén is mondja. ebben a threadben a hülyegyerek-pálmát tesz-fröcsöl-vesz simike viszi offtopic műfajban.
tudom, csak partvonalról kiabálok, de nincs időm egész nap a gép előtt ülni.

Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer 2009.06.13. 07:34:04

Csak nekem tűnik úgy, hogy a
"jövedelme nem éri el a nettó minimálbér összegét."
és a
"csak az kérhet pénzt, aki más lakhatási vagy önkormányzati támogatást korábban nem igényelt."
közös halmaza eléggé...khmmm...üres?
Ki az aki iszonyúan szegény, és nem kért soha semmilyen támogatást?

Marcellusca 2009.06.13. 09:16:05

Mi ja f@szom mán ez a vallástörténeti oktatás?
Nem tudom még az uccsó 100 kommentet sem elolvasni anélkül, hogy ezt a Liberos gyereket ne akarná mindenki meggyőzni?
Mi a francot erőlködtök?!
Gézának van igaza: faszkalapszűrőt a gépre.
De az sem jó, mert többen próbálják meggyőzni és az viszont látszik.
Mindenkit nem szűrhetek, mert úgy, magamban, kicsit uncsi lenne. xD

De, hogy a poszthoz is hozzászóljak és ne offoljak én is:
Mikor hallottam a hírt, egyből felröhögtem: ezek nem normálisak!
Kiürült a pártkassza? Mert, ugye nem a kormány, hanem a párt kéri a felajánlásokat.
Csodálkoznék, ha lenne valaki (a megszólítottak közül), aki önként és dalolva felajánlana akár 1 forintot is.
Majd az öreg nyuggerek a kis pézükből.

Horizont 2009.06.13. 09:26:12

@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer:
Nem is hinnéd, hogy milyen sokan élnek tisztességes szegénységben és még soha nem kértek segélyt.

@Marcellusca:
Igazad van. Libertécske meggyőzése reménytelen.Beszólt már nekem is, de amikor érveket írok a szemtelenségével szemben, válaszra sem méltat.
Most hallottam ,hogy Mesterházyék 1 millió szavazót akarnak visszaszerezni:) Csak nehogy annyira erőlködjenek, hogy a Jobbikknál kössön ki mind:)))

picur3ka 2009.06.13. 09:45:52

@Marcellusca:

Kiürült a pártkassza?

Lol. Azt hiszem kurcsanyt ultettek az alapitvanyi penzekre nem is regen.

Horizont 2009.06.13. 09:58:24

@picur3ka (Beindultunk: 10%:
Gyurcsány a Táncsics alapítványt kapja meg, de csak nyár végén (tán) , most még Lampert nagyasszony vezeti! Fél milliárddal gazdálkodnak.

Kíváncsian várom hány milliomos, képviselő és bank adakozik?:)

Marcellusca 2009.06.13. 10:01:03

@Horizont:
Én is próbálkoztam vele, de reménytelen. És látom, hogy napok óta (egy hete? hehehe) semmi esély a dologra.
És már marhára unalmas, hogy a kommentek 70-80 százaléka róla és az ő meggyőzéséről szól.
És most is a spanyol gyarmatosítóknál meg a katolikus egyháznál járunk. Én ateista vagyok, és qrwára nem érdekel, hogy ki kiben/miben hisz. Válljék egészségére! Csak ne akarjon megtéríteni.
Viszont (értelmesen!!!) szívesen vitatkotom róla, ha úgy adódik. Van is kollégám, aki vallásos és jókat szoktunk polemizálni.

@picur3ka (Beindultunk: 10%:

Ó, lesz ott precíz elszámolás, ne félj! :)))

picur3ka 2009.06.13. 10:04:50

@Horizont:

O, en azt hittem, mar bele is ult.

Igen, igen es akkor meg sokuknal inkabb visszaadasnak lehetne nevezni.

Marcellusca 2009.06.13. 10:05:49

@Horizont:
"Fél milliárddal gazdálkodnak." - pontosabban: garázdálkodnak. :)
De majd a Feri kezébe veszi a dógokat!
(Hogy mé' nem a 400V-ot veszi kezébe?!)

Horizont 2009.06.13. 10:40:52

@Marcellusca:
Ferink amihez nyúl arannyá válik! Lásd a 100 milliós osztalékát. Milyen érdekes, hogy én aki eléggé figyelmesen próbálom követni a politikát (időnként eltelve ugyan) nem is hallottam eddig a Táncsics alapítványról. Most, hogy Lampertet kipenderítik és Gyurcsány kérte magának (!!!) most jött képbe. De még most se tiszta a kép! Kinek, minek, miből, kik?
Rejtélyek, szemétségek, lenyúlások országa:((

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.13. 10:52:24

@picur3ka (Beindultunk: 10%:

Nem!

De kénytelenek leszünk szigorítani a moderálási elveken, mert nem azért írunk, meg nem azért jön ide napi 10 000 ember, hogy 2 kommentelő teljes offtopic hülyeségeit olvassák.

Ezzel a poszttal telt be a pohár ...

picur3ka 2009.06.13. 11:08:49

@zero (szavaztál ma már?):

OK. Jogos is, ne valaszolgasson az ember sok off-topic kommentre, persze egy ido utan minden topic szetoffolodik, azt be kell latni.

@Horizont:

En is igy vagyok vele, nem is jo belegondolni, hogy mennyi mindenrol nem tudunk.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.13. 11:37:47

@picur3ka (Beindultunk: 10%:

Igen, de itt 90% offtopic volt, aminek a 70-80%-át Liberté okozta ...

Na, ennek vége ..

Liberté__73 2009.06.13. 12:00:13

@Horizont:

"nem is hallottam eddig a Táncsics alapítványról"

Minden parlamenti pártnak van egy ilyen alapítványa (vmi törvény alapján, ebben majd derelyegrádi kartács eligazít), ez a szociké.


(remélem nem nagyon offtopic)

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.06.13. 12:18:31

Feri gazpromos állása elúszott végül? Pedig Schröder tuti protekciózta rendesen :o)

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.06.13. 12:21:45

@Liberté__73:

Arról beszélj, te kis troll droid, h amit Tóbiás mond, az rendben van-e?
Te mennyit teszel bele az alapítványba?
Kik lesznek azok a családok, akik abból kivehetnek?
Mi ez a szöveg, ha nem demagógia?
Miért raknának bele a bankok, vagy a 100 leggazdagabb magyar?
Ha nincs jogilag kikövetelve, akkor igaz-e, h ez csak egy ócska kommunikációs trükk?

És végül: azt elhiszem, h Gréczy blogja és a kapcsolat.hu behalt, de azért nem kéne itt szétoffolni ezt a normális blogot.

@zero (szavaztál ma már?):

Sztem ne úgy moderáljatok, ahogy tóta, h órákat, félnapokat kell várni a megjelenésre, hanem úgy, h tiltjátok azt az IP-t, amelyik rendszeresen trollkodik.

Kezdetben mondjuk egy hétre, aztán visszaengedni, de ha nem javul meg a kötsög, akkor végleg kibaszni.

Üdv.

Horizont 2009.06.13. 13:06:53

@zero (szavaztál ma már?): MINDENNAP!!
Ismerkedek az elnevezésekkel, nem is tudtam azt se mi az az offtopic:) (lehet mosolyogni). Egyet tudok. Akinek nem adatik meg az a szerencse, hogy munkaidőben kommentelhessen, mint pl. én is sokszor nem is kommentelek,mert mire ideérek a posztról már szó sincs, hiába van véleményem a témáról, nem írok, mert úgy érzem magam mint elefánt a porcelánboltban aki beletrappol valami másba!

Liberté__73 2009.06.13. 13:08:02

@sünmalac69 szegfűt helyez az szdsz sírjára:

Troll droid a kedves édesanyád elmebeteg fia.

Én miért tennék bele a szocik alapítványába?
Milyen családok vennének ki a szocik alapítványából? Az nem családtámogató, hanem pártfinanszírozási alapítvány.

Te kevered a szezlonyt a faszommal, olyan butuska vagy.

Itt egy alapról van szó, a Táncsics meg egy alapítvány, tök különböző céllal.

Hogy melyikbe ki mennyi pénzt tesz, azt nem tudom (illetve a Táncsicsot az állam támogatja azt tudom) és őszintén szólva nem is érdekel.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.06.13. 13:13:36

@Horizont:

Dehogy mosolygunk, mi se így születtünk. :)

Sokan vannak így, mint Te (estére már sehol a téma, csak valami teljesen más 200 kommenten keresztül postonként), ennek szeretnénk véget vetni.

Roxvox 2009.06.13. 15:05:49

Én is kérek a krízisalapból, mert a vastagbőr olvasása közben, állandóan krízis körüli állapotba kerülök agyilag :))))))

Liberté__73 2009.06.13. 15:06:52

@tesz-vesz:
ez szomorú. :(
"Kérdés, hogy jön ez a poszt témájához?"

süti beállítások módosítása