Skip to content


       Szűrés lista

Egy kommentből tudta meg a pécsi vezetés, hogy eladták a buszparkját

Ez talán az év legkülönösebb története. Persze csak idáig. Messze még az évvége. Ja, és persze megint a jó öreg Pécs ...

A pécsi buszpark 170 buszból áll. A buszok a  a Pécsi Közlekedési Zrt. tulajdonát képezték, melyet tavaly privatizáltak részlegesen. A vevő, a Mecsekbusz Kft. csak 49%-os tulajdonrészt szerzett a PK Zrt.-ben, ennek ellenére megkapta a menedzsmentjogokat is. Ezért 1 milliárd 562 millió forintot fizetett.

A szerződés megkötésekor a Mecsekbusz még azt vállalta, hogy év végéig tíz év alá szorítja az elöregedő pécsi buszpark átlagéletkorát, de június elején már azzal keresték meg az új városvezetést, hogy tekintettel a válság hatásaira, tolják ki egy évvel ezt a határidőt.

No, ezért volt rohadt kellemetlen a pécsi városvezetésnek olvasni a Pécsi Újság "A PK Zrt. nem cseréli le az Ikarusokat" 25-ös kommentjét (illetve miután a Dunántúli Napló utánajárt a sztorinak): 


Háén – 2009. június 4. csütörtök 07:08 

"Jó a sejtésed 16-os. A buszok már nem a pkrt tulajdonában vannak. Darabját egy forintért átjátszották a Buszrent kft-nek, amit a Mecsekbusz alapított. A Buszrenttől bérli a pkrt őket. Mármint a saját buszait. Jó nem? Szerinted miért kellett ekkora jegyáremelés. És most megint emelni fogják, mert emelkedik az ÁFA.
Csúnya dolgok zajlanak a pkrt-nél. Nem igaz, hogy az Önkormányzatnál nincs egy hozzáértő, aki elszámoltatná őket. Hisz az Önkormányzat a többségi tulajdonos. Van viteldíjemelés, elsőajtós szivatás, koszos büdös ritkán járó lepusztult buszok. Úgy kellett volna csinálni, hogy kicserélni az összes buszt mint Debrecen. Bevezetni az időalapu jegyet, chipkátyás bérletet. Ezután lehet azt mondani, hogy tessék itt az új busz, az új bérletrendszer, sűrített járatok, most tessék az első ajtón felszállni és fizetni, mert pénzbe került. Persze nem árt rendesen takarítani, karbantartani az új buszokat. Így azért másképp nézne ki a dolog."


Ez a komment pedig kirobbantotta a "Nagy Pécsi Buszbizniszt" ...

És hogy pontoson mi volt az üzlet?

A Pécsi Közlekedési Zrt. eladta még január 20.-án (!) a 170 buszt 2,2 milliárd forintért az 1 millió forintos tőkéjű Buszrent kft.-nek, aki egyből visszaadta bérbe a Pécsi Közlekedési Zrt.-nek, buszonként havi 1,2 millió forintért, 10 évi időtartamra.
Vagyis "papíron" Pécs kapott 2,2 milliárd forintot a buszaiért a Buszrent-től, de évi 2 milliárdot kell fizetnie buszok bérléséért ... a Buszrent-nek.
(A Buszrent emellett a szervizelést is elvállalta. A Buszrent Kft.-ben a PK Zrt. 40%-pt birtokol, a másik tulajdonos egy erdőkürti cég, az LL Bus Kft.)

Az üzletről fogalma sem volt a tulajdonosnak, a pécsi városvezetésnek, pedig a szerződéskötés januárban történt ...

A polgármester, Tasnádi Péter január 27-én hunyt el, a szerződést pontosan egy héttel a halála előtt kötötték. Azt kell mondjam, Pécsett durván halásztak a zavarosban ..

















Az adásvételi szerződést a PK Zrt. részéről Keczer László írta alá. PK Zrt. gazdasági igazgatója, Majoros Csaba pedig a PK Busrent Kft. ügyvezetője is egy személyben...

Vagyis a PK Zrt. két vezetője, Keczer úr és Majoros úr szépen levajazták a bizniszt egymás között...


Dr. Martin Zoltán
pécsi ügyvéd szerint:
"Az önkormányzati határozat szerint erről a pécsi közgyűlés dönthetett volna, ennek hiányában a vezérigazgató nem volt feljogosítva a szerződés aláírására, ám a szerződés ettől nem lesz érvénytelen. Ha egy cég vezetője nem jár el gondos gazdaként, és ezzel a társaságának kárt okoz, akkor felmerülhet bűncselekmény gyanúja is.A szerződést legfeljebb feltűnő értékaránytalanság vagy a jó erkölcsbe ütközés miatt lehet úgy megtámadni, hogy azt érvényteleníthessék, ám az már más kérdés, hogy milyen eséllyel."

Páva Zsolt, Pécs új polgármester érthetetlennek és értelmezhetetlennek nevezte a buszok eladását, és utasította Varga Pétert, a Pécs Holding Zrt. vezérigazgatóját az ügylet körülményeinek, lehetséges okainak legrövidebb időn belüli kivizsgálására.

Egy közgazdász szerint az aggályokat vet fel, hogy egy egymillió forint jegyzett tőkéjű kft.-hez – mégha abban résztulajdonos is a PK Zrt. – kerültek a buszok. Ha ugyanis azokat továbbértékesíti, és valami miatt becsődől, nehezen szerezhető vissza pénz.

Dr. Papp Judit, Pécs címzetes főjegyzője szinten meg van döbbenve. Ugyanis a A PK Zrt. menedzsmentje  százmillió forint feletti pénzmozgásról nem dönthet közgyűlési döntés hiányában, de a Pécs Holding beleegyezése az ennél kisebb ügyletekhez is szükséges.

És mi volt a válasz erre?
Jáhn Péter, a Mecsekbusz képviselője szerint a helyzet nem ennyire egyszerű, ugyanis a buszok egyenkénti vételára nem érte el ezt a limitet, így nem volt bejelentési kötelezettségük a vállalat közgyűlése felé.

Valami egészen arcátlan ...

Nos, így úszott el, vagyis került magánkézbe Pécs megyei jogú város teljes buszparkja. Az üzleten Pécs 10 év alatt 18 milliárd forintot fog bukni ...

Ilyen dolgok mennek ebben az országban ...

És ha nincs az a komment ... ha a Dunántúli Napló nem jár utána  ... senki, soha meg nem tudta volna ....

Címkék: pécs abszurd pofátlan

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr491184809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.06.15. 09:09:17

Hétfőt!
Láttam már pár érdekesen működő önkormányzatot érdekes elképzelésekkel és megvalósíatásokkal, de ez azért a csúcsok közé tartozik. Nem vette észre a jegyző, és senki sem a közgyűlésből, hogy ilyen dolgok mennek? Itt nagyon rájátszottak valakik a szerencsétlen eseményekre.

Jokerpofa 2009.06.15. 09:10:56

Tyííha, biztos gyurcsánytól tanultak lízingelni.

Apafarkas 2009.06.15. 09:11:39

Imádom ezt az országot! Ha feketénk lennénk, simán beleillenénk egyenlítői Afrika mindenféle kabará-államai közé...

hullócsillag születik 2009.06.15. 09:13:53

És hány ilyen eset van még ami nem derült ki, és valószínűleg sosem fog kiderülni...

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.06.15. 09:15:59

Itt tényleg elszámoltatás kell. És kőkeményen lámpavas.

Egyébként zero kedvence, Bokros mondta, hogy mindent privatizálni kell. Akkor mi a baj? Nem értem :)

kenájkikit 2009.06.15. 09:17:33

imádom a városom, de tényleg, hála istennek ide születtem Pécsre. Egy külön blogot kéne írni, hogy hogyan teszik "még élhetőbbé" ezt a retek helyet. Ez a városnak csúfolt valami már nekem kellemetlen.

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.15. 09:17:43

Cikkhájlos hétfőt mindenkinek!

...bussiness as usual...

Rohadjak meg, ha vm. jólmenő vállakozó lennék és lenne egy ilyen tökös civill szervezet, TV ill. sajtóreklámokban nyomatnám a posztot ugyanígy a 2 csóka fényképével...kiváncsi lennék...

szmoker (Homo Trollicus) 2009.06.15. 09:18:07

No hát, a HörrTV- a Zorbán azt mondta, hogy számonkérések lesznek.

Tessék elkezdeni, Páva úr és Zorbán úr, és a többiek.

postabelyeg 2009.06.15. 09:19:01

(youtube skálán) 5 csillagos post. Vajon benne lesz a híradóban?

rolika 2009.06.15. 09:29:01

@Őrnagy Őrnagy: Ja, de nem egy forintért. Nem úgy, hogy lezüllesztünk eladás előtt, hogy olcsó legyen. Nem úgy, hogy "volt" kommunisták csinálják és húznak hasznot belőle.

loláb 2009.06.15. 09:30:18

"...Jáhn Péter, a Mecsekbusz képviselője szerint a helyzet nem ennyire egyszerű, ugyanis a buszok egyenkénti vételára nem érte el ezt a limitet, így nem volt bejelentési kötelezettségük a vállalat közgyűlése felé..."

Ez a legkeményebb. Ezzel az erővel a székesegyházat is eladhatták volna, hisz a téglák egyenkénti vételára nem éri el a limitet.

Elképesztő, bazmeg, elképesztő. És még hány ehhez fogható ügy van...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.15. 09:38:19

VaZz ez a Feltoi biznisz metódus. Az állam/önkorm eldja óccson a havernak. Az meg visszabérelteti.

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.06.15. 09:40:25

Hmmm... Szoval a szerzodes megkotesere NEM volt joguk, eltitkoltak, raadasul az kb.1000%-os (vagyis tetszolegesen nagyvolalu olvasatban is) aranytalanul nagy kart okoz, es NEM lehet ervenyteleniteni???

Gyerekek, nekem EZ a WTF!!!

Nem az, hogy elkovette, nem az bammeg! Hanem hogy mind a buncselekmenyt, mind az elkovetot VEDI a torveny a sertettel szemben.

Most jon akkor az egyenes kerdes. Miutan a tisztelt "jogrend" arcon pisalt, az emberben folmerul az "ongondoskodas" gondolata. Mennyibol jon ki egy "benara vero kommando", aminek hatasara aztan ez a szerzodes megsemmisul? Karakanabb varosok tarthatnak sajat bergyilkost.
(Meg egy verprofi is olcsobban jon ki a 20 milliardnal.)

Aztan amikor a tisztelt sikkasztobol nokedliszaggatot juggattak, akkor az arcatlan felvasarlo valoszinuleg percek alatt meggondolja magat, es felkinalja a szerzodes ervenyteleniteset.

Alapbol nem vagyok ennyire verszomjas, de ahol a jog nem ov, hanem kiszolgaltat, ahol a rendor szolgal es ved ugyan, de csak kommunistakat, en meg legfeljebb sunokkel talalkozhatok, ot mar nem marad mas alternativa.

reKorrekt 2009.06.15. 09:40:43

@loláb:

Erdők, mezők, vizek: mindent eladna a tolvajkormány

"A Bajnai-kormány végjátékának utolsó óráit arra használja fel, hogy az ország még megmaradt természeti kincseit, a vizet, az erdőket valamilyen módon kivonja az állam fennhatósága alól, és magántulajdonosok kezére játssza át" - írja hétfői számában a Magyar Nemzet egy, a birtokába került dokumentumra hivatkozva, amely 2010 januárjáig tartalmazza a tervezett privatizációt előkészítő lépéseket.
A lap szerint közismert, hogy a Gyurcsány-Bajnai-korszak elsődleges céljai között szerepel az ország vízvagyonának privatizációját lehetővé tevő intézkedések meghozatala.
A konstrukcióban első lépésként racionalizálásra és a hatékonyság növelésre történő hivatkozással létrehoznak egy csúcsvízműcéget, amely a többi vízműcég felett gyakorolja a tulajdonosi jogköröket, majd a második felvonásban a csúcsvízműcég részvényeinek vagyonkezelői jogát adnák át magánbefektetőknek.

Vagyonkezelőként a magántársaság a vízműcsoport felett teljes körű döntési, irányítási és szinte kizárólagos tulajdonosi hatalmat gyakorolhat.
A Magyar Nemzet információi szerint hasonló módszert kíván követni a kormány a 19 állami erdőgazdaságnál, ahol egy vagyonkezelő holdingot hoznának létre, majd annak vagyonkezelői jogát magánbefektetőnek "játszanák át". A lap úgy tudja, három állami tulajdonban lévő nagy parkettagyár és több vadhús-feldolgozó cég privatizációja is szerepel a kormány tervei között.
(MTI)

beleszolok 2009.06.15. 09:54:06

@Theodoro: Jah, gondolták, ha nyaralóval meg tv székházzal meg lehet csinálni, akkor miért pont buszokkal ne lehetne :Đ

szmoker (Homo Trollicus) 2009.06.15. 09:56:30

@Meleardil Eressea Iluvadan: "Karakanabb varosok tarthatnak sajat bergyilkost."

MInden 20.000-nél nagyobb lakosságú városnak rendszeresítsünk egy saját T-800-as Terminátort.

"Hasta la vista, baby" :)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.15. 09:58:00

Áá ebből szerintem büntetőeljárás lesz, ha nem tök hiteltelenné válna Pécs új vezetése.

#szasa# 2009.06.15. 09:59:42

Ez kibaszott felháborító. na nem az, hogy pofátlan módon lopnak a közpénzből, mert ahhoz hozzászoktunk. Sajnos. Hanem az, hogy ez így törvényes és rendben van. Akár hogy nézem, a pécsi önkormányzat megvette a saját szaros buszait 18 milliárdért.

Cato 2009.06.15. 10:01:17

Küszi Zero!
Ismét megkíméltél az egészségromboló koffeinfogyasztástól.

Arra lennék most kíváncsi, hogy a Páva erre mit lép?
Lassan tényleg el kellene már kezdeni a számonkéréseket...

Cato 2009.06.15. 10:02:26

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Egy ideális világban persze.
Na de itt....

beleszolok 2009.06.15. 10:04:11

@#szasa#: Megvette? Nem csak bérli? Egyébként így megoldották, hogy az önkormányzat cégének nincsenek tíz évnél idősebb buszai (sem) :Đ

beqrock 2009.06.15. 10:04:51

"T. Majoros, Keczer és Jáhn úr! Rosszul hallották! Nem öt év, KÖTÉL!!!!"

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.15. 10:07:10

@beleszolok:
na de itt bakker 1 ft-os értékkel játszottak át több millió forintos értéket, az meg külön bájos, hogy arra hivatkoznak, hogy mivel ilyen olcsón kapták meg az alaptőke bőven fedezi az értéket.....a k****-al citerázzon análisan lakatos cárlító.

spájdernecc 2009.06.15. 10:09:39

végülis az átlagéletkor problémát orvosolták
a 0 db busz átlagéletkora 10 év alatti, ha úgy veszem
még mindig elámulok a sajátzsebes menedzsmentek kreativitásán

Stoney Hill Billy 2009.06.15. 10:10:03

Az az érdekes, hogy Papp Judit még jegyző lehet a városházán. Néhány év börtön simán kinézne neki is, ami itt ment az ő "törvényességi" felügyelete mellett...

Geza 2009.06.15. 10:13:21

@Meleardil Eressea Iluvadan:
Teljes mértékben egyetértek, az első szótól az utolsóig.

beleszolok 2009.06.15. 10:14:30

@DexterMorgan78/Séfbácsi: Ezt az egy forintot nem értem igazából. Nem 2.2 milliárdért "vették" a 170 buszt?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.15. 10:16:33

@Stoney Hill Billy:

Lehet páran kaptak egy vaskosabb borítékot, hogy nézzenek egy picit másfelé, csak úgy hivatalból ...

#szasa# 2009.06.15. 10:19:07

@beleszolok: jogilag bérli. de akár ki is fizethetné egybe. nem nagy különbség.

van egy olyan tippem, hogy a vége az lesz, hogy Pécs visszavásárolja a buszait potom 5-10 milliárdos áron.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 10:21:54

@zero: két kérdésem lenne irányodba:
1: Téged ért valami inzultus Pécsett, hogy ennyire ellenszenvvel viseltetsz irányukba? :))))
2: pénteken nem arról volt szó (te mondtad...), hogy "off-ért" komment-törlés jár??

(F)ordító · http://aztirjaa.blogspot.hu/ 2009.06.15. 10:22:37

igen, megcsináltuk!

(véletlen-e, hogy amióta a vbőr a zsírosabbnál zsírosabb sztorikkal jön, azóta nincs az index-címlapon?)

Steppenwolf 2009.06.15. 10:22:57

@beleszolok: 2,2 milliárdért, de ugyanennyibe kerül 10 évre a buszok készenléti díja, ami tulajdonképpen így 0 forintba kerül majd az önkormányzatnak.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 10:24:26

@triumphator: mekkora már az avatarod :)))))

Kisvakond is radikalizálódik??? biztosan megtudta, hogy privatizálni akarják a nemzeti víz- és erdő-vagyont :))))

Liberté__73 2009.06.15. 10:25:54

@spájdernecc:

ugyammá, királylány!

több betyársereg, kevesebb pécsi buszpanama!

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.15. 10:27:12

@spájdernecc: ne reagálj rá. Mindig próbál vm. lényegtelen faxsággal terelni.

szerinte egy 18 milliárdos "csalás" az pont az a kategória, mint az ilyen kiafaxt érdekel betyársereg. Ezért legitim az MSZP-SZDSZ kormány, mert vannak ilyen betyárnindzsákok és hát ugye az egész jobboldal ilyen hülye nindzsás.

Nosfi 2009.06.15. 10:28:26

"Vagyis "papíron" Pécs kapott 2,2 milliárd forintot a buszaiért a Buszrent-től, de évi 2 milliárdot kell fizetnie buszok bérléséért ... a Buszrent-nek."

khmmmmm. egy kis számolási hiba.
171*1,2 millió= 205, 2 millió évente. nem 2000 millió(2 milliárd).

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 10:29:25

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ez nem "csalás", te aljas faschiszta...

Előnytelen szerződéskötés maximum... Remélem az IGAZI felelőst (=Marika, a titkárnő, aki gépelte a szerződést) példásan megbüntetik :))))

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.15. 10:30:49

Én már csak a LÁMPAVAS erejében bízok

picur3ka 2009.06.15. 10:31:14

Az allamtol lopni nem szegyen cimu cucialista mentalitas mukodes kozben. Gyerekek, igy itt gazdasagi fellendules nem lesz, akkor sem, ha elkezdunk lodozni, mert az is elijeszti az uzletet.

Huh, de nagy bortonbe dugdosasra van szukseg. Drazse gyorsan zarja is azokat befele...

reKorrekt 2009.06.15. 10:31:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": ez kb. pont 18.000 dolgozó ember egy éves SZJA befizetésének az ellopása, melynek büntetési tétele minimum KÖTÉL kéne hogy legyen. Aki a kisebb 'most ne nézz ide' borítékokat elfogadta, azoknak járna 5-10 év. Basszák már meg, hát valahol el kell kezdeni példát statuálni, különben ezek a választásokig még szétlopják az országunkat!

spájdernecc 2009.06.15. 10:32:20

@Nosfi:
az, ha jól látok, az a havi bérleti díj
szorozd fel 12-vel

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.06.15. 10:33:16

@Turul szobor < Igazak fala? [Korrekt]: Igen nagy késében kezdünk lenni. Példa statuálás ügyben.

Steppenwolf 2009.06.15. 10:33:34

@Nosfi: Az az 1,2 millió forint nem évente, hanem havonta értendő buszonként.

Liberté__73 2009.06.15. 10:33:47

@Nosfi:
vigyázzá, mert úgy ki leszel innen vágva ha jössz ezzel az ősi komcsi trükkel (szakértelem, mi??, számolás meg matek, mi?? mit képzelsz??)

és ha hozzátesszük, hogy a saját tulajdonban levő buszoknakis van szervizelési és fenntartási (üzemeltetési) költsége, akkor asszem jön a permanent ban is :)

beleszolok 2009.06.15. 10:35:13

@Nosfi: Feltéve, hogy évente csak egy hónapra bérlik ugye?

Mourinho már nem a király 2009.06.15. 10:35:40

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Mert a kuruc is idézett az MTI-től?
@Cato: A koffein nem káros, csak ha túlzásba viszed, napi 2 kv inkább egészséges a legutóbbi kutatások szerint (nem brittudósok)
@beqrock: Ez nagyon jóó :D

spájdernecc 2009.06.15. 10:36:18

@Liberté__73:
60 buszt üzemeltetünk,
ha valaki hajlandó lenne havi 1 millát áldozni a bérleti díjra, nincs az a mennyiség, amellyel ne birkóznánk meg

beleszolok 2009.06.15. 10:36:22

@Liberté__73: Látom a három diploma nem elég a feladat értelmezéséhez. Vagy csak túl sokat fogyasztottál :Đ

hematoma 2009.06.15. 10:36:26

és ez csak egy a sokból. kicsi településen kicsiben csinálják. nálunk a jegyző a polgármesteri hivatalból vitte 500m hosszabítóval az áramot a saját építkezésére. mikor valaki szóvátette a város honlapján egy fórumban ezt, két nap múlva megszűnt a fórum. szeretnék én is üzleti érzéket.

Mourinho már nem a király 2009.06.15. 10:38:40

"A polgármester, Tasnádi Péter január 27-én hunyt el, a szerződést pontosan egy héttel a halála előtt kötötték."
Na itt a bűnös, lesz kire rákenni.

kovego 2009.06.15. 10:39:20

@spájdernecc: menedzsmentileg van értelme a 0db átlagéletkorának? mert matematikailag nincs! :-)

Hetfield 2009.06.15. 10:39:45

@Seduxen: "Remélem az IGAZI felelőst (=Marika, a titkárnő, aki gépelte a szerződést) példásan megbüntetik :))))"

Tenagyonhülye!!! :DDD

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 10:39:49

@Awkward: így van, az gondolom senkit nem fog érdekelni, hogy akkor nem igen dolgozott már, de ez részletkérdés...

spájdernecc 2009.06.15. 10:41:51

@kovego:
van hát
azt ígérték, egy év alatt az átlagéterkort 10 év alá szorítják
azzal, hogy az egyik tényezővel "egyszerűsítettek"
a problémát tövestől kigyepálták :)

DexterMorgan78/Séfbácsi 2009.06.15. 10:42:28

Ja egyébként erről volt tv műsor is, hírtévén célpontban volt róla szó, jó régen ha belegondolok. Most esett le hogy ez ugyanaz az ügy.

kovego 2009.06.15. 10:43:07

@Nosfi: ezért találták ki a mértékegységeket!

170 * 1,2 MFt/hó * 12 hó= 2448 MFt = 2,448 MrdFt

tényleg hibás a számítás, mert 2,4!!!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 10:44:07

@Hetfield: azt gondolod? amikor a Fradinál kirobbant a botrány, hogy a BL-ből összeszedett néhány száz misi hova tűnt, akkor sem szívóspityubá, vagy a többi fejes "került képbe", hanem a főkönyvelő...

így megy ez... úgyhogy Marika-néni, tessék rettegni, hamarosan megy a gazdaságvédelmi alosztály, és lesz ám nemulass :)))

kovego 2009.06.15. 10:46:26

@spájdernecc: melyik tényezőt gyepálták ki?
0 db valaminek az életkora NULLA, ez kerül a számlálóba, a nevezőbe meg szintén NULLA, ami matematikailag értelmetlen! ezért kérdeztem, hogy ez menedzsmentileg értelmes?
1 db 5 éves buszt meg kellett volna tartani, és akkor 5 évig igaz az állítás, matematikailag is! :-)

Cato 2009.06.15. 10:48:51

Az angol demokrácia hány száz évvel jár előttünk???

www.technet.hu/techtud/20090614/online_barki_megnezheti_hova_koltik_a_politikusok_a_penzt/

Igazán átvehetnénk egy-két dolgot.

Hetfield 2009.06.15. 10:49:25

@Seduxen: félek, hogy tényleg így lesz!

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 10:51:19

@Hetfield: gyanús, hogy igen. vagy a másik forgatókönyv, hogy nagy "dírrel-dúrral" (sajtótájékoztató, nyilvános őrizetbevétel, etc-etc.) elindul a büntetőügy valami fejes ellen, és 1-2-3-akárhány év alatt úgy "elfelejtődik"... nekem már nincsenek illúzióim...

Hetfield 2009.06.15. 10:54:00

@Seduxen: az a baj, hogy én is már kínomban röhögök :D ezekből bármit kinézek.

Cato 2009.06.15. 10:54:37

@Seduxen: Jah, és addig is amíg le nem zárul az ügy folyik tovább a bérlés, mert hát szabályos a szerződés, és az önkormányzat nem bonthatja fel csak súlyos kötbér fizetésének terhével.
"Húú de ravasz!"

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 10:55:44

@Hetfield: elhiszem. én a magam részéről már úgy vagyok ezekkel a hírekkel, hogy angyali nyugalommal tűröm őket. semmi anyázás, semmi vérnyomásemelkedés. semmi... és ez nem jó...

Liberté__73 2009.06.15. 10:56:44

@beleszolok:
"túl sokat fogyasztottál"

ánem!

csak lélekben már nyaralok :) már csak 5 nap juhejj!

"a jegyszedőt internáltuk"

Hetfield 2009.06.15. 10:59:51

@Liberté__73: Elhúztál melegebb éghajlatra? Ámen! :)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 11:00:49

@Cato: van ezzel valami probléma? amíg nincs jogerős ítélet (persze elmarasztaló), addig mindenki mossa kezeit. főleg az érintettek :))

ha meg szorulna a hurok, akkor egészen véletlenül "felszámolódik" az érintett cég, és persze felelős az nem lesz....

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": szemét náczi! hogy merészeled a két műalkotást (Turul vs. cipők) egy lapon említeni???

Liberté__73 2009.06.15. 11:04:24

@Hetfield:

majd pénteken csak :)
4-5 hétig magatokra maradtok, lehet egymás hmmm... fülcimpáját nyalogatni, gondtalanul hőbörögni
de aztán: "Hasta la vista, baby!"

ja!
hát ez a pécsi buszpanama, felháborító... rohadt liberáljudeokomenisták, én nemtom mi lesz ezzel az országgal, el vagyok keseredve ...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.06.15. 11:07:54

@Liberté__73: Nekem hiányozni fogsz. Olyan lesz itt, mint a Dallas Dzsoki nélkül, vagy vagy Batman Dzsóker nélkül...

Mindenhova kell egy geci...

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 11:09:28

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": "Nekem hiányozni fogsz. Olyan lesz itt, mint a Dallas Dzsoki nélkül, vagy vagy Batman Dzsóker nélkül..."

vagy a kurmány Böszman nélkül...

Tündér_Lala 2009.06.15. 11:09:57

Valahogyan úgy érzem, hogy ez hatalmas lopáson kívül még másról is szól. Örült politikai zsarolási lehetőség van benne. Ha csődbe viszik a vállalkozást és a buszokat nem tudja visszavásárolni a város (néhány Md-ot nem olyan egyszerű leakasztani egy fülig eladósodott önkormányzatnak) lehetetlen helyzetbe kerülnek. Ezzel pedig zsarolható az új vezetés.
Egyébként feltűnő aránytalanság miatt nem lehet egy ilyen szerződést megtámadni ?
Borzasztó, hogy düh helyett már csak elkeseredést érzek.

derelyegrádi szellem 2009.06.15. 11:10:03

@Liberté__73:


"én nemtom mi lesz ezzel az országgal, el vagyok keseredve ..."

Akkor megadom a Kuncze számát! :-)

redriot77 2009.06.15. 11:20:26

Küldeném a következő számot Keczer Lacinak, Majoros Csabinak, Jáhn Petinek meg mindenkinek aki szereti:

www.youtube.com/watch?v=btzMGKsEyts

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 11:20:33

@Liberté__73: nálad is elmulasztotta :)))

szerintem csak idedobta a koncot a zembereknek, és elhúzott, hogy kiszolgálhassa az elnyomó kapitalista urait :)))

vomit 2009.06.15. 11:23:06

valaki itt nagyon szeretne utcai zavargasokat

derelyegrádi szellem 2009.06.15. 11:24:21

@Seduxen:

Tudod őket különleges anyagból gyúrták. Például a pofalemezeiket azbesztből, tetra-fluór-etánnal felületkezelve.

Mindezt írja p az Apró villából (kis Fittelinával kipofásítva). Broáf...

Miután ő (saját előadása alapján apjával azért romlott meg a viszonya, mert a fater forradalomként emlegette '56-ot) és elvtársai ellenforradalmároztak évtizedekig (a forradalmazást másoknak megtiltották, aki ilyet mert, az lecsukták), meg elődjeik kivégezték, bebörtönözték a forradalomban résztvevőket, most Nagy Imréznek. Meg az egy szociáldemokrata forradalom volt, ők meg pont szociáldemokraták, így az övék.

Mondom a pofátlanságnak náluk nincs határa.

Ha holnap a vagonírozás lenne a biznisz, a Csurcsány Apro & Co szállítaná a vagonokat hozzá.

Ha antikapitalista komicsiként lehet érvényesülni (valódi teljesítmény nélkül előnyhöz jutni), akkor azok, ha a kommunizmusban szerzett kapcsolati tőkét felhasználva kapitalistáként, akkor azok.

Az ég kék, a fű zöld, ők ilynenek. Kivétel nélkül.

Seduxen (már NEM dr.) 2009.06.15. 11:32:45

@derelyegrádi szellem: igazad lehet, de én naivan még meg-meglepődök az ilyen szintű pofátlanságon...

"Például a pofalemezeiket azbesztből..."

az azbeszt nem rákkeltő?

derelyegrádi szellem 2009.06.15. 11:35:43

A poszthoz csak annyit tudok szólni: a szokásos.

A szoci tolvajlás típusesete, típustörténete. Pécsett ugyanazt csinálták kicsiben, mint Gyurcsány/Bajnaiék nagyban.

Olcsón (ha lehet ingyen) eladni, aztán drágán visszabérelni. Persze közben semmi nem lesz sem jobb (különösen nem szolgáltatás), sem szebb sem újabb, csak drágább. Meg egy-két szoci haver, meg szoci politikus gazdagabb.

Az állam rossz tulajdonos, mondta Kuncze. Így van, az az állam, amit ők (ő meg tolvaj haverjai, és elvtársai) üzemeltetnek, az valóban az. Ő már csak tudja.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.15. 11:44:18

@Seduxen:

Én kedvelem Pécsett, de most ott mennek a durva dolgok ...

ja, kitörlöm, ha észerveszem, de nem 7/24-ben monitorozom a kommenteket ... dolgozni is kell :))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.06.15. 11:45:08

@Nosfi:

Egy év 12 hónapból áll .... havi 1,2 millió 1 busz :)

Nosfi 2009.06.15. 11:50:36

Mea culpa, gyorsan olvasok és túl gyorsan írok.

Arivistus 2009.06.15. 11:57:03

És nem lehet ezeket valahogy elszámoltatni, mondjuk hűtlen kezelés, vagy valami ilyesmi? Vagy most már ez így marad??

Liberté__73 2009.06.15. 12:01:05

@Arivistus:

de
feljelentést kell tenni

spájdernecc 2009.06.15. 12:02:40

@kovego:
túl sokat foglalkozol a matematikával :)
egy rendes uram-bátyám-elvtikém bizniszben az olyan földhözragadt érvelést, mint a matematikai alapok, a fizikai képességek, a közgazdasági realitások, valamit a jogi körülmények, csak olyan esetben szabad figyelembe venni, ha az én álláspontomat erősítik.
minden más esetben áltudományos maszlagnnak minősülnek :)

Salvia Divinorum (törölt) 2009.06.15. 12:57:06

Ezt a már három napja belinkeltem, azt hittem már sosem lesz téma :D

Új téma:
index.hu/belfold/budapest/2009/06/15/juniustol_jonnek_a_bkv_holland_buszai/

Javítsatok ki, ha tévedek, de szerintem egy zsír új csuklós Credo is kb ennyibe kerülhet.

ZmanUK 2009.06.15. 13:00:35

Vernyomasom megint 200 folott

beleszolok 2009.06.15. 14:19:59

@eszkep: Legalább ha hazajönnek a szocik meg a szadeszesek brüsszelből, otthon érezhetik magukat :D

hunberga 2009.06.15. 15:13:53

Mondjuk a leleplezős komment annyiban sántít, hogy (pécsiként és országjáróként elmondhatom) a buszpark országos átlagban a legjobbak közé tartozik, sem nem mocskosak, sem nem büdösek, sem nem lepusztultak a buszok általánosságban (persze nyilván vannak matuzsálemi darabok is...)
De nem ez a lényeg. A Pk. zrt vezérigazgatója az intenzív osztályon fekszik azóta. Én már régóta mondom, hogy a Jóisten lesújtó keze különösen odafigyel Pécsre, lásd Toller, Tasnádi... Már bocsánat, de a pécsi a budapesti önkormányzatok mellett a legsúlyosabban korrupt és tele van kétes ügyekkel.
Számomra az is nagyon gyanús, hogy a Dunántúli Napló nevű napilap az ominózus cikke óta (ami kábé 2 hete jelent meg) egy szót nem foglalkozott ennek az ügynek az állásával... Pedig azért látható, hogy még országos ismertséget is hozott a városnak (ha valaki még nem hallott az ekf-ről és egyéb pécsi kirakatügyekről)... Hát repült oda is a telefon gondolom.
Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz, de én ezennel Budapest után mostmár Pécsen is szabotálom a jegy- illetve bérletvásárlást...

tudi 2009.06.15. 15:38:09

Hát ez durva banánköztársaságokba illő dolgok zajlanak itt, vagy talán ott már ezek eltűntek durva amit eladnak azt vissza bérlik több pénzért. Így lehet mondani, hogy az állam rossz gazda.

Stoney Hill Billy 2009.06.15. 16:01:24

@Awkward: Tasnádi nem dolgozott kb a télapó óta, de karácsonytól benn se volt a hivatalba.
rá sajnos nem kenyhetik...

sebien 2009.06.15. 19:22:05

lassan már ott tartunk, ha "lenn" a balkánon elkúrnak valamit, akkor csak annyit mondanak: "mintha csak pécsett lennénk" :(

kulalak 2009.06.16. 01:47:10

Vastagbor Dijat nekik! Meg tiz evet!

De tenyleg. "Normalis" politikus ilyenkor megkerdezi a jogaszait, gyerekek mit lehet ez ellen tenni? Lazadni minimum. Ha torvenyt kell hozni vagy valtoztatni akkor nosza rajta, azert vagytok helyzetben!

Legalabb szoban fenyegesse meg oket!
Vastagbor! Vastagbor! Vastagbor Dij!

Pas · http://pasthelod.hell-and-heaven.org 2009.06.16. 11:33:30

Ahahah, gecijó. Ahahaha .. nem érte el a buszbiznic a 100 milliót darabonként. Ahaha .. tényleg? Ahahah ..

Kéne alakítani majd ilyen rögtönítélő-helybenakasztó biztottságot az ilyen kedves, hogyismondjam, opportunista menedzsereknek.

Szépen kimennek a pécsiek a térre, aztán akinek csálén áll a szeme, az kapja az utolsó vacsorát, úgyis van a sarkon mcdönci.

Faszom, és nyílván nem tudott róla senki, mert csak úgy elmennek milliárdok Pécsen.

praefect 2009.07.07. 13:07:07

Hö-hö:

Egy 2,4 milliárdos kézzel írt számla másolata.

Íme: bama.hu/lapokkepek/fileok/1000/1526_090706-pkzrt-dokumentum.pdf

Perillustris 2009.07.08. 11:49:05

Csodálkozik még valaki, hogy az emberek zsebében kinyílik a bicska?

süti beállítások módosítása