Skip to content


       Szűrés lista

Az Apeh korán kezdi: színre lép az AdóManó

"Mit hozott ma a postás?" nyitotta ki az egyik kedves olvasónk a postaládáját...
És valami egészen furcsa dolog eset ki ...

AdóManó, az Apeh új figurája ugrott elő, az Adókalauz aktuális számának részeként...

"Az adóval kapcsolatos ismerkedést nem lehet elég korán kezdeni... Az APEH szándéka, hogy a közelmúltban kitalált AdóManó figura segítségével játékos formában és a mesék világának segítségével megismertesse a gyerekekkel az adózás, a közös pénz lényegét, értelmét..."

Szerintem egy kisgyereket annyira érdekli az adózás, mint a sztálini Alkotmányunk, talán jobb lett volna az adózás előtt álló 16-20 éveseket megcélozni, de ahhoz meg nem az AdóManó a legjobb figura ...

A kis füzetecske egy mesét tartalmazott, AdóManó első kalandjait.
A sok botrányos hír után itt van ez a mese, amelyet nyugodtan felolvashatsz a gyerekednek ... a végén meg a V'bőrös verzió tőlem.
 

Gyönyörű, tavaszi nap virradt Manóföld legnagyobb szörpföldjére. A szüretelő manók már órák óta kint vannak, hogy a hajnal első sugaraira előbújó szörpharmatot begyűjtsék. Mindig ezek a cseppek a legfinomabbak.

MiaManó, a polgármester is a többiekkel dolgozik. Egy pityerkebokrot igyekezne  leszüretelni, mikor szippantyókája furcsa, gurgulázó hangot ad ki. MiaManó a malom felé indul kitisztíttatni. Közben elsétál a Gorgyon folyó mellett, és inte­getve kíván jó munkát a túlparton dolgozó manótársainak, akik kalácsot készítenek.
A malomba érve találkozik Gur­gulával, a kalácsbeszerzővel, aki a bőröndjébe éppen a banán- és szederszörpüvegeket pakolja. Miközben cukorspárgával kö­tözi buggyosodó csomagját, az erőlködés mellett még jut ideje kipanaszkodni magát:
– Hogy az a szárba szökkent pöszméte! Lassan minden időmet a gólyák hátán töltöm ahelyett, hogy én is a friss harmatot szü­retelném veletek! Már idejét sem tudom, hogy mikor csípett meg a hajnal utoljára! Ha ez így folyta­tódik, úgy meg fogok savanyodni, mint a tavalyi kökényszörp! Ráadásul egy gólyajárattal csak egy kalácsot tudok hozni, hisz egyik kezemmel kapaszkodnom is kell! Ha mindennap tízszer fordulnék, akkor sem lenne elég!
– Tudom, tudom, Gurgula. De az sem lenne megoldás, ha több gólyával többen mennétek. Nem lennénk elegen a szürethez és megromlana a szörp a földeken. Akkor aztán mit cserélgetnénk a túlparttal? Hidd el, hogy mióta én vagyok a polgármester, máson sem gondolkozom.
Közben befut a gólyajárattal a kalácsképű Burgula egy utazóbőrönddel, amiből egy kalácselefánt fele lóg ki.
– Mézes napokat! – köszönti őket.
– Édes életet! Mit hoztál, Burgula? – kérdi MiaManó.
– Ezt a „mézes trombit”. De nem fogom ezt így sokáig bírni, majd beleszakadok! A kalácsföldiek álló nap a fülemet rágják, hogy hozzak több és még több szörpöt, mert nem lesz ez így elég mindenkinek.
A föld alattuk ekkor kipúposodik, majd egy lyuk lesz a köze­pén. A lyukból egy bányászlámpás vakond földes feje bukkan elő.
– Szörpföld, végállomás! – szólal meg.
A járatból egy tetőtől talpig sáros manó kászálódik ki napfény­től hunyorogva. Kezében egy negyed mézeskalács csillagot szorongat.
– Na végre! Egy hete indultam! – mondja.
– Vigyázat kérem, az ajtók záródnak! – szól a vakond, majd a lyukba tolatva visszasöpri maga után a földet.
– És még gyorsan meg is jártam! – folytatja a földes manó. – Ezek a vakondok aztán nem kapkodják el! És mire megérkezek, mi marad? – kezével a megmaradt csillagra mutat. – Többet fogyasztok, mint ha el sem indultam volna! Ráadásul tiszta piszok lett. Kinek kell ez már így?
– Furkola! Te megetted a csillagot?! – Kérdezi sipító hangon Burgula. – De hát az lett volna a nagy, tavaszi „A szörpöt ne szöszöld, hörpöld!” verseny fődíja!
– Ettem a fenét! – válaszol Furkola. – Már megint a potyaleső kukacok! Elállja egy az utat és azt mondja: – „Addig kukacoskodok, amíg morzsát nem kapok!”
– És ez így megy minden göröngynél! De nem baj, jövő héten páros hét jön, úgyhogy én süttetem a hasamat a gólyákkal és ti szagoljátok alulról az ibolyákat.
– Nehogy azt hidd, hogy jobban jársz a gólyával, ő meg megissza a szörpö­det! – válaszol Gurgula.
– Na, én is kíváncsi vagyok – vág vissza Furkola –, hogy te mit fogsz szólni a vakondmetró rém unalmas történeteihez.
MiaManó időközben elkészül a szip­pantyókája javításával és otthagyja a zsörtölődő manókat. Ismét a földek felé veszi az irányt, ám egész nap a malomban hallott beszélgetésen  morfondírozik:
Tényleg nem lesz ez így jó! – gondolja magában, miközben éppen szörpuzsonnáját majszolja. – Ha nem oldjuk meg ezt a gondot, akkor a kis manógyerekek már nem is fogják tudni, hogy mi a különbség egy puszedli és egy kalács között. A gólyák gyorsak ugyan, de drágák és beleütik a csőrüket a szörpbe. A vakond viszont olyan lassú, hogy majdnem meg­romlik a kalács, mire ideér. Nyárra ugyan visszatér délről egy fecske barátom, de egymagában ő sem tud sokat segíteni. Naplementekor, munkája végeztével hazafelé indul kertes házikójába, a Bodza u. 1.-be. Felesége, MaNóri és KisManó, a fia az ajtóban állnak.
– Már nagyon vártunk – kö­szönti MaNóri. – Képzeld csak, ki jött hozzánk vacsorára!
– Na ki? Törp Ödön, a kőtörő? De hát ő évek óta a nagy Üveghegyen él. Csak nem hazajött?
– Neeeem – válaszolnak kórusban.
– Akkor... akkor Tünde kereszt- anyánk?
– Ő épp egy békát változtat vissza királyfivá Óperencián. De üdvözöl – szólal meg MiaManó mögött egy ismerős hang. 
MiaManó meglepetésében megpördül és hirtelen megpillant­ja a hang tulajdonosát.
– AdóManóóóó! – kiált fel örömében. – Hát te hogy kerülsz ide? Azt hittem, Sárkányföldön segítesz tűzoltóállomást építeni.
– Nem, éppen a szomszéd Koboldföldön volt egy kis dolgom. A nagy, közös kincses bödönjüket annyira megette a rozsda, hogy már inkább volt lyuk, mint bödön. Vittem nekik egy újat, hogy abban tartsák az adójukat.
– A mijüket? Na, mindegy! Majd vacsora közben mindent elmondasz! Remélem, ugyanolyan édesszájú vagy, mint régen! – tessékeli beljebb AdóManót a ház belsejébe.
A szörpvacsora után AdóManó jóllakottan megszólal:
– Idejét sem tudom, mikor szörpöztem ennyit utoljára! Az a málna! Hmmm... de azért jó lett volna egy kis mártogatnivaló! MaNóri szabadkozva tárja szét a kezét:
– Tudom, tudom. Mióta az eszemet tudom, mindenki erről panaszkodik: „A szörp csak a kaláccsal az igazi”. Próbáltam a szomszédtól kölcsönkérni, de egy születésnapi tortához elhasználta az összeset.
MiaManó elpanaszolja, a Gorgyon folyó akadályozza őket abban, hogy a szörpöt és a kalácsot szabadon cserélget­hessék. A túloldalon üres mézeskalácsot esznek a mi híres csemegénk nélkül, de mi is szörpöt eszünk szörppel. Így az egyetlen lehetőség a többszöri gólya- és vakondjárat. AdóManó egy pillanatra elcsodálkozik, majd megkérdezi:
– Nem értelek titeket, kedves rokonok. Miért nem hívtok hídverő manókat? Egy hét alatt összeeszkábálnának egy pompás, széles tölgyfa hidat. Azon aztán annyi kalácsot áthozhattok, hogy csak győzzétek mártogatni.
– Az jó lenne! – válaszol MiaManó, a polgármester. – De kinek van annyi manómanija, hogy ezt ki tudja fizetni? Egy ilyen híd legalább 100 aranyba kerülne. Az legalább 100 napnyi szüret. – Hát fizessétek ki a manó­kincstárból! – javasolja AdóManó.
– Honnan? – vonja fel a szem­öldökét MiaManó.
– Hát a kincstárból. Ahol az adót tartjátok.
MiaManó hatalmas pillákkal, értetlenül bámul unokatestvé­rére.
– Nem értem... Midót? Dodót? A könyvtárban?
– Az adót a kincstárban. Elmagyarázom: egy ilyen híd egy manónak sok aranyába kerülne, és sok-sok szörpöt kéne egymaga szüretelnie, hogy összegyűljön. Viszont nem is lenne igazságos, ha csak ő fizetné ki, hisz nemcsak ő használná, hanem mindenki. Na mármost: ha nem tévedek, a kalácsföldiekkel együtt ti pont százan vagytok. Ha mindenki befizet egy aranyat, az nem sok. Ezek után megépíthetitek a hidat, és hirtelen sokkal több szörpöt és kalácsot tudtok cserélni és eladni.
– És ez nekem csak egy aranyamba kerülne? – kérdezi Mia­Manó csodálkozva.
– Ha mind a 100 manó befizeti, igen.

– És akkor lenne szörp és kalács?
– Pukkadásig – válaszolja AdóManó mosolyogva.
MiaManó felpattan és lelkesen hátba csapja unokatestvérét. Hangosan nevet és körbetáncolja az asztalt, majd hirtelen dalra fakad:

„Ha híd épül, az a jó,
Nincsen más, mint az adó,
Egy aranyból ragyogó,
Ettől boldog a manó.”

A "meseíró" valami extrém durva szert tolt fel az orrába ... szegény gyerekek!

Meséljük el a valóságot a gyerekeknek!
Íme:

A valóság az, hogy a 100 manóból csak 38 manó dolgozik, abból 7 manó a közös aranyból kapja a fizetésüket, a maradék 31 dolgozó manóból pedig 8 manó egyáltalán nem is fizet adót. Vagyis a 100 aranyat a hídhoz a 23 balek manó fizeti be ...

És kedves gyerekek, nem kell ám mindig új hidat építeni, csak karban kell tartani a meglévőket! Sajnos Manóváros vezetője, Sky manó ezzel nem foglalkozott, mert a szeme előtt csak a ManóMetró lebegett, hogy megépítse bármi áron. Sky manó nem tudott úgy szólni a néphez, hogy ne említette volna meg, hogy Ő bármi áron, de akkor is meg fogja építeni a ManóMetrót, még ha a gonosz Zorb manó kereszetbe is tett neki. Sajnos soha, egyik manó sem kérdezte meg Sky manót, hogy a 19 évből csak 4 évig vezette Manóországot Zorb manó, hol van már a ManóMetró?

Sky manó minden évben megkapta a jelentést Jani'Tor manótól, hogy Manófőváros legforgalmasabb hídja életveszélyes, és meg vannak számlálva a napjai, de ez Sky manót nem nagyon izgatta, mivel Ő valami nagyot szeretett volna alkotni a manóinak.
No, de ahogy teltek-múltak az évek, és a rozsda falta a Manóhidat, Sky manó is belátta, hogy tovább nem tudja halogatni a felújítást. Ezért kivitte kis emelvényét a hídra, és bejelentette, hogy bizony fel fogják újítani a hidat ... 50 aranyból. A sok manó hüledezett, hogy ez bizony nagyok sok pénz, a 23 manó, akitől minden hónapban az AdóManó elvette a fele aranyukat, pedig szinte agyvérzést kapott az idegtől.

Ismét eltelt pár év, mire célegyenesbe fordult a felújítás ügye, mivel Manófőváros malmai sajnos nagyon lassan őrölnek. Sky manó pedig közölte, hogy sajnos időközben megugrottak a költségek, és most már 100 aranyba fog kerülni a felújítás.
-100 aranyba?! Ennyi pénzért a GerManók új hidat építettek!!! - háborogtak a manók.
A felújításra Strabatka manó és csapata jelentkezett, akivel Sky manó szokta reptetni a  madarakat Nagyréten, miközben szedik a friss, vörös szekfűket ... Strabatka manó és csapata mindig nagyon drágán dolgozik, de mivel nincs konkurencia, meg nagy haverok Sky manóval, megtehetik. A közmanóknak meg nincs beleszólásuk ...

-Hogy menjünk át a másik oldalra egy évig, amíg le lesz zárva a híd?
- háborogtak továbbra is a manók.
Sky manónak már nagyon tele volt a töke hócipője, hogy állandóan lázadoznak a manók, ahelyett, hogy hálásak lennének Neki, ezért megkérte a helyettesét, kerekfejú Gyogyó manót, aki éppen itthon volt két zarándoklat között, hogy találjon ki valamit.

Gyogyó manó
elvonult 3 napig, és csak gondolkozott, csak gondolkozott ... Majd kiállt a manók elé:
-Manók! Ne aggódjatok! Megvan a megoldás! Felépítünk egy ideiglenes hidat! Már beszéltem is Szekér manóval, a seregünk vezetőjével. Szorgos katonáink felépítik nekünk a hidat. És nem is fog többe kerülni ... 25 aranynál.

A 23 dolgos-szorgos-adózó manó nem hitt a fülének. Az 50 aranyból 125 arany lett? És mindezt az ő adójukból?
A 23 dolgos-szorgos-adózó manó pedig mi mást tehetett volna, reggel felkelt, és elindult dolgozni, hogy jusson AdóManónak, Strabatka manónak,
Sky manónak
meg Gyogyó manónak is ...

Címkék: abszurd

A bejegyzés trackback címe:

https://vastagbor.blog.hu/api/trackback/id/tr311230051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.10. 11:37:08

A ManóMetró-nál abba kellett hagynom a röhögés miatt, nagyon jó a mese kommentje :o)

Hetfield 2009.07.10. 11:40:28

Zero te mit szívsz?! :DDD

dzseebee 2009.07.10. 11:41:14

Tényleg lehet kapni banánszörpöt?

dzseebee 2009.07.10. 11:43:57

Mellesleg ez a Manóföld nem semmi hely lehet. Azt írja a mese, hogy még a polgármester is dolgozik...

Különben sem értem, miért hídról szól, amikor fúrhatnának alá metrót is.

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.10. 11:48:17

@Hetfield:

Hát ez az! Még ő vádolja az apehos andersent drogozással, miközben rittyent egy ilyen Gyogyó manó-Zorb manó kombót. xD

Horizont 2009.07.10. 11:49:23

Gyogyó manó?? Fetrengek!!! (vagy Gyagya manó?)
zero milyen mesélősés oldaladról mutatkozol be?? Jó..

APEH ? AdóManó? MiaManó polgármester?
Akik ezt elolvasták most ott tolonganak az APEH kapujában, hogy befizessék az adójukat, mert akkora hatással volt rájuk a kis manócska? Hol élnek ezek?

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.10. 11:49:26

NyalóManó meg megmondja mindjárt, hogy SkyManó a lelkét kidolgozza, de a nyeglemanóknak semmi sem jó :o)

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.10. 11:53:21

És mi a helyzet a BraunManókkal??? az ő "hídpénzüket", is a manóadóból finanszírozzuk :))

kész baszki, azért szívesen megnézném melyik Manó BT. és mennyit kaszált ezért az "aloldalért" az apeh honlapon.

ha a színvonalas kurmányszóvívő.hu 200 misi volt, akkor itt sz'tem a remek grafika alsóhangon 5-10 millió, maga a honlap meg - szerintem - 1-2 milliárd...

System failure. :) 2009.07.10. 11:54:01

Többékevésbé azért ugye jól vagy? :)))
Zsír volt...
Mikor a legnagyobb adócsaló(k) pofáznak a becsületes adózásról...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.10. 11:54:46

Hadd halljam, ki dúdolja meló közben ?!

„Ha híd épül, az a jó,
Nincsen más, mint az adó,
Egy aranyból ragyogó,
Ettől boldog a manó.”

Meleardil Eressea Iluvadan 2009.07.10. 11:55:21

EZ SZENZACIOS! Csapdostam a fejem az asztalba a rohogestol!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.10. 11:57:27

@Cody78:

Szegény gyerekek ..

Amúgy az APEH szerint a gyerek előbb kapja meg a felvilágosítást az adóról, mint mondjuk szexről?

Előbb adózik a gyerek, vagy szexel? Lehet az Apeh-os ötletgazda gyereke tényleg előbb adózott ..

Seduxen (már NEM dr.) 2009.07.10. 11:57:51

Különben meg az egész Manó-klán durván kirekesztő... milyen málnaszörp???? miért nem BODZAszörp?? :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.10. 11:58:15

@laspalmas:

Olvasd fel a gyerkőcnek a mesét, és nézd meg a reakciót :)))

Inner Circle 2009.07.10. 11:58:52

A GerManóknál bedobtam a törölközőt :D
ZuschKobold, GyurManó és az örökifjú LendvManó nem szerepelnek a történetben? Előbbi kettő ugyan már régebben menő-manó lett, de a középső és az utolsó nyakig benne volt a kormanózati negyed kapcsán végzett aranyelsíbolásban is.
- Egy ilyen kormanózati negyed legalább 100 aranyba kerülne. Az legalább 100 napnyi szüret. Nem beszélve arról, hogy senkinek nincs rá szüksége.
- Hát fizessétek ki a manó­kincstárból! – javasolja AdóManó (kipillantva az ablakon, hogy nem húzta-e meg valami köcsög az A8-as manórollerén a dukkót).
– Francokat! – vágja rá MegvágottManó (a 23 balekmanó egyike).
– Akkor hitelből. Ami egyre több lesz, hiába fizetitek az adót.
MiaManó hatalmas pillákkal, értetlenül bámul unokatestvé­rére.
– Nem értem... Mit szívtál, bratyó?
– Elmagyarázom: egy ilyen kormanózati negyed egy normanólis országnak olyan sok aranyába kerülne, hogy nem is tudná kifizetni, úgyhogy meg se építenék. Viszont nem is lenne igazságos, ha megépítenék, hiszen a manóknak nincs is rá szükségük, csak a fejes manóknak. Na mármost: Abszurdisztán nem normanólis ország. Úgyhogy itt a manók simán benyalják, hogy kell a kormanózati negyed. Úgyhogy mindenki befizet egy aranyat, aztán még egyet, aztán még egyet, aztán felveszünk hozzá még hitelt. Ezek után nagy kegyesen mégsem építjük meg a kormanózati negyedet, és mégis valahogy eltapsoltunk rá tízmilliárd aranyat.
– És titeket még mindig nem zavartak el a manók a francba a Parlamentnek még a környékéről is? – kérdezi Mia­Manó csodálkozva.
– Mivel a rohammanók mindig leütik a jobbmanókat és a libmanók kívülről támogatják a kormányunkat, nevetve kihúzzuk a választásokig. Akkorra meg már úgyis mindegy lesz. Egyébként is: a völgyhidat már megépítettük, abból azért csurrant-cseppent minden rendes balmanónak.

jozicsenko 2009.07.10. 12:00:24

hi!

tanulság:

1. metrót lehet építeni vakondokokkal is
2. a kukacok potyalesők, tiszta bürokrácia
3. a pöszméte szárba szökkent, csak azt nem mondták, hogy be kell-e sodorni, vagy lefőzik...

jozicsenko 2009.07.10. 12:02:26

@zero: jártam ott, de nem tudják, sirjunk-e vagy nevessünk... ;-)

Von Siebenbuergen · http://koszelet.blog.hu/ 2009.07.10. 12:02:41

@Inner Circle: én is ott estem össze agyilag : ) Zseniális : )

Geza 2009.07.10. 12:04:59

Azt eddig is tudtam, hogy hülyének néznek, na de hogy ennyire? (Óvóónééni monnyon lee!)
És hogy ilyen szemét előállítására pocsékolják a közpénzt? Hogy az anyjuk pecsája lett volna szecskavágó!

Mivel az ilyen hülyítések költségeiért is nekem kell megdolgoznom, szolidan jelezném, hogy magamtól is tudom, hogy bérrabszolga vagyok, akinél csak annyi pénzt hagynak meg, amiből a munkaerőmet újratermelhetem a következő napra, és így teljesen felesleges arra időt, pénzt és fáradságot áldozni, hogy változatos címeket találjanak ki a lenyúlás egyes részleteire illetve füvet importáljanak mindenféle irodalmárnak, hogy ilyen marhaságokat legyen képes összefirkálni.
Szintén halkan tenném hozzá, hogy ha ezt a sok marhaságot mellőzve húznák le rólam a létfenntartásomhoz nem szükséges javaimat, akkor egyrészt nekik is több maradna, valamint még arra is futhatná, hogy némi motivációképp negyed-fél órával kevesebbet kelljen húznom az igát.

Amúgy meg az összes apehos a kúrmány többi bélnyúlványával egyetemben szopasson csukát, a szittyós meséiket meg tartogassák az anyjuknak akkorra, amikor az apjuk hátán teszik boldoggá az üvegszilánkos erőspistába mártogatott lőcsükkel.
Büdös népnyúzó banda, még viccelődnek is rajtunk, hogy a 6:20-as bécsi gyors ütközője törölje le a bujkáló mosolyt a szájuk sarkából!

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.10. 12:05:25

@zero:

Á, most Kisvakond-mánia tombol nálunk, úgy kb 3 hónapja...
De inkább, mint egy ilyen emos hallucináció. :)))

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.10. 12:05:30

ZuschKobold, GyurManó és az örökifjú LendvManó

xDDDD

Ó, srácok, ez egy végtelen mese lenni ...és ne feledjétek, a Sötétség Seregeinek Vezénylő Manója, a gonosz Zorb manó csak figyel a háttérben ...és vár!

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.10. 12:06:17

@Geza:

Dalolj, és lenyugszol ....

„Ha híd épül, az a jó,
Nincsen más, mint az adó,
Egy aranyból ragyogó,
Ettől boldog a manó.”

Horizont 2009.07.10. 12:07:19

@Inner Circle:
Látom meg volt az ihlet:)))) Lehet ezt fokozni:)
Csak röhögök....meg röhögök:)

Mourinho már nem a király 2009.07.10. 12:08:12

Miamanó?!
Ez elég kegyetlen lett :DDD
zero te sem szívsz semmit, áá nem :D

Inner Circle 2009.07.10. 12:09:15

A ZorbManó, az igazából egy traktoros hobbit.
De az hogy is volt, amikor a DrasKobold egy kis kendermagot akart csempészni a hírhozó manók gólyájának csőrébe, hogy aztán megtalálják ott a rohammanók?

Hetfield 2009.07.10. 12:15:31

ZeroManó kihagyta, hogy a ManóGárda eközben üldözi szegény RoManókat, akik ezért nem tudnak semmit betenni a Manókincstárba! :D

picur3ka 2009.07.10. 12:15:58

Hat gyerekik, a Gorgyon folyo is igen jo, s 2 konycsepp kozt azon gondolkodom, hogy a Mano BT -hehe-, aki ezt irta nekik, szorakozik-e?

Sajnos, szegeny Adomanonak semmi realitas erzeke, a zsernyakmanosokra elfeledtek beszedni az adot, ugye, s a Ro-Manok jol szetlopjak majd a hidat. Itt a vege, fuss el vele.

A celkozonseg megszolitasa csudalatosan el van talalva. Mi az az ado? Hat te most Jancsika beteszed a kis autotad a kozosbe, azt NEM TESZEM, EZ AZ ENYEM! CSUNYA ADO!

f.m.j. 2009.07.10. 12:17:03

@zero: :D

Ezért a posztért megbocsátom neked a Vastagbőr2-t is :P:P:P

Félkupica_Fehér_Főnök 2009.07.10. 12:17:57

@zero: Szerencsére van nekünk GurManónk és MohaManó, akik elkergetik ZOrbmanót


@Geza: Geza jól eltűntél Te is, de jó látni :o)

Plutonic 2009.07.10. 12:21:44

Eszerint megtaláltad, Zero? XDDDDDDDDD
A Te verziódon is besírtam, de ha megkéred mind2-t, akkor Ő már elkezdett hozzá variációkat írni! :DDDDDD
Volt abban Bodzamanó is! XDDDDDDDDDDDDDD

Beer Ninja 2009.07.10. 12:22:03

És mennyibe kerülhetett ez a színes 20 oldal? Szerintem milliárdos nagyságrendben folyattak el pénzt komplett hülyeségre. Nótafa manó (Gordonka) és társai továbbra is rontják a levegőnket... :(

picur3ka 2009.07.10. 12:22:53

@Geza:

Orommel latom, hogy ismet jokat ir.

Meg Szellem is eltunt, miota betiltottak a gardat.

Geza 2009.07.10. 12:32:08

@zero:
Péntek van és még messze a munkaidő vége és kilométerek választanak el az otthoni frigóban párásra hűtött söreimtől. Lesz nekem jobb kedvem, amint hazaérek, bár azért az ittasságnak fenti versike dúdolásához szükséges fokát pusztán sörrel elérni biológiai lehetetlenség :).

pógárjenő 2009.07.10. 12:33:07

Maraggyunk a szadeszos hüpikélő-törpikéknél....elükön kakajanival....

f.m.j. 2009.07.10. 12:40:10

"Mézes napokat!
Édes életet!"

ez már az új idők új szele, nem?

A baloldal diktatúrájának köszöntése a'lá PC :)

mind2 (törölt) 2009.07.10. 12:43:17

Álmaimban szánom-bánom
hogy nem javul a morálom
Gorgyon folyón nem ível át
Manci hídunk az angyalát

Zsebem üres, szájam tátom
Elloptátok a kabátom ?
Offsorr cégbe beruházok
addig meg majd ázok-fázok

Manóföldön riadalom
Jön az Apeh megba**hatom
Se szörp, se híd, csak a folyó
Beleugrok : simogató

Plutonic 2009.07.10. 12:43:54

@mind2: Itt a tuti!!!!!! XDDDDDDDDDDDDDDDDD

mind2 (törölt) 2009.07.10. 12:44:30

Megfáradt a manósereg
bodzát szedtek, óh mily remek
Dzsennifer áll a mamával
lekvárt kever a lapáttal

Napok óta tanakodnak :
mit tegyünk, hogy megy az Áfa ?
Bevallás így hogy lesz ebből,
Ki tudja, hogy mi az ára ?

Befejeztük, mondja mama
Gipszoroszlán, az a menő
Siófokon a sétányon
Eladjuk mind aranyáron

Barna manók gipszes kézzel
dolgoznak nappal meg éjjel
Százötvenen Siófokra
elindulnak lassan sorba...

Petrow 2009.07.10. 12:45:10

"...majd egy nap a 23 dolgozó manónak is nagyon tele lett a hócipője, otthagyták a lapátot, és elmentek, szederindát gyűjteni, majd összefonni.

Az elkészült indák egyik felét aztán rákötötték a Manóhíd korlátjára, odahívták Strabatka manót, Sky manót és Gyogyó manót és üzlettársait is. Megmondták nekik, hogy nagyszerű új játékot találtak ki: a meghívott manók kössék az indák másik végét a törékeny kis manónyakuk köré, majd hajoljanak át a híd korlátján, nézzék meg Manóváros nagy folyóját közelebbről is.

A manók így is tettek, majd ekkor a 23 dolgozó manó mögéjük lépett, és aprót lökve rajtuk áthajították őket Manóhíd korlátjának a másik oldalára. Jó éjszakát gyerekek."

Eleg_Volt_a_hazaarulasbol! · http://ciganybunozes.blog.hu 2009.07.10. 12:48:26

Nekem a manos mesekrol az jutott eszembe hogy volt regen a tvben ilyen vernaci sorozat hogy hupikek torpikek.
Nem eleg, hogy a manok kirekesztoek voltak a hokuszpoktol es sziamiautol, meg el is hatarolodtak, hiszen sajat kis titkos erdei lakukban eltek, a szegeny csoro macskat meg hajlesz hagytak a hideg kohazban ihendogleni.

Jah, es a vernaci, hitlerszakallas vezetojuk keresere neha meg ki is kurtak a szegeny homlesszel.

szoval az ortt-nek be kellene tiltani a manos meseket, mert diszkriminativ, es felelmet kelto!

DArchAngel 2009.07.10. 12:54:35

DArkManó pedig örül, hogy az adóhatóságnak befizetett aranyát nem olcsó sörre, hanem nagyon jó minőségű tudatmódosító szerekre költik...

pógárjenő 2009.07.10. 12:56:30

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: mi a jellemző a gordonkázásra? A manóknak pókhálós lesz a seggluka!

Plutonic 2009.07.10. 12:59:42

@Jancsibohóc /Cee'd KIA Fa Somat/: Lehet ezt még fokozni! :DDDDDDD

@DArchAngel: Ez mekkora duma! XDDDDDDDDDDDDDDDDD

picur3ka 2009.07.10. 13:12:17

Radikalis Ro-Mano alakitott egyet. Ezt mar vartam egyebkent errol a szep barna gyerekrol.

baloghartur1.blogter.hu/334873/cigany_vona_gabor_a_jobbik_elnoke

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2009.07.10. 13:18:29

Na, tolok egy kis GDP-t, hogy jusson az AdóManónak ...

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.10. 13:20:33

Zero elgurult a gyógyszer???
Basszuus nekem is a GerManóknál szakadt el a lánc :-)) Próbálok csendben röhögni. De nagyon nehéz.

Viktus 2009.07.10. 13:26:27

Dugják fel a manócskájukat az eü. reform mellé ...

Felszámolják az egészségügyi intézményeket működtető Hospinvest Zrt.-t . Erről nem sokkal ezelőtt döntött a társaság közgyűlése. A Hospinvest jelenleg öt kórházat és öt rendelőintézetet működtet, de számos intézmény már felbontotta az üzemeltetési szerződést a céggel.

-

Buktam 6 kilót ...

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.10. 13:36:01

GerManónál besírtam, kicsit sem néztek hülyének az irodában...

Viszont borzasztó már megint a bújtatott cigányozás ugye a Bodza u.1-el...

picur3ka 2009.07.10. 13:36:19

@Viktus:

Fogadd oszinte egyutterzesem.

balapety 2009.07.10. 13:39:49

Szörpharmatot?Szerintem 100 manóból 30 bodzát gyűjt.De ők nem adóznak.

rolika 2009.07.10. 13:42:32

Fetrengek a röhögéstől :-) Zero, baszod, ez kurva jó lett :-DDD

Öregem, Adómanó, beszarok. Ezeknek végleg, teljesen, végérvényesen elment az eszük. Sírok.

Xor (törölt) 2009.07.10. 13:44:14

Gyenge idegzetűek ne olvassák!!

Breaking News!!!!: Agyonverték AdóManót!

A történtekről riporterünknek beszámolt az eset egyetlen szemtanúja, RoManó:

Riporter: - Ön szemtanúja volt a borzalmas leszámolásnak?

RoManó: - Igen, kérem alássan. Á könyvtárbó' tartottam házáfelé az óvasástó' fáradt szemekkel. Olyan fáratt vótam, hogy a biciklive' beledűtem a zárokba. Aszt ha má' ott vótam, gondótam pihenek eggyet. Há onnan láttam asztán, hogy mi történt.

R: - Mi történt?

RoM: - Amikó' kicsit kipihentem mágámát, láttám ám, hogy árrá mégy ÁdóMánó. Akkó hirtelen három fekete manóroller át meg mellette. Azokró leugrátak a jobbmanók, körbevették ÁdóMánót aszt adtak neki rendessen.

R: - Szörnyű! Kérem mondja el, hogyan néztek ki az elkövetők!

RoM: - Há mondom, fiátál jobbmanók vótak, olyan nagymanóisztános póló vót rajtuk.

R: - Az Ön életét mennyiben változtatja meg ez a szörnyű bűncselekmény?

Rom: - Ásziszem pályázni fogok ÁdóMánó állására. Há maj' jön velem a kiccsaládom aszt megmutattyuk mink, hogyan lehet mindenkitő' beszedni áz ádót!

Noname Cowboy · http://www.rosevalley.hu 2009.07.10. 13:46:27

@VonPerez "kapus vagyok, nem csatár": Akkor nem csak én vagyok ennyire náczi, hogy ebből én is a cigányozást lássam. :-)

Aradebil 2009.07.10. 13:48:56

@Jason Bourne: pont ez jutott elsőre eszembe :D
amúgy én is be akartam küldeni,csak valahogy elfelejtődött:)

movhu 2009.07.10. 13:56:09

Ne felejtsük el pontosítás végett, hogy a 38 dolgozó manóból csak 27 az, aki 8 órás alkalmazott, és ebből a 27 manóból ugye 7 a közös aranyból kapja a fizetést. A maradék 20 manó fele olyan jövedelmet vall be, ami után nagyon kevés vagy semmi adót nem fizet.
Tehát maradt 10 jól adózó manó :(

maydayray 2009.07.10. 14:00:29

betegre röhögöm magam ezen :-)
aztán meg persze jön a felismerés, hogy baszod ez nem mese, ez valóság.

Kamee 2009.07.10. 14:04:41

Nagyon jó, de egy kis javításra szorul:

A valóság az, hogy a 100 manóból csak 38 manó dolgozik, abból 7 manó a közös aranyból kapja a fizetésüket, a maradék 31 dolgozó manóból pedig 8 manó egyáltalán nem is fizet adót. Vagyis a 100 aranyat a hídhoz a 23 balek manó fizeti be ...

Itt kis javításra szorul az egész, mert:
- 5 manót kirabolnak a 2 MélyszegínManó
- Elfelejtetted a 7 manó közös aranyával növelni a 100 aranyat
- Ezen kívül a régi manóbűnökért a 3 HoloManó is állandóan kárpótlást követel, ami ugyancsak költségnövelő tényező

Szóval a végeredmény:
18 balek manó fizeti a 100 aranyat a 7 manó fizetését, a 3 HoloManó kártérítését.

Emellett van: 8 AdócsalóManó, 2 MélyszegínManó

Zine 2009.07.10. 14:09:01

Zúzós anyag! :)

martonx 2009.07.10. 14:10:01

A kukacok a cigányok szinonímája?

Már az APEH is beállt a rasszista sorba :-D

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2009.07.10. 14:10:34

Régen láttam V'bőr cikket index címlapon. Pedig gyakrabban is kitehetnék.

Csak a jó hírt hoztam, én már délelőtt elolvastam :D

eszkep 2009.07.10. 14:11:00

Szent szar...
ZeroManó, ilyen jót az Öszödi-beszéd nyilvánosságra kerülése óta nem nevettem!

Netuddki. 2009.07.10. 14:16:48

Hülyének néz bennünket azapeh, no! Kétszeresen is.

1. Hülye adózó majd ezt fogja olvasni a gyerekének.
2. Hülye Adózónak miközben ezt olvassa a gyereknek, közben tanul.Mer' ugye olyan hülye, csak így értheti meg.

Zsóval azt üzenem az infantilis apehosoknak és ezt a vulkáni manót kiötlőnek, nem kell nekünk mese! Adócsökkentés, adózás egyszerűsítés az kellene. Amúgy meg nagyon is tudjuk mi történik ebben az országban a befizetett adónkkal.

adequate courier 2009.07.10. 14:20:50

@Mr. Pither: Pedig a héten ez már a harmadik :)

eszkep 2009.07.10. 14:21:57

@picur3ka (dakota kozmondasok, Manoisztan:
????????
Ezt olvasom a cikkben: "Bár a honvédség szakemberei képesek lennének egy előre legyártott elemekből álló, úgynevezett utászhidat kiépíteni a Duna felett, az elemeket meg kellene vásárolni, mert azok nem állnak rendelkezésre."

És hova a fenébe tűnt a manósereg utászmanóiank a felszerelése?????????????????????? Az is elosztogatta valakinek Gyurcsi manó????

Kamee 2009.07.10. 14:27:18

@eszkep:
Azt privatizálták a manólaktanyával együttesen, szóval már NemManó kezében van:)

Passzivista 2009.07.10. 14:30:47

:D GerManó for president! Nagyon allat a sztori!!!

picur3ka 2009.07.10. 14:45:48

@eszkep:

Ellopmanoskodtak? De amilyen hibbantmanosok, lehet, hogy Afganisztanban vannak.

eszkep 2009.07.10. 14:46:33

Manópostán is súlyos anomáliák lelhetőek fel az arany körüli sáfárkodás kapcsán:

index.hu/gazdasag/magyar/2009/07/10/uj_ceg_szallithat_4800_biciklit_a_postanak/

zsoltix 2009.07.10. 15:01:08

Nekem csak a Menömanò hiànyzott a sztoribòl. Ö is hablatyol egyfolytàban,de legalàbb nem lehet èrteni,hogy mit:)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.10. 15:14:45

@zsoltix: MenőManó=PolitoManó esetleg SzóvivőManó

havi 2009.07.10. 15:26:31

EGY GÁRDA VERSET IS KÉRÜNK!

Az EREDETI 2009.07.10. 15:29:50

megtanulják azt szépen mi is az az adó amikor a középkori királyok, földesurak rendszerét elemezgetik. Legalábbis nálunk nem sokat fejlődött az adózás

a kertész tömlővel 2009.07.10. 15:30:49

menőmanó már nem trendi,,most emosmanó van helyette,,mint a kis képen is,,,,de lehet
hellomanó is csajverzió miatt.


de a kérdés h a sünböl mi a manó verzió????

eksün,,tequila sünrise,,sündörség?
mansün?

:)

VonPerez "kapus vagyok, nem csatár" 2009.07.10. 15:30:58

És mi van a nagy vezérrel, RóthManóval?

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.07.10. 15:31:53

@laspalmas: Azért ez a felülről nyitott kassza nem rossz :)


Egyébként szerintem alapjában véve az ötlet nem elvetendő. Egy gyerek azért tanulja meg, hogy mi miből áll.
Ha a gyerek ezt látja és hallja, akkor sajátjává teszi, beépül az erkölcs-rendszerébe az adózás :)
Ez tipikusan az a példa, hogy az apu vagy anyu azért nincsen otthon, mert dolgozik, vagy pl. csendben kell lenni otthon, mert valaki éppen dolgozik (otthon). Ez hároméves kor környékére már tudatosul. Persze attól függ, hogy mit lát a gyerek, mert a fordítottja is előfordul.

És sajnos nem lehet lehúzni a gyereket azzal, amit zero nagyon pontosan megfogalmazott. Bár az igazsághoz hozzátartozik az a rész is.
Igaz, a kakamanó esete mégiscsak más. :)

paráznabillegető 2009.07.10. 15:34:51

adómanó, a kurva anyád! :)
nem semmi perverz, aki kitalálta.
szegény gyerekei...

a kertész tömlővel 2009.07.10. 15:37:36

@picur3ka (dakota kozmondasok, Manoisztan:


télleg....

és az miért nem kivehető a storybol h melyik manó viszi el a napsütést meg az egész életet ebböl a manoisztánból?

picur3ka 2009.07.10. 15:38:36

@paráznabillegető:

Az AdoMumus kepet probaltak enyhiteni valojaban, ami gyotri a kis gyermekeket.

Jo a nicked neked is!

2itailor 2009.07.10. 15:51:38

sírvaröhögős :D és ez a nagy magyar valóság :(

ja és ez az agymenős, "szép", színes ismertető is a mi adónkból készült.

hablabla 2009.07.10. 16:07:40

@Jason Bourne: nem lehet emós adómanó, mert azok feketében járnak, és ezt ma éppen nem szabad.

Várom a folytatást OffshoreManó, SorosManó és GordonkaManó, főszereplésével.

MEGAFON 2009.07.10. 16:13:20

haverom szólt, hogy ezt a postot olvassam el, mert érdemes. hát ez igaz is, gratlálok, mégsem felhőtlen a kedvem... a manóba, ez az ország egy szánalomland!!!

gidabiga 2009.07.10. 16:23:36

kösz Zero, ez jó volt.
a kommentek is :D

GatyaPityu 2009.07.10. 16:30:19

Nekem ezt nem volt türelmem végigolvasni. Amúgy is fáj a fejem, fáj a szemem. Valaki "zanzásítaná" (értsd: röviden összefoglalná) nekem a lényeget?? Köszi előre is.

pistii 2009.07.10. 16:40:52

Erre a baromságra van pénz. Gratulálok a sok semmirekellő bürokratának. Csak a napot lopják és megkeserítik az emberek életét.

Perillustris 2009.07.10. 16:58:37

"talán jobb lett volna az adózás előtt álló 16-20 éveseket megcélozni, de ahhoz meg nem az AdóManó a legjobb figura "

Erre a manóra pont rá lehet húzni egy óvszert, úgy mehet a tinédzsereknek is.

OFF: az eredetiből elég lett volna a link, vagy maximum a megvastagított rész.

Roxvox 2009.07.10. 17:00:46

A gyerekeknek születésüktől van adókártyájuk, most legalább tudják, hogy miért. Feltéve ha eljut hozzájuk a mese és meg is értik. De lehet, hogy nem is a gyerekeknek szól a mese, hanem a hülyegyerek (hülyének nézett) felnőtteknek.

Lenny [Cabdriver] (törölt) 2009.07.10. 17:09:58

Nekem ez az adómanó nem szimpi. Vigyorog itt, a félig kitakart arcával, meg a tarisznyájával, amiben kitudja, mit tart. Tutira sántikál valamiben, csak rá kell nézni, a szeme se áll jól.
Ráadásul a storyban is ott sunnyog az ember háta mögött, azt onnan szól ki, hogy "Meglepetés!!!"
Ez már rendes manó nem lehet.

De ami végképp ellene szól: Egyszercsak beállít, megeszi az ember uzsonnáját, még fél órája sincs Manófalván, körül se nézett, de Már magyarázza, mi a jó, mit kell csinálni.
Jobban tudja az igazságot, mint akik ott élnek már mióta. (Pedig még azt se tudja, hogy adott esetben csak 23an adnának csak bele a közösbe, és lakik ott pár jóbarát, akik nagyon-nagyon szeretnék azt a 100aranyat.)

Nem értem, hogy ha egy átlagos 3.B osztályban minden kecmec, tanácsadó nélkül össze tudják dobni a tizeseket, h valaki vegyen a nagyszünetben virágot a tantónéni szülinapjára, akkor ezeknek a manóknak miért kell egy messziről jött rokon, hogy megmondja a frankót?

Már rég megépíthették volna a hídjukat mindenféle sky manó, gyogyómanó, meg okostóni nélkül is.

Hmm... Azt hiszem, induripindurit túlságosan is beleéltem magam :*) Mindenesetre ettől a mesétől nem látom emberközelibbnek az apehet, nna...

Miért nem Pityke-féle mesét csinálnak inkább, vagy azt a másikat, a tűzoltósat. Ott minden bajkeverő, csintalan, akaratos, lusta, meggondolatlan gyerek megkapta a beosztását. És még sokszor vicces is volt. Ma már nincsenek ilyen gyerekek? Csak adócsaló kölkök?
Ehhh...

Horizont 2009.07.10. 18:08:59

@laspalmas:
Most látom, hogy a forgatókönyvet Tóta W Árpád írta! Szóval pogácsa sincs ingyen:))

Darkside 2009.07.10. 18:57:30

Ööööö... sztem a negyedéves pármillás célprémiumot vmi csapatépítő trainigen valami qrvajó cuccra pacsálták el.. és ez lett belőle.. bizti harsány röhögések és egymás túllicitálása közepette
Amúgy meg az APEH híres a kreténjeiről... csesszétek meg, 3 éve levelezek velük, mert értő olvasás részükről kovergál a nullához... komolyan mondom, elmebetegek gyülekezete... mesélhetnék, lenneolyan jó, mint ez.

ga-ap · http://soundcloud.com/gaap/classic-breaks-vol1 2009.07.10. 19:35:04

AdóManó gecc... tiszta emó az arc, mintha egy tokióhoteles lutra-albumból lépett volna ki.
aki ezt kitalálta, van annak gyereke, vagy azokat is csak vmi reklámpszichológia könyvből ismeri?
valaki írta ezt a szex-adózás tematikát, hát teljesen igaza van! ilyen szarsággal zsibbasszam a kölkeimet, bizzztos így lesznek jó adófizetők, anyááááám

Mr. Acid 2009.07.10. 19:35:19

Picit OFF:
Bajnai Gordon a Parlamentben kitüntette a múlt szombati tiltakozást feloszlató rendőrtiszteket.
kuruc.info/r/37/43444/

ON

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.10. 19:52:57

@BálnaUhr:

Igen, nem rossz ötlet, de én nagyon kényes vagyok a grafikára gyerekkönyvek/színezők/mesék tekintetében. Egy gyerekeknek szánt illusztráció igenis legyen aranyos, bájos (pl. Radvány Zsuzsa, Füzesi Zsuzsa), ne ilyen modern izé, mint ez a Képmesék is. Elvégre az ízlésüket is formálni kell. :)

Tényleg azt sajátítják el, amit látnak/hallanak otthon. Én amúgy annak idején mindig azt mondtam, hogy apa dolgozik, hogy nekünk (Neki és nekem) legyen ennivalónk. Értette, mert egyszerű szöveg volt. :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.10. 19:53:46

@Horizont:

Árpád már rég eladta a lelkét. Hol ennek, hol annak. :)

Horizont 2009.07.10. 20:02:43

@laspalmas:
Még meg szoktam lepődni.... és már tavaly azt mondta a Tóta, hogy nincs ingyen pogácsa?
Már tudta? A kis okos-ka:)

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.07.10. 20:16:36

@laspalmas: Igen, sima.Ötlet kérdése az egész. Valaki írta is példaként a Pityke őrmestert. Simán olcsóbban és hatásosabban meg lehetne oldani, hogy ezeken a klasszikus meséken és vagy amit említettél könyveken keresztül tanuljanak a gyerekek. Még olcsóbban is kijönne, és sokkal tovább megmarad egy könyv, mint egy brossúra.

Le is védetem, beszélek a kiadókkal, hogy 1-1 könyvet vagy fejezetet erre szánjanak. De ha megggazdakszol belőle és nem dolgozok, akkor mit momndok a gyerekemnek? Á, tiszta 22-es csapdája ez.

BálnaUhr · http://balnavicc.blog.hu 2009.07.10. 20:18:11

meggazdagszok. De ha nyerek felezünk :)

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.10. 20:22:02

@BálnaUhr:

Mi az hogy olcsóbban?! Hát a jogdíjak???? Keresd csak ki gyorsan az illetékes maffia táblázatából, mennyi a büntid, amiért elfeledkeztél róluk! :))

laspalmas · http://vastagbor.blog.hu 2009.07.10. 20:23:16

@BálnaUhr:

70-30, vagy vagyonvizsgálat. Válassz! xD

K.Jani 2009.07.10. 20:46:03

:) köszönöm zero! jól esik ilyen feszült időkben egy kis humor. srtabatka a kedvencem. lehet le is rajzolom. aztán meg kifestem. aztán meg rituálisan elégetem.
ha ideges leszek ezt fogom olvasni! köszi :)

Prinzessin Erbsen (törölt) 2009.07.11. 06:58:52

szerencsere ezt a hüyeséget már nem az én adómból finanszirozzák

eszkep 2009.07.11. 08:56:54

Bár a hajdani Országimázs-Központ megszüntetése után sem csökkentek a kormányzat reklámkiadásai, sőt HÁROMSZOROSÁRA nőttek 2006-ra (igaz, most ez a reklám propagandacélokat szolgál, nem az ország reklámozását...), hülyeségre ingyen is futja:

index.hu/belfold/budapest/2009/07/10/megbuntette_a_bkv_a_hires_utikonyvirot/

Amade (törölt) 2009.07.11. 22:15:00

"talán jobb lett volna az adózás előtt álló 16-20 éveseket megcélozni, de ahhoz meg nem az AdóManó a legjobb figura"

Dehogynem. Tiszta EMO a kicsike...

dartvader 2009.07.12. 15:25:42

nagyon durva mi jut még eszébe az apehnek...?
agyfaszt kaptam mire végig olvastam....

Roxvox 2009.07.12. 17:16:36

A Bucimanó (ombudsman) kimaradt a meséből.

EG0 2009.07.14. 10:09:42

Zseniális alternatív mese, vajon ilyet olvasnak döntéshozók is? Nem zavarja a vastag bőrüket? :-)

hülyegyerek 2009.07.14. 20:42:31

Ezt így együtt, kommentekkel + 1 üveg 2006-os badacsonyi traminivel tökéletes és lássátok feleim szép az élet.Régen éreztem ilyen jól magam.
:-)))
Végül is, ha már lopják a pénzem, szívják a vérem,
legalább derüljek önfeledten.

lehet még dobok hozzá valami tartdai sztorit

amúgy meg nemsokára gengszetrváltás,
jó lesz figyelni,
a hitelezők maradnak

Noname Watanabe 2009.07.16. 12:16:51

Ez a kibaszott adómanó egy tetves emós, látszik a frizuráján. Fogadjunk, meleg is, és seggbetücsköli a többi manót, hogy a gyermekek között népszerűsítse azaz elfogadtassa a másságot.

Szorgos Lajhár 2009.07.17. 19:21:20

Hasonló közpénzlenyúlás, mint a gyalázatos Szerencsi, fel! c. rajzfilmsorozat esetében.

Ariadne8 2012.01.31. 20:21:12

Ideje hozzászoktatni a gyerekeket ahhoz, hogy már a mesefigurákban sem hihetnek, mert az is kizsákmányolja őket... Aranyos, mosolyog, de mar mint a kígyó és elveszi a betevőt. Szerintem manó helyett kobrát kellett volna választaniuk, azzal közelebb kerültek volna az igazsághoz.

süti beállítások módosítása